Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.21. 04:36 Fabius

A Nemzeti Oligarchák nem úgy adóznak, vili?

Címkék: gazdaság fidesz cig lex járai biztosítási adó

Napi találós kérdés: (guglizni nem ér!)

Miről írta ezt az Index gazdasági rovata 2010 júliusában?

"Kedd estig úgy tűnt lesz, szerdán reggel úgy tűnt, nem lesz, szerda este úgy tűnt, mégis lesz, csütörtök reggel nem változott a helyzet, csütörtök kora délután azonban már úgy látszott, mégsem lesz, aztán csütörtök este ténnyé vált, hogy nem lesz."

 Igen, kedves Feleim, ez bizony az első lex Járai megfoganásának és abortálásnak kronológiája. A Leghűségesebb Barátok Klubjának tagját már az éppen kivetett bankadó alól is igyekeztek volna kicibálni, de akkor elgáncsolta a tervet Legutáltabb Rohattellenségünk, az EB + Valutaalap kettős. Gyűlölt ellenségeink indokolatlan állami támogatásról, versenyhátrányról pampogtak bele a nerbe, mintha értenének bármihez pláne a nerlélektanhoz, de ez végül elégnek bizonyult a lex Járai abortálásához a salátatörvényből. Zsiguci ezzel felszíjazódott a szopórollerre amit a bankok is taposnak, és amiről a Kusza Szem minisztérium úgy határozott a 3.0 megszorító csomagban, hogy Isten neki seggszáj, mindegy mit ígértünk, a szektoré marad amíg egy választás a kormányzástól el nem választ. 

 Egyéni tragédiája a CIG-nek, hogy az új adótörvények értelmében a biztosítások is szektoradó kötelesek lesznek. Ennek bizony a fele sem tréfa, meg is fagyhatott a Járai-Martonyi-Szapáry trió ereiben vér, hogy a cég biztosítási portfóliójának forgalma után is adót kell fizetni, mikor a pénzügyeik egyébként sem alakulnak ebben a feritéles győzelmekkel teli gazdasági környezetben túl fényesen. De nem addig'a, nem kell betojni, mert itt van kéznél Papcsák "polihisztor" Ferenc, aki nem csak elsőosztályú polgármester és választási eljárási törvény villámfogalmazó, hanem adószakértő is. Már megy is befele a módosító, hogyaszongya nem kell ám azt a 10 és 15% adót mindenkinek egységesen fizetni, a nertagokra vonatozzon más kulcs, mint a neretlenekre. Utóbbiak fizetik a teljes kulcsot, előbbiek meg a felét és negyedét. Így lesz apró kis milliárdos előny, ami ugyan ismét versenyelőnynek fog számítani, ahogy két éve a bankadónál is annak számított, de hátha nem is veszik észre. 

járai cig.bmp

Felelős gondoskodás ez az Orbán kormány alkonyán a régi barátokról. A nép sanyarog, de ők csak ilyen nernéger sötétkékek akik a naszád hátuljában kuporognak, míg a világoskékek itt napozhatnak elől Vezér atyuska kalászérlelő és bankszámlahizlaló mosolyának fényében. A biztositas.hu portál már azt találgatja mennyire borul fel a biztosítási piac, mekkora versenyt generálhat az előnyhöz juttatás, de ezek az első lex Járai körül fölmerült brüsszeli kifogások tükrében szerintem meddő latolgatások. Nehezen elképzelhető, hogy nem fognak szólni semmit, az meg még nehezebben, hogy ha kibukik a dolog és szó éri a ház elejét megint, akkor egy kötelességszegési eljárást megkockáztatnának. De mindenképpen bájos, hogy azért mit lehet tudni alapon a konfrontáció lehetőségét bevállalják a CIG kedvéért, hátha el lehet sütni a kedves gesztust valahogy. 

Pedig az adókivetési kreativitásuk és seggszájuk után nem lenne meglepő, ha a Legkedvesebb Barátok Klubjának pénzügyi szektorban boldogulni próbáló tagjai a fülke magányában akkor ikszet húznának a mindegykidenemti rubrikába, hogy lelóg a szavazólapról. 

635 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr874917633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na ez mar csak egy ilyen csapat. Addig jarnak pofankopetni magukat az EU-hoz, amig csak akarnak! Kemeny, vagany, hatranyilazo brigad. Csunya lesz a vege, de azt tudjak jol ok is :>
Úgy alakult az életem, hogy sokat utazom és első alkalommal véletlenül, azóta tudatosan beszélgetést kezdeményezek utazó társaimmal.Sikerült a fidesznek úgy a mindennapi életünkbe beletolni a politikát, hogy mindenkinek a napi eseményekről véleménye van ,és sérelme.Eddig hárman bevallották, hogy a fideszre szavasztak, és ötböl öt mondta, hogy alig várja Bajnait .A taxisoktól már nem mertem megkérdezni, hogy mikor vizsgáznak kreszből, mert féltem felmegyünk egy fára.

Fábiusz, bocs az offért :)
ezek olyanok, mint a dedósok, megkapták a homokozót és mindenkit kiszorítanak belőle nem veszik észre, hogyha magukra maradnak akkor éhenpusztulnak? erre várok...mint az a lömpöpö és a többi dilinyós mozgásából jól láccik a politikához sem értenek egy III/III-as ügynök miniszterelnök lett immár másodszor és a többi a gittegyletében szintén valamilyen mértékben a semmilyen tömjén elvtárs a zájtatosch manó is a fos dolgozatával amiért bármit csak doktorit nem...olyan kiscsoportos izé az is ha ilyenért doktorit adtak akkor a minősítők már nem érnek semmit

borzalmas

brühühühühü

fel kéne nőni
@avani: Mit tippelsz? 2016-ban ötből öten kit fognak majd várni mint a messiást?? ;)
@rodeo36: Azt mondták az okosok, hogy 90-ben állítólag kuriózumnak számított idehaza feldolgozni a nyúédzs kihívásait. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kit érdekel ,most 2012 van és biztos vagyok abban, hogy nem Viktorkát .
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hagyjuk a messiásokat, én kiegyezem szolid gyülölet nélküli szakemberekkel, főleg ha van erejük beismerni a hibájukat
Átlátszó ez az egész, de meglepődni nem kell, mert már alátszatra sem adnaka fiúk.
Méghogy kreatívok?
Ugyan, csak arcátlanok.

Lehet itt bármi és bárki, lex-Járai, lex-Répássy/Papcsák/Rogán/Bárki, mindez nem ok, csak következmény, azt hiszem.

Ügynöktörvény. Ez az első. Amíg ez nincs, addig semmi remény.

Ki kell végre dobni a ballasztot. Elég volt 24 év pluszteher.
@De hol van Columbo felesége?: hiú ábránd, ettől sem lenne semmi jobb, a gondolkodás tovább él
Majd csinálunk egy Lex Európát,oszt jóccakát!
Vagyishogy...

"
...a ... lakás- és casco biztosítások

után fizetendő 10 százalékos, illetve 15 százalékos adót mégsem egységesen kell megfizetniük a biztosítóknak.
....8 milliárd forint ágazati bevételt elérő társaságoknak

(jellemzően Allianz, Generali-Providencia, Aegon, Uniqa és Groupama-Garancia Biztosítóknak)

az adó teljes összegét meg kell fizetniük, addig a kisebb bevételt realizáló társaiknak csak az adó felének, illetve negyedének megfizetését írja elő a törvény.

"

Szóval a Hungária, a Providencia meg az ÁB-Aegon és a Garancia.

Ezek voltak az Állami Biztosító valamikor.

Akinek lakásbiztosításuk van náluk, azoknak lehet akár 20, akár 40 éves biztosításuk is.

Ezek a rutinos régi nagybiztosítók lennének a kiűzendő multik ?

Meg a casco-juk ?

Kössünk biztosítást idén alakult szélhámos bandákkal hosszútávra ?

Fasza.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem érted a lényeget. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ez megy 22 éve. Hihetetlen és szánalmasan tragikomikus. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem értek egyet. Hiú ábránd vagy sem, szerintem az emberekben jó reakciókat váltana ki, ha a politikai elit végre egyszer olyat tenne, amit nem szokott: szembenézne önmagával, múltjával.

Amikor lakást takarítasz, akkor is szellőztetsz, nem?
A homokozó még nem teljesen az övék. Még hátraan a királyválasztás. Ezt a Vezér már megmondta endresy.blogspot.hu/2012/11/orban-tudatalatti-diktatuma.html
@De hol van Columbo felesége?: Az ügynöktörvény ma már elkésett. Mindenki turkált már a papírokban, és senki nem hinné el, hogy
a/ azt találták amit publikálnak
b/ csak azt találták, amit publikáltak.
Ugyanmár, a nertársaknak Lukasenka után szabadon előre ikszelt szavazólapjuk lesz, mind tudjuk. Azt ugye tudod, hogy szavazat-számlálásban csak a kormány által delegált tagok vehetnének részt a papcsák-módosítók szerint? Aki volt számlálóbiztos, vagy van ilyen ismerőse, az tudja, ez mit jelent.
@De hol van Columbo felesége?: szeretném, ha így lenne, de a tudás tovább öröklődött minden pártban, egy sem kivétel, és ha nincsenek kontrol alatt tartva, mind ugyan azt csinálná, magyarul: lehet szelløztetni, de minek, ha kint ugyan olyan a levegő, avagy rosszabb.
Engem most a Mol ügy jobban izgat. Lesz-e magyar nyomozás, esetleg interpol-os, az érintett offshore cégek miatt.
Hogyan könyvelte el a Mol azt a bizonyos 10 millió eurót? Fennforog-e a számviteli törvények megsértése? Én fennforgás-szagot érzek.
Engem most a Mol ügy jobban izgat. Lesz-e magyar nyomozás, esetleg interpol-os, az érintett offshore cégek miatt.
Hogyan könyvelte el a Mol azt a bizonyos 10 millió eurót? Fennforog-e a számviteli törvények megsértése? Én fennforgás-szagot érzek.
@De hol van Columbo felesége?: Az ügynöktörvény '89-'90-ben kellett volna. Ez a hajó elment.
@biohouse: Hernádi Zsolt Orbán Viktor jóbarátja. Szerinted miért nem adta ki az ügyészség Horvátországnak kihallgatásra, amikor 2 éve kérték? Biztos, hogy van fennforgás. Ami azonban ennél nagyobb horderejű: hiába vásárolt be a magyar állam a nyugdíjunkból a MOL-ban, ennek az eszkalációjában benne van, hogy végül tönkremegy, és álom marad a Nemzeti Olajtársaság.

Az, hogy Hernádi ellen még mindig nem indult eljárás itthon, a nemzetközi, és főleg a régiós piacon nagyon erős üzenet.
@biohouse: tegnap már beintett a szügyészség, nem lesz semmi, elhal az ügy szokás szerint

@félázsiai nemecsek ernő áruló: stimm, nemzeti színes szalagokkal és dobozzal játszottam a nappali sarkában :D

A megfigyelők meg nézhetik a riltájmos pps-es bemutatót a központban...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Szerintem ezt sosem késő rendezni, ugyanúgy mint mondjuk a lusztrációt.
@De hol van Columbo felesége?:

"Amikor lakást takarítasz, akkor is szellőztetsz, nem? "

Nana! Helyenként olyan dohszagot érzek, ami kizárja a szellőztetést. Most éppen a hermetikus zárásra látok jeleket.
Ha minden kötél szakad, majd füstlukat vágunk a plafonon, de az sem szellőztetés.
no komment

Nem készül perelni Semjén a plágiumvádértTovábbra sem lehet hivatalosan tudni, beperli-e Semjén Zsolt a hvg.hu-t plágiumvád miatt. A Blikk ismét feltette a kérdést Havasi Bertalannak, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjének, de azt a választ kaptuk, hogy „az üggyel kapcsolatban újabb közölnivalónk nincs".Érdekes tippje, vagy képe van? Küldje el nekünk!letter Az ATV parlamenti tudósítójának egy kereszténydemokrata politikus korábban állítólag azt mondta: „Egyelőre nem lesz per, de ez a hvg.hu utolsó dobása".

hirek.msn.mainap.hu/itthon/nem-keszul-perelni-semjen-a-plagiumvadert-41695
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem egészen:)))
Ha kint is ugyanaz lenne, akkor ezen a blogon pl. nem dödögnének reggel hattól éjjel kettőig a friss levegőre vágyók.
@orica: nem mindegy mekkora a ház, és merre néz az ablak ;)
Engem az érdekelne a történetben a legjobban, hogy miután a cég sorozatos évi csilliárdos veszteségei miatt a társaság részvényeinek értéke lendületesen konvergál a nullához, ami által a nyilvános kibocsátáskor (és azután) jegyző kisbefektetők ezrei (tízezrei?) veszítették el a pénzüket, hogyan alakult eközben Járainak és nagytulajdonos társainak magánvagyona?
@De hol van Columbo felesége?: a f@szt ügynök törvény

tejjes lusztráció

1§ aki az elmúlt 65 évben parlamenti párt tagja vagy álami vezető volt osztájvezető feletttől... azok tejjes vagyon elkobzás és örökre kitiltás...

a "bűnösség vélelme" elven... kivéve aki ezer nem ijjen tanuval vagy megdönthetetlen bizonyítékokkal igazojja hogy soha nem tett rosszat, nem lopott, nem hazudott...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ne légy már ilyen pitiáner! :)
Ott parkol, ahol akar.
Csak a blikket elolvasva feltűnt, hogy 64 éves. Őt nem kellene udvariasan felkérni, hogy élete alkonyán inkább a családját boldogítsa aktívabban?
Mehetne már nyögdíjba!
@biohouse: mol?

nyugi... azt is a gruippen csapat fogja vizsgálni... szakemberek intézik, nem kell aggódni... rendbe teszik...
@avani: :D
Nagyon sokat utaztam és utazok, de nem beszélgetek, viszont látok. 2010 őszéig úgy volt hogy az útitársak 60-70%-a a Magyar Nemzetet, Heti Választ teregette vonaton-repülőn és gondosan végigolvasta áhítattal mint a Bibliát. Most úgy 10% teszi ugyanezt...lett pár ateista a fiúk áldásos munkájának hála :)))))))
OFF

Most nézem Vágó Gábort Olgánál. Ilyen szánalomgombóc szerepben még nem láttam a testőrt.
Erre lesznek képesek ezután? Bravó!
Irány a 0,2%
Szánalmas.
On
@ob.szerver: Nem elvesztették a pénzüket, hanem meg lett védve ugye...
@félázsiai nemecsek ernő áruló: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Ugyanmár, a nertársaknak Lukasenka után szabadon előre ikszelt szavazólapjuk lesz, mind tudjuk."

Szerintem sincs esély arra, hogy a Fideszt szabályos választáson lehessen leváltani, mert csalás már maga a rendszer - és ha alakítanak még rajta, csak még inkább az lesz -, és mert elképzelhetetlen, hogy átadják a hatalmat. Mindenképp ebből kellene kiindulni, de mégsem feltétlenül a tehetetlenség vagy a bojkott következik belőle.

"Az Orbán-rezsim léte azon alapul, hogy erejét nagyobbnak mutatja a valóságosnál, és elhiteti a társadalom és gazdaság szereplőivel, hogy hatalma örökre szól. Ezért hatalma addig és nem tovább marad fenn, amíg a kritikus helyzetben lévő szereplők úgy gondolják, hogy a Fidesz leválthatatlan. (...) Ezért minden olyan publicisztika és felszólalás, amely a 2014-es kormányváltási próbálkozások hiábavalóságát ecseteli, legjobb szándéka ellenére is éppen Orbán kormányzásának meghosszabbítását, hatalmának kiteljesedését teszi valószínűbbé. Holott a kormánnyal szembeni elégedetlenség kritikus tömege már most megvan. De ha a leválthatatlanság téveszméje meggyökeredzik, akkor az elégedetlenségből nem kormányváltó politikai szándék és cselekvés, hanem apátia lesz, és az apátia az Orbán-rezsim legjobb barátja. (...) a rezsimváltás mindkét útja, a szavazófülkén és a köztéren át vezető is, azt feltételezi, hogy az ellenzéki érzelmű szavazók politikailag mobilizáltak, és szilárdan hisznek a rezsimváltás lehetőségében. Ha ezek a körülmények nem állnak fenn, akkor nem lesz elég ember az utcán, és az utcai nyomás sem lesz elég a váltás kikényszerítésére. Abban a helyzetben viszont, amikor elég ember kivihető az utcára, alighanem elegen elmennének szavazni is. Akárhogy is, nincsen a rezsimváltásnak olyan életszerű stratégiája, amely nem feltételez országos mobilizálást. Ha ezt felismerjük, akkor belátható, hogy óriási hiba volna kihasználatlanul hagyni a választások közeledtének természetes mozgósító hatását. Ha ebben a helyzetben az ellenzék bojkottra hív fel, akkor nemcsak a kormányváltás választói útjáról mond le, hanem valószínűleg a köztériről is."

magyarnarancs.hu/publicisztika/bojkottal-a-kormanyvaltasert-82534

És van még egy releváns analógia, Milosevics bukásáé (az ellenzék 18 különféle szervezetből álló szövetségként indult).

"Én szeptember 24-ét Gorazsdevacon töltöttem, azon a nyugat-koszovói szerb településen, ahol a helyi szerbek is szavaztak. Az Európai Együttműködési és Biztonsági Szervezet Koszovói Missziója (EBESZ) úgy döntött, hogy „szemtanúskodni” (witnessing) fog a „megfigyelés” helyett. A választási megfigyelés ugyanis aktív tevékenység, amelyhez szükséges a politikai egyezség a megfigyelttel. Mivel ez a Milosevics kormányzattal nem volt lehetséges, ezért a szemtanúskodás mint politikai formula helyettesítette. Nem mehettünk be a választóhelyiségbe, hivatalosan nem kérhettünk adatokat a választási bizottságtól. Ültünk a választóhelyiség előtt, és számoltuk a megjelent választópolgárokat. Ebédidőben történt, amikor a helyi választási bizottság elnöke, a gorazsdevaci SPS, Milosevics pártjának elnöke, egyedül maradt. Természetesen ő volt a helyi választási bizottság elnöke. Be nem léphettem, de amikor elsétáltam az egyébként vegyeskereskedésként funkcionáló épület ajtaja előtt, az elnök éppen egy köteg szavazócédulát próbált beletuszkolni az urnába, ami nehezen ment, mert az összehajtott szavazólapok túlságosan vastagok voltak, így kellett egy toll, amivel végül sikerült ezt a problémát is megoldania. A szavazócédulák az urnába kerültek, az elnök rám nézett, elmosolyodott, és megvonta a vállát, „bocs de ez van” kifejezéssel az arcán. Ám akkor már ez sem segített. Milosevicsen nem segítettek sem az ellopott szavazatok, sem a közérzetjavító intézkedések. Ez a választás már akkor eldőlt, amikor szeptember 24-én kinyitottak a szavazóhelyiségek. Senki nem hitte volna el neki, hogy nyert."

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=175332:gotov-je-a-szerb-analogia&catid=9:vendegek&Itemid=66
@orica:

Nekem a Párbeszéd Magyarországért Platform elnevezésről az jutott eszembe, hogy ez simán elmenne önálló szervezetnévnek is. :)
Ezek szerint Papcsák úr(elvtárs) nem is annyira vak, mert már talált szemet. Rájött, hogy a haver tő(ö)két nem kell annyira szorongatni, mert az nekik is fájhat. De nagyon. Főleg, ha nem lesz zsozsó a választási kampányhoz.
@londonterminals:

Valami hasonló volt '97 körül egy rövid ideig,de ki emlékszik már rájuk?

Én már biztattam Jávort, hogy mozduljanak az önállóság irányába. Majd elválik, hogy a józan ész vagy a rosszul értelmezett szolidaritás győz. Mihez is szolidárisak?
@avani: "Eddig hárman bevallották, hogy a fideszre szavasztak, és ötböl öt mondta, hogy alig várja Bajnait"

Mint a bibliában a megváltót, szinte mindenki őt várja!
Aggódásra semmi ok, nertársak. A kieső adóbevételt, majd behozzuk az iskolásokon:
"Jövőre már azok sem kapnának részösztöndíjat, akiket eddig kiemelten kezelt a kormány. A száz százalékban állami támogatású férőhelyek számát több mint nyolcezerrel vágnák vissza."
@De hol van Columbo felesége?: Nem, drága, ezek ha bebüdösödik a kéglijük, lopnak egy újat. És így tovább.

Járai, a békési parasztgyerek Savil Roadról varratott öltönyeiben. CSak kimutatkozik a foga fehérje harácsbankárkámnak a rotációs kapa mellől, amit a poifájában szorongat azért....- De mivel ő nem tudjukki, hanem echte vérmagyar sváb, szóval neki szabad sőt muszáj így céget gründolni...
@biohouse: Ne izgasson. A magya rügyészségnek nemvolt érdemi hozzáfűzni valója ez irígy balkáni banda ítéletéhez, ergo Hernádi a liliomos lovag, te ne kételkedj itten, jó?????
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Írd már le te is, ki fúrta meg a hajócskát? Ki kezdett szemelgetni belőle, mint kendermagos a tiszta búzában? Kinek volt olyan kiba magas polgári konzervben tárolt etosza, hogy ezzel zsarolgatott?
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem üzenet, hanem MEGERŐSÍTÉS. Hogy itt tényleg korrupciónagyhatalom vigéckedik. Gondolod, hogy nemtudta ezt a világ eddig is? Most lehetett volna kicsi szépségflastromot rákenni.
@a szív fészkei: Őőőő nem tudom, de biztos foglalkoztat pár ex-III/III-ast.
@ob.szerver: Köszönik, jól. Kedves vagy , hogy aggódsz értük.
@orica: LMP-s? Mit akarnak? Önlábonlőve állva meghalni?
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Antall. Csurka- és Torgyán-idomításra használta, mert nemvolt nála akkor kockazukker épp.
@londonterminals: Igen, abba kéne fejezni ezt a károgó, deazorvbűnörökkönörökkélesz-mantrázást. Aki ezt mondja, az ezt is akarja, de legyen annyi vér a pucájában, hogy így mondja, nem isteni akaratba belenyugvásként.
"Aligha nevezi meg a következő MNB-elnöki jelöltjét Orbán Viktor miniszterelnök - írta a Magyar Nemzet. A kormányfő nem szeretné, ha elhasználódna a jelölt neve."
A szavam is elakadt bölcs előrelátásától.
@orica: ??? Schifferhez azért elég nehéz, látva a hisztis kielégületlen fejét.
Tegnap az egyik szoptroll telipofával üvöltötte, mennyi embert rakott ki innét a maszop. Várom a magyarázatod, balfesz:

"Október végén derült ki, hogy a 2011-es 900 fős elbocsátás után újabb csoportos létszámleépítést tervez az MTVA. December elején 250 ember kaphatja meg a kirúgásáról szóló értesítést, a korábbi értesülések ellenére mégsem az MTI-t érinti a legjobban a leépítés."
@Bakter: Orvbűn Viktor neve elhasználtabb, mint a most lehúzott klopapír. Őt sem kéne már megnevezni.
@Bakter: Akit ő megnevez annak a neve már réges-rég el lett használva...
@antiforradalmár: na ez a baj, amíg az emberek megváltókat várnak, addig menthetetlen ez az ország...
@Bakter: Ki kell gazdálkodni a Böröcz-huszárok - Rákay, Jakupcsek, D.Tóth, Fábry, Gundel, CSiszár meg másodvonali nyaligátorok milliós bérét. Aztán a kirúgottakat visszavezénylik közmunkába 47 ezerért kuriros.blogbox.hu/2012/10/03/kozrabszolgak-a-kepernyon/, amiből megél Zsiga Mercell is fényesen. Ja ő napra kap ennyit.
@Bakter: Fűteni már úgyse fűtik az egyetemeket. Lehelje be a lelkes diákság!
@avani: Nem egy vér-FIDESZ-est hallottam már anyázni, mikor megtudták, hogy Dajcs-Für-Tomi Szeged díszpolgára lett. Egy ilyen híres egyetemi város díszpolgára. A ki-a-fasz-Dajcs-Tomi. Ember, díszpolgár.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Szeva tökömöccse!Megint a barca nyeri a BL-t.
A cselszkij kiesik akkor van esélyük.:))
A Real meg a United találékoznak a 16 között,megint egy ellenféllel kevesebb.
Mázlitok van.

