Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.17. 16:16 Fabius

Tarlós szégyelli a Fideszt?

Címkék: fidesz tarlós istván önkormányzati választás papcsák ferenc

Kifordult magából ez a világ. Hová tartunk, ha már a kétharmados kormánypárthoz, a NENYI-hez, NER-hez tartozást sem vállalják föl büszkén legalább azok, akik kitalálták, vagy legalább bólogatórobotként asszisztálnak hozzá?

Ha élcelődünk a szocialisták színváltásán, röhögünk a Jobbik reklámistáinak helyesírásán, akkor ne menjünk el az ország utolsó állva maradt bástyáját ostromló Tarlós István szórólapjának színei mellett sem szó nélkül.

Most, mikor a szocik mindenáron zöldnek akarnak látszani vörös helyett, Tarlós inkább lenne kék, mint narancs. Ha húsz évig bejött a budapestieknek a kék alapon dögkeselyűs minta, hátha most is benyalnak valami hasonlót. A zoknifosós félelem bejátszik szemmel láthatóan. Legalábbis erre utal, hogy a szimbolikusan jelen lévő narancs karikában a Fidesz helyett Tarlós István szerepel. Nem reklámozzuk a hovatartozást, hátha van még olyan hülye, akinek esetleg mégsem világos.
A középső oldalakon sem sokat javul a helyzet. A tarlósított Fidesz repró uralja a teret középen, természetesen kék csíkon, alatta pedig tiszta lapon felsorolva mindaz, amitől Pesta igazi polgármester lesz.
A hátoldal teljesen kék, szinte vártam, hogy valamelyik eldugott szegletből legalább egy tyúkláb minta előbújik utalásként. De nem. Helyette végre találunk egy óriási, 12mm x 25mm-es Fidesz-KDNP logót. Gondolom ennek teljes elhagyása mégis kínos lett volna.
A kerületi jelöltek esetében valamivel jobb a helyzet. Annyival legalább, hogy a hovatartozást felvállalják rögtön a kezdőlapon. Bár kétségtelen, nem tolják a választó arcába a Tarlóséhoz hasonló méretű pártlogót:Papcsák Ferenc is elsősorban felkelő napocskában szereti Zuglót, és csak némi keresgélés után büszke a pártszövetségre.

Innen üzenem Szanyi kapitánynak: Tibikém! Most lehet telesikítani a médiát, hogy a Fidesz plagizál, és lopja a színváltoztatós-logódugdosós kampányotokat!

 

178 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr342228339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

persze az igazi az lenne hogyha a fidesz se indítana senkit. akkor nem kellene izgulni mert emberek versenyeznének, mindegy lenne ki nyer.
@Fabius: de van eladó 600db cetlim üres, azon átírhatjátok a hibásakat...
@Fabius: na igen. Erre utaltam a Themisznek adott válaszomban.

Azaz, kicsit kibővítve: ha a cédulákon az szerepel, hogy Janicsák István ZÉK (vagy Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete), akkor ZÉK-es logó lesz rajta. Amennyiben ZÉK–MSZP (vagy fordítva), akkor mindkettő.

Azonban ezt tényleg nem augusztus végén vagy szeptember elején kell eldönteni.
@kodó tamás:

Meggyes ellen én is hajlandó lennék összefogni az ördöggel is. :-) Van olyan barátom, aki egy vidéki városban lesz jelöltje a szociknak, érte is összefognék bárkivel, mert tudom milyen ember. Én a fővárosiakról beszéltem, de róluk hangsúlyosan. Ide is belógatták Tóth Csabát, aki a vasi hagyományokat vitte tovább.
@Fabius: Szanyi mondta ma vagy tegnap, hogy a szeptemberi közvélemény-kutatási adatoktól és az ajánlószelvények állásától teszik függővé a visszalépéseket
a 600 cetli vicc volt mielőtt az ügyészség rám ugrana.
de biztos a piacon van már...
@Fabius: a Nemzeti Együttműködés Rendszerét összehozhatja Papcsák ugyanugy mint meggyes... alkalmas rá... elég tenyérbemászó.
zuglóban a szavazok majdnem mind tudatosak, de minimum magasan átlag felett...
azért ha vki szol nekik hogy papcsak= központi pénzszivattyú, akkor talán kevésbé lelkes adózók lesznek...
@Ordnassac: Ez pillanatnyilag csak Janicsákon múlik. Meglátjuk mennyire független és civil, ha szavazatokról van szó :-)
@Fabius: amúgy érdekes, hogy az MSZP eddigi frakciójából összesen hárman indulnak csak (Pelyva György, Halász Iván, Lévai Sándor).

