Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.21. 06:19 Fabius

Készítsen Ön is Kubatov listát!

Címkék: fidesz jobbik adatbázis építés választás 2014

Kedves Honfitársam! 

Zaklatnak aktivisták az aláírásodért? Ajánlanod kéne az alkalmatlanok közül szép sorban mindenkit, akikre nézve kiver a víz? Esetleg téged is éppen kivágnak a francba, mert nyilvánosan tettél A Párt szerint elfogadhatatlant? Akkor éppen ideje úgy érezned, nyalassunk vissza a fagyival! Elvégre az egyik kerületi segéd-pártitkárhelyettes szerint adatbázis nélkül egy párt félkarú óriás, akkor hát miért pont neked/nekem ne legyen személyes adatbázisunk? 

De most tényleg. 

Zero kolléga a Vastagbőrön keveredett mulattató adatbázis vitába az egyik Papcsák samesszal. De legalább első kézből értesülhetett, hogy:

"Utolsó mondatára reagálva pedig csak annyit, hogy minden párt (még az is, ahova Önnek van kötődése) épít adatbázist, ugyanis ez alap! E nélkül egy párt halott! Talán ezzel én sem árultam el titkot! "

Ugye titok az, amit a félhülye aktivisták nem posztolnak ki például a faszbúkon. A szatmárfigyelő blog szúrta ki, hogy a szegényember orbánviktora párt is használja a maga Kubatov listáját, ráadásul annyi eszük van, hogy lefényképezik és közzé is teszi büszkén, mert miért ne? 

jobbik kubatov lista.jpg

 

Jó, ez még nem digitálisan feldolgozott vonalkódos miújság, mint a nagy tesóé...

ScreenShot118.jpg

...de Istenem, a Szegedi Csanád kreatívan felhasznált képviselői költségkeretéből a kurucra futotta, digitális csimbummcirkuszra még nem. Amíg a digitális analfabétizmust fel nem számolják - ami amúgy választási ígéretük - legalább párton belül, addig írogatják szorgos kezek kiskönyvekbe, és pipálgatják a részvételt kifele, ki volt rendes kartárs a héten. Az a mázlija a szerencsétlennek, hogy egy özönvíz előttről itt ragadt kámerás mobillal készült a homályos kép, ami így csak kampányposztnak és nem tűélesen látható óriásplakátnak alkalmas az ajánlóíven látható személyes adatokkal. 

Ha ők így, akkor vajon nekünk miért ne lehetne saját Kubatov listánk róluk?

Én elhatároztam kedves mindenoldaliak, hogy hozzám csak az kopogjon bármivel, aki felkészülten érkezett, hozott magával élő telefonszámot és működő mélcímet. Tessék felkészülni, hogy ezeket szépen elrendezem, az ígéreteket mellé írom, és a kampány során plusz a választások után bizony a megvalósításokat számon is kérem. Gondosan feljegyzem az aktivista mennyire volt undok vagy szimpatikus, mekkora faszságra volt képes, kiplakátolta-e személyes adataimat végtelen buzgalmában valamelyik közösségi oldalon, elég szépre sikerült-e a pipa a kiskönyvben, és rajzot-e szmájlit a nevem mellé?

Aztán mikor legközelebb jön - idén még párszor, ugye - akkor vagy kávéval vagy az ajtó mellé bekészített szívlapáttal kínálom meg. Oszt'jónapot. 

 

1166 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr315824856

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.21. 13:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedig tisztán olvasható:

"három kiló véres hurka
két kiló hagyma
ruhát elhozni a tisztítóból
a rabbinak elvinni a töltött káposztát
lottót feladni!!!
kocsit elvinni a mosóba
összeszedni ötszázegy aláírást hétvégéig"
Engem békénhagynak. Jobban járnak, evégre a házhoz jönni a ... szívlapátért nem akarnak.
Amúgy amikor egy irodában gyűjti a helyi fideszmyik jelölt az aláírást, azt minek kell nevezni?
telószám és emil mellé azért a lakcím és a személyi szám is dukál a házalóktól, ha már hamár. Beújítok egy vak és nem vak vérkommondort, oszt jöhetnek az agyamentek, szerintem sikerem lesz :D
Engem felhívtak telefonon (mindhárom cég), h mennyek be az irodába. Falura nem gyünnek úgy látszik. Drága a benzin!(?)
és megint a gügyüm:

A négymillió analfabéta országa leszünk

Bár a napokban megjelent hírek nem teljesen igazak az esztergomi iskola bukási arányairól, ott is, és az egész országban is tragikusan felkészületlenül érkeznek a gyerekek a szakiskolákba. Az új rendszer pedig végképp lemond a fejlesztésükről.

hvg.hu/itthon/20140221_szazezreket_zuditunk_analfabetakent

--------------------------------------

lesz valami egyeztetés a portfólióról, megint megosztás és időhúzás, megint az ósdi, de működő taktika...
Amikor azt hiszed, hogy a cocik a leg... akkor...
"Az oldal kicsit emlékeztet azokra, amiket általános iskolások tartanak fenn, hogy a világ dolgairól elmélkedjenek baráti körüknek. Nagyjából ezt csinálja Vida is, szélsőségesen liberális módon ignorálva a magyar helyesírást és az egyetemes logika szabályait.

Eszmefuttatásait mintha egy fordítógép generálná, de éppen ezért egyszerűen megunhatatlanok. Ráadásul Vida ízig-vérig modern politikusként közvetlenül tartja a kapcsolatot potenciális választóival, és rendszeresen válaszol felvetéseikre."

444.hu/2014/02/11/megvan-minden-idok-legbutabb-magyar-kepviselojeloltje/
FAB. Igen a jobbik is elkezdte építeni a saját adatbázisát, viszont ezt teljesen törvényesen teszik, a hatályos törvényeknek megfelelően. (nem úgy mint korábban fideszék vagy emeszpéék)

regisztracio.jobbik.hu/

Ezt az ívet amúgy bemutatták és bejelentették a Nemzeti Adatvédelmi Hivatalnál, amely NAIH-70950/2013 számozás alatt hivatalosan is nyilvántartásba vette azt.
A szükséges adatvédelmi tájékoztatót, pedig minden ív aljára rátették, amely alaposan kirészletezi korrekt módon, hogy milyen módon használják majd fel a személyes adatokat.

Ha megnézed az apró betűs részt, láthatod te is.

budapest13.jobbik.hu/sites/default/files/Feliratkozo_iv_2013.pdf

Szóval ez a "jegyzetfüzet" nem mond semmit, mivel teljesen legálisan épül az adatbázisuk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez egy fasz, ennyi, a lájtos verziója a jobbikban és a fideszben található meg

látom vonácskát is megkínáltad, pont linkelni akartam :D
Mit is mondott egy szakértő?
"Elképesztő módszerekkel épül a Bajnai-adatbázis - így kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön azt a hírt, amely szerint állampolgári bejelentés alapján adatvédelmi vizsgálat indult a Bajnai Gordon volt miniszterelnök vezette Együtt 2014 Facebook-oldalán indított adatgyűjtő kampány ügyében."

Az Együtt 2014 közölte: a Bajnai Gordonhoz köthető választói szövetség a jogszabályok betartásával gyűjti és kezeli a változást akaró polgárok adatait, "őket ugyanis nem tőlünk, hanem a rezsimtől kell megvédeni."
"Miközben Magyarország terein és utcáin Kubatov-listákat állít össze a Fidesz a nagy rezsihazugság álcája mögött, addig az ellenzék szerveződését jogi eszközökkel fenyegetik."
Mekkora ötlet ez Fabius! Csináljunk belőle mozgalmat, és nyilvánosan összesítsük az összegyűlt adatokat!

Hajrá, kedves gyűjtögetők!
Ez egy szép magyar hagyomány. A múlt század eleje óta (minimun) készülnek a listák, összeírások.
Kedveseim!
Majd akkor fogtok tekintgetni, amikor a jelenlegi próbaverzió után bevezetik a végleges B-listát...
Engem nem látogatnak, na de nem is létezek, vagy nem ott vagyok, ahol lennem kéne.
Azért egy kis "jobbikozás" ugye ebbe is kellett...:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nincs benne semmi gond, teljesen törvényes adatbázist építenek. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tragikus, hogy milyen "tudással" lépnek ki gyerekek az általános iskolából.
(Mondom ezt úgy, hogy tanítottam ott 14 évig.)

AZ is nagyon nagy baj, hogy a gyereket nem tanítják meg tanulni - ezt régen mind az iskola, mind a szülői ház megtette! -, de ezek a gyereke már egy olyan nemzedék szülöttei, akik maguk sem tanulták meg azt, hogyan tegyük magunkévá a minket körülvevő világból ránkzúdúló ismeretdömpinget. Ami szintén elképesztő méreteket ölt már.

Ott kéne kezdeni ezt az egészet, hogy az alsó tagozaton, felmenő rendszerben, az írás-olvasás(szövegértés)-számolás szentháromság mellé beemelni azoknak a technikáknak a készségszintű elsajátíttatását, amik a TANULÁST könnyítik meg.
Erre még csak törekvés sincsen jelenleg - az ezerszer elátkozott magyarbálinti-hilleri rendszerben legalább volt: én akkor végeztem el pl. az Oroszlán Péter -féle (ő a hazai tanulásmódszertan atya, a jóistenke nyugosztalja szegényt) tanulásmódszertant és akkor vezettük mi be az induló NYEK (nyelvi előkészítő évfolyam) egész évére a tanulásmódszertant, heti 4(!!!) órában.

Ezt szüntette meg a fidesz. Most van erkölcstan, meg egyéb bohóckodás (tegnap panaszkodtak nekem gyerekek éppen, hogy a tanárnő, aki tanítja - a helyi fidesz plakátarca amúgy -, szeptember óta a Bibliából olvas fel hosszú passzusokat ... nem tudtam rá nekik mit mondani!)...Ettől biztosan jobb és okosabb emberek lesznek.
@Evezős: Bibliából olvas fel hosszú passzusokat..remélem azokat a részeket, ahol leírják, hogy kecskéje volt Mózesnek....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Csak úgy kérdem:

1: a személyes adattal kitöltött ajánlóívet faszbúkra kitenni is legális? A mennyire látszik csak technikai kérdés.

2: én az aktivistánál nem olyan lapokat látok amit linkeltél, hanem egy könyvet ki tudja mi alapján vezetve.
@Myrath:

Sóher köcsögöknek ne aggyál semmitse!!!! :-D :-D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Én nem tenném ki a facebookra. A képen amúgy a mostani aláírásgyűjtő ív van, de ha jól látom nem látszanak rajta a nevek. A kis jegyzetfüzetről meg végképp nem tudok nyilatkozni. Nyilván van akinél mindegy is, főleg ha a van rajta sapka alapján áll pld. a jobbikhoz. :)

Az viszont biztos, hogy a korábban linkelt értesítési lista adatbázisának kiépítése teljesen törvényes.
A patkányok elhagyták a süllyedő hajót.....
Látod Vezérem ezt csinálják a strómanok és seggnyalók.....menekülnek, viszik a zsét a Lukasenki haverod meg ott toporog és nem érti az egészet.
Nézz magad körül szét, láthatod a saját talpnyalóidat és gondolkozz...na ugye.
Lehet még azt gondolod a proli nem kel föl a fotelból, de tévedsz.
OFF
Április 6-tól fordulj 180 fokot és irány a nyugat...nagyobb picsát már úgysem tudsz csinálni a szádból, mert ha már minden áron lekvárt szeretnél lefetyelni az legyen tiszta tompor.
Három nap Viktorom....HÁROM!!!....ennyi idő alatt múlik el világ dicsősége. Aztán meg ápoló legyen a talpán Grazban aki lefog téged.....
Ha tehetek egy szerény javaslatot a Jobbiknak, mielőtt nekilátnak a digitális analfabétizmus felszámolásának, előtte a hagyományos, guttenbergi értelemben vett analfabétizmussal kellene kezdeni valamit:

hvg.hu/itthon/20140221_szazezreket_zuditunk_analfabetakent

"Konkrét példát is mond a tanulók felkészültségére: „jelenleg nekem 24 diákom van, és ebből kettő képes – nem a kezén – 100-ig biztonsággal számolni. Így hogy tanítsuk meg nekik gazdasági számításokat a leendő szakmájukhoz?”

"Nemrég Ferge Zsuzsa szociológus arról beszélt, hogy lassan 4 millió valós vagy funkcionális analfabéta lesz Magyarországon. "

Kedves Gébriel, ezt nem fogjátok tudni lágerekkel meg sterilizálással megoldani. Ugyanis majd nekik kéne megtermelni a nyugdíjadat, meg Paks II költségeit.
@Penivaldes:
Igen, ahogy látom ez ötödikeseknek szól.(12x45 perc csak az alapokra elég - vagy még arra sem mindig ...:-(

De van kicsiknek, és középiskolásoknak is kidolgozott metodika.

A legjobb hatásfok (kezdetben!) a napi (napkezdő) egy óra lenne, később át lehetne térni a heti 2-3 alkalomra.
Ja, és értelme akkor van, ha a tantestület minden tagja(!!!) partner és alkalmazza (tehát ismeri!) a módszereket.
Ha csak egy-két tanár csinálja, az sem haszontalan persze, de lényegesen kisebb a hatása.
Mikor mi itt (ketten vagyunk, akik elvégeztük a tanfolyamot) forszíroztuk, hogy a kollégákat is be kéne iskolázni, majdnem megettek bennünket, hogy MINEK????
Szóval a hozzáálláson is lehetne bőven javítani.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te hol láttál lágereket a programjukban? :)
@Evezős: szükség van rá valóban. nem mindenki van úgy programozva, mint én:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Remélem, nem gondoltad komolyan, hogy én szabadidőmben nekiállok a Jobbik programját bogarászni... :DDD

Pont elég néha meghallgatni a neten azt a sok faszságot, amit a lakossági fórumokon összehordanak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem el cvan benne rejtve egy titkos kód, melyet megfejtve nyersz vmit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vagy a megannyi fuckin' moronra ránézni...
@Penivaldes:

Szerintem azt olvasta fel, hogy:

Fegyverek Könyve, 2. fejezet 9-21.)

– "S a magasba emelé Szent Attila a kézigránátot és mondá: »Ó Uram, add áldásodat a te kézigránátodra, mellyel ellenségeidet ficlikké tépheted nagy kegyelmedben.« És elégedett vala az Úr, és ők lakmározának bárányt és lajhárt és málét, sós ringlit babbal és orángutánt és zsenge gyökereket és gyönge szekereket... és szó..."
– A lényegre testvérem! – intett türelmetlenül Ménár atya.
– "És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig – hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki – mivel nem kedves nekem – megdöglend.«"
– Ámen!
@Penivaldes:

Ha a Kabbalisztika szerint vesszük a mássalhangzóit a programnak, majd az egészet a Tóra köré csavarjuk, akkor a henger egyik felén alulról felfelé a Gyíkemberek űrhajókikötőinek koordinátái, míg másik oldalán felülről lefelé olvasva egy ősi, sumér nyelven írt figyelmeztetés olvasható: "A medve nem játék!"
@Penivaldes:
Ha a tanulás mikéntjére célzol - akkor igen, sajnos nagyon kevés olyan gyerekkel találkozom, aki egyrészt képes a _tudatos_ tanulásra, másrészt, még ha erről nem is hallott soha, de van eszközkészlete (vagy magától jött rá, vagy laikusként, mondjuk a szülő segített neki benne) ahhoz, hogy a legkönnyebben tudjon akár hosszabb anyagokat is a memóriájába beemelni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a dialógus következő részletét nem teszem ide, nehogy véletlenül magadra vedd! ;-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez a részlet, az Úr végtelen kegyelméről szól.)
@Evezős: arra, ghogy anno 4-kor leültem tanulni, magamtól, és tanultam
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A nevek láthatósága technikai kérdés. Egyrészt mindent föl lehet javítani, másrészt meg ha nem olyan szarral, hanem valami komolyabb telóval készül a kép akkor most simán látszik minden. Ami máris adatvédelmi kérdés.

Hogy a Jobbik önkéntes és törvényes módon is nekifogott adatbázist építeni leszarom. Ami a képen látszik az nem törvényes sehogy, legfeljebb a kőkori technika miatt mázlis.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te tudod a gyíkemberek kikötőinek koordinátáit???
@Penivaldes:
Igen, értem.
Többek között ez sincsen már és erre értettem, hogy a szülők nagy része sem tud mit kezdeni azzal, hogy a gyereknek otthon tanulnia kéne.
Vagy mert nem is tudja kontrollálni, vagy soha nem ült mellé - ergo nem segített kialakítani ezt a fajta attitűdöt -, vagy mert nem teheti meg: éppen pénzt keres valahol.

Ezért kvázi "szolgáltatás" manapság egy iskola és ezért kellene a változó igényeket maximálisan figyelembe véve mindent megtenni az eredményes "szolgáltatásért"!
@Evezős: nálunk az volt a jelszó, hogy a gyerek munkája a tanulás.
@Evezős:
"Mártonfi úgy véli azonban, hogy nem várható javulás. Mint mondja, intő jel, hogy míg egész Európában, szinte minden országban évek óta csökken a korai iskolaelhagyók aránya, addig Magyarországon 2011-ben és 2012-ben egymás után kétszer is nőtt, és várhatóan 2013-ban is folytatódik ez a tendencia. Sok iskolából hallani, hogy 16 éves korban sokan kiiratkoznak.

Mártonfi felhívja a figyelmet arra, hogy az uniós országokban sokkal felkészültebben mennek a diákok a szakiskolákba. Németországban például minimum 9, de inkább 10 év alapozás után, átlag 16-17 éves korban kezdik, Dániában pedig átlagban 19-20 évesen.

Ő is arra vezeti vissza a katasztrofális képet, hogy az oktatási kormányzatok évek óta nem tudták megerősíteni az általános iskola felső tagozatát. Sem a mostani vezetésnek, sem a korábbiaknak nem volt erre politikája. Egyébként, ha hozzá is nyúlnának a felső tagozathoz, akkor is csak pár év múlva lenne eredménye. Ehhez még érdemes hozzátenni, hogy az oktatási szakemberek évtizedek óta hangoztatják: a helyzet nem kizárólag oktatási kérdés, komplex szociális, egészségügyi, munkahelyteremtési programokkal lehetne némi esélyt adni azoknak a gyerekeknek, akik már a közoktatásba lépve akkora hátrányból indulnak, amit már soha nem tudnak behozni.

Egyelőre az biztos, hogy évekig felkészületlen fiatalok fognak érkezni a szakiskolába, s onnan a munkaerőpiacra – vagy inkább a közmunkába és a segélyezettek táborába."

SZÉGYEN!
@Penivaldes:
Igen.
Most képzeld el, hogy van olyan tanítványom, aki minden nap(!!!) dolgozik - mert elvált szülők, ráadásul munkanélküli apa, alacsony iskolázottságú, közmunkás anya, kollégiumban lakik, és otthonról egyetlen fillért sem tudnak neki adni. A kollégiumi díjat sem. Elmúlt 18 éves és (szemünket behunyva) elnézzük, hogy éjfélig dolgozzon pultosként - mert különben éhen halna.
És nincsen ezzel egyedül ...
@Evezős: akik már a közoktatásba lépve akkora hátrányból indulnak, amit már soha nem tudnak behozni.

igen, amire iskolába mennek, már csak menteni a menthetőt van
@vitéz Thapóccay néma bárány: Leszarhatod, de azért jó tisztázni a félreértések elkerülése végett. :)
@Evezős:

A szülők nagyrésze eleve maga is minimum félanalfabéta...
@Penivaldes:
Erre rátesz az ált. isk. felsőtagozat (alsóban még sok gyerek és sok állapot menthető - ha olyan az tanító néni/bácsi és az iskola), és aztán a teljesen lenullázott "szakképzés"

(Azt a f@szt - Parragh -, aki olyat bír mondani, hogy "szakiskolába nem azért megy a gyerek, hogy Babitsot olvasson", le tudnám lőni....nem mellesleg ő az élő példa rá, mivé válik egy unintelligens, iskolázatlan barom, ha elég feneket tud tisztára nyalni.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Igen, írtam feljebb, hogy a mostani diákság szüleinek nagy része már maga is úgy nőtt fel, hogy óriási szakadék volt a kor elvárásai és az ő képzésük között.
nem értem a nyígást.
mindenkinek van listája.
nekem több is van.
az egyike beceneve telefonszámok
a másiké telefonkönyv
a harmadiké régi notesz
a negyediké annoniem.
ne jáccátok má meg magatokat, mer komolyan kinevettetitek a mithis?

a listákkal még svalbárdiak is tisztában vannak. és! mindenkinek van. naugye.
@Evezős:

Nálunk a helyzet lassan odáig fajul, hogy nemcsak írni-olvasni, de szó szerint a saját anyanyelvünkön beszélni nem tudunk.

Olvass el pár apróhirdetést, vagy hozzászólást valami gagyi poszt alatt. Katasztrófa. Egy kínai árus, vagy egy gyrosos fél év után ennél szabatosabban fejezi ki magát.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Remélem, nem gondoltad komolyan, hogy én szabadidőmben nekiállok a Jobbik programját bogarászn"

valamelyiknek ajánlottam, hogy jó pénzért kielemzem mind a 78 oldalt a 85 oldalnak mondottból, két mintát be is toltam, azóta nem jelentkezett senki a folytatásért és a számlaszámért.

ez van.
@jaegtoer: a bevásárló listádat kihagytad. ezért még kapsz jégkiskéstől!
hehe. én a kis településemen olyan eldugott helyen lakom, hogy még az legelvetéltebb aktivisták sem találnak oda. inkább a pletykákra hagyatkoznak, múltkor a hit gyülekezettel kerültem így kapcsolatba.
@Evezős: "oktatási kormányzatok évek óta nem tudták megerősíteni az általános iskola felső tagozatát" -- az eredendő bűn az, hogy kitalálták a hat meg nyolc osztályos gimnáziumot, s ezzel elfekvőt csináltak az általános sulik 5-8. osztályaiból, mert ott már csak azok maradtak, akik "úgysem akarnak továbbtanulni".
Meg is lett az eredménye...
@Evezős: itt is az megy, old meg magad okosba, a többi meg rohadjon meg ott ahol tart.
@Evezős: a média viszonyokban lassan nem lesz különbség az új haverokhoz képest, Kína, Irán, É-Korea, Oroszország
@elmeherceg: baromság, hogy csak azok maradnak 5-8-ba, akik nem akarnak továbbmenni
@parti_giano:

jó lesz, ha meghúzod magad. Németh Sandri keze utol és messzire ér.

a bevásárlólista jaegkiskaes befutó- és privilegizált elsőbbségi helyét is rögzíti, ezért ezt olyan prioritással és policyvel kezelem, hogy emezekkel nem keverem.
Édes Istenem! A legnyomorultabb témáról is ugy tudtok beszélni drágáim, hogy hosszú percekig levegőt nem kapok a röhögéstől, köszönöm Mindenkinek!Én csak 40 évet tanítottam, csináld, ha van erőd, nem a gyerek az ellenfél,hanem a kollega, a főnök, a minisztériumi senki, stb....
@elmeherceg:
az, hogy valaki nem akar továbbtanulni vagy nem keszul a felsooktatásba, még nem ok arra, hogy elhanyagolják az alapfokú képzését.
Ebben a században mindenki analfabéta aki nincs felkészulve az állandó tanulásra, a folyamatos alkalmazkodásra. Szóval elég sokan moon. Ezert az igazi osbun sztem az, hogy lexikalis ismeretekkel (+bullshitekkel) tomik a buksi fejeket tanulasmódszertan es kritikus gondolkodas helyett.

IQ teren meg eleg nagy a szórás, de ez így természetes. Egy élheto társadalom attól élheto h minden tagjanak van eselye megtalalni a helyet. Funkcionalis analfabetak mindig lesznek, ahogy botfuluek, tyukmelluek, rossz vadaszok is. Bar nem hiszem, h 5-10%-nal magasabb lenne az arany egy normalis rendszerben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ez a helytelen billentyűzet-, és észhasználat miatt van. helyenként keverednek.

ez régen jóval ritkábban fordult elő. most már minden hülye úgy tehet, mintha tudna írni, ráadásul mindezt a nyilvánosság előtt-elé bármit, bármikor, bárhogyan. nekem is ez a szerencsém. másoknak persze sorscsapás. [persze nem az én írásom, ennyire nem vagyok jelentős. ellenben a sajátjuké. naaa aaaz iiiiiigen] bár helyenként nekem sincs okom panaszra.
@labrabbit: "Bar nem hiszem, h 5-10%-nal magasabb lenne az arany egy normalis rendszerben."

ez alapján (ha funkcionális analfabétának tekintjük azt, aki egy újságcikket nem tud elolvasás után értelmezni), akkor fr és uk sem normális rendszer (mindkét helyen magasabb az arány, mint 10%)...
van még kérdés????

A közrádió simán terroristáknak nevezte a tüntetőket
Az ukrán kormány szemszögéből számolt be az eseményekről a Kossuth Rádió.

www.origo.hu/itthon/20140221-a-kozradio-ukrajnai-terroristakrol-beszelt.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec
@Evezős:

Face hozzászólás egy Liverpool szurkolói oldalon:

"csalodott vagyok ennyi hejzet és nemlett kihasználva örüljön az arzenál hogy nemkaptak hat golt na a játékvezetöröl meg neis beszéljünk a 11-es lehozhattuk volna legalább eggy ujra játszásra, szoros lessz a bajnoki félek hogy következik eggy rossz széria és ez az elsö négybeis kerülhet "

No comment.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Új haverok? :(

John McCain megjelenik észak Szíriában Al-Qaidások által felügyelt területen, majd mint egy nagy boldog család, szép emlék fotókat is készítenek.. és már a világ szeme láttára is az USA fegyvert ad az Al-Qaidanának, mely elvileg mindenki ellensége, (ezt nevelték belénk 9/11 után nem de? csúnya szakállas kecske pásztorok Afganisztánból meg Szaúd-Arábiából belerepültek a két toronyba és bumm, ugye?
John McCain Ukrajnába repül, mert nagyon szereti a demokráciát meg az emberjogokat,... mindenki mindenkit gyűlöl, és már több felé akarják osztani az országot.
John McCain Kijevi utazása után meglátogatta Budapestet,... jajj neeee. :(
@mihimama:

nem kell túlozni. tényleg vannak néhányan, akik tudnak.

próbálnál ma tanítani!

tanár tolja az órai anyagot, az ötödikes bögyös tizennyolc éves beszól neki:
- 40 perce erőlködik tanár úr, én 2 perc alatt boldoggá tettem volna...
pont egy olyan mondja, aki soha életében nem dolgozott.....

Orbán: Ötmillió embernek kellene dolgoznia
>>>>A miniszterelnök szerint mindegy, hogy mit, a lényeg, hogy dolgozzanak.<<<< A négymillió nem elég.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F21%2Forban_otmillio_embernek_kellene_dolgoznia%2F
@Sir Bates dö Hól:
igazad lehet.
- vagy en saccoltam rosszul es a normal arany magasabb
- vagy a fenti rendszerek sem tokeletesek

-vagy inkabb mindketto.

Bar a konyvnyomtatas, majd kesobb a napilapok forradalmasitottak az irasbeliseg alkalmazasat; megis ez a kor az, ahol szinte mindenki napi szinten ír-olvas, kommunikal neten. így aztan jól elojonnek a hiányosságok is, nem beszélve arról az izgalmas evolúcióról, ami a nyelvekben zajlik. Egyesek hanyatlásnak hívják.
fideszjobbik egy akol:

Híres rasszista szélsőségessel pózolt a magyar

Az egész Szlovákiát sokkoló cigánygyűlölő Kotlebával fotózkodott Balogh Csaba pozsonyi nagykövet

cink.hu/hires-rasszista-szelsosegessel-pozolt-a-magyar-nagykove-1527630498
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Orbán: Ötmillió embernek kellene dolgoznia "

ha nem elég a négymillió, akkor négymillió-egyediknek orbán is beállhatna egy vállalathoz, feltéve, ha egyáltalán alkalmas bármire a szarkeverésen kívül, bár a szarszivattyúknál is felelősségtudó emberekre van szükség.
@jaegtoer:

Ez szerintem ugyanúgy az analfabétizmus egy formája...
@labrabbit: "az, hogy valaki nem akar továbbtanulni vagy nem keszul a felsooktatásba, még nem ok arra, hogy elhanyagolják az alapfokú képzését."
Persze, hogy nem! De mégis mintha ez történne sok helyen.
na nekem is ez a bajom:
/részlet/

Mindenki nyugodjon meg, a kormány nincs a helyén.

Ukrajnában a helyzet bonyolult. Egy szörnyűséges oligarcharendszer ellen tüntetnek mindenféle világnézetű és indíttatású emberek, köztük nácik, csak a balhé iránt lelkesedők, és a rendszerrel elégedetlen, más oligarchák lekötelezettjei is. Ám bárkik is ők, csak a legelvetemültebb diktatúrák lövik élestölténnyel saját polgáraikat. Ha valakinek kétségei voltak eddig arról, hogy az ukrán rezsimet nem lehet szabadjára hagyni, és elsőként a hatalmat kell megzabolázni, az most kézzelfogható bizonyságot szerezhetett erről.

Így is viselkedik a nagyvilág minden jelentős tényezője. Külügyminiszterek tárgyalnak, elnökök óva intenek, a nyugati sajtó meg aprólékosan próbál beszámolni a fejleményekről.

Eközben Magyarországon.

Martonyi János külügyminiszter fölszívódott, utoljára egy fotókiállítás megnyitóján látták. A külügyminisztérium önmagával versenyzik a semmitmondó közlemények kiadása kategóriában. Nem kell erőlködnie, biztosan nyert.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140221_Keleti_Front
@jaegtoer: Tudod, minden kornak meg van a nehézsége, főleg,ha nevelőintézeti tanár vagy,mint én voltam az utolsó 10 évemben.Az első pár évemben pedig gyöngyösi borvidéken szagoltam a padok között a pálinkát (csak,hogy ne fázzanak)a köztes évekből nyolcat a 8.kerületben voltam szives orosz nyelvet tanítani villanyszereléssel (orosz - technika szakos vagyok),szóval akkor sem volt habcsók egy tanár élete, most sem az, a Rózsát meg kilógatnám egy erkélyről a 10-ről, amennyi bűnt követ el.(Persze nem lógatnám sokáig)
"A kedvező gazdasági folyamatok, így például a stabil növekedés, a rezsicsökkentés és a bővülő foglalkoztatottság folytatására számít Orbán Viktor. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kormánya 85-ről 72-73 százalékos szintre szerette volna csökkenteni az adósság mértékét, de ehhez kedvezőbb külgazdasági környezetre lett volna szükség. Sőt "kis hátszéllel" akár a 70 százalék is ment volna - fogalmazott. A miniszterelnök megismételte egyúttal, hogy az egy számjegyű jövedelemadó híve. Ám az újságíró kérdésére, mely szerint a következő ciklusban ez megvalósítható-e, úgy felelt: "Ne szorongasson már ennyire, maradjunk abban, hogy a tendencia a fontos, próbáljuk továbbra is csökkenteni." szegény Bajnai, már 85% adta át az adósságot!!!! mi mindent tudott volna tenni, ha nincs euro válság!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem kell oly messzire menni..."Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu2014-02-21 13:00:16"... ez mennyivel jobb?... "csúnya szakállas kecske pásztorok Afganisztánból meg Szaúd-Arábiából belerepültek a két toronyba és bumm, ugye?"... megvan a kép?... mekk mester ronda rokona belerepül a toronyba...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Aki esetleg még nem olvasta annak csak ajánlani lehet ezt a könyvet.

A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása

A hidegháború után kialakuló politikai és ideológiai világhelyzetet elemző, a történelem lehetséges forgatókönyveit vizsgáló immár könyvtárnyi irodalomból hatását tekintve kiemelkedik Samuel P. Huntington 1996-ban megjelent könyve. Az amerikai politikatudós, a Harvard Egyetem professzora Francis Fukuyama gondolatait, - a történelem végét - hirdető elméletét bírálva jutott arra a megállapításra, hogy világunkat a szovjet kommunizmus összeomlása után nem a nyugati liberális demokrácia végleges diadala határozza meg, hanem a különböző vallásokon és kultúrákon nyugvó civilizációk összecsapásai. Más szóval, a sokak által egyetemesnek - a történelem végcéljának - tekintett vagy hitt - nyugati demokrácia - elterjedése helyett Huntington szerint arra kell felkészülnünk (s annak a jeleit látjuk már ma is), hogy a különböző kultúrák és civilizációk egymással jobbára összeegyeztethetetlen értékei és érdekei újra és újra konfliktusokat, hidegháborúkat és a civilizációs törésvonalak mentén föllángoló helyi háborúkat okoznak. S a Nyugat - pontosabban a nyugati civilizáció - puszta fennmaradásának az a feltétele, hogy elfogadja: érdekeit egy többcivilizációs világrendben kell érvényesítenie, s a modernizáció nem jelenti azt, hogy a kínai, a buddhista, a hindu, az iszlám, az ortodox keresztény vagy épp a még csak kialakulóban lévő afrikai civilizáció átveszi a nyugati, vagy amerikai értékeket. Mert olyan illúzió ez, amely nemcsak a civilizációk közti konfliktusok békés rendezését nehezíti, hanem azt is, hogy a Nyugat - lemondva saját egyetemességének hitéről - megőrizhesse egyediségét.

www.libri.hu/konyv/samuel_p_huntington.a-civilizaciok-osszecsapasa-es-a-vilagrend-atalakulasa.html
Tisztelt köcsög magyar választópolgár!

Úgy érzem, hogy egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.

És?

Egyrészt mi a fasz közöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.

Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.

Azé’ bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.

Azé’ bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.

Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?

Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Négy évenként eldöntheted, kinek a zsebét fogod konkréten tömni a mieink közül. Mi mindig jól járunk, te mindig szopni fogsz!

Tényleg, kire szavaznál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Esetleg a jobbosokra? És ez kurva fontos neked, mi! Tudod miért kérdezem?

Mert még azt sem vetted észre, hogy nekem ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. Mi az E L I T!

Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív meg szélsőjobboldali. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad te fasz, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.

A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi? A törvény az amit én annak akarok tudni, a történelem pedig az amit én annak tartok!

Még pofáztol elkúrták az országot? Hogy korrupcó van mindenütt? Hogy lassan szétrohad it minden? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!

Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel vagy a Pintéróval, vagy azzal a díszfasszal aki éppen rendőrkapitányi kosztos posztot tölt be.

Visszatérve a benzinpénzemre, meg a többire amit kiszedek a rendszerből, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közlöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni, miután az oktatásban kellően kimostuk a kis agyukat, és előállítottuk a hozzátok hasonló fasz szavazókat! Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha mi akarjuk! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Szóval, kedves köcsög magyar választó "polgár"!

Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciában, vagy a "nemzeti együttműködés rendszerében", vagy bármely más neked általunk kitalált rezsimben. így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2014 Budapest, Európa

Tisztelettel:

A mindenkori magyar politikai elit. Narancssárgától vörösig, jobbtól zöldig, együttől hajnalig.
Azt nem gondoltam volna, hogy egy funkcionális analfabéta (a szövegértési képesség teljes hiányával rendelkező egyén) fogja propagálni huntington könyvét... gondolom előtte átrágta magát fukuyama művén is...
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon: ez mind szép és jó, csak illene megjelölni a forrást - mivel nem a saját kútfődből merítettél!:

pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

így van. a mai kor színvonalához kell mérni.
három feltétel hiányának már egyike is elegendő a funkcionális analfabetizmushoz

1
biztos számítógép-használat/kezelés, szövegszerkesztés és táblázatkezelés
2
szövegértés, számtani műveletek, statisztikai alap számítások
3
írás kézzel, géppel min ~120 karakter/perc
egy kis érdekesség:

Eredmény nélkül lett győztese a 450 MHz-es pályázatnak
Bár a pályáztatás még nem zárult le, a kormányzat az MVM-nek előlegezi az M2M-sávot.

www.hwsw.hu/hirek/51837/nmhh-frekvenciapalyazat-450-mvm-net-nemzeti-infokommunikacios-strategia.html
@Sir Bates dö Hól: :D :D :D
fából vaskarika, mert ami abban van, az köszönő viszonyban sincs a széljobbos ideológiával ;)
@Sir Bates dö Hól: "Szó sincs arról, hogy ha Ukrajna leveti a mostani rezsim jármát, akkor alkotmányos nyugati demokrácia lesz emberi jogokkal, három rétegű vécépapírral. A Nyugat-Ukrajnában aktív nacionalista ellenzék az értük aggódó, velük szolidáris nyugati liberális-demokratákat, hippiket magukkal egy légtérben se tűrnék meg. A helyzet abszurditását jellemzi, amikor a nemzetközi demokráciáért élő-haló amerikai politikai celebek (Mekkén, Nuland és társai)) sütiket osztogatnak neonáciknak.:)"

konzervatorium.blog.hu/2014/02/20/ukrajna_demokratikus_kiserlet
csak úgy csapongva, némi párhuzamokkal és sorok közötti értelmezéssel:
/hvg/

13:26 Visszatért az árvízi Orbán! - videó
Visszatért az árvízi Orbán! - videó

A tavalyi árvízi védekezés után ismét összeállt az Orbán Viktor-Pintér Sándor páros. A távollévő Bakondi György helyére most Hajdú János volt a beugró a TEK-es társulatból. Orbán és Pintér ezúttal helikopterre szállnak és végigjárták a keleti határvidéket. Orbán rácsodálkozott egy őzre, egy afrikai menekült rácsodálkozott a parolázó Orbánra. A határszemle során az is kiderül, hogy Pintérék 15 ezer embert képesek lefektetni négy óra alatt.

