Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.05.02. 09:09 Fabius

Orbán: autokrata lennék? Hahaha!

Kedves Vezetőnk megörvendeztetett minket egy bejelentéssel: ő maga csak mosolyogni tud azon, ha autokratának tartják. Jó, mondjuk ha az ember autokrata akkor tényleg van oka vigyorogni, amíg a személyes karizmája elég emberre hat, és nem zavarják el a picsába. Örülhet neki tiszta szívből, hogy a focialista forradalom győzelme után olyan szotyialista köztársaság lettünk, aminek ő írta a játékszabályait.

Csak azt nem értem, ha ezt a rendszert alakította ki, akkor minek tagadja le? Tán kínos felvállalni?

Az emberek nem hülyék se itthon se a határainkon kívül. Az autokrácia kérdése azért kerül elő újra és újra, mert a szó maga azt jelenti, hogy a politikai hatalom egésze egy ember és a közvetlen környezetében lévő zárt csoport kezében van. A csoport tagjai pedig úgy viselkednek, mint akiknek a mindent lehet bármiféle következmény, retorzió nélkül. Például az egyik csicskás utasítja a másikat, hogy szerinte melyik földdarab eladó állami földárverésen, és melyikkel ne is próbálkozzon, mert kifogytak a névre íratható földkvótával rendelkező rokonokból.

meszaros_penz_1.jpg

 

A harmadik gründol pár alapítványt, amik aztán "nem vesztik el botrány jellegüket", olyan mértékben tömik a rokonok, haverok zsebét közpénzzel, az egyetlen következmény pedig, hogy a kormányszóvivő nertárs új mértékegységet állít fel a cinizmusnak.

Aztán az egész annyira bevésődik, hogy a lakájmédia bemondója sem tudja már igazán, ki lopott miből, mikor és honnan. Ezek után úgy tenni, mintha idegenebb lenne tőle az autokrácia, mint Hoffmann Rózsától a zsinórtanga, elég röhejes. A vigyor viszont továbbra is érthető.

Ráadásul az autokrácia tagadást megfejelte azzal, hogy magához ragadta a családmeghatározás jogát is. Ami szerinte férfi+nő+házasság+gyerek. Ami ezen kívül esik - elvált szülők +gyerekeik, házas felek gyerek nélkül, gyermekes szülők házasság nélkül - az meg nem család és kész. Ez amúgy nem autokrácia, de még csak nem is homofóbia, ez Viktor szerint csak nevén nevezése a dolgoknak.

Én már csak arra leszek kíváncsi, a fenti dolgokat mikor fogja valaki a nevén nevezni? Mert a nyelvbotlásos bevésődéseket elnézve nincs messze ez sem.

 

713 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr658678992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nincs_itt:

A kulcsmondat:

"A felelősséget gyanús idegenekre tolja, miközben az itteni rendszer semmiről nem tehet."

A kredencet nekünk kell arrébb tolni, mert mi toltuk rossz helyre. Szerintem segítettek ebben akade mikus(?) nertársak is.:(
Lenne egy kis szerepük most is.
A leírt esemény a posztot támasztja alá, sajnos nagyon.

nol.hu/belfold/tizedeles-1614267

Csontos Jánost, a Szépirodalmi Kollégium miniszteri delegáltját "...a miniszter nem „tizedelni” küldte az NKA-ba...", mondta saját felkent szájával.

"Örüljünk hát: most még csak a „tizedelésnél” tartanak."

