Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.02.11. 10:05 Fabius

Lelépő hírtévések: Simicska pénze azért nem büdös

Címkék: hír tv végkielégítés médiaháború

Beindult az elvándorlás a Hír Tv-től, mondja a pestisrácok, mert a jómunkásembereket és jómunkásasszonyokat ez a gonosz Simicska a szakmai múltjuk feladására akarta kényszeríteni. Ezzel pedig elérkeztünk egy fontos pillanathoz: innentől Magyarországon Orbán seggének kinyalását úgy hívják, "szakmai múlt". 

Állítólag Hangsáv Anett is felmondott, mert számára is vállalhatatlanná vált, hogy a Fenséges Tompor, a fő csapásirány felől elfordítaná fejét a kenyéradó. Gondolom lesznek még páran a napokban, akik smittmarizva fognak igyekezni letenni a hűségesküt, oldalt választva a háborúban. Csak az a fránya pénz, az ne lenne, mert így elég röhejes, ha lelkiismereti okok miatt távozva ácsingózunk a Lajos pénze után még mindig. 

"Az érintettek portálunknak azt mondták: jogászokkal is konzultáltak és úgy vélik, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos pálfordulásra, szakmai múltjuk feladására próbálta kényszeríteni a munkatársakat, ami jogszerű alapot teremt a rendkívüli felmondáshoz és a végkielégítés igényléséhez."

Vagyis morálisan kínos, ha Lajos majd kérni fog valamit, de az nem kínos, ha ezen megsértődve felállunk és azért a pénzét még megpróbáljuk utoljára lehúzni. 

hir_tv.jpg

A rendkívüli felmondás jogszerű alapja aligha fog összejönni, célszerűbb lenne fájdalomdíjra apellálni, ha már ennyire anyagiasak vagytok. Hivatkozzatok rá bátran, micsoda lelki törést jelentett mikor az - állítólag részeg - Simicska pénteki nyilatkozataiból számotokra kiderült, nem édesgalambom, tubicám, plakátlányom, rózsaszálamnak lát titeket, hanem parancsmegtagadásra azonnal kirugdosható orbánista csicskagecinek. Ez olyan mély sebeket ejtett a kis lelketekben, hogy elvette a figyelmeteket, és ahelyett, hogy megvártátok volna míg parancsmegtagadásért tényleg kirúgnak, - és jár a végkielégítés - ti felálltatok önként. 

Az nem tűnt föl senkinek, hogy az önkéntes távozással Orbán felé tett hűségeskü és a Lajos féle végkielégítés megszerzése egy időben nem fér össze sehogy. Végül is, ennyi eszetek honnan lett volna? 

Nyilván benne van a hirtelen felállós pakliban, hogy a frissen gründolandó Közszolgálati Párttévé simán felszív benneteket a partvonal mellől. Oké, lehet ki kell guggolni valahol a szerződésetekben lévő pár hónap  "non competition clause"-t, de aztán csak lesz valahogy. Vagy a Főni kifizeti a lelépési pénzt értetek - 80 milliárdos keretből futja ez a kis apró -  cserébe majd átültök az egyik tévés plakátról a másikra.

Olyan hülyeség, hogy morálisan vállalhatatlan lenne Papp "Hírhamisító" Daninak dolgozni, gondolom föl sem merül a ti "szakmai múltatokkal". 

 

 

638 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr447160529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azért ez a szabolcs legalább hű szerető. micsoda határozottsággal adja az ívet.
:)))) Hangsáv Anett is felmondott"

Szegények,hol lesz majd ekkora 'szakmai sikerük?

38.media.tumblr.com/193aa04d94333ff543a259a0369c2d9e/tumblr_ne2knoJcsl1qzdga6o1_400.gif
gondolom a lajosnak is vannak ügyvédjei és azok meg kártérítést és munkamegtagadást mint casusbelli-t fogják megoldani és akkor ti fogtok fizetni?

a lajos még ezen is meggazdaxik?

brühüyyy
Már az ókori római birodalomban megfogalmazták, hogy "pecunia non olet" (a pénznek nincs szaga).
Az eltelt sok év ebben nem hozott változást...
"Ha Orbán a közmédiára akar alapozni, az félreérthetetlen jel: már nem is számol azzal, hogy megbukhat. Végleg sajátjaként kezeli a közöst. Ezért kívánják egyre többen, hogy bukjon mégis.

De hát ez a spirál a paranoiások sorsa."

hvg.hu/w/20150211_Ki_viszi_at_a_szerelmet
Már tegnap is könnyeztem szegény bankok miatt, hogy mi lesz velük, de ma már sűrű könnyhullatásokkal sajnálom szegény sunyicskát, miből fizeti majd ki a "száj-magömlése" miatti böcsölet- és más sértései okán a suskát hajdanvolt dolgozóinak.
"Hej, mostan drága ám igazán a suska, midőn elpártol tőle a sok finom fruska".
@Imola Helyesi:

Eccervolt dolgozói egy huncut vasat nem fognak látni tőle, mert olyan okosak voltak. Bónusz kinek mennyit, de a mindenkinek valamennyit a sarokban is guggolni kell.

Ő meg pont leszarja őket, mert se Kovács se Hangsáv Anett nem az a pótolhatatlan személyiség.
@Fabius:
Majd meglátjuk, tény, hogy rendkívüli felmondásra az állam sem nagyon szeret fizetni, évekig elhúzódhatnak a perek. Egy pénzeszsák meg pláne nem akar majd fizetni. Ez egyébként nem személyfüggő dolog, hanem munkaügyi.Az biztos, hogy manapság senki nem pótolhatatlan, biztosan azért játszott Simicska két hangszeren, egy csomó balos médiában is van részesedése, most meg majd áradnak hozzá, a jótevőjükhoz a balos szakemberek.
Rengeteg újságíró van, munka nélkül is,az biztos.
@Imola Helyesi:

Egészen sötétre sikerült könnyezned magad tegnapról mára, pedig előtte sem voltál az a kimondottan fényes nap, hanem sokkal inkább vakablak.
@Imola Helyesi: milyen "böcsölet- és más sértései" voltak amiért perelhetnek valakik?
@Imola Helyesi: Melyik balos médiában van részesedése Simicskának?
@Imola Helyesi:
"Már tegnap is könnyeztem szegény bankok miatt, hogy mi lesz velük,"

ugyan, miért? nem történt semmi, csak beszélgettek egy jót. aláírva semmi sem lett.
@KÁTÉó53éúétr6:
Népszava, meg gagyi újságok, Metropol, stb
@KÁTÉó53éúétr6:
Ha nekem valaki a sajtón keresztül üzente volna, hogy ezt a szemetet kirugom / persze saját szavaival/, én se tűrtem volna.A munka törvénykönyvben bizonyára van ilyen passzus, hogy egy dolgozót tilos nyilvánosan becsmérelni, stb. Alaptörvényben meg pláne, hogy van.
Sok károgó elemzővel + Magyar Bálinttal szemben nagyon egyetértek Tótával, hogy itt egyáltalán nem biztos, hogy csak drágajó Lajosunk lehet a vesztes.
Csak emlékeztetnék mekkora zakó keletkezett a hat kiebrudalt tolvaj hírének hatására, mert rögtön mintegy milliónyi szimpatizáns kezdett el vívódni azon ,hogy Orbán nélkül ez nem történhetett volna meg. Dokumentumok és konkrét tények közlése nélkül indult meg a mélyrepülés.

Mi lesz itt, ha - akár finoman csepegtetve, de -konkrétumok fognak kiszivárogni olyan eseményekről, amelyekhez Siminek köze nem volt, pl. Lőrincbarát csodába illő meggazdagodásáról, Welsz és Váradi haláláról, és egyéb csemegék.

Karaktergyilkolás - ugye ismerős ez a fogalom?
@Secnir:

nono! azt te csak hiszed. :) és még Surányi sem alázta meg ov-t, mert a helyettesét küldte aláírni...
hát ez milyen már?

mentalisdeficit.blog.hu/2015/02/10/orban_viktor_tegnap_ota_bankarkormanyfo
@Imola Helyesi: de nem. az első lépés a szerkesztők felmondása volt. utána jött a simicska kirohanás.
nem olvastad az alaptörvényt? nem dolgozó van benne, bár munkaalapú világot sandít viktorod, hanem emberi méltóság. díszpéldányért fordulj kerényihez, jelige, kinyílott a pitypang.
@Spániel:
Tény, hogy a balos média újságíróinak fantáziája egetverő, fenomenális.
én azér szeretek svalbárdon lakni, mer itt nincsen se orbán, se simicska, a jobbikot be se eresztettük vona, így asztán lelkiismereti problema se létezik. mink eccerűen fizetünk bele a norvég alapba (még a ruszkik is!), éljük világunkat, pedig idönként kurva hideg bír lenni.
Pitiánerségháborúvá eszkalálódik a Simicska–Orbán médiaháború

444.hu/2015/02/11/pitianerseghaboruva-eszkalalodik-a-simicska-orban-mediahaboru/
@parti_giano:
Nem, az csak a 2. volt, az első:Simicska háborús hadüzenete a Népszavában.Melyik dolgozó örülne egy háborúnak? Én nem, az biztos, még békében sem könnyű dolgozni.
Sajnos, ezek a mágnások mindenhol háborúznak,/ui. ettől van a profitjuk:/ld: Marx: Tőke meg egyebek, te ne ismernéd?/ a szegény dolgozók meg rettegnek, mikor rugják ki őket.
@Imola Helyesi:
Felhívnám a figyelmedet, hogy dicső kormánypártunk keze nyomán az Mt. felmondás esetére semmit nem hagyott a munkavállaló kezében.
A munkaadó bármilyen indokkal felmondhat, és a munkavállalónak (!) kell bizonyítani, hogy az állítás hamis.
Erősen sarkítva, kirúgom a dolgozót, mert kék a szeme... bizonyítsa, hogy nem kék... Ollé!
@parti_giano:

imolkát úgy tömheti maga ésszel, mint mikulás a rénszarvast, az ő szájába még a negro is megfeketedik.
@jaegtoer: édes istenkém, habony a domainválasztással neked akar kedvezni:

A via.hu lehet az Állami 444

444.hu/2015/02/11/a-via-hu-lehet-az-allami-444/
@guma:

caterina casellit jobban bírtam.
Mit kell ezen fölakadni? Két útszéli a 8-asról átment a 7-es mellé! Ennyi. Ha jól szpnak többet kaphatnak ....meg még a forgalom is nagyobbnak tűnik. Idézzen valaki Obersovszkit!
@Imola Helyesi: ez nem balolali sajtó:
valasz.hu/itthon/simicska-vs-orban-habony-mar-dolgozik-az-uj-jobbos-hirportalon-109473

egyébként pont Habony az, akit egy nap alatt be lehet darálni. Nem fogunk unatkozni, ha a vezérigazgató úr kiszánkózta magát.
@Rodeo36:
" és akkor ti fogtok fizetni?"

Bizony igazad vagyon, mi fogunk fizetni. Még ha semmilyen perre nem kerül sor, akkor is.
A felmondott/lemondott dolgozók szerződésében benne van a versenykorlátozási pont (az a bizonyos 6-18 hónap, ameddig nem dolgozhatnak máshol hasonló pozícióban, különben fizetnek, mint katonatiszt).
Ez bizony komoly pénz, minél magasabb pozícióban volt az illető, annál komolyabb az összeg.
No de semmi baj, már holnap mehetnek a köztévéhez bátran, az majd kipengeti helyettük ezt a szabad szemmel is jól látható összeget. Tehát végső soron mi.
Hurrá.
De hát ennyit csak megér nekünk, hogy nyugodt lehessen a lelkiismeretük...
@Imola Helyesi: na ja, igaz. szép példa ugye mostanság -a témához is ragaszkodva- a mocskos médiamágnásokra és az elbocsátásokra:

Újabb leépítés a közmédiában

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_leepites_a_kozmediaban.591839.html

a rettegés iskolája.
@guma:
" és még Surányi sem alázta meg ov-t, mert a helyettesét küldte aláírni..."

de erről beszélek: nem volt mit aláírni! mert mi volt? szándéknyilatkozat, hogy megveszik az erste 15%-át. majd egyszer, ha a vételárról megállapodnak. majd. ha addig nem jön semmi közbe.
meg mittomén 14 pontos szándéknyilatkozat. a kormány vállalja - határidőig. a kormány, ha minden jól megy, csökkentheti. a kormány, ha nyer a vidi, eltekint.

de ezek csak nyilatkozatok! ezért simor 'csak' a helyettesét küldte, mert nem égeti magát ilyenekkel. HA a kormány törvényeket is hoz arról, hogy mondjuk csökkenti a bankadót, akkor ő fog jönni aláírni, viktorka szemébe röhögni.
@guma:
" és még Surányi sem alázta meg ov-t"

Szerintem Simorra gondoltál...
Ekozben Zugloban:

Magyarok szegényei, Zuglóba menjetek!

Jöhet az alapjövedelem, de úgy tűnik, inkább eddigi támogatások átnevezéséről lehet szó.

index.hu/gazdasag/2015/02/11/magyarorszag_szegenyei_zugloban_egyesuljetek/
@hacsaturján: mindenkinek van guminyuszija. emlékezzen csak, mit mondott magának a harmadszorra a jegesmedve, mikor vadászott rá.
@hacsaturján:
Maga csak a rén unalmas réntörténeteivel réniszti itt
a rendes kommentelőket -rendetlen renegát.
@parti_giano: "Újabb leépítés a közmédiában"
kell a hely a kiváló hörrtévés bemondóknak
@Spániel: "Nem fogunk unatkozni, ha a vezérigazgató úr kiszánkózta magát."
én személy szerint szeretnék szabit kivenni arra a napra, hogy tudjam követni az eseményeket.
@búvár kondér: "Két útszéli a 8-asról átment a 7-es mellé!"
+1
@Imola Helyesi:
"A munka törvénykönyvben bizonyára van ilyen passzus, hogy egy dolgozót tilos nyilvánosan becsmérelni, stb. Alaptörvényben meg pláne, hogy van."
van egy rossz hírem: se ebben, se abban. továbbmegyek: mivel simicska a felmondás átvétele UTÁN nevezte nevén az 'urakat', ezért a Mtk-ben nem lehet benne.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)))

jogos! Simor András lesz az.

(a 100-as hozászolásnál pedig igazad lenne akkor ha nem pörög a blog.
ha pörög a dumaparti nem áll le. nincs záróra, megy az offolás és a később érkezők később mondják el a véleményüket - ha van - a témában. így is sokkal többen olvasnak mint akik írnak...)
@jaegtoer: nem tudom, mi van ma, de belekeveredsz folyton a kormánypártiak szájába:

"És most még itt van nekünk Simicska Lajos is. Van is egy új mondás: olyan józan, mint Lajos, egy nappal szánkózás előtt. Ráadásul Lajos – úgy hírlik – komolyan beleáll a sportba. Hamarosan hógolyózni indul, utána curling házi bajnokságon fogja sifitelni egy seprűvel a JEGET. Csak nehogy kikezdje a máját a sok sport."
Bayer Zsolt
@parti_giano:

de könnyen cserben haggya a görényeit!
@parti_giano:
Akkor inkább: A félelem bére - jó film volt.
@parti_giano: " Csak nehogy kikezdje a máját a sok sport.""
mondja a bayer.
@parti_giano:

reggel óta azon röhögök, hogy a zsolti assziszi magárul, hogy nem törékeny.
@hacsaturján: hát nem is, mert "akiknek megnevezését a rettentő szavak tudója, Lajos vállalta fel." e deffinició szerint nem törékeny, de száradás esetén letörölhető.
@Secnir:

legyen igazad... :) de itt most azért több van...

Finanszírozás » Bankok
Erről Orbánék hallgattak: sorsdöntő terveket írtak alá tegnap

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/errol_orbanek_hallgattak_sorsdonto_terveket_irtak_ala_tegnap.209983.html#.VNm_pVdgZ84.facebook
akkor ide is:

Épülget az ellen-Közgép
kasnyikm

A Duna Aszfalt csoporthoz tartozó Körösaszfalt Zrt. megszerezte a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részesedését. Az erről szóló szűkszavú kommunikében csak ennyit írnak, és azt, hogy a GVH-nak még engedélyezni kell az ügyletet.

(A Magyar Építő jellemzően kórházak felújításával és egy angyalföldi passzívházzal tornázta tízmilliárdosra az árbevételét.)

444.hu/2015/02/10/epulget-az-ellen-kozgep/
@Imola Helyesi: Munkatörvényben? Alaptörvényben? bizonyára?....aha
@parti_giano:

gondolja, hogy ezek ennyire cizelláltak?
és amint már sokszor mondtam, a méregpoharat fenékig ki kell inni, az biztos, hogy mi ezt nem fogjuk itt megvárni, 30-40-es évek rilodid...

A 30 alattiaknál már a Jobbik vezet

Öt hónap alatt 14 százalékot csökkent a Fidesz, már csak 400 ezer ember választja el a Jobbiktól.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F02%2F11%2Fa_30_alattiaknal_mar_a_jobbik_vezet%2F
@guma: erről beszélek én is, ott a cikkben:

"Bár a dokumentum nem jogszabály, hanem még csak ígéret (hivatalos néven memorandum of understanding), [...] A szándéknyilatkozat nem jogszabály, így nem kötelező érvényű, hanem a felek szándékait összegzi."
magyarul: fecni.
@hacsaturján: újra lesz, mert beleolvadt a köszgépbe korábban, most meg a hörtévés "munkásokhoz" hasonlóan, majd jól újra alakulnak vezénylói segítséggel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt konkrétan a fidesznek köszönhetjük, mert minden felröppenő agymenésüket azonnal és kritikátlanul teljesítette, a Jobbik meg hátradőlve röhögött a fotelban.
@Spániel: főleg a fidesznek, na és a dilettáns "ellenzékünknek", mert ehhez ők is kellettek nem kicsit. Még mondja valaki, hogy a történelem nem ismétli önmagát...hortiszálasi kontra viktorvona
hehe, hétfőn és ma szerda van, mennyien is nézhetik? :D

12:28
Mókás bakik tarkították a köztévé hétfő déli híradóját

Kétszer is jót mosolyoghattak a Magyar Televízió hétfő déli híradójának nézői, legalább is azok, akik szemfülesek. A műsorvezető egy kaptafára vette az egyik bank nevét és az egyik népszerű, gombos, néha uniszex ruhadarabot, ráadásul az élőben bejelentkező riporternek is meggyűlt a baja a posta új csekkautomatájával. A hírolvasói baki mémgyanús, és már terjed.

hvg.hu/shake/20150211_mokas_bakik_tarkitottak_a_hiradot
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
1938 Szálasi 20 %-kal a parlamentben....."szép" kilátások
@Imola Helyesi: a class fm miért gagyi? és kinek árt?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Majd összebútoroznak velük a liberálisok, mint ahogy meg is tették a szocikkal, mdf-fel, kisgazdákkal, keresztényszocikkal. Lásd: Görögország= koalíció. Mitől féltek, ez a többpárti népképviseleti demokrácia.
@KÁTÉó53éúétr6:
Erről ne nyissunk most vitát, nekem az volt, amikor a két gagyiember szórakozott rajta, azóta nem hallgatom.De ha neked nem az, emeld simicska profitját továbbra is.
@parti_giano:

aszt meg tuttam. csak nem sejtettem.
@szveti:

na, ő asztán értett a klotyókhoz császár létire!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor fogadjál be a házadba, minimum 10 koszovóit.
Végül is mit csináljanak egy olyan HírTV-ben, amelyik valószínűleg ATV színvonalú lesz?
Lefújta Lázár János plakátjait, 110 ezer forintra büntették

A csanádpalotai független képviselő egyetlen éjszaka több mint 300 plakátnak esett neki.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F02%2F11%2Fplakatrongalas_hodmezovasarhely_itelet_lazar_janos%2F
@Spániel: Ez így van, a Jobbik erősödése a Fidesz bénázásival egyenesen arányos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megérdemelte, mégis hogy képzelte? Demokratikusan lefújom a plakátjait?
@parti_giano:

"_édes istenkém, habony a domainválasztással neked akar kedvezni:

A via.hu lehet az Állami 444_"

Jeges megdöbbenéssel olvasom, hogy habony az édes istenkéd. Háttudod?! perverz egy alak lehetsz te!

No, de ez az istenke miért is akarna nekem kedvezni a domain választásával? éppen nekem?:)
Voltak nem taggyűlési, nem jegyzőkönyvek, amin nem a legtöbbet nyerték. Az a kabaré tréfa jutott eszembe amikor: Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni...
Én simán elhiszem, hogy a sok nagyszerű szakemberben egyszerre horgadt fel az önérzet. Percre egy időben. Így az is hihető, hogy nem utasításra, hanem maguktól mondtak fel.
Gondolom mind obersovszki színtjére szeretne emelkedni. Szakmailag.
@hacsaturján:

"_na, ő asztán értett a klotyókhoz császár létire!_"

Na, igen. kinek a klotyók, kinek a beszarás.

Szívesen hallanám véleményét a másik kondérhoz trappoló újságíró-karikaturhák szakmai múltjának mibenlétéről.
tisztelt kívánságkosár! jenőkének szeretném az áldozatos munkájáért, versválogatásáért küldeni, szeretettel gubcsi lajos versét.

A háromdimenziós ember (Simicska Lajosnak ajánlva)
Fent héja fennhéjázik, senki sem mer beleszólni.
Lent alávaló tömeg ordítana, de nincs hangja.
Középen szolgahad gályázik szótlanul.
A fentiek feltételezik egymást.
A lentiek hol osztódnak, hol foszlanak.
Középen nincs kiút.

mek.oszk.hu/12500/12529/12529.pdf

444.hu/2015/02/09/simicska-lajosnak-ajanlott-verssel-bovult-a-magyar-elektronikus-konyvtar/
@Imola Helyesi:
"nekem az volt, amikor a két gagyiember szórakozott rajta"

Ja ha te a Class FM-et a Morning Show-val azonosítod... Az adásidő többi része meg smafu, igaz?
Bár ezen tényleg felesleges vitázni.
@guma:
komolytalan gumicsont az egész szar, orbánnak nincs pénze tőkeemelésre, a többi meg csak szándék...nekem is vannak szándékaim...

de még milyenek???

brühüyyy
@Imola Helyesi: Vitatkozom?.... én csak kérdezek, mert kíváncsi vagyok mennyi blöff-re vagy képes.....sokra!
@♔bаtyu♔: nem egy ördöglakat ez: csináljon olyan hírtv-t, ami a mindenhonnan kiábrándult 4 millió választópógár kedvére való.
Plö megírja a semmiből kinőtt disznóólak keletkezését, a polt által letiltott feljelentések szelektálásának ügyét, Vidát kivéve a navból kiteríti az igazi kizsarolt pénzmozgások útját......stb.
Örülök, hogy a két mappetsó figurát kipusztították.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Maradok a you tube-nál, azt nézem, hallgatok, amit akarok, és nem is pofáznak bele. Ennyi.
A hírcsatornák sem érdekelnek különösebben, mint ahogy azt is leírtam.
Különben is , az internet mellett már nem olyan lényegesek a tévéadók, rádiók, újságok.
@Imola Helyesi: "Akkor fogadjál be a házadba minimum 10 koszovóit" te nem tennéd?...mert én igen
Ritka gusztustalan cikk!

