Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/25/kocsis-mate-magyar-peter-mar-az-egyetemen-is-nagykepu-es-arrogans-volt/ ... (2024.04.26. 09:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.26. 11:12 Fabius

Orbán G.: megszívattam pár tízezer embert, de büszke vagyok rá!

Aztamegbasztabüdöskurvaélet! - habonyárpád dühében bizonyára falhoz vágta a Gucci mintás Zsolnay étkészlet lecsós tálját: Nehezen kigondolt legújabb politikai terméke, a "keményen dolgozó kisember" úgy ment a kukába, mintha sosem létezett volna.

Kiderült, hogy napokkal a bedőlés előtt tudtak a Quaestor gétről, Tarsoly Szijjártónál rinyált volna segítségért, és bizony ahogy lehetett kiszedtek minden lovettát onnan, ahol amúgy keresni valója sem nagyon volt. Szólni viszont nem szóltak a keményen dolgozó kisembereknek, hogy hélóbazzeg, odavigyázzatok! Sőt, Tarsoly oligarcha és szarember úr azóta is szabadon csinálhat hülyét belőlük, mert mindegy mit hazudott előtte már annyiszor, azt a kurva csődjelentést azóta sem sikerült megtennie.

Orbán G. meg annyit szólt ehhez, hogy ja, én mondtam vegyék ki a lovettát időben, majd büszkén kihúzta magát, hátha megdicséri érte valaki.

Hogy ezzel kedvenc ölebéről ő húzta le a hazudik reggel, éjjel meg este leplet az egy dolog. Az meg egy másik dolog, hogy mennyi keményen dolgozó kisembert hagyott benne tudatosan a szarban. Szólhatott volna de nem tette. Nem volt fontos. Sőt, van rosszabb, amit ők megengedtek maguknak, az tilos volt másnak. A Honvéd Egészségpénztár - 28 ezer ember - nem menthette a ki a pénzét egy másik problémás vagyonkezelőtől. Az átutalás elindult, de aztán eltűnt a magyar káosz pénzügyi rendszer süllyesztőjében. Rendőrök, katonák, titkosszolgák pénze lóg valahol a levegőben úgy, hogy ők tegnap megtudták: amit nekik nem lehetett, azt Orbán G. utasításba adta és természetesen sikerrel jártak.

questor.jpgA Honvéd vezetői néznek ki a fejükből, keresik a "valahol csak meglesz" 1,8 milliárdot, emberek tízezrei meg most tapasztalják a saját bőrükön Simicska igazságát: Orbán egy geci.

668 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr397306092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bayer Zsoltit melyik kocsmában lehet megtalálni.....olyan szívesen szétverném a pofáját.
No nem azért mert mostanában mérges lennék, de ha belefutok a mocskos pofájába, ilyen késztetést érzek.

Bár gondolom zugivó és otthon baszik be, hogy kéznél legyen az asszony egy kis emberkedéshez....ha van egyáltalán olyan aki ennek degeneráltnak odateszi a valagát.
Na, így is van, minek ez, amikor pár teremfocis csodagyerek simán ellátja pl. a külügy feladatait is!

m.origo.hu/itthon/20150327-bealdozhatjak-a-nemzetkozi-tanulmanyok-szakot-is.html
@látjátok feleim szümtükkel:
Arra célozgatsz, hogy Vida művésznő alkalmatlan lenne?
Meg hogy kézi vezérléssel müxik a szervezet?
Há'demán.. valamit titkolsz a Párt elől ettárs, rövidesen kapod a beutalót egy prosztata vizsgálatra.
Talán készül a tömegközlekedés, mint közszolgáltatás államosítása? Ha már nincs nekie vezérigazgatói szék, akkor jó lesz miniszteri biztosi is. Vagy esetleg van akinek csak questorkodás jut?:D

www.origo.hu/itthon/20150328-kiderult-mit-csinal-vitezy-david.html
@pianolight: Magyarországon a fidesz, megszüntette a jogállamot.
így aztán nincs mihez ragaszkodni.
főleg velük szemben nincs!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Specielle most nem az Ildikóra gondoltam, hanem arra, hogy a megszűnő meg a bélás cégeket ( magyarul akiknek nincs kézzel fogható, szemmel látható, csak a hűlt nyomát bottal üthető ) vagyona, levizsgálja a nav, oszt megállapítja a horribilis adóhiányt, amit a statisztikába nyilván is tartanak, mint megállapított hiányt. Oszt soha nem tudják behajtani senkin. Még akkor sem, ha a sunnyogók ellen nyomozás indul, oszt el is ítélik őket. Jutalmuk, hogy közpénzen üdülhetnek néha évekig.

Akik a zsozsót elteszik ( lásd Tarsoly ügye, a villa amiben lakott egy cég nevén van ) azok nem foghatók. A rokon sem, akiket ha megvizsgálnának, kiderülne, hogy soha nem volt annyi jövedelmük, hogy villákat tudjanak venni kanállal együtt.

Az előbb hallottam a rádióban, hogy az OV szerint az a baj, nincs megfelelő kincstári nyilvántartás. No gyorsan ki is mostam a fülem, hátha rosszul hallok, de aztán eszembe jutott, hogy tegnap olvastam az államháztartási törvényt, és ottan vannak leírások a nyilvántartásokról is. Meg persze a számviteli törvényekben is.

