Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.20. 00:00 Fabius

TAO pénznyúló komisszárok mindenhol

Címkék: fidesz kézilabda kocsis máté

Kedvenc és évtizedekig űzött sportágamat, a kézilabdát is elérte a komisszárosítás. Kocsis Máté nertársat rendelte az Úr a szövetség élére, a módszerrel kiváltva a kézit szerető tömegek haragját.

kezi3.jpg

Az eseményekre adott reakció a szégyen és a gyalázat. Mi mást lehetne mondani arra, ha:

Farkas Ágnes:

  1.  Olimpiai és világbajnoki ezüstérmes.
  2.  Európa bajnok
  3.  A válogatottban 206 mérkőzésen közel ezer gólt szerzett.
  4. Az év magyar kézilabdázója (2001-2002)
  5. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa.

a jelöltlistára sem kerül fel Kocsis Máté komisszár bajtárssal szemben, akinek ugye valamivel vékonyabb a kézilabdához kötődése és szegényesebb az életrajza, hacsak a hajléktalanok baszogatása és a rendkívüli drogteszt ötlete nem nevezhető valamiféle érdemnek.

Mennyire kellett ehhez kutyába lemenni a küldötteknek? Mennyire kell beszarva lenni?

Ja, és vajon mit ígértek ezért cserébe odafentről? Mert sajnos ma ott tartunk ezek szerint, hogy ahol TAO pénz van oda mutyista komisszár is kerül, minden más szempont csak ezután jön. Szakmaiság? Lófaszt, mama! Az elnöknek ojjannya' nem kell legyen, majd mutatnak neki pár képet és mesélnek anekdotát, mekkora faszaság volt mikor még a TBSC - Veszprém párharcban dőlt el a bajnokság úgy, hogy a Hoffmann dokival, Kontrával, Sibalinnal, Marosival felálló Tatabánya kettős emberhátrányban lőtt góllal döntötte el a meccset. Mert az tényleg faszaság volt. Az éppen három éves Kocsis Máté tologatta a csattogós falepkét, Marosinak meg a gólkirályi cím ünneplése mellett meg sem fordult a fejében, hogy évtizedekkel később mennyit fog érni pár anekdota, ha a tejhatalommal felruházott elnök urat kell majd meggyőznie mondjuk az utánpótlás nevelés fontosságáról.

Persze lehet azt mondani, az elnök dolga nem a szakmázás, ezt megoldják alelnökei, Marosi és Pálinger.

Komisszár bajtárs dolga a kassza kulcsát őrizni és a Szabó László Zsolt féle haverokat beültetni az elnökségbe, mert jól jöhet a kézilabdának egy hozzáértő MTVA-s kapcsolat. Mit lehet tudni, előfordulhat, hogy a megszokott színvonalon belekül sportágunk a híradóba, ami óriási fegyvertény lenne. kezi4.jpg

Amúgy meg Kocsis szereti a sportot, gyerekkorában vízilabdakapus volt és szabadidejében szívesen focizik, szóval kár a közenincsséggel genyózni. Ráadásul szimpatikus gyerek, nem kezdte mindjárt azzal, hogy lövőpárbajon alázza Farkas Ágit, de nem is erre kérték föl. Mer'hogy őt fölkérték erre a szép feladatra, úgy biza! Hogy kicsoda azt nem feszegette, cserébe lobbierőről beszélt. Mármint valakik úgy hiszik neki van ilyenje, pedig ez a hit is csak olyan, mint a fing:

- Mindenki érzi de megfogni senki sem tudja.

 

254 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr887382110

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán bróker haverjai nyúlják le a focipénzeket is? 2015.04.20. 09:35:19

Az Irapuato stadionban elszenvedett 6:0 után közhelynek számít: hiába öntik bele a közpénzt, komoly baj van a focival Magyarországon. S Orbán csak rontott a helyzeten, még a reményt is ellopta: ma már a gyermek-focit, a korosztályos utánpótlást használ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@parti_giano: vagy engedd a kis szőrösöket a géphez, vagy ugorj neki a g/m-kombónak!...
@Orica Középföldi: sosem késő elkezdeni:-)... én is elezdtem a gallok nyelvével... (ki lesz a leütő?:-))
@graphics: mi a baj ezzel, a négy betű stimmel.
Visszatérve a poszthoz: azoknak van joga felemelni a szavuk, kikből akkor is elemi felháborodás tört ki, mikor a veszprémet vagy bármely más egyesületet részesítettek gyorssegélyben/adósságelengedésben...
@Mariann19: szerintem az téveszthette meg az eccerűbb zembereket, hogy azt feltételezték, h. az utazási iroda nagyot kaszál és abból telik a horror kamatra.
De ez két különböző ügylet, nem összemosható..
@Sir Bates dö Hól: hol tart a franszőzische projekt?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Szia!
Csak nyugodtan, ahogyan időd és kedved van.Pusz!
Azért kezeljük együtt a problémákat! A Kun M. nem független a többi pénzügyi mocsoktól. Nem kellene elmenni amellett sem, hogy az ezeken keresztül szerzett pénzeket máshonnan kell pótolni mostantól. Tippeket várok.