Ezek az emberek az életüket tették fel erre a műfajra! Ők is sokat tettek Simicska gazdagodásáért, sőt!

Erre ez a vén kretén 180 fokos fordulatot vesz és olyanra akar kényszeríteni embereket ami teljesen vállalhatatlan!
Itt Lajosnak kötelessége fizetni, mert ő rúgta fel ezt a munkakapcsolatot!

Pont olyan mintha fölvennél valakit virágkötőnek, majd egyszer csak közölnéd vele, hogy holnaptól a trágyát szórhatja ki lapáttal a krumpliföldön!
hogy mi? ők mennek el és végkielégítést akarnak? És ezt mégis hogy???
@KÁTÉó53éúétr6:
Neked blöff.... nekem az én véleményem. Én a tévéadókat is megnyirbálnám, minek a sok kereskedelmi nullatévé? Csak azért vannak, hogy piacot teremtsenek gagyiáruknak.A filmjeiket már mind láttuk régen videón, ezeket ismételgetik felváltva, beépítve újabb értéktelen sorozatokkal, a többi hirdetés.
@jaegtoer: egy állandóan útonlévőnek miért ne? az ajtókat is csak neked találta ki.
@KÁTÉó53éúétr6:
Sőt, menj el Koszovóba , és fogadj örökbe, ahányat akarsz.
Megmutatkozik kinek van gerince és kinek van egy hosszabbra nyúlt nyelv az előbbi helyett.

Amúgy nem értem ezt a hirtelen felállást. Lajos azt mondta kirúg minden orbánistát. Akkor elég lett volna csak nyíltan orbánistának lenni, és máris rendes felmondással repült volna az illető, és ebben az esetben - mivel nem ő mond fel - egyrészt jár a végkielégítés, végső elszámolás, továbbá nem köti a szerződés azon pontjai sem, hogy konkurrens vállalatnál nem vállalhat munkát x hónapig... ugye.

Vagyis dehogyisnem értem én ezt. Ezek a nagy arcok mind mennek az ekvivalens posztokra, az "új" DunaTV-hez, az új "közszolgálati" MTV-khez... Persze lesz amajd nagy pereskedés is, mivel szerződésük értelmében nem mehetnének, de sebaj, ezek mind állami TV-k, majd az állambácsi jól mélyen a zsebünkbe nyúl, és vastagon kifizeti Lajost (aki ebben az esetben egyébként jogosan tartja majd a markát). Láttunk már ilyet máskor is, lásd alekosz és TV2 vs RTL esete... stb-k.
@parti_giano:

Ezt már ki se merik adni, egyből ingyenes:))))))
Mindebki nyugodjon le!
Fordulat! Mégsem hagyják el az újságírók a Simicska-médiát

" tegnap több sajtótermék is arról tudósított, hogy özönlenek a politikai-gazdasági-lelkiismereti menekültek a Simicska-féle médiacsoportból. A valóság viszont az, hogy eddig Kovács Andreán kívül senki nem követte a „bizonytalanba” a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió múlt pénteken fel-, illetve lemondott vezérkarát (Szabó Anett egyelőre azért került le a képernyőről, mert szabadságra ment). Sőt, nem lényegtelen fejlemény, hogy a búcsúközlemény egyik aláírója, Szerető Szabolcs változatlan intenzitással dolgozik a Magyar Nemzetnél.

De vegyük csak számba, hogy hová tudnának (tudtak volna) tömegesen átnyergelni a Nemzet–Hír Tv-csoport húzóemberei!"

valasz.hu/itthon/fordulat-megsem-hagyjak-el-az-ujsagirok-a-simicska-mediat-109476
@Kalmár: Mire akarta kényszeríteni az embereket ami teljesen vállalhatatlan?
Százmilliós csalás miatt nyomoznak Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt vezetője ellen
baja_valasztas_17

Az ismert politikai troll ukránoktól vett fel pénzt, miután megígérte nekik, hogy segít magyar állampolgárságot szerezni. Aztán nem segített.

444.hu/2015/02/11/szazmillios-csalas-miatt-nyomoznak-szepessy-zsolt-az-osszefogas-part-vezetoje-ellen/
@guma:
"(a 100-as hozzászólásnál"

Nekem pont ugyanez a véleményem. Akkor vagy nagyon félreérthetően fogalmazhattam (ami sűrűn előfordul), vagy Nyúl idézett mondását nézhetted az enyémnek :)))
@Imola Helyesi: Mi bajod a koszovóiakkal? bántottak?
@Imola Helyesi:
"Különben is , az internet mellett már nem olyan lényegesek a tévéadók, rádiók, újságok"

Annak nem, akinél van internet.
Viszont nem minden magyar háztartás rendelkezik internetes hozzáféréssel, lefedettség hiánya vagy anyagi okok miatt.
Újdonságot mondtam volna? Hiszen te olyan tájékozott vagy az internetről...
@KÁTÉó53éúétr6:
Semmi, csak nem hozzám akarnak költözni, hanem nyugatra, nem szeretném őket magamhoz láncolni.
@Kalmár:
"Pont olyan mintha fölvennél valakit virágkötőnek, majd egyszer csak közölnéd vele, hogy holnaptól a trágyát szórhatja ki lapáttal a krumpliföldön"

És képzeld el, hogy erre a munkáltatónak joga van. És ha a munkavállaló nem vállalja, akkor elmehet, de egy fillér sem jár neki.
@doggfather:

a fordítottja esetleg - ha nem töltik ki a felmondási időt, Lajosunk bepereli őket, kártérítésért.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Sőt egy pár éve még kevesebb volt az internetezők száma, mint most, dehát fejlődünk azért.....előre, nem hátra. Nincs logikus ok arra, hogy a kereskedelmi adók osztódással szaporodjanak.
@Imola Helyesi: "Ha nekem valaki a sajtón keresztül üzente volna, hogy ezt a szemetet kirugom / persze saját szavaival/, én se tűrtem volna."

Lajos szó szerint ezt mondta: kib.szom az összes mocskos orbánistát.

Ha ezt valaki személyre szólóan magára veszi, azzal maga rúgja tökön magát, elismeri, hogy mocskos orbánista.
Egy orbánista meg mit akar a Lajostól?

A hír tv -Magyar Nemzet stb sameszai állításuk szerint függetlenek.
Akkor meg mit zavarja őket, ha a főnök szidja az orbánistákat?
"Pedig sokkal egyszerűbb és egyben drámaibb az ok: ezeket a szerkesztőségeket gyakorlatilag a nulláról építettük föl, itt mindenki egy csapatba tartozott. Hogyan nézhettünk volna a kollégák szemébe, ha ennyi év után egy felsőbb utasításra brutálisan szakmaiatlan és etikátlan lépésekre kényszerítjük őket?“"

Tehát ha hírt hamisítunk az USA szóvívőről, kitakarunk arcokat a hírekben, vagy a kellemetlen videókat kihagyjuk, esetleg a tolmácsotkérek szitut beállítjuk az nem etikátlan.
De ha írni kell a felcsúti strómanokról, 15 milliós egyetemi félévről, a stadionokról, vagy a jobboldali úrizálásról, gyerekek nevére vett 100 milliós villákról, az már etikátlan?
100 milliós kölcsön "magánszemélytől"? Családi összefogás? Etikátlan róla írni? Érdekes, ha a bal oldalról, vagy a középről szól egy ilyen hír, akkor nem etikátlan.
@Pop40:
Ha olyan jelentgetős lennék, még én is feljelenthetném, sőt az egész nézőközönség is feljelenthetné.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Hol érdekli őt az, hogy mi legyen azokkal akiknek nincs internet hozzáférése? Neki elég, hogy ő nem nélkülözi. Ahogy az sem érdekli, hogy a koszovói menekült gyerek evett-e már harmadik napja. Ez a NER
@parti_giano:
"munkaszerződés, munkaköri leírás sem mindegy azért. "

Elméletileg persze hogy nem. De átszervezésre, létszámcsökkentésre hivatkozva ezeket meg lehet kerülni.
Aztán az átszervezés meg a létszámcsökkentés is csak addig tart, ameddig az érintett dolgozótól meg nem szabadulnak.
De sok ilyet láttam a 45 év alatt...
@lyken:
Akkor a baloldal meg ezért jelenthetné fel.
Megérné? Pereljék ki Simicska 44 mrd-ját.
milyen igaz, hogy akinek vaj van a fején....

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke ellen, mert a gyanú szerint ukrán állampolgároktól fogadott el pénzt magyar állampolgárságot ígérve nekik - írja az Index.

A lap szerint 2013-ban és 2014 elején Szepessy közvetítők útján 600-650 ukrán állampolgártól kért és kapott kisebb-nagyobb összegeket euróban, és azt vállalta, hogy segít nekik a magyar hatóságoknál.

vs.hu/kozelet/osszes/allampolgarsag-biznisz-miatt-nyomoznak-szepessy-ellen-0211?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
@KÁTÉó53éúétr6:
Nincs érvünk, átmegyünk személyeskedésbe, igaz? Csekély e kéj neked, nagyon, dehát, ha erre izgulsz.
@Imola Helyesi: Te is feljelenthetnéd? Honnan tudnád, hogy ki az orbánista akit megsértettek?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ha nincsenek érvek, akkor a könnyzacskókra hatunk/ jaj, mi milyen empatikusak vagyunk/ vagy agresszív trágárrá válunk/ mint taga/, vagy elővesszük szokásos fegyvereinket, /kiváló közgazdászok, szakemberek, szexértők vagyunk./ Na befejeztem.
Majd meglátjuk, ki fizet, vagy ki nem fizet, mennyit és kinek. Nem mi, hanem a bíróság vagy Simicska fogja megoldani.
@Spániel: Egyetértek, szerintem is Vitya áll vesztésre ebben a buliban.

Tegyük fel, elkezdenek szivárogni az ügyek, amikben mindketten sárosak.
Lajos most is a korrupt oligarcha szinonímája, az ő renoméjának ez nem oszt, nem szoroz.
Vitya azonban eljátssza a becsület bajnokát annak az egyre fogyatkozó számú tökkelütöttnek, aki még van olyan barom, hogy hisz neki.
Na, ezek mit fognak szólni,ha pl nyilvánosságra kerülnek Vitya svájci bankszámlaszámai?

Ráadásul Orbán hatalma addig tart, míg
a, miniszterelnök
b, a hanyatló népszerűséget látva ki nem farol alóla a maffiája.
De Lajos lóvéja nem párolog el, maximum egy vagyonelkobzással.

S ahogy írod is, Lajos - mivel mindent tud Vityáról- simán előszedhet olyan ügyeket is, amiben ő nem sáros, csak Vitya.
Jaj, még azt kihagytam: milyen okosak vagyunk, mi baloldaliak......
@Imola Helyesi: biztos, de ez nem tudom, hogy jön ahhoz, amit írtam:-)
@Kalmár: Ölég nagy butaság, mert ez pont nem olyan.
Ha már virágkötészet: felvették virágkötőnek, évekig menyasszonyi csokrokat készített. Most azt mondja a főnök, hogy Andikám, holnaptól tiéd a gyászkoszorú. Sőt, az is lehet, hogy nem mondja, de csak arra van megrendelés.
Azért ezek a lények megmutatják, hogy a gerinctelenségnek is vannak fokozatai. Ez az a fokozat, amikor egy pohár takony is már merevebb tartást ad.
@Imola Helyesi:
"Ha nincsenek érvek, akkor a könnyzacskókra hatunk"

A bánatos balfülem sem akar a te könnyzacskóidra hatni.
Neked az személyeskedés, ha a NER hű katonájaként említelek? Hiszen te képviseled azt itt teljes erőbedobással. Ha ez a besorolás sértő számodra, akkor miért teszed?
Egyébként kettőnk (KÁTÉval együtt hármunk) beszélgetésében egyedül te személyeskedtél.
Szerintem mi is befejeztük, én biztosan. Az erre a negyedévre általam feléd engedélyezett hozzászólás-számot már így is túlléptem.
@lyken: Itt van pld. egy MTA által hamisított hír:

nemzeti.net/l.php?u=2834514

Elég durva, épp az ellenkezője az igazság.
Ezek még nem jöttek rá hogy a csuti pocakmutyi sajna nem az a több lépésre előre látó félisten,mostanában sorozatban rossz lóra tesz szegény,a végén felül putinka mellé a nagysebességű szopórollerre.Minap Merkel főnök lerendezte a buciját legott abbamaradt az RTL lehúzási kisérlet,most a bankokkal egyezkedne...Siker siker hátán.
@Imola Helyesi: "milyen okosak vagyunk mi baloldaliak"....az eszedbe sem jut, hogy van okos és reálisan, tisztességesen gondolkodó fideszes jobboldali is?
@Imola Helyesi: Mutass már ballert aki 3-szor adta át a Várbazárt mint a csuti retardált?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Drága Macikám,remek 'tavaszi nap van!
Te csak marasztald ezeket a nagyszerű fényeket,ahelyett,hogy zavaros 'hülyepöcsök szómenéseire választolj:))
@jaegtoer:

tuggya, én 2008-ban, amikor is nemzetünk páros lábbal tököszúrta magát eltávoztam a kies svalbárdra és megfogattam, hogy az óhazán ezentúl csak röhögni fogok, így aztán lelkiismereti okokból szarok az eféle médiamunkásokra párt hovatartozástul tejjesen függetlenül. sem eddigi, sem jövőbeli tevékenységük nem érdekel az egyetlen tótát kivéve, aki a klasszikus újságírás purlitzer szerű vívmányát is sikerrel abszolválta. van még egy-két kedvencem, de azok meg pont olyan hülyék, mint jómagam, mamutok az őserdőben. a szomorú az egészben, hogy ezekkel a nyikhajokkal elhitették, hogy "újságírók", csak hogy legyen ún. jobboldali média, melynek eddigi egyetlen írástudója a kis galsai vót a magyar forumban, de ő meg talán a vrangel-szigeteken leledzik.
az meg, hogy a lelkismeret, az csak úgy kinő, hát mit mongyak. magyarország jobban tejjesít, kegyed meg fordujjon psmithhez!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs
:Úgysem állod meg, hogy ne szólj vissza, de ha megállod sem fogok sírni.
Te meg az ATV_t, 444-t, indexet és az ellenzéket képviseled. Gond?
@Imola Helyesi:

úgyis van házmester néni! mindenkit föl kő jelenteni, oszt a haza fényre derül.
@toportyánzsóti:
Ő legalább átadta és háromszor. De Demszky hányszor adta át a 4-es metrót? Meg mit adtak át Fletóék, ők szerintem inkább átvettek.
@hacsaturján:
Szóval kiderült, hogy a házmester néni üldözte a szerelmével, azért lépett le, ajjaj.Gyerektartás???
@Imola Helyesi: Ja, átvették pl a Mercedes új üzemét, vmikor 2008-ban.
Ami most húzza a GDP-t, és így Vitya előadhatja, mint a saját sikerét - nem, mintha bármi köze lenne hozzá.
@Imola Helyesi: Eleve át sem adta, mert eltűnt vagy 175 milliárd Ft a Keletinél, így leálltak a munkálatok. Persze Tarlós a mi pénzünkből kifizette.

Gáz.
@Fabius: miért hangsáv Anett a neve? Valami disznóság rémlik, de nem emlékszem pontosan.
@Imola Helyesi: Eszerint nem csak a csuti pocakmutyi kűzd szellemi kihívásokkal,neked is gondod van az arányokkal,csak égni jársz ide.Fletó neked valami autentika?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "...mi is befejeztük" egyetértek...olvasás nélkül átlépni rajta....ahogy eddig
@Mészáros Laci: meg is érdemelné a sok lelkiismeretes kutya.
@toportyánzsóti: Szerintem égni te jársz ide, innen kívülről te elég egyszerű csákónak tűnsz. Aztán lehet, hogy valójában professzor vagy és ez valami taktika, de nem hiszem, hogy végigolvasna valaki.
@♔bаtyu♔: a keleti a nagy trükkök helye:

Kilencmilliónyi hamis százeurós volt a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökénél

index.hu/belfold/2015/02/11/penzhamisitas_fidesz_ifjusagi_tagozat_veress_aron/
@♔bаtyu♔: Magadat ennyire lenézed?Pedig már valakinek néztelek.
@parti_giano: Rendben és erre én mit csináljak? Nem pszichológus vagyok, hanem csak egy nick.
@toportyánzsóti: Nézd, azt csinálsz amit akarsz, a te nicked én leszarom.
@♔bаtyu♔:
Szerintem szelektív itt egyesek látásmódja, az emlékezetük meg kihagyásos. Aki Orbánt védi az fideszes, nem zavarja őket, hogy egy koalícíó miniszterelnöke, meg civil polgári köröké, és törvényesen megválasztották, vagyis az egész nemzeté.
@toportyánzsóti:
Farkast ne kiálts, kert alatt kullogsz.
@♔bаtyu♔: a lovas istván mióta hiteles hírforrás?
@Imola Helyesi: Nem is értem ezt a csákót. Nyomja valami a lelkét, a fideszes csóka eurót hamisított, erre odamegy az első faszihoz, akit Orbánnak néz és beidézi neki.

Ez a gond, sokan azért járnak ide, mert sajnálják a lét a pszichológustól.
@Secnir: Te ilyenkor gondolkodsz is, vagy csak lököd a ballibsi mantrát?

Vegyük végig mit csinált Lovas?
1. elolvasott egy MTI hírt
2. Elolvasta a hír eredetijét egy német lapban

A különbségre mint csalásra felhívta a figyelmet.

Most akkor ebben a történetben hol a faszomba lehet hírforrás Lovas? Vagy még a csalásra sem hívhatja fel a figyelmet mert nem ballibsi?
@punkfrog: Na most kiváncsi vagyok, benyögi e erre valami ballibsi, hogy a HírTV nem hírforrás.
@♔bаtyu♔:
Ezt nem értem ezt az euróhamísítás hírt, mert az nagyon hülye, aki a Keletinél akar pénzt váltani, ott tanyázik a bűnbanda, már az átkosban is az arabok gyűjtőhelye volt.Nem ő hamísította, hanem átvette? kapta?
Na, ez már nekem is sok, megyek sétálni.
@♔bаtyu♔: @Imola Helyesi: Kultúrfölény a célod úgy látom
@gazoló:
"Te csak marasztald ezeket a nagyszerű fényeket,ahelyett,hogy zavaros 'hülyepöcsök szómenéseire választolj:)) "

Igazad van, nem is tudom, mi ütött belém, hogy szóbaálltam ebolácskával, nem szokásom pedig.
Majdnem elindultam inkább sétálni, de látom, hogy ebolácska is oda indult, még a végén összefutunk... inkább a hozzáfogok széket kárpitozni. Vagy bármi más értelmeset csinálni.
@gazoló:
"Én meg metszeni:)) "

Jó ötlet, lemegyek tenyérnyi kertecskémbe, megnézem, hogyan bújtak ki a nárciszok, jácintok, krókuszok :)
@♔bаtyu♔: "Eleve át sem adta, mert eltűnt vagy 175 milliárd Ft a Keletinél"- írtad. a fideszes csókát meg a keletinél kapták el. a logikai problémáidon nem segíthet még a pszichológus sem.
@parti_giano: Rendben haver, csakhogy én azt egy válaszként írtam. Logikai zsenikém.
@Imola Helyesi: Ja, de azon sem csodálkoznék ha kiderülne, valami libsi szervezetből jött át Orbánékhoz.
Azt el tudná magyarázni valaki, hogy egy esetleges 2018-as kormányváltás esetén mi lesz a "közszolgálati" tévével? Mindenkit kirúgnak a picsába, van ez a sok szervilis barom is 4-6 évre be lesz betonozva?
szegény tiszta erkölcsű fideszt még az ág is húzza:

cink.hu/hamis-penzt-arult-a-keletiben-a-fidesz-ifjusagi-tagozat-1685163604

"A pályaudvaron bukott le egy százeuróssal Veress Áron, a kormánypárt ifjúsági vezetője. Összesen 30 ezer eurónyi hamis pénze volt a morális többség politikusának."
@Mr.paksimogyoró: Szerintem Vonáék azért elég sokat átvesznek majd.
Tuti hogy ez a két szoposleányzó a kirákyihoz fog átmenni szopni és seggeket nyalni.Hab a tortán hogy a fidesz ifjusági elnöke hamis eurót kapott ( kapott ???? ) ! Mi van fiuk már itt tartatók mert Simicska elzárta a pénz csapott?
@♔bаtyu♔: aham, s egy válasz a te látóteredben élesen elkülönül mindentől, egy arra érkező komment komoly zavarokat okoz. gratula. az adáshiba benned van, kistáska.
@parti_giano: Nem az én látóteremmel van baj, hanem te kopogtattál rossz ajtón. Szerintem inkább keress egy megfelelőt, most nekem ezt értelmetlen megmagyaráznod. Kistáska.
@♔bаtyu♔:
"Vegyük végig mit csinált Lovas?
1. elolvasott egy MTI hírt
2. Elolvasta a hír eredetijét egy német lapban
A különbségre mint csalásra felhívta a figyelmet.
Most akkor ebben a történetben hol a faszomba lehet hírforrás Lovas? Vagy még a csalásra sem hívhatja fel a figyelmet mert nem ballibsi? "

kezdjük. (csak azért foglalkozom veled, mert úgy vélem, minden gyöngébb értelmi képességű megérdemel egy esélyt. szóval kezdjük.

