Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.06.09. 09:48 Fabius

Közénk szivárgó kamumagyarok, szevasztok!

Címkék: fidesz fehérgyarmat tilki attila hamis okmányok kamumagyarok

A gazdasági menekültek menjenek a picsába! - ezt harsogja a kormánypárt, de elfelejti hozzátenni: csak ha tényleg egy árva buznyákuk sincs. Mer'ha van, akkor az egész más, akkor a magyar állam keményen dolgozó kis és nagyobb emberei többféle hivatalos és illegális bulival segítik a bevándorlók magyarosodását.

- Elsőnek ott van ügye Rogán biznisze a haveroknak, a gazdagok vehetnek letelepedési államkötvényt.

- Másodszor a kevésbé tehetősek fordulhatnak valamelyik állampolgárság brókerhez a sok közül. Ők sem sokat gatyáznak, ha kell dublőrt is biztosítanak a magyarul elgagyogott vizsgához.

- Harmadszor a legcsóróbbak fordulhatnak valamelyik határhoz közeli fideszes kisváros korrupt hivatalnokaihoz, akik hamis útlevélhez, személyihez és lakcímkártyához juttatják őket:

 

A riportban szereplő Fehérgyarmat érdekes szeglete az országnak. Nem csak azért, mert mikor Nemzetpolitikáért Felelős Pótviktor az Index állampolgárság mutyit leleplező írásán hisztizve fújta a takonybubit Nyírbogáton, akkor az onnan negyven kilométerre lévő Fehérgyarmaton éppen dübörögtek a hamis iratokat előállító nyomdagépek. Sokkal inkább azért, mert itt regnált polgármesterként és parlamenti képviselőként  A Párt és a Kedves Vezető előretolt háromfejű cerberosza, Tilki Attila. Akitől legtávolabb a rövidtávú politikai haszonszerzés állt, nyilván, ezért 11 közéleti tisztséget magához ragadva markolta a gyeplőt, ő volt föld, víz és levegő ura. Nem csak a A Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke volt, de az önkéntes tűzoltóságot sem bízta másra.

Most meg el kéne hinnünk, hogy a faszi aki minden gyeplőt a kezében tartott nem tudott arról, mi folyik az általa vezetett hivatalban.

tilki1.PNG

Nem volt feltűnő, hogy oroszok-ukránok jönnek mennek sorban egymás után, majd hamis magyar papírokkal próbálnak elvegyülni a nyolcezres kisvárosban és környékén. Az ember, aki mindenről tudott, mindent az irányítása alatt tartott éppen csak erről maradt le, erről nem szólt neki senki, hogy néddamán', ismét egy ukránul beszélő Vajda Béla kért ágyin szobát és dva vodkát a Szamos szállodában. Bár az is lehet csak féltették, mert tudták, annyira felhorgadna benne az igazságérzet, hogy személyesen indulna poltpéterért a NagyFaluba, és megint összekarcolná a szalagkorlátot féktelen haragjában.

Akár hogy is, de asszem át kéne fogalmazni azokat a bizonyos plakátokat: Ha Magyarországra jössz, hamis papírokért és kamu állampolgárságért keresd a legközelebbi fideszes önkormányzatot.

 

255 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr517528172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az elterelés profitja 2015.06.09. 19:07:46

A gyűlöletkampány elterelés. Ebben igaza van Vágó Gábornak. Minden – egyébként ügyes, szimpatikus és tisztességes – plakátmém, minden fölhorgadó ellenzéki virnyantás háttérbe szorítja az új közbeszerzési törvény, a Questoron keresztül kormányközeliek á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Orica Középföldi: pont ezé írtam. jó ako oltogassák a töri szakos srákokat, ne engemet:)))
@♔batyu♔:
" Az antiszemitizmus, a holokauszt napi megemlékezésének az igénye, kurvára nem a hétköznapi ember problémája, amúgy a zsidóké sem elhiheted, de ez nem a magadfajtának köszönhető."

batyu haver, ez mi a fasz volt? boncsd má ki, me kurvára nem értettem! bekapta az újjad a céencé eszterga?
@punkfrog:

Úgy tudom vannak nemzetközi egyezmények arról, hogy ki minősül menekültnek, valószínűleg majd egy fél év múlva kiderül, hogy szar a törvény, mert beleütközik mindenbe s mindenkibe.
@taga20: ne akargyad követni a csávót! faragjá ótót a fapinábu! azzal hamarabb végzel!
@Eszter jött:

Neked tökéletesen igazad van, de nem akarod érteni a lelkivilágukat.
Kompenzálnak. Ésszel nem ment,akkor normafaragással, erővel, szabály-alkotással, megfélemlítéssel, kirekesztéssel, etc.
@♔batyu♔:

"_Nem azért van ez mert félnek a zsidrák kommandótól, hanem azért, mert a legkisebb problémáik is nagyobb, mint ti. És addig örülj amíg ez így marad._"

Nem mondod?
Mint konzervatív jobboldali mondom, most azonnal elhúzhatsz -de sebesen- a jó kurva anyádba vissza náci geci. "És addig örülj amíg ez így marad." s nem segítelek ebben más motivációs eszközökkel.
Remélem sikerült megértetnem a megjegyzésed üzenetéhez képest meglehetősen kimért eszmei mondanivalót.
@Gyorgy Nagy:
" a nyugati pályaudvaron belül is esik az eső! MAGYARORSZÀG JOBBAN TELJESIT ! "

helyesen:
MAGYARORSZÁG A NYUGATON IS JOBBAN TELJESÍT!
@nincs_itt: ne mond, hogy ilyeneket hallgacc!
én aszt hittem, hogy te kordagyurit, meg kárelgottot nyomsz:)))
@nincs_itt: Csak kifejeztem a békevágyam. :)
@taga20: Arra utalt, ahogy a múltban úgy a jelenben sem a Grün bácsikkal vagy Sába nénikkel van a baj. :) Érted már?
@Toportyán Zsóti: és hány főből áll egy zsidrák kommandó? :)
@jaegtoer: De mondom. Nácigeci. Tombolhatsz b+, de ez akkor is így van. Amúgy pedig a faszomat sem érdekel, hogy te egyébként minek vallod magad. Minek LÁTSZOL ez a lényeg.
@Gábris szomszéd: Pontosan így van. De ők azok akik megszívják.
@Orica Középföldi:

Igazad van, Nem akarom. A megértés nálam úgy indul, hogy beleélem magam a másik fél lelkiállapotába.
Ennyi gyűlölet ami bennük van, engem megmérgezne.
@Gábris szomszéd: ártu, eszt magyarázzátok meg annak a hat milliónak, kösztük milliónyi zsidó gyereknek.
@taga20: Te megint el vagy tévedve.

1. Nekem semmit sem kell magyarázni, mivel semmilyen bűnt nem követtem el. Magyarázkodjanak azok, akik mostanság állami szinten másolják a nácikat.

2. Ezt a hatmillát amúgy honnan szeded? Nekem egy ártatlan áldozat is sok.
Poszthoz

Jelenleg 15 ezer migráns útra kész Szerbiában

inforadio.hu/hir/bulvar/hir-733085
@♔batyu♔:

"_De mondom. Nácigeci. Tombolhatsz b+, de ez akkor is így van. Amúgy pedig a faszomat sem érdekel, _"

Ez a fajta magabiztosság a végzete az elődöknek és az örökösöknek is. Teljesen védtelenek ezzel szemben, mert ez szükséges eleme a brand-nek, ugyanakkor ez az Achilles sarka az egésznek.

"_hogy te egyébként minek vallod magad. Minek LÁTSZOL ez a lényeg._"

Neked... és a szerepjátszóknak.
@Gábris szomszéd: Ja, a németek meg most akarnak áttenni ide 15.000, merthogy innen jöttek át.
@♔batyu♔: baszki, neked súgják ezt a sok ökörséget???
@Gábris szomszéd: döbbenetesen hülye vagy. a saját kommentjeidet sem érted.
na megyek alukálni, me lezsibbasztottál má megint.
@Gábris szomszéd: magyarországon meg 4 millió...
a hüjeség ha fájna...
@♔batyu♔:
Én azt hiszem sikerült megfejtenem a nem túl bonyolult működésed képletét.
Pusztán csak azért tartott kissé hosszabb ideig a szokásosnál, mert valahol magasabb régiókban keresgéltem, mint az indokolt lett volna. Az általános iskolai fizika tankönyvig kellett leásnom, hogy lényed lényegét az „egyszerű gép” címszó alatt megtaláljam.

