Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.08. 08:48 Fabius

R.I.P Charlie Hebdo!

Címkék: terrorizmus charlie hebdo

ch.jpg

Tegnap este ezer kilométer után hazaértem, letettem seggem a fotelba, kinyitottam az internetet és rám ömlött ez. Az emberek, akiket tiszteltem a bátorságukért, a kiállásukért, humorukért halottak. "Nem félek a megtorlástól. Nincsen gyerekem, feleségem, hitelem, kocsim. Ez biztos kicsit nagyképűvé tesz, de inkább halok meg állva, mint hogy térdre ereszkedve éljek." - mondta pár éve Charb, és rajzolt, beszólt továbbra is mindenkinek, aki valamiért tetteivel az útjába került.

Most meghalt. Állva, a szerkesztőségi értekezlet kellős közepén.

Gyilkosaikat hajtóvadászat üldözi, a mészárlást elítéli és gyászolja a világ szólásszabadság iránt elkötelezett karikaturistáinak, sajtójának és civiljeinek nagy része. A Magyar Iszlám Közösség közleményben igyekszik elmagyarázni, hogy: " attól még nem muszlim egy terrorista, hogy az Iszlámra hivatkozva követ el bűncselekményt. A terrorista az terrorista, a terroristának a terror a vallása. Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy az Iszlám alapjában véve és általánosságban is tiltja a terrorizmust, annak minden formáját, történjen az emberek vagy akár tárgyak, épületek ellen…" Ma mindannyian, akik hiszünk abban, hogy elmondhatjuk a véleményünket, kiröhöghetünk, gúnyolhatunk politikusokat, közszereplőket és egyéb tetteikkel bármilyen kétes hírnévre szert tett alakulatokat, mind Charlie-k vagyunk.

charlie-hebdo-publisher-charb.gif

Charb, Wolinski, Tignous, Cabu és az összes többi lemészárolt halott, nyugodjatok békében!

493 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr127052417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: " mind Charlie-k vagyunk" Igen!
kivéve a szőnyi szilárdok!
sajnos, sokan vannak!
@punkfrog: @Veetee:

Egyszer kérje már meg valaki Szőnyi Szilárdot, hogy a szőnyiszilárd doktrína alapján hajtson végre magán önkorlátozást.

Hisz tőle tudjuk mennyire hasznos (lenne) ez.
nehéz bármit mondani erre a mészárlásra. az emberek ezrével az utcán...
gyertyák gyúlnak tiszteletükre, "hétköznapi" bátorságukra.
jó lenne, ha valóban felébredne mindenkiben a Charlie, hogy ne legyen értelmetlen a haláluk.

R.I.P Charlie Hebdo!

Banksy is üzent a párizsi vérengzéssel kapcsolatban

(egy rajz és egyetlen szó: RIP az ember meg ledermed...)

hvg.hu/kultura/20150108_Banksy_is_uzent_a_parizsi_verengzessel_ka

@Veetee:

szégyen, hogy ezt a linket idetetted!

tegnap több helyen kivesézték ezt a "mocskot"!
pl itt: Szőnyi Szilárd hamisítvánnyal mocskolja a mészárlás áldozatait

orulunkvincent.blog.hu/2015/01/07/szonyi_szilard_hamisitvannyal_mocskolja_a_meszarlas_aldozatait
@Fabius: Nyilván nem fog, hiszen az a doktrína nem létezik. Minden második mondatából süt, hogy úgy gondolja, megérdemelték, de ez nem lenne komilfó, úgyhogy leírja egy csomószor, hogy de hát ilyet nem szabad csinálni. Szégyen, hogy egy ilyen ember újságírónak vallja magát.
Az ország egyszerűen ...
Még Marie Le Pen is azt mondta, hogy a terrorizmus ellen viselnek hadat, nem a francia nemzet testét alkotó muszlimokkal.
Beszari terroristabanda, akkor mégsem akkora buli a mártíromság? Sebaj, hiszen al kaidások a baráti irán és szíria hathatós támogatásával. Ennek nyilván a házihősünk nem igazán örül.

Béke
@Fabius: ejnye!

"hajtson végre magán önkorlátozást"?

szerintem ilyen "benézésért szerkesztőségekben kirúgás jár és bocsánatkérés az olvasok felé...
@guma: Gondolkodtam, hogy betegyem-e. Lehet, hogy szégyen, a világért sem akartam kegyeletsértő lenni, de szerintem sokkal nagyobb szégyen, hogy egy ilyen írás egyáltalán megjelenik, és hogy Szőnyi Szilárd egy kicsit sem néz magába, mielőtt leül a gép elé és kifossa magából azt a förmedvényt.
@Veetee:
1.
A mi királyi válaszunk első elemző reakciója az eseményekre a szőnyi förmedvény.
2.
A franciáknál még a leggázabbak sem ütnek meg még kicsit hasonló hangnemet sem. "Nem fogunk félni!" "Hősök a szólásszabadság és a szabad világ kontra autokrata oldal háborújában" stb. csak hát ugye mi az autokrata oldalon állunk.

ergo:
a legszélsőségesebb nevetséges francia faszkalapok úriemberek a fideszhez képest
Két rendőr kritikus állapotban a reggeli lövöldözés után.
Nekik meg nem kellett volna nyomozniuk bakker, akkor semmi bajuk nem lenne!
@Veetee:
Hogy idézzem egy olvtársamat:
Szőnyi hajoljon le mélyre, még mélyebbre - és szopja le magát!
@miva?: "a baráti irán és szíria hathatós támogatásával."

El vagy tévedve. Ha valaki valóban harcol ellenük évek óta, akkor az pont Szíria. Legalább ilyenkor ne légy lüke.

orientalista.hu/helyzetjelentes-az-iszlam-allam-elleni-harcokrol-der-ezzorbol/

mandiner.hu/cikk/20140905_iran_amerikaval_egyutt_harcolna_az_iszlam_allam_ellen

orientalista.hu/category/sziria/
Akkor hajhászok egy kis népszerűséget...
Ha a humor határtalan a korlátozhatatlan 'szólásszabadság' címén, miért döbbenünk meg a szintén határtalan fékevesztett 'reakción'?

Továbbá: kinek meddig terjed a szabadsága?

Valójában persze nem vallásról és toleranciáról van szó, hanem politikai megtorlásról. Ez pedig egy másik ajtó.
@jaegtoer: Az egyik ember szabadsága ott ér véget, ahol a másiké kezdődik. A szabadságnak ez az egy korláta létezik.

Ami a vallást illeti, a vallás az emberi civilizáció rákja.
A hírek szerint bizony kapnak támogatást onnan az európai sejtek. Valahogy jobban hiszek nekik.
@jaegtoer: Ez a megdöbbent hozzáállás kishazánkban van csak.
"Wolinski est "mort avec ses camarades", souligne sa femme
"Mon mari est mort avec ses camarades, avec ses frères, comme il disait de Cabu, au service de sa chère liberté pour laquelle il s'est toujours, toujours battu, je peux estimer qu'il est tombé au champ d'honneur de sa profession", a confié Maryse Wolinski, la veuve du dessinateur, sur RTL. "Ce qui s'est passé hier, c'est une guerre contre la liberté. Et cette guerre, nous devons la gagner", a-t-elle souligné.

Et d'ajouter : "George n'était pas conscient, parce que mon mari n'était pas conscient de ce genre de chose, il allait de l'avant, il fallait se battre, il se battait avec ses dessins, avec son crayon penché sur sa table à dessin". "Mon mari est tombé au champs d'honneur de sa profession (...) Pour lui, je veux faire front""

Inkább az jön le nekem, hogy vállalják a következményeket, ha ez a szabadság ára.
Nem egy magyar álláspont, az tuti.
@jaegtoer: Nos akkor. Ma megjelent egy írás a hávégén ilyen alcímmel.

"Ha Európa még keresztény lenne, a tegnapi áldozatokat bizonyosan az újságírók védőszentjeivé tennék."

hvg.hu/velemeny/20150108_Tegnap_meghalt_egy_francia_ujsag#2cwomh4#yve2hj

Elolvasva úgy látom, hogy a szekularizmus "védőszentjeivé" avatta őket az író, amiből az is látszik, hogy a vallástalanság és a vallásellenesség is analóg értelemben egyfajta vallás. Egy idézet a cikkből. "Beteges bigottság kellett ahhoz, hogy valaki ne tudja mondjuk katolikusként is (mint e sorok írója), szellemesnek, humorosnak találni akár a katolicizmuson gúnyolódó rajzaikat is."

A görög "humor" szó olyan életbölcsességet jelöl, amely az élet paradox és ellentmondásoktól sem mentes helyzeteit leleplezi, és katarzisra, megtisztulásra indít. Ilyen értelemben maguk az evangéliumok is tele vannak humorral, Jézus parabolái is. (Az apostolok totális emberi gyarlóságai, bakijai.)
Azonban a Charlie Hebdo nem ezek közé tartozott. Jézust az Atyával análisan közösülve ábrázolni nem tartozik a humor kategóriájába... Ehhez nem kell bigottság, Monsieur Techet. Ön lehet, hogy nem bigott, azonban "de facto" nem katolikus és nem is keresztény.
Én arra gondoltam, hogy vajon lesz e muszlim holokauszt vagy nem lesz?
@miva?: Ja a "hírek" szerint akiknek te inkább hiszel, így a többi hírrel már nem kell bajlódnod. :)

@jaegtoer: Amúgy a legelképesztőbb a szellemtelenség ezekben a "humoristákban". Az egyház jelenében annyi groteszk dolog van, hogy önmagában a reflektív humor aranybányája. De csak a primitív turházásra képesek.
@Diorella Queen: Muszlim volt a fejbelőtt rendőr is, aki nekiment két gépfegyvernek maroklőfegyverrel. Ő most a legnagyobb hős arrafelé.
@Gábris szomszéd: Én összeolvasok itt 5-10 nemzetközi hírforrást, és valahogy hitelesebbnek gondolom őket, mint az elbaszott pocakos rokker hőbörgő mélymagyar szart. Nem is olyan régen volt konfliktusom egy elvtársaddal, aki végül egy nyamvadt strófát sem tudott a himnuszból, egy évszámot a történelemből, egy fűszert a középkori konyhából, stb.
Gyűlölködni meg ítélkezni tudott ő is.
Na munkára. Érdemes azért a sértett közösség hangulatát kitapintani, mielőtt itt megmondjuk a tutit. Fabius valamiért megtette, nekünk is sikerülhet!

Egy 62-es születésű golyóálló mellényben autózó illető lőtt gépfegyverrel a két kritikus állapotban lévő rendőrre kevéssel reggel 8 előtt.

Ő hova mehetett? Ugye a CH már kiiktatva, tán csak a pékségbe indult. Ha a CH nincs, akkor ezek máshol gyilkolnak, ez nem világos?

Csá!
azon a szép mondaton elmerengve (állva meghalni...) eszembe jutott senora dolores ibarruri, aki pont eszt monta madrid határán, amikor álltunk a vártán a komenizmus tejjes rejtéjébe őtöszködve, pedig zalka máté ott se vót. falangista, vahabista nekem ugyanaz a gábris szomszéd, mint a fostalicska.
Ami történt, az elfogadhatatlan.
A helyzet azonban jóval összetettebb, mint az a reakciókból látszik.
(2005 őszét sem kezelték és értelmezték a helyén, mind a mai napig.)
Utolsó:

Gratulálok minden kedves hozzászólónak, aki a "Ha behúzzuk a nyakunkat, akkor máshol gyilkolnak, úgyhogy csináljunk mindent úgy, ahogy ők szeretnék!" álláspont hangoztatásával gyászolnak. Az áldozatok tutira mosolyognak meghatottan odafönn
@shinichi:

a korlátozott szabaccság peniglen az a bukfenc, amit nem sikerült befejezni. mértéktelen fejenállás viszont tolulást, sztrókot okoz a tudomány mai állása szerint.
@miva?: Javaslom nézz és olvass jobban utána a dolgoknak. Ja és ha még nem tudtad volna.

"Nem mentünk oda, hogy leszámoljunk az IS-el (amely pedig számtalanszor beígérte, hogy le fog csapni Európában is) – hát, ők jöttek ide. Nem mentünk oda, hogy véget vessünk a háborúnak – hát a háború jött el értünk."
Az iszlámista őrület (amely nem azonos a hazájukért küzdő palesztinokkal és a konzervatív-teokratikus Iránnal sem, bármennyire is igyekszik összemosni őket a média) nem helyi, nem regionális, hanem világprobléma. Ez a harc sajnos akkor is a mi harcunk, ha nem akarjuk. Ez az első és a legfontosabb tanulság.

alfahir.hu/vigyazo_szemetek_parizsra
@miva?: Nem hiszem hogy hagyni fogják azt, hogy Európából is Szíriát csináljanak az arabok az iszlámos hisztijükkel.
@miva?: "Gratulálok minden kedves hozzászólónak, aki a "Ha behúzzuk a nyakunkat, akkor máshol gyilkolnak, úgyhogy csináljunk mindent úgy, ahogy ők szeretnék!" álláspont hangoztatásával gyászolnak. Az áldozatok tutira mosolyognak meghatottan odafönn."

Amúgy meg elég érdekes, ahogy a sajtó fasiszta jelszavakból is evangéliumi idézeteket gyárt, ha saját mártírjának tekint valakit.
@jaegtoer: akkor ismét egy gyékényről árulunk...
@Diorella Queen: Tegnap már leírtam, de a mai témához tartozik.

Elszabadult a Gólem! A vahabitákat a britek kezdték támogatni, még a XIX. sz-ban, hogy segítsenek szétverni az Oszmán Birodalmat. A szalafitákat az amerikaiak, Afganisztánban, hogy segítsenek megroppantani a Szovjetuniót.
Szíriában - sokszor aktív módon hozzájárult a Nyugat ahhoz, hogy megerősödjenek a vahabita-szalafita fegyveresek (miután dzsihád-turistaként Afganisztánból jövet tettek egy kitérőt Maliban, majd Líbiában). Irakban szétverték azt a szekuláris diktatúrát, ami féket jelentett velük szemben, megtisztítva az utat az ún. "iszlám" "állam" előtt. Hogy aktívan mennyien és kik vettek részt Al-Baghdadi kiképzésében, arról többféle történet ismert. Frankenstein doktor fia most létrehozójára támad, immáron Európában.
@Veetee: Jujj de jó ez a Banksy rajz!
@Sir Bates dö Hól: Hát itt talán két dologról lehet szó. Az egyik, amit te írsz az inkább a korábbi gyarmatosításokra vonatkozhat.
Viszont amire a szerző utal az szerintem az, hogy természeti kincsekért, olajért valahogy egyből meg tud mozdulni a világcsendőr, de ha ártatlan muzulmánokat/keresztényeket/kurdokat stb. kezdenek el irtani akkor szinte meg sem mozdulnak a szabadság világméretű oltalmazói.
@jaegtoer: Egy karikatúrára ami bánt egy karikatúra a válasz nem pedig a golyó.
@punkfrog: Tévedésben vagy méghozzá jócskán. De már megszoktuk.
@jaegtoer:
Szerintem mindig meg kell döbbenni.
@Myrath: Senki sem gondol mást és senki sem állítja, hogy bármire "jogos" lenne az alávaló gyilkosság.
@Gábris szomszéd: Nekem teljesen mindegy ki támogatott kicsodát és az is teljesen mindegy hogy melyik állam nyomja el a másikat a középkeleten az olajért vagy bármi másért.
Semmi nem menti fel a terroristákat a bűnük alól.
És egy kalap alá veszem én is az összes iszlámhívőt, bárki bármit is mond vagy ír.
Mert ezek már úgy születnek meg hogy egy AK 47-es van a kezükben sajnos.
Mindegyiknek!
A gyűlölet a génjeikben van és az erőszakosság is !
És a lelkem legmélyén egy atomot kívánok viszonzásul nekik .
Ez a véleményem.
@Veetee: az, hogy valaki kitalál magának valamit és elnevezi szentnek meg akárminek...és utána imádni kezdi, az magánügy és ha otthon csinálja félreeső sarkában a saját lakásának zárt ajtók megett az számomra OK, de az, hogy ebben a kitalációban évezredek óta anyagi haszon létrehozása okán nyílvánossá teszik akkor tűrjék is ha valaki kiröhögi őket...Éljen örökké a Charly Hebdo és még sok ilyenre van szükség addig amíg a sok emberszabású fel nem ébred és és önmaga képességeiben kezd hinni és nem talál ki mindenféle agymenést és nem imádtatja ezt másokkal kurva kemény pénzeket sarcolva mindezért, a scientologusokat valahogy kihagyták, pedig azok még csak a kurvák a sok szarházi ájtatos manó kibaszott drágán ellopva az utolsó filléredet és még ki is röhög a végén, nem mintha a többi különböző lenne beleértve a fidex-et és a többi kdnp meg hasonló aljas barmokat a Novák (EMŐKE) aki egy csecsemő világrajöttét úgy kommentálta ahogy, aljas rohadt állat

brühüyyy
@Diorella Queen: Ez eléggé általánosító lett, nem gondolod? Ja és mondjuk a francia muzulmánokat, hogy atomoznád le? :(
@Gábris szomszéd: Én?
Előtte hazaküldeném őket természetesen.
Mint ahogy hazatoloncolták a romákat is Franciából!
Lett belőle egy kisebb felháborodás és ennyi.
@Gábris szomszéd: szerintem nem kellene hülyének lenned, legalább ma... én tényleg azt gondolom, hogy nem a cél a lényeg, hanem az út, ahogy eljutsz oda... a mai a gyász napja, tartsd tiszteletben!...
@Gábris szomszéd: A rajzon lévő utolsó ceruza szépen mutatja a valóságtól való elszakadást.

Innentől kezdve már csak általánosítás lesz.
@Sir Bates dö Hól: Nincs ilyen szándékom, csak próbáltam válaszolni neked.
@shinichi:

"_Ami a vallást illeti, a vallás az emberi civilizáció rákja._"

Bizonyos hogy több esetben is megállja helyét ez a szólás, azonban általánosítva sosem igaz.
Nekem nem jutna például eszembe, hogy a szabadságomat korlátozza az, ha nem engednek be egy fürdőgatyába, pólóba, strandpapucsba és napszemüvegbe öltözve. Amint azt sem gondolom, hogy egy madraszában alanyi jogom lenne felolvasást tartanom Sartre munkásságából.

Úgy vélem, vannak dolgok, amiket nem csak jó ízlés kérdése tiszteletben tartani, hanem az emberi méltóságé.

Minden vallást emberek 'emelnek fel', és emberek is taposnak mocsokba.
De most és itt nem a vallásról van szó, hanem politikáról.

Ha behelyettesítjük a vallást a demokráciával, ugyanoda juthatunk el, amit az előző mondatban megfogalmaztam.

Minden vallás az örök Tízparancsolat köré szerveződik, még ha a hatodikkal szemben erős ellenérzéseink is lehetnek, bár személy szerint 90 évesen már arról is meggyőzhető leszek, igaz nekem gyenge a hitem:)
@jaegtoer: A koránban milyen tízparancsolat van?
@Diorella Queen: "Előtte hazaküldeném őket természetesen. Mint ahogy hazatoloncolták a romákat is Franciából! Lett belőle egy kisebb felháborodás és ennyi."

Egy nem rég érkezett romatábort a város széléről azért jóval egyszerűbb feladat hazatoloncolni, mint egy több milliós, akár több generációs közösséget, akik már a francia társadalom szerves részét képezik és akik javarészt szerintem normális életet élnek.
@Gábris szomszéd: Az indiai bevándorlók miért nem robbantgatnak és miért nem őrjöngenek?
Pedig azok is vannak ott bőven, nem igaz?
@Gábris szomszéd: Egyáltalán tudod azt, hogy miért akarják erőszakos módon terjeszteni a vallásukat az arabok?
Hmm?
Ez itt az alapkérdés.
Mi a valódi motiváció?
@jaegtoer: A vallással nincs baj szerintem a baj az egyházakkal van. Vannak ufo hívők, de mivel egyházuk nincs, nem okoznak problémát.
@Myrath:

"Egy karikatúrára ami bánt egy karikatúra a válasz nem pedig a golyó."

Mint írtam már az előbb, vagy csak akartam, az iszlám ott tart most, mint a kereszténység a XIV. században.

Az egyházatyák sem ragadtak rajzoló ónt egy-egy pamflet megjelenésekor, hanem szóltak a jezsuita atyáknak.

Azon túl, hogy az iszlám tilt bizonyos ábrázolásokat, és hogy Jézust elismerik és tisztelik, mint prófétát, jelentősen szűkíti a mohamedán karikatúra eszköztárát és opcióit, még mindig ott pofátlankodik a felolvasó asztalon az ateista versus teista szindróma leirata amit tovább árnyal hatszáz év fáziskésés.

Politikai a probléma, nem vallási. Ezért érdekesebb a felbujtók kiléte, mint a gyilkosoké.
@jaegtoer: Azért az is elgondolkodtató hogy kiknek volt igénye egyáltalán ilyen rajzokra ?
Mert ha nincs igény, akkor ugye a média sem fog rácuppanni semmilyen témára.
RIP és már egy ideje nincs szavam, se arra ami itthon történik, se arra ami a nagyvilágban:

Homo homini Lupus est.
@Diorella Queen:

"_A koránban milyen tízparancsolat van?_"

Fogós kérdésedre a ravasz válasz:

"A muszlimok szent könyve, a Korán is ismer a tízparancsolathoz hasonló szabályokat. A 17. szúra többek között kimondja: "Isten (Allah) mellé ne végy más isteneket", "légy jóságos szüleidhez", "adakozz a rokonoknak, amint a szegényeknek és az utazóknak", "ne paráználkodj", "ne ölj meg senkit - kivéve, ha jogosan". Tartalmilag a Korán legtöbb előírása megfelel a Biblia törvényeinek, ha nem is tíz fő pontba csoportosítva."

