Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.02. 12:19 Fabius

2015: a szürrealitás éve

Címkék: fidesz útdíj 2015 cöf

Az ember alig tér magához a szilveszteri mulatságból, és máris gyomron veri 2015 szürreális valósága. Kinek nevéhez fűződhetne az új év első nagyonhülye közleménye, kik tudtak gyakorlatilag lefekvés előtt, malaczsírtól csöpögő ujjakkal intelmet intézni hozzánk két büfögés közben? Naná, a CÖF közölte távirati stílusban, hogy "ők" is loptak - stop - ezért 2015-ben (is) hagyjátok lopni a mieinket - stop - amúgy a korrupció felszámolásért pofázni ellenforradalom ti köcsögök, STOP!

csizmadia_cof.jpg

2015 első és legfontosabb problémája ez volna ezek szerint a közpénzcivileknek.

Pedig éppen lehetne törődni mondjuk azzal is, hogy a következő import tüntető szállítmányért már nem lehet kimenni ingyen Ferihegyre. Oké, az igazán elkötelezetteknek smafu bemenetelni a belvárosig, meg a nyalinger hagyományoknak megfelelően szervezett utaztatás fog zajlani úgyis, legfeljebb hozzácsapják a matricaköltséget is a miénkből.

Már, ha éppen lesz hol megvenni, ugye.

Mert minálunk 2015-ben szintet lépett a szürrealizmus, Viktorék bevezették az infrastruktúra nélküli adóztatást. Matricát venni gyakorlatilag nem lehet, ám a büntetés már ketyeg. Igen ti seggfejek, büntetés az 1470 forintos eljárási lófasz is, ha miattatok, a felkészületlenségetek, dilettantizmusotok következményeként kényszerül kifizetni az ember. A pofátlanság olyan új csúcsa ez, ahová eddig ti sem merészkedtetek: Szürrealisztánban jogkövető állampolgár is csak büntetőadóval, az ezeröccáz kikesselése mellett lehet az ember. Jó, oké, tudjuk, azt a sok szerencsétlent akiket fő-államtitkári, al-államtitkári, mellék-államtitkári, léhűtő fő és mellékbiztosi posztokon alkalmaztok ki kell fizetni valamiből, ezért nyilván semmi sem drága, és a létszám folyamatosan bővül, mint Rogán Tonyó lakása.

Most éppen KiafaszTamással.

Orbán realitásérzéke tényleg a múlté. A netadóval magukra rántotta a szarosbödönt, és miután keservesen kievickéltek belőle nem hagyja a feledés igaz savas, de jótékony ködébe veszni. Frászt. KiafaszTamásnak meg lett ígérve a konzultációs biztos cím, így azt teljesíteni kell. Akkor is, ha semmi értelme. Akkor is, ha Tompi nem lát belőle egy vasat sem, akkor is, ha ezzel a gyanakvókban ismét csak az indulatot keltik fel. Arról nem is beszélve, hogy minek a semmihez nyolc fős titkárság? Egy kerek seggű gyakornok is több, mint elég, hogy lekösse Tompi felesleges energiáit.

Ezek mellett már alig szürreális Káder János újévi lélek-kéznyújtása.

 

 

467 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr307032403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaj Fabius! Ez a lélekben kézfogás. Komolyan megrémítettél. :-) Ha politikust meglátok, menekülök előlük. Kézfogás politikussal? Veszélyes üzem. A legjobb esetben is sikamikálhatom a praclimról az enyvet. :-) A rosszabbikra gondolni sem merek. Visznek ezek mindent, amihez hozzáérhetnek - hozzáférhetnek. :-(

A "szűr", meg a "reál" az sajna telitalálat. :-(
én pedig arra lennék kíváncsi,hogy hol lenne az a határ ahol valóban mindenki egy kurvakemény NEMet mond.jó,nem mindenki-de őket most hagyjuk pihenni és erőt gyüjteni.
itt ott morgunk sőt hörgünk,teljes joggal-ez nem vitás.
csak kevés.
Ránéztem a deviza chartokra:

"Az ellenzéki pártvezető szerint a kormány az elmúlt időszakban a forintot mesterségesen erős állapotban tartotta, ha viszont az árfolyam a reális áron 250 és 260 forint között mozgott volna, akkor a jelenlegi 274 forintos euróárfolyam nem keltené az összeomlás érzését, és nem alakult volna ki egy rossz pszichózis."

Tehát a 270 forintos euro-árfolyam az összeomlás érzését keltette (!!). Akkor ezek szerint a 319-es euro-árfolyam maga az összeomlás!
@vörösbor(de)minőségi:

Az a határ kurva messze van. Ahhoz tényleg össze kell omlani. De lehet, hogy még az se lesz elég.

Egyébként nem értem az ellenzéket:) Ugyebár ezeket a fasságokat kéne nyomatni a médiában. Na most nem biztos, hogy ha egy ellenzéki politikus/szóvivő bemegy a királyi TV-be hogy szeretne egy álláspontot közzétenni, akkor a királyi TV le is adja. Akkor viszont szabad ismét felgyujtani a királyi TV-t. :) (Rá is férne. )
@vörösbor(de)minőségi:

Amíg azt a közvélekedés nem döntődik meg (nem véletlenül szenvedő szerkezet), hogy mindkettő egyformán rossz, addig Orbán az uralkodó, örökkön örökké, ámen.
@DarthVader: Linket meg keressem magam?

www.origo.hu/archivum/20081021-orban-viktor-a-miniszterelnokcsere-a-megoldas-a-forintvalsagra.html

Volt még ott oroszoktól óvás is, de hát hol van már 2008 és a 274 Ft-os árfolyam? :-(
A forintárfolyamról jut eszembe:

"Nagyon sok mindent hitelre vásárolnak meg, ráadásul gyakran devizahitelre vásárolják meg, ami érzékeny dolog, mert össze van kötve a forinttal, és hogyha a forint erős, akkor a devizahitelt könnyen lehet törleszteni, ha a forint meg gyengül, akkor 8-10 ezer forinttal is megnőhet a törlesztőrészlet. Ez igaz a lakásokra, de most már a tartós fogyasztási cikkekre is. Eléggé el vagyunk adósodva, de ez a magyar emberek döntése volt, tehát ezt nem kell a kormány nyakába varrni. Ez a magyar családok egyfajta életstratégiájából következik”

Orbán 2006-ban.

Ha valaki venné a fáradságot, és összegugéizná Orbán 98 óta tett kijelentéseit, akkor látható lenne, hogy még nem mondott olyat a 16 év alatt, aminek az ellenkezőjét ne mondta volna.
De ezt azért lehetett látni már 2010-ben is. Úgyhogy minden 2010-es Fidesz-szavazót csókoltatok.
.
Мазохистские Венгерская Республика
@DarthVader:

Laikusként kérdezem az itt lévő szakértőktől. A devizahitelesek problémáján változtatott volna valamit, ha MO-n bevezetik az eurót?
@DarthVader: Köszi.

MoszkoVitya csapata megtette az összegyűjtést.

Az alábbi linken olvashatod a szövegeit 2007 ősze óta.

www.miniszterelnok.hu/hirek/

Ez a link a főoldal "MUNKA" menüpontjából nyílik. :-) Neki a szövegelés a munka. :-)

Előző posztba linkeltem a béem 1982-es jellemzését, akkor szónokolni akart.

Ha ambíciót érzel a moszkoVitya ellentmondások keresésére, most töltsd le. Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra. :-)
@jöttem:

Ha az eurót bevezetik, a saját fizetőeszköz (forint) leértékelésével mint mentőövvel már nem lehet élni, azaz az orbáni gazdaságpolitika ezen fegyvere nem ütött volna ekkorát a devizahiteleseken. Feltétel persze, hogy jó árfolyamon tegyük.

Egyébként az előtörlesztéssel saját elitjüket kihúzták a csávából (lásd. átváltási árfolyam), persze mellékesen a többiek elitjét is (járulékos veszteség), a többiekre aztán már nem fordítottak akkora figyelmet (lásd a rögzített árfolyamon való törlesztést, amelynél a különbséget a végén majd meg kell fizetni - az előtörlesztőknél nem kell!).
.
EURÓ: 319,- Ft környékén;
Dollár: 265,- Ft fölé készül;
CHF: 266,- körül;
GBP: ebből is lesz 410,- Ft
.
Csak elő kell venni a naftalinozott szöveget, egyszer már bevált.
2012.01.05. napján Selmeczi Gabriella: "béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".
„Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól.

Na? Változott valami?
@jöttem:

Ugyan nem vagyok szakértő, de ha 2007-ben bevezetik, akkor igen. Utána már nem. Bár a devizahitelesek sem figyeltek Orbánra, de hát ők is csak magyarok. Orbán 2010-ben, a kormányváltás után azt mondta, hogy a devizahiteleseket megmentik, de éljenek vele, mert utána nem lát lehetőséget a beavatkozásra.
Ez a választások után, a Kósa-Szíjjártó beszéd után, nagyjából 290-es euro-árfolyamon volt.
Tehát már akkor tudta Viktor, hogy cél a gyenge forint, mert úgy hallotta, hogy az jó az exportnak.
2010. április 30-án a CHF árfolyam 185,6 Ft volt. A növekedés 41 %.
@dr. jenőke (jenőke):
340-350-es euró a cél, kormányzati irány állítólag... evégre infláció nincs, csak rohadt mocskos amerikai brókerek, akik miatt a dollárt 270-280 köré várják.
Tudom én, ÉLJEN A NER!
CSAK A FIDESZ!
@DarthVader:
Amikor Kósa meg a másik paraszt nekiállt shortolni, akkor én pánikszerűen átváltottam a családi megtakarításokat dollár és € alapra. Asszony hülyének nézett, meg még vitatkoztunk is egy sort.
Mára belátta, a Pártra lehet számítani!
Mondtam is neki, beléphetne mégis csak a narancsbolsikhoz... :D
@DarthVader:

Mindig megéri, ha utána, ha a forint maradt volna, az árfolyam romlott volna. Ha javult volna, akkor nem.

Ezt jelenleg tudjuk, a forint maradt, az árfolyam romlott.
"Végezetül: akik titeket, polgártársaink forradalomra bíztatnak, azok az 1956-os – fiatalok vérével megszentelt – forradalmat ellenforradalomnak nyilvánították. STOP.
A bolyongók félrevezetésére, most ravasz rókaként szándékosan, ismét keverik a fogalmakat. Nem forradalmat, hanem ellenforradalmat szeretnének kirobbantani. STOP."

Na, ez külön röhejes egy olyan kimosakodott komcsival a háttérben, mint az alaptörvényezős-díszvacsorás Pozsgay, meg a komcsi "ellenforradalmi" szómágiával!
@rdos:
Szupi! szerintem a 319 forintos euró, nagyon hajaz a
"forintválságra" és a szokásos módon Orbán régebbi szövege jobb, mint amit a demokratikus ellenzék kiizzadhatna: "A MINISZERELNÖK CSERE A MEGOLDÁS!"
@jöttem:
Minden normális közgazdász szerint 70-80 %-os reálkonvergencia nélkül életveszélyes csatlakozni az eurózónához. A görögök (és általában a mediterrán államok) ezt szívták meg: nem tudják a saját devizájuk lebegtetésével kezelni a válságot (mint Magyarország)
Tehát LEHET, hogy ideiglenesen jó lett volna, ha a devizahitelesek nincsenek kitéve az árfolyam változtatásának - viszont a görögök nem véletlenül tervezik a kilépést.
És ha az ország szív - előbb-utóbb minden polgára, cége szívni fog.
@kekex: Miszterelnök csere? Már ne is haragudj, de nekem az ötletedről a szojvet ármija naponkénti fehérnemü cseréje jut az eszembe. :-( Egyik szotykosabb mint a másik. :-( A hasonlatot tovább gondolva, nem kimosni kell a teljes garnitúra fehérneműt, hanem kidobni (politikából, közéletből egy életre kizárni kivétel nélkül mindegyiket).
Ha már szürrealitás, akkor a tíz leg... izébb izé is idefér:

"Így újév másnapján az ember szívesen tekint vissza az óévre, mindenféle „legeket” és listákat állítva. Például elmereng azon, hogy kik voltak azok a hazai politikusok és közéleti emberek, akik leginkább irritálták 2014-ben. Nos szigorúan szubjektív alapon a Kritikusok blog is megalkotta a maga listáját!

10. Rogán Antal
Végignéztük felemelkedését az alig 42 éves, korábban pénzügyes Fidelitas alapítónak és belvárosi polgármesternek, amint néhány év alatt Orbán legfelső bizalmi körébe nyalta dolgozta önmagát és a 8. legbefolyásosabb magyar személlyé vált. Ma határtalan cinizmussal és beképzeltséggel.......

9. Bartus László
Az Amerikai Népszava Online főszerkesztője a gyűlöletbeszéd egyik megtestesítője, mégpedig baloldalról. Bicskanyitogató stílusával minden létező hazai politikai szereplőt támad, körbeköpködve és fekáliával befröcskölve a teljes magyar politikai palettát. Tevékenységével óriási mértékben hozzájárul a mind jobban terjedő Amerika-ellenességhez és baloldallal szembeni ellenszenvhez.......

8. Szijjártó Péter
Az idén végre nagykorúvá váló Szijjártó Péter mindent megtestesít, ami a Fideszre jellemző. Pofátlan, törtető, urizáló, cinikus és beképzelt egyszerre.......

7. Deutsch Tamás
Az idén már 49 éves, Fidesz alapító hajdani jogászficsúr már „régi motoros” Orbán környezetében. Ott volt 1988 -ban Orbán oldalán szinte mindenhol. Később, mikor a Fidesz hatalomra került államvizsga nélküli miniszteri kinevezése (1998) éppúgy hírhedtté tették nevét, mint nőügyei.......

6. Habony Árpád
A 46 éves, korábbi muzeológus és kampányvezető, mint Orbán körüli rejtélyes nagy-hatalmú figura vált ismertté. 2006-ban egy közlekedési konfliktus után terepjárójából kiszállva bántalmazott egy nála közel húsz évvel idősebb házaspárt: a férfit leütötte, a nőt pedig hasba rúgta. Ezért garázdaságért elítélték és két év próbára bocsátották.......

5. Bayer Zsolt
Az egykori Fidesz alapító újságíró – aki azért megfordult a Népszabadságnál is (mégpedig 1993-94 –ben) – a 2012-es Békemenet egyik szervezőjeként és rasszista és antiszemita szövegek megfogalmazójaként vált hírhedtté.......

4. Gajdics Ottó
A középiskolai tanárból lett fő-Fideszes a Hír Tv egyik vezetőjeként –és a Lánchíd Rádió főszerkesztőjeként - a hazai média egyik legtöbbet nézett (és hallgatott) szereplője. Előkelő negyedik helyezése is elsősorban nézettségének és nem Orbán közeliségének köszönhető.......

3. Kocsis Máté
Az összesen 33 éves, jogászvégzettségű nyócker polgármester, kommunikációs pártigazgató és volt MIÉP –es sokat tett azért, hogy listánk harmadik helyét megcsípje. Jellegzetesen Fideszes pökhendiségét tanítani lehetne a feltörekvő új Fidesznyikeknek (valószínűleg tanítják is). A netadó elleni tüntetés után 10 milliós kárról beszélt a Fidesz székháznál, miközben végül alig 150 ezer lett a számla.......

1.-2. hely: Lázár János és Orbán Viktor
Ők ma Magyarország kétségkívül legnagyobb hatalmú emberei, a legismertebb európai politikusok közé tartozó vezetők. Semmiképp nem szeretnénk részletes elemzésbe bocsátkozni velük kapcsolatban. Csupán a következőket jegyeznénk meg. Abban, hogy Magyarország 2015 januárjában egy nyomorgókkal teli, versenyképtelen, korrupt, régiójában leszakadó, nemzetközileg kiközösített, igazságtalan, oligarchák által uralt és közmunkásokkal, munkanélküliekkel, kivándorlásra készülőkkel, hajléktalanokkal és éhezőkkel teli országgá változott, nekik van a legnagyobb szerepük. Egészen bizonyosan milliókat irritál minden megnyilvánulásuk, ami kevés magyarázatra szorul........"

index.hu/index2/#bloghu/kritikusok/2015/01/01/a_10_legirritalobb_politikus_2014_ben
@rdos:

Hát kb. ezen mentalitás miatt van Orbánnak immár másodszor kétharmada, és ezért van az is, hogy a Messiás keresésének röpke nyolcvan(?) évét végig Orbán regnálása alatt kell végigélnie minden magyar állampolgárnak (nekem is - affrancba!).

Persze az az előnyök közé sorolható, hogy így legalább van felháborodnivaló bőven.
@jöttem: Ezt csak úgy neked. :)

"Egy napon felébredtem, felültem az ágyban, és mosolyogtam. Már nem fájt semmi. És egyszerre értettem, hogy nincsen igazi. Sem a földön, sem az égben. Nincs ő sehol, az a bizonyos. Csak emberek vannak, s minden emberben van egy szemernyi az igaziból, s egyikben sincs meg az, amit a másiktól várunk, remélünk. Nincs teljes ember, és nincs az a bizonyos, azaz egyetlen, az a csodálatos, boldogító és egyedül való. Csak emberek vannak, s egy emberben minden benne van, salak és sugár, minden ..." - Márai Sándor, Az igazi
Ezt eredetileg ide akartam:

Az M1 híradója megtalálta azokat, akiknek tetszenek az új matricák :)

Hölgyeim és uraim! Kapcsoljuk az ötvenes éveket. Mielőtt időutaznánk, tessék felkészülni az alapokból: a Híradó körbenézett, kinek, hogy tetszik az új útdíjfizetési rendszer: nem találtak elégedetlen hazafit, mindenki örül.

