Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.05. 08:54 Fabius

Viktor, Viktor, korrupció, bukás

Viktor megbukott. Mielőtt nagyon örülni kezdenél, nyájas olvasó, nem a mi Viktorunk hanem a szomszédoké. De a mi Viktorunk helyében én elgondolkodnék az eset tanulságain egy kicsit, mert lenne mit megfontolni.

Viktor Pontát ugyanis minden látszat ellenére nem az utca népe buktatta meg.

Sokkal inkább vált kényelmetlenné a tőle semmivel nem különb sajátjainak, akik kaptak az utcára vonuló tömeg kínálta alkalmon és hátba szúrták amint lehetett. A korrupciós és plágiumügybe keveredett ex-kormányfő ment a levesbe a kormányával együtt, az új pártelnök Liviu Dragnea úgy próbál kialakítani korrupcióellenes képet magáról és a pártról, hogy ő maga is bűnvádi eljárás alatt áll.

Ha lenne ilyen alkalom a magyar politikai és közéletben, akkor volna aki megtegye Orbánnal ugyanezt? Naná, hogy volna. Én Lázárból simán kinézem, hogy amikor a következő önmagában nem túl jelentős, de a poharat éppen túlcsordító "netadós" intézkedésen kitör a balhé, akkor ha módja nyílik rá, megtenné.

Ráadásul Orbán a migránsozás közben szépen lassan egyre jobban belesodródik a korrupciós balhéba. Lehet azon rugózni, hogy Colleen Bell vajon minek ment most haza, de ettől még a száján kijött "amerika hangja" itt marad: a korrupt személyek bíróság elé állítását követelik. A kitiltási balhé éppen egy éves, és lássuk be a szájtépésen kívül ez alatt az egy év alatt érdemi intézkedés nem történt. Az érintett Vida Ildikó távozása sem ennek, hanem a Nagy Gecibalhénak következménye. Ügyekből pedig van azóta is bőven, elég ha csak a MET-MVM gázbalhéra és az V. ker. ingatlanmutyijára gondolunk.

korrupcio-orban.jpg

A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. Hogy a zemberek töke tele van már a politikai osztály korrupciós ügyeivel, a mutyizásokkal, lopásokkal, összefonódásokkal, és egy ugyan tragikus, szomorú, de politikai értelemben jelentéktelen eset katalizátorként működve kirobbant egy ekkora elégedetlenséget. Ha a netadós tüntetést veszem alapul akkor elképzelhető, ha minden mást amit engedtünk letolni a torkunkon akkor meg nem. Aztán majd meglátjuk.

Az biztos, hogy Orbán Brutusa már feladatra készen áll.

372 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr558051816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sir Bates dö Hól: nem tudom lehet-e! viszont azt ki merem jelenti, némi tapasztalattal hátam mögött az autóiparban, hogy azzal húúú de nagyon átbaxós szoftverrel együtt is lényegesen korszerűbbek, környezetbarátABBAK - jelen esetben a vw csoport - motorjai, mint az amerikai gyártók saját motorjai! ugyanis, igen sok amerikai gyártású autó fut, európai motorokkal, mert a saját "fejlesztés"(30-40! éves típushibák javítatlanok!) bizony a gyárból nem jöhetne ki, ha magukra nézve is olyan szigorúak lennének!
a gmo-ról meg annyit tudok, hogy olyan mint ogv. van aki lesexarja, van aki zsigerből gyűlöli és van aki él-hal érte... szerintem kurva sok embert kell etetni, valamit ki kellett találni...
@ZX: OK. tedd fel a kérdésedet, mert nem találtam...
de azt igen, hogy te nem mertél válaszolni! hallgatlak, a 372HEMI, RAM 2500 6,4 literes Cummins diesel motor kibocsátása?

egyébként meg anyádat! azt szórakoztasd!
@Imola Helyesi: és azé' van akkora xarban, mer' olyan régi?

óvassá heribert illig-et, bexarnál ha értenéd!
@gazoló:meg van a gyüjteményemben ez a felvétel, már csak azért is, mert Göncz Árpáddal szemben is számomra szerethető politikus a riporter.
Igen, én is megyek...a felháborító az az, hogy mindenki tudja, milyen volt a "kapcsolatuk", főleg, hogy a végrendelet nem véletlenül nem akarta a dísztemetést....ez a hótbunkó meg odapofátlankodik, de csak azért, mert ugye jönnek elegen külföldről is, és ugye mit szólnának...szóval neki csak egy pofavizit, viszont nem kell félnie, mint október 23-án, mikor eltünt az országból, mert feltételezi a magyarok viselkedési kultúrájából hiányzik a temetőben való lincselés.....fuh, de dühös vagyok....:(((
@evasanyox: azért azt is látni kell, hogy bajkonur meg van még egy asszem, a zusa nagyon rá van szorulva a xar orosz technológiára, különben a tyúxaros kém-műholgyaik már rég nem üzemelnének...
@evasanyox: nem rossz ötlet adtál! ha van szabad hely a közelben, akkor ogv-t is ágyútalpra, oszt bebillenti a szabad gödörbe! csak igyekezzenek a sírásók, hamar belapátolni a földet és alaposan tömöríteni!
@gazoló:
"Én sem szeretem,ha szembeállítják őket!"

