Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.08. 08:48 Fabius

R.I.P Charlie Hebdo!

Címkék: terrorizmus charlie hebdo

ch.jpg

Tegnap este ezer kilométer után hazaértem, letettem seggem a fotelba, kinyitottam az internetet és rám ömlött ez. Az emberek, akiket tiszteltem a bátorságukért, a kiállásukért, humorukért halottak. "Nem félek a megtorlástól. Nincsen gyerekem, feleségem, hitelem, kocsim. Ez biztos kicsit nagyképűvé tesz, de inkább halok meg állva, mint hogy térdre ereszkedve éljek." - mondta pár éve Charb, és rajzolt, beszólt továbbra is mindenkinek, aki valamiért tetteivel az útjába került.

Most meghalt. Állva, a szerkesztőségi értekezlet kellős közepén.

Gyilkosaikat hajtóvadászat üldözi, a mészárlást elítéli és gyászolja a világ szólásszabadság iránt elkötelezett karikaturistáinak, sajtójának és civiljeinek nagy része. A Magyar Iszlám Közösség közleményben igyekszik elmagyarázni, hogy: " attól még nem muszlim egy terrorista, hogy az Iszlámra hivatkozva követ el bűncselekményt. A terrorista az terrorista, a terroristának a terror a vallása. Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy az Iszlám alapjában véve és általánosságban is tiltja a terrorizmust, annak minden formáját, történjen az emberek vagy akár tárgyak, épületek ellen…" Ma mindannyian, akik hiszünk abban, hogy elmondhatjuk a véleményünket, kiröhöghetünk, gúnyolhatunk politikusokat, közszereplőket és egyéb tetteikkel bármilyen kétes hírnévre szert tett alakulatokat, mind Charlie-k vagyunk.

charlie-hebdo-publisher-charb.gif

Charb, Wolinski, Tignous, Cabu és az összes többi lemészárolt halott, nyugodjatok békében!

493 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr87052417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel:
és akkor a nagy hatalmas galaktikus óriás demokrata az USA képviselői és szenátorai miért vannak bebetonozva 45 évre???

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem az válasz, hogy a cigányság genetikusan programozott a lopásra (egymást közt ez "csak egy tetves cigány"), de ezt nem mindenhol merik felvállalni...
@látjátok feleim szümtükkel:

Még sok embernek lenne nagyon sok ötlete (nekem is).
@látjátok feleim szümtükkel: Ez egy nagyon jó ötlet.

@Sir Bates dö Hól: Ha jól emlékszem nem ez a válaszuk, hanem valami olyasmi, hogy "a tisztességes cigány és magyar embereknek egyaránt jobb lesz."
Bár nyilvánvaló, hogy érdektelen, hisz mindenki tud mindent a helyzetről...

kki.gov.hu/kulugyi-szemle-2012-1 (az első cikk, tüske írása), illetve www.libri.hu/konyv/dzsihad.html
@Sir Bates dö Hól: múltkor kérdeztél történelmi folyóiratokat. az isemeretterjesztőkön túl:

obeliscus.hu/
@parti_giano: nem, én nem értem el a bölcsész szintet:-)...
@Gábris szomszéd: elhatárolódott már a jobbik nováktól?... mert addig kuss a témában...
@Sir Bates dö Hól: "a cigányság genetikusan programozott a lopásra..., de ezt nem mindenhol merik felvállalni..."

Határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a nézeted nagyon téves. A genetikai kódoltság legalább annyira benne van a nem cigányban is, és főként olyanokban, akik nincsenek is olyan sanyarú helyzetben, mint a cigányság.

Egyébként a cigány ember semmivel nem különb, nem jobb-nem rosszabb, van akit még bőrszíne alapján sem tudsz megkülönböztetni. Volt szerencsém személyesen tapasztalni, sokszor.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Tudod, az állakertben is ki van írva, hogy az oroszlán etetése tilos és veszélyes, oszt mégis vannak bátrak, akik bedugják a kezüket."
Igen, ez így van, ha az egyén tettének következményeit felvállalja és tisztában is van azzal, hogy a kárvallott csakis egymaga lehet.
Azonban ha kinyitná az oroszlán ketrecét önhatalmúlag, és ezzel a többi látogatónak akár az életével is játszana, akkor az eset akár analógia is lehet a párizsi eseményekre.
Ebben a véleménykülönbségben, amely a párizsi támadás okán alakult ki, ott van a probléma, hogy nem került markánsan elválasztásra az ok meghatározása, és az okozat reális megitélése.
Egy ilyen tragikus eseménynél a meggyilkoltak iránti emóciók olyan erősek, hogy az érzelmek felé tolják az álláspontok kialakulását.
@vakapad:

Nem ötletekre, hanem programokra várnak akik nem elkötelezettek még egy párt mellett sem.
@Sir Bates dö Hól: azt látom, próbálom szorgosan tölteni a hiátusodat, van remény. d:
@Mariann19: ami jelenleg történik, annak semmi köze a látszólagos ürügyhöz, mert a van rajta sapka vagy a nincs rajta sapka esetében leledzünk, a szélsőségeseknek és a vallási mártírjelölteknek a tetteikhez nem kellenek indokok, a miértek és az okok keresése alapvetően csak a gondolkodók sajátja.
@látjátok feleim szümtükkel:

A program adott. El kell olvasni. Néhányan nem ezt teszik, hanem kijelentenek olyanokat, hogy nincs (ezen én el szoktam képedni). Ha nem tetszik, válassz másikat, vagy maradj otthon. Megjegyzés: amit ide bemásoltam cáfolatnak arra a kijelentésre, hogy "nincs", az csak az oktatáspolitikai rész.

Amit bármelyikünk itt ír, hogy ezkéne, meg azkéne, az egyéni ötletelés hozzáértés, információk és hatástanulmány nélkül.
melléklet:

Ők lehetnek a kóser bolt túszejtői

A francia rendőrség honlapjáról. A Le Monde szerint Amedy Coulibaly lehetett a rendőrnő gyilkosa csütörtök reggel.

444.hu/2015/01/09/ok-lehetnek-a-koser-bolt-tuszejtoi/

--

Ennek véres vége lesz

Lehet, hogy senki nem éli túl a túszdrámát

www.origo.hu/itthon/20150109-magukkal-vihetik-a-halalba-tuszukat-a-parizsi-merenylok.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

--

Hernádi Levente Haralamposz
41 perce
Rendőrök őrzik a párizsi mecseteket a pénteki ima idején

A pénteki ima alatt rendőrök vigyáznak a párizsi mecsetekbe érkező muszlimokra, ellenőrzik a belépők csomagjait.

index.hu/kulfold/2015/01/08/kisautoban_menekulnek_a_tamadok/rendorok_orzik_a_parizsi_mecseteket_a_penteki_ima_idejen/

--

Ha Orbánon múlik, Magyarországra nem teszi be lábát bevándorló

A terrortámadásról az jutott eszébe, hogy meg kell védeni az országot azoktól, akik eddig semmi veszélyt nem jelentettek.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F01%2F09%2Fha-orbanon-mulik-bevandorlok-nem-fognak-budapesten-lovoldozni%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ami jelenleg történik, annak semmi köze a látszólagos ürügyhöz."
Amit állítok és fentebb megfogalmaztam, hogy a muzulmánok célja a nyugati civilizáció elpusztítása.
Az iszlám egy olyan totalitárius erő, amely e célja miatt a nyugati kultúrákban ismeretlen eszközzel lép fel, a terrorizmussal, amely a kiszámíthatatlansága miatt nem ad lehetőséget céljuk visszaveréséhez.
Ehhez járul a fanatizmusuk, amely miatt nem partnerek semmiféle párbeszédre.
Ez az ok, amelyről beszéltem az ok-okozati összefüggésben.
Egyelőre a veszélyeztetett társadalmaknak egy lehetőségük van, próbálni és elhárítani a terrorcselekményeket. Azonban ürügyet szolgáltatni számukra egzakt módon, az előre vetíti a vérzivataros következményeket, amelyeknek tanúi vagyunk.
@látjátok feleim szümtükkel: "Határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a nézeted nagyon téves."

Miként én is a leghatározottabban kijelentem, hogy a birtokos személyragot nem megfelelően használod.
@Mariann19: a XIX-XX. századi anarchisták megsértődnének emiatt (a terrorizmus a nyugati világban ismeretlen)...
@parti_giano: hálám mindig üldözni fog:-)...
Amennyiben az embert azzal kecsegtetik, hogy mártírként elhunyva a mennyországba kerül, ahol korlátlan földi örömökben dúskálhat (hurik, stb.), mégpedig végtelen ideig, ki az a hülye, aki nem mártírként szeretne meghalni. Mégpedig minél előbb, ecsém, nemigaz?