13:20
LMP: Orbánék gondolják át a keleti nyitást

A Lehet Más a Politika (LMP) a keleti nyitás politikájának átgondolására szólítja fel a kormányt az ukrajnai események és a paksi atomerőmű kapcsán.

13:17
Bajnai nem hitte el, amíg nem hallotta a Kossuth Rádió híradását

Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM vezetője a blogján a Kossuth Rádió csütörtöki híradása alapján megjegyzi, Magyarország úton van afelé, hogy Európa legnyugatibb szovjet utódállama legyen.
Rovat: Itthon
Szerző: hvg.hu

13:16
Orosz lapok: az uniós javaslatok Janukovics kapitulációját jelentik

Az európai uniós külügyminisztereknek a válság megoldására tett javaslatai Viktor Janukovics kapitulációját jelentik - állapították meg vezető orosz napilapok pénteken.
Mit csinál az Éjjeli farkasok motoros banda Ukrajnában?

Rendet, mi mást? Putyin kedvenc motorosai az erőszaktól sem riadnak vissza, ha a törvényesség forog veszélyben.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F02%2F21%2Fmit-csinal-az-ejjeli-farkasok-motoros-banda-ukrajnaban%2F
@vitéž munkášőr: Köszönöm a segítséget! Igazából régen mentettem el ezt a cikket, de sajnos abban a szövegfájlban, amiben elmentettem nem tettem hozzá a forrásmegjelölést. Így viszont továbbiakban segítségeddel csatolni tudom hozzá, bár némileg aktualizáltam a cikket a mai helyzetre. Van jó néhány cikk az Index pol blogjai között amely nagyon jól van megírva, ez az egyik ilyen.

Tehát:

Via: pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
+ némi update.
@Myrath: és bemész? vagy mondtad nekik, hogy nyasgem?

mi is ez a zizé? mire való?
mikor választani kell, megjelenek és választok, addig mennyenek annyuk picsájába

brühüyyy

felsötétítenél?
@Sir Bates dö Hól: "A különféle homályosan és homályos pénzforrásból működő (ernyő)szervezetek persze csak a felforgatásra képesek, ahogy az „arab tavasz” esetén is. A liberális politikai teológia alapján ugyanis, ha eltűnik a gonosz rezsim, kinő a földből a demokratikus jogállam. Ha mégsem, akkor újabb hiba történt; úgy tűnik, a demokrácia-export folyamatos beavatkozást igényel."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ad1) legyél már következetes a tahósításban, engem nem zavart;
ad2) a link szerzője vagy szintén nem ért semmit a világból, vagy tendenciózusan félretájékoztat saját érdeke szerint;
ad3) egy agyatlan, sub kavics-féle létformát, viszont biztos elért már.
@Sir Bates dö Hól: Az, hogy mekkén sütit osztogatott az ukrán neonáciknak nem ferdítés, hanem ténykérdés. De amúgy bocs, betartom a kérésed.:)

www.chroniclesmagazine.org/john-mccains-new-neo-nazi-friend/
@Sir Bates dö Hól:

hagyd a petsába. az az egyetlen célja, hogy kivetkőztessen az emberi mivoltodból és úgy járasson le. gondold végig.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sikerült ismét a lényegre fókuszálnod, élő cáfolata darwin tanainak!
akkor bedobok ide egy ellenpontozást :D

Kik itt a fasiszták, az ukránok vagy az oroszok?
Brendan Hoffman / Getty Images

Ha az oroszok azt mondják, hogy Ukrajnában nácik törnek hatalomra, akkor az úgy is van, nem? Ők már csak tudják, ők győzték le Hitlert, nem? Nem. Putyin vezérlő ideológiája, az eurázsianizmus a megvalósult nemzeti bolsevizmus: az emberi jogokat semmibe vevő, idegenellenes orosz nacionalizmus, írja cikkében a neves amerikai történész, Timothy Snyder.

444.hu/2014/02/21/fasizmus-oroszorszag-es-ukrajna/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ezek a stadion-kompatibilis nergyerekek.
Ez a jövő.
kiemelnék egy tanulságos részt:

"Amikor aztán november végén jöttek a rohamrendőrök és szétverték a diákokat, egy új csoport, az afgán veteránok is kimentek a Majdanra. Ezek a középkorú férfiak, a Vörös Hadsereg volt katonái és tisztjei, akik közül sokak testét a csatatéren szerzett sebek borítják, azért jöttek, hogy megvédjék “a gyerekeiket”. Ők mondták így, de nem konkrétan a saját fiaikra és lányaikra gondoltak. Úgy értették, hogy a fiatalság javát, az ország büszkeségét és jövőjét jöttek védeni. Az afgán veteránok után még sokan jöttek. tízezrek, majd százezrek. Már nem annyira azért, hogy Európa mellett tüntessenek, inkább a tisztesség védelmében."
@jaegtoer: azt jeleztem már, hogy minek tekintem, így nem rá való tekintettel "disztingválok"... másrészt olvastam a "próbáltam így, próbáltam úgy." kezdetű ars poeticát, s egyetértek azzal:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ezért mondtam, azt hajdan, hogy decemberben érthetetlen volt, hogy még a szülők sem mentek ki a "gyerekeik" mellé a rakpartra, vagy a Szalay utcába. tulajdonképpen nincs is min felháborodni. milyen erkölcsi alapon?
és megint egy rész, utalnék a kormányrádió hírére is amott fent:

"Az orosz propaganda újra és újra azt sulykolja, hogy a majdani tüntetésekkel visszatért Európába a nemzeti szocializmus. Az orosz külügyminiszter pont Münchenben oktatta ki a németeket arról, hogy olyan embereket támogatnak, akik Hitlert tisztelik. Az orosz sajtó rendre nácinak nevezi az ukrán tüntetőket. Természetesen a szélsőjobb szerepe az ukrán politikában és történelemben figyelmet érdemel. Ez a napjainkban is létezik, bár jelentőségében meg sem közelíti a francia, osztrák vagy holland szélsőjobboldalt. Valójában pedig az ukrán rezsim, nem pedig az ellenzéke az, ami az antiszemitizmust eszközként használja. A rohamrendőröket úgy tájékoztatták, hogy az ellenzéket a zsidók vezetik."
@jaegtoer:
láttam azokat a tv műsorokat amikben fényképekkel illusztrálva mutatták be a McCain-t és társait amint olyan terroristákkal van a képeken akiket az USA nemzetközileg üldöz...egész amerika röhögött a vén majmon és azon a mexico-i emigráns családból származó szenátoron is aki az új emigrációs törvény egyik legnagyobb akadályozója együtt sütkéreztek a kb 15 percig tartó látogatás alatt és azt sem tudták kivel vannak lefotózva mert valami segédjük söpörte azokat össze pénzért...
a Fox meg a CNN hasát fogta röhögtében

brühüyyy

a McCain az nekem is kedvencem, mint egy ellentengernagy fia hadifogságba bonyolódott de amikor haza akarták küldeni a fogvatartói akkor nem ment és a történet azzá vált, hogy ott kínozták, meg szenvedett, pedig magára zárta a zárkát nehogy kiebrudalják

szóval azóta ebből él több százmilliós vagyona van (dollárban) vagy 12 palotája szerteszéjjel és életében csak hülyeségeket pofázott és abból él ő hozta napvilágra a Palin nevű őslényt aki azt sem tudta megmondani milyen újságott olvas és vérig volt sértve, hogy meg merték tőle kérdezni mit reggelizett azt sem tudta

ezek is a fidesz színvonalán vannak

brühüyyy

a comedy csatorna helyett a CNN sokkal többet lehet röhögni
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
mindezt Arany János nyelvén a liverpool-i web oldalon

gyönyörű

eztet taníccsák a ziskolábany?

brühüyyy

ezért nem járok én iskolába...tantónénielloptákazuzsonnámat
Felálltak a civilek a nemzeti atomenergia-kerekasztal mellől

Az Energiaklub, az EMLA és a Greenpeace szerint a kormány nem szolgál információkkal a paksi bővítéssel kapcsolatban.

444.hu/2014/02/21/felalltak-a-civilek-a-nemzeti-atomenergia-kerekasztal-mellol/
@Penivaldes: civilebbek mint a cöf ;)
nem tudom mire számítottak, én nem tudok olyan esetről, hogy a kormány normálisan egyeztetett volna bármilyen civil, vagy szakmai, vagy érdekvédő szervezettel...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egyszer láttam egy olyan firkát (egy plakátra csinálták) ami a tudjukkiket küldte el, hasonló hibákkal.

egyébként egy oktatóm szerint a mai ifjúság (20-25 évesek) a tavaly szót írja tavajként. tehát ez az amit a legtöbben elrontanak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem Pakshoz kapcsolódva, de a civilek sem jobbak sokszor a kormánynál. testvérem volt egyszer, egy gyűlésen, ahol valami vasútvonal megtartásáról, vagy megszüntetéséről vitáztak, és mind a kormány képviselője, mind a civil képviselő oltári hülyeségeket hordott össze. testvérem szerint az a baj sokszor, hogy nem is törekednek párbeszédre, hanem mondják a magukét.
@Myrath: olvastam azt is

@Penivaldes: igen, többnyire a süketek párbeszéde folyik, és vigyáznak, hogy független szakértő a közelben se legyen
@rodeo36: 500 aláírás kell, h indulhass. Ezért hívtak, h menjek be a pártirodába.

Megyek - nyomja meg az egyes gombot
Nem megyek - nyomja meg a 2-es gombot.

Gép volt, nem tudtam elküldeni a halál f@szára sajnos.
@labrabbit:

Felmérések szerint 15-20 évvel ezelőtt cca. 1/4 volt a funkcionális analfabéták száma Mo-on.

Ez mára 1/3-ra nőtt, és a 18 év alattiaknál ennél is magasabb.

"mindenki napi szinten ír-olvas, kommunikal neten."

Messze nem mindenki. Az emberek leszoktak az olvasásról.

"így aztan jól elojonnek a hiányosságok is,"

Valóban döbbenetes ami elénk tárul.

"nem beszélve arról az izgalmas evolúcióról, ami a nyelvekben zajlik. Egyesek hanyatlásnak hívják. "

Erről érdemes meghallgatni Nádasdy Ádámot:))

mindentudas.hu/elodasok-cikkek/item/47-mi%C3%A9rt-v%C3%A1ltozik-a-nyelv?.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az a baj, hogy Putyin telefonja napok óta foglalt.
Így most szegény Jani kitől tudja meg, hogy mi a mi véleményünk a kijevi helyzetről?
a mit tanítsunk kérdéséhez, nem vagyok pedagógus, tehát a véleményem nem mérvadó. de szerintem nem úgy van, hogy van egymással szemben a lexikális tudás, meg a nem lexikális, és ezek ellenségek. egyik sem működik a másik nélkül, és mindegyikre szükség van. arra is, hogy megtanuld a walesi bárdokat, mert annak sem annyi a haszna, hogy eltudod szavalni, bár az sem mellékes, hanem edzed vele a memóriád, aminek szintén van hozadéka. olyasmi ez mint a sport, amikor futsz, akkor sem csak a lábad erősödik, hanem olyan is amire nem gondolsz.
@kentauri: "ápoló legyen a talpán Grazban aki lefog téged....."

Állatkerti injekció-puskával simán le lehet nyugtatózni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "politikai teológia" ilyen baromságokat honnét csippantasz? mert akkor ez sem nagyobb hülyeség: teológiai politika.
@Sir Bates dö Hól: Bár az emberevő terroristákkal való haverkodáshoz, szerintem erősebb gyomor kell mekkénnek is, mint az ukrán neonáciknak való sütiosztogatáshoz. :)
@Penivaldes: én sem vagyok oktatási szakember, de szerintem is úgy van, itt is összefügg minden mindennel, lexikális tudás sem működik gyakorlati képességek nélkül.

hihetetlen, és még mindig kételkedem abban, hogy ébren vagyok...........

Az ember, aki a szomszédod hullájából is politikai hasznot próbálna húzni
orban_1

Az ukrajnai helyzet fontosságát érzékelve az összes felelős európai politikus Kijevvel foglalkozik napok óta. Orbán Viktor inkább őzikét nézeget Záhonynál, és filmszínészi karrierjét egyengeti a kampány finisében.

444.hu/2014/02/21/az-ember-aki-anyad-hullajabol-is-politikai-hasznot-probalna-huzni/
@Sir Bates dö Hól:

"Azt nem gondoltam volna, hogy egy funkcionális analfabéta fogja propagálni huntington könyvét... gondolom előtte átrágta magát fukuyama művén is..."

Nem tudom feltételezni, hogy bármelyiket is olvasta, mert a gondolkodásán nem hagyott nyomot.
De ennél sokkal jobban érdekel, hogy mire találnak igazolást H könyvében a jobbikosok, mert ez az ajánlás nyilván nem egy önfeledt tallózás eredménye a Libri honlapjáról.
@parti_giano:

A szegedi piaristáktól ered a tudása:)))
@Orica Középföldi: Ha egyszer ráérsz és tényleg érdekel, talán elmesélem majd.
@rodeo36: "Azt még megértjük hogy John McCain aki az Al-Qaidát fegyverzi Szíriában, személyesen is megjelent Kijevben, mert annyira szeretne kis Demokráciát az ukrán népnek. Még azt is megértjük hogy az izraeli Bernard Henry Lévy, kit más néven az arab tavasz feltalálójának hívnak, szintén kiselőadást tartott a tüntetőknek, a szabadságról, meg a forradalomról a korrupció ellen. Amit viszont végkép nem értünk meg, az az, hogy mit keres Kijevben a szír fegyveres terroristák, más néven FSA zászlaja??" :)

youtu.be/NMHm2aMLkYU
Bemutatjuk az ukrán ellenzéket

„Három dolog egyesít minket” - nyilatkozta az ukrán ellenzék meghatározó képviselője, Vitalíj Klicskó a hetekben a Guardian brit napilapnak. „ Az első az egyet nem értés a jelenlegi gazdasági politikával- és helyzettel; a második, hogy egyedül az európai integrációt látjuk Ukrajna egyetlen lehetséges jövőjének, a harmadik pedig, hogy elutasítjuk a jelenlegi authoriter rezsimet.”

atlatszo.blog.hu/2014/02/20/bemutatjuk_az_ukran_ellenzeket
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igaz, máté-tóth is írt ilyen címmel könyvet. akkor is erősen vakaródzom, erőltettetnek tartom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne haragudj, de még egyetlen önálló gondolatot sem olvastam tőled, így nem hiszem, hogy tudnál nekem mesélni.

Már régóta várom, hogy mikor kerül fel ez a könyv a jobbik önigazolási/hivatkozási listájára.

Igazából arra vagyok kíváncsi - nyilván sose fogom megtudni - ki volt az, aki felfedezte ezt a jobbiknak:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egy kis kiegészítés, ugyanezen blogról.:)

"Végignéztem, hogyan ölnek meg 1500 embert három nap alatt a „terrorizmus elleni” harcban az egyiptomi fegyveres erők, de ennyi civil milicistát egy helyen egyszer sem láttam a Közel-Keleten. Úgy tűnik, ez kifejezetten Ukrajna sajátja. ... „A téren 39 század van” – meséli Vladimir, egy huszonéves fiú a metró bejáratánál. Ez háromezer kilencszáz „rendfenntartót” jelent. „Ők csak a Majdan őrei” – teszi hozzá. Hozzájuk jönnek még a Szvoboda csapatai és a kisebb „ultrás” csoportok. Mindenkinél szúró- és vágó fegyverek vannak, sisakjuk és mellényük is van."

atlatszo.hu/2014/02/19/a-majdan-hadserege-avagy-kik-haltak-meg-kedd-ejszaka-kijevben/
@Orica Középföldi: Nem fedezte fel senki és azt se felejtsük el, hogy én nem a jobbik vagyok. :)
@Orica Középföldi: pédául vona. történelmet tanult, járhatott töténelmfilozófiai előadásokra. spenglert is simán citálhatná, értelmezhetné torz szemüvegen át.
Olyan letargiában és bizonytalanságban vagyok napok óta, de ma!
megnyugottam. Ukrán terroristák, haza lehet menni.
"Orbán Viktor csütörtökön megtekintette az ukrán-magyar határt. Most közzé is tett egy videót, amiből megtudhatjuk, hol járt és milyen érdekes információkat tudott meg. A lényeg: úgy néz ki, hogy egyelőre minden rendben van!"

index.hu/belfold/2014/02/21/minden_oke_orban_megnezte_a_hatart/
Janukovics és az ellenzék aláírta a megállapodást

Gyorshírben jelentette a Reuters: a szemben álló felek képviselői aláírták a megállapodást. Előzőleg már kiderült, hogy az egyezség értelmében Ukrajnában 48 óra alatt visszaállítják a 2004-es alkotmányt, nemzeti egységkormány alakul, az év vége előtt pedig előrehozott választást tartanak. Az alkudozásban kulcsszerepe volt a Kijevben tárgyaló német és lengyel (illetve csütörtök estig a francia) külügyminiszternek is, akiket Brüsszelből "megtámogattak" egy szankciókat bevezető döntéssel. A megállapodást előbb Janukovics elnök fogadta el, majd az ellenzéki pártok vezetői, végül a tüntetők képviselői is.

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42581
@Orica Középföldi:
minden valószínűség szerint tetőled vagy mástól a neten, ez a két mű egy egy tanulmány-esszé...és mire mennek mindezzel? alkalmazásához valami ctrl+c/ctrl+v mellett valami más is kell, gondolom én?

brühüyyy
@parti_giano:

Elvileg igen, bár nem tudom mikor jelent meg magyarul.
Vonát elnézve, nemigen foglalkoztatta a civilizációk kérdése:)
Ha nem írjátok alá, mind meghaltok
Így győzködte a lengyel külügyminiszter Klicskóékat. Az ellenzék és Janukovics aláírták a megállapodást.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F02%2F21%2Felszabadult_a_helyzet_ukrajnaban%2F
@Orica Középföldi: 2005-ben az európánál. gábriel is tipikus példája annak az oldalfüggetlen irányzatnak, amelyek a szövegeket eleve valamilyen politikai percepcióval olvassák. nem, nem a mondanivalóra kíváncsiak, hanem csak arra, hogyan tudják ezt a saját érdekükben felhasználni. rosszabbak a funkcionális analfabétáknál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: „Három dolog egyesít minket”

Klicskó ezt tőlünk palizálta, ezt szóról szóra mi is elmondhatjuk magunkról.
@parti_giano:

Egyetértek.
De azért érdekes, hogy az 1996/2005 -ös megjelenéshez képest most kerül az érdeklődés homlokterébe a jobbiknál.

Tartok tőle, hogy fogunk még róla hallani:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Isten létezésének bizonysága (az evolúció alapján, már a krétát sem éred meg), előbb itt tolod huntingtont, milyen ok, el kell fogadni a más kultúrát (a legyőzött ellenség rituális elfogyasztása pl. ilyen), azt mccain miat meg sírsz... kerestesd már ki a segítőiddel, mit fed a "konzekvens" betűsor, azt brénsztormingoljatok egyet... hátha lejön valami... telefonos segítséget igénybe vehettek...
@rodeo36:

Valóban, az a valami más fájóan hiányzik:))
@Orica Középföldi: jobb mint a véletlenszerű karakter halmaz, ott még nagyobb az entrópia :D
konzekvens fideszjobbik módra:

A világ legszánalmasabb védekezésével állt elő az ország szégyene, az …
1
Szily László

Előbb leterroristázták és leorvlövészezték a kijevi tüntetőket, majd közleményben magyarázták el, hogy ha egy külföldi hírforrás mond valamit akkor azt ők, ahogy van, kötelesek betenni a magyar hírekbe. Az egyetlen megoldás a magyar közmédia azonnali megszüntetése.

cink.hu/a-vilag-legszanalmasabb-vedekezesevel-allt-elo-az-orsz-1527755337
ennyi, kell ehhez mit hozzá tenni:

Putyinék közvetítője nem írta alá a megállapodást

Nem írta alá az ukrán megállapodást tervezetét az orosz közvetítő. Vlagyimir Lukin, Oroszország emberi jogi ombudsmanja még pénteken elutazik Kijevből Moszkvába – értesült az Interfax orosz hírügynökség.

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42584

-------------------------------------------

A radikálisok nem fogadják el a megállapodást

A parlamenten kívüli ukrán nacionalista mozgalmakat tömörítő Jobb Szektor bejelentette, hogy nem fogadja el a megállapodást. A TVN24 lengyel televízió jelentése szerint a Jobb Szektor, amely nagyon aktívan részt vett a kijevi kormányellenes megmozdulásokban, közölte, hogy folytatja harcát "az országot kormányzó rezsim eltávolításáig".

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42585
@mihimama:
" a Rózsát meg kilógatnám egy erkélyről a 10-ről"

És szólnál: na most az egyszer elengedlek! :) Azt hiszem, sokan foglalnánk imába a neved.
Hozzám eddig még nem jöttek, lehet, hogy az adatok központi letiltása hatott. Mondjuk 2010-ben is csak a Fidesz és a Jobbik járt az utcában kétszer körbe, a többiek csak csodálkoztak, hogy nincs elég szavazójuk...
Gulyás Gergely: semmi sem veszélyezteti a választások lebonyolítását---

A FIDESZ 107 EZER AKTIVISTÁJA TEVÉKENYKEDIK ORBÁN ÚJRAGYŐZELMÉN ! ÉS...SIKERÜLNI FOG ! .O)
Persze, hogy minden pártnak van listája a tagjairól/aktivistáiról/támogatóiról. Enélkül tényleg életképtelen lenne. Nem értem, hogy ezen miért kell mindig elcsodálkozni. A sok csökött értelmű menjen el egyszer az USA-ába, és rájön, hogy ahhoz képest kismiska, ami nálunk van. Amúgy kár ezt szegény Kubatov érdemének betudni, ő csak kullogott a youtube videón is megnézhető "feltört" mszp-s adatbázisok után.

Az pedig elég nyilvánvaló, hogy az a zuglói kérdőív ennek felépítésére egyáltalán nem volt alkalmas, hiszen semmilyen adatot nem kellett megadnod magadról.

A szokásos műbalhé. Unalmas, valami jobbat találjatok már ki...
Nyitott kapukat döngetsz.
Miből gondolod, hogy nem vezetek listát fideszesekről... :D (pedig nem vagyok párttag :D)
@Sir Bates dö Hól:

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de a funkcionális analfabétizmushoz van egy kedvenc kérdésem:

Ha nem érti kb 40 %-a az országnak, amit olvas, akkor szerintetek hogyan értheti meg, amit hall?
@Orica Középföldi:
Sajnos még nem tudtam meghallgatni, de a beveto azt írja, 'logikus lenne hogy a nyelvek ne valtozzanak; senki nem tudja miert valtoznak...'

Ez így, ebben a formában... vitatható.Ez jó kis téma, kár h off.
@Tűzfal: sehogy, mo lakosságának komoly kihívás még a barátok közt/jóban-rosszban cselekményének a követése is... mikszáth anekdotikus történet-vezetése pedig maga a minotaurusz labirintusa...
@Orica Középföldi: ahogy @parti_giano: írja: saját tételeik igazolását keresik mindenhol, szellemi kukázók/lomizók... mint ez a laboratóriumi szökevény is itt (analóg rétváryval -marx antiszemitizmusa-), tgm-re hivatkozik és huntingtonra, kohézióból ragadnak ki mondatfoszlányokat, s elferdítve adják tovább/havatkoznak azokra...
@Sir Bates dö Hól: Igen és a bölcsek köve valamint a kristálytiszta igazság csak nálad van. :)
@Penivaldes: Na ja!!!A közmunkásokat meg
kivezényelnék trágyázni ???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha soha nem töltesz el egyetlen másodpercet sem oktatási intézményben, akkor is hozod ezt a szintet... minden tanárod kudarcként élhette meg a veled való foglalkozást... lehet, hogy sub kavics vagy, de gránitként állsz ellent minden kísérletnek, hogy valami értelem hatoljon be monolit agyszerkezetedbe... monolit, mert egyetlen sejtből áll, ezt kezelhetjük axiómaként... végtelenül ostoba vagy... persze ez nem indokolja aljasságod...
@Sir Bates dö Hól: Ha túl tudsz majd lépni az állandó személyeskedésen, csodás távlatok nyílnak meg előtted. Addig csak pörögsz körbe-körbe mint mókus a kerékben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az lehet... csak a rádiusz az ezerszerese a te egyenesednek...
tanulságos nahh, iráni benyalás, kínai orosz haverkodás, baltás mentés, szép ez a sor nahhh, bárki megmonhassa:

Orbánék nem piszkálták Janukovicsot
Tíz európai ország kérette be nagykövetét, jelezte rosszallását, a magyar kormány nem.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F21%2Fmiert_tetlen_a_kormany%2F

Az oroszok frusztráltak, de van eszközük
És még az a jobbik eset, ha inkább a gazdasági fronton nyomulnak.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F02%2F21%2Faz_oroszok_frusztraltak_de_van_meg_eszkozuk%2F
@Blogger Géza:

Menjél te az USÁ-ba vagy Uszty-Ilimszk-be a listákra gyökér!!
Megette a fene ha gyerekeink országa ilyen cédulás csököttek homokozója lesz!

"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.

És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.

Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek."
átmegyünk bélushoz, van vagy 40 amstaffja, ad neked is

mozgékony kutya, ölésre van programozva

bélus véres disznóhússal és belsőséggel eteti
jó cucc

én távitányítóval szoktam a kaput nyitni, minek pazaroljam az időm

ha be akar jönni az ibse, jöjjön

legfeljebb belehal
@Penivaldes: háát, nem lesz időd rá
megöl a kutya mire kigondolod
@gnme: vagy én a kutyát, aztán begombócolom:)
@Penivaldes: ehehe
ma jött a gázóraleolvasó
éppen csak sikerült visszatartanom a kutyákat, őrjöngtek, hogy jól megkapják
csávó ment is azzal a lendülettel ahogy jött
Érdekelne Fabius, hogy szerinted melyik pártnak nincs adatbázisa a választókról ?

Légyszi válaszolj, és csinálj magadból majmot nyilvánosan !

Kösz.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: demost mér válaszolna,
mert 30 éves a kapitány?

nem válaszol és kész
@Penivaldes:Oljan de oljan,nyugodt vagyok,mint a
nyúl a hurokban!!!
@Penivaldes: a krumplifejű kőművesre gondolsz?

potenciális kettes típusú cukorbeteg

elhízott, nem mozog

szerintem életmódbeli váltás kéne neki,, vagy elvenni a hivatalát

(és ha az lesz, majd nem segítenek neki .. mert mi ismerjük egymást.. ha másképp viselkedett volna a gazdája, akkor talán)
@Penivaldes: bazmeg.. mennyi szappan kijönne abból, igazad van
ami a másik témát illeti, nagyon kevesen értenek emón a diabhoz és azok ismerik egymást
veszélyes játék ez.. lehet lesznek, akiket hagynak csendesen eljutni a halálig

a gazdájuk viselkedése miatt
@gnme: nálunk volt egy srác, akit, egy ilyen állat kutya a kerítésen keresztül elkapta.( a karját) haza ment és elhozta a francia tőrét és lenyomta a kutyu torkán. a srác kicsit zizi vot. úgy hogy vigyázz:)
@taga20: mire? nem az enyém a kutya, szarok rá ha megölik, kölcsönkértem
a sajátjaim nem ilyenek
@Penivaldes: én izét kérek, pinot noir rozét :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hát, igen.
Ez az eredménye, ha a parraghoknak ingyen csicskákra van szüksége, és ezt a fityesz teljesíti is:
"... „szakiskolába nyilván nem azért megy a gyerek, hogy József Attilát és Babitsot olvasson", ezért a képzés időtartamát 4 évről 3-ra csökkentették, és gyakorlatilag lenullázták a közismereti képzést. Vállalkozók előtt persze más érveket is felhozott Parragh: „Ha valaki ügyesen foglalkoztat tanulót a saját cégében, már az egy versenyelőnyt jelenthet neki, hiszen egy tanulót fel tud használni vagy alkalmazni tud árufeltöltésre, polcfeltöltésre, egy csomó munkának az elvégzésére, ami mindenkinek hasznos.”
Ez vérlázító.
És sokan megmondták előre, mi lesz ennek a következménye. Ám ezt semmibevették, és itt is "megcsinálták", azaz végleg elrontották.
@Penivaldes: hát az jó ja, nézd meg a táblázatot, mostanában olyat ettem ja

sajnos azonban ezek a szarok (nem szeretem őket) cigányteknőből zabálják a szaros disznóvágási belet, és élvezik
@gnme: a kölcsön kutyát illik egészben visszaadni! ha szarsz rá, mi a faszér kérted kölcsön?
@taga20: sok a cigány és a becsengető
@taga20: igazad van, nem a kutyára kell, hanem a tojtojba.
@gnme: szereld le a csengőt, és rögtrön nem csöngetnek be:)
@gnme: vezess áramot a kerítésben:)
@gnme: fából is lehet vaskarika. fa-szuvas-szu kivon marad a vas:)
@taga20: az év polgármestere telepítette be őket, mitakarsz

világhír
@Penivaldes: hugi, ha neked egy pasi azt mondja, hogy kinyallak a bugyidból, ako te kimosod a bugyid ahelyett, hogy egy fajint leszálló pályát csinálná?:))
@taga20: én mindenképpen kimosom a bugyim, akármi történik is.)
@Penivaldes: bocs hugi! nem láttam, hogy milyen aranyosat kérdeztél:))
köszönöm kérdésed, nagyjából jó, csak péntek délután elbasztam valamit, 2 század helyett 6-ot vettem le valamiről.:))
@gnme: ki az év polgármájsztere? komolyan:)
@Penivaldes: fő a biztonságos szex:) semmi fertőzés.
off, de mégis összefügg az aláírásokkal, meg azok gyűjtésével.
A tanaraknak mostanság pl. portfóliót kell készíteni, hogy kicsit többet keressenek, és tanár II-be léphessenek. Volt már erről szó itt is.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy egy dolgozó tanító/tanár, hogy tudja ezt a 75-100 oldalt megcsinálni, digitalizálni a mindennapos tanítás és az "egyebek" (nem csak tanítás van ott!) mellett?!
Úgy, hogy ott kell lennie a suliban akkor is, ha már nincs órája. Ott, ahol még nevelői szoba sincs, nemhogy szuper számítógépek, szuper hardverek.
Azok a vadbarmok, akik ezt az egészet kitalálták, nem láttak még iskolát, tanítókat, gyerekeket közelről.
Ennyi ba@tatás után pedig ne is csodálkozzanak, ha az igazán jók a tanári pálya közelébe sem mennek, és csak a közepesekből lesznek tanárok.

Ezek a "politicus" hulladékok el nem tudják képzelni milyen lehet egy szakiskolában, egy olyan általános iskolában tanítani, ahol a gyerekek 80%-a HH, azaz halmozottan hátrányos helyzetű.
A tanároknak meg jó tanítás helyett portfóliót kell gyártani. Mert az olyan jól hangzik, és bazi nagy biznisz egyeseknek. De tuti nem azoknak, akik készítik!
@Penivaldes: ako te ezt vágod. ako má csak a leszálló pályát kö megtanulnod, fontos dolog. holnap kikérdezlek:))
@AKIsTUDATLAN: múltkor anyámékat felrendelték egy portofólia hogyan készülre, de csak a Rózsika fényeskedett
@Penivaldes: rendben, csak az asszonynál ne nyomj fö:))
és neked galambom, milyen napod vot?
@taga20: esős napom volt, halaztam. :)

titokban tartalak drága.)
@gazoló: 1' körül tekerd fel a hangerőt!

XDDDDDDDD
@gazoló: megaláztak egy becsületes embert, becibálták a mirofonok mögé és sztárt csináltak belőle

én ennyit látok
@gnme: egy becsületes ember. hülye vagy? sztár? hülye vagy? én meg ennyit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól: nyilván arról van szó, hogy a Konzervatóriumnak sikerült "megtalálni" az Ukrán helyzet felelőseit: "a liberális, nyugati felforgatók"-at, és hogy mindjárt igazolják is az okosságot, levették a polcról Huntingtont, elolvasták a fülszöveget, és kész is lett a cikk. Gabriel már ajánlhatja is. Fa5za.

Na most az van, hogy 1993-ban a Foreign Affairsnek írt cikkében, amelyből kinőtt a "Clash..." c. műve, Huntington előrejelezte, hogy az Ukrajnán áthúzódó kulturális törésvonal (a többségében katolikus Nyugat-Ukrajna és az ortodox Kelet-Ukrajna) mentén összecsapnak majd a civilizációk, vagyis világosan felvázolta a konfliktusmintát.

Ebből egyenesen következik, hogy 1) a civilizációs törésvonal miatt a térség válsággócnak számít a "liberális nyugati felforgatók" nélkül is; 2) mint hogy így van, természetes, hogy a Nyugat, pláne az USA politikai prioritásainak megfelelő lépéseket tesz (mint az a melegen ajánlott könyv Ukrajnával foglalkozó szemelvényeiből világosan kiderül). Tehát köszönjük, Gábriel, értem én, hogy egy próbát megért, talán majd legközelebb.
@taga20: ennél jobban nem lehet egy embert megalázni
@gnme: sajnálom a szerencsétlent, de gondolom van agya, ezé tud nézni, gondolkodni, analizálni! ha nem sikerült, ako nem sajnálom:)
@taga20: ott kezdődik, hogy egy embernek annyi nyugdíjat folyósítanak, ami csak az állati léthez elég

..aztán megalázzák azzal, hogy ők mennyire jók hozzá, mert igaz ugyan, hogy ő nem fog ezután se több nyugdíjat kapni (szarnak a fejére), de legalább kiszolgálja a krumplifejű kampányát
@gnme: "ott kezdődik, hogy egy embernek annyi nyugdíjat folyósítanak, ami csak az állati léthez elég"
ez azé így nem igaz. de ha még így is van, mé kö lemenni kutyába?
@taga20: végülis pl. a jász-plasztikban vagy a samsungban, három műszakban lehet 70-et is keresni, akár

szal a bácsi a dolgozó emberekhez képest elég jól keres

az árakhoz képest viszont keveset, tehát állati sorban van tartva

és egy ilyen embert könnyű "használni" a kameráknak

hátt.. ilyen a fidesz
Bárcsak angyal lenne a leghülyébb fideszes....
@gnme: nagyjából egyet gondolunk a mai viszonyokról, de ha valaki csóró, ako hülye is? nem hiszem!
@Pantagruel: :-) kizártnak tartom, hogy a linkadó képes bármilyen ok-okozati összefüggést megérteni az alma engedély nélküli elfogyasztása és a pilátus-ügyön kívül...
@taga20: sose mondtam olyat, hogy aki csóró az hülye

nemtom honnan szedted
@gnme:" @taga20: ott kezdődik, hogy egy embernek annyi nyugdíjat folyósítanak, ami csak az állati léthez elég

..aztán megalázzák azzal, hogy ők mennyire jók hozzá, mert igaz ugyan, hogy ő nem fog ezután se több nyugdíjat kapni (szarnak a fejére), de legalább kiszolgálja a krumplifejű kampányát "

"taga20 2014.02.21. 20:31:36
@gnme: nagyjából egyet gondolunk a mai viszonyokról, de ha valaki csóró, ako hülye is? nem hiszem!"

na erre írtam ezt.
Szerinted a leghülyébb?
@taga20: értem :-) peace
nagyon gáz amit ezek csinálnak.. saját hülyeségük lesz a sírjuk
a fizetések adótartalmát csökkentsék és adjanak abból a nyugdíjasoknak
(az országot meg nem adósítsák el titkosítva a ruszkiknak)
@Sir Bates dö Hól: már a novícia és a tisztasági fogadalom kombinációja is meghaladta a képességét.
@taga20: amíg el nem kezdenek spórolni magukon, addig a nyugdíjasnak itt nem lesz jobb
@gnme: ako ezt megdumáltuk:)
@taga20: gyere igyunk valamit, van jó borom
egri
@Sir Bates dö Hól: mondjuk, úgy, nem olvasott valamit, marha nehéz. (asse értettem soha, minek blöfföl valaki nyilvános fórumon)
@Pantagruel: Hová gondolsz?, A liberális nyugat csak felemelkedést hozott állandóan a világnak. A csökött kelet meg?? Áááá hagyjuk is. A keleti civilizációk mindig csak a sötétséget terjesztették, főleg akkor amikor a nyugati civilizációk még nem is léteztek. :) Látod a CTRL+C, CTRL+V-t is a hülye nyugati informatikusok találták fel.

