Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.07. 09:09 Fabius

Fideszkeresztények, nektek csak a hülyemagyarázatok maradtak

Érdekes hévégén vagyunk túl. Egyrészt csökkent a feszültség, a menekülteket átengedték az osztrák határon, sőt, szállításukra önkéntes konvoj érkezett, másrészt eljött az ideje a kormányoldali szerecsenmosdatásnak. Mert az autópályán vonuló menekültekhez érkező tömeges segítség megmutatta, a magyar társadalomból nem sikerült - még - kiirtani a szolidaritást teljesen, úgyhogy a látványra Prőhle Gergely töredelmesen bevallotta: a gyűlöletkampány tökfelesleges volt.

 

Meg kellett szólalnia Erdő Péternek is, elvégre Ferenc pápa aszonta:

" az evangélium arra tanít bennünket, hogy legyünk felebarátai a legkisebbeknek és a leginkább magukra hagyottaknak, adjunk nekik kézzelfogható reményt"

...Erdő meg a hazai fideszkeresztények eléggé mást mondta és gondoltak eddig. Abban semmi meglepő nincs, hogy Zugló gyűlöletpapja, Pajor atya a szószékről is a menekültek ellen prédikál, elvégre neki bejegyzett lakcíme Viktorunk vastagbél traktusában van, közvetlenül a záróizom előtt. Kicsit meglepőbb volt Erdő Péter kijelentése...

"Azt a gyereket kérem mi nem vagyunk jogosultak bevinni egy lakásba, és azt mondani, hogy legyenek itt, mert akkor embercsempészek vagyunk"

...és hozzáállása a dologhoz, mert ezzel például a kisjézust magát is elhajtanák a vérbe, ha ma kérne a magyar katolikusoktól menedéket.

erdo-peter.jpg

De ez nem úgy volt ám - mondta Erdő - ki van ez ragadva a szövegkörnyezetből, mert a magyar katolikus egyház szíve telisteli van ám szeretettel, szolidaritással, bibi, úgyhogy jártak ők sűrűn a Keletibe, csak álruhában. Mér'?! Ha Mátyás királynak lehetett már csak őnekik is lehet! Erdő maga ráadásul azon dolgozott keményen, hogy legyen néhány ingatlan ahol meghúzhatják magukat páran, csak hát az adminisztrációs problémák és a jogi környezet olyan ugye, hogy Máriát és Józsefet is lezavarnák a deddel együtt a Keleti aluljáróba dögleni. Ferenc pápa járt Lampedusán, Erdő meg nem járt se a Keletinél, se a II. János Pál téren.

Szerencse, hogy itthon a kereszténység nem merül ki a fideszkeresztényekben. Pannonhalma, a Máltaiak, a Szent Egyed Közösség minden tiszteletet és köszönetet megérdemel tőlünk a segítségért és azért, mert hagytak valami hitet nekünk!

 

 

972 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr697766458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@DarthVader:
Büdös luvnyának köszönhetően terjed "a jóhírünk" a világban:

"Kis hírünk gyorsan terjed a nagyvilágban, már Spanyolország két vezető lapja, az El Mundo és az El País is megemlékezett az esetről. És még a Twitteren is vezetünk ezekben a percekben, a #Hungary hashtag-re első helyen hozza a képeket."
Valamelyik rettegő fasz lapátolta ezt ide a napokban, mint Európába menekült terrorista képét.
Erre meg...

"A Facebookon vírusszerűen terjedt az előtte-utána jellegű fényképmontázs, amelyen a férfit 2014 májusában egyenruhában ábrázolja a harcost, majd 2015 augusztusában, menedékkérőként a Macedón határon.

„Emlékeztek erre a srácra? Tavaly az Iszlám Állam fotóján pózolt, most pedig ’menekült’ Akkor minket megszivattak, vagy mi!”- írta Peter Lee Goodchild a fotóhoz, amit több mint 70 ezren osztottak meg.

A képpel elsősorban a menekültellenes kommentelők illusztrálták a bevándorlók okozta terroristaveszélyt, mondán itt a bizonyíték, hogyan osonnak be a terroristák a menekültek között. A gond csak az, hogy valójában a szíriai lázadók egy korábbi parancsnoka látható, aki később menedékkérelemmel érkezett Európába."

24.hu/kulfold/2015/09/08/az-iszlam-allam-terroristajat-lattak-menekultkent-belepni-nem-is-tevedhettek-volna-nagyobbat/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hogy te milyen egy figyelmes fószer vagy, egyem a zúzádat:)))

cserébe, küldök egy csoportképet egy séróbáróval a közepin:)))

dex.hu/x.php?id=inxcl_mindekozben&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fmindekozben%2Fposzt%2F2015%2F09%2F08%2Feszak-koreaban_a_mesekonyvek_valora_valnak%2F&pos=inxcl_pp
Pusztán elvi síkon teszem fel a kérdést a rúgdalozó kamerás szöszi kapcsán: nőt pofánbaszni kivételesen sem ér?
"Azt már rengetegen megírták, hogy a magyar állam működött, de a vezetése nem. A rendőrök, orvosok, mindenki becsületesen és jól végezte a dolgát. Még akkor is, amikor az őket irányítók látványosan bénáztak. Budapesten a rendőrök akkor is tökéletesen biztosították a gyalogló tömeget, amikor a rendőri vezetésnek ötlete sem volt arról, merre vannak épp."

24.hu/poszt-itt/2015/09/08/maganak-teremtette-a-kormany-a-problemat-amibe-most-belebukik/
@elmeherceg:
Ez a féreg nem nő, de ütni akkor sem. Rúgni viszont szájon...
@habakuk000: Él Magyarországon egy szír mérnök, aki hobbifotósként a magyar tanyavilágot örökítette meg a 70-es években, valamint a legismertebb kortárs magyar költőket.

Baghet Iskander: "A fotó univerzális nyelv, amit mindenki megért – magyarázza a művész.

Arra a kérdésre, hogy lát-e valami közöset a magyar és az arab kultúrában, Iskander azt feleli, hogy az érzelmek: a szomorúság, a vidámság vagy a szeretet mindenütt egyformák a világon."

www.delmagyar.hu/kecskemet/magyarorszag_arab_szemmel_8211_bahget_iskander_rejtett_vilaga/2189369/
@dr. jenőke (jenőke): Buda Ferenc: Himnusz haza

"Rakosgatok félig vakon
bronztű sisak üres flakon
lókoponya lúd mellcsontja
törött mondat kettőspontja
ami lenn volt itt van felül
mind az egész összevegyül
kő nyílhegyek kengyelvasak
töltényhüvely tejestasak
kondor szakáll mongol redő
türk állkapocs trák fejtető
sváb hetede rác harmada
egybeszakad jász szarmata
birodalom és gyarmata
gót hun görög bolgár kabar
tót kun török alán avar
örmény oláh tatár zsidó
meghódított és hódító
itt fortyog a fél kontinens
minden csontunk ambivalens"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A Csanád ugyanolyan szemét mint a többi,nagyon jól beleillett a csapatba.Most haragszik az egész világra és kitálal a kebelbarátairól, de nem baj, megtudjuk hogy pont olyan fostalicskák mint amit gondoltunk róluk.

