Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.06.25. 18:15 Fabius

A britek leszarták Orbán kampányát

Szemetek ezek a britek. Ilyen csúnyán leszarni a fő uniós vétószövetséges kampányát azért genyóság. Még akkor is, ha épp a britek Orbánja kapaszkodott bele egy akkor éppen belpolitikai - újraválasztási hasznot hozó blöffbe, és faragott rá a megvalósításra elég csúnyán. Mer'hogy őkelme belebukott a buliba, míg a britek Nógrád megyéje - Skócia - a helyi palócokkal már az elszakadásról és az Unióban maradásról tárgyal, a brit Vas megye inkább lenne a szomszéd uniós tagállam része, míg a fővárosban a "körúton belüli értelmiség" éppen elszakadna a gazdatesttől, vagy visszacsinálná az egészet valahogy, máris annyi aláírással, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

brexit2.jpg

(kép: Ruben L. Oppenheimer)

Szóval ez van, ha a britek Orbánja népszavaztatja saját fideszes és jobbikos táborát.

Olvasom mindenhol a levont/levonható tanulságokat pro és kontra, de igazi tanulság talán csak egy van: az Unióban nem kötelező a disznótor. Sőt, mint ahogy Juncker és a külügyminiszterek is mondják, nem csak az "Unión kívül is van élet" dogma érvényes, de az Egyesült Királyság nélkül is van élet dogma is, ezért szépen kérik a briteket, hogy a lehető leghamarabb menjenek a picsába. Nem kell itt októberig huzakodni, nincs mire várni, amit megfőztek azt meg kell szépen enni.

Ha esetleg szétszakad az Egyesült Királyság, az már nem az Unió, hanem a toryk problémája.

Ha nem volt jó egy 500 milliós piachoz hozzáféréssel rendelkezni úgy, hogy a jogharmonizációban senki ilyen engedményeket nem kapott, mint ők, akkor tessék kedves megmutatni mire megy egy 68 milliós szigetország önállóan egyedül. Mindenkinek szíve joga gazdasági migránsok nélkül élni, ami esetükben a magyarokat is jelenti több százezres létszámban. Brüsszelben nem siratják az egyik legnagyobb befizető távozását, sőt arra kérik, a lehető leghamarabb intézzék a kilépést.

Na, akkor most képzeljük el együtt, hogy mennyire sírnának egy alig tízmilliós piac kiesésén, egy kifizetés oldali éllovas elvesztésén, mint Magyarország.

 

548 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr698843194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Félrelőtt szabadságharc 2016.06.26. 12:06:45

Ha egy szabadságharc győzedelmeskedik, a brit unió is szétesik tőle. Adott egy angol – ezért stílusában talán kevésbé irritáló, a diplomáciai asztalra ritkábban szellentő – Orbanolini, aki úgy akarja megszilárdítani a miniszterelnöki pozícióját, hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Orica Középföldi: és mit mond erről pataky "szodomizáltak az ufók" attila?...
Ki az igazi vesztes? Ki is az angolnak a bevándorló?

"A Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséről tartott csütörtöki népszavazás után fellángolt az idegengyűlölet az országban. Egyre több helyről számoltak be erőszakos cselekményekről, illetve xenofób megnyilvánulásokról - írja az Independent."

hvg.hu/vilag/20160627_Brexit_utan_A_lengyeleket_tamadjak_a_kilepespartiak?s=hk
@Mariann19: "Ki a jobb? Magyarok!"
Mindez a csúfos 4:0-ás vereség után.
Ezt azért már nem kéne. "

Miért ne? A lápi hajrámagyaroknak, a csuti kisvasút is tetszik, ha nem utazik rajta senki akkor is, csak zakatoljon.
Így vannak ezzel a 0:4 el is, csak fekete pólóban lehessen feszíteni és ünnepelni a semmit.
Legfeljebb, majd üzenünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék, 4:0 az a 0:4.
@Oxica:
Azt már nem is merem mondani neked, hogy 2 perc múlva lezárják a Hősök tere felé vezető útszakaszokat, mert ott lesz a focisták fogadása.
Lehet, hogy többektől kapok a pofámra, de nálam a logika azt kívánja, hogy a győzteseknek jár ki a dicsőítés.
Bár némi malíciával belenyugszom abba, hogy nálunk minden a fordított értékrend szerint történik.
Mert mit is tehetnénk?
@Mariann19: Szia!

