Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/03/28/trocsanyi-laszlo-alkotmanybiroi-felkeres-karoli-gaspar-reformatus-egyetem... (2024.03.28. 12:52) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.06.04. 09:01 Fabius

Gömöri: az ember, aki Blatter Jocónál is nehezebben mond le

Címkék: csalás lemondás hűtlen kezelés mpb gömöri zsolt

Mi a közös Blatter Jocóban és Gömöri Zsoltban? Például, hogy mindkettőt úgy utálja a Coca Cola, mint egyszeri takarítónő a klotyóba száradt hatnapos szart. Szervezeteiktől megvonta a támogatást, mert nem bírja, ha korrupció és hűtlen kezelés gyanúja merül föl az általa adott pénzek körül. Az egyik után a Szövetségi Nyomozó Iroda, a másik után a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik. És mi a különbség? Blatter már felismerte, hogy vége a dalnak, Gömöri még nem.

gomori_2.jpg

Pedig megüzente már neki a miniszterelnöki miniszter Lázár János, a MOB elnök Borkai Zsolt, hogy mindenkinek jobb lenne, ha elhúzna a francba. De ő kitart, dajcstomival kézen fogva bújócskázik a Nagy Büdös kulturális bizottsága elől, tetteti a hülyét és azt is eltűri, hogy Dúró Dóra Kunhalmi Ágnessel kórusban gyávázza. A sportolói feljelentették, az MPB felügyelő bizottsága rég eltűnt a balfenéken, egykori gazdasági vezetője elég konkrét állításokkal állt elő, de ő még mindig nem érzi úgy, hogy mennie kéne.

Pedig az időközben kiderült dolgok miatt a közvélemény is úgy érzi, ütné ezt a faszt amíg mozog.

Milliós gála és vacsora a fejeseknek, szakadt motel és hétköznapi koplalás a sportolóknak:

„Két program volt, először délután egy 50 fős közgyűlésre bérelték ki a Dísztermet, majd estére a múzeum Üvegcsarnokát a 150 fős vacsorára” – közölték. A rendezvényre a terembérlet díja 820 ezer forint plusz áfa volt, vagyis összesen 1.041.400 forintba került a nem egészen egy napos programnak a helyszíne. Ebben az összegben nem volt benne maga a vacsora, illetve a catering, a biztonsági szolgálat, a parkolás, csak a termeket adták. Ehhez jött még hozzá a takarítás, a ruhatár és a villanyszerelés, amelyet a különleges helyszín miatt a múzeum vállalt, de ezért még külön kellett fizetnie a MPB-nek további 164 ezer forintot. Így összesen csak a helyszín 1,2 millióba került, erről a szerződést Gömöri Zsolt írta alá."

vs:

a „lehető legolcsóbb szállodát választották egy kis külvárosban, amelynek hátránya volt, hogy nehéz volt bejutni”. „Mivel kevés ország választotta ezt a szállást, a transzfer gyakorlatilag kiszámíthatatlan volt, és sokszor nem olyan busz jött, amire a kerekes székesek fel tudtak volna szállni” – olvasható a részletes beszámolóban. Még azt is megjegyezték, hogy sajnos éjszaka pihenni nem nagyon tudtak, mert a szállodában „az egy éjszakára érkező vendégek hangoskodtak”. a verseny helyszínén kapott étel kevés volt, ráadásul gyümölcsből csak egy-egy darabot kaptak a versenyzők – ezért az edzők ajánlották fel adagjaikat.

 De Gömöriék igyekeztek a lakáshiteleket és egzisztenciális problémákat is megoldani...

úgy határoztak, hogy az MPB egyik munkatársa „nyugdíjba vonulására tekintettel” és „az elmúlt időszakban végzett munkája elismeréséül a még fennmaradó lakáshitele erejéig olyan összegű bérkiegészítésben részesül, melynek eredményeként mentesül a még fennmaradt munkáltatói kölcsön megfizetésétől”

...mármint maguknak, mert a sportolóiknak csak a sajnálkozás jutott:

“Sportolóink egzisztenciális kérdése nem megoldott. (…) Meg kell említenem az érmes, és egyébként a paralimpián Londonban a zászlóvivő Biacsi-ikreket, akik közmunkával tudják fenntartani magukat, illetve 14 fős család két lányaként a paralimpiából adódó jutalmazásukat természetesen a család megélhetésére kellett hogy felhasználják.”

