Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hirtv.hu/ahirtvhirei/nekiment-magyar-peternek-a-momentum-amiert-elveszi-a-szavazoit-video-2584335?... (2024.05.02. 22:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.05.02. 09:09 Fabius

Orbán: autokrata lennék? Hahaha!

Kedves Vezetőnk megörvendeztetett minket egy bejelentéssel: ő maga csak mosolyogni tud azon, ha autokratának tartják. Jó, mondjuk ha az ember autokrata akkor tényleg van oka vigyorogni, amíg a személyes karizmája elég emberre hat, és nem zavarják el a picsába. Örülhet neki tiszta szívből, hogy a focialista forradalom győzelme után olyan szotyialista köztársaság lettünk, aminek ő írta a játékszabályait.

Csak azt nem értem, ha ezt a rendszert alakította ki, akkor minek tagadja le? Tán kínos felvállalni?

Az emberek nem hülyék se itthon se a határainkon kívül. Az autokrácia kérdése azért kerül elő újra és újra, mert a szó maga azt jelenti, hogy a politikai hatalom egésze egy ember és a közvetlen környezetében lévő zárt csoport kezében van. A csoport tagjai pedig úgy viselkednek, mint akiknek a mindent lehet bármiféle következmény, retorzió nélkül. Például az egyik csicskás utasítja a másikat, hogy szerinte melyik földdarab eladó állami földárverésen, és melyikkel ne is próbálkozzon, mert kifogytak a névre íratható földkvótával rendelkező rokonokból.

meszaros_penz_1.jpg

 

A harmadik gründol pár alapítványt, amik aztán "nem vesztik el botrány jellegüket", olyan mértékben tömik a rokonok, haverok zsebét közpénzzel, az egyetlen következmény pedig, hogy a kormányszóvivő nertárs új mértékegységet állít fel a cinizmusnak.

Aztán az egész annyira bevésődik, hogy a lakájmédia bemondója sem tudja már igazán, ki lopott miből, mikor és honnan. Ezek után úgy tenni, mintha idegenebb lenne tőle az autokrácia, mint Hoffmann Rózsától a zsinórtanga, elég röhejes. A vigyor viszont továbbra is érthető.

Ráadásul az autokrácia tagadást megfejelte azzal, hogy magához ragadta a családmeghatározás jogát is. Ami szerinte férfi+nő+házasság+gyerek. Ami ezen kívül esik - elvált szülők +gyerekeik, házas felek gyerek nélkül, gyermekes szülők házasság nélkül - az meg nem család és kész. Ez amúgy nem autokrácia, de még csak nem is homofóbia, ez Viktor szerint csak nevén nevezése a dolgoknak.

Én már csak arra leszek kíváncsi, a fenti dolgokat mikor fogja valaki a nevén nevezni? Mert a nyelvbotlásos bevésődéseket elnézve nincs messze ez sem.

 

713 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr418678992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eh, viktor az autokráciából az autót sem érti, mert'hát nem is autó, hanem kisvasút. ezer éves hagyomány, illiberalizmus, unorthodox gazdaság, alma és körte, döglött ló... beteg ember.
nyáry krisztián:

"Próbáltam lebeszélni magam róla, hogy ide kiírjam, de végül megteszem, mert nem hagy nyugodni, és nem is csak engem érint. Tegnap óta körbejár a facebookon egy mondat, ami sok családnak okoz szomorúságot. Vannak köztük gyermektelenek, élettársi kapcsolatban élők, melegek és heterók, szóval mindenfélék. Így szól: "Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat." Na most ez nem egyszerűen vélemény, hanem jogi érvényességgel is bíró állami filozófia. Én például másfél éve egy „több ezer éve” hagyományos családmodellben élek: gyermekeit egyedül nevelő özvegy vagyok. Amikor a minap megkérdeztem, hogy lakásváltásunkhoz mi jogosultak vagyunk-e a CSOK (úgyis mint Családi Otthonteremtési Kedvezmény) jótéteményeire, közölték, hogy nem, mert az csak családoknak jár. Úgyhogy az én esetemben is nevén vannak nevezve a dolgok.
(Pontosítás: Közben írt valaki, hogy valamilyen módon az együlállók is kaphatnak, de ahhoz 40 év alattinak kell lenni. Ez nem változtat azon, hogy mi ezt az indoklást kaptuk.)"

www.facebook.com/nyary.krisztian
"Én már csak arra leszek kíváncsi, a fenti dolgokat mikor fogja valaki a nevén nevezni? Mert a nyelvbotlásos bevésődéseket elnézve nincs messze ez sem."

A próféta szóljon belőled, Fab!
@parti_giano:

Aha, frusztrált gyermekkori álmok ötven fölött.
A képen látható "konfekcióból szeretnék rendelést leadni!:)
@gazoló: Én is de ha lehet, akkor mondjuk angol fontokból álljon a cucc. :)
Jól megtollasodott a csuti mé-szaros, de talán jobb lenne aranyba önteni, fülébe meg forró ólmot öntsetek.
@Orica Középföldi: ah, az orbán családban a frusztráltság több ezer éves magyar hagyomány. szájról szájra terjed.
bomlott elme, skizo és ráadásul még üldözési mániája is van:

Orbán Viktor a háttérhatalmakról beszélt az MTA ünnepi közgyűlése előtt

A miniszterelnök most kiállít az innováció mellett, és jelezte, a tudósok és a politikusok össze vannak láncolva, ezért az a jó, ha egy irányba haladnak.

444.hu/2016/05/02/orban-viktor-a-hatterhatalmakrol-beszelt-az-mta-unnepi-kozgyulese-elott
@Gábris szomszéd: Felcsút elvesztette közpénz jellegét, ezért betolnak újabb 11 milliárd TAO, elvesztett jellegű közpénzt az NB-II. nyugati csoportba, pontosabban csak Felcsútra, mert jövőre vissza kell térni a csapatnak a zNB-I. be, sőt a BL be.
.
Ez indoklás?
''''Magyarország megpróbálta határzár nélkül megoldani a helyzetet, a migránsok azonban ezt "nem fogadták el", ezért kellett "falakhoz" folyamodni - magyarázkodott Orbán.'''''

A migránsok nem fogadták el.
Hallatlan!
Egyik oldalon a kormány képviseletében egy darab miniszterelnök vele szemben többszázezer migráns, akiket hiába győzköd egyenként?
@Gábris szomszéd: Az MLSZ szabályzatában le van fektetve hogy két csapatnak mindenképp ki kell esni az "élvonalból".

Persze az igaz, hogy ha a g..i csapatáról van szó, akkor nem számítanak a szabályok.
Én is kíváncsian várom a fejleményeket. Lehet hogy a Honvédtól vagy a Vasastól megvonják a játékengedélyt, mint tavaly a Nyíregyházától és akkor a Csút megmenekül.

Mert azért mégis csak snassz lenne ha egy NB-II. es csapat kapná a legtöbb TAO t.
Csányi elvtársnak ki kell találni valamit.
" "A gazdasági válság következtében helyben járó Európában ma arra kérdésre kell választ találatunk, hogy miként tudjuk saját országunk gazdaságát ismét az élvonalba repíteni. A jó hír, hogy erre a kérdésre elődeink egyszer már választ találtak, Európa évszázadokon át volt a világ vezető gazdasági és politikai hatalma. A rossz hír, hogy mintha ezt Európa elfelejtette volna" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MTA közgyűlésén."

Kérdésem mindössze annyi, mikor volt az az egyszer, amikor saját gazdaságunk az élvonalban volt? Netán a kádári rendszer idején?????:D

Ez meg hogyisvagyik? "2016-ban az IMF-hitelt visszafizettük."
Mintha már egyszer megünnepelték volna ezt viszafizetést.:D

index.hu/tudomany/2016/05/02/orban_viktor_mta_kozgyules/
@látjátok feleim szümtükkel: talán ezt kéne olvasgatnia a buggyant elmének:

Hatalmas az oktatási kiadások hatása a gyerekek felnőttkori jövedelmére

Ha újra annyit költenénk oktatásra, mint 2008-ban, az 14%-kal növelheti a fizetéseket.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fdefacto%2F2016%2F05%2F02%2Fhatalmas_az_oktatasi_kiadasok_hatasa_a_gyerekek_felnottkori_jovedelmere%2F
@látjátok feleim szümtükkel:

ez a sudribunkó mit keres az MTA-ban, takarít? vagy őrzi a bojtokat?

brühüyyy
kkk

kibaszott unalmas ez az orbángeciklán, mikor lesznek kiszellőztetve?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
egyszerűbb lopni, azzal kevesebb a fejfájás???

küldetése van? naneeeeeeeeee lopik és semmi más...ennyi hatalommal akár jót is tehetne

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
ha kell átalakíttyák az egész NB-t de ez a kalap szar nem eshet ki

nézem (tegnap este) az itteni kosárlabda csapatot, megint győztek, nemcsak a saját stadionnyuk hanem a külön a számukra létrehozott hatalmas pláza is rogyásig volt, szinte nemzeti ünnep volt ...persze ehhez kell csapat meg jó játék,
a szurkolók beöltöznek és befestik magukat...a nyugateurópai és latin amerikai foci meccsek is egy sorozat ünnep nincs üres stadion...az Arsenal 3. 4. helyen lebeg és az edző fejét követelik (megkapták csak még nincs utóggya) a biztos bajnok Leicester még izgult egy döntetlen miatt is, az egész város egy kisebb mint Szolnok teljesen átadta magát az eufóriának még sohasem voltak bajnokok

brühüyyy
kkk
és most a múlt évi kiesőből bajnokká lettek és alig van új játékos

hogy van ez levédiabasznádon?
@Rodeo36: jót tesz most is, a CSALÁDNAK és Csatolt részeinek
@Rodeo36: így:

Seszták miniszter Kisvárdája nem vállalja az NB I-et

Tavaly még harmadosztályúak voltak, idén feljutásra állnak az NB II-ben, de még nem készült el a 1,5 milliárdos stadionjuk. Ha visszalépnek, attól a Felcsút még nem marad bent az NB I-ben.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F02%2Fsesztak-miniszter-kisvardaja-nem-vallalja-az-nb-i-et
Orbán demokratikusan megválasztott vezető. A ballibák viszont antidemokraták, mert nem hajlandók elismerni a magyar nép demokratikus választását. Pont.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pedig seszták elvtárs mindent elkövet hogy a g..inek jó legyen. :)
Idézet ettől a surmótól: "Miniszerelnök úr, első a te kérésed". Hát ennyi, itt tartunk.

Az meg már megint egy másik kérdés, hogy ennek a cégeltüntető, offshore lovag g..inek, már rég a börtönben lenne a helye költségvetési csalás bűntette miatt.
Stadlert lecsukták, ez a g..i meg parádézik Kisvárdán.
@BircaHang Média szerkesztősége:

nevezzük nevén a dolgokat, Orbán egy korlátolt, amorális, gátlástalan, kisstílű, enyveskezű szociopata lótolvaj, míg birka ezzel szemben egy agyatlan háztartásbeli valahol Észak-Mordorban.

csak hogy tiszta vizet öntsek a pohárba.

(A "balliba" kifejezés használatáért pedig 10 mp áthajtásos büntetést kapsz.)
@Oxica: annak a cellának tagja lenne a seszták offsor, és polpotfőszügyész offsor is, amíg ők szabadon vannak a főgeci is szabad
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Tévedés. Orbán helyes úton vezeti az országot, ez tény-
@Gábris szomszéd: "A feljutó helyen álló NB II-es Kisvárda ugyanis nem kért NB I-es licencet. A városnak egyelőre nincs a topligához megfelelő stadionja, azt csak szeptemberben adják át,"

Ez hogyan lehetséges? Vader nagyúr már indul is a helyszínre.
Birca: pont mint, hitler vagy polpot, avagy hosszan sorolhatnánk, avagy hogy értsd, mondhatnék palpatint is, hátha fény gyúl az esemény horizontodon túl ;)
@BircaHang Média szerkesztősége: te putyi, fegyejjé má', a magyar "nép" nem 2 millió lélek, egy kicsivel több.

az nem lehet, hogy akik megválasztották, nem egészen ilyen döglött, pocakos, dikta..., dakota lovat akartak?
@BircaHang Média szerkesztősége: aha, ha az a helyes, akkor milyen lehet a helytelen!!!???

édes párosujjú patás, értem, hogy számodra bármi helyes, amit a zseb-dúcse felböfög, de azért sajánlhatok egy-két olyan helyet a világban, ami tényleg helyes úton halad?
vagy ne zaklasson senki ilyen fasságokkal?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pont mint az istene :D

Elég, ha Orbán beterel a Fradiba még tízmilliárdot, hogy állandó BL-csapata legyen a magyar focinak?

A hírek szerint a miniszterelnök nagyon szeretne már magyar csapatot látni a Bajnokok Ligájában. Kérdés, hogy talál-e még állami céget, amely áldozna erre jó pár milliárdot.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F02%2Feleg-ha-orban-beterel-a-fradiba-meg-tizmilliardot-hogy-allando-bl-csapata-legyen-a-magyar-focinak
@gazoló: bammeg! kiköptem a bockwurstot! ez ám a hászki!
meugyi:

Innen szép veszíteni: a kieső Felcsúté volt az egyik legdrágább játékoskeret

Csak a bajnok Fradi és a második helyen végző Videoton költött többet játékosokra.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F02%2Finnen-szep-vesziteni-a-kieso-felcsute-volt-az-egyik-legdragabb-jatekoskeret
@nincs_itt:

Én nem rá szavaztam, de támogatom a helyes irányt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és attól a nem közpénz jellegű pénztől megtanulnának fodbalozni is a libalegői basszadelőre tc falábú bunkói?
@BircaHang Média szerkesztősége: akkor te nem is vagyol a magyar nép??? megvan! te lmp szavazó voltál!
@nincs_itt:

Így igaz, nem a Fideszre szavaztam, viszont egyetértek Orbán helyes irányvonalával.
@BircaHang Média szerkesztősége: aha! rendben! szerintem fordulj szakemberhez, gázszerelőt tudnak ajánlani mo.-on!
gyakorlatilag bármit elvégez, mindenhez ért, szerény díjazás fejében körbevezet a dakoták rezervátumán!
@parti_giano:

Hú bakker, mindent elolvastam a közgyűlési beszédről. Nagyon súlyos a helyzet.

Remélem az MTA már szervezi a focicsapatát:(
Nevezzük nevén a dolgokat? Az orbán egy egész országot megerőszakoló, autokratikus, tolvaj bűnöző.
Abban igaza van, hogy jobb nevén nevezni a dolgokat.
Abban is, hogy egy körte hiába akatja hogy almának hívják, attól még körte marad.

Viktornak a család fogalmában nincs igaza, nem kell házasság.
Ehez elég egy férfi, egy nő valamint gyerekek.
Ez így már, házasság nélkül is család.

A házasság viszont, hagyomány szerint egy férfi és egy nő kapcsolatának megerősítésére szolgál.

És ez reményeim szerint így is marad !

Minek akarja pl egy meleg pár, hogy házasságnak hívják a kapcsolatát az számomra érthetetlen ?
Miért nem érik be azzal, hogy bejegyzik "élettársi kapcsolatukat", amit megtehetnek ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezek szerint a g..i még nem tudja, hogy a BL be jutás nem úgy megy, hogy bevásároljuk a csapatokat oda.
Ott azért focizni és kéne.
Meg ott nem elég azt mondani a zedzőnek, hogy faszányos volt a csapat, büszke vagyok a fiúkra, csak a rosszindulatú kommentek miatt estünk ki.
@Tibi !:

Ez így igaz.
Ám még így is kategóriákkal jobb, mint az egész országot megerőszakoló ballib tolvaj bűnöző banda, akik el is kúrták !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

beterelhet akárhány milliárdot, attól még a Fradika egy év MB1-es röhejes lötyögés után nem fogja kiverni a selejtezőn a csoportkörbe kerülésért mondjuk a Napoli-t vagy a Mönchengladbach-ot... tipikus fordítva ülés a lovon, mint minden más témában dettó.
@nincs_itt:

:)

Ne köpd ki,kell az erő!
Mindjárt jön Taga 'oszt meg kell beszélnetek a 'turbó,lábhajtányosfrekvencianégyszerezőt:)
Ez a birka meg 'sóra sem érdemes:)
@gazoló: lóxart beszélem meg taga20-val!

me' má nem is érdekel! cumtrucc!
@Orica Középföldi: szerintem meg eltévedt a zseb-dúcse. van fodbal akadémija, meg tudom-ányos akadémija...

mindkettőbe beengedik... ez a baj.
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Hát az így van ahogy mondod. Szerencsére nem a g..i fogja megmondani hogy én mit nevezzek családnak.
Én például a gyerekét egyedül nevelő szülőket is családnak nevezem. A gyerek nélküli házaspárokat is családnak nevezem.
Finkelnstein fideSS főtanácsadó mestert, aki boldog kapcsolatban él férjével és két gyermekével, viszont nem tartom családnak mert az én ízlésemtől távol áll ez, hogy két férfi nevel gyermeket.
Ezek szerint a g..i keresztény világába még belefér, mert tanácsokat fogad el egy ilyen embertől.

Hát itt tartunk, és hát valóban nevezzük nevén a dolgokat.
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: eqrták... csak kérdezem, mert tényleg érdekel:

o(g)v, aszonta eccer még a zátkos ántirencrba, hogy amelyik miniszterelnők vezetése alatt a zájró árfolyama 300 forint fölé megy, annak le kell mondanija!

apps.mnb.hu/hitkalk/TempFiles/EURk4o0ieev1vet2buvgxttndvn444922824.gif

hányszor is kellett volna lemondania?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
@Oxica: ő leragadt a külföldiek áfacsalásánál, meg az adó elkerülésénél, azt érti és abban már világszínvonalú ő is, a focizást úgy is ugatja csak régről. Lopás rablás, fordítva lovonülés, ez a szintje, a többihez segghülye a vezér.

@nincs_itt: ő is milyen jól megtanult a sorospénzekből diktátornak és rablónak lenni.

@Orica Középföldi: több pszichológusnak elég diplomamunkára az anyag
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hát, ja! végül is, ez is egyfajta siker...
a vezérnek már hotel komplexuma is lesz, hjaaa kell a hely a saját lábán álló récselkének:

Mészáros Lőrinchez köthető cégek szerezhetik meg az egerszalóki wellnesshotelt

Létrejöhet a biznisz, amiről már tavaly tavasszal is pletykáltak.

444.hu/2016/05/02/meszaros-lorinchez-kotheto-cegek-szerezhetik-meg-az-egerszaloki-wellnesshotelt
@BircaHang Média szerkesztősége: "viszont egyetértek Orbán helyes irányvonalával."

Max. a kerítéssel, bár az is elég gyengusz. Tudsz még egyebet is? :)
@Gábris szomszéd:

Két út van jelenleg:
- a ballib út: azaz fogadjunk még jobban szót a nyugatnak, adjuk át nekik még inkább gazdaságunkat, zsákmányoljanak ki minket még jobban, legyen minden a nyugati nagytőke érdekei eszerint,
- a fideszes-jobbikos-elempés út: különbözik a 3, de egy dologban egyeznek, próbáljuk valahogy csökkenteni az ország nyugati függőségét.
Na ezt kötelező elolvasni az összes fideszbirkának. :(

Kovácsék pedig dögöljenek meg

kolozsvaros.com/2016/05/02/kovacsek-pedig-dogoljenek-meg/
@BircaHang Média szerkesztősége: Szerintem a jobbik-elempés út inkább csökkentené, mint a fideszes. Főleg ha a saját oligarcháikra gondolok, akik ránk raktak viktátorék, mint kolonc a nyakunkon. Lásd az épp betett "Kovácsék dögöljenek meg" írást.
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

Ismered ugye, hogy a keresztény zsidóknak volt valami ládájuk, amit frigyládának neveznek még ma is.
Szerinted abban mit őriznek?

Nos, valami szerződést, amit istennel kötöttek. A házasságot is szokják frigynek nevezni.

Igazad van, a család nem a frigytől - szerződéstől lesz család, hanem az érzelmi és vérségi köteléktől, emiatt ez sokkal tágabb kört foglal magába, mint OV családja. Gondolom, így az ő elképzelése szerint a saját lábán álló leánya már nem is tartozik az ő családjához.

Feltételezem, hogy az azonos neműek ezt a szerződést szeretnék elérni, ami ugye tartalmaz pl. olyan elemeket, hogy a házasság fennállása alatt közös lakás van, a vagyonszerzés meghatározott feltételekkel közös vagyont eredményez ( amit váláskor elosztanak ), a házastársat tartási-gondozási kötelezettség terheli a szerződésnél fogva. Közösen kötelesek a nevelt gyereket ellátni ( gondozni, iskoláztatni stb. ). Vélhetőleg ezen gazdasági okok miatt vezették be az emberek a házasság előtti szerződés intézméynét is ami arról rendelkezik, hogy a házasság alatt nem egyen arányban szereznek a házastársak. ( :D )
Ugyé érdekes? Ezek a hülyék mit nem akarnának! Miért nem jó nekik, hogy nem lehet?
@Gábris szomszéd: minden politikusi hazugságot még gugli sem képes megjegyezni...
@Oxica:
A gyermekét egyedül nevelő is család.
Csonka családként szokták az ilyet nevén nevezni.

A gyerektelen házaspár az viszont nem család.
A család éppenhogy és pontosan a gyerek születésétől válik családdá.

Persze mindenki úgy hívja azt a közösséget amiben él, ahogy akarja. Az igazán komoly liberális Nagy Katalint és lovát is hívhatja családnak ha óhajtja..
A pofánkba röhögnek. Egyébként pont Orbán mondta, hogy ne azt figyeljék, mit mond, hanem, hogy mit tesz. Orbán pedig egy "szakértők" által autokráciának becézett, az élet lassan minden területét lefedő, és abba bepofátlankodó, (még) nem nyíltszini állami önkényt vezetett be, és ennélfogva mindegy, hogy ő mit gondol, vagy mit mond erről.
@látjátok feleim szümtükkel:

Érdekes gondolatsor...

Kár hogy csak elvétve hallani arról, hogy pusztán jogilag szeretnének egyenlőek lenni.
Pl ilyen vitákban érvként.

És mire megfogalmazzák a ballibek a követelést, addigra már az a "házasság" szó kiterjesztéséről szól leginkább.
@nincs_itt:

Bakker, ha már beszéled a magyart, nem tudnád normálisan használni?
Értem az indítékodat, de ettől még olvashatatlanná teszed magad, és nem, nem jópofa, nem szórakoztató.

Egyetértek, nem kéne beengedni, de az MTA-nak nincs választási lehetősége.
@látjátok feleim szümtükkel:

A frigyláda csak a zsidóké volt,( hol volt még a kereszténység ) és Mózes kőtábláit őrizték benne.
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Ezt mondtam én is. Ne a g..i mondja meg, hogy mi a család fogalma. Majd mindenki eldönti magában, hogy mit ért azon.
Ez vonatkozik a köteles g..ire is. Ne ő mondja meg, hogy a nőknek hol a helye és ki, mikor, hány gyereket szüljön.
@BircaHang Média szerkesztősége:
"Orbán helyes úton vezeti az országot. Ez tény."
Hátrafelé!
Elhíresült pávatáncából csak a hátra sasszét ismeri.
Irassátok be egy tánc- és illemórára, mindkettő ráférne.
@Mariann19: Ha még nem hallottál róla. :))

Orbán: A háttérhatalmak egyik célja az agyelszívás

index.hu/tudomany/2016/05/02/orban_viktor_mta_kozgyules/
@látjátok feleim szümtükkel:
.
....Európa évszázadokon át volt a világ vezető gazdasági és politikai hatalma.

Ez akkor volt, amikor Kolom-busz nem a körúton tévedt el vasárnap is nyitvatartó kertészetet keresve, hanem amikor felfedezte India hátsóját, de ezt egy amerigó veszpuccsolta.
@Oxica:

Hát igen..
Azt csak a feministák és a ballibek mondhatják meg hol a nők helye.
Ami "hely", egyébként véletlenszerűen eshet egy pornóképre hajadzó plakáttól egészen a vezérigazgatói állásig.

A lényeg hogy minnél kevesebb legyen a gyerek, és ha valaki a szülést magsztalja, reklámozza, ne adj isten női principiumként aposztrofálja, azt példásan meg kell büntetni, ellehetetleníteni, és szerződést bontani vele, azon nyomban, mint pl Ákos esetén.

Pusztuljon a férgese, majd a ballibek megmondják mi a frankó, ami bármi, csak ne a szülés legyen !
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

"Viktornak a család fogalmában nincs igaza, nem kell házasság.
Ehez elég egy férfi, egy nő valamint gyerekek."

Mi van, geca, bagóhiten vagytok? Szép, mondhatom.... Zabigyerekek? Hánnemá'
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: A liberálisok nem mondják meg hogy hol van a nők helye, legalábbis én nem hallottam egy liberálist sem hadoválni hogy a nők nem kereshetnek annyit mint a férfiak és hogy a konyhában a helyük. A köteles g..itől és ostoba haverjaitól viszont már igen.

Amúgy meg ha egy nő és férfi házasságot köt, gyerekük viszont nem születhet, attól ők még egy család, mert mi más lenne.
Úgyhogy te és a g..i kurvára el vagytok tévedve a sötét erdőben.
@DarthVader: Ezek szerint a "nagymagyaroknál" kijafaszez tompi, a fideSS tenyészbikája az etalon. Csinálni öt zabigyereket, hogy a köteles g..inek legyen sok unoka, oszt jónapot.
@Orica Középföldi: nézd, az akadémia sem piskóta, egy kis otkáért, lendületért simán dugnak orbánnal, a kisvasúton meg úgyis ingyen utaznak már.
@BircaHang Média szerkesztősége:

Orbánnak a román/szerb "politikusi irányvonal" lenne jó
- végeláthatatlanul hosszúra nyúltó bentlakás egy büntetés végrehajtási intézetben -.

Meg mit hazucc?? A függöny mögött reszketve raktad az ixet a gechi neve mellé!
faszparaszt seggnyalók:

A minisztérium szerint Mészáros Lőrinc és a földárveréseket felügyelő államtitkár között „rövid, véletlenszerű találkozó” volt :DDDDD

Persze, tök alap, hogy egy vidéki polgármester feljön Budapestre, és amikor megkíván egy kávét, azt pont a Gresham szállóban fogyasztja el, ahol ráadásul éppen ott az államtitkár is.

444.hu/2016/05/02/a-miniszterium-szerint-meszaros-lorinc-es-a-foldarvereseket-felugyelo-allamtitkar-kozott-rovid-veletlenszeru-talalkozo-volt-ddddd
@BircaHang Média szerkesztősége: Az, hogy valaki demokratikusan választott nem jelenti azt hogy jó irányvonalat képvisel. A kisemberátlagválasztó könnyen félrevezethető és radikalizálható demagógiával, propagandával. Pláne a keletebbi országokban, ahogyan ez megtörtént itthon is és az oroszoknál is.
és még vannak:

Eldőlni látszik az MNB-s botrányban megroggyant VS.hu sorsa

Felgyorsulhat a közös tulajdonosi körhöz került VS.hu és Origo.hu átvariálása, sőt a Faktor.hu is érintett azokban a személyi és szervezeti változásokban, amiket hétfő délután jelentenek be – tudta meg a hvg.hu. Információnk szerint egy ideig még életben tartanák az MNB-s botrány nyomán megroggyant VS.hu-t.

hvg.hu/itthon/20160502_vs_hu_origo_tv2_atalakitas_mnb_alapitvanyok
@felirat:

Manaoság ez nyugaton jellemző: liberális agymosással a médiák azt hitetik el az emberekkel, hogy akkor lesz jó nekik, ha saját érdekeik ellenében szavaznak...
@Oxica:

Ne szórakozz már légyszíves..

Hányszor hallottunk már nőket és férfikat nyilatkozni arról, hogy szerintük mi helyes és mi helytelen.
Hogy ők hogyan élnek, és mit tartanak kívánatosnak.

Nem támadta senki soha ezeket a véleményeket, semmiért, pedig voltak közöttük válogatott celebektől, kurvákon át meglehetősen nagy baromságok sokasága.

Egyedül mi verte ki a ballibeknél a biztosítékot ???
Hát az, ha egy jobboldali megemlíti, hogy szerinte a női principium beteljesedése a szülés !

