Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.28. 12:11 Fabius

Vona: ahol zsidóznak ott zsidó vagyok!

Címkék: jobbik vona gábor

Helló világ, a Jobbik megérkezett a porondra!

A cukiságkampány után a Jobbik és Vona Gábor meghúzta a váratlant, és a legutóbbi interjúra szinte már Je suis juif! pólóban ült oda.

"a Jobbik osztozik minden áldozat gyászában – így a zsidóságéban is –, és ennek a gyásznak a megsértését vállalhatatlannak tekintjük. "

...mondta ki Gábris, ami szinte egyenértékű az ahol zsidóznak, ott zsidó vagyok szólammal. Egy felet visszaléptek a délkeleti kapuból és sündörögnének nyugatra a németek felé, kicsit nem lépnének ki az Unióból - "az EU-ból rövid távon nem lehet kilépni, Magyarország nincs felkészülve erre gazdasági értelemben" - már az EU kritika sem zsigeri, szóval látszólag minden elindult a faszásodás felé. Mer'hogy tecciktunni az van, hogy a jövőből felsejlő "kormányzati felelősség" nyomasztó kicsit, és ennek nem lehet nekivágni ennyi gyűlölködő fasszal.

Ja, utóbbit nem mondta, még mielőtt, de azért amit mondott az ezt is jelenti.

Úgyhogy érdekes lesz figyelni ez az újfajta gondolkodás mennyire politikai termék, és mennyire tényleg követendő irányvonal. Beszélni egy dolog valamiről, az időről időre vállalhatatlanságot elkövető csibészeket tényleg farba rugdosni, netán arcvonalból hátrébb léptetni meg egy erősen másik. Eddig nagyon nem volt min izgulni, a Jobbik a népszerűségi adatok alapján hosszú évek óta egy létszámában ugyan kicsit változó, de azért jól körülhatárolható választói réteg szimpatizált pártja volt.

Viszont ha a beszéd mellett tettek is lesznek, akkor ez bizony hozhat akkora változásokat, amire érdemes lesz odafigyelni jobb és baloldalon ugyanúgy.

679 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr567312052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@iii: Te milyen értelmiségtől hallottál olyat, hogy a jobbiknak bármiféle értelmes javaslatai vannak?

Én még életemben nem hallottam senkitől sem, még itt Angyaltól sem.

Politikai válaszai vannak azokra a mások által nemszeretem kérdésekre, amik a Magyarországon élők mindennapjait befolyásolják, adott esetben megmérgezik.
Természetesen a politikai válaszaik, demagógok, ésatöbbi ahogyan szépen leírtad.

Ez ugyanakkor semmiben sem befolyásolja azt a tényt, hogy a jobbik térnyerése katasztrofálisan erős.
S ha picit elgondolkodunk azon a tényen, hogy nálunk hagyományosan magas a protest-szavazók száma, nagyon is komoly veszély a Vonák győzelme. - pl egy jobbik-fidesz-kdnp koalíció maga lenne a világ szégyene, ahogyan küzdenének a ki tud nagyobb hülyeséget kitalálni" versenyben.

persze ugyanezt a sportot csinálja most az ún. demokratikus ellenzék aktív politizálás híján.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A trianonozás csak arra jó, hogy az értelem helyett az érzelmek és az indulatok vezessék az embereket.
PL. 20 éve írták alá a szlovák-magyar alapszerződést, ami garantálja a határok sérthetetlenségét.
Ez nem jut eszébe a hőzöngőknek?
Számos nemzetközi egyezmény van érvényben, ami pontosan megszabja Magyarország mozgásterét.
Érdemi problémákkal kellene foglalkozni, nem holmi pótcselekvésekkel.
@taga20:

És a tanácsköztársaság, a Rákosi-rendszer, meg az SZDSZ vezetésében?
@habakuk000:

Te el tudod képzelni hogy a média leközli a Jobbik értelmes javaslatait? A média pont azt akarja elhitetni a hozzád hasonlókkal, hogy a Jobbiknak nincsenek értelmes javaslatai, azért nem közlik le azokat és azért nem szerzel róluk tudomást.
@The real Donky: Cseszd meg a megemlékezéseidet. Meddig akarsz még Buchenwaldon rugózni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez azért van mert a magyar nem képes önerőből csinálni semmit. Most is EU-s pénzekből élősködünk.
@kentauri: hát írj :-)

@Marcellusca: azt mondod, h peni szét akar választani minket?
Ősbemutató Varánuszon. :-)

Orbán hitvallása:
"Ha egy Fideszes politikusnak áll, akkor az úgy hajtsa a saját malmára a vizet, úgy hazudjon, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket.
Olyan jól tüntesse el a keményen dolgozó kisemberek adóforintjait, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre s azt mondja, ím, itt ténykedett egy nagyszerű Fideszes, aki remekül tette a dolgát."
@wallenberg88051001: gondolod,hogy kihagynanak ilyen szenzációs sztorit? Pulitzert kaphatanak erte
@habakuk000:

És felhozzák a Jobbik népszerűségét. Pont azt akarják a legkevésbé a média tulajdonosai.
@bontottcsirke: Én??? Eddig sem rugóztam rajta.
@The real Donky:

"Meddig akartok még ezen ajvékolni?"
Napi szinten vannak holo megemlékezések, milliárdokat fizetünk "túlélőknek", úgy hogy közünk nem volt a dologhoz, ennek a generációnak már 0% köze volt biztosan. Ha egy országban az idegen érdekek ilyen szinten meghatározzák a mindennapi életet, akkor talán van még helye a trianon megemlékezésnek is, ami a sajátunk. De az idézetemmel csak azt akartam mondani, hogy magyar az, akinek az identitása magyar, és nem az aki állampolgár.
Nem konkrétan trianon volt a lényeg, de az is része a magyar identitásnak.
@kisQtya:
"Arra törekszik, hogy ne s legyenek országhatárok, mert a nemzetállamok kora lejárt, kiment a divatból"

Meglátjuk, én pont azt látom, hogy nem a nemzetállamok, hanem a multikultúrális társadalom ideje járt le, nem működik. Megbukott, ahogy azt Angela Merkel is mondta. Csak a nemzetállami forma működik.
@ornagy50:

Esserossz:

"A fideszes fiúk a szokott módon megforgatták a közpénzt, elvitték határidős devizapiacra, ahol svájci frankra "fogadtak". (Hja, ez a fajta spekuláció már nem adás-vétel, hanem inkább szerencsejáték!) Ehhez nyújtott segítséget többek között Tarsoly Csaba és a Questor. Az állami pénzeket részben nála helyezték el (a Szíjjártó-féle banda, de mások is játszottak, más ismerősökön keresztül), úgy látszik fiktív kötvényeket használtak, majd ezt a pénzt kivitték valahová.. talán Frankfurtba. Aztán január 15-én becsapott a ménkű. A svájci jegybank kedélyes vigyorgás közepette bejelentette, hogy továbbiakban nem interveniálja a svájci frankot, és a sok marha, aki azt hitte, hogy okosabb a svájci bankároknál, teljesen elbukta a vagyonát.
A fideszes fiúk is bukhattak valami 300 milliárd forintot.
Csakhogy ez a pénz nem az övék volt, hanem az államé.
Pech! Főleg úgy, hogy a hűtlen kezelést bünteti a törvény, jóindulattal is tíz év letöltendő.
De hát nem úgy van az! Amíg lélegzik az ember, addig van remény!
Vissza kell szerezni a pénzt!
Orbán Viktor kiadta az ukázt, hogy ki kell szedni a pénzt a brókercégekből. Igaz, hogy az oda betett állami pénzek már elúsztak, de a kisbefektetők pénze még ott van.
Szóval NEM IGAZ AZ, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEK ROSSZ GAZDÁLKODÁSA MIATT JUTOTTAK CSŐDBE A BRÓKERHÁZAK! NEM IGAZ AZ, HOGY MEGTÉVESZTETTÉK A FELÜGYELETET!
Egyszerűen azért tűnt el a kisbefektetők pénze, mert a tisztelt kormányunk a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést lopással igyekszik eltussolni. Nem érdekli őket az, hogy hányan lesznek öngyilkosok. Nem érdekli őket az, hogy a kisemberek megtakarítása elvész.
Illetve egy embernek volt annyi lelkiismerete, hogy ebbe nem ment bele. A másik utat választotta - az öngyilkosságot.
Így aztán Orbán Viktor sem "bennfentes információn" alapuló kereskedést csinált, hanem egy konkrét parancsot adott ki, hogy LOPJANAK annyi pénzt a fiúk, amivel be lehet tömni a költségvetésen keletkezett lyukat. Szó sem volt még akkor "dominóhatásról", amikor kiadta az ukázt! És az Index-nek adott március 4-ikei "füles" sem arról szólt, hogy "tudunk arról, hogy ezek és ezek a cégek rossz anyagi helyzetben vannak, és be fognak csődölni", hanem annak tudatában nevezte meg a három céget a fideszes informátor, hogy tudta, a már eltőzsdézett pénzt veszik ki - a kisbefektetőket károsítva meg ezzel, szánt szándékkal csődbe taszítva ezen cégeket. De úgy látszik az egyik ilyen cég (nincs megnevezve) nem ment bele ebbe a bűncselekménybe... és nem is bukott meg eddig.
Ezért van az, hogy csak most vették észre a 150 milliárdos "fiktív" kötényeket a Questor esetében. Korábban ugyanis ezek nem léteztek. Ezért van az, hogy a bankalapításkor átvilágított Buda-Cash most hirtelen 100 milliárdos hiányt mutat fel. Január 15 előtt ugyanis nem létezett ez a hiány.
Hogy a fideszes fiúk és az ellenőrzésre küldött jegybanki "szakemberek" egyből az "elmúlttizenötév"-et emlegették? Első pillanatban én is bedőltem ennek. De azóta biztos vagyok abban, hogy még a múlt év karácsonyakor is rendben volt minden. A papagáj kommandó rá akarta kenni a dolgot a szocikra. Elvégre kell egy bűnbak! Csakhogy ez a bűnbak keresés ad hoc jellegű volt, és állandóan félresikerült.
Lassan fény derül az egész bűncselekményre."

Orbán svájci bankárának, Nagy Istvánnak a neve is felmerül. Titkolják az embert, nagyon.
Oszt akkor kezd összeállni pár pár kép. Utazások, hasonlók... irigyek vagyunk, szerintem is csak arról van szó. :)
No persze az is a véletlenek összjátéka, hogy Szilágyi András, a külügy beruházási főosztályvezetője öngyilkos lett.
A Questor botrány kirobbanásának másnapján.