Az eredeti témához meg annyit, hogy elzárt EU-s pénzcsap, elzárt piramisjáték pénzcsap, Lázár nem akar állami pénzt profi sportba...

Mi lesz így a kéziszövetséggel?
@Spániel:
Az emberek nem firtatják a forrásokat.
A városi "elit"-nek tudnia kellett róla, meggyőződésem.
nyafogtok nyűglődtök, berzenkedtek, befogott orral elfordultok...

oszt' jónapot...

sajnálni sem lehet már Háccsó Hátaztánt/szotyisztánt és lakosságát, "ellenzékkel" egyetemben, ugyanis mindezt megteszik, megtehetik és fogják is tenni mindaddig amíg tehetik.
@Mariann19: hátja, nem véletlen ez a beszédes lapítás. Nem látni részükről a jogos felháborodást.
@Spániel: "...nem értem, hogy mindenki orra előtt hogyan követhette mégis el a nyilvánvaló sikkasztást."

Érthető pedig. Azokat az ügyfeleket, akik itt "befektettek" nagy valószínűséggel a nagy haszon motiválta. egy részük elmebeli képessége nem olyan mértékű, hogy képes lett volna a kockázat értelmezésére, műs része pedig tudta, hogy kockáztat, de bízott benne ő még az elején kimenekítheti a pénzét. Nem ismerős?

Hallottam egy olyan ügyről, amikor egy nő kicsalt majdnem két milliót egy főiskolára járó fiatal nőtől ( szülők vállalkozók ) azzal, hogy szerez neki hitelt lakásvásárláshoz. A pénzt részletekben adta át ( néha még a szülők is jelen voltak ), írás több esetben nem készült, amikor meg készült, az mindenről szólt, csak arról nem, hogy mikor kapja vissza amit átadott. No nem is kapott vissza semmit, és hitel meg lakás sem lett. Az ilyen embereket nem nehéz beugrasztani a 15-20 százalékos hozam ígéretével.
@Mariann19: "Ennyire megfélemlített lehet a város, hogy még a helyi bankszakma sem hívta fel a figyelmét az illetékeseknek, hogy szálljon alá némi kis ellenőrzésre."

Nem lepődnék meg ha kiderülne, hogy az ottani pénzintézeti alkalmazottak is itt fialtatták a megtakarításukat.
@gazoló: Ennyi? Mert ez így elég nyögve nyelősre sikeredett, amiről te is tudod, hogy köze nincs a valósághoz. :)
Nem piskóta. :)

Miért hagytam ott az Egyesült Államokat, hogy Magyarországon keressem az Amerikai Álmot

444.hu/2015/04/20/miert-hagytam-ott-az-egyesult-allamokat-hogy-magyarorszagon-keressem-az-amerikai-almot/
@nincs_itt:
...xy hsz-e mindent elmond, bár a spekuláló betétesek is megérdemlik a sorsukat, ki mint veti ágyát úgy alussza álmát most dögöljenek meg és nyeljék le a békát és senkit sem kell kártalanítani kivéve a megmaradó tőkéből ha még nem lopták el

csinnbummcsirkusz recece levédiabasznádon nyersen lócitrommal

kkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
Móka és kacagás. :)

Puzsér szerint: „Az pedig Lázár János és a lázárjánosság mély meg nem értéséről tanúskodik, hogy őt makulátlan jobboldalinak nevezed, és az ő nácizásával igazolod a magadét. Egyrészt Lázár egy politikus, mégpedig a legromlottabb fajtából: tegnap még haverkodott a jobbikosokkal, ma már nácizza őket, holnap majd koalícióra lép velük. Másrészt Lázárnak annyi köze van a jobboldalisághoz, mint a bölcsésztarisznyához. Az általa fémjelzett Gucci-frakció soha nem gondolt se többet se mást a világból, mint ami pénzben, hatalomban és kokainban kifejezhető. Lázárnak nem a jobboldalisága makulátlan, hanem a Rolex a csuklóján. nem hiszem, hogy értelmes diskurzust lehetne folytatni bármiről a Lázárok, a Gyurcsányok és a Rogánok szöveggyűjteményeit felhasználva”.

valasz.hu/itthon/kokain-es-rolex-ora-puzser-kemenyen-nekiment-lazarnak-111801
@Sir Bates dö Hól:

Mind a háromban pár 10-10 milliárd, ám vannak még valuták...
Hová lett a Fidesz lelke? - Bayer Zsolt nyomdokain járva videóztunk :)

hvg.hu/itthon/20150420_Hova_lett_a_Fidesz_lelke__Bayer_Zsolt_ny
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Cinikusnak cinikus, viszont a parasztot kirem azon gazdák nevében, akik a földművelés és állattenyésztési szakemberek!! Ők tisztességesen végezték/végzik a munkájukat még most is - ha hagyják -, nem keverendők a szarházi mosladék politikusokkal. Lázár mit tud felmutatni? A szomszéd Feri szerint a bérletét se, mer az is ingyé van nekije. És ez ugat?!

