Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.06. 09:05 Fabius

Gyurcsány, te nem kérsz senkit semmire?

Azért szeretem én ezt a mi baloldali ellenzékünket, mert vagy néma kussban szemlélik Viktorunk ügyködését - lásd: pozitív semlegesség - vagy ha életjelet adnak magukról akkor is egymással vesznek össze. Azzal az ábránddal, hogy ezek egyszer valami értelmeset is fognak csinálni, és tényleg kormányváltó erőként lépnek majd fel régen leszámoltam, így a bosszankodás helyett kizárólag röhögni tudok mikor kitör az aktuális deathmatch.

Hillerpityu gyűlölt elmúltnyócév-liberális ellenségből hetek alatt lett "nemzeti érzelmű ember" - Orbán -,  "jó miniszter, bölcs és gondolkodó ember" - Lázár - és tényleg: bölcsen, előre gondolkodva Hiller hirtelen elkezdett viktorék minden dolgával egyetérteni. Olyan udvarias, szmokingos keringőt kezdetek egymással lejteni, hogy a többiekben vigyázzba állt a szar is: aztakurvahétszentségit, ha nem vigyázunk ebből smár is lesz akárki meglássa!!!!

hiller1.jpg

Aztán beindult az ilyenkor szokásos baloldali feltételes reflex és kérni - kérlelni kezdték egymást:

- Tóbiás MSZP elnök kérni kezdte Hillert, hogy azonnal vonnya'vissza a kijelentéseit.

- Szigetvári Viktor Együtt elnök kérlelni kezdte Tóbiást, hogy legyen kedves elmagyarázni mit hogyan ért pontosan a hillerpityu, és mit szól ehhez a zemeszpé.

- Ferinél sűrű lehetett az éjjel, reggelig nem kért senkitől semmit, de hol van még a dél.

Szóval a szokásos körderpegés megindult, és a hagyományokhoz híven csak azt nem mondta senki: menj te a picsába pistikém! Ahogy arról sem értekezik senki egyelőre, hogy hétfői frakcióülésen elhangzott menekültkvóta elleni érvelés, a látványos Orbán támogatás mennyire egy 2018-ban kötendő kétharmados nagykoalíció előfutára, és mennyire nem az. Mert az is könnyen meglehet, hogy hillerpityunak csak megtetszett a szilikati irodája melletti szobácska.

 

 

323 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr798054594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fideszes kérdőíveken ne feledjétek majd feltüntetni a véleményeteket: TOLVAJ FIDESZ!
Osszátok!
Igen, a zellenzék legnagyobb bűne az, hogy a tolvaj, bűnöző orbán bandát partnernek tekintette, amivel gyakorlatilag legitimálták a tevékenységüket. Ez kivétel nélkül igaz az összes parlamenti pártra és a képviselők 99%-ára...
Az nem lehet, hogy Hiller egyszerűen felmérte, hogy az MSZP a menekültpárti retorikával még a saját szavazótáborával is szembemegy? A friss közvélemény-kutatási adatokból erre is lehet következtetni. Hiller talán egyszerűen megunta védeni a védhetetlent, és megpróbál olyat mondani, ami a baloldali szavazók többségének jobban tetszik, mint a párt hivatalos álláspontja.
Gyurcsány branddel jobban idevonzhatók a trollok, vagy tényleg hír, hogy nem kér senkit semmire?
"Hiller István egykori munkatársai, bár korábban hangos kritikusai voltak a FIDESZ kormányzatnak, hirtelen állami alkalmazásba kerültek. A héten maga Hiller Haver indult el a damaszkuszi úton egyre növekvő sebességgel: két napja még csak a kerítés mellett tett hitet az Inforádióban, a mai Heti Válaszban megjelenő nagyinterjújában viszont már egyenesen az Orbán által is terjesztett összeesküvés-elméleteket visszhangozza. Innen visszanézve már egyáltalán nem tűnik véletlennek, hogy Orbán az elhíresült kiszivárgott beszédében pont őt dicsérte egyedül a baloldali politikusok közül. "
fedor.blog.hu/2015/11/05/erik_a_fidesz-mszp_koalicio
@Sir Galahad:
"Van az a pénz, amiért korpás lesz a haj"
Hiller (az egész mszp_s bagázzsal) felettébb korpásnak tűnik!
nincs itt semmi látnivaló, sötétség és dilettantizmus, ez kell ma az országba, melléklet:

www.kephost.com/image/SgHh
Fabius!
Mi az a körderpedés magyarul?
Én már régen mondom, Hiller egy művelt ember,
De Gőgöst miért nem kritizáljátok, ő is egyetértett a kerítéssel.
Van valami régi mondás, most nem jut eszembe pontosan ( ha valaki tudja igazítsa ki ), hogy előbb-utóbb összenő, ami összetartozik. Aki meg vak és ezt nem látja, az magára vessen.
Van azért jó kérés is.:O

"Bár a nemzetközi energiaárak majd egy éve megfeleződtek, a Fidesz-kormány továbbra se hajlandó csökkenteni a lakossági rezsit – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető-helyettes. Ebben szerinte szerepet játszhat az állami MVM-től „a fideszes offshore cégcsoporthoz" áramló több tízmilliárd forint is."

nol.hu/gazdasag/gazcsalast-kialtanak-1573501
A fenti linkkel megnyitható írás végén van egy nagyon jó kép.:O
Hm.

http://vs.hu/kozelet/osszes/orban-felesege-meg-simicska-lapjanal-dolgozik-1106#!s36
Mondjuk öt év kormányzás után egy, a józan logikán alapuló kérdédt ideje is akként kezelni. Csak azt nem lehet érteni, miért is kellett ehhez öt év?

http://vs.hu/kozelet/osszes/nagyon-megdicserte-az-ombudsman-a-kormanyzatot-1106#!s37
@Imola Helyesi:

Pont az, amikor a személyiséged meghasad: állsz körbe magaddal és motyogsz magad elé mindegyik fejeddel: de szar ez a varánusz, még a gyöknyelvet se értik.
@Fabius:

A szemén sem ártana valamit bűvölni, mert ezt kérdezte, hogy "Mi az a körderpedés...?" Közben ilyet nem is írtál.:O
"Kiborultak az építészek a kormány formaházaitól", pedig ezzel biztos még Hiller is elégedrtt lenne.:D

index.hu/belfold/2015/11/06/tipusterv_epiteszet_kormanyhatarozat/
hehe, az előző poszton dúlnak a narancszombik :D
@Fabius:
Ja, értem, akkor azért írsz ennyi hülyeséget, attól függ, melyik fejeddel gondolkozol.
@látjátok feleim szümtükkel:
Egyre megy, hülye idegen szavak, jó lenne magyaroknak magyarul írni.
1./ A nyilvánvaló tévedés:
Feri is (illetve a DK is) kért valamit, mégpedig azt, hogy a Facebookon szerveződő csoportok, melyek Orbán Göncz temetésére való elmenetelét akarják megakadályozni, lehetőleg ne tegyék. Azt nem tudtam eldönteni, hogy akkor most hülyének tituláljam, esetleg szemétnek, de legjobb lesz, ha megvárom az erre vonatkozó bejegyzést, és akkor tuti lesz a minősítése. Lassan érünk el ugyan oda, de remélhetőleg

2:/ Mi hülyeség, mi nem I.:
Ha Orbán aszongya, hogy kerítés, akkor csak az ellenzékből csak a hülyék mondhatják azt, hogy van ebben valami. Per def. Ugyanez vonatkozik a 2*2 = 4-re is. Ha Orbán szerint annyi, akkor kéretik az ellenkező álláspontra helyezkedni, merkülömben Fabius bejegyzést fog írni, amelyet nem tesznek ki az ablakba. (má' megin igazam van).

3./ Mi hülyeség, mi nem II.:
Mivel én magam sem támogatom Merkel álláspontját, sőt, óriási hülyeségnek tartottam, amit nyilvánosan kijelentett, összenőttem a FIDESZ-szel. Szintén per def. És ez hülyeség volt részemről, kérem. Mint az olajfinomíttó. Akkora. Megyek is elbujdokolni.

4./ Mi hülyeség, mi nem III.
Az ellenzéknek mindig ugyanazt kell mondania, tagról tagra, személyről személyre. Különböző vélemények nem létezhetnek, mert az hülyeség. Értem? Ugyanis ott van például a FIDESZ, abba nincs ellentmondás egy darab se, oszt milyen sikeres. Tessék átvenni.

És a fentiek közül mindegyik igaz. Öt.
@Imola Helyesi:

Tudod ez a magyarkodás pont olyan, mint az amikor téged a Boli kigór innen.:O
@látjátok feleim szümtükkel:
Hülye vagy te, sajnos, magyar az anyanyelvünk, az nem magyarkodás, ha így írunk. Van németkedés, angolkodás , stb is. A Boli "kigórása" az ilyen korlátoltaknak esik jól, mint te vagy,hogy ellephesd reggeltől estig a blogot a buta másolmányaiddal.
@Imola Helyesi:
Nos, ha már -- mindent -- magyarul akarsz, akkor tanítsd meg a blog látogatóit arra, hogyan mondják magyarul: politika.

sok sikert!
Az MSZP hülyesége valóban nem ismer határokat. Most éppen azt hiszik, jó lesz, sőt, a baloldali szavazók, meg a hezitálók imádni fogják, ha ők is a fityesz szekerét tolják a továbbiakban. Mert azok olyan sikeresek. Ha ez kell az embereknek, akkor ők ezt az óhajtást követik mindhalálig. És tényleg: ez már a nagyhalál.
KÁ pedig kitátotta a száját a holdfényben, és ők a gyönyörtől elalélva szépen belesétálnak.
(bocsánat KÁ-tól a párhuzamért!)
@AKIsTUDATLAN:

1./ Nem vagyok azonos Ceglédivel.
2./ Ceglédi írásával nem értek egyet (szubjektív vélemény).
3./ Használhattam volna más hasonlatot is arra, hogy ha Orbánnak valamiben valaki igazat ad, akkor hülyeség pártpolitikai dafkéból mégis ellentmondani neki. Sajnálom, hogy nem tettem.

Ceglédinél egyébként Orbán azt állítja, hogy 2*2 = 5.
@vakapad: "Vannak, akik a legrosszabbkor próbálják bizonyítani hazafiságukat. Már ha ennek bármi köze van a hazafisághoz."

hvg.hu/itthon/20151106_Meg_akarjak_akadalyozni_hogy_Orban_bejuss
@Imola Helyesi:

Persze, ha te tudnád, hogy a górni, kigórni szó az egy magyar tájszó, akkor nem pofáznál. A pofa is magyar. Főleg, ha rajtad van.
@Imola Helyesi: "...ellephesd reggeltől estig a blogot a buta másolmányaiddal."

Ha te a hazánk kormányzásával kapcsolatos írásokat buta dolognak tartod, akkor mitől is vagy te magyar? Meg okosabb? Meg miért buta, aki szóvá meri tenni a kormányzati viszásságokat, hibákat? Akinek nem olyan hosszú a nyelve, mint a tied, az miért is lenézendő általad?

Téged még sajnálni sem lehet.
@vakapad: "És a fentiek közül mindegyik igaz. Öt."