1. lovas egy feb.7.-i hírre hivatkozik. az MTI nem adott ki február 7.én nato-val vagy tüntetéssel kapcsolatos hírt. lovas linket sem ad meg.
2. lovas megad egy mno.hu.-s linket - ami nem arról szól.
3. az mno-s hír forrása a hírtévé.
4. a hírtévé forrása a hírtévé.
5. a beidézett német nyelvű szövegre részeiben sincs találat a dpa hírügynökségen. sem a német sajtóban.
ebből ered, hogy a hírforrás -> lovas
(de ott van alul is, gyk: hírforrás, lovas facebook)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ez nem így van!
Nem lehet ellehetetleníteni egy dolgozót, csak mert nem akarok végkielégítést fizetni!
Szép lenne!

Minden kirúgásnál kitalálná a főnök, hogy vagy hülyére szívatunk, vagy felmondasz!

Köszi nem kell ilyen világ!
@♔bаtyu♔: és szerinted rögtön elkezdik Vonáék f@szát szopkodni, és ekézni Vityáékat? Nem hiszem én azt.
@♔bаtyu♔: figyi , az oroszok mennyit fizetnek? Érdekelne engem is...
@Secnir: Idézek a linkről: (MNO)

"A müncheni biztonságpolitikai konferencia helyszínén több ezer tüntető követelte, hogy a politikusok a kilátástalan viták helyett kötelezzék Oroszországot arra, hogy kivonja a katonákat a szomszéd ország területéről."

A német szöveg:
"„Kein Frieden mit der NATO“ haben am Samstag in München nach Polizeiangaben mehr als 4000 Menschen gegen die Sicherheitskonferenz protestiert.
Die Demonstranten versammelten sich zu einer Kundgebung auf dem Marienplatz und zogen dann durch die Innenstadt. Zu größeren Zwischenfällen kam es laut Polizei nicht. Bei der Demonstration waren rund 1000 Einsatzkräfte vor Ort. Auf Plakaten hieß es „Frieden schaffen ohne Waffen“, „Stoppt die Dämonisierung Russlands“ und „Eure Sicherheit macht uns Angst“.)"

Az aláírás pedig nem hírforrás, hanem csak forrás.
@Fabius:

Én már élévezem is a Simicska-alkalmazottak perét.

Aszongya a Lajos, én azt kértem, hogy kritizálják a kormányt, annak munkáját, és ne felejtsék ki a családtagok gazdagodását sem. ez a sajtó meg a szabadság, amit én sajtolok.

Dolgozók: nekünk van ám lelki is, meg meretünk, igaz szakmai ismeretünk nincs, így oszt nem is kritizáljuk csak a Lajost, me ilyen csúnyára kér minket. No meg a bolsilibsigyurcsányokat kritizáljuk pereputtyostúl, mert azt a kormány is kérte.:D
@♔bаtyu♔: Mondjuk erről a ganyé oroszszopkodó viktorról el is tudnám képzelni, hogy összeáll az oroszszopkodó nácikkal.
@Spániel:

A háború előtti időről valami legenda a dollár hamisításáról, meg arról, hoyg azzal azusát gyöngíteni tudták volna. Már ha összejön a buli.

Ez a fideckó nagyon okos, emlékezett erre a legendára. A végére szerintem nem.
@♔bаtyu♔:
és hol az MTI hír, amivel lovas összehasonlította?
@Mr.paksimogyoró:

Majd nem kapnak pénzt a költségvetésből, oszt bebetonozás helyett mehetnek betont önteni.
@parti_giano:

csak nézem, hogy mijjen fasza kis beszélgető társat szerzett. akciósan vette, vagy lejárt a szavatossága?
@punkfrog:

Majd aszondi a Lajos a perben, ő nem mondta, hogy hangosítsák fel a kötelet, ezt maguktól tették, ezért kellett már fellépnie a sok hazudozó ellen, védendő a sajtószabadságot.:D:D:D
@Secnir: Ott van az MN-ben legalul. Onnan másoltam én is ki.
@látjátok feleim szümtükkel: Ja, valami faszfej, aki azt hitte, neki mindent szabad. Most rábaszott.
@hacsaturján: ne irigykedjen, maganak is lenne ilyen, ha hulyekor tamadna meg a renjeit.
Hüpp. Most akkor nem fogom többé látni Szabó Anett gusztusos combjait a Hír TV-n? A köztv-n nem hiszem, hogy engedik majd kirakni...
@Kalmár: Ne hagyj bajban, közöld velem
@Imola Helyesi: "nem zavarja őket, hogy egy koalícíó miniszterelnöke, meg civil polgári köröké,"

Olyan civileké, mint a cöf?

"és törvényesen megválasztották, vagyis az egész nemzeté".

Hitlert, Kim Dzsong Unt is törvényesen választották meg. Pont, mint a felcsúti gecit.

@♔bаtyu♔: "de azon sem csodálkoznék ha kiderülne, valami libsi szervezetből jött át Orbánékhoz."

Kedves elvtárs, Vitya meg a fidesz önmagában is egy libsi szervezet volt. Még azokban a szép időkben, mikor Sorosék pénzelték, akikre most hörögtök.
@Kalmár:
"Köszi nem kell ilyen világ! "

Kell vagy nem kell, ilyen van.
Vagy megszoksz, vagy megszöksz.
@toportyánzsóti: "Minap Merkel főnök lerendezte a buciját legott abbamaradt az RTL lehúzási kisérlet,most a bankokkal egyezkedne...Siker siker hátán."

Ez a lényeg. :)
@Mr.paksimogyoró: "hogy egy esetleges 2018-as kormányváltás esetén mi lesz a "közszolgálati" tévével? "

Tóta W. most nagyon elgondolkodott: lehet, hogy Viktor "már most tudja, hogy nem fog 2018-ban veszíteni?" :)
ez volt már?

Vonát és másik három jobbikost ( valami oroszszakértőjét ) kitiltották Ukrajnából. Divatba jött a kitiltunk ha nem is teccik?
@Imola Helyesi:
"Aki Orbánt védi az fideszes, nem zavarja őket, hogy egy koalíció miniszterelnöke.Meg a civil köröké, és törvényesen megválasztották, vagyis az egész nemzeté."
Imola!
Nem valami fajsúlyos érdemekkel és érvekkel ruháztad fel a Fideszt és Orbánt, ezért nem vagy meggyőző, ha netán szándékos propagandát kívánsz terjeszteni.
"Hogy egy koalíció miniszterelnöke..."
Milyen koalíció az, ahol már lassan ezrelékekben sem fejezhető ki a KDNP szavazóinak a száma. Nézd meg pl. a németek koaliciós összetételét.
"Törvényesen megválasztották, vagyis az egész nemzeté."
Úgy én is lehetnék miniszterelnök, ha olyan választási törvényt hoznák, hogy csak én lehetek az.
Na, meg a matematikai bravúr: 23% voks = 2/3-os parlamenti többség.
Nem szeretnélek bántani, mert szereted a Triászt, de rossz hírem van. A Fidesz már csak 21%-on áll a legfrissebb felmérések szerint.
Hány %-os fog állni, ha Simicska elkezd pajzánkodni, és kifecsegi at intím titkokat?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
hsz hvg.w>>>
"ez tévedés. Semmi nem tart örökké, még a nagyvezírség sem. Az Orbán-Simicska konfliktusnak lehet egy oka az is, hogy Simicska már megérezte Orbán bukását és más lovat kezdett favorizálni.
Putyinék mindent tudnak, csak pénzt adni nem. A balga EU viszont nem tudta ezideig megakadályozni a kifizetéseket.
Ha az EU pénzek nem jönnének, aznap a nagyvezírt kátrányba és libatollba fürösztenék."

brühüyyy
@hacsaturján:

Köszönöm szépen. Pont arra számítottam, amit írt, Mester.
Szegény Galsai multifunkciós válságba lovalta magát, remélem azóta jól megy neki a Vrangel szigeteken, de legalábbis megvigasztalódott.

Ezen már sokat gondolkoztam, hogy a jobboldal olyan vakbélműtétesen veszi a környezeti környülálást, de legalábbis, mintha az István a királyt begyulladt koronával a szájban kéne csasztuska üzemmódban előadni. Egyszerűen nincs semmi humorérzékük, pedig gyorssegélyként mennyit röhöghetnénk mindjárt saját magunkon, ti. jobboldalon, merthogy eszmeileg én mégiscsak oda tartozok, de ez az újkeletű szakmaiság és lelkiismereti fölhorgadás különös tekintettel a végkielégítés intézményére, a Lajos pénzéről nem is szólva, bennem is felpiszkálta a népvándorlási attitűdöt, de eccerűen nem találok kielégítő kondiciókkal biró célállomást, ezért inkább középtávú célnak maradok az áldomásnál, az mindjárt kéznél van, nem kell hozzá vízum, útlevél meg tolmács és macera viszont élőadásban nézhetem a cselekménykibontakozást a katharzisig, mert mint számításba jöhető legjobb objektum a Magellán felhő mostanság kicsinyég kiesik a fősodorból..

Legalább ne fedte volna fel a titkos összekötőt mr psmith-t!
@parti_giano:

"nem tudom, mi van ma, de belekeveredsz folyton a kormánypártiak szájába:"

Pedig rossz lóra tettek, mert esetemben vékony jégre tévedtek:)
@jaegtoer: olyan finoman ösztökéled a mestert, hogy küldjön már egy svalbárdi meghívólevelet.
A 444. elfelejtette közölni, hogy V. Áron nem fideszes, 2012-ben kizárták a pártból.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nemleszünkgyarmat akkorsem...Németeket jó szokása szerint majd 3-szoros áron visszavett bóvlikkal kel kárpótolni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Minap Merkel főnök lerendezte buciját, legott abbamaradt az RTL lehúzási kisérlet, most a bankokkal egyezkedne."
Igen látványos az orbáni vasököl meggyengülése,
arról nem is szólva, hogy rövid határidőt kaphatott Merkel asszonytól a jobb belátásra.
Azonban a bankadó kérdésében nem tagadja meg önmagát.
A négy pont egyike szerint három éven belül magánkézbe adja az állami bankokat.
Érdekes, hogy 2016-ra már 60 milliárddal kevesebb lesz a bankadó. Gyanítható, hogy akkor már az állami bankok a Fidesz közeli új tulajdonosok birtokában lesznek.
Nehogy nagyon megterhelje őket a jelenlegi bankadó, amelyet a korábbi években igéretei ellenére Orbán nem csökkentett.
@Imola Helyesi: Csak bűnözők vannak a narancsmaffiában,van aki már megbukott és van aki még nem.
@parti_giano:

Most miért kellett felhívni erre a figyelmet? úgy le lettem lepleződve, hogy a lóláb is kilógott a madártejből. Nincs mást tenni, mint hinni és inni! és! főzni:)
@Mariann19:
Bocsánat, de azt 90-ben sem fektették le, hogy a többséget alkotó koalícíók legítimek-e attól, hány százalék szavazott rájuk, illetve, akik nem szavaztak, miért nem szavaztak, és mi legyen velük.
Ezt Konrád sem vetette fel, sőt örült a koalíció kötéseknek, mert a pártja is bekerülhetett a koalícióba. Ezt nagyon értékelte.
@Mariann19:

Annak a kurvapecérnek(O.V.) melyik hazug szavát teccik igaznak hinni a pávatánc struktúrában?
@Spániel:
"még csak a hunyorok bimbóznak"

Hóvirágaim szépen nyílnak, a többi hagymás még csak kibújt a földből, bimbójuk még nincs.
Viszont hét végén tőlem kicsit délebbre már kertben virágzó krókuszt láttam.
@toportyánzsóti:
Farkas, nemcsak azok vannak, hidd el, mert nagyot csalódsz. Na , jó ez a kisfiú nagyon gárgyult lehetett, hogy bedőlt egy "moldáv" menekültnek, egy igazi lúzer, és még a Keletibe ment üzletelni, amikor Tóniék az egész rendőrséget odairányították. Dehát már nem fideszes, csak volt.
@Imola Helyesi: Rossz duma, a fidesz embere ő, országos elnök ráadásul egy nem elhanyagolható pénzekkel stafírozott szervezetben, amihez bizony köze van a fidesznek. maredjunk ennyiben
@jaegtoer:
"Annak a kurvapecérnek/O.V./melyik hazug szavát teccik igaznak hinni a pávatánc struktúrában?"
Titokban megmondom neked, egyiket sem.
Csupán lapítok, mint béka a porban, figyelek, és a mögöttes szándékokat analizálom közben.
Mélyreható következtetéseimet itt is közreadom néha, amíg el nem szállít a TEK.
Most az ERSTE feltőkésítésén vívódom, de még nem tiszta a kép.
@Imola Helyesi: Maradjunk annyiban hogy a fityuszos az emberiség legalja,bár náluk nincs legalja,mindig van lejebb,ezt törvény is kimondja.
@Spániel: Szép lesz ha a MET-es csöcs kiesik a szájukból,pár év letöltendőt már így is kiérdemelt a csapat.
@jaegtoer: tele lenne svalbárd gazdasági menekültekkel, aztán mehetne rogán nemzetikonzultációzni.
@miva?:
Majd kiderül, én most a hírtévé hírére alapoztam. Vagy nem kellett volna?
@Imola Helyesi: mesélj drága. Bemonta a tévéd, hogy mégsem kormányzati pézből él a fidesz ifjusághy tagozata?
@Imola Helyesi:
Nem a koalició létjogosultságát vitatom elviekben, hanem a jelenlegi magyar Fidesz-KDNP összeborulását tartom nevetségesnek.
Arról nem is szólva, hogy a KDNP kártékony a magyar közéletre abszurd és életszerűtlen beavatkozásai miatt.
Tehát kár úgy hivatkozni erre az intézményre, mint a Fidesz egyik kormányzati hőstettére.
@Mariann19:
Nézd, ízlések és pofonok..... Én kártékonyabbnak tartottam az szdszt, meg az mszp-t.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: hóvirágot eddig mindig sikerrel pusztítottam ki, most megint kaptam pár hagymát, tek-est állítottam mindegyik mellé.
@parti_giano:
Hát, aki egyszer egy pártba belép, ember legyen, aki törli a tagságát.....Én kb 4 hónapig voltam egy párt tagja, nem is fizettem tagdíjat, mégis nyilvántartottak, tudod, a pénz a tagok után jár. Na ki alkotta eme szabályokat is? Kb 1990-ben találta ki valamely ősokos.
Takony emberek ezek. Bár manapság a politikai elitbe gerinccel nem is lehet bekerülni.
@Mariann19: volt másogy is:

"A parlamenti napló viszont megőrizte Andrásfalvy Bertalan művelődési és közoktatási miniszter "panaszát" 1992 februárjából: "Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk." A miniszter mögött ülő frakcióvezető Orbán Viktor volt."

www.hir24.hu/tech-tud/2015/02/11/amikor-meg-orban-gunyolta-a-kdnp-t/
@miva?:
Az már a ti tévétek, simicska is megmondta, mert kivágott minden orbánistát. Miért nem hiszel neki?
@parti_giano:
Hát igen, ha nem sikerül a napiügy, ássunk mélyre, amikor Orbán olyan liberális volt, mint a mai hírforrások / mert pártjuk nem nagyon van/.Ez mutatja, hogy a mai liberálisoknak nem sok az esélyük.
@Imola Helyesi: elnézést kérek, de nekem szarnom kell
@Imola Helyesi: mert 2013 óta a fidesz ifjusághy tagozatának országos elnöke, azzá meg nem választanak meg egy éve kirakott páriát, vagy ha mégis, akkor hogy vezetik az országot
@maxvall bircaman szerkesztő: ugyan már, emberi dolog, ahogy az elévülésvárás is drága bolgárhonban, tisztelt erkölcsi etalon úr
@Mariann19: "Gyanítható, hogy akkor már az állami bankok a Fidesz közeli új tulajdonosok birtokában lesznek."

Nem én írtam az idézett sorokat, de találónak tartom topzsolti megállapításait. :) Ez ugyanaz lesz, mint a teszkó elleni háború. A gaz élelmiszermulti mindjárt rendes, mihelyt abc-nek hívják, és fogathajtó a tulajdonosa.
Engem különben nem zavarnának az olyan akciók, hogy pl. több kistermelői zöldséget a helyi szupermarketbe stb., kár, hogy a Fidesznek ezekhez semmi köze. Felkaptak pár zöld jelszót, aztán azzal házaltak a választásokig. Azóta megmutatták, hogy ezek csak jelszavak voltak számukra ...
@♔bаtyu♔:

"Ez a gond, sokan azért járnak ide, mert sajnálják a lét a pszichológustól."

Az önismeret ezen foka engem mindig lenyűgöz. Gyűjtsünk neked?
" Azt mindenesetre Simicska cáfolta, hogy lapjainak főszerkesztőitől azt kérte volna - mint azt Bayer Zsolt állította róla -, hogy esetleg a miniszterelnök személyét és családját is támadják. "A család az szent, a sajátom is és a másoké is" - mondta lapunknak. Ezt erősíti a Népszava azon értesülése, amely szerint a jobboldali sajtó múlt héten "lelkiismereti okokból" lemondott hat vezetője közül van, aki már fontolgatja, hogy visszamenjen korábbi médiumához. "
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/159091/
A mai csata úgy látszik vesztésre áll a csak hüvelykedvelők szempontjából.
Ilyen ez.
Egy köztörvényes, egy hímnős meg egy futóbolond :(

Nincs jobb? Tényleg? Egyrészt sajnálom, másrészt sokat elmond a helyzetről :D
@parti_giano:
"volt másogy is"

Mi még emlékszünk.
Az internet is.
A Fidesz persze nem.
@toportyánzsóti: "Nemleszünkgyarmat akkorsem..."

Ez egy akkora nevetség történelmet tanult emberek szájából.

"Németeket jó szokása szerint majd 3-szoros áron visszavett bóvlikkal kel kárpótolni."
Ez volt már a középkorban is: nem engedték az ipart kifejlődni Kelet-Európában, mert akkor kinek adták volna el a rengeteg posztót a németalföldiek? A finom húsú, egészséges szürkemarhákat viszont vihettük a bécsi vásárra, azt írják a törikönyvben, hogy nagyobb volt, mint a lengyel marha.
Ma már semmink nincs: se pénz, se posztó, a lengyelek meg kiszorítottak minket az élelmiszerpiacról (Ángyán jelentése). Nincs az országban mozgás, tőke, nincsenek lakásfelújítások, nem mernek az emberek semmibe beruházni stb. ... :(
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Egyik sem. Nincs ilyen világ. Nem is lesz.
Szerencsére
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ez egy akkora nevetség történelmet tanult emberek szájából."

Már úgy értem, a fideszesek szájából. Mégha jogi karra jártak, akkor is kellett valamennyi történelmet tanulniuk.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nyilván jobban megéri koldussorban tartani a népet, mint újautót eladni nekik. Ez tök egyértelmű. Okos írás.
@Imola Helyesi: ha kínos orbán, akkor volt anno egy frankhamisítási ügy, mert akkor a franciákon kellett bosszút állni.
@Kalmár:
"Nincs ilyen világ. Nem is lesz"

Hát ha te mondod...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Mégha jogi karra jártak, akkor is kellett valamennyi történelmet tanulniuk."

Ha jól tévedek, akkor ez felvételi tantárgy volt abban az időben, mikor mai országnagyjaink felvételiztek a jogi karra.
Kiderül, hogy mindegyik, anno 199o-ben vagy utána hozott törvény nem felel meg a hosszútávú elvárásoknak, tehát akkor mi is a baj a NER-rel?
@parti_giano:
Szerintem a dolgok sokkal egyszerűbbek, hidd el, nem kell ahhoz filozófia, politikaelmélet, költészet vagy bármilyen más tudomány, hogy az ember ellenálljon egy
csalónak. / legyen az bármilyen....frank, euró vagy történelem...irodalom, stb/
@parti_giano:
Hát... hátra lehet menni az időben, az biztos.Mindenre van példa és ellenpélda.Ezért érvelek én sokszor a dél-koreai történelmi sorozatokkal, ők legalább megfilmesítették az ilyeneket.
@Imola Helyesi:
"Nézd, izlések és pofonok..."
Valahogy eddig még soha nem sikerült meggyőznünk egymást.
Reményemet fejezem ki, hogy amennyiben ilyen gyakran leszel itt, mint eddig voltál, elindulsz
a realitások felé a hazai politikai gyakorlat értékelésénél.
@parti_giano:
Nem értem a párhuzamot, de mindegy, szóval V. Ernő a moldávokon akart bosszút állni Trianon miatt.
@Mariann19:
Inspiráltok, az biztos. Ez egy + nektek.
@Imola Helyesi: ezt mondod, közben visongva élvezed a főnid itt a piros, hol a piros mutatványát. ha valamiért nem orbánra kattansz rá, ugyanígy ajnároznád gyurcsányt, bajnait, vonát...
@parti_giano:
Én Bajnait Gyurcsányt? Jól vagy , egyébként?
@parti_giano:
"Volt máshogy is."
Az elhíresült, gúnyos orbáni "Térdre, imához!"
képest Orbán keresztényi hozzá állásában teljesen átszellemült.
Olyannyira - és erre nincs ésszerű magyarázat - hogy most Orbán térdel sok esetben a KDNP előtt. Hozzájárul, mi több Alaptörvényben fekteti ennek az atomi pártnak azokat az elveit, amelyekkel
irritálja a lakosságot a magánszférába való beavatkozások miatt, elképzeléseik meghaladták az időt, egyben a kormányellenes hangulatot is gerjesztik.
Nem ismert, hogy milyen függőségi viszonyok miatt alakulhatott ki ez az egészségtelen befolyás a KDNP részéről.
@Imola Helyesi: elképesztően jól ismered fel az összefüggéseket. simán lehetnél kormányszóvivő.
@Imola Helyesi: bizony ám, a rajongásra születni kell

ha már itt tartunk, nem dugunk?
@Imola Helyesi: "Aki Orbánt védi az fideszes, nem zavarja őket, hogy egy koalícíó miniszterelnöke, "