444.hu/2015/01/02/az-m1-hiradoja-megtalalta-azokat-akiknek-tetszenek-az-uj-matricak/
Szürreális, unortodox és illiberális munkaalapú társadalom a "mindenki annyit ér, amennyije van" rendező elvre alapozva. Káder János előszedte a kétfrontos harc retrokommunista változatát és kihangsúlyozta az előre vezető út fontosságát.
Előre a lenini úton!
@Gábris szomszéd: Toljál valamit a gyermeklefejező szabadságharcosaidtól is.
Pártkurváknak és csóró színészeknek is van mindig lejjebb...

"Bánhidi Krisztián nagyon elégedett az autópályás díjfizetés új rendszerével. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére érvényes matricát vásárolt, mert nagyon sokat szokott közlekedni autópályán a megyében.

Bánhidi Krisztián a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésze, próbálkozott az X-faktorban is, ahol ezek szerint akkora sikert nem aratott, hogy egész országra érvényes matricát kelljen vásárolnia. (Via Bitadani, Vastagbőr"

444.hu/2015/01/02/az-m1-hiradojaban-megint-sikerult-egy-szineszt-megszolaltatni-az-utca-egyszeru-emberekent/
Skicc plagit idéző káder jános is szép elmebaleset,ezeknél mindig van lejebb soha nem ez a legalja.
@vakapad: Csuti orálmuzsiknak azért volt kétharmada mert volt pár 1000 milliárdocskája szavazatvásárlásra és verőlegényekre.
@toportyánzsóti:
Nem kéne, neked sem... Most miért nem tucc te örülni, hogy a témánál marad? Bacod, a baj van veled is csak... :)
@vakapad: ez az, a sok hülye finnyás szavazó, meg civil,, mindig azokkal van a baj, nem értik az idők (és a baloldal nagyjainak) szavát, pedig már mi lennénk a galaxis pumája, a Tau Ceti csak jelenthetne
@toportyánzsóti: Uncsi a lemez, de ha egyszer mégis meg akarod tudni a valóságot a "gyereklefejezőkről" nézz majd szét itt.

orientalista.hu/?s=isis
@Gábris szomszéd:
Szakadj le a témáról.
Neki is szóltam, neked is...
3-4 éve, mióta a blogot olvasom illetve néha-néha hozzászólók hülyeségeket, csak azt figyeltem meg, probléma megoldás nulla, azon kívül hogy egy fasz(gábris) elleni harcot folytat mindenki. Nem válaszolni, negligálni, a fő admin részéről minden visszatérési kísérlet esetén, azonnali kitiltás! Gyenge vagy@Boli – Ch.T. is, meg hát!:.
@Habakuk000: én nagyon várom már, hogy bejelentkezzen az első, civil miniszterelnök-jelölt.
teljesen komolyan mondom.
egyrészt, kiváncsi vagyok, mi az a program, amivel választást lehet nyerni és utána azt végrehajtva előrébb jut az ország.
másrészt, érdekes lesz látni, hogy ki és miért fogja rögtön ízekre szedni itt közülünk.
[bár az én(és még sokak) véleménye szerint, a mai Magyarországon nem lehet választásokkal elzavarni a fideszt.]
lasan, azért már látni kéne az új generációs politikusokat!
az utolsó utáni órában vagyunk.
@punkfrog: én jobban kíváncsi lennék a meglévő pártok programjára, stratégiájára, mert a sértődött picsogáson túl, miszerint a hülye szavazók nem őket választották, sokat nem látni-hallani felőlük.
A
civilek azok civilek, nem kormányzásra termettek.
@Gábris szomszéd: Trollkodásod uncsi elmeherceg,amellett még a logika teljes hiánya terelőgép.
@DarthVader: nemtom én azért játszom a gondolattal,hogy ebből rohattcsúnya bukás lesz.mert annyira van feszitve idegrencer,hogy itt tárgyalásos megegyezéses konszenzusos izé már szóba nem jöhet.
az ellenzék?lassan szitokszóvá válik.a hülye osztálytárs jut eszembe akinek a súgás sem segitett annyira gyökér volt.
értette a súgást magát-de a tartalmát az nem.nem tudott vele mit kezdeni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ki az aki nem a témával van elfoglalva segítsek?
@toportyánzsóti:
Hogy a PI-be jön ez most ide?
Próbáljatok a témánál maradni.
@vakapad: akkor ezennel megdöntőddettetem...:))
és akkor kezdjünk már épitkezni mert erre a labilis hígfosra tilos bármit is.
és ami rettenetesen pazarló,hogy az idő elteltével ez nagyon sokba fog kerülni ezt helyrehozni.időben és pénzben is.arra már nem is merek gondolni,hogy amennyiben növekedik a külföldi munkavállalók száma-akkor ezt is a veszteség rovatba lehet irni.
az igaz,hogy így kevesebbeket lehet az idegösszeomlás szélére rugdosni-de pont azokból marad kevés akik nyomatékosan szokták megtorolni a permanens átbaszást,hazudozást.
A mai tüntetésre tippek, hogy mennyien lesznek?
Lesznek 10-20e, vagy nem?
A következő nagy tünti Merkel mama érkezése előtti napon lesz.
@Habakuk000: minden politikus civil volt egyszer.
nem arról beszélünk egy ideje, hogy a régiek már eljátszották a lehetőségeiket?
melyik mostani párt programjára vagy kíváncsi?
a civileknek, meg párttá kell szerveződniük és vezetőt is kell választaniuk, mert anélkül nem kormányzóképesek.
resetelni kéne az országot, csak sajnos nem tudok olyan visszaállítási pontot, amihez érdemes lenne visszatérni!
Mi az ami ennél is szűrreálisabb?

"A világ legdrágább autóútja

"Jelentősen csökkennek az autósok úthasználati költségei 2015-től" - tudtuk meg néhány napja a fejlesztési minisztériumtól. Másfél napja pedig azt: 5000 forintba kerül a 4-es út 500 méterének használata mindazoknak, akik ki szeretnének jutni a ferihegyi reptérre.

Valószínűleg a világ legdrágábban használható autóútját hozta el január elsejével az Orbán-kormány. A fizetőssé tett autóutak közül a legelképesztőbb: Budapest és Vecsés határából induló 4-es autóút az első méterétől fizetős - vagyis mindenkinek 5000 forintos megyei matricát kell vásárolni, ha rá akar hajtani. Márpedig azok, akik autóval akarnának kijutni a főváros egyetlen repülőterére, kerülőút híján 500 méter kénytelen megtenni ezen az úton. Az annyi, mint méterenként 10 forintos útdíj. Ezt a rendszert nevezi a Seszták Miklós vezette fejlesztési minisztérium közleményében jelentősen csökkenő úthasználati költségnek."
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/149777/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Addig ne reklamálj, míg a Lajta iszapját kavarod a tüntetés helyett!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: megnézed az M1 híradóját, és kiszámítod, hány méterre kellet menniük a tüntetés helyszínétől, hogy üres utcát tudjanak mutatni.
utána már csak néhány szorzás.:)
@toportyánzsóti: Ha konzekvensen félkegyelmü vagy legalább Boli házmesternek fogadj szót.
@punkfrog: ne kéne sok ehhez.legyen egy jó közgazdász-és legyen annyi esze,hogy amihez nem ért ahhoz beszerzi a legjobb szakembereket!
ehelyett itt szarakodik velünk egy mindenhezértőföldöntúlilény.
hogy baszná meg egy taliga apró majom.
@Gábris szomszéd:
Házmester a körösztanyád térgyekalácsa.
A hozzád hasonló hülyegyerekek miatt vagyok, moderátor.
Nálam van egy OLYAN gomb, hogy "Moderál".
Tudod, igény volt rá, miattad...
@punkfrog:
Ne, nem merik ostoba médiakurvák mégegyszer eljátszani... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nálam meg egy olyan, hogyasszondja "tahótlanítok"

Na, ez a mai nappal alkalmazásra került, majd szólj légy szíves, ha megkérhetlek, amikor a lapostetyű normális lesz.

(azért merlek megkérni rá, mert nem hiszem, hogy sok fáradságodba fog kerülni)
@punkfrog: A Horn-Bokros párosból az utána következő másfél ciklus tudott élni.

A civil azért civil, mert nem politikus.

Nem pártpreferencia az igény programokra.:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ferihegyi-úti 500m? a reptéri taxisok hogy örülhetnek...

más:
-ha valaki vesz autópályamatricát, tíznaposat, azzal lehet-e menni mondjuk az M0-son vagy a ferihegyi gyorsforgalmin?
-ha valaki vesz megyematricát az ispántól, azzal felhajthat-e a megyén átmenő autópályára?
-ami eddig autópályán elkerülőszakasz volt (fehérvár, kecskemét stb.) és ingyenes volt, az most fizetős lesz, de autópályás vagy megyematricás?

meg tudná válaszolni valaki? törvényileg alátámogatva.
@Secnir: Mit lehet azt tudni ekkora kuplerájban!
@Habakuk000:

Nagyon helyes,bár kétlem, hogy egy nappal korábbra kapnak engedélyt:)))
Nagy beszarás van Merkeltől, még akkor is , ha a Népszava hülyeségeket ír.

*****

Most olvastam az előző posztot. Ne etesd a fostalicskát, mert tényleg ezzel legalizálod azt a tévképzetét, hogy meghívást kapott egy vitafórumra.
ráadásul továbbmegyek: mindenütt, ahol az ingyenes út betorkollik egy fizetősbe, ott a fizetős szakasz elé kell tenni egy lehajtót, ahol adott esetben távozni tud a nem fizetni kívánó autós. na ez nincs meg az M0-son sehol.
@Secnir:
Vannak igényeid... Amikor ezek a díszpöcsök se tudják?
Olyan izé tucc lenni!
Remélem nem lesz mostanában euro, mert ha átváltják a pöcsnyi hitelemet euro-ra, akkor egészen biztos hogy gigantikus tartozást fognak belőle csinálni, és én mint forinthiteles ugyan olyan szarul fogok járni mint most a devizások.
Szóval...!
@tristen2005:

"csak azt figyeltem meg, probléma megoldás nulla, azon kívül hogy egy fasz(gábris) ellen.."

Ne felejtsd el, hogy ez (a blog) nem egy párt, ahol közös elvek mentén, közös célokért gondolkodik és tesz mindenki.

Ha figyeltél, volt itt megoldási javaslat - a vérfröccsös vehemenciától, a higgadt naivitásig minden. Nem véletlen, hogy nem nyert támogatottságot egyik sem.

Egyrészt nagyon sokfélék vagyunk, másrészt nem ez a terepe. Itt lehet "hangosan" gondolkodni, de nem nyújt többre lehetőséget. Még igazából arra sem, hogy rögzült preferenciákon finomítson.

Géb arra jó, hogy naponta emlékeztessen, miért kell küzdeni a szélsőségek ellen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "A hozzád hasonló hülyegyerekek miatt vagyok, moderátor."

Ezt is már többször kitárgyaltuk csak most sem bontod ki az igazság minden szeletét. Szóval te is tudod, hogy nem csak miattam lettél moderátor.
Lovas és filmes nemzet vagyunk: Újabb milliárdos látványberuházások

„Csak elsőre tűnik úgy, hogy viszi az adófizetők pénzét”- nyilatkozta L.Simon László a miniszterelökség parlamenti államtitkára az RTL Klubnak. A vár felújítását felügyelő politikus szerint a turistákat vonzó látványosság pénzt hoz majd.
Kapcsolódó írásaink

Időközi pofonok
Újpest, a frontvonal
Tizenöt milliárd L.Simon lakóhelyének

A kormány az év utolsó napjaiban két, milliárdos látványberuházásról is döntött. Az ellenzék szerint inkább munkahelyteremtő projektek kellenének.

A Budai várban építendő lovardát és az ózdi ipari parkból kialakítandó filmstúdiót egyaránt turistalátványosságnak szánják.

JAHHHHH....A MUNKANÉLKÜLIEK MEG MAJD ÉHEN HALNAK, MERT ELVESZIK TŐLÜK A 3....HÁROM HÓNAPOS SEGÉLYT !!!!!
na szépségeim!!! BUÉK elmaradt! bocsánat.
de!
2015-ben is szájkarate+fingfűrészelés Háccsó Szotyisztán nemzeti sportya.

Van még szájról indítható gumicsirke arrafelé???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Most keressem vissza FAB akkori kommentjét az ügyben? :)
@Orica Középföldi: lenne esélyed érteni, ha beszélnéd a dél vízigótot!
de az se nem megy...
sebaly, majd gyakorlod az inglischtet..
röhely
@nincs_itt:

"Van még szájról indítható gumicsirke arrafelé???"

A tied mind ideért, és ahogy elnézem, mindenki rühelli. Ne erőlködj. Ezzel a stílussal főleg ne.
@Gábris szomszéd:
Én nem fogom neked.

@nincs_itt:
Dehogy, kiküldtük Merkel mamának, majd februárban hozza vissza, addig lízingelitek. :D
HÜÜÜÜLE!
Mi'vót délvizigótiában?
Havatok van?
Nálunk mára azt is ellopták... helyette fizethetünk pl. 500 méter autópályáért 5.000,-Ft-ot!
Na, hol van ilyen qrva jólét ottan???
@Orica Középföldi: azért ne éld bele magad, hogy te bárki vagy!

ugyanis ahhoz illene valamit letenni az asztalra, nem csak elvenni az állampolgárságot!
majd ha csináltál is valamit, akkor...
addig maradjunk annyiban, hogy nem sok mindent számít, ha nyekeregsz!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a fasorba se nem nincsen! marad a Augustiner Edelstoff...
Bundesmutti meg kicsit bonyolultabb, mint azt kö(g)zépen a földik gondolnák!
@tristen2005: érdemben?! valami esetleg?? aha.
sebaj elvagytok ti ottan, a permanens "ellenállás"(náthás sem voltál) kellemes bástyái mögött.
@nincs_itt:
Te, az egymás bactatásán és személyeskedésen próbáljunk túllépni.
Amennyiben nem megy, akkor beszélgesünk a hüvelygombáról, vagy vmi...
A sörért meg gebedj meg! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: esztet meg NE! nekem! hanem a kötekedőknek lécci!!
mellesleg, ha szabad kérnem egy kivonatot=orica érdemben bármihez, tristen hasonlóan.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja még annyit:

most merre a sok harcimarci??
@nincs_itt:
Nem tudom, jól láttam-e, de ezzel a heveny személyeskedéssel léptél be piciny kocsmánk ajtaján.
Akkor meg?
Komolyan, néha mint a dedó... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: drágám, nem első belépő ez, hanem visszatérő...
de ha te így gondolod, hogy meg kell védened a sok okostot, akkor csak sajnálni tudlak.
többet reméltem tőled!
még annyit, hogy NEM ÉN! tündöklök nemzetmentői szerepben, max ad vocatus diaboli!, hanem inkriminált egyedek!
szóval, ne roncsad tovább a renomédat!
@Diorella Queen:
"Én, mint forinthiteles ugyanolyan szarul fogok járni, mint a devizások."
Eddig sem jártál jobban. Elemzők levezették számszakilag az időhorizonton.
A ballib lopás mantrával 3x nyerte magát szarrá a fidesz.

folytassuk
@nincs_itt:
Az én renomém köszöni szépen, jól van. Attól még a személyeskedés mellőzendő, próbáljátok meg anélkül.
Nagy kérés?
@nincs_itt:

Dajcsman! a kutya nem kérdezett.
@nincs_itt: Az ilyen balfasz kis trollokat tahótlanítani szokás. Aztán nem zavarnak több vizet...
@tristen2005:
Mondom, személyeskedések nélkül...
B+, óvoda.
@nincs_itt: Amint figyelem azt a dölyfös gőgöt amivel megnyilvánulsz...nem sajnálom, hogy nem vagy itt.Ennek a népnek erre nincs szüksége, tehát ne "nyekeregj"
@ornagy50: pezsgőzik:)) és fotelforradalmárkodik.
ORBÁN TAKAROGGY!!!
@ornagy50:
A frászt! Amilyen pincsi, ott liheg a punci körül, hogy este jusson vmi...
@taga20: Nu akkú Bujék Néked is!!!:)
@taga20:
Nagyarcz...