És ez a foshalom még mindig nem érzi úgy, hogy mennie kéne, sőt, ő politikai összeesküvést sejt még mindig. Azt nem tudom, hogy a lázárjános esküdött-e össze a borkaival a lemondását sürgetve, de a kiderítésben bizta tud segíteni a bujdosótárs dajcstamás pár érdeklődő telefonnal.

 

219 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr257516644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábris szomszéd: mi van haver, leoltottak, mint blattert az efbiájosok:))
@Eszter jött:

" ...egy pikniken."

Ilyen szépet utoljára Andersennél olvastam:))
@Orica Középföldi: drága orica, pozsgait még gecivityánál is jobban utálom. de azé szűrösmatyi is dobogó közelében sertepertél:))
@taga20:

Jaja, van néhány gusztustalan fazon.
@taga20: jaja, olvasok tőled pár mondatot, oszt mondom is, higgadj le parti, nézd csak, taga nem szép, ge gavallér.
Megér ez ennyit?????????????

hvg.hu/itthon/20150604_Fotok_Durva_pusztitast_vegeztek_a_Dagalyn

Megint csak azt tudom mondani a 'zistenbassza meg ezeket,s külön kretén vezetőiket 'nyallergyárfásostulgecivityástul!!
@gazoló: Ugyanezt csinálják a Hajógyárin is. Bejössz a hídon és balra. :(
@parti_giano:

Páneurópában termesztik.
Khol-nak is ez volt a kedvence.
@parti_giano: megy a gőzös, megy a gőzös....
hamá fűtött erotika:)))
@Orica Középföldi:

Ugye? Álmodozni jó!

Főleg arról, hogy egy nap normális viszonyok között ébredünk.
@taga20: erotika és vonat? hol a bakter? addig is van jobb:

Elmennék, hogy újra jöhessek
Kicsi vonatom jelez: engedj ki
Alagút ki (be), alagút be (ki)
Csak egyet fordulok, hisz a mozdonyt én vezetem
@Eszter jött:

Nagyon helyes. Aztán a batyu-, gabriel-, imolaféléknek lehetne magyarkodni, gyökölni, és újra eljöhetne a jurták, mécsesek, parázstartók kora. Még a 'mindenkinek szélessáv' is meglenne, ahogy bandukolunk a picsába, vissza Ázsiába.
Remélem, meglépik.
@jaegtoer:
A jurtákkal, mécsesekkel, parázstartókkal egy szál gond sincs. A hülye humanoid szerű sejthalmazokkal annál több.
Ma megint szlovákoknál voltam (itt) meló ügyileg. Tündériek a hölgyek. Az ADLS vonalunk meg botrányosan szar... :( Auf Deutsch szépen megértettük egymást.
@jaegtoer: kb. 200 ezerre teszik a honfoglalók számát, de kegyes vagyok, legyen 1 millió. na, ennyi visszaballaghat kazahsztánba.
@jaegtoer:
Hagyjuk, aszimmetrikus digitális előfizetői vonal, de tényleg egy marhaság. A Martinka ... hatalmas barna szemei, na az VALAMI! :)
@jaegtoer:
Ugyan... te most szórakozol velem? Innom kéne, akkor érteném??? :O
Ártatlan vagyok!
DE'TÉLLEG! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Azért nem szép dolog a nemzetünk csudálatos alaptörvényét még a vonaton is szerkesztő főnertársat
ennyire megtisztelni. Nem eztetet érdemeli. Remélem vissza küldi a feladónak az ajándékát.
@látjátok feleim szümtükkel: A jövő történészeire vár a feladat, hogy felmérjék, Makovecz Imre mennyi kárt okozott Magyarországnak azzal, hogy kitanította Orbán Viktort az antropozófiára.

