Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.26. 12:59 Fabius

Orbán és a szivattyúgyár

Címkék: kampány fidesz orbán viktor közoktatás

Csak úgy sorjáznak az érdekességek egymás után, ember legyen a talpán aki megállja röhögés nélkül. Kezdetnek aszongya Morcos Bajusz házmester nertárs Mráz Samu házi számmisztikussal megtámogatva, hogy a 2014-es választásokon a baloldalnak esélye van. Aztán jön a "Lazáry Viktor kokaint fogyaszt" kukkolda videó erős szippantással és ínydörgöléssel, majd Ferdinandy István zuglói alpolgármester állítja, megtett feljelentés ide, lárifárizás oda, bizony Papcsák Ferenc pártököl és polgármester-képviselő még ezzel is leleplezte magát. Ha ez nem volna elég, akkor a pénzcentrum.hu kiszámolja, hogy a legfrissebb csodafegyverként lengetett ingyenes készpénzfelvételre is ráfizethetünk, majd jön a slusszpoén, miszerint Viktor ma szivattyúgyárat avat

orbán-szivattyúgyár.gif

Hasfal legyen a talpán, ami nem szakad meg ilyenkor. 

Ha ez nem lenne elég szivattyúgyár, akkor itt van még a munkát és forradalmat szabotálók jelentős halmaza, akik gátolják a ner kiteljesedését. Mert nekik - most segíjjél Istenem, félek leírni is - szakmai kifogásaik vannak. Meg félelmeik, hogy akkor majd jön a lézerjancsi és vendetta lesz, úgyhogy lehet jobb nem csinálni semmit, mint az esztelen kapkodásban elkúrni a valamit. Nem váratlan, hogy térdig gázolva a majréban a megoldás is amolyan savanyú hónaljszagú, izmozós, Orbános: kápó kell ide, gyüjjék a Szabó Balázs, és ha másképp nem megy akkor zsarolással, de legyenek megtörve a szabotőr tanárok

Teccikéteni? Ez lenne az a valami, amit Morcos Bajusz házmesterúr utolsó összesepert esélymorzsának, csodával határos, könnyekkel, vérrel és verítékkel kiszenvedett teljesítménynek nevez. Igen, annak nevezi, mikor egy - nyilván szakszerűen és gondosan kiválasztott - igazgató a kifogásoló munkatársat le óvodásozza, majd felajánlja, hogy a kifogásokkal összefirkált nyomtatvány helyett ad egy másikat, amit  "szépen aláír ott, ahol kell", és a megjegyzéseit megtartja magának. Legalábbis akkor, ha fizetést akar a következő hónapban is. 

Így lesz "működőképes" az ország. Erre a meghonosodott gyakorlatra kell majd szavazni, különben gyün a baloldal és majd mindent eltöröl, beltilcsa' a zsarolást, a kötelező kari tagságot, és összedönti ezt a szivattyúgyárrá nemesített országot. 

491 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr145534507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: "még sipi lebasz megint, hogy nem vagyok jogos..."

nem lebaszasrol van itt szo, hanem arrol, hogy ebul szerzett demokracia ebul vesz el:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez azt jelenti, hogy addig ordítoznak amíg a gáz ki nem jön a tározóból és bebúlyik a csőbe?...namost ha új cső kell mert van új fogyasztó akkor azt miből fedezik? a fogyasztó majd becsatlakozik önköltségen és leszámítolja a későbbiekben a nulla profitból, azaz negatív bevétele lesz ?

hogy is van ez?

brühüyyy
@ausländer Sipi:
ez most van, de amit én akarok ott másként lesz

ott az lesz amit én mondok persze kurva demokratikusan és mosolyogva

brühüyyy

keep smiling
szervilusta szotyialista stadionuzmus:

Aludj el szépen, kis Balázs
Szia helló, ráérsz este? Ma Semjén tolja a Kőszívűt a Vígben! Ilyen randikról álmodik Balázs Péter.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130927_Aludj_el_szepen_kis_Balazs
@ausländer Sipi:
kedves @sipi légyszíves mongyál nekem egyetlen demokráciát ma a Föld nevű bolygón amely ...