Öveges professzor kísérlete jut eszembe rólad és a magadfajtákról, elkiáltja magát valaki, hogy „Feri!!” – és ti azonnal farokcsóválva előbújtok a komfortos pártszékház temperált kutyaházából. Imára kulcsolt kézzel kellene hálát adnotok a teremtőnek, hogy megalkotá néktek a zsidrákokat és Gyurcsányt! Mire is mennétek nélkülük?! Élek a gyanúperrel, hogy miután állandóan a zsidókra hivatkozol - ha valami emberi természet által megjeleníthető anomáliát kell aposztrofálnod -, hogy selejtes sémitaként belülről látod a helyzetet. Kedves Weisz, nem kell azt szégyellni, hogy te is más(…) vagy, én például elfogadlak téged zsidónak is, vagy Gambia-alsói négernek dettó ( bár ahhoz némi műveltséget nem ártana magadra szedni ), de van valami, amit semmilyen körülmények között sem lehet tolerálni; a holokauszttal való „viccelődés”-t.

Szóval, csatlakozva ezen gondolatmenet mentén Jaeg kollégához> látogasd meg közvetlen közelről, feslett múltú kedves édesszüléd genitáliáit – te büdös gyökér!
@jaegtoer: Engem ez végül is annyira nem érdekel, hiszen a mindennapokban nem jelentkezik. Felfújt ez a dolog én még soha nem tapasztaltam azt, hogy a zsidóságáért basztattak volna itt valakit. Nincs itt az égvilágon semmiféle probléma. Az logikus, hogy senki nem akar és fog naponta holokausztozni, még hetente , sőt havonta sem, de erre viszont nagyon rossz válasz az, hogy akkor náci vagy.
@Knósszosz: Nálad nem kellet messze mennem a mozgatórugókért, büdös gyökér.

Ráadásul még baromságokat is írsz, a zsidókat speciel nem én vettem elő. Én válaszolok a hsz-ekre, ha zsidó téma, akkor is, de ha más akkor is. Valójában annyira nem is érdekel, többnyire valami mellett blogolok.
@Gábris szomszéd: ez meg a dzsobbik

www.youtube.com/watch?v=-6b_h-C-h2k
az első antibiztosítási társaság szerint! IS!
@♔batyu♔: ecceri fidex balfax, anyádnak kellett volna felkötni téged a köldökzsínórra!
@nincs_itt: Nem sok német szám van, ami tetszik, de ez speciel igen.

youtu.be/YpxWcnjupj8
@nincs_itt: Látom, veled megtették. Azt mondjuk nem tudhatták, hogy nem kellett volna levágniuk.

Nálunk szerencsére nem ismeretes ez a szokás. Inkább fürdőszobát építettek, továbbá ezt azt.
Kibaszarintok minden büdös parasztot, aki pl. zsidózik és fostalicska jobbikos propagandát nyomatja.
Utána lehet vonulni rinyálni és pityeregni Fabnak majd!
@♔batyu♔: te sem érted magad, te nyomorult! na húzz a turul farkára vitézcsomónak!
@taga20: Jó pihit. Azért egyszer ha ráérsz nézz majd utána az alábbi matek példának.

6.000.000
-2.500.000
_____________
= 6.000.000
@♔batyu♔:
Az jó, hogy nem kelet messze menned, bár a bálványod elég sokat repült Azerbajdzsánig azért, hogy jól megszívassák. Ha lesz megint TV-torna, te leszel az ötödik családtag. Unokája vagy sitelvtársnak, vagy van az fajta szint, ahol álamfő és pornépp is irkálhat bármitett?

Ne fáradj a válasszal, másra van csak időm!
Hol lehet az őrnagy??????
@látjátok feleim szümtükkel: "Kinőtte magát onnan viharsarokból, már csak megengedheti magának, hogy leleplezze saját magát.:D"

Mert megint nem figyeltél a lényegre. :)

www.aszhirportal.hu/storage/files/uploads/2015/05/11/12.jpeg
@Eszter jött:
Kályhacső helyett a kávédarálót reparálja szigszalaggal. Rengeteg szigszalaggal... :D
@Eszter jött: Nálatok is volt ma "mintha dézsából öntötték volna". :)
@Eszter jött: nincsmeg őrnagy, megvagy hadnagy? új taggal bővült jamie csapata?
@Knósszosz: látom jéggel jó kis tarisznyát kaptatok, oszt van-e benne pogácsa?
Apránként már meg se rezzenünk a tehetségtelenség és a középszerűség diadala láttán... Szégyen ez az ország!

