Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: A magánba irányítását az sztk-s betegnek tb fizetése mellett kellene megoldani. Vagyis fizeti a tb... (2024.04.16. 08:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.05.12. 09:03 Fabius

MSZP, szedd már össze magad!

Az van, hogy meghekkelték a szocik egyik elnökjelöltjének mondókáját. Fábián Tamás indexes újságíró kivágott egy mondatot Molnár Gyula elnök aspiráns szolnoki beszédéből, és milyen jól tette. Bár szerintem ő maga sem gondolta, hogy a tumblrre kirakott poénnal mekkora féltéglát dob a pocsolyába, amiben az úgynevezett ellenzék kényelmesen elpancsol.

Molnár Gyula és a szocik hamisítást kiáltoznak és az eredeti videót lobogtatják teljesen feleslegesen. Mármint teljesen feleslegesen akkor, ha tényleg annyit fognak az egészből, hogy édesfaszom, genyózni nem ér, de a nyilvánvaló szomorú tanulságot nem képesek levonni:

- 2016 májusában, Orbán uralkodásának hatodik évében szó nélkül elhiszik még a szocikhoz közelebb állók is, hogy 2018 a megúszás választása lesz nekik.

Hőbörgés helyett köszönjétek meg Fábiánnak a poént, mert az neki köszönhetően kiderült, ha tényleg akartok valamit kezdeni magatokkal a választásokig akkor ahhoz kurva sürgősen hozzá kell(ene) kezdeni. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy az eddigi totyogás-motyogás nem ért lófaszt se.

Ja, még valami. Tudom én, hogy szövegkörnyezetből kiragadott mondat meg minden, de azért ha Molnár a megúszás stratégiájáról kénytelen beszélni egy pártfórumon, akkor csak forog ilyen közszájon a pártban, ugyebár. Akkor is, ha pont Molnár van ellene.

 

494 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr98708954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nincs_itt:

Nem számít, mit adott át és mit nem.

Antall egy úriember volt. Lehet vitatni a felkészültségét, a képességeit. Bár ez esetben a környülállás is megérne egy két etüdöt.

Emez meg egy született tróger, mindig egy senki bunkó marad. Annak is az aljából.
@jaegtoer: sajna nem tudok olyasvalakit említeni az elmúlt évtizedeimből, a magyar politikum panoptikumából, aki többre lenne érdemes egy legyintésnél, az elegancia nem politikai kategória. szerintem.
.
Tarlós - saját szájával - azt állította, hogy magyar autóbuszgyártás NINCS!
Ámde:
A ma Ikarus néven futó autóbuszokat a szeghalmi illetőségű Auto Rad Controlle Kft. (ARC) gyártja. A céget 1989-ben alapították, fő profilja ma autóbuszok gyártása és autóbusz alkatrészek kereskedelme.
2011 júliusában mutatkozott be a V134-es típus modellfrissítésen átesett változata.
A cég jelenlegi éves termelése kb. 25 busz, a gyár szerint akár évi 300-500 autóbusz legyártására is fel vannak készülve.
Az ARC-Ikarus kínálatát jelenleg négy típus alkotja, illetve ide vehető a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) által kifejlesztett csuklós trolibusz is. A cég a hírek szerint a közeljövőben egy távolsági autóbuszcsalád kifejlesztését is tervezi.

magyarbusz.info/magyar_gyartok/arc-ikarus#sthash.oYByrr1k.dpbs
.
@dr. jenőke (jenőke): Ez már a világvége, amikor a zsidó tévében zsidóznak. :)
@dr. jenőke (jenőke):
Kapanyél szilárd nem bírta a strapát?
Aki qrvának áll mit csodálkozik, amikor megto..zák?
@dr. jenőke (jenőke):
Tarlós egy bugris kretén, kis városomban a gyárudvaron van 50 MAGYAR busz összeszerelve... Persze egy bugrisnak ezt feleslegesen is magyaráznám.
@Gábris szomszéd: haver, te ma is megfogtad a lényeget.

mostanában keveset vagy itt, de akkor is hozod a formád!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
1.
Persze, hogy csodálkozik, ha kevesli.
2.
Tarlós esetében a nem használt barázdák elgyomosodtak.

