Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.06.06. 08:41 Fabius

Orbán: lopni, megyünk lopni!

Kedves Vezetőnk és A Párt úgy van ezzel a titkosítandó közpénzjelleg mentesítéssel, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel: küzd vele kegyetlenül, de se emészthetőre elrágni se egyben lenyelni nem tudja. Ezért aztán nekifutnak újra és újra a "ne zavarj, épp lopunk" törvénycsomag állami cégekre vonatkozó részének, hátha majd most nem jön közbe semmi.

orban_penz1.jpg

A titkosítás gumifeltételeinek sora briliáns...

  • a „stratégiában szereplő kiemelt céllal” összefüggő adat, ami nagyjából bármire ráhúzható
  • a "pénzügyi, finanszírozási szerződések és megállapodások" adatai, ami nagyjából az egész gazdálkodási tevékenységet lefed
  • sőt, minden olyan szerződés, ami a közbeszerzési értékhatár alá esik

...bár kicsit szószátyár. Ennyi erővel írhatták volna azt is:

  • csak
  • azért, mert
  • kussbazmeg

Ettől szebb csak a VeryBig kiskapu amit a legkedvesebb cégeknek nyitottak: a kartellező cégek bár rosszcsontok, de azért nem annyira, hogy ne kaphatnának felmentést holmi törvényszegésből fakadó büntetés alól. Mert tecciktunni az van, "bizonyos ágazatokban olyan sok szereplőt bírságoltak már meg, hogy nem maradna olyan, aki a közbeszerzéseken indulhatna".

Teccikéteni, ugye?

Ha nincsen makulátlan, törvényi feltételeknek megfelelő cég már a holdudvarban, akkor a régi csalósok is jók lesznek. Mer'első a verseny, ugyebár. Már úgy értem első a túlárazási verseny, amivel csak többet lehet lopni egyszerre, és úgy látszik a kartellező cégek megszerzett rutinjára ugyancsak szükségük van.

 

 

 

 

 

271 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr328783162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Orica Középföldi:
.
Kettejük hatalmi harca nem nyilvános...

Senki nem is gondolt, hogy kagylón ülve fénykarddal lövik egymást hátrafelé hajolva (papírért).
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm kérdésed, erős szelektálás mellett, de jól vagyok:))
@Orica Középföldi:

Nincs briliáns agya. Ez az egész a szarkeverők háborúja a lehetséges legnagyobb koncért.
Spéder szembefordult Csányival és az OTP konkurenciáját kísérelte megalapozni a Takarékszövetkezetekből gründolt bankkal ellensúlyként, csak közben mintegy véletlenül kisemmizte a takarékszövetkezetek betéteseit 10 milliárd pluszból mínusz 2 milliárdba fordítva az egyenleget, azaz a takarékszövetkezeti vagyont megmentette a tulajdonos tagoktól.
Akinek agya van, az Csányi, Rogán csak kifutófiú.
Az 'uzsorás' Csányi és tehetséges trafikügyintéző Lázár szívélyes viszonya közismert.

Orbán pedig mindig azzal szemben motivál és támogat, aki erősebben veszélyezteti a pillanatnyi hatalmát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_Kósa: Navracsics a brüsszeli mundér becsületét védi_"

Már megint ez a Lali gyerek! Hogy ez nem tud örülni a saját farkának, a tokaji ingatlanja(i)nak, meg a spontán szingapúri Rolling Stones koncertnek!?
@jaegtoer: ogv gondosan ügyel arra, hogy nála (nem ki szó) szerényebb képességűek vegyék körül!
rogán sem több csányi mellett, mint ánnó decibell lázár volt rapcsák hóna alatt... a jelenlegi kitartóját nehéz meghatározni, de hasonlóan mé'szaroshoz, gyaníthatóan ogv maga a mádám.
ami viszont szörnyű! az "ellenzék" nem képes megugrani a rogán/lázár/semjén nívót sem!

ez a schiffer gyerek is... áááá!
Elképesztő ez a magatartás és arcpirító ez a mélység, ahova Orbán lesüllyedt

"A szóban forgó személy nevét egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég fizetési listáján sem találtam, ezért kérdése megválaszolásában nem tartom magam illetékesnek”

Ezt volt pofája válaszolni Orbán Viktornak ma a parlament ülésén a jobbikos Volner János ama kérdésre, hogy kicsoda Habony Árpád és milyen szerepkörben dolgozik a kormány környékén. A pillanatot sajnos nem láttam, de el tudom képzelni: mint az utóbbi időben mindig minden kínos kérdésre, a miniszterelnöknek álcázott tsz-elnök ezúttal is papírból nyekeregte az előre megírt választ. És mert ő maga sem hitte el a - valószínűleg maga Habony Árpád által tollbamondott - gépies röfögést, visszatámadott: sokkal izgalmasabb, hogy Volner János kicsoda.