Amúgy ha ti linkelhettek tótawétől, bartusig bármit, akkor én is hasonlóan járhatok el.
@gnme: én má az elején tudtam, hogy megdumáljuk:) ezé előre bontottam a medve bőrére. proszit:)
@taga20: egyébként kíváncsi lennék rá, mennyi pénzt kapott a megalázott bácsi

(ha a négy gyerekének a fizujából kevesebbet vonnának el, máris tudnák a bácsit a gyerkőcök támogatni)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg, szerintem költözz oroszországba! ennyi faszságot amit, te itt a héten összehordasz. művészet:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha nem a liberális nyugat felelős egy idestova 500 évvel ezelőtt megszilárdult civilizációs törésvonal kialakulásáért aligha az a Nyugat felelős*, amely még csak ekkor indult el a felemelkedés útján és vált a világ s3gglyukából a világ kereskedelmi-kulturális vérkeringésének központi szervévé (cor) (*megkockáztatom, hogy az ezeréves skizma és a tatárjárás inkább) ennek mégis mi köze ahhoz, hogy mi minden jött Keletről?
@taga20: nem úgy volt, hogy hagyjuk magába' vonyítni? hö? ;-)
@parti_giano: hű, egyre durvább

akkor azért állították ki az öreget, hogy megmondja a nyugdíját amit az államtól kap?

nagyon durva

ők meg a legújabb fauvé mikrobusszal érkeztek

kicsit nagy a kontraszt, mennyire szarba nézik az öregeket
Vérpatack

A magyar retardália

Oh, szentek iskolája, Budapest!
Kilőtt szemek és igazmondó fideszesek
Tanyája. Mit nekem ti zordon
Házelnökök humora, kolbásztöltők, hentesek

Hazája. Szobra áll Gábrielnek
Cifra tereteken magyar partizánok.
Mindig ellenálltatok, ha haladni kellett
Volna a világgal, és élen jártatok,

Ha le kellett horgonyozni a zsíros
Húsokat csámcsogó főurak gazdag
Palotáinál.

Szomorú látvány. Egy nép, amely túlél minden
Lázadást, mert alkalmazkodik.
Ezt vezeti Orbán,

És ti vezetve vagytok.
@parti_giano: jaj, jaj! már te is? Spengler az hochkultur, megzavarodik tőle. az alaptörvény 20kg-os díszkiadását küldd neki egy drónnal - a háza fölött 200m magasan ki is oldhatod a bombasztikus művet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bartus fasságai és W szellemességei helyett maradjunk Huntingtonnál, hosszan-hosszan lehetne idézni, de hát ott a könyv, úh. csak egy rövid részlet:

"A civilizációs megközelítés ugyanakkor az Ukrajna és Oroszország közötti szoros kulturális, személyes és történelmi kapcsolatokat, az oroszok és az ukránok mindkét országbeli keveredését hangsúlyozza, és inkább arra a civilizációs törésvonalra összpontosít, amely az ortodox Kelet-Ukrajnát elválasztja a görög katolikus Nyugat-Ukrajnától. Arra a régi keletű és ma is fennálló, központi jelentőségű történelmi tényre hívja fel tehát a figyelmet, amelyet Mearsheimer — aki az államot a „realista” elgondolás szerinti egységes, identitását kizárólag önmagában kereső enti­tásként fogja fel — teljességgel figyelmen kívül hagy. Míg az állam­köz­pontú megközelítés kiemeli az orosz-ukrán háború lehetőségét, civilizá­ci­ós megközelítés esetén ezt az esélyt minimálisnak tekinthetjük, és ehelyett arra a lehetőségre figyelünk fel, hogy Ukrajna esetleg kettészakad, és azt jósolhatjuk, hogy ez a különválás a kulturális tényezők ismeretében erő­szakosabb lehet, mint amilyen Csehszlovákiáé volt, de közel sem lesz olyan véres, mint amilyennek Jugoszlávia széthullása bizonyult. Ezek az eltérő jóslatok aztán más és más politikai prioritásokhoz vezetnek. Az esetleges háborút és Ukrajna orosz leigázását jövendölő Mearsheimer pél­dául támogatja, hogy Ukrajnának legyen atomfegyvere. Civilizációs meg­közelítés esetén Oroszország és Ukrajna együttműködését bátoríthatjuk, sürgethetjük Ukrajnát, hogy mondjon le nukleáris fegyvereiről, szorgal­mazhatjuk továbbá a jelentős gazdasági segítséget, illetve egyéb eszközök bevetését is Ukrajna egységének és függetlenségének fenntartása érdeké­ben, valamint azt, hogy készüljön vészforgatókönyv Ukrajna esetleges kettészakadásának esetére."
@gnme: 1'-nél a "faszomat" megvolt? mert az elég zsír :-)
@taga20: Ezen a költözős "érven" mindig jókat röhögök. :)
@vitéž munkášőr: ehehehe :-D

fáradt vagyok .. megnézem van-e az ágyban bor

lehet el is alszok

holnap ugyanitt
@vitéž munkášőr: új hét, új élet:)ha nem disztingvál, holnap ki adom az armageddont:)
@gnme: ott volt a rezsifórumon, megkérdezté tőle, matyi bácsi, adna egy laza interjút gatyóban meg ingben? elintézzük, hogy minden nap lássa az unokáját, betesszük a való világba? ugye jó lesz?!
@vitéž munkášőr: nem én fogom megzavarni. hanem majd pár meleg palesztin, nu, akkor lesz neki igazán bonyolult a történet.
@parti_giano: még egy pár ilyen kis szívesség és akár a lottón is nyerhet az öreg

természetesen szigorúan csak megosztva más hős rezsiharcosokkal
@vitéž munkášőr: nadon jó! a rezsicsökkentésben mi a ló kukiért nincs benne a lottó?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Majmot belőled és az életpálya modelledből tudok, tanár úr, abból mondjuk bármikor.

Adatbázisa lehet legálisan is minden pártnak, meg lehet kreatív összeállítású Kubatov listája ahogy nektek. A különbség több, mint nüasznyi, de ezt úgysem éred föl ésszel, felesleges magyarázni.
@Fabius: nem mondod, hogy ez a féreg tanár???
@Fabius:
Ez kretén tanár? Ne`ba! :)
Egyből érthetővé válnak dolgok... ha egy ilyen muzsik is már tanár lehet. Belegondolok, hogy sógornőm magyar-töri szakos és lelkiismeretes TANÁR, ez meg valami büfészakos seggnyalonc szervilis kiskretén... bazzz... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem tuttátok??
Evvel dicsekedett mán mióta!
Mi lehetne abban a suliban hozzá képest Győzike?
Minimum izgazgató helyettes, hacsak nem tankerületi főnacsalnyik.
@taga20: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Bizony, rezsiharcosunk középiskolai életpálya modellező.
@taga20:
Ja... wasser... durva... legfeljebb egy kis vodka előtte... ilyen egy ostoba fasz tanár? Neeee... technika, vagy vmi hasonló?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na végre! Asszittem elnyelt a munkadémon!
Na szóval, ti itten dagasztyátok a sarat az eur/FORINT(figyeled a Turulban durva kemény nagy betűvel ám!) meg 310! Baxki, mijalófax van arrafele??!! Mondta valami bolonyult tekin-tetű, retardált, hogy csökkencsük még a zalapkamatot.
Nem értem én már az egészet!

Ukrajna, emlékezzetek Grúziára! Ott is csinálta a feszkót a Szem bátyja, oszt' mi lett?? Igen, a zOrosz ungefähr 45 perc alatt rendet rakott...
@Fabius: Esküdj!!! Ha ez tanár, akkor én meg gyors és gépkocsivezető!
@Fabius:
Nem tudom... valahogy egy olyan középiskolába, ahová pl. a lányom jár, nem illene be. Ja, hogy az nem valami kutyaütő suli. Csak egy adatot kérjetek tőle!
Hányadik a középiskolai rangsorban az intézmény, ahol állítólag tanít? :)
@parti_giano: az indexen nem is mertem megnyitni - pedig három napig a Pravij Szektor videóit néztem a YouTube-on - de tartok tőle, hogy ez még annál is durvább! na majd most mély lélegzetet veszek...
@nincs_itt:
Nem értetek semmihez... autó, sör, munka... ááá... bezzeg a narancsbolsik!
@nincs_itt: hülye vagy, pálinka látott:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha szabad, egy kis lajtát szeretnénk az asszonnyal:)
@taga20: Szerintem ott is él kb. annyi boldog ember, mint bárhol a világon.
@parti_giano: brühühü, miért tetted ezt velem? kijött a vacsi, sugárban csandáztam... :-(

gerontokrácia, nyuggerisztán, basszák meg, ez fáj!
@vitéž munkášőr: Megnéztem, de kurvajól döntöttem, amikor elpucoltam onnan!!!
@taga20:
Neked? Bazzz... én meg sört!
De te... :(
Na jó... te majom, mondtam szólok, amikor ihatsz belőle... :))
Nyilvános az őszödi jelentés, a Fidesz és az MSZP is érintett, Gyurcsány tudott a kiszivárogtatásról.

hvg.hu/itthon/20140221_Nyilvanos_az_oszodi_titkosszolgalati_jele
@parti_giano: na tessék! pedig de. a bögölytekintetű meg nézzen körül, ha hazamegy a páleszért, hogy hány helyről származó alkatrészből készül egy autó...

a kékruhás spinétől meg rémálmom lesz, már most tudom :-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: má majdnem csörögtem, hogy miko kö fizetni a sárkány hajó tortúráért:) szeretnék:))
@nincs_itt: nem menekülsz. ha ilyen jól teljesítünk, akkor osztria után bekebelezzük a fránya germánokat is. aztán gyárthatják bérmunkában ingolstadtban a pannóniát.
@taga20:
Nem fizetős az, önkéntes az adakozás része, de meghívásos a részvétel... szóval húzd ki magadat bacod! Bár a sörtúra miatt még van számolni valónk. Ne magyarázkodj... :)
@vitéž munkášőr: @parti_giano: mocskok! baz+! aszta. szipirtyot baxa. mega az ipari 3 fazis! de soll doch IQ nindzsa az volt a kemeny mint Tarzan talpa! Szoval. Annan Haccso Hatasztanbol idejeben desztillaltam!
@nincs_itt: na ez meg a mocsok sargak miatt van, mega za kocsog Android telefon?! ja meg a blutwurz
@kentauri: nem, ő a jobbik intellektuális elitjét képviseli, s ez a baj...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ő csupán csak segített békét teremteni. :)

"Vlagyimir Lukin, a Kijevbe küldött orosz emberi jogi ombudsman építő szerepet játszott a megállapodás elérésében, többször is hatékonyan segítette a tárgyalásokat, méltatta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter."

Már megint ezek a hülye ruszkik.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: über kulpa:) szutyok, szombaton felhívlak:)szeretem a hülye tempódat:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: neked nehezedre esik, ha nem szopod a ruszkik faszát?
@Sir Bates dö Hól: Sajnos ez nem igaz. :) De inkább maradjunk ennél. Lehet jól fog esni a távolból.

8 perc csoda, nyugalom, természet és mindez itthon!

youtu.be/aMBrpHaqq-M
@taga20: Én a jót mindenkinél elismerem, pláne nálad. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egy egyszerű kérdés. putyin ill. merkel? orbán vs. gyurcsány?
@parti_giano: Baz+ most készültem aludni! Mostanáig gyártottuk bérba a zótókat. Na, nem Ingolstadtban, picit odébb, meg konkurencia is a gyűrűk ura. De egy darabig kapaszkodhat a legfrissebb cuccosunk után!
www.bmw.de/de/neufahrzeuge/bmw-i/i8/2013/start.html?bmw=L4vd50IQri9bMtIfBATMkVt41JiOK2&lbmatchtype=e&lbcreative=33235785461&lbnetwork=g&lbkeyword=i8
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülye vagy te gyökér! szegény angyal gyerek:))
@nincs_itt: jól néz ki. knosszinak kéne egy ilyen szervizautónak.
@parti_giano: mit szervizel? mer ebbe sok minden nem fér bele...
@nincs_itt: háztartási cuccok, főleg mosógép. jó ez a német vacak arra. :))

mindenkinek, kötelező:

A szürke kardigán találkozása a Porschéval

orulunkvincent.blog.hu/2014/02/21/a_szurke_kardigan_talalkozasa_a_porsche-val
Szép estét!

Off: ez egy olyan videó, amihez hasonlókat már qrva régen publikálnia kellett volna az ellenzéknek hétről hétre!

www.youtube.com/watch?v=Ar6rIfnHDnE

Nyersanyagban nem volt/nincs hiány!
És a magas labdák is tömegesen lecsapásra várakoztak.

(Lokális közlemény: változás nem látszik, a kommentek jelentős része továbbra is a Gábriel vs. többiek csatározásról szól. Gábriel, hinti az eszmét és a port, Ti felháborodtok, vitába szálltok, és megy tovább a verkli - remek médiafelület a Jobbiknak. Fab pedig továbbra is hisz abban, hogy a farkasok is vegává válhatnak.)
@taga20: nincs igazad, aki bekajolja ezt a dumát, az nem gyökér, az beteg... aki mondja, az meg rájátszik a legalantasabb ösztönökre...
@Sir Bates dö Hól: ako én vagyok a legaljasabb ember.
@parti_giano: te gonosz! folyamatosan hánytatsz. elolvastam a mandineres "interview"-t is. kurvára pofánverném ezt a shitnyik yuppie szarházit
Szerintem huntingtonnak van igazsága, egyébként... szerintem.
@Csaknézek...: Hagyd már ezt a méretes hülyeséget. Kérdezd inkább Szőrt, hogy a picsába lehet egy sub kavicsból bármikor is farkas? :)
@Csaknézek...:

Egyszerűen magasról teszek rá, nem kell vele szóba állni, hiába provokál!
@Tűzfal:
Ha röhögni akartok (tudom, értelmi fogyatékoson nem szép dolog) a Hír24 oldalán van Grespik. Kevés ilyen kretén szaladgál szabadon... :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

J'reggelt(volt)!
Ezt rögtön fejbe kellett volna lőni a születése után és nem pozicióba helyezni!!
Tömegével szaladgálnak ilyenek a 'politikában.
Inkább megyek vissza ágyba Dunáról,hajókról,tavaszról álmodni...
"Hol vannak a régi játszótársak" IS.... nélkülük ez egyre gyengébb!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mit tett veled ez a derék Grespik, nem kell őt szeretni, egyél inkább fokhagymát az egészséges!:)

www.napiszar.hu/showPost/_P_33
@Sir Bates dö Hól:
senkinek sincs igaza...az "igazság" sohasem létezett, de...legalábbis sohasem leszünk képesek megragadni

nem gyanakszol arra, hogy a huntington -is- rendelésre esszézett rá a papírra?

brühüyyy
Egy kis pedagógus életpálya modell. Evezősnek szeretettel!

nol.hu/belfold/20140222-a_nehany_napos_pedagogus
@gazoló: jaj de kéne még ilyen ember, így helyrerakni a barmokat...
és megint egy szokásos összefonódás:

A legszebb a dologban, hogy a hitelt 2008 második felében vette fel az SZDSZ, ehhez képest az SZDSZ éléről 2007. márciusában leköszönt Kuncze Gábort is megpróbálják felelőssé tenni. A HírTV azzal próbálta ezt a "felelősséget" indokolni, hogy egy jobbikos (!) törvényjavaslat Kunczét is felelőssé tenné. Kuncze ezt nem hagyta a videóban szó nélkül...
@gazoló: katt a linkre, elolvasom... kommentek! te linkeled 09 14, ok! ott hirtelen feltűnik batyu, enyhe jobbikos beütéssel... 09 17... ennek a batyunak van egy sima elirása mindig, mint mi jobbikosunknak! gábriel, batyu, pl. helyett pld-t ir! én a kommentjeim 95% itt irom, mindenki kommentel máshol is! csak ez a tudatos géb nem kommentel máshol, csak itt!
@tristen2005:
A maffia... Egy szégyen ez a csürhe, felénk is megtették 2010-ben tanár ismerőssel.
@tristen2005: a kurvaannyukat a szervilis kormányseggnyalóknak, és még mindig mennyi idióta támogatja a diktatórikus fideszjobbikot
@magándemokrata: hív amikor kell, neki mi jutottunk, szemlézve és megfigyelve, a barbárok a főcímre ugranak csak. Mindjárt jön és cáfol, de leszarom, a tények azok tények :D
@magándemokrata:
Te.... Ne mond, hogy eddig nem tűnt fel, hogy ez a két kiskancsó szalonnáci össze van borulva? :-)
Egy hírlevélen és egy bráneren nevelkednek... Egy segget nyalnak, egyhülyék.
@rodeo36: Huntingon megrendelésre írta ugyan az esszét (cikket) kifejtő könyvet, ez azonban annyit jelent, hogy elmélete érdeklődésre tartott számot, találkozott a nagypolitika ideológiai igényeivel. Másképpen: természetes, hogy ha a társadalmi intézményeink bizonyos pozíciói függetlenségre épülnek, s ennél fogva a nagy koponyák megvesztegethetetlenek, akkor mi mást tehetnénk, mint hogy olyanokat hozunk helyzetbe, akik a mi álláspontunkat, s ezáltal érdekeinket képviselik. Ukrajnáról szólva...

- társadalmi viszonyait számomra az a kép jellemzi legjobban, amelyiken egy lovasszekérbe beleszáguldott egy luxus sportkocsi. A társadalom polarizálódása végletes. Az alsó rétegek nem csak szegények, a helyzetük válságos: hónapokig elmaradó vérek, kifizetetlen nyugdíjak, értéktelenedő pénz (infláció), miközben államcsőd fenyeget. Az orosz hitel lehetne a mentőöv, ami a stabilitást jelenthetné, ami azonban nem kerül folyósításra. Míg az oroszok készek, az EU vonakodik Ukrajnába invesztálni, így egy jövőbeli csatlakozás is csak délibáb a horizonton, ez esetben marad a kiszolgáltatottság.

A helyzet jóval összetettebb, a probléma mélyen gyökeredzik, a folyamatok lassabbak annál, hogy azt rá lehetne fogni a bomlasztó nyugat aknamunkájára (nyilván egy gyermeki vagy infantilis elme, amilyen egy szélsőséges képtelen a differenciált gondolkodásra, természetes, hogy vagy a szíriuszi marslakók irányítanak minket vagy a gyíkemberektől származó zsiráfok): Ukrajna társadalmi bonyodalmai már azelőtt felszínre kerültek, hogy felfedezték volna Amerikát, civilizációs törésvonalai jóval azelőtt megszilárdultak, még mielőtt létrejött volna az amerikai nemzet.
@Sir Bates dö Hól: szőr, nem találok szavakat. ez a KGB-s osztja az észt, hit és erkölcsről:((
ehhez képest egy pedofil pap, szűz lány!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: de, feltünt! csak nem értettem, hogy miért nem kommentel máshol! azt ez a pld. megmutatta az igzságot!
Azért mókás lesz a választás.
Újbudán a főválasztási bizottság, akik minden aznapi panaszra reagálnak, és addig is előkészítenek, 3 iskolaigazgatóból áll a pletyik szerint. Ismerve az igazgazgatói megbízások pártsemlegességét.... Szóval érdekes lesz.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Tegyük fel, hogy aláírsz egy ajánlást, és ezért tudom, hogy kedvelsz. Ezt megjegyzem.
Tegyük fel, hogy nem írod alá. Ezt megjegyzem, s aztán csendben megjegyzem, hogy tudom: nem írtad alá, de ismerek pár 150kilós kopasz havert. Tényleg nem írnád alá?

Remélem érzed a különbséget.
@Pantagruel:
szia, őfelsége ellenzéke meg obama mint ellenzéki kép amint betölti az egybesűltállamokelnökitésztáját és a huntington...

Ukrajna -asszem fentebb írtam- köztes állam lett nagyhírtelen, azaz két pólus közé keveredett, mialatt (halálosan pontosan írod) történelmileg végletekig megosztott és egy "mai" helyzet ennek megoldásában nem sokat segít, sőt, a zejúnak a határán egy etnikai tűzfészek amelynek nincs saját gazdasági ereje arra, hogy bármit is tegyen (ezt sokan kifelejtik) azaz hitelekre szorúl amelyek nem jönnek, mert pillanatnyilag hitelképtelen (és még 150 évre ez meg szvsz) akinek érdeke lenne áldozni ezen a kétes kőoltáron annak most nem hagyják de elveszíteni sem akarja (lásd szinte percek alatt született valami papírtigris) ebbe bele kell kombinálni a Maghreb és a Levante ügyeit nem feledve a hátasztán országok egészen Pakisztán keleti határáig húzódó érdekszféra amely az afgán kivonulás miatt megint egy kitörő vulkán képét mutatja, az, hogy izrael rövidlátó politikusai irán felé terelik a nagy fénycsóvát (és mindenki más már feledni szeretné bármi áron) még komplikálja a helyzetet és (szvsz: az usa élelmiszerbankja veszélybe került délamerika nem adja magát még akkor sem ha az amerikaiak colombiai katonai bázisáról lehet basztatni venezuelát (hogy ők maguktól is hülyék az egy másik kérdés de szuverenitás is van nemdebár?) ezért az olcsó amerikai kaja meg fog szűnni és 250 millió ember nem fogja tudni ellátni magát még a foodstamp-ekkel sem mert azok is drágák lesznek...és kaja meg ivóvíz nélkűl (lásd a 3 hónapja folyó szennyvizet az ivóvízhálózatjukban) élet sincs...hovámegy 300 millió ember? (ez várható volt már 25 éve dumálnak róla de Cassandrásították) a szélsőséges időjárás a rablógazdálkodás eredménye és mindennek -egyszer legalább- meg kell fizetni az árát...ez 50 trillió dollár kezdetre amikor 15 trillió a tartozása...

tehát?

brühüyyy

a nyugatrómai birodalom és a kelet római birodalom hogyan is? na ennel hatványozottan gyorsabban lesz
@rodeo36: ha megrendelésre írta, akkor a leírt/kimondott szó valósággá vált... én inkább a történelem spirálszerűségét látom... sokszor volt ilyen helyzet, mint napjainkban...
@gazoló: kösz a kunczét. nagyon állat vot. mindjár jobban megy a porszívózás:))
@Sir Bates dö Hól: reggel, józanul, de padlót fogtam:)
@gazoló: na én kb. így nézek ki. az asszony má egy kicsit érettebb, mint ez a nőstény:))
@Sir Bates dö Hól:
tudod nagyon jól, hogy amíg nem a sírba teszik a dőhól-t lehet a szavaknak segíteni...a bűvész is úgy csinálja a kisnyúllal és a cilinderrel

brühüyyy
@taga20:
persze te sem vagy egy tigrincs?

brühüyyy
@taga20:
Tigris, tigris... veszélyes sport a porszívózás, már-már extrém. Tucc élni... :)
@rodeo36: sajnos ma má csak egy papírsárkány vagyok, de büszke:)
@taga20:

:))
Te is így szoktál élvezni a macskamentától?

www.youtube.com/watch?v=tklx3j7kgJY
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tudod eladtam a motoromat, ezé köllött valami más adrenalin termelő tevékenységet keresnem. megnősültem..., tovább nem folytatom, me elég durva történet:))
@taga20:
Magyarázkodás... de legalább mindig az uccsó szó a tiéd otthon... :D
@gazoló: ígyebben, me nekem még a farkam is föláll:))
@taga20:

Te legalább egészséges macska vagy és nem a 'rezsicsökire meredezel!!
@taga20:
Majd a friss Dunavíz felélénkít...
@gazoló:
Hmmmm... a porszívón feni a körmeit... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bolika!Én orosz-technika szakos voltam, de nem érzem magam hülyének.:))
Rezsi Szilárd és az ő csökkentése!

Jellemző, hogy a Csepelhirek.hu-n már januárban össztüzet nyitottak a polgármesterre, köztük fideszes aktivisták is, akik a következőket írták: „Amióta nagy ember lett, még jobban elszaladt vele a ló. Észre sem veszi, hogy a párt is hülyét csinált belőle ezzel a rezsibiztossággal: kiderült, hogy nem ért semmihez, dolgozni, teljesíteni nem tud. De itt, Csepelen mindenkit félreállított a pártban, aki egy kicsit is okosabb volt, mint ő.”

nol.hu/velemeny/20140222-jekyll_amp_hyde_csepelen
@mihimama:

Atomerőművet is tudsz csinálni? Annak most nagy a keletje.:))
@mihimama: evvel az orosztanársággal nem kéne hencegni:) én még emlékszem hogy utáltuk az oroszt a suliban. persze az orosztanárnénit szerettük, me jó kis dudái votak, és azokon a meleg májusi napokon lengén köllött ötözködnie:))
@tristen2005: Hát persze, és biomasszával (sz...ral) müködtetem:)
@mihimama:

Az gazdaságos, van belőle bőven:)
@taga20: Ha hencegni nem is, de büszke vagyok rá, hogy két gyerek mellett kint el tudtam végezni az egyetemet, azután a technikát itthon munka és gyerekek, férj mellett. Az oroszt utálni sikk volt az én időmben, de most megint arra fele haladunk. Meggyőződésem, hogy a gyermekek azt a tantárgyat utálják,aminek a tanítóját nem csípik.Jó hangulatú órák voltak, s a mai napig megismernek és köszönnek a régi diákjaim.A dudákról meg....és is lengében jártam nyáron a táborban:))
@mihimama:

Haggyad má, neki a porszívóról is a sex jut az eszébe, Pina orientált.:))
@tristen2005:
szvsz kibaszott bunkóság -bármi okból- nem megtanulni valamit, pláne ha ingyen tanítják...én megbántam, hogy nem fektettem be legalább annyi energiát az orosz nyelv tanulásába...mint bármelyik másik tantárgyba, közben sok nyelven anyanyelvi vagyok és az orosz legalább annyira megmaradt, hogy a néhány szó mellett legalább el tudom olvasni és le tudom írni...ami sok másnak nem megy...

brühüyyy
@GeoCracker:

Nagyon jó. Ismerősöm mondta, Szigetszentmiklóson a postás dobálgatja be a ládákba a Kuncét lejárató szórólapokat, na meg a jobbik és fidesz féle ellenzéket lejárató szennylapokat.
@mihimama:
Csókolom... nem minden technika tanár ecceri. :)
@Ni csak ki beszél most:

A közhelyi témát is a postás hordja. Mindig kétszer csenget.
@tristen2005: Ezek fogják a külföldi szavazatokat is hozni Magyarországra?
@Ni csak ki beszél most:

Repülő postást csak galambban láttam.
@Penivaldes:
"virágágyás felett kell "

Csak ha csupa kaktusz van benne. Nekem van olyan, aminek horgas végű a tüskéje, szívesen felajánlom a jó cél érdekében :)
@ornagy50:
"Fejétől bűzlik a hal !!! "

Most megvilágosítottad elmémet. Lehet, hogy én ezért nem szeretem a halat?
@gnme:
" ment is azzal a lendülettel ahogy jött"

És akkor nem is fizetsz gázszámlát? Mert akkor mondjad, hogy milyen kuty, beszerzem!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te bizonyára végigolvastad a könyvet, és azért vagy büszke, hogy nekünk sikerült kibabrálni Huntington előrejelzéseivel.

Mert ugye azt olvastad, hogy minket egyértelműen a nyugati világba sorolva - a visegrádiakkal együtt - legfőbb potenciális felzárkózónak tartott.

Nem nagyon értem én ezt. Ti, a keresztény nyugati világ legnagyobb büszkeségei és hívei renegátként keresitek az árulás lehetőségeit.
@AKIsTUDATLAN:
" a képzés időtartamát 4 évről 3-ra csökkentették"

A szakiskolákban (lánykori nevükön szakmunkásképző-intézetekben) az átkosban is 3 év volt a képzési idő. Lehet, hogy Babitsot nem olvastak (bár oktattak közismereti tárgyakat is), a szakmát legalább megtanították a tanulóknak. Bár akkor még voltak tanműhelyek, gyakorlati képzési helyek stb.
A mostani szakiskolai képzéssel szemben erős fenntartásaim vannak, pontosan a gyakorlati képzési lehetőségek hiánya miatt. Az egy dolog, hogy elméletben tudok pl. kereket cserélni, de gyakorlatban inkább nem próbálnám meg.
Az átkosban ha valaki ipari tanulót vállalt (ld.szakiskolai képzés gyakorlati része), adókedvezményben részesült. Érdeke volt, hogy tanulót képezzen, és jól, mert csak akkor keresték újabb tanulók. Most hol történik ez a képzés? Ezt komolyan kérdezem, mert tényleg nem tudom. Tanműhelyekről nem tudok, és nem ismerek olyan kisiparost, aki tanulót képez (pedig kisvárosban élek, itt mindenki mindent tud).
Vigasztaljatok meg, hogy azért folyik valahol szakemberképzés ebben az országban.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem foglak megvigasztalni, csak a hülye semmihez sem értő droidok kellenek a hatalomnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még kevésbé értelek.
(Illetve szerintem ez nem nagyon igaz, értem én a motivációdat erősen.)

Szóval linkelsz egy könyvet, amit ha elolvasnál, akkor elgondolkodhatnál, mennyire determinált a helyünk a világban.
ha olvastad volna Fukuyamát is - elég száraz és kevésbé kalandos, mint Huntington - akkor a kettő vegyületéből csak levonhatnád azt a következtetést, hol is lehet jó a gyerekeinknek, esetleg nekünk is.
Ezzel szemben nyakatekert okoskodásnak látszó linkekkel próbálod bizonyítani az ellentettjét, és árulod el természetes szövetségeseidet.

Mellesleg semmi rendkívüli nincs egyik könyvben sem, pusztán józanul keresik a válaszokat a hidegháborút követő új világ fejlődési lehetőségeire.

A királyi idézetekkel pedig mit bizonyítasz? legfeljebb annyit, Ukrajna két világ szélén áll.

Ha tényleg olvastad volna a könyvet, nem vesződnél az ostoba linkekkel, az ukrán helyzetet nem pogácsákkal robbantották ki, természetes "fejlődés" eredménye.
@Csaknézek...:
"Off: ez egy olyan videó, amihez hasonlókat már qrva régen publikálnia kellett volna az ellenzéknek hétről hétre!"

Nem, ezt napról napra, és minden lehetséges fórumom publikálni kellene.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez a hét legalább akkora szégyene Magyarország diplomáciájának, mint a baltás kiadatásának hete.
Ez a hét legalább akkora szégyene a magyar közmédiának, mint kb a 68-as bevonulás vagy Jaruzelsky puccsának a hete.
erre veszed a fáradtságot, és érvként idesorakoztatod a hivatalos orosz és ukrán verziókat. Nem érzed, ez mekkora gáz?

Nem érzed, hogy elárulsz népet, hitet, hazát, szövetségest? Te ráadásul duplán, hiszen a majdaniak elvileg az elvtársaid is.

Angyal ez tényleg olyan nagyon lesújtó.
@taga20:
"valami más adrenalin termelő tevékenységet keresnem. megnősültem..., "

És ezzel az adrenalin-termelés folyamatosságát biztosítottad. Ennél jobbat nem is tehettél :)
@Penivaldes:
"a medve fog halat"

de én csak egy micimackó vagyok a százholdas pagonyból, ott nincsenek halak
@rodeo36: Nem vagy egy icipicit, csak egy kicsikét paranoid?
Mindenki megrendelésre csinál mindent, csak te vagy független?

Ebből az következik, hogy te rendeled meg :-D
@Habakuk999: Orbán, és a magyar diplomácia úgy táncol, ahogy Putyin fütyül. Mi leszünk a következő tagköztársaság az új "szovjetunióban" - illetve nem, mert azt nem hiszem, hogy a nato szeretné. Ebben az esetben viszont...
@Habakuk999: szia:-)... ezt nagyon szépen és kereken összefoglaltad...
@taga20:
Ez meg hozzátartozik az élet normális menetéhez.
@Sir Bates dö Hól: én általában nem értek egyet habával, de ez tényleg patent vot. nem olyan szőrös vagy tagás, elküldelek az anyádba stílus:))
@Sir Bates dö Hól: szia! Fukuyamát olvastam már régebben, este letöltöttem a civilizációk összecsapását, - ez az internet egy csoda:) - és elolvastam, amúgy is kacérkodtam vele a múlt hónapban.
Faék egyszerűségem sem ad magyarázatot rácsodálkozásomra, miszerint mit is akart ezzel a könyvvel Angyal bizonyítani?

Az ukrán helyzet hivatalos Magyarország általi prezentálása pedig oly mértékben siralmas, hogy a Kádár-érában töltött éveim alatt sem emlékszem ilyen gyalázatos behódolásra, noha ott szövetségi rendszerben, elvtársak védő fegyverei alatt éltünk.

(Érdekes módon Martonyi egy este alatt kigyógyult a náthájából, pont az a fránya értekezlet estéje volt betegsége csúcspontja.)
@Habakuk999: azé csernobil elég durva vot. és az má a nyolcvanas években vot. egyébként gyalázatos ez a pucsitás, amit a fideszcsürhe csinál!
@épészmérnök: Tudod, szerintem rosszabb a helyzet: úgy táncol, ahogyan hiszi, hogy Putyin fütyül.

Túlreagál, túlnyalizza a dolgot.
@taga20: Francokat. Megsértődtél a tahósítás miatt, amúgy csak akkor nem értesz egyet, ha szeretett feridet ekézem.:)
@épészmérnök: Ja, hétközben írtad talán, nem enged könyvet letölteni valamelyik lap.
Ha ilyen problémád van szólj, szívesen megoldom.
@taga20: érdekelt az ukrán helyzet, s néztem híradókat, komolyan mondom, vetekszik bármelyik akkori agymosással, talán erősebb is, hiszen sokat fejlődött 20 év alatt a propaganda tudománya.

persze a szereplők részben ugyanazok, ha pl bencsik eszembe jut.
@Habakuk999: najó, nagyjából igazad van:)
még fabnak is beszótam. de nem a szerelmem, csak jó nyomja a süketelést:)
@Habakuk999: beszédes a fityesz hozzáállása. uramjézus és ezek beszéltek 3,5 éven keresztül szabadságharcról:(
@Habakuk999: nem tudom, hogy ki kéoviselte moot brüsszelben aznap este... viszont ezt a hozzáállást senki nem fogja elfelejteni, eztán mo a jelenlegi vezetéssel a különutasból a belső áruló/megbízhatatlan kategóriába került, s itt nem "csak" egy eu-ról van szó, hanem a nato-ról is...

szerintem huntingtonnal azt akarják igazolni, hogy a különböző civilizációknak létjogosultsága van, a "demokrácia-export" elfogadhatatlan, az "usácska" és az azt vezető cionista lobby uralma alá akarja hajtani a világot, mely a hagyományos értékek és civilizációk biztos pusztulásával járna, hisz azok helyét a "liberalizmusnak" nevezett gonosz venné át (melyben kötelező a homoszexualitás, a vallás megtagadását az alapvető élelmiszerekbe adagolt drogokkal biztosítja a világot uraló kampós orrúak bandája, stb.)... így mindenképpen azokat kell támogatni, akik a "gonosz usácska" ellen folytatják harcukat... ne keress ebben logikát, ezek tényleg az ujjukon számolnak hangosan...
@Sir Bates dö Hól: Ez még az elején van, ennyit sem sikerült elolvasniuk?

III. rész: Egy új, a civilizációkon alapuló világrend kialakulásának kor­sza­kát éljük: a kulturális rokonságban álló országok együttműködnek egy­mással; sikertelenek viszont azok az erőfeszítések, amelyek a társadal­ma­kat egyik civilizációból a másikba kívánják átvezetni; az országok saját ci­vilizációjuk vezető vagy annak központjaként számon tartott mag-álla­mai köré csoportosulnak.
@Sir Bates dö Hól: Arról nem is is beszélve, hogy következetesen zsidó-keresztény kultúráról ír:))
@taga20: "Az állampolgárok és az államférfiak kevésbé tartják való­szí­nűnek, hogy veszély fenyegetné őket olyan népek részéről, amelyeket, érzésük szerint, megértenek, s akikben — tekintettel a közös nyelvre, vallásra, értékekre, intézményekre és kultúrára — megbízhatnak. Jóval valószínűbb ugyanakkor, hogy veszélyesnek tartanak olyan államokat, amelyeknek más a kultúrájuk — e kultúrát nyilvánvalóan nem értik, tehát úgy érzik, nem bízhatnak meg benne."
@Habakuk999: Nem. A lesújtó az, hogy akiket a demokrácia hőseinek gondolsz valójában azok a farkasok. Ugyanaz zajlik Ukrajnában, mint ami Szíriában zajlott. Most is hasznos idiótákat találtak nagyhatalmi érdekeikhez, akiket már most előre kiröhögnek, miközben úgy hiszik kipipáltak még egy célt a térképükön.
Egyébként inkább amiatt kéne rosszul lenned, hogy az emberevők nagy barátját Magyarország miniszterelnöke is fogadni képes.
Persze amíg Szilvásváradon meg Óbudán minden ok minek is aggódnánk több százezer ártatlan halála miatt, tőlünk messzebb lévő országokban. Ráérünk majd akkor, amikor itt is elindul a mekkénes, nulandos "haladó" forradalom.:(

Nem inkább ezek ellen kellene a civilizált nyugatnak összefogni, ahelyett, hogy pénzzel és fegyverrel támogat ilyen lényeket? :(

www.facebook.com/sziriai.hirek/posts/347463812059614:0

www.examiner.com/article/syrian-rebels-bottling-selling-blood-of-murdered-christians-1
@Habakuk999: Megint tévedsz. Nekem nem elvtársaim a Majdaniak.
Ha nem volt még, félelmetes:

„Ha Ukrajna szétesik, abból háború lesz. El fogják veszíteni a Krímet, mert mi bevonulunk oda, ahogy azt Grúziával is tettük” – állította egy orosz katonai vezető a Financial Timesnak.

vs.hu/az-oroszok-bevonulnak-krimbe-ha-kell-0222/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=az-oroszok-bevonulnak-krimbe-ha-kell
@Spániel: Az ugye azért meg van, hogy a grúz háborút ki kezdte és az is, hogy Dél-Oszétiába miért vonultak be? Ugyanezért fognak a Krimbe is bevonulni ha kell.