"Kollégái és ismerősei gyanúsnak találják Szilágyi halálát, mivel heteken belül utazott volna el az ecuadori Quitóba, ahová nagykövetnek nevezték ki: állítólag nagyon várta az utazást."
Ha valaki szereti a történelmet:

hu.wikipedia.org/wiki/Frankhamis%C3%ADt%C3%A1si_botr%C3%A1ny

Nekem ez jutott eszembe, bár a háttértörténet, a cél gyökeresen más.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Könnyen meglehet,
hogy ez az igazság!Bezony,bezony.:(
@wallenberg88051001:

Te embör. Hagy kérdezzem már meg, teljesen jóindulatúan és őszintén, itten, a Rejtő-Gerő-Radnóti-Rákosi-Karinthy-Révai adok-kapok apropóján:
Nem merült fel benned még véletlenül se, hogy Gerő, meg Rákosi meg Révai nem azért voltak szaremberek, Radnóti meg Rejtő meg Karinthy nem azért volt jómagyerember mert zsidók voltak vagy "annak ellenére", hanem a szaremberségük meg a jóemberségük a zsidóságuktól függetlenül sui generis a jellemükből fakadt? Nem lehet véletlenül, hogy pölö Orbán és Rákosi között nem azért van párhuzam - már attitüdben - mert Orbán zsidó lenne, hanem mert pont olyan szarember? Nem lehet, hogy Jagoda, Berija, meg Kun Béla, meg a többi azért volt az, aki, mert olyanok voltak, amilyenek, függetlenül a zsidóságuktól? Sztálin nem volt zsidó, utálta a zsidókat, mégis favorizálta az emlitetteket, nem a zsidóságuk miatt, hanem azért, mert jellemtelen gané volt mind, céljainak pont megfelelt. Orbán sem azért favorizálja Lézer Janót, mert "zsidó összesküvés", hanem mert pont olyan jellemtelen gerinctelen senkiházi, akire neki szüksége van.
Minden diktátor mellett ott vannak a Jagodák,Beriják, Révaik,Gerők, és ez teljesen független attól, hogy zsidók vagy nem. Szaddam népe is tudna erről beszélni, meg Pol Pot-é, meg Kim Ir Szen-é. Pedig ők aztán nem zsidók.
SZóval ez nem derült fel benned soha? Őszintén kérdem.
@DarthVader:
Túlértékeled... Ráadásul ezzel a ravasz technikával, hogy túlterheled az agysejtjeit! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Baeg, ez tényleg 10 év nehéz vas! Vagy ha a Cusihoz viszonyitjuk, kétszeres életfogytiglan + 30 év. És egy percig nemmondom, hogy nem valami hasonló történt. Ami a tarsoly letartóztatása körül zajlott, az egy vicc. Fosnak a fijjugg, nehogy Tarsoly teritsen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Olyannyira,hogy ez
már kimeríti a kínzás fogalmát!!!:D
@DarthVader:
Magyarázzák neki már két hete, hogy OMERTA, OMERTA B+!
@DarthVader: előbb vagy utóbb, valaki beszélni fog!
Nem lehet mindenki "öngyilkos"!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tudod, én mindig is szerettem volna megérteni, mi mozgatja az embereket, hogyan gondolkodnak. (Mármint nem hogy miről hogyan, hanem hogy a gondolkodási mechanizmusukat.) Ehhez viszont szóba kell állni velük :)
@punkfrog:

Az első segbebaszás után nem csak a segglyuk nyilik meg, hanem a száj is, mi? :))
@punkfrog:
De... meg csúnya balesetek... olyan kishitű vagyol...
@kentauri:
+1
Amúgy meg már leírtam itt ezen a felületen, hogy a nem távoli őseim között van szerb, tót és ukrán is. Viszont én tiszta magyar vagyok!! :O
Ez egy hatalmas baromság - rugózni ezen a marhaságon - ki a magyar és ki nem az. Majd a sok EDO RAM-os seggtől kapok ezért is, de például leszarom Trianont is. Én élni szeretnék normális, európai polgárként, és nem jajveszékeléssel tölteni a drága időmet, hogy édesdráganagymagyaranyaföldem, te 35 ezer éves turul-kurúltájföldanyácska csakrája, sose leszel már, hát mi lesz velem?

Szarok rá, az életet élni kell mert nincs ismétlés, ennél sokkal fontosabb dolgok vannak. Persze a hagyományok ápolása, a történelem ismerete fontos, de nem kell átesni Óverdóz másik oldalára ebben sem.

A "nemvagymagyar" és a "liberálbolsevista" jelzőktől nem fogok rossz kedvem dugába dőlni, szóval kár az ilyen irányú válaszokért. Egyesektől.
@DarthVader: neked elhiszem, te orvos vagy!:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Ugye, ugye... ezek a libsibolsik meg nem hittek benne.
Most meg kiderül, betartották. :(

@Knósszosz:
Balbál...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az előbb girnyószász magyarázta a televízióban a Questor ügyet. Ezt a reakciót hozta ki belőlem, sajnálom...:)
@DarthVader: Ismered esetleg Sajó Sándor Új Ábel című versét? ;)
@punkfrog:

Ismerős vicc?

Kábitószerbirtoklás miatt elfogott két fiatalt a bíró arra itél, hogy beszéljenek le embereket a kábítószer fogyasztásáról. Egy hónap múlva beszámolnak:
Első:
- Én 12 embert beszéltem le a kábítószer fogyasztásáról.
- Szép. És hogyan?
- Rajzoltam két kört: O ekkora az agya a kábitószer fogyasztása előtt és o ekkora utána.
Második:
- Én 143 embert beszéltem le.
- Nagyon szép! És hogyan?
- Én is rajzoltam két kört: o ekkora a segge lyuka a sitt előtt és O ekkora utána.
@Knósszosz:
Azt az undorító, tenyérbemászó figurát nem bírom megnézni, meghallgatni. Egy csúszómászó jut eszembe róla.
@Gábris szomszéd:

Sajnos elolvastam ha már linkelted, de többet ilyet nem teszek. Igen szép gyűjteménye az antiszemita kliséknek.

