Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.06.03. 09:36 Fabius

Viktor: Gyurcsány kottájából játszom és élvezem!

Címkék: fidesz bevándorlás plakátkampány

Aszongya a hírek, hogy a habonyárpád féle nemzeti imázsközpont nem fél pont ugyanarra játszani és ugyanolyan eszközöket használni, mint a szocialisták legsötétebb napjaikban. Idézzük föl mit is mondott az ominózus esetről maga Feri:

"A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

Bejött nekik, még ha szemlesütéses szégyenkezés is van azóta miatta. De úgy látszik a Gyurcsány kottából játszani nem ördögtől való, mert a nemzeti gyűlöletkeltő konzultáció és a kiszivárgott plakátkampány pont ugyanarra a zsebbe nyúlós félelemre, és miatta kiváltott indulatra játszik, mint Feriék tették annak idején. Hol van már az a kor, mikor a Magyar Hírlap hozsannázó cikket jelentetett meg hazánkba szakadt "gazdasági bevándorlóról", aki történetesen a Fideszben találta meg lelki és szellemi közösségét? A világ és Viktor véleménye változik, szopó, de ez van.

daher2.jpg

Ám lehet, hogy ahogy a mi komcsink jókomcsi, úgy a mi gazdasági bevándorlónk is jó-bevándorló lesz, amolyan szabályt erősítő üdítő kivétel.

Ettől még a plakátkampány nem lesz kevésbé undorító. Arra azért kíváncsi lennék, milyen érzés lehet gyurcsányi módszerekhez nyúlva bizonyítani, a kreativitás leghalványabb szikrája sem fedezhető fel nálatok, még a gyűlöletkeltéshez is sorvezető és másolás szükséges.

266 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr697514008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és 333 plakát. mi ez, számisztika? miért nem 666 akkor?
Ugyan, fideszéknek sosem voltak skrupulusaik - emlékszünk anno a "komcsik" elleni kirohanásaikra, Pozsgayval és Szűrössel a soraikban... Náluk mindig is megvolt ez a kettősség: a mi emberünk jó komcsi/offshore-lovag/oligarcha/stb., a többivel vérpadra.

Így lesz ez az új démonnal, a bevándorlókkal is: akik közénk tartoznak, azok a jó példa, a többit üssük.
Őőő, izé ... Isten ments, hogy megsértsem a határon túliakat, de ...
Mijahelyzet az "importált" politikusokkal????
@Marcellusca: ... meg (fideszes/fidesz-közeli) közszereplőkkel, igazgatókkal, vezetőkkel .... ???
"Kövér nem akart akasztani".

Most már ez sem mondható el teljesen. Addig kajabáltak farkast a "demokraták", hogy mikor eljött, senki sem hitt nekik ...
@bioLarzen: ha már megemlítetted a faszkalap pozsgajííít:

Sokat elárul az ún. rendszerváltásról, hogy egy volt MSZMP-s miniszter és KB-tag 2015-ben arról beszélhet, hogyan váltotta le a rendszert, és segített 20 évre rá megírni a Fidesznek az alkotmányt.

444.hu/2015/06/03/he-te-pozsgay-imre-szerint-az-hogy-most-ficankolhatsz-azt-reszben-neki-koszonheted-d/
#2

1980-ban sem voltam kommunista

Kemény diktatúrának tartja a Kádár-rendszert, amelyben azért vett részt, hogy belülről szétszedje. Pozsgay Imre az Indexnek beszélt a művek betiltásáról, az 1989-es lórúgásról, és hogy nem tartja köpönyegforgatásnak, hogy fideszes lett.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F06%2F03%2Fpozsgay_imre_nem_voltam_kommunista_80-ban_sem%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezek mind azért léptek be a pártba, hogy belülről bomlasszák...
Lex Garancsi: újra lehetne hirdetni a villanypóznákon

Nem sokkal azután, hogy a kormányfővel jó viszonyt ápoló nagyvállalkozó beszállt a köztéri reklámpiacba, megjött a törvénymódosító, hogy használni lehessen az útmenti póznákat.

hvg.hu/gazdasag/20150603_Lex_Garancsi_ujra_lehetne_hirdetni_a_vill
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A negyedik módosítás után bekerült az alaptörvénybe, hogy „az MSZMP, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak”. Ez önre vonatkozik, nem?
Rám biztosan nem.
Ez a szöveg az MSZMP-re és a Hazafias Népfrontra vonatkozik, amelyeknek ön az egyik vezetőjük volt. Ki másról szólna ez az idézet?
Ezeknek a szervezeteknek a felszámolásában volt részem.
Akkor hibásnak tartja, hogy ez így szerepel az alaptörvényben?
Ezt másként kellett volna megfogalmazni valóban.
Azt is kikéri magának, ha lekommunistázzák?
Nem voltam kommunista 80-ban sem. De marxista sem. Mint mondtam, a rendszer megdöntőjének tartom magam. Kevesen voltunk, de sokan maradtunk."

No ennek a Pozsgainak is gyárthatnának már valami szögletes gyógyszert ami nem gurul el.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kétségtelenül nagy bátorság kellett ahhoz, hogy valaki már a megalakulásakor, 1956-ban a szovjet tankok árnyékában belépjen az mszmp-be, csak azért, hogy szétverje azt.
@Penivaldes: elég gyengécske bomlasztás volt, ha 30 év kevés volt nekik :)
@Penivaldes:

Vajon a városi, meg helyi fideszes szervezetek időnkénti felszámolása is valami belső bomlasztás megakadályozására irányul?
@látjátok feleim szümtükkel: @elmeherceg: @Penivaldes: ugyan azon akadtunk ki azonnal, hjaaa, nem kellene gerincet keresni ott, ahol nincs...
melléklet:

Nem jelent meg Gömöri Zsolt a kulturális bizottság ülésén
Az Országgyûlés kulturális bizottságának ülése

Deutsch Tamást is várták a bizottsági ülésre, de ő se ment el.

444.hu/2015/06/03/nem-jelent-meg-gomori-zsolt-a-kulturalis-bizottsag-ulesen/
Végre kiderülhet, loptak-e Fazekas emberei

Uniós pénzeket csalhattak el, de a végén már 1,5 milliárdot akartak. Most indul a perük.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F06%2F03%2Ftul_sokat_loptak_mar_a_hivaatlnokok%2F
dilettantizmus, és szervilista bohócok

Egy nap alatt leokézta az állami tankönyvet a szakértő

Két hónap lenne a normál ügymenet. A jövő évi tankönyvek túl gyors akkreditációja mögött politikai nyomást rebesgetnek.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2F2015%2F06%2F03%2Fegy_nap_alatt_leokezta_az_allami_tankonyvet_a_szakerto%2F
újbeszél:

Orbán: Megépül az M4-es, csak nem autópályának fogják hívni

Megépül az M4-es autópálya, csak éppen autóútként és várhatóan Simicskáék nélkül. Orbán Viktor most Szolnokon járt és néhány milliárdot otthagyott strandfejlesztésre és kikötőépítésre is.

hvg.hu/gazdasag/20150603_orban_viktor_szolnok
egy másik faszkalap:

Kovács Zoltán azt állítja, már 300 ezren elküldték a válaszaikat a nemzeti konzultációra
MTI Fotó: Kovács Tamás

Miközben a polgárok egyharmada még meg se kapta a kérdéseket. A kormányszóvivő „a sajtó egy részében éppen a kampánnyal kapcsolatban megjelent gyűlöletkeltésről” nem kívánt nyilatkozni.

444.hu/2015/06/03/kovacs-zoltan-azt-allitja-mar-300-ezren-elkuldtek-a-valaszaikat-a-nemzeti-konzultaciora/
.
Azért ezt a gyurcsányi kottát is átírta a fidesz nem elhanyagolható mértékben.

Például Debreceni József szerint:
''''Ami Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont illeti, az ő esetükben soha nem merült föl a leghalványabb gyanú sem, hogy kormányfői pozíciójukat bármily vonatkozásban össze lehetne kapcsolni a privát vagyonszerzésükkel. (Még a Gyurcsány elleni nyilvánvaló politikai bosszúperben se kreáltak ilyen motívumot.) Mindketten politikai szerepvállalásuk előtt, üzletemberként gazdagodtak meg. Gyurcsány vagyonosodásában minden valószínűség szerint szerepet játszottak a politikai kapcsolatok, ám ő maga akkor még (illetve már) nem töltött be semmiféle pozíciót, így az ő esetében szóba se jöhet, hogy visszaélt volna a rá ruházott közhatalommal.''''

''''Az Orbán família 1998 és 2002 közötti intenzív vagyongyarapodása a miniszterelnöki pozíció gátlástalan fölhasználásával történt. A néptől kapott közhatalmi mandátummal súlyosan és nagyon tudatosan visszaélve. Olyan tudatos elvetemültséggel, amelyhez foghatót hiába keresünk a többi magyar kormányfő esetében.''''
Konzekvencia: ''''Félreértés ne essék: nem azt állítom, hogy Orbán Viktor korrupt miniszterelnök lett volna. A korrupció a fenti dolgokhoz képest szimpla ügy. Ott az történik, hogy a hatalom birtokosa részrehajló döntést hoz. Amellyel nem a köz érdekét szolgálja, hanem valakinek a magánérdekét, akitől cserébe ellenszolgáltatást fogad el. Nem tud ellenállni a hatalom környékén jelentkező kísértésnek, meginog egyszer, kétszer, háromszor – s aztán már maga is keresi az alkalmakat.'''''

Akit érdekel:
www.mozgovilag.hu/?p=5012
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: És ez még igaz is! :)

Mint minap említettem, Pozsgay mikor belépett a Pártba, az elveit feladta, de az ízlését nem!

Valszeg arra a mocskolódó gyűlöletpolitikára élvezett akkoriban, mint most is ...
@dr. jenőke (jenőke): Gyurcsány volt a kilencvenes évek Tiborcza? :)
@dr. jenőke (jenőke): Na megmondtam vagy nem megmondtam? :)

A szomszéd topikban a teljes jelenlegi magyar elit bukását jósoltam, és itt a magyarázat is:

"az ország politikai elitje – fő szabály szerint és nyíltan – törvénytelenül működik.

... hogy a hajtóanyagot is szinte kizárólag lopott olaj adja, az csak a világ távoli sarkain, a káoszba süllyedt perifériákon dívik, ahol nem az intézményes jog, hanem az önkény, a törvény által nem vagy alig szabályozott állami és magánerőszak igazgatja a társadalom működését."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
Már Lenin is megmondta: Lassú munkához idő kell.

És ő tudja, hiszen jogász volt. Mint megtapasztaltuk, nem is akármilyen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nehogy a Néptömegbácsdi arra kezdje el használni azokat a villanypóznákat, hogy hirdesse, mennyire elégedetlen a kormánnyal.
@dr. jenőke (jenőke):
Jogász, és aktív kommunizmusdöntő belső ügynök - miután fideszes lett.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Valami nem stimmel.
Az ő apósa Petar Dobrev volt, ha igaz.
@Bakter:
.
Fideszes?
Lehet, de már a lehetőség gondolata is megmérgezte és ez korai halálát okozta.
@dr. jenőke (jenőke): Debreczeni ott téved, hogy Orbánt az államférfiak körébe sorolja, miközben Orbán mentalitása az egyszeri dzsentriéhez hasonló ...

A Noszty papa emlékezetes mintaképe ennek a típusnak. A városban az Állam csöcsén lógni, nyaranta meg leruccanni a vidéki birtokra. A fidesz-földbirtokosok is a birtokszerzésbe vannak beleőrülve, ahol majd dolgoztathatják a pórnépet ...
@dr. jenőke (jenőke): Az anyós már nem is számít? :)

Lévai Anikó meg a Tiborcz gyerekek úgy jártak Kishantosra, mintha haza mennének (mielőtt betárcsázták).