Fel is tettétek a halállistára az összes többivel egyetemben, aki hasonlót mert nyilatkozni.
De hogy szavaidat idézzem:
"kurvára el vagytok tévedve a sötét erdőben. "
És ráadául kurvára kevesen is vagytok szerencsére.
@Orica Középföldi: mi is a probléma?
a szellemi és tudományos élet elitjének nincs más választása, vagy az, ahogy voltam bátor egy kötőjellel "megszentségteleníteni" a MTA nevét?

mert az én megítélésem szerint, bármi lehet humor forrása.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

444-et csak Gyurcsnyista majmok olvasnak..
Ettől elfogultabb szra a világon nincs... :DDDD
kell a haveroknak a nem köszpénz:

Kérdésünkre néhány napja az MVM közölte, „az előzetes becslések alapján a csoportszintű arculatváltás teljes költsége meg sem közelíti a milliárdos nagyságrendet”, de mivel ez egy összetett folyamat, „a pontos tájékoztatáshoz nagy mennyiségű adatot” kell még feldolgozniuk, ezért még 15 napot kértek.

A kampányt a Trinity Communications készítette, amit Kuna Tiboré, aki Szijjártó Péter külügyminiszterrel és Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel ápol közeli viszonyt.

444.hu/2016/05/02/this-is-it-vegre-valahara-itt-az-mvm-uj-arculata-es-imazskampanya
Tanítanék: A kormány arra készül, hogy továbbtolja a túltolt biciklit

A Tanítanék Mozgalom szerint a kormány totális államosításra készül az oktatásban, ugyanakkor még a saját maga által összehívott oktatási kerekasztalt is semmibe veszi. Mint írják, a civilek viszont nem állnak le és újabb akciókra számíthat a kormány.

hvg.hu/itthon/20160502_Tanitanek_A_kormany_arra_keszul_hogy_tovabbtolja_a_tultolt_biciklit
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Most őszintén..

Mit szólnál hozzá, ha egy nick, mást se csinálna, csak a 888-ról hozná az idézeteket, és a linkeket ?

Csakhogy tudd, ez pont ugyanaz pepitában.. :DDD
ennyi pénz elvesztegetve a "tudományra" mit kutatnak? és hol?
www.atv.hu/belfold/20160502-orban-szerint-a-hatterhatalmak-allnak-az-agyelszivas-mogott/

ahogy mered a semmibe a vizenyős szömivel az a dózis helytelen beállításának eredménye?

brühüyyy
kkk
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Az a természetes, hogy majd a nők eldöntik, hogy nekik mi a jó, alkalmazkodva az éppen fennálló körülményekhez.
Érdekes, hogy szinte mindig pasik akarják megmondani, hogy miben kell kiteljesednie a női princípiumnak... És mindig valami ideológia mentén (vallási, népnemzeti, tudjafene, stb.). Ha meg valakinek ez nem tetszik, akkor jön rögtön a libsizés. Bájos.
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: "És ráadául kurvára kevesen is vagytok szerencsére."

Ti ostoba "nagymagyarok" meg kurvára sokan vagytok. Aztán mégis fogy a magyar.
Csak másoknak akarjátok megmondani, hogy hány gyereket szüljön, hogy legyen sok közmunkása a g..inek.
Ki lehet ugrani az anyaméhből, nem kell belepofázni hogy a nő szüljön e vagy sem mert ez magánügy.
@Rodeo36: Dr. Morel túltplta? :)
@Myrath: Dr. Morel túltolta? :)
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

Miután a férfi és nő közti szerződést, melynek tartalmát alapvetően az állam határozza meg ( így mitől is család, az államtól? ) házasságnak nevezik, valószínűleg ezért szertnének az azonos neműek is házassági szerződéseket kötni. Ha más lenne a szerződés neve, akkor azt szeretnék ők is.

Nem a szerződés neve a fontos, hanem a tartalma. A házasság ma is elősorban gazdasági szerződés, amit egy ünnepélyes aláírással erősítenek meg. Az aláírástól és a templomtól még sosem lett nagyobb a szeretet.
Mellesleg a szüleim sosem voltak házasok, egy házban éltek, és építettek még egyet, hogy a másiknak is legyen, a gyerekeiket együtt nevelték és szerették, sőt egymást is, és nem cserélték le egymást a gyerekek megszületése után egy másikra. :D.

Szóval akkor mi nem is voltuk család? Érzed ugye a hülységet abban amit OV mondott?
@dr. jenőke (jenőke):

Nem európáról, hanem kis hazánkról beszéltem.
Európa is csak akkor kezdte kinőni magát, amikor igába hajtotta a gyarmatokat. mert itten dolgozni senki nem nagyon szeretett. A másoktól lenyúlt érték viszont nagyon kapós volt.
@BircaHang Média szerkesztősége: Bár tényleg, a liberális nyugaton is van ilyen tendencia, keleten sokkal elterjedtebb a buta, bepalizható és radikalizálható választópolgár, meg az ezt kihasználó politikusok.
@Orica Középföldi:

A frigyládát keresztény zsidók hurcolászták ( láttam a tv-ben az utódaikat akik őrzik, szép nagy barna emberek ), de azt nem lehessen tunni, mi van abban a ládában. Egy biztos, hogy frigyláda. Meg az is, hogy sok van belőle, csak még senki nem látta. Annyira titkos.
Orbán rencere nem annyira centralizált mint az amerikai, német, francia rendszer, amiket nem neveznek autokratának

Így a válasz korrekt - hahaha
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: "A gyerektelen házaspár az viszont nem család.
A család éppenhogy és pontosan a gyerek születésétől válik családdá."

Az, hogy a hülyék szerint a gyerektelen nő és férfi párosa nem család, semmit nem jelent. Akik így élnek, magukat családnak érzik, és a társadalom is annak tartja őket. Talán ez sokkal fontosabb, mint egy két agyament politikus eszmefuttatása. Őket már régen a kutya sem ugatja, a gyerektelen párok még mindig családok lesznek. A családba ugyan is a párok rokonsága is benne van.

Gondolom a saját lábon lakó lánya OV-nek már nem családtagja, de ő sem az az apjának. Mert ugye a te állításodból ez következik.
hmm

Ceaușescu Scornicestije 11 évig bírta, a Felcsút 3-ig

A Kárpátok Géniusza is szülővárosa focijának felvirágoztatásába fektetett. Ott egy fokkal jobban sikerült.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fsport%2Ffutball%2F2016%2F05%2F02%2Fceausescu-orban_11-3%2F
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: "Csakhogy tudd, ez pont ugyanaz pepitában.."

Miért?

Itt aki idéz, az a saját véleményét is hozzá fűzi az idézett témához. Ellentétben a pepitákkal, akik csak libsibolsikomcsizni tudnak. Arra sem vagyok agyilag elegek, hogy megvédjétek az idézett témákban a kormányt, magyarul nem tudtok cáfolni, csak libsizni. Még a kormány eredményeit sem tudjátok úgy felsorolni, hogy ne legyen rajta libsibolsikomcsi fogás.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
A gyerektelen összeházasodott pár, az a házaspár. Még nem család. Amint gyereket, vagy gyerekeket vállalnak akármi módon, úgy családot alapítanak, családdá válnak, szerintem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekem ebben a felcsúti fociban az teccik a legjobban, hog a szövetség szerint a jó játékost jegelik, aki a
válogatottba bezony produkál, és amikor ezt szóvá merik tenni, a felalcsúti hajjakend megdöngeti a mejjit, hogy mit nem mernek mondani neki, az ő dolgába ne szójanak bele ( csak a zsozsót nyomják ezerrel, majd ők elköltik ). Vajon most a kiesés után is döngeti?
@BiG74 Bodri:

Szóval ha a teremtő nem ad neked és a párodnak gyereket, akkor te és az ő rokonaik nem vagytok család? Meg ti ketten sem?
A család ugyan is érdekszövetség, mindenkor segítik egymást. Vagy te egy mást, nem a párod és annak rokonait?
Érdekes egy alak lehetsz.
@nincs_itt: oops, erről hallottál valamit?

Lelépett a BMW egyik legfontosabb fejlesztőcsapata

A bajor márka elektromos autóinak fejlesztését irányító kulcsfigurák átigazoltak a kínai, lényegében "no name" Future Mobility Corporationhoz.

hvg.hu/cegauto/20160502_Lelepett_a_BMW_egyik_legfontosabb_fejlesztocsapata
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Téved az Economist, mert ami itten folyik, az nem botrány, ez csak cirkusz. A botránynak van következménye, ennek meg csak nézői.
Valóban nem autokrata, hanem kleptokrata.
@Gábris szomszéd:
"Orbán szerint a nyílt- és háttérhatalmak olyan rendszert építettek ki, amely valójában az agyelszívást szolgálja.
Tőlünk nyugatra, sőt lassan keletre is olyan kutatási feltételeket teremtenek, amik mágnesként vonzzák a tehetséges kutatókat."
Gábris! Amennyiben megfigyeled, Orbán még ebben a témában is először is -szokásához híven - felállít egy ellenségképet, ami ellen küzdeni kéne.
A következő mondatában azonban nem veszi fel a harcot a gaz ellennel, hanem átmegy durciba a gaz csábítók ellen.
Ez már tényleg egy beteg elme következetlen levezetése a sérelmeit illetően.
Ugyan mi akadálya van számára is annak, hogy a kutatási feltételeket megteremtse pl. a sportlétesítmények helyett.
Bár a Matolcsy féle közgazdasági oktatási rendszert támogatja, ne szóljunk semmit. Az viszont igaz, hogy pont a MTA szakemberei lázadtak fel a Matolcsy féle eszmék bevezetése, illetve oktatása ellen.
Úgyhogy jó helyen mondta el zavaros gondolatait.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A csuti g..i stadionja is így fog lerohadni, a g..i szeme láttára a bukás után.
@Kuviklacz:

....nem, kérem én brácsás vágyok......

talán emlékszel?
@Mariann19: Hát igen.

Ezért is csodálkoztam, hogy a "lázadó" professzorok közül senki nem ugatta le a g..i fejét, mikor elkezdett a "háttérhatalmakról" hadoválni.
Az a professzor nem professzor, aki képes ezt az agymenést végig hallgatni és nem vonul ki a teremből.
Nem olvastam végig a kommenteket, úgyhogy amennyiben ismétlés lesz akkor elnézést, de az írás utolsó mondatára van adekvát válasz.

Jó barátja, harcostársa, szobatársa, támogatója és bukott angyala, már nevezte egy adagnyi humán szaporítóanyagnak, és bár annak erkölcsisége aki ezt ki merte mondani jottányival sincs láthatóbb távolságban az általa ily módon megítélttől, ezért kérdéses a hitelessége, de hogy ezzel a jellemzéssel igazat szólott abban nem tudok kételkedni.

Amennyiben elmúlt évek eseményeit össze lehetne foglalnom néhány kiegészítő melléknévvel akkor még a jelző elé raknám a "monomán mangalica" jelzőt is.
@látjátok feleim szümtükkel:
Mondjuk ez tényleg így van, bár talán azért, mert a férjet a feleség családja fogadja jelképesen a fiává, a feleséget pedig a férj családja lányává. Viszont a mai napig szokták az magyarhonban kérdezgetni, hogy család van-é, mennyi, fiú is/vagy lány ? A kérdésnél mindig a gyermeket értik. Amiről szerintem te beszélsz az a szeretet, kötődés tiszteletre méltó, és őrzendő kiterjesztése, mint család, mint közösségi fogalom.
És igen, remélem érdekes alak vagyok.
@BircaHang Média szerkesztősége:
"- a fideszes-jobbikos-elempés út: különbözik a 3, de egy dologban egyeznek, próbáljuk valahogy csökkenteni az ország nyugati függőségét."

Szerintem kezdjük úgy, hogy nem használsz mobil telefont, internetet (ezzel sokaknak okoznál megkönnyebülést), magyar autóba ülsz, kizavarod az AUDI-t és a SUZUKI-t, csak magyar narancsot eszel (kicsi, savanyú, de a miénk), nem használsz GPS-t - persze minek is, mert ki sem teszed a lábad Magyarországról. Ha mégis, csak magyar légitársasággal utazol, és persze max. csak kelet felé. (Ott se túl messze.)
A kórházban csak magyar gyógyszert vesze be (vagy viszel be), csak magyar műszerekkel hagyod magad vizsgálni.
Lőrinc barát pedig csak magyar traktorral zötyöghet a földjein.
Az MNB pedig csak matyó szőttest vásárol.
Kezdetnek jó lesz, aztán léphetünk tovább.
Miccósz?
Ha esetleg hirtelen nem áll össze a kép, Észak Korea remek modell, érdemes tanulmányozni.
@BircaHang Média szerkesztősége: azért azt a kis zsebpénzt ne feledd, amit a "nyugat" mer adni. meg azt a pár 10 főre korlátozott munkahelyet is fájdalommentesen eltávolíthatod a nemzet testéből.
minden egyébre pedig ott van a mester kártya! médin hungari! matolcsy majd feltölti néked jó erős magyari arany forintocskákkal...
@grafoguru:

S miért kellene ezt tennem? Meg ez hogyan következik abból, amit írtam?
@nincs_itt: Kósa Lajos nem ítéli el Matolcsyt, mert sokat hazudnak a szocialisták :)

index.hu/video/2016/05/02/parlament_kosa_lajos_mnb/
@Gábris szomszéd: nem is! van az a pénz, amiért korpásodik a lala fejbőre!
Nem hiszem el bazmeg! A vajda elfingotta magát, és már arról megy a vita milyen szagút szellentett.
Amikor ott az MNB, kisvasút, stadion, olimpia, mészaros (mé' szaros?), matócsni rokonsága, fideszes újgazdag olihargák, ésatöbbi. Fasz kivan, ezért tart itt a zország...
@Gábris szomszéd: Mer' a mr. 20% (vajh miért ez a gúnyneve?) tolvaj, hazug kis fasszopó "közpénzjeleg" geci mindig igazat mond, mi? Mellesleg a bíróság se az alapján fog dönteni, hogy egy a témában lényegtelen 3. fél valamikor is hazudott-e vagy nem.
Ja, meg majd elfelejtettem, KÉZIHAJTÁNY! Muhaha!
@Oxica:
Az azért sokat mondó, hogy Orbán még a magyar tudományos testülettel szemben is megvédi Matolcsyt.
Úgy néz ki, hogy a magyar közgazdasági akadémikusok fellépnek a gazdasági felsőoktatás átformálása ellen. Nemcsak azért, mert tudománytalan és ellentmondásos tanokat tartalmaznak a Matolcsy féle agyrémek, hanem az is sérti az érintetteket, hogy nem érvényesülnek a tudományos szabadság elvei.
Nem tudom, de bennem felmerül a kérdés, hogy Orbán úgy véli, hogy a tudományt is államosítani lehet annak érdekében, hogy Orbán szerkessze a gazdasági tananyagot Matolcsy haverjával együtt?
@Mariann19: Hát, az MTA-sok is megérik a pénzüket ha ezzel a tolvaj bűnözővel leállnak kvaterkázni.
"Az emberek nem hülyék se itthon se a határainkon kívül."

Így van, ezért szavazták meg kétszer kétharmaddal Orbánt. És érik a harmadik kétharmad is.
Hogy a varánuszok közben minek hívják, az meg az ő dolguk, nem oszt, nem szoroz. Demokráciában szinte bárhogy lehet, ha ebben leli örömét.
Ez nyilván sokkal könnyebb, mint egy ütőképes pártot létrehozni, amelyik esélyes lehetne Orbánnal szemben.
@Andy73: Nem attól lesz demokrácia valami, hogy nevén nevezheted a dolgokat. Ez a posztkommunista maffiaállam se az.
Demokrácia attól lenne, hogy bárhol néven lehetne nevezni, és következménye is lenne.
@Andy73:

Sztán hol érik az a harmadik kétharmad, mikor a másodikat is elbuktátok? Ne álmodj ébren, nertárs.
@Andy73:
ez egyúttal azt is jelenti, hogy te a fidexkft tagja vagy és élvezed azt

brühüyyy
kkk

mert ekkora lendülettel, össze is kaparhattál volna egy ütőképes pártot ...ha téged üt akkor is ütő
@Mariann19: Hát ezért nem értettem hogy miért volt közönsége a g..inek, mikor hátat kellett volna fordítani neki minden jóérzésű embernek, akinek még számít valamit Magyarország.
@BircaHang Média szerkesztősége:
Édeske! Tudod, amikor annál a rohadtmulti Audinál leáll egy gyártósor 2 hétre és az meglátszik a magyar GDP-n, akkor nekem ne ugass arról, hogy csökkenteni kell az ország nyugati függőségét!
Hülyegyerek! A kormány itt pitizik több autógyártónak is (eredménytelenül), hogy telepítsen még gyártósorokat (mennyi magyar is van köztük??) és hozzanak ide beruházásokat!
Közben te meg az ország nyugati függőségének csökkentéséről hadoválsz??
Persze másik téma, hogy nagy ívben kerüli el az országot az összes nagy beruházó és már a szlovákok is innen csábítanak a felvidéki részre magyarokat ki dolgozni.

Hisz akkor vagy ostobább birka vagy, mint aminek kinézel, vagy egy szimpla pártköcsög, aki a keleti függőséget szorgalmazza és Putyin elvtársat mélytorkozza.
Az orosz mintájú tolvajlások - lásd az ottani olimpiai költségvetésben történő lopást és a most rohadó létesítmények, melyek mintájára már alakul a magyar vizes vb is - nem zavarnak téged, evégre a NEMZETI OLIGARCHÁK lopnak X szorzóval ott is, itt is, közben rohad le minden (csak szólok, kórházba ne menj errefelé, mert a megyei oktató kórház olyan állapotban van, hogy a helyi állatorvosi rendelő a kennelekkel együtt is különbül néz ki)... tényleg, csak az a kurva átláthatóság ne lenne (ja nincs is, evégre megszavazták a "nemláthatodmitloptunkel törvényt), inkább a keleti elvtársaitok a példakép... értem én... leülhet fiam, maga nagyon birka... a nyugat csak a pénzt adja, nem tudom hallottál-e erről?
Töki, itt fidesznyik maffia nagyüzem épült az eu-s pénzek ellopására.
Aminek ugye 2018-ban vége lesz. Onnantól elvtársaid mit szeretnének még ellopni? Mesélj! Mert adózó alig marad addigra itt, vagy kiviszik a cégüket, vagy maguk is elhagyják az országot.
Te hazajössz ecceri birkám ide?
Mert gyere, adózz itt arany bogaram, azután rájössz.
@Andy73: hát haver, téged se az eszedért fognak elrabolni a terroristák.
@Andy73: "Az emberek nem hülyék se itthon se a határainkon kívül."

De bizony nagyon hülyék az emberek. Négy év tolvajlás után "folytatjuk" programmal sehol nem lehet választást nyerni, csak abban az országban ahol a hülye, ostoba emberek vannak többségben.
Magyarország pont ilyen, erre azért ne legyél büszke.
@nincs_itt:
"Bármi lehet a humor forrása."
A műparaszt nyelvezet nem teremt humort, inkább ellenérzést, és azt, hogy a közeléből elsomfordál az ember.
Nézd meg a péntek estétől vasárnap estig tartó itteni látogatottságot...
Csatlakozom Oricához.
@Fabius: Komoly fantázia kell hozzá h 2018ból kilássál egy ballib kormányt.

Mondjuk a fantázia 2014ben is megvolt, semmi sem változott...
@Oxica:
"Hát ezért nem értettem, hogy miért volt közönsége a g...nek."
Oxica!
Mert Orbán a kenyéradó gazda egyrészt, másrészt az egyéb területen működő kutatók nem érzik át a közgazdasági akadémikusok sérelmeit.
Az MTA ugyanúgy viselkedik, mint az ország. Nem állnak ki sem a tudományok, sem egymás mellett.
@Mariann19: tudod ízlések és pofonok... de az alapigazság, hogy befogott orral és eltartott kisujjal nem lehet trágyát lapátolni!

ha nem haragszol meg, akkor leírom: a mű "értelmiségi" picsogás, pfúj rá se nézek, mert ez olyan "paraszt"... szintű hozzáállás juttatta ennek büdös gyökérnek és függelékeinek martalékává valamikori hazámat!

de folytassátok csak! semmi gond, egymás között, a langymeleg finoman disztingvált budoárokban, ameddig kitart.

tisztelettel a nem mű paraszt!
@Mariann19: tényleg, mennyivel jobb ez a kimért, karótnyelt stílus.

én soha nem értettem meg, hogy mit kell állandóan ezen görcsölni. valaki ilyen, valaki olyan, de nagyjából egyformát gondolunk a világról.

én nem csatlakozók oricához:)
Varánusz Fábiusz!

Aztán mitől "autokrata" a patás?

Azért, mert tik azt mondjátok rá!????

te magad írtad pár perce, hogy "elbuktátok a második kétharmadot"...na akkor azok az időközi választások csalások voltak, vagy tényleges eredmény született???
(az a válasz nem jó, hogy amikor a Fidesz nyer, akkor csalás az egész, ahol a ballibsik, vagy a JOBBIK, na akkor ott tombol a demokrácia.....)
Orbán meg azt mondta: hogy ő "illiberális demokrata", de egyébként meg az "autokrácia jobb, mint a demokrácia" ....... és egyébként meg elnézve az EU-ban a "létező demokráciát" valóban igaza van a patásnak, ennél az autokrácia csak jobb lehet.....

(én egyébként a királyság feltétlen híve vagyok!!!!!!
egyetlen apró feltételem van: én legyek a király....)
@ulpius66: Nem autokrata, de még csak nem is az ántikrisztus. Egy felkapaszkodott roma csávó aki egészen a piti tolvaj bűnözőségig vitte, semmi más. Pedig akár miniszterelnök is lehetett volna, akit mindenki elismer. Nem tudott felnőni a lehetőséghez, úgy járt. Még egy lehetőséget akartok? Nem loptatok még eleget? Anyátok napját!
@nincs_itt:
Úgy látom, nem érzékeled a lényeget. Pedig roppant egyszerű.
Nem a tartalommal van a gond, hanem az közreadás formájával.
Te egy okos ember vagy, ezért nem értem, hogy miért kell leértékelned magad az azt tönkre vágó stílussal.
Nehogy már azt mond, hogy az értelmiség irodalmi nyelvű megnyilvánulásai az okai annak, hogy az ország ilyen helyzetben van. Ez nevetséges.
@taga20:
"Valaki ilyen, valaki olyan."
Amikor belecsöppenünk egy közösségbe, és részt veszünk annak az életében, alkalmazkodunk hozzájuk.
Különösen akkor, ha az a közösség az általános egymás közötti közlekedés szabályai szerint létezik.
@Mariann19: Milyen helyzetben van az ország?

Nem mindenki olyan szerencsés mint én, de hidd el van azért más is aki mondjuk keres 200 bruttót vagy akár még többet is, munkával, esetleg családja is van.

Na ezek eleve kiesnek mint ballib szavazók. Van a tökhülye ballib keménymag akik persze lassan meghalnak, de még mindig van 20%-uk. Van a Jobbik akinek szintén van majdnem 20%-a, viszont soha semmilyen körülmények között nem koalíciózik a maszoppal.

Így aztán sok időtök van felkészülni a szokásos taknyon csúszásra, rajta hát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ne halandzsázz, balliba! Törődj bele: Gyurcsányod nem lesz magyar ME, Sorosod pedig nem lesz Moszkva ura.
@Mariann19: "Mert Orbán a kenyéradó gazda"

Ezek szerint a g..i bement megetetni a birkáit? Akkor a tudományos akadémia is csak annyira akadémia, mint a felcsúti akadémia.

Mert, ha a g..i a többi ápoltnak tart előadást az elme gyógy és intézetben a háttérhatalmakról, az úgy rendben van. Na de a tudományos akadémián? Ezt én már nem tudom megérteni, hogy miért engedték be.
Amúgy a g..i agyát biztos nem a háttérhatalmak szívták el, hanem az agyrágó bogarak.
Sajnálom, hogy ide jutott az ország, mert ennél többet érdemelne. Azért a végére majd kíváncsi leszek, hogy meddig tud még lezülleni ez az ország, mert onnét lesz szép "nyerni".
@Mariann19:

Pedig barátunknak igaza van.
A tartalommal is baj van. Csak hab a tortán, hogy a közreadás módja miatt a tartalmi hiba még irritálóbb.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer leírom azt, hogy nincs_itt sokkal tisztábban és reálisabban lát, mint ti.
@BircaHang Média szerkesztősége: Nem, nem soha!

Szerintem egyébként Soros már meghalt, csak nem merték nagyvilággá kürtölni. Ki lesz az örököse, ki a padavam?
@BircaHang Média szerkesztősége: Meg abban is biztos lehetsz, hogy nem lesz Magyarországnak több roma miniszterelnöke. Magyarország a magyaroké.
@Willkommenskultur:

Mutassál rá ügyesen hol mondtam én olyat, hogy 2018-ban ballib kormány lesz?
@Mariann19: látod pont erről beszéltem, erről a se hús, se hal stílusról.
@Oxica:

Fentebb már írták, azt hitte, hogy a fociakadémián van.

Ott volt.:(
@Wikus Van De Merwe: haver, nem gondoltam volna, hogy egyszer leírom azt, hogy néha vannak értelmes pillanataid:))
@BircaHang Média szerkesztősége:
Édeske, ellentétben veled, komcsi famíliáddal, retkes putris kiszes elvtársaiddal, nálunk nem volt divat balos hülyének lenni.
Nekem ezt nem kell kinőnöm, ellenben te meg sosem leszel polgár. Ostoba csicska maradsz, ez van... Igyál inkább, akkor betudhatjuk annak a kreténséged.
@Tibi !: "Pedig akár miniszterelnök is lehetett volna, akit mindenki elismer. Nem tudott felnőni a lehetőséghez, úgy járt."

Na, aztán meséljél mán melyik ország, melyik miniszterelnökét "ismerte el mindenki"???

Tibike!

Szerinted mit kellene Orbánnak tennie, hogy pl. te is elismerd?????????????

Szerintem meg egyébként pont fjordítva van: itt vannak ezek a vadbarom ballibsi firkászok, blogírók, politikusok, stb...akik szerint MINDEN ROSSZ, AMIT AZ ORBÁN CSINÁL!!!!

Orbán csinálhat bármit, félórán Belül üvölt a ballibsi "kórus" DE SZAR, AMIT AZ ORBÁN AKAR!!!!
@látjátok feleim szümtükkel: "Fentebb már írták, azt hitte, hogy a fociakadémián van."

Ki volt a labda? :) Lehet hogy megint a fejét rugdosták? Kár hogy lemaradtam, tudtam hogy MTA hoz kellett volna igazolnom a Kisvárda helyett. :)
@ulpius66:

Én nem égetném magam azzal, hogy nem tudom: a demokratikus módon megválasztott vezetőből is válhat autokrata. Annyira régi dolog ez, hogy a római korig nyúlik vissza: lásd autokrator-imperator, impérium-főhatalom.

Mellesleg Cézár volt az első aki jogtalanul viselni akarta az imperátor címet. Nem is lett jó vége a bulinak.
@taga20:

"én nem csatlakozók oricához:)"

Ez nem most dőlt el:)

Komolyra fordítva. A karót nyelt stílus is lehet nyelvileg hibátlan, és az izzadtságszagú jópofizás - mert ez átjön - taszító. A humor nem a nyelv megerőszakolásából, hanem a tartalom és stílus harmóniájából jön.

Azért alapfeltétel, hogy eleve legyen humorérzéke az embernek. Nincs mindenkinek. Ez nem baj, csak legyen vele tisztában, és ne keressen pávatollakat, mert nem ismeri fel.

Azt meg evidensnek gondolom, hogy írni-olvasni tudó ember, ha nincs is mondanivalója, az anyanyelvet védje, őrizze.

