Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed... (2024.04.25. 06:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.12.15. 12:04 Fabius

Vegyük el a nőktől a szavazati jogot?

Helyetekre, lányok-asszonyok! 

Nemzetünk nagyjainak, a házmesternek meg a kántornak hányszor kell megmondania a megértéshez, hogy a nő = szülőautomata a pina körül? Komolyan, csajok, há'ménem lehet ezt már megérteni? Ti újra és újra csak pofázni, boldogságosan érvényesülni és karriert építeni akartok ahelyett, hogy magatokévá tennétek ezt a nézetet. Aminek tagadhatatlan előnye, hogy ha szerények, alázatosak is vagytok mellé, akkor a vakkomondoron átesni sem szükséges. 

Most tényleg ki akarjátok provokálni, hogy a szavazati jogotokat is elvegyék?! He?? 

 

Ui: amúgy kovácsákos táncosindián urat kérdezném, hogy szerinte mennyire baj, ha dagilaci házmester úr felesége se találja a rendes helyét, és kormányhivatal vezetőként páváskodik itten, és ugyanannyit keres, mint a férfiak? 

658 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr58173954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel: "Van aki annyira bedőlt ennek az anyasági dumának"

Bocs de te ugye azért örülsz, hogy a szüleid is bedőltek neki? :)
@hamucipőke:
Pá, de vigyázz, nehogy ötösikrek legyenek, mert akkor egyből ókonzervatív leszel.
Én is rögvest távozom, nem ezért, hanem titok!
@GeoCracker: Abszolút nem kérdőjelezte meg a nők jogegyenlőségét. Azon viszont csodálkozom, hogy ezt te nem látod. A pénzkereséses duma nagyon nem erre vonatkozott. :)
@Imola Helyesi:
jaaaaaaa, te sem tucc ősmagyarúúúúúúúúúl, én meg rovásúúúúúúúúl nem

tudod etimológia meg ha valaki nem akar kimenni az ajtón, a zistennek sem találja meg a kulcsot

ez vagy te

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

csókpuszi beléd is csak egy számmal nagyobb
@hacsaturján:
Vén hülye, vegye elő a sarki rókáját vagy a medvéjét, vegye fel videóra, aztán örüljön.
Sarkimarha!
Arról persze nem sír a pofája ( hogy nem szakad le gazdáival együtt a szégyentől ), hogy azért találták ki a közmunkát, ne pénzért szüljenek a nők, meg családi pótlékért, meg segélyért. Szüljenek húszmilliós házért/lakásért ( amit mellesleg én személy szerint nem sajnálok tőlük, csak közben arra gondolok, hogy én a sajátomért keményen ( nem fasszal ) megdolgoztam ). Közben arról megint nem beszélnek, hogy a húsz millás támogatás mellett miből fogják a három gyereket etteni/ruházni/taníttatni ( talán emelt családi pótlékból, vagy ha elvesztik a munkájukat segélyből, netán közmunkából?)? Na!
@GeoCracker: Ha esetleg átsiklottál felette. :)