______________

Tudtad, hogy az "Utolsó vacsora" többnyire gombapörkölt?
.
@Rodeo36:
"nagyon ügyes...azért számokkal sokkal érdekesebb lenne."
Csak érted, és csak neked:
2014. év GDP 32.179.666, árfolyam: eu 308.67, dollárban 232.52
Államadósság 24.521 milliárd, GDP-hez 76.2%
Nem tudom, a 96.000 államadósságot honnan húztad elő, annyi nem volt soha.
@dr. jenőke (jenőke): tarlós: nomen est omen!

meg sem jelent barázdák még inkább hajlamosak a gyomosodásra!

ugye a fészkesfehérvári ikaruszok, a móccerváltásig bizony igen meghatározó szerepet jáccottak...

jó, jó tudom: setra, drögmöller, neoplan usw...
@nincs_itt:
.
Ez esetben nem barázda, hanem garázda-billegetőre van szüksége.
@taga20: Persze mert le vagyok megint döbbenve. :)
@Gábris szomszéd: ember, te ilyen helyeket ajánlsz nekem, ahol a tenorista migráncsok hemzsegnek? eszednél vagy?

majd szolok a gecinek, hogy fenyíccsen má be:))
@taga20: Felettem nincs hatalma a gecinek. :)
.
„A libikókán ketten ülünk, és ha arról valamelyikünk leugrik, akkor a másik a földre zuhan és összetöri magát. Innentől kezdve a tét a lehető legnagyobb - életben maradni.” Mert az az érzésem, hogy a Kúria kvóta ügyben hozott döntése a korrekt jogi értelmezés helyett az „életben maradást” szolgálja.

jog-asz.blog.hu/2016/05/13/libikoka_969#comment-form
.
@Mariann19:

a GY/B 2009 GDP az közel 39000 milliárd volt....
ha minden hiányt a tartozásba teszel, akkor 100000 re is kijöhet...innen látszik mekkora önbecsapás és a világ becsapása megy a NAGY MATOLCSY számai...

csinálj úgy.mintha a saját háztartásod lenne... és tedd aszt is negatívba amikor a macska leveri a nagy 5 literes uborkásüveget a stelázsiról

nem szabad megenni aszt a maszlagot amit fidex akar beadni, hogy "ha így számolunk" akkor még 12 % is lehet az évenkénti gazdasági növekedés

brühüyyy
kkk

képzeld az a szar a Kanada betervezett +1,3% GDP-t, 2016 ra és most már a nulla is örömtüzeket fog kelteni, de -esetleg- a -0,25% is megnyugvás lesz és már több mint 30000 migráncs lakást is kapott (munkát még nem, mert az nincs...de India és Kína beruház több százmillió dollárt a következő idészakban Ontario ban és az új condo-kat is nagyrészt kínai milliomosok veszik mert canadainak erre pénze mostanában nem lesz, örűl egy új Hyunday nak 60 hónapos 2,3% évenkénti kamatra és ha néha mindenki ewszik egy bizonyos napon, 2500 katolikus tanerő most sztrájkol mert... és ez 60000 diákot érint... gyors lesz a megállapodás)

na csak hogy mongyak én is számokat

brühüyyy
kkk
@Mariann19:
a canada-i autóipar is majdnem ugyanaz a szar mint a levédiabasznádi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és a termelő ágazatok...háááááááát, hogy oda ne rohannyak

képzeld el a Fort McMurray eset országos csőd...mert annyira egy bizonyos "lófaszra" alapoztak (itt is vannak án zseniálisnál zseniálisabb közgizdák és hogyan legelnek??? ha látnád???)

ilyenkor láccik, hogy a kapitalizmus úgy szar ahogy van (persze nincs nála jobb egyelőre??? hiszi a piszi, akkor miért baszták szét a KGST-t??? mert olyan szar volt? egy lófaszt babám, mert olyan jó volt ők csak tudták (régen csepűrágó és a tecser boszorkány!!!!!!!!)

brühüyyy
kkk
napot!

nálunk szemerkél az eső, ezért még nagyobb igényem van a napsütötte világra.

van aki már járt itt is (hahahaha), de azért hátha másnak is feldobja a lelkivilágát egy kis "csavargás":

offforever.blog.hu/2016/05/14/xcaret_okologiai_park_mexikoban

ez a zeneterápiás film meg azt gondolom érdekes témát feszeget...

offforever.blog.hu/2016/05/13/a_zene_tovabb_szol

az olasz művész munkái pedig azokat vonzhatja aki szereti a naturális vonalat.
számomra (túl "tökéletesek" az alakok, de) azért meglepetés mert fából készültek szobrait.

offforever.blog.hu/2016/05/11/peter_demetz_fabol_keszult_szobrai
@nincs_itt:

nem tartod furának mégis, hogy azon idő törvényei szerint ment a földkárpótlás?

nagyon sántít, itt minden mutogatás amit kikerüli az ésszerű összefüggéseket.
@jaegtoer:

"Viszont ők a számtalan megoldásból a számost választották. Azt a számost, amit minden rab megkap ilyen cselekmények jutalmainak végrehajtására szakosodott műintézetben.
A Lajtán túl."

fogalmam sincs mikor és melyik csatornán (mert csak egy villanásnyit láttam belőle), lesz egy beszélgetés az mdf egyik alapítójával aki még most is meghökken azon, hogy fogalma sincs hogyan mikor került hozzájuk Antal...
de a hóbagolyról sincs elképzelése mikor bukkant fel köztük és mikor, kitől kapott szinte azonnal óriási hatalmat, befolyást minden fontos téren...

nekem a "Jézusmária győztünk" könyv ugrott be erről az időről és a máig ügyeskedő hátérhatalom ami a titkosszolgálat kezében van szerintem nálunk. és ez is egy megoldás.

