Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.23. 13:18 Fabius

Mit keres a békemenet a devizahiteles mentésben?

Címkék: fidesz devizahiteles mentés cöf

"...ne kurválkodjatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az farizeusokat az ő igen nagy kegyelméből..."

Orbán Viktor berágott, mint farhát akcióról lecsúszott kuponvadász a cébéában - mondja az Index - mert az nem lehet, hogy a hálátlan és helyét nem tudó Kúria mindenféle ítéleteket hozzon. Csak úgy. Összevissza. Előzetes egyeztetés és külön engedély nélkül. 

Bankpártiak, abcúg! - sikoltotta - kampányév van, helló!!!!

Aztán történt ami olyankor szokott, mikor Viktor fejében az agyhúgykő leválás eléri az egészségügyi határértéket: kiadta napiparancsba Navrának, hogy na most aztán legyenek megmentve a devizahitelesek a többnyire a jómódúaknak és országgyűlési képviselőknek előnyös végtörlesztés, az eddig szinte nulla eredményt hozó árfolyamgát, a teljes kudarc ócsai gettó után, detélleg! Navra pedig írt. Valami olyan bődületeset, amitől Csányi nertárs viharos gyorsasággal kimentette anyagi érdekeltségeit a bankszférából szó szerint az utolsó fillérig. A Reauters szerint ezért. Csányi meg majd megsúgja a melósainak, hogy valójában miért, - már ha egyáltalán, mondatja velem a kisördög. 

Aztán mit tesz az a Jóisten, egyszer csak bejelentkeznek a főállású közpénzcivilek is devizahiteles mentésbe

orbán-deviza.gif

Érdekes, nem? Most akkor Orbán Viktor felkérte Orbán Viktort, hogy képviselje a népet a normaszöveg alkotásban? 

Vagy tényleg akkora borzalomról szólnak az előzetes tervek, amire már a nemzeti együttműködők is azt mondják, ejnye Vezérem, kéne rád az az izé, ni, három betű, F az eleje, ÉK a vége, vagy mi. Mert ha a buzgalom félremegy, és nem képes kiváltani "a devizahitellel nem érintett állampolgárok szolidaritását is", akkor szopóroller lesz és választási vereség? 

További érdekesség, hogy a közpénzcivilek bevonnák a fogalmazásba a nemzetgazdasági minisztert, a Bankszövetséget és az MNB vezetését is. Igen, ne nézzél így, ezek szerint eddig se a vargamiska, se a bankárok se Kusza Szem véleménye nem volt belekalkulálva a történetbe Orbán akarata mellé.  Miért, miért? Mert ahogy a dakota közmondás tartja:

Egy dakota nyomolvasó nem téved el, csak nem tudja, hol van. Azért. 

 


(Szigorúan zárójelben arra leszek kíváncsi, fölmerül-e alternatívaként Angyal József adószakértő devizahiteles mentő ötlete - minden devizahitelesnél be kéne vezetni a rögzített árfolyamot, a gyűjtőszámlákon felhalmozott összeget a bank évente leírhatná a bankadóból annak összegéig, az ezt esetleg meghaladót pedig az adóalapjából. Magyarul ebben az esetben a hiteles és a bank fizetné vissza a hitelt, ( a bank ráadásul a keletkezett extraprofitjából )  az állam az effektív kiadások helyett csak lemondana az egyik adóneme bevételéről. Az egyik zsebébe nem teszi be, a másikból nem veszi ki - ami talán kevésbé lett volna hülyeség, mint bármi amit eddig csináltak) 

 

516 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr665420296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: az emberi hülyeség vallás és bőrszín független:

Betiltották a kozmetikázást egy afgán városban

Afgán vallási vezetők szerint az iszlám elveivel ellentétesek és házasságtöréshez vezethetnek a kozmetikumok, ezért betiltották azok használatát.