A poszthoz:Ha meg esetleg valaki vagy valami bekavarna,akkor gyorsan alapítanak egy céget amely többmilliárdos megbízást kap.
Ez a papcsák tényleg egy szupermen.
A poszt meg jó.
@Bakter: MTVA? Na azt ugy ahogy van fel kellene szamolni. Ha mar hazudnak, legalabb ne kozpenzbol hazudjanak!!!
@Bakter: Nevezze meg Simort, es nem fog elhasznalodni a neve.
néémáá, de ismerős hibaüzenet, pedig ez most a T-nek a webmailja :D

504 Gateway Time-out
nginx/1.0.15
Na látjátok. Pirospötty ezt is elintézte. :)

Összeveszett az eurózóna és az IMF

www.portfolio.hu/gazdasag/osszeveszett_az_eurozona_es_az_imf.175988.html
@Dr. simonmondja.:

"Kössünk biztosítást idén alakult szélhámos bandákkal hosszútávra ?"

És bazdmeg a NER tényleg azt akarja, hogy a tisztes adófizető a nemoligarchák cégeit tömje a pénzével.

AZ, hogy mire számíthatunk a magyar cégek (biztosítók) szolgálatatásainak minőségében, illusztrálnám egy általános (bolti) példával:

Menj be az Aldi-ba!
Rend és tisztaság kívül-belül, pegantéria, segítőkész eladók, tisztességes- (nem mérgező) emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerek.

Menj be a CBA-ba!
Mocsok, kupi (bolt körül térdig érő fű/gaz), szocreál-stílus, "szarok mindenre és mindenkire" eladók, ismeretlen eredetű- (mérgező) emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszerek.
@kifordított nagyanyó: Miért nyeri, nem értem, tudsz valamit? Viszont egy Real-MU érdekelne, kíváncsi lennék mire mennének egymással, milyen foci jönne ki abból, bár egy Real-Chelea is izgi lehet (inklúzive Dzsozé szpeciőlván arca), imádom a meccseket ahol egyik felet se bírom kicsit se, olyan az mint Orbán-Semjén bokszmeccs, egyik győzelme se kívánatos, de minden pofonon röhögni lehet :))))
@biohouse:

"Engem most a Mol ügy jobban izgat...stb"

Polt ügyészsége nyomozást sem indíttat...
Hát mit képzelsz...!

Ha európában már mindenki hülyének-szarnak-trógernek nézi a "magyarokat" az arroganciájukért, akkor talán tesz valamit a Polt-marionett.

De azután készülj, hogy 80 évre titkosítják az adatokat...

Dettó Gripen-ügy. Az is csak nálunk NEM ügy, egész európában viszont AZ.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Jó, de az Albi kiplakátolta hogy szereti a Fideszt? Adott támogatást a fijúknak? A saját újságjában hirdeti a fidesz-igét? Ugyehogy...
@Bakter: akkor lehet,h. Járai lesz? Megint. Ahogy korábban idéztem, banánfelelős lehet. ( endresy.blogspot.hu/2012/11/lex-jarai-cignek.html )
[..]"Az államtitkár tegnapi megkeresésünkre nem tagadta a szabálytalanságot, arra hivatkozott, hogy egy sürgős megbeszélés miatt kellett megállnia egy percre. Ádám szerint azonban legalább 10-15 percig állhattak ott, és a közelben voltak üres parkolóhelyek is."
@a szív fészkei: Szerintem örüljön, hogy még él. Az usácskában például ezért simán szitává lőtték volna a zsaruk ott a helyszínen. Másrészt olyan hírek is napvilágot láttak, hogy buherált és vágott a videó.

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gyilkossag_vagy_baleset_video
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Tényleg, a baromarcú németek csak normális árut adnak normális áron és néha takarítják a bótot! Így erodálja a magyart egy rohattmulti.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ha a cselszkij kiesik ,nem lesz aki megállítsa a barcát.
Én meg tegnap drukkoltam nekik is meg a juvénakk is.
Viszont kezd tetszeni a dortmund.
De ti legalább tegnap nem szenvedtetek.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ha a cselszkij kiesik ,nem lesz aki megállítsa a barcát.
Én meg tegnap drukkoltam nekik is meg a juvénakk is.
Viszont kezd tetszeni a dortmund.
De ti legalább tegnap nem szenvedtetek.
@GeoCracker:
Régen, amikor I. Járai volt a jegybankár én azon röhögtem, hogy ha ez a barom jósolt valamit a piacról, akkor a piac 3-ból 4* 180 fokkal ellentétesen mozdult. És körülbelül oly módon reagált minden kijelentésére, mint matócsi esetén: kiröhögte.
@Kakimaki0123456789:
Úgy ismered pocakot, mint aki hozzáértőt nevez ki bárhová?
@Kakimaki0123456789:
Hamarosan vége az F1-s szezonnak, utána felőlem jöhetnek a dózerek a Kunigundába.
@a szív fészkei:
Igen, a múltkor ezt a hírt már nem is volt kedvem idézni: szénszünet a főiskolákon.

Hun vannak a megmagyarázók? Tegnap lemerült mindnek az aksija? Amilyen aktívak voltak, nem is csodálnám.
@kifordított nagyanyó: Miért akadt be hogy a Chelsea tudja egyedül megállítani a Barcát? Mert tavaly sikerült, hűha, innentől kezdve ők a sárkányölők, mi? Mert a MU, a Real, a Juve vagy akár a Celtic nem tudná? Bunkervédekezés, jó adag mázli és a Barca állhat fejre ugye a 99,99%-os labdabirtoklásával...
@Bakter: " "Aligha nevezi meg a következő MNB-elnöki jelöltjét Orbán Viktor miniszterelnök - írta a Magyar Nemzet. A kormányfő nem szeretné, ha elhasználódna a jelölt neve."
A szavam is elakadt bölcs előrelátásától. "

:)))) bruhhahahhaha:)))

karaktergyilkosság ("ne használóggyon el a neve:)

amugy PHD DR stb MTA lévaikatalin lesz... de ez még titok
végre szakmai vezetést kap a pénzügy...
matolcsinét is lehetne miniszternek...
@kifordított nagyanyó: És a dupla drukkolást hogy oldod meg? Rúgd be te aranylábú-takaroggy onnan te kretén köcsög? Folyton ordítasz vagy két sálat lóbálsz? :))))
@Bakter: +1 vasárnap estig tartsanak ki:) Azóta nézek köztévét... persze csak f1-et :)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Mert az utóbbi években soha nem tudta megverni a barca a chelseat.
Mondjuk szerintem mindenkinek megvan a maga mumusa.
@GeoCracker: De vóót, amikor olvasott, méghozzá Hírcsárdát! hircsarda.blog.hu/2010/07/02/9143_helyreigazitas :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Egy picit inkább a juvénak drukoltam.
Vagy egy döntetlennek.Csak ezt a faszom orosz csapatot nem tudták megverni.Vagy csak egyszer.Az idióták.
@a szív fészkei: hüle picsa, példamutató magatartás, unortodox csillagos 5-ös
@kifordított nagyanyó: Ésaztán? Oda-vissza meccsek, döntetlenekkel is lehet adni bárki pofájába a szaros wc-kefével (Andrés, gracias!)A mumusról meg annyit, hogy örökké nem tartanak, volt hogy a MU folyton kiszopatta a Barcát, aztán jött két BL-döntő...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Fontos eee/netársnő! Nincs ideje ilyenre, mikor teszi tönkre a gyerekek és tanarak életét!
Fabius, ez is a poszthoz kapcsolódik. Érdemes elolvasni a neveket is, bár meglepő nincs benne:(

www.figyelo.hu/cikkek/380145_vegso_csapast_mer_a_kormany_az_uzleti__es_banktitokra

"Időkorlát nélkül, egykori állami cégek utódaiban és az azokkal szerződő magántársaságoknál, az állami és uniós forrásokat felhasználó cégeknél és szervezeteknél, valamint azok üzleti partnereinél egyaránt kutakodhat - ha kell, akár rendőri segítséggel is - a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), amely előtt nem lesz üzleti-, szabadalmi- és banktitok."
@leonito77: :-DDD A Ner szelleme él a rohattmultikultiban is!Hála a jó istennek, éber népünk mindenütt ott van.
@Ergosum: Ja, a kis kíváncsi Fáncsik. Elefántok a porcelánboltban.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Miért is raknak a munkatársak aprót a bögrédbe?:))
@kifordított nagyanyó: Andrééééééés!!!!! Úgy beb*szni meccs után mint akkor nagyon kevésszer sikerült, Andrééééééééééééés!!!!!! :DDDD
@kifordított nagyanyó: Ezek most semmiért, együtt utáljuk a Bayernt, jó a csapatszellem :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezen agyalt szegény, persze, hogy ő elfelejt fizetni, mikor azt gondolja ki, fizessen más rengeteget! fn.hir24.hu/interju/2012/11/21/millios-tandijat-hozhat-orban-alma/
Hülyenémetek meg a plágium, na de velük nincs is a kerszténysgé zu zammen! hvg.hu/itthon/20121121_VroniPlag_Wiki_nemet_plagiumvadaszok
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Asserossz foglalatosság.:))A többiek jó fejek,te meg mégse vagy akkora gyökér.:))
@Ergosum: első lépés, kutakodás, második lépés, visszautasíthatatlan ajánlat, harmadik lépés /ha kell/ NAV és társ szervek kutakodása, büntetése, negyedik lépés, bagóért megvétel

Melléklet, és teszt MAL, nézd meg a még nem jogerősen megítélt büntetés mértékét, a BP büntetés sok-sok-sok szorosa
@kifordított nagyanyó: Ugye, mondtam én hogy nem vagyok akkora gyökér mintha kétszer ekkora lennék! :))))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Mondjuk olyan már nincs is de azért jó fej vagy.:))
Rendezünk egy jó kis mozidélutánt a magyar lakosságnak Clint Eastwood egyik filmjével? Ez a címe:
"Akasszátok őket magasra"
@kifordított nagyanyó: Hát ezt előre mondták, mi fogatunk hogy edzőbuktató lesz a meccs, megcsinálták a fiúk.
@a szív fészkei:

Ez több, mint elefántosdi.
Ez már nyíl lehetőség a piaci versenybe való belenyúlásra is. Plusz még amiről @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: is ír.

Csodálkoznék, ha ezt az EU elfogadná.
hmmm:

Továbbra sincs MOL-ügy?

Ha a kormánypártiaknak igazuk van, és tényleg nincs, akkor Horvátország megcsinálta, amit a magyar kormány akart, csak nem mert, vagy nem tudott. És ez kínosabb, mintha lenne ügy.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121121_nincs_mol_ugy
A posztból "természetesen" nem derülnek ki a következők:

1) Az, hogy nem csak egy olyan biztosító van, amelyet ez kedvezően érinthet.

2) A lakosságra gyakorolt hatás:

"A parlament ezzel a döntéssel sikeresen akadályozhatja meg, hogy az adó a lakosság széles tömegeinek zsebét terhelje, sőt a kötelező biztosítási adóhoz hasonló módon az adó paradox módon ismét a biztosítási átlagdíjak csökkenését eredményezheti. A biztosítás.hu internetes alkuszi portál adatai szerint ugyanis az előző évek biztosítási adói az ügyfelek figyelmét fokozottan a biztosítások díjaira irányították, ami a biztosítók közötti piaci versenyt és ezáltal folyamatos díjcsökkenést eredményezett."

3) Az, hogy nem kell rögtön beszarni, a kötelezettségszegési eljárások többsége elhal vagy felmentéssel végződik.

mno.hu/gazdasag/nem-utkozik-unios-jogba-a-nepegeszsegugyi-termekado-1114666
\o/ az első troll, pezsgőt neki :D

portfolio

Méretes különadót kapott az MTel, veszélyben az osztalék?
125 forint méterenként. 11 milliárd forint évente.

------

Szenvednek a magyar biztosítók - Megint esik a piac
Közzétette a MABISZ harmadik negyedéves díjbevétel-statisztikáit.

------

Vészhelyzet a földeken - Kihalnak a gazdák
Az agrárcégek több mint felénél 10 éven belül aktuálissá válik az utódlás kérdése.
Na,megjött az első gyökér.
Jó szórakozást vele.
Ja és géza elfelejtette említeni,hogy továbbra is tartjuk a 3%-os hiánycélt.
Na viszlát.
@Blogger Géza:
"Nem ütközik uniós jogba a népegészségügyi termékadó.
Nem mi szartunk be, hanem a kormányod, mivel nem jött be a várt lóvé. Ezért máris módosítanak, a pógár meg beszerzi feketén. Balfeszok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @kifordított nagyanyó:
Ma ő volt a legértelmesebb az eligazításon, ezért máris kivezényelték a frontra golyófogónak.
Mert nekünk most jó, a mocsok nyugat meg csak döglődik!
Fél éve a szélén adtak át egy mocsok nagyot, most a belvárosban.
Mi lenne, ha olyan jól menne nekik is, mint nekünk?

hvg.hu/hvgfriss/2012.46/201246_uj_becsi_bevasarlokozpont_centrum_aruhaz

www.wienmitte-themall.at/
Szerencsére a "milliárdos előny" azért túlzás, legfeljebb pár százmilliós adókedvezményt kaphatnak a kisebb biztosítók, mivel a 8 milliárd alatti bevételű biztosítókra vonatkozik és a teljes adókulcs 10-15%.

A CIG-Brokernet páros nem egy sikersztori mostanában, valamivel ki kellett őket segíteni. Az egyik hatalmas veszteséggel működik és a részvényei alig érik el a kibocsátáskori szint negyedét, míg a másik nemrég szakadt ketté a tulajdonosok vitái miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A magyar ügyészség ugyanúgy elutasította a nyomozást, mint a Gripenek ügyében. Ha külföldi veszteget meg egy magyar politikust, akkor nincs nyomozás. Ezt a legutóbbi korrupciós országjelentésben is kiemelték...
A posztban linkelt cikkből:

"A hétfőn elfogadott, legújabb adócsomagokat tartalmazó törvényhez egy, az utolsó pillanatban benyújtott módosításnak köszönhetően a kisebb hazai biztosítók és ügyfeleik milliárdos előnybe kerülhetnek jövőre, írja a biztosítás.hu internetes alkuszportál."

A kormány kedvez a hazai vállalatoknak. Mi ebben a meglepő, hisz' minden európai ország ezt teszi. És legfőképpen mi ezzel a baj?

valamint lejjebb:
"A megváltozott helyzetben sokkal óvatosabban kell majd bánniuk a nagyobb biztosítótársaságoknak az adó továbbhárításával, hiszen könnyen elveszíthetik ügyfeleiket"
A baloldal eddig elég komolyan kritizálta a kormány (joggal) azért, hogy a pénzintézetek áthárítják a lakósságra az adót. Ez akkor az ő általuk felvetett problémára is megoldást adhatna részben.
@Blogger Géza:

"A posztból "természetesen" nem derülnek ki a következők..."

"mno cikk"

Te, a HELYREIGAZÍTÁST mikor lököd csillagszemű...? :D :D :D
Ah, de bájosak.
Szemétlerakási díj:
"A Kósa mögé beállt fideszes polgármesterek csak
a jövő ciklustól fizettetnék ki a lakossági díjat, nehogy a választások előtt szakadjon a nyakukba egy újabb járulék. "
@Bakter:
A törvénykezésnél úgy lesznek összeállítva az új adók, sarcok és nemmegszorítások, hogy a szavazás másnapján lépnek csak életbe...

A Nemzeti Együttprüszkölés Rendszere már csak ilyen őszinte és nyílt légkörben zajlik... :))

Hogy lehessen tüntetni új adókért, sarcokért és nemmegszorításokért.
Nem lehetne az oligarchák adózását is álla......

Bocs! újra kezdem!

Nem lehetne a nemzeti oligarchák konkurenciáját államosítani?
@londonterminals:

Remélem, hogy azért nem vitatjátok el tőlem, tőlünk (akik vagyunk pár milliónyian) azt a jogot, hogy személyes politikai és hétköznapi racionális vagy érzelmi döntéseink alapján szabadon szavazhatunk az Orbán Fideszére!

Ugye az a demokrácia, ha az a párt adja a kormányt, amelyikre a legtöbb szavazatot adják le a választó polgárok? Ugye ha mi vagyunk többen, mi akik támogatjuk Orbánt, akkor ne kelljen már átadni a kormányzati hatalmat annak, akit ti szeretnétek kisebbségből kijelölni! Ugye a demokrácia akkor is demokrácia marad, ha a szocialista-liberális szavazók kisebbségben vannak?

Ugye nem követelmény egy demokratikus berendezkedésű országban az, hogy ott csak ti, ballibek győzhettek a választáson, mert minden egyéb eredmény fasizmust de legalább diktatúrát jelent.

Ugye nekünk, a Fidesz szavazóinak is megadjátok a lehetőséget, hogy beleszóljunk a politika alakulásába 2014-ben?

Mert ha így lesz, akkor nem lesz úgy, ahogy annyira szeretnéd!
@veracity: Így van. És ha nem így lesz hanem úgy lesz akkor megtörténik az ami amígy lesz nem amúgy!
Egyébként ki a faszom az, akiről azt kérdezte a Deutsch Tamás, hogy ki a faszom az a ...?

Már a nevét is elfelejtettem, pedig annyit beszéltetek róla. Szóval emlékszik még bárki annak a kiafaszomnak a nevére?
@Blogger Géza:

Te most tényleg azzal égeted magad, hogy idekevered a népegészségügyi adót? A biztosításban is van taurin, cukor meg só? :-D

Az egyetlen amivel össze lehet vetni az a bankadó és az első lex Járai, amivel már megégettétek magatokat egyszer. De nem tanultok semmiből.
@veracity: Ha Ti megadjátok, megkapjátok.
Üldözési mánia?
kedves Nertársak és Nertárs Nők !

a kormány várja az ötleteket javaslatokat hogy a bevezetendő nemvizitdíjat, mijen néven vezesse be...

egyelőre csak papcsók javaslata van...

tandíj nincs DIÁKHITEL van, ami nem tandíj, sőt... a tanuló kapja...
vizitdíj nem lesz, csak VIZITHITEL /BETEGHITEL lesz, ami nem tandíj,
sőt... a beteg kapja...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_valhatnak_fizetosse_a_korhazak_magyarorszagon.537516.html
@Önnek megyünk: semmi gond nincs... minden ok...

tahótlanítalak és kész... enyni...
@Bakter: "Ah, de bájosak.
Szemétlerakási díj: "A Kósa mögé beállt fideszes polgármesterek csak a jövő ciklustól fizettetnék ki a lakossági díjat, nehogy a választások előtt szakadjon a nyakukba egy újabb járulék. "

szemétlerakási díj sem lesz ! csak SZEMÉTHITEL, amit nem az emberek fizetnek, sőt ők kapnak segícséget !
@veracity:
Nem a te kormányod ügyködik azon, hogy Bajnai formációja ne tudjon indulni?
A saját kertedben is kéne egy kicsit kapálni.
Értelmes gondolkodók, én csak ennyit tennék hozzá gézánkhoz:
/mindenkit nem rakhatok ide címzetnek/

Szijjártó: a magyar lett Európa egyik legversenyképesebb gazdasága
A hazai autóipari bővítések azt bizonyítják, hogy mára Magyarország lett Európa egyik legversenyképesebb gazdasága - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdaságért felelős államtitkára egy üzemcsarnok átadásán.

MTI 12:27 - Gazdaság

hvg.hu/gazdasag/20121121_Szijjarto_a_magyar_lett_Europa_egyik_legv

na és most még ennyit:

Ultimátumot adott Orbánéknak az EU
Az Európai Bizottság úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött Magyarországnak a telekommunikációs és a kiskereskedelmi szektorra kivetett különadók, valamint a cafetéria-utalványok piacának korlátozása miatt.

hvg.hu/gazdasag/20121121_Ultimatumot_adott_Orbaneknak_az_EU
@Bakter: Vagy egyik filmjét eljátszva? Nem mindegy.
Már megint csak 280 az EUR. Mégiscsak jobban vissza kellett volna venni az alapkamatból. Ha sokat durcáskodik az IMF, a forint a végén még benéz 280 alá is! Ez azért nem igazán infláció gerjesztő tényező.

Kérjétek meg Lúdmillátokat, hogy pofozzon már oda a forintnak, mert így nem lesz ellenzéki siker 2014-ben!

Igen? Hogy ti igyekeztek, csak most rossz szelek járnak? Széllel szemben nem tudtok...

Akkor marad az ellenzéki összefogás! Vagy követhetitek a piros festékes ügyvédeiteket Gázába! De arrafelé nem elég ám nyalni, ott már baszni is kell, azt ne feledjétek impotenskéim!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az:
"A Merrill Lynch elemzői szerint Magyarország a világ egyik legkockázatosabb piaca lehet."

Úgy basznám homlokon ezt az űrlényfejű faszt, hogy a saját seggében dokkolna a feje.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: cmindig megsirattuk - három éve nem voltam, nem bírom látni a nyomorgásukat - annyira csórik.
@a szív fészkei:
Csitt!!! Nem köll hangosan kimondani!
Miért esz ez engem az idegeken túl?? Bécsieket mindig megsirattuk - így lenne értelme
@online távmunkás: Ja és ilyenkor a kisdobos ahol tud segít. Erre volt a fasiszta Itáliában egy mondás: Edda Mussolini segít.
@veracity:
Pubi, azért nem változik az árfolyam jelentősen, mert a vezető piaci szereplők már annyira sem méltatják ezt az országot, hogy foglalkozzanak vele.
@veracity: Teljesen igazat adok neked! Még szerencse, hogy a sok "ballib köcsög" megtanulta a leckét és most nem megy ki felgyújtani a TV székházat mint 2006-ban! Most szépen csendben ücsörögnek otthon, néha beírnak ide, és nézik a csodálatos "demokráciát"! Pedig talán 10-szer több ok lenne egy kis demokráciát elismerő, utcakő dolbálásra:-)!
Imádom ezeket az irigységre rájátszó posztokat.

Nemhogy örülnénk, hogy a kormány kiáll a külföldi cégekkel szemben védeni azt a néhány müködő erős hazai céget, hanem még ezen pampog az elmeroggyant poszter. Gratulálok.
Na, címlap lettünk vagy végre vége beértek a délutánosok a pártházba?
@Önnek megyünk: a hazai biztosítók,mint foglalkoztatók (hol az 1 milla piaci munkahely?) Hazai cégek. A kártartalék elrablása (mert ez gyakorlatilag az) a szerződőkön csattan. Mert a biztositó majd akkor fizet,ha benyujtod a számlát. Ja,h.nekednem lesz pénzed a helyreállitásra egy csőtörés után. Hát ez van. Kárelőleget hitelbe nem muszáj adni. Stb.
A nagy biztositóknál volt annyi tőketarcsi,h.eddig ebbe belementek. Eztán legfejebb majd nem. Ezt nemérteni joga van a vezérnek,de attól még hülye.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Te ha nem tünt volna fel önerőből ez az Ország ( és még sok másik is) halott!! Mondjál már valamit amivel el tudnánk tartani magunkat? Értelmes törvények kellenek, nem ad-hoc baromságok amik az 1-oldalon "jól" néznek ki ( pláne a te okos fejedben) de a másik oldalról többet kell betenni! Idióták!
Na még a Kunigunda-sagűhz: rúgják kis jómunkás tévséeket, na nem Csiszárt és a médiagenyákat Fbrystul, na nem. Azokat, aik éhbérért robotolnak ott, mert ugye arról volt szó, takarékos lesz a közmédia, az a drága. De nem takarékos, hisz ismerjük, csak Fábry szarosságára elment 15 milla a stúdióra, így most kapnak újabb milliárdokat, ám tényleg vagdalják ki a melósnépet.