....meg nem igazságos.....mindkettőnek van annyi a vaj fején,
hogy egy 3 hetes táborban állná a reggeli kvótát....kkk...
azt kell mindenkinek végre megérteni, hogyha nem ide akkor oda lök bennünket a sors, mert egy fél porszem vagyunk a nagy nemzetek sorában......
@nincs_itt: meg nemrégiben pont az orosz teherszállitó űrhajó húzta ki őket a slamóból....kk szóval nem kell itt vigéckedni, tudnak ezek is azok is....
ami orbán temetését illeti, a föld szennyezése tilos!!....a szélbe kell ereszteni....kkkk
@evasanyox: ez a @ZX: gyerek sem érti, hogy mindkettő durva nagy hatalom, lehet szeretni + utálni is de attól még az marad ami!

a baj az, hogy ameddig él, marad az örökös ellentengerkicsi! mo. örökös mini. elnöke! mondhatnám, hogy lexarom, de vannak arrafelé nagyon értékes emberek, akiket régen ismerek, olyanok is akiket csak innen a gyíkból, de rohadtul nem teccik, hogy mit művel velük a mo.-i politikai "elit"!
na megyek, eszem egy lovas szendvicset! ha ló nincs, jó a szalámis!
@nincs_itt: hüle vagy.....kkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca: éééén! dehogy! a dolák sali robi gyerek, na az a nem is ló!
@ZX: egy rossz hír, Jeep Gran cherokee 3,0 liter V6 multijet summit automatik, csekély 3000 mg/km NO2 a kibocsátás... audi a6 avant2.0 tdi ultra stronic kb 200 mg/km NO2 kibocsátás

csak 12 szeres a kibocsátása a tschudálatos ámerikaji verdának!

kötschög!
@nincs_itt: aranyapám, te mér ugrassz ennek a kisgyereknek a hülyeségeire? ja, vagy spórolsz a kávéval, és így vered fel a vérnyomásod? mán mióta társalog a sas a léggyel????
@ZX: ugye nem baj, hogy ennyire ostoba vagy!?

kicsit keresgetnem kellett, de megérte! toljuk fel az audit 3 literre duplázzuk meg a kibocsátási értéket, akkor is kilencszer!!!!!!!!!! magas a tschuda dzsípé!

mehecc a Ludolph féle csába!
@evasanyoca: tudod, vannak olyan esetek, amikor kénytelen vagyok addig rugdosni az egyedet amíg mozog! vasas vagyok, addig ütöm amíg meleg!
ja felvágok egy kicsit me' senki nem lássa!
@evasanyoca: én meg a spórolás a kávéval!? na ne má'! kávé és dohány üzemű vagyok! ja, meg persze a sör! Hopfen und Malz! Gott erhalts!!!
@nincs_itt: tedd, míg teheted....40 éves füstölés után egyik percről a másikra aszontam, hogy slussz! (no jó, a doki megrémisztett), a kávé, sör, némi muskotályos, pár csepp vodka...ezek maradtak......kkk...csak ,hogy tudjam élvezni az életet....kkk
@nincs_itt: jól fordítom: a komló meg a maláta egyenesen istentől valók....(isteni eredetűek)
@evasanyoca: szép emlékű großvater csekély 70 évig füstölt, abbahagyatta vele az orvos, meg is halt 84 évesen! víz örüljön, hogy megmosakodott benne, zöldet meg akkor látott, amikor foci meccset nézett, mert a tányérján nem bírta elviselni! hentes mészáros volt, 76 éves koráig dolgozott, mert nem bírt otthon ülni.

majdnem jól fordítod: Komló és maláta! Isten tartson!
@evasanyoca: ja! mondtam a zorvosomnak, hogy ne is erőlköggyön a pathologus lesz aki legközelebb megvizsgál!

