Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.06.04. 12:26 Fabius

Ákos a mutyibirodalomban

"Amikor indulsz a farkasok közé, ne báránybőr gúnyádba bújj!
Viseld, ha kell a falka színeit, joguk van látni és nem érteni,
álruhád alatt magadra engem öltesz, a pajzsod én vagyok."

(via)

 

Hja, milyen igaza van a NerTrubadúrnak, jogunk van látni és nem érteni, vajon miért kapja bérleményének négyzetméterét olyan mélyen piaci ár alatt, hogy attól egy fröccs is többe kerül? A bérbeadó önkormányzat szerint a Bem rakpart annyira nehezen megközelíthető szar hely, hogy nem tolonganak a vevők fröccsáron sem a bérbe vehető ingatlanokért. Valósággal örülni kell, ha mégis akad valaki, és ezt a valakit - valakiket - meg kell becsülni.

Asszem én tudnék olyan embereket tucatszám, akik egy ilyen bérleményért "két, három, de akár öt fröccs árát" is vidáman kifizetnék.

Mert vegyünk például egy olyan helyet, ahol a Duna parti panoráma Országházastól nem 20 méterre, hanem 200 kilométerre van, ahová a fővárosba érkező turisták számának töredéke jut el évente, ahol a lakosságszám nem a fővárossal, hanem a XI kerületével van partiban. Ezen a helyen hasonló paraméterekkel jelenleg ez a belépő szint:

akos_bor3.JPG

Picit suvickolni kéne rajta még a borpatika szinthez, és ugye a környék panorámája is egy egész más.

akos.JPG

Ha beljebb haladunk a közvetlen belvárosban is találunk a Borpatikához hasonló adottságokkal rendelkező kiadó üzlethelyiséget.

akos_bor2.JPG

Közös tulajdonságuk, hogy ide sem lehet behajtani autóval, időnként a parkolás is körülményes, se Lánchíd, se nullás kilométerkő, és folyóvízből is csak a Szinva jut, ráadásul innen az sem látszik. De ha ez nem lenne elég van meggyőzőbb ajánlat:

akos_bor4.JPG

Nem tudom ezek mellett az árak mellett mennyire számít arcpirító pofátlanságnak Ákos borpatikájának 113153 + áfás ára havonta. De azt tudom, hogy én nem félek kimondani: elég már bassza meg! Kurvára elegem van abból, hogy mutyisztánban a csókosok töredékáron jutnak hozzá bármihez, és a néplélek egy része sajnálkozik ha Illés bácsikra is vonatkoznak egészségügyi előírások, meg hogy mi lesz a csodakrémessel ha a Ruszwurm is piaci áron bérli a helyet.

282 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr368779064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: hop-hop!

m.facebook.com/story.php?story_fbid=958591320924016&id=336958929753928

ákos meg valamiféle kulturális missziót is csinál az éttermében, ezért is adja olcsón az önkori.
@parti_giano:
Micsodát-??
Talán megzenésíti szélesgáborelvtárs spiritiszta szeánszait? Netán szombatonként rendelkezésre bocsájtja az üzlethelyiséget a Bunyós Pityu Alkotói Műhely számára-? vagy mi?
@öregmatróz:
.
...tanultak a netadóból...
Újabb tanulási lehetőség a tv előfizetési díjak.
Amit az RTL és TV2 tervez, önmagában elviszi az inflációért cserébe adott 0,9 % mértékű nyugdíjemelést. Ettől a nyugdíjasok megnyugodtak - természetesen.
(a tervezett adókról még ne beszéljünk)
@parti_giano:
.
Az Rőzse Söndör volt, összevont szömöldökkel, és lovon.
@öregmatróz:
"Bár ezek tanultak a netadóból és nem fognak még egyszer ilyen hibát elkövetni."
Dehogynem! Csak más habonyi módszerekkel.
Nézd meg a pedagógusokat, akik kőkeményen követelik az oktatási rendszer átalakítását.
Ez a kormány nem egyezkedik, hanem nemzetközi karlengetéssel lenyomja őket, erőből politizál.
Ez a veszélyes kormányzati stratégia, amikor a nép hangja nem ér fel az "éghez", és a napnál világosabbá válik a zsarnoki, elnyomó irányítás.
@dr. jenőke (jenőke): aki a tv2-t nézi, az minimum barom, aki az rtlklubot az hülye.
@dr. jenőke (jenőke): az már valami, lovon ugratni a csodaszarvast. na jó, akkor azt sanya csinálja. ákos mit kulturálkodik szerinted az éttermében?
@Mariann19: de mégsem okozott a mostani játékuk olyan megnyilvánulást a zemberek részéről mint a netadó......?!?!
@Mariann19:

a tanárok igyekezete is kifújni láttszik....

sajnos...:((
@dr. jenőke (jenőke): a nyuggerek eddig is nyugodtak voltak /talán csak én szentségeltem/ de a netadón a fiatalság rágott be...
@Mariann19:

a népharagnak kellene felérni az "ÉGIG"....

