Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 2024.03.28. telex.hu/kult/2024/03/28/esterhazy-peter-emod-utcai-haz-elado-romaifurdo-esterhazy-mar... (2024.06.15. 17:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.06.03. 09:36 Fabius

Viktor: Gyurcsány kottájából játszom és élvezem!

Címkék: fidesz bevándorlás plakátkampány

Aszongya a hírek, hogy a habonyárpád féle nemzeti imázsközpont nem fél pont ugyanarra játszani és ugyanolyan eszközöket használni, mint a szocialisták legsötétebb napjaikban. Idézzük föl mit is mondott az ominózus esetről maga Feri:

"A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

Bejött nekik, még ha szemlesütéses szégyenkezés is van azóta miatta. De úgy látszik a Gyurcsány kottából játszani nem ördögtől való, mert a nemzeti gyűlöletkeltő konzultáció és a kiszivárgott plakátkampány pont ugyanarra a zsebbe nyúlós félelemre, és miatta kiváltott indulatra játszik, mint Feriék tették annak idején. Hol van már az a kor, mikor a Magyar Hírlap hozsannázó cikket jelentetett meg hazánkba szakadt "gazdasági bevándorlóról", aki történetesen a Fideszben találta meg lelki és szellemi közösségét? A világ és Viktor véleménye változik, szopó, de ez van.

daher2.jpg

Ám lehet, hogy ahogy a mi komcsink jókomcsi, úgy a mi gazdasági bevándorlónk is jó-bevándorló lesz, amolyan szabályt erősítő üdítő kivétel.

Ettől még a plakátkampány nem lesz kevésbé undorító. Arra azért kíváncsi lennék, milyen érzés lehet gyurcsányi módszerekhez nyúlva bizonyítani, a kreativitás leghalványabb szikrája sem fedezhető fel nálatok, még a gyűlöletkeltéshez is sorvezető és másolás szükséges.

266 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr697514008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábris szomszéd: Semjén szembemegy a főnökével. :)

A multikulti társadalom építésén dolgozik, mikor olyanok kapnak állampolgárságot, akik biztos nem tudják elmondani, hogy "mit sütsz kis szűcs?".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Te kis naiv!

Nehogy azt hidd már, hogy azt mind elköltötték!
Csaxólok

Ausztria szépen visszaküldi azokat, akik nálunk már kértek menedékjogot

Az osztrák belügyminisztérium szerdától felgyorsítja azon "menekültek" ügyének elbírálását, akik korábban egy másik európai uniós tagállamban már benyújtották menedékkérelmüket, s így a jelenlegi EU-szabályozás értelmében Ausztriában már nem jogosultak menedékjogot szerezni - jelentette be közös sajtótájékoztatón Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter és Wolfgang Taucher, az osztrák Bevándorlási Hivatal vezetője.

www.dehir.hu/belfold/tomegesen-kuldenek-vissza-hazankba-menekulteket-ausztriabol/2015/06/03/
@Gábris szomszéd: Úgy látszik nem érdekli őket a magasabb GDP, a sok dr afrikából, az európaiság és a többi liberális baromság.

Áttolják ide a bagázs jórészét azzal a megjegyzéssel, hogy a "többinek legyen hely".

Orbánéknak pedig ugyanezzel a mozdulattal és indokkal kell tovább küldeni a buszokat, majd kitenni az utasokat a határ másik oldalán. Hogy a többinek legyen hely.
.
Vegyük komolyan ezt a bevándorlási mizériát.
Először is vegyünk egy számegyenest, és ezen szemléletessé válik, hogy a vándorló esik az origóba (nem a hírportál!).

Aki elvándorol az mínusz.
Aki bevándorol az plusz.

Nomármost: azonos számú ki-be vándorló éppen kioltja egymást és még tűzoltó sem kell a számítás helyességének ellenőrzésére.

Az átmenő tételek figyelmen kívül maradnak, mint az állomás, ahol nem áll meg a vonat.
Az imént láttam a bolsevik propagandatévében egy felpuffadt fejű zsúrpubit, aki vehemensen taglalta, hogy 2770 kérdés érkezett be az internetes erektálós konzultációra, annak mikéntjével kapcsolatban.
"Elfogtam egy levelet", melyben a kezdő kérdések szerepelnek:
1. Anyád hogy van?
2. Mit szívtál aranyom?
3. Bazz, már nem is Fürj vagy? (Marha, Für volt - a szerkesztő)
4. Amennyiben sokat csavarlazítózom, én is ennyire ostoba, Magyarországot az EU-ban képviselő szánalmas kretén leszek?
.
.
.
@dr. jenőke (jenőke): Persze. Mondod amíg melléd nem költöznek.
@Gábris szomszéd: pont ezért kellene, minél előbb elfogadni az EU tervezetét!
na meg, nem csak pénzosztásnál kell tülekedni!
jobbikos tempó!
EU-s fizetésből gyújtogatjuk az EU zászlót!
@♔batyu♔:
.
Neked mi a bajod?
Mit szolnál akkor, ha én lennék az a pakisztáni orvos, aki kiveszi a vakkkkk beledet, de lőtte bemutatkozik:
- Dr. Jenőke vagyok a történelemtudományok doktora?

