Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/19/hatarozatban-tagadja-a-srebrenicai-nepirtast-az-orbant-kitunteto-dodik-es-a-parl... (2024.04.19. 07:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.26. 11:12 Fabius

Orbán G.: megszívattam pár tízezer embert, de büszke vagyok rá!

Aztamegbasztabüdöskurvaélet! - habonyárpád dühében bizonyára falhoz vágta a Gucci mintás Zsolnay étkészlet lecsós tálját: Nehezen kigondolt legújabb politikai terméke, a "keményen dolgozó kisember" úgy ment a kukába, mintha sosem létezett volna.

Kiderült, hogy napokkal a bedőlés előtt tudtak a Quaestor gétről, Tarsoly Szijjártónál rinyált volna segítségért, és bizony ahogy lehetett kiszedtek minden lovettát onnan, ahol amúgy keresni valója sem nagyon volt. Szólni viszont nem szóltak a keményen dolgozó kisembereknek, hogy hélóbazzeg, odavigyázzatok! Sőt, Tarsoly oligarcha és szarember úr azóta is szabadon csinálhat hülyét belőlük, mert mindegy mit hazudott előtte már annyiszor, azt a kurva csődjelentést azóta sem sikerült megtennie.

Orbán G. meg annyit szólt ehhez, hogy ja, én mondtam vegyék ki a lovettát időben, majd büszkén kihúzta magát, hátha megdicséri érte valaki.

Hogy ezzel kedvenc ölebéről ő húzta le a hazudik reggel, éjjel meg este leplet az egy dolog. Az meg egy másik dolog, hogy mennyi keményen dolgozó kisembert hagyott benne tudatosan a szarban. Szólhatott volna de nem tette. Nem volt fontos. Sőt, van rosszabb, amit ők megengedtek maguknak, az tilos volt másnak. A Honvéd Egészségpénztár - 28 ezer ember - nem menthette a ki a pénzét egy másik problémás vagyonkezelőtől. Az átutalás elindult, de aztán eltűnt a magyar káosz pénzügyi rendszer süllyesztőjében. Rendőrök, katonák, titkosszolgák pénze lóg valahol a levegőben úgy, hogy ők tegnap megtudták: amit nekik nem lehetett, azt Orbán G. utasításba adta és természetesen sikerrel jártak.

questor.jpgA Honvéd vezetői néznek ki a fejükből, keresik a "valahol csak meglesz" 1,8 milliárdot, emberek tízezrei meg most tapasztalják a saját bőrükön Simicska igazságát: Orbán egy geci.

668 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr807306092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...érdemes lenne időrendben egyszer összeírni, hogy mikor mi történt (ki mit csinált, mit nyilatkozott), és úgy teljesebb volna a kép...
A válságstábot március 8-án, vasárnap tartották és hétfőn este 10 óra után jelentette be az öncsődöt a sajtónak a Quaestor-cég. A Figyelő szerint a válságstábon ott volt Májer Zsolt, Kárpáti Péter, Varga János, a főkönyvelő és még néhány top-vezető. Tarsoly elmondta, hogy baj van, a sorok rendezéséig öncsődöt jelent, de megoldja a helyzetet, másnap bemegy Szijjártó Péter külügyminiszterhez és levelet ír Orbán Viktornak. Ő pedig biztosan fog segíteni, a miniszterelnökkel ugyan nem valószínű, hogy személyesen tud találkozni - mondta ekkor Tarsoly, de fogalmazzanak meg közösen egy levelet és Szijjártó Péter biztosan eljuttatja majd azt a címzettnek.

Lehet, hogy a levél eljutott a miniszterelnökhöz, lehet, hogy nem, erről nincsen biztos információ, de másnap már nagy szaladgálás volt a vezetők körében és a külügyhöz tartozó cég, a Magyar Nemzeti Kereskedőház aznap kivette a pénzét a Quaesortól. A minisztérium társasága 3,8 milliárd forintot tartott állampapírokban a Quaestornál.

hvg.hu/gazdasag/20150326_Tarsoly_Szijjarto_biztosan_segiteni_fog_
@Secnir: érdemes, mert nézd meg ezeket a hülyéket:

"A Quaestor csődjét – mint az közismert – az okozta, hogy a Buda-Cash és a Hungária értékpapír bedőlése után az emberek bizalmatlanná váltak a brókercégekkel szemben, elkezdték kivenni a pénzüket a Quaestortól, és a cég egy idő után nem tudta biztosítani a kötvények ellenértékét."

os.mti.hu/hirek/105642/a_kulgazdasagi_es_kulugyminiszterium_kozlemenye

mindezt 10 óra 47-es időpontban ma. hihetetlen, mennyire balfasz banda.
— A KüKüm közleménye. (MTI-OS)
@Secnir: Már a legelső hírek is arról szóltak, hogy Tarsoly elrohant a kormányhoz, hogy segítsenek. És ez még március eleji hír volt. Abban még nem volt benne, hogy mi is a bibi a kötvényekkel.
poldi.blog.hu/2015/03/25/orban_viktor_terhelo_vallomast_tett_maga_ellen
"Megvédi a közpénzt, mintha a sajátja lenne, s talán még elismerést is vár a huszáros, titkos pénzmentő akció miatt. Nyilvánvaló, hogy e sok milliárd kivonása végső lökést adott az érintett pénzintézetek összeomlásához, ami talán magától is bekövetkezett volna, de hogy ez a lépés nem hárította el, hanem inkább gyorsította a baj bekövetkeztét, az biztos.

Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy nem 15 millió magyar, nem is 10 millió magyar, még csak nem is a néhány milliósra csappant fideszes szavazótótábor miniszterelnöke, "
Remélem mindenki tudja, hogy az átutalásoknál, a törvényi kötelezettség, még mindig hatályban van, mely előírja a pénzintézeteknek, hogy 4 órán belül, meg kell jelenjen a számlákon az átutalt összeg?
fedor.blog.hu/2015/03/25/ha_most_romaniaban_lennenk_orbant_rendorok_vinnek_el
de nálunk az ügyészség teljes erővel nyomoz, na ki ellen?
pestisracok.hu/teljes-atvilagitast-tart-az-ugyeszseg-juhasz-peter-feketezo-milla-egyesuletenel/
Az igazságos persze az lenne, ha CSAK fidesz-szavazókat szívatott volna meg ez a qurmány!
@CSENDES: nem értem, hogy segíthetne a kormány, amikor egyértelműen csalás van a dologban.
egy picit off: Csillag István Molnárra emlékezése:
nol.hu/velemeny/molnar-lajosra-emlekezve-1523967
hmmmmm

Itt az újabb törésvonal a Fideszben

2015.03.26. 09:23 Módosítva: 2015-03-26 09:25:20

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Kövér László által vezetett Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) szakmai egyeztető munkabizottsága is ellenzi a nemzeti parkokról szóló törvény tervezetét. A fideszes házelnök vezette testület ezért a javaslat visszavonását kezdeményezi.

index.hu/belfold/2015/03/26/itt_az_ujabb_toresvonal_a_fideszben/
@Gábris szomszéd:
Na ja, JOGÁLLAMBAN.

Na de ez orbánisztán!
.
Rendőrök, katonák, titkosszolgák pénze lóg valahol...
Nicsak?
Most képzelj el egy rendőrt, akit úgy loptak meg állami segédlettel (?), hogy észre sem vette.

Most képzelj el több tízezer rendőrt...
@CSENDES:
"Amikor már igazán nagy volt a baj a Quaestornál, válságstábot hívott össze Tarsoly Csaba. A március 8-i találkozón a szűkebb vezetésnek elmondta, hogy öncsődöt fog bejelenteni, de megoldja a helyzetet, másnap bemegy Szijjártó Péter külügyminiszterhez.Ő pedig biztosan segít- idézi a Figyelő a Quaestor-vezér szavait.Tarsoly azt is mondta, hogy Orbán Viktorral nem valószínű, hogy személyesen tud találkozni, de írjanak közösen egy levelet, amit Szijjártó biztosan eljuttat a kormányfőnek. A Figyelő szerint Tarsoly a győri fociba fektetett pénze miatt bízott abban, hogy Orbán segíteni fog."

444.hu/2015/03/26/tarsoly-azzal-nyugatott-mindenkit-a-quaestorban-hogy-szijjarto-majd-segit/
@parti_giano: Mert az csak kb. rá két napra derült ki. A dolog úgy indult, hogy bebukott két bróker cég, az ügyfelek nyugtalankodni kezdtek és megrohamozták a Quaestor-t,aki emiatt kezdett nyugtalan lenni és csődöt jelentett volna, egyben kérte a kormány segítségé, átmeneti fizetésképtelenség miatt, önhibáján kívül.
@parti_giano: Tulajdonképpen segítettek, ismét csak magukon. :(
Tarsoly levelet írt OG-nek, melyet majd SzP eljuttat, melyben tájékoztatja...

Izé... ez melyik évszázad?
Habony Árpáddal mennek neki Simicskának

A Fidesz szerint elavult médiaportfólió veszi őket körül. Új médiabirodalmat építenek.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2015%2F03%2F26%2Figy_lesz_habony_arpadbol_mediabefekteto%2F
@CSENDES: valami nem tiszta. mert a fizetésképtelenséghez szerintem kellett az engedély nélküli kibocsátás is.
@dr. jenőke (jenőke):

Na, most képzeld el ugyanezt 1200 titkosszolgával és 500 kémelhárítóval. Mennyivel izgisebb, ugye.
@parti_giano: A csőd az nem tartós fizetésképtelenség, hanem átmeneti. Az átmeneti fizetésképtelenség, azaz cső esetén, a vállalkozás, aki csődöt jelent, haladékot kap arra, hogy rendezze sorait, és helyreállítsa fizetőképességét. Az engedély nélküli kibocsátás későbbi időpontban (pár nappal később)bukott ki.
@CSENDES: ez oké. de nem volt hivatalosan bejelentett csőd ezek szerint. akkor mire alapozva vizsgálódott bárki is, mi alapján derült ki az engedély nélküli kibocsátás?
@Gábris szomszéd: Ehhez képest volt egy cikk róla, hogy az egyik (Honvéd Kórház?) EÜ pénztár átutaltatott magának nem kevés pénzt, ami onnan eltűnt, de mai napig sem érkezett meg.
Szerinten nagyon nem zapogatok mellé, de a mostani kiderült botrányokban szerintem luji is vastagon benne van a törlesztése okán:

Idén 11 milliárd forinttól már biztosan elesett Simicska

Újabb milliárdoktól esett el Simicska Lajos Közgépe

mfor.hu/cikkek/Iden_mar_11_milliard_forinttol_esett_el_Simicska_.html
@CSENDES:

Azért furcsa, hogy senki nem kezdeményezte még a felszámolást a bíróságon, pedig ugyé eltűntek nagy pénzek.
@parti_giano: Ilyenkor felfüggesztik a kereskedést és az MNB kirendel egy felügyeleti biztost. De már ekkor összekuszálódnak a szálak, mert az MNB egy állítólagosan egy nap alatt lezavart ellenőrzésre hivatkozással függesztette a kereskedést és rendelt ki felügyeleti biztost.
@CSENDES: Na jó, de ehhez képest a segítség kérés ELŐTT vették ki azt a pénzt, amire állítólag Orbán csak napokkal később adott utasítást. Arról nem beszélve, hogy az is külön érdekes, hogy a fentiekkel ellentétben a Questor mai napig NEM jelentett csődöt, de erre hivatkozva nem fizet!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem a Lajos erre már akkor felkészült, amikor legecizte a haverját. Nem hiszem, hogy az ő pénzéért aggódni kéne, én többet nézek ki belöle egy svájci bankszámlánál.
@látjátok feleim szümtükkel: Azért, mert a felszámolás kezdeményezése illetékköteles, s mert a felszámolás még soha nem vezetett olyan eredményre, hogy a hitelezői igények kielégítést nyertek volna.
@komplikato: Nem hát, sőt annyira fizetőképes, hogy:
"A Kereskedőház vezetőit is meglepte, hogy a Quaestortól a számlájukra nem állampapír, hanem készpénz érkezett, tudta meg az Origo a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól.
Miután szerdán kiderült, Orbán Viktor kormányfő adott utasítást arra, hogy a tárca vegye ki a Quaestornál tartott pénzét, megkérdeztük a külügynél, hogy mit kértek vissza. „A kötvényeket kérték vissza, vagy arra kérték a Quaestort, hogy eladja azokat, és 3,8 milliárd forintot utaljanak át?” – tettük fel a kérdést a KKM-ne":-)))
Akármi is történt akármikor, ebben a balhéban Szíjjártó és Orbán személyesen benne van, ráadásul mindenképpen bűncselekményt követtek el. EÍz eddig tiszta mindenkinek, ugye?
Azért szívesen olvasgatnám azokat a fideszes nyilatkozatokat, amelyek miniszter elnököt, és külügyéresét védik, mondjuk fogalmazni jól tudó volt köztársasági elnökünk, Rogán frakcijóvezető, Kövér házelnök, Tomika, a kijelölt sportminiszter, meg a sok hajbókoló elmondhatná mit is gondolnak erről. Ja, és a kedves kdnp-seket se hagyjuk ki a sorból. És a sor végén a főügyész meg segédei is nyilatkozhatnának.
Mert a kisember véleménye már ismert.
@CSENDES:

Ez nagyon teccik:

"A Kereskedőház vezetői a tőke kivétele során meglepve tapasztalták, hogy a Quaestortól a számlájukra nem állampapír, hanem készpénz érkezett” – válaszolta az Origónak a külügy. Mint írják, a Kereskedőház és a KKM jogászai és pénzügyi szakemberei elemezték a helyzetet, és arra jutottak, ez felveti annak a gyanúját, hogy a Quaestor nem a szerződésben foglaltaknak megfelelően kezelte a Kereskedőház tőkéjét."

Én nem lepődnék meg, ha papír helyett pénzt kapnék, hanem gyorsan eltenném.

Úgy tűnik azért, hogy tekeredik a kígyó, és senki nem akarja rétesként lenyelni.:D
@CSENDES: szerinted hihető, hogy szíjjártóék semmiről sem tudtak? számomra most úgy néz ki, hogy mossák kezeiket, őket a gonosz quaestor verte át.
mondjuk

-. 2013 márciusa: a külügy behelyezi X forintot a quaestorhoz
-. 2014-ben szokásos mnb vizsgálat a questornál (is)
-. az mnb engedélyezi a quaestornak, hogy kibocsásson 70mrd forint értékű kötvényt
-. buda-cash botrány (02/20 körül)
-. windisch nyilatkozik, miszerint ők hozták felszínre a visszaélést. ők nem hibáztak
-. márc. 4.-én egy fideszes arról nyilatkozik név nélkül az indexnek, hogy tudják: a quaestor lesz a következő (az index nem hozta nyilvánosságra a hírt, csak március 25-én)
-. márc. 5. orbán saját bevallása szerint ő rendelte el, hogy 9-én a külügy vegye ki a pénzét a quastertól (ezt március 25-én nyilatkozta)
-. márc. 6. hungária bedőlt
-. márc. 8. hungária vezetője sitten
-. márc. 8. quaestor összeül, gáz van, tarsoly elmegy szíjjártóhoz segítségért
-. márc. 9. a külügy kiveszi a pénzét
-. márc. 10. mnb felfüggeszti a quaestor hrurira brókerházat
-. márc 10. a quaestor öncsődöt kért (kiderült, ez nem igaz)
-. márc. 10. a külügy szerződést bont a quaestor brókerházzal
-. márc. 16. orgován béla lett a quaestor vezére. az anyavállalat jegyzett tőkéje megduplázódik
-. márc. 18. az mnb felfüggeszti a honvéd pénztár kifizetését
-. márc. 23. eltűnik villájából tarsoly, illetve 2-3 kamion valamit elvitt a villájából
-. márc. 23. egy ügyfelet elhajtanak a quaestor irodájából, de azt az írásos tájékoztatást kapja, hogy márc. 19-én jelentett öncsődöt a quaestor (mint kiderült, nem igaz)
-. márc. 23. a 444 szerint a külügy az eximbank pénzét is (20mrd) a questornál tárolta
-. márc. 23. a külügy cáfolja a 444 értesüléseit
-. márc. 24. a külügy elismeri, hogy a quaestornál volt az exim pénze is
-. márc. 25. rendőrök keresték orgovánt beszélgettek vele, majd elmentek
-. márc. 25. tarsoly csaba visszavenné orgovántól a cégvezetést. aztán (állítólag) vissza is vette.

na, itt tartunk.
Az utóbbi napok történései,már egy filmforgatókönyv megírásáért kiáltanak !!!!
Semmi gond, majd kap a paraszt eu-s támogatást, oszt abból kifizeti a büntetést meg a kárt. Vajon az ilyeneket miért nem látják meg a rend vitéz őrei?

Egyébként hátborzongató dolog egy kiterpesztett géppel találkozni este sötétben, volt hozzá szerencsém, baleset azért nem lett, mert gyanús volt a sötétség.

index.hu/belfold/2015/03/26/csoda_tortent_vasasszonyfanal/
Narancsanalfabéta tákmatyik városuk pénze után az ország pénzét tőzsdézték el,soha nem ez a legalja mindig van lejebb ezeknél.Komoly balhé lesz ebből, a TEK felkészül.
Szóval a magyar kereskedőház magyar állampapírba tartja a pénzét? Lehet ezt érteni?
@Secnir: és ha mellé tennénk, hogy a buda-cash és a hungária balhéja is nagy valószínűséggel kormánymutyira világít rá, és hogy az egész politikai maffia érintett, továbbá hogy ezekben az ügyekben mikor mi történt, összevetnénk a svájci utakkal, stb...

érdekes történet kerekedne ki a szemünk előtt, ahol a saját lábon állótól a családi összefogásosig mindenki szépen csomagolhatná a fogkefét,
@Secnir:

Azt még hozzátenném, hogy az egész Quaestor ügy (ha helyesek az információk) márc. 6. csattant ki.

A Figyelőt nem tudom online linkelni, de az Indexen ez áll.

"A Buda-Cash-balhé valóban közrejátszott a csődben, mert voltak napok, amikor 1-1,5 milliárd forintnyi kötvényt váltottak vissza az ügyfelek. Aztán jött a végzetes nap, március 6., amikor egy intézmény 2,5 milliárd forintot szeretett volna elvinni, de ezt már nem sikerült teljesíteni."

Ehhez képest 9.-én a külügy lóvéja (3,8 Mrd) simán ment készpénzben(!).
@látjátok feleim szümtükkel: @parti_giano: Mondjuk az a legjobb ebben, hogy államkötvények-ről beszélnek, amit azért tartottak a Quaestornál, mert az ingyen vezette az "értékpapír" számlájukat.
Nem ertem a nyavajgast, karosultak meg aldozatok, mi? Brokercegekkel csak spekulansok uzletelnek, akik nem munkajovedelembol, ertekteremtesbol hanem penzugyi machinaciokbol kivannak boldogulni. Bar a takarekossag, ongondoskodas fontos de a legtisztabb, erkolcsos modja az allampapir-vasarlas. A magyar allamisag 1000 eves, ez egy cegrol sem mondhato el (kiveve Vatikan).

Orban, Matolcsy es Selmeczi korszakos zsenik, hiszen reg megmondtak. Akinek volt fule ...
@CSENDES: ezt sem értem. ha állampapírban tartották, miért kellett a kincstár helyett a quaestor? előbbi számlavezetési díjat számol fel?
1. Változat:
vajon miért nem beszél a külügyminiszter arról, hogy a szabálytalanul brókercégnél tartott pénzt nem az ő engedélyével tették oda, és miért nem rúgta még ki azt, aki ezt a szabálytalanságot elkövette.

2. Változat:
vajon miért nem beszél a miniszterelnök arról, hogy a szabálytalanul brókercégnél tartott pénzt nem a külügyiniszter engedélyével helyezték el, de ezért ő tartozik felelősséggel, és miért nem rúgta még ki azért mert a külügyér azt, aki ezt a szabálytalanságot elkövette, még nem rúgta ki?

3. Vátozat:
vajon miért nem szólt még erről az egész ügyről, az ellenőrzések elmaradásáról ( MNB) semmit a fidesz frakcijó, mint a kormány felettese?

nol.hu/belfold/allami-penzt-elvben-nem-lehet-befektetni-1524255
Nincs itt logika, az állam a quaestortól vette a saját papírjait, és ennek a narancsbamba örül :D
@parti_giano: Hogy miben tartották, szerintem azt homály fedi.:-)
@parti_giano:

Azért nonszensz, hogy az államtól kapott pénzt az állami szervek, minisztériumok állampapírokba fektetik.:D
...és ha valaki végignézi, hogy mi történt, akkor a következőket hiányolhatja belőle:
-az mnb többszöri állásfoglalását az ügyben (mert több ponton is meg kellett volna tennie)
-az mnb felelősségrevonását
-a külügy felelősségrevonását
-a rendőrségi nyilatkozatokat, miszerint kevés a jármű börtönbe szállítani ennyi embert
-az ügyészségi nyilatkozatokat
- a quaestor csődeljárását

ehelyett a politikusok nyilatkoznak mindenfélét.

(ami kimaradt, az a honvéd egészségpénztár utalása, ami nem érkezett meg, hanem eltűnt az éterben. emiatt az mnb-nek azonnal le kellett volna állítani mindenféle rendszert, amíg ki nem derül, hogy hogyan és miért történhetett meg)
höhö

Utazást sem szervez már a Quaestor

Viszont azt mondják, az eddig lefoglalt utak biztonságban vannak a QuaesTournál, a becsődölt brókercég utazásszervező lábánál. (Index)
@látjátok feleim szümtükkel: "Azok a költségvetési szervek, amelyek a központi büdzséből támogatást kapnak, kizárólag a Magyar Államkincstárnál vezetett számlán tarthatják a pénzüket – hangsúlyozta az államháztartás működési rendjét jól ismerő forrásunk" (nol.hu)

Viszont a kerekedőház közvetlenül nem költségvetési szerv, hanem annak háttérintézménye, és nem is szerepel a költségvetésben, nem részesül támogatásban a büdzséből.
A magyar állam a tőke 99%-át nyújtotta, oly módon, hogy kb. 6 sz-os tulajdonossá az a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara lett, aki szívják a vállalkozók vérét.
@CSENDES: ami alapból ingyenes az MNB-ben ami törvényileg kezelné a számlát normális kormánynál...
@labrabbit: te hülye vagy, konkrétan tanárok, orvosok, stb., mindenféle értelmiségi is volt az ügyfelek közt. Nyilván nem ők a főbefektetők, de aki mondjuk a 180 nettóból tette félre azt a másfél millát, annak jobban fog hiányozni, mint az ilyen Tarsoly féléknek.
Nincs itt semmi látnivaló, közönséges szoci brókerbotrány csak, miközben felelős kormányunk és talpig becsületes pártunk a helyén van, keményen védi a dolgozó kisemberek érdekeit!
Libsibolsi csürhe itt meg okoskodik ahelyett, hogy...
Bankárkormány :D
Börzekormány!
Megvédik a nyugdíjunkat, nehogy eltőzsdézze valaki!!!

Jut eszembe: Tarsolyék VASÁRNAP DOLGOZTAK!!!!!!!!!!!!!
Bloggerkém, jó nagy hülye vagy. Ha az derült volna ki, hogy bennragadt pár milliárd közpénz, pedig ez esetleg elkerülhető lett volna, akkor azért ajvékolnál, hogy mekkora disznóság az, hogy a kormány felelőtlenül eltőzsdézte a polgárok pénzét.

Én, mint állampolgár örülök annak, hogy legalább ennyi közpénz megtérült.
12:44
Bíróság elé viszi Magyarországot az EU, napi 4,6 milliós bírság jöhet

A luxembourgi Európai Bírósághoz fordult csütörtökön az Európai Bizottság, mert megítélése szerint Magyarország továbbra sem ültette át a belső jogba az energiahatékonyságról szóló uniós irányelvet.

hvg.hu/gazdasag/20150326_Magyarorszagot_birosag_ele_viszi_az_EU_na
Bazz... Batyu meg a többi ostoba faszkalap sehol?
Blogger Géza meg kissé büdös Macisajt se megy le kutyába, hogy talpnyalás után melegszarig feltolván nyelvüket hűségesküt tegyenek a felcsúti Mangalicának?
Hát'ba..zameg PÁRTFEGYELEM sehol?

Legyek az ördög ügyvédje? :)
Nem, nem vagyok olyan ostoba, mint EGYESEK.
@Maxvall a kloáka:

Sajnalom, hogy felreertettel.

Mindenesetre engem az is erdekelne mit ertett Tarsoly azon, hogy SzP 'biztos segít'. Ha mas nem az ETO miatt. bakker a segítseg is az lett volna, hogy megnezik kitol vegyenek el gyorsan 1-200 milliardot, lehetoleg feltunes nelkul.
Szerintem Orbán Gyurcsány kottájából játszik. :)
@Editor Bob:
Mond azt, hogy nem vagy annyira ostoba, mint amennyire... Most még betudhatjuk irodalmi munkásságod részeként, de ezért neked se fognak már fizetni.
@labrabbit: "Brokercegekkel csak spekulansok uzletelnek, ..."

"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyével a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. 100 százalékos részesedést szerzett a Credigen Bankban."