Ennél jóval többet jelent ez:

"Világszerte nagy visszhangot váltott ki II. János Pál pápa 2002. januári kezdeményezése. A katolikus egyházfő Szent Ferenc szülővárosába, Assisibe hívta meg 12 nagy vallás képviselőit, hogy rítusaikat tiszteletben tartva külön helyeken, de mégis együtt imádkozzanak a világ békéjéért. Katolikusok, protestánsok, ortodoxok mellett muszlim főmuftik, zsidó rabbik, buddhisták, hinduk, sőt természeti vallások követői is elfogadták a meghívást, amely alkalommal a pápa - a 2001. szeptember 11-i merényletekre is tekintettel - a résztvevők jóváhagyása mellett kijelentette, hogy isten nevében, a vallásra hivatkozva senki nem ölhet és követhet el erőszakos akciókat. Az assisi világtalálkozóra azóta is évente sor kerül."
11:37
Megtalálhatták a Charlie Hebdo fegyveres támadóit

Észak-Franciaországban bukkantak rá a hírek szerint a szökésben lévő Kouachi fivérekre.

hvg.hu/vilag/20150108_Megtalalhattak_a_Charlie_Hebdo_fegyveres
Bennem felmerülnek kérdések .
Az araboknak pölö miért nincs szükségük a Jézus kicsi pöcsén gúnyolódó képekre?

Sajnálom ha a kérdés hülyeség, de felmerült bennem akaratlanul is.
Nem az ateista-teista álláspont a lényeg, hanem az akció-reakció. Igen, a karikatúrák provokatívak voltak ez nem kérdés, de a reakció még az iszlámnak is ellent mond. Vagyis a gyilkosok XIV. sz-i gondolkodása riasztó az egész XXI sz-i társadalomra nézve. Kérdés, h lehet-e ennek vége valaha. (szvsz nem)
@punkfrog:

"te már tegnap este szőnyiszilárd voltál:"

Rosszabb.
SzSz írásai hű tükörképei önmagának.
G billentyűzetéből viszont olyan mondatok,szókapcsolatok, kifejezések kerülnek ide,- forrásmegjelölés nélkül - amik nem a sajátjai.

Úgy elmélkedni a reflektiv humorról, hogy alapvető gondjai vannak valakinek az asszociációval, az valami lenyűgöző:))
@Diorella Queen:

"_ Azért az is elgondolkodtató hogy kiknek volt igénye egyáltalán ilyen rajzokra ?
Mert ha nincs igény, akkor ugye a média sem fog rácuppanni semmilyen témára. _"

A szörnyűség, az szörnyűség. A szörnyek bennünk laknak, velük való harcunk időnként elbukik és akkor árad a vér, a könny, ami bosszúért kiált, és erre újabb szörnyek jönnek elő, és kezdődik minden elölről.
Csak abban reménykedhetünk, hogy az egymásra figyeléssel, a másik méltóságának tiszteletben tartásával ezek a szörnyek idővel elerőtlenednek és végre felnőhetnek az emberek azzá, akikké lenniük kell.

Ennél többet nem tudok mondani.
Be is fejezem.
@Myrath:

Erre is csak ezt tudom ismételni:@jaegtoer:
@Diorella Queen:

"A gyűlölet a génjeikben van és az erőszakosság is !"

Ez marhaság. Szofisztikáltabban, a tételt nem igazolja semmiféle tudomány.
@Sir Bates dö Hól:

"_nem a cél a lényeg, hanem az út, ahogy eljutsz oda..._"

Ma érdekes egyezőségek sejlenek gyékény ügyben:)
@Orica Középföldi: Lehet hogy azért, mert még angol tudósok nem vizsgálták :)
@jaegtoer: "Mint írtam már az előbb, vagy csak akartam, az iszlám ott tart most, mint a kereszténység a XIV. században."

ezt mire alapozod?

meg elméláztam azon, hogy szét lehet-e választani a vallást és a politikát, avagy a vallást és az őt képviselő intézményt?
@Diorella Queen: @Orica Középföldi: De igen vizsgálták, és az a lényege, h régen ezek az agresszív férfiak egyszerűen meghaltak a háborúkban. Most, egy két régiótól eltekintve nincsenek olyan igazi háborúk, ahol ezek a férfiak meghalhatnának.
@Myrath: @jaegtoer:

A Vincentről hoztam:

"A Heti Válasz szellemi színvonalán álló irományra európai ember nem reagál. Legfeljebb annyit, hogy valahol ott kezdődött az európai felvilágosodás, hogy Voltaire nem megértette a toulouse-i inkvizíció felháborodását, mely La Barre lovag blaszfémiáját annak kínhalálával torolta meg, hanem Franciaország- és Európa szerte kampányt indított a fanatikus gyilkosok ellen, híres-hírhedt ÉCRASEZ L'INFAME! /pusztítsátok el a gyalázatost!/ jelszavával. Viszont baloldali barátaimnak, akik a merénylet után az iszlámfóbiától óvnak, szeretnék válaszolni. Ha valakit, akkor engem nem érdekel, hogy egy hívő Kelet vagy Nyugat felé fordulva imádkozik, eszi vagy nem a disznóhúst. Igaz, jobb szeretem, ha valaki szeretői számára Loire völgyi kastélyokat épít, mintha hárembe zárja őket, de azt sem feledem, hogy Averroes és Avicenna korában mennyivel magasabb szinten állt a muzulmán filozófiai kultúra, mint a barbár kereszteslovagoké. Csakhogy - mint tudjuk, épp Bizánc bukása következtében - megfordult a tendencia: a keresztény Európában reneszánsz, reformáció, humanizmus, felvilágosodás, emberi jogok, a sajtószabadság ideáljai lettek az uralkodó eszmék. És mára épp ezek a tényleg európai eszmék váltak a muszlim fanatikusok fő ellenségeivé. Most ők a gyilkos inkvizíció szellemi örökösei. Nem tudok Lessing Bölcs Náthánjához hasonló szellemű mohamedán műről. Amit tudok - egy tavalyi felvilágosodás-konferencia egyik előadásából - ,hogy a francia felvilágosodás filozófusainak fordításai Közép- és Kelet-Európában szinte szinkron megjelentek, a XIX. és a XX. század folyamán Ázsia nem mohamedán országaiban is, míg a XXI.század elején hatalmas fekete folt jelzi azokat az iszlám országokat, ahol tilos a felvilágosodás filozófusainak fordítása, olvasása. Ezen szellemgyilkos mentalitással szemben bizony fóbiám van, még akkor is, ha nem öl fizikailag /mellesleg az európai szélsőjobb hasonló felvilágosodás és emberi jogellenes felfogást képvisel a maga intoleranciájával/. JE SUIS CHARLIE!" (Ludassy Mária)"
@Diorella Queen:

"_Az araboknak pölö miért nincs szükségük a Jézus kicsi pöcsén gúnyolódó képekre?

Sajnálom ha a kérdés hülyeség, de felmerült bennem akaratlanul is._"

Nem hülyeség...

Mert az évszázadok alatti 'nem szabad' bevésődése miatt nem merül föl bennük a lehet, a szabad vagy a kellene.
S 'akinek kalapácsa van csak, az előbb utóbb minden feladatra úgy tekint, mintha szeg lenne.' vagy valami ilyesmi...
@Orica Középföldi: ennyi:

"Ezen szellemgyilkos mentalitással szemben bizony fóbiám van, még akkor is, ha nem öl fizikailag /mellesleg az európai szélsőjobb hasonló felvilágosodás és emberi jogellenes felfogást képvisel a maga intoleranciájával/. JE SUIS CHARLIE!" (Ludassy Mária)"
@Diorella Queen:
"A koránban milyen tízparancsolat van? "

a mózesi, de nincs számszerűsítve: az azt megelőző szúrákból lehet kiszűrni, a kor köntösébe csomagolva. mózes: 7. szúra, magaslatok
mek.oszk.hu/06500/06534/ pdf szerint 195, tartalma szerint 191. oldal
@Diorella Queen: én már találkoztam itt indiaival... (bár valamiért jól elrejtik a falatozóikat, hogy senki ne találjon rájuk...)

Gondolom zidanet is haza kellett volna küldeni...
kis poltyiká

kanadaihirlap.com/2015/01/08/bukott-diktator/

brühüyyy

és hányan hisznek benne vakon és dilisen és néhányan ölni is tudnának a békamenet kecses tagjai....is
@Gábris szomszéd: hidd el nekem, ha itt élnél, akkor "szerinted" pont hogy nem élnének normális életet, de biztos találnál köztük "szerinted" rendes embereket is... a moi romákhoz való hozzáállásodat figyelembe véve...
@Myrath:

Héééééé, nem azt vitattam, hogy van-e agresszió:))
Az agresszió-kutatásnak komoly szakirodalma van.
A genetikai megközelítést vitattam.
más
meghalt lasztovicza. index.hu/belfold/2015/01/08/meghalt_egy_fideszes_parlamenti_kepviselo/
1. így egyelőre nincs 2/3
2. ami jól mutatja a fidesz hozzáállását: " az új parlament indulásakor már kemoterápiás kezelés alatt állt, ezért csak a fontos kétharmados szavazásokra hozták fel a veszprémi kórházból. "
@parti_giano:

"_ezt mire alapozod?_"

Az iszlám 'reformjai' eddig sorra elbuktak.

Ahogy a mai vallási és egyházi szemléletet sem lehet összehasonlítani a hat évszázaddal ezelőttivel, úgy az iszlámét sem lehet a XXVI. századival.

"_meg elméláztam azon, hogy szét lehet-e választani a vallást és a politikát, avagy a vallást és az őt képviselő intézményt?_"

Az egyházakat és a politikát lehet és kell szétválasztani.

Amíg kezdetben az egyház állt a vallás szolgálatában és vált államszervező erővé, úgy vált a vallás az egyház szolgálójává és lett kerékkötő a szellem kibontakozásában, miként az egyház is egyre nagyobb szerepet-terepet kapva kezdett önálló játszmákba a politikában. Ördögi kör, amint a mondatszerkesztés is mutatja:)
@parti_giano:

Több tiszteletet a gyékényeinknek!:D
@jaegtoer: Akkor ha valaki legközelebb gúnyt űz a mikulásból, vagy a repülő spagettiszörnyből, akkor megölhetem? Vagy inkább:

"Liberty means responsibility, that is why most men dread it" (G.B. Shaw)

"Freedom is the right of all sentient beings" (Optimus Fővezér)

E két félmondatból többet lehet tanulni, mint a történelem összes szent könyvéből és prófétájától együttvéve.
@jaegtoer: Ezen túl vagyunk a 18.sz. óta (elvileg és már aki) ez felvilágosodás kora, filozófiája.
@Myrath:

" Ezen túl vagyunk a 18.sz. óta (...)"

Épp napjaink történései, akár hazaiakat is figyelembe véve, éppen hogy nem nem vagyunk túl. Van ahol igen, de van még bőven tennivaló.
@jaegtoer:

micsuda maga? tán egy emánuel kant lánykorába? :))
@jaegtoer:
maga eszt nem tuggya! mán az egész történelmen túl vagyunk, augustinus torkon ragatta fukuyamát, a többi méla csönd.
12:39
Asterix és Obelix is a Charlie Hebdót gyászolja

pbs.twimg.com/media/B60uLqHIQAAHD26.png

A hét gall harcos, Asterix és Obelix (meg a kutyus Idefix) is fejet hajt a francia karikatúra-magazin, a Charlie Hebdo elleni véres támadás másnapján az áldozatok előtt. A fekete-fehér rajzot személyesen Albert Uderzo jegyezte, és a hivatalos Asterix-twitteren jelent meg.
Rovat: Kult
Szerző: hvg.hu

12:28
Fotók: Egy percre néma csendbe burkolózott Franciaország

Franciaország-szerte és Európában is több helyszínen egyperces néma csenddel emlékeztek a szerdai terrorcselekmény tizenkét áldozatára.

hvg.hu/vilag/20150108_Fotok_Egy_percre_nema_csendbe_burkolozott
@shinichi:

"_Akkor ha valaki legközelebb gúnyt űz a mikulásból, vagy a repülő spagettiszörnyből, akkor megölhetem_"

Akkor most aztán jó megmondtad.

Kár, hogy a hsz-emet vagy el sem olvastad, vagy ha igen, nem azzal kapcsolatban kérdeztél.
Rámutatnál, hogy kérdésed az alább bemásolt mondandóm melyik részére reflektál:

"_"_Ami a vallást illeti, a vallás az emberi civilizáció rákja._"

Bizonyos hogy több esetben is megállja helyét ez a szólás, azonban általánosítva sosem igaz.
Nekem nem jutna például eszembe, hogy a szabadságomat korlátozza az, ha nem engednek be egy fürdőgatyába, pólóba, strandpapucsba és napszemüvegbe öltözve. Amint azt sem gondolom, hogy egy madraszában alanyi jogom lenne felolvasást tartanom Sartre munkásságából.

Úgy vélem, vannak dolgok, amiket nem csak jó ízlés kérdése tiszteletben tartani, hanem az emberi méltóságé.

Minden vallást emberek 'emelnek fel', és emberek is taposnak mocsokba.
De most és itt nem a vallásról van szó, hanem politikáról.

Ha behelyettesítjük a vallást a demokráciával, ugyanoda juthatunk el, amit az előző mondatban megfogalmaztam.

Minden vallás az örök Tízparancsolat köré szerveződik, még ha a hatodikkal szemben erős ellenérzéseink is lehetnek, bár személy szerint 90 évesen már arról is meggyőzhető leszek, igaz nekem gyenge a hitem:)_"

De tudod, mit? Öld meg a Mikulást.
@hacsaturján:

bocsánat, magyarul:
freedom's just an other word for nothing left to loose....trallala!
@jaegtoer: "De tudod, mit? Öld meg a Mikulást."

Ma inkább ne versenyezzünk szövegszándékosfélreértésben.
@hacsaturján:

"micsuda maga? tán egy emánuel kant lánykorába? "

Én kérem időnként egy gyékényen kókadozó gyenge, mondhatni flexibilis hitű vaksi útkereső vagyok, akinek fontosabbak az úton a göröngyök, mint maga a cél.

A lánykoromra nem emlékszem, de minden lehetséges, legfeljebb nagyon be voltam rúgva, de esemény nem volt!
@hacsaturján: az az ifjú kant, amelyik reggelire joest lips-t falta be?
@hacsaturján:

"_maga eszt nem tuggya! mán az egész történelmen túl vagyunk, augustinus torkon ragatta fukuyamát, a többi méla csönd._"

Ahogy itt ülök a felhő szélén és lógatom a lábamat a csülkös babgulyásba, magam is azt hiszem, hogy túl vagyok mindenen, csak elfogyott a sör. Cudar élet!
@jaegtoer:

most mongya meg! erre gyün nekem egy partizán ezzel a lipsiussal. a fene a gusztusát!
@shinichi:

"_Ma inkább ne versenyezzünk szövegszándékosfélreértésben._"

Köszönöm, hogy legyintéssel egybekötött ajánlatomat nem vetted komolyan, ezért szöges bakancsomat adidas futócipőre cserélem:)
@hacsaturján: mert azt mondta, elfogyott a söre. ha körbenézne a felhőjéről, nem ott lazítana, mint kőszobor, rájönne, tele van a város sörözőkkel.

images.standbeelden.be/600x0/2238/Justus%20Lipsius.jpg
@parti_giano:

mi van a mikulással? se üngöm, se gatyám nékem attul függetlenül, hogy van benne egy hegedű vonásnyi számi pispek.
@parti_giano:

"_az az ifjú kant, amelyik reggelire joest lips-t falta be"

Az izgágaságot nem keverem a gyengeséggel. Az a megélhetési vallásgyakorló hogy jön hozzám?! Én simán gyengehithű vagyok, de erős vár az én Istenem! Jobb lesz, ha megbarátkozol vele, ha eddig nem tetted. És lesz gyékényed is.
@shinichi: ne feledd el, hogy mindez csak az "európa a világ közepe" bázisról igaz...
Parole'parole!!

'Tudjátok,mit!
Éljenek a 'zarabok sokáig a sivatagban,de bennünket haggyanak a g***be,én jobban szeretem ezt a milliőt,mindennel együtt és ha ez nekik nem tetszik mehetnek körözni Mekkába:)))

www.youtube.com/watch?v=pKYCPk-JZoU
www.youtube.com/watch?v=bVvkcaY5khc
@shinichi: "Ami a vallást illeti, a vallás az emberi civilizáció rákja."

Ugyé nem tilos "rákosnak" lenni?

Én nem vagyok vallásos, de mélységesen útálom azt, aki a vallásos embereket kigyúnyolja. Mert más a vallásos ember viszásságainak/ellentmondásainak szóvá tétele, és más a kifigurázása/kigúnyolása. A nem vallásos ember sem rajong az utóbbiért. Talán a humorban is ismerni/alkalmazni kell bizonyos mértékű toleranciát.
@Secnir:

No az ellenzéknek fel van dobva a magas labda, csak le kéne ütni valakinek.

Bár lehet, hogy Veszprém most soron kívül megint fog kapni egy nagy rahedli külön pénzt?
@jaegtoer: ki volt megélhetési vallásgyakorló? mert lipsius nem, messze nem.
@jaegtoer: Szegről végről azért a témához kapcsolódhat.

74 éve hunyt el a cserkészet alapítója, egy részlet búcsúüzenetéből:

„Kedves cserkészek!
(…) A természet ismerete megmutatja számotokra, hogy mennyi teljes szépségű és különleges dologgal látta el Isten boldogításunkra a földet. Legyetek elégedettek azzal, amit kaptatok, és használjátok föl a lehető legjobban! Nézzétek a dolgok derűs oldalát, ne a borúsat!
Ám az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok: úgy amikor eljön halálotok órája, boldogan halhattok meg abban a tudatban, hogy nem vesztegettétek el az időtöket, megtettétek, amit tőletek telt.
Legyetek készen a boldog életre és a boldog halálra. Ragaszkodjatok mindig a fogadalmatokhoz – akkor is, ha már nem vagytok gyerekek. Isten segítsen ebben benneteket!

Barátotok: Robert Baden-Powell”

scout.org/node/19215
@látjátok feleim szümtükkel:

Nincs ellenzék,csak maguk és a 'fidess-jobbik pecsenyéjét sütögető vak hernyók akik képtelenek átlátni önös érdekeiken:(
Az ellenzék a tüntető civilek!!!!
Benzinkutat rabolt ki a szökésben lévő testvérpáros
AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG

Párizstól 50 mérföldre északkeletre, Villers-Cotteret településen lévő benzinkútból rabolt ételt és üzemanyagot a Kouachi testvérpár. A Charlie Hebdo szerkesztőségére támadók egy szürke Renualt Clioval, nagy sebességgel menekülnek Párizs felé. Valószínűleg, hogy újabb támadást hajtsanak végre. Párizs bekötőútjait páncélozott autókkal, felfegyverkezett rendőrök zárták le, miközben helikopterekkel is keresik az autót. Anglia megerősítette az Eurostar vonat, és a főbb kikötők védelmét. (BBC/France24)

444.hu/2015/01/08/benzinkutat-rabolt-ki-a-szokesben-levo-testverparos/
@látjátok feleim szümtükkel: Nem tilos. Én meg azt utálom, aki a pókemberes pólóm miatt gúnyol ki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elmentek 50 mérföldre arrébb tankolni és kaját vételezni? Lehet mégsem olyan "profik"?
13:38
"Charlie vagyok" - vészhelyzetre figyelmeztet az arab sajtó

Az arab sajtó egyöntetűen elítélte a karikaturisták és rendőrök elleni szerdai merényletet. Sok szerző fél az iszlámellenesség fokozódásától. "A terrorizmus elvágja a szólásszabadság torkát és ledöfi az iszlámot" - fogalmazott egyikük.

hvg.hu/vilag/20150108_Charlie_vagyok__veszhelyzetre_figyelmezt
@Gábris szomszéd:

:)Jóvanazúgy,ejráérünkarramégmagyar:((
Idén mindennap lerajzolja Mohamedet
Origo2015. 01. 08. 13:25

Az idei év minden hátralévő napján le fogja rajzolni Mohamed prófétát egy amatőr karikaturista, hogy így álljon ki a szatíra mellett a Charlie Hebdo francia szatirikus lap szerkesztősége ellen végrehajtott véres támadás után. A névtelenségbe burkolózó amatőr alkotó első rajza itt látható.

www.origo.hu/nagyvilag/20150108-iden-mindennap-lerajzolja-mohamedet.html
@parti_giano:

Tovább fogom képezni magam Lipsius Ügyben. Addig ez a foghíjas életrajzi információ áll csak rendelkezésemre, de ajánlásokat is szívesen fogadok:)

"1578. január 31-én a gembloux-i csatában legyőzte a felkelő Egyesült Tartományokat, Lipsius ortodoxiája miatt előbb Antwerpenbe, majd később Leidenbe ment. Ott még 1578-ban áttért a protestáns hitre és a történelem tanszéken kapott állást. A következő évben a történelem tanszéket felcserélte a jogival és Isaac Casaubon és Joseph Justus Scaliger mellett ennek a kálvinista egyetemnek a sztárja lett. Ezen túlmenően 1579-81 és 1587-89 között rektor volt. 1581-ben jelent meg a „Satyra Menippaea” gúnyirata, melyben ellenfeleit csúfolta ki. De néhány évvel később, a „De una religione” és a „Politicorum sive civilis doctrinae libri IV” megjelentetése után, tarthatatlanná vált a helyzete, ezért elhagyta Leident és Mainzon keresztül Lüttichbe távozott.