anyám, te nagyon ott vagy a szeren! szét röhögöm magam, hogy te mennyi marhaságot tucc naponta ideszarni:))
@Imola Hüvelyesi:
Trollocska! Értelmes hozzászólást, vagy tipli!
@Mariann19: semmi. használja őket, ahogy torgyánt is használta. egy populistának mindegy az elv.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne báncsd a szerelmem, me megfúrom a kajakodat!:)))
@taga20:
Most mé? A képmutató álkeresztyének neked smafu?
Meg a fehér ló? Irigy vagy te is...
@taga20:
Te, ez egy másik, nem a liblinged... Bazz, ne igyál már!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja, és a kaszanováért még számolunk!:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"A gaz élelmiszermulti mindjárt rendes, ha CBA-nak hívják."
Mert a CBA hű társ régóta, és baráti jobbot nyújtott a Fidesznek a pénztelen, vérzivataros időkben is, mikor nem volt a hatalom birtokosa.
A CBA jelentős és folyamatos támogatását meg kell hálálni a Fidesz szerint még akkor is, ha a vasárnapi zárva tartás miatt veszteség éri a büdzsét.
@taga20:
A gumifoltok kirájja vagy. Evvan... :)
@parti_giano: sőt, a kanyarban, me van kanyarfúrom :)))
@Imola Helyesi: Az elmúttnyolcévben elég sok minden épült (a négyes metró zöme, amelyet Orbán állított le első országlása idején Budapest elleni bosszúból, sok autópálya, Budapest Szíve program, amelyet megint csak Tarlós függesztett fel, amíg nem tudta átirányítani a pénzeket a csókosokhoz, sok kórházrekonstrukció stb.stb.). És a háromszori átadás önmegában semmi, merthogy utána rögtön bezárták. Ugyanez a helyzet a 3-as villamos felújításával, átadták saját maguknak, hogy folytathassák, de nem a használóknak.Szóval örülgess csak...
@parti_giano:
Torgyánt kicsinálta a pártjával együtt, a KDNP-t pedig favorizálja.
@Imola Helyesi: Látod itt vagy eltévedve: az orbánistamentes média még lehet FIDESZ-es, habár egyre inkább csak az orbánisták maradnak a FIDESZben. A kettő közötti különbséget szépen példázta Cseh Tamás. A "tiétek" hasonlóképpen téves általánosítás, ha olvasnád is a hozzászólásokat, azonosíthatnál csak ezen a fórumon legalább négyféle különböző politikai irányzatot. A másik: ami nem orbánista, az még nem azoké, akiket "ti"-vel jelölsz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hogy szenvednél hajótörést a lajtán és évekig péntekkel és egy kecskével éljél szerelmi életet!:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/22697.w-800.h0.q100.jpg
@taga20:
@Kuviklacz:
Hagyjál már ezzel a kuvikolással! Az a lényeg, mi van most, amit nem tudtatok megakadályozni, hogy befejezzék.
@jaegtoer: Az "és"-t, valamint az összes névelőt (na jó, csak a határozatlanokat).
@taga20:
Ezt majd, ha erre esz a rosseb, lejátsssssszuk... Sört se kapsz!
@Mariann19: mert az imoláknak ezzel mutatja a kereszténységét. és elég jelentéktelenek ahhoz, hogy bezavarjanak az erőtérbe. torgyánéknak meg volt bázisuk.
@Imola Helyesi: Most az van, hogy a hármas metró életveszélyes, a négyes metró Tarlós által módosíttatott kocsijai műszaki hibásak, a várbazár rothad, a 3-as villamos pályája szar. A négyes metró befejezését meg Tarlósék tökölése akadályozta.
És szálljál már le erről a tbsz. 2. személyről, mert önmagában is jelzi, milyen korlátolt vagy.
Most hallom, hogy André Goodfriend családi okokra hivatkozva visszatér az USA-ba.
Részint sajnálom, részint meg érdekelne a háttér, csak nem Mark Palmer 2.0 esete forog fenn?
@Kuviklacz:
A kedvedért bármikor leszállok- főleg a 4-es metróról- ami végre közlekedik. Van ilyen, bizony.
@Kuviklacz
Figyelj, kuvik, Goddfriend hogy-hogy hazamegy, amikor már kezdjük megszeretni?
@Mariann19:

" Orbán keresztényi hozzá állásában teljesen átszellemült.
Olyannyira - és erre nincs ésszerű magyarázat - hogy most Orbán térdel sok esetben a KDNP előtt."

Ehhez néhány dolgot fűznék.

A családi pápalátogatás után olvastam valahol, hogy OV-t a felesége tette hívő lélekké. Konteo? Fogalmam sincs.

Azt is olvastam, hogy lelki vezetője Balog, aki komoly befolyással van rá. Színjáték? Fogalmam sincs.

Két dologban nincs kétségem.
OV és a keresztényi hozzáállás köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Soha egy másodpercig nem vette komolyan a kerdemeket, csak céljai érdekében, parasztvakításra használta őket, tehát térdeplésről szó sincs.
@Imola Helyesi: Az ifiúsághy tagozat elnökének kizárásáról, majd ezután országhosch elnökké választásáról nem beszéltél.
@taga20:

" hogy szenvednél hajótörést a lajtán és évekig péntekkel és egy kecskével éljél szerelmi életet!:))"

Ez egy baráti jókívánság? Milyen lehet, amikor átkot szórsz? :))))))))
@Orica Középföldi: Egy muszlim pénteket kívánna neki :D
@látjátok feleim szümtükkel:
Van ott még, ahonnan ez jött... Amúgy a kölcsön gondolom le volt papírozva, tiszta minden, szó sem van holmi uzsora businessről... Ja, öreg Kohn meg szégyellje magát, pénzt kölcsönzött... Pfujjj...
@Orica Középföldi:
Na, látod, az ember állítólagos barátai... :(
Bár, már a söröknél is gyanúúús vót!
@Orica Középföldi: attól még én is félek, ezé még ebolára se szórom.:))
azé a poszthoz szólva. ez a sok ribanc, meg selyemfijú, mi a faszt gondolt a lelkiismeretről?
miért nem álltak ki pl. nagy navarro mellett?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te most mit károgsz, te várnyú? pár hét és itt a tavasz, asztán mehecc evezni:)))
@taga20:

". ez a sok ribanc, meg selyemfijú, mi a faszt gondolt a lelkiismeretről?"

Amit az ember nem ismer, ott szabad a pálya a fantáziának. Na ez pontosan ilyen eset:))
@jöttem:
"A mór megtette kötelességét."

Akkor a Palmer 2.0.
Sajnálom.
Lenne még mit tennie, amit a nagykövet nem fog/nem tud megtenni.
.
Szomália Magyarországnál hétszer nagyobb.
Hamarosan állattenyésztési szakértők érkeznek tanácsot adni.
Dinamikusan fejlődik.
Már napi öt vályogtégla kitermelése megduplázza a gédépét.
Viharos fejlődés.
@Orica Középföldi:
Olyan diktátori vénával felruházott ember, mint Orbán Viktor, nem enged külső befolyásnak.
Különösen a korábbi antiklerikális elvei miatt sem, hiszen korábban mereven elutasította az egyház közvetlen beavatkozását a politikai életbe.
Amennyiben hithű református, a családjában miért nem érvényesítette ezt a vallást?
Tudtommal két gyermeke metodista hitet kapott a születésükkor.
Vajon Orbán Viktor képes az egyházakkal kapcsolatos politikai meggyőződését feladni hirtelen jött vallási elkötelezettsége miatt?
Teljes az ellentmondás.
@Orica Középföldi:
.
Péntek még rendben van, de mi van a vasárnapi nyitvatartással?
@taga20:
Valamit rosszul csinálok... Most nézd meg azt a hamis pénzzel üzletelő kis figurát, "kölcsönözgetett" 30e €.
Szorgalmas volt...
Én meg még ügyfélnél melózok kint, ráadásul nem uzsoráskodok, oszt ez a ..ci simán 9 misivel dobálózik, miközben életében pártg.ci volt. Majd jön a duma, hogy találta, vagy széleskörű családi összefosás eredménye... Maf&fia Co.
@Orica Középföldi: csak gondolat kísérlet volt, nem komoly kérdés:)
mindenki ugyanonnan bújt ki.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, csak egy kérdésem van. szeretnél lenni pl. mészároslörinc vagy tiborcgyerek vagy rogántóni vagy etc.?
gondolom nem cserélné velük.
én mondjuk lennék egy hétig simicska, és mindennap végig szafariznám az összes médiját, hogy vitya egy rohatt geci:)))
@Imola Helyesi: Bajnaival jobban járnál mint a gyűrött arcú baltás bizniszelővel most hogy kiesik a csuti szájából a MET-es hazaáruló biznisz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Na, látod, az ember állítólagos barátai... :("

Akinek ilyen barátai vannak, annak ellenségre már nincs is szüksége :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: hogy mé nincs má nyár, és az unokák miatt ne tuggyá kommentelni:)))
@Mariann19:
"Teljes az ellentmondás. "

Szerintem nincs ellentmondás. A vezérfonal az, hogy a hatalomért mindent. Mivel úgy gondolja, hogy az ország nagy része vallásos, hát megtartja ezt a látszatpártot (meg mert úgy hiszi, Nyugat-Európában is elfogadottabb lesz ettől). És ha már van ez a pártocska, akkor az ő nyakukba varrja a nemszeretem intézkedéseket, ami ellen biztosan lázong a nép. Meg hát egyébként is, hát ők koalícióban kormányoznak, nem a fideszé az egyedüli felelősség :)
De lehet, hogy az egészet rosszul látom.
A két metodista gyerek meg esetleg már régen áttért református hitre.
A "hithű" jelző megmosolyogtatott.
@taga20:

Nyugi, éjszaka vagy hajnalban akkor is tudok kommentelni :)
Meg egyébként is, van már másik gép is :)
Nem menekülsz!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Én is sajnálom Andrét. Kíváncsi vagyok, miért rendelték haza. Talán úgy látták, hogy nem kell a kormányt bosszantani, ezt a feladatot elvégzik a volt barátok.
Bocs, szabadjára engedtem a fantáziám.)))))
@taga20:
Legyél Simi! Rögtön megpályázok nálad egy állást.))))))
@jöttem: nem az lehet, hogy bekavartál a családi életébe az itteni kommentjeiddel? bár lehet, hogy a vöröscipős csaj volt:)))
@Mariann19:

"Olyan diktátori vénával felruházott ember, mint Orbán Viktor, nem enged külső befolyásnak."

Szerintem most se:))
Annak ellenére gondolom, hogy szinte minden diktátornak megvan a maga Raszputyinja és/vagy Berijája.

"Különösen a korábbi antiklerikális elvei miatt sem, hiszen korábban mereven elutasította az egyház közvetlen beavatkozását a politikai életbe."

Akkor nem szolgálta az érdekeit, és lehet, hogy komolyan gondolta a liberalizmust. /:))))/
Ne feledd, Antall politikai utódjaként gondolt rá.

"Amennyiben hithű református, a családjában miért nem érvényesítette ezt a vallást?
Tudtommal két gyermeke metodista hitet kapott a születésükkor"

A vallás magánügy. Nem tudhatjuk - nagyon helyesen -, hogy a feleség minek szerzett érvényt családon belül.
A kereszteléssel nem kap hitet senki. Tagságot kap az egyházban.

"Vajon Orbán Viktor képes az egyházakkal kapcsolatos politikai meggyőződését feladni hirtelen jött vallási elkötelezettsége miatt?
Teljes az ellentmondás."

Nem tudom van-e ember, aki ismeri OV egyházakkal kapcsolatos őszinte véleményét, mi több politikai meggyőződését. Sőt, azt se tudom, hogy az érdeken kívül van-e bármije.
Annak az elkötelezettségnek, ami a működésében tetten érhető, semmi köze egyik valláshoz se.

Ahol viszont szórakoztató ellentmondást látok, az a deklarált, keresztényi Európához tartozás vö. keletre nyitás, ázsiai gyökerek:))
@taga20:

Azon a szinten nincs bekavarás.))))))))
Az külön szépség a történetben, hogy azzal próbálják meg lejáratni simit, hogy részeg volt a kirohanásakor - mikor köztudomású és ősrégi bölcsesség, hogy "a részeg ember őszinte".
@dr. jenőke (jenőke):

Halásziban a kocsma hajótöröttöket is kiszolgál:)
@taga20:
Perverz vagy...

@Orica Középföldi:
Viccelsz? Törzsvendéget? Jól kell tudni időzíteni a "hajótörést". Hazaérek mindjárt, majd rakok fel pár ottani képet a face-re. Irigykedjetek... :D
hvg.hu/itthon/20150211_Lazar_megelhetesi_civilekrol_irt_az_Amnes

Egy megélhetési táskahordozó már csak így gondolkozik, még akkor is, ha egymillió forintos karóra fityeg a tolvajkezén.
@parti_giano:

E lehetőség fényében az invitálás erősen meggondolandó:))
@jaegtoer:
Szerintem a "legundorítóbb cinikus pártgeci" címre hajt, evégre nehogy már a Piktor...
haha, a patkányok menekülnek a süllyedő hajóról, majd elmennek közmunkásnak, a közmédiába :) Amúgy vicces, hogy hosszú évekig hazudoztak, rágalmaztak, geciskedtek, most meg hirtelen lett lelkiismeretük, talán ezt még maguk se hiszik el :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Kétségtelen, GenyóJanó nincs ambíció híján:)
Vég nélkül lehet foglalkozni a napi történésekkel, az árulkodó tendenciákkal és bizonyos személyek/körök ciklusokon átívelő érdekérvényesítésével, de minden és mindig alapvetően a két meghatározó elemről szól.
Hatalomról és pénzről.
Azt valahogy elfelejtették közzé tenni, hogy mennyiért is mentorkodnak ezek a jóemberek.
Mellesleg a munkáhelyükön nincs elég munkájuk?

444.hu/2015/02/11/az-mti-vezerigazgatoja-lett-a-fomentor-a-kozszolgalati-egyetemen/
@Kijelölt Önkéntes: A körösztényi szeretett
nincs benne?
Meee akkó nagyot csalódok!!!:D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"És ha már van ez a pártocska, az ő nyakába varrja a nemszeretem intézkedéseket."
Jó, jó, de a KDNP által sugallt intézkedések nem egy esetben ártottak a Fidesz népszerűségének.
Az az érzésem, hogy esetenként Fideszben fel sem merültek volna változások, ha a KDNP - kereszténységétől sugallva . nem erőszakolja ki azokat.
..milyen jól jött ennek a sok senkiházinak lalikirály kirohanása! Enélkül milyen kifogásokkal próbálnának most rohanni emtévéhez? Ott legalább három évig garantált a másfél millás havi fizetés a lakájoknak...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tapsihapsi magában énekli a "Nyuszi ül a fűben,
ülve szundikálva...
Most akkor ébresszem fel?
Most már csak a húsvéti nagy ünnepekben reménykedem, hogy kapok tőle egy tojást.
Vagy kettőt...
@Mariann19:
"Jó, jó, de a KDNP által sugallt intézkedések nem egy esetben ártottak a Fidesz népszerűségének"

Ez igaz, de ilyenkor fokozottan hangsúlyozzák a KDNP szerepét, és a csapból is valamelyik kerdem politikus folyik.
Amúgy meg magasról és nagy ívben tesznek ők a népszerűségre, ameddig a szavazóbázisuk megvan, számbajöhető ellenzék meg nincs.
A háttérben húzódó gazdasági összefüggéseket meg nem ismerjük, pedig biztosan vannak.
De, ismétlem, tévedhetek is, merthogy nem vagyok bukfenc... :)))
Ha a politológusok is tévedhetnek, akkor én is...
@Mariann19:

Szia!

Ej 'mijakő ez a pajzán tavaszi hangulat?
Nyúúl biztos Alhambrában kattogtatja a 'ketyeréjét vagy répázik valakivel:)

Hétvégén Építők!
@gazoló:
"Hétvégén Építők! "

Mikor és melyik kanálison?
@Mariann19:
Kis pajzán... ;)
taga ettől be fog vadulni!
@miva?: "Nyilván jobban megéri koldussorban tartani a népet, mint újautót eladni nekik."

Egyszer beszélgettem egy erdésszel, aki azt a képtelen helyzetet magyarázta, hogy kivisszük a faárut Németbe, és aztán megvesszük a barkácsáruházban a német gyártmányú faszenet a grillezéshez. De a biokaják piacán ez még szembetűnőbb probléma: a drogériában az almás bébiételt meg zablisztet megfizethetetlen áron adják, 500 forintos keksz meg nyolcszáz forintos barnacukor! A biotermelők meg elmondják, hogy az alapanyag nagy része pl. Magyarországról származik.
Na, erre mit mondasz? :)
mno.hu/kulfold/uj-snowden-szuletik-herve-falciani-1272353
"Nemzetközi össztűz alá került a HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) a titkos bankszámlák miatt; a botrány nemcsak az angol, hanem az amerikai politikát is alapjaiban rázhatja meg – írja a The Guardian. Nem csoda, elképesztő eltitkolt, adózatlan összegekről van szó, még a magyarok is mintegy harmincmilliárd forinttal képviseltetik magukat a díszes listán."
HARMINC MILLIÁRD! Egyetlen banknál!!
@kekex:
folyt: nos, a cikk az MNO-on jelent meg, repesve várom, hogy az adatokat is (amit tehát külföldről származik) RÉSZLETESEN lehozzák. Gondolom Simicska nem ott tartja a pénzét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a főkönyvelőnéni kívánja a nyeles tojást, egésségére:)))
na megyek alukálni, mindenkinek kellemes éjszakai magömlést!
ja, a csajoknak sok alendölont ágymelegítőnek:)))
@kekex:
"Egyesek" odavitték Tell honából... Lala meg danol? :)
Csak óvatosan...
De hát valahova csak el kellett tuszkolni pl a MET üzletből leszakajtott milliárdocskákatT
hvg.hu/gazdasag/20150211_Elrontjak_Orbanek_nagy_gazbizniszet_a_nem#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default
"A MET a magyar kormány rendelete jóvoltából az olcsón megvett gázt gyakorlatilag ingyen hozza be és hatalmas profittal eladja egy állami MVM-cégnek, majd szinte ugyanannyiért visszavásárolja tőle és továbbértékesíti. Az állami cég így veszteségesen működik, a MET viszont 2012-ben például 50 milliárdos profitot termelt a tulajdonosoknak."
Na, erre írtam, hogy ha ez a pici trükköcske nem ékelődött volna közbe, a rezsi önmagától (már értem alatta a világpiaci árhoz alkalmazkodva) és jelentősen csökkent volna - csak nem lehetett volna érte kézcsókot és hálát várni. GECICSÖKKENTÉST!
@Orica Középföldi:
"Nem tudom van-e ember, aki ismeri Orbán Viktor egyházakkal kapcsolatos őszinte véleményét, mi több, meggyőződését?
Sőt, azt sem tudom, hogy az érdeken kívül van-e bármije?"
Orica!
Mesterien fogalmaztál.
A két kérdésben benne van a válasz is.
"Ahol viszont szórakoztató ellentmondást látok, az a deklarált, keresztény Európához tartozás vö.keletre nyitás, ázsiai gyökerek."
Szórakoztató? Úgy, önmagában a felvetés, igen.
A negvalósulás már kevésbé.
Amíg Lajos szánkózik, addig sem maradunk cirkusz nélkül! Most smidtmariskáék adtak elő egy csoportos bohóctréfát:
444.hu/2015/02/10/a-nap-amikor-barack-obama-megijedt-orban-viktortol/
és egy igen velős vélemény (messzemenően egyetértek)

Eszti D Farkas • 7 órája
...aztakurva, ezek tényleg őrültek.
@Mariann19:
Hát igen, eléggé szürreális volt, amikor az előző ciklusban a szentkorona körül sámán járt táncot!
Reggel emlegettük Lajossal kapcsolatban a Fortinbrasokat - tehát Hamletet. És tényleg akár előadhatná a nagy monológját:
"Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.
Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?"
vagy akár:
"Kizökkent az idő; - ó, kárhozat!
Hogy én születtem helyretolni azt."
Csak megemlítem, hogy ugyan nem lett jó vége - de közben legyalulta a vétkeseket is!
@dr. jenőke (jenőke): "Szomália Magyarországnál hétszer nagyobb.
Hamarosan állattenyésztési szakértők érkeznek tanácsot adni."

Azt tudtad, hogy Szomália a mezőgazdaság egyik bölcsője volt az ókorban? Pontosabban: "a szubszaharai régió", Kr.e 4500.
Ezen kívül öt ilyen régió van a világon: Közel-Kelet, Mexikó, Kína, Andok és Kalifornia környéke.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Sőt, a magyar diót jó pénzért exportáljuk (Európa legmagasabb egy főre eső GDP-jű országának bioáruházában sikerült vennem) és a piacon megvesszük jóval olcsóbban a valamelyik harmadik világbeli országból származót. A magyar vevő nem fizetné meg a magyar diót.
És a szocik alatt (mert hogy a FIDESZ országlása ebbe is beletett, az majdnem biztos) drágábban vették át a meggyet a termelőtől a konzervgyárak, mint amennyiért a Fény utcai piacon vettük. Gondolhatod, milyen volt a piaci...
A magyar vevő rettenetesen árérzékeny. A német faszenet meg valszeg valamelyik szomszédunk készíti bérmunkában jóval olcsóbban, mint az agyonadóztatott (stb.) magyar cég.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Érdemes a tanácsadóit is megnézni! Néhai Makovecz ezoterikus keresztény, és komoly hatással volt Orbánra (pl. a stadionját építette).
Biztos, hogy külső tanácsra ment bele ebbe a vallásoskodásba, mint írod: a hatalomért. Más elméletek is vannak, pl. Bartus Laca szerint a Vatikán támogatja.
@Imola Helyesi: Kik azok, akik kezditek megszeretni (és miért nem tudod a nevét helyesen leírni, ha szereted)?
És mi köze van ennek az egészhez? Csak mert lehet egy kicsit piszkoskodni valakivel?
@gazoló:
"Majd küldök a linket,ha nem fogható! "

A Digisportot nem tudom fogni, arról léccike a linket, Duna World van :)
Olyan lelkesen szurkoltok Mariannal, hogy a régen szunnyadó és csak véletlenszerűen jelentkező kézi-szeretetem teljesen lángra kapott. Odáig fajult a helyzet, hogy a helyi csapat meccsére el is mentem :))) (nagy cucc, 100 m-re van a sportcsarnok)
@Kuviklacz: Tavaly egy meggyező ismerősünk irtózatos nagyot bukott, mert a németeknek nem kell az aprómeggy. Az aszály miatt nem vette át a konzervgyár a termést.