Feltétel persze, hogy olyan mértékben higgye el a sztorit, amely mérték az életösztönt ki tudja kapcsolni.

Ha pedig a mártírként való elhunyás feltétele egy-két nem tetsző ember kinyírása, hát az mán az ő pekkük.
Amint látom, az ilyen igéket hirdető imámok a saját sztorijukban nem hisznek, mert sosem ők mennek robbantgatni, erre csak biztatják a jónépet. Ők inkább itt szeretnének jól élni, például egy ellenségkép kidolgozásából adódó permanens harc következményeképpen, hiszen csak ők küzdenek igaz hittel a hitetlenek ellen, ezért maradjanak ők a javakkal jól ellátott vezetők, örökkön örröké, Insallah. Mert ez az.
(hogy mire emlékeztet ez engem ...)
@Mariann19: mariann! amiket itt állítasz az iszlámról, most jóindulatúan az ismertlentől való félelemnek nevezem. volt feldobva itt pár link, tanulmányozd őket.
@Sir Bates dö Hól: jobb lenne, ha inkább lerajzolnád. oldja a feszültséget. és ne mutasd meg másnak, kerülve a feszültségkeltést. jó volt a tüske cikke, nem ismertem.
@Sir Bates dö Hól:
"A terrorizmus a nyugati világban ismeretlen."
Ezt én nem is állítottam.
Te rosszaság!
Amibe beleköthettél, az az alábbi mondatom része, íme:
"Az iszlám egy olyan totalitárius erő, amely e célja miatt a nyugati kultúrákban i s m e r e t l e n eszközzel lép fel, a terrorizmussal."
Mintha egyet mondanánk....
@Mariann19: ma nem vagy formában, de csókoltat a vörös brigádok, az oas, az eta, az ira.
@parti_giano: Még egyet.
Én Oriana Fallaci munkásságából, cikkeiből és könyveiből merítettem.
Amennyiben azok nem helytállóak, ez esetben az én véleményem sem.
@Gábris szomszéd: Itt csak te égsz logikai panel hiányos artudituka,falafeles pénzekből megcsináltathatnád már végre a biztosítéaidat.
@parti_giano:
Nem úgy tűnik, hogy nem vagy formában.
Netán a jelenlétem billentett ki az apátiádból?
Nagyon sajnálnám, ha megzavartam volna idilli állapotodat.
Csak viccelek, ne vedd komolyan.
@Orica Középföldi:
Ahogy látod, nincs reakció. Ez is egyfajta válasz.
ezért szeretek benézni ide. hihetetlen sokat lehet tanulni tőletek.
kösz, mindenkinek aki ismereteim gazdagította, szemléletem "szűkítette", fókuszálta.
Itt Európát támadták meg, a kultúránkat. És ideje felébredni.
szép napot
Európa nem érdekli őket. Az "ellenség" érdekli, amelynek ellenében mártírhalált lehet halni. Mindegy nekik, hogy ez hol van.

Lásd a 15:19:03 és 15:29:22 hozzászólásaimat.
@Sir Bates dö Hól:

" szerintem az válasz, hogy a cigányság genetikusan programozott a lopásra (egymást közt ez "csak egy tetves cigány"), de ezt nem mindenhol merik felvállalni... "

Nem genetikus, hanem memetikus:)
@Penivaldes: nem európát támadják, hanem átteszik a háborús cselekményeket a -szerintük- agresszor hátországába... valahol analóg az "ismerjük meg a másik oldal érveit is" elgondolással...
@Mariann19: harg és gyűlölet megvolt? már a címe is beszédes.
@Sir Bates dö Hól: ez egy bonyolult kérdés, viszont kegyetlen, és félek hogy elkéstünk mindennel...
@Penivaldes: nem én tettem kategórikus kijelentést:-)...
@Mariann19: érthetjük így is:-)... amit akarsz, neked mindent:-)...
másrészt szerintem támadják a kultúránkat, azt amiben felnöttünk és hiszünk.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: azért van három túsz meghalt párizsban, meg az elkövető és még valaki... nyilván nem volt semmi demonstrálás/statuálás...
@Sir Bates dö Hól: .) egyébként te ott a messzeségben mit gondolsz erről. muszlimokról és főleg erről, ami történt? szeretnék tanulni tőled.
Vége a kettős túszdrámának. A terroristák halottak, a túszok szabadok

http://vs.hu/kozelet/osszes/kettos-tuszdramava-fajult-a-hajtovadaszat-franciaorszagban-elo-0109?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s0
@Penivaldes: ne félj, amíg van mma és fekete györgy, él a remény.
AFP: Megölték a Kouachi testvéreket