"Az, hogy a nők magasabb fizetéssel járó vezetői állása-e, vagy az anyaság mint hivatás választása-e a követendő, az az előbbiek kapcsán is leszögezhető, hogy nem egy könnyedén megválaszolandó kérdés, ha nem akarunk olyan vitát, mint ami kirobbant Ákos állásfoglalása kapcsán is. Egyrészről ugyanis nem fogja egyetlen édesanya sem azt mondani, hogy nem az anyaság lenne a legszebb hivatás, miközben tény, hogy jelen korban nemcsak kedvtelésből, kíváncsiságból és a tehetség kibontakoztatása céljából vállal a legtöbb édesanya is munkát. A probléma nem az, hogy létezik-e olyan őrült anya, aki a gyermeke ölelését elcserélné-e bármennyi pénzre, hanem az, hogy a világunk olyan mértékben vált pénzorientálttá, és olyan mértékben sugallja szinte minden azt, hogy az értékünk mértéket nem magunkban találjuk, hanem a bankszámlánkon, hogy ez egy veszélyes körforgásba taszíthatja alapvetően az embert, függetlenül a nemétől. Azt ülteti a fejünkbe, hogy ha nem törünk az anyagi szempontból minél magasabb életszínvonalra, akkor kevesebbek vagyunk, és ebben a törekvésben - racionális értelemben - a gyermekvállalás hátrány a férfinak és a nőnek egyaránt, de utóbbinak különösen. Az idő pénz, így pénzt vesztünk a gyermekünkkel töltött idővel, az energia pedig kárba vész, ha nem hajt profitot, így a gyermek felnevelésébe fordított energia veszteséget generál."
@látjátok feleim szümtükkel:
Már megint irigykedsz, lassan be fogsz sárgulni.
@Gábris szomszéd: "A pénzkereséses duma nagyon nem erre vonatkozott. :) "
Egyébként de. Mert nem Ákos dolga megmondani, hogy mi a dolga a nőknek. (mondám: nem otthon, hanem egy TV-adásban) Ergo, köze se hozzá, hogy milyen munkát vállalnak. Ha pedig azonosat vállalnak, akkor igenis "dolguk" ugyanannyi pénzt keresni.
De eszembe sincs elvárni, hogy ezt Ákos felfogja. Ehhez ugyanis nem angolul kell tudni, és nem világfájdalmat kell kántálni, hanem pusztán gondolkodni kicsit, mielőtt kinyitja a száját. Ehhez meg hülye volt és hülye maradt
Már miért kellene örülnöm annak, hogy a szüleim döntése arról szólt, teljesítik biológiai feladtukat? Az nem az én döntésem volt. Az más kérdés, hogy én, mint a szaporodás eredménye mit kaptam tőlük, mit adtam tovább és ezt miként értékelem. Ez az én magánügyem, nem közügy. Sosem lesz az.

Aki fellegekbe lebeg, és nem jár a nép közt, sosem láthatja azt, amit Jézus látott. Pedig az ő nevében és rá hivatkozva hírdetik az igét, meg a kiteljesedést. Talán le kéne szállni a szintjére.
Hm, ez a sok liberális, balos, férfi balfasz a gyermekvállalás ellen ágál, imádja a női egyenjogúságot, a női egyenlőséget, de azért egy női nick olvastán is egyből a dugás jut az eszükbe.
@Gábris szomszéd: "Azt ülteti a fejünkbe, hogy ha nem törünk az anyagi szempontból minél magasabb életszínvonalra, akkor kevesebbek vagyunk,"

Hogyne, egy országban, ahol a gyermekéhezés a kormányzat szerint rossz életviteli szokásból fakadó kedvtelés.

Amúgy nem siklottam el. Ha visszaolvasol: azt írtam, hogy Ákos kijelentései védhetetlenek.
Ahogy azt is írtam, hogy azon sem csodálkozom, ha a jobbikos lap beszáll a szerecsen fürdetésébe
@látjátok feleim szümtükkel: Ne röhögtess. A nagy keresztény megmondóemberek a Bibliáról csak annyit tudnak, hogy 5-10 cm vastag, és a gerince olyan jól megy a nappali feeilingjéhez. Majd még levenni és elolvasni? Netán még Jézus életét is? Hogy képzeled te ezt?
@Imola Helyesi: Ha kell megesküszöm, hogy Veled kapcsolatban a dugás az utolsó, ami eszembe jut :-)
Egy ilyen szellemet ....
@Imola Helyesi:

nekem rólad mindig a kövér laca jut eszembe. te hol hordod a bajszod, bugsy?
@GeoCracker:
Nem is rád céloztam.Különben is , ki tudja, ilyen fennköltnél, mint te, mitől lesz a gyerek.
Mert csak, mert de, mert azért.
Fő a női egyenjogsi, női futball, női esztergályos, marós, darus, atomtudós, és mellette legalább négy gyermek. De a gyermek inkább örökbe fogadott legyen valami távoli földrészről, mint a sztároknál. Mert akkor vagytok vérliberálisok.
Itt senki ne merészeljen szülni, mert a férfi nem tud, a liberális nő meg nem akar, neki ez nem polkorrekt.Várjuk ki a végét, mert előbb-utóbb a férfi is képes lesz a szülésre, sőt... robotok végzik majd ezt.
@hacsaturján:
Tehetek én arról, hogy te a bajszos fiúkat kedveled a medvék után?
@hacsaturján:
Ezért írtál nekem szerelmes verset, kis huncut?
@GeoCracker: Én meg azt írom, hogy SZÓLÁSSZABADSÁG VAN és ő is elmondhatja a véleményét, amit még védeni sem kell. Másrészt nem a szerecsenmosdatás a röhejes, hanem, hogy ebből az "ügyből" a bosszú népe boszorkányüldözést csinál. :)
A világ teljesen meghülyült.
Szaporodás nuku, csak élvezkedés lehet, és egyenlő munka, egyenlő bérért, az egyforma egyedeknek.
Ez a komcsiból átvedlett liberalizmus, csak ők még pártolták a szaporodást, és nem voltak oda meg vissza a "seférfisenő" típusért.
@Gábris szomszéd: Tévedsz. A szóláshoz, véleményhez való jogát senki nem kérdőjelezte meg. A Telekom sem.
A véleményhez való jog azonban nem jelent véleményközösségi kötelezettséget.
Ákos kifejtette a véleményét. Rendben. A Telekom, és n+200 másik ember ezzel nem vállal véleményközösséget.

A jobboldali acsarnokok jelenleg az utóbbihoz való jogot vonják kétségbe. Míg én azt mondom, hogy Ákosnak ez a véleménye. Szerintem védhetetlenül baromság.
Az előbbivel a Telekomnak nem kötelező véleményközösséget vállania. Az utóbbival meg Neked :-)
Ha az utóbbi irányába ható pressziót ki kérnéd magadnak, akkor az előbbihez való jogot miért is vonod kétségbe?
@Imola Helyesi:

hüje vagy, bugsy. neked hány apád van?
@Imola Helyesi:
Az a fránya matek, mi?
Hány közösülés (élvezet) jár gyermeknemzéssel? Még védekezés nélkül sem mind. A fenébe. A többiért kár is. Éljenek a prüd középkori nézetek. Amikor különben szintén nem halt ki az emberiség, és virágoztak az örömlányokon a pattanások.
@Imola Helyesi: hogy mitől lesz gyerek? én a dugásra tippelnék. Szerinted?
.
Soha annyi fideszes nem irigyelte annyira a kedves és jó kövér bácsit, mint most.
Egységben az ország népe!
Mindenki az általa bedobott csonton rágódik és mégis rogán lett a propaganda minisztere?
Ki érti ezt?
Vadabbnál vadabb érvek, mémek tömege, hülyeségek halmaza, ostoba kitalációk mindenhonnan.
Bámulatos.
Kövér jobban teljesít, mint az összes fideszes együtt - bocs! az együtt az másik párt...
No mindegy.
Régen szórakoztam ilyen jól.
@GeoCracker:
Kevered a prüdséget az élet természetes törvényeivel.
Parancsold már meg egy nyúlnak is, hogy ne szaporodjon.
Hja, a liberálisok állatvédők is egyben, azt nem lehet. Éljenek és virágozzanak a nyulak, a nő meg dolgozzon annyit és úgy, mint egy férfi, de ne szüljön.
Nos, az én véleményem szerint a feminista nők azért olyan harsányak, mert ma a globális szarok evése és a globális életforma miatt nem is tudnának sokan közülük szülni, sokkal több a meddő köztük. Ez egy latens védekezés a részükről, sajnos nem tehetnek róla. Ez a globális pusztító világ- piacgazdaság megteremtette a hozzá tartozó ideológiát, a modern liberalizmust számukra IS.
@GeoCracker:
.
Te nem láttad imolát.
Lehet, hogy a lombikot választanád...
@GeoCracker:
.
És akkor még a szakrális prostitúcióról ne is beszéljünk.
Ámde a történelem a vesta szüzeket is ismeri. Igaz ők 30 évi vestás-munkaviszony után férjhez mehettek.
@Imola Helyesi:
Eddig azt hittem,, hogy az élet tiszteletét benem olyasmik ültették el, mint a Krisztus-legendák, amit a dédim felolvasott anno.
De most hogy mondod...
Jézus is egy szemét liberális lehetett.
Állítólag gyereke sem volt. Fúj....
@dr. jenőke (jenőke):
Az apácák egyházon kívül született gyermekei számára meg számos zárda mellett működött speciális lelencház (ahova szinte csak az anyák, bocs apácák mehettek be).