Ismétlem: Mészáros Lőrinc és a Tibroczok azért gané emberek-e, mert zsidók (nem tudom hogy azok-e) vagy pedig azért, mert egyszerűen gané emberek?
@DarthVader: A kérdésedre egyértelmű a válasz, azért mert ganék. Bár ezt azoknak is fel kell tenned, akik szarmagyarozni szoktak, sok esetben még saját magukat is. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Girnyó Szász mostan
meséli el Antóniának,hogy ez itten "jogállam .
3perc alatt 1 centit nyőt az orra!:D
@látjátok feleim szümtükkel: ez annyira plasztikus, h pólóért kiált :)
@ornagy50:
Az is olyan f.szorrú akkor, mint a Lézeres cimbije. :)
@ornagy50:

Egy teljes szöggyárat talált a fején:

"Ahol nincsen se munkásosztály, se öntudatos polgárság, méltóságára kényes városi népség, a birkalétet nem tűrő vidéki lakosság, az ellenzék pedig önmaga paródiája, ott már csak a Bélák jöhetnek. "
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ezek a narancs kolerát képviselő szarháziak mind ilyen bátrak. Csak nehogy nyilatkozniuk kelljen, mert akkor kiderül, hogy...
A parlamentben is lohol utánuk a riporter, a büdös bunkók annyival sem tisztelik meg a választópolgárokat, hogy újságírói kérdésekre válaszolnak.

Persze a császári kanális az más.
A Vitéz Steffkabersovszky Hubabotond szellemével fertőzött csatornán minden kormánypárti seggbe szorult szemetesvödör bátran nyilatkozhat. Ott nem fognak kellemetlen kérdéseket kapni.

Na, nézzük a meccset.
Nem tudom olvastátok-e, de egyetértek vele!

"Válaszlevél a Kamarának, az éves sarc mellé.

Tisztelt Kereskedelmi és Iparkamara!

Utoljára akkor hallottam Önökről, amikor levélben szólítottak fel arra, hogy tegyek eleget a fizetési kötelezettségeimnek. Ez pontosan egy éve volt. A kötelezettségemnek eleget tettem, a kamarai hozzájárulásom befizettem, aztán Önök eltűntek, olyan diszkréten és olyan csendben, akár a Legfőbb Ügyészség a Szijjártó-közeli brókercég bedőlése után, hogy aztán egy év elteltével megint küldjenek egy levelet, és újra felszólítsanak fizetésügyileg.

Önmagában az a tény, hogy az Önök tevékenysége kimerül az évenkénti 1 db levél megírásában és postázásában, kicsit sem meglepő, a parazita szervezetek éppen arról ismerszenek meg, hogy nem csinálnák semmi hasznosat, csak élősködnek másokon.

Erre nyilván azt válaszolnák, hogy de igen, a Kamara komoly munkát végez, például üzleti tanácsokat adnak a kamarai tagoknak. Na de miért kérne üzleti tanácsot bárki egy olyan szervezettől, amelyiknek az az üzleti modellje, hogy állami erőszak segítségével beszedi az általa megállapított összeget, függetlenül az ügyfelek elégedettségétől? A piacon, amit Önök hírből sem ismernek, ezzel a szemlélettel nem lehet messzire jutni.

A piacon akkor van bevétel, ha az ügyfél elégedett. Önöknél akkor, ha a kormány. Ha a kamarai tagokon múlik, mehetnének valamennyien közmunkásnak (remélem, egyiküket sem hívják Orsósnak). Így alakult ki az a helyzet, hogy Önök a kamarai tagok pénzéből élve kiszolgálják azt a kormányt, amelyik lehetetlen helyzetbe hozza a kamarai tagok vállalkozásait.

Nem biztos, hogy az aktív semmittevés közben feltűnt Önöknek, de a kormány szisztematikusan teszi tönkre a kereskedelmi vállalatokat, amit csupán azért hozok szóba, mert a kereskedelem volna az egyik tevékenység, amit a Kamara a nevében is visel. De Önök leszarják a vasárnapi zárva tartást, az ágazatot sújtó összes különadót és korlátozást, végeredményben leszarják a saját szorongatott tagjaikat, akiket képviselniük kellene, ha az évenkénti behajtólevél elküldésén és a tagdíjak elköltésén kívül a létezésüknek lenne bármilyen célja.

Egy észrevételem van csupán. A levelükben úgy fogalmaznak, hogy „az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a kérelmező adószámát és a kamarai hozzájárulás szöveget”.

Akkor tisztázzunk valamit úgy emberileg, mint szakmailag. A jó édes anyukátok a kérelmező. Én nem kérelmező, hanem kötelezett, kényszerített, megzsarolt, kiszipolyozott satöbbi vagyok. Kérelmező, baszki! Érezzük megtisztelve magunkat, hogy eltarthatjuk a sleppet.

Azért ne aggódjanak, küldöm a pénzt, a Vida Ildikóét is elküldtem már, a demokrácia pénzbe kerül, ahogy a mondás tartja, főleg az illiberális, ezért nyugodtan írjanak jövőre is, addig költekezzenek vidáman, ha a kereskedelem után az ipart is betiltják, akkor se zavartassák magukat. Mi pedig közben arról ábrándozunk, hogy egyszer eljön a pillanat, amikor Önök néhány év letöltendőt és teljes vagyonelkobzást kérelmeznek maguknak, amit a rögtönítélő bíróság nagyvonalúan teljesít.