és itt Rodinak tudok igazat adni....

kkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
.
Az Andante Borpatika nagy szeretettel várja Önt Budapest szívében. Egyszerre barátságos, otthonos és elegáns: ablakaiból lélegzetelállító kilátás nyílik a Dunára, a Lánchídra és az Akadémia épületére.
Nyitva tartás:
H - Szo: 12.00-23.00
V: 17.00-23.00

BORVACSORA AJÁNLAT
Az ajánlat 0,7 dl bort tartalmaz.
LÁGY ZAMATOK - 13 000,-/FŐ

Nagyfröccs: (bor 200 ml - szóda 100 ml) = 740,- Ft
Unicum (4 cl) 890,- Ft
Feketeribizli (4 cl) 2890,- Ft
.
@habakuk000: "lópikulát, a környezetünk már nem foglalkozik a magyarsággal, legfeljebb arra vigyáz, ne mocskoljuk be a cipőjük sarkát"

Nem tudom te hol élsz, de a valóság sajnos mást mutat. :(

alfahir.hu/hvim_terrorvad_nyilt_roman_tamadas_az_erdelyi_autonomiamozgalom_ellen

alfahir.hu/nagy_magyarorszag_kep_volt_a_facebook_oldalan_megfenyegette_az_ukran_titkosszolgalat

alfahir.hu/az_ukranok_nem_adnak_gyogyszert_a_magyar_gyermekeknek_hazank_szallit_majd

Szóval fasza lenne ha úgy bánnának a magyarokkal, ahogy maguknak is elvárják vagy, ahogy bármilyen más kisebbséggel Európában.
@dr. jenőke (jenőke):

Gondolom nem véletlenül hívják patikának. Drága, mint a gyógyszer.:D
.
Akárhogyan nézem, az emeszpé beégett - - megint.

A Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina két szavazókör eredményei alapján biztosan vezet. Jelenleg 313 szavazattal áll, ami 38 százalék körüli eredményt jelent.
Őt a DK-s Huszti Zsolt követi 20 százalék körüli eredménnyel 168 szavazattal, a jobbikos Barta Endrének 154 míg a szocialista Selyem Józsefnek - aki kétszer nyert már a körzetben, míg két alkalommal listán került a testületbe – 72 voksa van.
A Párbeszéd Magyarországért színeiben induló Pappné Grabant Ilona pedig 66 szavazatot gyűjtött.
@bringás bosszantó: "És ők lesznek a jövő vezetői, akik döntenek."

Erre mondják, hogy eltaláltad szarva közt a tőgyit.

Talán a rendszerváltásnak ez is egyik oka volt. Megunta a nép ezt a jelenséget. Vagyis elege lett belőle, hogy az üres fejűek jobban boldogultak, előbbre jutottak, mint aki lelkiismeretesen dolgozott, tiszteségesen élt. Talán most nem ez megy? Dolgozik a fiatal vállalkozó, de ha nem lép be az egypártba, akkor nem lesz belőle gázszerelő kettő, sőt gázszerelő se. Vasutat meg különösen nem fog építeni, és közvilágítást sem. Nem lesz állandóan táguló lakása, és a szülei sem adnak neki kölcsön 100 millát. Gyerekének nem tud svájci bankszámlát adni, de még svájci sapkát sem, nem hogy márkás táskát.