A paraszt viszont tudja, honnan jön ki a malac és honnan a disznó!
" Malac jön ki a disznóból, disznó a kocsmából." - Hofi
Ez a lázár ezt sem tudja, meg a hugyosmáté sem.
Máté csak azt tudja, hogyan lehet nulla hozzáértéssel valakinek látszani. Valakinek lenni azt nem, csak annak látszani. De már horpad a homloka, mert amikor a fecskendőből betolt anyag után visszafelé szívják a dugattyút, akkor ott vákuum keletkezi magát. Sokat persze nem számít, mert nincs mit visszaszívni a fecskendőbe, de a fizika az fizika akkor is, ha hugyos a magyarázat rája.

Szóval tűcsere és hajléktalanok kiebrudalása a csodálatos világvárosi szintű nyolcadik kerből... az hősies tett. Megér egy újraválasztást is- akár.

Amennyi hülye itt van, még össze is jöhet neki.
@Gábris szomszéd:
pipipipi

3 + (4/(2×3×4)) – (4/(4×5×6)) + (4/(6×7×8)) – (4/(8×9×10)) + ...
végtelen sorozatban>
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:

"_További szép napot mindenkinek. :)_"

Dögölj meg nyugodtan:) Reggelre is jó lesz:)
@ornagy50:

Hi!
A sorhajókapitányi rangot évekig sörhajókapitánynak olvastam. Úgy volt értelme.
@jöttem: OK. Akkor most beszéljünk a Fregoli
kapitányokról.:)
@Mariann19:

Tejóisten! Csak nem úgy tetszett gondolni, hogy egy vádlott volt a Magyar Köztársaság külügyminisztere?

Az ember néha azért komolyan elképed, hogy miket feltételez a "népfelség" a demokratikus oldalról ... nem csoda, hogy állandóan Orbán nyer.

jöttem (törölt) 2015.04.20. 21:54:17

@ornagy50:

Ajaj! Egy újabb könyv amit nem olvastam? )))
@jöttem: Ma már a MÁSODIK HIBA!!!:DD

jöttem (törölt) 2015.04.20. 22:02:11

@ornagy50:

Még egy és diszkvalifikálsz? ))
@ornagy50: Dehogy zavarsz, csak ez is igen jó kis régi zene, nem ismertem. Most éppen az új telefonomat vágom földhöz, az a baj.
@Mariann19: Bocsi, de éppen az agyamra megy a telefonom. Ezt mondom én is, a lopás az lopás, de a lopáson belül van orbitális, pofátlan, és van ami kisebb bűn. Ráadásul most nem az a kérdés, hogy régen ki lopott, hanem ma meg holnap ki lop állandóan. Tragikus.
@jöttem: Inkább "figyuzd",ahogy nyikorog az
ujja mikor "bundot" vált!:)www.youtube.com/watch?v=xi-XVCdCKM4
@ornagy50:
Mi ez ahhoz a pusztításhoz képest, amit az FX csinál, ráadásul egyre pofátlanabbul, pedig naponta kapják a pofonokat...!?

Lázár majd smóg a falnak, aztán nagyot koppan ott-oszt elhallgat... de addig sok lopatmány van még tervezve.
Milyen levegő-föld rakétát javasolsz?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Cak pickálodjá, maj lecneked kici ányi, ha nyelftanocol itt N.
A sikertörténet folytatódik!
Szerencsére a stadionépítkezésektől nem kell a pénz elvonni.

"Egyetlen hónap alatt 7 milliárddal növekedett a kórházak adóssága

A teljes kórházi adósság így 83 milliárd forint. Az egészségügyben teljes fizetési stop van, szakértők szerint hónapok óta egyetlen beszállítói számlát sem egyenlítenek ki az intézmények."

444.hu/2015/04/20/egyetlen-honap-alatt-7-milliarddal-novekedett-a-korhazak-adossaga/

Sosevóttmégilyenjó! Gebedjen meg az összes...
@Knósszosz: Ne szórjuk a "NÉP" pénzét!!!
Létezik olyan is,hogy job-BITO !!!:D
Lemaradtam valamiről?

@ornagy50:
Nem akarom idő előtt kibeszélni, de lőttem neked egy pápai 4605 oldalszámú MIG-21-est. A face-en fenn van, a többi kép majd egy posztban, még szerkesztés alatt. Linkelem majd, ha kijött.

jöttem (törölt) 2015.04.20. 22:26:08

@ornagy50:

Hallottam. A dal gyönyörű.
@Gábris szomszéd:
elolvasva a csikket(SIC) nagyon elgondolkodtat az illető elmebeli állapota, mint kezdő ablaktisztító (mongyuk ha olyan aki felhőkarcolók külső mosására specializálódott arról tudni kell, hogy az ilyen vállalkozás éves szinten adózás után legalább félmillió dollár tisztán...) ha nem ilyen hanem rohangál az üzleti negyedekben és leszerződik az ottani kirakatüvegeke állandó tisztántartására az is meg tud keresni évente 65000 - 95000 dollárt adófizetés után...és az nagyon jó bevétel!!! még LA és környékén is az ottani árakat ismerve, egy négyzetméter családi ház 15000 dollár!!! vagy több

szóval ez egy nagy marha akiről a cikk szól és megérdemli amit csinált én öngyilkosságnak nevezném

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
most meg a rémhírcsatornán a magyarázkodás miért törték el a néger gerincét aki nem is csinált semmit de lekapták mert ott volt az uccán és futott, érted a Baltimore-i uccán négernek futni tilos vagy eltörik a gerincét de előtte meg is kínozzák

szép kis izééééééééééé
@vakapad:
"Aztán az új tulajdonos felszámolta a céget.