Anikó asszony és a Tiborcz família kedvenc időtöltése, hogy Fejér megyében a legtöbb családi birtok maradjon ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Valami zavart abban, amit írtál.
Rájöttem, hogy mi: a magyar elit!
Micsoda?
A magyart értem, az elitet is.
De a kettő együtt antagonisztikus és a blaszfémia csak enyhítő jelző.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
1. Gyurcsány anyósa - tudtommal - soha nem járt Kishantoson, egyébként sem követett el hasonló gyalázatot.
2. Gyurcsány hitelt vett fel, visszafizette.
3. Én is akartam hitelt felvenni, de senki nem ejtett el ilyesmit. Pofára estem és nem nősültem újra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Mikszáth regénye alapötletét az 1901-es "bácskai szenzációból" merítette. Egy húszéves dzsentri-gyerek elszöktette a milliomos Ungár Lajos lányát, az apa azonban nem volt hajlandó házassággal reparálni a botrányt. Csak látszólag alkudott meg a helyzettel, de az esküvő napján külföldre küldte lányát, a vőlegény előkelő rokonságának pedig kijelentette, hogy "ilyen kvalifikálhatatlan eljárás után" sem hajlandó birtokával aranyozni meg az ócska nemesi címereket.
A mű legérdekesebb típusa maga a főhős: Noszty Feri. Jellemének alaprétege "a megszorult ember cinizmusa, a moral insanity kaotikus zagyvaléka".
@dr. jenőke (jenőke): Testvérem a régészeti könyvek nagy gyűjtője, mert bár jogász (ügyész) lett, de az álma sokáig a régészet volt.

A Hetven rejtély szerte a világból címűt már rég vissza kellett volna adnom, de mindig találok benne valami érdekeset (a neolit kort kutató előadásokat hallgattam az egyetemen). Most éppen A civilizációk bukása c. fejezetet olvasom. A maja és a mocse társadalom arisztokratái, katonai és pap vezetői akkor is a csatornás földművelést nyomatták, mikor jött az El Nino vagy a szárazság.

Az eredmény: elnéptelenedtek a csodálatos városok, a hatalmas piramisok között éhező emberek botorkáltak élelem után kutatva vagy hadakoztak a szomszéd törzsekkel.

Nem szép kilátások ... :(((
@dr. jenőke (jenőke): Valóban nem, Gyurcsány anyósa a Videotonban dolgozott meg az Altusban ...

Szerintem inkább az a különbség közük, hogy az akkori elit visszaforgatta a pénzt vállalkozásokba, ezek meg puccra-flancra költik, mint a spanyol nemesek az indiánoktól rablott aranyat ...
@dr. jenőke (jenőke): Múltkor az volt a tévében, hogy a szerencsétlen lány mégiscsak kikövetelte a papájától, hogy feleségül mehessen a dzsentrihez.

Aztán a férje verte, a hozományt meg "természetesen" elkártyázta-dorbézolta az utolsó fillérig...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem olyanok ők, szórni a pénzt, ugyan már...

Milliós vacsorán ünnepelték magukat a paralimpikonok vezetői, míg a sportolóik nélkülöztek

Újabb elképesztő részletek derültek ki a Magyar Paralimpiai Bizottság működéséről.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F06%2F03%2Fmillios-vacsoran-unnepeltek-magukat-a-paralimpikonok-vezetoi-mig-a-sportoloik-nelkuloztek%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
A Fidesz-közeli intézetnél a Fidesz viszont jól áll.

Saját lábon?
Mint Rasi?
"Egészen biztosak vagyunk, hogy az üzenet eljut a sokszor embercsempészek vagy szervezett formában Magyarországra érkező illegális migránsokhoz is, illetve azokhoz az embercsempészekhez, akik az útjaikat szervezik" - jelentette ki szóvivő."

index.hu/belfold/2015/06/03/dan_bevandorlos_plakatot_forditott_ki_a_kormany_a_konzultaciohoz/

Ezek közül a kormányszóvivő úr szerint vajon melyik beszél magyarul?
@dr. jenőke (jenőke):
Szerintem csak nem tudta elviselni joszip lázárovics acélemberevics és berijja rogánovics belső acsarkodását, ezért idejekorán, mielőtt belülről megdönthette volna a kommunizmust, fogta Ferenc partitúráját, és beköltözött a jól megérdemelt mauzóleumába. Pedig ha...
@dr. jenőke (jenőke): pont úgy, megtámogatva minden oldalról néhány milliárd forintocskival
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azért ennél a Pozsgaynál kevés gerinctelenebb ember létezik, méltó barátja tehát a Fecsúti Kotonszökevénynek. Szegény elnyomott geci lehetett a "komenizmusban". Mit félhetett össze, nehogy leleplezzék a rendszerellenes tevékenységét. Okádnom kell az ilyen gennyládáktól, akik már 17 éves korukban azért léptek be a pártba, hogy vén fejjel, közel a hetvenhez, jól megdönthesse a rendszert.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ebben az országban egyedül a fidesztől kell félteni a munkahelyeket.

Meg a jól menő vállalkozásokat, mert ha megtetszik nekik valami, akkor államosítják, és szétosztják a haveroknak.
@The Ghost Wolf: Pozsgay életében max. egyszer váltott köpönyeget.

A rendszerváltás óta következetesen kitart a keresztény-nemzeti jobboldal mellett! Lsd. pl. MDF körüli bábáskodás, pártalapítás, jobboldali politikusok támogatása stb.

Csoóri Sándor a gyerekkori barátja volt, és madarat tolláról, embert barátjáról ...
@parti_giano:
Le vagy maradva kiscsákó: "befutott A Csúti Interstadion-Shinkanzen".
Ez egy vadonatúj, XXII. századi maglev-vonal, ami a Magyarfoci Székesegyházait köti össze időeltolásos sebességgel, így az összes rangadó megtekinthető átszállás nélkül.
Lajos nélkül lórépát érnek csak ezek az analfabéta tákmatyik.Finkensteinbirnbaumhabonyművek amilyen sokba kerülnek ollan szarok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Félreértések elkerülése végett, itt a Nemzeti Demokrata Szövetség alapítására gondolok.

"A párt 1991. május 17-én tartotta alakuló közgyűlését ... A 216 alapító tag között volt Sára Sándor, Kukorelli István, Mezei András, Tallóssy Frigyes, Tálas Barna, Püski Sándor, Gidai Erzsébet, Zala Tamás és Gecse Gusztáv is. Rajtuk kívül még három további országgyűlési képviselő is csatlakozott a párthoz.
Alapítói a lakiteleki találkozó szellemét kívánták követni, s mint ilyen, középpárti jellegű szervezet lenni,"

Buják Attila (168 óra) is emlékszik, hogy Pozsgayt azzal támadták az MSZMP-ben, hogy nacionalista! És hogy Aczél Györggyel hogy utálták egymást.
@Toportyán Zsóti: Ezeknek a kommunikációs marketing lesz a vesztük! :)
Azt hiszem rájöttem, miért jött haza ez kaszinóendi: elvette a tősgyökeres júeszéj producerek munkáját, akik már vagy ezer éve ott keményendolgoztak, ezért csináltak egy plakátot a gazdasági bevándorlónak, hogy "hesspicsába innen, ne idd el a viszkinket".
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Kommunista gyökereik és a versenyszfératapasztalat hiánya a vesztük,már egyiken sem tudnak változtatni.
@Bakter:
.
Van benne valami.
Mármint a mauzóleumban...
@Bakter: oda már bakterra nincs is szükség, mehetsz tehenet/kecskét legeltetni.
@Toportyán Zsóti: Nem kell ahhoz kommunista gyökérnek lenni, hogy megbukjon valaki a politikai pályán!

A versenyszféra hiányában egyetértek, de még nagyobb baj, hogy ezek maguk által épített álomvilágban élnek, távol a valóságtól. Az ő világukban a pénz csak úgy magától van, csak le kell érte hajolni és fölszedni (elszedni másoktól).

Mint a gyerekek, azt hiszik, hogy ez örökké fog tartani.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Igazságod vagyon! ha nem is arany..
Elé, ha gyökér.
@parti_giano:
Látsz te itt valahol kecskét vagy tehenet?
Mondjuk táborcsősznek elmennék, ahol ezek a filyugg legelik a követ életfogytig...
@dr. jenőke (jenőke): Nekem az Anikó asszony van nagyon a bögyömben ezzel a földesuraskodással, amiről Debreczeni is ír.

Vagy a Semjén. Képzeld el, ahogy a nagy melegben kocsiba ül, az olvadozó városból kihajt a hűvös családi kúriához, borozgat, és vadászgat egy kicsit a családi erdőben, mert "ez neki jár"!

Tisztára dzsentri tempó ez, mintha a társadalom többi része csak azért lenne, hogy őket kiszolgálja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Minek ide névsor? Nekem en block bögyömben van az egész cucculista brigád, a brigádvezetőtől kezdve a keményendolgozó kisnyaloncon át a kultúrosig.
@parti_giano:
Ez egy gazdasági biciklis behátaló.
Én az ősmagyargénekkel megáldott hungarikumkecskére gondoltam, olyat nemigen látok. Mert az emúttnyócév alatt azokat is tönkretették gyúcsányék.
@Bakter: neked semmi sem jó. majd visz neked kecskét a hegedűs zsuzsa. aztán elnézhetsz a szarvai között.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Mert ha megtetszik nekik valami, akkor államosítják."
Most a szúnyogirtást veszik állami kézbe.
Nem vicc!
Majd lefordultam a székről, mikor hallottam.
Vajon mi lesz a neve?
Nemzeti Szúnyoggyilkos ZRT?
A rohadt életbe!
Én, egyszerű(naiv) állampolgár már azt hittem, hogy többnapos nemzeti gyász következik:
www.agroinform.com/bulvar/az-orok-legelokre-tavozott-a-legnagyobb-marha-22902?utm_source=hirkereso&utm_medium=HIRpromo&utm_campaign=22902
Az elolvasás után a nagy csalódás érzése telepedett rám, mert nem az és nem úgy történt, mint ami a cím meglátásakor gondolataimba villant...
@parti_giano:
Mondd, tettem én neked valami rosszat, fejedre ejtettem a sorompót vagy ilyesmi, hogy egy rémdémon akarsz rám küldeni?
a pinalájt sem meg a zeszti sem érdekel, annyit akartam a sok tetűnek megmagyarázni, hogy az 1989 -es év nem volt véletlen (ugyanúgy mint az usa támadása a FIFA ellen a kongresszus előtt 2 nappal) hanem ki volt az valahol szaszerolva és az ahol az sem nem levédiabasznádon sem nem szlovákiában volt, az az év volt betervezve mert a globális helyzet ekkor lett olyan sok minden okból, hogy legyen "forradalom" a "szocializmusban" a szocializmus ellen és döntse meg a szocializmust an block, többek között a nyugat gazdasági helyzetét ha elemeznéd az 1984-1987 közötti időben akkor kiderűl, hogy lejtmenetben voltak és nem volt megoldásuk mialatt a szocialista tábor pontosan azokba az országokba irányított exportyával amelyeket a nyugat leköpdösött és kirekesztett megelőzni láccott őket de mindenképpen növekvő gazdaságok voltak és nem olyanok mint a nyögvenyelő nyugat...ez volt az oka 1989-nek 2 év kellett nekik az áskálódásra és a sok hülye esztike és pinalájt mind bevette mint a lófaszt amúgy lógecivel és tövig és még segítettek is a mai elnyomóiknak...

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Mariann19:
Valamelyik havernak beragadt ezer tonna kemotoxa, tehát helyzetbe kell hozni.
"A helyi fideszes vezetők kicsapongó életmódja és megbotránkoztató viselkedése miatt a kormánypárt országos választmánya feloszlatta szombathelyi pártszervezetet"

Mi a picsának aprózzák el. Oszlassák fel az egész pártot, mielőtt néhány elégedetlen hungarikumkisember szecskavágóval lát neki ennek a feladatnak.
@Bakter: Erre a problémára itt a legjobb megoldás a Nemzetközi Háttérhatalmak, valamint a Gyíkemberek és más Emberszabású Cionisták Intézete (GECI) ajánlásával! :D

AKCIÓ: Most ajándék e-book a hatékonyabb chemtrail-szóráshoz használható Grabovoj-számsorokkal, közvetlenül Izraelből.

greyvshop.hu/termek/dronra-szerelheto-chemtrail-permetezokeszlet/
Feloszlatta szombathelyi kokainsejtjét a Fidesz
drog_cimlap_jo-animated

A párt országos választmánya szerint a helyi fideszes vezetők kicsapongó életmódja veszélyeztette a párt 2018-ra várt sikereit.

