Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.13. 05:28 Fabius

Nemzeti giccsben megyünk Londonba

Címkék: olimpiai formaruha sportruházat londoni olimpia

Lehet itt bármilyen kormány, van ami nem változik: az ízléstelenség örök. A napokban mutatták be milyen formaruhában fog pompázni a magyar csapat Londonban. Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni bizony jókorát tévedtünk. Özönlött a kritika, de mit sem ért: a mostani kollekció se lett jobb semmivel, sőt. A ruhatárat elnézve olyan érzése van az embernek, mintha a katolikus liturgia ünneplő ruháit hímezte volna ki valaki, és tűzdelte volna tele kokárdával.
A gondolatmenet alapján nem tudom mire számítanak Londonban nagyjaink: a fekete a gyász színe, a piros a vértanúságé. vajon mennyit mennyit javít ezen a hímzett motívum?

Még nem késő változtatni, úgyhogy elkészítettem a szerintem testhezálló ruhakollekciót:
Klasszikus vonalú darab, fehér színe a szűzies ártatlanságunk jele, ami kormányunk ámokfutása után ránk is fér. A fejjel lefelé lógó madáralak a Nemzeti Turulunk bravúrosságát szimbolizálja, a hímzés pedig azt, olyan sikeresek leszünk, mint a mesében. A központi malacka figura diszkrét utalás, hogy a magyar csapat szálláshelyén zárjegy nélküli, otthon főzött mézes-mangalica ízű folyékony hungarikumok kóstolhatóak felcsúti recept szerint készült házikolbász falatkával.A piros viharkabáttal jelképezzük, hogy számunkra 2012 a nekifutásból viharkabátba rugaszkodás éve, és egyben Úrjézusunk, Orbán Viktor IMF-fel vívott küzdelméről és vértanúságáról is árulkodik.Férfi ruházatunk első darabjának kék színe a Szűzanyához fohászkodásunkat jelképezi, abban mostanában úgyis nagy rutint szereztünk. Bravúros szabása ötvözi hagyományainkat a jövőnkkel, az ing a büszke csikós létre, a répa szabású lángálló nadrág az ország rohamos iparosodására utal. A nadrág alhastájékon direkt buggyos, hogy a legfrissebb Munka Törvénykönyvünk szerint megszakítható melósok heresérve is gond nélkül elférjen benne. A pincérmellény egyszerre kedveskedés a Jobbiknak - pucsító oroszlánt ne várjatok - és utalás vendéglátóiparunk hőspincéreire. A tetszőlegesen elhelyezett kokárda motívumokkal kívánjuk szemléltetni, hogy a konzervatív világnézet mellett a liberális könnyedség is jelen van hazánkban.A kollekció utolsó darabja mondhatnám uniszex, mindkét nem képviselői egyaránt hordhatják. A zöld a hétköznapok színe, vagyis az üresjáratokban sportdiplomatáink ebben a malaclopóban hordhatják le a szállodából szuvenírként összegyűjtött köntösöket és miniszappanokat. Bírja az esőt, állja a vihart, és hazatérve az igazhitűek hivatalos vadászviseleteként sem fog csalódást okozni. Alá vehető széles szalonkacsempészöv kampókkal opcionálisan rendelhető.

Kedves Feleim! Saját divatötleteiteket osszátok meg kommentben.



 

435 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr163459339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti giccsben megyünk Londonba 2011.12.14. 09:54:39

Lehet itt bármilyen kormány, van ami nem változik: az ízléstelenség örök.

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.14. 06:50:31

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.13. 14:47:02

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Nem vicc: Ebben megyünk az olimpiára 2011.12.13. 12:26:54

Fiatalos, sportos és könnyed, de egyúttal messziről is látványos viseletet álmodtak meg olimpiai felvonulóruhának....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Édy, aki Endre: Jól jellemzed a magadfajtát. Kösz, tömör és találó.
@a szív fészkei:

Nosza, ragadj papírt és íróeszközt és skiccelj fel egy csini rucit.

Miheztartás végett.

És alázd le szakmailag Makányt is.

Ez a minimum.

Pár képet a te Vogue-ban megjelent munkáidról sokat lendítene a kritikádon.

Várjuk. Soxeretettel. :)
@a szív fészkei:

"...a magadfajtát."

Fajtázunk, fajtázunk morvaikrisztinásan? Ej, ki hitte volna!? :)
@Édy, aki Endre: Remélem, rajtad ilyenkor egy darab amerikai kultúrmocsok farmercucc sincs, mert abszurdul hatnál. A Made in China ápádsáv már jobban illene hozzád, legalább a kínai textilipart életben tartjátok az übermagyarkodásotokkal. Mert csak kívülről bírtok az lenni, de még pöfögj, tanulságos vagy: hiszen neked annyira fontos a magyar nyelv, Erdély!! hogy Adyt is kicsavartad végtelen szellemességedben.
@a szív fészkei:

"A Made in China ápádsáv már jobban illene hozzád..."

Ez az! Még további ilyeneket. Ilyen egy igazi "európai" errefelé. :)
@Édy, aki Endre: Ja, felosztottak minket már elég régen. FAJ egy van, fajta sok. És hogy te nem az én fajtám/mentalitásom vagy, az egész biztos. Ez nem születés kérdése. Akinek ez a gyerekes és randa cucc azért tetszik, mert nem szabad semmi hivatalosra azt mondanotok, hogy hű ez tényleg ciki, az valóban nem az én fajtám.

