Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.27. 09:20 Fabius

Viktor feltámasztja Ferencet

Címkék: orbán fidesz gyurcsány pártfinanszírozás

Nem mondom, hogy nincs abban semmi cinizmus mikor az EP Gyurcsány cégére bízza a hazai programok monitorozását. Mert van. Jókora. Viktor, kistáska, téged ott szopatnak ahol tudnak, megtettél mindent azért, hogy így legyen, és most elkészült a genyóságfőzelék amihez jó étvágyat kívánnak. Pluszbónusz, hogy a te recepted alapján főzték: a nyilvános tenderen elnyert poszt jogszerű még akkor is, ha nektek pont annyira nem tetszik, mint nekünk nem szokott amikor ti csináljátok hajszálra ugyanezt.

Pech.

Ha tudnám Feri számát most eskü rászánnám azt a huszonöt forintot és fölhívnám gratulálni, mert akkora csapdát állított neked amekkorát már régen nem állított senki. Te meg úgy estél bele, mint egy nyeretlen kétéves.

gyurcsany2.jpg

A valaha legendás politikai ütemérzéked régen cserbenhagyott, amire bazírozni lehet az a mértéktelen gyűlöleted. És bejött neki. Kiszámítható és ostoba vagy, hiú, kicsinyes és gyűlölködő. Aki nyilván nem hagy megtorlás nélkül egy ekkora égést. A probléma annyi, hogy ezzel egyszerre csináltál magadból bazári majmot, és gereblyézted össze Feri mellé azokat, akik - velem együtt - nem rajongják még úgy sem, hogy téged sem bírunk. A költségvetési támogatás felfüggesztését harsogod, tiltott pártfinanszírozásról papolsz - amin a fideszhitűeken kívül mindenki csak röhögni tud - Feri pedig máris ott van, ahová ezzel a manőverrel elindult: a mártírszerepben.

Köszöni jól van és nem mellesleg remekül szórakozik.

- Politikai gyilkosságot emleget.

- Téged kioktat Európa előtt:  „Hogy én a törvényesen megkeresett és leadózott pénzemet törvényesen hogyan költöm el, ahhoz a miniszterelnöknek meg a pártjának semmi köze nincsen"

- Plusz "pártfinanszírozás" vonalon oda szúr, ahol a legjobban fáj: „Ha pikírt akarok lenni, akkor azt tudom mondani, hogy Orbán miniszterelnök vejének egyetlen egy világításmegbízásának több a nyereségtartalma, mint ami ennek esetleg lesz"

A tavalyi év választási eredményei után föltámasztottad és formába hoztad. Megtetted azt a szívességet, hogy jelentőséget tulajdonítottál neki, tényezővé tetted. Holott egy legyintéssel le is szarhattad volna, mert mi történik, ha az Altus elvégzi amivel megbízták? Semmi. Te csináltál ebből a semmiből valamit, mert a józanságodat leteperte a vak gyűlöleted, mint pannonhalmi diákokat a szerzetesbácsi. Téged leváltani csak a választók tudnak - mondtad a minap, és ezt ellenfeleid is tudják.

Azt viszont elérhetik, hogy megpukkadj. 2018-ig számtalanszor.

 

 

390 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr87495132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miközben csak ezzel kellene "kampányolni":

"A gazdasági válság kitörésének évében, 2008-ban a központi költségvetés a GDP 15,9 százalékát költötte társadalombiztosítási és jóléti szolgáltatásokra.
Egy évre rá, még kicsit nőtt is ez az arány: 16,1 százalék jutott a családokra, nyugdíjasokra, munkanélküliekre, nehéz szociális helyzetben lévőkre. A növekedés lényegében automatikus volt: a válságban több lett a munkanélküli, nekik pedig mindenféle állami juttatás járt.
A tb és jóléti szolgáltatások köre egyébként a munkanélküliek támogatásánál kiterjedtebb, ilyesmik tartoznak ebbe a körbe:
táppénz, anyasági ellátás
ideiglenes rokkantsági juttatás
nyugdíjak
munkanélküliek ellátása
családi pótlék és a gyermekeknek járó juttatások
szociális és jóléti intézményi szolgáltatások

A Policy Agenda (PA) elemzése szerint jövőre ez az arány 14,3 százalékra csökken. Közben persze a GDP is nagyobb lett, szóval a csökkenést nem lehet egy az egyben forráskivonásra átszámítani, de tény, hogy a magyar gazdaság méretéhez képest jövőre kevesebb jut erre a területre. A PA elemzése szerint, ha a gazdasági válság kirobbanásakori GDP-arányos értéket tartotta volna az ország, akkor 2010 óta összesen 1900 milliárd forinttal többet költöttünk volna a felsorolt területekre.
(Közben egyébként közmunkára mostanra elég sokat költünk, a szociális területről kieső transzferek egy része arra a területre ment át. Ennek köszönhetően a munkanélküliség is jelentősebben csökkent. Persze fontos, hogy a közmunka hatása folyamatosan vitatott, a Defacto egyik elemzése szerint például irtó kevés közmunkás képes elhelyezkedni később a versengő munkaerőpiacon."

index.hu/gazdasag/2015/05/27/joleti_szocialis_kiadasok_csokkentese/

A sikertörténet folytatódik, a birkák bégetnek és bólogatnak... Ez remélem tetszik a sok balfasznak!
Remélem meg is pukkad a Felcsúti Fodballista. Mert ezzel a húzásával csak az éri el, hogy az is az illegális pártfinanszírozásokról fog beszélni akit eddig ez nem érdekelt, és most napvilágra kerülhetnek a Fidesz illegális pártfinanszírozásai is (CÖF, CÖKA stb.)
A kisstílűség magasiskolája avagy az unortodox államférfiúi elegancia.
@Orica Középföldi:

Feltételezem elegánycia leírása nehezedre esett volna:)
A nemzetünk egyetlen és egyben legnagyobb ellensége a nyugatot kiszolgáló, magyar balliberális "demokraták".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Chikán felhívta a figyelmet arra, hogy 2001 óta zuhanásszerűen esett az ország a világ versenyképességi rangsorában. Mostanra a csehekkel és észtekkel való versengésből lecsúsztunk a románokkal és a bolgárokkal való versengésbe. Ez olyan, mintha a labdarúgó világbajnokság sorsolásán legalább egy, de inkább két kalappal lejjebb kerülnénk. Az elmúlt 14 évben szerinte folyamatos volt a visszafejlődés."
hvg.hu/gazdasag/20150526_Orban_volt_minisztere_szerint_tavolabb_ke?s=hk
@maxval bircaman szerkesztő.:
Nemzetünk .legnagyobb ellensége a fidesz - Orbánnal az élén. Aki folyamatosan lemorzsolja az ország versenyképességét, aki világháborús emberveszteséget okozott az országnak, stb. stb. stb.
@Orica Középföldi: kicsit én igazítanék ezen,mert pont a felsorolt tulajdonságai miatt nem tartozik soha az "államférfi"kategóriába-és nem is fog.
de ha még aljasabb akarnék lenni(nem akarok)akkor még a férfi kategória is kérdéses mert a mindent megtorolni...tulajdonság innen is kiteszi..
a nagyvonalúság és a kompromisszumképesség nem biztos,hogy csúf dolog:))
Gyurcsány egy jó rágós kis gumicsont - de azért ne feledjük a többi fidesz-mocskos húzás rágcsálását sem!
sport.hir24.hu/tobb-sport/2015/05/27/paralimpiaugy-emberileg-es-erkolcsileg-alkalmatlanok-vagytok/
@vörösbor(de)minőségi:
Akkor egy "nőies" válasz Orbánnak Dobrev Klárától:
"„1. Ne feledjük: az egész ugye azzal kezdődött, hogy felfüggesztették a gazdaságfejlesztési OP több százmilliárd forintját, azt mondta a Fidesz, hogy Gyurcsány tehet róla. Órákon belül kiderült, hogy hazudnak, ami nyilván rendkívül kínos volt.

2. Erre megtámadtak minket azzal, hogy az Altus auditálja a programokat – értsd: nyilván mi jelentettük fel a magyar kormányt. Órákon belül kiderült, hogy hazudnak, ami nyilván még kínosabb volt.

3. Erre megtámadtak minket azzal, hogy nem tisztességesen nyertünk. Órákon belül kiadott Brüsszel egy közleményt, hogy nemzetközi nyílt tenderen, versenyben nyert az általunk vezetett konzorcium. Na ez volt a legkínosabb nekik.

4. Most kitalálták, hogy ha Gyurcsány Ferenc tisztességesen megkeresett adózott jövedelméből támogatja pártját az tiltott pártfinanszírozás. Sajnos a magyar nyelv nem ismeri a kínos melléknév további fokozását.”
Orbán kezd egyre jobban elbohócosulni:
fsp.nolblog.hu/archives/2015/05/26/A_viktator/
"Nem az a kérdés a számunkra tehát, hogy Juncker milyen ember, hanem az, hogy Európa erős emberével – nemrégiben még a Heti Válasz nevezte így Orbánt – ezt meg lehet tenni.

Európa erős emberét ma pofozni lehet, ráncigálni, lökdösni. Felmosni vele a padlót, szégyenpadra ültetni. Európa erős embere mára Európa bohócává vált. A szabadságharcával pedig annyit ért el, hogy diktátornak tartják. Nem olyan diktátornak, akitől félnek, hanem olyannak, akin nevetni lehet."
@jaegtoer:

Bármennyire lesújtó a véleményem , nem áldozom fel a nyelvet:)) Nem arra való.
Orbán-Gyurcsány cilibuli egy sajátságos nézőpontból:
cink.hu/ez-mar-maga-a-titkos-orban-gyurcsany-paktum-lehet-1706908618
"Így aztán adja magát, hogy némi gyurcsányozással mindkét fél jól jár: Ferenc médiafigyelmet kap, rengeteg hasábmillimétert, karaktert és adásidőt, bónusznak áldozatibárány-maszkot és a hatalmi önkénytől megacélozott, motiváltabb pártaktivistákat.

A kormány cserébe lélegzethez juthat, hiszen míg a küszöbön álló diktatúráról folyik a diskurzus, addig sem kell kellemetlen quaestoros kérdésekre válaszolniuk."
és egy másik nézőpont: (nem az intézet!)
nyugatifeny.blog.hu/2015/05/26/van_lejjebb_orban_a_jogos_penzt_venne_el_gyulolt_ellenfeletol
"Az ellenzéki pártok - ha maradt egy szemernyi eszük és tisztességük - most közösen használják fel az apropót arra, hogy a valóban illegális pártfinanszírozást firtassák, amit a Fidesz űz ipari méretekben. Paks2, Tiborcz-fiú, Mészáros Lőrinc, Civil Összefogás Fórum - hogy csak a legbűzösebb szemétdombokat említsük.

Figyeljünk és emlékezzünk rá, kik fognak valódi ellenzékként viselkedni az elkövetkező időszakban!"
"Orbán korábban megakadályozta a DK-frakció létrejöttét, azóta 10 százalékra hízott a mindenből kitagadott Gyurcsány pártja.

Értjük mi, hogy olvad a Fidesz, hogy feloszlanak a szervezeteik, hogy dől rájuk a korrupciós trutyi, de ez tényleg sok. Igaza lesz a Gyurcsányt enyhén szólva is utáló Schiffer Andrásnak. Még a végén az is kiírja, hogy Je suis DK, aki magáról korábban sohasem gondolta volna."
europakavezo.blog.hu/2015/05/26/orban_mar_tudja_gyurcsany_a_kihivo
Na még egyet!
"Annál, hogy a Fidesz vádol burkolt pártfinanszírozással egy másik pártot, annál tényleg nincs nevetségesebb. És ez a Fidesz venné el a párt állami támogatását, erre a vádra hivatkozva.

Ez az aktus szépen illeszkedik abba a sorozatba, amelyben a civileket ellenőrzik, de a CÖF-öt nem, amelyben a NAV vezetői saját magukat vizsgálják ki, Polt Péter megvizsgálja, miért nem indított korrupciós eljárásokat fideszesek ellen, és a Quaestor-ügyet az a jegybanki alelnök vizsgálja, aki aláírta a cég kötvénykibocsájtásáról szóló jóváhagyást."
kettosmerce.blog.hu/2015/05/26/miniszterelnok_ur_ne_kenyszeritsen_gyurcsany_melletti_kiallasara
Ígérem tőlem ez az uccsó (ezúttal jobbközépről)
hafr.blog.hu/2015/05/26/orbannak_egy_kicsit_erosebb_dk_kell
"Egy biztos, hogy az Altus-EU kapcsolat és a tiltott pártfinanszírozás éppen olyan kapcsolatban állnak egymással, mint Mészáros gázszerelő és a szabadversenyes kapitalizmus. De az is, hogy ameddig Gyurcsány ebben az országban az ellenzéki vezér, addig biztosan a Fidesz fog kormányozni. Legyőzni sose fogja a jobboldalt, de a baloldalt valószínűleg. Ő és Orbán együtt meg biztosan."
és ehhez kapcsolódóan egy komment a Cinkről:
"e-maleSzily László
2015. május 26. 18:28
Bekövet
Bejelent
Megoszt Facebookon
Megoszt Pinteresten
Megoszt Twitteren
Permalink
Mikor reggel hallottam a hírt a rádióban az jutott eszembe, hogy ekkora pitiánerség nincs. A fidesz zsebre tesz a kdnp-vel (tényleg létezik?) együtt 1000 millió Ft-ot állami támogatásként. A DK 136-ot. Gyurcsány valami 16 milliót dobott be a pártkasszába.

Én nem tudom, miért vannak beszarva az Altustól, ez legyen az ő dolguk. Nyílt pályázaton nyertek EU szinten.

Csak az arányok kedvéért: Mészáros Lőrinc 1000 millió Forintot felejtett el beleírni a vagyonnyilatkozatába."
Mer aztán kell ám a fecó vissza de nagyon.
Azért inkább ne jöjjön vissza!
@kekex:
De egyébként nincs igaza Dobrevnek - nyelvtani szempontból. Mert a magyar nyelv igenis ismeri a "legkínosabb" további fokozását: "leges legkínosabb"
@vörösbor(de)minőségi:

Irónia istene segíts:))

Amit leírtál, az az unortodox államférfi ismérvei. Tehát, egyetértünk.
Bocsika, de ezt nem lehetett kihagyni! Hehehe:
"Cáfolta a Fidesz, hogy a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezné Gyurcsány Ferenc cégének uniós megbízása miatt. Az összeférhetetlenségi szabályok szigorítása és a pártoknak juttatható magánadományok maximalizálása viszont elképzelhető."
nol.hu/belfold/fogast-keresnek-gyurcsanyon-1536221
@maxval bircaman szerkesztő.: "..." - jelentette ki habony ilyen nevű bérnyugdíjasrugdosó árpád beosztott bérgyilkosa berzeviczy akárki, miután gondosan átutalta a orbán, majd a maga számára megosztva bizonyos Kajmán szki offshore-számlájukra a 600 milliót, amit a Koping-Tárkitól nyert a zsebébe a matolcsy nevű rablótól.
www.kopint-tarki.hu/hirek/ujdonsagok/hogyan-vesztette-el-a-kopint-tarki-vezette-konzorcium-az-mnb-tender-kiirasat-a-szazadveggel-szemben/
@jaegtoer:

Megint lusta voltam.
A nyelv"nem arra való" kitétel megérdemel néhány mondatot.

A használt nyelvezet nem a tárgyszemélyt minősíti, hanem a használót, és/de ebben nem elhanyagolható a motiváció.

A nyelv használata és a stílus nem keverendő össze. Ezt most Fab és taga védelmében mondom, - kifejtés nélkül - mielőtt nekem esik bárki:))
Csuti orálmuzsik ma már hasznavehetetlen,lajos médiája ma már naponta veri bele az orrát csürhéje szarába,nem véletlenül tiplizett le több mint 1 milka narancsbirca,koronázás helyett az lesz a vége hogy Zázrivec fog a sírjára szarni.
EP-nek valszeg fogalma sem volt róla hogy az Altus böszmécske cége,magyarok viselt dolgait pedig osztrák alvállakozó fogja kutatni,lesz mit.
@maxval bircaman szerkesztő.: Demokratázó putinorálcseléd,röhög a vakbelem.
@kekex: "leges legkínosabb" - sőt: "fidesz vélemény" D
@kekex: "Sajnos a magyar nyelv nem ismeri a kínos melléknév további fokozását.”

Mondjuk: kurvára gáz?
Csak egy kis mese a kollégáknak: nem lehet elégszer elsütni. Egyébként az érdem nem az enyém, hanem a néhai Douglas Adams úré. :)

A TALÁLKOZÁS

"Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim! kezdte a téren a szónok, "Azért gyűltünk itt ma össze, mivel Magyarország ismét rendkívüli, példátlan, egyedülálló, soha el nem múló, örök időkre..." itt a szónok (és mindenki más is) hirtelen elhallgatott, ugyanis a levegőt halk, de mindent átható zümmögés töltötte be, és az égből aláereszkedett egy karcsú, ezüstös űrhajó. Hosszú lábait elegáns mozdulattal kinyújtva landolt, a zsilipkapu kinyílt és egy rámpa ereszkedett alá, a kapuban pedig egy nagyon magas, nagyon vékony, meghatározhatatlan színű tunikát viselő lény jelent meg, jobb kezében valami csíptetős irattartó szerűség, körbenézett, majd lesietett, és a riadtan szétnyíló tömegen át egyenesen a pódium felé indult. Áttört az üveges szemekkel bámuló TEK-eseken (akik hirtelen rájöttek, MÉGSEM terjedt ki mindenre a kiképzésük), majd lecövekelt a szónok előtt, és lebámult az idegesen a száját nyalogató köpcös alakra.
- Üdvözlöm - kezdte a lény halk, alattomos menyéthangon - a nevem Wowbagger, de szólítanak a Végtelenül Meghosszabítottnak is. Most nem rabolnám azzal az időt, hogy elmagyarázom, miért. Ön Orbán Viktor, nemdebár?
- Igen... felelte óvatosan a szónok.
- AZ az Orbán Viktor? Dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke? Tudja, ha már elbumliztam erre a - a figura az emlékeiben megfelelő jelző után kutatott, majd feladta és legyintett - helyre, nem szeretnék hibázni.
- Pontosan az vagyok. - találta meg a hangját a miniszterelnök, aki hirtelen rájött: elérkezett a pillanat, amire várt: történelmi esemény főszereplője! - Kedves messze űrből érkezett barátunk, ön bizonyára azért jött (eközben a lény szórakozottan bólogatott, és a kezében tartott irattartón valahová egy pipát tett.) hogy...
- Nézd Viktor - szakította félbe az idegen, és felpillantott - függetlenül mindattól, amit magadról gondolsz, te nem vagy más, mint egy korlátolt, agresszív, szociopata lótolvaj, akiből mindazonáltal hiányzik a megfelelő stílus, az elegendő fantázia és a kellő merészség ahhoz, hogy legalább ebben a minőségében valami maradandót alkosson.Utánad mindössze egy kevés összelopkodott közpénz, és egy tucat marakodó hiéna fog maradni, és 100 év múlva a kutya nem fog rád és a "művedre" emlékezni. Itt a lény hatalmas fekete szemeiben rosszindulatú fény villant, és előrehajolt - Ezt nyugodtan veheted készpénznek, ugyanis magam ellenőriztem a Galaktikus Levéltárban.
- De mindegy is - egyenesedett fel az idegen, mint aki ráébredt arra, hogy már eddig is túl sok szót fecsérelt valami jelentéktelen apróságra - csak azt akartam, hogy tudjál róla. Volt szerencsém.
Azzal kedélyesen nyakon vágta a miniszterelnököt, sarkon fordult, és visszaindult a hajójához.
- Na de... - süvítette utána a szónok az egyetlen szót, ami eszébe jutott - és a kétharmad? Európában egyedülálló...
- JAJ, NE FÁRASSZ MÁR! - csattant fel az idegen, felmasírozott a rámpán, a hajó könnyedén elrugaszkodott a talajtól, lebegett pár másodpercig, aztán elrepült, magával víve a zümmögést.