444.hu/2015/06/03/feloszlatta-szombathelyi-kokainsejtjet-a-fidesz/
@The Ghost Wolf:

Csípem a lángolásaidat!
Pozsgai meg 'kábé akkor volt 'rencerbomlasztó,amikor én 'szűzmária!!!
@Marcellusca:

A 'bozgorgecik is takarodjanak Romániába 'szőcsszászkrizástul együtt újra 'medvétba@ni:))
@The Ghost Wolf:"...már 17 éves korukban azért léptek be a pártba, hogy vén fejjel, közel a hetvenhez, jól megdönthesse a rendszert."

Jóvanna! Majd lesz öreg kelmed is, oszt elgurul a gyógyszere, ha mán az a sütét gyártó mindig kerekre gyártattya. Na!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "...2014 tavaszán Lazáry Viktorról, Szombathely korábbi fideszes alpolgármesteréről nyilvánosságra került egy videó, amin úgy tűnik, hogy a politikus bizony kokaint fogyaszt.

Az országos Fidesz szerint ezek a helyi ügyek a szombathelyi fideszeseket is rosszul érintették,"

Elég sokáig gondolkodtak rajta, bár pont fentebb idézte valaki, hogy a lassú munkához is idő kell.:D

Továbbra sem értem, mert emlékeim szerint kézzel-lábban tiltakoztak, hogy nem volt ottan kokain, fogyasztás meg különösen nem. Akkor mi is háborította fel a pártközpontot annyira, hogy feloszlatott?
@Bakter:
Eddig az önkormányzatok feladata volt, de nincs már erre lóvé.
Miután már a Fideszé a fél Balaton és az egész Velencei tó, nem tehetik ki magukat a szúnyogok inváziójának.
Hogy nézne az ki, ha Orbán piros pettyes arccal állna a szőnyeg szélén Junkerral szemben?
@Mariann19: "Vajon mi lesz a neve?
Nemzeti Szúnyoggyilkos ZRT?"

Pontyosan.:D
@gazoló:
Csatlakozom a 17.04-es felszólításodhoz.
@Rodeo36: "többek között a nyugat gazdasági helyzetét ha elemeznéd az 1984-1987 közötti időben akkor kiderűl, hogy lejtmenetben voltak és nem volt megoldásuk mialatt a szocialista tábor pontosan azokba az országokba irányított exportyával amelyeket a nyugat leköpdösött és kirekesztett megelőzni láccott őket de mindenképpen növekvő gazdaságok voltak és nem olyanok mint a nyögvenyelő nyugat...ez volt az oka 1989-nek 2 év kellett nekik az áskálódásra... "

nekem most jó anyagom van (kötéltáncos pingvinekkel üzekedő kerékpározó elefántok, törpék minden mennyiségben, stb... ), de a tied a KIRÁLY!!!... tudsz küldeni, tarolnánk a piacon ezzel...
@Bakter:

Mi történt? Vesztegzár volt valahol? Régóta nem láttalak:)
@Rodeo36:

"_ez volt az oka 1989-nek 2 év kellett nekik az áskálódásra és a sok hülye esztike és pinalájt mind bevette mint a lófaszt amúgy lógecivel és tövig és még segítettek is a mai elnyomóiknak..._"

Ne dobálózz felelőtlenül a lófaszokkal, látod, most is félrenyelted.
@Sir Bates dö Hól:
nem király, császár...kkkkkkkkk
brühüyyy

hamár, mióta a ZARA tulajdonosa túlvagyonosodott a Warren Buffet-en azóta bármi megtörténhet

van rá egy nagy köcsög hideg paradicsomlém kéznél...kűggyem?
vagy elbicikliznek a zelefántyaid érte?
@jaegtoer:
mivan? csak nem lemaradtál a menetrencerű lófaszról és most követeled a magad jussát?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

olyan cizellált vagy? mi történt? nem jött meg?
@Sir Bates dö Hól:

Megjegyzem, utálatos vagy. A Gulliver nem a Mosó Masa második kötete:)
@látjátok feleim szümtükkel:
Az is lehet, hogy a megmaradt egy F 16-sal fogják a szúnyogirtást végezni száguldozva az égbolton.
Mert az olyan vonalas dolog lesz, megint Orbánról szólna világ.
@Rodeo36:
A szocilista tábor "exportyával" kurvára ráfáztunk a fejlődő országokkal, máig nem fizették ki az ellenértékét.
szocilista = szocialista
@Mariann19:
ez tényszerűen nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ismerem a dolgot belülről és a munkámból adódóan láttam a bankátutalásokat a svájci bankon (UBS) át, időben és pontosan...a magyar gazdaság abból a bevételből élt és törlesztett, ezért a profitlétrehozó gazdasági egységek csak részben kapták meg illetve időbeli késéssel de sohasem voltak negatív szaldóval ez is benn fenntes infó

te honnan szeded eszt az inszinuációt? csak nem fidex?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Mariann19: Vedd már észre, hogy a gazdaság minden pontján ott vót illetékes elvtárs D
Addig vót' jó, amíg grószkarcsibácsi vót, utána veszett el minden...
A rendszerváltáskori cca 5 mrd $ kintlevőségünk mind a szu sara volt ?
Ja, vagy az se jó, mert azt is "faktorálni" kellett, vagyis diszkonttal eladni a mai szocdeme párt finanszírozójának?
@Rodeo36:
Rodi!
Az nagypolitika volt, kétlem, hogy te a fejlődő országokkal kapcsolatban a nagy döntések résztvevője lehettél.
Állításomat onnan veszem, hogy a rendszerváltáskor a pénzügyi stabilitás érdekében az akkori kormány számot tartott a kintlévőségekre, melyek az előző rezsim alatt halmozódtak fel. A kormány lépéseket tett az ilyen adósságok behajtására, de nem járt sikerrel, többek között az ottani politikai helyzetek fordulatai miatt.
Voltak burkolt külpolitikai segélyezési formák akkortájt pl. Vietnam, Kuba felé, ezek a meghiúsult tartozások is ennek jegyében halmozódtak fel a fejlődő országoknál.
Nem a Fidesz adja nekem a gondolatokat, a saját kútfejemből jönnek elő.
@pianolight:
Tulajdonképpen itt mellékvágányként említettem a fejlődő országok adósságát.
A mi akkori "ragyogó" exportunk eredményességét vitatom.
Inkább kötelező körök voltak a kivitelben, nem a piacgazdaság ismérvei érvényesültek, hiszen egy szerkezetileg is gyenge, versenyképtelen volt a gazdaság.
@pianolight: jol tetszol latni, mindjaris jon a zigazolas kinyilatkoztatas paripapelok suru emlegetesevel :)
@Mariann19:
ha te jobban tudod mint én magam, akkor legyen

és akkor nem kell az 1988/89/90/91/92/93 -as éveket ismertetni... ahol a nagy talajfúró már dolgozott

persze én nem Cuba és Vietnam esetéről beszélek azok kivételek és KGST közös intervenció az elszigeteltség ellen...és majdnem sikerrel, nem hagytuk megfojtani azt az országot sem...akkor még volt emberiesség és szolidaritás

brühüyyy

kkkkkkkkkkk

a többiek profittermelőek voltak, kérdezd pinalájtot ő mindent jobban tud
Pozsgay volt a legérzékenyebb orrú patkány.
@Mariann19: Egyetértek, az "ellen" érveire írta, az kintlevőség volumenét, mert a pontos viszonylatonkénti megoszlást nem ismerem ...
Nem elhanyagolható sem a politikai, ránk kényszerített, leplezett segélyezés, sem pedig az elmaradott exportszerkezet a verseny képesség hiánya miatt.
A poltikai részhez hozzátenném a CW bank ügyét, továbbá a "tőkés" import után járó éves rabattból " alkiotmányos költségek" címén elszámolt, európai baloldali pártoknak átutalt összegeket.
@Rodeo36:
"Nem hagytuk megfojtani azt az országot sem..., akkor még volt emberiesség és szolidaritás."
Másképp látom ezt a kérdést.
A szocialista tábor terjeszkedni akart, bővíteni kívánta rendszerének résztvevőit.
Kár, hogy ezzel nem a saját gazdaságát bővítette, és az emberiesség inkább a saját nemzete felé nyilvánult volna meg.
@pianolight:
Nem ismerem a CW bank ügyét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem voltam sem annyira bentes, sem annyira fentes ( főleg nem a bent-ben nem voltam fenn) de akkor tökvéletlenül TEKER cégnél dolgoztam.
Juteszembe a " majdnem legyőztük hevében" fegyelmit kapott az, aki tőkés árualapot szocba kiajánlott. Nemhogy eladott volna, ha egyáltalán exportajánlatot tett ...
@Rodeo36: a KGST, öngyilkosság volt, nem gyilkosság.
@Rodeo36:

Ezt leírhattad volna, mindeféle lóalkatrészek emlegetése nélkül.
Gondolom, így jobban esett. Egészségedre!

Hasonló szöveget 25 évvel ezelőtt hallottam az egyik tanáromtól:
Ne vegyetek részt a tüntetéseken! Ne legyetek a nyugati imperialisták bábjai!

A vérmagyarok azt hiszik, elnyomnak a szlovákok. Te azt, hogy a nyugat.

Válogathatok.
@Mariann19: itt a link, mer' hosszú, de naddzson érdekes: magyarnarancs.hu/belpol/a_cw_bank_hetvenmilliardja_becsi_szelet-62419
Idézek, hogy érts a témát:
"A CW Bank 1990-ig a többnyire állami tulajdonú magyar külkereskedelmi vállalatok kelet-nyugati kereskedelmi ügyleteit finanszírozta, nem szükségszerűen üzleti alapon. 1990-től a pénzintézet egyre nagyobb szerepet vállalt a FÁK-, illetve a délkelet-európai országok kereskedelmének pénzelésében. "
továbbá: "
@Mariann19:
ugye te is vallod:

Quod licet Iovi non licet bovi

ez mai napig itt a blogon is alapállás és ennél mélyebben nem is akarok belemenni

a gyarmatok felszabadítási frontyai...brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk

ezek mind bűnös kurvanagy károkozók voltak a tőkések zsebében
@Mariann19: Vagyishogy, most továbbá: "A rossz hitelekről mindössze annyit lehet tudni, hogy 80 százalékuk közép-európai országok cégeinek nyújtott kölcsönök. Főleg bolgár, macedón, ukrán és orosz cégek rakták a 70 milliárdos kárt a központi költségvetésen keresztül a magyar adófizetők gyönge vállára. "
@punkfrog:
ha te mondod, akkor bizonyosan úgy van,
nyugoggy le még megárt a sok ideg

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
.
Sepp Blatternek, a FIFA elnökének újraválasztásához gratulált Orbán Viktor.
Ámde...
Sepp Blatter lemondott a FIFA elnökségről...

??
Megvédi, hamáregyszer gratulált?
Hát tévedhet?
@Rodeo36:
.
Quot capita, tot sententiae

и это правильно...
@pianolight:
Az ország által nyújtott hitelekről nem szóltam.
@dr. jenőke (jenőke): D A snóbliban az is egy vélemény: bármit mondasz, három, és sokszor még nyerő is lehet D
@Rodeo36:
"Ugye te is vallod."
A kedvedért.
@dr. jenőke (jenőke): Na mostan gyün majd
a "pulyka tánc"!:))
@Mariann19: Te nem, én igen, mert szerintem azok is a fantasztikus, végül mégis elmaradt győzelmünket hátráltatta
@Bakter:
Ez???
Na ne izéljen mán maga!
Mint szakértő aztat csekkolja lefele, hogy én tökéletesen elégedett lennék itten egy SuperCity Pendolino szintjével, amivel az elmaradott Csehek kénytelenek beérni. Bezzeg mi!!
iho.hu/img/vasut/1505/150507_CAFv/145/35.jpg

"Hív a vasút, vár a MÁV" - volt a szlogen egykoron.
Csak akkor még rövidebb idő alatt ért le a Nyugatiból Szegedre a NOHAB, mint most a Szili vontatta intercity - naháát...?
Azért itt is van thc...
". A multikulturalizmus a különböző civilizációk összekeveredését jelenti. Az, hogy egy ország soknemzetiségű, teljesen más. Magyarországnak soknemzetiségű gyökérzete és kulturális háttere van, de ez nem multikulturalizmus. A multikulturalizmus a különböző civilizációs hátterű emberek együttélését, az iszlám, az ázsiai vallások és a kereszténység együttélését jelenti. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Magyarország ettől megmeneküljön."
@pianolight:
.
Nem akarok vitatkozni, de mégis. Ez esetben a három - bármit is mondsz - vélelmezett tényállítás.
Tehát cáfolható.
A vélemény az lenne, ha a hármat szépnek is neveznéd.