Érdemes ezeken a kérdéseken elgondolkodni.
@nincs_itt:

A fejlesztésnek (és a viccnek) van némi alapja, ugyanis a két kontinens űrhajói eltérő atmoszférát használnak az űrhajón belül: az amerikaiak a normál légköri nyomástól kisebb nyomásúra töltötték a kabint, de tiszta oxigéntartalommal. A növelt oxigéntartalomnak élettani előnyei vannak nagy gyorsulások esetén, hátránya a tűzveszély - Apollo 1 program kezdetén sajnos benn is haltak emiatt a kabinban. lásd: Apollo–1
A későbbiekben áttértek a csökkentett nyomású légkörre, de növelt oxigéntartalommal, ami még mindig borzasztó tűzveszélyes. No ezért sem jó nekik a cerka...
A szovjetek normál levegőt használtak, némi túlnyomással. Ez kevésbé tűzveszélyes és a kis túlnyomás biztosítja a szervezet számára a plusz oxigént. lásd: Szojuz–Apollo-program#A dokkoló modul
Nem mellesleg: ők sem grafit ceruzát használtak, hanem színes ceruzákat (éppen a grafit elektromos vezetőképessége miatt).

--efendi vita 2014. február 14., 23:08 (CET)

/* forrás */

hu.wikipedia.org/wiki/Vita:%C5%B0rtoll

Miért is nem tettem idézőjelbe? ;)
@dr. jenőke (jenőke): jó lenne egy szemüveg, amivel megtalálhatnád a szemüvegedet!
.
A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a dunaújvárosi időközi önkormányzati választást. A második helyen a Demokratikus Koalíció végzett, míg az MSZP-t a Jobbik is megelőzte.
Lassingleitner Fruzsina (Fidesz-KDNP) 405 szavazatot szerzett.
Huszti Zsolt, a DK jelöltje 241 szavazatot kapott. Barta Endre (Jobbik) 199 szavazatot kapott, míg Selyem József (MSZP) 97 szavazatot. Pappné Grabant Ilona (PM) 84 szavazatot.
@graphics:
.
:)) Eltévedtél. Napszemüveget sem hordok.
Mielőtt célozgatnál: fehér botra és vakvezető kutyára sincs szükségem.
.
@Gábris szomszéd:
ez valaminek a következménye? ugye?
erdély sohasem lesz autonóm, de jól ki lehet velük baszni levédiabasznádról ugyanúgy a többi környező ország kormánayi is lereagálják a zorbángeci nácizmusát

brühüyyy
kkk

lásd még a gázai övezet és netán yahúúúúúúúúú egy az egyben azonos
@Rodeo36: Szeirntem az orbángeci és bandáját ne keverjük bele a székelyek autonómiájába, különösen, hogy hasonló megoldások Európában és a világ más részén is szépen működnek. :)
@Gábris szomszéd:
déltirol? de ott kultúremberek laknak?
és más területek?

brühüyyy
kkk

mire jó az autonómija ha a viszony egyébként jó a nagyobbik sejttel?
@graphics: tökéletes levezetés, csak annyi hibádzik, hogy a szpészpen, biza elektromosan vezető anyagokból készült!
ami nem gond, csak a sútkát roncsa elfele!

a színes ceruzában, meg méhviasz van, szerencsés esetben... akkor kijaz okos???
@taga20: jójójó! deha ottan tolják neked a vítíszítot, meg fodbaltot, meg a zercé ótókat(f1)? akkor inkább nem nézed???
@dr. jenőke (jenőke): néhány napja, ezzel az eredménnyel szinte megegyező számokkal próbáltam illusztrálni a fidesz, saját magára szabott választási rendszerét.sokan kiröhögtek itt.de gondolkodjunk Béláim!
sikerült kényszerből összeállni?
39%-al lehet nyerni?
nem kéne ilyenkor második forduló?
@Rodeo36: Amennyire én tudom a Székelyek is vannak olyan jó emberek mint a tiroliak. :)

"Területi autonómiával rendelkeznek az európai kontinensen az Aland-szigeteken lakó svédek, az olaszországi (dél-tiroli) osztrákok, a nagy-britanniai walesiek és skótok, a spanyolországi baszkok és katalánok. Számos európai államhoz tartozó sziget kapott területi autonómiának tekinthető különleges önkormányzati jogosítványokat, köztük a Dániához tartozó Grönland és Feröer-szigetek, a franciaországi Korzika, A területi autonómiát élvező térségek az autonómia kivívása után erőteljes gazdasági gyarapodásnak indultak."

www.hhrf.org/emnt/autonomia.htm

hu.wikipedia.org/wiki/Ter%C3%BCleti_auton%C3%B3mia#P.C3.A9ld.C3.A1k_kisebbs.C3.A9gi_n.C3.A9pcsoportok_auton.C3.B3m_ter.C3.BCleteire
@dr. jenőke (jenőke): dunaújváros lakosság 48 ezer fő...