A térre sűrű, kísérteties csend borult, aztán valahol halkan felzokogott Havasi Bertalan.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
hááááááát itt még Paff a Bűvös Sárkány sem tud segíteni
és TEK meg tektelenítve lett

kösz kibaszott egy izé...és majdnem lakónikus is

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
mivan, hosszú ebédszünet?
kkkkkkkk
brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kész vagyok:)))))))))))

De mi az, hogy halkan felzokogott, szerintem nyüszített.
@maxval bircaman szerkesztő.:

Hát ez elég gyenge bégetés. Valami fondorlatosabb összeesküvést nem tudsz kitalálni. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: adhatnál valami star warsos formát is neki, ha már sci-fi.
@avanivi:

Olyan, mintha a Viktorka körül fogyna a levegő. Érdemes felfigyelni arra, hogy a Viktorka válaszán Zsoltikán kívül senki más nem nevetett.
A Fidesz Altus elleni stratégiájának körvonalai kezdenek kibontakozni a már megismert lépései által.
Orbán Viktor Strasbourgi beszédében merész kijelentéssel megrágalmazta az EB-t az Altusszal kötött szerződés miatt, soha nem látott pártfinanszírozási pénzügyi botrányról szólt.
Meg is tette a lépéseit az ügy visszafordítása érdekében, mert a Fidesz tudja, hogy fenti vádjainak jogi úton való tisztázása éveket vesz igénybe.
Addig hátha megsemmisül a DK, és persze legmegátalkodottabb ellenfele, Gyurcsány is.
Időhúzásra játszik.
A Gyurcsány elleni offenzíva második lépése a DK költségvetési támogatásának megvonása, amely tavaly 170 millió FT volt. Meg is fogja tenni erőből és törvénytelenül.
Az anyagi megvonás - még ha átmenetire is sikerül - a DK fennmaradását veszélyezteti.
A pártfinanszírozási törvény szerint hazai párt külföldi szervezettől - jogi státuszától függetlenül, és nem magyar állampolgár természetes személytől - hozzájárulást nem fogadhat el. Amennyiben mégis megteszi, a törvénytelenül igénybe vett összeget a költségvetésbe be kell fizetni.
Nem kétséges, hogy a Fidesz legfőbb törekvése az lesz az Altus ügyben, hogy az EB-rábizonyítsa a tiltott pártfinanszírozási szándékot.
Nem fog sikerülni, de az idő a Fidesznek játszik. Sajnos.
@látjátok feleim szümtükkel: Úgy bólogatott és
vigyorgott a kis "jizz"mint hülye gyerek
a libikókán.:)
Díjemelést akar a Fővárosi Vízművek, mert nem bírja a rezsicsökkentést

http://vs.hu/mind/osszes/dijemelest-akar-a-fovarosi-vizmuvek-mert-nem-birja-a-rezsicsokkentest-0527#!s1
@Mariann19:

Azért az idővel nem tréfálkoznék. Van még arra idő, hogy helyzetbe kerüljön a 18-as választásig Gyurcsányné is.:D
@Mariann19:

Két megjegyzés:

Orbánnál nem sok ok kell a gyűlölethez, de itt biztos, hogy szerepet játszik, hogy tudja: GyF évtizedek múlva is a félceleb milliárdosok kellemes életét fogja élni, ő viszont mára annyira túltolta a biciklit, hogy alighanem az egészségtelen életmód miatt bekövetkezhető korai elhalálozás az egyetlen, ami megmentheti a sittől. Egyébként is látványosan esik szét szellemileg, és nem biztos biztos, hogy nem a pánik miatt, miszerint bőven elég lenne egy más színű kormány meg egy független főügyész (nem is beszélve egy más színű kormány kézivezérelt főügyészéről), hogy a műanyag lakatot rárohasszák.

Orbán el fog jutni arra a pontra, hogy pártokat tiltson be. Hogy aztán ezt is hagyjuk-e, vagy hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy legalább a Fideszt kizárják a Néppártból, nem tudni.
Oszt akkor megsértődünk, ha kiírják, hogy "Magyar ne lopj!"?

"Az után, hogy Brüsszel számos magyarországi projektet kifogásolt a túlszámlázások miatt, most Svájc rágott be egy magyar húzásra. Egy észak-magyarországi turizmusfejlesztési projektnél egy ingyen is elérhető szoftverért 230 ezer frankot (mostani árfolyamon csaknem 70 millió forintot) számolt el a nyertes pályázó, írja a 444.hu.

A svájci pénzügyi felügyelet jelentése hozta fel ezt a gyanús esetet, a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Igazgatóság (DEZA) szerint a magyar hatóságok már vizsgálódnak az ügyben. A pénzt a projektet vezető konzorcium már kifizette, de a csalás miatt Svájc a számlákat egyelőre nem egyenlíti ki. A svájci pénzügyi felügyelet szerint Magyarországon kívül máshol csak kisebb szabálytalanságok voltak, ilyen nagy csalás nem."
hvg.hu/gazdasag/20150527_Az_EU_utan_a_svajciakat_is_leraboltuk_ele

A "nyertes pályázó"... tehát sejthetjük, a pályázat komolyságát és igényes elbírálását?

Persze egy lótolvaj országlása alatt ez érdem, máshol meg szarrágó tolvajlás csak.
Az remélem volt már, hogy mocskos Svájc!
BÉKEMENETET a svájci megélhetési bűnözők ellen ellen!
Felháborító, hogy fel merik ezt hozni!
Bajszos bolseviki népünk győzni fog!
Hadüzenet Svájcnak is!
A Pártfinanszírozás visszanyal?

"Okirat-hamisítással vádolja az ügyészség a Fidesz egyik volt alpolgármesterét, aki a feltételezés szerint hamis aláírásokkal jutott hozzá egy közhasznú civil szervezet pénzeihez. A Közbizalom Egyesület elsősorban adóforintokból gazdálkodott, a birtokunkba jutott iratokból viszont kiderül, hogy a pénz egy része a Fidesz kampányaira ment. Az ügyről a párt parlamenti képviselője, korábbi polgármestere, László Tamás is tudott, mégis azokat akarta kizáratni a Fideszből, akik szót emeltek a törvénytelenség ellen...

A pénz útja 1.

Állam → egyesület → Fidesz"

"

hvg.hu/itthon/20150527_botrany_a_pesti_fideszben_hamisitas
@látjátok feleim szümtükkel:
Szerinted lesz belőle "ügy"?
Ugyan, kimossa az ügyészség, vagy a rendőrség valami megszokott falmelléki dumával. EZ a szokás mostanság.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
nagyon szépen köszönöm, ez nem emlékeztet téged .....valamire ami most éppen folyik valahol?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

bizonyosan hallottad aszt a rádiójátékot...amiben "bizonyos" csapatok hőscincérségére az egyik áldozat (némely egyedek sohasem szűnnek meg embernek lenni) aszongya:
NINI A LEGYEK ELFOGLALTÁK A LÉGYPAPÍRT
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: még az előzőhöz: nem Kutuzov Marshall mondta Napoleon-ra

és a másik megjegyzésem (szvsz) a levegőből csak a levegőt lehet elfoglalni (lásd még a Gingis khan álatalad szőtt hatalmas pókhálóját
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

és brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

bocs helyesbítek: tökelírásom
(lásd még a Gingis khan álatalad szőtt hatalmas pókhálóját>>>
helyesen:
lásd még az általad ídézett Gingis Khan hatalmas és sohasem volt birodalmát és mi van Attila a Hún-nal? ugye Gárdonyi Géza az egy örökéletű zseni (csak a teste)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Fuxos (ex bömis): Már fárad a birca. Kezd rájönni, hogy minden igyekezete hiábavaló, az emberek keidik kiismerni a Felcsúti Fodballistát.
@látjátok feleim szümtükkel:
Egy OLYAN országban, ahol a qrmány emberek életével, egzisztenciájával játszik, csak azért, hogy a hazugságát-hozzá nem értését leplezze?

"Blöffel állították le az M4-es autópálya építését

Soha nem mondott be kartellvádat az Európai Bizottság az M4-es autópálya projektjével kapcsolatos egyeztetéseken, de számos egyéb jelentős technikai és finanszírozási aggályt igen. Ezeket azonban a kormány tavaly július óta nem tudta megnyugtatóan rendezni, így bár szeptemberben visszavonta a projekt támogatási kérelmét, de egészen idén tavaszig finanszírozta azt a magyar büdzsé teljes kockázatára - többek között ez a cifra kép rajzolódik ki azokból a brüsszeli dokumentumokból, amelyek tegnap láttak napvilágot. Az Abony-Fegyvernek közötti 29 kilométeres szakasz sorsáról, az építkezés folytatásának irányáról várhatóan napokon belül tisztábban láthatunk, hiszen a kormány május végéig adott magának határidőt, hogy döntsön az alternatívákról.

Az ügy lényege dióhéjban

A magyar kormány 2013 októberében adta be az Európai Bizottságnak az M4-es autópálya fejlesztés uniós nagyprojektként való elfogadtatását, majd egy 2014. áprilisi levélben Brüsszel részletesen felsorolta a sokféle technikai és költségvetési akadályt, ami miatt magyarázatot és kiegészítést kért. Erre a magyar kormány júniusban választ adott, amelyet júliusban kelt levelében ismét nem talált kielégítőnek Brüsszel.

Emiatt azt hangsúlyozta a magyar hatóságoknak, hogy ha két hónapon belül nem támasztják alá a vitatott pontokat, akkor Brüsszel el fogja utasítani a nagyprojekt jóváhagyását.

Végül a kormány tavaly szeptemberben maga vonta vissza a kérelmet, és azóta sem nyújtott be újat
- ezek derülnek ki azokból a bizottsági dokumentumokból, amelyeket tegnap hozott nyilvánosságra Jávor Benedek EP-képviselő annak kapcsán, hogy megkapta a Bizottságnak feltett kérdéseire a válaszokat és levelezéseket.

Az idén március végi kormányzati kommunikáció így szólt: bár a Bizottság már másfél éve nem fogadta be a projekt támogatását, de végül csak másfél hete tájékoztatták a kormányt informálisan, hogy felmerült a kartellgyanú, és ez is az oka annak, hogy a Bizottság nem hajlandó befogadni a projektet.

A Bizottság Regionális Politikai Főigazgatósága (DG Regio) Jávornak minap küldött válasza viszont újra megerősítette azt, amit mi is megírtunk, hogy ők nem mondtak be kartellvádat.
It is important to note that DG REGIO never raised any suspicion of cartel with respect to the M4 project.

Az viszont kiderült a Jávornak küldött levélből, hogy az EU Csalás Elleni Hivatala már tavaly nyáron is rendkívül magasnak találta az építkezés tervezett költségeit (14,7 millió euró km-enként, és összesen 495 millió euró), így azt elfogadhatatlannak tartotta. Ebből tehát az az újdonság, hogy a korábbi sajtóhírekkel szemben mégis volt valamilyen előzetes OLAF-vizsgálat, noha egyetlen centnyi uniós pénz sem áramlott még a projektbe."

www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/bloffel_allitottak_le_az_m4-es_autopalya_epiteset.214676.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Majd ostoba lézerparaszt kiáll és szemrebbenés nélkül belehazudja a kamerába, hogy amiatt a mocskos junijó miatt kell nekünk leállítani a projektet... és ez a kretén, továbbá bugris gazdája máig hazudik, hazudik, hazudik... szép ország a miénk, csak sok a bugris tolvaj benne!
@Mariann19: Az is tiltott pártfinanszírozásnak minősül, ha magyarországi magánszemélytől vagy gazdálkodó szervezettől fogad el egy párt támogatást? Mert akkor nagyon egyszerűen kivédhető a dolog. Klára asszony befizeti a DK kaszzájába a lét és ennyi! Viktorka pedig rághatja a kefét!
@The Ghost Wolf:
Bizonyos érték felett igen, annak minősül!
Orbánnak kell a Gyurcsány, mert ellene tud harcolni. A Jobbik és az LMP ellen nincs szinte semmi. Ferinek ott van Öszöd, meg egy csomó minden, az ideális ellenfél, sokáig lehet rugdosni. Feri jó, mert gyakja az elvbarátait is, ezerfelé osztja őket.figura. Feri amint sírba száll, Viktornak is bealkonyul.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ügy már van, kérdés, hogy kire tudják bizonyítani, hogy hamisította az aláírást. Az tény, hogy a pénzt ki vette fel és mire használta, és az írás szerint előbb be is ismerte, hogy maga írta alá, aztán meg tagadta. Mellesleg az, hogy előbb beismer, utóbb meg visszavonja, a bíróknál sosem jó pont.
@látjátok feleim szümtükkel:
2015 van. Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt... Kérdés van még? :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Akkor egyetlen dolgot nem értek. Mi van a Fidesz tiltott támogatásával, gondolok itt a CÖF-re, a CBA-ra, Baldaufra, ez év elejéig a Közgépre, most az Elios Zrt-re a Mészáros és Mészáros Kft-re. Vagy ez nem számít? Mert ezt a Fidesz kapja?
Vagy csak én érzek valamennyi disszonanciát ebben a történetben?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Van. Gondolod, hogy az egyes ügyekben maga Polt dolgozik? Gondolod, hogy mer utasítani egyetlen ügyészt is, hogy az ő szájíze szerint dolgozzon? Tudnak az ügyészek a saját hülyeségük alapján is dolgozni, nem kell ahhoz segítség.:D
@The Ghost Wolf:
Civil szervezetek és az nem is úgy volt...
Majd amikor az ex-miniszterek és ex-ügyészek állnak ilyenek miatt bíróság előtt, akkor KEZD Magyarországon a jogállam kialakulni! Addig nagy büdös Mutyisztán csak ez.
@látjátok feleim szümtükkel:
Te nem láttad, milyen dumákkal utasított el nyomozásokat a yard és az ügyészség?
Volt képük írásba is adni! Az azért valami. Igaz, ez később felhasználható majd ellenük... :)
@maxval bircaman szerkesztő.: Haver! Te már meg sem erőlteted magad.
Nem lesz ebből baj?
Bár ameddig reagálnak rád addig minimális szinten, de elvégezted a melót....
Azért nem irigyellek.
Szerintem a szerző elvesztette az objektivitását. A sztoriban ugyanis az a lényeg, alkalmas-e arra, hogy Gyurcsánytól továbbra is távol tartsa a bizonytalan szavazókat. A magyar átlagpolgár minden sztoriból csak valami egyszerű, homályos dolgot jegyez meg - ebből például annyit, hogy Gyurcsány már megint felvett egy rakás pénzt valami simlisséggel.

És Orbánnak pont erre van szüksége.
Nem értem, min van felháborodva a Dictateur. Ő elég pofátlanul kommunikál az EU-val évek óta. Eddig tűrték, most meg arcul baszták - először, de nem utoljára - ennyi történt mindössze. De ez még csak a kezdet. Új fázisba ért a kapcsolat, mondhatni. Mégis, mit gondolt magáról, egy az EU népességének 0.2 %-át, GDP-jének 0.009%-át adó tagállam kormányfőjeként, hogy mekkorára nyithatja pofáját, milyen követelésekkel, vádaskodásokkal állhat elő, meddig mehet el? A falig. Hát most adta a fal a másikat. Pláne, mint nettó EU-finanszírozott ország képviselőjeként, pláne, hogy az EU támogatásokat 2. és 3. rémuralma alatt kivétel nélkül az utsó fillérig a párt-rokonoknak juttatta. Szerintem nincs itt semmi látni való, csak simán agyonverik a saját eszközeivel. Az EU-ban sem mindenki hülye - csak több toleranciával képviseltetnek az ilyen gyermeteg elmebetegek irányában - erre muszáj lesz ráébrednie hamarost.
@Rodeo36:

Ha viszont csak a földön vagy, a levegőből jól megbasznak. :)

@látjátok feleim szümtükkel:

ez egy elmebeteg műve, más magyarázat nincs.
Húha.

Most már biztosan Gyurcsány nyeri 2018at..:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ugye nem valahogy úgy ahogy a Bagram airbase-ről elfelejtettek felszállni az F15-ösök hogy aggyanak az (P)ISIL-nek egy kicsit (megbasszák?)

igaz hogy utána le kell szállni, de hová és hogyan...bonyi

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ugye a Hiroshimá-t sem lehetett volna tankból vagy hátizsákkal odahordani a nukleárisot
@látjátok feleim szümtükkel: en is úgy láttam,hogy a kérdésektől megszeppentek kicsit ,és lelkesen tapsolták a böszme Viktorkát,hogy milyen ügyesen válaszolt a mi miniszterelnökünk!
@Larry Silverstein:

Vajon mennyire kell ahhoz korlátolt észak-mordori orknak lenni, hogy valakinek ehhez az egész sztorihoz mindössze EZ legyen a hozzáfűznivalója? (tűnődik)
@kekex: "A kormány cserébe lélegzethez juthat, hiszen míg a küszöbön álló diktatúráról folyik a diskurzus, addig sem kell kellemetlen quaestoros kérdésekre válaszolniuk."

Azért nyugtass meg, hogy ezt a baromságot nem hiszed el. Ezek az állandó összeesküvéselméletek az agyamra mennek. Ha pedig a Fidesz kapna quaestoros kérdést, azt válaszolná rá, amit eddig is: "nem volt róla tudomásunk" és "csak"...
@látjátok feleim szümtükkel:
Gondolod, hogy Dobrev Klára politikai pályára lép a 2018-as választásokon?
A kérdés sokkal inkább az, vajon Gyurcsány mit ígért Brüsszelnek cserében a finanszírozásért, és miért hitték el neki, amit ígért?
@zobod: Ugyan. Gyurcsány nem tényező, és nem lesz az 2018ban sem. Amit kapott az sem sok, és miért ne lennének külföldi barátai? Mindig is hazaáruló volt.

Gyurcsány tényező lett a tönkrevert baloldalon, ami nagyon jó Magyarországnak, mert maradnak a vérjobbos kormányok.
@Mariann19: Dobrev már csak az ősei miatt sem lehet soha megválasztható. Az ő feladata feri futtatása.
@The Ghost Wolf:
A pártfinanszírozási törvény olvasva természetes magyar személy adhat támogatást, viszont jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezett /bejegyzett szervezett szerintem/ nem.
Ebből számomra az jön le, hogy az lesz a kérdés, hogy Gyurcsány 17 milliós támogatását magánszemély által adott támogatásnak itélik-e meg, vagy pártjának az adományát.
Vitás kérdés, és nézd meg, hogy Lánczi Tamás is hogyan fogalmazott:
"Jogi aggályok akkor is felmerülhetnek, ha bebizonyosodik, hogy GyF az Altusból kivett osztalékából támogatja pártját."
Amennyiben biztos lenne Lánczi, hogy ez tilos, nem nevezte volna aggályosnak az ügyet, hanem ex cathedra kijelentette volna, hogy ez tilos.
szervezett = szervezet Bocs!
@avanivi: Szia!

