Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.14. 09:02 Fabius

Gyurcsány dzsihádot hirdetett

Tegnap Feri kidobolta amit ki kellett. A menekült ügyet felhasználva szidta Orbánt ahogy kell, üzent Európának, hogy ő támogatná a kvóta rendszert, minket szívünk kinyitására kért, és mondott olyat is, amitől a jobb és szélsőjobb a migránsinváziónál is sokkal jobban retteghet:

Ha az MSZP nem találja meg tökét a gatyában, akkor ők lesznek a baloldal legnagyobb pártja. ( = Orbán és a Fidesz kihívói)

gyf2.jpg

Szent Háborúja lesz ez Ferinek. Egyrészt Orbánt le kell győzni, ezt mindenki beláthatja, másrészt ha senki más nem teszi meg a demokratikus oldalról, akkor neki kell. Annyira komolyra veszik a figurát, hogy miközben politikai haszonszerzésre is felhasználják az átvonuló menekülteket és a kormány valóban ellenérzéseket kiváltó törvénycsomagját, ők nem fogják a véleménykutatásokat nézni. Istenuccse nem szavazat és szimpátiaszerzés a cél, tecciktunni, ugyanis Feri, aki - mára kb kimondhatjuk - a jelenlegi felhozatalból a baloldal egyetlen olyan alakja aki képes működő taktikát kiagyalni, ebben az esetben ki nem állhatja a taktikázást.

Nekünk pedig ezt el kéne hinnünk.

Ami nekem speciel nem megy. Mert hiába gondolom Orbánról, a nerről, a menekültügy kezeléséről amit, azt sem szeretem sokkal jobban, ha a másik oldal használja ezeket az embereket a saját céljaira. De ezek szerint ott tart ma a politikai kultúra, hogy semmilyen esetben nem tesz kivételt: haszonszerzés esélye nélkül nem csinál itt senki semmit. Igen, Feri, te sem.

 

384 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr207786462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A migráns invázió kockázatai 2015.09.14. 18:15:50

  Egyelőre beláthatatlanok a hosszútávú következményei  a jóléti európai államokba irányuló menekültáradatnak. A szinte kaotikus helyzetben ránk zúduló információk korrekt, higgadt és főleg reális feldolgozása sem egyszerű feladat. A médiumok által kö...

Trackback: A migráns invázió kockázatai 2015.09.14. 18:10:55

  Egyelőre beláthatatlanok a hosszútávú következményei  a jóléti európai államokba irányuló menekültáradatnak. A szinte kaotikus helyzetben ránk zúduló információk korrekt, higgadt és főleg reális feldolgozása sem egyszerű feladat. A médiumok által kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haszon nélkül miért is csinálna bárki bármit? Ez a blog is valami hasznot remél, ha nem is mindig kézzel foghatót.

Ettől még a Gyurcsány a hibás. Mert ez olyan jól hangzik. Jobban, mint hogy Orbán a hibás, no meg a fidesz.
@látjátok feleim szümtükkel: Gyuriferi igazából azért hibás, mert életben tartja a felcsútit és csapatát. Örül is neki Viktorunk, hiszen sokkal kényelmesebb neki egy állandóan legyőzhető "ellenfél".
@Gábris szomszéd:

ezt kivételesen úgy is lehet olvasni, mint ahogy olvastam is ékezettel ellátva, hogy:

Éjszaka kiürítették a röszkei gyújtópontot.
Napi émelyítő Fabtól!

"ezek szerint ott tart ma a politikai kultúra, hogy semmilyen esetben nem tesz kivételt: haszonszerzés esélye nélkül nem csinál itt senki semmit. Igen, Feri, te sem."

Hihetetlen,hogy nem tudja felismerni Ő és 'savazói sem,hogy el kellene már húznia a 'náthásfacba:(
Úgy tűnik a'show folyt.tovább:(
Káosz,szemétdomb,gyűlölet vár az országra!

........

Ez meg itt!
(felkavaró képsorok:))

kepek.444.hu/2015/09/13/vasarnapi-fogathajtas-a-cba-s-lazar-testverek-mennybe-mentek/
@post

Hm. Szóval amikor az ország 60-akárány százaléka elutasitó a menekültekkel szemben, (még a DK tagság jelentős része is!!!), kibaszná őket szó nélkül avagy lelövöldözné őket, akkor politikai haszonszerzésnek tűnik pozitivan hozzáállni a menekültügyhöz.
Akkor már az is politikai haszonszerzés, ha egyáltalán kiáll a pódiumra. Lehet.
Ja. A semleges álláspontot mutatni köll, merkülömben nem veszik komolyan a derék véleményformálót. Ha nem mutassa. Azt a végtelen neutralitását. Ami van neki.
Mégaszondanák, hogy elfogult, sőt (hor.dict.!) beskatulyáznák az egyik oldalra (!!!), az meg maga a blogíró csinovnyik halála, amely következtében a szép egyenletes, vágyott szürkeség elmenne feketébe vagy fehérbe, amitől a jóisten óvjon meg kedves mindnyájunkat. Merha a blogíró kitüntető ténykedésével nem óvna minket ettől, akkor már csak ő marad.

A röhej az, hogy az a szép, egyenletes, nagyon vágyott szürkeség most is csak vágyott, ugyanis jelenleg feketeség van. Nagyerejű, kétharmados feketeség.

A helyzet tehát az, hogy Ferinek nem kellett volna megszólalnia. Vagy nem neki kellett volna megszólalnia. Vagy legalább azt a rohadt sapkát nem kellett volna fölvennie. Illetve levennie. És egyáltalán ne nyilatkozzon ő semmiben, mercsak szavazatot akar nyerni vele. Legjobb, ha mint pártvezér nem csinál semmit, nem nyilatkozik semmiben, nem áll ki semmi mellett, és főleg nem áll ki semmi ellen. A pártvezéreknek nem ez a feladatuk, a megszólalás. Hanem a csöndben maradás. Akkor nem vádolhatja őket senki hátsó szándékkal, mígellembenugyanakkor.

Hapedig továbbra is feszegetné ez az undorító szavazatvadász (aki még az irányát se találta el, hogy mi mellé kell állni, mert ezzel inkább veszít szavazatokat, tehát még hülye is), hogy hátakkor mi a pártvezér feladata, majd megkapja a választ László Petrától. Petrának úgyis úgy kell most a népszerűség, mint egy falat kenyér.

El a kezekkel Orbántól, szemét!
@Gábris szomszéd:

Tehát ha Gyurcsány nem lenne, akkor Orbán megbukna.
Egyszerű, mint a faék.
@vakapad:

Nagyjából ilyesmit akartam mondani, csak nincs ennyi időm :))
Jelzem nem kívánom túlmozgásos Ferink visszatértét. De hogy szembe mer menni a sok barommal, az azért mégse haszonszerzés.
Bezzeg a derék főpapok mily bátran mennek szembe az árral.
@vakapad:

Természetesen Juhász Péternek egy mikropicsányi szándéka sem volt politikailag haszont szerezni a a kiállásával.
Ő csak kiállt. Úgy, egyszerűen, szikáran, szárazon. Elmondta amit elmondott. De politikailag hasznot nem szerzett. (?)
@gazoló:

@DarthVader:

tegnap több beszéd is volt. hogy melyik gyűjt be több politikai haszonszerzést?

ráadásul láttam a hír tv-ben azt a kerekasztal beszélgetést ahol a zárug sok "titkot" kifecsegett. többek közt azt is, hogy a titkosszolgálat miatt már jó ideje tudták mi jön felénk...

de ha kedvetek van azért a cöf rendezvény nagyszerű és felemelő szónoklatainak szövegét azért nem árt a feri mellett meghallgatni.

www.youtube.com/watch?v=ObeKVORsrSg
@vakapad:

Kedves Vak Atya!

Megértem felindulásodat.
De jelenleg nem elég Mohács, Muhi, Nagymajtény, Világos, Nemesmedves és Felcsút együttesen, még Ferenc is kell hozzá a Szemlőhegy utcával.
Tehát összességében és végeredményben igaza van. Nem a Ferinek, hanem magának.
Amúgy peniglen, a nép, mint olyan. (Igaz, a sajtóról szól, de a sajtó a nép hangja. )

Napóleon elhagyta Elba szigetét

Az egyik párizsi újság szalagcímei ezekbõl a napokból:

1. A korzikai szörnyeteg partra szállt a Juan-öbölben. 2. Az emberevõ Grasse felé nyomul.
3. A trónbitorló bevonult Grenobleba.
4. Bonaparte elfoglalta Lyont.
5. Napóleon Fontainebleauhoz közeledik.
6. Õcsászári felségét hû Párizsa holnap fogadja.

Feri hol tart?
@vakapad: a tegnapit folytatva. nem mondott hülyeséget gyurcsány, ahogy nógrádi sem. nógrádi egy messiás szakértő, gyurcsány meg egy messiás politikus. nekem mindkettő sok/kevés, de elférnek a palettán. ha a dk választmánya/tagjai igényt tart/tartanak rá, akkor legyen, semmi közöm hozzá, szavazni nem fogok rá/jelöltjeire. ha a média igényt tart nógrádi szolgálataira, legyen, kiröhögöm.
@guma:

'Hábazmeg,ennyi gyökérséget már tényleg nem bírok elviselni,ma reggel drága:)

Inkább zenéljünk:)
Bajor belügyminiszter: Az érkezők közül sokan nem igazi menekültek

Akik úton vannak, azok közül sokan nem igazi menekültek
– ezt mondta Joachim Herrmann, Bajorország tartományi belügyminisztere. Herrmann szerint a német határellenőrzés egy hétig tarthat. A határellenőrzés bevezetéséről azt mondta: a menekülteknek sem érdeke, hogy káosz legyen, és ez az intézkedés a Német Szövetségi Köztársaság biztonságát szolgálja.

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/bajor_belugyminiszter_az_erkezok_kozul_sokan_nem_igazi_menekultek/
@Imola Helyesi:

"_Alsó_"

Először a színnek kell körbemenni.

Alsó?! Emelkedjen már föl!
@gazoló: "Szólítom a színpadra a magyar író óriást Bayer Zsoltot." :)
@DarthVader:

Ebben van valami. Orbán hatalmának egyik támasztó oszlopa, a "Jajjcsakgyurcsánytne", mert "hazudottelkúrta". És ha az oszlopon valami miatt a gyöngülés jelei mutatkoznának, hihetetlen mennyiségű akárkik tömörülnek falanxba a megerősítése érdekében. Oldaltól függetlenül.

Gyurcsány nem szent. Soha nem is volt az, de tőle elvárják. Mit elvárják, az a minimum. Orbán néha ördögien gátlástalan, de tőle elfogadják. Ezt az elfogadást onnan tudom, hogy nem dolgoznak a demokratikus ellenzék népszerűsítésén, akkor pedig Orbán kritizálása csak a ius murmurandi kihasználásának tekinthető. A kutya ugatott egy jóízűt, de ez a karaván haladását egy csöppet se befolyásolja, azaz a kutya része a haladásnak. Hogy a hova haladásnak, az már egy más kérdés.
@Gábris szomszéd:

Szólítom a 'népszabacccsá toll'forgatóját az echo közszolgálati kanálisából:))
@Imola Helyesi:

Itt a sarokban meghúzódva próbálunk csendesen ultizni, keresve a harmadikat. Maga meg mindjárt majdhogynem renoncot csinál. Még jó hogy nem sakkparti szimultán.
@Gábris szomszéd:

Annak nem keresed az okait, miért a lakosságnak kell ellátnia a rendőröket?
Téged nem zavar ez a helyzet?
@vakapad:

Egyet nem értek. Gyurcsány ennyire ... izé..., rendben van. Akkor hol van a valaki más?
@Imola Helyesi:

Evett már kegyed tyúkhúslevest? Rántott csirkét?
Mert ha igen, akkor magácska kannibál.
@DarthVader:

Nem kell más. Konszenzus van abban Magyarországon, hogy Orbán maradhat.
@gazoló:

"DIES IRAE

harag-vihar ……szárny porba lebben (Dies irae, dies illa)
és ember-ajkak tüze önt teret
s a félelem mi éltet: vér a sebben
életet árnyba kínonként veret
rohant jött és tűnt az élet a térben
s átbújt az áthatolhatatlanon
a félelem szivárog és jelet nem
nem hagy nem nyit teret a nyugalom
tér és idő száll gomolyog reped
ős-tántorgó mély mámor-szerveket
(…)
bizsergető vágy-d-moll szerkezet
homok-zsír-tengerében sok konok rab
halál mezsgyéjében tétlen robogva
testüket adják éhező poroknak"

www.napkut.hu/naput_2007/2007_06/100.htm
@Imola Helyesi:

"_Hát, ha te ott is szoktál, mer a szövegben ez van: tök a gatyában" _"

Én makkot mondtam. Az erősebb, mint a tök. Nálam a bemondás. Szíveskedjék addig kussolni, mert itten hamar kinyílik a bicska, még ha épp nálam nincs is. Ne komolytalankodjon. A másik sarokban játszanak Fekete Pétert, ha már annyira nincs kibékülve a a Petivel, ott lehet sikerélménye, ez itt a Tulipán presszó a Nagy Zöld Gyíkhoz...
Biztos ide akart jönni?
@guma:

'gyógyzene:)

Máskor ís így találj el mindent Margaríta:)

pic.lol.hu/lolhu_7c661d7d.jpg

-------

www.youtube.com/watch?v=qYS732zyYfU
@vakapad:

Gyurcsány és hívői igazán magukra húzhatnák már a földet. Minek ilyen embereknek egyáltalán létezni? Nahát!
@Orica Középföldi: Kösz! gyógyvers!

Imádom,hogy "meghaltál és 'mégis feltámadtál:))
@gazoló:

Csak félig:) Vannak napok, amikor a visszafordulási késztetés erősebb.
@jaegtoer:

"Nagy Zöld Gyíkhoz..." :))

Vérnyomására ügyeljen mester,mer könnyen tolul a vér és elönt 'eztetaztat:))
@Imola Helyesi:

Te magad vagy a jéték, hogy vehetnéd el magad?:O
@Orica Középföldi:

Na 'szasztok,megyek evezni,biztos 'Bolifőtörzs is ott van:)

Illyés Gyula: Kháron ladikja

Kháron ladikja nem akkor indul velünk,
midőn lezárul és befagy a szem.
Bús átkelők soká s nyitott szemmel megyünk
a végzetes vizen.

Esztendőkkel előbb irigy sorsunk behajt
s ringat a csónakon, amely
– bár nem kedvünk szerint – épp oly gyönyörű part
hosszában suhan el,

épp oly szép Canal-én s lagunákon, akár
a nászutasoké!
Hisz minden ugyanaz : az ég, az út, a táj,
épp csak – visszafelé!

Minden oly gyönyörű, sőt – titkosan – ahogy
elleng, még gyönyörűbb!
Olyanformán, mint a dallam attól, hogy ott
hagyja a hegedűt.

Ülünk barátaink s fáink közt, nevetünk,
– vidám vita folyik –
s egyszer csak ringani kezd velünk, (csak velünk!)
kifelé a ladik.

Bölcs ki a kéjúton, ezen is mosolyog
s ha sír is, hálakönnyet ont,
hogy hány piazza-t, hány s milyen Casa d’Oro-t
látott, ha nem is lát viszont!
Van a mandin egy kibaszott jó videó a Bundesmutti utóbbi egy hónapjáról....

Olyan Hitleres...
.
Haszonszerzés?
Haszonszerzés?
Haszonszerzés?

Hallottam már ezt a szót régebben is. Abban az összetételben is, hogy politikai haszonszerzés.
De már nem értem, hogy mit jelent.
Személyfüggővé vált, és ez zavar az értelmezésben.