Akkor meg minek vette meg?

Mert úgy gondolta, tudja majd működtetni. De nem tudta.

Miért?

Mert Nyergesék nem engedték neki. A Közgép letarol mindent az atomerőmű területén. Tavaly úgy nyertek el egy 5,8 milliárdos munkát, hogy versenytársuk sem akadt, mert már el sem indul ellenük senki. Megjegyzem, az a tíz év alatti 6,6 milliárd forintos bevétel nem csak paksi megrendelésekből jött össze."

félelmetes belegondolni, hogy kik fogják Paks2-t építeni!
@Rodeo36: ne ábrándítsd már ki a haverodat!
ő nem azért hozta ide ezt a linket, hogy lemarházd az amerikait, aki a csodás hazánkba menekült!:)
korán fúttatok takarodót, lejárt a mai műszak???
kkkkkkkkkkkk
brühüyyy
@punkfrog:
a világ tele van marhákkal (mégis marhahús hiány van mert nem mind Black Angus)

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

te mint "olyan" meg tudod mondani (csak nekem) hogy a Huccik miért nem jók Yemenben az usának és a Tuccik miért jók???

és ha a Vörös tengert valamelyik szédűlt bebombázza (hajózhatatlanná téve?) akkor az mennyibe fog fájni és kinek

sikítófrász jön rám amint a Galaxis Legnagyobb és Legerősebb és Legokosabb ...hadserege nem tuggya seperc alatt mexüntetni (eltörölni a Föld színéről) a Zíszisz-t?

csak nem a saját hadseregük ( a víde Jókon csupa fehér ember kockás kendőben és burnuszban meg katonai mellényben és amerikai fegyverrel hadonászik???
szóval bármi ötlet (hatlet is jó)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:
az édeni szorosra gondolok...

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@punkfrog: Neked még nem szóltak a libsi boszorkánykonyhából, hogy ez a lejárt lemez csak erősíti a jobbikot? :)
@Rodeo36: Nekem is hasonló gondolataim voltak, bár a bátorsága becsülendő lehet. Reméljük jó sokára fognak majd találkozni környékbeli és hasonló rejtett erőforrásokkal.

kuruc.info/r/2/142017/

Ami meg Baltimore-t illeti. Ezek szerint már nem csak előbb lőnek, hanem már gerincet is előbb törnek és utána kérdeznek az amcsi fakabátok?
@Rodeo36: Az még hagyján. Nem tudom tucc -e róla de 66 oldalas jelentést készített a Defense for Children International Palestine, a Palesztin Gyermekeket Védő Nemzetközi Szervezet. Az április 16-án napvilágra látott jelentés szerint Izrael tavaly nyáron a Gáza ellen viselt hadjáratában 547 palesztin gyermeket ölt meg. Ebből 535-öt közvetlenül, azaz szándékosan. További 3374 gyermek sérült meg. Több mint ezer gyermek sérülése olyan súlyos volt, hogy annak nyomán életük végéig nyomorékok maradnak.

www.dci-palestine.org/documents/operation-protective-edge-war-waged-gazas-children

Az viszont "szerencse", hogy az egyik "legerkölcsösebb" hadsereg (IDF) azért az isis-es terroristákat gyógykezelésben részesíti ha szükséges. :(

www.wsj.com/articles/al-qaeda-a-lesser-evil-syria-war-pulls-u-s-israel-apart-1426169708

www.i24news.tv/en/news/international/middle-east/64262-150314-israel-treating
@Gábris szomszéd:
az a helyzet, hogy egy héttel ezelőtti az eset, most derült ki mert eszt is valaki levídejózta (anélkül nem állnak velük szóba)

az ürge semmit sem csinált csak ment az uccán lerohanták és leteperték eltörték a gerincét és már úgy vonszolták be a rendőrautóba ahol olyan állapotba került (még hallani ahogy a lélegeztető készülékéért könyörög, mert asztmás)
de a rendőrautóból már kómában került ki és utána 24 óra múlva a kórházban belehalt a gerincvelő szakadásba

kkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

és most a rendőrség önmagát vizsgálja a tüntetés meg egyre vadabb
@Gábris szomszéd:
elég lenne ha a Bánki Egyetemen bemutatnák ennek a tetűnek a T1 modell-t amit ott végzett (akkor még technológia) magyar tervezett

poloskák és tetvek

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Az ilyen román népművészeti cserépedények hazudozása annyira átlátszó, mégis állandóan nyomja a szerencsétlenje, oszt lebukik, lebukik...