A nép szolgája, akinek az összes többi mellett az lenne a feladata, hogy válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre, különös tekintettel azokra, amelyekre eddig még egyszer sem volt hajlandó gerinces választ adni, rátámad a kérdezőre. Ez az ember az ország miniszterelnöke. A vérben forgó szemű valaha volt nagyszerű rétor, lilahajú nénik szerelme úgy viselkedik a parlamentben, mintha János szomszédjával a sarki kocsmában négy fröccs után hajba kapnának.

Nem érti, ezért leírom még egyszer: Volner János nevetséges milliói nem teszik semmissé a Habony Árpád luxuséletét biztosító adóforint-milliárdokat. És bár egyáltalán nem mellékesen rendkívül aggasztónak találom, hogy mégis honnan és milyen alapon gyűjtik az adatokat az ellenségnek kikiáltott ellenzéki képviselőkről, mennyire legálisan vájkálnak az életükben, a legfontosabb mégis az, hogy előbb-utóbb válaszolni kell a kérdésekre, Orbán elvtárs! Kaya Ibrahiméktól Habony Árpádig. Bármilyen hihetetlennek tűnik abban a talpnyalók által fenntartott, valóságtól elszakadt párhuzamos univerzumban, a végtelen cinizmusnak is vége szakad egyszer. Fájdalmas lesz, de megvárjuk."

kolozsvaros.com/2016/06/06/elkepeszto-ez-a-magatartas-es-arcpirito-ez-a-melyseg-ahova-orban-lesullyedt/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Az MNB csúnyán megbüntette az FHB-t...Nagyon érdekes a közlemény időzítése, hiszen a szóban forgó kötvény körüli furcsaságok évek óta ismertek. Mi is írtunk róla, akkoriban nem kaptunk tájékoztatást a jegybanktól."

Lehet, hogy brancson belül megkérdezték, hogy ki is felügyeli ezt az FHB-t? Mert ugye ha a kötvények körüli fucsaságok nem új keletűek, akkor bezony a Matolcsy féle alakulatnak már régen meg kellett volna ezt látnia. A nem látás, a törvényben előírt feladat szándékos el nem végzése bezony jogtalanul előnyhöz juttatott valakit, vagy valakiket, ami ugye a Btk-ban zenésítve vagyon. Csak azt nem értem, miért is kellett ehhez ennyi idő? Talán elfelejtették mi a munkaköri feladat?
filmszínházunk bemutatja vajna andrás filmjét, melynek címe "tóni és jani indiában". külön köszöntjük @Orica Középföldi: a nézőtéren.

66.media.tumblr.com/41da99ebf6248f00f5898a73ff9a569b/tumblr_o8ern5UWws1tlb56zo1_250.gif
Na ez érdekes lesz, ki marad macsban?

"Hozzájárult-e az MNB feletti állami tulajdonosi jogokat gyakorló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter alapítói határozat formájában a bank alapítványainak létrehozásához? Ezt a kérdés vizsgálják a jegybankhoz közeli jogászok, mert ha igen, az rossz hír lenne a Matolcsy György vezette intézménynek - írja a Világgazdaság."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_res_lehet_matolcsy_pajzsan.615794.html

Aztán ez sem rossz:

"Az eddig érkezett mintegy tízezer milliárd forintnyi uniós támogatás viszont ahhoz kevés volt, hogy oly mértékben megerősítse a magyar cégeket, hogy folyamatos tőkeinjekció nélkül tudjanak növekedni - magyarul a kedvező európai gazdasági környezetben is versenyképtelenek."

www.napi.hu/allaspont/mar_csak_a_reszeg_angolokban_bizhatnak_orbanek.615800.html

A pénzt meg továbbra is két marékkal szórja Orbán, meg Matolcsy. Mi lesz ebből?????
@dr. jenőke (jenőke): alakul a söralátét:)

csak rosszul csinájják a pocakos geciék.

www.napiszar.hu/showPost/Soralatet_-_rosszul_csinalod
@jaegtoer:

Nem fogunk összeveszni. Csányi egy közepes színvonalú közgazda volt, de ahhoz elég okos, hogy felkészült, kifejezetten okos emberekkel vegye magát körül.Birodalmat épített.
Vedd számba, kik nőttek ki mellőle.