A félnótás ,ribanc 'tömjénen kívül nagyon megszeppent képet vágtak!Tényleg teli a gatyák!
Hát még hogy tele lennének vagy lesznek ha egy tökös ügyész szétszórna köztük ezer évet!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Orbán számára rendkívül nyomasztó lehet, hogy az utóbbi hónapokban rázúdult botrányokból hogyan tud jól kijönni.
Láthatóan a stratégiáját a támadó, erőt demonstráló pozició kiválasztása határozza meg.
Miután az Orbánt ért támadások heterogén összetételűek, ezekre nem lehet egységes válaszokat adni.
Megnyilvánulásaiban szemmel látható, hogy válaszaiban nincs rendszer, belegabalyodik és ellentmondásokba keveredik.
Ez a helyzet olyan, mint az örvény, nem lehet kimászni belőle.
Orbán láthatóan már nem önmaga, felemésztik ezek a számára szokatlan szituációk.
Pár hónap alatt nagyon megőszült, és várható, hogy az idegei felmondják a szolgálatot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: írtam volt a tegnapi poszthoz:

nincs mitől tartaniuk! egymástól meg különösen. ugyanis egymás tökeit szorongatják, vélt, valós, koholt és eredeti dokumentumokkal, hang- és videó felvételekkel.
most megint a zemútt nyóccév jáccik, jobb ötlet nincs. de figyeljétek meg, lesz ebből fodballista nyelven szólva mester hármas.
@Larry Silverstein: szerintem sem húzónév itthon, csak kíváncsi vagyok, Brüsszelben ki vette őt annyira komolyan hogy ezt a finanszírozási konstrukciót megcsinálták neki, és persze cserében miket ígérgetett össze.
@Larry Silverstein:
Ferinek nincs szüksége futtatóra, ahogyan látni lehet, így Dobrev Klárára sem ilyen státuszban.
Úgy néz ki, hogy Gyurcsány felépítette a pártját rövid idő alatt 9%-ra, de itt meg is áll.
@avanivi: van nekem anélkül is hányingerem néha.. semmi szükség rá..
Másutt írtam már: aki olvasta Dan Brown Angels and Demons című regényét, az emlékezhet a főpap remek eszmefuttatására, miért van szüksége egy morálisan és népszerűségében lejtőn lévő szervezetnek/közösségnek a régi főellenségre - hogy a Nagy Ellenfél által jelentett vszély ismét fellelkesítse, felkorbácsolja, összevokácsolja őket.

Ami ott az Illimuminati volt, az a fidesznek Gyurcsány.
Szerintem itt most ez a logika Gyurcsány következetes képben tartása mögött. A fidesz "think tankja" sejti, hogy a jobbik messze nem lehet olyan hatékony hívószó a fidesz még megmaradt hívőtáborában, mint Gyurcsány.
@zobod: hálapénz. Ne felejtsd el hogy ez nem nagy pénz pártfinnszírozásra/szervezésre, még Magyarországon se.
@Mariann19: Nincs jelentősége, mert feri csakis a baloldalról szerez szavazatokat. Amennyivel több van neki, annyival van kevesebb a maszopnak. Ami már nagyon nem trendi.

Feriből senki sem lett volna soha a felesége őskommunista és igen vagyonos családja nélkül, így ő a sátánnak szolgál mindhalálig.
@gazoló: eldöntöttem,vasárnap a szentmise Orbánért ideje alatt én is imádkozni fogok valamiért :)
@Larry Silverstein:
Tudtam B+! Gyurcsány kottájából játszanak ezek mind!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

szia!

már a másik posztnál beírtam ezt.

"segíts már légyszi! :)
blog.hu-ra regisztrált és nem tud az illető itt hozzászólni (pl. nálam igen), pedig szeretne.
mi lehet a gond? "
@Szent-Királyi István: Tényleg látni rajta,hogy ő már kőgazdag,pökhendi,magabiztos.Tudja ,hogy nem sok esély van arra,hogy a milliárdjait elvegyék tőle. Ez volt a cél,meggazdagodni és ő már nyert.
@guma:
Kitiltottam? :)
Passz, próbáljon meg vincenten v. hasonlón is kommentelni, ha más blog.hu-n megy, itt is kell mennie.
@Larry Silverstein:
Larry!
A vagyonhoz jutás lehetősége és a politikai karizma két merőben más fogalom.
Először ezt kell tartalmilag rendezned magadban,
utána lehet a jelenségeket, embereket elemezni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Kitiltottam?:)"

nem hiszem!
de nálam tud. ezért én sem értem a szitut...
Drasztikus lépésre kényszerült a Spar

"Drasztikus lépés

Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy mivel 2015-ben nagyjából a 30-szorosára - 325 millió forintról 9 milliárd forintra - nő a kiskereskedelmi hálózat által fizetendő élelmiszerlánc-felügyeleti díj, a Spar drasztikusan csökkenti tervezett magyarországi beruházásait: a tervezett bő 18 milliárd forint helyett kevesebb mint 8 milliárd forint befektetést hajtanak végre 2015-ben. Közölte azt is, hogy a kormányzat adópolitikája miatt elhalasztják nyolc új üzlet megnyitását, és nagyjából 30 áruház felújítását."

privatbankar.hu/vallalat/drasztikus-lepesre-kenyszerult-a-spar-281734
IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEO IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMOLAAA IMHOTEP IMHOTEP IMOLAAA IMOLAAA IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP
IMHOTEP IMHOTEP IMHOTEP IMOLAAA IMOLAAA IMOLAAA
@guma: Ez pazar hír. Pont ezt akarta a kormány.
@Larry Silverstein: mija fenét "akartak"? mert eddig bármit "akartak", annak nyögés lett vége.
na nem nekik, csak a pógárnak
@huzzadneki shakespeare:
Priváti éljenek nemi életet, ha kérhetem... Mail címet adjak, vagy megoldod?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Végül a varánuszi igazságszolgáltatás evezős - de nem egy gondolkodási, szövegalkotási, szövegegészet megértő, manstream géniusz- admin intézkedése nyomán most megint csak az ő kommentfolyamuk olvasható/ui.más jobboldali is ignorálva lett/, ami nekik módfelett tetszik, lévén, hogy válaszok most nincsenek, és a terített asztalukról / ők írják, a vendég ne sz..jon az asztalra/ csak ők csipegethetnek, lakmározhatnak, tömhetik a fejüket a szélsőliberális, szélsőszocialista blogszurokból / nem szxrokból, csúnya gyök és én úrinő vagyok/."

:)))
amikor a beteg gondolatok utat törnek és helyet kapnak... :(((

Rézbika

"„...kéne egy jó kis elnyomás, diktatúra, börtönbe kellene zárni az írókat, ott majd fordíthatnának idegen nyelvű irodalmat. Mint Göncz Árpád annak idején.”"

magyarnarancs.hu/elso_valtozat/rezbika-95110
@Mariann19:
Gyurcsány és Vadai az ügyről:
www.atv.hu/belfold/20150527-gyurcsany-mi-ezt-a-meccset-megnyerjuk/hirkereso
Az azért megfontolandó, ha Pelczné és Szájer IS uniós pénzből támogatják a fideszt - az is tiltott külföldi pénzforrásból történő támogatás? Mert akkor el kell tőlük is venni az 1000 milliót!
Nem véletlenül retirál már Gulyás. Mert belegondoltak. De addig is a fidesz-hívók rághatják az aktuális gumicsontot.
@guma: fél lityi kolát:)
ezt ebola nyomja a szemétdombján, nem én.
@guma:

Ez nem pia, kábszer tagának:))
@taga20:

"ezt ..... nyomja a szemétdombján, nem én."

sejtettem...
de nem gondoltam volna, hogy ennyire hiányzik, hogy idehozod!
@taga20:

Az idézett részben is komoly "szövegalkotási" problémák vannak.
Remélem megírtad neki:))
@turista a saját országában:
questoros, cöfös, mészáros, veje milliárdos, versenyképességi zuhanásos, okirat hamisításos, lufiként bővülő házas, pasaparkos, stb. stb. kérdés:
azaz egyszerűen a kínos kérdések összefoglaló neveként alkalmazta a questorost a posztíró.
@Orica Középföldi: ha pl. gecivityától idézek valamit, ako az is kábszer?:)
@Mariann19:
Szerintem is meg fogja lépni, ha van esze: fiatal, nő és ráadásul még nem mondott őszödi beszédet. Viszont van vér a pucájában - kiment a házuk elé anno a tüntetőkhöz. Több esélye lenne a DK-nak Dobrevvel, mint Gyurcsánnyal.
@Orica Középföldi: persze, sőt aszt is, hogy szeretem és visszavárom:)))
@zobod:
ha nem fogod fel magadtól: ugyan nézz már utána a "konzorcium" és "nyilvános közbeszerzés" fogalmaknak!
Meg fogsz lepődni: utóbbi LÉTEZIK boldogabb országokban!
Akármit is mesélnek neked: Az Altus egy konzorcium TAGJAként, nyilvános közbeszerzésen nyerte el a megbízást. Gyurcsánynak esélye sem volt ez ügyben "Ígérni"
Az csak nálunk divat. Magyar ésszel nehéz felfogni - de nem lehetetlen. Erőltesd meg magad egy picinykét!
@taga20:
Oszt hol nem szarom le a muzsikját?
Trollkodjál ott... :D
Varánusz! Te hülyébb vagy......mint macskát sz@rni.
Fletó minél többet szerepel annál többen fognak a BIZONYTALANOK közül Orbánra szavazni...
Ha még ezt sem érted, akkor minek írsz politikai blogot?
@Larry Silverstein:

Nem ezt?

"A gazdasági válság kitörésének évében, 2008-ban a központi költségvetés a GDP 15,9 százalékát költötte társadalombiztosítási és jóléti szolgáltatásokra.

Egy évre rá, még kicsit nőtt is ez az arány: 16,1 százalék jutott a családokra, nyugdíjasokra, munkanélküliekre, nehéz szociális helyzetben lévőkre. A növekedés lényegében automatikus volt: a válságban több lett a munkanélküli, nekik pedig mindenféle állami juttatás járt.

A tb és jóléti szolgáltatások köre egyébként a munkanélküliek támogatásánál kiterjedtebb, ilyesmik tartoznak ebbe a körbe:

táppénz, anyasági ellátás
ideiglenes rokkantsági juttatás
nyugdíjak
munkanélküliek ellátása
családi pótlék és a gyermekeknek járó juttatások
szociális és jóléti intézményi szolgáltatások

A Policy Agenda (PA) elemzése szerint jövőre ez az arány 14,3 százalékra csökken. Közben persze a GDP is nagyobb lett, szóval a csökkenést nem lehet egy az egyben forráskivonásra átszámítani, de tény, hogy a magyar gazdaság méretéhez képest jövőre kevesebb jut erre a területre. A PA elemzése szerint, ha a gazdasági válság kirobbanásakori GDP-arányos értéket tartotta volna az ország, akkor 2010 óta összesen 1900 milliárd forinttal többet költöttünk volna a felsorolt területekre.

(Közben egyébként közmunkára mostanra elég sokat költünk, a szociális területről kieső transzferek egy része arra a területre ment át. Ennek köszönhetően a munkanélküliség is jelentősebben csökkent. Persze fontos, hogy a közmunka hatása folyamatosan vitatott, a Defacto egyik elemzése szerint például irtó kevés közmunkás képes elhelyezkedni később a versengő munkaerőpiacon."

index.hu/gazdasag/2015/05/27/joleti_szocialis_kiadasok_csokkentese/
@taga20:

Hát, ha OV-t is szereted és visszavárod, akkor igen:))
@Rákász Béla: béla, írjál inkább te. mindannyian át fogunk menni
hozzád.
persze, ha csak a pofádat járatod, ako neked is jár egy csicskalángos!
ja,és:)))
@Rákász Béla:

Maga ne aggódjon. Majd ha kiérsz a csőből jobban látsz, addig csak nézel. Persze a hülyeség nem biztos, hogy megszűnik. Mi lenne, ha inkább söröznénk, Bélám? Csinálod itt a fesztivált!?
@taga20:

Mindig a csajokkal kezdesz! Nem vagy 1 súlycsoportba!:)
A poszthoz azt szólom, hogy Feriből nem lesz már énekes halott, hiába bérmálkozott többször is. Különben meg a Klári sokkal okosabb.
@kekex:
A hivatali összeférhetetlenségről a Fidesz ne szóljon egy szót sem.
Nemcsak a pénzbeni támogatásról van itt szó, hanem a rokoni alapon kinevezett emberekről a közigazgatásban és a gazdaságban is.
Jobb helyeken van összeférhetetlenségi törvény, amely kizárja azt, hogy családi alapon szerveződjön egy ország irányítási apparátusa.
Ami Dobrev Klára politikai szereplését illeti, nem lenne szerencsés aktívan Gyurcsány mellett
megjelenni.
Dobrev Klára személyében kivívta a politikus feleségnek járó elismerést azzal, hogy igazi társként mutatkozik Gyurcsány mellett,még nehéz helyzetekben is. Ezzel az attitűddel emberi oldalról emeli Gyurcsány renoméját az emberek szemében, mert megtestesíti a család intézményének tekintélyét.
Ezen kívül üzletasszonyi és a felsőoktatásban való szerepe egyénileg is tiszteletre méltó.
2 év alatt a disznószaroslőrinc több osztalékot vesz fel. Amiből tuti csorgat a törpének is...
@Rákász Béla:

Nem Béla!
Ezt most túltoltad...azaz rátoltad a kabátot a lényegre.
A bizonytalanok egy dologban nem annyira bizonytalanok. Ők legalább annyira utálják a Fletót,mint a Vityát.
Tehát ha folytatódik ez a kárpát-medencei szappanopera,akkor a következő szavazáskor is otthon maradnak és szarnak az egészre.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970

Tévedsz. Neki csorgatnak.
Fabius múltkor azt írta, hogy Bartus hazaküldte a civileket Veszprém után.

Szerintem Bartus inkább azt írja, hogy GYURCSÁNY küldené haza kvázi a civileket, hogy hagyják a nagyokra a politikát.

Egyébként kár volt aggódni, mert a civilek saját erejükből is teljes érdektelenségbe hullottak, nem kellett hozzá a Feri.

nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-veszprem-utan.html
@tristen2005: bolival kezdtem pupák, ha má kötekecc, ako csak pontosan!:)))
@jaegtoer:
Az elég szörnyű ezekben a szerencsétlen gyurcsányfélékben, hogy ezt nem értik meg, nem fogják fel, hogy a becsületüket - a narancsbolsikkal együtt - rég eljátszották.
Az agonizálást (az országét) nyújtják csak meg, a mentsvára csak a bolseviki balfaszoknak - akik viszont tökéletesen kihasználják a "gyurcsányahhibááááááás" féle agyhalott dumát. 7 év után... :D
Jó, az tény, van elég agyhalott, ostoba szervilis majom akiknek ez a szöveg müxik csak.
@taga20:
Nana, kis hamis... a sörtelen tagát nem is ismerem! :)
@Mariann19:

Én sok mindent go ndolok, de minek?:D

Dobrev Klára energikus, jó megjelenésű, és nagycsaládos nő, aki kiáll a cége, és a férje érdekében a nyilvánosság elé. Szerintem sok embernek szimpatikus, és ha ehhez hozzá tesszük a férje szókimondását is, akkor akár indulhat is.
@Orica Középföldi:

"_A nyelv"nem arra való" kitétel megérdemel néhány mondatot._"

Sietve jegyzem meg, szerintem se. de vitathatalan multifunkciós szerepe. (Janus úgyis azzal cinkelt, hogy burkoltan multizok.), na szóval nem akarok a nyelvről nyelvelni, mert nem vagyok otthonos benne, de igyekszem, igaz a választható opciókból a kellemesebbjét preferálom. Ezt most én sem fejteném ki:)

Az Orbánnal kapcsolatban említett nyelvezet annyira disztingvált volt, hogy baltáért kiáltott. Innen ötlött az elgánycia, de közben csatlakozott hozzá a ... nem mondom mi...
ez a felcsúti ...hm... jelenség új kifejezésekre, mondhatni szóförmedvényekre motivál. Azok illenek hozzá.
@látjátok feleim szümtükkel:

Indulhatna. Egy normális országban. De itt bármit tesz, csak Apró Antal unokája és Gyurcsány felesége marad.
@Mariann19: Ha Dobrev Klárának nem az lenne a családja, aki, szerintem azt se tudnánk, hogy létezik.

Súlytalan az egész nő, nem oylan, mint az anyja. Vagy az Anikó asszony, akiből simán kinézem, hogy papucs alatt tartja a férjét. Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy Viktor hasonló kis bosszújátékainak 80%-ban Anikó asszony az értelmi szerzője!

Ennek a nőnek már a szeme se áll jól. Pl. Iványi és Ácsné két oylan ember, akinek k.rva sokat köszönhet az Anikó asszony. És most hol is vannak? Iványi bemocskolva és betiltva. Ácsné lelkileg és fizikailag is a földbe taposva.

Az egyik Anikó első két gyerekét keresztelte, míg a másiknál Anikó két-három éve gazdatanfolyamot végzett, és a veje is ott tanult.

Így járnak azok, akik valaha szóba álltak Anikóval, de nem lettek a hívei ...
@Eszter jött: Játszd le ugyanezt a másik oldallal!

Én pl. Matolcsyt a politika közelébe nem engedném a nemzeti szocialista nagybácsival a háta mögött!

hvg.hu/itthon/20130206_Amit_Matolcsy_Matyas_multjarol_tudni_kell
@Eszter jött:

A rokonokat nem lehet és nem is kell letagadni, sem a jobbik sem a balik oldalon. Azt meg, hogy ki volt az Apró Antal, már nagyon sokan nem tudják, még olyanok sem, akik éltek abban az időben, amikor ő a hatalom részese volt.
@kekex: Fideszesek miből tanultak Oxfordban, csak nem csúnya nyugati, urambocsá' zsidó pénzből? :)

„…A szervezet egyre több tagja jut külföldre előadások tartása céljából és akiken keresztül megkapják Nyugatról a megfelelő támogatást is. Most volt egy személy New-York-ban, most megy egy másik személy Nyugat-Németországba.

...

Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál. Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak. Az megy külföldre, akit ki akarnak küldeni, hiszen több nyelven beszélő emberekről van szó, úgymond az ország várható jövőbeni vezető embereiről."

www.pestiriport.hu/WebArticleShow.aspx?LN=Hungarian&AGM=Politika&AN=igyharcoltakorbanek&MN=Politika
Na most az a jobb oldalnak az nagyon jó, ha Feri előjön, újból vezető szerepre tör-

Szerintem talán ezért is csapnak akkora zajt körülötte.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: „Bátonyi” jelentette az állambiztonságiaknak, 1986. augusztus 27-én:

„Horváth országos szinten mindent tud, és amit ő tud, azt tudja a szervezet (Fidesz) is, főleg a lányán, Horváth Andreán keresztül…minden olyan eseményről, ami kormány szinten eldöntetett, de a lakosság számára még egyáltalán nincs tudomásra hozva. Legyen az kormány hatáskörön kívüli vagy belüli dolog. Személyekre vonatkozó vagy a lakosságot érintő esemény

Horváth elvtárs mindent elintézett...
Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.

A doktornő (Lévai Anikó) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna. A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-n egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet (Fidesz) bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását."
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
most már csak meg kellbaszni a csődör kéznél van hozzá

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk

ennél szemetebb bagázst? a lámpavas az kegyelem ezeknek
@♔bаtyu♔:

kicsit jobban kell hozni a formádat mert ezzel a teljesítménnyel, nem kerülhetsz az új elitbe te sem...

(Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese egy minapi interjúban elmondja, hogy egy jobbközép intézményrendszer kiépítésében vesz részt, és cselekvője annak az elitcserének, amely folyamatban van.)
@kekex: "Orbán Magyarország geopolitikai helyzetét árusította ki, és az azzal való zsarolási potenciált adta el Putyinnak.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere az első négy boldog évét azzal töltötte, hogy a volt szovjet köztársaságok helyén létrejött posztkommunista-nacionalista diktatúráktól, az arab országoktól, a Távol-Keletről, bárkitől pénzt szerezzen, aki nem zsidó. "

nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-az-antiszemitizmustol-putyinig.html
Oszt még én kérdeztem tennap (vagy előtte.?), hogy hová tűntek a veretes trollok..?
@látjátok feleim szümtükkel:

A karaktergyilkosság működik a beidomított rétegnél.
@Eszter jött:

Folytatom, véletlenül küldtem el az első mondatot.