A katolikus hitre történt nyilvános visszatérése után minden katolikus államtól kapott tanszéki ajánlatot"
miközben a magyarmaffiában:

Elkezdték kiárusítani az MKB-t Matolcsyék
kasnyikm

kasnyikm
gazdaság
ma 13:45
10 0

December 18. óta a Magyar Nemzeti Bank által kijelölt szanálási biztosok vezetik az MKB-t, és már bele is kezdtek a bank szétszedésébe (eufemisztikusan: portfóliótisztításba), ismerte el ma az MKB. Eladták 1 millió euróért az MKB Általános Biztosítóban és az MKB Életbiztosítóban lévő részesedést, és létrehoztak egy új céget a rossz eszközök leválasztására (MKB Pénzügyi Zrt.). Ma arról írt a Figyelő belső forrásokra hivatkozva, hogy a tavaly nyáron a jelek szerint elég felületes átvilágítás után államosított MKB napi szinten 4-500 milló forintos veszteséget termel. (MKB.)
@jaegtoer: igaz, hogy vátogatta at egyházait, de valószínűleg nem anyagi érdekből (gazdag család, a karriervágyat előbb mondanám). talán a vallást kereste az egyházakban. belga volt a katolikusok és a protestánsok között ott németalföldön.
@hacsaturján:

"_a korlátozott szabaccság peniglen az a bukfenc, amit nem sikerült befejezni._"

Azért meg kell hagyni, hogy ez a rövidke mondása szöget ütött a fejembe, úgyhogy lehet, Platontól kezdve újra kell gondolnom sok mindent. De az is lehet, hogy csak megyek a magam hülye feje után, vagy ki tudja...

Mindenesetre legközelebb óvatosabban dobálózzon az összerendezett szavakkal, kedves Mester, mert csak ez az egy életem van ebben a valóságban, a másikban meg lehet, hogy nem veszem semmi hasznát, mert ott meg a bolygók keringési pályájának van tolerancia küszöbje, különös tekintettel a stadionok oldalainak arányára a megesett gólok függvényében.
@parti_giano:

No ez helytállónak hangzik, úgyhogy megkövetem haló poraiban is.
Csak ismételni tudom magam:
endresy.blogspot.com/2015/01/jottek-oltek-futottak.html

A halottakért égjen a gyertya. Még akkor is, ha már kezdenek a forumokon felbukkanni a "látható, várható volt", és hasonló beírások.

S mielőtt Gábris vagy bárki belekezdene a mantrába: nem nem örülnék felhőtlenül egy Mózessel csókolódzó Jézus-karikaturának sem. De nem rántanék géppuskát sem. Ha valaki kifigurázza a másik világnézetét, az lehet bunkó, tapintatlan és empátiahiányos. De ha lelőnének mindenkit, aki bunkó, tapintatlan és empátiahiányos, akkor erősen lecsökkenne a Föld lakossága.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
" "A terrorizmus elvágja a szólásszabadság torkát és ledöfi az iszlámot" - fogalmazott egyikük."

S éppen ezért ugyanugy ott toporog a kisördög, mint a két torony esetén, hogy talán nem is azok az érdekeltek, akiket annak hirdetnek ki.
@Gábris szomszéd:

"_ Szegről végről azért a témához kapcsolódhat._"

Én, kérem szépen még deszkáról sem tudok a cserkész ügyekhez hozzászólni. Kisdobos voltam és úttörő és hajósinas. Ma vadakat hajtó hibiszkusz, és fikusz benjamin, előtte berliner, budapester, és hontalan széles e hazában. Ahogy a dolgok haladnak lehetek még amerikaner és charlie is, esetleg juszuf.
De Ja Vu érzésem van.

"Goodfriend üzenete a Charlie Hebdo-sokk után
Twitteren üzent André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ügyvivője a párizsi mészárlás után néhány órával szerdán. Azt írta: "Lehet, hogy nem értek egyet a mondanivalóddal, de mindhalálig harcolni fogok azért, hogy elmondhasd."

hvg.hu/vilag/20150107_Allitolag_azonosithattak_a_parizsi_vereng#49443
@GeoCracker:
jéééééééééééééééé, hogy twe miket le mersz írni...vigyázz! rád fognak szólni

a karikaturista az nem bunkó hanem karikaturista és aki nem képes felnőni 4,5 millió év után és lejönni a FÁRÓL, És meghámozni a banánt evés előtt az zárja magára a mecsetet vagy a budit

brühüyyy

a tököm tele van a sok hívővel a fidex hívők és a fidex vallás meg a kdnp és hívei meg a békamenet és a többi sátáni vallás ugyanaz a lótúró mint minden drága pénzért lélekkufár magát szentnek és vallásnak nevező akármi szervezet a scietologusok ne maraggyanak ki aljas tolvajok és ájtatosak

szóval hogyha valaki nem ért velem egyet az küldheti a selyemzsinórt már minden színben van, egy nagy gyűjteményem a kéményben tartom

brühüyyy
@GeoCracker: kinek állhat érdekében kérdést nem nehéz megválaszolni, hisz példa van a széljobb és vallási fanatizmusok közös egységfrontjára, a francia széljobb kinyilatkoztatás választ fog adni eme felvetésre is, elég hamar
@GeoCracker:
bizonyos, hogy mindkét torony helye el volt adva új építmények céljára évekkel a nagy esemény előtt és a teljesen profi demolition még akkor is működött amikor már a gép becsapódott, annak energiája nem osztott nem szorzott az épület tömegéhez

brühüyyy

jó kis biztosítási csalás
Brit Muszlim Szövetség: Ennél semmi sem erkölcstelenebb

„Semmi sem igazolhatja az élet elvételét. Akik a vallásunk nevében gyilkoltak, azt állítják, hogy a Mohamed prófétánk elleni sértéseket bosszulták meg. De semmi sem erkölcstelenebb, bántóbb és sértőbb szeretett Prófétánkra nézve, mint egy ilyen szívtelen gyilkosság" – mondta a Brit Muszlim Tanács főtitkára, és szolidaritását fejezte ki az áldozatok családtagjaival és a francia emberekkel.
@Rodeo36: Az hót ziher, hogy nem magától és a tűz miatt dőlt össze.
@Gábris szomszéd: Fizetnek neked hogy ilyen eszetlenke légy artudituka,feleslegesen tolod most hogy gyermeklefejezőid akcióznak Párizsban,putingazdád meg ujabb mélységeket hódít meg a szopórolleren ülve,mehettek a fenébe arabseggnyaló szalonnácikok.1 Trianont már összehoztatok eszetlen barmok.
@Gábris szomszéd:
tudhassuk láthassuk és hozzáigazítva a rovásokhoz

brühüyyy

más marhaság? útadó a parkban?
Egy házban barikádozták el magukat a Kouachi-testvérek

A France 3 tévécsatorna szerint a terrorista testvérpár egy házban barikádozta el magát Crépy-en-Valois-ban. Ezt Oise járás prefektusa közölte a csatornával. A Kouachi-testvérek valahol letették az autót, amivel menekültek.

hvg.hu/vilag/20150107_Allitolag_azonosithattak_a_parizsi_vereng#49447
@Gábris szomszéd: Goodfriend: "Lehet, hogy nem értek egyet a mondanivalóddal, de mindhalálig harcolni fogok azért, hogy elmondhasd."

Ismert Voltaire idézet, nagyon sokan említették a napokban.
@kadarnepe: Ja és ezt ismered? :)

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
Iván András
5 perce
A csütörtöki lövöldözés is terrorcselekmény volt

A francia ügyészség hivatalosan is terrorcselekményként kezeli a csütörtök reggeli lövöldözést, amiben egy rendőrnő meghalt Párizsban, írja az AFP.
Iván András
20 perce
Ezt találták az autójukban

Dzsihádista zászlók és Molotov-koktélok voltak abban a fekete Citroënben, amit még szerdán hagytak ott egy karambol után a támadók Párizs XIX. kerületében, állítják rendőrségi források a Le Figarónak.
Iván András
0 perce
Megtörtén nyilatkozott az egykori lapigazgató

A Charlie Hebdo nevű szatírikus hetilap elleni szerda déli terrortámadás után néhány órával (még szerda délután) interjút adott a France Inter rádiónak a lap egykori lapigazgatója, Philippe Val. A férfi teljesen összetörten nyilatkozik, szinte végig a könnyeivel küzd. Arról beszél többek között, hogy a támadásban elvesztette az összes barátját, és hogy ezen a tragédián csak összefogással lehet felülemelkedni. Magyar feliratos verzió a Velveten.

velvet.hu/elet/2015/01/08/a_charlie_hebdo_volt_lapigazgatoja_meghalt_az_osszes_baratom/
Azoknak akik értik a lényeget. Szóval nehogy már ők is elkezdjenek kitáncolni az amcsik ölelő karjaiból.

Hétfő hajnalban fegyveresek egy csoportja szaúdi határőröket támadott meg nem messze Arartól az iraki határ mellett. A támadást valószínűleg az Iszlám Államhoz hű harcosok hajtották végre. Arar közel fekszik az iraki Anbar tartományhoz, amelynek nagy részét az Iszlám Állam tartja ellenőrzése alatt.

kitekinto.hu/iszlam/2015/01/06/szaud-arabiat_tamadta_az_iszlam_allam_/

www.ibtimes.com/isis-claims-attack-saudi-arabia-border-signals-strategy-change-militant-infiltration-1773754
széljobber putyinbarátok logikája szerint az ellenségem ellensége a barátom alapokon, az újságírókat gyilkoló terroristák haverok...

Jobbik: A Kovács-cikket a CIA diktálta az Indexnek

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F01%2F08%2Fjobbik_a_kovacs-cikket_a_cia_diktalta_az_indexnek%2F
@Gábris szomszéd: téged ölelgethetne meg már egy sumo bajnok. globalizálódsz?
@GeoCracker:
444.hu/2015/01/08/verszomjas-magyar-nagymamak-keltek-a-parizsi-terroristak-vedelmere/
Ez azért egy kissé durva! De hát Csurka is védte 9.11-et. Egyfasiszták ezek mind!
@kekex: régtől tudható ez,

fideszjobbik egy, melynek gyökerei a csurkában eredeztetnek
ennyi:

Folytathatnánk a parafrázist tovább Batsányival, hogy tudniillik vigyázó szemetek Párizsra vessétek, de inkább mindenki magába nézzen, és ha nem tud értelmeset hozzáfűzni, akkor maradjon csöndben.

Álig fölfegyverzett, jól kiképzett gyilkosok hidegvérrel és forró indulattal lemészároltak tegnap tizenkét, többségükben fegyvertelen embert. Mindezt azért, mert egy francia élclap gúnyolódni merészelt szentséges martalócvezérükön.

A helyzet egyértelmű.

Az Iszlám Állam nevű útonállóbanda és más, vallási jelmezbe bújt szervezettbűnözői csoportok (amelyek a nyugati kollégák társulataihoz hasonlóan előszeretettel foglalkoznak kábítószer-kereskedelemmel, embercsempészettel, nők szexrabszolgaságba kényszerítésével, védelmipénz-szedéssel – már amikor ráérnek az imádkozás és az emberölés mellett) készen állnak arra, hogy a világ bármely pontján támadást intézzenek a szabadság ellen. A világ nagy része számára ez jelenleg teljesen világos, fölösleges ragozni, a gyászt meg úgysem lehet beszéddel enyhíteni.

hvg.hu/velemeny/20150108_A_franciaorszagi_gyilkossagokra
fideszjobbik egy, melléklet:

„Orbán tovább feszítené a húrt”

Védhetetlen és szürreális ötlet, hogy Orbán Viktor miért akar Budapesten találkozni Vlagyimir Putyinnal, amikor a Nyugat viszonya a hidegháborút követő időkben soha nem volt olyan hűvös, mint most az orosz-ukrán konfliktus idején, mondták a hvg.hu-nak Oroszország-szakértők. Angela Merkel február eleji látogatása a magyar diplomácia igazodását vetíthette volna előre, a Putyin-látogatás viszont a legrosszabbkor jön.

hvg.hu/itthon/20150108_Orban_tovabb_feszitene_a_hurt
lehet ezért jön putyincárevics???

15:34
Mol-vezér: ha nem sikerül megegyezni Zágrábbal, eladjuk a részvényeket

A Mol Nyrt.-t ma leginkább a csökkenő olajár foglalkoztatja, ennek a kitermelésre és kutatásra irányuló negatív hatásait a finomítás költségeivel lehet kompenzálni - mondta Molnár József, a Mol vezérigazgatója a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lapnak adott csütörtökön megjelent interjújában.

hvg.hu/vallalat_vezeto/20150108_Molvezer_ha_nem_sikerul_megegyezni_Zagra
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Már eleve nem lehet normális, akik egy "Szeretlek Viktor" lapra hajt! Az ilyeneknek szerepel az otthoni vitrinben az unoka képe mellett a vikátoré is.
(gondolom az 50-es években meg a Matyié)
15:48
Megerősítették a készültséget Olaszországban
MTI

Az olasz hatóságok tovább erősítették a Vatikánvárost övező biztonsági készültséget, amely már eddig is kiemelt volt. Rendkívüli készültség lépett életbe a római Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtéren is.

Megerősítették az olaszországi templok, zsinagógák és vallási iskolák, valamint a diplomáciai képviseletek védelmét a tömegközlekedés biztonságával együtt. Leállították az olasz utcákon szolgáló katonai egységek számának korábban tervezett csökkentését.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter szerint nincsen arra utaló jel, hogy Olaszországban is hasonló terrorista merénylet következhet be. A Vatikán és Olaszország azonban az Iszlám Állam célpontjai között szerepelhet, mivel a szervezet által közzétett videókon többször is elhangzott, hogy Róma meghódítására készülnek
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Dehogy csak közeledik a veszprémi előrehozott. :)
Egy muszlim grafikus beszél a karikatúrák erejéről

De csalódni fognak, ha gyűlölködő őrjöngést várva kattintottak. Ez a 2010-es TED-es előadás a politikai karikatúrák erejéről nem is lehetne aktuálisabb ma:

index.hu/kulfold/2015/01/08/kisautoban_menekulnek_a_tamadok/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem hiszem, hogy Orbánék ötlete volt a találkozó. Putyin akar jönni.
Ahogy a cikkben írták:
"Az biztos, hogy komoly szimbolikus értéke lesz a találkozónak” – szögezte le Rácz András. A szakértő szerint Putyin ezzel is azt demonstrálhatja, hogy bármennyire is feszült Moszkva viszonya a Nyugattal, az orosz medvének „bent van a lába” az EU-ban, és hazánk személyében van közeli partnere a NATO-n belül is."

Putyin jön. Egyenlőre három repülővel.
@jöttem: ugyan ennyire kell vezénylóéknak a demonstrálásra putyin is, kölcsönös ez nagyon, lásd paks2-t és lehetőségnek a mol-ina bulit
16:17
Radikális imám befolyása alatt
Origo

A BBC értesülése szerint a testvérpár Párizs Stalingrad nevű kerületében rendszeresen járt egy mecsetbe, ahol Farid Benyettou radikális imám befolyása alá kerültek. A hitszónok arra buzdította a Kouachi fivéreket, hogy foglalkozzanak otthon az iszlámmal és tanulmányozzák a vallást a lakhelyük közelében lévő muszlim központban is.
fideszjobbik vélekedés terjesztői, és megint kár hogy megszólaltak...

16:38
"Miért hergelték őket 10-12 éven át?" - Sebestyén Balázs a Charlie Hebdo-ügyben szakértett

Sebestyén Balázs szerint "az iszlám terroristák egy sokszor radikálisan gondolkozó kisebbség", akik ennek megfelelő válaszokat adnak az őket ért sérelemre. Nem érti tehát, hogy miért kell őket 10-12 éven át hergelni. Szerinte nem ez a sajtószabadság "legjobb formája", és annyi minden mást is le lehetne rajzolni. Azt azért megengedően hozzátette, hogy a keresztények "talán" nem így reagálnak a provokációra. A Class FM Morning Show-jának műsorvezetői, élükön Sebestyén Balázzsal ismét egy fontos közéleti kérdésben fejtették ki véleményüket.
már régen volt:

Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.
Stephen Fry: Mindenki tegyen közzé még egy karikatúrát

Stephen Fry brit színész és humorista is twittelt a Charlie Hebdo elleni terrortámadásról:

„Tegyél közzé egy Charlie hebdo-karikatúrát: mutasd meg nekik, hogy a toll virágkorát fogja élni, mikor a fegyvereik már rozsdásan hevernek″ – írta az Index on Censorship felhívását megosztva. Ebben arra szólítják fel a médiákat, hogy publikálják a karikatúrákat, megmutatva a terrorstáknak, nem vehetik el a szólásszabadságot. A felhíváshoz nem csak újságok, szervezetek, hanem magánszemélyes is csatlakozhatnak.
A német Axel Springer kiadócsoport épületének tetején világító felirattal emlékeznek az áldozatokra. Berlin, 2015. január 8.

kep.cdn.index.hu/1/0/749/7493/74936/7493637_a1d3168e9228f13671c322219f162dc8_wm.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
"az iszlám terroristák egy sokszor radikálisan gondolkozó kisebbség"
?
Nem értem. Nem értem, mit jelent az, hogy sokszor? Naponta tíz perc az most sok, vagy kevés.
Kicsit távolabbról közelítsük meg. Minden tisztességes teokráciában és természetesen az autokráciában is működik a cenzúra.
Ami most történt egyértelműen a szólásszabadság erőszakos korlátozása a terror eszközeivel.
Azonban nem csak a terror alkalmas arra, hogy másokat hallgatásra, vagyis a hatalom gyakorlójának megfelelő magatartás tanúsítására kényszerítse a szerencsétlen alattvalókat.
Tudsz erre példát? Hát persze!
A kényszerítés, az elhallgatás módja is fejlődik.
Valamikor a cenzori munka egy része nehéz fizikai munka volt: kivésni a renitens uralkodó (fáraó) nevét minden fellelhető helyről, ámde a rómaiak már beérték a szobrok fejének cserélgetésével.
Manapság egy unott mozdulattal lekapcsolják a netet, tudatják, hogy milyen fejlett a lehallgatás technikája...
Az alattvaló nevelés pedig már az iskolában megkezdődik...
Az ismereteknek nem szabad zárt körre korlátozódni, mert ezzel az emberek döntési képességét is korlátozzák, sőt befolyásolják.
.
.
Ezt a hozzászólást ezen a blogon találtam:

vilagterkep.atlatszo.hu/2015/01/08/szolas-es-sajtoszabadsag-az-interneten-dehogy-csak-a-cenzura-kifinomultabb/

''''Szeretnénk sokan mi magyarok ha korlátoznák a sajtószabadságot.
Főleg balliberálposztkommunita oldalról történik hazug, erkölcstelen, etikátlan bloggerezés.
Remélem minél előbb ezt bünteti nemzeti kormányunk.''''
.
Ezt a hozzászólást ezen a blogon találtam:

vilagterkep.atlatszo.hu/2015/01/08/szolas-es-sajtoszabadsag-az-interneten-dehogy-csak-a-cenzura-kifinomultabb/

''''Szeretnénk sokan mi magyarok ha korlátoznák a sajtószabadságot.
Főleg balliberálposztkommunita oldalról történik hazug, erkölcstelen, etikátlan bloggerezés.
Remélem minél előbb ezt bünteti nemzeti kormányunk.''''
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ugyan ennyire kell vezénylóéknak a demonstrálásra putyin is, kölcsönös ez nagyon, lásd paks2-t és lehetőségnek a mol-ina bulit "

Nem vitatom.
DE! A paksi szerződés részleteit, valamint az ominózus telefon beszélgetést sem a magyar kormány, hanem a Kreml szivárogtatta ki. Ott mozgatják a szálakat, itt csak a báb mozog.

Kíváncsi vagyok, a Jobbikot Putyin közelébe engedik-e?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Eltévedt a válasz, de azért tudható, hogy a szélsőségek és az iszlám közösséget negligáltatni akarók profitáltak a legtöbbet.