"Az Európai Unió Heidi Tagliavini svájci diplomatanő által vezetett vizsgálóbizottsága 2009. szeptember 30-án kiadott hivatalos jelentése megállapította: a háborút Grúzia kezdte, a grúz állítások az előzetes orosz támadásról hamisak"

hu.wikipedia.org/wiki/Orosz%E2%80%93gr%C3%BAz_h%C3%A1bor%C3%BA
@Sir Bates dö Hól: haver, a kemtrélt efelejtetted fesorolni:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, te tényleg nem érted az alapvető folyamatokat.:)

ha már javasoltad, olvasd el ezt a könyvet. segíteni fog, meglátod.

Hogy kedvet kapj hozzá, bemásolok egy ukrajnai részt belőle:
Az államközpontú paradigmából kiindulva John Mearsheimer például a következő jóslatot fogalmazta meg: „A hely­zet Ukrajna és Oroszország között megérett arra, hogy kitörjön köztük a biztonsági-védelmi versengés. Azok a nagyhatalmak, amelyeknek hosszú és védtelen a közös határuk — Ukrajna és Oroszország között éppen ilyen húzódik —, gyakran kezdenek versengésbe biztonsági aggályaik miatt. Oroszország és Ukrajna rácáfolhatnak ugyan erre a dinamikára, és meg­tanulhatnak harmonikusan együtt élni, de szokatlan volna, ha így tör­tén­ne.”16 A civilizációs megközelítés ugyanakkor az Ukrajna és Oroszország közötti szoros kulturális, személyes és történelmi kapcsolatokat, az oroszok és az ukránok mindkét országbeli keveredését hangsúlyozza, és inkább arra a civilizációs törésvonalra összpontosít, amely az ortodox Kelet-Ukrajnát elválasztja a görög katolikus Nyugat-Ukrajnától. Arra a régi keletű és ma is fennálló, központi jelentőségű történelmi tényre hívja fel tehát a figyelmet, amelyet Mearsheimer — aki az államot a „realista” elgondolás szerinti egységes, identitását kizárólag önmagában kereső enti­tásként fogja fel — teljességgel figyelmen kívül hagy. Míg az állam­köz­pontú megközelítés kiemeli az orosz-ukrán háború lehetőségét, civilizá­ci­ós megközelítés esetén ezt az esélyt minimálisnak tekinthetjük, és ehelyett arra a lehetőségre figyelünk fel, hogy Ukrajna esetleg kettészakad, és azt jósolhatjuk, hogy ez a különválás a kulturális tényezők ismeretében erő­szakosabb lehet, mint amilyen Csehszlovákiáé volt, de közel sem lesz olyan véres, mint amilyennek Jugoszlávia széthullása bizonyult. Ezek az eltérő jóslatok aztán más és más politikai prioritásokhoz vezetnek. Az esetleges háborút és Ukrajna orosz leigázását jövendölő Mearsheimer pél­dául támogatja, hogy Ukrajnának legyen atomfegyvere. Civilizációs meg­közelítés esetén Oroszország és Ukrajna együttműködését bátoríthatjuk, sürgethetjük Ukrajnát, hogy mondjon le nukleáris fegyvereiről, szorgal­mazhatjuk továbbá a jelentős gazdasági segítséget, illetve egyéb eszközök bevetését is Ukrajna egységének és függetlenségének fenntartása érdeké­ben, valamint azt, hogy készüljön vészforgatókönyv Ukrajna esetleges kettészakadásának esetére.
@rodeo36: érdekeskérdést pedzegetsz. azért nem írok hamarjában, mert át köll gondolnom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülyegyerek, az ukránok közeledni akartak az euhoz, majd belépni idővel, ezt betámadta az a tróger putyin és bandája! mi a faszról beszélsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. nincs meg, ilyen mélységben nem érdekel a politika, pláne nem a külpolitika.
De ha jól vagyok tájékozott, Ukrajna a mai napig nem támadta meg Oroszot, aki már előre azzal fenyegetőzik, hogy a Krímet el akarják foglalni. És valszeg nem is érik be ennyivel.
Lehet, hogy tipikus "úgy kezdődött, hogy visszaütött" szitu forog fenn a nagy testvér részéről.
@Habakuk999: hogy kiírta ezt, az segítene egy kicsit. me így nem értem, mé írtad:)
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=MSOUGM
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=GGJEZU
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=FCUFXY
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=GBPRXN

hirtelen ennyi, amit el lehet érni a grúz-orosz háborúval kapcsolatban, hogy ne csak sub kavicsra legyen utalva a társaság
@taga20: Hülyegyerek, arról tudsz, hogy neked a híradókban csak azokat mutogatták állandóan akik az ejúhoz akartak közeledni?:)

Ja és remélem Klaus még nem számít nálad nácinak. :)

www.origo.hu/itthon/20140221-vaclav-klaus-illuzio-hogy-ukrajna-valaha-az-eu-tagja-legyen.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a könyvhöz: 1996-ban írta, nem a múlt héten.

A hsz-hez: nem az én demokratáim, a "majdaniak" között ott vannak a vereckei-emlékművet leöntők-döntők is, de ott vannak az oligarcha-rendszer jó szándékú kritizálói is, Európát akarók is, természetesen ukrán nacionalizmus eszméi mögé bújva.

A folyamatok az általad ajánlott olvasmány alapján :) évtizeddel korábban láthatóak voltak, ha elvonatkoztatnál a hivatalos pártálláspontodtól - ami egyébként meglepően zavarosnak tűnik nekem - te is láthatnád.

Ugyanez vonatkozik a magyar folyamatokra is.

Nem ártana sem neked, sem a pártodnak megvizsgálni az identitásotokat.
Honnan, miért és mi célból is vagytok pont itt, a Kárpát-medencében?

Nem kizárt, kevésbé lenne irracionális utána a mondandótok.

Ez az
@Ni csak ki beszél most:
S nem véletlen, hogy nem vállalnak személyes vitát.
Egy ilyen mocskos tróger mellett kellene nekünk kiállnunk? Mégis hogyan?

"Már elterjedt, hogy lemondott Viktor Janukovics ukrán elnök, aki aztán mégis bejelentette, hogy ez nem igaz, sőt, szerinte egyszerű nácik tüntetnek ellene. Annak ellenére tart ki, hogy véres, halottak tucatjait hátra hagyó utcai csaták vannak a háta mögött meg, de karrierjének korábbi szakaszai sem voltak nagyon dicsőségesek. Kétszer került börtönbe erőszakos dolgok miatt, volt plágiumügye, Európa legkeményebb oligarcháival szövetkezett, egész mocskos politikai játszmák árnyéka vetül rá. Ki az a Viktor Janukovics?"

www.origo.hu/nagyvilag/20140222-viktor-janukovics-portreja.html
@taga20: ez azért ettől árnyaltabb picit.

Angyal vagánykodott tegnap Huntington: a civilizációk összecsapása című könyvével, ebből idézgetek.

Szemelvényként, mi is az alapgondolata az írónak. Tudod, gondoltam, ha már hivatkozik rá, nyilván olvassa is, fél éjszakát olvastam, hogy tudjak vele vitatkozni.:)

De úgy jártam vele is, mint a "Csak a szél" bemutatásakor a jobbos trollokkal, egyik se látta, csak böfögte a pártdumát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülyegyerek, hol írtam én a nácikról? mi a faszért terelsz?
ako mé állapodtak meg majdnem az euval, vagyis velünk?
janukovics is azt a tévét nézte, amit nekünk mutogattak?
hülyegyerek!!
@Habakuk999:
Én nem értem ezeket a jobbikos meg állítólag jobboldali fidesznyikeket. Folyamatosan hazudoznak, szembeköpik magukat, még 1-2 évvel ezelőtti nyilatkozataikat is, szarral dobálóznak, bepucsítanak az orosznak, elárulják az országuinkat és csodálkozva néznek, hogy ennek sokan nem tapsolnak...
Legalább megéri HAZAÁRULÓNAK lenniük?
Há`mer gondolom pénzért hülyék. Bár a russzki is tud annyit adni, mint az EU, vagy csak annyit vinne, amiből nekik lesz jutalék?
Mert a matek alapján nem mindegy... :(
@Spániel: szevasztopol, mint a krím "fővárosa" életbevágó az oroszoknak a tengeralattjáró-bázis miatt, ugyanakkor (nyugat-)ukrajnának meg a színtiszta orosz odesszára van szüksége a tengeri kijárat miatt... de akkor a csak moszkva által elismert transzdnisztria (moldova része) beékelődik (nyugat-)ukrajna és az eu-csatlakozási tárgyalásokat megkezdő, s a területről soha le nem mondó moldova közé... szóval lesz még itt gond, amit putyin téves helyzetértékelése (vagy neki is megment a feje így hatvanon túl) okozott... főleg medvegyevhez képest feltűnő a hagnemváltás...
@Habakuk999: nem érti, nem érti... figyelj, ezeknél a 8+3 művelet kétemberes, hacsak nem strandpapucsban vannak...
@Habakuk999: természetesen árnyaltabb, de ha 1000 sort írnék, ako egyrészt senki nem olvasná el, másrészt nem tudok 1000 sort írni, harmadrészt elintézné ez a feketeangyal avval, hogy mekkén meg a zsidók, asztán csá. az ujjad meg görcsben marad:))
@Habakuk999: Nincs pártduma, főleg ebben a kérdésben. Amúgy olvastam, a könyvet azért is bátorkodtam megemlíteni, hiszen én is elfogadom fő mondanivalóját a műnek, amely arról szól, hogy a Nyugat - pontosabban a nyugati civilizáció - puszta fennmaradásának az a feltétele, hogy elfogadja: érdekeit egy többcivilizációs világrendben kell érvényesítenie, s a modernizáció nem jelenti azt, hogy a kínai, a buddhista, a hindu, az iszlám, az ortodox keresztény vagy épp a még csak kialakulóban lévő afrikai civilizáció átveszi a nyugati, vagy amerikai értékeket. Mert olyan illúzió ez, amely nemcsak a civilizációk közti konfliktusok békés rendezését nehezíti, hanem azt is, hogy a Nyugat - lemondva saját egyetemességének hitéről - megőrizhesse egyediségét.

Szóval én úgy látom ebben köztünk nincs vita, sőt örülök neki ha te is így látod.
klaust azért ne soroljuk a nácik közé, bár horthyval jól kijött volna... intellektuálisan sincs nagy különbség köztük...
@Sir Bates dö Hól: Figy. Ez az übermensch attitüd remélem csak rád jellemző. Csak azért jutott eszembe, mert az ilyesmi jobban fel szokta erősíteni a törvényszerű buktákat az életben, főleg egy olyan idegen környezetben ahol te élsz.:)
@taga20: prc-ben van, ha akarod átküldöm, nem túl vastag
Az Együtt-PM-nek már azóta ezzel kellett volna kampányolnia amióta a Vezényló megjött Moszkvából. www.youtube.com/watch?v=Ar6rIfnHDnE Zseniális módon verik bele a Vezényló orrát abba amit ő már elfelejtett.
@Sir Bates dö Hól: köszi. Annyit tudok, hogy a Krím stratégiai támaszpont a ruszkiknak, soha nem adnák fel, de a részletekbe eddig nem túrtam bele magam. Na, most majd lesz alkalmam és okom.
@Habakuk999: jó dobd, úgyis billeg a tévéállvány:) najó, végig nyálazom, hátha ragad rám valami:)
@taga20: Halgass Rodira. Az ejú leszarja a Majdanon ugrálókat. Nekik csak új piac és terület kell, katonailag pedig közelebb kell vinni a fegyvereket a nagy macihoz. Erről szól ez az egész és nem a nyakon lőtt és feltámadt vöröskeresztes kiscsajról, meg az emberi jogokról. Vedd észre, hogy az évek óta zajló proxy háború ide is elért.
"S a Nyugat – pontosabban a nyugati civilizáció – puszta fennmaradásának az a feltétele, hogy elfogadja: érdekeit egy többcivilizációs világrendben kell érvényesítenie, s a modernizáció nem jelenti azt, hogy a kínai, a buddhista, a hindu, az iszlám, az ortodox keresztény vagy épp a még csak kialakulóban lévő afrikai civilizáció átveszi a nyugati – vagy amerikai – értékeket. Mert olyan illúzió ez, amely nemcsak a civilizációk közti konfliktusok békés rendezését nehezíti, hanem azt is, hogy a Nyugat – lemondva saját egyetemességének hitéről – megőrizhesse egyediségét."

Én most nem a novíciát idéztem. A fenti rész a moly.hu/konyvek/samuel-p-huntington-a-civilizaciok-osszecsapasa-es-a-vilagrend-atalakulasa oldalon található. Bármi egyezőség csupán a véletlen műve lehet.

(akkor ennyit az önálló, kritikai gondolatokról)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha pusztán minket árulnak el, az egy dolog, asse szép, de belügy.

de mi egy komoly szövetségi rendszerben vagyunk, volt, van és lesz is pofánk kihasználni az előnyeit, anyagi javait, ugyanakkor őket is eláruljuk.
na, ez az igazi szégyen.
@Spániel: az igényüket arra a területre csak a tatárok tudnák vitatni, a krím sohanem volt ukrán terület... (ahogy kiev sem orosz:-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne takarozz az öreggel! egyébként ő is olyan, mint a kutyum. néha morog, "ugat" és sehol senki, de jólesik neki:))
és ezt a nyakon lőtt kiscsajt mégegyszer megereszted, elmegyek hozzátok és nyakon csaplak!
unom má ezt a süket dumát, amit állandóan az eunk ellen teszel.
baráti üdvözlettel, taga.
@Sir Bates dö Hól: :) én vagyok olyan úriember, hogy ezt a részét már nem akartam szóvá tenni.:)

A tatárok csak 13 %-an vannak, de ők is hőzöngtek a héten.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te ne aggódj az én buktáim miatt, azokat majd én elrendezem, eddig is megoldottam valahogy... kis hacker, semmi nem nyomtalan...
@Sir Bates dö Hól: És ha Hruscsov nem érzi úgy, hogy gesztust gyakorol Ukrajna felé, nem is lenne probléma belőle.:)
@Sir Bates dö Hól: Tévedés. Egyáltalán nem vagyok hacker.
@Habakuk999: ok... én meg lumpenproli... nekem lehet:-)
@Sir Bates dö Hól:

"A krími tatárok nem engednek
2014. február 20. 22:43

Refat Csubarov, a krími tatárok parlamentjének (medzslisz) elnöke csütörtökön kijelentette, nem engedi meg, hogy a félszigetet átadják Oroszországnak - jelentette az Unian ukrán híriroda."
gondola.hu/hirek/160007-A_krimi_tatarok_nem_engednek.html
@Habakuk999: köszönöm, igen. jövő hétvégén majd megvitatjuk:)
@taga20: Lehet ezen szomorkodni, de inkább azokra legyél ideges, akik csak felhasználnak ártatlanokat és ne azokat, akik ezt szóvá is teszik.:(
Tudod 56-ban is mennyi lelkes fiatal vesztette életét, meg hitte, hogy a nyugat most aztán velünk van és jönnek az amcsik stb. A történet végét már te is ismered.
@taga20: el is tudod olvasni? kindlis kiterjesztés, de pl calibrével simán olvashatod gépen is
@Sir Bates dö Hól: Külön öröm, hogy egyetértünk abban, mi a könyv igazi mondanivalója.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: bármit el lehet olvasni, a kritikai gondolkodás hiánya a gond...
@taga20: Ha problémás megnyitnod, el tudom küldeni sima doksiban is. :)
@Sir Bates dö Hól: Az említett hozzászólás nem erről szólt, hanem hogy mi a fő mondanivalója a könyvnek. Ilyenformán abszolút nem problémás idézni, egy erről szóló tartalomból.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem az eu-nak nem hiányzik egy végletekig lerongyolódott nyugat-ukrajna.
Tudod, az ásványkincsek, a csernozjom keleten vannak, az orosz-ortodox területeken.

Nyugaton csak az éhes szájak, bár a lembergi művészpalánták képei valóban figyelemre méltóak.

Szóval épp elég gondja van az eu-nak, csak egészen elvetemült összeesküvés elméletet kedvelőnek juthat eszébe az, hogy ezt az egészet a művelt nyugat szervezi.
@Spániel: putyin nyilván tudta, hogy mit tesz, mikor megindította külpolitikai offenzíváját transzatlanti irányba, délen mindenhol tele saját muszlimjaival:-)
nekem ez ilyen kapuzárás előtti pániknak t7nik...
@Habakuk999: aszse tudom miről beszélsz:)
max. bemegyek a könyvesbotba és megveszem, na aszt még értem:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kösz gábris. azé néha vannak tiszta perceid, gondolom ezé visel itt el mindenki(tisztelet a kivételnek):)))
@Sir Bates dö Hól: Én sokkal inkább úgy látom, hogy fordítva van. Pont, hogy az atlantiak folytatnak offenzivát a ruszkik ellen is. Gondolom a "kapuzárási pánik" kifejezés csak véletlen. :)

nol.hu/kulfold/20140208-kapuzarasi_panik_a_kremlben?ref=sso
@taga20: Ez azért van mert nem olyan vagyok, mint aminek sokan beállítanak. Ha tényleg kell, szólj és elküldöm.
@Sir Bates dö Hól: ha csak kapuzárási pánik marad, megnyugodhatunk, elmúlik.
Viszont azt gondolom, hogy bármi áron megragad minden befurakodási lehetőséget, továbbra is igényt tart a SZU területeire, ami sokkal rémisztőbb.
Egy Gorbi megint jól jönne.
@taga20: Én folyamatosan tátom a szám ezen a neten. Nagy csoda.:)
@Spániel: Nem hiszem. Egy erőtlen Gorbacsov föllázítaná a muszlim perifériát, ez most olyan nagyon nem hiányzik, ez az egész ukrán helyzet is úgy kell mindenkinek, mint púp a hátára.

Nem véletlen az eu húzódozása és lanyha érdekérvényesítése.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Ez azért van mert nem olyan vagyok, mint aminek sokan beállítanak."
ez meg megint, milyen dedós mondat?
szerinted itt mindenki valakinek az elbeszéléséből ítél meg téged?
nem az lehet, hogy sokan olvasnak és ebből vonnak le következtetéseket?
és nem a zsidó, eu, usa stb. összeeskűvés:)
egyébként, köszönöm.
@dr. jenőke (jenőke): eddig is bárki, tényleg bárki szerezhetett magyar igazolványt és ez már belépő volt az állampolgárság megszerzéséhez. Persze egy kis vaj kellett hozzá, mert arrafelé is így működnek a dolgok.
Rengeteg ukrán - nem magyar nemzetiségű! - dolgozott itt mukk magyartudás nélkül, jöttek-mentek, fillérekért utazhattak a magyar igazolvánnyal. 3 hónapig lehettek itt, hétvégére hazamentek és jöttek vissza.
Személyes ismerőseim is voltak, vagy 15 évig dolgoztak így.
@Habakuk999: majd megláttyuk. Ha sikerül valami tartós, mindenki számára elfogadható kompromisszumot kötni .
Putyinnak viszont itt az alkalom, hogy lecsapjon az orosz többség által lakott kelet-ukrajnai területekre. Szarik rá, hogyan ítélik meg nyugaton, le van gatyásodva és érdeke,hogy értékes területeket szerezzen.
@dr. jenőke (jenőke): Azt egyébként bárki elhiszi, hogy "tüntetők" el tudnak foglalni egy szigorúan ellenőrzött objektumot? :)
@Spániel: Tehát Putyinnak vannak értékes területek a közelében, viszont ugyanazon terület az ejúnak meg a nyugatnak már nem értékesek. Kizárólag a szomorú szemű majdanosokért szállt síkra. :)
moly.hu/konyvek/hollos-ervin-kik-voltak-mit-akartak

Ismerős a magyarázat? A logikai felépítés? A következtetések?
És ezzel Fidesz(KISZ) megtett egy teljes kört. visszaérkeztek a kiindulóponthoz - 30 év késéssel. És az ostoba komcsi magyar nép örvendez vala.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
gábris te csinálsz valamit érdek nélkül, csak úgy, me a szíved, az értékrended aszt diktálja?
Tyimosenkó szabad, Janukovicsot leváltották, választás május 25-e.

www.vg.hu/kozelet/politika/timosenko-szabadon-janukovicsot-levaltottak-422184
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a majdanosok saját magukért szálltak síkra, nem láttam ott egyetlen eu-s agitátort sem. Szembeszálltak a Janukovics-féle mutyizós, oligarcházós népelnyomó rendszerrel. Most olvasom, hogy arany wc-keféje volt a milliárdos elnök úrnak, a nép meg éhezett és elképzelhetetlen nyomorban élt.
Ha a ilyesmi máshol is kivált megmozdulásokat, nem lehet csodálkozni, ugye?
@Spániel: Volt ilyesmi pld. Bahreinben is, gyorsan vérbe is fagyasztották az okoskodókat. Persze ebből nem lett nagy hír a médiában, meg valami véletlen folytán senki nem akart demokráciát exportálni oda sem. Szaud-Arábiáról már nem is beszélve. Hozzájuk képest Irán vagy Szíria liberális demokrácia. :)
@tristen2005: jesz, jöhet vitya! :))
egyébként janukovics remélem hágában végzi. majdnem azt írtam, hogy mint milosevics.
@Spániel: vigyázz vele, me megint berak valami terrorista zászlót, amit kiszúrt a barikádon:)
@Spániel: "a majdanosok saját magukért szálltak síkra, nem láttam ott egyetlen eu-s agitátort sem."

Gondolod, hogy ilyesmit az ATV-ben fognak neked mutogatni? Nézz esetleg utána a neten. Ezt az "urat" nem ismered véletlenül? :)

www.facebook.com/photo.php?fbid=347460832059912&set=a.127383340734330.21234.100003879932706&type=1&stream_ref=10

Egyéb kérdés?

beforeitsnews.com/war-and-conflict/2014/02/cia-agent-captured-in-ukraine-helping-ukranian-protesters-video-here-2450486.html
@taga20:@GeoCracker: Gondolom ott volt az összes parlamenti képviselő a szavazáson. :)
@taga20: ja, válcsunk témát.
Csak az bacca a csőrömet, hogy egy miatt mindnyájan kénytelenek vagyunk témát váltani, megérdemeljük, mi a bánatnak megyünk be a málnásba.
@Habakuk999: Ez abszolút nem csúsztatás. Nem lehet azt mondani, hogy a terület a nyugatnak nem értékes, de bezzeg a csúnya Putyin bácsi még vért is ont érte, ha kell.

Amúgy gondolom tisztában vagy vele, hogy akiknek mekkén osztogatta a sütit (Svobodások) igazi sovén nácik, akik most cukipajtásai a nyugatnak is. Hogy mik vannak? :)

konzervatorium.blog.hu/2014/02/20/ukrajna_demokratikus_kiserlet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a 442-ből 328 volt ott. Az még a ti matekotok mellett is háromnegyed.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem bazdmeg, aki nem vot ott az felcsúton, párdon moszkvai dácsában vot!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szaud-arábiában nem ilyen tipusú feszültségek vannak, bahreinben sem... még kelet-ukrajna elitje sem akar putyin alá kerülni, az ottani ipar pedig csak viszi a pénzt, nem hozza, putyin alatt sem fejlődne, olyan az neki, mint a manyup orbánnak (bocs @Habakuk999:, szerintem ez a helyzet/realitás, persze van stratégia is)... szal annál azért picit cizelláltabb/komplikáltabb a világ, mint hogy primitív párhuzamok vonásával és átlátszó csúsztatásokkal operálj.... engem tényleg zavar, hogy egy mlm/teleshop célcsoportként kezeled a blogtársaidat...
@tristen2005: Elhiszem, hogy a valóságtól indulatos leszel. Ha nem hiszed el, hogy mi a nyugat és az EU igazi mozgatórugója ebben a dologban, várj néhány hónapot és rájöhetsz majd segítség nélkül is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te is tiltakoztál, hogy nem az elvtársaid, én mondtam pedig.

Persze, hogy értékes a terület. csak egy apró probléma merül fel, mégpedig az, hogy orosz.

Nem áll a nyugatnak érdekében egy orosz konfliktus, hiába is linkeled 44-szer kedvencedet.
Most nem.
Amúgy ezzel mit akarsz elérni? Megmagyarázni a szégyenteljes árulásotokat és ringlispil-szerű forgolódásotokat?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez az fb-s csóka sem százas... ti egymást hülyítitek folyamatosan, szemmel látható eredménnyel...
@Sir Bates dö Hól: szerintem megint érik egy angyalmentes vasárnap!
jókat beszélgetnénk a világbékéről, a puncikról meg a puncikról:)))
Na, látom megy a közelharc, Ukrajnával kapcsolatosan. Csak annyit szíveskedik elfelejteni a Huntington-t és Fukuyama-t emelegető tisztelt társaság, hogy mindkét remek szerző, messzebb nem is élhetne Kelet Európa Ukrajnának nevezett területétől, illetve a történelmét elegánsan figyelmen kívül hagyja!
Kérem a Hölgyeket és az Urakat, szíveskedjenek elsorolni, mikor és mennyi ideig volt Ukrajna önálló, ez mekkora területre vonatkozott, a maihoz viszonyítva.
Továbbá, ha már az Oroszokat szíveskednek szapulni néhányan, lennének kedvesek megindokolni, hogy miért is büdös bunkó az Orosz? Ugyanis, az előszobájában zajlik egy kisebb polgárháború, amihez minden bizonnyal van köze, de Uncle Sam számomra gyanúsabb, az emlegetett Grúzia is hasonló Szíriáról nem is beszélve!
Amit mondani szeretnék, az röviden annyi, hogy egy teljesen koordinálatlan, kontrollálatlan, megvezetett tömeg, rommá verte a saját városát. Igazán a célok sem világosak, amit Klicskó elmondott, nem volt értelmesebb, mint bármelyik Matolcsy esetleg Zazrivecz/Vona szösszenet.
Kérdezem, csak halkan, Ukrajna léte, azon múlik, átfolyik-e rajta továbbra is a gáz, amit az EU vesz az oroszoktól, vagy sem. Az Eu-nak a legkisebb indoka sincs a zavarkeltésre, az oroszoknak sincs komolyabb okuk, mert ha akarják szépen megveszik kilóra az egészet.
Szóval, gondolkodjatok Béláim, mielőtt "szabaccságharcos demokratákat" vizionáltok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ha nem hiszed el, hogy mi a nyugat és az EU igazi mozgatórugója ebben a dologban"... többször nem mondom el, ha nem érted, nem érted: MO A NYUGATHOZ ÉS AZ EU-HOZ TARTOZIK JELENLEG!!!... ki lehet onnan lépni, elmennek a befektetők, azt majd nézheti a sok jobbikos egymást, ahogy vakargatják a valagukat két csótányvadászat -mint fő fehérjeforrás- közt... majd lesz lovaskocsi, meg kordé, mint fő közlekedési eszköz... az biztos jó lesz, nem?
@taga20: most nincs vele különösebb baj.

az igaz, a végletekig próbálja eccerűen másolni mondandóját, hogy a faékek is megérthessék, de pl nekem így sem nagyon sikerül
@Sir Bates dö Hól: Nem kezelem úgy a blogtársakat, még akkor sem amikor te korábban durván személyeskedő voltál. De lapozzunk nem ez a lényeg.

Én a szaudi és bahreini példát arra írtam, amikor Spániel azt írta: "mutyizós, oligarcházós, népelnyomó rendszer."

Ha a két arab ország nem az akkor Irán, Szíria vagy a Ruszkik pláne nem azok. Gondolom neked nem kell bemutatni mik zajlanak abban az országban.

kozelkeletjelene.weebly.com/16/post/2014/02/mkds-kzben-az-j-terrorellenes-trvny-szad-arbiban.html

kozelkeletjelene.weebly.com/16/post/2014/01/egy-szad-arbiai-szavazs-szerint-a-nk-tehetnek-arrl-a-szexulis-vegzatra-ri-ket.html

kozelkeletjelene.weebly.com/szauacuted-araacutebia.html
"Amíg szombaton Ukrajnában egymás után születtek a forradalommal felérő politikai döntések, a kijeviek egy része inkább fogta magát, és a családdal együtt elment megnézni Viktor Janukovics elnök rezidenciáját. Golfpálya, magánállatkert, hatalmas gépkocsipark – a forradalmi turizmus kitűnő szórakozási lehetőségnek bizonyult."
nol.hu/kulfold/ingyenpiknik_a_milliardos_elnoknel?ref=sso
@nincs_itt: ennyi baromságot egyben ma még nem olvastam. gratulálok béla, penge vot:)
Basszátok meg! Benézek, és a hozzászólások 90%-a gábrisnak megy.
TI TÉNYLEG EZT ÉLVEZITEK?
Akkor én vagyok rossz helyen. Bocsánat...
@Sir Bates dö Hól: "nem jelenti azt, hogy a kínai, a buddhista, a hindu, az iszlám, az ortodox keresztény vagy épp a még csak kialakulóban lévő afrikai civilizáció átveszi a nyugati – vagy amerikai – értékeket"

Ez egy merev, statikus álláspont. Az értékek állandó mozgásban, hullámzásban vannak, különösen ma. Az értékrendbeli törésvonalak egy része az egyes országok társadalmán belül húzódik, nem a civilizációk között.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "mutyizós, oligarcházós, népelnyomó rendszer." ezt Ukrajnáról írtam a mellékelt cikk alapján.
Volt "szerencsém" személyesen tájékozódni és tapasztalatot szerezni az ottani viszonyokról.
@Sir Bates dö Hól: A nyugat és EU politikájába szerintem nem érdemes belekeverni Magyarországot, de ha mégis megteszed, gondolom a többség el van ragadtatva attól a tíz évtől, amióta beléptünk. Talán egyetlen érezhető vívmánya az egésznek annyi, hogy te Franciaroszágban Nincs_itt meg Angliában lehet. :)
@Spániel: Mázlid, hogy akkor épp nem voltál Bahreinben. :(

www.undispatch.com/bahrain-massacre

www.dailymail.co.uk/news/article-1358570/Middle-East-massacre-Video-captures-Bahrain-troops-gunning-protesters.html

Milyen furcsa, hogy ettől nem volt olyan hangos a média és gyorsan át is lapoztak rajta a megmondó emberek :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hátja, nagyegy hüjék vagyunk, mindíg bevesszük a cuclit.
@taga20:
Hüle kekec... bár... ha anyázódunk, javul az arány!
Beszélgessünk a punciról inkább!

naked.blog.hu/2014/02/22/nensi_159
@taga20: @Sir Bates dö Hól: Kedves kollégák!
Ha beleütköztök valamilyen más álláspontba, ha kérhetném ne azzal intézzétek el, hogy "baromság" meg hogy "ez a csóka nem százas".

Szőr! Amúgy beszélj nyugodtan azzal a szír emberrel FB-n. Ha jól sejtem "picit" jobb rálátása van a saját hazája tragédiájára. :(
@nincs_itt: szerintem először olvass, aztán vitatkozz:)

nem verték szét a várost, a Majdant verték szét

a célok is elég világosak, az eu-val kezdődött, majd az oligarchikus állam visszásságainak eltörlésével folytatódott - amit természetesen azonnal meglovagoltak a másik színű oligarchák pártjai -

a grúz és a szír helyzet szerintem más lapra tartozik, igen, még a grúz is

Ha nem vetted volna észre az eu (és az usa) - meglepően gyorsan reagálva - olyan közvetítést végzett, végez, ami komoly gesztusokat tesz az oroszoknak

hol láttál amúgy szabadságharcos demokratákat vizionálni?
tanulnánk legfeljebb, hogyan kéne az összes szemetet kisöpörni, de ez az ukránoknak se nagyon jön össze ahogyan látom
@Spániel: Ez nem cucli. Főleg, hogy normális hangnemben vitatkozunk, ami szerintem nem baj.
@nincs_itt: szerintem senki nem volt szlavofil-ellenes most, inkább a moszkovita-style nem jön be a többségnek... ukrajna meg azért mégis csak 2×20M piac, mely megél magában is, ha a gnp nem egy tucat oligarcha zsebébe megy csak... abban meg erősen kételkedem, hogy az oroszok jelenleg "egy kiló krumplinál" többet tudnának cashre venni... (gondolom a histórikus kérdés csak provokáció:-))
@Spániel:
Mivan, mivan, mivan?
BE-VE-SZI-TEK!
Mert megérdemlitek, hogy leálltok vele Habával, Szőrrel, ... beszélni.
Mazochisták vagytok, a ti bajotok, hogy így megalázkodtok, ide lesüllyedtek. :(
@tristen2005:
Rohadík... többet nem nyitom meg a linkjeidet, legközelebb tahógombot kapsz ezért! Geccó...
Ez a hír volt már?

A Donyecki kozákok követelik a keleti front megnyitását és, hogy fegyverezzék fel őket a fasiszta Svoboda pártiak ellen.

donbass.ua/news/region/2014/02/22/doneckie-kazaki-i-politiki-potrebovali-otkrytija-vostochnogo-fronta-i-vydachi-oruzhija-foto.html
@épészmérnök: ez nem feltétlenül az én álláspontom volt, csak a fülszöveg...
@taga20:
Részletkérdés, de gondolom a bloggizda lejárta... amúgy meg legalább őszinte a visongatása...
Tényleg azon gondolkodott már valaki, hogy mondjuk a Bahreini forradalom miért nem jutott olyan végkifejletre, mint mondjuk a Líbiai, vagy az Egyiptomi? :)

www.dailymail.co.uk/news/article-1358570/Middle-East-massacre-Video-captures-Bahrain-troops-gunning-protesters.html
@taga20:
Bakker... hmmmmmm... az egyik vesédet simán odaadnám ezekért! :)
T. Nejed Őnaccsága is értékeli?
@taga20: és azt láttad, hogyan gyártanak ilyen seggeket?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ad1) monak az eu-n kívül nincs élet, ez tény, ezen nem lehet vitatkozni, hacsak nem a belorusz/bosnyák életszínvonal a cél, akkor lépjünk ki; ad2) a szír csóka minden szavából süt az anticionista, antiszemita alapállás (ezt még meg is értem az ő esetében), de szíriában, sőt sehol a világon nem lehet olyan felkelést/forradalmat kirobbantani, ahol nincs feszültség... fel lehet azt szítani, de csak akkor, ha a parázs ott a mélyben... így minimum két nézőpont van a szír kérdésben (drúzokat, kurdokat most ne is említsük)...
Fa@t 'gyurcsányozik a az olajszőke bm-sofőr!!Nem Öszödről kellene elmélkedni,hanem a 'faszántos közbiztonságról meg arról miért kell még mindig titkosan tartani az olajügyeket!!Esetleg Soltvadkert nagyobb titkoknak a tudója,mint öszöd!!!!
@Spániel: és te láttad má, hogy csinálják a párizsit? de eszed:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: süsd meg, mindig kijön a ketrecből.
de nem baj, ma normális volt a maga jobbikospropagandista módján.

gondolom azért, mert nem egyszerű megemésztenie, hogy azonos elvekkel rendelkező rokonpártok bátor résztvevőit kell nyugatiak ügynökeként beállítania a despota keleti hűbérúr támogatása céljából.:)

Ez ojjan nekije, mintha a Tórát dicsőítené.:)
@gazoló:
Sintér Sanyi bá` szegény elhunyt "ismerősei"... na azok is tudtak VOLNA mesélni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nézz a térképre és rájösz magadtól is (mert az öböl-mentiek nem haverkodnak iránnal)...

de igazad van, abban az időben nem ez volt a fő téma, ez tény...
@Sir Bates dö Hól: "az anticionista, antiszemita alapállás"

Várj. Te akkor most úgy tartod, hogy a kettő egy és ugyanaz? Mert szerintem nagyon nem. Remélem egy rabbit azért még te sem fogsz leantiszemitázni. :)

youtu.be/2SH8V16Y5E4

Bízom benne, hogy egyszer végignézed azt, amit Weiss úr mond.
@Sir Bates dö Hól: annyira nem, hogy rá is kellett kérdeznem a múltkor, teheráni pecséttel az útleveledben beengednek-e az országukba. Be amúgy, bár nem olyan nagyon szeretik a perzsákat.