A hírek szerint nem indul a Fidesznél sem Rátonyi Gábor, sem Cseke Vanda, sem Kollarik Tamás. Ami azért meglepő.
@Fabius: kiderül, bár a ZÉK háttere adhat gyanúra okot.
@Ordnassac: evidens. a szétverés nyomai. Rátonyit zsarolják gondolom. biztos szivesen indult volna. egyébként jo esélye lett volna, rá lehet "más" szavazók is szavaznának...
@kodó tamás:

Papcsák és a sukorói Orbán égés most kapóra jött. Ferink az elszámoltatás jegyeben éppen lapít, mint bányászbéka a csille alatt :-))
Ha internetet nem is, azért tévét néznek a választók is.
@Ordnassac: nem gyanus. szdsz mentőcsónak. van benne pénz, nem? vagy nem hirdetnek? azt figyeld az tuti jel... ahol lé van, ott az szdsz:)
@Themisz:

Tegyék. Október harmadika után se így, se úgy nem lesznek a lapon senki neve mellett. Visszaléptetni ettől függetlenül október harmadikáig lehet :-)
@Fabius: én nem nézek... nem sikerült megmagyarázni? hogy a bűnügyben tanuként, vagy vmi hasonlo... szíjpeti nem talált ki semmi jot? vagy nyaral?
@kodó tamás: erre akartam utalni... ifj. Virág, illetve Benedetti elég gyanús.

Rátonyit én is sajnálom. 2006-ban kampányoltam mellette.
@Ordnassac:

Ez nem érdekes, hanem evidens :-) Ez pont az, amiről az előző posztban beszéltem. A költségvetési cirkusz után a régi arcokat elindítani tuti bukás mindkét társulatnak. Veszélybe sodorni a közintézmények működését nem lehet büntetlenül. Ez az, ami látszik.
@Ordnassac: hm most hogy mondod. ő alkalmas lenne "szinte függetlennek is" a sport tolok most ugyis divatosak... bár biztos nagyon rámordultak az "elvtársai"
@kodó tamás:

Nem sikerült megmagyarázni, sőt. Választópolgár éppen duzzog, hogy mé'nem mond ez a Viktor semmit arról, mit keresett magánbeszélgetésen Lauderrel Martonyi lakásán??
@Fabius: na igen, ez jogos. Bár csodálkozom, hogy Tóth Csaba nem próbálkozik vagy ő majd surranópályán, a kompenzációs listáról?
@kodó tamás: ő most elvan a XVI. kerületi uszodával, másrészt nagyon kegyvesztett lett, miután négy éve nem tudta megvédeni polgármesteri címét.
@Fabius: én neten követtem
pedig meggyőzően hangzott, hogy
először tagadták...
aztán hogy OVi elmondta a "zsidó úrnak" hogy ez már nem banán- hanem narancsköztársaság és a törvényeket mostantól be kell tartani... (és kacsintott, hisz a törvény ő maga...)
IGEN ERRE A FIDESZRE? elgondolkodtató.
és PONT PAPCSÁK.
akkor rossz pártnál kereste a csontvázat. vagy akkor újra összeül a kisz (gyurcsány, bajnai, OVi) egy szűk kis szobácskában?
@Ordnassac:

Remélem elégszer elmondtam itt, hogy Tóth Csabát nem kívánjuk Zuglóban látni se egyéniben, se listáról. A blogfigyelő szolgálat működik ezt tudjuk, hátha sikerül komolyan is venni végre a szavazók véleményét.