mennek a picsába! taperolgyák az embert, osztán meg csak tippelgetnek...
@evasanyoca: akkor Habe die Ähre! ahogyan felénk merik mondani hobigere! megyek alunni, mert még 2 nap a hét!
@nincs_itt: először én is erre tippeltem, csak értelmetlennek tünt első blikkre, mostmán tudom, hogy azt jelenti, tartson meg az isten benneteket ami örömünkre.....kkkkkkkkkk

apám is csinált mindent, amit a nagyapád, el is vitte egy infarktus 58 évesen...:((...szóval embere válogatja, mert az apósomat meg megtartotta a pálesz meg az egészséges étrendkiegészítők: a szalonna, csülök, zsír.....kkkk....no meg a fitnessz szőlő-kukorica kapálás....kkkkkk
@nincs_itt: morális dimenzióban, ha szemléled (nem az a kérdés, hogy korszerűbbek-e vagy sem, hanem megtévesztették-e a fogyasztót vagy sem)...
Úvgy tűník már temetni sem tudunk perpatvar és széthúzás nélkül. :(

Érik a botrány: Orbánt nem akarják beengedni Göncz Árpád temetésére

valasz.hu/itthon/erik-a-botrany-orbant-nem-akarjak-beengedni-goncz-arpad-temetesere-115940
@Sir Bates dö Hól: ebben egyetértünk, viszont azt is lássuk be, hogy a "fogyasztó" magasról tesz az ilyesmire - bárhol a világon - számára fontos az alacsonyabb fogyasztás, azonos vagy nagyobb teljesítmény mellett, a benzineshez viszonyítva.

tisztelet a kivételnek, aki valóban becsapva érezheti magát.

nem védem a csalókat, ha csaltak akkor rúgják szét a valagukat!
de fentebb írtam, hogy sajnos az usa ellenőrzési szervei kicsit elfogultnak tűnnek!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
@ZX: azaz nem a fingadó a megoldás, ill. a fingadó nem megoldás: az ember túlszaporodásának megakadályozása, megelőzése lenne a megoldás
@CsekklisztNo.10Reloaded: az a rész, ahol fsp közli, hogy a magán emiljére kapta az ejnye-bejnye emilt az önkormányzat hivatali gépéről, az érdekes....már minden ellenzéki blogot figyelnek??
@evasanyoca:
Igen. Tutira, veszély a rendszerre!!
@nincs_itt: "..óvassá heribert illig-et..." szerinted mennyi igazságtartalma van?....annyira körbe bizonyítják állításukat, hogy...
@CsekklisztNo.10Reloaded: @látjátok feleim szümtükkel: :-)

Milyen érdekes a gyengébbik nem "uralma" az alapvetően a férfiakkal való együttműködésen alapul. Nem a szó szerinti fizikai elnyomáson. Lásd fordított esetre a csadort. :-(

lemon.hu/2015/11/03/lenyugozo-fotok-mutatjak-meg-a-nemek-kozti-egyenloseget-a-bennszulott-kulturakban/
@CsekklisztNo.10Reloaded: még a végén sötétben bujkáló ellenforradalmár leszek öregségemre....kkkkkkk
@KÁTÉó53éúétr6: érted, hogy miért ajánlottam imolkának...
@Sir Bates dö Hól: jóvanna! mingyá szakmázol itten...
te a moralitás felől közelíted meg, én meg abból szempontból, hogy mit is akar a fogyasztó! ja meg még egy álmot is kap, hogy autózik akkor kék lesz mögötte az ég, meg a fű is ződebb!
t. gyártó két lehetőség közül választhat, vagy illatos tavaszi ájert lehel a taliga és rohattul nem megy, ekkor elégedett a környezetvédő. vagy csalik valahol az ellenőrzésen, illetve a teszt időszak alatt, vagy folyamatosan.
de van olyan gyártó, aki deklaráltan xarik a környezetre, lásd emlegetett Jeep Grand Cherokee, 3000 mg/km. oszt veszik mint a cukrot, érdekes módon itt nem baj, hogy a csalós valódi értékénél (<200mg/km) is 10X többet okádik ki magából...

na nekem meg ez nem teccik rohattul!
A fideszes kérdőíveken ne feledjétek majd feltüntetni a véleményeteket: TOLVAJ FIDESZ!
Osszátok!
@nincs_itt:

Jogosan, és ez így is lesz addig, amíg a környezetvédelmi vállalások önkéntesek, és mondjuk az USA meg Kína mondhatja, hogy a környezetvédelmi kiadások, korlátozások veszélyeztetik a gazdasági növekedésüket (mert ugye a többiekét biztosan nem...), aztán beletörlik a seggüket a kyotoi egyezménybe. Mostanság kezdenek valamit maszatolni, de az kb. édeskevés.

hu.euronews.com/2014/11/12/az-usa-es-kina-megallapodott-a-szendioxid-kibocsatas-korlatozasarol/