1.
- A Varánusz közzétette (2012.12.14. napján): Simicska a 300 milliárdos közbeszerzésével és az ötszörösen túlárazott vasútfelújításával elhomályosítja még a völgyhidas-löszalagutas M6-ost is.
- Az földoligarchák már szó szerint a szart is kilopják a gazdák alól.
Ez tehát anyagi haszonszerzés, semmi köze a politikához.
2.
- Sikerült Gyurcsányék minden negatív gazdasági rekordját megdönteni, stabilan állunk benne fejjel a recesszióban. (tekintsünk most el attól az apró különbségtől, hogy a Gyurcsány kormány kirobbantott egy gazdasági világválságot, mert kellett valami, amivel mentegetheti kormány gyalázatos eredményeit)
Orbán nyilván politikai haszonszerzés okán döntötte meg Gyurcsányék minden negatív gazdasági rekordját és ehhez nincs köze a mellékesen (járulékosan?) megszerzett anyagi javakhoz.
3.
És most mit kezdjünk ezzel?
- A legsúlyosabb betegek fölött gyakorolt élet-halál joga drágaságra hivatkozva olyan valami, amitől hányingerkeltőbb dolog nem létezik a földön. Emberek gyógyításán, szenvedésein kufárkodnak (Orbánék) 1-2 milliárd spórolást remélve, mikor 3 milliárdért oszt tanácsot csak a Századvég, és számolatlanul épülnek stadionok?
Vegyesen van jelen a politika, és a pénz, mint a haszonszerzés tárgya.

A manyupra, kordonbontásra, letelepedési engedélyek forintosítására és más jelentéktelen, bocsánatos eseményre ki sem térek, mert ezek súlya eltörpül Gyurcsány mintegy ezer fő előtt - politikai haszonszerzés céljából - elmondott beszéde mellett.

Hogy mit mondott?
Az már nem is érdekes, mint ahogyan az sem, hogy ugyanakkor egy Juhász csupán a nyáját terelgette, bármiféle haszonszerzési cél nélkül.
Csak úgy.

No, mit is és miért is jelent a "haszonszerzés" személyfüggően mást, mint ami maga a cselekmény?
Például valaki kiáll vélt, vagy valós igaza mellett - amit vagy elfogadunk, vagy sem.
Érkeztető postai pecséttel, bélyegző nélkül.
@Eszter jött: Tegnap már említettem, hogy nagyon is zavar. Ez az állam feladata lenne.
@gazoló:

Arra akartam csak utalni, hogy a Varánusz többi kommentelője felé forduljon további érdeklődésével:)
"Nagyinterjút adott Gyurcsány Ferenc a 24.hu-nak. A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke egyebek közt árnyalta a meneküldkérdéssel kapcsolatos álláspontját, kifejtve, hogy már ő sem a "korlátlan befogadás" híve."

Ennyi.

Gyurcsányi - ha így halad - az elsők között fogja követelni a határ lezárását!
"2200 katonát küld az osztrák-magyar határra az osztrák kormány a rendőrség munkájának támogatására, jelentette be Werner Faymann osztrák kancellár hétfői sajtótájékoztatóján."

Azt a fasisztanácinyilas édes anyucikáját!!

Legközelebb ez a náci Faymann még a lőparancsot is kiadja!
@vakapad: annyit még hozzátennék, hogy attól, mert Gyurcsány politikailag aktív, senki nem tiltja senkinek, (még ő sem)hogy szintén aktivizálja magát, és leradírozza a pályáról!
Gyerünk!
Csinálják meg!
hol vannak?
@DarthVader:

Tévedsz.

A menekültekhez normálisan állni pozitív dolog.

Lehetne ezt úgy is, hogy nem hirdetünk mellette/miatta/helyette politikai dzsihádot ha már szólni méltóztattunk. Mert ebben az esetben mi választ el Orbántól aki mindent ennek apropóján tesz?
@Fabius:

mely része volt a beszédnek a dzsihád? Nem tudtam kihámozni belőle
@Fabius: "A menekültekhez normálisan állni pozitív dolog."

Jelen pillanatban már ott tartunk, hogy a németek és az osztrákok is kezdik lezárni a határt. Vagy már ők sem állnak eléggé pozitívan hozzájuk? Ha megtelik a házad, de még az ablakon is másznak be hozzátok, te mit tennél?
Németország megtelt, visszaállítják a határellenőrzést

youtu.be/Bt1UO1qRYl8
@Fabius: semmi. Az égadta világon semmi.

Csak ezt is, mint talán már a reggeli kakalast is partszimpatia alapján végzik és értékelik a tisztelt kollégák.
@DarthVader:
.
Nem a beszéd része volt politikai dzsihád, hanem ahogy nézett beszéd közben, a taglejtések zene nélkül, a mozdulatok....
És ezekkel tartja lélegeztető készüléken Orbánt.
Talán le kellene kapcsolni.
OFF
Ugye-ugye, mi mindenre jó a multifunkcionális menekültügy kommunikáció:

"A jegybank Aranykönyve szerint kifejezetten jól ment tavaly a botrányokban érintett brókercégeknek. Legalábbis a Buda-Cash története legnagyobb nyereségét vágta zsebre, a Quaestornak a saját tőkéje, a Hungáriának a mérlegfőösszege duplázódott meg."

index.hu/gazdasag/2015/09/14/jol_ment_a_brokerbotrany_cegeinek/

ON
Pillanatnyilag csupán annyit mutat meg, hogy nem mindenki tolong a helyért a xenofób-expreszre... (sajnálatos, bár érthető, hogy moon mindenki az elérhető belpolitikai hozadék prioritását nézi az eseményeknek, bár tény, hogy ezt orbán határozta meg így...)
gyurcsány most látszólag vabankra játszik, őszinteségében lehet kételkedni, ám akkor is csupán ő maradt szólóban az alternatíva... na, ez az igazi tragédia...
Azért azt talán meg lehet állapítani, hogy mind Juhász Péter, mind Gyurcsány szavára többen voltak kíváncsiak élőben, mint a Főnöknek bajuszt rajzoló Magyar Narancs ellen szónoklókra a szerkesztőség előtt.

Messzemenő következtetésre persze nem alkalmas, csak említésre.
Feriherélés közben:

"Lemondtak a Szombathelyi Törvényszék Bírói Tanácsának tagjai"

index.hu/index2/#bloghu/jog-asz/2015/09/12/szolidaritas_751
@jaegtoer:

"Mind Juhász Péter, mind Gyurcsány szavára többen voltak kíváncsiak élőben, mint a Főnöknek bajuszt rajzoló Magyar Narancs ellen szónoklókra a szerkesztőség előtt."

Eztet mellik mesében olvastad?
(gondolom valamelyik ballibsi hírforrásból....a legis-legjobb mesék mostan ottan olvashatók...)
@dr. jenőke (jenőke):

Arról már nem is beszélve, miket gondolt közben! Na az volt az igazán uszító!
@Gábris szomszéd:

Azért ebben a német határzárban benne van ám az is, hogy "nem kell a kvóta? Az összes szart a mi nyakunkba akarjátok? Emberkedtek? Na akkor szopjatok. "
A legsúlyosabbnak viszont azt gondolom, hogy az alábbi miatt nem lett minimum országos botrány (hogy miért nem, az sz'tem megmutatja mo társadalmának az én definícióm szerinti teljesen zéróra kifutó morális állapotát)... m.magyarnarancs.hu/narancsblog/nehany-kerdes-arrol-hogy-magyarorszag-nem-keri-cigany-honfitarsaink-szetosztasat-96461
@DarthVader:
.
:))
Még a szibériai fehér tigris is belepirult.
@Fabius:
az mindíg attól függ, mit nevezünk dzsiháááááád nak

háááááááát mongyuk elsősorban a menekültáradatot nevezzük dzsihád nak azután lehet még elnevezni dolgokat kinen kinek a gusztusa szerint

mongyuk keresztes háborúnak a ZIS-t és annak ellenségeit meg azok ellenségeinek a zellenségeit és aki még bekukucskál

mert mi is a dzsíííí háád?

amikor addig ütik a szamarat amíg kicsökönyösödik

brühüyyy

kkk

szóval??? ereszdebe a házadba a tótot

beeeeeeeeeeeeee
@DarthVader:
mongyakedves miért is kell útálni a Fleto-t???

mintha őutánaóta sokkal szarabb lenne a ...a siker???

brühüyyy

kkk

vagy meg vagyok tévedve?
@DarthVader:"Azért ebben a német határzárban benne van ám az is, hogy "nem kell a kvóta? Az összes szart a mi nyakunkba akarjátok? Emberkedtek? Na akkor szopjatok. ""

Ez a határzár az, amit a magyaroknak kellett volna a szerb határon már jauárban is működtetni. Szerbia harmadik ország, és ennek a velük közös határnak a magyar állam a felelőse. Amit ott elmulasztottak, azt most bepótolják az osztrákok és a németek.
Az meg, hogy az uniós polgár is kénytelen bemutatni a határon az okmányait, ennek az ereménye.

Az nem érv, hogy a görögök sem tartják be a határellenőrzés szabályait, mert onnan még további államokon kell a mi határunkhoz érkeznie a migránsnak. A további államok is nekünk tartanak be. Biztos felebaráti szeretetből.
@DarthVader: A kvóta egy ökörség, ami semmit nem old meg.
Egyrészt csak bátorítja a "menekülteket", másrészt csak a jelenlegi létszám részleges "kezelését" teszi lehetővé, miközben már milliós tömegekről van szó, akik ugrásra készen indulnának Európa felé.
@Gábris szomszéd: És a milliós tömegeket majd a draútkerités állittya meg. Aha.
Gyuriferi. :)

- Arról mit gondol, hogy számos menekült az ígéret földjén, Németországban is megtagadja az együttműködést, nem regisztrál, nem ad ujjlenyomatot, sőt a felszólítás ellenére elindul Skandinávia felé? Ez már Merkelnek is sok. Önnek nem?

- Ez nekem is sok.

24.hu/belfold/2015/09/14/gyurcsany-ragyujtanek/
Az 56-os magyarokat is szétosztották annak idején, nem oda mentek, ahová akartak. Oyan nehéz ezt felfogni?
@DarthVader: Hát jobban távol tartja őket mint a kvóta. Haha
De kérdezd erről esetleg az USA-át, vagy a többi kerítésépítő országot.

hvg.hu/vilag/20150617_hatar_jerikomodszer_a_vilag_keritesei
@látjátok feleim szümtükkel:

Javits ki, ha tévedek, de a németek/osztrákok a határátkelőket zárták le. A migránsok nálunk a zöldhatáron jöttek és jönnek. Erre a "határzár" nem megoldás.
A migránsok akkor indultak el igazán nagy számban, amikor meghallották, hogy Mici keritést épit. (Azt nem tudták, hogy csirkedrótból lesz) Még az is elindult, aki nem is tervezte.
@Gábris szomszéd:

Ahogy elnézem, tán még a koreai olyan gyengusz, mint a mienk, de ott lőparancs van érvényben.
Bekerítődünk.

Hírek szerint a csehek és a szlovákok is bevezetik a szigorú határellenőrzést. No erre vágytunk?
Én nem értem, hová lettek a határőrök. Néhány éve a tv mindig lelkendezve mutogatta, hogy hőkamerával határsértőket fogdostak.
Talán a kerítés helyett, vagy legalább is a pengés kerítés helyett lehetett volna több hőkamerát, és több határőr katonát telepíteni a szerb-magyar határra, és ezt már év elején is megkezdhették volna. Esetleg egy-két stadijony felújítását el lehetett volna halasztani.
@DarthVader:

Most a magyarok buszokkal hordják az osztrák határátkelőkhöz a migránsokat, akik nincsenek regisztrálva. Ehhez a határátkelőket kell lezárni, ja és persze így lehet a magyar eus polgárokat is csesztetni.
??????????

"Pintér Sándor belügyminiszter is részt vesz a délutáni vitán, Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár pedig délelőtt tárgyal az októberi EU-csúcs előkészítéséről Brüsszelben. Múlt héten bejelentették, hogy mindkét miniszter a sajtó elé áll majd hétfőn a tanácsülések után.
Vasárnap azonban miniszterelnöki utasításra lemondták a sajtószereplést.
A miniszterelnöki döntés ugyanazon a napon született, amikor Németországban bejelentették, hogy a német-osztrák határon ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést, mert egyszerre túl sok menekült érkezett Münchenbe. Az „ideiglenes” jelző általában legfeljebb harminc napot jelent."

index.hu/kulfold/eurologus/2015/09/14/nemetorszag_jol_megkavarta/
"A pszichológus szakértő pedig ezt állapította meg a politikusról, aki ma is Fülöpháza polgármestere még:"

index.hu/belfold/2015/09/14/balogh_jozsef_fulophaza_polgarmester_vak_komondor_birosag_csaladon_beluli_eroszak/
"és mondott olyat is, amitől a jobb és szélsőjobb a migránsinváziónál is sokkal jobban retteghet:"

Mikor ezt olvastam, azt hittem, bejelentette a visszavonulását. Az tényleg olyan dolog lenne, amitől a Fidesz és a Jobbik sikítófrászt kapna.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
A stadionokra szükség van. Több is kell.
Ha beültetik mogyoróbokrokkal, a határőröknek kitűnő gyakorló terep a hőkamerás bújócska és fogócska rejtelmeinek tanulmányozására, valamint a mogyoró gazdasági haszna sem lebecsülendő egy nyitott, demokratikus kapitalizmus építése közben.
Esős időben az öltözőben lehet "Gazdálkodj okosan"-t játszani.
Ezt az embert ki kell vonni a forgalomból, ahogy a balos liberál bloggereket is. Ennyi.
Gyurcsótány egy bunkó. A hatalom édes íze megrészegítette és visszavágyik újra országot elqrni.Nem kicsit,nagyon. Az iszlám ellen harcoltak eleink, ez a barom meg kaput tárna nekik,szembeköpve ezzel az egri hősök dicső emlékét. Az ilyen Hegedűst Dobó árulónak nevezte és felakasztatta.
@DarthVader:
"Azért ebben a német határzárban benne van ám az is, hogy "nem kell a kvóta? Az összes szart a mi nyakunkba akarjátok? Emberkedtek? Na akkor szopjatok. "

Ez esetben a németek nagyon rosszul játszanak, mert 2-7-essel nagyon nehéz blöffölni úgy hogy már négy ász van az asztalon :)

Értsd: az összes menekült hozzájuk akar menni, innentől kezdve ez a kvóta csak olyan mint a t2-ben a folyékony robot, hogy szétlőheted bár hányszor, mindig csak összefolyik :)

Másfelől talán nem kellett volna all-in menni ilyen sz@r lapokkal, végülis ők hivták be a bevándorló áradatot, azt is mondhatták volna hogy pl. inkább segítünk a magyaroknak kerítést építeni.

És ahogy elnézem a nyilatkozatokat, hamarabb fognak kilépni az országok az eu-ból mint hogy elfogadják a kötelező kvótákat.
Egy ilyen gyurcsányista-bajnaista blogon ferit szidjátok?
Ez csak valami bolsi trükk lehet.:))
@Scagnetti:
"Mikor ezt olvastam, azt hittem, bejelentette a visszavonulását. Az tényleg olyan dolog lenne, amitől a Fidesz és a Jobbik sikítófrászt kapna. "
;))))))
Hemzsegnek itt a szebbnél szebb és a jobbnál jobb gondolatok, meglátások és vélemények, de egy országos, átfogó jellegű felmérésre nem került/kerül sor migráns-ügyben. Naponta - egyre türelmetlenebbül - várom a kézbesítőt, hogy átvehessem tőle a régóta várt postai küldeményemet, amelyben a hivatalos főemberek kérdései és javaslatai szerepelnek. Levél azonban egyelőre nincs.
Mikor lesz már végre egy újabb nemzeti konzultáció?
@ulpius66:

"_Eztet mellik mesében olvastad?_"

Nem mese ez, Dörmögő Dömötör és a Lúdas Matyi fúziója. Nahát?!
Etikus vagy sem, Gyurcsnay legalabb csinal valamit! Az MSZP mi a faszt csinal? Es a PM meg LMP meg a tobbiek?
Semmi hirt nem olvastam roluk ebben a hirozonben. Gyurcsany legalabb bekerul a hirekbe.

Tobbieknek fing-fogalmuk nincs a PR-rol.
"Mert hiába gondolom Orbánról, a nerről, a menekültügy kezeléséről amit, azt sem szeretem sokkal jobban, ha a másik oldal használja ezeket az embereket a saját céljaira. De ezek szerint ott tart ma a politikai kultúra, hogy semmilyen esetben nem tesz kivételt: haszonszerzés"

Pont nem érdekelnek az ilyen finomkodó megfontolások ma. Békeidőben elmegy, de ma olyan szinten disszonáns ez a megközelítés, hogy azt nem lehet szavakkal kifejezni (vagyis lehetne, de nem szívesen írnám le :-) ).

Most a MEGOLDÁS irányába tett lépések a lényeg.

Nem érdekel sem a baloldali sem a jobboldali pártok jövője, nem érdekel GyF sem. Európa és Magyarország jövője érdekel. Bárkivel hajlandó vagyok együtt dolgozni aki működő megoldással áll elő.