@OPHELIA:
Őzikesimogatás már megvolt a kollegájától. Szlovák gyerek amikor magyarkodik?
Már vége is a nagy tüntetésnek, aminek újra csak semmi értelme nem volt.
@ornagy50: neked is haver, bár sanszos, hogy szarabb lesz, mint ez a tróger év volt.
hüjjön rá a bőr vityára és bandájára!!!!:)))
@Diorella Queen: neked mi értelmed van? mennyé a kasszához!
@nincs_itt: azt tudtad, hogy a belső feszültségek oldására kiváló a szerelmeskedés művészete esetleg mestersége?
@Penivaldes: Igen, gyerekek. És az is, aki elsőként megszületett 2015-ben. A link a hozzáállásról szól:)
@Habakuk000: ne emlegessétek nekem azt a hibás viselkedést.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Boli, az hogy a francba van, hogy a délután tahósított estére visszamászik?
@Habakuk000: és Te azt tudod, hogy a szerelemben nem a gyakorlat eszi a mestert?
@Diorella Queen:
Az, hogy mennyi értelme volt, nem most fog kiderülni.
Március 15 lesz szerintem a kérdés. Ott talán már meg tud jelenni vmi. Ennyire ne reméljünk gyors "eredményeket".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Amíg nem olyanok a tüntetések nálunk is mint a fejlett nyugaton ( szétbaszni mindent ami útba van ) addig semmi értelme ezeknek a tüntetéseknek sem.
@Diorella Queen:
Erre nem mondhatom, amit szeretnék... evégre ezek csak abból értenének. Ami viszont...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az nem késik, vagy hogy van, csak nehogy azt dúlják föl amit nem kéne
@rdos:
Az eredeti link ORBÁN SAJÁT SZAVAI, mely szerint a valutaválságra a miniszterelnök csere a megoldás. Az más kérdés, hogy akkor íppeg ellenzékben volt. De erre egyébként utaltam is, amikor elismertem, hogy a mai ellenzék legjobban teszi, ha őt copyzza, ha saját fejből ilyesmire nem fussa.. Neked tehát nem velem van vitád!
Ma fincsi kis zúzapörköltre voltam éhes:)
@Gábris szomszéd:

Na, mit mondtam korábban? Miért nem lehetnek ott a pártjelvények? Mert saját pártot gründolnak. Csak akko rne nevezzék magukat civilnek.
@Penivaldes: miért lenne az hibás viselkedés?
@DarthVader: Hát ők most a pártot csináló civilek és kész.:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ki, a fene egye meg. A telefonomban meg egyenesen benne maradt.
@DarthVader: Semmi hiba, demokráciánk vitéz védőbajnokai időben meghekkelték az erőfeszítésüket, nyugalom van, lehet menni dizsibe csápolni.
@Habakuk000: Nem eszi, teszi. a mester. a gyakorlatot.
@Habakuk000:
Oda meg berágta magát. Féreg (Worm) a neve a mi területünkön.
Élőben a tüntetésről, avagy két városnéző kalandjai :)

"Így a tüntetés végén még szeretnénk feltenni a kérdést, hogy mi a fasznak kell 15 percenként rendszert váltani és 20 percenként új alkotmányt kovácsolni, ahelyett, hogy rendesen kormányozna már végre valaki?"

alternativa.kinja.com/a-tuntetes-percrol-percre-avagy-ket-varosnezo-kalandja-1677062548
@DarthVader: most civilek, holnap párt. mi evvel a probléma?
Vége van a nyugdíjas csoportkirándulásnak a belvárosi ónos esőben.SSS
Akár ki is szervezte, egy fasz volt.
Ez a véleményem.
Háttesz szörnyü nattyon retenetes de majd Mi megmutattyuk hogyan kel lopni!Jöjön visza a Szocia lista!!
@műproli: lörinc a kurvaanyádat! bedöglött a cirkom, javícsd má meg. egy csilliárdot fizetek:))
@Diorella Queen: pina is volt. legyél piszi haver, ha má fasz vagy.:)
@taga20: Hááát Bajnaiék is így kezdték 2012-ben. :)
@taga20:

Semmi. Csak akkor mondják azt, hogy aki magyar, velünk tart :))

Szóval kurvára nem "civilek" ők.

Amúgy:

"Az m1 tudósítása a 12. percben kezdődött és mintegy 1 perc 10 másodpercben számoltak be a MostMi mai eseményéről, méghozzá teljesen korrekten, mutatva a tömeget, és pár mondatot idéztek is a fő szónoktól, Várady Zsoltttól.

Utána viszont a DK és az MSZP tüntetésre való rátelepedéséről szóló poliémiát kihasználva mintegy 5 igen ÖT percig Gyurcsányoztak és álciviliztek - ekkora műsoridőt egy több száz halottas szerencsétlenségre szoktak szánni, szóval ez a mai nap számukra tényleg egy katasztrófa."

Bazdmeg, Viktor be fogja tiltani Magyarországon a gyurgyalagot, mert ha csak meghallja, hogy "gyur..", már lazul a sphincter, pisi-kaki egybemegy. Ezek meg húzzák az orrukat. Bazdmeg, Gyurcsány képpel kéne tüntetni vagy ötezerrel, és vége is lenne, mert orvos nincs, aki Viktort az életbe visszahozná. Ezek meg húzzák az orrukat.... :)
@Penivaldes: akkor gyakorlatoznod kell, mese nincs:)
@DarthVader: Akkor lehet orbánra szavazok, nem merek kaptárt venni, mert félek a gyurgyalagoktól, rengeteg méhet megesznek, amúgy tök szép madarak
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Azt, hogy márciusban mi lesz azt nem lehet tudni.
Viszont arról ami ma történt, arról tudni lehet, hogy ez így ölég harmatos…
Én tudom, hogy ha alulról szerveződő civil összefogásból akarnak csinálni valami nagy izét, azt is el kell kezdeni valahol, ezt értem. Amit viszont nem, az például az, amit Váradi Zsolt adott elő a tüntetésen. Mind tartalmában, mind terjedelmében(…) hatalmas csalódás volt számomra. Annak idején a felcsúti focista, valószínűleg ennél összeszedettebb verbális petíciót nyújtott át a dadusnak a bölcsiben, az ehetetlen sárgarépa főzelék okán.

Én nem értek hozzá, de könyörgöm…? Evvel hová?
Ne páértoskodjunk a tüntetéseken?
Rendben!
Főként a DK ne legyen ott?
Rendben!
A coccialisták se?
Rendben!
A B, a C, a D… és a többi se?
Rendben!
De akkor legalább egy valódi szónokot keressenek már civilék, mert egy 30 kilós hölgy sikoltozásától senki nem jön lázba mert nem hallja rendesen a tömeg, még ha ül is az amit mond. Tetszik nem tetszik, egy valódi civil kellene ide, legalább olyan képességekkel amelyekkel Gyurcsány rendelkezik e-téren. Majd mindjárt el leszek küldve, de a lényegen az sem változtat. Pofázni mindenki tud, ráadásul az a legkönnyebb mert fekve is lehet csinálni, de szónoklatot tartani az valami egészen más. Azt tanítják. Meg kellene találni az erre alkalmas személyt, mert amíg hat-hét ember mondja ugyanazt olyan hévvel(…), mint ahogyan Pistike a Nemzeti Dalt szavalja március 15-én az iskolai ünnepségen… attól aztán nem nagyon kap lángra az ember. Sőt, szerintem az ilyen langyos megmozdulások inkább kontraproduktívak mint sem mozgósítóak a továbbiakra nézvést, mert ugye, ha nincs egy jó kis mocskosfideszezés meg ennél vastagabb dolgok esetleg, akkor mi marad meg az emberben? A netadós tüntetés az rendben volt, de ez…

Persze az enyém az csak egy vélemény, lehet én értékelem le túlságosan.
@Habakuk000:

1, te amúgy is Orbánra szavazol :)
2, kaptárt meg ne homokbánya/partfal közelébe tegyél. Amúgy a gyurgyalagok nem mennek a kaptára közelébe, ha van virágos rét, akkor ott elkapják a méheket IS, de csak random. Nem kifejezetten azokra vadásznak.
@DarthVader: "Az m1 tudósítása a 12. percben kezdődött és mintegy 1 perc 10 másodpercben számoltak be a MostMi mai eseményéről, méghozzá teljesen korrekten, mutatva a tömeget, és pár mondatot idéztek is a fő szónoktól, Várady Zsoltttól."
mi afasz van itt? rés a pajzson! több németbalázst a kurvaanyját!:)
szerintem is feri kell ide, me a cccpés csókát má nem engedték ide:))
@Knósszosz: az jó, hogy kimentek az utcára, de sajna a színvonal egyre csökken.
Én speciel a barna sálas rágógumizó hölgyön, aki néha még szemmel láthatóan is vihorászott a pódiumon, mélységesen felháborodtam. Még jó, hogy nem szotyizott:(
@DarthVader:
1, olyan csúfság még nem történt
(olyan viszont igen, hogy hazánk legnagyobb szónokjára) :((
2 , süthetem, ha a szőlő egy löszfal közelében van, ami el is van kerítve, védett gyurgyalag fészekrakó hely
@OPHELIA:
Pedig akkor a TEK videókamerás dandárja felvette volna, és esetleg kaphatott volna egy stadion szóvivői állást a kerti budi melletti arénában.

Aki a szotyit szereti rossz ember nem lehet, egyfajta jelképe is lehetne a párthűségnek is a napraforgó tányérja. Igaz, nem narancssárga, de sárga! A zúzát nem kellett volna...
@Knósszosz: haver, mi a faszt hőbörögsz? veszprém most kapott 800 misit!
eszedné vagy:)))
@Knósszosz: zúza - még nem voltál itt. Még kari előtti napon vettük a lidibe, 250-ért, csirkemájat is és lefagyasztottam őket
@Habakuk000: mi köze a szőlőnek a méhekhez?
@Knósszosz: nekem más a véleményem, próbálnak új utakat találni, s üzentek az ellenzéknek, elég a semmittevésből

Nem értelek benneteket ezzel a gyurcsányozással, tíz emberből kilenc elhajtja a halál faszára, de ti nyomjátok ezerrel, ő kell ide.
Így nehéz lesz összeszedni a népet zászlót lengetni.
@DarthVader: oda szeretnék telepíteni egy kaptárt, megporzandó a gyümölcsfákat

kevés a méh
@Habakuk000: szerintem te matekból mindig csak átcsúsztál:)))
@taga20:
Háppersze, hogy kapott.
Te is tudod, hogy a szavazatokat meg köll fizetni. A fidesz semmit se bíz a véletlenre, ha a te zsebedbe kell is nyúlni érte.
@OPHELIA:
Csak azért, mert én is szeretem!
250-ért?? Na nemá?:O
@Knósszosz:
A 20.28 h-kor írt kommented lényegét pontosan ugyanúgy látom.
@Habakuk000:
Persze, új utakat kell keresni, mert 25 év alatt csak elbaszni sikerült mindent.

Félreérted az én "Gyurcsányozásomat", én nem azt mondtam, hogy jöjjön és hálelúja Feri! Csupán hiányoltam az ő rétori kvalitásait az ellenzéki (oppardon...) civil oldalon. Sajnos nincs és ez nagy baj. Azt az ellenségei sem vitatják, hogy van hozzá tehetsége. Ugyan mitől is a permanens össze-vissza szarás tőle a narancssárga dögvész tábor vezetőinek körében? Naugye...
@Mariann19:
Akkor Te nem érted félre, kösz!
Haba sem szerintem, csak elfogyott a hecsedlilekvárja és nincs mit tennie a sztrapacskára:))
@Knósszosz: már megbocsáss, de senki se fél tőle a fidesznél, gyurcsányozni ugyan gyurcsányoznak, mert csak ehhez értenek, de félni senki nem fél tőle
@Knósszosz: Sátoros ünnepek előtt ha csak 1 napra is zárva van a bolt, érdemes a Lidl-be benézni. Ilyenkor nagyon leárazzák a friss árut, husikat, zöldségféléket.
Mi dec.22-én du vásároltunk be, a tálcás csirkemáj és a zúza is 250 Ft volt (0,5 kg), a far-hát 130/kg,
teljesen jó szavidővel. Tehát nem csak a beragadó, lejáratközeli volt akciózva. Gomba, brokkoli fillérekért volt.
Gyakorló él.ip-osként rájöttem, hoy nálunk helyileg árban és minőségben a legjobbak.
Én Gyurcsányt évek óta ájtatos manónak hívom. Amikor elkezd szónokolni, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. De van karizmája és meghallgatom.
@Knósszosz: ebbe most beletrafáltál, most fogy el a sztrapacska vége - pirítva, nem melegítve - lencsés-gombás káposztalevest követően
@Habakuk000: mi van bejársz hozzájuk? szerintem összeszarják magukat. ez olyan mikor a sötétbe fütyülsz, bakker!:)
@taga20: inkább hozzám néhányanesete, teljes setétség és valóságtól elszakadás, de döglött ló
@nincs_itt: tőlem a borotvát vitték el, a zongorával együtt... neked meg a fogkefe-fogkrém volt rajta... ahogy látom...
@Habakuk000:
Nem-e??
Egyedül tőle szarja össze magát a kedves beteg, a többieket egy legyintéssel elintézi (még), de Ferit azt rács mögött szeretné látni már hosszú évek óta. Egy kurva televíziós vitára nem hajlandó kiállni vele, mióta szarrá alázta. Akkor nem fosik tőle szerinted?
@Knósszosz: Tudom, erről már volt szó régebben is részedről. Egyetértésem jeléül írtam.
@Knósszosz:
A tüntetések célja mellett mindíg kell egy érzelmi felindulást is gerjeszteni a szónokoknak
a mélyebb tudatosítás érdekében.
Ezt pedig az erre alkalmas szónokok kiválasztásával lehet elérni, akik a kívánt hévnek eleget tudnak tenni.
Ellenkező esetben egy ilyen tüntetés egy rosszul sikerült termelési értekezletre hasonlít, és nem tesz eleget azoknak a hangulati elemeknek, amelyek egy sikeres megmozdulás jellemzői.
.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Én tudom, hogy Magyarországon ma egyetértés van abban, hogy olyan kormányra és olyan politikára, amit az emberek elutasítanak, nincs szükség. Ezzel magam is egyetértek. De ma azért jöttem el ide Önökhöz, hogy elmondjam, ma már ennél több kell. Ha csak annyit mond valaki, erre nem megyek, legfeljebb ott marad, ahová addig jutott, de onnan tovább nem. Bár azoknak a véleményében is van igazság, akik azt mondják, hogy jobb a szakadék szélén maradni, mint eljutni a mélyére. De ez még nem siker! Gondolják meg, ha csak annyit mond valaki, hogy én ezt és ezt nem teszem meg, legfeljebb nem fárad el, de eredménye, sikere nem lesz. Márpedig Magyarországnak elege van a hat év kormányzás kudarcaiból: Magyarországnak sikerre van szüksége. Amikor egy fiú megkéri a lány kezét, és ha a válasz nem, akkor valami biztosan véget ér, de nem kezdődik el semmi. Viszont amikor két fiatal igent mond egymásnak, akkor elkezdődik egy új és nagyszerű történet, elkezdődik a jövő, amely lehet sikeres és lehet boldog. Szóval egy szó mint száz, azt akarom mondani Önöknek summa summarum, ami ide van írva a hátam mögé: "a jövő igennel kezdődik".
[...]
Ha a hivatalosságot hallgatjuk ma Magyarországon, mi is csak kapkodjuk a fejünket. A kudarc tűnik sikernek, és amit sikernek éreznénk, arról kudarcként beszélnek. Ha több gyermek születik, ha több támogatás jut a családoknak - ez jövő, ez siker. Ma évről évre kevesebb gyermek születik, a családi adókedvezményt elvették, az árak nőnek, és sokan hitelből fizetik a rezsit - ez kudarc; nem a családok, hanem a magyar politika kudarca. Ha új munkahelyek jönnek létre, ha nőnek a bérek, a nyugdíjak, ha egyre többen dolgoznak - ez jövő és ez siker. Ha a bérek csökkennek, az árak nőnek, a munkáért kapott bér egyre kevesebbet ér - ez kudarc. Ha új iskolát nyitunk, ha harmincezerrel több fiatal kezd tanulni a felsőoktatásban - ez jövő, ez siker. Ha iskolákat zárnak be, ha harmincezerrel kevesebben jelentkeznek a felsőoktatásba - no, ez kudarc, ez a semmibe vezető út. Eladni, bevárni, megszüntetni, sohasem siker, mindig kudarc.
[...]
Az adóemelés, az elvonás, a megszorítás, a leépítés, a kiszervezés és az eladás valójában megfutamodás a feladat elől. Én úgy gondolom, hogy nem bújhat ki senki sem, Európa egyetlen kormánya sem bújhat ki a felelősség alól, és nem hozakodhat elő azzal a nevetséges érvvel, hogy az állam rossz gazda, az állam korrupt, pazarló és alkalmatlan az ellátás megszervezésére. Felelős kormány sohasem hivatkozhat az állam fogyatékosságaira. Azért nem teheti ezt, mert az állam fogyatékossága és tehetetlensége valójában azonos a mindenkori kormány fogyatékosságával és tehetetlenségével. Beszéljünk egyenesen: valójában sohasem az állam, hanem mindig a kormány a rossz gazda. Mindig a kormány a korrupt, mindig a kormány a pazarló és a kormány képtelen arra, hogy megszervezze az emberek életéhez szükséges ellátásokat.
[...]
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Én öt gyermeket nevelek. Ha bármelyik közülük azért nem tanulhatna, mert én nem volnék képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget, ha nem tudnám kifizetni a tanulás árát, akkor ezt én az életem kudarcának érezném, és ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét. Márpedig, tisztelt Hölgyeim és Uraim, ma, itt és most még minden lehetősége megvan Magyarországnak arra, hogy a tudásalapú világba, a tudásalapú iparágakba kapcsolódjunk be..
[...] Én hiszek abban, hogy a szabad világban jobb oktatási és jobb egészségügyi rendszernek kell lennie, mint amilyen a diktatúrában volt. És arra kérem Önöket, hogy igenis ne mondjunk le arról az eszményről, hogy a szabadság mindig többre képes, mint a diktatúra.
[...]
Egy biztos: ez az út, amelyre most ráléptünk, egy igazi nagy célhoz vezet. Ahhoz a célhoz, amikor olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik csak akkor érezheti magát sikeresnek, ha az emberek is sikeresek.
(2008.02.14 ORBÁN VIKTOR)
@dr. jenőke (jenőke): micsoda szerencsés ember. Képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget.
Előteremteni, hm. Érdekes megfogalmazás
Szép álmokat mindenkinek.
@Mariann19:
Erre csak azt tudom mondani: plusz sok!
Akkor ugyazat hiányoljuk szerintem. Jó, tudom - deakkorkijalóf...?? Jogos. Viszont a lényegen nem változtat, ez így nem lesz valami nagy durranás.
@OPHELIA:
Köszönöm szépen, hogy megerősítettél.
@OPHELIA:
Köszönöm!
Értettem.
A Lidüll meg rendben van nálam is, pedig rohattdefújjmocskos multi, és a k.anyját nekije(is), de sajna az ember az úgy van kódolva - a normális - hogy oda megy vásárolni, ahun olcsó. A nemzeti érzelem az pont leszarja czét és a béjját, ha az egy rakat szar és drágább másoknál. Amúgy is leszarom a lovassportokat - elnézést Farkasházytól, de ez van. Ő sem gerjed egy 6th sense Whirlpool szivattyújára.
Amúgy én sem...
@Knósszosz: bocs, de szerintem ez nem a félnehézsúlyú-címvédő meccs a járási bajnokságban, "az örökös bika"-címért... faszomat sem érdekel egyik sem, mindkettő olyan seghülye a kormányzáshoz (legalábbis ahhoz, amit én értek alatta), mint a hivatkozási alapom által lekörözött az értő olvasáshoz... nem szekértáborokban kellene gondolkodni...

többieknek is:

mi a gondotok a mai tüntetéssel?... nem láttam, hallottam, annyit azonban leszűrök, hogy nem hozott lázba benneteket... mi kellene?... egy lánglelkű forradalmár?... és, követnétek?... gondoljatok már bele abba, hogy az mit jelent?... vért, felszedett utcaköveket, betört fejeket, meglincselt ellenkező oldaliakat... van ehhez gyomrotok?... láttatok már ehhez hasonlót?... mert gyomor kell hozzá... azt mondják...

