Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.11. 10:05 Fabius

Lelépő hírtévések: Simicska pénze azért nem büdös

Címkék: hír tv végkielégítés médiaháború

Beindult az elvándorlás a Hír Tv-től, mondja a pestisrácok, mert a jómunkásembereket és jómunkásasszonyokat ez a gonosz Simicska a szakmai múltjuk feladására akarta kényszeríteni. Ezzel pedig elérkeztünk egy fontos pillanathoz: innentől Magyarországon Orbán seggének kinyalását úgy hívják, "szakmai múlt". 

Állítólag Hangsáv Anett is felmondott, mert számára is vállalhatatlanná vált, hogy a Fenséges Tompor, a fő csapásirány felől elfordítaná fejét a kenyéradó. Gondolom lesznek még páran a napokban, akik smittmarizva fognak igyekezni letenni a hűségesküt, oldalt választva a háborúban. Csak az a fránya pénz, az ne lenne, mert így elég röhejes, ha lelkiismereti okok miatt távozva ácsingózunk a Lajos pénze után még mindig. 

"Az érintettek portálunknak azt mondták: jogászokkal is konzultáltak és úgy vélik, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos pálfordulásra, szakmai múltjuk feladására próbálta kényszeríteni a munkatársakat, ami jogszerű alapot teremt a rendkívüli felmondáshoz és a végkielégítés igényléséhez."

Vagyis morálisan kínos, ha Lajos majd kérni fog valamit, de az nem kínos, ha ezen megsértődve felállunk és azért a pénzét még megpróbáljuk utoljára lehúzni. 

hir_tv.jpg

A rendkívüli felmondás jogszerű alapja aligha fog összejönni, célszerűbb lenne fájdalomdíjra apellálni, ha már ennyire anyagiasak vagytok. Hivatkozzatok rá bátran, micsoda lelki törést jelentett mikor az - állítólag részeg - Simicska pénteki nyilatkozataiból számotokra kiderült, nem édesgalambom, tubicám, plakátlányom, rózsaszálamnak lát titeket, hanem parancsmegtagadásra azonnal kirugdosható orbánista csicskagecinek. Ez olyan mély sebeket ejtett a kis lelketekben, hogy elvette a figyelmeteket, és ahelyett, hogy megvártátok volna míg parancsmegtagadásért tényleg kirúgnak, - és jár a végkielégítés - ti felálltatok önként. 

Az nem tűnt föl senkinek, hogy az önkéntes távozással Orbán felé tett hűségeskü és a Lajos féle végkielégítés megszerzése egy időben nem fér össze sehogy. Végül is, ennyi eszetek honnan lett volna? 

Nyilván benne van a hirtelen felállós pakliban, hogy a frissen gründolandó Közszolgálati Párttévé simán felszív benneteket a partvonal mellől. Oké, lehet ki kell guggolni valahol a szerződésetekben lévő pár hónap  "non competition clause"-t, de aztán csak lesz valahogy. Vagy a Főni kifizeti a lelépési pénzt értetek - 80 milliárdos keretből futja ez a kis apró -  cserébe majd átültök az egyik tévés plakátról a másikra.

Olyan hülyeség, hogy morálisan vállalhatatlan lenne Papp "Hírhamisító" Daninak dolgozni, gondolom föl sem merül a ti "szakmai múltatokkal". 

 

 

638 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr297160529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az a baj, hogy Keletről se jön. Egy kivétel van, de az bár inkább ne lenne. Az atomerőmű építését azért kell mindenáron forszírozni (és az ésszerű időpont előtt tíz évvel felépíteni, azaz teljesen gazdaságtalanná tenni), hogy a katasztrofális beruházási ráta értékét feljebb tudják srófolni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "amit most a Sziriza csinál (és amiért populizmussal vádolják azt a neolibek Nyugaton)"

Ez a való, ez nem alaptalan vád...
Egyszerű az élet. Akinek van befektetnivaló pénze, az hozza ide azért, hogy itt gazdagodjunk, miközben gyűlöljük a pénzéért. Ne törődjünk vele, hogy esetleg saját hazájának pörgetné a gazdaságot, és mi is profitálhatnánk egy win - win játékban, dehogy. Ha már egy cseppet is win a befektető, akkor hallgassunk az erdészre egyből. Mi meg természetesen jóságos cukrosbácsiként szórjuk kishazánk javait a szükséget szenvedőknek afrikától cseremiszföldig, úgyis van elég. Vagy mi is hasznot hajtunk magunknak kinti cégekből talán???

Ez lehetetlen, hiszen így nem elég a gondolkodásra elkülönített egy bit az agyban.
@miva?: "Ha már egy cseppet is win a befektető, akkor hallgassunk az erdészre egyből."

Ha ezt nekem szántad, mondd nyugodtan a szemembe! :)
Én csak arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy a szadesz-féle propaganda win-win szituációt vizionált oda is, ahol nem volt, pl. szabolcsi munkanélküliség.
A Fidesz meg óriási vereségként próbálja azt eladni, amiből most is profitál az ország, pl. a Gyurcsány idején idetelepült multik.
De legalább hungarohonban lesz az egyetlen állatkert, ahol ketrecben meg lehet tekinteni a százfejű cézárt, csak etetni nem szabad
@vakapad: "Az a baj, hogy Keletről se jön."