@Rodeo36: A két torony kapcsán. Maga a támadás aldozatminimalizált forgatókönyvvel futott le. A becsapódás szöge nem indokolta , hogy a torony magába dőljön és alig kifele. Ha 20 perccel későbbi gép megy neki a toronynak, amikor a látogatóliftek már működnek, és lejjebb, az összekötő elemre, zuhanva, akkor tízezre halnak meg. A toronyban és környékén. Ettől függetlenül: azt a háromezer embert is szívből sajnálom, akit odadobtak a keleti megszállási övezet kialakítása érdekében.
@kekex: Minden oktalan áldozatért kár. S tulajdonképpen minden áldozatért kár. A sorozott kiskatonától, a megvezetett terrorsitáig bezárólag, a piaci vásárláskor felrobbantott háziasszonyon és az agymosodáűkba agyonkínzott foglyokon át.
A hatalmi téboly minden áldozatpt egyaránt sajnálom. Akár Iszlám frontnak, akár inkvizíciónak, akár nemzeti tsiztogatásnak, akár az antikrisztus elleni harcnak is állyítják be.
@dr. jenőke (jenőke):

Ma elég sok ehhez hasonló véleményt olvastam, sajnos. Egyesek azt fejtegetik, hogy nem iszlám terroristák voltak a tettesek, hanem a titkosszolgálat /francia, amerikai/ emberei.
@jöttem:

Sosem fogom megérteni,miért kell ezekért emberi életeket kioltani!

www.zombietime.com/mohammed_image_archive/jyllands-posten_cartoons/
@gazoló: "Az ellenzék a tüntető civilek!!!!"

Attól, hogy civilek, még domboríthatnának valami nagyot.
@shinichi: "Én meg azt utálom, aki a pókemberes pólóm miatt gúnyol ki."

No ezt én is utálnám, mert a pók nagyon hasznos teremtmény.:D
Így jár aki sokáig huzogatja az oroszlán bajszát.

A nyugat halott. A liberalizmus megbukott.
A liberalizmus szerint a szólásszabadsághoz hozzá tartozik más vallások, népek kigúnyolása is.

Na ez a gusztustalan. Mindemellett elitélem a merényletet.
@parti_giano: "Ujabb_rezsicsokkentes_jon"

Aszondi a rezsicsökkentőbiztos, hogy:
"Ez úgy sikerülhet, ha az állami szolgáltató kisebb apparátust, kisebb "vízfejet" használ, a keletkezett hasznot pedig visszaforgatja a szolgáltatás minőségének, olcsóbbá tételének a megteremtésébe – magyarázta."

Ez a vízfej kérdés nagyon érdekes. Nem lehetne más állami vízfejeket is kipukkasztani?
@jöttem:

Az, hogy történt-é választási csalás, lehet, hogy már soha nem derül ki, vagy ha kiderülne is, a választás eredményét már nem befolyásolja. Ilyenek a szabályok. Az viszont, ha időben nem foglalják le a hamis okiratokat, az lehet kötelességszegéssel elkövetett hivatali visszaélés, és egy ilyen irányú feljelentés hasznos lehet.
@Bukott liberális demokrata:

Ki mondta neked, hogy a liberalizmus szerint a szólásszabadsághoz hozzá tartozik más vallások, népek kigúnyolása is? Vagy ez a saját találmányod?
@Gábris szomszéd: Gyenge terelő vagy arabseggnyaló putinorálcseléd
@Bukott liberális demokrata:
Bakker, ez a halott nyugat működteti a magyar gazdaságot az autóiparával, a multi cégeivel és az eus pénzeivel.))))
@gazoló:
Azt én sem. Ide vezet az elvakult gyűlölet.
Faca... Ott vagyunk már... :(

"Az elmúlt huszonöt évben Európában egy ország sem okozott annyi kárt a saját hírnevének, mint Magyarország – írta az osztrák lap szerzője, az ELTE német irodalmat oktató tanára. Nem alakult ki stabil, jólétben élő polgári réteg Magyarországon, a lakosság harmada a puszta létéért küzd – olvasható a cikkben.

Magyarország tönkreteszi a hírnevét címmel közölt kommentárt a Der Standard című osztrák lap csütörtöki számában.

A cikk szerzője Wilhelm Droste, az ELTE német irodalmat oktató tanára, aki szerint az elmúlt huszonöt évben Európában egy ország sem okozott annyi kárt a saját hírnevének, mint Magyarország."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150108_Der_Standard_Budapest_2000_elott_volt_izg

Jó hírünk a nagyvilágban.
@Bukott liberális demokrata:

Tessen pontosan fogalmazni. A liberalizmus nem megbukott, hanem meg akarják buktatni. Érdekes módszerrel szeretnék megbuktatni, a módszer megér egy próbát. Ehhez sokat kell ismételgetni, hogy gazdag vagyok, gazdag vagyok, és meg kell mérni, hogy az ismételgetés megkezdésétől mennyi időn belül leszek gazdag. Ha az időtartam >100 év, akkor célszerű új módszert választani.

Egyébként javaslom a világ mindenféle adatainak nézegetését, és annak megszámlálását, hogy bármely adatsor esetén az elsők közül hányban van liberalizmus.
@gazoló:

Mint azt a vizsgálatok kiderítették, a tüntetők közül 8 % civil, a többi valamelyik pártnak a szavazója.

Fentiek alapján megállapítható, hogy a civilek legjellemzőbb tulajdonsága az otthonülés.
@jöttem:

Az idézett index írásból:
"Gyurcsány Ferenc vezetésével több DK-s politikus átnevezte magát Rikárdónak a Facebookon – igen, az a Gyurcsány Ferenc állt ki Rikárdó mellett, aki korábban a cigányozó eszmefuttatását letagadó, MSZP és DK által is támogatott miskolci polgármesterjelölt, volt rendőrkapitány Pásztor Albert mellett szerecsenmosdató publicisztikát írt. (Az Együtt és a PM elnöksége visszatáncolt Pásztor indításától, az MSZP és a Demokratikus Koalíció kiállt mellette, egy ütős Pásztor-idézet: „Kisebbségi nemzettársainkkal nem megy az egymás mellett élés. Ennyi. Ennyi. Semmi több. Lehet ezt kibontogatni meg ragozgatni, e mögött ennyi van, és nem több, és nem más.″)"

Eddig is tudtam, hogy az indexbe való írásnak nem feltétele a szövegértés ("Nem olvastam, 'sz nem is tudok olvasni, csak írni" K.F.), minek ezt állandóan bizonygatni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Homo homini Lupus est."

És már milyen régóta és még milyen sokáig...
főleg kies kis hazánkban.
@Secnir:
"az új parlament indulásakor már kemoterápiás kezelés alatt állt, ezért csak a fontos kétharmados szavazásokra hozták fel a veszprémi kórházból."

Erre nincsenek szavak, oly mértékű aljasság.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

A cikk szerint, ő maga kérte, hogy indulhasson, noha már előrehaladott volt az állapota, akkor azért más a gyerek fekvése.
@Rodeo36:
"már minden színben van, egy nagy gyűjteményem a kéményben tartom"

De akkor már mind fekete :)
@Orica Középföldi:

Igen, más ( de a leányzó fekvése - így szól a mondás ), a gomb nyomogatására még alkalmas és képes volt.

Vele nagyon humánusan járt el a fidesz, de a sok rokkantal még humánusabbak voltak. Csak amikor róluk döntöttek, nem gondolták, hogy eccer még ők ( főleg azok, akiknek nem futotta 60-70 millás lakásra stb. ) is kerülhetnek hasonló helyzetbe.
@Orica Középföldi:
"A cikk szerint, ő maga kérte, hogy indulhasson"

A cikk szerint.
A papír türelmes, mondják.
Én meg kételkedő típus vagyok.
Ettől még nem biztos, hogy igazam van, de akár lehet is. Sose fogjuk megtudni.
Mindenesetre biztosan nem tett jót az állapotának az utaztatás.
.
KÁNYÁDI SÁNDOR: Egyszerű öröm

Öröm már az is, ha a Nap
bőkezűbb, mint a tegnapi,
egy kis langymeleg, annyi csak,
hogy az eresz jégcsapjai

fölengedjenek egy kicsit,
s meghervadjon a jégvirág,
hogy elláthass a sarokig,
csak a sarokig legalább,

s máris meglegyint a remény,
véred is enged, csörgedez,
jeget-pengető hangot ad;

ennyi kell, egy kis enyhe fény,
és amíg csöpög az eresz,
indulót vacog a fogad.
.
@dr. jenőke (jenőke): :))))

már tegnap is megakartam köszönni, csak lusta voltam! :)) most a visszakapott lehetőséggel élve: köszönöm!

([dr. jenőke (jenőke) 2015.01.07. 22:55:02
.
Csak úgy.
.
KÁNYÁDI SÁNDOR: Egyszerű öröm])
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Nekünk sem tesz jót, hogy egészségükben korlátozott politikusok dolgoznak az életünkön.
@toportyánzsóti:

Na mizujs félmilliógyereketéhenhalasztók seggnyalója, csokibránerorálsegéd? :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

honnan veszed, még nem jártál az én fehér márvány kéményemben ahol rézrudakon lógnak a trófeák...

más a fűtés rendszerem és nem csinál füstöt csak meleget vagy hideget attól függ milyen idő van kint
benn állandóan 24 C fok van és 55% pára

brühüyyy

és hogy vannak a vadméhek?
@GeoCracker: Elolvastam, és nagyon nem értek egyet azzal, amit írtál.
A Charlie Hebdo elsősorban politikusokat, közéleti embereket figurázott ki, és nem a vallásokat.
De ha ez lett volna a fő mondandója, akkor sem lehet azt mondani, hogy megérdemelték, mert okot adtak arra, hogy megöljék őket.
Gratulálok, ezzel az írásoddal Szőnyi Sziszi és Sebestyén Balázs "szinvonalát" sikerült elérned.
Amit meg az 1 millió példányban megjelenő következő lapszámmal kapcsolatban sejtetni próbáltál, az már gusztustalanság.
Ahogy az is, amit az Ikertornyokkal kapcsolatban írtál.
Nagyot csalódtam benned, kiderült, hogy nem különbözől rodeotól és gabrieltől.
@aritus:
mintha nem olvasnál csak lihegnél?

ezt mondom én:

rövid leszek, és tömény: ugye a legelső pillanatban

megjelent johnkerry párisban és felajánlotta...

megjegyzésem: ellenséget kell gyártani és az ingatag szövetségest

meg kell győzni csak egy igazság van (mint a sohasem

létezett allah és az ő firkálmányai, valamint a nemlétező

isten hülye prófétája)és az nála van a nadrágzsebében,usazseb!!!!

áldozatot hoztak, hogy...egy pár "hülye liberális

francia firkász" (a tökeik tele vannak velük, mert senkit sem kímélnek, és ugye őket a nagy izét csak nem lehet kritizálni, lásd még orbán) halála meg sem kottyan, milliók kiírtása

mellett, és mekkora hasznot hoz?

és brühüyyy
@aritus:
még rövidebben:

az akció nem vallási, hanem politikai

brühüyyy
@parti_giano:

Szia.

Nagyon figyelemre méltó az a cikk, amit linkeltél, ezért én is még egyszer ide hozom:

welemeny.transindex.ro/?cikk=24881

"[...]Az a típusú vallásellenesség, amely megjelenik a nyugati társadalmakban, máshol nem jellemző, és hajlok arra a véleményre, hogy az európai civilizáció a kivétel, nem pedig a többi. Éppen ezért, mert a vallásnak szinte kizárólag csak pozitív szerepet tulajdonítanak, a muszlim társadalmak tulajdonképp védtelenek a vallási köntösbe bújtatott politikai propaganda ellen, mivel nincsenek eszközeik, kategóriáik, képzettségük ahhoz, hogy a kettőt megkülönböztessék egymástól. Ezért hangzik el sokszor, hogy a terrorizmus nem az iszlám, de nem értik pontosan, vagy nem tudják elmagyarázni, hogy miért is nem.

Emellett az európai társadalmakon kívül vannak bizonyos társadalmi tabuk, amikkel nem lehet viccelni, arról nem is beszélve, hogy a humor a legnehezebben dekódolható egy másik kultúrából. Miért talál viccesnek valaki valamit, és miért nem találja viccesnek más, aki nem abban a kulturális identitásban szocializálódott? Szeretjük azt gondolni, hogy az európai kultúrát a maga teljességében mindenki érti, és mi is értünk másokat. Véleményem szerint ez nem így van. Nincs egységes kulturális fejlődés, nincs egy egységes idővonal, amin a kulturális fejlődést abszolút értelemben el lehetne helyezni. Párhuzamos kultúrák, fogalmak, fejlődési utak vannak, amelyek párhuzamos világképeket eredményeznek, amelyek nem értik egymást, és csak néhány, multikulturálisan szocializálódott kivétel az, akinek több kultúrához is hozzáférése van. Ezek az emberek kellene végre össztársadalmi szinten is hallható hangon megszólaljanak, ahogy Tariq Ramadan oxfordi professzor vagy Musztafa Memeti svájci imám is tette.

3. Mit lehet tenni? Mindamellett, hogy a fundamentalizmus és fanatizmus egyre inkább európai probléma is, ugyanakkor a muszlim társadalmak egyik legjelentősebb problémája. Ezért a megoldásnak is elsősorban a muszlim társadalmakon belülről kellene jönnie, mielőtt a fanatizálható tömegek problémája, akik könnyen a vallási köntösbe bújtatott propaganda áldozatául esnek, szét nem rombolja ezeket a társadalmakat. Itt főleg nem katonai eszközökre gondolok, bár az kétségtelen, hogy vannak olyan országok, ahol titkosszolgálati eszközökkel akadályozták meg a társadalom radikalizálódását (ami ugyanakkor azzal is járt, hogy bizonyos, épp a demokráciáért küzdő csoportokat, sajtótermékeket, illetve újságírókat is a terrorista kategóriába soroltak). Azt mindenképp látni kell, hogy a keleti társadalmakban a feltétel nélküli szólásszabadság pontosan azokat a radikális hangokat erősíti fel, amelyek felerősödését ezek a társadalmak el akarják kerülni. Véleményem szerint a demokratikus alapjogok nem értelmezhetők magától a demokráciától, a demokráciára neveléstől és a kritikai gondolkodástól függetlenül, ez pedig csak hosszú tanulási folyamat során sajátítható el.

Éppen ezért ezen társadalmak értelmiségének óriási felelőssége van abban, hogy a tömegek szellemi fejlődését, az iskolarendszer javulását, a jobb megértést, a kulturális javakhoz (sajáthoz vagy európaihoz) való hozzáférést mindinkább elősegítsék, valamint valódi párbeszédet folytassanak az európai értelmiséggel és a nyugati iszlám képviselőivel. Legalább olyan jól kell használniuk a közösségi médiát, a modern eszközöket, mint az ISIS-nek. A magyarázataiknak, amelyek a békére szólítanak fel, legalább olyan kúlnak kellene lenniük, és legalább akkora divatot kellene nekik csinálni, mint amennyire divatosak a társadalom peremére szorult fiatalok között a militáns csoportok.

Ez persze nem jelent azonnali megoldást sem a terrorizmus, sem a militáns iszlám problémájára. De hosszú távon talán megoldás lehet a fiatalok radikalizálódásának a problémájára, a társadalmi reformok és az igazságosabb, kevesebb előítélettel rendelkező társadalom kiépítése mellett."

[Gyöngyösi Csilla, doktorandusz, iszlámkutató.]

Aki még jobban szeretne tisztábban látni, nekik ajánlom:
Benke József: Az arabok története (kronológiával, bibliográfiával, ahogy kell:)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Miben van nagyrészt igaza?
És mi az a kisrész, amiben nincs igaza?
Talán ebben?
"Nem kifigurázható egyik hit, egyik vallás sem."
Mert ebben kurvára nincs igaza, már miért ne lehetne a vallásokon, hiteken gúnyolódni?
Vagy ebben?
"A Charlie Hebdo márpedig ezen a téren vétett. Nem is annyira az egyes vallások, mint az abban hívő emberek ellen."

Az egész írása az áldozatok hibáztatása és az öncenzúra, cenzúra óhajtása.
Ez tetszik neked?
@Rodeo36: Ez nyilvánvaló, ezzel mit is akartál mondani?
Hogy jobb lett volna, ha a Charlie Hebdo kussol?
Mert a kommenttársunk írománya erről szólt, semmi másról, lásd itt:@aritus:
@Rodeo36: Ja értem, ezt is a zsidók meg az USA csinálta, mint a 9/11-et.
Na pont ezért írtam, hogy geocraker a te, meg a blog nyilasának színvonalára süllyedt.
@jaegtoer: Szerintem most nagyon hamar reagált a muszlim világ normális része. Újságok, vallási vezetők. Mind egyértelműen elitélték, pl:
" “A terrorizmus elvágja a szólásszabadság torkát és ledöfi az iszlámot” – fogalmazott csütörtökön az asz-Szabáh című tunéziai lap."
444.hu/2015/01/08/parizsi-terror-az-arab-sajto-az-iszlamellenesseg-fokozodasatol-tart/

Sőt:
"Sajtóhírek szerint az észak-afrikai ország több városában pénteken és szombaton szolidaritási megmozdulásokat fognak tartani."
444.hu/2015/01/08/parizsi-terror-az-arab-sajto-az-iszlamellenesseg-fokozodasatol-tart/

Szóval azért ezek a hírek azt mutatják szerintem, hogy elindult az a folyamat, amit a cikk szerzője kívánatosnak tart (és én teljes mértékben egyetértek vele), az iszlám társadalmak reformálódása, felismerése, és egyértelmű elutasítása annak, amikor a politika felhasználni és kihasználni akarja az iszlám vallást.
@aritus:

"__Talán ebben?
"Nem kifigurázható egyik hit, egyik vallás sem."
Mert ebben kurvára nincs igaza, már miért ne lehetne a vallásokon, hiteken gúnyolódni?__"

Már megbocsáss, és mindenki más. Már miért ne lehetne édesanyádon, vagy a nagymamádon is gúnyolódni?

Na, ezért.
@aritus: hosszú folyamat lesz ez még. én pl. nem tudtam, hogy a közoktatás ilyen gyenge lábakon áll arrafelé.

alakítok egy chamtrail clubot, ha gondolod, örömmel látnálak a tagok között, mert lelkes összeesküvés hívőkre van szükségem.
@parti_giano:

Nem tudom, mennyire sorolható a vallások közé az az irányzat, amelynek egyháza a tagjain keresztül adatokat gyűjt a tagjairól vagy tagságán keresztül másokról, továbbá üzleti vállalkozásokról, valamint közéleti szereplőkről üzleti tevékenységének kiterjesztése és bevételeinek maximalizálása érdekében, a tőle való elszakadást pedig a "kilépő" egzisztenciájának rombolásával bünteti.
@jaegtoer:

egyháza helyesen: "egyháza"
@jaegtoer: tény, amit írtál. de hívei vallásnak tekintik. és elmehetünk odáig, hogy bármilyen vakhit tabu?
@aritus:
mivel olyan hülye vagy, hogy nem tudsz olvasni, erre nem is mondok mást

brühüyyy
@aritus:
jaaa, nem érted, mert vagy nem akarod érteni vagy hülye vagy, vagy mindkettő

tök világos amit leírtam, ha te mechanikához és fizikához nem értesz, meg amerikai stílusú épületbontáshoz sem akkor jobb ha hallgatsz megőriznéd hamvaidat a pille szárnyaidon...

mivel a valós oka az egész szarnak politikai és a politikai érdekek egyirányba mutatnak...ha még politikai vaksággal és szürkehályoggal is küzdesz akkor már csak a glaucoma marad hátra...

nagyszabású idióta maradtál

brühüyyy

veled vitatkozni mint lóval korcsolyázni
@parti_giano:

Hehe. megfogtál. kapásból nem tudok válaszolni.
@jaegtoer:
édesanyádon és a nagymamádon sohasem bár az enyéim aranyos tréfás lelkek voltak és nem csak állták de élvezték is

a begyepesedett kőkorszaki idóták akik minden szart le akarnak nyomni mások torkán erőszakkal éás vallásnak merik nevezni azt a szart mint a scientológia és atöbbi agyament hülye aljas rabló, azokat halálra kell gúnyolni mert a kiröhögésnél nincs halálosabb fegyver, és ez pont ebben a politikailag tökig motivált (keresd meg kinek érdeke, nem a gyilkosoké!!!!) akcióban egy nemlétező kitalált névre hivatkoznak ordítozva és a hitet gépfegyverrel terjesztik meg védik azokat addig gúnyolnám ameddig bele nem döglik, sarki oszlophoz kikötve a tömeg meg röhöghet rajtuk

brühüyyy
@parti_giano:

Tényleg nem tudtad?
Már elég régóta figyelem - ahhoz elég messziről, hogy kritikát fogalmazhatnék meg, de kérdéseket igen:) - azt az ordító ellentmondást, hogy az arab elitnek fontos, hogy gyerekei európai/amerikai egyetemeken tanuljanak, de hazatérve visszasimulnak, nem vagy alig látható ennek a hatása.

Mindeközben a közoktatást még tovább szűkítik. Nagyon sarkosan fogalmazva, ahhoz nem kell tudni írni-olvasni, hogy kívülről tudd/ismerd a Koránt.

Jó volt a linked.Kösz.

****
Nem észlelsz összeférhetetlenséget egy chemtrail-klub és a görénytartás között?
@dr. jenőke (jenőke): kösz:)

Itt a él közepén ebben a mocsok időben,engedelmeddel továbbmennék!