De nem akárhogy! Felajánlják a kinézett útilapulevéltulajnak, hogy választhat: csoportosban megy el avagy nem, hanem kölcsönös megegyezéssel felmond. De amint valaki belemegy az egyéni felmondásba, rögtön dobnak egy újabb nevet a csoportosba ("Csoportos létszámcsökkentésnek minősül – ha a munkáltató az utolsó féléves átlagos statisztikai létszáma szerint
20-nál több és 100-nál kevesebb dolgozó foglalkoztatása esetén legalább 10 fő,
100-300 között a dolgozók 10 %-a,
300-nál több dolgozóból legalább 30 fő
munkaviszonyát kívánja 30 napon belül a működésével összefüggő ok miatt megszüntetni." innen: www.munkaesjog.hu/felmondas), tehát nem tud senki sejól variálni azért, hogy másokat mentsen esetleg a maga távoztával.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"azt a néhány müködő erős hazai céget"

Amik véletlenül mind szobatársak kezében vannak. Az összes többi működő, erős, közepes, és gyenge hazai cég le van szarva.
sagához

Ja, Böjtét gyakorlatilag megzsarolták: annyit elpöttyentett azért, hogy a gyerekek pénzét nem meri kockára tenni a szolidaritással , tehát nem mond véleményt....
@GeoCracker: Tudod, ha az ő engedély nélkül bővített kis cinegefészke ne adja isten megsérülne, elázna, leégne vagy ilyesmi, lenne mibul - és nem a saját malacperselyéből - kitataroznia.
@a szív fészkei: de ahogy a blogon irtam, a zátlagbiztosított szívní fog. Neki nem kuminisztikus számlája van
@GeoCracker: Hát persze. Eddig is mindig felfelé igazítottak ki. Kuminisztikus, ez jó!!!! Lopom.
@phaidros: Dolgozz te is és lesz valamid. Még le sem írtam az előbb az első irigy itt is van....:)

@GeoCracker: Megnéztem a linket csődhatárt hol láttál benne? A teljes pü. szektor veszteséges.
@GeoCracker: Ezért akar átnyergelni temetkezési alkusznak, (gondolom Ádert kéri reklámarcnak)? Ha az élők nem tejelnek eleget, majd a hullákat feji?
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Szép munkád van, látjuk, hogy jól fizet. Csak gyomor&nyelv kell hozzá.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

persze-persze, irigység, hogyne, sőt egyenesen híd alól írok. Valami érdemi mondanivalót is össze tudsz rakni szavakból? :)
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
A mi bankárunk jó bankár. Segíccsük!
Mondjál nekem egy "erős" magyar céget. Ami nem csak a kárpát-medencei szemétdombon erős. Ráadásul ez a CIG is milyen fasza termelő munkát végez erősen, csak úgy dől ki belőle a sok világpiacot remegtető termék.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Bazz. Akkor nem extraprofit hegyeket tesznek zsebre mégse?
Az ilyen Freudi elszólásokkal vigyázni kéne. :)
@veracity:

Thomas Melia helyettes külügyi államtitkár.

Tőle tanult dajcstomi meg orbánviki demokráciát meghasadás előtti liberális korában. Van a bácsinak egy 17 fideszes képviselő által aláírt hálálkodó posztere is abból az időkből. Akkor még más szelek fújtak a Balkán sarkán.
@Bakter: Nem csak a kapa kasza végez 'termelő' munkát, jelentsen ez bármit. Másrészt mi köze ennek bármihez?....:)) Ha szerinted nem világcsúcs a terméke, akkor vegyél inkább külföldit.

@shinichi: Mi az az extraprofit? Ami több mint amit te el tudszképzelni?

Akkor legyen a külföldieké inkább, mert nem a tied?
@Fabius: Akkor még az ő farvizükön kellett felevezniük a pénz és ismertség irányába. Mesélhetne erről a meghalt Otto von Lambsdorf gróf, német liberális politikus. Unokaöccse jól ekézte azon az Eu-parlamenti vitanapon a pocakkirály szélkakast.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: a CBA profitja a Gój Motorosokon és a svájciakon túl kié is?
@a szív fészkei:

KÖVETELEM Szakállas Ábel műveit is a Nemzeti Alaptantervbe! :-D :-D :-D
Nemcsak Járai kap bónuszpontokat, mindenki, aki haver(buli,balta) jól jűr: fideszfigyelo.blog.hu/2012/11/21/kemeny_valasz_a_miniszterium_videojara

[..]"A kormányvideóra most kedden érkezett válasz. Egy jól összerakott infografikus videóban, amely bemutatja: mire megy a pénz. Az opera rendkívüli 1,4 milliárdos támogatása (az operavezető Ókovács arra panaszkodott, hogy régi az AUDI-ja), Markó Iván 155 milliós soron kívüli támogatása vagy Kerényi Imre 300 milliós "nemzeti könyvtár"-projektje, a milliárdos focipénzekről nem beszélve. Ezekről a pénzekről nem a minisztérium és az államtitkárság döntött, de ezekért a pénzekért küzdeniük kellene. Szerintem sem szabadna, hogy Orbán hóbortjainak és kegyeltjeinek dőljön a pénz, amíg a törvényileg előírt, megérdemelt pénzeket sem adják meg."

DE jó, a tajparaszt Ókovács operaházi fantom vehet új Audit!!! Halleluja, szentek bevonulása.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"A teljes pü. szektor veszteséges."

Kérdezed meg egyszer a főnöködet mégis kitől reméli a gazdaság finanszírozását.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

szedd össze a gondolataidat, nagyon szarul csinálod. Butaságokat írsz.
Na most nem tudtak egy rendesen megálló - ohne megvesztegés, szarolás, megkörnyékezés a folyosón - vádiratot összeszkábálni? egyenlito.blog.hu/2012/11/21/es_az_ugyesz_csak_mosolyog Elérik, hogy Hagyó mártír lesz? Polt Péter bugyulai magasságokban hasítja a talajt, már ha ugye mínuszos növekmény is siker és növekedés. De itt az.
@Fabius: A Ricsárd is kérdezte, de hiába. A válasz: feritél.
@Fabius: A főnököm rendbetette a ktgvetési egyensúlyt, így nemigen szorul 'finanszírozásra'.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Pontosan ilyen mellébeszélést vártam. Az a mantra, hogy a bankok csak a pénzt forgatják és nyúlják le, de nem termelnek semmit. Akkor ez a Járai féle bank mitől más?
Ha külföldi jobb és nem drágább, vagy csak kicsit, akkor azt fogok venni, ha neretek belegebed akkor is. Sőt, egyenesen külföldről, hogy ennek az unortodox kancsal rohadéknak ne fizessek semmit.
Valóban nem csak a kapa, kasza végez termelő munkát. Van még a kalapács és az ütvefúró is. De a legnagyobb termelő munkát a 2/3-d végzi: saját zsebre. Aminek a tagjainak többsége fényképről sem ismeri a fentebbi termelő eszközöket.
@Fabius: jajj, má, hát soroljam: Kína /oops beintett/, Azerbajdzsán /oops átvert/, Szaúd-Arábia /a manóba, kiröhögtek/ Oroszország /Putyin eddig csak ígérget és hívogat/
Fehérorosz ország /szellemi támogató, hisz neki is kint a segge a gatyából/
Feladom, inkább kérdezz te
@dr. Balta$ár: "semmi gond nincs... minden ok...

tahótlanítalak és kész... enyni... "
Ez jól mutatja a balliberális vitakultúrát. Ha valaki nem hisz feltétlenül a mindenféle alátámasztást nélkülöző megnyilatkozásoknak, az egy tahó, akit el kell hallgattatni.

Ha netalántán még logikus kérdéseket is feltesz, az végkép rossz, mert a végén még...
@a szív fészkei:

Akkor még Soros öntötte beléjük a pénzt, és ilyen kijafasz Meliákat hozott tanárnak. Hja, akkor még nem volt gáz az ámerikai anyagi és szellemi tőkét elfogadni :-))
@Fabius:
Majd elad pár ifi focistát Felcsútról.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"@Fabius: A főnököm rendbetette a ktgvetési egyensúlyt, így nemigen szorul 'finanszírozásra'. "

oops ezt a mondatot kihímeztetem, ennyire nem képben lenni, azt hiszem nincs több kérdésem :D
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "Akkor legyen a külföldieké inkább, mert nem a tied?"

Így se - úgy se az enyém. A nettó nyereség a befektetőké. Semmi közöm hozzá.
Egyébként könnybe lábadna a szemed, ha tudnád mekkora számokat tudok elképzelni ;)
@Bakter: tényleg, akkor a zárójeleseket meghagyom neked, bővítsd ki kérlek /nem lesz nagy meló :D/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most mé? Rendben van az téve. Csak hetente kell aládúcolni párszáz milliárddal. Addig nincs baj, amíg a kupola stabil. De ha egyszer az is legyün a földszintre...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Azt hiszem Vietnam felajánlotta a bedőlt devizahiteleseinknek az egykori amerikai fogolytáborokat.
Az arabok pedig szóbeli ígérete tettek a csődeljárás alatt álló Kiskunsági Abrosz- és Terítőgyár raktárkészletének megvásárlására.
@Bakter: Járai féle bank mitől más?

- magyar. Nem baj hogy nem érted. Ja és nem bank.

Ha külföldi jobb és nem drágább, vagy csak kicsit, akkor azt fogok venni

- Vegyél.
@shinichi: Így se - úgy se az enyém. A nettó nyereség a befektetőké. Semmi közöm hozzá.

- Gratulálok.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Ekkora bullshitre remélem villog a piros pötty farpofa alsón :-D :-D

Az a baj veletek, hogy a legalapvetőbb gazdasági fogalmakkal sem vagytok tisztában. Ez ebből is világosan kiderült. Ugyanis nem azt kérdeztem hogy áll a költségvetés egyenlege te ostoba. Hanem azt, a pénzügyi szektor mellett a gazdaságot finanszírozni - nertátsak kedvéért: pl a kkv szektor beruházásait hitellel segíteni - ki fogja, ha a pénzügyi szektor csődben van.

Nem az a baj, hogy te ilyen fogalmatlan vagy, hanem az, hogy a főnököd és látnoka is ennyit ért hozzá.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: A sorok közt. Ha szarban a szektor, Orbán mit akar fejni? Hullatejet? Ha nem, akkor Járai cége halálközeli
@Fabius: Az ajnározott pénzügyi szektor virágzása és mo-i extraprofitja idején jutott csődbe az ország, és lett mindenben tökutolsó.

Szóval egy próbát ez is megér....:)
Benne vagyunk a nemzetközi fociélmezőnyben, teljesült Orvbűn álma, pont,a hogy illik hozzá: nol.hu/belfold/20121121-nincs_tobb_hosszabbitas
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
És ezen kívül, hogy magyar, kínál valami mást is? Vagy csak ezért kell őket választani? Elég sokáig csináltuk, hogy csak magyart választhattunk, mert nem volt más. Aztán 89-90-ben úgy döntöttünk, hogy ez nem annyira jó, és legyen változás. Most megint az jön, hogy visszaállamosítunk mindent, és kötelező jelleggel azt kell választanunk?
És nem azzal van gond, hogy a "magyart" próbálja támogatni a kormányzat. Hanem azzal, hogy agyatlanul, átgondolatlanul, ötletszerűen és főként pofátlanul!!! teszi. Mert érdekes módon csak az a "magyar" van helyzetbe hozva, aminek tulajdonosa, vezetője benne van a brancsban.
@Fabius: Most Andy Vajna tökét fogadja. Ámerikai az is, csak ott most nem látják szívesen.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Szóval azzal próbálkoztok, hogy pénz és befektetés nélkül működjön a gazdaság :-D :-D

Abba ne hagyd, istenkirály bölcseletek ezek :-)))

Megjegyzem magyarországi extraprofitért és tisztességtelen piaci magatartásáért egyedül Csányi Sanyi bátyátok bankját, az OTP-t meszelték el.
@Fabius: :-DDD a magyar bíróság!!! Hazaáruló banda, el is kéne kergetni. Csak Strasbourg meg visszahozza.
@a szív fészkei:

Vajna más tészta. Ő anyagilag és befolyással már mindent elért, így ide jött politikai tényezőt játszani, mert az az egy hiányzott még a bakancslistájáról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Keresztanyával tényleg megcsináljuk a falvédőbizniszt.

Orvbűn épp lapátolja a trágyát gumicsimmában és felette kering a felirat, ennek alapján: "A főnököm rendbetette a ktgvetési egyensúlyt, így nemigen szorul 'finanszírozásra'.
" hogyaszongya: Kőccségvetés egynesúlyba` ellenzéki mind a sutba, recece!
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Nekem, mihez? :) A működőképes társadalmak egyik alapvetése. Még az ajnározott iszlám világban is így van. Csak a kommunista társadalmakban gondolták máshogy, annyira is voltak sikeresek.
@a szív fészkei:

uz bence, mint neves balneológus kerül föl a magyar parnasszus olümposzára nyirö józsefről írt monográfiája alkalmából, melyben ortodox rovásírással fejtegeti a prücsök herélésben megnyilvánuló nemzeti identitásunk hétmérföldes elevenjét, sorskérdéseink lebensraumját.
@Fabius: Menekült, mert Amerikában adócsalóként tartják nyilván. Itt meg hajjakend lett valóban. Csak az izgat, jövőre ki játssza majd a világmegváltó szentéletű Orvbűn szerepét az ötvenedik dicső szülinapjára elkészülő - mert remélem, lesz!! - filmben? Franco Nero, Chuck Hídnorris, Eperjes Károly, Nemcsák Fehérvárihuszár Károly vagy ki?????
@hacsaturján: Kb., te mindig fején találod a rént. Az igaz, hogy én ilyennel nem kínzom magam, helyette mondjuk Rushdiet olvasok, mert az tud írni és nem nácul hanem sőt kicsit haladó.
@shinichi:
Nem érted te a magasabb rendű összefüggéseket. Magyar! ÉRTED, wazze, magyar. Ez a miénk, magyaroké, a mi kölykünk kutyája, vagy fordítva. Tehát amit termel az is a miénk. Vagy nem, de ezt most ne firtassuk.
@Fabius:
Az is rajta van a bakancslistáján, hogy "megművelni pár hamvas szépséget az óhazában".
@a szív fészkei: megvéve, bújtatott reklámmal a Felcsúti Csodacsatár tündöklése, élet, dele, és estéje, a korábbi forgatókönyv részletes filmben :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Zseniális, remélem Stefi ezt is bekeretezi a ZSótti-szentiratok c. gyűjteményébe aranyblondellba! Mert jobb, mint az eredeti, főleg a havasokban fecserésző Adria tajtékos habjai és a bekezdések, mint szótagszámnövelők. :-DDD
@Bakter: Mivel művelné?????? Ne mááá. Rózsák azok csak a gomblyukba, mert más lyuk nála már nem játszik. Ahogy valaki írta róla, de biztos, hogy irigy és mocsok az illető.
@Bakter: Némi rosszindulattal, hol vannak azok a hamvastól...:)
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"Nemhogy örülnénk, hogy a kormány kiáll a külföldi cégekkel szemben védeni azt a néhány müködő erős hazai céget"

Persze-persze, segítsük őket:

-Csányi milliárdos offshore cégét.
-Demján milliárdos offshore cégét.
-Simicska svájci nem-offshore cégét.
-Lázár-testvérek (CBA) svájci nem-offshore cégét.

Hajrá.
@a szív fészkei:

nekem viszont rénjeim finogása minősül ilyenkor ihlető múzsának, lévén a tundrán csekélyke a gomba termés, bár egy zuzmó fajt már átkereszteltem peyotnak, azért az mégsem az igazi és nagyon rágós is. más esetben itt tevékenykedek.
@veracity: Ahogy Simicska mondta anno: mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni. Na ez után az ámokfutás után, amit műveltek a fiúk, természetesen nyilvánvaló, hogy rólatok van szó. És igen: jogotokban áll hülyének lenni, ezt senki nem vitatja el tőletek, ezért jogotok van a maffiára szavazni.
@hacsaturján:

nu, azért hozzá köll tennem, hogy ez az ultimate survivor is finom falat.
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Persze-persze, segítsük őket:

-Csányi milliárdos offshore cégét.
-Demján milliárdos offshore cégét.
-Simicska svájci nem-offshore cégét.
-Lázár-testvérek (CBA) svájci nem-offshore cégét.

Most megint okosat mondtál. Minimalizálja az adóját, mint minden vállalkozó. Attól még itt él és sanszos hogy itt költ és teremt munkahelyet.

Az alternatíva a pénzköltés a külföldi mammutnál tehát még mindig értelmetlen erről vitázni.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: tüncike. A bank pénzből csinál pénzt. Az extraprofit visszaforgatásával csinál mégtobbet. Egy prosperáló gazdaságban nem donaldnagybácsik vannak, s a beruházás alapja lehet a kkv-hitel. A többi demagógia
@GeoCracker: A bank pénzből csinál pénzt. Az extraprofit visszaforgatásával csinál mégtobbet.

- szólj a külföldi bankoknak hogy hozzák vissza a 15 milliárd eurót amit visszaforgattak.....:))) külföldön.
nol.hu/gazdasag/meg_raemeltek_a_kozmuadora "Lobbinyomok az elfogadott közműadótörvényen
A Mol és az MVM nem fizet a fő hálózata után, más nagyoknak 25 százalékkal emeltek
A Parlamentben az utolsó pillanatban kivonták a közműadó hatálya alól a Mol és az állami MVM központi hálózatát, könnyítettek a kisebb távközlési hálózatok terhein, a többiek terheit viszont 25 százalékkal megfejelték."
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Kapuvári HÚs Zrt, Gyulai Húskombinát, Pápai HÚskombinát, ezek milyen cégek?
Értem én a nép szavát: ;-DDDD

SZAVAZÁS
Mi az, amire mindenképpen időt szakít a világégésig?

Kibérelek egy Hummert és ráhajtok a Balaton jegére 13%
Bunjee jumping 1%
Megcibálom az oroszlán bajszát 4%
Eladom a házam, veszek az árából túrórudit és egy medencét, az előbbivel megtöltöm az utóbbit és belefekszem 11%
Mélyen magamba szállok 5%
Mélyen másba szállok 32%
Futok egy maratont 0%
Futok egy mozimaratont 1%
Rendesen elvégzem a munkámat, szabadidőmben háztartást vezetek 11%
Szerelembe esek 13%
Pánikba esek 3%
@Bakter: Ja de hülye vagy!! :-DDDDDDDDDDDDD Azért járkál Benedek fehér ruhában, mert munkavédelmi előírás.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Amit külföldön forgattak be, valahol abból is térköveztek Debrecenben meg máshol. Az az Eu-s zsé csak összeadódott, és nem a legyek hordták össze kint sem.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Ha elolvassák az ide írt kommentjeidet és bölcs meglátásaidat, szerintem egymás sarkát taposva fognak visszajönni.
@Bakter: Ja, tényleg! Bocs, Na de a többi!!
a zország 4/5-e pokolra kívánnya baltás drorbánt és a fides mafiát...
a zország 1/10-e lexarja és közömbös...
csak a maradék birkamenetes 2/3 támogattya ezt a 1/2csuti 1/2eszűt ...
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor offshore az adókülonbségen,alapszik. Ahol a hitelkihelyezés értelmetlen oda nem helyeznek se ki, se vissza. A tuladoztatás ezen nem segit. De a terelésbe kezdésed ezek szerint elismerése annak, h. Járai csődbe vitte az erős magyar cégét, és a lex járaival akarják kihuzni a pöcéből. A más pénzén.
@a szív fészkei:
Az a mi autónk. Meg velük vigyázni kell, mert a japán nem hülye, beállít egy úszódarut a Duna közepére, oszt az egész gyárát átemeli a tótokhoz.
ennyi, ugye nincs több kérdés, hogy mire számíthatunk vezénylótól:

Orbán példaképe az ellenzék betiltására készül

Két ellenzéki erőt, nyolc újságot és huszonhárom internetes oldalt szeretnének betiltani Kazahsztánban.

hvg.hu/vilag/20121121_kazahsztan_ellenzek_betiltasa
@Bakter: Ja, úgyis onnan járnak át sokan oda melózni, ahogy tudom.

Na Rózsinkhoz: [..]"Hoffmannék egyébként alig 400 méterre álltak a minisztérium előtti bérelt parkolóhelyétől, amelyért havi százezer forintot fizet az állam." (Népszabadság)
nol.hu/velemeny/20121121-iteletek_es_idezetek

[..]"A kormánypárti média „radikálisabb” (értsd őszintébb) része hosszú évek óta ugyancsak a bíróság mérlegelésétől függetlenül azonosult a zágrábi őrjöngőkkel. Így: „Gotovinátokból meg háborús bűnöst fabrikáltak, mert hazát adott nektek.” Meg így: „Korunk nagyja a horvát nemzet és Gotovina. (...) Most törik a gerinceteket szilánkosra, drága horvát testvéreim, most, hogy Gotovina tábornok odaáll Hágában a hazugság bírái elé.Azt a Nyugatot mocskolták ily hevesen, melynek jogállami aggályossága tette lehetővé Gotovina felmentését.

A hágai per során az mindenesetre kimondódott, hogy „a gyilkosságokért, a kegyetlenkedésekért, a deportálásokért felelős bűnszervezet élén Horvátország autokrata elnöke, Franjo Tudjman állt”. „És ki volt az egyetlen európai országvezető a Balkánon kívül, aki 1999-ben Tudjman elnök temetésén személyesen részt vett, aki őt mindvégig stratégiai szövetségesének tekintette és demokratikusnak nyilvánította az ő országát, ahol szabad sajtóról, a hatalom ellenőrzéséről, az államhatalmi ágak elválasztásáról, kisebbségi, emberi, ellenzéki jogok garantálásáról szó sem lehetett?! Orbán Viktor.” Ezt írtam másfél évvel ezelőtt.

Szívesen idézem föl. Ahányszor csak kell"
zsebkendőt ide, hagy sírom tele:
/valami készül, valami lesz, valamit tudnak/

Az első hullámban kiváló három cég − a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Polus Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt., valamint a Piliscsoport Kereskedelmi Kft. − akkori közleményük szerint a további stabil üzleti működés, a kiszámíthatóság és a fejlesztési lehetőségek miatt csatlakozik a magyar tulajdonban levő Coop-csoporthoz, amelynek árbevétele 20-25 milliárd forinttal, 530 milliárd forint fölé emelkedhet.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_csapas_a_cba-ra.537506.html
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Adóminimalizálás? Ezt így hívják polkorrekten?! Ne válaszol...!

Folyt. köv.
@Bakter: Értem én. :) Magyar söggbe magyar bikacsök való, Fidesz közeli őstermelőtől, lehetőleg.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Magamat plagizálom, ha nem haragszol.
Tehát:

Nézzük csak, mi az apró különbség a magyar és a külföldi cégek között:

1.) A magyar (nemoligarcha) cég:

-a (lemutyizott) üzletet a piaci ár tízszereséért valósítja meg.

-az alkalmazottak fizetését lehetőleg a minimálbér felé konvergálja,
(az "alkalmazott" [dolgozó réteg] a magyar CÈG felfogásában csak egy szükséges rossz. Nyűg)

-a nyereséget a visszaosztás után adózatlanul jó mélyen elrejti az offshore számlákon,

2.) A külföldi cég:

-az üzletet a paici áron valósítja meg,

-az alkalmazottak fizetését ösztönzőleg határozza meg, (az "alkalmazott" [dolgozó réteg] a külföldi CÈG felfogásában MAGA a gazdaság motorja, ugyanis a dolgozó réteg a legnagyobb FOGYASZTÓ. Márpedig ez minimálbérrel nem működik)

-a nyereséget folyamatos körforgással, ADÒZÀS mellett a gazdaságban tartja, de minimum a hazai (ausztriai/németországi) Bankokban.

Hogy utópisztikusan hangzik...? Jómagam ebben élek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szaszéd városban bő 4 hónap alatt felépítettek egy majdnem tecso méretű áruházat. Tuti bukta lesz.
@a szív fészkei:Esetleg a falvédő biznisszel megtámogatjuk
@keresztanya fabi(en): Oké, már ihlettem egyet! Remélem, nálunk a Matchet a Coop kapja meg.
Egyébként úgy bírom, hogy egyesek a nyereségen hogy tudnak lovagolni! A nyereség az már adózás után meglevő "valami", mindenki azt csinál vele, amit akar. Ha akarja elissza, befekteti, elássa, mit tudom én.
Jó napot kedveseim!

Sajnos eltünt a HVG-ről ez a sajátos hír, de én, mint odafigyelő NER tag még idejében lementettem.

Azt hiszem érdemes elolvasni és elgondolkodni rajta, mert ez a javaslat - véleményem szerint- messze meghaladja még a MANYUP lenyúlás szintjét is, és ha kicsit rosszindulatú lennék, akkor akár azt is mondhatnám, hogy eljött a banszámlák megvédésének ideje.
Jó szórakozást:

2012. november 21., szerda, 12:30 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: hvg.hu

Nem lesz többé üzleti és banktitok a kormány előtt?
--------------------------------------------------------------------------------

Időkorlát nélkül, egykori állami cégek utódaiban és az azokkal szerződő magántársaságoknál, az állami és uniós forrásokat felhasználó cégeknél és szervezeteknél, valamint azok üzleti partnereinél egyaránt kutakodhat - ha kell, akár rendőri segítséggel is - a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), amely előtt nem lesz üzleti-, szabadalmi- és banktitok - írja a Figyelő Online a T/8890. számú, az „egyes törvényeknek a kormányzati ellenőrzéssel összefüggő módosításáról" szóló törvényjavaslatot értelmezve, amelyet november 26-án hétfőn meg is szavazhat a parlament.

Jövő hét elején zárószavazásra kerül az a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által beterjesztett, T/8890 számú törvénymódosító javaslatcsomag, amely a korábbinál lényegesen nagyobb mértékűre terjeszti ki a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) hatáskörét - írja a Figyelő Online.

A most végszavazás előtt álló törvénymódosító csomag jogi eszközökkel lehetővé teszi az állam számára, hogy bármely magyarországi gazdasági társaság legféltettebb üzleti titkaiban szabadon kutakodjon, szerződéses viszonyaiba beavatkozzon.

