Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed... (2024.04.25. 06:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.29. 13:30 Fabius

Viktor, a pufajka meg a komcsik

ÉdesViktor tegnap igazán kitett magáért. Odaállt és megmondta a frankót a komcsik ruházkodási szokásairól és felvázolta a megfigyelésen alapuló Nagy Elméletét:

orbán pozsgay komcsik.jpg

Nemzeti Darwinunk saját tapasztalatain alapuló tanításai nem merültek ki ennyivel, részletesen ismertette azt is, hogy bár a komcsik a pufajkát öltönyre cserélték, azért a mentalitás ugyanaz. Ezt a tapasztalást gondolom az MTVA élére kinevezett egykori besúgó jelenben gyakorolt viselkedésmintájának köszönheti, örvendezzünk, hogy Böröcz elvtárs kinevezésének legalább ennyi gyakorlati haszna akadt.

Szerinte a komcsik adták a multik, bankok, nemzetközi nagytőke kezére az országot, ezt gondolom a "Tulajdon és privatizáció" törvényjavaslat egykori előterjesztője, az Antall kormány Privatizációért felelős kormánybizottságának elnöke, Matolcsy György mesélte neki a saját, 98-02 között megszerzett - ekkor szerzett többségi tulajdont az E-On a Tiszántúli, majd az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt-ben -  tapasztalatai mellé. Ezt elfelejteni látszik a Kedves Vezető, és mintha nem emlékezne egykori gazdasági minisztériumi államtitkárának - ma NFM államtitkár - Fónagy Jánosnak a szavaira. Idézzük ide neki: 

"Az energiaszektor privatizációja során kiemelt cél volt az olyan valódi tulajdonosi érdek megjelenése, amely a költségekre érzékenyebb, ezáltal hatékonyabb termelést tud megvalósítani. Minden jelenlegi helyzet mellett is úgy véljük, hogy az energetikai társaságokba beruházó nagy európai cégek várhatóan elő fogják segíteni, hogy a magyar érdekeltségeik megállják a helyüket az átalakuló, liberalizálás előtt álló egységes európai energiapiacon.

Fel kell hívnom a képviselő asszony szíves figyelmét arra, hogy az energiaárak és a privatizáció függetlenek egymástól. Az európai mértékkel is korszerűnek mondható magyarországi árszabályozási gyakorlat tulajdonsemleges, vagyis az árak megállapítását nem befolyásolja az a kérdés, hogy a társaságok magán- vagy állami tulajdonban vannak. Tulajdonképpen magában a kérdésben sem a privatizált és nem privatizált rendszereket hasonlította össze a képviselő asszony, hanem a gáz- és a távfűtés viszonyait."

Tudom, tudom, foglaljuk alaptörvénybe, hogy a parlamenti archívumot titkosítsuk legalább ötszáz évre, hogy ne legyen idézhető. Elvégre Fónagy János sem hisz már olyan butaságokban, mint a verseny, és a gondosan felépített Bazinagy Ellenségkép mellé szánt szűzies kinézetet úgy hugyozza ketté, mint játszótéri korcsok a hóangyalt január közepén. 

"Elismerjük a munkát, elismerjük a teljesítményt, de nem ismerjük el a kapzsiságot és a gátlástalanságot" - mondta még Viktor, és ezek szerint nem ismeri el Simicska Lajost, Mészáros Lőrincet, Nyergest, és a belső ember által korrupcióval megvádolt Papcsákot sem. Vagy, még az lehet, hogy amit említett urak tesznek az nem gátlástalan kapzsiság, hanem egyenesen A Haza és A Párt érdeke. 

Sebaj, Viktor leszögezte még, hogy aki a restség bűnébe esik, az a fideszkeresztény hagyományok szerint majd tartozik neki 25 évvel. Mit lehet tudni, én azért csak rákérdeztem volna, hogy akkor ezt most úgy teccel érteni, hogy bukta esetén mehetünk a Felcsúti kalifátusba gyepmesternek és jegyszedőnek ingyér? 

417 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr405539198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2013.09.29. 16:19:50

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Trackback: Komcsik a pápánál 2013.09.29. 16:19:27

Mit keres Áder János elvtárs, Csorna város MSZMP pártbizottságának volt másodtitkára egy haramia államban? Ment maffiafőnök gyűrüt csókolni, mint Schitt Pál? Emlékszünk. Ez a dokumentum a Fidesz 1989-es programjának kivonata: "Az ...

Trackback: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2013.09.29. 16:18:45

Avagy akinek a háza ég, az kiabál tűzet. Mert egy időben ment ám  a hajdani , mára már többszörös átalakulással megszűnt egykori Fidesz, ma FMPSZ részéről "a komcsik az ördögök " agitációs propaganda. A valóság mindig a legmulatságosabb. Egy vá...