Addig is maradok (mert kötelező):

Egy tag"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ezt most Parragh kikéri magának, mert igenis csinálnak, ők ugyanis résztulajdonosai a botrányban részt vevő külügyminisztériumi cégben - kereskedőház - s közösen bótolnak Petyával.

Nem tudom, nem Freud volt-e az oka ennek a levélnek, de ha valaki tiszta vizet akarna önteni a pohárba, lehetne ott is keresgetni érdekességeket.

Amúgy valamelyik zsidózó kollégának a sajtó munkásságát firtató hozzászólásában is van elgondolkodni való, ugyanis nagy igazán föl lehetne tenni azt a kérdést, mi a nagy büdös picsát csinál ez a mi állítólagos liberális ellenzéki sajtónk a sopánkodáson kívül, mert nagy igazán az egy darab indexes orosz kurvákkal üzletelő manus sztoriján kívül csak a fideszes legények mondatain történő szörnyülködésről olvashatunk.

Tényfeltárás, riport, háttér megvilágítása egy nagy nulla.

Szóval zsák a foltját szerintem, ellenzék és ellenzéki sajtó megtalálta egymást.
@Fabius: nem az volt a vége, h nem is lehet már rájuk ilyet kiabálni? mi most a pc megfelelője, amit a bíróság jóváhagyott?
Osztozok a károsultak gyászában ( már amennyiben a pénzüket gyászolják ), bár a jobbik kifejezés az lenne, hogy együtt érzek velük a gyászukban.:

index.hu/belfold/2015/03/29/quaestor-karosultak_tuntettek_debrecenben/
@Gábris szomszéd: Angyal van már stratégiád az új irányvonalra?

Látod, látod nem telt el szerintem egy hónap sem, hogy fölvetettem a "fordul a kerék" lehetőségét.:)

Viszont jó is származik a dologból, mostantól emelt fővel járhattok a kislányotokkal McDo-ba Happy menüt enni, éjjen a globalizáció zászlót lobogtatva.:)

Mondjuk nem lesz egyszerű a sok kemény fejű majomot az akolban tartani.
@wallenberg88051001: azt vágod, h ez visszafele is igaz?
Rosszat fogok álmodni:
"Ha a Fidesz nyer 2018-ban, hetven-nyolcvan évre meghatározó erő lehet Magyarországon. A miniszter szerint nagy a tét, ezért van most minden vita."
Felénk erre mondták vóna régen, no ez bebaszna /a hetve-nyolvan év/.

index.hu/belfold/2015/03/29/lazar_csanyi_tarsoly_simicska_meszaros_orban/
@jöttem:23.-án lesz Béla nap!De lehet,hogy már
előtte "megköszöntik":D
@látjátok feleim szümtükkel: teljesen perfekt az osztozol szó, mint ahogyan pl én is osztozom a devizahitelesektől kezdve az összes rossz pénzügyi modellt választó, ám valamilyen ökör politikai okból kifolyólag adó- illetve a pénzügyi s így átvitt értelemben a mi forintokból kártalanított egyének szarrágóságának árában, noha sem devizahitelem, sem magyar brókercéges megbízásom nem volt
@habakuk000: Úgy biza!És itten van a kutyus
ELÁSVA!!!:(
@habakuk000: Úgy biza!És itten van a kutyus
ELÁSVA!!!:(
@habakuk000:
Parragh elvtársról szép kis történeteket hallottam egy a cégénél dolgozó kisembertől - a nevét fedje jótékony homály.

A cég már nincs, szóval el is évülhetett azóta a dolog, de érdekes dolgokat mesélt a fickó.
Hogyan lehet selejt árút első osztályúnak eladni, például. Az a szép, hogy az általa vezetett szarházi gittegyletnek kötelező fizetnie minden vállalkozónak, cserébe azt kapják érte, mint Nagy Mihály a kaszálásért. Érthetőbben: lófaszt a seggükbe. De azért ebből elég jól el lehet lenni, elég nagy az az apparátus amelyik szívja a vérét az oly megbecsült magyar vállalkozóknak.

Valami nagy kazán kéne...
@habakuk000:

Egyet értek veled, de az osztozok és együtt érzek szavakkal a posztba írtakra kívántam utalni.

Egyébként valóban osztozok és is, meg más is, különös tekintettel arra, hogy a fideszpotentátok nem azzal akarják a kisembereket kártalaníttatni, aki a kárt okozta, hanem az adózókkal, meg a kisemberek pénzéből létrehozott alapokkal.
@Knósszosz: utálok házsártos majmot játszani, de annyit azért hozzátennék, hogy Parragh sincs érdemeinek megfelelően kezelve, a szakképzés végleges tönkretétele és még egy nemzedék versenyképtelenné válása hozzá kötődik.

Csak ezzel se foglalkozik lófasz se.
@habakuk000:
Mr. H Jeart, az a helyzet, hogy ez csak valamiféle bónusz hab az említett tetű szartortáján, viszont igaz!

