Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.05. 08:54 Fabius

Viktor, Viktor, korrupció, bukás

Viktor megbukott. Mielőtt nagyon örülni kezdenél, nyájas olvasó, nem a mi Viktorunk hanem a szomszédoké. De a mi Viktorunk helyében én elgondolkodnék az eset tanulságain egy kicsit, mert lenne mit megfontolni.

Viktor Pontát ugyanis minden látszat ellenére nem az utca népe buktatta meg.

Sokkal inkább vált kényelmetlenné a tőle semmivel nem különb sajátjainak, akik kaptak az utcára vonuló tömeg kínálta alkalmon és hátba szúrták amint lehetett. A korrupciós és plágiumügybe keveredett ex-kormányfő ment a levesbe a kormányával együtt, az új pártelnök Liviu Dragnea úgy próbál kialakítani korrupcióellenes képet magáról és a pártról, hogy ő maga is bűnvádi eljárás alatt áll.

Ha lenne ilyen alkalom a magyar politikai és közéletben, akkor volna aki megtegye Orbánnal ugyanezt? Naná, hogy volna. Én Lázárból simán kinézem, hogy amikor a következő önmagában nem túl jelentős, de a poharat éppen túlcsordító "netadós" intézkedésen kitör a balhé, akkor ha módja nyílik rá, megtenné.

Ráadásul Orbán a migránsozás közben szépen lassan egyre jobban belesodródik a korrupciós balhéba. Lehet azon rugózni, hogy Colleen Bell vajon minek ment most haza, de ettől még a száján kijött "amerika hangja" itt marad: a korrupt személyek bíróság elé állítását követelik. A kitiltási balhé éppen egy éves, és lássuk be a szájtépésen kívül ez alatt az egy év alatt érdemi intézkedés nem történt. Az érintett Vida Ildikó távozása sem ennek, hanem a Nagy Gecibalhénak következménye. Ügyekből pedig van azóta is bőven, elég ha csak a MET-MVM gázbalhéra és az V. ker. ingatlanmutyijára gondolunk.

korrupcio-orban.jpg

A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. Hogy a zemberek töke tele van már a politikai osztály korrupciós ügyeivel, a mutyizásokkal, lopásokkal, összefonódásokkal, és egy ugyan tragikus, szomorú, de politikai értelemben jelentéktelen eset katalizátorként működve kirobbant egy ekkora elégedetlenséget. Ha a netadós tüntetést veszem alapul akkor elképzelhető, ha minden mást amit engedtünk letolni a torkunkon akkor meg nem. Aztán majd meglátjuk.

Az biztos, hogy Orbán Brutusa már feladatra készen áll.

372 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr878051816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius, huncut vagy te nagyon, de legalább most nem monologizáltál. Tévedsz, itt nem lesz sem ukrajnai vérvörös usa által gerjesztett polgárháború, és Orbánt sem fogja senki elmozdítani , mint pont a Pontát.Soros meg Nuland ne is reménykedjen. Mi már akkor is a nemzetünket védtük, amikor Európa még sehol nem volt, úgyhogy itt az amcsi fúró nem működik - még általad se.
Bár eléggé betelepítette fegyverekkel Kelet-Közép-Európát ez a némber.
"Aztán majd meglátjuk."

Na ezzel szokott min dig a probléma lenni. Lásd elmúlt 25 év. :)
a mi elvtársunk jó elvtárs, ergo a mi korrupciónk jó korrupció. ha már orbán brutusa nincs is jelen, de a másodikként kommentelő orbán butusa ebben megerősíthet.
Majd ha itt is lesz egy olyan antikorrupciós ügyészség, mint a románoknál, akkor talán elképzelhető lenne egy ilyen forgatókönyv is.
http://vs.hu/kozelet/osszes/meghogy-harc-a-korrupcio-ellen-akkor-nezze-meg-mi-megy-odaat-0330#!s8

Mert ahhoz, hogy a pohár túlcsordulhasson, ahhoz valamibe gyűjteni kéne a köpeteket. De itt még a Nagy Elszámoltatós Projektek is kimerülnek egymás simizésében, 2%-os sikerrátákban, pár kisebb halat bedobva koncnak.

Az nem kérdés, hogy az egyre inkább kegyvesztett Lázár (éppen azért lett az, mert kezdett veszélyes lenni a fogatlan oroszlán pozíciójára) bármikor szívesen kigolyózná Orbánt. De ehhez nem fog kelleni ürügy, csak az, hogy garanciát lásson rá, a pártvallás és a hívek nem szélednek szét. Bőven tudhat eleget ahhoz, hogy akkor ő szolgáltassa az ürügyet, hogy "véletlenül" kiszivárogjon valami, és ennek annyi köze lesz akkor bármilyen, éppen aktuális ügyhöz, mint az elefánttal sétáló egérnek a dübörgéshez.
"...Orbán Brutusa már feladatra készen áll."

És a nép?????
@Orica Középföldi:

Ez oltárian jó.:O

"A bölcs a Nincsekben a Van-t szemléli, és a meglévőkbe belelátja a nemlétezőket. De ha erről valami tényfeltáró riportot írsz nekem, hát menten letöröm a kezedet!"
mindenek előtt bocsánatot kérek, hogy két ijjen hallatlan bölcs után nem kezdek el orbaniákat zengeni, csakhogy az imént közölte a jegesmedve nachrichten, hogy bukarestben cca. tízezer ember kűtte el az ottani viktort a picsába, jóllehet csak ellendiszkózni mentek ki az uccára. mekkaptam a magyarázatot is, hogy ez az ottani orbán még ügyvéd korába lett lator, aszt vátgták a szemibe, de izibe. nu, itten van az eb elásva, gondolám, hiszen a mi hősünk sose vót ügyvéd, így asztán a népfölkelés netadó ügybe pusztán a híres-neves sed avenam non jegyibe nyert végső győzelmet a balfaszok részirül. lekközelebb akkor lesz itten megen tisztogatás, ha ártunk és ormányunk a gördeszkázást akarja megadósztatni.
@parti_giano:

tizenkettő brutus pont(a) egy tucat. má majnem egy komplett brutus párt.
@hacsaturján:

a ma reggeli narvál daily mán aszt jegyzi, hogy tennap este több tízezer ember kütte picsába a sleppet is. hát nincs ezekbe a nyustyukba egy deka kétharmad se?
@hacsaturján: tudja, gyanús nekem ez a káder jános, éppen bukarestben volt tegnap, ha már brutus.
Sajnos, ez megint a szokásos vágy-vezérelt gondolkodás ihlette poszt, ami teljesen elrugaszkodott a valóságtól. Egy román hír kapcsán vizionál valamit a magyar helyzetre, akkor, amikor a mi Viktorunk pozíciója épp megszilárdult, erősödött és előreláthatóan csak tovább erősödik. Pedig a legutóbbi román elnökválasztás elég jel: amikor manipulálni akarták az eredményeket, a románok tüntettek, ugyanez nálunk lepkefingnyi ellenállást nem váltott ki, volt egy kis nyafogás ellenzéki részről, aztán inkább mindenki beült a Parlamentbe felesküdni az Fidesz tákolmányára, mert a pénz azért pénz.

Senki se szereti, ha "megmondják neki", ha beszólnak. Jó esetben tudjuk, hogy baj van, de azt nehezen viseljük, ha idegenek vetik a szemünkre, nevelő célzattal, pedagógiai jelleggel, egy katedráról. Pláne, ha olyanok, akik kevésé hitelesek a szemünkben. Márpedig napjaink amerikai nagykövete épp ilyen gyüttment, jelen esetben egy Viktória (jé, még egy Győzike!) "Fuckin" Nuland (Nudelman) zionista háborús uszító neokon geci csicskáztatott fullajtárja, márpedig a Szaniszló féle Világpanorámán és Bogáron edukálódott népünk épp az ellenkezőleg fog reagálni rá, mint arra ez a poszt számítana. Nem csak Viktor ám az apja farkából jött nagyra hízott geci. Ezt a posztszerző hajlamos elfelejteni.
@hacsaturján:
Maga a bugsy, mind nyilvánvalóbb.
@Imola Helyesi:

Nem tudom feltűnt-e, Pontát se nem Soros, se nem Nuland, se nem vérvörös polgárháború mozdította el. Saját párttársai kaptak a drága nép kínálta remek alkalmon.
@parti_giano:
és a mi besúgónk (politikai komiszárunk) a jó besúgó, arccal a Rákosi korszak felé!
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=192945
na meg ezt (is) nektek! Szív küldi szívnek szívesen:
hvg.hu/w/20151105_Stirlitz_ujsagot_ir#rss
@Gábris szomszéd: Ezzel most tökéletesen egyetértek. Magyarország egyik legnagyobb baja a 'legyen valami, oszt majd meglátjuk' szindróma.
@Fabius:
Hát igen! Életveszélyes pretoriánusokat tartani. Római császárok mesélhetnének róla.
minden balhénak ugyan az a vége, és nem csak a fiatalokra vonatkozik ez a megállapítás:

Magyarország nem fiatalnak való vidék

Hiába a fesztiválok vagy a szórakozási lehetőségek, a gazdaság és az ifjúságpolitika másképp muzsikál. Egy francia ifjúságkutató intézet megvizsgálta, hogy mely országok folytatják a leginkább fiatalbarát politikát, azaz hol tud a 15-29 éves korosztály a legjobban érvényesülni, hol érhetik el legnagyobb támogatás és szabadság mellett álmaikat. Norvégia, Ausztrália és Kanada utcahosszal előz, Magyarország az EU egyik legrosszabb állama a fiatalok szempontjából.

hvg.hu/gazdasag/20151105_Magyarorszag_nem_fiatalnak_valo_videk
@Imola Helyesi:

meglehet, csakhogy én aszt megengedhetem magamnak.
@hacsaturján: csak óvatosan azokkal brutusokkal!
ugyanis, szerintem, ogv maga is brutus! leginkább a rencerváltás brutusa!
hatalomért bármit! az "új" brutusok is hátba lesznek khm...
@parti_giano:

penig a dimbovicába nem is lehet pecálni.
@kekex: -Autó közeledik! - gondolta Stirlitz...

- A kurva anyád!- gondolta a bagoly!
@Fabius:
De tesz érte Nul-land, hogy itt is az legyen, mármint felfordulás. Mert meg akarják teremteni az Amerikai Egyesült Piacot az államok helyett, mert az már nulla? A jóbarát sem volt elég neki, most meg Bella van raporton.
Tegyen feljelentést az, akinek tudomása van korrupcióról.
@nincs_itt:

én ezekhöz nem értek, ráadásul a kleopátra is ölég ronda vót a tudomány szerint, mégse ment el filippibe, mer a piárjával vót elfoglalva.
@parti_giano: áááá, káder jános, olyan mint egy konkáv sokszög!
@hacsaturján: penig, ha beluga füttyös narvál tejba fürödött vóna!

filippi, piha! pijár na az mán egy szép lásztminit hej!
Fabius, te egy látens Mária Terézia vagy:Oszd meg és uralkodj! Ha nem ő mondta , akkor is.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @Fabius: "A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda... Az biztos, hogy Orbán Brutusa már feladatra készen áll.

Micsoda mámor lenne, ha Orbán helyett Lázár volna az atyaúristen! :) Azt mondhatnád a gyerekeidnek: látod, ezért érdemes volt blogolnom. A magyar társadalom megérett, és elkergette a gaz Orbánt... ööö... Lázárra... illetve nem is cseréltük le... csak az áruló kapva kapott az alkalmon... ööö, na mindegy. Jó buli volt az utcán üvöltözni, úgy éreztük, számít a hangunk.
@Imola Helyesi:

eszt utojjára kvörens, a dán kocsmáros monta április 4-én, nemesmedvesnél. mária terézia meg aszonta, hogy bella gerant alii tu felix austria nube. persze lehet, hogy a fabius monta lengyelországba, ahol a kiskacsa fürödik.
@Pantagruel:

én a kósa lalinak drukkolok, mer ojjan kis faragatlan. belőle még lehetne embert faragni össznemzeti fejsze segíccségivel.
@Pantagruel:

Valamit súlyosan félreértettél, ha azt hiszed, szerintem Lázár kívánatos alternatíva Orbán helyett. Sőt, meggyőződésem, hogy erős visszasírás lenne Orbán iránt bármelyik oldalon, ha az az önhitt seggfej hatalomhoz jutna.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): persze, nehéz elképzelni, Lázár kívánatos alternatíva, na de nem erre fut ki a cikk konkrétan, hogy Brutus már készen áll, meg is neveztük.