Mi jön ez után? Agyelszívás?
Ahol nincs, ott ne keress, meg nem lehet elszívni sem.
@látjátok feleim szümtükkel: amikor megkaptam a mű paraszt címkét (ebből csak a "mű" báncsa a lelkemet), éppen erre voltam bátor utalni, sok egyéb mellett!

most legalább néhányan meg mertek szólalni! még egy kevés bátorságot, mert bizony a hölgyek/urak nem tegnap érkeztek a szíriuszról!
@öregmatróz: udvariasan és önmagukhoz méltóan meghallgatták a miniszterelnököt.
de pontosan fedi a valóságot, amit @látjátok feleim szümtükkel: kifejtett!
mára megszólalt némelyikük, hogy bizony marhaságot mondott a zseb-dúcse, ez is dicséretes a felettük lebegő "kard" ismeretében!
@nincs_itt: jól látod!
De: ahogy ők viselkednek, az ellenzéknek is hasonló módon kellene.
A tudós finom emberkéknek is kicsit keményiteni kellene.
Korábban Te is ezt hiányoltad, ha jól emlékszem......:))
@nincs_itt:

nem, gondolod e, hogy a különféle hivatalokban dolgozó állampógár az mind bűntárs?
a másik állampógárt basztattya és teszi pocsékká az életét és nem veszi észre hogy rá is sorkerül és vele is kibasznak...ahelyett, hogy lenne már valami összefogás az a maroknyi szarházi ezek révén gyakorolja teljhatalmát és ráadásúl ezekkel is ki van baszva

brühüyyy

kkk
"...a márciusban elhunyt holland futball-legenda, Johan Cruiyff már évtizedekkel ezelőtt megállapította, hogy le lehet győzni egy gazdagabb csapatot, hiszen sosem látott egy zsák pénzt gólt lőni, mégis feltűnő, hogy a szerényebb lehetőségekkel jobban sáfárkodó vetélytársak hogyan kerekedtek a Puskás Akadémia fölé."

Mint ahogy a fűtött műfű sem tud gólt rúgni.:D:D:D

valasz.hu/itthon/egy-zsak-penz-nem-tud-golt-loni-ezert-esett-ki-a-puskas-akademia-118464

Persze senki ne mondja meg a akadémistáknak ( elég nagy az ő fejük maguktól is ), hogy ki, mikor és hogy jáccon. Jáccanak ők az az adózók pénzével, maguktól is tuggyák hogy kell.
@Rodeo36: elfogadom, hogy az ember gyarló! hiszen a megélhetése múlik/-hat azon, hogy teljesíti-e a "maroknyi gazember utasításai", vagy ellenáll.

de a vakságot nem fogadom el, mert már Niemöller atya is ezt írta:

Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie die Sozialisten einsperrten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Sozialist.

Als sie die Juden einsperrten,
habe ich geschwiegen,
ich war ja kein Jude.

Als sie mich holten,
gab es keinen mehr,
der protestieren konnte.
@nincs_itt: "...elfogadom, hogy az ember gyarló! hiszen a megélhetése múlik/-hat azon, hogy teljesíti-e a "maroknyi gazember utasításai", vagy ellenáll."

Aha!
90-ben pont ezért akartál kredence(r)t váltani, nem? Akkor miért nem fogadtad el, hogy aki a kádárizmusban élt, az is gyarló volt?
Ez janus arcúság. Esetleg ragozzuk, hogy én gyarlóm, te gyarlód, mi gyarlók?
@nincs_itt: ez az a hírhedt mondás melyben a némaságot és a félreállást írja le és a végén mégsem marad élve?

A gyávaság sohasem fizetődik ki

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel: hol mondtam/írtam olyat, hogy a kádári kisember nem volt gyarló?

váltottunk egy rendszert, oszt' ez lett belőle... nem tetszik, nagyon nem! mert az ember változatlan maradt. megkaphatja mindazt, amit "nyugat" adhat, csak szépen álljon be a sorba, az épp aktuálisba. és be is áll a legtöbb! de csak ígéretek kap/-ott és fog kapni.

változott valami?
@Rodeo36: pontosan!

a vége:

Amikorra értem jöttek, nem maradt senki aki tiltakozott volna.
@nincs_itt: változott: hülyébbek lettünk, hülyét választottunk.