Nincs semmi bajom a fiúkkal a vereség ellenére de ez az okafogyott stupid'ajnár,királyi fogadtatással,bazilika előtti kántálással már kezd az agyamra menni:(
Meddig van a hülyitésben méglejjebb?
@Mariann19: "Mert mit is tehetnénk?"

Semmit, mert ez így van jól. Majd úgyis jönnek a lápi hajrámagyaroknak a kijózanító pofonok, az őszi VB selejtezőkön, mert a focit játszani kell és nem elhazudni. A 4:0 nál lesz még rosszabb is. Újra jönnek a portugálok, de már éles meccset játszani mint a belgák.
@gazoló:
Az eddigi vitákban sem a focista fiainkkal volt a gond, hanem azzal, hogy hogyan használták fel az EB-t
a belpolitikai förmedvények eltusolására.
"Meddig van a hülyítésben még lejjebb?"
Nem is a "lejjebb" a probléma, hanem az emberek manipulálása, ami folyamatos.
Még Kéri László politológusunkat is be lehet hálózni.
A napokban azt fejtegette, hogy milyen piszok mázlista
Orbán, mert minden történés a kezére játszik.
Itt van a menekültkérdés, amely egy kicsit veszített a figyelemből, most jött az EB, melyből módfelett profitál a népszerűségét illetően.
Ez a dicsőség eltart a nyári olimpiáig, ahol csak benne leszünk az első tízben, ebből is jól jön ki. Majd újra előveszi a menekült kérdést, és év végéig eltart az Orbán iránti mámor.
A lényeg az, hogy Kéri ennek örül, azt mondja, hagyni kell a népet a boldogságtudatban leledzeni, felejtse el a mindennapi nyűgjeit, és örüljön a talmi csillogásnak.
Miközben elég fekete felhők kezdik borítani az eget a Brexit hatásai miatt, de erről - sajnos - nem szól a fáma.
@Mariann19:

Már halottam olyan hangokat,hogy ez is 'kedvesvezető érdeme,neki köszönhetjük ezt az "újkezdetet:(

és?
@Oxica:
Az őszi VB selejtezőkön ugyanez lesz a figura.
Bármilyen eredménnyel zárulnak a mérkőzések, jönnek a felmentő seregek, és megmagyarázzák, hogy az egész világ ellenünk dolgozik. Még a fűszálak is, mert esetleg a VB pályáin nem lesz fűtött a pálya, mint Felcsúton. Pedig mi ahhoz vagyunk szokva.
@gazoló:
"új kezdetet"
A Brexitre gondolsz?
@gazoló: Az mondjuk nekem is.
Az persze még jobban, hogy a németek munkájának eredményei mögé fog bújni az összes vadmajom fociból élő, ahelyett, hogy valóban elkezdenének dolgozni korrekten a gyerekekkel.
@Mariann19: most pl senkitől sem hallottam ilyen nyilatkozatot, szép dolog a rosszindulat, de legalább kettős mércét is alkalmazol.:)
@Mariann19: milyen fekete felhők? olcsóbb lesz a font, lehet járni sörözni, csak nem kell lengyelül beszélni
@habakuk000: "milyen fekete felhők?"

Például olyanok, hogy Merkel felszólította a briteket, hogy ne húzzák az időt, hanem takarodjanak az unióból minél gyorsabban.
Meg mondott olyat is, hogy most az összetartó erőket kell erősíteni és nem a széthúzókat. Ami magyarul azt jelenti, hogy a g..i ezzel a széthúzó magatartásával nem sok sót eszik már meg az unióban. Elképzelheted, hogy Magyarország milyen sebességgel lesz kivágva az unióból, ha a briteket is sürgetik.
Úgyhogy, azért csak sasold azokat a felhőket.