Minden ócska ló zungot beveszel?
.
@dr. jenőke (jenőke): Most ez hogy jön ide?

Mi az, hogy mit szólnék? Beléd állítanám a szikét, meg még amit találok, ne tudd kivenni a vakbelemet.
@punkfrog: Lemaradtam valamiről? Már be is vezették a kvótákat? :)
NEm, a szocik kampánya valamivel ralistább volt.

Ahogy most is megy a mocskos pénzes állampolgárságbiznic-bár az másról szól-, elqró akkro még ettől óvott, alappal, vagy anélkül.

Azé biztos lett volna olyan románcigány bőven, akinek megérte volna magyarnak valani magát, a mi segélyeink és jutattásaink az _akkori_(!!) román pénzekhez képest ugy hatottak, mint nekünk a német öt-tizezer eurós fizetések, stb.

Mostmár ez a mult, jelenleg néhány száz(!) kisiskolányi befogadandó nulla, aki kb egy élet alatt, 101%-os beilleszkedés UTÁN, kapHATna állampolgárságot, HA egyáltalán, semmiféle valós "veszélyt" nem jelent.

Egyszerűen az államilag szervezett idegengyűlölet, soviniszta állampolitika egy újabb agymosó, a tábort a széljobb felé terelő, fasiszta szavazatokra hajtó fejezetét látjuk.

Ezen a sakktáblán csak maréknyi feketére festett szimbolikus báb az a pár szerencsétlen, aki élve elvergődik eddig.

És egyébként sincs esze ágában sem itt maradni ebben a periférikus államilag lerohasztott gyalázat nyomortanyán, ha már bent van az EUban végre, húzna tovább nyugatra,... ha tudna.
@♔batyu♔:
.
Te nem hallottál még a balkezes, nehézsúlyú, de marokkói altatóorvosról.
@tükörfúró:
.
Ne irkálj ilyeneket, mert belekerülsz a batyuba.
Elég sötét hely.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Értem én, nem gond..."

Oszt a végén addig qrogatjuk az unijót, amíg ki nem rúgnak bennünket, oszt rögtön nem lesz mit osztani a lázárista minisztériumnak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tökmindegy, mit írnak, mert a válasz már rég elkészült.

A demokráciának pedig megvannak a jól bevált eszközei a nép megkérdezésére: társadalmi vita és népszavazás. Ez a qurmányzati bohóckodás csak arra jó, hogy lehessen a zemberekre hivatkozni meg mutogatni.

hvg.hu/velemeny/20150429_A_nep_neveben_a_dolgozok_akaratabol
@tükörfúró: "megérte volna magyarnak valani magát, a mi segélyeink és jutattásaink"

Miről is beszélünk? Még a tősgyökeres magyaroknak se jár alanyi jogon a társadalombiztosítás kis hazánkban (köszi Gyurcsány)!

6000 (hatezer) forintot kell kicsengetned havonta, ha nincs bejelentett munkád, és nem vagy jogosult segélyre. A román vendégmunkások, ha levágják a fél karjukat a szőlőszedés közben, akkor max. bekötözik maguknak, vagy ott véreznek el a földeken ...
@Gábris szomszéd: az EU mi vagyunk.
nem bevezették, hanem bevezetjük!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem 6000, hanem a mindenkori minimálbér, 10%-a.
remek intézkedés volt, a potyautasok kiszűrése!
(köszi Gyurcsány)!
@tükörfúró: Segély.

Már Gyurcsány alatt is annyi volt, hogy az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés. Nem azért jöttek ide a vendégmunkások, hanem szőlőt szedni meg az építkezésekre.
@punkfrog: Mondom én, magyarok is nyugodtan fölfordulhatnak ebben az országban betegen, mások meg pláne.

Akkor is potyautas, ha ezer forinttal haladja meg az egy főre jutó jövedelme a segélyhez szükséges 23 ezer forintot ... Költse gyógyszerre a Gyurcsány, amit a havi negyvenezer forintból élőkön bevasalt ezen a módon!
@♔batyu♔: Kínai negyed már van Pesten, és azzal sincs semmi baj.

Orbán szereti a kínaiakat. :)

A szerencsétlen, tengerbe potyogó afrikaiak mostanában tényleg mintha többen indulnának el a hazájukból. Az ő ügyükre elég lett volna annyit mondani Orbánnak, hogy beállunk az egységes európai menekültügyi politika mellé, ennél többet nem tehetünk. Nem, neki "természetesen" szerepelni kellett, mint a cirkuszi bohócnak, meg ellentmondani.

Igaza van Gőgös Zoltánnak, hogy a csónakokban tengerre szálló emberek élete a sorstalanság. Az ilyet csak az nem sajnálja, akinek kő van a szíve helyén.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Az alábbi volt hatályban 2009. évben:

""Az a belföldi személy, aki e törvény szerint biztosítottnak vagy ilyen biztosított eltartott hozzátartozójának nem minősül és egészségügyi szolgáltatásra a 16. § a)-p) pontja szerint sem jogosult és a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér harminc százalékát, illetőleg naptári napokra annak harmincad részét elérő jövedelemmel rendelkezik, köteles havonta, az előzőekben meghatározott minimálbér 11 százalékának megfelelő összegű egészségbiztosítási járulékot fizetni. Ha a járulékfizetési kötelezettség a naptári hónap teljes tartama alatt nem áll fenn, egy naptári napra a minimálbér 30-ad részét kell figyelembe venni. A járulék megfizetése alapján egészségügyi szolgáltatásra az eltartott hozzátartozója is jogosulttá válik.""
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
És ez volt hatályban 2014. évben:

""Az a belföldi személy, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra a 16. § (1) bekezdésének a)-p) és s)-w) pontja, valamint a 13. § szerint sem jogosult, köteles a 19. § (4) bekezdésében meghatározott egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni.""