hvg.hu/vilag/20130724_tilos_kozmetikazni_afganisztan
Én a devizahitelek megítélése kapcsán Róna Péter álláspontját osztom, tőle teljesen függetlenül.
A helyes magatartásra Knosszosz mutatott példát tegnap "ne mentsetek meg mások kárára".
Azt meg végképp nem értem egy bank miért ne dőlhetne be? Egy pékség is tönkremegy.
Meg azért hivatkoznak itt, hogy a magyar gazdaságot nem lehet hitelezni, ha bedőlnek a bankok, mint a gazdaság motorjai. Ekkora faszságot is ritkán olvasok. A gazdaság müködik. A fekete szürke. Kesre, nem utalgatnak, nincs hitel, nincs kölcsön. Viszont nem is adóznak. Ami szerintem helyes. Nem vesznek igénybe semmit, amit adóból fedeznének.
A szigorú magánvéleményem az, hogy nem fog ide jönni semmi tőke, még akkor sem, ha kormányváltás lesz. Ha jön, az csak az eu-dotációk megszerzése miatti potemkin-vállakozás lesz. Elment mo mellett a világ. Hátrányunk 10-15év. Ez van.
@jaegtoer:

nézd én nem akarom dícsérni a bübloszt de egy groceryshoppinglist sokkal értékesebb és tartalmasabb különösen Jónás a bálnában aki ráadásúl nem is volt balneológus

mikor találták meg a tekercseket? és ki találta meg? van Caravaggio-nak egy csodálatos festménye amint Saulus megláttya a lova oldalán a "fényt" és rögtön bepalizik

szóval cirbolyával is egyetértve zrt mind a jobb létért a földön ugyanúgy mint a fideasz zrt azok némelyike kereszten végezte ezek még nem de van lámpavas is

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

lemaradtak nullák egyébként hurrá egyetértünk te legalább rövid vagy nem mint én

brühüyyy
Matolcsy szimpla választási propagandát folytat (FT)
Az MNB-elnök nyilatkozatának közgazdasági mondanivalója nagyon sovány volt - véli az FT-nek nyilatkozó egyik elemző.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/matolcsy_szimpla_valasztasi_propagandat_folytat_ft_.560159.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a zafgánokat is magukra kellene hagyni, hadd csinálják a zéletüket olyanra amilyenre akarják és nem odamenni igenám de a talajban azaz mélyen alatta olyan dolgocskák rejtedzenek amik nélkűl ma a világ már nem világ...burnuszban vagy fátyolban sem

az összes többi is Iraq detto még azt is hallani hogy mindenáron meg kell akadályozni hogy a távolkeleti államok együvé tömörűljenek, mert az lenne a zusa vége pont nélkűl csak úgy bye bye

fúrják

tripoliban tegnap felrobbantották azt az épületet ahol a nagykövetségek nagy része leledzett

szeretik egymást
most sziria lesz de abból nagy melegek lesznek
mert érdekek és stratégia

brühüyyy
@bella _ciao:
@Penivaldes:
Igen hosszú az a listám, amin a szerintem visszavonulásra tökéletes alkalmas személyek szerepelnek. Akiknek egyébként szívesen adnék bármikor tockost és sallert is a sorompómmal.
Különben pedig trópusi melegség önti el a szívem, hogy a személyi-, illetve számos különadómból megint kibaszottul jól meg lesz mentve pár hever, meg pár felelőtlen ostobasággal hitelt felvevő faszomtudjaki. Közismert emberbaráti lelkem gyémántbánya mélységével vetekedő átérzéssel respektálja a Nagy Megmentő Megvédő Csúti Hiper Híró újabb brúszvilitiszét. Ami egyébként súlyos betegség, de penicilines vasvillával jól kordában tartható. Csak hát a magyar egészségügy ugyebár...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már megnyertem a tendert a Nemzeti Faszszopó és Műbroki bolthálózat megnyitására. Krémest is lehet majd kapni benne, a Nemzeti Kotongyár termékeinek széles választéka mellett.
@Bakter:
van maradék penicilinem

brühüyyy
"Egyszerre üti és erősíti Bajnait a Fidesz. Amíg lehet, ez így is marad, de szépen lassan Mesterházyra fókuszálnak majd."
Gy F a lopakodó pályán befut.
Azért azt tapasztaljátok, hogy Magyarország mennyivel jobban teljesít - a fociban? Eddig legtöbbször őszre nem volt csapatunk a kupákban, most belehúztunk, és ha ügyesek leszünk, augusztusra sem marad.
@rodeo36: a baj az, hogy a különbség exponencionálisan nő...csak itt senki nem mer szembenézni semmivel...

nézd meg...audi→nem azért marad mert sokat fektetett itt be...azért marad, mert fejlesztési központ ez jelenti a tudásalapot...összeszerelőt bárhol találnak, na de fejlesztőt...
nahh. bebuktam...