Izraeli bélyegzővel nem kell az öböl környékén szállodafoglaláson gondolkodnod.:)
@Sir Bates dö Hól: Várj. Eddig azt hittem, hogy az USÁ-nak és a nyugatnak nem a térképek, hanem az emberi jogok és a demokrácia terjesztés a fontos. Ha jól láttam az éleslövészet a civilekre, más esetekben nagyon kiveri a biztosítékot a haladó nyugatnál. Vajon ez miért nem történik minden esetben a részükről? :)
@Habakuk999:
Én akkor sem értelek benneteket... nekem erre a szánalmas eccerire nincs energiám.
Ti meg azt hiszitek, hogy érvekkel és tényekkel meggyőzitek... legalább mond, hogy tudod, hogy nem... akkor nyugodtabb maradok, bár a taga által "nem hozott" cseh sör most hiányzik... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Egyszer talán megérjük,hogy a Horváth féle dossziéról vagy a 'papa dokumentumairól,vagy a pártfinanszírozásokról is megtudhatunk valamit,nem csak a majmok nemi életéről meg Öszöd faszságairól!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ma mindenki elmondta a véleményét az ukrán helyzetről, s ezt ő is megtette, bár abban igaza van @Habakuk999: -nak, hogy mindezt skizofrén állapotban kellett tennie...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: elkiabáltam, embernek kezeled, erre rögtön becitálja a kedvenceit.

na kiszállok ebből, igazad van.
@Sir Bates dö Hól:
Amit olvastam tőletek, az alapján elég közröhej a nézőpontja... ezek ilyen debilek, netán ilyen fidesz-ruszki seggnyalók, vagy szimplán megélhetési vallásúak?
@Habakuk999: Mi ebben a baj? Te is becitáltad a saját kedvenceid. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vizigyerök, ez az oldalvágás rosszulesett:)
gábris a haverom, ne bántsd:)))
@Habakuk999:
Marhára nem értitek a működését... ráadásul a korlátoltság komoly szorgalommal párosul ennél az állatfajnál, tulajdonképp értelmes dologra is baszhatná az idejét, de mára elqrvultak...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: melyik kedvencemet? legfeljebb a kindlit, azzal pedig nem ártok senkinek és nem gerjesztek gusztustalan ideológiai vitát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: még nem, pedig ezek má harmadszorra jöttek vissza. má a nagymamát is ehozták. neked ocsón adom:)ákciós.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ott semmi nyugat nemvolt... hipokrita magatartásról beszélsz az usa részéről?... állította valaha itt bárki ennek ellenkezőjét?... '11 február-március volt a gond ott... volt akkor más is, nem?... s igen, volt visszhangja bahreinnek akkor mindenhol, de eleve nem lehet akkora tüzet csinálni belőle (méreténél fogva), mint a levantei részből... de ne próbálj meg sz@patni, kérdezz egyenesen...
@gazoló: Igazad van. Itt egy friss hír itthonról. :)

EU: Hibás volt a magánpénztári rendszer

Nem riasztó a magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer megszűntetése Fritz von Nordheim szerint. Az Európai Bizottság foglalkoztatási főigazgatóságának nyugdíjszakértője úgy vélte, a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer finanszírozási modellje alapvetően hibás volt.

Szerinte a bizottság támogatja, hogy az állami nyugdíjat magánmegtakarítások egészítsék ki, ám a magyar és a lengyel magán-nyugdíjpénztári rendszer sem kiegészítő jellegű nem volt, sem megtakarításnak nem lehetett tekinteni.

"Az történt, hogy az állami nyugdíjakat fedező bevételből egy részt kikanyarítottak, és magánszámlákon helyeztek el, de arra nem volt törekvés, hogy a befizetéseket valóban privatizálják, vagy a kieső állami bevételt pótolják" - magyarázta von Nordheim. Azt mondta, a sikeres magán-nyugdíjpénztári rendszerek valóban magánmegtakarításokat kezelnek, amelyeket az adott ország közvetett támogatással ösztönöz, például a befizetés csökkentheti az adóalapot.

Anita Schwarz, a Világbank európai és közép-ázsiai részlegének vezető közgazdásza, a nyugdíjrendszerekről készült jelentés egyik szerzője úgy vélte, ha magánmegtakarítások egészítik ki az állami nyugdíjat, akkor az állam várhatóan kisebb, enyhébb kiigazítást kell végrehajtson rendszerben, enélkül viszont nagyobb mértékben csökkenteni kell majd a juttatásokat, vagy jobban kitolni a munkavállalók nyugdíjba vonulásának időpontját.

Bár nincs minden ország számára megfelelő sablon, és minden ország maga alakíthatja ki saját nyugdíjrendszerét, a demográfiai fejlemények miatt a végső megoldás az lehet, ha az állami alappillért magánmegtakarítások egészítik ki, mondta Ana Revenga, a Világbank alelnöke, aki a pénzintézet nyugdíjrendszerekről szóló jelentését ismertette pénteken Brüsszelben.

ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/hibas-volt-a-maganpenztari-modell

Hogy mik vannak? :)
@taga20:
Simogassa is a homlokodat... :)
Sört, hozzak valami finomat majd a túrára?? Há`mert ilyen felelősségteljes dologgal nem szoktunk MI itt viccölni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerinted a kettőt egynek gondolom?... múltkor kaptál linket, hogy te is értsd...
@taga20: szárnyas csirke a haverod? Nem volt a boltban grillcsirke? Vagy papagály az állatos boltban?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ha tagával nem beszélgetünk a sörről meg a punciról, akkot gabriel tematizál. Beszállsz? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Afrodiziákum 'fidessdzsobbikosoknak:'kétrezsicsokiközöttegyöszöd'!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem beszűkültek, így megvan a létük biztonsága... sokan vannak így, csak ők valami ordas eszmét vàlasztottak bázisnak, ez a baj...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Be akar rúgni a csóka, oszt mivel nemrég szart hozni a beígért söröket, modt majd nekem kő itatnom a majmát... ;)
@Sir Bates dö Hól: Ezt már korábban is kérdeztem. Egy sub kavics, hogy lehet egyben ordasfarkas is? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: még mindig jobb, mint a híradó.

nem értem, hogy élhet itt ilyen rengeteg silány, talpnyaló ember.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábris a kurvaanyád, te tényleg ilyen fasz vagy vagy csak csinálod? gondolom nem értesz:(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Spániel: @taga20:

Szeretitek a focit-nyarat?Volt egy Riquelme nevű Argentín anno...Ha elcseréltem a linket bocs!

vimeo.com/43337248
@Habakuk999:
Gerinc nélkül?
ÍGY!
Nem értem a kérdést se...
Hisz ezektől mit vársz???
Egy vicc ez a csürhe... megélhetési pártqrvák, seggnyalonc ordasok, akik mindig, vinnyogva a pénz felé fordulnak. Szánalom...
@gazoló:
Durva szilikon hegyek, de azt nem mondom, hogy kidobnám... :))
@gazoló: ezek után biztos nézem, hajrá azerbajcsány:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és még magamnak se hosztam, csak lenyomtam egy nap alatt 1300km-t, csak mentegetőzök:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Na... mondjuk te se vagy piskóta, ha ígérgetni kell... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ja... és állandóan magyarázkodik... hihetetlen egy figura, bár a kutya már sokat nevelt rajta! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ééééén?! Most miért? Pedig ma majdnem találkoztunk! :)
@taga20: Ha még sört se hoztál, meg is érdemled. 1300 km 1 nap alatt és semmi klaszat nem hoztál nekünk. :(
@taga20: Abba bőven belefér egy szolid ebéd egy kóstoló mézízű sörbettel.és szegény Boli tényleg ott kóvályog az út mentén szomjasan.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Van miért. Semmi carpe diem, semmi bohémság. Nagyon helytelen viselkedés. :)
@Habakuk999: tudom, szájkaratéban feketeöves vagyok:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: most a csajom vagy? ako mé aprítaszzzzz:)))
@taga20:
Ha már a sörszállításban nem... :)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Igen, mert kivittünk valakit a bécsi reptérre, és majdnem felhívtunk visszafelé, hogy ráérsz-e egy kávéra. :D
@taga20: Mert nem hoztál virágot nekem onnan... :P Ha már a csajod vagyok. ;)
@nincs_itt:
csak azért, hogy ne érezd olyan magányosnak magad ezzel a valósággal, ++++1

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ott jegesmedvék rohangáltak:) én nem vagyok neked egy ajándék? neked a tökéletes se jó:)))
@rodeo36: ----1, ez így egyenlő:) nyulla.
@magándemokrata: de. bal kézzel loptak Fabiustól ignáczék ;-)
@magándemokrata: @vitéz Thapóccay néma bárány: majd azért vitéz kolléga véleményét is elolvasnám, hogy a vazsi lopnyikok melyik kezét is köll Iránban bérmunkában levágatni
@taga20: Na de kedves Taga, ne vedd át a stafétabotot szőrtől. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem tervezem, de azé azé elgondoltá má, hogy egy két prominens elküldött az anyádba. nem magamra gondoltam. néha segítek neked, de elbaszod mindig:)
magyarorszag jobban tejjesít
Kezdenek aktiválódni az oroszok. Nem lesz ez fáklyásmenet.
@Habakuk999: ebben biztos vagyok. a Jobb(ik) Szektor is nagyon zizeg
@taga20: De nem értem, hogy egy EU-s kolléga állásfoglalása, miként váltja ki belőled, hogy leanyázz? :)
@magándemokrata:

gondolom csak az espreso.tv linkjét akartad küldeni ;-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azok nem forradalmárok, hanem az amerikai és zsidó imperializmus fasisztának álcázott ügynökei, ha jól vettem ki a mai napon általad linkelt tényeket.

A keletiek aktivizálódnak, Harkovot pedig megszállták az orosz politikusok.

Mondjuk onnan Belgorod csak száz km kb.

Igazság lesz azoknak, akik úgy saccolták, az olimpia végeztével indul a menet.
@magándemokrata: A Majdanon megy a Polska, Polska.:)

a mi gyáva vitézeink látják-e ugyan, milyen egy valódi diplomata, politikus?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt is linkelted már, amúgy szerinted a jégbüfénél vagy a Deák téren hány hasonló ügynök van közöttetek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mellesleg sima hamisítás is lehet, terepen nemigen cipelik magukkal az összes igazolványt.

de csak úgy gondolom, kémregények alapján a fafejemmel.

azt nem értem, miért nem hordta a cia-s feliratú mackóját?
@Habakuk999: b+, ezt már másodszor linkeli be az isten barma! olyan nemzetközi rendőrigazolványa + matricája a kocsija szélvédőjén a volt főnökömnek is van azért, hogy ne basztassák az osztrák rendőrök. CIA, az, bruhaha!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ja, én meg a majdnem anno a Claudia Schiffert is meg... csak azután elfelejtettem felhívni... :( Dögöcskék!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te Boli, ez a ti üdvöskétek elég kaptafaképű menyecske, a tv2-n enyeleg az olasz melóban.
@Habakuk999: bilderbergbajusz hirtelen üdvözölni merte a kollegináját, egy igazi semmitmondó szarsággal:

"A külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy ez a fejlemény is hozzájárul a demokratikus, az emberi jogok és a jogállamiság elveit maradéktalanul tiszteletben tartó, gazdaságilag prosperáló és területileg egységes Ukrajna megszilárdulásához, amely az ukrán társadalom szabad döntésén és útválasztásán kell, hogy alapuljon. (MTI)"
@vitéž munkášőr: Jaja amúgy nekem is van, a horvátoknál kifejezetten jól jött. :)
@vitéž munkášőr: a jókurvaannucikáját, az oroszok pedzegetik a népszavazást, máris szajkózza őket.
@Habakuk999: Nincs itt probléma egy szál se. :) Azt hallottad, hogy Vlagyimír Csizsov, Oroszország brüsszeli uniós nagykövete egy Brüsszelben kedden rendezett vitában azt kérdezte az Ukrajnát szintén a legerősebb EU-szankcióval sújtani akaró neokon Elmar Broktól, az Európai Parlament külügyi bizottságának német fejétől, vajon tudja-e, hogy a tüntetők nem Barroso, hanem a Szovjetuniót megszálló németekkel rokonszenvező Stefán Bandera képét emelik magasba, és a kijevi izraeli nagykövetség tájékoztatja az Ukrajnában élő zsidókat, mit tegyenek, ha az ellenzék hatalomra kerül és ismét jönnek a pogromok? Brok hirtelenjében okostelefonját kezdte babrálni.

Az Orbán-kormány rákent „antiszemitizmusától” rettegő Nyugatot azonban az ilyen csekélységek neoimperialista politikája végrehajtásakor nem zavarják. Ha Szíriában az al-Kaidát támogatják, miért ne támogatnák az ukrajnai Szvoboda pártot, amely két fényévre áll jobbra a Jobbiktól? :)
@Habakuk999: ha érdekük kivánná látnák.. annyira nem hülyék! bár amit néha csinálnak az felér egy agyhalállal!
@GeoCracker: orbán a végtelenségig gyáva. Jól írtad.
normális ellenzék ennek az ukrán történetnek a magyar vonatkozásait is simán lecsapná, én nem tartom naivnak a TASZ-t. Tökéletesen igazuk van.
@Habakuk999: Abban, hogy megpróbálták, igazuk van a TASZ-nál. De naivitás azt hinni, hogy orbán mer nyilatkozni.
Az ellenzék...., Szót sem alig érdemel... Sajnos
@Habakuk999:
Na, hesss... kikérem az Egyház nevében! Gyün Egér, oszt elásunk a kert végibe!
A forradalmi hangulatban a Gyurcsány fan clubnak kedveskednék:-)))

www.atv.hu/videok/video-20140222-gyurcsany-ferenc
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: neked meg vot klaudiasiffer fejben? apám te egy nemzetközi csődör vagy:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te Angyal, nem egy évtizedet dolgoztam oroszokkal.

nekem ne gyere az ő dumáikkal, mert ismét tahósítalak hazaárulás alapos gyanúja indokával.

nem volt elég belőlük negyven év alatt? nem volt elég 1849, az első nagy háború, a második, 56?

Mondd Angyal őszintén a szívedre tett kézzel, nem szégyelled magad??????????????
@taga20:
Ja... neked meg az AndrasSchiffer... Ki így, ki úgy... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: baszod, ezt a csiszovot lecídázhatod! egészségedre, de a családot küld be a vendég szobába:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: lehet, hogy velem van a probléma, de nekem eszembe nem jut egy faszi. de tiszteletben tartom a titkos vágyaidat:) liberális voltam, vagyok, leszek.
@Habakuk999: Nem kell neked hinnem. Tájékozódj mondjuk itt.

rt.com/news/ukraine-right-sector-militants-210/

Felhívom a figyelmed, hogy a valóságot nem én alakítom.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a büdös picsába már, kihozod belőlem az állatot, ahelyett, hogy a lányommal beszélgetnék.:(

nem veszed észre, milyen szánalmasan próbáljátok magyarázni szolgalelkűségetek bizonyítványát??

se becsület se ész, tisztesség aztán végképp nincs.

azt hiszem igaza van Bolinak, - na nem a CHT-jében -, vergődjön veled Szasa.
@Habakuk999:
Miva, miva, miva???
Te reménytelenül optimista vagy. ChT cicáról leszakadni! :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az nem tűnik fel, hogy saját elveidet köpöd le reménybeli baksisért?

jóccakát

tájékozódom, szerintem tán több forrásból, mint gondolnád.

te viszont emlékezz majd ezekre a linkjeidre, ha a hőseid szemét kilövő fletót átkozod majd.
@Habakuk999: csak egy szavadba kerül és elrendelem az angyal mentes vasárnapot:)
az pedig durva lesz, még én se szeretnék magammal kekeckedni:))
@taga20:
rendeld el, olyan izgis

én hallgatok, nincs_itt is belebólintott a boglyába, szét is fingta rögtön...erre sokan...hallgatnak

egyébként te hallgacc a kutyuról pedig én nagy baráttya vagyok a kutyunak még akkor is amikor te csak esztergálsz szerte széjjel, hogy a szikra repked

brühüyyy
@taga20: nem csinált semmi rosszat, csak én vagyok túl vén ahhoz, hogy a gyávaságot, árulást és elvtelen talpnyalást el tudjam viselni

Attól tartok, nem is érti, miről beszélek, a magyarságától szabadul meg éppen ő, a hazafi nemzeti bajnok
@rodeo36: azé egy jó kis oroszmunkatáborvelnesz tetszene, mi? kutyu azt mondja, hogy nem szereti az oroszokat:) me ott kutyu hideg van, minden fronton:))
@Habakuk999: Nyugi, lesz ez még így se. :( Amúgy én nem magyarázok semmit, és baksisra sem áhítozom. Egyszerűen csak felhívom a figyelmed néhány kevésbé ismert tényre.

Ha meg már fletót is ide hoztad, érdekes volt, amikor Catherine Ashton uniós külpolitikai főképviselő kijelentette csütörtök este Brüsszelben a rendkívüli uniós külügyi találkozó utáni sajtótájékoztatóján – „minden helyzetben a kormány felelőssége az emberek biztonságát szavatolni”. Ó, micsoda fennkölt szavak! De kár, hogy az uniónak nem jöttek a szájára 2006 őszén!:)

Persze nagyon valószínű, hogy valahol megint minden csak a pénz körül forog. :)

"Londoni elemzők szerint "külső segítség" nélkül összeomlik az ukrán gazdaság
Londoni elemzők szerint fenntarthatatlanná válhat Ukrajna devizaadósság-törlesztési és folyómérleg-finanszírozási helyzete. A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai pénteken úgy vélték, minél tovább tart az ukrán belpolitikai felfordulás, annál nagyobb a kockázata a legrosszabb forgatókönyv megvalósulásának, vagyis a teljes körű fizetésimérleg-válság és az ezzel egyidejű szuverén adósságtörlesztési válság kialakulásának.
A hozzávetőleg 13,5 milliárd dolláros - a hazai össztermék (GDP) 7,7 százalékának megfelelő - államháztartási hiánnyal és a 16,1 milliárd dolláros - 9,1 százalékos GDP-arányos - folyómérleg-deficittel szemben a hivatalos devizatartalék mindössze 16 milliárd dollár. Ez azt jelenti, hogy a mostantól 2015 végéig lejáró 15,6 milliárd dollárnyi, devizában fennálló ukrán közadósság megújítása szinte lehetetlen külső segítség nélkül – hangsúlyozták a UBS londoni elemzői.
Gyakorlatilag ugyanerre a következtetésre jutott pénteken a Standard & Poor's hitelminősítő. A cég azt jósolta, hogy ha a 15 milliárd dollár értékűre ígért orosz pénzügyi támogatást Moszkva nem folyósítja teljes mértékben, akkor Ukrajna várhatóan nem tudja teljesíteni szuverén devizaadósság-törlesztési kötelezettségeit.
Az S&P becslése szerint az ukrán kormánynak, a jegybanknak és a Naftohaz állami gázipari cégnek együtt összesen 13 milliárd dollárnyi adósságtörlesztési kötelezettsége lesz 2014-ben.(HVG)"
@Habakuk999: az tisztán látszik, hogy nem vagy épen korszerű:) te kis matuzsálem.
@Habakuk999: Pont, hogy nem szabadulok meg tőle. Biztos emlékszel a rendszerváltáskor volt egy ilyen mondás: "az én kommunistám jó kommunista, a tiéd rossz". Úgy tűnik, ma Brüsszelben úgy tartják: az ő antiszemitájuk jó antiszemita. Nem mondom, ez aztán a - khmmm - "pragmatikus" hozzáállás.:(
@Habakuk999:
nézd, mióta az NHL-t véresre verték a zolympián még egy nyamva'tt bronzra sem futotta nekik, a zusáska kompenzálni akar...holnap lesz a jéghoki döntő Kanada Svédország az aranyért, a Finnek meg 5:0-ra verték a zenécselt...hisztéria bűzlik...

ez marad a ci(h)ának is ha párna hanem párna ci(h)a

mennyi pénz, kibaszva pedig mennyi fincsi sört lehetne érte kapni

munkanélküliségi probléma...nincs meló a zusában mert exportálták Kínába a munekot a harcot meg a zuccákra (Detroit még csődeljárás alatt 15 milliárdot akar...megváltásra? vagy feltámadásra?)
közben minden szarban benne van Colombiából a venézeket basztatja a kis forradalmi hadserege a dzsungelből...a többiek be vannak drótozva (bocs drónozva) és semmi sem jön össze nekik pedig szétbasztak már majdnem mindent és lángban áll...ők a forradalom amiről Lenin írt annyit

a megfelelő pillanatban a megfelelő helyen sok pénzzel a zsebben és sok nukleáris bugyigumi csúzlival

brühüyyy

közben ...havazik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem emlékezhet, me nem vot ilyen mondás. ezt a fityesz vezette be 1998-ban és 2010-ben!
@taga20: Nyugi majd jön az erős bástya a demokratikus világrend védelmében.:)

"Oroszország valószínűleg nem folytatja az Ukrajnának megígért 15 milliárd dolláros finanszírozási programot, amely helyett Kijev várhatóan a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kap pénzügyi segítséget a teljes államcsőd elkerülésére – jósolták a legutóbbi kijevi fejleményeket értékelve londoni pénzügyi elemzők."
Kövér ettárstól hánynom kell...

m.hvg.hu/itthon/20140222_Kover_a_senkihaziakat_le_kellett_volna_ra

Mégis csak ezekre a coci majmokra kell szavazni, már csak azért is, hogy dagilaci pofáját a csúti betegével együtt láthassuk...
@rodeo36: igazad is lehetne, csak... csak az a csak: ez az a válság,ami csak orosz győzelemmel végződhet, win-win játékra esély sincs, véleményem szerint nyugati győzelemre se, választások előtt, pénzügyi válságból éppen a kilábalás felé, nem véletlen az, hogy európa és amerika nem siet az ukránok segítségére, nem a tapsolásra gondolok, hanem súlyos dollármilliárdokra
túl nagy ország, hogy a keblünkre vonjuk, mert akkor éhenhalunk, s a németeknek a déliek etetése is sok, nem hiányzik hozzá a sok suhogós melegítős ukrán

a nyugatot ez nem befolyásolja, Putyin pozícióját viszont ha nem is megrengetheti, meglibegtetheti, ha az oligarchák teljesítménye és tevékenysége kerül előtérbe, ez nem túl jó a nyugatnak, nem gyenge, ha nem is túl erős Putyinra van szükség a muszlimok féken tartására és etesse ő a rokonyokat
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ha valaki nekem a környezetembe, a fityeszt fényezi, azt belefojtom a törökbálinti dunába:)
@taga20:
én 1973-ban is voltam személyautóval az únióban akkor még szovjet...Szocsi-ban is meg a Kaukázusban is (kibaszott gyönyörű) Tbiliszi, Jereván és a környék, Csecsnya...Kiev és fürödtem a Dnyeper-ben és kurva jó volt mikor mingyárt azzal kezdődött, hogy Kárpátalján azaz Munkácson a sarki rendőr velünk piált és kajált mert begyütt, hogy mennyünk má' alunni (éjfél vó't) de hajnali 5-kor a fejenkénti második üveg Sztolicsnaya és számtalan félliteres sörbetek után mi segítettük ki a röndért mert ingataggá vált és baráti emberek akik ugyanúgy feketéztek mint a magyarok csak nekik több pénzük volt

és ott mondtuk egymásnak, hogy ha véletlenűl eltévedünk elég a sarki rendőrt megkérdezni rögtön megmongya hol is vagyunk a Krim-ben betévedtük a Sztálin nyári palotájába mert ki volt téve a behajtani tilos tábla erre mi begyalogoltunk néztek is ránk az őrök, marslakók vagy? de segítettek visszatalálni az autókhoz

brühüyyy

semmit sem esznek olyan forrón mint ahogy főzik...ott közel 200 millióan élnek és és senkinek -rajtuk kívűl- nincs semmi köze hozzá, hogy hogyan

ez a demokrácia és nem az, hogy a kulcslyukon is bebúvik a ciha és párnádzik
@Habakuk999: ha az oroszoknak nem lenne olaja, gáza:)) aszse tudnánk merre van szibéria!
ménem vagyok hájlánder, megnézném az arabokat és a ruszkikat, ahogy belefulladnak a szutyokba:))
@rodeo36: az a baj, hogy próbálok beléd kötni, de te mindig vigyort csalsz az arcomra. egyszer szeretnélek látni fésztufész:)))
@Habakuk999: Még logikus is lehetne amit mondasz, de nekik nem a suhogós melegítőjű ukránok jóléte vagy boldogsága miatt kell Ukrajna.
Vagy gondolod, hogy mekkén, nuland meg Lévy haver azért egymásnak a kilincset Kijevben, hogy meggyőzzék saját magukat arról, hogy milyen kurva szar biznisz ez az ukrán demokrácia export? :)

www.facebook.com/photo.php?fbid=347460832059912&set=a.127383340734330.21234.100003879932706&type=1&stream_ref=10
@Habakuk999:
kuki...akkor mijafasznak kavarja a ciha a párnát...mijafaszközevan neki hozzá?

ijesztgették a világot, hogy az olympia veszélyes meg terror...és láss csodát unalmasan békés még a pussyriot-ot is csak külföldi (CNN fizette) anyagi segíccséggel lehetett táncra bírni...
mindenki csúszkál vidáman és gyűjtik az érmeket

a többi rezsimcséndzs is ugyanaz a lópicsa

mennyenek annyuk picsájába és olgyák meg a saját problémáikat van nekik elég

brühüyyy
@taga20: most, hogy visszaolvasom magam, kicsit nagyképű vot:) nembaj, együtt dübörgünk:)))
@taga20: Szibéria szép, a Bajkál, a sok folyó. télen jobb, mert a hó belepi a szemetet

Nem mintha mi tisztábbak lennénk, a múlt hétvégén aszfaltos túrákon voltunk, szó szerint nem volt olyan méter, ahol nem láthattál eldobott szemetet az út mentén.

Próbáltam találni olyan szakaszt, ahol legalább öt méteres körzetben nem látni szemetet, de nem volt. Pedig mentünk több, mint húsz km-t.
@taga20: Én is ezt szeretem benne. Ezerszer elküldött már a picsába, de nem tudom megunni. :)
@Habakuk999: ha azt mondom kurvaország vagyunk, az áthallásos? faluvégén lakunk( najó, érd város), de amennyi szemetet itt az erdőben látok az fájdalmas. együtt bosszankodok veled:)
@Habakuk999:
te miccóná ahhoz ha ciha úgynökök le akarnák cserélni a párnákat a nagy nemzeti párnacsatához és mongyuk a dzsobbik teccene nekik és aztat basznák be a parlamentbe addig is gyújtogatnának egy kicsinyt szerte széjjel????????????????????????????????

brühüyyy

manapság legalább 12 különféle országban akarnak kormányt váltani (demokrtaikusan asztmondtam hogy cseréld le bazdmeg de demokrati KUSS legyen ám) mert nekik nem teccik az ami éppen ott van

Colombia beadta a picsáját és basszák is de legalább fizetnek nekik hogy a drfogokat ingyen szállíthattyák

közben rájöttek, hogy felszabadítva a drogokat és megadóztatva legálisan több száz millió dollár plusz adóbevétele lesz Colorádó államnak és a többi még nem számolta ki

de már nem is veszélyes...fizet...
most már...szóval

brfühüyyy

ugye érted?

ivóvíz nincs már 3 hónapja egy egész városban és a sok más helyen sem sőt semmilyen víz sincs példáúl Californiában...azt is a zalkaloidások szárították ki?

vagy az olajlobby?
@rodeo36: veszélyes is, aki ráhasal arra a szkeletonra, egy se normális.

nem érzem úgy, hogy védeni szeretném a zusát, mert épp elég disznóságot tesznek demokrácia-export ürügyén, ugyanakkor úgy vélem, ez a válság bonyolultabb, minthogy Angyal egy nap alatt sokadszor linkelt képeivel lehessen magyarázni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, téged má 100-an elküldtek mindenhová. ez nem gondolkodtat el? nem akarlak megerőltetni, de én egondolkodnék:)
@Habakuk999:
mondd kuki miért csak az orosz milliárdosokat hívjátok oligarcháknak? a nyugatiak amerikában azok mijafasz? meg a Rotschild és csalággya?

az nem oligarcha csak báró?

brühüyyy

terminológia óhhhhhhhhhhhhhhhhh
@rodeo36: csávez meg csókoltat, fentről. me az ami lent van az gáz, pedig ott van olaj:)
@Habakuk999:
azok a képek képek és nem festmények azaz a valóság

hogyan magyarázzátok az másik kérdés

csak a dzsobbik lenne normális és töltene eszet a fejiba meszet helyett

brühüyyy

meg a csepeli polgármester az a kedvencem azzal lehet diót is törni vagy követ is? mármint a fejivel?
ez van ma Nemzeti Országban ami néha magyar de kituggyami?
@taga20: Lehet, hogy a végén kiderül, hogy mazohista vagyok? :)
@rodeo36: azé me azok nem merik korbáccsal ütni szocsiba a fiatal csajókat, amit 12 helyett 50 csilliárdért loptak szét. na ezé:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Lehet, hogy a végén kiderül, hogy mazohista vagyok? :)"
nem, az elején kiderült, hogy hülye vagy, vagy más.
www.youtube.com/watch?v=Rl6fyhZ0G5E
@rodeo36: hogyan is mondjam: Oroszországban, ha nincs pénzed, nem vagy ember.
megaláznak, eltaposnak, így van ez mindenhol, de talán nem oly brutálisan mint ortodoxiában.
A hatalom ténylegesen néhány vagyonnal rendelkező ember kezében összpontosul
egy nyugati demokráciában bármilyen gazdag családok is vannak, nem az a pár család az élet-halál ura az államban.

Vagy az a gyakorlat ámerikában, hogy minden állami megrendelést az elnök haverja kapja?
szép jó éjt, hosszú volt a tegnapi olvasás
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: én fizetek, meg is büntettek

(szerencsére fiatjaink vannak, alkatrész szinten elkérjük a bünti árát.. érted már mire gondolok)

tenyésztek, rokonom is tenyészt, ismerősöm is tenyészt, neszűrben is tenyésztik, alföldön is tenyésztik

sok a cigány az utcában .. én csak védekezek.
@taga20: Na jó neked még ezt is elnézem, mint sub kavics. :)
@Habakuk999: tudtommal annyi homeless mint az usa-ban az oroszoknál sincs

amerikában az van, hogy az az elnök aki annak a haverja aki a hatalmas állami megrendeléseket kapja....

mecsoda külöbség és a drágák ott csücsülnek -demokratikus alapon- 45 évig a kongresszusban meg a szenátusban...van olyan közöttük aki már Lenint is személyesen ismerte

az elnök meg 8 éves vetésforgóval ...brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te, gondolom ez még neked is durva vot. elbújtál a gardrób mögé, me ez még neked is meredek vot, te tróger:) te subsilány. te!
@Habakuk999: amikor obamát "megválasztották" az egyik interjúban a Soros-t megkérdezték milyen érzés a Demokrata Párt tulajdonosának lenni és nem válaszolt csak bazsalygott...

van ám demokrácia kérdezd meg a Koch testvéreket a Konzervatív párttal ,kapcsolatban...ki is a tulajdonosa a teaparty-nak?

van ám demokrácia ott folyik a kanálisban

brühüyyy

és az alkotmány: lelövöm mert csak...és megyek tovább...jogom van rá a halottat majd eltakaríttyák
@rodeo36: Várj, mindjárt jön a mindent elsöprő "érv", hogy miért nem költözöl Oroszországba. :)
@rodeo36: "amikor obamát "megválasztották" az egyik interjúban a Soros-t megkérdezték milyen érzés a Demokrata Párt tulajdonosának lenni és nem válaszolt csak bazsalygott..."
putyisztánban nincs ilyen kérdés, kozák bikacsök van, ha ez kö legyen:)
@taga20: Drága cimborám, ezért kedvelem nagyon ezt a blogot, mert olyan mélyenszántó, magvas, mindent elsöprő érvekkel találkozom, mint a tiéd is!
Csókollak! Legalább két sort, az okulásomra...
Tisztelettel és hódolattal.
nincs_itt
@taga20:
az eredmény tekintetében mijisazakülömbcség?
semmi?

na ebben maradtunk

milyen csökök? bika? az túl nagy...

jobb a teaparty amely le is lő a kanyarban

brühüyyy

tájékozóggyá'má'
@Habakuk999: Olvasgatok én, meg aztán merek is látni felvételeket, nem csak olyanokat, amelyek a magyar hírforrásokon jelennek. Elemzéseket is hallgatok, olvasok. Maradjunk annyiban, hogy ha cáfolni, de legalább vitatni nem tudod, amit leírtam, akkor ne légy az első lépésben ilyen lekezelő!
@taga20: Nézd velem kapcsolatban elég sokszor működik a van rajta sapka effektus.
Az inkvizíció logikája volt ez. Ha elismeri, hogy bűnös: halál rá. Ha nem ismeri el: halál rá, mert nem elég, hogy elkövette, még le is tagadja.
Amúgy egy francia miniszter asszony egyszer tévéadásban "fellációt" mondott "infláció" helyett.:) De ha azt mondanám, hogy biztosan ez járt a fejében, akkor megint én lennék a bűnös, mint "szexista" (mi sem áll távolabb tőlem).

www.huffingtonpost.com/2010/09/27/rachida-dati-former-frenc_n_740828.html
@nincs_itt: má ketten vagyunk. én és te, sőt haba is itt van. valamit ebasztál, ha két ennyire más arc egyet gondol, rólad:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha nem tudnád a huffingtonpost tulajdonosa egy szőke nő és kizárólag pletykákat plagizál más csatornákról, volt aki már be is perelte miatta de a huffingtonné megnyerte mert kimutatta, hogy 2 betű differencia volt a plágium és az eredeti között...kabarécsatorna mint az MSNBC, meg a FOXNEWS rémhírek vidáman

ilyen még a nemzeti médiában nincs a nemzetiek csak keserűen és bután tuggyák olyan selejtes médiát mint a mai nemzeti nem sok heleyn talán déljemen-ben lehet

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te most ennyire hülye vagy?
"Nézd velem kapcsolatban elég sokszor működik a van rajta sapka effektus.
Az inkvizíció logikája volt ez. Ha elismeri, hogy bűnös: halál rá. Ha nem ismeri el: "
komolyan mondom, hozzád képest pákó egyetemitanár!
@taga20:
én most fel vagyok izgatva Andujar veri a Nadal-t Rio-ban...hajnalban lesz hoki döntő svédek és kanadaiak meg a záróünnep

közben ti itt nem láttok a szömötöktől

brühüyyy

nincs-tt -nek meg ugyanúgy igaza van mint nekem is és oly7an szépen érvel lófaszok nélkűl ami az én szokásom....néha

brühüyyy
najó hamá, nekem kö szórakoztatnom a népet.
ezt most az ukrán tezsvéreimnek:)
www.youtube.com/watch?v=hst6j4qrqJ4
"A forradalmak tanulsága, hogy rögtön a következő napra kell koncentrálni. Aztán az azutánira. Máskülönben fennáll a veszélye, hogy minden rosszra fordul

– újabb üzenet Carl Bildt svéd külügyminisztertől a Twitteren"

az jó. kezdtem azt hinni, hogy a coelho volt vagy az oravecz
@rodeo36: kutyut megkérdeztem és azt ugatta, hogy te és tt hülyék vagytok:) ne engem báncsá, hanem engem, me egyetértek vele. te olyat védsz, amit nem lehet.
@vitéž munkášőr: dante és robeszpier mesélhetne:))
@taga20: ennek a svéd kreténnek mindenképp ;-)
@taga20:
azért szabaccság van meg demokrácija

asztcsinálokaminekemteccik

te is persze

üdv a kutyunak

brühüyyy

igyál valami jót
@taga20: meglehet, hogy elbaxarintottam valamit. De az sem elképzelhetetlen, hogy ketten láttyátok rosszul.
Azért ha lennél kedves kifejteni, hogy hol a bakugrás a logikámban, megköszönném. Ugyanis az EU(ezen belül Németország - ezt ismerem egy kevéssé -) olyan szinten "elkötelezett" az oroszok felé, energia különösen gáz ügyben, hogy ihaj...
@rodeo36: azé az oroszokná ez nem olyan magától érthető, ha kérhetem ne told a szekerüket:)
csakmintegyszerűárú.
@nincs_itt: sőt vitya szerint az egész világ ellenünk van. ez érv?
ha szerinted nincs baj a ruszkikkal putyinnal az élen, ako kötözz arrébb dojcslandból oroszországba! segítek pakolni:)
@taga20:

nem vagyok szekértoló de megkérdezhetném miért ne toljam?

kérdés: 1956 nov 4-én amerika mit mondott Nagy Imrének? (Lófaszaseggedbe!!! ha nem tévedek)

miért is kellett Drezdát földig napalmozni amikor már gyakorlatilag a IIVH-nak vége volt?

miért vitték a vágóhídra a saját emberiket Dunkerk-nél?

brühüyyy

Sztálin hatalmas barátja volt az amiknak amíg meg nem nyerte nekik a háborút mert ugye az amik csak repülni szerettek a közelharcban úgy járnak mint a Japánokkal Hawaii-ban?

brühüyyy
@rodeo36: néha az az érzésem(minden tiszteletem ellenére), hogy hülye vagy. most észak-koreát hájpoljuk vagy putyunisztánt vagy kazahsztánt?
mi bajod evvel a béna nyugati demokráciával?
és de nem utoljára:)
www.youtube.com/watch?v=hst6j4qrqJ4
@taga20: Szerintem sok lesz az alkohol és magas ló, még orcára találsz huppanni róla ebben az állapotban!
Hol állítottam olyat, hogy Putyin jó? De azért, elgondolkodhatnál - két Orbán és Putyin köpködés között(ezek jogosak) -, hogy az EU 3 külügyére miért is az OROSZ megbízottal egyeztetett és jutott megállapodásra!?