És mielőtt megkérdezed, Hacsa egyénisége megengedi/elbírja azt, amit és ahogy teszi.
@Willkommenskultur: mekkora egy turha vagy te, csicska!
@taga20:

Hogy borulna rád egy vagonnyi Hardox 600-as lemez.
:)
@taga20: Te meg mijafasznak akarsz annyira ballibant kormányt 18-ban? :)
@Gábris szomszéd:

Taga mazochista. Mivel nem szerepelhetett a Jackass-ban és Bear Grylls sem akar túlélni vele, így a csináld magad módszert választja.
@Wikus Van De Merwe: Mondjuk aki Vettelnek képes szurkolni az eleve mazochista. :)
@ulpius66:
Az a kurva kisvasút, szerintem is az fáj nekik! Ilyenek ezek...
@Gábris szomszéd:

És most vasárnap, az összeomlás előtt, legalább olyan szépen káromkodott, mint a kiesését magyarázó Sebastian V. a csapatrádióban.
Scuderia ohne....
:)
@Willkommenskultur:

Asszem, te rém ostoba vagy. Fabiusból kilátni egy ballib kormányt ... hát, mit mondjak ...
@Orica Középföldi: má vártalak, drága orica:)

sok mindenben igazad van/lehet, de legalább annyiban nincs.

a humor sokszor a nyelv megerőszakolásából jön, ha teccik, ha nem.

a humorérzék, pedig különböző lehet. nekem vagy nincs_itt-nek tetszik a lárpullár, valaki saskabaréra megy, valaki meg a montipájtonért van oda.

ez az anyanyelv kérdés viszonylagos, me ami száz évvel ezelőtt evidens volt, az ma röhejes.
érdemes a klubrádión a szószátyárt hallgatni hétvégénként:)

ami meg hacsát illeti, pont vele akartam példálózni, de kitöröltem a sort. remélem rodeoval is ilyen elnéző leszel ezek után?

ja és a végén egy kis humor:))

www.napiszar.hu/showPost/Pistike_es_az_eger_
@Wikus Van De Merwe:

Nyeeehh....NYEEEHHH.....te nagyon hülye ballibsiző!!!!!!!!
Ha Gyurcsány, Vona, etc.. politikus művelné azt, amit az Orbán gechi és bandája, egy ÉRTELMES emberke azokat is elküldené a redvás f@szba.
@ulpius66:

Szerintem legalább 2014-ben el kellett volna érni 2008-at, mert ahhoz csak az kell, hogy a válság miatt leállított termelő berendezéseket visszakapcsolják. Nem csoda az a bóvlizmus, amiben mi még mindig dagonyázunk.
@Wikus Van De Merwe:
Azért azt is meséld el már, hogy azt a balfasz ruszki gyereket minek futtatják a F1-ben? Merthogy ütközni tud, vezetni kevésbé. Akkor meg miért nem a nyizsnij nongorodi dodzsmbe ültetik be? Ja, győzött bocsánatot kérni is? Bakker... Tudjuk, most is a "háttérhatalmak"...
@Wikus Van De Merwe: így haverkoggyon az ember veled!:))
A lopástechnológiában van a nagy különbség a MASZOP - FIDESZ közt. Nem mintha a lopás lenne a legfontosabb kiadási tétel, de jól kommunikálható.

A MASZOP MSZMP kora óta helytartói feladatokat látott el, nem kellett neki a választókkal szövetség, még 90 után sem nagyon, mert megörökölte a semmi más pártéhoz nem hasonlítható komenista pártvagyont és a teljes médiát, miután a szovjet után a nyugati segget is aprópénzért nyalta. Igy a mszop elmulasztotta a gazdálkodás-tervezés-szervezés tudományát elsajátítani, ma meg már túl öregek a törzsemberek hogy változzanak.

Simon Gabi melója az EBFB-nél és Megyó tanácsadói szerződése az Alstrommal azt mutatja, hogy az amerikai típusú korrupció (mint a Clinton családnál) = hazaárlásért szerény apanázs vonalát követték, múltjukból, reflexeikből fakadóan.

Orbán a relatív függetlenség híve és a választók (egy része) - vel kötött szövetsége a kőszikla, amire az egyházát építette. A tömegbázis az SZJA meg a családi adókedvezmény meg a nemzeti populizmus miatt választja inkább Orbánt. A nyugati cégek ki nem síbolt eurószázmilliárdjai (bankadó, multiadó, kertv adó, manyup, kajajegy, STRABAG stb.) bőven elég plusz pénzt jelentenek a nemzeti burzsoázia és a nemzeti sajtó megteremtéséhez.

A fidesz túlhatalom nem jó az országnak, de sokkal jobb mint a baller bünbanda idiotizmusa. A fidesznek csak egy normális (bal-jobb)konzervatív-liberális ellenpár kell hogy újra kialakulhasson egy normális 2párti váltógazdaság (amit inkább a holdudvarépítgetés jellemez mint az amerikai típusú korrupció)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Fábiusz!

Tudom neked, sokkal, de sokkal jobban tetszett az Istened, a gyurcsányid alatt százmilliárdokból épült alagút az Alföld közepén, vagy a Völgyhíd....ahol mindössze a völgy hiányzott......és akkor még a 400 milliárdból épült 4-es metróról ne is beszéljünk....(meg a fél méter magas kilátó)...

...és egyébként szerintem meg a kisvasút az tök jó....
@Gábris szomszéd: ártu, mit akarjak?
a gecit még négy évre, vagy a ruszki patronált jobbikot?
@Willkommenskultur:

Vigyázz, ha mindenki meghal a másik oldalon, és nem lesz kitől elvenni, hogy nektek sok legyen, még éhen is halhattok 100 % mellett. Hacsak nem egyeztek meg Putyinnal még egy-két erőműről (tökmindegy mi hajtja, csak drága legyen), ami EU pénzek híján megdobja a lekonyuló GDP görbét.
@húzzad neki shakespeare:

No de mivel nem erről volt szó és hiába keresem, de nem találom, hogy hol ballibsiztem volna, így azt kell gondolnom, hogy annyira eltévedtél a ködben, hogy a szürke szamár beköszönése helyett ezt a marhaságot véletlenül zúdítottad a nyakamban.
Nem baj, el van nézve...
@vakapad:
Bacodalássankérlek... Ne'má, hogy ecceri trollok kedvét elvedd! Vegyéé'vissza ecsém! Olyan szórakoztató a sok ecceri balfasz!
Igaz, nem tudom eldönteni, ezek ingyen ilyen hülyék, vagy még fizetik is őket, hogy ennyire buták legyenek? Egyre sötétebb az ország...
@Willkommenskultur:

Látom, te vagy a Kéri Lászlóba ojtott Török Gábor. Rossz lehet neked.
@Mariann19: köszönöm az elismerést! viszont, ha jól látom te sem érted én mit szeretnék kifejezni a "stílussal", ami nemtetszést vált ki!

elment ogv a mta-ba/hoz/hez/höz/nak, elmondta, hogy a gyíkemberek, meg a hatalmas hátterek stb.
erre a valóban úriasszonyok és úriemberek végighallgatják, majd leballagnak a büfébe, budoárba bárhova és elegánsan, magasröptűen megbeszélik: "ez egy penis vulgaris" és ennyiben is marad a dolog!

ebből ogv-nek és bódultjainak mi lesz érthető? nem bonyolult! a nép eccerű gyermeke(ez ogv akar lenni) szügyig rántott gummicsimmába beslattyogot a zakadémijára és a fődbe döngűte a sok okosat! he?!

viszont az akadémia tagjainak véleménye sajnos nem ér el hozzájuk, mert egzisztenciális félelmek miatt (nem biztos, de azért feltételezem!) el sem hagyja a szájukat! nyilvánosan semmiképp!

de azért értelmiség az értelmiség, hogy a nép egyszerű gyermekének az életét jobbra fordítsa, de legalább törekedjen erre!

ha nem ezt, hanem kussol, mert nem lesz kutatási forrás, ha kinyitom a pofám, akkortól nem különb a mészáros lőrincektől. szerintem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: és a csöves putyin, mi a bánatot keresett a pilóták pihenőjébe?
ennyire még a geci se gáz:))
@taga20:

Mióta lettél a Kisebbik Rossz Evangélikus Egyház híve és hittérítője?

:)

Gondoltál már arra, hogy jobbat, sokkal jobbat akarj egy kétsoros tűgörgős csapágynál?
@Willkommenskultur:
"Milyen helyzetben van az ország?" - idéztél engem.
A továbbiakban az ellenzék lelombozó esélyeit taglalod.
Az ország helyzetét megbízható módon a nemzetközi felmérésekből és az eurostat kiadványaiból böngésszed ki.
Idő megtakarítás céljából az országok közötti sorrendünket az utolsó sorokban fogod megtalálni.
Mikor ez megvan, megvilágosodsz.
Reménykedő kilátásaidat kissé rombolhatja, hogy pl. Fico a választások előtti közvélemény kutatásokban 36%-on állt, a választás viszont megmutatta a zord valóságot, a 28.6%-ot.
Csalóka a - számodra bíztató - jövőkép.
2018-ra lecseng a vonzó migráns ügy, az ország már most lázongásba ment át, a kettőt add össze.
@ulpius66:
Baszki, döntsd el, Fabiusnak, vagy nekem címzed. Vagy igyál kevesebbet, mert a gyurcsányozós fóbiádat kenőccsel talán belsőleg kezelhetnéd, mivel engem gyurcsánypártinak titulálni aranybogaram elég ciki.
Amennyiben nem tudtad - cukorfalatom - a legkevésbé sem tartom alkalmasnak Feri - fóbiádat - haverodat az ország vezetésére. Persze te attól még ihatsz tovább...
@húzzad neki shakespeare: haver, nem akarom megvédeni eszt a vikus srákot, me elég idegesítő, de nem egy gecifan, az má kiderült.

szerintem, mennyé be a bokszba új gumiért, asztán hagy szójon:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Gondolom a Kvyat gyerek első magyarázata az volt, hogy ő több tökösséget várt és vélelmezett egy többszörös világbajnoktól egy ilyen piszlicsáré kanyarban, nem pedig fékezést és orosz gyalogosok előzékeny átengedését.

A második ütközés más a Nagy Honvédő Háború miatt volt...

:)
@Wikus Van De Merwe: haver, ha elmegyek a csapágybotba, csak így műparasztosan, ako megkérdezik, hogy 500ft-ért kínait, 2000-ért japánt, vagy 4000-ért német csapágyat szeretnék.

én renceresen a japánt választom:))
@nincs_itt:
Döbbenet, hogy ettől a balfasz al-fel-csuti parasztgyerektől kell megtudnom, hogy a háttérhatalmak miatt mentél te is külföldre, számtalan ismerősömmel együtt!
Baszki, még ezen a bolygón vagytok egyáltalán?
Milyenek a gyíkcsajok?
...
...
A pics.ba... A hold túlfelén tényleg... :)
@vakapad: Balosoktól bajos lehet bármit elvennni lévén a bruttó 200 fölött keresők jobbosok....:)
@Oxica:
Oxica!
A probléma ott van, hogy normális országban egy miniszterelnök egy ilyen tudományos testület - mint a Közgazdaság-tudományi Bizottság - fellépésekor korrigál, és meghiúsítja a hibás lépést.
Az ország tekintélyes közgazdászai / Bod Péter Ákos, Király Júlia, Csaba László és így tovább/ tagjai a fellépő bizottságnak, ez nem elég Orbánnak, Matolcsy még jogi lépésekkel is fenyegetőzik.
Micsoda összefonódás és milyen érdekek működtethetik ezt a harcos kiállást az egész ügyben?
@taga20:

Ez a beszéd!
Bár megesküdtem volna, hogy ortodox...sőt!...unortodox SKF fan vagy.
@Mariann19:
Viccországban? Magácska sem gondolta komolyan...
@taga20: na neeee! ménnem a kínnyait? oszt' a nyemecki már smáfu?

te azért óvatos legyél ám! tűgörgős csapággyal kineszúrgyad a gumminőt!
@Wikus Van De Merwe:
"A tartalommal is baj van."
Ilyen megállapítás csak akkor ül, ha konkrétan megjelölöd az adott tartalmat. Ezt egy vitapartner nem reagálhatja le, mert nincs mihez kötnie az érveit.
Ez - már megbocsáss - de egy tartalmatlan lózung.
Ennek ellenére elárulok egy titkot - csak neked.
nincs itt társammal nemcsak itt a blogon, hanem privátban is megbeszéljük a figyelemre érdemes folyamatokat, és túlnyomó részt egyet is értünk.
Nem szükséges a védelmedbe venni, de nem is érdekelne, mert autonóm személyiség lévén képes vagyok önálló értékítéletet alkotni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: há' pedig a hatalmak ottan álltak a háttérbe' és a vízbű a zoxigéntot is kivonták nem hogy a zagyat!
nekem OV szövege csak egy sok közül, amivel tematizál és lejáratja a magyarokat...

a család kezdetben (történelmi emlékeim szerint) a vagyon összetartását erősítette, így lett létjogosultsága. meghatározását dicső vezérünk farigcsálta kénye, kedvére.

sosem felejtem el, hogy 98-2002 között, bírt ilyen törvény alkotni pl:

A gyermekgondozási támogatási formák közös szabályai

.
.
(3)108 Gyermekgondozást segítő ellátásra való jogosultság egyidejűleg legfeljebb két gyermekre tekintettel állhat fenn azzal, hogy e bekezdés alkalmazásában az egyazon várandósságból született ikergyermekeket egy gyermeknek kell tekinteni.
@Wikus Van De Merwe: pedig rohattu' ideje vót má', hogy leírjad! skf... piha...
@Mariann19:

Én kérek elnézés, hogy fel mertem pillantani az istenek hegyére.
@guma: Nem baj ugye ha le se szarjuk hogy a homokos libsik mit gondolnak a családról, és a 4 gyerekes MINTAcsaládapa komondortulajdonos Commendatore-ra esik a mi figyelmünk....:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Viccországban? Magácska sem gondolta komolyan."
Szia Boli!
Nem! Én csak vizionáltam egy normális országot, ahol a tudományos tanokat és törvényszerűségeket de facto, elfogadják és tanítják a felsőoktatásban.
Gyanús nekem, hogy a föci oktatást is azért szűkítik, mert a holdudvarból valaki kitalálta, hogy a föld alakja egy lángos, és még erről nem készült el a tankönyv.
@nincs_itt: bakker, mondták má neked, hogy nagyon vágod eszt a tájszólás dolgot?

ja és, csak siklócsapággyal közelítem a guminőm:)))
@Wikus Van De Merwe:
"Én kérek elnézést, hogy fel mertem pillantani az istenek hegyére."
Jó, elnézem, és kegyesen lepillantok rád a magasságomból.

Ne vedd komolyan, csak a humorodat értékelve reagáltam
így.
@taga20: köcsögöm széken! bronz betétes?
@Willkommenskultur: ki az a négy gyerekes? én még ötnél tartok:)
@taga20:

De a vége még ívhegesztés?
Vagy már odáig nem jutsz el?
Valld be, hogy te is öregszel...
@nincs_itt: mi más? nem is valami gagyi kínai bevonatos szar:))
Tudjuk, hogy Varánusznak a gyurcsányi demokrácia az igazi, ő az igazi demokrata. Csakhát a magyar választók másképp gondolják. Varánusz nagy bánatára. A magyarok megfizették 2006-ban a tanulópénzt. Varánusz meg készülhet Öszöd ünneplésére.
@Wikus Van De Merwe: te izé körzetes srác! a heggesztés (kivéve a kovács) az mindegyik elektromos ívvel zajlik... te odafigyejjé, ne tornázzad ki magad a pixisből!
@taga20: na mer azé! most meg jóccakát!
@Wikus Van De Merwe: bevallom, de ez a "te is", elég beszédes:)

ja és egy kis múlt idézés:))

anyulontul.blog.hu/2016/05/02/mz0502
@Fabius: "Mutassál rá ügyesen..."

Saját sötét fejére csak-csak nem mutogat.:D
@Andy73: nem baj! legyen neked karácsony!
@taga20: 1 már nagykorúsodott

Éljen éljen a Tábornok Úr!
@Andy73: endi, a kurvaanyját az indeksznek!
még mindig kint van a gyík, pedig má mennél a kasszához!

és még mongya valaki, hogy könnyű a fityesztrollok élete:)))
@Willkommenskultur: melyik az az egy? haver, azé ez egy szopóág amin ereszkecc lefelé! ebből a mai faszszópásból, ma nem lesz lóvé, eszt remélem vágod?:)))
@nincs_itt:

Fontos volt kiemelnem, hogy "ív", mert nem mindegy, hogy taga a guminőjén 46-os pálcával maszatol, vagy odateszi magát keményen.
De legyen! Igazodok...tolódok...
@Mariann19: "Micsoda összefonódás és milyen érdekek működtethetik ezt a harcos kiállást az egész ügyben?"

Maffiaszerű összefonódás.

Mert hát a g..i mondta, hogy nevezzük nevén a dolgokat. Ez a rezsim egy percig sem tudna működni ha nem lenne összefonódás minden területen.
Ezért láthatjuk együtt ebédelni az ügyészség fejét a jegybank fejével, a földesurat együtt kávézni a földügyekért felelős államtitkárral, meg még a csuti kisvasutat is meg kéne hosszabbítani mert a kedves vezető rövidnek találta.
Hát itt tart ez az ország, itten aztán nincsen korrupció. Aki mást mond az hazaáruló lipsikomcsi, akiknek nincs gazdaállatuk és el fognak sorvadni. Ki lesznek tagadva a nemzettestből, az együtt lopva kurmányzás rendszeréből. A libsikomcsik csak azért vannak, hogy adózzanak a nemzeti nagyuraknak, amúgy meg kuss van.
Az EU is csak helyben toporog, mert nem hallgatnak a g..ire, pedig ő tudja a tutit, csak úgy hasít az ország. Igaz hogy hátrafele, de az kit érdekel, lárifári, lényeg hogy dőljön a mocskos EU pénze, lehetőleg 2018 ig az összes ami 2022 ig járna.
Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra, fideSS maffia jobban teljesít.
A legszomorúbb viszont az hogy még mindig vannak idióták akik lelkesen tapsolnak ehhez. Na ők az ingyenhülyék, és milyen sokan vannak. Azt nem tudom hogy hol tenyésztették őket, mert magyar anya nem szül ilyeneket, kiönti őket a fürdővízzel együtt.
@taga20:

Mondjuk most ezt tenném veled:

themonstermaven.files.wordpress.com/2015/03/oberyndead_zpsd31e74d4.jpg

ha nem lettek volna a képek, melyek azért még a nyúlon innen vannak.

:)
@Wikus Van De Merwe: bocs haver, nem tuttam, hogy homár vagy:))

én szoktam figyelni mások érzékenységére! vagy nem?:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Egyre sötétebb az ország..."

Mert már tele van a zország (hőcipője) napelemmel, csak arra nem gondoltak, lszájmonon kívül, hogy akkor is kell áram meg fény mikor nem süt a nap. :)
felhivom ennek a pár rühes fideszpatkánynak a figyelmét, hogy jobban tenné, ha eltakarodna erről a köztudottan liberálbolseviki blogról a Mandinerre, mert ergé báncsa Viktort. Basszátok meg, a Mandin, ergé, Viktort. Báncsa.

Idézem:

"Mindaz, amin Felcsúton történik, az értelmes, támogatható, szimpatikus kezdeményezések nyilvánvalóan hatalmi szándékokból és egyéni vágyakból történő aránytalan, mértékvesztett és fölösleges túlméretezése."

Ezt írja ergé. És még ilyenebbeket. Úgyhogy futás a Mandira, dolog van!! (Az se baj, ha holló a hollónak mégiscsak)
@taga20:

:)

Most már tuti, hogy kitolom a szemed!
"Hahaha"

"Ez nem közmédia, hanem kormánymédia
„Nem akarom magam áldozatnak érezni, inkább felszabadultnak érzem magam” – mondta Kárpáti János, és mesélt a távirati iroda működéséről. „Gyakran érkeznek kérések valahonnan fölülről, ezek elérik a szerkesztőt és a tudósítót: »Itt van a hangsúly. Ezt kérdezd, ne azt kérdezd.« Ha érzékeny, brüsszeli sztorit küldünk be, a cikket a megbízható szerkesztő kapja, aztán pedig egy magasabb hatóság hagyja jóvá.”"

index.hu/kulfold/eurologus/2016/05/02/nem_tehettem_fol_tobb_kerdest_orban_viktornak/

Nincs is nálunk utokrácia, egy picurka sem. Sajnos ez a módi egyszr már megbukott. Talán ez az út egy újabb rendszerváltáshoz vezet?
@Willkommenskultur:

kár túráztatnod magad, ennyire kusza lélekkel! attól szegényebb vagy, ha egy özvegy által életben tartott családot is családnak tartok.
nem sorolom érzelmi és értelmi hiányosságod, ahogy más életébe bele akarsz szólni, sőt definiálni szeretnéd elmond mindent rólad...
@nincs_itt:
A mai beszélgetésünk egy semleges témáról - a mondanivaló tartalmáról és annak előadási stílusával - kezdődött, amelyet te összekötötted az értelmiség napjainkra értelmezett szerepével.
Úgy tűnik, hogy te az értelmiség társadalmi felelősségét firtatod, különös tekintettel az MTA tagjaira, és a kormánnyal való kapcsolatukra.
Ebben a szituációban figyelemmel kell lenni arra, hogy az értelmiségnek alapvetően két funkciója van.
Az egyik a szakmai kompetenciája, a másik a politikai-erkölcsi értéket megfogalmazó feladata.
Ami most a Közgazdaság-tudományi Bizottság részéről történt kinyilatkoztatást illeti, az szakmai ellenállásnak minősül.
Politikai tartalmat ennek az ad, hogy Magyarországon olyan elsöprő a hatalmi dominancia, amely a szakmai érveket is megsemmisíti.
Tehát nálunk még az egyébként külön választható funkciók is elválaszthatatlanul együtt érvényesülnek.
@taga20: @Wikus Van De Merwe:

Szaórry, ulpius66-nak ment volna a komment, de zavar keletkezett az erőben!!!! :-)))
A sötét-anyag sötét-energia, a planemók, a neutrinók, a magnetárok mind-mind ellenem szegültek, megzavartak! :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Azért azt is meséld el már, hogy azt a balfasz ruszki gyereket minek futtatják a F1-ben? "

Ne bántsd szegény ruszki gyereket, zilen tanult vezetni. Maldonádót kitették, valakinek át kellett venni a szerepét, mert a "sónak" folytatódni kell.
Nem volt szép amit Vettellel csinált, de hát Vettel is volt fiatal és ő is csinált pár csúnya dolgot Webberrel szemben, ráadásul csapattársak is voltak.
@Wikus Van De Merwe: dicsértessék a jézuskrisztus! mindörökké ámen!

ez a sok agresszivitás, csak eszt viselem olyan nehezen:))

most mit mongyak neked?

www.youtube.com/watch?v=bDKbAaImoRY
@Oxica:
"Maffiaszerű összefonódás."
Nevezhetjük annak a végkifejletnek, amelyet a Fidesz 6 éve egy bulldog kitartásával megteremtett.
Sokan ezt a felépítményt egy zseniális gondolatnak tartják, holott ez nem más, mint egy brutális, primitív megvalósulása a hatalom kiépítésének.
Kezdődött a híthű mamelukok elhelyezése az ország legapróbb településeitől az országos intézményekig, akik függő viszonyban szolgálják gazdáikat. Ezzel egy időben elindult a megfélemlítés korszaka, amellyel bármiféle ellenállást törvényileg hatástalanítottak.
Amikor mindez megvolt, elkezdődött a nemzeti vagyon "kisajátítása" /hogy finom legyek/, és a pénz hatalma megerősítette a pozíciókat.
Eközben alattomos módon, erőszakosan bekúszott az emberek tudati és anyagi megnyomorodása, amelynek következménye lett a társadalom elgyengülése.
Egyik oldalon ott van egy elementáris erő, a másik oldalon a gyenge, apátiába süllyedő embertömeg.
Tényleg megdöbbentő, hogy a Fidesz szavazói hogyan nem ismerik fel a folyamatokat, mi az a vonzerő, amely elfeledteti a valóságot?
Ezekben a szavazókban nincs emberi szolidaritás, amikor az embertársaik elképesztő küzdelmeit tapasztalják a fennmaradásért?
Megválaszolhatatlan kérdések, nincs rájuk magyarázat.
@Mariann19: 'Tényleg megdöbbentő, hogy a Fidesz szavazói hogyan nem ismerik fel a folyamatokat, mi az a vonzerő, amely elfeledteti a valóságot?'

Ja, qrvára megdöbbentő. Az átlagfizu 260ezer ft, átlag jani+mari keres 520at.

Mennyi marad a maszopadó és mennyi a fideszadó után? Eztán lehet a családi adókedvezményt is bedobni a kalapba.

Qrva megdöbbentő, szinte már-már varázslat, azt hiszem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Jól lejön a cikkből h senki nem fektetett a magyar államba pénzt se a lakosságból, se máshonnan, most meg dől a lé az állampapírba.

Azaz mégis inkább Matolcsyban bízik a pénzvilág, nem az ős-elqrókban!
@Willkommenskultur:
EZ neked jött le? Gyere le a csavarlazítóról... nem okés, hidd el! Gáz, hogy nem érted, de ez van.
@Willkommenskultur:
"Átlagfizetés 260 ezer, jani+mari 520 ezer."
Hol élsz te ember? Az inuitok földjén?
Ne a Kossuth Rádió déli Hírek műsorára alapozzál, mert ilyen megtévedtté válsz, mint most.
Riposztozom:
A magyar háztartások 36%-a a létminimum alatt él, ez 1.376 háztartást takar. Háztartást, nem főt.
Amennyiben a háztartások számát megszorzod minimum 3-al, az 4.128 embert jelent.
Ne gyere nekem itt a családonkénti 520 ezer Ft-os jövedelemmel! Persze, vannak sokmilliósok is, amelyek jótékonyan "felhúzzák" matematikailag az átlagot, de a tömegekre nem jellemző ez a paradicsomi jövedelemszint. Világos?
@Mariann19: Paradicsomi jövedelemszint neked az átlagfizetés? Akkor miért nem tanulsz vagy dolgozol mellékállásban?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A linkhez még érdemes hozzátenni, hogy halálra röhögöm magam, amikor a kormány arról hozsannázik, hogy a lakosság egyre több kibocsájtott állampapírt vásárol.
Nem teszi hozzá, hogy ezzel nő az államadósság, csak belső államadósságnak hívják.
Közben még ki is derül, hogy a lakossági sem mind igaz, mint a cikkből kiderül.
@Willkommenskultur: "Azaz mégis inkább Matolcsyban bízik a pénzvilág, nem az ős-elqrókban! "

Nem a pénzvilág vett állampapírokat, hanem eltolcsi és még kastélyokat, csodazongorát, repülő szőnyegeket, meg kitömte a rokonságot, rokoni bankokat, abból a pénzből amit a devizahitelesekből sajtolt ki a forint gyengítésével.

Erre igazán büszke lehetsz gyökér, a matolcsidra.
@Willkommenskultur:
"Akkor miért nem tanulsz vagy dolgozol mellékállásban."
Puszi-muszi!
Dolgozom én fő állásban is, de szabadon is úszom, mint egy delfin.
Azért ne fúvódjál fel, mint egy gömbhal!
@Mariann19:

"Ezekben a szavazókban nincs emberi szolidaritás, amikor az embertársaik elképesztő küzdelmeit tapasztalják a fennmaradásért?"

A szolidaritás hiánya s Kádár-rendszer aljasságának eredménye. A legvidámabb barakk, a 10x10-es kocka ház és a kocka Lada ára volt az árulás, a megalkuvás, a behódolás és a teljes morális züllés. A Maslow-piramis talapzatáért mindent odadobott és gerincét, tartását vesztette a társadalom. A módszerváltás utáni különböző színezetű kormányok pedig könnyen játszották ki egymás ellen a különböző társadalmi csoportokat. Oszd meg és uralkodj. Ez addig működik, amíg a képzelt lövészárkok harcosai fasisztákat és ballibsiket, birkákat és hazaárulókat,jobb és baloldaliakat látnak a másikban nem pedig embereket.
@Oxica: Ott a cikk a haverod linkelte be: 2010ben semmije sem volt a lakosságnak ma tele van állampapírral.

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/negy_magyar_bank_is_nagyot_kaszalt_matolcsyek_mutyijaval.1.231178.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Mondjuk nem csoda hogy senki nem mert olyan papírt venni aminek a ballib aláírások adtak értéket, még szerencse hogy az IMF adott helyette jóféle kölcsönt..:)
@Mariann19:
... és nem értik! :(
Mondom, hogy sötét az ország népe!
Ráadásul még "büszke" is hozzá a szerencsétlenje. Az egyszerű matek meg végképp meghaladja a képességeiket.
Legfeljebb "felcsökkenek" kicsit az adók. Ezeknek a balfaszoknak megfelel. IQ light népek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Gondolom tisztán látható hogy a ballib szavazók nemcsakhogy nem jelentenek adóbevételt semmilyen államnak, hanem az állampapírokon keresztüli finanszírozásban sem tudnak részt venni.