Amúgy még valami: hatalomtechnikai szempontból tehát a politikagyakorlat lényegének szempontjából teljesen közömbös, lényegtelen, hogy mi történik valójában, a szépség, az igazság meg, jóság, meg a többi filozófiai civil szarság, a lényeg az, hogy mi megy a tévében, mert az a nagybetűs Valóság: ebből alakul ki a konszenzuális realitás. Fabius épp a minap írt arról, hogy a gyerekek éhségérzete, alultápláltsága másodlagos, sőt, huszadrangú, sőt lényegében egyáltalán nem számít, ha a kérdés egyben politikai. Ekletáns példa erre a kettős állampolgárságról szóló népszavazás: anno aktuálpolitikai kérdéssé vált, és az akkor erős baloldali szavazótábor leszavazta, aztán, amikor már nem osztott, nem szorzott, vagy inkább hozott, int vitt, megszavazták. Vagyis max a történész számára érdekes, hogy mi történt, mi a történeti valóság Ponta kicsinálása körül, ez itt egy olyan tágabb világképe ágyazódik, hogy Bell beszólt, amire a cikk is utalt, ez a körülmény határozza meg a valóságot, és ha a tudjuk kik akarják elmozdítani Orbánt, akkor a békemenetelő befeszül, és nem adja. Ez a kérdés nem a korrupcióról szól. Ha azon múlna, Orbán nem is lenne, azt se tudnánk, ki ő.
@hacsaturján: ez az ember bárhol tudja lógatni. nézze csak meg az ábrázatát.
@parti_giano:

megnésztem. gilt. a dimbovicábul mán régen kiették a halat.
@hacsaturján: nem azért lógatja, hogy fogjon is valamit. csak úgy, mert odatette valaki.
@Imola Helyesi: Az ugye megvan, hogy az Ukránok az EU-hoz kezdtek közelíteni. Erre orroltak meg a ruszkik. Soros is jó volt, amíg a Vityát kellett pénzelni. Most hirtelen ő a mumus, ha már Gyurcsányt nem lehet hibáztatni.
Szánalmasok vagytok ti kommunisták. (Igen, jól olvasod).
@Pantagruel:
Bezony, először kell a mai politikához egy ütőképes ellenzék. Hazai, nem külföldi csöcseken lógó /bocsika/. Aztán valós / nem média-és pénzügyi piaci/ érvekkel gyengíteni.
Ez lenne a menet, nem lázárkodni , pontáskodni, belláskodni , angeláskodni, junkerkedni niemandok soros és soron kívüli biztatására.
@ZX:
Soha nem voltam kommunista, viszont Nul-land maga elismerte, hogy az USA beavatkozott 5 mrd dollárral, és ő ültette oda Jucanyeket, vagy hogy a nyűbe hívják.
@Pantagruel: köszönöm szépen! igaz! nagyon igaz!
@ZX:
Az se zavarjon, hogy Nul-land beágyazta Közép-Kelet -Európába az amcsi hadsereget.
Szándékos betelepítést egy birodalom sem követelhet.Sem német, sem amerikai. Majd elbomlik mindkettő előbb--utóbb, az lesz a vége, mint minden hülyévé vált birodalomnak.
Remélem, még megérem, hogy Orbán egy Kelet-Közép-Európai Szövetséget létrehoz eme halálos politika ellen.
Nem morfium kell /jogvédők hallelujázása/, hanem műtét-
@Imola Helyesi: Inkább az USA támogasson pénzzel, mint nyaljam a ruszkik seggét. Már így is túl sokáig voltak itt. Valszeg az Ukránok sem épp jótevőkként emlékeznek rájuk.
@ZX:
Hja, pénzért nyalni, az erkölcsösebb!
@ZX:
Most majd besegítenek a románoknak a zürzavarban, hogy ezt kihasználva onnan jöhessenek a migránsok. Cseles nagyon.
@Imola Helyesi: Túl kicsik és súlytalanok vagyunk, valahova tartoznunk kell. És ha már választani lehet akkor pont ne a ruszkik legyenek. Minden szempontból előnyösebb a másik oldal.
De hülye vagy ha ezt nem fogod fel.
@Imola Helyesi: Te is benyaltad Viktor baromságát, hogy az USA a saját szövetségeseit szopatná a migránsokkal?
@ZX: én ilyet nem mernék kijelenteni, de ismerve a zusa-t, azért nem elképzelhetetlen!

mi a legnagyobb gazdasági "ellenfele" az usa-nak? kína nem ér!

mi is történik mostan a világ legnagyobb autógyártójával? pont az usa-ból kiindulva? milyen "nemzetiségű" ez a konszern?

semmi szaniszló+fidesz agymenés, csak rakosgatom egymás után a történéseket...
na de vissza a brutusokhoz.

szerintem jó sok brutus aspiráns álldogál és tartja a kést az előtte álló hátához. ebből lesz egy szép kör, ebben a körben pedig mindenki benne van, aki valaha a mo.-i politika résztvevője volt/van/lesz!

ki áll ennek a körnek a kezdőpontján? talán ogv, ki fog először szúrni? amit a körben ácsorgók azonnal észrevesznek...
és jön a zenélő székek játéka...
@nincs_itt: Kár, hogy az autógyártó elismert mindent, és az EU-ban is pont ugyanez történik. Szóval itt nem az USA a hunyó.
Ráadásul ki az az elmebeteg aki a közelgő gondok közepette tönkreteszi a saját szövetségeseit?
Nem kell a KGB-nek mindent elhinni ám!
@ZX: akkor lécci mesélj a mondjuk a franszia autógyártók hasonló botrányáról...

és mesélj a 372 HEMI Mustang kibocsátásáról is, de a dodge ram 2500 cummins motorjáról egy keveset...

ugye láttuk már "hibázni" az usa-t?! nem is kicsit baxarintotta el jó párszor...

mellesleg le kén jönnöd a szerről, mert lassan mindenki hüje ccsak te vagy a helikopter, pedig gyerekkorodban kompnak készültél, de nem komp lett él. ha mindenki kgb-s aki mer egy cseppet gondolkodni!
ez a lézer, ugyan már...

Lázár: Vajna nyugodtan lehet TV2-tulaj és kormánybiztos is egyben

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért nem lehet összeférhetetlenségről beszélni Andy Vajna ügyében, mert az csak akkor áll fenn, ha a kormánybiztosi pozíciót miniszter, államtitkár, közigazgatási államtitkár vagy helyettes államtitkár tölti be, a filmügyi kormánybiztos pedig nem számít állami vezetőnek.

hvg.hu/itthon/20151105_Lazar_Vajna_nyugodtan_lehet_TV2tulaj_es
@nincs_itt: Azok a hívők beszélnek gondolkodásról akik szó nélkül benyelik és isszák a Zorbán minden hazugságát? Igen vicces vagy.
@Fabius:
"Saját párttársai kaptak a drága nép kínálta remek alkalmon."

na de ki lenne victorunk brútusza? a régi slepp (áder-kövér-navra vonal)? ne vicceljünk, kérem. az új trónkövetelők közül lézerjani? lehet, de mögötte nincs támogatás, a régi slepp egy az egybe ellene van, az újak közül meg alig-alig. rogán pasa? abból az emberből nagyobb féregséget is kinézek, de bólogató hülye hozzá.
más? semjén? aki titokban szerelmes viktorba? egy másik kdnp-s (aki mögött ott a PÁRT mérhetetlen támogatottsága)? egy olyan fideszes, akiről nem volt szó az elmúlt öt évben, és a 2/3 vállalhatónak tartja mint pártelnököt?

nem, idehaza nincs ilyen. csak a jó öreg fonott kötél.
@ZX: anyád hogy van? csak azért kérdezem, mert érdemi választ nem adsz, csak orbán-hívőzől, meg ruszkizol itt!

olvasgass, de elsőnek mosó masa, ablak zsiráf és hasonlóakkal kezd, nehogy információ sokkot kapj!

éjjen a zusa! éjjen a zusa!
@hacsaturján:

"én a kósa lalinak drukkolok, mer ojjan kis faragatlan. belőle még lehetne embert faragni össznemzeti fejsze segíccségivel."

Kizárt. Pudvás. Farag(hat)atlan.
@ZX: "Ráadásul ki az az elmebeteg aki a közelgő gondok közepette tönkreteszi a saját szövetségeseit?"

1) A "közelgő gond" az EU. 2) A "szövetséges" nem szövetséges, hanem vazallus, 3) a cél az, hogy a vazallus ne nője ki magát konkurenciává, ellenlábassá, ellenféllé, 4) ami "rossz az ellenfélnek (Oroszország), az jó nekem, és szarok a szövetségi partnerségre. Láttunk már ilyet nem egyszer. Ó, és látunk is: napjainkban épp Szaúd-Arábia, a Közel-Kelet egykor legstabilabb politikai formációja válik az USA nagylelkű (értsd: balek) partneréből a térség ingatag, a megsemmisülés szélére sodródott válsággócává (biztos sajnálják odaát, nem röhögnek rajtuk) - hála az USA felforgató politikájának. Majd pont az EU-t sajnálná, ne viccelj, ha tehetné, lebombázná; egyszer már megtette.
@nincs_itt: Attól, hogy megállás nélkül baromságokat beszélsz még nem lesz igazad. Anyázol itt, mikor egy egyszerű kérdésre sem tudsz logokus választ adni.
@Pantagruel: Meséld már el, hogy melyik USA partnernek omlott össze a gazdasága és tört ki háború? Szaúd-Arábia? Kuvait? Egyesült Arab Emírségek? Hahhaha.
Szíria a ruszkikhoz húzott, szóval baromságokat beszélsz. Vagy véletlennek tartod az orosz beavatkozást Aszad mellett? Ugye nem azt akarod mondani, hogy a jóságos orosz medve Putyin cáratyácska csupa jófejségből akarja visszaszerezni az egykori csatlós államait? Megment minket a gonosz USA meg EU karmaiból ugye? Fingod nincs mi történik épp, mégis osztod az észt itt.
Rogán szomszédjának cége értékesítheti a közmédia reklámfelületeit

A Simicska-közeli IMG megpróbálta megtorpedózni a tendert, de végül nem jártak sikerrel.

444.hu/2015/11/05/rogan-szomszedjanak-cege-ertekesitheti-a-kozmedia-reklamafeluleteit
@Pantagruel:

Mindeközben azért tedd fel a kérdést magadnak, hogy Oroszország mellett ugyan mire kéne Magyarország, ha nem "vazallusnak".

Aztán azt a kérdést, hogy mennyivel jobb az oroszok WC-papírjának lenni, mint az amerikaiakénak.

Ez a kettő a beugró kérdés az egész hacacáréhoz.
"Meséld már el, hogy melyik USA partnernek omlott össze a gazdasága és tört ki háború?"

Miért nem elég Szaúd-Arábia példának? Beszélhetünk másról is, például Kubáról, csak hát ez épp aktuális.

"Hahhaha."

Örülök, hogy mulattatlak. :)

"Szíria a ruszkikhoz húzott, szóval baromságokat beszélsz."

Mit mondtam én Szíriáról? Ja, erről enynit.

"Vagy véletlennek tartod az orosz beavatkozást Aszad mellett?"

Oroszország az embere seggét védi, és ezzel a saját érdekeit, a pozícióját (jövőjét) biztosítja a térségben.

"Ugye nem azt akarod mondani, hogy a jóságos orosz medve Putyin cáratyácska csupa jófejségből akarja visszaszerezni az egykori csatlós államait?"

Birodalmi ambíciókból cselekszik.

"Megment minket a gonosz USA meg EU karmaiból ugye?"

:)

"Fingod nincs mi történik épp, mégis osztod az észt itt."

Én az USA szövetségi politikájának gyakorlatához szóltam hozzá, és engem nyugodtan leszólhatsz, kérdőre vonhatsz, mert én senki vagyok, nyugi, nem sértődöm meg, csak hát nem az ujjamból szoptam, amit Szaúd-Arábiáról írtam, hanem olvastam. :)

Egy brit oknyomozó újságíró, nemzetközi biztonságpolitikai szakértő véleménye már megfelel? - aki olyan sajtóorgánumok publicistája, mint a The Guardian vagy a Middle East Eye?

Parancsolj, kérlek: kellemes olvasgatást!

www.middleeasteye.net/columns/collapse-saudi-arabia-inevitable-1895380679
@Pantagruel: Még egy Irakkal, Iszlám Állammal meg egy Afganisztánnal sem bírt el, de azért az oroszok keménykedése közepette szétbombázná az EU-t. Ahha. Mesélj még. :D
@Pantagruel: "Egy brit oknyomozó újságíró, nemzetközi biztonságpolitikai szakértő"

Kb. olyan mint a Nógrádi? :D
@ZX: épp azt írtam, hogy "ha tehetné..." :) sebaj
@ZX: Bizonyára. Esetleg a cikkhez valami megjegyzés? Észrevétel. Hol téved a Middle East Eye, az Independent, a Le Monde, a The Guardian stb. Nógrádija?
@Pantagruel: Csak kérdeztem. Nyilván én sem tudom, hogy igaz-e, mint ahogy te sem. Szóval itt marad a hit az meg nem ér semmit sem.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): a válaszom, az alapvető hozzáállásom ebből a korábbi hsz-ből:

Pantagruel 2014.02.23. 19:48:28
@nincs_itt:

varanus.blog.hu/2014/02/21/keszitsen_on_is_kubatov_listat/full_commentlist/1#c21746081
@ZX: mármint mi a hit kérdés? konkrétan? miről nem tudhatod te vagy én, hogy igaz-e? a monarchia válsága?

a krízishelyzet? a palotaforradalomra irányuló kísérlet? vagy az ország gazdasági válsága? hogy egy dúsgazdag olajállam kölcsönökre szorul? hogy leállítottak egy 109 millárd dolláros napenergia programot? az olaj világpiaci ára? hogy az USA kérésére olcsó olajjal árasztották el a piacot, hogy Oroszországot megroppantsák, csak visszafelé sült el, és rájuk ütött vissza? hogy egyre kétségbeesettebb intézkedéseket foganatosítanak a monarchia stabilitásának biztosítására? (pl. ateizmus terrorizmusnak minősítése, a határok hermetikus lezárása ld. szaúdi "kerítés") vagy mi?
@Pantagruel:

Bár nem kizárható, hogy szövegértési gondjaim akadtak, de nekem az ajánlott kommentedből a kérdéseim vonatkozásában az jön le, hogy azért jó, hogy önként megyünk le kuty... állunk "vazallusnak" az oroszoknak, mert a hatalmi struktúrájuk és ambícióik okán akkora erőt képviselnek, aminek a közelsége miatt előbb-utóbb úgyis muszáj lesz behódolni, és így legalább némi jóindulatra számíthatunk tőlük ahhoz képest, mint amikor erővel kényszerítik ezt majd ki.