Na, hol az a lombik....
@GeoCracker:
Nem kellet volna keresztre feszíteni 33 évesen, akkor talán lehetett volna neki még.
@GeoCracker:
Nem bármilyen elmélet, vallás, ideológia révén tiszteljük az életet, hanem a valóság, a természet, a családunk, az őseink, a nemzetünk tisztelete tanít erre.
@dr. jenőke (jenőke):
Még az eunuchok is családot alapíthattak./Dél-Korea/-
Kiderül, hogy még a középkor is családpártolóbb volt, mint a mai.
@dr. jenőke (jenőke):

tanulni! tanulni! tanulni! (ismeretlen vlagyimir iljics)
@Imola Helyesi: A nemzetre, ősökre és hasonlókra hivatkozva írtottak ki százezreket a természet jegyében, mint fajelmélet.
@dr. jenőke (jenőke):

Az meg, hogy a 30 év közben kivel, és hányszor azt a történetírók sajnos elfelejtették feljegyezni.:O
"Nem bármilyen elmélet, vallás, ideológia révén tiszteljük az életet, hanem a valóság, a természet, a családunk, az őseink, a nemzetünk tisztelete tanít erre."

Persze, de szüljenek sokkal többet, mint amit a természet el bír tartani. Érdekes, ezért ott fentebb buta voltam. Közben meg ez a féreglyuk is megbutult, mert TERMÉSZET NEM TANÍTOTTA. Hehehe.
Felakadt a tű, az eunuchok már tegnap voltak. Ujabb lemez nincs?
@GeoCracker: az,hogy volt e gyereke vagy nem lényegtelen a történetben.
@PeniValdes: Jézust illetően? Abszolút. Már amennyiben a tanításait tekintem.
A sok agyzakkant műkeresztény szaporodásbiológust illetően nem annyira.
@PeniValdes:

Persze hogy az, de ki ellenőrizte a szűzesség meglétét? Vagy bemondásra ment?:D
@GeoCracker: szerintem imoláról nevezték el a sterilizáló lombikot. bevonult a tudományba.
@PeniValdes:

Ismereteim szerint nem annyira lényegtelen, mert vannak vélekedések, hogy volt egy lánya, miután a Mária Magdolna nevű ismerőse terhes volt amikor keresztre húzták. A legenda szerint a franciákhoz menekült, és talán ott született, van is kultusza, meg van vélekedés, hogy a francia királyok ennek leszármazói. Persze hiteles tanú, vagy írás nincs minderről.

Véleményem szerint Jézus nem volt hülye, hogy a szaporodás lehetőség kihagyja, és ne éljen vele maga is. Követői pápaként sem vetették meg a témát, annak ellenére, hogy a cölibátust díjazták, és a szaporodás eredményeiről itt-ott némi írás is akad.