Láttál már szép hármast?
@dr. jenőke (jenőke):
hát gennyes egy irodalmár vagy te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

megjegyzem: valóság csak egy létezik, és abban benne élsz, magadnak csináltad és van hozzá 10 millió segítőtársad, élvezd
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
.
A szolipszizmus átlendül az agyadon és mély nyomokat hagyott.
Maradt még k betűd, vagy teljesen elcsórósodtál?
@dr. jenőke (jenőke): Vitatkozni én sem akarok. Nem a vélemény esztétikájára gondoltam ( mert az a hármasnak számomra nincs, illetve igencsak viszonylagos).
A hangsúly a "bármit is mondsz -on" van, bár ez ugye már nem változtatható kijelentés, de azt jelzi, hogy érv nem változtathatja, csak tény...
Ha azt akartad mondani, hogy nem tökéletes a példa, abban van igazad D
@Mariann19: Amihez nyúlnak, az szarrá válik! :)

A fijjug ugyanis nem tudják, hogy nem elég ellopni a jól menő vállalkozásokat, de azokat működtetni is kell(ene) hosszú távon. Üzleti érzék, hozzáértés és rengeteg munka kell az ipar és a kereskedelem működtetéséhez.

Horthy maga mondta, hogy a dzsentrik nem tudnák elirányítani a magyar gazdaságot, ha egyszerre "kiiktatnák" az összes zsidót valahogy ...
@dr. jenőke (jenőke):
van még "k" betűm...kár hogy buta vagy hozzá és nem érted

amit írtál az cinikus és fenékig aljas

brühüyyy

k*456
@Sir Bates dö Hól: "Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Magyarország ettől megmeneküljön."

Ez a vonat már elment. :) Szóljon már valaki Orbánnak, hogy 150 évig éltünk együtt az oszmánokkal! :)

A protestánsok és a mezővárosok ennek köszönhetik a fellendülésüket, mert hagyták őket nyugodtan működni. Az oszmánok nem szóltak bele vallási kérdésekbe, viszont a katolikus papságot megfosztották a létalapjuktól, birtokok, adók stb.
@Orica Középföldi:
Az helyzet, hogy roppant fontos tudományos projecten dolgoztam. Hosszú hetekig kísérleteztem azzal, hogyan lehetne a filyúggból talpfát készíteni. De az elvégzett elméleti és gyakorlati kutatások kudarcot vallottak, a filyúggtalpfák a könnyített kétembererős sínkutyák áthaladását sem bírták ki, nemhogy egy mozdony húzta szerelvényét. Ezért Stephen Hawkinggal egyetértésben lefektettünk egy új törvényszerűséget: ebben az univerzumban fideszesből sem becsületes ember, sem talpfa nem készíthető.
A bevándorlóügy ismét megmutatta, hogy az ellenzék egy bizonyos szegmense mennyire korlátolt és kétbites. Kb addig terjed az icipici agyuk, hogy ne úgy legyen, ahogy az Orbán mondta.

A kormány nyilvánvalóan a nagy tömegben érkező, zömében képzetlen bevándorlókra gondolt, akiket az EU kvótái miatt be kell fogadnunk. Azon most nagyvonalúan lendüljünk túl, hogy az örök übermegmondók egy hónappal korábban úgy beszéltek, hogy a bevándorlóügy csak a fidesz hisztikampánya, mert a bevándorlók úgyis mennek innen tovább nyugatra...

Erre elkezdenek sportolókat, kutatókat, és ez esetben egy orvost előcitálni, mint ellenpéldát. Persze, mert a határon átjönni, politikai menedékjogot kérni, majd a határozat előtt eltűnni, és mindenféle papír nélkül flangálni az országban, az nyilván ugyanaz az eset, mint egy leszerződtetett sportoló, vagy egy évtizedek óta itt élő, tanult ember. Hát persze... Ha valaki ennyire nem képes különbséget tenni a két dolog között, akkor érthetetlen, hogy mégis hogy képzeli, hogy rá bízzák az ország irányítását.

És ugye arról még nem is beszéltünk, hogy a bevándorlók többsége sajnos képzetlen, azaz vagy valamilyen fizikai munkát végeznek, vagy a szociális rendszert terhelik. És igen, ebben az esetben elveszik a munkát, vagy többfelé oszlik az a pénz, amit az itt élők kapnának, mint juttatást.
@dr. jenőke (jenőke):
Nem úgy volt pár éve, hogy akihez nagybecsű vezénylőközéphátvédbalcsatárunk ellátogatott, azt hamarosan megpuccsolták, lelőtték vagy csak simán elkergették? Ez a hülye Blatter meg nem ismerte azt a diplomata körökben keringő rosszmájú mondást: "Gratuláljon neked a Zorbán Viktor".
@dr. jenőke (jenőke):
Blatternek annyi! Piktorunk "megszerette"... Béke poraira. Ki a következő kretén, aki lepacsizik a felcsúti másodosztályú focialistával?
@A demokrácia leszakadó függönye:
"Ezt az országot az európai nincstelenek fogják naggyá tenni."
Karl May, Winnetou

Akadt köztük pár magyar is. Nevüket emlegetve döng a vérmagyar mell.
@A demokrácia leszakadó függönye:
Hol van az "a nagy tömegben érkező, zömében képzetlen bevándorló", akikről beszélsz? Nem látjuk őket, én speciel úgy tudom, menekülnek innen tovább, mert nem akarnak havi 47e forintért, azaz cca.150€-ért ITT DOLGOZNI.
Arra van elég hülye magyar jelentkező. Ez egy ilyen ország...
@Bakter:
Azután nehogy a "Mocs... zsi...!" kórus hangja elnyomjon mindent!
@Knósszosz:
A belföldi turizmus promóciója és fellendítése miatt késnek, vesztegelnek, közlekednek csigatempóban a vonatok. Így az utazó közönség megismerheti az országát, amiben él. Már ha a kosztól kilát az ablakon...
Ha az elképzelés nem válik be, a vonatközlekedés megszűnik, a helyén terepasztalstadion lesz.
(Már régóta mondom egyébként, hogy a 3-s metróval sem kéne ennyit baszakodni. Fasza teke- és bowlingstadiont lehetne belőle csinálni.)
1./ "Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propaganda gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

Ez a szöveg NEM Feri szövege (NEM!), hanem az MNO-é (azaz a Fideszé, illetve hát ...)

2./ Az akkori parlamenti pártok véleménye:

MSZP – közleményükben „nyugtázzák”, hogy három és fél év folyamatos konfrontáció után az Orbán-kormány belátta, hogy megállapodások nélkül nem lehet Európában érvényesülni, ugyanakkor nemzetközi kudarcnak tartják a magyar-román megállapodást. Szerintük „a szomszédokkal való egyeztetések makacs mellőzése miatt Orbán Viktor olyan helyzetbe hozta magát és Magyarországot, amelyben azonnali jó megoldás már aligha lehetséges. Jelenleg a kormány oda jutott, hogy egyelőre 23 millió román állampolgár, de potenciálisan a Kárpát-medence valamennyi lakosa, sőt, összességében mintegy 80 millió ember számára nyitotta meg a magyar munkaerőpiacot.”

SZDSZ – Szent-Iványi István (SZDSZ), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a Népszabadságnak azt mondta: a diszkriminációmentesség elve a státustörvény gazdasági kedvezményeit illetően két megoldást tesz lehetővé. A munkavállalási passzus eltörlését vagy kiterjesztését az adott állam összes polgárára. „Márpedig ha ezt Romániára kiterjesztik, az politikai precedenst teremt, s olyan, munkanélküliséggel küszködő szomszédos államok is igényelhetik, mint Ukrajna vagy Jugoszlávia. Különösen nem szerencsés a kiterjesztést úgy kezdeményezni, hogy nem mérték fel annak várható hatását a magyar munkaerőpiacra.”

MIÉP – Győri Béla, a MIÉP szóvivője ugyancsak a Népszabadságnak nyilatkozott: az úgynevezett státustörvény által biztosított kedvezményeket semmiképpen sem lenne szabad kiterjeszteni a román állampolgárokra, ők ugyanis nem tartoznak ahhoz a kultúrkörhöz, amelynek kedvezményeket kívánunk nyújtani. „Ezeket a kedvezményeket azon magyarok számára kell biztosítani, akik önhibájukon kívül kerültek a határainkon túlra. Más román állampolgároknak nyújtson kedvezményeket Nastase miniszterelnök.” Szerinte Orbán miniszterelnök hagyta magát belezavarni az MSZP és az SZDSZ által is gerjesztett vitába.

FKGP – A párt üdvözölte, hogy a státustörvényt illetően sikerült megegyezésre jutnia a magyar, illetve a román miniszterelnöknek, de rendkívül veszélyesnek tartja a magyar munkaerőpiacra nézve, hogy román állampolgárok is vállalhatnak majd munkát munkavállalási engedély nélkül. Béres Béla, az FKGP alelnöke szerint e tekintetben a magyar fél fölösleges engedményt tett.

Egyik véleményben sincs egy fia hazugság se. De semennyi ám! Az egy érdekes álláspont, azért utálni Gyurcsányt, mert mikor a védő elbotlott a labdában, és az üres kapu torkában elé gurult a labda, nem várta meg, hogy felkeljen, és nem is passzolta vissza neki, hanem berúgta. Persze, tudom, hogy úrifiúk ezt csinálják, nyilván Orbánra/kövérre/Lázárra/Rogánra gondolt, aki ezt emlegeti.
"Majdnem négyszer annyit költ a kormány a bevándorlásról zajló nemzeti konzultációs kampányra, mint amennyit a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazacsábítását célzó, Gyere haza, fiatal! programra. Utóbbi százmilliós kerete sem több egyébként annál, mint amennyibe másfél szék kialakítása került a felcsúti stadionban.
Nettó 300 milliós keret van rá

Nettó 300 millió forintba kerül a napokban induló tájékoztató kampány, amely a bevándorlásról jelenleg is zajló nemzeti konzultációhoz kapcsolódóan az Orbán-kormány "alapvető elveire" hívja fel a figyelmet - közölte az Origo kérdésére a Kormányzati Információs Központ.

Kovács Zoltán kormányszóvivő elárulta, hogy a tájékoztató kampány költsége megközelíti a 400 millió forintot"

www.origo.hu/itthon/20150603-381-millio-idegengyulolo-kampany-nemzeti-konzultacio-bevandorlas.html

Tavaly az ország - ha jól tudom - 480 millió forintot költött a menekültek ellátására...
Melyik ökörnek vannak még kérdései??

Hülye ország hülye talpnyalói legalább a hülye fejüket kihúzhatnák hülye gazdáik seggéből!
"Arra azért kíváncsi lennék, milyen érzés lehet gyurcsányi módszerekhez nyúlva bizonyítani, a kreativitás leghalványabb szikrája sem fedezhető fel nálatok, még a gyűlöletkeltéshez is sorvezető és másolás szükséges."

Fabius! Szerinted érdekli őket??? Szerintem vagyunk még páran akik rég túl vannak ezen a dilemmán...
Kövér szövege:
"Szóval mindezt felejtsük el és egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném KÉRNI AZOKTÓL, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább JÁRJANAK ELŐ JÓ PÉLDÁVAL. És ha ŐK MÁR MIND VÉGEZTEK, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

Repetition est mater studiorum:
Az egy érdekes álláspont, azért utálni Gyurcsányt, mert mikor a védő elbotlott a labdában, és az üres kapu torkában elé gurult a labda, nem várta meg, hogy felkeljen, és nem is passzolta vissza neki, hanem berúgta. Persze, tudom, hogy úrifiúk ezt csinálják, nyilván Orbánra/kövérre/Lázárra/Rogánra gondolt, aki ezt emlegeti.
A kezembe akadt a jegyzőkönyv a lézerjohn vs Brüsszel vitában:
- Mé adtok lóvét Gyurcsány cégének?
- Csak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Igazad lehet.
Régebben olyanok pusztultak, mint Múúúbarakk, Kadhafiú és így tovább.
Az USA is rendre ellentétesen választott elnököt.
Gyengül a hatása.
Satnyul a karizma. Nem lesz már erőemelő, csak faék - esetleg.
Most csak leváltás, lemondás jár a nyomában ámde, ha egyszer végre tükörbe nézne...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mennyi is volt a 2 szép színes A4-es lapra nyomtatott fideszes "konzultáció" költsége? 900 milka? Akkor az már 900 + 400 milka?