"és a piacon megvesszük jóval olcsóbban a valamelyik harmadik világbeli országból származót."
Óh, Szent világgazdaság. :)
@Kuviklacz:
"Ennyit a négyes metróról"

"Ha a vonal megkapja a végleges engedélyt, akkor a gyártó elbontja az ideiglenes vezetőfülkéket"

Hát, én ezt nem tenném.
Az a vezetőfülke nem oszt-nem szoroz az utasforgalomban, de az automata irányításban bármikor bármi előfordulhat - ne feledjük, Magyarországon vagyunk.
Biztos, ami fix.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "A vezérfonal az, hogy a hatalomért mindent. Mivel úgy gondolja, hogy az ország nagy része vallásos, hát megtartja ezt a látszatpártot"

Mi szól Makovecz mellett: a Makovecz-építmények hihetetlen sztárolása Orbán részéről, viszont Orbántól nem halljuk vissza annyira az antropozófiai elméleteket. Kérdés, ki hozta össze Orbánt Makovecz-cel? Szerintem Pokorni, mert az ő gyerekei járnak/jártak a Waldorfba.

Bartus Laca elmélete szerint: a Vatikán támogatja, emellett szól a pápalátogatás, meg az áhítatoskodás Récsöl esküvőjén, haverság Tömjén Zsótival, Balog rászabadítása a közoktatásra (bár ő református). Elmélet ellen szól: Orbán van olyan hatalommániás, hogy magától találja ki ezeket a trükközéseket, és az egyházaknak nyalizást szegény Horn kezdte el anno, csak tudnám minek?
@Mariann19: "Jó, jó, de a KDNP által sugallt intézkedések nem egy esetben ártottak a Fidesz népszerűségének."

Azért mégsem ártottak annyit, mint a szociknak anno a szabaddemokraták, pedig azok igazi koaliciós partnerek voltak, a szó teljes mélységéig. Mondjuk amíg elfoglalkoztak egymás méni szervével, addig a fidesz jól kinőtte magát, és ő lett a nevető harmadik. Közben pedig megtanulta, hogy a koalició csak akkor jó, ha látszat.
Nagyban folyik a cicaharc a fityisz körül, egyre érdekesebb lesz a következő választás...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "...és az egyházaknak nyalizást szegény Horn kezdte el anno, csak tudnám minek?"

Mert a vallásos emberek is az ország részei. Nem velük, hanem a vezetőkkel van a baj. A fidesz esetében sem a tagság viszi félre a zenét, hanem a vezetők. Majd megpuncsolják egyszer a vezetőségüket ők is, mint ahogy a szocikkal történt 89-ben.
@miva?: mi a gond a köztörvényesekkel?... pláne moon?...
Hamarosan indulnak a jelenleg káderhiányos orbánista csatornák. Pont kapóra jött a balhé ezeknek a sajtósegédmunkásoknak. Kulcs szó: "és a végkielégítés igényléséhez.""
Ez az eredménye, ha a törvényalkotó nem méri fel a törvény várható hatásait. Továbbá akkor is, amikor az érintettek akkor kezdenek hőbörögni, amikor már hatályban van a törvény. Pedig lehetett volna a tövény megsavazása után azonnal kivonulni az utcára és reklamálni. Vagy csak a szoci kormány ellen lehetett tratorokkal elzárni az utakat?

nol.hu/belfold/kockazatos-krumpli-1515339

Továbbá
@Sir Bates dö Hól:

Hát a hírek szerint az ( ezzel vannak tele a hírportálok ), hogy már babakocsiban is hordják a lopott fát. Most gondolj bele, fázni mer a nyomorultja, és lop egy babakocsinyi fát. A mocskos köztörvényese.
@látjátok feleim szümtükkel:

Még majd addig tologatja azt a babakocsit, hogy talicskának nézi a végén.:D
Hihetetlen, hogy két lökött viszi a blogot!:-)...
@látjátok feleim szümtükkel: @vigyüktúlzásbaadolgokat: Hornnak "rossz volt a lelkiismerete", meg akarta talán mutatni, hogy a szocik is tudnak a vallásosokért/egyházakért tenni. Az egyházak "hálásak" voltak :-(.
De egy korrekt megállapodásra szükség volt. Az akkori viszonylag korrekt volt, ha kicsit egyházbarátabb is annál, mint amit egy olyan kormány le tudott volna tárgyalni, amelyiknek nincs kompenzációs kényszere. Csak amelyiknek nincs, tehát kedves az egyháznak, az még jobban nyal.
@látjátok feleim szümtükkel: "Mert a vallásos emberek is az ország részei. Nem velük, hanem a vezetőkkel van a baj."

Ha komolyan veszik a liberálisok az állam és az egyház szétválasztását, akkor az azt jelenti, hogy minden egyházat tartson el a gyülekezet, pl. Amerikában így van, ha jól tudom.

A katolikusoknak ez azért nehéz Európában, mert itt sok a műemlék. Én a magam részéről jobban szeretném az apró falusi gyülekezeteket, ahol a hívek akár saját kezükkel építik a templomot.
@Sir Bates dö Hól: Hova viszik? Tudom, félre. Ne háborogj! Még mindig jobba témánál vagyunk, mint amikor focimeccsekről meg receptekről, esetleg az esti tv-filmről cserélnek eszmét egyesek...
@látjátok feleim szümtükkel: ez szörnyű, ám inkább szociálpolitikai probléma... ám, pl. a "kábítószerfogasztók" (hisz az alkohol sokkal veszélyesebb, mint a könnyű drogok) ily módon való kriminalizása az eu-ban 2015-ben, az hibetetlen...
@Sir Bates dö Hól:

Nézőpont kérdése mi a kábítószer, és mi az alkohol. Volt egy öreg barátunk sok-sok éve még az ánti világban, aki nem pálinkát, hanem egy kis kábítót ivott mindig.:D
@Kuviklacz: nem háborgom, engem szórakoztat:-)...
@látjátok feleim szümtükkel: ok:-)... nyilván nem erre helyezném a hangsúlyt...
@Kuviklacz: "hogy a szocik is tudnak a vallásosokért/egyházakért tenni. Az egyházak "hálásak" voltak :-(."

Emlékszem, nem is prédikáltak arról, hogy szavazzanak a nénikék a Fideszre (csak viccelek). :) Horn nagyon benézte ezt, semmi támogatást nem kapott. A legrosszabb jobboldali hagyományok ébredtek föl a református egyházban a rendszerváltás után, pl. Hegedűsék, Tőkés stb.
A katolikus egyház amúgy nagy válságban van világszerte, tehát elég baj, hogy a konzervatív vonal Magyaroszágon pénzt, paripát, fegyvert kap az államtól.

Még a fönti témához:

Orbánt szerintem is a felesége vitte bele a vallásba. Lévai Anikó a rendszerváltáskor fedezte föl magában a vallás iránti érdeklődést, mint oly sokan. :) Ő erőltette a gyerekek megkeresztelését, és Orbán beleegyezett.
Az állítólagos térdre, imához-kiszólásokat Orbán ma úgy magyarázná, hogy ő csak a politikai katolicizmus ellen emelt szót.
@Sir Bates dö Hól:

Kicsit ráolvastam a témára, és szerintem nem szigorodott a törvényben a kábítószer fogyasztás annyira, mint amennyire ezt hirdetik.

A régi törvényszöveg szerint a kábítószer megszerzésével már büntethetővé vált mindenki, aki bármilyen módon, okból kábítószert birtokolt. Megszerzés pl. az is, ha megkérlek, hogy légyszíves tartsd már a kábítós cigimet, amíg elmegyek a budiba. Megszerzeted, mert hozzád, a te birtokodba került. Pont.

Most a megszerzésből kiemelték a fogyasztást önálló cselekménnyé. Fogyasztás pl. az, ha átveszed a havertól egy slukkra a kábítós cigit. Végül ekkor is megszerzed fizikálisan, de jogilag nem , mert a cigi a haveré, te csak slukkolsz-fogyasztasz belőle.

A régi és az új szabály szerint is van elterelés, annyi szigorodott, hogy aki két éven belül már részesült ebben a lehetőségben, az ismét nem mehet elterelésre. Elterelés nem a legelőre szól, hanem részt kell venni 6 hónapos fejtágítón-kezelésen.
Jó éjszakát

Téged kereslek
A gyenge fűre rászáll a homály,
fejét lehajtva alszik már a nap.
Téged kereslek - kigyújtom érted
mészmázú bokrom: hogy megtaláljalak.

Tudom hiába - meghalt az ige,
a céltalanság súlya, mint az ón,
leránt a könnyű, néma semmibe,
s tíz holdas körmöm ragyogása
fényt sző az örök elmúlásba.

Ahogy a nap, a fény s az árnyék,
holdjaimmal hozzád találnék,
mert tudom az anyag szép fegyelmét,
tudom benned magamra lelnék,
s lehetnék szemed lámpafénye,
csillogás: arcod tükörképe.

Minden hiába, ember vagyok.
Élek, szeretlek s rend, hogy meghalok.
@Kuviklacz:

"__@Sir Bates dö Hól: Hova viszik? Tudom, félre. Ne háborogj! Még mindig jobban témánál vagyunk, mint amikor focimeccsekről meg receptekről, esetleg az esti tv-filmről cserélnek eszmét egyesek...___"

Nem tekinthető feltétlenül kisiklásnak az, hogy 'egyesek' szeretik élni az életet 500-1000-2000 km távolságból is - együtt.
Pedagógusként nem sok politikust ajánlanék " példaképnek" tanítványaimnak.Hol vannak az igazi " hazafiak"? Ma minden a pénzről,hazugsagról,acsarkodasról szól.
@Sir Bates dö Hól: "hisz az alkohol sokkal veszélyesebb, mint a könnyű drogok"

Ha esetleg még nem láttad. :)

youtu.be/ErYwDPbL6T0
@látjátok feleim szümtükkel:

Kösz! Nagyszerű!

(Ács Horváth József)
OFF

Napi bírság-limit a rendőrségnél

Sok kérdést felvet ez a történet, hogy csak egy példát említsek: vajon mi történik azokkal a rendőrökkel, akik nem teljesítik ezen elvárásokat?

www.facebook.com/sneider.tamas/photos/a.333668086754173.1073741825.329107800543535/705213896266255/?type=1&fref=nf

ON
@annazsofi:

Az igazi hazafiak itt vannak köztünk, csak nem "akarjuk" meglátni őket. A szem a stigmát hamarabb látja, az agyba jobban belevésődik, mint az igazi hazafi jellemzői. Talán ha az óvodától kezdve a ( no meg otthon a szem nyílásától kezdve ) a "felfedező tanulást" sulykolnák a gyerekbe, akkor többet látna felnövekedés közben, és felnőttként.

Az is lehet, hogy az igaz hazafi nem is szeretne annak látszani.
@gazoló:

Nem birom kideríteni ki ő, pedig én ezt a verset már nagyon régen ( a történelem jahnalán ) megismertem, igaz csak a tíz holdas körömre emlékeztem , amíg netem nem lett.
@látjátok feleim szümtükkel:

Jó reggelt,meg mindenkinek!

Ránéztem! Én sem!Önmagában is megáll!
Én már be vagyok zsongva,a tavaszi fényektől,de a tagnapit mára elvitte a maci:)

Áprily Lajos:
TAVASZI VIZEK

Zsong a szigetcsúcs barna berke,
a harkály részegen nevet.
Az ifjú nap: Dávid, leverte
a lomha Góliát-telet.

Állok a vadvizes tavaszban,
bódít a szagja, mint a bor,
kedvemben egy füttyös kamasz van,
aki voltam valamikor.

Vizek futnak, jegek ropognak,
dudorászom, kurjongatok -
Lelkemben patakok zuhognak,
patakok, patakok, patakok.

Áprily a szentendrei sziget csúcsáról írta:)tényleg különös barnasága van ilyenkor tavasz közeledtével!

............
Keresem azt a videót ami alatt,Hunvald szivatja,Hangsáv Anettkát,de nem lelem!
@gazoló:

A cinkék is bezsongtak, itt már erősen tavaszodik, virágzik a hunyor.
Úgy tűnik a barcsi kapitányt Mátyásnak hívják. Ha nem talál, csinál jeget.:D
Vajon ez a két héten belül rendet teszek kivitelezése?
Egyik olvtárs érdeklődött korábban, hogy miért hívják "Hangsáv" Anettnek? Hát ezért:
cink.hu/elismerte-a-hirtv-hogy-manipulaltak-mesterhazy-kotele-1512768953
Mesterházy erkölcsi megtélése tehát azon múlott, hogy a tévénéző világosan hallja-e, hogy a felvételen valaki kötelet kiált. És világosan hallotta, tehát a komcsi hazudott. Én is valami ilyesmit gondoltam még pár napja. Mint kiderült azért, mert a tévé a hangsávot megvágta és a kiáltást felhangosítva illesztette vissza. Ennél nyilvánvalóbb szándékos csalás nem létezik.

De a pitiáneség,vagyis inkább a debilség csúcsa az volt, amikor a Lapzárta című szerda esti műsorban Szabó Anett HírTV-s riporter Stumpf András kérdése után képes volt ártatlanul rezgő hangon azt kérdezni, hogy "Az, hogy fölhangosítottuk ezt a részt, az szerintetek belenyúlás a hangsávba?", mire a többiek képesek voltak rávágni, hogy nem"
@látjátok feleim szümtükkel:
Nálam az már karácsony előtt kezdte,de a hóvirágok,krókuszok,sőt a nárciszok is ébredeznek:)
Gyengül a Fidesz, csúcson a Jobbik: már a fiatalok között is ők a legnépszerűbbek

"A pártrangsorban a Jobbik egyre közelebb kerül a Fideszhez, híveik számában már csak 400 ezres a különbség."

mandiner.hu/cikk/20150211_gyengul_a_fidesz_csucson_a_jobbik_mar_a_fiatalok_kozott_is_ok_a_legnepszerubbek_az_ipsos_szerint
szép napot!

@látjátok feleim szümtükkel:

@gazoló:

Várna Zseni: CSODÁK CSODÁJA

Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.

A tél nekik csak álom, semmi más,
minden tavasz csodás megújhodás,
a fajta él, s örökre megmarad,
a föld őrzi az életmagvakat,
s a nap kikelti, minden újra él:
fű, fa, virág, bogár és falevél.

Ha bölcsebb lennék, mint milyen vagyok,
innám a fényt, ameddig rámragyog,
a nap felé fordítnám arcomat,
s feledném minden búmat, harcomat,
élném időmet, amíg élhetem,
hiszen csupán egy perc az életem.

Az, ami volt, már elmúlt, már nem él,
hol volt, hol nem volt, elvitte a szél,
s a holnapom? Azt meg kell érni még,
csillag mécsem ki tudja meddig ég?!
de most, de most e tündöklő sugár
még rámragyog, s ölel az illatár!

Bár volna rá szavam vagy hangjegyem,
hogy éreztessem, ahogy érezem
ez illatot, e fényt, e nagy zenét,
e tavaszi varázslat ihletét,
mely mindig új és mindig ugyanaz:
csodák csodája: létezés… tavasz!
"Goodfreindnek csak a kitiltó papírok átadása jutott, ő minden látszat ellenére csak mellékszereplő: egy ügyvivő. Távozásának oka is érdektelen. Inkább azon kéne gondolkodnunk, hogyan oldjuk meg a két problémát, amelyről a figyelmet legendás kalandjai néha elterelték:

az ország jelenét megfojtja a korrupció, jövőjét pedig eladják Oroszországnak." (kiemelés tőlem, a névelírás nem!)
nol.hu/velemeny/elveszett-kovet-1515561
@guma:
Kösz!
Ezek után a 'rémhírtévéről beszélni olyan mintha a 'hüvelygomba kérdéskörébe csúsznánk visssza:)
@gazoló: ::)

képzeld, lopper is csak annyira érdekel! hahahaha

de lásd milyen vagyok hozzád! gyönyörködni hívlak:

offforever.blog.hu/2015/02/12/i_gyonyoru_templomok_europaban

vérnyomásodra azonban vigyázz, mert ha ez igaz, akkor ennél ma szerintem nincs nagyobb disznóság...

offforever.blog.hu/2015/02/11/gazmutyi
Jó napot kívánok a hosszú, ámde önkéntes száműzetés után!

Csak egy gyors böffenet a mai hírekből.
Kossuth 8:00
Hír1: a KSH adatai szerint (!) januárban éves szinten 1,4%-al csökkentek a fogyasztói árak. Főleg az üzemanyag, az háztartási energia és az élelmiszerek ára csökkent.
Hír2: a MOL holnaptól a hét eleji áremelés után holnaptól megint emeli az üzemanyagok árát.

Ezt így összeszerkeszteni, még ha valós is, több mint LOL!
A másik, hogy én járok vásárolni és rohadtul nem látszik az élelmiszereknél semmilyen árcsökkenés.
Lehet választani kérem: én hazudok, vagy a kormánynak dolgozó, független KSH...

Szép napot mindenkinek!
@fzs.1933: Szerintem te hazudsz és a KSH mondja az igazat. :)
Reggelt, Népek!

Címlapos hír?
@Marcellusca:
Már megint loptak!
Mi kell még Neked?:)
@fzs.1933:

Na, végre!

"A másik, hogy én járok vásárolni és rohadtul nem látszik az élelmiszereknél semmilyen árcsökkenés."

Ez a felcsökkenés.)))))))))))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: erre azt mondom, hogy beruházás, feldolgozott cuccok, több pénz.

beruháznál mifelénk?
@gazoló:

"@Marcellusca:
Már megint loptak!
Mi kell még Neked?:)"

A maradék:)))
@Orica Középföldi:

Szia!
Azeri hamis fabatkában jó lesz?
Nem fog fájni:)

@fzs.1933:
Biztos azért érzel így,mert nem a CBA-ba jársz,ellenálló:)
@gazoló:
@guma:

Köszi a hangulatot.)

Bizsereg a tavasz.

Áprily Lajos: Tavaszodik

Sáncban a hóvíz
könnyű hajót visz,
füstöl a fényben a barna tető.
Messze határba
indul az árva,
lenge madárka: billegető.

Titkon a Bükkben
moccan a rügyben
– mint csibe héjban – kandin a lomb,
s mintha a róna
kedve dalolna,
úgy muzsikál, muzsikál a kolomp.

Indulok. Értem.
Jól tudom: értem,
értem üzenget a zsenge határ:
„Szíved, a bomlott,
ócska kolompot
hozd ide, hozd ide, hozd ide már!
@fzs.1933:

Szerinte te hazudol. Neeem, nem szándékosan, hanem tévedésileg. Meeer te a kűffődi multihoz járol vásárolgatnyi (még vasárnap is). Bezzeg, ha a jó, Magyar (diretkte nagy M!) bótba vásáróná, akkó látnád, éreznéd a csökkenéstet. :)

Meg, ha a negatív növekedés is növekedés, akko' a pozitív csökkenés is csökkenés. :D
@gazoló: Lásd: @Orica Középföldi: ! :)))

Mer van ám még ott ...
@Marcellusca: A defláció egyébként nagyon rossz. Rosszabb a nagy inflációnál, és a gazdaság leállásával jár. Ezt tudjuk?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Defláció_(közgazdaság)

Hurrá, minden ócsóbb! Nyert a NER!

Ja? Hogy senki nem ruház be, mer maj később? Hogy lelassul az egyébként sem rózsás munkahelyteremtés emiatt? Hogy nem adnak el belföldre élelmiszeren kívül semmit, mert a zemberek is majd nyáron, ha ócsóbb lesz? Hogy emiatt kirúgják a melóst? Hogy...

Ugyan, minden ócsóbb, a kirúgott is ócsóbban veszi a mérdrága kenyeret, majdarogán elintézi
@miva?:
Ugyan, kishitű, gyurcsánykottájábóljáccó, libsibolsi álhírterjesztő ... izé vagy!
Imolabélafélék ujjonganak, fingjuk sincs miért gáz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: pedig nekem van kompromisszumos megoldásom ám: Orbán vigyáz arra ami az övé, ráadásul rohamosan gyarapszik. Nosza legyen minden orbáné, és akkor vigyázni fog az országra, valamint az egész ország gyarapodni fog. Kinevez néhány hűbérest, akik pallosjogot kapva őrzik az akkor már nem közös vagyont, és nem lesz több lopás.
@Pop40: Egyetértve, hozzátenném, hogy nem koalíció, hanem pártszövetség kormányoz, nem ugyanaz.
@pianolight: Egyetértve huzzátenném, hogy nem koalíció, hanem pártszövetség; nem kormányoz, hanem uralkodik, nem ugyanaz.
@miva?:

Rogánt rendesen elintézték a 168 óra kommentelői. A legszebb, Buci Gyuri (Marosán) posztjára tör:))
@gazoló:
Téged tényleg még meglep, ha a fidesz hazudik?
Lassan szinonim fogalmak lesznek!
@gazoló:

Ezt a zalaegerszegi tudósítást illetve az arról készült Gulyásos képet elnézve, igen-igen kopasz a fiatalok fejebúbja. Ja, nem is figyeltem, hogy nőtt az ifjúsági szervezet taglétszáma. Gondolom úgy, mint a fiatal demokratáké annak idején.:O
@pianolight:

Igazad van. De ugyé nem gondoltad komolyan?
Te vagy a szövetség, én meg kormányozok, mert én vagyok a párt. És Te?
@miva?:
Mindeközben az MNB újraszámolta a munkajövedelmek egyenlegét, és azt találta, hogy az utóbbi 3 évben jelentősen megnőttek a hazautalt összegek: megnégyszereződött a hazautalt pénzek volumene, ez a pénzmennyiség immár a GDP 3 százalékát teszi ki. Úgy látszik tehát, mégis meglesz az egymillió új munkahely: nagyobb részt a külföldön dolgozókból, kisebb részt közmunkából.
tenytar.blog.hu/2015/02/12/durvan_terjed_a_dolgozoi_szegenyseg_ketmillio_munkavallalo_a_letminimum_alatt
Még egyszer kiemelném: GDP 3 %-át a külföldön dolgozók utalják haza. Ha tehát még annyit sem ér el a Ksh által kimutatott GDP "növekedés" akkor az autógyárak ellenére is negatív (megint) a magyarországi GDP.
@miva?: "A defláció egyébként nagyon rossz. Rosszabb a nagy inflációnál, és a gazdaság leállásával jár. Ezt tudjuk?"