Talán OV, meg az ellenzék is többet olvasgathatná a törvényeket. Mert a kisemberen nagyon számon tudják kérni azok betartását, maguk viszont nem ismerik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nyugodtan írhatod kettővel, mert ez annyira magyar, hogy az már HUNN!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az ellenzék is balfasz, mert az ilyen labdákat az uniós képviselők jól le tudnák ütni, ők tudnak/tudhatnak az ilyen eljárásokról. Mert ezt erősen elhallgatta eddig a kormány és az ellen oldal is.
Elérheti a NAV-ot az Orbán-Simicska háború? Ezt a HVG Hetilapban lehet ( sajnos ) csak olvasni, de majd biztosan olvassa majd valaki és kielemzi itt is.
@látjátok feleim szümtükkel:
Az ellenzék?
Nem tudom, de nem látszik, hogy lenne olyasmi. Komolytalan coci majmok, mutyisztáni zsíroskalapos ex-tsz elnökök látszanak, megszólalásig (de csak addig) értelmesnek tűnő izgágák, de utána... Talán 2-3 van, akire azt mondanám, ellenzék.

Fab meg belehúzhatna, amikor itt az ettársak azért a fostalicska szintjükért zsét akasztanak le...

m.hvg.hu/itthon/20150327_Sokan_cserelnenek_a_kozmedia_bloggereivel
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @punkfrog:
Ez a lényeg. Ebben (és még néhány fondorlatos akcióban) vagyunk erősek/különlegesek.
Az élgárda minden pénzt megér, de minimum eltüntet!
@látjátok feleim szümtükkel: nagyon kemény ez a szöllősi!miután tarsoly már előzetesben van.:)))
egyébként ebben tarsolynak, teljesen igaza volt vele kapcsolatban:
"TE KIS CSICSKA G..I, MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL, TE KIS F...PÓ"
@punkfrog:

Látom nem ismerd a mondást, hogy a bátor kutya csak a kerítésen át mer igazán ugatni.:D
@taga20: Laza vagyok ne aggódj, bár a hajnali recskát megzavarta az asszony és a fárasztó szeretkezésre kellett váltanom, amit 10 perc után félbeszakított egy kis "terrorista". Így félre kell vonuljak egy Selmeci Gabi poszterrel a slozira.
Seggnyalóg széles tárháza:

444.hu/2015/03/27/na-ki-tunik-fel-diszkreten-a-nemzeti-kereskedohaz-videojaban/

"A világ legsutább, 19 perces (!) reklámfilmjében magyarázza el a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), hogy ők milyen fontos feladatot végeznek 2013 óta: segítenek összekapcsolni a magyar cégeket a külföldiekkel, így pörgetve az exportot. Valószínűleg nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a nevükre keresve most főleg a brókerbotránnyal kapcsolatos híreket találni, amibe két szálon is sikerült belelógniuk. Egyrészt kiderült, hogy az állami tulajdonú kereskedőház 3,8 milliárd forintja a Quaestornál volt, amit a kisbefektetők háta mögött ki tudtak venni. Másrészt a Quaestor volt az, akivel a külügy összeállt, hogy Oroszországban és Törökországban segítsék az exportterveket.
Sok exporthoz sok cég kell

Pont március 9-én, a Quaestor-balhé kirobbanása előtt pár órával magyarázták el egy háttérbeszélgetésen a külügyben, hogy elviekben hogyan áll össze a kereskedőházak rendszere.

Azt mondták, hogy itthon működik a 100 százalék állami tulajdonban lévő MNKH, a célországokban meg létrejön egy másik cég, mondjuk a Kazahsztáni Magyar Kereskedőház Kft. A kazah cég gyűjti kint a potenciális vevőket, megrendelőket és az MNKH segítségével hozzák össze őket a magyar eladókkal. Mivel a külföldi kuncsaftok hatékony felkutatásához helyismeret kell, amivel a magyar állam saját bevallása szerint nem feltétlen rendelkezik, ezért az ezzel megbízott cégeket akár a magángazdaság szereplőivel közösen üzemeltetik. A külsősök ezért fix havi díjat és behozott üzletek után jutalékot kapnak.

Mindjárt a háttérbeszélgetés másnapján kiderült, hogy ez azért nincs mindig így.

A külügy állítása szerint a orosz és török piacok megszerzésében segítő Quaestor pont egy fillér állami pénzt sem kapott úgy, ahogy egy nappal előtte elmagyarázták az ilyen cégek kifizetésének általános módját.

Ilyen előzmények után nagyon kíváncsiak lettünk arra, hogy a 25 országban működő kereskedőházakat akkor pontosan kik üzemeltetik, és azok mennyi pénzt kapnak ezért a magyar államtól.
Miért pont a külügynek lenne köze a külgazdasághoz?