Rogán egy kifejezetten jó képességű közgazda, aki viszont nagyon jó jogászokkal vette magát körül.
Emberi minőségről nem szóltam.

@parti_giano:

A professzorai anno az évfolyam legtehetségesebb diákjának tartották. Nagy jövőt jósoltak neki a pályán.
Apró-, illetve egyre kevésbé apró pénzre váltotta, csalódást okozva a tudomány egykori embereinek.
@nincs_itt: nem is akkora baromság ez a biblia, mint ahogy elsőre kinéz gábris:)

vannak benne jó részek:))
@taga20: látod, látod! érdemes hallgatni az öregekre! télleg vacsoráztál már? melyik a poharad?
@parti_giano: és volt pofád az egyik nap aszt mondani, hogy én kötekedek:)

látom ma is toltad a dzsidipit, a gyíkon:)))
@Orica Középföldi: ha jól rémlik, ako a kutyatartó és a kutya, kölcsönösen hasonlít egymásra.

guanonál ez hatványozott:))
@taga20:

Lehet, hogy javítana a helyzeten, ha pupit adoptálnád:)
@Orica Középföldi: ja, má szóltam a teknek, hogy ki kéne menteni pupit:)

csak aranyórát ne vigyenek, me a tulajnak az a gyengéje:))
@nincs_itt: hallod! nyelves disznósajtot ettem, kámámber sajtal:)
@taga20:

Ne túlozz, nem oda járt. Elektrotechnikát tanult, de nem ezt a tudását kamatoztatta később.
@Orica Középföldi: biztos? me nekem ez dereng.
persze lehet, hogy átbasztak:)
@nincs_itt: ja, és közben néztem a piros autót:)

azé van aki tud élni:))
@taga20: toltam, meg közben tartottam a lelket a borsószakértőkben.
@taga20: a garázsba száműzött a zasszony?
@parti_giano: na jó megbocsátok, ha visszavonód eszt a gpoy hülyeséget:)
@nincs_itt: haver, te nem vagy valami nagyon precíz! nem vagy te migráncs?

legközelebb figyejj!:))
@taga20: inkább küldök tükröt, hogy a söralátét alá is beláss.
@taga20: mire is mersz gondolni? mert olyan magasba röppentél, hogy nem merlek követni!
@nincs_itt: de nem magától repül, emlékszel, majmot is küldtek az űrbe.
@parti_giano: na jó... ez is igaz! de mitől röpül?
@parti_giano: csillag háború? akkor kell venni egy mercit is!
@taga20: aha! rohattul! neked meg az idegen vezető az: élien drájver!
@Orica Középföldi:

Jó. Legyen közepes Csányi, Rogán meg briliáns.

Mit alkotott Csányi, és mit alkotott Rogán. (a legális dolgokra gondolok elsősorban.)

Ha Rogán apróra, majd nagyobbra váltotta azt a feltételezett muníciót, amit hozzáértők felfedezni véltek, hol a mű.

Számos kiváló eredményű diplomás tengődik nem feltétlenül munkanélkülisége miatt egyik hónapról a másikra, és a Lajtán túl sem boldogulna. Egyszerűen jól mondták fel a leckét. Ehhez volt tehetségük. Mások, közepes tanulók, netán majdhogynem bukdácsolók (persze ez sem általános) olyan flottul (és irgalmatlanul) jó vállalkozók lettek, hogy elképesztő.

Szóval hol a rogáni mű? Mert a kaszinósdihoz nem kellett briliáns elme, csak hatalom, és elegendő aljasság. Ahogy a trafikozáshoz sem kellett, a Mnyp-hoz megint nem.
Vagy rosszul látom és titokban tartva szárnyal a legális gazdaság a rogáni birodalomban?

Mindazonáltal az OTP-ehhez-ahhoz azért csak kellett valami spiritusz.