Lajtán túl.
@guma:

a lajtán túl is mosonmagyaróvár van, a malomági lajtárul nem is beszélve, ellenben ha a lehnau házat veszem figyelembe, akkot az is mosonmagyaróváron van. mostan penig kitérek a fakó lóra, a murzára, akkor eszembe juthat, hogy aszt a lajtát könnyebb átugorni mint megúszni, így béri balog ádám is eccer ijjen vót, másszor meg ojjan, azaz ciszlajtánia meg transzlajtánia. de, hogy a németszilárd egy nagy bohóc, akit a zoli csak nehezen tudná überelni, az rezsi.
@hacsaturján:

ja ha így nézzük :)))

(Kiss Ádám kitalálta, hogy nevének reciproka Nagy Éva, és hallgat is rá...
azonban a körúton egy matektanár utána szaladt, hogy jópofa, meg minden, de nem reciprok értéke, hanem ABSZOLÚT értéke Kiss Ádámnak, Nagy Éva.)
@hacsaturján:
Magának megártott a kumisz, tán attól ilyen komisz...
A Lajtát aki látta 30 km-el feljebb, vagy áradáskor is, az nem mond ilyen rénséges marhasságoscht.

Marha Lánczit hallottátok? Na, az felér egy beismerő vallomással, mármint egy normális országban...
@hacsaturján:

Az összes Clownn és Harlequin tiltakozik, hogy ezt a neretalont bohócnak nevezd, csak az MTI nem hozza le a közleményt, mert nem közszereplők.
@taga20:
te hülye, honnan rúgták ki a Danyiil Kviyat-ot? nézem a Spanyol Nagydíjat és semmi csak átment a Toro Rosso -hoz

kkk
brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Marha Lánczit hallottátok?"
Ez az ember a Corvinus Egyetem rektora!
@Mariann19:
... ha nem tudnám, egy szimpla kis bűnözőre gondoltam volna, aki ilyeneket brekeg, hogy elterelje magáról a figyelmet. Förtelem ez a csürhe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lánczi ideológiát gyártott az ország kirablásához. A Corvinuson ezt fogják tanítani, nem a szabad versenyt?
@hacsaturján: hagyja csak, ha még tovább beszélteti lesz abból az óvári csermelyből amazonas is.
@Rodeo36: kibaszták a bécsapatba, ahová való a ruszki csávó.
szájnc majd elkeni a száját, asztán mehet sírni a kágébésputyinhoz:)))
@taga20: hallottad, hogy a túlzásba vitt f1 inpotenciát okoz? ja nem, tapasztalatból tudod.
@taga20: impotencia persze, mielőtt nekiállsz mellédumálni, ceci.
@parti_giano: aszt vágod, hogy ez így gyenge volt?:))
@parti_giano: me ha aszt mondod, hogy inkompetencia, még el is gondolkodom:))
@taga20: nem, ez tök jó volt. csak nem szeressed a viccet.
@taga20: ne nagyzolj. mintha azt állítanám, hogy tudok esztergálni. maradj pupitásznál, asszony meg gondolkodik helyetted.
@parti_giano: de, szeretem, csak a slusszpoént elbasztad:)
@taga20:
a tudtalanságod határtalan!!!!
a Red BUll nagyfőnöke nyilatkozta ma!!! (kérdésre) Kviyat nem egyedűl felelős az ügyért legalább 6 másik sofőr is bele volt értve, egyébként a Red Bull nak van egy istállója fiatal Verstappen 18 éves akiknek lehetőséget akarnak adni, és a többinek is ha F1-en belűl ott ha nem akkor máshol a Red Bull az utóbbi években legalább 10 elsőosztályú sofőrtől szabadúlt meg beleértve Seabastien Vettel-t!!!!!!!!!!!!