Trackback: A Párt XXV. Kongresszusa 2013.09.29. 15:15:58

- Tisztelt Kongresszus, kedves barátaim! A szavazás előtt a Fidesz alelnökeként engedjetek meg pár gondolatot! A kommunisták, jaj, majdnem azt mondtam a büdös kommunisták.., szóval a kommunisták gyakran vádolnak bennünket azzal, hogy egyszemélyes párt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@KÁTÉó53éúétr6:

Egy frászt:))

Egy tört fényű szemben és ráncokban bujkáló mosolynál aligha van árulkodóbb, ami a kortalanságáról üzen.
nééé mááán, ez közelebb áll az én véleményemhez:

Miért borult ki mindenki a szezon legjobb, Orbán-lefejezős tüntetésén?

cink.hu/miert-borult-ki-mindenki-a-szezon-legjobb-orban-lefeje-1425599433
ennyi:

"A vasárnapi tüntetésben nem az volt a kijózanító, hogy milyen primitív dolog sztálinszobordöntést játszani Orbánnal, hanem hogy a választók mennyire letojják, hogy a Fidesz csalt a bajai választáson. Egy nappal a törvényszék ítélete után, egy látványos választási csalás jogerős bírói deklarálása sem hajtott 1500-nál több embert az utcára. Pedig ez aztán olyan téma lenne, amiért adott esetben, ha fel van háborodva, egy mérsékelt jobbos ugyanúgy utcára mehet, mint egy fodorgáborista.
Mondjuk ez sem meglepő. Hiszen a magyar választási rendszert úgy találták ki, hogy még a kevésbé tájékozott választók is tudják, hogy minden egyes választáson minden egyes induló párt sorozatban, súlyosan és cinikusan megsérti a törvényt. A lehetetlenül alacsony pénzköltési limit következménye ez. Tényleg felháborító a választóutaztatás. De miért kiabálna emiatt bárki az utcán egy Együtt-tüntetésen, ha pontosan tudható, maga az Együtt is durva törvénysértéseket fog elkövetni a kampányban, nem azért, mert romlott lenne, hanem mert mindenki ezt csinálja<<<<, és ha ők nem csinálnák, kutya sem szavazna rájuk."<<<
@Orica Középföldi: én nem szeretném, ha rólam ilyen kritikát írna valaki...
@Fabius:

Zuglói hangfelvétel: befutott Schiffer feljelentése

Megkapta az ügyészség Schiffer András LMP-s frakcióvezető feljelentését a múlt héten napvilágra került zuglói hangfelvétel ügyében.

hvg.hu/itthon/20130930_Zugloi_hangfelvetel_befutott_Schiffer_fel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na igen! pl "...integrációs modell gyakorlati megvalósítására".... visszakérdezésnél /elszámoltatás/csak kiváncsi lennék a költségrészletezésre.
Meg kell őrülni attól. hogy a lopást milyen közgazdasági szakszavakkal tudják indokolni.
@Orica Középföldi: Óh ezt de szépen írtad le.Bolond aki nem akar megöregedni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Részben egyetértek veled. Azonban annyiban eltér a véleményünk, hogy ez nem tekinthető választási csalásnak, mivel csak a kampánycsend megsértését tudták bizonyítani. Azt nem tudják bizonyítani, hogy lefizették, vagy megzsarolták a szavazókat. Vagy hogy láncszavazást csináltak.
Az lenne ugyanis a választási csalás.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És még csupán annyit, hogy miért kellett volna utcára menni, mikor a bíróság tette a dolgát, s megállapította a törvénysértést?
Baja miatt, mivel náluk befolyásolták a választást, talán a bajaiaknak kellene utcára menniük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Meg is értem.
Mondjuk én nemcsak a természetkárosítás miatt nyomoznék ellene.
Hanem az Átlátszó.hu-n napvilágra került igazán nagy értékre elkövetett csalás miatt.
Ugyanis a jeles vő cége, csalárd módon nyert el egy pályázatot, amely megvalósítása során az alvállalkozót nem jelentette be (megbízási szerződést kötött vele, így azt nem kellett jelentenie a beruházó felé). A beruházó kifizette az fővállalkozó társaságot (melynek vezető tisztségviselője e jeles fiatalember), a fővállalkozó azonban nem fizette ki a ténylegesen munkát végző társaságot, a kvázi alvállalkozót. Mindezt pedig azért tehette meg, mert a törvényt kikerülve nem jelentette, hogy alvállalkozója van.
Majd az alvállalkozó felé fennálló kötelezettségre nem képzett céltartalékot (várható kötelezettség), s kivette az osztalékot, ami közel annyi, mint a cég tartozása az alvállalkozó felé.
Tehát szándékosan és csalárd módon okiratot hamisított, csalt, és tettével megkárosította, pénzügyileg lehetetlenné tette az alvállalkozóját.
@CSENDES: jogilag igazad van, de azt azért hozzá tenném, hogy a többi sumákság, és mutyizmus is pont így történt és történik, megcsúfolva és megerőszakolva a jogot, félig meddig elleplezve a lényeget. Jogszerű, mert így alakították a jogot, de etikai és társadalmi normák szerint szabálytalan. Jól kifundálva az események, mert 14-ben már erre sem lehet ráfogni a kampánycsend sértést, mert az akkor már nem lesz, a következmény a fenti kiemelt, akinek számít a 100ft, vagy a tál lencse, az szállítva lesz, és ki engedheti meg ezt anyagilag a legjobban, és ki használhatja ezt fel ellenségkép kreálásra a legjobban??? Érdekes kérdések ezek, amikre nem jogi válaszok lesznek, hanem érzelmiek, kinek kinek a szája íze és érdeke szerint.

"Majd jönnek a jogászok, oszt jónapot" kiegészíteném: - a politikus jogászok, akiknek első a politika, és utána jól lemaradva a jog.
„Szerinte a komcsik adták a multik, bankok, nemzetközi nagytőke kezére az országot.”

