Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.21. 04:36 Fabius

A Nemzeti Oligarchák nem úgy adóznak, vili?

Címkék: gazdaság fidesz cig lex járai biztosítási adó

Napi találós kérdés: (guglizni nem ér!)

Miről írta ezt az Index gazdasági rovata 2010 júliusában?

"Kedd estig úgy tűnt lesz, szerdán reggel úgy tűnt, nem lesz, szerda este úgy tűnt, mégis lesz, csütörtök reggel nem változott a helyzet, csütörtök kora délután azonban már úgy látszott, mégsem lesz, aztán csütörtök este ténnyé vált, hogy nem lesz."

 Igen, kedves Feleim, ez bizony az első lex Járai megfoganásának és abortálásnak kronológiája. A Leghűségesebb Barátok Klubjának tagját már az éppen kivetett bankadó alól is igyekeztek volna kicibálni, de akkor elgáncsolta a tervet Legutáltabb Rohattellenségünk, az EB + Valutaalap kettős. Gyűlölt ellenségeink indokolatlan állami támogatásról, versenyhátrányról pampogtak bele a nerbe, mintha értenének bármihez pláne a nerlélektanhoz, de ez végül elégnek bizonyult a lex Járai abortálásához a salátatörvényből. Zsiguci ezzel felszíjazódott a szopórollerre amit a bankok is taposnak, és amiről a Kusza Szem minisztérium úgy határozott a 3.0 megszorító csomagban, hogy Isten neki seggszáj, mindegy mit ígértünk, a szektoré marad amíg egy választás a kormányzástól el nem választ. 

 Egyéni tragédiája a CIG-nek, hogy az új adótörvények értelmében a biztosítások is szektoradó kötelesek lesznek. Ennek bizony a fele sem tréfa, meg is fagyhatott a Járai-Martonyi-Szapáry trió ereiben vér, hogy a cég biztosítási portfóliójának forgalma után is adót kell fizetni, mikor a pénzügyeik egyébként sem alakulnak ebben a feritéles győzelmekkel teli gazdasági környezetben túl fényesen. De nem addig'a, nem kell betojni, mert itt van kéznél Papcsák "polihisztor" Ferenc, aki nem csak elsőosztályú polgármester és választási eljárási törvény villámfogalmazó, hanem adószakértő is. Már megy is befele a módosító, hogyaszongya nem kell ám azt a 10 és 15% adót mindenkinek egységesen fizetni, a nertagokra vonatozzon más kulcs, mint a neretlenekre. Utóbbiak fizetik a teljes kulcsot, előbbiek meg a felét és negyedét. Így lesz apró kis milliárdos előny, ami ugyan ismét versenyelőnynek fog számítani, ahogy két éve a bankadónál is annak számított, de hátha nem is veszik észre. 

járai cig.bmp

Felelős gondoskodás ez az Orbán kormány alkonyán a régi barátokról. A nép sanyarog, de ők csak ilyen nernéger sötétkékek akik a naszád hátuljában kuporognak, míg a világoskékek itt napozhatnak elől Vezér atyuska kalászérlelő és bankszámlahizlaló mosolyának fényében. A biztositas.hu portál már azt találgatja mennyire borul fel a biztosítási piac, mekkora versenyt generálhat az előnyhöz juttatás, de ezek az első lex Járai körül fölmerült brüsszeli kifogások tükrében szerintem meddő latolgatások. Nehezen elképzelhető, hogy nem fognak szólni semmit, az meg még nehezebben, hogy ha kibukik a dolog és szó éri a ház elejét megint, akkor egy kötelességszegési eljárást megkockáztatnának. De mindenképpen bájos, hogy azért mit lehet tudni alapon a konfrontáció lehetőségét bevállalják a CIG kedvéért, hátha el lehet sütni a kedves gesztust valahogy. 

Pedig az adókivetési kreativitásuk és seggszájuk után nem lenne meglepő, ha a Legkedvesebb Barátok Klubjának pénzügyi szektorban boldogulni próbáló tagjai a fülke magányában akkor ikszet húznának a mindegykidenemti rubrikába, hogy lelóg a szavazólapról. 

635 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr64917633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mariann19: Annak idején Rómában jártam én is katakombákban. Megható élmény volt a vértanúk sírjait is meglátogatni.
@simple observer 1.0: Én ezt az egészet kurvára nem értem. Most bedobnak egy Bajnaihoz hasonló szakemberszerűséget de tök no name a népnek? Vagy mi van?
@Mariann19:
Szia Mariann!
Az üzi jött, vettem és köszönöm!
Válaszoltam is (piszkozatban-magamnak...), de nem sikerült megfogalmaznom amit akartam.
Dumálunk ha sikeredett?
@Mariann19:

teljes hangerővel, amit a hangfalak elbírnak...és az a jó amikor az orgona bizonyos hangjainál a szekrényajtó vagy más berezonál

fejhallgatón van 3 különféle profim és ott is ráeresztem a delejt

ha van régi fajta játszód amin van mozgó LED a hangerőre a nulla a pianissimo legyen és a piros is jó ha hangzik mert azt is felvették ne equalizolj add rá a delejt ha torz akkor a hangfalad vagy a fejhallgatód szar jó zene a régi EMI DECCA LP-k ről jön a CD és DVD közűl csak a legújabbak tudják visszaadni de az átlagos CD/DVD lejátszó megeszi a zenét

brühühühühü

amikor látod egy Bach chaconn-nál hogy még vonja de te már nem hallassz semmit akkor kell kidobni a kütyüt
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: De azt olvastam róla, hogy nem bírja idegekkel a gyűrődést. Naponta ötször felmondott. Azóta még nyűttebb lehet.
@rodeo36:
Bassz, ezt komolyan!
Kurva jó lesz úgy hallgatni, hogy a szöveget görgetem hozzá.
Köszönöm!
@GeoCracker: Bírtam, de az oktatásiban is megették reggelire szinte. A pártvezérség se állt jól neki.
@a szív fészkei:

"Naponta ötször felmondott. Azóta még nyűttebb lehet."