Ne aggódj, jöhetnek még ide hátsó-pakisztáni autógumi-újrahasznosítók, pedig hogy ágált ellene a Fidesz, mikor ellenzékben voltak. :)
@Sir Bates dö Hól:

Az lehet, hogy semmiben nem felelnek meg a neolib gazdaságpolitika szabályainak, és ezért jól becsődölnek. De legalább nem hazudnak, és nem buzdítanak idegengyűlöletre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: oké, de momentán az a helyzet, hogy csak lefizetett, vagy politikailag nyomott befektető van. A józan ész sokra lenne képes, de nálunk vagy agyatlan lelkendezés van, vagy apátia, ráadásul szimmetrikusan politikai szimpátiától függően. Persze hogy nem lehet egy szögegyszerű helyzetet felismerni sem ezekkel a peremfeltételekkel, nem hogy megoldani problémákat, ugyan már!
Egy dupla borderline az egész ország, és ha nem tutulsz elég lelkesen ferinek, már orbánista is vagy, ha meg orbánnal lenne bajod, hát akkor te dk-s szadeszes hülye vagy egyből.

Ez van. Innen értelmezzük az erdészt, ha kérhetem.
@pianolight:
"Az anyacégnek nem kell tőkével beszállnia."
Az anyacég tavaly nyáron tőkésített 95 mrd-ot
a hazai leányvállalatnak részvénykibocsájtásból.
Bokros Lajos szerint az Erste Bank kivásárlásnak semmi értelme nincs.
Ezen kívül bejelentette a kormány, hogy megveszi a bankot, de az értékéről szó sincs.
Az egész ügylet úgy néz ki, hogy az állam most megveszi a bankot, nagy valószínűséggel megvan a jelölt, aki három éven belül - ekkor kerül sor az állami bankok magánosítására - kedvező
feltételek mellett kivásárolja a bankot meglehetősen jó kondiciókkal.
@Sir Bates dö Hól: barátnéd lájkgyűjtő lett. a kommentek elképesztőek, de a legjobb:
"mindig csak a magyar védte a nyugati határokat" d:

utilitywarrior.tumblr.com/post/110802663961/ebolas-terrorista-tuggyukkik
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Tegnapi 19.58 h-kor írt válaszodhoz:
"Mivel úgy gondolja, hogy az ország nagy része vallásos, hát megtartja ezt a látszatpártot.Az ő nyakába varrja a nemszeretem intézkedéseket."
Valóban az ország 74%-a vallotta magát valamely valláshoz tartozónak, de kétséges, hogy a vallási hovatartozás alapvetően befolyásolja a pártválasztást.
A KDNP-re inkább a parlamenti döntéseknél van szükség a voksolásnál.
Van egy sor olyan törvény, amelyek szellemisége egybeesik mindkét pártnál,azonban a KDNP jó néhány olyan szabályozást is kierőszakolt a kormánytól, amely népszerűtlenné tette a Fideszt a választók előtt.
Mindenesetre irritáló, hogy egy majdnem nevesincs párt milyen jelentős hatalommal bír ebben az országban.
@parti_giano:

Vodka van, de akkor már inkább Durbints sógor emlékére iszom.
Charly biztos nagy ember volt, én azonban belátom, hogy nem érek fel hozzá, hogy is jövök én ahhoz, hogy olyan valaki egészségére/emlékére igyak, aki egy majomivadék, én akinek minden felmenője csak ember volt. Ennek további részleteibe most nem mennék bele, egyszer régen már el élcelődtünk ezen hatodmagammal, de volt aki magamon kívül is mondott egy s mást e tárgyban. Akkor már nem több értelme van egy barna sörben sült csülök gyöngyhagymával, koktélparadicsommal és csiperkegombával kevert almaszeletekkel, különös tekintettel 4 babérlevélre és 8 szem borókagyogyóra' versus 'kolában főtt sonka' receptek versenyének kontra sárgarépafőzelék?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem tudom... pénzt adok valakinek, az feléli, akkor még adok annyit, hogy újrakezdje, de kaviár nélkül, majd belenget, hogy nyista lóvé, kapd be... te, azért még egy francia szociális alapon is kiveri a bizti, hogy "vissza a 13-15. havi fizetést!"... nem kell tisztelni a tőkét, de akkor szamárfogat, nem audi a valóság...
@jaegtoer: azon nem is gondolkodtam még, megtanítható-e a majom főzni? de ezt nehogy magadra vedd!
@parti_giano: hihetetlen kommentek:-)... pedig ott toroczkay a polgármester, meg van lovas önkéntes rambója is...
@Mariann19:
.
Kicsit másképpen látom, de az eredmény ugyanaz.
Írod: a KDNP jó néhány olyan szabályozást kierőszakolt a kormánytól, amely népszerűtlenné tette a Fideszt a választók előtt.