Mint írtam volt tegnap, amikor Gyurcsányék isten tudja kije megrendelte Makány Márta - elég neves - tervezőtől azt a pipacsos borzalmat, akkor a ballibsi, általad oly igen megvetett tábor üvöltött a leghangosabban, hogy ez szégyenteljesen szar, nem érdemlik meg a sportolóink ebben égniük két hétig.

Mert ez nem lehet párthűség kérdése, hanem ízlésé és jó szemé. Neked láthatóan ki van adva az itteni kollégáiddal együtt, hogy védeni köll ezt a hímzett mundért, mindenáron! Tegyed, egyre viccesebbek lesztek csak. Kell is a vigyor ilyen depis időben, hálás vagyok a működésedért!

Ja és ha zsidó tervezne ilyen szart, akkor azt írnánk, hogy szemüveget neki, mert pocsékat ad ki a keze közül. Na ennyire fajtázom. De rugózz még ezen, ja és a szart írd szarnak, ez az x-es finomkodás olyan röhej.
@a szív fészkei:

"hiszen neked annyira fontos a magyar nyelv, Erdély!!"

Általában Érmindszentre a Partium részeként tekintenek, amely nem a történelmi Erdély része; attól különálló területként említik.

Délről észak felé haladva Arad, Bihar, Szilágy, Szatmár és Máramaros vármegyék tartoztak a Partiumhoz.

Örülök, hogy segíthettem ebben is. :)
@Édy, aki Endre: Te az X-faktor fizetett ügynöke vagy, Mindent x-ezel, miért nem totózol inkább ezzel a lendülettel?az jobban fizet.

A Vogue-ban se Makány, se ezek a noname tervezők soha nem lesznek drágám. Én sem, bár tudok varrni és rajzolni, valóban. De megmondani a rántottáról, hogy büdös-e benne a tojás, azt szabad, akkor is, ha nem tudok tojást tojni.

Ezenkívül évtizedek alatt elég sok Vogue-ot és mást átnyálazva azt mondom, hogy a legnagyobb nevek is követnek el ízlésrombolást, kurvaranda holmikkal, csak a sznobfaktorban bízva megpróbálják eladni. Aki ezt beveszi, drágán megveszi - az hülye.
@Édy, aki Endre: Csak a lényeget nem érted, de ez annyira jellemző, hogy egyre érdekesebb a diskurzusunk. Látod, segítek neked a jó szívemmel, hiszen valószínű kommentszámra állítasz ki számlát a Lendvayban. Lassan meglesz a napi betevőd ebből, nem?
@a szív fészkei:

"Mert ez nem lehet párthűség kérdése, hanem ízlésé és jó szemé."

Igen, csakhogy az ízlések és a jó szemek mindig akkor merülnek fel végső érvként, amikor a saját mundérunkat, a saját véleményünket védjük vele.

Simán próbára tehetnélek és simán beégnél ízlés terén.

Ha lenne egyértelmű definíció vagy egyértelműen és egyhangúlag elfogadott álláspont arra nézvést, hogy mi ízléses és mi nem, akkor megállná a helyét a vélekedésed.

De nincs ilyen, következésképpen az ízlésekről megoszlik a vélemény.

Próbálkozzunk? Kérdezzelek?
@a szív fészkei: kerestem a blogok között a pipacsost fikázó blogokat,
Se varanustól nem találtam se máshol.
Szóval úgy tűnik az orbánfóbia győzedelmeskedett itt is ebben az esetben, mellékesen az olimpiai csapatunk kapcsán.
Már akinek ez mellékes csakhogy rughasson egyet a Fideszbe.

Megjegyzem sok dolog miatt lehet őket rugdosni joggal, mint lehet és lehett az MSZP-t is.
Ez viszont a szánalom kategória.
@a szív fészkei:

"A Vogue-ban se Makány, se ezek a noname tervezők soha nem lesznek drágám."

No de ki mondta, hogy ott volt? Én kértelek arra, hogy mutass te a sajátjaidból onnan párat, hiszen szakmailag biztos remekebb vagy. Megelőlegeztem neked a karriercsúcsot jelenthető publicitást. ;)

"Ezenkívül évtizedek alatt elég sok Vogue-ot és mást átnyálazva azt mondom, hogy a legnagyobb nevek is követnek el ízlésrombolást, kurvaranda holmikkal, csak a sznobfaktorban bízva megpróbálják eladni. Aki ezt beveszi, drágán megveszi - az hülye."