Pedig aztán lehet itt utálkozni a globalizmuson, de a lég- és vízszennyezés pont olyan dolog, ami rohadul nem áll meg a határoknál, az ellen nem lehet kerítést építeni. Fél Délkelet-Ázsia fuldoklik a füstben, mert tömegesen égetik fel az erdőket az indonéz parasztok.
@nincs_itt: nem erről van szó, hanem arról, hogy az eu "elvesztette" ártatlanságát a gmo-val szemben (nem versenyezhet hatékonyságban egy szarrá dotált eu-s gazda egy farmerral-> nézd meg az eu-s gazdák érdekérvényesítési képességét, s azt, hogy milyen strukturális változásokat kellene végrehajtani a versenyképesség javítása érdekében, s az milyen társadalmi folyamatokat indíthat el egyes országokban [radikálisokra fog-e szavazni egy sértődött gazda vagy sem?])...
@Sir Bates dö Hól: ezt értettem. sajnos, megint csak azt kell mondanom, hogy addig nem nagyon érdekelte a környezetvédelmi usa hatóságot a kibocsátási érték, amíg mindenben leokézták az usa kormány kéréseit itten ájrópába. mostan aszonták, nem köll gmo-s cucc, akkor aszonta a jenki, akarsz kocsit eladni???
Gyenge elemzés. A román Viktor nem saját politikai táborának megkérdőjelezhetetlen vezéralakja, ráadásul nem egy lényegében egypárti, stabil kormány élén állt. A két miniszterelnök között a keresztnevén kívül sok hasonlóság nincs. Ponta nem azért bukott meg, mert ahogy minden káeurópai országban, így Romániában is nagy a korrupció, hanem mert egy amúgy is ingatag koalíció jóvoltából, szürke politikusként lett kormányfő.
Kár az idő, figyelem és hely az ilyen cikknek! Ilyenkor vissza sírom a cenzúrát! A kedves szerzőt elküldeném, hogy éljen legalább egy évet büntetésből Bukarestbe! Fogalma sincs hogy miről és mit ír. Firkászkodik a firkász, mindegy hogy mit, csak olvassák! Egyszer remélem, ez a sok mocsok vissza hull az életére!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Én kifejezetten örülök neki, mikor magadfajta hazaáruló ballibek ilyen nyíltan szapulják a magyarrokat.

Ez sokkal tisztább ügy, szemben azzal, mikor magadat magyarnak hazudva, hazafinak beállítva próbálod a hülyeséget hinteni.

Így pontosan a helyén lehet kezelni téged és a többi hazaáruló ballib szarházit.
@Sir Galahad: "Ponta nem azért bukott meg, mert..."

Kádár János sem azért bukott meg. Hanem azért, mert elvtársai, köztük Pozsgai nertárs is Szűrössel az élen, meg akarták tőle szerezni a hatalmat. Csak egylépéssel tovább is mentek, nekik a vagyon is kellett.
Áh,viki nélkül nincs fidesz.
Hacsak nem nyilvánosan megbízza mondjuk lézerjanót.
Azt még bevennék a hívek.
@Ballib Cenzúra:

Én is kifejezetten örülök, amikor leszarházizod azokat a magyar állmpolgárokat, akik meg merik kritizálni egyistenfőnidet.
A felcsuti volt kisz titkár a felcsuti kis vasut épitésébe segitsen nehogy ugorjon a pénz de a temetésen nevegyen részt.Lehet hogy a részvétel az Orbán pr része?
Csak cserélni kell a város nevet és az ország nevet, s a többi néma csend /jelen állás szerint a csend csak nálunk, az ország a beleszarok állapotában leledzik/

Mindannyian szarok vagytok, skandálják Bukarestben

Hétfő óta minden nap ezrek tüntetnek Bukarest belvárosában, úgy általában a politikusok és a korrupció ellen. A főleg huszonévesekből álló tömeget a hétvégi diszkótűz vitte ki az utcára: két tucat fiatal halt meg egy olyan klubban, ami tűzvédelmi engedély nélkül működött. A Collective nevű szórakozóhely a korrupció szimbóluma lett, annak a jelképe, hogy Romániában pénzért mindent el lehet intézni, jó kapcsolatokkal minden szabály alól ki lehet bújni.