A mai eset ezzel a nőszeméllyel is felháborító. Nézd meg a videót,az volt a szerencséje ennek a féregnek,hogy a kislány apja nem látta mit művel.
@punkfrog: nem tudom, összezavarhatlak-é, a demokrácia paradoxonával...

kicsit többet vártam volna tőled!
@hacsaturján: mi baja magának a sválbárdi norvég minta kellős közepivel?
@avanivi:
Ostoba libája elfeledkezik arról, hogy arrafelé még élnek a hagyományok, a bosszú. Szóval amikor egy reggel törött lábakkal ébred, csúnya lesz mindenki...
Ezeknél undorítóbb véglény nincs, aki egy nyomorult, kiszolgáltatott embert, gyereket ilyen tetű módon bánt, az nem ember a szememben.
Tudod, majd majd egyszer azzal jön, hogy vicceskedett csak...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A fotó univerzális nyelv. Persze manapság, amikor néhány ostoba még a reggeli pisikéjét is kiposztolja, nem feltétlen minden facebookos fos is az.
@Gábris szomszéd: ez annyira jellemző melléduma... cimbora, hazudik. mert beleszaladt a történelem egyik érdekes változásába, lássuk be nem egy lángelme, legfeljebb takarék-láng...

ennyi, tényleg kár túlragozni.
@jaegtoer: jaja, fekete csmpe, pink tokkátával és fugával
@Eszter jött: teccet érteni! olyan országból érkezett...

lássuk Szíria területe 183 ezer qkm, lakossága, 22-23 millió lélek.

eddig cirka, 300 ezer menekült érkezett...

én csak gondolkodni vagyok bátor.

ahogy említettem, jelentős hányaduk nem szíriából... eddig... csak a hétvégén több mint 20 ezer menekült érkezett Münchenbe, sokan meglátva a körülményeket, meg "lehetőségeket" azonnal tovább akarnának menni északra.

hm? ez mit is mutat? bizony, azt amit nagyon sokan nem akarnak elfogadni: illegális = törvénytelen migránsokról beszélhetünk.
@taga20: bakker téged megint átqrtak? tömörgummi nőhöz??
szójjá jóatyádnak, hova jutott a zutóggya
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jajj má té'. ilyen ez a megélhetési politizélés... hullik a forgács, meg a szilánk is szisszenik..
@nincs_itt:
mijakülönbség a fidexkft és dzsobbik tszcs között?

jár érte pink fúga kandúrban

brühüyyy

kkk------- (ez mínusz jel azaz nemhogy nem röhögöny hanem sírás)
@nincs_itt: "ahogy említettem, jelentős hányaduk nem szíriából... eddig... csak a hétvégén több mint 20 ezer menekült érkezett Münchenbe, sokan meglátva a körülményeket, meg "lehetőségeket" azonnal tovább akarnának menni északra."

Meg ugye már tüntettek is, hogy ők tovább mennének Dániába és Svédországba. :)

"Az észak-németországi Lübeckben migránsok tüntetnek: nem akarnak németországi menekültszállásra menni, ők inkább Dániába és Svédországba vágynak, azt követelik, hagyják őket elmenni. Elutasították a lübeckiek által nekik felkínált élelmiszert is."

www.origo.hu/nagyvilag/20150908-menekultek-nemetorszag-lubeck-tuntetes.html

Ez a tény végleg lerántja a leplet arról, hogy kik az igazi "menekültek" ebben az egész jól szervezett akcióban. :(
@taga20: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Figyusztok már. Chanáddal olyan interjút mikor készítenek majd, amely az EU-s pénzek szabálytalan felhasználásáról és az ellene zajló OLAF nyomozás állásáról szól? :)

mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/jobbikosok-ugyeben-nyomoz-az-unio-csalas-elleni-hivatala-1279942
@nincs_itt:

"A több tucatnyi migráns az észak-németországi Lübeck pályaudvarán tüntetett, sőt, egy peront is elfoglaltak és blokád alá vontak. Nem akarnak a németországi neumünsteri menekülttáborba menni. Transzparenseiken szikárul közlik, hogy merre tartanak, és hogy mi a dolga a hatóságoknak :„We go Denmark” (Dániába megyünk), „We go Sweden”(Svédországba megyünk), „Leave us to go” (Engedjetek elmenni!).

Az überhumánus németek ugyanis nem tudnak mást tenni, mint amit a gonosz magyar hatóságok: rendőröket vezényelnek a migránsok féken tartására. Ők most szembesülnek azzal, hogy e szegény üldözöttek nem egyszerűen egy "biztonságos" országba akarnak menni az "embertelen" Magyarország után, sőt, azzal sem elégednek meg, hogy a csóró kelet-Európa után a gazdag nyugatra érkeztek.

Mélységesen meg vannak győződve róla, hogy ehhez joguk van, és fel vannak háborodva, ha ebben akadályozzák őket. Olyannyira, hogy a lübecki polgárok élelmiszer adományait is visszautasítják. Nagyon vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lássuk: ennek az Európába özönlő tömegnek egy jelentős része nem menedékért jött. Hanem megvalósítani az álmait. Mégpedig ott, és úgy, ahogyan ő akarja.