A KEHI ellenőrzési jogkörét kiterjeszti - a Magyar Nemzeti Bank kivételével - azon gazdasági társaságokra is, amelyekben az állam közvetlenül vagy közvetetten jelentős (azaz 25 százalékot meghaladó) részesedéssel rendelkezik jelenleg, „vagy az ellenőrzéssel érintett időszakban rendelkezett". Ha életbe lép a törvény, az állami Mol-pakett értékesítése után is jogosult lesz a kormány a vállalatnál ellenőrzést végezni - írja a lap.

Az ellenőrzésre kijelölt szervezet vezetője, kapcsolattartója és alkalmazottai, illetve bármely más, az ellenőrzés során kiválasztott társaságok is kötelesek együttműködni a kormány ellenőrével, számára „megfelelő munkakörülményeket biztosítani", továbbá kötelesek neki adatot szolgáltatni, valamint az átadott dokumentáció teljességéről nyilatkozni. Az együttműködés megtagadásának enyhébb esetében eljárási bírságot szabhat ki a KEHI vezetője.

Ha életbe lép a törvénymódosítás, akkor a kormányzati ellenőrző szerv számára nincsen olyan érzékeny adat vagy cégtitok, amelynek megszerzésében korlátozni lehet. A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény úgy módosul, hogy a pénzintézetekre a „feladatkörében eljáró kormányzati ellenőrzési szervvel" szemben nem áll fenn a banktitok megtartásának kötelezettsége. Az ellenőrzés vezetője felszólíthatja a pénzintézetet, hogy adja át a vizsgált cég tranzakcióinak listáját, és azt a bank nem tagadhatja meg.

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény egyik passzusának módosításával pedig a kormányzati ellenőrzési szerv „az állami nyilvántartásba vett adatok teljes körének igénylésére jogosult" - csakúgy, mint a bíróság, az ügyészség és a nemzetbiztonsági szolgálatok, csakhogy az utóbbiakra vonatkozó törvényi korlátozás és feltételek nélkül. Korábban már rendelet rögzítette: a KEHI „jogosult a minősített adat, az üzleti titok és az ellenőrzött szervezet, valamint az ellenőrzés kapcsán adatszolgáltatásra kötelezett szervezet által kezelt egyéb titokfajták megismerésére".

A kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba. A rendelkezés szerint a hatálybalépéskor már folyamatban lévő ellenőrzéseknél is alkalmazni kell - írja a Figyelő Online.
@a szív fészkei: Nálunk csak két kisebb boltjuk van, nem voltam még ott sosem. Csak egyszer vásároltam cba boltban -mikor bodyzott a fiam - akciós csirkemellet Mire hazaértünk vele, már büdös volt.
"Számos híroldal mellett a legnagyobb űrportál, a Space.com is arról ír, hogy a Curiosity valami nagyon érdekes dolgot találhatott a Marson. A találgatások a Mars-járó mintavevő- és -elemző berendezéseivel kapcsolatban jelentek meg."

Piros pötty?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: itt a link, de ezt néhány hónapja már bedobták, most csak megszavazzák, majd szépen okosba, az ÁlomElnök, meg majd jól aláírja.

hvg.hu/gazdasag/20121121_uleti_banktitok_kehi
@keresztanya fabi(en): környékünkön egy leégett, most felújították, putris volt, most csili vili, de ettől még a beltartalom semmit sem változott,
off:

Elkészültek az első számítások a vezetékes közműadóra. A kábeltévéknél kb. 500-650 Ft/ előfizető havonta.
Erre jön még a 25% pornóadó.
Kiváncsi leszek hány helyen szűnik meg a ktv. (ezzel együtt a zinternet és a IP telefon.
Ja igen, ez sem hárítható át a zemberekre.
on.
@a szív fészkei:

Nem ez a baj, a kis arca van teljesen kikészülve. Úgy néz ki mint amikor énrám rám tört a a tojás-alleriám. :(((
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nagy a bagólesőtök, károgó libák. A nagytiszteletű itt korábban megmondta: a főnöke rendbe tette a költségvetést. Ez fáj nektek libaliberálok. A szemét multicégek fizessenek, ha a magyar földbe akarják dugni a csövüket, drótjaikkal vizuálszennyezni a magyar levegőt. Unokáink örökségét, a genetikailag tiszta földigilisztákat nem adjuk az idegenszívű génsebészeknek. Aki magyar érti, miről beszélek, aki pedig idegenszívű nem értő, annak majd Matolcsy Miniszter Úr közérthetően elmondja.
és ez itt a lényeg:
/kiszorítósdi a T-nek, és bevállalósdi a közférának és a NAV-os bekötésnek/

Küzd a médiahatóság az állami mobilcégért
A Kúriához fordultak, kérik az állami mobilcéget jogerősen elmeszelő ítélet felülvizsgálatát.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F11%2F21%2Ffolytatodik_a_huzavona_az_allami_mobilcegrol%2F
@Bakter: köszi, de felesleges, vérszegény troll voltál, gyúrjál még rá :D
@Bakter:
Bakker...

Mao-n a közepes és kis kábelszolgáltatók mind jómagyar NER-társak.
Az egyfalus kiskábelestől a közepesen nagyokig.

Hab a tortán, hogy a saját lóvéjukból kiépített rendszereken, saját köccségükre ingyenesen kell adniuk a parasztnak a kötelező közszolgálatiakat. És ezt is a közműadós madzagukon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egy audiodidakta sohasem versenyezhet egy erre született tehetséggel. Csak próbálkozom, milyen érzés lehet a másik oldalon brekegni. Alulmúlhatatlan, tényleg születni kell rá.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
és mielőtt mondanád a Mindég Tívít, meg a tányérosokat... nu, azon nem gyün a ZINTERNET:-)
@Bakter: Baromi rosszul trollkodsz, mennyé leckét venni a péniszműdei ribanctól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az meg sem fordul a fejedben, hogy a T infrastruktúrája a cél néhány gombbért, az össze többi tönkrement csak beavaktozási-taktikai veszteség?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Nyugalom. Vannak itt olyanok, akik megmagyarázzák ezt is.
@keresztanya fabi(en): Én se nagyon jártam be hozzájuk, nem kedvelem a Goj Motorosok tüneménys és művelt társaságát, bárhová de ne oda menjen a pénzem. A lányomékvoltak a nemrég megnyílt bazinagy erődítményszerű új üzletükben: drága és szar a sommás véleményük róla. Akkor mit fárasszam magam?

Anyámnál nyílt Aldi, azt megnézem már.
"A Suzuki "az ország büszkesége", nekik épít új útszakaszt a kormányt."

A pöttyösseggű csecsemőkből felnőtt vértestvérek összetartanak a végelgyengülésben rángó nyugat gyilkos ölelésében.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: há dehonnem, nem is lehet más, stratégiai cég, nehommá ne szabályozza be a média fogyasztókat, mostanában már nem a szögesdrót és az akna játszik, hanem a digitális határzár. Nem véletlenül vegzálják a tányéros UPC-t, hisz annak a központi irodája, nem Szamariska fődön van...

A T geincet már átvette a MVM /köszönet Fabiusnak, mert lemaradtam akkor róla, mentségemre szolgáljon, hogy salátázva és eldugva volt a törvény/
@Bakter: Ennél nehezebben! Csak kevésbé röhögve.
@a szív fészkei:
Nem ultimátum kell ezeknek. Csak egy vezető beosztású uniós góré menjen le egy szicíliai kis faluba, és a megfelelő embernek mondja azt: "vagy egy kavics a cipőmben".
(Megfejtést lásd a Keresztapa 3. részében.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nos ez is szerepet játszik. És a nagy tartalomszolgáltatókat nem tudták megszopatni a pornoadóval, mert nem tartoznak a magyar joghatály alá, így maradtak az aszottseggű kábelesek. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a műholdas pornósokat hogyan fogják behajtani?
@Bakter: Azért ha megkapnád a Navra minisztériumának az oszt.vezetői - Robin nick ugye - fizuját, szerintem jobban szárnyalnál.
@Bakter: Le vagy maradva. Már ők sem a régiek. Jelenleg már szerb vendégmunkásokkal dolgoznak. Valahol éppen mai hír.

... és 10k Ejró a tarifa. Számoljunk csak? Az mennyiis forintban? Óccsójánosok.
@a szív fészkei:
Van az a pénz, amiért tehetségesebb lennék. Vagy annak látszanék. Nálunk egyébként sem kell tehetségesnek lenni, csak annak látszani.
@Bakter: Hát akkor tanulj a nagyoktól, járnak ide eleget! Ha kiragyogsz a karból, Kumin megtalál és tejel. :-DDD
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Egy vendégmunkás nem elég elhivatott. Ezt a feladatot bízzuk inkább egy igazi kézművesre, még ha drágább is.
Valami itten nagyon el vagyon számolva... méghogy néhány tízmilliós adóbevétel a pornóilleték...

Drágább tévés pornót hozhat az adóemelés
Index
2012. november 21., szerda 08:10 |
A pornócsatornák előfizetői jelentős áremelésre, a kormány pedig az első piaci számítások szerint néhány tízmilliós pluszbevételre számíthat attól, hogy a 25 százalékos kulturális adót kiterjesztik azokra a kábel-, földi és műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó cégekre, amelyek a programcsomagjukban hozzáférést engednek a pornográfnak minősülő csatornákhoz, írja a Népszabadság.

A kulturális adót a kormány két év átmeneti mentesség után 2012 januárjától vezette be újra, de szűkebb szolgáltatás- és termékkörre vetette ki, mint a 2009-ben megszüntetett kulturális járulékot. Ez az adónem is a pornográf termékeket veszi célba, a befolyó összeget pedig a kulturális szféra forráskiegészítésére kívánják használni. 25 százalékos adót kell fizetni az értékesítőnek az erotikus tartalmú telefonszolgáltatás, a szexuális témájú DVD-k, magazinok eladása után, és fizetni kell annak a szolgáltatónak is, amely fizetős pornográf tartalmakat tesz hozzáférhetővé az interneten.

Az idei költségvetésben mindössze 50 millió forintos bevételt terveztek ebből az adónemből, 2013-ra viszont ez az összeg megduplázódhat a televíziós szolgáltatásokat nyújtó társaságok megadóztatásával.

A Népszabadság szerint a nagy kábelszolgáltatóknál a külön előfizetés ellenében elérhető pornócsatorna-csomag előfizetési díja átlagosan havi kétezer forint körül mozog, nem zárható ki, hogy ennek díját automatikusan megemelik 25 százalékkal.
@a szív fészkei:
Maradok emitt. Hosszabb távon kifizetődőbb.
Ha berakják külön minicsomagba a pornocsatornákat, vajh melyik férj fog merni erre előfizetni?
Így bekeverve a csomagokba szépen elsikkad a dolog. Az álszent fütyiverők szemérmesen legyintenek, hogy áááá fúúúj meg ilyenek. Ha pedig van egy kis adáskimaradás, izzanak az ügyfélszolgálaton a telefonok:-)
@Bakter: Lassan nem lesz rájuk szükség. Csak mennyünk tovább. Oszoljanak kéremszépen. Nincs itten semmi látnivaló:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Írjatok ezért a Rétvári Bencusnak, azt szeret családi ágyakban kurkászni izzadtra gyűrt lepedők között. Hogy veszélyben a haza házasságállománya meg a népességgyarapodás...
@Bakter: Mondom, hogy örmény kell: erre elhivatott, sasszemű, csendes. Legfeljebb bemondatják a jereváni rádióban, ahogy azt is, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. És ez is igaz.
Na elhúztam a valagba, kicsit 4 napig kiszellőztetem a fejem ebből a moslékosdézsából. Jó blogolást. Majd jövök. Reszkessetek.
off.

Nem ismeri fő művét, mégis Nyirővel dicsekszik a miniszter.

Balog Zoltán szerint Uz Bence is bekerült Nyirő József mellé a Nemzeti alaptantervbe.

hvg.hu/itthon/20121121_nyiro_regenyhos_balog

Ezt szeretem ebben a kormányban. A tehetséges, kiművelt emberfők sokaságát. Mint például Nagyregényű ME nertársunk lelki tanácsadóját:-)
Van benne valami: annyit.blog.hu/2012/11/21/orbanek_szivessege

Én voltam 99-ben Darnellen, kurva drága is volt két nap alázásért. Tényleg bicskanyitogatóan elszállt és pofátlan pasi volt - saját élete minden szempontból szar persze, mint a nagy guruké, de pofázott nagy bölcsességeket - azért ez csak annál hatásos, aki hülye. Egyébként mást annyira nem tudott fel- és megrázni.

De azt nagy hókuszpókusszal, tréningekkel, méregdrágán minden szegmensben nyomatta.
Ma már sehol, de erősen leszállóban volt akkortájt is.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ezen már előbb kiröhögtük magunkat, de nem lehet őket elégszer idézni tanúnak önmaguk ellen.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Rendkívül figyelemreméltó a hsz-t írtál arról a törvénymódosításról, mely szerint a KEHI bármely gazdasági társaság, pénzintézet, állampolgár minősített adataiba, üzleti titokként kezelt aktáiba, szerződésekbe kutakodjon.
Ugyanakkor hasonló jogokat és hatáskört nem jelöl ki olyan esetekben, amikor a közélet tisztasága, vagy pl. visszaélés gyanuja miatt a kormány valamely képviselőjétől vagy intézménynél kíván betekintést nyerni az arra illetékes személy vagy intézmény.
Erre egy példa:
Széll Bernadett LMP-s képviselő 2011-es bankszámlakivonatokat kért a pusztaottlakai önkormányzattól /Polg.mester Simonka György, a Dinnyeszövetség elnöke/ annak érdekében, hogy kiderüljön, mi történt a közmunkaprogramban megtermelt mezőgazdasági terményekkel, illetve felnevelt jószágokkal.Itt eredetileg arról volt szó, hogy egyfajta szociális bolthálózatot építenek ki a közösség számára, ám a mai napig nem láttak ilyen stratégiát.
Miután a bankszámlakivonatok kiadását megtagadták, Szél Bernadett bírósághoz fordult. Az első fokú bírósági határozatot másodfokon a Gyulai Bíróság megváltoztatta, és helyt adott szél Bernadett keresetének.
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy törvénybe iktatva a kormány betekintést nyerhet, kutakodhat, ugyanakkor az közéletet képviselők előtt megtagadhatóak az esetleg visszaéléseket igazoló okmányok?
@Mariann19: Ha jobban belegondolsz, akkor bármelyik cég üzleti titkaiba, bankszámláiba belepiszkálhatnak. Innen már könnyen lehet mazsolázni a haveri kutyáknak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sajnos nem elég messzire, de már dolgozom a végleges megoldáson.

Amúgymeg: Hülye ez a kormány, egyúttal bevezethette volna a közműadóban a TV csatorna díjat is:-)
Ez nem a mostani poszt témája ugyan, de érdekes:

- "Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt, és irtózok is tőlük már esztétiakilag is...."

- "Azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-el, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik seggéből az összefogást."

- "A Jobbikkal nem működhetünk együtt, de vannak területek amiben 1 perc alatt meg lehetne egyeznünk velük".

Karácsony
@Mariann19: hjaaa, vagyunk mi egyszerű félázsiai pógárok, és van az igaz magyar qrmány
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: ismerős helyzet, de sírva vigadva elképzeltem, amint Vezényló leméri a szatelit adó és tányér távolságot :D
@saravad: :O jó cuccot szed, elvesztem eme zseniális mondatokban, hűűűbasszameg leakadtam...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a rohatt életbe, hogy ez nekem nem jutott eszembe. De legalább akkor a madzag végét legalább a ME-nertárs fogná. A szatellitnél. Szkafander nélkül:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ez a hatáskör miért nem oda-vissza játszik?
A törvénymódosításnak az lehet a lényege, hogy az eltitkolt adatokat felderítsék az intenzív adóbehajtás miatt. Ezek vélelmezett magatartások.
Az általam leírt eset viszont konkrét felderítésen alapul, melynek alátámasztására, bizonyítására kérték a banki bizonylatokat.
Ez a probléma, hogy egyoldalú és elvtelen kormányzati törvénykezéseket élünk meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Soha ne értékeld le magad az általuk elvárt alacsony szintre. Te egy önérzetes magyar állampolgár vagy velem együtt, és sokakkal együtt. Ja, és nem ázsiai származékok.
@Mariann19:
Mariann te kis naív: Ki nem szarja le, hogy mit pampog az ecceri jogvédő. Az egész arra kell, hogy ki lehessen mazsolázni azokat a cégeket, amelyek még tudnak rentábilisan működni ebben a nyomoronc országban, aztán szép-hatalmi szóval, esetleg tönkretéve és állami segítséggel helyreállítva, esetleg egy "visszautasíthatatlan" ajánlattal át lehet játszani az arra érdemeseknek. Se beruházás nem kell, se infrastruktúra, sem know-how, sem új piac. Ez ennyire egyszerű. Bele lehet ülni a készbe. (PS: az állami tulajdonú cégeket már elfoglalta az első vonal, a második vonalat is ki kell valahogy elégíteni. És nem szájjal.
@a szív fészkei: Én 96-ban voltam, szerencsére nem a saját pénzemen. Számomra is alázás volt, még bőgtem is (nálam igen ritka jelenség), de volt benne néhány olyan dolog, ami hasznomra vált.
Egy a jelszónk, a béke, harcba boldog jövőért megyünk, Egy nagy cél érdekében tör előre ifjú seregünk.
Na.
@keresztanya fabi(en):
Én már akkor sem szoptam be... :)))

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
Nem értem a magyar államot!
Javítsatok ki, ha tök hülye és értetlen vagyok!!!

Miért jó az, hogy teljesen legálisan külföldi (szlovák, német, osztrák, angol...) céggé teszik sokan a MAGYAR, saját cégeiket???

Mármint a magyar állam miért segíti elő ezt és miért szorgalmazza, kényszeríti rá a vállalkozóit erre?

Óriási adóbevételtől esik el az állam! A vállalkozó egy szintnél kénytelen meglépni, ha versenyképes akar maradni a konkurenciával szemben!
Különben redőny lehúz, emberek szélnek ereszt!

Soha nem fognak visszajönni ezek a cégek, hisz nem 1-2 százalékkal többet kell ahhoz kínálni, hogy visszajöjjenek, ez közgazdasági nonszensz lenne...
Legalább 10-12 % többletet kéne kínálnunk majd nyereségoldalon, hogy visszatelepítsék a céget, hisz nem hülyék, ráadásul azt stabilan és hihetően, legalább 6-8 éves időtartamra, előre!
Ez viszont lehetetlen ma, a piac világában, ha csak nem az innováció és a technikai fejlettség olyan speciális, magas szintű oktatási rendszereiben képzett embereivel rendelkezünk, akik olyan technológiákat fejlesztenek, amit horror árért vesz meg a világ (pl. Japán!) és a licenszekből remekül megélünk!

Ez a HAZAÁRULÁS!!!
A JÖVŐNK KIÁRULÁSA!!!

Gyurcsány és a cocik kis piti kezdők voltak ezekhez képest!

Szégyen a narancsbolsi csürhe, összedönti az országot, lepusztít mindent!
@a szív fészkei:
azért én téged komolyabbnak tartlak, mint mindenféle szar guruságra elmész időt pocsékolni? még távolról sem és még akkor sem ha a guru fizet

brühühühühü

guruzza meg magát kenőanyag nélkűl
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A gondolataim vezérvonalában valóban az adóelkerülők felderítésének szándéka szerepelt, arra nem gondoltam, hogy az eredményesen működő cégeket, vállalkozásokat feltérképezzék, és egy csavarral olyan működési rendszert alakítsanak ki, amelyből az eredeti működtető kiszorul.Lásd. játékgép, dohánytermék, és most már szeszárúsítás módosítása is. Vagy egy jó kis állami kézbevétel, az sem rossz.
A bankrendszer átalakítása is napirenden van, mert nekünk miért ne legyen sajátunk, mondja Orbán Viktor.
Miközben a banki szférában a rendszerváltáskor a kétszintű bankrendszer megteremtése volt a dicső változtatás.
Lassan visszamászhatunk a fára!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aki panelekkel dobálózik az széthajigált panelek által vész el :-D :-D :-D
@Mariann19: NER ha mondom, segít a gondon. Ők törvényen felül állóak, a törvényeik is a felülállóságukhoz vannak szabva. Hülye bírák nem értik, - Szájerné Tünde gyenge sajna. Brühühühü
@a szív fészkei:

Hogyhogyki? Gojkó Mitics természetesen! A jugoszláv kamupréri hortobágykompatibilissé honosított dakota Winettuja turultoll parókában!

Azért ezt nem tudni...
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: na de hogy képzeli valaki, bajnaiékon kívül, hogy adót optimalizál? Amikor az csak az ő kiváltságuk volt. Talán a kedves nép ma is azt képzeli, hogy oszkó, bajnai vagy gyurcsány adóztak magas adókulccsal, a nagy jövedelmeik után??? Kedves honfitársaink! Verjétek ki a fejetekből ezt a botorságot! Nem adóztak azok! Most is azért követelik a több sávos adózást , hogy helyettük a középen lévők , középosztály vigye az adóterheket. Biztosan elkötelezett hazafi , aki cikizi , ha magyar kap adókedvezményt de még nagyon sokáig és sokaknak kell , magyaroknak kapniuk, hogy valamit behozzanak a lemaradásukból, mert itt a rendszerváltás óta CSAK MULTIK KAPTAK ÉS BANKOK, BIZTOSÍTÓK, KÜLHONIAK , ADÓMENTESSÉGET DE HORRIBILIS ÖSSZEGETET. AZ ELEJÉN TÍZ ÉVRE!!! JA ezt itt nem írták...
@rodeo36: Kedvesem, voltam kettő ilyenen anno és rájöttem in situ, hogy ezek síkhülyék, noha volt igazuk is persze, értenek a tömegpszichózishoz... De a saját életük romokban, tehát maguknak se tudják megoldani, amit prédikálnak. Így jogom van fikázni őket - amúgy egy barátnőm kedvéért mentem, tanulságnak megérte.
@a szív fészkei:
a "guru"-t egyszerű levizsgáztatni milyen mértékben kókler

kérdezd meg tőle mi történt veled 2 évvel korábban, ha a múltadat pontosan mondja akkor érdemes a jövőről kérdezni aki nem azt leköpni és beperelni hamisításért és kóklerségért

brühühühühü
@Fabius: Él az még? Őszintén, én őt soha nem láttam, mert nekem már akkor sok volt az a nejlonindiánság NDK-ba ojtva. Surda kalapjára emlékszem, de azt sem láttam tulképp.

De jó, majd Stefi kaszingolja, hogy jó -e az orra állása a turániság szempontjábul.
@a szív fészkei: Szivem, az az eset, amit leírtam, mai hír. Az a szomorú, hogy az elsőfokú bíróság elutasította a keresetet. Mégis, mit gondolt a T. bíróság, hogy ami gyanús, azt ne feszegessük?
Mindíg elképeszt a magyar bírói gyakorlat. Egy ilyen egyértelmű, csak igen vagy nem határozat esetén is hogyan lehet egymással szemben dönteni.
@a szív fészkei:

"Mi az, amire mindenképpen időt szakít a világégésig?"

Ja, egyébként a világvégét egyenesben fogják közvetíteni a világ tévéi.

Másnap pedig megismétlik... :o)
@Bakter:

Nincs is hazafiasabb érzés, mint mikor egy engedelmesre vargapistásított honleány reszeli a bőrkeményedést a sarkáról. Még egy 3 soros zs kategóriás filmszerep is juthat fizetségül a lecsúszott-behízott Szegál Pisti mellett, mint Dobó Katának.
@a szív fészkei:

Hogyne élne, negyvenes születésű. Bad Segebergben minden évben ő Winnetou a Karl May fesztiválon. Nagyon is aktív, simán vállalná.
@keresztanya fabi(en): @saravad: Honnan idéztél? Karácsonytól?

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ehhez nem kellett Simicskának eddig se ilyen: a vidék még lábon álló vállalkozásaink teszi az ajánlatait, aki ellenáll, annak annyi, módosítóval tönkreteszik esetleg a szegmensében. Valami reklámos is megszívta, mert nem adta el azonnal neki a cégét. Most meg már nincs melója, mert csak a Simicska-féle banda reklámozhat valahol... Pénzügyi szakember meséli.
@Fabius: Oké, csak el ne röhögje nekem az egész pátoszát!!! Hajlandó sörhasat is növelni?
@Fabius: Nem keményedést reszel, ahogy valaki írta, pelenkát cserél.
@Bakter:

"annak majd Matolcsy Miniszter Úr közérthetően elmondja."