Nem mondhatnók, hogy amit Orbán állít, ne lenne igaz. Így történt. Tagadhatatlanul így. A kérdés mostan már csak annyi, hogy az ország szempontjából milyen változással járt ez. Ha megfogalmazójának gondolatvilágából indulunk ki, akkor a kérdés nem kérdés, ha viszont a zeccerű emberek hergelnivágyási szándékán túltekintünk (mely szándék a mai regnálók politikájának fundamentális eszköze), kissé bonyolultabb dolgok válnak láthatóvá, mintsemhogy azokat faékkel tudnók jellemezni.

Amit alább leírok, a zeccerű embereket meghatni nem fogja, sőt még a komplikáltabbakat se, ha azok hívők, azaz sok értelme nincs. Nodehát grafomán vagyok, és annyi elég is. Két részletben, mert hosszú lesz.

Emlékeim szerint, mikor az ország saját jószántából kizuhant a világpiacra, feltűnően nagy hirtelenséggel minden szocialista nagyvállalatunk termékérről kiderült, hogy az ott eladhatatlan. Ésbizony a belső áruválaszték, valamint a szolgáltatások is hagytak kívánnivalót maguk után, legalábbis a derék magyar vásárlók elvárásait tekintve, akiknek szerencséjük volt már kijutni a máriahilferre, akárcsak egyszer is. Mi soppingszitizűdöt akartunk Gorenjével, és nem Keravillt Lehellel. Egy Ország egybehangzó kívánsága volt, hogy ami van, az lebontassék, és helyette épüljön meg a szép új világ. Lehetőleg tüstént.

Ez eddig rendben is van, a kívánság az kívánság, csakhogy a kivitelezéshez pár dolog hiányzott. A „lebontást” meg tudtuk oldani saját erőből (lásd: kamikáze kormány), sokat nem is kellett erőlködnünk miatta, az ország GDP-je 1993-ra 82 %-ra zuhant 1989-hez képest, viszont az építéshez sokminden rendelkezésre állt, de speciel a tőke meg a tőkés az nem. Próbálkoztunk ugyan hazai privatizációval, ám sajnos kevés kivételtől eltekintve (pl. MOTIM) sok sikerünk nem volt vele, és napéldául a Caola meg az Ikarus úgy mentek csődbe hazai privatizációstul, mint a sicc. A tőke + tőkés viszonylatában importra szorult az ország. Ha nem akartuk, akkor is.

A tőkés úgy gondolkodik, hogy a pénzét (van neki) két helyre teheti. Elsőbben is berakhatja a bankba, ott kap érte kamatot (akkoriban nyugati viszonylatban 3 % körül járt a kamat), de akár vállalkozásra is fordíthatja, és ha annak várható hozama nagyobb, mint a banki kamat, akkor a tőkés (mivel nem csak pénze van, hanem vállalkozó szelleme is, egyébként nem tőkés, hanem gazdag) azt fogja tenni. Eközben számot vet a nehézségekkel, pláne, ha az a vállalkozás valami egzotikus helyen létesülne. Napéldául a vasfüggöny mögött. Helyi, nyelvi, szokásbeli, engedélyezési, szállítási, bürokratikus, megez, megaz nehézségek, melyek kompenzálására a banki kamat feletti hozamnak elégnek kell lenni. Mégpedig biztonsággal, egyébként nem vág bele.
Folyt.:

Az országnak égetően szüksége volt akkoriban tőkére is, meg tőkésre is (utóbbi hozza az előbbit), mégpedig minden téren, mert honi erőből nem ment, és szétesési okokból a korábbi KGST se tudott segíteni. Amink volt, az a munkaerő meg a terület. És persze adókedvezmény, mert a kisebb bevétel is jobb, mint a nulla. A legfontosabb persze, mindezek felett a forint, ugyanis annak az árfolyamát lehet változtatni a nyugati valutákhoz képest, ezzel olcsítani a munkaerőt és kedvezővé tenni az exportot az exportáló vállalatok számára, azaz a banki kamat feletti nyereségrészt növelni. Ezt a Horn kormány jóvoltából a Bokros-Surányi tandem meg is lépte (Bokros inflált, Surányi meg hagyta, nem állt ellen magas kamatokkal – mindkettő nagyon fontos, lásd Medgyessy-Járai duó), így aztán megjelentek az itt gyártó, főleg exportáló vállalatok, sőt, a magyar munkaerőt minimálbéren foglalkoztató kicsik is, amelyeket csak a nagyarányú minimálbér emeléssel lehetett innen kisöpörni. Az ipari fejlődés 1997-től 2000-ig kétszámjegyű volt, sőt, 2000-ben 18 % feletti, amely csak 2001-ben esett vissza 3,6 %-ra. Mivel az embereknek lett pénzük, megjelentek az országban a külföldi áruházláncok meg a bankok, és bizony mindegyikük a magyar dolgozók pénzére ácsingózott.

Egyedül a mezőgazdaság maradt hoppon, mégpedig két okból: a földtulajdon szerzés rigorózus korlátozása, meg a nadrágszíj parcellák tömeges megjelenése miatt. Így aztán se tőke, se gazdaságos birtoknagyság, se hozzáértés, mert hogy minden vidéki értene a mezőgazdasághoz, azt tekintsük erős túlzásnak (régen a TSZ adta vetőmagot, a malacot, a pénzügyi biztonságot, a hozzáértést meg a termék biztos értékesíthetőségét a háztájiknak – aztán a langymelegből a gazdák kikerültek a rideg valóságba, oszt annyi).

