Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.06.11. 09:09 Fabius

Viktor, ezt a plakátbulit bebuktad

Nemzeti sport lett a plakáttépés, internetes mulatság a mémgyártás. A Kétfarkú - Vastagbőr kezdeményezésből pillanatok alatt összejött annyi, ami a kormánypártiak szerint egyenesen Guinness rekord:

"Guinness rekord dől meg, mert két farokra ennyi pénzt két marokkal az emberiség történetében még soha nem adományoztak."

A CÖF-öt láttuk már tátott szájjal faszerdőbe szaladni, röhögtünk is rajtuk eleget, de az a laza visszakézből szájon verés amit a Kétfarkúaktól kaptak szerintem azért őket is meglepte egy kicsit:

"Felszólítjuk a CÖF-öt, hogy rövidebben szólítson fel minket, mert ilyen hosszú szöveget nem fogunk elolvasni!"

Ha a zemberek plakáttépő-mázoló indulata és ellen plakátra adakozó kedve nem lenne elég, megjött az Európai Parlament beszólása is:

"Európai Parlament (EP) „elítéli a magyar kormány által kezdeményezett, a bevándorlásról szóló nyilvános konzultációt és az ahhoz kapcsolódó országos plakátkampányt, és hangsúlyozza, hogy a Magyarországon indított, a bevándorlásról és terrorizmusról szóló ezen konzultáció tartalma és nyelvezete felettébb félrevezető, elfogult és kiegyensúlyozatlan” 

Az innen elment "megélhetési kivándorlók" is összedobtak egy Facebook profilt és onnan üzenik: ők is elveszik mások munkáját. Ha ez még mindig nem lenne elég, megjött az ENSZ is. Nem, egyelőre nem kéksisakos békefenntartókat küldtek a rongálók megvédésére, hanem ők maguk is plakátolni fognak a metróvonalakon. Ráadásul Balog Zoltán emberminiszter megtagadta Viktort és a gyűlöletkampányt, gondolom degecikínos lett volna Londonban kiállni és aszondani: idióta vagyok és a gyűlölködést hasznosnak, kívánatosnak tartom.

Innentől viszont nincs mese, Viktor, be kell látni, hogy a plakátháborút ebben a formában elbuktad.

game_over.png

Politikai hasznot nem hoz, cserébe annál többet elvisz: ha a Kétfarkúaknak az összegyűlt pénzből sikerül sokkal olcsóbban kihelyezni a saját dolgaikat, akkor el kell majd tudni magyarázni a zembereknek azt is, hogy Rogán szomszédjának vajon miért nem sikerült ugyanez, ugyanennyiért?

Asszem jobban jársz, ha a Nemzeti Plakátőrség nekilát levakarni és eltüntetni a nyomokat.

345 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr377533364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem megyek, tankörtalálkozónk lesz, és ismét le kell alázni az ellenfelet fociban, mint tavaly
@aritus: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: Vagy a sima Roséra, főleg ha még aranyérmes is. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezek nem rosszak amúgy, lehet henteregni, enni-inni, picit visszamenni a múltba, lazának lenni két napra
@Gábris szomszéd: hát minden pénzünket a kecóba öltük, ezé max. beloianniszba, egy hosszú hétvégére:)))
szerintem ez egy jó írás:

hvg.hu/velemeny/20150611_Oldodik_a_plakatmagany

Talán sikerül végre kiheverni és kinőni a kádári reflexből gyakorolt értékmentességet és ideológiaellenességet. Talán elkezdi behajtani a magyar társadalom mindazt a tartozást, amit a hatalom felhalmozott. Alig látható, kicsi és erőtlennek látszó kezdeményezések dolgoznak párhuzamosan, amelyek azonban nincsenek távol attól, hogy együttes erővel kezdjenek működni. Most még a körvonalaikat alakítják, és ez teljesen helyénvaló és időszerű. Lekicsinylés és megkérdőjelezés helyett figyelemmel kell fordulnunk egymás felé, és kideríteni, kinek mire volna szüksége a továbblépéshez.

Csendben folynak az alapozó munkák: vannak, akik alkotmányozásról vitatkoznak szépen halkan, mások szakpolitikákat dolgoznak ki, vagy éppen azon agyalnak, hogyan lehetne a most meglévő és rosszul működő nagy állami intézményeket, mint amilyen például a bedőlt hitelesek ingatlanjait felvásárló és azokat visszabéreltető eszközkezelő, egy mozdulattal működőképes szociális szolgáltatóvá alakítani. Vidéki ellenzéki csoportok szervezik az egymás közötti kommunikációjukat, összejárnak, a helyi politikára reagáló stratégiákat dolgoznak ki, újabb embereket vonnak be. Felhalmozzuk a szükséges tudást, ami épp hiányzik a rendszerből. Hogy mikor formálódik ebből ütőképes mozgalom, alkalmasint akár választásokon indulni képes pártszervezetek, az majd eldől, mindenesetre a most időszerű munkát épp elvégezzük.
@habakuk000:
Henteregni?
Félreérted, MI nem vagyunk OLYANOK! :)
Viszont ez buli, egy eszméletlen közösségi érzés, olyan élmény, hogy na!
Példaképp mondom, hogy az első 2x5-ös jelentkező csoport olyan volt (1 hónapja már), akik tavaly voltak velünk először. Van benne azért egy kis sport, akarat (laza azért, de kijönnek az emberi tulajdonságok ez alatt a 2 nap alatt), aki puhány és lógós, azt a csapat mindig kipécézte és be is szólogatott neki. Volt velünk a Wichmann Tamás többször is - eszement fazon, pláne az esti tábortűznél, gitárral.
Nekünk így 3 nap buli és evezés - míg a többieknek csak 1. :D
@nincs_itt:
Azért ez nem egy Etyek-Felcsút távolság, kérlekalássan...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Na, francba a prűd álszent csónakosával.. mi bajod a hentergéssel?

