Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.13. 05:28 Fabius

Nemzeti giccsben megyünk Londonba

Címkék: olimpiai formaruha sportruházat londoni olimpia

Lehet itt bármilyen kormány, van ami nem változik: az ízléstelenség örök. A napokban mutatták be milyen formaruhában fog pompázni a magyar csapat Londonban. Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni bizony jókorát tévedtünk. Özönlött a kritika, de mit sem ért: a mostani kollekció se lett jobb semmivel, sőt. A ruhatárat elnézve olyan érzése van az embernek, mintha a katolikus liturgia ünneplő ruháit hímezte volna ki valaki, és tűzdelte volna tele kokárdával.
A gondolatmenet alapján nem tudom mire számítanak Londonban nagyjaink: a fekete a gyász színe, a piros a vértanúságé. vajon mennyit mennyit javít ezen a hímzett motívum?

Még nem késő változtatni, úgyhogy elkészítettem a szerintem testhezálló ruhakollekciót:
Klasszikus vonalú darab, fehér színe a szűzies ártatlanságunk jele, ami kormányunk ámokfutása után ránk is fér. A fejjel lefelé lógó madáralak a Nemzeti Turulunk bravúrosságát szimbolizálja, a hímzés pedig azt, olyan sikeresek leszünk, mint a mesében. A központi malacka figura diszkrét utalás, hogy a magyar csapat szálláshelyén zárjegy nélküli, otthon főzött mézes-mangalica ízű folyékony hungarikumok kóstolhatóak felcsúti recept szerint készült házikolbász falatkával.A piros viharkabáttal jelképezzük, hogy számunkra 2012 a nekifutásból viharkabátba rugaszkodás éve, és egyben Úrjézusunk, Orbán Viktor IMF-fel vívott küzdelméről és vértanúságáról is árulkodik.Férfi ruházatunk első darabjának kék színe a Szűzanyához fohászkodásunkat jelképezi, abban mostanában úgyis nagy rutint szereztünk. Bravúros szabása ötvözi hagyományainkat a jövőnkkel, az ing a büszke csikós létre, a répa szabású lángálló nadrág az ország rohamos iparosodására utal. A nadrág alhastájékon direkt buggyos, hogy a legfrissebb Munka Törvénykönyvünk szerint megszakítható melósok heresérve is gond nélkül elférjen benne. A pincérmellény egyszerre kedveskedés a Jobbiknak - pucsító oroszlánt ne várjatok - és utalás vendéglátóiparunk hőspincéreire. A tetszőlegesen elhelyezett kokárda motívumokkal kívánjuk szemléltetni, hogy a konzervatív világnézet mellett a liberális könnyedség is jelen van hazánkban.A kollekció utolsó darabja mondhatnám uniszex, mindkét nem képviselői egyaránt hordhatják. A zöld a hétköznapok színe, vagyis az üresjáratokban sportdiplomatáink ebben a malaclopóban hordhatják le a szállodából szuvenírként összegyűjtött köntösöket és miniszappanokat. Bírja az esőt, állja a vihart, és hazatérve az igazhitűek hivatalos vadászviseleteként sem fog csalódást okozni. Alá vehető széles szalonkacsempészöv kampókkal opcionálisan rendelhető.

Kedves Feleim! Saját divatötleteiteket osszátok meg kommentben.



 

435 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr903459339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti giccsben megyünk Londonba 2011.12.14. 09:54:39

Lehet itt bármilyen kormány, van ami nem változik: az ízléstelenség örök.

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.14. 06:50:31

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.13. 14:47:02

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Nem vicc: Ebben megyünk az olimpiára 2011.12.13. 12:26:54

Fiatalos, sportos és könnyed, de egyúttal messziről is látványos viseletet álmodtak meg olimpiai felvonulóruhának....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tudod az eredeti a nemzet által kiválasztott, tudod az amelyiket a többség a 2/3-dal eldöntött az eredetibb az a két izé a fekete hímzésekkel mindent ver eljátszhatják benne a Belfegor-t vagy a Fősámánt de le ginkább a kdnpésixesek-től mexökött jégtáncosok akik a dupla Luccot luccolják majd csárdás motívumokra, hiányolom a karikás ustorokat és fokosokat meg tárogatókat és a bürgéket amiket ott a nyitóestén fognak behajtani a nemzeti jelképeként mókás vidám olym pia lesz
Most állok hozzá! S azt hiszem első még ébredezik - én is, de pár órája.
Szia! Megint bejött nekem! Főleg Anonimus - volt a legjobb! Annak híják,minek akkargyák. Ti. mielőtt beleköttök: h.Í után egy sima j, rövid i után két sima jj. Köszi.

A tartalmat még emésztgetem, s hozzáolvasok. Estére szokott kristályosodni. Elsőre jó!
:D
Az utolsóról első ránézésre azt hittem, hogy magyarosított Dementor-jelmez, amiben letaroljuk Londont, mint egyszeri turista a svédasztalt... De még ez a zöld köntös is ízlésesebb és kifinomultabb, mint az eredeti formaruha.
Nagyon igazságtalan vagy!

Ez a ruha tökéletes lesz sportolóinknak, és az ország helyzetét is igen jól példázza.

Mindkét ruhadarab - a fotót nézve - egy-egy gyönyörű viharkabát, mely a magasított gallérnak köszönhetően a nyakat is védi. A kapucni, pedig lehetővé teszi, hogy a csapat tagjai megtakarítsák a fodrász árát.

Ha komolyan vesszük a zsinór funkcióját, talán még a borbély is megtakarítható, mert összehúzva (szem nem marad szárazon) egységes képet mutatnak majd sportolóink.

A cipőtalp méretét nem látom, de remélem a magassági problémát kiküszöböli, és a 160 cm magas pont akkora lesz, mint a 206 cm-es.

A teljes olimpiai csapat megjelenése tükrözi a mai magyar társadalmat és az adókulcsot. Egy(két)séges.
Sehol egy kacagány? Bocskai? Csimma? Ááá... így felvonulni. Remélem legalább egy, CSAK A FIDESZ! narancsos zászló lesz! :D
@Boli: na ne már, megszentségteleníteni a szentséges narancsot??? hol élsz te, tekkert akarsz a nyakadba?, nóóóóóórmááááliissssss?? :D

ha lesz akkor csak tojásszeletelt narikarikák cukorral futtatva ;)
Én most élvezkedem mondataidon.
Az a szép kis virányos díszítés, anno filcrátét volt az ünnepi subákon. hihih. /semmi nevetnivalóm nincsen/
ez legyen a legnagyobb problémánk...

szerintem mindegy miben hozzuk el az ÖSSZES aranyat...

lényeg legyen nagy ZSEB és nagy MELLÉNY
@Sz.Olga: Most ugyan még az ízlelgetésnél tartok, de olyan jót írtál, hogy "hurrá" - tetszett!
Nekem ehhez a klasszikus vonalú darabhoz néhány kiegészítő hiányzik:

1/ disznóölő 220asba lökött zsinórral, ahol malac kiszalad, ölők döglenek.
2/ ha már szegény kocát elkapták, hol az a nagy töltő a kezedbe, csak úgy,mint a rajzfilmekbe - kolbászt töltögetni? hihihi

majd jövök vissza, itt kisütött a napocska, s jobb a kedv.
@anyósnyelv: Nem írtam bele azt a finom bevonatot, amit az idő tesz rá, s nagyon nehezen utánozhatatlan.

Egyébként koszi hozzászólásokat, igazán jót derültem. Majd megyek tovább a szövegben is.
Azért szeretek későn feküdni, s korán kelni, mert a trollokat elkerülöm javarészt. Aztán vannak huszonnégyórások is - 48 pihenővel. Ilyenkor már későn van.
Azért nem csak épp a kép: de jó popsi - de tényleg ki fog lógni sej,de hajunk is a gatyából.
rossz volt a fogalmazás: nehezen utánozható
@messi-asz: Egyelőre csak a pofánk nagy...

De mégis, milyen ruhát vártatok egy nemzeti kormánytól? Ja, hogy attól még lehetett volna szép is?
Hát nem lett.
Pedig amúgy az ötlet nem lett volna rossz a kalotaszegi mintával, csak valahogy az a bajom vele, hogy nem épül bele a ruhába, mintha a tervezőknek utólag jutott volna eszébe, hogy hoppá, lemaradt a nemzeti, ezért aztán kerestek valami felületet, odabaszarintottak egy fehér foltot, amire rávarrták a mintát.
Kokárdát pedig szerintem évente egyetlen napon szabadna viselni, és az nem az olimpia megnyitója...
@messi-asz: Ja a te zsebedbe megy? kérdem - én.
Serintem szép, praktikus és visszafogott.
egyébként ha ez nem a varánusz képe, akkor ez simán a mai országhangulatot hozza:

SZADO-MAZO bőrszerkók, kis tulipán mintával...

@kisa: "Kokárdát pedig szerintem évente egyetlen napon szabadna viselni, és az nem az olimpia megnyitója... "

hanem mikor? minden év április 11+25 én? a Nayg Áprilisi Falka Forradalom emlékére?
@messi-asz: Hát, lehet, hogy hamarosan benyújtanak erről egy egyéni képviselői indítványt...
@maybach:
Melyik? :)) A Fabius féle zöld verzió??? :D

Egyébként itt a nagy divatmajmolásban egy aprócska légy éppen belerepül a nagy népnemzeti levesestálba... Jön szarrá pofozni a Nép Szeretett Vezetőjét.
A jobbik már ott tüntet FeriLisztHegyen, vagy csak a Parlamentben paroláznak le??? :)))
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/13/rosenberg_mar_uton_van_budapestre/
@kisa:
Szeretném azért, ha az ügyészség már végre vizsgálatot indítana a nemzeti jelképeink megbecstelenítése miatt. Lásd pl. kokárda, vagy szélsőjobb által egy kis piros csíkkal kiegészített Árpád sávos zászló... Ráadásul szövegértési problémákkal is küzdenek a tisztelt Ügyészségen, mint az Dopemann-al kapcsolatban kiderült már... Ha nem értik, mit, kit bammegol, meg kéne hallgatni már, csak egyszer, legalább... :))
@Boli: Ja, kedvencem a koszos, gyűrött kokárda zsíros bőrtarsolyra tűzve.
A szövegértés meg nem erőssége a nemzeti oldalnak, ezt elég régóta tudjuk.
@Boli: @kisa: most leköti őket az újraterveztetés, akarom mondani vitya újratervezéses számolása 2+2=nyarancs

www.napi.hu/ado/itt_talalhat_szazmilliardot_a_kormany.504721.html
@Cirbi: Ááá, az ujratervezésnél vannak fontosabb dolgok is:
szegedma.hu/hir/szeged/2011/12/wittner-januar-9-e-legyen-nemzeti-unnep-a-szent-korona-unnepe.html

Azért legyen ez a Szent Korona napja, mert “ezen a napon ünnepeljük a Szent Korona ünnepét”.
@kisa: fszm a bálványimádásba, meg egy lóét a wittnerbe, meg az összes szentkorona tanos idiótába, az a korona akkor most benyalás a pápának, a kereszténységnek, (n)agy Magyarországnak, I.Istvánnak, vagy kinek is???
Plusz 50 milliárdos adóteher a fővárosiaknak
A BKV miatt fél százalékkal emelnék az iparűzési adót Budapesten.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/plusz_50_milliardos_adoteher_a_fovarosiaknak.504730.html
óóó örök optimizmus ne hagyj el:

Varga Mihály: Kiegyezés kell
Gyors megállapodásra számít az IMF-fel és nem vár recessziót a magyar gazdaságban. Varga az IMF mellett kiegyezne a bankokkal is.

www.origo.hu/uzletinegyed/20111213-interju-kiegyezest-surget-a-valutaalappal-a-bankokkal-es-a-bankszovetseggel.html
Kőkemény negyedévnek néz elébe a magyar munkaerő
2011. december 13. | 07:20

A jövő év első negyedévében a magyar gazdaság minden vizsgált ágazatában csökkenő foglalkoztatásra számítanak a vállalatok, így Görögország után Magyarországon a legpesszimistábbak a várakozások - derült ki a Manpower friss felméréséből. 2012 első negyedévére a Manpower indexe -14 százalék a 2011 utolsó negyedévi +1 százalék után, ami az eddigi legrosszabb eredmény.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kokemeny_negyedevnek_nez_elebe_a_magyar_munkaero.159843.html
@Cirbi:
De langyika majd megoldja ebből, evégre egy zsenike, cukika, fikahuszár fiúka... Nem is értem, ezt a hátrányos megkülönböztetést... Csak mert rokongyerek? Olyan izék vagytok... Píz kő na! Ez csak ennyi... :))
Mintha amishok lennének (a piros színt leszámítva)! Lehet, hogy ezzel is előre jelzik, hogy jövőre se villany, se folyóvíz, se csatorna, se egyéb közszolgáltatásra nem lesz/fussa rá???
Fabius ruhái o.k.! Különösen a piros kiskabátos!! (Természetesen a "próbababával együtt!! ;o)))
Szerintem ez egy Ki tud hülyébb ruhát kitalálni? vetélkedő nyertes szerelése.
Az álatvédők mit aszondanak majd a bőr szerkóra?
@Cogito.t:
Nono... Te is azt a popsit ... mazsolázgatod... SZÖRNYŰ!!! Fabius pedig csak azt szemléltette, hogy ennyire lesz kint a seggünk jövőre!
Nem mindegy kinek, mert van akinek kimondottan jól áll ez... :))
@maybach:
Ungarische Echte Lederhose and Jacke lesz, eredeti MAGYAR NEMZETI MARHA! Ez hazzafyass! :)
Nehezen találni szavakat arra ami az országban történik! Egy éve még lehülyéztem volna aki a mai magyar valóságról beszélt volna! Lehet, hogy Viktor megőrült?

www.youtube.com/watch?v=E8pD3lYpbPk
Mi ez? Apácaruha matyóhímzéssel?
@alapítói manifesztum:
ÁÁÁáááá, dehogy.... Csak úgy néz ki! :)
@alapítói manifesztum:
Egyébként is, az nem is úgy volt, mi nem is tehetünk róla, csak az a csúnya Kúrcsányi bácsi, no meg a nyuszi... meg a karvalytöke, meg azok a csúúúnya imprilsta tőzsdézők, meg a Soros bácsi (ajaj, Oxford...), meg még a télapó keze is benne volt, meg az € válság, meg a Mockba, ja meg Brüsszel, naná...
Nyehehe, fogékony vagy, tegnap dobtam be elborzadva, ma meg már poszt!! :-))) Mint akkor írtam, igényesebb takkermamák sikítva kérnék ki maguknak, hogy ebbe puccoválájanak klotyót! Mert ezt még a DSK ellen perelő Sofitel-alkalmazott is örömmel hányta volna le magáról (a többi eseményt nem tudom, hogy önként tette-e a valutaalap szőrös(szívű)exével... Igen, ezt Rodeonak dedikáltam, úgy is mint részemről megint csak a kopulálás a fontos :-DD...)

Na de ilyen lebaszott és randa rongyoknál, mi jusson eszembe?A képeken is látszik, hogy az anyag is igénytelen pocsékság, a legszebb VOR-hagyományokat követi- kiskorúaknak: Vörös Október Ruhagyár termékei, blöáááááááá)

Kéne még Orvbán-lila is az elmélyültség jegyében, nemde? Amúgy annyi szép és színes hímzés van a népművészetben, nem igaz, hogy nem lehet ízlésesen alkalmazni igényes anyagon; és nem ilyen leharcolt ápolónő a lókórházban-stílusú göncökre.
@Boli: Kitekintesz ChT mögül idegen altájak felé????? Hol az elhivatottság???
@Cogito.t: :-DDD Négyökrös szekerek már toporzékolnak az állami garázsokban??? Menjenek ők is azzal, ne globálpista Ódival!
@Boli: Azt a hármat, aki közülük még képes erre?
@messi-asz: Majd összekeverik a színeket, olaszok hálásak lesznek érte.
@kisa: Láttad Orvbán-családot a pápánál? subba.blog.hu/2010/12/06/facebook_orban_viktor_s_photos_maganmeghallgatason_xvi_benedek_papanal Na most ezek után - ennyi sok pénzből így kinézni - mit várnál????
@a szív fészkei: szerintem aki magyar az nem orkán hanem orbánkabátot vesz fel viharálló, keleti széll álló, oligarcha álló, karvajtőke álló orbánkabátot...

közepén nagy "Mao" felirattal (= Magyar suparmanje orbán)
A zöld, kalocsai mintás Nazgúlt sunáznám!

:DDD
@Boli: Nekem még a boldog régmúltból van narancssárga Fidesz-feliratú esernyőm!! (most azt kell, mondta a szeretett Aranyember by Türkménbasi) szóval utcahosszal vezetek itt a jelképek csatájában,v agy mi van. :-DDD Csak előkapom, oszt lesz kinézés a busa fejekből!! Ha jön az ellenséges IMF-hadosztály az ezüstróka vezetésével.

De tényleg, miért nem színátmenetes: narancsból tulipiros ruhát terveztek a benyalóci jegyében?
Úgyis divat a colour blocking: nagyon vad színek együtt. Vagy komplementer vagy egymás melletti szomszéd színek lehetnek ennek jegyében egy ruházaton belül. Akkor csinálták volna így meg és nem a Gogolák elvtársnő fazonját:www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo Tanú ever for ever!!!!!!
@messi-asz: :-DD Lassan tényleg olyan hájas feje lesz, mint nagy elődjének. Csak látnám már úszni lefelé a Jangcén őt is...
Hungarian Palpatine császár!
@a szív fészkei: ez a gyengeelméjű kövérdisznó nem tud úszni... ergó MÁR sodródik...
@a szív fészkei: Vannak annyian a prátban, vagy mindegyikük dugását Twitter Tompikára bízták, csinálja helyettük strigulával, lévén nekik fontosabb dolguk van???!!! (faszállítók ellenőrzésétől jutottam ide megint.)
Pofáraesés és szövegértési 0-ság: sport365.hu/nemzetkozi-foci,primera-division,casillas-pofara-ejtette-magyarorszagot,17577

Na neki sem kellett a csicsamicsaság. Mármint Cassillasnak. Volt jobb dolga mire figyelni.
@gyilkos fűegér: felénk a HP mást jelent... :) Bizonyos nôkre szokták mondani...
www.szabadfold.hu/aktualis/ket_het_es_itt_az_ujabb_sarc Kamara - na de jó lesz, azoknak nem terveznek egyenruhát? Ilyennel az elején? retronom.hu/files/images/bank1.preview.jpg Mindent szimbolizál, bár amit ezek vágnak, az nem a tönk, hanem azon az ágon még pillanatnyilag ott ücsörög Magyarország. A semmi ágán pilinckázva, hogy a költőt idézzem.
@a szív fészkei: a fidelitas bulit olvassátok el... aranyos... óccsó is...
@Boli:

Nálam a HP házipáleszt jelent...
:DDD
www.femina.hu/hirhatter/orban_valsag_parlament

Na ez a nag ynemzeti giccs"[..]"Orbán válasza: hátbatámadás

Orbán Viktor viszonválaszában hátbatámadásként értékelte azokat az ellenzéki bírálatokat, amelyek az uniós kormányközi megállapodásra adott nemleges választ kifogásolták.