1026 db szavazat mert beérkezni és érvényesnek lenni...

ez százalékosan mennyi is??
@nincs_itt:
2,17%

nagyhatalmas érdeklődés mindenki saját sorsáról

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke): bocsánat, most látom, hogy ez csak egy választó körzet volt?!

a lényeg, amit Fabius is mondott korábban, meg szerénytelenségem is:

2030-ig biztosított ogv országlása...
@nincs_itt:
.
Tök mindegy, hogy Dunaújvárosnak összesen mennyi a szavazóképes lakossága.
Most csupán egyetlen picike kerületi képviselőhely volt a választás tárgya.
Jó ez így.
:)))
@Rodeo36: javítottam, mert ez, ha minden igaz, akkor csak egy szavazó körzet volt!
@Gábris szomszéd:
ugyanez az új nagymagyarország azaz levédiamegbaszták esetén nem így lenne, mert hatni kezdene a lovas páter és röhögényes vadász bandája

dehát...

ki kellene próbálni

brühüyyy
kkk
@nincs_itt:

a ZOGV nem áll el addig, tekintettel a skizóság nagyhírtelen kitüremkedik és kezelhetetlenné válik...de aszt még szeretném látni amint a várteraszon ágálva ünnepi beszédet mond a halaknak a Dunában...és körűlnéz úgy jár mint Faust a II rész végén az Ördög ugye felvitte a teljesen vak Faust-ot a hegy tetejére és mondta neki, ugye milyen szép a tem országod? látod?

és utána angyalok kara és elragadták Faust-ot a mennybe mintha nem lett volna neki mindegy

brühüyyy
kkk
@punkfrog: Nosza kerekedj fel és járj utána. :)
@Gábris szomszéd:
.
Ajánlatos a hírforrást megkeresni.
Nekem nincs türelmem hozzá, de ennyit találtam egy perc alatt:
Most ugyan gőzerővel elkezdték az esetleges oltóanyag tesztelését, de amíg forgalomba is kerülhet, minimum két hónapot várni kell. Úgyhogy ennélfogva itt egyáltalán nem kérdéses, hogy vállalják-e az oltást vagy sem, vakcina nincs, így aztán dilemmázni sincs min.

Néhány kárpátaljai magyar családban úgy igyekszenek segíteni a problémán, hogy az anyaországban élő rokonok, ismerősök felíratják maguknak a családorvosnál a szert, amit eljuttatnak Kárpátalján élő szeretteikhez.

Az ukrán vámosok és határőrök kesztyűvel és maszkkal igyekeznek védekezni, mindenhol kialakítottak elkülönítőket még nagyobb baj esetére. Szlovákia viszont úgy határozott, a járvány idejére betiltja a gyalogosforgalmat ukrajnai átkelőin, a többi szomszéd, így Magyarország hasonlót még nem rendelt el. Magyarország és Ukrajna között öt határátkelő működik.
www.magyarszo.com/hu/2009_11_04/kulfold_magyarsag/77849/J%C3%A1rv%C3%A1ny-%C3%A9s-p%C3%A1nik-van-gy%C3%B3gyszer-nincs.htm
.
Nagyon sok magyar nyelven megjelenő újság van Ukrajnában.
Én például kifejezetten kerestem az antikváriumokat. Amiket nálunk nem adtak ki, vagy csak kevés példányban ott sokszor megtaláltam.
.
@Gábris szomszéd: "Szeirntem az orbángeci és bandáját ne keverjük bele a székelyek autonómiájába, "
a parlamentre ki rakta ki a székely zászlót az EU helyett?
el kéne dönteniük a székelyeknek(nem nekünk!) , hogy mit akarnak!
@öregmatróz: mindjárt itt a tanév vége. Nem mellesleg vár6ó volt... :(((
@Gábris szomszéd: itt élek benne!
nem kell az alfahírről tájékozódom
@Rodeo36: A székely autonómia semmiképp sem jelentené az új nagymagyarországot. Arról nem is beszélve, hogy a mára már jócskán eltolódott nemzetiségi arányok miatt, Erdély egészének autonómiájáról sincs értelme beszélni, a romániai magyarok terveiben is csak három megye, a szinte teljes mértékben magyar lakosságú Hargita, Kovászna és Maros alkotná a Székelyföldi Autonómiát. Ráadásul a magyarok terveiben csak az autonómia szerepel, függetlenségről egyáltalán nincs szó, a Magyarországhoz való csatlakozás pedig földrajzilag is lehetetlen.