A következő hónapok legfontosabb kérdése valószínűleg nem az lesz, hogy hányan jönnek még. Hanem az: hogyan fognak reagálni azok, akik már itt vannak és meglátják, hogy Nyugat-Európa sem a Sims, ahol a becsődölt emberek végre megvalósíthatják a Tökéletes Életet. És hogyan fog vizsgázni majd emberségből, humánumból, emberi jogokból, és a többi uniós kötelező tantárgyból az a Nyugat, amely olyan könnyen húzott meg minket ezekből?"
Schulz egyre betegebb: "a menekültek azért Európába jöttek, mert az európai értékeket osztják"
És ez a közveszélyes érettségihiányos idióta az EP elnöke. ;)

www.168ora.hu/globusz/ma-bejelentik-uj-menekultkvota-tervet-138907.html?print=1
Jávor Benedek:

Kis-Rigó László szeged-csanádi püspök szavai alapján azt hiszem, eljött az ideje a hunglikán egyház létrehozatalának, amit nem a távoli és tájékozatlan Rómából, hanem a Miniszterelnöki Hivatalból irányítanak.
@Gábris szomszéd:
ez egyre jobb lesz, Dánia visszaküldi vagy táborba zárja Svédország hasonlóképpen, akkor majd Iceland-ra akarnak menni a tűzhányó kráterébe?
vagy az északi sarkra ott meg majd a Hacsa várja őket a rénekkel és jegesmedvékkel és jégkunyhóval ahol szárított halat és még szárazabb algát kaphatnak frókaszarral

kurva kíváncsi vagyok hol borúl ki annyira a bili, hogy felismerjék nincs más megoldás, felrakni őket egy nagy hajóra és visszavinni őket oda ahonnan kalandozásokra indúltak

ezentúl én magam a NAGY KALANDOÖZÁSOK IDŐSZAKÁNAK FOGOM NEVEZNI A KALANDOROK KÉSŐ ŐSZI SÉTÁJÁT

rá is fognak baszni mert hamarosan tél lesz és ha nem tanulnak meg síelni akkor mehetnek pisilni

EGYÉBKÉNT A SZÍRIAI EXFORRADALMÁR MIÉPRT NEM TERRORISTA? AZ IS EGY TÖRVÉNYES HATALOM ELLEN KÜZD AZUTÁN MEGÚNNYA (VAGY ROSSZÚL FIZETIK A MEGBÍZÓI) ÉS AKKOR LESZ BELŐLE KALANDOR

brühüyyy

kkk (----------)

én egyre kevésbé tudom sajnálni az ilyen kalandorokat

pláne hogy elégetik az úti okmányaikat

anélkűl azonnali visszatoloncolásnak kellene következnie

és magyarázat nélkűl

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
egyébként aki érti annak szól:

"gerbeskutyucapcara"

az ég nem zeng de zaj van kkk

brühüyyy
@Rodeo36: "EGYÉBKÉNT A SZÍRIAI EXFORRADALMÁR MIÉPRT NEM TERRORISTA? AZ IS EGY TÖRVÉNYES HATALOM ELLEN KÜZD AZUTÁN MEGÚNNYA (VAGY ROSSZÚL FIZETIK A MEGBÍZÓI) ÉS AKKOR LESZ BELŐLE KALANDOR"

Azt bírom, amikor a 444 és társai dicshimnuszt zengenek, hogy atyaég mekkora "kamu" fotó volt, mivel a csávó nem pisis "csak" FSA terrorista volt.
Ez ugye az a "mérsékelt" társulat, akik ilyesmiket műveltek.

edition.cnn.com/2013/05/15/world/meast/syria-eaten-heart/

Közben kezdenek jönni a további fotók is, amelyek más véreskezű bitangok Európába szivárgásáról szólnak. Ezt egyébként már több titkosszolgálat is megerősítette.

valasz.hu/vilag/unios-figyelmeztetes-terroristak-vannak-a-menekultek-kozott-113861
@Gábris szomszéd:
a képen látható fiatalok teljesen mindennapi túristának néznek ki, hiba, hogy nincs útlevelük és ezért vízumuk sem...
szálljanak meg motelekben tudnak érte fizetni

vagy ha nem ne indúljanak túrázni ez a 70-es években lett divat (igaz papírokkal) hogy minél o9lcsóbban minél messzebbre menni őket hívták: hitchhiker-eknek

ezek is ugyanazok

dolgozni nem akarnak???

brühüyyy

hogy legyen pénzük ha már aszthazuggyák, hogy nincs

--------kkk
@Gábris szomszéd:
az ilyen kalandoroknak azonnal fel kellene ajánlani közmunkát és dolgozzanak meg az élelemért meg a többi dologért amit pofátlanul követelnek

hitchhiker-ek

majd kibukna a valóság ha munkára akarnák őket fogni, példáúl kitakaríthatnák a saját szrukat, rendbe tehetnék a szétbaszott környezetet és szednék az éppen érő gyümölcsöket, amiért kahtanának fizut ideiglenes tartózkodással amíg ledolgozzák a kölcségeiket

egészséges vidám és kalandvágyó fiúk, dolgozzanak

a hitchhiker sem akart de menni akart akárhová ingyen és piálni, baszni, meg az árokszélén drogozni

brühüyyy

kkk------------

nem jó "öregnek" lenni a zember emléxik... minden visszaköszön
@Gábris szomszéd:
ezek most az anno virágok gyermekeinek nevezett droggal élő kalandorok...???

fizetni nem de élvezni igen...volt belőle Woodstock (valamivel nagyobb mint a Sziget) és amennyi zemberi ürülék meg hányás ott felhalmozódott aszt évekig nem tudták kitakarítani és, volt füst meg ricsaj (sokan zenének hitték)

naccerű...most unatkozó arab fiatalok kalandokra vágynak mert otthon a SÁRIKA URALKODIK ÉS BURNUSZBAN KELL BASZNI kalandokba bocsátkoznak, hogy szabadon legyenek a munkától és az élet terheitől szabadon majd mások kifizetik mert ők olyan kedves ordítozós hülyegyerekek

már a németország sem jó nekik mi kellene??

persze a munka büdös, fizetni minek ha lehet lejmolni

és követelődzni

brühüyyy

--------kkk

nagyon kedves gyerekek

az meg hogy valakik nem tudnak tengerben úszni és emiatt belefulladnak az mindennapos eset mindenfelé és még cápa sem volt a közelben

úszva jönnek???
@Rodeo36: "nem jó "öregnek" lenni a zember emléxik... minden visszaköszön"

Ettől függetlenül ugye vannak itt olyanok "blogbölcsek", akik szerint én vezetlek téged az orrodnál fogva, mint ecceri kommunistakisnyilast. :)
@Orica Középföldi:

tegnap Friderikusz 2 emberrel beszélgetett (nem láttam az elejét, nem tudom kik ők), és nagyon érthetővé tették ezt a kevergést amit a nagyhatalmi játszmák hoznak létre mert lavíroznak a szomszédos arab államok érdeke, politikája körül.
persze a török kormány félelmére is kitértek, amely retteg egy esetleges kurd államtól, érzékeltetve, hogy mekkora ez a kialakult káosz, amire nincs jó megoldás...
mivel átkapcsolgatás közben tévedtem politikára a beszélgetés után ránézetem az atv honlapjára és Paul Lendvai szerintem az osztrák helyzetet jól összefoglalta, de volt véleménye a kialakult folyamatokról is.

még tagnap délután pedig egy nagyon jó összefoglalást olvastam erről, a nagy embercsempész bizniszről amely kialakult és a régebbi csempész útvonalra ágyazta be magát. mivel ez a fajta csempészet a lehető legnagyobb bevételt hozza, sokáig fog élni...

offforever.blog.hu/2015/09/08/a_jol_kitaposott_csempesz_utvanal_most_az_embercsempeszeke

remek összefoglaló hihetetlen nagy pénzekről amibe kezd egyre jobban egy kis magyar sejt bekapcsolódni és persze sok "partizán" akció is folyik mint mindenhol

hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/a-migration-aid-onkentesei-menekulteket-mentettek-ki-az-embercsempeszek-elol/
index.hu/belfold/2015/09/09/nagy_sokk_lesz_a_menekulteknek_orban_uj_idoszamitasa/

"Egy kormánytag szerint "kemény képsorokra" kell felkészülni a szerb határnál jövő keddtől."