és a többi a szó a tied

légy ügyes

brühüyyy
@rodeo36: pont úgy, ha akarsz valamit, majd megfinanszírozod, vagy egy gumicső, megfúrsz és örülsz. Ha jön a zállami ellenőr, kitárazol rajta, vagy a tek rajtad. A vadnyugat lószar sem volt ahhoz képest, ami itt lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, en ettol felek igazabol.
hogy ez fog tortenni.

orbanek is ettol felnek, azert van a tek
@Orica Középföldi: A nap biztos öröme, hogy Dr Jenőke majd jön egy verssel.Minden nap várom, a 22 órát.Köszi neked is, hogy ezt kiprovokáltad
milyen meglepő, 12 óra alatt kiürül:

Negatív lett a szombathelyi alpolgármester drogtesztje
Lazáry Viktort az MSZP vádolta meg kokainozással.

www.origo.hu/itthon/20130927-negativ-lett-lazary-viktor-szombathelyi-alpolgarmester-drogtesztje.html?sec-1
@ausländer Sipi:
egy állam neve??? tucc???

itt várom repesve

brühüyyy
azert ez vicces lesz..

index.hu/belfold/2013/09/27/kovesse_lazary_viktor_fidesz_vizeleset_eloben/

erdemes ezt a tablazaotot attekinteni

d-grecord.blog.hu/2011/03/04/drogteszt_drogok_kimutathatosaga

12 orat mutathato ki a vizeletben.

magyaran loszart nem fog erni az egesz drogteszt. ha tegnap este meg szivott, mara mar nyoma sincs.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ízlelgessük, mit is mond Némethné az MVM szolgáltatásról, amikor azt állítja, hogy a lakossági fogyasztás tekintetében nonprofittá kell válnia.
Az MVM mint villamosenergia előállító, elsősorban a nagykereskedők felé értékesít. Közvetlenül lakossági fogyasztókkal nincs kapcsolata. Az MVM Partner Zrt ugyanis kis és középvállalatoknak, nagyvállalatoknak, önkormányzatoknak és nagykereskedőknek értékesít. A nagykereskedő pedig nem tudjuk hogyan tudja elválasztani, mennyit vásárol
a lakosság részére.
Úgyhogy véleményem szerint ez remek szlogen, s nagyon jól megmutatja, mennyit is tud Lajosné erről az ügyről.

De majd meglátjuk.
@rodeo36: amely????

fejezd be a kerdesed:-)

kulonben nincs mire valaszolnom.
@ausländer Sipi: ha csak az lenne, van ott még parlament őrség, bilincses botos közterületes, fegyveres szolgálatra kötelezhető tűzoltó, széljobb bakancsosok tömkelege, alakul ez. Nincsenek illúzióim, látva az eseményeket. Tanulni tanulni tanulni, mert még hülye vagyok a mennihez.
@CSENDES: érti azt, igaz nem ő, hanem a főnöke simlicska, a folyamat a következő, nagykerbe beolvad a kisker, és a probléma megoldva, lehet max 1 évre rezsigyilkolni, és ha már haveroké a buli, lehet visszaemelni és aratni a nyereséget.
@ausländer Sipi:
be van fejezve, megkérdeztelek, hogy melyik ország, azaz: amely?

ha nem világos? gyújcsál gyertyát

brühüyyy
@rodeo36: nem vilagos meg mindig:-)

melyik orszag mi? demokracia?
@ausländer Sipi:
jé? csak nem tanulsz olvasni?

legelőször azt kértem monggy egy országot a Föld nevű bolygón amely szerinted demokratikus

erre te körbehugyozod mint a baloglevente vagyhogyafszbahívjáka drogos polgiizét?