Tehát kb. nem valók semmire, már azon kívül hogy 4 évente mekkínáljuk őket száraztésztával.
@profilo:
"A szolidaritás hiánya a Kádár- rendszer aljasságának az eredménye."
profilo!
Nemigen kedvelem, ha a jelenkor bírálatánál az első kontra a visszamutogatás.
Most az aktuális kormány működéséről beszélgetünk, nem az évtizedek előtti történésekről.
Ne felejtsd el, hogy generációváltás is bekövetkezett, azzal együtt a gondolkodásmód is.
Válaszod utolsó mondataidban van az igazság, mert ezekben a lövészárkokban egymással szemben lévő embercsoportok léteznek.
Azonban a szembenállókat a jelenlegi kormány mesterségesen tenyésztette ki hatalomtechnikai eszközzel, mert ez a terelés egyik leghatásosabb formája. Kizárja az egységes társadalom kialakulását, így a hatalom zavartalanul tud tivornyázni.
@Willkommenskultur:
Tényleg szánalmas a ballibázásod... Aki kisz titkár, majd a Liberális Internacionálé európai alelnöke volt szaros 8 évig, plusz Soros bácsikátok pénzeltem az micsoda?
Mert tényleg szeretném magamat ezek után ballibnek aposztrofálni, de nem megy na.
Szólj szegénykém, ha találsz a családomban egy komcsit, pártitkárt, vagy akár komcsi, coci párttagot.
Ja, és én lennék szegénykém szerinted a ballib...
Innod kéne, ott a kocsmában ezzel a szar dumával lehetnél a Jani.
Viszont én egy szánalmas fideszcsicskát látok csak benned, aki terel elvtársaid komcsi múltjáról, ráadásul az alap matek műveletekkel is hadilábon áll. Fárasztó hülye vagy...
@Mariann19:
Régóta működik az "oszd meg és uralkodj". Itt megfelel ennyi is...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Európai jelentőségü politikus! Ezt már Soros is látta csak nem számolt vele hogy nem minden magyarpolitikus-palánta csahos kutya!

megszívta az öreg de mind1 az okos is tévedhet ideje meghalni
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Legfeljebb "felcsökkenek" kicsit az adók."
Most a kormányunk inkább a saját jövedelmének gyarapításán fáradozik.
Matolcsy nagy mágus ebben, az MNB nyereséggyártásában.
Kicsit gyengítjük a Ft-ot kettővel, máris van 62 milliárdunk Stradivári hegedűre, ami marad, hát....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Oszd meg és uralkodj!"
Ezt még a Fidesz is felfogta, csak a hazai helyzethez illő technikákat kellett kifundálni.
@Willkommenskultur: Birka!

Én elkúró matolcsi tolvaj tevékenységét ecseteltem neked, de látom nem fogtad fel agyilag.

Tolvajokban ritkán szokott a pénzvilág bízni, maradjunk ennyiben.
@Mariann19:

Nem bírálat volt, hanem magyarázat. Azt hinni, hogy egy közel félévszázados zsákutca bűneit,hibáit és vétkeit, melyeket az előtte lévő majd fél évszázad is terhel, egy negyedszázados demokrácia kísérlet és tanulóidő majd meggyógyít és feledtet,az butaság.
Hiba a generációváltásra hivatkozni akkor, amikor politikai elitünk a módszerváltás előtti idők tanítványaiból, az akkori hatalombirtokosok leszármazottaiból, rokonaiból,az akkori rendszer haszonélvezőiből és csatlósaiból áll.
A társadalom darabokra szakítása az Antall-kormány idején elkezdődött. És nincs átjárás a darabok, a részek között.
Ha valaki akár szakmailag, akár emberileg is elismer valakit vagy valamit egy másik táborból, akkor az a "sajátjai" szemében árulóvá, de minimum gyanússá válik.
Azt várni, hogy a hatalom birtokosai vagy jövőbeni birtokosai letesznek arról, hogy éljenek az "oszd meg és uralkodj" elv előnyeivel, botorság.
Ezen változtatni csak a társadalom, a választók, az állampolgárok közösen tudnak.
Hogy mikor jönnek rá, hogy ez az új kiegyezés szükséges és elkerülhetetlen, hogy mikor jutnak el oda, hogy ennek az árát vállalják és fizetik, azt még megjósolni sem tudom.
@Oxica: Akkor Matolcsy nem tolvaj? Vagy Magyarországban nem bízik a pénzvilág?

ahhoz képest megy a papír mintha nem lenne holnap
@Mariann19: "Egyik oldalon ott van egy elementáris erő, a másik oldalon a gyenge, apátiába süllyedő embertömeg. "

Hát igen. Jó példa erre a tanártüntetés kivéreztetése. Elég volt bemondani a rádióban, minden órában hogy ezek kockás ingben grasszáló sorosbérencek és annyi.
A végeredmény, csinálnak egy még nagyobb KLIKet.
A fideSS birka meg elégedetten kérődzik, mert észre sem veszi hogy épp a gyerekei jövőjét lopják el.
@Willkommenskultur: "Akkor Matolcsy nem tolvaj?"

Elkúró matolcsi egy pitiáner tolvaj bűnöző, aki oda fog kerülni ahova való.
Nevezzük már nevén a dolgokat, ha már a g..i ezt mondta.
www.blikk.hu/sport/magyar-foci/orban-11-milliardot-ad-a-fradinak-es-hozza-dzsudzsakot/nlj0db9

akasztásokat!!!! 'azaannyukpicsáját!!!

Mi az,hogy emelni szeretné??? Mit keres Kubatov egy ócska pártkáder a fradiban?? Miért Ő szeretne emelni???Ha a fradi v.a vidi okot adna rá,hogy érdemes beléjük fektetni,talán,de akkor is tegye,tegyék ezt magánzsebből!
Nem volt elég,hogy 'torgyánpajtással bele tolt egy valag pénzt,de mintha pelyvát szórt volna a szélbe!!

"korábban többször is megjegyezte a kormányfő, nemzetközileg is jegyzett csapatokat kell faragni a Fradiból és a Videotonból, amelyek a BL-ben szerepelnek."

"nooormális?

'dobja össze a geci a saját és,vagy a fradisták,vidisek gempájából,de az adófizetőknek mi köze hozzá???
@profilo:
A múlt rendszer hibáinak tulajdonítani a jelenkor szolidaritásának hiányát, az téves következtetés.
A Kádár rendszerben nem érlelődhetett ki a szolidaritás, mert az emberek tudatában az élt, hogy ők maguk a hatalom.
Márpedig a szolidaritás akkor aktivizálódik, amikor közös fellépésre kerül sor a hatalom és annak elnyomása ellen.
Akkortájt nem volt érzékelhető társadalmi rétegződés, nem volt ellenségkép, az emberek elhitték, hogy ők maguk a sorsuk kovácsai, együtt.
A generációváltást egyébként nem a jelenlegi elitre értettem, hanem a teljes magyar társadalomra. Ennek az új generációnak viszont már érzékelnie kéne a szolidaritásra való kényszert, és ennek a folyományaként fel kéne lépnie az újszerű jelenségek ellen, amelyek a Kádár rendszerben markánsan nem jelentkeztek, esetleg halvány nyomokban.
Tehát a két rendszer e tekintetben nem hasonlítható össze, így a visszamutogatás sem indokolt.
"A társadalom darabokra szakítása az Antall kormány idején elkezdődött."
A darabokra szakítás indukálja a tömegek szembenállását a mindenkori hatalommal, melynek alapja a szolidaritás. Akkor végülis nem az előző rendszer a hibás, hanem a rendszerváltás akkori végrehajtói, akik megteremtették ehhez a feltételeket.
@Oxica: DDD

"fideSS birka meg elégedetten kérődzik"

'azoknak nem kell oktatás elvannak füvön,szénán 'osztjónapot!

Nincs ez még lefutva.Most abban a hitben élnek,hogy "majd hazamennek,hát hazamentek,de maradtak a feszültségek a félelmek,a rémület,a tehetetlenség:(
@Oxica:
"Jó példa erre a tanártüntetés kivéreztetése.
Elég volt bemondani a rádióban, hogy ezek kockás ingben grasszáló soros bérencek..."
A Fidesz ilyenkor két eszközzel él.
Egzisztenciális megfélemlítéssel, és a saját céljukra kisajátított sajtóval.
Puklinál karakter gyilkossággal indultak, Sándor Máriánál első presszió a munkahelyéről való eltávolítás volt. Volt Horváth András, most Juhász Péter ellehetetlenítése a példa arra, hogy aki fellép, az rosszul jár.
A Fidesz az új Klikkel még izmozik, próbálja megroggyant tekintélyét fenntartani, de kezd szánalmassá és bohózattá válni a próbálkozása.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

" találsz a családomban egy komcsit, pártitkárt, vagy akár komcsi, coci párttagot. "

El vagyunk maradva,pár körrel Boli:(
Már nem ez számít,elég a fenséges ülepen csüngni,megfelelő rubrikában szerepelni a kubatov exelfájlokban,békemenetekre járni,gerincet kiműttetni....
@Mariann19:" de kezd szánalmassá és bohózattá válni a próbálkozása."

Azért ebben reménykedem én is. Mintha most már egyre több szarság kerülne felszínre, melyet már egyre nehezebben tudnak szétkenni. A szarkupac egyre nagyobb és egyre büdösebb.
Nincs olyan nap hogy ne szembesüljünk azzal hogy ezek a g..ik megint megloptak bennünket.
Ennek egyszer majd következménye kell hogy legyen, ha nem ma akkor holnap de ennyi aljasságot nem úszhatnak már meg.
A románok is elég sokáig tűrték Ceausescu elvtárs falurombolását, rémuralmát de aztán mégis megunták egyszer.
Ez itthon is így fog történni.
@gazoló:

A fideSS birka, csendesen kérődzik, igen jámbor fajta. :)
@Mariann19:

Szia! bagoly:)

www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-nb-i-12-gollal-nyert-a-veszprem-vacon-2499005

Nem tudtam kinek szurkoljak:)
....

A délutáni polémiához csak annyit:
Szeretem 'nincsitt látásmódját(nyaligátor:),ha megfelelő humorral használva nem zavaró a "szabad stílus!
Azt tiszteletben tartom,ha Neked nem jön be,de véleményem szerint a'zinternet szabadabb világ,nem az írott sajtó,hogy minden írásjelnek stimmelnie kellene.
Kinek mi jön be:)
@Oxica:

Már rég meg akartam kérdezni,ne haragudj ha figyelmetlen voltam:

Te 'fijjú vagy lány vagy?
Nyugodtan kérdd ki magadnak akár mindkettőt:)

www.youtube.com/watch?v=Yu5L92lGlKk
@ulpius66: Figyuzz Afrika! Most jövök a baba-mama fórumról. Valamelyik liberálbolsevik mocsokláda nő, 14 hónaposan hazaárulóvá váló gyereke, BAL lábbal tette meg az első lépeseket! Nem akarsz ott is sorosozni, norvégozni egyet, habonypincsi?
@Mariann19:
mondd nem vagy te búvár? hogyan bírod levegővel eszt a sok agymenteset, és miért reagálsz rájuk, ők úgyis jobban tuggyák és lepereg róluk...ezeknek a matek csimborasszója: 2*2= 7,19 ha térdigérő passzátszél fú!!!!!!!!!!

ezzel a véleményem is elmondtam

brühüyyy
kkk
@Punxsutawney Mormota:

D 'gyurcsány:)

Első lépés a 'balliba,libbantkommer,libsibolsi irányba!
@Rodeo36: Szia Rodi!

www.youtube.com/watch?v=piY0J5tRCcI

Ilyenkor mindig elgondolkozok hangszer és lemezborító kapcsolatáról:)))
@gazoló:
nem vagy vele egyedűl, művészet az művészet bárhogyan facsarjuk is

brühüyyy
kkk
@Oxica:" Ez itthon is így fog történni. "

elég sajnos de a szarból épitett várak ha 1 x megindulnak, nagyon gyorsan omlanak össze....:(
@gazoló:
ezen még gondolkodom szopós e vagy csak nyalós

és hogy szeretem e

www.youtube.com/watch?v=x6Hvdrf--V0

kkk
brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=OEQxzZn9T58

nem szoktam ...emlegetni de ez isteni:
www.youtube.com/watch?v=0FdNlhZAYBE
@gazoló:

1. Violin Concerto in A minor, BWV 1041 Allegro moderato - 0:00 Andante - 3:50 Allegro assai - 9:37
2. Violin Concerto in E major, BWV 1042 Allegro - 13:10 Adagio - 21:05 Allegro assai - 27:03
3. Double Violin Concerto in D minor, BWV 1043 Vivace - 29:50 Largo, ma non tanto - 33:38 Allegro - 40:01
4. Concerto for 3 Violins and Strings in D major, BWV 1064r Adagio - 44:43 Allegro - 51:22 Allegro - 57:04
5. Violin Concerto G minor, BWV 1056r Allegro - 1:01:45 Largo - 1:05:32 Presto - 1:08:10
6. Concerto for Violin and Oboe in C minor, BWV 1060r Allegro - 1:11:20 Adagio/ Largo - 1:16:14 Allegro - 1:20:58
7. Violin Concerto in D minor BWV 1052a Allegro - 1:24:34 Adagio - 1:32:40 Allegro - 1:39:20
8. Concerto for Flute, Violin, Harpsichord and Strings in A minor, BWV 1044 Allegro - 1:47:31 Adagio ma non tanto e dolce - 1:55:54 Tempo di Allabreve - (approximately around) 2:01:52

brühüyyy
kkkk
@gazoló:
végre aktuális lehetne levédiabasznádon

www.youtube.com/watch?v=Xx_m--KdIW8

brühüyyy
kkk
@gazoló:
no comment
www.youtube.com/watch?v=2JgMt8GWdyU
Gwyneth Jones

brühüyyy
kkk

és hogy legyen benne magyar és Knappertsbusch
www.youtube.com/watch?v=6mRfIsHdVSI

ezt csinálja utána ma akárki utána és jelentkezzen nálam
@gazoló:
Astrid Varnay sings "Starke Scheite schichtet mir dort"
(Brünnhilde`s Immolation Scene" from Götterdämmerung
by Richard Wagner (1813-1883)
Orchester der Bayreuther Festspiele
Hans Knappertsbusch, conductor
Bayreuth, 04.VIII.1951

brühüyyy
kkk
@gazoló:
Kirsten Flagstad sings "Immolation Scene"
from Götterdämmerung by Richard Wagner (1813-1883)
Hilde Konetzni (Gutrune)
Orchestra del Teatro alla Scala di Milano
Wilhelm Furtwängler, conductor
Milano 04.IV.1950

www.youtube.com/watch?v=SMj5eFuebkA

észrevetted e a Birgit Nilsson t nem is kerestem dee...
és most
www.youtube.com/watch?v=qIIdZUqeFhY

brühüyyy
kkk

Lyrics & English Translation

Stack stout
logs for me in piles
there by the shore of the Rhine!
High and bright
let a fire blaze
which shall consume
the noble body of the mighty hero.
Lead here his horse,
that with me it may follow the warrior;
for my own body longs
to share the hero's
holiest honour.
Fulfil Brünnhilde's request!

Like sunlight
his clear radiance shines on me:
he was the purest,
he who betrayed me!
Deceiving his wife,
loyal to his friend,
with his sword he separated himself
from his own true love,
alone dear to him.
No man more honest
ever took an oath;
none more true
made treaty;
none was more pure
in love;
and yet none so betrayed
all oaths,
all treaties,
his truest love!

Do you know why this was?

O you, heavenly custodian
of oaths!
Turn your gaze
on my great grief,
see your everlasting guilt!
Hear my lament,
mighty god!
Through his most doughty deed,
that you rightly desired,
you sacrificed him
who wrought it
to the curse which had fallen on you:
this innocent had
to betray me
so that I should become a woman of wisdom!

Do I know now what is your will?

Everything, everything,
everything I know,
all is now clear to me!
I hear your ravens
stirring too;
with dreaded desired tidings
I now send them both home.
Rest, rest now, o god!

Now I take up
my inheritance.
Accursed ring,
terrible ring,
I take your gold
and now I give it away.
Wise sisters
of the water's depths,
you swimming daughters of the Rhine,
I thank you for your good counsel.
I give you
what you crave:
from my ashes
take it for your own!
The fire that consumes me
shall cleanse the ring from the curse!
You in the water,
wash it away
and keep pure
the gleaming gold
that was disastrously stolen from you.

Fly home, you ravens!
Recount to your master
what you have heard here by the Rhine!
Pass
by Brünnhilde's rock:
direct Loge, who still
blazes there, to Valhalla;
for the end of the gods
is nigh.
Thus do I throw this torch
at Valhalla's vaulting towers.

Grane, my steed,
greetings!
Do you too know, my friend,
where I am leading you?
Radiant in the fire,
there lies your lord,
Siegfried, my blessed hero.
Are you neighing for joy
to follow your friend?
Do the laughing flames
lure you to him?
Feel my bosom too,
how it burns;
a bright fire
fastens on my heart
to embrace him,
enfolded in his arms,
to be one with him
in the intensity of love!
Heiajoho! Grane!
Greet your master!
Siegfried! Siegfried! See!
Your wife joyfully greets you!

(She has jumped on to the horse and with one bound leaps into the burning pyre. The flames immediately crackle and flare up high, so that the fire fills the whole space in front of the hall and seems to seize on this too. Terrified, the men and women press to the extreme foreground.)
(When the entire stage appears to be completely filled with flame, the glare suddenly dies down, soon leaving only a cloud of smoke which drifts towards the background and lies on the horizon like a dark pall of cloud. At the same time the Rhine greatly overflows its banks, and its waters inundate the area of the fire. The three Rhinemaidens swim past on the waves and appear above the pyre. Hagen, who since the incident of the ring has been watching Brünnhilde's behaviour with growing anxiety, is filled with the utmost terror at the sight of the Rhinemaidens. He hastily throws aside his spear, shield and helmet and plunges, as if insane, into the flood.)
@gazoló:
és?
mikor a mester az androméda ködre távozik

www.youtube.com/watch?v=WPUT-LDo_nY

az utolsó koncert

ugye Karajan nagy hatalmas énekest csinált Leontyne Price ból aki akkor amerikában a buszra sem szállhatott fel
és a Kurt Mazur után Jessey Norman

+++
látni a Jessey-n hogy halálosan fél, itt nem lehet tévedni itt vissza kell adni Wagnert

és sikerűlt
@gazoló:

és a szerző meghalt amikor befejezte ezeket (valóban)

www.youtube.com/watch?v=zaAorqR0ICk

Captions in English and German included
1. Frühling 0:00
2. September 3:51
3. Beim Schlafengehen 9:16
4. Im Abendrot 15:30

Music: Strauss' Four Last Songs. For the profundity that is achieved not by complexity but by clarity and simplicity. For the purity of the sentiment about death and parting and loss. For the long melodic line spinning out and the female voice soaring and soaring. For the repose and composure and gracefulness and the intense beauty of the soaring. For the ways one is drawn into the tremendous arc of heartbreak. The composer drops all masks and, at the age of eighty-two,[4] stands before you unveiled. And you dissolve.
brühüyyy
kkk
azért lássuk be, a fidesz azt állítja, hogy matolcsy skrizofén. délelőtt mnb elnök, aztán tabula rasa, délután kuratóriumi elnök.
@Mariann19: teljesen világos az álláspontod! de vedd figyelembe, hogy a mta kell, hogy képviselje a szellemi elitet. akiknek nem csak az a feladatuk - szerintem -, hogy szakmai álláspontjukat kifejtsék, hanem az is, hogy ezt olyan formában is! tegyék, lefordítsák a hétköznapi nyelvre, ami a "halandók" számára is világos és érthető!

mo.-on mindent átszövő és megbéklyózó politika, aminek a legfőbb "fegyvere" az egzisztenciális zsarolás, valóban félelmetes.

átfutva a további beszélgetéseket, pl profilo kollega gondolatait, tisztán látszik, hogy a szakmai ellenálláson kívül, nem hajlandó tovább lépni a szellemi elit! az pedig bikkfanyelven íródott, az átlag számára megfejthetetlen halandzsa!

tekints willkommenskultur nertárs ostobaságaira, 520 ezer forint 2 főnek mo.-on. mert bizony a statisztikusok a 260 ezres átlag számot dobták elé, de senki nem szólt, ordított, ennek a jobb sorsa érdemes embernek! ez az átlag! tán nem is értené elsőre, de ha elmagyaráznák neki, az ő nyelvén - tudod a mű paraszt nyelvezeten - akkor talán felcsillanna egy kevéske megértés!

ez most nem lesz szép, de lássuk be igaz!
a szavazók nem mindegyike akadémikus, sőt elenyésző kisebbség az. tehát a színvonalat (magyarázatok és ellenállás) arra szintre le kell "levinni", amit az átlag szavazó is megért! majd ha felfogta, hogy nem igaz amit a zseb-dúcse öszehord, na attól pillanattól kezdve kell tovább oktatni, egyre magasabb színvonalra emelve, hogy többé ne lehessen demagóg lózungokkal átverni azokat, akik bizony akadémikusok sorsáról is döntenek! persze nem lesznek ettől egyetemi tanárok, de zseb-dúcsék sem fogják hüjére venni őket!
@nincs_itt: 'a szavazók nem mindegyike akadémikus, sőt elenyésző kisebbség az. tehát a színvonalat (magyarázatok és ellenállás) arra szintre le kell "levinni", amit az átlag szavazó is megért!'

Gyúúúrcsány azért olyan tempóban vitte a színvonalat bissaui guineai szintre mintha nem lenne holnap, de azért így is nehéz lesz a ballibeknek a parlamentbe bejutni.

égjenek a gecik a pokolban örökké

ámen
@Willkommenskultur: látom azért vannak mélységek, ahova semmiféle fény nem hatol el...

te reggel felkelsz és azonnal "ballib+gyurcsány" felkiáltással ébreszted magad?

azt sem értetted, ezt sem érted. de legalább közelebb van hozzád szellemi színvonalban. ezért utálod jobban azt. ez a zseb-dúcse egyetlen reménye, hogy a tömegeket arra a szintre szorítja le, ahol csak a zsigeri gyűlölet marad, azt pedig még ez a közepesnél is gyengébb képességű fodbalista is irányítani tudja!
index.hu/sport/2016/05/02/magay_daniel_vivas_interju/

"Beadtam a kérvényemet, de visszautasították, hiszen nem vagyok magyar állampolgár. Nem akarok én panaszkodni, de a lélek már csak ilyen. Nehezen nyugszik."

Az itthoni polgár is nehezen nyugszik, ha ilyen eeteket olvas, mert nem érti, hogy gyühet ide pénzért minden náció, aki meg magyarnak itt született, az nem kapja vissza a jogtalanul elvett állampolgárságát? Hogyisvanez?????
@Gábris szomszéd: pontosan így látom én is! a ganés gummicsimmájával belegyalogolt a zíkúba szügyig, és még csak meg sem érintette!
@Rodeo36:

Látom,hallgatom elszabadult hajóágyú voltál az éjszaka:)
A Schumann darab mindent vitt!

Részemről ha horn akkor vagy a Gyula vagy Sarah (nem Bruce)Willis:)

www.youtube.com/watch?v=prI0AsJs2dw

www.youtube.com/watch?v=SZoZLWaMYaQ

.....

Ha lesz idő majd bemegyünk 'eccer 'pettingelni Fab "zeneszobájába,hogy ne zavarjuk "közéleti blogtársainkat:)
@nincs_itt: szép elképzelés de kivitelezhetetlen.
@Gábris szomszéd: linkjén pedig elolvashattad, hogy (többek között) miért.
@gazoló: "Orban_Peldatlan_osszefogas_van_Magyarorszagon_a_futballert"

Lásni, az átlag nézőszám is igazolja. Példátlan.:D
@punkfrog: és akkor mindörökké orbán? a mta örökös tiszteletbeli elnöke orbán viktor, elnöke orbán ráhel, alelnök orbán gáspár és így tovább, ameddig a kiscsalád kitart?

mert ha ez így van, akkor tényleg illő lenne menekülőre fogni annak aki még mo.-on maradt!
.
Hogy miket meg nem tudunk?!
Mondta Orbán:
''''Futballban magyar csapat háromszor nyert olimpiát, és két világbajnoki döntőt vesztett el. "A másodikra mind a mai napig úgy emlékszünk, mint a nemzetet ért sorscsapásra. És ez nem túlzás.''''

Ha jól értem, Mohácson csupán egy null volt a törökök javára?
.
Hétvégén, botrányos körülmények között indult útjára Orbán Viktor kisvasútja. A sínek mentén élő felcsútiaknak azóta pokollá vált az élete.

propeller.hu/itthon/3214080-egy-elet-munkajat-tette-tonkre-felcsuti-kisvasut-haborognak?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
.
@Rodeo36: Ja és világcsendőrék fuck ejús Nuland néni hathatós támogatásával, Ukrajnában is sikeres projektet bonyolítottak. Majdnem 10 ezer halott, a többi "eredményük" alább. :(

index.hu/gazdasag/2016/05/02/ukrajna_oligarchak_haboru_osszeomlas_csod/

karpathir.com/2016/05/02/bunozok-orszaga-lehet-ukrajnabol/

index.hu/kulfold/2016/04/29/orosz_ukran_ensz/

ON
@dr. jenőke (jenőke):

Orbánnak ezúttal igaza van. A berni vereség azért volt sorscsapás, mert akkoriban Magyarországon minden szar volt, de az óriási többséget vigasztalta a tudat, hogy fociban azért mi vagyunk a legjobbak. Ez az utolsó kapaszkodó veszett el '54-ben, és ez volt '56 közvetlen előzménye, ahogy például a demokratikus ellenzék máig tartó vesszőfutásának az őszödi beszéd.
@dr. jenőke (jenőke):

Szerintem lesz még idő, amikor ez a kisvasút csak akkor indul, amikor 10 ember összegyülik a sín végénél, hogy át szeretne jutni a másik végére. Minden csuda 3 napig tart magyar földön.
Volt már ilyen, meg lesz is még.
@Gábris szomszéd:
egyáltalán nem csodálkozok ezen, az egész fuckeu arra volt kihegyezve, hogy borsot törjenek az oroszok orra alá, csinálva egy szemétdombot az amúgy is szar ukrajnából amelynek nincs is más úttya, mint visszaódalogni az oroszok mellé... mindenhol máshol is ugyanez a kép ahol süsüék beavatkoznak, aki tud egyetlen ellenpéldát ide írja le
brühüyyy
kkk
@Rodeo36: és ezeket a gyilkosokat, soha sehol senki nem számoltatja el. :(
@Gábris szomszéd:
szóval nemzetközi vizek a levegőben??? kkk
és mit keres a Balti tenger felett az usa flederítő gépe? mit felderít? és ha nemzetközi akkor az oroszok vagy a pirézek miért nem repkedhetnek arra... melyik is a provokáció???

index.hu/kulfold/2016/04/30/amerika_oroszorszag_balti-tenger_vadaszgep/

kkk
brühüyyy
@vakapad: annyi, de annyi ilyen átléphetetlen dátumot állított maga elé a magyar nemzet, az egyik legjelentéktelenebb szerintem a berni vereség. azért az erős túlzás, hogy ez lett volna 56 közvetlen előzménye. azt állítod, hogy futballforradalom volt? ne már.
@Rodeo36: Ezen én is mindig elgondolkodom. Az tehát nem provokáció ha az usácskától 8-10.000 km-re felderítgetnek, de ha az oroszok is arra repülnek a határaikhoz közel, na az már súlyos provokáció. :)
@Rodeo36:

Ki repült közel kihez, tessen már mondani ...
@Gábris szomszéd:
közben megy a csinnbummcirkusz bruhahahaha az usa-ban amit ők elnökválasztásnak neveznek, kell a cirkusz a buta népnek, hogy ne lázaggyanak azért mert Flint-ben mérgezett csapvíz folyik a város minden egyes vízcsapjából, a csendőrállam folytatódik a négerek és a többiek basztatásával mialatt nimncs munka mert minden offshore amit lehetett és még mi van hátra, az egészségügy csillagászati árakért placebo-kat érul, mindenre van egy placebo mialatt a Prince is abba halt bele hogy az ópium tartalmú fájdalomcsillapítót szedte de erre nem mindenkinek van pénze a heroin olcsóbb, ugyanakkor a kábítószer nem orvosi eset hanem bűntetendő hogy magasan lehessen tartani a feketepéiacon a drogok árát, a mezőgazdaságban illegális bevándorlók dolgoznak éhbérért mert különben ki szedné az epret meg a borsót és a többi terméket amik kemizáltak és semmi tápértékük de zamatuk sincsen...közben felügyelik a világot rablott pénzből fenntartott drága fegyverzettel...mert a rettegés és ellenségkép az usa külpolitika...nincs más most fegyverbe szólította európát na ki ellen??? a patás ördög putyin aki nem gazsulál nekik és a perzsák is leszarják őket és egyre többen ébrednek fel csipkejózsika álmukból

várom taga elvtársat mit mond OGV nevében

brühüyyy

kkk
a KMH-n nincs cenzúra oda be lehet írni bármit, megy is az adok kapok ez is érdekes kis cikk ott:

kanadaihirlap.com/2016/05/01/uj-szocializmus-egy-kialtvany-magyar-baloldaliaktol/#comment-200438
@parti_giano:

Ahogy gondolni tetszik.