Mégsem dönt a kormány a devizásokról
Több verzió került Orbánék elé, de még elrágódnak
a dolgon egy kicsit.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F24%2Fmegsem_dont_a_kormany_a_devizasokrol%2F
@Orica Középföldi: és többiek:

Nagy bejelentésre készül Csányi Sándor
Index
2013. július 24., szerda 10:30 | | Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója szűk körben tájékoztatja a magyar sajtót ma délelőtt a váratlan részvényeladási rohamjáról.

Előzmény
Ha oligarcháznak, Csányi elad
Csányi megint OTP-t adott el
Szívroham, vágóhíd, vagy valami más?
(3) Címkék
csányi sándor, otp, bejelentés Információink szerint ma délelőtt 11 órakor, a magyar sajtó szűken megválogatott képviselői előtt ad tájékoztatást Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója váratlan részvényeladásairól. Az Indexet nem hívták meg a tájékoztatásra. Az mno.hu úgy tudja, a magyar médiumok közül a TV2 és a távirati iroda munkatársai mellett az ATV, a Népszabadság, az Origo és az RTL Klub kaptak meghívást az eseményre.

A külföldiek közül a Dow Jones, a Bloomberg és a Reuters tudósíthat bentről. Érdekesség, hogy a szintén a közmédiához tartozó Kossuth Rádió és a Magyar Televízió Híradójának stábja nem juthatott be az OTP épületébe. Az ajtó ugyancsak zárva maradt a Hír TV kamerája, illetve Magyar Nemzet, a Hvg előtt is. Az OTP sajtófőnöke az épület előtt annyit közölt a Hír Televízióval, hogy nem szeretnék kommentálni, miért csak a fenti médiumok nyerhettek belépést
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem, csak közös hullámon gondolkodunk.
egyébként nekem erről a mindent nevezzünk nemzetinek szoksáról meg van a magam véleménye. nem tartom helyesnek. 2 okból. első ok. ha valamit túlságosan erőltetünk akkor az nem lesz vonzó, sőt olyanná válik amit legszívesebben a hátad közepére kívánsz. másrészt leamortizálod ezzel az elnevezést. a nemzeti kifejezés olyanná válik mint a kérek egy pakli faszenet. ez az egyik
a másik pedig, hogy nekem legalábbis a nemzeti szó érzelmi töltetű. nemzeti himnusz, nemzeti zászló. olyanoknál szeretem használni amik összekovácsolnak, azokra a jelképekre melyek egyértelművé teszik az idegenek számára hogy mi vagyunk a magyarok. na de egy dohánybolt az mégis hogy köt össze? helyesebb lett volna az országos dohánybolt elnevezés.
@Bakter: arra bona, szinte bármerre mutogatunk, jobb a foci.
@Orica Középföldi: "A Magyar Nemzet információi szerint a magyar médiumok közül a TV2 és a távirati iroda munkatársai mellett az ATV, a Népszabadság, az Origo és az RTL Klub kaptak csak meghívást az eseményre. A külföldiek közül a Dow Jones, a Bloomberg és a Reuters tudósíthat, a Kossuth Rádió és a Magyar Televízió stábja nem. Az ajtó ugyancsak zárva maradt a Hír TV kamerája, illetve Magyar Nemzet, a HVG és az Index tudósítói előtt is."
EUR
296.33

USD
223.94

CHF
239.36

BUX
18236.52 -0.49%

MOL
16230 +0.50%

OTP
4200 -1.08%
@bella _ciao: Hű bazz. :) ez kemény alárúgás a NER-nek. Hogy örjönghet a törpe...
@rodeo36: és akkor még azokról nem is ejtettél szót, akik az oroszlán eledelek lettek a colosseumban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"lakhatása miatt"
vs.
"nem volt nekem büdös soha albérletben lakni."

Megint úgy csinálsz, mint aki nem tud olvasni.

Senkinek nem tartottak fegyvert a fejéhez, hogy vegyen fel hitelt, pláne devizában.

Aki nem olvasta el az apróbetűst, az úgy járt.

Részemről az egyetlen elfogadható megoldás a devizahitelekre az lenne, hogy bevezetik a magáncsődöt.

Azaz: a bank viszi a házat/kocsit ami meg van terhelve, az esetlegesen keletkező veszteséget meg lenyeli, és így járt, legközelebb ő is elővigyázatosabb lesz, nem ad minden hülyének hitelt.