Hajrámagyarok.
@Oxica: az unió demokratikus, törvénytisztelő bürokratikus

nem vág ki semkit

a briteket sem, a felszólítás azt tartalmazza, ne táncolgasson Cameron a 10-ben, hanem lehetőség szerint azonnal nyilatkozzon, ne játsszon a piaccal és suskamilliókkal

ez a hajrámagyarok azért elég szánalmas szerintem, már meg ne haragudj

de azért ne habozz, hajrá!
@látjátok feleim szümtükkel:

Dehogynem, ugyanúgy, mint Cameron. Amint Matolcsy spekulációi a forinttal és a kamattal egy kicsit bebuknak, ahogy az olajár magához tér, vagy tényleg 2018-ra felélik a 2020-ig szóló EU-s forrásokat, és két évig első sorból lehet nézni, mire megy a magyar gazdaság az EU pénze nélkül, esetleg Orbán pávatánca csúszik félre, és beérik a Brexit mintájára a Hungout (nem saját ötlet, én is úgy olvastam valahol), az felér majd nekik egy repjeggyel a karibi szigetekre.
@habakuk000:
1. A realista szemlélet nem azonos a rosszindulattal.
2. "Olcsóbb lesz a font, lehet járni sörözni, csak nem kell lengyelül beszélni."
Az, hogy olcsóbb lesz a font, az Magyarországot különösebben nem érinti, a külkereskedelmünkben nem jelentős az export-import tevékenység.
Kissé utána néztem, hogy milyen gazdasági következményekre számíthatunk, amennyiben tényleg az angolok elhagyják az eu-t.Az eu -úgy tűnik - nem nagyon marasztalja, mintha be lenne durcizva.
Ezért az angolok már 2018-ban meg akarják spórolni a befizetéseiket.
Az eu-ba befizetett pénzek 45%-a megy az ESIF-be, /Eu-i Struktúrális és Beruházási alap/mely minket pont nagyon érint, és ha az angolok miatt ez az alap csökken, nekünk is 400 mrd-os csökkenésre lehet számítani.
Arra nemigen lehet számítani, hogy a tagállamok befizetéseit megemeljék, mert úgyis terhet jelentene
Merkel elképzelése, miszerint 10%-kal megvágja az ESIF-et a menekültválság miatt a tagállamok terhére.
Így előfordulhat , hogy nekünk ez 1.200 mrd kiesést jelentene.
Ami még további gond, hogy gyorsított lehívást tervezünk az eu-tól, azonban a támogatási szerződés szerint az eu ezt nem fogja teljesíteni. A már érvényes és teljesített pályázatokat viszont ki kell fizetni. Ez saját finanszírozást jelent átmenetileg, melyhez pénzt kell előteremteni, így költségvetési hiánnyal kell számolni.
Lehet, hogy Orbán ezek miatt beszélte le az angolokat a kilépésről?
@Mariann19: Mariann, az angolok nem akarnak kiszállni a szabad európai piacról, annak viszont meg kell fizetni az árát, lásd pl az ominózus norvég alapok

kifejezetten jobb lenne - ha pusztán az fáj, mennyivel csökken az orbánék által ellopott uniós támogatások összege - ha pl a norvég alapokhoz hasonlóan nem közvetlenül a kts vetésbe érkezne a pénzük, hadd lopjanak mások is