Nem-é?:D
hmmm

Navracsics szerint a magyar kormány egymással ellentétes dolgokat akar menekültügyben

Ami végső soron jó, mert akármi is lesz, elégedettek lehetnek az eredménnyel. A volt miniszterelnök-helyettes ritka szórakoztató interjút adott a Mandinernek.

444.hu/2015/11/06/navracsics-szerint-a-magyar-kormany-egymassal-ellentetes-dolgokat-akar-menekultugyben
"Törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz a kötelező menekültkvóta ellen"

Ezt Imolának figyelmébe ajánlom, ez az én, teccel érteni, AZ ÉN egyéni véleményem.

Most már nem értem, akkor miért kell felelős kormányzásról beszélni, ha egy ilyen kérdésben sem mert a miniszterelnök, mint kormányfő/pártelnök dönteni kormányával, és a pártvezetésével egyetemben? Eddig arról volt szó, hogy konzultíroznak a néppel. Talán elfogyott a nép?

"A Fidesz szerint ez a döntés az ország szuverenitását sérti, önrendelkezési jogot vont meg ezzel az Európai Tanács."

No ezzel összefüggésben pedig azt nem értem, hogy ha ez sérti a magyar önrendelkezést, akkor miért erölködik Orbán azon, hogy a görögöknél, meg a törököknél hogy is kéne rendezni a dolgokat. Vagy azoknak nincs önrendelkezési joguk?

Persze Hiller elvtárs is gőgicsélhetne erről, mert ugyé szerinte sincs jobb megoldás a kerítésnél.

Talán észre kéne venni, hogy 2015-öt írunk.

index.hu/belfold/2015/11/06/migransvalsag_kvota_fidesz/
@látjátok feleim szümtükkel: jobbik támogatással már:

Pécsen már gyűjti a Fidesz az aláírásokat a betelepítési kvóta ellen

A pécsiek néhány hete megtapasztalták, mit jelent a migránsok országhatárra nehezedő nyomása, emlékeztetett Páva Zsolt polgármester.

444.hu/2015/11/06/pecsen-mar-gyujti-a-fidesz-az-alairasokat-a-betelepitesi-kvota-ellen
@látjátok feleim szümtükkel:

Mit nem értesz? Orbán már a márciusi nemzeti konzultációból kiolvasta, hogy szeptemberben meg fog bukni az EU menekültpolitikája. Ő a kerítését felépítette, az áradatot elterelte, már nem kell keresztülfolyatni őket Pesten, nem itt hagynak maguk után szendvicset, ásványvizet, babakocsit meg szemetet, innentől az ő részéről meg van oldva. Sőt, részéről a schengeni határ is meg van védve, mert ugye hogy hány migráns megy át a kerítésünkön? Na? Ja, hogy a többiek? Hát azok nem értenek a határvédelemhez!

A görögöknek és a törököknek meg ugyan van önrendelkezési joga, de azoknak dolga meg passziója, hogy százezerszámra szállásoltassák a menekülteket, biztos. Útban vannak, ennyi. A hülyék, miért ott foglaltak országot maguknak?

A nemzeti konzultációból az jött ki, hogy az országot meg kell védeni, és az ország meg van védve. Most. Minek erről még konzultálgatni? Talán azt várod, hogy a "nép" majd azt mondja, hogy az országot nem kell megvédeni? Vagy azt, hogy csak azért, hogy a környező országoknak egy kicsit kevésbé legyen szar, ezért valamekkora terhet magukra vállaljanak? Ugye ezt te sem hiszed?
Az állampolgár elgondolkozik azon, hogy a kvóta rendszer elutasítása nem lesz-e öngól gazdaságilag.
Merkel asszony az európai értékekre és a humánumra hivatkozva évi 500 ezer migráns befogadását tervezi.
Azonban emögött kőkemény gazdasági megfontolások húzódnak.
A menekültek részére megindul a lakásépítés százezres nagyságban, amely meglódítja Németország GDP-jét. Fellendül az építőanyag ipar, nő a foglalkoztatottság, majd a kereslet.
Valószínűsíthető, hogy mindez eu-s támogatással megy végbe, mellyel a fentieken kívül nő a nemzeti vagyon.
Az pedig, hogy eu-s pénz lesz a forrás, nem is vethető a németek szemére, hiszen tartósan a legnagyobb befizetők.
Egyre-másra hallani az eu-ból kiszivárgó hangokat, hogy az az ország, aki nem követi a merkeli menekültügyi kvótát, attól bizony meg kell vonni az eu-s pénzeket.Ennek jelenleg nincs meg a szabályok szerinti lehetősége, de határozhatnak így is.
Lehet, hogy tényleg nem szerencsés az ország elkülönülése, de érdemes rálátni a mögöttes tényezőkre is.
Nézzétek a Dunán papitok temetését!
@Imola Helyesi:

'Kabbehülyeállat!!

Közületek egy sem éri el a körmepiszkát,tetves narancskomcsi!!!!!
@gazoló:
Temetés alatt ne káromkodjál, hanem gondolj rá, és vedd elő a jobbik énedet, ha van.
@Imola Helyesi:

Amikor majd Orbánt temetik, ugye eszedbe sem jut majd felháborodni, ha valaki egy ilyet "bepapizik"?

Legalább a halottakat tisztelnéd, picsa! Ártott neked? Nem tetszett a Gyűrűk Ura, vagy mi?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Így hívtuk, Göncz papi. Nézd a szertartást, nagyon szép.Várszegi Asztrik végzi. Ne gyűlölködjél.
@Mariann19: "A menekültek részére megindul a lakásépítés százezres nagyságban, amely meglódítja Németország GDP-jét. Fellendül az építőanyag ipar, nő a foglalkoztatottság, majd a kereslet. Valószínűsíthető, hogy mindez eu-s támogatással megy végbe, mellyel a fentieken kívül nő a nemzeti vagyon.
Az pedig, hogy eu-s pénz lesz a forrás, nem is vethető a németek szemére, hiszen tartósan a legnagyobb befizetők. "

Na de, Mariann, ha ilyen egyszerű volna, akkor miért nem építenek szellemvárosokat csak úgy, mint a kínaiak? Ehhez nem kellenek megszállók. Ja, mert nem old meg semmit, ha építünk egy F1-es versenypályát, csak egy nagy gazdasági lufit fújunk nagyobbra? Ráadásul, mint jól mondod, a németek csak saját zsebből finanszírozhatják a projektet, tehát ez az egész halandzsa átlátszó parasztvakítás, szemfényvesztés. Az eredmény ismert: a németek pénzén importálják a Közel-Keleti válsággócok problémáit, el kell tartaniuk több százezer ingyenélőt, aki bűnöző, semmirekellő és kultúráját vesztett vagy eltérő kultúrájú életmódjával irritálja a társadalmat. Németország elbutul, gazdaságilag megroppan, és kiszolgáltatottabb lesz, s vele az EU néhány évtizeden belül nem lesz már kihívója Amerikának talán egy magától értetődő Euráázsiai (Kína-Oroszország-Európa) gazdasági társulásban sem. Mission complete. Game over.
@The real Donky:
Én végignéztem a temetést, ezek a barmok meg káromkodnak alatta. Milyen emberek ezek?
Semmi tisztelet nincs bennük az elhunyt iránt. Nem a temetést nézik, hanem gyűlölködnek.
Olyan volt a temetés, mint ő. Puritán.
Egyébként is nagy felelőtlenség volna az döntéshozók részéről, ha izomból akarnák lenyomni az ország torkán a kontinensfoglalókat. Még fel sem tűntek a határon, de a kormány máris sikerrel fókuszálta a társadalom indulatát a betolakodókra. Orbánék kormányzásának, "az elmúlt nyolc év", a rendszerváltás összes kudarcának keserűségét rájuk zúdítja majd a társadalom. S ha konfrontálódnak, és elszabadulnak az indulatok? Akkor pedig mi lesz?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Nem jó a neved, hülye vagy, sajnos, és vak.
Az életedből legalább 30 percet rágondolhattál volna, ahelyett, hogy ostoba kommentet írsz alatta.
@Imola Helyesi:

Ezt tudtuk eddig is rólad 'egybites!!
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem mondod, tyűha, még a kis szümös tanít szójelentésre, önbizalmad az vagyon bőségesen.
@Imola Helyesi:
Amennyiben képtelen vagy a témánál maradni, csak provokálni kívánsz, akkor séta.
MOST!
@gazoló:
Ha már a temetésre nem mentél el, legalább befognád a temetés alatt, vagy olvasnál tőle, mert ő ilyen stílust nem tanított neked,, pedig szabadelvű volt. Nemcsak átkozódásból áll a politika, hülyeecsém.
@Mariann19:

Németék megtehetik hogy nem fizetnek be az eu-nak egy fillért sem, oszt ők akkor is a pénzüknél lesznek. Legfeljebb kizárják őket. Reklamálás esetén megkérdezik, no és? Mi meg majd megyünk hozzájuk kulizni, mint ahogy 30-as években, meg most is.
Ha befogadják azt az évi 500 ezret, akor előbb-utóbb otthon is lesz annyi munkásuk, hogy a kihelyezett gyártásaikat haza telepítsék, egy csomó költséget megtakarítanak, és ismét nekik lesz igazuk.
@Imola Helyesi:

Nem csak önbizalmam van, hanem némi tudásom is, és úgy vélem valamivel több, mint a tied.
Elnézést kérek tőletek, de a feleségem egy kibaszott bunkó, szégyen hogy a nevemet hordja.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ismerős szerint pár éve felmérték, hogy az itt gyártó, üzemelő német multik egy vészhelyzetben milyen gyorsan és rugalmasan tudnának Németországba visszatelepülni, illetve a munkavállalók 40-60%-a azonnal kiköltözne-e velük együtt.
A német állam komolyan elgondolkozott az idetelepül cégek hazacsábításán.
Amennyiben ez bekövetkezik (remélhetőleg nem), az egyenlő kb. az eu-s kilépésünk időpontjával.
"Nézzétek a Dunán papitok temetését!"

Ez a többségi, akarom mondani a 2/3-os stílus? Nem lehetünk rá büszkék. Már mint az 1/3-ad, de közel 6 millió magyar.
@Mr.Helyesi:

Nem kell elnézést kérni, elnézte őt már az apja, meg az anyja. Kisszéket akartak, de nem sikerült.
@Mr.Helyesi:
Te is... ne itt éljetek xxx akármilyen életet.
@látjátok feleim szümtükkel:
Mivel érdemben nem tud hozzátenni semmit a témákhoz ez az Eördögh Tünde nevű lény, ezért csak provokál. Lehet, hogy őt már beépítette a titkosszolgálat:-))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én bízok a magyarok józan eszében, mert azért vannak itt még akik gondolkodásra használják a fejüket.
Azért tudnám értékelni, ha a nagy kerítgetés okán időlegesen csak útlevéllel engednék be a magyar fiatalokat az osztrákok, németek, meg még egy-két ország, pl. az
angolok, svédek. Hátha tanulna a tinó, és még ökör is lenne belőle a végén.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
??????????????????????????????????????????????
@látjátok feleim szümtükkel:
Akkor végre a pártmédia és csatolt részei ezerrel onthatnák a "mocskos nyugat", a "rohadt kapitalisták", a "szemét kizsákmányolók" dumát.
Ja, hogy most is? :(
Bár az ország leürülne, a maradék agyhalottak meg végre eltarthatnák saját magukat.
@látjátok feleim szümtükkel:
:-)) Számoltam 10-ig, és azokra a nőkre gondolok, akik miatt a világot egy jobb helynek gondoljuk, akik életet adnak, teremtenek, fenntartanak és nem a pusztításon munkálkodnak. Akikről te is írtál volt oly szépen.