A megállapodáshoz való csatlakozásról szólva azt mondta: a gyorsaságot értéknek tartja, de nem jó, ha az embert megfontolatlanságra ragadtatja. Hozzátette: amíg megfelelő írásos dokumentum nem áll rendelkezésre, amíg a legfontosabb kérdések nem ismertek, nem tudható, mihez csatlakoznánk. 


Azt is kijelentette, hogy bár kétségkívül nehézségekkel küzdenek az eurózóna tagállamai, "az apokaliptikus vízióktól tartózkodni kell". Hangsúlyozta, az eurózóna nem omlott össze, van jövője, az ország számára pedig rossz lenne a szétesése. Európa erejét ne becsüljük alá - mondta. 


A gazdasági miniszter személyéről szóló találgatásokkal kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott: "ne reménykedjenek, a dolog úgy áll, hogy négy évre megkaptuk a fölhatalmazást, elindultunk egy világos stratégia mentén". Arra intette az ellenzéki képviselőket, hogy ne bocsátkozzanak személyi találgatásokba."

Marad minden, mi volt és szarba döntött. 

@a szív fészkei:
Nahát....

hvg.hu/itthon/20111213_fidelitas_buli_moulin_rouge

2000 forint volt csak fejenként, miért nem mentetek el rá... :)))
@a szív fészkei:
Én egyet nem értek... Tudom, bennem van a hiba, de ettől függetlenül:
"A megállapodáshoz való csatlakozásról szólva azt mondta: a gyorsaságot értéknek tartja, de nem jó, ha az embert megfontolatlanságra ragadtatja. Hozzátette: amíg megfelelő írásos dokumentum nem áll rendelkezésre, amíg a legfontosabb kérdések nem ismertek, nem tudható, mihez csatlakoznánk."
"nem tudható, mihez csatlakoznánk" - Ne, ba'Viktor, a többi 26 tudta, csak te nem? Kicsit gyanús, hogy hülyegyerek nem figyelt az órán...
A legszebb ebben a fidelitasos szarban mégis ez:
"A rendezvényre maga Ágh Péter, fideszes országgyűlési képviselő, Fidelitas-elnök invitálta a résztvevőket, aki a bulin jelentette be, hogy csillagot neveztettek el önmagukról. Az eddig 13558600769 számon azonosított égitestet a Nemzetközi Csillagregisztrációs Központ hivatalosan is „Fidelitas”-ra keresztelte el."
Istenem, csak felnézek az égre, és az eddig 13558600769 számú csillag helyén már nem az, hanem a "Fidelitas" fénylik nekünk... Ez tényleg olyan szép... hüpp-hüpp...
Valamiért ez jutott az eszembe róluk: "Michael Jackson neve örökké fenn ragyog az égen!" :DD
@Boli: Drága szívem,nem tudom, kiderült-e rólam kettő azaz 2 dolog,de tény: utálom a Fideszt, mint a taknyot és amellett eléggé túlkoros lennék az öntudatosan konzerv ifjakkal bulájozni...

De a fülledt erotika eme templomában tartani ilyen szűzi tiszta szervezet szülinapját (alliteráltam!!) Naaah, kis laza ellentmondás.

A többi 26-nak van más is a tarsolyában, mint a folytonos uncsi kurucos makacskodás orrba-szájba. Őket államférfiúnak/=nőnek hívják, nem felcsúti NB 2-es Megváltónak.
volt kérdés? ugye nem....

Darák a Kúria, Handó Tünde az OBH elnöke

Döntött a parlament az új bírósági vezetőkről.
@Boli: Majd elnyeli valami fekete lyuk. Amúgy a Story is állandóan csillagokat nevez elé a "sztárjairól", egész magyar Celebisztán ott fényeskedik, jó helyen lesznek a Fidelitas csillagai ott, minőségi környezetben. Erdélyi Maunikától sérgen balra vagy hol. :-DDDDDDD
@Cirbi: TE komolyan meglepődtél???? Mert akkor én meg rajtad.
Emberiesség, mint fogalom kihalt: www.kiskegyed.hu/aktualis/drama/nem-kaphat-rakos-kezelest-a-9-honapos-baba-112615.html Mert mit is mondott a Vezér:"[..]a gyorsaságot értéknek tartja, de nem jó, ha az embert megfontolatlanságra ragadtatja" De itt kurvára jó lenen gyorsnak lenni és nem vacakolni...
@Boli:
off
VPN, SAP, NAT, Routerek
tapasztalat van-e, ha már lecsaptad a HP nyomit :D /tudom nem IT fórum, de hátha 8-)/
on

Még jó hogy a csillagok száma végtelen, remélem egy olyat sikerült kiválasztaniuk, ami írtózatos fekete lyukká alakul, mert az illik hozzájuk :D
@a szív fészkei: Maunikától balra, Fekete Pákó és Győzike között? :)) Szép is lehet... :))
@Boli: Mint mindig, legalább én legyek ebben a nyomorult országban kiszámítható! :-)) A szenyaságomhoz svjáci órát lehet igazítani.
@Cirbi:
VPN, NAT, ROUTER tapasztalatok vannak, SAP sajna nincs... Zyxell féle Zywall2-t előbb adtam le egy ügyfélnél.
De most ne is mond, egy szar TP-Link router borít épp ki, valamit kapott, mert még firmware-t sem enged cserélni... :((
@a szív fészkei: szerinted? :D , meg amúgy is a fekete lyukra te is lecsaptál ;)
@Boli: TP-t jobb váll fölött, halott ügy, ha már az sem megy....
@Cirbi: Oké, oké, bár hihetetlen stabil kis szar ez a WR542G sorozat... De AP-nek még kiváló! 8o)
Ezek hülyék bammeg, még ha csak gondolkoznak is ezen...
"Akár százmilliárd forintot is rá kell költeni arra a 32 helikopterre, amit ingyen ajánlott fel az amerikai hadsereg a Magyar Honvédségnek. A 160 millió dollár értékű gépeket valóban ingyen kapnánk, de modifikációjuk, felszerelésük, illetve a kiképzési és logisztikai támogatás 426 millió dollárba, a magyar GDP 0,37 százalékába is kerülhet.
Benyújtotta nyilvános ajánlati csomagját az amerikai kongresszusnak a Magyar Honvédségnek szánt 32 UH-1N típusú helikopter módosítására, karbantartására, alkatrészellátására és a személyzet kiképzésére a Védelmi Biztonsági Együtműködési Ügynökség (DSCA). Az amerikai hadsereg tavaly szeptemberben ajánlott fel 32 darab, a hadrendből kivont UH-1-est, becenevén Huey-t. A darabja ötmillió dolláros gépeket ingyen adják, ám a karbantartás és a logisztikai támogatás, a pótalkatrészek és a kiképzés pénzbe kerül, ráadásul a magyar kormány módosításokat is kezdeményezett.
A gépeket a magyar igények szerint infraradarral (FLIR) és éjjellátóval (NVD) is felszerelik, emellett pótalkatrészeket és szimulátorokat is rendelne a Honvédség.
A DSCA ajánlati csomagja szerint a magyar igények becsült költsége 426 millió dollár, azaz 99,3 milliárd forint. Ez a magyar GDP 0,37 százaléka, a jövő évi költségvetési tartalék negyede. Az ajánlat pontos végösszegét, amit 7-10 év alatt kellene kifizetni, még decemberben meghatározhatja az amerikai törvényhozás.

A jóváhagyás után 2012 januárjában magyar szakemberek tárgyalnak a részletes ajánlatról és a tényleges árról, majd a módosított javaslat elfogadására 60 nap áll majd rendelkezésre."
Tényleg, megérti... 426 millió dollár, azaz 99,3 milliárd forint... aha... tök jó...
Nekem a zöld köpeny tetszik a legjobban, annál jobb csak ugyanaz lenne feketében.

A hivatalos tervezetnél az is üdítőbb lenne, ha mindannyian Smith ügynöknek öltöznének.
@Deathstick:
Fekete köpeny és kasza? Vagy elég nekik az apjuk ... :(
Varánus!!!!Nem tudom ki vagy,nem tudom mi vagy,csak azt tudom,hogy SZENZÁCIÓSAN irsz,életemben ennyi szellemesen,humorosan tálalt irást még nem olvastam,pedig nem most kezdtem!!!!Áruld már el,kamatoztatod még valahol e döbbenetes tehetséged?Már az egész baráti köröm harsány röhögések közepette olvassa a blogod!Köszönjök,nagyon köszönjük,már máson nem tudunk vidulni.Csak igy tovább,jó egészséget,s minden jót kivánunk mindnyájan.
A kollekció tökéletes kedves Fabius!

Annyi kiegészítést tennék, hogy a férfiaknak legyen kötelező a Laci betyár bajusz, a nőknek a szigorúra font/kontyozott haj, és este nyolc után kívánatosnak tartom a kormányzati kísérőt is abban a nagyvárosban.
@ildiko1998:
Mielőtt teljesen felfényezitek Fabiust, a Szeretett Vezető és a többi politikusgenya dicsérete hol marad??? Nem lesz ez így jó...! Nélkülük Fabius-nak is vége... :(((
vajon hány fok lesz a megnyitón júl 27.én
@h.kovacs: ha ezt veszi fel a kedves vezető és palikálya is akkor remélem 40 csak hohy jól érezzék magukat
@Boli: Nem jól látod! Ha azonnal továbbadjuk 1 dolcsiért az már tiszta nyereség lenne.

A ruhákhoz: bolti lopáshoz pont megfelelőek. A csuklya védelmet nyújt a kamerák ellen, a szemtanúk meg belezavarodnak a látvány leírásába.
@a szív fészkei: Má' kevesebb a zódi!! Mostanság má' csak Skodaszuperbékre fussa!! Persze a négyökröshöz - pláne az egylovas amsih kordéhoz képest - asse rossz!! ;o)
@Boli:

Szerintem nem kell félteni Fabiust. Amíg közélet van az országban addig téma is lesz, pártok ide vagy oda.
@Cirbi: Rezonálunk... :-DD És mindig előttem jársz egy lépéssel,mert becsszóra nemcvlopok

@Cogito.t: Négyökrös szekéren - ál le Pítyjófi, a barguzini postáskisasszony (emlékszünk Morvai kazánmágnás ott tanálta meg Petőfi vélt csontjait) - szoks csillagot fixírozni. Na, ha a Fidelitasz már meg is vette a magáét, hát ballaghatna a sok jó bádogvitéz=konzerv honatya hagyományőrzően és bambulhatna felfelé. addig se okoznák a kárt.
@maybach: ???????????? Visszafogott a mitől? Jó ízléstől, divattól, trendektől, esemény jellegétől, mint olyantól?
@Deathstick: Ződa remény színe. Hogy miben, az már más lebbencstészta...
@nu pagagyí: :-D, sőt el se hiszik, hogy ilyen létezik. Ha mégis ragaszkodnak a látottakhoz, a hatóság meg lefüleli őket LSD használatért, mert pszichedelikus látomásnak véli a vallomásukat.
@néma bárány: Laci betyár?? Nem Laci házelnököt akartál írni?

@Boli: Tényleg,egy normális uncsi ország dögre egyenszürke, szakember (szitokszó!!) kormánytagjai, pláne értelmesen vezetői kiölnék az egészséges magyari humort.

Nem tudnánk min sírva vigadni. Sajna Fabius és Tóta, vastagbőr&vincenték ellenére a hangsúly a síráson van.
@Cirbi: Én hétmérföldes csizmát adnék rájuk. Menjenek, jó messzire.
300 forintos euróval számol a kormány
Portfolio.hu
2011. december 13., kedd 15:27
|
Email

A kormány szerint semmi sem veszélyezteti a jövő évi költségvetés december 19-i elfogadását, mivel a szükséges pénzt zárolásokkal teremti elő a tárca - írja az InfoRádió [1] kormányzati forrásokból származó információira hivatkozva a Portfolio.hu [2]. 268 helyett 300 forintos euróárfolyammal és fél százalékos növekedéssel számolnak.

-------------------------
EUR/HUF
0,94% (303,16) /most még jó is, csak mostantól kuss a vezérnek és kusza szemnek, vagy a 400 is kevés lesz....../

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/13/matolcsy_megtalalta_a_megoldast/
@Cirbi:
A Matolcsy megtalálta a megoldást c. dologról, nekem a kiskínai aknát keres c. fejezet jut eszembe... HITELES EMBEREK! NAGYON!!!
MNB: 270-300 milliárd forintos kiigazításra is szükség lehet
2011. december 13. | 15:30

Jövőre - ha a gazdasági helyzet romlásával, valamint további kormányzati lépések nélkül számolunk - 3,4-3,6%-os lehet az államháztartás eredményszemléletű, GDP-arányos hiánya. A jegybank ma megjelent, Elemzés az államháztartásról című kiadványa szerint a költségvetés helyzete mintegy 80 milliárd forinttal romlik azért, mert a képviselők a módosító indítványaik során fiktív bevételekre terveztek rá plusz költéseket.

www.portfolio.hu/gazdasag/mnb_270-300_milliard_forintos_kiigazitasra_is_szukseg_lehet.159914.html
MNB: 270-300 milliárd forintos kiigazításra is szükség lehet
2011. december 13. | 15:30

Jövőre - ha a gazdasági helyzet romlásával, valamint további kormányzati lépések nélkül számolunk - 3,4-3,6%-os lehet az államháztartás eredményszemléletű, GDP-arányos hiánya. A jegybank ma megjelent, Elemzés az államháztartásról című kiadványa szerint a költségvetés helyzete mintegy 80 milliárd forinttal romlik azért, mert a képviselők a módosító indítványaik során fiktív bevételekre terveztek rá plusz költéseket.

www.portfolio.hu/gazdasag/mnb_270-300_milliard_forintos_kiigazitasra_is_szukseg_lehet.159914.html
MOST MI A FRÁSZT AGGÓDTOK? kuszaszem és az dakota tollaskígyónak álcázott (lásd olympiai öltözmények)mezei egér főnöke megoldanak mindent, nekik semmi veszteség meg vágás meg kurtítás azt a nép csinálja a 2/3-rt cserébe meg is lesznek dugva mármint a nép a zistenadta kis 300 milliárdocska mi az neki már kinyögte a 18 hónapra szentelt evangéliom helyett a 6500 milliárdot...mi ez a kis izé ahhoz képest új kaszinó is lesz ki húzza a feketét
@a szív fészkei: Majd eltussolják ezt is, mint a másik ügyet, jól összecsókolóznak Tömjénnel és még ki is tüntetik.

Köpeny: de a ződ miatt meg a muszlimok balhézhatnak, nem? Az náluk valami kultikus szín vagy mi. Adjuk inkább önmagunkat: domináljanak a háziveréb színei.
@maybach: A kérdéseim is azok próbáltak lenni de lehet, hogy a kétségbeesés átalakította komollyá. :-) Mert van ok rá: megint a totál lenullázás-kinevetés lesz osztályrésze a törvényerőre emelt lábszag miatt az országnak.

Ha visznek magukkal prakkert meg felmosót, akkor vállalhatnak az elegánsabb londoni részeken kis feketemelót takarítás, kertészkedés címszóval. Alázós ez a jelmez, na.
@Deathstick: Hát azért csak nem lehet egy színt totál kisajátítani. Zöld a Próféta színe, oké, de ennyi. Láthatják ezen a köpönyegen rajta a mi prófétáink jelét.

Tényleg ez a kokárdás agyrém hogy nem múlt el majd 10 év alatt se??? Akkor miért nem olyan bátrak, hogy effektív magyar színekbe öltöztetik a népet: piros lajbi, fehér ümög, zöld gatya a pasiknak, nőknek ugyanez, csak szoknyával. Na, akkor egy ütemre mozgó zászlóerdő lennének legalább, azt Made in China úgyis csipázza Orvbán.

De hogy jön ide - hacsak nem Freud tata keverte ki a divatcég tudatalattijában a várható hatást megérezve - a gyászos fekete????
Rossz színeket választottak.
blog.otherside.hu/2012-divatszine-tangerine-tango/ Fekete hímzéssel mindent kifejezne: uralkodó narancs megszépítő mázzal.
@a szív fészkei:

Mé, a Laci betyár meg a házelnök nem ugyanaz? :-D
@Rodeo36:

Nekem valami azt súgja, a dugást meg a kurtítást pont a nép fogja véghezvinni. Ha azt hiszik velük nem történik meg ami a szocikkal akkor kurva nagyot tévednek.
Amúgy a dugásról jut eszembe: Viktor lehetne a tamburmajor a megnyitón, kezében egy jogar repikával vezényelve énekeltetné a kórust: bazmeg Dópmen, bazmeg nép.
@a szív fészkei:

Ződ szoknya, ződ nadrág? Hogy a próféta színe legyen a seggünkön mikor legközelebb koldulni megyünk az arabokhoz?? Vond vissza azonnal!