szóval nem tucc? vagy még rakoncátlankocc?

választ ide telibe

itt várom már egy fél órája, repesve és tűkön ülve

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
bazdmeg már megint nem válaszolsz a feltett kérdésre hanem mellébeszélsz...ez olyan kendermagos stílus, nemgondolod?

brühüyyy

vagy ennyit sem értecc inglischűl?
@rodeo36: áhááá, értem, 100%-ig demokratikus nincs egy sem, de azért nem mindegy a köztes állapota, azért pl. északkorea és svájc között zongorázni lehet a különbséget ;)
@rodeo36: Kicsit távoli, de szomszéd. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: valóban, Sipinek ugyanis aki svájci állampolgárságra hajt nem kell aranyozott vezérszobrokat nézni
www.afoldgomb.hu/emberi-tenyezo/1072-aki-nem-lep-egyszerre-eszak-korea
@Penivaldes: nicsak:

"Egy ilyen totalitárius rendszer fenntartásának receptje: állíts állandó ellenségképet a nép elé! Helyesen megválasztott összetevők esetén aztán garantált a szüntelen háborús hangulat. A gyerekeket már hatévesen katonai iskolába küldik, folyamatosak a honvédségi parádék, felvonulások, az utakat ellenőrző pontok sokasága tarkítja, az egyetlen állami televízió pedig szinte kizárólag katonai gyakorlatokról tudósít."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@cirby

a példa kurvaszar, olyan országokat amelyeket ilyennek hoztak létre amilyenek azokat nem lehet összevetni olyanokkal amelyek évszázadokon át vérrel verítékkel ki tudták harcolni azt amilyük van

a szó eredeti jelentése: demos kracia

azaz

a nép abszolút és teljes hatalma

ez nem létezik és nem is igen létezett még Kreón alatt sem

(a perzsák elzavarták a halál faszára a sahot aki az amerikaiak beépített embere volt és kisíbolta az egész szart amit nem tartott meg saját magának...a zamcsik kurva mérgesek is mert volt egy nagy túszdráma amiben leégtek mint a Reichstag és csak idegen segíccséggel sikerűlt valamit azóta duzzognak mert egy hatalmas piac elveszett, a perzsék már akkor is állam voltak amikor a byblost még el sem kezdték összetekerni...most az összes arzenáljukkal be vannak szarva és rettegnek, hogy esetleg ebben sem lesz igazuk mint sziriában ahová ők telepítették és képezték kia cia ellenállóit hogy basztassák az asszádot mert csak cum trucc és az még hiányzott a 3-ból iraq, egyiptom és szíria......ja és persze a zusában is demo van csak nem tudom hogyan, a pénz beszél a kutya ugat kurva sok kutya van)

brühüyyy

monggy egy demokratikus országot önmagával összehasonlítva mongyuk történelmileg
TEK-vizsgálat Orbán konvoja miatt - 2013.09.26

Belső vizsgálat indult a Terrorelhárítási Központnál azt követően, hogy a Facebookon egy apuka azt állította, Orbán Viktor konvoja tegnapelőtt a gyalogosok közé hajtott egy átkelőhelyen az I. kerületben - közölte a Hír24.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=162989#c
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez Magyarország narancskorszaka?

vagy tévedek?

brühüyyy
@rodeo36: na
ezt mar ertem

mondjuk ahol en elek az demokratikus:-)

es nemetorszag is. meg tudnek par europai allamot meg felhozni.
@ausländer Sipi:
@sipi tudod mit? pukkaggy meg

rágod a szart és kuncogsz hozzá mint értetlen bözsi mikor baszni viszik

brühüyyy

levontam a Kón Klú Zi Ó T

nem értesz hozzá
@rodeo36: ha most szemelyeskedni akarnek, akkor azt mondanam, hogy valoban, nem ertek ahhoz hogyan hamozzam ki a bruhuhuzesedbol a lenyegi mondanivalot:-)

de nem akarok;-)
@rodeo36: az usa nem maga a sátán, mert jó példák is vannak, főleg ahogy te is mondod, ha a társadalom fogékony a demokratizálódásra.
Ott van például Németország, vagy Japán, ha van alap működhet a demokratikus szisztéma, avagy lehet átkozni az angol gyarmati birodalmat, és mégis a felszabadult gyarmatokon demokratikusabb viszonyok vannak mint máshol. Tökéletes demokrácia nincs, és nem is lehet, az emberi jellem nem engedi, minden nap meg kell küzdeni érte, minden szinten.