Először levélben érdeklődtünk, majd március 13-án közérdekű adatkérést küldtünk a Külügyminisztériumnak és a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak. Arra voltunk kíváncsiak országonként, hogy mi

a magyar kereskedőházat üzemeltető gazdasági társaságok neve,
a cégeknek járó fix havi juttatás mértéke cégenként (vagy országonként).
a cégeknek járó jutalék mértéke cégenként (vagy országonként).
a cégeknek járó, 2015. március 1-ig kifizetett pénz mennyisége, megjelölve a fix díjra és a jutalékra fizetett pénzt külön-külön cégenként (vagy országonként).
a kereskedőházak közreműködésével létrejött export szerződések tételesen, országonként. (Legalább megjelölve a szerződő felek <gazdasági társaságok vagy magánszemélyek> nevét, a szerződéskötés időpontját, a szerződés tárgyát, a szerződéses összeget.)
a kereskedőházak közreműködésével eladott letelepedési kötvények összértéke országonként.

A külügy válasza március 25-én érkezett meg, és kb. azt közölték, hogy

ők ebben a témában nem illetékesek, nem ők kezelik ezeket az adatokat, hanem az MNKH.

Elég vicces, hogy a külügy így passzolja a témát saját cégének. Az MNKH tulajdonosi jogait konkrétan Szijjártó Péter külügyminiszter gyakorolja, és egy külügyben dolgozó diplomata pedig pont arról beszélt a 444-nek pár héttel ezelőtt, hogy a helyi

“kereskedőházakra csak Magyar Leventéék [a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár] látnak rá, hogy ott mi történik, arról gyakran még az adott országba akkreditált diplomatáknak sincsen fogalma”

444.hu/2015/03/27/bar-a-kulugy-nem-verne-nagy-dobra-hogy-a-quaestoron-kivul-kikkel-uzleteltek-mi-eleg-szines-tarsasagot-talaltunk/

Amihez hozzáérnek, szarrá válik...
@punkfrog: Naná, hogy rájuk kell borítani, megérdemlik! Azér' nem árt ésszel...
@punkfrog: A jogállam nem Magyarországon van, hanem az én fejemben...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Úgy emlékszem, én aznap náthás leszek. Így aztán a lámpavasat a fotelből, a tévében fogom nézni...
"A világhírű amerikai csaló, a "Wall Street farkasa" piti tolvajnak tűnhet a magyar követőihez képest. Jordan Belfort, akiről a közismert hollywoodi filmet forgatták, 200 millió dollárral vágta át az ügyfeleit, míg a Quaestor-ügy nagyjából 600 millió dollárról szólhat"

propeller.hu/itthon/3082458-wall-street-farkasa-piti-tolvaj-magyar

Gyengébb képességű narancsbolsevik hívők szocibroker botrányához.
Ebben is jobban teljesítünk!
Piti amerikaiak.
Béla, ha ügyesen kavarol, szép pénzt szakíthatsz a hülyéken:

"Ha a strómanként funkcionáló Orgován nem mond le magától, a Quaestornak rendkívüli közgyűlést kell összehívnia. Ezt a jogszabályok értelmében legalább 15 nappal a meghívók kiküldése után lehet csak megtartani.

Az nem jelent feltétlenül problémát, hogy a cégcsoport részvényeseinek többsége börtönben van: ha Tarsolyék felhatalmaznak másokat maguk helyett, akkor a közgyűlés érvényes és határozatképes. A nagyobb probléma az lehet, hogy új vezérigazgatót kell választaniuk Orgován helyett, aki pedig nem Tarsoly lesz, miután előzetesbe helyezték. Így egy másik jelöltet kell találniuk, akit a közgyűlés többségével kell megválasztani."

propeller.hu/itthon/3082247-orgovan-meg-jo-darabig-quaestor-vezere

Dikkmán...
@látjátok feleim szümtükkel: akkor máris értelmet nyer a főnök mondata:

"Láttunk már brókert, ez a kőgazdag emberek világa."

de elég, ha körbenéz egy kormányülésen.
Lajos, a Bokros:

"Bennfentes kereskedelem = börtön.
Mármint normális országokban, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Nálunk? Úgy tűnik fel, hogy a kormány főhivatalai járnak elöl a bennfentes kereskedésben. Hiszen a külügy úgymond "időben" kimenekítette a pénzét a Quaestorból!

A baj azonban ennél jóval nagyobb. Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!

Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam."
@parti_giano:
BRÓKERKORMÁNY!
Essetunni... majd jól megvédik a keményen dolgozó kisemberek pénzét.
Valamiből kártalanítani kell a spekulánsokat, azokat akik a "megtakarításaikat" a megfelelő helyen elhelyezték.
@dr. jenőke (jenőke): Amit írtál abból minden megáll, egyedül a 411 a)kérdéses, ennek is az elhallgatás része, ami kicsit necces, kivéve, ha az elhallgatást az azonnali intézkedés elmulasztásaként értelmezzük.
"A 444 azt írja, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. élére március 16-án új vezérigazgató került, Orgován Béla személyében. A cégjegyzék szerint azonban már március 9-én kinevezték a titokzatos egykori közmunkást, éppen aznap, amikor este elindult a lavina.

Mindezek alapján könnyen előfordulhat, hogy az újonnan feltűnt férfi viheti el a balhét a 150 milliárdos csalásért. A 444 utánajárt, és kiderült: a 38 éves Orgován Béla Tápióságon, egy 2500 lelkes Pest megyei faluban él és a helyiek sem akarják elhinni, hogy vezérigazgató lehetett belőle. Ez nem csoda, hiszen sokak szerint még az általánost sem fejezte be, abban pedig szinte mindenki biztos, hogy középfokú végzettsége nincs. Gyakorlatilag egész életében munkanélküli volt, majd közmunkán kapott lehetőséget az államtól.