:-D
@Boli: ezekkel szállítják az éhes gyerekeknek,a nincs mit enni!
Money, money, money...
hvg.hu/itthon/20111213_szazmilliard_mtva_nmhh

Ha valakinek kérdése van, Annamariska szívesen áll a rendelkezésére
@a szív fészkei: ezt nem is értem... az egyháznál az apeh az illetékes? szerintem a lelkiismeretükkel és a zistennel kell elszámolniuk...
Alapból xar a cikk. Ennyi.
Szörnyű... a fantázia-kreációk némelyike simán veri a formaruha-kollekciót. :)
@Édy, aki Endre: 10 pontos hozzászólás... Mármint a trollképzôben. Gondolom komoly érveid is vannak... vagy ezért fizetnek neked?
@Édy, aki Endre:

A te stílusod sem egy matyóhímzés.
lesz még ebből röhögés annyi bizonyos...pedig azt hittem hogy már eléggé aláástuk a renoménkat.
Őőőő... Orbánéknak van valamilyen divattervező barátja is? Ezexerint... :-((
Hol a narancskommandó? Vidéki miért nem védi ezt esztétikailag? Még nem kapta meg a direktívákat a pártközpontból?
Na ez a cikk, nagyon szánalmas. Ez már tényleg csak a magárt való vak fröcsögés, az fikázzunk mindent amit lehet.
Az ruha szerintem elég klassz, és azt, hogy milyen lesz a megítélése, majd nyáron meglátjuk az olimpián.
@irógép:

De gustibus non est disputantum, viszont ezt fordítsd már le "légyolybátyám":

"Ez már tényleg csak a magárt való vak fröcsögés, az fikázzunk mindent amit lehet."
@fakopács: nem barát... szabadidejében Kötél et. felesége varrogat...
@fakopács: és nagyon nem vagyok fideszes. És azért, mert valaki nem ért egyet valakivel, aki mindent csak fikázni tud, attól még nem lesz valaki fideszes. Hanem , olyan ember akinek van önálló véleménye, és nem feltétlenül áll be a csordába, még ha az olyan trendi is tud lenni
@fakopács: b+ kellett neked emlegetned... küldtek is egy gyengeelmélyűt...
@irógép: honnan tudtad hogy rád írta? hisz csak utána jöttél meg... vagy pont azért jöttél és írtál???? mi van????
@irógép:
Szánalmas hozzászólás... Részedről! Valami komoly érv, a tervező komoly referenciája, a kiemelkedő design??? Semmi? Csak a fika? Ráadásul ekkora nulla stílussal? Szánalmas... tényleg... :))
@irógép:

Az ízlés, nemigen tanulható. Vagy van, vagy nincs. A helyesírás viszont tanulható.
Már akartam kérdezni Fabius, te alkotod a képeket? Szenzációsak, mint mindig.
@messi-asz:
Ja , ha tetszik nekem valami, akkor gyenge elméjű vagyok, meg fideszes??
Érdekes én, attól mert valakinek tetszik valami, vagy elmondja a véleményét, nem tudom megállapítani, hogy gyenge elméjű-e, vagy milyen gondolkozású. Ha te ezt meg tudod tenni, akkor te viszont egy zseni vagy, vagy csak szimplán rohadt előítéletes. És pont úgy gondolkozol, mint a fidesz, ha valaki nem a te véleményeden van, akkor az ellened van, és szidni kell.
@néma bárány: hát te nagyon pozitív vagy a nép szóljon belőled én meg drukkolok, hogy igazad legyen...valami jó kis dildóval segítek ha igénylitek akkorával mint egy baseball ütő vagy nagyobb? hajrá nép
@irógép:

ad1. nem a vita miatt barmozlak... hanem a balf@sz mondatod miatt vagy gyengeelméjű...

ad2. lexarom a ruhát... amit a mostani kormány (és az előző stb) csinál az mind XAR... könnyű megjegyezni...

ad3. a fides egy gerinctelen, alkalmatlan gané csürhe, de egyben maffia bűnszervezet...
@Qeatzkoatl:
Gyorsan írtam, de amúgy igen nekem gyerekkorom óta gyenge a helyesírásom, és rengeteget gyakoroltam, hogy jobb legyen. Ez egy adottság, de azért mert elírtam egy két betűt, csak lehet véleményem. Az ízlésemet meg nem ismered, a zenétől az irodalmon át, eléggé sok mindent szeretek elég széles körűen, szóval hosszasan beszélgethetnénk, hogy meg tudd milyen az ízlésem.És szerencsére a világ színes, és nem mindenkinek ugyan az tetszik. Nekem semmi bajom , ezzel a ruhával, ettől más gondolhatja másképpen. Az, olyan embereknek, akik meg csak a saját véleményüket tudják tolerálni, az olyanoknak van a egy párt, a jobbik.
@irógép: tanács... ilyen hosszú kommenteket ne írj... főleg görcsösen ügyelve a hejesírásra... mert nagyon gáz... tele van hibával.

bocs, nehari... az eredeti jelzőt fenntartom, megerősítetted...
@messi-asz:
jaa, ha elírok egy mondatot, akkor gyengeelméjű vagyok. Oké, akkor, bár nem ismersz, a te szemedbe legyek az.
A politikai nézeted, meg rád tartozik, én az alapján nem tudlak, és nem is akarlak megítélni. A fidesz-t én is sok mindenért utálom nagyon, de itt most egy ruháról volt szó.
Legalább fociban egyezünk, ha jól értem a nevedet:)
@irógép:

Tudod, az egészet úgy kezdtem, igaz latinul, hogy az ízlésekről nem lehet vitatkozni.

Szerintem ebben korrekt voltam.

Én azért nem beszélek erről, meg a kerényi képekről, mert nekem is van véleményem. Jelentősen eltér ezek szerint a központilag kialakítottól.
@Qeatzkoatl: Hogy jöttek ide a Kerényi képek most???
Azok borzadály rosszak szerintem is, de nem értem , hogy jött ide. Ezt a központilag kialakított vélemény szöveget, megint nem értem. Miért neked valaki meg mondja, miről mit gondolj? Nekem szerencsére senki.
"a répa szabású lángálló nadrág az ország rohamos iparosodására utal."
nekem a répáról nem ez jut eszembe :DD
@Qeatzkoatl:

Még valami, én a magyaroskodó műdalokat (magyar nóta)sem szeretem, melyek segítségével Pista bátyám kíván nézőket csalogatni az Új Színházba.
@irógép:

Annyi különbség valószínű közted, meg köztem, hogy én néhány szakmai zsűrizést már megéltem.
Csak úgy cim nélkül!

Hé,Ti hitvány urak! Simlis jogászok!
Hát meddig lehet még szemétkedni néktek?
Ugyan mit gondoltok,meddig tűr még e nép,
Hiszen elveszitek szinte már mindenét!

Az elődeitek sem voltak angyalok,
De hozzátok,csak piti tyúktolvajok!
Majd mind a "vörösöktől" kaptatok diplomát,
Igy nektek sem nehéz eladni a hazát!

Azok negyven évig szivták vérünket,
Ti meg 18 hónap alatt hozzátok végünket?
Volt 8 évetek szót fosni,mesélni,
De a népnek lassan nincs miből élni!

Mára millióan vannak munka nélkül,
De ez a szám napról napra bővül!
Aki még dolgozik,az se sokra halad,
Fizetéséből semmi se marad!

Biztos nem volna akkora már a szátok,
Ha néha a piacokra ,a nép közzé járnátok!
Hisz 18 havi kontárkodásotokat látva,
Gyorsan elhúzhatnátok,van hely a kukákban!

Létminimum alatt milliók tengődnek,
Mig zsebetekben a milliók gyűlnek!
Hát mit csináltatok őseitek országából ,
De majd kiráz benneteket a nép a gatyából!

Hisz tanultátok,hogy a sok száz év alatt,
A szegény népnek alig-alig maradt!
Doktorok lettetek,igy tudhattátok,
S most igazságról szóltok,becstelen jogászok!

Az elmult 18 hónapban is hazudtatok sokat,
Ráadásul trónra ültettétek lüke"bajnok"urat.
Ezt nem én mondom,hisz nem oly régen,
Ő állitotta magáról a Hazug TV-ben

Igy aztán kibővült,nagy lett az"Orbánság",
A sok államtitkár,miniszter s a Rokonság!
Vannak épp elegen benn a kabinetben,
Erre mondták régen"kutya van a kertben"!

Elég rég kezdődött ORszágBÁNja munkássága,
A Média törvény, az alkotmány lett a fő találmánya!
A 2/3-dal őszerinte szabad kezet kapott,
De népünk,még sose volt ilyen szorongatott!

Figyeljetek ide ujdonsült rokonok!
A nép az nem felejt,csak tűr és acsarog,
Sorait rendezi okosan és csendben,
De nem lesz már helyetek az új parlamentben!

Hisz felnőtt egy nemzedék,s itt áll munka nélkül,
A sok szegény nyugdijas az éhségtől szédül!
Ha beteg a gyerek,tudsz még gyógyszert venni?
Tudsz fűtést,villanyt netán hitelt fizetni?

Most lett csak igazán gyarmat Magyarország,
Mert a törvényeket gazemberek hozzák!
Miért kell uszitani itthon s idegenben?
Hisz mi csak élni szeretnénk,békességben csendben!

Örülhettek hogy még nyugton vagyunk,
De ha már nem lesztek ,igy imádkozunk:
Ments meg Uram minket Orbántól,Lázártól,
Álszent Semjéntől,Schmittől,köteles Kövértől...
Szerintem legyen speciális olimpiai magyar zászló is.

Balról egy magyargárdits, jobbról egy fideszes látható rajta.

A magyargárdista árpádrongyba öltözve éppen zsidózik WaSS Albínó háborús bűnös és ponyvairó szobra előtt, a fideszes pedig közben rántott turult eszik narancskörettel.

Felettük Orbán Viktor látható a felhők között, amint megáldja a világegyetemet.
Ezt, most mire írod?
A kortárs fotózás és képzőművészet és irodalom világában én is belelátok kicsit, és van ami tetszik, és van ami nem. Hogy milyen az ízlésem azt nem tudom, elég, ha saját magamnak el tudom dönteni mi az ami tetszik, és mi az ami fontos nekem. Ha nekem valami tetszik, ami neked nem, attól nem tudom rosszabb-e az ízlésem, és ez igaz fordítva is.
@irógép:

Amennyiben ezt nekem írtad, visszautalok az első mondatomra. Nem szeretnék esztétikai vitába bonyolódni.
@Qeatzkoatl:
nincs is értelme, erre utaltam én is.
akik ebben is fideszt látnak, az már az elmebajos fóbia fokozat... :D

galeria.sportgeza.hu/cikkek/2011/12/12/olimpiai_formaruhak/5

A héttagú szakmai zsűri :
Kopek Gábor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, fotográfus, médiaművész.
Nyári Ildikó, a Magyar Alkotók Országos Egyesülete, Ferenczy Noémi-díjas, MAOE nagydíjas, „A Magyar Felsőoktatásért” díjas iparművész.
Vasas Edit, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Alkalmazott Művészeti Osztályának vezetője.
Dunai Anita, öltözködési tanácsadó
Tóth Ali, stylist, a „The Room” magazin főszerkesztője.
Kovács Katalin, kétszeres olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakozó.
Berki Krisztián, kétszeres világbajnok és ötszörös Európa-bajnok tornász.
_________

akik a kalotaszegi mintát "mocskolják", lehet, hogy nem is fidesz, hanem magyar fóbiások...?
van infóm idióta Varangyosnak és birka követőinek : ez egyszerű, tiszta, magyar népművészet ! :)
túl fog élni minden mocskot,mocskolódó indexes webes környezetszennyezőt.
további kellemes vergődést !
@a szív fészkei: "De hogy jön ide - hacsak nem Freud tata keverte ki a divatcég tudatalattijában a várható hatást megérezve - a gyászos fekete???? "

Hacsak nem pont ezért (Freud behatás). Ugyan a fekete jelentheti azt is, hogy felette áll a zsivajgó világnak és mindent befogadó, ezért titokzatos (lásd a reverendát), de magam sem gondolnám, hogy akár tudattalanul ez a motiváció ösztökélte a tervező(ke)t.

Szóba jöhet még az is, hogy esetleg az új-zélandi rögbiválogatottat akarták koppintani (All Blacks a becenevük ánglius sportsajtóban, tényleg fekete mezben játszanak), de akkor meg a Haka-műsor hiányzik. Kivéve, ha a bevonuláskor (Hofi nyomán) mindannyian azt üvöltik majd, hogy: "Földanyjának Földanyja, azannya, óóooohhh..."
Látom szép tál zöldessárga, hurutos, mélyről felszakadó takonyparádét sikerült összehoznotok.
Van valakinél szívószál?
Teljesen felesleges belekeverni a politikát és ördögöt látni ott is, ahol nincs. Lenni kicsit paranoiás?

Láttam a formaruhákat, nemcsak ezeket a viharkabátokat, mert ezek tényleg elég szarul néznek ki, hanem a többit is. Egyáltalán nem giccsesek, stílusosak, fiatalosak, gusztusosak. Nincsen velük semmi gond, persze ez ízlés kérdése is, de tényleg nehéz belekötni.

Amúgy megkérdezném: miben kellene felvonulniuk? Öltönyben, kiskosztümben? Örülök, hogy végre nem valami avitt, konzervatív borzalmat terveztek.
Orbán V. elárulta .hazánkat azzal,hogy országunkat elszigetelésbe taszitó diktaturát épit,hogy véglegesen egymás ellen forditott magyar és magyar embert,hogy padlóra vitte a gazdaságot,hogy egy avittas ,büzlö kamu – értékrend szerint kivánja átrendezni a társadalmat…
A brüsszeli fellépése nem egy ministerelnök tevékenységére utalt,hanem képességeihez képest túl messzire jutott focista cselekedeteire …
Orbán politikai gondolkodásmódja és stilusa a felcsúti kocsma társaság szintjén van,az EU megtürte ugyan eddig,de semmibe sem vette,még annyiban sem mint Berlusconit…
A túlélésért küzdö Eu egy tervet dolgozott ki,melyet államközi szerzödések keretében akarják valóra váltani…
Ennek végeredménye az lett,hogy 23 uniós ország megegyezett,hogy államközi szerzödések keretében valósitják meg a tervet…Csehország és Svédország úgy döntött kivár a szerzödés részleteinek ismeretéig,s aztán parlamenti jóváhagyással döntenek ,hogy csatlakoznak-e…
Anglia és Magyaro.kijelentette,hogy semmi esetre sem csatlakoznak…
Miután Orbán észrevette,hogy lassan becsukódik az EU ajtaja mögötte,a legnagyobb sebességgel kiosont – mielött végleg bezáródott volna az ajtó mögötte – és közölte hogy mégsem zárja ki az együttmüködést az EU – val,s azonnal csatlakozott a Svéd – cseh állásfoglaláshoz…
A közelmúltban Papandreu,Berlusconi próbálta zsarolni az EU-t és mindketten menni kényszerültek…Orbánnak sem fognak engedni…A mi esetünkben már csak az a kérdés,hogy ki fog bukni Orbán,vagy az ország??
Mi lesz akkor,ha az IMF - a szorosan együttmüködö EU-val – válaszként Magyaro-nak az Unióval szemben mutatott felelötlenségére utalva megkérdöjelezik az IMF – EU esetleges sikerét??Magyarország összeomlana….
Àllitólag –szavaiból értesülve – a 2/3 – és a 46 évig nyakunkon maradt szovjet hadsereg importjai,akik kormányon és a kulisszák mögül irányitják Orbánt – fogják majd eldönteni márciusig,hogy Magyarország melyik utat választja…
De mivel az államkassza kiürült,az IMF-el már legszivesebben azonnal leülnének tárgyalni….
Nemzeti szuverénitás,gazdasági szabadságharc..!..Egy frászt…!..Ez csak a bozótharcosok mindennapi kábitószere…
Azt akarja elkerülni,hogy ne követeljenek a hitelezök gazdaságiprogramot,hogy szabadon rendelkezzen a qurmány a lehivott összeggel…Ha igy lenne jutna a Romániában nem is olyan régen alapitott pértközpontok finanszirozására és a hübéresek jutalmazására..
Orbán a hattyudalát játszotta el most Brüsszelben…Csahogy a haldokló hattyu szerepéhez tehetsége nincs,nem maradt más számára csak a Hattyuk tavában lévö iszap szerepe…
Világosan látszott eddig is,hogy az EU-bol való kilépésre és a monetáris hitelpolitika felmondására törekedett…Az,hogy emiatt ellehetetlenülünk Európában,ez másodlagos számára,hiszen ideológiag egy diktatórikus rend alapja az elszigetelödés…Tiltakozik minden külsö ellenörzési rend ellen,hiszen ligitimnek tekinti a személyi kultuszra épitett,egypárti politikai modellt,amit az új választótörvény szavatolni is fog…
Orbán célja nem az európai jogharmonizáció,hanem a hatalom mindenáron való megörzése….
Kis zember…! .Te már csak a múlt vagy….Téged már leirtak….!.Leirt Európa és a Világ…!
Szedd össze a „termékeid“ : az alaptörvénynek nevezett Iszonyatot,az asztalt és szegezd ki a felcsúti pajtádba…Ha az nincs,akkor a disznóóladba…Mutasd be a disznóknak….Megláthatod majd milyen megértöen fognak röfögni…….
Az égvilágon semmi probléma az öltözékkel. Há' hülye fasz.
Olvasva a kommenteket, baj van.

A FIDESZ megosztó, sarkító propagandája mára beette magát:

- a zenébe
- a vizuális kultúrába
- a színházakba
- a televíziókba
- az "állami" magyar megjelenésébe, -bárhol.

A tucat magyar, a "fülkeforradalmár" viszont, erre valahogy zsigerből kattan.
Talán, bele is döglik, ha így folytatja.

Volt egy bölcs ember, aki azt mondta: "Amerikában három hónapig érdekes az, hogy valaki republikánus, vagy demokrata, -aztán együtt viszik tovább az országot. Ettől lettünk naggyá."

Nálunk ez nem igaz, -és nem is lesz, amíg semmi sem drága odafenn, a hatalomért.

Mára, mindegy, mire aggatják rá a sajátos nemzeti kényszereiket és vízióikat. (Amit aztán a cimborák terveznek-kiviteleznek, és azután milliókért fizetnek ki nekik az adódból, -és ami csak szimplán, egyre gátlástalanabbul, a narancs magyarkodásról szól.)

Könnyű megosztani a magyart, és félek tőle, hogy az egyik tábor, még nyakig a szarban is TAPSOLNI fog, az úszás helyett.

No, persze, ezt nem hallod majd a xxxTV-n, vagy állami csatornákon.... , de, sajnos igaz.
@néma bárány: Na bocs, a piros-fehér ződhöz a Prófétájuknak - aki hol volt, amikor mi már lejöttünk a Szíriuszról??? - semmi közük. Csak fejre ne álljanak valamiért, mert akkor a taljánok lesznek nemzeti színekben a nyerők.
@Deathstick: És még üvölthetik, volna pár emberben akkora feszkó szerintem. Úgy tudom, ahogy Orvbán nyert, a tikk-TEk-jei miatt azonnal kipaterolta a sport lövőket a helyükről...