Egyetértünk. Bár én amondó vagyok, hogy a haute couture alapból gáz. :)
@Édy, aki Endre: Te tanár vagy? Eléggé vállalom magam, kiderül, hogy mit tartok jónak és mit nem. ez ronda számomra és kész, Fabius nagyon jól megragadta a dolog lényegét. Ha kérdezgetni akarsz őket kérdezd erről: nol.hu/belfold/kicenzurazta_a__zsido__szot_az_i__keruleti_fidesz

@Trompf: Visszamenőleg megnéztél négy évnyi anyagot, gratulálok, van időd! Akkoriban pl. én nem is olvastam még ilyen blogokat, de hogy sok helyen feltűnt a felháborodás a rongyok ellen, az biztos.
Szánalom-kategória ez a pályázati eredmény szerintem. Nagyon sokan nagyon értelmesen kifejtették miért az itt ezen a felületen, pl. Quatzkoatl soha nem puffog összevissza, hanem komolyan érvel. Elfölött lazán elsiklotok, ti a mundérvédők, vajh miért?
Na, bocs tudom, a kérdés költői. Te még soha Fideszt nem cikiztél, ahogy emlékszem.
@gaboraron: igen elírtam már azóta korrigáétam:

ROMÁNIAI... íyg pontos...
@Édy, aki Endre: Na, legalább valamiben egyetértünk, halleluja!
@a szív fészkei:

"Csak a lényeget nem érted..."

A lényeg a következő: Érvek hiányában az ízlésre, a jó szemre, a magyarkodásra, az árpádsávra, a fajtázásra, a románozásra és egyebekre hivatkozva beindult a "dixi."

Mert így szoktá(to)k meg.
jaaa és ha ennyi po:cs van az országban (nemzetvesztő fid eszes zombirka) akkor nemsokára

a kalocsai minta is ROMÁNIAI lesz... csak ugy jelzem jóindulattal...
@a szív fészkei:

"ez ronda számomra és kész,"

Látod, mennyire másabb ez, mint az általánosan semmitmondó ízlésre és jó szemre való hivatkozás?

A TE ízlésednek nem felel meg, a TE szempontodból giccses.

És ezzel szemben ott van a MÁSOK véleménye.
@Édy, aki Endre: Ja, ez egy ilyen alom, hú de jól látod.

Hogy ti mire hivatkoztok, azt viszont én nem látom kristálytisztán vagy nagyon is? Netán arra, hogy akinek ez a muszájból rápiszkált nép motívum ezeken, az amúgy is ronda cuccokon nem tecc, az magyartalan, megtagadja hazáját és feleslegesen kekeckedik, hogy a szeretett kormányba rúghasson ok nélkül... Ti is be vagytok egy magatartásra idomítva kedvesem.

De látod van egy közös szegmens, a divatelvadult tervezők baromságait egyikünk se ajnározza.
@a szív fészkei: Opsz van egy mégis:

velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2008/08/11/beegtunk_az_olimpiai_megnyiton_a_viragos_kosztummel/?cp=1

A brit Guardian újságírója szerint a magyar olimpikonok virágos ruhája mindennél rondább volt,..

De olyan blogot ahol előre fikázták csak mert a Gyurcsány komrány alatt készült még mindig nem találtam.
És van különbség, hogy a brit Guardian újságírója írja ezt, avagy varanus az MSZP zázlóshajója.
@messi-asz:

Ez az, öreg! Rettegj! Nem is ér semmit egy nap, ha nem nyílik alkalom egy jó kiadós rettegésre. Ez manapság létszükségletté vált egyeseknél. :)
@Trompf:

Keresgéléssel fárasztottad magad? Pedig elég lett volna ezt elolvasni a poszt elején és értelmezni:

"Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni"

Esetleg még rákattinthattál volna a posztba linkelt kritikára:

index.hu/video/2008/01/19/nyolcvanas_evekbe_zuhan_vissza_az_olimpiai_formaruha/

Örülök, hogy segíthettem, szívesen.
@innovation: akkor hogy tisztázzuk...

a kalocsai az magyarországi magyar
a kalotaszegi az romániai magyar...

a kalotaszegi és a kalocsai az a magyar történelem és kultúra része, de már a románé is...

és ha a magyarokon soká ül ez az átok ("elit") akkor a gazdaságunk miatt nemsoká minden román/szlovák/osztrák lesz...

aki ezt nem érti... az álnacionalista csak (pl. soviniszta)
de valójában egy hazaáruló senkiházi magyarkodó po:cs
@a szív fészkei: Van olyan hogy valami nem tetszik. Pl nekem egy rakat olimpiai ruha nem tetszett amit eddig hordatak olimpikonjaink.

Gondoltam, és gondolom most is, hogy kár lenne ezt szóvá tenni, mert ők minket képviselnek, és én nem akarom számukra ezt a feladatot megnehezíteni, csak mert utálom Gyurcsányt avagy Orbánt.

Ízlések meg ahány ember annyi féle. Nem találom rondának ezt a motívumot sem, és a pipacsostól se hánytam el magam első ránézésre.

Büszke voltam és vagyok az olimpikonjainkra legyenek bármilyen ruhában.

Biztos vagyok benne, hogy az itt fikázók 99%-a pusztán Orbán utálata miatt parolázik itt a neten.
Ezt azért gondolom, mert akinek nincs ilyen nagyfokú paranoiája, azoknak rendszerint fontosabbak az olimpikonjaink, mint a ruháik, avagy a saját ízlésük.
@Édy, aki Endre: Ja, igyekeztem meg magyarázni, de azt fáradságos elolvasni, úgy látom. nem is akarnálak amortizálni, ha egész nap itt kell vitézkedned, akkor kell az energia, ne rám pazarold el!

Na, ami még sokkal jobban nem tecc, az ez: index.hu/belfold/2011/12/14/polt_szabad_kezet_kap_a_birosag_kivalasztasaban/ Remélem, Fabius ír erről is.

Ez a ruhacirkusz tényleg csak púder az ilyen ocsmányságokra szórva.