Egyébként a döntő után zavargások törtek ki, melyet az ÁVH-nak kellett elfojtani. Csak három nap volt, de az első ilyen a kommunista hatalomátvétel után.
@vakapad:
az usa repült közel az orosz határokhoz a Balti tenger nem USA belvíz

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

kkk
brühüyyy

mi lenne ha ők a Michigan tó fölött gyakorolnának, vagy a Floridai öbölben? (nem a Carib tengeren mert az már nem semmi közük hozzá terület, és Mexico esetleg lecsúzlizza)
@gazoló: "Te 'fijjú vagy lány vagy?"

Felnőtt férfi. :)
@vakapad: ez igaz. de egy futballvereség volt a közvetlen előzménye egy másfél-két évvel később kirobbant forradalomnak? érdekes megközelítés.
@Gábris szomszéd:" MTA-hoz egy kis kiegészítés. :)"

Ilyenkor szeretnék belelátni a tudós urak fejébe, mikor a g..i háttérhatalmakról hadovál nekik.
Meg mikor előtte Békéscsabán kijelentette, hogy az innováció szar, az akadémián meg már arról szónokolt, hogy az innováció milyen faszányos.
B+!
Már megint mi teljesítünk a legjobban.:(

"Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a mobilcégek kreatívan számolják az árfolyamot, de erről szó sincs. A magyarázat igen egyszerű: az EU csak a nemzetközileg érvényes nettó árat adhatja meg, hiszen minden országban más az áfa. Amint hozzáadjuk az uniós összeghez a világrekorder 27 százalékos magyar áfát, stimmelni fog az árfolyam."

index.hu/tech/cellanaplo/2016/05/03/atvernek_a_roamingdij_csokkentesevel/
Apaaaa kezdődik. :(

Tömegével vásárolja a lakosság a gázspray-ket Körmend környékén, miután megjött a migránsok első csoportja a helyi befogadóállomásra.

- Nagy keletjük van most ezek iránt – árulták el a Magyar Nemzet megkeresésére az egyik szombathelyi katonai eszközöket értékesítő boltban a dolgozók, akik az 1990 forintos bors alapú spray-ből a szokásos napi mennyiség háromszorosát is el tudják adni mostanság.

A "menekültek" tegnap vették birtokba a számukra felállított körmendi sátortábort. Ezzel egy időben pedig már el is kezdődött az "integráció": a helyiek alkalmazkodásra nevelése...

Az újság arról ír keddi számában, hogy még a helyi Tesco női dolgozóit is megkérték: ne öltözzenek "kirívóan". A helyi iskolások figyelmét pedig felhívták arra, hogy iskola után senki ne menjen egyedül haza a helyi Várkerten keresztül."

hirtv.hu/ahirtvhirei/megnyilt-a-menekulttabor-fellendult-a-gazsprayk-eladasa-1340506
@Rodeo36:

Úgy olavastam itt korábban, a "nemzetközi" jelző miatt méltatlankodtál, vagy nem?
@parti_giano:

Leírtam, hogy mi volt akkor a sport, de főleg a foci minálunk. A Damoklész kardját tartó hajszál.
Amúgy az már bebizonyosodott, hogy a döntőben a németek doppingoltak, tehát elcsalt mérkőzés volt.
Ha nem lenne a FIFA maffia, akkor a németeket ki kellene zárni és Magyarországot világbajnoknak nyilvánítani.
Tadaaaaaaam!! :)

Gyurcsány Ferenc a kétharmad lebontása érdekében hajlandó lenne összefogni a Jobbikkal.

magyaridok.hu/belfold/gyurcsany-osszefogna-jobbikkal-635704/
@Gábris szomszéd: Ja, én is hallottam, hogy holmi 12 migránsot vittek oda (fele gyerek).
Akkor szerinted Görögországban, Macedóniában, Olaszországban mennyi gázspray fogy?
Na?
Egy kis valószínűség számítást kérhetnék, úgyis matek érettségi van.
@Gábris szomszéd: Te ilyen "irodalmat" olvasol? Ezekben a nehéz időkben, mikor támadják az országot a háttérhatalmak és szívják az agyakat.
@Oxica: ennél jobb nem is kell!!! belelapoztam magam is. mit találok?
növekszik mo.-on a külföldi beruházások száma és értéke, a gazdaság rovatában pedig azt olvasom, hogy 2010-2015 között csökkent a külföldi tőke beáramlás...

biztosan nem vagyok közgazdász... de akkor most mi van??
@Oxica: ajjaj a linkek

magyaridok.hu/gazdasag/tovabb-elenkulhet-iden-a-kulfoldi-tarsasagok-beruhazasi-aktivitasa-633055/

magyaridok.hu/velemeny/a-novekedes-felgyorsithato-593398/ és innen az idézett rész:
"Megemlíti a tanulmány továbbá azt is, hogy Magyarországon 2010 és 2015 között 15 százalékkal csökkent a működőtőke beáramlása."
@Oxica: Nem olvasom, csak felfigyeltem erre a nem mindennapi hírre. :)
@Oxica: Jó lenne ha igazad lenne, biztos ezt is a gyerekek miatt csinálják a sógorok.

"Az osztrák oldalon a pinkamindszenti és a rábafüzesi határátkelőhelyen az osztrákok határellenőrzést vezettek be, az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy az Ausztria felé tartó járműveket megállították, belenéztek a csomagtartóba, kérték az iratokat."
@nincs_itt:

Mivanmivan? Hát jobban teljesítünk, már a fából is vaskarikát tudunk csinálni.:D
@Oxica:

'Má bocsi ha megbántottalak!
Nem mintha számítana,csak nem figyeltem eléggé és a 'miheztartás végett mertem'mekkérdezni:)

@nincs_itt:

'Facé becélsz parasztul,egyem a kisújjadat:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Álmában is hazudik,hát még ébren!

Tegnap ATV-ben ment Rónai 'csatt nevű műsora,ahol két nyálas magyarázta a védhetetlent!
Tipikus 'fasszopófidesstempóban!

Na ezért kell húzni innen a vérbe!
Ezeket tenyésztik Wazz!
@nincs_itt:
nem érted te a "nagyokat" negatív növekmény is növekmény csak fejreállva kell szemlélni

mint a gyorsan a szád a Mariana árok fölöt a 424-essel mint horgonnyal rajta

brühüyyy
kkk
@nincs_itt: századváges kormánylap, van még kérdés?
számolni nem tudnak, a politikához nem értenek, de minden kormány agitprop faszságot holt komolyan tudnak előadni.
@látjátok feleim szümtükkel:
miután lecsökkent 15%-kal az 1 % növekmény is növekmény???

nem értyük mi esztetetetet, doktor matolcsy gyuri és doktor orbán vitya meg a doktor mészáros káefté, a doktor harrach és a doktor rétváry úrhölgy...na azok igen és különösen az akadémikus rogánytanya

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: ja! akkor már világos! csak nem igazán értettem, hogyan lehet két kattra egymástól, ennyire ellentmondó hír!
@Rodeo36:@Mariann19: hasít a gazdaság, nahhh

Adóemelést jelentett be 2017-re a kormány: drágább lesz a benzin és a cigaretta

A dohánytermékek adója 29 százalékkal emelkedik 2017 végéig, az üzemanyagban pedig kinéz egy 5-10 forintos automatikus jövedékiadó-emelés.

hvg.hu/gazdasag/20160503_Nesze_neked_megelhetesi_rezsicsokkentes_dragul_a_benzin_es_a_cigi
@gazoló: há' azé' hogy a sok fidex fun is ércse! meggszogtág, hogy a csimma a gummi hónajjba szükre ránt, osztán irány az akadémijja!
@Rodeo36: áááá! én nem! se a kicsiket! de a gyorsnaszádra minek mozdony? csak nem azért, hogy felcsút/alcsút szakaszon is tuggyon naszádozni az ellentengerkicsi!?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de ez még csak a század eleje! és má' hüjjék?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: te baxod! mégeccer ilyet ne! ebéd előtt oszt' pláné! szembenéz velem egy élő sültcsülök forrás! de igen szép főagronómus feje van ám! még a műbőr kalap és kész a zúj barázdát szánt a zeke téeszcsé!
@Gábris szomszéd:

csak nem a dugi valutát keresték meg a migráncsot 12 darab útlevéllel?

kúrva érdekes volt amikor Párisból Stuttgartba érkezve (1984) senki nem kért semmilyen papírt, én meg töketlenűl körűlnéztem de megtoltak, hogy ugyan menny má'

és ugyanabban az évben mikor autóval át akartuk lépni a svájci osztrák határt a hegyekben egy kis vámház volt amiben az öregecske határőr látta a nyugatnémet rendszámot a kocsin, elkérte az útleveleket és nem értette ketten osztrák vízummal voltak és belépő pecséttel az eneszkába, míg a harmadiknak az uccsó belépési pecséttye a Zöld Foki szigeteken és amikor kéredezte honnan jöttünk aszon'tam, hogy Stuttgartból...egy darabig még nem értette azután legyintett (gondolom aszt elemezte, ha odáig elérkeztünk akkor nem sok gond lehet velünk)

vidám dolog volt

most a kedves süsüasárkány elintézte ejúban, hogy újra legyenek határok meg seggbenézés ahogy ők csinálják mert rettegnek... és asztis, hogy gyünnek a migráncsok 12 útlevéllel fejenként vagy útlevél nélkűl nike tennis cipőben és amerikai farmerban

brühüyyy
kkk

és közben aszongyák nyomorognak de nem akarnak sátorban lakni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
elásták a Manyupot valahol panamában a domboldalban??? nincs már más...és még csak 2016 május 3 van!!! képzeld ugyaneszt 2016 december 15-én!!!

az a saccperkábé 6500 milliárd ami csak az orbán klán kezébe (zsebébe) vándorolt az most kezd hiányozni meg a 95000 milliárd államadósság fedezete amiből bakelit zongorát és rokokó étkészletet vett a matt olcsy

brühüyyy
kkk
215 milliárd megy el stadionokra 2020-ig

Az Átlátszó összeszedte a legfrissebb számokat, annál is magasabb az összeg, mint ahogy eddig tudtuk.

444.hu/2016/05/03/215-milliard-megy-el-stadionokra-2020-ig
@Rodeo36: látod! eztet te nem érted!

a közel/közép keletre kűttek 2-3 megatonna demokráciját, oszt' ezek a szegények meg teniszcipőt hajtogattak belőle és/vagy útleveleket!
ugyan senki sem hibás! most volt, hogy valahun sváboknál fogtak egy csóri 2-3 napja érkezettet és megkérdezték tőle, hogy arany ahmed, passport az smafu? de 320 ezer euró az van nálad, egész véletlenül??? hm? kidumálta!
@vakapad:

van akinek nemzetközi a többinek kuss: én meg eszt olvastam tőled, ugye?

ez volt a gondom

brühüyyy
kkk

cuod licet Iovi non licet bovi?

csakhát a bovi bebizonyította több esze van mint Iovi-nak, és basztattya Iovi -kát az meg tépi a szőrzetét
@Gábris szomszéd: Csak hogy tisztában legyél a dolgokkal. A g..i már 10 ezer migrásot fogadott be letelepedési kötvénnyel.
Aztán ilyenkor valahogy mégsem fogy a gázspray, de ha megjelenik 12 nincstelen migráns, akiknek nincs pénzük letelepedési kötvényt venni, akkor meg hirtelen megugrik a gázspray vétel.
Te érted ez? Mert én nem.
@nincs_itt:

Jönnek a csajok 'oszt ki leszünk osztva:)

........

De tényleg,ennél a 'gecibeszédnél nekem is a 'szarosgumicszmaazasztalon ugrott be:(

Jellemzően a tudóstársaság is kukán hallgat és senki sem kéri ki magának a belerondítást,az inkompetenciát,és a 'bugyuta tudálékosságot!
@nincs_itt:
a demagográcijáról tudok már régóta (mikor kibaszták Reza Pahlevi vel együtt akkor dührohamot kaptak a demagograták, és amikor az a hülye Hruscsov ahelyett, hogy a cipőjét dobálta volna a rakétákat engedte volna szbadon, milyen más lenne a lehányzó fekvése)

az édi bédi aki 320000 euroval papírok nélkűl érkezik aszt azonnal kötél általi halálra tárgyalás nélkűl mert aszt csak a ISIS től kaphatta vagy Joe bácsitól???

brühüyyy
kkk
@gazoló: akkor ugyanazt merjük gondolni, mert ez nem egyéb mint egyszerű prosztóság! illetve ez már betegség, szerintem, ha valaki nem méri fel, hogy igaz van egy diplomája(mindegy hogyan, milyen stb) de azért egy akadémiai ülésen nem kellene pártaktíva fejtágítót tartania!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "215 milliárd megy el stadionokra 2020-ig"

Plusz még a fradikát és a vidikét is fel kell "tőkésíteni", mert a g..i magyar csapatot akar látni rendszeresen a BL ben, (lehetőleg kettőt) mikor a várban bekapcsolja a "televízsönt".
@Rodeo36: a kérdés jogos, kitől van a pénz? nehezen hihető, hogy egy háború dúlta országban, eladva mindenét ekkora összeghez jutott volna... mert ha jól rémlik ez volt a sútka vége, hogy eladta az ingatlanjait, földjeit+mindent. de az a fránya passport a nagy kapkodásban az ima szőnyeg alatt maradt! a fene, azt meg aszadék+oroszok lebombázták! direkte!
oszt' most itt áll csupasz seggel, kis zsebpénzzel és kéne hol lakni+enni+imádkozni stb
@Oxica: na várjá már! oszt a bl-t miből veszi meg? mert anélkül tőkésítheti a két libalegelő tc-t!
Mától Koszovó az UEFA 55. tagállama. Verhető ellenfélnek tűnik, elsőre. :)
@Rodeo36: Már megint akadozik a süsügépezet? :)

"Ez is eljött. Több száz oldalnyi anyagot mutattak be az Egyesült Államok és az Európai Unió között formálódó szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) tárgyalásairól. Természetesen nem a tárgyalófelek, hanem egy berlini konferencia keretében a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet hozta nyilvánosságra az iratokat. Fidrich Róbert szerint beigazolódott, Brüsszel beáldozza az európai mezőgazdaságot.
A TTIP a jelenlegi formájában menthetetlen, az Európai Bizottságnak el kell ismernie, hogy hibázott és újra kell kezdenie a tárgyalásokat - hangoztatták a Greenpeace képviselői hétfőn Berlinben a TTIP-ről folytatott tárgyalásokról megszerzett titkos dokumentumok bemutatóján."

alfahir.hu/kiszivarogtak_a_titkos_ttip_iratok_itt_az_ideje_leallitani_a_targyalasokat
@nincs_itt: Mibűű, mibűű?

Hát lefaragjuk a "kőccségvetésbűű", mert ne ám már hogy ne kerüljön a g..i szórakoztatására lé.

Mikor fel is gyújtathatná egész Budapestet és a teraszról nézné ahogy lángol. Volt már ilyen a történelemben, Rómában.
Örüljünk, hogy a g..i csak meccset néz.
@Oxica: ja, akkor megnyugodtam! télleg akár lövethetne is!

na nem azért, de aki a fodbaltot bámulni képes majd 2 óra hosszat...
@nincs_itt: Aki a fóóótballlt bámulja, rossz ember nem lehet. :)
@Gábris szomszéd:
ez az egész szar (tudtommal a Pacific oldali megállapodás sem jött létre, annak is hasonló oka van)

kiemelem amikt korábban írtam: AZ USA NAK NINCS MÁS EXPORTCIKKE MINT A MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK és Twitter, fácsé (faszbúk) Microsoft, Apple, és a többi hasonló, az egyetlen fennmaradó ipari export az kizárólag fegyverzet

tudnod kell, hogy a csirke, marha és disznó teljesen génkezelt és szinte ehetetlen a tengeri rákok még nincsenek megfertőzve de azok meg a mérgeket horgyák amik a temngerbe kerülnek, a halak akár folyami akár tengeri szintén túlhalászás van és csak bizonyos halak alkalmasak evésre a többi ízetlen bűzetlen és minden kibaszott drága, mert a profitráta magasan van tartva és az illegális bevándorlók szinte ingyen termelnek, a szállítmányozás a világ leghülyébb móggyán műxik a többezer mérföldes távolságokat is kamionozzák szennyezik a környezetet vele a folyami és tavi hajózás nem éri el a gazdaságos mértéket (bár a Mississipi inkább olaj mint víz) és az elektrifikálás a vonatközlekedésben szinte nulla, bár kezdenek valamit ahol nincs porofitot hozó diesel vontatás

a gazdaság ennek alapján a kőkorszak és a 22. század között lebeg valahol

ezzel magyarázom a világuralmi törekvéseiket, nincs belső piac mert nincs fizetőképes kereslet!!!!!!!!!!!!!!
és az importhányad hatalmas szsámold az OFFSHORE -t ami a döntő többsége és igaz az a megjegyzés thaiföldön 3 centért 3 tucat selyeminget lehet készíteni és utána egyenként 150 dollárért árúlni!!!!!!!!!! 100000%-os profit!!! és sok minden hasonló a kinai offshore nélkűl az usa már bezárhatta volna a kapuit és elsűllyeszthette volna saját magát

ha a Trump ötletei bejönnek akkor 10000%-os infláció jön létre, nem lehet az OFSHORE-t mexüntetni az ÖNGYILKOSSÁG NEKIK

brühüyyy
kkk
A fidesz senki sem hagyott az út szélén. :(

"A szakember elmondta: volt olyan család, amelyik felvett 15 millió forintot két ingatlanra, 21 milliót visszafizettek, egy ingatlant elveszítettek, de a forintosítás után még 19 millióval tartoznak."

www.atv.hu/belfold/20160427-galcsikne-erdosi-eva-eb

Egyébként sokkal inkább az ilyenek miatt kellene százezreknek az utcán lenni. :(
@nincs_itt:
röviden: AKURVAANNYUKAT ÉS ANNAK IS AKI LÉTREHOZTA AZ EGÉSZ MIGRÁCIÓT nem akarok újjal mutogatni rájája de itt van tőlem délre

brühüyyy
kkk

nagyhatalmas usa exportcikk: háború, demagográcija
@Oxica: jóvanna! akkor én vagyok a falu hossza! izé, rossza!
@Oxica: akko ne sziggyad a zógévétot! saját stadijozólejunja is van már! annyira jó ember!
@Rodeo36: éppen azon méláztam, hogy amennyire ismerem a zusa viszonyait, pl állami cócciális ellátás, nyögdíj, segélyek terén, nem sokkal "jobb", mint kína = gyakorlatilag nulla, zérus. viszont a teutonok elég sok pénzt raknak ilyen úri huncutságokba, oszt' mégis igen előkelő helyen vannak, asszem 4. gazdaság a világban. most képzeld el, ha a zusa és a kína is ennyit költene cócciálisan! hol tartanának?
@Gábris szomszéd:
amikor valaki elveszít egy ingatlant aszt ki kapja meg? mert ha az állam akkor egy csődöt kapott ezzel, ha elaggya de kinek ha nincs vásárlóerő...sok mindent nem értek

az az egy kezdettől világos, amikor a fidex kitaláltaa devízaalapú hitelt akkor megbukott és 8 éven át a másik kormány csinálta (ahelyett, hogy mexüntette volna!!!) tovább és most a fidexkft arattya le a hasznot többszörösen?

aljas egy banda

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: nem védem a bankokat, mert nem is lehet! különösen mo.-on! de! azért a tisztelt hitelfelvevőnek sem lett volna baj, ha gondolkodik! tudom, tudom!!! pénzügyi kultúra hiánya, máshogy nem lehet lakáshoz jutni... értem és igaz is! de ha elém raknak egy papírost, hogy ott az alájn írjam alá és nem olvasom át alaposan...

az ilyen jellegű hitelezés, azonos a borsodi kamatos emberéhez, csak azt büntetik ezt meg nem!
@nincs_itt: az a legjobb beruházás: az emberi erőforrásba!!!! pontosan tudod: élelmiszer kuponokat kapnak akiknek nincs munkájuk, semmi készpénzt és még az is téma, de mekkora, hogy a rokkant veteránoknak sem fizetnek, van akinél évtizedes lemaradás van már a veterán régen belehalt a sérüléseibe de egy buznyák vasat sem kapott...viszont tele van a tv olyan hírdetésekkel (a pofátlanságnak nincs felső foka) amelyben a lakosságtól kérnek 27 dollárt havonta adakozni erre a célra de nem tudni hová megy az adakozás, mert a veterán nem kapja meg az bizonyos és akkor a "nemzetihőseikről" van szó

brühüyyy
kkk

minden fizetős, még azért is fizetni kell, hogy a gyerek a főiskolán kosárlabdázzon pedig az kötelező mert honnan lenne ingyen utánpótlás a csilliárdos sport üzletből
egy főiskolai kosárlabda csapat tagja több ezer dolcsit köteles fizetni -vagy nem veszik fel- csak a kosárlabdázásért, ugyanakkor az edző több milliós fizetést kap és a csdapat mint üzlet hatalmas haszonnal műxik

egészségügy, oktatás teljesen fizetős, az oktatási hiteleket még nyugdíjas korában is fizeti, az egészségbiztosítás nem mindent fedez de kurva drága van olyan, hogy 2,3,4 biztosítás kell ahhoz hogy valaki teljesen le legyen fedve és akkor még kihozhattyák hogy volt valami rejtett betegsége ami nincs fedezve tehát semmit semm kap

ügyesen van ez mexervezve

a levédiabasznádi devízaalapú hitelek hasonlóak

brühüyyy
kkk
A daganatos betegek négyötöde nem kap szakszerű ellátást

Magyarország a WHO által ajánlott kapacitás felével sem rendelkezik a gyógyíthatatlan daganatos betegek ellátása terén, miközben az OECD országai közül nálunk halnak meg legtöbben a rák miatt.

ad.adverticum.net/C/3807623/3839463/383946100/1462280705645/hvg.hu/3839462?u=1603018983940637048267

---

Lesújtó statisztikákat közölt az országról a KSH

Az uniós átlaghoz képest nagyon sokan halnak meg Magyarországon, ezért is fogy a népesség. Az átlagos élettartam férfiaknál 65,3, a nők esetében 75,7 év. Egyre több az állandó orvos nélküli háziorvosi praxisok száma, de az egészségügyben a kisegítő, fizikai munkakörökben van a legtöbb betöltetlen állás.

hvg.hu/itthon/20160503_Lesujto_statisztikakat_kozolt_az_orszagrol_a_KSH

---

miközben a viktátor stróman, és co.:

Újabb vasúti nagyberuházás landolt Mészáros Lőrincéknél

A Fonyód-Kaposvár vasútvonalat is ugyanaz a konzorcium újíthatja fel, amely Balatonföldvár és Balatonszárszó között már hozzáfogott a korszerűsítéshez: a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó felcsúti R-Kord Kft., a Swietelsky Kft. és a V-Híd Zrt. hármasáról van szó – írja a Sonline a közbeszerzési eredményhirdető alapján, amelyet a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hozott nyilvánosságra.

hvg.hu/itthon/20160503_Lesujto_statisztikakat_kozolt_az_orszagrol_a_KSH

---

Offshore cégtől vett ingatlant az MNB egyik alapítványa, feljelentették őket

A Pageo egymilliárdja miatt a rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fbankesbiztositas%2F2016%2F05%2F03%2Foffshore_cegtol_vett_ingatlant_az_mnb_egyik_alapitvanya_feljelentettek_oket%2F
@Gábris szomszéd: ha jól emlékszem megvitattuk már egyszer, hogy ez 2001 óta, amióta van a deviza alapú hitelezés magánszemélyeknek, államilag működtetett rablás.

nagy vonalakban:

- házépítő vállalkozó (HV) projekt tervet csinál(HV keni az önkormányzatot, mert olcsóbbért akarja a telket, közműveket, lenyomja az alvállalkozók díjait ezen is keres)
- banknak (B) benyújtja, bank elbírálja és hitelezi HV-t
- a porjekttervben kb a fele a bekerülési ár, a későbbi akciós eladási árnak!
- jön a vevő, letesz foglalónak 10%-ot, majd átvételkor még 30-40%-ot a B-nak!
- a B pénzénél van! a HV is!
- innen már csak tisztán profitot termel a vevő!

igen durván ez a rendszer alapja!
@Gábris szomszéd:" A fidesz senki sem hagyott az út szélén. :("

Ezeknek az embereknek a megnyomorításból lett az elkúró matolcsi bűnözőnek 260 milliárdja, amiből kitömte a rokonságot.

Tegnap a fideSS férgek erre voltak annyira büszkék.
@Gábris szomszéd: ja mert a HV igen gyakran köthető állami/önkorm. havercimbijóbarát körökhöz ezért meg is kapja a banktól a projektre a hitelt. mindenki tisztában vele, hogy a kivitelezői kulcsrakész árnak is kell tartalmaznia tisztességes nyereséget, tehát beépítik. a többi már zseb-játék!
@nincs_itt:
a nagybani alapanyagvásárlást ne felejtsd ki, azzal is kombinálva nem 30-40% hanem többszörös a haszon: azaz a 10%-ból felépíti kulcsra készen, azaz a beugróval ki van fizetve az egész az összes többi haszon és ha aszt is figyelembe veszed, hogy ezek a pénzek 20-25 éven át automatikusan gyünnek és a bankkal karöltve a vállalkozó arat...és akkor még a forint és a devíza árfolyamon játék nincs is benne

a többi az itteni megoldás majdnem pontos másolata itt is kurva nagy kibaszás az egész ingatlan izé

de itt van bérlakás és egyre többen bérelnek hosszúlejáratú szerződésekkel

brühüyyy
kkk
@nincs_itt:
A tudományos elit feladatának tekinted, hogy a szavazókat közérthető módon informálják a hazai folyamatokról. Ezt írod:
"A szavazók nem mindegyike akadémikus, tehát a színvonalat /magyarázatok és ellenállás/ arra a szintre le kell "vinni", amit az átlagszavazó megért."
Először is a magyar szellemi elitnek nincs hozzáférése olyan eszközökhöz, amelyeken informálhatná a magyar állampolgárokat.
Ezt a feladatot a kormány a magának kisajátított médiával végezteti el, homályos és hazug köntösben.
Mondok egy mai példát:
Csepreghy Nándor nyilatkozatát harsogta ma a rádió, mely szerint a kormány a 2007-2013-as ciklus eu-s maradék támogatását 108%-ra teljesítette, a hülye románok és bolgárok csak 100%-ra.
Ekkor mit gondolhat egy magyar állampolgár? Azt, hogy milyen fasza ez a magyar kormány, jól kizsarolt még a gaz eu-tól 8%-ot, tapsot neki. Mit is gondolhatna mást?
Holott el kellett volna mondani, hogy azért fizettünk ki a pályázóknak 8%-kal többet, mert bizony gyengült a forintunk, és az eu-tól kapott 1 euroért forintban ennyivel kellett többet kifizetnünk a hazai kivitelezőknek.
Mint látod, nem bikkfa nyelven is teljesen érthető a magyarázat, de hol mondjuk el az embereknek? Marad a spájzban mormolt monológ.
Az értelmiség passzivitása nem a az emberek és a köztük lévő információ áramlás szükségességében látom.
Az értelmiségnek önszerveződnie kell, politikai műhelyeket létrehozni, azokban kidolgozni az ország új, szakmailag megalapozott jövőjét, és azt bemutatni a szavazóknak. Rámutatni az összehasonlításokkal arra, hogy jelenleg lejtmenet van, és milyen módon lehet az általuk kidolgozott programokkal egy fejlődőképes országot megteremteni.
Azt még nem gondoltam át, hogy az emberek tudati alakítását kiknek kell befolyásolni. A szellemi elitnek? A pártoknak?
Mit gondolsz, vagy gondoltok erről?
Béláim, a sikertörténet folytatódik, a kormány nem emel adót. Csak adókat...