Az AFP szerint megölték Said és Chérif Kouachit. Az információt hivatalosan még nem erősítették meg. Az AFP szerint a túszuk kiszabadult, komolyabb sérülés nélkül. A Le Monde szerint a párizsi kóser boltnál túszokat ejtő férfi is meghalt. A Sky News-nak azt nyilatkozták: amikor a rendőrség megtámadta a nyomdát, a testvérek kiszaladtak és lőni kezdtek, ezután ölték meg őket.

www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/afp-megoltek-a-kouachi-testvereket-441822
Vége a kettős túszdrámának. A terroristák halottak, a túszok szabadok

Az összes túszejtővel végeztek a kommandósok
A Charlie Hebdónál végzett mészárlás két gyanúsítottja egy nyomdában barikádozta el Dammartin-en-Goele-ban. Nem sokkal naplemente előtt a rendőrség megrohamozta az épületet, a túszejtőket kivégezték, a túsz túlélte az akciót.
Ezzel egy időben Párizsban is rohamot indítottak. A lövöldöző, aki csütörtökön Montrouge-ban, egy párizsi külvárosban lelőtt egy rendőrnőt, egy kóser boltban barikádozta el magát a Porte de Vincennes-i metróállomás közelében. A támadót itt is megölték, mind a tíz túsz kiszabadult.
A hatóságok szerint egyértelmű az összefüggés a két eset között. Az elkövetők évek óta ismerik egymást, ez a múltjukat kutató rendőrök előtt is ismert. Raádásul a párizsi túszejtő azt mondta: kivégzi túszait, ha kommandósok rátámadnak a Kouachi testvérekre.
Korábbi percről percre közvetítésünket a franciaországi terroristák után hajszáról itt találja.

http://vs.hu/kozelet/osszes/kettos-tuszdramava-fajult-a-hajtovadaszat-franciaorszagban-elo-0109?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s0
@guma: A kóser boltnál sajnos 4 túsz meghalt. :(
@Penivaldes: ja, igazi kis rohadékok... mi elvagyunk a saját kultúránkban, mely tök egységes, mondhatni homogén odüsszeusztól kezdve a mein kampfig bezárólag, ezek meg csak úgy megjelennek, mint deus ex machina pizarróék az inkánál... különösen a magyar kultúrát támadják, mely az egységes európsi tudás bázisát adja (persze nem az olyanokra gondolok, mint a provinciális ady!, az abcúg!)... sz'al, mi csak itt üldögélünk, múlatjuk az időnk, ezek meg ajtóstól berontanak ide, minden előzmény nélkül... szerintem is így van...
@Sir Bates dö Hól:

" valahol analóg az "ismerjük meg a másik oldal érveit is" elgondolással..."

Hűűűűű, ez rendes oldalvágás volt:))))))
@Penivaldes: inkább azt írom le, amit egy itteni bevándorló gondol: otthon csóróság van, de az európaiak mind gazdagok (hát itt csak jólszituálttal találkozom), csak a nyelvet nem képesek megtanulni, meg élik a maguk haram-mentes életét, ok; froban megkapim a legszarabb munkát, mert arab vagyok az összes sün engem baszogat, állást nem végzetségemnek megfelelően, hanem rassz szerint kapok, zidane francia hős, ha nyer, ha nem, akkor köcsög arab, míg én a vb-n a franciáknak szurkoltam, ők inkább a németeknek algéria ellen... ja, és valamit tehettek a vízbe, mert valami iszlamofóbia nevű betegség van a helyiek közt... nekik az iszlám az a tertorista szinonimája...
@Penivaldes: látod, a görények ura is félrehallott...
@Orica Középföldi: ez most szándékos félremagyarázás:-)...
Szerintem Ibsent olvasni nem kell félnetek jó lesz...
@Sir Bates dö Hól: lemaradt a központozás... jó lesz így is:-)...
@Sir Bates dö Hól: ne kend rám, könnyű félrehallani a nagy gépházzajban a próbaüzem közben.
@Sir Bates dö Hól: ha valami érdekel... de a vele kapcsolatban feltett kérdésemre szemérmesen hallgatsz.
@parti_giano: válaszoltam rá... nem ismerem, s én nem oda jártam... (tán, még nem is volt, mikor én kezdtem...)
@parti_giano: ez nagyon jó... (szted lehet venni marabu eredetit?... hátha felmegy az ára... [nem kegyeletsértés, a legjobb ellenszer... a szívlapát mellett])
@Sir Bates dö Hól: Montpellier-ben is túszdráma kezdődött?