A KDNP annyira elme, és fantázia csökkent, hogy önálló véleményig nem jutnak el. Kapnak egy iratot, ezt terjeszd be, ők beterjesztik, mint saját alkotást.
Amiről sejthető, hogy népszerűség veszteséges, az valóban az, de nem akkora hatása, mintha a fidesz, vagy egyéni képviselőként fideszes lenne a tálalás.
Ugyan hová süllyedne még a KDNP?
Így mindent be is terjeszt.
@dr. jenőke (jenőke): nincs olyan szerencsénk, hogy ennyire bólogató jánosok legyenek. Szerintem arról van szó, hogy a fiúk azt hiszik, bármit meg tudnak csinálni, mert dupláztak. És már örökkön örökké övék a hatalom. Így mindegy ki mivel áll elő, megszavazzák.
@fzs.1933:
"Én járok vásárolni, és rohadtul nem látszik az élelmiszereknél semmilyen árcsökkenés."
Ma ennek az árcsökkenésnek az áldozata voltam.
A férjem - gyakorlatlan - megbízást kapott 5 csomag réteslap vásárlásra tőlem.
Vett is 5 csomagot 4.795.- Ft-ért.
Én 95.- Ft-ért szoktam venni egy kis csomagot.
Ez szép nagy pakk volt, de azért 959.- Ft/ db mégis túlzás.
Most már mindegy, meglesz szilveszterre is az anyag.
@dr. jenőke (jenőke):
Néhány olyan KDNP-re jellemző beterjesztés került be az Alaptörvénybe, amely szellemiségében szorosan kötődik a hithez, vagy a vallásra alapozott.
Különösen a családjogi törvény egyes elemei, a házasság intézményének felfogása, az oktatás vallási alapokra irányuló változásai, és ki ne maradjon a vasárnapi zárva tartás.
Amennyiben a család fogalmának KDNP általi értelmezését nézzük, valamint ha ezt adaptáljuk a valós életre, bizonyára ellenkezést vált ki a lakosságból. Ez csak egy példa.
Ilyen törvények nem használnak a Fidesz kedvező megitéléséhez.
A Fidesz egyébként sem érzékeny a legvadabb törvények meghozatalának következményeire, egymaga is gátlástalanul végig hajt bármit.
Inkább a KDNP-s képviselők parlamenti szavazása a lényeg, mert a Fidesz így nagyobb erőt képvisel.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem te mondtad, hanem az, akinek válaszoltál. Köszi a linket.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hunvaldot egy ügyben mentették fel bűncselekmény hiánya miatt. Ugyanakkor más ügyekben elítélték 1 évre azért, mert Szabó Zoltánnak a kerület ingyenes telefonhasználatot biztosított, plusz egyszer valakinek a jogosultságánál nagyobb lakást utaltak ki, és egyszer a kiutalásnál nem vizsgálták a szociális rászorultságot. Ha Rogán ilyesmiket csinált, akkor ő is kap egy évet.

Tarlós nyilván tévedésből került ide.
@Mariann19:
.
A vallás és a jog. Hogyan lesz ebből egység?
Vannak a jognak olyan anomáliái, amelyek értetlenkedésen kívül más joghatást nem váltanak ki. Ez is ilyen.
Gondolj csak az állam és az egyház különválasztására.
Az egyház például adómentesített egyházi alkalmazottakkal rendelkezik. A perselypénz is adómentes.
Láttál már papot tanúként meghallgatva bűnügyben?
A jogszabályok között nem találsz gyónási titok fogalmi meghatározást sem.
Csak ami így eszembe jutott.
Viszont van az Opus Dei.
@Marcellusca:
Kösz, hogy elküldted. Szétröhögöm a fejem. Azért a férjem fejlődik, már tudja, hol lehet kenyeret vásárolni.
Ez is he-he
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hunwaldra a műanyag lakatnak rá kellett volna rohadnia... ahogy az elhunyt VI. kerületire is...
@dr. jenőke (jenőke):
Az kérdés, hogy az egyház hogyan tudta, tudja elérni azt, hogy a civil életben privilégiumokat élvezzen, és igencsak világi előnyök megszerzésében.
Az Opus Dei három alapvetése közül igencsak jeleskedik a társadalmi életben való részvételben, amely politikai szinezetűre változott, és az igehirdetés mellett komoly orientációs gyakorlatot folytat a templomokban.
Ügyes akkor is, amikor elmésen kiválasztja azt a hatalmat, ahol a legtöbbet lehet anyagiakban remélni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ne aggódj, jöhetnek még ide hátsó-pakisztáni autógumi-újrahasznosítók,"

A szomszédom gumis vállalkozó, évek óta gumi újrahasznosítással is foglalkozik ( már a szocik idején is, gumiszőnyeget gyártanak ) és egyre inkább arra panaszkodik, hogy nincs piac. Hát persze, mert a piacnak hiába mondja a kormány, hogy műköggy, a nyomorult nem akar.
@vakapad: Nem tegnapi hír, hogy a megbízásos-tanácsadói biznisz 300 millió forintos virágzó biznisz a fővárosban? Mert demszky?
@Sir Bates dö Hól: részletkérdés.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: aha... ettől nő meg az önkéntes jogkövetés aránya...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ez azéárt érdekes, mert általában annyit ki szoktak szabni, mint amennyi ideig előzetesben volt. Valószínű amiért elítélték, az nem oylan súéyú, amiért az előuezes tartalmával azonos büntetés járna neki. Persze lehet ezt az ítélete még a kúria elé vinni.