Pont.!
@látjátok feleim szümtükkel:
nem tárgyas ragozás
én gyarlok
te gyarlassz
ő gyarlik
mi gyarlunk
ti gyarlotok
ők gyarlanak

yo fallo
tu falles
ele falla
nós fallamos
vos fallais
eles falham

brühüyyy
kkk
ideje mindenkinek komolyan venni, mi történik hazánkban!

Megvonták a tb-ellátást a tüntető tanároktól

A pitiánerség jobban teljesít. Miközben ma kiderült, az MNB csak reklámozás ürügyén 6 milliárd (!) forintot osztogatott szét haveroknak, az államkincstárnak inkább 1 napnyi tb díja fáj. A Magyar Államkincstár ugyanis arról értesítette a tüntető tanárokat, hogy a pedagógussztrájk napjára a társadalombiztosítási ellátásuk szünetelt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felszólítja a Magyar Államkincstár vezetőjét, vonja vissza tájékoztató levelét.

Mendrey Lászó csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a tb-ellátás nem függeszthető fel a sztrájk idejére, utólag ez még csak nem is értelmezhető, s talán még jogsértő is. A szakszervezeti vezető szerint az április végi keltezésű levél egy dologra alkalmas:

a megfélemlítésre.

A PDSZ visszautasítja az ilyen és ehhez hasonló törekvéseket – közölte a szakszervezeti vezető, aki kitért arra is, hogy a bejelentett változások szembe mennek követeléseikkel, ellenkeznek az európai törekvésekkel, és a közoktatás szereplőinek elemi érdekeivel.

Mint írta, előre borítékolható egy újabb elégedetlenségi hullám, és nem zárható ki a nyomásgyakorlás eszközei közül akár a több napos sztrájk sem.

propeller.hu/itthon/3214924-megvontak-tb-ellatast-tunteto-tanaroktol
az előző hír után eszembe jutott, hogy volt valaki aki 3 (három - vagy 4?!!!) évig be sem járt munkahelyére.

tőle és a ma is lógósoktól nem hallom, hogy bármit megvontak volna.
@guma: és a kapanyél sem sül el...
Kövér: Halálos fenyegetés a nemzetközi tőke által ellenőrzött internet a demokráciára

nol.hu/kulfold/kover-a-nemzetkozi-toke-altal-ellenorzott-internet-halalos-fenyegetes-a-demokraciara-1614325
@guma:
Mindíg mondtam: igy kell ezt csinálni....
@öregmatróz:

Gyerekkoromban volt egy dalocska, mely így szólt:

Egy kis malac röf-röf-röf,
trombitálgat töf-töf-töf,
trombitája, víg ormánya
töldet túrja röf-röf-röf.
Jön az öreg meglátja,
örvendezve kiáltja,
rajta fiam, röf-röf-röf,
apád is így csinálja.

Ez jutott eszembe a Guma által linkelt írást elolvasván.
Meg az, hogy szájból segget már láttam, de seggből szájat még nem. Bár ugye apád is így csinálja.:D
A tanárok meg kapják be. Miért nem tüntetnek rendesen, mit cirkuszolnak itt egy-két-három órás ijesztgetéssel. Ha segítség kell anyagilag, akkor gyűjtsenek, én is adakoznék, hogy a sztrájk idejére sem maradjanak ellátás nélkül, mert pl. befizetnék egy-két-három tanárnak egy-két-három napi tb járulékot.
@nincs_itt: "változott valami?"

Nagyot. Mert ma azt illik kicikizni, lehülyézni, eltaposni kollektven, aki harcolni mert az új kizsákmányolás, új rabszolgaság ellen. Közben meg nem veszik észre, hogy az elit kivételéven mindenki ebbe a körbe tartozik.
index.hu/belfold/2016/05/05/eltuntettek_az_internetrol_az_elmultnyolcev_elszamoltatasanak_nyomait/

Hogy is van ez? Ugye, apád is így csinálja.:D

Meg közben rögtön elmúlt nyolc lesz ebből az elmúlt 6-ból, nehogy már valaki eltévessze az időszamítást.
@öregmatróz:

Nem érted?
Akkor olvasd el miket mondott a bajuszkirály a fiatalságról/nak.
@látjátok feleim szümtükkel:
Jaaaaa igy már kapisco!