Tehát 2014 novemberétől már banki szolgáltatásokat is nyújthatott az MNB engedélyével, amihez nyilván előtte felülvizsgálták a céget. Vagy nem? Másrészt nem bróker cégként, hanem befektetési tanácsadóként hirdették magukat, arra meg mások is felhívták a figyelmet, hogy Matolcsyék ténykedés okán ha simán bankban tartod a pénzed, akkor kb. 0 kamat, de igen magas kezelési költségek várnak rád, így ők maguk kényszerítették az embereket, akik nem szerették volna ha a bankban értéktelenedik el az infláció mentes (LOL!) jó magyar forintjuk.
@Fuxos (ex bömis):
Aki meg a ... tuggyukkikéből. Még szerencse, hogy Matolcsy ettárs átlát a szitán!
@Editor Bob:

Te, mint nem annyira polgar inkabb alattvaló, orulsz mert legalabb egy resze megvan az egyebkent folyamatosan dezsmalt kozpenznek, amibe Te is beszalltal de kozod megsincs. Jó ez a ner. Vegre van egy kormany ami sokat tesz az orszagert... innen gondolom tudod folytatni.
@labrabbit:
A Földön az IQ állandó.
A népesség folyton gyarapszik...
@látjátok feleim szümtükkel: "vajon miért nem beszél a külügyminiszter arról, hogy a szabálytalanul brókercégnél tartott pénzt nem az ő engedélyével tették oda, és miért nem rúgta még ki azt, aki ezt a szabálytalanságot elkövette."

Mert a nevezett ember a külügynél öngyilkos lett vagy "öngyilkos lett"?

444.hu/2015/03/25/van-egy-rejtelyes-halaleset-is-quaestor-ugyben/
A másodpilóta vitte zuhanásba a gépet
Index
2015.03.26. 13:00 Módosítva: 2015-03-26 13:10:15

Cikkünk folyamatosan frissül.

Új részletek derültek ki az ügyészség Marseille-ben tartott sajtótájékoztatóján a Germanwings-gép katasztrófájáról:

A másodpilóta maradt a pilótafülkében, miután a kapitány kiment a vécére.
A másodpilóta ezután átvette az irányítást a gép felett.
A másodpilóta megnyomta azt a gombot, ami zuhanásba vitte a repülőt.
A fekete doboz hangfelvételén egészen a becsapódásig hallatszik a másodpilóta lélegzése, sóhajtása, tehát életben volt az utolsó pillanatig.

A marseille-i ügyészség elmondta, hogy megvan a becsapódás előtti utolsó 30 perc leirata. Mindkét pilóta német állampolgár volt. A másodpilótát Andreas Lubitznak hívták, eddig nem hozták összefüggésbe valamelyik terrorszervezettel. Az ügyész azt mondta, nem ismerik a férfi vallási irányultságát, de nem gondolja, hogy ebbe az irányba kellene elindulni. A nyomozás most arra koncentrál, hogy feltérképezzék a férfi környzetét.

..mumaj..most az is kiderül, hogy muszlim volt vagy csak egy muszlin kendő...., de föláldozta magát az iszlámért, mohamedért és vitte magával a 150 emberkét is....MULTIKULTÚRHÁBÚL !!!,,...BASSZAMEG !
@komplikato:
Tegnap már említve lett, hogy osztrák nyugdíjas járókerete elé vetette magát. Egyre több fura öngyilkosság kezd történni. régen is retusálni kellett Sztálin elvtárs képein...
... nagyon sok mostanában a mindenféle repülőszerencsétlenség.....
@komplikato:
Akit meg kene gyoznod annak ez a szoveg tul hosszu, ott piktogramokkal kell dolgozni.

(Liba a transzparensre, szarnyait vedon a nemzeti bank es penzugyi rendszer folott tarto turul vagy ilyesmi.)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: háááát én meg csakasszt mondom, hogy...NEKEM ÉDESMINDEGY, HOGY HOGY HÍJJÁK A RENCER, KOMMUNIZMUSNAK, NÁCIZMUSNAK, KAPITALIZMUSNAK...MEGA FASZOMIZMUSNAK, CSAK RENDES, NORMÁLIS EMBEREK FUNKCIONÁLJANAK BENNE !!!
nem az elnevezés okozza egy rendszer hibáit, hanem a benne funkciózó emberkék.....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: neked meg papírod van róla, hogy a te részed állandó. ecseri, kétpálcás, de papír. d:
Mindenki vitt magával egy embert,ahogy a főnök kérte.
@Editor Bob:

Te,mint állampolgár, teljesen hülye vagy, tehát a véleményed annyit számít, mint elhagyott istálló falán a pókszar. Viszont meg van engedve, hogy bármekkora ostoba fasz-ságot mondjál. Elmeháborodottak és gyengeelméjűek verbális megnyilatkozásai nem esnek korlátozás alá. Amennyiben fenti minősítéseket kikérnéd magadnak, akkor viszont bebizonyitod, hogy egy rühes fideszpatkány vagy, úgyhogy maradjunk inkább az előbbinél.
@parti_giano:
Majdnem... :)
Bár olyan szerencsétlen szervilis majmok láttán leépülök.
@kvadrillio: occtán...arra is intézkedhetnének kizárásilag...ugyeugye..., hogy CSAKIS MEG BÍZHATÓ !!!!!!!!! EMBEREK VEZETHESSENEK REPÜLŐGÉPEKET, FŐLEG UTASSZÁLLÍTÓKAT.
MULTIKULTI IDE....MEG ODA !!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: MERHÁÁÁÁT.....TE IS ÜLHETTÉL VOLNA EZEN A LEZUHANT GÉPEN !
@DarthVader: NE DIAGNOSZTIKÁJJ
MÁÁÁÁ, MERT AHHOZ, SOK-SOK ÉVIG KELLENE ORVOSI EGYETEMRE JÁRNOD, NEM CSAK FAPADOS TINGLI-TANGLI TANFOLYAMOCSKÁKRAHHH ! :o)))
Kedves Vezetünk olyan sok mindent elkövetett érdekünkben/javunkra, hogy felsorolni is nehéz lenne.
Az utóbbi napok hoztak néhány problémát, mert az apparátust - állandó szabadságharc közepette - nem sikerült mindenre kiterjedően kontrollálni és a feltétlenül szükséges intézkedéseket nem sikerült időben és hatásosan megtenni.
Ebben nincs semmi különös, történt már ilyen.
Az akkumulátorok ismét lemerültek...
@kvadrillio:
Az ettárs billentyűzetén döglött macska van! A CapsLock-on legalább is...
Mind qrva ez nem királylány...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ordít mint a caps lockba szorult féreg...
@dr. jenőke (jenőke):

egy ősi, svalbárdi saga szerint, nálunk az átvert rendőrök fölszedték a jeget a nagy népi hurál épülete előtt, majd a területet bevetették fűvel és odatáboroztak, fölgyújtottak ottan néhány hótaposót, azok tüzénél rénszarvast sütöttek, rénkumiszt ittak és addig vígadtak, míg a dicső magyarok föl nem találták a túró rudit.
@hacsaturján:
Nem lehetett egy rövid dzsembori, mármint a képzavaroktól eltekintve... :D
@kvadrillio: És ha simán dilinyós volt? Rájött egy para roham, hogy a gép tele van idegen gyíkemberekkel és el akarják foglalni a Földet? vagy őt akarják elrabolni? Esetleg nagyon beteg ember volt, aki haragudott valakire és ezzel akart az illetőben életre szóló bűntudatot okozni? /OFF
@Editor Bob:

és mongyad te álompolgár, ha egy sötét sarkon jól pofánvágnálak, örülnél-e, ha adnék neked egy szívószálat, hogy azért a leveskédet el tuggyad fogyasztani?
@kekex:

magánstatisztikát vezetek, hogy hányszor kéne a dicső vezetőt kantáron elvezetni megnyilvánulása helyszínérül egy jogállamban. nu, folyamatosan kattog a bilincs, mint egy megkergült geiger-müller apparát.
@Fabius: Napiparancsban hirdették ki, hogy nem lesz baj. Pintér a nyugállományúak nyugdíjával kezeskedett is ezért, de hogy ne lehessen demagógiával vádolni, önmagát exkludálta ebből.
Lázár titkos záradékban tette hozzá: "aki nem figyel a pénzére, az meg is érdemli".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

képzavar a maga fejibe leledzik. három a norvég igasság meg egy az isten.
Országunkban, Moszkva térségében kicsit hidegebb az idő, de nem baj, mert csak gomolyfelhők zavarhatják meg az éjszakai hideget, akkor, amikor egy gyenge hidegfront 35 fokos márciust hoz, vasárnap után három csütörtökkel.

Pécs környékén 17 fok lesz, sokórás napsütéssel éjjel, de ne aggódjunk, mert Dani, aki igazából Ádám, látott már különbet is - de a tatai tóról készült fotográfiát legfeljebb darabosan. A fátyolfelhős időjárás helyett a stúdió tükröződik csak a képernyőn, meg az, hogy csinosak a lányok, és egyszer biztos jó lesz a technika, de így nem lett volna szabad elindulni egy országos hírtévével, napi 30-40 időjárás-jelentéssel.

TRALLALA TRALLALA, BÖLÖMBÉR
@dr. mesterseges szinezek:

miközben a rogán lakása belenőtt a varga miska spájzába. ugyan már!
@kvadrílio:

kegyed ennyire elvesztette a fogkeféjét?
Nemsokára valamelyik kormányszóvivő nyilvánosságra hoz egy leleplező felvételt, ami bizonyítani fogja, hogy gyurcsánybajnai ólálkodott a brókerház környékén, hónuk alatt egy csomó kottával, simicska kíséretében.
@komplikato: Egy masik hir szerint tavaly ket Germanwings geppel is elofordult, hogy veszelyes anyagok szivarogtak a pilota fulkebe es pilotak roszullettek es a legzomaszkban kellett befejezniuk az utat. Nem tudom mennyire hiteles a hir, meg az sincs megerositve hogy az egyik pilota kiment, de en ezt a kettot is ossze tudom kapcsolni.
@jöttem: Dr. Tóth József a XIII. kerület polgármestere. Nem vitás, hogy ki aknázta alá a brókerházat.
@labrabbit:

"Nem ertem a nyavajgast, karosultak meg aldozatok, mi? Brokercegekkel csak spekulansok uzletelnek, akik nem munkajovedelembol, ertekteremtesbol hanem penzugyi machinaciokbol kivannak boldogulni. "

Te kurvára el vagy tévedve. A közvetlen ismeretségi körömben van károsult:

- 72 éves, a megtakarítása egy élet alatt képződött.

- Az egyetlen amin a számlanyitáskor spekulált, hogy betétvédelem mellett magasabb kamatot ígértek neki, mint amit az OTP TBB-n kapott volna.

Úgyhogy le lehet ám szállni a magas lóról, miszerint minden Quaestor kötvényes '"csak" egy spekuláns geci.
@Fabius:
Jaj nemá Fabius.

Neha benezek OG rajongoi oldalaira...
@Editor Bob:

Te polgár legfeljebb orbáni értelemben vagy.

Cserébe örvendünk, hogy a seggéből kinyúlva elért a kezed a billentyűzetig. Felterjesztelek valami állami kitüntetésre.
Hát ha mindenkinek szólnak, hogy vegye ki a pénzét, azzal kb. azt érték volna el, hogy senki nem jut egy vas se. Ezért nem elítélendő, hogy a közpénzeket megmentették.
@Fabius: 'Úgyhogy le lehet ám szállni a magas lóról, miszerint minden Quaestor kötvényes '"csak" egy spekuláns geci. '

Azért a külügy igazolja, hogy ezt olykor igaz, még tranzitíve is. Ugye, Viktor?
@Barbaarb: A Posta Bank kifektetése és a 2010-es forintgyengítés óta úgyse volt nagyobb manipulációjuk a fijuknak a zemberek érdekében.
@Barbaarb:

jogos a két pont, foglaljon helyet editor bob mellett!
@Barbaarb:

Ez a Vitya amihez csak hozzanyúl, eleg ha ranez, azt mind megmenti. Ez lehet az o karmaja, hogy folyton ment. De mit csinalhattak a magyarok elozo eletukben hogy ezt erdemlik?
hol van ilyenkor budai gyula, hogy elsuttogja, mit keres oszkó péter a wizzairben?
@Barbaarb: De szar duma, egység sugarú FB fidesz droidoknak is ez az egyen duma van kiadva, csak ők párosítják a kápátok géniuszának mindenek felett álló előrelátó elméjének igazolásával is. Olyan apróságokkal nem kell foglalkozni, hogy a bedőlés és Orbán állítólagos "utasítása" ELŐTT két nappal vették ki a pénzt. Ergo megint hazudott.
Vagy azzal sem, hogy lehet nincs bedőlés, ha nem kezdik el kivenni a közpénzt, meg nyilván a haverok lóvéját is. Olyasmivel meg nem kell foglalkozni, hogy előtte lévő fél évben 3-4 olyan esemény volt a Questornál ami okán komplett felülvizsgálat lett volna szükséges, úgy mint bank felvásárlása, CHF bukta, kötvény kibocsátás engedélyezése, stb. Csak ki ne derüljön a sok fedezet nélküli kötvényről, hogy valami köze van állampapírokhoz.
@Barbaarb:
látom, te nem sokat fogtál fel a közpénzek mibenlétéből. kezdjük ott, hogy a külügynek, mnkh-nak stb. nincs saját magánvagyona, amit tárolhat/forgathat bárhol, ez már bcs., az államháztartási törvény ellen való.
@kvadrillio:

Hát, lehet benne valami, én speciel csak hat esztendeig jártam orvosi egyetemre (el is végeztem félreértések elkerülése végett :)) de van aki 7-8-9 évig is eljárkál mire elvégzi. Nyilván sokkal okosabb :))
@DarthVader: egyértelmű, küzdhetsz sokat még, mire yoda leszel.
@Secnir:
12.22 Azt kihagytad, hogy mindeközben az egészet megpróbálják szoci brókerbotrányként beállítani!
Akkor mi a fenét csináltak 5 évig (már a jogállam szétcseszésén és az ország szétlopásán kívül?)
@labrabbit:
12.35 Orbán és ElTolcsy tényleg zsenik! Zseniálisan lopnak!
@DarthVader:

tejjesen mindegy, hogy kegyed mennyi időt szúrt el az orvosegyetemen, ha eccer nem a hózentrógerén tartya a fogkeféjét. (ugyanitt úri- és papi szabóság, esernyő javítás)
ikertornyok:

1. Lázár elismerte, hogy Tarsoly levelet írt a kormánynak

hvg.hu/itthon/20150326_A_brokerbotranyok_korul_forgott_a_kormany

Szijjártó nem találkozott Tarsollyal és nem kapott tőle levelet

cink.hu/szijjarto-nem-talalkozott-tarsollyal-es-nem-kapott-tole-1693797011
@kekex:
a gond, hogy ott az időrendi levezetésem, amiben üvölt az, hogy az egész 2013-ban kezdődött. addig legfeljebb 60-70 mrd forint felett rendelkezett a quaestor, aminek egy része (szerintem már akkor is) hamis kötvény volt. a többi kibocsájtását már idén engedélyezte az MNB.
Polt Péterék ügyészsége hogy össze lehet most zavarodva! Még egymáshoz se mernek szólni!
@CSENDES: "Viszont a kerekedőház közvetlenül nem költségvetési szerv, hanem annak háttérintézménye, és nem is szerepel a költségvetésben, nem részesül támogatásban a büdzséből."

Ezt értem, de! Amennyiben nem költségvetésből garázdálkodik, akkor milyen jogon szólt rá a Szíjártó, ha meg nem szólt rá, akkor ki szólt neki, hogy kapja ki a zsozsót?
@parti_giano:
"Lázár elismerte, hogy Tarsoly Csaba írt levelet a kormánynak, amit a miniszterelnök Varga Mihályra szignált."

kezd egyre meredekebb lenni a dolog. számukra.
@labrabbit:
Bocsika, de vitatkoznom kell. Nem OG, mert nem orbánnal jellemezzük a geciséget, hanem viszont.
Tehát G.O. Az egyébként is jobban hajaz a G.Fodorra.
és G.Lézer, G.Szájjalártó, stb.
www.portfolio.hu/gazdasag/megsem_baleset_miatt_zuhant_le_a_nemet_gep.3.211937.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

No én most már csak azt nem értem, milyen biztonsági rendszerek vannak a repülőkön, ha egyik pilóta ki tudja zárni a fülkéből a másikat.
Tök cuki ez a szemmel láthatóan kiadott narratíva, miszerint a zorbánviktor csak megvédte a közpénzet'.

Tudja fene, de elég bénácska és soványka ez ahhoz képest, hogy napi állás szerint csődjelentés hiányában a nyomozó és felügyeleti szervek sorfala között talicskázhat kifelé Tarsoly a Quaestorból annyi pénzt, amennyit csak elbír.

Tán' még tisztelegnek is neki, vagy segítenek akár a londinerek.
"Az Európai Bizottság a Bíróságához fordul, mivel Magyarország elmulasztotta az energiahatékonyságáról szóló irányelv nemzeti jogba való átültetését. Az irányelv meghatározott mértékű energiamegtakarítási célkitűzések elérését írja elő az EU tagállamai számára a 2014. január 1. és 2020. december 31. közötti időszakra. Ezt a tagállamoknak energiahatékonyságra vonatkozó kötelezettségvállalások előírása vagy egyéb, célzott szakpolitikai intézkedések révén kell elérniük, melyek célja az energiahatékonyság javítása a háztartásokban, az épületek tekintetében, az iparban és a közlekedésben. A tagállamoknak 2014. június 5-ig kellett átültetniük az említett irányelvben foglalt kötelezettségeket."

Hát hiába, ez az Orgovány nem intézkedett csak az a stadijony, meg a stadijony, na az ment.:D

www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszel_osztja_a_kokikat_europai_birosaghoz_fordul_a_magyar_energiaszabalyozas_miatt.595510.html
@Fabius: na jó, de mire a sorfal végére ért, üres lett a talicska.
@Secnir: "Lázár elismerte, hogy Tarsoly Csaba írt levelet a kormánynak, amit a miniszterelnök Varga Mihályra szignált."

Tarsoly állítások szerint nem a kormánynak, hanem a Viktorovicsnak írt a Szíjártón keresztül, ezért mi köze van ehhez Vargának? Vagy neki is volt zsozsója tuggyukhol?

Toszogatják a kakát.:D
Szerintem 1%-nyi ember maradt már ebben az országban, aki ne tapasztalná a saját bőrén, hogy orbán egy geci.
Mégis van a teljes népességben kb. 20%, aki ezt, ezeket a geciket támogatja. Hogy van ez?
@Secnir: Lényegében egyetértve: 1. a külügy nem pénzt tesz a Q-ba, hanem megbízza államkötvény vásárlással. Amiatt teszi ezt, mert a Q a "legolcsóbb". Ez hazugság, mert a Magyar Államkincstár ugyanúgy ingyenesen vezeti az értékpapír számlát. Azonban oda nem teheti, mert ott nem lehet mutyizni ( nincs ott tarsoly). Az lehet, hogy az összes többi között a Q volt a legolcsóbb, de a többi befektető cégnél sem dolgozott Tarsoly. Miért jó ez a Q-nek? mert valószínűleg a cége már akkor is forráshiánnyal, likviditási gondokkal küzdött. Szüksége volt kp-re, így NEM VETT ÁLLAMKÖTVÉNYT, csak a külügynek hazudta, hogy vett, valószínűleg hamisított róla papírokat is, amit persze az okos külügy nem vett észre. Közben az, aki a Q-t választotta, kapott "150 trafikot".
2. Amikor aztán a külügynél elkezdett villogni a beszarásjelző, és visszakérte az államkötvényeit, a Q nem tudta visszaadni, mert soha meg sem vette a kötvényeket, 4 nap alatt összevakarta a manit, készpénzben átutalta a 3,8 Mrd Ft-ot.
Természetesen ez egy konteó, nem vállalok fefelősséget érte :-)
@parti_giano: Akkor remélem, már törölték a KKM beléptető rendszerének adatait, vagy legalább egy szerverösszeomlást dokumentáltak az ecceriek, vagy az aznapi belépők kilétét a parlament nagyhamar titkosítja, mondjuk 100 évre, és még tovább.
inforadio.hu/hir/belfold/hir-713673

"A Questor vezetőjére vonatkozó kérdésre, illetve arra, hogy hírek szerint még ki sem hallgatták, kifejtette: nem hiszi, hogy egy demokráciában helyénvaló lenne, ha a kormánynak hivatalos álláspontja lenne. Ugyanakkor az világossá vált mind a miniszterelnök, mind a Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről, hogy az igazságérzet azt diktálja, hogy ezek az emberek minél hamarabb őrizetbe kerüljenek, minél hamarabb megtörténjen az egyértelmű felelősségre vonásuk. De ez már az igazságszolgáltatás része, ami egy demokráciában hatékonyan és egyértelműen különválik a kormányzástól - fogalmazott." Giro-Szász András.

Még szerencse, hogy a mennynek boltozatja nem tud leszakadni.
@látjátok feleim szümtükkel: Mert az ő háttérintézménye, ún. államkincstár körön kívüli intézmény, mivel nem tartozik közvetlenül a büdzséhez, de az államnak többségi részesedése van benne. Ha jól értem a jogszabályt (Áht tv.79.§ (3))bek., akkor a az ilyen intézményeknek, bárhol is vezetik számlájukat,, egy kötelezettségük fennmarad. "Parkoltatni" való pénzüket, akkor is az államkincstárnál kell elhelyezniük.

"A kincstári körön kívüli számlatulajdonosok - a megyei önkormányzatok önkormányzati hivatalai kivételével - átmenetileg szabad pénzeszközeiket a kincstár által értékesített, értékpapírszámlán, értékpapír-letéti számlán nyilvántartott állampapírok vásárlásával hasznosíthatják." ( Áht tv. 79. §(3) bek. második fordulata.
@CSENDES: lehet, mert még kiderülne, hogy kaya ibrahim és josiph tot a magyar öregfiúk futsalválogatott tagjai.
@kekex: Tudni lehet, hogy az angol fogadóirodák milyen oddsszal jegyzik azt, hogy a Tapolcai választásig kijön Zuschlag könyve arról, hogyan vette rá őt Gyurcsány hamis Quaestor-kötvények nyomtatására?
@Secnir: Valahol ironikus volna, ha Varga nyakát törnék bele. Éppen elégszer elhangzott, hogy jobban meg kéne becsülnie a fehér gallérját, mert neki lehetne mire - lehetett volna.
"Nem tudom, mi az a bennfentes kereskedelem, az ellenzékiek biztos gyakran alkalmazták ezt."

lázár jános
@komplikato:
"Csak ki ne derüljön a sok fedezet nélküli kötvényről, hogy valami köze van az állampapírokhoz."
Itt van az eb sírhantja!
@Mariann19: "Csak ki ne derüljön a sok fedezet nélküli kötvényről, hogy valami köze van az állampapírokhoz."
Itt van az eb sírhantja!
Ezt csak úgy tudom elképzelni, ahogy az előbb írtam, mondjuk a fedezet nélküli kötvények hozamát, az esetleges visszaváltást az állampapír vásárlásra kapott pénzből fizették egy ideig.
14:58
Lázár elismerte, hogy írt levelet a kormánynak a Quaestor-vezér
Lázár elismerte, hogy írt levelet a kormánynak a Quaestor-vezér

Mostantól hetente jelentkezik sajtótájékoztatóval Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Gíró-Szász András kormányzati kommunikácoóért felelős államtitkár. Csütörtökön a brókerbotrány, Paks II. volt a slágertéma. Lázár elismerte, hogy Tarsoly Csaba írt levelet a kormánynak, amit a miniszterelnök Varga Mihályra szignált.

hvg.hu/itthon/20150326_A_brokerbotranyok_korul_forgott_a_kormany
@pianolight: várjál! akkor miből fizették vissza a szíjjártóéknál a pénzt?
@parti_giano: Összesen cca 210 milliárdot nyomtak ki kötvénybe. Összavakartak cash-be 3,8-at, 4 nap alatt.
@parti_giano: Már a múlt év óta pilótáztak szerintem, csak most állt le mindkét motor.
@pianolight:
másik konteó:
-petike, beszéljünk pénzről. sok pénzről.
-mondjad csaba bátyám
-tudnál-e adni mondjuk 20 milliárdot. megforgatnám magamnak, és te sem járnál rosszul.
-hogy gondolod?
-adsz nekem 20 mrd-ért államkötvényt, hogy "vigyázzak rá". ingyé. én eladom az államnak 20 mrd-ért. a készpénzt egy évig megforgatom, olyan 15%-os haszonnal. ebből 2% a tied, egy kis számlán, a töbi az enyém. ha lejárt az egy év, veszek 20 mrd-ért államkötvényt, és visszakapod. mindenki jól jár.
-ez így nem lesz jó, csaba bátyám.
-nem-e?
-nem, legyen 4%, mert tudod, le kell tejelnem a közösbe. svájcba.
-úgy-e? legyen.

csak aztán jött a gebasz, svejci frank problem meg buda-cash, és eljő a gáz. egyből rohant petikéhez, aki viktorkához. és ezért kaptak vissza államkötvény helyett készpénzt.
@Jolka40: "Polt Péterék ügyészsége hogy össze lehet most zavarodva!"

Éppen folyik a válogatás: keresik azt az ügyészt, aki a legkevésbé remegő kézzel, a legegyenletesebben emelkedő-süllyedő rekeszizommal képes a pontozott vonalon aláírni a "... bűncselekmény hiányában..." alatt.

Közben Pintér felméri, melyik főtiszt fontolgat suicid terveket a reggelizőasztalnál.
@parti_giano: Ez most komoly? Ezt tényleg ő mondta, aki megzsarolta, ha jól emlékszem a bankját Hódmezővásárhely ügyben??
@dr. mesterseges szinezek: Pintérnek nem kell elmérnie semmit, mert az ügyészség felügyeli a nyomozást, ő ad instrukciót arra vonatkozóan, hogy mi miért bűncselekmény, vagy nem. A felügyeletre nem adó nyomozást folytató szervek tagjai, legfeljebb a hegynek irányítják repülőiket, vagy leszerelnek, jobb híján.
@Fabius: " 72 éves, a megtakarítása egy élet alatt képződött.