A 19. § (4):
""A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás, tagi munkavégzés esetén a szociális szövetkezet, valamint a 39. § (2) bekezdésében meghatározott személy által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 6810 forint (napi összege 227 forint).""
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Mai állapot:
fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 6930 forint (napi összege 231 forint).
.
ERDŐS VIRÁG:

A legszebb vers
balatonfüredi emlék

Férfibú és lányöröm:
a legszebb vers a
káröröm.

A legszebb vers egy régi
rózsa-
lugas árnyán írott
próza
vár állott most
gomba nő
a legszebb vers egy
ronda nő
a legszebb vers egy
uncia
arany
petőfi puncija
de
minden süket
dumán túl
a legszebb vers a
dunántúl
messze zengő
szép szava
sok hegye és egy
tava
kizárásos
alapon
a legszebb vers a
balaton
bezárt
bazár és tárt
kebel
a kishajók közt egy
rebell
a legszebb vers egy
nyári esten
ringó név a
hajótesten
katamarán vagy
kalóz
a legszebb vers a
„Gyed Maróz”
a legszebb vers a
vérfagyi
a csolnakázó
dédnagyi
a legszebb vers egy nagy
rakás
gőzölgő krumplipap-
rikás
egy strandpokróc a
romokon
alvó
szegek a homokon
jönni-menni
szandi nélkül
összebújni
randi nélkül
becuccolni
bárhova
a legszebb vers egy
szálloda
egy dakszliját mosó
masa
egy döglött hal fehér
hasa
vonatfütty és
dudaszó
a legszebb vers egy csunya
szó
a legszebb vers a parti
nagy
zuhé
s talaj-
menti
fagy
még zöldfülű de már
dilis
a legszebb vers az áp-
rilis
a legszebb vers
mi volna más
egy kisebb
vízbe-
fulladás
plusz: törölközés
száradás
a legszebb vers csak
ráadás
a legszebb vers hogy
amore
rabindranath
tagore
emlék-fák közt
élő ház
a legszebb vers a
Szívkórház
a legszebb vers a
szüreten

tartózkodni
füreden
hajnalig egy
darab
pólón
üldögélni
lenn a
mólón
elvegyülni
kiválni
még egy strófát
kivárni…

A legszebb vers csak
ígéret
majd elválik hogy
mivé lett
de lelle int s én
úgy hiszem
fogamban tartva
átviszem
mert rendbe’ van hogy
szép vagyok
a legszebb vers nem
én vagyok
a legszebb vers nekem
te vagy
szeress örökké el
ne hagyj
@dr. jenőke (jenőke): Nem emlékszem, hogy Gyurcsány vezette-e be, de az ő kormánya idején találták ki, ahogy a közmunkát is.

A potyautas-mizéria az ő idejében kezdődött el, az biztos. Meg az OPNI-t is akkor zárták be, amit nagyon kár volt.
@♔batyu♔: Az jó lenne. Ha bele állítod a szikét, ott döglesz meg.
Már csak azt magyarázd el, hogyankell elképzelni a keleti nyitást? Határzárral?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Sokminden járt alanyi jogon - régen.
Például a víz is a csapból, az eü ellátás is, de akkor kádári időket éltünk.
Lecseréltük kapitalizmusra.
Mindennek van előnye is, hátránya is.

Gyurcsány idején - mint látod - az eltartottnak még nem kellett fizetni.

Jelenleg szemünk előtt értéktelenedik el például a nyugdíj.
Amennyiben csak 1,5 százalékkal növekednének az árak, már nem volt nyugdíjemelés, de növekednek a járulékok és minden más is.

És nem zavar senkit.
Csak nézünk, mint Maugli és a majmok a Ká című kígyóra és hallgatjuk sziszegését: jön még Chippola is!
@dr. jenőke (jenőke): köszi a pontosításokat!
kb. egy hónapja hallottam, valami szakértőtől, a 10%-os adatot!(köszi Gyurcsány!):)
@Gábris szomszéd: már sokadszor linkeled ezt a szart.
tudod, hány bevándorlót fogad az USA évente?
tudod, hogy mennyien szeretnének még bejutni, bármi áron?
tudod, hogy ha bejutottál az USA-ba, szinte nyom nélkül eltűnhetsz a hatóságok elől?
tudod, hogy az Orosz határon, miért nem kell ilyen kerítést állítani?
@dr. jenőke (jenőke): Köszi! Erdős Virág és még a BALATON!...... Szivem csücske:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: asztat már nem is merem hozzája tenni, hogyaszongya a zEJU kvóta 400 fő(eszt csak séróból, mer' néztem a tévét és be is volt kapcsolva) cca. de mondom nem biztos.
@Bakter: drááága Bákter úr! Asztat tesék apszolveálnyi, hogy Pest-Buda => Vácz viszonylat 1848-ba' vót 59 percz(asszem), mai napság meg űber 1 egész órácska.
dagatt a távolság??
@dr. jenőke (jenőke): Tudod te, hányan fizetik a hosszú hónapok óta munkanélküli házastársuk, felnőtt gyerekük TB-jét, a kilencvenezer körüli fizetésükből?