én Jéggel értek egyet, abban a tekintetben: legitimáció... nem kell a közterheket fizetni egy illegitim alakzatnak... ám szolidárisnak kell lenni egymással e tekintetben... annál nagyobb védelem nincs... s akkor mindenki meghátrál... tényleg, mikor töröltük a nyelvünkből, tudatunkból a szolidaritást?:-/...
@Knósszosz:
Gyurcsány megitélésénél el kell választani a személyiségjegyeiből adódó kvalitásait a politikusi alkalmasságától.
Aki ezt megteszi, arra az emberre ráteszik a stigmát, "gyurcsányista".
Ez a jelző pedig napjainkban nem igazán vonalas elkötelezettséget fejez ki mindazoknál, akik az elmúlt és sokat emlegetett nyolc év hibáinak okozójaként értékelik Gyurcsány Ferencet.
Érdemes a politikusat finom hangolással minősíteni, és az objektivitás sem árt néha.
@Sir Bates dö Hól: szerintem jókat beszéltek, nem volt viszont dk-s b-közép orbantakarodjjal. A Nagymező utcáig tartott a nép, Orica talán kinn volt, gazolo is talán, majd mondják, milyen volt a helyszínen.
bennünket betemetett a jég, habár esett Pesten is.
@Sir Bates dö Hól:
Szőr, hát te sem érted, hogy nem táborokban gondolkodom (plusz-mínusz gyurcsány-nemgyurcsány), amit hiányolok az a szónokok "képessége"!! Bazmeg!

Nem, nem kell olyan forradalmár, aki olyan tüzet hoz amit 2006-ban kellett eloltani, a franc se kíváncsi rá!! Nem kell utcakő, nem kell kasza, kiegyenesített... Ki a lófasz akar patakvért, amitTtorgyán mester vizionált annak idején?? Akar a lófasz!

A megoldás tekintetében veled (is) egyetértek, polgári engedetlenség. Az ütne nagyot. De ma nem az a helyzet a levéd pöcegödörben, hogy engedetlenkedne egy közalkalmazott, mert ugye kibaxák azonnal. De menjünk tovább, egy vállalkozó sem igen hajlandó rá, mert ha a kevesek közé tartozik akik merik, akkor pont garatra vette a NAV-cuclit.

Te is csak próbálod keresni a lehetséges megoldást, azonban nem fogod megtaláni a receptet, mert ez különleges ország, amire semmilyen bevált receptet nem lehet alkalmazni. Itt izélünk ilyen baromságokon, miközben olvasom, hogy VV Edina valószínűleg kielégítette Lacit a villában...:O Most kezeljük már a dolgokat súlyuk szerint!
@Sir Bates dö Hól: ezt a kozteher fizetést nem nagyon tudod megcsinálni.
pedig jo lenne, de ha nem fizetsz, elpusztulsz.
@Mariann19:
Olybá tűnik, mit ha direkt lenne félreértve amit mondok. Pedig biztosan nem, nem batyu színvonalú kollégákról van szó.

Tudtam, ha leírom Gyurcsány nevét, elbújdokolhatok a délegyházi hármas tó fenekén egy búvárharangban. Gyorsan bontok is egy sört, mielőtt lemerülök:))
@Habakuk000:
"bennünket betemetett a jég, habár esett Pesten is"

Engem meg mindezeken kívül a láz és pézsé-hegyek:(
Pedig terveztem, hogy megyek. Így jártam.
.
ESTI MESE
.
ROMHÁNYI JÓZSEF: Marhalevél

Egy tehén szerelmes lett a szép bikába,
minden vad bikának legvadabbikába.
Vonzalmát megírta egy marhalevélben
nagyjából ekképpen:
- Hatalmas Barom!
Bocsássa meg, hogy pár sorommal zavarom.
Tudom, mily elfoglalt, milyen megbecsült Ön,
mégis tollat ragadott csülköm,
hogy amit a marhanyelv elbőgni restell,
így adjam tudtára, Mester!
Ön, ismervén jól a tehénszív rejtelmét,
tudja, hogy nem minden a napi tejtermék.
Amíg szorgalmasan duzzasztom tőgyemet,
gondolatom egyre Ön körül őgyeleg.
Muú! Minden bikák közt legelőkelőbb!
Midőn megláttam a legelő előtt,
elpirultam, elsápadtam,
vágy reszketett felsálamban,
s úgy éreztem, kéj oson
keresztül a rostélyoson.
Muú, hogy forrt a vér szívembe,
hogy tódult a bélszínembe!
Az a perc, mit Ön velem tölthet maholnap,
megrázza majd egész pörköltnekvalómat.
Ám míg Önről ábrándozom kérődzve,
vad féltés öl a szívemig férkőzve,
és átjárja ó mind a kín
velőscsontom, mócsingjaim.
Már bánom e merész vágyat,
hisz Ön büszke tenyészállat,
csupa gőg,
mely után az egész tehéncsorda bőg.
De ne féljen Bikaságod!
Ha nem szeret, félreállok.
Nem fog látni levert búsnak,
mert beállok leveshúsnak.
Ám, ha mégis kegyes szívvel veszi e levelet
és megszánja az Önért égő tehenet,
Válaszoljon hamar rája,
Üdvözli Önt a marhája.

Ím a levél. Ráírva a kelte.
Az úton a posta előtt le is pecsételte.
De a postáskisasszony nem vette fel...
.
@Knósszosz: értem, ám nálad is vissuatérő momentum ez az "orbán beszarik gyurcsánytól" motívum:-)... nem orbán a lényeg, nem a fidesz a lényeg, hanem a magunkban lakó szervilis jobbágy, aki nem szolidáris a másikkal, aki fél, hiszen vele sem szolidáris senki... ha ez változik, akkor lehet jobb... attól, hogy orbán megy, még nem lesz jobb, csupán kevésbé szar... ami, azért nem a jobb szinonimája:-)...
@Gábris szomszéd:
ezzel konkrétan mit szerettél volna mondani?
@Habakuk000: egyébként pedig élsz vagy csak vegetálsz?:-)...
@jöttem: Semmi extra csak egy indexes helyzetjelentés.
@Sir Bates dö Hól:
"... nálad is vissuatérő momentum ez az "orbán beszarik gyurcsánytól" motívum:-)"
Mert beszarik tőle. Folyamatos idegrohama van Gyurcsánytól, ez neked nem gyön le, amint elemzed a lényét a parazitának? De, biztosan. Te nem egy retardált segg vagy, viszont van véleményed. A sajátod. Ezt tiszteletben tartom, de bizonyos pontokon nem értek egyet vele.

Abban rohadtul igazad van, hogy kevés, ha a poloska megy. Az egész szarnak pusztulnia kell, különben restartoljuk az elmúlt 25 évet, annak ugye meg semmi értelme.
Értelek... biztosan te is engem, a fő irányban egyetértünk - szerintem.
@Habakuk000:

Nem voltam kint. Még a zsepik bűvkörében élek.
Néztem.
Az első lány botrányos volt.
Váradi, már tegnap írtam, nem karizmatikus - na ezt 100%-ig hozta, de hogy ennyire felkészületlenül, semmi mondandóval ki mert állni, az teljesen meglepett.
Ebben a pillanatban el is szállt az érdeklődésem. A többit már csak félfüllel hallgattam.
Konszolidáltan semmitmondó volt - nekem.
@Habakuk000: közteher alatt mindent értek... nem veszel autópálya-matricát, vonatjegyet, jön a március-május, nem ad be senki szja-bevallást, sem mást a cégek... picit analóg gandhival... vagy ott van a lelkesítő beszédett követő zavargás... vagy az egyéni túlélés (de ezt az utat hagyjuk akkor gyermekeinkre is, követendő stratégiaként... és az unokák is hasonló gyötrődésnek lesznek kitéve:-/...)
@Knósszosz:

Tudod, mi lesz ennek a vége? Mert én megmondom. A tüntetősdi elfolyik még egy darabig, egyre kevesebb résztvevővel, mert a nép, még a kevésbé gyurcsányista, sőt a gyurcsányutálója is, - nem arra vágyik, hogy 1 emmber üvöltse, hogy "védjük meg a szabadságunkat", mert momentán nem akarja elvenni senki, hanem arra vágyik, hogy ötvenezer ember üvöltse, hogy Orbán, takarodj. Mert nem a szabadság kevés, hanem orbán sok.
(Szerinted amúgy Orbán melyiktől fosik jobban? )
Na most ehhez lehet, hogy mégiscsak hiányzik a - hogy is irta Haba - dk-s b közép. Szóval szépen elhal az egész, az ötödik tüntetésen is csak 1 ember fogja üvölteni a szinpadról, hogy védjük meg, Orbán röhög magában. A "civilek" aztán persze pártot fognak gründolni, mint a Milla, meg a PM, csak azt nem tudom, hogy hányat, négyet-e vagy hatot, vagy csak egyet, ami harmadnapra fog osztódni. A következő választást pedig 2/3-dal nyeri Orbán a szavazatok 16 %-ával. (Másik opció a Jobbik, a nyomor fokozódásával egyre sűrűbb lesz a cigányhelyzet, a Jobbik megerősödik, a Fidesz híveinek egy része átpártol, és a Jobbik szerez 2/3-ot a szavazatok 16%-ával. ) Úgyhogy megyünk a levesbe. Orbánnal lassan, a Jobbik esetében jön a hirtelen halál. Euból, Nato-ból kilépünk, Schengenből kibasznak (talán onnan hamarabb ki is basznának, mint magából az EU-ból) addigra talán Szerbia is EU társult tag lesz, itt leszünk Európa közepén nemgyarmatként. Jobbik felfüggeszti a hitelek visszafizetését, ami gyakorlatilag azonnali államcsődöt jelent, lehet olvasni Argentinát.
(Ha nem függeszti fel, a kockázati felár akkor is bőven emelkedni fog a korábbi retoika miatt. ) A 2/3 birtokában csatlakozunk Oroszországhoz, igy végül elérünk oda, ahova valók vagyunk. (Ez az utóbbi csak rémálom, de....)
@Knósszosz: most arra játszunk, hogy orbánnak megmutatjuk gyurcsány képét és megüti a guta?... ez is lehet egy cél:-)... (nekem ez paralel a tétényit menek...)
@DarthVader: Láttad, hogy még DánielPetike is üzent a szentföldről? :)

"Úgy nehéz ám forradalmat csinálni, hogy a forradalmárok egymást sokkal jobban utálják, mint a valódi ellenséget, azaz a megdöntendő diktatúrát..."

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1002456233103477&id=290966617585779
@Gábris szomszéd:

Fogalmazz már meg valami önálló véleményt! Előbb egy idézet, most egy kép.
Tudod mit akarsz vele közölni?
Akkor lökd ide!
Vagy hanyagolj!
@jöttem: Benyomásaim a mai napról. Neked milyenek eddig?
@Gábris szomszéd:

Nekem semmilyenek. Fél órája ültem le a géphez. Most tájékozódom.
@jöttem: Akkor jó, sok sikert és szép álmokat.
@Sir Bates dö Hól: Én is csak tájékozódom. Neked mik a benyomásaid a tüntetésről?
@Sir Bates dö Hól:
Ha attól üti meg.. üsse!!:))
Te most eljátszod nekem az értetlent??
Ne, nem hiszem el, Te nem az vagy!
Ha Gyurcsány képét felmutatod neki, hidd el, megüti a gutta... meg a pertscha. Is.

Ne izélj már Szőr, majd még mi is anyázni fogjuk egymást, addig feszíted a húúrt...:))) hahaha...

Az én kívánságom: egy alulról szerveződő civil mozgalom, ami megmutatja az erejét és később párttá szerveződik. De a folyamathoz szükséges egy beszélni tudó ember, akinek a dumája miatt kimennek az emberek tüntetni.
Téged lázba hozna egy mínusz tíz fokos vulva? Ugye, nem egy stimuláló izé, inkább lankaszter... Ez jutott eszembe a mai tüntetésről, sajnálom. A céllal maximálisan egyetértek, de valami hiányzik. De az nagyon.
@Gábris szomszéd:
B+, miért nem emelted fel a senged és mentél ki a tüntetésre?
Tájékozódhattál volna élőben.
@Gábris szomszéd: menj má' a picsába!:-)... mi lehetne négy országgal arréb?:-)... ha arra vagy kíváncsi, akkor még nem volt bréking nyúz emiatt a tf1-en...
@jöttem: Nem érzek benne erőt, meg amúgy is kerülget az influenza. :(
Jut eszembe: miből gondolja valaki, hogy a két úton kivül (1: forradalom, 2: választás) más útja is van egy kormánytól megszabadulni? (Persze van még egy, a konstruktiv bizalmatlansági inditvány is, de ez soha a bedes életben nem fog müködni, hacsak !! a Fideszből valaki aki nem Orbán be nem nyujtja, és a fidesz-es többség megszavazza. Mondjuk, meg kell nevezni az utódot is, és azért a Fidesz-ben is megkúrnák az anyjukat a hatalomért, úgyhogy ott is összeveszések lennének, tehát vissza az elejére).

Na most a forradalomtól ódzkodunk, ugye, a választást meg meg kéne nyerni. Azt általában pártok szokták, tehát pártot kéne gründolni. Mégpedig olyat, amelyik nyerni is tud, (Mert amolyanból már van bőven). Szerintetek fog sikerülni? (Mondjuk, én más pártra nem szavazok, csak arra amelyik minimum az egészségügyben co-paymentet, a felsőoktatásban pedig normális tandíjat igér, de ez más kérdés. ) Szóval?
@Knósszosz: sz'al nem jó a marketingje:-)... ismered ezt a számot? The Buggles - Video Killed The Radio Star: youtu.be/W8r-tXRLazs :-)...
@Gábris szomszéd:

Mit inzultálsz minket a közvélemény kutatásoddal?
Az a benyomásom / ha már rákérdeztél/, hogy támadási felületet keresel.
@Knósszosz:
Nem értem miért nem lehet világos üzenetet megfogalmazni a tömegek számára.
Továbbá azt sem, miért nem lehet az eddig bevált szónokokat szerepeltetni.
@Sir Bates dö Hól:
"nem orbán a lényeg, nem a fidesz a lényeg, hanem a magunkban lakó szervilis jobbágy, aki nem szolidáris a másikkal"

Igaz.
Mert ha nem így lenne, nem itt tartanánk.
Emiatt voltunk mindig a feljelentők országa.
Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Így aztán szépen sorban mind megdöglünk.
@DarthVader:
Ez rohadt gonosz vízió, de mint szatirikus izét elfogadom. Sose legyen igazad!!

Amit leírtál megfordult az én fejemben is, de rögtön elvetettem mint képtelenséget. Akkor.
Ma már nem látszik utópiának, szóval vigyázni kell az ilyesmivel.
@Sir Bates dö Hól:
Hőjjj de régi!
És kit öl meg a ki... és ki a celeb?

Houston! Van egy kis gond... itt van a fidesz.
ALARM-ALARM, fegyverbe!!!
@jöttem:
Kikre gondolsz?
Gyurcsányt hagyd ki, mert rögtön NER negatív leszel, szóval?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: az enyém az nem!... kibasztam mindenkivel, nem is volt tehenem!:-)...