"Eddig a kormány az adócsökkentés költségvetésének hirdette a 2017-es büdzsét, azonban a jövő évi adócsomag bejelentésekor kiderült: adóemelések is lesznek jövőre. A váratlan jövedéki adóemelések felvetik a kérdést, hogy vajon ennek hatása már szerepel-e a 2017. évi költségvetés adóbevételi számaiban.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és a NAV vezetője kedden ismertette a (várhatóan a parlamentnek ma benyújtandó) 2017-es adócsomag részleteit és egyúttal adóemeléseket is bejelentett az eddig ismert adócsökkentési intézkedések mellett.

A jövedéki adó esetében tervezett adóemelés annak fényében is meglepő, hogy Lázár János az április 14-i sajtótájékoztatóján azt mondta:

egyáltalán nem számolnak adóemeléssel 2017-ben, a jövedéki adónemek esetében sem."

Azért komoly tervezés és közgazdasági szakértelem lehet mindezek mögött!
DE'KOMOLYAN!
Nem röhög, majd csak fizetünk...
Nincs címlap, a párt szopotnyikjai most máshol osztják a hozsannát...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Adóemelést jelentett be a kormány: drágább lesz a benzin és a cigaretta."
A benzin árának az emelkedése - semmi újat nem mondok - szinte minden árunál és szolgáltatásnál áremelkedést fog generálni. Hogyan is lesz akkor 0.9%-os az inflációs ráta?
A cigi ügybe egy kicsit érdemes elmélyülni.
A trafikmutyi folyományaként nőttek a cigi árak, viszont az adóbevételek 70 milliárd Ft-tal csökkentek.
A GKI szerint ez a csökkenés megmarad.
A mostani árak egy elemzés szerint majd így alakulnak:
Jövedéki adó és ÁFA 76.1%, kisker árrés 10%, dohányáru előállítók 13.9%.
Egy doboz eddigi 1.000.- Ft-os ára 1.300.- Ft-ra nő.
A falánk kormány jól pofára fog esni, mert drasztikusan csökkenni fog a fogyasztás, jobban mint a trafikmutyi következtében.
Ezt is mi szívjuk meg, mert az adóbevétel kiesés ellensúlyozására újabb adót módolnak ki, de hogy még hol lehet, el sem tudom képzelni.
@Mariann19:

a forint árfolyamát 2010 április táján döntötték be, és nem 8%-kal!!!!!!!!!! hanem saccperkábé 45%-kal
tehát ha 2007-2010 közötti 4 évet veszem (mert 2011,12,13 már az új árfolyammal lett számolva, igaz aszt én nem tudom, hogyan is vannak ezek az eu-s befizetések tervezve? lehet hogy ez a 3 év is beletartozik és akkor borzalmas számok jönnek ki)

a másik a matt olcsy azzal jáccik, hogy a rontottan tartott forint árfolyamával számol a bevételekkor és a kiadásoknál csak a devízaszámokat használja akkor van a nagyszabású átbaszás

brühüyyy
kkk
nem akarok egy hosszú tanulmányt ide tenni de az egész "gazdaság" egy nagy átbaszás
@Mariann19:
a lét meghatározza a tudatot
az az infláció amiről beszélsz halálos csapás az egyik napról a másikra élő családok létére

ez lesz az ébresztő

nem lesz érdemes dolgozni mert a munka többe kerül, mint semmit sem csinálni

(eszt kérdezd meg bizonyos 25 millió USA állampolgártól)

és ezzel a felismeréssel kezdődik egy olyan sztrájk amit a fidexkft hívott életre

a hajléktalanság az kapitalista vívmány...nem aggyák oda a hajléktalannak a használaton kívűli lakásokat, mert ..."csak" mert ők kapitalisták, a hajléktalan nem termel mert nem hagyják termelni és akkor a kígyó megharapta a saját farkát

na ez az ördögi kör lesz levédiabasznádon...
a számaid alapján én saccperkábé 35% -os inflációt látok létrejönni ami a teljes összeomlás...lesz gyermekjáték egy millió trillió millforintos bankjegy (mennyit játszottunk vele meg a békekölcsön papírokkal = államkötvénynek híjják manapság)

brühüyyy
kkk
@Oxica:
"Mintha most már egyre több szarság kerülne felszínre, melyet már egyre nehezebben tudnak elkenni."
Az világosan látszik, hogy Orbán a mostani folyamatok miatt nem tudja az irányítást olyan pályára állítani, hogy továbbra is stabilizálni tudja a hatalmát.
Valóban egyre több botrányosnak mondható ügy kerül a felszínre, amely általános felháborodást vált ki a lakosságból.
Emellett egyre több ágazat vagy szakma markánsan fejezi ki az elégedetlenségét a munkakörülmények miatt, sok a sértett embercsoport, amely hallatja a hangját, és le kéne csendesíteni.
Amit most tesz a kormány, az nem irányítás, hanem próbálkozás a destabilizált helyzet megoldására.
Béremelésekkel és más pénzbeli igéretekkel próbálja feloldani a lázongást, viszont túlkölti magát, és veszélyben vannak a látványos gazdasági mutatók.
Ugyanakkor el kívánja kerülni a tekintélyvesztés további fokozódását, és vicsorogva izmozik, ami kontraproduktív, mert még jobban felkavarja a kedélyeket.
Ennek ellenére nagy a valószínűsége, hogy lefojtja a hangulatot, erőből fog továbbra is kormányozni, mert minden hatalmi eszköz a kezében van, ami ehhez kell.
@Rodeo36:

Azért a szép lányoknak sem fenékig tejfel (még British Columbia- basznádon se).
Hatalmas probléma egész Észak-Amerikában ez a qrva tandíj.
Rendőr a kölke miatt lesz korrupt, biztosíttási csalásba keveredik a családapa, Harlemben félautomatával járnak bankba... :-(...
@húzzad neki shakespeare:

itt az egészségügy majdnem!!!!!!!!!! ingyenes, de lehet kibaszott drága, nem sorolom, az oktatás az usa színvonalon kibaszás, tehát itt is dúl a kapitalizmus

az albertai miniszterelnöknő járja az usa-t hogy hátha el lehet fogadtatni az XL pipeline-t a tarsand oil szállítására mert a kutyának sem kell, nehéz, koszos és szinte nem is lehet finomítani azaz csak akkor érné meg ha semmilyen más olaj nem lenne de túltermelés van, kutakat zárnak le és a tárolók évtizedekre tele vannak

a benzinkútnál az olajár esése nem láccik és az áram árát mostemelték ma!!!! +18 centtel kilowattóránként ami hatalmas kibaszás mert semmi sem indokolja az ármeleést hacsak a kapzsiság nem

dehát ez a kapitalizmus

BC a legdrágább tartomány Ontario után a Quebec az meg vidám a többi nyögi a deficitet

brühüyyy

már nagyon hiányzik egy kis szocializmus de addig vannak össznépi játékok egy hónapos Pride júliusban most a sport csapatok propagandájával van tele a sajt azokat az újságokat amelyek kritizálnak az embwerek nem olvassák fáradtak és únnyák a nyomort meg a percről percre élést és az állandó rettegést mikor basszák ki az uccára mert qa szomszéd odaégette a rántottát és a faház (4 emeletig lehet fából!!!) porig égett aminek az egyik fele az övé és nem volt tűzvédelmi fal sem

kkk
brühüyyy
kis kapitalizmus nyersen és máris gyomorrontás
@Rodeo36:
"Az az infláció, amiről beszélsz, halálos csapás az egyik napról a másikra élő családok számára."
Gondold el, hogy ennek a 0.9%-os inflációnak megfelelő mértékben kapnak emelést nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is, számuk 2.727 millió fő.
Ezen kívül a különféle szociális ellátásban részesülők javadalmazása is ilyen mértékben növekszik.
A mindennapi életünkben a maginflációt érzékeljük, és az messze nem a kormány által meghírdetett 0.9%.
A másik kommentedhez annyit, hogy a pályázóknak forintban kifizetett euros pénzek folyó áron számítottak, az aktuális árfolyamot jelentik.
@Rodeo36:

Csak kurtán: énmegmán azt hittem, csak Orbanisztánban vannak anomáliák! :-)

Apám nővére anno kiment Kanadába, sose jött haza!!!
Másik fiú tesó Washington államba ment (USA), szinte minden évben hazajött megnézni az egyedül élő anyját!!!
@húzzad neki shakespeare:
az, hogy valaki nem látogat annak sokféle oka lehet (még az is, hogy nem tuggya kifizetni) magam részéről nem azért mentem el, hogy kísércsek...
Washington és BC nagyon hasonló felállás a táj azonos és a szokások is, laza de kibaszott drága...
és onnan utazni a mai árakon 14000 km usque, legalább 2 átszállással és az ára oda vissza kb (csak repülő) 6000 Cdn
ahhoz nagyon jól kell keresni, hogy a járulékos kölcségeivel kifizesse, hátha még az is benne van, hogy kibaszottúl fogja érezni magát és 2 nap utéán menekűlne de a repjegy nem úgy van és átbukkolni is legalább 200 Cdn

(ajándékot is elvárnak a messziről gyüttől???)

brühüyyy
kkk

magam részről 1 milliószor meggondolom hogy a jelenlegi kibaszott körülmények között utazzak e, már aszt nem bírnám ki idegekkel, hogy szétszednek mint egy bűznözőt a reptereken és minden limitálva van ... tiszta kibaszás, azután a repülő kibaszott kényelmetlen vagy ha az Emirates szel repülsz akkor 12000 Cdn és akkor ki is nyújtózhacc ha nem is teljesen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Persze, hogy emelik az adókat!
Nem lehet feszt orosz kaviárt zabálni marokszám, és francia pezsgőt vedelni vödörszám. Álljunk már le, vagy mi. Ez az adóemelés egy egészségvédő és életminőség javító program.

A férfiakat 65 éves életkor után elföldelik, az egyedül maradt nők 75-76 éves korukig meg viháncolhatnak havi 70 ezerből... chippendale skacok, a már említett kaviár, pezsgő, meg mexikói sorozatok, időnként egy-egy nemzeti konzultáció, egy kis gyurcsányozás, miegymás... és még az emancipálcika is megvan, ha nem, hát járókeret. akarom mondani emancipáció. Minden a legnagyobb rendben.

Ja. mivel szóba kerültek elmondanám, hogy az akadémikusok száma -jelenleg- cca 728, ebből jó néhány külföldi állampolgár (mindjárt egy orosszal kezdődik a névsor), a maradék fele segghülye, összességében annyi szavazati erejük van, hogy még egy tisztes szavazókör létszámát sem adja ki a létszámuk.

Egyszerűen nem értem mi a probléma, mire a nagy elégedetlenség, és mégis ki mit gondolt, hogy ki fizeti a révészt?
A pichába már! mondtam már?
Életkép. Most.

Nyitva az ablak, kilátni és hallani mi zajlik az utcán. A szembe szomszéd vállalkozó, sok barát jár hozzájuk. Most egy szép szürke metál, újabb fazonnak tűnő Mercedes érkezik, és kiszáll belőle két 30 körüli börfejű, és egy hasonó korú nőnek látszó tárgy. Nincsenek otthon, ezért állnak a kapuban és beszélgetnek. Egyszer az egyik fickó elrikkantja magát ( gondolom a társaság valamelyik tagjához beszélve ), hogy kuss már.

Becsuktam az ablakot. Valahol meggyújtották a rongyot a sparheltban.

Közben elmeditáltam, hogy a hatvanas években szégyeltünk a tottyos mackónadrágot, de sajnos nem jutott más, most meg atottyos seggű szabadidőruhában ( lgalább is annak csúfolják ) szaladgálnak tízmillás kocsikkal. Elegancia.
Azt mondja a kisfalu lakója, ahol megölték az izraeli turistát, hogy ha nem jött volna a migráncs, akkor lehet, hogy őket ölték volna.

Itten sem migráncs az elkövető:
velvet.hu/helyszinelo/2016/05/03/felholtra_eroszakoltak_egy_18_eves_lanyt_kelenfoldon/

Dárga magyar kormány és fője, kitől is kell félünk? Kitől kell féletünk asszonyainkat, lányainkat?

Ja, és hol is van az a hat éve ígért, két hét alatti rend rakás?

Talán még sem ártana jobban iskolázni a magyar fiatalokat? Már mint azokat, akik itthon maradtak, mert külfödön ingyen sem kellenek?
@Mariann19:

"_Ezt is mi szívjuk meg, mert az adóbevétel kiesés ellensúlyozására újabb adót módolnak ki, de hogy még hol lehet, el sem tudom képzelni._"

Közterületi gyalogos adót* még el tudok képzelni. Ezt még a piszok autótulajdonosoknak is kellene fizetni (a többi mellett), mert egyszer minden autóból ki kell szállni, illetve be. Éljen a közteherviselés és Bórembukk valamint a merániak, továbbá tatár és török s monarchiabeli testvéreink. Magyarország a migránsok sodrában tízezer éve! -mondaná Imola.

* smittelt plagi példa: születési neve: járda adó)
Orbánnak erre kéne gombot varrni.

"Drámaian megnőhet a klímaváltozás miatti menekültek száma a jövőben. A Max Planck Kémiai Intézet és a nicosiai Cyprus Institute számításai szerint a Közel-Keleten és Észak-Afrikában annyira megnőhet a forróság, hogy alkalmatlanná válik az emberi életre."

index.hu/tudomany/2016/05/03/elviselhetetlenne_valhat_a_kozel-kelet_nehany_evtizeden_belul/
@húzzad neki shakespeare:
Na, ti is asztán... Senki se emigrált abba a gyönyörű Krasznojarszkba? Olyan izék vagytok...
@Mariann19: a kormány, a mindenkori kormány (jelenlegi igen sokrétű) információs források közül sem uralhatja az összeset!

én értem, hogy az akadémikusi rang nem multifunkcionális szerszám (svejczi bicsak), de feltételezek egy akadémikusról némi találékonyságot, intelligenciát, jó kommunikációs képességet. mondom feltételezem...

az emberek gondolkodásának átalakítása pedig éppen a tiedhez hasonló, 1 alma + 1 körte az nem 3 szilva szinten kell meginduljon (még én is megértem, mitől 108 a 100!

az ilyen-olyan "műhelyek", hm. baromira nem csengenek jó már hosszú évek óta. olyan megmondó okosok csoportja, akik...

tájékoztatás, akár "szamizdat" formában, aki megérti, az megtalálja a helyét a rendszerben!

sok-sok idő, mert a lényegi lehetőségeket átaludták, qrválkodták, a mélyen (le) tisztelt szellemi és politikai elit, a gazdaságinak is kiutalható egy félóra fejbelövés...

aprólékos munkával szabad elölről kezdeni MINDENT! de közben emberek sokasága megy tönkre a késlekedésbe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ááá haggyad má! nagyfater is hazagyütt a gulag nevű, közismerten vendégmarasztaló üdülőtelepről!
@Mariann19: álj!álj!álj!

ha 1000 ft volt egy pakli bűzrúd, az cca 3 ájró, itten 5 ájró egy pakli 19 szál.
a cseheknél, élelmesebbje oda jár - én meg sodrom - 2-3 ájró között.

berlinben a minap (már messze esik a csehektől) láttam a plakátot Ku'damm-on: vigyorog a nyugdíjas pár és közlik, hogy ők NEM vesznek CSEMPÉSZ cigarettát!

akkor mi fog történni? csempészni fogják! mert pl. ukrajnában 50 ájró cent környéke 1 pakli!
csak nem lesz Nemzeti Csempész Cigi Bolt???
@nincs_itt: margit! nem mondta még neked senki, hogy a bagó egészségtelen:))
@Rodeo36:

Ne is gyere!!!
Hogy is néznél ki a Szent István körúton 2016-ban??!!!
De ha mégis jönnél,
Tagáéknál mindig van hely!:-)
@húzzad neki shakespeare: jöhetne, csak ruszkikat hagyja otthon, me még bevezeti nálunk is a cocializmust:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hujeee benzin meg gázolajjj.
Nehogy már egyszer az életben "piaci alapon" a zsebedbe maradjon rühes 2.000,- forint!!!!!

...
@Mariann19: A cigit nagyjából leszarom, de az üzemanyag ár emelés "módszere" elképesztő. :(

"A kormány módosítaná az üzemanyagok jövedéki adóját, és azt a Brent olaj világpiaci árához kötné. Vagyis ha az olaj ára a törvényben foglalt 40 vagy 50 dolláros hordónkénti ár alá menne (hogy 40 vagy 50 dollár, arról a parlamentnek kell döntenie), a dízel adóját 10, a benzinét 5 forinttal emelnék."

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2016/05/03/tavaszi_adocsomag_tallai/
@taga20: szeva anti bá'!!!! de a füstölt marha hús tovább eláll!
@nincs_itt: hát ha egy marha mongya, ako nincs min vitatkoznom:)))

www.napiszar.hu/showPost/Aztamarha
@Gábris szomszéd: te hogyé aggyák arrafele a benzintot, meg gázolajtot?

csak érdekölne, mert én ugyan gázzal járok, az meg ca 155 ft/l-nak felel meg...

a benya az olyan 1,19-1,39 ájró pro litera
@taga20: baszod nem is eszem nívelya joghurtot! cseszterfíld ohne zusatze merek csavargatni... osztán kánikula a végire, és illatozz!!!
de anti bá'-nak hijába mondom!
@nincs_itt: Holnaptól kb. ennyiért. :)

Üzemanyagár változás - 2016.05.04-től: benzin: +3 Ft/liter, gázolaj: +4 Ft/liter

Rég nem látott magasságokba emelkedett a Brent típusú olaj hordónkénti ára, ami megmutatja magát a hazai üzemanyagárakban is, szerdától emelés várható. Ez a benzin esetében bruttó 3 forintot jelent literenként, míg a gázolaj ára 4 forinttal változik felfelé. Benzint a hét közepétől így 337 forintért tankolhatunk, míg egy liter gázolaj átlagára 328 forintra változik.

holtankoljak.hu/arvaltozasok
@taga20: mi lenne? május 4. szerda, ha holnapra gondoltál!
@Mariann19: Ja és azért ez sem piskóta, ha még nem láttad.:)

Azt tudja, hogy ha két hónapra leköt félmillió forintot, akkor 5 forint kamatot kap?

hvg.hu/kkv/20160503_olyan_alacsony_a_kamat_hogy_ha_ket_honapra_lekot_felmillio_forintot_akkor_5_forintot_kap
@Gábris szomszéd: vazze segg annyi mint itten! mer itten meg nincsen ótópálya matrcia! 1,11-re jött ki
@nincs_itt: nem, vasárnapra gondoltam. de téged ez úgyse érdekel, me te csak a füstölést bírod:)))
@taga20: asztat hallottad, hogy a méjvödör dzsunijor megint visszatér???
na az sport! meg a motogp is! szeretem csak sajnálom az időt rája, inkább olvasok...
@Gábris szomszéd: ja, amikor befizetem az éves adót a taligára, akkor automatice adták vóna a zéves matricát. na ez fájik a brüsszelieknek! mer azé lássuk be, nem 1000 km autópályán furikázik a sok ejus autó!
@taga20: D

Bevackolná magát a Zeneakadémia orgonájába,néhány doboz 'mezítlábas symphoniával,ott merengene régi idők fényein,árnyain:)

dohanymuzeum.hu/symphonia-cigaretta-tortenete
@taga20: segítek vasárnap 8. lesz és vasárnap! mehecc a tacskóba is!
@gazoló: :)))

és számolgatná a kenyérjegyeit:))
@nincs_itt: na vasárnap pont MotoGP lesz lömanban.

persze lehet, hogy tecso is van a környéken:))
@taga20: nem vasárnap? vagy a helyi tájszólásban a motogp a vasárnapot jelenti?
@taga20: és megint tévén nézed mi?
@nincs_itt: mi ez a szutyok? ez egy borzadály, aki ilyet vesz az nem komplett!

nenenehogy aszt mond, hogy ilyet akarsz venni!:)
@taga20: nem teccik???? pedig olyan formás, könnyed és elegáns mint én!
a 3,14csába, akkor marad ez:

www.trbimg.com/img-502338e1/turbine/sns-c-tv-movie-cars-007/364/364x205
@húzzad neki shakespeare:
miért? hogy néznék ki a Szent István Körúton 2016-ban?
csak kíváncsiság

brühüyyy
kkk
@taga20: hát hiába honda... de ez meg nekem a szívem csücske teljes mugen tuning + egy kevés:

allcarsnewz.com/data_images/gallery/01/honda-cbr-900-rr/honda-cbr-900-rr-04.jpg

ez éppen elég! mindenre!
Nincs jele az apadásnak, mindig csak az emelkedő vízszint? De legalább ne az emésztőbő' jönne!
@nincs_itt:
.
Mire jó a kétkerekű? Még a pótkereket sem tudod magaddal vinni. Kapsz egy defektet, és mehetsz érte haza.
.
@dr. jenőke (jenőke): látod mijen lyó hogy te tanultál! soha nem jutott vóna a zeszembe!
@dr. jenőke (jenőke): de a kocsmából úgy is haza tudod tóni, hogy nincs is nálad!
@taga20:

Ha a spanyoloknál nyerni tudott a Doki, akkor a fonsziájnák plánö fog!!!! :-)
Nem hánnkolódó, tehetséges, kedves, rokonszenves figura.
A bő 12 milliós Facebook like mindent elmond róla!!!!
:-)
@gazoló:
MrDIPAKNANDY4 napja
I stumbled across this site, and remembered the young sturdily built tenor who was standing in for indisposed Di Stafeano at Covent Garen (1962?1963?) nd being blown away by the combination of power and purity of voice which poured out and overwhelmed the whole audience. To me he will remain THE tenor of the 20th century. To check for yourself, listen to Pavarotti singing ANYTHING, pencil and pad in hand, and you will astonish yoursekf by how this purity of voice and clarity of diction has given you ALL the words of the aria - no mistakes! Rest in peace, the greatest tenor of the 29th century.
brühüyyy
kkk
@gazoló:
MrDIPAKNANDY4 napja
I stumbled across this site, and remembered the young sturdily built tenor who was standing in for indisposed Di Stafeano at Covent Garen (1962?1963?) nd being blown away by the combination of power and purity of voice which poured out and overwhelmed the whole audience. To me he will remain THE tenor of the 20th century. To check for yourself, listen to Pavarotti singing ANYTHING, pencil and pad in hand, and you will astonish yoursekf by how this purity of voice and clarity of diction has given you ALL the words of the aria - no mistakes! Rest in peace, the greatest tenor of the 29th century.
brühüyyy
kkk
@nincs_itt: @Rodeo36:

A bajorok mennek a levesbe,az Atletico a mennyekbe:))
@Rodeo36:

Hogy, hogy néznél ki Magyarországon?? :-)))

Bocsi, nem akartalak megbántani (bár téged mehéz lenne), csak azt vettem ki a szavaidból, hogy nem látogatod gyakran a szülőhazádat.
@Rodeo36:

brühüyyy:))

Ma minden a hispánokról szól.
Köszi,de ne adjál több házi feladatot éjszakára,mert holnap 'tolni kell a szekeret!
Egyébként is remegek az idegtől,de kedvenc spanyoljaim a döntőben:)

Jóccakát!
@húzzad neki shakespeare:
milyen érdekes? elismered, hogy a szülőhazám...és utána azonnal megtagadod a jogaimat?

én ott éltem és alkottam (nem is keveset) és megkaptam az ellenértékét...nincs róla vita

viszont ellopták sok minden jogos tulajdonomat, mertm semmit semm tisztelnek (tiszteltek?) és most menjek oda ácsingózni holmi (lakásokért, házakért, földekért és gyümölcsöskért meg szőlőkért?) és a hatóság röhögjön pofán, meg az uccán a közterületesek birizgáljanak? na nem... inkább bejegyeztetek egy jó pisztolyt és egy vadásztőrt és magam osztom ki ki mit

gyalázat a kérdésed

brühüyyy
kkk
@gazoló:
akkó most: viva la madrid y los cojones a los teutones

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke):

...és ez lassan már nem vicc.....!!!
Egész pontosan így. :)

"...a felvetett Jobbik–DK-koalíció kapcsán újra el kell mondani, hogy amíg Gyurcsány a politikai porondon van, addig nagy valószínűséggel Orbán Viktornak fogják hívni a miniszterelnököt. Gyurcsány Ferenc arra van, hogy legitimálja a Fidesz rendszerét. Bátran ki lehet jelenteni, hogy Gyurcsány Ferenc közéleti szerepvállalása sokkal inkább a mostani rendszer szerves része, ezt a Jobbikról nem lehet elmondani.
A DK-vezér személyes tragédiája, hogy további politikai szerepvállalása egy dologra jó: a Fidesz hatalmának bebetonozására."

reflektor.hu/velemeny/nuszbaum-tibor-gyurcsany-sokkal-inkabb-a-fidesz-rendszer-resze-mint-a-jobbik

ON
@öregmatróz: Kezd kialakulni a rabszolgatartó társadalom? :(

Élet havi 52 ezer forintból: Gyerekek a közmunka hálójában

www.atv.hu/belfold/20160503-gyerekek-a-kozmunka-halojaban
@Gábris szomszéd: ugy néz ki, hogy: igen...

és Te látsz ebből valami kiutat?

pl a jobbik tudna ezen segíteni?

sztem rossz vége lesz ennek.:(
@öregmatróz: Hááát valami nagy összefogás kéne és úgy kézbe venni a dolgokat.
@Gábris szomszéd:

Nahálisten, az x+1-ik írás az "Utálom Gyurcsányt" sorozatból.

Itt van egy korábbi is, ha ez kevés lenne:
mandiner.hu/cikk/20140404_nuszbaum_tibor_elvesztegeti_a_voksat_aki_gyurcsanyra_szavaz

és ezek írását, valamint lehetőleg sűrű beidézését nem is szabad abbahagyni, mert még a végén baj lesz!
@vakapad: Ez nem utálat, hanem a rideg tények rögzítése. Viktátornak gyuriferi a legkényelmesebb "ellenfél".
@vakapad: Ja és Gyurbán takarodj! Mind a két arc a múlt embere, akik nélkül sokkal előrébb lennénk.
@gazoló: hová megyen a zatlétatrikó???

meg egyébként is mivan?
@dr. jenőke (jenőke): aha!! ez már a súlytakarékos pót-pót kerék lehet! tudnak valamit a wolfsburgiak!
Na, vajon mit is?????
Nehéz kérdés.:D:D:D
Főleg annak az ingatlan tulajdonosnak, aki állítólag nem is ismeri az ingatlanába bejelentett személyt.
Sőt, "A VG telefonos érdeklődésére az épületben lakó svájci tulajdonos azt mondta, sosem hallott Zsuga Jánosról."
Teccik lérteni? Nem is hallott róla. No így kell adóelkerülgetésre jáccani.

privatbankar.hu/makro/vajon-mit-csinalnak-a-magyar-milliardosok-egy-svajci-kisvarosban-293030
@öregmatróz: Munkaidőkerettel is ki lehet használni a keményen dolgozó kisembereket :(

A Munka Törvénykönyvét a Fidesz-KDNP-s kormány javaslatára 2011-ben módosította az Országgyűlés. A lényeg, hogy a munkáltató, amennyiben működése indokolja, az általános munkarendtől eltérően, „rugalmasan” oszthatja be a munkavállalók munkaidejét. Erre az úgynevezett munkaidőkeret, illetve az elszámolási időszak alkalmazásával nyílik különös lehetőség.

alfahir.hu/munkaidokerettel_is_ki_lehet_hasznalni_a_kemenyen_dolgozo_kisembereket
"unokatestvéreimnek nem szoktam beszámolni az üzleti tevékenységeimről”. Hahaha!