Egyébként, abban remélem egyetértünk - akár férfi, akár nő vagy - hogy ez velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2011/12/14/csini_vagy_tul_csonti_az_uj_szupermodell/ olyan bűncselekmény a divatvilág részéről, amit nagyon súlyosan kéne szankcionálni! Ilyet nyomatni mindenáron követendő világtrendnek életveszélyes őrület!
@a szív fészkei:

"Netán arra, hogy akinek ez a muszájból rápiszkált nép motívum ezeken, az amúgy is ronda cuccokon nem tecc, az magyartalan, megtagadja hazáját és feleslegesen kekeckedik, hogy a szeretett kormányba rúghasson ok nélkül..."

Én inkább netán arra, hogy "a cuccokon lévő népi motívum muszájból és magyarkodásból rápiszkált" jellegű vélemények, amelyek keverednek az ízlésről és a jó szemről való elmélkedéssel, az olyan semmitmondó és közhelyes. Meg persze tapló és buta is. Szerintem.

De vannak, akiknek ez bejön. Ők akkor is hörögni szoktak, ha bármilyen formában megjelennek olyan motívumok és egyebek, amelyek bármely piciny mértékben kapcsolatba hozhatók bármivel, ami magyar.

Azt nem szabad. Legyünk végre európaiak. Ne legyünk sovének, mert van piros-fehér-zöld vagy tulipán. Vagy bármi egyéb, amely utal a magyarságra akármilyen szinten.
@Fabius:

"Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni"

És meg kell mondani, hogy bármennyire nem tetszik például neked sem ez, sem az, mások szerint ez (el)viselhetőbb és esztétikusabb, mint a pekingi.

Vannak olyanok, akiknek a 2010-es norvég nadrág sem jött be. Mégsem olvashattunk sok olyan vitát, amely ezen a hőfokon izzott volna és amely ennyire kétségbevonta volna a "norvégséget."

De itt ezt muszáj. Akkor is és most is.
@Édy, aki Endre: sőt bérretegek...

bemagyarázom magamnak, hogy

ad1) európában a legszarabb a magyar gazdaság...

ad2) hazánkban az állam IMPOTENS (működésképtelen jogszabályok, intézmények, közkassza stb)

ad3) a demokratikus szabadversenyes EUban, bizonyára sikeres lesz a magyar korrupt feudalizmus...

tudom láthatatlanok a sikerek...
de te látod mert a hit hegyeket mozgat...
@Trompf: Varánusz a MSZP zászlóshajója??? Húúú de szeretitek a hajóhasonlatot! :-))

De voltak ellenző hangok, legalábbis mi magánlevelekben eléggé megrökönyödtünk ezen a gusztustalanságon. (akkor még nem kommenteltem.) És még egyszer leírom: a sikeres, ezért az ottlétért rengeteget tevő, szenvedő magyar sportolókat égetik ezekkel a szar tervekből született borzasztó cuccokkal és ezért még rosszabb látni!

Fiatal szép arányos testű boldog emberek ennél jóval magasabb minőséget érdemelnének meg az országuktól! És nem jó feszengeni egy mások által lenézett - lásd Guardian-cikk - holmiban, mikor mindegyikük jól mutatna szebben, kellemesebben. Ennyi. Csak legalább valamiben csinált volna jót ez a kormány. De ebben sem. Ezért írunk itt, nem a sportolók ellen, hanem értük haragszunk.
@a szív fészkei:

"Ilyet nyomatni mindenáron követendő világtrendnek életveszélyes őrület!"

A legtöbb hc-dolog ilyenféle. Anorexiások, genderbenderek és egyéb nyalánkságok szépítik életünket.

Ej, ha lenne sok zsetonom, a Chester Barrie-ből öltözködnék. :)
@Édy, aki Endre:

A poszt a ruhákról az én véleményem. A pekingi sem tetszett, ez se tetszik.

Ezzel neked nem kell egyetértened, kommentben lehetőséged is van elmondani, hogy nem értesz egyet.

A vita hevessége a közélet megosztottságának lenyomata. Erről nem te vagy én tehetünk, sokkal inkább azok akik ennyire megosztanak minket. De az sem megoldás, ha nem beszélünk és vitázunk semmiről, hanem kussolunk.
@messi-asz:

"európában a legszarabb a magyar gazdaság..."

Biztos meg is tudod indokolni a miértjét.

Mert ugye azzal nem sokra megyünk, hogy azt mondod, az. Valami alátámasztás is kellene.

Tudod: adatok, tények, számok, stb.

A "szerintem" roppant sokélű érv.

Szerintem például nem a legrosszabb.

De ha "bér-rettegnék", akkor más választásom nem is lehetne.

A "bér-rettegők" akkor is mantráznák a nihilt, ha a kövér pannon puma álcájában Orbán Viktor személyesen töltené nekik azt a kolbászt, amelyből a nem hitelből vett bérrettegő-villa kerítése épül.

A jelszó: Ha más csinálja, akkor is rossz, ha jó.
@Fabius:

"Ezzel neked nem kell egyetértened, kommentben lehetőséged is van elmondani, hogy nem értesz egyet."

Azt teszem. Körülbelül olyan módon, mint azok, akik egyetértenek.