Mondjuk nekem azt mondta a műszaki rajztanárom, az áldott látnok Cs. tanár úr, hogy: -J, magából nem lesz semmi. (pedig egyedüli 4-es voltam nála a 22-ből, mégis úgy gondolta)

Aztán még személyi számom is lett, ugye:) és még van is.
pedig eleinte nagyon úgy nézett ki, hogy neki lesz igaza:D

szóval ennyit a briliáns és közepes elmékről.
@taga20: Haver és mit szólsz Novák kibaszásához? :)

"Végül álljon itt zárásul egy fővárosi alapszervezet állásfoglalásának bölcs mondata, hitvallása: „Amennyiben a néppártiság a „polkorrektnek” mondott óvatoskodó nyárspolgáriságot jelenti, akkor már nem „Attila unokái” leszünk, hanem könnyen belesüppedve az általános politikai posványba, díszellenzékként és sajnos a magyar politika sokadik szemfényvesztőiként a nemzetközi pénzhatalom álradikális és néha lenácizott, de ugyanolyan kiszolgálóivá válhatunk, mint az eddigi összes pártunk és kormányunk a rendszerváltás óta.” Jelölésemmel tehát megkondítható a vészharang a következő pártvezetés számára. Míg a társadalom radikalizálódik, a Jobbik útját keresi, de aki sokat markol, keveset fog: mi nem lehetünk egyszerre a „lovasíjászok” és „Saul fiai” képviselői is."

nemzeti.net/megjelent-a-vetozottak-programbeszede-amit-a-kongresszuson-nem-mondhatnak-el-novak-szerint-lehetseges-meg-kompromisszumos-megoldas-4878445.html
@Gábris szomszéd: Novák magánakn kereste a bajt,túldimenzionálta magát, pedig csak bohóca volt a palettának
@Gábris szomszéd: ideje volt a kisdobos kibaszása, majd vállalkozik. gondolom eu és zsidó zászlós boltot nyít:)

haver, a jobbik egy fityesz, pepitában.
@Gábris szomszéd:

"_@taga20: Haver és mit szólsz Novák kibaszásához? :)_"

Ugyan nem vagyok haver, se taga, de keresztényi könyörületességgel annyit mondhatok neked: -veled együtt kellett volna kibaszni, de nem innen-onnan, hanem a szíriai sivatag kellős közepébe, amikor éppen az orosz bombázók szórták az áldást. :) Szeretném, ha megbecsülnéd emberbaráti hozzáállásomat, amelyet a feltett kérdésedre adott válasz írásakor tanúsítottam, bármit is mondjon, bármilyen nevű atya.:)
@PeniValdes:

Igazad van, de sok szimpatizánst is vitt a pártnak. A frakció szavazás sem volt egyhangú.
@PeniValdes: @jaegtoer: @taga20: Mindnyájatoknak köszönöm az építő jellegű és konstruktív hozzászólást. :)
@Gábris szomszéd: holt komoly, Előd csak bohóc volt, aki magát hitte a királynak...túl sokat gizdáskodott, és most hasra esett,és nem hiszem, hogy vége itt a törrténetnek..
@PeniValdes: Tulajdonképpen egyetértünk. :)
@Gábris szomszéd:

ha már az építő és konstruktív jellegű hsz-t említetted, kivételesen az általad feltehetően nagyszerűnek gondolt konklúzió visszásságára megpróbálok rámutatni:

azaz: "_"mi nem lehetünk egyszerre a „lovasíjászok” és „Saul fiai” képviselői is."_"

A mondat, ahogy a lengyel alkotmány preambulumának nagyszerű szófordulata feloldja a pártok és világnézeti másságának problémáját, azért hogy a társadalom egészéhez 'szólhasson', úgy az a fővárosi alapszervezet is egyszerűen megoldhatta volna egy a kizáró vagy használata helyett az 'és' megengedő értelmű alkalmazásával, amellyel valóban új, mondhatni korszakalkotó útra léphetet volna a Jobbik.
Ez pedig így hangzik:

... 'a magyarságunkból következő történelmi szükségszerűség pedig azt követeli, hogy megmutassuk, mi hogyan lehetünk lehetünk egyszerre a „lovasíjászok” és „Saul fiai” képviselői is.'