Nem a Leleplezem Makovecz Imrét, a sátánista álépítészt c. ördögűző blog színvonalára gondolok, de jelenleg az az egyetlen, amelyik a kiforgatott steineri gondolatok káros hatásaival foglalkozik.
@huzzadneki shakespeare: Az egy dolog, hogy pazarolja a fát.

Sokkal súlyosabb, hogy teletömte Orbán fejét egy okkult egyveleggel, pedig már amúgy is zavaros volt.
@Bakter: bakkerolsz válaszolni??? közérdekűleg érdeklődtem!!
@Eszter jött: :)

érdemes elolvasni:

Ungváry Krisztián: A kisajátított Trianon

"Legszörnyűbb, hogy a maguk módján igazuk van azoknak, akik a rendszerváltás előtti ügynökök és a nómenklatúra túlélésére panaszkodnak. Hisz a megvalósult Trianon-film, amelyet a pártállami április 4-i ünnepségek szervezője rendezett, szakértőként egy III/III-as besúgóként közismert egyetemi tanár, valamint egy kádárista áltömegszervezet cenzori jogú vezetője jegyez, csakugyan ezt bizonyítja."

magyarnarancs.hu/publicisztika/ungvary_krisztian_a_kisajatitott_trianon-52442
@Secnir: no, no, no!!! kimondta, hogy a 800 külföldön van???
a 300 már lejárt lemez...

viccnek ölég xar, valami izralbe desztillált vér-szittya nevű kezdte a bohóckodást...
@Eszter jött:
A vágyott pikniken lenne nagy torta dobálás egymás képbe.
Ne reménykedj kedves Eszter!
@látjátok feleim szümtükkel:
Tarlós buzizta le, nem én!
Miattam nyugodtan buzulhat a narancsbolsevik ettárs is Brüsszelben, vagy Pesten, hidegen hagy. (Legfeljebb nem értem ... az orientációját, de leszarom...)
Kevésbé értem azokat a látens buzikat, akik aktívan részt vesznek a hasonló felvonulásokon öklüket rázva, vagy új helyszínt javasolva. Pech... én már csak ilyen maradi muff hívő vagyok. A tanga és a rúdtánc férfiúi(!) felhasználása is hidegen hagy, ellenben vérmagyarinak valló fullköcsög honfitársaimmal.
Ja, a nyugati járgányomon sincs Nagy-Magyarország matrica, bár azért még talán MAGYAR lehetek ezen kis köcsögök engedélye nélkül, szimplán elődeim jogán, saját érzésem és hagyományaim alapján...

egyenlito.blog.hu/2015/06/03/nem_veheted_el_a_magyarok_munkajat_ime_a_20_legviccesebb_meme-valasz
újabb Esztergom alakul?

Balhé és lemondás a siófoki Fideszben: milliós amerikai út, kukabotrány és rendőrségi nyomozás

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/balhe-es-lemondas-a-siofoki-fideszben-millios-amerikai-ut-kukabotrany-es-rendorsegi-nyomozas-95162
@parti_giano:
"errő egy képet. léci-lécci."
A kókadt, lompos kutyafarokról?
?????????

De polgár-e a gázszerelő Mészáros Lőrinc? – GFG a polgári Magyarországról és Simicskáról

G. Fodor Gábor Szegeden járt, és a polgári Magyarországról elmélkedett. Hosszan dicsérte a kormány munkáját, amikor egy férfi felállt, és elkezdte Lázár Jánost káromkodva ócsárolni.

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/de-polgar-e-a-gazszerelo-milliardos-meszaros-lorinc-gfg-a-polgari-magyarorszagrol-simicskarol-es-lazarrol-95216
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én is úgy gondoltam, hogy tarló illetlenkedett.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Makoveczről mindig a Húsvét szigetek sorsa jut eszembe azzal, hogy nem tanul a tinó, pedig ökör lenne belűle.
@guma:
Esztergom?
Az is, meg egy unortodox felfogású demokrácia is Budapesten. Tarlós azért nem semmi, ha sztrájkolni mernek a BKV-sok, akkor toszhatják a béremelésüket - mondta ő...