Minden idegszálammal figyelem Orbán Viktort és Angela Merkelt (vagy aki a helyébe lép). Mert krízis van. Mégpedig olyan, ami nem cseng le egy hónap múlva. Középhosszú távon velünk marad.

Európa nagy kihívása és nagy lehetősége is egyben.
Ők lesznek a legnagyobbak, az MSZP 8, ők 9-10%. Együttesen talán elérik a Jobbik népszerűségét.
Hát, ez egy ilyen marha.
És én szeretem.
24.hu/belfold/2015/09/14/gyurcsany-ragyujtanek/
Csupán másfél órát kéne autóznia Ausztriáig, ott nem él meg a parlagfű.
Ezt miért mondja?
Miért nem hagyja a fenébe a politikát? Pénze, mint a tenger, a cégei működnek, van öt gyereke, a legkisebb pár hónapos. Miniszterelnök volt már, annál följebb aligha viszi, sőt. Tele az élete konfliktussal, sokan még balon is utálják, rizikózza az infarktust meg a rákot. Elmúlt ötven, azt tehetne, amit akar. Miért nem olvas, pihen, sportol, babázik? Miért?
Mert nekem nem elég az egzisztenciális biztonság.
Írhatná hegyi levegőn azokat a kibaszott jó könyveket, amikről Őszödön beszélt.
A visszavonulás 2009-ben, a lemondásom után volt igazi dilemma. Egy éven át gondolkodtam rajta. Hívtak a Harvardra pár szemesztert tanítani, azt is elintézhetem volna, hogy én menjek ki EU-biztosnak, s kezdjek uniós karriert, mi több, visszavehettem volna a cégem irányítását. De egyik sem izgatott. Ha akarom, ha nem, az agyam a közéleten jár. Pokoli jól esik, amit csinálunk nap mint nap ezzel a párttal és a négy-ötszázezer támogatónkkal.
Egy pszichológustól hallottam, hogy Orbánnak a hatalom miatt kell a politika, Gyurcsánynak pedig a színpadért, a szereplésért. Helyes a diagnózis?
Orbánról nem akarok ebben az értelemben nyilatkozni, de a rám vonatkozókban van részigazság: azt mondom, amit gondolok, olykor szenvedéllyel, és izgat, hogyan tudom átvinni a szövegemet, hogy értsék és egyetértsenek vele. Sokakban magabiztos, akár erőszakos pacák látszatát keltem, pedig belül több a kérdés, a tépelődés. De ez így van jól. Nyilván sokak számára hihetetlen, de én is ember vagyok.
@AKIsTUDATLAN: Ez elvesztette a formáját!:)
Nincs mese, akit érdekel, olvassa el az eredetit.
Nem unalmas, és Nagy József szuper jól kérdez.
Gyuecsány pedig mindenre válaszol. (hehehe)
@DarthVader:

Nem ez van mögötte. Ha megnézed a határzár előtt tárgyalóképes V4 volt... Most már a lettek sem.

A Németek döntése mögött - és ezt nekem svábnak hihetetlen leírni - pánik és fejetlenség van. Egyik végletből átmenet, figyelmeztetés és tárgyalások nélkül váltottak a másikba.

Merkel pedig elnémult. Az a Merkel, aki 3 napja még vindikálta magának a jogot arra, hogy Európa fő megmondóembere és végső soron vezetője legyen.

Óriási baj. Ennél már csak egy esetleges német kormányválság lehetne tragikusabb.
@Anti Liberal:

Mesélj töki, hogy vonnál ki a forgalomból?
Örömmel közlöm, hogy hamarosan elkészül a HHV1, azaz az Első Hermetikus Határzár Vagon. Fedőneve Laja MZTX16. 4 mérföld drótkerítés már ráépítésre került, és a ha jóisten is úgy akarja, heteken belül megérkeznek hozzá a kerekek is, amivel a síneken tud gördülni. Így nagymértékben kijelenthetem, hogy a menekültkérdés eme apró szeletkéje is olyan professzionális precízséggel és pontossággal zajlódik, amire a tőlünk nyugatra lévő németek is csak elismerően csettintenének.
@Fabius:

A monitorra a Fabius elé filctollal húz egy -jelet, hátradől és jelent.
Amúgy Ferenc hogyhogy nem ül még? A múltkor illegálban lépte át a határt. Akkor azt írtam, hogy ha a csúti emiatt sem tudja lecsukatni, akkor semmiért. Hát ezek szerint nem tudta. No nem baj, majd szíjrágó berendeli, mint Böszmia nagykövetét, lehazugozza és bocsánatkérésre szólítja fel, amiért bántani merte a gazdiját.
@Fabius:
Van egy haverja, aki látott már egy olyan embert, aki rendőrt is ismer személyesen. Ergo, jól leveteti a rendszámodat.
@porthosz:

" hamarabb fognak kilépni az országok az eu-ból mint hogy elfogadják a kötelező kvótákat. "

Nekünk úgy is jó lesz, az EU felbomlik, erre várunk már mióta - mióta? Ölünkbe hull a felbomlás anélkül, hogy ki kellene lépnünk, és máris itt lesz a Kanaán.
@Bakter:

És gép lesz rajta, vagy katona-rendőr kombó tolja ide-oda, mindig oda, ahol szükség van rá?
"De ezek szerint ott tart ma a politikai kultúra, hogy semmilyen esetben nem tesz kivételt: haszonszerzés esélye nélkül nem csinál itt senki semmit."

Fabius kedves, gratula a felismerésért - még ha jó egy-másfél évtizedes késéssel jött is. Mit gondolsz, miért bérelték ki emberemlékezet óta a közvkutokban a vezető helyet a bizonytalanok, pártot választani nem képesek/bem akarók? Pontosan azért, mert azt látják, hogy a magyar politika a kalandorok, haszonlesők terepe lett, aki becsületesen tenné, azt rég elzavarták vagy ellehetetlenítették - vagyis csak olyanok vannak a felhozatalban, akik nem a poltikáért/népért, hanem a politikából/népből akarnak élni. Akiknek a politika a megélhetési forrás.

Ez tényleg csak most esett le neked???
@Ad Dio:

Ja:
"tárgyalóképes V4 volt."

Mitől voltak tárgyalóképesek? Mind azt mondta, nem köll kvóta, ihajja, vagy valami hasonló.
@Anti Liberal: Na, még egy online Göbbels...
"Ne engedjék magukat megtéveszteni. Nincs Magyarországon bevándorlás-probléma...."
Ezt Feri büfizte nem is túl régen (Horváth Csabikával ás Kunhalmi Ágikával egyetemben)
Most meg:
"A DK elnöke viszont mindenkit meg akar győzni, hogy ki kell nyújtani a kezünket a szenvedőknek. "Ha valaki fuldoklik, nem kérdezem a hitét, a származását"."
Ezek után ki olyan ostoba, hogy még bármit is komolyan tud venni tőle/tőlük!?
@DarthVader:

Segítek: vajh mi köze a kormány migráns politikájához annak a ténynek, hogy a szocik manapság csak névleg léteznek? Segítek 2: semmi. Van értelme emlegetni, sőt, de sőtet játszani, ha mi a migránsokért és az elmarhuló országért aggódunk? Nincs.

Aki ezt mégis megteszi az csak a pina köré rajzolja a nőt, annak nem a migránsok fontosak, hanem ennek elmondására kellett egy ürügy.

Amivel amúgy semmi gond. Mármint semmi gond, ha nem várja, hogy elismerően csettintsen a baloldal, hogy mennyire kiállt ez a Feri.
@DarthVader:

Nem.

Voltak feltételeik, de még mi is megpedzettük múlt héten, hogy tárgyalhatunk a dologról.

Így viszont nem lehet tárgyalni, ahogy a németek most csinálják. De nem is tárgyalás ez. Nettó pánik.

Egyébként én személy szerint kvóta-párti volnék. Ma is, bár azt hiszem a németek végtelenül ostoba döntésével a kvótarendszernek egyelőre reszeltek.

A migránsok pedig pár nap múlva tömegesen el fognak indulni Németország felé és ezt Németország semmi módon meggátolni nem fogja tudni.

Ausztria szerencsénkre a pániktól lefagyott (azonnal le kellett volna zárnia a határt a német döntést követően), így remélhetőleg nálunk nagy tömegek nem rekednek. Így is összegyűlik majd idővel a határon átszökdösőkből épp elég ahhoz hogy ne unatkozzunk.
@Imola Helyesi: @ulpius66: ÉsA pont ilyemozgatóforma barmok -ák való
@DarthVader:
Egészen pontosan tetszett vázolni a mechanizmust. Mert a gép nem pótolhatja az embert. Annak ráadásul üzemanyag kell, a rendőrnek/katonának meg majd visznek kaját a civilek. Itt egy nem pazarló állam épül, nem tetszik észrevenni.
@jaegtoer: @Bakter:

Úbazz, ki leszek ám vonva a forgalomból :-))
@Fabius:

Ja. Világos. Hát ja. Ez a Feri már csak ilyen, szerzi a politikai hasznot ahol csak tudja :)
@bioLarzen:
"Politikus vagyok, tehát lopok, csalok, hazudok. Miközben a kisdedeket simogatom, ellopom a nyalókájukat. Ugyanakkor nem zárkózom el semmi elől."
@bioLarzen:

Nem vagyok én ilyen naiv.

De a rendkívüli helyzet esetleg indokolhatott volna kivételesen rendkívüli önzetlenséget.
@Fabius:

Mosolygunk ezen, de ki tudja, milyen közel a messze?:)
@Fabius:
Szerintem jobban teszed, hogy ha már most félreállsz, mert kiszabat rád egy gyorsírás büntetést is. Mert a megengedett netkapcsolatnál gyorsabban haladtál az információs sztrádán.
@Fabius:

Szerintem a figura nem pont erre gondolt, azért a hungarista eszmeiség eléggé be van ágyazva a társadalomba, nem biztos, hogy 10 ilyen hülye van csak ebben az országban. Szerencsére nem is milliószám teremnek, de ha belegondolunk, Dunyhás testvérék ( kritikustomeg.org/szereplo/110215/dunyhas-nyilas-testver ) se voltak olyan sokan. Legalábbis eleinte.
@Ad Dio:

"nálunk nagy tömegek nem rekednek. "

Fogadjunk?
@Fabius: Egy lényeges szempont kimaradt: ez egy minden évben, ebben az időben megrendezett nagygyűlés volt, abszolút természetes módon be lehet és kell vonni az aktualitásokat. Eddig nem fordult még élesen szembe a szocikkal, de ideje volt már ezt a sunyító gittegyletet valakinek seggberúgni, nála alkalmasabb és érintettebb személy úgysincs erre.
Ha nem ezt teszi, akkor csak a fű őszi karbantartásáról beszélhet aktuálisat.
@Cogito.t:

Félre tetszett érteni, és össze tetszett kavarni az egészet. Magyarországon tényleg nincs bevándorlás probléma (ide az égadta világon senki nem akar bevándorolni, meg elvenni a magyarok munkáját, meg egyéb ostobaságok, amikről az orbánplakátokon olvasni lehetett), azaz Gyurcsány AKKOR nagyonis pontosan vázolta a helyzetet.
Magyarországon bevándorló probléma van, mert nem tudjuk az embereket emberi módon felvilágosítani, táboroztatni, ellátni, és elszállítani. A kormány nem készült fel, nem világosította fel őket, és hatkilences valószínűséggel abban érdekelt, hogy minél rosszabb legyen nekik. MOST ERRŐL beszélt Gyurcsány.

Tetszett érteni ebből egy kukkot is? Mint cogitós ember ...
@Fabius: politikai haszonszerzes az az, amikor valamit meg kellene tenned, de nem teszed, mert igy politikailag jobban jossz ki, es kozben leszarod, hany embernek lesz miatta rossz, de meg inkabb tragedia -> Orban es a tesze-tosza faszsagai, hogy nem epitett rendes taborokat, rendes regisztracios burokraciat, amig meg lehetett.

Ehhez kepest hogy Gyurcsany elmondta, hogy Orban szar -> evidencia. Ez nem politikai haszonszerzes, hanem tenyek felemlegetese.
Szegény Gyurcsány majdnem olyan hülye, mint Juncker és Feymann együttvéve.
"Rogán Antal szerint megint bebizonyosodott, hogy Orbán Viktornak igaza van"

Sosem gondoltam volna, hogy rokkántonyó nyíltan igazat ad a csútinak.
En amugy azon drukkolok, hogy hajitsak ki a picsaba Schengent, ugy, ahogy van, aztan lehet, hogy Orbannak is el kell gondolkodnia valami epkezlab valodi megoldason, mielott a tomegek a bal bokajanal fogva rangatjak ki a barsonyszekebol. Arrol nem is beszelve, hogy ideje lenne rebootolni ezt az EU-t, ugy, ahogy van, mert a laza nemzetallamok szovetsege lathatoan kurvara nem mukodik, csak a magunkfajta ingyenpenzre hajtok jarnak vele jol, de vilaghatalom igy nem keletkezik. Aki menni akar, el kell engedni, aztan Berlin-Parizs-Brusszel, meg meg par csatlakozo allam megcsinalhatja az EEA-t. Mi meg majd ujra megyunk vizumert konyorogni, ha a Londonba/Munchenbe szakadt csaladjainkat meg akarjuk latogatni.
@Imola Helyesi:
"De Irakot is ezek a hatalmak hozták létre 1919-ben.
Elültették az egész világon a békétlenség magját.
Sztem ezért változtatott az álláspontján az angol miniszterelnök is, hirtelen 20000 szírt befogadna a menekülttáborokból. Sztem ezt a háborút már akkor eldöntötték, amikor a Bilderberg csoport ülésezett Svájcban"

ha jól sejtem, amikor nem vagy otthon, akkor videóra veszed szaniszlóferit, hogy ne maradj le egy adásról se, így van?
@Imola Helyesi: sose lattal meg haromnal tobb embert egyutt ugye... ez a te es a hozzad hasonloak szegenysegi bizonyitvanya. S raadasul ennyi erovel te es a hozzad hasonlo goj motoros csurhe ugyanolyanok vagytok. A szoktatasi idot ti is tulleptetek, kelletek a francnak.

(kabe annyi koze van egymashoz ket kulonallo menekultnek, mint neked es egy random golyofeju rometton cangazo, farmerdzsekis fasznak)
@Imola Helyesi: kurvara leszarom, hogy az osztrakok es a nemetek mit csinaltak es mit nem. Nem ok az orszag miniszterelnoke, hanem ez a hugyagyu barom.
@Fabius:

Én asztat úgy olvastam, hogy Gyurcsány arra biztatta az MSZP-t, hogy ne a szavazatokra ügyeljenek, hanem egyértelműen álljanak ki a menekültek mellett (ha hazudnék, tessen rám szólni). Ez esetben viszont a megmozdulás tárgyától nem történt eltérés. Persze ha valaki "érzékeny lélekkel" bír, akkor azt magyaráz bele, amit csak akar, ez esetben viszont negatív következményekkel kell számolni a megítélését illetően.

Gyengébbek kedvéért megemlíteném még, hogy Gyurcsánynak nem elvtársai az MSZP-sek, ugyanis ezért van külön pártban már egy ideje. Ha valaki azt hiszi, hogy most hirdette meg a dzsihádot, az ... de inkább nem mondok semmit. Jobb az úgy.

A dzsihád viszont igaz, ugyanis, ha jól tudom, az írás szerint minden küzdelem dzsihád lehet, még az önmagunkkal vívott is, azaz kies hazánk egy merő dzsihád, pártok, civilek, férjek, feleségek, kutyák, macskák stb. No, legalább valamit el tetszett találni.
@DarthVader:

Akár...

De inkább érdekelnének az észérveid. Ha megtisztelnél velük, hálás lennék.
@Imola Helyesi:

Ahogy hallom, egyvalaki megkérdezte, hogy hol a WC, OO, Budi, klotyó. meg is mondták neki, hogy innen 26 kilométerre, de ne induljon neki, mert egyrészt mire odaér, már mindegy, másrészt már nekiinduláskor felrúgja a Petra.
@Imola Helyesi:
"Én a médiákból, hírekből és a googleból tájékozódom."