Közel járok?
@Pantagruel: Remek, így már érdemben tudlak cáfolni. :) Az USA-ban kezdtek elterjedni és erősödni a palaolaj kitermelő cégek. tehát tök logikus lépés lehetett az USA részéről, hogy az olcsó közel-keleti olajjal bedöntse a saját cégeit és növelje a munkanélküliséget.
A közel-keleti országok a konkurenciát akarták kiütni, mivel messze több pénzügyi tartalékuk van mint bárki másnak.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): öö, hideg, lehet, keresek másikat, mert ezek szerint így akkor elég félreérthető az akkori eszmecseréből kiragadva. :)
@ZX: na, a végére csak kikötöttünk az észérveknél. más fórumokon ez épp fordítva történik. :)

erre azt mondom, hogy az USA nem épp a megfontolt lépéseiről híres, amellett oligarchia, tehát jó világpiaci kapitalista módjára bármikor simán bedöntik a saját gazdaságukat, és teremtenek munkanélküliséget, szegénységet, ha abból profitálni lehet. ezt meg is teszik, rendszeresen a bankszektoron keresztül, hogy szépen nyírják a népet, ezért van a vagyon 99%-a 1 százalék kezében, és áramlik továbbra is felfelé a vagyon. MILYEN érdekes, nem?
Don Viktort akkor lehetne hátulról bebuktatni, ha lenne olyan, Fidesz hatalommal szembeni erőformáció, amellyel Brutus (a saját bőréért cserébe) kiegyezhetne. De nincs ilyen.
A hatalommegosztás elve kasztrálva van a centrális erőtérben, igy csak nő, nő a nyomás a fazékban...
Két gondolat.
Az egyik a vágyott, Romániához hasonló Korrupció ellenes Ügyészség létrehozása Magyarországon.
Ez az utópia szintjén elképzelhető, de ha mégis megalakulna, az csak egy cirkuszi látványosság lenne.
Ki gondolhatja azt, hogy egy zsarnoki hatalom, aki ellen tulajdonképpen létrejönne, azt engedné funkcionálni. Ugyanúgy a saját embereit ültetné az ítélőszékekbe, mint ahogyan jelenleg is működő, kontroll jellegű intézményeknél.
A másik, Lázár János, a megmentő vagány.
Lázár János a Fidesz által felépített figura, Orbán várható utódja. Lehet-e azt gondolni, hogy Orbán megengedné , hogy Lázár csak úgy l'art pour l'art dehonesztálja a Fideszt?
Tegnapi Fidesz vélemény, miszerint Orbán európai szintű politikai megbizatást kap.
Üresedik a helye, Lázár ekkor lép a színre.
@Pantagruel:
Ezzel szemben az oroszoknál mennyi ez az arány? 2-98?
@Pantagruel: Lehet, hogy hülyék, de azért annyira nem. Előbb más gazdaságot kellene bedönteni a sajátjuk előtt nem? De itt már el is jutottunk oda, hogy a felsővezetés nem egyenlő a néppel. Innen meg egyenes az út a baloldali liberalizmushoz. (Az igazihoz, nem az úgynevezett ballibsikhez). :)
@Mariann19:
Egyébként nem buta orban ötlete, (bármily furcsa is), h nemzetközi porondon folytatva meneküljön, esetleges immunitását kimenekíteni itthonról, ha forró lesz a talaj.
Kérdes, hogy melyik EU/nközi szervezet adja ehhez a nevét
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @ZX: attól tartok, valami ongoing vita zajlik itt a fórumon, amiből kimaradtam, most meg belecsöppentem, amikor megszólaltam.

szóval tisztázzuk: én Európa és azon belül Magyarország függetlenségének vagyok a híve, ennek ellentéte az atlanti és az orosz befolyás. Orbán és Paks a szememben akkor árulás, amitől elsápadok, a putyinizmust Orbán sem veszi komolyan, a putyinista orbánizmus a szememben a szervilizmus egyik leggusztustalanabb kifejeződése
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Erre csak azt lehet mondani, h Amerikában meg verik a négereket, az imperializmus meg a szakadék szélén táncol, de mi egy lépéssel előtte járunk!!!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Na jó de az USA ugye a kánaán, a ruszkik meg a gonosz birodalma. ;)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Orbánról ismert tény, hogy Magyarország szűk terep a politikusi ambícióihoz mérten.
Mázlista, mert a menekültügyben vállalt rendhagyó szerepe egyengeti azt az utat, amelyben a figyelem középpontjába került.
Az eu tagállamainál látható, hogy egyre inkább azonosulnak Orbán menekülteket elutasító állásfoglalásával, mely egyetértés a folyamatos bevándorlással fokozódni fog.
Korántsem elképzelhetetlen, hogy - mint az elvek zászlóvivőjét - felemelik a világpolitika színpadára.
Igen, ahogyan mondod, ezáltal mentesülne a felelősségre vonás alól.
Ezt írta egy újabb varánuszi nagyokos:
"Fingod nincs mi történik épp, mégis osztod az észt itt."
Az EU-nak bezzeg van. Méghozzá a tehenektől féltik az eu káros anyag kibocsátását, mert sokszor finganak károsat.
De mit szólnak ehhez a régi fejősasszonyok? Szegény keresztanyám 102 évig élt, tehenek hajtották a szekeret, meg is fejte őket, keresztapám a trágyát suvickolta alóluk. Semmi baja sem lett ezektől, pedig az uborkái is különféle méretűek voltak, és a tyúkjai meg úgy kapirgáltak, hogy na. A kakasuk meg csípett.
Keresztapám úgy csapott be, hogy amikor a tehén szellentett, azt mondta, eriggy lányom a biliért.
Nem gondolta volna szegény, hogy egy felső birodalom ezen fog vitázni. Remélem, fingkvóta nem lesz!!!Akkor Svájcnak leáldozik, pláne az ő teheneik még lilák is ráadásul))))))))))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Meg azt is lehet mondani, hogy nem csalódtam Orbánban, nekik sem a "nyuggerek", sem a gyerekek nem szentek. Múltkor a Klubrádióban nyilatkozott egy nő, h rengeteg kisiskolásnak az egyetlen normális táplálékbevitele az iskolai menza. Itt tartunk ma:-((((((((
@Mariann19:
Orban max tematizálni tudta Európát a menekültkerdesben, megoldást nem tudott rá nyújtani. Nem lett tőle népszerűbb, nem tekintenek rá ugy, mint egy olyan européer politikusra, aki a tagság érdekeit kezelni tudná. Maradt aki volt, egy pária
@Orica Középföldi:

ezzel szemben minden ember faragható, csak éles fejsze és erős munkáskéz kell hozzá. természetesen írhattam volna kósa helyett lázárt vagy rogánt is, csak őket mán únom, de nagyon, ezért asztán bástya elvtársat szartam le.
@Mariann19:
Sok-sok más kérdésben nem értek egyet ennek a blog szerzőjével (sőt ateizmus kérdésében elfoglalt ellenvéleményem miatt BM ki is tiltott blogjáról :-)), de az ebben a kérdésben elfoglalt álláspontja nagyon igaz

ateistaklub.blog.hu/2015/10/26/orban_viktor_nem_europat_akarja_megvedeni_hanem_a_kozepkort
@Imola Helyesi:

Legalább most kiderült, hogy még a fingról sincs fingod sem.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Csak provokálni akar, h megint letiltsa Boli és akkor megírhatja a Fab ellenblogon. Adatot gyűjt.
@Fabius:

Néha kezdem azt hinni, hogy nem lehet überelni dolgaikat.

Oszt mindig meglepődök.

Még Te is lehetsz "közmorál elleni merénylő"!

media.mandiner.hu/cikk/20151103_szocs_geza_a_honi_media_banditizmusrol_legyen_kozbunteny_a_tudatos_nyilvanos_hazugsag
@CsekklisztNo.10Reloaded: igen itt tartunk, ez a setét középkor, és a setétség zászlóvivői, imolka és társai
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Orbán max tematizálni tudta Európát a menekült kérdésben, megoldást nem tudott rá nyújtani."
Nem így látom, mert az idő múlása nem ezt igazolja.
A kezdeti érzelmi alapú menekülteket illető eufória olyan ütemben mérséklődik a közvetlenül érdekelt országokban, mint ahogyan a terhek növekednek.
Orbánnál körülrajzolható a szcenárió.
A V4-nél megkaparintotta a vezér szerepet, még a hezitáló lengyeleket is maga mellé állította, Bulgária és Románia dettó.
A volt jugo tagállamoknál szerintem előbb-utóbb Orbán elnyeri a szimpátiát.
Ezek az országok egyébként is periférikusnak számítanak az eu-ban, ez is egy összetartó erő, segíti az egységet.
Az eu már láthatóan nincs azonos állásponton, kétfelé bomlik, és elképzelhető, hogy az orbáni vonalban Orbán Viktor lesz a vezérürü.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): az a popén, hogy ez nem vicc: Észtországban már van fingadó (tehenész gazdaságokra), Obama is rajta van, elég, ha valami okosnak ürügy kell, hogy tönkre tegyen egy gazdaságot, vagy sáp kell, és mehet a fing kvóta :D
@Pantagruel:

Persze, hogy komoly, azért reagáltam egyáltalán a dologra, ahogy Imola próbálta ezt is bagatelizálni, mintha hülyeség lenne.

És nem is csak ürügy, egyszerűen csak már nem megy egyszerre a fosszilis anyagok nagyüzemi égetése, a minden korábbit felülmúló húsmarhatenyésztés, és az, hogy ne kapjunk hőgutát.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Az általad ajánlott linkben szó van az integráció fokozataival, törvények betartása, nyelvtudás, stb.
Nem kedvelem az elfogultságból eredő bölcseleteket, mely a cikk írójából ered.
A felsorolás az áhított integráció feltétele lenne, az viszont kétesélyes, hogy a menekültek ezeknek a feltételeknek eleget is tesznek.
Reményünket fejezzük ki, hogy így lesz, de erre semmi garancia nincs.
Ugyanilyen szellemben beszél Orbán is, csak ő a másik lehetőséget sulykolja, amely ugyanolyan bizonytalan, mint a cikkíró jóslatai.
@Mariann19:

ne tessél mán ennyire röhögtetni, hanem inkább beleolvasgatni a népvándorlással kapcsolatos komolyabb politikai elemzésekbe, oszt akkor majd rá teccel jönni, hogy az a hülye német meg a hülye eu másképp kalkulál.
@Mariann19:

Valóban, de erre a két eshetőségre leszűkítve mindig előbb fogsz találni olyanokat, akik egy helyzetben inkább választják azt, hogy egy esetleges negatív következményt kerüljenek el, mint azt, hogy egy esetleges pozitív következményt megszerezzenek.
@Imola Helyesi: Elképzelhető, hogy azóta 2 milliárd emberrel több van a Földön és emiatt megnőtt a húsfogyasztás? Több állat > több fing > vékonyodó ózonréteg > betegségek.
Ennyit tudok mondani, kérem kapcsolja ki. ;)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A fingról? Akkor inkább elmegyek az eu-biztoshoz.
Mit kéne gyűjtenem? Itt minden nyilvános, az nem zavar?
Fabiusz!

Figyusz!

Lécci próbáld mán meg helyesen leírni Victor Ponta nevét!

Köszike!
Egyébként meg ebben a kérdésben a ballibsik egy kibaszott szót sem szólhatnak!!!

A magyar ballibsik kedvence volt mindig ez a Ponta!

Állandójan rá hivatkoztak, az ő seggét nyalták, egy pártcsaládban vannak vele a szocinternben, meg az EU-ban is!!!

Mindig ő volt a ballibsik példaképe, és a szocik állandójan arról ábrándoztak, hogy egyszer ők is abban a pozícióban lesznek amiben Ponta volt!!

Hogy hogyan kell csalni, lopni, hazudni....na, azt jól eltanulták a szocik ettől a Pontától!

Úgyhogy kedves ballibsi vezérek, lehet ismételni, amit a példaképetek csinált!!!!!!!
@Pantagruel: "elég, ha valami okosnak ürügy kell, hogy tönkre tegyen egy gazdaságot, vagy sáp kell, és mehet a fing kvóta :D"

Nem figyeltél, mert a fidesz ebben már élen jár, nekik már a fing sem kell ahhoz, hogy új adót találjanak és vessenek ki.:O
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Mikor mit provokáltam?
Ja, ha az provokáció neked, ha más a véleményem, akkor csak rajta.
Én csak leírom azt, amit itt nem engednek, a szólásszabadság virtuális hazájában:
És elég jól írok, hálistennek.
@ulpius66: Ezt most úgy mondod, mintha szeretett Orbán vezéred nem lopna, csalna, hazudna.
@hacsaturján:
"ne tessél már ennyire röhögtetni, hanem inkább beleolvasgatni a népvándorlással kapcsolatos politikai elemzésekbe, rá tetszel jönni, hogy ez a hülye német, meg a hülye eu másképp kalkulál."
Nagyon le tetszel értékelni, és valószínű, hogy túlgörgetted pl. a néhány hete általam ide feltett német kalkulációt, melyet azért közöltem, hogy láthatóvá tegyem a németek gazdasági számításait a menekültügy rájuk kedvezően ható előnyeiről. Amit persze jótékony homály fed a humanizmus égisze alatt.
Modellezték 1 millió bevándorló várható jövedelmét, az ebből származó adóbevételeket, családjaik eltartásának költségeit, stb.
Szíves engedelmeddel még ezt a modellt is bátorkodom bírálni, mert csak félmunka volt. Azt nem vették bele a számításaikba, hogy amíg munkába állnak, az milyen ráfordításokkal jár, és mikor fog megtérülni.
@Imola Helyesi: "Keresztapám úgy csapott be, hogy amikor a tehén szellentett, azt mondta, eriggy lányom a biliért."