- Az egyetlen amin a számlanyitáskor spekulált, hogy betétvédelem mellett magasabb kamatot ígértek neki, mint amit az OTP TBB-n kapott volna. "
Attól, hogy 72 éves, még khm..khm.. úgy látszik nem elég bölcs. Aki egy élet megtakarítását brókerre bízza, az alsó hangon is gyagya.
Számlanyitáskor mégiscsak spekulált, nem? Az, hogy átverték, vagy nem fogta fel a befektetési tájékoztatásban közölteket (t.i. nagyobb a kockázat, mint egy bankbetéttel, és hogy csak a BEVA kárpótolja adott mértékig), az már az ő baja. Miért nem fordult olyan emberhez, aki érti a pénzügyi nyelvezetet, és esetleg alaposan megnézi a befektetési cég pénzügyi mutatóit?
Én pl. 1 éve, amikor láttam a Széchenyi bank csábító kamatajánlatait, akkor megnéztem az éves beszámolóit, és megállapítottam, hogy ezek vagy hülyék, vagy gazemberek (ez utóbbi lehet az igaz...), de ide egy tízforintost sem szabad betenni, nemhogy komoly pénzt. Aztán rá félévre bedőltek...
Kicsit hasonlít ez a Quaestor ügyfél rinyálás a deviza alapú hitelesek szenvelgéseihez: ők választották maguknak, senki nem erőltette. Talán annyival még erkölcstelenebb, hogy míg a deviza alapú hitelesek egy jó része a lakhatásának a megoldására vett fel hitelt, ezek az ügyfelek csak a nagyobb haszon reményében fektettek be a Quaestornál. Rábasztak...
Ami OV állítólagos utasítását illeti a kormányzati háttérintézmények brókereknél tartott pénzeinek kivonásáról, nos nincs abban semmi elítélendő. Minden józan gazdálkodónak ezt tenné hasonló helyzetben. A különféle brókerházaknak a pénzügyi mutatóiban semmi bennfentes információ nincs: elég a nyilvános mérlegeket és a cégparamétereket végignézni, és máris döntést megalapozó képet lehet kapni a pénzügyi biztonságról. Ezek az adatok nyilvánosak, minden befektető számára hozzáférhetők, miért kéne külön értesíteni mindenkit?
A magántulajdon (ilyen a befektetés is!) kezelése feltételez bizonyos elvárható gondosságot, még ha mégoly keserves is ezt a tényt tudomásul venni.
"Lázár János megerősítette: Orbán Viktor utasítása volt, hogy az állami szervek vegyék ki a pénzüket a brókercégektől. A KKM-en kívül volt más minisztérium is, amely érintett - jelentette be. Giró-Szász András szerint azért nem tájékoztatták a lakosságot arról, hogy baj lehet, mert az rémhírkeltés lett volna."
@pianolight:
Ami gondolkodásra készteti a szemlélőt, az a kezdetek.
Miért szerezte meg Matolcsy a felügyeleti és ellenőrzési jogot a PSZÁF-tól?
Ugyanakkor a jegybank engedélyezte tavaly novemberben a kötvényprogramot is anélkül, hogy megvizsgálta volna a feltétteleket, amelyek már akkor nem voltak meg.
Ez egy globálisan szervezett folyamat, a tisztán látásra még várni kell.
@Secnir: Államkötvényt szigorúan nyilvántartják. Azt nem lehet csak úgy adni, különben meg nem papíralapu, ez van a "nyilvántartási számlán" Petike, meg Viktorka, meg senki nem tud államkötvényt "adni". Egy cégnél sem könnyű kreatívan könyvelni, de az államnál sokkal bonyolultabb, mert nem a miniszterek könyvelnek sötét spejzokban. Szóval pillanat alatt kiderülne. Azt elismerte a KKM, hogy pénzt adott a Q-nak államkötvény vásárlásra. Ez idáig fiksz. Meg az is, hogy most pénzt kapott vissza, nem kötvényt.A közte levő az én konteóm.
@CSENDES: Miért ne mondta volna pont ő, aki megdöntötte a "amerikai barátság" percenkénti kimondásának mennyiségi rekordját is?
Megfelelő ember kényes feladatra.
@hümhüm: "Aki egy élet megtakarítását brókerre bízza, az alsó hangon is gyagya."

Szijjártó meg villamos.
Sok kétségünk nem volt abban a vonatkozásban, hogy kiknek okoztak kárt a fehérgalléros gengszterek.
A még hitelesnek minősülő szakember nyilatkozata:
www.origo.hu/gazdasag/20150326-kie-a-felelosseg.html
Az én naiv kérdésem, hogy az egész buli jog szerint nem a szervezett bűnözés kategóriájába tartozik?
@pianolight:
"Államkötvényt szigorúan nyilvántartják."
ahol matolcsy a nyilvántartó?
@Mariann19: Ennyire profi tervezést Matolcsyról nem tételezek fel, különben most pont így a fél bilit a saját fejére is öntötte. A PSZÁF-et simán hatalomvágyból, megalomániából akarta, ex ott dolgozott ismerőseim között ez nem volt titok. Most például a kincstár központ Hold utcai, szomszédos ( műemlék)épületét akarja megszerezni, mert mindenben terjeszkedni akar. Már az jár a fejében, hogy valamilyen módon a kincstárat is begyűrje, ami, lévén, hogy az ex orosházi polgi az elnök, félig folyamatban is van.
@Secnir: Matolcsynak semmi köze az államkötvényekhez. Varga, kincstár, ákk, ezek az érintettek.
@pianolight: hallod?! ha megvan a kincstár, simán belefér a szerencsejáték, de az mma is. gyuri ha egyszer beindul.
@parti_giano: Rémhírkeltés= amikor olyan "hírek" vagy hírnek tűnő tényközlést teszünk, mely arra alkalmas, hogy a köznépet félelemmel töltse el, de nincs vagy nem oly mértékű a valóságalapja. Szerintem az, hogy sárga kacsa hápog a fülembe, nem meríti ki ezt a tényállást.
A kincstárral az a probléma, hogy részben az eus pénzeket utalja, így nehéz ügy a bizottságnál eladni a bekebelezését, hacsaknem szétbontsa, mint a kiskuty a lábtörlőt.
Felesleges a szerencsejáték, az is fityiszé, akkor minek egy főnöki posztot megszüntetni?
Tényleg, hol a MATOLCSY, nemzetünk megmentője ilyenkor, tán csak nem eltávozott valami szörnyen fontos helyre? Mndjuk én az Örök Vadászmezőkön látnám szívesen, amint keresi gazdasági eszközei értelmét.
@CSENDES: na most, akkor dobd ide a bulvárkacsa jogi értékelését is.
@CSENDES: törölgeti a bili tartalmát a fejéről, amit ráönteni látszólag jó ötlet vót.
@pianolight: mert sacperkábé az ötös lottó főnyereménye megegyezik a magyar nemzeti kereskedőház követelésével. jó nagyon kemtrélezek, persze, viccnek szántam.
@parti_giano: Ez nekünk mezei magánzóknak óriási pénz, az "államnak" "csak" egy felcsúti focipálya.
Úgy összeállt a baloldal Quaestor-ügyben, hogy még az LMP is köztük van
Budapest, 2015. március 26. Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt (MLP) ügyvivője (b), Tóbiás József, az MSZP elnöke, a megbeszélés kezdeményezője (b2), Szabó Tímea, a PM társelnöke (b3), Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j3), Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke (j2) és Schiffer András, az LMP társelnöke (j) a Quaestor-ügyben tartott egyeztetésen az Országgyűlés Irodaházában, az MSZP irodájában 2015. március 26-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Orbán, Szijjártó és Matolcsy azonnali lemondását követeli az MSZP-Együtt-PM-LMP-DK-MLP-koalíció, akik ma együt egyeztettek. A Jobbikot nem vették be, cserébe a Jobbik nemcsak a Fideszt, de őket is "elszámoltatná" a brókerbotrány miatt.

444.hu/2015/03/26/ugy-osszeallt-a-baloldal-quaestor-ugyben-hogy-meg-az-lmp-is-koztuk-van/
@CSENDES:
" én az Örök Vadászmezőkön látnám szívesen,"

ez így eléggé félreérthető, aranyom, ugye nem akarsz mostanság meghalni?....kkkkkkk
Remélem ebbe végre belebuknak a gecik!!
@évásanyó: nem igazán, bár félreértésed nyilván abból adódik, hogy inkább engem szeretnél az örök vadászmezőkön látni, akárcsak kormányunk némely tagja azokat, akik bármit böffentenek arról, mi is történt. Közlöm, ne vagyok pilóta.
@CSENDES: Te fogalmaztál rosszul.
Anyó erre utalt!!!
@parti_giano: Annyira laza vagyok, hogy közben már hazaértem és bedobtam az elsőt Sibeliustól:-)
@ornagy50: Mire is te nagyon bátor? Mondd már ki! Mondjuk leszarom, hogy ignorálni szeretnétek.
@CSENDES: Csak abban az esetben láthatod őket
OTT ha Te is ott vagy!Nem?
sziasztok!

sajnos iszonyú durva pillanatok idéződnek fel bennem az üggyel kapcsolatban...

1./ a 2010-es ellenőrzést 16 súlyos hibával ki írta alá?

2./ már 15.-én ő kapott a kormánytól kitüntetést, csak nem azért, hogy nem "piszkálta" ellenőrzéssel a céget?

3./ vagyonvizsgálati kérdésekre a szíjj ártó nem a jó befektetésekkel "takarózott"?

lenne még pár, de ez sajnos a zemberek pénzét nem adja vissza mert a bűnüldözőszerveink valamiért elkerülik a kolomposokat...
@ornagy50: nos, te kis drága! először is, a kifejezés, hogy az örök vadászmezőkön szeretném megtekinteni, nem azt jelenti, hogy ott akarok lenni, de ezt te is tudod, csak provokálsz. Másodrészt, ha a geciket kell ott megtekintenem, akárcsak fazekasnak, nem hárítanám,feltéve, hogy az egész köcsög banda vonul a picsába. Ez számomra nem oszt, nem szoroz, vonulj ki hozzám, s majd meglátod, amennyiben a kutyáim megengedik. Te kis utalgatós
@CSENDES: :)

lecsapták a labdád! :D
@parti_giano: Nincs itt semmilyen üldöztetés mánia, főleg a hozzászólók részéről eleresztett megszólalásoknál.
@parti_giano: Az üldöztetési mánia nem azt jelenti, hogy valójában nem üldöznek, mondjuk ez majd kiderül.
@parti_giano: Kippis! Máhogy elég skandináv legyek...
@pianolight:
"Már az jár a fejében, hogy a kincstárat is maga alá gyűrje."
Készséggel elismerem, hogy Matolcsy nem egy nagy
lumen, de a "maga alá gyűrésnek" céljai vannak, és meg is valósítja azokat.
Erre utaltam a PSZÁF MNB alá való bevonását.
@CSENDES:
Jól, és egyértelműen fogalmaztál.
Bocs, hogy beleszóltam.
@pianolight: beszélnek azok szlávul, hiszen az üzlet az бизнес. d:
@CSENDES: na jó, akkor egy sakkparti a vadászemzőkön? a piát te hozod!
@ornagy50: te meg ne dumálj! grippen és kassa? picit félrementél jöttemhez képest.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már alig várom a következő nagy "leleplezést". ;)

A Demokratikus Koalíció - és a háttérből a Fidesz - nevű politikai galeri ma újabb magánleveleket hoz nyilvánosságra, vagyis ma újabb törvénytelenséget követ el.

alfahir.hu/a_dk_fidesz_ujabb_leleplezese_kovetkezik
.....akkor most jöhet a Vona vagy a Tóbi......ragyogó kilátások.

Tudom, hogy faszság , de ilyenkor azzal vigasztalom magam, hogy a világ nagyobbik részén sokkal rosszabb....pl a Plútón kurva hideg lehet ilyenkor.
@évásanyó: drága évike, mongyad má meg nekem, hogy mi imola bloggja. szeretnék beköszönni, csak a jó, modor végett:))
@hümhüm: Bocsáss meg, én csak ki szeretném igazítani, amit a devizahitelesekről írtál.Hónapok óta hallom, hogy "miért választották a devizát"? Azért mert mi nem kaptunk mást. Újból: nem volt hajlandó egy bank sem forint alapú hitelt adni csupán azért mert a férjem egy forint alapú hitelnél kezes volt.
@DarthVader: már a franc se tudja, mit gondoljak rólad:

Chewbacca és Darh Vader még sosem voltak ilyen cukik – fotó

hvg.hu/plazs/20150326_Chewbacca_es_Darh_Vader_meg_sosem_voltak
@taga20: te meg a jó modor, aham. boli meg a sivatagi colombus.
@Barbaarb:
Hogy került sokmilliárd állami pénz a brókercéghez???
@István Tamasi: Tőlük vett az állam állampapírt :D
BRÉKING!!!

Letartóztatták Szijjártó gecit és Tarsoly gecit!

Most ennek örömére megyek bontok egy sört. Utána meg még egyet...hosszú még az este!
.
Orbán Viktor lemondott.

Lemondott arról, hogy lemondjon.
Ugyanis Hódmezővásárhely nagytudású jogásza, a Lázár, nem tudja, hogy mi az a bennfentes kereskedelem. Szerinte ez valami ellenzéki kitaláció.
Akkor miért is mondjon le?

(Ha valaki rátalál mit is mondott Dr. Lázár, idézhetné, ha van ehhez kedve. Mindig tanul a keményen érdeklődő...)
.....találkoztam batyu mesterrel.....a témához nem volt hozzáfűznivalója (ezt vajon egybe írjuk).
@Mariann19: Kétségtelenül igazad van. Viszont, ha minden M. alá fog tartozni, akkor nem tud ám semmire hivatkozni, minden balhé az ő balhéja lesz. Szerintem erre most rájött ő is, vagy legalábbis elkezdett neki derengeni. Ismertem Matolcsyt, velem 1 évfolyamon járt ( csak én előbb kezdtem :-) Testi hibája miatt kisebbségi érzéssel teli, tekintélyre, dicsőségre, elismertségre vágyó, abszolút jelentéktelen figura volt. Ő nem politikai hatalomra vágyik, ezért bízik benne Orbán is.
@parti_giano: Ők biztos, én viszont nem :-)
@látjátok feleim szümtükkel:
Mennyit lopott az a kis majom zuschlag?
Arányosan kap ez a csürhe büntit?
Osztozhatnak a többi balfasszal azon a pár ezer éven...
Csörömpölve csattant Csabi csuklóján a csinos, csapószáras csicskalánc:

hvg.hu/itthon/20150326_Eloallitottak_a_Quaestorcsoprt_vezetojet
@Fabius:
Neeee... három hét után?
Jogállam kérem, jogállam!
444.hu/2015/03/26/orfk-hazkutatas-es-eloallitasok-a-quaestor-ugyben/
A tettestársak???
Szappanoperett:))

Miért nem az első pillanatban volt 'kezettarkóra,amíg kivizsgáljuk!
Mit ugrált,szervezkedett ez a 'pöllencs 'díszpolgár idáig??
A főügyész,ellenőrzőfelügyeletek góréi,a rendőrség,az érintett miniszterek,na és persze 'quaestor-bán felelősségei hol vannak???
'Bezzegjapánban már seppuku itt se'puki,se pá:))
Nyugati demokráciákban a kormány már rég a sitten csücsülne!!(Csehország,Románia:)
Itt osztja az észt a juhoknak a 'farkas:(

'kurvéletbe,ébredni kéne!!!!
@Amadeus62:

Én Ananászhárét nem látom az előállítottak között.
.....csak nekem tűnt fel, hogy ez a Tarsoly megszólalásig hasonlít a Budai Gyulára.....vagy inkább egy nagy faszra....inkább egy kicsire, ami éppen kókad.
Miért kellett volna a kormányzati segítség? Hogyisvanez az akcióterv, meg a külügyminiszter, meg a miniszterelnök?

"Az Index emlékeztet rá, hogy a Szijjártónak küldött, de valójában Orbánnak címzett levélről a Figyelő számolt be először. A lap szerint Tarsoly március 8-án vasárnap a cégben válságstábot hívott össze. Tarsoly itt elmondta a munkatársaknak, hogy baj van, a sorok rendezéséig öncsődöt jelent, de akkor még reménykedett a kormányzati segítségnyújtásban.
Az Index úgy tudja, a külügyminiszter teljesítette is a kérést, és az akciótervet eljuttatta a miniszterelnökhöz, Orbán azonban nem úgy reagált, ahogy ezt Tarsoly várta: a miniszterelnök menthetetlennek ítélte a Quaestor helyzetét, és úgy döntött, megszakítják a kapcsolat a céggel. „Forrásaink szerint ekkor dőlt el, hogy a külügy cégeinek pénzét is azonnal ki kell venni a Quaestorból”- írja a lap."

www.atv.hu/belfold/20150326-quaestor-az-ugyfelek-penzebol-kartalanitottak-a-kereskedohazat/hirkereso
@Fabius:

Azért kiváncsi leszek, hogy ezzel a Tarsoly gyerekkel mi lészen:

1, mert cimbi, rövid vizsgálódás után kiengedik
2, amennyiben látja, hogy vele vitetik el a balhét, kipakol
3, indul a dolog,mint a 2. eset, csak véletlenül egy rendőrautóban lenyel valamit.
@DarthVader:

Valami alku lesz ebből asszem: családot nem buzerálja senki, a kisbefektetőket kártalanítják valahogy, ő meg "leüli" azt a másfél évet felfüggesztve.
@Amadeus62: "Letartóztatták Szijjártó gecit és Tarsoly gecit!"

hol olvastad?
@Fabius: azé a kibaszott lekszuszsluszkulcsot a kölkök leadják! nem?
@Fabius:

szóval Zuschlag 80 milla 7 év, Tarsoly százakárhánymilliárd másfél év. Ha félezermilliárdot lopott volna, még ki is tüntetik :)
......házi őrizet lesz az szerintem.....azt annyi.
@Fabius:

Jah, most látom, leüli "felfüggesztve". Talán neki le kéne ülni, G.Orbának meg felfüggesztve lenni. Avval kiegyeznék :))
@pianolight:
Láthattuk Matolcsy szárnyaló pályafutását.
Bármilyen kártékony döntése következmények nélkül maradt, hiszen Orbán oltalma megvédte őt attól, hogy bármilyen ordas intézkedést hozott, annak következménye legyen az ő számára.
Matolcsy egyébként is mindíg a kollektív döntések egyik szereplője, nem kell attól tartania, hogy neki kell egymagának elvinnie a balhét.
Mivel még a tanmenetről is Orbán dönt, így a politikai felelősség egyedül az övé. Ezt ne feledjük
@Mariann19: Matolcsy pályafutását kizárólag Orbánnak köszönheti. Antal idejében ő volt a 36. senki, Bogár "prof" öcsikéje. Matolcsy hülyeségeit Orbán lázálmai ihlették, így a hívek is sikernek tekintették. Ha ilyen bulikhoz kapcsolódik a neve, mint a mostani, azt nem lehet a végtelenségig csinálni. Van olyan is, hogy EKB, meg OLAF. Ja, és megvannak a saját kis bulijai, saját szakács, alapítványok, saját iskola... .
Ez nagyon érdekes hét.

Van egy M4-es ügy, ahol Simicskával akarják megfizettetni a hiányzó uniós pénzt.
Van egy katasztrofális fidesz-kommunikáció a brókerüggyel kapcsolatban.
Van egy sima pénzmosás, bennfentes kereskedelem, teljes fidesz frakció + csókosok -!!!!!!

S lesz -remélhetőleg - egy állami pénzek magáncéheknél forgatása miként is lehetséges kérdés, ez az igazán fontos, ugyanis ez gyakorlattá vált, kérdés milyen szinten és ki fog-e derülni.
Az már fel sem tűnik, hogy lázár simán elhazudta az euroatomos tárgyalás valódi folyamatát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Még szerencse, hogy Matolcsy ettárs átlát a szitán!"
Na persze, csak éppen félre nézett, azért Kuszaszem.:)
@miva?:
Igen. Olyan állampapírt amit a questor hamisított.
Ha ezek ennyire hülyék, és emiatt nem büntethetők, akkor gyámságra szorulnak, és úgy vezetik az országot :D
ki fogad velem, hogy Tapolcán 20 alatt végez a fidesz....bár fogadást nem nagyon szoktam megnyerni.
@Amadeus62:
Most te ide vetíted az álmaidat?
Nem bánnám én sem úgy éljek, de erre utaló cikket nem találtam. Mondd, hogy én vagyok a tájékozatlan, kérlek!!!
@Knósszosz: időgépe van :D

A dátumot kérdezzétek!
@Knósszosz: azé te is álmodozol rendesen:)
@miva?:
@taga20:
Peti Gucci bilincsben... most miért romboljátok le ezt a szép álmot?
Már ide sem érdemes járni..
@Knósszosz: én simán kivárom azt az egy hetet, amíg valóság lesz a dologból :D
@Knósszosz: na figyelj, ez a mentés, nem az amit orbángeci csinál itt hetek óta:))

www.napiszar.hu/showPost/Mentsuk_ami_mentheto__1
szóljon már hozzám valaki....csak, hogy tudjam nem vagyok szellem.
Vagy a vicces rövidet szóló karakter már foglalt?

Akkor megint nem írok egy évig.
@kentauri: csak nem értjük, hogy ihatjuk meg a sörödet :D
@kentauri: kussoljál má!:)))
aszt még nem hallottad, hogy sok beszédnek sok az alja?

:)))
@ornagy50:
:) Én erre inkább valami mást, de azt nem teszem ide. Utálom ha lesznoboznak.

Te mit hallgatnál 40.000 méterről szabadon esve, akár vassal a segged alatt, - nem mint Baumgartner? Ezt komolyan, neked van tapasztalatod?!
@kentauri:

Ha a jövőben is ilyen intenzitással fogsz hozzászólni a témákhoz, akkor ne csudálkozz, hogy nem akar hozzád sem szólni senki.

No megfelel?:D
oké....tehát.

20 alatt lesz az.
@taga20:
És ezt a jeges Dunában Paks alatt is, ha szólnak a szirénák!!
@hümhüm:

"_Ami OV állítólagos utasítását illeti a kormányzati háttérintézmények brókereknél tartott pénzeinek kivonásáról, nos nincs abban semmi elítélendő._"

Pedig de.
Ezek a trógerek az ország erőforrásait éppen úgy sajátjuknak tekintik, mint a központi költségvetés működési költségeit.
Ami pedig nem vicc, hogy a ciklus végére az övék is lesz. Ez a nyolcéves projekt célja. Nem kevesebb.
@Knósszosz: ha szólnak, ako ott má nem jeges a duna:))
@Knósszosz: Talán azt,hogy "a felhők felett
mindig kék az ég".:)
@kentauri: "találkoztam batyu mesterrel.....a témához nem volt hozzáfűznivalója"

Még a végén a zindexen kell megtanulnia beszélni. Kezdhetné a régi alapszókinccsel: ban-kár-kor-mány.
@kentauri:

"_szóljon már hozzám valaki....csak, hogy tudjam nem vagyok szellem.
Vagy a vicces rövidet szóló karakter már foglalt?

Akkor megint nem írok egy évig._"

Ne bassz már ki velünk:)
@ornagy50:
:))
De azért nem árt, ha van az ember segge alatt egy működő hajtómű, mert anélkül a vertikális süllyedés mutatója egyenlő, egy a Burdzs Khalifa tetejéről kidobott orbán oltárral.

Az oly nehéz és irányíthatatlan, amely átírja az aerodinamika tudományának alaptéziseit. Remélem. Nagyon remélem.
Sziasztok, Timi vagyok, és ez itt a Jackass! Ma 1 képviselővel fogjuk feloszlatni a 200 fős Országgyűlést! :D

alfahir.hu/politikai_jackass_egy_kepviselovel_oszlatna_fel_a_parlamentet_a_pm
@jaegtoer:
Jön a hús-vét.
Receptet szeretnék/nénk itten.
Szóltam.
Csak mer...
Kifogások kilőve, autentikus bab-gulyás-töltött receptekből egyet legalább, amit érdemes lesz - ezt persze majd mi döntyük L.

Sonka az nem játszik, mert egyeseknek a füstölt csülek a sonka, brrr... pedig az is finom ám, de nem keverendő össze a sonekával. Két külön világ, de erről majd kend írék vala egy röhögséges szösszenetet, kiváltképpen azért, mert itt van húsvét idusa - lassan.
@Knósszosz: Tudod hogyvanaz!"A remény hal meg
utoljára":)
@Knósszosz: Teljesen magam alatt vagyok. Hogy fordulhat elő, hogy egy pilóta válik egy repülőgép és az utasok halálos ellenségévé? :(
@CSENDES: dehogy akarlakén téged...te irtad, kit szeretnél ott látni, ezért gondoltam, hogy csak akkor tudod ott látni, ha te is ott vagy...szóval humor akart lenni:)))
@Knósszosz: a negyvennnapos böjt van itt épp, hogy vigye el a macska!
Esetleg halételeket, vagy zöldségkajákat addigis ha kérhetem. Esetleg nyulat, mert az a frankok halnak nyilvánították.
@ornagy50:
A remény utoljára... de előtte valmi/ki más.
S(ó)haj...
@taga20: helyesimola.blogspot.hu/, nincs benne köszönet tagám, ronda náci a lány....
@Gábris szomszéd:
Ebből még nagy izé lesz... de hiába, az ilyesmi bármikor megtörténhet.
Costa Concordia... ugye, azt a bárkát sem irányíthatta akárki, és mégis.