Ennyire egyszerű.
@Gábris szomszéd:
.
Adótitok?

1. Adótitkot a parlamentben sem lehet sértegetni.
Volner János esetében sem.

2. Adócsaló? Manapság átkeresztelve: "Költségvetési csalás". Így adócsaló sem lehet.
Régebben is csak akkor, ha azt bíróság jogerős ítéletben annak tekinti.

Egyébként elévült az ügy, ezért (is) Volner békén hagyható, mert csak...

Most láttam az eseményt a híradóban, tényleg olvasta.
@Gábris szomszéd: én már vártam, hogy mikor rakják ki,és jól vártam
@jaegtoer: Úgy látszik Előd sem így gondolta. Talán majd a jobbik ha továbbcukisodik. :)
@Gábris szomszéd:

"_Úgy látszik Előd sem így gondolta. Talán majd a jobbik ha továbbcukisodik._"

Jó. Így választottad a sivatag opciót, ahol Vonának is van elég hely:)
@Gábris szomszéd: tökéletes! hát nem ezt pofáztam eddig is?! novák, vona meg a többi... szép kámingáut!
@jaegtoer:
.
Csányi Sándor a Pénzügyi és Számviteli Főiskola befejezése után főállása a Pénzügyminisztériumban (PM) volt, ahol a bevételi főigazgatóságon, majd a titkárságon dolgozott. A PM-ben Csányihoz tartozott a totó-lottó feldolgozóhelyek központjainak felügyelete is. 1983 őszén Villányi Miklós volt pénzügyminiszter-helyettes, ekkor mezőgazdasági államtitkár hívó szavára átment a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztériumba (MÉM) - kisebb fizetésért és alacsonyabb beosztásba.
Demján Sándor áthívta a születőfélben lévő Magyar Hitelbankba (MHB). 1989-ben Országos Kereskedelmi és Hitelbank (OKHB).
1992 elején Antall József dolgozószobájában dőlt el, hogy az 1990-ben kinevezett Terták Elemér helyét Csányi Sándor foglalja el az OTP elnök-vezérigazgatói székében. Alternatívaként a jobboldali kötődéséről ismert Töröcskei István, valamint Boros Imre neve is felmerült. (Végül, még abban az évben Töröcskei vezérigazgatóként, Boros vezérigazgató-helyettesként az MHB-hoz került.) Kupa Mihály akkori pénzügyminiszter nem hagyott kétséget az "ötletgazda" személyét illetően: "Csányi jelölése az én ötletem volt, erre máig büszke vagyok" - mondta a Narancsnak Kupa, aki bár a PM-ben Csányival egy időben dolgozott, közelebbi ismeretségbe az OKHB igazgatósági tagjaként került vele. Csányi ott készítette elő a magyarországi Deloitte & Touche könyvvizsgáló megalapítását, amelynek Kupa lett a vezetője. (A D&T 1994 óta az OTP könyvvizsgálója.)

Közös a szenvedély: Suchman Tamás [MSZP], az Országos Magyar Vadászegylet volt elnöke, Benedek Fülöp, az FVM címzetes államtitkára, Hárshegyi Frigyes, az MNB alelnöke, Csányi iskolatársa az Istvánban, Kocsis István, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója stb.)

magyarnarancs.hu/belpol/csanyi_sandor_otp-vezer_portreja_-_i_resz_a_kivulallo-62643
.
@Gábris szomszéd: én meg köszönöm a jobbiknak, hogy biztosította a fidesznek a 2/3-ot az alkotmánymódosításhoz!
szánalmas bagázs vagytok!
@punkfrog: Ezt már kitárgyaltuk, lásd, amikor épp a DK vagy a maszop szavazott együtt patásviktorral. Szóval neked is jóccakát. ;)

alfahir.hu/alaptorveny_elfogadhatova_valt_a_modositas
@jaegtoer:

Nem fogom tudni/akarni elmagyarázni, hogy a kiváló képességek nem feltétlenül párosulnak kiváló emberi tulajdonságokkal, de ettől még azok.
Akkor is az, ha összegészében nézve kárt okoz. Ezért jár(na) büntetés egy normális helyen.

www.facebook.com/juhasz.peter.18007/posts/10208104496563474?pnref=story

Eszter jött (törölt) 2016.06.07. 22:57:12

@punkfrog:

Holló a hollónak nem vájja ki a szemét!
Az semmit nem jelent, hogy per pillanat épp nem szavazták meg. Majd holnapután, vagy később, de 1 a lényeg: előbb-utóbb úgy is bevezetik.
Elveiket, döntéseiket feladni nem fogják, az tuti! Különösen akkor nem adják fel, ha némi anyagi eredménye is lehet az elvhűségnek.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm.
A cikknek vége is van:)

"A kívülálló

Csányi Sándort kezdetben nem fogadta osztatlan elismerés a bankárvilágban, ami részben az OTP megítélésének, részben egyéniségének és államigazgatási múltjának volt köszönhető. "Nem rendelkezett érdemi banki gyakorlattal, inkább könyvelőnek tekintettük, mint bankárnak" - emlékszik egyik kollégája, aki szerint bankárkörökben "nyelveket nem beszélő, egyszerű kisemberként" tartották számon az OTP-vezért. Más forrásunk szerint 1991-ben, amikor az ÁVÜ a BB élére jelölte volna, a jegybank egyik elnökhelyettese megkérdezte: "Ki az a Csányi Sándor?"

Csányi "olyan lehetőséget látott meg az OTP-ben és saját magában, ami mindenki más figyelmét elkerülte" - ismeri el egy Csányival nem különösebben szimpatizáló pénzügyi szakember, hozzátéve: "Az elmúlt évek során maga is kikupálódott, megtanult angolul, tárgyalóképes, külföldön is elismert bankár lett belőle." Olyannyira, hogy akadt olyan, Csányi ténykedését egyébként szintén kritikusan szemlélő forrásunk, aki szerint "jellegzetes közép-európai beütései ellenére ő tekinthető az egyetlen magyar bankárnak. A többiek csak banktisztviselők."
@Orica Középföldi:

:)

Azért azt felfogom, hogy a kiváló bűnöző és a kiváló szakember az kettő. Olykor fellelhető egy személyben is a kettő.
Ellenben Rogánnál nem sikerült észlelnem a kiváló szakembert.
@jaegtoer:

" nem sikerült észlelnem a kiváló szakembert."

Ezzel nem vagy egyedül:))
@nincs_itt:
most érkeztem vissza, találtam mentha levél krémet, semmi hozzáadott cukor nincs csodálatos illata van, de van friss metha levelem is ...a ezek a kibaszottak itt észak amerikában mindent agyon cukroznak (hogy édességeket meg nem képesek gyártani az tény, ehetetlen még kiköpni sem érdemesek) tehát a dzsin tonik-ot át kell alakítanom mert egy 33 cl dobozba 34 gramm cukrot basznak bele se íze se bűze azaz most egyetlen módon tudom fogyasztani a Gordonnal, hogy beleteszek lime concentratumot és a mentha koncentrátumot egyébként soha többé nem veszek, majd keresek kinin-t és azzal a szódavízből csinálok magamnak tonic-ot (ugye az angolok azért találták ki eszt indiában, hogy az állandó ivása megakadályozta aszt, hogy maláriát kapjanak de legalábbis csökkentette a malária rettenetes hatását(én átéltem 2*, 43 C fok lázzal)

szóval hogy vagytok...
sört nincs kedvem, de valószínű a zebére beszerzek egy pár ládával a jobbakból Urquell és Fax de majd a hozzáférhető (Amstel nincs) 80 féléből kiválogatok valamit amivel a hűtő feltölthető...füstölt sonka van, kaja van és a világ meg leszarva

brühüyyy

kkk

usa ban van két jelölt a hillary meg a tramplí és ez usa vége is egyúttal, ezen röhögök... szegény Bernie hiába küzd
@jaegtoer:
.
Jó reggelt!
Nem olvastam el, de látom volt mit mondanod @Orica Középföldi: felvetésére. Rövidebb is lehetett volna.
:))
@PeniValdes: "...hasra esett,és nem hiszem, hogy vége itt a törrténetnek.."