Ez az idomított réteg nem gondolkodik, nem mérlegel, hanem szavaz, amikor kell.
Eddig eredményesen.
Őket az Apró Piroska és gyurcsótány hívószóval bármikor aktivizálják.
@Sir Bates dö Hól:

az is. Mariann szépen csokorba szedte, mi még Dobrev Klára.
érdemes átolvasni.
@guma:

Láttam. Nagyon tetszik. ))
@Sir Bates dö Hól:

te is unokája, gyereke, férje vagy valakinek. de nem az határoz meg.
hanem az, akivé nevelted magad.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

nem vagyok híve annak a felfogásnak, hogy a gyerekeket büntessük az apáik vétkéért.
@Eszter jött: ezt már egyszer végigjártuk:-)... (nem hiszem el, hogy elfogadható egy "új arisztokrácia" létrejötte!... mi a gond akkor lázár boldizsárral vagy orbán ráchellel?!... nem látom, hogy dobrev elhatárolódott a múlttól, a nagyapja/apja/anyja múltjától... csak a teljes kép okán:-)...)
@Sir Bates dö Hól:

neki mindaddig nem is kell, amíg nem lép be a politikába.
jelenleg sikeres üzletasszony. abban a közegben, gondolom, még normálisan gondolkodnak.

őt oda dobta le a gólya. mit magyarázzon ezen?

"új" arisztokrácia mindig is működött. a kérdés az, hogy tagjai visszafogottan, vagy felsőbbrendű gőggel kezelik kiválasztott voltukat.
@Eszter jött:

én, a jött-ment magyarázzam ezt egy Sir-nek? ))
@Rodeo36: Aki találkozik Anikó asszonnyal, meneküljön, amerre lát! :)

Meg lehet nézni a férje mellett pl. a nevelését. Milyen érdekes, hogy bár még csak két gyereke lépett a nyilvánosság elé, de egészen véletlenül mindkettőnek elképesztő méretű arca van a nagy semmire. Enyhén szólva gyenge képességűek, de "nekik jár" a többmilliós közbeszerzés, az ingyen focijegy stb. ...
@Eszter jött: te mennyit láttál a dobrev/gyurcsány/apró-féle sikeres üzleti modellből?:-)... gondolod, hogy lehet rájuk mondani azt: selfmade man/woman?... egy valódi piacgazdaságban is oly sikeresek lennének?... oda dobta le a gólya?... a moszkovita nagyapja mellé?... mikor a narancs és a banán téligyümölcs volt?:-)...
(csak irígykedem, mert savanyú a szőlő:-)... )
@Eszter jött: Nem tudom elképzelni, hogy Dobrev Klára olyan ostoba legyen,hogy ebben az átlagnál is mocskosabb politikában részt vegyen
Pusztán a tények kedvéért, egy konzorciumot vezetve nyert az Altus, de nem hazánk programjait elemezné, hanem más országokét, és minket meg más országbeliek.
Ebből az a tanulság, hogy Orbánban fel sem merül, hogy bármilyen közbeszerzést megnyertek valaha is korrupció nélkül bárhol a nagyvilágban.

Ez pedig egy beismerő vallomás...

Mint ahogy a marhája azzal sem volt tisztában, hogy hatalommal visszaélés az, amikor szemezget a fejlesztési miniszterrel az állami beruházások pályázói közül. Még büszke is volt rá, hogy ez a munkája.

Persze egy normális országban beindult volna az igazságügyi gépezett, és hatalommal való visszaélés vádjával nézhetett volna szembe.
@Sir Bates dö Hól:

annyit látok Sir, mint az átlagember láthat.
magyar/szlovák viszonyokban gondolkodom.
ha az orbán -éra alatt talpon tudtak maradni, akkor szerintem egy normális piacgazdaságban is sikeresek lennének.

az volt a családja, gondolom oda dobta le.

ha pl. Apró Antal a te nagyapád lett volna, te megtagadnád?
csak azért, mert moszkovita volt?

gyermekkoromban én is csak karácsonykor ettem narancsot, banánt május 1-én.
@KÁTÉó53éúétr6:

Azt mondjuk én is kétlem. Kozelrol látja, mirol szól.

Gépet váltottam és nincs magyar billetyuzetem.
Engem is zavar.
@kekex: szalmaszálba kapaszkodsz. Ha van csöppnyi józan ész Brüsszelben, akkor elkaszálják ezt a szerződést, odaadják más magyar cégnek. Emlékszel, mit mondott Megyó - akit pont Fletó döfött hátba -, a politikában nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.
Mint említettem zéró tolerancia a bugrisokkal.
Mindegy milyen néven futó bugrisokkal...
@Eszter jött: Lehetséges, hogy Eltolcsy saját magától pszichopata elmebeteg.

Én inkább arra hajazok, hogy a családi történetek megfertőzték az agyát, és ezért lett pökhendi, szívtelen, oktalan s.ggfej.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Komcsi spicli is azért lett? Végül is, az ő családi hátterével...
@látjátok feleim szümtükkel: "ki volt az Apró Antal, már nagyon sokan nem tudják,"

Az első Kádár-kormány megalakulásánál szerepel a történelemkönyvekben Münnich, Marosán és Biszku mellett.

Apró Piroskának annyi köze lehet a demokratikus gondolkodáshoz, mint egérnek a motorbiciklihez. Nemcsak neveltetése okán, hanem ránézésre is. Kinézem belőle, hogy folyton duruzsol a veje fülébe. Ez magyarázat lehet arra, hogy Gyurcsány miért tesz időnként száznyolcvan fokos fordulatokat a politikájában.

2011-ben még azt hirdette, hogy a rendszer ellenzéke lesz. 2 év múlva már csak kormányt akart váltani, ráadásul az Összeborulásban.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kuszaszem már akkor is a rendszert bomlasztotta!

Ez az ő esetében nem csak szójáték. Szó szerint fölbomlott az a (Kádár-)rendszer, aminek ő adta a pénzügyi tanácsokat a minisztériumban meg a Pénzügykutatóban ... :)
Ne álmodozz köcsög! Annyira megutáltatta magát az emberekkel a gyúrcsótány, hogy soha a büdös életben nem kerül még egyszer a miniszterelnöki székbe!
@Rudi Kató: köszönjük, hogy megérteted amit olvastál...

www.youtube.com/watch?v=RS3iB47nQ6E
@Rudi Kató: gondolom, ilyen jól teljesítettél a szövegértés kompetencia felmérésen is. csak így tovább, nagy karrier előtt állsz.
@punkfrog:
mindeszt persze a legkorruptabb és csakis pénzért játszó usa kezdeményezte féltékenységből, rájöttek, hogy az europai stílusus fociban mekkora üzlet van de ők abban nincsenek benne csapataik a bányászbéka segge alattim teljesítménnyel vagy nem is léteznek... nem kapták meg azt a VB-t amit Délafrika kuervára baszta a csőrüket, jogilag csak akkor illetékes az usa ebben, ha az ő bankjai és egyéb személyiségei tövig benne vannak az egész szarban...magukra rátották a szaros bilit, a megoldás persze adott, az, hogy teljesen privatizálni kellene az egészet és akkor az amerikai mintára létező privát tulajdonosok adok veszekje nem is annyira feltünő...csak annak aki ismeri

most lesz egy nagy szar kurva büdös de az egész akkora üzlet, hogy lelassítani sem akarják

szép kis habzó fos az egész

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkk
Orbán vszínüleg pont azért ment neki Orbánnak, mert ezzel felszínre hozza Gyurcsányt.
Feri elutasítottsága elég magas. S ezzel visszvetheti valóban a DK-t.
Ahol visszaüt, hogy nem engedték egy pótFeri porondra-lépését. (pl. Vadai)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Kinézem belőle, hogy..." milyen tényszerűen komoly bizonyíték egy ember és politikája véleményezéséhez?!.....bárkiről is legyen szó
Csak megjegyzem, hogy a kalapos király sem az elődei politikáját folytatta
@parti_giano:

a karrier mindenki előtt kaput tárt, ha legalább az ütemérzék meg van :)))

www.youtube.com/watch?v=ggswWVZ8zKA
@GeoCracker:

szerintem is mumus nekik Vadai...
@Rudi Kató: Tökéletes zombi-gondolkodás:....
@guma:

Tud nálunk bármilyen rendezvény ennyire önfeledten jókedvű lenni?
@KÁTÉó53éúétr6:

""Kinézem belőle, hogy..." milyen tényszerűen komoly bizonyíték egy ember és politikája véleményezéséhez?!.."

Megleptél:))))))))
Talán nem kellett volna elkezdeni, oszt nem lenne most elege, meg melege. Ja, és talán a saját lábon álláson is el kellett volna annak kihírdetése előtt gondolkodni.

privatbankar.hu/kkv/elege-lett-orban-viktor-vejenek-281746
@Rodeo36: a te reakciód is tanulságos, de teljesen kiszámítható volt!
az usa a hibás!minden szarért, ami a világban történik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Hagyjuk ezt a kocsmai filozofálgatást.
Épp felmentetted, az egyéni felelőssége alól.
Ez nagy hiba.
@guma: Most neked mi a gondod? Nem azt írtam, hogy hajrá Feri, jól csinálod?

Tudom, hogy kiábrándító, de elmondanám, ha Ferit a Télapó és a Jézuska egyszerre nyomná sincs esélye és pontosan azért, mert 2014 óta már van vesztenivalója az embereknek és 2018-ra ez még fajsúlyosabb lesz.

Lehet fideszezni és orbánozni, de Gyurcsánynak akármit csinál vége, bár ezt elmondanám a ballibsik Soros által tuningolt egészére és szerintem nem én vagyok az elvakult, hogy ezt nem látja. Esélye talán az LMP-nak van arra, de neki is csak annyi, hogy jobban megnő. Többek között Gyurcsányék rovására is.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Grat. Én is úgy szoktam. Csak ránézek, oszt má tudom is. Persze a nagyannya, aki bisztos rengeteg antidemokratikus kárt csinált a zországnak, nem ojan veszéjes már, de hogy a Marciból mi lesz, az a pofájáról tisztán látható: országunk következő megrontója.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Dobrev Kláráról írod:
"Súlytalan az egész nő."
Előre bocsájtom, hogy nem szabad egy embert elfogultan megitélni azért, mert befolyásos felmenői voltak, és azoknak tulajdonítani az egyéni értékeket és sikereket.
Dobrev Klára előttem a mai kor nőtársadalmának
jeles képviselője.
Lehet-e súlytalannak megítélni olyan nőt, akinek jogász és közgazdasági diplomája van, szakmai publikációi jelennek meg, adjunktus az egyetemen, emellett egyénileg közéleti szereplést is vállal?
Emellett gyermekeket nevel, olyan feleség, aki láthatóan igazi társa Gyurcsánynak.
Ott volt akkor a férje mellett, amikor tudni való volt, hogy Gyurcsányt alázni fogják és leköpködik. Ő bátran vállalta a szereplésnek ezt az árnyoldalát, fogta kezét, mellette állt. Ez az emberi nagyságát is reprezentálta.
Ezeket az értékeket nem az ősei hozták létre, hanem önmaga erejéből vált ilyenné.
Lévai Anikóról írod:
"Vagy Anikó asszony, akiből símán kinézem, hogy papucs alatt tartja a férjét."
Nézd meg ennek az asszonynak a meggyötört, mosolytalan arcát.
Ehhez tedd hozzá azt, hogy Orbán Viktor zsigerileg egy despota, akinek minden megnyilvánulása arra irányul, hogy diktáljon.
Anikó asszony alárendelt szrepet kaphat csak egy ilyen tipusú férj mellett.
Azok a nők, akik uralkodó típust képviselnek, azok szerepelni vágynak, villognak, saját személyüket tolják előtérbe.
Anikó asszony háttérszereplő Orbán mellett, akinek a tradicionális női szerep jut mindössze Orbán mellett.

jogász és közgazdasági diplo
És még a rezsicsökkentésről szó sem esett.

"Az elmúlt 3 évben végbement strukturális átalakulás miatt a korábbi 400 vízmű helyett ma már csak 42 rendelkezik működési engedéllyel. Az integrációval együtt járó többletkiadások, az ágazatot érintő különböző adóterhek nehéz helyzetbe sodorták az üzemeltetők döntő többségét. A pénzügyi problémák miatt nincs elég forrás a szükséges karbantartásokra, fejlesztésekre, ugyanakkor az alacsony ágazati átlagkereslet nem biztosítja a felkészült szakemberek foglalkoztatását - mutatott rá a szakszervezet."

privatbankar.hu/karrier/eleguk-lett-a-vizmuveseknek-400-bol-42-en-maradtak-281744
@Mariann19:
Mariann, persze Gyurcsány Dobrev "mellett" lesz, de én arról írtam, hogy "HELYETTE" indulhatna ME jelöltként. Kevéssé megosztó, és ellene csak az "Apró-klán" mantra hozható fel.
@Mariann19:
Egyébként meg Clintonné is egész jól muzsikált politikusfeleségként - aztán önállóan is elindult.
A feleség-státusz tehát nem kizáró ok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Sajátságos értelmezése ez Bartusnak, aki pont nem a civilek hazazavarásáról írt ebben a cikkben. Mert a lényege ez volt:
"Amikor a fegyelem lazul, akkor Gyurcsány tart egy beszédet, a bértollnokai elhitetik, hogy egyedül tőle fél Orbán. Orbán addig félt tőle, amíg szabad volt, amíg az igazságot hirdette, amíg nem kötött kompromisszumot, és azzal a veszéllyel fenyegetett, hogy egy igazi ellenzéki párt kívül marad, nem megy be a parlament fogságába, és megvonja tőle a legitimitást. Orbán akkor nyugodott meg, amikor Gyurcsány a mohikánok szent törvénye ellenére összeállt az áruló irokézekkel és bevonult a törzsével az erődbe. Azóta rábízza az igazi ellenzék kinyírását."
Azaz Bartus sem a civilektől várta a megváltást, és nem az ő védelmükben írt.
"...A valaha legendás politikai ütemérzéked régen cserbenhagyott, amire bazírozni lehet az a mértéktelen gyűlöleted. És bejött neki. Kiszámítható és ostoba vagy, hiú, kicsinyes és gyűlölködő..."
Óriási tévedés! Ismét abba a hibába esnek sokan, hogy a fityeszt és Viktort hülyének nézik. Nos, pechünkre nem hülyék, csak gátlástalanok.
A fityesz szempontjából semmi nem lenne akkora siker, mintha Gyurcsányt sikerülne feltornászniuk vezető ellenzéki szerepbe. Egy irgalmatlanul megosztó embert (hozzáteszem nem csak itthon, de szerte Európában), aki soha nem fog huzamosan támogatást élvezni a társadalomban. Amennyiben a fityesz annyira felhúzza az embereket, hogy azok dühből szavaznak ellenük legközelebb, Viktoréknak a legjobb forgatókönyv, ha Gyurcsány veri meg őket. Onnantól kezdve semmi más dolguk nem lenne, mint hanyatt dőlni, és várni a következő választást.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ez is sajátságos: Dobrevet elintézed azzal, hogy "súlytalan" aztán elkezded Orbánnét fikázni. Egy percig sem állítottuk, hogy Anikó asszony Orbán bedőlése esetén alkalmas lenne a pótlására. Dobrevnél erről nem vagyok meggyőződve. Ad azért némi súlyt valakinek egy 10 %-os fegyelmezett párt támogatása.
Meg a női mivolta, meg a kommunikáció-képessége.
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Ami késik - nem múlik! Még szembenézhet valamikor a hatalommal való visszaélés vádjával.
@zobod:
"odaadják más "magyar" (értsd: orbánista) cégnek???
Neked tényleg halványlila dunsztod sincs a "nyilvános közbeszerzés" fogalmáról! Meg a "nemzetközi konzorciumról"
Jobb ha belenyugszol, hogy csak nálunk "adják" oda az ilyesmit. Máshol azt "elnyerik" Bizonyám!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Na látod, tudsz te, ha akarsz. Tökéletesen sikerült összefoglalnod a (nem a civilekről szóló) Bartus-cikk tartalmát egyetlen mondatban:
"2011-ben még azt hirdette, hogy a rendszer ellenzéke lesz. 2 év múlva már csak kormányt akart váltani, ráadásul az Összeborulásban"
Gyurcsány immár kilenc éve "megosztó személyiség". Érdekes módon a magyar értelmiség (immár kilenc éve) nem azon dolgozik, hogy ez az "országos megítélés" változzon, hanem, hogy megmaradjon. Ez a mantrazuhatag, ami itten is olvasható, csak erősíti a tapasztalataimat.

Bár Gyurcsány soha nem jelentkezett be az ellenzék vezérének szerepére (szinte tapintható a "tudjuk mi ám, amit tudunk!" fuvallata - vagy orkánja?), az ő szavazóira is szükség lenne. Természetesen aki Orbán maradását szeretné, annál más a helyzet.

Van egy olyan érzésem, hogy az egykulcsos, mellyel Orbán megvette a magyar értelmiséget (ahogy a szegényebbeket a rezsicsökkentéssel, a nincsteleneket meg a közmunkával), az egészségügy meg az oktatás (és az ország) szempontjából szerencsétlen, de politikailag nagyon jó gondolat volt.
@Muad\\\'Dib:
te már hülyébb nem is lehecc???
a karaktergyilkolászást a GYF is csinálja, csak nem elég intenzíven OGV már a saját szarában fővik puhára kocsonyásra
töketlen zsebtolvaj

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@♔bаtyu♔: nem is akarod megérteni mi zajlik az országban? de ami lényeges itt és most, azt sem értetted amit elolvastál...
ez a nagyobb gond!
(szemmel láthatóan nem mi toljuk Ferencet előtérbe - ha ennyit segíthetek.)

nyugtasd csak magad és ülj a babérjaidon, hogy mocskosabb világot hagysz a gyermekekre, mint amit megteremthetnénk, ha kicsit tökösebb és racionálisabb lennél.
@Rodeo36:
Sajnálatosan a funkcionális analfabetizmusoddal nem tudok mit kezdeni. De talán majd egyszer a mesés távoli jövőben felfogod mit írtam. Mert ahhoz, amiről te beszélsz, mondjuk nincs köze...
@kekex:

" hogy "HELYETTE" indulhatna ME jelöltként. Kevéssé megosztó, és ellene csak az "Apró-klán" mantra hozható fel."

Nagyon szórakoztató olvasni a vélelmezéseket.
Akkor most bővítem:)

Attól, hogy Gy felesége, a megosztó jelzőt ugyanúgy rá fogják ragasztani, akár az, akár nem. Az árnyékon osztoznak.

Valóban nagyon okos nő, éppen ezért soha nem fog a férje pozíciójára "szemet vetni".Annyit nem ér a dolog, még akkor sem, ha ambicionálná.

Az "Apró-klán" nemcsak mantra, hanem stigma is. Ha a mai közhangulatban a jobbik elkezd mantrázni, az jelentős hangerő. Ha semmi másra, de erre képes a jobbik.
aki akar itt egy kicsit ismerkedhet a helyzetünkkel, mert nem csak a vízügy és a szemétszállítás dőlt be.

a hírek és vélemények összképet adnak mi vár az országra, csak össze kell szedni és egymás mellé rakni, hogy mindenki felébredjen.

offforever.blog.hu/2015/05/28/a_kormany_rezsicsokkentese_az_uj_pilotajatek_hirek_velemenyek
@vakapad:
Ez sajnos az egész országra érvényes: az országnak ártalmas (de hosszú távon, és némi ész is kell ennek felismeréséhez) míg a fidesznek és Orbánnak előnyös.