Nagyon sok az a hat-hétezer forint egy családnak. A költségvetésnek meg lehet, hogy tök mindegy.
@♔batyu♔: te battyu, kijafax akarna melléd kőtözni??
nem érted te esztet, ugyanis a Mo.-ra érkező menekült tájékozottabb mint te! ugyanis 48-72 órán belül - nagyon kényelmes, mondhatni komótos tempóban - Ausztriában is van! Onnan meg, asszem már magad is sejted, hogy nem keletnek fordul...
meg ha találkozik egy hozzád hason-lóval, akkor még gyorsabban menekül tovább!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: hüjeséget kérdezek, mijért fizetik? mert ismereteim szerint xart se kapnak érte...
@punkfrog: Az érzékeny neoliberális lelkeddel a csóró minibálbéresek bukszájában turkálsz, te majom!

Fideszes is lehetnél ezzel a nagy toleranciáddal, az ő szokásuk a szegényeket még bele is rugdosni az árokba.

Bírom, mikor a nekonok a csóró potyautasokat rugdossák, de a Puch László-félék, meg a százezres tarifájú bunkó szülészorvosok picsáját nem merik megszagolni se.
@nincs_itt: Azért, mert egyébként pirosan világít a kisablak a körzeti dokinál, vagy bárhol a szakrendelésen.

És úgy tudom, ilyen esetben kiszámlázzák a vizsgálat költségét a páciensnek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: aha! nem tuttam. de ha a havi 6-7 ezer fabatka nem megy, akkor a kiszámlázott köccség se nem fog menni.
akkor ez ottan a cóccijál darvinizmus???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: faxot is rajzoltak rája??? csak kérdezem, mer' fontos lehet, hátha a rétvári bencus gyereknek is lesz egy jó napja!
@nincs_itt: Ez úgy megy, hogy az emberek halogatnak.

Egyik hónapban a villanyt nem fizetik, másik hónapban nem esznek húst stb.

Elképzelni nem tudom, hogy a koszovói albánok milyen juttatásokat nyúlnának le, mikor a magyarok közül is sokan éheznek meg fagyoskodnak (télen).
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Ne csinálj úgy, mintha bármi közöm lenne a jogalkotáshoz.
Neked is, nekem is a jogalkalmazás, a jogszabály értelmezése az elsődleges.
Esetemben a cél az: ha valaki szarba keveredik, mert a hatóság elmarasztalja, kirángassam onnan, ha arra van lehetőség.
Van amikor sikerül, van amikor nem.

Sajnos a jogszabályok folyamatos és gyorsuló ütemű változását figyelemmel kell kísérnem, és azt is látnom kell, hogy a jogszabályok minősége minősíthetetlen.
Viszont nem jut eszembe kizárólag Gyurcsányt hibáztatni akkor, amikor az egymásra épülő, és egyre inkább pénzbehajtást célzó rendelkezések feledtetik azt, hogy honnan is és kitől indult valami.
Nem mindegy ez manapság?
Átkozhatod a vizitdíjat is (ámbár nem lett bevezetve), mégis megkérdezem: most jobb?
Vagy a tandíj?
Kellett nekünk tranzakciós díj? Paks II? Járulék átminősítése adóvá, hogy közöd se legyen hozzá?
Gondolod, hogy a rezsicsökkentést nem fizeted meg mégis más, valamilyen új adó, járulék, vagy bármilyen jogcímen?

Leragadtál Gyurcsánynál, így már mást nem is veszel észre, azt sem, valamely kormány elkezd egy marhaságot, a következő nem visszavonja, hanem folytatja.
Eddig kizárólag a Horn-kormány volt az, amely valami megszorító intézkedést visszavonni, vagy csökkenteni is képes volt, ha betöltötte feladatát.

Abbahagyom, mert csak untatlak.
@nincs_itt:
.
Ha egyre gondolunk, akkor elég, ha tükörbe néz, és máris van egy jó napja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Az 1870. évi X. törvénycikk intézkedett a Dunának a főváros melletti szabályozásáról, valamint a forgalom és közlekedés érdekében Budapesten létesítendő egyéb közmunkákról és egyben elrendelte külön hatóságként a Fővárosi Közmunkák Tanácsának felállítását.
Kétlem hogy Gyurcsány volt az ötletadó.