Kviyat megtartya 21 pontyát ezzel semmit sem veszített

csak te pofázool hülyeséget
a putyinfóbiádat már feldughatnád magadnak vazelin nélkűl egy árnyas este... és mozoghatnál rajta kéjesen de engem haggyál ki ebből nem vagyok vevő rá

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: látom a vazelin a gyengéd bolhás, mennyé a kágéestépiacra vegyél.

ja és most győzött a cucializmus venezuellában, költözz oda!
@taga20:

nem kérdeztelek elek, és nem is reagálok arra a baromságra amit írsz...ignorante

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: te a falubolondja vagy ott kanadában?
evvel a kágébés dumáddal ott is ilyen nagy pofájú vagy, vagy ott kussba vagy, me félsz, hogy a földbe döngölnek?
@taga20:
honnan tudod, hogy hol vagyok? az, hogy te mit röföx annak semmi jelentősége sincs, irreleváns

a világról szóló ismereteid fidex kft minőségűek, te kis kollaboráns
@taga20:
mit szólsz a Hotel Colbert-hez Antananarivo-ban.... űlvén a teraszon és a messzi hullámzó Indiai Óceánt nézve meditál és Red Breast et (21 éves) szürcsül csak jéggel...itt már lement a Nap és csendes koraeste van

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: milyen minőségű bolhás? a gecivitya a kágébésputyin trójai falova, te ugacc nekem minőségről, aki ezerrel nyomja ennek a két tetűnek a szarját, te istenbarma?
@Rodeo36: neked észak-koreában, a 45-ös barakkban kéne a cucializmus napos oldaláról előadást tartani a raboknak!
@taga20: a te nagy bajod az, hogy hülyének születtél és öregedéssel egyre seggfejebb leszel

és mit szecc, hogy ilyen lila dolgokat tucc szombat délután

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: vörös dolgokat:)

nagy sutyerák vagy, és eszt te is tudod!
@Rodeo36: azé a szívem mélyén még szeretlek is:)

egy kis zene, nyisd meg, me a szomszédom csinátta, és nem én:))

www.youtube.com/watch?v=trzqUC6aZVA&list=RDtrzqUC6aZVA
@taga20:

ez hülye külföldieknek készűlt izé

kááááár

brühüyyy
kkk

a youtube-on nincs olyan mint amit érdemes lenne a conga dobokkal
@taga20:

főzőkanálra és kondérra is tucc valamit?

ez tényleg apokaliptikus...borzalmas

brühüyyy
kkk
fon@Rodeo36: gondolom, te az okostelefonra is úgy gondolsz, mint a sátánra.

és a mai napig várod a jegesembert:)
@taga20:
gondolkozz el ezen:
4 felnőtt 4 szólamú kórus, 2 gyermekkórus, 2 szimfónikus zenekar és a majd a szólisták (2 orgona)

www.youtube.com/watch?v=Hl5ftd8uOxY

brühüyyy
kkk
@taga20:
www.youtube.com/watch?v=RMvFfv1puvE
Glinka (orosz) az előadók a venezuelai ifjúsági zenekar Dudamel vezényletével

hogy a guta üssön meg

brühüyyy
kkk
@taga20:
beeeeeeeeeeee Gerdiev
Glinka
nem Palmyra
www.youtube.com/watch?v=Nyx99YcHdIQ

vidámság

brühüyy
kkk
az ami neked nem jutott, savanyú uborka
@Rodeo36: nem rossz, de küldök nekik kenyérjegyet:)

én inkább eszt hallgatom, közelebbi a retardált lelkivilágomhoz:)

www.youtube.com/watch?v=_yer-9MCQG0
@taga20:
te mindíg be tucc válogatni a bulvárosított változatába bárminek

ez is valami giccs, azoknak akik olyanok mint te

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: szó se róla, de legalább nem jáccom meg magam, mint te.:)
@Rodeo36: kösz haver faszák. ( édes istenem, kik hallgatnak ilyen ...?)

egyet árulj el, miért nyomod a ruszki vonalat?
annyi szebb van a világban.
@taga20:
ezért is
a világ legnagyobb karmestere.... az egyik legjobb zenekarával

www.youtube.com/watch?v=wHAfvUFtCIY

bámúlj

brühüyyy
kkk
@Eszter jött: A remete levele: Kedves komám Gábor!