Áprily - Lajos - Mennék eléd

Mennék eléd, mert itt vagy már közel.
A déli oldalon leselkedel.
Gyökerek hallják könnyű léptedet,
átküldesz egy-egy halk leheletet,
mely szűzies még és illattalan,
de sejtető, jó langyossága van.
Csak arcom érzi még, nem sejti más,
varázs van benne, keltető varázs.
Ahol jársz, néma éberség fogad,
keresed a rügyes sombokrokat,
hogy langyosságoddal rájuk lehelj
s kipattanjon a sárga kis kehely.
Feljössz az élre, melyet hó erez,
íj válladon, a hátadon tegez,
benne az arany nyílakat hozod,
melyekkel a telet megnyilazod.
Mennék eléd, s mint fényváró anyám,
még utoljára elkiáltanám
nevedet, melyből napfény sugaraz:
Tavasz, tavasz! Tavasz, tavasz, tavasz!
@aritus:

"hamar reagált a muszlim világ normális része"

Az 'arab tavaszról is azt gondolták,na végre!
Mi lett belőle?
Megjegyzem,Európában történnek ezek a dolgok!
A közösségihálót,mobilkommunikációt(vállrólindítható rakéták használatát)elég hamar el tudták sajátítani:(
A tolerancia más népek dolgai iránt(különösen ha ott élek) sem lenne ördögien bonyolult...
@aritus:
Bár nem érzem úgy, hogy magyarázkodnom kelljen, az utolsó soraid miatt mégis megpróbálok pár gondolatot levésni.
1. Sehol nem írtam azt, hogy megérdemelték. Ahogy soha, sehol me, írtam azt sem, hogy a Néró cirkuszában, Torquemada vallatóiban vagy bárhol megöltek megérdemelték volna.
2. A fenntiek dacára igenis létezik az a magatartásforma, ami hasonló a már morgó oroszlán bajszának rángatásához. Ha megnézed a korai szenteket, vagy a nagyrabecsültjeit a Bibliűnak a szentek karában jó pár mártír van. Ők sem érdemelték meg a halált, de sokszor egyfajta asszisztált öngyilkosságot követtek el. Még azt sem állítom, hogy olykor nem vitték előre az ügyet, amiért feláldozták őket.
3. Ez az ügy az ikertornyok esetében világos, hogy a keleti megszállási övezet kialakítása volt. A terrorizmussal nem értek egyet, de Oszamát lebecsülni botorság. Az esetet követően napokkal vállalta be, és ha a terrorizmusnak egyfajta bosszuálló fanatikus célját nézed alapvetően el volt baltázva. Az a háromezer ember sem érdemelte meg a halált, de a legnagyobb haszonélvezője nem Oszama volt. Ezt még csak nem is én találtam ki. Elég a fahrenheit 9!11 sorai, kockái közé pislantani.
4. A párizsi ügy még túl közel van. Tény, hogy pont jókor szüntették meg a megfigyelését az elkövetőnek, és a politikai keselyük mér megjelentek a széljobbal az élen. A terrorfenyegetéssel (vö. belső ellenséggel) való operálás pedig már sokszor, túl sokszor szolgálta a hatalmi gépezet szorításának elfogadtatását ahhoz, hogy figyelmen kívül lehetne hagyni.
5. Az egymilliós példányszámot nem én találtam ki. Amennyiben hozol forrást arra, hogy a bejelntéssel egy időben jelezték: jótékonysági számlára megy a haszon, azonnal updatelem az adattal az írásomat. Próbáltam rákeresni, mert számomra ez lett volna az egyetlen és elfogadható emberi minimum, de nem találtam- Ám lehettem figyelmetlen, felületes. tehát előre köszönöm a segítséget.
6. Az a Rodeo és Gábris féle szintrehozás furcsa. Az én olvasatomban a tolerancia nem az, hogy beskatulyázok, hanem az, hogy véleményt alkotok és megpróbálom a másik véleményét is meghallgatni, illetve cáfolni. Gábrissal és a Jobbikkal pl. nem a kérdések terén van baj, hanem a válaszokkal. A valós kérdésekre embertelen válaszokat ad. De a térnyerésben mindenki felelős, aki nem ad élhetőbb alternatívát. Rodeo-t be lehet sorolni a nagyképű kötekedők sorába. A cinizmusa mögött azonban sokszor vannak valós folyamat-felvetések. Ettől még a kövwtkwztetésevel nem kell, és néha nem is szabad egyet érteni. Olykor a stílusával sem.
De én azokon a beírásain egyszerűen átlépek. Mert ha beleszállok, akkor csak végeláthatatlan és végül személyeskedő veszekedés lesz belőle. Annek meg semmi értelme.
@Rodeo36: A gyilkosokat én is halálig gúnyolnám sőt annál még sokkal többet is.

Nekem egyéb vallási élményeim nem voltak "csak" a keresztény vonatkozásról tudok beszélni. Szóval aki megél egy találkozást a jó Istennel az személyes szeretetkapcsolatként éli meg. Talán jég is ezért hozta az anyucis példát. Az ember ugyanúgy szeret, mintha a neki legkedvesebb emberekről lenne szó.
Ha ezt valakik gúnyolják az tényleg fájó tud lenni, az már megint más kérdés, hogy aki egy ilyen kapcsolatban él gondolni sem mer arra, hogy emiatt az illetőt likvidálnia kellene pont azért amit mondjuk egy kereszténynél az általa megismert személy (Isten) tanít neki. "A szeretet mindig erősebb a halálnál."

Ezeknek és minden egyéb vallási fanatikusnak semmilyen köze nincs az igaz hithez, ami minden vallásban a jót hirdeti követőinek. Ami rohadás és bűn meg ebben a kérdésben rárakódott minden emberre vagy egyházra az nem a forrást, inkább a követők esendőségét mutatja. :(
@aritus: "amikor a politika felhasználni és kihasználni akarja az iszlám vallást."

Hát ja az USA erről aztán regényeket tudna mesélni. Az alkaloidát annak idején ők hozták létre a szovjetek ellen. Most meg az ISIS-t pld. Szíria ellen. Persze utóbbiak jól jöhetnek ők még Szaud-Arábia megregulázásban is, ha netán kitáncolni szeretnének Uncle Sam ölelő karjaiból.

orientalista.hu/usa-legi-ereje-segelyeket-dobott-az-isis-nek-videofelvetel/

kitekinto.hu/iszlam/2015/01/06/szaud-arabiat_tamadta_az_iszlam_allam_/
@jaegtoer: nem ők, hanem Xenu büntet. Ennyit sem tudsz? Ej, ej...

@parti_giano: A vakhit abban az értelemben lehet tabu, hogy felesleges megpróbálni az eróziójával. Nem fog menni. Próbálj meg egy bigott kereszténnyel a bibliáról beszélni. Nagyon gyorsan eljut a sátán követéig, és a futólagos átkokig.
Ráadásul, mivel a vakhit érzelmi ráhangolódás is, a delikvens gyorsan jut el odáig, hogy kezével Isten öl. Ld. a Mormonok elleni irtóhadjáratot pl.
Ha pedig sikerül megtörni a vakhitet, akkor sokszor pont az ellenkező oldalra lecsapó gyűlölet a válasz.
@gazoló:

"A tolerancia más népek dolgai iránt(különösen ha ott élek) sem lenne ördögien bonyolult..."

Ez csak toleráns embernek ilyen egyszerű:))
Na de mitől "lesz" valaki toleráns? Mi/ki szab neki határt? Baromi bonyolult ez.
Ha csak a mai poszt kommentjeit szemléled a tolerancia szemszögéből,nagyon érdekes a kép.
@aritus: Bocs de ezekben a dolgokban speciel sokkal inkább hiszek mondjuk a háromszoros Oscar díjas rendezőnek.

youtu.be/Byc4hGCpI-U

orientalista.hu/oliver-stone-uj-filmje-ukrajna-a-cia-puccs/
@aritus: Alkalmasint, mint fenntebb kifejtettem, nem erről szól.
@aritus: Az áldozatoptimalizált szociomanipulációt sem én, de még csak nem is Rodeo találta ki. Annyira öreg, hogy már Asimov is megírja az Alapítvány-trilógiában. S már akkor annyira ismert, hogy az apuCIA is békén hagyja vele. Holott oly korban jelent meg, amikor dúlt a hidegháború, és kezdeben folytatásonként, tehát feltünés nélkül lehetett volna kihuzgálni belőle dolgokat.
@parti_giano: :)

"nem tudtam, hogy a közoktatás ilyen gyenge lábakon áll arrafelé."

Mohamed fején ugráltak, de nem zavarta a muszlimokat

index.hu/kulfold/2015/01/08/mohamed_kepmasok/
@Orica Középföldi: :)

"nagyon érdekes a kép. "

és néha érthetetlen...
@Orica Középföldi: D

Valahol legbelül ott lehet a titka!(...na de tényleg az honnan kerül oda,mitől olyan és milyen dolgok alakítják olyanná?:)))
@Gábris szomszéd:

"@aritus: "amikor a politika felhasználni és kihasználni akarja az iszlám vallást."

Hát ja az USA erről aztán regényeket tudna mesélni. "

A templomosok és Szép Fülöp is tudna mesélni.
@Orica Középföldi: Legfeljebb az USA-fóbiások hiszik, hogy új találmány...
@guma:

Nem érthetetlen,csak nem egyszerű. Szimpla emberi lenyomat,és mint ilyen, sokféle:)
Visszatért Orbán Viktor és ezt mondta

A miniszterelnök az ünnepi szünet után most először a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában szólalt meg először nyilvánosan. Orbán Viktor beszélt a szerdai párizsi terrortámadásról, ennek kapcsán kifejtette, hogy a TEK jelentése szerint nem növekedett Magyarországon a közvetlen fenyegetés. A 180 perc című műsorban szóba került Angela Merkel és Vlagyimir Putyin várható budapesti látogatása is, de a miniszterelnök részletesen beszélt az idén januárban életbe lépett új útdíjrendszerről is. Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy napi 14 forintos teherről van csak szó, de elismerte, hogy ez bosszantja az embereket. Elmondása szerint ebben a hónapban most a rendszer próbaüzeme zajlik, a javaslatokat értékelik és ami olyan, azt be is fogadják. Érvelése szerint annak kell fizetnie a fenntartásért, akik azt használják és miután díjat fizetnek, ezért joggal várják el, hogy rendben legyen az úthálózat.

(érdemes elolvasni, mert elképesztő amit mond, pl ez a rész:
"Átgondolt bevándorlás-politikája van Magyarországnak. Meg akarjuk védeni az országot a bevándorlóktól. De nem érdemes még az ész hangján beszélni, most a gyász ideje van - tette hozzá Orbán Viktor.", stb)

www.portfolio.hu/gazdasag/visszatert_orban_viktor_es_ezt_mondta.208644.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
@jaegtoer:
1.Amíg Európában végbe ment a felvilágosodás - és ennek következtében az egyház és az állam szétválasztása, az iszlám országokban tiltott a felvilágosodás irodalmának terjesztése.
2. Az iszlám agresszív, terjeszkedő, kizárólagosságra törekvő vallás, mivel a célja az akkori arab-perzsa népek egyesítése volt. A vallás elhagyását ma is halállal büntetik!
3. Úgy tudom (magyar arabfeleség mondta) arabul nincs jövő idő, csak "ha Allah is úgy akarja"
Így elég nehéz lesz a szekularizáció. Nem véletlenül nem veszi be az iszlám agy!
4. Elég könnyű a különbségtétel:
nol.hu/kulfold/mi-a-kulonbseg-egy-muzulman-es-egy-terrorista-kozott-1508715
@Orica Középföldi:
a portugál felfedezők jelmondata (és nem is kell ennél több, nekik bevált, én meg élőben kipróbáltam a legsötétebb Afrika mindenféle területén, bátran járkáltam olyan helyeken ahol a fehér bement de nem szokott kijönni, mert kannibálok voltak a lelkeim, de érdekes módon én most le tudom írni ezt 35 évvel később, hosszú éveket töltöttem különféle hasonló helyeken, a hajam szála sem görbült)

íme:

na terra onde vieres ter faz como vires fazer

ez minden "odaérkezőre" igaz (a portugálok röhögve mesélték, hogy az elsők közülük héjastól ették a banánt egész addig, amíg meg nem látták, hogy a majom előbb megházmozza, tanulni sohasem szégyen, és bárkitől

brühüyyy
@jaegtoer: 1, De, rajtuk is lehet.
2, Szóval a gúny, a vicc, a kifigurázás az pont olyan, mint a gyilkosság? Mert megérdemlik, hogy legyilkolják őket, mert olyanon gúnyolódtak, ami neked fáj????

Mi van itt bazmeg? Tudod te mit mondasz?!
@Gábris szomszéd: Saját alávalóságod ne kend másra artudituka,keress inkább 1 logikai panelt a bucidba,terelés sem megy már rendesen fizetett trollocska.Nevetséges a fajtád ami falafeles pénzeken nyomul emberek közé szétoffolni mindent ami nem a gyermekgyilkos szabadságharcosok szekerét tolja.
@Gábris szomszéd:
hát az "igaz hit" megérdemel egy pár ilyet: ??????????

mivel isten nincs senki sohasem találkozhatott vele, fantáziája mindenkinek van az már más dolog, és hagyjuk egymás drága édes annyát és nagyannyát mert m int írám az enyémek jó humorú vidám emberek voltak (igaz nem igen jártak templomba, valahogy elég volt nekik az ő szeretteik környezete és együtt kacagni meg tréfálni és okos bölcsességeket tanulni a brummogó nagymamitól, nincs is annál szebb, de őt megpusziltam mikor berakott az ágyba és megvárta míg elalszom, az istent meg hiába keresem valahogy semelyik utcasarkon nem kukucskál vissza

és a róla szóló gyermekmesékből ki kellene nőni már 4,5 millió éve nem a fán lakunk de sokaknak vannak faágaik amiken ugricsálnak...

brühüyyy
@toportyánzsóti: Zsótika szerintem ne égesd magad tovább ezzel az ökörséggel. Legyen már fantáziád, találj ki valami új lemezt.
@parti_giano: ?????
Talán a klubodba ne engem, hanem geocraker, gabriel és rodeo kartácsat tessen meghívni.
Ők fejtegetik lelkesen, hogy a 9/11 se úgy volt, a zsidók, cia (ami ugyanaz, mint a zsidók, mint tuggyuk) na meg a gyíkemberek csinálták. Meg biztosítási csalás (by rodeo) volt az egész (anyám borogass).

Valamint, hogy a párizsi tömeggyilkosságot se az IS által kiképzett, egy szélsőséges imám által "megrontott" két francia arab férfi követte el, hanem a zsidók, a cia és a gyíkemberek.
Meg valószínűleg a profitot (fúj) hajszoló Charlie Hebdo kiadója (geocraker szégyenletes sejtetése).
@Rodeo36: Mert te féreg mindenhez értesz, leginkább ahhoz, hogy a nyilas gabriellel érts egyet.

Mivel mindennap történik olyan, hogy repülőgépet ütköztetnek neki egy kurva magas toronynak, ezért pontosan tudjuk, tudod te, hogy annak hogyan kell és szabad összedőlnie.

Menj a picsába faszfej.
@Rodeo36: Sokáig én is azt hittem de aztán összehaverkodtam vele. :)
@gazoló:

Ugye tudod, hogy kérdésedre könyvtárnyi a válasz?
Ha zanzásítanom kellene, felvilágosult szocializációs folyamat (család, nagyon jó oktatás) és befogadásra alkalmas (nyitott,kritikus, szintetizálásra, absztrahálásra képes) személyiség.
@gazoló: Az arab tavasz nem tudom, hogy kerül ide.
A visszatérő vád a "muszlimokkal" szemben az, hogy sose ítélik el azokat a terror cselekményeket, amit muszlimok követnek el, meg valójában még a normális muszlim is egyetért vele stb.

Most kiderült, hogy a fenti állítás nem igaz, általánosítás. És pont rímelt arra, ami a cikkben volt, hogy a terrorizmussal, a fundamentalizmussal az iszlám országoknak, társadalmaknak kell valamit kezdeni, és nagyon fontos volna, hogy a vallást, és a vallást felhasználó, kihasználó ordas politikai eszméket ők maguk tudják megkülönböztetni.
@aritus: Ne bomolj. Egyrészt nem vagyok nyilas. Másrészt attól, hogy valaki valakivel egyetért az nem jelenti azt, hogy azzá válna.

Nézd meg pld. ezt a két idézetet. Ezekkel szerintem még te is simán egyetérthetsz, mégsem válsz nyilassá. Hab a tortán, hogy az első idézet mondanivalójában teljesen ugyanaz, mint a posztban is kiemelt hitvallás a lap igazgatója részéről.

"Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

"Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait."
@Orica Középföldi:

az előbb linkelt (index.hu/kulfold/2015/01/08/mohamed_kepmasok/ ) elég "szemléletes" összefoglalót is ad arról, hogy miért indította el valaki ezt a "kép" üldözést és hogyan...
@aritus:
na végre, hülyepicsa (hanemfasz?) bemutatkoztál

a tudatlanságod sikolt és a bejegyzéseid azt igazolják, végre kiugrasztottalak a kis bokrodból

szerencsétlen felfújt hólyag

brühüyyy

és mindehhez mit mondott a "főni"-d? meg a kdnp a harrachberreg meg a réváribuzibence a főnökeid?
most kapsz simit a kongó kobakodra? és mennyi az ázsiód?
@Orica Középföldi: :)))

"Szimpla emberi lenyomat"

bocs, de ezért "érthetetlen" sokszor számomra.
@GeoCracker: Sok mindent írtál.
1, a jobbiknak már a kérdései többsége is hazug, rossz, nemcsak a válaszaik. A kérdéseik nem kérdések, hanem sugalmazott állítások, minősítések.

2, Tudom, hogy 1 millió példányszámban fog megjelenni a köv. lapszám. Az a te problémád, hogy erről neked a fuj extra profit jutott eszedbe (Kádár és legjobb tanítványa Orbán sikeresen mossa az agyakat)
Nekem meg erről ezek jutottak eszembe:
a, szolidaritás (mivel ahhoz, hogy ekorra példányszámban jelenhessen meg, sokak anyagi segítségére van szükség, nézd meg ki mindenki segíti őket),
b, bátorság (nem hagyjuk elnémítani azt az újságot, aminek 10 karikatúristája mártírhalált halt, és pont azért gyilkolták meg őket, hogy megfélemlítsék a többieket, cnn-nél be is jött)
c, hogy fontosnak tartják, hogy a tömegmészárlás után még több emberhez jusson el az újság.

Most mennem kell, lehet, hogy később még folytatom.
@Rodeo36:

Magyarítsd a jelmondatot légyszíves. Köszi.
@aritus:

juci, AIPAC hallottál e róla

vagy meggárgyúltál gyula?

brühüyyy
@Orica Középföldi:

megéri megdolgozni érte...lusta vagy?

azon a földön amelyre érkezel tégy úgy ahogy ott látod, hogy teszik

de az eredeti olyan szép, érdemes lenne...
milyen nyelven nem beszélsz?

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk (ez meg brazil portugál!!!)

brühüyyy
@aritus:

"arab tavasz"

Némi felvilágosultság megcsillanni látszott!
Remélni lehetett,hogy mederbe kerülhetnek(nem vallási természetű..)dolgok,de azóta még nagyobb a káosz!
@Rodeo36: Ezt a portugál mondást is ismered esetleg? :)

"Soha ne veszítsd el a bizalmadat! Isten egyenesen ír görbe vonalakon."
@Rodeo36: jól van na, van akinek isten létezik, van, akinek a nagy összeesküvés.
@Rodeo36:

"megéri megdolgozni érte...lusta vagy?"

Megdolgoztam, mert megkértelek:)
Az egyszerűbb megoldás nem feltétlen a lustaság jele:)
@Orica Középföldi: persze, fogalmam volt róla, tudtam a medreszékről, arab egyetemekről, de nem gondoltam bele, amit a cikk is ír erről. de gondolom, országonként különböző, más a szaúdiaknál és más afganisztánban.
létrehozok egy görényegyházat is, innét tabu gúnyolni a kisállatokat és tartóikat, fel- és lemenőiket, de ez tagjaira nem lesz igaz, mivel az egyik alaptételünk az lesz (a tagság növelése érdekében), hogy a más vallásúakat elbizonytalanítsuk, ezáltal magunkhoz vonjuk őket.
@parti_giano: más fogalom meghatározásokat használnak (demokrácia, közoktatás, stb.)

(személyes tapasztalat: én még nem találkoztam olyan arabbal, aki kétségbe vonta volna, hogy "csak egy az Isten és Mohamed az ő prófétája"... olyannal találkoztam, aki kevésbé tartotta a haramot, de az alapot mindenki axiómaként kezeli)
@Gábris szomszéd:
ez nekem alsólevédiai magyar és még csak nem is rová sírás

ide nekem az eredetit, akkor majd megmondom hallottam e róla

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Te Szálasi idézetet mersz IDE citálni? Eszednél vagy?
@GeoCracker: látjuk, mire képes a vakhit. te azt mondod, lépjünk át képviselőin, mert úgysem lehet változtatni rajtuk. nem értem a jövőképed.
állítólag sokan bükkfanyelven beszélnek:

mno.hu/ahirtvhirei/orban-mindenkit-biztatok-most-tiltakozzon-1266871

Azért jó tenné, ha vigyázna, nehogy az a bükkfanyelv tockost adjon.
@Orica Középföldi: Nem érted vagy csak nem akarod érteni annak a kommentnek a lényegét?
@Gábris szomszéd: huth gerely oldala? inkább a kulturális globalizáción törd e fejed, mert megígérted.
@guma:
Kb ennyi az üzenete:
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.
@Gábris szomszéd:

De, én nagyon értelek,ne terelj. Szálasira nincs elfogadható indok.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez farizeus is 'bekaphassa a 'tolerancia nevében!
Ilyenkor elhagy minden kereszténységem!!
@guma: @Gábris szomszéd:

index.hu/kulfold/2015/01/08/mohamed_kepmasok/

Fanatikus: fn., könnyen befolyásolható, a tényeket semmilyen formában nem mérlegelő emberek olyan csoportja, akit valaki más a saját érdekében használ vagy áldoz fel.