Őőő, ebben a mondatrészben alapvető logikai képtelenség rejtezik.
Vagy az alanynak, vagy az állítmányhoz kapcsolódó jelzőnek változnia kell.
Együtt ütik egymást.
@keresztanya fabi(en): Mindenki bőgött , de én nem bírtam - pedig a Hugó, a vízilónál majdnem kivezettek a kölykek közül a moziból, akkor ott annyira - nem talált el az arroganciája. Meg valahol megéreztem benne a ripacsot. De tudom,sok cég elküldte az embereit rá kötelezően.

Én azért kb. tudtam, mire számítsak, mert a barátnőm mesélt róla sokat - eléggé odavolt érte - és már ettől gyanússá vált az egész...
@Mariann19: A fa is az övék!! A felcsúti arborétumban.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

"kurvanyád' én csak a zismétlést fogom megnézni

beeeeeeeeee

brühühühü
@aszekelyek: Most a középosztály kurvajó állapotban van. hála Orvbűnödnek. Jó, hogy szólsz. Többen nem látjuk.
@Fabius: fáradtnak tünsz, vagy túl kipihentnek :)
Mesés képek ezek, põrög is az agyam
@rodeo36:

""kurvanyád' én csak a zismétlést fogom megnézni"

Ne má'!
Nem szoktál Te second hand dolgokban utazni. :o)
@rodeo36: Nem ez nem jósda volt, hanem életvezetési tanácsadás tulképp. Arra bazírozott, hogy szembe kell nézni magaddal, ezért bőgtek annyian, meg ilyesmi. És az az amerikai egyen térítői rizsa, hogy csak akarnod kell és ettől megjön az öröm-bódottá, gazdagság, blabla. Közben meg kapart ezekkel a tanfolyásokkal a pénzért, mert anyagilag elég rozi volt, hisz elvált, hányódott ide-oda a kölyke, stb.

Szóval magánemberként tiszta csőd volt. Ezt tudtam, tehát rám ezért nem hatottak a mantrái annyira, de too much volt, az ilyet nem bírom.
@Fabius:
nálatok még van szegálpisti? adócsalásért meg egyéb szenttelenségért üldözi a zadóhivatal meg mások mert beleizélte magát a maff ia dó'gaiba is

brühühühühü

azért a Gojkó elvtárs már őszhalántékú nyiladzó és kakadú...nekem még volt lehetőségem röhögni a karlmay meg a nyugat örömei a milliomos jótevő hölgy ahogy lobogtatja a haját a cabriolét-ban amit csak azért vett magának, hogy a négernek legyen munkája csiholni és hogy napsütésben is legyen autója amiben lobog a szőke haja tudod a szőke nő mint gabriella a kiflisch

brühühühühü

hát nagy élmény vó't a naccsád amint kedvesen mon'ta a néger szakácsnőnek hogy...
@a szív fészkei:

"Többen nem látjuk."

Tudod, kéhlek Mélts. Nagyasszony, tudományosan bebizonyították, hogy innen felülhől elég nehezen lehet látni a póhnépet.
Hát nem kellemetlen?
@a szív fészkei:

én nem bírom a Robbins-t sem 1 percnél tovább hát még a prédikátorokat ott(itt) azért nevelik a plebs-et hülyére, hogy ezeknek legyen terepe meg biznice a Robbins-nak van vagy 7 általánosch iskolája hacsak ki nem maradt időben

a többi detto

ezeket kiautomatáztam a tv-csatornák közűl...semmilyen guru bassza meg a kecskét és tenyésszen gombát

brühühühü
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

kizárólag a Götterdämmerung ban szeretem kozmásodás után legőzölve

brühühühühü
"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!."

Ady Endre - Nagyváradi Napló - 1902. január 31.
ADY szülinapja!! fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/423016_10151136909131440_2020470638_n.jpg

135 éve Érmindszenten, 1877. november 22 - én
született a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője.

Aktuálisabb, mint valaha.
@Bakter: Hát legalább ragad rád valami kis tudás nemcsak a kosz, mintha az mno oldalán lennél.
Már volt a szülinapostól, de rá kéne egyesek pöttyös farpofájára tetováltani: "Egy kis Ady-próza:
"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!."
@Mariann19:

nincs fa -sem- itt nem mászkálunk kérem nincs itt semmi látnivaló

lábszag...
brühühühü
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Jaj, ezer alázatos bocs, hogy a nyavogásommal megzavartalak. Aláírás: a porbafingó pórnép.
@rodeo36: Amerikában élt ez a Darnell Christian is, naná, hogy.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Valszeg azért szedték le, mert mellélőttek vele. Itt a törvényszöveg pdf-ben:

www.parlament.hu/irom39/08890/08890.pdf

Ebben azért más van, mint a "nincs többé banktitok". Az tény, azok a cégek ahol az állam tulajdonrésze meghaladja a 25-ot felköthetik a gatyát, mert számukra tényleg ugrik a banktitokra hivatkozás. De mindenki másnak marad.
drfejborblog.blogspot.de/ egy külföldi orvos gondolatai..:) Helyenként hajmeresztő, helyenként elgondolkodtató:)
@rodeo36:

Szegálpisti itt még újra és újra felhasznált terméke a kereskedelmi tévéknek dzskittcsennel együtt.

Gojkó már nem annyira. Az endéká indián kultusz tévében sem jelenik meg, cserébe Németország keleti felében még mindig komoly kultusza van. Szőke úszónőszerű Brünhildék, akik akkorák, mint egy fehér cápa, úgy nyomják fekete parókában a törékeny indiánjányt, sírnál örömödben, ha látnád :-D
Álmodik a nyomorbán: "Jelentős érdeklődés mutatkozik Japánból hazánk iránt, a következő egy-két évben komoly befektetésekre van esély - mondta egy szerdai rendezvényen a kormányfő. Hozzátette: a kormány mindig támogatta a termelő vállalatokat, ugyanis a következő években "csak munkával lehet a gazdaságot építeni". Bejött a pöttyösegg-offenzíva??

www.mfor.hu/cikkek/Orban__termeles_mindenek_felett.html
@Fabius: Tényleg? BE voltam ojtva NDK ellen valahogy, rohadtul nem bírtam komolyan venni az ő indiánságukat. DE most már sajnálom, mit röhöghettem volna!

De Orvbűnünk már rég túllépett a döglött dakotaló-korszakán, mint Picasso a rózsaszínjén.
@Fabius:

"ide jött politikai tényezőt játszani, mert az az egy hiányzott még a bakancslistájáról. "

Hát kurva kíváncsi vagyok ki viszi fel a Himalájára?
Van listám,bő, ott is maradhatnának.
@Fabius: Egyelőre. Te a jövőbe látsz? Vagy Mattolcsy kisagyába?
@orica: Már így teli van szemetelve szegény hegy. Ne kívánd ezt a sok génhulladékot oda!
@saravad:

Honnan vannak ezek? Mert nem Karácsonytól az kis guglizás után világosan látszik.

Kíváncsi vagyok ki szülte.
@rodeo36: "Nincs itt semmi látnivaló." Mi van? Átmentél arborétumi kikiáltónak? Te valami rosszban sántikálsz, Te akarod a zenei szolgáltatást nyújtani a koronázáson.
Mely zenemű lesz az ajánlatod?
@a szív fészkei:

Nem látok a jövőbe, és bármit el tudok képzelni.

De mielőtt iszonyúborzalmasan befosnék előbb olvasok. Törvényszöveget. Aztán vagy befosok vagy szólok, hogy egyelőre nektek se kell :-)
@orica:

Öregecske már ez a Hím alájához. Jó lesz neki a tottyaszvellnesz Mátrafüreden :-))
Bass.a meg a lipiczai tenyészmén az összes ezzel ellenkezőt!
Mi a retkes mackótalpéért aktuális ez újra- és újra?

"6,6%-os infláció szeptember hónapban, 6.0%-os infláció október hónapban. (www.mnb.hu) A 3.0%-os középtávú célhoz képest már ezek az adatok is kiemelkedően rossznak tűnnek, nem igaz?

Az infláció a közgazdaságtanban az árszínvonal változásának mérőszáma, vagyis ez mutatja meg, hogy mennyivel kerül több pénzbe a mindennapi megélhetésünk az előző évhez képest. Jelen példa szerint október hónapban átlagosan 6.0%-kal több pénzt költöttünk el a boltban vagy éppen a számlák kifizetésekor mint a 2011-es év ugyanezen időszakában.

Ha egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk, hogy pontosan melyek azok a területek amelyek felelősek ezért a drágulásért rá kell jönnünk, hogy a kormány kommunikációjával ellentétben - miszerint nem "kis" embereket és a családokat súlytják az egyes intézkedésekkel - igenis az átlag ember szenvedi el legnagyobb mértékben a "nem megszorításokat". Ami pedig még elszomorítóbb, hogy nem 6.0%-kal hanem akár ennek a többszörösével is megdrágult 1 év alatt az emberek mindennapi léte!

Na de beszéljenek helyettem inkább a számok:...."

hammer.blog.hu/2012/11/21/egekben_az_inflacio

"Döbbenettel tölt el bennünket, hogy a hibás gazdaságpolitika árát a szegények adójával, az infláció felpörgetésével akarja a kormány és a vele összefonódott liberális-szocialista pénzügyi-gazdasági elit megfizettetni.

Ennek érdekében a pénz stabilitásán a törvény által rendelt módon őrködő jegybankra nyomást gyakorolnak, annak elnöke ellen naponta megújuló politikai támadásokat intéznek. Azért teszik mindezt, hogy rávegyék arra, (...) hogy mesterséges eszközökkel rontsa a forintot, és leértékelje azt. (...) E nehéz időkben sem tagadhatjuk meg, hogy a független Magyar Nemzeti Bank egyenlő a demokráciával. El a kezekkel a Magyar Nemzeti Banktól, el a kezekkel a nemzeti bank elnökétől, el a kezekkel a demokráciától, le a pénzrontással!

(Magyar Nemzet, 2003. január 22.) Az aláírók között:
Boros Imre, Fricz Tamás,Hende Csaba,
Wittner Mária, Rákai Philip,
Szalai Annamária, Szűrös Mátyás,
Vona Gábor"

A francba... ja, hogy ez 2003?
Na, mindegy...
Már előre tudom, hogy holnap például a Vona gyerek a parlamentben verni fogja ezért az asztalt!
Mert ők olyan gerincesek és hitelesek és ...
Komolyan!
@a szív fészkei:

Honekkerföldén az indiánság komoly dolog volt. 70 rezervátumban sokan így menekültek a rendszer elől. Lehet rajtuk röhögni ma, mert tényleg vicces, de azért ne feledjük nekik ez volt a rendszer elleni tiltakozás korlátozott, de nem üldözött legális lehetősége.

www.borsonline.hu/20080704_kemek_figyeltek_az_ndk_indianjait?noInterstitial=1
@a szív fészkei: Kedvenc versem tőle. :)

Ady Endre - Hiszek hitetlenül Istenben

Hiszek hitetlenül Istenben,
Mert hinni akarok,
Mert sohse volt úgy rászorulva
Sem élő, sem halott.
Szinte ömölnek tört szivemből
A keserű igék,
Melyek tavaly még holtak voltak,
Cifrázott semmiség.

Most minden-minden imává vált,
Most minden egy husáng,
Mely veri szívem, testem, lelkem
S mely kegyes szomjuság.

Szépség, tisztaság és igazság,
Lekacagott szavak,
Óh, bár haltam volna meg akkor,
Ha lekacagtalak.

Szüzesség, jóság, bölcs derékség,
Óh, jaj, be kellettek.
Hiszek Krisztusban, Krisztust várok,
Beteg vagyok, beteg.

Meg-megállok, mint alvajáró
S eszmélni akarok
S szent káprázatokban előttem
Száz titok kavarog.

Minden titok e nagy világon
S az Isten is, ha van
És én vagyok a titkok titka,
Szegény, hajszolt magam.

Isten, Krisztus, Erény és sorban
Minden, mit áhitok
S mért áhitok? - ez magamnál is,
Óh, jaj, nagyobb titok.
@Fabius:

Én aztán nem, nekünk már nincs cégünk.
@Fabius: Nem tudtam. Itthon meg Cseh Tamás volt indián.
@Mariann19: Ránki György operája, a Pomádé király.
@a szív fészkei: "Pomádé király."
Vág az eszed, mint a borotva.
Figyelemre méltó írás:

"Immár két hete tudjuk, hogy az amerikai választók Barack Obamának szavaztak meg újabb négy évet. Sőt azt is tudjuk, hogy egyes várakozásokkal és jóslatokkal ellentétben a küzdelem egyáltalán nem bizonyult szorosnak: Romney közel 4 millió szavazattal maradt alul és így végül a különbség az elektorok számában (332-206) is igen jelentős lett. Barack Obama tehát amerikai viszonylatban is meggyőző fölénnyel nyert. Ez az eredmény a Romney-tábort mégis teljesen váratlanul érte, aminek pedig a magyar politikában is komoly tanulságai lehetnek.
...
Ők ugyanis teljesen biztosra vették győzelmüket: Bostonban már ünnepi tűzijátékot rendeltek két nappal a választások előtt, az elnökjelölt és az alelnökjelölt feleségei pedig a hírek szerint már ruhapróbára is elmentek a beiktatási ceremóniához. Vagyis a teljes tábor, beleértve a republikánus párt elitjét, készpénznek vette, hogy Mitt Romney költözhet majd a Fehér Házba.
...
Mitt Romney esete nagyon elgondolkodtató lehet minden demokrácia, így Magyarország számára is. Különösen akkor, amikor itthon is egyre nagyobb divatja van annak – elsősorban jobboldali körökben –, hogy információt, elemzést, sőt felmérést is csak pártközeli forrásokból fogadnak el. Az előfeltevés is ugyanaz: mindenki más úgyis csak a közvéleményt akarja befolyásolni, meg persze őket becsapni. Pedig a saját érdekükben igazán tanulhatnának a republikánusok példájából: nem a táboron kívüliek titkos manipulációi, hanem éppen ez a bezárkózó és paranoid mentalitás torzítja a valóságot és okozhat kellemetlen meglepetéseket."

velemenyvezer.blog.hu/2012/11/21/a_baloldalnak_csalnak_a_kozvelemeny-kutatok?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201211
@Mariann19:
Nálunk "Piktor a kiráj"! :))
Ezzel a szinttel...
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Ja, ezt már tegnap beadtam, mintt érdekest. Romney egyébként azt mondta, hogy eleve nem is készül mással, csak győzelmi beszéddel. Mondom, ez a tunningolós amcsi vallási szaft - hisz mormon igehirdető is - ne gondolj negatívra, csak a jóra, és akkor az meglesz.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én azóta imádom a testbeszédet.Sokszor eszembe jut, hogy a velem szemben ülő tudja-e a mozdulataimból, hogy mehetne már a picsába
@a szív fészkei: Én sajnos felkészületlenül kerültem oda (húúú milyen klassz lesz,a második napot már le akartam mondani, de majd, hogy nem tűzzel-vassal vittek.

Jó páram megtollasodtak ezen is, mint a magánterapeuták. Pár éve összehaverkodtam a pszichiáter főorvos csajjal, velem egykorú. Azt mondta, hogy a mi korunkban nem kell diploma, amit megéltünk, az alapján adhatjuk a tanácsokat. Ami érdekes volt, neki is ugyanazok a problémái, mint bármely közönséges földi halandónak. Volt egy mondása, amit örökre megjegyeztem, nem azokkal van a baj, akik odamennek a rendelésre, hanem azokat az agymosottakat kéne kezelni, akik magasra emelt fejjel, 1000 %-os magabiztossággal a föld felett járnak. Na, azok az esetek
www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/11/21/milliardos-sikkasztasi-ugyben-nyomoznak/

"Több mint hatmilliárd forint elsíbolása miatt nyomoz a rendőrség a márciusban megszűnt Magyar Mozgókép Közalapítvány viselt ügyei után - írja az atlatszo.hu.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálata szerint az állami filmfinanszírozásért felelős, az adófizetők pénzével gazdálkodó szervezet több milliárd forintot fizetett ki szabálytalanul és törvénysértő banki hitelkonstrukciót működtetett, miközben az alapítványi vezetők tízmilliós nagyságrendű prémiumokat vettek fel, leplezett munkaszerződéseket kötöttek, felesleges tanulmányokat vásároltak, díjakat és sikerdíjat osztogattak, majd felelősségrevonás nélkül távozhattak a felhalmozott adóssághegy alatt megroppant szervezettől.

Návai Anikóról például kiderült, hogy ugyanazért a tanácsadásért két helyre is számlázott 5,7 milliót. "

dolcsevíta : nőtt a tarifa, milliárdokban érdemes csalni. Kitől tanulhatták vajon ????
@aszekelyek: Ne felejtsd ki a névsorból orvbánt, talicskalajost, lúzerjankót, nyergest, mészároslőrincet, tállait és a többieket nem is sorolom. Mind rajtunk élősködnek és gyűjtik a vagyonukat mert nekik aztán semmi sem elég. Úgyhogy jó lesz ha a nertársaid körül nézegetsz egy keveset.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

Egy másodperc alatt járhatnak így Orbánék is a Nézőpontra és Századvégre támaszkodva. Ha nem csak a közvéleményt befolyásolni kívánó reklámcélnak számítják Mrázék és G pont Fodorék méréseit akkor kurva nagy pofára esésben lesz részük.

Legutóbb még TG is azon röhögött a faszbúkján, hogy a Nézőpont egy szocialista tábornyival - bő egymillió- mérte túl Orbánékat mindenki másnál.
@keresztanya fabi(en): Igen, ez igaz. A testbeszédre én is figyelek, de ezt annyi helyen nyomatják, ehhez a Darnell nekem nagyon sok volt akkor 18 ezerért.

És az övé is elég érdekes volt, ha emlékszel. Kis ember nagy garral... Én a legtöbb pszichológus ismerősömről elég szomorú dolgokat tudnék mesélni, komolyan. Semmit nem tudnak az életükkel kezdeni szinte.

Másrészt, ha én mennék is, nincs pénzem óránként 7-8 vagy hány ezer forntért évekig járni.
@Silverhaar: Návait még most is foglalkoztatja nem kormánytávoli a Nők Lapja. Az köztudott volt, hogy nagyon dolcsevitáztak a filmesek. Megnézném, Vajna mennyivel korrektebb most, hogy minden alá van szuszakolva. Nincsenek is filmek.
@a szív fészkei:

Opssz, elnézést, nem vettem észre.

A pozitív gondolkodásmód önmagában fontos és jó dolog.

Ám ott cseszik el rengetegen - és akkor félig a Darnell és hasonló tréningekre is utalok, amiről ez előbb csevegtetek -, hogy átesnek a ló másik oldalára, mint Old Shatterhand a golyók elől bújkálván, és alternatív valóságot kreálnak ezáltal.
Ami nem, vagy csak részben fedi a tényleges valót.

Oszt eccercsak gyön a meglepi.

Mert a gondolat hatalma valóban nagy, ám ha egy vágányon ücsörögve a rideg való egy bazi gyors, felém közeledő vonat képében jelentkezik, akkor okos embör odébb megy.

A "rosszat" nem tagadni kell.
Hanem a helyén kezelni.

Szerintem.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: " A november 15-i miniszteri válasz szerint a Nemzeti alaptantervbe Wass Albert, Szabó Dezső, Nyírő (sic!) József mellett bekerült "szerzőként" Uz Bence is."

Hát, szimbolikusnak (az, nem egy hangszer, bazdmeg!) legalább szimbolikus.

:DD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ilyen műveltek lesznek ettől a kölykek majd. Csak ez a vérfagylaló benne.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

uzi bence vagy U2 bence, azért vannak itt még lehetőségek. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"U2 bence"

Na, azér' Semján doktort is meg kellene kérdezni előbb, hogy Bono jó csákó, vagy szarvas-patás-é?
@a szív fészkei: Nekem tp.-en sikerült hozzá járnom, tök jókat beszélgettünk. Megyek hozzá megint.
Na megint egy kis??? vigaszág: gyor.hir24.hu/bulvar/2012/11/21/egy-felmeres-szerint-a-magyaroknak-van-a-legnagyobb/~~fokusz

Ezt is Orvbűn intézte biztos el nekünk. Minden megtesz értünk, na. Mráz mérte?
@a szív fészkei: "Aktuálisabb, mint valaha."

Szívem, Ady Párizsban élt! Nem számít, mit írt! Nem otthon fizetett adót!
@keresztanya fabi(en): Úgy más.:-) DE egyébként folyton attól feszülnék, hogy honnan a szűzmáriából teremtem elő a pénzt rá? És akkor az nem kiegyensúlyozottság ugyebár.
@Mariann19:

azért a pomádé-n kívűl, a zenekari változatokat Musszorgszkij: Éj a kopár hegyen, és a Hadvezér (ének zkr BCHR/Tzipine)

a pomádéból:

NYÁRSATNYELT
Mire jó a Pomádénap, zengje kürtszó, fújja ének,
Örömet és meglepetést adni a hûséges népnek.

Pomádé áriája

POMÁDÉ
Készülj népem, nagy öröm vár reád!
Holnap ölt jó királyod új ruhát.
Pompás nap lesz, gyönyörû parádé,
Új ruhát ölt felséges Pomádé!

APRÓDOK, DÁMÁK
Pompás nap lesz, gyönyörû parádé,
Új ruhát ölt felséges Pomádé!

MINISZTEREK
Szép lesz, gyönyörû parádé,
Új ruhát ölt felséges Pomádé!

POMÁDÉ
Hála néktek, két derék idegen,
Nagy hûségtek nem is hágy hidegen.
Fogd e jelvényt, ez meg a komádé
Így jutalmaz felséges Pomádé!

APRÓDOK, DÁMÁK
Pompás nap lesz, gyönyörû parádé,
Új ruhát ölt felséges Pomádé!

MINISZTEREK
Szép lesz, gyönyörû parádé,
Új ruhát ölt felséges Pomádé!

POMÁDÉ
Ujjongj népem! Örvendj népem,
Újruhát ölt felséges Pomádé!
Ujjongj népem, ó, örvendj népem,
Szép új ruhát ölt jó királyod, Pomádé!

DÁMÁK, MINSZTEREK
Nagy Pomádé! Jó Pomádé!
Szép Pomádé! Bölcs Pomádé!

NYÁRSATNYELT
Pomádé!

POMÁDÉ
Ó! Nagy Pomádé!

NYÁRSATNYELT
Éljen Pomádé napja! Éljen a két idegen!
Éljen a csodakelme!

DANI, BÉNI
Éljen, éljen!

DÁMÁK, MINISZTEREK
Éljen, éljen!

POMÁDÉ
Igaz, még nem is mondtátok,
Milyen is lesz a csodakelme.

DANI
Igaz még nem is mondtuk.

BÉNI
A mi csodakelménk varázslatos holmi.

DANI
Varázslatos holmi, mert nem láthatja bárki!

TÖBBIEK
Ó! Á! Hm!

BÉNI
A bölcs, az igaz látja, s elkáprázik tõle.

DANI
De a buta, a hitvány mit sem lát belõle.

TÖBBIEK
Ó! Á! Hm!

és

Pomádé áriája, Kísértetkórus

POMÁDÉ
Túl puha a paplan! Túl puha a párna.
Egész éjjel nem hágy nyugton: Jaj, mi is vár rám ma!

KÓRUS
Oá! Oá!

POMÁDÉ
Nem ízlik a kávé!

KÓRUS
Nem ízlik a kávé?

POMÁDÉ
Nem ízlik a csokoládé!

KÓRUS
Nem ízlik a csokoládé?

POMÁDÉ
Kísértetek riogatnak. Jaj neked, Pomádé!

KÓRUS
Jaj! Ah!

POMÁDÉ
Névnapomnak éjjelén szörnyû álmot láttam én!

KÓRUS
Hú! Hú!

POMÁDÉ
Szívem még most is dobog,
Ha rá visszagondolok!

KÓRUS
Hú! Hú!

POMÁDÉ
Tucat lidérc itt oson!
Rádobom a papucsom!

KÓRUS
Hi-hi!

POMÁDÉ
Megfognám, de nem tudom,
Mert csak árnyék a falon.
Egy kísértet, rém alak.
Így szól hozzám, hallga csak!

KÓRUS
Hú! Hú!

POMÁDÉ
Te sem látsz majd csodaköntöst,
Nem való vagy trónra,
Tejes-mézes birodalmad
Elcsípi a csóka!
Hess! Te csipi csóka!

KÓRUS
Kááár!

POMÁDÉ
Már elég a gondból.
Sötétben még a király is...
Jaj! Sötétet gondol.
De hiszen már virrad, hess! ti gonosz árnyak!
Ha még egyszer ijesztgettek, a dutyiba zárlak!
Nekem jár a finom falat,
Csodából is dupla adag
Kijár nekem minden, minden kijár;
Azért vagyok király!