Nagyon okos ember volt a keresztapád, felismerte, hogy rád csak a bilit lehet bízni.:O

Persze azt azóta sem tudod miért is mondta amit mondott.
@ZX:
Dehogy, tele vannak szegényekkel, ti mondtátok. Pláne, a marhahús a legdrágább.Bár a britek meg migránsok is azt szeretik, és elég sokan vannak.
A WHo meg azt is mondta erre fel, hogy a disznóhús mérgező, pedig azok is szellentenek, vagy nem?
Akkor minden mérgező? A hús is meg az is, ami az állatból kijön?
Tyúk, pulyka, liba még ehető?
@Mariann19:

Szerintem meg bele vették, mert a migránsok zöme fiatal. Lesz aki megtermelje a nygdíjat. Nálunk meg az sem lesz, mert az éhes gyerek amint felnő, azonnal bele fog rúgni Harrach bácsiba meg elvtársaiba, és világgá megy. Harrach bácsi és haverjai gyerekei meg nem akarnak majd termeló munkába fogni, mert az nehéz és kocázatos.
@látjátok feleim szümtükkel:
Neki még volt humora veled ellentétben.
Azt is mondta, hogy reggel köszönjek a libának: Csókolom, liba néni, és akkor nem fog csípni.
Bármelyik mai pszichológus, életmód tanácsadó és más ingyenélő megirigyelhetné a bölcsességét, mert ezzel legyőztem a félénkségemet.
Hja, a magyar paraszt évszázados bölcsességeket őrzött. Évásanyó is egyetért velem ebben. Úgyhogy szümtük, nyisd nagyra a szümöd, hogy láss is.
@Imola Helyesi: Ugye most viccelsz? A tyúk meg a tehén mérete közt mekkora különbség van már könyörgöm. 50 tyúk sem fingik akkorát mint egy tehén. Ezenkívül a táplálékbeli különbségek miatt is más az output összetétele.
@Pantagruel:
Jaj, nem emlékszel, amikor a sajtó meg a mai ellenzék Gyurcsány utódját kereste? Volt vagy 100 jelölt a nagyokosoktól.
Ez a mániájuk, hogy majd ők kijelölnek egy utódot.
@ZX:
Jó, akkor majd írjál a teszkónak, melyik állat hogyan áll ezzel, és hogy mit vegyünk ezentúl.
Mert az következik.
Persze a norvég rádioaktív halak nem számítanak, meg a sok tartósítószer, mert azzal nem károsítjuk a környezetet, csak magunkat.Bár ha ezt szellentjük ki, ki tudja?
@Imola Helyesi:

Látod, mondtam buta vagy. Azárt mondta, hogy vidd a bilit, mert a paraszt tudta, hogy fing után jön a sűrűje, volt is erre egy mondás, hogy hánnya a szar a virágját. No tanulj tI(m)no(l), ökör lesz belőled.:O
@hacsaturján:
Mi az, hogy kvörens? Lennél szíves magyarul..? Előre is köszönöm.
@Mariann19:

" Azt nem vették bele a számításaikba, hogy amíg munkába állnak, az milyen ráfordításokkal jár, és mikor fog megtérülni. "

nu, ez tejjesen komojtalan megállapitás.
@Mariann19:
Igazad van, h a menekültkerdeshez (migránskérdeshez) kapcsolódott egyfajta eufória, de a célországok továbbra is ugyanazon állásponton vannak, mint a kezdetektől: kell megoldás, nem lehet vallási alapon megkülönböztetni a menedékkérőket es továbbra is a közös megoldásban gondolkodnak az európai alapértékek mentén. Ehhez képest orban semmi ilyenben nem gondolkodott, uszított már a kezdetektől, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, az ugy emberi jogi es nemzetközi jogi oldalát megtagadta, es hazug állításával ellentétben nem akarta "megvédeni Európát" csupán a szart akarta átsöpörni. Nem latom nagy eredménynek, sőt kifejezetten vulgáris, hogy a legnagyobb támogatásokért tenyerüket nyújtó es azt megkapó V4-ek egy rossz ugy érdekében összefogtak, megint a periféria, az alja akar a közösből csak kivenni, a semmiért cserében. Hogy a szomszédos országokra valo kapcsolatokra ez milyen rossz hatással volt, jol ismert, közel háborús helyzetet értünk el déli szomszédainkkal.
Abszolút vesztesként került ki véleményem szerint Mo, a zemberek aljas ösztönére alapozva. Természetesen téged nem tartalak ilyennek Marian, te más logikai úton jutottál a velemenyedhez.
Orban többet ártott a menekültügyben elfoglalt álláspontjával TUDATILAG, mint az összes csúnya migráns. Az h ez neki belpolitikai sikert hozott, csak tovább rontja a véleményem magunkról.
@Imola Helyesi:

tejjesen magyarul van, te meg hüje vagy, bugsy.
@Mariann19:
Utolsó előtti mondat kiegészítve: orban ártalmasabb es veszélyesebb Európára nézve, mint az összes migráns, mert a bomlasztás az elemi hajtóereje.

Magyarország azért is tart itt, ahol most, mert orban 20 éve abban mesterkedik, h embert ember ellen uszítsanak es a magyarok tudati elmaradottságát fenntartsa, növelje.
Nézd meg hogy húztak el mellettünk az észtek...
@hacsaturján:
Akkor már felejtesz, de nagyon norvégmedve.
@Mariann19:
Mivel legtöbbször egyetértek veled, jó veled vitatkozni...-) köszönöm az érveid
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Nem hinném, hogy a magyarok tudati elmaradottságban szenvednek, sőt .. az ilyeneket próbáljuk megvilágosítani, mint pl. te.
Orbán nem fog eus állást vállalni / ha így akarják semlegesíteni/, de csak reménykedjél.
Az ő feladata egy Közép-Kelet Európai Szövetség létrehozása. Lehet, hogy ő még ezt nem tudja, de mi igen, ezt várjuk tőle.
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem kell neki nagyon erölködnie, a piszkos munkát majd egy évszázadon át végezték
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Te miért használod a magyar nyelvünket, ha ennyire utálod a magyarokat? Te bomlasztasz külföldről, Orbán épít, fogalmad sincs a magyarországi helyzetről.
@Imola Helyesi: Mit épít? Palotát magának? Munkatábort a többieknek? :P
@ZX:
Per pillanat még az adminisztráció kétes örvényébe beleesett Európát is építi, pl. hogy ne csak a finggal foglalkozzanak, mert az elszáll.
A szó meg a tett megmarad.
@PeniValdes:
Nagyon igaz, hogy ez egy magyar átok. Miért volt történelmünk nagy korszaka a reformkor? Mert pont ez ellen a tudati elmaradottság ledolgozásáért küzdött ? És miért Széchenyi a legnagyobb magyar? Mert felismerte, h ez a lebontás csak felülről megy, ha az erre képes uralkodó osztály (ujjúj becsúszott a marxi terminológia :-)) saját kényelmes helyzetéből valamicskét feladva ennek élére áll, és anyagi áldozatot hoz a közjóért.

Bár sokan nem értik, egyébként Kertész Ákos nagyon jol leírta a sorsrontó magyar lelket, mikor genetikusan alattvalóinak titulálta a saját történelmünk alakításában elfoglalt szerepüket. Persze ez a múlt, de itt a szelleme, sajnos.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Egy frászt!
A magyarok mindig Európa előtt jártak szellemi síkon.
Az 1867 után betelepülő migránsok olyannyira a magyarok fejére nőttek, hogy ma már ők mondanák meg, ki a magyar, milyen a magyar, és egyáltalán miért magyar. Ennek te vagy a legeklatánsabb példája itt a varánuszon.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Mindíg előbb fogsz találni olyanokat, akik egy helyzetben inkább választják azt, hogy egy esetleges negatív következményt kerüljenek el, minthogy egy pozitív következményt megszerezzenek."
Ezen jól elgondolkoztam.
Első blikkre azt gondolom, hogy menekültügyben a negatív következmények elkerülése lenne a cél, nem lehet hazardírozni százmilliók sorsával.
Ez az óvatosság kérdése menekültügyben, azért, mert nincs biztos fogódzó.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Németország, amelyik csak kb 1800-tól nemzet, azóta is többször kettészakadt, most is bele fog ebbe rokkanni, mert, tulképpen ma sem nemzet, csak összetákolták / mi is, sajnos/ és Magyarország még mindig lesz, mint ahogy volt és van.
Ne reménykedjél, többezer éves nemzetnek van jövője,mert volt múltja, ennyi.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Szerintem meg belevették, mert a bevándorlók zöme fiatal."
A számítási modell ezt nem tartalmazta.
Viszont Merkel kinyilvánította, hogy a német gazdaság munkaerő frissítés nélkül nem tudja finanszírozni a távolibb jövőben a nyugdíjakat egyrészt, másrészt rohamosan nő a szakmunkások hiánya gazdaságban.
Ez is egy szempont Merkel asszony álláspontjához, így neked e tárgyban igazad van.
@CsekklisztNo.10Reloaded: érdemes megemlíteni,hogy Svédországban Gusztáv Adolf,és Axel Oxenstierna ezt már a 17.században elérik.
@Imola Helyesi: mindenki a születéssel kezd,és nem a nyugdíjjal.
Hogy a sokat támadott Soros György, akit az echte magyaroskodó nemzetrontók, valojaban hazaárulók támadnak tette a legtöbbet a magyarok tudati elmaradottságának felszamolásáért megállapítva az egyetlen olyan magyar egyetemet, amit a világban jegyzenek.
A hujék kedvéért: igen, egy magyar zsidó tette a legtöbbet, ebben a tekintetben is ő jelen korunk Széchenyije, az egyik legnagyobb magyar:

"A magyar egyetemek általában semmilyen rangsorban nincsenek a világ élvonalában, ez alól egy kivétel akad, a CEU, ami a most kezembe került pár hónapos rangsor alapján egy alterületen a 29-ik (!) lett a világon megelőzve olyan apróságokat, mint King's College vagy Univerity College London, és más alterületen is képes volt a legjobb 100-ba bekerülni - nem nagyon láttam, hogy ennek visszhangja lett volna. Igen nagy szó, és baromi nagy szellemi érték, hogy ilyen rangos, számos alterületen top világszínvonalat képviselő egyetem van Mo.-n, hála az alapító Soros Györgynek. Soros nem csupán egészen kiemelkedően tartós eredményességű spekuláns volt aktív korában, de a szociális tevékenysége is nagyon nagy jelentőségű, igen ritka együtállás e kettő."
Forrás: vakmajom.hu
@PeniValdes:
:-)) mi az a 2 évszázad különbség barátok közt ?
@CsekklisztNo.10Reloaded: egyébként Gusztáv Adolf pár nap múlva lesz király. Ahhoz képest hogy az elődje mit hagyott rá,jó munkát végzett.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Meg kell, hogy mondjam, egyszerűen még nincs kialakult álláspontom, hogy melyik oldalra álljak.
Valószínű, hogy ez a személyiségemből adódik egyrészt, másrészt még nem világos ebben a káoszban a várható jövőkép és következmény.
Amikor a ráció elvét követem, akkor azt mondom, hogy Európának nem lehet magára vállalnia a világ fájdalmát, mert bonyolult nemzetközi érdekviszonyok hozták létre a menekültek kérdését.

Ugyanakkor, ha látom a szenvedő embereket, akkor bizony bőgök, mert egyébként is mindíg a gyengébb, vagy a kiszolgáltatott emberek mellé állok.
Ami Orbán nemzetközi szintű politikusi kiemelkedését jelenti, az nem lenne hosszú életű.
Orbán vezető pozícióban a teljhatalom gyakorlója, munkájában nem az eredeti funkciója élvez prioritást, hanem saját maga. Nem tűri a konkurrenciát, konszenzusra nem képes, ezért óvja meg a sors Európát attól, hogy pozicionálhassa magát.
"Jó veled vitatkozni." Nekem is veled, és én is köszi.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Meg kell, hogy mondjam, egyszerűen még nincs kialakult álláspontom, hogy melyik oldalra álljak.
Valószínű, hogy ez a személyiségemből adódik egyrészt, másrészt még nem világos ebben a káoszban a várható jövőkép és következmény.
Amikor a ráció elvét követem, akkor azt mondom, hogy Európának nem lehet magára vállalnia a világ fájdalmát, mert bonyolult nemzetközi érdekviszonyok hozták létre a menekültek kérdését.

Ugyanakkor, ha látom a szenvedő embereket, akkor bizony bőgök, mert egyébként is mindíg a gyengébb, vagy a kiszolgáltatott emberek mellé állok.
Ami Orbán nemzetközi szintű politikusi kiemelkedését jelenti, az nem lenne hosszú életű.
Orbán vezető pozícióban a teljhatalom gyakorlója, munkájában nem az eredeti funkciója élvez prioritást, hanem saját maga. Nem tűri a konkurrenciát, konszenzusra nem képes, ezért óvja meg a sors Európát attól, hogy pozicionálhassa magát.
"Jó veled vitatkozni." Nekem is veled, és én is köszi.
@CsekklisztNo.10Reloaded: ....volt eddig, de sikerült úgy megreformálni, hogy a kutya is undorral fordul el, ha beleszagol az "egészségesen" sótlan, cukortalan, micsókás gányadékba....a lányom mesélte, hogy eddig is csomagolt a gyerekeknek tízórait, de most gyakorlatilag minden haverja az unokámnak az ő táskájából eszik...nem mindenkinek jut erre és ez nem is megoldás, de jobban járnak, ha a menzapénzt ezentúl szendvicsbe ölik....szörnyű, ami itt megy, mert ez pocsékolás....:(((
@CsekklisztNo.10Reloaded: ....volt eddig, de sikerült úgy megreformálni, hogy a kutya is undorral fordul el, ha beleszagol az "egészségesen" sótlan, cukortalan, micsókás gányadékba....a lányom mesélte, hogy eddig is csomagolt a gyerekeknek tízórait, de most gyakorlatilag minden haverja az unokámnak az ő táskájából eszik...nem mindenkinek jut erre és ez nem is megoldás, de jobban járnak, ha a menzapénzt ezentúl szendvicsbe ölik....szörnyű, ami itt megy, mert ez pocsékolás....:(((
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Lehet, hogy igazad van, Soros már előre tudta mi lesz itt, ezért egy közép-európai egyetemmet létesített.
Mi meg csak most jöttünk rá, miért létesítette.
Pont mint a migránsválság, erre is csak utólag jöttünk rá, miért alakult így. Hja, a pénz beszél, a kutya meg ugat, igaz kutyuli?
@PeniValdes:
pár nap múlva? Hányadik Gusztáv Adolf lesz akkor ?
@evasanyox:
évike, egyszer is látjuk--
@evasanyox: kövezzetek meg,de az esztétikai kellemetlenségen kivül mi is a baj? ja,hogy nem grenadir marsot adnak? hanem brokkolit? ja,hogy azzal még nem találkoztak...
szivás
@Mariann19:
:-))
Akkor kell a legszilárdabban a jó elvek mellett kiállni, amikor a legnehezebb. Nyilván ami most történik, ez a soha nem látott mértékű bevándorlás? menekültáradat? népvándorlás? olyan próba elé állítja ezt a sokszínű, soknemzetiségű, sok háborút megvívott földrészt, ami "ritkán adatik" meg és senki sem tudja a jó választ, én sem. De az tuti nem megy, ha minden állam csak a saját érdeket fogja nézni, akkor az elmúlt 150 evet dobjuk is ki a kukába, nincs fejlődés, legyen mindenhol szögesdrót, nyerjen az erősebb. A pusztán nemzetállami eszmény egy 2 évszázados anakronizmus....
egyébként én sem csíptem a menzát,pedig évtizede volt már
@PeniValdes:
Attól többet lehet szellenteni, lehet , hogy ez a baj, mármint az eu szerint.
"Én Lázárból simán kinézem, hogy amikor a következő önmagában nem túl jelentős, de a poharat éppen túlcsordító "netadós" intézkedésen kitör a balhé, akkor ha módja nyílik rá, megtenné."

Nekem már baromi régóta van egy ilyen gyanúm.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Mennyi 150 év? Azért viccelni nem kellene!
A magyar társadalom szerintem most pontosan azt az anekdotában szereplő békát testesíti meg, aki ül a fazék egyre melegedő, forráshoz közelítő vízben.