Ennyi.
@Rodeo36:

Ez egy kicsit összetettebb probléma annál, aminek láttatod.

Fura marslakónak tűnhetnék azzal a magatartással, hozzáállással, hogy miközben elképzelhetetlenül nagy toleranciát várok el a másik kultúrkörben felnőtt, abban szocializálódott tömegektől, én a legkevesebb toleranciát mutatom az ő értékrendjüket magába foglaló kultúrájuk, szokásaik, erkölcsi, morális értékrendjük iránt.

A parti_giano által linkelt anyag, amit utóbb ismét linkeltem én is a benne foglaltak fontossága miatt, úgy tűnik, téged nem érintett meg, pedig te magad is kettéválasztottad a problémát és azt hangsúlyoztad, hogy inkább politikai mint vallási, éppen úgy ahogy a történész is árnyalja a képet.
Nem érthető számomra, hogy miért szükséges fröcsögni, ami hasonlatossá tesz azokhoz, akik elkövetik azt, ami téged olyannyira felháborít? Ki a kultúrlény?
A probléma kielégítő megoldásához a probléma megértésén keresztül vezet az út. (Ezt neked, mint mérnöknek nem kell magyaráznom.) Aki ezt az utat meg akarja spórolni, csak eszkalálja azt a konfliktust, amit egyébként szeretne elkerülni, illetve megelőzni vagy megszüntetni.

Nem akarom ismételni a tegnap írtakat. 600 év az 600 év. + a történész (Gyöngyösi Csilla) gondolatai.

Emlékezetem szerint az első kocsi sem Maserati volt.
@Orica Középföldi:

Bárkit és bármit, ami alátámasztja az "igazát".
A hídfő, kuruc, alfahír után Szálasi.
Mivé lettünk?
@Gábris szomszéd: mondatok lehetnek ugyanolyanok (főleg, ha kiemeljük a kontextusukból), de egészen más céllal születnek. különben nagyon érted, mert ezt használod ki gerinctelenül.
@aritus: a szerinted "normális" az szintén egy európai értékrendet tükröz... azt sosem szabad elfelejteni, hogy az itt lakó muszlimok nem véletlenül jöttek ide, a 2-3. G pedig már itt szocializálódott... s számomra valóban furcsa volt, hogy nem tudnak írni és olvasni arabul, ám a nyelvet tökéletesen bírják... plusz, még valóban ott van az ún. irodalmi arab is... én eggyel találkoztam, aki azt bírja: egy áttért francia, aki hét évig tanult kairóban az egyetemen...
@Orica Középföldi: Nem érted a lényeget. Arról beszéltem, hogy akár tőle is tudsz olyat olvasni, amivel bőven egyetértesz, mégsem válsz azzá a követőjévé meg pláne.
Lásd pld. a lapigazgatót. Szinte ugyanazt fogalmazta meg mint ő 70-80 évvel ezelőtt, de ettől senki nem lesz Szálasi rehabilitáló, aki egyetért azzal a mondatával.
két visszatérő érvvel találkozom rendszeresen, ráadásul egyszerre említve a kettőt.
1. az elkövetőknek semmi közük az Iszlámhoz, mert az egy normális, szeretetet hirdető vallás.
2. nem kell húzgálni az oroszlán(Iszlám) bajszát, mert ez lesz belőle!
@aritus:

"__1, De, rajtuk is lehet. (mármint anyun, meg a mamin___"

Szerintem meg nem.

"__2, Szóval a gúny, a vicc, a kifigurázás az pont olyan, mint a gyilkosság? Mert megérdemlik, hogy legyilkolják őket, mert olyanon gúnyolódtak, ami neked fáj????

Mi van itt bazmeg? Tudod te mit mondasz?!__"

Nem árt disztingválni a tiltás, a korlátozás, az önmérséklet, a jó ízlés, a morál, és az emberi méltóság útvesztőiben, különben magad is olyanná válsz, mint azok, akik ellen háborogsz, csak nem te húzod meg a ravaszt.
@punkfrog:

Biztosan az,de az is lehet,hogy Mohamed is szívott valamit,mint esetleg Jézus is a tanítványokkal:)

hu.wikipedia.org/wiki/Mohamed_pr%C3%B3f%C3%A9ta
@Gábris szomszéd:

"_@Orica Középföldi: Nem érted a lényeget. Arról beszéltem, hogy akár tőle is tudsz olyat olvasni, amivel bőven egyetértesz, mégsem válsz azzá a követőjévé meg pláne.__"

Az irodalom, közte a politikai, vagy szociológiai szakirodalom olyan mérhetetlenül gazdag, hogy nem szorulunk rá szellem koldusainak bemocskolódott rongyaira.
Ennyit Szálasiról.
@jöttem: Nem kérem szépen. Arról van szó, hogy van két idézet, aminek tökéletesen ugyanaz az értelme.
Még egyszer leírva, arról beszéltem, hogyha bizonyos mondatokban valakivel egyetértünk az még semmiképp sem jelenti azt, hogy azzá válnánk.

Ha ránézel a két idézetre te is abszolút egyetérthetsz velük, ahogy az újság igazgatója is megfogalmazta azt az egyikben.
Európában, Magyarországon minden télen megfagy egy pár ember (a legtöbben saját otthonukban), pedig gúnyos karikatúrákat nem közölnek senkiről. Az elkövetőket nem üldözik, és viták sincsenek.
@GeoCracker:
legalább tudom...ez is valami

brühüyyy
@GeoCracker: "Gábrissal és a Jobbikkal pl. nem a kérdések terén van baj, hanem a válaszokkal. A valós kérdésekre embertelen válaszokat ad."

Ezzel semmilyen mértékben nem tudok egyetérteni. Soha nem kérdeztek semmit.
@Gábris szomszéd: "sokkal inkább hiszek mondjuk a háromszoros Oscar díjas rendezőnek."

Ezek szerint orkok is vannak?!... hüje...
@jaegtoer: Akkor most úgy is lehetne fogalmazni, hogy a sajtó fasiszta jelszavakból is evangéliumi idézeteket gyárt, ha saját mártírjának tekint valakit? :(
@Sir Bates dö Hól: Miért szerinted egy ork jobban ismeri az amerikai társadalmat és a nagyhatalmi politikát?
@Gábris szomszéd:

Abszolút nem értek egyet.

1./ A hős, ahogy hallom, a saját életét és egészségét kockáztatja valamely általa elképzelt nemes célért, nem a másokét. Egy egész országról nem is beszélve.

2./ Úgy tudom, Szálasi a gyerekzsivajon nem mindenféle gyerek zsivaját értette (lásd: Novák Előd), ami helytelen. Vagy szerinted nem?
@Sir Bates dö Hól: "Ezzel semmilyen mértékben nem tudok egyetérteni. Soha nem kérdeztek semmit."

Tegyük hozzá, ha tőlük kérdeznek, arra meg nem adnak választ. Így kerek a kép.
@GeoCracker:

Írtam a posztodhoz kommentet. Kár, hogy te kihagytad, pedig biztos megfordult a fejedben.
@vakapad: 1. Ezt nem szükséges tovább bontogatni, mivel nem a szereplő történelmi megítéléséről van most szó, hanem arról, hogyha egyetértesz egy idézettel, attól még nem leszel azonos azzal, aki azt elmondta.

2. Szerintem nem. De ha már gyerekzsivaj, biztos van olyan ország, ahol pld. a palesztin gyerekeknek is szívből örülnek.
@Gábris szomszéd:

"__ Akkor most úgy is lehetne fogalmazni, hogy a sajtó fasiszta jelszavakból is evangéliumi idézeteket gyárt, ha saját mártírjának tekint valakit? :( __"

No, mégegyszer:

Az irodalom, közte a politikai, vagy szociológiai szakirodalom olyan mérhetetlenül gazdag, hogy nem szorulunk rá a szellem toprongyosainak bemocskolódott rongyaira.
Ennyit Szálasiról, munkásságáról és a vele való példálózásról.
@Gábris szomszéd:

" Nem érted a lényeget"

Ez jó. Senki nem ért téged és a te lényegeidet.

Na figyelj, annyi negatív jelzőért dolgozol/tok meg itt nap, mint nap, ami egy normális embert már legalább,ha önkritikára nem is, de némi gondolkodásra késztetne.

De téged/titeket nem. Elképesztő fanatizmussal, szűklátókörűséggel tolod, magyarázod, kavarod, hogy eszményképeidnek egy-egy mondatban igazuk van.

Nem elfogadhatóak és pont.
Nem szorulok az értelmezésedre sem most, sem a jövőben, ezzel ne fáradj.
Elég pontosan dekódol itt téged szinte mindenki.
@jaegtoer:
attól, hogy el kezdem tisztelni azt, amitől röhöghetnékem támad vagy gyilkos düh fog el az azt az izét nem fogja megváltoztatni, a szabványosítástól és KAZOHINIÁTÓL én távol tartom magam (eddig sikerrel)

namármost nincs két igazság (jó, ez egy filozófiai alaptétel az igazság nem is létezik csak tautológia és a szubjektum imaginációja) csak egy és mind az összes sokoldal azt üvölti (politikai és gazdasági monetáris túlélési okokból) hogy egy az igaz isten allah és mohammed az ő akárkije aki sohasem szenvedett drogtúladagolásban a nargiléből ott a hasis barlangokban ahol megjelent neki Belzebubitól a körösztannya térgyéig mindenféle izé,,, és közben keményen hódított és hadat viselt nem a koránnal a kezében hanem szablyával és lándzsával meg szekercével páncélban és jóban volt a tevékkel mert azok olyan kedves puhatestűek és kellően melegek

egyetlen monoteisztikus vallás létezik de sokféle álruhában és útálják egymást mert a másik (a rohadtistentagadó) elharácsolja azt ami őt illetné ha a másik nem lenne ez nagyon szépen le van írva az ótestamentumban amikor a kedves zsidók a környező területek lakóit tömegmészárolták és ők lettek a hősök mert a sivatag mellett most már a semiramis függőkertjei is nekik termesztették a gránátalmát és a kecske is kezesebb volt

itt mindenki stíluszseni lesz azonnal ahogy más érve nem akad, hagyjuk a stílust,...beszéljünk arról hogy a szervezett egyházak a vallások képviseletében gazdasági KFT-k anyagi haszon létrehozására és ehhez hazudnak mert szép dolgokat vagy amit a tudatlan emberszabásúak még elhisznek(SIC)és jól megélnek belőle itt van mingyárt a legszebb monoteisztikus magyar a fidex KFT

a többiben egyet is érthetünk...

és brühüyyy
@jaegtoer: Olvastam. A 2. ponttal kapcsolatban, mint korábban, @aritus: -nak, (itt. @GeoCracker: ) kifejezetten kerestem azt, hogy az extra bevételt az ISIS áldozatainak, a jelen áldozatok családjának teszik félre. Vagy hasonlót.
Ahogy a korábbi válaszomban írtam nem találtam. Ezért hagytam a kérdést nyitva.
De, ha kiderül, hogy az írás kiküldésének pillanatában ismerten közölték a jótékonysági célt, és én bénáztam el, akkor örömmel updatelek.
Tényleg örömmel, mert az én szememben tényleg ez lenne a minimum.
@Gábris szomszéd:

"__ Nem kérem szépen. Arról van szó, hogy van két idézet, aminek tökéletesen ugyanaz az értelme.
Még egyszer leírva, arról beszéltem, hogyha bizonyos mondatokban valakivel egyetértünk az még semmiképp sem jelenti azt, hogy azzá válnánk.

Ha ránézel a két idézetre te is abszolút egyetérthetsz velük, ahogy az újság igazgatója is megfogalmazta azt az egyikben.__"

Látom a ganajtúró bogarak apró lépések technikáját követed egy ilyen megrázó esemény kapcsán is, mintegy ellehetetlenítve a kölcsönös megértéshez és a kielégítő megoldás megtalálásához szükséges párbeszéd kialakulását annak érdekében, hogy mocskos eszméidet minél tovább és lehetőleg minél nagyobb felületen propagálhasd.
@Sir Bates dö Hól: @aritus: szerint meg hazugok a kérdéseik. Amik nincsenek is.
De komolyabbra fordítva.
Azok a kérdések amikkel foglalkoznak, valósak.
A növekvő közbizonytalanság, a csökkenő reál-foglalkoztatottság, a tömeges kivándorlás, az oktatáspolitika baromságai, és még jó néhány dolog tényszerűen léteznek.
Társadalmi szinten ezekkel igenis kell valamit kezdeni, mert a tanyasi gazda szeretné maga levágni a malacát, meginni a borát, mert bárkinek joga az élet és vagyonbiztonsághoz való jog, mert mindenkinek joga lenne az iskolában meuszni globális agymosás és százéves tanrendek nélkül az életet, stb.
A Jobbik alternatívája ez, hogy majd a gárda rendet tesz, a cigánybűnözőket elviszik kényszermunkára és az iskolákban majd mindenki megtanulja mi a nemzeti rend és a Turulmázas fegyelem.
Az ellenzék alternatívája pedig jórészt a fanyalgás a Jobbikos retorikán. Még oktatásilag is. Amikor legutóbb Hillert hallottam (igaz nem tegnap),a kkor éppen azt fejtegette, hogy milyen rémes a Fidesz oktatáspolitikája és egy fikarcnyi pozitív üzenete nem volt.
Erre írtam, hogy ez alapvetően mindenki felelőssége. Valamennyire az enyém is, a Tied is, tényleg mindenkié. Mert rég ki kellett volna szorítani az elenzékből egy pozitív programot mielőtt pogromok jönnek.
@jaegtoer: Szegény Charlie ha ezt tudta volna. :(
@GeoCracker: "A Jobbik alternatívája ez, hogy majd a gárda rendet tesz, a cigánybűnözőket elviszik kényszermunkára és az iskolákban majd mindenki megtanulja mi a nemzeti rend és a Turulmázas fegyelem."

Nem ez az alternatívájuk, ez max. csak a szokásos toposz gyűjtemény. :)
@parti_giano: a toleranciát, szerintem, döntően meghatározza a szocializációs (kultúrális) alapkörnyezet... erre a legjobb példa a rögzült előítéletek (ki ellen és miért)... szintén szerintem, ezt nagyon nehéz meghaladni, s rendszerint valami "sokk" vagy kimagaslóan nyitott és kritikus szellem/egyéniség szükséges (ám ez többnyire az "egyedül-maradással", mint elkerülhetetlen hozadékkal jár együtt:-/)... gondolj csak adyra és a hortobágy poétájára....
@Rodeo36: Nem hiszem, hogy eddig titkoltam volna a véleményem. Időnkint tényleg bicskanyitogató tudsz lenni. S még azt sem hiszem, hogy nem vagy ennek pontosan a tudatában. De ezt sem titkoltam eddig.
Csak én már megtanultam nálad bicskanyitogatóbbakat is tolerálni, amíg nem csak és kizárólag a bicskákról szólnak.
Ha akaratomon kívül megbántottalak vele. az nem volt szándékomban.
@jaegtoer:
elolvastam a jelzett anyagot, még akkor sem tudok vele azonosulni ha tudós koponya írta le

a 600 évet én 600000 évnek érzem és láttam bozótlakó embereket modernebb világnézettel és emberi szeretet nevű érzelemvilággal mint ezek a magukat fensőbbrendűnek kikiáltó hordák amelyek ellepik a légypapírt mint a legyek...

ugye tudod a köszörűkő is kopik amint poliroz még ha jól meg is van kenve, de végűlis a munkadarb formálódik és egy idő után új köszörűkőre lesz szxégem...hogy szépen tuggyak polirozni

az Alhambrában sétálva eltünődtem ezen...
és azon is, hogy a kóklerek helyett Michelangelo vette a bátorságot és megmondta a pápának, hogy kidobja a pénzt a bazilika amit éppíttet össze fog dőlni...és ma van egy ami még évszázadokig gyönyörködteti az építészet művészetét kedvelőket nem csak a híveket akik a kupola végtelenjében olyasvalamit keresnek ami sohasem volt ott és sohasem lesz de sok sok tömjénfüst

brühüyyy

valaki szólhatna "nekik" "kellő tisztelettel (reverencia)" hogy rájuk dől az az izé mert mocsárra homokból pudvás fával nem igen szoktunk...
2015. január 09., péntek, 10:21
Mégsem voltak áldozatai a mai lövöldözésnek

A rendőrség a Le Monde-ot arról értesítette, hogy eddig nem voltak áldozatai a Dammartin-en-Goele-ben történteknek.

2015. január 09., péntek, 10:19
77 gépet irányítottak máshova a Charles de Gaulle helyett

Mivel a reggeli lövöldözés és a túszejtés is nem messze történt a Párizstól északkeletre fekvő Charles de Gaulle reptértől, ezért egy Twitter-bejegyzés szerint mintegy 77 gépet irányítottak át máshova.

Az Air News Agency azt írta, a reptér négyből két kifutóját lezárták, ezért a leszállásra váró gépek köröznek a város felett.
2015. január 09., péntek, 10:16
Biztos, hogy a Kouachi-fivérekről van szó
A Reutersnek egy rendőr megerősítette, hogy ők vannak Dammartin-en Goele-ben.

Fotó: AFP / Joel Saget
2015. január 09., péntek, 10:13
10 túszról lehet szó
A France 2 meg nem erősített információi szerint mintegy 10 túszt ejthettek a merénylők Dammartin-en-Goele-ben egy nyomdában.

hvg.hu/vilag/20150109_Harmadik_napja_keresik_a_terrorista_testv
@parti_giano: természetesen... s az irodalmi arab nem-ismerete nem csupán az itt születettek, hanem a maghrebben felnőttekre is jellemző... kb. olyan, mint ha az ógörög/ómagyar ismerete lenne szükséges a törvények megismeréséhez... vagy valami hasonló...
@parti_giano: Nem egészen azt írtam.
Azt írtam, vagy szerettem volna, hogy a vakhit megtörésével nem érdemes "gyalogszerrel" foglalkozni, mert zömmel nem megy.
Mint másutt írtam (Propelleren) valakinek, a tömeggyilkos, az erőszaktevő tettét nem menti semmi. Sem az ideológia, sem az egyenruha színe, semmi.

( Csak zárójelben, a "térítés" levétele sokszor tényleg engesztelhetetlen gyűlöletet vált ki a vakhit megtörése után. Nem egyszer pont azokkal szemben, akik a társak voltak korábban. De ez egy másik gonosz történet )
és a lényeg következik:

Óriási lökést kaphatott a francia szélsőjobb

Le Penék már eddig is sikerszériában voltak, Hollande népszerűtlen. Fordulóponthoz ért a francia politika. 2017-ben elnökválasztás lesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2015%2F01%2F09%2Ffrancia_szelsojobb_hollande_le_pen%2F
@Gábris szomszéd: kretén vagy... háromszoros oscar-díjra hivatkoztál, mint a szavahihetőség abszolút bizonyítéka... akkor szerinted az egy gyűrű mind felett is igaz, nem?...
@GeoCracker:

pedig az a célom, hogy ne vibrátor legyek hanem 380V/4000000000000W és megrázzam aki megérinti

szüxég van rá, ugyanúgy ahogy a politikai karikatúrákra is amelyek között kisebbségben a vallások politikai okait és eredményeit pellengérezi

engem is le fog valaki lőni?

elfogadva és egy baráti jobbot innen a távolból ha ...minden dolog (legalább) kétoldalú vagy 7 dimenziós

brühüyyy
@Orica Középföldi:
Ez hogy tetszik:
"Inkább a halál, mint az élet patkányként".
Nincs olyan messze attól, amit korában Gábris idecitált:
"Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

Ha nem tudod, melyiket ki mondta, akkor is kifogásolható?

Egyébként a Jobbik pont ilyenekkel operál. Kiragadnak önmagukban különben működő pontokat, és bebugyolálják mocsokkal.

Ja, az első idézet a mostani áldozatok egyikétől származik egy 2012-es interjúból
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez a vén ribanc (EUROPA) végre felébredhetne és láthatná mi is a valós érdeke és ahhoz keresne szövteségeseket és nem fordítva, benne La France az egyik útszéli Hollande-dal az élén aki egy seggfej

brühüyyy
@kekex:

Nem tudok veled vitatkozni, mert csak azt a szeletét erőszakolod a történetnek, ami a te állításodat igazolja.
Mesélj egy kicsit Omar Khajjamról, vagy Averroësről, Abu Abdalláh Muhammad ibn Músza al-Hvárizmi-ről, esetleg Ibn Szína-ról... olyan részletességgel, ahogy Adyról, Semmelweisről, vagy Bolyaiakról, vagy Voltairről, Shakespeare-ről, Paracelsusról esetleg Gazi Mustafa Kemal Paşa-ról tudnál.