Ahhoz a múltkorihoz még annyit, hogy nem miénk a Föld, csak kölcsönkaptuk. Nem sok reklámot díjazok, de van egy kedvencem, a Patek Philippe óramárkáé, ahol egy (persze idealizált) képen egy apa és fia látható azzal az aláírással:
"Valojaban sohasem tiéd egy Patek
Csak a kovetkező generáció számára van nálad megőrzésre"
Na, kb igy vagyunk ezzel a Földdel is.
Gyurcsány a Fidesszel foglalkozik, nem Szigetvárival, aki nem tudom ki, s mit csinált eddig.
Hehe.

"a Mandíner újságírója a "Navracsicskák hálózatáról", a Nézőpont Intézetről felállításáról kérdezi.
Azt nem magamnak építettem, mint ahogy soha semmit nem magamnak építettem. A Nézőpontot a Fidesznek találtam ki. Őszintén meg is döbbentem, amikor azt mondták: azért kell létrehozni egy másik intézetet, hogy legyen Orbán Viktornak is, ne csak nekem. Akkor is megrökönyödtem, amikor hirtelen nem kaptam meg a Nézőpont vizsgálatait, mondván, nem nekem valók, mert azokkal biztosan meg akarnám puccsolni a miniszterelnököt."

index.hu/belfold/2015/11/06/navracsics_orban_puccs/

Az idén különösen belülről rothadt a gyümölcs.:O
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Vitázok veled, mert nem kölcsön kaptuk, csak megendegedi a természet, hogy amíg leheni tudunk, addig használjuk.
@látjátok feleim szümtükkel:
Gyurcsány, meg a többi coci majom is katasztrófa, egyszerűen szégyen, hogy itt egy ország, ahol szimpla, impotens ellenzék van, ahol egyértelműen, "Őfelsége fizetett ellenzéke" szerepet játszanak. Vicc ország, vicc ellenzéke...
Navra. Német újságban le volt írva az, Navracsicska ott hibázott, hogy amikor a német kormány pár prominense megkereste, hogy egy esetleges politikai fordulatról beszélgessen vele, leült velük. Ennyi. Természetesen a hazai "információáramlásokat" ezt a tény, információ nem kerülte el, kegyvesztett lett. A csúti gyerek Brüsszelbe száműzi rendszeresen azokat, akik kényelmetlenné válnak idehaza számára. Pont.
@Pantagruel:
"Akkor miért nem építenek szellemvárosokat.
Ehhez nem kellenek megszállók."
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a németek képesek haszonelvű társítással kihasználni a menekült kérdést.
A német mentalitást ismerve, ők nem átmeneti megoldásokban gondolkodnak, hanem hosszú távon. Így a menekültek lakhatási feltételeit sem gányolják össze, hanem ebből tartós értéket teremtenek.
A menekültügyet hideg szívvel aknázzák ki. A folyamatok szerencsés egybeesése révén jutnak munkaerőhöz, az igényeknek megfelelően bizosítanak szakképzett munkaerőt a maguk számára.
Egyet nem vitatok, hogy gazdasági okokból eredő terveik nem esnek egybe Európa valamennyi országának érdekeivel.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Németék megtehetnék, hogy nem fizetnek be az eu-nak egy fillért sem."
Nem úgy van az!
A németeknek baromi nagy szükségük van az eu-ra. Na, nem azért, hogy fizessenek, hanem azért, hogy a befektetéseikkel egyrészt függő helyzetben tartsák a tagállamokat, másrészt a befektetéseik profitját biztosítsák.
Ha jobban belegondolunk, a német eu-s befizetések jó részét akár úgy is felfoghatjuk, hogy a tagállamokban számukra termelődött hasznot osztják vissza.
@gazoló
:))))))))))
!!!!!!!!!!!
@Mariann19:
Ott a pont. Hosszútávú befektetéseket eszközölnek. Ami búsás haszonnal megtérül. Akár csak a képzett munkaerő későbbi lehalászására gondolunk, akár a külső területek olcsó munkaerejére.
Én Gyurcsány, elnézét Orbán helyében kérném a címzetteket, hogy munkaidő elején és végén nyissák ki a levelezőjüket.
Hátha a felmondásuk van benne.

444.hu/2015/11/06/hivatalos-a-magyar-onkormanyzatok-es-az-iskolak-nem-olvassak-el-az-emailjeiket
@Mariann19: "...tagállamokban számukra termelődött hasznot osztják vissza."

Nézőpont kérdése. Ha otthon termelnek, akkor nem kell visszaosztani semmit. Viszont a termékeiket úgy is el tudják adni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Így van. Egy multi elég gyorsan és hatékonyan el tudja telepíteni a gyártást pár határral odébb. Amint megvan a döntés, feláll a project-csapat, mindent megterveznek, megszerveznek, és amint az új helyen a feltételek adottak, itt kb. 3-4 héten belül csak a kisöpört üzemcsarnokok maradnak. Meg az az újabb párezer ember, akinek onnatól vasárnap nem kell dolgoznia. Meg a hét többi napján sem. Ahol én dolgozom, ott 5000 ember mindennapi megélhetése szűnne meg. Plusz a külsős szolgáltatók (takarítás, hulladék-kezelés, szállítás, étkeztetés, stb.) az még 1-2000 ember.
nol.hu/kulfold/bevezetik-a-hatarellenorzest-franciaorszagban-1573621

"A november 30. és december 11. között tartandó klímacsúcs miatt bevezetik a határellenőrzést, ám ez a belügyminisztérium közleménye szerint nem jelenti Schengen felfüggesztését."

Lehet ez a terrorfenygetettség több hónap is.
@The real Donky:
Nem is értik sokan. Azt hiszik, hogy ha a beton már megkötött, akkor egy multi nem megy el. Pedig gyorsan le tud vonulni. Pár extra adó még a szektornak (a jelenlegi + 56 db-on túl) és hiába ad 40 milliárdos állami támogatás a német multi cégnek...
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ha otthon termelnek, nem osztanak vissza semmit."
A németeknek 50%-os a külföldi befektetésük, olyan termelői kapacitásokkal rendelkeznek, amelyeket nem venne fel a belföldi piac.
A pénzügyi befektetésekről most nem beszélek.
A tagállamok egyben piacot is jelentenek a németek számára, hiszen a rendszerváltáskor ez volt többek között a befektetések célja.
Nézd meg, hogy milyen hatással lesz Németországra a kínai gazdaság csökkenő tendenciája. A németek mindent el tudtak oda adni, és ez a piaca beszűkül.
Soha nem fog önellátásra berendezkedni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Pontosan így van.
Két mondatban összefoglaltad a lényeget.
@gazoló:

24.hu/kozelet/2015/11/06/orban-is-ott-van-goncz-arpad-temetesen/

Nagy Bandó:
"
.
.
No, ez a középkorúvá lett ember ma temetésre megy. Magánemberként.

Nem lesz könnyű.

Hogy cipelheti magával mindazt, aminek épp betudható, hogy a hajdan még megvolt Köztársaság Elnöke úgy végrendelkezett, hogy „ezek”, azaz nevezett hajdani barátom, rokonom, testvérem társai, vazallusai, tányérnyalói, haszonélvezői és kollégista szobatársai, a brancs nem lehetnek ott, amikor végső búcsút vesznek tőle. Nem temethetik el Köztársasági Elnökként, úgyis mindegy, Köztársaság sincs már, minek is, amíg volt, már csak elnöknek mondott, csaló, aláíró gépként működő, helyesírással bajlódó bábura futotta…

Nem temethetik el hivatalosan a brancs tagjai, mert akkor elhangoznának a jól megírt, jól megválasztott, s alaposan féken tartott szavak és mondatok, melyek akkor is hazugok lesznek, ha igaznak szánták őket, és akkor is falsul visszhangoznak, ha őszintének próbálják megírni nekik, és meghatottan elmondani ők. Épp elég, hogy elbúcsúztatták a Köztársaságot, az igazi Szabadságot, a Demokráciát, és mindent, mindent, ami benne gyökeret eresztett.

A döntés persze személyes, mért ne lehetne ott, magánemberként?

Mehet, de nagyon egyedül, és nagyon magányos lesz.

Egy Nagy Demokrata, egy szeretettel emlegetett Ember temetésén kell végighallgatnia mindazt, ami árt majd a fülének, és akkor is a szívébe döf, ha nem nyitja ki szíve ajtaját. Hallhatja mindazt, amit regnálása éveiben senki sem emlegetett, s ma sem emleget, nincs miről szólni.

Embert temetnek az orra előtt, és Vele, éppúgy, mint akkor, a Hősök terén, sírba ereszthetnének egy másik, egy üres koporsót is, benne mindazzal, amit e magánember kiirtott és sírba küldött.

Ez a hajdani fiatal-, immár középkorú magánember végtelenül magányos lesz ott, a sír mellett. De hogy is érhetné el, hogy ne legyen az?

Ahhoz, hogy ne legyen magányos, magával kéne vinnie a társait, az új oligarchákat, holmi frissen gazdaggá tett, jól tejelő Mészárosokat, a nemzetbiztonsági veszélyt zsebre vágható milliárdokra fordító Vajnákat, földbirtokosokat és útépítőket, villanyszerelőket és trafikosokat, az összes mutyi haszonélvezőjét, a miniszterré tett ingatlankereskedőt, a 20-30 százalékos visszáruért állami megbízásokat adó polgármestereket, a milliókért lakatokat vásároló hozzá közelieket, a gyűlöletkampányokat kiagyaló jobb- és balkezeit, mindenkit, aki mellette vált dúsgazdaggá: gyerekének és magának sokmilliós villákat vásároló legfőbb embereit, akik nem röstellik kimondani, a szemünkbe hazudni, hogy a szüleik meg-takarításából költekeztek. Persze ott lesznek ezek, akkor is, ha személyesen nem jelennek meg. Ott lesz a szellemiségük, ott lesznek mind-mind a magányos magánember gyászában és sóhajtásaiban, merevlemezen magával hozott tekintetében, ott lesznek mind a zsebében, ahogy eddig is.

Ott áll majd az egyszemélyes szégyen, a szégyenkező köz- és magánember, aki országlásától fogva összekeverte a magán- és a közéletet, a magán- és a közvagyont.

Mert egy ilyen Ember temetésén szégyenkezhet, azzal a háttérrel, azokkal az üzérkedésekkel, Quaestor-botránnyal, lenyúlt takarékszövetkezetekkel, házi használatra tartott ügyésszel, NAV-botránnyal, és mindazzal, amit az általa (okkal-joggal) gyűlölt ballib utóda és másolójaként elkövetett.

Nem lesz könnyű magánemberként ott állni.

Nem lesz könnyű közemberként elköszönni.

Nem lesz könnyű emberként végiggondolni múltat és jövendőt.

Tudom, hezitált, míg döntött, és ez önmagában baj és gond, és szégyen, és gyalázat. Isten segítse, hogy lélekben össze ne roppanjon!