Mert szereti ő a sportot, csak nem érti, hogy más is van, mint NB 2.
@recommented: Ha "tényleg elég szarul néznek ki", akkor az azt jelenti, hogy tényleg elég szarul néznek ki. Viszont mit dicsérjünk rajta ezek után, hogy te védően ezt leírtad? Tudod, egy ilyen kollekciónál a viharkabát se nézzen ki szarul!
Például egy négyévente egyszer előforduló nem olcsó eseményen, nem olcsóért megvarratva a csapat mutathatna jobban is. A ruha meg igenis ápolónői-takarítónői uniformisra hajaz, míg pl. dehonesztálóan általad írt kiskosztüm is lehet nagyon dögös, ha olyan. Mert ez csupán tervezői tehetség és jó anyag kérdése. És mennek nagy nemzetek lányai ilyenbe, esetenként nagyon mutatósan.

Van Magyarországon jó néhány befutott márka - pl. Lévai Anikó kegyelmes asszony most borult össze Zoób Kattival. Az legalább már látott szép anyagot életében. A Makány is azon az izzadságszagú magyarkodó ízléstelenségén vérzett el; nem is értem... Hisz a magyaros jelleget biztos be lehet építeni kellemesebben is a cuccosba.
@a szív fészkei: No, hát legalább már megvan az érdeksérelmet szenvedett mesterlövészek csapata, akik leszedhetik akár orbánt, akár mást a bandájából! ;-)

Amúgy ez valahogy nem rémlik; mikor volt ez és miért? Úgy értem, vajon mit véthettek azok a szerencsétlenek az istenkirály ellen? Kubatov kiderítette, hogy az MSZP-re szavaztak, vagy mi?
@a szív fészkei: jav: ilyenben

@Napkutya: Teljesen igazad van. Ahogy valaki mondta, azért amikor a legvadabb kampány egymás kóstolása után mégis megölelte egymást a végén McCain és Obama, az mutatott valamit a mentalitásukból.

Itt meg erőltetni a kokárdát, a megosztás szimbólumát - amivé tették anno, amikor az valóban egy ünnepnapi viselet - már elmond mindent. Na pedig nincs kint az Indexen, csak a Kapun ez a poszt. És már erre is mily érzékenyek, Nem lehet elismerni, hogy ez tényleg szar.
Pekingben a szoci kormány alatt égett a csapat Makány borzalmában. Aki tudta, fikázta, pártállásra tekintett nélkül, mert pocsékot tett le az asztalra és égette őket méltatlanul.
Ez a szánalmas, ratyi műmagyarkodás, ami az MTV-is megy idegesítő és fos.
A Magyarország szeretlek vetélkedő valami ótvar szánalom. Az a berendezés, dizájn, stúdió háttér, környezet nézhetetlen.
Az opera café hétvégi "ókovácsszilveszteri" borzalma nem különben. Valami hányinger, geil, eröltetett giccsparádé az egész.
A forma 1-es ovarált, meg a sportkesztyűt sem értem. Ezek a ruhák ennek a beteg bandának az ízlését szépen tükrözik, de jajj...
A kalocsai vagy egyéb minta a helyén nagyon szép, de így eröltetetten, magamutogatósan borzalmas.

Bóvli ország, bóvli kormány!
@a szív fészkei:
Ehhez kellene ízlés. Kitől várod? Kósától? Cser-Palkovicstól? Tarlóstól? Viktortól? A döntés ezek meg a macáik hozzák. Szakmai bizottság, szakmai zsűri.....mese babbal, lóbabbal. Négy ilyet láttam egy év alatt.
@old_field: Vegyed, vigyed, viseld! Ja a kerényista festőket meg Dr. BaánLászló zsűrizte, aki még Hiller-korszaklában szeniáls nag sikerű kiállításoakt szerv eztt és hozatott ide. Aztán meglátta hirtelen a tákolmányillusztrációkban a csodást.

Fel lehet sorolni címeket, titulusokat a zsűroroknál, csak minek? Pontosan tudták, milyent várnak el felsőbb szinteken az eetársak, igenis fideszes behatást. Kalotaszegi mintát meg ilyen szarra applikálni is lehet magyarellenesség, hiszen üvöltően lemászik róla, nem szervesen illeszkedik rá. Kiröhögtetik az egészet, na.
@Deathstick: Én úgy emlékszem, kellett az ingatlanjuk. www.nepszava.hu/articles/article.php?id=315673#null (majd mindjárt nyávognak itt, hogy innen idézni az fújcsúnya, nem is úgy volt.) Még ehhez: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=315673&lstparts=1
@Qeatzkoatl: Beadtam a képet: Orvbán-família a pápánál. Rengeteg pénzükből mire futotta. És igen, tudom, oda visszafogott elegancia kéretik, na de az a gányolt nullaság, ami süt róluk, szánalmas. Ha egyenként vagyonokért is vették meg, mert még az lehet.
@a szív fészkei: Na itt teljesen elszálltam, bnocs: szóval Dr. Baán László Hiller-Demszky imádó korszakában teljesen vállalható csodálatos kiállításokat szervezett, hozatott ide, igen jó ízlésről tanúbizonyságot téve. Aztán mégis ő zsűrizte a kerényista tákolmánymázolmányokat. Ahelyett, hogy megmutatta volna, hol a szemétlerakó ezekhez.
@fakopács: Most állt össze Orvbánné Anikó asszony Zoób Kattival. De ő azért mégis tud, ezek az innoésok meg hát hogyismodjam?????
@Qeatzkoatl: A kínaiak - pocsék anyagból igaz - de lopják stílusban a legnagyobbakat, akik persze szintén velük varratnak csak kemény meózást bevezetve és minőségi anyagokból.

Szóval még a kínai piacot is alulról súrolják ezekkel a nevetséges és ronda dolgokkal.
@Qeatzkoatl: Pledául - in memoriam Benedek Tibor színész, a pólós nagypapája hu.wikipedia.org/wiki/Benedek_Tibor_%28sz%C3%ADn%C3%A9sz%29 - úgy tudom, Járai a Bond Streeten varrat. Orvbán a híres és drága Vass cipésznél - ő is abban a házban lakott érdekes első lakáscseréjét követően, ami kégli rttől a ténytől egyből 61 milliós lett :-DD - csináltat lábbelit. Szóval azért nem olcsójánosok ők...
@a szív fészkei: Erre lehet mondani, talán, hogy cseppben a tenger. Vagy, hogy holografikus univerzum. Egyetlen ilyen momentumban is benne van az egész gátlástalan tapló kivagyiságuk.

De meglehet, én vagyok a hülye, hogy még mindig felmegy az agyvizem, mert ilyenek hallatán rögtön a lángszórómat vagy választható lehetőségként a napalmot keresem.
@ildiko1998:

Nem írok máshol csak itt :-)

Hasonló jókat nektek is!
@Deathstick: Bálint György: "Felháborodom, tehát vagyok."
@a szív fészkei:
Tudod, egyszer hülyét csináltam belőlük. Ő, meg egy megyei elnök pöttyös nyakkendőben jelentek meg és így fotózták le őket, együtt. (egy éve volt a pöttyös korszaka, ezt követte a lila)
Beírtam, hogy senki nem mesélte el nekik, mit is jelent a pöttyös nyakkendő közös viselése?
Bakker, lekicsinyítették azonnal a képet és soha többet nem vett fel pöttyöset. Én a mai napig nem tudom mit jelent a pöttyös nyakkendő.:)
@Husz_János_Puszita:

Én fotóboltolom a képeket. Aztán sikerül ahogy sikerül.
@Deathstick: Láthattad, verseny előtt tették így megalázóan velük, pedig azért a sportlövők - nem a legnépszerűbb pénzhozó sport, az igaz - de sok-sok érmet szállítottak megbízhatóan a csodafocival ellenbógen.

És máig nem perelték a Népszavát ezért a tavalyi cikkért ugye, tehát igaz. Más nem is írta meg.
@Qeatzkoatl: :-))))

Én most vívódom - de lehet, hogy már elkelt - a fiamnak leütni a neten egy Monty Phyton-os Hülye Járások Minisztériuma nyakit. Zseniális - és nagyon szép a most divatos királykék, sötétkék színű - , ahogy Cleese járkál, az adja a mintát. Nem hiszem, hogy a magzatom hordaná melóba de annyira klassz, röhögne mindig, ha megnézné ! Imádom őket és az egész elmebeteg rendszerünknek a leképezése csak az az 1 szkeccs.
@recommented: Egyébként mennek majd temetkezési öltönyben-kiskosztümben, nézd meg a díjnyeres cég weblapján.
@a szív fészkei: drágám, mintha már erről dumcsiztunk volna a kínaiak azt gyártanak -hajszál pontosan ahogy megállapodnak- amit megrendelnek tőlük, az összes nagy márka saját maga hamisíttatja a gyártmányait tömeggyártásban azoknak akik nem tudnak egy egyedi gyártású teniszért 40000 azaz negyvenezer dollárt fizetni de a márkáért bolondúlnak...olyan keményfa faragott bútort rendeltem ami 7 nyelven beszél és csak itt derült ki az is méjdincsájna de olyan praktikus és olyan klassz pontosan ráfér a lámpám (kis halogén) és a Gines üvegem a fiókokba pontosan az aktuális papírdolgaim, szóval pontosan olyan mint amilyennek gondoltam az indiai teve és tehen bőr díszládáimban (3 db egy szett: összesen 2 köbméter) meg el tudom dugni azokat a dolgokat amiket nem akarok látni de mindig szükségem van rájuk...állandóan basztatjátok a csínókat de nem tudnátok élni nélkülük...a konyhájukat imádom és amit te nem biztos, hogy értékelsz ők a világ legpragmatikusabb népe I Ching azt ismered, ugye? 48!!! ha annál praktikusabbat találsz? pusszantlak
@a szív fészkei: ne baszd el a pénzt ilyen faszságokra a sötétkék öltöny az érettségi egyenruha volt bármilyen nyakkendővel és pattanásokkal...ha szépet akarsz akkor egy laza eszterházy kockás középszürke sötétzöld árnyalattal benne angol gyapjú de jobb az ausztrál, künnyű szellős még a trópusokon is tudsz benne megjelenni délben égkondi nélkűl mert hűt... és puplin inget ekrű-t borvörös alapú aprókockás nyakkendővel amiben van legalább 8 szín és ugyanaz a díszzsebkendő, könnyű fekete antilopbőr cipő hogy a buzikat megüsse a guta sötétszürke zokni egyszínű -hahahahaha- és hosszú esernyő bőrtokban
@Rodeo36: Én azt írtam tollaskígyóval szemben, hogy szerintem a kínai piac hozza trendeket, de ha óccóra dolgoznak, akkor igenis iszonyszar anyagokból. De a látszat divatos, nem ez a takkerjelmez...

Viszont valóban bármit megvarrnak tökéletesen, ha úgy kell - kemény meó van (én németről szereztem infót) és ami nem megy át rajta, azt árulják márkabóvliként, még mindig elfogadható minőségben. a harmadik a valódi márka Made in China. Nekem is van onnan több nagynevű cuccom, tökéletesek annyiért, nem kételkedem én ebben, miért írod? Bármit legyártanak, de ha tömegesen csinálják, az alapanyagra nem adnak. Örülök, hogy szép az otthonod!

Én a minőséget értékelem, mindegy, honnan jön. Pl. van Grundig tévénk, ami egy darab német kezet nem látott, mert török. De jó, méltó a márka híréhez.

Ji Ching nem 64 változatú, mint a DNS?[..]"mostanában derült ki, hogy a genetika és a káoszelmélet egy az egyben megismétli a több mint hétezer éves Ji King filozófiai rendszerét. Továbbá, hogy a DNS-ben ugyanúgy hatvannégy minta rejlik - nem több, és nem kevesebb -, mint ahány sorsképlet létezik a Ji King tanítása szerint. Ennek a hatvannégy képletnek a variációi alkotják a legújabb kutatások szerint a genetikus kódrendszerünket is. Hatvannégyes alapja volt a Neumann-féle őskomputernek is. Az egész számítástechnika a jin-jang játékán alapul." (Müller Péter)
Itthon a kínai piac-fedőnév az a nagyon olcsó de cserében szar színvonalat jelenti. De van, amikor még ez se olyan rossz. viszont volt olyan gyerektrikóm, ami mosásban átlósan nyúlt meg...

A csizmáik Franciaországban például egy nőnek súlyos lábfertőzést okoztak, mert olyan vegyszerrel kezelik a bőrt vagy a műanyagot, mi itt betiltott. És néha igen rondák is, bocs.
@a szív fészkei: hallgasd: Gustav Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen DFD Rafael Kubelik Bavaria symphony orch ... túl sok ez a dili a törpebuzi körűl tegyétek fel a lámpvasra pazaroljátok életeteket miatta egy szar geci miatt egy perc is sok....
@Rodeo36: Na én ritkán hordok öltönyt.:-DD

Amikor az uram még ilyen állatfaj volt - nem szerette, farmeros típus - valóban tiszta gyapjú Esterházy kockásban (szürkésben), vagy halszálkásban járt nyáron olasz nyersselyemben, lenben.
Ezek mind filléres turkacuccok, mert olyan alkata van - magas izmos vékony, - hogy onnan lehetett rá valót kapni, nem a köpcös-hasas magyar pasikra szabottakból. Nyáron valódi selyem ing pl. ami hűt. Voltak olasz cuccok is köztük: minden, amit nem bírtak itthon eladni, mert más az itteni férfiak alkata jó olcsón vehető volt.

Kedvenc nyakim volt - én vettem neki főleg - egy gyönyörű drappos-feketés színű, amin mintha Toulouse-Lautrec és barátai ültek volna - nagyon finom rajzolatú kis képeken - a párizsi kávéházak teraszán. Mindenhez ment.

Ma már jeanst és kordfarmert hord, mert bicajozik, és nincs pingvinkényszer az eleganciára. :-))
@a szív fészkei: bruhahahaha remélem ezt már régen tudod...mint írtam Phytagoras felfedezte, hogy a Világegyetem zeng és a diatonikus skála alapján amihez a Phytagors-i komma-t adta és még egy pár váltószámot és a legutóbbi kutatások -tök jajgatva fájdalmasan- beismerték, igaza van a világegyetem hangzik egy hatalmas harmónia szólna ha hallhatnánk mert a hang légüres térben nem terjed de akkor honnan tudta Phytagoras? mert a bolygók mozgása adta frekvenciákat és interpolálni az 54 -dik gyök 53-mal és megkapni azt ami a TERMÉSZETBEN van...nem kérdezzük, tudjuk...azóta
@a szív fészkei: el kell keserítselek soha nem volt farmerem és nem is lesz... viszont mindenféle gyapjó öltönyöm amire a barátom aki karcsúbb mint én de már elmúltak az évek kölcsön adtam neki egyik fekete öltönyömet persze fekete alapon fekete csíkos de négyféle fekete és akkor megkérdezte ez neked jó volt? mondtam nekem a szabóm tudta a méretemet úgy bújtam bele az öltönyeimbe mintha cipőkanállal de soha nem volt kényelmetlen... tudni kel, öltönyben létezni az az angol úr bruhahahaha a farmer az tehénpásztor marad számomra bocsika ...SXandika vagyok Teri néni hahahahahahaha
@Rodeo36: Én imádom a farmert - génuai (jeans) származású ruhadarab, a hajósok vitorlavásznából varrták, indigóval kékítették (blue), ezt csak átvette az innen, Európából elmenő Lévi Strauss (tudjukki, aki rézszegecsekkel megerősítve kezdte kint varrni, mert rájött, hogy jó lesz munkanadrágnak a tehenészeknek is, ja) - az egy csoda! Lehet hóttelegáns is, azért a legnagyobb márkák használják mindenre, és ők nem égetnék magukat szarral már évtizedek óta.

Szeretem a farmeros pasikat, lazák és akin jól áll, azon nagyon is! Nekem van mindenféle most is - lánykoromban hímeztem-varrtam, döglöttem érte, mert ugye itthon mit lehetett kapni? Trappert oszt snitt. Viszont az már Moszkvában Junosztyot ért...
Annyiféle van belőle, olyan szellemes játékokra alkalmas, hogy el sem tudod képzelni! A gyapjú szép, de ha belemegy a moly - és volt már rá példa, hiába teli nálunk minden levendulával - akkor gebasz a köbön. Na meg tisztíttatni kell, az nekem drágább lenne, mint újat venni. A farmert meg mosom, szárad és kész. Ebben a koszos városban nem lehet máshogy.
Szeretem a színét, a millió variációs adottságát! Nincs sok alapdarab a divatban, de a farmer az lett.

Egy jó pasi szép blue jeansben, klassz cipőben, jó ingben, öltönykabátban, vagy egy nemes anyagú pulóverben nekem sokkal jobban bejön, mint a full öltönyös nyársat nyelt. Bocsika II. :-DD.

Én a cowboy csizmát is imádom, az is van pár, engem ilyenek nem zavarnak, hogy kik hordták és miért. Ez sznobizmus. Velencében anno a kurtizánok viselhették, mert muszáj volt nekik, a magastalpú-sarkú cipőt. És??? Hordom én is, naná, meg a fél világ, ha divat. Minden hollywoodi liba is olyanban botladozik.

De nálunk mindig státuszszimbólum is volt/van: hvg.hu/kultura/20110708_vilagmarkak_coca_cola_levis_farmer
Itt van, megjött Zampano!! Hiányoltátok, ez lett a nagyszervíz eredménye: "EU-paktum: Szijjártó az újságírókat hibáztatja" hvg.hu/itthon/20111214_eu_paktum_szijjarto#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_12_14

Biztos neletöltöttek némi varrógépolajat, hadd forogjon a nagy mű - papagájrikácsot utánzó világszám - tovább.
"Jogos a felháborodás és fáj a tehetetlenség. Szomorú látni az esztelen rombolást és egyre nehezebb tétlenül végignézni, ahogy a kétharmados erőfölény biztos tudatával bármit megtehetnek az „egyenlőbbek”."