Igaz, az nem volt mentálisan deficites, de megcsinálta(...), ez meg az volt (Germanwings), és ő is. Nem lehetett volna kiszűrni? Biztosan van rá módszer, csak ugye a sztenderd eljárások. Na, ezért lehet kapitány a magyarok gyorsnaszádján egy hasonlóan terhelt barom...
@évásanyó:
dehogy náci! csak egy mellőzött, bosszúszomjas "nő".
@miva?:

nyulat halnak?????
érdekes
@dr. mesterseges szinezek:

elsőre banánkormányt olvastam.
@jöttem: hát nem tudom, olvasva a facsén....kedvenc hirportálja a kuruc info....szóval. kissé többnek tűnik nekem a bosszúszomjas nő kategoriától...dehát mindenki másképp látja....kkk
@évásanyó:

majd kiderül, ha lejár a tiltás. van egy olyan érzésem, itt is folytatni fogja a hisztériát.
addig is élvezzük a viszonylagos nyugalmat.

brókergate ügyben valóban jobban teljesít a kormány. nagyobb a fejetlenség, mint a kitiltási ügyben volt.
@jöttem: hát igen, bár én ezt úgy hívom, hogy "bűnszövetkezetben elkövetett folytatólagos csalás, lopás, és hazaárulás", enyhitő körülmény nincs...:((
@évásanyó:

ez folyik 5 éve. igaz, mostanában sűrűbbek a botrányok.
@jöttem: nézd meg., megint bedöntöttek pár tízezer embert, te mennyit látsz ebből a Kossuth téren kukát borogatva?? ha mindenki akinek a sérelmére bármit is elkövetett ez a kormány tudatosan, kimenne az utcára, nem maradna csak a fekvőbeteg az ágyban....kkkk
@taga20:

Oké, értem én, hogy Imola-hiányod van és még a blogját meglátogatnád ezt a hiányt enyhítendő, de emlékeztetnélek, hogy tettél egy könnyelmű kijelentést.
Csak szólok, hogy kubai utat kérek három személyre, és egyik sem te leszel. :))))
(épp csak benézni tudok ide ezen a héten naponta csak pár percre, erre mit látok állandóan? hát azt, hogy imolácska után sóvárogsz... rossz vége lesz még ennek, meglásd...:))) )
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: szeeeevvvaaaaassssszzzz egyetlen Brumika!!! jól vagy,? én símán csak lusta vagyok....kkkk
@évásanyó:
Nem vagyok jól, dühös vagyok, tegnap tízre értem haza, ma tizenegyre, bolondokháza egész nap, mások bénasága miatt, úúúútálom :) Most május végéig nem lesz egy normális napom se, de a betervezett programjaimat akkor is végigcsinálom, ha a fene fenét vacsorázik. Akinek nem tetszik, nyaljon sót. :) Igazam van vagy igazam van?
Most megyek nyuszifészkembe aluszkálni, mert reggel korán fog lármázni az órám. Igaz, én kértem meg rá, no de akkor is... :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: pusza neked, aztán majd segitséget kérek sztolicsnajatól, hogy legyen mit olvasnod, elment valahová a mocsok...kkkk
@kentauri: Tíz alatt, így duplán nyersz, Sőt, ha akármit dugsz, akkor három.
@Mariann19:
Hát persze, hogy össze kellett vonni a két ellenőrző céget. Nehogy már akár véletlenül is feltárjanak valamit, jobb az ilyet megelőzni.
De figyeld ezt a finom megkülönböztetést: "Nem voltak TÖRVÉNYTELEN és/vagy TITKOS információik" Merthogy teljesen törvényes, ha vannak bennfentes infóik! És ha egymás között valami ismert, az már nem titkos!
www.atv.hu/belfold/20150326-quaestor-az-ugyfelek-penzebol-kartalanitottak-a-kereskedohazat/hirkereso
meg különben is:
"államkötvényt, nem pedig különböző kockázatos pénzügyi eszközöket tartottak a brókercégeknél. Bár az államháztartási törvény szerint az úgynevezett kincstári körbe tartozó állami intézmények soha nem tarthatnának pénzt máshol, mint kincstári számlán, a miniszter azt mondta, minden szabályszerűen történt, a számlavezetőket pedig pályázaton választották ki."
de azért vékony cukormáz a spárgán:
"A kormány a jövőben azt tervezi, hogy minden csütörtök délután rendszeresen beszámolnak a szerdai kormányülésen történtekről."
Hát jobb későn, mint soha?!
vs.hu/gazdasag/osszes/nemcsak-szijjarto-mas-miniszter-is-menekitett-penzt-a-quaestorbol-0326?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
Ha valaki még nem értené:
Az államkötvényeket névértéken tartják nyilván, lejárati időben a törvényes hozammal növelve.(pl 3 %) Ha közben "megforgatják" és a legális hozamnál többet csinálnak belőle (pl 6-8 %)- na azt a mini kis különbözetet lehet "elsajátítani". Milliárdoknál az nem kis zsozsó!
Amiről állam bácsi nem tud, az nem fáj!
Ezt hívják úgy, hogy "kollektivizálni a kockázatot, magánosítani a hasznot"
@évásanyó:

Arról dumál, hogy százezres mobilokkal tüntetnek. No és a gucci táskás munkanélküli tanácsadó az smafu?
@Gábris szomszéd:
18.00 Savanyú a szőlő?
www.hir24.hu/belfold/2015/03/26/a-baloldali-ellenzek-kozos-tuntetesen-is-koveteli-orban-fejet/
"Míg szerdán Vona Gábor még ajánlkozott a közös ellenzéki egyeztetésre, végül nem kapott meghívót"
"A jobbikos politikus kifejtette, hogy az MSZP idején 16,9 milliárd forint értékben vállaltak kezességet a "csaló brókerház" részére, az akkori kormány pedig nem győződött meg arról, hogy van-e fedezet."
Csaxolók: nem a kormány feladata az ellenőrzés, hanem az erre létrehozott szervezetnek! Meg évtizede 16,9 mrd? Amikor most százmilliárdokról van szó? A jobbikosok tényleg annyira hülyék, hogy még ezt is beveszik?
@parti_giano:
18.24 Erre mondják ugye, hogy "jobb későn, mint soha"?! Remélem amíg szabadlábon volt, sikerült minden nyomot eltüntetnie, hogy ne okozzon túl sok gondot Poltéknak a takarítás. Mert a végén kihallgatásra menet a rendőrautó hátsó ülésén találja magát. És Weisz óta tudjuk, hogy az nem jó ómen!
Még a végén megöngyilkolná magát, mint a külügyes "felelős"!
@kekex: és te beveszed, hogy az álbaloldal bármikor is komolyan el fog számoltatni? :)
Nekem az magas, mint tyúknak az abc, hogy az állam adja a zsozsót a külügynek, meg intézményeinek, önkormányzatoknak, oszt azok állampapírt vesznek rajta. Hogyvanez?
Nekem ez is csalás szagú, főleg ott a könyvelések tájékán. Az állam/kormány/fidesztöbbség mekkora hiányt leplez ezzel? Megmondja az állam/kormány, hogy mikor fogja vissza adni a kötvény árát? MIEZIMIEZ?

Ki is bocsátja ki az állam kötvényeit? Ki is ellenőrzi a közpénzek kincstári számlán tartását?

NOUGYÉ!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Zuschlag? 0,05 mrd-ot "térített el", de annak a nagy részét visszaadta. Kapott érte pár évet. Ha "ezeknél" ezt (mrd/év) felszorozzuk, Matuzsálem se lenne elég idős, hogy leülje.
@Fabius:
Nem lehetsz ennyire naiv! Méghogy a "kisbefektetőket kártalanítják valahogy"?! Hiszen most az "akinek semmije sincs az annyitisér" szöveget csak kiegészítik a "vagy kevese van" résszel.
@kekex:
vs.hu/gazdasag/osszes/nemcsak-szijjarto-mas-miniszter-is-menekitett-penzt-a-quaestorbol-0326?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

Idézve mit mondott Lázár:

"Jelenleg összesíti a kormány, hogy milyen állami cégek, mely brókerházakból menekítették ki közpénzt. A Miniszterelnökség nem érintett, a külügyminisztérium mellett azonban más tárca is lépett a Quaestor bedőlése előtt. Ezt Lázár János jelentette be csütörtökön. A miniszter szerint plusz információjuk nem volt, “egyszerű életösztön működött a kormányban”."

Életösztön működött a Tarsolyban is amikor akciótervet írt Orbánnak és azt Szíjjártón keresztül juttatta el/vagynem, de oda ért/? Honnan is ismerős ez az akcióterv kifejezés, a fene se tuggya::D

Ezt is mondta a Lázár:

"Lázár és Giró-Szász többször elmondta: államkötvényt, nem pedig különböző kockázatos pénzügyi eszközöket tartottak a brókercégeknél. Bár az államháztartási törvény szerint az úgynevezett kincstári körbe tartozó állami intézmények soha nem tarthatnának pénzt máshol, mint kincstári számlán, a miniszter azt mondta, minden szabályszerűen történt, a számlavezetőket pedig pályázaton választották ki."

No akkor most ha nem tarthatnak, akkor mitől szabályszerű minden? Lázár állítólag járt a jogi egyetemre. Mondjuk azt nem tudom milyen célból.
@habakuk000:
19.56 M4-es ügyhöz:
hvg.hu/itthon/20150326_Nekiment_a_kormanynak_Simicska_cege_az_M4?s=hk
Na, hát akkor semmi félnivaló. Az Unió is beláthassa!
azért van annak egy diszkrét bája, hogy asszongya, orbán viktor megvédte a keményen dolgozó kisemberek pénzét. erre az egyszeri, persze, hűha, bravo, köszönjük viktor! a nagy ámulatában nem jut el odáig, miért is kellett megvédeni, ki is tette oda azt a pénzt?
@dr. mesterseges szinezek:
21.31 Mi az hogy bankárkormány? BRÓKERQURMÁNY!
Az Erste példája mutatta, hogy megingott a pénzügyi rendszerbe vetett hit - és még több pénz fog államkötvényekbe áramlani. Azt meg pihepuha könnyedén lehet majd "Békekölcsönösíteni"
És nem vagyok biztos abban, hogy ebben netán nincs szándékosság! Kezd kifogyni a "tarsolyból" a zsozsó!
@Gábris szomszéd:
21.40 1 képviselő az 1, párszázezer tüntetővel megtámogatva (más normális országokban) az már tömeg!
De ez persze itt orbánisztán.
@Gábris szomszéd:
7.22 Nem, mert szerintem is van háttérmutyi, legfeljebb most nem 70/30 arányban. De tőled ehelyett
egy kis zsidózást vártam. Merthogy pénzügyek 1 biteséknél egyenlő zsidók. De gondolom, ami késik - nem múlik. Ha MÉGSEM - AZ KELLEMES MEGLEPI LESZ!
@látjátok feleim szümtükkel:
7.10-kor már megválaszoltam. Persze lehet, hogy költői a kérdésed. Akkor bocs.
@látjátok feleim szümtükkel:
7.33 A "szabály", hogy ne zavarj, éppen lopok. Ha nincs rá éppen törvény, majd legfeljebb csinálnak egyet - visszamenőleg. Ahogy az már csak "szokás" a maffiánál.
"Hogy ez a broki eltőzsdézte a zemberek pénzét, ez kétségtelen, hogy keresett egy zsák pénzt az adófizetők pénzén, míg most elcsúszott egy banánhéjon, az nagyon valószínű, és hogy megússza ezt is, - ez sem kizárt.

A szerencséje az, hogy aki a Questornál befektetett, az nem a klasszikus magyar kisember, mert annak nemhogy befektetni való pénze nem marad, de a hónap végére jobb esetben a zsírosbödönjét nyalja ki, rosszabb esetben a helyi uzsorás seggét, hogy kihúzza a hónap végéig.
Így aztán - ismerve a magyar mentalitást - lehet, még dörzsöli is a kezét, örül, hogy jól megszívta végre az is, aki hozzá képest Krőzus, mert félre tudott tenni egy élet munkájával egy-két milliót és még fialtatni is tudta."
www.pupublogja.hu/2015/03/ures-tarsoly.html
Az SI faktorra mindig lehet építeni!
Reggelt, Népek!

O'vasgatom a híreket, de nem látom, hogy égne a Parlament.
Tennap 11 körül biztos nem, mer arra jártam, de csak sétálgató turistákat láttam az alsó rakparton, ahogy elgurultam a Ház mögött.
@kekex: Nem szoktam általánosítani semmilyen csoporttal kapcsolatban, viszont tettei alapján bárkit lehet kritizálni teljesen függetlenül a származásától.
Ja, meg 2 kormányőrt (vagy hogyafrancba híjják most űket), oszt' mingyá eszembe jutott, hogy a zű egésségbiztosíttási lóvéjuk biztossan rendben vagyon, mer egyébként ...
Így mentette ki pár nap alatt a kisbefektetők háta mögött a saját pénzét a kormány

A brókerbotrány legfontosabb eseményei a Buda-Cash bedőlésétől a quaestoros Tarsoly Csaba előállításáig.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F03%2F27%2Figy-mentette-ki-par-nap-alatt-a-kisbefektetok-hata-mogott-a-sajat-penzet-a-kormany%2F
@évásanyó:
Hú, bammeg!
(Má bocsánat, de ennek ki köllött gyünnije. :D )
Itt van a Quaestor-botrány minden részlete

Tényleg belső információja volt a külügynek a cég bukásáról? Miért trükközött Tarsoly Csaba a tulajváltással? Mitől véd az MNB, miért nem lép a rendőrség, és mennyire lesz hatásos a brókervilág megszorongatása? Ezeket tudjuk eddig a Quaestor-botrányról.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F03%2F27%2Fquaestor_osszefoglalo_tortenet_botrany_brokerbotrany%2F
a lényeg:

Még mindig nincs csőd

De a Quaestor nem csak ezzel kapcsolatban ferdített. A március 9-én éjszaka “bejelentett öncsődnek” a cégközlönyben nyoma sem volt. Miközben a Quaestor irodáiban sorban álló dühös tömegeknek csődről beszéltek, valójában kiderült, valójában sem a Hrurira, sem a csoport más cége nem adott be csődről szóló papírt. Az Indexen jelent meg először, hogy az egyik befektető a Quaestor irodában írásbeli tájékoztatást kapott arról, a cég csak március 19-én kérte a csődöt, vagyis tíz nappal első bejelentésük után. Néhány nappal később kiderült, formai okok miatt ez a beadványuk sem volt érvényes, így a mai napig a Quaestor egyetlen cége sincsen csődben.

Miután rákérdeztünk erre a felügyeletet végző, és felügyeleti biztost is kirendelő MNB-nél, azt mondták, ők nem a Hrurirát, azaz a kötvénykibocsátót, hanem a Quaestor-csoport másik tagját, a kötvényeket értékesítő Quaestor Értékpapírt függesztették fel, a felügyeleti biztos mandátuma is csak erre a cégre terjed ki. Azt írták, hogy így azt sem ellenőrizhetik, hogy a Hrurira kezdeményezte-e a csődöt.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a Quaestor csoport vagyonának egészével felel a kibocsátott kötvényekért, a Hrurira a kötvényekből nyert pénzt továbbhitelezte a csoport többi tagjainak, ebből finanszírozták a fejlesztési projektjeiket, ezek adják a kötvények fedezetét is. A felelősség és a kártalanítás kérdései nem függenek a kötvénykibocsátó öncsődjének időpontjától. Az ügyfelek pedig nem azért nem férhetnek hozzá a pénzükhöz, mert csőd van, hanem azért, mert az MNB felfüggesztette az Értékpapír engedélyét és a kifizetéseket.
Nincs szükség a bátrak szidalmazására és az ügyesek által elért eredmények irigylésére, mert a kínálkozó lehetőségek megragadóinak a sikerekért sokat kellett tenni a "Merjünk nagyok lenni!" jelmondat szellemében.
Akik kimaradtak, lemaradtak.
Az utólagos észrevételeiteknek annyi az értelme, mint a pénztártól való távozást követő reklamációnak...
Nem is tudtam, hogy Bayer kabarétréfában is ilyen erős:
mandiner.hu/cikk/20150327_bayer_zsolt_quaestor
"*ufó* 2015. március 27. 08:50
"Kommunista geciből lettünk, és kommunista gecivé leszünk."
/Részlet a Fidesz-Kdnp alapító okiratából.
Lejegyezte: Bayer ugatdenemharap Zsolti./"
"Nem a KDNP rajongója az a férfi, aki a múlt hét egyik internetes „slágerét”,a vasárnapi zárva tartás ihlette „Baszódjál meg, KDNP!” című dalt szerezte. A Hír24 kérdésére elárulta: a dal Soros pénzéből készült, ö maga pedig Gyurcsány kottájából játszott."
mandiner.hu/cikk/20150326_gyurcsany_kottajabol_jatszom
@jaegtoer: "_Ami OV állítólagos utasítását illeti a kormányzati háttérintézmények brókereknél tartott pénzeinek kivonásáról, nos nincs abban semmi elítélendő._" Megjegyezném, hogy mintha a Sukoró ügyben Gyurcsányt hasonló "utasítás" alapján akarták volna víz alá nyomni. A bíróság azt mondta: " tegyék a dolgukat", az nem olyan utasítás, amivel bárkit törvénytelenségre lehetne kényszeríteni.Mit is mondott először ovis? Én utasítottam. Aztán: én mondtam, hogy nézzenek utána. Lehet, hogy mégis tanul 1 icipicit OV?
Ettől ez még persze, szerintem kimeríti a bennfentes kereskedés bűncselekményét.
Ja, és nagyon nem csípem gyurcsányt. ( Ceterum censeo...)
"Lázár János hazudik a Quaestor-ügyben

A kormány feladata az lett volna, hogy 1-2 nap alatt felkészüljenek, és megpróbálják megvédeni a betéteseket. Ehelyett a kormány kiszedte a saját pénzét, hogy ne legyen nekik ciki, majd nem csinált semmit."
mandiner.hu/cikk/20150326_jambor_andras_lazar_janos_hazudik_a_quaestor_ugyben
Jujj, ez a "hazudik" olyan durva. Mennyivel elegánsabb Lacknertől a "Ismét nem sikerült igazat mondani?"
@évásanyó: Szia, nácinak nem tartanám, de vannak azzal egyenértékű alfajok. Jól látom, hogy nem kommentelnek nála, vagy nem is lehet? Gratu mindenkinek, aki alázta, elment oda, ahova tartozik ( délre:-)
@kekex: " államkötvény" az jellemzően fix hozamú manapság, olyan nagyon forgatni haszonnal nem buli, esetleg azon lehet nyerni, ha valaki megszorul a cashflowban, és aktuális érték alatt szabadul meg tőle, de akkor is a vásárló, nem az eladó. Namármost, az előbbiből következően, ezen a Q. nem igazán nyerhetett. A számomra legvalószínűbb dolog, hogy a Q. meg sem vette azokat, a pénzből lyukakat tömött be ( nem Imoláét).
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Megnéztem" imolát...egyetlen írásához se nincs megjegyzés.
Írásai olyan mértékben rosszindulatú, hogy elolvasás után kíváncsi lesz az olvasó a Varánuszra......akkor majd minden kiderül
@pianolight:

Bocs, de az idézőjelemmel másolt hivatkozás nem az én véleményem. Éppenséggel, hogy arra reflektáltam:)

OV nem tanult semmit. Részproblémák érdemi megoldását átmenetileg elodázza intézkedéseivel, de azok egyben újakat generálnak.
Szóhasználata nem finomodott, folytatólagosan szofostikus. Mások szofisztikusnak mondanák, de én maradok az általam írtnál, mert szemléletesebben érzékelteti ahogyan egyre lejjebb és lejjebb merül az aljasságban.
Aljassága abban áll, hogy a világ trendjeinek szükségszerű változásaira történő hivatkozással -hitbizományként fideicommissum familiae) felhasználva Magyarország javait- saját (és tettestársai) előnyére használja ki egyre súlyosabb pénzügyi, kulturális, politikai és morális válságba taszítva az országot.
@kekex:

"Egyszóval a miniszterelnök csak egy dolgot nem tehetett: azt, amit ezek a gazemberek számon kérnek rajta, és amire hivatkozva a lemondását követelik. Ha megteszi, már összeomlott volna a magyar bankrendszer, és akkor szemrebbenés nélkül követelnék a lemondását ugyanezek. Úgyhogy: nyugalom, türelem. Bármennyire is nehéz ezeket a rohadékokat elviselni…”

Azt viszont megtehette volna a miniszterelnök, hogy azonnal felüggeszteti a Questor és társulásai összes tevékenységét, és így a biztosított vagyont el lehetett volna osztani, most meg a haverok elvitték az állami pénzt onnan, ahová nem tis tehették volna, a kisembereknek meg koppan a szeme.

Mellesleg arról is intézkedhetne, hogy a miniszterekkel az élen, vágják mér nyakon azokat, akik az állami KÖZ pénzzel sajátjukként questorkodtak. Ez nem az ő feladata?
@látjátok feleim szümtükkel: Azé, a közgazdaságból kicsit még finomíts, mert úgy látom, nem tudod ki adja ki az államkötvényeket, és ki ellenőrzi azt. Súgok: nem az MNB adja ki, és nem is ő ellenőrzi. Ha a Kincstárnál vezetik számlán a kötvényállományt, az csalás, ha a Q-nál, az még nagyobb csalás???
Mit is kéne csinálni azzal a pénzzel szerinted?
az egész történet alapja, hogy a minisztérium/minisztériumok közpénzt tartanak egy brókercégnél. akkor ennek fényében próbáljuk értelmezni orbán brókereket elítélő szavait. most már az sem áll fent, hogy a mi brókerünk jó bróker.
@kekex: Akárhogy is, ideje volna Selmeczi Gabit kinevezni, hogy kormánybiztosítson a külügyben, hogy - személyes garanciája mellett - megvédje annak büdzséjét, nehogy eltőzsdézzék pl. a norvégbasztatásra szánt keretet.
A zemberek erre adták a 2/3-os felhatalmazást.
@jaegtoer: ha úgy érezted az utóbb leírtakkal nem értek egyet, sajnálom, biztos rosszul fogalmaztam. csak arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy mint magát jogásznak tartó ember, ovis finomított az " utasítás" szón, vagy szóltak neki nála jobb, ( de még mindig nem igazi) jogászok, hogy az "utasítás" szó nem a megfelelő, mert így bizonyítható a bennfentes kereskedés bűncselekményére történő kényszerítés. Amely kényszarítést gy-nél a bíróság nem ( Zamecsnik úr hatékony asszisztálása eredményeként) nem tartotta megalapozottnak.
@pianolight:

Akkor gondolj bele, az állam ad a külügynek x forintot, az meg vesz rajta y állampapírt. Amire ugyé kamatot fog majd fizetni lejáratkor/visszavásárláskor az állam.

Magyarul: az állam a költségvetébe meghatározott pénzn felül még kamatot is ad a mimisztériumának, mert az nem a céljára költi a pénzt, hanem üdülteti a Questornál. Nanemá!

Mert ugyé az állam az adókból műveli mindezt. Ha az adózó meg nem pönget időbe, akkor a jegybanki alapkamat dupláját fizeti késedelmi pótlékként.
@évásanyó: Ez mán a metablogolás: blogban foglalkozni a bloggal. Sőt, már rekurzív is. És hol van még a lehetőségek határa...
@KÁTÉó53éúétr6: "Írásai olyan mértékben rosszindulatú, hogy elolvasás után kíváncsi lesz az olvasó a Varánuszra.."

Jól jön az ingyen reklám. Bár a jó bornak sem kell cégér.:D
@kekex: Az Erste példája mutatta, hogy megingott a pénzügyi rendszerbe vetett hit - és még több pénz fog államkötvényekbe áramlani. Azt meg pihepuha könnyedén lehet majd "Békekölcsönösíteni"
És nem vagyok biztos abban, hogy ebben netán nincs szándékosság! Kezd kifogyni a "tarsolyból" a zsozsó!
Teljesen jogos, amit írsz, főleg a "békekölcsönösítés". Hivatalosan a kormány célja, hogy csökkentse az államadósságot abszolút mértékben ( nem nagyon sikerült), továbbá az államadósságon belül csökkentse a devizaadósságot( ez részben sikerül). A cél: A mocskos imperialisták eltávolítása, a függés csökkentése-megszüntetése.
A békekölcsönt kötelező volt jegyezni, és kb tíz év után névértéken váltották be. A Ft államkötvénnyel lehet egyéb trükkök százait abszolválni.
@pianolight: az mondjuk nekem is furcsa, miért nem akkor utalja át a kincstár az eximbank tőkeemeléséhez szükséges összeget, mikor az a tényleges felhasználásra kerül? és mire használja fel a kereskedőház a kötvényekből származó jövedelmet?
Mellesleg ha jól tudom, az államkötvény arról szól, hogy aki azt megveszi, kölcsönt ad az államnak. Nem ingyen, hanem hozamért. Talán így érthetőbb, hogy a költségvetésből kapott pénzt az állam saját szervein keresztül még kamattal is megtoldja. Ha meg lyukra/questorra futnak, akkor így jártunk.

Azért kíváncsi lennék, hogy a megforgatott pénzeket a költségvetésből gazdálkodó állami szervek hol is könyvelik el, és eddig senki nem vette észre ezt a könyvelésben?
@látjátok feleim szümtükkel: "Magyarul: az állam a költségvetébe meghatározott pénzn felül még kamatot is ad a mimisztériumának, mert az nem a céljára költi a pénzt, hanem üdülteti a Questornál. "

Nem úgy kell azt unortodoxul nézni, hanem úgy, a külügy a pénzét a Quaestoron keresztül fialtatja az állam kárára, hogy az abból bejött haszon az államot* gazdagítsa. Ami jó a szindikátusnak, az jó a hazának is, és mindenki részesedik belőle.

*(...)
@komplikato:

Az előtted szólók "érvrendszere" után üde folt, hogy normálisan érvelsz.
Engem kb. nem érdekel, hogy Orbán adta-e az utasítás, Gyurcsány, Tóbiás vagy Vona mentette-e meg személyesen. Nem tudom, hogy Orbán adta-e az utasítást, és nem is érdekel, a véleményem a közpénzre vonatkozik.