de azt azért el kell mondjam, elszomorítónak tartom, hogy az elmaradt baksist tartod a brexit negatív következményének
@habakuk000:
"Az angolok nem akarnak kiszállni a szabad európai piacról."
Persze, hogy nem. Hosszas hezitálás után léptek az eu-ba, és belépésüket pontosan a piaci terjeszkedés motiválta.
"De azt azért el kell mondjam, elszomorítónak tartom, hogy az elmaradt baksist tartod a brexit negatív következményének."
Gondolom, ezt azért kifogásolod, mert a támogatásokat itthon ellopják.
Készülj, mert most jól felidegesítelek.
Nagyon meghökkentem, amikor Orbán a kis plakátjával az angolokat a maradásra bírta. Nem értettem a pálfordulását, hiszen kitartóan és hevesen ostorozta az eu-t.
Amikor kiguberáltam a kilépés gazdasági következményeit, azt gondoltam, hogy Orbán inkább felvállalja a saját hiteltelenségét a világ előtt, minthogy elessen az eu-s pénzektől. Ugyanis a ciklus alatt, és utána még két évig nem számíthat lóvéra, ami Orbán politikai stabilitását veszélyezteti.
Jó, hogy a harmadát elsíbolják, de a jut is, marad is elv még mindig jobb, mint a nulla.
Azért ne vegyél be xanaxot!
@Mariann19: az első bővítéstől, azt hiszem 72 vagy 73-tól Közös Piac tagok, ennyit a hosszas hezitálásról

nekem a gondolkodásmóddal van bajom, te vagy az, aki nem akar lenézett kelet-európaiként élni, úgy gondolom, akkor nem kéne csóró kelet-európai koldusként gondolkodni

nem bántásból írom, Franciao-ba szakadt lovagunk szerintem érti, miért

nemigen kell xanax:)
@habakuk000:
tényezők: kerry járja a maradókat és zokog (kurva nagy bajban vannak)
az angolok nem hülyék, ha sikerült nekik egy British Commonwealth-t létrehozni és fenntartani mai napig (a királyi család járja körbe körbe, nehogy elfelejtsék, hogy léteznek!!! (Canada is benne van, még akkor is ha a déli szomszéd olyan amilyen de itt különféle vélemények vannak erről, Ottawa-ba várják Obama-t csütörtökre és a mexicoi elnök már itt flangál ma Toronto ban a kormányfővel és a polgármesterrel, téma: brexit)

azok az időjóslatok, hogy ez el fog húzódni az sajtókacsa, seperc alatt le lehet és meg is fogják tenni, hogy a teljesen kívülálló GBR mégis benn maraggyon sokféle festék és púder van erre rendszeresítve

az, hogy az ujjujjujj felébredt és a merkel akarja átalakítani a pénzügyi rendszert (már mondtam régen) mindent hitelből kell megoldani és csak utólagos kifizteés van, ha nincs teljesítés akkor van bukta...ez megoldás és a tolvajok gyorsan lámpvasra kerülnek mert nem lesz mit ellopni, ellenőrzött bankszámlák és profit margin (szakmánként számszerűsítve) és a teljes abszolútb felelőssége annak aki a "hitelt" igényli és felhasználja vagy elbassza

a britek nem fognak sok mindent érezni és a világ is megolgya a problémáit még két három hétig érdemes lesz shortolni utána leégett trója...

és ha lesz egy kis szerencse gazdasági alapon felszámolják a NATO nagy részét és a gittegylet nem fog már annyiban fájni, az egész kibaszott elbaszott pénzek a semmiért, hogy rettegjen a putyin az meg finom lazacot és kaviárt eszik a dácsáján és kuncog

brühüyyy

szíria a kulcs és iraq meg a Maghreb és Levante és nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi csendőrködés folytatható

(hruscsov egy nagy marha volt nem az enszben kell hápogni, hanem otthagyni a rakétákat hadd őrjöngjenek és megvárni mit mernek csinálni (putyin nem hruscsov))

brühüyyy
kkk
@habakuk000: mint már írtam volt, én lumpenproli (racaille) vagyok... de értem...

(bár mon femme fatale nem gondolom, hogy elsősorban erre gondolt, inkább szakmai ártalom... mint borsó meg a héja:-)... )
@habakuk000: bár látom, megnyerte a főnyereményt: Csiri "nógrádi" bá'-t...
@habakuk000:
"72 vagy 73-tól Közös Piaci tagok, ennyit a hezitálásról."
Tanulmányozd Anglia belépésének történetét, és akkor rájössz, hogy milyen tárgyalások zajlottak.
Továbbá ajánlanám a City megismerését a nacionáléjától
kezdve, napjainkig.
"Akkor nem kéne csóró kelet-európai koldusként gondolkodni."
Ezt te találtad ki? Randa a stílusod, olyan vagy, mint a kígyó, csak marni tudsz.
Sokkal letisztultabb a gondolkodásmódom a tiednél, mert téged rendszeresen a heves düh motivál, márpedig az elhomályosítja az elmét.
Meg is látszik rajtad.
@habakuk000: "az unió demokratikus, törvénytisztelő bürokratikus

nem vág ki semkit"