Aha. És el tudom képzelni a szituációt, amikor nőket, kisgyerekkel a karjukon gumibotoznak és könnygázoznak a hadfiak, és a taknyanyála egybefolytan orditó háromévest fotózza a világ.

Na akkor már nem biztos, hogy csak egy-két hőbörgő ballib nyugati ujságíró fogja követelni, hogy zárjanak ki az EU-ból.

Egyébként kurva egyszerű, kilépni EU-ból, Scehngenből, onnan azt csinálunk, amit akarunk. Pont.
@Gábris szomszéd:
először is semmi nyilas csak kiskommunista de nem olyan álnokok mint a gyíktörzsgárda...

el tudom én mondani amit akarok anélkűl, hogy bárki vezetné a kezemet

ezek a kalandorok kurvára basszák a csőrömet és azok méginkább akik "csempézik" őket

ez most egy üzleti vállalkozás

a megoldás mindenkit elzavarni a bús picsába és beszéljék meg egymással miért basztak rá a sompolygásra

méghogy nem akar a hitchhiker németországi táborbba menni ???kijafaszt érdekel akkor megy annya picsájába és még fel is pofozom...igazolja magát hogy ő már pedig menekűl valami elől

lehet, hogy csak a SÁRIKA NEM TECCIK NEKI???

brühüyyy

----------kkkkkkk
@DarthVader:

tegnap nem is tudom már, hogy hol olvastam, hogy a Keletinél dekkoló migránsok hallották az ultrák összecsapásánál több rendőr megsérült, elkezdtek szervezkedni, hogy mennek megvédeni a zsarukat.

a segítőknek mindent be kellett vetni, hogy megértessék velük, nem keveredhetnek ebbe bele, és nehezen de megállították őket.
@habakuk000:

"___Ui.3. Angyal, te ne linkelj nekem menekülteket gyalázó linkeket, mert annak ellenére, hogy tulajdonképpen ugyanoda jutunk a mondásainkban, az alapjaink ég és föld.___"

Szerintem igen lényeges aspektusra mutattál rá, még ha az az 'ugyanoda' kitétel nem is fedi a teljes tényszerűséget.

Ahogy az előzőekben elvétve túlzásoktól sem mentes (karikírozott) levezetésedben kifejtetted az 'ég és föld' különbözőség ha árnyaltan is, de megjelenik az 'ugyanoda' és a felületes hasonlóság nem éppen árnyalatnyi különbségében, amit aztán a fostalicska -nem zavartatva magát alattomosan 'összemos'.
Az indíttatás különbözősége meghatározza az eszköztárat a probléma kezelésében is, amelynek csak egyik jelensége volt László Petra a pártatlanságot követelő újságírói etikát is felrúgó közreműködése a menekültekkel szemben a rendőrök háta mögött. [Remélem, büntetőjogi következménye is lesz, és médiabeli szereplése is véget ér annak az kameraribancnak, de ez mellékszál.]

Tehát a menekülők emberséges ám szakszerű idegenrendészeti kezelésének követelménye a magyar állam (és az állam, ma, tetszik nem tetszik: Orbán Viktor) hozzáállásának következtében kriminalizálódott oly mértékben, hogy jelenleg egy rablógyilkosnak jobb kilátásai vannak a büntető eljárás során, mint a megbízhatatlan és kiszámíthatatlan és szakszerűtlen (szervezetlen, de nagyon is átgondolt) magyar migrációs gyakorlatban.

Amikor Orbán Viktor azt találta böffenteni, hogy az unió vezetői egy vidéki kócerájt nem tudnának vezetni, nem gondolta, hogy ez legelőször vele szemben bizonyosodik be.

A fostalicska egyetért a menekültekkel szembeni ellenséges állami fellépésben, amely a kerítés építésben mutatkozik meg látványosan, mellékesen kezelve azt az egyáltalán nem mellékes körülményt, hogy az országon átzúduló mintegy 160000 emberből folyamatosan tartózkodik itt néhány tízezer fő, felnőtt, gyerek, nők vegyesen, akiket ha szerény, de emberi körülmények között kellene ellátni és tovább engedni, vagy éppenséggel kiutasítani, ha a menekült státusza nem áll meg.
A menekültek együttműködést elutasító magatartását senki nem vizsgálta, figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy a menekült nyilvántartás megszerezhető, hozzáférhető akár az iszlám állam terroristái számára is, hiszen 'bőven' van utánpótlásuk az unió tagállamainak elfajzott gondolkodású egyedeiből is.
További nem mellékes körülmény, hogy Szíriának jelenleg nincs itt elfogadott külképviselete, ahol segítséget kaphatnának hivatalos ügyeikhez a menekültek, ezt a magyar közigazgatásnak kellene áthidalni, mondhatni megoldani, ha már elképesztő diplomáciai/külpolitikai rövidlátása következtében kiutasította a hivatalos szíriai kormány nagykövetségének munkatársait, megfosztva önmagát egy igen fontos tájékozódási kapcsolattól, netán partnertől, még ha fenntartással is kellett volna kezelni.

Ha megfigyelted, -a fostakicska- azonkívül, hogy menedzseli itt a jobbikos információkat, kármentést is végez, tompítja a jobbik ez ügyben is tanúsított magatartásának elfogadhatatlan voltát, cukiskodásaival szimpátiakeltésre játszik, közben azon munkálkodik, hogy ezt a felületet is felhasználva népszerűsítse a Jobbik propagandáját ezúton is építve a Jobbik szavazóbázisát.

Tehát összegezve: csak látszólagos az 'ugyanoda jutás' mert amíg téged a humanizmus és törvényesség, addig a fostalicskát az elutasítás, és a politikai haszonszerzés vezérli ami a célt, és az eszközöket illeti.