Apropó Milka! Vazzeg az egészmogyorós már 400 forint! NÉGYSZÁZ FORINT basszamega viktor! De azért nincs ifláció. Csak másfélszer annyiba kerül a nagybevásárlás mint 1-2 éve. Ugyanazok a nyugati árakon árult, de legalább annál jóval silányabb minőségű szarok viktorkám, baszod!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Hülye ország hülye talpnyalói legalább a hülye fejüket kihúzhatnák hülye gazdáik seggéből!"

De hát ha még ehhez is hülyék?
Mondjuk én azon sem bánkódnék, ha a hülye fejek beleszakadnának a hülye seggekbe. Mert akkor az egyik bagázst a vegetatív idegrendszer hiánya, a másikat meg a székrekedés vinné el a nyakunkról.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Ez egy ilyen elbaszott ország! Igény is van rá, ostoba szervilis baromból is jól el vagyunk látva. :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Hol van az "a nagy tömegben érkező, zömében képzetlen bevándorló", akikről beszélsz? Nem látjuk őket, én speciel úgy tudom, menekülnek innen tovább, mert nem akarnak havi 47e forintért, azaz cca.150€-ért ITT DOLGOZNI."

Nem tudom, hogy az elmúlt hetekben olvastál-e híreket. Ahhoz képest, hogy csak mi vagyunk ilyen kirekesztők, és idegengyűlölők, az EU azt tervezi, hogy kvótákat hoz létre, és minden tagállamnak ezek alapján KELL befogadnia őket. Azaz nem oda mennek ahova akarnak, hanem ahol van még szabad hely. Nyilván azért kellett, mert a többi ország repesett az örömtől, hogy nagy mennyiségű, és képzett munkaerő érkezik, akik termelik a GDP-t. Ja, nem...

De igen, valóban azt mondtátok még egy pár hónapja, hogy ez a probléma minket nem fog érinteni, mert úgyis mennek tovább nyugatra. Ez csak a kormány hisztériája.
@Bakter:
Szép is ez az optimista hozzáállás... bízzunk benne!
@Bakter:
"__A belföldi turizmus promóciója és fellendítése miatt késnek, vesztegelnek, közlekednek csigatempóban a vonatok. Így az utazó közönség megismerheti az országát, amiben él. Már ha a kosztól kilát az ablakon...__"

Bevallom, erre nem is gondoltam.
Köszönöm a felvilágosítást, kedves kolléga!
Ez így rendben lenne akkor, ha az országon keresztül nem haladnának át nemzetközi vonatok is. Szerintem, az Avala IC utasai, akik Prágából szeretnének kényelmesen eljutni Belgrádig, pont leszarják Magyarországot. Már, ha látják!? Az ablakok miatt - persze azt sem mi tisztítjuk - meg azért is, mert érdemes rákeresni a prágai metróra, milyen fasza szerelvényeket gyártottak a volt ruszki kocsikból.

Kíváncsi vagyok, a felújításból itt mi lesz?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ha már Semjén. :)

Semjénnek nem volt igaza: ismét bundázott állampolgárság miatt nyomoznak
Az okmányiroda munkatársai pénzért gyártották a kettős állampolgárságot.

index.hu/belfold/2015/06/03/semjennek_megint_nem_volt_igaza_ismet_bundazott_allampolgarsag_miatt_nyomoznak/
Orbán jelenlegi álláspontja a fenti gyurcsányiádákkal nem hasonlítható össze. Jelenleg Orbán nem az ellenzék hibájára épít, azaz nem Gyurcsány intézkedett, hogy a teljes közel-keleti/távol-kelet/afrikai lakosság (x millió) nyugodtan jöhet ide, és erre válaszul húzta elő a nadrágzsebéből az elképzelését, azaz erőltetett próbálkozás, ami itt előterjesztetett. Csak baj nem legyen a nagy erőlködésből.

Az újabb orbáni harcról megjegyzendő még, hogy a minden szinten elővezetett propaganda szokás szerint a megvédő nimbuszt használja ki, nem pedig mások hülyeségét (ahogy Gyurcsány).
Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" Ez az egybites egyszerűségűre gyúrt demagóg politikai "üzenet" lepheti el az országot a következő napokban az útszéli óriásplakátokon. És ki akarja letépkedni? Ron Werber 23 millió románozó táskahordozója. Talán még soha nem volt ennyire undorító a magyar politika.

A baj az, hogy a valóban rendkívül súlyos bevándorlás kérdését a Fidesz saját képére formálja, hazug, jólét-soviniszta kormánypropagandává zülleszti. És közben persze nem lesznek zárt menekült táborok, és nem állítják vissza a határőrséget. (Utóbbihoz legalább hozzá lehetne kezdeni ennek a kampánynak, meg a Nemzeti Konzultációnak a költségéből.) És ez jó eséllyel nem csak azért van, mert a Orbánék töketlenek. Paradox módon a kormánynak érdeke, hogy minél több menekült érkezzen az országba ellenőrizhetetlen és kezelhetetlen áradatban. Minél több afgán csövezik a Jászain, minél több koszovói szárítja a ruháit az út szélén a déli határvidéken, annál könnyebb elhitetni a (különben teljesen érthetően) bepánikolt magyarokkal, hogy ez ma a legnagyobb probléma széles e hazában.

Az egyre csak öregecskedő Fidesz lányos zavarában lázas igyekezettel próbálja letépni a Jobbik gúnyáját, még csak észre sem véve, hogy amaz ezt a gúnyát épp most próbálja meg végleg lehámozni magáról.

Az egész gyomorforgató szartortára az Együtt teszi fel a habot, akik a plakátok leszaggatására szervez mozgalmat. Az a párt, amelynek elnöke, Szigetvári Viktor, 2001-ben a 23 millió románozás mocskos kampányát levezénylő Ron Werber táskahordozója volt, három évvel később pedig Gyurcsány Ferenc sajtófőnökeként kulcsszerepe volt a még gusztustalanabb (és Orbánék mostani jelszavaival szinte szóról szóra megegyező) határon túli magyarok elleni uszítás precíz kivitelezésében.
A magyar politika talán még sohasem volt annyira undorító, mint 2015 nyarán. Hogy is mondja a Bizottság? Köpni kell, pfűűű. De a biztonság kedvéért azért tegyünk magunk mellé egy lavórt is...

jobbegyenes.blog.hu/2015/06/03/ha_magyarorszagot_vezeted
@Bakter:
Ostobagabriella nem tényező az EU-ban.
Vagy már erre is ráhatása van a fidexnek?
@A demokrácia leszakadó függönye:
Oszt a te egyetemi professzori állásodra pályázik a bevándorlók tömkelege?
Értem... a kvóta?
"Az uniós tervek szerint Magyarországnak a következő két évben ugyanis 1134 menekültet kellene befogadnia."
Értem... drámai lesz az állásodra pályázók száma.
Az Angliában letelepült magyarok pedig nem vettek el angol munkahelyeket! Vagy igen?
Értem én, nem gond...
@A demokrácia leszakadó függönye: Ne röhögtess!

A magyaroknak sincs elég munka, nemhogy másoknak!
@vakapad:
.
Olyan mély értelmű amit írtál, hogy megszédültem amikor belegondoltam.
Tehát:
A homár az rákféle.
Meg kell tiltani a magyaroknak, hogy homárt egyenek, mert megindítottuk a harcot a rák ellen.
De mi legyen a garnélával? - ez legyen a Lázár, vagy a Rogán feladata?
@Knósszosz:
Baromira nem látod az összefüggéseket.
Az országon valóban haladnak át nemzetközi vonatok. Még! Ártunk és Ormányunk éppen azon munkálkodik, hogy ide aztán ne jöjjön senki. Ergo nemzetközi vonatok sem. Nem lesz itt se vonat, se idegen. Tehát meg is érkeztünk a terepasztal-, teke- és bowlingstadionokhoz.
@A demokrácia leszakadó függönye:
A pénz meg nem számít?

"Egymilliárdba kerül a mostani

A csaknem 400 milliós tájékoztató kampánynál jóval drágább maga a nemzeti konzultáció, amelynek visszaküldhető kérdőíveit mind a nyolcmillió választópolgárnak levélben juttatják el. Az ívek kinyomtatására, postázására, valamint a visszaküldött levelek feldolgozására és értékelésére csaknem egymilliárd forintot szán a kormány."

"Hatmilliárdot már elkonzultáltak

Az Origo összesítése szerint a most közölt csaknem 400 milliós tájékoztató kampánnyal együtt megközelíti a 6,5 milliárd forintot az elmúlt öt évben megvalósított nemzeti konzultációk, illetve tájékoztató kormányzati levelezések összköltsége. Ehhez képest aprópénz az a 13 millió forint, amibe a bevándorlásival párhuzamosan zajló "netadós" konzultáció kerül, amit az interneten lehet kitölteni."

Mármint ami az elvtársak számlájára megy, ami a "baráti" nyomdák hasznát növeli. Értem... ennyire szemellenzős pártelvtársakat kitömve kéne mutogatni egy normális országban. Erre nálunk szabadon szarnyalnak... izé, szárnyalnak!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Aszittem permanensen termelődik az egymillió új munkahely...
@Gábris szomszéd: Semjén szembemegy a főnökével. :)

A multikulti társadalom építésén dolgozik, mikor olyanok kapnak állampolgárságot, akik biztos nem tudják elmondani, hogy "mit sütsz kis szűcs?".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Te kis naiv!

Nehogy azt hidd már, hogy azt mind elköltötték!
Csaxólok

Ausztria szépen visszaküldi azokat, akik nálunk már kértek menedékjogot

Az osztrák belügyminisztérium szerdától felgyorsítja azon "menekültek" ügyének elbírálását, akik korábban egy másik európai uniós tagállamban már benyújtották menedékkérelmüket, s így a jelenlegi EU-szabályozás értelmében Ausztriában már nem jogosultak menedékjogot szerezni - jelentette be közös sajtótájékoztatón Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter és Wolfgang Taucher, az osztrák Bevándorlási Hivatal vezetője.

www.dehir.hu/belfold/tomegesen-kuldenek-vissza-hazankba-menekulteket-ausztriabol/2015/06/03/
@Gábris szomszéd: Úgy látszik nem érdekli őket a magasabb GDP, a sok dr afrikából, az európaiság és a többi liberális baromság.

Áttolják ide a bagázs jórészét azzal a megjegyzéssel, hogy a "többinek legyen hely".

Orbánéknak pedig ugyanezzel a mozdulattal és indokkal kell tovább küldeni a buszokat, majd kitenni az utasokat a határ másik oldalán. Hogy a többinek legyen hely.
.
Vegyük komolyan ezt a bevándorlási mizériát.
Először is vegyünk egy számegyenest, és ezen szemléletessé válik, hogy a vándorló esik az origóba (nem a hírportál!).

Aki elvándorol az mínusz.
Aki bevándorol az plusz.

Nomármost: azonos számú ki-be vándorló éppen kioltja egymást és még tűzoltó sem kell a számítás helyességének ellenőrzésére.