Záró példabeszédként Móricz Zsigmond Erdély-trióligájának első kötetéből, a Tündérkertből idézek. Miután az eszét vesztett fejedelmet, Báthory Gábort tőrbe csalják, majd lekaszabolják hozzá közeli emberek, Bethlen Gábor szól róla. Az a Bethlen, akinek feleségét megalázta, az a Bethlen, akit meg akart öletni.

„Az urak lehajtották fejüket, mintha elveszítettek volna valami nagy, megváltó csodatevő reményt. A Bethlen eskütétele holnap reggelre volt kitűzve, de mindenki várt még, várt valami sorsfordulatot.
Bethlen így szólt:

– Másoknak a fejedelemség dicsősége öröm és jóérzés: nekem teher és lesújtó sors… Mások életük legfőbb munkáját végzik érte: én ki nem térhettem előle. Más fejedelmek virítanak, mint a virág a napban, s tündökölnek, mint az aranymadár az égen: én szomorú vagyok s fekete. Bizony tündérország elmúlt Erdélyből, mint fejedelmével együtt, s a szépasszonyokkal… Már nekünk nincs más Erdélyünk, csak egy kipusztított tündérkert, s nincsenek más asszonyaink, csak szegény, szenvedő némberek, akik böjtölni fognak mások vendégsége után s dolgozni mások tombolása után… Bárthory Gábor nagy lélek volt: a legkülönb, akit valaha ifjúkorban remélhettünk: igazi tündérkirályfi, de a tündérek nem erre a világra valók: Aki emberfia magasabb szellemekkel fog kezet: belepusztul a szerencsébe…”
24.hu/poszt-itt/2015/11/06/goncz-arpad-temetese-orban-mehet-de-nagyon-maganyos-lesz/
A képen a kanadai védelmi miniszter van. Nem dzsihádista majom, aminek a turán-magyarok hiszik...

m.vakmajom.hu
Kufircoljatok többet magyarok, ha nem megy, a KDNP is beszáll!

Le a gumival! A kereszténydemokraták tettekre buzdítanak. Lepedőre magyar! Vagy tán nem megy?

Biztosan lesznek, akik a hét eseményének kiáltják ki, a Budapesti Demográfiai Fórumot, hiszen Orbán Viktor is meg Balog Zoltán is szépeket mondott, nem beszélve a felszólaló nemzetközi hírességekről. De azt, hogy ez a cirkusz valójában mire volt jó, elsőként a jó kereszténydemokraták foglalták össze mai közleményükben.

„Továbbra is támogatjuk a legstabilabb együttélési formát, a házasság intézményét, a családok megerősítését, a gyermekvállalási kedv növelését, s így talán elkerülhetjük az egyre közelgő demográfiai katasztrófát. Sok tennivalónk van még, de jó úton haladunk!”

Világos beszéd, csináljunk gyereket. Mi. Amennyit csak tudunk. De mi köze van ehhez, és főleg milyen sok tennivalója van ez ügyben Semjén Zsoltnak, Harrach Péternek? Tényleg, az milyen lehet, amikor Harrach Péter megtámogatja a gyermekvállalási kedv növelését? Tartja a gyertyát? S minek nevezzük az ő „támogatásukat”? Talán megélhetési szaporításnak?

m.magyarnarancs.hu/villamnarancs/kufircoljatok-tobbet-magyarok-ha-nem-megy-a-kdnp-is-beszall-97133
@taga20: :)

én is gyönyörködtem rajta. :)
@taga20:
:-)) kurva jó, mentem
Figyu: ezek kozott egy épkézláb ember sincs? Az egügy min orvos? Es hogy van az, h ha a kormány egyik fele férfi, akkor a másik nő?
Humoruk is van:/)))???
Huje kanadaiak, kanadai hujék!!!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: :DDD

" Az egügy min orvos"

elképesztő, hogy nem államtitkárok viszik a tárcákat... esetleg még dönthetnek is vagy képviselhetnek is szempontokat a kormányülésen?

nahát! lehet, hogy igazad van: " Huje kanadaiak, kanadai hujék!!!! "
@guma:
:-)))
Ki van zárva, h ez igaz legyen: Demokratikus Intézmények Minisztere... Nebaszki..
Ha meg akarná hivni magyar kollégáját, hova cimezné a levelet??:/)
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, ilyen defektes a liberális világ, a liberális kanadai kormány, a liberális kormányfő:))

de nekünk az illiberális gecivitya kell!:(((

a faszt, nekem nem!
@taga20:
Ne tiltakozz, tied is, eszed-nem-eszed-nem-kapsz-mást!
Most komolyan, kellene neked egy kormányfő, aki sci-fi buzi??? Tök égő:-))))
@guma:

Köszönöm drága Margarita!
Őszintén fáj a hiánya és vigasztaló volt ez a mostani és a reggeli emlékezés a 'kocsmádban!
Hát itt vagyunk Nélküle,"táltos törpékkel:(
.........

"Miért hagytuk,hogy így legyen????????????

www.youtube.com/watch?v=pxHQtuq8VcQ
@guma: azé vannak még szép dolgok a világban:))

u.i.:most nem rakom be, a szokásos meztelen csajokat:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded: hát:)))

aszt hallottad, hogy ukrajnában az elnöknek kell válaszolnia arra a kérdésre, hogy dártvéder lehet-e a kormányfő, mert összegyűlt a 25000 aláírás:)))
@taga20: :)

figyelmességed értékelem! :D
@taga20:

Ne bacc'ne legyél ilyen álszent!!
"akkó legalább állatosat??:))

kepkezelo.com/images/daoiq4086ucylcsk7xho.jpg
@taga20:
Olvastam eccer egy statisztikát, h az amik elég nagy százaléka (30?) szerint lehet h George W Bush földönkívüli
@taga20:
Tök hülye volt.
Miért nem mondta, hogy igen, lehet, az eredeti, igazi. Ezek is ám... :(
@dr. jenőke (jenőke): rendes vagy, me ez egy angyal.

remélem bugyi nincs rajta?:))))
@dr. jenőke (jenőke):

hahahaha
ráadásul az oly nagyon vágyott hólapátolást is "belengeted" ezzel a "vadmacskával", te költői lélek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te haver, forduljá csak oldalra, me profilból olyan véderes vagy:)

még miniszterelnök is lehetnél:))
@guma:

@dr. jenőke (jenőke):

Nincs itthon a 'házmester,zenélünk,verselünk??:)
@guma: te mindenre emlékszel? nekem is ez ugrott be a csajról, csak nem akartam bénának tűnni.
de már várom a havat, a kusst, a lapátolást, mikor felnézel az uccai lámpára és látod, ahogy szakad a hó:))
@taga20:
Kössssz. Má'vótt a családba, nem kell még egy.
@dr. jenőke (jenőke): szerintem van rajta, me a farmer kidörzsölné a punciját a csajnak:)))
@taga20: :)

rohadt és szelektív memóriám van! :D
a "lényegtelen" adatokat, neveket, melókat temetem mélyre...
de az aranyos vagy vicces apróságokat szeretem felidézni, hogy jobb legyen a napom. :))))
@guma: én aranyos, vicces apróság vagyok neked?
na eszt jó megkaptam! hogy fogok így holnap fát ültetni?:)))
@dr. jenőke (jenőke):
Eddig csak a verseid imádtam, most egy új ... Hmmm.... arcodról mutatkoztál be:-)
@taga20:
Bocs, haver, a született feleségek miatt tiltólistára tettelek... Hogy lehet a sok jót egy rossz cselekedettel annulálni:-(((
@taga20:
Ha majd egyszer kanadai nőügyi miniszter leszel, ott fogok tüntetni!!!!!
.
Földi László szerint a háború már elkezdődött, mindenki zsarol, fenyegetőzik

Közös európai megoldás híján ugyanis az országok kerítésekkel veszik majd magukat körül, ami gyakorlatilag az EU felbomlását jelentheti, hiszen nem lesz esély közösen védekezni.

www.hirado.hu/2015/11/06/foldi-laszlo-szerint-a-haboru-mar-elkezdodott-mindenki-zsarol-fenyegetozik/
.
@dr. jenőke (jenőke):
Amíg ilyen tökéletesek a verslábak: NEM!!!:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
.
Elgondolkodtam, mi történt.
Négy napja ittam mintegy másfél deci házi (60 fokos, de nem népművészeti darab) szilva pálinkát.
Lehet, hogy időzített volt?
.
@taga20: .))))

"hogy fogok így holnap fát ültetni?"

jó kedvűen :D
@CsekklisztNo.10Reloaded: ki szólt hozzád haver?

na de, hogy legyen egy jó napod, két tisztába tevés köszt, nesze!:)))

www.napiszar.hu/showPost/Fesztival_csocsok
@CsekklisztNo.10Reloaded: ne fokozd, holnap meg a bal heréjéért leszel oda:)))))
@dr. jenőke (jenőke):
60?! Emberes!!! Simán lehet, h most üt. De az tuti, h baci nem maradt bent.
@taga20:
Nem bírom!!! Nyertél! Hátán fekszik?

Huje! Kakasherét sem tudtam lenyelni
@guma: a mosolyom olyan lesz, mint akit kikötöttek a sínekre:)))
@taga20: "Azért ezt tényleg elég macerás lehetett pont így összeválogatni."

Gondolod, a magyar kormányt könnyű volt összeállítani, hogy olyan legyen, amilyen? Ehhez is kell ám gógyi.:O
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem mondod, hogy péntek este kakashere pörit burkolsz az arcodban, és előtted a notbuk?:))
@látjátok feleim szümtükkel: hát szerintem maffiáéknál nem görcsöltek sokat.
plö. gecivitya megkérdezte, hogy ki a legnagyobb sittes?
hát pinyó,! akkor ő lesz a belügyes.

kinek a legkakasosabb a haja?
hát szíjjas! ako ő lesz a külügyes.