"Kínunkban már nevetni sem tudunk azon, mennyire hülyének néznek minket a fideszes kommunikátorok, akik képesek gátlás nélkül az arcunkba hazudni még akkor is, ha tudják, pillanatokon belül kiderül az igazság. Az elmúlt hónapokban egyre sokasodtak a példák erre a cinikus arroganciára, és vannak olyanok, akik mintha boldogan vállalnák ezt a dicstelen szerepet. Közéjük tartozik Csepreghy államtitkár, akinek alig van olyan megszólalása, amely a valóságot tükrözné. A legfrissebb példa erre annak kommentálása volt, hogy az EU egy vizsgálat nyomán felfüggesztette három fejlesztési forrás kifizetéseit, súlyos problémákra hivatkozva.

Az államtitkár szerint a gond a szocialista kormányok által bevezetett rendszerrel volt, ebben talált hibát Brüsszel, de azt ők az uniós pályáztatás átszervezésével már orvosolták. Az egészért tehát Gyurcsány-Bajnai a felelős, ők rontották el, de az Orbán-kormány szerencsére mindent megoldott. Néhány nappal később Csepreghy mindezt megfejelte azzal, hogy azt sugallta, mindehhez köze lehet annak az uniós megbízásnak, amelyet Gyurcsány cége, az Altus az EU-tól kapott.

Tette ezeket a kijelentéseket annak biztos tudatában, hogy az uniós vizsgálati jelentések és megbízási szerződések a hazai gyakorlattal szemben a neten teljes mértékben hozzáférhetőek, azaz a tények azonnal ellenőrizhetőek, gyorsan kiderül hát, ha valaki hazudik. Ahogy gyorsan nyilvánvalóvá is vált, hogy az államtitkár állításai nemhogy nem felelnek meg a valóságnak, de leginkább az ellenkezőjük az igaz. A józanul gondolkodók számára már a konkrétumok ismerete előtt gyanúsnak tűnhetett, hogy ha annyira szabálytalan volt az előző kormány pályázati rendszere, miért csak négy év után tűnt ez fel Orbánéknak, miért kellett megvárni, hogy emiatt szankcionáljanak minket.

Aztán kiderült, hogy egyáltalán nem is ezt kifogásolták a vizsgálók, hanem a döntéshozatali gyakorlat visszásságait, és nem a szoci kormány időszakában, hanem 2012-13-as projekteknél. A vizsgálódás előzménye ráadásul az volt, hogy 2013 végén Orbánék az EU-val való egyeztetés nélkül, önhatalmúlag módosították az uniós pénzek pályáztatásának és elosztásának teljes rendszerét, megszüntették az ezzel addig foglalkozó szervezetet és az egészet a miniszterelnökség alá rendelték. Emiatt a gyakorlott szakemberek jelentős része távozott, az új gépezet sok hibával és még kevésbé átláthatóan kezdett működni."

Feltűnő az is, amit már régebben megírtunk, hogy az uniós támogatások hatékonysága a térségben nálunk a legalacsonyabb, ha összevetjük a kapott összeg nagyságát a növekedésre gyakorolt hatással. Orbánék azzal büszkélkednek, hogy 2012-14 között nagyjából 5500 milliárdnyi uniós fejlesztési pénzt tudtak lehívni, ami a három évi teljes GDP-nk csaknem 6 százaléka, és ehhez jön még a normatív földalapú támogatás több mint ezermilliárdja, azaz a teljes támogatás meghaladta a nemzeti össztermék 7 százalékát!

"Ezzel szemben ez alatt a három év alatt a magyar GDP alig 3 százalékkal nőtt! Hová ment el az a tömérdek pénz? Ebből a szempontból nézve a kifizetések felfüggesztését eredményező vizsgálat csak a jéghegy csúcsát karcolgatta, újabb uniós ellenőrzések ennél nagyságrendekkel nagyobb problémákat tárhatnak fel. Ezért aligha Gyurcsányék cége lesz a felelős, ahogy Csepreghy sugallja, mert ehhez köze sem volt és nem is lesz, a megbízást kapó tucatnyi cég ugyanis a szerződésük alapján az összes uniós tagország jövőbeni projektjeihez ad tanácsokat, nem pedig a korábbi projektek szabályosságát ellenőrzi. Ezt persze az államtitkár is tudja, de úgy hiszi, egy kis gyurcsányozás még mindig elvonhatja a figyelmet a saját felelősségükről."

www.168ora.hu/buxa/700-milliard-blokkolasa-csak-jeghegy-csucsa-135290.html

Viccország viccdíszrománjai vicceket mesélnek, sok agyatlan birka meg beveszi.
Ehhez nem nagyon lehet mit szólni, azt is csak halkan.