Cserébe a csődöt jelentett ember tehermentes, de BAR listára kerül, és a bank kártyáján sem mehet le hosszú évekig mínuszba.
@Penivaldes: hess a fejemből, pont ezeket mondtam a nemzeti elcsépelésről fél órája a kolléganőmnek :D
@bella _ciao: Ez sok jót nem jelent.A Kedves Beteg valami csúnya dologra készül megint, ha Cs. csak ellenzéki és külföldi médiumokat hívott meg...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Biztos elolvastad tótawécskét?

"Ám a devizahitelek ügyében van felelősségük a bankoknak. Mohón, a szerződések után járó prémiumtól megrészegülve osztogatták a frank-, sőt a jenhitelt, és ők sem gondolkodtak többet, mint a hitelt felvevő közmagyarok, holott nekik illett volna a civileknél jobban érteni a pénzügyekhez. Telkeket adtak el a Holdon, aztán most negyedmillió család olvassa ijedten az apróbetűs részt, miszerint a Holdon egyébként nincs levegő. Volna abban ráció, hogy vállaljanak részt a veszteségből. Csak az a baj, hogy már túl sok áldozatot vállaltak olyan dolgokért, amihez viszont semmi közük."

Merhogy ebben speciel kurvára igaza van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lehet hogy mi valójában egy szenmély vagyunk több testben?:))
@sírbateszezazegész: Ez is lájk.
Nem értem, hogy ezt mások miért nem értik?
@Penivaldes: "Legyetek szelídek mint a galambok és ravaszak mint a kigyók-mondá Jézus. És én a másodikat emelném ki, mely számomra azt jelenti, hogy mindig éberen figyeljük a hitünk, egyházunk lépéseit, és ne bólogató egyházbábukká váljunk.
Kételkedni, gondolkodni. ez a mély hit alapja."

Hitem szerint az Egyházat az Isten alapította. Így mindig meg lesz benne az a tiszta forrás, amit sohasem kell megkérdőjelezni és annak követése nem hogy bábuvá nem tesz, hanem épp hogy felemel és kiteljesít.

Másik oldalról viszont tisztában vagyok vele, hogy egy emberekből álló közösség törvényszerűen hordja magában a hibák és vétkek lehetőségét. Ezt a részt valóban érdemes egészséges kritikával szemlélni.
@bella _ciao: én is megleltem :D
néztem az összes külföldit, de ottsenincs semmi, pöpecül megvárják a 13:00-t, nagy meccs ez, különösen a meghívott újságok, és a nem döntöttünk qurmánylépés fényében ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de csányi az előbb volt. de lehet, tudta orbánék halasztását. talán kiderül.
@Penivaldes: "az mondhatni hogy az egy természetes folyamat hogy a vallás intézményesül. "
Igen. S aztán ugyanennek a folyamatnak az eredményeként megjelennek a különböző irányzatok, reformerek, és ortodoxok.
Aztán az egész kezdődik szinte elölről :-)
@Fabius: Az utolsó mondat annyira nem tetszik, arról nem is beszélve, hogy mi (választópolgárok) pláne sok áldozatot vállalunk olyan dolgokért, amihez tényleg semmi közük. A többi mondat rendben van.
@Dr. jenőke (jenőke): Ahogy a Bokros-csomag előnyeit is ő osztogatta szét....

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pedig de szép lett volna....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Isten nem alapított egyházat, csak kiadta a parancsot hogy tegyetek tanítvánnyá minden népet.
nem csak kritikusan szemlélni de felszólalni és nem menteni a vétkeket melyeket elkövetnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lehet nem tetszik az utolsó mondat, de ettől még igaz.

A bankoknak nem az extradupla különadókkal kéne kivenniük a részüket abból, amihez tényleg nincs közük, cserébe ki kéne venni abból, amihez nagyon is van.

Erre mondtam tegnap, hogy az Angyal féle adósmentés lett volna kézenfekvő, mert az speciel ezt az anomáliát is feloldotta volna.
@GeoCracker: így van, mindegyik így végzi.
én nekem addig semmi gondom egyetlen egyházzal sem, amig nem válik fundamentalistává vagy fogyasztóivá.
@Penivaldes:
isten híjján ez baromság, nemgondolod?

brühüyyy

nem is mondhatott semmit beszorúlt a szentháromságba
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ja, meg a nagypali faszát amin rágcsált

brühüyyy

ne légy má ilyen óvodás
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mivel földön kívülu a vírus, ezért az pataki, széles kompetenciája..:)
13:20

EUR
296.14

USD
223.70

CHF
239.18

BUX
18397.75 +0.39%

MOL
16250 +0.62%

OTP
4324 +1.84%
@bella _ciao: Igaz, az MTI-n átsiklottam.Egyébként most olvastam, semmi bejelentés nem volt, maradt az "agráros"-verzió.
@Penivaldes:"Isten nem alapított egyházat, csak kiadta a parancsot hogy tegyetek tanítvánnyá minden népet."