Miért is írtad ezt? :)
@Édy, aki Endre: Olvasol is? Már a Kádár alatt - nem tudom, akkor hol voltál, ha voltál - divat volt főleg Pesten, az elfajzott ballibsi horda körében, hogy le kell menni Pécsre, Erdélybe (így írva zu zammen), bárhová és menteni a falvak padlásairól az értéket(amit a szent vidéki nép dobott volna a szemétbe boldogan). Ezeket aztán kimostuk, restauráltuk, utána pedig lehetett viselni, szobadísznek kitenni!

Nekem voltak gyönyörű kézzel hímzett eredeti parasztingeim (elég drágán vettem őket, mert nem jutottam a közvetlen forráshoz le vidékre), rakott erdélyi szoknyáim, gyöngyeim. És viseltem szinte naponta, Új-Lipócia kellős közepén.

Pl. a Nagyházi Galéria abból lett, hogy anno negyven éve a tulaja havonta lement betankolni a pécsi vásárra nép cuccokból és azt itt eladta nem kevésért annak a magyartalan hülye népnek a fővárosban. Hisz csakis ti vagytok az igazi honfiak, tudjuk, megmondta a Főnök Úr, Budapest is csak azóta az ország fővárosa, hogy Tarlós a főpolgi. :-DDD

Na,jó mára kisegítettelek, hogy ne csak összevissza hőbörögj, lássák a hős tevékenységed a libsik ellen - de már unlak kicsit, bocs. Pá!
Nem unjátok még ezt a népi-urbánus, ballib-jobbos stb. vitát? Szerintem ebben a kommentsorozatban csak azok a hozzászólások érvényesek, amelyek nem keverik bele a politikát, hanem egyszerűen azt mondják, hogy a ruci szar, mert igénytelen mögötte a gondolat, vagy klassz, mert hogy megvadítja az a hímzés, amilyen egyik nemzetnek sincs stb. És totál lényegtelen, hogy épp a Fidesz vagy a Maszop bitorolja a mi kárunkra (mert mindig a mi kárunkra) a hatalmat.
@Édy, aki Endre: Ja, akkor még egy valaki elfajzott libsivel vagy egy platformon ezügyben: Rodeoval. Ő még farmert se vesz magára, annyira utálja, csak angol gyapjú öltönyöket. majd megjön, elbeszélgethettek a klasszikus értékekről. :-) Na minden jót!
@a szív fészkei:

Mily szép is, hogy a végére csak kibukkan a sértett urbánus mivolt. :)
@Baldvogel: "..igénytelen mögötte a gondolat" - ez a lényeg, ezt ragozzuk. Pont a fügefalevélséget kérem mondjuk én számon ezen a népi izén. És mivel ez messzire vezet, sokakat igenis rossz emlékek felhozatalára kényszerít, hát igen,ez is politika.

Ha te tudsz ettől teljesen elvonatkoztatni, az irigylésreméltó lebegés az itteni mocskos vizek felett.

Én nem tartok itt. És igenis arról van szó, hogy a hatalombitorlás meddig mehet? Na mindegy.
@Édy, aki Endre: Tettek eleget azért, hogy sértsenek. De ez nem engem minősít. :-)
@a szív fészkei:

Csapásokat adsz és kapsz. És ez téged (is) minősít. :)
@Trompf:

Űbazz, most látom én lettem a zemeszpé zászlóshajója :-D Örültek is kurvára mikor ez volt kiírva a zászlóra:

varanus.blog.hu/2010/05/07/menj_a_picsaba_feri

Ilyet mondjuk a te blogodon nem találtam - pedig istenuccse, kerestem - de ha van még valami hasonlóan szórakoztató ostobaság a tarsolyban akkor elő vele :-))
@a szív fészkei:

Nem úgy néz ki mintha kimerülne a Nemzeti Tématár.
@Fabius:

Főleg azt az általa említett svéd bankot lehetne jól párhuzamba hozni valamivel.

Mindegy mivel, párhuzamot lehet vonni.
@Fabius: Ebben a felfokozott állapotban bármikor megtörténhet a letthez hasonló sztori, pláne ha Szeretett Vezető azon "humorizál", hogy áll-e még az otepe? Nem kell nagyon elvadult fantázia ehhez. Aki nem látja, hová vezetett minket ez az aranyember, az tényleg valami olyan világban él, ahová nem tudom követi. A kiváltságokéba, hol matolcsy a tökély meg a többi samesz...

Igen, a Nemzeti Tématárod folyamatosan egyre őrültebb dolgokkal gyarapodik, de legalább te tehetségesen illusztrálod, a tákolmánymázolókkal ellentétben. :-D
@Fabius: Látom, újabb ihletet kaptál a talán - Boli+fűegér csak nem fog megsértődni :-) - ChT-ra hajazó múzsától...