Mintha Angyal maszatolna
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
El tudom képzelni, ezért aztán irigy is vagyok...
Csak ilyen absztinencia mellett szerintem nem fognak rád szavazni a Mosoni melletti korcsmárosok, ezt vedd figyelembe!:) Halászi határán kiteszik a képedet, hogy ezt a fazont aztán Ne! - azért ez felém Kispesten nem igaz, de vigyázz...!:))

Inni, vagy nem inni...?
Ez itt a kérdés...
@habakuk000:
A hentergéssel semmi! A képmutatókkal van csak. A sok kíváncsi tekintet kissé feszélyez, de ezért nem nyílt színen szokom tenni... :)
@Knósszosz: "„Szerettük volna Pákh urat meggyőzni ezzel a barátságos lépéssel, hogy minden körülmények között érdemes megállapodni a magyar állammal”"

mit szósz ehhez a tróger bandához? lézerdzsonihoz?
@Knósszosz:
Te, EZ nem csak az ivásól szól. Jó, arról is, de... :D
Azért majd összefutunk.
@habakuk000: "Lekicsinylés és megkérdőjelezés helyett figyelemmel kell fordulnunk egymás felé, és kideríteni, kinek mire volna szüksége a továbblépéshez."

Ezt itt is folyamatosan érzem. :)
@Knósszosz:
.
Kíváncsivá tettél.
Megnéztem.
Itt az eseménynaptár:

groupamaarena.com/hu/esemenyek

Mit is mondjak?
Inkább semmit.
@Gábris szomszéd: Látom, tudom.

Meg is sértődik mindig a társaság, ha felemlegetem:)

taga is hosszan idézett a múltkor fölháborodva.

Mindazonáltal mielőtt túlságosan fölbátorodnál a gyűlöletbeszéd és hazaárulás nem azok a kategóriák, melyekhez figyelmet kéne tanúsítanunk a továbblépéshez.
.
Állítólag valami ilyesmi lesz az új kontra-plakát:

Ha Magyarországra jössz nem tudnál hozni egy épeszű miniszterelnököt?
@huzzadneki shakespeare: érdekes a mögöttes vita is, a dk-s Vágó István megszólíttatott és meg is szólalt egy másik politikussal karöltve, piszkolták a szerzőt erősen:)

Amúgy azt hiszem, az összes pártnak óriási pofon a kutyák 25 millája.

Kíváncsi vagyok, roppant kíváncsi, ebből az alkalomból le tudnak-e szűrni valami kézzelfoghatót.
Ahogy Vágóék reakcióit látom - aki valóban értelmes embernek tűnik - nemigen.
@habakuk000: haba, ne kezd újra, me megint csúnya civakodás lesz belőle:)
többek között oricának is szemet szúrt, hogy beugrasz ide időnként és osztod a zsírt, mint vitya péntekenként.
index.hu/kultur/2015/06/11/a_haza_erdekeben_nyilvanitottak_vedette_a_munkacsy-festmenyt/

ezt a lázárt is hogy nem törölte még képen valaki, hogy örökre rajta maradna az a cinikus vigyor az arcán

gyalázat, basszus einstand, ezért a Csónakosék is vízbe bújtak

b+ ilyen undorító országot mint mi vagyunk a föld nem hordott a hátán
@habakuk000: Esetleg erre a gyűlöletbeszédre gondoltál?

comment.blog.hu/2015/06/11/a_klubradio_szerint_termeszetesen_hogy_a_bevandorlok_megeroszakoljak_a_noket

alfahir.hu/nincs_mas_valasztas_akkor_jojjon_az_eroszak

Egyébként meg nem az általuk skatulyázott címkékkel kell beszélgetni, hanem az emberekkel.:)
@taga20: miva, miva, mivan, ne Orica szoknyája mögé bújva nyomjad az igét:)

Azt írtam, hogy Angyal lenyom benneteket a magasan hordott orrotok miatt, és futtok kitiltásért Boli ovó bácsi áldott ujjaihoz, ez egyébként így is van

De nem érek rá, megyek henteregni, ha már Boli így fölháborodott rajta

te is jobban jársz, ha követed a példám, hétvégén biztosan megúszod egy karnissal három helyett:)
@dr. jenőke (jenőke):