Az átmenő tételek figyelmen kívül maradnak, mint az állomás, ahol nem áll meg a vonat.
Az imént láttam a bolsevik propagandatévében egy felpuffadt fejű zsúrpubit, aki vehemensen taglalta, hogy 2770 kérdés érkezett be az internetes erektálós konzultációra, annak mikéntjével kapcsolatban.
"Elfogtam egy levelet", melyben a kezdő kérdések szerepelnek:
1. Anyád hogy van?
2. Mit szívtál aranyom?
3. Bazz, már nem is Fürj vagy? (Marha, Für volt - a szerkesztő)
4. Amennyiben sokat csavarlazítózom, én is ennyire ostoba, Magyarországot az EU-ban képviselő szánalmas kretén leszek?
.
.
.
@dr. jenőke (jenőke): Persze. Mondod amíg melléd nem költöznek.
@Gábris szomszéd: pont ezért kellene, minél előbb elfogadni az EU tervezetét!
na meg, nem csak pénzosztásnál kell tülekedni!
jobbikos tempó!
EU-s fizetésből gyújtogatjuk az EU zászlót!
@♔batyu♔:
.
Neked mi a bajod?
Mit szolnál akkor, ha én lennék az a pakisztáni orvos, aki kiveszi a vakkkkk beledet, de lőtte bemutatkozik:
- Dr. Jenőke vagyok a történelemtudományok doktora?

Minden ócska ló zungot beveszel?
.
@dr. jenőke (jenőke): Most ez hogy jön ide?

Mi az, hogy mit szólnék? Beléd állítanám a szikét, meg még amit találok, ne tudd kivenni a vakbelemet.
@punkfrog: Lemaradtam valamiről? Már be is vezették a kvótákat? :)
NEm, a szocik kampánya valamivel ralistább volt.

Ahogy most is megy a mocskos pénzes állampolgárságbiznic-bár az másról szól-, elqró akkro még ettől óvott, alappal, vagy anélkül.

Azé biztos lett volna olyan románcigány bőven, akinek megérte volna magyarnak valani magát, a mi segélyeink és jutattásaink az _akkori_(!!) román pénzekhez képest ugy hatottak, mint nekünk a német öt-tizezer eurós fizetések, stb.

Mostmár ez a mult, jelenleg néhány száz(!) kisiskolányi befogadandó nulla, aki kb egy élet alatt, 101%-os beilleszkedés UTÁN, kapHATna állampolgárságot, HA egyáltalán, semmiféle valós "veszélyt" nem jelent.

Egyszerűen az államilag szervezett idegengyűlölet, soviniszta állampolitika egy újabb agymosó, a tábort a széljobb felé terelő, fasiszta szavazatokra hajtó fejezetét látjuk.

Ezen a sakktáblán csak maréknyi feketére festett szimbolikus báb az a pár szerencsétlen, aki élve elvergődik eddig.

És egyébként sincs esze ágában sem itt maradni ebben a periférikus államilag lerohasztott gyalázat nyomortanyán, ha már bent van az EUban végre, húzna tovább nyugatra,... ha tudna.
@♔batyu♔:
.
Te nem hallottál még a balkezes, nehézsúlyú, de marokkói altatóorvosról.
@tükörfúró:
.
Ne irkálj ilyeneket, mert belekerülsz a batyuba.
Elég sötét hely.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Értem én, nem gond..."

Oszt a végén addig qrogatjuk az unijót, amíg ki nem rúgnak bennünket, oszt rögtön nem lesz mit osztani a lázárista minisztériumnak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Tökmindegy, mit írnak, mert a válasz már rég elkészült.

A demokráciának pedig megvannak a jól bevált eszközei a nép megkérdezésére: társadalmi vita és népszavazás. Ez a qurmányzati bohóckodás csak arra jó, hogy lehessen a zemberekre hivatkozni meg mutogatni.

hvg.hu/velemeny/20150429_A_nep_neveben_a_dolgozok_akaratabol
@tükörfúró: "megérte volna magyarnak valani magát, a mi segélyeink és jutattásaink"

Miről is beszélünk? Még a tősgyökeres magyaroknak se jár alanyi jogon a társadalombiztosítás kis hazánkban (köszi Gyurcsány)!

6000 (hatezer) forintot kell kicsengetned havonta, ha nincs bejelentett munkád, és nem vagy jogosult segélyre. A román vendégmunkások, ha levágják a fél karjukat a szőlőszedés közben, akkor max. bekötözik maguknak, vagy ott véreznek el a földeken ...
@Gábris szomszéd: az EU mi vagyunk.
nem bevezették, hanem bevezetjük!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem 6000, hanem a mindenkori minimálbér, 10%-a.
remek intézkedés volt, a potyautasok kiszűrése!
(köszi Gyurcsány)!
@tükörfúró: Segély.

Már Gyurcsány alatt is annyi volt, hogy az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés. Nem azért jöttek ide a vendégmunkások, hanem szőlőt szedni meg az építkezésekre.
@punkfrog: Mondom én, magyarok is nyugodtan fölfordulhatnak ebben az országban betegen, mások meg pláne.

Akkor is potyautas, ha ezer forinttal haladja meg az egy főre jutó jövedelme a segélyhez szükséges 23 ezer forintot ... Költse gyógyszerre a Gyurcsány, amit a havi negyvenezer forintból élőkön bevasalt ezen a módon!
@♔batyu♔: Kínai negyed már van Pesten, és azzal sincs semmi baj.

Orbán szereti a kínaiakat. :)

A szerencsétlen, tengerbe potyogó afrikaiak mostanában tényleg mintha többen indulnának el a hazájukból. Az ő ügyükre elég lett volna annyit mondani Orbánnak, hogy beállunk az egységes európai menekültügyi politika mellé, ennél többet nem tehetünk. Nem, neki "természetesen" szerepelni kellett, mint a cirkuszi bohócnak, meg ellentmondani.

Igaza van Gőgös Zoltánnak, hogy a csónakokban tengerre szálló emberek élete a sorstalanság. Az ilyet csak az nem sajnálja, akinek kő van a szíve helyén.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Az alábbi volt hatályban 2009. évben:

""Az a belföldi személy, aki e törvény szerint biztosítottnak vagy ilyen biztosított eltartott hozzátartozójának nem minősül és egészségügyi szolgáltatásra a 16. § a)-p) pontja szerint sem jogosult és a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér harminc százalékát, illetőleg naptári napokra annak harmincad részét elérő jövedelemmel rendelkezik, köteles havonta, az előzőekben meghatározott minimálbér 11 százalékának megfelelő összegű egészségbiztosítási járulékot fizetni. Ha a járulékfizetési kötelezettség a naptári hónap teljes tartama alatt nem áll fenn, egy naptári napra a minimálbér 30-ad részét kell figyelembe venni. A járulék megfizetése alapján egészségügyi szolgáltatásra az eltartott hozzátartozója is jogosulttá válik.""
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
És ez volt hatályban 2014. évben:

""Az a belföldi személy, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra a 16. § (1) bekezdésének a)-p) és s)-w) pontja, valamint a 13. § szerint sem jogosult, köteles a 19. § (4) bekezdésében meghatározott egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni.""

A 19. § (4):
""A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás, tagi munkavégzés esetén a szociális szövetkezet, valamint a 39. § (2) bekezdésében meghatározott személy által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 6810 forint (napi összege 227 forint).""
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Mai állapot:
fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 6930 forint (napi összege 231 forint).
.
ERDŐS VIRÁG:

A legszebb vers
balatonfüredi emlék

Férfibú és lányöröm:
a legszebb vers a
káröröm.

A legszebb vers egy régi
rózsa-
lugas árnyán írott
próza
vár állott most
gomba nő
a legszebb vers egy
ronda nő
a legszebb vers egy
uncia
arany
petőfi puncija
de
minden süket
dumán túl
a legszebb vers a
dunántúl
messze zengő
szép szava
sok hegye és egy
tava
kizárásos
alapon
a legszebb vers a
balaton
bezárt
bazár és tárt
kebel
a kishajók közt egy
rebell
a legszebb vers egy
nyári esten
ringó név a
hajótesten
katamarán vagy
kalóz
a legszebb vers a
„Gyed Maróz”
a legszebb vers a
vérfagyi
a csolnakázó
dédnagyi
a legszebb vers egy nagy
rakás
gőzölgő krumplipap-
rikás
egy strandpokróc a
romokon
alvó
szegek a homokon
jönni-menni
szandi nélkül
összebújni
randi nélkül
becuccolni
bárhova
a legszebb vers egy
szálloda
egy dakszliját mosó
masa
egy döglött hal fehér
hasa
vonatfütty és
dudaszó
a legszebb vers egy csunya
szó
a legszebb vers a parti
nagy
zuhé
s talaj-
menti
fagy
még zöldfülű de már
dilis
a legszebb vers az áp-
rilis
a legszebb vers
mi volna más
egy kisebb
vízbe-
fulladás
plusz: törölközés
száradás
a legszebb vers csak
ráadás
a legszebb vers hogy
amore
rabindranath
tagore
emlék-fák közt
élő ház
a legszebb vers a
Szívkórház
a legszebb vers a
szüreten

tartózkodni
füreden
hajnalig egy
darab
pólón
üldögélni
lenn a
mólón
elvegyülni
kiválni
még egy strófát
kivárni…

A legszebb vers csak
ígéret
majd elválik hogy
mivé lett
de lelle int s én
úgy hiszem
fogamban tartva
átviszem
mert rendbe’ van hogy
szép vagyok
a legszebb vers nem
én vagyok
a legszebb vers nekem
te vagy
szeress örökké el
ne hagyj
@dr. jenőke (jenőke): Nem emlékszem, hogy Gyurcsány vezette-e be, de az ő kormánya idején találták ki, ahogy a közmunkát is.

A potyautas-mizéria az ő idejében kezdődött el, az biztos. Meg az OPNI-t is akkor zárták be, amit nagyon kár volt.
@♔batyu♔: Az jó lenne. Ha bele állítod a szikét, ott döglesz meg.
Már csak azt magyarázd el, hogyankell elképzelni a keleti nyitást? Határzárral?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Sokminden járt alanyi jogon - régen.
Például a víz is a csapból, az eü ellátás is, de akkor kádári időket éltünk.
Lecseréltük kapitalizmusra.
Mindennek van előnye is, hátránya is.

Gyurcsány idején - mint látod - az eltartottnak még nem kellett fizetni.

Jelenleg szemünk előtt értéktelenedik el például a nyugdíj.
Amennyiben csak 1,5 százalékkal növekednének az árak, már nem volt nyugdíjemelés, de növekednek a járulékok és minden más is.

És nem zavar senkit.
Csak nézünk, mint Maugli és a majmok a Ká című kígyóra és hallgatjuk sziszegését: jön még Chippola is!
@dr. jenőke (jenőke): köszi a pontosításokat!
kb. egy hónapja hallottam, valami szakértőtől, a 10%-os adatot!(köszi Gyurcsány!):)
@Gábris szomszéd: már sokadszor linkeled ezt a szart.
tudod, hány bevándorlót fogad az USA évente?
tudod, hogy mennyien szeretnének még bejutni, bármi áron?
tudod, hogy ha bejutottál az USA-ba, szinte nyom nélkül eltűnhetsz a hatóságok elől?
tudod, hogy az Orosz határon, miért nem kell ilyen kerítést állítani?
@dr. jenőke (jenőke): Köszi! Erdős Virág és még a BALATON!...... Szivem csücske:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: asztat már nem is merem hozzája tenni, hogyaszongya a zEJU kvóta 400 fő(eszt csak séróból, mer' néztem a tévét és be is volt kapcsolva) cca. de mondom nem biztos.
@Bakter: drááága Bákter úr! Asztat tesék apszolveálnyi, hogy Pest-Buda => Vácz viszonylat 1848-ba' vót 59 percz(asszem), mai napság meg űber 1 egész órácska.
dagatt a távolság??
@dr. jenőke (jenőke): Tudod te, hányan fizetik a hosszú hónapok óta munkanélküli házastársuk, felnőtt gyerekük TB-jét, a kilencvenezer körüli fizetésükből?

Nagyon sok az a hat-hétezer forint egy családnak. A költségvetésnek meg lehet, hogy tök mindegy.
@♔batyu♔: te battyu, kijafax akarna melléd kőtözni??
nem érted te esztet, ugyanis a Mo.-ra érkező menekült tájékozottabb mint te! ugyanis 48-72 órán belül - nagyon kényelmes, mondhatni komótos tempóban - Ausztriában is van! Onnan meg, asszem már magad is sejted, hogy nem keletnek fordul...
meg ha találkozik egy hozzád hason-lóval, akkor még gyorsabban menekül tovább!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: hüjeséget kérdezek, mijért fizetik? mert ismereteim szerint xart se kapnak érte...
@punkfrog: Az érzékeny neoliberális lelkeddel a csóró minibálbéresek bukszájában turkálsz, te majom!