@Secnir: Ez egy teljesen más kérdéskör. Amíg végül összességben el tudnak vele számolni.
@látjátok feleim szümtükkel: Nem válaszoltál a kérdésemre, ha a bróker rossz, meg a kincstár is rossz, akkor hova tegye a tőkeemelésre szánt pénzt az állam??? Szerinted a külügy nem az állam része??
A fideszellenesség számomra nem azt jelenti, hogy nem csinálhatnak jót. A baj az, hogy 1000x több rosszat tesznek.
Bocs, ha nem érted a pénzügyi dolgokat, nem is gondolnám, hogy bárkinek, aki nem szakmabeli, mélységében ismernie kellene a dolgokat.
A mostani probléma pont az, hogy a kötvényszámla nem a kincstárnál volt, akkor nem tudtak volna variálni a Q-sok.
Én úgy tudom, hogy az állam célra ad pénz, amit a költségvetésben meg is határoznak. Ottan még sosem láttam olyat, hogy tőzsdézésre, állampapírra, meg egyéb befektetésére határoztak volna meg bármelyik költségvetési szervezetnek keretet.

Amikor megdöntötték a kádári rendszert, akkor a közigazgatásnak meg is tiltották, hogy kamatozó betétbe tartsák a költségvetésből kapott pénzeket. Mert abból lehetett lenyúlni, mivel nem volt hol elszámolni vele, nem volt rá rovat. Vajon most van?

Ja, tudom az emlékezet rövid.
@parti_giano: A kincstár, francia minta alapján, hasonlóan működik, mint egy bank, de messze nem úgy. Ha tehát, a költségvetésben elő van írva bármilyen összeg, bármely szervezetnek, azt a megfelelő jogosultságokkal( hitelesített aláírásokkal) lehívhatja, a költségvetési sorban, illetve a kormány rendeletekben foglaltaknak megfelelően. Nem vagyok költségvetési szakértő, nem azt tanultam, mert az tök uncsi:-)alapvetően nem a pénzügyi- költségvetési szabályozás a hibás, tehát nem a rendszer ezen része, hanem akik a Q-t választották erre a "megtisztelő" feladatra, majd nem ellenőrizték, hogy valóban vett-e államkötvényt, vagy, hogy időközben már elpasszolta-e.
Ja és nem árt észben tartani, hogy az államkötvény az ország finanszírozására szolgál, tehát, ha akárki államkötvényt vesz, az nem a csúnya bankokat, brókereket finanszírozza, hanem a fityiszállamot.
@látjátok feleim szümtükkel: Ne haragudj, de mesélj már, hogy a kádárrendszerben neked hány bankszámlád volt. Ja, hogy kincstár '96 előtt nem is volt???
Alapvető tévedésben vagy, de értem én, az utóbbi időben nehéz követni a fogalmakat.
tehát nézz utána, mi a költségvetési szerv fogalma, mit jelent a kincstári kör.
Aztán mondd el, hogy még annak tán utánanézhetsz, hogy kötelező-e bizonyos szabad pénzeszközöket állampapírba fektetni. Ha ez meglesz, lehet továbblépni.
Nem bántani akarlak, ha úgy érzed, akkor sorry.
@pianolight: utalnék szolidan valami bukott bankra és valaki? töröcskeire, és valami adósság kezelő központra, vannak is szálak rendesen és eme gomolyag már kardal sem nagyon vágható...
@pianolight: nincs ezzel gondom, ezt tudtam. és ugye ennek az egész rendjét az államháztartási törvény szabályozza. valami akkor ott hibázik, mert ennek a pénznek, amíg fel nem használják, a kincstárban lett volna a helye. gondolom, a költségvetési soron ez az eximbank tőkeemeléseként szerepelt.
a minisztérium felelőssége meg egyértelmű a pénz elhelyezésénél.
@pianolight: @látjátok feleim szümtükkel: bocsi, hogy belevaúúúúú, de én úgy látom hogy ugyan arról és lényegében ugyan azt a véleményt mondjátok, csak a megfogalmazások mások némi nézőpont különbséggel ;)
egy kis mellékes:

Tarsoly állítólag minden vagyonát kimentette

A Borsonline szerint már semmi sincs Tarsoly Csaba nevén. A budai százmilliókat érő villája egy svejci cég tulajdona, apja Tarsoly Vince háza pedig annak felesége nevén van, akinek nincsen tulajdonrésze a Quaestorban, így elvenni sem lehet majd tőle.

444.hu/2015/03/27/tarsoly-allitolag-minden-vagyonat-kimentette/

-----

Nini! Ádófizetői forintok gurulhatnak az MKB Bankba

Hiába mondták, hogy nem lesz rá szükség, most Matolcsy Londonban azt mondta, hogy szükség van az állami tulajdonú banknál a tőkeinjekcióra.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F03%2F27%2Fnini-adofizetoi-forintok-gurulhatnak-az-mkb-bankba%2F
@pianolight: A külügyet a jószándék vitte a jégre: be akart segíteni a korrupcióellenes harcba, amihez forrást kellett teremtenie a zsebében. Ehhez próbált egy kis pénzt áttetetni a zállam egy másik zsebéből a szamaritánus Q segítségével.

A pokolba vezető út térkövezete, ugye.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tök jogos. beszélhetünk arról is, t. úrelvtárs esete, nem a pénzügyi rendszerből adódik, hanem annak be nem tartásából. Szóval, ha lopnak, az nem biztos, hogy azért van, mert azt törvény szerint szabad ( mondjuk nem vágják le a kezét), hanem azért, mert nem félnek a fakezűségtől, jelen esetben a lebukástól. t. úrelvtársnak még életében nem volt sikeres ténykedése, biznisze. Ám, ha tudja, hogy neki szabad...
Mindezekért az ügyekért én a politikát ( konkrétabban a fityiszkormányt okolom) és nem a pénzügyi rendszert, az ellen az EU-nak sincs kifogása, különben nem utalna pénzt.
Más eset Eltolcsy, mert ő olyanokat tresz az állam nevében, amit régen úgy hívtunk, "jogi kiskapu", vagyis ami nincs explicite tiltva, azt szabad. Na, ott lenne mit szabályozni. Talán az EKB, vagy az OLAF?
@pianolight: pontosan, maradok eme hozzáértői véleménynél, én mint pénzügyi kibic :)

Katona fenntartja, törvényt sértett a külügy - 2015.03.26
[Hallgassa meg] Hallgassa meg
Továbbra is fenntartja kedden tett állítását a volt közpénzügyi államtitkár, mi szerint a külügy törvénytelenül fektetett be a Quaestornál. Ugyanis Katona Tamás a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában ma azt mondta, soha nem állította, hogy kockázatos befektetéseket eszközölt volna a tárca.
Ő azt mondta, hogy a KKM megsértette az államháztartási törvényt, mely szerint a kincstári körön kívüli, többségi állami tulajdonú nonprofit szervezetek – ilyen a Nemzeti Kereskedőház is – az átmenetileg felesleges pénzeszközeiket a kincstárinál értékesített állampapírba fektethetik. Másba nem. Csakhogy a kereskedőház a Quaestornál vásároltak – tette hozzá Katona Tamás.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Katona Tamással kedden készült interjú után a hvg.hu-nak azt írta, a KKM és háttérintézményei nemhogy tízmilliárdos nagyságrendben, de egyáltalán nem helyeztek el kötvényeket a Quaestornál. A Magyar Nemzeti Kereskedőháznak egy értékpapírszámlája volt a cégnél, és a szerződés szerint csak állampapírba fektethettek, a külügyi cég "tehát a legbiztonságosabb formában tartotta az adófizetők pénzét, nem kezdeményezett kockázatos ügyleteket" – hangsúlyozta a tárca a közleményben. 2015. márciusban 3,8 milliárd forint volt a Quaestornál tartott összeg.
A Quaestor korábban mindenfajta felügyeleti vizsgálaton megfelelt, a cégnél történő pénzelhelyezést a felügyeleti szervek soha nem minősítették kockázatosnak – tette hozzá a KKM.

Katona Tamás azonban ma újra megerősítette: az államháztartási törvény nem teszi lehetővé a KKM-nek vagy a nemzeti kereskedőháznak, hogy az államkincstáron kívül vegyen állampapírt.

Az sem érv a Quaestor mellett, hogy ott ingyen vezetik a számlájukat, mert az államkincstárban is ingyen vezethették volna.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=185869#c
@parti_giano: Nem néznék utána, hogy milyen soron szerepel az eximbank pénz, de a kifizetések a kincstárból legalább kétfélék: számla alapján, vagy rendelkezés ( utalás)alapján. Egyébként meg, ezek a pénzek számlapénzek, ameddig "kiutalás" nem történik, egyik részük a kincstári számlán van, a kincstári körbe tartozók esetében. A Nem kincstári körbe tartozóknál, a költségvetési sor gazdája átutalja pl. a háttérintézménye számlájára, az viszont csak államkötvénybe fektetheti, ám nem köteles a kötvényt a kincstárnál megvenni, és kincstári értékpapír számlán tartani. Ez vonatkozik az önkorikra is.
@látjátok feleim szümtükkel: jaja, a telefon munkaeszköz, rengeteg nagyértékű telefonra van mindenfajta kedvezmény, részlet, előfizetés, használati eszköznek számít, én meg anno plébe csóváltam a kezemben a sokol-táskarádiót, amikor még senkinek nem volt....nem az a gáz, hogy gucci a táskája, az a gáz, hogy pofázik a másik ellen, ezt a kétszínűséget én úgy rühellem.....:((
@dr. mesterseges szinezek: Konteómat már tegnap leírtam erről, ott sejttettem, mi a véleményem a résztvevők jószándékáról.
@Marcellusca: hát amikor belenéztem én sem a Miatyánkot mondtam el, illetve kissé átköltve....kkkkk
@pianolight: szia, remélem megkaptad a levelem?kissé elkéstem, de a korommal járó hülyeségem felment?....kkkkkkk
@pianolight: "A kincstári körön kívüli számlatulajdonosok - a megyei önkormányzatok és a megyei önkormányzatok önkormányzati hivatalai kivételével - átmenetileg szabad pénzeszközeiket a kincstár által értékesített, értékpapírszámlán, értékpapír-letéti számlán nyilvántartott állampapírok vásárlásával hasznosíthatják."

www.complex.hu/kzldat/t1100195.htm/t1100195_13.htm

ez az ominozus mondat. tehat a kincstar altal ertekesitett, de azt nem irja, hogy a kincstar altal vezetett.
@dr. mesterseges szinezek: kiírta magából az összes fájdalmat, amit itt élt meg, csak nagyon egyoldalúan, mert a mi fájdalmunkkal nem foglalkozott, amit mi éltünk meg, hogy itt volt.
tanulságos, egyik és másik:

Letartóztatások, vagyonzár - megfeszített, kemény munka az ügyészségnél - 11:03
A Fővárosi Főügyészség megfogalmazása szerint "két hetes megfeszített munka eredményeként sikerült az összegyűjtött, jogszabály által megkívánt törvényes bizonyítékok alapján" őrizetbe venni különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt három embert Quaestor ügyben. Köztük van Tarsoly Csaba, a cég vezetője - ezt már korábban megerősítette ügyvédje.
Buda-Cash- ügy

Mint közleményükben írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Buda-Cash ügyben 2015. február 23. napján rendelt el nyomozást a Magyar Nemzeti Bank alelnökének feljelentése alapján.

A gyanúsítottakat még március 9-én vették őrizetbe és hallgatták ki különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A Buda-Cash ügyben a nyomozó hatóság a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett mintegy 68 milliárd forint értékű vagyon került biztosításra ingatlanok, üzletrészek, bankszámlák, ingóságok és készpénz formájában.

Figyelemmel arra, hogy az eddig feltárt összesített kárérték mintegy 62 milliárd forint, így remény van arra, hogy az eljárás sikeres befejeződésével a károsultak kielégítést nyerjenek - tették.

Quaestor-ügy

A Magyar Nemzeti Bank március 10-én tett feljelentést a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél végzett vizsgálatakor tapasztalt szabálytalanságok miatt. A feljelentés alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda másnap nyomozást rendelt el.

A nyomozást a Fővárosi Főügyészség már az elrendelés napján fokozott ügyészi felügyelet alá vonta, majd a fővárosi főügyész - a Buda-Cash ügyhöz hasonlóan - a hatékony ügyészi ügyfeldolgozás érdekében egy három ügyészből álló ügyfeldolgozó csoportot alakított. A nyomozó hatóságon az ún. bróker ügyek vizsgálatára szintén több fős nyomozó csoport működik - fogalmaznak közleményükben.

Az ügyészségi közlemény szerint "az intenzív és alaposan megtervezett nyomozati munka eredményeként, a már több napja tartó ügyészi-nyomozói előkészületeket követően tegnap a nyomozóhatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt három embert gyanúsítottként hallgatott ki, majd őket őrizetbe vette.

A gyanúsítottak a gyanúsítással szemben panasszal éltek, a panaszokat a Fővárosi Főügyészség bírálja el.
A vagyonzárlatok folyamatban vannak, a vagyonelkobzás alá eső dolgok biztosítása érdekében a nyomozó hatóság vagyon-visszaszerzési eljárást indított, és ennek keretében ingatlanokat, üzletrészeket és ingóságokat biztosított.

"Az eljáró hatóságok továbbra is rendkívül nagy erőket mozgósítva, egymással teljes összhangban működve, a nyomozati tervnek és a jogszabályoknak megfelelően, valamennyi bróker ügyben a maximális eredményre törekedve folytatják az eljárást" - fogalmaz az Ibolya Tibor fővárosi főügyész aláírásával ellátott közlemény.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=185890
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyra becsülöm, tisztelem Katona urat, egy időben a kincstár elnöke is volt. Én is fenntartom a véleményem, hogy a törvény, és az idézet sem egyértelmű abban a kérdésben, hol vehet a háttérintézmény állampapírt. Így tehát, ezt tekinthetjük szabályozási ( direkt???) hibának is.
Arról viszont még senki nem szólt, hogy a külügy valószínűleg csúnyán csúsztatott, amikor csak arról beszélt, hogy a Q. nem kért pénzt a számlavezetésért. Ez valószínűleg igaz, mert ellenőrizhető. Ki hiszi viszont azt el, hogy a Q. nem kért jutalékot a kötvények megvételéért sem, ezt ugyanis a brókerek nem ingyen csinálják. Ha mégis az is ingyenes volt, akkor vajon milyen célból "jótékonykodott" a Q. Szíjártóékkal?
@pianolight: Katona azt is megemlítette, hogy a matolcsi óta a mit lehetben megváltozott az állami és mnb-s gondolkodás, mert korábban azt tehették amit a törvény egyértelműen engedett, most rugalmasan kezelik, teszik, ha nincs konkrétan tiltva bármi is az.
nincs itt semmi látnivaló.

Az összes kdk pénzét forgatták jó pénzért, oszt amikor jött a gubanc, a spórolós kdk-at levágják 40%-ra büntetésből amiért nem fogyaszt a vadmajomja, a maradék 60%-ot pedig még egyszer beszedik az összes kdk-tól, mert kétség ne legyen, a bankok nemigen fognak kts-et csökkenteni a pótlólagos befa befizetési kötelezettségeik miatt.

A tisztességes kamatok pedig már rég materializálódtak dunakeszi pancsolókba és egyéb az ország fejlődését jelentős mértékben szolgáló beruházásba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "korábban azt tehették amit a törvény egyértelműen engedett, most rugalmasan kezelik, teszik, ha nincs konkrétan tiltva bármi is az. "

Szólni kéne Viktornak, hogy a liberális demokrácia elvakult hívei és haszonélvezői ámokfutnak a jegybankban; kéne már egy kis rendpártiság.
@pianolight: törcskei, szijjártó, állampapír, kereskedő ház, letelepedési kötvény, maffiózók, börtönviseltek, szügyészség, Donpintér, MET, gáz, paks2, vonatozó vezényló, svájci oskola, tiborc, geciző simlicska, milliárdok, off sor stb.

és még a töredékét írtam még szavakban is, a mai maffiagazdasági narancsállamnak.

Tarsoly bilincsbe verése csak púder - Pápa Levente - 11:59
[Hallgassa meg] Hallgassa meg
Bűnrészesek a hatóságok Quaestor-ügyben az Együttben politizáló Pápa Levente szerint. Pápa Levente a blogján azt írja, az egész ország nem érti, hogy miért csak tegnap, 17 nappal az ál-öncsőd után tartóztatták le Tarsoly Csabát. Csakhogy Tarsoly Csaba bilincsben elvezetése álca, máz, púder. Mindenkinek tudnia kell, hogy ezen a 17 napon múlt, hogy Tarsoly Csabát nem lehet ténylegesen a bíróság elé állítani, és az emberek pénzét ellopták.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=185893
@parti_giano: Jogos, amit írsz. Pont ott látom a problémát, hogy alapvetően a kincstár értékesíti az állampapírokat. Ebből az következik, hogy a tőzsdén nem vehetnek értékpapírt, és brókertől sem. A jelenlegi feltételezésem alapján azonban az állampapírt a ( vádlott:-) megbízás alapján, brókeren keresztül, de saját nevére az államkincstártól akarta venni, vagy vette. Arról nincs információnk, hogy ez így történt-e, azazhogy a Q. már az elején csalárd módon járt-e el, sőt, egyáltalán, vett-e államkötvényt a külügy részére.
Különbenmeg a bűnösök mogyoróinak megszorongatásához van elég egyéb bűncselekmény: bennfentes kereskedelem, esetleges hűtlen kezelés (költségvetési bűncselekmény), mutyizási céllal. Plusz ellenőrzés elmulasztása a kkm-nél és a PSZÁF ( MNB-nél).
@évásanyó: Szia, felment, ( mint nekem az agyvizem, de nem tőled). Nem kaptam meg. @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Katona azt is megemlítette, hogy a matolcsi óta a mit lehetben megváltozott az állami és mnb-s gondolkodás, mert korábban azt tehették amit a törvény egyértelműen engedett, most rugalmasan kezelik, teszik, ha nincs konkrétan tiltva bármi is az." Na látod, ez a lényeg, attól, hogy szeretnénk ezeket az igazi helyükön látni ( minimum közmunka a trágyatelepen)látni, K. úr is érzi, hogy ez az 1 vádpont nem áll biztos lábakon.
Azt gondolom, ha valaki ellopta a pénzem, nem erősíti az igényemet, hogy különbenmeg szabálytalanul parkolt, és vezetés közben matyizni szokott :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A felsorolásod valóban nem teljes, de ha megengeded, nem idegelem magam azzal, hogy kiegészítsem.
@pianolight: megértem, én sem véletlen hagytam időbe abba a felsorolást, pedig szót sem ejtettem az eü-ről, és az oktatásról sem...
Ki fizet a Quaestor helyett?

Túl büdös az ügy, hogy az egészet rátolják a pénzügyi szektorra.

www.portfolio.hu/vallalatok/ki_fizet_a_quaestor_helyett.1.211971.html
azisten szólt:

Orbán hiányolta a bilincset

A csütörtök esti rendőrségi akció előtt mindössze néhány órával Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón azt hiányolta, hogy "még nem kattant a bilincs" a Quaestor-botrány felelőseinek csuklóján.

Lázár János miniszter is hányolta a bilincset, a letartóztatásokat
Fotó: Bielik István - Origo

Orbán Viktor is csodálkozik, hogy még mindig nem csattant bilincs csaló brókerek csuklóján - legalábbis ezt mondta Lázár János, aki arról is beszélt: teljesen megbízik a rendőrség és az ügyészség munkájában, hiszen lépéseik nagymértékben lehetővé tették a kárenyhítést.

www.origo.hu/gazdasag/20150327-mar-ma-eldolhet-tarsoly-csaba-sorsa.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: cirbi, ne bőszíts!!!

A magánnyugdíj ellopása nem túl büdös?
A Simicska féle lenyúlások nem túl büdösek?
A cső átadása a kék túrázó kollégának - ő is stróman - nem túl büdös?

Ez az egész egy család szabad rablásáról szól, tudomásul kéne már venni mindenkinek, mert mindenkit érint, aki ebben az országban él és mozog.
@pianolight: pedig válaszba ment, nem tudom, hogy hová tünt...lényege: nem untatsz:))
- no comment-

Bár a külügy nem verné nagy dobra, hogy a Quaestoron kívül kikkel üzleteltek, mi elég színes társaságot találtunk

Mások mellett egy szakállellenes zsidóügyi macher, egy tűzijátékos lovas nagykun, egy eltiltott cégvezető és Etiópia felé Magyarországon át utat kereső dánok is feltűnnek az elmúlt években sorra alakított magyar kereskedőházak körül.

444.hu/2015/03/27/bar-a-kulugy-nem-verne-nagy-dobra-hogy-a-quaestoron-kivul-kikkel-uzleteltek-mi-eleg-szines-tarsasagot-talaltunk/
@habakuk000: héhahó, te se bőszíts, az 5000 karakter, de lehet ezeknek a többszöröse sem lenne elég, hogy minden rablásról megemlékezzek, zanzásított kulcsszavakat a közelmúltra szorítottam, ez volt az idei év, és még csak március van...

Azért nem mentegetőzőm, úgy is tudom, hogy tudod, hogy tudom a többit is :D
oops, kéretik módosítani az időrendet:

Már február huszonötödikén elrendelte Orbán a minisztériumi pénzek kivételét a brókercégektől
orban_viktor_13

Tegnap még március elejéről volt szó.

444.hu/2015/03/27/mar-februar-huszonotodiken-elrendelte-orban-a-miniszteriumi-penzek-kivetelet-a-brokercegektol/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mert az a disznófülű Lajos még a naptárakat is magával vitte a ner-ből az M4-es autópálya pilléreinek alapozásához, költségcsökkentési célzattal
@habakuk000: jól tetszel mondani, Viktor naptár, vagy Lajos naptár szerinti NagyTavasziMaffiásKözpénzmentés, ami narancsbetűs ünnep a kiválasztottaknál
Mi áll a Fidesz és az MSZP sárdobálása mögött a Quaestor ügyében? Bizonyítható: összeállt a Quaestor-koalíció. :)

youtu.be/NkTVCB6c0o8
Kinek a felelőssége, hogy évtizedekig nem derült fény százmilliárdos csalásokra a pénzügyi szektorban? Jaksity György szerint nincs az a politikai kapcsolatrendszer, ami megoldhatná a mostani problémákat.

Volt róla szóbeszéd, hogy a kibocsátott 70 milliárd forintnyi kötvénynél jóval kevesebb eszköze van a Quaestornak, de az nem merült fel senkiben, hogy nem létező kötvényeket adnak el - mondta Jaksity György a Magyar Narancsnak adott interjúban. Tarsoly Csabáról annyi pletyka terjedt el, hogy magas szintű politikai kapcsolatai vannak, de a Concorde Zrt. elnöke szerint nincs az a politikai kapcsolatrendszer, ami megoldhatná a mostani problémákat.

www.origo.hu/gazdasag/20150326-kie-a-felelosseg.html
egy kis kitekintés, mert vezénylóék ebben is a "mesterüket" másolják:

Orbán még sokat tanulhat: így lopnak Putyinék

Kórház helyett palota, fantomcég a gyerekboltban, kifosztott külföldiek, saját lábon álló fiatalok, lecsapolt gáz. A Reuters feltárta az orosz oligarchák és Putyin módszereit.

magyarnarancs.hu/kulpol/orban-meg-sokat-tanulhat-igy-lopnak-putyinek-94136
röviden:

gáz, vasút, eü, bankok
MET, MÁV, Kórházi átszervezés, Budakess, Kvestor, Széchenyi bank
2015. március 27., péntek 14:15 Domokos László

Nekünk újabb Postabank-pánik kell? (Vélemény)
Címkék: brókerbotrány, quaestor, mnb,

Mit kellene most tenni?

Véleményem szerint 2015-ben a még nagyobb bajok, újabb pánikok megelőzése érdekében a következő hetekben több dolgot is kellene tenni:

A kormány és az MNB is minél több részletet közöljön a nyilvánossággal az ügyekben, arról, hogy mit és miért/miért nem tesz.
A felpörögni látszó jogszabályalkotásba minden érintettet be kellene vonni, csak a legjobb európai gyakorlatokig elmenni - és nem tovább.
Az EBRD-vel kötött megállapodásban vállaltaknak megfelelően a Magyar Bankszövetséget is be kell vonni a változtatásokba.
A legnagyobb probléma, a 210 milliárdos Quaestor-bomba hatástalanításába pedig be kell szállnia az államnak: a büdzsének és az amúgy is túl sok talált pénzen ücsörgő MNB-nek.
A brókerbotrányok miatt sokat bukó önkormányzatokat és más, az állam által fontosnak tartott szereplőket átláthatóan, általános szabályok alapján szabad csak menteni.

És ha nem? Az alternatíva mindannyiunknak nagyon sokba kerülne...

www.napi.hu/allaspont/nekunk_ujabb_postabank-panik_kell_velemeny_.595485.html
@évásanyó: Remit ajánlok. Így is már te tudsz itt legtöbbet a családomról :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nekünk újabb Postabank-pánik kell? (Vélemény)
A postabank 150 mrd-ba került, de abban a Horn és az első (sajnos nem utolsó) o kormámy is benne vót. Princz meg fizetett 3 millió büntetést. Mi következne ebből?
@pianolight: jelen állás szerint 300mrd-nél tartunk, és a 3 millás bünti a tarsolynak még a fasorban sincs nyoma.

Tehát vagy az állam azaz mi nyúlunk bele a zsebünkbe, avagy megpróbálják a bankok torkán lenyomni ezeket a költségeket is... Jaj mit is mondok, a bankok nagy része már államosított, ó párdon, akkor visszakanyarodék az elsőhöz.