Majd mindjárt nekiesek, de még 1 téma a sértett urbánustól: www.vg.hu/velemeny/jegyzet/igazsagtalan-a-budapestiekre-kivetendo-extra-ado-364417
@Édy, aki Endre: @a szív fészkei:

Különösebben erőlködni sem kell semmilyen párhuzammal, láttunk már ilyet itthon is a Postabank csődjekor. A jelenlegi helyzetben is elég lenne egy hasonlóhoz pont annyi.
@Fabius:

Van egy óriási különbség a Posta és az OTP között. A tőke 26%-a a kisbefektetők tőzsdei részvényében van. Amennyiben csődöt jelentenek, ez a pénz "elúszott". Elég izgalmas végiggondolni, hogy a 2010 májusig leadott tőke-, és eredménykimutatások ellenére bebukik a bank. (Csányi a részvényinek túlnyomó többségét 2010 elején eladta.) Folytathatnám, hogy hogyan lehet a legtőkeerősebb bank közel összes tőkéjét így lenyúlni. Nem lepne meg, ha az állami garanciát is felhasználnák a betétesek részleges kárpótlására.
@Fabius:

Én már csak az ATV véleményére vagyok kíváncsi. :)
@Édy, aki Endre:

Majd meséld el mi volt, mert én ezért nem nézem :-D
@a szív fészkei:

"Nem is csak azért, mert a fővárosi közlekedést minden magyarnak használnia kell néha..."

Háppersze. :)
@Fabius:

Én azidőtájról beszélek, amikor Princz arrafelé sertepertélt.
@Qeatzkoatl:

Jutott abból a Csányi részvényeladásból a Kósabeszéd idejére is "valahogy". Az eladás nyilvános és az OTP oldalán közzétett volt, így a posztot nem érte szó, de az illusztrációját háromszor tiltatták le a faszbúkon a júzerek szerint :-)
@Édy, aki Endre:

Princz annyira jó volt VIP hitel ügyekben, hogy 2002-ben az MTV is felkérte némi műsorvezetésre. A nyomozás meg csak folyt és folyt... :-) Aztán komoly vége lett annak is.
@Fabius: :-) Működik a szelektív memória, hagyd már.
@Édy, aki Endre: kifejtenéd bővebben mit jelent az hogy esztétikusabb? csak úgy etimológiailag, jó?
@Édy, aki Endre: ha kibaszott randa akkor is esztétikus meg ha még kibaszottabb akkor is esztétikus bruhahahahaha te hol művelődsz? hol művelődsz hol nem...
@a szív fészkei: Dehogy lebegek. Kényszerítem magam arra, hogy ne politizáljak olyankor, amikor normális országokban senkinek nem jutna eszébe ilyesmi. Pl. egy egyszerű esztétikai kérdés megvitatásakor. :-)
@Fabius:

Gondolom, nem kell kitérnem arra, hogy miért esnek a MOL részvények. A bolond is látja, hogy a közpénzekből hogyan lesznek magánvagyonok. A shortolásokra kivizsgálására javasolt vizsgáló bizottság nem működik. Vajon miért? Magánemberek shortoltak, 4 napra kölcsönvett pénzekből. Hogyan is van ez?
Csak szólok: hvg.hu/gazdasag/20111214_pszaf_jegybank_osszevonas A parlament előtt meg a jegybanktörvény. Ennél már a káosz is áttekinthetőbb.
@Rodeo36:

"kifejtenéd bővebben mit jelent az hogy esztétikusabb?"

Olyan választ kapsz, amilyet itt olvastam: Ha van ízlésed és jó szemed, akkor tudod. Ha nem, nem.

Ha esetleg nem lennél maximálisan elégedett ezzel a válasszal, kérdezd meg azt, aki így riposztozott, hiszen ő nagyon okos nick.

Tőle tanultam. :)
@Baldvogel: Jó lenne, ha csak az lenne. Tényleg. De nem az.
@Édy, aki Endre: Azta! Most kaptam a pofámra?! :-)) Kösz. Rodeo ismer.
@Qeatzkoatl: Pont úgy, ahogy írod. És Polt perel, mert kimondta egy nála milliószor értékesebb, tökösebb, okosabb, tisztább ember, hogy ő mit tesz az isten, nem független főügyészként. Na ez van.
@Fabius:

Látod.

"2002-ben az MTV is felkérte némi műsorvezetésre."

Mivel a bajok azelőtt öt évvel kezdődtek, gondolom, frissebb infókkal rendelkezhetett az ATV-s korszakában. Akkor még nem kopik annyira a memória és mindenre kristálytisztán emlékezhetett.

Vagy nem. :)
@a szív fészkei: Uramatyám naponta öt posztot is írhatnál, nem éred ezeket utol... #:-(((((((
@Rodeo36:

Mivel továbbra sem látom, hogy a te személyes értékítéleted mióta az egyedül autentikus ebben a témában - akárcsak máséban -, elfogadom, hogy így vélekedsz. Akkor már páran vagytok így.

Példának okáért a Basquiatról szóló retrospektív kiállításról (In Word Only) szóló szövegekben nagy hangsúlyt helyeznek a művész esztétikai és kreatív teremtési folyamatainak és az így létrehozott esztétikus és kreatív műveknek elemzésére.

Basquiat művei pedig általában roppant rondák.

Nekik (az elemzőknek, a művészettörténészeknek, az esztétáknak, stb.) mit üzensz innen, Mucsáról?
@a szív fészkei:

Biztosan jól számon fog majd akkor kérni, hogy ilyen blődlivel próbáltál meg riposztozni.