Mindeközben zavartalanul folyik a felsőoktatás szétverése, amely ugyan nem témája a posztnak, de érdekes módon, mint témába nem illőt mégsem ezt hozza, hanem Izraelt citálja ide, hiszen jobban érdekli a Jobbik hatalomra kerülése, mint az ország jövőjét már rövid távon is eldöntő oktatás -még elégségesnek sem mondható- feltételeinek felszámolása.

Röviden és képletesen:
A végeredményt tekintve is épp oly messze álltok egymástól, mint Makó-Jeruzsálem a New York- Budapest tengelyt nem is említve, copy right by Moscwa.
@guma:

Aha! Akkor jótündér erre utalhatott az utolsó posztban, mariska őrjöngésére utalva.
@jaegtoer: Most megint félrecsúsztál. Nem igazán érdekel a jobbik hatalomra kerülése de a vélt vagy valós haszonszerzése sem. Érdekel viszont a világ és benne a hazám sorsa.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Apropó szíriai szokások.

Sokan itt is kételyüknek adnak hangot a többnejűség szokása miatt. Pedig a magyar se fogyott volna annyira, ha háborús időkben a katolikus egyház engedélyezte volna, hogy egy férfi több feleséget is eltarthat egyszerre.

A Biblia nem tiltja kifejezetten, bár Jézus említi a párkapcsolatokat.
és talán most újra kellene olvasni a két pszichológus véleményét a vezérről. mintha erről beszéltek volna:

Orbán Európa nagy embere lenne

Orbán Viktor teljesen felpörgött,

rég érezte ennyire elemében magát,

lelkes, hogy végre harcolhat,

nemzetközi tekintélyt akar szerezni magának.

Ezeket a megjegyezéseket hallottuk a politikához közel lévő emberektől az elmúlt napokban. A Magyarországra nehezedő nyomástól egyszerre remél Orbán Viktor belpolitikai hasznot, nemzetközi elismerést, és közben önmagáért is élvezi a küzdelmet, a világ figyelmét.

folytatás

444.hu/2015/09/09/orban-europa-nagy-embere-lenne/
@DarthVader:
A tehetetlenség/tétlenség után most ez lesz az eszköze annak, hogy ne kelljen semmilyen jogszerű eljárást lefolytatni. Azt benyalni, hogy két-három óra alatt meg lehet csinálni azt, amire eddig hónapok, de akár évek sem voltak elegendőek, meghagyom a menthetetleneknek. Még kirakatnak is szar.

Szépen fel van itt építve az egész, a minimálisan szolidárisak befeketítésétől a puszta átkategorizálásokig (ld. a menekülteken azért nem kell segíteni, mert ezek nem menekültek, hanem álszíriaiak, álmenekültek, provokátorok).
@Gábris szomszéd:
"Természetesen az igazság nyilván az..."
Mi is lehetne más:)?!
@Gábris szomszéd:
Nem, nem persze:). Teljes véletlen, hogy minden második posztod alfahir.
@Rodeo36: "az ilyen kalandoroknak azonnal fel kellene ajánlani közmunkát"

A parlamentben kéne először a közmunkát bevezetni, a 47 ezer még sok is lenne nekik.

Múltkor engem fénymásolás közmunkára akartak behívni valamelyik hivatalba, de persze csak pár hónapra. Kirúgják a főállású dolgozókat, persze csak az alacsonyabb pozíciókból ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

a parlamentben a sárikát kellene bevezetni aki lop annak levégni a fejét

hamarosan rend lenne

brühüyyy

-----kkk

ügyes kis húzások, fénymásolási közmunka
Lényeglátó komment a 444-ről:

"A szocializmusban a pozícióért könyökölni kellett.
A Fidesz-érában térdelni.
A rugdosódást majd a Jobbik fogja bevezetni."
@DarthVader:

onnan az egyik hsz, ami azt is összefoglalja kicsit amiről a Friderikusznál beszéltek

"Jó a poszt, de pontatlan. A menekült probléma mögött ugyanis NEM szíriai válság van, hanem egy Közel-Kelet válság és egy afrikai válság. Az előbbi az összetettebb, ugyanis 5 háborús övezetből tevődik össze. (És ebből csak az egyik a szíriai.)"
@guma:

Talán locsolni kéne, bár nem nagyon hiszem, hogy attól nőne egy centit is. Ahhoz már túl öreg, hogy nagy növekedésre számíthatna. Főleg, ha kirúgják az országot a sengeni övezetből, és az itthon maradt fiatalok megharagszanak ezért rá.:D
@Gábris szomszéd:

az még mindíg nincs leírva miért kell nekik Törökországba és a többi környező országba menekülni?

és akkor megmarad a kérdés: miért nem lehet a Kurd államot létrehozni a török és az iraqi területek és népesség összevonásával és elismerni autonómiáját?
mindenkinek jobb lenne

szétszedni a shiitákat és a sunny-kat és és letelepíteni őket egymás közé

shiita a shiitával a SUNNY A SUNNY VAL AZUTÁN LEGYEN VOLÁGBÉKE???

vagy akkor sem mert
Odierno aszongya, hogy még 20 évig kavarják a szart a Levantén és a Maghrebben

kurva annyát odierno-nak és a főnökének

brühüyyy

------kkk
Nos németek országba még alig érkezett meg pár ezer menekült, már most áll a bál!!! És ez még a menekült áradata kezdetének is a kezdete volt!!!
És már most nem tudják kezelni!!
Ja és ezek a drága jó békés menekültek, akik olyan jó fejek, csak a kormány a paraszt, már német országba is balhéznak, mert hát nem tejjel mézzel folyó világ várt ott sem rájuk!! Sőt már a németeknél már Go Sweden és go Dania az új jelszó!
És még ez semmi nem volt!
Már most látszik, hogy Merkel egy idióta, és már most alig bírják kezelni a helyzetet.
Persze a még mindig EU-s ballibes "szabad sajtó" még mindig ontja a faszságait magából, ahogy itthon is.
Csak, hogy ez most nem egy olyan kérdés , mint az infláció, amiről lehet jókat vitázni, mert az átlag ember úgy sem ért hozzá.
Ezt az emberek pontosan érzik a bőrükön.
Azt is látják, hogy ezek a menekültek egyre agresszívebbek.
Úgyhogy egy-két év is nagyon nagyon igaza lesz Orbánnak!
Mert most még elviselhető volt a helyzet, de ez csak fokozódni fog.
Bár már Németországban vagy Angliában is egyre többen Orbán pártján állnak a V4-ről nem is beszélve!
És a legelvakultabb libbantok is meg fogják tapasztalni, mekkora hülyeség lenne tényleg elkezdeni beengedni a menekülteket
És a kvóta rendszer nem megoldás!! Főleg nem ilyen mennyiségű menekültnél, és főleg ilyen agresszíveknél, akik maguk akarják eldönteni, hogy hova akarnak menni.
És egyre több embernek nyílik ki a szeme, mert tapasztalja a dolgokat.
Rádióban beszélték, hogy Békéscsabára is visznek menekülteket, hogy ott intézzék az azonosításukat. Ehhez természetesen lepukkant bkv-s buszt használnak.
Sintén ott hallottam, hogy valakik ( talán ogy képviselő ) elmentek megnézni a röszkei határállomást, és csak egy bódét találtak, a menkülteknek se viz, se élelmiszer, a közeli kukoricásban várakoztak.