Ebből ered az is, hogy egy önérzetes polgár csak ellenzéki lehet a hatalommal szemben, még akkor is, ha világnézetileg közel van hozzá, hisz ellenőriznie kell az elitet, mert mind szeretné kivonni magát a vizslató szemek felügyelete alól.
@ausländer Sipi:

te ott lakozol swutzerlandban? az egy gyönyörű ország és nyugalom van, ha van munkád és akarsz dolgozni, vagy van pénzmagod valamelyik bankban és az fiadzik vagy másképpen fialtatod...a többi is közelíti...de soha el nem fogja érni

amíg az állam létezik addig erről beszélni...illúzió

brühüyyy

persze álmaink főggye swutzerland és jogosan és van még sok más is

éltem olyan helyen ahol az enyém volt a demokrácia és azt tettem vele amit akartam...és az -nekem- jó volt...
@rodeo36:

Önmagàval összehasonlítva még mo. is demokratikusabb lett, történelmileg. Pl. engem sem vittek vissza a földesuramhoz mikor leléptem és a kotmàny szerint legalàbbis a hatalom gyakorlòi nem ölhetnek meg.
Mondjuk mo annyira nem demokratikus azért, hogy demokràciànak lehetne nevezni.

Minden kísérlet a tökéletes tãrsadalom létrehozàsãra rettenetben végzõdött. Sztem a demokràcia egyik eleme pont a tøkéletlenség elfogadàsa. Vagy a tøkély újraértelmezése.
@rodeo36: igen, ott elek:-)

most volt pl nepszavazas arrol, hogy akarnak-e stadiont epiteni a grasshoppersnek:-)

meg hogy maradjon-e a kotelezo katonai szolgalat.

meg vegyenek-e uj gripeneket erositve a legierot.
@rodeo36: bacod, pont azt mondod amit én ;)

" enyém volt a demokrácia és azt tettem vele amit akartam...és az -nekem- jó volt... "
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amúgy egy minden képviselőre kiterjedő drogtesztet a jobbik önkormányzati képviselője (Balassa Péter) javasolta először, már jóval korábban.

vaol.hu/szombathely/kozgyules-szombathelyen-kepviseloi-drogteszt-1536585
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
te ismered azt: British Commonwealth?

az usa: ha hallanád és látnád naponta, hogy miről hogyan kell beszélni (a médiának is) és mi az "szöveg" ami megengedhető és miről sohasem beszélnek sőt meg sem lehet kérdezni, mert nem érkezik válasz és ha nagyon firtattya akkor esetleg el is tűnik a kérdező

a sok duma mögött semmi sincs ha ismered az éppen aktuális nagy problémájukat akkor összehugyozodmagad röhögés közben
ezek infantilis dolgok és kurva jól hangzik

a 450 milliós lottó nyereményből maradt a 12 nyertesnek 24 millió (az sem kis pénz de akkor minek hülyéskednek)

nem folytatom

szerintem bohócok

brühüyyy
@AKIsTUDATLAN: Még a választások előtt közmunkás voltam egy általános iskolában, oda kellett erkölcsi bizonyítvány; lehet, azóta eltörölték. Vagy felsőbb körökben nem szükséges - köztársasági elnök lehetsz 8 általánossal is.
@ausländer Sipi:
mélységes tisztelettel beszélek arról az országról, ők megvívták önmagukkal is azt a véres verítékes és évszázados harcot ami mindehhez kellett, semmi sincs ingyen, pont egy svájcinak magyarázzam, ki vagyok én ahhoz?