Recitativo

Hívjátok Nyársatnyelt Tóbiás kancellárt.
Több szem többet lát,
Elõreküldöm a kancellárt,
Õ nézze meg elõször a csodakelmét.

NYÁRSATNYELT
Megbocsásson Felség, fázom ideki!
Az ágyból, az ágyból most ugrottam ki!
Mi történt?

POMÁDÉ
Halld parancsomat!
Indulj szolgám, Nyársatnyelt Tóbiás!
Lásd a kelmét elõbb, mint bárki más!
Hozz hírt róla, s jutalmad óriás!
Hát indulj szolgám, Nyársatnyelt Tóbiás!

NYÁRSATNYELT
Igenis, Felség!
(félre)
Uram, segíts! Uram, segíts!
@a szív fészkei:
" Megnézném, Vajna mennyivel korrektebb most, hogy minden alá van szuszakolva. Nincsenek is filmek. "
De még lehetnek, - új( Vajna) szerelem, - új film.
@Bakter:

Csak en nem ertem azt a Combinos dolgot a legvegen? Nekem ott valami santit...
@simple observer 1.0:

Vissza az egesz!!! Most esett le, hogy a tomegerol van szo!!

Bocsika...
@a szív fészkei:

"Na megint egy kis??? vigaszág:"

Hehe, önbevalláson alapult a mérés?
Vagy a Rákay-Matolcsy-féle számtani univerzumban realizálódott a végeredmény? :o)
@a szív fészkei:

Ha azok akikre én gondolok akkor lesznek még érdekes dolgok :-))
@épészmérnök: "1904 februárjában utána utazott Párizsba. A Léda-szerelem érzelmi földrengése és a „szép ámulások szent városá”-val való ismerkedés fölszabadította költői tehetségét.

1904 és 1911 között hétszer járt Párizsban, hosszabb-rövidebb ideig tartózkodott ott." magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/aeelet3.htm

Amikor ezt a cikket írta, még otthon élt.
@a szív fészkei: "nincs pénzem óránként 7-8 vagy hány ezer forntért évekig járni."

Gondolom, a pszichoanalízisről beszélsz. Nagy biznic...
@Fabius: Na, jó te tudod valahol. Én nem. Ez most államtitok? Egy pártnál ne lehessen egy nevet se olvasni? Ángyánnak van köze hozzá?
@épészmérnök:

"Ady Párizsban élt! Nem számít, mit írt! Nem otthon fizetett adót!"

Mint közismert, ezt már Uz Bence is megírta. :o)
Ezek után mint nagymagyar álompolgár elvárom, hogy izibe seprintsék ki ezt a nyikhaj pennahajder élősködőt a NAT-ból! :o)
@épészmérnök: Nem tudom, lehet, hogy az. Annyit tudok, hogy Hellinger itthon 25 ezer.

Amúgy tényleg mi a variációk? Van tp-re ezek szerint, van csak úgy konzultálás vagy hogy?
"a baloldali média ezen része emberileg és tudományos értelemben véve is Semjén Zsolt becsületébe gázolt, az a minimum, hogy nyilvánosan megkövetik a miniszterelnök-helyettest"

Semjént és a tudományt egy mondatba fűzni - anyám, borogass!!!
@Fabius:

"Ha azok akikre én gondolok akkor lesznek még érdekes dolgok :-))"

Publikus, ki(k)re gondolsz?
@saravad:

Ezeket józanul mondta?
@a szív fészkei:

Na kb annyit tudok én is, hogy van egy csoport akik egy ideje készülnek hasonlóra. De név nem szerepel itt sehol, ezért nem mondok én sem.

Nem akarok egyelőre hülyeséget terjeszteni, mert nem vagyok benne biztos. Nem államtitok, információ hiány.
@Silverhaar: Látod, már megvan az Orvbűn csodálatos élete című, jövőre a félszázadik jubileumára bemutatandó film főszereplője,Gojko Mitic. Mi dolgozunk Andyke helyett ingyér` persze.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Ezzel a szinttel."
Kíváncsi vagyok, holnap az eu-ban kiráj lesz-é?
Ott lesz az igazi szabadságharc, ott küzdhet kedvére.
@Fabius: Megnyugodtam, hogy párt akar megmenteni országilag, amelyik nem mutatkozik be. Klafa.
@a szív fészkei: A pszichoanalízis minden modern pszichoterápia anyja, már több mint száz éves, ennek megfelelően szociális otthonban volna a helye.

Vannak tudományosan alátámasztott, sőt, tudományos eredményekre alapozott terápiák, amelyek hatásosabbak, hatékonyabbak, és rövidebb ideig tartanak, következésképpen kevesebb pénzbe kerülnek.
@a szív fészkei:

"Orvbűn csodálatos élete című, jövőre a félszázadik jubileumára bemutatandó film főszereplője,Gojko Mitic."

Mongyuk tomahawkja már van hozzá.
A baltás sztori interpretációjához tehát van testhezálló kellék.
Egyébként Gojko szerintem sokkal szebben rikoltozott...
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: @kifordított nagyanyó:

Maradjunk abban - egyelőre - hogy rákérdeztem azokra akikre én gondolok. Ha lesz válasz - és engedély névre - megmondom.
@orica: Miért? "Borban az igazság, borban az igaz." Legalább tudjuk,hogy valóban ezt gondolja, ha tényleg ő mondta.
elbeszélgetés...

Kálmán Olga: "A gazdaságunk recesszióban van"
Szíjjártó Péter: "Sajnos, a növekedési szám nem akkora, mint szeretnénk"
@Kijelölt Felelős:
Haggyá! Véletlenül láttam... Most nem akarok olvasni! Dög vagyol. Nincs neked semmi dógod??? Na mennyé!
@Fabius: Ez a nagyanyó linkjével van összefüggésbe? A nagy szőőőrprájz ez lenne? Aham.
@a szív fészkei:

"párt akar megmenteni országilag, amelyik nem mutatkozik be. Klafa."

Most mé'?
Zorro sem favorizálta ennen képét, oszt mégiscsak szorgosan tevékenykedett. :o)
@a szív fészkei: Igen, erre a csodafára. Elfér-e alatta díszes serege?
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: De ő legalább annyit leírt áéarcban, hogy Zö.

De mán rájöttem, mi a stájsz - írta is Mariann, a drága, hogy vág az eszem. ;-DDD
@épészmérnök: Itthon is? Egyébként Eco jókat ír az új zsidós könyvében Froide doktorról, a kokainistáról.
@a szív fészkei:

Nem. Ezeknél eltökéltség meg szakmaiság van, Bokros jellegű húzónév/arc nincs.

De várjuk már meg amíg valami biztos infó jön. Ha nem azok akikre én gondolok úgyis feleslegesen találgatunk.
@rodeo36: Tudtam, hogy a koronázási ünnepségre a tárházadban lesz anyag. Azért a zenei élvezeten kívül a szüzsé is számít, és ahogyan látom Pomádé király áriáját és a Kisértet kórust, ezek szövegénél találóbbat nem tudok elképzelni a zeneirodalomban.
Bár a Te tehetsz még csodát a választékodból.
Most az ATV-n Fodor Gáborról Beszéltek,hogy alapít egy pártot.
Meg ,hogy Bokros egy másikat.
@a szív fészkei: Azt veszem észre, hogy a pesti értelmiség körében divatban van a pszichoanalízis. Ezzel cirka hetven évvel késtek el.

A viselkedésterápia, a kognitív terápiák, a rendszerszemléletű családterápia, és egy sor másik jelen van Magyarországon is, vannak képzések, és nyilván magánpraxisban is gyakorolják.

Szerintem az analízis a jómódú sznobok terápiája, amolyan presztizsfogyasztás.

Aki tényleg bajban van, annak nem ezt ajánlanám.
@Fabius: De futtatod őket!
Mennyit kapsz ezért?:))
@Fabius: Ja jó. Szóval nőnek ki a pártok, mint a dudva,így Ádvent napjaiban. Oksa.
@kifordított nagyanyó: Fodor, az szegény csak egyet nem tud, embereket irányítani.
@épészmérnök: Eszembe se jutna több okból. Nemcsak a pénz miatt, de az se elhanyagolható.

Mondjuk amcsi filmekben is csak ezt a vonalat látjuk.
@épészmérnök:
Semjén és a becsület, no ez az ami egy mondatban anyag-antianyag reakciót vált ki, és ultrakemény foton kisülés képében vörös pöttyöt hagy a szöveget fogalmazó influenzás ülepén.
A honlapról idézve ( szabályosan):

felelos.org/index.php?page=partrol_szervezet

TISZTVISELŐK
Huber Károly, Elnök, Alapító Elnök
Plagány Zoltán, Igazgató, Elnökségi Tag
Hantos Judit, Elnökségi Tag
Rónay Dóra, Tanácsadó Testület, Szóvívő
Dani Gábor, IT Manager
B. Orsolya, Stáb és Toborzás
H. István, Tanácsadó Testület
B. Nomád, Tanácsadó Testület
F. Zsuzsa, Tanácsadó Testület
M. Péter, Tanácsadó Testület
F. Timor, Tanácsadó Testület
T. Kamilla, Tanácsadó Testület
Sz. Tamás, Tanácsadó Testület
TBF, Felügyelő Bizottság Elnöke
TBF, Felügyelő Bizottsági Tag
TBF, Felügyelő Bizottsági Tag
@a szív fészkei: ez egy jól bevált sablon, a dívánnyal.

A kórházakban, ahol napi nyolc órát hajtanak a pszichológusok, és félóránként újabb teljesen kikészült ember kerül eléjük, felejtős.
@a szív fészkei: Mindenki jobbos csomagolású pártot akar már csinálni, kiábrándult fityesz szavazóknak?? :)
@dr. Balta$ár:

"a növekedési szám"

???
Miről beszél ez a jóember?
Mi a faszom növekedik itten?

Ja, legfeljebb az, mint Szív is idézte volt a felmérést.
@a szív fészkei:

"A banánúton megképződött a méretelsőség!"

Tetszik, hogy ennyire pontosan fogalmaztál.
Slendriánabb kommentelők azt írták volna, hogy banánköztársaság, de mi tuggyuk, hogy ez nem igaz.
Mert a köztársaság sztorno.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:
Ha neked problémád van matócsi közérhetőségével, akkor fordulj szíjrágó úrhoz. Megvilágosodsz, mint a körközepénálló a szupernóva kitörésben.

Egyébként azt hallottam, hogy a közgázminiszter úr tündérmesét írt: "Öreg néne győzikéje" címmel.
MIvel Fabiusnál nem szabad a gazda,így jóéjt mindenkinek.
Meg amúgy is.:))
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:
"Mi a faszom növekedik itten?"

Hát a bankszámlájuk, a földbirtokuk, meg a tőkéjük. Az arcátlanságuk csak azért nem, mert már úgyis akkora, mint Betelgeuse (ami egyébként robbanáshatáron van).
@Fabius:

"Bokros jellegű húzónév/arc nincs."

És szerinted húzónév nélkül lehet-e esélyük viszonylag nagyra nőni?
Függetlenül az eltökéltségüktől és szakmaiságuktól.

Nem akarok demagóg lenni, NEKEM nem a cirkusz kell, meg a showmanek, hanem a csendes hozzáértés tök elegendő.
Csak hát a tömeg nagyobb részének kell a csiribí-csiribá is, ezért kérdezem, amit.
@Silverhaar:

Fura ez az oldal, az egyszer biztos...

Ez a tipikus menedzser treninges nyitokep inkabb negativ, mint pozitiv.

Es maga az egesz oldal ugyanebben a szellemisegben megy tovabb. Beleneztem a "programjukba", aminek 12 oldalabol 6.5!!! a tartalomjegyzek, a tobbi pedig csimszavak illetve fejezet, es alfejezet cimek gyujtemenye...

Gyanusan hoaxnak tunik. Ha nem akkor meg igen gyengen kezdik a dolgot... ;)
@simple observer 1.0:

Ja es egyedul Plagany sensei-rol leltem kepet a neten, a tobbiekrol nem igen tudhatok, hogy kik. Faszbukon nem vagyok, ugyhogy ott nem tudok keresni.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:
Pár napja valamelyik okoskának a képébe vágtam, hogy vélhetően sokan azért (is) várják messiásként Bajnait, mert pont az általad megfogalmazott csendes hozzáértőt látják benne, nem a nagypofájú sokatszövegelő semmitmondót.

Egyébként asszem én alapítok egy pártot. Van is húzónevem:
Rába-Steiger.
@kifordított nagyanyó:

"Most az ATV-n Fodor Gáborról Beszéltek,hogy alapít egy pártot.
Meg ,hogy Bokros egy másikat."

Úgy látszik, szezon van.
Micsoda konteók fognak ebből kijönni, hogy ki kivel meg ki ellen alapít pártot...

Fodor Gábort szimpatikus srácnak tartottam és tartom most is, csak azt nem tudom, mi a pélót keres ő a politikai nagydzsungelben.
Mert ahhoz szerintem nem nagyon ért.

Bokros érdekes figura.
Azon kevesek közé tartozik, aki ugyanazt mondja ha esik, ha új, és ezt valamilyen szinten becsülöm benne.
A legutóbbi násza az ex-MDF-fel nem sikerült jól, meglátjuk, mi lesz.
@Mariann19:
Cignus ustus...a vidám nyársonsűlthöz:

12. Cignus ustus cantat (The Roast Swan)

Olim lacus colueram,
olim pulcher extiteram,
dum cignus ego fueram.
Miser, miser!
modo niger
et ustus fortiter!
Girat, regirat garcifer;
me rogus urit fortiter;
propinat me nunc dapifer,
Miser, miser!
modo niger
et ustus fortiter!
Nunc in scutella iaceo,
et volitare nequeo
dentes frendentes video:
Miser, miser!
modo niger
et ustus fortiter!

brühühühü

a tömjén sem érti hát még a többi...persze zene

www.youtube.com/watch?v=Gje8At6nr5k
www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=DhCwQDPJaGQ&NR=1

amint sütik a kis pecsenyéjüket seggükben a nyárssal

brühühühühü
@Bakter:

"csendes hozzáértőt látják benne, nem a nagypofájú sokatszövegelő semmitmondót."

Ki fog derülni, hogy mennyien gondolják így.
Akár Bajnairól (jajj, most megint gazdasági kárt okoztam. Lelki szemeimmel látom a kuministákat béremelésért folyamodni eme szó miatt. Bocs!), akár más hasonló attitűdű ember(ek)ről.
@a szív fészkei: Fodor jó arc. Igazi koleszos nevelőtanár típus. A politikához nem ért sajnos.
Hehe.
Bayer palizálás by HVG.
Nekem tecc.

"Az úgy volt, hogy a napfényes Sztoa tágas csarnokai közt, fenn valahol a Hargitai havasokban jó borok mellett néztük, ahogy megcsillannak a tajtékos habok az Adrián… A csillagok boltozata alatt komótosan haladt előre a nyárvégi délután.

És akkor egy pillanatra kizökkent az idő…

Ott álltunk a széthulló világ roncsai között.

Valahol valakik úgy gondolták, hogy az esztelen, értelmetlen, ostoba és felelőtlen „szabadság” nevében cikket írnak valamelyik pesti lapba. Mert ezen esztelen, értelmetlen, ostoba, felelőtlen és legfőképpen cinikus és aljas „szabadság” számára az individualizmus és az önmegvalósítás a legfontosabb. Mert ezek úgy hiszik, hogy áttaposhatnak mindenen, ami szent, hősies, örökkévaló, vagy egyszerűen csak fideszes…
...
A csatornák mélyéről lassan előbújnak a tömpe ujjú jakobinusok…

A médiahiénák.

A szörnyarcúak.

A tyúkmellűek.

Itt vannak újra mind a pokol kutyái. Az újpogányok. Akik a tömegember torz lelkének hízelegnek, kommentelnek, és fogkefét használnak, de soha nem ittak még Ede bátyám borából. A gép megölte az Embert. Mc Donald’s!

Ó, igen, a tömeg…

Tzvetzan Todorov írta Új moralizmus című művében, hogy [itt egy hosszabb idézet következik, amelyet senki nem fog elolvasni, de legalább elvisz ötszáz karaktert].

Hát így.

Bizony, Benda mester, csak egy kis beszédes csönd kéne. Elhajózni Szindbáddal távoli borospincék mélyére, régi-féle, jó szót hallani, és okos szelídségben, Hamvas Bélát kortyolgatva seggrészegre inni magunkat. Egy törékeny, iszonyatos percre hozzákötni magunkat a transzcendenshez.

Mi tudnak erről a lapos pillantású virsliujjúak?
Miközben mi egy nagy, őszinte elhatározással próbáltuk helyrebillenteni a kihűlt jelent, már készülődött a had… Nehéz levegőjű, lefüggönyözött, süppedő szőnyegekben, a szellemi pöcegödör alján már szőtték a Nagy Tervet. A Disznófejű Nagyúr nem tűri, hogy most mi nyerjük a közbeszerzési pályázatokat.

Ez itt a probléma, Kedves Barátaim, ez nekik a problémájuk velünk…

Hogy vagyunk. Ez a mi bűnünk.

Igen, ezt is Ortega mondta, amikor Kornis Mityu fölhívott telefonon, és megfenyegetett, hogy így nem lesz belőlem senki. És tényleg nem lett belőlem senki, mert ezek kicsinálnak mindenkit. Ott vannak mindenütt, egyetlen nagy, összetartó gyűlöletben. Immár készen állnak az ölésre is.

Ez a falka ugrott most neki … [itt egy közepesen fontos kormánypárti politikus vagy alvállalkozó neve áll] barátomnak. (Bassza meg, nem találom azt a cikket, amit úgy nyolc éve küldtem a Magyar Nemzetnek, hogy lesz ebből még két bekezdés? Mindegy, akkor rövidebbre fogom.)

Ilyenek ezek.

Miért nem ásták el az összest az orgoványi erdőben? De kérdem én, az ötös számú tagkönyv tulajdonosa: mi lenne, ha most az egyszer mi nem hagynánk magunkat? Ha fölvennénk a kesztyűt, vagy kivonulnánk az Andrássy útra „rohadt hávégés, mutasd a diplomád” jelszava alatt?

Elég lesz? Vihetem a számlatömböt, Gábor?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121121_bayer_hvg?FullComment=true#comments
Ugy emlekszem, valaki mar linkelte, de minthogy ez a nap (de lehet, hogy az ev) hire, igy nem art az ismetles:

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20121121-evekkel-korabban-szuletett-jezus.html
@a szív fészkei:

Egy ilyen anonim "párt" lehet blöff, lehet egy kutatás "mézesmadzagja", vagy tényleg megjöttek a Szíriuszról:)))
Mindenesetre egy ilyen antré engem nem kíváncsivá tesz, hanem kétkedővé.
Régóta motoszkál bennem, most idepötyögtetem:

Vajon ha egy blogszférában valamennyire járatos társaságot - oldaltól, párt anti- és szimpátiától függetlenül! - megkérdeznénk, hogy vajon szerinte az alábbi szavak milyen beállítottságú kommentelőkre jellemzőek inkább, vajon mit válaszolnának?

Az ominózus szavak:

- fröcsög,
- gyűlölködik,
- bérrettegő,
- beleőrül

Lehetne folytatni a sort, egyelőre ennyi.
@rodeo36: "....ez zene."
Akinek legutolsó zenei élménye a "Bújj, bújj zöld ág" volt ....
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:
első kettő szél troll
harmadik széltroll stigma ballibberre
negyedik ballibberközépjobb magára, amikor elszáll az agya a trolloktól, és magára veszi a bizonytalanság terhét
Kibasztak az amerikai népszavából is, Fabius, te jössz!!!
:DDDDDDDDD
@Silverhaar:

Akkor ők nem azok akikre én gondoltam.

Huber Károly régi ex fideszes

en.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1roly_Huber

...meg azt hallottam Heller Ágnes álmodta meg a pártot. De ez csak hallomás.
@simple observer 1.0:

Ez nem friss hír. Már évekkel ezelőtti, amit persze a bigottak tagadtak. Na most, hogy Ratzinger is a magáévá tette, dogma lesz:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
má' mögest mit követtél el te pej nahaj der

azért az itteni híveid megérdemlik, hogy tuggyág?

brühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Rábasztál, dafke nem baszlak ki azéééése, bibibííí :-D :-D :-D

Felőlem fújhatod, hogy idealista vagyok meg dögöjjekmeg mer' nem félek eléggé, bírom - tőled - és nem vagyok Bartus, jippiájééé :-D :-D

Úgyhogy hiába is könyörögsz!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem rossz! :o)

Várjuk a közqtatás további önkéntes (nem, mondom NEM! Most nem kapsz 1500 Ft-ot!) jelentkezőit!

A válaszadók között értékes nyereményeket sorsolunk ki, úgymint:

- feritél szemüveg,
- akciós pirospötty tetoválás,
- NOMF feliratú pólók,
- grazi vonatjegy egybekötve a Kedves Vezetővel elköltött ebéddel. Szükség esetén ingyenes gyógykezeléssel helyben. (megjegyzés: szükség lesz rá, készüljön fel!)
- Sellgabi poszter,
- mazochistáknak: teljes alakos Sellgabi poszter,
- brutális mazochistáknak: teljes alakos, HANGOS Sellgabi poszter.
- Közös giroszevés Giro-Szász Andrással a sarki MAGYAR büfében,
- kulisszatitkos betekintés a kormány szellemi műhelyébe. Részvételi idő: térül-fordul. Annyi bőven elég. Megjegyzés: ajánlott upgradelni a végrendeletet és búcsúlevélet írni. Mert mégiscsak szar lenne, ha a váratlan, szomorú esemény negatívan befolyásolná utódaink anyagi helyzetét, valamint egy qkk nélkül tűnnénk el.

Tessék, tessék, várjuk a jelentkezőket! :o)
@rodeo36:
Ezt kösz, ez most köllött.
Ezt a művet sokszor hallgatom (persze ha olyan kedvem van), csoda.
A kokópista bevonuló izéjének okán néztem utána annak idejin, mi ez.
Na, onnantól vert le a víz, amikor meghallgattam az egészet. Nincs jelentős gyűjteményem komolyból, de ez feltétlenül ott van a kedvenceim között, úgy a top 10-be.
15 lehettem, mikor láttam az akkori gőzszolgálati (brühühühü) tévében, a „Bach Arnstatban” című filmet, attól másállapotba kerültem. D-moll toccata, tudod. Azóta van némi affinitásom a komoly műfajhoz, persze nem olyan, mint Neked. Kurva jó kis alkotás vótt.
Orff műve szerintem zseniális, imádom hallgatni lesötétített szobában, sörrel a kezemben, ha nincs otthon senki. Ezt megzavarni bűn. Nem tudom igazán melyik része a kedvenc, de ettől kiver a víz:
www.youtube.com/watch?v=QEllLECo4OM
0:14-től az Ecce Gratum, az… phűűűű
@Mariann19:

akkó' má' írhacc pí éjcs dít ógörögűl errű'

ha ddüs se mög a tömjénéket a la pos gu ta

brühühühühü
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

Kuminista.

Listából hiányzik az alap: a kutya ugat, a karaván halad. Pedig még a főkuminista Plagink is elsütötte eccer. Adózz iránta kellő tisztelettel és tedd be a listába :-)
@Knósszosz:

tudod van egy magyar Hungaroton felvétel a Réti Dodi a hatty Ú...is

és ha ezt a felvételt nem hallottad volna

www.youtube.com/watch?v=_FXoyr_FyFw

brühühühühü
@Fabius:

"Rábasztál, dafke nem baszlak ki azéééése, bibibííí :-D :-D :-D "

Baszki, ez hatalommal való rút visszaélés! :o)
@Knósszosz:

ha mutattya figyeld a bal lábát és a sípot ha láccik ugye 32 láb magas a Nagy Contra C és a fölötte szóló D a két mellette álló legmagasabb a principálon

brühühühühü

közel 7 millióan hallgatták
@rodeo36:

Állítólag túlságosan trágár voltam. Valamint felhívtam a figyelmet a klasszikus irodalomra, lehet, ez volt a baj.( Összesen a "fasz" szó volt a trágár a 4 kommentben. :DDD) ezt nem bírták... :DDD

@Fabius:

Amúgy Bartust továbbra is imádom:
"Azt ugyan a katolicizmus megszokta, hogy törvények feletti státuszt élvez, VII. Gergely előírta azt is, hogy a pápa lábát is meg kell csókolni a világi uralkodónak, és több enciklika is tartalmazza, hogy a világi bíróságok nem illetékesek a katolikusok ügyében, de ezt Semjén Zsolti még nem foglalta bele a magyar alaptörvénybe, amely egy mulasztás, viszont tény. Ennélfogva egyelőre se lábcsók nem jár neki azért, mert ő hazaáruló katolikus vatikáni ügynök, sem a törvények felett nem áll, ezért a világi hatóságoknak kötelességük kivizsgálni a felmerült gyanú alapján, hogy Zsolti mit vétett a “ne lopj!” parancsa, illetve az akkreditációs szabályok ellen. Azért mert lopta a szakdolgozatát, még nem jár komoly büntetés. Hazaárulásért viszont élete végéig börtönben a helye, a nemzeti érdekeket jobban védelmező korokban Semjént a hazaárulásért simán felakasztották volna."
nepszava.com/2012/11/magyarorszag/keresztenyuldozes-aldozata-semjen.html

:DDD

Zsír! :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hűbaz, már a zunortodox NER is kivetett te galád, tesék mesélni, röhögni akarok az egyszerieken :)
@a szív fészkei: Az HBO-n megy most egy saját sorozat Mácsay Pállal. Lehet, hogy ezért lett most divat.
@Fabius:

"Adózz iránta kellő tisztelettel és tedd be a listába :-)"

Jajj, bocsánatáér' efedezem, esendi, vagy fordítva, na szóval nem vagyok ideológiailag eléggé képzett!