Ha beugrós miniszterelnököt keresnek, minden két hétben két hétig szabad vagyok.
Aztán önként lemondok, ha meglesz a megfelelő jelölt.
Szerintem, jól járnátok velem.
@Gábris szomszéd: Angyal, ez dedós, ez ugyanaz a szint, mint amikor a ballibsi tábot szörnyülködik azon, hogy a vadmajom polgármester narancssárga szemüvegben ér gyakorlóban megy testületi ülésre
@habakuk000: má majdnem rád ugrottam, de azé van stílusod az szent.
persze aki skodával jár, annál remeg a léc:)

szép még lehecc!:))))))))))))
@taga20: mit csináljak, ha nincs pénzem Teslára...
most amúgy bömmel járok, de ez sokkal rosszabb mint a Skoda
@Eszter jött: szerintem is, me ako nem tanulnál meg vezetni, vagy úgy csinálni:)))
@habakuk000: "most amúgy bömmel járok, de ez sokkal rosszabb mint a Skoda"

aha! én meg a felcsúti jeti vagyok félállásban:)))
@taga20:

Lehet, hogy tudok vezetni, csak még nem próbáltam. ))
@Eszter jött: én is így vagyok a főzéssel, meg a karnissal:)))
@habakuk000: Hát ha szerinted már ez is dedósnak számít?

"Ahhoz pedig még csak nem is kell ultraliberális genderharcosnak lenni, hogy a nemi erőszak olyan ordenáré bagatellizálását tényleg a legtahóbb szexizmusnak és a nők iránti tiszteletlenség médiatörténeti mélypontjának tekintsük.
Akkor most adja magát a kérdés: ezek után maradhat-e még mikrofon mellett a rasszista és szexista Szelestey Lajos? Belefér-e a Klubrádiónak, az európai gondolat és a haladás utolsó, magyar éterben hánykolódó kis hajójának profiljába, ha azzal veszik védelmükbe a bevándorlókat, hogy a nemi erőszakot "saját normájuknak" tekintik, amelyet amúgy is meg kell érteni, mert hát, ugye másképp nem tudnak becsajozni, a fiatalság és a tesztoszteron meg hajtja őket."
@Gábris szomszéd: klub tag vagyok, ezé vigyázz az arcodra, me belevándorlok:)))
'estét! :)))

"A kritizált véleményt az állam fogalmazta meg, annak terjesztéséhez az állami apparátust és több száz millió forintnyi közpénzt használ. Az ellenkező álláspont képviselői messze nincsenek olyan eszközök és források birtokában, amelyekkel akár csak megközelíthetnék a kormányzati kampány intenzitását, ennek keretében ugyanis nyolc millió választópolgárnak küldtek közvetlenül levelet, több száz óriásplakátot tettek közzé országszerte, és már megjelentek sajtóhirdetések is. Az ellenvélemények képviselői számára nem áll rendelkezésre olyan közvetítő eszköz, amelyen hasonló erővel tudnák kifejezni tiltakozásukat. Ha a kormányzati plakátokhoz nem lehet hozzányúlni, akkor nincs reális esélye annak, hogy a közbeszédben az ellenvélemény (a xenofóbia elutasítása) ténylegesen megjelenjen és eljusson a polgárokhoz. Ha az állam megbünteti a véleménynyilvánításnak ezt a módját, végső soron azt segíti elő, hogy a polgárok egy jelentős részéhez kizárólag a kormányzati álláspont jusson el, és ne szerezzenek tudomást arról, hogy a társadalom jelentős része elutasítja a kormányzati politikát.

Ezek az érvek természetesen nem teremtenek általános jogot a plakátrongálásra, és nem érintik a károkozásért a plakátot közzétevő céggel szemben viselt (polgári jogi) felelősséget sem. Kizárják azonban az aktivisták cselekményének megbüntetését.

Mindezt az alapjogi érvelést a szabálysértési és a büntetőjog is képes befogadni, annak ellenére, hogy ezek a jogágak nem alapjogokat szabályoznak. A „társadalomra veszélyesség” hiányának megállapítása az adott jogágak fogalomrendszerén belül lehetővé teszi az alapjogi szempontok érvényesítését.

A vita, mivel emberek alapvető jogairól, méltóságról és véleményszabadságról szól, szükségképpen nem csak jogi, hanem morális is. Ezért érvelnek sokan, alappal, úgy, hogy a plakátrongáló aktivisták cselekedete polgári engedetlenség. Egy morálisan elítélendő kormányzati politikával szemben lépnek fel oly módon, hogy tettükkel formálisan törvényt sértenek. A kifejtettek alapján ezzel együtt is elfogadhatatlan, hogy az állam saját xenofób üzeneteit az állami büntetőhatalommal védje meg.