"vajon hol van az erkölcsi határ?"

sehol...
maguktól MINDENt megtesznek amit megtehetnek...
pont addig amíg megengedjük nekik...
tessenek szívlapáttal pontot tenni az ügyre...

tetenyi.blog.hu/2011/12/11/itt_mindent_lehet_2
azért a poszt Kalotaszegi mintái miatt megkérdezném, hogy

ezek a ROMÁN sportolók forma ruhái?
csak mert ha egy kalotaszegi sportoló felveszi a kalotaszegi motívumos formaruhát, akkor az román sportoló, ugyebár...
@a szív fészkei:

Ezek nem normálisak :-D Illetve de, csak magukból indulnak ki:

"a Brüsszelben lévő egyes magyar médiumok képviselői nagyon várták a magyar álláspontot, ezért inkább gyorsan kitaláltak egyet, amellyel persze nem találták el a helyes megoldást "

Ezek szerint nem sikerült rendesen az újra installálás, mert kimaradt a csak a királyi hírgyár hamisíthat híreket.exe fájl :-))
Remélem, hogy ez komoly, mert viccnek nagyon durva. Aztakurva…!
Nem a román sportolók formaruhái ezek, hanem a pitymegpusztai wellness szálloda londíner és szobalány ruházatára kiírt pályázatra benyújtott, de elutasított pályázat újrahasznosításának lehetünk szemtanúi...
Tetszik amúgy illetékes elvtárs megjegyzése, hogy ezzel befolyásolni fogjuk a londoni és párizsi divatot!
De tényleg...
Csak halkan jegyzem meg: remélem a mezek hátulján nem rovásírással lesz felpingálva a MAGYARORSZÁG felirat...
Csak egy kérdés: miért nem jelenhet meg a nemzeti örökség a ruhákon (is)? A németek/osztrákok is használják ma is a drindlt. A sajtótájékoztatós ruhák kifejezetten tetszenek. Az tény, hogy az esőkabát túlzó.

Ja, és nem értek a divathoz!
@Blassius: "Látom szép tál zöldessárga, hurutos, mélyről felszakadó takonyparádét sikerült összehoznotok.
Van valakinél szívószál? " - Látom ínyenc vagy! Szívószállal jobban élvezed az ízeket?
@messi-asz: Te zsidó vagy? Zsidó származásúnak tartod magad vagy zsidó vallásúnak? Anyai ágon vagy zsidó? Kaptál kárpótlást a holokauszt miatt? Sok pénzt kapsz? Rendszeresen kapod?
@Blassius:
Hogy ő zsidó vagy nem, nem tudhatjuk! Azt viszont, hogy te bunkó vagy - látjuk....
@Blassius: Itt nem illik a földre köpni. Takarodj vissza nyilas apád rablott motyói közé.
@a szív fészkei:

Az elmúlt egy évben négy szakmai zsűrinek, a hatalmi szóval megváltoztatott, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyott döntésével szembesültem. (Ebből valószínű egy közismert. Ez az, amelyikre a funkcionális analfabétizmuson túl, a hozzá nem értés és a peremfeltételként meghatározott szempontok figyelmen kívül hagyása.)
Ismerek olyan, közismert és jeles emberekből álló szakmai szakmai bizottságot, akit egy hatalomban lévő pék (legmagasabb végzettsége) kényszerített arra, hogy a leírt véleményét az ő szája íze szerint változtassa meg. (Nyílt fenyegetés volt.)

Ez a formaruha huszadrangú ügy. A teljes kulturális életünk kezd hasonlítani az '50-es évek elejére. Bravó.
@Qeatzkoatl:

Huszadrangúnak ugyan huszadrangú, de ez kerül a kirakatba! :-(
@Qeatzkoatl: Ebben a kurzusban csak minősített izlésficamra fogják szórni az adófizetők pénzét. Lásd Kerényi-féle képgyüjtemény. Viszont az alternatív kultúra korlátok nélkül szárnyalhat, amíg be nem tiltják.
Te úgy tűnik, hogy teljesen beleőrültél a Zorbánba.
Szerintem menj el orvoshoz, amíg nem késő! Ezt most komolyan mondom.
hehe, azzal vitatkoznék ki őrült bele, kibe :D
csak az összetett mondatokat és a mesés kőltői képeket kell összevetni a metakommunikációval, és ezek után kérem szépen nincs több kérdésem
@innovation: igen utána én is rájöttem... lehet magyar is olyan 40% eséllyel, de mindenképp ROMÁNIAI....
@irógép: tehat most az a kulonutas, aki orban valagat nyalja?:-)

teny, hogy egyre inkabb kisebbseg a fideszes..:-)
@recommented: "Amúgy megkérdezném: miben kellene felvonulniuk? Öltönyben, kiskosztümben? Örülök, hogy végre nem valami avitt, konzervatív borzalmat terveztek."

Te melyik kollekciót láttad?
Én a fekete öltöny, vörös nyakkendős, fekete kiskosztüm, naaaagy kokárdásat.
Ebben bizony van érettségi öltöny, meg kiskosztüm!
A másik se semmi, a Rajkó zenekaron el tudnám képzelni a férfiakét, a lányoké meg valami elit szálloda szobaasszonyának az egyenruhája lehetne.
Ez a szánalmas, ratyi műmagyarkodás, ami az MTV-is megy idegesítő és fos.
A Magyarország szeretlek vetélkedő valami ótvar szánalom. Az a berendezés, dizájn, stúdió háttér, környezet nézhetetlen.
Az opera café hétvégi "ókovácsszilveszteri" borzalma nem különben. Valami hányinger, geil, eröltetett giccsparádé az egész.
A forma 1-es ovarált, meg a sportkesztyűt sem értem. Ezek a ruhák ennek a beteg bandának az ízlését szépen tükrözik, de jajj...
A kalocsai vagy a kalotaszegi minta a helyén nagyon szép, de így eröltetetten, magamutogatósan borzalmas.

Bóvli ország, bóvli kormány!
nem lehetne hitelt felvenni az IMF-től agyátültetésre? kb. 3-4-5 millió magyar számára?
@Qeatzkoatl:
Frankón? Elbaszol benne egy vesszőt? Szerencsétlen...
@a szív fészkei:

Természetesen te is vélekedhetsz úgy, ahogy teszed. Ettől függetlenül alapból xar a vélekedés is. ;)
Szerintem szép és művészi, gratulálok hozzá, méltón fog bekerülni nemzetünk nagy és dicső alkotásai közé.
Apropó, az Orbán család melyik közeli barátja csinálta?
@csizsikpizsik: az alattuk lakó szomszéd...

a felcsúti pincében rabszolgákat tartanak kényszermunkán...

de szerintem ez az "alkotás" üzenetén át is jött...
Szegény sportolókat sajnálom,hogy valami narancsközeli,ízléstelen nyomoronc másnapos kínlódásából született apáca ,és apóca gönceiben kell résztvenniük egy nemzetközi megmérettetésen.
@irógép: jó... lényegi kérdés...

te melyik szakmában vagy amit még nem tett tönkre a (politika=) fides ???

átnyergelek... mert én ilyenről nem tudok...

szerencsés vagy. gratula. biztos vannak szép pályázatok, szép egészséges verseny ami a szakmai színvonalat nagyon erősíti... jo neked
@old_field:

Te szerencsétlen tulok!
Jól látható, hogy fingod nincs a népművészetről, de veszed magadnak a bátorságot, hogy beszélj róla.
A jó ízlést nem lehet megtanulni, de a népművészetről lehet innen-onnan ismereteket szerezni.
Ez utóbbit javaslom neked, és a hozzád hasonlóknak.
a fekete ruhák rendben vannak viszont a többi az tényleg elég népviseletire sikerült, Bács-Kiskun néven is indulhatnánk
Nagyon jó, köszi!:D Iszonyú primitív a kollekció...
@Thrasher:

Ha veszed a fáradtságot és visszaolvasod, mire írtam, talán megérted.

Az ilyeneket nem csípem:

"Thrasher 2011.09.17 15:56:11
hihetetlen, hogy mindig kiváltjátok belőlem az index-címlapos cuccokkal, hogy ne legyek képes nem idejonni fikázni.
hát most hol a tokomben érdemli meg pont ez a kommersz, toketlen, fos lemez az évfodulós hírt?
épkézláb ízlésű ember számára a November Rain második fele az egyetlen értékelhető dolog rajta, és az is csak azért jó, mert jóval korábban írták, amikor még nem voltak teljesen reménytelen, kiherélt, buzeráns kis csajbanda.
persze ilyen kis lángológitáros, hipszterszemüveges alternatív bolcsészeknek pont megfelelő muzsika."
Hát nem tudom. Nekem az eredetivel nincs gondom!
Annak kell örülnünk, hogy vannak itt progresszív arcok is, akik nem csupán a divat, hanem a kulturális élet minden területén jártasak és ki is merik mondani, hogy valami csak azért lehet ótvar, mert nem Urbánus Ubul száj íze szerint terveztettek. Ami nem trendi, az mucsai.

Bezzeg a kanadai farmerdzseki a maga foltjaival... Na, az előremutató. :)
Milyen giccs, te szerencsétlen barom?!
Különben is, divatról és ízlésről vitatkozni szánalmas.
Bár neked szerintem a Dávid-csillagon kívül nem sok minden tetszik, faszfej!
Mennyivel menőbbek voltak például a 2010-es téli olimpián a norvég férfinadrágok. Utoljára talán Fenyő Miklós viselt olyan ifjú jampi korában.

Senki nem hőbörgött a pekingi olimpián látott furábbnál furább, nemzeti sajátságokat kihangsúlyozó (pl. Malajzia, Mali, stb.) öltözékek láttán.

Bezzeg, ha ott is "fidesznyikek" lettek volna, az itteni félművelt bagázs már rögvest kritizált volna.

Szájkaratés, alulművelt senkiházik. :)
@Édy, aki Endre:

Ember, te összetéveszted Gizikét a gőzekével!
Sok rossz példával élsz, mert szerinted ki a túrót érdekel, hogy mondjuk a bantusztániak milyen gúnyát húznak magukra?
Elmondom neked, senkit sem!
Az legyen az ő bajuk!

De azért ez a hely ahol élünk, mégis egy szép kulturális örökséggel rendelkező, európai ország, amibe nem illik ilyen ocsmány módon belerondítani senkinek sem.
Még akkor sem, ha szerinte állítólag kétharmada volt egyszer!
Gáspár Győzike megint rokkanthelyen parkolt! Természetesen megkerestük Gáspár Győzőt is, aki hihetetlen magyarázattal állt elő.

– Direkt álltam oda, de csak néhány másodpercre, mert az egyik rajongóm megkért, hogy hadd készíthessen rólam egy fotót, hogy azt beküldhesse valamelyik újságba. Tudtam róla, hogy nagyon szegény, ezért megtettem, amire megkért, majd továbbgurultam. Miért ne segítettem volna neki, karácsony előtt jól jön egy kis pénz mindenkinek – védekezett Győző, aki a szlovák rendszám kimagyarázására már nem talált ennyire furfangos választ.

MINTHA a bóvli ORBÁNT VAGY A SZARGYÁRTÓ PÉTERT HALLANÁM!
@lobster thermidor:

"De azért ez a hely ahol élünk, mégis egy szép kulturális örökséggel rendelkező, európai ország, amibe nem illik ilyen ocsmány módon belerondítani senkinek sem."

Más kérdés persze az, hogy például a te efféle nézeted mennyire fedi a minőséget. Mert szerinted lehet a fent említett dolog ocsmány, más szerint meg nem az, és tudomásom szerint sehol nincs az leírva, hogy lobster thermidor divatot illető nézetei a frankók.

Szerintem a ruházat nem annyira gázos.

Persze ha tudsz mutatni olyan forrásokat, amely divatot illetően téged jogosít fel arra, hogy megmondd, mi a frankó és mi az ocsmány, meghajlok tudásod előtt.

Addig?

Egy vélemény a sok közül. Annyit is ér, mint bármely másik.

Szóval, jó lesz valami konkrétabb dologgal is előhozakodni, mert ha csak az itteni agyhalott "magyarkodós, ezért ocsmány fideszes" (és ehhez hasonló) érvkészlettel operálsz, az pitiáner dolog.
@Édy, aki Endre: Szájkaratés, alulművelt senkiházik.

Túlműveltkém! Az "alulműveltet" még mindig alul művelt -nek kell írni, ha csak nem Skicc Pali vagy személyesen ...
@Ratyi, bóvli Orbán!:

Pedig parafrazálhatta volna a klasszikust, a pápai rekordbérmálkozót, a Szemlőhegy Tarzanját és a szaúd-arábiai terroristák nagy ellenségét is, miszerint: "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét."

Mennyivel európaibb, ugye? :)
@preddy:

"Túlműveltkém! Az "alulműveltet" még mindig alul művelt -nek kell írni, ha csak nem Skicc Pali vagy személyesen..."

De ha mégsem, akkor mi lesz? Levonod belőle a következtetéseket és önkéntesen megalázkodsz vagy maradsz olyan, amilyen most? :-)

Lehet, hogy te alul tényleg művelt vagy, de felül már kevésbé? :-)
"A giccs egyszerű érzelmi, gondolati sablonokat, kliséket közvetítő termék, a konzumkultúra része, a közhelyesség, sztereotípiák halmozása, túlzások, szinesztézia (hatás többféle érzékre), az elvárásoknak való megfelelés eszközeivel hat. " (hu.wikipedia.org/wiki/Giccs)

Érdekelne, hogy a fenti leírásból mit lát bele a posztoló az első kép két, kétségtelenül elég fura öltözékébe. Mert szerintem éppen hogy szokatlan ez az űrruha, ami asszem a Csillagok háborújából ismerős (vagy a Star Trekből, amit gyorsan el szoktam kapcsolni). A belinkelt másik képen lévő kiskosztümök és öltönyök meg kifejezetten konzervatívak, decensek, már-már unalmasak. Esetleg az amúgy szerény hímzést tekinti giccsnek? Vagy a melltűt helyettesítő kokárdát? Ízlés dolga. Szó sincs itt nemzeti giccsről és még ízlésteleneknek sem nevezném ezeket a ruhákat.
@Édy, aki Endre:

Vettem a fáradtságot és elolvastam az utóbbi száz commentedet. Meg kell állapítanom, hogy amik nem CTR+C és CTR+V -vel íródtak (motoros, HCS) nem igazán tükrözik a kimagasló ismereteidnek jeleit.
Van egy anyagod, ahol azt írod, hogy a politikát felváltotta a kommunikáció, kiterjesztésre szorul. Az a logikai levezetés amit itt műveltél (Mali-Magyar) ez kritikán aluli. Én nem minősítelek, hiszen te minősíted magad mindenki számára, aki utánad olvas. Az ízlést és a stílust von hause aus hozza magával az ember. Neked ez jutott.
@blah: Miért is? Ez nem kalocsai hímzés, engem a kalotaszegire emlékeztet.

A szerény mennyiségű hímzésen kívül én ezekben a ruhákban semmi népviseletest nem látok. A fekete öltöny és a piros kosztüm persze idézheti a népviselet színeit, de annyi mást is, hogy nem ez fog a külföldinek eszébe jutni róla.
@Baldvogel:

"Érdekelne, hogy a fenti leírásból mit lát bele..."

Orbánt. Egyértelmű. Mindig mindenbe. :)
@Baldvogel:

Ha oly nagyon tetszik, varrass magadnak is! :-)
@Qeatzkoatl:

Milyen jó, hogy pont te vagy az, aki ismét megmondja a frankót.

Nekünk ez jutott. :)

Alkalomadtán - ha kedvem lesz hozzá - végigolvaslak és kommentárokat fűzök én is a beírásaid színvonalához.

Ha nem lesz kedvem hozzá, akkor csak kiröhöglek. :)
@messi-asz:
"azért a poszt Kalotaszegi mintái miatt megkérdezném, hogy

ezek a ROMÁN sportolók forma ruhái? "

Aki a kalotaszegi mintát románnak mondja... annak fogalma sincs arról, amihez hozzászólt.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem a Pekingi mezünk állati jól nézett ki, végre volt benne valami fantázia.
@gaboraron:

Tudod jól, hogy az ilyeneknek semmi nem drága, ha ekézniük kell bármit, amely szerintük "magyarkodó."
@preddy: "Ha oly nagyon tetszik, varrass magadnak is! :-)"

Hogy jön ez ide? Nem írtam, hogy tetszik, csak azt, hogy sem nem giccs, sem nem ízléstelen (_szerintem_, mert ugye ízlésekről nem vitatkozunk).

És honnan tudod, hogy nincs tele két szekrényem ilyen rucikkal? Azokba szokok menni szombaton a diszkóba, és mondhatom, én vagyok a menő csávó. :-)
@messi-asz:

"csak mert ha egy kalotaszegi sportoló felveszi a kalotaszegi motívumos formaruhát, akkor az román sportoló, ugyebár..."

Van itt szellemi muníció, kérem szépen.

Csak úgy szórják-pazarolják ránk, érdemtelen mucsaiakra. :)
@Édy, aki Endre:
Persze, tudom.

Kiváncsi vagyok, milyen erőltetett csavarokon fognak eljutni oda, hogy Csergő Noémi és tervezőtársa fidesz-közeli... :D
ööö, a megrendeléses festményesek azok fityeszközeliek voltak? igaz a végeredményt látva, tök mindegy :D
@Lázár az igazi szarjankó!:
Az a sport kesztyűt pl. a madridisták szavazták meg a facebook-on, egy Casillas által létrehozott versenyben. És egy kint élő magyar srác csinálta. Null köze van hozzá a kormánynak.
Legalább nézz utána a dolgoknak, mielőtt elkezdesz vakon hülyeségeket írni!!!
Szerintem nagyon szép népviseletünk van, és sok mindenben nagyon jókat alkotunk, amikre én spec. büszke vagyok, függetlenül attól, hogy épp Feri vagy Viktor bassza szét az országot.
@gaboraron:

Meglesz az. Nagy lumenek ügyködnek az ügyön. :-)
@gaboraron:

Meglesz az. Nagy lumenek ügyködnek rajta.
@lobster thermidor:
"De azért ez a hely ahol élünk, mégis egy szép kulturális örökséggel rendelkező, európai ország, amibe nem illik ilyen ocsmány módon belerondítani senkinek sem. "

Mi a bajod a kalotaszegi mintákkal?
@irógép:

Szerinted számít itt bármi? Lényeg, hogy valahogy lehessen Orbánékat fikázni.
@gaboraron:

Más fórumokon már megmutatták, hogy lehet:

"Az,hogy a gombold újrán is indultak és a “javadalmazottak” között voltak nem bizonyít mást, mint, hogy a tervezők Orbán csókosai. Biztosan szép pénzzel kenték őket a mi adóforintjainkból ezekért a 80-as évekbeli konfekció modellekért. Biztosan ajánlottak lesznek majd a “polgári attitűd” jegyében a ruháik,hogy fogyjanak… jönnek majd az sms-ek a fideszes pajtiknak, hogy tőlük vásároljanak mert most ők futnak… Rendszerváltás után kíváncsi leszek hol lesznek ők… amikor Orbán már nem nyom alájuk pénzt."
@preddy:
"Csak halkan jegyzem meg: remélem a mezek hátulján nem rovásírással lesz felpingálva a MAGYARORSZÁG felirat... "

Miért, akkor nem tudnád elolvasni? :P
@Baldvogel:

Nem erről van szó, tudod jól, hogy csak humornak szántam!
Nem giccses szerintem sem, de jobban passzolna a mezőtúri egyik szálló vagy panzió fogadósnőjére és a kerthelység pincérére... :-)
@blah:
"a többi az tényleg elég népviseletire sikerült, Bács-Kiskun néven is indulhatnánk "

Akkor kalocsai motívumok lennének a ruhán. Ezek kalotaszegi motívumok.
@gaboraron:
Persze, látom sok kommenten, hogy tök mindegy mi van azt szidni kell most.
Én is szidom a kormányt, mert nem bírom, de mivel van önálló véleményem a dolgokról, nem fogok mindent fikázni csak a hülye kormány miatt. Az a vicc, hogy rengeteg ilyen blogon, olvasom, hogy szidják, hogy a jobb oldalon, milyen buták az emberek meg csordaszemlélet van.
Na hát, csordaszemlélet itt pont úgy meg van, tök mindegy mi van , de egy emberként fikáznak mindent.
Ja és a legnagyobbat azon röhögök mindig, hogy bár ezek az emberek nagyon toleránsnak mondják magukat, képtelenek elviselni, ha az embernek más a véleménye valamiről, és rögtön azzal jönnek, hogy tuti valami fidesz-droid a másik! Na ez aztán az előítéletes beszűkült gondolkodás. Jót röhögök ilyenkor, mert közöm sincsen egy párthoz sem, csak van saját véleményem, ami hol egyezik másokéval, hol nem.
@gaboraron: Miért, akkor nem tudnád elolvasni? :P

Én nem...
Sőt, van 9 millió 999 ezer honfitársunk, akik szintén nem, a világ sportrajongóit pedig ne is említsük, hóplesz bunkó mind, még a rovásírást sem beszélik! :-)
@preddy:

Sikerült már utánanézned, hogy mi az alulművelt helyes formája?