Dél-Franciaországban, Montpellier-ben egy ékszerüzletben ejtettek túszul egy vagy két embert - írta a 20 minutes. Nem tudni biztosam, hogy van-e a kapcsolat a pénteki két túszsejtéssel, és a Kouachi fivérek akciójával, a Charlie Hebdo megtámadásával. A hírek szerint egy rablás fordult át túszdrámává. A rendőrök a helyszínen vannak.

index.hu/kulfold/2015/01/08/kisautoban_menekulnek_a_tamadok/montpellier-ben_is_tuszdrama_kezdodott/
@Sir Bates dö Hól: nekem van eredeti, addig várjál míg megszárad rajta a festék (rohadt drága a gyorsan száradó a nyomtatóba), eladó.
@Rodeo36:
"és hogy vannak a vadméhek? "

Kösz, jól, most pihennek, mert elfáradtak abban, hogy egész nyáron nekem termelték a mézet :)
@Sir Bates dö Hól:
"Amit akarsz, neked mindent."
Úgyszintén.
@Orica Középföldi:

Consuetudo est altera natura. ))
@Sir Bates dö Hól: "Határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a nézeted nagyon téves."

"Miként én is a leghatározottabban kijelentem, hogy a birtokos személyragot nem megfelelően használod."

No, akkor most tollashátút jáccol?
@jöttem:

nini Aristótelés?

már "csak" azt a dilemmát kellene felborítani (bocs eldönteni) hogy melyik melyik és miért...
az ilyen aranyköpéseket könyvtárnyi izé elemzi és még nem hagyták abba

neked van erről halvány lilád?

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
ejjj pedig a "néjtou" a Galaxis lexebb, legnagyobb, legerősebb és főleg leglegleg"okosabb" és most keresd már meg ki kinek érdeke és miért

sorost most ne kérdezd

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Cui prodest? kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Audiatur et altera pars!

Calumniare audacter, aliquid semper haeret.

Ceterum censeo Karthaginem esse delendam.

és latinul: brühüyyy
@Rodeo36:
Gondolom, a vége azt lesz, hogy lehöjepicsázol.
Essünk rajta túl!
Hány kommentben szeretnéd?
Ha hagyom magam, hamarabb szabadulok?
@látjátok feleim szümtükkel: nem, szerintem nem értetted azt, amit írtam/nem fogalmaztam érthetően... amelyik szimpatikus:-)...
@jöttem:
akkár rádborult a könyvtárban a polc és ez esett a fejedre??? kerested a micimackó 7 élete és mennybemenetele (nincs több "e") című legendát a magyarosch turul legendáriumból a felső polcon

kkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

szóval assem tudod mit mondtál?
@Rodeo36:

nem mindegy az neked?
ha bármit mondanék változtatna valamin?
te is tudod, én is tudom, miért kötöttél belém.
jöjjön a letolás, aztán hagyj békén! )))
@jöttem:

letolás? (madách után szabadon a Zember tragődiája elején)

nem vagy te talicska? még lejjebb? hová?

Éva: Ádám nyanyának érzem magam,
Ádám: és mit fox főzni?
Éva: Ádám nyanyának érzem magam
Áadám: szóval megint használt alma lessz kígyóval?