(viccet félretéve: mi a lófaszt lehet még elvenni a többségtől, aminek "védelmében" inkább meghúzza magát?... rossz hírt kell közölnöm: ott max. vegetálás van, nem élet [nem, nem itt lett nagy a pofám, hogy sajtot ehetek és bort ihatok az osztrigához az mekisütős fizetésemből... moon is azt tettem, csak sokkal drágábban:-)]... tényleg nem értem a meghunyászkodást és közönyt... sztem az lesz a vége, hogy felhúznak mindenkit a lámpavasra, a kis kretén fideszest is (főleg őt!... ő lesz kéznél), aki görény ugyan, de ezt azért nem érdemli... )
@Knósszosz:

Semmi bajom Gyurcsánnyal. Őt bármikor szívesen meghallgatom.
Voltak már tüntetések, ahol elfogadható szónokok mondtak beszédet. Őket kellene szerepeltetni.
@Knósszosz: te egy nagyon rendes, tiszta ember vagy... csupán egy kicsit naiv... mondjuk szebben: túl jóindulatú a valósághoz:-)... persze, nekem is tele van a f@szom az establishmenttel, az elittel (magammal is, bár nem gondolnám magam ottvoltnak), de tudom, hogy semmi nem fog változni, hacsak mi nem változunk... de ehelyett csak okkupáljuk a nyugatot, a legrosszabbat adva át nekik magunkból, és a legrosszabbat szabadítva ki belőlük (csupán annyi a különbség, hogy nekünk a vegetálás volt az élet... mondhatjuk szépen: szívósak, s kitartóak vagyunk... bár sztem csak igénytelen gyökerek:-)... száz szónak is egy a vége: hát, az egészséges bélműködést a maga helyén, kellőképpen kell értékelnünk:-)...
Abba az 1 napos kiscsávóba több ész van, mint a sok fasiszta sz...háziban
propeller.hu/itthon/3041592-szuletesetol-nemzet-ellensege#v1238216

A Novák előd nevű köpedék a FB-on:
Novák Előd
A 2015-ben elsőként - 23 éves anya harmadik gyermekeként! - megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is többen vagyunk, mint négy éve . Bőséges gyermekáldást kívánok minden honfitársamnak az új évre!
@GeoCracker:

Ezt a hírt a kurucon olvastam ma. Az újszülöttet nemes egyszerűséggel csak purdénak titulálták.
Ezen kívül viccelődtek egy eltűnt 14 éves cigány lányon - nem akar hazamenni -, zsidóztak, tótoztak és buziztak az oldal szerkesztői.
@jöttem: van, aki ezt itt is sértésnek veszi:-)... novák-dúró páros meg szaporodik, mint a nyulak... pontosan miért is nem lehet az ő kölkeiket a szánkra venni, @Gábris szomszéd: ?... most itt a lehetőség, hogy elváljon a szar a májtól...
@jöttem: A kurucon én is viccelődnék, amikor az üzelemtetőit partvisnyélre támasztják. Alulról.
@Sir Bates dö Hól: Speciel miért ne lehetne Novákot, és lombikhasú ágyasát a szánkra venni. Pont olyan hominidák, mint a többiek.
@Sir Bates dö Hól:

elkeserít ez a gyűlölködés. máskor nem megyek degeneráltékhoz olvasni.
@jöttem: ha sok az időd, miért ne?:-)...
@GeoCracker:

Mikor pár évvel ezelőtt először olvastam zsidózós, cigányozós cikkeket, azt mondtam magamban, ez csak pár nyomott agyú ember véleménye.
Egy idő után egyre több oldalon futottam bele. Akkor azt mondtam, ez egy mo-i trend.
De mikor a saját nappalimban kezdett el egyik ismerősöm zsidózni és cigányozni, akkor betelt a pohár.
Rájöttem, hogy ezek az téveszmék futótűzként terjednek. Hangosan kell tiltakozni ellene, nevén nevezni a dolgokat.
Én is azt tettem. Nem voltam túl elegáns. Viszont a delikvens egy életre megjegyezte, hogy az én házamban nincs helye fasiszta nézeteknek.
Én így küzdök ellene.
@Sir Bates dö Hól:

Egy ideig biztosan nem megyek oda. Úgy éreztem, mintha bemocskolódtam volna.
444.hu/2015/01/02/ki-mondta-orban-vagy-rakosi/

egy vélemény a sok közül:

"Tehát 50 évente jön egy vezető, aki a forgalommal szemben száguld az autópályán, a háta mögött egy országnyi emberrel tömött busszal? Ez valami magyar átok?"

Sajnos az.
Nesztünk, hogy ne sírjunk!:-)
Quimby Újévi Varázszene koncert: youtu.be/6XB1cZhq8lc
@GeoCracker:

Másodszor olvasom. Pontos diagnózis.
@Sir Bates dö Hól: Emőke sosem volt túlzottan szimpi nekem. Ettől függetlenül a gyerkőcei tényleg aranyosak, ők aztán pláne nem tehetnek a szüleikről.
"Mentségére" legyen még mondva, hogy bőséges gyermekáldást kívánt minden honfitársának. Gondolom ezt mindenki el tudja fogadni, kivéve persze egy Szanyi kapitányt.

alfahir.hu/szanyi_tibor_ma_nagyot_megy
@DarthVader:
Hát igen. Orbán EGYEDÜL Gyurcsánytól tart. Majd ha ugyanilyen vehemenciával támad egy nyeretlen kétévest, akkor majd elhiszem, hogy az versenyképes alternatíva. De még akkor is kétszer meggondolnám: egy autó kormányát sem bíznám egy referencia nélkülire, nem az országét!
Tudod mi lenne tényleges alternatíva?
Egy fidesz-puccs Orbán és bandája ellen, ahol Bajnait nevezik meg kormányfőnek! Országot lehet egyszerű többséggel is kormányozni, főleg szakértői kormánnyal.
@Knósszosz:
Gyurcsány képességeivel Gyurcsány rendelkezik - és pont. De lehet várni továbbra is tátott szájjal a sült galambot. Vagy a messiást. Vagy a habokból kiemelkedő akármit. Addig is Orbán vígan rötyörög magában és tét nélkül lengeti a nyelvét. Mint egy varánusz.
@taga20:
Ha már megkapták a 800 misit (0,8 mrd, még a stadionfű-fűtésre sem elég!) akkor tét nélkül választhatják az ellenzék jelöltjét.
Mivel a tüntetésekből egyértelművé vált, hogy a Jóisten még a kies hazánkat patronáló Boldogasszony kérésére se ereszkedik le mihozzánk ide a Kárpát medencébe miniszterelnökösködni, a magyar véleményformáló elitnek a handabandázás, a fölényes okoskodás és a közhelypufogtatás mellőzésével egyetlenegy kérdésre kellene tárgyilagosan(!) válaszolnia:

Jobb lenne-e a jelenlegi Orbán kormánynál a demokratikus ellenzék Mesterházy vagy Bajnai vezette kormánya? (teljesen mindegy, hogy mennyivel)

Ha a válasz nem, akkor jól csinálták a 2010. és 2014. előtti propagandát, és az Orbán kormány megérdemelten vezeti hazánkat, mert nincsen nála jobb.

Ha a válasz igen, akkor viszont el kell kezdeni dolgozni azon, hogy még egy hiba 2018-ban ne következhessen be. Belátom, hogy az nehéz (a tévedhetetlenség nimbuszának elvesztése), de ha továbbra is a saját nimbuszt tartják fontosabbnak, akkor 2018-ban ismét Orbán fog győzni, pedig a kérdésre igen volt a válasz.
@Habakuk000:
"tiz emberből kilenc elhajtja"
Talán elmerenghetnél azon, hogy lehet némi összefüggés az ellenzék tehetetlensége és e között.
A politikus tehetetlen, ha nincs mögötte tömegtámogatás. De Orbánnak biztosan nagy örömet szerzel az ilyen szövegekkel. Én a helyedben mélységesen szégyellném, ha egy semmilyen tömjén karaktergyilkolózásnak MÉG MINDIG bedőlnék az orbánjárás katasztrofális következményei ismeretében is.
@dr. jenőke (jenőke):
Csak dekódolni kell: vannak az "emberek" és vannak a "senkik" akik annyit is érnek. Az embereknek jut villa (medencével) a másiknak kanál se: minek, ha nincs mit enni?
Még csak azt sem mondhatod, hogy nem volt őszinte.
És pénzért egész jó oktatás és egészségügy is vehető az emberek részéről, a senkiknek meg jut az "állami".
@Mariann19:
Nem Gyurcsány avagy az mszp okozta az EM5 évet. Hanem a VÁLASZTÓK. Akik összekeverték a világgazdasági válságot a "rossz" kormányzással, és mesékben hittek, és csak mostanában ébrednek, hogy bilibe lóg a kezük!
Te egész jó gazdasági elemzéseket írsz, azért értékelhetnéd egy kissé realistábban is a gyurcsányi kormányzást. Válság nélkül 2009-re már egész jól helyre rázódott volna az ország (mint Bokros után). Addig nagyon pontosan követtük a konvergencia tervet.
És SENKI sem csinálta utána a megszorítást ilyen kicsi gazdasági visszaeséssel. Nem véletlenül választotta egy amerikai Nobel-díjas közgazdász társszerzőként a válságkezelés témakörében. Akkor, amikor itthon azon lovagoltak, hogy másolta-e a szakdolgozatocskáját.
@Sir Bates dö Hól:
Pedig az nem lett volna hamváéba holt ötlet. Mármint Tétényit ME-nek. Merthogy a hölgy
1. hölgy (javítaná a nemi arányt.
2. végig gürcölte a 4 évét erős ellenszélben.
3. elég karakán, viszont vállaltan jobboldali, konzervatív.
4. mögötte egy összefogás azt demonstrálta volna, hogy befogadja a tisztességes jobboldaliakat is, és nem a baloldal visszatérésén munkálkodnak: hanem tényleg a demokrácián.
5. Mivel a PÁRTOK szavaznak a Parlamentben, erős kontroll lett volna felette: nem tehetett volna meg akármit.
Mi ezzel a gondod?
@Sir Bates dö Hól:
"Tetszettek volna forradalmat csinálni"
Ez egy lassan érő nemzet, mostanában kezd beérni a gondolat!
Aztán lehet azon polémiázni, hogy forradalom - ellenforradalom - népfelkelés, vagy csak
forr a dalom (ha más nem is)
A románokról évtizedekig mondták, hogy a "puliszka nem robban" aztán mégis!
@kekex: csak szóban. a kes az majd, ha rendesen leszavaztak a fityeszre.
egyébként, amiket itt írtál, abban majdnem 100százalékban egyetértek veled.
@Orica Középföldi: azon merengek, hogy az ellenzék prominensei min álmodozhatnak látva a viszonylag komoly mennyiségű embert az utcán.

mert szerintem a Váradi féle megmozdulások tesztje ez, megérzik-e az igényt a munkájukra.
@taga20: b+, pedig már kezdtem azt hinni, megsem vagy olyan hülye, mint amilyennek latszol
@kekex:

"nem lett volna hamváéba holt ötlet. Mármint Tétényit ME-nek."

De, ez egy hamvábaholt ötlet, és pont te adod meg a magyarázatot.

"vállaltan jobboldali, konzervatív. mögötte egy összefogás azt demonstrálta volna, hogy befogadja a tisztességes jobboldaliakat is"

Na ezt az összefogást - minden erénye mellett - még saját városában sem tudta abszolválni.
A "volna" nem politikai kategória:)
@Gábris szomszéd:
Csatlakozom Szanyihoz: a morva anyátokat!
Az is MAGYAR gyerek, te állat!
@Habakuk000:
van fogalmad arról, hogy mennyivel többen lettek volna, ha azok is kimennek, akiket a dk-zással távol tartottak? Hiába szólították fel őket, hogy támogatóként menjenek ki - sokan mutattak fityiszt.
Brávó! ezt Orbán sem találhatta volna ki jobban. Bár....
@Orica Középföldi:
Bajnai helyett nem is. Mesterházy helyett viszont mindenképpen! A "volna" (meg a hála) nem politikai kategória. De azért elmerengtem, hogy mi lett volna ha Bajnai ... vagy akár Tétényi.
De nekünk Orbán jutott. És ez:
mandiner.hu/cikk/20150102_koznaplo_amit_a_nemzetkozi_tekintelyunkrol_tudni_erdemes
@Habakuk000: ahogy anno az orosztanárom mondta: drága fijam, az erős kezdés után, gyenge folytatás jött. leűlhecc egyes!
@Habakuk000:

" ellenzék prominensei min álmodozhatnak látva a viszonylag komoly mennyiségű embert az utcán."

Ez egy jó kérdés:))
Nyilván álmodoznak, csak megvalósítható tervük nincs.

Játsszunk:)
Mesterházy azon, hogy visszatér.
Tóbiás azon, hogy tudja megakadályozni MA és az öregek visszatérését.
GyF azon, mikor unják meg a maszopos választók ezt a töketlenkedést, és állnak mellé. Megjegyzem az idő - ebben a kérdésben - neki dolgozik.
Botka azon, hogy tudna a zsákutcából kijönni, komolyabb arcvesztés nélkül.
Szigetváriról nem tudok semmit. Ez nem biztos, hogy baj.

Schiffert nem sorolom az ellenzéki vezetők közé.

Egy dolog egészen biztos. A tömeg az utcán nem róluk álmodozik.
@kekex: Csatlakozz nyugodtan szanyihoz és válj ugyanolyan általánosítóvá, mint bármelyik félkegyelmű kuruc kommentelő. ;)
@Orica Középföldi:

Helyes. Nem is szabad asztat elősegíteni. Mondhatni, sőt. Mermégavégén nem Orbán győz 2018-ban.
@Sir Bates dö Hól: "@Knósszosz: te egy nagyon rendes, tiszta ember vagy... csupán egy kicsit naiv... mondjuk szebben: túl jóindulatú a valósághoz:-)..."

Nem tisztem megvédeni senkit, meg válaszolni sem helyette, nem is ezt akarom tenni, csak elmesélek egy esetet.

A Gyurcsány kormányzás alatt volt egy szomszédom, aki az egész politikát a következő módon látta, értékelte. Beszélgetés során kifejtette, azért szereti a hírtv-t, mert ott olyan jól odamondogatnak a Gyurcsánynak.

No aki elfelejti, hogy a lakosság többsége ezen a szinten értékelni a politikai teljesítményt ( diplomások nagy része is ), az nem a való világban él. A jó politikus mindenkinek beszél. Mondandója szól az értelmiségnek, a felső-közép-alsó ( de útálom ezeket a terminusokat ) osztálynak, szól a hatalomnak, ellenzéknek, szövetségeseinek. Aki ezt nem tudja produkálni, az olyan, mint akikről írogatnak néhányan a legutóbbi tüntetés kapcsán. Ezért Knósszosznak teljesen igaza van abban, jól képzett szónók, politikai retorika nélkül nem megy. Ami meg nem megy, azt nem kell erőltetni.
@vakapad:

" Nem is szabad asztat elősegíteni"

A vitriolt értem. Azt ellenben nem, hogy minek az elősegítésére gondolsz.
Tényleg érdekelne.
A tömeg nem tesz képességesebbé senkit.
@Orica Középföldi:
.
''''Egy dolog egészen biztos. A tömeg az utcán nem róluk álmodozik.''''

:)))
Anno a tömeg Cézárt választotta, vagy éppen Barrabást.
Konzekvencia? Et tu mi fili, Brute?
@Gábris szomszéd: ne mosdassuk a szerecsent... váljon el a szar a májtól...
@Orica Középföldi:

Én azt úgy gondolom, hogy:

1./ Új, karizmatikus (hehe) és hibátlan (= ne ember legyen) vezető megjelenésében az elkövetkezendő évtizedekben nem reménykedhetünk.
2./ Fenti okból csak a meglévőkre lehet számítani.
3./ Ebben az esetben el kell dönteni, hogy melyik a jobb a MEGLÉVŐK közül.
4./ Ha eldöntöttük, és az ellenzéket tartjuk annak, akkor azt kell elősegíteni, hogy a "nép" róla álmodozzon (ha nem az ellenzéket, akkor szabad a pálya).
5./ Mivel a regnálóknak több a hívője, a döntetlen nem elég, azaz a mindkettőnek vannak "hibái" (mindkettő rossz) vélemény a cél elérésének szempontjából helytelen. A FIDESZ-nek ez az utolsó esélye, és örül neki, ha ezt mások megteszik helyette.

Megjegyzések:
- véleményem szerint az ellenzék sokkal feketébbnek van közvélekedésileg elkönyvelve, mint amilyen. Ebben igen nagy szerepe van a médiafelülettel bíró írástudóknak 2006. óta. Bízom abban hogy a folyamat visszafordítható, persze, ehhez össze kellene fogni.
- az ellenzék pusztán önerejéből ebből a csapdából nem tud kimászni, és a magyar elit, ahelyett, hogy segítene, ezt még számon is kéri rajta. Nem tartom fair dolognak, hogy pont azok, akik belelökték röhögnek a vergődésén. Pláne az odavetett (népszerűséget hozó, összekacsintó) mondatok árthatnak nagyon, tovább mélyítve a gödröt. Nem ártana ezek számát csökkenteni.
@Habakuk000:

"Ha magyar a barátod,nincs szükséged ellenségre"...

Elmondhatom,hogy nézett ki a tegnap este belülről:(
Gyülekezés,forralt bor,megfelelő zenék bejátszások,sokadalom..