Fideszes is lehetnél ezzel a nagy toleranciáddal, az ő szokásuk a szegényeket még bele is rugdosni az árokba.

Bírom, mikor a nekonok a csóró potyautasokat rugdossák, de a Puch László-félék, meg a százezres tarifájú bunkó szülészorvosok picsáját nem merik megszagolni se.
@nincs_itt: Azért, mert egyébként pirosan világít a kisablak a körzeti dokinál, vagy bárhol a szakrendelésen.

És úgy tudom, ilyen esetben kiszámlázzák a vizsgálat költségét a páciensnek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: aha! nem tuttam. de ha a havi 6-7 ezer fabatka nem megy, akkor a kiszámlázott köccség se nem fog menni.
akkor ez ottan a cóccijál darvinizmus???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: faxot is rajzoltak rája??? csak kérdezem, mer' fontos lehet, hátha a rétvári bencus gyereknek is lesz egy jó napja!
@nincs_itt: Ez úgy megy, hogy az emberek halogatnak.

Egyik hónapban a villanyt nem fizetik, másik hónapban nem esznek húst stb.

Elképzelni nem tudom, hogy a koszovói albánok milyen juttatásokat nyúlnának le, mikor a magyarok közül is sokan éheznek meg fagyoskodnak (télen).
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Ne csinálj úgy, mintha bármi közöm lenne a jogalkotáshoz.
Neked is, nekem is a jogalkalmazás, a jogszabály értelmezése az elsődleges.
Esetemben a cél az: ha valaki szarba keveredik, mert a hatóság elmarasztalja, kirángassam onnan, ha arra van lehetőség.
Van amikor sikerül, van amikor nem.

Sajnos a jogszabályok folyamatos és gyorsuló ütemű változását figyelemmel kell kísérnem, és azt is látnom kell, hogy a jogszabályok minősége minősíthetetlen.
Viszont nem jut eszembe kizárólag Gyurcsányt hibáztatni akkor, amikor az egymásra épülő, és egyre inkább pénzbehajtást célzó rendelkezések feledtetik azt, hogy honnan is és kitől indult valami.
Nem mindegy ez manapság?
Átkozhatod a vizitdíjat is (ámbár nem lett bevezetve), mégis megkérdezem: most jobb?
Vagy a tandíj?
Kellett nekünk tranzakciós díj? Paks II? Járulék átminősítése adóvá, hogy közöd se legyen hozzá?
Gondolod, hogy a rezsicsökkentést nem fizeted meg mégis más, valamilyen új adó, járulék, vagy bármilyen jogcímen?

Leragadtál Gyurcsánynál, így már mást nem is veszel észre, azt sem, valamely kormány elkezd egy marhaságot, a következő nem visszavonja, hanem folytatja.
Eddig kizárólag a Horn-kormány volt az, amely valami megszorító intézkedést visszavonni, vagy csökkenteni is képes volt, ha betöltötte feladatát.

Abbahagyom, mert csak untatlak.
@nincs_itt:
.
Ha egyre gondolunk, akkor elég, ha tükörbe néz, és máris van egy jó napja.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Az 1870. évi X. törvénycikk intézkedett a Dunának a főváros melletti szabályozásáról, valamint a forgalom és közlekedés érdekében Budapesten létesítendő egyéb közmunkákról és egyben elrendelte külön hatóságként a Fővárosi Közmunkák Tanácsának felállítását.
Kétlem hogy Gyurcsány volt az ötletadó.

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról. Ez a rendelet 2011. január 1-jén lépett hatályba.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény alapján 2007. április 1-től alakult át a kórházi struktúra Magyarországon, A struktúraátalakításnál a 173 fekvőbeteg-gyógyintézet közül hat kórház és 12 kórház aktív fekvőbeteg-ellátásának közfinanszírozása szűnt meg.
Az OPNI informatikai osztályának megszűnésével a pszichiátriai ellátásra vonatkozó adatok rendeletben szabályozott gyűjtése és feldolgozása is abbamaradt, így tervezhetetlenné válik a betegellátás, továbbá megszűnt egy magas szintű oktatási és kutatási centrum, az OPNI keretében működött ugyanis az orvostovábbképzés három tanszéke és a pszichológus szakképzés egyetemi tanszéke is. Megszűnt egy gyógyítási centrum, amelyben olyan osztályok, részlegek működtek, amelyekhez fogható az országban máshol nem, vagy csak nagyon kevés létezik - állapította meg Szabó Máté.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök: 2004. szeptember 29 - 2009. április 14
szintén reggeli vérnyomás növelő:

Elfelejthetik az idősek az ingyen segítséget

Az Emmi szerint túl sok idős emberhez jár házi segítő indokolatlanul olcsón, vagy egyenesen ingyen. Drágulás jön, szigorúbb rendszer készül.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F06%2F04%2Fhazi_segitsegnyujtas_idos_segitseg_emmi_tervezet_ingyenes%2F
@Bakter: A megjegyzésed emlékeztet a 60-as évekre, amikor a korabeli vicc szerint az amerikaiakkal harcoló Vietnámba küldött magyar véradományok további beszüntetését kérték, arra hivatkozva, hogy a katonák, akik kapták, ezután sem harcolni, sem dolgozni sem akartak...
@punkfrog: Tudod, hogy a schengeni határunkon mindenki szabadon jön-megy?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy elöregedett társadalomban, ahol a munkavállalási mobilitás feltételei semmilyen formában nem állnak rendelkezésre, ez a felvetés egy újszerű illiberális, tudatos népirtás kezdeményezésének tűnik.
Igazi orbáni tempó.
Az említett tervezgetés, már nem is arról szól, hogy 'senkit nem hagyunk az út szélén' (mert az árokba lökjük), hanem arról a trendről, hogy akik nem vesznek, nem vehetnek részt a GDP, azaz az ellopható vagyon megteremtésében, azokat rövid úton egyenesen a sírba menedzselik.
@dr. jenőke (jenőke): "Mindennek van előnye is, hátránya is." - kiindulópontom.
Európa nyugati és északi részére veszélyes a bevándorlás, és a spanyol és olasz hatóságoknál jelent logisztikai problémát, és elsősorban nem munkaerő többlet generálásával, így nálunk ez az elveszik a munkát south parkos geg kifejezetten szánalmas.
Emellett egyetértek, hogy ki kell rakni a megtelt táblát, mert Európa része vagyunk, és a fejlett régiók problémája kihat majd ránk is.
@nincs_itt:

"_@Bakter: drááága Bákter úr! Asztat tesék apszolveálnyi, hogy Pest-Buda => Vácz viszonylat 1848-ba' vót 59 percz(asszem), mai napság meg űber 1 egész órácska.
dagatt a távolság?? _"

Tágul a Világegyetem, tágul a Föld térfogata, tágulnak a pasaparki lakások.

Miért ne nőhetne a Budapest-Vác vasútvonal hossza?
@Gábris szomszéd: te mit értesz, schengeni határunkon?
a belsőre vagy a külsőre gondolsz?
fideszbarmoknak mindegy!
Ha viki mondja,holnaptól még éljenzik is gyurcsányt!
@A demokrácia leszakadó függönye:

Pont erről van szó, amiről írsz !

Szándékosan keverik a menekülteket a gazdasági megélhetés miatti bevándorlókkal, meg a terroristákkal !

Igen, a FIDESZ és a JOBBIK berkeiben !
Riogatnak, mint az MSZP tette annak idején.
Persze ezt is Gyurcsányra kenik, mert ez is egy alkalom, hogy bele tudjanak rúgni.

Már megint maszatoltok, hogy a vezéreteknek meg tudjatok felelni !
Az ánusz blog némi szünet után megint visszakapaszkodik a pöcegödörből a zindex blogketrecbe? Kár...
Üdv mindenkinek!

Ritkán jutok mostanság el ide, annyi a tennivaló.
Az is igaz, hogy már sok kedvet nem is érzek, hogy akár itt, akár máshol közéleti dolgokról mondjak véleményt.
Híreket is ritkán olvasok. Teljesen fölösleges.
"A mi volt, ugyanaz, a mi ezután is lesz, és a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt." Prédikátor 1, 9

Szeretném azt hinni, hogy még az én életemben, de legkésőbb a gyermekeim életében eljön egy olyan ország, ahol a mindenkori vezetőink nem abszurd és groteszk döntései határozzák meg mindennapjainkat! Szeretném azt hinni, hogy országunk lakói (itt születettek és ezt az országot otthonul választók) inkább az összetartás mellett teszik le voksukat! Szeretném azt hinni, hogy az elmúlt 25 év csak egy rossz álom!
Lehet, hogy végtelenül naív vagyok, mégis hiszek abban, hogy a kedves szó és mosoly többet ér, mint bármi más!

Ennek szellemében köszönök el.
Minden jót és szép napot kívánok!
én meg csak gyakom a rénnyeimet, mer a szaporulat többet hoz a konyhára. közbe azér az aggancsok köszt előre pillantok, mer kecském vizont nicsen.

nol.hu/velemeny/kiszamithatosag-profitabilitas-1537695
@Ma Baker:

mivan, aranyom? mán megin kibasztak valahonnan?
@hacsaturján:

Már indult is Hegedűs, a csomagtartója mekeg:)
@Orica Középföldi:

áááá! még norvégiában befagy.
Varánusz - ez a ti bajotok a baloldalon, hogy úgy akartok politizálni, hogy alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában, alapvető különbségeket sem vesztek észre. Íme néhány:

1) A kettős állampolgárságot MAGYAROKNAK adták volna meg (és adják meg azóta), nem idegeneknek.

2) A kettős állampolgárok olyan KÜLFÖLDÖN ÉLŐ magyarok, akik NEM IS AKARTAK BEVÁNDOROLNI Magyarországra, hanem csak ERKÖLCSI ELISMERÉSRE vágytak. Na ez az, amiről a baloldalnak szintén nincs fogalma, hiszen ők szimplán lerománozzák a külföldi magyarokat.

3) A külföldi magyarok, ha akartak, enélkül is be tudtak utazni az országba LEGÁLISAN a határátkelőkön, a román vagy szerb útlevéllel is.

4) A mostani migránsok viszont nemcsak hogy nem magyarok, hanem olyan ILLEGÁLIS határátlépők, akik naponta több százan jönnek a zöld határon, embercsempészek segítségével, távoli országokból.

5) Ezeket az illegális bevándorlókat ráadásul menekülttáborokban kell ellátni, ami egyre nagyobb anyagi terhet is jelent az országnak.
@Andy73:

" hogy alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában, alapvető különbségeket sem vesztek észre "

kedves bagoly! Varánusz a blog neve.
Nagyon erőltetett és izzadtságszagú a mostani fideszes bevándorlóellenes hadjárat és az egykori 23 millió románozás közé egyenlőségjelet tenni. Az egyik pusztán egy választási kampány része volt és már rég elfelejtettük volna, ha a témát időnként nem melegítik föl néha a fidesz-táborban és/vagy egyes gyurcsányfóbiás liberálisok, míg a másikra lehet, nincs kizárva, valamilyen törvény fog születni.
Az egyetlen apró különbség, hogy Gyurcsány a magyar ajkú, magyar identitású, csak éppen (akkor még) nem magyar állampolgárok ellenében mondta amit mondott,
Viktorék pedig azokra a bevándorlókra, aki havonta több ezren érkeznek napjainkban, és magyarországhoz semmi közük nem volt soha.

Szóval ez a Fabius féle ballib csúsztatás már meg se lep.

Fabius kedves...

Nem szeretnél te lenni az üdítő kivétel, aki elmagyarázza, hogy mi a szart kéne kezdeni a havonta több ezres számban hazánkba özönlő bevándorlókkal ?

Azon túl, hogy semmit, és baromnak titulálni azt, aki aggódik a jelenség okán ?
@Andy73:

Ki van adva utasításba Fabiusnak, Egyenlítőnek, és minden ballibnek, hogy a bevándorlók mellé kell állni, azért és csak azért, mert Orbán próbál ellenük fellépni.

Hogy mi lesz velük itt, arra még egy darab épkézláb ötlet annyi sem fogalmazódott meg ballib körökben.