444.hu/2015/11/06/mindannyian-szarok-vagytok-skandaljak-bukarestben
Visszatérve a tegnapira: itt van ez a neokonzervatív politikai ideológia a maga doktrínáival; amely három szóban: „America über alles”; dióhéjban az USA (azaz az USA javait birtokló szűk érdekcsoport) gyakorol hegemóniát a Föld felett; a doktriner propaganda dal úgy szól, hogy Oroszország lerohanta és annektálta Ukrajna területeit, Putyin a Szovjet Birodalom restaurálására törekszik; Oroszország antidemokratikus gengszter-állam, veszélyt jelent a Baltikumra, Lengyelországra, és egész Európára, ezért szükséges az orosz határokra US/NATO alakulatokat telepíteni; Kínát pedig, minthogy Oroszország szövetségese, új tengeri és légibázisokkal kell körülkeríteni, a kínai tengeri útvonalak ellenőrzésére; mert utóbbi két ország csak vazallus államként elfogadható, ahogy Európa, UK, Japán, Kanada és Ausztrália. Na... aztán itt van még Orbán és Imola - egyik diktátor, a másik hülye picsa, ezzel el is intéztük az egész problémát, könnyű győzelem, fasza, pipa. Szóval lehet Orbánt szidni, mert kit érdekel, mit mond, ha Ő mondja, akkor csak faszság lehet, Imolát meg hülyézni, mert ugyanazt mondja a maga módján, mint Orbán. Azt meg végül is el lehet fogadni, hogy valaki egyetért egy szűk washingtoni elitnek az amerikai lakosság és a vazallus államok számára előirányzott médiakampányában foglaltakkal. Ettől azonban mások még úgy látják, hogy a háborús uszító jelenleg Sam bátyó, s katonai szövetsége (USA-NATO-Izrael) a globális katonai agenda égisze alatt akciózik Afganisztánban, Pakisztánban, Palesztinában, Ukrajnában, Szíriában és Irakban - ami jó a legfelsőbb 1 százaléknak, de rajtuk kívül senkinek. Afganisztán és Irak, két egykori USA-szövetséges, utóbbi volt hivatott képviselni az USA (elitjének) érdekeit a térségben, miután a Sah kiesett Iránban, s hogy végezte Szaddám? S bin Láden? S nekünk, Magyaroknak ehhez végképp semmi közünk. S akármilyen veszélyes Putyin és Oroszország, a nagyhatalmi politika gusztustalansági versenyében pillanatnyilag nem utcahosszal vezet az USA, hanem köröket ver mindenki másra. Persze: hülye Imola, geci Orbán - most már nekem is igazam van.
@látjátok feleim szümtükkel:

A magyarokat szapulta, nem Orbánt.

Olvasni se tudsz szerencsétlen ?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nálunk ez az eset az ajkai vörösiszap-katasztrófa lehetett volna. úgy emlékszem ebből is Orbán jött ki jól.
Egy újabb poszt, ami ékesen bizonyítja, hogy a magyar baloldal nemcsak kormányzásra, de vitára is teljesen alkalmatlan.

A sok értelmetlen halandzsa mellett egyetlen érdemi meglátása mégis van a posztnak, persze a történet kifejtése nélkül:

Az USA mindkét Viktor megbuktatásában aktív szerepet vállalt. Mindkét esetben (mint ahogy Csehországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Törökországban is) a korrupciós vádak + "spontán", neten szerveződő, alulról jövő, a teljes politikai osztály ellen irányuló tüntetések receptjével próbálkoztak.

Románia ezen a területen "best practice"-nek számít, miután ott Basescu elnököt (aki a helyi alkotmány szerint az ügyészség fölött diszponál) behúzták a csőbe azzal, hogy az ellenfeleit (a 70%-os USL koalíciót) ki tudja csinálni a kurrupció ellenes ügyészséggel.

Azóta már Basescu és stábja is vád alatt van, ami szép intő példa lehet minden térségbeli politikus számára.

Amiről tehát érdemes lenne román vonatkozású posztot írni, az az USA által Romániában kidolgozott működési modell, amelynek a teljes kibontakozása éppen most folyik, és amelynek lényege az ügyészségek és a titkosszolgálatok USA irányítás alá helyezése és a politikai döntés-hozatal teljes megbénítása. Ezt a modellt ugyanis széles körben próbálják adaptálni, váltakozó sikerrel. Magyarország (Törökországhoz hasonlóan, és Bulgáriától, Ukrajnától és Csehországtól eltérően) egyelőre a kudarcos vállalkozások közé tartozik, de ami késik, nem múlik, ahogy azt az amerikai nagykövet-asszony a múlt héten is belengette.
(Különösen hitelesen hangzik a korrupciót illető kemény kritika egy olyan diplomata szájából, aki az állását konkrét készpénzért vette, de ez itt off-topic.)