A szakképzés szétverésében nála nagyobb géniusz nincs! Egyelőre. Majd egyszer ő is kidől a kora okán, de hidd el, hogy vannak utódai. Ez a rendszer osztódással szaporítja a hasonló gennyládáit.
@habakuk000:
Szerintem is lenne testhezállóbb dolog neki. Az azonban nem leírható itt...
@Krisz11: A napi szint az túlzás, biztos vagyok benne, hogy nincs naponta holomegemlékezés még világszinten sem.
De azt ugye érzed te is, hogy ezek nem ellentétpárok... Két külön dolog.
Amúgy alakul a dolog, az én olvasatomban és felfogásomban az a magyar, aki magyarnak érzi magát. És ehhez nincs szükség arra, hogy Trianon fájjon, vagy reggelente az órám turulrikkantással ébresszen.
Remélem ebben nagyjából egyetérthetünk, vagy legalábbis közelebb vannak az álláspontjaink, mint az elsőre látszott.
Ez a Dárdai gatyába rázta ezt a társaságot, lehet drukkolni nekik, sőt végig lehet nézni a meccsüket
@habakuk000: majd amikor jelentkeznek az eredmények, akkor lesz nagy csodálkozás!
bassza meg a parragh, és az összes.........
????????????????????????????????????????????????????

"– Majd öt hét telt el a botrány kirobbanása óta. Azóta nem voltak képesek felmérni, hogy a magántulajdonunkat képező részvényeink közül mi létezik, és mi nem. S bár ők sem tudják, ért-e kár minket, javasolják, hogy a pontos összeget megnevezve tegyük meg a kárbejelentést, és jelezzük hitelezői igényünket. Mindezek után az ügyészség pénteken bejelentette, hogy az eddigi kárérték összesen 62 milliárd. Én meg csak azt kérdezem: mi 62 milliárd? Ebben a mi pénzünk is benne van, vagy az mégsem veszett oda? Az illetékes állami apparátus öt hetes működését közelről látva, annyit megértettünk: tulajdonképpen semmi meglepő nincs abban, ami a Buda-Cash-nél történhetett."

nol.hu/belfold/csod-szelen-hagyott-emberek-1524935
Atya ég! Mi lesz itt, ha Rodeo papa ezt meglátja! :)

"Az orosz kultuszminiszter kirúgta a szibériai színigazgatót, mert a műsorra tűzött Wagner-opera sértette az orosz ortodox egyházat

Vasárnap hozták nyilvánosságra, hogy a Tannhäusert műsorra tűző Boris Mezdrichet kirúgták. Aznap már több ezren tüntettek ellene a novoszibirszki színház épülete előtt. A felháborodott tüntetők szerint a Wagner-darab sérti a kereszténységet, és a dekadens nyugat értékeit képviseli."
444.hu/2015/03/29/az-orosz-kultuszminiszter-kirugta-a-sziberiai-szinigazgatot-mert-a-musorra-tuzott-wagner-opera-sertette-az-orosz-ortodox-egyhazat/

Novoszibirszkben ilyen komoly gondok vannak! Csak...
Ez a törvénymódosítás visszafelé is elsülhet, vagy ahogy mondják elsülhet a kapnyél is. Mi lesz, ha a felügyelőbizottsági tagok elkezdenek beszélni? Mi az, hogy az alkalmazottja vagyonát is zár alá lehet venni akkor is, ha a kapcsolat a bűncselekmény elkövetésének megkezdését követően szűnt meg?
Akik ezeknek jogi diplomát adtak, bedughatnák azt a kezet a darálóba, amelyik aláírta.

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény módosítása
„Meghatározott szervezetben befolyásoló részesedéssel vagy ellenőrző befolyással rendelkező személy, a szervezet vezető tisztségviselője, képviseletre feljogosított tagja, alkalmazottja, illetve tisztségviselője, cégvezetője, valamint felügyelőbizottságának tagja, illetve ezek megbízottja, továbbá könyvvizsgálója vagyonának zár alá vételét is el lehet rendelni akkor is, ha a kapcsolat a bűncselekmény elkövetésének megkezdését követően megszűnt.”

www.hir24.hu/belfold/2015/03/26/simicska-barat-es-miniszteri-biztos-a-quaestor-botranyban/
Mellesleg a hatályos büntetőeljárási törvényben ( EL KELL OLVASNI! ) mindezek vagyona zárolásának a lehetősége meg van, mondta az Atv reggeli műsorában egy hozzáértő.
Tényleg, aki nem követett el bűncselekményt, még mulasztást sem, annak miért is kellene alkalmazotti minőségében a vagyonát zárolni? Ha meg sunnyogott, akkor most is le lehet foglalni. Még a rokonét is, ha kiderülne, hogy csak azért lett az övé, hogy kivonják az eljárás és az elszámolás alól.
@Krisz11:
Ez nem magyar jellemvonás, hanem hochmagyar.
Ennyi energiával azt is fájlalhatjuk, hogy a török 3 részre szakította az országot, a tatár meg majdnem kiirtotta. A történelmünk része az is, mint Trianon.
"Messze jövendővel vess össze jelenkort.
Hass, alkoss, gyarapíts, és a Haza fényre derül"
Márpedig abban nem segít, ha egy neonyilas pártot csak azért beszopnak, mert MÉG nem lopott, és jól alkalmazza a szociális demagógiát!
@Krisz11:
Egy kissé (nagyon) skizó vagy.
Tehát a holokausztról ne beszéljünk, mert a mai generációnak nulla köze van hozzá, de Trianont tartsuk állandóan napirenden, mert nagyon is közünk van hozzá?
Meg a multikulti társadalom megbukott, tehát Németország már nem nemzetállam???
Szoktál azért gondolkodni is, vagy csak visszaböfögöd, amit előírnak neked? Vagy tényleg skizoid vagy, mert ezek csak egy olyan agyban férnek meg egymással (na meg a neonyilasban, de az secko jedno)
@DarthVader:
Márpedig nem volt itt semmiféle összejátszás és késedelem! Jobbos blog a megmondhatója!
pestisracok.hu/quaestor-ugy-sem-a-rendorseg-sem-az-ugyeszseg-nem-keslekedett/
Te Jó Ég! És ezt a jobbosok tényleg beszopják?
@látjátok feleim szümtükkel:
Ugyan már. Még azt sem tudják, hogy mennyi a kár!
"Az illetékes állami apparátus öt hetes működését közelről látva, annyit megértettünk: tulajdonképpen semmi meglepő nincs abban, ami a Buda-Cash-nél történhetett."
nol.hu/belfold/csod-szelen-hagyott-emberek-1524935
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
az ún. rendezői színház ugyanúgy viszonylik egy színházhoz, mint a zorbán G. magyar állama "az" államhoz