Viszont, ha a haveroknak lehet ekkora megbízási díjakat fizetni, és az nem bűncselekmény, akkor valami gubanc van a nyomozás körül. Mert állítólag nem végeztek ezekért a pénzekért munkát. Valaki nagyon benézett valamit. Véleményem szerint nem valószínű, hogy a bíró, mert ha esetleg, akkor....a haverok soha nem lesznek elítélve.
@parti_giano:

" mert 206 éve született a barátod, charles darwin. van otthon vodkád ünnepelni?"

Úgy látom migrénesek a görényeid:))
@gazoló:

Nem ismertem ezt a verset, Köszi érte! Elolvastam, mert az akartam, hogy a saját hangomon szólaljon meg a fejemben.
Ezen a két soron gondolkodtam egész nap:

"..de mondd, volt-e valaha szép világod
valakié úgy, ahogy az enyém? "

Mindannyian másképp tesszük magunkévá ezt a világot.
@fzs.1933:

".. ez csak egy rövid hullámhegy!"

Bánom is én a holnapot! Szeretem, ha teljes a névsor.)))
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Az más történt. A pap magának harcolta ki. Eredményesen.
@Orica Középföldi:
"Az ember lelkiismeretesen és gondosan tanulmányozza lovai, szarvasmarhái és kutyái jellemét és családfáját, mielőtt párosítaná őket; de amikor saját házasságáról van szó, soha, vagy csak ritkán tanúsít ilyen erőfeszítést."

ez is charles
@Sir Bates dö Hól: azért ebben a konkrét esetben nem beszélhetünk arról, hogy ne lennének jogkövetők. :) Nem kevered a jogi és erkölcsi igazságot? ;)
@látjátok feleim szümtükkel: Mi lenne érdekes ebben? Tudod előfordul, hogy felmentik azt, akit megvádolnak. A vád és a bűnösség nem szinonimái egymásnak.
Az, amit mi tudni vélünk, és aközött, amit bizonyítani tudunk óriási szakadék van.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem elvették, kikövetelték a pénzt... angyalföldön is... (legszebb, hogy hunwaldra azért álltak rá a párttársai, mert bp-i elnök akart lenni...)

jogászkodhatunk, csak a legitimáció mellett a jogszabályok tekintélyébe vetett hit utolsó morzsáit éli fel mo... gondolj bele, hogy az hova vezet...
@Mariann19:

nálunk ilyen akkor fordulna elő, ha a feleségem menne vásárolni... :)
@miva?: "Innen értelmezzük az erdészt, ha kérhetem."

Az erdészről nem tudom, kire szokott szavazni, mindenesetre nem politikáról beszélgettünk, hanem KÖRNYEZETVÉDELEMRŐL! És azon kesergett, hogy mennyire megbonyolítjuk a dolgokat, mikor háromszor utaztatjuk azt a tüzifát: egyszer Magyarországról Németbe, majd Németből vissza, és akkor még a vevő is hazacipeli valamelyik áruházból.

Erre próbálom fölhívni a figyelmed, hogy ez a baj a neolib-konzervatív gazdaságpolitikával, hogy mindig csak a mában gondolkodik, nem törődik a fenntarthatósággal. Mikor idejött a Grundig, akkor a svédek tüntettek az ottani gyárbezárások miatt, mikor majd elmegy tőlünk, akkor meg mi rílunk, hogy mi lesz helyette?
geciszánkózás volt már?
www.borsonline.hu/20150212_jatek_keszult_simicskarol
(nem olyan egyszerű mindet letarolni!)
@Sir Bates dö Hól:

Minek adtak nekik? A görög pénzügyi mentalitás, demokratikus beállítottság kábé azon a szinten volt a csatlakozáskor, mint nálunk 150 év török uralom után. Ide is hogy öntik a pénzt, de nem nagyon zavarja őket, hogy 500 Öveges-labor helyett fölépült ötven, persze az elitgimnáziumokban ...

forrás: Mi a baj Görögországgal? :

www.eurozine.com/articles/article_2013-02-11-prevelakis-hu.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Persze, előfordul olyan, hogy valakit felmentenek. Azonban a hírek szerint el nem végzett munkáért fizettek hatalmas összegeket. Ezt nem lehet két féle módon nézni, mert vagy dolgoztak és azért kaptak pénzt, vagy nem dolgoztak és mégis kapták a zsozsót.