Hírek szerint a legnagyobb szaporító a Batu kán ( nem a Batyu ) volt, akinek sok millió ember hordozza a génjeit.
@parti_giano:
Szerintem rólad kapta a nevét a "liberálfasiszta" kifejezés.
Nem ismersz fel egy Petőfi verset,de nem tűröd a más véleményt, sőt a véleményezőt fellengzősen becsmérled.
@látjátok feleim szümtükkel:
A francia királyok Atilla leszármazottjai voltak.Legalábbis a Karolingok.
Utána persze elfranciásodtak , de nagyon.
Ez az attilásodás érdekes, mert Jázus lánya jóval előtte született ( ha igaz a legenda ). Vagy ez már matematika?:D
@látjátok feleim szümtükkel: A cölibátus egy relative kései találmány.
A Borgia-pápák után vezették be, hogy a hasonló hatalmi visszaéléseket, a pápai vagyon családhoz való kimutyizását meggátolják.
(btw, nem sikerült, de ez egy más kérdés)
a barma, elgurult a gyógyszere ennek a fasznak is :D

Surján László szerint egy közszereplőt lebarmozni ugyanolyan, mint kalasnyikovval mészárolni egy szerkesztőségben

Na jó, az utóbbit ő is a "véleményterror" "durvább" "formájának" tartja. Durvábbnak. Itt tartunk agyban, emberek.

444.hu/2015/12/17/surjan-laszlo-szerint-egy-kozszereplot-lebarmozni-ugyanolyan-mint-kalasnyikovval-meszarolni-egy-szerkesztosegben

-----

meg ezeknek a barmoknak is, maffia kurmány :D

A kormány minden szerződését felmondja a Magyar Telekommal

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön.

hvg.hu/itthon/20151217_A_kormany_minden_szerzodeset_felmondja_a
@Imola Helyesi: csücsök, miből gondolod, hogy nem ismertem fel? már szenvedsz ezen egy ideje.
No itten is elvettek valamit, amit talán más is megkaphatott volna, de nem kaphattya. Mert az attya...

444.hu/2015/12/17/a-mediatanacs-kizarta-vajna-egyetlen-versenytarsat-a-rekvenciapalyazatbol

Mellesleg úgy hallani, folyik a megyék székhelyein a fideszes kábel tv hálozat kiépítése. Úgy megyére kiterjedően. Asse baj, ha már van saját városi kábel tv, mellé kell még egy, ami nem tudni milyen pénzekből él. Felénk az önkományzat pátyolgatja, ami természetesen fideszes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az a baj hogy nekem hűségidőm van, sajnos nem tudom felmondani.
Pedig elegem van a csalásaikból, folyamatosan emelik az árakat.
@parti_giano:
Ühüm, a régmultat nem ismerted fel, önkéntelenül eláruljátok magatokat mindig.
Látszik, nem tudsz elszakadni a liberális jelenedtől, ez a behülyülés káros folyamata, sajnos.
"A magyar külügyminiszter szerint az osztrák kancellár félreérti a helyzetet, mert az uniós források "nem könyöradományok vagy humanitárius támogatások, hanem
JÁRNAK.
Ahogy 2013-ban mondtuk volna,
ennyikeh."

444.hu/2015/12/17/szijjarto-peter-jol-helyretette-a-hepciaskodo-osztrak-kancellart

Basszus!
Nekünk az unijóban előbb-utóbb lőnek. Mármint a sok ide folyó zsének. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Izmoznak, csak nehogy beszarjanak az erölködéstől. Akkor ki csinálja meg az unokákat akikről álmodoznak?
No, mit hozott a jézuska?

"Két év börtönt kapott Biszku Béla a megismételt első fokú eljárásban. A háborús bűntett vádja alól végül felmentették az egykori kommunista belügyminisztert."

hirtv.hu/ahirtvhirei/20-evre-iteltek-biszkut-1319626

Jól megtanulták titánjaink a jogot. Ilyenkor a volt tanáraik nem szégyeik magukat?
www.168ora.hu/itthon/orbanek-felmondtak-szerzodeseiket-telekommal-141603.html

"A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel."