Lehet megint adót növelni, és búcsút inteni a vargamisis lázálmoknak, a 27%-os áfacsökkentésnek, a 0%-os szjának, és a beígért különadó csökkentésnek.

Kéretik felkészülni az újászülető netadóra és egyéb finomságokra.
Az MSZP kikéri Tarsoly Csabának, a
Quaestor elnök-vezérigazgatójának Orbán Viktor kormányfőnek küldött
levelét, illetve a február 25-ei kormányülés szó szerinti jegyzőkönyvét
és hangfelvételét - közölte Lukács Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke.

hvg

---

Március 27.

Az MTI egy kormányülés memójára hivatkozva azt írja, Orbán már a február 25-i kormányülésen utasította a minisztériumokat, hogy vegyék ki a pénzüket a brókercégektől. A kormányülésekről nem készül jegyzőkönyv az Orbán kormány 2010-es döntése értelmében.

hvg.hu/gazdasag/20150327_brokerbotrany_naprol_napra
@taga20: .....anyámnak csak nem lett igaza: még se én vagyok a legnagyobb bunkó.
ez csacsogtuk már tegnap is :D

Orgován Béla, a börtönviselt volt közmunkás tovább maradhat a csúcson

Folytatódnak a tápiósági stróman életének legnagyszerűbb napjai.

Bár Tarsoly Csaba – akinek mostanra gyakorlatilag nincs vagyon a nevén – azt mondta, „hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor”, és visszaveszi a Quaestor vezetését, de most úgy néz ki, hogy erre nem volt ideje, mivel őrizetbe került.

Ha a Blikk által csak tápiósági strómannak nevezett egykori börtönviselt közmunkás, Orgován Béla magától nem mond le, akkor rendkívüli közgyűlést kell összehívni, amit a jogszabály szerint legalább 15 nappal a meghívók kiküldése után lehet megtartani. Az sem gond, ha a részvényesek többségét bevitték, hiszen a közgyűlés érvényes és határozatképes lehet, ha Tarsolyéknak van megbízott képviselőjük, de valakit akkor is találni kell vezérigazgatónak Orgován Béla helyett.

444.hu/2015/03/27/orgovan-bela-a-bortonviselt-volt-kozmunkas-tovabb-maradhat-a-csucson/
4. §12 (1) Az államháztartásban a tervezést, a gazdálkodást és a beszámolást középtávú tervezés és ezen alapuló éves költségvetés alapján kell folytatni. A költségvetés végrehajtásának éve megegyezik a naptári évvel.
(2) A tervezés során biztosítani kell a tervezett bevételek közgazdasági megalapozottságát, és azt, hogy csak annyi kiadás kerüljön megtervezésre, amennyi a közfeladatok ellátásához indokoltan szükséges.
(3) A gazdálkodás során biztosítani kell a bevételek és kiadások tervezés során meghatározott célhoz kötött felhasználását.
(4) A beszámolás során biztosítani kell, hogy valamennyi bevétel és kiadás teljes összegében, a költségvetési évek között összehasonlítható módon kerüljön számbavételre.

9. § Ha törvény eltérően nem rendelkezik, a költségvetési szerv irányítása a következő hatáskörök gyakorlásának jogát jelenti:

10. § (1) A költségvetési szerv vezetője felelős a közfeladatok jogszabályban, alapító okiratban, belső szabályzatban foglaltaknak megfelelő ellátásáért, valamint a költségvetési szerv számára jogszabályban előírt kötelezettségek teljesítéséért.

9/A.48 Az állami tulajdonú gazdasági társaságok állami feladatellátásának központi költségvetési szerv által történő átvétele

46. A költségvetési szervek belső kontrollrendszere

69. § (1) A belső kontrollrendszer a kockázatok kezelése és tárgyilagos bizonyosság megszerzése érdekében kialakított folyamatrendszer, amely azt a célt szolgálja, hogy megvalósuljanak a következő célok:
a) a működés és gazdálkodás során a tevékenységeket szabályszerűen, gazdaságosan, hatékonyan, eredményesen hajtsák végre,
b) az elszámolási kötelezettségeket teljesítsék, és
c) megvédjék az erőforrásokat a veszteségektől, károktól és nem rendeltetésszerű használattól.
(2) A belső kontrollrendszer létrehozásáért, működtetéséért és fejlesztéséért a költségvetési szerv vezetője felelős az államháztartásért felelős miniszter által közzétett módszertani útmutatók figyelembevételével

52. Likviditáskezelés

78. § (1) A kincstár a likvidásmenedzsment keretében folyamatosan figyelemmel kíséri a bevételek alakulását s ennek figyelembevételével biztosítja a kiadások rendelkezésre állását.
(2)254 A költségvetési szerv, a helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, a társulás és a térségi fejlesztési tanács a bevételek beérkezésének és a kiadások teljesítésének ütemezéséről likviditási tervet készít.
(3) A központi kezelésű előirányzatokból a kincstár által folyósított ellátási kiadásokat havi bontású finanszírozási terv alapján kell folyósítani.
(4) A kincstár a Kormány rendeletében meghatározott esetekben és módon a Kincstári Egységes Számla terhére megelőlegezheti egyes kiadások teljesítésének fedezetét. A megelőlegezésre a Kormány rendeletében meghatározott feltételekkel és módon, díj és kamat felszámítása nélkül kerülhet sor.

54. Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek és a fejezeti kezelésű előirányzatok finanszírozása

81. § (1)268 Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv részére a kincstár havonta a működési bevételi előirányzatok és a működési kiadási előirányzatok különbségére jutó központi támogatás időarányos, a felhalmozási bevételi előirányzatok és felhalmozási kiadási előirányzatok különbségére eső központi támogatás teljesítésarányos részének megfelelő összegű előirányzat-felhasználási keretet nyit.
(2) Az előirányzat-felhasználási keret előrehozása a Kormány rendeletében meghatározott esetben és módon történhet.
Sajnálatosan megnyomtam valamit, és elment a hsz, amihez még ez tartozik:
Részletek a 2011. évi CXCV törvényből, ami az államháztartásról szól.

Ennyivel bővítettem közgazdasági tudásomat, aki többet is tud hozzá tenni, az írja meg hsz-ben. Más is okosodjon.
Mindezek alapján nem értem, hogy lehet egy kvsz-nek milliárdja arra, hogy a pénzeket elquestorozza.
Különös figyelemmel arra, hogy havonta kapják az ellátmányt, kivéve, ha a kormány előre hozza azt, no de arról meg rendelkezni kell és az már utolérhető. Itt ilyenről eddig nem volt szó.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Princz havi fizetése 8 milka volt, hivatalosan. Nyilván, mert Moszkvában végzett a "diplomataképzőn"., nem holmi ámerikai, vagy angol imprilista oskolában, ahol tudnivalóan tud. szoc. ot tanítottak, nem pénzügyeket. Ja, az apukája ÁVós volt, bár néhol azt mondják " külkeres". Néhol meg azt, hogy nyilas is, azért én tudom, hogy melyik forrást fogadjam el. Naszóval, nálam 2 dolog következik: 1. Princz mindkét oldalnak lopott, és de nem eleget, ezért bukott meg, de tizenév után. 2. Pénztárca csaba, csak az 1-ik oldalnak lopott, tehát az kisebb bűncselekmény!!!
A kurucul elnevezett, de valójában buksza nevű "példásan" meg lesz büntetve, de szóba se jöhet a "bűnszövetségben elkövetett" súlyosbító, tekintve, hogy a bűnszövetség többi tagja 2/3-al megválasztott, legális camorra. Aztán meg majd harmadolják, és ha szerencséje van, aztán, és nem előtte, északról dél felé.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Orgován Béla vezérgetésével nincs semmi gond, mert az semmis szerződésen alapul. Ezt a nyomozók és az ügyészek nagyon jól tudják, mivel az Orgoványnak a szándéka ki sem terjedt arra, hogy ő vezérigazgasson egy kiürített cégben. Ő a tipikus megélhetési bűnöző, mindent elvállal, amiért fizetnek neki, és még nem is gondolta, hogy ezzel bűncselekményt követ el. Talán ő köthet egy jó kis vádalkut, bár erre sincs szükség, mert a hamis vezérséget csak a vak nem látja.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az MTI egy kormányülés memójára hivatkozva azt írja, Orbán már a február 25-i kormányülésen utasította a minisztériumokat, hogy vegyék ki a pénzüket a brókercégektől. A kormányülésekről nem készül jegyzőkönyv az Orbán kormány 2010-es döntése értelmében."

Ez a memo nem olyan cetli, mint amit azusás fijú küldött a kormánynak vagy kinek?
Vagy a mi cetlik az bizonyíték, az meg nem?
Nincs itt semmi nézni való, a pízt a magyar bankba, lehetőleg olyanba kell fektetni, ahol jól meg tudják forgatni( olyan focicsapat támogatás formájában, az nagy hasznot hoz ). No nem a pízt, hanem a befektetőt.

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2015/03/26/115_milliard_forint_uszott_el_az_egyik_banknal/
@pianolight: elfogadom.(még jó, hogy tudok sakkozni /is:))/ ) te egy aranyember vagy!....kkk
@pianolight: ez olyan polpetis volt :)

kezdhetek félni? :D

amúgy meg jahhh, tudvalevő, hogy vezénylóék senkit sem hagynak az út szélén, lehet az akár hírhamisító, köztörvényes, vagy adócsaló. Ha jól viselkedik és nem szegi meg a maffia hallgatási törvényét, még akár álamfő, intendáns, nav elnök is lehet, vagyakár miniszter.
@látjátok feleim szümtükkel: Legmélyebb tiszteletem mellett, arra kérlek, hogy ne ítélj az alapján, amit a törvény ír. Amióta a Fityisz van, olyan sok változás van, hogy maguk a konkrét alkalmazók ( nem politikusok, nagyobb részben hozzáértők, bár ma már a fene tudja)is konzultálnak egy nem hétköznapi esetben. Aki példul az ex PM-ben volt mindenek tudója, Matolcsy páros lábbal kirúgta.
Nem látom értelmét, a Q. megbízásában keresni a kulcsot, vagyis annak törvénytelenségében, ezt már Katona úr, a kincstár exelnöke is "bevallotta". Szabályozási hiba, (vagy kiskapu)van, a tv. nem tiltotta, hogy a kkm háttérszervezete brókercégen keresztül vásároljon államkötvényt. Én sem gondoltam volna, hogy egy magáncég nyilvánvaló csalással akarja becsapni az államot.
MOst, ha a kormány úgy akar kinézni, és cselekedni is, ahogy szeretné, be kell zárni a kiskaput: CSAK AZ ÁLLAMKINCSTÁRTÓL LEHET MEGVENNI A KÖTELEZŐEN VÁSÁROLANDÓ ÁLLAMKÖTVÉNYT!. KÖZVETÍTŐK KIZÁRVA! Ha nem ez történik, az konkrét bizonyíték az állam ellen!
@pianolight: @látjátok feleim szümtükkel: a narancsdoidoknak egyszerű a világ....

Mi lett volna, ha Orbán szól Az Embereknek Quaestor-ügyben? - Bayer Zsolt vészforgatókönyve

Orbán Viktor gyakorlatilag a magyar bankrendszert mentette meg az összeomlástól azzal, hogy csak a minisztereket figyelmeztette: nézzenek utána a brókercégeknél tárolt közpénzeknek - írta Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban. A publicistát meglepné, ha az Erstét nem "valamelyik ellenzéki ügynök" keverte volna csődgyanúba.

hvg.hu/velemeny/20150327_Mi_lett_volna_ha_Orban_kozli_az_emberekke
Cukiságokat mond a miniszterelnök is:

"A keményen dolgozó emberek pénze egyszerűen eltűnt, ezért "kinyílik a bicska az ember zsebében." Most az a legnagyobb kihívás, hogy "tudunk-e olyan új korszakot nyitni, hogy ne lehessen megúszni" az ilyen bűncselekményeket - erről szól a Fidesz parlamenti javaslata. Orbán szerint a Quaestor egy szövevényesebb história a többi brókerügynél, de a rendőrség most már eljutott az előzetes letartóztatásokhoz."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_ezt_kerte_leveleben_tarsoly_csaba.595552.html
@évásanyó: E4, bár ez udvariatlan, úgyhogy bármit lépsz, : C5, szeretem a szicíliait. Kormányon kívül mindenben:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sorry, a polpetit nem értem?. Különben igen.
@pianolight: igazi narancsfőügyészes védőbeszéd nyomait véltem felfedezni a kommentedben :D
nekem a heti gyöngyszem a CI-R2 robot :D

szí áj - ár tú

:D
megérte azt a 200 milliárdot, komolyan
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Figyu Cirbi, hallottál te már olyat, hogy a kúrmány, vagy egy bankfelügyelet, vagy bármilyen hivatalos szerv valaha a földgolyó bármely országában azt mondta volna, hogy embörök, innen és innen vegyétek ki a pénzeteket? A Postabank ügyben még be is perelték a spinkót, aki faxolt ( a buta barma, akkor még nem volt amcsi megfigyelés), és valszeg a telefonlehallgatás sem ezen szinten volt. Szégyellem magam, hogy bzs-vel valamiban egyet kell értenem, ha nem is abban a fogalmazásban, ahogy ez a beteg ismét megírta rákosit éltető eposzát. Csak a lényegben: kotmány nem kelthet pánikot, még háború esetén sem!
Hogy mér? Merthogy pánik estén mi ámbörök, pánikolunk, és nemcsak okos, hanem tökőrült dolgokat teszünk. MOndjuk kivonulunk az uccára, és nem azt követeljük, hogy a camorra mondjon le, hanem, hogy csatolják országunkat a Syriushoz ( és most nem Baronitsra, és Orszáczky Jackie-re gondoltam, met őhozzájuk már évásanyó szerint is csak az örök vadászmezőkön lehet közeledni, Ráduly Misiről nem is beszélve).
Ne aggódjatok feleim. Minket magyarokat a széthúzás tart össze. ;)
@pianolight: én tudom, de ilyet egy normális embőőőr nem mond ki, pláne egy politikus ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Sajnálom, azt hittem, itt jogállamot akarunk, akkor magunk se hanyagoljuk a "jogállam" szabályait, ne süllyedjünk arra a szintre, mint alpári ellenfeleink. Vagy csinálj, forradalmat, ha viszed a zászlót, megyek utánad ( elég gyorsan futok hátrafelé:-), ám nem szeretem, ha vernek. Ez ilyen családi hiba-örökség, de nem tudom levetkezni. Megvallom, lehet bennem valami anarchista is, én még nem emlékszem olyan kormányra a hazámban, amivel én meg voltam elégedve(ami aki)jó vót'. Csak olyan vót, ami kevésbé tossz vót. Mer én egy 1 szerű pógár vagyok, akinek van ugyan véleménye ( az olyan, mint a segglyuk, majdnem mindenkinek van), de jó lenne, ha nem tudnám ki a ministránsok főnöke, mert engem nem érintene.
@pianolight: "...a kádárrendszerben neked hány bankszámlád volt?."
Szeretem olvasni, amikor egy-egy témához értő emberek vitatkoznak, de a fenti megjegyzéseddel nem tudok mit kezdeni.Ugyanis szümtükkel egy bötűt nem írt saját számláról ás kádárkori kincstárról, így ez értelmetlen
Vagy te vagy a rossz oktató, vagy én yagyok értetlen tanuló
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az egész ügy tanulsága ismét, újra és újra, hogy bárki keze elengedhető, ha a pillanatnyi érdek ezt diktálja, légyen az Bayer Zsóti is.

Elgondolkodnék a csinovnyikok, a pénzmosók, a talpnyalók helyében, hány nap is a világ.

ugyanis szerintem választást itt már csak a teljes elszámoltatás belengetésével lehet nyerni legközelebb, a fidesznek élet-halál harc lesz úgy gondolom
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Mi lett volna, ha Orbán szól az embereknek Quaestor ügyben?" /Bayer Zsolt/
Bayer Zsolt szerint ezesetben az emberek pánikszerűen megrohamozták volna a bankokat, és kiveszik a bankokból a betétjeiket.
Ebben a helyzetben a kormány kényszerhelyzetbe került valóban,mert erre a rohamra számítani lehetett volna.
A bankrendszer összeomlása drámai egy ország gazdaságát tekintve.
Megrázó ebben a brókerbotrányban az a felismerés, hogy milyen következményekkel jár az, ha az állami irányítás a felügyeleti rendszerét nem képes működtetni.
Nem lehet kibújni ez alól a felelősség alól az 5 éves ellenőrzési kötelezettség miatt, nem lehet az előző kormányokra sem fogni, hiszen ez a feladat az 5 éves intervallumok alatt is időközben bármikor elvégezhető.
Nagy a valószínűsége, hogy az államnak is vállalnia kell az anyagi felelősség terheit, kvázi nekünk, állampolgároknak a kormány felelőtlen működése miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ismeretlen, baráátom, az a mi szerencsénk, hogy van agyunk. és azt nem hitekre pazaroljuk, hanem arra ami abban terem. " vitánk". csak arra vonatkozott, hogy én azt gondlom, ha valaki részegen gázol, eiveszi 1 ember életét, akkor tök mind1 , hogy közben szopattt-e.
Ez a videó se olyan rossz. :)

Az N1TV a Civil Összefogás Fórum (CÖF) sümegi rendezvényén megtudta, hogy Orbán Viktor okos fiú, ráadásul minden mondatában érezni az emberek iránti szeretetét. Kisebb baki, hogy eközben a Fidesz jelöltjét, Fenyvesi Zoltánt viszont nem ismerték az Orbán-rajongók. Ez nem is meglepő, hiszen mint bevallották, az ország több pontjáról szállították az érdeklődőket.

youtu.be/P3K6YMKm7ds
@Gábris szomszéd: Jönnek ki az imaházból...:D
@kentauri: kedves édesanyád csak egy helyet tévedett:)

bakker, te nem láttad a szmájlit?
szép még lehecc!:)))
Kíváncsi vagyok a tapolcai választókörzetben hány ember pénze maradt bent...
@bioLarzen:
Mocskos tapolcai szocik miatt volt a brókerbotrány!
Essetunni... :(
@Myrath:

Az olajat Horn szőkítette, a Questor meg Gyurcsány kottájából játszik. :)

Bayerzsóti Csodaországban.
@KÁTÉó53éúétr6: igen, rosszoktató vagyok, mert nem az a szakmám. Feltételezek bizonyos ismereteket, a partnereimben. Ismeretek hiányában, csak utalok bizonyos dolgokra, de nem akarok már senkit, semmire megtanítani, kivéve az unokáimat?-)
@látjátok feleim szümtükkel:
10.01 Jaj kis naiv! Csak nem képzeled, hogy a forgatás hasznát könyvelik? A könyvekben minden rendben levőnek tűnik: névértéken megvan a kötvény, futamidő végén meg még a hozadékát is átutalják.
"Csak" éppen közben valaki magánszemély nevén "megforgatják" és kiveszik belőle az alacsony, de biztos hozadék és a kockázatos nagyobb haszon különbözetét. Ami akár évekig is mehetett, amíg a svájci jegybank le nem dobta az atombombát, és a tuti üzlet becsődölt.
Épp ezért pikáns, hogy most nem tudták a nyilvántartásban szereplő 32 mrd kötvényt természetben átadni - csak a kisbefektetőktől lenyúlt pénzben átutalni!
Normális országban már a fél Btk-t rájuk húzták volna!
@látjátok feleim szümtükkel:
Tudnánk olyan korszakot nyitni!
Szívlapát, büdös tolvaj politikus és sleppje pofon vág vele.
Majd markoló, hogy a dögöt elássuk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Zsótti láttán parasztbácsi mondása jut eszembe, a zsiráffal kapcsolatban:
"Ilyen állat nincs!"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, azé kettes is jó nyomja a vinszenten:)
@látjátok feleim szümtükkel:
10.15 A számvitelben nincs olyan, hogy "nincs rá rovat" Még az őrkutya szaporulata is elszámolható. Számlarend kérdése az egész.
De persze nem akarásnak nyögés a vége....
@taga20:
Egy kisebb vírustámadás miatt lelassultam. Azt nem olvastam még.
@parti_giano:
11.13 Na itt van a kutyuli elásva. Értékpapír letéti számlán kellett volna szerepelni a külügy 32 mrdjának - és mégsem értékpapírt adtak át, hanem pénzbeli ellenértéket. Merthogy a letétből az huss, "valahova" eltévedt, ahol "valakinek" kamatozgatott volna - ha közben be nem dőltek volna.
Ez helyből nekifutásra kimeríti a sikkasztás, csalás, hűtlen- de legalább hanyag kezelés, okirat hamisítás, hivatali hatalommal való visszaélés, befolyással üzérkedés, stb, stb, stb. tényállásokat. A hab a tortán persze a bennfentes kereskedés, bár a csődbűntettnél azért rezeg a léc - ha csak újságcikkekben jelentették be a csődöt, és nem a cégbíróságnak, akkor mafasz?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha Zsolti a "zsiráf", akkor Rogán "harmadik szocialista bróker- és megélhetésibevándorló botrány" Tóni a Felső-Kréta teljes flórája és faunája. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
12.00 "ezen a 17 napon múlt, hogy Tarsoly Csabát nem lehet ténylegesen a bíróság elé állítani, és az emberek pénzét ellopták."
Javíts ki, ha tévedek, de ez a l7 nap nem több valamicskével, mint az a két hét, ami alatt Pintér rendet kívánt tenni?
@kekex: es rend van, vagy nem jol latom?
Sajna nem tudlak kijavitani...
@Mariann19: igen, ismet szivni fogunk, jonnek az uj nemmegsziritasok kulonadok afa novelesek, mikozben vargamisi csokkentesekrol vizionalt. De ezt mar benyogtem del korul. Te most jol megtamogattal engem a kibicet. Nem mintha boldog lennek ettol.
@látjátok feleim szümtükkel:
16.01 Nézed a jogszabályt, de nem látod a lényeget.
1. Alapítottak egy részben állami céget (pl kereskedőház)
2. Vállalnak X vagyoni betétet. Nincs időarányosság, az egész összeget az alapításhoz átadják, és már ki is került a törvény hatálya alól. "Csak" tulajdonosi ellenőrzést végeznek, mondjuk jól fizetett és politikailag megbízható elvtársakkal feltöltött felügyelő bizottsággal.
És innen kezdve, már csak a kézügyesség kérdése, hogy mit hoznak ki az "itt a piros, hol a piros" játékból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: te hogyhogy még itt vagy? ilyenkor te má nem szoktál:)))
@kekex:
Egy normális országban, egy jogállamban, az ügyészség ilyen cuccokon csemegézik.
Majd küldi be papás-mamást játszani a sok kis buzi politikust a sittre.
Mármint normális országban, jogállamban, ahol a törvényesség még számít.
Jon a sotet narancskozepkor

Népszerű és sikeresA konferencián többször elhangzott, hogy a nemzetközi szakos hallgatók az ország legjobbjai között vannak, mind szakmai tájékozottságuk, mind nyelvtudásuk, mind nemzetközi tapasztalataik alapján.

m.origo.hu/itthon/20150327-bealdozhatjak-a-nemzetkozi-tanulmanyok-szakot-is.html
@miva?:
16.35 Ez a CI-R2 zseniális! Kösz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az a csipás hülyegyerek azért oroszláneledelként hasznosítható még!
Legfeljebb duzzog az oroszlán...
@taga20: igaz, de amint latod mobilozom, torpe alszik, es engedely kaptam a fonoksegtol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: milyen rendes népek ezek a feleségek:)))

remélem hálás leszel!
@pianolight:
16.56 Ne erőlködj azzal, hogy megpróbálod a qurmányt védeni. Legalábbis ne ott, ahol károsultak vannak kézközelben. A lehetséges mellékhatások tekintetében kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Több tízmilliárdot vontak ki közvetlenül a csőd előtt. Megelőzték azokat a kisbefektetőket is, akik már bejelentették a pénz kivétet, de nekik arra 2 napot kellett volna várni.
Ráadásul be kellene bizonyítani, hogy nem éppen a kivét döntötte be őket! Amivel több tízezer kdk-t károsítottak meg.
MONDTAM, hogy Malév 2.0! Már a profi dugóhúzóba vitel tekintetében.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: kaptam egy alkoholmentes sört és egyből keménykedek:)))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: halihó, mi a stájsz? van valami bika a láthatáron?:)))
Nyilatkozatot vár a Jobbik a képviselőktől, hogy ők vagy családtagjaik vettek-e ki pénzt a Quaestorból március 1. és 9. között. :)

alfahir.hu/valljanak_szint_a_kepviselok_quaestor_ugyben
@Myrath:

De a tanulsága nagy. Nem a nép, és a kisember, hanem az állam és intézményei vették ki pánikszerűen a pénzüket.

Adnék ajándékba egy-két kinőtt szemüveget ennek a Zsótinak. Hátha neki még jó lenne a tisztán látáshoz, mielőtt ő is rohadékká nem válik. Mert ugyé ami késik, az nem múlik.
Egyébként valaki feljebb felhozta a Postabank csődöt.
Az egy érdekes eset volt: előtte 20-30 % között mozogtak a kamatok, és éppen esedékessé váltak volna a lekötött betétek kifizetései, amikoris elkezdtek rémhírt terjeszteni, és a betétesek rohantak lejárat előtt "kamatmentesen" felvenni a tőkeösszeget. Azaz már akkor negatív kamatokat csináltak, amikor Európa ehhez még kanyarban sem volt. Hogy ezek után miért kellett 150 mrd a konszolidációhoz? Arra csak Kaya Ibrahim (vagy Josip Tot) tudna válaszolni!
@KÁTÉó53éúétr6: és mégegyszer, mert a
te szempontodból igazad van, nem kellene...
@Gábris szomszéd:
Nem hisztek a qurmánynak? Már február 25-én eldöntötték a kivétet, tehát nyilatkozni is attól az időponttól kellene.
Vagy Laknerrel értetek egyet: "Már megint nem sikerült igazat mondaniuk"
@kekex: "A hab a tortán persze a bennfentes kereskedés, bár a csődbűntettnél azért rezeg a léc - ha csak újságcikkekben jelentették be a csődöt, és nem a cégbíróságnak, akkor mafasz?"