A bíróság állítólag azt mondta nem történt bűncselekmény. Márpedig ez azt jelenti, hogy a pénzért dolgoztak. A munkát meg valaki olyannak látta, mint amit nem végeztek el. Teccel érteni a polémiát?
@jöttem:

Kösz,hogy figyelmembe ajánlod!
Hatalmas kincseket rejt költészete,bár sokan komornak gondolják!
Imádója vagyok világainak!(Duna,Pilis,napfény levegő,erdők,vadak,virágok,tavasz)
Közel lakom volt lakóhelyéhez és néha tavasszal el szoktam zarándokolni,'mogyoróhegyre a kis patakvölgybe,volt házához!
Egyszerű,felhangoktól mentes tiszta világok ezek és nem szégyen aki ezekből építi a sajátjait:)
Jó éjszakát!

Áprily Lajos:
A CSAVARGÓ A HALÁLRA GONDOL

Uram, a tél bevert a templomodba.
Álltam vaspántos portádon belül
s ámulva néztem botra-font kezemre
sugárban omló fényességedet.
Térdelt a nép, én álltam egyedül,
úgy hallgattam, amit beszélt papod:
"Ez világot szívedben megutáljad
és úgy menj ki belőle meztelen -"

Uram, te ezt így nem akarhatod.

Tudom, hogy földed nagy területéből
egyetlen barlangod jutott nekem,
s megreng az is, ha viharod zenéje
végigrobajlik fenn a tölgyeken.
De ha tavaszod jő, enyém az erdő,
és jó hozzám az erdő: ennem ad,
rigószavaddal kelt a kora-reggel
s odvamba surran este sűnfiad.
Gazdám, a nyár, az ősszel hullt levéllel
új őszig minden gondot eltemet:
mezítláb járom harmatos meződet
s verőfényed füröszti mellemet.
S ha kóborolni küld a nyugtalanság
s nótázva fut mellettem patakod,
kurjantással köszöntöm kék lakásod,
s fütyörészem s Uram, te hallgatod.
Zöld asztalomon vadgyümölcs az étel,
otthon-kínáló tűz nem int felém,
de mondd, volt-e valaha szép világod
valakié úgy, ahogy az enyém?

Ha menni kell, vállamról rongy-ruhámat
egy rándítással elhullathatom,
saruim szíja sem marad velem.
Uram, utálni nem tudom világod,
de indulhatok, amikor kivánod,
igéd szerint: egészen meztelen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: többek közt azért is, bogy most sirathassuk az elvesztegetett 25 évet...
@Sir Bates dö Hól:

A Hunvald perben, ahogy Hagyóéban is a kéz kezet mos elv diadalmaskodott. Konkrét tolvaj és bűnsegéd mind a kettő.
@fzs.1933:
"Nálunk ilyen akkor fordulna elő, ha a feleségem menne bevásárolni."
Akkor jobb, ha mindkettőnknél marad minden a régiben, mert ez az új figura igen költséges következményekkel jár, és pont ezekben az ínséges időkben nem megengedhető.
Okultam.
Nagyon jó beszélgetés volt az előbb Kálmán Olga és Hunvald György közt, és kiderült, hogy ami a sajtóban megjelent a vádlottak cselekményéről, annak jelentős részei nem is voltak a vádiratban. A műsor kicsengése szerint az ügyésszég volt ahol nagyon benézték az ügyet. A vádat író ügyész az első tárgyaláson volt csak jelen ( Hunvad szerint egy veszett ügyben minek maradt volna végig ), később más tárgyalt, és állítólag alig volt kérdése. A bíró szerint a tanácsadói szerződések szükségesek voltak, és a teljesítésük sem kifogásolható.

No ennyit a magyar igazságszolgáltatás első és második félidejéről. A második félidőt a bíróság játszotta.
@Orica Középföldi:

Szia főnéni!
ATV-t sasolok(unalomhegyek...)nincs valami jó zenéd?
Tele van a faxom 'orbánsimicskával-lopáscunamikkal,hazugsághegyekkel el kellene már utazni,jó messzire!
Ha néha mostanában kiruccantunk egy kis túrázásra(főleg Szlovákia),mindig összemosolyogtunk párommal!
Végre:)külföldön:) vagyunk,levegőt veszünk ott hagytuk ezt a 'kisge@i országot:))
Emellett jó itthon lenni főképp a természetben!
@Sir Bates dö Hól: Fogadni mernék, hogy tíz-húsz év múlva Magyarország lesz az az elrettentő példa az EU-ban, mint most Görögország, hogy hogyan kell a támogatásokat elherdálni .. :( Vekerdy valahol azt írta, hogy a portugál, spanyol iskolarendszer nagyon sokat fejlődött az EU csatlakozás után.

Az elmúlthuszonötévről meg előkerestem az előbb ezt a Kőszeg-interjút:

"Akiknek ennek enyhítésére, távlatos kezelésére stratégiájuk volt, Solt Ottilia, Havas Gábor és körük az SZDSZ-hez tartoztak. Aztán ezt a párt pár év alatt kivetette magából.

– ... Az SZDSZ igaz meggyőződésből sürgette a gyors privatizációt, és tényleg nagyon nyomós érvek szóltak emellett. De ezzel függött össze, hogy nagyon sokan egyik pillanatról a másikra elvesztették a munkájukat, megszűntek a munkásszállók, a legnehezebben foglalkoztatható emberek kiszorultak oda, ahol a legkevesebb a beruházás és legrosszabbak a foglalkoztatás esélyei."