Bejött a Lázár fenyegetése. Nesze neked vállalkozás biztonsága. Gondolom majd megvizslatja ezt az unió is, hátha ottan másként látják a dolgokat.

Persze fel lehet modani, de a kártérítést vajon a kormány a saját jobb és bal hastájékén lévő zsebéből fizeti?
Mellesleg mióta felmondási ok az, ha az Ákossal szeződést bont egy üzleti partnere? Ja, vagy a haver az mindenek előtt? Még az ország érdekei előtt is? Mit tudhat ez az Ákos?
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Szerencsésebb vagyok, mint feltételezed. A válaszom: NEM!
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Szerencsésebb vagyok, mint feltételezed. A válaszom: NEM!
@Imola Helyesi:
"A feminista nők azért harsányak."
A fenti vitából célszerű a magyar női társadalmat cizelláltan vizsgálni.
Van a nagy többség, amely a tradicionális, elmaradott
női szerep ellen nem tiltakozik, belenyugvóan teljesíti a számára szánt, kötelességekből álló feladatokat. Ebbe természetesen beletartozik a gyermek szülése és nevelése is. Emellett nyomtató lóként még munkát is vállal, mert hazánkban az egykeresős családmodell egyenlő az éhenhalással.
Azonban a nők egy része, akikben van készség magasabb szintű életérzés megteremtésére, ez a női szakasz szándékozik kilépni abból a körből, amelyben kiszolgáltatott szerep jutna a számára. Látja, hogy a hagyományos szerepben csupán elvárás létezik, köszönet nincs, ezért el kezd aktivizálódni. Ehhez lökést ad az, hogy amennyiben kiemelkedő képességekkel rendelkezik, a külső környezettől elismeréseket kap, amely inspirációt ad a kiválasztódására.
Na, itt kezdődik aztán a társadalommal való hadakozás, mert az ambiciózus nő egyből feminista, a családot önző módon háttérbe szorító nőstény, ezért leértékelendő női mivoltában.
Ez a megítélés középkori elvárások alapján létezik nálunk, és a kormány nemhogy olyan retorikát folytatna, amely valóban ösztönözné a nők önmegvalósítási szándékait, inkább besorolja őket a szülő- automaták világába.
A kormánynak inkább azon kéne fáradoznia, hogy olyan élhető országot alakítson ki a családok számára, ahol nem kormányzati projekt a szaporodás, hanem a családok nemes szándékai szerinti gyermekvállalás legyen.
@PeniValdes: Jajj, ne... Fogy a magyar. Óránként kéne.
@Mariann19:

"_Azonban a nők egy része, akikben van készség magasabb szintű életérzés megteremtésére, ez a női szakasz szándékozik kilépni abból a körből,_"

ne haragudj, de ettől elbódultam. miért lenne magasabb szintű életérzés az egyik, mint a másik, ha mindkettő a szó teljes értelmében vett szabad választáson alapul?

Amúgy például tényleg magasabb szintű életérzés lehet egy tömegpusztító fegyver kikísérletezésében való részvétel, mint egy harmonikus működésű családban felnevelni, tanítani és taníttatni 1-2-3 gyereket.

Mindazonáltal értem.
Például Hoffmann Rózsa, Selmeczi Gabriella,
Pelczné Dr. Gáll Ildikó, Dr. Mátrai Márta, Morvai Krisztina, Dúró Dóra, Oravecz Nóra, Dundika, Keleti Györgyi magasabb szintű életérzést tudtak teremteni maguknak nagyszerű készségeiknek köszönhetően.

Míg a Kocsis 129. Jánosné, Kocsis 129. Jánossal harmóniában megélt békés, boldog 50 éve, s ez idő alatt a három gyerek mérnökké, szülésznővé, esztergályossá kitaníttatása nyilvánvalóan valamiféle alacsony rangú, primitív létformájú vegetálásra enged következtetni.