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról. Ez a rendelet 2011. január 1-jén lépett hatályba.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény alapján 2007. április 1-től alakult át a kórházi struktúra Magyarországon, A struktúraátalakításnál a 173 fekvőbeteg-gyógyintézet közül hat kórház és 12 kórház aktív fekvőbeteg-ellátásának közfinanszírozása szűnt meg.
Az OPNI informatikai osztályának megszűnésével a pszichiátriai ellátásra vonatkozó adatok rendeletben szabályozott gyűjtése és feldolgozása is abbamaradt, így tervezhetetlenné válik a betegellátás, továbbá megszűnt egy magas szintű oktatási és kutatási centrum, az OPNI keretében működött ugyanis az orvostovábbképzés három tanszéke és a pszichológus szakképzés egyetemi tanszéke is. Megszűnt egy gyógyítási centrum, amelyben olyan osztályok, részlegek működtek, amelyekhez fogható az országban máshol nem, vagy csak nagyon kevés létezik - állapította meg Szabó Máté.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök: 2004. szeptember 29 - 2009. április 14
szintén reggeli vérnyomás növelő:

Elfelejthetik az idősek az ingyen segítséget

Az Emmi szerint túl sok idős emberhez jár házi segítő indokolatlanul olcsón, vagy egyenesen ingyen. Drágulás jön, szigorúbb rendszer készül.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F06%2F04%2Fhazi_segitsegnyujtas_idos_segitseg_emmi_tervezet_ingyenes%2F
@Bakter: A megjegyzésed emlékeztet a 60-as évekre, amikor a korabeli vicc szerint az amerikaiakkal harcoló Vietnámba küldött magyar véradományok további beszüntetését kérték, arra hivatkozva, hogy a katonák, akik kapták, ezután sem harcolni, sem dolgozni sem akartak...
@punkfrog: Tudod, hogy a schengeni határunkon mindenki szabadon jön-megy?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy elöregedett társadalomban, ahol a munkavállalási mobilitás feltételei semmilyen formában nem állnak rendelkezésre, ez a felvetés egy újszerű illiberális, tudatos népirtás kezdeményezésének tűnik.
Igazi orbáni tempó.
Az említett tervezgetés, már nem is arról szól, hogy 'senkit nem hagyunk az út szélén' (mert az árokba lökjük), hanem arról a trendről, hogy akik nem vesznek, nem vehetnek részt a GDP, azaz az ellopható vagyon megteremtésében, azokat rövid úton egyenesen a sírba menedzselik.
@dr. jenőke (jenőke): "Mindennek van előnye is, hátránya is." - kiindulópontom.
Európa nyugati és északi részére veszélyes a bevándorlás, és a spanyol és olasz hatóságoknál jelent logisztikai problémát, és elsősorban nem munkaerő többlet generálásával, így nálunk ez az elveszik a munkát south parkos geg kifejezetten szánalmas.
Emellett egyetértek, hogy ki kell rakni a megtelt táblát, mert Európa része vagyunk, és a fejlett régiók problémája kihat majd ránk is.
@nincs_itt:

"_@Bakter: drááága Bákter úr! Asztat tesék apszolveálnyi, hogy Pest-Buda => Vácz viszonylat 1848-ba' vót 59 percz(asszem), mai napság meg űber 1 egész órácska.
dagatt a távolság?? _"

Tágul a Világegyetem, tágul a Föld térfogata, tágulnak a pasaparki lakások.

Miért ne nőhetne a Budapest-Vác vasútvonal hossza?
@Gábris szomszéd: te mit értesz, schengeni határunkon?
a belsőre vagy a külsőre gondolsz?
fideszbarmoknak mindegy!
Ha viki mondja,holnaptól még éljenzik is gyurcsányt!
@A demokrácia leszakadó függönye:

Pont erről van szó, amiről írsz !

Szándékosan keverik a menekülteket a gazdasági megélhetés miatti bevándorlókkal, meg a terroristákkal !

Igen, a FIDESZ és a JOBBIK berkeiben !
Riogatnak, mint az MSZP tette annak idején.
Persze ezt is Gyurcsányra kenik, mert ez is egy alkalom, hogy bele tudjanak rúgni.

Már megint maszatoltok, hogy a vezéreteknek meg tudjatok felelni !
Az ánusz blog némi szünet után megint visszakapaszkodik a pöcegödörből a zindex blogketrecbe? Kár...
Üdv mindenkinek!

Ritkán jutok mostanság el ide, annyi a tennivaló.
Az is igaz, hogy már sok kedvet nem is érzek, hogy akár itt, akár máshol közéleti dolgokról mondjak véleményt.
Híreket is ritkán olvasok. Teljesen fölösleges.
"A mi volt, ugyanaz, a mi ezután is lesz, és a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt." Prédikátor 1, 9

Szeretném azt hinni, hogy még az én életemben, de legkésőbb a gyermekeim életében eljön egy olyan ország, ahol a mindenkori vezetőink nem abszurd és groteszk döntései határozzák meg mindennapjainkat! Szeretném azt hinni, hogy országunk lakói (itt születettek és ezt az országot otthonul választók) inkább az összetartás mellett teszik le voksukat! Szeretném azt hinni, hogy az elmúlt 25 év csak egy rossz álom!
Lehet, hogy végtelenül naív vagyok, mégis hiszek abban, hogy a kedves szó és mosoly többet ér, mint bármi más!