...hát igen. googleból tájékozódni jó. /facepalm
Fabius! Ha ló nincs, a szamár is jó. Orbán már annyira túl tolta, hogy az ország vele csak Európán kívülre navigálhat. Ezt pedig nem akarhatjuk, az a gyermekeink ellen való vétek volna. ?!
@Imola Helyesi:

Ma a Keletinél vártam a buszra, és ott hallottam egy nagyon magyart. Nem nácizott és csürhézett ugyan, viszont ehhez igencsak hasonló módon terroristázott és csürhézett először a buszmegállóból lefele, aztán lement közéjük és ott osztotta üvöltve őket a telefonjuk miatt. Hálisten, hamar megjött a buszom.

Azért gratulálok az elvtársához, nagyon meggyőző volt.
@Ad Dio:

Kérlek:

Ki innen elfelé nem engedig a migránsokat, befelé pedig jönni fognak, ha nem is napi tizezrével, de százával.
(Mint emlitettem, ha egy vajadsági gazdának eszébe ju, egy éjszaka traktorral ledönti vagy 10 m-es szakaszon a keritést, megadja a menekülteknek a GPS koordinátákat, elkér tőlük fejenként 5 Euro belépti dijat, és ezt megcsinálhatja minden este 2-3 km-es eltérésekkel, hacsak nem állitanak minden 100 méterre egy járőrt egész éjszakára :)

És azok bizony itt maradnak, mert tévedsz, ha azt hiszed, Szerbia szó nélkül visszafogadja őket. A menekülteket a tél fogja megállitani, gyoda nélkül is. Addig meg a gyoda se.
@DarthVader: talán benne volt, de szerintem inkább az volt benne: "németo. a teljesítőképessége határához érkezett, menekült ügyben."

tovább az volt benne, hogy ellenőrizetlenül özönlöttek az emberek, mert itt helyben rot-grün-nek nevezett SPD+Bündnis 90/Die Grünen, baloldali liberális pártok mindenfajta ellenőrzést és igazoltatást elleneztek/-nek.
ebből elege lett bajoro.-nak, ugyanis egyetlen tartomány vett csak át menekülteket.

szóval, ez az ostoba és dilettáns spd+Bündnis 90/Die Grünen, most került a süllyesztőbe...
Feri tesvír szereti elkúrni a dolgokat, ő már csak ilyen.És senki nem szól neki, hogy Ferikém, ez gáz amit te művelsz. Kiemelni egy láthatóan jómódú viselkedni tudó femilit, és felhasználni politikai villogásra, totál gusztustalan. Össze kéne állítani a beszédeiből egy csokrot, és megdöbbentő lenne miként mond ellent saját magának időközönként. És ő Orbán trófeáját szeretné. Rossz hírem van! Nem fog menni!
@Imola Helyesi: ki az a "ti"? Egyedul irok. Masreszt meg azt csurhezek, akit akarok. A nacit nem tudom, honnan szedted, nem nagyon szokasom naculni. Neked viszont sikerult csuklobol neonacizni engem. :D
Azert vigyazz, nehogy magaba szippantson a logikat meghazudtolo szellemi sotetsegbuborekod.

En magasrol szarom le a katolikusokat, a muszlimokat, a reformatusokat es a zsidokat is. Mindenki beken hagyhat a kepzelt baratjaval. Viszont az embereket embernek tekintem, mindegy, hogy csurhe-e vagy sem, nem rugom fel, ha bajban van, megsegitem. Ahogy most is, a kibaszott kormanyod helyett vittem enni a menekulteknek is, rendoroknek is.
Ahogy annak idejen en mentem ki a gatakra is homokot lapatolni es elharitani, nem a kormany. Ahogy en mentem ki teat osztani a nagy hoesesben a kint rekedteknek, mert a kormany egy kibaszott hokotrot nem kepes vasarolni.

Ugyhogy nyugodtan ragaszd bele a nyelved Orban valagaba, teged is az ut szelen hagy majd megdogleni, mint mindenki mast.
@vakapad:

Ja, valóban, éppen csak volt ott egy merhanem, amin elegánsan átugrottál. Ezzel pedig eltért a tárgytól vagy épp megérkezett oda, nézőpont kérdése.

A megítélésemet illetően meg nyugi, ha én leszarom a véleményemen fintorgókat szerintem neked se kell aggódni ezért.
A menekültek leszarják, melyik politikus használja őket népszerűségnövelésre. Azt viszont megjegyzik, hogy kitől mit kapnak. Rugdosást, vagy tutujgatást. Nekünk sem mindegy, ha hosszabb távon gondolkodunk. Ha gondolkodunk egyáltalán.
Gyurcsány Ferenc tegnapi beszéde manipulatív, hatásvadász, és nem kismértékben apolitikus volt.
Úgy tűnik, nem ismeri fel, hogy a magyar lakosság a közvélemény kutatások fényében nem áll a menekültügy támogatásának oldalán, ellenkezőleg.
Ennek egyszerű oka van, az emberekben a rendhagyó események, a bizonytalan kimenetelű események félelmet keltenek.
A szemlélődőbb hallgatókban ellenérzéseket kelthettek a túlzottan érzelmes megfogalmazások, mert ilyen hangulatú szólamok manipulálóak, és ez könnyen észrevehető.
Mindkét eseményt egy-egy hátsó szándék vezérelte, a párt toborzás, amelyet a menekültügy jótékony árnyékába lehetett elrejteni.
@Imola Helyesi: meg egyszer: kurvara nem erdekel, hogy mit csinal az osztrak vagy a nemet. Engem az erdekel, hogy az a Belugyminiszter, aki elvileg azt az orszagot ugyeli, amelyiknek allampolgara vagyok elmegy nyaralni, amikor eppen "valsaghelyzetet" emlegetnek, es kurvara leszarnak mindent, s a nehezen megkeresett, leadozott penzemen kivul meg nekem kell ellatni mind a menekulteket, mind a rendoroket.

Hat akkor a fasznak kell adot fizetnem, ha meg az alapellatast sem kepesek biztositani? Ja, hogy azert, hogy az Orbant ujravalasszak? Hat a kurva anyjat azt.
@szabadság elvtársak!:
A csútit azért nehéz überelni. Ő képes egy mondaton belül 752,5 fokos fordulatokra is.
Egy fejedre daktépelt, nagyteljesítményű fejhallgató segítségével játszatnám a füledbe moebius hurokszerűen az össze beszédét, miközben egy villanypásztorra kötött széken ülsz leszíjazva, ahol R Tonyó igazgatja a bögyölődet matócsi elvtárs szúrós tekintetétől kísérve. Egy új stadionban, ahol közben magyarfoci zajlik.
@DarthVader:

Aham... már azt hittem... de nem...

Szóval bizonyára Te is el lehetsz fáradva - én is el vagyok.

De ebben amit írtál nincs újdonság. Ezt írtam ugyanis:

"Ausztria szerencsénkre a pániktól lefagyott (azonnal le kellett volna zárnia a határt a német döntést követően), így remélhetőleg nálunk nagy tömegek nem rekednek. _Így is összegyűlik majd idővel a határon átszökdösőkből_ épp elég ahhoz hogy ne unatkozzunk."

Viszont további megfontolásul azért gondold végig azt is, hogy a hozzánk érkezőket mi fogja megakadályozni abban hogy továbbmenjenek? Az, hogy lezárják a határon átvezető főutakat? :-) Mert az nem. Ausztria (ahogy Németo. sem) nem fogja tudnia a zöldhatárát lezárni, ráadásul nem is Mo. felé fog koncentrálni pár hét múlva, hanem Szlovénia irányába. Ha mi nem teszünk ellene, itt nem sokan fognak maradni. Mondhatom úgy is, hogy annyian maradnak, amennyit mi akarunk. Visszatoloncolás? Tömegesen lehetetlen.

A kerítés óriási helyzeti előny pillanatnyilag. A viszonyok akkor változnak majd megint, ha majd Horvátország és Románia is megépíti a technikai határzárját. De ez minden bizonnyal legkorábban majd csak jövő tavasszal veheti kezdetét - sajnos.

És nem érts félre, nem vagyok kerítés párti, de jelenleg a kerítés egy nagyon fontos része annak a stratégiának, ami kezelhető szintre lassít(hat)ja a migrációt.

A tél minden bizonnyal le fogja lassítani a migrációt, de csak valamelyest. Az embercsempészek számára óriási üzlet, nem fogják hagyni hogy uborkaszezon alakuljon ki. A bevándorlók amúgy is csak a zöldhatárokon átkelést teszik meg gyalog 3x15 km szinte akármekkora télben kivitelezhető.
@Imola Helyesi:

Nem a norvég kormány, hanem a norvég bal oldali radikálisok és a zöldek.
@Ad Dio:

Tényleg fáradt vagyok :))

Milyen szép a kép, Kelet-Középeurópa államainak határain nőnek kifelé a drautkeritések, mennyi pénzt kibactunk az ablakon, amikor lebontottuk azt a kurva vasfirhangot, még a végén Horn Gyuszi tábláját leverik e németek a falról! Milyen jól jönne most... Na mindegy, a most emelt fennmarad néhány száz évig, okulva az eddigiekből.
@DarthVader:

Nagyúr kérem, gondolkodjon :-). És ha van jobb ötlete, szóljon. Mert én sem vagyok barátja a szögesdrótnak. Se a falaknak se a kerítéseknek. A saját telkemet sem kerítettem be, az autómat sem zárom a falumban. De pillanatnyilag azt gondolom, hogy a technikai határzár elengedhetetlen része egy sikeres stratégiának.
@Imola Helyesi: imadom az angolna fajtadat... mindegy hogyan, csak a felvetett kerdesekre valaszolni ne kelljen
@Imola Helyesi:

"_Megint fönn van a poszt, ennyi hülyét!_"

Ugye? Mindig az a rohadt konkurencia! Amikor végre megpihenhetnél, feszt jönnek a trónkövetelők. Nem könnyű a lét. "Kűzdj, és bízva bízzál!"
@Imola Helyesi:

Akad arra is mit védeni. Bár ha ilyen ötletekre futja csak, akkor inkább ne védjenek meg semmit :-(.
@Imola Helyesi:
"Már a középkorban is volt nálunk budi, ezeknél meg még most sincs?"
Arra gondolsz, amikor kiöntötték az utcára a szaros vizet?
@Fabius:

Eltért tőle? Érdekes meglátás.

Szóval: szerintem Gyurcsány menekültügyben megzsarolta az MSZP-t. A zsarolás menekültügyben történt, mégpedig a menekültek érdekében, és ha az MSZP merhaigen, azaz kiáll a menekültek mellett, akkor Gyurcsány részéről a vezető szerep átengedve nekik. Ebben egy büdös bötü sincsen a tárgytól való eltérésről, és a menekültek nem kihasználva vannak, hanem az ő érdekükben történt a zsarolás.

Baromira bonyolult dolgok ám ezek, szinte mind érthetetlen. Nemigaz?
@vakapad: az osztrákok 2/3 szerint nem kellenek a menekültek...
a németek 2/3 szintén ezt vallja...
továbbá, Mo. "előtt" még van 2-3-4 biztonságos ország, ameddig a zosztrákok ki nem mongyák az ellenkezőjit és akkor lesz nemulass...
@Imola Helyesi:

Ússzon drága, ne menjen, ússzon.
@Imola Helyesi: neked mindenrol a nacik jutnak eszedbe, szerintem te latens balliberalis hetedikkeruleti vagy
@Ad Dio:
Csak az a baj, hogy a csútinál nemigen látszik a stratégia. Csak a kerítésépítési láz, totális fejetlenséggel.
Amúgy valóban van értelme a technikai határzárnak, ha mellé készül egy kidolgozott, szakmailag helyes koncepció is, ami kiegészíti azt. Te itt látsz ilyet? Amikor ez a nagyszerű kormány nemhogy a menekültek ellátását nem tudja/akarja legelemibb szinten megoldani, de még a saját rendőreit/katonáit sem képes olyan alapvető dolgokkal ellátni, mint a víz. A magyar menekült ügy alfája és omegája volt az a hír, miszerint a civilek nem csak a menekülteknek kénytelenek kaját és innivalót vinni, hanem az őket felügyelő rendőröknek is.
@Imola Helyesi:

"_A nácizást meg a hülye narancsosaidtól [...] tanultam.

Ebből baj lesz. Csak szólok. Igyekezzen a kármentéssel. Minden perc számít.
@Imola Helyesi:
Baszott öreg lehetsz, ha emlékszel arra, hogy a középkorban nálunk falun volt budi.
Arra nem emlékszel véletlenül, amikor az európai népek még a vadonban őgyelegtek, mi meg a fasz tudja hol, akkor abban szíriai térségben már virágzó civilizációk voltak?
@Bakter: kepesni kepes lehetne, de nem akarja ---> arra jatszik, hogy legyen kaosz es akkor elolephet, bevetheti az eroszakot "az en megmondtam" kiesereteben... ez a szomoru es az igazi "politikai celokra" valo felhasznalas
@Bakter:

Nem vitatom hogy az ügy ezer sebből vérzik.

Csak sajnos realista vagyok. Ha a magyar ellenzék bal(liberális) oldalán múlott volna, akkor kerítés sem lenne meg stratégia sem, hiszen egy hónapja még menekültügy sem volt, csak egy felfújt lufi. Ha a magyar ellenzék jobb(ik) oldalán múlott volna, akkor meg nem csak kerítés lenne, hanem aknazár és gépuskafészkek is.

:-(

Fax.

Most próbálok annak örülni, ami van.
@jaegtoer: oszt' tengeri élővilág?
@Bakter:

"Egy fejedre daktépelt, nagyteljesítményű fejhallgató segítségével játszatnám a füledbe moebius hurokszerűen az össze beszédét, miközben egy villanypásztorra kötött széken ülsz leszíjazva, ahol R Tonyó igazgatja a bögyölődet matócsi elvtárs szúrós tekintetétől kísérve. Egy új stadionban, ahol közben magyarfoci zajlik."

Te nagyon hülye, elképzeltem:)))
Két kérdésem van, hova fókuszál Kusza Szem szúrós tekintete?
Muszáj-e nézni a focit, vagy a delikvens becsukhatja a szemét?
@porthosz: "És ahogy elnézem a nyilatkozatokat, hamarabb fognak kilépni az országok az eu-ból mint hogy elfogadják a kötelező kvótákat."

Nem eszik azt a kását olyan fórron, főleg nem a fideszesek. Ha kilépnénk, akkor elmarad a már előre osztott sok milliárd uniós támogatás. Te majd emiatt több adót szeretnél fizetni, hogy legyen mit lenyúlni? Hehehe.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Egy ilyen gyurcsányista-bajnaista blogon ferit szidjátok?
Ez csak valami bolsi trükk lehet.:))"

He?
@nincs_itt:

Ne legyél rosszindulatú. Az élővilág majd segít magán. Legyen ez már az ő gondja.
@Ad Dio:

"Ha a magyar ellenzék bal(liberális) oldalán múlott volna, akkor kerítés sem lenne meg stratégia sem ..."

Ha te mondod ...

Egyébként abban egyetértek, hogy nem lenne kerítés, az a pénz a menekültek ellátására és felvilágosítására fordítódott volna, sőt, lehet, hogy MAGYAR stratégia se lenne, mert ők már az elején elrohantak volna megbeszélni az ügyet az EU-val, hogy minél hamarabb legyen közös stratégia. Egy szép kerítéssel szegényebbek lennénk, és egy csöppet jobb lenne a hírünk, valamint nem fulladt volna közröhejbe a németek táncikálása, mert nem azt tették volna, amit Orbán esetében.

Egyébként a bevándorlás tényleg csak lufi Magyarországon, mert hozzánk senki sem akar bevándorolni. A felfújása a plakátokkal történt, ha még emlékszel rá. Az átbocsátás megszervezése pedig logisztikai kérdés.
@Imola Helyesi:

sumer diš = akkád Ištén = egy
Hiába, no, már ők is tudták (mármint az akkádok), hogy „egy az isten”, amelyből a sumér-magyar rokonság már egyértelműen következik.
@Bakter:
De hülye vagy édes fiam!:DDDDDDD
@Imola Helyesi:
"
Dehogynem, pl. Mezopotámiában, ott laktak a sumerek, a mi rokonaink, és ők már vízvezetéket használtak.
"
Azért ez a rokonságot beszéld meg az öreg oszlopállítóval is. Hátha Hamurappi ki kéri magának.