Ha esetleg mégsem tenné, mondd meg neki, hogy nálam se próbálkozzon akkor, mert csak kiröhögöm. :)
@Rodeo36: Szerintem tahótalaníts. Ez a viharsarki gyermek 2006-óta nyomul. Amúgy az "esztétikusabb" szó nem szerepel egyetlen riposztban sem. Kezeld a helyén. Basquiat pedig hihetetlenül jól bánik a színekkel.
@Édy, aki Endre: Egészségedre, röhögj! Én eléggé megokoltam az álláspontomat, te voltál, aki sértett urbánusozással, magyartalankodással és egyebekkel nyomulsz, de nem írod le, mi szép ezekben a szobalány-,londíner-uniformisokban.

Kettőn közül te vakítasz, te taknyolsz, te véded a védhetetlent. Hogy engem itt ki hogyan ítél meg, az nem érdekel - te így, más meg úgy. Ha Rodeo ki akar tőlem kérni valamit, megteszi, volt már rá sok példa, hogy ütköztünk.

Blődlit meg te adsz elő, amióta itt vagy mély kötelességtudatból. A másikon meg már egyenest keresztényvért iszunk Fabius vezetésével, menj oda is küzdeni!
de kitartóak vagytok, ezekkel az egyszeriekkel :D
@a szív fészkei:

Én ezért nem aggódok. A jegybank függetlenségének piszkálásáért Orbánt nem seggbe rúgják az IMF tárgyaláson, hanem kb kitépik a gerincét a seggén keresztül. Simorért felpofozták már így is elégszer.
@a szív fészkei:

"Én eléggé megokoltam az álláspontomat..."

Ja. Akinek van ízlése és jó szeme, az látja.

Ez aztán a nagy truváj!

:-D

"...de nem írod le, mi szép ezekben a szobalány-,londíner-uniformisokban."

Mivel a másik oldalról annyi jött csupán, hogy "szerintem" ocsmány, mit lehet ezzel és az ehhez hasonlókkal szembeszegezni?

Szerintem meg elég szép.

Ennyi elég kell legyen, hiszen ennél többet onnan sem láttam.

Csak megfejelték ezt pár divatos urbánus lózunggal, amelyek szavatossága jópár éve lejárt és közröhej tárgya.
@a szív fészkei: kételkedést érzek a karaktereidben /a fájdalmam az, hogy ez az érzet bennem is nagyon ott van, és túl sok döbbenet van még a narancsos tarsolyban, ha meg nincs, már ez az eszközkészlet is túl hatásos lesz a növekvő szélsőségnek, ha helyzetbe kerül, és fog/
@Édy, aki Endre: Átmentél papagájba, az meg szijjártó-divat! Mondj valami mást, mert unlak.

De élvezd az uniformist, dagadjon a szűd majd a büszkeségtől, ha ebben húznak el a tévében előtted a sportolók, legyen már ennyi örömed. Én szégyenkezni fogok és sajnálni őket, de nagyon. Ez a difi köztünk, ja.
@Cirbi: Csak remélem, hogy igaza lesz Fabiusnak, és ezt már nem tehetik meg. De belelátok én a jövőbe???
@a szív fészkei: Bele, mert a kétely és a félelem ott a szívedben /és mi baj, látható, nem alaptalanul/
@Édy, aki Endre: Rondának nyugodtan láthatod egy elismert zseni munkáit is. Akár Picassot is. Na dee nem kényszerítenek senkit arra, hogy Basquiat tervezte ruhákban vonulgasson Magyarországot, vagy akármit képviselve egy nagy népi hurálon ugyebár.

Én például egyenesen rosszul vagyok gróf Batthány Gyula festményeitől. artportal.hu/kislexikon/batthyany_gyula_grof Más meg vagyonokat is kifizet érte.
@a szív fészkei:

"Én szégyenkezni fogok és sajnálni őket, de nagyon."

Persze, 'iszen SZERINTED nem kóser a cuccos.

Ez aztán roppant hatásos érv, meg kell hagyni.
@a szív fészkei:

"Rondának nyugodtan láthatod egy elismert zseni munkáit is."

Ja, most jön a következő "dixi": zseni.

Kiüresedett kamu szöveg ismét.

Indoklás, magyarázat meg sehol.

A szokásos módon.

Kérdezzem meg tőled, hogy miért elismert? És miért zseni?

Mert ugyanúgy nem lenne erre épkézláb magyarázat - leszámítva a mantrázott "ízlés, jó szem, szerintem" típusú sületlenségeket -, mint ahogy arra sem volt, hogy vajon miért giccses vagy gáz a mostani olimpiai szerkó.

Szerintem meg nem zseni. Semmi olyasmit nem tud felmutatni, amit egy átlagos ember ne tudna kis gyakorlás után.

Ui.: Olyan szívesen próbára tenném ezeket a nagyívű ökörségeket, amiket itt olvasok ízlés és effélék terén.

Uui.: Amikor megtettem máshol, akkor abból csak az derült ki, hogy a mantrázók butus kliséhajtogatók.

Uuui.: Abból is a hangosabb típusúak. :)
@Édy, aki Endre: Miért fáj neked, hogy valaki egy számodra nem kedvelt művészt zseninek lát? Ahogy tollaskígyó is mondta - de ilyeneket nem olvasol - van valami elementáris a színkezelésében és ez sokakra hat. Én sem vagyok oda ezért, de emellett el bírom ismerni, hogy nagykanállal kapta a tehetséget. Ahogy biztos az általam nem bírt gróf is.