Szóval jönnek a hírek, meg az álhírek, a nép meg találgat és fantáziál. Talán az ellenzéknek most kéne szórólapozni a lakosság körében arról, hogy 1. mi a tényleges helyzet, 2. mit tennének, ha ők kormányoznának, 3. mit tehetne a kormány, ha a jogszabályokat és az emberséget alkalmazná.
@látjátok feleim szümtükkel:
a locsolással egyetértek, de nem vízzel, hanem gázolajjal és szikrázni körülötte, hogy örüljön a tüzijátéknak

brühüyyy

-------kkk
@irógép: "Már most látszik, hogy Merkel egy idióta"

Ennyi hülyét egy rakáson! Ha jól emlékszem, már második ciklusát tölti a németek által demokratikusan megválasztott "idióta" Merkel.:D
@Rodeo36:

"miért nem lehet a Kurd államot létrehozni"

ez Törökország kurdok lakta tetemes részét is érintené.
szerinted, miért is nem?
@irógép:

"_Úgyhogy egy-két év is nagyon nagyon igaza lesz Orbánnak!
Mert most még elviselhető volt a helyzet, de ez csak fokozódni fog._"

No, igen. Még egy-két év, és elkezdjük nehéztüzérséggel lőni Szerbiát, hogy a menekültek kedvét elvegyük a meneküléstől. Kár, hogy az érintett terület éppen a Vajdaság, bár onnan nyilván túl kevés szavazat jön. Nemde?

"_Már most látszik, hogy Merkel egy idióta,_"

És gondolod, hogy a te zsenialitásod előtt sokan leborulnának?
@guma:
mert: csak!!!!!!!!

és toppantani is hozzá

brühüyyy

---kkk

"valakinek" nem érdeke, összekavarná a kártyákat és nem lehetne zöld terített betlire játszani a piros últit...

vagy a tologatós izében a csiki csuki-t????
@guma:
Külön jó egyébként a cikk lezárása ezzel az "a fentiek alapján mindenki eldöntheti, hogy milyen álláspontot alakít ki"-szöveggel, mint visszatérő motívummal. Mutatni kell, hogy persze ők aztán állati demokratikusak és a szabad vélemény hívei, csak hát már a bevezetőben megvolt a kinyilatkozás, hogy "természetesen nyilván" mi az "igazság". Érdekes, máshol a cikkeknek nem kell ezt külön mondani, mert magától értetődő. Így lesz ez a kihangsúlyozás egy hamis kegy... de képmutatásban többszáz év lemaradásban vagyunk...
@Rodeo36: Marxistaként egyedül TGM szokta kifejteni a hazai sajtóban, hogy ez a közmunka a munkásérdekek megcsúfolása.

Álmunkák, nem fizetik meg rendesen a dolgozókat, kényszerítik őket, akadályozzák az érdekvédelmüket stb. Szégyen, bojkottálni kéne minden embernek.

Csak sajnos maguk az érintettek azt hiszik, hogy ez egy habzsi-dőzsi lesz örök időkig. Orbán elhúzta előttük a mézesmadzagot, ők meg ráharaptak.

És ne higgye senki, hogy ez csak a segélyesek problémája! Az a koboldszerű Hegedűs Zsuzsa már pedzegette múltkor az atv-n, hogy a hiányzó ápolónőket közmunkásokkal fogják pótolni (gyorstalpaló). Ferge Zsuzsa egyből szétoltotta, hogy akkor az ápolónő szakma teljes lezüllése lesz várható.
@irógép:

már megint szóród a rizsát.

"Azt is látják, hogy ezek a menekültek egyre agresszívebbek."

te mit csinálnál, ha se élelmet se vizet nem kapsz és öreg fiatal a csupasz földön dekkolhat csak napokat, éjszakákat?
a legnagyobb békében tűrnéd?

ami röhej, hogy még így sem támadtak meg senkit csak ebből a helyzetből kitörtek. persze, hogy agresszívan.

ja és gyújtogatnak is!
ezt elfelejtetted megemlíteni.
képesek voltak tábortüzet rakni, hogy meg ne fagyjanak.

nem mosdatni kell a vezért, hanem megkövetelni, hogy tegyen eleget a vállat kötelezettségeinek.
"Három órán belül kiutasítják a menekülteket+

Azért, hogy senki ne éljen kétségek közt, a kiutasítás nem azt jelenti, hogy kinyitnak a határon egy kaput, oszt átlökik a másik országba azokat, akikket kiutasítottak. A kiutasítottat egy másik államnak be kell fogania ahhoz, hogy a magyar kiutasítást végre lehessen hajtani. Gondolom a szerbek nem fogják őket fogadni, meg a románok sem. Mivel azt sem tudják megállapítani, hogy mely állam polgárai, így oda sem lehet toloncolni őket. Ez a kitoloncolásos cirkusz kurva sokba fog kerülni az adózóknak.

Nem lehet tudni, hogy Orbán elolvasta-e már egyszer is végig a vonatkozó jogszabályokat, nemzetközi egyezményeket. Talán ideje lenne elé tenni. vagy elmondani neki.

Reggel a tv-ben mondta egy roma vezető, ha jól gondolom az Aladár ( nem biztos ), és azt mondta, hogy őrületes szegénységben él a cigányok többsége, és a kormány nem tesz értük semmit. Talán a drótkerítésből a romák háza köré is lehetett volna kerítést építeni, meg más segítséget adni nekik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: jav.: az érintettek egy része (azok a cigányok, akik évtized óta segélyből élnek)
@guma:

Hogyan tegyen eleget??
Eleget tesz a szabályok szigorításával!! Nálunk erősebb országok nem tudják kezelni a helyzetet!
Még is persze megint Orbán a hibás!!
És nálunk hol van olyan, hogy molotovkoktél dobnak menekültekre, mint a németeknél???
A nagy nyomás ellenére szinte erőszak nélkül oldottuk meg a helyzetet.
A m ballib ellenzék meg csak és kizárólag uszít és pofázik!!
Nagyon kíváncsi lennék ők mit csinálnának?? Már pont olyan szemétdomb lenne az ország, mint a buszok, amiken utaztak a menekültek.
A menekültek nem regisztrálnak és nem működnek együtt. És nem csak itt!!
A nagy szent Németországban sem!! Azért is Orbán a felelős??
Ott ugyan úgy táborokba küldik őket, mert amúgy mit csináljanak velük?
Így most már onnét is mennének tovább!!
Európa nagyon hamar felfog ébredni álmából!
És még az értelmesebb ballibbantok is befogják igen hamar látni, az nem megoldás, amit ez az idióta Merkel beszélt, és amivel elindította a lavinát!