Mert alig várom már, hogy okulhassunk. :)
Amúgy tényleg hülyeség ezt az öltözék tervezetet pártszimpátiákra visszavezetni, mert akár balról nézem, akár jobbról, sehogy nem néz ki jól!
Ha már magyarkodunk, akkor vonuljanak fel sportolóink bőgatyában, lajbiban, ostorral...
@Lázár az igazi szarjankó!: Nekem speciel nagyon tetszett a kalocsai minta az F1 pilóta overallon, egyáltalán nem éreztem giccsesnek vagy erőltetten magyarkodónak, inkább volt benne valami frissesség meg vagányság, ahogy a régi népművészeti motívum találkozott a modern technikai ruházattal.
Ettől függetlenül bármilyen motívumot ki lehet forgatni, bármilyen jelképet be lehet mocskolni ha megosztó ideológiával töltik fel, lásd kokárda meg a nemzeti színek kisajátítása és avíttos kontextusba helyezése. Amerikában meg Angliában menő a nemzeti színű ruhákban járni, pólótól elkezdve mindenre rányomják mert szexinek és hazafiasnak tartják. Nálunk aki akarna se merne nemzetiszínű göncben járni, mert azt nem szexinek és hazafiasnak tartanák, hanem begyöpösödött, korlátolt, bezárkózó, idegengyűlölő hungaristának. Ezt érték el a vezetőink, mocskolták be a nemzeti identitásunk jelképeit. Ezért megérdemlik, hogy a pokolban rohadjanak meg.
A nemzetieskedő giccsparádé meg csak foshab a szartortán, a fentiek folyománya.
Pedig biztos vannak ebben az országban tehetséges fiatal dizájnerek akik képesek lesznek megújítani az egészet, megtisztítani a mocsoktól a jelképeinket. Csak idő kérdése.
@preddy:
"Sőt, van 9 millió 999 ezer honfitársunk, akik szintén nem, "

Meglepődnél, ha tudnád, hányan tanulják a magyar rovásírást. Jó, rendben, te nem tartozol közéjük. Valahol érthető. Nem érdeklődhet mindenki múltunk, kulturális emlékeink iránt.

"a világ sportrajongóit pedig ne is említsük, hóplesz bunkó mind, még a rovásírást sem beszélik! :-) "

1. A 'beszélt' rovásírás teljesen magyar, még te is megérted... :P

2. Bizony. És a tradícionális kínait se tudják elolvasni. Sőt, hogy életszagúbb legyen: nagyon sokan a cirill betűket se tudják elolvasni.

Mellékesen: azt, hogy "Magyarország", szintén kevesen értenék a világon, mivel a mezekre általában az egyezményes angol országneveket írják: "Hungary", "Italy" stb.
@Édy, aki Sikerült már "utánanézned", hogy mi az alulművelt helyes formája?

Mert alig várom már, hogy okulhassunk. :) Endre:

Megigérem, hogy "utána nézek"... :-D
hányinger ez a kollekció...
@gaboraron:

Nevetni fogsz, olvastam, hogy ezentúl a mezekre a MAGYARORSZÁG feliratot akarják íratni...
@preddy: " mezőtúri egyik szálló vagy panzió fogadósnőjére és a kerthelység pincérére... :-)"

És milyen jól nézne ki benne!

Egyébként majdnem 100%-ig biztos vagyok abban, hogy semmi szégyellnivalónk nem lesz, mert a többi nemzet ruhája sem lesz különb. Sőt, megkockáztatom azt az őrült feltételezést, hogy nem a ruhára fognak emlékezni az emberek, hanem hogy hány érmet hozunk haza. Elvégre nem a ruhat eszi az embert, még sportolót sem.

Még valamit szeretnék hozzászólni: aki egy ruhát sem képes megítélni anélkül, hogy a szánalmas magyar politika jusson eszébe róla, annak én sürgős kikapcsolódást javaslok egy kellemes karibi szigeten.
@seahawks:

Miért? A szobalányon és a londíneren kimondottan stílusos lenne!
@preddy:

Rendben. Várok türelemmel.

Bár azt hittem, hogy ekkora kapacitású szürkeállománnyal, ez azonnal menni fog.
@preddy:
"Ha már magyarkodunk, akkor vonuljanak fel sportolóink bőgatyában, lajbiban, ostorral... "

Amely ruházat szintén csak egy kis részét fedné le a magyar népviseleteknek.
És akkor lehetne azon háborogni, hogy miért nem matyó, miért nem kalocsai, miért nem jászsági?
Vagy mondhatná bárki: "Miért pont az 'unalmas' ungarische gulásos csattogós ostoros, amit a Hortobágyon már ezerszer elsivárítottak?"
@preddy:
Az összesre, vagy csak a magyarok mezére? :P
@Baldvogel:

Igazad van, de én szívesebben venném, ha a szép ruhákra <bold>és</bold> a szép eredményekre emlékezne a világ...
@Édy, aki Endre:

Még várok Smit Pál állásfoglalására a kérdésben...
Emberek! A sportolókat megkérdezte valaki, vagy csak felül döntöttek, szokás szerint?
@preddy:

Nekem elég lesz az is, amikor kiderül, hogyan is írják. Kíváncsi leszek, miképpen fogsz rá reagálni. Elképzeléseim vannak ugyan, de azért megvárom.

Legyen a határidő ma délután 2 óra.

Ekkora lumeneknek csak nem törik bele a bicskájuk az édes anyanyelvükbe.
@preddy:

"Ha már magyarkodunk, akkor vonuljanak fel sportolóink bőgatyában, lajbiban, ostorral..."

Nemcsak a helyesírás, a kultúra ismerete is hagy "némi" kívánnivaló maga után.
@preddy:

Ha eddig nem kérdezték és téged nem zavart, most miért zavar?
@preddy:
A google a barátod.... :P
@preddy:
"Nevetni fogsz, olvastam, hogy ezentúl a mezekre a MAGYARORSZÁG feliratot akarják íratni... "

Akkor meg nem tökmindegy, hogy rovásírás, vagy nem? :P
@Édy, aki Endre:
Most jutott el hozzá a gumicsont.
Azért valahol tényleg szánalmas az, hogy csupán azért sikoltanak páran rögtön azért giccset, mert "véletlenül" a magyar jellegre utaló vonások találhatók a ruhán.

Igaz, azóta sem magyarázták meg - a "magyarkodós" magyarázatokon kívül, de az már csillió éve az unalmas pharocqverés kategóriájába tartozik -, hogy miért is giccses és miért is fújj az egész, de elvárják, hogy annak tartsák mások is.

Szánalomhegyek. :)
@gaboraron:

A gúgli az ...alul művelt ( 318 000 ) felül buta... találatot hozta első helyen! :-D
@Édy, aki Endre:

Végül is, igazad lehet!
Mégis csak jobb a magyar jellegű, mint az árpádsávos...
@messi-asz: Az meg csak egy országhatár. Attól még MAGYAR!!!
Az, hogy valakinek az útlevele pl. szlovák, román, attól még magyar! :/
@preddy:
Próbáld idézőjelek közé tenni: "alul művelt", és úgy a helyes találatot fogja hozni.
@preddy:

Te a gugliból vagy okos? Azt hittem, hogy jártas vagy a nyelvben. És a helyesírásban.
magyarország szeretlek
@gaboraron:

Azért milyen nevetségesen szánalmas már, hogy a gugli által adott találatok számainak egymáshoz történő hasonlításával méricskéli, nem? :)
@preddy:

"Mégis csak jobb a magyar jellegű, mint az árpádsávos..."

Két dolog miatt örülök ennek a beírásodnak:

a) Roppant hatásosan hozza a ballib agyhalottak buta módon klisés mantráit és
b) kiderült, hogy az árpádsávos szót egybe is tudod írni.

A kis öröm is öröm.
@Édy, aki Endre:

Kikérem magamnak a ballibet, ezzel ne viccelődjünk! :-( Én jobbos vagyok...
@Édy, aki Endre:
Még jobb lett volna, ha facebook-on keres rá. Mert ami nincs fent a facebook-on, az nincs is.
@preddy:
Nyilván ezért is nézted románnak a kalotaszegi mintát.
@lobster thermidor:
"Te szerencsétlen tulok!
Jól látható, hogy fingod nincs a népművészetről, de veszed magadnak a bátorságot, hogy beszélj róla.
A jó ízlést nem lehet megtanulni, de a népművészetről lehet innen-onnan ismereteket szerezni.
Ez utóbbit javaslom neked, és a hozzád hasonlóknak. "

szánalmas.
intelligens hozzászólásod is mutatja, hogy nem vagy híján a jó ízlésnek... :D
ha velem akarsz kommunikálni, akkor előbb tanulj 1 kis modort, minimum annyit, amit elvársz !
persze, ha ennyi az igény szinted, akkor no comment...
@preddy:

A széljobb és a ballib egykutya. Egy alomból származnak. Összenő, ami összetartozik. :)
Még matyó hímzés kéne rá, hogy kifejezze elkötelezett nemzetelvűségeteket... :-)
@Édy, aki Endre:
"Azért valahol tényleg szánalmas az, hogy csupán azért sikoltanak páran rögtön azért giccset, mert "véletlenül" a magyar jellegre utaló vonások találhatók a ruhán.

Igaz, azóta sem magyarázták meg - a "magyarkodós" magyarázatokon kívül, de az már csillió éve az unalmas pharocqverés kategóriájába tartozik -, hogy miért is giccses és miért is fújj az egész, de elvárják, hogy annak tartsák mások is.
Szánalomhegyek. :)"
+1.
ezzel csak egyetérteni !
szomorú, hogy 1 ideje az index ezt az arculatot vette fel 100%ban. :(
és ha megjegyzed, hogy a kalocsai minta nem egyenlő a fidesszel, akkor Te vagy a hülye... :)
@preddy:
Speciel a matyó hímzés az egyik kedvencem, lévén Matyóföldről származom. De a matyó hímzés csak egy nagyon kis szeletét mutatja be a magyar népművészeteknek. És mivel nincs az a kigyúrt olimpikon, akinek a hátán az összes magyar népművészeti motívum elfér, elegendő az az egy, amit elfogadott a MOB.
@Édy, aki Endre:

Nem szélsőjobb, hanem egyszerűen jobb.
A szabóm állapította meg...
Megállapodhatnánk abban, hogy ami szép, az a helyén és idejében szép mint itt ni:

www.termalfurdo.net/upload/termalfurdo_matyo_nyar_folklor.jpg
@preddy:

Miképpen lehet az, hogy egy ilyen hosszú szót - "nemzetelvűségeteket" - egybeírsz? :)
100 Folk Celsius menni olimpia?
Borzalom....
Elsőre azt hittem a Kozma utcai halottégető új formaruhája...
Pfejj..
Mi lenne az ilyen netes blogokkal formaruha nélkül? Mondjuk fikáznivaló mindnig van. Például ez a szar magyar időjárás mindeig kéznél van, ha kifogynátok az ötletekből.
@Édy, aki Endre:

"Pedig parafrazálhatta volna a klasszikust, a pápai rekordbérmálkozót, a Szemlőhegy Tarzanját és a szaúd-arábiai terroristák nagy ellenségét is, miszerint: "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét."

Mennyivel európaibb, ugye? :) "

Kigyensúlyozottan hirdeted az igét, mint a köztévé. De azért nem ártana elmélyedned a melldöngetően keresztény eszmevilágban sem. Szeresd felebarátod.., stb.
Egyébként, a ".. nem hazudtam soha..." mennyivel európaibb ?
@sisifux:

Főleg, ha a teljes mondatot ismernéd, és nem csak a közepét....
@Édy, aki Endre:
"A széljobb és a ballib egykutya."

Ez aztán a derék és cáfolhatatlan megállapítás. Vagy inkább kinyilatkoztatás. Persze a Gyűlölet szektánál mi is lehetne más!
Ez a helyzet sokkal rosszabb: az ünneplő ruha a Magyar Gárda egyenruhája egy az egyben. És ez volt a cél.
@gaboraron:

"Főleg, ha a teljes mondatot ismernéd, és nem csak a közepét..."

Ja, szövegkörnyezetből kiragadott idézet. Lehettél volna ismeretterjesztőbb is, had ismerjem meg.:)
@Vad.Korte:

Az IMF tárgyalásokra is ebbe a formaruhába kellene menni. Nehogy elfelejtse véletlenül a tárgyaló delegáció, kinek is az érdekeit képviseli.:-)
szörnyű az egész, semmi harmónia, finomság, arányérzék, csak rábasztak egy ciki otthonkára pár motívumot és ennyi. nem a kalotaszegi mintával van a baj, hanem a kivitelezés minőségével, az borzalmas.
Szánalom ez a blog, meg a fikázók Gyurcsanyista egyesülete is.

Ha a zászló lett volna ott az lett volna baj, ha egyzsínű akkor meg az, most meg ez. (biztos azt is Orbán haverjai gyártották volna)

Én szurkolok a csapatnak bármilyen ruha van is rajtuk. Semmivel nem rosszabb ez a ruha sem, mint az eddigiek voltak.
Bár az igaz, hogy a paranoiához már az is elég, hogy az Orbán kormány alatt gyártották.

Elmebetegek.
@SINGLETON99: És még ráadásul Hitler is ebben járt kelt, meg a pizsamáján is ez volt.
Barom.
@sisifux:
Lenne értelme?
Te elkönyveltél magadban valamit, és ha a fene fenét eszik, akkor is ki fogsz tartani mellette. Ha a hozzád hasonlók nem szemetelték volna a netet ezzel a kiragadott részlettel, könnyebben megtalálnád guglival a teljes szöveget. de így nehezebb dolgod lesz (nem mintha tényleg számítanék arra, hogy meg fogod keresni a teljes szöveget....)
@preddy: Ugye, hogy ilyen szolga egyenruha-ízű? Imádom a Csengetett Mylord-ot, na arra hajaz.
@Trompf: A csapatot alázzák ezek a rongyok, ahogy a Gyurcsány alatti ízlésficamos Makány-göncök. Pont, hogy nem ezt érdemlik a sportolók!
@sisifux:

"Egyébként, a ".. nem hazudtam soha..." mennyivel európaibb?"

Nagyon egyszerű: Pont annyira európai, mint a másik példa.

Nem tetszik ez? Ekézd a másikat is.
Nem ekézed a másikat? Akkor neked ez is frankó.

:-D
@Baldvogel: Ezért mentek szegény fidesznyikek rohanva Azori-szigeteki utónyaralásra?
@Qeatzkoatl: Buci Gyuri?

Tudták ezek a bizottságban, milyennek kell a Vezető szája íze szerint lennie az olimpiai cuccnak... Ez ennyi és mivel mindegyiknek vannak sárga csekkjei a titulusok ellenére, amit csak akkor tudnak fizetni, ha paríroznak. Lásd Ferihegy névelnevezési anomáliái. Aki ott mást mert mondani, röpült.

De persze a bérbeíróik - nagyon frissek és aktívak - ezt a szelektív memóriájukkal valahogy elfelejtik. Itt ma objektívitás nincs.
@sisifux:

"Persze a Gyűlölet szektánál mi is lehetne más!"

Bárcsak tudnám, mit szívsz, hogy ilyen kreatív és enigmatikus vagy. :-)
@saunier:

Igen, ez a haute couture magyarországi mértékadó mércéje. "Divatdiktátor-e vagy?" :)
@saunier: Kösz! Ezt nem látni, hogy - ehhez kell a parvenű magyarkodó hőzöngés - ezzel inkább tönkreverik mint népszerűsítik a motívumokat! Na mert egy igazi népművészeti darabon - nekem is voltak, a hetvenesekben nagy divat volt ilyet szerezni, ebben járni - minden szerves és egységesen odaillő. Pont azért szép és hitele, mert nem csak muszájdísznek biggyesztették oda, hanem volt funkciója és ereje ettől.
@Édy, aki Endre: Jól jellemzed a magadfajtát. Kösz, tömör és találó.
@a szív fészkei:

Nosza, ragadj papírt és íróeszközt és skiccelj fel egy csini rucit.

Miheztartás végett.

És alázd le szakmailag Makányt is.

Ez a minimum.

Pár képet a te Vogue-ban megjelent munkáidról sokat lendítene a kritikádon.

Várjuk. Soxeretettel. :)
@a szív fészkei:

"...a magadfajtát."