A jogrendszer, amely az emberi jogokat alkotmányos alapjogokként elismeri, kínál jogi megoldást a morális problémára. Ennek alkalmazására valamennyi jogalkalmazónak megvan a lehetősége."

ekint.blog.hu/2015/06/10/szeljegyzetek_a_plakatrongalok_majdani_alkotmanyjogi_panaszai_ele?utm_medium=lista&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=keres%C3%A9si%20tal%C3%A1latok?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201506
@taga20: ))))

kitört az ízlésficamod? inkább ágyba vándorolj! :D
@Eszter jött: :)

én is hasonló cipőben járok... :D
@dr. jenőke (jenőke): :)

vers nincs???
megyek is aludni!
:DDDDDDDDD
@guma: drága margarita, buldog névnapot!

csak aszt nem értem, hogy kinek adnak ilyen nevet? me hogy margó, vagy merdzsó az oké, de ...:))))))))

nézem a lömant, nem mehetek még.
@habakuk000:

"Angyal lenyom benneteket a magasan hordott orrotok miatt, és futtok kitiltásért Boli ovó bácsi áldott ujjaihoz, ez egyébként így is van"

Nane!

Nehezen találnál példát arra, hogy G bárkit lenyomott volna, tekintve, hogy nincs saját véleménye. (Hacsak ma nem, mert ezt most kezdtem átpörgetni.)

Én nem tudom, hogy valaki futott-e Boliért, de új világcsúccsal sem érné el, olyan gyorsan megunja önállóan is:))
@taga20: Ez esetben inkább Szelestey arcába vándorolj bele.
@Orica Középföldi: tök igazad van. haba egy pupák!

bebújhatok a szoknyád alá?

csak, hogy habának is igaza legyen:)))
@guma:

Na, végre! Már azt hittem, én vagyok az egyetlen dinoszaurusz.)))
@Eszter jött: csajok neeeeeeee!
nem elég nekünk a globális felmel, meg a napi 10ezer afgán néger, még ti is?:))))
@taga20:

Meg tudod te védeni magad:)) Élesebb nyelved van, mint sok nőnek.
@Orica Középföldi: puding nyelvem van, szeretnek is a nők. párdon a nejem:)

csak arcoskódom, orka vagyok.:)))
@Orica Középföldi:

nem tudom, mit érthetett ennyire félre Haba. egy ilyen sivár gondolat szegény szöveg amit tálalni igyekszik itt az illető, maximum néha azt a fajta kényszert ébreszti fel valakiben, mint amikor egy elesett embernek segíteni próbálnak, hogy megértsék mire akar kilukadni...
@Eszter jött:

valahogy jobban élveztem amikor vittek. :DDDD persze volt, hogy rám szóltak: nálad nincs fék!
erről a nagy fiamnál szoktam le, egyszerűen élveztem amilyen biztosan vezet...
szép álmokat (vers nélkül is! :DDD)!
@guma: neked is szépeket. álmogy bajszos tagákkal:)))
@guma: még a retek is sokkal intenzívebb ízű a kertből, mint a kertből, a rukola pedig ég es föld
van ilyen újság is vagy volt, ott láttam először a Nagy Meteorat.

na szóval, nem értek én el semmit, Angyal uuuuutalatoskep pozíciója megfoszt titeket attól az örömtől,hogy az általa felvetett témákban lemossatok ot a játszótérről.
ugyanis ha valaki szoba áll vele, olyankor órákra halaszthatatlan sunnyogásolnivaloja szokott lenni.
ez itt komolytalan es nincs különösebb jelentősége, de Ugyanez a folyamat játszódik le a nagypolitikaban is, a magas ló és az abszolút tájékozatlan tehetetlenség meggátolja a jobbik témáira adandó korrekt válaszokat.

s ha mar itt tartunk, erősen vitatkoznék Oricaval, aki szerint a hol befolyásolja a diákokat. Egy nagy büdös lopikulat, ne nézd le a diákokat Orica. Annak idején téged a kisz befolyásolt döntően a véleményed kialakításában?
nem hinnem.
nem, adott a net, es adott a radikalizmus. Fiatalok, akikel ráadásul csak a jobbik próbál foglalkozni
@taga20: "Orica szoknyája mögé"
Freud, azé' dolgozik benned!:)
@Gábris szomszéd: ha a baloldalon hülye valaki, akkor nagyon tudjátok, hogy mit kéne csinálni vele!
bezzeg a saját szarotokat, véditek az utolsó leheletig!
pont ma, próbáltad relativizálni novák előd "holokamuját"!
mit szoktál ilyenkor emlegetni?
kettős mérce?
@Rodeo36: Nem is tudom, miért van olyan érzésem, mint Rodolfónál, az átkosbéli tévés bűvésznél. Tessék nézni a kezem, mert csalok. :-(

Terelés az egész. :-( 6-okból ki a máig ismeretlen 4? 6-ok-e még a 6-ok? És még számtalan ok van arra, hogy inkább ezen rágódjunk. :-(
@habakuk000:

sajnálom, hogy nem vagyok úgy eleresztve agyilag, mint te... :) csak azt tapasztalom, hogy gerinctelenül kifarol a témák alól és csak szajkózza a pr anyagot...