Miközben ugye ilyet is mondott:

„Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat… Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.” (Mt 16,18-19)
@sírbateszezazegész: sírbateszezazegész 2013.07.24. 11:56:02
(de írhattam volna, hogy bármelyikre ...:-)
@Penivaldes: Hát te is a szentírásból idéztél, ezért én is bátorkodtam. :)
@Penivaldes: Az már rég volt és nálunk bérmálásnak hívják. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: felebarátunk pénzét, javait el ne vegyük, se hamis áruval vagy ravaszkodással meg ne szerezzük hanem segítsünk neki javait megtartani és keresetét javítrani

erre gondolsz?
@Penivaldes: Különösebben most semmire nem gondolok. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Angyal! te katolikus pap vagy?...mert akkor megbocsátom ezt a "néphülyitő" dumádat
Azért valaki már szóvá tehetné,hogy az u.n. devizahitel kamata jóval a többi hitel kamata alatt volt.Miért?
Erősítsétek meg a lelkem, hogy a Csúti Híró ha devizásokat nem is, de legalább egy kis sünikét megmentett ma. Nem bírnék aludni, ha nem lenne ma megmentett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"A szentírás sosem lesz dohos. :) "

Ezt kijelentést én speciel nem venném szentírásnak.
@Penivaldes: nekem még egy kitételem van. ne tegyék magukat kötelezővé. Bár ez is a fundamentalizmus széle tulajdonképpen
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egy pincében?
Amúgy meg de. Ha ma egy hithű katolikust arra kényszerítenének, hogy Jézus életmódját kövesse, akkor a megfeszítést megváltásnak érezne.
Ergo, a szentírás ott dohlik valahol a könyvespolcán, de nem olvassa.
Egy csomó minden meg egyszerűen nem értelmezhető a megváltozott körülmények között. Főleg az ószövetségi részből.
@Fabius:

tucc mutatni egyetlen devízaalapú hitelest aki devízát kapott? egyet? NEM mert nem volt csalás ez a kezdet kezdetétől a fidesz kitalációja pusztán hatalmas extra profitért 2010 március a forint bedöntése 8 éve várt akció volt és a legelső még talán hatalmon kívűlről?

az állam és a bankok meg a barom emberek akik kapzsiságból és kényszerből belemásztak a szaros kondérba

brühüyyy
nincs mit és kit menteni vissza kell állítani az eredeti állapotot és aszerint elszámolni nem több mint 12 % kamatos kamattal forintra és amelyik bank fel tudja mutatni mennyi devízát használt erre a célra és kinek fizette azt ki azt meg lerombolni
@GeoCracker:
a szen tgírás egy értéktelen szar és egy bevásárló jegyzék többet ér izgalmasabb

brühüyyy
@rodeo36: Ebben nem okvetlen értek Veled egyet. A szentírások igenis érdekesek. Nem kell dogmaszerűen kezelni, és mint régebben írtam, érdemes többet is ismerni. (Korán, Talmud, Biblia, stb.)
@rodeo36: Ahogy a korábban már linkelt magánkontrademagógiámban is írtam (endresy.blogspot.hu/2013/07/kontrademagogia-devizaugyben.html ), de itt is párszor, ezek a kezdettől ismerten kockázati hitelek voltak. Ezt csak egészen ostéba emberek nem tudhatták. Aki tehát fel tud mutatni olyan papírt, ami alapján korlátoltan cselekvő és döntésképes volt az aláíráskor, azzal készséggel vagyok szolidáris.
Azt viszont rohadtul ellenzem, hogy közpénzen folytasson kampányt a fidesz. Leszarom a Hajdú bét károsultjait éppen úgy, mint a tőzsdeüzletek veszteseit.
A mezőgazdaság ugyanis mindig is kockázati befektetés volt.
Namármost, a csalárd csőd, a megtévesztés, a benfentes kereskedelem önálló bűnügyi kategória. Ha ezt bárki igazolni képes, akkor kérjen kárenyhítést, és veszteségmegosztást. Ne Orbán Viktor döntse el, hogy melyik üzlet csalárd, és melyik nem.
Amennyiben megáll a bűnügyi eset, szülessenek ítéletek. De mindenki ellen. Ne hadúbétezzen és libázzon senki, és főleg ne a wittnermári, hanem tényleg irány egy független bíróság (akár Strassburgban)
Devizaügyben sem hiszem,hogy a bankokban szentek ülnek, de kényszer nem volt. Nem hiszem, hogy bárki lelövéssel fenyegettek, ha nem vesz fel kockázati hitelt egy új autóra is akár.
@GeoCracker:
ez olyan tökéletesre sikeredett, hogy gratula