A komcsik persze a nagy szolgáltatókat is eladták, és akkor kezdődött a vérszívás. A kissé lerohadt rendszerek felújításához pénz kellett, ami az országnak éppen nem volt (nagyon nem; a dátum 1995.). A tőkés a leginkább arra alkalmas, hogy hajlandó előbb betenni a pénzt, és csak aztán várja a nyereséget, ezt ők meg is tették, viszont mivel a tulajdonuk ide van betonozva, el nem vihetik sohasem, valamint a lakossági árakat a kormány szabályozza, biztosítékot kértek. Megkapták. 8 % garantált haszon. 5 %-kal a banki kamat felett. Ezért hajlandók voltak kockáztatni. ma már nem biztos, hogy megtennék.

Mostan már csak az a feladat, hogy aki hajlandó átgondolni, az döntse el, hogy az az 1993 – 2008 közötti 55 % GDP növekedés, amelynek egyetlen forrása a külföldi tőke volt, megérte-e a kizsákmányolásunkat, vagy sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Köszi a bevágást, most picit megnyugodtam...
Reggel olvasva, mi történt tegnap, azon gondolkoztam, ezzel vajon azonosul az egész ellenzék?
Szóval lehet vitázni a kormány teljesítményén, lehet szidni a kormányt (adnak is rá alapot), és lehet utálni Viktort, mert valóban erőszakos és megosztó.
De ez??????????
Én aztán utálom Gyurcsányt pl. de eszembe nem jutna még jelképesen sem lefejezni.
Ez lenne a Bajnai féle nyugatos demokrácia, amire le kell cserélni ezt a kormányt??
Hol látni ilyen kampány elemet Európába??
Na, de most megnyugvással olvastam ebben a cikkben, hogy a legtöbb ellenzéki sem ért ezzel egyet!
Szóval vitázhatunk, még anyázhatjuk egymást, de ha nincs egy emberi alap norma, akkor tényleg harangoztak nekünk!!
Ilyet még a Jobbik sem csinál!
@vakapad: szép összefoglaló, kár hogy akiknek el kellene olvasni, azok vagy nem olvassák el, vagy nem fogják megérteni...
@Orica Középföldi:

"nagyon zavaró a nicked"

Remélem is. :D

Elemezzük?

Addig is a @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lapszemle rovatba:

"Nem tudom, milyen szavakat használjak egy olyan ember jellemére, aki Iványi Gáborral szembeni pitiáner bosszúvágyában több ezer élettel játszik"
gepnarancs.hu/2013/09/a-gonosz-bosszuallo/

„Napok hordaléka”
Niedermüller Péter
„Önmagukban apró, gyakran jelentéktelennek tűnő hírek, de épp ezek mutatják, hogy törik meg ennek a társadalomnak a gerince… Attól tartok ez Orbán legnagyobb sikere. A mindennapi élet szabadságának a korlátozása.”
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/330036_napok_hordaleka
@irógép: nem kell mentegetni a jobbikot, se a többit, mind csinált ilyet, nincs kedvem felsorolni, tegnap csak annyi történt, hogy ebbe a vonulatba beleállt egy új párt is.
Ezek vagyunk mi, nézzen magába mindenki, és ne csodálkozzon, ha azt találja magában, amit megláthat a politikusokban.
@keresztény gyökér: köszönöm linkjeid, ezt szerettem volna tömören mondatokba önteni, de én kevés vagyok az ennyire összeszedett munkákra.
@sírbateszezazegész:

Szerintem Vidnyánszky se szereti:)))))))
-no comment-

Hatfős csoport vizsgálja a rezsiharc alkotmányba foglalását

Rogán Antal frakcióvezető vezetésével munkacsoportot hozott létre a Fidesz, hogy megvizsgálják a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását.

hvg.hu/gazdasag/20130930_Hatfos_csoport_vizsgalja_a_rezsiharc_alko
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Számomra a megtiszteltetés. :D

Ez is kurva jó:

"Miközben az Orbán seggébe beleájultak ugrálva tapsolnak, miközben a szélsőjobb a turullal a fellegekben szárnyalva sohasemvolt és soha meg nem valósuló Magyarországról álmodik, miközben a magukat demokratáknak tartók egymást gyilkolják meg sem szerzett pozíciók elosztása közben, addig az ország szinte észrevétlenül egy tüchtig kis koncentrációs tábor lett."
www.pupublogja.hu/2013/09/koncentracios-tabor.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Eszembe sincs mentegetni a jobbikot, fényévekre vannak tőlem.
meg a fidesz is mindenféle eszközt bevet nagyon jól tudom. De ilyet nem csinált senki még, ez nekem már túl van egy határon...
És pont az a Bajnai , aki végig a kiegyezést sürgeti...
Ez az egész nyilván nem az ő ötlete volt , de ott volt és az ő szervezete csinálta.
Mindegy, számomra gyomorforgató, főleg, ha bele gondolok, hogy mi volt 56- ban és miket művelt Sztálin.
De ilyennel tüzelni az embereket ma? Na ez tényleg a legsötétebb idők gyűlöletkeltéseire emlékeztet.
És igen amúgy igazad van, mindenki nézzen magába.
Ezt csak annak, aki a jövőre kiváncsi. Hogy mire számítson, merre megy majd a gazdaság és a többi. orulunkvincent.blog.hu/2013/09/27/ritualis_poszt_az_europai_grantokrol
érdekes, főleg olvasva az USA pénzügyi kavarodását, meg a sokféle vélekedést Európáról, közben a kínai és japán gazdasági híreket:

Még az is lehet, hogy jövőre úgy meglódul a magyar gazdaság, amennyire a kormány sem merte remélni.

hvg.hu/gazdasag/20130930_Hihetetlen_kilo_a_magyar_gazdasag
@irógép: nem tisztem mentegetni senkit:
/a legsötétebb, meg nem most kezdődött, hanem a kereplőkkel, kinyirlakommal szavakkal, és igen, ez még nem a vége, lesz ez még sokkal rosszabb, az út vége a progromok, polgárháborúk időszaka/

Bajnai tudott az Orbán-szobor ledöntésről
De a fejhordozásról lebeszélte volna a szervezőket.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F09%2F30%2Fbajnai_tudott_a_szoborledontesrol%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Aztán kiket fog fogyasztásra sarkallni a 2000 milliárdos hitelpumpa?
Mert az lehet, hogy megnő a beruházások száma, értéke. Az viszont még 2014-ben nem jelent számottevő hatást.
Jelent viszont szerintem megnövekvő importot (gépek tekintetében).
Na mindegy, lőjünk ki.
@sírbateszezazegész:

Még egy gondolat Vidnyánszkyhoz, tagadhatatlanul szar érzés, ha a fagyi visszanyal:))
Napok óta lehetett tudni, hogy ezt tervezi a Szolidarítás. Ez egy szobor volt, amit ledöntöttek, a többit lehet, hogy hagyni kellett volna. De most játsszuk itt a szendét, miközben ennél durvább is történt már. Az például senkit sem zavar, hogy Bajnait legyilkosozzák, Gyurcsányt leköpik, Horn Gyula halálát kívánták.
@irógép: Nem akarok belebonyolítani egy mindenképpen gusztustalan vitába, csak éppen támadt egy gondolatom.
Előzmény:
Talán hagyott nyomot az emlékezetben az a felvonulás, amelynek élén peckes tartással menetelt köztársasági elnökünk és közben a tömeg "önök kérték" alapon a "Gyurcsányt a Dunába!" kezdetű színjátékét esedezett.
Semmivel sem kevésbé fajsúlyosabb esemény, mint csupán Orbán csizmáit hagyni (tegyük fel jóindulattal - rendszere jelképének talapzatán.
Mégis, mi lenne ha nem a jobb és baloldaliak, hanem a jóérzésű emberek fognának össze egy tüntetés erejéig, hogy ebből bizony nem kérünk, csakúgy, mint a karaktergyilkosságból sem.
Lennének pártfüggetlen magánszemélyek akik megszervezik?
Amennyiben a politika, és a kampány is munka, mértékadó József Attila útmutatása:
''''dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.''''
@KÁTÉó53éúétr6:

".Bolond aki nem akar megöregedni."

Ez nem az akaraton múlik, de a hogyanja, igen:)
@keresztény gyökér: Na na ebből a végén még Holokauszt relativizálás lesz.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezzel a zsidayval a világból lehet kiüldözni... a hvg színvonalát mutatja a rá való folytonos hivatkozás....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom elfogadni, hogy az emberi alaptermészet része legyen a gladiátorok küzdelme, a nyilvános kivégzések, háborúban a saját emberek tizedelése, orvosi kísérletek folytatása (például a Contergant is ide sorolom) és egyéb emberellenes ötletek megvalósítása.
@keresztény gyökér:

Ébresztő! Én várok magyarázatot arról, hogy miért ilyen sok/többértelmű nicket választottál?? Mi volt a cél?
@Dr. jenőke (jenőke):

Lábjegyzet: azt mindig kihagyják, hogy "bár munkádon más keres".
@sírbateszezazegész: Az a baj, hogy Zsiday hiába tőzsde guru, nem makroközgazdász, így nem kellene észt osztania, de hát "kisország", belterjes szakértői állomány.
Egyébként pedig erre szokta mondogatni a fiam, hogy elege van a "celeb-szakértőkből".
Egymilliárdért fejleszti a BVSC-t az elnök-államtitkár

Több mint egymilliárd forint értékű létesítményfejlesztés valósul meg a következő egy évben a BVSC Szőnyi úti sportközpontjában.

hvg.hu/sport/20130930_Egymilliardert_fejleszti_a_BVSCt_az_elno
@Orica Középföldi:

Na de asszonyom... miféle hangnem ez? Higgadt beszélgetésre számítottam. Lehet? Úgy gondoltam, eszmecserénk gyümölcsözőbb lenne, ha kezdetnek ön fejtené ki, amit állít. :)
@CSENDES: hehe, ez jó, pedig nekem ő nem celeb, még nem tudtam sehová sem tenni, na de mostantól;)

@sírbateszezazegész: én nem ismerem, ezért csak azt néztem, hogy mit mond, Oszkó után kicsit álságos nekem, akkor a többiekről akiket ismerek, nem is beszéltem.
hmmm

A FAZ is foglalkozik a bajai választási csalással

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a bajai időközi önkormányzati választásról közölt cikket hétfői számában.