Régen nem írtam már, de most múszáj! Tudod mióta meg szűntem kuriózum lenni, a városba is meg szaporodék a „remete” Nem jönnek már felém se! Szóval üldögélek, bámészkodok a Bódva, meg a világ folyásán! Arra gyüttem rá, hogy mindig vótak szegények, gazdagok. Általjában, az ügyeskedő gazemberekbűl lettek a gazdagok, akik „nemes uraknak” neveztették magukat. Aztán vótak, akik színtén gazemberek, de szegények maradtak. No ezek kitalálták, hogy fellázítják a többit, a gazdagokat elűzik, oszt maguk ülnek a helyébe! Ők lesznek a gazdagok, az urak azontúl! No mivel nagy vót az ínség, a nyomor, sok a szegény ember, sokan mellé álltak, működött a dolog. A gazdagot, elűzték, agyonütték, vagy elmenekült. Sok senkiházi, a vagyonba, hatalomba béleült, oszt megállt a tudomány! Elfogyott, a lopni „államosítani” való! Maradt a rideg való, nem értünk semmihez, leginkább ahho, amihez kéne! Elvegyük a másét, addig tiszta sor! De ha ki írtottuk a mást, nem maradt kitűl elszedni! Államosítás, utána beszolgáltatás, Békekölcsön, külföldi kőccsőn,
Hogy valahogy működjön, az ostobák uralma!
No de ez se ment, végtelenségig. Kitalálták a rendszerváltást! Mégis jobb a régi! Ami szar vót, de működött, az övék meg nem működik! No váltottak, mint a részeges váltókezelő, a „rendszerváltók” de a sínhez nem nyúltak! Az a régi maradt! Meg a masiniszták, állomásfőnökök, így maradt a régi vonal, a pálya, amely az Istennek se megy az jólét fele csak a pusztagödör fele, amerre építették majd ötven évig! Köccsön már nem kapnak, a megszorítás járja! A pórnépnek, igavonónak! Garantált minimál bér, hogy éhen ne dögöljél, azér! (a kódussá tetteknek segély, meg közmunka! Nem rabszolga, csak elrendelt, a valódi helyett! Piramis helyett meg stadion, az majd olyan régi!) Maguknak ötször annyinál kezdődik, mert ők állapítják meg!
Közbe alakul ám a mennjország! Már a kisrádiómat is bevágtam mérgembe a Bódvába! Hazudjon másnak, nekem ne! Mára a régi szép kommunista időket is felülmúlja! El nem kopnak az önfényező smirgli alatt! Már gondolom semmi se maradt, csak hiányzik a marha gyerek, ki megmondaná „A király meztelen!”
No ennyi morgásom van mára! Isten megáldjon fijam, te hogyan viseled, ezeket az új, korábbinál is butább majmokat?
2014-01-02.

Bolsevizmus elmélete az "idiotizmus kvintesszenciája", nem →tudomány, hanem →giccs, ezért van →hatása főként rossz ízlésű (→ízléshiányos) emberek között; társadalmi rendszere a parazitizmus, ha már nincs mit államosítani, az ínség megkezdődik
@dr. jenőke (jenőke): elbeszélünk egymás mellett Jenőke.

Az oktatásról írtadra pont én pont reagáltam, válaszomra pedig te is egy lakonikus "így van"-nal.:)

A gazdaság fehérítéséről pedig nem látom további értelmét beszélgetni veled, mert más síkokon állunk, én nem vitatom, amit írsz, ámbátor a csodás "és sikerült?" visszakérdést követően még az sem mondható el, hogy a sötétben tapogatózva lopják el a kifehérített sűrű adóforintokat.:), ellopják azt nyíltan, büszkén, fehéren-feketén, ahogy derék rektor urunk volt szíves megemlíteni.
@Mariann19: Nem kell bojkottálni. Csak elgondolkodni, hogy ha saját örömötök miatt félrenéztek egy kicsit az orbánisták pénzszórásáról, akkor van-e jogotok kritizálni mások apró örömeit, teszem azt jégkorong, ha jól láttam a legújabb fölháborodásokat.:)
@Orica Középföldi: tisztességben - és kevésbé tisztességben - megőszült hölgyek rosszindulata utánozhatatlan.:)))

Ugye halovány segéd fogalmad sem volt, miről is folyt a szó?
@Mariann19: Mit szólok? Nem vitatkozom abban, amit leírtál, ugyanakkor felhívnám a figyelmedet arra a jelentéktelen tényre, hogy a gdp nem csupán az orbán kormány, hanem mi mindannyian.

Mi is megbuktunk, nem csupán a kormányok Bokrost követően folyamatosan.

Ez a valódi gond, nyilván nem szép dolog eltapsolni az uniós forrásokat, adókat, de a mi sunyi, összekacsintó mentalitásunk és simán leírom: lustaságunk is kell ahhoz, hogy itt tartsunk, ahol tartunk.
S ez nem csupán a politikai, társadalmi viszonyokra, hanem a gazdasági viszonyokra is igaz.

Várod a messiást, aki majd beül a pénzügy vagy gazdasági minisztériumba és csodát tesz. Nem fog csodát tenni senki, csodát a taga édesapja féle emberek tudnak tenni, ha hagyják őket, erre nem sok esély van, mert inkább kinyírnak mindenkit, aki egy kicsit is előbbre tart.