ugyanez Magyarországon sohasem volt még kezdeményezve sem (Dózsáról hiányosak az ismereteim) a több mint 1000 éves történelem során egyik gyalázatból a másikba

én a latinos életstílust kedvelem, de lehet beleszeretnék a svájciba is ha hosszabban lehetnék ott és nem csak pár napos látogatásokra

a véres európai történelem példáúl szolgákhatna a világnak de leszarják és nem hallgatnak rá...és a sok erővonal kereszteződik aminek a kicsik isszák a levét

az egész terrorizmus kütyü sem önmagából született hanem kitalálták, megszülték és fenntartyák mert az is egy ellenségkép, emlékezz arra amikor "végre" sikerűlt a SZU-t tönkretenni és mekkora volta pofára esés nem a SZU-ban hanem pont nyugaton, nagyhírtelen ottmaradtak ellenség nélkűl, az lenne a haláluk ha Putyin bevezetné a svájci rencert hatalommal és működtetné is (pénze van rá)

szóval élvezd és ha befogadnak akkor (15 év a várakozás?) minden OK

brühüyyy
@ausländer Sipi:
erről most nem folytatom...

brühüyyy
@rodeo36: mindenki mást ért demokrácián, azért vannak keretek, amik nélkül nem működik egy társadalom sem, de az számomra biztos, hogy abban az országban, ahol a személyes dolgokat is meg akarja szabni a hatalmon lévők, az nem demokrácia. A kényeseket kérdező a legtöbb helyen eltűnik, vagy fizikailag, vagy morálisan, de egy különbség az van, hogy ha nyilvános lesz valami mutyi, akkor mi is a következmény, és mit is kényszerít ki a társadalom.

Filozofálgatunk itt bár mennyien, lehetnek ideál képeink, de csak részei vagyunk egy kisebb nagyobb egésznek. Csoport-Család-Nemzet-Kontinens-Emberiség-Föld-Világegyetem
Mind mind alakul fejlődik, és változik, alkalmazkodunk, vagy eltűnünk, de lépcsőket nem hagyhatunk ki, még mi sem. Hosszú távon még egy pillangó szárnycsapása is galaxisokat változtat meg, pont úgy ahogy ezek a fekete karakterek itt a virtuális térben. ;)

Ez most túl elvontra sikeredett, bocsánat, de ez jött most belőlem.
@rodeo36: befogadtak, nekem ugy tunik.
ha bemegyek a boltba, latjak, hogy kulfoldi vagyok mert csak makogom a schwitzerdutschot. gruezi, ein rot marlboro bitte, merci vilmahl

es mosolyognak egy kisfaluban ram. ami akkora, hogy 3 utca az egyik iranyba, negy a masikba. nem viccelek, keress ra Dietwil google mapson:-)

amikor baratnommel setalunk, vagy kirandulunk, messzirol koszonek mosolyogva: gruezi mitenand!

allampolgarsag?
az egy papir mindossze:-)

oke, ha L engedelyed van azt evente meg kell hosszabbitani, ha B akkor 5 evente.
de az emberek tenyleg normalisak. nem azt modom, hogy hu de bratyiznak, de megadjak neked a tiszteletet, mert ember vagy.
@saravad: miért, nem te írtad? ;)
na jó, akkor kiszállok a fejedből, és magadra hagylak most már :D
@ausländer Sipi: pont ezt éltem át Laufen-ban, és hihetetlenül jó érzés volt, és azóta sem tudom elfelejteni...
A ki- vagy lehallgatott Bogád feljelentést tett

Baján végig követte egy-két ember, mint egykor az állambiztonságisok, aztán rögzítették a telefonbeszélgetését és átadták a polgármesternek - írja az Együtt aktivistája. Ki akarja vizsgáltatni, mennyi szöveget tud megjegyezni egy ember magnó használata nélkül.