További önkéntes díjak (a helyi blogtatúra Főnökének ajánlásával, aki még Gy. Fűegeret sem hajlandó kibaszni, pedig annyira kéri. De nem. És feldereng előttem, a félelemtől félázsiaian, akarom mondani félmatolcsysan tán meg kell majd élnem eccer, hogy én is kérem törlésemet, s akkor csak gunyoros, lekezelő röhécs lészen a válasz... Hát így... Ilyenek ezek...):o):

- Kuminológiai továbbképző tanfolyam! Hogyan változtasd meg a jelent, jövőt és a múltat? Mi sem egyszerűbb ennél! Pár link link, némi habonydumával leöntve, és máris kész a gumi-narancsdimenzió, ahol mindig süt a nap!
@Fabius:

"a kutya ugat, a karaván halad."

Bazmeg, most látom, tök másra írtam választ, mint amire utaltál. :o))

"Így se rossz!" - mondá Hofi, mikor a férj kézi csapása nem a nej, hanem az anyós orcáján landolt.

Tehát, helyesbítés:

Közfürkészési hívószavak bővítése:

"a kutya ugat, a karaván halad."
@rodeo36:
Na, valami ilyesmi élmény volt a harminczöt évvel ezelőtti Bach-film.
Az csodás, hogy a francba tud kezelni valaki ennyi billentyűt. Négy sor, meg még pedálok is, nem is értem. Én rendszeresen elbaszok mindent a póré klavin, hát akkor ez? Bár ma gyakoroltam a Múzeum körúton az autóban, vótt dugó rendesen, szóval gáz-fék-gáz-kuplung-fék-gáz-fék-kuplung, bassza meg! A Fradi pálya után simán lenyomtam volna a lábmunkámmal Rhodaszkottot, csak tanúúni gyöhetett volna, má ha ráért vóna.
Van élet a rokkon túl is, tudom és szeretem azt is.
Komolyan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"toppon vagy ma, mire készülsz?"

Ma pártalapítási világnap van.
Így hát nekem sem illik kilógnom a sorból, de szarok rá, tehát nem alapítok.
Csak lapítok.

Garanciát valóban nem tudok vállalni mindazért, ami a klaviatúrámból kijön.
Gázálarc javallott.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát zsótikán kívül lenne még néhány politikus - az elmúlt 20-30 évből - akit hazaárulásért elő lehetne venni. :)
@dr. Balta$ár:

"a szócska elszáll... az írásocska maradna meg..."

Teljesen korrekt.

Idézet:

"Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a kormány honlapjára szerdán felkerült videóban személyesen nyugtatja meg a nyugdíjasokat, hogy nem tervezik sem a szolgáltatási csomag csökkentését, sem az egészségbiztosítási járulék bevezetését nekik."

Kérdés: ki az az elvetemült, segghülye barom, aki durván lejárató módon tervezéssel vádolná a jelenlegi kormányt?

Mert az aljas rágalom lenne!

És a nyugdíjasok most már tuggyák, hogy meg lesznek védve!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na, ilyenekért érdemes komolyt is hallgatni.
De nem sznobizmusbúl kifolyólag, csak úgy egy duruzsoló kandalló mellett, matolcsi (setét) szobában, előző kalbász ízeket a torokból letakarító pálinkával...
Kösz, valóban bejön, Red Bull nélkül is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Összesen a "fasz" szó volt a trágár a 4 kommentben."

Ehelyett a pinával kellett volna próbálkoznod. :o)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bedurrant vazze, de mivel nem ismerem a kottát, csak egy szánalmas Pataky mulatóst tudtam csiholtam a kinyomócsapágyon.
Remélem nem rohad le, ner nincsen pézem cserénni.
@rodeo36:
Szóval Xavér rendben?
Én kedvelem, bár megkaptam már, hogy mijafaszt lájkolok egy ilyen köcsögöt?
Szerintem ő, a: művész. Persze lehet, hogy a véleményemmel egyedül vagyok, de én kedvelem. Egy jó órás riportot hallgattam vele, az is megerősített abban, hogy... amit mondtam.
@ariel12: Én csak tudok róla, de nincs rá előfizum. Álltólag jó, jó színészekkel de ennyi.

És persze izraeli ötletből. ;-))
@orica: Engem is. Ez a szöveg egy nagy blöff és aranyos, hogy mindenki jobberekre hajt. Azok a szuperek, ja, látszik, milyen fasza minőségre bírnak mindig szavazni. És miért.

Tulképp, ha mehetnék ezért mennék el innen.
@Knósszosz:

Nem. Fejhallgatóval, a "duruzsuló kandalló" csak bezavar. :DDD

Igazából az űrben kéne hallgatni Etalon szettel. :D
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

A "pina" szót vallási okokból nem használhatom negatív értelemben. :DDD
@Knósszosz:

ismerem Rhoda Scott-ot is...
de ezt most neked

orgona lázadás és Liszt B A C H syncretic
valamint Widor orgona symphony-ja

www.youtube.com/watch?v=zuTbM4JvVBY&feature=related

www.youtube.com/watch?v=z1XDr3ZzK0A&feature=related

www.youtube.com/watch?v=Ror7pByUgNE&feature=related

brühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A "pina" szót vallási okokból nem használhatom negatív értelemben. :DDD"

Igaz, egyetértek és egyúttal elnézést is kérek átgondolatlan felvetésem miatt.

A Hormon Egyház alaptörvényeit nem állt szándékomban megkérdőjelezni. :o)
@rodeo36: Nem merem bántani Semjén Bubut, mert a keresztények helyett engem levitet a katakombákba. Inkább csendben maradok, zenét fogok hallgatni fejhallgatóval.
Rodeo! Te - mint zeneértő profi -milyen hangerővel élvezed a zenét?
@Knósszosz:

mennyivel értékesebb, mint Justin Bieber-t meg Gagá-t izélni ezt a fiatalok alkotják és két régen nem használt nyelven

itt a teljes szöveg angolra fordítva is:
www.classical.net/music/comp.lst/works/orff-cb/carmlyr.php

brühühühü

ha az ilyen alkotást megadjuk a fiataloknak akkor sohasem hagynak el
Korrekt:

"Érdemes fellapozni Tóta W. Árpád munkásságát, ő régóta missziójának érzi a magyar kereszténydemokraták, de általában is a vallásos világkép folyamatos kritikáját, és a vallásos emberek röhejessé tételét. Szerintem részben azért, mert a magyar társadalom nagy részéhez hasonlósan eddig csak olyanokkal találkozott, akik elsősorban abban élik meg a vallásosságukat, hogy az elmúlt évszázadok gazdasági-társadalmi fejlődésének köszönhető, az életet könnyebbé, szórakoztatóbbá és talán élvezetesebbé tevő lehetőségeket akarják korlátozni. Vagy olyanokkal, akik mini-keresztes háborúkat vívnak a mindennapjaikban, de ettől sem boldogabbak, sem jobbak nem lesznek. Emiatt állíthatja meggyőződéssel, hogy a hittel nem egyeztethető össze a felvilágosult, nyitott, toleráns gondolkodás.

Ez sajnos könnyen megeshet, ha az ember a családja révén vagy más úton nem kerül közvetlenül kapcsolatba azokkal az emberekkel, akik hivatásukkal, munkájukkal és egész életükkel azokat az értékeket valósítják meg, amelyeken a keresztény vallás alapjai nyugszanak.

Pedig arról személyes élményeim (a főként vallásos családomban, barátaim körében és a katolikus gimnáziumban tapasztaltak) alapján meg vagyok győződve, hogy vannak, akik szerint a hívő ember jellemzője nem elsősorban a görcsös ragaszkodás az elavult szabályokhoz. Nem fő tevekénysége a további társadalmi változások lehetőségét figyelmen kívül hagyó tilalmak gondos alátámasztása. Nem célja a tilalomszegést követő büntetés szörnyűségének minél aprólékosabb lefestése. Sokkal inkább a szeretet, az emberi méltóság tisztelete, a jóságba és az arra való törekvésbe vetett hit, az értékek iránti elkötelezettség, az elfogadás, a bűnbánat, a megbocsátás és mások segítése jellemzi a hívő embert.
...
Tanácstalan vagyok, mert azt szeretném, ha nem kéne rosszul éreznem magam amiatt, hogy egy vallásos közösséghez tartozom. Ez viszont úgy nagyon nehéz, hogy ott néhányan meg akarják mondani, hogy Isten kit és mit szeret, milyen zenét hallgat, állandóan odafestik az ördögöt a hálószoba falára, vagy újabb és újabb tilalmakkal próbálják megakadályozni, hogy a sátán megrontsa és elveszejtse - az ő világképük szerint - önálló döntésre képtelen emberek lelkét."

republikon.blog.hu/2012/11/21/az_en_keresztenysegemet_nem_semjen_kepviseli?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_kereszteny_201211
@Knósszosz:
a Xaver azon az orgonán játszik amit Guillou mester tervezett...döntsél

brühühühü

ha nem a kerítést akkor jó
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na ja!-:))
A zűr az messze van, hogy a francba fog zenei műveltségből vizsgázni a disznópásztor? A szartoszférábul levethetné magát mint a Baumgartner, takarékossági okokból kifolyólag ejtőernyűűű nélkül.
Azér köllene valamit mutatni neki a viccen túl, elvégre nem lehet egy műveletlen barom a miniszterelnök!
Hollandiában…
Itt elég Patt (a-ki?) atteszt hallgatni, tök elég a műveltséghez. Kaja se köll, elég egy zseblámpa. Annak a fényével táplálkoznak, oszt ha led-es, tán még fogynak is tűle, a cáratyuskára ráférne. A hideg fény slankít...
@Silverhaar: ? Hát én nagyon hülye vagyok,de fogalmam sincs, kik ezek.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

Ja, egyébként a fenti bejegyzés Semjén úr munkásságára íródott reflexióként, hogy kontextusba lehessen helyezni.
@Mariann19: Annak idején Rómában jártam én is katakombákban. Megható élmény volt a vértanúk sírjait is meglátogatni.
@simple observer 1.0: Én ezt az egészet kurvára nem értem. Most bedobnak egy Bajnaihoz hasonló szakemberszerűséget de tök no name a népnek? Vagy mi van?
@Mariann19:
Szia Mariann!
Az üzi jött, vettem és köszönöm!
Válaszoltam is (piszkozatban-magamnak...), de nem sikerült megfogalmaznom amit akartam.
Dumálunk ha sikeredett?
@Mariann19:

teljes hangerővel, amit a hangfalak elbírnak...és az a jó amikor az orgona bizonyos hangjainál a szekrényajtó vagy más berezonál

fejhallgatón van 3 különféle profim és ott is ráeresztem a delejt

ha van régi fajta játszód amin van mozgó LED a hangerőre a nulla a pianissimo legyen és a piros is jó ha hangzik mert azt is felvették ne equalizolj add rá a delejt ha torz akkor a hangfalad vagy a fejhallgatód szar jó zene a régi EMI DECCA LP-k ről jön a CD és DVD közűl csak a legújabbak tudják visszaadni de az átlagos CD/DVD lejátszó megeszi a zenét

brühühühühü

amikor látod egy Bach chaconn-nál hogy még vonja de te már nem hallassz semmit akkor kell kidobni a kütyüt
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: De azt olvastam róla, hogy nem bírja idegekkel a gyűrődést. Naponta ötször felmondott. Azóta még nyűttebb lehet.
@rodeo36:
Bassz, ezt komolyan!
Kurva jó lesz úgy hallgatni, hogy a szöveget görgetem hozzá.
Köszönöm!
@GeoCracker: Bírtam, de az oktatásiban is megették reggelire szinte. A pártvezérség se állt jól neki.
@a szív fészkei:

"Naponta ötször felmondott. Azóta még nyűttebb lehet."

Bokrosra gondolsz?
Hát, nem mostanság került bele ő sem a Nagynyüzsibe...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Megható élmény volt a vértanúk sírjait is meglátogatni."
Elhiszem Neked, az elmúlás eleve szomorkás hangulatot kelt, a végkifejlet látványa akkor megható, ha jó emberekről van szó.
@Knósszosz: Nehogy már piszkozatban gondolkodjál, mint az iskolai dogáknál.
Mindent ki lehet következtetni.
Dumálunk.
@rodeo36: Te baromi jó cuccokkal vagy felszerelve, irígyellek.
Igényes minőségűek a hangfalaim és a fejhallgatóm is, de ezeket a finomításokat, amit leírtál, nem tudtam. Próbálkozom.
A hangfalaimmal nem tudok olyan hangerővel működni, mert nem szeretek zavarni.
A fejhallgatómmal pedig ami belefér...
@Fabius: URamatyám. Most ez lesz,megálmodunk valamit? Mindjárt szólok Csekknek és Mariannak,rittyentünk mi álmokat-pártokat, pláne, hogy tudjuk, miben vagyunk világelsők! ;-DDDD
Off, de érdekes: Szörényi Levente levele Alföldi Róberthez.
Respekt Szörényi ezért a levélért, mert "széllel szemben" is megszólalt!

Részlet:

"Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt.

Számomra is mértékadó rendezéseidet láttam a Nemzeti Színházban, amelyek arról győztek meg, hogy Magad is érzed művészi küldetésed súlyát. Amikor felkértünk - szerzőtársammal egyetértésben - két eddigi legfontosabb és legsikeresebb művünk, az István. a király és a Kőműves Kelemen jubileumi előadásainak megrendezésére, ezek a tapasztalatok vezéreltek.

További munkáidhoz - talán érthetően kissé önző módon elsősorban a közös produkcióinkhoz - kívánok Neked további sok sikert."

mandiner.hu/cikk/20121121_szorenyi_levente_level_alfoldi_robertnek
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: JA, annyit mondott fel sajtcetlin a Hornnak, hogy az egy nap elfogadta, Meg i s lepődött állítólag a Lajos.
@Fabius: Ez a Zűrhajós levédett dumája a bodobácsokkal együtt.
@Mariann19:
Nem sulisra gondoltam.
Csak elkezdtem íri, aztán mennem kellett a kocsimért, mert most lett kész. Vizsgázott. Ezért nem fejeztem be a mondókámat.
Lájk!-:))
@a szív fészkei:
Mielőtt megyek aludni, csak elköszönök NER-anyámtól!-:)
Bocsbocs...
Jó éjt!
@rodeo36: Carmina Burana-t én is szeretem. :)
@a szív fészkei: "Rittyentünk mi álmokat, pártokat."
Állok rendelkezésre.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: NA észhez tért?

Tótához. Hát nem arra szorul, hgoy én védjhem, bár nagyon bírom. De Tótas igenis értelmes vallásosokkal szokott nagyon is komoly és gyakori beszélgeteseket foltyttni pl. a jezsuitákkal a saját oldalaikon vagy lapjukban. Szóval ez, amit itt valaki írt, nem igaz. Tóta annak megy neki, de az obszcenitásig, aki kurzuskeresztény, mint a mai kereszténydemagógok. Akik most pl. simán felhasználták Böjte Csaba árvaházi munkásságát - magyarul vagy paríroz Böröczéknek és akkor kap az árvagyerekhad pénzt vagy bukja - az aljas, erőszakos és törvénytelen akciójukhoz a tévések ellen. És aki igazi keresztény, ez ellen üvöltve kéne tiltakoznia. DFe nem látom, hogy ilyennel lenne a net elárasztva. Pl.

Akkor meg ne nézzünk már ábrándosan-könnyesen a kék egekbe - +kacsalul, ahogy írja Vörösmarty, a nagy kiábrándult - hogy jaj bánccsák a keresztényeket!! Mert ahol e név alatt Pálffy fullalkesz oszthatja az észt, ahol Rétvári kurkászik családi ágyakban, ott ilyen nincs, csak hazugság és moszat.

És Tóta - az igazi jézusi gondolatok híveiért is - sorozza ezeket a látszatkeresztvetőket helyettük is. Köszönjék meg neki inkább!

Hogy Tömjén képtelen borzasztó bicsaknyitogató balfaszsága csak egy lopott doktoriként elhíresült Rolling-fikában derül ki most egyes vallásosoknak, az nagyon nagy baj. Semjénék bandája ellen már mikortól hangosan kéne tüntetniük a bazilika előtt, jobban, mint a tévéseknek Böröcz ellen. Mert ez az igazi hamisítás, amit Semjén-Orvbűn csinál. És tüntetni kellett volna a Tákolmány vallási mázzal leöntése ellen, a papok politikusokra szavazógéppé silányítása ellen. (lásd Zugló ugye)

Nem a Rolling van Semjéntől veszélyben!
@rodeo36:

Ahhh...

Én csak úgy, a maga módján (Milyen szetted van???)
@a szív fészkei: Én is kedveltem Gábort. Tényleg nem a politika az ő világa. Sajnálnám, ha vissza akarna térni. A "Mit" azt még csak tudja, de a "Hogyan" az távol áll tőle.
@a szív fészkei:

"Szóval ez, amit itt valaki írt, nem igaz."

Szív, az ég áldjon má' meg! (hogy stílusos legyek!) :o)

Hogy ennek a lyánynak, hölgynek mi a véleménye Tótától, az egy dolog. Bár ha én vallásos lennék, komoly fejlődésről tennék tanúbizonyságot, ha fel tudnám ismerni, hogy Tóta nem az "ördög" küldötte.

Megtette.
Leírta.
Tök jó!

Az írás lényege viszont pont arról szól, ami ellen Te is ágálsz.
Hogy a fenébe a látszatvallásossággal, vagy ha úgy jobban tetszik: meggyőződéssel.

Skorpmamatestvér :o), szépen kérlek, ne támadd má' aztat, aki lényegét tekintve ugyanazt mondja! :o)
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

Jól van, rendben, úgy látom végül minden a helyére került. Utáltam volna annyira visszaélni hatalmammal, hogy neked is szentül megígérem, nem váglak ki akkor se, ha esengsz rinyálsz és könyörögsz egyszerre :-D :-D :-D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha Bartus megmaradna ilyen szinten tán még kedvelném is :-))

Csak...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
egy 100 W 5.1 Logitech a PC-n és egy 300W 3D

Pioneer Sony és Steelseries Profi fejhallgatok

azt kell figyelembe venni, hogy élő zene a Zeneakadémián a nagyteremben mikrofon nélkűl a 3. emeleti erkély leghátsó sorában hallatszik a legjobban az Opera 2. emeleti páholysora ragyogó de ha van lébad felmászni a legtetejére a szinpaddal szemközti erkélyre akkor ott lesz nagy élményed pláne Wagner esetén a Lohengrin III felv. nyitány

www.youtube.com/watch?v=XW7UeX2LD44

brühühühühü
@a szív fészkei:

Nimfák vagy hárpiák pártja? Végül is miért ne? Ha nem jön(ne) be még vallás akkor is lehet csak az itteni rajongótáborotokból :-D

Ha kell egy jó marketing menáger, csak szóljatok :-))
@Fabius: De az milyen már, hogy Bartus nem bír ki ennyit se? Dániel se bírta, ha a FB-profilján valaki csak hangyányit ellent mert mondani neki.
@Fabius: Na akkor Marianna a nimfa. Nekem van önkritikám. :-DDD De a rajongást azért bírom.
@a szív fészkei:

Itt egy időben pópóka nyomta, aztán meg minden második fideszdroid. DE a csúcspont kétségtelenül az volt mikor Plagi is bedobta az ámcsi követségen.

varanus.blog.hu/2011/12/29/skiccpali_az_index_trollja
@a szív fészkei:

Nem mindenkinek való ez. Azért azt tudni kell kezelni mikor egy véleményért leosztanak, mint állat. De azt gondolom aki az internetes blogolástól vagy kommenteléstől iszonyú píszít vagy szofisztikáltságot vár, az ne fogjon ebbe bele.

Látod, Papcsák gyomrát is annyira megülte, hogy január elsejétől hipp-hopp, kommunális adója nincs Zuglónak, csak csillapodjatok.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Nem, nekem attól száll el az agyam, amikor valaki állandóan a minket bántanak, mert keresztények vagyunk-mögé bújik. Hoffmann Rózsát is agyon bántották ezért anno, mint tudjuk. www.mindennapi.hu/cikk/kultura/interju-tota-w-rpad-a-vallasi-elmenyeirol/2012-01-31/730
Ezt én is mondhatnám:[..]"És amikor megpróbálod elképzelni őt, mire jutsz?

– Hogy annál biztosan jobb arc, mint hogy azért szopasson, mert nem akarom őt elhinni
nevetséges tradíciókból, amik annyit érnek, mint a széthagyott rágógumik. Ha az Isten tényleg
ilyen kicsinyes, akkor tudod mit? Inkább a pokol."
A keresztényeknek már nagyon régen Árpáddal kéne együtt üvöltenie a KDNP ellen, mert az a formáció ennek a pokolnak a lenyomata.

Ez a beírótól nagyon spät-reakció kérlek, tehát annyira nem dobom el magam tőle. De oké, nagyon szép és halleluja, hogy az ellen Semjén ellen mer valaki végre írni, aki tönkreteszi a hitéletet és hitelességet és uszít sokak ellen: élettársak, szinglik, homokosok, stb.
@Fabius: Na, önként nem adtok zabot???? :-DDD Pedig minden szépségre költhetné.

Jelzem Böjte-fotókiállítás a Holdban készül, de nem a Kunigundában. Vagy most kezdik szegényt fotózgatni egyáltalán, hogy legyen majd oda valami... Ez ellen egyetlen egy vallásos ember nem kel ki?
@Knósszosz:

www.youtube.com/watch?v=UAPNfKADA7Y

www.youtube.com/watch?v=UAPNfKADA7Y
this guy has a study about how the units of the UNIVERSE giving sound because the diatoönic scales are natural and no human inventions only discoveries!!!!!!!!!

keresd meg ha tudod ez egy új és zseniális karmester akit más is érdekel mert karmesternek feladata

brühühühü
@Fabius: Nézd, Bartus azért csak ott hájpolt nyolc kemény évig a semmi ellentmondást nem tűrő és gondolom, a kis birodalmát vasmarokkal kiépítő Németh közelében. Ráragadhatott egy s más, ha hátat is fordított neki és leleplezte.

Jó tud lenni, ha csak áhítják a szent szavainkat. Elhiszem.
@rodeo36: Ááá ettől borsódzik a hátam. Zseni volt az fix.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: DE tényleg, milyen szörnyű, hogy nem értik Madáchot se! Nála a legjobb fej Lucifer, ez evidens.
@rodeo36: Ja és ha már Lohengrin, az milyen amikor egy ilyen halk zene is ott szól a 2. emeleti páholyban??? :)
@Fabius:

"Nimfák vagy hárpiák pártja?"

Uhh, most megint halálvetve kell szembeszállnom a blogtátorral!

Még akkor is, ha leendő kirúgatásomat végleg veszélybe sodrom, és örökkön örökké itt kell majd kommentelnem, vagy ha még durvábbat kellene írnom: addig, míg Semjénből heavy metálos főélvhajhász nem lészen!
(Pontosítok: nyilvános főélvhajhász, mert ugye...)

Merthát lássuk bé, a hárpiásos felvetés azért nagyon de nagyon!
Továbbá káromlatos!
És még sorolhatnám!

Szóval ennyit akartam ideuffolni, mint Gojko Mitic kolléga anno.

És azt már ide sem írom, hogy mi lenne a hipotetikus hárpiákok ellenszere.

Nem, NEM írom le, hiába is kéritek!