brühüyyy

azért Novoszibirszk bemutatta Wagnert, próbáld meg ezt Salgótarjánban ( a kettő azonos kategória a két országban és így a fejlődésbeli különbség is lezongorázható azon az új nagylábú magyar csoda hogy Z'ongorán)
@látjátok feleim szümtükkel:
Mert ez a törvényalkotósdi ugrókötelezés. Nagy ugri-bugri, erőlködés, lihegés: csak éppen nem jutnak vele előre. Pedig lenne fontosabb is, mint meglevő törvények látszólagos módosítása:
www.sztarklikk.hu/kozelet/ezt-is-nagyon-elcseszte-orban/171157/
"Az Európai Bizottság bíróság elé idézi Magyarországot, mert nem ültette át saját joggyakorlatába az energiahatékonysági irányelvet. ..
A bizottság napi 15.444 eurós napi bírság megfizetésére kötelezné Magyarországot. Ez naponta 6,63 millió, évente 1,7 milliárd forintost kárt okoz a magyar adófizetőknek."
Hol van itt egy jó kis képviselői indítvány? Azzal 3 nap alatt is át lehetett verni ennél komolyabb törvényeket is!
www.sztarklikk.hu/kozelet/gyurcsanyek-oboazni-tanitjak-a-fideszt/171091
(a vasárnapi vadászat betiltási kezdeményezéssel)
Viszont a forrás az igazán érdekes: a sztárklikk.
Erre olyanok is oda kattintanak, akiket egyébként nem érdekel a politika. És a poszthoz is van ott találat:
www.sztarklikk.hu/kozelet/felelotlen-hazardorokre-nem-bizhatjuk-a-hazankat/171084
" A Jobbik valóban vállalhatatlanul fasisztoid tüneteket mutat, de térnyerése nem csak emiatt életveszélyes. A Jobbik ugyanis ennél jóval több: a magyar politika populista és elvtelen brókere, kínálata pedig fedezet nélküli kamukötvény. Ezért nincs helyük az ország élén."
"Annyira nem lennék meglepve, ha ez a kellemes hangulatú Nemzet-interjú egy szép Simicska-Jobbik barátság kezdete lenne. Ha csak Viktornak bassza szét az agyát Jobbik-promóval három évig, a nagyon pipás és magát átkúrva érző Lajosnak már akkor is megéri."
mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/30/vona_gabor_bejelentkezett_miniszterelnoknek
@kekex:
.
A rendőrség, ügyészség álláspontja:
ha megérkeznek, mindig ott vannak. Ez tény. Magunkhoz képest soha nem késnek.
Esetleg moziból..
@habakuk000: "állítólagos liberális ellenzéki sajtónk a sopánkodáson kívül, mert nagy igazán az egy darab indexes orosz kurvákkal üzletelő manus sztoriján kívül csak a fideszes legények mondatain történő szörnyülködésről olvashatunk."

igen, kedves, morcos habám! az eddigi dolgokat is onnét tudod, mert megírta kerényi-bencsik páros a pitypangban, illetve a mtva blogjain jelentek lelepző írások. halló!
@kekex:

Vajon ezért a békamenet miért nem indul harcba, megvédeni a kormányt, meg a fidesz parlamenti frakcióját? Ezt a büntetést ők is fizetik velünk együtt, pedig mi ártatlanok vagyunk. No kinek is kéne lefoglalni ezért a magánvagyonát?

Télleg, csináhatnának egy kis húsvéti menetet, akár körbe is, megvédeni a miniszterelnököt az alaptalan rágalmaktól.
Vagy inkább a brókerház körül menetelnek, hátha megtalálják az elcsaklizott pénzecskéjüket?
@látjátok feleim szümtükkel:

Tegyük közzé:

1998. ÉVI XIX. TÖRVÉNY A BÜNTETŐELJÁRÁSRÓL
A ZÁR ALÁ VÉTEL
159. § (1) A zár alá vétel a dolog, a vagyoni értékű jog, a követelés, illetve a szerződés alapján kezelt pénzeszköz feletti rendelkezési jogot függeszti fel. Zár alá vételt a bíróság rendel el.
(2) Ha az eljárás olyan bűncselekmény miatt folyik, amellyel kapcsolatban vagyonelkobzásnak van helye, illetve ha polgári jogi igényt érvényesítenek, és alaposan tartani lehet attól, hogy a kielégítést meghiúsítják, ezek biztosítására dolog, vagyoni értékű jog, követelés vagy szerződés alapján kezelt pénzeszköz zár alá vétele rendelhető el. A zár alá vétel elrendelhető a vagyonra, a vagyon meghatározott részére vagy egyes vagyontárgyakra is.
(3) A magánfél által érvényesített polgári jogi igény biztosítására zár alá vételnek csak a magánfél indítványára, a terhelt tulajdonában álló dologra, őt illető vagyoni értékű jogra, követelésre vagy szerződés alapján kezelt pénzeszközre van helye. A nyomozás során zár alá vételnek helye van a sértett indítványára is. Ha a bíróság a nem jogerős ügydöntő határozatában vagyonelkobzást rendelt el, ennek biztosítására az eljárás jogerős befejezéséig zár alá vételt rendelhet el. A zár alá vétel akkor is elrendelhető, ha az 54. § (2a) szerinti polgári jogi igényt a nyomozási bíró, illetve a tanács elnöke a Polgári perrendtartás szerint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságnak küldte meg.
(4) Ha az ingatlan elkobzásának van helye, a zár alá vételt el kell rendelni.
(5) A zár alá vétel akkor is elrendelhető, ha az a kölcsönzött kulturális javak különleges védelméről szóló törvényben meghatározott különleges védelem időtartama alatt nem hajtható végre.
(6) A zár alá vételnek a közhiteles nyilvántartásba történő bejegyzése iránt haladéktalanul intézkedni kell. Ha nincs jogszabály szerinti közhiteles nyilvántartás, a zár alá vételt végrehajtani köteles gazdálkodó szervezetet kell értesíteni.
(7) Ha a zár alá vétel elrendelése olyan késedelemmel járna, amely a zár alá vétel céljának elérését veszélyeztetné, az ügyész, illetve a nyomozó hatóság is elrendelheti a zár alá vételt. Ez esetben az indítványt a bíróság felé haladéktalanul elő kell terjeszteni. Ha a bíróság a zár alá vételt nem rendeli el, a zár alá vételt az ügyész, illetve a nyomozó hatóság késedelem nélkül feloldja.
(8) Ha a zár alá vételt az ügyész, illetve a nyomozó hatóság rendeli el, az ügyész, illetve a nyomozó hatóság az (1) bekezdésben meghatározott dolgot - az ingatlan kivételével - lefoglalja. A lefoglalásra egyebekben a 151. § (1) és (5) bekezdését, a 152. § (1) bekezdését, a 154. §-t és a 155. § (1)-(5) bekezdését kell alkalmazni.
(9) Az (1) bekezdésben meghatározott egyéb vagyontárgy esetében a zár alá vétel közhiteles nyilvántartásba történő bejegyzése iránt haladéktalanul intézkedni kell. Ha nincs jogszabály szerinti közhiteles nyilvántartás, a zár alá vételt végrehajtani köteles gazdálkodó szervezetet kell haladéktalanul értesíteni. A megkeresett szerv, illetve gazdálkodó szervezet a zár alá vétel elvégzésére vonatkozó rendelkezést köteles haladéktalanul teljesíteni, ennek érdekében a zár alá vételt nyilvántartásba venni, illetve gondoskodni a vagyon zárolásáról, és ezek megtörténtéről a megkeresést intéző ügyészt, illetve nyomozó hatóságot tájékoztatni.
(10) A (8)-(9) szerinti intézkedésről szóló iratokat a zár alá vétel elrendelésére vonatkozó (7) szerinti indítványhoz csatolni kell.
@kekex: Pont erről beszéltem én is tegnap. :) Ja és itt van egy 444-es Gyöngyösi interjú is, ami szintén elég pikáns. :)

Keleten senki nem bízik Orbánban

- Nyilván most Orbán tud egyedül kormánypozícióból tárgyalni, de azt én is tudom – mert visszahallom -, hogy Orbán Viktorra – kétharmad ide vagy oda – hogyan tekintenek keletről. Onnan, ahol hosszútávú bizalomra épül minden, ezt a fajta mentalitást nem részesítik előnyben.
- Köpönyegforgatónak tartják?
- Abszolút. És hiteltelennek is. Ezt persze felülírhatja a rövid távú, kölcsönös érdekazonosság, de ez nem egy stabil külpolitikai alap.

444.hu/2015/03/30/jobbik-kulpol-gyongyosi/
Párizs megér egy misét - Budapest megér egy Semát.
@punkfrog: :)))

"én jobban szeretem, ha a korrupció úgy tűnik el, min pl. Svédországban.
egy ország vezetőjéért rajongani, pedig számomra elfogadhatatlan!
nincs elfogadható indok rá! "

nincs vita köztünk. (kicsit haza beszélek, mert sosem voltam rajongó alkat, akkor sem ha szerettem, tiszteltem, elismertem valakit valamiért.)

mégis azt mondom mentalitás (amit szerintem a környezet kultúrájából szedeget össze az ember - azt gondolom. de ezt Orica jobban tudja, érti, mint én) kérdése minden.
volt szerencsém a svédektől tanulni és picit gondolkodásukba, szemléletükbe bepillantani. felemelő élmény volt...

ők sosem engedték meg, hogy tudatosan olyan mérleget vonjanak: mennyi ember áldozható fel, hogy a maradéknak (szemfényvesztő módon) "jó" legyen. pár száz éve amikor nyoma sem volt gazdagságuknak, már segély kasszát hoztak létre (mint az angol bányászok) a nyomorékká vált, vagy meghalt társuk családjának megsegítésére...
@Gábris szomszéd: Azért van abban valami egészen pikás, ha egy magyar párt egy embere 2015-ben azzal kérkedik, hogy az ő pártjuk elfogadhatóbb a diktatúrák számára, mint a fidesz...
@DarthVader: Hát persze te bajnai fan.:))
Meghát ő is az ő emberük.:))
süti beállítások módosítása