A céginformációs adatbázis szerint mégis ő most a zrt. vezérigazgatója:

Orgován Béla (an.: Steinhauser Anna)
Születési ideje: 1976/11/30
2253 Tápióság, Szabadság utca 7.
Adóazonosító jel: 8401454980
A képviselet módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)
Jogviszony kezdete: 2015/03/09
A változás időpontja: 2015/03/09

A 444-nek több helybéli is azt mondta, hogy Orgován börtönviselt, utoljára másfél éve szabadult. Van aki úgy emlékezett, hogy

több időt töltött életében bent mint kint.

Mostanában azt mesélte a faluban, hogy Pesten kapott munkát, ráadásul olyat, amihez egy szürke Opelt is adtak neki, hogy azzal járjon dolgozni.

Amennyiben iratok tűntek el az utóbbi hetekben, akkor ez már az ő felelőssége lesz – jegyzi meg a lap. Orgován Béla előtt a Fidesz-közeli üzletember, Tarsoly Csaba, illetve Tarsoly felesége és édesapja vezették a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t, ám ők mostanra kikerültek a cég irányításából."

Tarsoly azt mondta, visszaveszi a céget. Persze nem történt meg, nem is tudja mostanság...

Béla olyan órabérért fog ülni, hogy ihajj! :)
Mondjuk zárkatársnak lehetnek még prominens társai:
Orbán
Polt
Szijjártó
.
.
.
.
@látjátok feleim szümtükkel: O. megint hazudott, van megfelelő kincstári nyilvántartás.
@parti_giano:
""Láttunk már brókert, ez a kőgazdag emberek világa."

de elég, ha körbenéz egy kormányülésen."

Én is szét szoktam nézni a környezetemben, de csak követ bírok látni, a gazdag valahol elveszett.:(
@látjátok feleim szümtükkel: viktor üzeni, hogy még több követ fogsz látni, csak járjon a szád.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Amihez hozzáérnek, szarrá válik..."

Nem villává?
.
@parti_giano:

Elnézést! Elfelejtettem, hogy a néprádijó szerint a volt polgi talán kőgazdaggá lett, de ezt én nem hiszem el, mert nem láttam, csak hallottam, a fülemnek meg még én se hiszek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na mit szoktam mondogatni??

a focista általában igen csekély értelmi képességekkel van felszerelve.
most képzeld el azt a focistát, akinek csak a kispálya jut...
@pianolight:
20.55 Milyen "értelmetlen vádakról" írsz te népművészeti agyag tárolóedény?
Meg tudod magyarázni, hogy több mint pintérlajosi kéthetet biztosítottak szabadlábon a nyomok és vagyon eltüntetésére? Hogy munkanélküli közmunkásra tolták a vezérigazgatóságot? Vagy talán bűnrészes vagy, azért mosdatod őket?
MONDTAM, hogy ne említs ilyesmit károsultak kézközelében!
"Szép a rút, és rút a szép.
Sicc, mocsokba, ködbe szét" te barom!
nyugatifeny.blog.hu/2015/03/28/lassan_bedol_a_fidesz_nevu_piramisjatek
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke, van egy fogadásom, hogy NEM LESZ bírósági eljárás, legfeljebb a takarítónő (bocs: tisztasági manager,) és legfeljebb a portás ellen.
De ha lesz, remélhetőleg Tarsoly már végrendelkezett - és nem a vagyonáról, amit eltüntetett.
Hogy idézzem egy olvtársat: valahol már élesítik Jack Rubyt.
@pianolight:
köss össze 4 pontot 3 egyenes vonallal. Klasszikus feladvány: a pontok keretei között maradva nem sikerülhet. A jogállam helyreállítása pont egy ilyen feladvány: nem maradhat meg az orbánista sarokpontok között. Egyszerűen: mert az nem jogállam, és a jogállam egy nagyobb halmaz, tehát KI KELL LÉPNI a jogállamnak hazudott keretek közül,l hogy a feladat megoldható lehet.
Nincs ellentmondás, csak akkor, ha tényleg elhiszed, hogy a fideszes sarokpontok valóban jogállamot jelentenek. Viszont bizonyos mértékű IQ alatt nehéz az infócsere. Magyarán úgy hülyeség (vagy fideszes, ami secko jedno) az érvelésed, ahogy van.
Furcsa a jobbik hozzáállása is. Emlékeim szerint 2006-ban nem voltak ennyire szégyenlősek, akkor nagy aktivitást mutattak sátorozásból, meg hasonlókból. Gondolják a megmondás, felszólítás most elég?