A Választási manipuláció vádja a Fidesz ellen című cikkben a szerző, Stephan Löwenstein kiemelte, hogy az ellenzék elérte a bíróságon a szavazás megismétlését az egyik bajai szavazókörben.

Hozzátette: a bajai választásnak jelképes jelentősége van, mert a városban nőtt fel Bajnai Gordon, és az ellenzéki győzelemmel zárult szigetszentmiklósi választás után Baján alkalmazzák másodszor az MSZP és a Bajnai vezette pártszövetség együttműködési megállapodását.

Löwenstein a kecskeméti bíróság döntését és az ügy hátterét ismertetve az írta, hogy a Fidesz a FAZ kérdésére "vitatta a vádakat, és azokat az ellenzék ellen fordította".

A Fidesz szerint a baloldali ellenzékiek "szállítottak négy autóval választókat a szavazókörhöz", és a baloldal nem tud "becsületesen választási kampányt folytatni és veszíteni" - írta a német konzervatív lap.

hvg.hu/vilag/20130930_A_FAZ_is_foglalkozik_a_bajai_valasztasi_c
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem álságos, csak mindenhez nem érthet egyformán. Van neki szakterülete, a tőzsde, pénzpiacok.
nem szükséges neki mindenhez hozzászólnia, neükünk meg mindent elhinni neki.
Ezért szokta mondani a fiam, hogy ha valaki politológus, az nem jelenti azt, hogy minden elemzési területhez egyformán jól ért. Ebből adódóan rühelli, amikor a celeb-politikai elemzők hozzászólnak minden területhez, osztják az igét.
@CSENDES: már miért növekedne az import?... és a közmunkaprogrom?... majd annak keretében legyártják a gépeket, berendezéseket... s mivel agyag van, s a közbeszédben "rejtett erőforrásnak" aposztrofáltak a vályogvetéshez is értenek (ezzel a lehetőséggel fizetik ki majd őket pl. a bajai segítségüket is), az új üzemek alapanyaga is itthoni előállítású termék lesz, ahol is a környezetvédelmi és energetikai szempontokra is lehet hivatkozni az eu-pályázatok igénylésekor, mindezt pedig igavonó barmokkal (abból sincs kevés moon) meghajtott szállítóeszközökkel lehet mozgatni, így a földterület is hasznosulnifog az új földesúr számára, persze az ottani legelés miatt az eu-s szabályoknak megfelelően az igavonó barmok formailag a terület birtokosának joghatósága alá helyezik magukat, mindezt azonban a környezet védelme miatt (túlzott papírfelhasználás az egyénenkénti jognyilatkozat esetén) egy kollektív akaratnyilvánítás során is megtörténhet, pl. jövő tavasszal, hol csak a megfelelő rubrikába való jelet kell elhelyezni a szándék jelzésére... a jel legyen pl. az "x"→s máris felsejlik a magyar modell, melyhez aki nem csatlakozik az tudatlan paraszt, a többirkákat illesse a patinásabb és előkelőbb "jobbágy" titulus...
@keresztény gyökér:
Most szándékos volt. Politikusok esetére szerintem ebben az estben nem áll. Nekik kellene szépen dolgozni, viszont az igaz, hogy mi fizetjük őket.
Így jó?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bizonyos, hogy ezek a hülyék a FAZ olvasóit is idiótának nézik. Nyilván a "bukott baloldal" olyan hülye, hogy elszállítja a szavazókat, s megkéri őket, hogy a kormánypárt jelöltjére szavazzanak.
Majd megvétózzák az eredményt. Hiába a bukott baloldal nagyon agyafúrt taktikával dolgozik:-))
@CSENDES: értettem, akkor nem szólnék hozzá, hogy ne osszam az észt, úgy sem értek ehhez sem :D
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szigorúan titkos a százmilliárdos E.ON-üzlet minden részlete

Hiába rekordnagyságú, még a költségvetést is megmozdító üzlet az E.ON gázüzletágának megvásárlása, a részletek mind titkosak, még parlamenti képviselőknek sem adnak róla tájékoztatást. Németh Lászlóné szerint a parnerek felé vállaták a titoktartást, védik az üzleti titkokat és különben is, döntést megalapozó adatokról van szó.

hvg.hu/gazdasag/20130930_eon_mvm_nemeth_laszlone_titok
@CSENDES: ha begombázok, akkor szoktak olyan flash-im lenni mint az értékpapír-piaci szakértőknek... mondjukén aztán felébredek...
@vakapad: Tanítod is a pol.gazdot?Irásod jól bemutatja a tőke természetét, hogyan viselkedik a neki kiszolgáltatott gazdasággal szemben, és azt is, hogy a lerobban gazdaság mit tud vele kezdeni. Folytasd napjainkig./prsze ez csak kérés/
@Dr. jenőke (jenőke):
Nincs ez meg az emlékezetemben.
Azt tudom, hogy akik emberek tüntetéseken felakartál akasztani Gyurcsányt, legalább is ilyeneket kiabáltak, azoktól is rosszul voltam, pedig alig vártam, hogy bukjon.
A többiben igazad van.
Jó lenne..., ha...
De az a rendszer nem ilyen körülmények között fog megszületni.
Az emberek beállnak végül a táborokba.
Ha feltűnik egy olyan ember vagy erő , aki valóban normális akarna lenni, azt meg együttes erővel nyomja le a két oldal.
Ha majd lesz egy olyan, hogy százezrek kimennek tüntetni, és valóban azt mondják senkiből nem kérnek, aki eddig itt volt, akkor lehet valami...
Ennek nyoma sincsen.
Azt azért jó volt olvasni, hogy erre a primitív Dopeman-i szintre a többi ellenzék is nemet mondott.
@Dr. jenőke (jenőke):