Bokrosra gondolsz?
Hát, nem mostanság került bele ő sem a Nagynyüzsibe...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Megható élmény volt a vértanúk sírjait is meglátogatni."
Elhiszem Neked, az elmúlás eleve szomorkás hangulatot kelt, a végkifejlet látványa akkor megható, ha jó emberekről van szó.
@Knósszosz: Nehogy már piszkozatban gondolkodjál, mint az iskolai dogáknál.
Mindent ki lehet következtetni.
Dumálunk.
@rodeo36: Te baromi jó cuccokkal vagy felszerelve, irígyellek.
Igényes minőségűek a hangfalaim és a fejhallgatóm is, de ezeket a finomításokat, amit leírtál, nem tudtam. Próbálkozom.
A hangfalaimmal nem tudok olyan hangerővel működni, mert nem szeretek zavarni.
A fejhallgatómmal pedig ami belefér...
@Fabius: URamatyám. Most ez lesz,megálmodunk valamit? Mindjárt szólok Csekknek és Mariannak,rittyentünk mi álmokat-pártokat, pláne, hogy tudjuk, miben vagyunk világelsők! ;-DDDD
Off, de érdekes: Szörényi Levente levele Alföldi Róberthez.
Respekt Szörényi ezért a levélért, mert "széllel szemben" is megszólalt!

Részlet:

"Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt.

Számomra is mértékadó rendezéseidet láttam a Nemzeti Színházban, amelyek arról győztek meg, hogy Magad is érzed művészi küldetésed súlyát. Amikor felkértünk - szerzőtársammal egyetértésben - két eddigi legfontosabb és legsikeresebb művünk, az István. a király és a Kőműves Kelemen jubileumi előadásainak megrendezésére, ezek a tapasztalatok vezéreltek.

További munkáidhoz - talán érthetően kissé önző módon elsősorban a közös produkcióinkhoz - kívánok Neked további sok sikert."

mandiner.hu/cikk/20121121_szorenyi_levente_level_alfoldi_robertnek
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: JA, annyit mondott fel sajtcetlin a Hornnak, hogy az egy nap elfogadta, Meg i s lepődött állítólag a Lajos.
@Fabius: Ez a Zűrhajós levédett dumája a bodobácsokkal együtt.
@Mariann19:
Nem sulisra gondoltam.
Csak elkezdtem íri, aztán mennem kellett a kocsimért, mert most lett kész. Vizsgázott. Ezért nem fejeztem be a mondókámat.
Lájk!-:))
@a szív fészkei:
Mielőtt megyek aludni, csak elköszönök NER-anyámtól!-:)
Bocsbocs...
Jó éjt!
@rodeo36: Carmina Burana-t én is szeretem. :)
@a szív fészkei: "Rittyentünk mi álmokat, pártokat."
Állok rendelkezésre.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: NA észhez tért?

Tótához. Hát nem arra szorul, hgoy én védjhem, bár nagyon bírom. De Tótas igenis értelmes vallásosokkal szokott nagyon is komoly és gyakori beszélgeteseket foltyttni pl. a jezsuitákkal a saját oldalaikon vagy lapjukban. Szóval ez, amit itt valaki írt, nem igaz. Tóta annak megy neki, de az obszcenitásig, aki kurzuskeresztény, mint a mai kereszténydemagógok. Akik most pl. simán felhasználták Böjte Csaba árvaházi munkásságát - magyarul vagy paríroz Böröczéknek és akkor kap az árvagyerekhad pénzt vagy bukja - az aljas, erőszakos és törvénytelen akciójukhoz a tévések ellen. És aki igazi keresztény, ez ellen üvöltve kéne tiltakoznia. DFe nem látom, hogy ilyennel lenne a net elárasztva. Pl.

Akkor meg ne nézzünk már ábrándosan-könnyesen a kék egekbe - +kacsalul, ahogy írja Vörösmarty, a nagy kiábrándult - hogy jaj bánccsák a keresztényeket!! Mert ahol e név alatt Pálffy fullalkesz oszthatja az észt, ahol Rétvári kurkászik családi ágyakban, ott ilyen nincs, csak hazugság és moszat.

És Tóta - az igazi jézusi gondolatok híveiért is - sorozza ezeket a látszatkeresztvetőket helyettük is. Köszönjék meg neki inkább!

Hogy Tömjén képtelen borzasztó bicsaknyitogató balfaszsága csak egy lopott doktoriként elhíresült Rolling-fikában derül ki most egyes vallásosoknak, az nagyon nagy baj. Semjénék bandája ellen már mikortól hangosan kéne tüntetniük a bazilika előtt, jobban, mint a tévéseknek Böröcz ellen. Mert ez az igazi hamisítás, amit Semjén-Orvbűn csinál. És tüntetni kellett volna a Tákolmány vallási mázzal leöntése ellen, a papok politikusokra szavazógéppé silányítása ellen. (lásd Zugló ugye)

Nem a Rolling van Semjéntől veszélyben!
@rodeo36:

Ahhh...