Na, ki is lehet ő?

privatbankar.hu/makro/ujabb-magyar-erintettek-az-offshore-botranyban-293026
@nincs_itt: Felétek mizujs? A ti "menekültjeiteknek", hogy ízlik a Spätzle, Gaisburger Marsch vagy a Maultaschen? :)

Nem ízlett az olasz étel a bevándorlóknak, kaptak saját szakácsot! Egy olaszországi menekülttábor lakóinak elege lett az olasz tésztából, ezért tiltakozásba kezdtek. Eredményesen.

alfahir.hu/nem_izlett_az_olasz_etel_a_bevandorloknak_kaptak_sajat_szakacsot
@Gábris szomszéd:
ez a "gyuriferi" nálad valami fóbia? a fidexkft időzített bombája (őszödi beszéd egyetlen mondattöredékének szajkózása) elérte a célját

(én is itt hallottam ugyanaszt angolra fordítva, mint egy Gyurcsány vallomást és nem is pazaroltak több szót erre az itteni media ban aljas egy húzás maradt mai napig)

az őszödi beszéd a párt megújulására, megtisztítására tett hatalmas lépés, és az, hogy azonnal nem közölték le az egészet az összes media-ban az volt az egyetlen tévedés de halálos, mert így lehetővé tette az időzített bomba létrejöttét

dehát ennek vége és a Gyurcsány jobban tenné, ha magára hagyná a politikát és se pro se kontra nem avatkozna be, van munkája szvsz: a jelen szar helyzetben csak szőnyegbombázással lehet a fidexkft t eltüntetni

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:
aszt nem értem, hogy a hülye olaszok miért kezdték kihalászni ezeket az ingyenélőket a tengerből, van ott cápa meg barracuda elég, hogy csak néhány óráig lebegjenek a vizen... probléma sohasem létezett, kihalászták a problémát... a legszebb az a német történet amikor a befogadó asszony elvitte a "menekültet" cipőt venni, mert volt egy állami keretösszeg erre, és a migráncska nem akart Adidas-t hanem a legdrágább Nike-ot amire nem volt fedezete a hölgynek és hisztérikus menekült (más gondja sincs???) földhöz csapta a Nike-ot és ordítozva kirohant... és még mindíg ott van teutonéknál?

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd: nem tudom, itt is alapvető a sertéshús, sör stb... a halal bótokat meg csak nagyobb városokban találni, haláli drágák...

alapállásból a cdu elkezdett nagyon foschni, mert 10-ből 11-nek az a véleménye, hogy mennyenek a fenébe, mert dolgozni nem akarnak, de követelőznek! ez a bajor vélemény.
Nem kell bonyolult meghatározásokon agyalni: család az, akiknek a nevére a trafikot, földet, panamai bankszámlát, offshore céget íratjuk.
@Gábris szomszéd:
www.economist.com/news/europe/21697236-germanys-establishment-once-believed-conciliation-russia-no-longer-fool-me-once?spc=scode&spv=xm&ah=9d7f7ab945510a56fa6d37c30b6f1709

megdöntik Merkelt és az oroszok visszafizetik a sok basztatást...teutonok asszitték csak nekik szabad, csalódtak, Putyin nem hülye...

brühüyyy
kkk
ennyi:

Matolcsy unokatestvére mintha leginkább olyan cégeket hitelezne, amelyek személyesen hozzá kötődnek

És a rokonai cégeit, meg egy behatárolható, egymást jól ismerő üzleti kört. Banknál jobban nem érvényesülsz urambátyám alapon, mint Szemerey Tamás Növekedési Hitel Bankjánál.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F04%2Fmatolcsy-unokatestvere-mintha-leginkabb-olyan-cegeket-hitelezne-amelyek-szemelyesen-hozza-kotodnek
miközben a hülye lengyelek:

Matolcsy unokatestvére mintha leginkább olyan cégeket hitelezne, amelyek személyesen hozzá kötődnek

kasnyikm
ma 11:49
gazdaság
117
159

És a rokonai cégeit, meg egy behatárolható, egymást jól ismerő üzleti kört. Banknál jobban nem érvényesülsz urambátyám alapon, mint Szemerey Tamás Növekedési Hitel Bankjánál.
A lengyel központi bank a nyereségét nem alapítványokban játssza ki rokonoknak, hanem befizeti a központi költségvetésbe

Az idióta lengyeleknek gőzük sincs a gazdaságról! Hát mit művel a nyomorult jegybankjuk?!

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F05%2F04%2Fa-lengyel-kozponti-bank-a-nyereseget-nem-alapitvanyokban-jatssza-ki-rokonoknak-hanem-befizeti-a-kozponti-koltsegvetesbe
@bioLarzen: és a pályázatokon indulhatnak!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak óvatosan a hozsannával! mert ha jól rémlik, akkor ottan "nemzeti konzervatív" kormány van! tán PiS alakíthatott kormányt...
@Rodeo36: ne kapkodjunk azzal borogatással! nem egy politikai ellenfelét "tette el láb alól" a mutti! persze putyin más tészta vagy kvász, de azért nem eszik olyan forrón a kanzlerin pecsenyét!

még 1,5 év és választások jönnek, afd meg meg fölfele jön, pegida sem gyengélkedik, viszont a spd grün fdp alaposan a xarba léptek!

merkel ha jól raktam össze, éppen az spd alól akarta kirúgni a sámlit ezzel a menekült politikával (bizonyítva, hogy ő is baloldali meg miazmás), csak jégen állt és seggre ült, de azért sámli is repült!
@nincs_itt:
mert olyan echte dajcs -ok...kkk keresni kell egy leselejtezett tengeri hajót, belerakni ezeket és valahol a viharban otthagyni őket az Atlanti közepén, a többi barracuda meg cápa kérdés

brühüyyy
kkk

egyébként a tajcsok miért nem szaporodnak?
@nincs_itt:
ennek olyan endéka szaga van?

vihar a biliben?

ha mást nem érdekeit nézhetné a kanzlerin és nem csak a háttérben, hanem valóban kiállna az oroszok és kína mellé ha már az egész gazdasági kapcsolat oda irányúl, az usa ban csak a VW-t árúlják de most a dieselek meg vannak fúrva, pedig minden autógyártó hazudik az adatokról a Ford most hívott vissza 550000 autóját mert hibásak, a GM múlt héten... érdekes a KIA, Hyunday Lexus, Toyota sohasincs visszahíva? a Volvo ról sem hallottam és a Merci is státuszszimbóleum

brühüyyy
kkk
kéne valami vérfrissítés ott tajcslant ban, és a sörökbe visszatenni az alkoholt a DAB -tól be sem lehet rúgni kkk
@Rodeo36: én nem vagyok ennyire brutális! hajó, és irány haza! van ott munka elég, vallási, nyelvi probléma egy szál se. lehet újra építeni a saját! országukat. értem, hogy kényelmesebb a "készbe" belehuppanni...

értem én, hogy jobb lenne magasabb bérekért dolgozni, csak egy baj van, ezt annyiszor leírták már sokan:
- szírek, afgánok, stb a szakmával rendelkezők, iskolázottak csak elenyésző hányadát teszik ki a megérkezett tömegnek!
nyomor, kitaszítottság, gettó, bűnözés, radikalizálódás vár csak ezekre a szerencsétlenekre, mert analfabéták, nem azért mert buták, hanem azért mert az arab írást tanulták, évekig tart felnőtt embereknél, mire valamennyire elsajátítják a latin betűket és az anyanyelvüktől annyira eltérő németet pl. addig? igen, súlyosan terhelik a vendéglátó! országot, rontják a közbiztonságot, és ők is igen rosszul érzik magukat a kölcsön kapott kerékpárokon a sok-sok autó között!
@Rodeo36: olyan endékás bizony, csak emlékezz hol volt merkel gyerekkorában és hol volt putyin kgb-s!

most a fiat bukott el itten, hamis adatokkal...

igyál rendes sört! dab...
Mönchshof Maibock, Weltenburger Anno1050, Erdinger, Paulaner Salvator,
@nincs_itt:
ezek itt nem kaphatóak

ez a FIAT bukott: az a jelenlegi ipari verseny, kicsit koszos (piszkos) eszközökkel, mert más már nincs arra, hogy a konkurrenciát basztassák itt a FIAT 500 -as olyan áron megy mintha autó lenne, sőt!!!

a FIAT bevásárolta magát az északamerikai autópiacra azzal, hogy részvényese lett a Crysler nek, és már vannak használható Cryslerek is a Jeep ről ne is beszéljünk a siker és olcsó

les temps changeant

brühüyyy
kkk
Die Zeiten ändern sich (???)
@nincs_itt:
jjjjjjjjjjjjjjjj
a kapitalizmus? aszt a pénzt amit a befogadásukra pazarolnak arra kellett volna költeni, hogy ne legyen arab tavasz és ne legyenek forradalmak arrafelé, meg egyáltalán a kapitalizmus mennyen onnan a picsába, vagy kereskednek egyenlőségi alapokon vagy felejtsük el...dehát az usa expansionista külpolitikája és világuralmi tervei beleszartak mindenki tányérjába csak a sajátjukba nem jutott ugyanakkora darab belőle de ami késik nem múlik vagy a köcsög addig jár a kútra...
brühüyyy
kkk
@Rodeo36: bizony az a fiat... változnak az idők...

ez az új 500-as tényleg csinosra sikeredett az olasz dizájn, az olasz dizájn! de a beltartalom, olyan potyolinó!
itt is van egy szalon krájzlerrel, meg dzsíppel+fiat
de nagyon nem megy szegényeknek, mint a flansziják az is van itten a faluban, ezeket 3x veszi meg az ember: először, utoljára és soha többé!

csak az a baj, hogy európával fizetteti ki a számlát a zusa + ttip...
a végin európa lesz a mocskos náczikok, mert hazazavarják a sok ahmedet meg alit...
@nincs_itt: tudom, és sok tekintetben másolják a narancsmaffiát, de inkább másolnák, mert nekik az indulásnál nem volt 2/3, és a népség is anyázza őket többször, mint mi...
-no comment-

Naná, hogy nem hallgatja ki a Quaestor-vezér titkárát az ügyészség

A nagypályás poltizmus tankönyvi iskolapéldájával kente el egy gyanús komcsi száját Polt Péter legfőbb ügyész úr

444.hu/2016/05/04/nana-hogy-nem-hallgatja-ki-a-quaestor-vezer-titkarat-az-ugyeszseg
@Rodeo36: Hallottad?

Tarlós megvonná még a csökkentett támogatást is ha Fischer Iván tovább kritizálja a kormányt.

na erre varjunk gombot...kkkkkkkkkkk

fejlődünk...fejlődgetünk....
@öregmatróz:
rohadt alakok=fidexkft

sajnos egy egész zenekart nem lehet külföldre telepíteni, csak némi vendégkörútra vinni, de az nem fedez mindent, Fischer nek lehetne valami gazdag sponzorja és leszarhatná a fidexkft t
Ránki Dezső külföldre távozott mint a Schiff? csak a hülye Kocsis Zoli maradt mementónak meg a Pit(t)i katalin és hasonló szőrzetek a Marton Évát nem értem, elveszítette a hangját talán beszélni sem tud de benyal a fidexkft-nek? ő a legnagyobb sértődött már a kádárkorból "elmenekült" és mostn erre a szarra ment vissza? Kádár idején a művészek szabadon áramolhattak, volt is valamiféle művészcsere hogy a kölcségeket fedezze és akkor az állam meacenas volt, valóban ahogy tellett

brühüyyy
kkk
@Gábris szomszéd:

Így igaz. És az ország elég nagy része igen sokat tett azért, hogy így legyen. Ahogy például ma is. Nuszbaum, Gábris, stb.
van még kérdés?

Szétszedték a várfelújítást a várfelújításból kiszálló szakemberek

Szerintük nem 200, hanem 1000 milliárdba fog kerülni ez az egész, és Orbán Viktor erkélyéről egy szót sem szóltak nekik.

444.hu/2016/05/04/szetszedtek-a-varfelujitast-a-varfelujitasbol-kiszallo-szakemberek
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Beköltözik egy kolostorba, aztán meg felcicomázza...
Ezt a sötét parasztot, bazmeg...
@Rodeo36:

Aztat rebesgetik, hogy a DK ma az egyetlen, az EU-t teljes mértékben (gazdaságilag + ideológiailag) felvállaló párt. Lehet, hogy el kellene söpörni, és akkor választhatunk a baloldaliság, a (mostanában már a konszolidálódás jeleit mutató - hoppá!) hátrafele nyilazósság, az autokratizmus meg a zöldség között, holott én az eusságot szeretem, de olyan meg nincs. Mi lesz akkor a magamfajtákkal?
komment onnan:

Wagner úr, a kékszakáll • 14 perce

Ezért zárták be a Lipótmezőt. Semmi szükség rá, már mindenkinek állása van a kormányzatban.
@vakapad: a zejú jó lenne a TTIP nélkűl és a NATO nélkűl, az még csak egy gittegylet

jaaa és a menekültek közűl csak az jöhetne be aki azonnal dolgozni kezd, bármit, de munkából éljen meg vagy kitoloncolni és megváltoztatni a hülye menekültügyi nemzetközi megállapodásokat mert a befogadóval van kibaszva

brühüyyy
kkk
@vakapad: mehetünk amerre látunk, és nehogy megálljunk a cseheknél, mert ott is agyamentek ragadták meg a kormányrudat nemsokára szavaznak az EU tagságról...
@vakapad:
emlékezz!!! obamaki aszon'ta, hogy ájrópa elég gazdag tuggya állni a migráncs számlát, de ő egy buznyák vasat nem ajánlott fel

brühüyyy
kkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Szerintük nem 200, hanem 1000 milliárdba fog kerülni ez az egész, és Orbán Viktor erkélyéről egy szót sem szóltak nekik."

Atya ég! Ezer milliárdot költünk hogy a csuti g..i betegye a szaros seggét a Várba?
Hát ez tényleg mindannyiunk "örömét" fogja szolgálni.

Akkor vajon mennyibe fog kerülni a piramis? Mert gondolni kell ám a g..i halálon túli életére is, már most.
@Oxica: ha sokáig így folytatja, balzsamozva is lesz, de még élve kezdik a kaparást az orrán keresztül...
Volt NATO-főtitkár: Magyarországot most nem vennék fel az EU-ba

Ha Magyarország ma kérné felvételét az Európai Unióba, elutasítanák - írta Javier Solana volt NATO-főtitkár, és az Európai Unió korábbi kül- és biztonságpolitikai főképviselője az El País című madridi napilapban megjelent véleménycikkében.

hvg.hu/vilag/20160504_Volt_NATOfotitkar_Magyarorszagot_most_nem_vennek_fel_az_EUba
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha EU elnök lennék, akkor az összes uniós országban elrendelném a népszavazást.
Ahol a lakosság megszavazza a tagságot, azok az országok maradnak, ahol meg nem, akkor arra van az ajtó.
Aztán akkor vége lenne a mellébeszélésnek, hogy csak addig vagyunk tagok míg dől a lé, de a kötelezettségeket már leszarjuk.
@Oxica: van benne valami, de tartok tőle, nálunk még több idióta lenne, mint más országokban...

megalománokkal így is tele a padlás:

Fotók: Ijesztően nagy helyet foglalna el a Pecsa helyére tervezett Nemzeti Galéria

Egy grafikus a nyilvános tervek alapján elkészítette a Városligetbe tervezett új Nemzeti Galéria élethű látványterveit. Ezeken ijesztően nagynak tűnik a Petőfi Csarnok helyére tervezett épület.

hvg.hu/itthon/20160504_latvanyterv_varosliget_nemzeti_galeria
@Oxica: jahhh, és a korrekt kérdésfeltevés így szólna:

- nyugathoz /EU/, vagy a kelethez /orosz birodalom/ akar az igen tisztelt választó tartozni, mert olyan opció, hogy - egyik sem,
nem létezik, és soha nem is fog létezni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az igaz de az országnak már úgyis mindegy, mert a folyamatok visszafordíthatatlanok. Úgy 30 évre taccsra került az ország.
Viszont a g..inek színt kellene vallania hogy az igen vagy a nem mellett kampányol.
Ha az igen mellett kampányol, akkor nem mondhatja hogy szar az EU.
Ha a nem mellett kampányol, akkor meg minden "ejróval" amit elfogad szemközt köpi magát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
kibaszott randa egy betonkoporsó

mi a frásznak ez pont oda a Ligetbe, oda kis játszóterek és fürdőmedencék kellenek és szökőkutak meg rengeteg fa és bokor és persze a gyep a városi kőrengeteg és por füst után és helyett

és mit fognak mutogatni a galériában? matyó hímzéseket?

brühüyyy
kkk
@bioLarzen:

Azt hiszem tied az akadémiai nagydíj. Családügyileg.:D
@Rodeo36: "és mit fognak mutogatni a galériában?"

Szerinted? Na, kinek a szarkofágja lesz benne? :) Azt pontosan ilyen monumentális épületbe lehet csak beletenni. Itt lesz V.Iktor rám-szesz fáraó betonkoporsója.
@Oxica: egy esetben lesz elviselhető, ha a culágerjeivel együtt élve kerül bele...kkk
Az egész életem arra ment, hogy valamiért mindig megszorítás volt, és a mindenkori kormányok közölték, hogy csak eddig meg addig, és utána eljön a kánaán.
Olvasva, látva, hallva a fidesz körüli panamákat valaki adja már össze hány száz csillió forintot nyelt le a kisgömböc és haveri köre, amiből az országból egy kedves kis kánaánt lehetett volna csinálni, vagy legalább azt magyarázza el nekem valaki, hogy ezek a pénzek hol voltak a megszorításos időkben? vagy a fidesz utáni első pénzügyminiszter megint azzal fog kezdeni, hogy megszorításoknak kell lenniük?.....nem értem..(((
@Oxica:
Most mond! Mindenkinek meg van a maga keresztje... "Jobbikosok Novák Elődről: „kis Goebbels”, „féltünk tőle”, „összeférhetetlen”. :)

m.magyarnarancs.hu/belpol/jobbikosok-novak-elodrol-kis-goebbels-feltunk-tole-osszeferhetetlen-99256

Erre novák mahd azzal fog támadni, hogy azért üldözik el, mert szlovák származású? Duurva lesz, de a "Párt Ökle" c. sikersztori után én már semmin se csodálkozok! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A fideSSben meg a tonyót látom ilyen kicsi goebbelsnek.
Nem véletlenül csinált belőle a g..i minisztert. Egy fasiszta kurmányban kellenek is az ilyen kis gnómok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ahogy innen látszik, illetve amit a korábbi "jobboldali/nemzeti" pártokkal művelt a fidesz, az zajlik a dzsobbikban is!

az mdf volt az első, majd jött a fkgp és miép, most meg a jobbik. túl erősnek tűnnek, esetleges partnerei lehetnek olyan erőknek(mindegy milyen ideológiai oldalhoz tartoznak) aki megbillenthetik a biztos 2018-at. a parlamentben vannak, sok mindenről tudnak, hozzáférnek stb.

pénzéhes kis senkiházi hellókitty náczikok, kihízták a zsinóros lajbit! ogv-nek meg nem tetszik a konkurencia.
@Oxica: te, má meg akartam kérdezni, hogy ki ez a g..i.talán gizi?

nem a geci mondta, hogy nevezzük nevén a dolgokat:))
@Gábris szomszéd: emlékszel még a fkgp székházas sztorijára? torgyán ott is csak a hatalmával élt, a miép? megvan még?

nem kell a melléduma, bizony a hatalomról (na ne röhögtessétek már ki magatokat), egészen pontosan a pénzről szól!
még barna a nyelvehegye a pógárikarikátul a vonának...
@Gábris szomszéd: igazán nem nagy dolog, de rettegni lehet tőle, mert eddig csak biometrikus passporttal jöhettek, mostantól elég a kártya személyi is... ennyi... tán 5-10 euro volt a vízum és formalitás
Előbb a tállai nevű szerencsétlenség elmakogta a tv-ben, hogy "az adócsökkentés költségvetése" ... Azért, mert emelkednek az adók... Értem én!
@Gábris szomszéd: ritka hazug, gerinctelen banda a jobbik. minimális figyelemre sem érdemesek! alapítóikkal azonosultak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te ne kezgyed má' megint! mer lemegyek fődmívesbe! mútkor ebéd előtt linkelte valaki azt a sertés arcú, főagronómust. baz+ rémálom az az ország!
@Gábris szomszéd: asztán majd úgy járunk, mint régen a budai várral:)

remélem a gecit elviszik rodostóba:))
@taga20:

"nevezzük nevén a dolgokat"

Hát a 'f...m nem kéne a gizinek:))

...feketemacskám

lelekpillanatok.hu/wp-content/uploads/2014/11/Fekete-macska.jpg
@gazoló: én megmá aszt hittem, hogy ilyen feketemacskára gondoltál:)))

pinkfuga.blog.hu/2016/05/04/anya_ivy_197
jó estét!

@dr. jenőke (jenőke):

ezt talán még nem hoztad ide.

nagyon kibasznak a magyarokkal. csak a külhoni magyarok extra nyugdijára telik nálunk.

kinyírják a fiatalokat teljesen! szakadjon rájuk az ég temesse be őket a föld, akik ezt a rablóvilágot megszavazták!

A kötelező szülőtartás

A 2016. május 3-án az Országgyűlés elé terjesztett, az új Polgári Törvénykönyv Negyedik Könyvét érintő legújabb módosítás bevezetné a kötelező szülőtartás intézményét.

jogaszvilag.hu/rovatok/napi/a-kotelezo-szulotartas
D..egizivagy:)

...

Te,ezek tényleg el akarják bontani a vár 'kupoldáját is?:(
@nincs_itt: elég ocsmány, má bocs:)
@taga20: mivan?mivan??mivan???

te! ne szójjá egy szót se az ízlésről! tudod, hogy miért?!
@guma:

Kezeit csókolom 'dír Margó:)

Valami vidámabb?
@guma: ennél kevés ocsmányabb dolgot tudok elképzelni! mocskos, ótvar rabló gecik!
minden dolgozó fizeti a nyugdíjjárulékot!
@nincs_itt: rodeo is a vörösöket szereti, én is:))

a japok is a gyöngyház metál favorizálják.
szerintem sztájlisztnak ne meny el:))
@taga20: Mééé tud úszni?!?!?!:D
@guma:

Ez a kötelező szülőtartás eddig is létezett, mert ha az öreg szülőnek nem volt megélhetési alapja, akkor a gyerekeit bíróság kötelezhette arra, hogy járuljanak hozzá a tartásukhoz. Persze aki önhibából nem tudta magát eltartani, mert pl. elitta a jövedelmét a gyerekei elől, és azok nélkülöztek, meg emiatt nem szetrzett nyugdíjat sem, az nem szímthatott tartásra. Kíváncsi vagyok ehhez képest mit agyaltak ki.
@gazoló:

sajna, nekem most nem megy...
(kösz a fotót! már azt hittem elvesztél...)
@nincs_itt:

Basszus, ez a taga macskáját is megfogná.:D
@taga20: azé' döngessed a melledet! sok-sok autóhoz illő színben is lehet madzagot venni! a zasszony választott és tied volt az utolsó szó: igen, drágám!

a gyöngyház metál meg nem egy szín! pubi! inkáb olyan metállédis izé!
@nincs_itt:

készülnek a további rablásra, hiszen 7 éve 22800 (akár 30 év járadék fizetés után is!)a minimum nyugdíj,

de

a plafont eltörölték és kaphatnak politikusaink sorba milliót, akiknek járadék fizetése ezt meg sem közelítené...

és akkor nem beszélek arról, hogy már csak a nyugdíj az a pénz amihez hozzányúlhatnak (vághatnak belőle!)
@látjátok feleim szümtükkel: sajna nem tarthatok kutyát, mert nincs időm foglalkozni vele.

de ha eccer nyugdíjas leszek! és tudni is fogom, hogy az vagyok, akkor:

dogbreedswallpapers.com/wallpaper/2015/05/akita-dog-pictures-22-cool-wallpaper.jpg

ilyen lesz!
@guma: szerintem, pedig simán megpróbálják lenyúlni az állami befizetéseket is! lenyúlták a manyupo-t is, megolgyák ezt is!
@guma:

Jönnek még szebb idők:)

Majd megyek kocsmázni de most tavasz és 'behavazás van:)

Ezt most nem csak Neked..

Tóth Árpád: Álarcosan

Hát rossz vagyok? szótlan? borús? hideg?
Bocsáss meg érte. Hisz ha tudnám,
A világ minden fényét s melegét
Szórva adnám.

Kastélyokat. Pálmákat. Táncokat.
Ibolyákkal a téli Riviérát.
Vagy legalább egy-egy dús, összebújt,
Boldog órát.

De most oly nehéz. Most egy sugarat
Se tudok hazudni, se lopni.
Vergődő és fénytelen harcokon
El kell kopni.

Az Antikrisztus napjai ezek,
Csillog a világ szörnyű arany-szennye.
Röhögő senkik, balkörmű gazok
Szállnak mennybe.

S én lent vergődöm, és nem tudja más,
Hogy csöndem éjén milyen jajok égnek.
De légy türelmes. Jön még ideje
Szebb zenéknek.

Csak légy türelmes. Maradj, míg lehet,
Váró révem, virágos menedékem.
Most álarc van rajtam, zord és hideg,
De letépem,

Vagy szelíden, míg elfutja a könny,
Öledbe hajló arcomról lemállik,
S te ringatsz, ringatsz jó térdeiden
Mindhalálig.
Az is volt már a kádári időkben, hog ha az állam gondokodott a szülőről, akkor annak a vagyonára ( ház, lakás stb. ) ráterhelték még életében a tartás értékét, és amikor meghalt, akkor az állam megkapta a részét. Ezt eltörölték, majd valamit részben vissza tettek. Most azt olvasni ki az írásból, hogy eg yévente követelheti az állam bíróságon a gyerektől a nyőjtott ellátás fedezetét.

Valóban, miért is fizetik az adózók az egészségügyi és szociális járulékokat, ha nem azért, hogy a rászorulót az állam segítse? Más dolog az, ha a segített személy vagyonára igényt tart, hiszen ne örököljön, aki a szülőt nemn segti rászorultságában. Feltéve, ha maga is eleget tett a gyerektartási kötelezettségének anno.
@látjátok feleim szümtükkel:

így van!
ismerem... :( sőt!

de óriási tévedésben vagy: "pl. elitta a jövedelmét a gyerekei elől, és azok nélkülöztek, meg emiatt nem szetrzett nyugdíjat sem, az nem szímthatott tartásra."

akkor is kötelezhették!

ez nem számított...

évekig tartó pereskedésnek nézhetett elébe, ha a minimál nyugdíj 2x esett egy főre és semmi más nem számított, hogy milyen kötelezettségeid vannak ebből a pénzből.
@ornagy50: remélem nem:)
@guma: már biztos! az az ország ki fog ürülni, ha ezt valóban törvényi erőre emelik!
@guma:

Nem vitatom, hogy volt ilyen, de azért nem túl sok szülőtartási per volt annak idején, amikor még az állam szolidáris elvei alapján segítették a lakosságot. Inkább a hagyatékból hajtották be.
@látjátok feleim szümtükkel: ne csinájjad, mer' idegállapotom lesz!

a másik kedvenc!!! imádom ezt a bohócot! van itt a közelben egy svarci, zsebpiszok kora óta ismerem, nagy a szerelem!
@nincs_itt:

évek óta lenyúlják és másra költik, csoportosítják át...
(mint a TAO, mehet ahova ők jónak látják!)

különben +-os lenne a nyugdíjkassza, ami nincs, mert adóként szedik be a pénzt...