Ennek szellemében köszönök el.
Minden jót és szép napot kívánok!
én meg csak gyakom a rénnyeimet, mer a szaporulat többet hoz a konyhára. közbe azér az aggancsok köszt előre pillantok, mer kecském vizont nicsen.

nol.hu/velemeny/kiszamithatosag-profitabilitas-1537695
@Ma Baker:

mivan, aranyom? mán megin kibasztak valahonnan?
@hacsaturján:

Már indult is Hegedűs, a csomagtartója mekeg:)
@Orica Középföldi:

áááá! még norvégiában befagy.
Varánusz - ez a ti bajotok a baloldalon, hogy úgy akartok politizálni, hogy alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában, alapvető különbségeket sem vesztek észre. Íme néhány:

1) A kettős állampolgárságot MAGYAROKNAK adták volna meg (és adják meg azóta), nem idegeneknek.

2) A kettős állampolgárok olyan KÜLFÖLDÖN ÉLŐ magyarok, akik NEM IS AKARTAK BEVÁNDOROLNI Magyarországra, hanem csak ERKÖLCSI ELISMERÉSRE vágytak. Na ez az, amiről a baloldalnak szintén nincs fogalma, hiszen ők szimplán lerománozzák a külföldi magyarokat.

3) A külföldi magyarok, ha akartak, enélkül is be tudtak utazni az országba LEGÁLISAN a határátkelőkön, a román vagy szerb útlevéllel is.

4) A mostani migránsok viszont nemcsak hogy nem magyarok, hanem olyan ILLEGÁLIS határátlépők, akik naponta több százan jönnek a zöld határon, embercsempészek segítségével, távoli országokból.

5) Ezeket az illegális bevándorlókat ráadásul menekülttáborokban kell ellátni, ami egyre nagyobb anyagi terhet is jelent az országnak.
@Andy73:

" hogy alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában, alapvető különbségeket sem vesztek észre "

kedves bagoly! Varánusz a blog neve.
Nagyon erőltetett és izzadtságszagú a mostani fideszes bevándorlóellenes hadjárat és az egykori 23 millió románozás közé egyenlőségjelet tenni. Az egyik pusztán egy választási kampány része volt és már rég elfelejtettük volna, ha a témát időnként nem melegítik föl néha a fidesz-táborban és/vagy egyes gyurcsányfóbiás liberálisok, míg a másikra lehet, nincs kizárva, valamilyen törvény fog születni.
Az egyetlen apró különbség, hogy Gyurcsány a magyar ajkú, magyar identitású, csak éppen (akkor még) nem magyar állampolgárok ellenében mondta amit mondott,
Viktorék pedig azokra a bevándorlókra, aki havonta több ezren érkeznek napjainkban, és magyarországhoz semmi közük nem volt soha.

Szóval ez a Fabius féle ballib csúsztatás már meg se lep.

Fabius kedves...

Nem szeretnél te lenni az üdítő kivétel, aki elmagyarázza, hogy mi a szart kéne kezdeni a havonta több ezres számban hazánkba özönlő bevándorlókkal ?

Azon túl, hogy semmit, és baromnak titulálni azt, aki aggódik a jelenség okán ?
@Andy73:

Ki van adva utasításba Fabiusnak, Egyenlítőnek, és minden ballibnek, hogy a bevándorlók mellé kell állni, azért és csak azért, mert Orbán próbál ellenük fellépni.

Hogy mi lesz velük itt, arra még egy darab épkézláb ötlet annyi sem fogalmazódott meg ballib körökben.