Fajtázunk, fajtázunk morvaikrisztinásan? Ej, ki hitte volna!? :)
@Édy, aki Endre: Remélem, rajtad ilyenkor egy darab amerikai kultúrmocsok farmercucc sincs, mert abszurdul hatnál. A Made in China ápádsáv már jobban illene hozzád, legalább a kínai textilipart életben tartjátok az übermagyarkodásotokkal. Mert csak kívülről bírtok az lenni, de még pöfögj, tanulságos vagy: hiszen neked annyira fontos a magyar nyelv, Erdély!! hogy Adyt is kicsavartad végtelen szellemességedben.
@a szív fészkei:

"A Made in China ápádsáv már jobban illene hozzád..."

Ez az! Még további ilyeneket. Ilyen egy igazi "európai" errefelé. :)
@Édy, aki Endre: Ja, felosztottak minket már elég régen. FAJ egy van, fajta sok. És hogy te nem az én fajtám/mentalitásom vagy, az egész biztos. Ez nem születés kérdése. Akinek ez a gyerekes és randa cucc azért tetszik, mert nem szabad semmi hivatalosra azt mondanotok, hogy hű ez tényleg ciki, az valóban nem az én fajtám.

Mint írtam volt tegnap, amikor Gyurcsányék isten tudja kije megrendelte Makány Márta - elég neves - tervezőtől azt a pipacsos borzalmat, akkor a ballibsi, általad oly igen megvetett tábor üvöltött a leghangosabban, hogy ez szégyenteljesen szar, nem érdemlik meg a sportolóink ebben égniük két hétig.

Mert ez nem lehet párthűség kérdése, hanem ízlésé és jó szemé. Neked láthatóan ki van adva az itteni kollégáiddal együtt, hogy védeni köll ezt a hímzett mundért, mindenáron! Tegyed, egyre viccesebbek lesztek csak. Kell is a vigyor ilyen depis időben, hálás vagyok a működésedért!

Ja és ha zsidó tervezne ilyen szart, akkor azt írnánk, hogy szemüveget neki, mert pocsékat ad ki a keze közül. Na ennyire fajtázom. De rugózz még ezen, ja és a szart írd szarnak, ez az x-es finomkodás olyan röhej.
@a szív fészkei:

"hiszen neked annyira fontos a magyar nyelv, Erdély!!"

Általában Érmindszentre a Partium részeként tekintenek, amely nem a történelmi Erdély része; attól különálló területként említik.

Délről észak felé haladva Arad, Bihar, Szilágy, Szatmár és Máramaros vármegyék tartoztak a Partiumhoz.

Örülök, hogy segíthettem ebben is. :)
@Édy, aki Endre: Te az X-faktor fizetett ügynöke vagy, Mindent x-ezel, miért nem totózol inkább ezzel a lendülettel?az jobban fizet.

A Vogue-ban se Makány, se ezek a noname tervezők soha nem lesznek drágám. Én sem, bár tudok varrni és rajzolni, valóban. De megmondani a rántottáról, hogy büdös-e benne a tojás, azt szabad, akkor is, ha nem tudok tojást tojni.

Ezenkívül évtizedek alatt elég sok Vogue-ot és mást átnyálazva azt mondom, hogy a legnagyobb nevek is követnek el ízlésrombolást, kurvaranda holmikkal, csak a sznobfaktorban bízva megpróbálják eladni. Aki ezt beveszi, drágán megveszi - az hülye.
@Édy, aki Endre: Csak a lényeget nem érted, de ez annyira jellemző, hogy egyre érdekesebb a diskurzusunk. Látod, segítek neked a jó szívemmel, hiszen valószínű kommentszámra állítasz ki számlát a Lendvayban. Lassan meglesz a napi betevőd ebből, nem?
@a szív fészkei:

"Mert ez nem lehet párthűség kérdése, hanem ízlésé és jó szemé."

Igen, csakhogy az ízlések és a jó szemek mindig akkor merülnek fel végső érvként, amikor a saját mundérunkat, a saját véleményünket védjük vele.

Simán próbára tehetnélek és simán beégnél ízlés terén.

Ha lenne egyértelmű definíció vagy egyértelműen és egyhangúlag elfogadott álláspont arra nézvést, hogy mi ízléses és mi nem, akkor megállná a helyét a vélekedésed.

De nincs ilyen, következésképpen az ízlésekről megoszlik a vélemény.

Próbálkozzunk? Kérdezzelek?
@a szív fészkei: kerestem a blogok között a pipacsost fikázó blogokat,
Se varanustól nem találtam se máshol.
Szóval úgy tűnik az orbánfóbia győzedelmeskedett itt is ebben az esetben, mellékesen az olimpiai csapatunk kapcsán.
Már akinek ez mellékes csakhogy rughasson egyet a Fideszbe.

Megjegyzem sok dolog miatt lehet őket rugdosni joggal, mint lehet és lehett az MSZP-t is.
Ez viszont a szánalom kategória.
@a szív fészkei:

"A Vogue-ban se Makány, se ezek a noname tervezők soha nem lesznek drágám."

No de ki mondta, hogy ott volt? Én kértelek arra, hogy mutass te a sajátjaidból onnan párat, hiszen szakmailag biztos remekebb vagy. Megelőlegeztem neked a karriercsúcsot jelenthető publicitást. ;)

"Ezenkívül évtizedek alatt elég sok Vogue-ot és mást átnyálazva azt mondom, hogy a legnagyobb nevek is követnek el ízlésrombolást, kurvaranda holmikkal, csak a sznobfaktorban bízva megpróbálják eladni. Aki ezt beveszi, drágán megveszi - az hülye."

Egyetértünk. Bár én amondó vagyok, hogy a haute couture alapból gáz. :)
@Édy, aki Endre: Te tanár vagy? Eléggé vállalom magam, kiderül, hogy mit tartok jónak és mit nem. ez ronda számomra és kész, Fabius nagyon jól megragadta a dolog lényegét. Ha kérdezgetni akarsz őket kérdezd erről: nol.hu/belfold/kicenzurazta_a__zsido__szot_az_i__keruleti_fidesz

@Trompf: Visszamenőleg megnéztél négy évnyi anyagot, gratulálok, van időd! Akkoriban pl. én nem is olvastam még ilyen blogokat, de hogy sok helyen feltűnt a felháborodás a rongyok ellen, az biztos.
Szánalom-kategória ez a pályázati eredmény szerintem. Nagyon sokan nagyon értelmesen kifejtették miért az itt ezen a felületen, pl. Quatzkoatl soha nem puffog összevissza, hanem komolyan érvel. Elfölött lazán elsiklotok, ti a mundérvédők, vajh miért?
Na, bocs tudom, a kérdés költői. Te még soha Fideszt nem cikiztél, ahogy emlékszem.
@gaboraron: igen elírtam már azóta korrigáétam:

ROMÁNIAI... íyg pontos...
@Édy, aki Endre: Na, legalább valamiben egyetértünk, halleluja!
@a szív fészkei:

"Csak a lényeget nem érted..."

A lényeg a következő: Érvek hiányában az ízlésre, a jó szemre, a magyarkodásra, az árpádsávra, a fajtázásra, a románozásra és egyebekre hivatkozva beindult a "dixi."

Mert így szoktá(to)k meg.
jaaa és ha ennyi po:cs van az országban (nemzetvesztő fid eszes zombirka) akkor nemsokára

a kalocsai minta is ROMÁNIAI lesz... csak ugy jelzem jóindulattal...
@a szív fészkei:

"ez ronda számomra és kész,"

Látod, mennyire másabb ez, mint az általánosan semmitmondó ízlésre és jó szemre való hivatkozás?

A TE ízlésednek nem felel meg, a TE szempontodból giccses.

És ezzel szemben ott van a MÁSOK véleménye.
@Édy, aki Endre: Ja, ez egy ilyen alom, hú de jól látod.

Hogy ti mire hivatkoztok, azt viszont én nem látom kristálytisztán vagy nagyon is? Netán arra, hogy akinek ez a muszájból rápiszkált nép motívum ezeken, az amúgy is ronda cuccokon nem tecc, az magyartalan, megtagadja hazáját és feleslegesen kekeckedik, hogy a szeretett kormányba rúghasson ok nélkül... Ti is be vagytok egy magatartásra idomítva kedvesem.

De látod van egy közös szegmens, a divatelvadult tervezők baromságait egyikünk se ajnározza.
@a szív fészkei: Opsz van egy mégis:

velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2008/08/11/beegtunk_az_olimpiai_megnyiton_a_viragos_kosztummel/?cp=1

A brit Guardian újságírója szerint a magyar olimpikonok virágos ruhája mindennél rondább volt,..

De olyan blogot ahol előre fikázták csak mert a Gyurcsány komrány alatt készült még mindig nem találtam.
És van különbség, hogy a brit Guardian újságírója írja ezt, avagy varanus az MSZP zázlóshajója.
@messi-asz:

Ez az, öreg! Rettegj! Nem is ér semmit egy nap, ha nem nyílik alkalom egy jó kiadós rettegésre. Ez manapság létszükségletté vált egyeseknél. :)
@Trompf:

Keresgéléssel fárasztottad magad? Pedig elég lett volna ezt elolvasni a poszt elején és értelmezni:

"Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni"

Esetleg még rákattinthattál volna a posztba linkelt kritikára:

index.hu/video/2008/01/19/nyolcvanas_evekbe_zuhan_vissza_az_olimpiai_formaruha/

Örülök, hogy segíthettem, szívesen.
@innovation: akkor hogy tisztázzuk...

a kalocsai az magyarországi magyar
a kalotaszegi az romániai magyar...

a kalotaszegi és a kalocsai az a magyar történelem és kultúra része, de már a románé is...

és ha a magyarokon soká ül ez az átok ("elit") akkor a gazdaságunk miatt nemsoká minden román/szlovák/osztrák lesz...

aki ezt nem érti... az álnacionalista csak (pl. soviniszta)
de valójában egy hazaáruló senkiházi magyarkodó po:cs
@a szív fészkei: Van olyan hogy valami nem tetszik. Pl nekem egy rakat olimpiai ruha nem tetszett amit eddig hordatak olimpikonjaink.

Gondoltam, és gondolom most is, hogy kár lenne ezt szóvá tenni, mert ők minket képviselnek, és én nem akarom számukra ezt a feladatot megnehezíteni, csak mert utálom Gyurcsányt avagy Orbánt.

Ízlések meg ahány ember annyi féle. Nem találom rondának ezt a motívumot sem, és a pipacsostól se hánytam el magam első ránézésre.

Büszke voltam és vagyok az olimpikonjainkra legyenek bármilyen ruhában.

Biztos vagyok benne, hogy az itt fikázók 99%-a pusztán Orbán utálata miatt parolázik itt a neten.
Ezt azért gondolom, mert akinek nincs ilyen nagyfokú paranoiája, azoknak rendszerint fontosabbak az olimpikonjaink, mint a ruháik, avagy a saját ízlésük.
@Édy, aki Endre: Ja, igyekeztem meg magyarázni, de azt fáradságos elolvasni, úgy látom. nem is akarnálak amortizálni, ha egész nap itt kell vitézkedned, akkor kell az energia, ne rám pazarold el!

Na, ami még sokkal jobban nem tecc, az ez: index.hu/belfold/2011/12/14/polt_szabad_kezet_kap_a_birosag_kivalasztasaban/ Remélem, Fabius ír erről is.

Ez a ruhacirkusz tényleg csak púder az ilyen ocsmányságokra szórva.

Egyébként, abban remélem egyetértünk - akár férfi, akár nő vagy - hogy ez velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2011/12/14/csini_vagy_tul_csonti_az_uj_szupermodell/ olyan bűncselekmény a divatvilág részéről, amit nagyon súlyosan kéne szankcionálni! Ilyet nyomatni mindenáron követendő világtrendnek életveszélyes őrület!
@a szív fészkei:

"Netán arra, hogy akinek ez a muszájból rápiszkált nép motívum ezeken, az amúgy is ronda cuccokon nem tecc, az magyartalan, megtagadja hazáját és feleslegesen kekeckedik, hogy a szeretett kormányba rúghasson ok nélkül..."

Én inkább netán arra, hogy "a cuccokon lévő népi motívum muszájból és magyarkodásból rápiszkált" jellegű vélemények, amelyek keverednek az ízlésről és a jó szemről való elmélkedéssel, az olyan semmitmondó és közhelyes. Meg persze tapló és buta is. Szerintem.

De vannak, akiknek ez bejön. Ők akkor is hörögni szoktak, ha bármilyen formában megjelennek olyan motívumok és egyebek, amelyek bármely piciny mértékben kapcsolatba hozhatók bármivel, ami magyar.

Azt nem szabad. Legyünk végre európaiak. Ne legyünk sovének, mert van piros-fehér-zöld vagy tulipán. Vagy bármi egyéb, amely utal a magyarságra akármilyen szinten.
@Fabius:

"Ha azt hittük Peking előtt, hogy azt a ruhakollekciót lehetetlen alulmúlni"

És meg kell mondani, hogy bármennyire nem tetszik például neked sem ez, sem az, mások szerint ez (el)viselhetőbb és esztétikusabb, mint a pekingi.

Vannak olyanok, akiknek a 2010-es norvég nadrág sem jött be. Mégsem olvashattunk sok olyan vitát, amely ezen a hőfokon izzott volna és amely ennyire kétségbevonta volna a "norvégséget."

De itt ezt muszáj. Akkor is és most is.
@Édy, aki Endre: sőt bérretegek...

bemagyarázom magamnak, hogy

ad1) európában a legszarabb a magyar gazdaság...

ad2) hazánkban az állam IMPOTENS (működésképtelen jogszabályok, intézmények, közkassza stb)

ad3) a demokratikus szabadversenyes EUban, bizonyára sikeres lesz a magyar korrupt feudalizmus...

tudom láthatatlanok a sikerek...
de te látod mert a hit hegyeket mozgat...
@Trompf: Varánusz a MSZP zászlóshajója??? Húúú de szeretitek a hajóhasonlatot! :-))

De voltak ellenző hangok, legalábbis mi magánlevelekben eléggé megrökönyödtünk ezen a gusztustalanságon. (akkor még nem kommenteltem.) És még egyszer leírom: a sikeres, ezért az ottlétért rengeteget tevő, szenvedő magyar sportolókat égetik ezekkel a szar tervekből született borzasztó cuccokkal és ezért még rosszabb látni!

Fiatal szép arányos testű boldog emberek ennél jóval magasabb minőséget érdemelnének meg az országuktól! És nem jó feszengeni egy mások által lenézett - lásd Guardian-cikk - holmiban, mikor mindegyikük jól mutatna szebben, kellemesebben. Ennyi. Csak legalább valamiben csinált volna jót ez a kormány. De ebben sem. Ezért írunk itt, nem a sportolók ellen, hanem értük haragszunk.
@a szív fészkei:

"Ilyet nyomatni mindenáron követendő világtrendnek életveszélyes őrület!"

A legtöbb hc-dolog ilyenféle. Anorexiások, genderbenderek és egyéb nyalánkságok szépítik életünket.

Ej, ha lenne sok zsetonom, a Chester Barrie-ből öltözködnék. :)
@Édy, aki Endre:

A poszt a ruhákról az én véleményem. A pekingi sem tetszett, ez se tetszik.

Ezzel neked nem kell egyetértened, kommentben lehetőséged is van elmondani, hogy nem értesz egyet.

A vita hevessége a közélet megosztottságának lenyomata. Erről nem te vagy én tehetünk, sokkal inkább azok akik ennyire megosztanak minket. De az sem megoldás, ha nem beszélünk és vitázunk semmiről, hanem kussolunk.
@messi-asz:

"európában a legszarabb a magyar gazdaság..."

Biztos meg is tudod indokolni a miértjét.

Mert ugye azzal nem sokra megyünk, hogy azt mondod, az. Valami alátámasztás is kellene.

Tudod: adatok, tények, számok, stb.

A "szerintem" roppant sokélű érv.

Szerintem például nem a legrosszabb.

De ha "bér-rettegnék", akkor más választásom nem is lehetne.

A "bér-rettegők" akkor is mantráznák a nihilt, ha a kövér pannon puma álcájában Orbán Viktor személyesen töltené nekik azt a kolbászt, amelyből a nem hitelből vett bérrettegő-villa kerítése épül.

A jelszó: Ha más csinálja, akkor is rossz, ha jó.
@Fabius:

"Ezzel neked nem kell egyetértened, kommentben lehetőséged is van elmondani, hogy nem értesz egyet."

Azt teszem. Körülbelül olyan módon, mint azok, akik egyetértenek.

Miért is írtad ezt? :)
@Édy, aki Endre: Olvasol is? Már a Kádár alatt - nem tudom, akkor hol voltál, ha voltál - divat volt főleg Pesten, az elfajzott ballibsi horda körében, hogy le kell menni Pécsre, Erdélybe (így írva zu zammen), bárhová és menteni a falvak padlásairól az értéket(amit a szent vidéki nép dobott volna a szemétbe boldogan). Ezeket aztán kimostuk, restauráltuk, utána pedig lehetett viselni, szobadísznek kitenni!

Nekem voltak gyönyörű kézzel hímzett eredeti parasztingeim (elég drágán vettem őket, mert nem jutottam a közvetlen forráshoz le vidékre), rakott erdélyi szoknyáim, gyöngyeim. És viseltem szinte naponta, Új-Lipócia kellős közepén.

Pl. a Nagyházi Galéria abból lett, hogy anno negyven éve a tulaja havonta lement betankolni a pécsi vásárra nép cuccokból és azt itt eladta nem kevésért annak a magyartalan hülye népnek a fővárosban. Hisz csakis ti vagytok az igazi honfiak, tudjuk, megmondta a Főnök Úr, Budapest is csak azóta az ország fővárosa, hogy Tarlós a főpolgi. :-DDD

Na,jó mára kisegítettelek, hogy ne csak összevissza hőbörögj, lássák a hős tevékenységed a libsik ellen - de már unlak kicsit, bocs. Pá!
Nem unjátok még ezt a népi-urbánus, ballib-jobbos stb. vitát? Szerintem ebben a kommentsorozatban csak azok a hozzászólások érvényesek, amelyek nem keverik bele a politikát, hanem egyszerűen azt mondják, hogy a ruci szar, mert igénytelen mögötte a gondolat, vagy klassz, mert hogy megvadítja az a hímzés, amilyen egyik nemzetnek sincs stb. És totál lényegtelen, hogy épp a Fidesz vagy a Maszop bitorolja a mi kárunkra (mert mindig a mi kárunkra) a hatalmat.
@Édy, aki Endre: Ja, akkor még egy valaki elfajzott libsivel vagy egy platformon ezügyben: Rodeoval. Ő még farmert se vesz magára, annyira utálja, csak angol gyapjú öltönyöket. majd megjön, elbeszélgethettek a klasszikus értékekről. :-) Na minden jót!
@a szív fészkei:

Mily szép is, hogy a végére csak kibukkan a sértett urbánus mivolt. :)
@Baldvogel: "..igénytelen mögötte a gondolat" - ez a lényeg, ezt ragozzuk. Pont a fügefalevélséget kérem mondjuk én számon ezen a népi izén. És mivel ez messzire vezet, sokakat igenis rossz emlékek felhozatalára kényszerít, hát igen,ez is politika.