Szóval igen szerintem is érdemes lenne kipróbálni. :)
@punkfrog: Nagy kő esett le a szívemről. :)
@nincs_itt: ?
nem értelek. Ha nekik ilyen toll kell, hát írjanak vele és veregessék meg a saját vállukat.
Az eltérő körülmények és feltételek ismerete szerintem nem hátrány.
@Gábris szomszéd:
.
Keresgéltem még, de frissebb hírt nem találtam.
Valami mást viszont igen:

Jobbik-közeli alapítványé egy putyini propagandalap
A Karpathir.com-ról van szó, amelynek kárpátaljai szinten jelentősnek mondható az olvasottsága. Álneveket használó hírgyártók szerkesztik.

mno.hu/belfold/jobbik-kozeli-alapitvanye-egy-putyini-propagandalap-1339347
.
@habakuk000: Fordítva ülsz a lovon töki.
Az Altus szar volt, de helyette jött a mégszarabb Közgép, majd a gecizés után jöttek az ezt is felülmúló egyéb szarháziak.
A Ruswurm ügyben az a mocsokság, hogy a fideszes barátaidnak is csak az szúrja a szemét, ami nem a sajátjuk. Attól nem lett jobb, hogy kiderült Ákos mutyija. Ettől csak még nagyobb szemétnek látszik a fidesz és az összes támogatója.
Érted töki? Aki bűnöző, az attól nem lesz szent, ha egy másik bűnözőre mutogat.
Elmúltnyolcévezhetsz éjjel-nappal, de attól Viktorod még sokkal nagyobb hazug rohadék marad, mint amilyen Gyurcsány valaha is volt.
Az összeset el kell hajtani a jó büdös francba. Azokkal együtt, akik akármelyiket is támogatják.
Ha még mindig nem érted, akkor kérlek önként mondj le a választójogodról, mert alkalmatlan vagy az országot érintő kérdésekben döteni.
@Gábris szomszéd: te leragadtál a XX. században.
@Ylim:
.
Eltévedtél! Nem fidesz-rajongót találtál meg.
Manapság egyre nehezebb, de ha ilyesmire vágysz, keress tovább.
.
@Rodeo36: van bőven kedves betegből, de szerintem szépen kitart addig! ha nem tovább! látjuk, amint hetente nyóccor megbukja magát...
@graphics: félreérted! sok-sok pénzt és munkaórát beleölni olyasmibe, ami megoldható a már létező eszközökkel! ez a mókás.
mellesleg nekem is van, és tényleg remek, hogy hanyatt fekve is tudok keresztrejtvényt fejteni!
@Gábris szomszéd: figyejjé má! csonka mo.-on is van dögivel probléma (fidex/dzsobbik/megatöbbi ingyenélő) a székelyek, akik NEM véletlenül nevezik magukat másként, mint a magyarok, majd szépen megóggyák! eddig 98 év alatt, nem nagyon haladtak, de talán mostanság belehúznak!
@nincs_itt:
.
Ebben az esetben a denevér sem minta.
Úgy tudom, a redbull ad szárnyakat (igaz, nem a denevérnek), de rebullt sem iszom.
Jut még eszedbe valami a szemüvegről?
.
@dr. jenőke (jenőke): a szemüveg, sokaknál a mesterséges intelligencia szerepét tölti be. red bull közeli rokona, a pit bull is szárnyakat ad!
@dr. jenőke (jenőke): ja! és kellő kézügyességgel és tartalék szemüveggel, a meguntból bármikor tudsz biciklit hajtogatni!
szemüveg origami! kicsit behatárolt, de izgalmas kihívás!
@nincs_itt:
te még bűzközelben leszel, én már most is lőtávolon kívűl vagyok...egy bizonyos idő után felléphet epilepszia is... az nagyon tréfás lehet amint egy pénteki szentbeszéd közben rájön és megeszi a mikrofont

brühüyyy
kkk

ha még nem láttál epileptikus rohamot ne vággyál rá...
@Rodeo36: ez nem érdem, hanem állapot!
90%-ban egyet szoktunk érteni, de most azt kell mondjam, ogv 2030-ban is mini.prezident lesz! esetleg közt.elnök.
@nincs_itt:
mindenki megérdemli a vezetőjét