Én csak úgy, a maga módján (Milyen szetted van???)
@a szív fészkei: Én is kedveltem Gábort. Tényleg nem a politika az ő világa. Sajnálnám, ha vissza akarna térni. A "Mit" azt még csak tudja, de a "Hogyan" az távol áll tőle.
@a szív fészkei:

"Szóval ez, amit itt valaki írt, nem igaz."

Szív, az ég áldjon má' meg! (hogy stílusos legyek!) :o)

Hogy ennek a lyánynak, hölgynek mi a véleménye Tótától, az egy dolog. Bár ha én vallásos lennék, komoly fejlődésről tennék tanúbizonyságot, ha fel tudnám ismerni, hogy Tóta nem az "ördög" küldötte.

Megtette.
Leírta.
Tök jó!

Az írás lényege viszont pont arról szól, ami ellen Te is ágálsz.
Hogy a fenébe a látszatvallásossággal, vagy ha úgy jobban tetszik: meggyőződéssel.

Skorpmamatestvér :o), szépen kérlek, ne támadd má' aztat, aki lényegét tekintve ugyanazt mondja! :o)
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

Jól van, rendben, úgy látom végül minden a helyére került. Utáltam volna annyira visszaélni hatalmammal, hogy neked is szentül megígérem, nem váglak ki akkor se, ha esengsz rinyálsz és könyörögsz egyszerre :-D :-D :-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha Bartus megmaradna ilyen szinten tán még kedvelném is :-))

Csak...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
egy 100 W 5.1 Logitech a PC-n és egy 300W 3D

Pioneer Sony és Steelseries Profi fejhallgatok

azt kell figyelembe venni, hogy élő zene a Zeneakadémián a nagyteremben mikrofon nélkűl a 3. emeleti erkély leghátsó sorában hallatszik a legjobban az Opera 2. emeleti páholysora ragyogó de ha van lébad felmászni a legtetejére a szinpaddal szemközti erkélyre akkor ott lesz nagy élményed pláne Wagner esetén a Lohengrin III felv. nyitány

www.youtube.com/watch?v=XW7UeX2LD44

brühühühühü
@a szív fészkei:

Nimfák vagy hárpiák pártja? Végül is miért ne? Ha nem jön(ne) be még vallás akkor is lehet csak az itteni rajongótáborotokból :-D

Ha kell egy jó marketing menáger, csak szóljatok :-))
@Fabius: De az milyen már, hogy Bartus nem bír ki ennyit se? Dániel se bírta, ha a FB-profilján valaki csak hangyányit ellent mert mondani neki.
@Fabius: Na akkor Marianna a nimfa. Nekem van önkritikám. :-DDD De a rajongást azért bírom.
@a szív fészkei:

Itt egy időben pópóka nyomta, aztán meg minden második fideszdroid. DE a csúcspont kétségtelenül az volt mikor Plagi is bedobta az ámcsi követségen.

varanus.blog.hu/2011/12/29/skiccpali_az_index_trollja
@a szív fészkei:

Nem mindenkinek való ez. Azért azt tudni kell kezelni mikor egy véleményért leosztanak, mint állat. De azt gondolom aki az internetes blogolástól vagy kommenteléstől iszonyú píszít vagy szofisztikáltságot vár, az ne fogjon ebbe bele.

Látod, Papcsák gyomrát is annyira megülte, hogy január elsejétől hipp-hopp, kommunális adója nincs Zuglónak, csak csillapodjatok.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Nem, nekem attól száll el az agyam, amikor valaki állandóan a minket bántanak, mert keresztények vagyunk-mögé bújik. Hoffmann Rózsát is agyon bántották ezért anno, mint tudjuk. www.mindennapi.hu/cikk/kultura/interju-tota-w-rpad-a-vallasi-elmenyeirol/2012-01-31/730
Ezt én is mondhatnám:[..]"És amikor megpróbálod elképzelni őt, mire jutsz?

– Hogy annál biztosan jobb arc, mint hogy azért szopasson, mert nem akarom őt elhinni
nevetséges tradíciókból, amik annyit érnek, mint a széthagyott rágógumik. Ha az Isten tényleg
ilyen kicsinyes, akkor tudod mit? Inkább a pokol."
A keresztényeknek már nagyon régen Árpáddal kéne együtt üvöltenie a KDNP ellen, mert az a formáció ennek a pokolnak a lenyomata.

Ez a beírótól nagyon spät-reakció kérlek, tehát annyira nem dobom el magam tőle. De oké, nagyon szép és halleluja, hogy az ellen Semjén ellen mer valaki végre írni, aki tönkreteszi a hitéletet és hitelességet és uszít sokak ellen: élettársak, szinglik, homokosok, stb.
@Fabius: Na, önként nem adtok zabot???? :-DDD Pedig minden szépségre költhetné.

Jelzem Böjte-fotókiállítás a Holdban készül, de nem a Kunigundában. Vagy most kezdik szegényt fotózgatni egyáltalán, hogy legyen majd oda valami... Ez ellen egyetlen egy vallásos ember nem kel ki?
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=UAPNfKADA7Y

www.youtube.com/watch?v=UAPNfKADA7Y
this guy has a study about how the units of the UNIVERSE giving sound because the diatoönic scales are natural and no human inventions only discoveries!!!!!!!!!

keresd meg ha tudod ez egy új és zseniális karmester akit más is érdekel mert karmesternek feladata

brühühühü
@Fabius: Nézd, Bartus azért csak ott hájpolt nyolc kemény évig a semmi ellentmondást nem tűrő és gondolom, a kis birodalmát vasmarokkal kiépítő Németh közelében. Ráragadhatott egy s más, ha hátat is fordított neki és leleplezte.