Az előbbi szövegre gondoltam..

A bajuszt nem tartom kompetensnek semmiben....
@nincs_itt:

Szerintem: "... aki tiltakozni tudott volna."
@guma:
Ezek a kövér bolsevikok már csak ilyen gyanakvóak... A regi elvtársi reflexeik müködnek. Szégyen ez a pápai vén komcsi!
@nincs_itt:

A "Nem maradt senki, aki tiltakozott volna" azt jelenti, hogy maradtak ugyan még akárhányan, de olyan nem, aki értem kiállt volna (nem szeretnek, vagy mi ...).

A "Nem maradt senki, aki tiltakozni tudott volna" azt jelenti, hogy már mindenkit elvittek, többek között az én hibámból, azaz a vesztemet magam okoztam.
@vakapad: mert maradtak is még! mivel nem vittek el mindenkit. csak senki nem tiltakozott... nem az emberiség utolsó példánya volt Niemöller.
Demokratikus kormányunk demokratikus miniszterének tisztességes, egyenlő bánásmódot biztosító sajtótájékoztatója:

"Jóindulatú kérdés, és Hír TV, ezek egymást kizáró fogalmak – mondta Lázár, de zárásképp mégis kérdezhetett az egykor más pozícióban lévő tévé újságírója.
Arról érdeklődött volna, hogy az M3-as metró felújítása idejére milyen eszközökkel lesz megoldva a tömegközlekedés. "Magyar buszokkal, jelentsen ez bármit, magyar összeszerelést, vagy lengyel buszokkal"
"...vagy kötöttpályással" – vágott közbe Lázár.
"...vagy kötöttpályással" – fogadta el a kérdés kiegészítését az újságíró, várva a választ, amely helyett Lázár közölte:
"Köszönöm szépen.""

Mi ez, ha nem visszaélés a hivatalával, és a Hirtv nézőinek szembe köpködése? Azoknak a lenézése, akik nem túl régen két kézzel szavaztak erre a kormányra és a minisztereire. Egészen jó kormányzati propaganda ez.:D
sötét középkor:

Miközben az oktatási kormányzat a tanári tiltakozásoknak engedve azt kommunikálja, hogy tanulva a hibákból még a Kliket is megszüntetik, éppen ezekben a hetekben alakítják át brutálisan az egész szakközépiskolai rendszert, minimálisra szűkítve a reáltárgyak oktatását. A tervezet szinte véletlenül került nyilvánosságra, a szakmai szervezetek pedig kétségbeesetten tiltakoznak: a várható tanári munkanélküliségen kívül a szakképzés szétveréséről, továbbtanulástól elzárt tömegekről, természettudományos ismeretek híján az áltudományos távgyógyítóknak kitett gyerekekről és átvert szülőkről beszélnek.

-Az Iparkamara és az NGM a szakiskolák után a szakközépiskolákat is megkapta, ők pedig az iparági igényekre hivatkozva a szakmai képzést erősítenék a közismereti órák rovására.
-Bár a szakközepet szeptembertől szakgimnáziumnak hívják majd, ez csak névleges, valójában majdnem a szakiskolákéhoz butítják le a képzést.
-A minisztériumi tervezet szerint legfeljebb egy természettudományos tárgy marad csak, a gazdasági iskolákban egy sem. A várható hatások:
-Minimális reálműveltség nélkül is lehet majd érettségizni.
-Beszűkülnek a továbbtanulási lehetőségek, mindenkit bebetonoznak abba a szakmába, amit 14 évesen választott.
-Ezres nagyságrendű tanári munkanélküliség várható.
-A félelmek szerint a magyar oktatási rendszer egyetlen sikerágazatát verik szét, a változások a magyar gyerekek 40 százalékát érintik.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A reálképzés radikális visszaszorítása miatt a továbbtanulási lehetőségek is súlyosan szűkülnek majd: az egészségügyi szakközépben egyáltalán nem tanulnak majd fizikát, miközben az egészségügyi területen való továbbtanuláshoz a jelenlegi felvételi szabályok szerint kötelező a fizika érettségi – így nekik eleve nem lesz lehetőségük orvosi egyetemre menni.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