Nyugi. Ha életben akarják tartani az uniót, akkor azokat az országokat, amelyek nem tartják be az uniós törvényeket, ki fogják vágni mint macskát szarni. Lehet hogy Észak-Fehérmagyarországgal fogják kezdeni. Ha Brüsszel nem lépi ezt meg, akkor lehúzhatja a rolót és összedől magától az unió.

Hajrálápimagyarok.
@Mariann19: :) Mariann, írtam, nem bántásból!!!! :)))

mindazonáltal, ha az Uniót és a gazdag nyugati befizetőiket egyszerű fejőstehénnek tekintjük, ahelyett, hogy partnerként próbálnánk viselkedni és megtanulni úgy dolgozni és gondolkodni, mint ők, akkor legyek kígyó, aki mar: ez biza kódistempó

ezzel nem téged minősítelek, hanem az országunkat, nem mintha ez jobb lenne
@Mariann19: szívesen fogadom, ha konkrétumokat - olvasnivalókat - ajánlgatsz történelem témakörben, de talán maradjunk a konkrét ajánlatoknál a vagdalkozás helyett kedves Mariann:)

a xanax nem segít:)
@habakuk000: "ezzel nem téged minősítelek, hanem az országunkat, nem mintha ez jobb lenne"

tudsz te udvarolni.
@parti_giano: ühüm, az megy nekem erősen, ismét elfelejtettem az évfordulónkat is, ritka nagy barom vagyok,

bár, ha egyenjogúság van, akkor nem csak nekem kéne gondolkodni ünnepi programon, nem?

(persze ez elég sanyarú mentegetőzés)
@Mariann19: most megvédem. olyan nagy dühöt még nem éreztem habába, az inkább ebből a kommentedből süt.
@habakuk000: miért, párod sem készült? akkor ez egy gyenge null nullás meccs.
@parti_giano: ő készült arra, hogy megünneplem

amúgy tényleg egy vadmarha vagyok, mert a múzeumok éjszakáján jöttünk össze, szóval lenne lehetőségem nem elfelejteni:(
@habakuk000: "ritka nagy barom vagyok, "

+1:))))))))))))
@habakuk000: akkor nincs mentség. nyílvános önherélést javallanék, ha vagy olyan tökös.
@taga20: miért, te még sose felejtetted el az évfordulótokat?
@habakuk000: nem haver, me nekem diszkréten lejelez az asszony:))
@taga20: úgy könnyű, ha nekem is megmondanák, mit ne felejtsek el, akkor penge lennék
@parti_giano: nem vagyok, inkább vagyok kevésbé, csak hadd maradjon meg, jó dolog az
@habakuk000: azért csak lefogná a kezed valaki, mielőtt megtennéd.
@Sir Bates dö Hól: pedig Cameron biztos örült, amikor kitalálta, gondolom zsennyegett a Samantha asszony, most tapéztátak és máris költözni kell?

egyházat is alapítottak már egy ágybabújásért
@parti_giano: egy világ omlott össze bennem, Henrik, Angolföldön
@parti_giano: Holbein festette le, az akkori brexittel lehet, őt is ki kellett volna vágni a szigetről
@habakuk000: igaz. pedig a poszt is az ángliusokról szól. de vitatom ott, hogy nem dugni akart henrik, hanem házasodni.
@parti_giano: gondolod? láttál már olyan hímet - Bambi apukáját is beleértve - , aki házasodni akar ágybabújás helyett?
@habakuk000: te, dugáshoz nem kell pápai engedély. ellenben egy váláshoz mucáj volt.
@parti_giano: ki tudja, mit sugdosott Boleyn Anna a Henrik becses füleibe ellenszolgáltatást kecsegtetve