Ebben nekem az a döbbenet, hogy oké hogy számoltak a gazdasági növekedéssel, de halkan kérdezem, hogy B-terv nem volt?

nol.hu/belfold/koszeginterju-1469687
@Sir Bates dö Hól:

Cigány Himnusz feldolgozásokat hallgatok...

Ha van egy kis időd... nem hosszú...

www.youtube.com/watch?v=y6MnSPh1rLE

www.youtube.com/watch?v=wPpfGNQ-fi4
@gazoló:

Atv-n 21,30-tól Friderikusz egy ifjú magyar hegedűművésszel beszélget.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: 2de halkan kérdezem, hogy B-terv nem volt?"

Hangosan is kérdezheted, de nem volt, mert olyan eufórikus volt a rendszerváltási hangulat, hogy mindenki elhitte, azonnal a paradicsomba repülünk. Ehhez minek B terv? Oszt nagy lett a pofára esés.
Baráti Krsitóffal beszélget a Fridi, lehet, hogy ez a csudazongorás fiú?
@kekex:
"(nem olyan egyszerű mindet letarolni!) "

Viszont szórakoztató :)))
@gazoló:

A megszólítással kéretik vigyázni:)

Szeretem az ortodox egyházi zenét,most éppen ezt hallgatom:

www.youtube.com/watch?v=5a-v7hyjFyQ
@jaegtoer:
Ez is. Kicsit lassan lendül bele, de aztán!
www.youtube.com/watch?v=331tg4PRoQk
@látjátok feleim szümtükkel: "Hangosan is kérdezheted, de nem volt, mert olyan eufórikus volt a rendszerváltási hangulat, hogy mindenki elhitte, azonnal a paradicsomba repülünk. Ehhez minek B terv? Oszt nagy lett a pofára esés."

Jól összefoglaltad! :))

Én akkor általános iskolás voltam, nemigen követtem a híreket, de gondolom elmondható, hogy ebben egyetértés volt a rendszerváltó pártok között (konzervatívok, liberálisok), hogy majd hasít a gazdaság.
Olyan aprócska dolgok ezek szerint, pl. hogy a tiszántúliak munkásszálló híján hogyan fognak a fővárosba, Dunántúlra járni dolgozni, nem zavarta a honatyák gondolkodását. Az albérlet csak akkor megoldás, ha folyamatosan van valakinek munkája.
@jaegtoer:

Eszembe is jutott egy emlékkép. Fiatal házasként egy alföldi községbe kerültünk. Ismerkedtünk a településsel ezért sokat sétáltunk. A cigányok lakta részen láttunk egy nagyon kicsi házikót, melynek valami zsupszerű volt a teteje, de hófehérre meszelt volt a fala, és a házikó előtt egy idős, nagyon tiszta bácsika üldögélt. Meghatározó élmény volt.
@látjátok feleim szümtükkel: Gondolom, a Tonyó bajban lenne, ha precedenst teremtenek a Hunvalddal. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Figyelj már, ha megéri, az azt jelenti, hogy olcsóbb. Vagyis az itteni feldolgozás drágább, mint a kinti, plusz a szállítási költség. Tehát az itteni feldolgozás valamilyen erőforrásból többet használ fel (ismerve a magyar üzemeket, könnyen lehet, hogy energiából használ fel olyan mennyiséget, ami megdrágítja, tehát a szállítás energiaigénye is kisebb, tehát az itteni feldolgozás környezetrombolóbb, merthogy nem csak a szállításra kell gondolni). Persze előző feltételezésem, hogy az adója túl magas vagy az adminisztráció miatt nem éri meg, szintén igaz lehet, ekkor egy sor ingyenélőt kellene eltartaniuk, ha itthon csinálnák. És minél kevesebb jut a FIDESZ-nek és holdudvarának, annál környezetbarátabb és fenntarthatóbb. Szerintem.
@látjátok feleim szümtükkel: Lakik a közelben egy bácsika, aki kiadta a kunyhóját, ő meg leköltözött a vízaknába (!).

Régebben a Kossuthon mesélte egy cigány értelmiségi, hogy gyerekkorában az öregek a bokorból csinálták a kerítést, valahogy összefonták. Voltak régen szép dolgok, na.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Így van, Horn számítása nem jött be. Orbánt viszont a sima hatalomvágy vitte a vallásba, az MDF szétesésével megürült résbe tört be.
Mára búcsúzom egy cigány lolitával:
www.youtube.com/watch?v=LC0f4TbIUNY
@Kuviklacz: Részben egyetértek. Azért az is hozzátartozik szerintem, hogy a multiknak nagyobb a tőkeerejük, és sok mindent kilobbizhatnak maguknak. (Ezért mondom én, hogy szerintem a Fidesz néhány tényleg fontos témát is a zászlajára tűzött, kár, hogy úgy lopkodta össze másoktól.)