"_ akikben van készség magasabb szintű életérzés megteremtésére_"

natttyon durva:)
@látjátok feleim szümtükkel: de lényegtelen a tanításait illetően, azok ugyanis érvényesek akkor is ha egyedül élt,meg akkor is ha volt felesége,gyereke. nem számít,normális felfogással.
@látjátok feleim szümtükkel: sok vélekedés van,olyan is miszerint a szkíták és a frankok rokonok voltak,ez főleg az Anjou-k magyar trónra kerülése idején vált ismerté..
@jaegtoer:

Durva vagy. Minden nézőpont kérdése, még a magasabb szintű életérzés is. Kovács 129. Jánosné a fakanál szemszögéből nézhetett, a felsorolt hölgyeknek faintosabb nézőke adatott.;D
@PeniValdes:

Jah, meg szerintem én is a rokonod vagyok. Már úgy Ádám-Éva nézetből.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Durva vagy. Minden nézőpont kérdése, még a magasabb szintű életérzés is. Kovács 129. Jánosné a fakanál szemszögéből nézhetett, a felsorolt hölgyeknek faintosabb nézőke adatott.;D_"

Egyáltalán nem.
Ugyan a férfiak egyenjogúsításának tántoríthatatlan harcosa vagyok, belátom, hogy ez csak a nők egyenjogúságának elérése árán lehetséges.

Mindazonáltal a már említett fakanálszemszög említése elgondolkoztatott.
Ez -ha belegondolsz_ amolyan mindennapi kis gőgünket add meg nekünk, Urunk, ma hogy aztán mi is megbocsáthassunk a sarkunkig fel nem érőknek.

[Mindenkinek!
megjegyzem, ma kurva demokrataként ébredtem, sőt keltem, mi több lélegzem és cselekszem. Ez egészen rettenetes. Ti mindennap így éltek? Ez szörnyű!]
@jaegtoer:

Tegyünk tisztába néhány fogalmat.

Életérzés: Az ember valósághoz fűződő érzelmi viszonyainak összessége. Az életérzés az élettapasztalat hatására alakul ki, s belőle kristályosodik ki a világnézet.
Tehát, meg-/átélés eredménye, ahol persze nem elhanyagolható a személyiség szűrője. Végeredmény, konklúzió, s mint ilyen nem "teremthető" az érzés.

Készség: A jártasság automatizálttá vált formája. Teljesen atipikus, hogy valaki jártasságot szerezzen különböző életérzésekben (, de előfordulhat pl. kései örökbefogadás esetén).

A kialakult készségek és az új élethelyzet szülte frusztrációknak napi tanúi vagyunk.
@jaegtoer:

Odáig értem, hogy demokrata, a kurva egy kicsit zavarba hozott.:(
@jaegtoer:
Válaszomban - miután a nők gyermeknevelési feladatainak prioritásáról van szó - a magyar asszonyok helyzet ábrázolásával kezdenék.
Nálunk a nők családi státusza mit sem változott hosszú idők óta, élnek a százéves tradíciók. Ezeknek a hagyományoknak az alapján a családban a nőtől elvárás a teljes odaadás, a családban való alárendeltségi viszonya a többi családtaghoz. Az ettől való eltérés kialakította a "jó asszony" és a "rossz asszony" megkülönböztető jelzőit.
Ezekkel a stigmákkal a nő belekényszerült egy magát kiszabadítani nem tudó helyzetbe, amennyiben ebből ki szeretne kerülni, rajta a fenti bélyeg, amely nemcsak a család nem tetszését, hanem a közvetlen környezetének elítélését is hozza magával.
Kik is azok, akik stigmatizálnak? Mindazok, akiknek érdeke az erőfeszítés nélküli komfortos élet, a családi élet felelősségvállalás nélküli harmóniája, ennek a mesterséges gúzsbakötésnek az idők végezetéig való fenntartása. Kőkemény egoizmus.
Azonban változnak az idők, bekúsznak a nők tudatába a más életformák ismeretei, rájön, hogy saját magának is vannak képességei, gondolkozik, és felismeri, hogy ő is létezik, lehet autonómiája.
El kezd kilépni az eddigi taposómalomból, emberekkel érintkezik, tehetsége, készsége elismerést vált ki, amely inspirációt ad eddigi életét kiegészítő cselekvésekre.
Fatális tévedés, hogy ezzel a "jó asszony" szerepe megváltozik, mert eddigi életét nem cseréli fel másikra, hanem MELLETTE kialakít egy másik miliőt a saját kiteljesedése érdekében.
Ezt látva, a szűkebb környezete esetleg nem nagyon díjazza ezt a jelenséget, mert veszélyeztetve érzi a saját laza életformáját, védekezik, és - mint írtam - inkább stigmatizál.
Azért azt megkérdezném, hogy egy bizonyos szellemi szinten álló férfinak nem az olyan nő a valódi társa az életben, aki hozzá hasonló nívón képes a férfival azonosulni? Vagy többet ér a férfiúi fölény, amely a nő egysíkú monotómiájából ered?
Na, látod, ez a "nattyon durva"!
@Mariann19:

Kedves Mariann!

Menenius Agrippa meséjével már példálóztam.
Nincs felháborítóbb, amikor egyik nő lenézi a másikat, pusztán azért, mert a saját életfilozófiáját különbnek tartja a másikénál gyermeknevelés versus karrier viszonylatban és fordítva.

Ezért küzdök szívesebben a férfiak egyenjogúságáért, mert abból még lehet valami, hiszen mi simán rasszisták, heterok, homoszexuálisok és homofóbok vagyunk és gyakran buták, de legalább olyan gyakorisággal okosak is.
@Orica Középföldi:

O.K. Van véleményeltérésem, de a lényeget tekintve nem jelentős:)
[készség-jártasság]
@látjátok feleim szümtükkel:

"_Odáig értem, hogy demokrata, a kurva egy kicsit zavarba hozott.:( _"

Elkámpicsorodásra nincsen oka, mert, a -nehezményezett- szófordulatban, mely szerint megállapítottam, hogy kurva demokrataként ébredtem, a személyest éltem meg és nem az egyetemest [azaz az általánost], ergo, a személyes elkurvulásom nem terjeszthető ki a demokraták egészére. Tehát az én perverz tombolásom az idő múlás [=változás] siettetésére vonatkozott és nem irányult a világ megmentésére felkent demokraták dehonesztálására, s tulajdonképpen csak egy tehetetlen pöcsölő játszadozását olvashatta a szavakkal és a hangulattal -szürkébe hajló fénylő nappal:)
@Mariann19:

"_Azért azt megkérdezném, hogy egy bizonyos szellemi szinten álló férfinak nem az olyan nő a valódi társa az életben, aki hozzá hasonló nívón képes a férfival azonosulni?_"

Mindennapi kicsi gőgünk szökjél szárba, hozz virágot rögtön százat:)
@jaegtoer:

mennyen maga a picsába ezzel az agrippával. próbájja fölérni ésszel rétvári bencét!
@hacsaturján:

Hogy maga micsoda vátesz, Mester?! Ez az Agrippa is épp ezt mondta, igaz rétvárit etalonként nem említett ezért aztán megkerestem az italom. Gondoltam leitatom az angyalokat... hátha segít.
@jaegtoer: rétvári mint tudatmódosító? akkor felteszem az aluminiumcsákóm. de inkább beszéljünk agrippináról, jobban illik a főtémához.
@parti_giano:

no, csak mennyél mutter caprira, majd adok én neked.

nero
@hacsaturján: pofád befogod, inkább gyújtsál rá egy dalra.

anyád!
@jaegtoer:
Üdvözöl Proud Mary alias Gőgös Mariann
Nem lehetne fénylőbe hajló szürke napot választani?
süti beállítások módosítása