Csak figyelmeztetni szeretnélek, hogy az elvakult gyűlölet, gyakran vezet téves következtetésekre!

Továbbá felhívom arra is a figyelmedet, hogy azért hagytam el Mo.-ot, mert hozzád hasonló, oktalan hőbörgőkkel tele szaladt a hócipőm!
Kitől vegye az EU a gázt? Hm? Esetleg az USA palagázt, horgya át kalapba'?
Baszki ennyire nem lehetsz elvakult!
@taga20: Még egy apróság! Én NEM Mo.-on élek!! Elég régóta ahhoz, hogy levetkőzzem azt a mentalitást, amit tőled és habakuk kollégáktól láthatok! Nem vagyok felsőbbrendű, mielőtt kezdenéd, de meglehet, hogy a szabaccság levegője, érzése átjárt annyira, hogy egy kicsit másképp is tuggyam szemlélni a világot!
@vitéž munkášőr:

"az jó. kezdtem azt hinni, hogy a coelho volt vagy az oravecz "

10 pont:))))))))))))
@taga20:
ha nem fedezted volna fel magadtól -olvasásom közben- a képmutatást és hazudozást valamint a mosolygós gyilkosokat útálom...számomra nincs semmilyen különbség az erőszak különféle változatai között

a demokratikus állam is elnyomó sőt, a másik is azért állam mert ez a létének lényege

egyébként a demokráciák csakis az általuk létrehozott "nemdemokráciákkal" szemben állják meg a helyüket

akkora pánikot még nem láttál mint mikor nagyhírtelen ott maradtak ellenség nélkűl a Gorbacsov demokratikusabb volt mint a Reagan és a Theatcher és lebontotta a berlini falat valamint átalakította a SZU-t ki is és hogyan rabolták el a Gorbacsovot anno? azóta világ vándora és hallgat

de már újra van ellenség

és menjél alunni...a kutyut üdvözlöm hadd ugasson

brühüyyy
@nincs_itt: köszönöm kedves szavaidat. nem akarom habát megvédeni, de ha nem ért veled valaki, ako felsorolod. máskülönben, ato, hogy arrébb költöztél cca.800km-rel nyugatra, nem változtál! akiket, most megvetsz, te magad vagy, csak szólok.
ugorjunk, szeretnék olyan eus polgár lenni, aki egy ilyen suttyó magyar, mint aki te vagy nem tud gyalázni, me aszt mondom, hogy hékás énis eus polgár vagyok itt érden:) máskülönben nagyjából bírom a dumád.
csak ne csináld azt, mint sipi meg puszita.
@nincs_itt:
sem ő sem a többiek akik hallgatva olvassák vagy elmentek alunni nem fogják sem felfogni sem megérteni...soha

azért van az a nemzeti klotyóban ami van mert a magyar ilyen

24 éve tolat a szarba bele és már nyakig vannak de amíg a szájukszéléhez ér nem fognak felébredni néhányan azután meg átkeresztelik a szart peanutbutter-nak és eszik tovább

brühüyyy
@taga20:
neduzzoggyb+

nem vagy ugyanolyan és pont erről írtál már sok sok röffentyűt ma

brühüyyy

aluddkimagad
@rodeo36: semmi duzzogás, csak kaptam az asszonytól páróra haladékot. csak felbassza az agyam az olyan agyatlan, aki a putyini oroszországot összemossa europával:) a kurvaanyjátazilyennek!
ilyenkor mindig ezt hallgatom:)))
www.youtube.com/watch?v=tGbRZ73NvlY
@rodeo36: máskülönben kutyu húzza a lóbőrt a macskaágyban:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

".. velem kapcsolatban elég sokszor működik a van rajta sapka effektus."

Ez csak úgy állja meg a helyét, hogy szinte kivétel nélkül úgy látjuk van rajtad sapka, te meg bizonygatod, hogy nincs.
@Orica Középföldi: nem tucc aludni? beszélgetek veled:))
@taga20: tényleg nem kéne többet innod! EU-s polgár vagy, papíron! Éltem messzebb is, majd 10x!
A hisztériát be lehet fejezni! Ugyanis ÉN NEM mostam össze Európával semmit! De ne feledd, attól az Oroszországtól függ, hogy az ukránok tudnak-e fűteni, meg a magyarok, meg a németek és osztrákok jó része. Nem, barátom szerinted azért érzem jól magam MÁSHOL, mert olyan vagyok mint te? Súlyos tévedés! Te OTT, jól érzed magad, én nem! Pontosan az olyan semmirekellő, mindent, mindig jobban tudó, a sikeresebbet leszóló, kivagyi "magyartól" menekültem! Jó anyámat pedig a szádra ne vedd!
@taga20:
vagy nagy macskád vó't vagy a kutyu zsebibab?

egyébként 1945 óta ugyanezek a "demokráciák" csináltak 60 háborút a világon körbe körbe, mialatt a rohadt "szocik" egyetsem...és a "demokráciák" tartják fenn mesterségesen az ellenségeiket mert önmagukban azonnal kiderülne kik is valójában

de ez már ismétlés

brühüyyy

az a bajod, hogy nem éltél még ezekben a demokráciákban azaz halvány lila fingod sincs róluk

az, hogy odafelé megy a vándorlás? már 16000 éve a népvándorlás mindíg is keletről nyugatra folyta magáta ez meg történelmi tény...szükség van az új vérre meg olcsóbb munkaerőre

most megint hosszú vagyok...
mennyalunniésnehortyoggymertakutyufelébredésakkómorog

brühüyyy
@nincs_itt: '16 vagy '17-ben megépül az lng-kikötő (tán új-fundlandon?), a németek már megkötötték a szerződést velük a diverzifikáció jegyében... ez az "elköteleződés" kétirányú: kinek adja el a gazprom az áramot?... két hónap bevételkiesés nyugatról és putyinland összedől, abszolút nincs pénzük semmire... ja, az ukránoknak adott 15mrd-ből 13-t a gazpromnak azonnal vissza is kellene fizetniük, ez a deal... oroszország G8 tagsága egy geológiai tévedés következménye... picit pikírten azt mondanám, a melletted levő első bajor település ipari kibocsátása veri az egész putyinlandét... gazdasági helyzetükről most úgy beszéltem, mint te a bömösökről:-)
@nincs_itt: a semmirekellő magyart, ha nem vonod vissza szétütlek:) nagyjából értem mit böfögsz, te über "magyar" vagy droid. semmi kedvem veled vívni hajnalok hajnalán, de ostoba, fölényes fasz vagy, mint azok akik kimentek! ékes példa erre sipi + puszita.
@rodeo36: penit elfenekelem:)) a zsebiért.
@Sir Bates dö Hól: szőr soha nem lájkolnálak, de te nekem vagy a sivatagban a homok:))))
@Sir Bates dö Hól: te bazdmeg, ha eszt akarod hallani:) bocs megugrott az ujjam, cancel:))
@rodeo36: "semmit sem esznek olyan forrón mint ahogy főzik...ott közel 200 millióan élnek és és senkinek -rajtuk kívűl- nincs semmi köze hozzá, hogy hogyan"

Ha ezt generálisnak vesszük, akkor é-korea is jó hely... csak egy kérdés: ezt kádár és csapata miért is nem vallotta?... bárcsak lett volna sok olyan ember, aki így gondolkodik akkor, a "befolyásosok" közt moon...
@taga20: lumpenproli sok van, csak nyisd ki a szemed:-)
@Sir Bates dö Hól: erre most nem tudok semmit brennyogni. még nem tudom eldönteni, hogy hülye vagy, vagy véded a kisebbet:)
@rodeo36: "most megint hosszú vagyok..."
rövid leszek, te az ellenség seggét puszilgatod!
@taga20: én lumpenproli vagyok:-)... jó éjt (nincs itt esetében nem volt indokolt a durvaság, bár a végére remire hoztátok:-))
@Sir Bates dö Hól: de, me olyan fölényes, mint te! na ezé, ha egyazegyben lennénk passzolna ez tuti.
@Sir Bates dö Hól:
te korábban sokkal jobban értetted a világ dolgait, ma mintha el lennél tévedve?

és most inkább menézem az ismétlést arról, hogyan verik szarrá a NHL-t a finnek Szocsiban

mintha neked is csőlátásod lenne

de hagyjuk megúntam...a mi szavaink a valóságon nem változtatnak és engem meg nem tudsz meggyőzni mert nincs mivel

brühüyyy

próbáld a gazdasági számadatok felől megközelíteni azt amiről filozófiai émelygést csináltok
@taga20:
"csak" abban tévedsz, hogy nem "ellenség"

ők űlnek a tárgyalóasztal másik oldalán...azaz olyan partnerek akikkel beszélni kell és meg kell őket hallgatni@Sir Bates dö Hól:
ha a vevők túl tudnák élni a 2 hónapot akkor lenne igazad

de nem élnék túl csak egy jó kis hosszú és hideg télre van szükség

brühüyyy
@rodeo36: nem fekete vagy fehér a világ, de én vallom, hogy a szabadság jobb, mint a szolgaság (mégha ott mindig kapsz enni, akkor is)... a csőlátásom ebből adódhat, a tied pedig az imperialista usa-ellenességedből... azt azért ne feledd, hogy a moszkoviták birodalma soha nem volt szabad, mindig szolgaságba akartak mindenkit hajtani (saját népüket is beleértve), s ettől putyin sem akar eltérni... de ez is csak egy vélemény, mint bárki másé itt a blogon, se több, se kevesebb... jó meccsnézést...
@rodeo36: majd '17-től túlélik... ha katar is beszáll az lng-be, a gazpromnak reszeltek, akkor fogják bánni az oroszok a 2005-10 közötti nagy kasza elbaltázását... nem hülyeségre kellett volna elkölteniük azt a bevételt... ezt medvegyev is tudja, s van is vita köztük...
@Sir Bates dö Hól:
ébresztő: észak amerikai tv állomások adnak 3 perces hírdetéseket, amelyeken a "tarsand" bányászat tisztaságát elemzik és azt, hogy az olaj még évtizedekig meghatározó energiahordozó marad

közben az usa palagáz és egyéb hülyeségei közben kiderült (már rettegnek azaz valós), hogy nincs elég ivóvizük és a befutott mezőgazdasági termelőterületük kiszárad és új sivataggá válik (már az nagyrészt)

ez a katari gáz meg a többi...majd valaki magáévá teszi katart is...

a tüzifa nem megoldás...és a németek járnak a jó úton közép és hosszú távú stratégia

brühüyyy
@rodeo36: Technológia kérdése A szénhidrogén égésekor víz is keletkezik. Mrzőgazdulni is lehet zárt rendszerben. Csak ahhoz qrva sok píz kell.
@rodeo36: A szocializmus is tulajdonképen demokrácia. Lenin alapján.
A baj ugyanaz, mint Jézusnál. Az implementáció siklik ki mindig.
@avanivi:
Ugyan... amikor rodeo papa éppen azon mereng, hogy milyen romlott is a nyugat, bezzeg... :))
Mindezt persze Kanada kies és nyugatias világából. (Vancouverben ott él nagybátyam 4 gyereke, ezúton is csókoltatom őket...)
Tényleg nem értem ... erre mondták régen a másik komcsik, hogy nem vagyok eszmeileg képzett, azért akarom olyan leegyszerüsítve nézni a világot. Erre azokból is "jobboldali" lett - mostanra mondjuk megint komancs, vagy legalábbis azok seggnyalója - oszt állítólag a hozzám hasonlók megint csak nem eléggé képzettek ideológiailag, hogy... lássuk, amint x.alkalommal seggszájat csinálnak magukból... tudom, ecceri vagyok, nem látom át... értem én!
@avanivi:

"és zene,az "vótt má"?Jó regggelt mindenkinek!

www.youtube.com/watch?v=9FaE32klkhc
@gazoló:
Csíptem az öreget! Laza volt, a filmjei tele pucér csajokkal, lovakkal... mi kell még?
Legyen könnyű a föld neki.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Akkor még nem a beállítások,fények ,színek fogtak meg!!Lyukas órákon,kiszöktünk moziba,hogy kukkoljuk a csajokat a filmjeiben...
@gazoló:
Ma meg... HD alapon nyomnak tök szar filmeket, taga ellógja a sörszállítást, papa Kanadából fikázza a nyugatot... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te is fiam Boli (brútusz) be vagy baszva? vagy éppen a szesszárazság ártott meg...legalább dunavizet vegyél magadhoz...amit én fikázok az nem egy kultúra azaz nem "a nyugat" hanem annak bizonyos hatalmasai és kinövései mint mindenféle rákos izék...az tudja igazán miről beszél aki benne él és aki kívűlről szemléli annak térkép e táj...neked mondjam, hogy az élet szép?

mivel te ott alsódunatutajoson hallod a mesét HD-ben meg blueray-jel söpörgethetnéd vagy leporolhatnád a Kisduna fenekét, előbb majd utána megdumcsizzuk...legalább értsd meg miről beszélek és azt vitasd -ha van érved- amit mondok nem amit beleolvasol

kellemes evezést meg ne tépdleatulipánt

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a "mély" mondandóját a szocialista pornóval tudta kifejezni, a szegény legények pinahiányban szenvedtek erre adott nekijjek szép friss parasztpinát és a viráglányok segítettek megérteni a (nanemaparsifálból) mitis? ja szocializmus dekadenciáját ami olyan elvont...a legújabb Ladák és Trabantok helyett kackiás szegénylegények meg parasztlyányok akik azután a szocialista népszaporulatért is tettek ott helyben

és még HD sem volt

brühüyyy

és kibaszott elnyomás volt kádár alatt...senki sem ...tudod? és nem is lehetett ...na mit nem?
@rodeo36:
Hé papa! Ott azért vannak játékszabályok és lehetőségek, nem csak oligarchák, meg jog, ha akarom... te is mi a pöcsért ott éled az életed, ha annyira nem tetszik??
Ja, hogy az a "másik" még jobban nem tetszik... aha.. errefele ezek a kinövések akkor azért netán mégiscsak kevésbé szimpik, ráadásként szarabbul is fizetnek, amiből adódik, hogy kevésbé akaródzik "önálló" lenni... akkor mégiscsak értem... :)
Ne igyál (nekem) korán reggel...
@gazoló:
csak nem? Vivaldi hajnalban átiratban...megduplázták a bőgőket és máris modernebb mint sok mindenki más

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Csitt,hallom még porszívózik,hogy 'megkaphassa a mai sörét az asszonytól!
Valóban nehezen lelhető fel a mozikban igazi 'good movie'...
A gravitációwallstreetfarkasastb...'tökócskafilmek de v'színűleg nem is az Oscarjelöltek között kell keresgélni az igazán értékeseket!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @rodeo36:
Szomorú fiatalkorotok lehetett, Jancsóra recskázni!:)
@rodeo36: Teljesen normális volt pl, hogy két gimnazista stoppol az út mentén, megáll egy rendőrautó, és jól elverik a gyerekeket gumibottal.

Velem történt, nem egy ismerősöm mesélte, hogy valaki hallotta. Szuper világ volt, valóban.
@rodeo36:
Amúgy, mielőtt gábrissal totál egy plattformra futnál, le kéne írni, miért mégis a rothadó nyugat hódított meg, amikor végül nem Záhonyon át mentél el... :))
@rodeo36:

Jó 'reggeltdélutántestét azon a mocsok nyugaton!

www.youtube.com/watch?v=5eKf349WP3M

ebből még egy kosárral ha kérhetnélek!!
@tristen2005:
Hüjjeeeeeeee... Samantha Foxról nem hallottál, mi?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: megbolondult a világ! csak mikibácsi és a csajok állandóak:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
belőled a vad irígység meg a szárazság beszél

muszáj virrasztanom meg akarom nézni ahogy kanadai jéghokisok beteljesítik és a svédek sem lesznek túl erősek...olympia befejezésnek ez a menő persze télen...
már mondtam, hagyd a fantáziádat és gyere ide, próbáld meg belülről...tudod a pudding próbája mi is, na mi? hát hogy megzabáljátok...mögosztán a Nagysanya is aszo'ta, hogy: hic Rhodos hic salta

beszéltél kisdunaiinformatikussalakivancouverbenkeresibitjeitésmégnemtaláltameg?

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nekem nagyon-nagyon elegem van ebből a fidesz,jobbik brancsból,és bármennyire nem tetszik Mesterházy akkor is rájuk fogok szavazni.Lehet Gyurcsányista is leszek :)
Minden kombináció jobb annál ami most van, hogy Orbán dönt minderről egyedül a beteg agyával.
Ezek hárman majd gyepálják egymást de nem baj.

Azt szeretném ha nem kellene a gyerekeim jövőéért aggódnom,egy viszonylagos jólétben élhetnének ,aránylag közel hozzám és nem a világ másik felén. / az eszemmel tudom, hogy jobb lenne nekik / Igen,ilyen önző vagyok.

@gazoló: Vivalditól jó kedvem lesz, hallgatom :)
@taga20:

Mit vagy oda? Neked is jutott egy arkangyal!:)
@gazoló:
b+ ez egy "rohadtkommenyistavenezuelábólachaveztaníttatta"

de ha akarod?

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

és

www.youtube.com/watch?v=nHb0Sszf9l4
akiskommunistaazLAsymphimkusokigazgatókarmestere

www.youtube.com/watch?v=Eo1KHr-b-CA

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: eszt ebasztad, most nem fogsz szabadulni az öregtő:) azé se fog lefeküdni:)))
@miva?:
Még a 80`as években sem tudtál Győrből pl.Sopronba vonatozni, hogy ne igazoltassanak. Szóval papának néhol vannak hézagok...

@rodeo36:
Ja, ja... meg ideológiailag is képzetlen vagyok... :D

@taga20:
Nekem mondod? Söretlenül... ;)
@nincs_itt: na szóval, essünk neki még egyszer:

a könyveket vagy nem olvastad vagy nagyon régen olvashattad illetve van még egy olyan lehetőség, hogy én nem tudok értő olvasást végezni, mert nem stimmel a velük kapcsolatos írásod.
Szerintem nem lekezelés az, ha azt írom először olvasd el a könyveket, utána hidd el, jobban lehet róluk beszélgetni.
Ezt javasoltam Angyalnak is, hogy ne a hátsó ismertetőt kelljen lemásolni a véleménye kialakításához.

A Kijevi rusz volt az első állam azon a környéken, míg meg nem jöttek a tatárok, onnantól folyamatosan fel volt osztva. Mit is akarsz ebből megállapítani?
Van néhány hasonló ország, nem is nagyon kell messze menni, ami soha nem volt, most pedig prosperáló állammá vált.

Az ukrán csőtől függő Európa gázellátása manapság már azért nem olyan nagyon igaz, a németek és oroszok teljes joggal és villámgyorsan megépítették az instabil ukrán csövektől független csövüket, s ugye nem véletlen a déli áramlat gyors haladása sem.
Nyilván ez is közbejátszik, hogy az eu próbál - igen az oroszokkal közösen - válságot megoldani, de mi ebben a baj? Teljesen természetes, ugyanakkor az eu-nak szerintem nem érdeke a válság eszkalációja.

A mentalitásommal kapcsolatosan nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nem értelek, de faékeknél így megy ez.

Az oroszokkal kapcsolatosan amúgy a véleményem az, hogy Kelet-Ukrajna orosz érdekövezet, egy föld, egy nép, egy vallás, egy történelem, ez ellen elég nehéz bármit is tenni, ezt gyakorlatilag így is fogják fel.
Mint ahogyan fehér oroszországot se akarja a kutya se kiszedni az orosz érdekkörből, hisz ők is oroszok, ellentétben a most már sikeres baltikumiakkal.
mellesleg Rodeonak is nagy tisztelettel, ugyan magyarázzátok már meg nekem a balti európai államok és a bjelorusszok eltérő fejlődési tendenciáit, ha annyira dúl a demokrácia és a gazdasági fejlődés az orosz birodalomban.

sántít a grúziai hasonlat is, ugyanis a grúzok nagy általánosságban gyűlölik az oroszokat.
@tristen2005: ki vagyok vele a vízbűl:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nem mindenki néz leárazott amerikai pornót másodosztályú pinákkal

brühüyyy

a nagy művészi filmjeiket: Leégett a Világ és most jönnek a dogonok

meg a Szétlőttük anyádat de nagyon szeretünk téged

című amerikai hólliwoody remekeket amik a moszfilm 1948-1953 közötti remekeitől az HD-ben különböznek a többi ugyanaz: nem töltenek csak lőnek még arra is ami már nem mozog

brühüyyy

megjött a gőzűrhajó alsó Androméda Köd-ről tele marslakókkal
@taga20:
Az ő korában a cefre győz! Lehet, hogy sörözik...
@rodeo36:
Backi papa! Ezt mondtam! HD-ben, szélesvásznon megy a fosgyártás, a hulladéktermelés. Ne`igyá...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nem emléxem a határsávra, nagynéném Sopronban élt és rendszeresen látogattam vonattal és soha senki sem kérdezett

hogy mennyire vagy ideologiélve az láccik...sőt kiláccik...gombold be...miután visszagyűrted

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem neki má az is elég, ha lenyalja a kupakot:)
@Habakuk999:
ha nagyon nekiesel akkor átesel a falon mert kidőlik

brühüyyy

kuki ne kavard tovább...má' tövig...ja és igazad van...neked is és az összes többieteknek

csak hagyjatok má' csüngve

(egyébként mit akarsz bebizonyítani? legalább te tudod?)

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Almodovar: Szertők, utazók, Angyal kollégának külön javaslom.

Rengeteg jó film van, csak el kell viselni, hogy olyan pörgősek, mint az újdonsült halivúúúúdiak.
@rodeo36:
Tényleg nem... a határsáv más volt, az még beljebb volt... a vonaton állandó volt az ellenőrzés, de közúton is, kocsival igazoltattak Nagycenk után, bármikor... elég hiányosak az emlékeid...
@rodeo36: öreg, te úgy vagy a kádárrendszerrel, mint én a sorkatonaságommal. má csak a szépre emlékezem:)
párdon, én még a szarra is emlékszem, veled ellentétben:))
@rodeo36: én semmit, kérdéseket kaptam, ezekre válaszolgatok - mert ilyen udvarias vagyok -.

Talán azt, hogy ezek az események nem véletlenek, nem összeesküvés-elméletek alapján történnek meg, hanem az adott régió társadalmi-gazdasági fejlődésének, evolúciójának természetes fejlődési útvonalai.

S ha ezt Magyarországra is kivetítem, akkor van jövő.:)
@rodeo36:
"Sopronban élt és rendszeresen látogattam vonattal és soha senki sem kérdezett"

Hülyeséget ne beszélj, 15 évig jártam azon a vonalon, 10 év után mikor a FEP már ismerte a kalauzt meg a fűtőt, már engem se igazoltattak!
@Habakuk999:
jövő...az mindíg van (ugye a nemlétező idő nem állmeg soha) az, hogy nem természetes hacsak a külföldi oligarchák szerepét nem tekintem nyers agyagnak?

de te tudod

hogy van jövőj azt nem vitattam soha de hogy milyen jövője

az érdekes

már alakítttyátok

brühüyyy
abban sem tudtok megállapodni hogy én vagyok a hülye vagy én vagyok a hülye

brühüyyy
@rodeo36: igen, alakítjuk, jöttek aáírásért, azt hittem gyerekek, mert olyan lendülettel nyomták a gombot, de csak egy fideszes néni volt,
ugyanolyan lendületesen távozott is, pedig szívesen beszélgettem volna vele
@tristen2005:
te nem a GYESEV-vel utaztál ??? mindíg volt egy közvetlen kocsi a gyorson a Keleti-ből

de nem akarlak meggyőzni -téged sem- mindenki arra emléxik amire akar...tudod a múltat eltörölni nem lehet de annyifáélére lehet festeni, hogy múltja legyen a talpán ha magára ismer

brühüyyy
Olajos Pintér Sanya gondola jövőre, államilag meghatározott óradíj az őrző-védő szolgálatoknál!

nol.hu/belfold/20140222-rendelettel_probalnak_feheriteni?ref=sso
@tristen2005:
ja, és én voltam Hegyeshalomban is és ott sem igazoltattak Győr és Hegyeshalom között a 60-as években...csak kíváncsiságból, majd visszafelé átszálltam és elmentem Sopronba

te melyik 15 évről emléxel?

brühüyyy
@Habakuk999:
csak nem durváskodtál vele? a nyugdíjast védeni kell

brühüyyy
@rodeo36:
Tata, ratata, Komáromba szállt fel az első FEP-pes, Győrig jött ott váltottak a csonai FEP-pel akik elkísértek Kapuvárig, onnan a Soproniak kísértek szeretettel! Rosszul vagy összeállítva, beköltözött Mr Alzheimmer?
-no comment-

Régiónként és megyénként is többszörösek a különbségek az egy lakosra jutó egészségügyi költésben. A budapesti kórházak jelentős szakmai - infrastrukturális - minőségi hanyatlásnak néznek elébe, s néhány év múlva az ország vezetőkórházai a vidéki egyetemi klinikák lesznek - olvasható a Px Consulting egészségügyi tanácsadó cég legújabb elemzésében.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_szamok_ez_var_a_korhazakra_budapesten.576533.html
@tristen2005:
:)) vagy csak én voltam olyan rosszarcú, hogy mindig igazoltattak Sopron, Hegyes, Győr vonalon... tudom...
@taga20:

én is voltam sorkatona -3 napig, utána lefüveztek, de addig vidámság és tréfák-

nekem nincs irányítható memóriám...1958-ban már sokkal jobb volt mint 1954-ben és utána fokozatosan...pedig vasfüggöny is volt meg recsegett a SZER pedig olyan szar volt mint semmi más (ezt ma teszem hozzá a mai eszemmel) azután megnéztem Bécsnek büszke várát (túristaútlevéllel) 1969-ben és úgy döntöttem, hogy nem maradok pedig nagyon csábítottak...és nem bántam meg

brühüyyy

kutyut üdvözlöm
@tristen2005:
akkor már nem is volt határsáv brühüyyy szabadon lehetett útlevelet is kapni pirosat vagy kéket (nekem mind a kettő volt)
és 1973-ban a SZU személyautóval 8000 km

brühüyyy

te hol éltél és ki voltál?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

66,67- ben szűnt meg a határsáv, az elektromos jelzőrendszer kiépülésével fokozatosan.Igazoltatások az után is voltak, de nem rendszeresen. Rászállt egy varjú az elektromos jelzőre és kivonult a laktanya.
Apámat elvitték két napra a rendőrök kihallgatni ,mert elmondta,hogy sok kiskatona halt meg amikor felszedték az aknazárt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Vagy rodeo papa volt a FEP-pes, saját magát csk megismerte, miközben a büfé kocsiban fogyasztotta a nyugat ópiumát a wiszkit és énekelte az "egyenes derékkal jöttem, ahol nőnek a pálmák" örök becsű Kodály gyűjtemény agy klasszikusát!:)
@tristen2005:
hát én ezt a német doktort nem ismerem de ezekre az ürgékre sem eléxem

mindíg a Keleti-ből indúltam de volt, hogy Keszthelyen át mentem kerülővel mert úgy volt dolgom nem igen basztattak

hát evvan

brühüyyy
@rodeo36:

Nem a Nyugati tőke meg a Kádár töke közt, lengedeztem.
@avanivi:

Vonatot te sem láttál, csak a terepasztalon.
@tristen2005:
sokat utaztam -éjszaka, hogy hajnalra megérkezzünk- a Győr Szombathely vonalon...apró gyerekként (a gyorssal mentünk Győrig majd átszálltunk a vicinálisra ami minden akácfánál megállt) az egyik akácfánál kiszálltunk és 3 órát gyalogoltunk mert...és senki sem szólt hozzánk

brühüyyy
@tristen2005:
belőled is az irígység beszél...???

én még azt is kipróbáltam ahogy a Borsod Express a vadiúj Hargitával hogyan száguld Miskolcról a Keleti-be...akkor adták el az Ezüstvonatot Argentinának is

brühüyyy
@Habakuk999: putyin jól benézte az olimpiát:-)... a hokisok sem nyertek, azt kievet is elvesztette (medvegyevvel ellentétben képtelen a win-win gondolkodásra, csak a totalΣ0 megy neki... hiába, a gyerekkori szocializáció...)
@rodeo36: nem, azt se tudtam kimondani, hogy nem nagyon hiszem, hogy aláírok bárkinek, nagy valószínűséggel az arcommal lehetett valami, amikor meghallottam a fideszt, mert már indult is abban a pillanatban.
@tristen2005:

magánügy

szoktam én mondani

remélem élvezted a FEP-et csak neked különbejáratú

brühüyyy

mi is az?
@Habakuk999:
látod ez már döfi

gratula metikula

brühüyyy
www.youtube.com/watch?v=cxIzPx1AgwM

abban az átkosban is készült egy két film...

rendező: Gothár Péter
író: Bereményi Géza
forgatókönyvíró: Bereményi Géza, Gothár Péter, Kelecsenyi László
zeneszerző: Selmeczi György
operatőr: Koltai Lajos
vágó: Nagy Mária

szereplő(k):
Znamenák István (Köves Dénes)
Pauer Henrik (Köves Gábor)
Sőth Sándor (Pierre)
Iván Anikó (Szukics Magda)
Kakassy Ági (anya)
Hetényi Pál (apa)
Őze Lajos (Bodor László)
Rajhona Ádám (Rajnák)
Jordán Tamás
@Sir Bates dö Hól:
ha basztatod itt a blogon a Putyint attól ő még elnök marad

és mi a célod mindezzel a...vel

van neked fideszed...azt

brühüyyy
@rodeo36:
Ott neked "Távolban egy fehér vitorla", remélem a gondozók rendesek!:))
@rodeo36: "ha basztatod itt a blogon a Putyint attól ő még elnök marad

és mi a célod mindezzel a...vel

van neked fideszed...azt

brühüyyy"

ha putyint kicserélem obamára, akkor akár neked is szólhatna, nem?
@tristen2005: miért is írtad ezt nekem?
@avanivi:

Arra, hogy megszűnt a határsáv, érdekes 1-2 katonát elfelejtettek értesíteni róla, vagy még 1919-ben szálltak fel és nem tudták merre járnak.
@avanivi: @tristen2005: az tény, hogy '87-88-ban sem úsztad meg a helyi volán járatot szombathelyen nyugati irányba ellenőrzés nélkül...
@Sir Bates dö Hól:

Erről ugatok, volt szerencsém 1-2 alkalommal a soproni határőrség vendégszeretetét élvezni, pedig csak Sopronba mentünk inni!
@tristen2005: minden vonatot ,szgkocsit,és busz járatot ellenőriztek előtte,és szigorúan őrizték a határt.Aki a határ közelében lakott a fent említett 2 volt bélyegezve a szig-ba, a többinek belépési engedély kellett. Később ,a határsáv megszűnte után, civil ruhás nyomozók vagy kik igazoltatták aki nekik gyanúsak volt.@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gyanús voltál,már akkor is , a szemedből látták, hogy utálod őket :)))
@tristen2005:
kiborúltál mint a bili?

mi van veled?
be vagy putyinozva? és nincs mivel kezelned...gyorsan keress valami antiputyint és tedd rá vagy tedd bele de kúráld

gyorsan

brühüyyy

vitorláktól óvakoggy
@avanivi:

Civil ruhás nyomozók sorkatonai határőrrel megerősítve, a vége felé a nyomozó a büfé kocsiban ivott és nézte a csempészet sex lapokat a határőr meg igazoltatott!
@Sir Bates dö Hól:
gyerekek ...a 70-es évek elején komplett buszkirándulásokat szerveztem Sopronba és környékére, Bükfürdőre és senki sohasem akadékoskodott

nektek ma sincs szerencsétek akkor sem volt

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
hát próbáld meg

vidám tréfa lenne

brühüyyy

Putyin a Fehér házban és a Congresszusban
@tristen2005:
amikor 1969-ben mentünk Bécsbe és amikor jöttünk Bécsből akkor sem szólt hozzánk a kutya sem pedig én voltam a túravezető akkora hó volt, hogy órákig tartott míg kiástak bennünket de mentünk is meg gyöttünk is

hogy ti kik voltatok és hogyan volt ilyen élményetek nem tudom...vidám dolog lehetett

talán a kerületi politikai figyelő feljelentett a kerületi biztonsági rendőrségen, hogy rossz kutyátok van? az nagy bűn volt meg ha a tyúkok sokat kotkodácsoltak nálatok

brühüyyy
@tristen2005:
ezért van hatalmon a zorbán és a bandája te még náluk is jobbakat tucc mondani

brühüyyy

kismiskák
stadionban lógnak az a megnyugtató

ha csak választáson buknak az kevés
itt foglyák mérgezni a levegőt utána is
@rodeo36: Őőő, izé, na, szóval ... kikokákok szervezhettek anno túrautat Bécsbe? :)
Csak úgy kérdem. :P :D
@rodeo36:

Akit a Kádár kísért! Mi baja történhet!:)
@rodeo36:
Ja... ha Ibusz, meg hasonlók, ott az utasok közt volt mindig "illetékes ettárs", meg a rendszámok leadva. Sopronból Tómalom felé volt, hogy a komplett helyközi buszt leigazoltatták.
@Sir Bates dö Hól: be:) volt már ilyen a világtörténelemben.

van egy könyv, Tolsztoj - Alexander nem Lev - Nagy Péter című könyve.

Oroszok ajánlották, többen több ezer km-re egymástól, ha meg akarom érteni az orosz lelket, feltétlenül ezzel kezdjem.

Tényleg jó könyv, ha nem is fejezte be, úgy emlékszem meghalt, mielőtt a végére ért volna a történetnek.

Mi más világ vagyunk. Ami nem olyan nagyon nagy baj.
@tristen2005:én is erről "ugatok ", a 80-as években volt amikor az egész kupé utasai közül /a vonaton/ csak engem igazoltattak,senki mást,célzottan egyenesen hozzám jöttek.Nagyon kínosan éreztem magam, és most visszagondolva, lehet csak tetszettem nekik ????
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rodit olvasva én egy teljesen más országban éltem. és csak legenda a suttyó pártitkárok világa.
@parti_giano:

Hát, akkor is volt napos oldal:))
@rodeo36: mert te már akkor is szerencsés voltál, sok szu-beli nem mászkálhatott 8000km-t a saját hazájában '73-ban... szal, te szerencsés csillagzat alatt születtél :-)...
@Sir Bates dö Hól:

Mászkálni mászkálhatott, csak akkor vitték 8000 km-t!:)
index.hu/kulfold/2014/02/23/emnp_tokes_laszlo_a_fidesz_ep-listajan_induljon/

Volt arról nemzeti konzultáció,hogy románok is képviseletet kaphatnak magyar 'színekben???
'atököséletbe!!!
@avanivi:

Hosszú haj, farmer,farmer dzseki igazoltatásra ítélt egyén!:))
@Marcellusca:
példáúl én...nem érdemes ezen ma vitatkozni...nektek az jutott nekem meg a másik és azt gondoltok amit akartok...teljes a szabadság

nem gondoljátok (a trisztán, a sírbateszhabeengedik és a Boli hajósinas, és még akit akartok) hogy aki bármely rencer ellen van abban a rencerben annak sohasem jó semmisem?

én dolgozni akartam -kaptam is bőven munkát- és teljesítettem, voltak akik azt mondták (már más nem jutott eszébe) hogy azért hibázok mert mert fel akarom hívni magamra a figyelmet és nem azért mert 10x annyi munkám van mint neki mert én megcsinálom ő meg nyámmogja...bármi okból? lehet nem ért hozzá? vagy csak lusta?