magyarnarancs.hu/zene2/ilyen-arcatlan-hazugsaggal-meg-nem-talalkoztam-95286

Különben is, miért nem fociznak inkább, még a külügybe is jók lennének.
@Toportyán Zsóti: Mi az, hogy ollan? Irni hejesen nem tanítottak meg, te rejtett erőforrás!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Szezon van, utánégetővel üldözi a szúnyogokat Siófok légterében!:))
Légy-sray... hogy haszna is legyen legalább egy JAS 39-nek!
@Knósszosz: A minap nálunk ancsák szórták a szúnyogokat. :)
@parti_giano:
Kamuban sült, persze!
Azt annyira nem csipázom, inkább egy lángos, de turul nélkül!
@Gábris szomszéd: mit számolgatsz?
azt írtad, neked egy ártatlan áldozat is sok!
Ameddig leadják a jutalékot, addig a viktátort semmi nem zavarhatja...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Azt sem bánom, ha valami szépasszonyt reparál, csak adjon életjelet magáról. Ellenkező esetben kénytelen leszek Kusztó kapitányként felkutatni Óbudán.
Még akkor is, ha a Flórián téren kell éjszakáznom pár napig.
@punkfrog: Pontosan. Már csak ezért is illene tudnod annak az egyszerű matek példának a lényegét.
@Eszter jött:
Durva lesz... ahogy ott rángatod a hapsikat, hogy nem ismerik-e a zőrnagyunkat... :)
@Gábris szomszéd:

Gábriska! Nem dumcsizunk.
Azzal kezdted a reggelt, hogy nekimentél Oricának /tudom, ő kezdte/. Aztán mindenkivel fölényeskedtél. Zárásképp batyuval zsidóztál egy jót / tudom, rosszul látom/. Ezzel felpakoltad nálam az i-re a pontot.
Mindezek után ne akarj nekem parti arcoskodni.

De mivel jól neveltek, válaszolok a kérdésedre.
Igaz, kérdéssel.
Közöd?
@Eszter jött: Jól mondtad, tényleg rosszul látod. A partiarcoskodás meg pláne távol áll tőlem.
@parti_giano:

igazából megjött őrnagynak tudnék szívből örülni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Azt te csak bízd ide! Rendkívül találékony tudok lenni, ha a helyzet úgy kívánja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ne bosszants, Boli! Egy őrnagyot nem lehet vallatni!!
Megtalálom, megiszunk egy kv-t, aztán hazamegyek.
@Eszter jött:
Dehogynem! Vallja be, vagy helikoffer helyett papírrepcsit kap!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nagyon tetszik. De miért pont ötfogú?
@Eszter jött:
Mert a cégnév is ilyesmi. Na, jó rosszak legyetek, holnap 23 emberrel túrázok egyet du, majd jövök. A T.Blogtársak meg irigykedjenek, csini csajok, dokinénik, asszisztensek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

))))))))))))))))

Értem már ezt a nagy vízimádatot.
@♔batyu♔:

Esetleg benézhetnél több optikushoz is. A prizmák furcsa jós(z)ágok.
@parti_giano:

"_@Knósszosz: látom jéggel jó kis tarisznyát kaptatok, oszt van-e benne pogácsa?_"

Mindenkinek megvan a maga batyuja. Istennek, világnak, országnak, embernek. Úgy tűnik, hamuban sült pogik már nincsenek, csak kamuba sültek. Tán ebből szeretnél egyet?
@Toportyán Zsóti:
Régen, Magyarország.

Régen, talán még, Magyarország volt.
Nincs már magyar, elmagyarosodott.
Legfeljebb, aki ma még lakja,
Bevándoroltak leszármazottja!
Mindenféle, kétes népség,
Vegyes ajkú, semmi kétség
Magyar a duma, egymást értsék!
Semmi egyéb, közös érték!
Ahány ember, húz annyi fele!
Más érdeke, célja, gyökere!
Ezerfelé, mindenfelé, húzza,
Egymásnak bőrét, lenyúzza!
Mind másikon akar keresni!
Emberségét is, hamar elveszti!
Egy a cél, a szent haszon!
Szenved, gazember nagyon!
Pusztul belé, vagy elmenekül,
Kicserélődik legvégül!
Itt senki nem, boldogul,
Ki rendes, tiszta, botorul,
Becsületesen akar élni!
Annak itt, nincs helye néki!
2015-05-08
@jaegtoer: meghagyom a szerencsétlen kistáskának. neki ez a manna a főnöke szerszámából.
Bezzeg a tezsvéri É-Koreában:

m.oe24.at/welt/Nordkorea-macht-aus-einem-15-ein-980/191661812

A hazai takony-művek mintájára, az 1-5-ös vereségtől nem zavartatva magukat, 98-0-ás győzelmet hazudtak maguknak keleti tezsvéreink. Van még azért tanulni való onnan! :)
@Gábris szomszéd: Chemtrailos viagrától nem jut már vér a bucidba dituka,pedig az elméd rég nem 100-as.
@Szúrófény: Nagytőke lieblingjei a nácikok és fasiszták,félállatokon keresztül könnyű a hatalmat gyakorolni.
... és igen, most már bírósági papírja is van az MTV hírosztály vezetőjének, hogy nem alaptalan a mondat, mely szerint "hírhamisítóra bízzák az egész közszolgálati hírosztályt"

propeller.hu/itthon/3114485-pert-bukott-kozteves-lehet-hirhamisitonak-hivni

Hiába no, seggreforgókra van pártigény.
@Sir Bates dö Hól:

Jó írás:))

Konok legfrissebb bejegyzése:

"A valódi magyar farkakat mi képviseljük!"
(A CÖF közleménye a Kétfarkú Kutya Párt plakátakciójáról)
@Orica Középföldi: "Nem hisszük, hogy abból a tényből, hogy a nyugati világban sikerült felépítenünk a demokráciát, és ebben elvagyunk, következik, hogy a demokrácia mindenhol jól működne. Mindenkinek joga van megválasztani, hogy milyen keretek között él. Ez a mi hozzáállásunk." ( index.hu/gazdasag/2015/06/09/orban_viktor_aki_bezarkozik_vesztes_lesz/ )

Képes volt ez a kretén ezt mondani... így, ebben a kontextusban... és azt sem értik hívei -tán maga sem-, hogy hol az ellentmondás:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Borzasztó az egész felsorolás,tételesen cáfolható, de igaz rá az elhíresült mondata: ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek.

Igazi államférfiúi hitvallás.
@Sir Bates dö Hól:

Hűtősapkát kéne húzni a fejére, jön a nagy meleg.:D
@Sir Bates dö Hól:
Egy diktatúrában is jogod van megválasztani, hogy befogod-e a pofád, és beállsz-e a sorba, vagy különben kivégeznek/bebörtönöznek... de megválaszthatod.

A hvg-n van egy cikk arról, hogy Orbán mennyire nagy rajongója a keleti rendszereknek, gondolom azon belül is leginkább azok tekintélyelvűségének és személyi kultuszának, ami maga a mennyország lehet az ő nárcisztikus személyiségének. Ennek kiélvezésében pedig borzasztóan zavarja ez a sok összevissza karattyolás meg ellenkezés, ami zavarja az (ön)tömjénezés hangjait, a zavara pedig önellentmondások formájában bugyog fel belőle.
"Nem hisszük, hogy abból a tényből, hogy a nyugati világban sikerült felépítenünk a demokráciát, és ebben elvagyunk, következik, hogy a demokrácia mindenhol jól működne. Mindenkinek joga van megválasztani, hogy milyen keretek között él. Ez a mi hozzáállásunk."

1."a nyugati világban sikerült felépítenünk a demokráciát" Ezek szerint a nyugathoz tartozunk és demokráciát építünk. Pont.

2. "ebben elvagyunk".Naná, hogy el, amikor dől a... nem a fa, hanem a zsozsó.

3. "Mindenkinek joga van megválasztani, hogy milyen keretek között él. Ez a mi hozzáállásunk."
Na akkor most mindenki, vagy mi? Vagy a mi már mindenki? Mijaf*t akarunk választani, amikor már választottunk, és mint fentebb kinyilatkozta benne elvagyunk, és építjük? Nem elég a zsozsó?
@Orica Középföldi:
Azért engem még mindig érdekelne, melyik a város, amire gondolhatott:

"Itt hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahová az ember nem teheti be a lábát, az egész város biztonságos."
hvg.hu/kultura/20150609_Itthon_tartja_a_kormany_a_Munkacsyt_ha_me

""A védési eljárással a kormány azt kívánja elérni, hogy nemzeti festészetünk kiemelkedő alkotása magyar érdekkörben maradjon. Az eljárás természetesen nem akadályozza a festmény tulajdonosát abban, hogy a képet értékesítse, a védetté nyilvánításnak ilyen célja nincs" - fogalmaztak."