De hiszen legalább ebben őszinték voltak: "Csak a fidesz" meg "Folytatjuk"

Egyébként Gyurcsány hosszútávfutó. Azért nem semmi 2 év alatt 10 % köré felhozni egy induló pártot. És majd meglátjuk, hogy ez után a támadás után hogy alakul a támogatottsága.
Hiszen Szigetvári ugyan azt nyilatkozta, hogy "Gyurcsány soha" de politikában soha ne mond, hogy soha - és a cikk végén már ő is a szavazók akaratára hivatkozott, amely dönthet másképp is.

Az "írástudók árulása" meg tény. Ahogy tény az is, hogy a legtöbb nyertese az egykulcsos adónak. A kettőt tehát nem igazán lehet elzárni egymástól.
Hja: van az a pénz, amiért korpás lesz a haj!
Az a legendásan fantasztikus kormányzati humor és kreativitás

Kérdést küldött mindegyik miniszternek két szocialista képviselő. Nem nagyon bonyolultat, sőt, elég egyszerűt. Bemásolták a xenofób nemzetki konzultációs kérdőívet a bevándorlásról, és arra voltak kiváncsiak, hogyan válaszolnak a kormány tagjai a 12 kérdésre.

444.hu/2015/05/28/az-a-legendasan-fantasztikus-kormanyzati-humor-es-kreativitas/
Nagyon figyelmes olvasásra ajánlom, különösképpen a képviseleti demokráciáról szóló gondolatait.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150527_Nincs_meg_veszve_Lengyelorszag
@guma:
A nemzeti konzultációs kérdőív egy eszetlen hülyeség, nem xenofób. Attól, hogy valaki nem támogatja a bevándorlást, még nem feltétlenül xenofób. Attól, hogy valaki az illegális bevándorlókat kiutasítaná, még nem utálja mindenképpen a külföldieket. Lehet, hogy irigy, fél, önző, és lehet, hogy xenofób.De ezzel hadonászni, mint bunkósbottal, baromság, általánosító, ráadásul félreviszi az értelmes vita lehetőségét.
@Orica Középföldi:

nagyon szerettem régen az írásait. nem tett lakatot a szájára egyik oldal felé sem...

aztán valahogy minden írás "elszállt"...
nagyon kibukott ezen és máshol indított blogot. mit tesz isten ott is megismétlődött a szitu amikor a lehallgatási botrányban véleményt mondott keményen. példákkal Ibolyáék mellett...
@Muad\\\'Dib:

értelmes vita lehetőségét már a kérdőív léte kizárja.
Eljutottunk oda, hogy a naridroidok is olyanokat írnak, hogy "nem gyilkos, csak pedofil" ésatöbbi. Kell ezt? Nem lenne egyszerűbb újranyitni az OPNI-t, és egy egyszerű, de minőségi lakosztályt kiutalni a szájnyalogatónak?
@guma:
Tehát nem lehet értelmes vita semmiről, amit már a kormány szétbarmolt? Fura volna...
Itthon
Kötelező lesz a holokausztról tanulni a Pázmányon
MTI2015.05.26. 21:44

Kötelező tárgyként tanulnak a holokausztról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói szeptembertől - jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora kedden Budapesten.
Erről tudnia kell
Fotó: Pályi Zsófia - Origo
Fidesz: zárja ki Kovács Bélát a Jobbik
Forrás: Paul Murray / John Moore Örökségvédelmi Szolgáltatások
Feltárultak a zárdaélet sötét titkai
Forrás: Salisbury Régészeti Kft.
Gepidákra bukkantak Berettyóújfalunál
Csak így kapnak diplomát

Szuromi Szabolcs kiemelte: a holokauszt és emlékezete című tárgy a "bevezetés a katolikus hit rendszerébe" kurzus mellett, az alapozó közismereti tárgyak között kap helyet, és a PPKE valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz. ?????????????????????????????????????????

OHHH ! NEM BALOG ZOLTÁN AZ EMBERI ERŐFORRÁS OKTATÁSÜGYIMINISZTER, HANEM ILAN MÓR ...IZRAEL NAGYKÖVETE ?????????
AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁ
SOK TÖRIKÖNYVEIT IS IZRAELIEK ÍRTÁK ÁT !!! MIJAFASZVAN EBBEN AZ ORSZÁGBAN ???? ORBÁN: MAGHYARORSÁG LEGYEN....MAGYAR !...MAGYXAR !!!...MAGYAR ??? ORSZÁG !!!!!

IZRAEL MIÉRT POFÁZIK BELE A MAGYAR OKTATÁSÜGYBE ?????
Itthon
Kötelező lesz a holokausztról tanulni a Pázmányon
MTI2015.05.26. 21:44

Kötelező tárgyként tanulnak a holokausztról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói szeptembertől - jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora kedden Budapesten.
Erről tudnia kell
Fotó: Pályi Zsófia - Origo
Fidesz: zárja ki Kovács Bélát a Jobbik
Forrás: Paul Murray / John Moore Örökségvédelmi Szolgáltatások
Feltárultak a zárdaélet sötét titkai
Forrás: Salisbury Régészeti Kft.
Gepidákra bukkantak Berettyóújfalunál
Csak így kapnak diplomát

Szuromi Szabolcs kiemelte: a holokauszt és emlékezete című tárgy a "bevezetés a katolikus hit rendszerébe" kurzus mellett, az alapozó közismereti tárgyak között kap helyet, és a PPKE valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz. ?????????????????????????????????????????

OHHH ! NEM BALOG ZOLTÁN AZ EMBERI ERŐFORRÁS OKTATÁSÜGYIMINISZTER, HANEM ILAN MÓR ...IZRAEL NAGYKÖVETE ?????????
AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁ
SOK TÖRIKÖNYVEIT IS IZRAELIEK ÍRTÁK ÁT !!! MIJAFASZVAN EBBEN AZ ORSZÁGBAN ???? ORBÁN: MAGHYARORSÁG LEGYEN....MAGYAR !...MAGYXAR !!!...MAGYAR ??? ORSZÁG !!!!!

IZRAEL MIÉRT POFÁZIK BELE A MAGYAR OKTATÁSÜGYBE ?????
@guma:

Ahol a csordaszellem az uralkodó, nem szokták szeretni a magányos harcosokat:)

A mostani publi kommentjeit olvasva, hasonlónak tűnik a helyzet. Én szeretem a gondolkodásmódját.
@Muad\\\'Dib:

"nem lehet értelmes vita semmiről, amit már a kormány szétbarmolt?"

arról lehetne!
(nem kell kitekerni a kérdésedre adott választ sem. akkor megértenéd, hogy a kiindulási alap nem a kérdőívben van ennél az esetnél...)
@Orica Középföldi:
sajnos a Tokfalvi egy sor állításával maszatol annak érdekében, hogy az legyen az eredménye amit előre eldöntött, és mivel a globális elemeket nagyon érintőlegesen építi be semmit sem mond, az hogy hogyan hívnak egy usa elnököt és az, hogy fehér kék vagy fekete esetleg lila az nem befolyásolja azt a tényt, hogy annak a hatalmi pénzcsoportosulásnak az érdekében "politizál" amelyik megválaszttatta (azaz náluk van a köldökzsinór) és kitartya...(fizetett prosti) és egyik sem használt a világnak kizárólag ártottak annak mértéke változó...
a lengyelek nem világpolitikai tényezők bármennyire is szeretnék eszt önmaguknak bemagyarázni, ott vannak és elég sokan ahhoz, hogy jó piac legyenek és időben pontosan bedőljenek és irrigáljanak amikor ugye a nagy bak meg akarja ...őket is és jajongás nélkűl esetleg KY-t kérhetnek, ha jól viselkednek

brühüyyy

aszt nem tudom hogy a tokfalvi mit is akart mondani?

ha ki akarja maszkírozni a demokráciát tokfalivira akkor a megfelelő rúzst és púdert meg a szemceruzát és a pillafestéket is ki kell dolgoznia különben csakbohóclesz

kkkkkkkkkkkkkkkk
@guma:
Én annyit mondtam, hogy a xenofóbiát felesleges idekeverni. Az alapvető kérdést (bevándorlás), és arra adott választ nem lehet ennyivel elintézni.
@Rodeo36:

neked semmi sem elég? pedig még mintha az egyik gondolatát te súgtad volna neki:

"Itt azt jegyezném meg, hogy az utóbbi évszázadban két olyan elit akadémiai hátterű elnök volt, aki tudományos pályát is befuthatott volna: Woodrow Wilson és Barack Obama. Az utóbbi évszázad amerikai politikusai közül náluk többet senki sem ártott a világnak."
@KÁTÉó53éúétr6:

De, ismerem a véleményed:))
A nagyon pontos - mondhatni, patent - fogalmazás lepett meg.
@Rodeo36:

"aszt nem tudom hogy a tokfalvi mit is akart mondani?"

Azt, hogy TGM hülye:)
@Muad\\\'Dib:
nem baj bucika nyugoggy le vannak nálad butábbak is szerte e világban...
egyébként hatásos kezelési mószerek is vannak erre, keresd meg a neked megfelelőt

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
abban bízom hogy te legalább bizonyos vagy abban, hogy tudod mit írkálsz?
@Muad\\\'Dib:

ahol olyan idegengyűlölet lobbant fel, hogy a piréz szinte közellenség, akkor nem tudok veled teljesen azonosulni, hogy mit mivel érdemes keverni...

talán az a baj, hogy túlságosan naív vagyok és ezért a közhangulatért jó pár politikust lecsukatnék, amikor szárnyakat adnak a gyűlöletnek politikai haszonszerzés céljából, megnevezve az aktuális célközönséget...
@Orica Középföldi: Én inkább tisztességtelent mondanék a cikk alapján. TGM ferdít, maszatol, miközben kikéri magának mások ferdítéseit és maszatolásait. Rosszul olvastam?
@Orica Középföldi:
ebben is téved
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
Eddig szám szerint 0 érvet, ellenérvet soroltál fel a témában. Ezek után kétlem, hogy más szellemi képességeit kellene minősítened.
De adok egy esélyt, cáfold meg:
1) Gyurcsány tökéletes ellenfél Orbánnak. Neki köszönheti a 2/3-ot.
2) Gyurcsány borzasztóan megosztó személyiség.
3) A fityesznek elvesztett választás után, az a legnagyobb esélye, ha olyan váltás jön, ami garantáltan nagy feszültségeket fog generálni (Gyurcsány, lobbik lehet jó nekik).
4) Ez a normális embereknek a legrosszabb forgatókönyv (ennél még talán az mszp is jobb lenne).
@Muad\\\'Dib: "Értelmes vita??....egy teszt-papíron??
@guma:
Számtalan olyan embert ismerek, akik z illegális bevándorlókat hazaküldenék, miközben legálisan külföldön dolgoznak. Gondolom esetükben a xenofóbia aligha merülhet fel okként.
@guma:
tudod a cikket olvasva és néhány hsz-t (meg @orica nekem írtyát) a tokfalvi cikk alapján nekem egy kedves cerkófmajom jut eszembe "akinek" ecsetet és palettát adnak a kezeibe és odaállíttyák egy nagy festésre előkészített vászon elé hogy ne kelljen az alapozással fáradnia mert így is csöpög belőle az izzaccság és milyen harmadnaposan büdös? és az eredmény megtekinthető zoologiai tanulmányok tökfalvi szerint, töketlenke

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@KÁTÉó53éúétr6:
Értelmes vita a bevándorlásról.
@guma:
a kurva annyukat, a havasiberci írta és le is pöcsételte meg egy kormányülés szünetében körbeadta hogy itt írjátok alá, egyen kormány egyen levél egyen szart aki elolvassa

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@miva?:

Persze, túlzás volt tőlem a hülye, mert TGM egy nagyon okos faszi, csak egyre kevésbé lehet komolyan venni az írásait.

Nagyon jó a stílusa, - mindig elolvasom, mert szórakoztat - de tudni kell éppen milyen lábbal kelt fel:))

Ha visszatekintek az elmúlt 25 év kanyarjaira, biztonsággal jósolható, hogy tud/fog még meglepőt bemutatni.
@Muad\\\'Dib: az értelmes vita lehetőségét már maga a konzultáció kérdései félreviszik.
@Rodeo36:

bocs, de nem adok igazat. nagyon régóta olvasom és tudom, hogy nem a szokásos "vágatban" gondolkodik. viszont nem rest és sok adattal érvel, ha netán téved és erről meggyőzik más adatokkal - elfogadja.

itt például kifejezetten tettszik ahogy leszögezi:

"Azt, hogy a kormányzás hozzátartozik a politikához, Tamás Gáspár Miklós ugyanúgy nem veszi tudomásul, mint Török Gábor vagy Lánczi András. Különben nem írná le azt, hogy „nem egészen világos”, a lengyel gazdaság egészségének és a lengyel oktatás föltűnő sikerének „mi köze a hivatalos politikához”. Az a köze, hogy a való világban a demokratikus kormányzatok legfontosabb feladata: gondoskodni a gazdaság egészségéről, és ha még az oktatást is sikerül úgy megreformálniuk, hogy az embereknek jó legyen, akkor nem csak jól, hanem a publikum tartós üdvére kormányoznak."
@Rodeo36:

hahahaha

ma nem lesz jobb hsz-d! :)
@parti_giano:
Hiszen ezt írtam:
"A nemzeti konzultációs kérdőív egy eszetlen hülyeség, nem xenofób..."
Meg azt is írtam, hogy ez nem ok arra, hogy ne lehessen értelmes vitát kezdeményezni a bevándorlási kérdésekről a társadalomban. Én nem vagyok hajlandó minden témáról lemondani, amit a kormány, vagy bármely másik politikai szereplő tematizál. Pont ezért nem kellene előre a xenofóbiával, mint bunkósbottal hadonászni.
@Muad\\\'Dib: igen, az illegális bevándorlók haza vagy egy harmadik országba küldése valós opció. csak pénzbe kerül, mert az utat fizetni kell. ez mindenhol probléma az eu-ban.
@Orica Középföldi: Ezt már a magyar tanárom is fontosnak tartotta megjegyezni, olyan ritkán sikerült....Köszönöm
@Orica Középföldi:

"Ha visszatekintek az elmúlt 25 év kanyarjaira, biztonsággal jósolható, hogy tud/fog még meglepőt bemutatni. "

lehet, hogy így kezdte valamikor? :DDDDD

www.youtube.com/watch?v=qXowYIZpYpo
Igen, kicsi ország, kicsi elnökkel.
Na, de ennyire nano az azért túlzás.
@Muad\\\'Dib: értelek. szerintem a konzultáció kérdései éppen a bennünk megbúvó idegengyűlöletre épít. nem akart erről értelmes vitát orbán, mert akkor nem így közelít a témához. ezzel meg beszorította egy szűk négyszögbe a kört. persze, veled lehet itt vitázni, mert el tudunk szakadni a konzultáció álságos kérdéseitől, de hatásunk így nincs rá.
@Muad\\\'Dib: Hogyan lehet értelmesen vitatkozni a gyűlölködésről?....idegen ugyan ide ne jöjjön kivéve, a pénzt hoz?
@KÁTÉó53éúétr6:
WTF? Mióta gyűlölködés, ha valaki azt mondja pl., hogy az illegális bevándorlás bűncselekmény, és eszerint is kell kezelni? Miből gondolod, hogy bárkit is gyűlöl?
@KÁTÉó53éúétr6:
Egyébként feltennék neked egy szándékosan sarkított kérdést. Ha én csak olyan embernek akarom kiadni a lakásom, aki ki tudja fizetni a bérleti díjat, akkor gyűlölöm azokat, akiknek nem adom ki? Mert szerinted ugye nincs más opció.
@punkfrog:
Du sagests
brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Muad\\\'Dib:
íme:
@Rodeo36:
Eddig szám szerint 0 érvet, ellenérvet soroltál fel a témában. Ezek után kétlem, hogy más szellemi képességeit kellene minősítened.

kételkedni jogod van, de nem bizonyos, hogy az a valóság
De adok egy esélyt, cáfold meg:
1) Gyurcsány tökéletes ellenfél Orbánnak. Neki köszönheti a 2/3-ot.
NEM IGAZ
2) Gyurcsány borzasztóan megosztó személyiség.
NEM IGAZ
3) A fityesznek elvesztett választás után, az a legnagyobb esélye, ha olyan váltás jön, ami garantáltan nagy feszültségeket fog generálni (Gyurcsány, lobbik lehet jó nekik).
A FIDEXNEK EGYETLEN ELLENSÉGE VAN ASZT ÚGY HÍJJÁK: FIDEX
4) Ez a normális embereknek a legrosszabb forgatókönyv (ennél még talán az mszp is jobb lenne).
EGY DK LENNE JOBB ÉS MEGFELELŐ MÉG KI KELL FORRNIA ÉS MEGERŐSÖDNIE

van más sikolyod is...ennyi seggséget??? ugyanolyan baromság mint az OGV legutóbbi "kérdőíve" súlykolod a választ?

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@guma:
ez tautológia

de jól hangzik mint minden tautológia

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

egy "t"-vel többet használtál a kelleténél!!! a szövegedben
@guma:
azért majd igyexek...

lesz még szőlő s lágy kenyér

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkk
@guma:
ebben a sorban egy felesleges "t" van
itt például kifejezetten tettszik ahogy leszögezi:

brühüyyy
kkkkkkkk
@guma: "lehet, hogy így kezdte valamikor? :DDDDD"

Hát! Akibe bele tették a tehetséget, az már kicsi korában is kikívánkozik belőle.:D
@Muad\\\'Dib: "Mióta gyűlölködés, ha valaki azt mondja pl., hogy az illegális bevándorlás bűncselekmény, és eszerint is kell kezelni? Miből gondolod, hogy bárkit is gyűlöl?"

Azóta, amióta az egyistenetek ezt mondta. Tudod vannak nemzetközi megállapodások, amelyek szabályozzák, hogy ki a menekült, meg a ki a bevándorló. Illegális menekültekről én még nem hallottam. Illegális határátlépőről már igen, de ha menekül, akkor más a nemzetközi státusza. A menekültség legális státusz. Ezt a figyelszjogeszek is tudják, és még is félrebeszélnek a témáról.

Értendő a különbséget: valaki a szerbek felől útlevél nélkül átkocog a határon a ződbe, no ő illegális határátlépő, aki meg onnan az iszlámos részekről jön, mert ha nem akkor lelövik, no ő a menekült, vagy pl. akit oroszéknál politikai okokból bebörtönöznek és szerencsésen meg tud szökni és ide jön, ő is menekült.