Szóval nem nagyon hiszem, hogy a közeljövőben jelentős változás lehetséges, nagyon széles társadalmi szintű gondolkodás, tényfeltárás lenne ahhoz szükséges, hogy újra lerakjuk a tisztességes munka alapjait.

S itt térnék vissza a kézihez picit: ha opportunistán félrenézel, akkor te is támogatója vagy a másik tízmillió mellett ennek a velejéig romlott és bukásra itélt rendszernek.:)

A gdp-t pedig megette a fene, ha csak az autógyárakban és a beáramló pénzekben bízhatunk.:)
@habakuk000:
"Saját örömötök miatt félrenéztek egy kicsit az orbánisták pénzszórásáról..."
Lehet, hogy nem olvasod a kommentjeimet, mert számodra érdektelenek, de kijelenthetem, hogy kitartóan bírálom nemcsak a pénzszórást, hanem a hibás gazdasági döntéseket is. Az állításaimat gyakran számokkal támasztom alá a hitelesség érdekében.
A másik. Azt továbbra is fenntartom, hogy Orbán Viktor a szavazatszerzés érdekében esztelen módon támogatja még a határon túli sportágakat, egyesületeket is. Ennek a véleményemnek racionális alapja van, mert az gyengeelméjű, aki a saját hazájának konkurrenciát teremt a sportvilágban az anyagi juttatások előnye által.
@habakuk000:
"A mi sunyi, összekacsintó mentalitásunk és lustaságunk is kell ahhoz, hogy itt tartsunk, ahol tartunk. "
Nem vitatom, hogy a hazai versenyszféra szereplői nem a maximumot hozzák ki magukból, de a bírálható magatartásuk egy következmény, amelyet a gazdasági irányítás indukált.
A magyar gazdaságnak nincs érezhető stratégiája, amelyben felismerhetőek az ágazatok fejlesztési irányai, melyek a főcsapások, amelyek felé érdemes nyitni. Mindenki élni akar, próbálkozik, önként keresi az utat, de nincs kapaszkodója.
Nézd meg a lengyeleket. Ők elhatározták a mezőgazdaságot, és ennek a feldolgozó iparát, e köré építették ki a kiegészítő ágazatokat, mely a lengyel gazdaság nagy részét felöleli.És ez saját erő.
Látható, hogy nálunk a járműiparban van a nagy remény, de ez egy egy lábon állás, és főként kitettséget jelent a külföldi befektetőkkel szemben, és a változó keresletnél is.
Csodát taga édesapja, és az én kínlódó klienseim sem fognak tenni, mert ők lennének az ésszerű struktúrák végrehajtói.
De nincsenek átgondolt struktúrák, és gazdasági stratégia sincs.
@Mariann19: "De nincsenek átgondolt struktúrák, és gazdasági stratégia sincs."

ezek nem tiltott gyümölcsök, szabad piac van, szabad gondolkodni a vállalkozásoknak, szabad (lett volna ) gondolkodni a szociknak és az szdsz-nek is.

A szemléletmód földhöz - illetve szocializmushoz - ragadt, már meg ne haragudj.:)

Ideje lenne leszokni az állami fejőstehén emlőiről.
@habakuk000:
Korántsem a direkt gazdálkodásra gondolok, egy szabadversenyes korszakban ennek már nincs élettere.
Az viszont látható, hogy az emberek vállalkoznának, de nincs mire, mert nincs piac.
Egy ilyen lerobbant országban ki lehetne alakítani olyan területeket magként, amely köré beszállítói hálózat csoportosulna.
A kormány most ilyen megoldásban gondolkozik az építőipar beindításával a lakásépítés területén, csak már későn. A kivitelezői kapacitások bedöglöttek egyrészt a szakemberek hiánya miatt, másrészt tönkrementek sokan a körbetartozások idején.
Az ötlet elvileg nem rossz, csak más területekre is ki kell terjeszteni.
@Mariann19: nem érted Mariann, pont a te fejed a legjobb példa:),

szabad piac van, igaz? igaz

a kormányok gazdaságpolitikája Bokros óta egy kalap szart sem ér, habár az legalább jó a növények alá, igaz? igaz

vállalkozóként jó gazdaságpolitikára várni öngyilkosság, igaz? igaz

akkor? ki kell nyitni a szemeket, piacokat keresgélni, megpróbálni megtanulni gazdálkodni