Előbb-utóbb kiderül, tényleg megfő-e a béka, vagy van annyi esze, hogy rádöbben, mi is folyik valójában.

(Persze, a békának se kognitív disszonanciája nincs, se olyan mély apátiéában nincs,m int a magyar társadalom...)
@evasanyox:
Persze, biztos, hogy az otthon készített finom szendvics verhetetlen, de ez a történet inkább azokról szól, akiknek az egyetlen meleg étel a menza...a XII kerületből én sem akarom tudni/ hiszem el h ilyen létezik, pedig igen.
Mivel itthon is sok reformkaját kapok, tudom, h a legtöbbje hmmm: puliszkaszerü:-)))) de finom. Olyan mint a Chicito: kívül szörnyű ronda, belülről nyami....
@PeniValdes: nem bogaram, mi itthon is esszük a brokkolit, pattiszont, halat, stb. tehát az unokámnak ezek mindennapi ételek,persze a krumplistésztát és a paprikáskrumplit is.....az íztelenségére panaszkodik a gyerek.(dugtuunk a zsebébe sót és cukrot)....kkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: én Penykének adok igazat abban, hogy én is úgy emlékszem, hogy folyton szidtuk a menzakaját és ahogy hazaértünk letámadtuk a kenyeret meg a zsírt...kedvencem volt ,mert édesanyám a zsírba kisütött 2-3 fej fokhagymát, úgyhogy teljesen azt éreztük, mintha sülthúszsíros lenne a kenyérke...vasárnap mindig paprikáscsirke volt, mert apa is menzán kajált és azt mondta, legalább vasárnap legyen emberi kaja....ezért tartottunk csirkéket....kkkkk
@Mariann19:
.
"...még nincs kialakult álláspontom..."

Van. Csak nem akarod, vagy nem tudod még (mégegyszer: még) megfogalmazni.
:))
más: a poszthoz:

mióta az eszem tudom, azt hallgatom díszbeszédeken, olvasom vezércikkekben, hogy a magyar micsoda forradalmár, szabadságszerető, harcias nép...ezzel szemben, mint a birka megy a vágóhídra, és ezt az idők folyamában permanensen ismételgeti, mindig valakik a hibásak és sose mi, belesirdogálunk a nagy magyarságunkba, de levegővétel nélkül hagyjuk, hogy még a pólyásaink alól is kilopják a pelenkát.....a szomszéd népek úgy húznak el mellettünk, mint egy japán vonat a 6.20-as celdömölki mellett....tulajdonképpen mi egy nagypofájú, lusta, meghunyászkodó alakok vagyunk??
@evasanyox:
Egyszerűen nem értem, embereknek mi a bajuk az E-számokkal:-)))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"A pusztán nemzetállami eszmény 2 évszázados anakronizmus."
Azonban a menekültügy témájában nem lehet anakronizmusról beszélni, arról, hogy az eszmény beleillik-e az adott korba.
Itt nemcsak eszményről van szó, hanem az emberek véleményéről, hogy elfogadják-e Európában ezt az új helyzetet.
Kevés szó esik arról, hogy a mérleg másik serpenyőjében van Európa lakossága, és horribile dictu, a jövőbeni életének fordulata.
Van egy történelmileg kialakított élettér, melyet ez a lakosság kialakított, és obligon ő van belül.
Miután az európaiak érdeke vagy védelme nemigen merül fel, egyelőre a véleményükre sem kíváncsi a nagypolitika, nem kéne ezt a szegmenst is vizsgálni a döntéseknél?
@evasanyox:
Kiscsillag, most miért is kellene lázadnunk? 2/3-os demokratikus felhatalmazással bír a kormány.
Persze, ilyen itt még nem volt, ezért az ellenzékbe szorult kisebbség most mindent bevet.Múltat, jövőt, jelent, fingot, éhezést , stb.
@CsekklisztNo.10Reloaded: én sem értem, én egy tudatos (kkk) vásárló vagyok.....szeretjük a körömpörköltet tudatosan, az abált szalonnát is tudatosan,a töltöttkáposztámba is belefőzöm az e-számot, úgy ízesebb....kkkk
@Imola Helyesi: Imolácska, én vén az vagyok, de nem vagyok hülye, Mariann helyettem seperc alatt bebizonyítja neked mennyinek a kétharmada az annyi....azután már csak fel kell sorolni azokat, akiknek a megtakarításait, házát, földjét kilopták alóluk, a juhász halálát, a rozzant egészségügyet, a szétvert oktatást....tudod Imola, ennél én téged sokkal okosabbnak gondollak, hogy ne tudnám, propaganda a szöveg, amivel sajnos lejáratod itt magad..sajnálom.
@Mariann19:
Jaj, de okos érvelés:-), komolyan, nagyon jó felvetés. Nyilván én se latom ezt a kérdést fekete-fehéren, azt hiszem pont ezek a kérdéseim.
Miről szól az EU, mik azok az értékek amik osszetartják, és ezért védeni (?) kell. Azt hiszem a legjobb sorvezető a népek olvasztó tengelye, az amerikai egyesült államok? Nem majmolásból, hanem mert hogy lehetséges egy annyira sok etnikumu heterogén, "felvizezett" alakulat egybenmaradása? Mi tartja össze? Ki az amerika?
A megoldás az, amit te is említesz, az egyfajta értékközösség, mely ott a sikerorientált, szabadeszméjü idea elfogadása. Aki ezt vállalja, vágyik rá, részt vesz benne, beleolvad, az amerikai lesz. Hogy ez mennyire jó modell, és milyen buktatói vannak, nekem is sokszor kétséges, meg persze hogy mivel jár (adott esetben nem rendőrállami eszközökkel érik-e ezt el, mennyire fegyver a demokrácia exportálása, stb..) És akkor mi az amitől valaki européer, mik a közös alapeszmék es erre jelent-e veszély egy muszlim áradat, stb
Mindenki tegye meg a tétjét:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded: tudod azért engem megrémiszt az, amikor büntetlenül lelődözhezt színesbőrü gyerekeket egy rendőr, és hosszú hónapok telnek el, mire elindul a vizsgálat egyáltalán.....Amerikában sem fenékig tejfel az élet, főleg, ha színesbőrű vagyol...
@evasanyox: de drága évike, obama is néger. ako most ez hogy?:)))
@evasanyox:
Engem is! De ez szerintem sokkal kevésbé rasszista kérdes, mintsem a hős rendőr hamis képe, egyfajta erőszak es fegVerkulturaju (rossz) rendőrállam hibája.
Kis ideig éltem ott, tapasztaltam, h az idegengyűlölet ott teljesen elfogadhatatlan nézőpont, mert az USA-ban mindenki migráns!!!
@evasanyox:
Ja, magyatorszagon is mindenki migráns, csak elfelejtettük...
@Mariann19:

Jenő a vesénkbe lát és a lélek doktora:)

Ambivalencia praecox:))
Ebben szenvedek én is,ebben a kérdésben!
...............

Fradi-Győrt láttad tegnap? Isteni volt! Mi vagyunk a világ ura!!(kéziben)
@taga20:
Ő egy muszlim majom (sic), nem olvasol alfahírt, csak irogacc??:-))
@evasanyox:
:-) az E-szám a hatodik íz!! Köll a gyomornak, és kész!!!
@Mariann19:
___ Ki gondolhatja azt, hogy egy zsarnoki hatalom, aki ellen tulajdonképpen létrejönne, azt engedné funkcionálni.___
Csak nem a magyar akárbármilyenszagszervezete(ke)t vetted g(k)órcső alá, és a tapasztalatok alapján gondolod eztet?? Ha igen, akkor jól gondolod.
Puszi:))

Ja, és Lázár... ha én lennék a Viktor, vele álmodnék.
Aztán reggel izzadságban fürödve hívnám a Hajdút, hogy megvan-e még a korona.
@taga20:tagácskám, hát fogalmam sincs,ha tudnám politikus lennék, de én csak egy tudatlan banya vagyok...télleg nem tudom.:((
@CsekklisztNo.10Reloaded: aszt mindig vágtam, hogy nem vagyok politikailag elég képzett, mint ahogy pelikán evtárs se, de itt van nekünk angyal, aki napi szemináriumot tart nekünk:))

www.youtube.com/watch?v=xwl3N2xRRmQ
@evasanyox: na jó, legyen igazad, ma nem akarlak megcáfolni:))))
@CsekklisztNo.10Reloaded: hát ez meg a másik...mikor hallgattam a suliban a nyolcadikos "nagy magyarokat", egy kilo ára sót munkával az asztalra még nem tett, de a pofája mán akkora volt a cigányok, a négerek, a beduinok, a normandiaiak,( nem kivánt törlendő), ellen, hogy azok itt nem magyarok, de bezzeg mi színtiszta.....mondom az egyiknek: idefigyelj Greguss, a sváb őseid forognak a sírjukba, hát mikor tanuljátok meg a történelmet legalább, ha már minden máshoz hülyék vagytok??....kkk
@evasanyox:
Mariann mindent be tud bizonyítani, seperc alatt, még a te helyesírásodat is.
Szerintem meg nem vertek szét semmmit, csak másképpen csinálják. Fizetésemelést adnak például, ami nem lényegtelen.
Jó, nem biztos, hogy igazságosan meg abszolút szakértelemmel, de legalább adnak.
Majdnem minden államban dolgozó réteg kapott már emelést.
@taga20:
Legnagyobb film! Félhüjék vezették a teljesen hüjéket, vagy fordítva. Pont mint most. Várom már, hogy Andy csináljon belőle egy jó kis műveszfilmet, ha már az lesz a jó biznyák...
@taga20:
Angyal különben jó arc lenne, ha nem lenne fizetett ügynök. Kiváncsi is vagyok linkjeire, hogy mit vár el a kommunista iszlám egypárt!!
@evasanyox:
Greguss sváb név? Aszittem lengyel...
A Svábok, a svábok
A svábok angyalok
A férfiakkal csak komédiáznak
@evasanyox: látom öreglány, annyira még nem vagy szépkorú, hogy ne vágd a poént:)))
@evasanyox:
Ne izgasd magad, évike, az átkosban tilos volt a magyarok eredetéről, múltjáról, az elszakított magyarokról beszélni, de most már másképpen van, szokjál hozzá. Mo csak államilag ezeréves, hát még anélkül! Szokd meg, sokezer éves, Bizony-bizony.
Európa még csak egy tehénfing sem volt /hogy aktuális legyek politikailag/ amikor a magyarok már itt éltek, Csak soha nem követelőztek, és törtek hatalomra, mint mások.
A betelepült migránsok / akik jóvoltunkból magyarokká válhattak/ pedig most már befoghatják.Nem ők fújják a passzátszelet.
@evasanyox:
Csak a történeti hűség kedvéért mondom, hogy a muszlimok évszázadokkal előbb voltak Európában, mint az magyarok...
@Imola Helyesi:

" Mariann mindent be tud bizonyítani, seperc alatt, még a te helyesírásodat is."..

ez kettőnk problémája volt, amit szerencsétlenül kötöttünk a kommentelők orrára. azóta ezt letisztáztuk már Mariannal,másra pedig nem tartozik.Imola, ne légy rosszindulatú...nem kell az esetleges sértések sebeit ujra meg újra felszakítani, ezzel haragot kelteni, felesleges, spongyát rá!
@Imola Helyesi: ebola, te ezért a sok baromságért plusz pénzt kapsz? állítom az átkosban, a komenyista szombaton már mindenki haza ment, de te még ako is nyomattad a hülyeségeket:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded: jaja, erre mondom én is azt, hogy aki olyan nagy magyar, az a Sziriuszról, esetleg a Magellánról jöhetett, mert hogy a többiek itt mindenhol mindenkivel keveredtek.....kkkkkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez simán előfordulhat, egy útban Európa felé emigráló magyar család gyerekével (is). Viszont szerencsések a helvétek, mert ilyen éhező gyerekük ugyan lehet, viszont nekik nincs Révész Máriuszuk. Ezt a pasast látva-hallva, tegnap úgy döntöttem, jelentkezem a NASA Mars missziójába. Kár, hogy a korom és az egészségi állapotom nem tesz nyerővé, ezért aztán igen nagy szeretettel átadom neki a helyemet.

Most megy a mozikban a mentőexpedíció című premierfilm, majd Matt Damont nem ártana megkérdezni, elég volt-e neki a havi 49 ezer a megélhetéshez a vörös bolygón...
@evasanyox:
:-)) Sziriusz az, maradjunk hűek a történelemhez
@CsekklisztNo.10Reloaded: ugy tudom németbe is vannak, én magam is keverék vagyok, apám sváb volt, anyám erdélyi....kkk...de az is lehet, hogy a Greguss lengyelből származott németbe,onnan meg ide...kkk
@evasanyox:
Nem szakítok ezzel sebet, sőt. Én is észrevettem helyesírási hibáidat, és nem gúnyolódtam veled ennek ellenére, Akkor te pedig ne gúnyolódj a magyarságunkon.
Magadtól is ugyanazt követeld vagy kérd, amit másoktól.
@evasanyox:
Sajnos megárthatott neked a vodka már megint.
@nincs_itt: lehet-e analógiát vonni a gmo kapcsán (hol európa közölte, nem feltétlenül szeretné a kereskedelmi megállapodásban így látni) a csúnyán átbaszós szoftverrel?...
@taga20: szeretem benned azt, hogy akármilyen is a kedvem, fel tudsz vidítani...ez manapság igen keresendő tulajdonság, köszönöm is neked....kkk
@evasanyox:
Isten hozott a családba:/) feleségem nagyszülei is svábok, oszt magyarositani kellett a nevüket, nehogy má a magyar finánc sváb nevet hordjon. Igy értettem meg a hét végén a temetőben, h apának és fiának hogy lehet más családneve...
@Imola Helyesi: sokszor azért is hibázok, mert nem olvasom el ujból, hogy hamar menjen, aztán vannak olyan helyesírási hibák, amiket akarattal, a poén kedvéért teszünk, láttam már másoknál is, ha állandóan a helyesírást piszkáljuk, akkor eléggé darabos lenne a kommentfolyam, meg sértő is, főleg a j kontra ly okoz kedves kommentelőknél gondot, de például az egy t és a tt is keveredik. ..de én sem szólok. Távol álljon tőlem a magyarsággal való gúnyolódás, amit e tárgyban leírtam, az engem inkább bosszant és haragszom érte.
@gazoló:
Valami nem stimmel, mert a Szilik 120-nál többel nem.
A Flirt az igen - ez látszik a képen - de akkor meg?
Fazekas majd felavatja a remot Csörgővel vonszolt ungarische TGV-t is??