Színtiszta csalás, mert az ügyfeleket tévedésbe ejtve és tartva kikamionozták a cégből a pénzt, egyrészt a kormányzat felé, másrészt meg ki tudja melyik stadijonyba. A hamis csődbejelentési nyilatkozattal azt a látszatot akarták (KIK?) kelteni, hogy majd az ügyfelek egyezség útján, vagy majd egy esetleges felszámolás során juthatnak valamekkora összeghez. Továbbá nincs akkora baj, mert ugyé akcijótervet is küldtek a kormányfőnek, hogy húzná már ki a szarból a céget.
@kekex: "Normális országban már a fél Btk-t rájuk húzták volna!"

Ami késik, nem múlik, ekkora összegek esetén már jó hosszú az elévülési idő. Nekik meg előbb-utóbb harangoznak.
@kekex: Azér úgy látom, te nem érted, ha azt látod, én a kormányt védem. Kívánom neked, hogy erősödjön az olvasási képességed. Én jobboldali vagyok, ismételem, de sem nem fityisz, sem nem jobbik. Még egy pont. Azonban, hülye vádakat felhozni,,az nem erősíti a véleményünket, hanem nevetségesé teszi.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ako válogass! amelyik a legtrágárabb az az igazi:)))
@taga20: de láttam.....nekem is rakni kellett volna?
@Myrath:

"Bármennyire is nehéz ezeket a rohadékokat elviselni… "

Ebben az egyben igaza van. Nagyon nehéz a Bayer szintű férgeket elviselni, akik mindenáron védik OV hátsóját.
@taga20: azt csinálom, de senki sem elég trágár :-D

Van még vhol egy olyan, mint te?
@kentauri: muszályból ne! csak, ha laza vagy, mint a rigalánc:)
ne feszülj má, nem vagy te ebola:))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: szanaszét szaladgál a nálam patentabb hímek sokasága:)
egyszer belefucc!
@taga20:

akkor majd beszerzünk egy lepkehálót.
adott útvonalon szaladgálhatnának, menetrend szerint.
úgy könnyebb lenne. ))
@jöttem: :)))

puszi, te bolond csaj! remélem nincsenek nagy igényeid:))
@pianolight: isten bizony nem akarlak bántani, de ezt megint nem értem: szerinted mi az én szempontom, ha az alapfogalmakat egy picit ismerem?
Mármint muszájból?

.....én ha valakit lecinkelek nem nyomok utána puszit a homlokára.....és fingom sincs hogyan kell smájlit írni. kettőspont zárójelbezárva.
Azé valamit csak tud ez a gyerök:

index.hu/gazdasag/2015/03/27/de_vajon_hol_tartotta_szijjarto_peter_a_sajat_80_millios_megtakaritasat/

Most már csak azt nem értem, ha ilyen ügyes befektető, miért kellett a szülői összefogás a nagy villához ( no meg a nagykanálhoz )?
@taga20:

szia! nincsenek per pillanat csak annyi, hogy ne essen az elkövetkező 3 napban.
meg a standard. a narancsosbagázs menjen a fenébe.
@Myrath:
Hinnyevaze!
Odáig jutottam, hogy olajszőkítés meg ... A hülyéje! A legnagyobb olajmaffiózó, aki a legtöbbet nyerészkedett rajta az Don Alessandro (kap majd fejmosást, hogy mit piszkálgatja a dolgot :D), úgyhogy majdnem lefordultam a székből.

És egy komment:
"Bizony, bizony.
Bayer Zsolt ,már megint feltárja, és közérthetővé teszi a valóságot.
Köszönjük..."

Broáááffff!!!!
@kentauri: jó, muszáj.
egyébként, te fárasztóbb vagy, mint a rogántoni és lézerdzsoni együtt! lazícs, me ugy maracc:)))
@jöttem: mé, betámadt a vöröshadsereg?:))
@taga20: az oké, h van nálad patentabb, ez evidens :-)

Nadeilyenmintte, van-e? :-D

@jöttem: a házhoz jön jobb megoldás lenne :-D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nekem meg a másik:
- Jé, egy majom. Jé, és beszél!
:D
Azt nem értem, hogy az ellenzék(sic!), miért a bennfentes infóval való visszaélésról kiabál, ahelyett, hogy a 100 miliárdos nagyságrendű közpénz, haveroknak való átjátszását ismételnék mindenütt, ahol nyilvánossághoz jutnak!
Az utóbbit értik az egyszeriek is. Na meg, védeni is nehezebb lenne, ennek a zsolt nevű izének!
@taga20:

lököttke! szeretném folytatni az ültetést. a betámadás csak nálad okoz gondot.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Há', mán, hogy a kurva életbe ne lenne, hogy a bábolnai vezér mén rakja a vastag lőcsét beléje! :DDD
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: drága dorottya, zavarba hozol. próbálom magam ostorozni, te pedig mindig piedesztálra emelsz:)
nem lesz ennek jó vége:))))
@jöttem:
Aha, ja.
Jó mélyen előrehajolva, hátha gyön egy kertész legényke segíteni dugványozni?
:D
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

ezt a házhoz menést nem forszíroznám a helyedben.
ma gyanútlanul sétáltam haza a boltból, aztán szemtanúja lettem egy drograzziának.
mit mondjak? a készenléti rendőrök nem vacakoltak a kapucsengővel.
@jöttem: mit ültecc drága? én meg aszt hittem, hogy téged ültetnek:)))

www.youtube.com/watch?v=UiPwjq2_KgQ
@Marcellusca:

Van téma, amiről nem a szex jut eszetekbe?
Errefelé tisztességes népek laknak. Mindenki a saját kertjét műveli.)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerintem pár nppal a szavazás előtt majd talála az m1 oknyomozó kommandója egy titkos kottagyárat ;)
@taga20:
amit ilyenkor szokás. hagymát, borsót, retket, salátát, rukkolát.
a többire 3 hét múlva kerül sor.

magányéletre nincs idő. ))))
@jöttem:
.
Értem.
Ott is vannak társashátak, ikerházak, lakópark...
@jöttem:

Beszélgethetünk autókról is. Dugtál már kocsiban? :)))
Vagy zenéről? Dugtál már zongorán? :DD

Ehhh, nem megy ez (másként) nekem. :)
@jöttem: "magányéletre nincs idő. )))) "

ja, ahogy aszt móricka elképzeli:))

www.youtube.com/watch?v=1VQeoBsbzT8
@Marcellusca:
.
Tanúk meghallgatásával folytatódott első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden annak az olajügynek a tárgyalása, melynek vádlottja az ügyészség szerint 9 millió liter olajat szőkített.
Éles Gyula 1992 második felében összesen mintegy 9 millió liter háztartási tüzelő olajat (HTO) szőkített Felcsúton a Magyar Honvédség válvölgyi üzemanyag raktárának területén, illetve egy kisunyomi téesz telephelyén.

www.origo.hu/itthon/20010508artatlannak.html
.
@Marcellusca: de fickós lett itt valaki!
itt a tavasz, dagad a fasz?:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Lajta vízszint emelkedett, ellepi már a csúnyádat?:)
@dr. jenőke (jenőke): áááááá! szerintem ilyen nem vot, tekintetes törvényszék. csak paszulyt vetettem:))
Bárkinek, aki félreértett, márminthogy a kormányt védeném: nem gondolom, hogy értelmetlen, nem megalapozott vádakkal, kellene ezt a szemetet vádolni, mert azzal, csak az eséyleinket rontjuk. A harag nem jó tanácsadó.
Van éppen elég megkapaszkodási lehetőségünk, ehhez nem kell butaságokat hozzátenni! Az értelmetlen vádakkal saját esélyeinket rontjuk. És, mivel már ittas vagyok,elbúcsúzok, mert még részegen igazat is ondanék :-)
@dr. jenőke (jenőke):

A társashátakból csak probléma van. Ha a szükség úgy hozza támaszkodnék rá, aztán kiderül nem is az enyém.
@pianolight: olvaslak folyamatosan és érteni vélem a szőrszál hasogatásodat.de jelenleg még nem abban a fázisban van az ügy.
egyelőre rájuk kell borítani az egészet!
amiről te beszélsz, arról majd a bíróságon vitatkozhatnak!
arról dönthet, hogy 5 vagy 10 év!:)
@Marcellusca:

Esetleg biciklin, gördeszkán vagy hegedűn.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: a bohóc éppen felajánlkozott, ha nem vetted volna észre!:))
@jöttem: a gördeszkásat, hogy csináltátok? nem lett piros a segged?:)))
@dr. jenőke (jenőke):

Úgy tűnik a jó munkához idő kell. Bezzeg a szőkítés gyorsabban ment.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Te most jól megtámogattál engem, kibicet. Nem mintha boldog lennék ettől."
Jóban, rosszban együtt.
@taga20:

A felesleges gondolkodás legjobb ellenszere a munka. Próbáld ki!!! ))))
@jöttem: és mi a faszt csináljak, ha nekem az a munkám, hogy gondolkodjak egész nap?

jó, zöcség ültetéssel még nem próbálkoztam:))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: az! a dumája alapján, de lehet, hogy tizenötéves patttanásos tinédzser:)))
ki tuggya!
@taga20:

Téped itt a szád! A lényeg, ezekhez képest a nápolyi maffia csak egy, 66-os úttörő őrs!:)
Megint ellopták a 25000 éves fizetésed!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: nem a tijeddel?
mikor is lesz az esküvőd? leszek a tanúd:)))
@taga20:

Pedig a kapanyél kilóg a hátadból, a zsebedből meg a nyeles fésű!:)
@tristen2005: és bakker, megdumálnak!
rendes országban, pl. a balkánon, má kattanna az orbán kacsóján a bilincs!
mennyé holnap is robotoljunk ezekért a szarokért:(
@taga20:

Ajvé! Ezt nem bírnám. Jól megvagyok a kis világomban. 20 év tanítóskodás után kifejezetten jól esik, hogy kétkezi munkával keresem a kenyerem.
Itthon meg hobbiból dolgozom.
@taga20: még nem lesz, de nem sokára. Inkább keresztapa legyél :-D
@Gábris szomszéd:

Ja. Ilyeneken csak felhúzom magam. Akkor inkább a kapa meg a gereblye. Annak legalább értelme van.
@tristen2005: hát haver, inkább az, mint a pasaparki gumi ingatlan, vagy a bánya, vagy a kvesztor!
ezerszer legyek polgár, mint egyszer lázár! :)))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: ebola egy barom! jókat röhögtem amit berakott a blogjába .:)))))))))))))))))))
Jó, és akkor köszönjük meg a tv2nek a spoilert.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: me mé? én nem kértem eszt a selejtet, hogy reklámozza a gyíkot:)
@taga20:

Ne aggódj! Holnap is harcolok a kapitalizmus megdöntéséért!:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: egy kalap szar! tegnap megpróbáltam, de öt perc után rájöttem, hogy egy kibaszott fos. aki eszt nézi, az gyagyás!
@tristen2005: szorgos népünk győzni fog?:))
nesze, csak hogy holnap is mennyen a meló:)))

www.napiszar.hu/showPost/Villantsd_a_cickod__6
@taga20: de kapod, nézd a jó oldalát :-)

És vállalom, h gyagyás vok, de szeretem a trasht :-D
@Knósszosz:

"_Jön a hús-vét.
Receptet szeretnék/nénk itten.
Szóltam._"

33 éves barátomat temettük.
Recept egyhamar nem lesz.
.
Meghallgattam Baló György műsorában DR.BÓCZ Endrét.
Ezért közzé teszem:

Bennfentes kereskedelem
410. § Aki
a) bennfentes információ felhasználásával pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet köt,
b) a birtokában lévő bennfentes információra tekintettel mást azzal bíz meg, hogy a bennfentes információval érintett pénzügyi eszközre vonatkozó ügyletet kössön, vagy
c) előnyszerzés végett bennfentes információt illetéktelen személynek átad,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

ERRŐL még nem volt szó, de majd lesz:

Tőkebefektetési csalás
411. § Aki
a) a gazdálkodó szervezet vagyoni helyzetéről vagy vezető állású személyéről e tevékenységével összefüggésben, illetve a gazdálkodó szervezetre vonatkozóan pénzügyi eszközről valótlan adat közlésével vagy híresztelésével, illetve adat elhallgatásával vagy
b) pénzügyi eszközre vonatkozó színlelt ügylet kötésével
másokat tőkebefektetésre vagy a befektetés emelésére, illetve tőkebefektetés eladására vagy a befektetés csökkentésére rábír, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
.
@KÁTÉó53éúétr6: én sem akartalak bántani, de most már részeg vagyok, úgyhogy, mivel nem vagyok képben,, mire reagáltál, nem tudok vála szolni.
@punkfrog: lehet a jogállamhoz ragaszkodást, szőrszálhasogatásnak nevezni, de mintha mi, itt azt szeretnénk, hogy jogállamn lészen. Ne azzal kezdjük, hogy nem az van. Azon a dolgon kívül, amit én vitatok, a többi mind megáll. Vagy, , aki hazudik, az lop is? Ja, a fidesz esetében ez igaz. Különben meg tényleg?
Bayer Zsoltit melyik kocsmában lehet megtalálni.....olyan szívesen szétverném a pofáját.
No nem azért mert mostanában mérges lennék, de ha belefutok a mocskos pofájába, ilyen késztetést érzek.

Bár gondolom zugivó és otthon baszik be, hogy kéznél legyen az asszony egy kis emberkedéshez....ha van egyáltalán olyan aki ennek degeneráltnak odateszi a valagát.
Na, így is van, minek ez, amikor pár teremfocis csodagyerek simán ellátja pl. a külügy feladatait is!

m.origo.hu/itthon/20150327-bealdozhatjak-a-nemzetkozi-tanulmanyok-szakot-is.html
@látjátok feleim szümtükkel:
Arra célozgatsz, hogy Vida művésznő alkalmatlan lenne?
Meg hogy kézi vezérléssel müxik a szervezet?
Há'demán.. valamit titkolsz a Párt elől ettárs, rövidesen kapod a beutalót egy prosztata vizsgálatra.
Talán készül a tömegközlekedés, mint közszolgáltatás államosítása? Ha már nincs nekie vezérigazgatói szék, akkor jó lesz miniszteri biztosi is. Vagy esetleg van akinek csak questorkodás jut?:D

www.origo.hu/itthon/20150328-kiderult-mit-csinal-vitezy-david.html
@pianolight: Magyarországon a fidesz, megszüntette a jogállamot.
így aztán nincs mihez ragaszkodni.
főleg velük szemben nincs!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Specielle most nem az Ildikóra gondoltam, hanem arra, hogy a megszűnő meg a bélás cégeket ( magyarul akiknek nincs kézzel fogható, szemmel látható, csak a hűlt nyomát bottal üthető ) vagyona, levizsgálja a nav, oszt megállapítja a horribilis adóhiányt, amit a statisztikába nyilván is tartanak, mint megállapított hiányt. Oszt soha nem tudják behajtani senkin. Még akkor sem, ha a sunnyogók ellen nyomozás indul, oszt el is ítélik őket. Jutalmuk, hogy közpénzen üdülhetnek néha évekig.

Akik a zsozsót elteszik ( lásd Tarsoly ügye, a villa amiben lakott egy cég nevén van ) azok nem foghatók. A rokon sem, akiket ha megvizsgálnának, kiderülne, hogy soha nem volt annyi jövedelmük, hogy villákat tudjanak venni kanállal együtt.

Az előbb hallottam a rádióban, hogy az OV szerint az a baj, nincs megfelelő kincstári nyilvántartás. No gyorsan ki is mostam a fülem, hátha rosszul hallok, de aztán eszembe jutott, hogy tegnap olvastam az államháztartási törvényt, és ottan vannak leírások a nyilvántartásokról is. Meg persze a számviteli törvényekben is.

Talán OV, meg az ellenzék is többet olvasgathatná a törvényeket. Mert a kisemberen nagyon számon tudják kérni azok betartását, maguk viszont nem ismerik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nyugodtan írhatod kettővel, mert ez annyira magyar, hogy az már HUNN!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az ellenzék is balfasz, mert az ilyen labdákat az uniós képviselők jól le tudnák ütni, ők tudnak/tudhatnak az ilyen eljárásokról. Mert ezt erősen elhallgatta eddig a kormány és az ellen oldal is.
Elérheti a NAV-ot az Orbán-Simicska háború? Ezt a HVG Hetilapban lehet ( sajnos ) csak olvasni, de majd biztosan olvassa majd valaki és kielemzi itt is.
@látjátok feleim szümtükkel:
Az ellenzék?
Nem tudom, de nem látszik, hogy lenne olyasmi. Komolytalan coci majmok, mutyisztáni zsíroskalapos ex-tsz elnökök látszanak, megszólalásig (de csak addig) értelmesnek tűnő izgágák, de utána... Talán 2-3 van, akire azt mondanám, ellenzék.

Fab meg belehúzhatna, amikor itt az ettársak azért a fostalicska szintjükért zsét akasztanak le...

m.hvg.hu/itthon/20150327_Sokan_cserelnenek_a_kozmedia_bloggereivel
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @punkfrog:
Ez a lényeg. Ebben (és még néhány fondorlatos akcióban) vagyunk erősek/különlegesek.
Az élgárda minden pénzt megér, de minimum eltüntet!
@látjátok feleim szümtükkel: nagyon kemény ez a szöllősi!miután tarsoly már előzetesben van.:)))
egyébként ebben tarsolynak, teljesen igaza volt vele kapcsolatban:
"TE KIS CSICSKA G..I, MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL, TE KIS F...PÓ"
@punkfrog:

Látom nem ismerd a mondást, hogy a bátor kutya csak a kerítésen át mer igazán ugatni.:D
@taga20: Laza vagyok ne aggódj, bár a hajnali recskát megzavarta az asszony és a fárasztó szeretkezésre kellett váltanom, amit 10 perc után félbeszakított egy kis "terrorista". Így félre kell vonuljak egy Selmeci Gabi poszterrel a slozira.
Seggnyalóg széles tárháza:

444.hu/2015/03/27/na-ki-tunik-fel-diszkreten-a-nemzeti-kereskedohaz-videojaban/

"A világ legsutább, 19 perces (!) reklámfilmjében magyarázza el a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), hogy ők milyen fontos feladatot végeznek 2013 óta: segítenek összekapcsolni a magyar cégeket a külföldiekkel, így pörgetve az exportot. Valószínűleg nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a nevükre keresve most főleg a brókerbotránnyal kapcsolatos híreket találni, amibe két szálon is sikerült belelógniuk. Egyrészt kiderült, hogy az állami tulajdonú kereskedőház 3,8 milliárd forintja a Quaestornál volt, amit a kisbefektetők háta mögött ki tudtak venni. Másrészt a Quaestor volt az, akivel a külügy összeállt, hogy Oroszországban és Törökországban segítsék az exportterveket.
Sok exporthoz sok cég kell

Pont március 9-én, a Quaestor-balhé kirobbanása előtt pár órával magyarázták el egy háttérbeszélgetésen a külügyben, hogy elviekben hogyan áll össze a kereskedőházak rendszere.

Azt mondták, hogy itthon működik a 100 százalék állami tulajdonban lévő MNKH, a célországokban meg létrejön egy másik cég, mondjuk a Kazahsztáni Magyar Kereskedőház Kft. A kazah cég gyűjti kint a potenciális vevőket, megrendelőket és az MNKH segítségével hozzák össze őket a magyar eladókkal. Mivel a külföldi kuncsaftok hatékony felkutatásához helyismeret kell, amivel a magyar állam saját bevallása szerint nem feltétlen rendelkezik, ezért az ezzel megbízott cégeket akár a magángazdaság szereplőivel közösen üzemeltetik. A külsősök ezért fix havi díjat és behozott üzletek után jutalékot kapnak.

Mindjárt a háttérbeszélgetés másnapján kiderült, hogy ez azért nincs mindig így.

A külügy állítása szerint a orosz és török piacok megszerzésében segítő Quaestor pont egy fillér állami pénzt sem kapott úgy, ahogy egy nappal előtte elmagyarázták az ilyen cégek kifizetésének általános módját.

Ilyen előzmények után nagyon kíváncsiak lettünk arra, hogy a 25 országban működő kereskedőházakat akkor pontosan kik üzemeltetik, és azok mennyi pénzt kapnak ezért a magyar államtól.
Miért pont a külügynek lenne köze a külgazdasághoz?

Először levélben érdeklődtünk, majd március 13-án közérdekű adatkérést küldtünk a Külügyminisztériumnak és a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak. Arra voltunk kíváncsiak országonként, hogy mi

a magyar kereskedőházat üzemeltető gazdasági társaságok neve,
a cégeknek járó fix havi juttatás mértéke cégenként (vagy országonként).
a cégeknek járó jutalék mértéke cégenként (vagy országonként).
a cégeknek járó, 2015. március 1-ig kifizetett pénz mennyisége, megjelölve a fix díjra és a jutalékra fizetett pénzt külön-külön cégenként (vagy országonként).
a kereskedőházak közreműködésével létrejött export szerződések tételesen, országonként. (Legalább megjelölve a szerződő felek <gazdasági társaságok vagy magánszemélyek> nevét, a szerződéskötés időpontját, a szerződés tárgyát, a szerződéses összeget.)
a kereskedőházak közreműködésével eladott letelepedési kötvények összértéke országonként.

A külügy válasza március 25-én érkezett meg, és kb. azt közölték, hogy

ők ebben a témában nem illetékesek, nem ők kezelik ezeket az adatokat, hanem az MNKH.

Elég vicces, hogy a külügy így passzolja a témát saját cégének. Az MNKH tulajdonosi jogait konkrétan Szijjártó Péter külügyminiszter gyakorolja, és egy külügyben dolgozó diplomata pedig pont arról beszélt a 444-nek pár héttel ezelőtt, hogy a helyi

“kereskedőházakra csak Magyar Leventéék [a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár] látnak rá, hogy ott mi történik, arról gyakran még az adott országba akkreditált diplomatáknak sincsen fogalma”

444.hu/2015/03/27/bar-a-kulugy-nem-verne-nagy-dobra-hogy-a-quaestoron-kivul-kikkel-uzleteltek-mi-eleg-szines-tarsasagot-talaltunk/

Amihez hozzáérnek, szarrá válik...
@punkfrog: Naná, hogy rájuk kell borítani, megérdemlik! Azér' nem árt ésszel...
@punkfrog: A jogállam nem Magyarországon van, hanem az én fejemben...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Úgy emlékszem, én aznap náthás leszek. Így aztán a lámpavasat a fotelből, a tévében fogom nézni...
"A világhírű amerikai csaló, a "Wall Street farkasa" piti tolvajnak tűnhet a magyar követőihez képest. Jordan Belfort, akiről a közismert hollywoodi filmet forgatták, 200 millió dollárral vágta át az ügyfeleit, míg a Quaestor-ügy nagyjából 600 millió dollárról szólhat"

propeller.hu/itthon/3082458-wall-street-farkasa-piti-tolvaj-magyar

Gyengébb képességű narancsbolsevik hívők szocibroker botrányához.
Ebben is jobban teljesítünk!
Piti amerikaiak.
Béla, ha ügyesen kavarol, szép pénzt szakíthatsz a hülyéken:

"Ha a strómanként funkcionáló Orgován nem mond le magától, a Quaestornak rendkívüli közgyűlést kell összehívnia. Ezt a jogszabályok értelmében legalább 15 nappal a meghívók kiküldése után lehet csak megtartani.

Az nem jelent feltétlenül problémát, hogy a cégcsoport részvényeseinek többsége börtönben van: ha Tarsolyék felhatalmaznak másokat maguk helyett, akkor a közgyűlés érvényes és határozatképes. A nagyobb probléma az lehet, hogy új vezérigazgatót kell választaniuk Orgován helyett, aki pedig nem Tarsoly lesz, miután előzetesbe helyezték. Így egy másik jelöltet kell találniuk, akit a közgyűlés többségével kell megválasztani."

propeller.hu/itthon/3082247-orgovan-meg-jo-darabig-quaestor-vezere

Dikkmán...
@látjátok feleim szümtükkel: akkor máris értelmet nyer a főnök mondata:

"Láttunk már brókert, ez a kőgazdag emberek világa."

de elég, ha körbenéz egy kormányülésen.
Lajos, a Bokros:

"Bennfentes kereskedelem = börtön.
Mármint normális országokban, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Nálunk? Úgy tűnik fel, hogy a kormány főhivatalai járnak elöl a bennfentes kereskedésben. Hiszen a külügy úgymond "időben" kimenekítette a pénzét a Quaestorból!

A baj azonban ennél jóval nagyobb. Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!

Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam."
@parti_giano:
BRÓKERKORMÁNY!
Essetunni... majd jól megvédik a keményen dolgozó kisemberek pénzét.
Valamiből kártalanítani kell a spekulánsokat, azokat akik a "megtakarításaikat" a megfelelő helyen elhelyezték.
@dr. jenőke (jenőke): Amit írtál abból minden megáll, egyedül a 411 a)kérdéses, ennek is az elhallgatás része, ami kicsit necces, kivéve, ha az elhallgatást az azonnali intézkedés elmulasztásaként értelmezzük.
"A 444 azt írja, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. élére március 16-án új vezérigazgató került, Orgován Béla személyében. A cégjegyzék szerint azonban már március 9-én kinevezték a titokzatos egykori közmunkást, éppen aznap, amikor este elindult a lavina.