Amúgy az a jó megoldás, amit az a milliárdos tesz. Venni nekik szigeteket és segíteni nekik ott építkezni!
Ja és végre rendet tenni Szíria és környékén!
@irógép: "És nálunk hol van olyan, hogy molotovkoktél dobnak menekültekre, mint a németeknél???"

Nálunk csak a roma kisgyerekes apukára gyújtják rá a házát, meg lőnek rá. Úgy a sötétben.
Büszke vagy rá?
@irógép:

nézd, nem kell szépíteni, mert le van írva, hogy mit kell tennie.

a többi rizsa.
ennyire nem lehetsz korlátolt. még a regisztrációig sem jutnak el ezek az emberek csak a gyűjtőpont áll rendelkezésükre, ahol még a gyereket is rendőr kíséri pisilni a kukoricásba.
nem mással kell foglalkozni elég a mi szennyesüket kimosni ebben a témában most.

sajnos, jó megoldást én sem látok, de akkor is embernek kell maradni és a minimumot neked is meg kell követelned hogy embernek tekintsenek mást is.

"Ja és végre rendet tenni Szíria és környékén! "

persze. beszéljen az orosz, török barátaival és az amcsikkal is. hátha a javaslatát a megoldásra elfogadják.
@nincs_itt:

mán hogy lenne nekem bármiféle problemám a svalbárdi pulóver kellős közepivel? eccerűen csak nézek ki a fejembül, hogyan támatt ennyi bölcsesség az "egy hete tartó" népvándorlási aktus kapcsán. nos, ölég régóta szívom mán a jóisten levegőjét ahhoz, hogy amikor rámjön a bölcselkedhetnék, hát rögvest kirongyolok a hóra, oszt megdugok egy rént. persze a kirongyolás elött magamra kapok egy pulcsit, mer hüje azér nem vagyok. itten a tundrán tejjesen világos, hogy az ember gyereke alkalomhoz illően időnként eszt tesz, máskor meg aszt tesz. a többit meg ráfogggya a nyuszira, de eszt tejjesen hijába magyarázom.
@jaegtoer:

Elolvastalak.
Szép volt.
Kérdésem, ha ugyanoda jutunk, miért érdekes a kiinduláspont? Mitől jobb? Miért kell megvédeni? Ezt tetted.

Már nem tudok Habának válaszolni, mert úgy döntött, hogy nem áll velem szóba, nekem meg baromi csömöröm lett.
@Orica Középföldi:

Köszönöm szépen, örülök, ha nem untattott de olvastam már unalmas szépségről is.

A kiindulási pont az elvi alap, az elvi alap korlátozza vagy bővíti azt az eszköztárat amellyel meg akarom valósítani a célt.

A cél akkor szentesíti az eszközt, ha használata során nem kerülök ellentmondásba a kiindulási alapelvemmel, azaz a morális alappal, ennek következtében okkal gondolhatom azt, hogy a felépítmény olyanra sikeredik, amilyet az indulásnál elhatároztam. Ekképpen a nemes eszmék és az elérésükre alkalmazott nemtelen eszközök nem kerülnek ellentmondásba, nem destabilizálják a struktúrát és a folyamatot, mert kizártam azt a tényezőt, amely megingatná a felépítményt.
Ha úgy vesszük, hogy a megvalósítás során sokszor 'az út maga a cél' akkor az az érzésem -és úgy vélem joggal- nem nagyon tévedek nagyot és feltehetően kicsit sem.

fostalicska (továbbiakban ft) gondolatmenete ott bicsaklik ki, hogy alapvetése az agresszív elutasítás, amelyet ugyan megcukroz egy kis cukisággal, majd még képmutatással és keresztényieskedő mázzal leöntve jut el a makó-jeruzselemi viszonylatra kiépített el kamunnón, és nem gondol azzal, hogy holnap, vagy azután, vagy jövőre milyen tárgyalási poziciót lehet elfoglalni a már most is 1,2 milliárd fős mohamedán világgal szemben, vagy mellett, vagy egyáltalán.
Mármint a 10 millió fős Magyarországot figyelembe véve, ha már a kisrigó olyan szépen kifütyülte magát a keresztények keresztényi világából, mert a leidiótázott EU gatyakorcába bújni a felelősségvállalás elől nem volna éppen elegáns dolog, mindazonáltal a volna meg a vona között egy vonásnyi a különbség, tehát még akár azt is megérhetjük. [asszem elkalandoztam]
@hacsaturján:

Ha majd küld nekem is egy rént (a kilátásba helyezett iglut előre is köszönöm), akkor majd én követem a példáját, addig meg bölcselkedek. Átgondolva a dolgot, jegesmedve is jó lesz, csak ne hulljon a szőre és ne legyen rákapatva a sörre.
@jaegtoer: én még abban sem vagyok biztos, hogy habakuk és a fostalicska ugyanazt mondják. ugyanis befejezetlenek a mondatok, mert a migránsok határainkon túli űzésével még nem ér véget a történet.
@parti_giano:

Kizártnak tartom, hogy akár csak hasonlót is mondanának, csak legfeljebb annak tűnik.

Úgymint hohó, meg hó, hó.
@Orica Középföldi: Tévedsz.

Írtam: piros. Erre Te: hazudsz, ez fekete.

Erre a fajta eszmecserére értettem, hogy fölösleges folytatni.

Ha érvelsz, elolvasom. ( az érvek nem azt jelentik, hogy jóízűen könteózol, de szerintem nemigen kell ezt nekem magyaráznom)

Ha megbántottalak, sajnálom, elnézést viszont nem kérek - pedig tudok, szegény vakapádtól pl kértem, de nem tehetek róla, vele és hősével kapcsolatban mindig belém bújik a kisördög - mert ez perpillanat a te felelősséged volt.
@DarthVader: Igen és az EU-ből olyan egyszerű kilépni.
Meg az a lové is hiányozna, amiből mennek a fejlesztések, építkezések.
@jaegtoer: én azért sokkal egyszerűbb vagyok, s egyszerűbben is gondolkodom:

Ha más alapról is, de ugyanazt mondjuk, akkor bizony ugyanazt mondjuk. Fintorogni lehet, megpróbálni messzebb húzódni a nyálkától, ezt láthattad meg is próbáltam, de ettől függetlenül a végkifejlet ugyanaz.