"Angyal uuuuutalatoskep pozíciója megfoszt titeket attól az örömtől,hogy az általa felvetett témákban lemossatok ot a játszótérről.
ugyanis ha valaki szoba áll vele, olyankor órákra halaszthatatlan sunnyogásolnivaloja szokott lenni."

vagyis hiába van válaszod, egy "plakát" nem fog veled vitázni.
Pénzmosás: magángépen vittek 3 milliárd forintot Olaszországba

Magyarországot is érintő nemzetközi pénzmosási ügyben nyomoz a milánói ügyészség - jelentette a Corriere della Sera című olasz napilap csütörtökön.

mfor.hu/cikkek/3_milliard_forintot_keszpenzben_vittek_Olaszorszagba_penzmosasra.html
mindennapi ocsmányságaink!

Leléptek a szakiskolások pénzével, de a hatóságok csak cammognak

Állami normatívából és százezres tandíjakból is jócskán begyűjtött a Drégelyvár Oktatási Központ Alapítvány és a körülötte lévő cégek, aztán egyszer csak bezárták az iskoláikat. Vizsga előtt álló diákok és bérükre váró tanárok tucatjai maradtak hoppon.

hvg.hu/kkv/20150611_leleptek_a_szakiskolasok_penzevel_okj

Közel száz gimnáziumot zárhat be a Fidesz

80 iskolában szünteti meg a gimnáziumi képzést a kormány, az összes érintett intézmény vidéki. A továbbiakban a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartása alá kerülnek a szóban forgó tanintézmények.

www.sztarklikk.hu/kozelet/kozel-szaz-gimnaziumot-zarhat-be-a-fidesz/189229
@habakuk000:

"_Azt írtam, hogy Angyal lenyom benneteket a magasan hordott orrotok miatt, és futtok kitiltásért Boli ovó bácsi áldott ujjaihoz, ez egyébként így is van_"

Vicces vagy.
Vagy...
Újra Csányi Vilmos. Örülök, hogy vesszőparipánk (oktatás-nevelés) közös. :-) A cikk mondandója több, érdemes elolvasni.

magyarnarancs.hu/tudomany/milyen-lehet-a-vilagvege-csanyi-vilmos-megmondta-95313

"Ezzel szemben az igazi megoldás az lenne, ha az oktatás tízszer annyi pénzt kapna, mint most, és az iskolákban kis közösségeket alakítanának ki, amelyekben a gyerekek megtanulnának szabadabban, de bizonyos normákat betartva élni, nem pedig csak hátratett kézzel elvégezni feladatokat. Annak idején cserkész voltam, és fantasztikus élményeket jelentett. Itt most a legrosszabb falanxideák valósulnak meg. Elképesztő, hogy a pártok többségének nincs tisztességes ifjúsági szervezete, igaz, ideológiája sem, amit átadhatna."
@jaegtoer: A jobbklikk "sikere" annak tudható be, hogy az egyedüli párt, mely valós problémákkal is foglalkozik. A jobbklikk tragédiája az, hogy a hívei nem veszik észre, a rossz fiú szerepét osztották ki rájuk. :-(

Ezért kell, na jó, kevésbé akarnok leszek, ezért érdemes beszélgetni, eszmét cserélni velük.
@punkfrog: Szép napot neked is. Látom sikerült ismét "megragadnod" a lényeget. Tehát kedves lányok, ha nem akarok rasszisták lenni, akkor bizony zokszó nélkül tűrnötök kell, hogy az első jöttment afrikai menekült megerőszakoljon titeket. Ez ugyanis az ő kultúrájának szerves része, amit toleráns emberként nektek bizony el kell fogadnotok.
@rdos: Tegnap haba linkelt egy HVG cikket. Ebben volt egy figyelemre méltó mondat. :)

"Lekicsinylés és megkérdőjelezés helyett figyelemmel kell fordulnunk egymás felé, és kideríteni, kinek mire volna szüksége a továbblépéshez."

hvg.hu/velemeny/20150611_Oldodik_a_plakatmagany
@Gábris szomszéd: azzal kezdtem, hogy szelestey hülye!mikor mondtam én, hogy egyetértek vele?
@habakuk000:

Egy paránykát zavaros a hsz-ed, így nem kizárt, hogy félre is érthetlek.

Szeretném leszögezni, hogy soha nem a lemosás szándékával állok be egy vitába. Párbeszéd, eszmecsere, kíváncsiság a kiindulási pontom. Ha ez hiányzik a másik fél részéről - márpedig G-nél ez hiányzik - akkor nem jön létre.
Nekem nem okoz örömöt, ha valakit le lehet mosni. A gyenge ellenfél nem ellenfél.
Igazi öröm egy közös konklúzió.

"s ha mar itt tartunk, erősen vitatkoznék Oricaval, aki szerint a hol befolyásolja a diákokat."

Nem értem, hogy mit akartál írni. Diákja válogatja, hogy kit lehet és kit nem lehet befolyásolni.
Van olyan egyetemista, akinek kiforrott értékrendje van alapvető kérdésekben, és van olyan akinek nincs. Azok a gyerekek, akiknél erős a családi kötődés, szoros és sokszínű a kommunikáció, kevéssé befolyásolhatóak.