Mindezek alapján könnyen előfordulhat, hogy az újonnan feltűnt férfi viheti el a balhét a 150 milliárdos csalásért. A 444 utánajárt, és kiderült: a 38 éves Orgován Béla Tápióságon, egy 2500 lelkes Pest megyei faluban él és a helyiek sem akarják elhinni, hogy vezérigazgató lehetett belőle. Ez nem csoda, hiszen sokak szerint még az általánost sem fejezte be, abban pedig szinte mindenki biztos, hogy középfokú végzettsége nincs. Gyakorlatilag egész életében munkanélküli volt, majd közmunkán kapott lehetőséget az államtól.

A céginformációs adatbázis szerint mégis ő most a zrt. vezérigazgatója:

Orgován Béla (an.: Steinhauser Anna)
Születési ideje: 1976/11/30
2253 Tápióság, Szabadság utca 7.
Adóazonosító jel: 8401454980
A képviselet módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)
Jogviszony kezdete: 2015/03/09
A változás időpontja: 2015/03/09

A 444-nek több helybéli is azt mondta, hogy Orgován börtönviselt, utoljára másfél éve szabadult. Van aki úgy emlékezett, hogy

több időt töltött életében bent mint kint.

Mostanában azt mesélte a faluban, hogy Pesten kapott munkát, ráadásul olyat, amihez egy szürke Opelt is adtak neki, hogy azzal járjon dolgozni.

Amennyiben iratok tűntek el az utóbbi hetekben, akkor ez már az ő felelőssége lesz – jegyzi meg a lap. Orgován Béla előtt a Fidesz-közeli üzletember, Tarsoly Csaba, illetve Tarsoly felesége és édesapja vezették a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t, ám ők mostanra kikerültek a cég irányításából."

Tarsoly azt mondta, visszaveszi a céget. Persze nem történt meg, nem is tudja mostanság...

Béla olyan órabérért fog ülni, hogy ihajj! :)
Mondjuk zárkatársnak lehetnek még prominens társai:
Orbán
Polt
Szijjártó
.
.
.
.
@látjátok feleim szümtükkel: O. megint hazudott, van megfelelő kincstári nyilvántartás.
@parti_giano:
""Láttunk már brókert, ez a kőgazdag emberek világa."

de elég, ha körbenéz egy kormányülésen."

Én is szét szoktam nézni a környezetemben, de csak követ bírok látni, a gazdag valahol elveszett.:(
@látjátok feleim szümtükkel: viktor üzeni, hogy még több követ fogsz látni, csak járjon a szád.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Amihez hozzáérnek, szarrá válik..."

Nem villává?
.
@parti_giano:

Elnézést! Elfelejtettem, hogy a néprádijó szerint a volt polgi talán kőgazdaggá lett, de ezt én nem hiszem el, mert nem láttam, csak hallottam, a fülemnek meg még én se hiszek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na mit szoktam mondogatni??

a focista általában igen csekély értelmi képességekkel van felszerelve.
most képzeld el azt a focistát, akinek csak a kispálya jut...
@pianolight:
20.55 Milyen "értelmetlen vádakról" írsz te népművészeti agyag tárolóedény?
Meg tudod magyarázni, hogy több mint pintérlajosi kéthetet biztosítottak szabadlábon a nyomok és vagyon eltüntetésére? Hogy munkanélküli közmunkásra tolták a vezérigazgatóságot? Vagy talán bűnrészes vagy, azért mosdatod őket?
MONDTAM, hogy ne említs ilyesmit károsultak kézközelében!
"Szép a rút, és rút a szép.
Sicc, mocsokba, ködbe szét" te barom!
nyugatifeny.blog.hu/2015/03/28/lassan_bedol_a_fidesz_nevu_piramisjatek
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőke, van egy fogadásom, hogy NEM LESZ bírósági eljárás, legfeljebb a takarítónő (bocs: tisztasági manager,) és legfeljebb a portás ellen.
De ha lesz, remélhetőleg Tarsoly már végrendelkezett - és nem a vagyonáról, amit eltüntetett.
Hogy idézzem egy olvtársat: valahol már élesítik Jack Rubyt.
@pianolight:
köss össze 4 pontot 3 egyenes vonallal. Klasszikus feladvány: a pontok keretei között maradva nem sikerülhet. A jogállam helyreállítása pont egy ilyen feladvány: nem maradhat meg az orbánista sarokpontok között. Egyszerűen: mert az nem jogállam, és a jogállam egy nagyobb halmaz, tehát KI KELL LÉPNI a jogállamnak hazudott keretek közül,l hogy a feladat megoldható lehet.
Nincs ellentmondás, csak akkor, ha tényleg elhiszed, hogy a fideszes sarokpontok valóban jogállamot jelentenek. Viszont bizonyos mértékű IQ alatt nehéz az infócsere. Magyarán úgy hülyeség (vagy fideszes, ami secko jedno) az érvelésed, ahogy van.
Furcsa a jobbik hozzáállása is. Emlékeim szerint 2006-ban nem voltak ennyire szégyenlősek, akkor nagy aktivitást mutattak sátorozásból, meg hasonlókból. Gondolják a megmondás, felszólítás most elég?

www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/quaestor-ugy-a-jobbik-megmondta-hogy-ok-megmondtak-603787
@kekex: Látom, sikerült bátorra innod magad. Vagy alapállásban vagy ilyen? Mert, hogy olvasni nem tudsz, az bizonyítottnak látszik. Viszont a diszlexiád miatt én köcsög vagyok!? Ja, ki az a pinrérlajos? Egy ( hosszú)mondatban: értelmetlen vád az, ha G. orbánt azzal vádoljuk, hogy gyerekeket evett, és a küszöb alá ásta el a maradékot, van 100,2 bűne ( tegnap estig), 101,2 nem oszt nem szoroz.
Tisztelettel búcsúzom tőled.
P. S.: Ja, kifelejtetted, hogy sánta is vagyok:-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mivel mértékadó felmérések szerint nálunk ugyanannyit loptak abszolút értékben külföldre, mint a 4x nagyobb Lengyelországban, ez azt jelenti, hogy 4x többet loptak. Most kivillant a koszos alsószoknya szegélye, és fény derült egyfajta lopási technikára.
De azért verem a mellem, hogy ráhibáztam, mivel Bod Péter Ákos sem tagadja:
"Bizony könnyen előfordulhat, hogy a kockázatot az intézmény vállalja, a jutalék pedig magánzsebbe vándorol.

Igen, ez a professzoros megfogalmazás.

Én is igyekszem.

Hol a vége ennek az egésznek?

A Quaestor csődje százmilliárdos nagyságrend, az ilyenre rendes országban nagy erővel mozdul rá az ügyészség.

Rendes országban.

Aha.

Ahol a kormánytól független ügyészséget kizárólag szakmai szempontok vezetik."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Kayaibrahim-Josiptot" verzió...a bánatom az, hogy ezt is megússzák, mert b@ok vagyunk
@kekex: Ja, és most tényleg mennem kell, de 4 pontot simán összekötök egy egyenes vonallal. Klasszikusan. Valami kimaradt a szövegből. Tudom, mit akartál mondani, ha jól fogalmaztad volna, akkor térben lehet összekötni, de ez kimaradt geometriai érvelésedből.
Üdvözöllek.
@pianolight:
kutyának még nem hívtalak, viszont alkohol nélkül is sikerült a fidesznyik szövegekkel felba..brálni az agyamat! Pedig máskor igyekszem józanul és mértéktartóan érvelni.
@pianolight:
Akkor nagyon más a véleményünk az "egyenes" vonalakról! De ez már nem is lep meg.
"Ez a brókerbotrány sem fog a fejére égni, ha csak mondja neki az ember. Az valakinek eszébe jutott egyáltalán, hol is van az a hiányzó pénz? Vagy gondolt arra valaki, hogy tudta ezt megtenni egy olyan cég, amely negyedszázadig tisztességes volt, majd a Fidesz kormány alatt dönti romba magát fiktív kötvénnyel? A Matolcsy-féle jegybank is mélyen kussol, a kormányzat bőszen bukottbaloldalozik, tehát megy minden a maga megszokott kerékvágásba. Hárítás, támadás, az ellenzék meg ül a seggén. Felszólít, meg ilyenek. Na szépen vagyunk, ettől biztos magába száll a közpénztől meggazdagodott jelenlegi politikai elitnek nevezett tolvaj banda. "
gepnarancs.hu/2015/03/orban-nem-fog-lemondani-mert-o-egy-g-el-kell-hajtani-a-picsaba/
"Az ellenzéki pártelnök szerint ez olyan fejlemény, ami az Együtt számára végleg megingatja a bizalmat az igazságszolgáltatás ügyészi részében. Hozzátette: az elmúlt két hétben az ügyészség hagyta „szabadon futni” Tarsoly Csabát, hagyta, hogy szabadon átruházhasson cégtulajdont, átrendezze a cégcsoportját, és eltüntesse a bűncselekmények nyomait."
nepszava.hu/cikk/1052447-quaestor---orban-mentette-a-haverok-penzet/
Nekem meg most dőlt meg az igazán mikrónyi kis hitem az Együttben! Márminthogy eddig lett volna bárminemű illúziójuk poltpeti és bandájában!
"Tényleg minden fék, ellensúly leépült, a hatóságok szolgálatkészen félrenéznek, csak a „félnótás” sajtó deríti ki, hogy mi folyik itt. Leltárok készültek a mellébeszélésekről, mulasztásokról, a hatósági kontroll slendriánságáról. A házelnök mértékadó médiája nem vitt volna bennünket a zavarosba. Kezüket fogva tüzetesen megismerhetnénk a kármentés fázisait, de legfőképpen azt, miként kell begyűjteni az ügyben ártatlan pénzintézetektől a fiktív kötvények ellenértékét, hogy a keményen dolgozó kisemberek ne járjanak pórul."
nol.hu/velemeny/zavaros-sajto-1524719
De azért erre is figyelni kell:
gepnarancs.hu/2013/11/konyvegetes-szobordontes/
"a magyar szélsőjobboldal Radnóti-hétvégét tartott. Az ártalmatlan költő ideális célpont volt már életében is, most, mártírhalála után főleg nem várható, hogy visszaüt, de remekül lehet az emléke gyalázásával provokálni mindenkit, aki szereti."
Nálunk - Mária országában - hagyománytiszteletből, megszokásból, hobbiból, betegségből (kleptománia) és megélhetési (?!) okok miatt mindent visznek, csak parazsat nem lopnak.
Úgy tesztek, mintha valami újdonság lenne?
@Kijelölt Önkéntes: pedig megmondták, gyűjts parazsat haragosod fejére.....
@Kijelölt Önkéntes:

Ha megengeded, kiigazítalak.
Parazsat még nem loptak. De fát, olajat, gázt már igen.
@kekex: Nagyon lelkes vagy, ugyanakkor én is össze tudok kötni négy pontot három egyenessel, ez nem hírértékű.
Mint ahogyan az sem, hogy loptak mindent, amit lehetett, a fidesz csak annyival más, hogy neki csak a kdk-ák látható, kézzel fogható vagyona maradt szabad prédára.

S nem mindenki fidesznyik, aki nem ujjong a nagy semmin.
@jöttem: szerintem loptak parazsat is, ha máskor nem az istállóskői barlanglakók korában tuti.
@habakuk000:

Akkoriban nem játszadoztak a tolvajokkal. Bumm a fejbe! és kész.
Régi szép idők!
@jöttem: bumm a fejbe. szóval, akkor istállóskőn találta fel a lőfegyvert ganxta valamelyik felmenője?
@kekex:
Apránként az ügyészek, rendőrök, bírók - akik ehhez asszisztálnak - kezdhetnek csomagolni. Különben együtt ülnek ezekkel. Oszt ez a jobbik verzió rájuk is nézve...
Egyszer megindul a birka nép, akkor viszont nem lesz elég a tek...
@parti_giano:
Az a szakóca volt, kérlekszépen, hangtompítós...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem hiszem, Boli.
Olyan szinten szar, sunyi ez a rendszer, hogy nem gondolom, egy söprés elég lenne.
Héraklész sem lenne elég a hülye folyójával (nem jt eszembe a neve)

Látod, ez a mostani botrány is szépen elsimul, a "bilincset a brókerekre" hangzatos jelszavakra, amit esetlegesen megfejelnek a bilincset szíjjártóra és orbánra című csasztuskákkal lelkes aktivisták.
És akkor mi van? Minden folytatódik ugyanúgy, mint x éve csak más nevekkel.

Ugyanakkor még véletlenül sem azon gondolkodnak el, hogy a picsába van az, hogy súlyos kamatokat fizetünk - amíg a pénzünkből magánérdekek mentén forgatnak ki jövedelmeket - (egyébként mindig ezek a jó bulik), s eszünkbe sem jut rendszerszinten, hogy teljesítmény, munka, ész és nem politikai kapcsolati rendszer építése révén jussunk óhajtott jövedelmünkhöz.
@habakuk000:
Javíts ki, ha tévedek, a brókerek államilag meghatározott játékszabályok alapján, folyamatos állami felügyelet alatt "játszanak".
Az MNB a felügyeleti szervük, folyamatos adatszolgáltatási kötelezettség mellett.
Akkor ki is a felelős, hogy megtehetik, amit megtesznek?
Lámpaoszlop kell ide, amíg ott nem lengedezik pár "illetékes", addig semmi sem fog változni.
@habakuk000: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Korábban már feltettem, de most megismétlem a következő - jelenlegi ismereteim szerint sokáig válasz nélkül maradó - kérdést:
Vajon mit kell nekik ahhoz elkövetni, hogy tömegesen kiverjék a biztosítékot és azzal igazi társadalmi összefogást, sőt érdekérvényesítő megmozdulásokat generáljanak?
Nem elég a látszat, ezt már sokan, és sokszor mondták. A tettek mindennél többet mondanak. Viktor is azt mondta ( talán már ő sem hiszi el ), hogy ne azt nézzék mit mond, hanem azt, hogy mit csinál. A Vona szerinti, mindent mondunk, de nem csináljuk amit mondunk, még arra sem lesz elég, hogy a fidesz helyét megszerezzék.

index.hu/belfold/2015/03/28/vona_a_jobbik_osztozik_a_zsidosag_gyaszaban/
@kekex: "Beismerem, fidesznyik vagyok, és azt is, hogy tévedtem. Amikor veled szóba álltam. de az utóbbit valóban beismerem.:-)))))" azért tettem idézőjelbe, hogy jelezzem, ez irónia, ne idézgesd hamisan a fejemre.
@habakuk000: "Nagyon lelkes vagy, ugyanakkor én is össze tudok kötni négy pontot három egyenessel, ez nem hírértékű." Akkor tudom egy egyenessel, ha azon helyezkednek el. KIhagyta, hogy " tetszőleges", ill. hogy nem 1 egyenes mentén elhelyezkedő. Klasszikusan.
@parti_giano:

Igen. Időnként hasznos is lehet, gondolataidat a helyes irányba tereli.
A fidesznyikeket, vajon hány csapás tenné helyre?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az a szakóca volt, kérlekszépen, hangtompítós...
DDDDD
Amennyiben valaki nem tudta volna végigkövetni az eseményeket:

"Lásson tisztán Questor ügyben!

Néhány fejben talán picit összekuszálódhattak az események, ezért most vázolom, hogy konkrétan mi történt.

A Questor csődbe ment, mert a Gyurcsány-kormány semmilyen törvényt nem hozott a keményen dolgozó kisemberek védelmében. Így történhetett meg, hogy a Bajnai kormány a teljes magánnyugdíjpénztári vagyont államosította, miután eltőzsdézték azokat a brókerek - Gyurcsány Ferenc útmutatásai alapján.

Az, hogy a Questor egyáltalán nem ment csődbe, csakis a jelenlegi kormánynak, és szeretett vezetőjének, valamint a Békemenetnek köszönhető. A miniszterelnök már 2013. szeptember 7-én szólt Szijjártó Péternek, aki levelet kapott Tarsoly Csabától 2014. december 16-án, melyben kifejtette, hogy egy tértivevényes levélben jelezte Matolcsy úr felé, hogy várhatóan 2009. augusztus 15. és 18. között nem fog csődbe menni a Questor. Nos ezt a levelet kapta meg 1989. január 7-én Orbán Viktor, aki azonnal eldöntötte, hogy a szovjet csapatokat egyedül kell kizavarnia az országból. Természetesen már akkor tudta, hogy ez Brüsszel ellenállásába fog ütközni, de Orgován Béla azonnal megnyugtatta a miniszterelnököt, hogy hajlandó átvenni két-három napra a kormányzást, mert a válságmenedzseléshez ért a legjobban.

Szijjártó Péter - szülői segítséggel - már másnap kivette a külügyminisztérium állampapírjait a Questortól. Az így megmenekített közpénzt egy ismert gázszerelőnél nyitott számlán helyezte el - a keleti nyitás jegyében. Ezen a napon a miniszter háza nem növekedett, sőt: zsugorodott három négyzetmétert.

A bennfentes kereskedelemről szóló balliberális, kommenyista vádakról meg csak annyit: nagyon melléfogott a bukott baloldal, hiszen semmilyen közpénz sem volt a Questor számláin. Utoljára 2008-ban fialtatta ott a teljes éves állami költségvetést Gyurcsány Ferenc, 17 napon keresztül. Ennek kamataiból vásárolta meg (strómanon keresztül) a sukorói stadion helyének kijelölt földterületet, mely mind a mai napig az ö nevén van.

Tarsoly Csaba 2010-ben az SZDSZ színeiben indult a választáson, és be is jutott: így szerzett egyéni mandátumot, mint Nagykároly képviselője. Tarsoly urat sem Szijjártó Péter, sem pedig G. Orbán Viktor egyáltalán nem ismeri, soha nem is ismerte, és a jövőben sem kívánják megismerni. Tarsoly úr viszont közösen üzemeltet egy lángossütő bódét Simicska Lajossal, a keszthelyi mólón. Erre a büfére 2006-ban Gyurcsány Ferenc adott pénzt, az állami költségvetés rendkívüli tartalékaiból. Gyurcsány és Tarsoly barátsága egyébként is 1993-ra nyúlik vissza, amikor is a bukott miniszterelnök egy foci meccsen ismerte meg Tarsolyt. Orgován Béla mutatta be őket egymásnak, aki akkoriban még csak az EBRD egyik aligazgatója volt. (Fontos megjegyezni, hogy Kaja Ibrahimot is Orgován Béla mutatta be Simicska Lajosnak, de ennek a Questor ügy szempontjából nincs igazán jelentősége.)"

viktorianus.blog.hu/2015/03/27/lasson_tisztan_questor_ugyben
@parti_giano:

Felénk már nem csajok a tyúkok, nem kő nekik a kóla.
sziasztok!

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :D

ezen mosolyogtam kínomban én is... jó kis pihent agya van az illetőnek.
viszont jótündér meséje "remekebb" fordulatokkal bővelkedett, pedig sokkal rövidebb :)))

én meg összeszedtem jó pár helyről a történtek idővonalát, nehogy feledésbe menjen...
pedig már nem akartam ezzel foglalkozni, de felháborított a frakció közleménye...

offforever.blog.hu/2015/03/28/szellemileg_leepult_a_fidesz_frakcio_nem_tudja_hogy_2015_ota_2_3-al_kormanyoznak
találtok még egy fantasztikus bambuszház "kocsmát" is

offforever.blog.hu/2015/03/28/csodalatos_bambuszhaz

és van Verdi is az ínyenceknek:

offforever.blog.hu/2015/03/27/giuseppe_verdi_la_traviata
@guma:

Elolvastam ezt a csuda választ, és nagyon megtetszett a következő: "...megelőzendő....bűncselekmény gyanújának elkövetését".

Azért gyengébbek kedvéért megjegyzem, hogy bűncselekményt követnek el, nem annak a gyanúját.

Most már csak az érdekelne, melyik jogi egyeteme járt a cég jogésze? Talán oda, ahová az is, aki szerint nincs megfelelő kincstári rendszer?
@látjátok feleim szümtükkel: :)

elképesztő, fogalmazások, morzsák...
azért szedem (archiválom) sok helyről, hogy a hibák bukjanak ki.
@guma: Azért, ennek szívemből örülök, ha gyúlnek a vádpontok, lementettem. Így legalább nem merülnek feledésbe, reméljük az is olvassa, aki elkövette. Csakhogy legalább rájöjjön a szapora...
@pianolight:

ellentétben veled, nem vagyok pénzügyi szakember...:)
ráadásul felettem is elrohant már egy "kis" idő, így ha valamit "látok" de nem értem, igyekszem mindent összeszedni - ebből alakult, hogy spájzolom az anyagot, ne keljen keresgélni.
:D
@parti_giano:

Egyébként mijaf* az a kőgazdag? Olyan oligarcha féle, vagy csak a tarisznya csúfneve???
@guma: Kösz a feltételezett bizalmat, de én sem vagyok pénzügyi szakember, csak egy lusta, mezei közgazda DD
@parti_giano:

Taszítóan ízléstelen.
:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_BRÓKERKORMÁNY!
Essetunni... m_"

Te sem tudod.

Brokikormány lesz az.
Egy kis infó, hol is tart a fideszes fiúk bulija:

"A fideszes fiúk a szokott módon megforgatták a közpénzt, elvitték határidős devizapiacra, ahol svájci frankra "fogadtak". (Hja, ez a fajta spekuláció már nem adás-vétel, hanem inkább szerencsejáték!) Ehhez nyújtott segítséget többek között Tarsoly Csaba és a Questor. Az állami pénzeket részben nála helyezték el (a Szíjjártó-féle banda, de mások is játszottak, más ismerősökön keresztül), úgy látszik fiktív kötvényeket használtak, majd ezt a pénzt kivitték valahová.. talán Frankfurtba. Aztán január 15-én becsapott a ménkű. A svájci jegybank kedélyes vigyorgás közepette bejelentette, hogy továbbiakban nem interveniálja a svájci frankot, és a sok marha, aki azt hitte, hogy okosabb a svájci bankároknál, teljesen elbukta a vagyonát.
A fideszes fiúk is bukhattak valami 300 milliárd forintot.
Csakhogy ez a pénz nem az övék volt, hanem az államé.
Pech! Főleg úgy, hogy a hűtlen kezelést bünteti a törvény, jóindulattal is tíz év letöltendő.
De hát nem úgy van az! Amíg lélegzik az ember, addig van remény!
Vissza kell szerezni a pénzt!
Orbán Viktor kiadta az ukázt, hogy ki kell szedni a pénzt a brókercégekből. Igaz, hogy az oda betett állami pénzek már elúsztak, de a kisbefektetők pénze még ott van.
Szóval NEM IGAZ AZ, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEK ROSSZ GAZDÁLKODÁSA MIATT JUTOTTAK CSŐDBE A BRÓKERHÁZAK! NEM IGAZ AZ, HOGY MEGTÉVESZTETTÉK A FELÜGYELETET!
Egyszerűen azért tűnt el a kisbefektetők pénze, mert a tisztelt kormányunk a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést lopással igyekszik eltussolni. Nem érdekli őket az, hogy hányan lesznek öngyilkosok. Nem érdekli őket az, hogy a kisemberek megtakarítása elvész.
Illetve egy embernek volt annyi lelkiismerete, hogy ebbe nem ment bele. A másik utat választotta - az öngyilkosságot.
Így aztán Orbán Viktor sem "bennfentes információn" alapuló kereskedést csinált, hanem egy konkrét parancsot adott ki, hogy LOPJANAK annyi pénzt a fiúk, amivel be lehet tömni a költségvetésen keletkezett lyukat. Szó sem volt még akkor "dominóhatásról", amikor kiadta az ukázt! És az Index-nek adott március 4-ikei "füles" sem arról szólt, hogy "tudunk arról, hogy ezek és ezek a cégek rossz anyagi helyzetben vannak, és be fognak csődölni", hanem annak tudatában nevezte meg a három céget a fideszes informátor, hogy tudta, a már eltőzsdézett pénzt veszik ki - a kisbefektetőket károsítva meg ezzel, szánt szándékkal csődbe taszítva ezen cégeket. De úgy látszik az egyik ilyen cég (nincs megnevezve) nem ment bele ebbe a bűncselekménybe... és nem is bukott meg eddig.
Ezért van az, hogy csak most vették észre a 150 milliárdos "fiktív" kötényeket a Questor esetében. Korábban ugyanis ezek nem léteztek. Ezért van az, hogy a bankalapításkor átvilágított Buda-Cash most hirtelen 100 milliárdos hiányt mutat fel. Január 15 előtt ugyanis nem létezett ez a hiány.
Hogy a fideszes fiúk és az ellenőrzésre küldött jegybanki "szakemberek" egyből az "elmúlttizenötév"-et emlegették? Első pillanatban én is bedőltem ennek. De azóta biztos vagyok abban, hogy még a múlt év karácsonyakor is rendben volt minden. A papagáj kommandó rá akarta kenni a dolgot a szocikra. Elvégre kell egy bűnbak! Csakhogy ez a bűnbak keresés ad hoc jellegű volt, és állandóan félresikerült.
Lassan fény derül az egész bűncselekményre."
@pianolight:
Valóban hiányos a feladvány, mivel a 4 pont egy NÉGYZET négy sarokpontja, és azt kell 3 egyenessel összekötni, amelyek nem keresztezhetik egymást. Ezt lehet csak a keretek közül kilépve megoldani. Na persze: ÉN félszavakból is értem magamat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egyébként első perctől kezdve erre tippeltem. Hogy közpénzt forgattak magáncélra és a svájci atombomba intézte el a korábbi "tuti" bulit.
Egyébként az ellenzék meg kezd egy ultipartira hasonlítani, ha az egyik Orbán vagyonát foglaltatná le, akkor a másik (Szanyi) meg már Orbánt.
Konta, rekontra, szubkontra, fedák sári?
süti beállítások módosítása