Orbánt is háttérbe vonták egyszer, oszt még is ő lett az első. A politikában minden előfordulhat.
@Orica Középföldi:
.
Egy darab érdekesség:

index.hu/belfold/2016/06/07/roganig_erhetnek_a_vizoviczki-ugy_szalai/

Az első és a második rész kicsit hosszúnak tűnik. Legyen türelmed.
.
@dr. jenőke (jenőke):

Valójában írtam két sort, de csak a pontot hagytam ott.
Majd egyszer, ha nem lesz ennyire fájó, akkor kibontom.
Úgy zuhan az FHB, mint egy darab kő

Limittel, a lehetséges napi maximális értékben zuhan az FHB részvényárfolyama a pesti tőzsdén: 581 forinton áll a nyitáskori 680 forinthoz képest. Nem hiába, a befektetők sem hülyék, nem lehet nem észrevenni, hogy épp állami leszámolás zajlik az FHB elnök-nagytulajdonosával, Spéder Zoltánnal szemben.

444.hu/2016/06/08/ugy-zuhan-az-fhb-mint-egy-darab-ko
Videó: Soros után Spédernek ment neki a TV2

Újabb epizóddal jelentkezett a Tények Extra Rejtőzködő milliárdosok című oknyomozó sorozata, amelyben Soros György után a kormány új ellenségét, Spéder Zoltánt pécézte ki Andy Vajna tévéje. A műsorból megtudhatjuk, hogy Spédernek mekkora medencéje van, ki miatt hagyta el felesége, vagy hogy az FHB elnöke szeret kérkedni vagyonával, és magánéleti kudarcait üzleti sikereivel kompenzálja.

hvg.hu/itthon/20160608_tenyek_rejtozkodo_milliardosok_speder_zoltan_fhb_soros_gyorgy
Orbán Viktor barátja a külkereskedelem támogatására létrehozott állami bank hiteléből óriási ingatlanberuházást hajt végre a Kopaszi-gáton, amit a kormány kiemelt jelentőségűnek minősít

De megvan rá a kormányzati válasz. Igen, még mindig az elmúltnyolcév. De ott van a furdaló lelkiismeret is.

444.hu/2016/06/08/felvet-bizonyos-kerdeseket-ha-orban-viktor-baratja-a-kuelkereskedelem-tamogatasara-letrehozott-allami-bank-hitelebol-oriasi-ingatlanberuhazast-hajt-vegre-a-kopaszi-gaton-amit-a-kormany-kiemelt-jelentosegunek-minosit

---

VAN MÉG KÉRDÉS?????????

Jó, ha van tíz képviselő, akit érdekel, hogy hova gurultak a költségvetési forintok

Ismét tömött sorok az Országgyűlésben.

444.hu/2016/06/08/jo-ha-van-tiz-kepviselo-akit-erdekel-hogy-hova-gurultak-a-koeltsegvetesi-forintok

---

Naponta 2 milliárd forint jött Magyarországra az elmúlt 12 évben. Hol van?

Idén még nem jött pénz Brüsszelből, és ezzel megállt a magyar gazdaság növekedése. A 12 éve áramló milliárdok alig hagytak nyomot az országon. Miért?

q.444.hu/k/http%3A%2F%2Ftldr.444.hu%2F2016%2F06%2F08%2Fnaponta-2-milliard-forint-joett-magyarorszagra-az-elmult-12-evben-hol-van
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "...épp állami leszámolás zajlik az FHB elnök-nagytulajdonosával, Spéder Zoltánnal szemben."

Ha jól értelmeztem, akkor a takarékszövetkezetek bevásároltak az FHB részvényeiből. Ha ennek zuhan az értéke, akkor kivel is számol le a kormány?????

Vajon a takarékszövetkezetek tagjai tudják, hogy mit művelnek velük?
@látjátok feleim szümtükkel: tudják, de a Demján féle affér óta tudjuk, hogy lófasz a seggükbe, eszik nem eszik, nem kapnak mást.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

2015. január elsején 835 fő nyilvántartott lakosa volt Balatonakarattyának. Gondolom ők zömében a turizmusból, illetve a Balatonból élnek. Nem is értem, miért akarnak ide
akkora fejlesztéseket, amikről a cikkben olvasni. Úgymint: "A tervezett fejlesztések szerteágazók, a környezetvédelmi beruházástól és az iparterületek fejlesztésétől a szociális alapszolgáltatásig többminden megtalálható köztük. A várható közbeszerzések listájából az is kiderül, hogy mekkora összeggel számolnak az egyes projektekre. A legnagyobb tétellel, fél-fél milliárd forinttal ipari park, illetve a Bercsényi strand fejlesztése, turisztikai komplexum címen szerepel, de százmilliót beterveztek egy termelői piac kialakítására is."