és így tovább!

ekkora tirpák országot, mint ez a magorország!
@CsekklisztNo.10Reloaded: bakker haver, milyen melóhely az olyan, ahol órákon keresztül tucc kommentelni?

darukezelő vagy, csak mindenki hazament és téged ott fenn hagytak?:))
@taga20:
Kuplerajban számolom a kuncsaftokat :-))
FX. 24/7
@taga20:
Lehet,hogy kém, mint én..
@CsekklisztNo.10Reloaded:
.
Régi, megbízható elvtársnők lehetnek.
Él még az, amelyik látta Lenint?
@taga20:
Ne vicceljél már, Fletó tirpák.
A poszthoz szóltam, a poszthoz szóltam, a poszthoz szóltam.
@taga20:

Családi fotót nem kértünk!:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: te asztán megfogtad az istenlábát! gondolom leesik hébe-hóba egy potyapina:))

na, most jöttem rá, hogy mjuzikális vagyok, ezé megkapod a hetedik nótámat:))

www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@Imola Helyesi: ebola, má kérdezni akartam. te ma megkergültél végérvényesen?
@dr. jenőke (jenőke): cica, melyik lehetek én? tippelj, tirpák:))

mi van veled csöves? olyan jó hogy hetekig nem láttalak:)))
Gyurcsán kérte, ne zavarják meg tltakozással a temetés méltóságát:

nol.hu/belfold/isten-veled-arpi-bacsi-1573663
@Imola Helyesi: én mindig tuttam, hogy te vagy matahari, csak ráncos kivitelben:))
@taga20:
Egy fia ráncom sincs még, az arcom baba, örököltem.
Vagy te a ráncosokra buksz?
@Imola Helyesi: aha, meg a baba arcú fityeszkurvákra bukom.
szeretem őket megbüntetni, me szeretik, ha büntetik őket a fehérvári huszárok:)))
@taga20:
.
Azt gondolom, hogy rosszul címezted.
Párom a cica megszólításodra vad szekerce rázásba kezdett.
Nem érti, ki ez a nő?!
Ha már így alakult, adtam neki fenőkövet, mert elment az éle.
@taga20:
Én se vagyok oda az iszákos szoci kommenthuszároktól
@taga20:
Leesik, de ha hóba esik nincs gond:-))
@dr. jenőke (jenőke): ezer bocsánat. ez annyira mellément, mikor a századom kinn volt a karakumban rakéta lövészeten, és a bolgárok mellé lőttek párszáz kilométerrel:))

ne haragugy, eszt a csöves tristánnak írtam.
@gazoló: nézem, nézem! és melyik ebola? me eszt nem vágom:)
@gazoló:
Kérem a családi VHS kazettákat személyiségi jogaink rá való tekintettel törölni!!!
Ennyi hülyét egy rakáson!
@Imola Helyesi: Imádunk:)))

http://vs.hu/magazin/osszes/a-magyar-hus-eneke-18-os-versek-0630#!s1
@Mr.Helyesi:

Sűrűn baszatlan a nejed,tehetnél róla.....:))
@gazoló: ha ebola nem lenne, ako magyarország se, hülyeség se, feketejuk se:)))
@Imola Helyesi:

Weöres Sándor

A kukkoló éji dala

Végigvizsgáltam a kis
sportkukkeroddal a még
világos ablakok
mögötti világokat
a szomszéd házban.
Igazad van, sehol se basznak.
Mi itt nem baszunk.
Dugom is el a rémült hernyót.
Akár a szomszéd házban is lehetnénk.
Jóllehet ha az (innen nézvést)
szomszéd házban lennénk,
akkor te bugyirózsaszín bugyikat
áztatnál kék műanyag lavórban,
én meg tréningalsóban, atlétában
ellenőrizném a kaktuszokat.
És nem lennének ilyen gondolataim.
Mi volnánk az ország.
@taga20:
Nem tévesztettétek el a házszámot vagy pornó lett ebből a politikai blogból? Szépen fejlődtök.
Több linketeket nem nyitok meg
@gazoló:
Ez egészen fantasztikus, rejtett kincs!!!
Nem "Sanyi bácsi,hanem Petri György (1943-2000) :)
@Imola Helyesi: cica, reklamálj gecivityánál!
a kis faszát huszárosra húzta székesfehérváron valami kocsmába:))
@Imola Helyesi:

Ne is nyisd meg,fújjj,a 'gyíkot is kerüljed:))

Apokrif

Zakatol a szentcsalád,
Isten tömi Máriát,
József nem tud elaludni,
keres valami piát.
Nem lel, felkel. Pizsamára
húz fel inget és gatyát,
lemegy a Háromkirályba,
hogy egy fröccsöt legalább – – –
– – – „Megint Isten?”
– – – „Az hát, megint.”
Sóhajt, nagyot húz, és legyint:
– – – „Különben,
múltkor kivertem a huppot.
Ha az orrom előtt dugtok!
– – – de így megmondtam a Marinak,
legalább tartsad a pofád,
úgyis szól mint a földrengés
mindig az a rohadt ágy,
közben – de komolyan! – ne halljak
több ha-ha-ha-halleluját!”
@taga20:
Már be vagy rugva, még korán vanM
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, hétvégén elviszik a gyereket valahová? neked nincs dogod?

na, csak hogy ne hidd, hogy tuskó vagyok. küldöm a negyediket:))

www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU&list=RDjQcNiD0Z3MU
Gázsin kitört á kultúrá
@Imola Helyesi: ebola, M nélkül, de kérdőjellel.

igen, kezdek, de holnap tudod milyen fákat fogok/fogunk ültetni? :)))
@ornagy50: jó kérdés. valószínű olyan, mint én. várja a jó belépőt:)))

nekem is hiányzik:)))
@gazoló: Ezt azért mellőzhetted volna. :(
@taga20:
:-)) most anyuval van, várom a new yorki tőzsde zárást, ilyen nap van. Meg hogy Moodys változtatott-e a magyar kilátáson....
Jo ido lesz, biciklizni tanulunk, meg úszni, meg síelés. Igy egymás után:-))
@Gábris szomszéd:

Felfoghatod egyfajta 'ebolaűzésnek:)
'Me tököm tele-vele ma:((
@Gábris szomszéd: haver, neked ez hír, hogy a kádéenpé egy vírus, vagy egy galandféreg?????????????
@gazoló: Nem ismerem az előzményeket, nem is nagyon voltam ma. Egyszerűen csak rossz volt olvasni.
@taga20:
Kofákat, pofákat ,karfákat?
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, te keményebben nyomod, mint vajnatimi:)))

u.i.: "meg úszni, meg síelés"
ha megfeszülök se értem:))
@gazoló:
Annyira tele, mint aWeöres Sándornak: 5 kiló?
Ez a zseniális ezekben a csocseszekben, nem szentek, nagy gyökmagyarok, hanem hús-vér magyar emberek. A Tao Te Kinget fordítja (az ő fordítása talán a legjobb), közben áll a dákó.
@gazoló:
Nem fogsz, görgetve vagy.
A magad bunkóságát mutatod be.
@taga20: Azt eddig is tudtuk de ez most számítógépes vírus. Amúgy ezt a párosítást az Eagles Of Death Metal-al látad már? :)

youtu.be/4nR1C_jjV8o
@dr. jenőke (jenőke):
Ez király:-!!! Különben ratapintottal, mert a rollerrel üldözők most:-))
@Gábris szomszéd: mi a problémád haver? segícsek?:))

nagyon szívesen, a pedofil papok és a szarrá lopjunk magunkat a vatikánba arcokról társaloghatunk:)
@taga20:
Van műpályás síelés itt a hegyen, este meg úszás este. Du bicikli.
Na jó, ha 2 összejön , örülni fogok...

Nem nagy cucc, egy jó üveg bor ára
@Gábris szomszéd:
Nézed a kis pávásokat? Szenzációs tehetséges gyerekek!
Ők a jövő, jó kezekben van a magyar kultúra.
@Imola Helyesi: ősi magyar fákat rendelt az én szittya feleségem.

minden nő hülye?:)))
@taga20:
Jó, csak azért őt el ne ültesd.
Ha reggelig iszol, előfordulhat, hogy nem látod a fától a nőt.
@Imola Helyesi: azé a te nyakadat még egy feketejukban is kitapogatnám:))

nesze te nő! remélem az vagy:)) és nem kamuzol.

www.youtube.com/watch?v=U_oaPY0Brrw
@taga20:
Nincs az az övön aluli ütés, amit a gyöknő ne vinne be.

Szép hétvégét, jó ültetést!!!
Bízz anyuban:-))
@Imola Helyesi: Igen csodálatos és tehetséges gyermekek.
@taga20: Pedig a többségük jó ember.
@CsekklisztNo.10Reloaded: aszt vágod, hogy nem az a jani aki agya, hanem aki állja:)))

ja és a harmadik! jó éjt.

www.youtube.com/watch?v=QohUdrgbD2k&list=RDQohUdrgbD2k
@Gábris szomszéd: melyik többség? amelyik elkeféli a pedofiliát, vagy az amelyik a bitang kasszát védi?

melyik barátom? melyik?
@taga20: Tudod az a társulat, akik egyből világvégét kiáltanak, ha általánosítanak velük kapcsolatban. Kezded már kapizsgálni? :)
@Imola Helyesi: @Gábris szomszéd:

Jó tudni,hogy a koalíciótokban ez kiveri a biztit,a papok meg basszanak nyugodtan tovbább!!
@Gábris szomszéd: szerinted a pedofil papokat ki takargatta? csak nem szent, második jános pápápa? hogy mik vannak?
@gazoló: Van ami nálatok verné ki a biztit csak én tudok disztingválni meg van annyi eszem, hogy nem gúnyolódom mások szerettein. :)
@gazoló:
Kuss, már mondtam, hanyagolj, perverz ,marha.
@gazoló: az tisztán láccik, hogy ebolát nem fogod megdugni:))

na küldök egy szépet:))

www.youtube.com/watch?v=AltMeuPkWRs
@Gábris szomszéd: ezen most szénné röhögtem magam.
remélem nem zavartam a katolikusss érzésedet?:)))

azé a mazdahat már birizgál:)))
@Gábris szomszéd:

Ha a köztársasági elnök szeretteire gondolsz már most 'kabbe!!!!
@taga20:
Egy ideig meghúzta magát, de amióta megjelent ez a rosszindulatú, beképzelt magyarellenes majom csekkes, megint kinyilt a csipája, perverz farok.
@Imola Helyesi: mi van ebola, én vagyok az egyetlen aki szeret?:))
@gazoló: Speciel nem rá gondoltam de ha már szóba hoztad, elég gáz volt látni a rendszerváltást kisiklató és a korcs rezsimet a mai napig működtető sleppet a temetőben.
@Imola Helyesi: ebola, én is magyarellenes vagyok. rám is fújsz?:)
@taga20:
Majd Mr.helyesi helytáll,helyetted is:))
@taga20:
A magad módján. De legalább te nem játszod meg magad, és nem vagy homi, remélem.
Sok hiányos műveltségű játssza itt az eszét, aztán egy szót nem tudnak leírni helyesen.
Az ilyenek ha leesnének az egójukról, elterülnének a földön.
@Gábris szomszéd: tételesen haver, me ez így szar.

vonát, novákot, kágébélát hová sorolod?
@Imola Helyesi: fül köcsög vagyok ebola. na most dumáljunk drága virágszál:))

ja és ez a kedvenc számom!

www.youtube.com/watch?v=O3vzOuclU8U
@taga20:
Amikor fújok, azt észreveszed.
@taga20:
Közben nézem a pávát, na mesélj, mit fogsz ültetni.
@Imola Helyesi: nem, me az is olyan, mint a buzik seggéből kifújt levegő:)
@Imola Helyesi: ősi magyar fákat, amiket nem kell annyit permetezni, me olyanok, hogy a hernyók dobnak egy hátast:)

az ősi magyar fák, egy jó dolog, ha nem basznak át:))

én meg libsi vagyok, nemzet idegen, erre ilyet teszek:)))
@taga20:
Nem tudnád a szókincsedet megreformálni, undorítóan fogalmazol sokszor.
@Imola Helyesi: ebola, aszt vágom, hogy a te brancsod az egyenes beszédet kurvára utálja.

most mi a faszt csináljak? operáltassam magam át?

:))))
@taga20:
pl. ezt a szót, hogy fasz, ne használd jelzőnek. Volt olyan, hogy háromszor is leírtad egy mondatban, ez szegényes, kulturálatlan és taszító.
@Imola Helyesi: budatétényi papírhéjú mandula. a templom előtt virágzott.

apám 49-ben róla szedett, én 79-ben. talán ma is meg van.
@taga20:
És még? Gondolom nemcsak mandulafa lesz.
A fidesz rutinosan begyűjti az mszp nagyágyúit. Szili már megvan, most jön Hiller, utána jövőre Baja Feri, aztán Kovács László és Lendvai Ildikó.