A szándékos keverése a határontúli magyarok, és afgán meg szír menekülteknek, az csak Fabius csekély szellemi képességeinek újabb lehangoló megnyilvánulása.
@Andy73:
"A külföldi magyarok, ha akartak, enékül is be tudtak utazni az országba legálisan a határátkelőkön, a román vagy a szerb útlevéllel."
Mégis ragaszkodnak a kettős állampolgárságukhoz, holott nemzeti érzéseik kiélését anélkül is gyakorolhatják, a tudatuk is szabad, mint a madár.
Azt ugyebár nehéz tagadni, hogy nálunk szinte ingyen utazgathatnak egész évben, számukra olcsóbbak a belépő jegyek, mint a belhoniaknak, igénybe vehetik az eü ellátást, az Ukrajnában élők a nyugdíjakat is.
A magasztos nemzeti érzületeikre némi árnyék vetődik az anyagi előnyök láttán.
Különösen annak fényében, hogy a kormány a határontúliak részére éves 80 milliárd Ft-ot fordít.
Többet, mint amennyivel pl. az egészségügyet haldokló poraiból fel lehetne támasztani.
Így viszont belőlünk lesz por és hamu, de éljen a nemzeti összetartozás.
@Trackers:
Nem figyeltél a poszt árnyalt mondanivalójára, de ha nem vetted észre, próbálom érzékeltetni, hogy az orbáni menekültügynek mi a szüzséje.
A lényeg az, hogy Orbán - szokását követve -
az érzelmek felkorbácsolásával akar belpolitikai előnyöket elérni.
Teszi ezt úgy, hogy végzetes veszélyeket hangoztat, vérzivatart és pusztulást, miközben saját magát e borzalmak elhárítójaként tünteti fel.
Megszoktuk már ezt a technikát, legyinthetnénk is rá, azonban van ebben egy nagy baj.
Ebben a gyűlöletkeltésben az emberekben lefojtott és uralt alantas ösztönöket és gondolatokat próbálja felszítani, melyek ellentétben állnak az emberiesség, a humánum eszméjével.
És mindezt saját, önös érdekében teszi.
Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, hogy tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés miatt először nálunk vettek nyilvántartásba.
A Fidesz alelnöke szerint a járatok érkezését már bejelentették az érintett uniós országok hatóságai. Mint mondta, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében; ez közlése szerint egy valós probléma, mert több országból már vissza is küldik a menekülteket. Idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza, idézi a politikust az MTI.
Kósa szerint Magyarország addig tudta kézben tartani a folyamatokat, amíg létezett a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye, de azt az unió eltöröltette. Korábban az illegális határátlépőket csak az után engedték el, miután elbírálták a menedékkérelmüket, és ha az nem volt jogos, visszaküldték abba az országba, ahonnan érkeztek. Kósa Lajos szerint a menekültügyi őrizetbe vétel intézményét Magyarországon vissza kellene állítani, és az unió többi országában is be kellene vezetni.
@Mariann19: Te mit csinálnál azzal a több százezer emberrel, aki Magyarországon keresztül ment nyugatra, és akiket most vissza akarnak küldeni hozzánk?
Kimégy fogadni őket a repülőtérre, aztán viszed őket haza?
@Eszter jött: Tudom, de a blogger is nyilván baloldali, és úgy politizál, hogy fingja sincs hozzá. .
@Andy73:
Az egyik kommentemben megírtam az álláspontomat
migráns ügyben.
Mostani kérdésedre - ha nem túl fárasztó - választ láthatsz az ügy globális megitélésében.
Lehet, hogy meglepő lesz számodra.
Az Adatlapom "Aktivitás" blokkban 2015.05.05.
15.45 h-kor írt kommentemről van szó.
@Mariann19: OK, de akkor mégis célszerű lenne visszatérni a korábbi gyakorlathoz, hogy mindezt elkerülhessük. És ezért célszerűnek tűnik a kormány kampánya is, amely nem csak itthonra irányul, hanem Brüsszelnek is szól.
@Andy73: "Te mit csinálnál azzal a több százezer emberrel, aki Magyarországon keresztül ment nyugatra, és akiket most vissza akarnak küldeni hozzánk?"

Mit gondolsz miért hozzánk akarják visszaküldeni?
Talán a szerb határra jobban kellene vigyázni, és nem uszítani a népet. A határőrizet a kormány felelőssége. Ottan a ződben kéne megfogni őket, csak nem szeressék, mert akkor őrizni kell egy ideig, és Szerbiába visszatoloncolni. Ez meg munka, ami nálunk nem nagyon akaródzik menni.
@Mariann19:

Mikor elolvasom egy hozzád hasonló kicsinyes ballib hozzászólását, amint sajnálja a határontúli honfitársainktól az állampolgárságot, mindig megerősödik bennem a hit, hogy nektek soha a büdös életben nem szabad hataomra kerülnötök.

És azzal a lendülettel amivel a határontúli honfitársainkat megtagadod, Gyurcsány után szabadon, azon lendülettel kiállsz a vadidegen nyelvet sem beszélő, alulképzett bevándorlók mellet, akikről semmit nem tudunk.

Akikből havi több ezer érkezik az országba.

Kritizálod a kitiltást, anélkül, hogy egy árva javaslatod lenne arra a problémára, amit nyilvánvalóan okozni fog a havi több ezer bevándorló.
Mert ahova havi több ezer bevándorló érkezik, ott lesznek szociális, társadalmi, és munkavállalási problémák nyilvánvalóan.

Be kéne fejezned az Orbánozást, és belebüfögni végre az éterbe valami értelmeset, ami elfogadható alternatíva (a kitiltás alternatívája) a probléma megoldására.
@Andy73:
A probléma az, hogy a jelen intézkedések egy statikus helyzetre épülnek, melyben rapid módon intézkedni kell.
Vajon miért nem lehet megkülönböztetni a gazdasági menekülteket már a startnál aszerint, hogy gazdasági bevándorlókról vagy az életüket veszélyeztető körülmények elől menekülőkről van-e szó?
Az is igaz, hogy a visszatoloncolás kezdeményezése megtörténik, csak prózai oka van a megvalósításnak, mert a repülőjegyek költségeinek vállalásánál megtorpan az ügy.
Patt helyzet!
Lehet, hogy most egy nagy baromságot írok le, de a megoldást hosszú távra szóló döntésben látom.
Európa lesz a kárvallottja a jövőben is várható népvándorlásnak. Ezt nemcsak a pillanatnyi helyzet indokolja, hanem a világ várható élelmiszer és vízellátási hiányából eredő drámának is.
Ennek a helyzetnek a megoldására egy nemzetközi megállapodásra van szükség, mely védelmet nyújtana Európának.
Ugyanis majdan, ha ellenáll a mérhetetlen bevándorlásnak, a partvonalról bekiabálók humanitárius jelszavakkal itélik el Európát úgy, hogy semmiféle ódiumát nem kell viselniük a megváltozott helyzetben.
@Trackers:
Te az a típusú kommentelő vagy, aki vitaképtelen, és jellemzően érvelés helyett magát a személyt ugatod le.
Csiszold a vitakultúrádat, ezen kívül a komment tartalmára is figyelj.
Vegyél példát Andyról, akivel meg lehet beszélni a vitatott helyzetet.
Menj hátra a szamárpadba!
@dr. jenőke (jenőke):
Szerintem is a legtanulságosabb rész volt a Dzsungel könyvében, amikor Ká azt danászta: Bízz bennem! Tisztára Orbán!
www.youtube.com/watch?v=aRmrEWQAgMg
@Andy73:

Egyik idejáró tettestársamat idézve:

" azt te csak hiszed"
@jaegtoer: aha! akkor már értem mijé' rövidebbek a nappalok télen!! összemennek a hidegben!
@Andy73: eccerűen hüjje vagy! ugyanis azokat nem Mo.-ra küldik - ha csak nem itt kell átszállniuk - hanem a honos országukba.
megnéztem az ilyen ostoba balfaszok kedvéért!
az Eju direktíva 2017-ig 307 azaz háromszázhét lélek/fő menekült befogadása Mo.-ra...

na erre varrjál gombot kötsög!

meg aztán, ha jól rémlik éppen a csúti Rám-szesz+bogyók-nak volt a legnagyobb álma az ejuba talpalás...
@Trackers: az előző neked is szól 1/2nóta...
@dr. jenőke (jenőke): A jobbos kormányokat kritizálja az, akit érdekel.

Engem per pillanat jobban érdekel a baloldal megújulása, ezért írok erről.

A közmunkának akkor van értelme, ha rendes fizetést kapnak a dolgozók, nem alamizsnát. A kubikosok annak idején valszeg rendesen meg voltak fizetve, nem éhbérért dolgoztak.
@Andy73: milyen típusú repülőgép lesz az, amelyik egy tucat járattal 200000 embert szállít?

Tud akkora baromságot kijelenteni Kósa Lajos, amekkorát már nem szopsz be azonnal gondolkodás nélkül?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
rendes fizetést ÉS értelmes munkát. Például önkormányzati épületek felújítását, vagy szociális segélyezettek lakásainak renoválását. Vagy az önkormányzati földeken kertészeti munkákat. Vagy házi idősgondozást.
Esetleg szakmai oktatással egybekötve. Ami tényleg visszavezethetne a munkaerő piacra.
@kekex:

ez ma nem cél, hogy
"rendes fizetést ÉS értelmes munkát"
kapjon, mert, akkor már nem lesz kiszolgáltatott, ha meg kell fizetni...

"A közmunkára elszórt pénz nem térül meg. Sehogyan sem. Az ingyenes étkeztetés nem megoldás. Átmeneti segítség, szükséges. De nem cél. Nem lehet cél.

Ennek ellenére úgy tűnik: a kormánynak bizony célja a közmunka kiterjesztése, a segélyek megszüntetése, vagy eszelős feltételekhez kötése, a munkavállalók kiszolgáltatottá tétele. Célja a társadalom egyre szélesebb rétegeiben a rászorulók számának növelése és a reménytelenség rögzítése. A támogatások, a közmunkával megkereshető bevétel, a rokkantaknak juttatott összegek nem elegndőek az emberhez méltó élethez. Az élethez sem elegendőek. Közben a propaganda hatásosan győzi meg az embereket: a kormány nagylelkűségéért hálásnak kell lenni.

A társadalom szerencsésebb része pedig gyűlölni fogja ezeket az embereket, mert úgy érzi: rajta élősködnek

A szegény családból nehéz kitörni, a tanulás (mint szinte egyetlen kitörési lehetőség) nem hozzáférhető, az öngondoskodás nem megvalósítható. A szegénység szegénységet szül. A tanulatlan, képzetlen és nyomorban élő ember nem foglalkozik a politikával, nem érdeklik társadalmi kérdések, tesz a demokráciára, a szabadság nem megfogható számára. Ő csak enni akar, fűteni és élni. Valahogy.

A kiszolgáltatott ember nem háborog, nem kér számon. Lehajtott fejjel elfogadja a sorsát. Pláne, hogy a tisztelendő úr is erről prédikál a templomban. Elhiszi, amit mondanak neki, mert nincs rálátása. A gyereke már ebbe nő bele, ez a természetes. Hogy néha (mondjuk négy évente) jönnek emberek nagy autókkal, ételt, ruhát, pénzt osztanak és megmondják, hová kell menni szavazni és hová kell tenni az ikszet. "

hu.blastingnews.com/hir/2015/06/a-kormany-majd-eteti-a-gyerekedet-te-pedig-kussolj-00421511.html
@guma: Pont az a csapda, hogy jelenleg a közmunkáért elvált családanyák költöznek városból faluba, mert jobban fizet, mint a segély!! (Házon kívül c. műsor)

28 ezer helyett 45 ezerért még az Orbán cipőjét is a saját ruhájukkal fényesítenék ki a szerencsétlenek.
@kekex: Az a baj, hogy ezek nem profittermelő tevékenységek.

Lenne sok tehetséges, diplomás(!) fiatal agráros, aki 50-60 hektáron gazdálkodna (munkát adna a többieknek). Na, őket elhajtották a picsába az NFA pályázatán, és helyettük műkörmöseknek meg dr. Tiborczéknak adták a fődeket.
süti beállítások módosítása