Tessék?? Mi van?
A sokak által konzervatívnak bélyegzett Pista ilyet?
Igen, ilyet!, - mert miért is ne?! Ha a Gömöri nem mond le, akkor a Pista simán mondhat ilyen képtelenséget, nincs olyan képtelen szituáció ma Magyarországon, amelybe politikusok ne állnának bele vélt népszerűség növekedés, vagy párt utasítás okán. Ebben a tekintetben szerintem egymásra licitálnak és még élvezik is.

Egy valamit nem vesznek figyelembe; ha majdan a Fideszes Agyhalottak Szövetsége (FASZ) szervezetének meggyőződéses idiótái kikopnak - esetleg megvilágosodnak - akkor Pistukájukkal, Janikájukkal, Antikájukkal, etc.... majd mehetnek Széles dö Gábriel univerzumába, ahol a fizetésük is olyan súlytalan lesz, mint a véleményük.
@látjátok feleim szümtükkel: Engem nem zavar a Makovecz-stílus, fájjon emiatt a megrendelőinek a feje! :)

Ami tény, hogy Makovecz szerint "Orbán, az egyetlen reménységünk" volt. Ez olyan Gyűrűk urás, csak M. nem Gandalf és Orbán nem Aragorn ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Én tényleg sajnálom a fákat. Némelyik száz évig nől, elnyelik a széndioxidot, oxigént termelnek, megkötik a füstöt, a port, a mocskot.

Az Orbán kedvéért is pokolra küldtek egy köbö száz holdas pagonyt.
De nyilván nem volt kár érte, mert a felcsuttti kolosszeumot át járja az erő, és csordultig megtelt humaniszikus érzelmekkel.:-)
@huzzadneki shakespeare: Nekem általános iskolás koromban egy élmény volt a visegrádi gyerektábor, ahol egy Makovecz fapalota volt a közösségi ház.

Persze, ez a stílus nem fenntartható, csak úgy, ha kevesen választják. Lakóépületeknél szerencsére nem is terjed.

Makovecz, mint kurzusépítész vajon mennyire alkotott maradandót? Szerintem nem lesz olyan népszerű, mint a nagy példakép Kós Károly.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
__ Engem nem zavar a Makovecz-stílus __
Engem viszont igen.
Semmi politika, pusztán a szubjektum okán: nem tetszik.
Semmi több. Az persze más kérdés, hogy hová lehet besorolni a mestert a meggyőződése alapján... Nagyjából tudjuk, sőt, még attól is jobban jobbra, de ez nem gond... mindenki gyakorolja szabadon a saját hülyeségét - demokrácia címszó alatt ilyesmit dobott a gúgli - de ne kényszerítse rám az ízlését! Anyjára esetleg, bár például egy szóvivő esetében az édesszüléje is elbizonytalanodna, ha a fiacskáját kell objektíven kellene megítélnie.

Csirekepaprikás, nokkedli és kovászos... mára evvel zárom a napot! Jó Éjt!
@Knósszosz: Szerintem különleges érzés egy csupa fa házban állni, van egy kellemes hangulata az egésznek.

Az organikus szimbólumok viszont fárasztóak is lehetnek egy idő után. Makovecz úgy beszélt az építményeiről, mint az élőlényekről, testrészeik voltak, és saját "életüket" élték.

Jobboldali volt a bácsi, ez nyilvánvaló, de nem nemzeti-keresztény, hanem nemzeti-okkult, és Orbán valszeg mocskosul kihasználta őt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Igazad van, a fa az egy csodálatos építőanyag!
Én nagyon szeretem, természetes és a hangulata semmivel sem összehasonlítható mondjuk egy rönkháznak, egy modern lakóparki szarral. Az más kategória, de láttam abban is faszát.