"Lehet, hogy virágzó kultúra volt ott, /Szíria/de a vallásuk nem az iszlám volt akkor, az biztos, és nem ez a nép lakta."
A nép általában stabilabb, mint a vallás. Elvégre azok is magyarnak tartják magukat, akik most a pápát utálják erdőpetyka vezetésével, és azok is, akik szerint a Turult kell körbeénekelni. Miközben mindkét társulat ősei közt ott lehetnek azok, akik még a fehér ló beléből jósló hatlábujjú táltos vizeletét itták.
@vakapad:
Ehhez nyugodtan hozzá vheted, hogy a ma Jehova ként emlegetett ezotéria és Jahve ugyanabból a tőből fakad, mint Allah. J'hv' ->Elo'h->Eloah s a jelentése "Az Isten". Lévén, hogy a judaista vallások istenképe a megnevezhetetlen és ábrázolhattlan istenben hisz.
Miközben a tanításaiban elég sokat átvett a szíriai zoroastianus vallásból (vö. a jó és gonosz, fény és sötét örök ellentétét)
Valamiért nekem különben menekültügyben az az érzésem, hogy egy lényeges eleme vész el a kommunikációnak. A menekült.
Vagdalkozások, politikai játszmák mennek, de különben...

Hiánypótló gyanánt a magam verzióha a kérdések egy részéről. Nyilván szemétballiberálismocsadék, de nem baj.
endresy.blogspot.co.uk/2015/09/tenyleg-menekultekkel-van-baj.html
ill.
endresy.blogspot.co.uk/2015/09/tenyleg-menekultekkel-baj-van.html

S tényleg! Világért sem akarom, hgy elgondolkodjon bárki is, akinek a banánhámozással is csak a baj van. Mert pocsék izű az a sárgás vagy barnás izé, ami az éccakai póteszközről lejön.
@vazzup: Minden esetre kár volt a pénzt elkölteni hülyeségekre, mondjuk plakátokra, meg kerítésre, stb.

Hozzánk nem akar jönni senki !
Mondjuk ez is egy szegénységi bizonyítvány és árulkodó.

Az az igazság, hogy Orbán, miközben szidja az EU-t, akár erőszakkal is meg akarja védeni azt.

Miért is ?

Hát a saját tábora miatt, hogy tudjon nekik egy kis ellenséget felmutatni, amit be tudnak kajálni !

Orbán, ha nem tud harcolni, akkor egy nagy nulla és csak a hülyeségek jönnek ki belőle.

Az meg már nem is újság, hogy az emberség még nyomokban sem található meg benne !

Jogos a kritika vele szemben, csak a keverés folyik az egész fronton.

Senki nem azt kritizálja, hogy tenni akarná a dolgát, hanem pont az ellenkezőjét !
Szándékosan nem csinált semmit, hogy eszkalálódjon a helyzet, majd beletaposott a lecsóba, mert már égett a ház a feje felett.

Egy biztos, nem törődik ő semmivel, csak a saját hülyeségeivel és ez így is fog maradni, amíg ennyi agyalágyult van nálunk !
Aztaaaaaa :)

Magyarország küzdelmét nácizmusnak nevezni sértő

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szerint Európa egészére és a magyar, valamint európai zsidóságra nézve is sértő nácizmusnak nevezni Magyarország küzdelmét a menekültválság kezelésére.

alfahir.hu/magyarorszag_kuzdelmet_nacizmusnak_nevezni_serto
Nagyszerü, hogy feri megint itt van.

Viktornak megin jaó lesz.
Konsztantinosz Kavafisz (1863-1933):
A barbárokra várva

„Mire várunk, tolongva mind a fórumon?”
Hogy végre ma a barbárok betörjenek.
„A szenátus mért ily tétlen s tanácstalan?
Miért nem ülnek törvényt a szenátorok”
Mert várják, hogy a barbárok betörjenek.
Mily törvényt hoznának még a szenátorok?
Majd hoznak a barbárok, csak betörjenek.
„Mért kelt fel császárunk ma ily korán, s miért
ült ki a legfelső városkapu elé
trónjára, koronával, ünnepélyesen?”
Mert várja, hogy a barbárok betörjenek.
S a császár méltóképp készül fogadni fő
emberüket. Külön pergament íratott,
hogy átnyújtsa neki, dicső címekkel és
jelzőkkel is kicirkalmazta ékesen.
„Miért jő két konzulunk s a prétorok vörös
hímzett tógában, melyben ünnepen szokás?
Mért díszítik őket ametiszt-karkötők,
és szikrázó smaragd-gyűrűk az ujjukat?
Miért vették ma éppen arany és ezüst
művekkel gazdagon mintázott botjukat?”
Mert várják, hogy a barbárok betörjenek,
és a barbárt az ilyesmi elbűvöli.
„Mért nem gyűltek össze a tisztes rétorok,
hogy szóljanak s elmondják, ami lelkünkön?”
Mert várják, hogy a barbárok betörjenek,
s a barbárokat untatják a szép szavak.
„De mért egyszerre ez a zűrzavar, ez a
felbolydulás? (Milyen sötét lett minden arc!)
Mért néptelenednek el utcák és terek,
s mért siet ki-ki otthonába komoran?”
Mert éj lett, és a barbárok nem jöttek el.
S futárok érkeztek a limesek felől,
jelentve, hogy barbárok többé nincsenek.
„S most - vajon barbárok nélkül mi lesz velünk?
Ők mégiscsak megoldás voltak valahogy…”
@Gábris szomszéd: hát igen, László Petra egy földreszállt angyal a Charlie Hebdo-hoz képest...
@vakapad:

Szerinted Feri a menekültek érdekében zsarolt, szerintem meg eleve azért volt a beszéd, hogy ezt elmondhassa.

Ha nem értünk egyet nekem nem probléma.

De azért az csak furcsa, ha úgy zsarolunk valakit, hogy annak a teljesítésre eszköze zéró. Oké, az MSZP úgy tesz mintha nem is létezne, de sokkal többet Feriék sem tesznek a szájalásnál.
@Gábris szomszéd:

Nem sűrűn értek egyet ezzel a faszival, de most nekem is hánynom kell!

Erre nem magyarázat a muszlimok és dzsihádisták gyűlölete a történtek után.

Pfej.
@Gábris szomszéd:

Tudod, kibaszottul nem értitek ti a Charlie Hebdo-t. Pedig ugyanazt mondja, amit ti, baeg.

Mert mit mond az első "karikatúra"? A gyerekhalált a pénzéhes nyugati konzumkapitalizmus rögtön kihasználja promócióra. (Hogy t.i. kettőt veszel, de végül úgyis csak egyet kapsz, a másik fölöslegessé vált, tehát nincs veszitenivaló ) Tehát pont a fogyasztói társadalom kritikája.

És mit a másik?

Azt pellengérezi ki, hogy "keresztény Európa" hirdeti a felsőbbrendűségét, és még ezt az esetet is a saját felsőbbrendűségének bizonyitékául használja. Az ún. "keresztény Európa" kritikája.

Ja, ehhez kéne némi elvonatkoztatni tudás. Meg ismerni a Charlie Hebdo-t.
@Fabius:

Fabius, ne már!! Tényleg szó szerint veszed? Nem mondod! Csalódtam.
Azért ez túlzás. Nem szabadna szétoffolni a blogot.

Tessen példát venni Tiszteltetem Brüsszelet hozzászóló társunkról, akinek sikerült a témához hozzászólnia, és ismét felhívni a figyelmünket arra, hogy mi a Ferit utáljuk, és nem a Viktort.

Ez azért fontos, mert ha sokan tévednének, arra még Viktor királysága is rámehet.
@DarthVader:

Ja, még egy az elsőhöz: Szegény kisgyerek - és a családja - pont ebbe a fogyasztói társadalomba vágyott, pont ez volt a "cél". Azaz már majdnem elérte azt a "célt", ami ilyen módon használja - ki - őt - is.
Szóval a Charlie Hebdo két grafikája kemény társadalomkritika. Aki nem érti, azt sajnálom.
@Gábris szomszéd:
.
Érdekes olvasmány.
Tényleg.
Igazad van.

Idézek is belőle:
''''A migránsok annyi új ruhát, sátrat, cipőt, ételt, italt kapnak, hogy sokszor szétdobálják az adományokat. Sok szegény magyar ember örülne ezeknek az ajándékoknak. ''''

Tehát amit a migránsok szétdobálnak, azt sem kapják meg a "sok magyar szegény emberek".
@Fabius:

"A „magyar demokratikus ellenzék legnagyobb pártjának” – itt az MSZP-re gondolhatott –, annak vezetőjének és támogatóinak azt üzente: elvárja, hogy ebben a kérdésben ne konfliktuskerülő módon, ne szavazatokra várva foglaljon állást, ne a középutat keresse, hanem álljon mindazok élére, akik azt üzenik a világnak, a magyarok értik „az élet szavát”. Aki nem így viselkedik, az nem érdemli meg, hogy vezesse ezt az oldalt és ha mégis így viselkedik, nem fogja sokáig vezetni, „majd mi akkor vezetni fogjuk” – mondta."

Szóval, szerinted, az egész beszéd ezért volt. Lófüttyöt érdeklik Gyurcsányt a menekültek, csak kihasználta, hogy vannak, és hogy az MSZP nem foglalt el markáns álláspontot, erre azonnal lecsapott a szent küzdelem meghirdetésével az MSZP ellen. Az "álljon mindazok élére" tulajdonképpen azt jelenti, hogy "ne álljon", és akkor átveheti az uralmat, az csak véletlen, hogy a menekültek támogatására kérte az MSZP-t, ha a menekültek utálatára kellett volna kérni, akkor azt tette volna, mert neki mindegy, ott dögöljön meg minden menekült, ahol van.

Még azt se írom, hogy érdekes álláspont. Olyan sok mondandóm erre a feltételezésre nincs. Ez már nem rosszindulat, azon túlmegy. Valami ősi mély ... izé, és ha valaki láthatóan komolyan gondolja ...
@DarthVader:

Még egy a másodikhoz: a vizen járó maga Jézus. (Jobban megnézve ott a fején a töviskoszorú). Igy még élesebb, ugyanis a keresztények közül is csak Jézus járt a vizen egyedül. Úgyhogy ezt igazából a keresztények kérhetnék ki maguknak.
@vakapad:

Figyelj, ha valaki utálja a kelkáposztát, annak mondhatod, hogy milyen finom, mennyi benne a vitamin, akkor se eszi. (Sőt, hogy stihlszerűek legyünk, a muszlimnak is mondhatod, jaj de finom ez a bacon, nem fog csettinteni rá. )
@Imola Helyesi:

Semmi vész, én is szoktam Shakespeare-t értékelgetni, és mondhatom, nem mindig jön ki belőle jól az öregfiú.
@DarthVader:

Az rendben van, ha utálja, az ellen nem szólok egy árva kukkot se. Úgy utálja, ahogy akarja, bárminek elnevezheti, de az ... khm ... hogy mondjam ... irracionalitást, azt nehezen viselem.
@Gábris szomszéd:

Libsidzsihád, juj de cuki.

Mondd, ha ne adja a jóisten de Orbán szerint ti lesztek a következő kijelölt ellenség, mire te gyerekkel az öledben épp Ausztria felé szaladsz, etikus és védeni való lesz, ha felrúg a kálmánolga?

Ezen kívül idézd már ide legyél kedves azt a libsit, aki dzsihádot hirdetett és konkrétan a vérét kívánta lászlópetrának.

Mer'hátha lemaradtam valamiről.
@vakapad:

Nézd, ez úgy müködik, (hogy a Charlie Hebdo-nál maradjunk) Jézus jár a vizen. Mire az ellentábor: nézd már, ba'eg, még úszni se tud!
@DarthVader:

Sokminden nem szent nekem se, bárkin és bármin elröhögök ha arról van szó.

De a halott gyerek nem ilyen.

Van amivel nem viccelünk, nem használjuk társadalomkritikának. Szerintem.
@GeoCracker:

Több gyereket öntöttek itt ki a fürdővízzel együtt, nemcsak a menekülteket.
@DarthVader: azt azért nem gondolom megvalósíthatónak, korrektnek, szolidárisnak meg semmiképpen (arról nem is beszélve, hogy milyen veszélyes helyzetet teremtünk mind magunk, mind az egész eu számára), hogy rátoljuk a gondot a ny7gat-balkán jóléti társadalmaira...
@Fabius: Hááát ezt már elég jól kibeszéltük az előző posztokban. Itt rögzítettem ugye elég sokszor a véleményemet.

Ennek lényege az volt, hogy elítélem amit tett, ahogy az ezt követő boszorkányüldözést is.
Az is sajnálatos TÉNY, hogy a csajszi fejére ugye vérdíjat tűztek ki a szerkesztőség munkatársainak családját pedig kiirtással fenyegették. A többit érdemes elolvasni a posztban, persze csak ha időd és kedved engedi.

Lassan ideje lenne leszállni erről rollerről, mert nagyon rossz felé megy. :(
@vakapad:

Ahham. Irracionalitás egy Gyurcsány kaliberű embertől azt várni, hogy a pillanatnyi helyzetet kihasználva, a szocik bénultságára mutogatva visszaálljon a baloldali ellenzék élére, és megkerülhetetlennek mutassa magát?

Ember, ha én irracionális vagyok akkor te végtelenül naiv :- D
@Gábris szomszéd:

Annyi, hogy ezt nem a libsik tették ugyebár.
@Fabius:

Szerintem meg a Charlie Hebdo-t baromira nem érdekli a te - meg az én - véleményem, hogy mit használhat és mit nem, elmondja a társadalomról azt, amit ő gondol. (Mármint a csapat tagjai.) És speciel most nekik pont az a véleményük, és a tragédia mián még ütősebb, hogy a migránsok abba a társadalomba igyekeznek, amelyik képes kapásból kihasználni bármit - még a tragédiát is - a haszonszerzésre.
Persze akor most jön Gabris (remélem, te nem) aki azt mondja, hogy akkor meg ne csodálkozzanak, ha szarrá lövik őket. Mert ha ezt elfogadjuk, akkor bárki bárkit szarrá lőhet a neki nem tetsző vélemény miatt.
@DarthVader:

Ja, még egy: a két karikatúra nem "vicc". Teljesen komoly. Csak a szerző véleményét rajzos formában fejezi ki.
@DarthVader: Wikipédia:

"A karikatúra olyan humoros vagy gúnyos célú képi ábrázolás, főként rajz vagy lenyomat, amely egy ember jellegzetes vonásait vagy valamilyen jelenetet szándékosan túlzó módon, torzítva mutat be. Célja az ártatlan szórakoztatáson kívül lehet a kinevettetés, fenyegetés, figyelmeztetés és bírálat. Gyakran megbélyegzi az emberi gyarlóságokat vagy valamilyen társadalmi, politikai stb. jelenség sötét oldalát."

Tehát:

"Célja ..... fenyegetés, figyelmeztetés és bírálat. Gyakran megbélyegzi .... valamilyen társadalmi, politikai stb. jelenség sötét oldalát"
@Gábris szomszéd:

inkább az Alfahír szerzője képtelen értelmezni egy, még csak nem is túl bonyolult parabolát.
@vazzup: "...szerintem te latens balliberalis... vagy."

Bakker, hogy ez nekem nem jutott eszembe.:D
@Fabius: Háááát. :(

"A balliberális média ugyanis olyan szadista kéjjel vetette rá magát a történetre, olyan szartornádót fújt föl most, hogy végre talált egy célpontot mérhetetlen gyűlöletének – aki nem politikus vagy konkurens publicista, nem állnak mögötte tömegek, és nem rázhatja le magáról a mocskolódást, mint kutya a vizet – amilyenre Európa szerte nem volt még példa.
Ama bocsánatkérés amúgy másodszorra is megtörtént, úgy, hogy a 60 IQ alattiak is értsék: ez egy bocsánatkérés. Nem volt elég. Semmi sem elég.

Hogy érzékeljük, micsoda folyamatokat indított el ez a velejéig gusztustalan mentalitás, és milyen embereket bátorított föl barbár reakciókra, lássuk a pénteki fejleményeket: egy iszlamista hacker csoport gyakorlatilag leradírozta az N1TV-t a netről, egymást érik a csatorna munkatársai elleni életveszélyes fenyegetések, és a dzsihadisták László Petra fejére vérdíjat (!) tűztek ki. Igen, vérdíjat. Azért, hogy valaki MEG-ÖL-JE, értem!?