Az is érdekes, hogy a 150-es vonalt a kínaiak teszik kétvágányúvá... ha összejön. Aztán majd lehet menni rikácsolni, meg szalagot átvágni. Röhej.
@CsekklisztNo.10Reloaded:nálatok is több nyelven fut a név......nálunk is....tudtam, hogy egyszer lebukom...kkkkkkkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: most mán legalább a közös gondulkodásunk se fura....kkkkkkk
@Imola Helyesi: sértegetsz, nem szoktam össze-vissza alkoholizálni, de ha netalán seggrészegen kommentelnék, sem kérnék senkitől engedélyt az ivásra....ilyenkor nem szégyeled magad?
@evasanyox:
Semmi gond, már elszívtuk a békepipát, illetve megittuk az apperitifet erre fel. A higgyünkkel volt gond, de ez elég sok mindenkinél előfordul, mert rendhagyó és logikailag sem magyarázható kivétel.
Tény, hogy sok volt itt is a keveredésm de nem az számít, mert az minden nemzetnél volt, hanem az, hogy elismerjük-e a magyarság múltját, erényeit vagy csak áskálódunk és zavart meg széthúzást generálunk-e még ma is.
Akinek ez a célja és hivatása, az menjen innen oda, ahonnan jött.
@evasanyox:
:-)))
Ne csináld, taga féltékeny lesz.
Ő itt a womanizer:/))
@evasanyox:
Dehogy sértegetlek, te írtad le, hogy milyen vodkát szeretsz.Én meg hogy milyen pálinkát.
@evasanyox: jav:szégyelled....kkkkkkkkkk
@evasanyox:
Ne vicceljél már, miért is kéne?
Egyél sztracsatellás görög joghurtot, isteni. Megnyugszol tőle.
@Imola Helyesi: Imola! nekem nem azzal van gondom, hogy a mult ilyen vagy olyan, természetes,hogy ápolni kell a gyökereket, hiszen ép gyökér nélkül elsorvad a fa és nem terem, de: folyton úgy rágódni a múlton, hogy közben a jelen elpocsékolódik, s nem lesz belőle múlt sem: a költővel, Kölcseyvel értek egyet:

"Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"
Jo ejt gyerekek, búcsúzik a Füles mááára...
@CsekklisztNo.10Reloaded: jóarcokkal osztozok a csajokon:)))
@evasanyox:
Én nem rágódok, csak válaszolók a rágcsálóknnak.
@CsekklisztNo.10Reloaded: talán nem sértődik meg tagabébi, ha azért öregmatrózt is meg téged is ebbe a rekeszbe pakollak, na persze a teljesség igénye nélkül, mert ugyi még nincs itt, is itt van, meg sexpir és a szemtük, szóval hol van még a vége a felsorolásnak....kkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: istenbarma, a szó is elszáll, gyökmagyar!...
@CsekklisztNo.10Reloaded: ha marad a szokásod, fürdetés után ugyis visszagyössz!!!....kkkkkkkkk
@Knósszosz: D

Különvonat volt,a menetrend szerinti járatokat szürkemarhák fogják majd vontatni:)

"Maradunk a Duna partján?"

........

www.youtube.com/watch?v=V9vQ_y9JJ1E
@taga20:
Te nem mész fürdetni?
De majd visszajössz?
@gazoló: édesistenem, eszt a kibaszott környezetszennyezést!:))

na kompenzáljunk:)))

www.napiszar.hu/showPost/Na_milyen_nap_van_ma_csajok
@Imola Helyesi: ebola, téged megfürdetnélek, plö öt percig a fejedet lenyomnám a víz alá. csak kibírnád:)))))))))
.
Pár nap késéssel... merthogy november van.
.
Ady Endre: OKTÓBER

Elnézem az őszi rózsát,
Bús halottját dérnek-fagynak...
Ne higgyetek a mosolygó,
Ködöt bontó őszi napnak!

Október egy szeretkező,
Flastromos, vén, kacér asszony -
Hazug fénnyel azért csábít,
Hogy fagyával elhervasszon.

.
@taga20:
Ki tudja hányan vannak már a medencédben vagy a kádadban, szatír.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Szerintem ezen a sárgolyón, amit FÖLD-nek nevezünk, senki nem migráns, mert miénk a Föld, no nem az amit pont most akar eladni a kormány. A történelem kereke is előre forog, miért is kellene egy helyben élnie a mai embernek, amikor őseink is vándoroltak?
Csak figyelni kell, mit is mondott a kanadai miniszterelnok arra a bunkó kérdésre, hogy miért 50 % a nő a kormányában. Azt mondta, azért mert 2015 van. No ezt felejti el a magyar kormány és nehány kelet európai is. Meg sokan mások.
@Imola Helyesi: bírnád, ha elkapna egy szatír, mi ebola?:)))
@látjátok feleim szümtükkel:
Jaj, Kanada! Na ki is küldte vissza a cigány migránsokat?
@taga20:
Nem vagyok mazochista, pechedre.
Egyébként elég sok szatírfélével találkoztam életemben sajnos.
@taga20:

Tényleg,így az ünnepek közeledtével,textil nélkül is bevállalunk ezt azt:)

kepkezelo.com/images/ey9imgk9r18iin7fc2sn.jpg
@Imola Helyesi: láccik rajtad, elég lökött lettél öreg korodra:))
@taga20:
Hátha még veled találkoztam volna, te jó ég!
Öreg az országút egyébként.
@gazoló: nem mondtad, hogy az erbegeket szereted:)

és egy kis apró öröm, mindenkinek kijár:)))

www.napiszar.hu/showPost/Az_elet_apro_oromei_4
Muszáj vírusos pornóoldalakat betenni?
@Imola Helyesi: vén, mint az országút. na olyan vagy, nem öreg:)))
"Nem tudom, mit szednek a Fidesz sajtóosztályán, de nagyon remélem, hogy még jó ideig nem jönnek le az anyagról. Ebben a melankolikus, hűvös őszi időben a kormánypárt frakciójának közleményei jelentik a sárguló faleveleken átszűrödő fénysugarat..." :D

alfahir.hu/a_fidesz_a_jobbiktol_varna_a_kvotaugy_megoldasat
@evasanyoca: no ugy látszik a blog.hun vissza állt a rend, engedi a rendes nevemet megint...kkk
@taga20:
Azért megnyalnád a sót, mi? Varánusz kecske!
@Gábris szomszéd: ez nem a köbükihöz vezető út?
@Imola Helyesi: ha te vagy a só, ako inkább nem:)))

nyalom a hangod:)))
@evasanyoca: érdekes, nekem úgy tűnt, hogy egész héten rend volt.
ebola nyomta a marhaságait, a többiek hüledeztek:)))
@taga20: bár még hátra a hétből egy két nap, de szerintem is békés volt az ájer....a blog.hu csesztetett velem, az elmult posztra nem engedett kommentelni a nevemen, azért kellett a pici változtatás.....most ez visszaállt...
@taga20: bár még hátra a hétből egy két nap, de szerintem is békés volt az ájer....a blog.hu csesztetett velem, az elmult posztra nem engedett kommentelni a nevemen, azért kellett a pici változtatás.....most ez visszaállt...
@taga20: Azt tudtad, hogy a ruszkiknál még rönó dászter is van? :)

youtu.be/N9tVZtpc3b8
@Gábris szomszéd: a ruszkik a fegyverekben, a rombolásban patentek, de egy kibaszott mikrot se tudnak csinálni, nem hogy egy normális autót egyedül:)))
@gazoló:
Imádom, ahogyan a Taurus "énekel" amikor elindul.
Hallottad már?
Fasza gép!!
@taga20:anno vettem egy sokol kisrádiót pár rubelért, átment rajta az esős évszak, követte egy T-54--es, ma is szólna, ha nem vesztettem volna el....kkkkkkkkkkkkkk
@gazoló:
:D
Imádom! - de azért a Nohab hangja... annak nincs párja! És még gyönyörű gép is!!!
Jó éjt!:))
@Gábris szomszéd: Csinos:)..

"Áááá ezek az oroszok. :)"

Hatalmasak zeneszerzőik íróik,festőik!
...........

www.youtube.com/watch?v=EmXrI7S_8Aw
@gazoló: azért én az űrprogramjukat se venném semmibe....emlékszetek: vosztok, szojuz, most meg együtt melcsiznek az amcsi legényekkel....de azt hiszem felesleges ez az állandó usa-orosz kontrabont, mert ide is és oda is lehet osztani...szerintem...
@evasanyox: D

Szia 'anyó!
Én sem szeretem,ha szembeállítják őket!
...........

más..

Holnap remélem nem lesz balhé Göncz árpád temetésén!
Csendes méltó,főhajtást,politika nélkül,hiszen sokkal több volt,mint politikus!

Orbán jelenléte vérlázító és provokatív!Sokaknak nehéz lesz a 'bicsktt zárva tartani a zsebükben...
@Sir Bates dö Hól: nem tudom lehet-e! viszont azt ki merem jelenti, némi tapasztalattal hátam mögött az autóiparban, hogy azzal húúú de nagyon átbaxós szoftverrel együtt is lényegesen korszerűbbek, környezetbarátABBAK - jelen esetben a vw csoport - motorjai, mint az amerikai gyártók saját motorjai! ugyanis, igen sok amerikai gyártású autó fut, európai motorokkal, mert a saját "fejlesztés"(30-40! éves típushibák javítatlanok!) bizony a gyárból nem jöhetne ki, ha magukra nézve is olyan szigorúak lennének!
a gmo-ról meg annyit tudok, hogy olyan mint ogv. van aki lesexarja, van aki zsigerből gyűlöli és van aki él-hal érte... szerintem kurva sok embert kell etetni, valamit ki kellett találni...
@ZX: OK. tedd fel a kérdésedet, mert nem találtam...
de azt igen, hogy te nem mertél válaszolni! hallgatlak, a 372HEMI, RAM 2500 6,4 literes Cummins diesel motor kibocsátása?

egyébként meg anyádat! azt szórakoztasd!
@Imola Helyesi: és azé' van akkora xarban, mer' olyan régi?

óvassá heribert illig-et, bexarnál ha értenéd!
@gazoló:meg van a gyüjteményemben ez a felvétel, már csak azért is, mert Göncz Árpáddal szemben is számomra szerethető politikus a riporter.
Igen, én is megyek...a felháborító az az, hogy mindenki tudja, milyen volt a "kapcsolatuk", főleg, hogy a végrendelet nem véletlenül nem akarta a dísztemetést....ez a hótbunkó meg odapofátlankodik, de csak azért, mert ugye jönnek elegen külföldről is, és ugye mit szólnának...szóval neki csak egy pofavizit, viszont nem kell félnie, mint október 23-án, mikor eltünt az országból, mert feltételezi a magyarok viselkedési kultúrájából hiányzik a temetőben való lincselés.....fuh, de dühös vagyok....:(((
@evasanyox: azért azt is látni kell, hogy bajkonur meg van még egy asszem, a zusa nagyon rá van szorulva a xar orosz technológiára, különben a tyúxaros kém-műholgyaik már rég nem üzemelnének...
@evasanyox: nem rossz ötlet adtál! ha van szabad hely a közelben, akkor ogv-t is ágyútalpra, oszt bebillenti a szabad gödörbe! csak igyekezzenek a sírásók, hamar belapátolni a földet és alaposan tömöríteni!
@gazoló:
"Én sem szeretem,ha szembeállítják őket!"

....meg nem igazságos.....mindkettőnek van annyi a vaj fején,
hogy egy 3 hetes táborban állná a reggeli kvótát....kkk...
azt kell mindenkinek végre megérteni, hogyha nem ide akkor oda lök bennünket a sors, mert egy fél porszem vagyunk a nagy nemzetek sorában......
@nincs_itt: meg nemrégiben pont az orosz teherszállitó űrhajó húzta ki őket a slamóból....kk szóval nem kell itt vigéckedni, tudnak ezek is azok is....
ami orbán temetését illeti, a föld szennyezése tilos!!....a szélbe kell ereszteni....kkkk
@evasanyox: ez a @ZX: gyerek sem érti, hogy mindkettő durva nagy hatalom, lehet szeretni + utálni is de attól még az marad ami!

a baj az, hogy ameddig él, marad az örökös ellentengerkicsi! mo. örökös mini. elnöke! mondhatnám, hogy lexarom, de vannak arrafelé nagyon értékes emberek, akiket régen ismerek, olyanok is akiket csak innen a gyíkból, de rohadtul nem teccik, hogy mit művel velük a mo.-i politikai "elit"!
na megyek, eszem egy lovas szendvicset! ha ló nincs, jó a szalámis!
@nincs_itt: hüle vagy.....kkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca: éééén! dehogy! a dolák sali robi gyerek, na az a nem is ló!
@ZX: egy rossz hír, Jeep Gran cherokee 3,0 liter V6 multijet summit automatik, csekély 3000 mg/km NO2 a kibocsátás... audi a6 avant2.0 tdi ultra stronic kb 200 mg/km NO2 kibocsátás

csak 12 szeres a kibocsátása a tschudálatos ámerikaji verdának!

kötschög!
@nincs_itt: aranyapám, te mér ugrassz ennek a kisgyereknek a hülyeségeire? ja, vagy spórolsz a kávéval, és így vered fel a vérnyomásod? mán mióta társalog a sas a léggyel????
@ZX: ugye nem baj, hogy ennyire ostoba vagy!?

kicsit keresgetnem kellett, de megérte! toljuk fel az audit 3 literre duplázzuk meg a kibocsátási értéket, akkor is kilencszer!!!!!!!!!! magas a tschuda dzsípé!