A szándékos keverése a határontúli magyarok, és afgán meg szír menekülteknek, az csak Fabius csekély szellemi képességeinek újabb lehangoló megnyilvánulása.
@Andy73:
"A külföldi magyarok, ha akartak, enékül is be tudtak utazni az országba legálisan a határátkelőkön, a román vagy a szerb útlevéllel."
Mégis ragaszkodnak a kettős állampolgárságukhoz, holott nemzeti érzéseik kiélését anélkül is gyakorolhatják, a tudatuk is szabad, mint a madár.
Azt ugyebár nehéz tagadni, hogy nálunk szinte ingyen utazgathatnak egész évben, számukra olcsóbbak a belépő jegyek, mint a belhoniaknak, igénybe vehetik az eü ellátást, az Ukrajnában élők a nyugdíjakat is.
A magasztos nemzeti érzületeikre némi árnyék vetődik az anyagi előnyök láttán.
Különösen annak fényében, hogy a kormány a határontúliak részére éves 80 milliárd Ft-ot fordít.
Többet, mint amennyivel pl. az egészségügyet haldokló poraiból fel lehetne támasztani.
Így viszont belőlünk lesz por és hamu, de éljen a nemzeti összetartozás.
@Trackers:
Nem figyeltél a poszt árnyalt mondanivalójára, de ha nem vetted észre, próbálom érzékeltetni, hogy az orbáni menekültügynek mi a szüzséje.
A lényeg az, hogy Orbán - szokását követve -
az érzelmek felkorbácsolásával akar belpolitikai előnyöket elérni.
Teszi ezt úgy, hogy végzetes veszélyeket hangoztat, vérzivatart és pusztulást, miközben saját magát e borzalmak elhárítójaként tünteti fel.
Megszoktuk már ezt a technikát, legyinthetnénk is rá, azonban van ebben egy nagy baj.
Ebben a gyűlöletkeltésben az emberekben lefojtott és uralt alantas ösztönöket és gondolatokat próbálja felszítani, melyek ellentétben állnak az emberiesség, a humánum eszméjével.
És mindezt saját, önös érdekében teszi.
Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, hogy tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés miatt először nálunk vettek nyilvántartásba.
A Fidesz alelnöke szerint a járatok érkezését már bejelentették az érintett uniós országok hatóságai. Mint mondta, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében; ez közlése szerint egy valós probléma, mert több országból már vissza is küldik a menekülteket. Idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza, idézi a politikust az MTI.
Kósa szerint Magyarország addig tudta kézben tartani a folyamatokat, amíg létezett a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye, de azt az unió eltöröltette. Korábban az illegális határátlépőket csak az után engedték el, miután elbírálták a menedékkérelmüket, és ha az nem volt jogos, visszaküldték abba az országba, ahonnan érkeztek. Kósa Lajos szerint a menekültügyi őrizetbe vétel intézményét Magyarországon vissza kellene állítani, és az unió többi országában is be kellene vezetni.
@Mariann19: Te mit csinálnál azzal a több százezer emberrel, aki Magyarországon keresztül ment nyugatra, és akiket most vissza akarnak küldeni hozzánk?
Kimégy fogadni őket a repülőtérre, aztán viszed őket haza?
@Eszter jött: Tudom, de a blogger is nyilván baloldali, és úgy politizál, hogy fingja sincs hozzá. .
@Andy73:
Az egyik kommentemben megírtam az álláspontomat
migráns ügyben.
Mostani kérdésedre - ha nem túl fárasztó - választ láthatsz az ügy globális megitélésében.
Lehet, hogy meglepő lesz számodra.
Az Adatlapom "Aktivitás" blokkban 2015.05.05.
15.45 h-kor írt kommentemről van szó.
@Mariann19: OK, de akkor mégis célszerű lenne visszatérni a korábbi gyakorlathoz, hogy mindezt elkerülhessük. És ezért célszerűnek tűnik a kormány kampánya is, amely nem csak itthonra irányul, hanem Brüsszelnek is szól.
@Andy73: "Te mit csinálnál azzal a több százezer emberrel, aki Magyarországon keresztül ment nyugatra, és akiket most vissza akarnak küldeni hozzánk?"

Mit gondolsz miért hozzánk akarják visszaküldeni?
Talán a szerb határra jobban kellene vigyázni, és nem uszítani a népet. A határőrizet a kormány felelőssége. Ottan a ződben kéne megfogni őket, csak nem szeressék, mert akkor őrizni kell egy ideig, és Szerbiába visszatoloncolni. Ez meg munka, ami nálunk nem nagyon akaródzik menni.
@Mariann19:

Mikor elolvasom egy hozzád hasonló kicsinyes ballib hozzászólását, amint sajnálja a határontúli honfitársainktól az állampolgárságot, mindig megerősödik bennem a hit, hogy nektek soha a büdös életben nem szabad hataomra kerülnötök.

És azzal a lendülettel amivel a határontúli honfitársainkat megtagadod, Gyurcsány után szabadon, azon lendülettel kiállsz a vadidegen nyelvet sem beszélő, alulképzett bevándorlók mellet, akikről semmit nem tudunk.

Akikből havi több ezer érkezik az országba.

Kritizálod a kitiltást, anélkül, hogy egy árva javaslatod lenne arra a problémára, amit nyilvánvalóan okozni fog a havi több ezer bevándorló.
Mert ahova havi több ezer bevándorló érkezik, ott lesznek szociális, társadalmi, és munkavállalási problémák nyilvánvalóan.

Be kéne fejezned az Orbánozást, és belebüfögni végre az éterbe valami értelmeset, ami elfogadható alternatíva (a kitiltás alternatívája) a probléma megoldására.
@Andy73:
A probléma az, hogy a jelen intézkedések egy statikus helyzetre épülnek, melyben rapid módon intézkedni kell.
Vajon miért nem lehet megkülönböztetni a gazdasági menekülteket már a startnál aszerint, hogy gazdasági bevándorlókról vagy az életüket veszélyeztető körülmények elől menekülőkről van-e szó?
Az is igaz, hogy a visszatoloncolás kezdeményezése megtörténik, csak prózai oka van a megvalósításnak, mert a repülőjegyek költségeinek vállalásánál megtorpan az ügy.
Patt helyzet!
Lehet, hogy most egy nagy baromságot írok le, de a megoldást hosszú távra szóló döntésben látom.
Európa lesz a kárvallottja a jövőben is várható népvándorlásnak. Ezt nemcsak a pillanatnyi helyzet indokolja, hanem a világ várható élelmiszer és vízellátási hiányából eredő drámának is.
Ennek a helyzetnek a megoldására egy nemzetközi megállapodásra van szükség, mely védelmet nyújtana Európának.
Ugyanis majdan, ha ellenáll a mérhetetlen bevándorlásnak, a partvonalról bekiabálók humanitárius jelszavakkal itélik el Európát úgy, hogy semmiféle ódiumát nem kell viselniük a megváltozott helyzetben.
@Trackers:
Te az a típusú kommentelő vagy, aki vitaképtelen, és jellemzően érvelés helyett magát a személyt ugatod le.
Csiszold a vitakultúrádat, ezen kívül a komment tartalmára is figyelj.
Vegyél példát Andyról, akivel meg lehet beszélni a vitatott helyzetet.
Menj hátra a szamárpadba!
@dr. jenőke (jenőke):
Szerintem is a legtanulságosabb rész volt a Dzsungel könyvében, amikor Ká azt danászta: Bízz bennem! Tisztára Orbán!
www.youtube.com/watch?v=aRmrEWQAgMg
@Andy73:

Egyik idejáró tettestársamat idézve:

" azt te csak hiszed"
@jaegtoer: aha! akkor már értem mijé' rövidebbek a nappalok télen!! összemennek a hidegben!
@Andy73: eccerűen hüjje vagy! ugyanis azokat nem Mo.-ra küldik - ha csak nem itt kell átszállniuk - hanem a honos országukba.
megnéztem az ilyen ostoba balfaszok kedvéért!
az Eju direktíva 2017-ig 307 azaz háromszázhét lélek/fő menekült befogadása Mo.-ra...

na erre varrjál gombot kötsög!

meg aztán, ha jól rémlik éppen a csúti Rám-szesz+bogyók-nak volt a legnagyobb álma az ejuba talpalás...
@Trackers: az előző neked is szól 1/2nóta...
@dr. jenőke (jenőke): A jobbos kormányokat kritizálja az, akit érdekel.

Engem per pillanat jobban érdekel a baloldal megújulása, ezért írok erről.

A közmunkának akkor van értelme, ha rendes fizetést kapnak a dolgozók, nem alamizsnát. A kubikosok annak idején valszeg rendesen meg voltak fizetve, nem éhbérért dolgoztak.
@Andy73: milyen típusú repülőgép lesz az, amelyik egy tucat járattal 200000 embert szállít?

Tud akkora baromságot kijelenteni Kósa Lajos, amekkorát már nem szopsz be azonnal gondolkodás nélkül?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
rendes fizetést ÉS értelmes munkát. Például önkormányzati épületek felújítását, vagy szociális segélyezettek lakásainak renoválását. Vagy az önkormányzati földeken kertészeti munkákat. Vagy házi idősgondozást.
Esetleg szakmai oktatással egybekötve. Ami tényleg visszavezethetne a munkaerő piacra.
@kekex:

ez ma nem cél, hogy
"rendes fizetést ÉS értelmes munkát"
kapjon, mert, akkor már nem lesz kiszolgáltatott, ha meg kell fizetni...

"A közmunkára elszórt pénz nem térül meg. Sehogyan sem. Az ingyenes étkeztetés nem megoldás. Átmeneti segítség, szükséges. De nem cél. Nem lehet cél.

Ennek ellenére úgy tűnik: a kormánynak bizony célja a közmunka kiterjesztése, a segélyek megszüntetése, vagy eszelős feltételekhez kötése, a munkavállalók kiszolgáltatottá tétele. Célja a társadalom egyre szélesebb rétegeiben a rászorulók számának növelése és a reménytelenség rögzítése. A támogatások, a közmunkával megkereshető bevétel, a rokkantaknak juttatott összegek nem elegndőek az emberhez méltó élethez. Az élethez sem elegendőek. Közben a propaganda hatásosan győzi meg az embereket: a kormány nagylelkűségéért hálásnak kell lenni.

A társadalom szerencsésebb része pedig gyűlölni fogja ezeket az embereket, mert úgy érzi: rajta élősködnek

A szegény családból nehéz kitörni, a tanulás (mint szinte egyetlen kitörési lehetőség) nem hozzáférhető, az öngondoskodás nem megvalósítható. A szegénység szegénységet szül. A tanulatlan, képzetlen és nyomorban élő ember nem foglalkozik a politikával, nem érdeklik társadalmi kérdések, tesz a demokráciára, a szabadság nem megfogható számára. Ő csak enni akar, fűteni és élni. Valahogy.

A kiszolgáltatott ember nem háborog, nem kér számon. Lehajtott fejjel elfogadja a sorsát. Pláne, hogy a tisztelendő úr is erről prédikál a templomban. Elhiszi, amit mondanak neki, mert nincs rálátása. A gyereke már ebbe nő bele, ez a természetes. Hogy néha (mondjuk négy évente) jönnek emberek nagy autókkal, ételt, ruhát, pénzt osztanak és megmondják, hová kell menni szavazni és hová kell tenni az ikszet. "

hu.blastingnews.com/hir/2015/06/a-kormany-majd-eteti-a-gyerekedet-te-pedig-kussolj-00421511.html
@guma: Pont az a csapda, hogy jelenleg a közmunkáért elvált családanyák költöznek városból faluba, mert jobban fizet, mint a segély!! (Házon kívül c. műsor)

28 ezer helyett 45 ezerért még az Orbán cipőjét is a saját ruhájukkal fényesítenék ki a szerencsétlenek.
@kekex: Az a baj, hogy ezek nem profittermelő tevékenységek.

Lenne sok tehetséges, diplomás(!) fiatal agráros, aki 50-60 hektáron gazdálkodna (munkát adna a többieknek). Na, őket elhajtották a picsába az NFA pályázatán, és helyettük műkörmöseknek meg dr. Tiborczéknak adták a fődeket.
süti beállítások módosítása