Na szóval:

Hárpia
ellen jót tesz
pár pia. :o)
@GeoCracker: De az szörnyű, hogy ennyi év után nem jön rá és senki nem mondja meg neki. Önismereti tréning nincs politikusoknak pláne bukott politikusoknak?
@a szív fészkei: Ezek szerint nincs egy olyan barátja, aki megmondaná.
@a szív fészkei:

ezek még a fizikához (alapfok) sem értenek....

a fény csakis azért látható mert van árnyék és ami karaktert ad a világnak az az árnyék a fény csak vakít brühühühühü

ez a nagy szőrös gondja is Madách-nál is hát még Goethe meg a többiek réggebbről amikor Zeusz pajtást meg Juppitert zrikálták Wotan-ról nem is szólva
@a szív fészkei:

Ötöszsótinak megfelezik legfeljebb a Pu -rinya adagot, megsiratom majd :-)

Hogy mire ment ki az újabb cirkusz azt tudjuk. Azt is, Böjte nem fog ezért szólni egy hangot sem.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: [..]"Sokkal inkább a szeretet, az emberi méltóság tisztelete, a jóságba és az arra való törekvésbe vetett hit, az értékek iránti elkötelezettség, az elfogadás, a bűnbánat, a megbocsátás és mások segítése jellemzi a hívő embert." Mi a jó búbánatért nem látom ezt a való életben tobzódni, ha itt annyi de annyi keresztény van? Tényleg csak kérdem.

Milyen értékek iránt vannak elkötelezve? Ha embereket pl. láthatnak hat kemény éve évi egy alkalommal vonulni azzal, akit szeretnek és millió rendőr, menekülési útvonal kell, hogy védje őket a kövektől, szidalmaktól? Nem egy igazi kereszténynek lenne a feladata, hogy bemegy melléjük és szolidarít velük - ha gondol is azt róluk, amit egyébként?

Hol segítenek másokat? Nem tüntettek ezerrel, hogy az élettársi viszonyt ne barmolássza már össze ez a nyálas banda,mert abban is emberek élnek és gyerekek nőnek fel és a szaros matatásukkal az ő megélhetési lehetőségeik nehezülnek, holott adót fizetnek ugyanúgy, mint a kereszthányók?

Emberi méltóság tisztelete hol érvényesül, amikor kirúghatnak bárkit bármiért, hogy aztán közrabbá lefokozva éhbérért csicskáztassák? Felszólaltak ez ellen keresztényien együtt?

Jóság? Ki a jó szerintük? aki minden vasárnap első sorban ül a szagosmisén?

Ezek kérdések. Hol találom a választ? Mert ilyen lózungdumát én is tudok lökni liberálisra, és én tudok értékeket is megnevezni.
@a szív fészkei:

"De oké, nagyon szép és halleluja, hogy az ellen Semjén ellen mer valaki végre írni"

Na, csak kilyukadtál ide. :o)

Csak ennyit akartam mondani, pontosabban ezért idéztem be ama írást is, mert szintén.

Jelzem: Skorpió ascendens mellett erős Bak behatásom is van. :o)
@rodeo36:

Na. Ez még az én fejhallgatómmal is egész élvezhető.
:D
@Fabius: Persze, de ez ellen ne én a hitetlen pogány, sőt több, mint pogány, zsidó tombolázzak már, hanem egy echte a jónak, az értéknek elkötelezett ember!

Benyálazni egy eddig nagyon komoly munkát művelő embert és felhasználni a hazugság effektív Patyomkin-falának. Ez nem veri le a lécet egy katolikusnál se? Szent Ferenc nem vonja erre össze a szemöldökét ott fent? ÉS Erdő se itt lent? Szomorú.
Akkor mégis Árpádnak van igaza.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Uram Bak. Zsába királynőjének hív. Amikor nem Circus Maximusnak.

DE az én hisztijeim nélkül amúgy nem tudom, hol volna. :-DDDD
@rodeo36:

Csak ezt a rohadt cincogást tudnám levenni, hogy most a gépem szar, vagy TEK???
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...:

aszittem itten ideológiailag és kulturantropologiailag szakképzett tagtársak kommentelnek, de nem. Úgyhogy levezetném én ezt a hárpia dógot mielűtt semjénzsótti merő élvhajhászásból emóssá válik, félfejes hárét növeszt és manga pornóra kezd recskázni.

Szóval.

Hárpia = Harpia harpyja, a vágómadár félék tagja. Ergó halált megvető bátorságával eredményes harcot vívhat a turulrendű emberszabásúak és rágcsálóik ellen. Egyedül abban van igazad, hogy ha meglátsz egyet akkor jobb, ha gyorsan iszol valamit ami az utolsó lesz életedben. Ha asszed nem tudom ezt tényekkel és mozgóképkockákkal alátámasztani akkor tévedsz:

news.bbc.co.uk/earth/hi/earth_news/newsid_8774000/8774926.stm

Könnyen belátható a vidió után, hogy a hárpiák nélkül a Nagy Turulverő Háború szinte lehetetlen.
@Mariann19: Te annyira mindig összefogottan, h higgadtan, szakmaian érvelsz, hogy az ember önkéntelenül is rendbe szedi magát.
Én látod így soha nem tudnék, de legalább beismerem, hogy visz a víz, beleborulok meg szanaszét folyok.

Megértem Knósszosz gyermekem. ;-)) Látod,milyen egy anyát nyert itt a tombolán.
@Fabius: Kapcsolódó. :)

Szellemi párbaj fegyvertelenekkel, avagy az anyázás anatómiája

radicalpuzzle.blogspot.hu/2012/11/szellemi-parbaj-fegyvertelenekkel-avagy.html
@Fabius: Na mindjárt lesz orrológiai következtetés is ebből, ahogy a madarat elnézem. ;-DD Vagy a jobbikos szekció már alszik és álmában csönget egy picit?
@a szív fészkei: Semjén anno az egyik szájával védte az életet, a másikkal meg fujta a vadászlobbi kürtjét. Egy kétszinű buta tuskó. Ha Hoffmannak ő a kiművelt emberfő, akkor részvétem.
@a szív fészkei: Madách Luciferje, és a középkor általános Sátán-képe nem egészen ugyanaz. Az átfedés azért annyiban megvan, hogy általában a dogmatörést tekintették a Sátán művének. Márpedig ahhoz kiváncsiság, tenniaakrás, és IQ kell. A hatalom megannyi ellensége.
@rodeo36: Meg fogsz lepődni, de Gaga nagyon is tud zongorázni, zenét szerezni, abszolút tehetséges, csak most ez a polgárpukkasztós stílus hoz neki sikert.
@a szív fészkei:

Felesleges ebbe a vallást belekeverni. Azért a sajtószabadságnak és hiteles tájékoztatásnak a vállashoz semmi köze.

Böjtének sem azért kellett/lehetett volna szólni, mert keresztény. Az emböröd nem azért ment oda, mert zsidó, se Gábriel azért, mert keresztény, és én sem azért írtam róla, mert ateista vagyok.
@a szív fészkei: Már nem lesz semmi.:) Így is túl sokáig voltam fent. Nem is tudom, hogy kelek fel reggel?? Szép álmokat mindenkinek.

youtu.be/r_V4GViNixY
@GeoCracker: Pontosan. Amit imádok. :-)

Dogmává lett Orvbűn is, ezt eltűrni és ehhez asszisztálni a XXI. században!! Bűn.
@a szív fészkei:

"Ezek kérdések. Hol találom a választ? Mert ilyen lózungdumát én is tudok lökni liberálisra, és én tudok értékeket is megnevezni."

Ott látom a lényeges különbséget az idézett írás vélelmezésében kettőnk között, hogy én nagyon pozitívnak gondolom, ha valaki, mint ez a lány, hölgy, a vallásosságát kinyilvánítva egyidejűleg le merte írni nyilvánosság előtt azokat, amiket.
És ez ma egyáltalán nem evidencia, sőt!

Ezért becsülöm őt.

És mivel qrvára nem tudok róla semmit - mint Te sem -, nem bélyegzem meg avval, hogy "hát ez későn történt!"

Te pedig úgy látom - de igazíts ki, ha rosszul értelmeztem volna mondandódat -, azt kéred számon rajta (is), hogy miért nem áll ki minden vallásos ember ténylegesen az általános emberi értékek mellett, illetve miért sunnyog pszeudokeresztényként.

Én ezt túlzásnak és igazságtalannak gondolom.

NEM azokat az értékeket, amiket leírtál, hanem azt, hogy mindezt egyetlen személyen kéred számon.

Rajta.

Aki megszólalt.

Szépen kérlek, gondolkozz el ezen.
@Fabius: DE Böjtét azzal zsarolják, hogy nem kap az árvaháza pénzt, ha ezt a műsort és pláne így levezényelve kikéri magának... Őt, mint papot akarják ebbe belerángatni, hogy az életét kiállítják,a jókodását, a vallás erejét, stb. Ilyen áron. És nem kérheti ki magának, ezt jelezte ott. Van véleménye, nem mondhatja el.
@a szív fészkei: Viszont megy is a netes sátánüldözés. :-) :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Sok igazság van a panelekben :-)

De én azért a lelkem mélyén büszke vagyok, hogy itt kialakult egy olyan törzsgárda, ami úgy műveltségben ahogy tájékozottságban meghalad mindenféle internetes fórumátlagot :-)
@a szív fészkei:

Nem szívesen mondok ilyet, de...Ha ez így van, akkor legcélszerűbb ezt tudomásul venni és hagyni. Böjte az árvaházakat adományokból tartja fent, amit most nagyrészt Orbánéktól kap. Nem kizárólag magáért felel, hanem azokért a gyerekekért is.

Ami nagyobb felelősség minden másnál.
@Fabius: és ezáltal is gazdagítjuk egymást még akkor is amikor a világról sok dologban homlok egyenest mást gondolunk.

Avagy "az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni." :)
@Fabius:

"hárpiák nélkül a Nagy Turulverő Háború szinte lehetetlen."

Kapituláltam.

A félfülű recskazsót, amint mangázik, na az konkrétan kiütött. :o)

Igyexem madarászatilag, ideológiailag, kulturantropológiailag valamint manga pornókban is kellőképpen megművelődni ahhoz, hogy hasznos tagja legyek a Faro..., tehát Turulverő Népi Frontnak! :o)
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: Lehet, hogy túlzok, megengedem, ahogy Árpád is mondta, azért a vallási viták soha nem voltak angolkisasszonyos teacsevelyek. De bántani nem akarok senkit...Én elismerem, hogy türelmetlen,felfortyanó, igazságtalan is lehetek sokszor. De nem vagyok ájtatos.

Csak tudod, én már voltam blogon, ahol a nagyon keresztény,, erre igen büszke mellveregetős anyukák nagyon elküldtek a vérpicsába, mert mertem a mai kormánydolgokat feszegetni. És mindig az volt a végszó, bármit írtam a kormány sunyi aljasságáról - aminek ők is szenvedői voltak sokszor - hogy fúj, de bántottam a keresztényeket és a hitüket, mondhatni üldöztem őket. Nem cáfoltak tényekkel, nem, mindig ezt kaptam Tótánál is. Holott én a hitet nem bántom, amíg az nem bánt engem. Lehet, hogy életemben több katolikus templomban jártam, mint a posztot író csaj. Van, ami lenyűgöz és van, ami taszít.

Itt épp összeborulni látom az egyén vallásosságát és az arra játszó kormányzati rátelepülést, ami azt bátorítja, hogy aki ilyen, az jó állampolgárunk, aki nem, az rossz és megvonunk ezért tőle ezt-azt. Tehát nem az üldözést, hanem épp a kivételezettséget észlelem. És sokszor az ezzel visszaélést.

Ez a lányka valamit most észrevett, grat, szólt ellene. Bocsáss meg, ha én ezt azért kicsit késeinek érzem azért mégis, mert a Rolling lesátánozása előtt sokkal komolyabb emberi - és állati, ha a vadászati baromságait is vesszük - értékek ellen támadt a Semjén-banda. "Brancsbeli" kritika nélkül. Egész mostanig.

És akkor - nem ő egyesegyedül, oké ne legyek igazságtalan -, hanem a társai,- akikkel oly jó együtt átérezni az élményt, ahogy írja, pl. az értékőrzést, stb. - hogy nem vettek észre semmit eddig? Mostanig tehát minden helyes volt a sok hívő szerint?

Mennyi mindennek kell jönni ezektől a tömjénféléktől, hogy elszakadjon a hívőknél is a cérna?

Ha én, aki nem kapok semmi segítséget külsősöktől - papok, társak, stb. - meglátok ilyesmiket, akkor a vallással felvértezettek miért nem? Mit ad a vallás, ha ezt a látást nem? Mert a miénk? Én eléggé nyírtam a szadeszt, pont az fájt bennük, hogy elárulták, amiben hittem és amit őáltaluk képviselve szerettem volna látni!

Ez már nem az egyszem - megengedem köreiben bátor - leányzó ellen szól, hanem a most annyira előnyös helyzetbe hozott, egyenlők közt egyenlőbbeknek kikiáltott keresztényekről. Orica mosolyog majd, de megint Martin Niemöllerrel jövök: ő már mikor szólt, hogy van, amikor késő a bánat és észrevenni a hibákat, bűnöket. Csak erre utaltam ezekkel.
@Fabius: Így van, megértették, hagyják. CSak ez mutatja, mennyire cinikus és semmiben igazán nem is hívők ezek.
Be szoktam lesni a volt Május 1=Átrium moziba, sok mozgást nem látok, de remélem, meglesz addigra, mint Buda második színháza.
@a szív fészkei:

Vér és verítékhegyeket leseperve homlokomról megkönnyebbülten sóhajtok fel: egyetértünk!

És még a fejem is megmaradt! :o)

Sokszor nem könnyű megállni, hogy az általános jelenségek bele ne sodorják az általánosításba az embert.
És ha ez elvisz valamerre nagyon messze, akkor elsikkadhat az egyedi, az eltérő.

Mert hajlamosak lehetünk az egyedit, az eltérőt egybemosni az általánossal.
Ráadásul ha az "egyenruhája" elvileg predesztinálja azt/őt valahová, akkor aztán könnyen beindulhat a sematikus ledorongolás és számonkérés.

Mert ő/az ODA tartozik!

Holott nem biztos.

Mert az "egyenruhának" látszó külső mögött valami/valaki egészen más is lehet.

Ne tiporjuk el alapból, tegyünk különbséget!

Kérlek, ne vedd zokon, ha a bennem lévő "mérnökagy" a mértéket meghaladó vélekedésre ellenreakciót ad.

Ez semmit sem változtat azon, hogy kedvellek. :o)
Szörényi-levél, hát érdekes. Láttam a tévés vetélkedővel kiválasztott szereplős István, a királyt, az borzalmas volt. Annál csak jobb lehet.

Bár nem tudom, mire helyezi majd a hangsúlyt.
@Fabius: A családi albumodba: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/254984_551708911511062_599228204_n.jpg :-DDD

FB: "NÉHÁNY ÖTLET, CSAK A FOCIPÁLYÁK VIDÉKÉRŐL, MILYEN KIADÁSOK VISSZAFOGÁSÁVAL LEHETNE SPÓROLNI ÉS A NEM MEGSZORÍTÁSOKAT ENYHÍTENI:
- Több mint 21 milliárd focira!!! „…a magyar labdarúgást a TAO (társasági adókedvezmény) 2011-es bevezetése óta több mint 21 milliárd forinttal segítették a vállalkozások.” (szerintem nem a vállalkozások, hanem mi mindannyian)
- Mintegy 2,8 milliárd forintos támogatást kapott eddig a felcsúti fociakadémia.
- Ötszázmilliós felcsúti segítség a Videotonnak, az 500 millió forintot a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia biztosítja.
- 250 millió forint közpénz titkos támogatásként a Fradinak a Szerencsejáték Zrt.-től
Kiemelések Magyarország 2012. évi központi költségvetéséből:
– Debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion rekonstrukciójára: 3,542 milliárd forint
– a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. működésének támogatása: 208 millió forint
– Stadionfejlesztésre: 1 milliárd forint
Tavaly év végi hír:
– „A Fradi stadionja szintén magyar tulajdonba került, miután az állam 5 milliárd forintért megvette az Üllői úti stadion 6+2 hektáros területét az angol üzletembertől.”
„Mindinkább meggygyőzödöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
@a szív fészkei: Amikor a blog tehet arról, ha lebukik egy politikus (Kövér), amikor netkorlátozással akarják megoldani a nevelési hibákat, stb.
@Tetovált Pirospöttyöspopójú Csaknézek...: @a szív fészkei: @rodeo36:
Olyan színvonalon írtatok itt az éjszakában, hogy méltatlannak érzem magam eme szellemi tobzódásban részt venni.
Megyek is, felveszem a szép ruhámat, hogy legalább a külcsínnel próbáljak felemelkedni hozzátok.
Gratula!
@a szív fészkei: A higgadtságomat meg kell őriznem, mert objektív körülmények kényszerítenek erre, és ezt az erényemet /egyedülit/ fenn kell tartanom. Ime egy itthoni földhözragadt példa:
Létra tetején limbózván a szekrénysor tetejét törölgetvén mit találok?Egy múmia őszibarack magot? melyet nyilván a férjem górált fel öblös TV néző foteljéből. Majd újabb csapás következett, a virágcserépben tepertőmorzsák világlottak. Mindkét tettét letagadta.
Namármost, ha ezeken nem tudnék röhögni, netán higgadtan, maliciával viseltetni, állandóan a házasságunk hosszabbításán kéne fáradoznom. Miután ezek a megpróbáltatások napi szinten jelentkeznek, ellensúlyként, higgadtan kell kezelnem ezeket.
Te csak ne szomorkodjál azon, hogy vidámkodsz! Nézd meg Knósszosz már a Tőled való elköszönés nélkül nem is tudja álomra hajtani a fejét. Kell ennél több?
Valahogy ki kell, hogy találjátok, hogy hogyan oldható meg a jó éjt puszi is, mert nem fog tudni elaludni a barátunk.
@Mariann19: Jófej,aranyos nő vagy,mázlista a férjed,üzenem neki. Én ilyenkor már habzanék,mint az ausztriai bőrgyártól a Rába.:-)
De mondjuk, már a szotyolahegyeket elviselem meccsnézés közben, sztereóban nyomják a fiammal, hát ez van; örüljenek, olyan kevés mindennek lehet ma már.

Épp azon tűnődtem újabb álmatlan éjjemen, hogy Fabiushoz milyen kimondottan szeretnivaló csajok jöttek. Voltam női blogon meg Tótán is, hát ott ez azért nem volt annyira jellemző. Hoppá, ill. Árpádnál nem volt rossz a helyzet: ott volt orica meg egy Anyátok nevű, aki nagyon hiányzik, ő olyan volt tudásban,- szerintem korban is - világjártában és humorban, mint Rodeo, de úriasszonyban elővezetve, aztán volt valami Vera nagynéha meg az a knausz, aki Árpádnak vallott folyton szerelmet, mint újságírónak. Most a Törököt boldogítja. De ős sem volt gonosz vagy aljas, csak ennyire naiva.

Viszont a női kismamablogokon - ahol elég értelmes, kvalifikált fiatal anyákok gyűltek össze és nemcsak a szaros pelus-érdekfeszítőben nyomták - volt valami olyan vicsorgó gyűlölet néha,hogy a gyomrom most is összerándul, ha rágondolok. Kis baromságokon hihetetlen jéghideg basztatás bírt kialakulni, mondjuk a legmocskosabban ezt csinálók aztán ki is váltak onnan. De valami övönaluli mindig becsúszott még lightosabb társaságbanis. Ennyi fortyogó egymás ellen feszülést én nem éltem meg máshol IRL sem. Néha jön onnan ide egy velemkorú, az meg úgy tesz itt,mintha nem is ismerne,pedig vele épp semmi bajunk nem volt egymással soha. Na mindegy,ez róla és nem rólam szól...

Itt meg aki nő van - Stefit nem tudom minek venni persze ;-) meg a női trollok is kivételek, de hát ők kétkezi kommentmunkásnők - az annyira jó humorú, tájékozott, kedvelnivaló és soha nem rosszindulatú! Fabius tud valamit,ha így idevonzotta őket! ;-P
@a szív fészkei: "Fabius tud valamit, hogy ide vonzotta őket?"
Ezzel kapcsolatban a magam empíriámat tudom elmondani. Ebben két dolog játszik szerepet, melyből az egyik a régebbi társaság által létrehozott magasabb szintű szellemi atmoszféra, a másik a finom, baráti hangulat.
Fabiusnak van egy eleganciája, egy megengedő és türelmes stílusa, ami a vonzereje.
Említetted Knauszt, akivel szorosabb viszony alakult ki abban az időszakban, amikor Török Gábor átvette a Véleményvezér kirekesztő módszerét, és csak szakértőknek engedett teret a kommenteléshez, a többieket átirányította Facebookra. Ekkor jöttek át Knauszék többen az általam akkor látogatott blogra, ahol annyira össze barátkoztunk, hogy talán Knausz ötlötte ki, hogy csináljunk egy közös blogot. Időközben Török visszatáncolt remetei magányából, Knauszék újra átmentek, így abba maradt a szándék.
Mint látható, én átjöttem ide, és ez volt az utóbbi idők egyik legjobb döntése.
Te ebben benne vagy vastagon, Te rosszaság!
@Mariann19: :_) Szóval ismered Kanuszt? Fura egy madárka az. Én valahol bírtam, noha nem tudtam követni sokszor, mit és miért ír, hogyan gondolkozik, de nem orroltam rá annyira, mint orica. De hogy Kumintól pont annyira alélt, mint Árpádtól, azért kételyeket ébresztett bennem, hogy most érti-e mi van, vagy csak híres ember, híres ember-effektusa van.
Én is örülök, hogy itt vagy és a többieknek is.
@a szív fészkei: Ismertem, így múlt időben, mert amikor visszatértek, utána már megszűnt az állandó kapcsolat. Még egyszer-kétszer találkoztunk a TG blogon, örültünk egymásnak, de arról a blogról én önérzetből végképp lejöttem.
Érdekes, mióta itt vagyok, nem is igen megyek más blogokra. Itt hozzá szoktam a barátokhoz/ugye már szabad ezt mondanom/, ide már nemcsak a kommunikáció, hanem az emóció is köt. /hát ez nem volt elég választékos mondat, na mindegy/
Majd később megyek a másikra, láttam küzdesz keményen.
Na jól van lányok. Kellően körbecsókolgattátok egymást:-)
Mariann csak Neked!

Aki otthon szotyolázva meccset néz.... hááát nem is tudom, valszeg másban nagyon megnyerő lehet:-)

szív: egy kis barackmag meg töpörtyűhulladék minden rendesebb háztartásba ( a rendesebb alatt a férfi által is lakott kecót értem) becsúszik. A triviális szarosgatya-zokni-ledobált ing kombó már nem is játszik felétek? :-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
amúgy, nem mellékesen tegnapelőtt volt a 25 éves lakzink. Lehet én is tudok valamit? :-)
Nem mellesleg: vártam már valamit fabiustól a szartapicsakoló-sallerosztogató-nemleszünkgyírmót-kolduló Szent Orbán brüsszeli szopatásárul. De ami késik, nem hullik:-)

A Girnyó-száz mai böfögése viszont elképesztő. Linkeljem?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Vagyok olyan tapintatos, hogy itt válaszoljak Neked, ahol már nincs forgalom. Megjegyzésem mindössze annyi, hogy ezekkel a jelzőkkel csínján kell bánni, mert a kabátlopás szimbolikáját idézi.
Vonatkozó véleményemet nem fejtem ki, mert csak rontaná a helyzetet, felül emelkedek ezen a kis intermezzón, mert méltatlannak találnám.
Egy 100% OFF csak úgy eszembe jutott, azért van egy csöppnyi orbánia áthallása is.

"2002-04-11 05:50 ATV

Nap kelte - ATV

Híradó

Bemondó Hajdú Andrea

B.: - 66 éves korában elhunyt Hofi Géza színművész, humorista. A Kossuth-díjas, Jászai Mari díjas, kiváló és érdemes művészt álmában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

R.: - Hofi Géza eredeti nevén Hoffmann Géza 1936. július 2-án született. Ismertté 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott Táncdalfesztivál-paródiájával vált. Munkásságát 1998-ban Kossuth-díjjal ismerték el. 1996-ban, 60. születésnapja alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Jászai Mari díjat kapott 1970-ben és 1973-ban, Érdemes művész elismerést 1977-ben, a Kiváló Művész címet pedig 1988-ban kapta meg. Idén januárban a Pro Culture Urbis díjat vehette át.

- Elszoktam tőle, nagytól. A szoborról valami az eszembe jutott, hogy volt egy részeg néző, van ilyen és akkor hamarabb elaludt, mert nem tudtam lekötni és ezért nem ...

B.: - Itt hívjuk fel figyelmüket arra, hogy háromnegyed kilenckor vendégünk lesz Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója."

.......... basszus .............
süti beállítások módosítása