az lehet, de a tied

brühüyyy
kkk
2030-2016=14+53=67, ha tovább eláll, mongyuk 75-ig akkor 2038 de ha 80 akkor 2016+27= 2043 és szentté is avattyák
@Rodeo36: tévedni méltóztatol!
mert nem az enyém...
Az tény, hogy az éttermet működtető Andante Borpatika Kft. évek óta veszteségesen működik. A cég üzleti beszámolója szerint tavaly közel 28 millió forintos nettó árbevétel mellett 750 ezer forintos veszteséggel zárt. Ezt azonban ellensúlyozza Kovács Ákos bt-jének, a Fehér Sólyom-nak a nyeresége. A 2015-ös üzleti beszámoló szerint a Fehér Sólyom nettó 401 millió forintos árbevételt és 147 millió forintos profitos produkált. Bérre viszont összesen 2,1 millió forintot fizettek ki.
@punkfrog:

" te leragadtál a XX. században."

Ha még csak ott:))
Dunaújváros világosan megmutatta, hogy csak a Gyurcsány tudja megfingatni a csuti g..it.
A csuti g..i el is követ mindent, hogy Gyurcsányt ellenségnek állítsa be, ezzel tudja egyben tartani a birkáit.
Amíg az emberek nem ismerik fel, hogy csak a Gyurcsány, addig marad a fideSS maffia és az ország szétlopása. Csak az embereken múlik, hogy meddig tart ez a folyamat.
Az MSZP ideje lejárt, ideje oszolni elvtársak.
@nincs_itt:
kkkkkkkkkkkkkkkkk

akkó' kié? ki vállalja magára?

brühüyyy
kkk
@nincs_itt:
akkó' ércsünk egyet 99%-ban

mindenki vigye haza belőle ami az övé

kkk
brühüyyy

szeletelni baltával kell nagyon szálkás
.
Akárhogy is, a palagáz példája azt mutatja, hogy az energetikai iparban az nyer, aki előre gondolkodik, és az éppen kitermelhetetlennek tartott készletekre figyel. Ebben a meccsben az amerikaiak, a japánok, a kínaiak, az indiaiak nyomulnak egy ideje nagyon erősen, és a következő évtizedekben az diktálhat majd a világgazdaságban és -politikában, akinek először sikerül ipari mennyiségben elindítani a kitermelést.

Metánhidrát a hőmérséklet és a nyomás kedvező kombinációjánál alakul ki, ilyen például az 500-1500 méteres vízmélység jelentette nyomás, és a 2 fok körüli hőmérséklet, ami aránylag sok helyen előfordul az óceánokban. Ilyenkor jön létre a CH4·5.75H2O nevű vegyület, ami tulajdonképpen vízjég-kristályokba zárt, nagy mennyiségű metán. De annyira nagy mennyiségű, hogy egy köbméter jégkásából 160 köbméter metángáz jön ki, ha az felbomlik metánra és vízre - ehhez elég a nyomást csökkenteni, és a hőmérsékletet növelni, ami a felszínre hozatallal automatikusan meg is történik. A metángáz pedig annak a földgáznak a fő összetevője, ami a gáztűzhelyekben és konvektorokban ég. Na, ebből a cuccból vannak az óceán fenekén itt-ott akár több száz méter vastag rétegek is, általában a partoktól nem túl távol. Óriási lelőhelyeket fedeztek fel például a Mexikói-öbölben, Japán körül, a Fekete-tengerben, és Észak- és Közép-Amerika nyugati partjai mentén tulajdonképpen végig, Alaszkától Panamáig.

Valahogy tehát azt kell megoldani, hogy miután odalenn összelapátoltuk a jégkását, azt a hőmérsékletet és a nyomást megtartva hozzuk a felszínre, ott belepakoljuk speciális tankerekbe, hogy aztán a parton a visszagázosító üzemben kiszedjük belőle a gázt. A jó hír az, hogy ennek a feléhez már megvan az infrastruktúra, ugyanis éppen tombol az csővezetékek helyett tankerhajókon szállított, cseppfolyósított földgáz, az LNG forradalma (ez egyébként önmagában is nagyon izgalmas téma, itt olvashat róla bővebben). A rossz hír meg az, hogy ebbe beszállni mocskosul drága dolog, 40-50 milliárd dolláros magasságban futnak most a világ legnagyobb LNG-projektjei. És akkor még mindig nincs megoldva a metánhidrát kitermelésének, és biztonságos felszínre hozásának problémája.

index.hu/tudomany/2016/06/05/a_jovo_az_ocean_feneken_hever/
.
@Gábris szomszéd:

Gabi!!!!!!!!!

vedd figyelembe, hogy az inga (tudod a nagy történelmi) kilengésének vagyunk tanúi mindezen esetekben, mert a rasszizmus a british pökhendiség... a spanyol kardok árnyéka, a franciák elnyomó politikája észak afrikában

(négerek mondták nekem aszt, hogy a portugálokkal nincs gongyuk kivéve az ottani ÁVÓ (fasztuggyahogyhíjják) lelkilola és gyilkos...azokat amikor volt a Mozambiíue i és angolai forradalom ( a sawimbi fasiszta volt és maradt útálják is) mert a prtugálok :

na terr donde vieres ter faz como vires fazer!!!!!!! és ezs ahogy mindenkinek tennie kellene de nem teszik most mindenki autonóm akar lenni...nem biztos, hogy az egészséges de az első években (15 év??????????) pozitív lehet, mert meg akarják mutatni de utána jön az, hogy a beruházáshoz hiányoznak dolgok meg nincs akkora hitel és nem lehet mindent krampácsolni bár én a magam részéről szeretem mert olyan romantikus és mint a Siegfried II. felvonása

brühüyyy
kkk

meggyőződésem, hogy egy erdélyi autonómia esetén a zorbángeci és bandája azonnal bevonúlna reguláris seregekkel és címeres koronás zászlókkal

a székelyek meg néznének mint Rozi a moziban a nemlétező faszra
@dr. jenőke (jenőke):

jenciiiiiiiiiiiiiiiiike

az a jégréteg a Föld átlagos hőmérsékletét szabályozza, azaz tartya élhető szinten

Canada az utóbbi 10 évben jelentős átlaghőmérséklet emelkedésben szenved ami a mezőgazdaság halála, és még sok minden nyáron az egyenlítői afrikai klíma uralkodik azaz 45 C fok és környéke és aszt lehűteni sokkal több energia mint a felújítható energiák előállítása
a sarki (északi egyelőre) óceánok hajózhatóak, oroszország és kanada közvetlen határokkal létezik...a kiolvadó jég halálos és amíg az egyensúly újra visszaáll az emberiség visszamászhat a barlangba

brühüyyy
kkk
vagy irány a Mars ahol +25 C fok az átlaghőmérséklet

úszva megyünk?

a kapzsiság és a gyors mások legyűrése az emberiség halála

lásd még a 13 darab trójai háborút amiből az utolsó 13.maradt fenn az Iliászban
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt!

"A ponyva használatához nem volt szükség ennek a feliratnak az elhelyezésére:)"

Továbbiakban nyilvánvaló,hogy az értékcsökkenést 'szenvedett ponyva állagsérelmére a 'terhelt által elkövetett cselekedet 'társadalmi veszélyessége akkora,hogy ennek tekintetében,mivel a ponyva használhatatósági foka oly mértékben csökkent,hogy a struktúrájának visszaállítása lehetetlenné vált:(((

........áááááááááááéééééédesf.com

magyarnarancs.hu/belpol/csillag-adam-videoja-magyar-fruzsina-targyalasarol-99595

www.youtube.com/watch?v=4jCo2mK6bEI#t=1743
.
A 25 ezer forintos jegyeket 5 ezerért, a 30 ezer forintosokat 7 ezerért vesztegetik Koltay Gábor tudományos állami összegekkel kibélelt és a Hősök terére megálmodott parádéjára a Bónusz Brigádon e címmel: Kedvezményes belépő az "Itt élned, halnod kell" című történelmi rockmusicalre a Hősök terén 77-80% engedménnyel.
.
A köz megkárosítása az igazán jó üzlet manapság.Ha érdekelnék még a társadalmi problémák, erről baromi jó dalt írhatna Ákos barátunk. A személyes tapasztalat hitelesítené a szöveget. Persze Ákos mai munkáit ismerve, ebből megint csak "Helyre igazításra" fogja futni, miután megemelte a nagyfröccs árát.
Nálam ákos=pataki=boa+2 kismedve
@dr. jenőke (jenőke): "Kedvezményes belépő az "Itt élned, halnod kell" című történelmi rockmusicalre..."

Csuda, hogy nem ment teljes áron az a jegy? Ki a fene tud itt élni is és halni is ilyen árakon? Habosokból és gázszerelőkből meg kevés van, és a többi haver sem tudja teljes áron megtölteni a nézőteret. A birka menet sem menetel, mert kicsi a nyugdíj, meg az emelése is. Gondolták, azistenadta nép meg majd hálás lesz a csökkentett áru jegyekért.