A slusszpoén 2018-ban Szanyi Kapitány leigazolása lesz ;)
@taga20:
Neked nincsenek is helyesírási hibáid, csak fonetikusan írsz sokszor.
@Imola Helyesi: ebola nem tudnád a világnézeted megreformálni, me undorító a te, és gecivitya világnézete.

na küldök neked valamit, amit boli is bír:)

www.youtube.com/watch?v=DZiJQL9OLqI&list=RDDZiJQL9OLqI
@Imola Helyesi: néha nem vagy hülye. ez fiksz:))
@Imola Helyesi: almafa, szilvafa, sárgabarackfa, meggyfa, cseresznyefa, gránátalmafa, meg tudom is én. én csak ások:)

ha az embernek lesz egy felesége az mindent meghatároz:)))
@taga20:
Már így maradunk, én sem szeretem a ti világnézeteteket, de nem átkozlak ezért benneteket. Ez a tolerancia a gyakorlatban.
Ez az idióta Tuareg kiadja magát a demokrácia bajnokának, és temetésen csinált volna balhét.
Milyen ember az ilyen?
@taga20:
Örülj neki, ennek van értelme, különben a kocsmában ülnél, lehet. Majd ha nyugdíjas leszel, eheted a sok gyümölcsöt.
@Gábris szomszéd:

Tényleg,'ádárralpolttalháttérbenafőnivel az élen!!Nézz körül!
@Imola Helyesi: azé vityától engem is kiver a bubópestis.

remélem úgy adom be a kulcsot, hogy ő a sitten rohad.

www.youtube.com/watch?v=ZJSWsbBoyIU
@Gábris szomszéd:

://zene.hu/20151106_koncz_zsuzsa_hangja_elcsuklott_goncz_arpad_temetesen
@gazoló: Igen ők is de nem csak ők.
Koncztól nekem ez a kedvencem.

youtu.be/PjnRPGmj-HA
OFF

Ha valaki jól ismeri a zsoldoskoszt ízeit, az maga a magyar miniszterelnök. Felesége ugyanis a Simicska-sajtóbirodalomhoz tartozó gasztronómiai magazin munkatársa, ráadásul a kétfős szerkesztőbizottság egyik tagja.

alfahir.hu/ugyhogy_csak_annyit_kerdezzunk_meg_orbantol_hogy_izlik_a_zsoldoskoszt

444.hu/2015/11/05/simicska-lapjaba-ir-orban-felesege

ON
@gazoló: az a köcsög áder és gecivitya, eszt hogy a picsába tutta végig hallgatni??????????????????

mijen egy csöves, ebola ország ez?
@Gábris szomszéd: és jobbikos kutyák meg a putyin kosztot eszik. ártu a kurvaanyádat nem baszod....! neked semmi sem fáj, csak szopjál?!!!!!!!!!
Lehet a homokba dugni fejeinket kedves Magyarország!!!
@gazoló: mi, hogy gecivityát odaette a fene? vagy az, hogy valaki szólt neki, hogy donvitya, nem szeret mindenki?

mi a faszért ciki, ha nevén nevezünk valakit?

szerinted árpibácsi ezért lebaszna?

u.i.: göncárpi egy nagy arc volt. talán kétszáz év múlva is az lesz. meglátjuk.
@taga20:

Ha van önérzete,nem szeretném azt érezni amit a felé tett megjegyzések és a Koncz-Bródy dal közben érezhetett!!

Van ezeknél otthon tükör??
@gazoló: ha lenne önérzete, ako itt tartanánk?

szerinted érez valamit? utálom eszt a szart, amit magyarországnak hazudnak.
bakker mindenki alszik? én vagyok az egyetlen értelmes ember?:)))
@taga20: "u.i.: göncárpi egy nagy arc volt. talán kétszáz év múlva is az lesz. meglátjuk. "

Ezt nagyon eltaláltad Kedves Szaktárs!!!!!!
@gazoló:
"Ha van önérzete,"

Gondolod, hogy ilyesmi van neki????
Jó reggelt!

"A forint 2000. október 26-án ütötte meg eddigi történelmi mélypontját, akkor 319 felett volt a kurzus (napi MNB-középárfolyam)."

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/15_eve_nem_volt_ilyen_gyenge_a_forint.222155.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
"Máris sokkal többet keres elődjénél az új egészségügyi államtitkár"

Nem azzal van bajom, hogy menni a fizetése, de ezek után minek olyan jogszabály, ami meghatározza a közalkalmazottak, koztisztviselők, államtitkárok stb. illetményét, ha van kiskapu? Ez nem egy álságos hozzáállás?

nol.hu/belfold/maris-sokkal-tobbet-keres-elodjenel-az-uj-egeszsegugyi-allamtitkar-1573689
jó reggelt!

"Kósa Lajos Besenyő Pista bácsit hívná segítségül a bürokrácia elleni harchoz!

A Fidesz új frakcióvezetője a Magyarországon jelenleg hatályban lévő 300 ezer jogszabályból 100 ezret gerillamódszerekkel akar megszüntetni. Fellépne például az olyan adók ellen, amelyek beszedése drágább, mint amennyi bevételt hoznak a költségvetésnek. Kósa "Mi a hülyeség?" címmel honlapot is indítana, ahol mindenki elmondhatná, melyek a felesleges, értelmetlen szabályok. Ennek a portálnak a népszerűsítéséhez a Fidesz frakcióvezetője szeretné megnyerni Laár Andrást is. Az előadóművészt az interjúnk után kerestük meg azzal, hogy tudott-e Kósa jogszabályritkítási terveiről, és hogy ehhez az ő arcát használná a Fidesz. Laár András sajtósán keresztül ezt a választ küldte nekünk:

Szerencsére még azelőtt jutott tudomásomra ez a hír, mielőtt hivatalosan felkértek volna. Ezúton szeretném elmondani, hogy Besenyő Pista bácsi politikai célú felhasználása semmiképpen nem lehet sikeres. A politika semmit nem nyerne Besenyő Pista bácsival, ugyanis Besenyő elmebeteg. Ha Besenyőnek politikai gondolatokkal töltenénk meg a fejét, épp ezt az elmebetegségét vesztené el. Gondoljunk csak arra, hogyha a sárgát és a kéket összekeverjük, kizárólag csak zöld szín tud létrejönni és ez viszont sajnos nagyon leszűkíti a színskálát. Nem tudom érthető-e a hasonlat, én még bogozom.

Üdv és béke:

Laár András a Magyar Kultúra Lovagja, Zugló díszpolgára, előadóművész, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, humorista, színész, buddhista tanító, családapa, nagypapa, Besenyő Pista bácsi, Tompika, Költő, Edebede bácsi"

index.hu/kultur/2015/11/06/laar_andras_interju_laar_60_kft_l_art_pour_l_art_galla_miklos_buddhuzmus/
index.hu/tudomany/egeszseg/2015/11/06/gyermekrakot_gyogyitottak_genterapiaval/

Akármit is mondtok, ez az igazi hír!

Most már nyugodtabb vagyok az unokáim sorsa felől.....
@Imola Helyesi:

TE HAZAÁRULÓ!!!!

Néhány gondolat, a börtönben Göncz Árpáddal együtt sínylődött (nem képmutató,sunyi, full kommunista, párttitkár, KISZ-titkár Orbán família!!!!) 56-os rabtárstól.

"Az egykori fiatal demokraták szembefordultak elveikkel, bebetonozták hatalmukat, közben intézményesítették a korrupciót, központosítottak szinte mindent.
Új kizsákmányoló réteget építenek a szegények pénzéből, gyűlöletet szítanak és tobzódik a félműveltség."

Ha van igazság (az már pedig létezik), akkor börtönbe és pokolra kerülnek ezek a senkiházi kutyák!!
:(:(:(

"Azzal a döntéssel, amivel a köz rosszul jár, valaki jól jár. S mindig van az a valaki, aki fontosabb az állami tulajdonosnak, mint a mindenki."

nol.hu/velemeny/buszunk-az-arral-1573695
@huzzadneki shakespeare: "Ha van igazság..."

Nem igazság kell ehhez, hanem egy jó szavazófülke, és egy jó toll.
"(Ónodi-Szűcs előzőleg az Állami Egészségügyi Központ főigazgatója volt.)"

Azért furcsa egy világ a mienk. A lepukkant egészségügyben egy főigazgatónak több a fizetése, mint egy államtitkárnak. Hahaha! Vagy inkább jajaj?
@huzzadneki shakespeare:
Takarodj tőlem,, külföldön élő lázító, agresszív senki!
Mintha a "nem lázadók" régebben azt kiabálták volna reggel, délben és este is, hogy Gurcsányék hazudnak. Most ez a sok tisztességes lázadó mit is tesz reggel, délben és este, sőt éjszaka is?

"Egyáltalán, vajon miért kerültem célkeresztbe, holott sem barackmagot nem árulok, sem fegyenceket nem dolgoztatok, sem panzióm nincs, amelyhez új országút vezetne, sem semmilyen érdekeltségem nincs semmilyen bizniszben, még egyetlen rongyos kaszinóval sem rendelkezem: ha úgy tetszik, élhetetlen lúzer vagyok, aki nem volt képes politikai tőkéjét pénzbeli tőkévé konvertálni."

No ki is mond ilyen szépeket úgy brancson belül?

Hát ő:
nol.hu/belfold/beduhodott-orban-viktor-tanacsadoja-1571875
@huzzadneki shakespeare:
Te vagy hazaáruló, mert nem, itthon élsz, külföldről lázítasz,én meg soha nem voltam fideszes, csak hazafi. Védem a nemzetet itt is az olyanoktól, mint te.
@taga20: Ez meg mi volt pöcsömöccse? Elgurult éjszakára a gyógyszered vagy mijafasz?
@huzzadneki shakespeare: A hazaárulókat inkább itt keresgéld.

http://m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/személy/goncz.jpg
A hazaárulót ippeg most kergeti a Polt féle hivatal. Ott a jobboldalon. No, akar még valaki valamit?
Imola logikája szernt aki 56-ban disszidált, az mind hazaáruló volt. Nohát!
@Gábris szomszéd:

Bárki szájából hangozzék is el, a szavak igazak!
@huzzadneki shakespeare:

ahogy látom, néha nem árt felfrissíteni a közelmúlt történéseit, akkor is ha "keveset" értettünk akkor meg az egészből, mert nem voltunk a "tűz" közelében...

offforever.blog.hu/2015/11/07/emlekezz_dokumentumfilm_1988-90-rol_amit_mar_most_hamisitanak_es_atirjak_a_torteneseket

több videót összeszedtem és linkeltem egy filmet, az 1989-t amit a németek készítettek és érdekes magyarázatok, pofák jelennek meg benne...
@taga20:

remélem tudtál nála tankolni! :))))

Sebastian Vettel, a budapesti benzinkutas

Budapesten forgatott új reklámfilmet a Shell, amelyben a benzinkutast Sebastian Vettel alakítja.