Jó tud lenni, ha csak áhítják a szent szavainkat. Elhiszem.
@rodeo36: Ááá ettől borsódzik a hátam. Zseni volt az fix.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: DE tényleg, milyen szörnyű, hogy nem értik Madáchot se! Nála a legjobb fej Lucifer, ez evidens.
@rodeo36: Ja és ha már Lohengrin, az milyen amikor egy ilyen halk zene is ott szól a 2. emeleti páholyban??? :)
@Fabius:

"Nimfák vagy hárpiák pártja?"

Uhh, most megint halálvetve kell szembeszállnom a blogtátorral!

Még akkor is, ha leendő kirúgatásomat végleg veszélybe sodrom, és örökkön örökké itt kell majd kommentelnem, vagy ha még durvábbat kellene írnom: addig, míg Semjénből heavy metálos főélvhajhász nem lészen!
(Pontosítok: nyilvános főélvhajhász, mert ugye...)

Merthát lássuk bé, a hárpiásos felvetés azért nagyon de nagyon!
Továbbá káromlatos!
És még sorolhatnám!

Szóval ennyit akartam ideuffolni, mint Gojko Mitic kolléga anno.

És azt már ide sem írom, hogy mi lenne a hipotetikus hárpiákok ellenszere.

Nem, NEM írom le, hiába is kéritek!

Na szóval:

Hárpia
ellen jót tesz
pár pia. :o)
@GeoCracker: De az szörnyű, hogy ennyi év után nem jön rá és senki nem mondja meg neki. Önismereti tréning nincs politikusoknak pláne bukott politikusoknak?
@a szív fészkei: Ezek szerint nincs egy olyan barátja, aki megmondaná.
@a szív fészkei:

ezek még a fizikához (alapfok) sem értenek....

a fény csakis azért látható mert van árnyék és ami karaktert ad a világnak az az árnyék a fény csak vakít brühühühühü

ez a nagy szőrös gondja is Madách-nál is hát még Goethe meg a többiek réggebbről amikor Zeusz pajtást meg Juppitert zrikálták Wotan-ról nem is szólva
@a szív fészkei:

Ötöszsótinak megfelezik legfeljebb a Pu -rinya adagot, megsiratom majd :-)

Hogy mire ment ki az újabb cirkusz azt tudjuk. Azt is, Böjte nem fog ezért szólni egy hangot sem.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: [..]"Sokkal inkább a szeretet, az emberi méltóság tisztelete, a jóságba és az arra való törekvésbe vetett hit, az értékek iránti elkötelezettség, az elfogadás, a bűnbánat, a megbocsátás és mások segítése jellemzi a hívő embert." Mi a jó búbánatért nem látom ezt a való életben tobzódni, ha itt annyi de annyi keresztény van? Tényleg csak kérdem.

Milyen értékek iránt vannak elkötelezve? Ha embereket pl. láthatnak hat kemény éve évi egy alkalommal vonulni azzal, akit szeretnek és millió rendőr, menekülési útvonal kell, hogy védje őket a kövektől, szidalmaktól? Nem egy igazi kereszténynek lenne a feladata, hogy bemegy melléjük és szolidarít velük - ha gondol is azt róluk, amit egyébként?

Hol segítenek másokat? Nem tüntettek ezerrel, hogy az élettársi viszonyt ne barmolássza már össze ez a nyálas banda,mert abban is emberek élnek és gyerekek nőnek fel és a szaros matatásukkal az ő megélhetési lehetőségeik nehezülnek, holott adót fizetnek ugyanúgy, mint a kereszthányók?

Emberi méltóság tisztelete hol érvényesül, amikor kirúghatnak bárkit bármiért, hogy aztán közrabbá lefokozva éhbérért csicskáztassák? Felszólaltak ez ellen keresztényien együtt?

Jóság? Ki a jó szerintük? aki minden vasárnap első sorban ül a szagosmisén?

Ezek kérdések. Hol találom a választ? Mert ilyen lózungdumát én is tudok lökni liberálisra, és én tudok értékeket is megnevezni.
@a szív fészkei:

"De oké, nagyon szép és halleluja, hogy az ellen Semjén ellen mer valaki végre írni"

Na, csak kilyukadtál ide. :o)

Csak ennyit akartam mondani, pontosabban ezért idéztem be ama írást is, mert szintén.

Jelzem: Skorpió ascendens mellett erős Bak behatásom is van. :o)
@rodeo36:

Na. Ez még az én fejhallgatómmal is egész élvezhető.
:D
@Fabius: Persze, de ez ellen ne én a hitetlen pogány, sőt több, mint pogány, zsidó tombolázzak már, hanem egy echte a jónak, az értéknek elkötelezett ember!

Benyálazni egy eddig nagyon komoly munkát művelő embert és felhasználni a hazugság effektív Patyomkin-falának. Ez nem veri le a lécet egy katolikusnál se? Szent Ferenc nem vonja erre össze a szemöldökét ott fent? ÉS Erdő se itt lent? Szomorú.
Akkor mégis Árpádnak van igaza.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Uram Bak. Zsába királynőjének hív. Amikor nem Circus Maximusnak.