Idáig sikerült jutni, a humánum, a szolidaritás, és az európai értékek nevében: páriának állítottak be egy európai embert, telekürtölték vele a világsajtót, így fölhívva rá a terroristák figyelmét, azt sugallva róla, hogy szabad préda, akit az európai kultúrkör is kivetett magából, tehát jogosan, minden gond nélkül el lehet tenni láb alól. Föl tudjuk ezt fogni?

Nos, lehet, hogy tőlem, mint a nácifasisztanyilasnak kikiáltott oldal szimpatizánsától furcsa lesz, de tévednek. A humánum nem csak azokra vonatkozik, akik velem egy véleményen vannak. A toleranciának és a szolidaritásnak van egy érdekes, közös tulajdonsága: amint megpróbálják szelektíven alkalmazni őket, megszűnnek létezni. Tudom, mert keresztény emberként (bocsánat, ahogy manapság az interneten dívik: mocskos, rohadt, xenofób keresztényként) magam is gyakorlom ezeket. Ahogy azt a képességet is, amiről a liberális véleményformálók, a bunkósbotmédia, és fogyasztói is hajlamosak elfeledkezni: a megbocsájtást.

Úgy tűik, erre a túlnyomó többség képtelen, és nem is hajlandó. Ők az egyenjogúság, a kultúra, a felvilágosult gondolkodás nevében vért akarnak látni. Vagy így, vagy úgy. László Petráét. A nácikét. A fasisztákét. A mélymagyarokét. A magyarkodókét. Az N1TV-ét. Vona Gáborét. A Jobbikét. Az ismerőseikét, akik nem úgy gondolkodnak, ahogyan ők. Mindegy."

Na tényleg ennyit erről.
@DarthVader:
... a maga prosztó stílusában.
Mondjuk megvenni se kötelező, meg olvasni sem, én spec. hanyagolnám, nem a stílusom - még az akkori kiállás ellenére sem.
Aki azt szemlézgeti az vagy imádja, vagy csak arra keres indokot, hogy beleköthessen és valaki orra alá tolhassa a fennen említett stílusban és pillanatnyi érdekeinek szolgálatában.
Persze médiakurvák és propagandisták előnyben...
@Fabius:

a világ egyik legismertebb, erősen társadalomkritikus sajtófotója egy napalmtól lángoló vietnami gyereket ábrázol.

az a karikatúra tényleg nem vicces, de nem is annak szánták.
@Gábris szomszéd:
Most, hogy újabb idézettel gazdagodtunk, még mindig nem tudjuk a te válaszodat Fab kérdésére, megjegyzésére.
A libsi média pedig úgy értendő, hogy mindenki, aki mást mer mondani, mint az igazság és a rugdosás letéteményesei...

Segítek:
"Mondd, ha ne adja a jóisten de Orbán szerint ti lesztek a következő kijelölt ellenség, mire te gyerekkel az öledben épp Ausztria felé szaladsz, etikus és védeni való lesz, ha felrúg a kálmánolga?

Ezen kívül idézd már ide legyél kedves azt a libsit, aki dzsihádot hirdetett és konkrétan a vérét kívánta lászlópetrának.

Mer'hátha lemaradtam valamiről."

Valahogy nagyvonalúan átugrod a kérdést a "Na tényleg ennyit erről" c. halandzsával.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Érdekes, amikor a dzsihadista karikaturista rajza megjelent a Petruska-halott kisfiú összefüggésben, azt mindenki értette és nem tartotta viccnek. Pedig az is karikatúra. (Mondjuk, amikor kiderült, ki a szerző, kissé baljósabb értelmet nyert a dolog)
@Gábris szomszéd: szatirikus... nézd meg a jelentését...
@Gábris szomszéd:

László Petra nagyjából annyira európai mint Rezsi Szilárd, meg Vakkomondor Józsi.
@Fabius:
"Sokminden nem szent nekem se, bárkin és bármin elröhögök ha arról van szó.

De a halott gyerek nem ilyen.

Van amivel nem viccelünk, nem használjuk társadalomkritikának. Szerintem."

Igazad van, de nem is társadalom kritika az, hanem az EMBER, mint faj kritikája. Nem ember az, aki az utód nemzedékkel így bánik.
@látjátok feleim szümtükkel:

kultúrák találkozása. az embercsempész, gyerekét egy lélekvesztőre kényszerítő apa, meg a jólétben fetrengő, az ételt a szemétbe szóró Nyugat.
"A mai belügyminiszteri Tanács záródokumentumának vázlata már a második pontjában kiköti, hogy a hatékony határvédelem elengedhetetlen, ha menedzselni szeretnénk a bevándorlási nyomást."

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/hatekony_hatarvedelmet/

Próbálok erősen visszaemlékezni, melyik politikai erő javasolta elsőként a hatékony határvédelmet, hónapokkal Viktor lépései előtt. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Miért gondolod, hogy az apa "gyerekét egy lélekvesztőre kényszerítő"? Ez szerintem sértő megközelítése az apának és gyermekének. Nem minden gyerek áll a saját lábán, sőt sok szülő sem.
@DarthVader:
Eleve ezzel poénkodni prosztóság, erre sok magyarázat lehet, de igazolható indok soha. :(
@Imola Helyesi:
Az idézőjelek meg a cica mancsai... Nem kéne neked kötögetned?
Komondor van otthon???
@Ad Dio:
Haggyállógvavászka! Az ellenzék jobbik oldalánál nagyobb kamupártot elképzelni sem tudok. Aknamező meg géppuskafészek? Ha engem olvasgatsz, tudhatnád, hogy én ezeknek nagy híve vagyok, a nagyfesz kerítéssel plusz a krokodilos vizesárokkal egyetemben. Csak nem ott határon, hanem pl a jobbikos kőhordó politikusok körül, akik a fityeszeseknek adják át követ a táborban.
Mint már sokszor említettem a régmúltban, nekem a dzsobbik radikálisnak kevés, bohócnak meg sok. Pedig állítólag ballibkomcsizsidósorostámogatottfasztudjamivagyok.
Ennek az összetákolandó kerítésnek annyi értelme van, mintha nem is lenne. Az elszólások alapján a kormánynak már hónapok óta tudnia kellett erről a beinduló menekülthullámról. Megszervezhette volna a kezelését. Nem önfejűen, ahogy tette, hanem tárgyalások és szakszerű tervezés útján. Persze akkor nem lehetett volna az országra szabadítani a káoszt, amiből a csúti politikai hasznot remél. Neki pontosan ez kell, hogy legyen ellenség permanensen, bárki legyen is az, aki ellen ő harcolhat és megvédheti a nerországot. Mondjuk én igen szívesen kiküldeném oda, ahol valóban harcolni kell, életre-halálra, és mellé adnám szárnysegédnek a dzsobbikosokat is.
Látod, mindenki ezen az ügyön csámcsog, a magyar társadalom megint szét lett szakítva, már a fasz tudja hányadik szakadás mentén, most éppen a menekült kérdésben megy az éles vita. És eközben szépen csendben becsordogálnak az állami és uniós milliárdok a csúti strómanjai zsebébe. Na ez a tényállás ágaskodik barátom, mint Pornhub-i márványapolló kőfasza, nem a kerítés, működik a terelés, megy a halászat a zavarosban. Mert hogy ezzel a kerítéssel is keres valamelyik haver, az hótzicher.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Neked kéne magyarázni vagy bemutatni mit művelt a hazai bunkósbotmédia ebben az ügyben? Az osztrák példa pedig nem helytálló, mivel FAB-nak is elmondtam, hogy én elítélem a tettét. Szóval itt nem az adott cselekedet megítélésében van a vita, hanem inkább az "ügy" utóéletével.
@Orica Középföldi:
Nagyon egyszerű: matócsit unortodox módon kell seggberúgni, azaz előről, a golyszlik felől. Egy jól irányzott acélbetétes kontakt után olyan szúrósan nézne egyenesen, mint a Sólyomszem.
A magyarfocit pedig kötelező nézni minden csúti hívőnek, akár kipeckelt szemmel is. Ez a stadionok ára.
@Imola Helyesi: Sosem vágytam irányításra. Viszont az jó ha egy adott ügyben az érem másik oldala is napvilágra kerül.
@Imola Helyesi:
A faszomat! A Kárpátmedencét sem ez a nép lakta akkor, és a magyar sem igazán volt keresztény, nemigaz. Mert hogy a szóban forgó korban sem a kereszténység sem az iszlám nem létezett, baszki. Viszont a zsidók meg a palesztinok éppen elég régen vitáznak arról, melyikük földje ötezer éve az a inkriminált térség. Azok a népek sem laktak akkor ott?
Tudod, van egy régi sumér közmondás: a nagymagyar melldöngetésben nem ártana a történelmi ismeret sem.
Imádom, ha személyeskedik izéke...
Amikor a vak komondoron ilyenkor átesik, én ott se vagyok!

Ma esti, 18 órai életkép a határról.
Kimentünk, vittünk meleg vacsorát a rendőröknek és a segítőknek. :)
A határ innenső oldalán (Hegyeshalom) napok óta felsorakozott a Vöröskereszt helyi magyar önkénteseivel és a pozsonyi Szent Erzsébet Egészségügyi Főiskola szlovák(!) és ottani magyar önkéntes orvosai (akik hoztak alapból szír származású orvost is magukkal), magyar orvosok is kijönnek azért, de itt vannak a bősi szlovák speciális mentők, a mentőautóival, pozsonyi és osztrák önkéntesek, meleg ételekkel és ruhákkal is.
A magyar szervek... hát elég furán... NEM AZ ITT SZOLGÁLÓ RENDŐRÖK! Ők korrektek (amit láttunk), de forgalomirányításon kívül tul.képp semmit sem tesznek, nem tudnak tenni. A meleg kaja mellett adtunk müzliket, csokis szeleteket is.
A 3 ponton lévők közül igazából egy helyen mondták a rendőrök, hogy nincs kajájuk, a többi kettő azt mondta, nekik van minden, szóval káosz van rendesen.
A magyar önkéntesek keményen nyomják, a menekültek egy része meg olyan, hogy a magyar önkénteseket is messze elkerülik, félnek. Többen beszámoltak a hashajtóval és egyéb szerekkel szennyezett élelmiszerekről. Nem véletlenül idegenkednek elfogadni ételt, italt... :(
Az osztrákok átjönnek rendszeresen Nickelsdorfból és megkérdezik, gyümölcsre, vízre, élelemre van-e szükség, de szerencsére egyre több magyar is van, akik önkéntes adományokkal kimennek. Sokan titkolják és nem akarnak "láthatóvá" válni.
A határ túloldalán ott állnak az osztrák buszok, azonnal felveszik őket, viszik tovább.
Ez volt ma este, 18 órakor. Ott volt a TV2 és a HIR TV is.
@vakapad:
"... ismét felhívni a figyelmünket arra, hogy mi a Ferit utáljuk, és nem a Viktort."
Én szeretem a focit, izé, Viktort. Minden leírt betűm eztet bizonyíccsa. Mán az óltár is lassan meglészen. A sorompó helyin. Amikó leengedem, az áhítattól mindenki térgyreborul, oszt nyugodtam emehet a vonat a dógára.
@Bakter:
+1!:)
Ha szabad hozzátennem:
Azt a lehetőséget mindenesetre - véleményem szerint - benézte és be is fogja nézni mindenféle ellenzéki erő(…), aki azt hiszi, hogy politikai tőkét tud kovácsolni a migráns áradatból. Ezt a labdát Orbán leütötte, a hóna alá szorítva szalad vele röhögve és nem adja senkinek, még ha szabálytalan is.
Nem kell ide semmiféle közvélemény-kutatás, csak ki kell menni a piacra és hallgatni az istenadta nép reakcióit e-tárgyban. Személyes tapasztalat alapján, négyötöd azt mondja: „hát... én ugyan utálom a zorbánt, de most például igaza van neki”, pont…

Erre rátenyereleni Schiffernek vagy Fletónak fölösleges, totál kontraproduktív lesz a végeredmény, hacsak…? Hacsak nem fog valami nem várt és botrányos esemény történni a déli határon. A pakliban benne van, mert nem értenek ezek semmihez sem, konfliktuskezelésben gyök nullák - ezt már bizonyították számtalan esetben.

Ha ez előre nem is volt tervezhető adu-ász Orbán játszmájában, a szerencse ajándékba adta neki. Ő meg él vele, ehhez kurvára ért. Az ellenzéknek(…) valami mással kellene próbálkoznia, ezt a versenyt már a startpisztoly eldördülésének pillanatában elbukták.

Orbán nyer, Magyarország veszít - megint.
Megint?
@vakapad: Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ehhez a ma éjszakai megoldáshoz mit szólnak a szerbek.
@Knósszosz:
Cseszed, látom, rendesen iszol! :D
Kb. így van, összefoglaltad.
@Jolka40:
Az a legkevesebb, de a horvátok vagy románok mit fognak szólni!
A szerbek szemrebbenés nélkül - jó pár euróért - továbbviszik őket majd buszokkal a következő határhoz. Azután uccu neki, fuss.
@Fabius:
Szerinted van más is Ferin kívül ezen a baloldalnak nevezett önszétbombázott szeméthalmon, aki bármiféle vezetői erényeket és főleg erőt tud felmutatni? Nem kell nagy politológiai érzék ahhoz, hogy az ember tudja: igen, ez gyúcsány célja, összefogni ezt a szétesett tábort. Mert senki más nem képes rá, most nagyon úgy tűnik.
Én csak azon röhögök, hogy az uniós választások után mindenki kirobbanó DK-s előretörést vizionált, erre Ferenc lehűtött mindenkit, hogy 2018-ra örülne olyan 15-18% körüli szavazatnak is. Hol is tart most a legújabb, fidesz közeli intézet mérésén, 9-10% körül? Úgy, hogy gyakorlatilag az utóbbi hónapokban GYF egy szót sem szólt, viszont emlegették épp eleget a kormánypártiak. Most megszólalt ő is, kíváncsi vagyok a hatására.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azt mondta a szerb államtitkár, hogy a visszaküldött migránsok menjenek vissza Görögországba. :)
@vakapad:
óbazz, imola már megint kezdi a sumér-magyar vonalat? nem toltam bele az orrát eleget a szarba ezügyben?
és hol van?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Lélekben Halászi felé eveztem, csak azért...:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az én szememben a magyar társadalom bebizonyította, hogy az istentelen sok, politikai által kreált szakadás ellenére ez a 93 ezer négyzetkilométer mégsem kizárólag az agyhalott bajerzombik földje.
Bizonyított, amikor azt látom, hogy a spontán meginduló menekült százak várható útvonalán egyszer csak megjelennek a lerakott élelmiszer és egyéb csomagok az út mentén.
Bizonyított, amikor azt olvasom, hogy a sokszor utálkozva emlegetett rendőrök a tőlük telhető legemberségesebb módon viszonyulnak a ezekhez az emberekhez, miközben a kormányzat köcsögségének következtében adott esetben még szarabb körülmények között dolgoznak, mint amazok.
Bizonyított, amikor olyanokat olvasok, hogy "menekültellenes voltam, de láttam őket, és azóta segítek, ahogy tudok".
Bizonyított, amikor azt hallom a segélyszervezetektől, hogy "ne hozzanak most több adományt, mert már nem tudjuk hová rakni".
Úgy hogy csúti genyláda geciraktár: minden mesterkedésed ellenére ez a nép még akkor is itt lesz, amikor te már a föld alatt rohadsz az elsikkasztott milliárdjaiddal meg a csatlósaiddal. Itt, Európában. És ki fogja heverni a mocskos, ragályos kórságot, amit 98-ban rászabadítottál.
@DarthVader:

Értem én meg minden, de mindenkinek megvan a maga becsípődése. Nekem a gyerekek azok. Én ugyanazt a tehetetlen haragot érzem ha a lászlópetra gyerekrúgó gifet vagy a Charlie rajzot nézem. Nem tudom szétválogatni, meg nem is akarom. Dzsihádot se hirdetek, szimplán haragszom.
@Bakter:

Tény, hogy ennek a baloldalnak Feri a legpotensebb alakja. Juhászból még lehetne valami, mersze és bátorsága van hozzá, esze már nem biztos.

Aztán azt nemtom, jó-e nekünk ez a baloldali bizonyítvány.
@Knósszosz:
Lásd az előbbit.
Miközben valóban én is hallok ilyeneket, amiket írtál. De bízom benne, hogy sokan megvilágosodnak majd ebben a kérdésben is.
@Knósszosz:
Az tegnap volt, sőt Feketeerdő-ig majdnem, úgy 20-22 km, oda-vissza.
Ma a határra.