www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/quaestor-ugy-a-jobbik-megmondta-hogy-ok-megmondtak-603787
@kekex: Látom, sikerült bátorra innod magad. Vagy alapállásban vagy ilyen? Mert, hogy olvasni nem tudsz, az bizonyítottnak látszik. Viszont a diszlexiád miatt én köcsög vagyok!? Ja, ki az a pinrérlajos? Egy ( hosszú)mondatban: értelmetlen vád az, ha G. orbánt azzal vádoljuk, hogy gyerekeket evett, és a küszöb alá ásta el a maradékot, van 100,2 bűne ( tegnap estig), 101,2 nem oszt nem szoroz.
Tisztelettel búcsúzom tőled.
P. S.: Ja, kifelejtetted, hogy sánta is vagyok:-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mivel mértékadó felmérések szerint nálunk ugyanannyit loptak abszolút értékben külföldre, mint a 4x nagyobb Lengyelországban, ez azt jelenti, hogy 4x többet loptak. Most kivillant a koszos alsószoknya szegélye, és fény derült egyfajta lopási technikára.
De azért verem a mellem, hogy ráhibáztam, mivel Bod Péter Ákos sem tagadja:
"Bizony könnyen előfordulhat, hogy a kockázatot az intézmény vállalja, a jutalék pedig magánzsebbe vándorol.

Igen, ez a professzoros megfogalmazás.

Én is igyekszem.

Hol a vége ennek az egésznek?

A Quaestor csődje százmilliárdos nagyságrend, az ilyenre rendes országban nagy erővel mozdul rá az ügyészség.

Rendes országban.

Aha.

Ahol a kormánytól független ügyészséget kizárólag szakmai szempontok vezetik."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Kayaibrahim-Josiptot" verzió...a bánatom az, hogy ezt is megússzák, mert b@ok vagyunk
@kekex: Ja, és most tényleg mennem kell, de 4 pontot simán összekötök egy egyenes vonallal. Klasszikusan. Valami kimaradt a szövegből. Tudom, mit akartál mondani, ha jól fogalmaztad volna, akkor térben lehet összekötni, de ez kimaradt geometriai érvelésedből.
Üdvözöllek.
@pianolight:
kutyának még nem hívtalak, viszont alkohol nélkül is sikerült a fidesznyik szövegekkel felba..brálni az agyamat! Pedig máskor igyekszem józanul és mértéktartóan érvelni.
@pianolight:
Akkor nagyon más a véleményünk az "egyenes" vonalakról! De ez már nem is lep meg.
"Ez a brókerbotrány sem fog a fejére égni, ha csak mondja neki az ember. Az valakinek eszébe jutott egyáltalán, hol is van az a hiányzó pénz? Vagy gondolt arra valaki, hogy tudta ezt megtenni egy olyan cég, amely negyedszázadig tisztességes volt, majd a Fidesz kormány alatt dönti romba magát fiktív kötvénnyel? A Matolcsy-féle jegybank is mélyen kussol, a kormányzat bőszen bukottbaloldalozik, tehát megy minden a maga megszokott kerékvágásba. Hárítás, támadás, az ellenzék meg ül a seggén. Felszólít, meg ilyenek. Na szépen vagyunk, ettől biztos magába száll a közpénztől meggazdagodott jelenlegi politikai elitnek nevezett tolvaj banda. "
gepnarancs.hu/2015/03/orban-nem-fog-lemondani-mert-o-egy-g-el-kell-hajtani-a-picsaba/
"Az ellenzéki pártelnök szerint ez olyan fejlemény, ami az Együtt számára végleg megingatja a bizalmat az igazságszolgáltatás ügyészi részében. Hozzátette: az elmúlt két hétben az ügyészség hagyta „szabadon futni” Tarsoly Csabát, hagyta, hogy szabadon átruházhasson cégtulajdont, átrendezze a cégcsoportját, és eltüntesse a bűncselekmények nyomait."
nepszava.hu/cikk/1052447-quaestor---orban-mentette-a-haverok-penzet/
Nekem meg most dőlt meg az igazán mikrónyi kis hitem az Együttben! Márminthogy eddig lett volna bárminemű illúziójuk poltpeti és bandájában!
"Tényleg minden fék, ellensúly leépült, a hatóságok szolgálatkészen félrenéznek, csak a „félnótás” sajtó deríti ki, hogy mi folyik itt. Leltárok készültek a mellébeszélésekről, mulasztásokról, a hatósági kontroll slendriánságáról. A házelnök mértékadó médiája nem vitt volna bennünket a zavarosba. Kezüket fogva tüzetesen megismerhetnénk a kármentés fázisait, de legfőképpen azt, miként kell begyűjteni az ügyben ártatlan pénzintézetektől a fiktív kötvények ellenértékét, hogy a keményen dolgozó kisemberek ne járjanak pórul."
nol.hu/velemeny/zavaros-sajto-1524719
De azért erre is figyelni kell:
gepnarancs.hu/2013/11/konyvegetes-szobordontes/
"a magyar szélsőjobboldal Radnóti-hétvégét tartott. Az ártalmatlan költő ideális célpont volt már életében is, most, mártírhalála után főleg nem várható, hogy visszaüt, de remekül lehet az emléke gyalázásával provokálni mindenkit, aki szereti."
Nálunk - Mária országában - hagyománytiszteletből, megszokásból, hobbiból, betegségből (kleptománia) és megélhetési (?!) okok miatt mindent visznek, csak parazsat nem lopnak.
Úgy tesztek, mintha valami újdonság lenne?
@Kijelölt Önkéntes: pedig megmondták, gyűjts parazsat haragosod fejére.....
@Kijelölt Önkéntes:

Ha megengeded, kiigazítalak.
Parazsat még nem loptak. De fát, olajat, gázt már igen.
@kekex: Nagyon lelkes vagy, ugyanakkor én is össze tudok kötni négy pontot három egyenessel, ez nem hírértékű.
Mint ahogyan az sem, hogy loptak mindent, amit lehetett, a fidesz csak annyival más, hogy neki csak a kdk-ák látható, kézzel fogható vagyona maradt szabad prédára.