Egy budapesti Shell benzinkúton meglepték az autósokat: amíg bementek a benzinkútra kifizetni a tankolást, addig az autójuk egy Forma-1-es Ferrarivá „változott át”, és a benzinkutas is megváltozott a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettelre.

www.youtube.com/watch?v=4-1LzO9pBsA
@guma: kösz margitka, kurva jó hangulatom lett. nagyon belehúzok a faültetésbe:)))
@látjátok feleim szümtükkel: Hááát nem is tudom.
Árpibá ugye 1947 őszén - tiltott határátlépési kísérlet után - egyszerűen kisétált a hírhedt HM katonapolitikai osztályról, a hatóság megbocsátott neki, semmilyen büntető eljárás nem indult ellene, később soha sem tértek vissza az ügyre. Ezzel szemben másokat ugyanezért elítéltek, internálótáborba küldtek, netán kémgyanúsak lettek, a priusz végig kísérte minden lépésüket lakó-és munkahelyükön, figyelték őket, s volt, kinek egy ideig rendszeresen jelentkeznie kellett a rendőrségen.
Hogy mi történt a háttérben, mi volt a megbocsátás ára, bízzuk a fantáziára. Nyilván csak szerencséje volt már akkor is.:)

Aztán ugrunk az időben és 1989 decemberében az állambiztonsági főcsoportfőnökség vezetői már jól látják az új pártok meghatározó politikusait, vannak hazai és nemzetközi információik arról: kik lehetnek az ország leendő vezetői a legfontosabb közjogi posztokon. Ennek tulajdonítják egyesek annak a rejtélyes folyamatnak a megindulását, melynek nyomán fontos dossziékból kritikus oldalakat emelnek ki selejtezés címén és megsemmisítik azokat. Semmi sem indokolja ezt a múlt valós megismerése elleni, a történettudomány és a levéltárak alapvető érdekeit negligáló drasztikus lépést, hacsak nem a tények meghamisításának politikai szándéka.

Az egyik feltűnő beavatkozás 1989 december 18 és 22 között történik Bibó István, Göncz Árpád és társaik 1957-58-i büntető eljárási és bírósági peres anyagait őrző tucatnyi dossziéban. A csonkítás Bibót és Gönczöt egyaránt érinti. Eltűnik a leendő köztársasági elnök 3.1.9. V-150.003/2-c jelű vizsgálati dossziéjának záró lapja (400.old.), a 3.1.9. V-150.003/5 jelű dossziéból csaknem 100 oldal, köztük záró lapok, összefoglaló jelentés, figyelési jelentések, őrizetbe vételi javaslat, térkép, fényképek, fotó kópiák, nyilvántartási határozat, feljegyzések, kérdőjegyek, stb.

A kérdőjegyek különösen érdekesek voltak, mert sok mindenről árulkodtak, ha véletlenül megmaradtak, ha bent felejtették őket a dossziékban. A kérdőjegyeken, szolgálati jegyeken a belügyi szervek - szigorú belső szabályok betartásával - az operatív és hálózati nyilvántartásból "priorálhattak", azaz ellenőrizhették, hogy egy-egy személynek van-e beszervezési kartonja a nyilvántartásban, illetve van-e róla olyan tény, mely priusz tárgyát képezhette. A karton alapján lehetett eljutni az illető dossziéjához.
Egy ilyen priorálást kérő szolgálati jegyből tudjuk például, hogy a BM X. osztálya, az operatív nyilvántartó 1954 június 15-i "Szigorúan titkos - H" válasza szerint Aczél György a BM Büntetés végrehajtás Operatív Osztályának hálózati ügynöke - tehát fogdaügynöke - volt. (ÁBTL. 3.1.9. V-142696)

www.utolag.com/GonczArpadDisszdalniAkart.htm

Ezek után talán az is érthető lehet, hogy a jelenlegi slepp miért tolongott oly nagy számban a tegnapi eseményen?
@guma:

Belenézegettem a videókba, nagyon retrók. :-)

Az olajos riportok viszont hátborzongatóak!
Amúgymeg Hiller jó fazon.
Remélem nem fog megváltozni.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: haver, én aszt hittem, hogy te csak a barnahajú, feketehajú, meg a szőkehajú csajokhoz értesz:)

me ott is mindig aszt mondod, hogy jó.:)))
@Gábris szomszéd:

Csak hogy doktor Ilkei ne haljon meg hülyén (te idézted ide őt nekünk ide, ne felejtsd ki ezt, ha neki meg majd minket idézel - egy közvetítőnek, akinek önálló gondolata nemigen van, ez a köztelessége):

Az Ilkei féle alaptézis:
"Göncz Árpád tehát 1947 őszén kisétált a hírhedt HM katonapolitikai osztályról, a hatóság megbocsátott neki, semmilyen büntető eljárás nem indult ellene, később soha sem tértek vissza az ügyre. Ezzel szemben másokat tiltott határátlépés kísérlete miatt megvertek, elítéltek, internálótáborba küldtek, netán kémgyanúsak lettek, a priusz végig kísérte minden lépésüket lakó-és munkahelyükön, figyelték őket, s volt, kinek egy ideig rendszeresen jelentkeznie kellett a rendőrségen.
Hogy mi történt a háttérben, mi volt a megbocsátás ára, - még nem tudom. S nem is találgatok."

Az azért rendes tőle, hogy "nem találgat".

1./ Gönczöt, mint az a közölt anyagból egyértelműen kiderül, a kisgazdapárti Nagy Ferenc féle összeesküvés ügyében gyanúsították meg, és ennek okán volt letartóztatva két hónapig (Göncz a szovjet elvtársak által elhurcolt Kovács Béla titkára volt), majd egyszerűen "kisétált" már akkor is (kisétálásban Göncznél nagyobb rutinja nálunk nincsen senkinek). Úgy gondolom, ez egy sokkal fajsúlyosabb ügy, mint egy száz schillinggel a zsebében történt tiltott határátlépési kísérlet, melyet az első kisétálás után kísérelt meg (sokan disszidáltak akkoriban a kisgazdapártból). Magyarul, ha Ilkei az ügynökgyanút akarja Gönczről elhinteni (mert láthatóan azt akarja), akkor javasolnám neki az előző üggyel való foglalkozást. Megjegyzendő még (ha valaki nem tudná), hogy ekkoriban Rákosiéknak még egyezkedni kellett a kisgazda párttal, ellentétben az 1949. utáni időkkel, amikor már nem.

2./ Göncz ezután 1950. nyaráig csőszerelőként és lánghegesztőként dolgozott (azaz egyértelműen megbüntették, ha valakinek ez ebből nem derülne ki), és utána dolgozott agronómusként 1956-ig. Ha tehát valaki az ügynökvádat akarja bizonyítani, akkor javasolnám annak vizsgálatát, hány csőszerelő, lánghegesztő és mezőgazdasági munkás lett letartóztatva Göncz közelében. Ennek az adatnak az ismeretében lehet aztán a vádaskodást komolyan venni, vagy kiröhögni.

Világos? (ezt nem neked mondtam, Gábris)
@vakapad: és az világos, hogy ő is nyakig benne volt a rendszerváltás elárulásában?
@Gábris szomszéd: ártu, miért terelsz? a véredben van?
@taga20: Kb. mint a tiédben. Ha neked lehet fanyalogni II. János Pál szentté avatásán, talán nekem is Árpibáén. :)
@Gábris szomszéd:

Márminthogy?
@Gábris szomszéd: angyal, azé kettőnk között az a különbség, hogy én nem ügynököztem le janit, mint te árpibát.
tudom, hogy a vallásosak korlátoltak, csak ne erősícsd a szabályt:))
@taga20: @vakapad: Srácok vegyétek már ki a biliből a mancsotokat. :)
@Gábris szomszéd:

Állítasz valamit ("Göncz nyakig benne volt a rendszerváltás elárulásában"), én rákérdezek ("Hogyan?"), aztán gyün a mellébeszélés ("Srácok vegyétek már ki a biliből a mancsotokat").

Isten bizony nagyon meglepődtem volna, ha konkrétan válaszolsz.
@Gábris szomszéd: amit vakapad írt, aszt én is írtam.
utólagos engedelmével.
@látjátok feleim szümtükkel: @Mariann19: álomvilágban éltek.

stadionokat kell építeni. a stadionépítések mögött kőkemény gazdasági megfontolások húzódnak. meglódítja Magyarország GDP-jét, fellendül az építőanyag ipar, nő a foglalkoztatottság, majd a kereslet. valószínűsíthető, hogy mindez eu-s támogatással megy végbe, mellyel a fentieken kívül nő a nemzeti vagyon. a végén még megint Orbánnak lesz igaza a legjobb. még jobb, ha kerítéseket építtetünk, eu-s pénzekből közmunkában a rabosított migránsokkal kőkemény hosszútávú gazdasági megfontolásokból.
@Pantagruel:

Igazad vagyon, a prófét beszél a szábdól.:O

Végül is ha jól meggondoljuk, a stdijonyokba kell biztonségi őr, meg takarító, meg minden féle alkalmazott, ja és igazgató is.
A határ drótját meg időnként megeszi a rozsda, és új kell helyette. Télleg fellendül a gazdaság, egészen a béka seggéig.
@Pantagruel:
"Álomvilágban éltek.
Stadionokat kell építeni. A stadionok mögött kőkemény gazdasági megfontolások húzódnak. Meglódítja Magyarország GDP-jét."
Most akkor elmondom neked a beruházások mibenlétét.
A beruházások célja az, hogy az aktíválásuk után új érték jöjjön létre, eredményes működése során profitot állítson elő, utóbbi a további fejlődés forrása.
Egyben igazad van, a stadionok építése GDP-t állít elő. EGYSZER! Utána évtizedekig kiséri a mérhetetlen fenntartási költség, mely folyamatos mínuszt jelent.
Tehát gazdasági szempontból elúszott a beruházási forrás, és nem nyereséget termel, hanem veszteséget.
Vannak improduktív és szükséges beruházások a kultúra területén, amelyek a szórakozást, esztétikai élményt, a szellem fejlődését szolgálják, ám ezek is
- relatíve - haszonelvű fejlesztések, mert csiszolják az emberek világlátását.
A hazai foci nem képes ezt a funkciót betölteni, mert az emberek részére csalódást, kiábrándulást produkálnak, és szégyent jelentek gyakran az országra még a nemzetközi porondon is.
Akkor ki is él álomvilágban?
@Mariann19: igen-igen, minek is tagadni, ami ennyire nyilvánvaló. köszi

és akkor ugyanilyen szépen elmagyaráznád azt is, ami ugyanilyen nyilvánvaló? - hogy a muszlim gettók, enklávék és no go zónák kialakításának finanszírozása eus pénzekből miért esik más kalap alá?

a társadalommérnöki modell alighanem a US eefg-i modellje: importáljuk a munkáskezeket és -agyakat, ezzel megspóroljuk a képzést, és óriási gazdasági előnyre teszünk szert. ez várható az eddigi tapasztalatok alapján?
@Pantagruel:
"A muszlin gettók, enklávék és no go zónák kialakításának finanszírozása eu-s pénzekből miért esik más kalap alá."
Azért, mert a stadionok beruházási forrásai a magyar adófizetők pénzéből valósulnak meg, mintegy közpénzből.
A magyar közpénz és az eu-s források felhasználásának indokoltsága a döntés jogának különbözőségéből adódik, mely egyben a döntéshozók felelősségét is magában hordozza.
A te és az én bírálataim tárgya mindkét esetben kifogásolható.
Amennyiben érdekel, az adatlapom "aktivitás" alatt megtalálhatod a véleményemet.
A vitatott két ter
@Mariann19: "A vitatott két ter..."