Romániában ugyanakkor az USA teljes sikert ért el, a nagyarányú választási győzelem ellenére az USL (amelynek orosz-barátságától tartni lehetett) szétesett, a politikai osztály legitimációja a béka segge alatt, érdemi kormányzásra nincs esély. A külpolitikát teljes mértékben Washingtonból diktálják. Szerencsétlen Ponta még egy hónappal ezelőtt a repülőtérre szaladt ki a brit külügyminiszter elé átvenni az aktuális parancsokat, biztos kezet is csókolt, de ez sem segített rajta.
A gazdaság-politikát az IMF határozza meg.
Az EU meg örülhet, mert Románia minimális mértékben hívja le a fejlesztési forrásokat, pl. az Észak-erdélyi autópálya Uniós finanszírozású szakaszainak építésére nem mertek beszerzést kiírni, mert nincs ember, aki a kormány részéről ilyen volumenű szerződéseket alá merne írni. De ha akadna, azt másnap már viszik is a korrupció ellenes ügyészek.

Mindenki jól jár tehát, és Romániát persze az egekbe dicsérik a mainstream nyugati (és baloldali magyar) médiában, mint a tisztuló közélet és a versenyképes piacgazdaság építésének kiemelkedő példáját.

Közben a termőföldet megvették a külföldiek, az erdőket egy osztrák cég hordja el olyan ütemben, hogy csak éveik vannak hátra, (a Külügyminisztérium becslése szerint) 5 millió (!) állampolgár vándorolt nyugatra enyhíteni az ottani munkaerő-hiányt, a nyugdíj-rendszerből a több millió volt TSZ nyugdíjas ügyesen ki van zárva, oktatásra és egészségügyre csak annyit költ az állam, amennyi marad a titkosszolgálatok kifizetése után, amelyek állománya viszont nagyobb, mint a brit, a francia és a német együttvéve.

Akiknek tetszik ez a modell, azok szurkolhatnak, mert itt lopakodik már a kertek alatt.Mókás tüntetéseket lehet tartani, követelve "a teljes politikai osztály" távozását, tekintve, hogy mindenki, aki valaha választást nyert, az értelemszerűen korrupt. Közben meg a megfelelő fórumokon feddhetetlen diplomaták várják már a jelentkezőket a helytartó-tanácsba.
Kiderult mar hogy az mszp alelnoke Simon Gabor altal kulfoldi bankokban rejtegetett milliardok honet vannak ??
fábrikusz te még mindig nagyon frusztrált vagy. túl kéne már lépned ezen a dolgon, hogy magyarország jobboldai többségű és már az is marad még hosszú éveken keresztül. a te általad imádott balliberális métely sose fog hatalomra kerülni, egy lejárt lemez már egész európában. vége. keress magadnak valami hobbit, vagy ebbe az orbánfóbiába fogsz beleőrülni...
"A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. "

Szerintem inkabb a Lengyel peldabol kene kiindulni, ahol a baloldal kiesett a parlamentbol, szetesett es megsemmisult. Mert 18-ban naluk is ez var a hazaarulo balliberaltakra. Ide kene eljutnia a Magyar tarsadalomnak.
@Pantagruel: bin Laden pedig a szovjetek elleni harcok egyik vezetője volt 1979-89-ig. igaz a szovjetek is azért vonultak be(állítólag) mert az iráni iszlám forradalom átterjedésétől féltek.
érdekes most megen volt egy arab tavasz...
@$$$=$$$: Kár a Gy. Feri sosem volt ballib, O.V meg egy utolsó kommunista patkány. Mindkettő húzhatna a picsába a sleppjével együtt.
@DR. Smit Pal:

24.hu/kozelet/2015/10/13/hiaba-nyomoznak-simon-gabor-ellen-nincs-bizonyitek/

Másfél éve nem találnak bizonyítékot... Azt kéne hinnem, hogy Simon olyan okos, hogy ilyen jól el tudja rejteni a bizonyítékokat a milliárdokról?
A cím láttán, már azt hittem, hogy....
@DR. Smit Pal: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Bocs... a milliárdok az "milliárdok", mivel 238 millió forintnyi euróról van szó.

Stabilitási Megtakarítási Számlát kellett volna nyitnia, amiről törvényt hozott a Fidesz, hogy nem vizsgálható, milyen pénzek és honnan vannak rajta.
"A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román."

Már eljutott, amikor a levesbe küldte a baloldali kormányt. Ponta ugyanis baloldali volt, Gyurcsány haverja.

A kérdés inkább az, hogy a baloldali bloggerek is rájönnek-e erre.
Meg hogy képesek lesznek-e alapvető különbségek megtételére. Vagy elég nekik az, hogy ugyanaz a keresztneve két politikusnak. És akkor már jöhetnek is az ilyen brilliáns politikai elemzések. Amelyek stabilizálják a jelenlegi erőviszonyokat, bebetonozva a baloldalt a vesztes szerepbe.
@Andy73: Az orbán komcsi. Csak szólok, de szerintem mindenki tudja rajtad kívül...
@$$$=$$$: Mi van? Megszűnt a tahótlanítás? A sok orbánköcsög visszatért?