Még ne, de már kezdjük látni, hogy a turkálós boltokat is kezdik bezárni. ÉS nem nyílik helyette másik.
"Bár ne lenne igazunk, de tartunk tőle, hogy az államhoz került/kerülő bankok tulajdonrészei haveri, oligarchikus zsebekben fognak kikötni. Félő, hogy az államosított bankok személyekre szabott pályázatokon találnak magántulajdonosokra (megosztva szépen, hogy ne simicskásodjanak el) és ezáltal tetőzik be a Fidesz és a párthoz lojális hazai tőkésosztály egymásra találásának folyamata. Ha valóban így lesz, akkor ahhoz csak gratulálni tudunk, mert Orbán Viktor ezzel még közelebb jut ahhoz, hogy megvalósítsa, amit eltervezett: a posztkommunista béklyó helyére sikeresen tehet egy nemzeti oligarchikus rabláncot az országra."
magyarinfo.blog.hu/2015/02/11/orban_bankrendszere_kulfoldi_beklyok_helyett_nemzeti_oligarchikus_rablanc
és hogy mára ne maradjunk egy kis oktatás nélkül:
nol.hu/velemeny/vaktaban-1515597
"A nem állami fenntartású szakiskoláknak ugyanis már decemberben meg kellett hirdetniük a képzéseiket. Vaktában tették ezt, mert így írják elő jogszabályok. Úgy tűnik, senkit nem érdekel, mit csinálnak most. Legfeljebb tönkremennek. De kinek fontosak azok a gyerekek, kik terveztek valamit az életükkel, és kit érdekel, hogy hányan kényszerülnek közülük eldobni a terveiket? Igaz, nem a kiválasztottak kasztjához tartoznak. Az másik világ. Ők ott annyit érnek: lakást, jó iskolát, Svájcot. Ezek a gyerekek meg ennyit. Csak hogy mindenki jó előre tudja, hol a helye az életben."
@jöttem:

Szerintem nálunk nagyon látszik a csökkenés, csak nem az áron. Gasztroban kibeszéltük, hogy az áremelést úgy lelpezik, változatlan áron egyre kevesebb árut adnak. Pl. vagy húsz éve vásárolunk egy fajta száraztésztát, ami 250 gr-os csomagban volt. Régen. Mostanában csak azt vettük észre, hogy míg régen két személynek két evésre elég volt egy csomag, most meg a második evésre már csak egy személynek elég. Ekkor néztük meg a tasakot és derült ki, az már nem 20 dkg, hanem csak 20. Változatlan áron. Ez ugyé nem áremelés?
@Mariann19: A feltőkésítés a lopott holmi visszaadása. 15%-kal meg az EBRD 15%-ával nem lesz jelentős befolyása a fidesznek, és az anyacégnek nem kell tőkével beszállnia = komplett vereség.
@miva?: A batyu barátjával együtt, szép pár
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ja, a Németalföld és Bécs, a legősibb német területek. De Milánó ( Mailand)kimaradt a lábon hajtott szürkemarhából.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Pedig lehetett volna a tövény megsavazása után azonnal kivonulni az utcára és reklamálni"

A cikkben említett őstermelők esetében ez nem várható el, hiszen nem is értik, miről van szó, egészen addig, ameddig a gyakorlatban nem szembesülnek vele. Ők a termeléshez értenek, nem az adminisztrációhoz. Ezt használja ki az éppen illetékes hatóság.
@miva?: A "kormányszóvivők"/Imola, batyu stb/ gazdasági sikerként említhetik a minden idők legalacsonyabb inflációját, mert ha megkérdezed tőlük "mit jelent az alacsony infláció?" messze elkerülik a választ mert nem tudják, vagy félrevezetik azokat, akik nem tudják
@Kuviklacz: :-) Tévedsz, csak fekete és fehér van! És fehér, meg a jó az a fidesz. Essetudni...
@KÁTÉó53éúétr6: Én értem ezt. Zuhannak a mérföldes szakadékba tapsikolva, hogy megszabadultak a gravitáció rabságából. Oké. De nincs valaki havasibé aki azért kiadná parancsba, hogy óvatosan lelkendezzenek ezen?
Hát ezek itt fetrengenének a boldogságtól, ha naponta 1000%-os infláció miatt a következő hónapban a közmunkás is milliókat keresne :D

Ennyike ésszel gépelni tudni, ez az igazi magyar csoda.
Ténylegmagyaréknál nem csúnya dolog megharapni a kezet, amely enni ad? Nem? Kellene már egy átlátható és nyilvános erénytár, hogy össze ne zavarodjak.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

No de mire valók az érdekképviseleti szervek? Ottan tagok lehetnek, sőt talán kötelezően tagok a mazőgazdasági kamrában az őstermelők is, fizetnek is érte, miért nem zavarják el a vezetőséget, ha az nem dolgozik az érdekükben. Én zavarogjak helyettük? Meg a pénztárgépes vállalkozók helyett is? Nanemá!
Elnézést, ma elírogatok egyre töbször. Valami tavaszi zsongás ért.:D
@gazoló:
"Én már be vagyok zsongva,a tavaszi fényektől,de a tagnapit mára elvitte a maci:)"

Bizony-bizony, itt vannak nálunk, hiánytalanul :)))
@miva?: Az a havasibé azt mondja a hét egyik napján, hogy "nem érti miért problémáznak az emberek a vasárnapi /multi/ bolt bezárásán, hisz az az árú ott van szombaton is és hétfőn is ott lesz" Ott bizony! /a multinak sem könnyű elhagyni a kiépített telepét/, és ettől sem az árú-bőség, sem a vásárló erő-és beruházás hiány nem szűnik meg. Homokot szórnak szembe, szájba
@látjátok feleim szümtükkel: Adhatnál tippet, hogy kell az egymástól 20-30 km-re élő őstermelőknek megszervezni magukat, hogy tudják milyen érdekük LEHET és elzavarhassák a kamara vezetőit
@guma:
"szép napot!"

Ha már tavaszi versek:

Áprily Lajos: Március

A nap tüze, látod,
a fürge diákot
a hegyre kicsalta: a csúcsra kiállt.

Csengve, nevetve
kibuggyan a kedve,
s egy ős evoét a fénybe kiált.

Régi, kiszáradt
tó vize árad,
néma kutakban a víz kibuzog.

Zeng a picinyke
szénfejű cinke,
víg dithyrambusa:daktilusok.

Selymit a barka
már kitakarta,
sárga virágját bontja a som.

Fut, fut az áram
a déli sugárban,
s hökken a hó a hideg havason.

Barna patakja
napra kacagva
a lomha Marosba csengve siet.

Zeng a csatorna,
zeng a hegy orma,
s zeng, ugye zeng, ugye zeng a szíved?

Imádom ezt a nyelvi játékosságot...
@KÁTÉó53éúétr6:
Én azt nem értem ám, hogy az ipari vállalatok miért ússzák meg ezt a vasárnapi izét. A cementgyárosnak meg az audialkalmazottnak nincs családja? Jó, mentő, rendőr, tűzoltó, orvos dolgozhasson. Meg a pap. De nehogymár vágóhíd, kólagyár, kőbánya meg ilyenek is működjenek vasárnap. Paksot is tessenek lekapcsolni!
@látjátok feleim szümtükkel: "_Én zavarogjak helyettük? Meg a pénztárgépes vállalkozók helyett is? Nanemá!_"

mindenki ezt mondja, ezért tartunk itt.
@Gábris szomszéd:
szerintem meg te hazudsz, mikor azt állítod, hogy hazudok! BEEEEEEE ;)

@jöttem:

"Na végre"

Azért ne bízd el magad, ez csak egy rövid hullámhegy! :)

@gazoló: @Marcellusca: lehet, meglepő, de vasárnap nem szoktunk vásárolni. Ellenben szoktunk templomba menni. És valahogy mégsem érzem szívügyemnek a kdnp-s szófosásokat. Sőt...!
@miva?: Hát igen! ezt már többen többször felvetették potentát figuráknak...elengedték a fülük mellett.....külföldi multiüldözés az elhagyott telep birtokbavétele potom áron
@miva?:
"A defláció egyébként nagyon rossz. Rosszabb a nagy inflációnál, és a gazdaság leállásával jár. Ezt tudjuk? "

Mi igen.
Matolcsyban már nem vagyok ilyen biztos.
@miva?:
"Nosza legyen minden orbáné,"

De hát hiszen ez már majdnem megvalósult, már csak kicsi híja van :)))
Akkor mégis van remény?
@miva?: Valóban eufemisztikus volt a "kormányzás" szó használata.
@miva?: ja és ott majd olyan terméket /csomagolt rothadt alma/ olyan áron,....
@fzs.1933:

Én meg lassan rászokok a vasárnapi vásárlásra és elkezdem követelni, hogy legyenek szombaton zárva!:)
@látjátok feleim szümtükkel:
"No de mire valók az érdekképviseleti szervek"

Ugye nem komolyan kérdezted ezt?
A kamarák csak tagdíjbeszedéssel foglalkoznak, ezen túl a tagok nem érdeklik őket (és ez bármely kamarára igaz).
@jaegtoer:

Ne álljunk meg ezen az úton! Egyáltalán ne legyen semmilyen üzlet! Se nyitva, se zárva! Mindenki termelje meg magának odahaza, amire szüksége van! Ha épp mosógépre, akkor kérjen kölcsön mosógépmagokat a szomszédtól és ültesse el! :)
Csodálom, hogy az ellenzéki sajtó nem cuppant rá teljes gőzerővel a Veress-ügyre, pedig ez óriási pofon a Fidesznek.
@Imola Helyesi:
mit csodálkozol? Milyen lehetőséggel tud élni ez a lankadt, plottyadt, semmilyen "ellenzék"? Eh?
@fzs.1933:
" kérjen kölcsön mosógépmagokat a szomszédtól és ültesse el! :) "

És ne felejtsen el szervíz-magokat is kérni :))
@látjátok feleim szümtükkel: én politikai árva vagyok. A pártszövetség pártjai nem indítanak egymás ellen jelöltet, hanem közösen egyet, így a hívőiknek nincs választása abban, melyik párt a szimpatikusabb ( nekem egyik se!). A koalíció meg az önállóan parlamentbe jutott pártok megegyezése az uralkodás érdekében.
Megyek szart pakolni. Igaz csak a mi istállónkból, de eljöhet az idő, hogy abból a nagy pestiből is...

Szép napot mindenkinek! ;)
@miva?:

"_ Egyetértve huzzátenném, hogy nem koalíció, hanem pártszövetség; nem kormányoz, hanem uralkodik, nem ugyanaz. _"

Jobboldali konzervatívként is csak megerősíteni tudom, hogy a közigazgatás egyre inkább mutat uralkodói vonásokat, mint kormányzási jelleget, ráadásul a centralizált hatalomgyakorlás előnyei nélkül. Már amennyiben nem Mészáros, Habony, Orbán, Rogán, Lázár és O.Ráhel-félék szemszögéből értékeljük az ország munkájának forintosított eredményeinek kisajátítását és elosztását:)
Azért nem semmi, egy politikus a Keletibe jár hamis pénzt beváltani.Nemcsak csaló, de lúzer is.
@fzs.1933:

Hová gondolsz?! Már közeleg március idusa. Fogom magam és átülök egy másik autóba. Akinek nem tetszik, annak bakfitty, és mehet a show-hivatalba gombostűfejet polírozni, aztán felléphet a Fábri-showba tököt vakargatni. Sanya-Sanya, oszt sanyi.
@Imola Helyesi:

Azé minden trógert ne nevezzünk már politikusnak.
@jaegtoer:
Trógernek tróger, az biztos, csak a hírekre apelláltam, miszerint mégsem zárták ki 2012-ben.
@Imola Helyesi: és fideszes. te, nem lehet, hogy ez a pártban ilyen beavatás-féle lehet? ha elbukik, akkor visszamenőleg kitörlik a tagok közül, ha nyer, államtitkát lesz?
@Imola Helyesi: "Nemcsak csaló, de lúzer is."

Vagy csak nem elég nagy a nyelve. Látod, aki vele volt fényképezgetve, az előrébb is tart. No ez is csak annyit ér, amennyije van, hamis eurót.:D
@parti_giano:
Nem tudom, viszont, elég buta ember lehet. Ilyen nagystílű bűnözőknek azért több esze szokott lenni. Lásd: viszkis, gyémántrablók meg egyebek.
@látjátok feleim szümtükkel:
Azért nem kell általánosítani.Ez a baj, hogy szégyent hozott a pártjára.
@jaegtoer: "Jobboldali konzervatívként is csak megerősíteni tudom, hogy a közigazgatás egyre inkább mutat uralkodói vonásokat, mint kormányzási jelleget..."

Gondolom akkor neked sem nagyon tettszik a lovardává alakított hivatali helyiségek rendszere.
Csóró hivatalnok napi 8 és fél-kilenc órákat ülhet az ügyfelekkel egy légtérben, és kaphat el minden bacit, míg az uralkodó külön palotát kap, mert már a fél országház nem is elég neki.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Megjöttél és itt is kisütött a nap:)

Áprily Lajos

Mennék eléd

Mennék eléd, mert itt vagy már közel.
A déli oldalon leselkedel.
Gyökerek hallják könnyű léptedet,
átküldesz egy-egy halk leheletet,
mely szűzies még és illattalan,
de sejtető, jó langyossága van.
Csak arcom érzi még, nem sejti más,
varázs van benne, keltető varázs.
Ahol jársz, néma éberség fogad,
keresed a rügyes sombokrokat,
hogy langyosságoddal rájuk lehelj
s kipattanjon a sárga kis kehely.
Feljössz az élre, melyet hó erez,
íj válladon, a hátadon tegez,
benne az arany nyilakat hozod,
melyekkel a telet megnyilazod.
Mennék eléd, s mint fényváró anyám,
még utoljára elkiáltanám
nevedet, melyből napfény sugaraz:
Tavasz, tavasz! Tavasz, tavasz, tavasz!
Engem a következővel akartak átvágni legutóbb. Ment előttem egy asszonyság /valami "moldáv" vagy "ukrán" bevándorló lehetett/, amikor közel értem hozzá, elejtett egy aranygyűrűt. Visszaadtam neki. Erre ő, adjak érte hatezer ft-ot, nincs pénze.Én: Menjünk el egy becsüshöz felértékelni.Rögtön elállt az üzlettől.
@Imola Helyesi:

B+, amikor a Zuschlagot vezették mazzagon, akkor ti miért általánosítottatok, meg azóta is egyfolytában?
@Imola Helyesi:

"nem kell általánosítani.Ez a baj, hogy szégyent hozott a pártjára."

Fifti-fifti. Hol a párt hoz szégyent a tagjaira, hol a tagok a pártra. Munkamegosztás.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem azt mondtad, hogy kikapcsolsz?
Most én tehetek róla, hogy a mai pártfiatalok ilyen mohók, és nem szeretnek dolgozni?
@Imola Helyesi:

Akkor most moldáv vagy ukrán? Semmi anyanyelvi nehézség? Folyékonyan beszélt bevándorlóul?
Nem piréz volt az mégis?
@punkfrog: "remélem a valóságban is működik majd:"

Főleg, ha ott a kisfaluban, a libaúsztató mellett szóltak az öregnek is, hogy most már nem kell lűdözni, és meg is hallja ( mert eddig nem süketült meg ).
@Imola Helyesi: "Csodálom, hogy az ellenzéki sajtó nem cuppant rá teljes gőzerővel a Veress-ügyre, pedig ez óriási pofon a Fidesznek."

Te gomolya, kinek is szúrkolsz mostanság?
@jaegtoer:
Beszélt magyarul, de nagyon rosszul. Sajátos.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Ugye nem komolyan kérdezted ezt?
A kamarák csak tagdíjbeszedéssel foglalkoznak, ezen túl a tagok nem érdeklik őket (és ez bármely kamarára igaz)."

Hót komolyan, mert a tagság is foglalkozhat a vezetéssel, ha már az nem teszi ezt velük. Szabad a gazda. Vagy csak a budiba nagy a pofa?
@látjátok feleim szümtükkel:
Mindig csak magamnak. Én vagyok az első. Valahogy soha nem kedveltem a bűnözőket. A hülyéket se nagyon. A kettőt együtt meg pláne nem.
@Imola Helyesi:

Látom te kikapcsoltál. Én senkit nem kapcsolok ki, legfeljebb nem szólok hozzá. Te nem ebbe a kategóriába vagy.
@látjátok feleim szümtükkel: Na jó, akkor egyszemélyes párt vagyok. Neked van pártod?
@punkfrog:

Ne tedd már magad!

Ha ők elkezdték volna, akkor én melléjük állok ( meg szerintem sokna mások is ), de én soha más nevében nem kezdek semmit, mert eccer-kéccer macsba maradtam. Kellett az nekem?
@pianolight:

Van. Magapártja.

Hívtak ugyan az IPEF-ba is, de abból már egy kicsit kezdek kiöregedni, és a házi kosztot jobban kedvelem.
@KÁTÉó53éúétr6:

Felénk az elmúlt évtizedekbe falvanként nagyon gyakran szerveztek olyan összejöveteleket, ahol adózási és mezőgazdálkodási ismereteket adtak át a falusi termelőknek. Össze is lehetett így jól ismerkedni. Az ismeretségekből lehet szerveződni is. A szervezést a helyi tehetősebbek, az önkormányzat és bármilyen civil szervezet folytathatja. Volt, hogy több településnek egy helyre volt szervezve az előadás.
Lehet ilyet szervezni vendéglátó helyekre is egy ebéd/vacsora/szendvics, és az üdítő áráét, annak a vendéglátós is örül.
ne baszogasátok ezt a keletinél lebukott veress áron nevű pénzhamisító gyereket. követte orbán utasításait, és komolyan vette a keleti nyitást.
@látjátok feleim szümtükkel: One man band. Azér azok jó zenészek, ha találnak másik jó zenészt. Bye, sajnos munkahelyen vagyok.
Mellesleg aki szerveződni szeret és akar, az ingyen adja át az ismereteit, mert a célja nem a pénztalicskázás, hanem egy szerveződés létrehozása.
@látjátok feleim szümtükkel:

Én már várom, hogy a szent foci labda és szotyizacskó mikor nyer méltó elhelyezést. Tűrhetetlen állapot, hogy erre még nem került sor. Na, de majd a Mészáros Bea barátja csak előáll valami értékelhetővel. Ez a (sajátlábú) túlkoros karrierista pállfy ivadék igazán kitehetne már -ha nem is magáért, hát az apósáért, meg az apósa barátjáért a maholnap fölkent I. Viktorért, a mi Urunkért. Csak le kéne már pipálni azt a svihák Caligulát végleg, még ha 'consulok' már vannak is dögivel.
@Secnir:

Na jó, de akkor szólhattak volna, hogy a nyitás után nem a csukás jön be.
@Secnir:

"komolyan vette a keleti nyitást."

ez jó:)
MiciMacóka! Azért az őstermelők nem annyira buták és naívak, mint inkább hiszékenyek. Zöme csak könyvelőhöz jár abban a hiszemben, hogy az mindent jól, és pontosan tud. Osztán ki szokik derülni, hogy nem.
@Secnir:
Persze, állítólag Milánóban kapta a hamis pénzt. Egy "moldávtól". Érdekes.Nemzetközi pénzhamísító hálózatba keveredett?
'Majlandban is utolérte a 'mocskossimpralisstalibbsibolsimoldávját!
Jól megadta neki:)

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1724/2116/original.jpg
@Secnir: szarban lesz a következő, ha a déli nyitást hírdetik meg. észak meg akkor kizárva, baszhatják a norvégok.
@parti_giano:
Nem lennék akkor a 'bőrjükben:))
hehe. azok a mocskos multik!

Durván alulfizeti dolgozóit a CBA

hvg.hu/kkv/20150212_Durvan_alulfizeti_dolgozoit_a_CBA

és akkor volt ugye az a cba-s felmérés, hogy karnak-e a dolgozók vasárnap is munkálkodni. oszt az jött ki, nem. ki is érti?
Egészen friss hír az MTI-ben, hogy: ‘Négymilliárd forintból épülhet uszoda Veszprémben’

Négymilliárd forintot biztosít a kormány a veszprémi uszoda építésére.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány az illetékes tárcavezetőktől előterjesztést vár a beruházás részletes programjáról, amely magában foglalja a műszaki és pénzügyi ütemezést a források évenkénti bontásával, a fejlesztési célterület meghatározásával, az ingatlanok tekintetében a beruházás megvalósítását szolgáló tulajdonosi jogállás kialakításával. A megvalósítási konstrukció benyújtásának határideje 2015. március 31. A kormány a beruházáshoz szükséges előkészítő feladatokhoz 2015. évben szükséges 25 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el.
A kormányhatározat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a beruházás megvalósításához szükséges négymilliárd forint költségvetési forrás biztosításáról gondoskodjon.

munchausenparokaja.tumblr.com/post/110800492481/veszpremi-valasztas-kampany-a-la-fidesz
@látjátok feleim szümtükkel: Az öt-hat évvel ezelőtti évtizedekben felénk is szerveztek /tájékoztató előadásokat is/ Az utóbbi időben semmi. Két őstermelő ha találkozik legfeljebb panaszukat cserélik ki, és közel s távol nincs funkcionárius akitől azok orvoslását várhatnák, vagy legalább "falhoz" állíthatnák. Kamara?...csak tagdíjat szed az őstermelőtől
@látjátok feleim szümtükkel:
"Azért az őstermelők nem annyira buták és naívak, mint inkább hiszékenyek"

Nem lebutázni akartam őket, mert nem azok, de nem szakmájuk, tehát felmérni sem mindig tudják, hogy melyik rendelet mivel jár.
És nem is mindig jut el hozzájuk egy-egy jogszabályváltozás, tudod jól, hogy mennyire ügyesen el van rejtve némelyik.
A könyvelőket illetően igazad van.
és, ha már veszprém...

Szex, kokain, abortusz: 16 éve írt angol tankönyve miatt karaktergyilkolja a közszolgálati tévé Kész Zoltán veszprémi jelöltet

444.hu/2015/02/12/szex-kokain-abortusz-16-eve-irt-angol-tankonyve-miatt-karaktergyilkolja-a-kozszolgalati-teve-kesz-zoltan-veszpremi-jeloltet/
@látjátok feleim szümtükkel: Majd szólok: kerítsenek elő egy Dózsa Györgyöt
@miva?: "beruháznál mifelénk?"

Én csak azt mondom, hogy a Szadesz-féle túlzó propaganda is taszító volt, hogy itt majd tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz, ha beindul a piacgazdaság. Nem féltek a sok ember utcára kerülésétől, mert "bíztak a gazdasági fellendülésben". És "azt hitték, majd a piac felszívja a munkanélkülieket". Hát, nem jött be ...
Az EU-ba belépésnél is ez ment, hogy majd a jóságos Nyugat hozza ide a tőkét, és hú, de jó lesz ...