mehecc a Ludolph féle csába!
@evasanyoca: tudod, vannak olyan esetek, amikor kénytelen vagyok addig rugdosni az egyedet amíg mozog! vasas vagyok, addig ütöm amíg meleg!
ja felvágok egy kicsit me' senki nem lássa!
@evasanyoca: én meg a spórolás a kávéval!? na ne má'! kávé és dohány üzemű vagyok! ja, meg persze a sör! Hopfen und Malz! Gott erhalts!!!
@nincs_itt: tedd, míg teheted....40 éves füstölés után egyik percről a másikra aszontam, hogy slussz! (no jó, a doki megrémisztett), a kávé, sör, némi muskotályos, pár csepp vodka...ezek maradtak......kkk...csak ,hogy tudjam élvezni az életet....kkk
@nincs_itt: jól fordítom: a komló meg a maláta egyenesen istentől valók....(isteni eredetűek)
@evasanyoca: szép emlékű großvater csekély 70 évig füstölt, abbahagyatta vele az orvos, meg is halt 84 évesen! víz örüljön, hogy megmosakodott benne, zöldet meg akkor látott, amikor foci meccset nézett, mert a tányérján nem bírta elviselni! hentes mészáros volt, 76 éves koráig dolgozott, mert nem bírt otthon ülni.

majdnem jól fordítod: Komló és maláta! Isten tartson!
@evasanyoca: ja! mondtam a zorvosomnak, hogy ne is erőlköggyön a pathologus lesz aki legközelebb megvizsgál!

mennek a picsába! taperolgyák az embert, osztán meg csak tippelgetnek...
@evasanyoca: akkor Habe die Ähre! ahogyan felénk merik mondani hobigere! megyek alunni, mert még 2 nap a hét!
@nincs_itt: először én is erre tippeltem, csak értelmetlennek tünt első blikkre, mostmán tudom, hogy azt jelenti, tartson meg az isten benneteket ami örömünkre.....kkkkkkkkkk

apám is csinált mindent, amit a nagyapád, el is vitte egy infarktus 58 évesen...:((...szóval embere válogatja, mert az apósomat meg megtartotta a pálesz meg az egészséges étrendkiegészítők: a szalonna, csülök, zsír.....kkkk....no meg a fitnessz szőlő-kukorica kapálás....kkkkkk
@nincs_itt: morális dimenzióban, ha szemléled (nem az a kérdés, hogy korszerűbbek-e vagy sem, hanem megtévesztették-e a fogyasztót vagy sem)...
Úvgy tűník már temetni sem tudunk perpatvar és széthúzás nélkül. :(

Érik a botrány: Orbánt nem akarják beengedni Göncz Árpád temetésére

valasz.hu/itthon/erik-a-botrany-orbant-nem-akarjak-beengedni-goncz-arpad-temetesere-115940
@Sir Bates dö Hól: ebben egyetértünk, viszont azt is lássuk be, hogy a "fogyasztó" magasról tesz az ilyesmire - bárhol a világon - számára fontos az alacsonyabb fogyasztás, azonos vagy nagyobb teljesítmény mellett, a benzineshez viszonyítva.

tisztelet a kivételnek, aki valóban becsapva érezheti magát.

nem védem a csalókat, ha csaltak akkor rúgják szét a valagukat!
de fentebb írtam, hogy sajnos az usa ellenőrzési szervei kicsit elfogultnak tűnnek!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
@ZX: azaz nem a fingadó a megoldás, ill. a fingadó nem megoldás: az ember túlszaporodásának megakadályozása, megelőzése lenne a megoldás
@CsekklisztNo.10Reloaded: az a rész, ahol fsp közli, hogy a magán emiljére kapta az ejnye-bejnye emilt az önkormányzat hivatali gépéről, az érdekes....már minden ellenzéki blogot figyelnek??
@evasanyoca:
Igen. Tutira, veszély a rendszerre!!
@nincs_itt: "..óvassá heribert illig-et..." szerinted mennyi igazságtartalma van?....annyira körbe bizonyítják állításukat, hogy...
@CsekklisztNo.10Reloaded: @látjátok feleim szümtükkel: :-)

Milyen érdekes a gyengébbik nem "uralma" az alapvetően a férfiakkal való együttműködésen alapul. Nem a szó szerinti fizikai elnyomáson. Lásd fordított esetre a csadort. :-(

lemon.hu/2015/11/03/lenyugozo-fotok-mutatjak-meg-a-nemek-kozti-egyenloseget-a-bennszulott-kulturakban/
@CsekklisztNo.10Reloaded: még a végén sötétben bujkáló ellenforradalmár leszek öregségemre....kkkkkkk
@KÁTÉó53éúétr6: érted, hogy miért ajánlottam imolkának...
@Sir Bates dö Hól: jóvanna! mingyá szakmázol itten...
te a moralitás felől közelíted meg, én meg abból szempontból, hogy mit is akar a fogyasztó! ja meg még egy álmot is kap, hogy autózik akkor kék lesz mögötte az ég, meg a fű is ződebb!
t. gyártó két lehetőség közül választhat, vagy illatos tavaszi ájert lehel a taliga és rohattul nem megy, ekkor elégedett a környezetvédő. vagy csalik valahol az ellenőrzésen, illetve a teszt időszak alatt, vagy folyamatosan.
de van olyan gyártó, aki deklaráltan xarik a környezetre, lásd emlegetett Jeep Grand Cherokee, 3000 mg/km. oszt veszik mint a cukrot, érdekes módon itt nem baj, hogy a csalós valódi értékénél (<200mg/km) is 10X többet okádik ki magából...

na nekem meg ez nem teccik rohattul!
A fideszes kérdőíveken ne feledjétek majd feltüntetni a véleményeteket: TOLVAJ FIDESZ!
Osszátok!
@nincs_itt:

Jogosan, és ez így is lesz addig, amíg a környezetvédelmi vállalások önkéntesek, és mondjuk az USA meg Kína mondhatja, hogy a környezetvédelmi kiadások, korlátozások veszélyeztetik a gazdasági növekedésüket (mert ugye a többiekét biztosan nem...), aztán beletörlik a seggüket a kyotoi egyezménybe. Mostanság kezdenek valamit maszatolni, de az kb. édeskevés.

hu.euronews.com/2014/11/12/az-usa-es-kina-megallapodott-a-szendioxid-kibocsatas-korlatozasarol/

Pedig aztán lehet itt utálkozni a globalizmuson, de a lég- és vízszennyezés pont olyan dolog, ami rohadul nem áll meg a határoknál, az ellen nem lehet kerítést építeni. Fél Délkelet-Ázsia fuldoklik a füstben, mert tömegesen égetik fel az erdőket az indonéz parasztok.
@nincs_itt: nem erről van szó, hanem arról, hogy az eu "elvesztette" ártatlanságát a gmo-val szemben (nem versenyezhet hatékonyságban egy szarrá dotált eu-s gazda egy farmerral-> nézd meg az eu-s gazdák érdekérvényesítési képességét, s azt, hogy milyen strukturális változásokat kellene végrehajtani a versenyképesség javítása érdekében, s az milyen társadalmi folyamatokat indíthat el egyes országokban [radikálisokra fog-e szavazni egy sértődött gazda vagy sem?])...
@Sir Bates dö Hól: ezt értettem. sajnos, megint csak azt kell mondanom, hogy addig nem nagyon érdekelte a környezetvédelmi usa hatóságot a kibocsátási érték, amíg mindenben leokézták az usa kormány kéréseit itten ájrópába. mostan aszonták, nem köll gmo-s cucc, akkor aszonta a jenki, akarsz kocsit eladni???
Gyenge elemzés. A román Viktor nem saját politikai táborának megkérdőjelezhetetlen vezéralakja, ráadásul nem egy lényegében egypárti, stabil kormány élén állt. A két miniszterelnök között a keresztnevén kívül sok hasonlóság nincs. Ponta nem azért bukott meg, mert ahogy minden káeurópai országban, így Romániában is nagy a korrupció, hanem mert egy amúgy is ingatag koalíció jóvoltából, szürke politikusként lett kormányfő.
Kár az idő, figyelem és hely az ilyen cikknek! Ilyenkor vissza sírom a cenzúrát! A kedves szerzőt elküldeném, hogy éljen legalább egy évet büntetésből Bukarestbe! Fogalma sincs hogy miről és mit ír. Firkászkodik a firkász, mindegy hogy mit, csak olvassák! Egyszer remélem, ez a sok mocsok vissza hull az életére!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Én kifejezetten örülök neki, mikor magadfajta hazaáruló ballibek ilyen nyíltan szapulják a magyarrokat.

Ez sokkal tisztább ügy, szemben azzal, mikor magadat magyarnak hazudva, hazafinak beállítva próbálod a hülyeséget hinteni.

Így pontosan a helyén lehet kezelni téged és a többi hazaáruló ballib szarházit.
@Sir Galahad: "Ponta nem azért bukott meg, mert..."

Kádár János sem azért bukott meg. Hanem azért, mert elvtársai, köztük Pozsgai nertárs is Szűrössel az élen, meg akarták tőle szerezni a hatalmat. Csak egylépéssel tovább is mentek, nekik a vagyon is kellett.
Áh,viki nélkül nincs fidesz.
Hacsak nem nyilvánosan megbízza mondjuk lézerjanót.
Azt még bevennék a hívek.
@Ballib Cenzúra:

Én is kifejezetten örülök, amikor leszarházizod azokat a magyar állmpolgárokat, akik meg merik kritizálni egyistenfőnidet.
A felcsuti volt kisz titkár a felcsuti kis vasut épitésébe segitsen nehogy ugorjon a pénz de a temetésen nevegyen részt.Lehet hogy a részvétel az Orbán pr része?
Csak cserélni kell a város nevet és az ország nevet, s a többi néma csend /jelen állás szerint a csend csak nálunk, az ország a beleszarok állapotában leledzik/

Mindannyian szarok vagytok, skandálják Bukarestben

Hétfő óta minden nap ezrek tüntetnek Bukarest belvárosában, úgy általában a politikusok és a korrupció ellen. A főleg huszonévesekből álló tömeget a hétvégi diszkótűz vitte ki az utcára: két tucat fiatal halt meg egy olyan klubban, ami tűzvédelmi engedély nélkül működött. A Collective nevű szórakozóhely a korrupció szimbóluma lett, annak a jelképe, hogy Romániában pénzért mindent el lehet intézni, jó kapcsolatokkal minden szabály alól ki lehet bújni.

444.hu/2015/11/06/mindannyian-szarok-vagytok-skandaljak-bukarestben
Visszatérve a tegnapira: itt van ez a neokonzervatív politikai ideológia a maga doktrínáival; amely három szóban: „America über alles”; dióhéjban az USA (azaz az USA javait birtokló szűk érdekcsoport) gyakorol hegemóniát a Föld felett; a doktriner propaganda dal úgy szól, hogy Oroszország lerohanta és annektálta Ukrajna területeit, Putyin a Szovjet Birodalom restaurálására törekszik; Oroszország antidemokratikus gengszter-állam, veszélyt jelent a Baltikumra, Lengyelországra, és egész Európára, ezért szükséges az orosz határokra US/NATO alakulatokat telepíteni; Kínát pedig, minthogy Oroszország szövetségese, új tengeri és légibázisokkal kell körülkeríteni, a kínai tengeri útvonalak ellenőrzésére; mert utóbbi két ország csak vazallus államként elfogadható, ahogy Európa, UK, Japán, Kanada és Ausztrália. Na... aztán itt van még Orbán és Imola - egyik diktátor, a másik hülye picsa, ezzel el is intéztük az egész problémát, könnyű győzelem, fasza, pipa. Szóval lehet Orbánt szidni, mert kit érdekel, mit mond, ha Ő mondja, akkor csak faszság lehet, Imolát meg hülyézni, mert ugyanazt mondja a maga módján, mint Orbán. Azt meg végül is el lehet fogadni, hogy valaki egyetért egy szűk washingtoni elitnek az amerikai lakosság és a vazallus államok számára előirányzott médiakampányában foglaltakkal. Ettől azonban mások még úgy látják, hogy a háborús uszító jelenleg Sam bátyó, s katonai szövetsége (USA-NATO-Izrael) a globális katonai agenda égisze alatt akciózik Afganisztánban, Pakisztánban, Palesztinában, Ukrajnában, Szíriában és Irakban - ami jó a legfelsőbb 1 százaléknak, de rajtuk kívül senkinek. Afganisztán és Irak, két egykori USA-szövetséges, utóbbi volt hivatott képviselni az USA (elitjének) érdekeit a térségben, miután a Sah kiesett Iránban, s hogy végezte Szaddám? S bin Láden? S nekünk, Magyaroknak ehhez végképp semmi közünk. S akármilyen veszélyes Putyin és Oroszország, a nagyhatalmi politika gusztustalansági versenyében pillanatnyilag nem utcahosszal vezet az USA, hanem köröket ver mindenki másra. Persze: hülye Imola, geci Orbán - most már nekem is igazam van.
@látjátok feleim szümtükkel:

A magyarokat szapulta, nem Orbánt.

Olvasni se tudsz szerencsétlen ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nálunk ez az eset az ajkai vörösiszap-katasztrófa lehetett volna. úgy emlékszem ebből is Orbán jött ki jól.
Egy újabb poszt, ami ékesen bizonyítja, hogy a magyar baloldal nemcsak kormányzásra, de vitára is teljesen alkalmatlan.

A sok értelmetlen halandzsa mellett egyetlen érdemi meglátása mégis van a posztnak, persze a történet kifejtése nélkül:

Az USA mindkét Viktor megbuktatásában aktív szerepet vállalt. Mindkét esetben (mint ahogy Csehországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Törökországban is) a korrupciós vádak + "spontán", neten szerveződő, alulról jövő, a teljes politikai osztály ellen irányuló tüntetések receptjével próbálkoztak.

Románia ezen a területen "best practice"-nek számít, miután ott Basescu elnököt (aki a helyi alkotmány szerint az ügyészség fölött diszponál) behúzták a csőbe azzal, hogy az ellenfeleit (a 70%-os USL koalíciót) ki tudja csinálni a kurrupció ellenes ügyészséggel.

Azóta már Basescu és stábja is vád alatt van, ami szép intő példa lehet minden térségbeli politikus számára.

Amiről tehát érdemes lenne román vonatkozású posztot írni, az az USA által Romániában kidolgozott működési modell, amelynek a teljes kibontakozása éppen most folyik, és amelynek lényege az ügyészségek és a titkosszolgálatok USA irányítás alá helyezése és a politikai döntés-hozatal teljes megbénítása. Ezt a modellt ugyanis széles körben próbálják adaptálni, váltakozó sikerrel. Magyarország (Törökországhoz hasonlóan, és Bulgáriától, Ukrajnától és Csehországtól eltérően) egyelőre a kudarcos vállalkozások közé tartozik, de ami késik, nem múlik, ahogy azt az amerikai nagykövet-asszony a múlt héten is belengette.
(Különösen hitelesen hangzik a korrupciót illető kemény kritika egy olyan diplomata szájából, aki az állását konkrét készpénzért vette, de ez itt off-topic.)