"A Kehi elismerte ugyanis, hogy a konkrét ügyben nem is fordult annak idején az illetékes hatósághoz, mert a vizsgálatot megszakította. Arra, hogy ezt a tényt korábban miért hallgatták el lapunk elől, most azt a választ kaptuk, hogy azért, „mert ilyen kérdést nem tettünk fel". Így arra sem válaszoltak, hogy az ETO Park hitelezése miatt miért nem tettek annak ellenére sem feljelentést, hogy azt az MFB is bűncselekménygyanúsnak minősítette."

nol.hu/belfold/quaestor-ugy-ezer-sebbol-verzik-lazar-es-a-kehi-magyarazkodasa-1529313
2015-04-21 06:20:00
"A bíróságon folytatódhat a Tállai-Lukács csata
Lukács László jobbikos képviselő beperli Tállai Andrást, mert szerinte az államtitkár bűncselekmény gyanújába keverte őt, a Kun-Mediátor kapcsán feltett hétfői kérdésére. A jobbikos politikus a karcagi illetőségű Varga Mihály, és Fazekas Sándor felelősségét firtatta. Tállai András a válaszában azt mondta: mivel a jobbikus politikus ügyvédi irodája ugyanabban az épületben van, mint a Kun-Mediátoré, kizárt, hogy Lukács nem tudott a bűncselekményekről."

No akkor hogy is van ez Tállai nertárs szerint?
Ki is tudott, meg miről is amikor questorozott? Hiszen ott volt a kormány minisztériumainak, meg önkormányzatainak a pénze is! Tudóssal szólva kizárt dolog, hogy ne tudták volna be fog dőlni a fal. Oszt majd az adja a másik pofont. Azt még nem tudni kinek, de majd csak kiderül előbb-utóbb.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Diszrománok? Kik is azok? Csak nem Csepreghyre céloz a nagyságos úr?
Á, azért nem vagyunk rászistákok, mi?
@Mariann19:
Tölgyessyt nem láttam, de örvendetes, hogy egyezik vele a véleményem, elég okos ember.
Az átkosban gyakori volt a példa, amit leírtál, az én egyik főnököm is fél disznóért kapott doktorátust, jó, azért be is adott valamit az egyetemre, és nem is volt hülye.
A pártok lopásának mennyiségéről csak akkor lehetne valódi tényeket megállapítani, hogyha a bírósági statisztikákat vizsgálnánk meg, ebből azonban igen kevés van. Pl. egy nő / nem jut eszembe a neve, fideszes robbantotta ki/korrupciós ügye kavart nagy vihart, a szociké meg általában felmentéssel végződött.
Így maradnak a sajtóhírek, ennek alapján viszont a jobbos sajtóban a baloldal, a balos sajtóban pedig a jobboldal politikusai lopnak többet. Mivel a baloldal a sajtóban felülreprezentált, és most jobboldal van kormányon, így a jobboldali korrupció az egeket verdesi /pláne a világsajtó is inkább magyar kormányellenes/. Mivel sem a törvényeink, sem a bűnüldözés és bírói gyakorlat nem ad reményt arra, hogy felderítsék a politikusi lopásokat, meggazdagodásokat és korrupciót, így a sajtóra hivatkozom én is, meg te is. Ezért a véleményünk különbözik. Pláne, ha figyelembe vesszük a vagyonok elrejtését is, különféle pitiáner szigeteken off shore-ban, stb.
Ezt találtam, Marianna, ezek az ügyek, amelyek nagy port vertek fel, politikai és gazdasági összefonódások az elmúlt 20 évből, azért a baloldal viszi a prímet:
www.vg.hu/manager-magazin/az-evtized-top-30-magyar-botranya-348132
A fentiek kirívó esetek, amelyek többségében emberek életét is veszélyeztették.
A Haza és Haladás Alapítvány egy hosszabb lélegzetű szünet után újra rendszeresen jelentkezik majd a nyilvánosságnak szóló szakpolitikai elemzésekkel, véleménycikkekkel. Az alapelveinkhez visszatérve a napi politikai vitákon túl, szakmai igényességgel.

www.facebook.com/hazaeshaladasalapitvany?fref=nf

A legfrissebb:

gurulohordo.blog.hu/2015/04/17/lathatatlan_plafon_a_relativ_gdp_felett_felzarkozik_valaha_magyarorszag
@Imola Helyesi:
"A baloldal a sajtóban felülreprezentált"... Ezen egyre inkább csak röhögni lehet.
Felsorolom neked a balos sajtótermékeket: Népszava, Népszabadság, pár hetilap, ATV, Klub Rádió. Ez ám a felülreprezentáltság!
Annyira nyomi ez a "szegény kicsi jobbosok vagyunk, akit elnyom a balos sajtó" hülyeség, hogy jaj. Persze, Nap-kelte, tudom, volt ebben igazság is, de öt év után nem kéne a nyafogás helyett belátni, hogy ez a kifogás már lejárt?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
168 óra, magyarnarancs, hvg, kereskedelmi tv-k, blogok többsége, internetes hírportálok/index, átlátszó, 444, stb, meg még egy csomó.
@Imola Helyesi:
Az első három van benne a "pár hetilap" kifejezésben, a kertévék közül a TV2-nek Fideszes kötődései vannak, az RTL-nek meg simán tele lett a töke a reklámadós basztatásukkal.
Az internetes portálok közül azért ezeket látod, mert ezeket olvasod. Házhoz mész a lófaszért, utána meg szörnyülködsz rajta. Ha jobbosokat olvasnál, mondjuk mandinert, lehet, hogy nem látnád annyira "felülreprezentáltnak" azt a hármat "stb, meg még egy csomó"-t.
A blogok nem a sajtó részei, és ugyanez vonatkozik rájuk. Ide, a Varánuszra is úgy jössz, mintha muszáj lenne, fél napokat, de legalábbis órákat itt lógsz, aztán meg sírsz, hogy a balosok milyen "felülreprezentáltak".
@miva?: a nevem már le tudom írni:-)...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Rőfös, nemcsak én olvasom, mert pl. az index a legolvasottabb magyar internetes hirportál.
Ja, az origót kihagytam, az is balos többnyire. A mandiner meg felerészben jobbos csak.
Jobbos lap ma csak a Magyar Hirlap, Demokrata,vannak mások is, de nekem unalmasak, és ezek inkább liberálisok, Heti válasz, stb/blogok nem nagyon vannak, ha vannak, unalmasak / nekem/.
Tévedsz, ma a blogok válnak a közvéleményalakítás fő részeivé, mivel az egész ország a neten lóg, valamint ezek érdekesebbek, mint a napilapok, hetilapok.
@Imola Helyesi:
És megint eljutottunk oda, hogy nem a balos sajtó felülreprezentált, hanem egyszerűen csak olvasmányosabb, a jobbos meg unalmas. Ez nem felülreprezentáltság kérdése.