Nincs ebben semmi, egyszerűen nem díjazom Makovecz kreálmányait, ennyi... Voltam egy bazi nagy "családi" házában amit ő tervezett, maga a tulaj mondta nekem, hogy nem emberi léptékű. Árulta is mióta ismerem, de sok év óta a kutyának sem kellett. Máriaremete felé félúton található, négy szint és bizonyos stílusjegyek alapján beazonosítható - nekem nem kellene.

Turulos jóccakát!!:))
@Knósszosz: A lakóházai úgy tudom, hogy sötétek és nem túl praktikusak.

Még azt is érdemes lenne összeszámolni, hogy hány antropozófus támogatta Orbánt. A Makovecz-tanítvány Ertsey nagy híve volt, amíg ki nem ábrándult. Ácsné nyilván biodimanikus képesítéssel is rendelkezik, hiszen a BioSuisse-minősítéssel termelt.

Ők sokat talpaltak a fideszért, és most látják, hogy milyen szörnyet segítettek hatalomra.
A poszthó. Hazudott az államtitkár, vajon lemond? (költői kérdés)

"A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen kimondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnévhez fűződő jogát, dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár pedig félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert Kishantosnak soha nem volt bérletidíj-elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, és nem igaz, hogy olyan fejlesztéseket vállalt, amelyeket nem teljesített. A bíróság a minisztériumot a további jogsértéstől eltiltotta, és elégtétel adására kötelezte."

www.greenfo.hu/hirek/2015/05/13/kishantos-jogerosen-pert-nyert-a-miniszteriummal-szemben

Aki azt hiszi, hogy abban az országban, ahol még a szaráshoz is engedélyt kérnek a fideszesek a főnöküktől, nem Orbán tudtával nem mondanak le az ilyenek, attól most elbúcsúzunk. :)
"Dopeman becsicskult", volt már?

Én azt mondtam volna, hogy De kár, hogy nem ugráltam rajta páros lábbal!! Mit tudnak csinálni velem? Elvisznek, és lelőnek a bíróság hátsó udvarán?

Másnap olyan hír lenne a belőle az interneten, hogy Orbán Belső-Mongóliáig lenne kénytelen szaladni ...

www.origo.hu/itthon/20150603-dopeman-azt-mondta-nem-bunos.html
@Knósszosz:

olyan szinten tapló "vezetőink" vannak, ami már megfogalmazhatatlan...
Fideszjobbik szimbiozis

A "nemzeti összetartozás napja" alkalmából Orbán Viktor egy jobbikos kötődésű zenekar, az Ismerős Arcok számát posztolta a Facebookon.

m.hvg.hu/itthon/20150604_Jobbikos_zenekart_posztolt_Orban
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)))

Orbán arca… Ismerős?
Van még ember, aki nem ismeri ezt a pofát?

gepnarancs.hu/2015/06/orban-arca-ismeros/
.
Tóth Árpád:
ELZENG AZ ÉLET...

Elzeng az élet, s vissza, vissza nincsen út!
Koporsóból kélsz minden reggel: bús feltámadás!
Keresztrefeszített tegnapod feltámadt Messiása lennél,
Ki bűnt és vért s mindent, ami volt, föl, magához emelne,
S elzeng az élet, s vissza, vissza nincsen út!
Mondd, tegnap, mikor fényes aranypénzeit
Elszórta a nagy égen a pazarló éjszaka,
Koldus! ki kávéházban lustán kuporogtál,
Mondd, a bánatod ér-e valamit?
Mondd, mára kelve lettél-e szebb, mélyebb és nemesebb?
S mondd, amit ma tűrsz és szenvedsz, ér-e valamit,
Holnapra kelve gazdagabb lesz rongyos, fázó, bús szived?
@guma:
.
Ez az ember olyan, mint egy pávatáncot járó oktaéder.
Mindegy neki, hogy melyik pofájára esik, és a hívők azonosulnak vele.
Nekik is mindegy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ne szopj már be minden hávégés baromságot. Ők nem jobbikos zenekar, hanem egy jó zenekar. Vagy a faék ecceri sajtómunkás szerint Csík János, Charlie, Varga Miklós, Pohl Mihály, Mező Misi, Tátrai Tibor, szintén mind jobbikos nácik mert együtt zenéltek velük? ;)
@dr. jenőke (jenőke): :)