cink.hu/a-ki-vagy-lehallgatott-bogad-feljelentest-tett-1409404545
Adósságcsapda felé tartunk
Az államadósság/GDP arány a belátható jövőben sem fog javulni Magyarországon.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/adossagcsapda_fele_tart_a_magyar_gazdasag.565650.html
index.hu/belfold/2013/09/27/het_berauto_kell_az_uj_testnevelesi_strategia_irasahoz/

2,2 milliárdért szórakozik ez a Balogh nevű janicsár - a testnevelő kollégák meg nem vehetnek egy doboz ping-pong labdát, mert nem ad rá pénzt a TankAranka ZRT.

Rohadjon meg mind, az összes, aki ebben részt vesz. Balogh Gábor is!
@Evezős: ámen
én már reggel leakadtam ezen, és még mindig nem tértem magamhoz...
De semmi baj, mert:

Több pénzt ígér a kormány egyészségügyre, oktatásra, közbiztonságra - 07:30

Az egészségügyre, oktatásra, közbiztonságra, gazdaságfejlesztésre is több forrás jut jövőre - mondta a kormányszóvivő tegnap este a köztévé egyik műsorában.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=163001#c
@Evezős: szia:) ezek után akkor érthető, hogy miért nem támogatom az élsport/versenysport finanszírozását, ha ennyire erősíti a jellemet (balogh, czene, gulyás, egerszegi, kokó stb.)...:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Qrva szegény ember az, aki ígérni sem tud ....
(Csak az a baj, hogy még mindig van, aki elhiszi az ilyen "ígéreteket" .... tegnap reggel a buszon egy 80-halál közti öreglány arról tartott fennhangon előadást, hogy "meg kell tartanunk a Viktort, mert jön a Gordon, meg a Gyurcsány és elveszi a kis nyugdíjunkat, megmondta a Viktor is, hogy ezt akarják, ha ők nyernének."
Na mostan az ilyenek hiszik el azt, hogy a pedagógusok horribilis jövedelemre tettek szert szeptember 1-től, meg hogy mindenki Hévízen gyógyul az ötcsillagos Spa-ban, ha a fidesz marad kormányon.
Qrrrrrrrrva mérges vagyok! :-(((((((((
@ausländer Sipi: szia:) egyébként teljesen egyértelmű kérdést kaptál rodeotól:)... azt úgy kezdtél el mellébeszélni, mint Gábriel szokott:)
@sírbateszezazegész:
Maradtak volna annál, amihez értenek.
De a seggnyalás, úgy tűnik, menő valamiért ...
Ehhh.
:-(
@sírbateszezazegész: nem ertettem akkor sem:-)

amikor egyben leirta az egeszet ugy mar igen. akkor valaszoltam is.

es ne hasonlits az abwehr ugytnokhoz pls:-)
@sírbateszezazegész: én sem értettem, lehet hülyülök én is :D

@Evezős: megértelek, közelről ismertem a tanári világot, pedig nem dolgoztam közöttük
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Emlékezzünk csak meg névszerint nagyjainkról és ne feledjük érdemeiket.
Harrach volt a jézusszíve focialista brigádból.
Másrészt könnyű azt mondani, hogy a magyarok pénzügyi kultúrája alacsony – vagyis nem gondolnak a jövőre, és ha van is pénzük, azt is azonnal elköltik. A mostani gazdasági, pénzügyi környezetben egyáltalán nem lehet biztos megtakarítási formát mondani – vélekedett a közgazdász. A banki kamatok alacsonyak, a nyugdíjpénztárak sem hoznak sokat, ha valaki részvényekbe fektetne, akkor az amerikai Fed, illetve a japán jegybank monetáris politikája hamar boríthatja az árfolyamokat, jó megoldást én sem tudnék jó szívvel mondani – fejtette ki Pogátsa. A legjobb döntés talán az lehet, ha azok, akiknek van terük megtakarítani, "saját magukba fektetnek". Vagyis képzik magukat, nyelvet tanulnak, stb. Ez sokkal többet érhet, mint bármilyen pénzügyi befektetés – emelte ki a közgazdász

hvg.hu/gazdasag/20130927_Miert_vagyunk_keptelenek_sporolni
@sírbateszezazegész: Szép napot kedves gall. :) Róla hallottál már esetleg??