és sohasem kérdezték a sok seggséget, bementem az OTP-be és amikor az első személyi kölcsönömet szépen teljesítettem akkor már a beadáskor odaadta a másodikat és az összes többit...nem kellett lábszagméretet adnom...

vannak dolgok

brühüyy

kezdem érteni a dolgaitokat és egyre inkább elkeserít...ilyenek voltatok és ilyenek maradtatok...azok között akikkel én dolgoztam ott nem foglalkoztunk sokat hülyeségekkel mert volt munka és megkaptuk ami akkor jutott érte majd ez több lett

(amikor 65%-os fizetésemelést kaptam akkor néhányan belesápadtak pedig...)

brühüyyy
@Habakuk999: www.libri.hu/konyv/mihail_heller.orosz-tortenelem-i-ii.html

az első rész az egyik legjobb leírás, amit valaha is olvastam ebben a témában... nyizsnij-novgorod vs moszkva megmutatja, miért ilyen az egész mentalitásuk (bár nyilván nem tudtam objektíven nézni)... a moszkoviták nem európaiak, ezt tudomásul kell venni, s akkor ők győztek...
@Sir Bates dö Hól:
látod? nem látod? nalátod!

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nyulat már a csornai Fep is ismeri!:)

Azoknak a jelentkezését várom akik Csornán voltak tisztek és akik ott voltak kiképzésen (Nyúl ne jelentkezzen) - Már 45 fős klub az iWiW-en, csatlakozz te is!

iwiw.hu/i/klub/egyeb/Csornai-Hataror-laktanya-Fep-kikepzo-bazis-2869325
@Habakuk999: www.libri.hu/konyv/mihail_heller.orosz-tortenelem-i-ii.html

az első rész az egyik legjobb leírás, amit valaha is olvastam ebben a témában... nyizsnij-novgorod vs moszkva megmutatja, miért ilyen az egész mentalitásuk (bár nyilván nem tudtam objektíven nézni)... a moszkoviták nem európaiak, ezt tudomásul kell venni, s akkor ők győztek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nem IBUSZ volt...kerületi KISZ bizottság

brühüyyy

nem fidesz
@Sir Bates dö Hól:
Ha a szomszéd városba akart Szerjózsa utazni, ahhoz is pecsét és utazási engedély kellett a SzU-ba.
A vonatjegyen kívül, mert sokfelé út se volt.
@tristen2005:
kérdezd a záderjánost

brühüyyy
@rodeo36:

"(amikor 65%-os fizetésemelést kaptam akkor néhányan belesápadtak pedig...)"

Annyi segg a világon nincs!:)
@rodeo36:
Dolgaink?
Papa, én csak tanultam abban a rendszerben... nem érdekelt az ideológiai fos, a kisz és pártköcsögök hidegen hagytak.
@tristen2005:
Jártál arra mostanság? Lepusztult. Egy része lakás.
@rodeo36: "kezdem érteni a dolgaitokat és egyre inkább elkeserít...ilyenek voltatok és ilyenek maradtatok.."

állítólag sokan képtelenek a változásra... az a lényeg, te tudod, igazad van... nekem meg marad az, hogy minden évben kapok egy új kártyanaptárt...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez így van! ('80-as évek, vonat, igazoltatás), én már bőven ittenlakó voltam, és ha hazamentem a zanyámékhoz Győrbe, visszafelé mindig jött a civilruhás nyominger és kérte az iratokat ...
Istenkém, de régen vót ...!
:-)
(...várom, Viktor Győzőovicsnak mikor jut eszébe hasonló!)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez csak szerjozsára vonatkozott, a nem-rezidens, mint a madár:-)
@rodeo36: nem volt határsáv???mikor?
1985-86-ban ott voltam katona Ágfalván.
még akkor is tűzparancsunk volt a kifelé menekülőkre. AK-47-sel a hátunkon és 60 éles lőszerrel járőröztünk.
a határsávba meg csak külön engedéllyel lehetett belépni.
a vonatokon is rendszeresek voltak az ellenőrzések.
kemény határzár volt még akkor.
ez volt a valóság.hiába próbálod szépíteni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az a rész nekem kiesik, Szombathely irányából közelítem Csornát ha otthon vagyok, vasútállomás és irány Pest. Diákkoromban jártam arra, akkor még laktanya volt.
@Evezős:
Ezeknek a fideszbuziknak ez nosztalgia. Bár ezek akkor is "kedvezményezettek" voltak, szóval nagyon nem qrogathatták őket.
Papa is kisz vonalon nyomatta akkor.... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Gyakorlatilag mindenkit igazoltattak ..sőt, még nem vótam a zuram felesége, mikor jöttem szüretelni, ami a határsávban volt (80-as évek eleje) és kellett kérni a rendőrségen előtte belépőt a határsávba! Aki itt lakott, annak meg volt olyan bérlet-formájú papírja, hogy beléphet.
@Sir Bates dö Hól:

A kártyanaptárról jutott eszembe az alábbi hsz a dotohoról:))

"Dráááága szúnyog, nézd meg az értelmező szótárban. "Irónia: az az ország, ahol az irónok élnek" - ha a te szótárad ezt írja, akkor értelek."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Anno Vaskútra nem jutottam el. Baján igazoltattak, és visszaraktak a vonatra pest felé.
A saját egyetemem saját építőtáborába nem engedtek el.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
:-DDDDD

(egyszer a főiskolán gyermekirodalom nevű órán, mikor a szovjet gyermekirodalom klasszikusait vettük sorra, az egyik csoporttársam félhangosan elmormolta ezt - hát az adjunktusasszony majdnem ráhívta a rendőrséget ... onnantól senki nem hívta másként ezt a regényt!
:-)

...és jajderégen hallottam már így szólítani! :-)
@Orica Középföldi: csak pillogok, nagy, ártatlan szemekkel:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Háténcsakasztmondom, hogy akárhányszor jöttem-mentem akkoriban vonaton Győr-Sopron útvonalon, Sopron felé mindig igazoltattak! Mindig!
Pedig benne vót a lakcímem a bordó személyi igazolványban ...
@tristen2005: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @punkfrog: @Evezős:
Haggyátok mán rodeo papát! Ű KISZ-vonalon szervezte az utakat. :)
(asszem, mindent elmond ...)
@Marcellusca:

KISS ide, KISS oda, csak hallgattuk!:)
@Evezős:
Hiába no... csak ott nőttünk fel.
Timúr és csapata... Delfin könyvek... van abból is vagy 50-60... :)
A mai viszonyokra is van közte:
A haramiák kapitánya
@Sir Bates dö Hól: nem olvastam. Raktáron nincs, torrenteken sem találtam.:(

Kénytelen vagyok Rád hagyatkozni, legfeljebb beszállok még egy kártyanaptárba.
@Marcellusca:
Piktorral nem cimbizhettek, mert az a kretén az én korosztályom.
Akkor is kiröhögtük a Kiszes figurákat, szánalmas pártnyaligátorok voltak.
tegnap Huntington könyve is a vita része volt. tessék, ha valakinek nincs kéznél:

www.scribd.com/doc/109346341
@gazoló:

Remélem, Emil is jön!:)
"Nos, látszik, hogy a csillogó külső mögött az alultápláltság réme lappang. Rezsicsökkentés hiányában nyilván nem jut elég egészséges táplálék a szervezetbe. A kapitalizmus árnyoldalát mutatja meg ez a kép. A kokakólás üvegforma tán valaha a nőideál alapja lehetett, de ez már idejétmúlt. Helyére a demizson-forma robban be a közízlésbe."

jovaros.blog.hu/2014/02/15/viktor_s_secret

LOL
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te csináltál magadnak polgári szervezetet az evezős klubot vagy bárminek nevezed is az is egy szervezet tehát hazucc amikor azt mondod csak tanultál és semmi más nem foglalkoztatott...
ki kellett provokálnom mindezt amit itt most is előhoztok...nem lehet a társadalmon kívűlről a társadalomba beordítani, hogy ihaj én is itt lennék...nem vagy ott azaz nem vagy részese, bármi is lett légyen az, a társadalmi aktivitás belefér mindenkinek lehet zenei klubokat, egyhézi klubokat hitetlenek klubját és egyéb izéket csinálni de ha csak összegyöttök renceresen tv-t nézni az is valami

nektek most nem kell sem a fidesz sem az mszp sem az lmp sem a dzsobbik de valami nektek is kell de azt meg nem tudjátok vagy nem akarjátok létrehozni

érdekes egy izé ez
mint ámerikában a lkókocsiparkok lakói akik kapják a segílyt meg nem fizetnek adót és az áramot is lopják meg a vizet is de közben útálják az összes körülvevő akármit és nem szavaznak vagy ha igen akkor sem nyernek a loozer-ek siserehada akik mindíg veszítenek vagy legalábbis sohasem nyernek
ez is egy kategória

kialakultatok 24 év vagy 35 év elég volt rá most vagytok és semmi sem jó senki sem jó

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
mondd, sohasem gondoltál arra, hogy azért mert te sem akarsz semmit sem a csepeli polgármester rezsidémonbajnok lehetett valaki és mekkora nagy szar

az űrt kitöltik miért nem ti akik jobbak és mások vagytok...mert lusták vagytok vagy kituggya?

gondolkoggy el ezen...is
brühüyyy
@tristen2005:

Az 'Elnök futása meg a 'Micsoda kölykök néniről mi jut ma eszünkbe???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Távolban egy merész tivornya..."

Ki mint él, úgy ítél :-DDDD
@Habakuk999: scribden fent van a második része... csak, ha érdekel, de az első tényleg érdemes olvasásra:-)
@gazoló:
Azokkal is úgy vagyok, hogy minden pártcsicska bekap6ssa! Ezek sem jobbak Azoknál.

@rodeo36:
8 éve papa... miről tetszel összehordani hetet-havat? Maaaargitt, nooooormááális? :)
Arányok, aranyom... brühühühü

@épészmérnök:
Kéne, de nem vagyok én olyan... majd nyáron... tehát távol... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
:-)

Képzeld el, pár éve egy hirtelen jött ötlet - meg egy kis könyörgés - hatására elajándékoztam a gyerekkori csíkos-pöttyös könyveim egy részét ... :-(
Nagyon hamar megbántam.
Most vadászom össze őket antikváriumokból és a rukkoláról. És újraolvasom mindet! :-)

(A férjem pár éve a Búvár zsebkönyvei hiányzó darabjait szedte össze, ő még a vateráról. Neki voltak, vannak meg a Delfin könyvek, de sokat olvastam én is abból.
Nagyon jó sorozatok voltak azok! Most mik vannak helyettük ...???? Bugyutaságok leginkább....:-(
@Evezős: Ha mindenki rám szavazna, akinél kölcsönadott és vissza nem kapott könyvem van, akkor egyedül is bejutnék 5%-kal. Néhány könyvből már rutinból vásárolok antikváriumban akkor is, ha még megvan.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szívesen. érdemes használni, sok érdekességet lehet rajta találni
@Evezős: Geo posztját olvastad? az is zsír
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
kösz...befejeztem...már tudom amit tudni akartam a hülyeséged meg nem köt le

brühüyyy
@Marcellusca:
Qrvajó! :-D)

(Deutschról a hajhátrafésülős kép, meg Orbánról, amint a kör közepén csípőre tett kezekkel homorít .... kész vagyok! Borzalom...)
@Penivaldes: azt én se bánnám, ha tudnám... ;-)
@miva?:
Hát ja, bár én egy ideje nem nagyon adok kölcsön már (konkrétan, mióta A koppányi aga testamentuma c. örökbecsűmet - benne apám írásával, hogy melyik szülinapomra adta - kérte _rokon_!!! kölcsön, és aztán letagadta és nem kaptam vissza. :-(
@Evezős:
A 16 éves nem engedte kirakni őket, azért van meg.
Bár a Karl May és Cooper sorozatokat nem olvassa el, az is biztos...

@rodeo36:
Hasonlóképp... marhaságokat én is tudok írogatni...
@Penivaldes:
Ifjúsági olvasókör és nosztalgiavonatozás.
Szállj be!
:-)
@Evezős:
Amikor a kappanok felzselézik a tarajt c. eposz...
@Evezős:
Pennikének? Hisz kölöknyúl még...
@rodeo36: van igazságod, de szerintem a legtöbben közülünk csak élni szeretnénk nyugiban, kiszámíthatóan. nem mindenkinek van kihegyezve arra a habitusa, hogy (kis)közösségi iván guzmics basszai'bah legyen. ha ez szerinted loserism, hát, lelked rajta...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Pedig az indiánkönyvek - mai szemmel nézve - nem nehéz olvasmányok, viszont az is igaz, hogy "kissé" lassabban hömpölyög a cselekmény, mint a vámpíros, meg hasonló borzasztóságokban (én Az Ezüst-tó kincsét vagy húszszor olvastam ...!:-), ezáltal nyilván kevésbé köti le a figyelmüket a mai ifjaknak ...
@miva?:
Penni cica azt szeresse... a kikötözőst szereti! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Z

wAZZ!!

'kőccsönadottnagyindiánkönyvemhavalakitalálnáháláslennék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
@Evezős: a kommenteket se hagyd ki! XDDDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Hisz kölöknyúl még..."

Hadd gyakorolja, mint kis kutya az ugatást, majd belerázódik!:)
@gazoló:
Csak önálló formában van meg, nem egybe. Modern kor gyermeke valá te má...
@gazoló:

Megint megyünk Bukarestbe!

2016-os Európa-bajnokság, selejtezők
A-csoport: Hollandia, Csehország, Törökország, Lettország, Izland, Kazahsztán
B-csoport: Bosznia-Hercegovina, Belgium, Izrael, Wales, Ciprus, Andorra
C-csoport: Spanyolország, Ukrajna, Szlovákia, Fehéroroszország, Macedónia, Luxemburg
D-csoport: Németország, Írország, Lengyelország, Skócia, Grúzia, Gibraltár
E-csoport: Anglia, Svájc, Szlovénia, Észtország, Litvánia, San Marino
F-csoport: Görögország, Magyarország, Románia, Finnország, Észak-Írország, Feröer
G-csoport: Oroszország, Svédország, Ausztria, Montenegró, Moldova, Liechtenstein
H-csoport: Olaszország, Horvátország, Norvégia, Bulgária, Azerbajdzsán, Málta
I-csoport: Portugália, Dánia, Szerbia, Örményország, Albánia
@tristen2005:

+++

Feröer-t simán lenyomjuk a 'szöröstalpúakat meg 'megin megleckéztetjük a 'bucu'resti-alsó állomáson............
Levert a víz amikor megláttam, hogy az örményekhez is sorsolhattak volna. Azért nem utálom annyira a falábú focistáinkat, hogy oda kelljen menniük@tristen2005: . A szotyiköpködő vezérkarnak úgyse lett volna bátorsága kimenni mert lenyomták volna zacskóstul a torkukon a szotyit. Ez azért meleg volt, bár sokkal jobban nem jártunk mert a jobbikos csürhe úgyse tudja megállni, hogy a román meccsen ne csináljon valamit, így aztán következő lépés a zárt kapu után, hogy kizárnak minket.
Tristennek ment. Egy kicsit bénáztam:-))
@vitéž munkášőr:
ez már az ősközösségben sem ment vagy inkább még ott nem ment igazán

nem maradhacc kívűl valamin aminek az előnyeit de semmilyen hátrányait nem akarod

a többi rablómese

ha nincs olyan párt amire szavaznál akkor csinálj egyet magadnak és szavazz arra

brühüyyy
@rodeo36:

Te már akkor éltél?:) Igaz akinek Mózes véste a születési anyakönyvét!:)
csak úgy, végigolvasva titeket, tanulságos volt, és megint átalakult a bennem élő kép sokakról...

Lengyelország minden erővel támogatja az ukrán szabadságmozgalmat

Sárga-kék ukrán nemzeti zászlók a lengyel újságok címoldalain, lengyel otthonok ablakaiban és autókon, ukrán nemzeti színekkel megvilágított varsói kultúrpalota, spontán szolidaritási nagygyűlések, gyertyagyújtás Varsóban és más lengyel városokban az ukrán képviseletek előtt, gyógyszer- és pénzgyűjtés a kijevi harcok sebesültjeinek, vezető szerep a diplomáciai erőfeszítésekben: Lengyelország sokféleképpen fejezi ki együttérzését, rokonszenvét - és nem csak az utóbbi hetekben - keleti szomszédja iránt.

hvg.hu/vilag/20140223_engyelorszag_minden_erovel_tamogatja_az_u

-----------------------------

Gorbacsov is megszólalt az ukrán tüntetések kapcsán

Mihail Gorbacsov volt szovjet vezető azt mondta vasárnap, hogy az ukrán belpolitikai válság a kijevi kormány nem demokratikus működéséből ered.

hvg.hu/vilag/20140223_Gorbacsov_is_megszolalt_az_ukran_tuntetes

-------------------------------------

A szófiai szovjet emlékmű ukránná változott

A bolgár főváros, Szófia szovjet háborús emlékművét ukránná festették vasárnapra.

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42687/#42687
Kifosztották a kommunista párt székházát

Tüntetők kifosztották a Viktor Janukovics megbuktatott ukrán elnökkel szövetséges ukrán kommunista párt kijevi székházát, és a "Bűnözők", "Gyilkosok", "Janukovics bérencei" feliratokat firkálták az épület homlokzatára - jelentette az AFP francia hírügynökség. A hét eleje óta negyven Lenin-szobrot döntöttek le vagy rongáltak meg Ukrajna-szerte, de főleg az ország nyugati részén, jeleként a megosztottságnak. Az inkább Oroszországhoz húzó Kelet-Ukrajnában több tisztségviselő is kétségbe vonta a Janukovics leváltásáról hozott szombati parlamenti döntés törvényességét.

Eközben Janukovics Kijev melletti rezidenciáján megfigyelendő újságírókról találtak listát, valamint kompromittáló dokumentumokat egy jól szervezett korrupciós hálózatról - olvasható az AFP egy vasárnapi jelentésében. A francia hírügynökség helyszíni tudósítása szerint a polgárháborús állapotokat mutató kijevi kormányzati negyedben és környékén az élet némileg visszatérni látszott vasárnap a normális kerékvágásba, és például kinyitottak a napok óta zárva tartó üzletek (MTI).

hvg.hu/vilag/20140218_eldurvult_az_eroszak_kijevben/b42697/#42697

----------------------------------

Timosenko nem akar kormányfő lenni

A volt miniszterelnök sajtósa az ukrán sajtónak azt mondta, hogy Timosenkót meglepte, hogy őt javasolnák miniszterelnöknek, és azt kéri, ne számoljanak vele kormányfőként.
@dr. jenőke (jenőke): Vesztes Győzők befejezetlen fekete listája. :-)

@rodeo36: Ugyan "vitéz munkásőr"-nek mondtad. Formailag igazad van. Csakhogy. Ahogy az igazságod, úgy "demokráciánk" is formális. Ez utóbbi a nagyobb baj.

Módszerváltásunkkor csak annyi történt, hogy a titkos szövetséges SzU és usácska (szavaiddal élve) viszonya megváltozott. Az amik szóltak a szojveteknek. 1. A cucializmus kísértete, akarom mondani kísérlete véget ért. 2. Nekik is kell a Jaltában a szojveteknek lökött "zsákmány". Módszerváltásunk óta kormányaink legalább két külföldi hatalommal kollaborálnak.

Ebben a környezetben próbálj új politikai erőt kialakítani. Krassó György, Csengey Dénes nevek ismerősek?
@rdos:
nézd, hogy minden további szócséplést abbahagyjak:

a győztesnek igaza van

szvsz: a szocializmus nem rossz, a kommunizmus nem rossz a kapitalizmus nem rossz az utóbbi legyőzte az előbbi kettőt de a győzelem nem a végső és ezek a "hülye" definíciók sem véglegesek...a jövő sokat fog változni és akik megérik a változást nagyon fognak csodálkozni

majd ha a bőség asztaláról mindenki egyformán ehet

brühüyyy

és ez ma nincs

a többi a semmi körüljárása
@rodeo36: "a győztesnek igaza van". Árnyalnám kissé a képet. A győztes írja a történelmet. Nem kötözködés, csak talán így pontosabb.

Azt hiszem mondanivalóm kissé félrement. Bolit, vitéz munkásőrt kapacitálod egy kollaboráló, többpártállami, igencsak hatékony elnyomó gépezet ellen. Ez, ha sokaknál sikerrel járnál, napokban láttuk Ukrajnában, akár hova is vezethet. Az erőszak semmit sem old meg, sajnálom az ukránokat de tartok tőle sok változásban nem lesz részük. :-(

Mondtad. "nagyon fognak csodálkozni". Kellemes lesz a meglepi, vagy fájdalmas?

Bőség asztala? Jelentem, már megvolt. Hosszú évezredekig. Csak aztán vagy 5-6 ezer éve a harcos, fölé-alá rendelő népek átvették a 6almat a hölgyektől. :-(
mocskos nénikéjét a királyi tévéseknek, kb 3% Ukrajna, 97% fleto piszkolás.

szégyellje magát az összes, aki ott van, obersovszkymajommal az élen
Érdekes következtetésekre enged ez a kis Bence.
1. Orbán ugyanis "hivatalban" lévő, hivatalos személy és hallgat;
2. Mesterházi hozzá képest "csak" döntésképtelen magánszemély, aki azzal beszélget akivel akar, vagy aki szóba áll vele.

Kettős mérce tipizált esete:

Mesterházy Attila szocialista pártelnöknek be kell számolnia arról, hogy miről tárgyalt egy francia óriásvállalattal Paks ügyében – mondta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Az államtitkár kiemelte: az MSZP elnökének választ kell adnia arra, hogy miért találkozott valójában a cég képviselőivel, mit kínált nekik és mit ajánlottak neki.

Hangsúlyozta: mindenkinek érdeke, hogy megtudják, mi történt, bár abban nem lehet bízni, hogy "az Együtt-PM aktivistái majd elfoglalják az MSZP székháznak a portáját vagy felmásznak az erkélyére teljes adatnyilvánosságot követelve".

Forrás: MTI
Julia Timosenko egykori ukrán miniszterelnök hamarosan találkozik Angela Merkel német kancellárral – olvasható a Timosenko honlapján közzétett bejegyzésben.
”Ma sor került Julia Timosenko és Angela Merkel német kancellár telefonos beszélgetésére. Merkel gratulált Timosenkónak, amiért kiszabadult és bizonyosságát fejezte ki azt illetően, hogy a politikába való visszatérése fontos tényező lesz az ukrán helyzet stabilitásában, az ország egységének megőrzésében és az európai útra való visszatérésben” – olvasható a bejegyzésben.
A sajtószolgálat értesülései szerint a felek megállapodtak egy találkozóban, amelyre hamarosan sor kerülhet.

hungarian.ruvr.ru/2014_02_23/Merkel-hamarosan-talalkozik-Timosenkoval/
@dr. jenőke (jenőke): Egyszerűen nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy nagyon félnek a vereségtől.
Hiába a nagy mellény, mégis félnek.

Ilyen alávaló tömegtájékoztatásra nem nagyon emlékszem.
@dr. jenőke (jenőke): Putyin eléggé feszült, nem látszik az az átütő boldogság az arcán a sikeres olimpia dicsősége fényében sem.

Nagyon érdekes játszma lesz ez még.
@Habakuk999: Gyönyörű volt a gyermekkórus.
@Habakuk999: Na fussunk, ha gondolod. Régen olvastam a könyveket, a véleményem akkor is az volt, hogy távol élő emberek, bármibe, bármit belelátnak/magyaráznak, olyanoknak akik szintén kellő távolságban vannak az inkriminált területtől. A szerzők kellően tanultak és jó képességűek, hogy ezt leplezzék az olvasók pedig eléggé snobok, hogy ezt véletlenül se említsék meg. Én nem minősítettelek, gondolom ez valami állandósult frusztrációd lehet. Európa orosz gáz függőssége közismert és kellően zavaró tényező. Az ukrán szakasz elkerülése sem véletlen, éppen a labilis helyzet miatt. De attól még az oroszoktól érkezik a gáz jelentős része.

@Sir Bates dö Hól: jelenleg 2013-as adatok szerint, azért elég sok zsák krumplira szalaggya az orosznak: a világ 8. helyezett GDP-jével rendelkezik.
Ez azért ugye mond valamit?!
@Habakuk999: Igen, szerintem is szép. Annak idején még orosz órán is elénekeltem egyszer, nyilván még a régi szövegével. Abban az időben még nem voltunk annyira kamaszok, hogy kötelezően utáltuk volna.:)
Ebbe aztán nem sajnálták a 'dellát!! Nem a közös,hanem a TA(H)O-pénzeket!

totalsport.hu/hir/igy-epul-a-felcsuti-stadion-video
@nincs_itt: Számomra továbbra sem érthető a könyvekről szóló véleményed, ugyanis globális folyamatokat elemeznek, szigorúan kijelentve az elején, nem törekednek pontos, valós elemzésekre, ez mindkét szerzőre igaz.

Sznobság: nem én hoztam fel a könyvet témának, viszont vettem a fáradtságot, hogy elolvassam, mielőtt hozzászólok.

Minősítés: hol kértem ki magamnak, hogy minősítesz? Szerintem fordítva történt, Te panaszkodtál a lekezelő magatartásról, ha valóban így érzed, elnézést kérek, nem állt szándékomban.

Európa gázfüggősége igen, ismert, mint ahogyan Oroszország európai gázpiaci függősége is.
Ugyanis még nincs kész a kazakokon átvonuló kínai cső.

Mellesleg a németek energiaigények felét már most képesek megújulóból megteremteni.

Az ukrán cső a olaszoknak és nekünk fáj elsősorban, mert mi nem férünk be az osztrák csomópontba.

Ugyan Sírbatesznek címezted, de a 8.-dik gdp hány százaléka nyersanyag és energiahordozó?

Tudod az ehhez hasonló arányt afrikai országok esetében rohadt imperialista kizsákmányolásnak hívnánk.
közben:

Lázár: a szolgáltatók nehéz napja lesz a szerdai

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason.

hvg.hu/gazdasag/20140223_Lazar_a_szolgaltatok_nehez_napja_lesz_a_s
@Habakuk999: Mit is írtál rögtön az első bekezdésedben? Idézem, utána gondolkodj a snobságon:
"Számomra továbbra sem érthető a könyvekről szóló véleményed, ugyanis globális folyamatokat elemeznek, szigorúan kijelentve az elején, nem törekednek pontos, valós elemzésekre, ez mindkét szerzőre igaz."
Mire nem törekednek, "...valós elemzésekre" van még miről beszélni, ugyanis olvastam mindkét szerzőt, és ez volt az a pont ahol/amitől kialakult a véleményem, ami azóta sem változott.

A németek, hm, szerintem ennek nézz utána, ugyanis szerénytelenségem sem egy szenes(ez ugye nem megújuló, "zöld" energia) erőműnél fordult meg. Bőszen építik az újabbakat. RWE honlapja pl.
Már megbocsáss, de számít, hogy energia hordozó, vagy hájtek? Értem, ha aktuális gyűlöletünk tárgyáról van szó, akkor természetesen SZÁMÍT.

Most következő soraimat, nehogy magadra vedd! Általános, amolyan botcsinálta látlelet Háccsó Hátasztánról és az ott élőkről:

24 év telt el a "szabadság" kikiáltása óta, ez a 6. kormány, ha 4 években számolunk. Történt-e érdemi elmozdulás, értem itt az előrelépést. Sokak számára nem világos, hogy a jobb- és baloldalra felosztott társadalom, mese. Lentre és föntre osztották fel, lent van a tömeg, közel 10 millió ember, fent pedig néhány ezer. Ez a helyzet, alapvetően csak arra jó, hogy a társadalom többségét minél apróbb darabokra forgácsolja, ezáltal a változtatás lehetőségétől megfossza. Habzik a sok "balos" a "jobbosokra" és fordítva, liberálbolsevik a fidiótára, a tarsolyos suttyó mindenkire. Közben szépen, alaposan kiszorítanak belőletek mindent. Tudod, hogy kell békát főzni?! Igen, ahogy teszi ezt a politikai "elit" arrafelé, lassan de folyamatosan melegíti a vizet alattatok.
Európa? Bizony, arról ítéli meg a "magyarokat", akiket a szavazók a "kirakatba" állítanak. Legyen az Gyurcsány, Orbán vagy bármelyik elődjük. Igazán nem lehettek büszkék az eddigi választásaitokra.
Ideje lenne elgondolkodni, hogy mit is akartok, úgy Isten igazából!
Eközben a "forradalmi" Ukrajna egyik első döntése: nem hivatalos többé a magyar nyelv Kárpátalján

hungarian.ruvr.ru/2014_02_23/Ukrajnaban-megfosztottak-a-magyar-nyelvet-a-regionalis-statuszatol/

Mi lesz Ukrajnával a forradalom után?

hvg.hu/vilag/20140222_Mi_lesz_Ukrajnaval_a_forradalom_utan
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Laikusként megkérdezném, a roma nyelv, hivatalos valamilyen formában, Magyarországon?
@ösöktitkai: Miért a romák szerinted nem magyarok? :)
Az eddigiek alapján úgy érzem ez is hiú ábránd.

Az ukrán parlament tagja felszólította Orbánt az ukrán magyarok védelmére

hungarian.ruvr.ru/2014_02_23/Az-ukran-parlament-tagja-felszol-totta-Orbant-az-ukran-magyarok-vedelmere/
@nincs_itt: Hmm, ha jártál erőművekben, akkor nagy valószínűséggel tanultál statisztikát is.

Vagy ha nem, de esetleg olvastál Asimovot, - ami igaz, hogy tud-fant - de pszichohistóriai fejtegetései bizony sok okosságot tartalmaznak.

Ennyit arról, hogy egy globális fejlődési prognózishoz mennyire kell elmélyedni az egyes népek és nemzetségek történelmi folyamataiban.

A sznobságot tudomásul veszem, betudom a szokásos vitakultúrába engedelmeddel, ha már úgy érezted korábban, hogy minősítettelek.:)

A szenes erőművek ugye nem Ukrajnán átívelő csőben szállított gáz égetésével működnek?
Vagyis a németek nagyon helyesen erősen dolgoznak sokoldalú energiaellátásuk érdekében, pont erről írtam, köszönöm, hogy igazolsz korábbi állításoddal szemben, miszerint az orosz gázfüggőség meghatározó.

Nyersanyag vagy késztermék? Bizony számít. Mennyivel jobb volna, ha mi is nem a búzát szállítanánk jobbra balra, hanem a fagyasztott pékárukat, ha megengedsz nekem ilyen póriasan egyszerű hasonlatot.

Nem gyűlölöm az oroszokat. Ugyanakkor gyűlölöm a rendszerüket, azt a brutális, nyers, intelligencia nélküli antihumánus rendszert, ami pénzben és hatalomban méri az embert.

A botcsináltával lehet számodra meglepő, de egyetértek. Hasonlóan gondolom.

Ugyanakkor engedj meg egy nagyon személyes véleményt.
A viták során megfigyeltem, hogy az idegenben élők végső megoldásként elkezdenek többes szám első személy helyett többes harmadikban beszélni.

Ez nem tilos, szabad, jogod van hozzá. Az igaz, hogy gusztustalan és picit csúnyaságos, de Te döntésed.
Csak akkor tudomásul kell venned, hogy adott esetben valaki számon kérheti rajtad, milyen jogon ugatsz bele az életünkbe.

Bocs a keménységért, én nem kértelek számon még ezért, tisztelem amúgy a véleményeidet.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez a Gajdos is volt már minden, csak akasztott ember nem.
A romák Magyar állampolgárok, a magyar társadalomban egy kisebbséget képviselnek, A Kárpátaljai magyarok Ukrán állam polgárok, az Ukrán társadalomban egy kisebbséget képviselnek,
hivatalos nyelv Magyarországon a magyar, Ukrajnában az Ukrán. Hogy is van ez? Úgy nép nemzetiesen.
@Habakuk999: Asimov a kedvenceim közé tartozik!

Ne komolytalankodj a psychohistoria párhuzamosításával.

Látom összezavarodtál, szerintem kezd el visszaolvasni a saját hozzászólásaidat, majd dönts el ki minősített kit?!

Elismered az általam nyújtott információk alapján, fogalmad sincs a német energia politikáról, tanultam statisztikát, de csak annak hiszek amit magam hamisítok...

Mint az orosz rendszer nagy ismerőjét tisztelhetlek, esetleg "csak" hírforrásokból tájékozódsz? Nem minősítettem egyetlen szóval sem a rendszerüket, mi több kifejeztem, hogy nem szimpatizálok azzal. (már amennyire ismerhetem)
Ja, a GDP-vel kapcsolatban kizárólag Oroszország volt a téma, Magyarországot szóba sem hoztam.
Ha nem figyelsz, majd a figyelmetlenségedből adódóan rosszul érvelsz, az nem az én hibám!

Bocsánatot kérek, hogy van véleményem, azért is ha az a vélemény neked nem tetszik! Én tettem az ellen, hogy ki legyek szolgáltatva a mo.-i viszonyoknak. Éltem Mo.-on éppen eleget, hogy lássam mi történt, legyen erről határozott véleményem, sőt az eddig látottak meggyőztek arról, hogy 30-50 év múlva, talán elindul a javulás lassú folyamata!

Hát tényleg, többesszám harmadik személy, nincs is ennél ütősebb érv! Hallgatlak, mijanáthásfaxot fogsz csinálni 2014, április 7-én? Felkelsz és folytatod, ahol abba sem hagytad? Köpködsz jobbra, balra, mindenki hülye csak te vagy helikopter?

Én nem állítottam, hogy politológus lennék, az egyszerű gép-ész dolgozik bennem, ezért voltam bátor kijelenteni önmagamról, hogy botcsinálta!
De ott, téged is ideértve, rengetegen gondolják, hogy a véleményük megcáfolhatatlan, sőt maga az IGAZSÁG. Csak vélemény és gondolat létezik. Ezek pedig szabadok.
Kérj számon, bármiért, ha gondolod azért is, mert eszemben sincs szégyellni magam, mert "beleugatok" a mo.-i "ügyekbe".
@ösöktitkai: és van itt valahol a környéken egy roma nemzetállam, akiknek az állampolgáraihoz hasonlóan az itt élő romák joggal kaphatnának a magyarokhoz, vagy oroszokhoz hasonló nemzetiségi nyelvgyakorlási jogokat?
Szerintem ilyesmi a nemzetiségeket szokta megilletni, akik a történelem viharai miatt valamely más országban összességében kisebbségben, de egy adott területen egy tömbben élnek.
@Habakuk999: Figyuzd a 8 méteres orosz macinak kicsordult a könnycseppe, amikor elaludt az olimpiai láng. :)
@tristen2005: cimbora, nem vagy te látens? na jó, jövő hétre köcsön adom:)
asztán ne hajtsd csapágyasra:))
@nincs_itt: Alapvető hiba, hogy nem valamilyen közös célért, hanem az igazságunkért és a győzelemért vitázunk. Szeretlek olvasni mindkettőtöket, de most éppen ebben a mocsárban tocskoltok nagy örömmel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Itt van a szomszédba mindjárt India, úgy is kelet felé tőrtök, nem lehetne megoldani ezt a nyelv kérdést egy úttal. Nagyon hálás lenne a roma nemzetség Vona Úrnak. Gondolom ezt a problémát is bele bele vette sikeres választás utáni kormányprogramba. Szerintem nagyon jó eséllyel vágna a következő 8 év kormányzására! 600 ezer roma szavazó az + 15%, meggondolandó! Hozzá veszitek azt a 600 ezer tuddjuk kit, biztos választási győzelem az örökké valóságig.
@taga20:
Durva.... ahogy gábris seggén civakodtok... :)

Bazzz.... a porszívó a lábamra esett ma, múltkor a cső vágott orrba... qrva veszélyes sport ez koma... te ezt rendszeresen műveled?
Leborulok nagyságod előtt! :)
Bár a sör miatt még neheztelek...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: áprilisban bonusz porszívózást kapsz, persze az asszony nekem lesz hálás:))
@taga20:
Kicsi a kéró, úgyhogy nem kunszt... lógós dicnó, mellédumálsz... :)
@taga20:

Ne szívózz, nézd meg az aranyhallal is hogy jártál!:)
www.napiszar.hu/showPost/Geza_ba_valasztott_P
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lujinszki, egészségére:) legalább csinál valami értelmeset:))
@Habakuk999:
", a múlt hétvégén aszfaltos túrákon voltunk, szó szerint nem volt olyan méter, ahol nem láthattál eldobott szemetet az út mentén."

Sajnos az erdei (nem aszfaltos) utak mentén is sok a szemét. Mindig látjuk, hogy faluhoz közeledünk, mert megjelennek a bokrok tövében a szemeteszsákok és egyéb nyalánkságok.
Fájó szívvel hozzá kell tennem, hogy ehhez a szeméttengerhez sajnos a "turisták" egy része is hozzájárul. Én hülye meg még csikkjeimet is dobozba gyűjtöm a legelső szemeteskukáig...
@tristen2005: :))))
apám, te komplett hülye vagy:)))
@tristen2005: miért, van akinek ott szőrös : o ???????
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Na meg, Alexandr Nyekraszov – Linkóci kapitány kalandjai… kölyökkori alapmű és kurvára aktuális ma is!-:)

Amúgy kevés vagy, mint Vona Gábor lakásában a mezúza, nekem megvan a teljes(!) Delfin sorozat, sőt, az Albatrosz is, beee… meg a Ra-Re és hasonlók. Kurva hosszú gyűjtőmunka volt, de élveztem. Ráadásul itt van gyalog húsz percre az egykori ócskapiac, na ott… fillérekért! Próbáld ma az antikvárium.hu-n… a gatyádat ráfizetnéd.