Oldalaztok, mikor Magyarországon 2 oldal maradt. A tolvaj orbánisták, meg azok akik nem azok. Ennyi.
@Andy73: "Ponta ugyanis baloldali volt, Gyurcsány haverja."
Aha. Szóval egy baloldalitól nem fogadható el a korrupció, jobboldalitól igen.
Hát téged érdekesen nevelt az anyád.
@Helyszíni zsemle: Kanadában meg a liberálisok győztek. Hogy éppen hol, milyen a politikai váltógazdaság, az tök érdektelen.
@$$$=$$$:

"magyarország jobboldai többségű és már az is marad még hosszú éveken keresztül."

Te arra a 27 százalékra mondod, hogy többség??? Matekból (is) hülye voltál mi?
@$$$=$$$:

Ja és a komcsik mióta jobboldaliak??? Az meg a másik nagy kérdés.
@Andy73: "És akkor már jöhetnek is az ilyen brilliáns politikai elemzések."

És egyidejűleg mehetnek a nagy és zsíros állami megrendelések a haveri körbe, akik aztán éves milliárdos osztalékot tudnak kivenni ( ugye te nem vagy ebben a körben?:D ).

Egye is meg a fene azt a balodalilibsbibolcsikomcsit, aki ezeket szóvá meri tenni. No meg azt is, akinek nem ízlik a menzai moslék, meg akinek nem teccik, hogy a földbérletből törvénynel akarják kitúrni, pedig érdekes módon ezekkel kötötték már vagy 20 éve. Persze észre kéne venni, hogy az emútnyócév már oda van, ez meg még csak 5 és fél, de nem sokára ez is nyóc lesz.
@Andy73:
Csatlakozom "látjátok feleim szümtükkel" kommentelő társamhoz, s idézem egy mondatát:
"És egyidejűleg mehetnek a nagy és zsíros állami megrendelések a haveri körbe, akik aztán éves milliárdos osztalékot tudnak kivenni."
Alábbiakban ennek a megállapításnak a technikáját vezetném le, amely az Orbán klán vagyonosodási módját mutatja be.
Orbán Győző a Dolomit KFT tevékenységi köre alapján zúzott követ szállít útépítésekhez, amelyeket az állam rendeli meg, egyébként alvállalkozóként.
2014-ben 3 mrd árbevétele volt 1 mrd Ft adózott nyereség mellett, amely bizony több, mint 33%-os nyereségrátát jelent.
Ez az elképesztő nyereség úgy számolható el, hogy a megrendelő elfogadja az árajánlatot, aki nem más, mint az Orbán által irányított állam.
Miután az útépítések eu-s pénzből valósulnak meg, esetünkben ez azt jelenti, hogy Orbán Győző zsebébe l mrd támogatás jutott, persze, arányosan az önerőt is figyelembe véve, ami közpénz.
Milyen ördögi a pénzügyi elszámolás, de ugyanilyen sátáni az, hogy fentiek nem derülnek ki, mivel Orbán Győző alvállalkozó, és az alvállalkozói teljesítmények nem nyilvánosak.
Cseles a módi, ugye?
A poszt a korrupcióról szól, és azért jelenik meg, hogy tájékoztasson, gondolatokat ébresszen.
Nem kell berágni azon, ha magyarázatként fény derül arra, hogy hogyan mennek nálunk a dolgok.
@DR. Smit Pal:

"Kiderult mar hogy az mszp alelnoke Simon Gabor altal kulfoldi bankokban rejtegetett milliardok honet vannak ??_"

Na, ja. Izgi. Persze az is, hogy hová lett?
@jaegtoer: @DR. Smit Pal:
Nem tudod, megtalálták már az afrikai útleveleket, okostojás?
@Mariann19:

Ebben az a legjobb, hogy a 33% ebben az esetben még véletlenül sem "luxusprofit", vagy mi a szarnak mocskolták azokat, akik nem elégedtek meg külföldi létükre az állampapírhozammal, és ezzel kizsákmányoltak ám. Az útépítés nem jelenik meg a rezsiben, így aztán a többséget innentől nem is érdekli, mennyibe kerül, ha meg EU-pénz, még annyira sem.