humusz.hu/hirek/nem-mind-bio-amit-annak-adnak-el/20278
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A kérdések jók, a válaszok rosszak. De azt, hogy Magyarországon ne legyen érdemes vállalkozni, hogy ha valami megy, akkor jön a FIDESZes és elveszi, hogy lopásra épüljön az egész állam, stb., nem a multik lobbizták ki.
@Kalmár: Teljesen vállalhatatlan az, amit eddig csináltak. Hogy most mit kell majd csinálniuk, még nem is tudják, csak azt, hogy nem nyalhatják korlátlanul Orbán és bandája seggét. Ha ez nekik vállalhatatlan, akkor pont az van, amit a poszt mond: a pénz és a húsosfazék közelsége hiányzik nekik, nem az elvek.
És mindezen túlmenően munkajogi trükközéssel akarnak még több pénzt legombolni a munkáltatóról.
@Sir Bates dö Hól:

A minapi hsz-ed jutott eszembe, a HVG kommentjeit olvasva.

"Majd akkor lesz itt valami, ha Schmidt és Matolcsy egymás (mindkét) szemébe tudnak néni." :)))

hvg.hu/velemeny/201502112_Batorsag_hatarok_nelkul
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a szadeszen belül azért két markánsan elkülönülő vonal volt... milyen b-terv?... komplexen képzelték el kezelni, ám nem csak ők szabtak irányt, így oda a kerekség...
@Kuviklacz: "ha valami megy, akkor jön a FIDESZes és elveszi, hogy lopásra épüljön az egész állam, stb., nem a multik lobbizták ki."

Ebben maximálisan egyetértünk, csak tudod, ez az a helyzet, mikor az egyszerű kis halandó nem fogja azt mondani a multira, hogy mivel az ellenségem ellensége, ezért a barátom. Az eleve esélytelenek nyugalmával nézi végig a magyar kisember, hogy teljes elitcsere zajlik az országban.
Egyedül az olyan dolgok tudják megrengetni, ha kiderül, hogy ez az elit még az előzőnél is rosszabb, lsd. pl CBA-dolgozók fizetése. Ezért ha például a kretén MSZP tényleg direkt hagyta ki arRogáns hőre táguló lakását a kampányból, akkor hozzájárultak a kétharmadhoz ...
szóba került itt a magyar fából készült német faszén, a balkáni menekültek, na meg a (hókifli!) illetve a görögök!
számomra ezek megint csak azt bizonyítják, hogy az EU-t nem lehet "nemzetállamok" társulásaként üzemeltetni.
most a görögök és mi vagyunk azok, akik az EU pénzéből "keleti nyitást" akarunk.
és nem tudja megakadályozni az EU vezetése ezt.
tudom, szinte lehetetlen (szinte törölve) létrehozni az európai egyesült államokat de ennek így nem sok értelme van.
viszont annyi kompromisszum kellene, mindenki részéről az EEÁ-hoz, amennyi sose lesz.
németként nyilván utálnám, hogy a hülye magyaroknak és görögöknek szórják a pénzemet!
magyarként pedig utálom, hogy ellenőrizetlenül öntik a lóvét - nem a magyaroknak - orbánnak és a bandájának, amiből ők közmunkás-birobalmat építenek a saját uradalmuk fenntartására.
érdel valakit az EU-ban, hogy Magyarországon a magyar minimálbér feléért dolgoztat százezreket a magyar kormány???
ha létrejönne az EEÁ, megteheté ezt a közös európai kormány?
kaphatna-e 5x akkora bért egy német gyári munkás(ápoló,orvos,kertész, BÁRKI) a magyarnál?
ha közös EU-s ügyészség lenne, akkor...???
ááááááá!!!4!!!!
remélem kidobják a görögöket, meg minket is!
csak akkor fognak ők is meg mi is rájönni, hogy "mit adtak nekünk a rómaiak?"!
@Sir Bates dö Hól: "milyen b-terv?"

Egy nyugati jóléti államban nyilván könnyebb betartani a neolib elveket, de a kapitalizmus kezdetén Angliában is megteltek az utak szerencsétlen koldusokkal.
Mondjuk, ha a bűnügyi és eü. statisztikákat is hozzávesszük, akkor mi éri meg jobban? Néhány államilag támogatott munkásszálló, vagy a megerősített rendőri állomány, és a szerencsétlen, leépülő emberek?
@punkfrog: Nem szoktál ilyen hosszan írni. :)

"németként nyilván utálnám, hogy a hülye magyaroknak és görögöknek szórják a pénzemet!"
Épp ezért a kérdés: kinek az érdeke? (a pénzszóró félre gondolok)
@Kuviklacz: "Orbánt viszont a sima hatalomvágy vitte a vallásba, az MDF szétesésével megürült résbe tört be."

Magyarul, ami nem sikerült az "öregeknek" (ott folytatni, ahol Horthy abbahagyta), azt a kis tanítványuk ügyesen végigvitte ... elég ördögi terv.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Épp ezért a kérdés: kinek az érdeke? (a pénzszóró félre gondolok)"
próbálják egyben tartani az uniót!
de így nem fog menni!ellenőrizetlenül önteni ki a pénzt!
és amíg független nemzetállamok lesznek, addig mindig lesz néhány, aki szarik a közös értékekre és érdekekre!

egyébként szoktam ilyen hosszan írni, csak szerkesztett formában teszem közzé!:)
a többit meg már megvette a Galaktika.:)))
@punkfrog: Értem már, ezért tudsz olyan lényeglátó lenni! :) Mert kiírhatod magadból máshol is, ami foglalkoztat.