A Magyar Hírlap aztán állati liberális, évek óta Széles Gábor a tulajdonosa, utóbbit meg a békemenetes Bencsik főszerkeszti.

Nem baj, ha nincs fogalmad valamiről, mert nem érdekel, csak akkor ezt ilyen egyszerűen meg is lehet mondani.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Szegény télleg olyan ecceri és ostoba, ahogy elsőre, másodikra,... sokadikra tűnik. Még csak nem is szórakoztató.
Mondjuk ilyen pofátlanságok láttán nem lehet elég balmédiát rikácsolni:

444.hu/2015/04/21/az-allam-toborzott-kulfoldi-befektetoket-a-quaestor-irrealis-ingatlanprojektjehez/

Rohadékok, kiteregették...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Te meg nem tudsz szöveget értelmezni. Olvasd el a mondatomat még egyszer, jó. Na, mire írtam, hogy liberális?
"vannak mások is, de nekem unalmasak, és ezek inkább liberálisok, Heti válasz, stb/blogok nem nagyon vannak, ha vannak, unalmasak / nekem/."
Pökhendi, Bolival együtt.
@Imola Helyesi:

És akkor nézzük, kb. mi a jobbos, vagy legalábbis a nem balos, a teljesség igénye nélkül:
A teljes közmédia az utolsó morzsáig, 0% ellenzéki megjelenéssel, TV2, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Demokrata, Heti Válasz, Napi Gazdaság, Metropol, szinte az összes "ingyenes" terjesztésű helyi lap az önkormányzatok révén, stb, és még egy csomó. Internetes portálokat, blogokat szándékosan nem mondtam, mert ennyi erővel akkor belevehetném a templomokban folytatott nyílt politikai propagandát, és azt nem akarom, csak ha szeretnéd.

De van, aki jobban összeszedte, és nesze, hogy örüjjé, felírhatod "balra" a cinket is:
cink.hu/elkepesztoen-reszletes-cikk-a-fideszes-mediabirodalom-m-1686485076

Persze ez már elavult, legalább másfél hónapja nem él, de ne legyen kétség, Habony az új "nemzeti" médiabirodalom élén seperc alatt újra fogja ezt építeni.

És bónusznak a kedvencem, a "liberális" Magyar Hírlap tulajdonosának (tudod, ahova a hírhedten liberális Bayer Zsolt ír), Széles Gábor "liberális" tévécsatornájának egy emblematikus pillanata:
www.youtube.com/watch?v=irNDZhcd9yw
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Olvassál csak még egy kicsit, utána nyilatkozzál rőfösnek.
Nem olyan nehéz egy összetett mellérendelő mondatot elemezni szövegértés szempontjából.
@Imola Helyesi:
Aki engem Rőfösözik, az marha gyorsan leállhat a pökhendizéssel ám!!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ki írta, hogy liberális a MH? Szövegértés!!!
Na, így terjednek a hírek a balmédiában, ahogy te rőfölöd a pletykát. Te állítasz valamit, mert nem jó a szövegértésed, vagy nem érted, utána meg terjeszted, a többi meg átveszi.
Lásd: álhírek, rosszindulatú pletykák, stb. Forrás: index, 444, aztán blogok...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Utólag, de már írtál róla először egy féloldalt felháborodva.
Hiába írjátok, hogy több a jobboldali médium, azok a tényekkel foglalkoznak, míg a baloldal a meghökkentésre, az indulati megközelítésre, a szenzációra hajt, és az embereket ez fogja meg.Híreket gyártanak, a jobboldal meg utólag magyarázza az ő híreiket.
Kétségtelen, hogy írásban a baloldaliak tehetségesebbek, több a fantáziájuk, tudják a sz.rt pofozni.
Az embereket meg ez fogja meg, az érdekesség, a szenzáció, stb. Nem az, hogy elmagyarázzák, mit csinál a kormány.
@Imola Helyesi:
Több a jobboldali médium. Ez a tény.
A darabszámot és a hálózat kiterjedtségét nem befolyásolja, hogy esetleg a balosokat olvassák, a jobbosokra meg a répát pucolják.