(mellesleg eltekintve attól a ténytől, hogy félni kell, ha túl jól megy a boltod, mert jön egy fidesznyik és elveszi, kellemesebb adózási környezetben dolgozhatsz, sokkal kevesebb adócsalóval kell küzdened mint Draskovicséknál, ez meggyőződésem)

apropó, pampogtál a vajdasági és erdélyi támogatásokon, erről is gyökeresen más a véleményem, hiszen bizonyos mértékig indirekt fizetőképes piacot teremt a hazai vállalkozások számára, amit ki kell használni, politikai cél ide vagy oda

ja mindezektől függetlenül orbán az egyik legocsmányabb minielnök szerintem, akit eddig láttam
@Mariann19: nem lehet egyszerre bírálni a kormány eszetlen sportba történő pénzszórását és ujjongani az eszetlen pénzszórás kézilabdás következményein...:)

vagy tessék ujjongani a székely hokisok, magyar falábú focisták "sikerein" is vagy tessék sopánkodni a magyar kézisport rablásain, utánpótlás nevelésének visszásságain is

persze én fafejű vagyok és igen-igen egyszerű, nekem nem fér bele az egyrészt-másrészt a gondolkodásomba:)

Eszter jött (törölt) 2016.05.17. 23:11:59

@habakuk000:

"nem lehet egyszerre bírálni a kormány eszetlen sportba történő pénzszórását és ujjongani az eszetlen pénzszórás kézilabdás következményein...:)"

ez elég erőltetett gondolatmenet.
mariann, vagy gazoló szerintem évtizedek óta kézilabda drukkerek. én sem lettem kevésbé lelkes focirajongó attól, hogy OV preferálja ezt a sportágat.

"tessék sopánkodni a magyar kézisport rablásain, utánpótlás nevelésének visszásságain is"
megvolt mindkettő. csak épp nem olvastad.
@Eszter jött: ezzel legalizálod az egész rendszert Eszter, ezekkel az aprócska, senki számára sem fontos, jelentéktelen legyintésekkel

nincs is pl a Veszprém kézilabdacsapatával semmi baj, kapnak egy nagy csomó adóforintot, vesznek külföldi edzőt, külföldi sportolót, s benne vannak a final 4-ban.

de egy mezőkövesdi vagy kisvárdai focidrukker ugyanígy érez, mi az a pár száz milla az összes lopáshoz képest?
semmi, jelentéktelen summa

én igazságtalannak tartom azt, hogy amit a kedvenceiknél elfogadnak, azt más sportok esetében kutyáznak, tudom, primitív gondolkodás, de ez van, ennyit tudok

de ez a fajta mentalitás, ez a fajta gondolkodásmód az, az ebből eredő tanácstalanság és céltalan önállótlanság az, ami miatt már az unokáink esélyeit szórakozzuk el éppen, várva a csodát

amúgy az egész valóban lényegtelen:)

Eszter jött (törölt) 2016.05.17. 23:37:38

@habakuk000:

Legalizálom a rendszert azzal hogy focidrukker vagyok?
Ez már beteges gondolkodás.
@habakuk000:

Igen a visszásságokat,a politikai szálakat szóvá kell tenni sportáganként!
Nem jó ha összemossuk a sportágakat támogatás,szponzorálás,mutyi és politikai beágyazottság terén.
Tudom ,hogy bizonyos fokig mind 'sáros,de óriási különbségek vannak, pld.a'fodbal,a hoki és a kézilabda között például a nemzetközi sikereket illetően!
Amíg hokiban,tisztelet a fiúknak vérverejtékkel max. fel(most le)jutunk az 'A' csoportba,fociban pofozógépek leszünk,addig kézilabdában klubcsapataink az összes nagy nemzetközi döntőben ott vannak(légiósokkal akár)a döntőkben a többiben messze nem.
A Dunaújváros női csapata simán nyerte az EHF kupát és a csajok között szinte alig hallottál külföldi neveket!

A hokis pénszórással az a baj amit Mariann is megpendít,de egyébként is,szétnézve az országban 'agyameldurran minden szomszéd országnak juttatott adóforinttól!

Abból a zsetonból sokkal jobban 'kijönne a hazai tömegsport vagy épp a bringázás támogatása(nem a Boldog-Hatvan bringaútra gondolok:(
.........