Reszeli a fidesz és tábora a gyurcsányahibás témát is, oszt jobb lenne, ha másra is figyelnének, mert az a kurva jog vissza is tud nyalni:

index.hu/mindekozben/poszt/2015/05/28/legalizaltak_a_marihuanat_akkor_mi_betiltjuk_a_fuszagot_igen_akkor_tiltsatok_be_a_fingszagot_is/
@Rodeo36:

mindenbe bele kell kötnöd? :DDDDDDD (azért kösz!:)
azt kell észrevenni inkább, hogy mennyit javultam és nem írom az almát 3 l-el :)
@látjátok feleim szümtükkel:
"...Azóta, amióta az egyistenetek ezt mondta..."
Ezt vajon miért nekem írod? Olvasni, tudsz e?
@guma:
kolosszális fejlődés
brühüyyy
@Rodeo36:
Bocsánat, ilyen "zseniális" érvekkel nem tudok vitázni. ROTFLMAO!
"Mészáros: Mit gondol mi az ország véleménye önről?
Gyurcsány: Nézze, azok, akik itt vannak imádnak, mások pedig a hátuk közepére kívánnak. Tudom magamról, hogy nagyon megosztó személyiség vagyok, de hát ez a politikusok sorsa."
Itten valami csütörtököt mondott:D

"Hiába nógatta Németh Szilárd fideszes rezsibiztos a lakosságot, hogy panaszkodjon minél többet az e célra felállított úgynevezett rezsipontokon a „brüsszeli bürokraták” és az „álbaloldal” bűnös szövetségét megtestesítő energiaszolgáltatókra.
Az illetékes szervek adatai szerint ugyanis havonta pár száz honpolgárt mozdítanak meg a lelkesítő szavak. Mi több, még ez a szám is csökken, ami már személyi kérdéseket is felvethet a kormánypárt rezsilázfenntartásért felelős csapatában."

nol.hu/gazdasag/nincs-elet-a-rezsivonalban-1536549
@Muad\\\'Dib:
nem oszt nem szoroz
2*2=17

brühüyyy
@Rodeo36:
Tudom én, nem hagyod, hogy a tények megzavarjanak.
mentem... addig is nézzétek meg mivel kit etettek!

www.youtube.com/watch?v=1lk_M93-IHw

ne őt filmezd!

www.youtube.com/watch?v=iQU4pVjg4UQ

irány a fürdő!

www.youtube.com/watch?v=V4LnorVVxfw
@Muad\\\'Dib:
másik kérdés, ha nem oszt akkor micsinyál?
dialektika...és eaz miért csak nála rossz karakterisztika OGV-nél megosztóbb undorítóbb zsebtolvajt keveset találni

Bözsike néni mégis ajnározza mert olyan...kituggyamilyen
beeeeeeeeee

brühüyyy
"A DK ismét benyújtja összeférhetetlenségi törvényjavaslatát ...
A törvény a kormánytagok, az országgyűlési és az önkormányzati képviselők, valamint azok családtagjai számára megtiltaná, hogy hazai elbírálású uniós vagy állami finanszírozású pályázatokon induljanak."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=187911

No most majd meglátjuk legény-é a gáton a fidesz.
@Muad\\\'Dib:
nem ám én vagyok a TAGADÁS igaz asztis tudom mi kéne helyette

de Bözsike néninek nem kell, mert elhittye amit a pocakos kappanhangú és bandája belesulykolt
az a bizonyos elmúlt 8 év is az OGV hibája, ha 2002-ben kibasszák a FIDEXKFT-ből mint minden bukott zsebibabát akkor a világ ma egy senkivel kevesebbet hordana a hátán

felfuvalkodott lókupec

brühüyyy
@Rodeo36:
Hol írtam én, hogy ő nem megosztó személyiség?
@Muad\\\'Dib: Aki menekülni kényszerül az azon az úton teszi, amelyen azt reméli, segítséget kap. Ők nem bérletet kérnek, csak átmeneti nyugalmat Az üldözöttet tovább üldözni gonoszságnak tartom
@KÁTÉó53éúétr6:
Pont itt a probléma. Mi alapján különbözteted meg, hogy valaki üldözött, vagy netán bűnöző/terrorista? Egyetlen jelenlegi megoldás, hogy megkérdezed tőle. Mert ugyan kitől kérnél felvilágosítást az ügyében? Igen, akit üldöznek, azon segíteni kell. De ahhoz előbb be kellene azonosítani.
Tehát szerencséebb lenne azon dolgozni, hogy élhető országok jöjjenek létre a veszélyes régiókban. Persze ehhez alap lenne, hogy az igazán fejlett országok as szörnyülködésen kívül feltegyék a kérdést, vajon mely országok cégei dolgoztatják éhbérért az embereket az afrikai bányákban és ruhagyárakban? Na meg mókás volna, ha az utcán tiltakozó emberek is végignéznének a ruhatárukon és azon gondolkodnának, vajon miért nem a gyártó épülete előtt tiltakoznak, hogy az afrikai embereket is vegyék emberszámba és ne vazallusi sorban dolgoztassák őket.
Akkor lehet nem menekülniük kellene, meg segélyekből megélni, hanem építhetnének egy normális társadalmat az otthonukban.
@kekex:
"A feleség státusz tehát nem kizáró ok."
Dobrev Klára eszes nő, valószínű, hogy valamennyi tervezett cselekedetét alaposan megvizsgálja az elhatározásai előtt.
Tudja, hogy a politikai porondra való belépésére milyen közhangulatra számíthatna kormány és ellenzéki oldalról egyaránt.
A kormánypártnak alkalmat adna egy hatalmas offenzívára a DK és Gyurcsány ellen, melyben a fő motívum Gyurcsány alkalmatlansága lenne fő motívumként.
Vezér retorikájukban a családi alapon szerveződő országirányítás lenne a fő csapás korrupciós gyanúsítgatásokkal tűzdelve.
Ezen kívül személyében Gyurcsány leértékelődne, hiszen Dobrev Klára fellépése nála karizmatikusabb politikust feltételezne.
Bármilyen furcsa, de a Fidesz ellenfeleként olyan ember - aki csupán észérvekkel próbál vitázni - ne lépjen színre, akiben nemtelen eszközök nem állnak rendelkezésre.
Dobrev eddig sem vállalt önállóan politikai szereplést, ambíciói megvalósultak, hiszen foglalkozásában jó karriert futott be, legalább ennyire értékes vezérigazgatói szerepében a gazdasági életben is, női szerepvállalását teljesíti.
Miért is nyergelne át egy bizonytalan jövőbe?
@Rodeo36: fodball, kkkkkkkk, F1 harsány, fetrengve röhögés...
ugyan, nézzétek meg Mo.-on mi is a kedvenc sporttya a mini rámszesznek? adva van a válasz, aki ezzel az izével foglalkozik, az fogyatékos!
@punkfrog: de most télleg, kísérelj meg gondolkodni.
mijafasz köze van a zusának a fifához? mijé' az usa borította a bilit??
@Muad\\\'Dib: Az okokat kellene megszüntetni....így igaz! Ezt mondják a Londonban, Bécsben, Hamburgban stb ezerszámra dolgozó hazánk fiai is
"Akkor lehet nem menekülniük kellene, meg segélyekből élni, hanem építhetnének egy normális társadalmat és otthont"
Vagyis: jól tudjuk mit kellene tenniük... másoknak
@nincs_itt: az USA is tagja a FIFA-nak.
@KÁTÉó53éúétr6:
Már ne is haragudj, de igen. Egészen biztos vagyok benne, hogy az őseim NEM vettek részt gyarmatosításban, sőt még abban is meglehetősen biztos vagyok, hogy igen kis százalékban felelősek magyar cégek/kormányok Afrika jelenlegi vazallusi státuszban tartásáért, és kizsákmányolásáért. De még arra is nagy összegben fogadok, hogy nem kis hazánk felelős a geopolitikai okokból provokált polgárháborúkért.
Ettől függetlenül igyekezni kell segíteni a menekülő embereken, de nem ész nélkül, és nem mindenkin. Azokon, akiket üldöznek.
Komolyan Fabius ?

"a nyilvános tenderen elnyert poszt jogszerű még akkor is, ha nektek pont annyira nem tetszik, mint nekünk nem szokott amikor ti csináljátok hajszálra ugyanezt."

Igazán így gondolod ?

Olyannyira, hogy "odagereblyézetted magad Feri mellé" ezügyben önszántadból ?

Akkor áruld már nekem Fabius kedves, hogyha ezt te így gondolod, akkor milyen alapon nem állsz ki Tiborcék és Simicskáék nyertes pályázatai mellett, melyek jogszerűek, nyilvánosak, és éppen csak annyi a gond vele, hogy nem tetszik pár embernek.
@Mariann19:

A családi alapon szerveződő korrupcióban a Gyurcsány család (mindennemű rágalom nélkül mondom) élen jár.

Elég ha megnézzük Dobrev Klára anyukája hogyan segédkezett a Motim RT megszerzésében, az Altus feltőkésítésében, az egykori MSZMP KB hogyan segédkezett ingatlanok tucatjainak Gyurcsányékhoz való átjátszásában bagóért, melyeket visszabéreltek jó pénzért, és felújítottak állami pénzből élből, ...
@Mariann19: Lanczi ugatja, amit eledobtak, hogy ugasson, lancos kutya o, a rosszabbik fajtabol.
Tudja, hogy hazudik....de eleg sok penzert teszi.
@Trackers: Hany indulo volt?
Milyen pontrendszer?

Mert a Kozgep es az ELios sokszor egymagaban nyert...amig ugye Lala ki nem verte a gecit a pelobol a telobe, hogy mas is hallja...na azota nem nyernek.
Veletlenul, mi?
Azert remelem majd a tobbi unios orszagban is rahorognek ferire, hogy na nemahogyagyurcsany vizsgaljon minket, kurvaorszagbol!?
@Trackers: Ahova ferit akasztanad, oda logasd viktort. Igy igazsagos.
@tomwar:

Fabius vont párhuzamot, a nyerések között.

Meg is állapítja mindkettőről (a Feriéről is), hogy van benne nagy adag szándékos keresztbetevés, azaz a nyertes személye, nem a pályázaton, hanem a döntéshozók akaratán múlt.

Én csak azt nem értem, hogy ezek után miért áll ki Feri mellett.
Persze amellé áll Fabius aki mellé akar.

De akkor nem kérheti számon azokat se, akik a Viktor mellé állnak.

Mert ahogy te is írod, nincs sok különbség.
@tomwar:
"a tobbi unios orszagban is rahorognek ferire, hogy na nemahogyagyurcsany vizsgaljon minket, kurvaorszagbol"

Nem hiszem hogy zavarná a többi országot, ha Gyurcsány keményen betartana az Orbánéknak.

Több pénzt kérnének vissza, mint bármikor, amit persze végső soron mi fizetnénk meg, de mint tudjuk Gyurcsányt az ilyen apróságok, nem érdeklik.

Hisz célja elérése végett, elsősorban hazavágta Medgyessyt, majd rátelepedett az MSZP-re, majd kicsit később kicsinálta az MSZP-t, (a kettő között pedig "elkúrta").

Nem hiszem hogy néhány milliárd megvonása zavarná, ami elsősorban nekünk adófizetőknek fáj majd.

A többi országnak pedig annyival több jut, minnél többet tartanak vissza tűlünk. Azaz még örülnek is neki.
@Trackers:
Akkor maradjunk a kozos logatasnal! :-)
Le kell szögezni előljáróban, hogy azokat az embertársainkat, akik az életük veszélyeztetése elől menekülnek, azokat be kell fogadni. Pont.
Azonban Európának a migráció kérdését távlatokban kell rendeznie, hiszen Európa jövője nagyban függ a menekült- és a bevándorlók áradatától.
Ami most történik az eu részéről, az egy felületi kezelés, egy pillanatnyi állapot megoldása, holott a befogadás kényszere egyre súlyosabb terheket fog jelenteni Európa számára.
A bajok gyökere a fejletlen országok mérhetetlen elnyomorodása, amely az élet fenntartását veszélyezteti.
Ez abból adódik, hogy az ott élő emberek már a munkaerő árát sem kapják meg jövedelemként, még az élelem és víz sem adatik meg számukra.
Ismert tény, az elmaradott országok gazdagja mesés vagyonokat halmoznak fel, az elosztási viszonyok egyirányúak, a gazdagságuk fokozására
használják fel a javakat.
Amennyiben Európa átvállalja ennek a drámai helyzetnek a megoldását, áttételesen ezt a gazdagodást segíti elő úgy, hogy saját földrészét gyengíti nemcsak gazdaságilag, hanem az együttélés negatív következményeivel is.
Tudjuk, hogy a nagyhatalmaknak Európa gyengítése a célja, nem szükséges saját magunknak olyan terheket felvállalni, amelyeknek okozói nem mi, európaiak vagyunk, hanem az adott országok önmaguk.
@tomwar:
"Lánczi ugatja, amit elé dobtak neki."
Ebben nem lehet közöttünk vita, mert igaz.
@Mariann19:

Úgy tűnik te is besétáltál egy zsákutcába, csak még nem migránsozol.:(
@Trackers:
A rendszerváltás privatizációs részvételében azok jutottak a nemzeti vagyonhoz, akik jól informáltak voltak, kapcsolati tőkével rendelkeztek, tudták az eljárások szabályait. Ebben részt vettek a rendszerváltó pártok és a múlt rendszer - főként a régi vállalatok menedzsmentje - bennfentes figurái.
Gyurcsány - akkor még civilként - előnyös poziciója révén a többiekhez hasonlóan részt vett ebben a folyamatban.
Utána ügyesen választott profillal kezdte gazdasági működését, melynek felvirágoztatása már a saját tehetségének köszönhető.
Azonban ne felejtsd el, hogy a mai nemzeti vagyon kisajátítása a politikai egyeduralom jegyében történik, erőből és sanda módon.
Az elsíbolt vagyonok ma már százmilliárdokban mérhetőek egyénenként.
Mi ehhez képest Gyurcsány 10 milliós irodaház felújítása, vagy a 9 milláért megvett üdülő?
Így - összehasonlításban - érdemes értékelni a vagyon kiáramlását.
@Trackers: "Nem hiszem hogy zavarná a többi országot, ha Gyurcsány keményen betartana az Orbánéknak.

Több pénzt kérnének vissza, mint bármikor, amit persze végső soron mi fizetnénk meg, de mint tudjuk Gyurcsányt az ilyen apróságok, nem érdeklik."

Légyszíves mond már meg, hogy hol olvastál ilyenről
A megnyert munka nem erről szól, vagy addig már nem nyúlik a mérföldes eszed?
@látjátok feleim szümtükkel:
Tudom, hogy kissé meglepő más oldalról nézni ezt a kérdést, de engem nem lehet a reális szemlélettől eltéríteni.
Bele gondoltál, hogy a nagyhatalmak -akiknek nem érdekük Európa erősödése - mennyire örülnek ennek a kedvezőtlen migrációs folyamatnak?
A partvonalról szemfényvesztő módon humanitárius
szólamokat hangoztatnak, miközben előkelő idegenként figyelik a folyamatokat, segédkezet nem nyújtanak.
Tudomásul veszem a kritikádat, de mond meg, mivel nem tudsz a véleményemben azonosulni?
"...igyekezni kell segíteni a menekülő embereken, de nem ész nélkül, és nem mindenkin. Azokon, akiket üldöznek."

Ja. Miután a saját éhezőinknek, nélkülözőinknek, hajléktalanjainknak sem tudunk. Igaz? Dögöljön éhen az éhínség, munkanélküliség elől menekülő is.
@Mariann19: "Le kell szögezni előljáróban, hogy azokat az embertársainkat, akik az életük veszélyeztetése elől menekülnek, azokat be kell fogadni. Pont."

Eddig egyetértek, de amit ez uátn összefésültél, az nem tetszik.

Mi az élet veszélyeztetése?
Ha valaki oda a miskolci régióba születik az istenháta mögé, és nincs se víz, se villany, se munka/étel, akkor annak az élete veszélyeztetett?
Biztos, mert a gyámosok ész nélkül elveszik a gyereket a szülőtől, és azzal indokolják, hogy nincs biztosítva a gyerek megélhetése.

Ha más ugyan ilyen körülmények közé afrikai, afganisztáni, vagy ázsiai területre születik, annak miért nincs veszélyben az élete?
Vagy a föld csak azoké, akik európéerek? A megélhetését nem biztosító részeken születetteknek nincs emberi joguk arra, hogy a föld olyan részeire vándoroljanak, ahol meg tudnak élni? Valami egyisten kinyilatkozott, hogy mindenkinek ott kell éhen halnia, ahol született?

Te okos vagy, és empatikus is, nem csak reális, gondolkodj el ezeken.
@nincs_itt:
a pontos találatokért vekker órákat sorsolunk a győztesek között

(meksúgom de ne mondd meg senkinek, 2012 ben helyettük kapta Délafrika a VB-t és 2016-ban meg a kurva oroszok+++++gumicsont ahelyett hogy a zisilnek álcázott usarmy miért nyomúl iraq-ban című kiskátét figyelné a világ...kis világbotrány itt másik kis világb otrány ott és máris nyugottan foglalják el iraq-ot hogy átmennyenek szíriába falseflag action beeeeeeeeeeeeeeee)

brühüyyy
kkk
Azért nem szeretném, ha a németek azt mondanák, hogy ott ők németek közt szeretnének élni, és a gyerekeinket ilyen indíttatásból haza küldenék.
@punkfrog:
de a vádpontokat nem az usában hanem usa bankok által követték el, azok a bankok nem lesznek letartóztatva, pedig a mosógép náluk műxik mai napig a Wallstreet -en, jó nagy mosógép

és kurvára bassza a csőrüket, hogy náluk ugyanolyan foci van mint levédiabasznádon csak többe kerül...egy Camerun vagy Togó jobban teljesít mint a világ esze
brühüyyy

hát még a ....csád
Minden törvényszegőt börtönbe!
Vagy nem annyira jó a fidesz ezen taktikája? Esetleg a több börtönhöz több felügyelő is kéne?

index.hu/belfold/2015/05/28/azt_sem_tudjak_miert_verik_egymast_a_fiatal_rabok/
“Azt látjuk, hogy általában is a fiatalkorúak között jellemzőbb az erőszak, a durva esetek” – mondta az Abcúgnak Ivány Borbála, a Helsinki Bizottság jogásza. Ennek szerinte több oka is lehet. Ezekre a gyerekekre jellemző a nagymértékű alulszocializáció, az elhanyagoltság, a legtöbbjük borzalmas társadalmi körülmények közül érkezik. “
@punkfrog:
egy szavazata van uggyanúgy mint Saint Kitts and Nevis-nek

meg kurva nagy pofája, még nem esett ki rajta

brühüyyy
@Rodeo36: a FIFA szerinted, hófehéren működött?
vajon miért Dél-Afrika kapta a VB-t?
@látjátok feleim szümtükkel:
"Vagy a föld csak azoké, akik européerek?"
Érvelésedben magasabb, elméleti síkú régiókban kezdtél el gondolkozni.
Nevezetesen abban, hogy a Föld szabad javainak
/természeti kincsek, a föld, maga a természet/
elosztása igazságos-e, nincs-e mindenkinek joga ezeket a javakat birtokolni?
Ne lepődj meg, ezen én is gondolkoztam már és vitatkoztunk is a köreimben.
Valóban nem igazságos!
Azonban helyzet van. Az emberiség az idők folyamán nemzetközösségekbe szerveződött, mely egyidejűleg sorsközösséget is jelent annak felvállalásával és felelősségével együtt.
A te teóriád szerint tehát nekünk jogunk van az olajmezők birtoklására, az aranybányákra is?
Miért nem emelsz szót ilyen alapon a gázmezők hasznosítására, melyet te annyira megfizetsz, hogy pl. Oroszország nagyjából ebből él.
Együttérző vagyok az országon belüli és az országon kívüliek éhezéséért, én nyújtanám elsőként a kenyeremet azért, hogy ne haljanak meg.
Azonban az ilyen kérdéseket úgy célszerű vizsgálni, hogy rossz döntésekkel ne hozzunk létre a többi embertársra veszélyes körülményeket.
teccik nagyon:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150528_Tiborcz_panasza

Orbán szegény vejét annyira támadták, hogy el kellett adnia a lopótököt.
@punkfrog:
mert Africa úgy ahogy ki van velük baszva (főleg a zusáska által kibaszott rágcsáló rovar) többet ad a nemzetközi fodballnak mint a zusáska, ...csád Yayyayayaya Touré, Kolo Touré... Drogba Didier, Togo, Camerun, Délafrika, és a többiek én láttam ott a porgafingók tényleg a porba finganak de kergetik a lasztit és élvezik ...a nagypofájú senkiháziak milliók alatt nem is hajlandók megmozdúlni és amikor a vánnya'tt testüket kergetik akkor is pankrációt csinálnak és nem fodballt

többek között ezért a kurva annyukat

brühüyyy
@Mariann19:
és nagy különbség van a 20 éve mumifikált ügyek, meg a mainapi szabadrablás között is. Na meg, hogy Gyurcsány NEM minielnökként privatizált, és nem a haveroknak osztogatta az uniós pénzeket.
@kekex:
Aki nem látta közelről a privatizációs folyamatokat, annak szerencséje van.
Én nem voltam ilyen szerencse malac.
Akkortájt olyan cégnél dolgoztam, ahol a KFT ügyvezetői abban utaztak, hogy a lapokban megjelent privatizációs lehetőségeket figyelték.
Néhány ilyen útjukon részt vettem, ahol megtörtént, hogy eladósodott, ismert könnnyűipari vállalatot meztelen seggel is meg lehetett venni. A lényeg az volt, hogy a papíron átvállalt hitelből kellett kifizetni a vételárat. A hitelező banknál lehetett a + - -t
lezongorázni.
Gyurcsány bulija harmatcsepp ahhoz képest, ami ebben az országban folyt.
Sokáig lehetett Gyurcsányt ebben támadni, mindaddig, amíg látható nem lett, hogy a Fideszhez képest garasos ügyről volt szó.
Igen, és nem politikusként privatizált a mi Ferencünk.
@Mariann19:

"...nem politikusként privatizált a mi Ferencünk." Már akié, de az is igaz, nem ő, meg nem is a szocik csinálták a privatizációs törvényeket.