Sajnos, nem látom a válaszod végét. Ezért majd végignézem az aktivitásodat, ahogy ajánlottad. Én is ajánlok valamit figyelmedbe:

vastagbor.blog.hu/2010/09/13/sarrazin_konyve

Amiért ugyanolyan pénzkidobásnak, sőt, a krízis eszkalálódásába való befektetésnek (US érdekeltségű lobbi) látom a - hivatalos indoklás szerint humanitárius okokból, ill. a munkapiaci problémák megoldására való hivatkozással - a bevándorlás ösztönzését harmadik világbeli országokból, az az, hogy munkapiaci gazdaságtani tapasztalatokkal igazolhatatlan - ha hiszünk a Sarrazin könyvében foglaltaknak. A probléma az, hogy a bejáratott módszerekkel akarják megoldani azokat a problémákat, amelyeket a bejáratott módszerek idéznek elő. Tehát lakótelepek építése a bevándorlóknak akármilyen pénzekből, az ugyanolyan befektetés, mint stadiont építeni, ha szociális ellátásra szoruló tömegeknek építed, mert ezeket ugyanúgy el kell tartani, mint egy stadiont fenntartani.
@Pantagruel:
Jó, akkor hagyjuk el az "Aktivitás"-ból való keresgélést, inkább leírom az álláspontomat németek általam vélt stratégiájáról.
A németek távlati gazdasági helyzetét nagyban befolyásolja, hogy a munkaerő piacáról hiányoznak a szakmunkások, akiknek az értékteremtő munkája a forrása a jövőbeni nyugdíjak fenntartásának, amely égető problémát jelent számukra a jövőre nézve. Gazdaságuk szinten tartására a legfőbb feladatuk a szakmunkások pótlása, mert a jelenleg ott dolgozó külföldi vendégmunkások erre nem elegendőek.
Merkel a humanitárius értékek hangoztatásán túl kőkemény gazdasági megfontolások alapján állítja fel menekültügyi stratégiáját.
Már a német közgazdászok modellezték, hogy 1 millió menekült fogadása esetén milyen összegű adóbevétel származik a büdzséjük számára úgy, ha csak a fele dolgozik, és a fele eltartott. Elég jól pariban lesznek.
Számítanak arra, hogy a menekülteknek százezres nagyságban lakásépítési beruházásokat kell végrehajtani, amely növeli a GDP, a foglalkoztatást, és ez tovább húzza fel az egyéb ágazatokat.
Merkelt inspirálja álláspontja kialakításában az is, hogy jelentős import lerakó helye, Kína gazdasága lejtmenetben van, mely beszűkíti az import lehetőségeket.
Tehát Merkel jó átgondolt német érdekek miatt él a kényszer eszközével a menekült kérdésben.
A lakásépítések forrása nagy valószínűséggel eu-s pénzekből valósul meg, ezért lenne ez egy nagy buli a németek számára.
Viszont továbbra sem tartom összehasonlíthatónak a stadion építések szükségességét a németek felállásával.
A stadionok improduktív létesítmények, építésük nem fér bele a haszonelvűség elméletébe.
A németeknél a befektetés a gazdasági eredményeket szolgálja, preventív lépés az ország teljesítményének megőrzéséhez, netán fellendüléséhez. Ne felejtsd el, hogy Európa országai nagyban függnek a németek gazdasági erejétől.
Írásaidból felsejlik, hogy védelmedbe veszed a stadionok létesítését, azonban jó tudni, hogy az e célra elherdált pénzek mennyire hiányoznak a gazdaságból.
Égető problémák megoldása stagnál régen, jövőre romlanak a növekedés lehetőségei, a lakosság nem támogatta soha ezt a megalomániát, tehát semmi ésszerű megfontolást nem lehet e tárgyban feltételezni.
@Mariann19: "Írásaidból felsejlik, hogy védelmedbe veszed a stadionok létesítését..."

Jézus Mária, Úristen :D, dehogy! - kikérem magamnak. :) Ez amolyan reductio ad absurdum volt, afféle maró gúny részemről. Szívás, hogy úgy tűnik, komolyan mondom. A stadionnak politikai racionalitások mentén van hozadéka, ott térül meg, gazdasági szempontból irracionális. A magam pragmatista szemszögéből kérdés, hogy e kettő, gazdasági és politikai racionalitás a gyakorlatban elválasztható-e, elválik-e egymástól úgy, mint elméletben, de nincs olyan univerzum, alternatív valóság, párhuzamos idősík, amelyikben ne max az ördög ügyvédjeként zengenék róla dicshimnuszokat egy Orbániászban a kortárs stadionépítésekről. :) Na mindegy, ennyit a stadionokról.
@Pantagruel:
Valószínű, hogy heves érvelésed miatt nem vettem észre, te sem vagy a stadion építések odaadó híve.
Ennek örülök.
Kösz a beszélgetést.
BOLI!!!!!!!!!!!!!

ChT Pesten van, itt forgat! Mikor látogatod meg?
@Mariann19: Kedves Mariann, minthogy megtiszteltél azzal, hogy kifejtetted az álláspontodat a németek általad vélt stratégiájáról, leírom, ahogy én látom:

Három témát említettél, ebből egy közvetlenül Magyarországra vonatkozott, amelyhez képest a stadionépítés kérdése marginális:

1) "a kvóta rendszer elutasítása nem lesz-e öngól gazdaságilag?"
2) "Merkel asszony az európai értékekre és a humánumra hivatkozva évi 500 ezer migráns befogadását tervezi"
3) "emögött kőkemény gazdasági megfontolások húzódnak"

Egyértelmű, hogy egyfelől adott a gazdasági kényszer: szükség van munkásokra, másfelől adott demográfiai agresszió. E kettő világosan megkülönböztethető egymástól: tekintve, hogy Németország tömegesen utasít és toloncol ki bevándorlókat, ha azok biztonságosnak minősített zónákból (Balkán) érkeznek. Tehát tagadhatatlan: _szelekció_ zajlik. Mert szelekcióra szükség van. Vagyis: a kvóta nem magyarázható gazdasági érvekkel. Belátható: Németország gazdasági problémáját nem oldja meg az, ha más országok befogadnak X számú muszlim konkvisztádort. Ennél bonyolultabb a képlet: adott egy, a világháborús szövetséges megszállók népirtó népesedéspolitikájából fakadó gazdasági kényszer, és adott egy népirtó politika ösztönözte demográfiai agresszió. Ezek mögött nem Németország, nem Európa, hanem régi vágású atlanti gazdasági érdekek húzódnak meg. Merkel asszony ennek a politikának az eszköze. Ha Magyarországnak szüksége van munkásokra, és tegyük fel, hogy összeadtuk, és az jött ki, hogy tizenötezerre, akkor álláshirdetésekre van szükség. Gazdaságilag, emberi erőforrás-gazdálkodás szempontjából az öngól az, ha nyakra-főre, szelekció nélkül vállalod, hogy eltartasz embereket, hátha van köztük olyan, aki beszéli a nyelved. Ezt egyetlen vállalat sem tartaná hagymázas őrültségnél többre. Itt látszik, hogy mennyire nem gazdasági, hanem politikai megfontolásokról van szó. A politikai cél pedig az, hogy a nemzeti eszme ne lehessen többé a világpiaci kapitalizmus kihívója. Azzal együtt, hogy ha nem hagyjuk, hogy a természet végezze a dolgát, akkor nekünk kell, ami napjaink gyakorlata: oltások, fogamzásgátlók, művi terhességmegszakítás, eutanázia, társadalommérnöki elképzelések: "kell évente ötszázezerrel több lakos, és akkor ha majd abból ennyi használható valamire, akkor másfél eurócenttel beljebb vagyunk."
@Pantagruel:
"Egyfelől adott a gazdasági kényszer: szükség van munkásokra, másfelől a demográfiai agresszió."
E két terület köré csoportosítom a véleményemet. Mint írtam, a németek pótolni kívánják a szakmunkásokat, és ezzel megalapozni az egyelőre zordnak tűnő gazdasági távlatokat.
Felmerül a kérdés, hogy miért lett ez a kérdés pont most annyira aktuális, amikor megindult a népvándorlás? Németország diktálja az eu-ban a tempót, ismeri az eu fájó munkanélküliségi adatait. Az eu-ban miért nem szorgalmazott olyan megoldást, amely eu-s támogatási mechanizmussal átcsoportosítsa a munkaerőt az egyes országok számára és saját magának is?Az európai helyzet analóg Magyarországgal, ahol van munkaerő, csak egyenlőtlen negoszlásban. Ez a gond feloldható lenne, találják ki a módját.Tehát a munkaerő import nem támogatható és nem is olcsóbb, mintha a térségben kerülne megoldásra a dolog.
Mint hallom, a menekültek munkába állítása 2 év után lenne lehetséges, addig kell a munkába állás nyelvi és szakmai ismereteket megszerezni. Addig az igéretes munkaerő nálunk pl. 90 ezer Ft/hó jövedelemben részesül, család esetén max. 210 ezer Ft lenne a teher.Ehhez jönnek a képzési, lakhatási ktsgek, a kötelező állami szolgáltatások mellett.
Nem kétséges, hogy a befogadó országokban ez olyan társadalmi feszültséggel fog járni, hogy a munkáltatók meggondolják, hogy alkalmazzák-e a migránsokat. Bár várható lenne, hogy a menekültek leszorítják a béreket, amely további feszültségekhez vezet.
Amennyiben ilyen súlyos gondokat vet fel távlatokban a gazdaság, akkor mindenképpen a hazai munkavállalókat kell ellátni munkával, mert az már a demográfiai mutatókat is "felhúzza", hiszen a stabilitás és a létbiztonság alapot ad erre. Ez így épül egymásra szerintem, a sorrendiség fontos.
A kvóta rendszer valamennyi eu-s tagállamra terjed ki. Úgy néz ki viszont, hogy befogadásra a németek, és egy-két északi állam hajlandó önszántából, a többi - ahogyan látszik - nem támogatja a kvótát.
Tehát nem összeurópai érdekből ered a kvóta rendszer kényszere.
Arra egyelőre nincs elég tuti információ, hogy milyen külföldi érdekviszonyok nyomán jött létre ez a káosznak is nyugodtan megfogalmazható helyzet Európában, ezért nem találgatok.
A globalizáció a kezdetkor egy nemes elképzelés volt, azonban láthatóan a gazdasági érdekek megtorpedózták a kialakulását. Nem baj.
Európa kialakította nemzetállamokra épülő rendszerét, tradicionálisan létezik, ebben élünk, a kérdés az, hogy meg kell-e változtatnunk a tradícióinkat azért, mert megindult a népvándorlás?
@Mariann19: "Felmerül a kérdés, hogy miért lett ez a kérdés pont most annyira aktuális, amikor megindult a népvándorlás?"

A 2000-es évek elején jelentkeztek először a válság tünetei, mármint a munkaképes korú lakosság (20-64) zsugorodása, de ezt tudták orvosolni az elmúlt 10 évben a nők munkába állításával, idősek részmunkaidős munkavállalásával és a munkanélküliség csökkentésével. Ma már ez kevés. A népvándorlás ezért indult meg. Világba kürtölték, hogy Németország üres, nyitott: gyertek! A nemzetközi körülmények, a feltételek adottak: megdőltek szilárd ütközőállamok, túlszaporulat van, klímaváltozás, kiépült csempészhálózatok, nagyhatalmi érdekek, szavazatimportra szoruló európai baloldal, minden egybevág.
süti beállítások módosítása