'Aztakurva,ebből itt,most akármi is lehet!
Megláttam a veres zászlókat elől,a bundáskalapos,szoci-dékás vagy 'tuggyafaxom milyen matrica alatt..Ettől már kábé(hiába a házipálesz)le is lankadtam:(Ahangulatban is erős ballasztok 'faszé hoztak még zászlót is,ha meg se nyikkannak...
Na mindegy ,nyel az ember egyet,(ördöggel is,ha 'kisherceg bukásához ez kell)...
Kezdődnek a szónoklatok(már megszoktuk,hogy terjengősek,itt,ott semmitmondóak,de egy kettő nagyon is megszívlelendő(nem ez itt a lényeg..)
Amikor Várady Zsolt elkezdi feszegetni,hogy a'zelmúlthuszonöt év politikai pártjait is (nem egyenlő mértékben...)felelősség terheli abban,hogy élhetelen ország lett,nagy tömegek számára,felhördülnek 'tollaskalaposék:(
Mi...'Akooo húzzatok arrébb,'mijafaszt kerestek itt szopkodjátok esetleg 'szanyiaput,vagy 'DJferit aki kicsit ripacs,kicsit önhitt,de igazat beszél de rosszkor volt rossz helyen és ezért bűnhődnie kell!Ez itten kérem 'Magyariország!!(Nemsokára már a békamenetesek is 'aranykornak fogják érezni azokat az időket:)))

Ami tényleg hiányzott:
Hol vannak az ország prominensei,művészek,sportolók,tudósok,közéleti 'entitások akik nyíltan színt,vallanának és még 'neadjisten szónoki képességekkel is rendelkeznek??????
Hol van Takama'ja nem Tétényi Éva?????????("vétkesek közt cinkos:(((..... )
@kekex: van fogalmad arról, mekkora felelőssége van a hozzád hasonló szimpatizánsoknak -esetleg tagoknak - az adott ellenzéki pártocska tehetetlensége miatt?

Amíg ti a valóságtól elrugaszkodva hájpoltok bármit, amit a vezéreitek magyaráznak, addig van legitimációjuk a semmittevésre.

Álmos is vagyok még, nyugodt is, békés is, - Loreena McKennithet hallgatok az alhambrában - őszintén írom, hogy érdemes lenne átgondolni nem hívőként, hanem kicsit kiemelkedve a napi események körül, a 25 év trendjeit.

Bennetek a jövő, ugyanúgy ahogy a fideszes hívek is meghatározzák az életünket
.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt jönnek rá a megyei matrica rendszer jogszabálysértő körülmények között jött létre, betarthatatlan, és úgy hülyeség, ahogyan van.

2010. évi CXXX. törvény a jogalkotásról

2. § (1) A jogszabálynak a címzettek számára egyértelműen értelmezhető szabályozási tartalommal kell rendelkeznie.
(2) Jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, valamint nem vonhat el vagy korlátozhat jogot, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.
(3) A jogszabály hatálybalépésének időpontját úgy kell megállapítani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a jogszabály alkalmazására való felkészülésre.
(4) A jogszabályok megalkotásakor biztosítani kell, hogy a jogszabály
a) 6 megfeleljen az Alaptörvényből eredő tartalmi és formai követelményeknek,
b) illeszkedjen a jogrendszer egységébe,
c) megfeleljen a nemzetközi jogból és az európai uniós jogból eredő kötelezettségeknek és
d) megfeleljen a jogalkotás szakmai követelményeinek.
@vakapad:

Ez hosszabb választ kíván, de most mennem kell. Du-estefelé visszatérek rá.
P.S
'gábrishiábaveredafarkad,hogy ezek itten milyen megosztottak még a vezéred ellen vonulva is...
Egy dologban mindenki egy volt!!
Nem hagyjuk abba,ezt a mocskot el kell takarítani,utána lehet parlamentarizmust 'jáccani:))

A nyilasok és zászlóik:'no comment!!

(három méterre álltam..)
@Habakuk000:

Jó reggelt 'Haba!!

Most már én is,egyúttal a 'zösszecsajnak itt!!

www.youtube.com/watch?v=ttv0ljOiPSs
@kekex: hogy fogalmad nincs az ország működtetéséről, az ún. "politikáról"... de ez nem gond, az viszont igen, hogy szavazati jogod mértéke egyezik az enyémmel...
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt lélekápoló!!

'Holérdekli ezeket a gyökereket ez a néhány 'apróság??
@gazoló:

Ők hozták a törvényt, és még nem vitték vissza.
Itt van. Kéne kezdeni vele valamit.
@vakapad: @kekex: Azt hiszem félre értettetek. Ha a miniszterelnök csere a megoldás, akkor az a mai pártokkal és törvényekkel számol. Azt pedig, az eddigiekből láttuk, hogy ez nem lehet megoldás. Mert csak ótvaros és még ótvarosabb a "kínálat".

Egyiket sem!!
@Sir Bates dö Hól:

"_én Jéggel értek egyet, abban a tekintetben: legitimáció... nem kell a közterheket fizetni egy illegitim alakzatnak..._"

Ennél körmönfontabbnak kell lenni. A társadalmi berendezkedés olyan, hogy az "Ide lőjetek!" típusú kiállás a megsemmisüléshez vezet. Ennél körmönfontabb, de egyértelmű megközelítésre van szükség.

A kormány által vállalt pénzügyi kötelezettségekért a kormányzati tisztségviselők magánvagyonukkal felelnek, ugyanez vonatkozzon az önkormányzati kötelezettségvállalásra is.

A jelenlegi illegitim kormányzat által vállalt nemzetközi kötelezettségeket érvénytelennek kell tekinteni, a nemzetközi jogban foglalt kártérítési kötelezettségeket a kötelezettségeket vállaló Kormány tagjai, és tisztségviselői és kedvezményezettjei magánvagyonának terhére kell kiegyenlíteni.

2010 június 1. után hozott jogszabályokat alkotmányozó nemzetgyűlésen szelektív és deregulációs eljárást követően hatályon kívül kell helyezni, különös tekintettel az alkotmányra, a demokráciával, a jogalkotással, a joggyakorlással és a jogalkalmazással kapcsolatos valamennyi jogforrásra.

Szóval egyszerűen deklarálni kell, hogy amit a fidesz csinál, az nem elfogadott, nem legitim, aki velük bizniszel, az egyrészt könnyen lehet, hogy futhat a pénze után, mások pedig számítsanak arra, hogy vissza kell fizetniük mindazt, amit "felemás" eljárások során, vagy lejtős döntések következtében kaptak, hacsak nem kapnak még mellé bónusz éveket is -letöltendőben.

Csak schlagwortokban... és lehet folytatni.

Ha már szürreál van...:)
@jöttem: Köszönöm.
Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy kevesen olvassák a blogot...

A zsidózással kapcsolatban:
Amikor a kert végében van egy hangyaboly, akkor lehet gyerekként hosszan elnézegetni és tanulmányozni.
Amikor néhány bejön a lakásban, akkor kitessékelni.
Amikor felnőssz és a gyereked fülébe is már hangyák járnak kelnek, és a boly a lakásod közepén van, akkor két dolgot tehetsz.
- Fogod, és legalább a zavarszint alá csökkented a számukat.
- Hagyod a fenébe az egészet és elköltözöl.
@gazoló: Ad1: Nyilasok nem járnak ilyen tüntikre. (az, hogy te valakire rámondod, attól még közel sem az)
Ad2: Mi a bajod a zászlókkal? Ők is ugyanúgy kifejezhetik a véleményüket, mint bárki más a tüntin.
@látjátok feleim szümtükkel: nem, nem felejtem el, hogy paralel egy mosópor-reklámmal... perszonálisan mik a lehetőségek?... ad1) sziszifusz-mission, hasonló hatékonysággal; ad2) elefántcsonttorony; ad3) 3. ricsi belépője 》"ha ez kell nektek, ám legyen" cinikus rezümével... csak a végén ne legyen köpködés!...
@Gábris szomszéd:

A zászló lobogtatás öncélú kivagyiság. Arra jó, hogy a többiek elől eltakarják a felszólalót.
Amennyiben pártzászlóról van szó, még rosszabb a helyzet. Abban az esetben a rendezvény már másodlagos, elsődleges a párt PR, a párt reklám.
@Sir Bates dö Hól:
"tényleg nem értem a meghunyászkodást és közönyt..."

Én azért valamennyire értem.
Annyiszor pattantunk már vissza mindenféle falakról, hogy azt egy idő után mindenki feladja.
Meg aztán ott van a picike egzisztenciánk féltése is, mert drága kormányunk elérte, hogy mindenkinek van félnivalója, ezért inkább kussol, minthogy éhenhaljon ...
@jaegtoer: Ha követted a tegnapi eseményeket tudnod kéne, hogy nem voltak pártzászlók.
@Sir Bates dö Hól:
"akkor nekik kölkeik vannak?... "

Figyu, én kölkeknek, külköknek emlegetem az unokáimat.
De a torkát harapom át annak, aki bármely módon megbántja őket.
Szóval a szóhasználaton nem múlik semmi.
@jaegtoer: én is csak jeleztem, ám az egész fennálló gépezet elutasítása, majd kiüresítése a nem-fizetéssel kezdődik, s kialakul egy párhuzamos rendszer... természetesen ehhez a legfontosabb hiányzik: a kohézió, mely a változást akarókat jellemzi... be kell látni, mikor vesztesz, s módosítani az egyéni szörvájv sztratédzsit:-)...
@gazoló: :)

Áttértem Mozart szerenádra -Galimathias K32 -, (de bőszen keresem a rizottó főzéshez passzoló zenét, (szomszédtól kaptam 5 liter bort, sok rizottót kell főzni, hogy elfogyjon)

Milyen hangulatban mentek haza az emberek, hogyan érzed?
@Habakuk000: szerintem a rizottó főzéshez lágyan folyó zene illik.
@Gábris szomszéd:

Ne tettesd magad már megint hülyének!
Amikor egy tüntetésen annak alapvető céljaival ellentétes tartalmat hordozó zászlókkal jelennek meg azt színtiszta provokációnak(másszóval 'vityaújbóli lecidázásának) hívják és jól tették azok akik ezt :))kiiktatták onnan!
@Penivaldes: vagyis? csak konkrétumokból értek:)
@Habakuk000:
Haba,rájöttem Te a barátom vagy:))
A 11:10-es gyorssal érkezem:))

A fanyalgások ellenére teljesen jó(visszzzzajövünk...) hangulatban,barátságosan elbeszélgetve(leszámítva 'tökömöccse nyilasok otrombaságát,akiket rögtön be is takartak,ahogy 'aztat kell:))
@Gábris szomszéd:
A kurucinfo pár hete meghirdette a tüntetések elleni harcot. Gondolom, erre kaptak utasítást kenyéradó gazdiktól a jobbikhoz hasonló fasiszta alakulatok. Ez esetben a 64 vármegye tagjai. Nehogy véletlenül a fideszes "uraknak" kelljen bepiszkolni kezüket az alantas munkával.
A vak is láthatja, hogy nyílt provokáció volt. Meg is írták egy hatásvadász cikkben a fent említett oldalon.
@Habakuk000: csak ismersz zenéket, nehogymár nekem kelljen rajtad segíteni, de most már tényleg, ne játszd magad itt nekem, hogy nem megy, fiatal ember létedre.:)
Off. Most nézem a beszélgetés folyamát. Angyalnak sokan válaszolnak / emlegetik. De hol van kanadai emberü(n)k? Csak nem beteg? On.

Mutyisztáni szürreál témában másik blogon "Politika - OV leváltása - Első forgatókönyv"

dornyeij.blog.hu/2015/01/02/politika_ov_levaltasa_elso_lehetoseg
@jöttem: :))

Szia!

Megint 'jöttek,menetredszerűen,ahogy a 'direktívába.)) ki van adva nekik!!
@kekex:
"Te egészen jó gazdasági elemzéseket írsz, ezért értékelhetnéd realistábban is a gyurcsányi kormányzást."
Látod, látod, nem olvastál engem elég figyelmesen. Amikor a gyurcsányi gazdaságpolitikáról írtam, az elemzéstan összehasonlító módszerével állítottam szemben az orbáni irányvonalat.
Ennek fő motívuma az volt, hogy a felvett hitelek hogyan hasznosultak az alatt a kormányzás alatt.
Ugyanis az orbáni szisztémával szemben akkortájt jelentős infrastruktúrális beruházások születtek, nőtt a nemzeti vagyon túl a hasznosságukon.
Gyurcsánynak megvolt az a pozitív gazdaságpolitikája, hogy az irányvonalat szabta meg /ez is a feladat/, és nem mellőzte a közgazdasági szakembereket irányvonalának végrehajtásában, hanem kiaknázta azokat.
A válságkezelésben jó ráérzéssel választotta ki Bajnait 2009. év elején, akinek intézkedései által az eu deklarálta azt, hogy az ország gazdasága a legfegyelmezettebb lett Európában.
Ehhez kellett az 1.200 mrd-os megszorítás, a négy pillérre alapozott válságkezelési metódus, amelynek hatására Bajnai megbízható pályára terelte a gazdaságot.
Dumálnak itt sokszor 7-8%-os költségvetési hiányról, holott 3.8% körül mozgott, amely a mai kínok-keservek között tartott hiánynál nem olyan jelentős eltérés egy válság utáni állapotnál.
Liberális vagyok, abból a fajtából, aki mielőtt azzá vált, kiválasztotta ideológiai alapon azt az eszmerendszert, amely mellé állt. Ez azt jelenti, hogy az MSZP mellett vagy ellene nem kampányolok más
irányú elkötelezettségem miatt.
Ezért érzem azt, hogy realistán, elfogultság nélkül vagyok képes megitélni a helyzeteket.
Ahogyan olvasom a kommentjeidet, a véleményed túlnyomórészt azonos a sajátommal még akkor is, ha nem falkaszellemet kell demonstrálnom.
@jöttem: "A kurucinfo pár hete meghirdette a tüntetések elleni harcot."

Khmm. Komenyista retorika ez a "harc", na jó nem kommenyista, hanem nemzeti cucialista. :-(

Valahol mélyen tudom sajnálni a moszkovita nertársakat és jobbklikkeseket. Akkor főleg ha a júdáspénzt rúbelben kapják. :-)
@látjátok feleim szümtükkel:

Ehhez két példát tudnék hozni, megerősítésnek, a szociális népszavazás idejéből:
1. ismerősöm habzó szájjal tiltakozott 300 Ft ellen. Kérdeztem tőle, mennyit ad az orvosnak, ha kijön hozzá. Azt mpndta, hogy ez ezrest. Ko komment.
2. Másik ismerősöm azt mondta, hogy azért szavaz a tandíj ellen, hogy a szomszéd kislánynak ne kelljen fizetnie. Mire a szomszéd kislány közölte, hogy ő eleve fizetős iskolába jár, ezen a népszavazás sem
változtat..
Ennyit a nagykorú, döntésre érett emberek vélemény-nyilvánításáról.
@GeoCracker:

Én itt ki tudom zárni az életemből. A kérdés az, ti ott meg tudjátok-e mindezt tenni.
@rdos:

'Emléxel talán még arra a filmre:
Harminckét nevem volt:))

Ilyenek ők,egy alomból születettek:))
@gazoló:

@rdos:

Lenin-fiúknak nevezik a tüntetőket. A helyükben óvatosabb lennék. A főni allergiás erre a jelzőre. Kéri nevezte őket így, még a kollégista időkben.
Nehogy aztán visszaüssön az a nagy hűség.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Egész kedvezőek felétek az orvosi tarifák.
Nálam a házi orvos kiszállása 2-3 ezer Ft, mikor mennyit mond.
Asszisztens otthoni injekció 1 ezer, ugyanott a vérvétel 2 ezer.
Mindez bemondásra, mint megszabott tarifa rendszer működik.
Ezen kívül, ha elmegyünk a rendelőbe, az íróasztalon van egy lekötött, gusztusos üveg, persely funkciós, amibe bedobjuk a teszés szerinti 500.- vagy 1.000.-Ft-ot.
Így nálunk még van vizitdíj. Bizony ám!
@Sir Bates dö Hól: Ez a video elég durva volt. Egy korai jellemzése 1982-ből. Nem győzöm terjeszteni. :-)

"A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982 májusában készített környezettanulmánya összességében jó kommunistának tartja Orbán Viktort, de visszatérően önérdekelvűnek, önhasznúnak titulálja:

"…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. "

www.hirarena.com/allambiztonsagi-jelentesek-orbanekrol-es-az-arulo-nyugat_758

Kulcsszó a "nyilvános szereplés". Ő csak "háttér" volt a "nyilvános szereplés"-en, igencsak irritálta ahogy néztem.

@gazoló: :-) Igen, valami rémlik.