"...az ilyen kérdéseket úgy célszerű vizsgálni, hogy rossz döntésekkel ne hozzunk létre a többi embertársra veszélyes körülményeket."

Jah! Minden szentnek/államnak maga felé hajlik a keze.
@látjátok feleim szümtükkel:
"A mi Ferencünk" egy humoros beszúrás volt, tudod, hogy libsi vagyok, és egyszer nekünk is kitárul a horizont.
Amikor a szocikra szórják látványosan a privatizáció miatti átkokat, akkor egyszerű őket védelembe venni.
Mire 94-ben kormányra kerültek, addigra a privatizáció nagyja lecsengett.
"Minden szentnek/államnak maga felé hajlik a keze."
Meg a felelőssége is ott hajladozik.
Hű, de jót dumálunk!
hvg.hu/gazdasag/20150528_otthagytak_Varga_Mihalyt_a_kozszolgak?s=hk

"Fehér József, a munkavállalói oldal szóvivője szerint még 2015-re sem tudták megnyugtatóan rendezni a béreket, nemhogy 2016-ra. Kétszázezernél több munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit – tette hozzá."
@AKIsTUDATLAN:

Hülyeség volt eladniuk..

Gyurcsány a lopott és kitömött cégeivel, és milliárdjaival, még EU-s szerződést is bír nyerni.

Pofátlannak áll a világ.
@Mariann19:

Hazudsz...

Gyurcsány lopott, közokiratot hamisított, adót csalt.

Börtönbe a helye.

A többi az csak Gyurcsány csicskák agymenése.

Persze nem lesz börtön. Ahogy senkinek se lesz, hiába jár a ti szátok is a közbeszerzések kapcsán.

De ettől még Orbán is és Gyurcsány is egy mocskos féreg.
@punkfrog: tisztázzuk! én zsigerből rühellem a fodballt, talán így is születtem. de! mivel magam is sportolgattam, ezért eljutottak a hírek ánnó decibell hozzám is a fodballisták béreiről, juttatásairól és egyebeiről. de nem ezért nem szeretem a focit(egyetlen csapat "sportot" sem kedvelek), de most pontosan láthatóvá vált, hogy a zusa bármibe beleugat, ami éppen politikai céltalanságának megfelel.
az európai focihoz annyi közük van, hogy fociznak arrafelé európaiak is.

de érdekes módon, már megint egy európai székhelyű szervezetet vegzálnak, gondolom mindenféle hírszerzési adatokra támaszkodva. Lásd még a német vs NSA botrányt, amiért még az SPD(kurvára usa barát) is a Bundesmutti mellé állt, hogy ez azért "kicsit erős volt".
@nincs_itt: félelmetes ez a sok baromság, amit leírtál!
milyen európaifociról dumálsz 2015-ben?
szerinted ki van a blattermaffia ellen, hát bakker az uefa!

pár hónapja, mi volt a véleményed, vidaildikó és társai ügyénél???

kurva unalmas ez a amcsifobiád, a bolhással együtt.
@taga20: ugye azért látod a különbséget az amerikai futball és az un. európai foci között???
na tessék még egy szervezet... amit ti foci rajongók tartotok el.

a vidaiildikó ügye és ez a fodball sztori 3 különböző dolog!

nincs amcsi fóbiám, csak látom mi zajlik a világban, rád férne egy kis tájékozódás!
ajánlottam Nógrádi Györgyöt, a 15 legjobb biztonságpolitikai szakértője között van, ahány amcsi képzés van azt elvégezte. hallgasd meg őt és meg látod mi az amcsi fóbia!
@taga20: kimaradt a világ szó! tehát a világ 15 legjobb biztonságpolitikai szakértője között van.
helyesen
@Muad\\\'Dib: Akármit is gondolsz, szerintem is xenofób,bármit is jelentsen ez a szó....de igazából ami erről elsőre az eszembe jut az a punci, vagy ahogy taga mondaná: pina.
@nincs_itt: "nincs amcsi fóbiám, csak látom mi zajlik a világban, rád férne egy kis tájékozódás!
ajánlottam Nógrádi Györgyöt, a 15 legjobb biztonságpolitikai szakértője között van, ahány amcsi képzés van azt elvégezte. hallgasd meg őt és meg látod mi az amcsi fóbia!"

ez azé szép bekezdés volt:))
bírlak haver, de eszt a kibaszott fifát(vagy gecivityát), má picsán kellett valakinek rúgnia.

ezért is írtam a vidáról, me ott is az amcsik rúgtak bele az orbánmaffiába.
@kentauri: mi van haver, rossz fát tettél a tűzre, asztán pinatiltólistára rakott az asszony?

ha jó gyerek leszel, köcsön adom a guminőm:)))
@nincs_itt:
az USA-ban, MLS néven, hivatalos soccer bajnokság zajlik, és teljes jogú tagjai a FIFA-nak.
a FIFA egy rohadt korrupt szervezet.
végre valaki, csinál valamit ellenük!
@punkfrog:
az MLS is egy hatalmas gittegylet meg a csapatai is, van belőlük részem, összességében egy kalap szar, még úgy is, hogy a nyugdíjba készülő Kaká-t is szerződtették valamelyik műintézetbe teljes a sikertelenség, persze nem fizetnek annyit a játékosoknak mint amennyit a nagymenők, olyan MEKI és Walmart szinten akarják elintézni mint a College Basquet ball -t ahol a diákok ingyen játszanak azért, hogy egyik másik majd valamikor igazi profi legyen a gazdáik (teljesen magántársaság) csilliárdokat kaszálnak, a diák kap egy basquetball diplomát amivel ki sem tuggya törölni mert némelyik analfabéta marad egyetem után...az MLS észak amerika azaz usa canadá tehát ebben sincs igazad
már leírtam hogy hogy kilóg a lóláb rájöttek hogy ez is hatalmas üzlet de ők kimaradtak belőle és még sokáig, hátha nem veszik őket komolyan majd szétbasszák a világban jól működő szervezetet Blatternak igaza van amikor ma mondta ugyanezt...és el akarják venni az oroszoktól a 2016-osat és a 2020 asat sem akarják...rendezzenek olympiát??? dehárt beszarnának már a biztonság annyiba kerülne, hogy nem érné meg nem is rendeznek semmilyen nagy nemzetközi izét mert be vannak szarva, de kibaszott irígyek...és szemetek belepofáznak mindenbe...lesz választás a Blatter t megválasztyák és akkor mindenki mehet a levesbe...egyébként inkább a saját házuk táján söprögethetnének az ottani összes sport egy zsebtolvajlás és átbaszás és legfőképpen KORRUPCIÓ A KÖBÖN

hátrább az agarakkal

te merrefelé mosogacc az usában?
vagy még nem jártál ott?

brühüyyy
@taga20: leszarom az összes fodball szervezetet, meg kell nézni az "arcképcsarnokot" összesített IQ < szobahőmérséklet.
akkorát rúgtak, hogy csak na! ha minden így megy tovább ott, akkor 2018-ban simán tripláznak.
de ez most mindegy, mert érezni véltem némi párhuzamot a német vs NSA koki és schaller parti, meg a hirtelen svejcba lekapcsolt IQ-nindzsák között.
télleg mikor bombázza a zerforsz cürikkot??
@kentauri: a xenofób
az idegen gyűlölő, más szóval soviniszta

brühüyyy
@nincs_itt:
te is olyan vagy??? a @taga -nak akarsz értelmesen válaszolni? az be van programozva és gombnyomásra jön belőle a kávé, a tea, a tej meg a baromság gombja válogattya
és a guminő

a @taga még soha semmit sem értett meg annak igaz valóságában preconcepiciói vannak és meg kiütései és piros pöttyök a valagán azaz ő a Mr Skatulyásító Ödönke...és a félcédulás bácsi

brühüyyy
@Rodeo36: leeccerűsítem a fifa vs usa problémát:

kimaradtak a "buliból"(mármint az MLS - jé, tök olyan mint az MLSZ-), most meg jáccák a szentfazekat. köll a píz kalácsra...
@Rodeo36: szevasz öreg! hogy szolgál a kedves egészséget?:)))
Mondhatjuk hogy Orbán értékel reggel, délben este, meg amikor ráér.

nepszava.hu/cikk/1058661-kitiltotta-a-nepszavat-a-fidesz/
@taga20:
szia, kösz ragyogóan még az orvosom is meg van elégedve sőt...de az már nem publikus

látom te már csak "úgy" maracc...eccer az életben ha megértenél egy igazi összetett összefügéést???
dehát...mint látom marad a dreha és +/- 0,012 mm

brühüyyy

kutya macsek és a többiek???
@Rodeo36: valakinek kukásnak is kell lennie, nem lehet mindenki hétnyelven beszélő polihisztor.:))

kutyamacska itt hetrázik a nappaliban, miután jó bezabáltak. fene a jó dolgukat:)))
@nincs_itt: csak aszt nem tudom, hogy melyik vagyok én, és melyik te.:))

na igyunk egyet!:)))

www.napiszar.hu/showPost/Mert_olyan_nincs_hogy_valami_nem_sornyito
@Trackers:

Különösen a "minden rágalom nélkül mondom" tetszett. Ezzel már a hazai erős mezőnyben is sokra lehet vinni.
@nincs_itt: bírtam a filmet.
de mielőtt eljönne, élvezzünk:))

www.youtube.com/watch?v=0RFoYCG4_TE
@taga20:

Úgy látom, téged már egy @nincs_itt: senki és egy kanadai nyugdíjas is lekezel@Rodeo36:!:) Nevetséges vagy!:)
@taga20: nem tettem én rossz fát a tűzre...csak simán félre kúrtam.....mint mindig, és le is buktam mint mindig.
Követem egy nagy bölcs tanácsát aki azt mondta, hogy amelyik puncit kihagyod azt a túlvilágon az orrodra húzzák.
17 évesen megfogadtam, hogy az összes nőt megdugom...nem állok nyerésre.
Viszont a Klárát bevállalnám csak, hogy a poszthoz is hozzászóljak...tuti tud dugni ha már ilyen csudijó pasit befogott magának.
@tristen2005: látom, azért reagálni muszáj volt
egy senkire...
na jóccakát
@kentauri:
Anikó ebben übereli Klárát, a te gondolatmeneted szerint...
@kentauri:
kár beléd, hülye
brühüyyy
@Knósszosz: ha má a logikátokat tovább bonyolítom, ako én inkább sarkakatánál maradnék:)))
@taga20:
Nem rossz!
De Hajdúnénak lenni komoly kihívás, tudja állni a sok baxtatást??
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A habzó szádról töröld le az anyagot, mert megfulladsz a végén.
@taga20:

..válogat a kendermagban, a kiskirály sem él jobban..
@tristen2005:
a kis j=linformèlt megint kavarja ami a fej;ben l0ty0g

bocs...EN maradt klikk

brühüyyy

mijafasztakarc?
Sajna nem fogják leváltani de talán megpukkad......
@tomwar:

"_Hany indulo volt?
Milyen pontrendszer?_"

Járj utána, bazmeg.

"_Mert a Kozgep es az ELios sokszor egymagaban nyert..._"

Ebből következik szerinted, hogy mindenütt 1 induló van, különösen az Unióban. mi? Hülye.

"_amig ugye Lala ki nem verte a gecit a pelobol a telobe, hogy mas is hallja...na azota nem nyernek._"

Geci, pelo, telo... ez különösen fontos volt.

"_Veletlenul, mi?
Azert remelem majd a tobbi unios orszagban is rahorognek ferire, hogy na nemahogyagyurcsany vizsgaljon minket, kurvaorszagbol!?_"

Ez pont egy kurvaország kurvapolgárának kurvasrófra kurválkodó gondolata. És nem véletlenül.

@Trackers:

"_Én csak azt nem értem, hogy ezek után miért áll ki Feri mellett.
Persze amellé áll Fabius aki mellé akar.

De akkor nem kérheti számon azokat se, akik a Viktor mellé állnak.

Mert ahogy te is írod, nincs sok különbség. _"

Talán sok nincs, csak lényeges, s épp a lényegest nem sikerült megértened.

Az orbáni rendszer lényege a korrupció, működésének célja a korrupció fenntartása, a rendszer a korrupcióra épül, az tartja életben.

Az Unió meg egyelőre életben tartja az országot. A magyart.
@jaegtoer:
Az uniós országokban egyrészt tudják, hogy Gyurcsányt egy Nobel-díjas közgazdász választotta társszerzőül több fejezetnél (az első oldalon az önálló fejezetírók, a második oldalon már Gyurcsány is szerepel):
www.gbv.de/dms/zbw/675763169.pdf
másrészt tudják, hogy neki egyedül sikerült 1 %-os költségvetési megszorítást 0,5 %-os gazdasági visszaeséssel produkálni úgy, hogy közben pozitív maradt a GDP fejlődése.
Ezzel szemben Orbán és ElTolcsy békeidőben tudott horribilis minuszos GDP-t gyártani, és a tavalyi évben 6 %-os GDP befolyásból tudott 3 % alatti fejlődést előállítani.
Továbbá emlékeznek arra, ahogyan kiharcolt az országnak + 1 mrd euró forrást - és még mindig kérdéses, hogy Orbánék azt le tudják-e majd hívni.
Ja: és nem jegyzik pofozható bohócként!
@jaegtoer: Tenyleg, egynel tobb!? Nahat...ki gondoltad volna. Szerinted en nem ertem a lenyeget? De.
Mindegy, ma a fonok megint elmegy fenyeztetni magat a sajatjai elott es szetoszt par tucat faszsagot jo szokasa szerint..eloben adja tobb radio is hardcore rajongoknak.

Es igen, mar nem erdemlik meg hogy ne ruhelljem oket kurvara.

Ugy latszik, mar a cinizmusom se a regi....
@tomwar:
Szánalmas vagy, meg csőlátó. Meg agymosott. És akkor még finom voltam és úrinő, mert a többi jelzőt kitöröltem.
Kovács Árpád: Fel kell készülni egy következő válságra

"Viszont negatív kockázatok is vannak. A legnagyobb az, hogy a kkv-szektor teljesítményét és versenyképességét a szándékok ellenére nem tudjuk feljavítani. Miközben a munkaerő 80 százalékát a kkv-k foglalkoztatják, és adják a választói tömeget, ugyanakkor a gazdasági részesedésük 30-40 százalék közötti. Másik nagy kockázat, ha nem lesz jó a mezőgazdasági teljesítmény, ami lefelé húzná a növekedést. Nagy kérdés az is, hogy a társadalom és a külföldi befektetők bizalma hogyan alakul. Megjelennek-e a türelmetlenségek, amikor kisebb-nagyobb társadalmi csoportok nem fogadják el a közpolitikai lépéseket. Ezek mind kockázatok, de elég nagy biztonsággal tervezett a költségvetés. A kérdés a fenntarthatóság, de a szakértők szerint 2018-ig a konjunktúra kitarthat. "

www.vg.hu/velemeny/interju/kovacs-arpad-fel-kell-keszulni-egy-kovetkezo-valsagra-450894
Elgörbült a kiskereskedelmi adat

Nincs összhangban a kiskereskedelmi folyóáras adatsor a volumenindexszel, így nem számolható, hogy a szektor mennyivel járul hozzá a GDP-növekedéshez. Most az online pénztárgépek okoznak olyan hatást, mint korábban a trafikok.

www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/elgorbult-a-kiskereskedelmi-adat-450580
Sokkal több magyar halt meg idén, mint más évek elején

2015 első negyedévében 22 014 gyerek született Magyarországon, 3,3 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 37 823 volt, ami 2014. január–márciushoz viszonyítva különösen nagymértékben, 15 százalékkal emelkedett. A természetes fogyás 15 809 fő volt, 4 125-tel több az egy évvel korábbinál.

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/sokkal-tobb-magyar-halt-meg-iden-mint-mas-evek-elejen-450756
Több mint négy százalékkal estek vissza a nemzetgazdasági beruházások

2015 I. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások volumene 4,5 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszak magas bázisához képest - jelenti a Központi Statisztikai Hivatal.

www.vg.hu/penzugy/befektetes/tobb-mint-negy-szazalekkal-estek-vissza-a-nemzetgazdasagi-beruhazasok-450840
Orvosok, mint megélhetési bűnözők

"A Magyar Kórházszövetség elnöke csütörtökön azt közölte, a társadalmat veszélyeztető kritikus helyzet elkerüléséhez módszeres és tervezett forrásbevonásra van szükség az egészségügyben, ezt a 2016-os költségvetési tervezet nem biztosítja."

www.origo.hu/itthon/20150529-egeszsegugy-beremeles-rezidens.html
@kekex: Persze. Sot! Ketszer!
De legalabb - veled ellentetben - volt mit mosni...Mondjuk sikertelenul.

Irhatnam persze azt is, hogy te...meg bibibi...meg hogy nalad az agymosas beontes lenne, akkora seggfej vagy..de minek?