Nem szabad alábecsülni - főleg középiskolában - egy erős személyiségű tanár befolyásolási képességét. Ha ezt egy szülő nem tudja kontroll alatt tartani,márpedig sok ok miatt, nagyon sok esetben nem, akkor Cippola nyert. És a következő is.

Arról, hogy a Jobbik hogyan és milyen módon foglalkozik a fiatalokkal, nagyon lesújtó véleményem van. Megtartom.
@Orica Középföldi: "Párbeszéd, eszmecsere, kíváncsiság a kiindulási pontom. Ha ez hiányzik a másik fél részéről - márpedig G-nél ez hiányzik"

Szerintem nem hiányzik.
@Gábris szomszéd: "mire volna szüksége a továbblépéshez"

Egyre többekben érik a felismerés, a továbblépésnek pusztán egy feltétele van. Az egész csipet-csapatot tokkal vonóval "ki kell vágni az ablakon". Ugye ebbe a csípős csapatba a jobbklikket is beleértem. Mert bár néhány valós problémát is feszeget, de a jobbklikk is szó szerint megoszt. :-(

Az észteknek sikerült. Ma az egy főre eső dzsídípíjük közel duplája a miénknek.
@Gábris szomszéd:

Akkor valószínűleg nem ugyanazt értjük a fogalmak alatt.
Amíg minden kérdést hárítasz, nincs miről beszélni. Engem nem érdekel az alfahír véleménye.
@Orica Középföldi: :))))

nem mentségként, de most találtam, és ez válasz @habakuk000: szövegére is :))))

Para-Kovács Imre: Végjáték a Duna mentén

"Ahogy megfigyeltem, az értelmes emberek csak addig vitatkoznak a hülyékkel, amíg egyáltalán van min vitatkozni. Ha a magyarok azt állítják, hogy a halálbüntetés bevezetése mindenképpen vitatéma, akkor azt mondják, hogy ne má’!, de ha a fentieket mind egyszerre zúdítjuk rájuk, akkor simán elsétálnak, elkerekedett szemmel próbálnak minél távolabb kerülni tőlünk, esetleg felépítenek egy falat körénk, hogy ne nagyon tudjunk szétszéledni, és nem szólnak bele semmibe.

Ekkor lehetne csak igazán önmegvalósítani, nem beszélve arról, hogy Magyarország végleg a magyaroké lehetne."

www.hocipo.hu/content/view/15922_para_kovacs_imre_vegjatek_a_duna_menten
@Orica Középföldi:

akkor nézzük mit is mond erről az érintett:

Én nem látom ezt az országot korruptabbnak

".... A külföld által támadott tényleges életfogytiglani büntetésről viszont úgy fogalmazott: a büntetések automatikus felülvizsgálata megnyugtató garancia lehet az elítéltek számára, amit az Európai Uniós sem kifogásolhat. Polt Péter beszélt még a brókerbotrányokról, arról, hogy beszereztek egy drága szoftvert, hogy ezen ügyeknek hamar a végére járjanak. Szóba kerültek még a bírósági ítéletek, amelyek a legfőbb ügyész szerint túl enyhék, de beszélt még a kitiltási botrányról, a Simon-ügyről és a Kovács Béla-ügyről is. "

pestisracok.hu/polt-peter-a-tenyleges-eletfogytiglanrol-megfelelhet-az-unionak-a-magyar-megoldas/
@Gábris szomszéd: "Szerintem nem hiányzik" ennyi??...hogy lehet ezen vitatkozni? írjuk 10-en, hogy "de"?
Alig várom a ballib plakátokat amiket tépkedhetek majd, vélemény nyilvánításom jogán büntetlenül.

Hálás vagyok, hogy a politikai kúltúrából újat mutattatok!

Legközelebb talán meg kéne rugdosni majd a politikai standokat, ha mást gondolnak a világról mint ti, ilyesmi.

Lehet bővíteni ezt a polgári engedetlenség dolgot.
@Trackers:

drágám, józanodj ki. hátha akkor az emberi oldalad is visszatér és nem pártok szerint akarod élni az életed...

"Hálás vagyok, hogy a politikai kúltúrából újat mutattatok!"

tudod nem az a kultúra, ha lehetőséged sincs milliárdos pártpropaganda leállítására (amit közpénzből fizetnek kormány anyag címszó alatt...) és ráadásul veszélyeztetted a külföldön dolgozó magyarokat (lásd az osztrákoknál már tiltakoznak ellenünk!).