Növényeid?:)Nagyon hűvös a május,bár elkezdett érni a cseresznyém a madárhálók ellenére közelharcot vívok rigókkal,seregélyekkel,verebekkel:)

cs8.pikabu.ru/post_img/2016/05/14/10/146324608415560588.gif
@gazoló: tegnap délután láttam, hogy egy bagoly megtámadott egy macskát:), nagyon látványos volt

a gyurgyalagok megjöttek, a kismadarak kiköltötték az első fészekaljat, a szőlő kezd újrahajtani - persze van esély, hogy a héten ismét lefagy, ráadásul új sorok és pótlások is "születtek, több, mint nyolcszáz tő - az eper érik, cseresznyézni hétvégén már el lehet kezdeni, articsókák is elfagytak,

paradicsom, paprika, padlizsán stb palántaként a konyhában szórakozik, ott botladozunk körülöttük, nem mertem még kiültetni, majd a hétvégén gondolom

a sport sikerek szerinti megkülönböztetésével maximálisan nem értek egyet, de nem kell nekünk mindenben egyetérteni:)
@Eszter jött: tudod, "prof. Olivia Holland" gróf mondta a Láthatatlan légióban, amikor az utolsó önjelölt tiszt, Renoir hadnagy (aki mellesleg messzasszony volt) zsebéből is előkerült az iránytű helyett odahelyezett kakaós tekercs, hogy teljesen mindegy milyen irányba menjenek a sivatagban, csak előre haladjanak.

Szóval: lehet, hogy beteges a gondolkodás, de legalább gondolkodás, egyre kevesebb gondolkodót látni mostanság, Roden barátnője kutakodhatna erősen modell után:)

mellesleg neked sem ártana: hol írtam én azt, ha focidrukker vagy, legalizálod a rendszert?
@habakuk000: Jó destét!

Cinegemami repülésleckéket ad az újszülötteknek,költenek a rozsdafarkúak,kurjongat egy sárgarigó és egy kakukk a közelben,tegnap a beszelídült feketerigónőstény kivette a tenyeremből a felé nyújtott cseresznyét:)Na és az esti fülemüleőrület! Remélem a macska megvédte magát Nálatok:)
Nyugodtan palántázhatsz a hétvégén nyár lesz!

Az epreid érdekelnének!Próbálkozom én is beirdalt PVC csőben,szabadföldön és ládákban!
Mostanában telepítettem számos erdei szamóca 'szigetet is a gyepbe ami teremni fog..

Kit érdekel most az,hogy egyetértünk vagy nem a sport sikerek felől való megközelítésében:)
@jaegtoer: Eszme bajnok harcosok!
Ha eszméd jövedelmező nekik
Akár zászlód, magasra emelik!
Ha meg, hasznot hozó,
Éltet, a sok hazudozó!
Akár, szobrot is kaphatsz!
Ha milliókat becsapsz!
Mindig lesz, elég éltetőd,
Ha belőled jól élnek ők!
Ha gazemberséged kiderül,
Szobrod is földre kerül!
Megrugdossa a bronzot!
Sok átvert buta, bolond!
Mintha az tehetne
Arról, hogy nem volt esze!
Már csak ilyen a világ!
Sok majom, se hall, se lát!
Csak mit elé raknak,
Vagy néki hazudnak!
Ezt hívják eszmének!
Csúfolására eszének!
Melyet használni lusta!
Sok idomított ostoba!
2016-05-17
@Szúrófény: DDDDDDDDDDDDD

'Ezmiezezhonnan?:)

Mert ha Te,akkor fonom a babérkoszorút..
@Szúrófény:

Üdv néked hosszúfény az éjszakában, sötétlő reggelen, olvasván a felkiáltó jeleket, mondom hát -hátrább a sugarakkal, te fényből font gyilok, úgysem érti a túlontúl sok tulok, s mire lehullna a ködbe zárt szemekről a hályog, s kiderülne, hogy az új katedrális csak egy rakás vályog, de legislegföllebb fedett pályás s(p)ortlétesítmény, megette már a fene az egészet, ész sosem volt, csak enyészet, és ha lett is volna, a sok ostoba mindig sárba tiporta.
@Mariann19: "Ennek a véleményemnek racionális alapja van, mert az gyengeelméjű, aki a saját hazájának konkurrenciát teremt a sportvilágban az anyagi juttatások előnye által."

Az is gyengeelméjú, aki a körnező országok magyarjainak nyújtott milliárdos támogatásokat azzal mayarázza, hogy így segíti a külhoni magyar vállakozókat. Meg konkurenciát teremt az itthoniaknak. Ahelyett, hogy abból a pénzből pl. a borsodi, békési végeken fejlesztene.
@látjátok feleim szümtükkel:
A konkurrencia még akkor is rontja az esélyeket, ha spontán jelenik meg, és nincs állami beavatkozás.
A külhoni vállalkozásoknak nyújtott támogatások olyan pénzkivonást jelentenek a magyar gazdaságból, amelyek nemcsak torzítják az egészséges versenyt, hanem hosszabb távon nem biztosítják a GDP termelését, és a az ebből származó profitot.
Nálunk pedig szűnnek meg a vállalkozások.
süti beállítások módosítása