A világgazdaság elvesztette a fejlődési irányt, a nemzetközi tőke érdekei nem esnek egybe a népek érdekeivel. A krízis, amely felé nem csak az Európai Unió, de az Egyesült Államok is közelít, nem zárulhat le kedvezően.
Erről a témáról fejtette ki véleményét Rádiónknak Marc Rousset, a közgazdaságtudományok doktora, publicista, számos könyv szerzője.

hungarian.ruvr.ru/2013_09_27/Europanak-gazdasagi-es-szellemi-katasztrofat-josolnak/
öööööööööööööö

Kizárták az Alstomot, Közgép-cégnek állhat a zászló
Kizárták az Alstomot egy vasúti fejlesztésre kiírt tenderből, mert nem igazolt "bizonyos referenciákat" - írta a cégre hiatkozva a Világgazdaság. A lap szerint a második legjobb ajánlatot, amely ötmilliárd forinttal drágább volt, egy olyan cég adta be, amely a Közgép Zrt. közvetett tulajdonában van.

hvg.hu/kkv/20130927_Kizartak_az_Alstomot_Kozgepcegnek_allhat
@GeoCracker: Én meg elárulom neked, hogy ezek már rég összenőttek, max. különböző jelmezekben pózolnak. :)

scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/149263_558182717548311_1904932964_n.jpg
Két csík: egy előre bejelentett nyilvános vizelés krónikája
Az igazán várt látványosság elmaradt szombathelyen: Lazáry Viktor, a kokainfogyasztással vádolt fideszes alpolgármester nem a kamerák kereszttüzében vizelt bele a papírpohárba, hogy mintát adjon a városi kórház főorvosának. Esemény így is volt, sőt az alpolgármester egy hónapon át hetente vizel majd, bár ez nem mérvadó, az meg már a helyszínen kiderült, más vizsgálatra pedig nem hajlandó.

hvg.hu/itthon/20130927_Lazary_Fidesz_kokain_vizel_Szombathely
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Elolvastam. Bla-bla, hiába professzor.

A világ változik, mint mindig.

A 'semmibõl' eloteremtett penz meg nem rosszabb mint a kiralyi penzverde termeke es pont olyan szarul oszlik el.
Európában nincs demográfiai válság, az mo-n van. A fenntartható mértékû szaporodá
@saravad:

...s fontos export-gondolat a jólétiesedés mellett.

bocs
Évtizedes csúcson Magyarország idegenforgalmi többlete
A nettó EU-transzferek kiigazítva rekord szintre kapaszkodtak a fizetési mérleg szerint.

www.portfolio.hu/gazdasag/evtizedes_csucson_magyarorszag_idegenforgalmi_tobblete.2.189789.html
@ausländer Sipi:
hát én ehhez csak jó egészséget és erőt kívánok, az a gruezi mitenand az valami olyasmi lehet, mint:
grüss mit abend...ez is valami olyasmi a dutch-ról van az vicc (telitalálat) hogy az olyan mint mikor két részeg német tengerész angolúl akar beszélni...

egy olyan országban amelyben francia, német, olasz és a switzerdutsch megtanulható vidámak lehetnek a napok...azt -mint mondtad- megtanulod gyorsan, hogy mindennek pénz értéke van

tegnap hallottam egy elemzést: 20000000 felnőtt fa annyi hasznot hajt, hogy azt ki sem tudná egy állam gazdasága gazdálkodni másképpen, mint karbantartja és ápolja azokat és jól gazdálkodik velük: 25 milliárd dollár nem akármi, és akkor még zöld és egészséges a környezet

brühüyyy
"A hírre a Mol részvényei a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) zuhanásnak indultak, délután egy körül már a 16 ezres szint alatt voltak, két százalékos mínuszban.