DE az én hisztijeim nélkül amúgy nem tudom, hol volna. :-DDDD
@rodeo36:

Csak ezt a rohadt cincogást tudnám levenni, hogy most a gépem szar, vagy TEK???
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

aszittem itten ideológiailag és kulturantropologiailag szakképzett tagtársak kommentelnek, de nem. Úgyhogy levezetném én ezt a hárpia dógot mielűtt semjénzsótti merő élvhajhászásból emóssá válik, félfejes hárét növeszt és manga pornóra kezd recskázni.

Szóval.

Hárpia = Harpia harpyja, a vágómadár félék tagja. Ergó halált megvető bátorságával eredményes harcot vívhat a turulrendű emberszabásúak és rágcsálóik ellen. Egyedül abban van igazad, hogy ha meglátsz egyet akkor jobb, ha gyorsan iszol valamit ami az utolsó lesz életedben. Ha asszed nem tudom ezt tényekkel és mozgóképkockákkal alátámasztani akkor tévedsz:

news.bbc.co.uk/earth/hi/earth_news/newsid_8774000/8774926.stm

Könnyen belátható a vidió után, hogy a hárpiák nélkül a Nagy Turulverő Háború szinte lehetetlen.
@Mariann19: Te annyira mindig összefogottan, h higgadtan, szakmaian érvelsz, hogy az ember önkéntelenül is rendbe szedi magát.
Én látod így soha nem tudnék, de legalább beismerem, hogy visz a víz, beleborulok meg szanaszét folyok.

Megértem Knósszosz gyermekem. ;-)) Látod,milyen egy anyát nyert itt a tombolán.
@Fabius: Kapcsolódó. :)

Szellemi párbaj fegyvertelenekkel, avagy az anyázás anatómiája

radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/11/szellemi-parbaj-fegyvertelenekkel-avagy.html
@Fabius: Na mindjárt lesz orrológiai következtetés is ebből, ahogy a madarat elnézem. ;-DD Vagy a jobbikos szekció már alszik és álmában csönget egy picit?
@a szív fészkei: Semjén anno az egyik szájával védte az életet, a másikkal meg fujta a vadászlobbi kürtjét. Egy kétszinű buta tuskó. Ha Hoffmannak ő a kiművelt emberfő, akkor részvétem.
@a szív fészkei: Madách Luciferje, és a középkor általános Sátán-képe nem egészen ugyanaz. Az átfedés azért annyiban megvan, hogy általában a dogmatörést tekintették a Sátán művének. Márpedig ahhoz kiváncsiság, tenniaakrás, és IQ kell. A hatalom megannyi ellensége.
@rodeo36: Meg fogsz lepődni, de Gaga nagyon is tud zongorázni, zenét szerezni, abszolút tehetséges, csak most ez a polgárpukkasztós stílus hoz neki sikert.
@a szív fészkei:

Felesleges ebbe a vallást belekeverni. Azért a sajtószabadságnak és hiteles tájékoztatásnak a vállashoz semmi köze.

Böjtének sem azért kellett/lehetett volna szólni, mert keresztény. Az emböröd nem azért ment oda, mert zsidó, se Gábriel azért, mert keresztény, és én sem azért írtam róla, mert ateista vagyok.
@a szív fészkei: Már nem lesz semmi.:) Így is túl sokáig voltam fent. Nem is tudom, hogy kelek fel reggel?? Szép álmokat mindenkinek.

youtu.be/r_V4GViNixY
@GeoCracker: Pontosan. Amit imádok. :-)

Dogmává lett Orvbűn is, ezt eltűrni és ehhez asszisztálni a XXI. században!! Bűn.
@a szív fészkei:

"Ezek kérdések. Hol találom a választ? Mert ilyen lózungdumát én is tudok lökni liberálisra, és én tudok értékeket is megnevezni."

Ott látom a lényeges különbséget az idézett írás vélelmezésében kettőnk között, hogy én nagyon pozitívnak gondolom, ha valaki, mint ez a lány, hölgy, a vallásosságát kinyilvánítva egyidejűleg le merte írni nyilvánosság előtt azokat, amiket.
És ez ma egyáltalán nem evidencia, sőt!

Ezért becsülöm őt.

És mivel qrvára nem tudok róla semmit - mint Te sem -, nem bélyegzem meg avval, hogy "hát ez későn történt!"

Te pedig úgy látom - de igazíts ki, ha rosszul értelmeztem volna mondandódat -, azt kéred számon rajta (is), hogy miért nem áll ki minden vallásos ember ténylegesen az általános emberi értékek mellett, illetve miért sunnyog pszeudokeresztényként.

Én ezt túlzásnak és igazságtalannak gondolom.

NEM azokat az értékeket, amiket leírtál, hanem azt, hogy mindezt egyetlen személyen kéred számon.

Rajta.

Aki megszólalt.

Szépen kérlek, gondolkozz el ezen.
@Fabius: DE Böjtét azzal zsarolják, hogy nem kap az árvaháza pénzt, ha ezt a műsort és pláne így levezényelve kikéri magának... Őt, mint papot akarják ebbe belerángatni, hogy az életét kiállítják,a jókodását, a vallás erejét, stb. Ilyen áron. És nem kérheti ki magának, ezt jelezte ott. Van véleménye, nem mondhatja el.
@a szív fészkei: Viszont megy is a netes sátánüldözés. :-) :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Sok igazság van a panelekben :-)

De én azért a lelkem mélyén büszke vagyok, hogy itt kialakult egy olyan törzsgárda, ami úgy műveltségben ahogy tájékozottságban meghalad mindenféle internetes fórumátlagot :-)
@a szív fészkei:

Nem szívesen mondok ilyet, de...Ha ez így van, akkor legcélszerűbb ezt tudomásul venni és hagyni. Böjte az árvaházakat adományokból tartja fent, amit most nagyrészt Orbánéktól kap. Nem kizárólag magáért felel, hanem azokért a gyerekekért is.