érdekes korszak volt ez, a nagyon katolikus spanyolokkal, a német, németalföldi reformátorokkal,, aranygályákkal, portugálok goai támaszpontjaival

Henriknek lehet, az aranygályák is jelentettek annyi vonzalmat, mint Annácska bájai.
a briteket fingattyák jégországból
kkk
brühüyyy
K 467 teljes hangerő 300W
kkk
@habakuk000: hehe, meg a magasszintű hitvitákkal. azért mondtam luthert, mert otthagyta az ágostonosokat, oszt akadt neki
@parti_giano: ha olyan szép ember volt, hogy Katalin hozzá akart menni:)

de ez már a kihirdetések után volt, nem előtte, mintha ő is apáca lett volna, ha jól emlékszem, bár egyáltalán nem biztos
@parti_giano: és csak, hogy ne unatkozzanak, megjelent pluszbónuszként Szulejmán is a színpadon:)

nem beszélve az olasz reneszánsz zsenikről

háromszáz évre való esemény összesűrítve
@habakuk000: a házassági évfordulódra sem emlékeztél, akkor pont luther nöügyeire?
@parti_giano: ez az:(

sebaj, mi leszünk az új London City, átcsábítjuk a büdös pénzvilágot, most mondta a vargamiska
@habakuk000:
és teljes hangerőn
Verdi Il Trovatore
Pavarotti
Joan Sutherland
Marilyn Horne
Nicoli Giaurov
Bonynge
itt alkotnak az énekesek óriási
300W nem akármi
brühüyyy
kkk
@habakuk000: hallottam, sőt, a premier leaguet is hozzuk. nála a a barclay szinonim az otp-vel.
@Rodeo36: :)))

halmozod az élvezeteket:)
OFF
"Ízre tökéletes, szintén kissé édeskés, belül szinte krémes, és jól bírja az olajat, nem szívja tele magát, mégis ropogósra sül. Hogy milyen katasztrofális itthon a krumplihelyzet, arról nemrégiben a vidéki séfek is panaszkodtak nekünk, kiemelve, hogy a nálunk fogyasztott burgonyafajták többségét külföldön csak takarmánynak használják."
ON

Olyan nagy baj azért nem lehet ezekkel leszólt krumplikkal, ha ilyen helyre futball-nemzet tudott felcseperedni:)
@jaegtoer: a krumplitól büdös a lábuk, a stoplis meg ettől száguld. mi van, elfogytak a karakterek?
@parti_giano:

Nagyszerű karakterek vannak.
@parti_giano:

Jó reggelt.
Nem ittam olyat és nem is ettem, vagy állati ügyes lehet. Olykor persze előbújik. Legalábbis az állat.
@jaegtoer: nosza, kiskés bikámnak hívta egyszer, ez meg egyből hivatkozási alap lett.
@jaegtoer: @parti_giano:

Jó reggelt!

A költő is. Összes hullámhegyével, -völgyével, álmaival, keserű ébredéseivel,etc.
@parti_giano:

Most, hogy túlélted az éjszakák éjszakáját, máris szörfölgetésre zizzensz, ahelyett hogy az egyetemes, nemzeti vasárnapi nyitvatartás és futball-élet nemzeti örömeiben osztoznál, fürdőznél, és különben is. Persze hétfőn zárva, a kedd meg más-nap.
@Orica Középföldi:

legfeljebb szófaragó a mesterszak ács szakon:)
@parti_giano:

Kommented ellenére, vagy a mellett azért derűre ad okot -nemcsak nekem-, hogy reggeliztem, jobb lábbal keltem, és fel vagyok ébredve, valamint nem esik az eső.
Sosem voltam az, sosem neveztettem bikának, szűz vagyok elvileg kos aszcendenssel, keresztanyám Vénusz, keresztapám Mars.
@jaegtoer:

Azért nem szenvedsz indentitás válságban/zavarban, ugyé?
@jaegtoer: ezt elégedetten olvasom. azért picit fura, hogy egy étolaj a keresztanyád, egy szegedi tér (szuper piaccal) a keresztapád. micsoda buli lehetett az!
@parti_giano:

Ha belegondolok, hogy te vagy a barátja, már nem is fura annyira:)))))
@Orica Középföldi: csak utalni akartam álmai netovábbjára, a szent titánüstre. ebből a keresztképletből világosan levezethető.
@parti_giano:

Hiába, no, a predestináció jól ki van találva, akár van kereszthivatkozás, akár nincs, mindenki cipeli a maga titánüstjét akár van, akár nincs. Így kerek a fakanál.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ugyé, ugyé?! Már hogy lennék? Mindennek szabott rendje, eljárása, folyamata van, még akkor is, ha időnként vagy esetenként elszabott. Amíg van káosz, addig van remény, hogy előbb-utóbb eljön a rend, ha meg éppen rend van, várható, hogy előbb-utóbb bekopogtat a káosz. Rendszerint a kopogtatást megelőzi a jobbító szándék. Ez a legveszélyesebb amit el lehet képzelni. Úgyhogy el lehet meditálni azon, melyik okoz jobb lelkiállapotot, a rend vagy a káosz.
Ezért szeretem a fiókokat és a dobozokat. Csak hát sokan nem tudják mire valók. Ez van.
ideillik, mert newton is angol volt.

Pascal, Newton és Einstein bújócskáznak,
Einstein elszámol egy fánál százig. Pascal elbújik, Newton pedig rajzol maga köré egy négyzetet a porba.
Einstein megfordul és elkiáltja magát:
-Megvagy Newton!
-Nana! Nézd ezt a négyzetet körülöttem. Oldalhosszúsága 1 méter, tehát a területe 1 négyzetméter. Én egy Newton vagyok. És mint közismert, 1 négyzetméteren egy Newton, az egy Pascal. Barátom, te Pascalt találtad meg!
@parti_giano:

Ez most hogy jutott eszedbe? Pihent vagy:)))))))))
@Orica Középföldi:

Talált egy fiókot, és rögtön tudta mire való. Szerintem nagy fiók-patrióta a segédeivel együtt.
@jaegtoer: ne duma, a konyhában nemcsak fiókom, hanem nagyobb tárolóm is van, pl. jégszekrény. abban aztán van minden, még görénykaja is.
@jaegtoer:

most mongyam, hogy a káoszhoz képest a remény nincs értelmezve, sőt, benoit mandelbrot úgy lett halmaz tulajdonos, hogy kiskorába nem tanult meg írni, olvasni?
ehhez képest van itten egy fostalicska meg a haskipólós öregasszony. a vezírrül meg szót se szólok, akkora durák. rábasztunk bajtársak, mondá blaise pascal, midőn ránézett egy csomó nádszálra.
@hacsaturján:

Tévedés. A remény is értelmezhető. Minden reggel azzal a reménnyel nyitom meg a Varánuszt, hogy lesz értelmes komment:)

Nem tudtam, hogy ennyire vonzódsz a matematikához, vagy csak a fraktálok képe nyűgöz le?

" fostalicska meg a haskipólós öregasszony. "

Ezt hogy sikerült egy halmazba hoznod?

Hálából:

hvg.hu/vilag/20160624_Ha_mar_buldog_muljon_ki_egeszenbrexit_eu_nagybritannia
@Orica Középföldi:

-miként jelesztem volt, a káoszhoz képest...
- most méééá? hát nem kaotikus...
- ezéé nem teszek be tokfalvis linket...
@hacsaturján:

Mindenki tudja, hogy a remény: semmiből valami, persze a kishaskivan póló beleáztatása a pascali nádcsomóba a'la Mandelbrot módra, merő metafizika, matematikai haskötővel pántlikázva.
mno.hu/gkozep/lazar-janos-jobbrol-elozi-orban-viktort-1349828

Jókat ír Gazda.