"próbálják egyben tartani az uniót!
de így nem fog menni!ellenőrizetlenül önteni ki a pénzt!"
Egyetemista koromban sokat lógtam a Móra Veráék klubjában - az EU csatlakozás idején-, és akkor slágertéma volt a zöldek között, hogy megvan a veszély, hogy az EU-vezetés is egy nemzetek feletti (gazdasági) társasággá változik.

Itt van egy iylen "vörös" honlap, aszongya:
"Ezeknek az államoknak a parlamentjei hamis ürügyekre hivatkozva vették magukra ezeket a hiteleket. Azt mondták nekik, hogy „meg kell menteni Görögországot”, „segíteni kell a szegény görög nyugdíjasokon”, miközben a valóság az volt, hogy a francia, a német és a belga kormányt a saját bankjaik ösztönözték, akik megijedtek, hogy Görögország nem lesz képes visszafizetni az ezen bankok által adott, nagy kockázatú és még nagyobb hozamú, hiteleket. Merkelnek és Sarkozy-nak az volt a célja, hogy lehetőséget adjanak a bankjaiknak, hogy kimeneküljenek ezekből a hitelekből nagyobb károk nélkül, miközben még hasznot is húzhatnak az antiszociális intézkedésekből és a privatizációból. A valóságban nem megmentették a görög nyugdíjakat, hanem csökkentették azokat!"

www.rednews.hu/hirek-a-frontrol/default/sziriza-a-homokszem-a-gepezetben.html
@Kuviklacz: Megbuktam! Nem érdek nélkül tetszenek. Esztétikai ügyben Lukácsot ( nem az evangélistát, hanem a népbiztost) tudnám ajánlani.
@Mariann19: "a házasság intézményének felfogása" no ezt láthatod ebolánknál is, amikor a gyermek születését a házasság intézményéhez köti. Akkor házasság nélkül sem gyerek, sem család nem létezik. - Szerinte.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hogy mi mekkora biznisz, azt konkrét ügyekben lehet csak vizsgálni. Hunvald ügyében a bíróságok mindenféle fokon alaposan megvizsgálták a szerződések szerinti teljesítéseket, meg az ezekre kifizetett összegeket, és a bíróságok úgy találták, hogy ezek egymásnak megfelelnek, azaz a díjazásokkal arányos teljesítések történtek. Ergo bűncselekmény megtörténte nem állapítható meg.

Biznisz viszont volt, aminthogy akkor is van, ha bemegyek a boltba és veszek magamnak zsömölyét.
@dr. jenőke (jenőke): " az egyház és a jog" az kánonjog. Szerencsére csak arra vonatkozik, akinek a szülei, vagy önmaga azt önként vállalta, viszont a kilépés nem nagyon egyszerű.
Azt gondolom, nekünk elég a PTK és a BTK, márha, az normálisan van megírva :-)
Pax vobiscum
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a nyuget-európai "újbaloldalt" azért olvasd kritikával.... "aki húsz évesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki negyven évesen az, annak nincs esze"...
@pianolight: Végigrágtam magam rajta (nem ma és nem tegnap). Az érdek nélkük tetsziket nem találtam :-).
@Kuviklacz: Engem a tudásszomj nem szárított ki annyira, hogy végigrágjam, csak csócsáltam kicsit... És richtig, télleg nem a sajátosságban van,hanem valami Immanuel mondta, őa zér érdekesebb, legalábbis nekem :-)
@pianolight: Általában igen, de esztétika szempontjából Lukács érdekesebb volt. Engem meg akkor főleg az izgatott (a szakmám egész más volt akkor is, de sokat nyüzsögtem az egyetem kulturális életében).
@Kuviklacz: Csak, hogy tudjad: fiú vagyok, nagypapa. Ezt azér' írtam, hogy ne hiába pazarold az eszed:-) Közgáz 77. Ja, és Lukács unokájával egy osztályban érettségiztem, a nagybátyja Jánosi professzor vót, a Zoli meg a legjobb barátom. Ő mat-fiz eltét végezte, nagyon okos fiú vót. Akkor, ha te nyüzsögtél, biztos olvastál Gramscit is?
@pianolight: Én meg csak azért nem vagyok nagypapa, mert a fiam lusta :-) BME 76, MKKE 86.
Gramscit is olvastam (meg Malraux-t is), de valahogy kevesebb maradt meg belőle.
Akkor lehet, hogy egyidősek vagyunk, mert ('53) kitiltás miatt 6 év alatt végeztem el a 4 évet. Az én fiam is lusta volt, 30 évesen ( 10 éve)intézkedett először :-)Közgázon a 2 évest végezted? Úgy látom tetszett, legalább részben. Én 85-ben szakosítottam.
süti beállítások módosítása