és ha nem óvodás vagy akkor ezt a mondatot is megérted: "A vita, mivel emberek alapvető jogairól, méltóságról és véleményszabadságról szól, szükségképpen nem csak jogi, hanem morális is. "

ráadásul a helyedben nagyon elgondolkoznék azon, hogy a kormány a saját véleményét rendőrhatalommal védi...

tehát vigyázz és mindig csak annyit kívánj másnak amit te is szeretnél, hiszen a kocka fordulhat...

további szép napot!
-W- : Hobbikert-Magyarország

Balog Zoltán bevallotta: a stadionépítés hobbi. Kár, hogy nem a miénk, mégis mi fizetjük, és még erről is hazudik.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150611_Hobbikert_Magyarorszag
@guma:

Fertő..
Védik a rendőrség a plakát rongálást..
Micsoda diktatúra.
Normális demokratikus helyeken ha nem tetszik egy kirakat betöröd, nem tetszik a plakát letéped.

Meghogy elkapják azt gyorsan, aki kifacebookolja a tettét.. Micsoda diktatúra ismét csak.

Tudod drágám különbözőek vagyunk.
Én mást tartok undorítónak, mint te.
Lehet hogy ez zavar téged.
Engem nem zavar hogy te máshogy látod a világot.
Viszont ahoz ragaszkodom foggal körömmel, hogyha te büntetlenül tépgedhetsz, rongálhatsz, akkor azt én is megtehessem.

Én ugyanis hiszek a jogegyenlőségben.
@guma: azért ne ragadtassuk el magunkat, Angyalboz nem agy kell hanem fenék
@Orica Középföldi: nem hol, hök, csak a telefonom okos, akaratos és önálló
@Trackers:

"Engem nem zavar hogy te máshogy látod a világot."

ez a szerencsém :D

"Én mást tartok undorítónak, mint te."

szóval te tapsolsz amikor még a fidesz frakció, de még a miniszterek (pl lázár, balogh) sem tudják ki ennek a szerencsétlen gyűlölködő plakátnak az atyja?

szerinted akkor az undorító, ha sokan nem gyűlölködni akarnak, hanem pl azt tudni, hogy hol vannak a Quaestor milliárdjai?

tudod mit, nem sorol mi a dolga a rendőrségnek és mi nem normális egy országban...

ragaszkodj csak nyugodtan a fóbiáidhoz és nehogy kibújj valamelyik párt seggéből, mert akkor esetleg rá kell jönnöd, hogy lehet gondolkodni is.
persze akinek ez nem megy és eladja a hazáját, gyerekei, unokái jövőjét szlogenekért az ne csodálkozzon azon, hogy őt sem tartja az isten a tenyerén mindig.
@habakuk000: :DDDDDDDD

"nem agy kell hanem fenék "

ennek viszont feltétele az idő is!
bocs, de én vén vagyok ilyen sületlenségekre időmet pazarolni.

inkább dumálok a szomszéd kis óvodás sráccal, akivel jókat nevetünk.
@guma:

"bocs, de én vén vagyok ilyen sületlenségekre időmet pazarolni"

nana! nem vén vagy, hanem bölcs.
@nincs_itt:
Szia!
Volt egy kis üzemzavar, ezért most válaszolok a tegnapi kommentedre.
Az olimpia rendezésének ráfordításainak következményeit az emberek világos látják.
A rendező ország lakosságának többsége nem részesül sem a kiépülő infrastruktúra áldásaiból, sem az esetleges bevételekből származó előnyökből.
A források megteremtése a lakosságtól való elvonást vonja maga után.
A "Liberálfasizmus" c. könyvet - melyet ajánlottál - letöltöm valahogy - a téma engem kiemelten érdekel.
Most esténként a Spektrum csatornán folytatásokban "Amerika titkos történelme" részeit nézem 22 h-tól. Teljesen másként látom az USA szerepét a II. vh közelében, meg kell mondanom, nagy átalakuláson ment át az USA, és nem a javára szól az új poziciója.
Ajánlani tudom neked.
@nincs_itt:
Szia!
Volt egy kis üzemzavar, ezért most válaszolok a tegnapi kommentedre.
Az olimpia rendezésének ráfordításainak következményeit az emberek világos látják.
A rendező ország lakosságának többsége nem részesül sem a kiépülő infrastruktúra áldásaiból, sem az esetleges bevételekből származó előnyökből.
A források megteremtése a lakosságtól való elvonást vonja maga után.
A "Liberálfasizmus" c. könyvet - melyet ajánlottál - letöltöm valahogy - a téma engem kiemelten érdekel.
Most esténként a Spektrum csatornán folytatásokban "Amerika titkos történelme" részeit nézem 22 h-tól. Teljesen másként látom az USA szerepét a II. vh közelében, meg kell mondanom, nagy átalakuláson ment át az USA, és nem a javára szól az új poziciója.
Ajánlani tudom neked.
@Mariann19: Köszönöm szépen! de a spektrumot sem tudom nézni, magyar adókat egyáltalán nem, hacsak internet!
a könyv linkjét mingyá megkeresem, mert tényleg meglepő és érdekfeszítő amiről - nem lényegtelen - ahogy ír a szerző.
Az USA szerepe, bizony izgalmas kérdés, a két torony előtt, már ott volt Pearl Harbour... anélkül nem sok mindenbe szóltak volna bele. esetleg árulták volna a sherman tankot.