@Secnir:
T.Bíróság, az úgy volt, hogy a vak komondor épp ott volt, amikor ... röptiben belémállt, így azután felültettem pici cirókjára. :D
@Fabius:
Közel-távol (a bálnát és elefántot nem számítva) a ló az egyik legpotensebb. Mégse szeretnénk azt ....
@Fabius:
"Én megölök bárkit, de gyereket és papot, mármint katolikust, soha." - Cheyenne (Vol egyszer egy Vadnyugat - a csúti kedvenc filmje, a picsába!)
A kerítés, a gépfegyveres honvédek és a GYODA-vonat után megérkezett az igazi csodafegyver a migrációs hullám ellen.
Brit migráns-segítők szórólapot készítettek, amelyen azt magyarázzák a bevándorlóknak, hogy ne Magyarországon, hanem inkább Horvátországon keresztül haladjanak nyugat felé.
Az önkéntesek Facebook csoportot is létrehoztak "Avoid Hungary" (Kerüld el Magyarországot) néven. Itt osztották meg azt a képet is, amely még a hazánkat elkerülő vasúti útvonalak tekintetében is eligazítást ad.
...tény, hogy ez a módszer sokkal hatékonyabbnak tűnik Magyarország migráns áradat alóli mentesítésére, mint Orbánék milliárdos magyar nyelvű debil plakátkampánya...

alfahir.hu/migrans_segito_civilek_mentik_meg_magyarorszagot
@Gábris szomszéd:

"ez a módszer sokkal hatékonyabbnak tűnik Magyarország migráns áradat alóli mentesítésére, mint Orbánék milliárdos magyar nyelvű debil plakátkampánya.."

Kétségtelen, de azért megnéztm volna a horvátok képit, ha Orbán ilyen plagátokat ragasztott volna ki. Lehet hogy néhány évtizedig nemigen mentünk volna a horvát tengerpartra :)
@Fabius:
Én kitartok abbéli véleményem mellet, hogy Ferinek igenis megvoltak azok az elképzelései, melyek mentén sikeresen végig vitte volna reformjait. Húsbavágók lettek volna biztos, de volt a koncepciója. De hát a kedves pártja, amit egyébként a szarból szedett össze, a fidesszel kokettálva szépen elvágta a torkát, mert a despotáknak nem voltak szimpik ezek a koncepciók. A többi, mint tudjuk, történelem. A "kedves pártja" a korábbinál is mélyebbre merült a szarba, viszont a süllyedés közben a nyakunkba tolta ezt a bagázst. Köszi, maszop.
@DarthVader: Ezek után a britek nem fognak menni mondjuk Dalmáciába? :)
@Bakter:
Ez a megvilágosodás még várat magára, bár a mielőbbi eljövetele kívánatos lenne. Szerintem erre a közeljövőben nem sok esély látszik, de legyünk picit optimisták - a remény hal meg utoljára a közhely szerint és által.

Fletó bármennyire is "jajhánemán+ugyanmmákirálylány" - azért mindig generál indulatokat jobb és bal oldalon egyaránt. Erre nem igen képes a többi operett párt egyetlen prominense sem. Most akkor ki a...? Fletó, aki teszi, vagy a többi balfasz, aki nem teszi? Majd a történelem eldönti.
Nekem - bármit is kapok érte, leszarom! - Fletó egyáltalán nem unszimpatikus. Főként ha mellé teszek egy szalonnáci seggfejet meg önmagával meghasonult zsidót, és pár hasonló tetűt, akiknek arra hajlik a gerincük amerre fújja őket a nagymagyar, posztbesenyő szél.

Eseménymentes éjszakát a forgalmi szolgálatnak!!-:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tudsz élni!:)
Komolyan ihigyellek kéhlek szhépen!-:D
@Gábris szomszéd:
Szakadj már le a propaganda alfaszarról... léccike...
@Fabius: na, akkor bébaszott már nékünk a szentkúti búcsú....., pedig már szamarunk sincs

nem tudom felfogni azzal a begyepesedett agyammal, ekkora elutasitottsag mellett miben reménykednek a Feri-hívők, de beverem a fejem a falba, ha még egyser karaktert vesztegetek erre a pojacara.)
@Bakter:
A gáz a "volna"... tehát nem tudta megtenni. Mert ha sárga lennék és áramszedőm volna... de nincs. A villanyos mozdonyról pedig még nem is szóltam!
Miért nem veszik az áruját Ferencnek, akkor most überelni kell napi szinten a hülyeségeket?
Hová megyünk akkor Kedves Bakter úr?? Innen...
@Gábris szomszéd:

A jobbik szorgalmazta az unió határainak védelmét?
Na erről lemaradtam.
@Fabius:
.
Orbán már "bizonyított" mégis megválasztották. Ismét "bizonyított". ismét megválasztották.
Ugyanakkor - szerintem - a "bal" oldalt újra kellene már értelmezni.
Addig, amíg az emeszpé gyakorlatilag folytatta az első Orbán-kormány tevékenységét, és jelenleg sem éppen az elhatárolódás konzekvens élharcosa, helyesebb baloldalról, demokratikus szekcióról és konzervatív felekezetről, valamint fideszesekről (=jobbikosokkal) beszélni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha FAB-nak nincs különösebb baja velük, nálad mi a gond?
Majd meglátjátok ,holnap már ott fog szemlézni a határon ez az idióta ugyanúgy mint az árvíznél.A vezérkar pedig lohol a nyomában.
@Knósszosz:
Nem kell... amikor ma a gyerekek szemébe néztem, én szégyelltem magam.
A menekültek egy része került messze mindenkit, én a kisgyerekesek után mentem és vittem utánuk bébiételt. Nagyon korrektek voltak és csak 1 db-ot fogadtak el, nem egy mondta, hogy kell a következőnek majd. A nők egy része olyan félénk volt, hogy amikor odamentem látszott a félelem az arcukon, a gyerekekén is, a férfi mondott neki valamit és látszott, nyugtatja. Megköszönték és igyekeztek minél előbb továbbmenni. Durván kimerülteknek tűntek.
Sok a család, de amikor jöttek a határ felé, először az egyedüli fiatalok siettek elöl, a családok lemaradtak. Kétharmada kb. család, soknak még hátizsákja sincs.
Néhány kisgyereknél új kis plüssállat, gondolom most kaphatták, szorították páran elkeseredetten.
Ma eszmélt fel nálunk a város és kezdtek itt gyűjteni. Durva hozzáállás van egy csomó embertől, hatott a gyűlölet propaganda. Szánalmas... ostoba emberek poénkodnak... a szlovák-magyar segítők előtt pedig le a kalappal.
@Knósszosz:
Nézem a szószparkot. Mit mond benne bús elnök:
- Köztudott, hogy a népesség 1/4-e hülye.
A teljes népesség hány százaléka szavazott ezekre? Azt hiszem helyben vagyunk.:)
@Eszter jött: Látod látod? Amúgy igen. 2014 ősze óta folyamatosan kongatták a vészharangot, követelve az ország határainak hathatós védelmét.
Az élet végül kikényszerítette, hogy az Orbán kormány megvalósítsa korábbi javaslataikat. Most pedig már ez EU belügyminiszterei is kimondták, hogy "a hatékony határvédelem elengedhetetlen, ha menedzselni szeretnék a bevándorlási nyomást." A fentiekből is látszik, hogy nem csak egy jobb Magyarországot, de egy élhetőbb Európát is szeretnének. :)
@Gábris szomszéd:
Hamar meglátod... nem a jobbik propagandaoldala a blog, még mindig nem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hová megyünk innen? Nem tudom, de jó messzire kéne... amerre már a vonat sem jár.
@avanivi: Még szép. Ma szoci és DK EU-s képviselők rohangáltak a kerítés mellett. Szerdától a jobbik kihelyezett frakcióülésezik Szegeden. Show must go on. :)
@Bakter:
Ahol a távolban a sínek már nem összemennek??? :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Miért lenne propaganda oldal?
Arról nem is beszélve, hogy 2015 januárjában pld. Béli Balázs, a Barikád és az Alfahír fotósa nyerte el az "Úton Európába" című képriportjáért a 33. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az esti hírműsorban hallottam majdnem szó szerint ugyanezt, a rádióban. Na nem a magyar, hanem a szlovák állami adón. Napok óta a szlovák online sajtóból tájékozódom. A magyar egyszerűen emészthetetlen a szekértáborosdi miatt, egy kívülálló számára.
@Gábris szomszéd:
Nem érdekel!
EZ nem a linkgyűjteményed helye.
NEM PROPAGANDA BLOG!
Remélem érthető...
Vélemény, hozzászólás. Nem linkkel teleszarni a blogot.
@Bakter:

Elég sok kérdésben nem értünk egyet, de elég vékonyan hoztál észérveket, így nehéz vele kontaktusba kerülni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Neked, és mindenki másnak, főleg a köpködő barmoknak.
Nézzenek meg egy filmet, de legalább a végét. Ez a Holnapután.
Amikor az amerikai elnök a következőket mondja, mennyire lenézték és üldözték korábban ezeket a népeket, akiknek most a vendégszeretetére szorulnak. Mondja ezt Mexikóban, ahová a túlélő amerikaiaknak menekülnie kellett a természeti katasztrófák elől.
Ez ugyan egy fikció, egy popcorn moziból.
DE! Bármikor megtörténhet itt is olyan katasztrófa, ami miatt menekülni kell. Esetleg olyan helyre, olyan népek közé, amire most utálkoznak és köpködnek itt sokan.
Néhány hónapja Cseljabinsszk felett szétrobbant egy meteorit, ami jókora pusztítást okozott még így is. Becsapódva az atombombák energiájának több ezerszerese/milliószorosa szabadult volna fel. És ez nem is volt nagy. Mi van, ha egy ilyen holnapután bebaszódik csúti stadionba...
@Eszter jött:
Aranyosak voltak a pozsonyiak-bősiek (ezúton is a legnagyobb tiszteletem a Szent Erzsébet Főiskolának!!!), egy nőci nem beszélt magyarul csak, Vlagyimir doki meg (név a pólón, mellette a beszélt nyelvek "SL, EN, DE, RU, FR) is egyszer csak egész jól nyomta magyarul már, addig hol német, hol angol vegyes... :)
A komplett eü szolgálatot ma ott vitték, szlovák mentőautóstól, szír dokival megerősítve.
@Gábris szomszéd:

A lónak a fasza! Éntőlem úgy értelmezed félre a híreket, ahogy akarod. De ne nézz hülyének!
Kiemelsz a koncepcióból, ami jóval terjedelmesebb ennél a pár mondatnál, egy részt, aztán azzal próbálod igazolni a jobbik "igazát".
Olvastam a szlovák oldalakon a teljes szöveget. Tudom, miről beszélek.
@Ad Dio:
Ha kontaktust akarsz, küldök az iparvágányon egy dízelmozdonyt. Sok dzsobbikosnak az az észérv.
@Fabius: Ez nettó nem igaz. Ha valaki (na persze a civileken kívül) csinált valamit az a DK. (Ételosztás, segítés szervezése és segítés, egyáltalán közeli jelenlét, nem pedig "jó messziről elkerülöm, de pontosan tudom, hogy is mennek a dolgok"). Nem túl sokat, de ha arányítjuk a tevékenységüket a FIDESZ vagy pláne az igen tisztelt katolikus egyház (kisbetű szándékos) lehetőségeihez képest, akkor 100-as a szorzó.
@vakapad:

"Egyébként a bevándorlás tényleg csak lufi Magyarországon"

Ha Te mondod...

Omdg...

Azt hiszem én itt kiszállok...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én mindenesetre már vettem egy jegyet a Szíriuszra. Csak oda. 45000 sumérforint volt.
@Eszter jött:

www.kisalfold.hu/dunantul/helyere_kerult_a_magyar-szerb_zoldhatart_lezaro_muszaki_akadaly_-_tobb_ezer_menekult_a_hegyeshalmi_hataron_-_fotok/2445162/

A riporter csaj kezébe nyomtam a gyerekkajákat, amikor eljöttem este 6 után. Utána elég durva helyzet lehetett már, ott a beszámolója...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Előtted is le!...

És van egy falu, egy határ falu Szerbia közelében, ahol egyes szar alakok - idegenszívűek - szintén segítenek a migrincseknek. Igaz, ők leszarják erdőbáttya tanításait, ahogyan kurva magasról én is. Ott számíthatnak segítségre, persze nem tudom éjféltől mi lesz?
@Bakter:

Végre egy eltökélt bizakodó:))
Hidd el nem vagy egyedül, csak nem hőzöngenek az ilyenek, csendben teszik a dolgukat.

Fletónak valóban volt víziója, - szerintem nem adta fel:) -csak néhány dolgot nem vett figyelembe. Ennyire türelmetlenül, ilyen ellendrukker koalával, ilyen leépült, kontraszelektált párttal csak bukni lehet.

Hogy mit tanult? Őszintén nem tudom. Nem látom az erős embereket, a szürkeállományt, a fiatalokat. Hiba volt Szigetvárival összerúgni a port.

A maszop már nem számít. Gondolom Mesterházi a tisztújításon visszavág, rendesen dolgozott érte. Még mindig komolyan hiszi, hogy belőle előbb-utóbb min.eln. lesz.

Az alábbi linket igazából Bellának szántam, de az írás összecseng a mondandóddal.

huppa.hu/mi-a-bajom-oravecz-noraval/
Illetékes szerb miniszter:
„Mi senkit nem fogunk erőszakkal az országban tartani, és nem engedjük meg, hogy bármelyik ország erőszakkal, a megfelelő törvényes előírások és a toloncegyezmény betartása nélkül bárkit is az ország területére visszaküldjön”

No velük is kezdünk jóban lenni. Na majd holnap szíjrágó berendeli a szerb nagykövetet is, akik megkapja a hazug és a többi alkalmazott jelzőt.
@Bakter:
Na, Arany Turulban már nem is lehet fizetni? :(
Amerikából is indul - állítólag - pedig a sci zűrhajó, szóval a hazai "szakértők" is szerintem tolonganak.
@Bakter:
Na, akkor az arányokat illetően nagyjából azonos platformon vagyunk. Egy negyed barom állat, és három negyed lusta miatt tartunk itt, ahol.
@Bakter:
Az is tud (bocs B+, illetve szeret) focizni?
Ha nem, akkor ne ugasson, ha meg tud, akkor felveszik a helyi bazdelőrébe!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha ezek után valaki tótozni mer, lefejezem. Isten bizony!
Büszkeség járja át a hivatásomtól átfűtött szívemet, és azonnal félárbócra engedem a sorompót:

444.hu/2015/09/14/igy-nez-ki-szerbia-felol-a-magyar-optimus-prime-a-roszkei-hatarvagon/
@Bakter:
Sokat fogod azt a képet még látni, az összes stáb be fog onnan jelentkezni.

@Eszter jött:
Kis libsidzsihádista... :)
Tényleg nem kis munkát végeznek. Pláne ITT!
Egy sátorban, a két átkelő között.
@Bakter:

ugyan mi lenne? A Zeu adjon segélyt, mert az nekünk jár. nem leszünk gyarmat!
@Bakter:
Kábé nagyjából erre számíthatsz te is, ha a gondoskodó államtól vársz majd segítséget, mondjuk ha a csapórúd fejbebasz és csak fél olyan hülye leszel tőle mint az Orbán most.

Ez a szar a kormányzása szimbóluma.
Büszke lehet rá.
Tetű...
@Knósszosz:
Nagyon remélem, hogy belegabalyodik a szerelmetes drótjába. Szimbolikusan - de az sem zavarna különösebben, ha ez valóságosan is megtörténne. Kint a néptelen pusztában. Ahol senki sem jár. Legalább három hétig. A negyedik héten kaphatna egy drótvágót...
@Bakter:

Látom égsz a vágytól hogy meginduljon egy párbeszéd :-).