Csintalan kommentje Lázárhoz:

"Ahogy szoktak. A zavarosban halásznak. Magyarország Kormánya felirat előtt hivatalos sajtótájékoztatót tartó miniszter magánvéleménye? És az, hogy? Különben meg blöfföl. Amíg van lenyúlható lóvé addig eszükben sincs. A sértődött elszegényedő " kisembert" hergelik. Félnek a hatalom elvesztésétől. Nincs más eszközük mint a gyűlölet az uszítás a blöff. Miért? Mert semmi nem elég. Semmi. Majd itt hagyják a hazát romokban, kifosztva, árván, egyedül. Szövetségesek barátok nélkül. Az EU t nem Brüsszel veri szét. Tévedés. Az önző, mohó, harácsoló, fantáziátlan , felelőtlen a választóikat kifosztó azoktól rettegő "nemzetállami" "elitek". A nemzet és az EU nem antagonizmus, hanem esély és lehetőség Európa nemzeteinek. János! Ki obstruálja szét az EU t ? Nem Viktor? Nem te? Nekem,lehet magánvéleményem. Nekem csak az van. Te a Magyarország Kormányának minisztereként ne szórakozz a gyerekeink, unokáink jövőjével... Bazd meg!!!"
@Orica Középföldi: mire gondol gazda, mikor írja, orbán helyét nem a lázár-navracsics tandem veszi át?
@parti_giano:

Mi vagyok én, gondolatolvasó? :))

Navra egy gyenge, gyáva (gerinctelen?) pöcs. Ettől még belemehetne újra a darálóba, Lázárral tandemben, de ezt nem nagyon tudom elképzelni. Még akkor sem, ha Lázárról bármit el tudok képzelni.

OV nem fogja hagyni.

Itt csak minden vagy semmi végjátszmát tudok vizionálni.
@Orica Középföldi: minimum elvárásom tőled a gondolatolvasás.

más, olyan uh:

"Gyengén látóktól többször hallottuk a panaszt: valahányszor a számítógépes felolvasóprogram L. Simon László nevéhez ér, „ötvenedik Simon László" legújabb kalandjairól hallhatnak beszámolót."

nol.hu/velemeny/a-szerk-1621829
@Orica Középföldi: "Itt csak minden vagy semmi végjátszmát tudok vizionálni."

Szerintem ez már nem csak vizió.
2018-ig ki kell használni az összes unijós pénzügyi lehetőséget, mert utána már csak a puszta hatalom marad, esetleg az adójogszabályok módosításának lehetősége, de az is nagyon haloványnak látszik a ködben.
Róla volt már itt szó. Ez egy nagyon jó és nagyon okos írás.

hvg.hu/itthon/20160701_Bojar_Gabor_Brexit_utan_Huxit
Brexit magyarázata 1980-1988. közötti komédiában.

Mikor még tévéztem egy-egy részét láttam az angol sorozatnak, emlékszem tetszett (szerintem az angol humor az egyik legjobb exportcikkük).

"A történet egy whitehalli kormányhivatali irodában indul, majd a negyedik évadtól a Downing Street 10 alatt, a miniszterelnöki rezidencián folytatódik. A sorozat Jim Hacker miniszteri karrierjét követi végig, aki mellett végig ott van államtitkára, Sir Humphrey Appleby és személyi titkára, Bernard Woolley. Hármójuk interakcióján keresztül nyújt bepillantást a sorozat a brit politika világába. A politika iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan sorozat."

alfahir.hu/kiderult_ez_all_a_brexit_mogott_a_britek_celja_hogy_ne_legyen_egyseges_europa

Kevesebb mint két perc, de minden benne van.
@Orica Középföldi:

Ellenben ami az írás végét illeti, amely szerint: "A magyarok többsége Szent István óta a Nyugathoz akar tartozni. Valahová mindig tartoztunk, de most először választhattunk. Ezt a történelmi választást akarja most visszafordítani miniszerelnökünk. Csak azt nem tudom, hogy ő, és akik ebben segítik, hogyan fognak elszámolni lelkiismeretükkel."

Vajon milyen lelkiismeretre gondolhatott Bojár?
@jaegtoer:

Nyilván nem az övékre gondolt:)

A publi olvasta után az jutott eszembe, soha nem szerettem volna, ha valaki így dicsérne meg.
süti beállítások módosítása