Szóval Rejtőt csak a sárgából (Albatrosz), avval kezdtem és az is marad.

Rumod-söröd… Csoki?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Én hülye meg még csikkjeimet is dobozba gyűjtöm a legelső szemeteskukáig... "
nem azé vagy inkább, me dohányzol?:))
@nincs_itt: "Továbbá, ha már az Oroszokat szíveskednek szapulni néhányan, lennének kedvesek megindokolni, hogy miért is büdös bunkó az Orosz?"

Érteni vélem, hogy a kérdés Oroszország Ukrajnát érintő külpolitikájára vonatkozik, ezzel együtt talán értelmezhetjük a kérdést tágabb viszonylatokban is. A gyűlölködést meghagynám a profiknak [3], mármint hogy büdös bunkónak tituláljak egy népet ugyanakkor két jellemző adat: 25/55 és 1240/200. A férfiak negyede meghal, mielőtt betöltené az 55. életévét: alkoholfogyasztási szokások. [1] Ez a korfa tragikus, egyes afrikai népcsoportokra jellemző, Európában katasztrofálisnak tekinthető, magyar viszonylatban a cigánysággal kapcsolatban állapított meg legutóbb egy szakértő hasonló tendenciát (habár a szakma a megállapítást túlzónak tartotta, mindenesetre ha igaz, a cigányság aligha részesül nyugdíjban, bár ez most mellékszál). [2] A másik adat tatárjárás, pontosabban mongol iga, ami ott kétszáz évig tartott kipusztítva az önkormányzatiság csíráit. Vitriolos stílusban a következő a történet következő olvasata áll elő: a találó jellemzést lásd "A vezető nemzeti ideológiával" kezdődő bekezdést [3]. Egy ilyen népet, illetve egy ilyen társadalmat megregulázni, vezetni kizárólag jéghideg fejjel és vaskézzel lehet, és erősen kérdéses, hogy vajon az oroszokra jellemző szocializáció, generációról generációra öröklődő viselkedésminták és kulturális beidegződések vajon mennyire teszik alkalmassá az orosz mentalitásban gyökeredző politikai gyakorlatot az eltérő kultúrájú, vazallusnak, bábállamnak kiszemelt országok vezérlésére, irányítására. Mert hogy végső soron erről van szó, s ez minket, magyarokat is érint. 1914-ben kitört egy világháború, melyből az oroszok komoly veszteségek árán kiszállt ugyan, ezzel együtt bő negyed évszázadnyi tűzszünet után a háború ott folytatódott, ahol abbamaradt, és a sztálini Szovjetunió (melynek Lenin halála után, a sztálini fordulattal, gyakorlati ideológiája az orosz sovinizmus) Berlinben parancsolt megálljt a Vörös Hadseregnek, befolyást szerzett Finnországban, annektálta a balti államokat, vazallusává tette Kelet-Európát, érdekszférájává a fél Harmadik Világot, legjobb tanítványává Kínát, majd szövetségesévé Indiát... lehetne folytatni, mert a két világháború, melyet nyugodtan tekinthetünk egynek, folytatódott a hidegháborúval, amely csak szerencsésebb földrészeken maradt meg hidegnek. Amikor véget ért, az emberiség valamiért (vajon miért?!) azt hitte, itt a történelem vége (hihetetlen!), nincs többé Kelet és Nyugat (szembenállás), csak Észak és Dél (gazdag és szegény világ). Ez azonban illúzió. Oroszország továbbra is nagyhatalmi ábrándokat kerget, és dédelget, annál is inkább, mert állampolgárainak mást sem adhat, mint a nagyság illúzióját, illetve eszményét: a közösséghez való tartozás élményén keresztül, amennyiben Oroszország dicsősége az orosz nép dicsősége. 2000-ben az Orosz ortodox egyház szentté avatta az utolsó cári családot - ha valakinek volna kétsége afelől, hogy ez ugyanaz az Orosz Birodalom. A következő lépés Sztálin fokozatos, részleges rehabilitációja lesz (ld. neo-sztálinizmus). Sztálini népszerűsége az utóbbi húsz évben fokozatosan nőtt, szignifikánsan azóta, hogy Putyin hatalomra került. Van még kérdés? Ha engem kérdezel, jogosak az "aggályaink" és fenntartásaink egy orosz "közeledéssel": ami esetünkben totális - gazdasági, pénzügyi, energetikai - függést, kiszolgáltatottságot, jelent, végső soron maximális alávetettséget az orosz mackónak. Köszi, Viktor (Janukovics)!

[1] www.bbc.co.uk/news/health-25961063
[2] www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/tiz-ev-alatt-masfelszeresere-nott-a-ciganysag-szama-magyarorszagon-415792
[3] gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/06/19/az_oroszok
@taga20:

Nehogy úgy járj mint, Móricka a szemészeten!:)

Móricka várakozik a szemészeten. Odaszól neki a doki: -Abba kellene hagyni a maszturbálást fiam! -Miért megvakulok tőlle?? -Nem. Zavarja a többi beteget...
@nincs_itt: valóban nem vagyok energiapolitikai szakértő, az a néhány német, orosz, kazak, cseh, lengyel bányajárás és a 89 óta tartó kupeckedés - főleg energiahordozókkal - nem tett azzá.:) akkor sem, ha megfordultam, fordulok vidéken itt-ott, legmesszebb a Lénáig jutottam.

nem bántalak, nem pont olyan a véleményem, mint a tiéd, de pl a "botcsináltával" írtam, egyetértünk, szóval ne vedd a szívedre.

beszélgetünk, nem kell megsértődni szerintem.:)

bízom abban, hogy április 7-én fölkelek és folytatom, ahol abba sem hagytam.
ez a választás nem az én választásom lesz, akkor sem, ha Bokros miatt szavazni fogok.

szóval, ne szívd fel magad, annyit nem ér az egész.

ugyanakkor kérek nagyobb tiszteletet Asimov iránt, meglepően bölcsen írt az öreg.
@Knósszosz:

Sehó se vagy, nekem nem csak a Delfin sorozat van meg, de az akváriumban a Fehér bálna!:)
@Habakuk999: alapítvány mindhárom részét olvastam. nagyon tetszett. a vitátokba nem kapcsolódok be, me csak rontok a stíluson:)
@taga20:

Látom nem véletlenül jársz a Varánusz blogra, művelődsz, tanulsz, ahogy elnézem, enni már profin tudsz!:)
retyo.hu/retyo-iras/20140223/leggyorsabb-m%C3%B3d
@Pantagruel: Önálló, saját vélemény?
@Habakuk999: "Bokros miatt szavazni fogok."

Ezt már korábban meg akartam kérdezni, hogy az nem zavar, hogy Bokros Lajos pártja még a választást sem várja meg pálfordulásával, állítólagos "jobbosként" állnak be Gyurcsányék mögé?

"Ha úgy érzi, ennek semmi értelme, közel járhat az igazsághoz. Szerda délelőtt Bokros Lajos új pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) „alkotmányos megállapodást” ír alá az Összefogással. Eszerint a baloldali pártok vállalják, hogy ha győznek, demagóg dolgokat csinálnak, ilyen például az úgynevezett jogállamiság helyreállítása. Ezen túl elfogadnak egy kétfordulós, arányos választási rendszert is, ami Bokroséknak annyira tetszik, hogy cserébe kívülről támogatják a választásokon az Összefogást. Értjük? Azt, a baloldalit.

Még jó, hogy kívülről. Máshogy nem is engednék. Bár a baloldali összeborulás Gyurcsánnyal, Fodorral, Kunczéval már elérte időtlen mélypontját, úgy tűnik, a szinte minden választáson más világnézetet képviselő csoportokkal mutatkozó Bokros Lajos bajsza még nekik is sok. Főleg, hogy támogatottságuk nagyjából két mekis kupon piaci értéke közé tehető. De ők nagylelkűek is, ezért önként lemondanak a nyilván elérhetetlen pozíciókról, és képviselőjelölti helyeket sem kérnek." :)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.851.315/p851x315/1553472_420908728041783_1239616337_o.jpg
Léna, az legendát mesélt!
@Habakuk999: Fontos a sorrend. Aki nem a megjelenés sorrendjében olvassa a sci-fi mérföldköveket, annak nem üt akkorát, mert utána a fél világ beleírta minden ötletét a könyveibe.

Azért egyúttal emlékezzünk meg Lem-ről, és főleg a kiberiádáról, és Douglas Adams-ről is!
@nincs_itt: ?? őőő... ezt a fogalmazványt épp most rögtönöztem csak neked egy galuskás paradicsomleves és tejszínes csirkemell elfogyasztása között, ha az a kérdés, hogy másoltam-e valahonnét.
@miva?:
Az Édent nem említetted... és Clarke meg Huxley.
Újra kellene óvasnom őket, mer kiesett mint Kövér fejéből a demokrácia fogalma.
Modern farmakológia:

Nagyon sok rokonom, ismerősöm, barátom influenzás, náthás, beteg! Segíteni szeretnék rajtuk egy recepttel:

Fazékba, de lehet lábas is, forralj fel 2 liter vizet! Ha már forr rakj bele 2 evőkanál kamilla és 2 evőkanál csipkebogyó teafüvet! Ezután csavarj bele 2 citromot, majd a héját is dobd bele, adj hozzá egy evőkanál akácmézet! Hagyd állni 15 percig, majd öntsd ki a picsába és igyál házi pálinkát! 2 nap múlva kutya bajod!

Valahonnan a netrűűl...
@Knósszosz: Valamiért azokat kevésbé szeretem. Nem tudom, hogy miért. Érdekes ez. Persze az is lehet, hogy vonatkozik rám Ecó-tól A könyvekről, amiket nem olvastunk. Egy művelt ember számára kötelezően elolvasandó könyvek alig 300 év alatt letudhatók.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: valóban. a pihenők szeméttárolói gyalázatosak általában.
én nem is tennék egyébként ki kukákat erdőkbe, ha valaki ki tudja vinni a cuccot, haza is tudja vinni a szemetét.
@taga20: már nem tudjuk, min is vitázunk:)
@Knósszosz: @taga20:
Hé, nyomik! Olvastátok?

index.hu/bloghu/vankireszavazni/2014/02/23/gondnok_3_alairasgyujtok

A naribuzik rá is buktak, mint az a bizonyos gyöngytyúk arra a bizonyos takonyra...
@Habakuk999: vagy pián vagy nőn, máson nem érdemes
@miva?:
Nincs ebben semmi különös.
Kinek a fidesz, kinek a fideszné... mondjuk az odakozmálva nem egy élmény.

A magam példája erre: Strauss.
Nem bírtam, mert olyan habos-zsabós izé volt számomra mindig is, aztán most meg rájöttem, hogy.. hádenem ám!

Kockázatok és mellékhatások tekintetében fordulj Rodihoz, segít!-:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Két hete jártam egy zuglói társasházban, ahol a lépcsőházi világítás okán, 1300 forint spórelás volt... most nem számszerű korrektség, de valami ilyesmi "nagyságrend"

Két nyosza a kocsiig üldözött, mikor elolvasás után kifejtettem a véleményemet. Még akkor is átkozódtak, mikor már nem hallottam, csak a szájuk mozgásából láttam.
Hungária körút, az Egressy-től jobbra...
@Knósszosz: Más nyelvet beszélünk Rodival. Kinyilatkoztatások elfogadásában gyenge vagyok. A zene trükkös dolog. Pl ott a Crisis, amit ha hatévesen hallok először, valószínűleg fejlődési rendellenességeim lesznek, de mivel szépen, egy életutat végighallgatva jutottam el hozzá, most úgy érzem, hogy a kandalló melege, meg a húsvéti reggeli a lelkemnek. Akkor is, ha a történet nagyon csúnya.

www.youtube.com/watch?v=mQZbMbngCAE
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ugyan...
a jobb és baloldal megkülönböztetése Magyarországon pusztán elnevezés s nem program kérdése.

Ti valamiféle neokommunista programmal rendelkeztek, a fidesz kifejezetten baloldali programmal próbál valamit felmutatni kétségbeesésében, a szocik is ott tülekednek, talán az együtt és az lmp a kakukktojás.

Az egyetlen, akinek világos elképzelése van az ország vezetéséről, s nem a jövendő capcarázásról, az Bokros.

Máshonnan nézve: ki nem állhatom a királyi adók demagógiáját, nekem nem jó ezt hallgatni, látni, nem nagyon örülök a fidesz gazdasági ámokfutásának se, a többi oldalról nem is beszélve.

Bokros aláíratott egy papírt a többiekkel, tudom, nem sokat ér, de legalább egy papír, amire lehet hivatkozni, ha számon akarjuk kérni a nemes összefogás jeles képviselőit.
@Evezős:
"(A férjem pár éve a Búvár zsebkönyvei hiányzó darabjait szedte össze"

Minden kirakodós vásárban, piacon, egyéb helyeken ezeket kell keresnem, uncsijaim imádják. Amit a gyerekeimnek vettem anno, azt mind elvitték, és én egy listával járom a beszerzőhelyeket, hogy mi hiányzik még :)
Búvár és Kolibri könyvek minden mennyiségben kellenek. A kölkek esti mese helyett is ezeket a könyveket kérték, és kívülről tudták/tudják mindet.
@miva?:
"Néhány könyvből már rutinból vásárolok antikváriumban akkor is, ha még megvan. "

A "Meghalsz, tengerész! "-t pont ötször vettem meg, hogy nekem is legyen :)
(nem ponyva és nem thriller, ahogyan a címe sejteti, a 2.vh. tengerészgyalogosairól szól)
@miva?:
Bizony, trükkös dolog a zene.
Olyan baromi sokat tud adni, amire nem is gondolnál. Mondjuk nekem pont a Jazz nem az, ami ezt teszi, de ízlések és pofonok.

A lényeg: azt élvezd, ami számodra érték és ne akarj megfelelni. Senkinek.
@gazoló:
"Mariannal mentek biztosan mogyorózni!!"

Egészségükre, de azért néha írhatnának nekünk is. Nyúl ezer éve, Mariann ötszáz éve nem járt erre, ez felháborító :))
@miva?: nekem az utikalauzos nem nagyon tetszett, Lem tényleg jó, Clarke-t is szeretem, de Asimov rendszere olyan mint a net, tátom rajta a szám a mai napig.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hú de kurva unalmasak ezek a narancstrollok a monoton, repetitív fletózással... érvek híján, ugye
@Knósszosz: Mozart k 448, tudományosan bizonyították észélesítő hatását.:)

www.youtube.com/watch?v=tT9gT5bqi6Y
@taga20:
Egyszer vót má! újjat!
@Habakuk999:
"mocskos nénikéjét a királyi tévéseknek"

Francnak nézel te ilyeneket? Mazochista vagy? Évek óta nem tudom elviselni a közszolgálatinak csúfolt tv-csatornák híradóit, ugyanúgy, mint a visszhang- és hörrtévét sem. Rosszul vagyok attól a hangvételtől, amit ott dívik.
@taga20: Pedig ha jól emlékszem a szadesszel elég rendesen felmosták már a padlót. Persze ez nem akadályozza meg, hogy ismét visszamásszon ő is a porondra. Náluk is elég vastag a bőr a pofán, kb. mint fideszéknél. :)
@rodeo36:

"ha nincs olyan párt amire szavaznál akkor csinálj egyet magadnak és szavazz arra"

autonómabbnak érzem magam annál, hogy pártokban (részekben), de közösségben gondolkodjak általam megvetett törtetőkkel kompromittálódva. egyszerűbb lesz tipliznem a Lavórból...
@taga20:
"nem azé vagy inkább, me dohányzol?:)) "

Igen, dohányzom, és emiatt a társadalom páriái közé vagyok száműzve mint (legalább) másodrendű állampolgár, de a csikkeket akkor sem dobálom szét az erdőben. Sőt a természetben elfogyasztott szendvicseim csomagolóanyagát is hazaviszem. Mer' én illen régimódi emberke vagyok.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Az jó könyv. A Montaigne Esszéivel is lehet ilyent csinálni."Olyan fölrajztudósok kellenének, akik csakis az általuk bejárt földekről beszélnek nekünk. De ha megvan az az előnyük velünk szemben, hogy látták Palesztinát, akkor e kiváltsággal visszaélve az egész világról akarnak mesélni."
Ugye ugye?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te kis rinocérosz, ez tőled durva.
a legnagyobb kaméleon a jobbik:)
Ha valakit érdekel a dzsungel, az ATV "Híd a Kwai folyó felett" című eposzt adja!
@Habakuk999: Értem tehát te még Bokros szitáján is átlátsz, aki így határozta meg magát pld. a Tavares jelentés vitájában.

"Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. Képviselem az európai és a hazai jobboldal legjobb oldalát. És új pártunkat, a Modern Magyarország Mozgalmat."

Az előbb írtál egy ukrajnai magyar politikusról, gondolom még emlékszel. Nos nekem Bokrosról is az jutott eszembe, hogy ő is minden volt már csak akasztott ember nem. :)
Ilyenformán erős kételyeim támadnak a hitelességét illetően, főleg olyan személynél, aki már kormányzati pozícióban is volt, aktív részeseként az elmúlthuszon gyalázatának. :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Egy ívásúak vagyunk, te se pucolod a banánt, én meg nem szeretem!:)
hmmm

Fideszfigyelő: Janukovics vesztét is
az Orbán-átok okozta?
A magyar közélet egyik szellemes észrevétele, hogy az Orbánnal való találkozók után gyakran megbuknak állami vezetők.
@Knósszosz: Így van. Azért akinek egy jól sikerült Mozart vagy Bach felvétel nem tetszik, azt bedrótoznám, hogy műszerekkel is figyelhessem a reakcióit. Főleg élőben, mikor 10 méterre a zenekartól jön egy forte, nem több.
@Habakuk999:
"én nem is tennék egyébként ki kukákat erdőkbe"

Szerintem sem kellenek, csak ott, ahol szalonnasütésre és bográcsolásra kialakított pihenőhelyek vannak.
Egy erdei túra (legalábbis a mi csoportunknál)4-5, max 6 óra, annyit ki lehet bírni evés nélkül, aki nem bírja ki, az meg tegye vissza a csomagolóanyagot a hátizsákjába. Nálunk ebből nem is volt még probléma sose. Az az alapszabály, hogy aki szemetel, az a következő 2 túrára nem jöhet. Ezt senki nem kockáztatja. Lehet, hogy gyerekesnek tűnik, viszont hatásos.
@tristen2005:
"Ha valakit érdekel a dzsungel, az ATV "Híd a Kwai folyó felett" című eposzt adja! "

Hú, köszi, ezt elfelejtettem, pedig meg akartam nézni ikszedszer is, megunhatatlan!
Már oda is kapcsoltam és be is állítottam felvételre!
@taga20: Majd ha őket is elküldik a picsába a választók, de ennek dacára visszapofátlankodnak a színpadra igazat adok majd neked. :)
@taga20: csak akkor, ha őt a Rezsidzilla látogatja meg
@taga20:
"ne szívd mejre, csak csipkelődök:)"

Mejjre a cigifüstöt szívom, mást nem :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Belekontárkodok a munkádba. Ráadásul nem is friss a cikk. Mindenesetre tanulságos lehet mindenkinek, tekintve hogy Bosznia majdnem újra ég, Ukrajna még el sem aludt, és annyian állást foglaltak ügyek mentén mostanában. Ráadásul a stílus nekem mindennél jobban tetszik.

epa.oszk.hu/00000/00012/00024/eco.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: még egy kis Graz elébb. megfelelő mértékben kell hozzá skizofréneknek lennie ;-)
@vitéž munkášőr: én nem akarok suttyó lenni, de egy kacsinszki sztori, lehet hogy sokat segítene maon, lengyelországnak segített.
@tristen2005:
"Egy ívásúak vagyunk, te se pucolod a banánt, én meg nem szeretem!:) "

Még szerencse, hogy nem szereted, mert akkor nem kell pucolnom :)
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha a banán meg nem esz engem, én ugyan meg nem eszem őt :)
@taga20:
Egy szimpla agyérgörcs is megoldás lenne ennek...
@Knósszosz:
"Két hete jártam egy zuglói társasházban, ahol a lépcsőházi világítás okán, 1300 forint spórelás volt... "

Nálunk éves szinten lakásonként 314 teljes forintot jelentett a rezsicsöki. Azon gondolkodunk, hogy ezt a hatalmas összeget mibe fektessük be.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem gondolnám, hogy minden volt, ugyanazt képviselte Horn alatt is, mint bárhol máshol.

A rendszerváltás korának egyetlen pozitív eredményt felmutatni tudó gazdaságpolitikusa gyakorlatilag.
szerintem.

na jóccakát, megyek olvasni
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:" Mejjre a cigifüstöt szívom,"
most veszem észre, hogy egy jével írtam, röstellem magam:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azé bírlak tégedet, me olyan humánus manus vagy:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Mer'hogy ez egy olyan vásár, ahol iszonyú sok könyvet árulnak, és én ott rendszeresen megfordulok, pont ezért.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: én oda se tennék ugyanolyan szempontból.

Rockenbauer mondta még anno, amikor ki akarták tiltani az autókat a Bükkből ha valaki nem szán rá két órai sétát a Bükk-fennsíkra, az ne nézze meg.
Igaza volt.
@Habakuk999:
"a pihenők szeméttárolói gyalázatosak általában."

És még nem is ez a legfőbb baj. Az építési törmelék, a használhatatlanná vált háztartási gépek és bútorok, autógumik stb. néhol szinte elárasztják az erdőket. Nem tudom megérteni, hogy ezeket miért könnyebb az erdőbe vinni, mint a városi szeméttelepekre.
@Habakuk999:
" én oda se tennék ugyanolyan szempontból"

Akár még igazad is lehet. De mint ahogy az előbb írtam, nem ez a legfőbb gond, hanem a lakosság által kihordott szemét.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: cigány egy nép vagyunk. nézd meg a szelektív gyűjtök környékét.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: kalkulálgattam, melyik kerül többe, kihordani az erdőbe, a pusztába vagy a szeméttárolókba.

nagyjából azonos kts szerintem.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: én meg öt sört veszek, hogy nehogy szomjas maradjak:))
@Habakuk999: és ako nem beszéltünk aro, hogy a kts mellett vannak más szempontok is:)
pl. szeretem a környezetet, szeretem a környezetem, nem vagyok fasz etc:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @taga20: nesztek, agyérgörcs, mit találtam (Boli neked a főoldalt is ajánlom, mint "webdizájnhoz" értőnek):

- rezsicsökkentés: 20 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára,
- valamint a csatorna, a víz és a PB gáz, a szippantás és a kéményseprés díja,
- negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén,
- ebben az évben már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér,
- 1300 gyógyszer ára csökkent 2011 óta,
- a családi adókedvezmény 230 milliárd forinttal támogatja a gyermeket nevelőket,
- 2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes,
- adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
- 2010 óta több mint 5 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma,
- 2013-ban 56 ezer emberrel több jutott munkához, mint az előző évben,
- a kis- és középvállalkozások társasági adója 19-ről 10 százalékra csökkent,
- a nők 40 év munkaviszony után teljes összegű nyugdíjban részesülhetnek,
- Erzsébet-program: 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget,
- az idén 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz,
- jövőre már törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól,
- 160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme,
- 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést,
- a Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette,
- Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét,
- hazánkban a kormányváltás óta 24 500 forinttal nőtt a minimálbér,
- 2014-től feleannyi politikus lesz Magyarországon, mint 2010 előtt,
- ingyenessé válik a készpénzfelvétel havi 2 alkalommal egy kijelölt betétszámlán,
- a Munkahelyvédelmi Akció 300 milliárd forinttal segíti közel egymillió ember munkahelyének megőrzését,
- Magyarországnak már nincs IMF tartozása,
- a kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba.
- a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 28 ezer szegény családot támogat.

vargamakai.com/gazdasag.html

brühühü, majdnem kiégett a viccrelém

XDDDDDD
@vitéž munkášőr: Különösen beszédes az az adat, hogy "2013-ban 56 ezer emberrel több jutott munkához, mint az előző évben,"
2012-ben ki volt kormányon?
@taga20:

"cigány egy nép vagyunk", na bazzmeg, belegyalogoltál a havered lelkivilágába, már te is, pedig eddig szeretett!:)
@tristen2005: még nem nyilatkozott, ne prejudikálj:))
@nincs_itt: az csak egy szám, jelent sok mindent, ám meglehetősen félrevezető is lehet... (picit árnyalja a képet pl réthi cikke itt www.vki.hu/news/news_592.html)... azt továbbra is tartom, amit írtam.
@miva?: szerintem hagyjuk ezt a szart, de ezt nem tudom kihagyni:)))))))))))))))))))))))))))))))))
ingyenessé válik a készpénzfelvétel havi 2 alkalommal egy kijelölt betétszámlán,
@Habakuk999:
Ez nagyon... kösz!
A magam részéről ezt a párhuzamot tolnám hozzá:
www.youtube.com/watch?v=Z3OhLrTeiMQ

Van miért élni...
Egészségedre, mit ajánlasz még?
Ha violin, akkor Vivaldi... nekem, persze más is van, de...
Akkor sznobuljunk már tisztességesen! Jövök megint Montaigne-nyal:

"Nincs kivétel: mindenki mond ostobaságokat; a baj ott kezdődik, ha ezt valaki tudatosan teszi."
@vitéž munkášőr:
- a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 28 ezer szegény családot támogat.
Név szerint kérem!:)
@Knósszosz: szíjgyártópetya majd segít nekik:) gondolom, me egy befektetésiguru, vagy egy piti tolvaj? még nem tudtam edönteni:))
@Habakuk999:
"nagyjából azonos kts szerintem"

Hát pont ez az. Ha nem kerül többe a szeméttelepre kivinni, akkor miért nem oda viszi a szerencsétlen?
@taga20:
"nem vagyok fasz etc:))"
Milyen rosszul esik amikor az asszony mondja!:)
@taga20:
"én meg öt sört veszek, hogy nehogy szomjas maradjak:)) "

Ez annyiban függ össze a könyvvásárlással, hogy olvasás közben sört kell inni :)
@taga20:
"pl. szeretem a környezetet, szeretem a környezetem, nem vagyok fasz etc:)) "

Te figyu, ezek elvont fogalmak, egybitesek nem értik. Azt igen, hogy szeméttelep 5 km, erdőszéle meg csak kettő.
@taga20:
Majd ha te is úgy tudsz terem focizni mint ő, neked is lesz pénzed, megtakarításod!:)
@tristen2005: ő aszt mondja nekem, hogy te csődör:)) én meg átfordulok és jót alszom:)))
@Knósszosz:
"Tőzsdézzetek B+!! "

...valami jó tipp esetleg? Netán némi bennfentes információ?
@miva?: én még mindig nem tértem magamhoz - szétnéztem ott egy kicsit jobban is

XDDDDDDD
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ako van még remény, az átlag magyar bunkó legalább jó matekbúl. a porosz iskola rencer és hoffmanrözse szárnyal:))
orbanisztán má megint jobban teljesít:(
@tristen2005: ahhoz konzultálnom kell a zsuzsimúmia csútiba szerelmes perverz kutyájával
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Én nem értek az ilyesmihez, de ha már ekkora tökétek van, keressetek egy béfektetéssy szakembert, hadd fialjon az a lóvé!!
@taga20:
Baszki, ha Peti a megváltó befektetési guru nekijek, akkor... de ezt te is tudod!-:)
@tristen2005: gondolom, ha veled fociznék, ako nulla megtakarításom lenne:) szerintem a kivel a kulcs szó:)))
@vitéž munkášőr:

Ezzel a felsorolással az egekbe lőtted fel a vérnyomásomat. Te leszel a felelős, ha nem alszom éjszaka, és akkor hogyan dolgozom holnap? Legközelebb ilyet légyszi délután írjál, hogy lenyugodjunk estig.
@vitéž munkášőr:
Amilyen agyhalott népek vannak, a ner matek mellett belefér nekik...

Pedig ez se semmi:

A Fidesz által bevezetett megszorítások és sarcok:
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
- egészségügyi járulék megemelése
@taga20:
Ugyan már, dehogy jó matekból, ennyit az ujján is kiszámol, azt meg látja...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: én már több teherautónyi szemetet szedtem össze a házam körül - egy nemzeti park közepén... ugyanannak a mentalitásnak az eredménye ez, aminek következtében rezsirizzsel zabálják fel az ükunokáik jövőjét is a "genetikusan alattvalók"
@Knósszosz:
Neki csak a ló tökéje jutott, a tőke az máshol gyarapszik.:)
@Knósszosz: pubi, lemaradtál egy brossurával!( ha valakit rodeo bevezetett a csalitosban, így jár) peti keresett kb. 14csilliót egy évben és mellette a vagyona nőtt 18 misivel per év, ja és kurvára azé költött! na ez hogy a picsába?
persze kamaraerdőben ákciós a szakszi, de ako is, hogy a picsába?:)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: rendben, megértettem - friss volt a találat, gondoltam megosztom veletek, 1000 sorry!
@tristen2005:
Ahol Matolcsy kapájja a vetést?
Nabaz+...
@tristen2005:
"- a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 28 ezer szegény családot támogat.
Név szerint kérem!:) "

Elég rövid lesz a lista, az alapítványt vezető Zsuzsimúmia az egyetlen név rajta.
A többi csak rablómese, hogy klasszikust idézzek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jaja, nagy kár, hogy azoknak a nertyituskiknak a site-jára nem lehet beilleszteni. egy hackelés most jól jönne ott
@taga20: @vitéž munkášőr: @Knósszosz: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ahol a technika úgy fejlődik, hogy lehaggya az EU-t, ott egy sima tőzsdeindex nem állítja nehéz feladat elé a gépkezelőt!
img.jofogas.hu/images/Odhner_antik_sved_szamologep_2870411879.jpg
@tristen2005: matolcsynak jobb lenne egy unortodox abakusz
@vitéž munkášőr:
Én társasházban lakom, de nagyon hiányzik a kert. Kínomban a ház előtt kialakítottam magamnak egy virágoskertet. Az egy dolog, hogy rendszeresen tövestől lopják a virágaimat, azt idegenek követik el (bár a kezük törjön el miatta). De nem győzöm a csikkeket, rágó- és cukorkapapírokat összeszedni a virágok közül és a fűből. Márpedig ezt azok a "környezettudatos" lakótársaim követik el, akik a lakásukban nem dohányoznak, de gond nélkül ledobják a csikket és egyebeket. És ez város, és ránézésre nem IQ- lakótárs...
Már eszembe jutott, hogy minden lakáshoz veszek egy hamutartót ajándékba.
Eléggé elmentünk ezzel a témával a poszt eredeti témájától, de azért az emberi lélek ilyenforma megvilágítása is sok mindenre magyarázatot adhat szerintem.
@tristen2005: habony exe onnan kipattintaná úgyis egy pillanat alatt...
@taga20:
Te, én ezt a szopott gombóc seggfejet annyira sem... mint 56-os naptáron a légyszart.
Párttársa géniuszával csillogva: "ki a fasz az a szíjjártópéter?"
Egy senki, gyök nulla.

Vagyona? Aszongyák lopta.
Ez egy tempó. Narancsos.
Most mit baszakodsz mán?
@vitéž munkášőr:

Holnap nyitok egy kamu facet, majd szólók mikor küldöm át, mert le kell menteni mivel úgy is törlik rögtön. Különben simán bemész a facere, beütőd Orbán Viktor, adja a lapot és azt írsz be amit akarsz. Én már megtettem 1-2x.
Jenőke, hol vagy? Most hogyan térjünk nyugovóra a napi betévő versünk nélkül?
@tristen2005:
"beütőd Orbán Viktor, adja a lapot és azt írsz be amit akarsz. Én már megtettem 1-2x."

Te kis perverz...
@tristen2005:

Na, az aztán érdekes virágoskert lenne. Viszont a csikkeket és cukorpapírokat valóban könnyebb lenne összeszedni a betonról :)
@tristen2005:
Cayman... esetleg divatosabb helyek is vannak már?
Ukrajna kicsit érzékenyebb a szarra, szerencséje van a focistának, ha az a mentalitás jellemezne minket, már menekülne.

Janukovics atyuska és Viktor atyuska egy pár.
Egyforma szarháziak.
@tristen2005:

Nevetni fogsz, én ilyen számológéppel dolgoztam anno :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
De a szemetet megtudjuk magyarázni!

A kórházban egy beteg székrekedéssel küszködik. Az orvos végül hashajtó alkalmazása mellett dönt, szegény beteg kap is egy hatalmas adagot.
Hamarosan rá is jön a hasmenés, de már nem jut el a WC-ig. Zavarában végül úgy dönt, megszabadul a "bizonyítéktól". Becsomagolja egy lepedőbe, és kidobja a nyitott ablakon, egyenesen egy részeg fejére.
A kórház portása nagy kiabálásra figyel fel, kirohan, és azt látja, hogy a részeg harciasan dülöngél a járda közepén, nyakában a kétes tisztaságú lepedővel.
- Hát magával meg mi történt? - kérdi tőle.
- Megtámadott egy szellem, de én a sz@rt is kivertem belőle!
@Knósszosz:
"Vagyona? Aszongyák lopta.
Ez egy tempó. Narancsos.
Most mit baszakodsz mán?"
egy malomban őrlünk, csak te lefelé evezel én meg fölfelé( persze lefelé csak csurogni kö).
na boncsá valamit, me feszülsz lassan:))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: a városi miliő ebből a szempontból tényleg katasztrófa. de gondolj bele, mennyire illúzióromboló ott, ahol a legkevésbé sem számítanál rá - én 50 év "termését" szedegetem, ne tudd meg milyen italospalack gyűjteményem van! ;-)
@vitéž munkášőr:

Múzeumot nem nyitsz belőlük? Legalább ennyi hasznod legyen már :)
@vitéž munkášőr:
Vissza kéne vinni... :O

@tristen2005:
Küldjed, imádni fogják... K.Fannika győzi lapátolni.
@taga20:
Ne piszkájá, mer szenior eledelre kárhoztatlak, mint az öreg kutyumat!
Mocsok egyvag, de ezé szeretlek, bal és ph... nem éccsdíí, viszont taga!!+-:)))
@Knósszosz:
lemaradt a phal... de ércsed és jó indulatal, yo?
-:D
@taga20: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azt értem én, hogy unortodox a fürdőszobátok, meg kell a világítás, csak azt mondjátok meg, mibe kapaszkodtok?:)
www.napiszar.com/mi-szarunk/2014/02/15/a-nap-retyoja
@Knósszosz: a tejbegrízt régen, most és mindörökké szeretni fogom:) közben a viasaton nézem a 8mérfödet:))
én is bírom a hülye formád, olyan én forma lehetsz. magamat meg szeretem:)))
@tristen2005: azé lehet, hogy ide nem szeretnék kulázni:))
@tristen2005: na tessék, szerencsére fajanszot nem dobáltak ki (egyben) a környékünkön :-)))
@taga20:
A seggfejeket kedvelem ( jó seggfejeket ), szóval nálam a topban vagy!
Mekkora szmájlit rakjak, te nagyfasz???-:)))
@taga20: @vitéž munkášőr:

Na, igyekezzetek mert lemaradtok az esti mérkőzésről, félliter vodka meg 5 sör küzd a bent maradásért.:)
@Knósszosz:
Mi történt? Fagylalt a vacsora?:)
@Knósszosz: :)))) ilyeneket ne írj, me migyá jön trisztán és leköcsögöz minket:)
azé remélem nem faszt fogsz rajzolni ápr.6.-án a kifestőbe:)))
​Geccó, de jó a kecód: a tüntetők a szintén elmenekült Psonka főügyész ​szerény otthonát is elbirtokolták. ​Rengeteg kép itt, érdemes végignézni - nem aprózta el!

4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html

ő is "remek ízléssel megáldott úriember", mint az ukránviktor. viszont + pont neki azért, amiért szereti az Unicumot :-)
@tristen2005: na csajok megyek alukálni, me hamar itt lesz félhat:)
bele kö húznom, me vityának kö kerozinra a helikopáterbe:) bár lehet, hogy nem kerozin kö bele. fasz tudja:))
a nap kommentje innen:

vankireszavazni.blog.hu/2014/02/23/gondnok_3_alairasgyujtok#comment-last

"Nekunk a teli honapokban a felere csokkent a kozmukiadasunk, tavasztol oszig pedig gyakorlatilag nulla.
Ha nincs Orban, talan sosem koltoztunk volna Kanadaba, tehat mi is neki koszonhetjuk a rezsicsokkentest:
Kossz, Orban!

En amugy ezelott a "rezsi" szot kizarolag olyan emberektol hallottam, akik "parizer"-t meg "menza"-t is mondanak, es hozentrogert meg nyulszor kalapot hordanak."

XDDDDD
@taga20:
Ilyet nem, tudhatod.
Kutyut simizd meg, biztosan megérdemli!
Én imádom az állatokat.
Viktor Orbánkovics...
napjaid meg vannak számlálva...
@vitéž munkášőr:

Valósítsd meg. De győződj meg róla, hogy mind üres :)
süti beállítások módosítása