Vagy egyszerűen kivonják a forgalomból a tanácsadói szerződések miatti feljelentésért. Nekem végülis mindegy, ha nincs itt.
@Fabius: én sem rajongok érte, sőt!

Tényleg a Vezér úton lakik, ahogy a tavaszi kampányban írta vagy csak hazudott egy szépet?
Amúgy a hírek szerint Papcsák nem ambicionálta a polgármesterséget, de úgy tűnik ő olyan lett itt, mint majdnem Simicskó lett Újbudán.
@Fabius: Ha már szocis ügyekről van szó, akkor azért a 25 millás Mogyoródi úti sportpálya se semmi Kulcsár-Bokor módra (ami állítólag 100 millióba kerül más kerületekben), konkrétan egy meglévő pályát kigazoltak, leszórtak egy kis salakot és építettek rá egy faházat. Ja meg ugye a kerítés, ami Pokorninál tényleg drága, 260.000 ft/méter.
@Ordnassac:

Nem tudom hol lakik. De nem lennék meglepődve, ha őt is Tóth Csabának köszönhetnénk. Kellett egy "elszámoltatási kormánybiztos" a "vasi Zuschlaggal" szemben. Mert jól mutat.
@Fabius: a lakás kérdése Tóth Csabára vonatkozott. Ő írta egy szóróanyagán, hogy

Tóth Csaba,
Vezér úti lakos
@Themisz:

A Mogyoródi úti pályára ráadásul használható és megvalósítható, sportcélú tervet mutatott be valaki a márciusi ülésen. elvileg Rátonyi is azt szorgalmazta még tavaly télen, hogy bérleti úton hasznosítsák hasonló céllal.
@Fabius: Én úgy "értesültem", hogy így a választások előtt kb 1-1,5 évvel elkezdett mindkét oldal elég agresszívvá válni ami a zsákmányszerzést illeti. A mai LMP-s akció gondolom erre is reagált
www.hirado.hu/Hirek/2010/08/17/13/_Ciklus_vegi_kiarusitas__LMP_s_aktivistak_a_Zugloi.aspx
@Ordnassac:

Ilyen lappal nem találkoztam. Állítólag itt lakik. Ehhez képest meg...:

index.hu/belfold/fibi0114/

Vagy vasban volt bevándorló, vagy itt az.
@Fabius: @Themisz: halk off.

Az jelent valamit, hogy a ZÉK a Mogyoródi úti sportpályán tart majd zenés programot 28-án? ;-)
@Ordnassac: Csak ha Weinek Leó adta az engedélyt :-D
@Ordnassac: Na abból szép kis konspirációkat lehetne gyártani :))
@Themisz:

De kár, hogy nem tudtam róla :-) Kimentem volna fényképezni az arcokat. De az tény, a kiárusításnak ősi választás előtti hagyományai vannak. Ideje fellépni ellene valakinek. Várnai szerzett ezzel egy jó pontot. Jutalomból holnap adok érte egy cetlit. :-)
Tényleg, jut eszembe! Az öreg Weinwurm Árpi bácsit indítják vajon? :-)
@Fabius: Szerintem a Fidesz tart tőle. Az álelempés lejárató szórólapok tavasszal legalábbis ezt jelzik szerintem. Tudtommal csak szoci jelölteket tiszteltek meg ilyenekkel itt és más kerületekben.
@Fabius: :-)

A vicc az, hogy Czeglédin kívül az összes parlamenti párt által indított polgármesterjelölttel találkoztam már életemben. (Czeglédit is láttam élőben.) Az esetleges talin majd elmesélem. ;-)
@Themisz:

Szórólapból volt itt tavasszal bőven. Kulcsár-Tóth egymás ellen, egy napon:

varanus.blog.hu/2010/04/02/zuglo_a_celtablanak_valo_videk

álelempés cirkusz amit én is benyaltam:

varanus.blog.hu/2010/04/23/lmp_a_valasztok_menjenek_a_picsaba

Éppen ezért van is mitől félni. A hányás és ingerküszöbön átestek régen.
@Ordnassac:

Én is találkoztam ezzel-azzal :-)) Lesz mit mesélgetni. Themisz: neked is jó a jövőhét hétfő-kedd?
@Fabius: mi legyen a hely, amíg Themisz válasza meg nem érkezik vagy az menjen inkább e-mailen?
@Fabius: Én mindig augusztus 20 körül kezdem a nyaralást, úgyhogy szerintem nem (bár időjárásfüggő)

Amúgy tök izgi belharc van a zöld szekfű házában, Hagyó árvák kontra Szanyi-szárny
nol.hu/lap/mo/20100818-szanyi_tibort__gyelmeztettek__kizarhatjak_a_partbol
@Ordnassac:

Nekem mindegy a hely, mobilis vagyok. Ami nektek praktikus nekem is jó lesz. Mehet itt is, vannak köztünk többen zuglóiak, hátha lesz kedve még valakinek csatlakozni.
@Themisz: nocsak, ez a figyelmeztetés Zuglóra is vonatkozik?
@Themisz: Akkor majd meglátod. Ha itthon leszel és lesz kedved, csatlakozol.

Már vártam mikor robban a XV. kerület. Megjegyzem, szerintem ott Hajdunak abszolút igaza van. Sok helyen kellene ilyen arc a szociknak.
@Fabius: a Bosnyák környékén tudsz valami jó beülős helyet?

A többiek is nyugodtan mondják az ötleteket. :-)
@Ordnassac:

Persze. Itt és most Pelyván múlik, él-e a dologgal ő is. Könnyen meglehet, a kapitány úr hajója léket kapott :-)
@Ordnassac:

www.mixr.hu/nagylajos.php

Kaja nagyon jó, a sör hideg, az árak konszolidáltak.
@Fabius: a Dózsa György útiban voltam. Amennyiben ugyanolyan a kínálat, akkor részemről támogatom. :-)
@Ordnassac:

Hehe :-) A Dózsa György úti pince nekünk kultikus hely :-) De szerencsére náluk a minőség mindenhol egyforma.
@Fabius: az érdekes lesz országos szinten is. A pártból való kizárás gyanítom a frakcióból való kizárást is jelentené. (Bár nem hiszem, hogy meglépnék, Tóth Józsi mellett a másik tavaszi hősüket kivágni nem túl bölcs megoldás.)
@Ordnassac: Kivágni nem fogják Szanyit. De a visszaléptetősdi dugába dőlhet ezzel a mozzanattal. Pedig országosan sok olyan hely van, ahol a jelenlegi tagság sem ért egyet a vezetés minden dolgával. Amíg a Hajdu féléket hagyják elveszni, addig megújulásról ne is álmodjanak.
Tarlos, a gyerekgyilkos, hogy kinotte magat az Obudai panellakasbol...
@Fabius: amúgy hogy került egyáltalán szóba Szanyi mint kampányfőnök? Engem meglepett, amikor azzá tették.
Most latom, lemaradt a vegerol a cucc, tessek: :DDDDD
@Ordnassac: Szanyi addig írogatta a baszogató leveleket a választások után a pártjának amíg azt nem mondták: csináld bazmeg! Mutasd meg, hogy kell! :-))

És ez nem vicc...
@Fabius: Szanyiból ezt lazán kinézem...
@Ordnassac: kinézheted, nyilvánosak voltak a levelek, asszem a kapcsolat.hu-n.
@Fabius: na, ezt nem tudtam. Látszik, hogy mennyit járok a kapcsolat.hu-ra...
@Ordnassac: Te nem jársz olvasni Minden Idők Legolvasottabb Bloggerét? :-D

Megértelek...

Na, mentem hunyni valamennyit legalább :-) Joccakát!
Szeretnék hozzáfingani a témához.