S nem mindenki fidesznyik, aki nem ujjong a nagy semmin.
@jöttem: szerintem loptak parazsat is, ha máskor nem az istállóskői barlanglakók korában tuti.
@habakuk000:

Akkoriban nem játszadoztak a tolvajokkal. Bumm a fejbe! és kész.
Régi szép idők!
@jöttem: bumm a fejbe. szóval, akkor istállóskőn találta fel a lőfegyvert ganxta valamelyik felmenője?
@kekex:
Apránként az ügyészek, rendőrök, bírók - akik ehhez asszisztálnak - kezdhetnek csomagolni. Különben együtt ülnek ezekkel. Oszt ez a jobbik verzió rájuk is nézve...
Egyszer megindul a birka nép, akkor viszont nem lesz elég a tek...
@parti_giano:
Az a szakóca volt, kérlekszépen, hangtompítós...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem hiszem, Boli.
Olyan szinten szar, sunyi ez a rendszer, hogy nem gondolom, egy söprés elég lenne.
Héraklész sem lenne elég a hülye folyójával (nem jt eszembe a neve)

Látod, ez a mostani botrány is szépen elsimul, a "bilincset a brókerekre" hangzatos jelszavakra, amit esetlegesen megfejelnek a bilincset szíjjártóra és orbánra című csasztuskákkal lelkes aktivisták.
És akkor mi van? Minden folytatódik ugyanúgy, mint x éve csak más nevekkel.

Ugyanakkor még véletlenül sem azon gondolkodnak el, hogy a picsába van az, hogy súlyos kamatokat fizetünk - amíg a pénzünkből magánérdekek mentén forgatnak ki jövedelmeket - (egyébként mindig ezek a jó bulik), s eszünkbe sem jut rendszerszinten, hogy teljesítmény, munka, ész és nem politikai kapcsolati rendszer építése révén jussunk óhajtott jövedelmünkhöz.
@habakuk000:
Javíts ki, ha tévedek, a brókerek államilag meghatározott játékszabályok alapján, folyamatos állami felügyelet alatt "játszanak".
Az MNB a felügyeleti szervük, folyamatos adatszolgáltatási kötelezettség mellett.
Akkor ki is a felelős, hogy megtehetik, amit megtesznek?
Lámpaoszlop kell ide, amíg ott nem lengedezik pár "illetékes", addig semmi sem fog változni.
@habakuk000: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Korábban már feltettem, de most megismétlem a következő - jelenlegi ismereteim szerint sokáig válasz nélkül maradó - kérdést:
Vajon mit kell nekik ahhoz elkövetni, hogy tömegesen kiverjék a biztosítékot és azzal igazi társadalmi összefogást, sőt érdekérvényesítő megmozdulásokat generáljanak?
Nem elég a látszat, ezt már sokan, és sokszor mondták. A tettek mindennél többet mondanak. Viktor is azt mondta ( talán már ő sem hiszi el ), hogy ne azt nézzék mit mond, hanem azt, hogy mit csinál. A Vona szerinti, mindent mondunk, de nem csináljuk amit mondunk, még arra sem lesz elég, hogy a fidesz helyét megszerezzék.

index.hu/belfold/2015/03/28/vona_a_jobbik_osztozik_a_zsidosag_gyaszaban/
@kekex: "Beismerem, fidesznyik vagyok, és azt is, hogy tévedtem. Amikor veled szóba álltam. de az utóbbit valóban beismerem.:-)))))" azért tettem idézőjelbe, hogy jelezzem, ez irónia, ne idézgesd hamisan a fejemre.
@habakuk000: "Nagyon lelkes vagy, ugyanakkor én is össze tudok kötni négy pontot három egyenessel, ez nem hírértékű." Akkor tudom egy egyenessel, ha azon helyezkednek el. KIhagyta, hogy " tetszőleges", ill. hogy nem 1 egyenes mentén elhelyezkedő. Klasszikusan.
@parti_giano:

Igen. Időnként hasznos is lehet, gondolataidat a helyes irányba tereli.
A fidesznyikeket, vajon hány csapás tenné helyre?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az a szakóca volt, kérlekszépen, hangtompítós...
DDDDD
Amennyiben valaki nem tudta volna végigkövetni az eseményeket:

"Lásson tisztán Questor ügyben!

Néhány fejben talán picit összekuszálódhattak az események, ezért most vázolom, hogy konkrétan mi történt.

A Questor csődbe ment, mert a Gyurcsány-kormány semmilyen törvényt nem hozott a keményen dolgozó kisemberek védelmében. Így történhetett meg, hogy a Bajnai kormány a teljes magánnyugdíjpénztári vagyont államosította, miután eltőzsdézték azokat a brókerek - Gyurcsány Ferenc útmutatásai alapján.