Ami nagyobb felelősség minden másnál.
@Fabius: és ezáltal is gazdagítjuk egymást még akkor is amikor a világról sok dologban homlok egyenest mást gondolunk.

Avagy "az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni." :)
@Fabius:

"hárpiák nélkül a Nagy Turulverő Háború szinte lehetetlen."

Kapituláltam.

A félfülű recskazsót, amint mangázik, na az konkrétan kiütött. :o)

Igyexem madarászatilag, ideológiailag, kulturantropológiailag valamint manga pornókban is kellőképpen megművelődni ahhoz, hogy hasznos tagja legyek a Faro..., tehát Turulverő Népi Frontnak! :o)
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Lehet, hogy túlzok, megengedem, ahogy Árpád is mondta, azért a vallási viták soha nem voltak angolkisasszonyos teacsevelyek. De bántani nem akarok senkit...Én elismerem, hogy türelmetlen,felfortyanó, igazságtalan is lehetek sokszor. De nem vagyok ájtatos.

Csak tudod, én már voltam blogon, ahol a nagyon keresztény,, erre igen büszke mellveregetős anyukák nagyon elküldtek a vérpicsába, mert mertem a mai kormánydolgokat feszegetni. És mindig az volt a végszó, bármit írtam a kormány sunyi aljasságáról - aminek ők is szenvedői voltak sokszor - hogy fúj, de bántottam a keresztényeket és a hitüket, mondhatni üldöztem őket. Nem cáfoltak tényekkel, nem, mindig ezt kaptam Tótánál is. Holott én a hitet nem bántom, amíg az nem bánt engem. Lehet, hogy életemben több katolikus templomban jártam, mint a posztot író csaj. Van, ami lenyűgöz és van, ami taszít.

Itt épp összeborulni látom az egyén vallásosságát és az arra játszó kormányzati rátelepülést, ami azt bátorítja, hogy aki ilyen, az jó állampolgárunk, aki nem, az rossz és megvonunk ezért tőle ezt-azt. Tehát nem az üldözést, hanem épp a kivételezettséget észlelem. És sokszor az ezzel visszaélést.

Ez a lányka valamit most észrevett, grat, szólt ellene. Bocsáss meg, ha én ezt azért kicsit késeinek érzem azért mégis, mert a Rolling lesátánozása előtt sokkal komolyabb emberi - és állati, ha a vadászati baromságait is vesszük - értékek ellen támadt a Semjén-banda. "Brancsbeli" kritika nélkül. Egész mostanig.

És akkor - nem ő egyesegyedül, oké ne legyek igazságtalan -, hanem a társai,- akikkel oly jó együtt átérezni az élményt, ahogy írja, pl. az értékőrzést, stb. - hogy nem vettek észre semmit eddig? Mostanig tehát minden helyes volt a sok hívő szerint?

Mennyi mindennek kell jönni ezektől a tömjénféléktől, hogy elszakadjon a hívőknél is a cérna?

Ha én, aki nem kapok semmi segítséget külsősöktől - papok, társak, stb. - meglátok ilyesmiket, akkor a vallással felvértezettek miért nem? Mit ad a vallás, ha ezt a látást nem? Mert a miénk? Én eléggé nyírtam a szadeszt, pont az fájt bennük, hogy elárulták, amiben hittem és amit őáltaluk képviselve szerettem volna látni!

Ez már nem az egyszem - megengedem köreiben bátor - leányzó ellen szól, hanem a most annyira előnyös helyzetbe hozott, egyenlők közt egyenlőbbeknek kikiáltott keresztényekről. Orica mosolyog majd, de megint Martin Niemöllerrel jövök: ő már mikor szólt, hogy van, amikor késő a bánat és észrevenni a hibákat, bűnöket. Csak erre utaltam ezekkel.
@Fabius: Így van, megértették, hagyják. CSak ez mutatja, mennyire cinikus és semmiben igazán nem is hívők ezek.
Be szoktam lesni a volt Május 1=Átrium moziba, sok mozgást nem látok, de remélem, meglesz addigra, mint Buda második színháza.
@a szív fészkei:

Vér és verítékhegyeket leseperve homlokomról megkönnyebbülten sóhajtok fel: egyetértünk!

És még a fejem is megmaradt! :o)

Sokszor nem könnyű megállni, hogy az általános jelenségek bele ne sodorják az általánosításba az embert.
És ha ez elvisz valamerre nagyon messze, akkor elsikkadhat az egyedi, az eltérő.

Mert hajlamosak lehetünk az egyedit, az eltérőt egybemosni az általánossal.
Ráadásul ha az "egyenruhája" elvileg predesztinálja azt/őt valahová, akkor aztán könnyen beindulhat a sematikus ledorongolás és számonkérés.

Mert ő/az ODA tartozik!

Holott nem biztos.

Mert az "egyenruhának" látszó külső mögött valami/valaki egészen más is lehet.

Ne tiporjuk el alapból, tegyünk különbséget!