1. Vidéki vagyok.
2. Útálom Tarlós-Tahó Istvánt.
3. Bp. következő főpolgármestere Tarlós lesz.

Jóccakát. :)
Janicsák egy "megélhetési ingyenélő"... 0 éven keresztűl ugrabugrált a 6 veresegyházi vénasszonyok körül ..és nyomta a "Hakni tonk Vument :) Két kövér lánya énekelget, de egyiket sem tudta sehová elsütni..neki meg már az asszonykórusos nem jövedelmez...sőt a saját szinkronstúdiója sem jövedelmez..és bizony fenn kell tartani nagy házát. KITALÁLTA ,hogy polgármester lesz , hogy sokat " befogathasson a zsebébe"..Jó üzlet a képviselőség, de még jobb a polgármesterség", JANICSÁK SEM POLITIKUS csak egy megélhetési parazita.

Jól ismerem ...Zenész kollegám ( kicsit Zsidó is)
Taplós István a vizenyős tekintetével, monoton beszédével ( közben a krákogásával) modorával, kivívta magának BUDAPEST és az ország Unszinpátiáját. Kamu Független! Ő egy igazi FIDESZ SEGGNYALÓ.
Nem is fog nyerni! Kaltenbach JENŐ fog nyerni !sok sok civil, Lmp, SZDSZ, Mszp TÁMOGATÁSSAL!!! .
( a kis LMP-s Jávor kötsög felejtős)
Janicsák a " göndör hajával"....benne van az SZDSZ " hitközségban":)
A "göndörhajú" Janicsáknak az orrát kell nézni, a metélt farkát csak WC ben lehet látni:)
@nestrot10: Kaltenbach az LMP lista 2. helyén van, kedves beteg. Úgy hogy ha Kaltenbach nyer, Jávor pláne nyer. Jávor szerintem a legvállalhatóbb jelölt, nem lekötelezettje egyetlen érdekcsoportnak sem. Jó programja van, el lehet olvasni itt: lehetmas.hu/budapest
@parttalan: Nagyon elkeseredhet a Tarlós, ha te utálod. A karaván halad.
A nyitó is tudja, hogy Tarlós, nem a Fidesz tagja. Nincs fogás, hogy ilyen balfékséggel is támadod? Szánalmas.
A "független" Pali bácsit is addig tunkolták, amíg bepasszírozták egy elnöki székbe. Tarlós "Független" István is előbb utóbb megkapja a jól megérdemelt pozíciót...
"kodó tamás 2010.08.17. 23:47:31
a 600 cetli vicc volt mielőtt az ügyészség rám ugrana"
Gondoltam, hogy vicc, merthogy nálam vannak. Lenne már egypár vevőm, de túl keveset igérnek érte.

Lesz több is, mint a hatszáz. Dolgoznak a fiúk, most nem foglalkozunk a MÁV rézkábeleivel. A másik brancsot meg szétvertük, autóval együtt.
@kpityu2: Ha megszavazzák, megkapja. Mi a bajod a demokráciával?
@kpityu2: kis különbség van. a pali bá nem árt a légynek se (tudod Hofi, a legyeket ne hajtsd el minek csak éhesebbek jönnek)
de főpolgármester még 20 év tarlós után, csak tarló marad
úgy fog kinézni mint drezda a háború után (most is igy néz ki, lásd golyónyomok, drezdában már az sincs.itt van az IKV megőrizte golyóstul a házakat, műemléki egységébben.
ja és tarlós nem volt véletlen IKV főnök?? hu akkor ő már rombolt is...
@ Fabius
Persze, hogy a Várnainak jár a cetlid, és nem csak az említett "kiárusítás" megmozdulás miatt. Én, mint említettem korábbi posztod kapcsán többször is, személyesen is több ízben térképeztem fel őt, az elképzeléseit, meg a minden irányú kvalitásait is. Minden szempontból ő lenne az ideális, na persze nem egy agymosásra és közpénz-lenyúlásra szakosodott politikai közegben. Meg persze pénz-posztó és minden nélkül, pusztán civil elkötelezettségből. Esetleg győződjetek meg róla Ti is a tervezett zuglói összeröffenésen pl.