@jöttem: :-) Nehogy. Dehogy. De hogy lehetne, hogy visszaüssön? :-) Nem lehetek ilyen rosszindulatú.
@Mariann19:

Elnézést, hogy beleszólok, de aki liberális, annak most az MSZP mellett kell kampányolni (sőt, amellett kellett volna már egy jó ideje).
@Gábris szomszéd:
Így jár az, aki ideönti a jobbos szövegeket - és még csak meg sem kísérel elhatárolódni az elmebeteg szövegektől. Így nehéz lesz domesztikálni a Jobbikot!
@vakapad:
"Álom, álom, édes álom, álomkép"
Pedig anélkül nem fog menni!
@Mariann19:
Na látod Mariann, ez a legnagyobb baj! Mert a nép közgazdaságilag teljesen képen kívüli része jobbról-balról UGYANAZT hallja: Gyurcsány rosszul kormányzott. És olyan nüanszok fel sem tűnnek nekik, hogy jobbról az "embernyúzást" (lásd: őszinte megszorítások) liberális oldalról meg annak ütemét (gyorsaságának, erősségének hiányát) kifogásolják ugyanazokkal a fogalmakkal.
És egyvalamiben eltér a véleményünk: Bajnai kutya kemény körülmények között TARTOTTA a gyurcsányi eredményeket (vagy legalábbis nem engedte erősebben esni) de nem "terelte" új irányba! Már csak ezért is illene jobban méltányolni (mindkettőt).
@Habakuk000:
Nézd, neked is van egy véleményed - nekem is. Nem érzem magam Gyurcsány-fannak (és hidd el, hogy a szimpatizánsok többsége így van ezzel) viszont az adott politikai étlapról nincs emészthetőbb fogás.
Ti vártok továbbra is a sült galambra - én/mi meg választottunk a meglevő választékból.
Mondtam ár: sziklás terepre való teherbíró szamárra van szükség, és nem csodaparipára. Az csak a mesében van.
@vakapad:
"Elnézést, hogy beleszólok, de aki liberális, annak az MSZP mellett kell kampányolni."
Örülök, hogy szólsz, és felvetsz kérdéseket.
Miért kéne a liberálisoknak az MSZP-t támogatni?
Ugye nem arra gondolsz, mert egykor koalícióban kormányoztak?
Nem is gondoltam, hogy a kérdésed milyen fogós.
A két párt összehasonlítása ideológiai alapon azért nehézkes, mert a szocialisták eltávolodtak korábbi elveiktől, s a kapitalista jegyeket helyezték előtérbe. Kivéve a szociális védelem kérdését, melyben eltérnek a liberálisok álláspontjától, mely szerint az ember az öngondoskodás jegyében kell, hogy fenntartsa magát.
Itt van többek között az a választóvonal, amely miatt el kell dönteni, hogy melyik irányvonal a helyes.
Nekem a liberálisok pragmatizmusa markánsabb, mert az emberi cselekvés jogosultságát azok hasznosságával méri.
A szocialistáknál ennek az elvnek nem erős a prioritása.
Miután szerelmem a gazdaság, a liberálisok kőkemény szabad piac és kereskedelem elveket követnek, a szocialisták elviekben kimondják ezt, azonban gazdaságpolitikai aktuális irányelveiben korlátozzák ezek érvényesülését.
Fentiek kiragadott példák arra, hogy miért nem egyértelmű a szocikat és a liberálisokat egy platformon emlegetni.
szép napot!

csak rátok néztem, hogy éltek-e még... :D
@Penivaldes: na jó, de ha túl borízű lesz a rizottó, rajtad száradjon, így
Maradok Mozartnál, csak kicsit másképp: Bobby McFerrinnel & Chick Coreával
@kekex: ugyan, én pl csak arra várok, hogy fölébredjetek:
választani csak olyat, akitől követelni is lehet
@Mariann19: Van igazsága a Vakatyának, liberalizmus mostanában csak a szociknál, bár az is csak egy kósza szellő volt

Minden rendben otthon?
@Habakuk000: persze én vagyok a hibás!!
te is úgy főzől akkor mint egy nagymama..
" fogjál fiam egy kb ekkora lábost, aztán öntsél bele kb ennyi lisztet.."
ok, de vmi objektív mérce nincs?"
@kekex:
A nyilvánvaló eredményeket a magyarok két okból nem értékelik.
Egyrészt azért, mert a dezinformácók özöne zúdul rájuk, és nem győződnek meg a valódiságukról.
Másrészt a magyarok habitusából is ered, mely szerint a történéseket jellemzően fitymálva itélik meg fölényük teljes tudatában.
Nézd meg most, a tüntetésekkel kapcsolatos fanyalgó véleményeket.
Végül.Bajnai miért nem terelte új irányba a gazdasági eseményeket?
2009-ben, felállított egy négy pilléres programot, egymásra építő kockákkal. Egyensúlyteremtéssel kezdte, növekedéssel és újraépítéssel folytatta.
Ami nekem imponáló volt, az a bizalom megteremtésére való törekvése volt.
Ez a szemlélet a mai napig nem érvényesül a gazdaságpolitikában.Ezt a belföldi vállalkozók és külföldi befektetők tekintetében tartom a legfőbb szempontnak.
Szemben ment Gyurcsánnyal az igaz, de abban, hogy többet fogyasztunk, mint termelünk, és a megszorításokkal ezt a tényt kívánta kiszorítani.
Bajnai profi módon szelektált a döntéseket illetően, én odaadó híve vagyok a mai napig.
@Habakuk000: más!

tegnap emlegeted a méheket...

ez a film velük kapcsolatban anno nagyon lelombozott. iszonyú milyen világot teremtünk...

offforever.blog.hu/2014/03/09/a_mehek_millio_tuntek_el_a_fold_szinerol
@Mariann19: vitatkoznék, a magyarok igenis értékelik a nyilvánvaló eredményeket, ezért küldenek el lassan mindenkit a bús picsába

milyen eredményeket Mariann, nézz már szét a szomszédoknál, s utána beszélj nyilvánvaló eredményekről..

mi azeredmény? hogy egymilla ember a jobbikra szavaz?

Pazar
@Habakuk000:
A szociknál a liberális elvek követése zajlik kiemelten a gazdaságra értem.
Azt viszont nem, hogy közös kormányzásuk alatt miért korlátozták a reformok érvényesülését.
Köszönöm a kérdésedet, sajnos nem.
A vírusos tüdőgyulladásra nincs gyógyszer, az immunrendszer erősödése a feltétele a gyógyulásnak. Ez pedig nagyon lassan megy.
Ehhez vedd hozzá a magyar eü "áldásos" állapotát.
@Habakuk000:
Bocs kedves Habakukooo, de kekexxel a gyurcsányi gazdpolitikát értékeltük és Bajnai válságkezelését.
Nehogy azt hidd, hogy a jelenlegi "eredményeket"
hozsannázom.
Méltatlan lenne.
Most láttam egy grafikont a hazai jövedelmek alakulásáról 2000-től, 2000 ezres szinten számolva pl. a 2006-os jövedelmekhez képest 80 ezerrel alacsonyabb az éves bér a KSH szerint.
Meg is érezzük.
@Mariann19: Bajnai: Bajnai tényleg normális válságkezelő volt, de politikusként, népvezérként megbukott.
Pedig nekem szimpatikus volt annak ellenére, hogy az a sok ember, aki kapcsolatban állt a Hajdú-Béttel, egytől-egyig köpött egy jó nagyot, ha szóba került.

Ez van Gyurcsány híveivel is: micsoda arrogancia vagy ostobaság kell ahhoz, hogy ha a társadalom túlnyomó többsége elítél valakit, akkor nem gondolkodunk el azon, van-e valami oka ennek a kritikának, hanem lehülyézünk mindenkit és vakon ordítozunk tovább, ahelyett, hogy keresnénk kompromisszumot.

Egy kis ész sem ártana a politika iránt érdeklődőknek, nem csupán szurkolói hév.
@guma: már évek óta gondolkodom egy saját családon, csak lusta vagyok:(

mindig tele vannak virágokkal a fák, gyümölcs viszont módjával, kevés a méh, tényleg régóta figyelem
@Sir Bates dö Hól: "ha ez kell nektek, ám legyen" cinikus rezümével... csak a végén ne legyen köpködés!..."

Igazad van, nem nagy a választék, és teljesen mindegy, hogy mit választanak, a végeredmény mindig köpködés. A világ előre halad, akik hátul jönnek nem azt akarják, mint akik elől vannak, de aki nem akar előre menni, azt letapossák. Így járt eddig minden hatalom, a mienk is így fogja végezni. Annyit nem fog élni, mint a kádári rendszer, mert az emberek többségében, és főleg a fiatalokban
( szerintem a többségben ) csak bizonytalanságot tudnak generálni. Lásd a sok pánik beteget, depresszióst, öngyilkost. Ez mind ennek a számlájára írható. Ahogy a bor, ez is kiforrja magát, persze a forrást lehet segíteni okos és látványos/hangzatos beszédekkel/lózungokkal. Ahogy Orbán is tette, csak ő aztán alapból elfelejtette mindazt, amit mondott és ígért. No ettől nyílnak a szemek. Nem a népnek, hanem a politikusnak kell ezt megtanulni, mert a nép nem akar politikus lenni, elég neki, ha annál mindig jobban tudja, hogy mit kell nekik csinálni.:D

A politikusság szakma, igaz nincs képzése, de aki politikára adja a fejét, az erre kell, hogy készüljön. Tanuljon meg igazat mondva hazudni. Enélkül kár kiállnia a dobogóra, mert ha pozicióba kerül, akkor őt is megvezetik, mint ahogy Viktoroviccsal teszik, és tették Gyurcsánnyal is.
@Mariann19: a gyurcsányi gazdaságpolitika egy nagy kalap fos.
Onnantól kezdődött a lejtmenet, amit tény és való orbán és matolcsy képes volt felgyorsítani
@Habakuk000: "Bajnai: Bajnai tényleg normális válságkezelő volt, de politikusként, népvezérként megbukott."

Nem kell minden normális válságkezelőnek népvezérnek lenni, főleg ha vannak társai, akik elfoglalkoznak a néppel. Viktorovics sem maga foglalkozik a néppel. Meg is látszik az eredményen.:D

Kádár sem maga csinálta a népvezérséget és a gazdaságot, ő megelégedett a népvezérséggel, a gazdaságot meg szakemberek formálták - az ő jóváhagyása mellett. Most nem ilyennek látszik a helyzet. Se nem népvezér, se nem gazdaságformáló. Szerintem hátulról támogatják, hogy le ne essen idő előtt a székről.
@Penivaldes: a mérce szubjektív, bár tagadhatatlan a szükségesnek ítélt bor mennyisége korrelál a kóstolások számával:)

ezzel párhuzamosan Mozartot váltja a Rhapsody of Fire:)
@Habakuk000:

Mit gyorsítottak fel? Az elszegényedést?
Gyurcsány nem volt okozója a gazdasági világválságnak.
@látjátok feleim szümtükkel: ez igaz, de a választásokra népvezérben gondolkodtak orbánnal szembeni alternatívában, szerintem tévesen lesajnálva a magyar szavazókat

s itt bukott el az összefogás többek között (persze csak szerintem, én felnőtteknek tartom a szavazókat, akkor is, ha nem olvasnak mandínert vagy a (ki a picsa is) z idegenbe szakadt balos főuszító és főlesajnáló embert
@látjátok feleim szümtükkel: a lemaradásunk 2004-től folyamatos, semmi köze a válsághoz
@Mariann19:

Gondolta a fene, hogy az MSZP meg az SZDSZ közötti választás a tét (elnézést, ha félreérthető lettem volna), ugyanis a helyzet az, hogy az MSZP és a FIDESZ között kell most választani. Na, ebben a helyzetben teendő fel a kérdés, hogy melyik képviseli a liberálisABB eszméket.
@Habakuk000:

Hoszzászólásodból következően remélem, te már elgondolkodtál azon, hogy mi az oka Gyurcsány utálatának, és pláne remélem, hogy közlöd is velünk.
@vakapad: tán mert egy hazudós, semmit meg nem valósító pojáca?

nem érdemes tőlem ilyeneket kérdezni, mert képes vagyok válaszolni:(
@guma:
Szia!
Köszönöm szépen a férjem nevében.
Hihetetlen, hogy egy sportembert hogyan tud elkapni egy ilyen kórság, nagyon nehezen mászik ki belőle.
Már decemberben kezdődött, és még nincs vége.
@Habakuk000:

Ferit ugyan kissé másképpen ítéljük meg,bár nyilvánvalóan az Ő gazdagságának egy jelentős része is volt szoc.kapcsolatrendszeréből az akkori széthulló rendszer leeső morzsáiból áll össze és nem a csak az Ő nagy tehetségéből!
De mostani'minielnökünk és közötte zongorázni lehetne a különbséget tisztesség terén:)
Tegnapi testközelből szemlélve ezt a dékás-szoci,egykutya népeket,néha megértem a viszolygásaidat említésükre!!
Borzalmasan életidegen,stupid és beképzelt népség!

Nyel,öblít:))
Legközelebb majd messzebbre állunk!!

A rizottó milyen volt?
@Mariann19:

Jobbulást a ' játékvezető-sporinak!!
@Habakuk000:
Habakuk!
Van benned valamilyen - számomra ismeretlen - ok, ami indulatokat gerjeszt Gyurcsány ellen. Olyannyira, hogy mellőzöd a realitásokat.
Ismered a pártorientációmat, nem vagyok DK-s, sem gyurcsányista, ennek ellenére próbálom a helyzetét a helyén kezelni.
Mint látjuk, hosszú idők óta Gyurcsány nyakába varrják az ország lerohadását.
Nem vitás, hogy hibázott abban, hogy belebonyolódott az infrastruktúrális beruházásokba sokszor hülyén. Ezen kívül ő is, mint a magyar kormányok mindegyike, az építőipari tevékenységet dinamizálta annak reményében, hogy nő GDP, a foglalkoztatottság és a fogyasztás. KERÜL, AMIBE KERÜL. Itt volt a nagy veszteség, és hitelek felvételével együtt.
Azonban felmentés is jár ennek az embernek, mert a törekvéseit a népjólét növelése, a szociális védelem határozta meg.
Ráadásul átvette a Medgyessy kromány 100 napos programját minden hordalékával együtt, amelyet már akkor sem bírt el az ország.
Orbán nem emelt családi pótlékot, Gyurcsány 2003-tól a 2.300.-Ft-ot 12.300.-Ft-ra emelte. pl.Nyugdíjkorrekciót hajtott végre a társadalmi igazságosság jegyében.Tehát humánus hozzáállása volt, ami a mai összehasonlításban
nemes dolog, az igaz, hogy nem fért bele a büdzsébe.
Mindezt csak azért írtam le, hogy az éremnek két oldala van, és e kettősség alapján célszerű minősíteni az országlását.
Tudom, hogy most elküldesz a fenébe, nem baj, úgyis mindíg veszekszünk, ezért maradok.
@guma:
Meghajol:))Kézcsók!!
@Habakuk000:

Kinyílott a pity'
Mariann megírta:)))
@guma: :))

bizony edzeni kell még a szemeket! :))))kösz!!

kepkezelo.com/images/gjkd0fsjlxuh7xkvhh3.gif
@Habakuk000:

Már beszéltünk erről korábban, de azért belemehetünk.

1./ Gyurcsány nyilvánosan sohasem hazudott (hogy otthon a nejével hogy vannak, azt nem tudom). Trükközött és kihasznált mindent, amit lehetett, de hazugság nem volt.

2./ Az EU pénzt hazahozta, az infrastruktúrát felépítette, a szükséges megszorításokat megcsinálta, a konvergenciaprogramról megegyezett az EU-val, és amíg lehetett, végre is hajtotta. Külpolitikailag akkoriban mindenkivel jóban voltunk. Tévedés ne essék, Putyinnal is (Azerbajdzsánnal azért nem annyira, a gyilkos nem lett nekik akkoriban kiadva). Mo. 2007-ben volt a csúcson, jelenleg 2005. - 2006. környékén tartunk. 7(!) évvel 2008. után. Magyarán a "semmit meg nem valósító" kijelentésed ... khm ... tévedés.

3./ Az egyik, amit nem tudott végrehajtani, azok a reformlépések. Emlékszünk a szociális népszavazásra, és én is emlékszem arra, hogy te korábban azzal érveltél, hogy tök mindegy, miért nem, az az ő hibája, miért nem győzte meg az embereket! Most jöhetnék azzal, hogy téged se lehet meggyőzni, hát akkor a többieket hogyan, de hagyjuk ezt. Gyurcsány nem tudta megcsinálni egy egész ország ellenében, ahogy most áprilisban a Rendszerváltók se tudták megcsinálni egy egész ország ellenében. Neked nem javaslok semmit, de a többieknek igen: próbáljuk ki azt, milyen, ha a demokratikus ellenzéknek nem egy egész ország ellen kell hadakozniuk. Esetleg még nyerhetnének is.

4./ A másik, amit Gyurcsány nem tudott megcsinálni, az a pártfinanszírozás átalakítása. Ennek az az oka, hogy nem volt kétharmada, és a FIDESZ az utolsó pillanatban visszakozott a szakértők által összehozott megállapodás aláírásától. Tisztában vagyok vele, hogy a te érved most az, hogy miért nem hozott össze magának kétharmadot, ezért nem is forszíroznám tovább. Ez valóban nem sikerült neki.

5./ Hogy pojáca lenne, az ízlés és emocionális hozzáállás dolga. Ezzel a jelződdel a hozzáállásodat definiáltad is.
@gazoló: csirkés-laskagombás, egy kis aszalt vargányával kiegészítve az ízét:), tetején friss petrezselyem zöldjével

általában megesszük a főztömet:), bár húsokat nem nagyon tudok sütni

a rizottó szerintem a rizstől függ, s a lassúságtól, szépen szedje fel a nemes leveket:)

Nem viszolygok én, csak azt próbálom magyarázni, hogy el lehetne már felejteni az orbánnal való összehasonlításokat, mert orbántól még a pokolbéli Belzebub is jobb, ez abszolút nem szempont
@Mariann19:

Emlékeim szerint 2008. augusztusában a bruttó adósságállomány 65,9 %-on állt, a várható hiány 3 % volt, a CHF 164 forintot ért, volt 13. havi nyugdíj meg fizetés, és nem voltunk bóvli kategóriában.

Mi nem fért bele a büdzsébe?

(Az én véleményem szerint a világválság. Az.)
@Mariann19: nem küldelek el, s nem azért, mert sajnálom a tüdőgyulladást.

Az ok, az uniós csatlakozáskori versenyelőnyünk pillanatok alatti versenyhátrányba helyezése a teljesen elszúrt gazdaságpolitikával.