A többi az, amit kikész magadnak, pletyka meg hiedelem, kiegészülve a múltban gyökerező önsajnáltatással.

Ennyi.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ühüm, pl ez a mai cím sem pletyka, sem hiedelem, mi? Ma megszünik a CÖF.
Pedig csak az FB-oldala, nem a szervezet. No, ez az álhír, tesó.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "És akkor nézzük, kb. mi a jobbos, vagy legalábbis a nem balos"

Tegyük gyorsan hozzá, hogy az országos jobboldali médiához tartozik pl. a mi megyénkben a megyei önkormányzat időszakos lapja, meg a nagyobb városok és a megyeszékhely önkormányzatának helyi lapja, ami közpénzből ontja a kormányzati jobban teljesítünket, és sehol nem esik szó - de soha - más oldalak rendezvényeiről. Kivéve ha valami hatósági eljárásról van szó. Mert azt osztán eltúlozva, mint pl. régebben a viskis dobozos hír.

No ugyé! Aki nem tudja kihúzni a fejét a langymelegből, az ezeket észre sem veszi.

Azt egyébként nem vitatja senki, hogy vannak eredmények ( egyesek a bevallott jövedelmükből táguló lakást tudtak venni, stb. ), csak nem elég ( nekünk is kéne ilyen tulajdonságú lakás vagy legalább is olyan munkahely, ahol annyit lehet keresni és találni, amelyből tágulni tud az a redves lakás, meg annyi jövedelem, hogy a gyerek svájci bankszámlája 18 éves korára akkorára hízzon, hogy jó parti legyen, mindez úgy, hogy ne kelljen se a jobb, se a bal oldal felé elköteleződni, és senki ne mondja ezért az óhajért, hogx libsibolsi, hanem úgy alanyi jogon legyen esélye mindenkinek ), és nem mindig hasznos. Ezek szóvá tevése meg az ellenzék, és nem kormánypárti polgárok feladata.

Esetleg kedvenc gomolyám ezt a jogot vitatja?
@látjátok feleim szümtükkel:
Ott vannak azok is a listámon:) ("szinte az összes "ingyenes" terjesztésű helyi lap az önkormányzatok révén").

Nem tudom, mit vitat, de szerintem inkább csak fájlalja, hogy kevesen olvasnak, látnak jobbos hírforrásokat, miközben ő maga sem teszi ezt, mert unalmasak:).
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Hogy még okosabb legyél abban, mit olvasok. Szerzőket leginkább, többi bal-és jobb átlapoz, lényeges hír elolvas.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Már egyszer megkérdeztem tőle, ha annyira nem szereti a libsibolsikomcsi fejeket, mija*-nak jár ide? Azóta sem válaszolt, szokás szerint vagy elhallgatja a kérdést, vagy mellébeszél.

Annyit azért megjegeznék, hogy az ingyenes terjesztésű helyi lapokat a településeken minden postaládába bedobják, ennyit még a több baloldali hírforrásról.
@látjátok feleim szümtükkel:
Hogy neked legyen miről írni témahiány miatt. De igyekezz, mert már nem fogok ráérni ma.
Azért valami csak nincs renden az unios pályázatok elbírálásnál. Mondjuk nem nézik meg rendesen a pályázó üzleti tevékenységét.

index.hu/gazdasag/2015/04/21/na_igy_lehet_tonkretenni_egy_csaladi_nap_emleket/
@Imola Helyesi:

Nem érdekel, mit olvasol.
Azon a hazugságodon akadtam fenn, hogy 2015-ben balos "felülreprezentáltság" lenne a médiában. Azon is csak azért, mert ez a hazugság igencsak felülreprezentált a jobbos véleményformálóknál.
Ezt tényszerűen cáfoltam.
Hogy te ezt az állapotot balos "felülreprezentáltságnak" látod, mert azokat olvasod, az a te dolgod.
@Imola Helyesi:

Micsoda örömhír, talán még harangoztatok is.
Azok a mocskos külföldi multik, meg befektetők! Miért is itt fialtatják a pénzüket, mert ugyé a nyereséget ki talicskázzák.

"A külföldiek kezében lévő részvények a magyar részvénypiac teljes állományának 70 százalékát teszik ki, az államkötvények esetében pedig valamivel több, mint 70 százalék a külföldi befektetők részaránya. Mindkét adat kiugró a többi vizsgált feltörekvő országgal összehasonlítva. Az előbbi esetén Oroszország a második kevesebb mint 45 százalékos aránnyal, majd Hongkong és Brazília következik. Az utóbbi, az állampapírok esetén Románia a második, valamivel több, mint 60 százalékkal, utána Ukrajna jön, 55 százalékkal, majd Lengyelország ennél kicsit kevesebbel."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/amerikabol_erheti_a_kovetkezo_csapas_magyarorszagot_ft_.596686.html
süti beállítások módosítása