"Mindegy neki, hogy melyik pofájára esik, és a hívők azonosulnak vele.
Nekik is mindegy. "

Erkölcsvédelem: betiltotta a galambtenyésztést az Iszlám Állam

Rendeletben tiltotta be a galambok tenyésztését az Iszlám Állam. Azzal érvel, hogy a takaratlanul az égben repülő madarak látványa a földről sérti Istent és a vallásos embereket, főként a nőket.

gepnarancs.hu/2015/06/erkolcsvedelem-betiltotta-a-galambtenyesztest-az-iszlam-allam/
@Trackers: Csak akkor még esetleg társadalmi munkában látta el a feladatát? De ha a "mocskos" Gyucsány nevezte ki, akkor a "sohasem kokóztam" Deutsch mia bánatos faszért ragaszkodik hozzá, ennyire? Nem lett volna egyszerűbb szépen csöndben levenni róla az óvó kezet? Vagy túl sok mindent tud a paralimpikonok "viselt dolgairól"?
Ne hülyítsük már egymást.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Fideszjobbik szimbiozis"

Nem, hanem a jobbik lenyúlása. Ha nem fidelnek, akkor hamarosan Torgyán doktor alakulatának sorsára juthatnak.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Azért egy politikai rendezvényen elég nehéz garázdaságot elkövetni, de az ügyészségnek sikerült. Most jön a bíróság?
Basszus! Erről a Dopeman ügyről eszembe is jutott, hogy anno, amikor a bálványokat ledöntögették, meg leverték a gyárakról a csillagot, akkor az is garázdaság volt?????????????????????????????
Nincsen itten látnivaló, olyan mértékű a hazai jólét, hogy már erre is telik NEKÜNK:

www.hir24.hu/belfold/2015/06/05/erdelyben-epitene-korhazat-a-magyar-kormany/
Lehet, hogy majd 50 év múlva Dopeman lesz a hős forradalmár, aki szembe nert szállni a gaz diktátorral ( mármint a bábujával )?????????????
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ők sokat talpaltak a fideszért, és most látják, hogy milyen szörnyet segítettek hatalomra."

Sokan gondolták már, hogy normális gyereket kalapáltak, oszt utóbb kiderül, hogy kellett vőn még rajta egy kicsit kalapálni. Keserű, de így jártak, de nem tanultak az elődeik példájából.
Állítólag ma reggel volt. Bírt 80 percet beszélni egyhuzamban?

www.hirado.hu/2015/06/05/elo-orban-viktor-interju-a-kossuth-radioban/

Gondolom, így lesz egész hétvégén téma.
Ez érdekes írás:

www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/hullamban-jon-a-valtas-fel-kell-keszulni/

A kilencvenes évek elején alakult fuvarozással foglalkozó vállalkozónak mondtam, hogy a vállalkozás ügyeinek intézésekor hurcolja magával a gyerekét, mint kenguru a kölykét, mert nem lesz, aki tovább vigye a vállalkozását, ha ő már nem bírja. Ő maga a rendszerváltás előtt vagy 20 évig tanulta a szakmát állami vállalatnál.
Nem fogadta meg a javaslatot, oszt most amikor már kezd trottyosodni, nincs senki, aki vinné olyan szinten a vállalkozást, amilyen szinten ő tudja.
"Ez legyen tanulság Orbán Viktornak is! Az ő környezetében - a Politikai Bizottságban, a Központi Bizottságban, a Hazafias Népfrontban - is ott vannak a Júdások. Akik nem átallják az Istent kísérteni, és akik belülről bomlasztanak. Talán még maguk sem tudják, hogy mit tesznek, de az is lehet, hogy nagyon tudatosan készülnek a váltásra. És amikor a kedves vezető már nem lesz az, ami ma (sem köztársasági elnök, sem miniszterelnök), akkor majd büszkén mondják, hogy "azt, hogy most ficánkolhatsz, részben nekem köszönheted" (ha valaki nem ismerné rögtön fel, idézet Pozsgaytól)."

nepszava.hu/cikk/1059328-pozsgayk-a-spajzban/
@látjátok feleim szümtükkel:

és akkor még egy apróság, ami igazán muris, még ha más témában íródott akkor is...