Remelem, most mar nem fogod vissza magad...nem vennem szivemre, ha szetfeszite a sok mocsok, amit nekem szantal...HAJRA KI VELE!
@Mariann19: Szia! "Gyurcsány - akkor még civilként - előnyös poziciója révén a többiekhez hasonlóan részt vett ebben a folyamatban.
Utána ügyesen választott profillal kezdte gazdasági működését, melynek felvirágoztatása már a saját tehetségének köszönhető. "
Hozzátenném személyes tapasztalatból, hogy az apró familia inkább a financiális hátteret adta Gy. cégakvizícióinak.
A második fele a dolognak az, hogy a nevezett strohman lett, azidőben az eléggé ismeretlen figura megfelelőnek bizonyult a feladatra.
A harmadik "fele": a bizalmat az ígérettel, illetve annak beváltásával szolgálta meg: a magas közig pozíciókban, ám nem az első ( politikai)vonalban, jogosan szakemberként ismert, de a váltás miatt kirúgott baloldali kádereket a saját cégeinél alkalmazta, igencsak szépen jövedelmező, szakértői pozíciókban.
Amiben pedig gazdaságilag is okos volt: nem a "bukott", ám mindenképpen sértődött szakértőkkel vitte az üzleteit ( nekik csak jó meleg karosszéket adott egy ideig), hanem fiatal, általa tehetségesnek tartott profikkal ( kivétel ez alól, ha valakit nem lehetett kihagyni a buliból szakmai tudása miatt).
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Marian nem hazudik,! Egy bajod van, hogy fingod nincs gazdasági ügyekről. SI faktor a legmagasabb elvi alapvetésed!
@nincs_itt: A soccert én is szeretem, ám nem a magyar változatát:-( Viszont az valóban kérdéses, hogy netántán Platini segített-e a " mocskosamcsiknak", úgyismint amerikai hírszerző ...
@pianolight:
megemelem kalapom előtted, én ott álltam a gáton amíg te ellenálltál(????????)
de ez most engem meglepett, ez Bach Horowitz magasság...majdnem
lásd a sört az új blogon fabius elvetette a súlykot és a léábára esett
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: Nem igazán értem a kalapemelést, de tőled, mindenki tudja, nagy dolog, mégha nemn is gondolod komolyan D
Hol álltál a gáton, nem tudom, csak sejtem ...
Információt nemcsak úgy lehet szerezni, hogy az ember egyetért a tartalmával...
Arról lemaradtál, amit a 80- as évek második feléről írtam, illetve a 20" ..,.
@pianolight: 20 évvel korábbiakról...
@taga20: Ecsém,ez már sajna ma délutánra marad DD
@pianolight:
a 80-as évek második feléről én 1987-től csak galambpostával de tudtam mindent és szégyelltem magam azok helyett is akik...kár volt

brühüyyy
tudod azok a lázadók sohasem hoztak létre semmit és ez van ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a többi történelem

figyeld eszt:

www.youtube.com/watch?v=5VOCNHAh_XA
@Rodeo36: én most szégyellem magam ...
@pianolight:
azzal én nem megyek semmire

hallgasd meg soxor

ugye???????????????????????
nahátugye

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=CMBJ5uMWh1k

szerezte és el is játtsza
merész
@Rodeo36:
ugyanerről a leírás

Compositeur et Joeur: Jean Guillou.
Sa haute voûte est réputée pour ses qualités acoustiques et, dans cette superbe nef, les grandes orgues emplissent de leurs notes puissantes et riches l'espace dans lequel tous viennent s'imprégner de musique.

La richesse sonore de cet orgue est exceptionnelle : avec ses 8000 tuyaux et ses 5 claviers de 61 notes chacun, il offre une infinie possibilité de jeux harmoniques, particulièrement développés dans leur conception technique par l'organiste titulaire, Jean Guillou.
Il présente la richesse d'une double transmission et de deux consoles, transmission mécanique pour la console de tribune, électrique pour la console mobile dans la nef qui permet à l'organiste de jouer tout près du public et de dialoguer avec un orchestre ou une voix, sous les yeux des spectateurs.

De 1559 à nos jours, bien des instruments se sont succédé, détruits, incendiés, restaurés, remaniés. L'orgue tel qu'il se présente à nos yeux fut construit par Ducroquet en 1854. Les dimensions du buffet atteignent 18 mètres de haut sur 10,50 mètres de large. C'est Victor Baltard, architecte de la Ville, qui fut chargé de la réalisation du buffet, ainsi que de rétablir l'ornementation intérieure de l'église : chaire, maître-autel. La présentation qu'en fit Baltard au conseil de Fabrique laisse entrevoir toute la symbolique qui a présidé à la disposition des différents groupes de sculptures.
Alliant chimères, griffons, harpies, oiseaux noctures, lézards, dauphins, sirènes, tous les motifs réalisés dans la partie constituant le soubassement rappellent " les oeuvres de la nature combinées par l'imagination des hommes et caractérisent les compositions poétiques et musicales dans leurs élans imprévus et souvent inspirés ".

Mais la décoration de la partie supérieure : le couronnement, appartient à l'ordre des idées religieuses : anges, chérubins, et les trois statues massives de Sainte Cécile encadrée par Saül furieux, brandissant un javelot, et David cherchant à calmer par les accords de sa cithare l'agitation de Saül. Ce buffet fut réalisé en chêne de Hollande encaustiqué.
L'inauguration eut lieu le 26 mai 1854, en présence d'une foule immense, avec entre autres, le concours de César Franck. Par la suite eurent lieu de nombreuses restaurations, modifications (Merklin en 1879, Victor Gonzalès en 1932, Georges Danion-Gonzalès en 1967). Devenu muet pendant 10 ans, il fut intégralement reconstruit grâce à la Ville de Paris, propriétaire, par les facteurs Jan et Peter Van den Heuvel de Dordrech (Hollande) et inauguré en septembre 1989. Cette reconstruction fut rendue possible par la ténacité de Jean Guillou, arrivé comme titulaire en 1963, relayé dans cette entreprise par la création d'une association qui prit rapidement le sigle d' A.R.G.O.S. (Association pour le Rayonnement des Grandes Orgues de Saint-Eustache ).
@pianolight:
@Rodeo36:
ugyanerről a leírás

Compositeur et Joeur: Jean Guillou.
Sa haute voûte est réputée pour ses qualités acoustiques et, dans cette superbe nef, les grandes orgues emplissent de leurs notes puissantes et riches l'espace dans lequel tous viennent s'imprégner de musique.

La richesse sonore de cet orgue est exceptionnelle : avec ses 8000 tuyaux et ses 5 claviers de 61 notes chacun, il offre une infinie possibilité de jeux harmoniques, particulièrement développés dans leur conception technique par l'organiste titulaire, Jean Guillou.
Il présente la richesse d'une double transmission et de deux consoles, transmission mécanique pour la console de tribune, électrique pour la console mobile dans la nef qui permet à l'organiste de jouer tout près du public et de dialoguer avec un orchestre ou une voix, sous les yeux des spectateurs.

De 1559 à nos jours, bien des instruments se sont succédé, détruits, incendiés, restaurés, remaniés. L'orgue tel qu'il se présente à nos yeux fut construit par Ducroquet en 1854. Les dimensions du buffet atteignent 18 mètres de haut sur 10,50 mètres de large. C'est Victor Baltard, architecte de la Ville, qui fut chargé de la réalisation du buffet, ainsi que de rétablir l'ornementation intérieure de l'église : chaire, maître-autel. La présentation qu'en fit Baltard au conseil de Fabrique laisse entrevoir toute la symbolique qui a présidé à la disposition des différents groupes de sculptures.
Alliant chimères, griffons, harpies, oiseaux noctures, lézards, dauphins, sirènes, tous les motifs réalisés dans la partie constituant le soubassement rappellent " les oeuvres de la nature combinées par l'imagination des hommes et caractérisent les compositions poétiques et musicales dans leurs élans imprévus et souvent inspirés ".

Mais la décoration de la partie supérieure : le couronnement, appartient à l'ordre des idées religieuses : anges, chérubins, et les trois statues massives de Sainte Cécile encadrée par Saül furieux, brandissant un javelot, et David cherchant à calmer par les accords de sa cithare l'agitation de Saül. Ce buffet fut réalisé en chêne de Hollande encaustiqué.
L'inauguration eut lieu le 26 mai 1854, en présence d'une foule immense, avec entre autres, le concours de César Franck. Par la suite eurent lieu de nombreuses restaurations, modifications (Merklin en 1879, Victor Gonzalès en 1932, Georges Danion-Gonzalès en 1967). Devenu muet pendant 10 ans, il fut intégralement reconstruit grâce à la Ville de Paris, propriétaire, par les facteurs Jan et Peter Van den Heuvel de Dordrech (Hollande) et inauguré en septembre 1989. Cette reconstruction fut rendue possible par la ténacité de Jean Guillou, arrivé comme titulaire en 1963, relayé dans cette entreprise par la création d'une association qui prit rapidement le sigle d' A.R.G.O.S. (Association pour le Rayonnement des Grandes Orgues de Saint-Eustache ).

Tahótlanítok
és
ez egy közel 85 éves ????öreg ember???? szerzeménye

@Rodeo36:
ugyanerről a leírás

Compositeur et Joeur: Jean Guillou.
Sa haute voûte est réputée pour ses qualités acoustiques et, dans cette superbe nef, les grandes orgues emplissent de leurs notes puissantes et riches l'espace dans lequel tous viennent s'imprégner de musique.

La richesse sonore de cet orgue est exceptionnelle : avec ses 8000 tuyaux et ses 5 claviers de 61 notes chacun, il offre une infinie possibilité de jeux harmoniques, particulièrement développés dans leur conception technique par l'organiste titulaire, Jean Guillou.
Il présente la richesse d'une double transmission et de deux consoles, transmission mécanique pour la console de tribune, électrique pour la console mobile dans la nef qui permet à l'organiste de jouer tout près du public et de dialoguer avec un orchestre ou une voix, sous les yeux des spectateurs.
.......................

www.youtube.com/watch?v=5-UD86adGBI

?????????????
@pianolight:
ugye ilyen is van???
hát persze
és ez a francia orgona a meredező harsona sípokkal

www.youtube.com/watch?v=xXTwZ6vcSvY
brühüyyy
láttátok?

csak erős idegzetűeknek és ne igyál egyél, ha kattintasz!

(még nőnek turbózva se válnának be...)

organikusok.blogspot.hu/2015/05/igy-neznenek-ki-nokent-az-ismert.html
@pianolight:
na??????????
eszt hallottad (mintha én is benne lennék a kontra basszusban)

www.youtube.com/watch?v=Bt0srHszhxs
brühüyyy
@pianolight:
Eszerint közelebbről ismered Gyurcsány vállalkozói múltját, én csupán a médiából szereztem információkat, és azok alapján születtek gondolataim.
Amikor először hallottam az Altus vállalkozásáról, már akkor arra gondoltam, hogy milyen jó profil kiválasztásával kezdett.
Akkoriban a vállalkozások gyerekcipőben jártak, nem voltak tanult ismeretek, a szakmák tétován toporogtak az új rendben.
Gyurcsány jó érzékkel tapintott rá erre a gyenge pontra, és a képzések területét jelölte meg tevékenységi körként.
Ehhez nem volt szükség tárgyi befektetésre, a szellemi tőkét adta el igen jó pénzekért.
Mellesleg estin elvégezte a közgázt, tehát szakmailag sem volt idegen számára a vállalkozási szféra.
A kiszuperált volt MSZMP-s káderek alkalmazása - ahogy írod - arra jó volt, hogy azok az emberek képviselték az üzleti élet kapcsolati tőkéjét.
Nyilvánvaló, hogy a későbbiek során kiválasztotta a korszerű tudással bíró szakembereket, hiszen anyagilag már megengedhette magának a ragyogó elmék alkalmazásának luxusát.
Persze, ehhez is érzék és ész kellett.
Nem vitás, hogy a hardvert Piroska is biztosította számára, de hogy felfejlődött, az az üzleti érzékének a bizonysága.
@Mariann19: "Gyurcsány jó érzékkel tapintott rá erre a gyenge pontra, és a képzések területét jelölte meg tevékenységi körként. " Ha a perfektre gondolsz, az meghirdette a PM, és első nekifutásra, asszem az ár miatt nem volt értékelhető pályázó. Másodszori, alacsonyabb áron, könnyített feltételekkel történt meghirdetésre a Pefekt megyei vezetői összálltak, pályáztak ( kik lettek volna a hozzáértőbbek, tapasztaltabbak), aztán egyszercsak elvitte gyurcsány a területet, ezt nekem néhány megyei vezető ( úgy) mesélte, hogy nekik annyit írtak, mint az online casino :" nem nyert". Viszont: Gy. Senkit sem rúgott ki!!!
Az Altus főnöke 98 után szilvásy lett, miután o. győzött. Altus, mint olyan, nem volt valami komoly cég, szocikötődésű kisvállalkozó tanácsadó cégekkel dolgozott, a szellemi tőke nagyrészben szoci politikusok, anyagi támogatók releváns végzettségű családtagjaiból állt, a megrendelő klientúra pedig azonos politikai álláspontú önkorikból, illetve ezek háttérintézményeiből verbuválódott ( 22 m Ft éves díjjal, még egy bölcsőde is volt közöttük).
A felcsúti nyerésével ez a békés csodavilág elvesztette tartóoszlopait, úgy dőlt össze, mintha profi robbantók megtervezték volna. Ekkor alakították át a cégcuccost ha jól emlékszem, első lépésben 13 KKV-t olvasztott magába az Althus, másodikban, pedig átvette a Perfektet is szilvásy irányítása alá. A p. folyamatos, évi 1,1-1,3 md árbevétele, 100m Ft feletti nyeresége eltarthatja a beolvasztott kkv-k népét.
Na, ekkor a perfekt összes központi dolgozóját kirúgta, már szilvásy. Tán az Igor nevű , orosz IT főnök maradhatott. ... A kirúgottak között volt például a Perfekt addigi vezére, az ex elektrolux gazdasági igazgató ...,
@pianolight:
Az általad leírtakból az nem világos, hogy mi vagy kik voltak a hátszél Gyurcsány számára.
Volt ebben a profilban pályáztatás? Ha igen, akkor ki írta ki?
Amennyiben a síma verseny kedvezett Gyurcsánynak, abban pedig nincs kivetni való.
Persze elképzelem, hogy a PM versenyeztetett, mert ennek oktatási- továbbképzési formának komoly szalmai feltételei kellett, hogy legyenek.
Bár vettem én részt olyan méregdrága, a PM által szervezett továbbképzésen ÁFA ügyben,
hogy az előadót kezdetben hangosan kiröhögtük, aztán szépen, lassan leléptünk. Pedig az ország nagyvállalataiból jöttünk össze 400-an.
@Mariann19: A hátszél, ahogy már leírtam háromoldalú volt. Részben, a régiszoci, és tényleges szakemberek, részben az új közgazdtanból annyit megjegyzők, hogy a pénz hatalom, plusz a párton belüli reformisták D Gondolom én. (bár a párton belüli dolgokról semmit nem tudok)
Ugyanebből adódik, hogy kik lettek az ellenfelei, különösen gondolok a mély régiszocikra...
@pianolight:
Nem vonom kétségbe Gyurcsány vezetői képességeit, de ő is bele esett abba a hibába, mint oly sokan megteszik, hogy a holdudvara kialakításánál nem számolt az emberi tényezőkkel.
Először is nem szabad sértődött embereket alkalmazni, sem "kitermelni".
Abban a pillanatban, amikor GyF a fiatal szakembereket kezdte el favorizálni, addigi harcostársait mellőzte vagy háttérbe szorította.
Az új, ifjú erőkkel akarta Gyurcsány a modern politikusi eszmeiségét demonstrálni, miközben
a mellőzött emberek sértődötten elhagyták.
Azt nem tudom, hogy az üzleti életben is ez volt, de az MSZP-ben biztos.
A párton belül megkezdődött a frakciózás, a széthúzás a megbántott emberek hatására.
Jelzem, Orbán hasonló káderpolitikát folytat.
Nem tudom, a kék színű szöveg honnan származik, de néhány leírt adatból arra következtettem, hogy valamikor 1996 - 1997. környékén írhatták.

heaven.nolblog.hu/archives/2015/01/24/Gyurcsany_Ferenc__erkolcse/

"Az úgynevezett egyszerűsített privatizáció keretében 1995 decemberének utolsó napjaiban az Altusé lett a több mint 200 millió forint saját tőkéjű, évente 40 millió forintnyi nyereséget fialó, a pénzügyi-számviteli szakemberképzésben domináló Perfekt Pénzügyi Szakoktató és Kiadó Rt. is. Igaz, a cégre egyedül az Altus nyújtott be pályázatot, és nem csekély vételárat, 321 millió forintot ígért – amit az egyszerűsített privatizáció technikájának megfelelően nyomban jóvá is hagytak. A tranzakcióban az Altus partnere az az Eurohand nevű tanácsadó cég volt, amelynek vezetésében korábban hely jutott az ÁPV Rt. jelenlegi – az SZDSZ által delegált – igazgatósági elnökhelyettesének, Virág Attilának is. A hírek szerint az Altus most épp a Pénzintézeti Központ egykori irodaházainak a megvásárlására készül."

Hogy a hátszelet hogy kell érteni, arról fogalmam sincs, és hogy ez most erkölcstelen-e (= Gyurcsány olyasmihez jutott hozzá, amelynek megvételéből mindenki más ki volt zárva), arról pláne, de majd az értők elmagyarázzák.
@Mariann19: Orbán ennél sokkal mocskosabb poltiát folytat, elsősorban velünk, másodsorban a saját hazájával.
Gyurcsányhoz annyit tudok hozzátenni, hodtátenni, a népszabiban megjelent cikkei alapján, egy értelnmségiként gonsdlkodó fiatalemberként gondoltam rá, bár nem mindenben értettem vele 1-et akkorse.
Közg. tudását viktorhoz képest ma sem vitatom. D
@tomwar:
Nem duplán, hanem triplán (hogy szorosan álljon)
SZÉP ERNŐ: Ne hidd!
(részlet)

Ne hidd, ne hidd, ami igaz,
Ami kegyetlen, ami gaz,
Mi ocsmány és alávaló
Ne hidd, ne hidd, ami való.

Hazugság, amit a lap ír,
Félrebeszél az a papír,
Meredt szemekkel aki sug
Az mind gyalázatos hazug.

Ugratnak, játszanak veled;
Nem lehet az, hogy képzeled!
Nem hiheted, ha van hited,
Gazember vagy, ha elhiszed.

Ne hidd el, ne hidd el, mi gaz,
Ordítsd az égre: nem igaz!
Szeme közé kacagj neki,
Ki a borzasztót hirdeti.

Hátrálj, zárkózz el, menekülj,
Vigyázz, ne süllyedj, el ne züllj,
Vigyázz, a szenny meg ne egyen,
Ne rothadj itt elevenen.

Hallod, ne hidd, mi rút, mi vad,
Mi undort és gyötrelmet ad,
A fényképed, meg a tavasz,
S az Igazság, az az igaz.

Csak ami szép, jó, mindig az,
Mit álmodtál, az az igaz,
Mi nem divat, mi nem haló,
Az, ami örökkévaló.

Csak a kedvesség, az öröm,
A pardon, meg a köszönöm,
A gyöngédség, a figyelem,
Csak az az igaz idelenn.

Csak a segítség, a vigasz,
A barátság, az az igaz.
Csak az a gyémánt-szeretet,
Mi a szívekre veretett.

Beléd döfték a kést: ne hidd,
Kiszaggathatják beleid,
Míg lélegzel s eszmél agyad,
A bűnt tagadd, tagadd, tagadd.

Megmarkolom két válladat,
Szemembe nézz, ne hadd magad,
Tiszta maradj, maradj szabad,
Ne bukj el, meg ne add magad.

Légy tiszta, hős légy, légy erős,
Holtrészeg légy, légy eszelős,
A Földre felhőkből tekints.
Te légy az isten, hogyha nincs.
@látjátok feleim szümtükkel: És te hány menekültet fogadtál be eddig a saját házadba, vagy miért nem adod oda nekik a lakásodat, hiszen nekik is joguk van hozzá, micsoda dolog, hogy te szép lakásban laksz ők meg a fűvön alszanak, nem látom, hogy nagyon rohannál befogadni őket! Én albérletet adok ki, de cigány, néger, ázsiainak soha, azért nem mert nem vagyok hajlandó evlük egy háztartásban élni, és jogom van eldönteni, ki lépheti át a tulajdonomat képező lakás küszöbét! :D :D És mivel ők barnábbak a bőrszínük miatt, nem léphetik át! Jaj de szép is a törvény! :D
@pianolight: és egy kalap szarral egyenértéű a tudása, ezt én sem vitatom! Amúgy fikarcnyival sem jobb ő mint orbi, ugyanolyan semmirekellő mindkettő!
süti beállítások módosítása