Mert azért a Janicsákot ugye mégsem gondolhattad komolyan...Függetlenül attól, hogy engedi-e a Zakkant Kapitányt lájkkal-diszlájkkal magára repülni, Pelyvával, Mártával, velük-vagy nélkülük (hú, mekkora veszteség lesz itt mindannyiunknak!), ő szimplán egy szerencselovag. Asszonykórus, vagy Zugló, tökmindegy. Lóvé-lóvé.
Itt 4-5-en beszélgettek, a többi kommentet meg törlöd? Korrekt, akárcsak a kezdő poszt...
@parttalan: Nem feltétlen. Tarlóst jelenleg a kétfarkú kutya követi. Én konkrétan azért fogok elmenni, hogy a kétfarkúakra szavazzak.
@lyken: Konkréten nem hiszem, hogy lehet rájuk. Mielőtt indulnál, érdeklődj!
Tarlós fölényesen nyer, Fidesz is...
megint kétharmaddal...
kár rugózni
OK, de a felkunkorodott szélű kerek, narancsos vignyetta amin a név szerepel vajon mit akar jelképezni?

Pl.:
- Nem úgy táncolsz ahogy fütyülünk, le leszel cserélve?

Szóval nem tudom ki tervezte ezt a plakátot, de szerintem lqrta.
@avionics: Budapesten a Fidesz listája tavasszal 46,5%-ot kapott. A Fővárosi Közgyűlésbe pedig listás szavazással útján kerül be az ember. Itt a kétharmad tutira nem lesz meg.
@bakaruhában: de lehet, ha Victora Zsolt összegyűjti a 28 150 érvényes cédulát.
@iii: nestrot10 a TG blog egyetlen igazi trollja. Hol szoci troll, hol Jobbik-troll. Kár neki reagálni...
@Fabius: nekem elég a "Második Legolvasottabb" (Török Gábor). ;-)

Hétfő vagy kedd? Hánykor?
@BioDroid:

Nem moderálok semmit. Minden komment itt van, ami tegnap este óta született.
@kovi1970:

"- Nem úgy táncolsz ahogy fütyülünk, le leszel cserélve?"

Ebben lehet valami. Főleg Rogán tegnapi megszólalása óta.
@Ordnassac:

Nekem jó bármelyik, 18-19 óra környékétől.
@Fabius: oké. Amúgy honnan fogjuk megismerni egymást?

Közben nekem is megjött a Papcsákos szóróanyag, ifj. Harrachhal. Van rajta egy honlapcím, de az még nem él (szeretemzuglot.hu).
@Ordnassac:

A blogfigyelőben hiszel, vagy a véletlenekben? :-)

190 centi vagyok, és kicsit több, mint egy mázsa. Nem szoktam elveszni a tömegben, szerintem megismersz majd :-)
@Fabius: nálam meg lesz egy csokornyakkendő. No nem rajtam, inkább a kezemben.

Amúgy szemüveges, 180 centi körül, enyhén túltáplált. :-)
Brühühü, én nem kapok semmilyen szórólapot, egy jelölttől sem...pedig oylan színes mind. Én is kajok ilyeneket:)
Blogmotor: edj, ketto, hárrom: múkodj!
@kiraaaaa: szintén zen... ööö, zuglói? ;-)
@Ordnassac: újpest, itt ülök és csak várok, várok...:))
@kiraaaaa: ahha, Télikabát Zsolt kerülete. :-)
@Ordnassac: ja, mondjuk engem meglepett, hogy Derce lelép, kíváncsi lettem volna, mire képes a megmérettetésen.
"Tarlós szégyelli a Fideszt?"
No ez egy veretes írás volt!!!!!!!!

Fanyalgás az egész....
@Ordnassac:

Nem nagyon volt más választása. A póráz kényelmetlenebbik végén nézelődik:

varanus.blog.hu/2010/08/18/szanyi_norris_porazon
süti beállítások módosítása