Te mondod meg, ki a zseni, amúgy te milyen alapon? Te hajtogatsz orgaimiként kliséket, vedd észre! Akkor jövök a délutáni überszövegeddel: mutass olyan művészettörténeti oldalt, ahol a te - "kis gyakorlás utáni" hasonló munkáidat méltatják. Én nem látszódom divattervezőként a Vogue-ban, te meg máshol, mint grafittis vagy hasonló. Elismert, mert szakemberek azzá tették, mert népek megvásárolták, divatba hozták. Ahogy a divatházaknál, ez lehet sima sznobizmus, egymás másolása: ha neki jó, hogy lóg nála egy ilyen darab, én is megveszem, nem akarok lemaradni, stb. De befutott és számon tartják.

TE csak a saját ízlésedet ismered el és kizárólag saját szöveged az egyetlen épkézláb neked... Az nem nagyívű ökörség, de papolsz arról, én hogy jövök ehhez.
@a szív fészkei: Rendben, elfogadom. Én azonban itt és most nem akartam a hülye politikát belekeverni. Csak annyit akartam kifejezni szerény hozzászólásommal, hogy a kritika tárgyává tett ruhadarabok nem "nemzeti giccsek", sőt, nem is giccsesek, mert nem felelnek meg a giccs fogalmának. De egy olimpián abszolút helye van a "nemzeti"-nek, hiszen így kapunk benyomást más nemzetek érzületéről, talán ízléséről is, és megkülönböztethetjük a hottentotta versenyzőt a batáviaitól (ahol a fogházban tudvalevőleg "jobbra van a főfoglár szobája"). A kalotaszegi hímzés, bár nem vagyok nagy híve a hímzéseknek, azért nem annyira rossz erre a célra.
Na, asszem én kimerítettem a tárgyban előtüremlő gondolataimat. Mára egészen biztosan. :-)
@a szív fészkei:

Szerénytelen ha azt mondom, nem vagyok meglepve, hogy az szakértők is úgy gondolják ezt ahogy én? :-)

Csak aztán nehogy tévedjünk és pofára essünk.
@Fabius: Elkezdtem nézni a Dunán egy régi-régi - Latinovits, Mezey Mária, a fiatal Haumann, mint címszereplő, Egri István, Gáti József, stb. részvételével - III. Richardot. DE olyan áthallásom lett, hogy nem bírtam végignézni.

Sajna, ezt most átéljük.
@Fabius:
Addig-addig dumálsz róla, amíg narancskomcsik RÁD fogják! Ez is miattad van, ők csak jót akartak, de TE.... Na, kb. így zajlik manapság... :)

@a szív fészkei:
Nem mondod, hogy Gloster hercege... ööö... focista volt? :))
@a szív fészkei:

I am determined to prove a villain.

Kell mást mondanom?
@Boli: Hát amilyenek a mai magyar focisták, itt még lehetett volna a gacsos lábaival... :-DD

@Fabius: Hát nem.
@Boli:

Ha valakinek végre sikerül rendes irányba kényszerítenie ezt az ámokfutót, szívesen leszek én a hibás érte önként :-D
@a szív fészkei:

Ez - ha igaz - az első tipegést jelentheti. Aztán meglátjuk. Az tény, Matolcsy nemkívánatosságának az IMF tárgyaláson gesztus értéke is volt.
@Fabius: ecoline.hu/hirek/2011/12/14/Nagy_nehezen_Simort_is_kinyirja_Orban_7T0ZEB#rss

Hát ez nem nyugtat meg, sajna nem a verziódat mondja. Hanem hogy ha már mindegy mindegy, akkor kitekerik a nyakát és kész, mit tudnak velük csinálni?[..]"A kormány a gazdasági kényszer hatására már béna kacsává válik, lehet neki örülni, vagy utálni, de itt jövőre az IMF és az EU mondja meg, mit lehet tenni. Egy ilyen helyzetben kinyírni az egyik utolsó független intézményt, finoman szólva is meredek húzás Orbán Viktor részéről.

Persze lehet, hogy abból indulnak ki, tök mindegy, mit csinálnak, elővigyázatossági hitel már úgy is bukta, a készenlétit meg akkor is megadják, ha kő kövön nem marad. Akkor meg mire várni, gyorsan le kell zavarni, csak nem köti az IMF és az EU a hitelt ahhoz, hogy visszacsináljanak egy demokratikusan elfogadott törvénymódosítást."
@a szív fészkei:

Óriási tévedés, a készenléti hitel nem automatikus, sőt. Éppen az a lényege, hogy feltételeket szab(hat)nak:

- végtörlesztés helló,
- bankadó helló,
- Orbán Viktor térdelve szeret,
- költségvetésbe belebeszélés,

és ezek tetszőleges kombinációja. Amire nem lehet nemet mondani, már ha akarunk látni egy fillért is.

De egyelőre mindenki csak találgat, a kormánynál is csak ötletszintű a dolog.
megy a kavarás keményen, a törvénybe vele: kivéve a gyevi bíró

Korlátozzák a Költségvetési Tanács vétójogát
Index
2011. december 15., csütörtök 07:37 | Email
Felpuhítaná a Költségvetési Tanács vétójogát a büdzsé elfogadásában az a módosító javaslat, amit az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága nyújtott be kedden a pénzügyi stabilitásról szóló törvénytervezethez.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/kt/
süti beállítások módosítása