A reakció lesz más, Angyalé - én nem fogom fostalicskázni, ki nem állhatom ezt az egészet, a gyíktól hetekre való könnyed távolságtartásom oka pont a fostalicskázás, annak idején Fabiust meg tudtuk győzni egyen-ketten a cenzúra időnkénti helyességéről, ha ezzel nem tud korrekten (azaz nem minden nem tetsző komment után óbégatni Boli után) élni a társaság, így járt, a fostalicskázó és a fostalicska számomra egyformán büdös - na szóval Angyalé, a na látjátok, hogy nem emberek ezek a majomok, az enyém pedig nyilván más.

De ismétlem: mindettől függetlenül a piszkos munkát el kell végezni valakinek, ez a kevésbé nemes feladat földrajzi elhelyezkedésünk folytán ránk maradt. Ennek semmi köze orbánhoz, a jobbikhoz, ez van. Meg fogjuk csinálni, mert meg kell, egyébként az én meggyőződésem is az, hogy meg kell.
Ez nem szép dolog, mert a saját boldogulásunk és utódaink boldogulása érdekében megvonjuk a migránsoktól álmaik földjét, de ez a világ rendje, az vesse rám az első követ, aki adott esetben szentként odaadná mindenét s nincstelenné válna.

Mindazonáltal bajom van továbbra is a demokratikus ellenzéki gondolatokkal mégpedig az, hogy gyakorlatilag nincsenek. Csinálják szolgalelkűen azt, amit orbán taktikusan kitűz feladatul számukra, járják a táncot, ahelyett, hogy valamit hozzátennének az országhoz vagy a kontinenshez. Ez rossz.
@jaegtoer:

"[asszem elkalandoztam] "

Nem kicsit:)) Vigasztaljon, hogy szórakoztatóan kerülted meg a választ.
@habakuk000:

"Írtam: piros. Erre Te: hazudsz, ez fekete."

A hülyeséget mondasz és a hazudsz között óriási a különbség. Az utóbbi tudatos tevékenység, és jól felismerhető.

Mérnökkel vitatkozni a világ legfeleslegesebb dolga, teljesen más srófra jár az agyuk. Családi tapasztalat:))
@Orica Középföldi: Akkor próbálj közgazdásszal.:)
Bár, az se lehet sokkal jobb.
@habakuk000: jó és tisztességes szándékú ember vagy... mondom ezt én, akinek számodra ugyanolyan szaga van, mint a lápi-magyarnak:-)... de, mint írád, a piszkos munkát is el kell valakinek végeznie... ez van:-)...
@habakuk000:

"_a gyíktól hetekre való könnyed távolságtartásom oka pont a fostalicskázás, _"

Bocsánatot kérek, ezek szerint tévedtem, sebaj, ne zavartasd magad, pátyolgasd, tologasd. Csak 4-6-10 év múlva nem ajvékolni.
@100 kóbor kutya:

Megkérdezem, érdekel.
A kuttyoknak mi a véleménye erről a menekült haccacáréról?
@jaegtoer: és munkásőrnek:)

"A "banális gonosz" nem a saját agyszüleményem, bár többen gratuláltak hozzá: Hannah Arendt-parafrázis, a "gonosz banalitásának" megfordítása, afféle általános alanya. "

www.facebook.com/peter.konok/posts/970138059708969?pnref=story
@Eszter jött:

A Falkának, -mint a Canis Major küldötte a (Sziriuszról, mint külsős dolgozok eseti megbízással, de gratis - én szoktam előadásokat tartani olyan bonyolult dolgokról, amelyeket magam sem nagyon értek:) Kérdő ugatásaikból következtetve meghökkentően tájékozottnak tűnnek, és teljesen megdöbbentő az is, hogy kutya létükre emberségből is példát mutatnak.
@Orica Középföldi:

Ez a 'banális gonosz' engem nagyon megfogott.
Nagyon irigylem attól a 'szeméttől':) annyira kifejező, hogy elönt az epe, ha arra gondolok, nem nekem jutott az eszembe, de feltétel nélküli tisztelettel hajolok meg az előtt az elme előtt, aki ezt 'papírra vetette' bármi is ihlette, és az 'alapot' bárhonnan vette.
@Eszter jött:

Amennyiben bennünket, a Falkát tetszik kérdezni, kedves Esztervau, kizárást kell bejelentenünk, azaz véleményünket és álláspontunkat úgy átszövi az elfogultság szövevényes hálója, mint a legszebb márványos marhaszeletet a szírerecskék azaz zsírerecskék, ebből nyelvbotlásból is látszik, hogy fenntartással kell kezelni, bennünket, de nem kerítésfenntartással. Továbbá azért sem hangoztatjuk sem ugatva, sem nyüszítve e tárgyban gondolatainkat, mert a veszkődő felek közül harmadikként vagy sokadikként mi húznánk a rövidebbet a kutyák történelmi enciklopédiájában rögzített számos tapasztalat leírása szerint.
Mint kóbor kutyákból szerveződött mini kutyaállam alakulat számos megpróbáltatáson, köztük értelmetlen és érthetetlen üldöztetésen jutottunk túl -gyakran- rohanvást [rohadt sintérek (pedig csak a dolgukat végzik)], ezért nem tetéznénk bajainkat egy olyan országban, ahol most -átmenetileg jobb sorsunk van, mint azoknak a fura kinézetű embereknek, akiknek véletlenül mutattuk meg, hogy az olyen nagyra álmodott drótakadályokon nemcsak felette, hanem alatta is át lehet csusszanni. Nagyon tetszett viszont az erővágójuk, a mi fogaink nem olyan erősek. Azt azért még elcsahintom, hogy Jaegvau ugatérozásával sokszor egyet tudunk érteni, ezért nem is nagyon tartjuk szükségét, hogy beleugassunk ebbe a menekült problémába:)

Vau2
@100 kóbor kutya:

Kedves Falka!

Próbálom indulatoktól mentesen figyelni a történéseket.
Nehéz. Nem időnként, folyamatosan.
Úgy látom, eljött az idő, mikor módosítani kell szótárunkat.
Az emberiességet javaslom kutyaságokra cserélni, a lemenni kutyába kifejezést, lemenni emberbe-re.
Szerintem nincs olyan állatfaj, ami ennyire kivetkőzik önmagából, mint a kétlábúak.
Ha folytatódik ez a trend, kérném felvételemet a Falka tagjai közé. Bármilyen státusz megfelel számomra.
Köszönettel E.
süti beállítások módosítása