"Már csak azt nem tudjuk, hol van annak a sírja, aki a Nemzeti Összetartozás Napjának dátumát Gyurcsány születésnapjára tette, merthogy annak leesett a kocsija tetejéről a létrája, az tutifix.
De szívesen elnézegettem volna Orbán képét, mikor erre rájött!"

www.pupublogja.hu/2015/06/menekultek.html
@dr. jenőke (jenőke): :)

vége a felújításnak, hogy életre keltél? :D
kösz a verset!
Jászberény fideszes polgármestere kiírt egy lakáspályázatot, elindult rajta, és nyert

444.hu/2015/06/05/jaszbereny-fideszes-polgarmestere-kiirt-egy-lakaspalyazatot-elindult-rajta-es-nyert/
szuverénebbek leszünk, de "kiesünk" az EU-ból??? elzárják a pénzcsapot is???

offforever.blog.hu/2015/06/05/europai_minimalberek_ma
@guma:
.
Ideiglenesen.
Kösz az érdeklődést.
Ez hangzott el a reggeli Orbán beszédben:

"Azért pár hibát, negatív jelenséget konkrétan is megemlített:
nincs lakossági megtakarítás
kívánnivalót hagy maga után a közbiztonság
Emellett még "kafkai rendszer"-nek nevezte az építésügyi-, illetve az adóeljárásokat, állítása szerint már háromnegyed éve foglalkozik azzal, hogyan lehetne ezeken a területeken csökkenteni a bürokráciát. Arról azonban nem beszélt, hogy ezek már az ígért bürokráciacsökkentés részei lesznek-e."

Mondjuk ez a kafkai rendszer nagyon találó. Főleg az adóeljárások vonatkozásában. Esetleg azért mert az adóhivatalnak lejt az adóeljárási törvény? Miértis?
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Csak egy vélekedés:
bármi is az elsőfokú határozat rendelkező része és indokolása - például a kettő nincs összhangban, vagyis az indokolásból nem következik a rendelkezés... - a másodfok mindenképpen, maradéktalanul jóváhagyja.
Miért?
Vagy bírósághoz fordul a szerencsétlen, vagy fel, vagy a fal felé és káromkodik.
A bíróság előtt kiderül, hogy az adóhatóság remekül megvédi saját határozatát, mert a felperes és az ügyvédje bizony nem gy hiába lenne igaza a felperesnek, vesztésre van ítélve - jogerősen.
Nem fojtatom, mert a téma sokrétűsége okán szinte kimeríthetetlen.
@dr. jenőke (jenőke):

Nekem a becslési eljárásban az teccik a legjobban, hogy a törvény meghatározza mi a hiteles bizonyíték, és ezt a bíróságon szinte lehetetlen támadni. Pedig ugyé a bírónak joga van mindent felülvizsgálni. Mégsem teszi, helyette az adóhivatal képviselőjével magántársalog az adózó szeme láttára.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Sajnálatos jogértelmezési problémát tapogatsz.
A törvény szerint: A becsléssel megállapított adóalaptól való eltérést az adózó hitelt érdemlő adatokkal igazolhatja.
Ráadásul: Egyebekben az eljárásra e fejezet szabályait kell megfelelően alkalmazni.
Ezt követi: Az előző szakasz alkalmazásában
a) közhiteles nyilvántartás az ingatlan-nyilvántartás, a földhasználati nyilvántartás, a zálogjogi nyilvántartás, a gépjármű-nyilvántartás, az úszólétesítmény-nyilvántartás, a légijármű-nyilvántartás, a cégnyilvántartás, a magyar jog szerint egyéb közhiteles nyilvántartás, továbbá a nyilvántartás helye szerinti állam joga szerint közhitelesnek minősülő nyilvántartás;
b) szerzésnek minősül a vagyongyarapodás forrása felett a rendelkezési jognak, és/vagy a használat jogának, és/vagy a hasznosítás jogának, és/vagy a birtoklás jogának megszerzése, illetve a fizetési számlán, értékpapírszámlán történő jóváírás.