Az, hogy a Questor egyáltalán nem ment csődbe, csakis a jelenlegi kormánynak, és szeretett vezetőjének, valamint a Békemenetnek köszönhető. A miniszterelnök már 2013. szeptember 7-én szólt Szijjártó Péternek, aki levelet kapott Tarsoly Csabától 2014. december 16-án, melyben kifejtette, hogy egy tértivevényes levélben jelezte Matolcsy úr felé, hogy várhatóan 2009. augusztus 15. és 18. között nem fog csődbe menni a Questor. Nos ezt a levelet kapta meg 1989. január 7-én Orbán Viktor, aki azonnal eldöntötte, hogy a szovjet csapatokat egyedül kell kizavarnia az országból. Természetesen már akkor tudta, hogy ez Brüsszel ellenállásába fog ütközni, de Orgován Béla azonnal megnyugtatta a miniszterelnököt, hogy hajlandó átvenni két-három napra a kormányzást, mert a válságmenedzseléshez ért a legjobban.

Szijjártó Péter - szülői segítséggel - már másnap kivette a külügyminisztérium állampapírjait a Questortól. Az így megmenekített közpénzt egy ismert gázszerelőnél nyitott számlán helyezte el - a keleti nyitás jegyében. Ezen a napon a miniszter háza nem növekedett, sőt: zsugorodott három négyzetmétert.

A bennfentes kereskedelemről szóló balliberális, kommenyista vádakról meg csak annyit: nagyon melléfogott a bukott baloldal, hiszen semmilyen közpénz sem volt a Questor számláin. Utoljára 2008-ban fialtatta ott a teljes éves állami költségvetést Gyurcsány Ferenc, 17 napon keresztül. Ennek kamataiból vásárolta meg (strómanon keresztül) a sukorói stadion helyének kijelölt földterületet, mely mind a mai napig az ö nevén van.

Tarsoly Csaba 2010-ben az SZDSZ színeiben indult a választáson, és be is jutott: így szerzett egyéni mandátumot, mint Nagykároly képviselője. Tarsoly urat sem Szijjártó Péter, sem pedig G. Orbán Viktor egyáltalán nem ismeri, soha nem is ismerte, és a jövőben sem kívánják megismerni. Tarsoly úr viszont közösen üzemeltet egy lángossütő bódét Simicska Lajossal, a keszthelyi mólón. Erre a büfére 2006-ban Gyurcsány Ferenc adott pénzt, az állami költségvetés rendkívüli tartalékaiból. Gyurcsány és Tarsoly barátsága egyébként is 1993-ra nyúlik vissza, amikor is a bukott miniszterelnök egy foci meccsen ismerte meg Tarsolyt. Orgován Béla mutatta be őket egymásnak, aki akkoriban még csak az EBRD egyik aligazgatója volt. (Fontos megjegyezni, hogy Kaja Ibrahimot is Orgován Béla mutatta be Simicska Lajosnak, de ennek a Questor ügy szempontjából nincs igazán jelentősége.)"

viktorianus.blog.hu/2015/03/27/lasson_tisztan_questor_ugyben
@parti_giano:

Felénk már nem csajok a tyúkok, nem kő nekik a kóla.
sziasztok!

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :D

ezen mosolyogtam kínomban én is... jó kis pihent agya van az illetőnek.
viszont jótündér meséje "remekebb" fordulatokkal bővelkedett, pedig sokkal rövidebb :)))

én meg összeszedtem jó pár helyről a történtek idővonalát, nehogy feledésbe menjen...
pedig már nem akartam ezzel foglalkozni, de felháborított a frakció közleménye...

offforever.blog.hu/2015/03/28/szellemileg_leepult_a_fidesz_frakcio_nem_tudja_hogy_2015_ota_2_3-al_kormanyoznak
találtok még egy fantasztikus bambuszház "kocsmát" is

offforever.blog.hu/2015/03/28/csodalatos_bambuszhaz

és van Verdi is az ínyenceknek:

offforever.blog.hu/2015/03/27/giuseppe_verdi_la_traviata
@guma:

Elolvastam ezt a csuda választ, és nagyon megtetszett a következő: "...megelőzendő....bűncselekmény gyanújának elkövetését".

Azért gyengébbek kedvéért megjegyzem, hogy bűncselekményt követnek el, nem annak a gyanúját.

Most már csak az érdekelne, melyik jogi egyeteme járt a cég jogésze? Talán oda, ahová az is, aki szerint nincs megfelelő kincstári rendszer?
@látjátok feleim szümtükkel: :)

elképesztő, fogalmazások, morzsák...
azért szedem (archiválom) sok helyről, hogy a hibák bukjanak ki.
@guma: Azért, ennek szívemből örülök, ha gyúlnek a vádpontok, lementettem. Így legalább nem merülnek feledésbe, reméljük az is olvassa, aki elkövette. Csakhogy legalább rájöjjön a szapora...
@pianolight:

ellentétben veled, nem vagyok pénzügyi szakember...:)
ráadásul felettem is elrohant már egy "kis" idő, így ha valamit "látok" de nem értem, igyekszem mindent összeszedni - ebből alakult, hogy spájzolom az anyagot, ne keljen keresgélni.
:D
@parti_giano:

Egyébként mijaf* az a kőgazdag? Olyan oligarcha féle, vagy csak a tarisznya csúfneve???
@guma: Kösz a feltételezett bizalmat, de én sem vagyok pénzügyi szakember, csak egy lusta, mezei közgazda DD
@parti_giano:

Taszítóan ízléstelen.
:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_BRÓKERKORMÁNY!
Essetunni... m_"

Te sem tudod.