Csak azt nem tudom, most a jegy, vagy az előadás lett leértékelve.:D

Azért a cocis időkben az István a király jegyeit nem kellett leértékelni, mindig telt házakkal ment.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Kici,óccó,hatot egy áráért,mindenki hozzon még egy zombit:)
Folyt.köv., avagy mutyibirodalom II.

"A tárca válasza szerint egyértelmű, hogy Kiss teljesen szabálytalanul és jogosulatlanul használ orosz diplomata rendszámot Magyarországon."

ÉS???????????????????????????????????

24.hu/kozelet/2016/06/06/a-korrupciogyanuval-letartoztatott-kiss-szilard-meg-mindig-az-elet-csaszara/
@látjátok feleim szümtükkel: csak mondom, '83-ban a királydombon/városligetben ugyanaz a koltay gábor rendezte az istván a királyt, aki két évvel később ezt az április 4-i rockmusicalt, amit átültettek most '56 60. évfordulójára.
Svájcban győzőtt a józan ész, meg a pénz. Nem lesz állampolgári alapjövedelem.
Mutyibirodalom III.

"A hivatalos adatok szerint 17 ezren kértek menekültstátust májusig Magyarországon, de nem tudni, nagy többségükkel mi lett."

nol.hu/belfold/tizezer-menekult-eltunt-magyarorszagon-1618387

Szerintem azt gondolták itt rosszabb, mint ahonnan jöttek és úgy elmenekültek, mintha a pestis veszélyeztetné őket.
Ákost megszállta a mutyidémon?
"De azt tudom, hogy én nem félek kimondani: elég már bassza meg! Kurvára elegem van abból"

haha, ideges vagy varánusz?
hétvégén jól meg lett baszva az ellenézék dunaújban :D 2018-ban esélyetek se lesz.
lehet jobb lenne becsukni a blogot és valami értelmesebb dologgal foglalkozni :D
@Oxica: Kis baratom, nagyon el vagy tevedve. A Fütyisz meg a Jóbik egyutt lehuzzak Fletot a retyoba, eselye nincs a baloldalnak nyerni.
@William Kidd:

"Csakhogy a bíróság az ATV-nek adott igazat. Úgy, hogy már jogerős ítélet is van arról, hogy a Jobbik frakcióvezetője áfacsaló! A per során az is kiderült, mikor és hogyan trükközött Volner.", link fentebb.

A Wikiben meg azt olvastam, hogy a Vona valamikor régen belépett a fideszbe, de azt nem írják, hogy onnan mikor lépett ki.

Szóval szerinted összenő, ami összetartozik?
A Bem rakparton kb.10 EUR/m2-ért hirdetnek vendéglátó és irodahelyiségeket

Kiadó Vendéglő, étterem, Budapest I. kerület, Víziváros, Bem rakpart,

2016.05.27. 10:19 199.0 m² 590 000 Ft
flatfy.hu/kiad%C3%B3-ingatlan-budapest-batthy%C3%A1ny-t%C3%A9r
@nincs_itt:

Már régóta mondom, egyből a harmadiknak kéne nyernie, mint az igazi demokráciákbak, és nem lenne gond.

Végre senkit nem zavarnának a számok, és a ballibek is kormányozhatnának.

Mert msáhogy már nincs esélyük.. :DDD
@Oxica:

Gyurcsány nem létezhet Orbán nélkül.
Gyurcsány egyetlen programja a féktelen gyűlölet, és a bosszú.
No nem azért mert elkúrta, és hazudott, hanem azért mert ez ki is derült.

Persze Orbán se létezne Gyurcsány nélkül. Orbán győzelmére Gyurcsány puszta hatalomvágya a garancia.

Konkrétan bárkit hamarabb ikszel be a választók java-része, mint az Elkúró idegbeteg Gyurcsány nevű majmot.
Nagyon helyesen.
@William Kidd:

'Fütyisz meg a Jóbik egyutt lehuzzak Fletot a retyoba, eselye nincs a baloldalnak nyerni."

Utána majd nézzétek egymást és önmagatokat a közös recskázás közben egy tükörben:)
@Ballib cenzúrázók réme 12: Fene bánja Gyurcsányt, ha Orbán börtönben rohad.
süti beállítások módosítása