Orbán nyökögte még pár éve, hogy Ukrajna azért kell az Uniónak, mert verseny van ma a világban a mezőgazdasági területekért. Azt speciel már az Átlátszó is megírta, hogy az Unió így vásárol földeket pl. afrikai nyomorultaktól, ez a "land grabbing".
@KÁTÉó53éúétr6:

Szavazz Ránk Uszoda NER-Közösség = SzaRUNK :D
@Marcellusca: Kedves Marcellusca! a fantázia név meglelve, elfogadva
@pianolight: "Ja, a Németalföld és Bécs, a legősibb német területek. De Milánó ( Mailand)kimaradt a lábon hajtott szürkemarhából."

Nem mondtam, hogy ez Németország volt. Én csak azt állítottam, amit a törikönyv is ír: a nyugat-európai iparnak sokáig nem volt érdeke, hogy kifejlődjön a kelet-európai konkurencia. Ez ellen védekeztek pl. vámokkal.

Jókai a Fekete gyémántokban szuperül leírja, hogy mikor a dualizmusban beindult a tőkeáramlás, akkor meg pl. francia tőkéből hogyan épültek a beruházások: Kaulmann Félix a kis felesége segítségével állami garanciát szerez a bondavári vasúthoz. Erről írja a törikönyv: az új mozdonyok minden lakott településtől távol, főurak földjein keresztül robogtak a kilobbizott vasúton. Ezért van, hogy istenhátamögötti kis falukban akár 5 kilométert is kell gyalogolnod, mire beérsz a faluközpontba?

Egyébként nagyon jó posztot írt erről a korról nemrégiben a Tényleg!.

www.tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3954&id=1040817
@parti_giano: Annyira tud angolul, hogy még tankönyvet is ír? Ez csak előny lehet a szavazók szemében!
Ennek nem kell tolmács ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Vagy: Mágnás Miska.
A mérnök úr a faluhoz közelebb vinné a vasutat, de hát a földesurak ...
Miska meg csellel kiszedi az urakból a lemondó nyilatkozatot, hogy ingyen mehessen a földjeiken keresztül. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Vagy pont az a bűne, hogy nem volt kéznél, mikor V. Ildikónak szüksége lett volna rá. :D
@látjátok feleim szümtükkel:

Most olyan kötelező tanfolyamok vannak, hogy 60 ezerért vizsgázni kell mindenkinek a permetszerekből, aki termelni akar a jövőben.
@parti_giano:

"_"Durván alulfizeti dolgozóit a CBA"_"

Csak kell gyűjtögetni a jövőre is, hiszen Baldaufnak egyszer csak le kell cserélnie a Porsche 918-asát valami menőbb verdára. Ne sajnáljuk tőle. Költhetné gyógyszerre is. Sőt koporsóra.
@parti_giano: Tankönyvet írt és angolul? Akkor 16 évvel ezelőtt is /pedig most is fiatal ember/ több esze volt, mint a köztévének összesen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

„Egyszer beszélgettem egy erdésszel, aki azt a képtelen helyzetet magyarázta, hogy kivisszük a faárut Németbe, és aztán megvesszük a barkácsáruházban a német gyártmányú faszenet a grillezéshez. De a biokaják piacán ez még szembetűnőbb probléma: a drogériában az almás bébiételt meg zablisztet megfizethetetlen áron adják, 500 forintos keksz meg nyolcszáz forintos barnacukor! A biotermelők meg elmondják, hogy az alapanyag nagy része pl. Magyarországról származik.
Na, erre mit mondasz? :)”

Tulajdonképpen nehéz megmagyarázni az embereknek, hogy az általuk alkalmazott leegyszerűsítéseknél az élet bonyolultabb.
Lehetne itthon is gyártani a faszenet? Hogyne lehetne. Csak fel kell építeni az üzemet, alkalmazni az itteni olcsó munkaerőt, itthon megvenni az alapanyagot, és már mehet is. Hajrá! Van azonban egy kis probléma. A befektető előtte kiszámolja, hogy akkor lesz az üzem gazdaságos, ha havonta x zsák faszenet állít elő. Tegyük fel, Magyarország faszén felvevő képessége havonta x/10 zsák, ami nem látszik akkora problémának, tekintve, hogy akkor majd exportáljuk a többit. Kérdés az, hogy milyen néven? Hungarofaszén? Super Carbon? Ki fogja azt bárhol megvenni (még akár Magyarországon is)? Előtte tehát be kell vezetni a márkát. A márka bevezetése jó esetben 3 – 4 év, természetesen csak hatalmas reklámköltség megszavazása esetén, ezalatt anyagilag el kell viselni a kisebb forgalmat (az üzem megépítésére felvett hitel közben ketyeg), nem lehet probléma a minőséggel, le kell küzdeni a gyártás kezdeti nehézségeit (betanulás, műszaki berendezések végleges beállítása), a fabeszállítókat át kell csábítani magunkhoz magasabb átvételi árat ígérve, és vevőcsalogatás céljából olcsóbban kell adni, mint a konkurens, a piacra már bevezetett termékeket. Ha így is megéri, akkor mehet.

Nem olyan egyszerű ez, kérem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

„Én csak azt mondom, hogy a Szadesz-féle túlzó propaganda is taszító volt, hogy itt majd tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz, ha beindul a piacgazdaság. Nem féltek a sok ember utcára kerülésétől, mert "bíztak a gazdasági fellendülésben". És "azt hitték, majd a piac felszívja a munkanélkülieket". Hát, nem jött be ...
Az EU-ba belépésnél is ez ment, hogy majd a jóságos Nyugat hozza ide a tőkét, és hú, de jó lesz ...”

Azt (legmélyebb sajnálatomra) mint tényt kell tudomásul venni, hogy a jól menő országoknak a piacgazdaság hozta el a jól menést.
Ez Magyarország esetében sincsen másként, ugyanis a nem piacgazdaság (létező „szocializmus”) látványosan csődbe ment. A Kádár kori viszonylagos jólétet az biztosította, hogy egyrészt a legfelső réteg nem tudta magához vonni a pénzek nagy részét, másrészt a nyugati piacgazdaságok hiteleiből éltünk (ahogy most a segélyeiből – ez se annyira piacgazdaság, legalábbis a magyar tulajdonú vállalatokat illetően, ami most van).

Ha valaki úgy gondolta, hogy ha ma bevezetjük, akkor holnap Kánaán, az tévedett, aki pedig ezt hirdette, az hazudott. Hogy ÁTLAGBAN most – a Kánaán késése ellenére – sokkal jobban élünk, az viszont igaz.

A Nyugat hozta a tőkét (legalábbis egy ideig). Azért hozta, mert nekünk olyanunk nincs. Nem kellett volna elriasztani.
@KÁTÉó53éúétr6: @Marcellusca: inkább mondanám szlogenként, és a lüttyő némedi lajos mellé oda lehetne írni: meg akarjuk úszni!
@jaegtoer: vehetne lamborghinit a hülye, előbb-utóbb abból porse lesz.
@látjátok feleim szümtükkel: "Pedig lehetett volna a tövény megsavazása után azonnal kivonulni az utcára és reklamálni. Vagy csak a szoci kormány ellen lehetett tratorokkal elzárni az utakat?"

Ma már a "magántulajdon szentségét" se tartja tiszteletben a Fidesz-kormány, mivel korlátozzák a földtulajdont! Ugyanis, ha el akarod adni a földed, akkor egy falubizottság dönt róla, akiket az Agrárkamara bármikor fölülbírálhat (Fidesz-káder).
Meg lehet nézni, hogy mi lett azokból a termelőkből, akik ez ellen tüntettek Pesten a törvény kihirdetésekor 3 éve: Ácsné, Bolye Ferenc ... földönfutók a szó minden értelmében! :(

Sötét idők jönnek az országra, és messze még a vége ...
@jaegtoer: ma van a tudományos gondolkozás nemzetközi világnapja, mert 206 éve született a barátod, charles darwin. van otthon vodkád ünnepelni?
@vakapad: "A Nyugat hozta a tőkét (legalábbis egy ideig). Azért hozta, mert nekünk olyanunk nincs. Nem kellett volna elriasztani."

Ezzel eltereled a figyelmet a valódi problémáról! A Fidesznek semmi baja a tőkével ... ha az Keletről jön.

Szerencsétlen szavazóik egy része szerintem olyasmit várt el tőlük, amit most a Sziriza csinál (és amiért populizmussal vádolják azt a neolibek Nyugaton).
Ehelyett kaptak a nyakukba a fidesz-fanok egy nagytőkés érdeket kiszolgáló miniálnok-rendszert, na ez a szívás. És nem csak az egyik szavazótábornak ...
@Marcellusca: "A mérnök úr a faluhoz közelebb vinné a vasutat, de hát a földesurak ..."

Ott a pont! :) Ki a bűnös a falutól öt kilométerre levő vasútállomásért? Nyilván nem csak a párizsi bankár, aki azt se tudja merre van Alsóbögyörősvalagpuszta ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az a baj, hogy Keletről se jön. Egy kivétel van, de az bár inkább ne lenne. Az atomerőmű építését azért kell mindenáron forszírozni (és az ésszerű időpont előtt tíz évvel felépíteni, azaz teljesen gazdaságtalanná tenni), hogy a katasztrofális beruházási ráta értékét feljebb tudják srófolni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "amit most a Sziriza csinál (és amiért populizmussal vádolják azt a neolibek Nyugaton)"

Ez a való, ez nem alaptalan vád...
Egyszerű az élet. Akinek van befektetnivaló pénze, az hozza ide azért, hogy itt gazdagodjunk, miközben gyűlöljük a pénzéért. Ne törődjünk vele, hogy esetleg saját hazájának pörgetné a gazdaságot, és mi is profitálhatnánk egy win - win játékban, dehogy. Ha már egy cseppet is win a befektető, akkor hallgassunk az erdészre egyből. Mi meg természetesen jóságos cukrosbácsiként szórjuk kishazánk javait a szükséget szenvedőknek afrikától cseremiszföldig, úgyis van elég. Vagy mi is hasznot hajtunk magunknak kinti cégekből talán???

Ez lehetetlen, hiszen így nem elég a gondolkodásra elkülönített egy bit az agyban.
@miva?: "Ha már egy cseppet is win a befektető, akkor hallgassunk az erdészre egyből."

Ha ezt nekem szántad, mondd nyugodtan a szemembe! :)
Én csak arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy a szadesz-féle propaganda win-win szituációt vizionált oda is, ahol nem volt, pl. szabolcsi munkanélküliség.
A Fidesz meg óriási vereségként próbálja azt eladni, amiből most is profitál az ország, pl. a Gyurcsány idején idetelepült multik.
De legalább hungarohonban lesz az egyetlen állatkert, ahol ketrecben meg lehet tekinteni a százfejű cézárt, csak etetni nem szabad
@vakapad: "Az a baj, hogy Keletről se jön."

Ne aggódj, jöhetnek még ide hátsó-pakisztáni autógumi-újrahasznosítók, pedig hogy ágált ellene a Fidesz, mikor ellenzékben voltak. :)
@Sir Bates dö Hól:

Az lehet, hogy semmiben nem felelnek meg a neolib gazdaságpolitika szabályainak, és ezért jól becsődölnek. De legalább nem hazudnak, és nem buzdítanak idegengyűlöletre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: oké, de momentán az a helyzet, hogy csak lefizetett, vagy politikailag nyomott befektető van. A józan ész sokra lenne képes, de nálunk vagy agyatlan lelkendezés van, vagy apátia, ráadásul szimmetrikusan politikai szimpátiától függően. Persze hogy nem lehet egy szögegyszerű helyzetet felismerni sem ezekkel a peremfeltételekkel, nem hogy megoldani problémákat, ugyan már!
Egy dupla borderline az egész ország, és ha nem tutulsz elég lelkesen ferinek, már orbánista is vagy, ha meg orbánnal lenne bajod, hát akkor te dk-s szadeszes hülye vagy egyből.

Ez van. Innen értelmezzük az erdészt, ha kérhetem.
@pianolight:
"Az anyacégnek nem kell tőkével beszállnia."
Az anyacég tavaly nyáron tőkésített 95 mrd-ot
a hazai leányvállalatnak részvénykibocsájtásból.
Bokros Lajos szerint az Erste Bank kivásárlásnak semmi értelme nincs.
Ezen kívül bejelentette a kormány, hogy megveszi a bankot, de az értékéről szó sincs.
Az egész ügylet úgy néz ki, hogy az állam most megveszi a bankot, nagy valószínűséggel megvan a jelölt, aki három éven belül - ekkor kerül sor az állami bankok magánosítására - kedvező
feltételek mellett kivásárolja a bankot meglehetősen jó kondiciókkal.
@Sir Bates dö Hól: barátnéd lájkgyűjtő lett. a kommentek elképesztőek, de a legjobb:
"mindig csak a magyar védte a nyugati határokat" d:

utilitywarrior.tumblr.com/post/110802663961/ebolas-terrorista-tuggyukkik
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Tegnapi 19.58 h-kor írt válaszodhoz:
"Mivel úgy gondolja, hogy az ország nagy része vallásos, hát megtartja ezt a látszatpártot.Az ő nyakába varrja a nemszeretem intézkedéseket."
Valóban az ország 74%-a vallotta magát valamely valláshoz tartozónak, de kétséges, hogy a vallási hovatartozás alapvetően befolyásolja a pártválasztást.
A KDNP-re inkább a parlamenti döntéseknél van szükség a voksolásnál.
Van egy sor olyan törvény, amelyek szellemisége egybeesik mindkét pártnál,azonban a KDNP jó néhány olyan szabályozást is kierőszakolt a kormánytól, amely népszerűtlenné tette a Fideszt a választók előtt.
Mindenesetre irritáló, hogy egy majdnem nevesincs párt milyen jelentős hatalommal bír ebben az országban.
@parti_giano:

Vodka van, de akkor már inkább Durbints sógor emlékére iszom.
Charly biztos nagy ember volt, én azonban belátom, hogy nem érek fel hozzá, hogy is jövök én ahhoz, hogy olyan valaki egészségére/emlékére igyak, aki egy majomivadék, én akinek minden felmenője csak ember volt. Ennek további részleteibe most nem mennék bele, egyszer régen már el élcelődtünk ezen hatodmagammal, de volt aki magamon kívül is mondott egy s mást e tárgyban. Akkor már nem több értelme van egy barna sörben sült csülök gyöngyhagymával, koktélparadicsommal és csiperkegombával kevert almaszeletekkel, különös tekintettel 4 babérlevélre és 8 szem borókagyogyóra' versus 'kolában főtt sonka' receptek versenyének kontra sárgarépafőzelék?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem tudom... pénzt adok valakinek, az feléli, akkor még adok annyit, hogy újrakezdje, de kaviár nélkül, majd belenget, hogy nyista lóvé, kapd be... te, azért még egy francia szociális alapon is kiveri a bizti, hogy "vissza a 13-15. havi fizetést!"... nem kell tisztelni a tőkét, de akkor szamárfogat, nem audi a valóság...
@jaegtoer: azon nem is gondolkodtam még, megtanítható-e a majom főzni? de ezt nehogy magadra vedd!
@parti_giano: hihetetlen kommentek:-)... pedig ott toroczkay a polgármester, meg van lovas önkéntes rambója is...
@Mariann19:
.
Kicsit másképpen látom, de az eredmény ugyanaz.
Írod: a KDNP jó néhány olyan szabályozást kierőszakolt a kormánytól, amely népszerűtlenné tette a Fideszt a választók előtt.

A KDNP annyira elme, és fantázia csökkent, hogy önálló véleményig nem jutnak el. Kapnak egy iratot, ezt terjeszd be, ők beterjesztik, mint saját alkotást.
Amiről sejthető, hogy népszerűség veszteséges, az valóban az, de nem akkora hatása, mintha a fidesz, vagy egyéni képviselőként fideszes lenne a tálalás.
Ugyan hová süllyedne még a KDNP?
Így mindent be is terjeszt.
@dr. jenőke (jenőke): nincs olyan szerencsénk, hogy ennyire bólogató jánosok legyenek. Szerintem arról van szó, hogy a fiúk azt hiszik, bármit meg tudnak csinálni, mert dupláztak. És már örökkön örökké övék a hatalom. Így mindegy ki mivel áll elő, megszavazzák.
@fzs.1933:
"Én járok vásárolni, és rohadtul nem látszik az élelmiszereknél semmilyen árcsökkenés."
Ma ennek az árcsökkenésnek az áldozata voltam.
A férjem - gyakorlatlan - megbízást kapott 5 csomag réteslap vásárlásra tőlem.
Vett is 5 csomagot 4.795.- Ft-ért.
Én 95.- Ft-ért szoktam venni egy kis csomagot.
Ez szép nagy pakk volt, de azért 959.- Ft/ db mégis túlzás.
Most már mindegy, meglesz szilveszterre is az anyag.
@dr. jenőke (jenőke):
Néhány olyan KDNP-re jellemző beterjesztés került be az Alaptörvénybe, amely szellemiségében szorosan kötődik a hithez, vagy a vallásra alapozott.
Különösen a családjogi törvény egyes elemei, a házasság intézményének felfogása, az oktatás vallási alapokra irányuló változásai, és ki ne maradjon a vasárnapi zárva tartás.
Amennyiben a család fogalmának KDNP általi értelmezését nézzük, valamint ha ezt adaptáljuk a valós életre, bizonyára ellenkezést vált ki a lakosságból. Ez csak egy példa.
Ilyen törvények nem használnak a Fidesz kedvező megitéléséhez.
A Fidesz egyébként sem érzékeny a legvadabb törvények meghozatalának következményeire, egymaga is gátlástalanul végig hajt bármit.
Inkább a KDNP-s képviselők parlamenti szavazása a lényeg, mert a Fidesz így nagyobb erőt képvisel.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem te mondtad, hanem az, akinek válaszoltál. Köszi a linket.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hunvaldot egy ügyben mentették fel bűncselekmény hiánya miatt. Ugyanakkor más ügyekben elítélték 1 évre azért, mert Szabó Zoltánnak a kerület ingyenes telefonhasználatot biztosított, plusz egyszer valakinek a jogosultságánál nagyobb lakást utaltak ki, és egyszer a kiutalásnál nem vizsgálták a szociális rászorultságot. Ha Rogán ilyesmiket csinált, akkor ő is kap egy évet.

Tarlós nyilván tévedésből került ide.
@Mariann19:
.
A vallás és a jog. Hogyan lesz ebből egység?
Vannak a jognak olyan anomáliái, amelyek értetlenkedésen kívül más joghatást nem váltanak ki. Ez is ilyen.
Gondolj csak az állam és az egyház különválasztására.
Az egyház például adómentesített egyházi alkalmazottakkal rendelkezik. A perselypénz is adómentes.
Láttál már papot tanúként meghallgatva bűnügyben?
A jogszabályok között nem találsz gyónási titok fogalmi meghatározást sem.
Csak ami így eszembe jutott.
Viszont van az Opus Dei.
@Marcellusca:
Kösz, hogy elküldted. Szétröhögöm a fejem. Azért a férjem fejlődik, már tudja, hol lehet kenyeret vásárolni.
Ez is he-he
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hunwaldra a műanyag lakatnak rá kellett volna rohadnia... ahogy az elhunyt VI. kerületire is...
@dr. jenőke (jenőke):
Az kérdés, hogy az egyház hogyan tudta, tudja elérni azt, hogy a civil életben privilégiumokat élvezzen, és igencsak világi előnyök megszerzésében.
Az Opus Dei három alapvetése közül igencsak jeleskedik a társadalmi életben való részvételben, amely politikai szinezetűre változott, és az igehirdetés mellett komoly orientációs gyakorlatot folytat a templomokban.
Ügyes akkor is, amikor elmésen kiválasztja azt a hatalmat, ahol a legtöbbet lehet anyagiakban remélni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ne aggódj, jöhetnek még ide hátsó-pakisztáni autógumi-újrahasznosítók,"

A szomszédom gumis vállalkozó, évek óta gumi újrahasznosítással is foglalkozik ( már a szocik idején is, gumiszőnyeget gyártanak ) és egyre inkább arra panaszkodik, hogy nincs piac. Hát persze, mert a piacnak hiába mondja a kormány, hogy műköggy, a nyomorult nem akar.
@vakapad: Nem tegnapi hír, hogy a megbízásos-tanácsadói biznisz 300 millió forintos virágzó biznisz a fővárosban? Mert demszky?
@Sir Bates dö Hól: részletkérdés.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: aha... ettől nő meg az önkéntes jogkövetés aránya...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ez azéárt érdekes, mert általában annyit ki szoktak szabni, mint amennyi ideig előzetesben volt. Valószínű amiért elítélték, az nem oylan súéyú, amiért az előuezes tartalmával azonos büntetés járna neki. Persze lehet ezt az ítélete még a kúria elé vinni.

Viszont, ha a haveroknak lehet ekkora megbízási díjakat fizetni, és az nem bűncselekmény, akkor valami gubanc van a nyomozás körül. Mert állítólag nem végeztek ezekért a pénzekért munkát. Valaki nagyon benézett valamit. Véleményem szerint nem valószínű, hogy a bíró, mert ha esetleg, akkor....a haverok soha nem lesznek elítélve.
@parti_giano:

" mert 206 éve született a barátod, charles darwin. van otthon vodkád ünnepelni?"

Úgy látom migrénesek a görényeid:))
@gazoló:

Nem ismertem ezt a verset, Köszi érte! Elolvastam, mert az akartam, hogy a saját hangomon szólaljon meg a fejemben.
Ezen a két soron gondolkodtam egész nap:

"..de mondd, volt-e valaha szép világod
valakié úgy, ahogy az enyém? "

Mindannyian másképp tesszük magunkévá ezt a világot.
@fzs.1933:

".. ez csak egy rövid hullámhegy!"

Bánom is én a holnapot! Szeretem, ha teljes a névsor.)))
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Az más történt. A pap magának harcolta ki. Eredményesen.
@Orica Középföldi:
"Az ember lelkiismeretesen és gondosan tanulmányozza lovai, szarvasmarhái és kutyái jellemét és családfáját, mielőtt párosítaná őket; de amikor saját házasságáról van szó, soha, vagy csak ritkán tanúsít ilyen erőfeszítést."

ez is charles
@Sir Bates dö Hól: azért ebben a konkrét esetben nem beszélhetünk arról, hogy ne lennének jogkövetők. :) Nem kevered a jogi és erkölcsi igazságot? ;)
@látjátok feleim szümtükkel: Mi lenne érdekes ebben? Tudod előfordul, hogy felmentik azt, akit megvádolnak. A vád és a bűnösség nem szinonimái egymásnak.
Az, amit mi tudni vélünk, és aközött, amit bizonyítani tudunk óriási szakadék van.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem elvették, kikövetelték a pénzt... angyalföldön is... (legszebb, hogy hunwaldra azért álltak rá a párttársai, mert bp-i elnök akart lenni...)

jogászkodhatunk, csak a legitimáció mellett a jogszabályok tekintélyébe vetett hit utolsó morzsáit éli fel mo... gondolj bele, hogy az hova vezet...
@Mariann19:

nálunk ilyen akkor fordulna elő, ha a feleségem menne vásárolni... :)
@miva?: "Innen értelmezzük az erdészt, ha kérhetem."