ölellek

brühüyyy
@GeoCracker:
én nem engedek abból, hogy mind azonos értékű a Grimm mesékkel, Andersennel és a többi vidám Piroska és Farkas, meg a Jancsi és Juliska

tanulsága ezeknek is van, főleg az, hogy a gyermekmesék hallgatását 9 éves kor előtt abba kell hagyni

brühüyyy

sajnálom

amint a teremtés könyve és még sok minden más mesécske a röhej...Salamon versei irodalmi termékek korai Petőfi...idővonalat sem igen lehet felfedni bennük, hogyan épűlnének egymásra ha ...

mégegyszer sajnálom akárhányszor a Károli-t vagy angol nyelvű modernizáltat el kezdtem olvasni sürgősen becsuktam lepi a por...bosszantóan süket duma

brühüyyy
@GeoCracker: mielőtt reagálnék, el kell mondjam, hogy nincs hitelem.se deviza se forint.és nem azért mert annyira okos vagyok.inkább szerencsés, hogy nem volt szükségem rá.
ezt írod:
"Devizaügyben sem hiszem,hogy a bankokban szentek ülnek, de kényszer nem volt."
kényszer valóban nem volt.megtévesztés azonban igen.a bankok részéről.nem volt nehéz dolga a 2000-es évek elején-közepén annak aki devizahitelt akart eladni.
például:
ügyfél:hitelt szeretnék
bank:van forint hitelünk 25%-os kamatra, vagy svájci frank alapú 4%-os kamatra.
ü:nem kockázatos az árfolyamváltozás miatt?
b:uram!a svájci frank az egyik legstabilabb valuta!nem ingadozik az árfolyama.
a kezelési költségről,stb,stb, szó sem esik.
nem csak az árfolyam elszállás miatt kerültek szarba a devizahitelesek.
a másik pedig, hogy a te logikád szerint a fogyasztóvédelemre sincs semmi szükség.
ha valakit átvernek a vásárláskor,akkor azt mondjuk neki, hogy senki sem kényszerítette a termék megvásárlására.ha átbaszták, hát így járt!kockázati vásárlás volt akciós kínai tv-t venni, amit a legnagyobb cégek ajánlottak és árultak.
csak azt akarom mondani, hogy nem egyedül a hitelfelvevő a felelős azért mert átbaszták.
a politika szerepét pedig el sem kezdem leírni mert nem lenne elég karakter hozzá.
@rodeo36: "tucc mutatni egyetlen devízaalapú hitelest aki devízát kapott?"
benne van a válasz a kérdésedben.devizaalapú.nem devizában folyósított.
ez az egyik legegyszerűbben cáfolható érv.
ha semmi köze nem lett volna a devizához akkor a bank bukott volna, hiszen a forint jóval magasabb kamaton forgott.
@punkfrog: A teljes hozzászólást olvasd el. A megtévesztés is büntetőjogi kategória.
Az sem mentési ok, hanem büntetési. Ha megáll a bíróságnál, akkor legyen elítélve.
De továbbra se a politika nevezze meg a bűnösöket. (Tudom, a jogszabályokon keresztül tág tere van még igy is)

A fogyasztóvédelem sem úgy működik, hogy a J lakásában felrobbant TV-ért az egész házat ki kell fizetni közpénzen, de K esetében esetleg fizetik a seprűt, amivel összelapátolhatja a romokat.
@rodeo36: Nem akarlak megtéríteni, mert részemről nincs is mire talán.
A mesék morális oktató szerepét meg az utolsók között fogom kétségbe vonni :-)
@GeoCracker: olvastam az egészet.de csak azzal a részével vitatkoztam amit kiemeltem.a többiben teljesen igazad van.nem az a módja a probléma kezelésének amit most csinálnak.
mostanában a csányi cégek vásárolnak otp részvényeket
süti beállítások módosítása