A védési eljárással a kormány telibefossa a magántulajdont, ahogy szokta.
Hivatal által megerősítve az, amit a zsebünkön már rég óta érzünk, ezáltal tudunk is:

www.stop.hu/belfold/majustol-dragabb-lett-a-megelhetes/1331000/
@Orica Középföldi: @látjátok feleim szümtükkel: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): az a gond, hogy ez az árvízkárosult gyökér (és a hozzá hasonlók) azt nem értik: valóban mindenkinek joga van szabadon megválasztani, hogy milyen társadalmi berendezkedésben létezzen (én nem értem ugyan, ha valaki a demokrácia helyett a diktatúrát vagy a feudális viszonyokat hájpolja, ám lelke rajta), viszont a hangsúly a SZABAD VÁLASZTÁSON van... mely azért mégis csak a demokráciák sajátja... (mellesleg ezt a blog hüjéi sem értik...)
@Sir Bates dö Hól:

Pedig egyszerű: azért hájpolják, mert abból az (elhamarkodott) feltevésből indulnak ki, hogy abban a diktatórikus/feudalista rendszerben ők lennének a janik. Ők a saját elveik diktatúráját szeretnék, nem úgy általában a diktatúrát, hiszen hányszor jönnek azzal a szófordulattal, hogy "liberális diktatúra"? Ők azt szeretik ebben, hogy ott ők lennének azok, akik mások szabadságának rovására élhetnék ki a saját irányítási és befolyásolási szükségleteiket, megszűnne ez a demokratikus/liberális zaj, és ebben látják a boldogságuk, nyugalmuk, lelki békéjük zálogát.

"Janik" helyett az ilyenekből lesznek általában egy rendszer talpnyalói vagy ágyútöltelékei.
@Sir Bates dö Hól:

Először ezt. Dühös reakció:))

index.hu/index2/#bloghu/hacsaknem/2015/06/10/magyarorszag_nyitott_es_baratsagos_orszag_a_skizofren_szelkakas_pofan_kopte_magat_magat

Közben Guma betette a másikon:))

"joga van szabadon megválasztani, hogy milyen társadalmi berendezkedésben létezzen (én nem értem ugyan, ha valaki a demokrácia helyett a diktatúrát vagy a feudális viszonyokat hájpolja, ám lelke rajta), viszont a hangsúly a SZABAD VÁLASZTÁSON van... mely azért mégis csak a demokráciák sajátja... (mellesleg ezt a blog hüjéi sem értik...)"

Ez elvileg tökéletesen igaz, de néhány gondolatot elindított bennem, ami többnyire kérdés.

Mi van, ha a jogával ilyen-olyan okok miatt nem tud élni? Mi van, ha ezek az okok túlnyomó korlátozást jelentenek? Mit ér az a jog, amit nem lehet érvényesíteni? (Bocs a nagyon naivnak tűnő kérdésért.) Mit ér a szabad választás, ha semmi nem változik vagy rosszabb lesz? Tudnám még folytatni, mert látható az eredmény.

A baj az, hogy az emberek négykilences százalékának nagyon-nagyon homályos - nem is fogalmai, csak - elképzelései vannak arról, hogy mi a demokrácia, mi a diktatúra, mit jelent a feudalizmus.

Ezt az előző rendszerben nem volt érdekük megtanítani. Ma szintén nem. Kísérlet sem történt erre az elmúlt 25 évben.

Ne felejtsd el, hogy ez ember világképét a megélt mindennapok alakítják, amit igen rozogán alapoz meg a tudás. Ezért nem élte meg diktatúraként a Kádár-kor végét a jelentős többség. Abszolút érthető a nosztalgiájuk.Valaki ezt úgy fogalmazta meg, szarok a jogaimra, ha éhes vagyok.

A tegnapi Konokhoz - a paradicsomban nem kajálhatsz az almafáról - elfelejtettem odaírni, hogy természetesen a paradicsom mindenkori ura határozza meg, mi a bűn.
süti beállítások módosítása