Náhány szúrát is betolhatnál.
@Gábris szomszéd:
Vakard csak le a PC-s mázat, és ez a Jobbik/Hungarohajnalpír és egyéb szatellitek valós válasza.
S ne gyere azzal, hogy ezeknek semmi közük a Jobbikhoz, mert de.
@Sir Bates dö Hól: Nem amiatt hiszek neki mert 3 oscarja van, hanem pld. a munkássága vagy mondjuk némely filmjének rám gyakorolt hatása miatt. Igenis őszintének gondolom és ezért hajlok arra, hogy megfogalmazhat igazságokat.
@látjátok feleim szümtükkel: adnak rá választ, csak nem minden környezetben... itt pl. nem lehet, nem befogadó a milliő... egymás közt nem sunnyognak...
@GeoCracker:
amíg novák emőkék lehetnek pártelnök helyettesek addig az ilyenek jónak tűnő mondásait sem, ............

sajnálom, evvan

brühüyyy
@Rodeo36:

:D

"__engem is le fog valaki lőni?___"

Téged soha! Elrettentő példának megtartunk:DDDDDDDDD

Ha megsértődsz, dögölj meg:)))
@Gábris szomszéd: faszt maszatolsz?... vagy hüje vagy, vagy ízig-vérig dns-szortírozó (sz'tem mindkettő)...
@Sir Bates dö Hól: Szerintem egyik sem, de te biztos mind a kettőt gondolod. :)
@Rodeo36: Egyébként egyáltalán nem akarok Szálasy idézetekkel villogni, és Novák Honóra Kincső apja egy gazember.
@Rodeo36:

Azt meg tudom érteni, el tudom fogadni, (nem mintha lenne jelentősége:) hogy elviselhetetlenül lassúnak találod az iszlám világ és az iszlám politika fejlődési ütemét, kiterjesztve ezt más dogmatizmust és vakhitet preferáló és megkövetelő egyházakra vagy vallási irányzatokra.
@jaegtoer:
addig még sok víz le fog folyni a Paraná-n és az Iguaçù pompâzik

de mindenkire sor kerül

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Számodra talán ugyanaz az értelme. Nekem nem.

"Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"
Ez az egyénről szól, a szabad döntésről.

"Nemzetünk akkor lesz boldog, nagy, ellenállóképes, ha a gyermeklármától nem halljuk meg a bölcs politikusok dörgő, honmentő szónoklatait."
Ez pedig egy populista kijelentés. Egy univerzális, minden korban és helyzetben felhasználható frázis puffogtatása. Hab a tortán, hogy egy náci gyilkos szájából való. Ismeretes számunkra, milyen eszközökkel akarta felvirágoztatni a magyar nemzetet.
@Rodeo36: más a "hit"/vallás (magyarázat a körülvevő világra és válasz a meg-nem-érthetőre), s más a szervezet... (te sem tudtad még eldönteni, hogy csak az anyag van vagy lehet használni a vudu-babát és djangót is... ennyit a kritikus szemléletről...)
@GeoCracker:

Én nagyon óvatos vagyok az idézetekkel. Mindig tudni akarom, milyen szövegkörnyezetben van és ki mondta.
@Gábris szomszéd:
tudod e hogy mostanáig nem küldted a portugál idézetedet

pedig fúrja az oldalamat a kíváncsiság ki és miért pont azt?

addig is egy gyönyörű nagyon régi:

Amor é fogo que arde sem se ver,
é ferida que dói, e não se sente;
é um contentamento descontente,
é dor que desatina sem doer.

É um não querer mais que bem querer;
é um andar solitário entre a gente;
é nunca contentar-se de contente;
é um cuidar que ganha em se perder.

É querer estar preso por vontade;
é servir a quem vence, o vencedor;
é ter com quem nos mata, lealdade.

Mas como causar pode seu favor
nos corações humanos amizade,
se tão contrário a si é o mesmo Amor?

brühüyyy

nem fordítok verseket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A fent vitatott ügyhöz szerényen hozzáteszem a véleményemet, kissé félve, mert nem tudom, milyen reakciót vált ki az állásfoglalásom.
Abból indulok ki. hogy a muzulmánokat nem lehet betagolni a nyugati társadalmakba.
Ezen kívül ismert, hogy céljuk a nyugat kultúrájának kipusztítása, amelyet radikalizmussal és a terror eszközeivel akar véghez vinni.
Ezek az eszközök időben és térben kiszámíthatatlanok, minden ez ellen történő
megnyilvánulás életveszélyesnek bizonyul.Aki vagy akik megteszik, kockázatot, emberéleteket követelő következményt jelentenek.
A francia kormány ennek jegyében korábban figyelmeztette a lapot, hogy hagyjon fel provokatív karikatúráival, mert veszélyeket hordoz magában a megjelentetésük.
Tehát a lap ismerte a várható, drámai következmények veszélyét, ezáltal kockáztatta nemcsak a saját biztonságát, hanem a francia

közösségét is.
Fentiek jegyében merül fel a felelősség kérdése, hiszen nem volt ismeretlen a fenyegető veszély.
@GeoCracker: ezek létező/meglévő jelenségek/folyamatok, de nem kérdések... nem kiváncsiak az okokra, a folyamatok természetére, az ellentmondások/ellentétek valódi feloldására...
@Sir Bates dö Hól:
az lehet, de én nem ábrázolom a SZENTLELKET egy félszemű háromszögnek ami nem is tud kacsintani sem

brühüyyy

mert szent lélek sincs, elektrokémiai reakciók szervezett sorozata egy biomasszában amit az ember a fejében hord

én még nem találkoztam szervezetlen vallással, ha te mutacc egyet most itt a helye

még a wodoo is meg van szervezve nem is akárhogy...és sokba is kerül...kkkkkkkkkkk

brühüyyy
@jöttem:

Na, kíváncsi vagyok, mit válaszol:))))))
Miért látod rosszul, miért vagy butus (ettől a lekezelő kifejezésétől hánynom kell), miért nem is érted a lényeget.
@Orica Középföldi:
Igazad is vagyon.

@Sir Bates dö Hól: Társadalmi szinten olyan problémák issue-k, kérdések, amikre muszáj lesz megoldást, választ találni. Ha nem fasiszta akar lenni a társadalom.
A valós okokat meg nagyon könnyű egybites embereknek egybites álokokkal helyettesíteni.
Ha nincs más, akkor meg pláne.
@Rodeo36:

varanus.blog.hu/2015/01/08/r_i_p_charlie_hebdo/full_commentlist/1#c25669223

Ez világos beszéd, és függetlenül attól hogy az én hozzáállásom, viszonyom más a vallásokhoz és az egyházakhoz, hülye lennék, ha vitába szállnék veled, mert ezek valós problémák, amelyek megoldásra várnak.

Örülök, hogy összefoglaltad és leírtad, a megbúvó humort kifejezetten értékelem, (nem mintha számítana:), de az együttgondolkodásnak éppen az a lényege, hogy a kényes témákról köntörfalazás nélkül lehessen beszélgetni. Ez most sikerült.
@Sir Bates dö Hól:
kieg.:

a sáskának ilyenje sincs tehát nincs tudatában annak, hogy a nagy szencségesháromság ét teremtette porból és amit akarsz

szegény sáska ennek hiányában ugrál tovább és zabál

brühüyyy
@Rodeo36: nem szervezettről írtam hanem szervezetről (a törzs egy sem varázslóját/közvetítőt/kommunikációs csatornát én még nem tekinteném annak, főleg nem innen visszanézve... )
@Rodeo36: nem tudom nem észrevenni, hogy dühödt (szinte már-már bigott) ateizmusod a felnőtté válásod kultúrkörében elérhető/megismerhető monoteizmusokkal szembeni, miközben erőteljes animista vonásokkal rendelkezel... olyan ch címlapra való...
@Sir Bates dö Hól:
ismerethiányban szenvecc
a varázslóknak is van szervezete nem is akármilyen, sőt 4000 oldalas szabályrendszerük, amit be kell vágni mielőtt elfogaggyák az új varázslót próbaidőre

brühüyyy

na terra onde vieres ter faz como vires fazer
@Gábris szomszéd: basszus, akkor neked az összes walt disney film komoly szellemi tanulmány.
@Sir Bates dö Hól:
hiába próbálkozol, számodra én csukott encyklika maradok

brühüyyy
@GeoCracker: ők megoldást kínálnak, melynek egyes szegmenseire a moi társadalom jelentős része fogékony (lásd, mennyi öntudatlan rasszista van itt a blogon is:-/...)
@Sir Bates dö Hól:
szervbezd meg annyira jó lenne egy fasza karikatúrában körberöhögni a sok hülyét

brühüyyy
@Rodeo36: ja, olvastam a roxfortról, meg gandalfról is... meg terry prachett-et is forgattam...
@Rodeo36: amennyiben az encyklika az egy szórólap, melyet nem olvasok el, abban az esetben ez igaz...
@Sir Bates dö Hól: Erre írtam, hogy milyen megoldást kínálnak és az mennyire "emberséges"

De ha más olvasná a névsort felettük, akkor rögtön rájönnének milyen szuper a megolásuk
@Sir Bates dö Hól:
nem ezekről beszéltem

kár hogy hallucinációid is vannak, mit szecc? elég kemény lehet?

brühüyyy
@Rodeo36: mint ha a szatírát csak akkor értékelnéd, ha nem te vagy a célpont...
@GeoCracker:

1. Politikamentessé tesszük az iskolákat, garantáljuk a világnézetileg semleges oktatást.
2. Újra 18 év lesz a tankötelezettség korhatára. Mindenkinek több esélye lesz arra, hogy biztos tudást és megélhetést adó szakmát szerezzen.
3. Újra a helyi közösségeknek adjuk az iskolák irányítási jogát. Azok az önkormányzatok, akik készek és képesek fenntartani az iskolákat, visszakapják azokat.
4. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a korai nevelésre. Nagyrészt ekkor és itt dől el, hogy miként tud boldogulni egy gyermek az iskolában és később az életben. Az a cél, hogy az esély mindenütt, mindenki számára a lehető legtöbb legyen.
5. Eltöröljük a bölcsődei gondozási díjat.
6. Bölcsőde- és óvodafejlesztési programot indítunk. Az ország minden részén több férőhellyel, európai körülmények között és európai módszerekkel készíthetik föl az iskolára gyermekeinket.
7. Fejlesztjük az iskolák technikai eszközeit, bővítjük a kollégiumi férőhelyeket.
8. Tornaterem-építési programba kezdünk. Minden iskolában lesz valódi lehetőség a mindennapos sportolásra.
9. Biztos, színvonalas tudást adó közoktatást teremtünk. Biztosítjuk, hogy minden gyermek elsajátíthassa a kor követelményeinek megfelelő szintű számolási, olvasási, szövegértési, informatikai ismereteket és egy idegen nyelvet.
10.Öntudatos felelős polgárokat kell, hogy neveljen az iskola! Kiemelt feladatként kezeljük az egészséges életmódot elősegítő, az állampolgári és az alapvető
piacgazdasági ismeretek megszerzését.
11.Helyreállítjuk a tanári tanszabadságot. Nem előírt, hanem ajánlott kerettantervek lesznek, hogy a helyi tanterveket minden iskola maga alkothassa meg, figyelemmel arra, hogy újra megteremtsük a képességek fejlesztése és a lexikális tudás növelése közötti helyes egyensúlyt.
12.Nagyobb választékot és több szabadságot adunk a tankönyvek kiválasztásában. Lehetőséget adunk arra, hogy megfelelő színvonalú, akkreditált tankönyvek közül
válasszanak az iskolák. A tankönyvkiadáshoz valóban értő szakemberekkel és a pedagógusokkal együttműködve biztosítjuk az államilag ellenőrzött, zavartalan
tankönyvellátás színvonalát és rendjét.
13.Helyreállítjuk a felzárkóztatás és a tehetséggondozás szervezeti és anyagi feltételeit. Az óvodától az egyetemi kutatóhelyekig segítjük a kiemelkedő képességű diákok és hallgatók előmenetelét, hogy a tudásukat megőrizhessék és gyarapíthassák.
14.Külön programot indítunk a halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatására. Ebben az uniós források felhasználása mellett együttműködünk a civil szervezetekkel és adókedvezményekkel ösztönözzük a vállalkozások társadalmi felelősségvállalását.
15.Országos mentori program keretében anyagi- és előmeneteli ösztönzőkkel támogatjuk a hátrányos helyzetű tanulók oktatásában többletfeladatot vállaló tanárokat. A tudással adunk több esélyt, hogy lehetőségük legyen a kitörésre a mélyszegénységből.
16.Versenyképes tudást és érdemi szakmai gyakorlatot adó szakképzési rendszert alakítunk ki. A szakképzés rendszerét a helyi és országos piaci igényekhez
igazítjuk. Az a cél, hogy olyan szakmát szerezhessenek a fiatalok, amellyel el tudnak helyezkedni, és amiből hosszú távon meg is tudnak élni.
17.Újra lesznek közismereti tárgyak a szakiskolákban, erősítjük az idegennyelv oktatást.
18. Megadjuk az egyetemek és főiskolák autonómiáját. Maguk dönthetnek majd saját vezetőikről, működésükről, gazdálkodásukról éppúgy, mint tudományos és oktatási programjukról.
19. A 2011. előtti szintre emeljük az államilag támogatott a keretszámokat. Mindenkinek esélyt adunk a diploma megszerzésére.
20. Tandíjmentessé tesszük a felsőoktatást. 2014. szeptemberétől minden felsőoktatásba felvett hallgató térítésmentesen kezdheti meg a tanulmányait.
@GeoCracker:

21. Negyedével csökkentjük a már most a felsőoktatásban tanulók költségtérítését.
22. Tanulmányi ösztöndíjat adunk a jól tanulóknak, szociális ösztöndíjat a rászorulóknak. Könnyen hozzáférhető egyetemi felkészítő programokat indítunk, a hátrányos helyzetű fiatalok közül így sokkal többen kerülhetnek be a felsőoktatásba.
23.Valóban kedvezményessé tesszük a diákhitelt.
24.Támogatjuk a külföldi nyelvtanulást. Hazai és európai uniós forrásokból, az „Erasmus mindenkinek” program keretében 3-5 hónapon át finanszírozzuk a diákoknak, hogy külföldön nyelvet tanulhassanak és nyelvvizsgát szerezhessenek.
25.Eltöröljük a röghöz kötést. Minden diák szabadon tanulhat és dolgozhat ott, ahol tud és akar.
26.Megbecsüljük és megerősítjük a versenyképes tudásközpontokat. Több forrással támogatjuk a korral és a világgal együtt haladó, nemzetközi mércével is
kiemelkedő színvonalú kutató- és oktatóhelyeket. Hazai és uniós forrásokkal ösztönözzük az ipari vállalatok és az egyetemi kutatóhelyek intenzívebb együttműködését, fokozzuk a tudásklaszterek hatékonyságát, hogy minél több magyar tudományos eredmény hasznosulhasson a gazdaságban itthon és a világban.
27.Modernizáljuk a felnőttoktatás rendszerét. Biztosítjuk, hogy mindenki tovább képezhesse magát, és akár új szakmát szerezhessen, nyelvet tanulhasson, hogy
nagyobb eséllyel őrizhesse meg az állását vagy találjon új munkát.
28.Tényleges béremelést biztosító tanári életpályát garantálunk. Igazságosan emeljük a béreket, csökkentjük a tanárok munkáját indokolatlanul nehezítő bürokratikus terheket. A pedagógusok fizetése és megbecsülése így valóban az elvégzett munkával és a pedagógusi teljesítménnyel lesz arányos, hogy a megélhetési gondok helyett a hivatásukra koncentrálhassanak.
@Rodeo36: Talán ez lehet az? :)

"Nunca perde a confiança. Deus escreve certo por linhas tortas."
@Mariann19:

Tudod az állatkertben is ki van írva, hogy az oroszlány etetése tilos és veszélyes, oszt mégis vannak bátrak, akik bedugják a rácson a kezüket.

Önmagában a szatíra hasznos dolog mindaddig, amíg azt az érintettek is annak érzik. Amikor átvált megalázásba, kirekesztésbe, akkor viszont már nem szatíra.
@Gábris szomszéd:

"Nunca perde a confiança. Deus escreve certo por linhas tortas."

most írd ide azt amit te magyarul adtál, utána folytatom

brühüyyy
a magyar széljobb is megszólalt és nem hazudtolja meg magát, pont mint a franci hülyepicsa

Vona Gábor antiterrorista szakpolitikai egyeztető fórumot javasol
vona gábor 64 vármegye

Ami a Jobbik szerint parlamenti frakciókból állna, és Vona Gábor szerint ezen a magyar katonák ázsiai hadszínterekről történő hazahívását, a halálbüntetés visszaállítását és a bevándorlással szembeni záró toleranciát javasolnák. A pártelnök szerint a „barbár és aljas” párizsi terrorcselekmény idővel akár Magyarországon is megismétlődhet, ezért az országnak részletes cselekvési tervre van szüksége. Vona szerint fontos tisztázni azt is, hogy Európa a terrorizmussal és nem az iszlám vallással, illetve kultúrával áll szemben. (MTI)

444.hu/2015/01/09/vona-gabor-antiterrorista-szakpolitikai-egyezteto-forumot-javasol/
@Rodeo36: "Soha ne veszítsd el a bizalmadat! Isten egyenesen ír görbe vonalakon."

Jut eszembe ezt olvastad már?

Soros megint uszít: "Európának fel kell ismernie, hogy Moszkva megtámadta!"

hvg.hu/gazdasag/20150108_Soros_az_oroszok_megtamadtak_Europat
@Sir Bates dö Hól:

Amit egymással beszélgetnek, az nem válasz a hozzájuk intézett kérdésekre, lásd tollashátút.
@vakapad:

Én szívesen olvasnék olyan programpontot is, amely azt ígéri, hogy minden állami vezetői pozició nyilvános pályázat útján válik elnyerhetővé, és az elnyerés indokai is nyilvánosak lesznek. Oszt ekkor már nem lesz gond, ha egy pártpreferált nyer bárhol.

Antalék meg is zenélték, hogy a közigazgtaásban öt - 5 - évre lehet vezetői pozociót nyerni, oszt jöttek utána a szocik, egyből el is törölték. Pedig ezzel sok ember bizalmát meg lehetett volna nyerni, a sok szaktudásról nem is beszélve. A korrupció is csökkenthető lenne. Ezzel lehetne kényszeríteni a pártagságot is arra, ha vezető akar lenni, akkor tanuljon.
@Rodeo36:

a Soros már nagyon öreg, nem érdekel mit mond!!!

"Soha ne veszítsd el a bizalmadat! Isten egyenesen ír görbe vonalakon."

ez jellemzően egy rossz fordítás, az anyagot egyáltalán nem értette meg, és szótárazott, így a népi bölcsesség zamata elveszett, lett egy marhaság...

"Nunca perde a confiança. Deus escreve certo por linhas tortas."
a helyes fordítás:

Sohase' add fel, Isten bizonyosságot ír (de) girbe gurba jelekkel.

ilyen az amikor valaki nem érti a nyelvet csak szavakat rakosgat egymás után és bambán

brühüyyy
és még nincs vége:

Iván András
11 perce
Újabb lövöldözés lehet Párizsban

Lövöldözés volt Párizsban a Porte de Vincennes-nél egy kóserboltban, írja az AFP. Forrásaiktól úgy tudják, hogy ott is túszokat ejtettek, és lehetséges, hogy a csütörtökön megölt rendőrnő gyilkosa a tettes.

index.hu/kulfold/2015/01/08/kisautoban_menekulnek_a_tamadok/
@látjátok feleim szümtükkel:
és akkor a nagy hatalmas galaktikus óriás demokrata az USA képviselői és szenátorai miért vannak bebetonozva 45 évre???

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem az válasz, hogy a cigányság genetikusan programozott a lopásra (egymást közt ez "csak egy tetves cigány"), de ezt nem mindenhol merik felvállalni...
@látjátok feleim szümtükkel:

Még sok embernek lenne nagyon sok ötlete (nekem is).
@látjátok feleim szümtükkel: Ez egy nagyon jó ötlet.

@Sir Bates dö Hól: Ha jól emlékszem nem ez a válaszuk, hanem valami olyasmi, hogy "a tisztességes cigány és magyar embereknek egyaránt jobb lesz."
Bár nyilvánvaló, hogy érdektelen, hisz mindenki tud mindent a helyzetről...

kki.gov.hu/kulugyi-szemle-2012-1 (az első cikk, tüske írása), illetve www.libri.hu/konyv/dzsihad.html
@Sir Bates dö Hól: múltkor kérdeztél történelmi folyóiratokat. az isemeretterjesztőkön túl:

obeliscus.hu/
@parti_giano: nem, én nem értem el a bölcsész szintet:-)...
@Gábris szomszéd: elhatárolódott már a jobbik nováktól?... mert addig kuss a témában...
@Sir Bates dö Hól: "a cigányság genetikusan programozott a lopásra..., de ezt nem mindenhol merik felvállalni..."

Határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a nézeted nagyon téves. A genetikai kódoltság legalább annyira benne van a nem cigányban is, és főként olyanokban, akik nincsenek is olyan sanyarú helyzetben, mint a cigányság.