Ettől még az egyebekben rendelkezés is igaz.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
A teljesség okán:
Egyéb rendelkezések között vannak a bizonyítási eszközök és bizonyítékok különösen: az irat, a szakértői vélemény, az adózó, képviselője, alkalmazottja, illetőleg más adózó nyilatkozata, a tanúvallomás, a helyszíni szemle, a próbavásárlás, a fel nem fedett próbavásárlás, a próbagyártás, a helyszíni leltározás, más adózók adatai, az elrendelt kapcsolódó vizsgálatok megállapításai, az adatszolgáltatás tartalma, más hatóság nyilvántartásából származó vagy nyilvánosan elérhető elektronikus adat, információ.
@látjátok feleim szümtükkel: Rudolf Steiner is megpróbálkozott a napi politika befolyásolásával.

Ő volt a tanácsadója ifjabb Moltkénak, akiről azt tartják, hogy felvizezte a Schlieffen-tervet. Telebeszélte a fejét azzal, hogy a németek nem nyerhetik meg a háborút, bár nem tudom, hogy ennek volt-e köze Moltke döntéseihez.

Ez legyen az ő bajuk, hogy szóba álltak Orbánnal. Én arra lennék nagyon kíváncsi, hogy Orbán mit hasznosított az általuk kapott infóból.
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem ugyanolyan undi fejet rugdosni, mint Gyurcsány fejét vécépapírra rajzolni.

Nagy különbség, hogy az előbbi hirtelen felindulásból született, és viszontválasz volt valamire. Én elvállaltam volna az énekes helyében, de azt megértem, hogy nem akarja, hogy elüsse egy osztrák állampolgár.

Vagy hogy rászálljon a NAV. Komolyan, az akasztás is gyorsabb és humánusabb, mint mikor valakit évekig ba..ogatnak bosszúból, lsd. pl. Kishantos.
@jaegtoer:

Mikor elolvastam a cikket, hálát adtam azért, hogy Szlovákia az eurozóna tagja.

A közös költségvetés egyfajta garancia lenne a nálunk is virágzó korrupció csökkentésére.
Kevesebb esélye lenne lopnia a kormánynak.

Merkel mama szoros pórázon tartaná Ficot. Nix ugribugri - nemzetállam meg hasonló hülyeségek.
@guma:

Köszi. Nagyon tetszett. Ahogy az is, amit @Orica Középföldi hozott.

Ez viszont cseppet sem.

www.parameter.sk/rovat/regio/2015/06/05/trianon-gaudi-nagy-iden-dunaszerdahelyen-tuzelt
@Mariann19:

Csak egy kicsit. Úsztatom a reményhalakat.)))
@parti_giano:
"Igen, ahogy Mariann csóválja a farkát."
Most inkább egy lógó fülűt vizionálj rólam, mert úgy lemelóztam magam délelőtt, hogy ép testben épp, hogy élek.
Azért dumálni még tudok, fogok is. Jó?
@Eszter jött:
"Úsztatom a reményhalakat."
Ki is kell, hogy egalizálj engem, mert én meg gömbhallá változom naponta.
Úgy felfújom magam.
@parti_giano:
"Most mondhatnám, hogy nem jó?"
Hű, de cseles az így feltett kérdés!
Egy udvariassági kényszert fejez ki.
Hiába, ragyogó elme vagy.
@dr. jenőke (jenőke): "Ettől még az egyebekben rendelkezés is igaz."

Vannak bírók, akik ezt figyelmen kívül hagyják.
süti beállítások módosítása