Nem kifogásoltam, persze hogy jó. Csak megjegyeztem, mert mindig eszembe jut, ha ezt hallom.
@irógép: baszod, hova jut ez a világ, már megint egyetértek veled, áhhh, tényleg nem vagyunk ebbe az országba valók :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Má' mér ne szólnál hozzá? Itt nem szakértői hozzászólások vannak. Vélemények.
@CSENDES: csak ezt akartam, és megkaptam, nem vagyok egy nem mondok véleményt típus :D
és a rezsikamú folytatódik:

Ki kicsoda a rezsiháborúban? – percről percre a Parlamentből

A Fidesz napirend előtt nem beszél a rezsicsökkentésről, de Németh Szilárd főrezsicsökkentőnek azért sikerül majdnem saját magától kérdeznie. Míg a Parlamentben folytatódik a főváros és a kerületek közötti csörte a hajléktalan kitiltásának jogáról, addig az épület előtt éppen az egész törvénytervezet ellen tüntetnek.

hvg.hu/itthon/20130930_parlament_tudositas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a főváros és a kerületek közötti "

????

a fővárosnak (Felcsútnak) már kerületei is vannak ????
@keresztény gyökér:

Én egy higgadt kíváncsi vagyok:)) Zárójelben: pimasz vagy:)

Ám legyen.
A nick, sok mindent elárul az emberről, többnyire, általánosságban. A Gauss-görbe széleit és egyebeket hiányát, most hagyjuk.

A te párosításodban a gyökér a zavaró.
Tekintve, hogy ennek van pozitív és pejoratív értelme és nem tudhatom, hogy tudatosan és önkritikusan használod vagy üzenet-értékkel, kissé meg vagyok zavarodva:))

A hsz-eid nem hagynak kétséget, de a nicked változatlanul.
öööö

Óvodák kapják a mutyigyanús 3 milliárdot
Lázár János korábbi NFÜ-közeli cégek pályázatát vétózta meg, inkább választási osztogatásra költ.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F09%2F30%2Fnfu_lazar%2F
@CSENDES: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Má' mér ne szólnál hozzá? Itt nem szakértői hozzászólások vannak. Vélemények."
Ott sem azok vannak. Szerintem gombáznak ők is.
@Orica Középföldi:
A francba! Akkor lebuktam... Annyi névadóm volt (hízlegett, hízelgett mindegyik... ), hogy végül mind után felvettem valamit - Ch.T. meg az ISTENNŐ! :D
Vessetek a vérmókusok elé, de akkor is... több meg nem fért ki...
szalagos magnó:

Mit gondol a Fidesz a bajai eredmény megsemmisítéséről? “Örülök, hogy az Együtt 2014-nek kampányolnak”

A rezsicsökkentésről sajtót tájékoztató Rogán Antalt nem lehetett kibillenteni a bajai választási csalásról feltett kérdésekkel.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F30%2Fmit-gondol-a-fidesz-a-bajai-eredmeny-megsemmisiteserol-orulok-hogy-az-egyutt-2014-nek-kampanyolnak%2F
@Orica Középföldi: van neki valamilyen rendezése fent a neten?
-no comment-

Vallási vezető: károsítja a nők petefészkét az autóvezetés

Az autóvezetés károsítja a nők petefészkét, és egészségkárosodást okoz születendő gyermekeiknél - jelentette ki egy szaúd-arábiai vallási vezető azon kampány ellen felszólalva, amely tiltakozóakcióra hívja a királyságban a vezetéstől elzárt nőket.

hvg.hu/cegauto/20130930_Vallasi_vezeto_karositja_a_nok_petefeszke
"Krisztin N. László, Badacsonytomaj független polgármester hibátlanul vizsgázott le az EU-s pénzek lehívásából, ne gondoljátok, hogy olyan egyszerű egy 140 nm2-es családi házat felépíteni EU-s pénzből a saját telekre! " (vastagbőr)
Hmmm.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hát azért biztos tudnánk találni olyat, amiben lehetne vitázni:)
Csak szeretném azt gondolni, hogy van egy közös norma, legalább is a legtöbbünk részére, még ha nem is mindent ítélünk meg ugyan úgy.
Én szeretnék itt élni, és nem folyamatos gyűlölködésben. De szerintem még közel a múlt. Talán két generáció múlva már nem egymás komcsizásán és nácizásán megy majd sok vita.
@Orica Középföldi:

Mm, persze nehéz helyzetben vagyok, mert művemet magyaráznom kell, ami egyfelől a tökéletlenségét mutatja, másfelől kissé ki is heréli. :D Na de sebaj. Reflexió, persze, ha a beszédhelyzet nem tökéletes is, éppen a név jelleg miatt, ami kérdésessé teszi, hogy önmegnevezésről vagy másról van-e szó. Jobb lenne a Narancs kis sárga, alsó feliratába a címlapon, a Fidesz-kormány tablója alatt, mondjuk. :D Na de a lényegre: épp a fent emlegetett cinikus politikai giccsnek a jegyében magukat kereszténynek hazudó gyökerek Európa keresztény gyökereiről zagyválnak. Úgy tűnt, a többértelműség pont ezt a szemforgatást találja telibe, ennyiben vicces és provokatív. Aki pedig őszinte keresztény, ezt nyilvánvalóan érti, ezért számára nem sértő.
@dr kíváncsivagyok: Szippantsátok le,akkor csinosabb lesz.Csak be ne horpadjon a homloka.
ehhez sem kell hozzátenni semmit:

Korrupció nélkül nincs üzlet Magyarországon - ezt az érzést kelti egy friss felmérés, amely szerint a visegrádi országok összehasonlításában a magyar menedzserek kezelik a leglazábban az etikailag kifogásolható viselkedést.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ezert_mas_a_magyar_korrupcio_mint_a_kulfoldi.565815.html
@irógép: na azért 2006-ban volt ott lámpavasra aggatott nevek, meg koporsó és hasonlók....elfelejtetted?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Szatmáry Kristóf, a klub múlt héten megválasztott elnöke hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, hogy az uszoda beltéri felújítása, illetve a kültéri medencék rekonstrukciója és befedése 800 millió forintba kerül, ebből 600 millió TAO-s (társasági adókedvezményekből befolyt) pénzekből származik, míg a fennmaradó 200 millió állami támogatás. "

Valaki magyarázza már el annak a kretènnek, hogy a tao-s bevételek is állami bevételek... eleinte azt hittem, csak cinikusak, de nem b+ ezek el is hiszik, hogy az nem közpénz... ami komoly aggodalomra ad okot, tekintve jelenlegi beosztását és munkáltatóját...
@keresztény gyökér: a szemforgatás minden vallásra jellemző... így lehetnél akár ökumenikus is:)
@CSENDES:

Ezek a politológusok legalább olyan univerzálisak, mint a kiszel Tünde vagy a Győzike. Nekünk ilyen celebekre futja.
@sírbateszezazegész:

Viszont a baromarcú kormányerők pünkt kereszténynek maszkírozzák magukat. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugye milyen jó, hogy végül ez ügyben is összeállt a fidesz-mszp mutyikoalíció. :)

jobbik.hu/hireink/mennyiert-adta-el-magat-baloldal
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: másban meg fidesz+jobbik, de a lényeg, hogy a fidesz nyer mindenben.
A titkosítás után tudható, hogy a bizottságot sem szavazták volna meg, ennyi, a többi csak ámítás, és oldalfüggetlen pártpropaganda.
@sírbateszezazegész:

"van neki valamilyen rendezése fent a neten?"

Fogalmam sincs. Nem érdekel Vidnyánszky.
@Orica Középföldi: ha nem látod, hogy tudsz róla véleményt alkotni?
@keresztény gyökér:

Messze nem ilyen egyszerű a helyzet.

A nicked miatt van/lesz aki olvasás nélkül rádugrik és 60 -as IQ-val megpróbálja átharapni a torkod. Ezeket mindig provokálod, de csak egyszer szórakoztatóak.

A szemforgatót nehéz telibe-találni, mert pont a szemforgatás miatt nincs módja olvasni:)
Max kinyilatkoztat, és baromi ájtatos, nyálas, érdektelen és unalmas.

Törődj bele, egy bigott keresztény ezt sértésnek veszi.

Értelek, a név a narancs aljában teljesen helyén van, de téged nem jól fed:))
@sírbateszezazegész:

A tudorok szerint a művészet, az emberen átszűrődött valóság megjelenése.

Nem érdekel V. művészete, nem akarok róla állást foglalni, véleményt mondani.
Nem komcsik meg nem komcsik vannak,hanem egyszerűen tolvajok vannak!
@sírbateszezazegész:

"ha begombázok, akkor szoktak olyan flash-im lenni mint az értékpapír-piaci szakértőknek" :)
@Orica Középföldi:

Csak kisebb részben szól azoknak, akiket provokál, inkább azoknak, akik röhögnek rajta. Ha bigottakat és agresszíveket dühít, azzal csak betölti egyik funkcióját :D (ha a szemforgatók nem tudnak is olvasni :)). Nem fed jól, de legalább kiderül, hogy valakit is jelenthet. Olyan, mintha én lennék a szendvicsember ezzel a plakátomon.

Paródiának lenne jó, de azt csak legihletettebb pillanataimban tudnám produkálni. :D

Ja és a Narancson persze többes számban kell elképzelni a Fidesz-csoportkép alatt.

És mi az Orica? És miért Középföldi?
@keresztény gyökér:

Ha képet rendelsz hozzá, azonnal értelmet nyer. Úgy nem kunszt:))
Engem meghökkentett, azért kérdeztem rá.

Oric egy törpe, gyerekem valamelyik fantasy-könyvében. Tőlem ugyan távol áll, de mindig meg kellett hallgatnom a fantasztikus történeteket, és bent ragadt az agyamban.
Négy betűvel viszont nem lehetett regisztrálni, így nőneműsítettem:)

Évekig csak szimplán oricaként kommenteltem, de évek múlva egy technikai malőr után kérte a jelszavam.
Már fogalmam se volt róla:))

Egyszerűbb volt újra regisztrálni, és ha már fantasy, akkor Középfölde - és így született meg a nick:))
süti beállítások módosítása