nálam nem vót üzemzavar, de mentem alunni, mert mint rendesen holnap is dolgozom.
@Mariann19: na akkor én is kéccer.
na szóval a zátlag pógárnak errefelé sem nagyon van segéd dunsztja senem, hogy ez mibe fájna neki. viszont imággyák a felhajtást, meg a "fest"-eket. nem igazán érti, hogy ez nem October-fest(vicces, hogy szeptemberben kezdődik), ahol ordítunk kicsit bőrgatyóban, bebaszgatunk durva drágán, oszt' majd csak eltakaríttya valaki a romokat, sátrakat usw.
még az USA-ról annyit, hogy megítélésem szerint - távolról sem szentírás, csak egy keveset elterültem ott is - sicher, hogy az alapállás a cócciáldravinizmus! ezzel szemben, ezek a fránya firccek, meg kialakították a cócciális pijacgazda(g)ságot. döbbenet, de működni látom! persze ez is kápitálibánizmus, semmi nincs ingyen, sőt. viszont nem szorongattyák halálra a dolgozót, kemény 5(igazából 6-de ez olyan xar, hogy ki sem merik mondani, de létezik) adórencerünk van, ciszont faszántosan variálható családi okossággal. naggyából 10-15 perc az adóhivatali - személyes - ügyintézés, ha e-mailban akkor 1-2-3 nap. itt valóban rettegjük a Zollamt(vámhivatal és a Finanzamt, durván adóhivatal) járőröző tagjait. Most éppen a bevezetett minimálbért ellenőrzik, izééé, a kifizetését. 10 ezertől 180 ezerig terjed a helyszíni birság, persze euróban, meg a többi nyalánkság...
na szóval lehet ezt így is...
@Trackers:

"_Hálás vagyok, hogy a politikai kúltúrából újat mutattatok!_"

Akkor kezd azzal, hogy az a kúltúra, valójában kultúra.

Amennyiben ez megvan, és megy a felegyenesedve járás a hátsó két végtagodon, valóban megtörténhet, hogy a mellső végtagjaiddal tépkeded majd a plakátokat, mondhatni kézzel, amit nem érsz fel ésszel.
@taga20:
" minden körülmények között érdemes megállapodni a magyar állammal" - ha kedves az életed!... meg a vagyonod.

Te is tudod miért, minek fosni rá a szót?
@dr. jenőke (jenőke):
Sportgőzdaszász úr mondta, hogy nagy üzlet.
Azt nem mondta kinek, de nagy. Az eseménynaptár szerint le lehetne fóliázni és paradicsomot termelni benne, esetleg krumplit is lehetne ültetni bele, mer az a "szép ződ gyep" - az nem sokat hoz a konyhára. Poldi bácsi jól járna vele szegény, no de hányan fizetnének be rá? Ahogy elnézem, magasabb nézőszám lenne mint egy bajnoki(...) meccsen.
@nincs_itt:
Szia!
Tegnap dolgoztál - mint írtad - ezért most összevontan válaszolnék neked itt, és most, ha nem baj.
Az olimpiához fűződő beszélgetésünkhöz annyit, hogy az indokoltságát az egyes országok - így mi is - a gazdasági előnyökben és az ország hírnevének növelésében látják.
Mi túl kicsik vagyunk egy ilyen monstre rendezvényhez, az előzetes anyagi forrásokat hitelekkel kell megteremteni, a meglévő infrastruktúránk gyalázatos.
Hírünk a világban. Sajnos, az megteremtődött napjainkban, és hosszú távon ez a jellemző megmarad az emlékezetekben, egy olimpia mindezt nem fogja felülírni.
Utána néztem kissé a Liberálfasizmus c. Goldberg könyvnek. A fiam letölti könyvolvasón nekem, ő szokta ezt a "modern" könyvtáramat kezelni. Előzetesen viszont egy-két kritikát olvastam róla, a tartalmát is ebből tudtam nagyjából belőni.
Hajlok arra a megállapításra, hogy Goldberg az USA liberálisait akarta hergelni újszerű elméleteivel.
A baloldali ideológiát azért merész dolog a fasizmussal társítani. Goldberg azokkal az intézkedésekkel indokolja többek között ezt a hipotézisét, hogy mindkét oldal a népjóléthez kötődő igéretekkel operált. Ugyanakkor tagadja a konzervativizmussal való azonosítást, ezt viszont nem bontja ki részleteiben, hogy miért. Ezt a véleményemet egyelőre a kritika is befolyásolja, és az is, hogy liberális vagyok. El kell olvasnom a könyvet, mert akkor alakul ki a kép egyrészt, másrészt mindíg találok magvas gondolatokat is ezekben a könyvekben.
Németországot még tárgyalni fogjuk, a legprogresszívebb államnak tartom nemcsak Európában a németeket, hanem nemzetközi összehasonlításban is. Sajnos, a státuszát illetően igaz az az állítás, hogy "Németország Európának sok, a világnak kevés."
Örülök, hogy beszélgetünk. Szép napot neked.
süti beállítások módosítása