Kérlek, ne vedd zokon, ha a bennem lévő "mérnökagy" a mértéket meghaladó vélekedésre ellenreakciót ad.

Ez semmit sem változtat azon, hogy kedvellek. :o)
Szörényi-levél, hát érdekes. Láttam a tévés vetélkedővel kiválasztott szereplős István, a királyt, az borzalmas volt. Annál csak jobb lehet.

Bár nem tudom, mire helyezi majd a hangsúlyt.
@Fabius: A családi albumodba: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/254984_551708911511062_599228204_n.jpg :-DDD

FB: "NÉHÁNY ÖTLET, CSAK A FOCIPÁLYÁK VIDÉKÉRŐL, MILYEN KIADÁSOK VISSZAFOGÁSÁVAL LEHETNE SPÓROLNI ÉS A NEM MEGSZORÍTÁSOKAT ENYHÍTENI:
- Több mint 21 milliárd focira!!! „…a magyar labdarúgást a TAO (társasági adókedvezmény) 2011-es bevezetése óta több mint 21 milliárd forinttal segítették a vállalkozások.” (szerintem nem a vállalkozások, hanem mi mindannyian)
- Mintegy 2,8 milliárd forintos támogatást kapott eddig a felcsúti fociakadémia.
- Ötszázmilliós felcsúti segítség a Videotonnak, az 500 millió forintot a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia biztosítja.
- 250 millió forint közpénz titkos támogatásként a Fradinak a Szerencsejáték Zrt.-től
Kiemelések Magyarország 2012. évi központi költségvetéséből:
– Debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciójára: 3,542 milliárd forint
– a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. működésének támogatása: 208 millió forint
– Stadionfejlesztésre: 1 milliárd forint
Tavaly év végi hír:
– „A Fradi stadionja szintén magyar tulajdonba került, miután az állam 5 milliárd forintért megvette az Üllői úti stadion 6+2 hektáros területét az angol üzletembertől.”
„Mindinkább meggygyőzödöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
@a szív fészkei: Amikor a blog tehet arról, ha lebukik egy politikus (Kövér), amikor netkorlátozással akarják megoldani a nevelési hibákat, stb.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: @a szív fészkei: @rodeo36:
Olyan színvonalon írtatok itt az éjszakában, hogy méltatlannak érzem magam eme szellemi tobzódásban részt venni.
Megyek is, felveszem a szép ruhámat, hogy legalább a külcsínnel próbáljak felemelkedni hozzátok.
Gratula!
@a szív fészkei: A higgadtságomat meg kell őriznem, mert objektív körülmények kényszerítenek erre, és ezt az erényemet /egyedülit/ fenn kell tartanom. Ime egy itthoni földhözragadt példa:
Létra tetején limbózván a szekrénysor tetejét törölgetvén mit találok?Egy múmia őszibarack magot? melyet nyilván a férjem górált fel öblös TV néző foteljéből. Majd újabb csapás következett, a virágcserépben tepertőmorzsák világlottak. Mindkét tettét letagadta.
Namármost, ha ezeken nem tudnék röhögni, netán higgadtan, maliciával viseltetni, állandóan a házasságunk hosszabbításán kéne fáradoznom. Miután ezek a megpróbáltatások napi szinten jelentkeznek, ellensúlyként, higgadtan kell kezelnem ezeket.
Te csak ne szomorkodjál azon, hogy vidámkodsz! Nézd meg Knósszosz már a Tőled való elköszönés nélkül nem is tudja álomra hajtani a fejét. Kell ennél több?
Valahogy ki kell, hogy találjátok, hogy hogyan oldható meg a jó éjt puszi is, mert nem fog tudni elaludni a barátunk.
@Mariann19: Jófej,aranyos nő vagy,mázlista a férjed,üzenem neki. Én ilyenkor már habzanék,mint az ausztriai bőrgyártól a Rába.:-)
De mondjuk, már a szotyolahegyeket elviselem meccsnézés közben, sztereóban nyomják a fiammal, hát ez van; örüljenek, olyan kevés mindennek lehet ma már.

Épp azon tűnődtem újabb álmatlan éjjemen, hogy Fabiushoz milyen kimondottan szeretnivaló csajok jöttek. Voltam női blogon meg Tótán is, hát ott ez azért nem volt annyira jellemző. Hoppá, ill. Árpádnál nem volt rossz a helyzet: ott volt orica meg egy Anyátok nevű, aki nagyon hiányzik, ő olyan volt tudásban,- szerintem korban is - világjártában és humorban, mint Rodeo, de úriasszonyban elővezetve, aztán volt valami Vera nagynéha meg az a knausz, aki Árpádnak vallott folyton szerelmet, mint újságírónak. Most a Törököt boldogítja. De ős sem volt gonosz vagy aljas, csak ennyire naiva.

Viszont a női kismamablogokon - ahol elég értelmes, kvalifikált fiatal anyákok gyűltek össze és nemcsak a szaros pelus-érdekfeszítőben nyomták - volt valami olyan vicsorgó gyűlölet néha,hogy a gyomrom most is összerándul, ha rágondolok. Kis baromságokon hihetetlen jéghideg basztatás bírt kialakulni, mondjuk a legmocskosabban ezt csinálók aztán ki is váltak onnan. De valami övönaluli mindig becsúszott még lightosabb társaságbanis. Ennyi fortyogó egymás ellen feszülést én nem éltem meg máshol IRL sem. Néha jön onnan ide egy velemkorú, az meg úgy tesz itt,mintha nem is ismerne,pedig vele épp semmi bajunk nem volt egymással soha. Na mindegy,ez róla és nem rólam szól...