Az erdészről nem tudom, kire szokott szavazni, mindenesetre nem politikáról beszélgettünk, hanem KÖRNYEZETVÉDELEMRŐL! És azon kesergett, hogy mennyire megbonyolítjuk a dolgokat, mikor háromszor utaztatjuk azt a tüzifát: egyszer Magyarországról Németbe, majd Németből vissza, és akkor még a vevő is hazacipeli valamelyik áruházból.

Erre próbálom fölhívni a figyelmed, hogy ez a baj a neolib-konzervatív gazdaságpolitikával, hogy mindig csak a mában gondolkodik, nem törődik a fenntarthatósággal. Mikor idejött a Grundig, akkor a svédek tüntettek az ottani gyárbezárások miatt, mikor majd elmegy tőlünk, akkor meg mi rílunk, hogy mi lesz helyette?
geciszánkózás volt már?
www.borsonline.hu/20150212_jatek_keszult_simicskarol
(nem olyan egyszerű mindet letarolni!)
@Sir Bates dö Hól:

Minek adtak nekik? A görög pénzügyi mentalitás, demokratikus beállítottság kábé azon a szinten volt a csatlakozáskor, mint nálunk 150 év török uralom után. Ide is hogy öntik a pénzt, de nem nagyon zavarja őket, hogy 500 Öveges-labor helyett fölépült ötven, persze az elitgimnáziumokban ...

forrás: Mi a baj Görögországgal? :

www.eurozine.com/articles/article_2013-02-11-prevelakis-hu.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Persze, előfordul olyan, hogy valakit felmentenek. Azonban a hírek szerint el nem végzett munkáért fizettek hatalmas összegeket. Ezt nem lehet két féle módon nézni, mert vagy dolgoztak és azért kaptak pénzt, vagy nem dolgoztak és mégis kapták a zsozsót.

A bíróság állítólag azt mondta nem történt bűncselekmény. Márpedig ez azt jelenti, hogy a pénzért dolgoztak. A munkát meg valaki olyannak látta, mint amit nem végeztek el. Teccel érteni a polémiát?
@jöttem:

Kösz,hogy figyelmembe ajánlod!
Hatalmas kincseket rejt költészete,bár sokan komornak gondolják!
Imádója vagyok világainak!(Duna,Pilis,napfény levegő,erdők,vadak,virágok,tavasz)
Közel lakom volt lakóhelyéhez és néha tavasszal el szoktam zarándokolni,'mogyoróhegyre a kis patakvölgybe,volt házához!
Egyszerű,felhangoktól mentes tiszta világok ezek és nem szégyen aki ezekből építi a sajátjait:)
Jó éjszakát!

Áprily Lajos:
A CSAVARGÓ A HALÁLRA GONDOL

Uram, a tél bevert a templomodba.
Álltam vaspántos portádon belül
s ámulva néztem botra-font kezemre
sugárban omló fényességedet.
Térdelt a nép, én álltam egyedül,
úgy hallgattam, amit beszélt papod:
"Ez világot szívedben megutáljad
és úgy menj ki belőle meztelen -"

Uram, te ezt így nem akarhatod.

Tudom, hogy földed nagy területéből
egyetlen barlangod jutott nekem,
s megreng az is, ha viharod zenéje
végigrobajlik fenn a tölgyeken.
De ha tavaszod jő, enyém az erdő,
és jó hozzám az erdő: ennem ad,
rigószavaddal kelt a kora-reggel
s odvamba surran este sűnfiad.
Gazdám, a nyár, az ősszel hullt levéllel
új őszig minden gondot eltemet:
mezítláb járom harmatos meződet
s verőfényed füröszti mellemet.
S ha kóborolni küld a nyugtalanság
s nótázva fut mellettem patakod,
kurjantással köszöntöm kék lakásod,
s fütyörészem s Uram, te hallgatod.
Zöld asztalomon vadgyümölcs az étel,
otthon-kínáló tűz nem int felém,
de mondd, volt-e valaha szép világod
valakié úgy, ahogy az enyém?

Ha menni kell, vállamról rongy-ruhámat
egy rándítással elhullathatom,
saruim szíja sem marad velem.
Uram, utálni nem tudom világod,
de indulhatok, amikor kivánod,
igéd szerint: egészen meztelen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: többek közt azért is, bogy most sirathassuk az elvesztegetett 25 évet...
@Sir Bates dö Hól:

A Hunvald perben, ahogy Hagyóéban is a kéz kezet mos elv diadalmaskodott. Konkrét tolvaj és bűnsegéd mind a kettő.
@fzs.1933:
"Nálunk ilyen akkor fordulna elő, ha a feleségem menne bevásárolni."
Akkor jobb, ha mindkettőnknél marad minden a régiben, mert ez az új figura igen költséges következményekkel jár, és pont ezekben az ínséges időkben nem megengedhető.
Okultam.
Nagyon jó beszélgetés volt az előbb Kálmán Olga és Hunvald György közt, és kiderült, hogy ami a sajtóban megjelent a vádlottak cselekményéről, annak jelentős részei nem is voltak a vádiratban. A műsor kicsengése szerint az ügyésszég volt ahol nagyon benézték az ügyet. A vádat író ügyész az első tárgyaláson volt csak jelen ( Hunvad szerint egy veszett ügyben minek maradt volna végig ), később más tárgyalt, és állítólag alig volt kérdése. A bíró szerint a tanácsadói szerződések szükségesek voltak, és a teljesítésük sem kifogásolható.

No ennyit a magyar igazságszolgáltatás első és második félidejéről. A második félidőt a bíróság játszotta.
@Orica Középföldi:

Szia főnéni!
ATV-t sasolok(unalomhegyek...)nincs valami jó zenéd?
Tele van a faxom 'orbánsimicskával-lopáscunamikkal,hazugsághegyekkel el kellene már utazni,jó messzire!
Ha néha mostanában kiruccantunk egy kis túrázásra(főleg Szlovákia),mindig összemosolyogtunk párommal!
Végre:)külföldön:) vagyunk,levegőt veszünk ott hagytuk ezt a 'kisge@i országot:))
Emellett jó itthon lenni főképp a természetben!
@Sir Bates dö Hól: Fogadni mernék, hogy tíz-húsz év múlva Magyarország lesz az az elrettentő példa az EU-ban, mint most Görögország, hogy hogyan kell a támogatásokat elherdálni .. :( Vekerdy valahol azt írta, hogy a portugál, spanyol iskolarendszer nagyon sokat fejlődött az EU csatlakozás után.

Az elmúlthuszonötévről meg előkerestem az előbb ezt a Kőszeg-interjút:

"Akiknek ennek enyhítésére, távlatos kezelésére stratégiájuk volt, Solt Ottilia, Havas Gábor és körük az SZDSZ-hez tartoztak. Aztán ezt a párt pár év alatt kivetette magából.

– ... Az SZDSZ igaz meggyőződésből sürgette a gyors privatizációt, és tényleg nagyon nyomós érvek szóltak emellett. De ezzel függött össze, hogy nagyon sokan egyik pillanatról a másikra elvesztették a munkájukat, megszűntek a munkásszállók, a legnehezebben foglalkoztatható emberek kiszorultak oda, ahol a legkevesebb a beruházás és legrosszabbak a foglalkoztatás esélyei."

Ebben nekem az a döbbenet, hogy oké hogy számoltak a gazdasági növekedéssel, de halkan kérdezem, hogy B-terv nem volt?

nol.hu/belfold/koszeginterju-1469687
@Sir Bates dö Hól:

Cigány Himnusz feldolgozásokat hallgatok...

Ha van egy kis időd... nem hosszú...

www.youtube.com/watch?v=y6MnSPh1rLE

www.youtube.com/watch?v=wPpfGNQ-fi4
@gazoló:

Atv-n 21,30-tól Friderikusz egy ifjú magyar hegedűművésszel beszélget.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: 2de halkan kérdezem, hogy B-terv nem volt?"

Hangosan is kérdezheted, de nem volt, mert olyan eufórikus volt a rendszerváltási hangulat, hogy mindenki elhitte, azonnal a paradicsomba repülünk. Ehhez minek B terv? Oszt nagy lett a pofára esés.
Baráti Krsitóffal beszélget a Fridi, lehet, hogy ez a csudazongorás fiú?
@kekex:
"(nem olyan egyszerű mindet letarolni!) "

Viszont szórakoztató :)))
@gazoló:

A megszólítással kéretik vigyázni:)

Szeretem az ortodox egyházi zenét,most éppen ezt hallgatom:

www.youtube.com/watch?v=5a-v7hyjFyQ
@jaegtoer:
Ez is. Kicsit lassan lendül bele, de aztán!
www.youtube.com/watch?v=331tg4PRoQk
@látjátok feleim szümtükkel: "Hangosan is kérdezheted, de nem volt, mert olyan eufórikus volt a rendszerváltási hangulat, hogy mindenki elhitte, azonnal a paradicsomba repülünk. Ehhez minek B terv? Oszt nagy lett a pofára esés."

Jól összefoglaltad! :))

Én akkor általános iskolás voltam, nemigen követtem a híreket, de gondolom elmondható, hogy ebben egyetértés volt a rendszerváltó pártok között (konzervatívok, liberálisok), hogy majd hasít a gazdaság.
Olyan aprócska dolgok ezek szerint, pl. hogy a tiszántúliak munkásszálló híján hogyan fognak a fővárosba, Dunántúlra járni dolgozni, nem zavarta a honatyák gondolkodását. Az albérlet csak akkor megoldás, ha folyamatosan van valakinek munkája.
@jaegtoer:

Eszembe is jutott egy emlékkép. Fiatal házasként egy alföldi községbe kerültünk. Ismerkedtünk a településsel ezért sokat sétáltunk. A cigányok lakta részen láttunk egy nagyon kicsi házikót, melynek valami zsupszerű volt a teteje, de hófehérre meszelt volt a fala, és a házikó előtt egy idős, nagyon tiszta bácsika üldögélt. Meghatározó élmény volt.
@látjátok feleim szümtükkel: Gondolom, a Tonyó bajban lenne, ha precedenst teremtenek a Hunvalddal. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Figyelj már, ha megéri, az azt jelenti, hogy olcsóbb. Vagyis az itteni feldolgozás drágább, mint a kinti, plusz a szállítási költség. Tehát az itteni feldolgozás valamilyen erőforrásból többet használ fel (ismerve a magyar üzemeket, könnyen lehet, hogy energiából használ fel olyan mennyiséget, ami megdrágítja, tehát a szállítás energiaigénye is kisebb, tehát az itteni feldolgozás környezetrombolóbb, merthogy nem csak a szállításra kell gondolni). Persze előző feltételezésem, hogy az adója túl magas vagy az adminisztráció miatt nem éri meg, szintén igaz lehet, ekkor egy sor ingyenélőt kellene eltartaniuk, ha itthon csinálnák. És minél kevesebb jut a FIDESZ-nek és holdudvarának, annál környezetbarátabb és fenntarthatóbb. Szerintem.
@látjátok feleim szümtükkel: Lakik a közelben egy bácsika, aki kiadta a kunyhóját, ő meg leköltözött a vízaknába (!).

Régebben a Kossuthon mesélte egy cigány értelmiségi, hogy gyerekkorában az öregek a bokorból csinálták a kerítést, valahogy összefonták. Voltak régen szép dolgok, na.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Így van, Horn számítása nem jött be. Orbánt viszont a sima hatalomvágy vitte a vallásba, az MDF szétesésével megürült résbe tört be.
Mára búcsúzom egy cigány lolitával:
www.youtube.com/watch?v=LC0f4TbIUNY
@Kuviklacz: Részben egyetértek. Azért az is hozzátartozik szerintem, hogy a multiknak nagyobb a tőkeerejük, és sok mindent kilobbizhatnak maguknak. (Ezért mondom én, hogy szerintem a Fidesz néhány tényleg fontos témát is a zászlajára tűzött, kár, hogy úgy lopkodta össze másoktól.)

humusz.hu/hirek/nem-mind-bio-amit-annak-adnak-el/20278
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A kérdések jók, a válaszok rosszak. De azt, hogy Magyarországon ne legyen érdemes vállalkozni, hogy ha valami megy, akkor jön a FIDESZes és elveszi, hogy lopásra épüljön az egész állam, stb., nem a multik lobbizták ki.
@Kalmár: Teljesen vállalhatatlan az, amit eddig csináltak. Hogy most mit kell majd csinálniuk, még nem is tudják, csak azt, hogy nem nyalhatják korlátlanul Orbán és bandája seggét. Ha ez nekik vállalhatatlan, akkor pont az van, amit a poszt mond: a pénz és a húsosfazék közelsége hiányzik nekik, nem az elvek.
És mindezen túlmenően munkajogi trükközéssel akarnak még több pénzt legombolni a munkáltatóról.
@Sir Bates dö Hól:

A minapi hsz-ed jutott eszembe, a HVG kommentjeit olvasva.

"Majd akkor lesz itt valami, ha Schmidt és Matolcsy egymás (mindkét) szemébe tudnak néni." :)))

hvg.hu/velemeny/201502112_Batorsag_hatarok_nelkul
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a szadeszen belül azért két markánsan elkülönülő vonal volt... milyen b-terv?... komplexen képzelték el kezelni, ám nem csak ők szabtak irányt, így oda a kerekség...
@Kuviklacz: "ha valami megy, akkor jön a FIDESZes és elveszi, hogy lopásra épüljön az egész állam, stb., nem a multik lobbizták ki."

Ebben maximálisan egyetértünk, csak tudod, ez az a helyzet, mikor az egyszerű kis halandó nem fogja azt mondani a multira, hogy mivel az ellenségem ellensége, ezért a barátom. Az eleve esélytelenek nyugalmával nézi végig a magyar kisember, hogy teljes elitcsere zajlik az országban.
Egyedül az olyan dolgok tudják megrengetni, ha kiderül, hogy ez az elit még az előzőnél is rosszabb, lsd. pl CBA-dolgozók fizetése. Ezért ha például a kretén MSZP tényleg direkt hagyta ki arRogáns hőre táguló lakását a kampányból, akkor hozzájárultak a kétharmadhoz ...
szóba került itt a magyar fából készült német faszén, a balkáni menekültek, na meg a (hókifli!) illetve a görögök!
számomra ezek megint csak azt bizonyítják, hogy az EU-t nem lehet "nemzetállamok" társulásaként üzemeltetni.
most a görögök és mi vagyunk azok, akik az EU pénzéből "keleti nyitást" akarunk.
és nem tudja megakadályozni az EU vezetése ezt.
tudom, szinte lehetetlen (szinte törölve) létrehozni az európai egyesült államokat de ennek így nem sok értelme van.
viszont annyi kompromisszum kellene, mindenki részéről az EEÁ-hoz, amennyi sose lesz.
németként nyilván utálnám, hogy a hülye magyaroknak és görögöknek szórják a pénzemet!
magyarként pedig utálom, hogy ellenőrizetlenül öntik a lóvét - nem a magyaroknak - orbánnak és a bandájának, amiből ők közmunkás-birobalmat építenek a saját uradalmuk fenntartására.
érdel valakit az EU-ban, hogy Magyarországon a magyar minimálbér feléért dolgoztat százezreket a magyar kormány???
ha létrejönne az EEÁ, megteheté ezt a közös európai kormány?
kaphatna-e 5x akkora bért egy német gyári munkás(ápoló,orvos,kertész, BÁRKI) a magyarnál?
ha közös EU-s ügyészség lenne, akkor...???
ááááááá!!!4!!!!
remélem kidobják a görögöket, meg minket is!
csak akkor fognak ők is meg mi is rájönni, hogy "mit adtak nekünk a rómaiak?"!
@Sir Bates dö Hól: "milyen b-terv?"

Egy nyugati jóléti államban nyilván könnyebb betartani a neolib elveket, de a kapitalizmus kezdetén Angliában is megteltek az utak szerencsétlen koldusokkal.
Mondjuk, ha a bűnügyi és eü. statisztikákat is hozzávesszük, akkor mi éri meg jobban? Néhány államilag támogatott munkásszálló, vagy a megerősített rendőri állomány, és a szerencsétlen, leépülő emberek?
@punkfrog: Nem szoktál ilyen hosszan írni. :)

"németként nyilván utálnám, hogy a hülye magyaroknak és görögöknek szórják a pénzemet!"
Épp ezért a kérdés: kinek az érdeke? (a pénzszóró félre gondolok)
@Kuviklacz: "Orbánt viszont a sima hatalomvágy vitte a vallásba, az MDF szétesésével megürült résbe tört be."

Magyarul, ami nem sikerült az "öregeknek" (ott folytatni, ahol Horthy abbahagyta), azt a kis tanítványuk ügyesen végigvitte ... elég ördögi terv.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Épp ezért a kérdés: kinek az érdeke? (a pénzszóró félre gondolok)"
próbálják egyben tartani az uniót!
de így nem fog menni!ellenőrizetlenül önteni ki a pénzt!
és amíg független nemzetállamok lesznek, addig mindig lesz néhány, aki szarik a közös értékekre és érdekekre!

egyébként szoktam ilyen hosszan írni, csak szerkesztett formában teszem közzé!:)
a többit meg már megvette a Galaktika.:)))
@punkfrog: Értem már, ezért tudsz olyan lényeglátó lenni! :) Mert kiírhatod magadból máshol is, ami foglalkoztat.

"próbálják egyben tartani az uniót!
de így nem fog menni!ellenőrizetlenül önteni ki a pénzt!"
Egyetemista koromban sokat lógtam a Móra Veráék klubjában - az EU csatlakozás idején-, és akkor slágertéma volt a zöldek között, hogy megvan a veszély, hogy az EU-vezetés is egy nemzetek feletti (gazdasági) társasággá változik.

Itt van egy iylen "vörös" honlap, aszongya:
"Ezeknek az államoknak a parlamentjei hamis ürügyekre hivatkozva vették magukra ezeket a hiteleket. Azt mondták nekik, hogy „meg kell menteni Görögországot”, „segíteni kell a szegény görög nyugdíjasokon”, miközben a valóság az volt, hogy a francia, a német és a belga kormányt a saját bankjaik ösztönözték, akik megijedtek, hogy Görögország nem lesz képes visszafizetni az ezen bankok által adott, nagy kockázatú és még nagyobb hozamú, hiteleket. Merkelnek és Sarkozy-nak az volt a célja, hogy lehetőséget adjanak a bankjaiknak, hogy kimeneküljenek ezekből a hitelekből nagyobb károk nélkül, miközben még hasznot is húzhatnak az antiszociális intézkedésekből és a privatizációból. A valóságban nem megmentették a görög nyugdíjakat, hanem csökkentették azokat!"

www.rednews.hu/hirek-a-frontrol/default/sziriza-a-homokszem-a-gepezetben.html
@Kuviklacz: Megbuktam! Nem érdek nélkül tetszenek. Esztétikai ügyben Lukácsot ( nem az evangélistát, hanem a népbiztost) tudnám ajánlani.
@Mariann19: "a házasság intézményének felfogása" no ezt láthatod ebolánknál is, amikor a gyermek születését a házasság intézményéhez köti. Akkor házasság nélkül sem gyerek, sem család nem létezik. - Szerinte.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hogy mi mekkora biznisz, azt konkrét ügyekben lehet csak vizsgálni. Hunvald ügyében a bíróságok mindenféle fokon alaposan megvizsgálták a szerződések szerinti teljesítéseket, meg az ezekre kifizetett összegeket, és a bíróságok úgy találták, hogy ezek egymásnak megfelelnek, azaz a díjazásokkal arányos teljesítések történtek. Ergo bűncselekmény megtörténte nem állapítható meg.

Biznisz viszont volt, aminthogy akkor is van, ha bemegyek a boltba és veszek magamnak zsömölyét.
@dr. jenőke (jenőke): " az egyház és a jog" az kánonjog. Szerencsére csak arra vonatkozik, akinek a szülei, vagy önmaga azt önként vállalta, viszont a kilépés nem nagyon egyszerű.
Azt gondolom, nekünk elég a PTK és a BTK, márha, az normálisan van megírva :-)
Pax vobiscum
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a nyuget-európai "újbaloldalt" azért olvasd kritikával.... "aki húsz évesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki negyven évesen az, annak nincs esze"...
@pianolight: Végigrágtam magam rajta (nem ma és nem tegnap). Az érdek nélkük tetsziket nem találtam :-).
@Kuviklacz: Engem a tudásszomj nem szárított ki annyira, hogy végigrágjam, csak csócsáltam kicsit... És richtig, télleg nem a sajátosságban van,hanem valami Immanuel mondta, őa zér érdekesebb, legalábbis nekem :-)
@pianolight: Általában igen, de esztétika szempontjából Lukács érdekesebb volt. Engem meg akkor főleg az izgatott (a szakmám egész más volt akkor is, de sokat nyüzsögtem az egyetem kulturális életében).
@Kuviklacz: Csak, hogy tudjad: fiú vagyok, nagypapa. Ezt azér' írtam, hogy ne hiába pazarold az eszed:-) Közgáz 77. Ja, és Lukács unokájával egy osztályban érettségiztem, a nagybátyja Jánosi professzor vót, a Zoli meg a legjobb barátom. Ő mat-fiz eltét végezte, nagyon okos fiú vót. Akkor, ha te nyüzsögtél, biztos olvastál Gramscit is?
@pianolight: Én meg csak azért nem vagyok nagypapa, mert a fiam lusta :-) BME 76, MKKE 86.
Gramscit is olvastam (meg Malraux-t is), de valahogy kevesebb maradt meg belőle.
Akkor lehet, hogy egyidősek vagyunk, mert ('53) kitiltás miatt 6 év alatt végeztem el a 4 évet. Az én fiam is lusta volt, 30 évesen ( 10 éve)intézkedett először :-)Közgázon a 2 évest végezted? Úgy látom tetszett, legalább részben. Én 85-ben szakosítottam.
süti beállítások módosítása