így nem marad senkinek majd semmi. egy köpedelem ez az egész tajgetosz üzemeltetés, bevezetve az állami eutanáziával gyönyörű keresztény világot mutat fel.
@guma:

Szerintem most is van érdemtelenség, a tervből is kitűnik, csak ha az állam ha gondozza, akkor nem ez számít, legalább is ez olvasható ki az írásból.
@látjátok feleim szümtükkel: mi ez a borzalom? aki ilyet tart az nem komplett!
@nincs_itt:

Nekem is, meg a macskának is. Amit a kutya megeszik ( pl. nyers spárga ) azt a macska is.
@taga20: " te, má meg akartam kérdezni, hogy ki ez a g..i.talán gizi? "

Simicskát kérdezd, ő tudja. Én is tőle tudom. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

az utóbbi években lehetett több ilyen pert is olvasni, hiszen emelték jó párszor a szociális otthonok díját, csak a szociális munkások fizetését nem 2009-óta!

ja, a pereknél az nyert, aki arra hivatkozott, hogy nem vele kötöttek szerződést, így rá nézve nem kötelező a változtatás.
a többinél most is fizetésre kötelezték (vesztes per lett!)ha a család pénze a létminimumot elérte (már nem is számolja a KSH, talán ezért!?).
Hát az elég érdekes lesz, mikor keményen fizetem a járulékokat befele a g..ibe, a g..inek, aztán a végén a gyerekeimnek kell eltartani engem, ha már nem tudok dolgozni.
Akkor itt akasztások lesznek, most szólok.
@Rodeo36:

látom, azért figyelsz a hazai zenei életre is....:-)))
.
A Die Welt azt feltételezi, hogy nem véletlenül nyílt az osztrák határ közelében egy újabb menekülttábor. A német lap szerint Magyarország így akar diszkréten megszabadulni a nyakukon maradt menedékkérőktől. Annyi bizonyos, az embercsempészek megérkeztek Körmendre.
A menedékkérőket ahhoz a határátkelőhöz hozták közel, amerre úgyis menni szeretnének. A cikk állítása szerint a magyar vezetésnek így a kisujját sem kell megmozdítania ahhoz, hogy csökkentse az itt tartózkodó menedékkérők számát.

www.origo.hu/nagyvilag/20160504-die-welt-ezert-nyilt-menekulttabor-kormenden.html
.
@taga20: csak szebb lehet, mint te, oszt téged is tart a nejed. minek?
@taga20: áááá, ez olyan neked mint az autó! lassan növöd ki a hüjeségeket, de alakul
@Oxica: te! azok a zakasztások már jó ideje késnek!

cirka 28 éve...
@látjátok feleim szümtükkel: meg a zasszonynak is! mármint a zenyimének!
@Oxica:

"keményen fizetem a járulékokat"

drágám!

nem járulékot, adót fizetsz! az semmire nem kötelez senkit...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Orbanisztánban úgy csökkenik az adó, hogy közben nől!
Annak idején akkora vehemenciával verték az asztalt a parlamentben az üzemanyagok jövedéki adója miatt, hogy az majd szét repedt.
Most egy picit olcsóbb a kőolaj, de ez már nem tetszik nekik.
Ha az 50,- USD/hordós árat szavazzák meg, akkor már a jelenlegi szinten is jön az emelés. :-(
@dr. jenőke (jenőke): a die welt és a német liberálisok, igen mély hallgatását tudom csak elfogadni, fayman osztrák kancellár kirohanásai és azt követő tettei fényében!

de azért a nigériai menedékért folyamodó, bécsben, agyonverte az osztrák nőt... mert csak...
@Gábris szomszéd: na akkor! a biciklisnek volt egy macisatja, ami rá vonatkozott, továbbá ahova behajtott az egyirányú utca volt és! behajtani tilos tábla(ezt már szabad), továbbá okosan először jobbra nézett(ez londonban ok!), aztán balra... mindezt úgy, hogy "két irányú" utcát közelített meg lassítás nélkül!

a szokásos, kerékpáros, akinek fingja sincs arról, hogy a busz/autó/motor/robogó bizony eltapossa a 3,14csába! de mivel ŐŐŐŐ a KERÉKPÁROS ezért mindenkinek a durvaannyát!

szimplán agyonverném a biciklijével! a keselyűk meg majd intézik a többit!
@húzzad neki shakespeare: te most komolyan aszitted, hogy neked jobb lesz?
.
Miután a Rothschild-tanulmányt a kormányzat nyilvánosságra hozta, Szél Bernadett közérdekűadat-igényléssel fordult a Miniszterelnökséghez.

A Lázár János vezette tárca a kérést megtagadta.

A tárgyaláson a Miniszterelnökség jogi képviselője, Reiniger Balázs arra hivatkozott: nem létezik Rothschild-csoport nevű jogi személy, így beazonosíthatatlan, milyen szerződésre kíváncsi a felperes.

A felperes jogi képviselője szerint viszont jól beazonosítható, mely szerződések kiadását kérik. – Vagy szellemi fogyatékosok dolgoznak a Miniszterelnökségen, vagy rosszhiszeműen megpróbálják eltagadni a nyilvánosság elől a közérdekű adatokat.

mno.hu/belfold/lazarek-szerint-nincs-is-rothschild-csoport-1340660
.
@dr. jenőke (jenőke): nem értem mi a probléma? mo. xenofób meg stb. ausztria meg mégsem örül a menekülteknek annyira?
@nincs_itt: Nincs vita a bicajos egy fasz volt. Köszönje az életét a troli sofőrjének. Ja és képzeld el, hogy ez a futár napi 8 órában bicajozik a városban és közben képes ilyen szarvashibát elkövetni. :(
@nincs_itt:
.
Aranyos! Nekem semmi problémám nincs, csak vannak hírek, amelyekről úgy gondolom, másokat is érdekel.
És örülök, ha így van.
Az mindegy is, hogy nekem mi a véleményem egyes esetekben ugyanazokról a hírekről.
@parti_giano: ezek szerint, az eszem miatt:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Mit mondjak?
Ez olyan, mint az egy sima, egy fordított.
Aki itt akar maradni (van ilyen is - orvos kezeli, lelkesen), az nem maradhat, aki menne, azt marasztalják.
Az olaszok egy magyar állampolgárt tároltak sokáig névazonosság okán.
.
@dr. jenőke (jenőke): természetesen! de semmiképpen nem mindegy, mi a véleményed!
@nincs_itt: és ezek végigülték a szöveget és 1nek nem jutott eszébe, hogy felálljon és otthagyja azt a marhát??
@nincs_itt: na ez itt a baj kérem......
@nincs_itt:

A kulcsmondat:

"A felelősséget gyanús idegenekre tolja, miközben az itteni rendszer semmiről nem tehet."

A kredencet nekünk kell arrébb tolni, mert mi toltuk rossz helyre. Szerintem segítettek ebben akade mikus(?) nertársak is.:(
Lenne egy kis szerepük most is.
A leírt esemény a posztot támasztja alá, sajnos nagyon.

nol.hu/belfold/tizedeles-1614267

Csontos Jánost, a Szépirodalmi Kollégium miniszteri delegáltját "...a miniszter nem „tizedelni” küldte az NKA-ba...", mondta saját felkent szájával.

"Örüljünk hát: most még csak a „tizedelésnél” tartanak."

Mi jön ez után? Agyelszívás?
Ahol nincs, ott ne keress, meg nem lehet elszívni sem.
@látjátok feleim szümtükkel: amikor megkaptam a mű paraszt címkét (ebből csak a "mű" báncsa a lelkemet), éppen erre voltam bátor utalni, sok egyéb mellett!

most legalább néhányan meg mertek szólalni! még egy kevés bátorságot, mert bizony a hölgyek/urak nem tegnap érkeztek a szíriuszról!
@öregmatróz: udvariasan és önmagukhoz méltóan meghallgatták a miniszterelnököt.
de pontosan fedi a valóságot, amit @látjátok feleim szümtükkel: kifejtett!
mára megszólalt némelyikük, hogy bizony marhaságot mondott a zseb-dúcse, ez is dicséretes a felettük lebegő "kard" ismeretében!
@nincs_itt: jól látod!
De: ahogy ők viselkednek, az ellenzéknek is hasonló módon kellene.
A tudós finom emberkéknek is kicsit keményiteni kellene.
Korábban Te is ezt hiányoltad, ha jól emlékszem......:))
@nincs_itt:

nem, gondolod e, hogy a különféle hivatalokban dolgozó állampógár az mind bűntárs?
a másik állampógárt basztattya és teszi pocsékká az életét és nem veszi észre hogy rá is sorkerül és vele is kibasznak...ahelyett, hogy lenne már valami összefogás az a maroknyi szarházi ezek révén gyakorolja teljhatalmát és ráadásúl ezekkel is ki van baszva

brühüyyy

kkk
"...a márciusban elhunyt holland futball-legenda, Johan Cruiyff már évtizedekkel ezelőtt megállapította, hogy le lehet győzni egy gazdagabb csapatot, hiszen sosem látott egy zsák pénzt gólt lőni, mégis feltűnő, hogy a szerényebb lehetőségekkel jobban sáfárkodó vetélytársak hogyan kerekedtek a Puskás Akadémia fölé."

Mint ahogy a fűtött műfű sem tud gólt rúgni.:D:D:D

valasz.hu/itthon/egy-zsak-penz-nem-tud-golt-loni-ezert-esett-ki-a-puskas-akademia-118464

Persze senki ne mondja meg a akadémistáknak ( elég nagy az ő fejük maguktól is ), hogy ki, mikor és hogy jáccon. Jáccanak ők az az adózók pénzével, maguktól is tuggyák hogy kell.
@Rodeo36: elfogadom, hogy az ember gyarló! hiszen a megélhetése múlik/-hat azon, hogy teljesíti-e a "maroknyi gazember utasításai", vagy ellenáll.

de a vakságot nem fogadom el, mert már Niemöller atya is ezt írta:

Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie die Sozialisten einsperrten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Sozialist.

Als sie die Juden einsperrten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Jude.

Als sie mich holten,
gab es keinen mehr,
der protestieren konnte.
@nincs_itt: "...elfogadom, hogy az ember gyarló! hiszen a megélhetése múlik/-hat azon, hogy teljesíti-e a "maroknyi gazember utasításai", vagy ellenáll."

Aha!
90-ben pont ezért akartál kredence(r)t váltani, nem? Akkor miért nem fogadtad el, hogy aki a kádárizmusban élt, az is gyarló volt?
Ez janus arcúság. Esetleg ragozzuk, hogy én gyarlóm, te gyarlód, mi gyarlók?
@nincs_itt: ez az a hírhedt mondás melyben a némaságot és a félreállást írja le és a végén mégsem marad élve?

A gyávaság sohasem fizetődik ki

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: hol mondtam/írtam olyat, hogy a kádári kisember nem volt gyarló?

váltottunk egy rendszert, oszt' ez lett belőle... nem tetszik, nagyon nem! mert az ember változatlan maradt. megkaphatja mindazt, amit "nyugat" adhat, csak szépen álljon be a sorba, az épp aktuálisba. és be is áll a legtöbb! de csak ígéretek kap/-ott és fog kapni.

változott valami?
@Rodeo36: pontosan!

a vége:

Amikorra értem jöttek, nem maradt senki aki tiltakozott volna.
@nincs_itt: változott: hülyébbek lettünk, hülyét választottunk.

Pont.!
@látjátok feleim szümtükkel:
nem tárgyas ragozás
én gyarlok
te gyarlassz
ő gyarlik
mi gyarlunk
ti gyarlotok
ők gyarlanak

yo fallo
tu falles
ele falla
nós fallamos
vos fallais
eles falham

brühüyyy
kkk
ideje mindenkinek komolyan venni, mi történik hazánkban!

Megvonták a tb-ellátást a tüntető tanároktól

A pitiánerség jobban teljesít. Miközben ma kiderült, az MNB csak reklámozás ürügyén 6 milliárd (!) forintot osztogatott szét haveroknak, az államkincstárnak inkább 1 napnyi tb díja fáj. A Magyar Államkincstár ugyanis arról értesítette a tüntető tanárokat, hogy a pedagógussztrájk napjára a társadalombiztosítási ellátásuk szünetelt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felszólítja a Magyar Államkincstár vezetőjét, vonja vissza tájékoztató levelét.

Mendrey Lászó csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a tb-ellátás nem függeszthető fel a sztrájk idejére, utólag ez még csak nem is értelmezhető, s talán még jogsértő is. A szakszervezeti vezető szerint az április végi keltezésű levél egy dologra alkalmas:

a megfélemlítésre.

A PDSZ visszautasítja az ilyen és ehhez hasonló törekvéseket – közölte a szakszervezeti vezető, aki kitért arra is, hogy a bejelentett változások szembe mennek követeléseikkel, ellenkeznek az európai törekvésekkel, és a közoktatás szereplőinek elemi érdekeivel.

Mint írta, előre borítékolható egy újabb elégedetlenségi hullám, és nem zárható ki a nyomásgyakorlás eszközei közül akár a több napos sztrájk sem.

propeller.hu/itthon/3214924-megvontak-tb-ellatast-tunteto-tanaroktol
az előző hír után eszembe jutott, hogy volt valaki aki 3 (három - vagy 4?!!!) évig be sem járt munkahelyére.

tőle és a ma is lógósoktól nem hallom, hogy bármit megvontak volna.
@guma: és a kapanyél sem sül el...
Kövér: Halálos fenyegetés a nemzetközi tőke által ellenőrzött internet a demokráciára

nol.hu/kulfold/kover-a-nemzetkozi-toke-altal-ellenorzott-internet-halalos-fenyegetes-a-demokraciara-1614325
@guma:
Mindíg mondtam: igy kell ezt csinálni....
@öregmatróz:

Gyerekkoromban volt egy dalocska, mely így szólt:

Egy kis malac röf-röf-röf,
trombitálgat töf-töf-töf,
trombitája, víg ormánya
töldet túrja röf-röf-röf.
Jön az öreg meglátja,
örvendezve kiáltja,
rajta fiam, röf-röf-röf,
apád is így csinálja.

Ez jutott eszembe a Guma által linkelt írást elolvasván.
Meg az, hogy szájból segget már láttam, de seggből szájat még nem. Bár ugye apád is így csinálja.:D
A tanárok meg kapják be. Miért nem tüntetnek rendesen, mit cirkuszolnak itt egy-két-három órás ijesztgetéssel. Ha segítség kell anyagilag, akkor gyűjtsenek, én is adakoznék, hogy a sztrájk idejére sem maradjanak ellátás nélkül, mert pl. befizetnék egy-két-három tanárnak egy-két-három napi tb járulékot.
@nincs_itt: "változott valami?"

Nagyot. Mert ma azt illik kicikizni, lehülyézni, eltaposni kollektven, aki harcolni mert az új kizsákmányolás, új rabszolgaság ellen. Közben meg nem veszik észre, hogy az elit kivételéven mindenki ebbe a körbe tartozik.
index.hu/belfold/2016/05/05/eltuntettek_az_internetrol_az_elmultnyolcev_elszamoltatasanak_nyomait/

Hogy is van ez? Ugye, apád is így csinálja.:D

Meg közben rögtön elmúlt nyolc lesz ebből az elmúlt 6-ból, nehogy már valaki eltévessze az időszamítást.
@öregmatróz:

Nem érted?
Akkor olvasd el miket mondott a bajuszkirály a fiatalságról/nak.
@látjátok feleim szümtükkel:
Jaaaaa igy már kapisco!

Az előbbi szövegre gondoltam..

A bajuszt nem tartom kompetensnek semmiben....
@nincs_itt:

Szerintem: "... aki tiltakozni tudott volna."
@guma:
Ezek a kövér bolsevikok már csak ilyen gyanakvóak... A regi elvtársi reflexeik müködnek. Szégyen ez a pápai vén komcsi!
@nincs_itt:

A "Nem maradt senki, aki tiltakozott volna" azt jelenti, hogy maradtak ugyan még akárhányan, de olyan nem, aki értem kiállt volna (nem szeretnek, vagy mi ...).

A "Nem maradt senki, aki tiltakozni tudott volna" azt jelenti, hogy már mindenkit elvittek, többek között az én hibámból, azaz a vesztemet magam okoztam.
@vakapad: mert maradtak is még! mivel nem vittek el mindenkit. csak senki nem tiltakozott... nem az emberiség utolsó példánya volt Niemöller.
Demokratikus kormányunk demokratikus miniszterének tisztességes, egyenlő bánásmódot biztosító sajtótájékoztatója:

"Jóindulatú kérdés, és Hír TV, ezek egymást kizáró fogalmak – mondta Lázár, de zárásképp mégis kérdezhetett az egykor más pozícióban lévő tévé újságírója.
Arról érdeklődött volna, hogy az M3-as metró felújítása idejére milyen eszközökkel lesz megoldva a tömegközlekedés. "Magyar buszokkal, jelentsen ez bármit, magyar összeszerelést, vagy lengyel buszokkal"
"...vagy kötöttpályással" – vágott közbe Lázár.
"...vagy kötöttpályással" – fogadta el a kérdés kiegészítését az újságíró, várva a választ, amely helyett Lázár közölte:
"Köszönöm szépen.""

Mi ez, ha nem visszaélés a hivatalával, és a Hirtv nézőinek szembe köpködése? Azoknak a lenézése, akik nem túl régen két kézzel szavaztak erre a kormányra és a minisztereire. Egészen jó kormányzati propaganda ez.:D
sötét középkor:

Miközben az oktatási kormányzat a tanári tiltakozásoknak engedve azt kommunikálja, hogy tanulva a hibákból még a Kliket is megszüntetik, éppen ezekben a hetekben alakítják át brutálisan az egész szakközépiskolai rendszert, minimálisra szűkítve a reáltárgyak oktatását. A tervezet szinte véletlenül került nyilvánosságra, a szakmai szervezetek pedig kétségbeesetten tiltakoznak: a várható tanári munkanélküliségen kívül a szakképzés szétveréséről, továbbtanulástól elzárt tömegekről, természettudományos ismeretek híján az áltudományos távgyógyítóknak kitett gyerekekről és átvert szülőkről beszélnek.

-Az Iparkamara és az NGM a szakiskolák után a szakközépiskolákat is megkapta, ők pedig az iparági igényekre hivatkozva a szakmai képzést erősítenék a közismereti órák rovására.
-Bár a szakközepet szeptembertől szakgimnáziumnak hívják majd, ez csak névleges, valójában majdnem a szakiskolákéhoz butítják le a képzést.
-A minisztériumi tervezet szerint legfeljebb egy természettudományos tárgy marad csak, a gazdasági iskolákban egy sem. A várható hatások:
-Minimális reálműveltség nélkül is lehet majd érettségizni.
-Beszűkülnek a továbbtanulási lehetőségek, mindenkit bebetonoznak abba a szakmába, amit 14 évesen választott.
-Ezres nagyságrendű tanári munkanélküliség várható.
-A félelmek szerint a magyar oktatási rendszer egyetlen sikerágazatát verik szét, a változások a magyar gyerekek 40 százalékát érintik.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A reálképzés radikális visszaszorítása miatt a továbbtanulási lehetőségek is súlyosan szűkülnek majd: az egészségügyi szakközépben egyáltalán nem tanulnak majd fizikát, miközben az egészségügyi területen való továbbtanuláshoz a jelenlegi felvételi szabályok szerint kötelező a fizika érettségi – így nekik eleve nem lesz lehetőségük orvosi egyetemre menni.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

index.hu/tudomany/2016/05/05/teljesen_lebutitjak_a_realkepzest_a_szakkozepben_a_munkasnak_nem_kell_mindent_ertenie/
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/nekimentek_az_adotanacsadok_az_iparkamaranak.231424.html

Nagyon jól tették az adótanácsasók, hpgy kifogást emeltek.

Mellesleg meg, ha a törvény kötelezi a kamarát arra, hogy bizonyos nyilvántartást készítsen el, és erre két éve nem került sor, az nem hivatali visszaélés? Mert ugye akiket érintene a megléte, azok hátrányt szenvednek, mivel nem jutnak a szükséges információkhoz. A mulasztás pedig szándékos. Hehehe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért aki egészégügyben dolgozik, de nem egyetemet végzett és nem tanult fizikát, annak nem kell némi alapismeret az használt műszerekkel kapcsolatban? Pl. arról, hogy nem a szar, hanem a röntgen sugárzik, és az veszélyes?
"A kormány hazudott"

(Budapest, 1990. Orbán Viktor)

Még mindig.

(Felcsút, 2016. Felcsúti Futball Fenomén)
@látjátok feleim szümtükkel: azért nem kellene teljesen karfiolt játszani!
az atv nem a dzsobbik kezén van de még csak nem is a fidex-én.
tudósított egy esetről, ami a legkevésbé sem megnyugtató.

mit kellene tenni? mint itt tájcslándban? sok-sok eset hetekkel, hónapokkal később kerül a hírekbe... migránsok követték el? igen! nem szabad erről beszélni?
.
Kifakadt a szomszéd:
A fene esne ezekbe a kölykökbe! Most kisvasutat kér a születésnapjára. Honnan veszik ezeket a marhaságokat? Csak 140 négyszögöles az udvar?!
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Már bocsi, de a szar is sugárzik, ha hosszasan emészt valaki a rögönyre tapadva.
Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

444.hu/2016/05/05/reggel-az-atv-keszsegesen-migransozik-delutan-a-kormany-kolnt-kialt-a-rendorseg-meg-kozben-ketsegbeesetten-cafol

Mindennek ellenére a hetvenhét millás fejpénz az 'húzósnak tűnik:(
@gazoló: csak a zasszony meg ne tuggya! majd lesz nekik titkos tábor!
@gazoló: el ne felejtsem! a tábori jelszó meg az lesz:

"kisasszony! nem szeretnék magán kívül lenni!"
@Orica Középföldi: amíg bejárt, hívták, addig nem volt xenofób kisegyház... végül is az előgerinchúr is valami... egy lépcső...
@gazoló: én is láttam egy elvetemült csoport migráncsot. vissza kéne ezeket küldeni:))

www.napiszar.hu/showPost/Ujabb_menekultek_erkeztek_
@taga20: a zannyát! láccik rajtuk az agresszijó szándéka! hál' Istennek!
@taga20: "ordast"megköszöntötted tegnap?!
@nincs_itt: @taga20:

"vissza kéne ezeket küldeni:"

Inkább adok címet:)
@ornagy50: az agyam vág, mint a penge, de eszt most nem vágom:)
@nincs_itt:

Mia fene bajod van ezzel a Körmenddel? Nincs itt másról szó, mint arról, hogy megint jobban teljesítettünk. Mármint a kormány, amikor a meneköült tábort oda tette, ahová.
@látjátok feleim szümtükkel: nekem semmi! xar helyre rakták.(?) kezdődött a die welt faxságaival, most folytatódik azzal, hogy nem is volt itt semmi látnivaló, oszoljanak!
pedig elég sokan azt mondják, hogy de! volt!
mondhatnám, hogy orbitális magasságokból teszek rá.
de szeretném, ha a krumpli leves, krumpli leves lenne!
@nincs_itt:

" amíg bejárt, hívták, addig nem volt xenofób kisegyház"

Ismét egy elsietett következtetés.
Mindig ez volt a véleménye, csak a gyüli egy ideig önmegtartóztató volt. A számlát viszont előbb-utóbb benyújtják.
Volt egyszer egy humorista, kinek az volt a szavajárása, hogy valami van, de nem az igazi.

Királyi rádió azt mondta a körmendi ügyről valamikor délután, hogy az ATV rémhíreket terjeszt. Mert ugye ekkorra
már Lázár nertárs is jobban túlteljesítette a híreket, és a rendőrpitány is cáfolt.
Szóval mivan?
@taga20: Flórián vóóót tennap!!!:D
@nincs_itt:

Ja, közben elfagyott a krumpli, így csak krumplinak láccó tárgyból fő a leves.:D
@ornagy50: így má értem. hát be kell vallanom, hogy vityával szoktam álmodni, de a farkasflórival még soha:)

kapád van?:)
Miket nem mondott ez a Lázár.

"...130 ezren halnak meg, ezzel szemben csupán 90 ezer gyermek születik. A miniszter utalt rá: ebben vitánk van a vezető nyugati államokkal, mert ők inkább a bevándorláspolitikával, míg Magyarország a családok gyermeknevelésre ösztönzésével igyekszik megoldani a problémát."

No ehhez megnézhetnék, hogy mekkora a fogamzó képes korúak fogamzásképtelensége, és halálozási aránya. Mindjárt meglátnák, hogy álom-álom, édes álom, álom szép. Lenne, ha több gyerek születne mert a kormány jobban akar teljesíteni. De az objektív okokat nem lakás ígéretével kéne megoldani.

www.hirado.hu/2016/05/05/a-versenykepesseget-novelne-a-kozszferaban-foglalkoztatottak-szamanak-csokkentese-lazar-szerint/
@Orica Középföldi: konok péter életútja sem tartozik az említésre érdemesek közé, szerintem.
mindig ez volt a véleménye? akkor mindjárt más!
valami/valaki betörte azt az ablakot... hirtelen lett, vélemény+ellen vélemény...

továbbá, tenmaga írta, te idézted! ha korábban is ez volt a véleménye, akkor miért is NEM korábban?

de mindegy is! a lényeg, hogy liberális galamb ritkán költ!
@látjátok feleim szümtükkel: akkor már világos! a 4 évszak a felelős!
@nincs_itt:

" konok péter életútja sem tartozik az említésre érdemesek közé, szerintem. "

Nem autókról írt, ez biztos.
@ornagy50: ja és haver, mi van pokahontásszal? mostanában nagyon csöndben van:)
@taga20:

Mondtam, hogy jó? Ellenben a mondat szállóige lett:)
@taga20: "azon"mááá túl vagyok!!!:)))
@Orica Középföldi: nem, de sugalmaztad.
egyébként, múltkor még bolgárúr is előatta:))
@ornagy50: én meg má aszt hittem, hogy évekig fogom olvasni itt, hogy prágám így, meg úgy:))
.
''''Az adóügyekért felelős államtitkár elmondta: törvénybe kerülnek az adózó jogai, az adóhatósággal való kapcsolattartás egyszerűsítése és gyorsabbá tétele, valamint az adminisztrációs terhek csökkentése. „A géppuskásokat mesterlövészek váltják fel” – mondta arra vonatkozóan, hogy célzottan ellenőrzik az adócsalókat, oda csoportosítják az adóhatósági erőket, ahol csalnak.''''
.
Célzottan ellenőrzik az adócsalókat?
Úgy tűnik, megkezdődnek a kinevezések. Valahogy így: holnaptól maga adócsaló.
Ugyanis addig, amíg nem ellenőriztek valakit, nem tudhatja, hogy adócsaló-e, vagy nem, esetleg csupán feltételes adómegállapítás alapján fizeti az adót...
.
Érdekes, változatos napokra számíthatunk.

24.hu/belfold/2016/05/05/tallai-mesterloveszek-valtjak-fel-a-geppuskasokat-az-adohatosagnal/
.
@taga20: Két malomban őrölünk!!!
@taga20:
.
Most mi a bajod? Mátészalka, vagy Érd Ófalu jobban tetszene?
@taga20:

" nem, de sugalmaztad. "

Héééé! Én sose sugalmazok. Leírom amit akarok, vagy nem. Azt viszont sose mondtam, hogy egyetlen olvasata van a mondandómnak:)
@dr. jenőke (jenőke): igazad van, inkább a hrádzsin, mint a minaret:)
@jaegtoer:

Csak a barázdák mélységén múlik:)))
@Orica Középföldi:
.
Van ilyen.
Mihail Solohov: Új barázdát szánt az eke
Vagy csere, garancia és buborék mentesen.
.
:))
@Orica Középföldi: nincs mélység, vasalja, mert olvasta a blikkben, hogy ez a szoás.
@parti_giano:

Látom, túl vagy a közös edzésen az állatkákkal:))
Mintha nem túl régen már átírták volna a számítási szabályokat.
Persze szabály ide, szabály oda, akinek nehéz a megélhetése, annak a számítás megváltoztatásától sem lesz könnyebb, legfeljebb sokkal mérgesebb lesz, és hamarabb megmozdul a hívó szóra. Már oda, a Kossuth tére hívóra.

www.vg.hu/gazdasag/tul-sokan-elnek-a-letminimum-alatt-atirjak-a-szamitas-szabalyait-469712
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Létminimum, minimálbér?
Nem is régen volt: akinek a bevétele nem érte el a KSH által megállapított létminimumot, annak az adóhatóság a bevétel és a létminimum összegét eltitkolt jövedelemként megállapíthatta, és meg is állapította. Következmény: adóhiány, késedelmi pótlék, adóbírság.
Természetesen a bíróság mindezt rendben lévőnek találta.
Ámde akadt egy probléma. Alacsonyabb lett a minimálbér, mint a létminimum összege. Azt azért már nem lehetett megállapítani, hogy ez esetben is eltitkolták a bevételt, de a minimálbér növekedését sem hiányolhatta az adóhatóság.
Kérdés: mi következik mindebből?
Megváltoznak a létminimum számításának szabályai.

Jut eszembe: valami furcsa történt a várható nyugdíjemelés számításánál is.
Más eredményre jutott a kormány, mint az MNB.
.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Kimaradt a lényeg: a bevétel és a létminimum különbségének összegét...
A többi rendben.
Gyuri feje körüli - spirállá züllött - glória is idegesítő, hátmég ami belül van:))

www.facebook.com/444.hu/posts/1085130261548731
@Orica Középföldi: na nem baj! vannak hozzáértők, akik pótolják!
@guma:

Lássunk csudát!
Rájöttek, hogy valaki túltolta,én meg megértettem, hogy lesz a hásóból első-felső.:D

"A javított kiadásban Kövér gondolata az internetről, illetve a gazdasági érdekcsoportok jelentette veszélyről így hangzik az MTI szerint – ezt most az esetleges újabb hibaigazításig teljes terjedelmében közöljük."

index.hu/belfold/2016/05/06/egy_nap_utan_rajottek_hogy_kover_nem_tartja_halalos_veszelynek_az_internetet/
"A magyar labdarúgás egyik legnagyobb problémája, hogy nincsenek szurkolók a lelátókon
– mondta el Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szervezet 2016-os közgyűlésén,"

Nahát!

Nem is tudtam, hogy a szurkolók rúgják a gólt.:D
süti beállítások módosítása