Romániában ugyanakkor az USA teljes sikert ért el, a nagyarányú választási győzelem ellenére az USL (amelynek orosz-barátságától tartni lehetett) szétesett, a politikai osztály legitimációja a béka segge alatt, érdemi kormányzásra nincs esély. A külpolitikát teljes mértékben Washingtonból diktálják. Szerencsétlen Ponta még egy hónappal ezelőtt a repülőtérre szaladt ki a brit külügyminiszter elé átvenni az aktuális parancsokat, biztos kezet is csókolt, de ez sem segített rajta.
A gazdaság-politikát az IMF határozza meg.
Az EU meg örülhet, mert Románia minimális mértékben hívja le a fejlesztési forrásokat, pl. az Észak-erdélyi autópálya Uniós finanszírozású szakaszainak építésére nem mertek beszerzést kiírni, mert nincs ember, aki a kormány részéről ilyen volumenű szerződéseket alá merne írni. De ha akadna, azt másnap már viszik is a korrupció ellenes ügyészek.

Mindenki jól jár tehát, és Romániát persze az egekbe dicsérik a mainstream nyugati (és baloldali magyar) médiában, mint a tisztuló közélet és a versenyképes piacgazdaság építésének kiemelkedő példáját.

Közben a termőföldet megvették a külföldiek, az erdőket egy osztrák cég hordja el olyan ütemben, hogy csak éveik vannak hátra, (a Külügyminisztérium becslése szerint) 5 millió (!) állampolgár vándorolt nyugatra enyhíteni az ottani munkaerő-hiányt, a nyugdíj-rendszerből a több millió volt TSZ nyugdíjas ügyesen ki van zárva, oktatásra és egészségügyre csak annyit költ az állam, amennyi marad a titkosszolgálatok kifizetése után, amelyek állománya viszont nagyobb, mint a brit, a francia és a német együttvéve.

Akiknek tetszik ez a modell, azok szurkolhatnak, mert itt lopakodik már a kertek alatt.Mókás tüntetéseket lehet tartani, követelve "a teljes politikai osztály" távozását, tekintve, hogy mindenki, aki valaha választást nyert, az értelemszerűen korrupt. Közben meg a megfelelő fórumokon feddhetetlen diplomaták várják már a jelentkezőket a helytartó-tanácsba.
Kiderult mar hogy az mszp alelnoke Simon Gabor altal kulfoldi bankokban rejtegetett milliardok honet vannak ??
fábrikusz te még mindig nagyon frusztrált vagy. túl kéne már lépned ezen a dolgon, hogy magyarország jobboldai többségű és már az is marad még hosszú éveken keresztül. a te általad imádott balliberális métely sose fog hatalomra kerülni, egy lejárt lemez már egész európában. vége. keress magadnak valami hobbit, vagy ebbe az orbánfóbiába fogsz beleőrülni...
"A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. "

Szerintem inkabb a Lengyel peldabol kene kiindulni, ahol a baloldal kiesett a parlamentbol, szetesett es megsemmisult. Mert 18-ban naluk is ez var a hazaarulo balliberaltakra. Ide kene eljutnia a Magyar tarsadalomnak.
@Pantagruel: bin Laden pedig a szovjetek elleni harcok egyik vezetője volt 1979-89-ig. igaz a szovjetek is azért vonultak be(állítólag) mert az iráni iszlám forradalom átterjedésétől féltek.
érdekes most megen volt egy arab tavasz...
@$$$=$$$: Kár a Gy. Feri sosem volt ballib, O.V meg egy utolsó kommunista patkány. Mindkettő húzhatna a picsába a sleppjével együtt.
@DR. Smit Pal:

24.hu/kozelet/2015/10/13/hiaba-nyomoznak-simon-gabor-ellen-nincs-bizonyitek/

Másfél éve nem találnak bizonyítékot... Azt kéne hinnem, hogy Simon olyan okos, hogy ilyen jól el tudja rejteni a bizonyítékokat a milliárdokról?
A cím láttán, már azt hittem, hogy....
@DR. Smit Pal: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Bocs... a milliárdok az "milliárdok", mivel 238 millió forintnyi euróról van szó.

Stabilitási Megtakarítási Számlát kellett volna nyitnia, amiről törvényt hozott a Fidesz, hogy nem vizsgálható, milyen pénzek és honnan vannak rajta.
"A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román."

Már eljutott, amikor a levesbe küldte a baloldali kormányt. Ponta ugyanis baloldali volt, Gyurcsány haverja.

A kérdés inkább az, hogy a baloldali bloggerek is rájönnek-e erre.
Meg hogy képesek lesznek-e alapvető különbségek megtételére. Vagy elég nekik az, hogy ugyanaz a keresztneve két politikusnak. És akkor már jöhetnek is az ilyen brilliáns politikai elemzések. Amelyek stabilizálják a jelenlegi erőviszonyokat, bebetonozva a baloldalt a vesztes szerepbe.
@Andy73: Az orbán komcsi. Csak szólok, de szerintem mindenki tudja rajtad kívül...
@$$$=$$$: Mi van? Megszűnt a tahótlanítás? A sok orbánköcsög visszatért?

Oldalaztok, mikor Magyarországon 2 oldal maradt. A tolvaj orbánisták, meg azok akik nem azok. Ennyi.
@Andy73: "Ponta ugyanis baloldali volt, Gyurcsány haverja."
Aha. Szóval egy baloldalitól nem fogadható el a korrupció, jobboldalitól igen.
Hát téged érdekesen nevelt az anyád.
@Helyszíni zsemle: Kanadában meg a liberálisok győztek. Hogy éppen hol, milyen a politikai váltógazdaság, az tök érdektelen.
@$$$=$$$:

"magyarország jobboldai többségű és már az is marad még hosszú éveken keresztül."

Te arra a 27 százalékra mondod, hogy többség??? Matekból (is) hülye voltál mi?
@$$$=$$$:

Ja és a komcsik mióta jobboldaliak??? Az meg a másik nagy kérdés.
@Andy73: "És akkor már jöhetnek is az ilyen brilliáns politikai elemzések."

És egyidejűleg mehetnek a nagy és zsíros állami megrendelések a haveri körbe, akik aztán éves milliárdos osztalékot tudnak kivenni ( ugye te nem vagy ebben a körben?:D ).

Egye is meg a fene azt a balodalilibsbibolcsikomcsit, aki ezeket szóvá meri tenni. No meg azt is, akinek nem ízlik a menzai moslék, meg akinek nem teccik, hogy a földbérletből törvénynel akarják kitúrni, pedig érdekes módon ezekkel kötötték már vagy 20 éve. Persze észre kéne venni, hogy az emútnyócév már oda van, ez meg még csak 5 és fél, de nem sokára ez is nyóc lesz.
@Andy73:
Csatlakozom "látjátok feleim szümtükkel" kommentelő társamhoz, s idézem egy mondatát:
"És egyidejűleg mehetnek a nagy és zsíros állami megrendelések a haveri körbe, akik aztán éves milliárdos osztalékot tudnak kivenni."
Alábbiakban ennek a megállapításnak a technikáját vezetném le, amely az Orbán klán vagyonosodási módját mutatja be.
Orbán Győző a Dolomit KFT tevékenységi köre alapján zúzott követ szállít útépítésekhez, amelyeket az állam rendeli meg, egyébként alvállalkozóként.
2014-ben 3 mrd árbevétele volt 1 mrd Ft adózott nyereség mellett, amely bizony több, mint 33%-os nyereségrátát jelent.
Ez az elképesztő nyereség úgy számolható el, hogy a megrendelő elfogadja az árajánlatot, aki nem más, mint az Orbán által irányított állam.
Miután az útépítések eu-s pénzből valósulnak meg, esetünkben ez azt jelenti, hogy Orbán Győző zsebébe l mrd támogatás jutott, persze, arányosan az önerőt is figyelembe véve, ami közpénz.
Milyen ördögi a pénzügyi elszámolás, de ugyanilyen sátáni az, hogy fentiek nem derülnek ki, mivel Orbán Győző alvállalkozó, és az alvállalkozói teljesítmények nem nyilvánosak.
Cseles a módi, ugye?
A poszt a korrupcióról szól, és azért jelenik meg, hogy tájékoztasson, gondolatokat ébresszen.
Nem kell berágni azon, ha magyarázatként fény derül arra, hogy hogyan mennek nálunk a dolgok.
@DR. Smit Pal:

"Kiderult mar hogy az mszp alelnoke Simon Gabor altal kulfoldi bankokban rejtegetett milliardok honet vannak ??_"

Na, ja. Izgi. Persze az is, hogy hová lett?
@jaegtoer: @DR. Smit Pal:
Nem tudod, megtalálták már az afrikai útleveleket, okostojás?
@Mariann19:

Ebben az a legjobb, hogy a 33% ebben az esetben még véletlenül sem "luxusprofit", vagy mi a szarnak mocskolták azokat, akik nem elégedtek meg külföldi létükre az állampapírhozammal, és ezzel kizsákmányoltak ám. Az útépítés nem jelenik meg a rezsiben, így aztán a többséget innentől nem is érdekli, mennyibe kerül, ha meg EU-pénz, még annyira sem.

Mészáros Lőrincről is megnéznék egy ilyen elemzést, kiegészítve azzal a mozdulattal, ahogy a Mészáros és Mészáros Kft.-ben levő zsebéből a milliárdos profitját csapatsporttámogatás címszó alatt egyösszegben átteheti a fociakadémiában levő zsebébe.
Találó a neved blogger...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Pedig milyen jó lenne, ha a nép a rezsicsökkentésen túl tisztában lenne azzal, hogy ha Orbán Győző zsebébe, és a többi havernak kevesebb nyereség csúszna, akkor az égetően szükséges igényekre jutna némi apró.
Mészáros Lőrinc még tehetősebb, mint az Orbán klán, örömmel közölhetem, hogy már bekerült az ország 100 leggazdagabb alanyai közé.
Mit gondolsz, M.L. vagyonából mennyi résztulajdona van Orbánnak?
@bértrollbosszantó_kovi1970: A Fidesz az Európai Néppárt tagja. Az pedig jobb-közép, konzervatív. Csak szólok, de szerintem rajtad kívül mindenki tudja.
@gázóra ellenőr: A korrupció senkitől sem fogadható el. Nem tudom, hol olvastad a kommentemben. Szerintem előbb tanulj meg olvasni, mielőtt vagdalkozni kezdesz.
Ha szerinted bárki korrupt, tegyél feljelentést.
Az anyázás meg a legaljasabb kommentelők szokása. Válaszra sem vagy méltó, de hátha csoda történik és magadba szállsz.
@Mr. Rustical: Ott a pont.
Sajátos helyzet, hogy egy komment nagyságrendekkel színvonalasabb mint a cikk, amit kommentel, de ez is jól jellemzi a jelenlegi politikai erőviszonyokat és a háttérben levő szellemi színvonalat.
@Knósszosz:
"Ja, és Lázár...ha én lennék Viktor, vele álmodnék."
Az még rosszabb lenne nekünk. A lázálomtól olyan kókadt lenne, hogy a kormányzás kizárt.
Bár sokan mondják, hogy Orbán tulajdonképpen nem kormányoz.Akkor meg mindegy.
Ezer puszi!
Igen, én a jövő keddre tippelem a bukását. Már hatodik éve.
@$$$=$$$: Nem is értem ezeket a ballibsiket. Egyetérteni Merkel bevándorló "politikájával" nem balliberális, hanem ostobaság. Jónéhány MSZP-s sem ért vele egyet. Határkerítést sem csak jobboldali épít, hanem mindenki, akinek esze van, pld. Obama kormányának keményebb kerítése és határvédelmi törvényei vannak mint nekünk.

Kanada liberális, de keményebb bevándorlópolitikát folytat mint mi. És a többi.
@Andy73: Igen tényleg nem fogadható el senkitől kivéve a tisztelt USA exelnökétől meg a többi nagy globális cégeitől. Mert mi az igazi korrupció ha engem kifelejtenek belőle.
@alfacharlybravo: haver, vicces ahogy mindig beköszönsz. nem vagy te itt akkora tényező, nyugodtan egyből nyomhatod a fityesz propagandát:))

ne izmozz!!!
@taga20: Most nem értem a kérdést Mr. Teuffel, mit akarsz mondani?
@alfacharlybravo: cica nem volt kérdés!
csak nyomd a fityeszagitpropot, aszt nagyon patentül vágod.
@taga20: Ennek mi értelme én nyomom szerinted a fityesz propagandát te meg liberális hazugságot, ennél hasznosabb ha veszel egy fingszagú spray -t és azt szagolgatod.
@alfacharlybravo: igazad van. kezdjük elölről.

kit utáljunk? gecivityát, fletót?

segícs haver!
@taga20: Csúnyán beszélsz a szerintem Putyin után a világ legnagyobb ívű politikusáról Orbán Viktorról, egy ilyen bejegyzésért a Szlovákiában szarrá bírságolnának. Nem tudom mi van veled ennyire bolondnak lenni nagyon röhejes. Számomra érhetetlen az emberi elme rejtélye, bár a tömeg gyilkosokat sem lehet megérteni, kiváló öngyilkos merénylő lehet belőled.
@alfacharlybravo: luiz nevezte így az ikonodat, ha valaki ismeri eszt a selejtet, ako az simicska, akivel szétbaszták az országot húsz+5 év alatt.

ha ez neked teccik, me a minisztériumból kapod az én általam megtermelt pénzből a fizetésed, ako hajrá. de holnap is tedd oda magad, te szar!
@CsekklisztNo.10Reloaded: kertész egy gyökér,egy faszkalap.
A Magyarok tulajdonságait simán le tudja írni minden sértő kifejezés nélkül egy stand-upos,egy autós újságíró vagy egy rádiós műsorvezető.
@Ballib Cenzúra: Te vagy az elvtelen hazaáruló szar szemét geci,te féreg!
@$$$=$$$: Hogy basznád szájba a jó édes kurva anyádat!
@♔bаtyu♔: Remélem te is vele buksz te hazaáruló féreg.
De nem baj.A mekiben mindig keresnek takarítót,úgyhogy találsz a képességeidnek megfelelő állást.
süti beállítások módosítása