Mint ismert a horvát ügyészséghez tartozó korrupció és szervezett bűnözés elleni hivatal szeptember 25-re kihallgatásra idézte Hernádi Zsoltot. A horvát televízió honlapján olvasható hír szerint az ügyészség szökés veszélye miatt rendelte el a letartóztatást."

Nyami... csak nem meg akarja venni a többségi tulajdont a zállam, oszt kicsit leviszi a részvények árát? :-) Jahh, hogy a MOL többségi tulajdonosa ki is? :-))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hehe lassú vagy, amúgy meg a tegnapit nem értettem meg, pedig elég rugalmasan tudok gondolkozni :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te érted amit mond? mármint a prof? és azt is miért neveccséges minden ilyen tanulmány?
és a legneveccségesebb az aki idelinkeli

hogy van a vonagabcsi a semjén elvtárssal a misén?

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

szerintem nem érthette mert csak a schwitzerdutsch-ot:
آپ کو معلوم ہے اگر وہ نہیں چاہتے کیونکہ آپ کو سمجھ نہیں رکھا جائے

érti, mint ez...

brühüyyy

ez kristálytiszta
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az egyik tegnapi megjegyzésedre reagálnék:
A hűség garantálva!
A képeket megértettem a küldött anyag olvasása után. A fotók ott készültek?
@CSENDES: felvették a náci csizmát ezek a büdös rohat komcsi dakoták...

de óvatosan duhajkodnak komcsi tempóban, nem náci hévvel...

rohat büdös GYÁVA HAZÁTLAN ÁRULÓ CSÜRHE...
@Spániel: ki a fasz az a szerencsétlen lúzer aki ezeknek a MAFIÓZÓKNAK dolgozik... és abban reménykedik hogy kifizetik...

amugy én is... de én nem reménykedem, hanem GONDOLSKODOM RÓLA
hogy előre fizessenek... másképp meg se mozdulnék...
rohat egy csaló tetves banda a politikusok és köreik...
Pár éve voltam úgy,hogy amikor nyer a fidesz,akkor valaki megkérdezi,hogy és most?
Mire a kövérgeci:Hát most már jobb,nem?
Csak attól,hogy ők vannak hatalmon.
Megint az anyjukat.
Meg a birkáiknak is!
@AKIsTUDATLAN:
A felvetésed jó.
Szívesen olvasnám hozzáértők véleményét a kérdésedről.
Bizony mostanában erőteljes hatásoknak van kitéve a rekeszizmunk, ember legyen a talpán aki bírja. Én már komolyan úgy látom néha, hogy ez a mi Viktorunk komolyan gondolja. Nem csak cukros máz ez itten a lenyúlások eltakarására, hanem ő most tényleg államférfinek álmodja magát. Ilyen történelemkönyvekbe valónak. Akiről 100 (jó esetben. De lehet, hogy már 5) év múlva utcákat meg iskolákat neveznek el, talán még ünnepnapja is lesz. Mert szóval az istenadtának nem kell ide ez a nyugat ópiuma demokrácia izé, meg ez a piacos hogyishívják se. De most majd ő jól megcsinálja ami a Bölcs Mesternek nem sikerült, felépül az orbáni szocializmus több lépcsőben. Az első 4 éves terv egyértelmű siker, akárki meglássa. Mo. jobban teljesít. Jöhet a második 4 éves terv. És az 5. után marhára beelőzzük a nyugatot. Vagy a 3. után. Előbb-utóbb. Az biztos. Már csak kettőt kell húzni a nadrágszíjon kedves nertársak, és mindenkinek itt lesz a Kánaán. De az unokáitoknak aztán tuti jó lesz.
süti beállítások módosítása