Vajon a termelői picra a polgármester vagy a rokonság, esetleg a lakosság földjeiről származó termékek érkeznek? Meddig tud ez a termelői piac működni egy évben? Mondjuk addig, mint a csúti kisvasút? Avagy álmodik a nyomor, és ahol tényleg ésszerű lenne a fejlesztés, ott nem nyernek a pályázatok esete forog itten fenn?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No, éppen ez a káérdés izgat, tudják a lófaszt? Szerintem nem. Hol van ilyenkor az ellenzéki felvilgosító kampány?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Van olyan érzésem, hogy az érintett orgánum a saját nadrágjában is kotorászhatna a másoké helyett. Találna ott is egy két érdekességet...:D
@PeniValdes:

Én nem vagyok hívő, de nem egy kicsinálható fickónak néz ki. Meg vannak hívői is. Sőt, most mártírt is lehet belőle faragni.
@látjátok feleim szümtükkel: a kérdés az,hogy Nováknak valóban van e informális hatalma,vagy most,hogy formálisan már elbukott kiderül,e,hogy informális hatalma csak formális hatalmának kisugárzása volt.
magyarul,Novákról suttogják,hogy bizonyos portálok működésében,informásciáramlásában résztvesz,de mi van,ha ennek vége, hiszen már nincs bent a belső körben,és így már nem tud pletyizni sem...
@PeniValdes:

Ez majd kiderül. Az viszont tény, hogy a frakció nem egységesen határolódott el tőle, hatan mellette szavaztak. Ez belső feszültségről, és belső támogatásról is szólhat. Lehet, hogy nem a fidesz forgatókönyv szerint fogják a jobbik "lajosát" kicsinálni, mert azt Novák az alapszabályukból régebbről tudta, hogy Vonának vétójoga van. Én kinézem belőle, hogy nem annyira naív, mint amilyennek látszik, és építgette ő a saját csapatát az elmúlt években. A radikalizmusa nem sivár talajra hullt.

Dóra asszonynak meg nem kell mást tennie, mint bejárni az ülésekre, és semmit nem tehetnek ellene, mert törvényesen választott, vissza nem hívható még a pártlistáról sem. Novák meg ráér a következő két évben pártot faragni magának. Okozhat ő nagy meglepetést.

Simicska példája szerintem int
@PeniValdes:

Ez majd kiderül. Az viszont tény, hogy a frakció nem egységesen határolódott el tőle, hatan mellette szavaztak. Ez belső feszültségről, és belső támogatásról is szólhat. Lehet, hogy nem a fidesz forgatókönyv szerint fogják a jobbik "lajosát" kicsinálni, mert azt Novák az alapszabályukból régebbről tudta, hogy Vonának vétójoga van. Én kinézem belőle, hogy nem annyira naív, mint amilyennek látszik, és építgette ő a saját csapatát az elmúlt években. A radikalizmusa nem sivár talajra hullt.

Dóra asszonynak meg nem kell mást tennie, mint bejárni az ülésekre, és semmit nem tehetnek ellene, mert törvényesen választott, vissza nem hívható még a pártlistáról sem. Novák meg ráér a következő két évben pártot faragni magának. Okozhat ő nagy meglepetést.

Simicska szerintem intő péda mindenkinek, aki a politika közelébe kerül, hogy nem fenékig tejföl, nem is mindenkit engednek a köcsöghöz, sőt aki oda jut, az sem biztos, hogy ott is öregszik meg, és a politikai szerelem gyorsan múlandó.
@jaegtoer: Nem tudom mikorról beszél, de az OTP előtt Demján bankljában volt a belső ellenőrzés vezetője, majd az OKHB-hez került vezérhelyettesnek. Mondjuk az első megbeszélésen majdnem ráborítottam az asztalt, olyat mondott (de ebben annak is része volt, hogy a főnököm helyére került). Az OTP-hez már banki gyakorlattal került. Lehet azt mondani, hogy ezek a nagybankok félig államigazgatás voltak, de a kilencvenes években elég kevés volt az "igazi" bankár, mindenki vagy az MNB-ből, vagy az ÁFB-ből, vagy az MKB-ból vagy az OTP-ből került ki.
süti beállítások módosítása