Ha te tudsz ettől teljesen elvonatkoztatni, az irigylésreméltó lebegés az itteni mocskos vizek felett.

Én nem tartok itt. És igenis arról van szó, hogy a hatalombitorlás meddig mehet? Na mindegy.
@Édy, aki Endre: Tettek eleget azért, hogy sértsenek. De ez nem engem minősít. :-)
@a szív fészkei:

Csapásokat adsz és kapsz. És ez téged (is) minősít. :)
@Trompf:

Űbazz, most látom én lettem a zemeszpé zászlóshajója :-D Örültek is kurvára mikor ez volt kiírva a zászlóra:

varanus.blog.hu/2010/05/07/menj_a_picsaba_feri

Ilyet mondjuk a te blogodon nem találtam - pedig istenuccse, kerestem - de ha van még valami hasonlóan szórakoztató ostobaság a tarsolyban akkor elő vele :-))
@a szív fészkei:

Nem úgy néz ki mintha kimerülne a Nemzeti Tématár.
@Fabius:

Főleg azt az általa említett svéd bankot lehetne jól párhuzamba hozni valamivel.

Mindegy mivel, párhuzamot lehet vonni.
@Fabius: Ebben a felfokozott állapotban bármikor megtörténhet a letthez hasonló sztori, pláne ha Szeretett Vezető azon "humorizál", hogy áll-e még az otepe? Nem kell nagyon elvadult fantázia ehhez. Aki nem látja, hová vezetett minket ez az aranyember, az tényleg valami olyan világban él, ahová nem tudom követi. A kiváltságokéba, hol matolcsy a tökély meg a többi samesz...

Igen, a Nemzeti Tématárod folyamatosan egyre őrültebb dolgokkal gyarapodik, de legalább te tehetségesen illusztrálod, a tákolmánymázolókkal ellentétben. :-D
@Fabius: Látom, újabb ihletet kaptál a talán - Boli+fűegér csak nem fog megsértődni :-) - ChT-ra hajazó múzsától...

Majd mindjárt nekiesek, de még 1 téma a sértett urbánustól: www.vg.hu/velemeny/jegyzet/igazsagtalan-a-budapestiekre-kivetendo-extra-ado-364417
@Édy, aki Endre: @a szív fészkei:

Különösebben erőlködni sem kell semmilyen párhuzammal, láttunk már ilyet itthon is a Postabank csődjekor. A jelenlegi helyzetben is elég lenne egy hasonlóhoz pont annyi.
@Fabius:

Van egy óriási különbség a Posta és az OTP között. A tőke 26%-a a kisbefektetők tőzsdei részvényében van. Amennyiben csődöt jelentenek, ez a pénz "elúszott". Elég izgalmas végiggondolni, hogy a 2010 májusig leadott tőke-, és eredménykimutatások ellenére bebukik a bank. (Csányi a részvényinek túlnyomó többségét 2010 elején eladta.) Folytathatnám, hogy hogyan lehet a legtőkeerősebb bank közel összes tőkéjét így lenyúlni. Nem lepne meg, ha az állami garanciát is felhasználnák a betétesek részleges kárpótlására.
@Fabius:

Én már csak az ATV véleményére vagyok kíváncsi. :)
@Édy, aki Endre:

Majd meséld el mi volt, mert én ezért nem nézem :-D
@a szív fészkei:

"Nem is csak azért, mert a fővárosi közlekedést minden magyarnak használnia kell néha..."

Háppersze. :)
@Fabius:

Én azidőtájról beszélek, amikor Princz arrafelé sertepertélt.
@Qeatzkoatl:

Jutott abból a Csányi részvényeladásból a Kósabeszéd idejére is "valahogy". Az eladás nyilvános és az OTP oldalán közzétett volt, így a posztot nem érte szó, de az illusztrációját háromszor tiltatták le a faszbúkon a júzerek szerint :-)
@Édy, aki Endre:

Princz annyira jó volt VIP hitel ügyekben, hogy 2002-ben az MTV is felkérte némi műsorvezetésre. A nyomozás meg csak folyt és folyt... :-) Aztán komoly vége lett annak is.
@Fabius: :-) Működik a szelektív memória, hagyd már.
@Édy, aki Endre: kifejtenéd bővebben mit jelent az hogy esztétikusabb? csak úgy etimológiailag, jó?
@Édy, aki Endre: ha kibaszott randa akkor is esztétikus meg ha még kibaszottabb akkor is esztétikus bruhahahahaha te hol művelődsz? hol művelődsz hol nem...
@a szív fészkei: Dehogy lebegek. Kényszerítem magam arra, hogy ne politizáljak olyankor, amikor normális országokban senkinek nem jutna eszébe ilyesmi. Pl. egy egyszerű esztétikai kérdés megvitatásakor. :-)
@Fabius:

Gondolom, nem kell kitérnem arra, hogy miért esnek a MOL részvények. A bolond is látja, hogy a közpénzekből hogyan lesznek magánvagyonok. A shortolásokra kivizsgálására javasolt vizsgáló bizottság nem működik. Vajon miért? Magánemberek shortoltak, 4 napra kölcsönvett pénzekből. Hogyan is van ez?
Csak szólok: hvg.hu/gazdasag/20111214_pszaf_jegybank_osszevonas A parlament előtt meg a jegybanktörvény. Ennél már a káosz is áttekinthetőbb.
@Rodeo36:

"kifejtenéd bővebben mit jelent az hogy esztétikusabb?"

Olyan választ kapsz, amilyet itt olvastam: Ha van ízlésed és jó szemed, akkor tudod. Ha nem, nem.

Ha esetleg nem lennél maximálisan elégedett ezzel a válasszal, kérdezd meg azt, aki így riposztozott, hiszen ő nagyon okos nick.

Tőle tanultam. :)
@Baldvogel: Jó lenne, ha csak az lenne. Tényleg. De nem az.
@Édy, aki Endre: Azta! Most kaptam a pofámra?! :-)) Kösz. Rodeo ismer.
@Qeatzkoatl: Pont úgy, ahogy írod. És Polt perel, mert kimondta egy nála milliószor értékesebb, tökösebb, okosabb, tisztább ember, hogy ő mit tesz az isten, nem független főügyészként. Na ez van.
@Fabius:

Látod.

"2002-ben az MTV is felkérte némi műsorvezetésre."

Mivel a bajok azelőtt öt évvel kezdődtek, gondolom, frissebb infókkal rendelkezhetett az ATV-s korszakában. Akkor még nem kopik annyira a memória és mindenre kristálytisztán emlékezhetett.

Vagy nem. :)
@a szív fészkei: Uramatyám naponta öt posztot is írhatnál, nem éred ezeket utol... #:-(((((((
@Rodeo36:

Mivel továbbra sem látom, hogy a te személyes értékítéleted mióta az egyedül autentikus ebben a témában - akárcsak máséban -, elfogadom, hogy így vélekedsz. Akkor már páran vagytok így.

Példának okáért a Basquiatról szóló retrospektív kiállításról (In Word Only) szóló szövegekben nagy hangsúlyt helyeznek a művész esztétikai és kreatív teremtési folyamatainak és az így létrehozott esztétikus és kreatív műveknek elemzésére.

Basquiat művei pedig általában roppant rondák.

Nekik (az elemzőknek, a művészettörténészeknek, az esztétáknak, stb.) mit üzensz innen, Mucsáról?
@a szív fészkei:

Biztosan jól számon fog majd akkor kérni, hogy ilyen blődlivel próbáltál meg riposztozni.

Ha esetleg mégsem tenné, mondd meg neki, hogy nálam se próbálkozzon akkor, mert csak kiröhögöm. :)
@Rodeo36: Szerintem tahótalaníts. Ez a viharsarki gyermek 2006-óta nyomul. Amúgy az "esztétikusabb" szó nem szerepel egyetlen riposztban sem. Kezeld a helyén. Basquiat pedig hihetetlenül jól bánik a színekkel.
@Édy, aki Endre: Egészségedre, röhögj! Én eléggé megokoltam az álláspontomat, te voltál, aki sértett urbánusozással, magyartalankodással és egyebekkel nyomulsz, de nem írod le, mi szép ezekben a szobalány-,londíner-uniformisokban.

Kettőn közül te vakítasz, te taknyolsz, te véded a védhetetlent. Hogy engem itt ki hogyan ítél meg, az nem érdekel - te így, más meg úgy. Ha Rodeo ki akar tőlem kérni valamit, megteszi, volt már rá sok példa, hogy ütköztünk.

Blődlit meg te adsz elő, amióta itt vagy mély kötelességtudatból. A másikon meg már egyenest keresztényvért iszunk Fabius vezetésével, menj oda is küzdeni!
de kitartóak vagytok, ezekkel az egyszeriekkel :D
@a szív fészkei:

Én ezért nem aggódok. A jegybank függetlenségének piszkálásáért Orbánt nem seggbe rúgják az IMF tárgyaláson, hanem kb kitépik a gerincét a seggén keresztül. Simorért felpofozták már így is elégszer.
@a szív fészkei:

"Én eléggé megokoltam az álláspontomat..."

Ja. Akinek van ízlése és jó szeme, az látja.

Ez aztán a nagy truváj!

:-D

"...de nem írod le, mi szép ezekben a szobalány-,londíner-uniformisokban."

Mivel a másik oldalról annyi jött csupán, hogy "szerintem" ocsmány, mit lehet ezzel és az ehhez hasonlókkal szembeszegezni?

Szerintem meg elég szép.

Ennyi elég kell legyen, hiszen ennél többet onnan sem láttam.

Csak megfejelték ezt pár divatos urbánus lózunggal, amelyek szavatossága jópár éve lejárt és közröhej tárgya.
@a szív fészkei: kételkedést érzek a karaktereidben /a fájdalmam az, hogy ez az érzet bennem is nagyon ott van, és túl sok döbbenet van még a narancsos tarsolyban, ha meg nincs, már ez az eszközkészlet is túl hatásos lesz a növekvő szélsőségnek, ha helyzetbe kerül, és fog/
@Édy, aki Endre: Átmentél papagájba, az meg szijjártó-divat! Mondj valami mást, mert unlak.

De élvezd az uniformist, dagadjon a szűd majd a büszkeségtől, ha ebben húznak el a tévében előtted a sportolók, legyen már ennyi örömed. Én szégyenkezni fogok és sajnálni őket, de nagyon. Ez a difi köztünk, ja.
@Cirbi: Csak remélem, hogy igaza lesz Fabiusnak, és ezt már nem tehetik meg. De belelátok én a jövőbe???
@a szív fészkei: Bele, mert a kétely és a félelem ott a szívedben /és mi baj, látható, nem alaptalanul/
@Édy, aki Endre: Rondának nyugodtan láthatod egy elismert zseni munkáit is. Akár Picassot is. Na dee nem kényszerítenek senkit arra, hogy Basquiat tervezte ruhákban vonulgasson Magyarországot, vagy akármit képviselve egy nagy népi hurálon ugyebár.

Én például egyenesen rosszul vagyok gróf Batthány Gyula festményeitől. artportal.hu/kislexikon/batthyany_gyula_grof Más meg vagyonokat is kifizet érte.
@a szív fészkei:

"Én szégyenkezni fogok és sajnálni őket, de nagyon."

Persze, 'iszen SZERINTED nem kóser a cuccos.

Ez aztán roppant hatásos érv, meg kell hagyni.
@a szív fészkei:

"Rondának nyugodtan láthatod egy elismert zseni munkáit is."

Ja, most jön a következő "dixi": zseni.

Kiüresedett kamu szöveg ismét.

Indoklás, magyarázat meg sehol.

A szokásos módon.

Kérdezzem meg tőled, hogy miért elismert? És miért zseni?

Mert ugyanúgy nem lenne erre épkézláb magyarázat - leszámítva a mantrázott "ízlés, jó szem, szerintem" típusú sületlenségeket -, mint ahogy arra sem volt, hogy vajon miért giccses vagy gáz a mostani olimpiai szerkó.

Szerintem meg nem zseni. Semmi olyasmit nem tud felmutatni, amit egy átlagos ember ne tudna kis gyakorlás után.

Ui.: Olyan szívesen próbára tenném ezeket a nagyívű ökörségeket, amiket itt olvasok ízlés és effélék terén.

Uui.: Amikor megtettem máshol, akkor abból csak az derült ki, hogy a mantrázók butus kliséhajtogatók.

Uuui.: Abból is a hangosabb típusúak. :)
@Édy, aki Endre: Miért fáj neked, hogy valaki egy számodra nem kedvelt művészt zseninek lát? Ahogy tollaskígyó is mondta - de ilyeneket nem olvasol - van valami elementáris a színkezelésében és ez sokakra hat. Én sem vagyok oda ezért, de emellett el bírom ismerni, hogy nagykanállal kapta a tehetséget. Ahogy biztos az általam nem bírt gróf is.

Te mondod meg, ki a zseni, amúgy te milyen alapon? Te hajtogatsz orgaimiként kliséket, vedd észre! Akkor jövök a délutáni überszövegeddel: mutass olyan művészettörténeti oldalt, ahol a te - "kis gyakorlás utáni" hasonló munkáidat méltatják. Én nem látszódom divattervezőként a Vogue-ban, te meg máshol, mint grafittis vagy hasonló. Elismert, mert szakemberek azzá tették, mert népek megvásárolták, divatba hozták. Ahogy a divatházaknál, ez lehet sima sznobizmus, egymás másolása: ha neki jó, hogy lóg nála egy ilyen darab, én is megveszem, nem akarok lemaradni, stb. De befutott és számon tartják.

TE csak a saját ízlésedet ismered el és kizárólag saját szöveged az egyetlen épkézláb neked... Az nem nagyívű ökörség, de papolsz arról, én hogy jövök ehhez.
@a szív fészkei: Rendben, elfogadom. Én azonban itt és most nem akartam a hülye politikát belekeverni. Csak annyit akartam kifejezni szerény hozzászólásommal, hogy a kritika tárgyává tett ruhadarabok nem "nemzeti giccsek", sőt, nem is giccsesek, mert nem felelnek meg a giccs fogalmának. De egy olimpián abszolút helye van a "nemzeti"-nek, hiszen így kapunk benyomást más nemzetek érzületéről, talán ízléséről is, és megkülönböztethetjük a hottentotta versenyzőt a batáviaitól (ahol a fogházban tudvalevőleg "jobbra van a főfoglár szobája"). A kalotaszegi hímzés, bár nem vagyok nagy híve a hímzéseknek, azért nem annyira rossz erre a célra.
Na, asszem én kimerítettem a tárgyban előtüremlő gondolataimat. Mára egészen biztosan. :-)
@a szív fészkei:

Szerénytelen ha azt mondom, nem vagyok meglepve, hogy az szakértők is úgy gondolják ezt ahogy én? :-)

Csak aztán nehogy tévedjünk és pofára essünk.
@Fabius: Elkezdtem nézni a Dunán egy régi-régi - Latinovits, Mezey Mária, a fiatal Haumann, mint címszereplő, Egri István, Gáti József, stb. részvételével - III. Richardot. DE olyan áthallásom lett, hogy nem bírtam végignézni.

Sajna, ezt most átéljük.
@Fabius:
Addig-addig dumálsz róla, amíg narancskomcsik RÁD fogják! Ez is miattad van, ők csak jót akartak, de TE.... Na, kb. így zajlik manapság... :)

@a szív fészkei:
Nem mondod, hogy Gloster hercege... ööö... focista volt? :))
@a szív fészkei:

I am determined to prove a villain.

Kell mást mondanom?
@Boli: Hát amilyenek a mai magyar focisták, itt még lehetett volna a gacsos lábaival... :-DD

@Fabius: Hát nem.
@Boli:

Ha valakinek végre sikerül rendes irányba kényszerítenie ezt az ámokfutót, szívesen leszek én a hibás érte önként :-D
@a szív fészkei:

Ez - ha igaz - az első tipegést jelentheti. Aztán meglátjuk. Az tény, Matolcsy nemkívánatosságának az IMF tárgyaláson gesztus értéke is volt.
@Fabius: ecoline.hu/hirek/2011/12/14/Nagy_nehezen_Simort_is_kinyirja_Orban_7T0ZEB#rss

Hát ez nem nyugtat meg, sajna nem a verziódat mondja. Hanem hogy ha már mindegy mindegy, akkor kitekerik a nyakát és kész, mit tudnak velük csinálni?[..]"A kormány a gazdasági kényszer hatására már béna kacsává válik, lehet neki örülni, vagy utálni, de itt jövőre az IMF és az EU mondja meg, mit lehet tenni. Egy ilyen helyzetben kinyírni az egyik utolsó független intézményt, finoman szólva is meredek húzás Orbán Viktor részéről.

Persze lehet, hogy abból indulnak ki, tök mindegy, mit csinálnak, elővigyázatossági hitel már úgy is bukta, a készenlétit meg akkor is megadják, ha kő kövön nem marad. Akkor meg mire várni, gyorsan le kell zavarni, csak nem köti az IMF és az EU a hitelt ahhoz, hogy visszacsináljanak egy demokratikusan elfogadott törvénymódosítást."
@a szív fészkei:

Óriási tévedés, a készenléti hitel nem automatikus, sőt. Éppen az a lényege, hogy feltételeket szab(hat)nak:

- végtörlesztés helló,
- bankadó helló,
- Orbán Viktor térdelve szeret,
- költségvetésbe belebeszélés,

és ezek tetszőleges kombinációja. Amire nem lehet nemet mondani, már ha akarunk látni egy fillért is.

De egyelőre mindenki csak találgat, a kormánynál is csak ötletszintű a dolog.
megy a kavarás keményen, a törvénybe vele: kivéve a gyevi bíró

Korlátozzák a Költségvetési Tanács vétójogát
Index
2011. december 15., csütörtök 07:37 | Email
Felpuhítaná a Költségvetési Tanács vétójogát a büdzsé elfogadásában az a módosító javaslat, amit az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága nyújtott be kedden a pénzügyi stabilitásról szóló törvénytervezethez.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/kt/
süti beállítások módosítása