Sebaj. Legyen szép napod. Ásd tovább az árkaidat. Nem zavarlak benne...
@Ad Dio:
Égek. Vágyok. Párbeszédre. Veled. Hogyne.
Kösz, viszont.
Pont.
.
Két össze nem tartozó hír:

1. MA | 23:00 Az LMP szerint segíteni kell a jelentős veszteséget felhalmozó tejtermelést
www.stop.hu/belfold/az-lmp-szerint-segiteni-kell-a-jelentos-veszteseget-felhalmozo-tejtermelest/1360247/

2. MA | 22:20 Az uniós mechanizmuson keresztül több tagállam ajánlott segítséget Magyarországnak
www.stop.hu/belfold/az-unios-mechanizmuson-keresztul-tobb-tagallam-ajanlott-segitseget-magyarorszagnak/1360244/
.
Elindult Magyarországra az amerikai katonai konvoj

A konvoj, amely 550 katonából, 150 katonai gépkocsiból, valamint 54 szállítókocsiból áll, hétfőn este 10 óráig hat csoportban hagyja el a Brünnhöz közeli vyskovi kaszárnyákat - közölte Monika Nováková, a Vyskovi Katonai Akadémia szóvivője. A konvojban több Stryker típusú lövészszállító harcjármű is van.

Az amerikai katonák, akik a bajorországi Vilseckben lévő amerikai támaszpontról indultak Csehországon és Szlovákián át Magyarországra, cseh közlések szerint a NATO Brave Warrior 2015 elnevezésű hadgyakorlatán vesznek részt Magyarországon.
@Bakter:

Ezt akkor meg is beszéltük... hülye hely néha ez a Magyarország...

legjobbakat...
No lezárták a déli határt. Már most lehet azon töprengeni a libisknek, hogy ki is nyeri megint a választásokat 2018-ban itthon... :))
@ördöngös pepecselés:

köréd is kellene egy nagy kerítés. hangszigetelt, kijárat nélkül.
@Fabius: Ezek szerint mégis ilyen naív vagy... ;)
@habakuk000: ÚÚÚgy legyen!
És még abszolúte felesleges orbánimádatodat rejtegetni is.
Nincs más baj a Gyurcsány szereplésével, mint hogy többeket taszít, mint vonz. No meg az, hogy olyan középszernél is rosszabb megoldásai vannak a problémák megszüntetésére, amelyek 10 másikat generálnak.

Még hogy baloldal!? Amikor jobboldal sincsen.
Az elmúlt 30 év mottója:

Lopd el és uralkodj! jól ütemezett oszd meg-gel kombinálva. Ennyi. Egy fészekalja, csak van ami lejjebb is van. Ez van most.
Ebből a DK nem a kivezető utat mutatja, hanem a körforgalmat.
Jelenleg a DK és GyF az egyetlen, akinek a kommunikációja nem csak OV&Tsi szapulásában merül ki, hanem mond dolgokat arról is, hogy hogyan másképp.

(Tegnap néztem egy mszps csóka nyilatkozott a híradóban, elmondta: OV nem! - Kérdem én: De akkor hogyan?)
@AKIsTUDATLAN:

Ez teljesen felesleges volt.
@Orica Középföldi: kösz, minden benne van, a görény azért túlzás.
az már régóta vágya az embereknek, hogy a világ megfejtését egy dologban tudja kimutatni, mondhatnám egyes görög filozófusokat, a rózsakereszteseket stb. talán maga az istenhit is ide sorolható, a monoteizmus méginkább, persze az isten köré szőtt legendák kuszaságával. na, mindegy, oda akartam kilyukadni, hogy valahol az ilyen frappáns mondásokat (a bölcsnek hitt népi közmondásokkal, szólásokkal együtt), idézeteket, szentenciákat is ez a vágy szüli. ennek a nyálas, még jobban butított fajtái ülnek ma tort.
A Vadai mondta most reggel, hogy 170000 menekültből csak 10000, azaz TÍZ ezer nem regisztáltatta magát. Ez a bevándorlási hivatal adata. Szóval megy a parasztvakítás ezerrel.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

És szerinted a DK képes lesz legyőzni a Fideszt 2018-ban? Álomvilágban élsz-e? :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Vadai hazudik. De mit várjon az ember egy DK-stól?
@látjátok feleim szümtükkel: Ezek után pláne nem lesz értelme a magyar határ felé indulniuk a "menekülteknek".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ma reggeli hír: Szerbia is katonákat vezényelt a határra.
m.magyarnarancs.hu/publicisztika/oroszorszag-visszatert-a-kozel-keletre-96467

(mindenki azt olvas majd bele, amit akar... gravitáltak, varázslók, zsuzskák előnyben...)
@Sir Bates dö Hól:

beleolvastam, megvan a saját konteóm. már csak azt nem tudom, a három közül melyik kategóriába tartozom.
@Gábris szomszéd:

_" ..menekülteknek."_

Grat! " Emberséged" "határtalan".
@Sir Bates dö Hól: kiket is támogat Ázsiában, a közel keleten és Európában, ennyike

@Eszter jött: boszorka? ;)
a lényeg:

Scheppele: Orbán rendőrállamot épít, a menekültválság csak apropó

A Magyarországon készülő válsághelyzet nemcsak a menekültek, hanem a magyar állampolgárok szabadságjogainak korlátozására is felhatalmazza az erőszakszervezeteket. A Princeton Egyetem szociológus professzora szerint az orbáni rendőrállam szisztematikus kiépítését igazolja az is, hogy a kormány arcképes adatbázist készül építeni a magyar állampolgároktól, és könnyen lehallgathatóvá teszi magánbeszélgetéseiket. Kim Lane Scheppele a Politicóra készített elemzésében arra sürgeti az uniós döntéshozókat, hogy fosszák meg Magyarországot szavazati jogától

hvg.hu/itthon/20150915_Scheppele_Orban_rendorallamot_epit_a_mene
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" boszorka "

Ha lenne varázsvesszőm, rövid idő alatt véget vetnék ennek a kib..... helyzetnek.

Egyre többen játszanak a tűzzel gyújtózsinór közelben.
Magyarország, áttereli a szomszédaihoz a menekülteket.
Részéről az ügy megoldva.
Több tiszteletet a magyaroknak!
@Sir Bates dö Hól: @Eszter jött:

Úgy tűnik megjött a 'nagymedve 'oszt még az is lehet,hogy mindenkit kizavar az erdőből:))

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"@Eszter jött: boszorka? ;)"" lájk:)

..............
..engesztelésül Esztinek:))

www.youtube.com/watch?v=kl-9cwefFh8
Egy helyes kis oldalvágás:

".. meg volt lepődve a magyar ún. jobboldal, amikor az Utolsó kocsma könyv megjelenése után két évvel idén ősszel a kezébe került Kertész Imre kötete, amelyben a Nobel-díjas szerző – kultúrpesszimista lévén – kevéssé meglepő módon kultúrpesszimista véleményt fogalmazott meg a nyugati civilizációról és a beáramló, erősödő iszlám hatásról. A kormánypárti Magyar Idők napilap címlapon ujjongott egy két éve megjelent könyv kapcsán – persze ha majd kissé tovább olvasnak, s felfedezik Kertész magyarokról írt kultúrpesszimista gondolatait, újra mocskoszsidózni és imrekertészezni fognak."

:)))

Nem ezért, de kiváló írás:

hvg.hu/velemeny/20150915_Erre_senki_sem_szamitott_Orban_a_Nyugato
Jól éltem, ha tehetném, visszamennék

Az iraki orvos és ügyvéd ismerőse szunnitaként féltették az életüket, ezért jöttek Európába. Szaúd-Arábiát se bánnák, ha mehetnének oda.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F09%2F15%2Fjol_eltem_ha_tehetnem_visszamennek%2F
@Eszter jött: Ez nem határtalanság csupán statisztika, hiszen a számok mindent elmondanak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Spiró György

Origó

Ilyen világ még nem volt.
Nézem.
Káromkodnak a nyelveken.
A szakadékok nőnek,
nőnek
s újak szakadnak délcegen.
Nincs a világban semmi
vesztes.
Ami megvolt, az megmaradt.
Magam vagyok már, amint
vidáman
állok a régmúlt ég alatt.
Hazugság nem volt még
halandó.
Tébolyt nem ölt az elmeél.
Hitet csak hivő püfölt
veszetten,
remélve, hogy már nem remél.
Szívet a szív ütemre
ver ma.
Merészen állok, hontalan.
Nincs a világon zug, hol
enyhébb
időbe pólyáljam magam.
A förtelmes meg a ronda
párzik,
a mát a tegnap fúrja át,
sok ócska kor ma egyszerre
ócska,
fejlődőképes az ócskaság.
Valami mégis véges.
Érzem:
valami van, hogy elsirassam,
követhetetlen, gyógyuló
űrt
fúr a rámrogyó magasban.
Megleltem én a pontom
a Földön,
de élni kell, hát tovább keresem.
Vízszintesen a nyelvem
árva
és alul vagyok függőlegesen.
jómagam, úgy is mint eccerű rénpásztor, valamint rénkumisz és ferencizmus apologéta fölhívom a botcsinálta vélemény alkotók, vélemény formálók, bloggerek és más egyéb válogatott cigánygyerekek figyelmét, hogy amennyiben kihúznák a fejüket a saját seggükből, úgy akár a szomszéd kerítéséig is el bírnának látni, így aztán délceg vezérünk nehezebben tudná őket a saját belükre fellógatni, hiszen lenne alternatívája. természetesen átérzem azon gondolkodás magasztosságát is, hogy "de legalább útálhatjuk", csakhát azt meg leszarom.
@gazoló:

Kösz :))

www.youtube.com/watch?v=kGfSB8VtwUw
Na megyek. Nem szennyezem dühömmel a blogot. A kerítésépítők elvették tőlem Európát.
Majd jövök, miután meggyászoltam.
@hacsaturján: Te inkább készülődj a svalbárdi menekültek befogadására. ;)

alfahir.hu/az_eszaki_sarkkoron_tul_fogadnak_be_a_migransokat
@parti_giano:

"_na, mindegy, oda akartam kilyukadni, hogy valahol az ilyen frappáns mondásokat (a bölcsnek hitt népi közmondásokkal, szólásokkal együtt), idézeteket, szentenciákat is ez a vágy szüli. ennek a nyálas, még jobban butított fajtái ülnek ma tort._"

Estefelé írok erre valamit. [hacsak ki nem megy a fejemből:]
@hacsaturján: Csak, hogy bolinak se kelljen nagyon felizgulnia az alfahíres link miatt. ;)

index.hu/kulfold/2015/09/14/menekultekkel_viragoztatna_fel_a_spitzbergakat_egy_norveg_part/
@ördöngös pepecselés:

Vadai a honvédelmi bizottságban jutott ehhez, és állítása szerint a bevándorlási hivataltól kapták. Szóval miért is hazudna? Nem gondolod, hogy a bizottságban vannak igazbeszédű kormánypártiak is, akik már régen vernék a nyálukat, ha a szám nem lenne igaz?
csak kinyögte, hogy kell neki. úgy látszik fabius, akkor lehetsz tv2 tulajdonos, ha kitúrod palácsik timit vajna jobbjáról.

Andy Vajna kifejezte szándékát: megvenné a TV2-t

hvg.hu/gazdasag/20150915_Andy_Vajna_kifejezte_szandekat_megvenne_a
@parti_giano:
Nem kutakodom mások varázsvesszeje után.
@jaegtoer: Sztem felesleges az, hogy Habakukk minden alkalmat megragad heves megvetését, utálatát kifejezni nevezett irányában. S ez már a könyökömön jön ki.
Képtelen vagyok(talán mert teljesen feleslegesnek tartom)ideidézni, hogy az évek során hányszor fejezte ki a mi blogprófétánk, hogy "bezzeg Orbán!", az mekkora zseni, mennyi mindent milyen jól csinált.
Ennyi.
Talán úgy gondolod, hogy én nem mondhatom el, amit gondolok?
@AKIsTUDATLAN:

Dehogynem, hogyne mondhatnád.
Csak arra gondoltam, hogy a gyurcsány-elutasításból még nem következik a feltétlen orbán-elfogadás.
@jaegtoer: köszönöm, de tényleg nincs értelme. Tényleg nincs törvénybe vésve, hogy kötelező Feri kritikákat olvasni. Én is unom magamat sokszor.
Milyen száraz kézikönyvet írsz?
@habakuk000:

Ügyvitellel kapcsolatos, rettenetesen uncsi, de nekem nem. Állatira bírom magamat:)
@habakuk000:

"köszönöm,"

Sóra sem érdemes. A közép akkor is összetart, ha széthúz, mert a szélekről összeszorítják. Ezért közép.
@ördöngös pepecselés:

És ki lesz képes?

Nem elég orbántakaroggyozni, világos, érthető és élhető alternatíva kell!
@parti_giano:

Jó reggelt:)
A választ elaludtam.
Úgy vélem jobban jártam.
@jaegtoer: buona giornata, szerintem én jártam jobban. igyál egy lavazzát, vendégem vagy.
@Mariann19:
Gyurcsány szerinted egyrészt hülye, mert nem ismeri fel, hogy a közvélemény többsége migráns-ellenes. Másrészt hülye, mert egy ilyen témát akar tagtoborzásra felhasználni?
Az eszedbe sem jut, hogy talán éppen ez egy válogatási módszer? Amivel távol tarthatja a DK-tól a piréz-elleneseket?
@ördöngös pepecselés:
A DK nevében van a koalíció - szabad vegyértékkel a demokratikus oldal felé. Tehát a DK egymaga nem tud győzni (ahhoz a demokratikus(bal) oldal túlságosan szétszabdalt, de a kérdés az, hogy a demokratikus szervezetek koalíciója képes lesz-e győzni?
És ne feledjük, hogy Orbánnak másodszorra csak a határon túliak szavazatával sikerült a 2/3-ad. Amit azóta el is veszített.
@ördöngös pepecselés:
Vadai idézi a magyar állami szervek adatait. Szerinted ez hazugság. LEHET, hogy Orbán szervei hazudnak. De miért szólnának a menekültek érdekében? Skizós-e vagy?
@kekex:

Mint az közismert, magunkhoz képest mindenki hülye.
@vakapad:

Akkor se általánosíts, ha magadból indulsz ki:))
Szoktam mondani, ezért lesz 20 év múlva is Fidesz kormány, mert finnyásak vagytok. Ja és ki hitette el az emberekkel hogy Gyurcsány az ördög? Hát Orbán :D
@wowerman:
Ja, finnyásak vagyunk!
A szarban egy szál szőr van, már meg sem akarjuk enni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Igen. Mindenkinek joga van a finnyához. Ezért kajoljátok immár 5 éve Orbánt (abban biztos kevesebb a szőr).

Engem ez nem is zavarna, csak az a baj, hogy jóvoltotokból velem együtt.
@vakapad:
Sejtheted, mennyire vagyok én fidesz szavazó?
Amennyire szoci... Nem engemet kell meggyőzni, hogy piktorunk rosszabb, mint más, hanem kell egy jobb alternatíva. Gy.Ferenc nagykorú nem az, volt lehetősége, bizonyított.
Tessék a T.Ellenzéknek összeszednie magát, programot, embert, alternatívát felmutatni ÉRTÜNK, AZ ORSZÁGÉRT és sokan választjuk.
Majd, ha ezt látjuk.
Bizalmi hitel nincs. Tessék dolgozni!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ja. Addig meg Orbánra szavazunk. A gyöngébbek kedvéért: mindenki Orbánra szavaz, aki nem megy el szavazni.

Egyébként téged a továbbiakban semmiféle kritikával nem foglak illetni, mert aki kimondja, hogy szerinte Orbán jobb, mint Gyurcsány, azzal nincs vitám, annak igaza van, ha nem szavaz. Maximum máshová könyvelem el.
@vakapad:
Remélem is!
Amennyiben megtalálod, hogy én ezt ("Orbán jobb, mint Gyurcsány") mondtam, akkor neked van igazad!
Különben meg ostobaságokat beszélsz, hisz:
1. Nem szavaztam orbánra.
2. Elmentem szavazni.
3. "Orbán jobb, mint Gyurcsány" csak tőled hangzott el, én erre még csak nem is céloztam.
4. Én is elkönyvelhetlek az értetlen, szövegértési problémákkal küzdők közé?
5. A jelenlegi politikai porondon valóban nincs a számomra elfogadható politikus.
6. Azért viszont nem vagyok hajlandó a szart választani a fos helyett, mert ez jobban tetszene neked... pech.

A "politikai árvaház" ismerős valahonnan? Nem gond, ha nem...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Nem engemet kell meggyőzni, hogy piktorunk rosszabb, mint más, hanem kell egy jobb alternatíva. Gy.Ferenc nagykorú nem az ..."
@vakapad:
Igen...? Oszt akkor ez evidensen a te általad említett szerény kis mondattal ér fel?
Értem... tényleg hagyjuk. Annyi szép dolog van a világban, mi meg ezen a két faszon nemár, hogy összevesszünk.
süti beállítások módosítása