Mészáros Lőrincről is megnéznék egy ilyen elemzést, kiegészítve azzal a mozdulattal, ahogy a Mészáros és Mészáros Kft.-ben levő zsebéből a milliárdos profitját csapatsporttámogatás címszó alatt egyösszegben átteheti a fociakadémiában levő zsebébe.
Találó a neved blogger...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Pedig milyen jó lenne, ha a nép a rezsicsökkentésen túl tisztában lenne azzal, hogy ha Orbán Győző zsebébe, és a többi havernak kevesebb nyereség csúszna, akkor az égetően szükséges igényekre jutna némi apró.
Mészáros Lőrinc még tehetősebb, mint az Orbán klán, örömmel közölhetem, hogy már bekerült az ország 100 leggazdagabb alanyai közé.
Mit gondolsz, M.L. vagyonából mennyi résztulajdona van Orbánnak?
@bértrollbosszantó_kovi1970: A Fidesz az Európai Néppárt tagja. Az pedig jobb-közép, konzervatív. Csak szólok, de szerintem rajtad kívül mindenki tudja.
@gázóra ellenőr: A korrupció senkitől sem fogadható el. Nem tudom, hol olvastad a kommentemben. Szerintem előbb tanulj meg olvasni, mielőtt vagdalkozni kezdesz.
Ha szerinted bárki korrupt, tegyél feljelentést.
Az anyázás meg a legaljasabb kommentelők szokása. Válaszra sem vagy méltó, de hátha csoda történik és magadba szállsz.
@Mr. Rustical: Ott a pont.
Sajátos helyzet, hogy egy komment nagyságrendekkel színvonalasabb mint a cikk, amit kommentel, de ez is jól jellemzi a jelenlegi politikai erőviszonyokat és a háttérben levő szellemi színvonalat.
@Knósszosz:
"Ja, és Lázár...ha én lennék Viktor, vele álmodnék."
Az még rosszabb lenne nekünk. A lázálomtól olyan kókadt lenne, hogy a kormányzás kizárt.
Bár sokan mondják, hogy Orbán tulajdonképpen nem kormányoz.Akkor meg mindegy.
Ezer puszi!
Igen, én a jövő keddre tippelem a bukását. Már hatodik éve.
@$$$=$$$: Nem is értem ezeket a ballibsiket. Egyetérteni Merkel bevándorló "politikájával" nem balliberális, hanem ostobaság. Jónéhány MSZP-s sem ért vele egyet. Határkerítést sem csak jobboldali épít, hanem mindenki, akinek esze van, pld. Obama kormányának keményebb kerítése és határvédelmi törvényei vannak mint nekünk.

Kanada liberális, de keményebb bevándorlópolitikát folytat mint mi. És a többi.
@Andy73: Igen tényleg nem fogadható el senkitől kivéve a tisztelt USA exelnökétől meg a többi nagy globális cégeitől. Mert mi az igazi korrupció ha engem kifelejtenek belőle.
@alfacharlybravo: haver, vicces ahogy mindig beköszönsz. nem vagy te itt akkora tényező, nyugodtan egyből nyomhatod a fityesz propagandát:))

ne izmozz!!!
@taga20: Most nem értem a kérdést Mr. Teuffel, mit akarsz mondani?
@alfacharlybravo: cica nem volt kérdés!
csak nyomd a fityeszagitpropot, aszt nagyon patentül vágod.
@taga20: Ennek mi értelme én nyomom szerinted a fityesz propagandát te meg liberális hazugságot, ennél hasznosabb ha veszel egy fingszagú spray -t és azt szagolgatod.
@alfacharlybravo: igazad van. kezdjük elölről.

kit utáljunk? gecivityát, fletót?

segícs haver!
@taga20: Csúnyán beszélsz a szerintem Putyin után a világ legnagyobb ívű politikusáról Orbán Viktorról, egy ilyen bejegyzésért a Szlovákiában szarrá bírságolnának. Nem tudom mi van veled ennyire bolondnak lenni nagyon röhejes. Számomra érhetetlen az emberi elme rejtélye, bár a tömeg gyilkosokat sem lehet megérteni, kiváló öngyilkos merénylő lehet belőled.
@alfacharlybravo: luiz nevezte így az ikonodat, ha valaki ismeri eszt a selejtet, ako az simicska, akivel szétbaszták az országot húsz+5 év alatt.

ha ez neked teccik, me a minisztériumból kapod az én általam megtermelt pénzből a fizetésed, ako hajrá. de holnap is tedd oda magad, te szar!
@CsekklisztNo.10Reloaded: kertész egy gyökér,egy faszkalap.
A Magyarok tulajdonságait simán le tudja írni minden sértő kifejezés nélkül egy stand-upos,egy autós újságíró vagy egy rádiós műsorvezető.
@Ballib Cenzúra: Te vagy az elvtelen hazaáruló szar szemét geci,te féreg!
@$$$=$$$: Hogy basznád szájba a jó édes kurva anyádat!
@♔bаtyu♔: Remélem te is vele buksz te hazaáruló féreg.
De nem baj.A mekiben mindig keresnek takarítót,úgyhogy találsz a képességeidnek megfelelő állást.
süti beállítások módosítása