index.hu/tudomany/2016/05/05/teljesen_lebutitjak_a_realkepzest_a_szakkozepben_a_munkasnak_nem_kell_mindent_ertenie/
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/nekimentek_az_adotanacsadok_az_iparkamaranak.231424.html

Nagyon jól tették az adótanácsasók, hpgy kifogást emeltek.

Mellesleg meg, ha a törvény kötelezi a kamarát arra, hogy bizonyos nyilvántartást készítsen el, és erre két éve nem került sor, az nem hivatali visszaélés? Mert ugye akiket érintene a megléte, azok hátrányt szenvednek, mivel nem jutnak a szükséges információkhoz. A mulasztás pedig szándékos. Hehehe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért aki egészégügyben dolgozik, de nem egyetemet végzett és nem tanult fizikát, annak nem kell némi alapismeret az használt műszerekkel kapcsolatban? Pl. arról, hogy nem a szar, hanem a röntgen sugárzik, és az veszélyes?
"A kormány hazudott"

(Budapest, 1990. Orbán Viktor)

Még mindig.

(Felcsút, 2016. Felcsúti Futball Fenomén)
@látjátok feleim szümtükkel: azért nem kellene teljesen karfiolt játszani!
az atv nem a dzsobbik kezén van de még csak nem is a fidex-én.
tudósított egy esetről, ami a legkevésbé sem megnyugtató.

mit kellene tenni? mint itt tájcslándban? sok-sok eset hetekkel, hónapokkal később kerül a hírekbe... migránsok követték el? igen! nem szabad erről beszélni?
.
Kifakadt a szomszéd:
A fene esne ezekbe a kölykökbe! Most kisvasutat kér a születésnapjára. Honnan veszik ezeket a marhaságokat? Csak 140 négyszögöles az udvar?!
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Már bocsi, de a szar is sugárzik, ha hosszasan emészt valaki a rögönyre tapadva.
Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

444.hu/2016/05/05/reggel-az-atv-keszsegesen-migransozik-delutan-a-kormany-kolnt-kialt-a-rendorseg-meg-kozben-ketsegbeesetten-cafol

Mindennek ellenére a hetvenhét millás fejpénz az 'húzósnak tűnik:(
@gazoló: csak a zasszony meg ne tuggya! majd lesz nekik titkos tábor!
@gazoló: el ne felejtsem! a tábori jelszó meg az lesz:

"kisasszony! nem szeretnék magán kívül lenni!"
@Orica Középföldi: amíg bejárt, hívták, addig nem volt xenofób kisegyház... végül is az előgerinchúr is valami... egy lépcső...
@gazoló: én is láttam egy elvetemült csoport migráncsot. vissza kéne ezeket küldeni:))

www.napiszar.hu/showPost/Ujabb_menekultek_erkeztek_
@taga20: a zannyát! láccik rajtuk az agresszijó szándéka! hál' Istennek!
@taga20: "ordast"megköszöntötted tegnap?!
@nincs_itt: @taga20:

"vissza kéne ezeket küldeni:"

Inkább adok címet:)
@ornagy50: az agyam vág, mint a penge, de eszt most nem vágom:)
@nincs_itt:

Mia fene bajod van ezzel a Körmenddel? Nincs itt másról szó, mint arról, hogy megint jobban teljesítettünk. Mármint a kormány, amikor a meneköült tábort oda tette, ahová.
@látjátok feleim szümtükkel: nekem semmi! xar helyre rakták.(?) kezdődött a die welt faxságaival, most folytatódik azzal, hogy nem is volt itt semmi látnivaló, oszoljanak!
pedig elég sokan azt mondják, hogy de! volt!
mondhatnám, hogy orbitális magasságokból teszek rá.
de szeretném, ha a krumpli leves, krumpli leves lenne!
@nincs_itt:

" amíg bejárt, hívták, addig nem volt xenofób kisegyház"

Ismét egy elsietett következtetés.
Mindig ez volt a véleménye, csak a gyüli egy ideig önmegtartóztató volt. A számlát viszont előbb-utóbb benyújtják.
Volt egyszer egy humorista, kinek az volt a szavajárása, hogy valami van, de nem az igazi.

Királyi rádió azt mondta a körmendi ügyről valamikor délután, hogy az ATV rémhíreket terjeszt. Mert ugye ekkorra
már Lázár nertárs is jobban túlteljesítette a híreket, és a rendőrpitány is cáfolt.
Szóval mivan?
@taga20: Flórián vóóót tennap!!!:D
@nincs_itt:

Ja, közben elfagyott a krumpli, így csak krumplinak láccó tárgyból fő a leves.:D
@ornagy50: így má értem. hát be kell vallanom, hogy vityával szoktam álmodni, de a farkasflórival még soha:)

kapád van?:)
Miket nem mondott ez a Lázár.

"...130 ezren halnak meg, ezzel szemben csupán 90 ezer gyermek születik. A miniszter utalt rá: ebben vitánk van a vezető nyugati államokkal, mert ők inkább a bevándorláspolitikával, míg Magyarország a családok gyermeknevelésre ösztönzésével igyekszik megoldani a problémát."

No ehhez megnézhetnék, hogy mekkora a fogamzó képes korúak fogamzásképtelensége, és halálozási aránya. Mindjárt meglátnák, hogy álom-álom, édes álom, álom szép. Lenne, ha több gyerek születne mert a kormány jobban akar teljesíteni. De az objektív okokat nem lakás ígéretével kéne megoldani.

www.hirado.hu/2016/05/05/a-versenykepesseget-novelne-a-kozszferaban-foglalkoztatottak-szamanak-csokkentese-lazar-szerint/
@Orica Középföldi: konok péter életútja sem tartozik az említésre érdemesek közé, szerintem.
mindig ez volt a véleménye? akkor mindjárt más!
valami/valaki betörte azt az ablakot... hirtelen lett, vélemény+ellen vélemény...

továbbá, tenmaga írta, te idézted! ha korábban is ez volt a véleménye, akkor miért is NEM korábban?

de mindegy is! a lényeg, hogy liberális galamb ritkán költ!
@látjátok feleim szümtükkel: akkor már világos! a 4 évszak a felelős!
@nincs_itt:

" konok péter életútja sem tartozik az említésre érdemesek közé, szerintem. "

Nem autókról írt, ez biztos.
@ornagy50: ja és haver, mi van pokahontásszal? mostanában nagyon csöndben van:)
@taga20:

Mondtam, hogy jó? Ellenben a mondat szállóige lett:)
@taga20: "azon"mááá túl vagyok!!!:)))
@Orica Középföldi: nem, de sugalmaztad.
egyébként, múltkor még bolgárúr is előatta:))
@ornagy50: én meg má aszt hittem, hogy évekig fogom olvasni itt, hogy prágám így, meg úgy:))
.
''''Az adóügyekért felelős államtitkár elmondta: törvénybe kerülnek az adózó jogai, az adóhatósággal való kapcsolattartás egyszerűsítése és gyorsabbá tétele, valamint az adminisztrációs terhek csökkentése. „A géppuskásokat mesterlövészek váltják fel” – mondta arra vonatkozóan, hogy célzottan ellenőrzik az adócsalókat, oda csoportosítják az adóhatósági erőket, ahol csalnak.''''
.
Célzottan ellenőrzik az adócsalókat?
Úgy tűnik, megkezdődnek a kinevezések. Valahogy így: holnaptól maga adócsaló.
Ugyanis addig, amíg nem ellenőriztek valakit, nem tudhatja, hogy adócsaló-e, vagy nem, esetleg csupán feltételes adómegállapítás alapján fizeti az adót...
.
Érdekes, változatos napokra számíthatunk.