és ez így megy millió évek óta és a szent háromság
a Holy Trinity nem tesz ellene semmit

brühüyyy

akkor keress rá mit írt Dante Alighiéri in La Divina Commédia Inferno tételének címlapján a kapu fölé?

ha ide másolod akkor már nem lessz lejjebb bár még egy bugyor hiányzik abban vannak a békák és milyen varangyosak
@Rodeo36:
az csak neked fontos. virtuálisan semmitől sem félek.))
Charlie ördögei

"Franciaország a szír konfliktus kezdete óta aktívan támogatta a szír kormányzat ellen harcoló csoportokat, mind anyagilag, mind politikailag, mind morálisan. Tette ezt annak ellenére, hogy legalább 2012 közepe óta nyilvánvaló tény, hogy a szír kormány ellen csoportok mind nagyobb számban az al-Qā’ida, vagy annak szövetségeseinek – mint a Nusra Front, az Iszlám Front, vagy a Dā’iš (ISIS) – terroristái. Nemcsak szakértők, de még maga a szír elnök is – legutóbb épp 2014 novemberében a Paris Match-nak adott interjújában – figyelmeztetett rá, hogy ez előbb-utóbb vissza fog csapni, s az Európából érkező fegyveresek egy nap vissza fognak térni. Úgy tűnik tehát, hogy ez a nap hamarabb jött el, mint bárki gondolhatta volna. Ebből pedig elsőkézből leszűrhetjük, hogy a politikai megfontolásokból támogatott terrorizmus visszaüt. Ez valóban nem játék."

orientalista.hu/charlie-o%CC%88rgo%CC%88dei/
A fácséról hoztam.

NA!->A francia oktatási miniszter írta a párizsi merénylet kapcsán az iskoláknak.
(-nem Balogh-nak hívják.....)
"...Az Iskola feladata az, hogy a Köztársaság alapvető értékeit és alapelveit életre keltse és átadja. A Köztársaság a kezdetektől fogva azzal
a feladattal bízta meg az Iskolát, hogy képezze a polgárokat és átadja nekik a szabadság, egyenlőség, testvériség és a szekularizáció alapelveit.
A Köztársaság Iskolája a kölcsönös tolerancia és tisztelet közös kultúráját adja át a diákoknak. Minden diák megtanulja, hogy utasítsa el az intole-rancia, a gyűlölet, a rasszizmus és az erőszak valamennyi formáját.
Az Iskola Szabadságra nevel: a lelkiismereti és szólásszabadságra, annak a szabad megválasztására, hogy milyen irányt adunk az életünknek, a másokra való nyitottságra és a kölcsönös toleranciára.
Az Iskola Egyenlőségre és Testvériségre nevel azzal, hogy megtanítja a diákoknak: valamennyien egyenlők. Lehetővé teszi számukra ennek
megtapasztalását azzal, hogy valamennyiüket mindennemű megkülön-
böztetés nélkül befogadja.
Olyan időkben, amikor országunk az őt ért csapással szemben nemzeti egységet mutat, az Iskolának még inkább a Köztársaság eszményét kell
hirdetnie.
Kérem, álljanak pozitívan az osztályokban felmerülő szükségletekhez
vagy önkifejezési kérésekhez és amennyiben kívánják, a minisztérium
rendelkezésére álló valamennyi pedagógia erőforrással támogatást fogok nyújtani önöknek ebben...."

Lettre à la suite de l'attentat contre l'hebdomadaire
À la suite de l'attentat meurtrier contre l'hebdomadaire Charlie Hebdo, la ministre de l'Éducation nationale, de l'Enseignement supérieur et de la Recherche s'est adressée à l'ensemble des personnels enseignants.
EDUCATION.GOUV.FR|FORRÁS: MINISTÈRE DE L'ÉDUCATION NATIONALE, DE L'ENSEIGNEMENT SUPÉRIEUR ET DE LA RECHERCHE
@Orica Középföldi:

Charlie Hebdo épilogue

Aki szelet vet, vihart arat,
vihar és halál nem válogat,
bűnös vagy bűntelen,
mindenki áldozat.
@Orica Középföldi:

Bocsánat, a tied sokkal szebb üzenetet hordoz, a valóság azonban mégiscsak ezerarcú...
@jaegtoer:

Jaja:))

A francia miniszter mást nem is adhatott volna ki, ám a közmondások nem véletlenül születtek.

A versecske saját? Régen verseltél:)
@Orica Középföldi:

Óóó, csak összeraktam négy szólást:)
Államosított hangulatom
okozza verses langyulatom:)
Széljegyzet a Ch. H. margójára:

index.hu/kulfold/2015/01/22/megvan_kivel_nem_lehet_viccelni_nem_nem_mohamed_es_nem_is_jezus/

Álszent, szar-fos az egész charlie hebdo felhajtás... éppúgy amilyen az újság... ami üzlet, az üzlet.
süti beállítások módosítása