Itt meg aki nő van - Stefit nem tudom minek venni persze ;-) meg a női trollok is kivételek, de hát ők kétkezi kommentmunkásnők - az annyira jó humorú, tájékozott, kedvelnivaló és soha nem rosszindulatú! Fabius tud valamit,ha így idevonzotta őket! ;-P
@a szív fészkei: "Fabius tud valamit, hogy ide vonzotta őket?"
Ezzel kapcsolatban a magam empíriámat tudom elmondani. Ebben két dolog játszik szerepet, melyből az egyik a régebbi társaság által létrehozott magasabb szintű szellemi atmoszféra, a másik a finom, baráti hangulat.
Fabiusnak van egy eleganciája, egy megengedő és türelmes stílusa, ami a vonzereje.
Említetted Knauszt, akivel szorosabb viszony alakult ki abban az időszakban, amikor Török Gábor átvette a Véleményvezér kirekesztő módszerét, és csak szakértőknek engedett teret a kommenteléshez, a többieket átirányította Facebookra. Ekkor jöttek át Knauszék többen az általam akkor látogatott blogra, ahol annyira össze barátkoztunk, hogy talán Knausz ötlötte ki, hogy csináljunk egy közös blogot. Időközben Török visszatáncolt remetei magányából, Knauszék újra átmentek, így abba maradt a szándék.
Mint látható, én átjöttem ide, és ez volt az utóbbi idők egyik legjobb döntése.
Te ebben benne vagy vastagon, Te rosszaság!
@Mariann19: :_) Szóval ismered Kanuszt? Fura egy madárka az. Én valahol bírtam, noha nem tudtam követni sokszor, mit és miért ír, hogyan gondolkozik, de nem orroltam rá annyira, mint orica. De hogy Kumintól pont annyira alélt, mint Árpádtól, azért kételyeket ébresztett bennem, hogy most érti-e mi van, vagy csak híres ember, híres ember-effektusa van.
Én is örülök, hogy itt vagy és a többieknek is.
@a szív fészkei: Ismertem, így múlt időben, mert amikor visszatértek, utána már megszűnt az állandó kapcsolat. Még egyszer-kétszer találkoztunk a TG blogon, örültünk egymásnak, de arról a blogról én önérzetből végképp lejöttem.
Érdekes, mióta itt vagyok, nem is igen megyek más blogokra. Itt hozzá szoktam a barátokhoz/ugye már szabad ezt mondanom/, ide már nemcsak a kommunikáció, hanem az emóció is köt. /hát ez nem volt elég választékos mondat, na mindegy/
Majd később megyek a másikra, láttam küzdesz keményen.
Na jól van lányok. Kellően körbecsókolgattátok egymást:-)
Mariann csak Neked!

Aki otthon szotyolázva meccset néz.... hááát nem is tudom, valszeg másban nagyon megnyerő lehet:-)

szív: egy kis barackmag meg töpörtyűhulladék minden rendesebb háztartásba ( a rendesebb alatt a férfi által is lakott kecót értem) becsúszik. A triviális szarosgatya-zokni-ledobált ing kombó már nem is játszik felétek? :-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
amúgy, nem mellékesen tegnapelőtt volt a 25 éves lakzink. Lehet én is tudok valamit? :-)
Nem mellesleg: vártam már valamit fabiustól a szartapicsakoló-sallerosztogató-nemleszünkgyírmót-kolduló Szent Orbán brüsszeli szopatásárul. De ami késik, nem hullik:-)

A Girnyó-száz mai böfögése viszont elképesztő. Linkeljem?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Vagyok olyan tapintatos, hogy itt válaszoljak Neked, ahol már nincs forgalom. Megjegyzésem mindössze annyi, hogy ezekkel a jelzőkkel csínján kell bánni, mert a kabátlopás szimbolikáját idézi.
Vonatkozó véleményemet nem fejtem ki, mert csak rontaná a helyzetet, felül emelkedek ezen a kis intermezzón, mert méltatlannak találnám.
Egy 100% OFF csak úgy eszembe jutott, azért van egy csöppnyi orbánia áthallása is.

"2002-04-11 05:50 ATV

Nap kelte - ATV

Híradó

Bemondó Hajdú Andrea

B.: - 66 éves korában elhunyt Hofi Géza színművész, humorista. A Kossuth-díjas, Jászai Mari díjas, kiváló és érdemes művészt álmában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

R.: - Hofi Géza eredeti nevén Hoffmann Géza 1936. július 2-án született. Ismertté 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott Táncdalfesztivál-paródiájával vált. Munkásságát 1998-ban Kossuth-díjjal ismerték el. 1996-ban, 60. születésnapja alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Jászai Mari díjat kapott 1970-ben és 1973-ban, Érdemes művész elismerést 1977-ben, a Kiváló Művész címet pedig 1988-ban kapta meg. Idén januárban a Pro Culture Urbis díjat vehette át.

- Elszoktam tőle, nagytól. A szoborról valami az eszembe jutott, hogy volt egy részeg néző, van ilyen és akkor hamarabb elaludt, mert nem tudtam lekötni és ezért nem ...

B.: - Itt hívjuk fel figyelmüket arra, hogy háromnegyed kilenckor vendégünk lesz Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója."

.......... basszus .............
süti beállítások módosítása