24.hu/belfold/2016/05/05/tallai-mesterloveszek-valtjak-fel-a-geppuskasokat-az-adohatosagnal/
.
@taga20: Két malomban őrölünk!!!
@taga20:
.
Most mi a bajod? Mátészalka, vagy Érd Ófalu jobban tetszene?
@taga20:

" nem, de sugalmaztad. "

Héééé! Én sose sugalmazok. Leírom amit akarok, vagy nem. Azt viszont sose mondtam, hogy egyetlen olvasata van a mondandómnak:)
@dr. jenőke (jenőke): igazad van, inkább a hrádzsin, mint a minaret:)
@jaegtoer:

Csak a barázdák mélységén múlik:)))
@Orica Középföldi:
.
Van ilyen.
Mihail Solohov: Új barázdát szánt az eke
Vagy csere, garancia és buborék mentesen.
.
:))
@Orica Középföldi: nincs mélység, vasalja, mert olvasta a blikkben, hogy ez a szoás.
@parti_giano:

Látom, túl vagy a közös edzésen az állatkákkal:))
Mintha nem túl régen már átírták volna a számítási szabályokat.
Persze szabály ide, szabály oda, akinek nehéz a megélhetése, annak a számítás megváltoztatásától sem lesz könnyebb, legfeljebb sokkal mérgesebb lesz, és hamarabb megmozdul a hívó szóra. Már oda, a Kossuth tére hívóra.

www.vg.hu/gazdasag/tul-sokan-elnek-a-letminimum-alatt-atirjak-a-szamitas-szabalyait-469712
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Létminimum, minimálbér?
Nem is régen volt: akinek a bevétele nem érte el a KSH által megállapított létminimumot, annak az adóhatóság a bevétel és a létminimum összegét eltitkolt jövedelemként megállapíthatta, és meg is állapította. Következmény: adóhiány, késedelmi pótlék, adóbírság.
Természetesen a bíróság mindezt rendben lévőnek találta.
Ámde akadt egy probléma. Alacsonyabb lett a minimálbér, mint a létminimum összege. Azt azért már nem lehetett megállapítani, hogy ez esetben is eltitkolták a bevételt, de a minimálbér növekedését sem hiányolhatta az adóhatóság.
Kérdés: mi következik mindebből?
Megváltoznak a létminimum számításának szabályai.

Jut eszembe: valami furcsa történt a várható nyugdíjemelés számításánál is.
Más eredményre jutott a kormány, mint az MNB.
.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Kimaradt a lényeg: a bevétel és a létminimum különbségének összegét...
A többi rendben.
Gyuri feje körüli - spirállá züllött - glória is idegesítő, hátmég ami belül van:))

www.facebook.com/444.hu/posts/1085130261548731
@Orica Középföldi: na nem baj! vannak hozzáértők, akik pótolják!
@guma:

Lássunk csudát!
Rájöttek, hogy valaki túltolta,én meg megértettem, hogy lesz a hásóból első-felső.:D

"A javított kiadásban Kövér gondolata az internetről, illetve a gazdasági érdekcsoportok jelentette veszélyről így hangzik az MTI szerint – ezt most az esetleges újabb hibaigazításig teljes terjedelmében közöljük."

index.hu/belfold/2016/05/06/egy_nap_utan_rajottek_hogy_kover_nem_tartja_halalos_veszelynek_az_internetet/
"A magyar labdarúgás egyik legnagyobb problémája, hogy nincsenek szurkolók a lelátókon
– mondta el Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szervezet 2016-os közgyűlésén,"

Nahát!

Nem is tudtam, hogy a szurkolók rúgják a gólt.:D
süti beállítások módosítása