Egyébként a cigány ember semmivel nem különb, nem jobb-nem rosszabb, van akit még bőrszíne alapján sem tudsz megkülönböztetni. Volt szerencsém személyesen tapasztalni, sokszor.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Tudod, az állakertben is ki van írva, hogy az oroszlán etetése tilos és veszélyes, oszt mégis vannak bátrak, akik bedugják a kezüket."
Igen, ez így van, ha az egyén tettének következményeit felvállalja és tisztában is van azzal, hogy a kárvallott csakis egymaga lehet.
Azonban ha kinyitná az oroszlán ketrecét önhatalmúlag, és ezzel a többi látogatónak akár az életével is játszana, akkor az eset akár analógia is lehet a párizsi eseményekre.
Ebben a véleménykülönbségben, amely a párizsi támadás okán alakult ki, ott van a probléma, hogy nem került markánsan elválasztásra az ok meghatározása, és az okozat reális megitélése.
Egy ilyen tragikus eseménynél a meggyilkoltak iránti emóciók olyan erősek, hogy az érzelmek felé tolják az álláspontok kialakulását.
@vakapad:

Nem ötletekre, hanem programokra várnak akik nem elkötelezettek még egy párt mellett sem.
@Sir Bates dö Hól: azt látom, próbálom szorgosan tölteni a hiátusodat, van remény. d:
@Mariann19: ami jelenleg történik, annak semmi köze a látszólagos ürügyhöz, mert a van rajta sapka vagy a nincs rajta sapka esetében leledzünk, a szélsőségeseknek és a vallási mártírjelölteknek a tetteikhez nem kellenek indokok, a miértek és az okok keresése alapvetően csak a gondolkodók sajátja.
@látjátok feleim szümtükkel:

A program adott. El kell olvasni. Néhányan nem ezt teszik, hanem kijelentenek olyanokat, hogy nincs (ezen én el szoktam képedni). Ha nem tetszik, válassz másikat, vagy maradj otthon. Megjegyzés: amit ide bemásoltam cáfolatnak arra a kijelentésre, hogy "nincs", az csak az oktatáspolitikai rész.

Amit bármelyikünk itt ír, hogy ezkéne, meg azkéne, az egyéni ötletelés hozzáértés, információk és hatástanulmány nélkül.
melléklet:

Ők lehetnek a kóser bolt túszejtői

A francia rendőrség honlapjáról. A Le Monde szerint Amedy Coulibaly lehetett a rendőrnő gyilkosa csütörtök reggel.

444.hu/2015/01/09/ok-lehetnek-a-koser-bolt-tuszejtoi/

--

Ennek véres vége lesz

Lehet, hogy senki nem éli túl a túszdrámát

www.origo.hu/itthon/20150109-magukkal-vihetik-a-halalba-tuszukat-a-parizsi-merenylok.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

--

Hernádi Levente Haralamposz
41 perce
Rendőrök őrzik a párizsi mecseteket a pénteki ima idején

A pénteki ima alatt rendőrök vigyáznak a párizsi mecsetekbe érkező muszlimokra, ellenőrzik a belépők csomagjait.

index.hu/kulfold/2015/01/08/kisautoban_menekulnek_a_tamadok/rendorok_orzik_a_parizsi_mecseteket_a_penteki_ima_idejen/

--

Ha Orbánon múlik, Magyarországra nem teszi be lábát bevándorló

A terrortámadásról az jutott eszébe, hogy meg kell védeni az országot azoktól, akik eddig semmi veszélyt nem jelentettek.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F01%2F09%2Fha-orbanon-mulik-bevandorlok-nem-fognak-budapesten-lovoldozni%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Ami jelenleg történik, annak semmi köze a látszólagos ürügyhöz."
Amit állítok és fentebb megfogalmaztam, hogy a muzulmánok célja a nyugati civilizáció elpusztítása.
Az iszlám egy olyan totalitárius erő, amely e célja miatt a nyugati kultúrákban ismeretlen eszközzel lép fel, a terrorizmussal, amely a kiszámíthatatlansága miatt nem ad lehetőséget céljuk visszaveréséhez.
Ehhez járul a fanatizmusuk, amely miatt nem partnerek semmiféle párbeszédre.
Ez az ok, amelyről beszéltem az ok-okozati összefüggésben.
Egyelőre a veszélyeztetett társadalmaknak egy lehetőségük van, próbálni és elhárítani a terrorcselekményeket. Azonban ürügyet szolgáltatni számukra egzakt módon, az előre vetíti a vérzivataros következményeket, amelyeknek tanúi vagyunk.
@látjátok feleim szümtükkel: "Határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a nézeted nagyon téves."

Miként én is a leghatározottabban kijelentem, hogy a birtokos személyragot nem megfelelően használod.
@Mariann19: a XIX-XX. századi anarchisták megsértődnének emiatt (a terrorizmus a nyugati világban ismeretlen)...
@parti_giano: hálám mindig üldözni fog:-)...
Amennyiben az embert azzal kecsegtetik, hogy mártírként elhunyva a mennyországba kerül, ahol korlátlan földi örömökben dúskálhat (hurik, stb.), mégpedig végtelen ideig, ki az a hülye, aki nem mártírként szeretne meghalni. Mégpedig minél előbb, ecsém, nemigaz?

Feltétel persze, hogy olyan mértékben higgye el a sztorit, amely mérték az életösztönt ki tudja kapcsolni.

Ha pedig a mártírként való elhunyás feltétele egy-két nem tetsző ember kinyírása, hát az mán az ő pekkük.
Amint látom, az ilyen igéket hirdető imámok a saját sztorijukban nem hisznek, mert sosem ők mennek robbantgatni, erre csak biztatják a jónépet. Ők inkább itt szeretnének jól élni, például egy ellenségkép kidolgozásából adódó permanens harc következményeképpen, hiszen csak ők küzdenek igaz hittel a hitetlenek ellen, ezért maradjanak ők a javakkal jól ellátott vezetők, örökkön örröké, Insallah. Mert ez az.
(hogy mire emlékeztet ez engem ...)
@Mariann19: mariann! amiket itt állítasz az iszlámról, most jóindulatúan az ismertlentől való félelemnek nevezem. volt feldobva itt pár link, tanulmányozd őket.
@Sir Bates dö Hól: jobb lenne, ha inkább lerajzolnád. oldja a feszültséget. és ne mutasd meg másnak, kerülve a feszültségkeltést. jó volt a tüske cikke, nem ismertem.
@Sir Bates dö Hól:
"A terrorizmus a nyugati világban ismeretlen."
Ezt én nem is állítottam.
Te rosszaság!
Amibe beleköthettél, az az alábbi mondatom része, íme:
"Az iszlám egy olyan totalitárius erő, amely e célja miatt a nyugati kultúrákban i s m e r e t l e n eszközzel lép fel, a terrorizmussal."
Mintha egyet mondanánk....
@Mariann19: ma nem vagy formában, de csókoltat a vörös brigádok, az oas, az eta, az ira.
@parti_giano: Még egyet.
Én Oriana Fallaci munkásságából, cikkeiből és könyveiből merítettem.
Amennyiben azok nem helytállóak, ez esetben az én véleményem sem.
@Gábris szomszéd: Itt csak te égsz logikai panel hiányos artudituka,falafeles pénzekből megcsináltathatnád már végre a biztosítéaidat.
@parti_giano:
Nem úgy tűnik, hogy nem vagy formában.
Netán a jelenlétem billentett ki az apátiádból?
Nagyon sajnálnám, ha megzavartam volna idilli állapotodat.
Csak viccelek, ne vedd komolyan.
@Orica Középföldi:
Ahogy látod, nincs reakció. Ez is egyfajta válasz.
ezért szeretek benézni ide. hihetetlen sokat lehet tanulni tőletek.
kösz, mindenkinek aki ismereteim gazdagította, szemléletem "szűkítette", fókuszálta.
Itt Európát támadták meg, a kultúránkat. És ideje felébredni.
szép napot
Európa nem érdekli őket. Az "ellenség" érdekli, amelynek ellenében mártírhalált lehet halni. Mindegy nekik, hogy ez hol van.

Lásd a 15:19:03 és 15:29:22 hozzászólásaimat.
@Sir Bates dö Hól:

" szerintem az válasz, hogy a cigányság genetikusan programozott a lopásra (egymást közt ez "csak egy tetves cigány"), de ezt nem mindenhol merik felvállalni... "

Nem genetikus, hanem memetikus:)
@Penivaldes: nem európát támadják, hanem átteszik a háborús cselekményeket a -szerintük- agresszor hátországába... valahol analóg az "ismerjük meg a másik oldal érveit is" elgondolással...
@Mariann19: harg és gyűlölet megvolt? már a címe is beszédes.
@Sir Bates dö Hól: ez egy bonyolult kérdés, viszont kegyetlen, és félek hogy elkéstünk mindennel...
@Penivaldes: nem én tettem kategórikus kijelentést:-)...
@Mariann19: érthetjük így is:-)... amit akarsz, neked mindent:-)...
másrészt szerintem támadják a kultúránkat, azt amiben felnöttünk és hiszünk.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: azért van három túsz meghalt párizsban, meg az elkövető és még valaki... nyilván nem volt semmi demonstrálás/statuálás...
@Sir Bates dö Hól: .) egyébként te ott a messzeségben mit gondolsz erről. muszlimokról és főleg erről, ami történt? szeretnék tanulni tőled.
Vége a kettős túszdrámának. A terroristák halottak, a túszok szabadok

http://vs.hu/kozelet/osszes/kettos-tuszdramava-fajult-a-hajtovadaszat-franciaorszagban-elo-0109?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s0
@Penivaldes: ne félj, amíg van mma és fekete györgy, él a remény.
AFP: Megölték a Kouachi testvéreket

Az AFP szerint megölték Said és Chérif Kouachit. Az információt hivatalosan még nem erősítették meg. Az AFP szerint a túszuk kiszabadult, komolyabb sérülés nélkül. A Le Monde szerint a párizsi kóser boltnál túszokat ejtő férfi is meghalt. A Sky News-nak azt nyilatkozták: amikor a rendőrség megtámadta a nyomdát, a testvérek kiszaladtak és lőni kezdtek, ezután ölték meg őket.

www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/afp-megoltek-a-kouachi-testvereket-441822
Vége a kettős túszdrámának. A terroristák halottak, a túszok szabadok

Az összes túszejtővel végeztek a kommandósok
A Charlie Hebdónál végzett mészárlás két gyanúsítottja egy nyomdában barikádozta el Dammartin-en-Goele-ban. Nem sokkal naplemente előtt a rendőrség megrohamozta az épületet, a túszejtőket kivégezték, a túsz túlélte az akciót.
Ezzel egy időben Párizsban is rohamot indítottak. A lövöldöző, aki csütörtökön Montrouge-ban, egy párizsi külvárosban lelőtt egy rendőrnőt, egy kóser boltban barikádozta el magát a Porte de Vincennes-i metróállomás közelében. A támadót itt is megölték, mind a tíz túsz kiszabadult.
A hatóságok szerint egyértelmű az összefüggés a két eset között. Az elkövetők évek óta ismerik egymást, ez a múltjukat kutató rendőrök előtt is ismert. Raádásul a párizsi túszejtő azt mondta: kivégzi túszait, ha kommandósok rátámadnak a Kouachi testvérekre.
Korábbi percről percre közvetítésünket a franciaországi terroristák után hajszáról itt találja.

http://vs.hu/kozelet/osszes/kettos-tuszdramava-fajult-a-hajtovadaszat-franciaorszagban-elo-0109?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s0
@guma: A kóser boltnál sajnos 4 túsz meghalt. :(
@Penivaldes: ja, igazi kis rohadékok... mi elvagyunk a saját kultúránkban, mely tök egységes, mondhatni homogén odüsszeusztól kezdve a mein kampfig bezárólag, ezek meg csak úgy megjelennek, mint deus ex machina pizarróék az inkánál... különösen a magyar kultúrát támadják, mely az egységes európsi tudás bázisát adja (persze nem az olyanokra gondolok, mint a provinciális ady!, az abcúg!)... sz'al, mi csak itt üldögélünk, múlatjuk az időnk, ezek meg ajtóstól berontanak ide, minden előzmény nélkül... szerintem is így van...
@Sir Bates dö Hól:

" valahol analóg az "ismerjük meg a másik oldal érveit is" elgondolással..."

Hűűűűű, ez rendes oldalvágás volt:))))))
@Penivaldes: inkább azt írom le, amit egy itteni bevándorló gondol: otthon csóróság van, de az európaiak mind gazdagok (hát itt csak jólszituálttal találkozom), csak a nyelvet nem képesek megtanulni, meg élik a maguk haram-mentes életét, ok; froban megkapim a legszarabb munkát, mert arab vagyok az összes sün engem baszogat, állást nem végzetségemnek megfelelően, hanem rassz szerint kapok, zidane francia hős, ha nyer, ha nem, akkor köcsög arab, míg én a vb-n a franciáknak szurkoltam, ők inkább a németeknek algéria ellen... ja, és valamit tehettek a vízbe, mert valami iszlamofóbia nevű betegség van a helyiek közt... nekik az iszlám az a tertorista szinonimája...
@Penivaldes: látod, a görények ura is félrehallott...
@Orica Középföldi: ez most szándékos félremagyarázás:-)...
Szerintem Ibsent olvasni nem kell félnetek jó lesz...
@Sir Bates dö Hól: lemaradt a központozás... jó lesz így is:-)...
@Sir Bates dö Hól: ne kend rám, könnyű félrehallani a nagy gépházzajban a próbaüzem közben.
@Sir Bates dö Hól: ha valami érdekel... de a vele kapcsolatban feltett kérdésemre szemérmesen hallgatsz.
@parti_giano: válaszoltam rá... nem ismerem, s én nem oda jártam... (tán, még nem is volt, mikor én kezdtem...)
@parti_giano: ez nagyon jó... (szted lehet venni marabu eredetit?... hátha felmegy az ára... [nem kegyeletsértés, a legjobb ellenszer... a szívlapát mellett])
@Sir Bates dö Hól: Montpellier-ben is túszdráma kezdődött?

Dél-Franciaországban, Montpellier-ben egy ékszerüzletben ejtettek túszul egy vagy két embert - írta a 20 minutes. Nem tudni biztosam, hogy van-e a kapcsolat a pénteki két túszsejtéssel, és a Kouachi fivérek akciójával, a Charlie Hebdo megtámadásával. A hírek szerint egy rablás fordult át túszdrámává. A rendőrök a helyszínen vannak.

index.hu/kulfold/2015/01/08/kisautoban_menekulnek_a_tamadok/montpellier-ben_is_tuszdrama_kezdodott/
@Sir Bates dö Hól: nekem van eredeti, addig várjál míg megszárad rajta a festék (rohadt drága a gyorsan száradó a nyomtatóba), eladó.
@Rodeo36:
"és hogy vannak a vadméhek? "

Kösz, jól, most pihennek, mert elfáradtak abban, hogy egész nyáron nekem termelték a mézet :)
@Sir Bates dö Hól:
"Amit akarsz, neked mindent."
Úgyszintén.
@Orica Középföldi:

Consuetudo est altera natura. ))
@Sir Bates dö Hól: "Határozottan ki merem jelenteni, hogy ez a nézeted nagyon téves."

"Miként én is a leghatározottabban kijelentem, hogy a birtokos személyragot nem megfelelően használod."

No, akkor most tollashátút jáccol?
@jöttem:

nini Aristótelés?

már "csak" azt a dilemmát kellene felborítani (bocs eldönteni) hogy melyik melyik és miért...
az ilyen aranyköpéseket könyvtárnyi izé elemzi és még nem hagyták abba

neked van erről halvány lilád?

brühüyyy
@Gábris szomszéd:
ejjj pedig a "néjtou" a Galaxis lexebb, legnagyobb, legerősebb és főleg leglegleg"okosabb" és most keresd már meg ki kinek érdeke és miért

sorost most ne kérdezd

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

Cui prodest? kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Audiatur et altera pars!

Calumniare audacter, aliquid semper haeret.

Ceterum censeo Karthaginem esse delendam.

és latinul: brühüyyy
@Rodeo36:
Gondolom, a vége azt lesz, hogy lehöjepicsázol.
Essünk rajta túl!
Hány kommentben szeretnéd?
Ha hagyom magam, hamarabb szabadulok?
@látjátok feleim szümtükkel: nem, szerintem nem értetted azt, amit írtam/nem fogalmaztam érthetően... amelyik szimpatikus:-)...
@jöttem:
akkár rádborult a könyvtárban a polc és ez esett a fejedre??? kerested a micimackó 7 élete és mennybemenetele (nincs több "e") című legendát a magyarosch turul legendáriumból a felső polcon

kkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

szóval assem tudod mit mondtál?
@Rodeo36:

nem mindegy az neked?
ha bármit mondanék változtatna valamin?
te is tudod, én is tudom, miért kötöttél belém.
jöjjön a letolás, aztán hagyj békén! )))
@jöttem:

letolás? (madách után szabadon a Zember tragődiája elején)

nem vagy te talicska? még lejjebb? hová?

Éva: Ádám nyanyának érzem magam,
Ádám: és mit fox főzni?
Éva: Ádám nyanyának érzem magam
Áadám: szóval megint használt alma lessz kígyóval?

és ez így megy millió évek óta és a szent háromság
a Holy Trinity nem tesz ellene semmit

brühüyyy

akkor keress rá mit írt Dante Alighiéri in La Divina Commédia Inferno tételének címlapján a kapu fölé?

ha ide másolod akkor már nem lessz lejjebb bár még egy bugyor hiányzik abban vannak a békák és milyen varangyosak
@Rodeo36:
az csak neked fontos. virtuálisan semmitől sem félek.))
Charlie ördögei

"Franciaország a szír konfliktus kezdete óta aktívan támogatta a szír kormányzat ellen harcoló csoportokat, mind anyagilag, mind politikailag, mind morálisan. Tette ezt annak ellenére, hogy legalább 2012 közepe óta nyilvánvaló tény, hogy a szír kormány ellen csoportok mind nagyobb számban az al-Qā’ida, vagy annak szövetségeseinek – mint a Nusra Front, az Iszlám Front, vagy a Dā’iš (ISIS) – terroristái. Nemcsak szakértők, de még maga a szír elnök is – legutóbb épp 2014 novemberében a Paris Match-nak adott interjújában – figyelmeztetett rá, hogy ez előbb-utóbb vissza fog csapni, s az Európából érkező fegyveresek egy nap vissza fognak térni. Úgy tűnik tehát, hogy ez a nap hamarabb jött el, mint bárki gondolhatta volna. Ebből pedig elsőkézből leszűrhetjük, hogy a politikai megfontolásokból támogatott terrorizmus visszaüt. Ez valóban nem játék."

orientalista.hu/charlie-o%CC%88rgo%CC%88dei/
A fácséról hoztam.

NA!->A francia oktatási miniszter írta a párizsi merénylet kapcsán az iskoláknak.
(-nem Balogh-nak hívják.....)
"...Az Iskola feladata az, hogy a Köztársaság alapvető értékeit és alapelveit életre keltse és átadja. A Köztársaság a kezdetektől fogva azzal
a feladattal bízta meg az Iskolát, hogy képezze a polgárokat és átadja nekik a szabadság, egyenlőség, testvériség és a szekularizáció alapelveit.
A Köztársaság Iskolája a kölcsönös tolerancia és tisztelet közös kultúráját adja át a diákoknak. Minden diák megtanulja, hogy utasítsa el az intole-rancia, a gyűlölet, a rasszizmus és az erőszak valamennyi formáját.
Az Iskola Szabadságra nevel: a lelkiismereti és szólásszabadságra, annak a szabad megválasztására, hogy milyen irányt adunk az életünknek, a másokra való nyitottságra és a kölcsönös toleranciára.
Az Iskola Egyenlőségre és Testvériségre nevel azzal, hogy megtanítja a diákoknak: valamennyien egyenlők. Lehetővé teszi számukra ennek
megtapasztalását azzal, hogy valamennyiüket mindennemű megkülön-
böztetés nélkül befogadja.
Olyan időkben, amikor országunk az őt ért csapással szemben nemzeti egységet mutat, az Iskolának még inkább a Köztársaság eszményét kell
hirdetnie.
Kérem, álljanak pozitívan az osztályokban felmerülő szükségletekhez
vagy önkifejezési kérésekhez és amennyiben kívánják, a minisztérium
rendelkezésére álló valamennyi pedagógia erőforrással támogatást fogok nyújtani önöknek ebben...."

Lettre à la suite de l'attentat contre l'hebdomadaire
À la suite de l'attentat meurtrier contre l'hebdomadaire Charlie Hebdo, la ministre de l'Éducation nationale, de l'Enseignement supérieur et de la Recherche s'est adressée à l'ensemble des personnels enseignants.
EDUCATION.GOUV.FR|FORRÁS: MINISTÈRE DE L'ÉDUCATION NATIONALE, DE L'ENSEIGNEMENT SUPÉRIEUR ET DE LA RECHERCHE
@Orica Középföldi:

Charlie Hebdo épilogue

Aki szelet vet, vihart arat,
vihar és halál nem válogat,
bűnös vagy bűntelen,
mindenki áldozat.
@Orica Középföldi:

Bocsánat, a tied sokkal szebb üzenetet hordoz, a valóság azonban mégiscsak ezerarcú...
@jaegtoer:

Jaja:))

A francia miniszter mást nem is adhatott volna ki, ám a közmondások nem véletlenül születtek.

A versecske saját? Régen verseltél:)
@Orica Középföldi:

Óóó, csak összeraktam négy szólást:)
Államosított hangulatom
okozza verses langyulatom:)
Széljegyzet a Ch. H. margójára:

index.hu/kulfold/2015/01/22/megvan_kivel_nem_lehet_viccelni_nem_nem_mohamed_es_nem_is_jezus/

Álszent, szar-fos az egész charlie hebdo felhajtás... éppúgy amilyen az újság... ami üzlet, az üzlet.
süti beállítások módosítása