Brokikormány lesz az.
Egy kis infó, hol is tart a fideszes fiúk bulija:

"A fideszes fiúk a szokott módon megforgatták a közpénzt, elvitték határidős devizapiacra, ahol svájci frankra "fogadtak". (Hja, ez a fajta spekuláció már nem adás-vétel, hanem inkább szerencsejáték!) Ehhez nyújtott segítséget többek között Tarsoly Csaba és a Questor. Az állami pénzeket részben nála helyezték el (a Szíjjártó-féle banda, de mások is játszottak, más ismerősökön keresztül), úgy látszik fiktív kötvényeket használtak, majd ezt a pénzt kivitték valahová.. talán Frankfurtba. Aztán január 15-én becsapott a ménkű. A svájci jegybank kedélyes vigyorgás közepette bejelentette, hogy továbbiakban nem interveniálja a svájci frankot, és a sok marha, aki azt hitte, hogy okosabb a svájci bankároknál, teljesen elbukta a vagyonát.
A fideszes fiúk is bukhattak valami 300 milliárd forintot.
Csakhogy ez a pénz nem az övék volt, hanem az államé.
Pech! Főleg úgy, hogy a hűtlen kezelést bünteti a törvény, jóindulattal is tíz év letöltendő.
De hát nem úgy van az! Amíg lélegzik az ember, addig van remény!
Vissza kell szerezni a pénzt!
Orbán Viktor kiadta az ukázt, hogy ki kell szedni a pénzt a brókercégekből. Igaz, hogy az oda betett állami pénzek már elúsztak, de a kisbefektetők pénze még ott van.
Szóval NEM IGAZ AZ, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEK ROSSZ GAZDÁLKODÁSA MIATT JUTOTTAK CSŐDBE A BRÓKERHÁZAK! NEM IGAZ AZ, HOGY MEGTÉVESZTETTÉK A FELÜGYELETET!
Egyszerűen azért tűnt el a kisbefektetők pénze, mert a tisztelt kormányunk a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést lopással igyekszik eltussolni. Nem érdekli őket az, hogy hányan lesznek öngyilkosok. Nem érdekli őket az, hogy a kisemberek megtakarítása elvész.
Illetve egy embernek volt annyi lelkiismerete, hogy ebbe nem ment bele. A másik utat választotta - az öngyilkosságot.
Így aztán Orbán Viktor sem "bennfentes információn" alapuló kereskedést csinált, hanem egy konkrét parancsot adott ki, hogy LOPJANAK annyi pénzt a fiúk, amivel be lehet tömni a költségvetésen keletkezett lyukat. Szó sem volt még akkor "dominóhatásról", amikor kiadta az ukázt! És az Index-nek adott március 4-ikei "füles" sem arról szólt, hogy "tudunk arról, hogy ezek és ezek a cégek rossz anyagi helyzetben vannak, és be fognak csődölni", hanem annak tudatában nevezte meg a három céget a fideszes informátor, hogy tudta, a már eltőzsdézett pénzt veszik ki - a kisbefektetőket károsítva meg ezzel, szánt szándékkal csődbe taszítva ezen cégeket. De úgy látszik az egyik ilyen cég (nincs megnevezve) nem ment bele ebbe a bűncselekménybe... és nem is bukott meg eddig.
Ezért van az, hogy csak most vették észre a 150 milliárdos "fiktív" kötényeket a Questor esetében. Korábban ugyanis ezek nem léteztek. Ezért van az, hogy a bankalapításkor átvilágított Buda-Cash most hirtelen 100 milliárdos hiányt mutat fel. Január 15 előtt ugyanis nem létezett ez a hiány.
Hogy a fideszes fiúk és az ellenőrzésre küldött jegybanki "szakemberek" egyből az "elmúlttizenötév"-et emlegették? Első pillanatban én is bedőltem ennek. De azóta biztos vagyok abban, hogy még a múlt év karácsonyakor is rendben volt minden. A papagáj kommandó rá akarta kenni a dolgot a szocikra. Elvégre kell egy bűnbak! Csakhogy ez a bűnbak keresés ad hoc jellegű volt, és állandóan félresikerült.
Lassan fény derül az egész bűncselekményre."
@pianolight:
Valóban hiányos a feladvány, mivel a 4 pont egy NÉGYZET négy sarokpontja, és azt kell 3 egyenessel összekötni, amelyek nem keresztezhetik egymást. Ezt lehet csak a keretek közül kilépve megoldani. Na persze: ÉN félszavakból is értem magamat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egyébként első perctől kezdve erre tippeltem. Hogy közpénzt forgattak magáncélra és a svájci atombomba intézte el a korábbi "tuti" bulit.
Egyébként az ellenzék meg kezd egy ultipartira hasonlítani, ha az egyik Orbán vagyonát foglaltatná le, akkor a másik (Szanyi) meg már Orbánt.
Konta, rekontra, szubkontra, fedák sári?
süti beállítások módosítása