A szomszédok képesek voltak alkalmazkodni, mi viszont - azt meg nem tudom mondani, hogy tehetetlenségből vagy nemtörődömségből - nem alkalmazkodtunk.

adópolitika - lásd szlovák eygkulcsost
állami szervek megbízhatóságának megszüntetése lásd draskovics adótvisszanemadunk eszementsége, ebből adódóan a kisebb külföldi befektetők elmaradása, oda nem mennek, ahol nem kiszámítható a gazdaságpolitika és ezt nem orbán kezdte el, hanem gyurcsány, mármint az abszolút tervezhetetlen, kapkodó, egy évre sem előrelátható gazdaságirányítást

igen, azt hiszem, a legnagyobb probléma ez, a teljesen spontán, napi események alapú, stratégia nélküli ad hoc kapkodás, vagyis az szakértelem és stabilitás kiűzése a kormányzásból, ezt látom a legnagyobb hibának, bűnnek.

cigányság, mondhatnám szebben is, de minek, ezzel a vidék teljes magára hagyása, - itt amit te pozitívumként élsz meg (családi pótlék) én nyílegyenes útnak azon magaslatig (by Rideghváry) ami a jobbikhoz vezet vagyis ordító ostobaságnak és felelőtlenségnek
@vakapad:
1, Öszöd (nem öszöd, nem kapsz mást)
2,a külpolitikát tényleg nem verte szét, lettek azért alagútjaink az alföldön, s működött a minden faluba egy gyógyfürdőt szocialista házi verseny is
a konvercia program statisztikáit úgy hamisították, hogy matolcsy a mai napig sóvárog annyi kreativitás iránt
3,4, igen, nekem örök kérdésem, ha valaki valamit meg akar csinálni, de nem tud, az alkalmas-e az újrázásra?
Én sohasem az akaratot bírálom vele kapcsolatban.
5, egyetértünk

ui: a bírálatom tárgya a működő állam és a működő párt szétzilálása. Ez kifejezetten a gyenge kezű, szétszórt vezető ismérve.

Ettől lehet jó szándékú, lehet okos, bölcs, bármi, ami pozitív, de az engem, s az országot nem vigasztalja. Sovánka.

De nem nagyon hiszek a jóindulatában, mert akkor, amikor föl kellett volna állnia a pártja és az ország kormányozhatósága érdekében, egyéni ambícióján nem volt képes felülemelkedni. A mai napig sem, itt a karácsonyi példa.
@vakapad:
Amiről én beszélek, az a 2002-ről távlatokba nyúló 50%-os bérfejlesztés és 13. havi nyugdíj, amelyeknek már akkor nem volt fedezete.
A 2008-a számaid biztosan jók, de az egy másik fejezet, arról nem szóltam. Az biztos, hogy a válság betette a kaput az országnak, jó lenne ha ezt Gyurcsi megitélésénél jobban kiemelnék.
@kekex: Mitől te félkegyelmű? Majd ha te is elhatárolódsz a saját elmebeteg szövegeidtől. :)
@Habakuk000:
"a konvercia program statisztikáit úgy hamisították, hogy matolcsy a mai napig sóvárog annyi kreativitás iránt"
öreg te beteg vagy! a vak gyűlöleted miatt, a szikrája sincs benned a normalitásnak. rosszabb vagy, mint angyal.
@taga20: abban az időben még jártam minisztériumba, érdekes világ kezdődött már akkor is:)

azt nem vitatom, manapság még izgalmasabb lehet egy minisztériumban dolgozni, de most már nem járok

( a reggeli, kezdtem azt hinni, hogy nem vagy hülye hsz végén mosolyjel volt, úgyhogy szőrmentén bánts?) bár tudom, a feri...
@Habakuk000: Mire gondolsz, amikor a versenyelőnyünk elvesztését említed az eu-ba való belépésünk után?
A szomszédos országok közül említed a szlovákok egykulcsosát.
Éppen a napokban olvastam, hogy ez az adónem ott sem hozta meg a várt fordulatot. A szlovákok eleve a szétváláskor egy viszonylag jó gazdaságot vettek át, amelyet Meciarék kissé lerohasztottak, de Dzurinda kemény gazdaságpolitikája eredményes volt. Ám milyen áron? Szinte a felére csökkentette a szociális ráfordításokat, lett is nagy skandalum, de túlélték.Vagy. Náluk a V!-ek között napjainkban a legalacsonyabb az oktatásra fordított összeg, emiatt ők is az összeszerelők státuszában leledzenek.
Amiben teljesen egyetértünk az a stabilitás hiánya, és a bizalom elvesztése.
Vállalkozók között mozgok, tendenciájában figyelem, hogy a puszta fennmaradásért küszködnek.Azért is, mert nem tervezhető a tevékenységük, a kormány váratlan intézkedései miatt meghiúsulnak üzletek, de a legnagyobb dráma, hogy nincs piacuk, nincs kereslet.
Ezt te nálam jobban tudod.
A Jobbik kihasználja a belső feszültségeket a nyomorban élőknél, ez igaz. Rettegéssel gondolok az előre törésükre, mert az a teljes izolációt hozná az országra nemcsak Európában, hanem az egész világon.
@Habakuk000: nem akarlak bántani:)) de hogy mondhatsz olyat, a gyurcsány, pláne a bajnai kormányzás egy szinten van az orbáni ámokfutással?
csak egy: szíjjártó a külügyminiszter. ja kettő: matolcsy gazdasági, majd jegybankelnök! OMG!
vágod? zöd?
@gazoló:
Átadom a kedves üzenetedet, a "sporit" ki nem hagynám.
Köszi szépen.
@jöttem: Rosszul tudod. Nézz után még egyszer. Nem a tüntetések elleni harcot hirdette meg, hanem bizonyos libsi facebook oldalak ellenit, mivel töröltették több hasonló oldalukat. De engem amúgy egyik sem izgat.

A másik pedig az, hogy nem volt itt semmi provokáció. Meg volt hirdetve egy tűnti, amire bárki szabadon kimehetett és ki is fejezhette a véleményét. Az már csak hab a tortán, hogy aki nem ért egyet velük azt egyből nácizni kell, ami egy az egyben ugyanolyan bunkóság, mint az egysíkú és agyatlan zsidózás.
@Mariann19: Sokszor linkeltem, tedd meg, hogy megnézed a táblákat:

hvg.hu/kkv/20141212_5_abra_arrol_hogy_mennyire_csuszik_le_Mag

hvg.hu/gazdasag/20130118_KozepEuropa_szegenyhaza_leszunk

Mariann, 41 versus 3,5, miről beszélsz??????????????
@taga20: nem egy szinten van, a végeredményhez vezető út a közös

Gyurcsány szétzilálta, orbán elrabolta
@Gábris szomszéd:" A másik pedig az, hogy nem volt itt semmi provokáció. Meg volt hirdetve egy tűnti, amire bárki szabadon kimehetett és ki is fejezhette a véleményét."
angyal, te komplett hülye vagy! a kibaszott tróger drukker csürhe, a fityesz ostora. akkor mi faszról beszélsz? ne próbálj itt mindenkit hülyének nézni!
@Mariann19: egyébként árnyaltabb a kép, nem az összeszerelők országa, sok-sok stabil kisvállalkozással, nyugodt, kiegyensúlyozott stratégiával

nálunk ez nincs, tisztelet a nagyon stabil német piaccal rendelkező kivételnek

s ami alapvető, a szlovákok nincsenek rákényszerítve a csalásra, mellesleg a lengyelek, csehek sem, ami mondjuk a lengyel mentalitást figyelembe véve legalábbis érdekes
@Habakuk000: ha annyira szétzilálta volna gyurcsány, akkor bajnainak nem sikerült volna az ,ami egy év alatt sikerült, amit még ez a maffia vezér vitya is elismert 2010 nyarán.
vitya baszta szét az egészet és lopta szét. ha szerinted nem, akkor éljen paks II. remélem vágod?
@taga20: taga, megígérem, hogy az első sörfőzésemből viszek neked Érdre, de légy szíves olvasg el a szegényházas cikket, abban van egy tábkázat, 2005-től 12-ig az éves és a kumulált gdb növekedései a visegrádiaknak

told el a szemed elől orbán képét és csak a számokat nézd, lécci,clécci,clécci
@taga20: Öreg a nagy lófaszt a fidesz ostora. Akinek más a véleménye mint a libsiknek az korántsem a hülye Orbán ostora és képzeld még nem is náci. Ne légy te is olyan ecceri mint a tegnapiak az utcán. Szóval szedd össze magad mert agyatlanul nácizni kb. akkora kreténség mint zsidózni. :)
@Gábris szomszéd: a kurvaanyádat! hol náciztam te egysejtű? ha ilyenekkel próbálkozol, hogy tudjál zsidózni, ako hagyjál a picsába!
@Habakuk000: jó:) te meg rakd el a gyurcsány wudubabádat:))
@taga20: ok, de akkor nézd meg légy szíves a másik cikk 5. tábláját is, a konvergenciás felezési időket tartalmazót
@Habakuk000:
Azt a!!!!
Különösen a második link volt sokat mondó.
Különösen a GDP alakulás így egységes szerkezetben látva, hát, megdöbbentő.
A jövedelem alakuláskor pedig azt figyeltem, hogy az adóterhelés a mi 33%-unkhoz képest 14-17%.
Jóllehet a nettó is baromira alacsony, de azért az adókat a vállalkozásoknak kell kitermelniük.
Kettős hátrány. A dolgozóra is, és a munkaadóra is.
A váratlan kiadások számai mutatják meg legjobban a nyomort. Az emberek felélik a havi jövedelmeiket, semmi tartalékuk nincs.
Ebbe jó lenne belelátni, hogy a vásárlói paritás mit mutatna egy táblázatban. Mert a bérek mellett az árszínvonalat is jó ismerni.
@Habakuk000:

Minden diagramból az látszik, hogy Gyurcsánynak 2006-ban nem kellett volna megszorítani. Írhatnál egy cikket erről, a HVG biztos közölné.
@Habakuk000:

Az alföldi alagútrul:

Ezt szokták úgy visszakézből odahagyintani, ha virtigli rosszat akar mondani az ember azokról az akkor regnáló ...kről, hogy br...nának a z...jükbe! (by Karinthy).
Nomostan, ehhez először is tudni kell, hogy az M6 PPP konstrukcióban épült, azaz a versenyző cégek előre megmondták, hogy mennyit kérnek az államtól évente a rendelkezésre bocsátásért és az üzemeltetésért, aztán a győztes a saját pénzéből annyiért építi, amennyiért akarja. Lényeg az, hogy ne legyen se ösvény, se hullámvasút, mert azok nem autópályák, ezért a tender is így lett kiírva.

A másik, amit tudni érdemes, hogy a keresztben futó dombok miatt völgyhidakra és bevágásokra lett volna szükség. Az építő cég megvizsgálta a helyzetet, és az jött ki neki, hogy kb. 9 millió m3 földet sok pénzért el kell szállítani és elhelyeznie valahol, mert a mély bevágások a megcsúszási veszély miatt nagyon lankásak kell legyenek, valamint kártérítést kell fizetni azoknak, akik a dombok tetején gazdálkodtak, és így a bevágás miatt a földjük eltűnik. Mivel pedig ennek alapján kiszámolta, hogy az alagút neki olcsóbb, azt építette meg, mert a saját pénzének nem ellensége (M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt.)

Még szerencse, hogy a köröshegyi völgyhíd nem került elő.
@taga20: Öreg ne bomolj. Nem mondtam, hogy nácizol, csak azt, hogy tegnap a tüntin csak azért náciztak le teljesen békés résztvevőket, mert épp nem értettek egyet a libsik néhány "EU nem" zászlóval. Ezzel az erővel akár Nigel Farrage-t is nácizhatnák. :)
@vakapad: Lehet.
De én nem emlékszem nagyobb megszorításokra, csak anarchiára.
Ugyanakkor a szlovákok megcsinálták az egységes 19%-ot, stabilitást ígértek és adtak, s láss csodát, működött nekik, kezdtek sokkal kevesebbet csalni, s áramlott hozzájuk a működőtőke.

Nálunk pedig - a fejétől kezdve - elkezdett ipari mértéket ölteni az áfacsalás, s a pár nagyon kívül nem jött ide lófasz se.
@vakapad: nem az alagút léte a probléma, hanem az építkezések hogyanja, s az uniós pénzek ugyanolyan elherdálása inproduktív beruházásokra, mint ami mostanában divat
emlékszem vállalkozói láncokra, emlékszem 70%-os vállalásokra, azaz emlékszem az állam és önkormányzatok, mint legfőbb csaláspártoló szerepkörére

csak nem szökőkutak épultek, hanem falusi medencék, amik Hévíz kívételével egytől egyig csődben lennének a Széchényi kártya nélkül

s emlékszem kétségbeesetten telefonálgató szadeszosokra, hogyasszondja, nincs egy kecskéd vagy birkád, föl kéne venni 50 millát a héten, oszt majd elsikáljuk az ellenőrzést...

szóval az orbáni új tulajdonviszonyok kialakításának lenne némi alapja, ha nem így történne
@Habakuk000:

Hát akkor a szokásos. Mo. ipari fejlődése:

1997 11,3
1998 12,3
1999 10,5
2000 18,1
2001 3,6
2002 2,8
2003 6,3
2004 7,4
2005 6,9
2006 9,9
2007 8,3
2008 -1,2
2009 -17,7
2010 10,6
2011 5,1
2012 -1,7

Látható belőle, hogy mikor lett a magyar munkaerő drága a minimálbér duplájára emelése miatt. Látható, az is, hogyan "ármlik a működőtőke". Az egy érdekes dolog, hogy ez a GDP-re alig volt hatással.

Ha valaki meg tudná magyarázni ...
@Mariann19: ugye, ugye? a felezési idők is sokatmondóak, (másik cikk)

főleg annak fényében, hogy mit tettek a szomszédok, a baltikumról ne beszéljünk, mert az tényleg másik galaxis

de ha csak a csehekkel foglalkozzunk, akik sokkal fejlettebbek, ők is hétszeres növekedést produkáltak, hétszerest!!!!!

Ez számomra megbocsáthatatlan, s ez sajnos egyértelműen gyurcsányékhoz köthető, innen az undorom.

Érthetőbb így?
@Habakuk000: "igen, azt hiszem, a legnagyobb probléma ez, a teljesen spontán, napi események alapú, stratégia nélküli ad hoc kapkodás, vagyis az szakértelem és stabilitás kiűzése a kormányzásból, ezt látom a legnagyobb hibának, bűnnek."

Lűtszik, hogy te nagyon értesz az irányításhoz, csak egy körülményt állandóan figyelmen kívül hagysz. Nevezetesen azt, hogy Gyurcsánynak nem volt 2/3-a, neki a koalíciós parnerrel is meg kellett küzdeni minden fontos döntésért. Könnyű úgy kormányozni, hogy pofa be, ellenzéknek kuss, az lesz, amit mi akarunk.
A parlamaneti erőviszonyok miatt tudott visszaélni a fidesz azzal, hogy az önkormányzatokban sok helyen lett fideszes többség akik ekkor adósodtak el devizában, amit most veled is fizettetnek. Mert ugyé ormányunk és pártunk döntése értelmében majd az adóforintokból mindet kifizetjük, oszt az egészet meg rákenjük a Gyurcsányra. Ő meg ezt nem tudta megakadályozni, mert az önkormányzati törvényt, amivel meg lehetett volna előzni az eladósodást, a fidesz nem szavazta volna meg. Úgy emlékszem volt szándék de kevés volt a kormányzati többség. Ezt már el teccettél felejteni?
@vakapad: ezt már a múltkor sem értettem, nem tudom értelmezni az ipari "fejlődést",nem tudom a bázist, egy-egy nagyobb beruházás pl Merci teljesen eltérítheti a számokat, szóval én ebből nem sok mindent látok azon kívül, hogy jó nagy szórással dolgozik

ne haragudj, nem degradálom a táblád, csak nem olvasok ki belőle semmi értelmest, (régen jártam már Marx szobra mellett)
@látjátok feleim szümtükkel: Nem teccettem elfelejteni.
Nem hiszem, hogy különösebben nagyra lennék az irányításommal, bár 89 óta irányítok folyamatosan.

Az a helyzet, hogy ezt a kérdést Vakatyával már kitárgyaltuk szerintem korrekt módon:

ha gondolod, neked megismétlem az álláspontomat picit rövidebben:

a kormányzás nem azt jelenti, hogy picsogok a különböző nehézségek miatt és nem csinálok semmit, hanem megpróbálom - és részben megoldom - a kihívásokat.
@Habakuk000:
"Érthetőbb így?"
Tudod, így egységes szerkezetben, több évet felölelően egyenesen megdöbbentő, főként a teljesítmények összehasonlítása.
Még gondolkoztam ezen, és beugrott az agyamba, hogy tényleg, mi voltunk a minta ország. Dőlt be a külföldi tőke, itthon gomba módra szaporodtak a vállalkozások kicsiben és nagyban.
Teljesen érthető az indulat, de baromi bánatos is lettem.
@Habakuk000:

Te Habi, most csak az alagutakra reagálnék. Tudod, volt egyszer egy írás, valami szakember írta, és már ezért is eleve gyanús, amely arról szólt, hogy az M6-ra 3 pályázat érkezett. Egy a mostani, egy fele ilyen hosszú alagúttal, és egy alagutak nélkül. És az alagutak nélküli volt a legdrágább. A kevesebb alagutas a kövertkező, és a mostani a legolcsóbb. Nem azért, mert fajlagosan drágább lett volna, hanem annyival lett volna hosszabb. Ezt a szagértő szépen levezette. De nem baj, lehet mantárzni tovább, nyilván hazudik, azért szagértő.
Utat épiteni is mindenki tud. Csak azt nem tudja, mi a lösz. Vagy mi a szösz.
@Habakuk000:

Mert még mindig nem tudtad feloldani az ellentmondást a "dübörög a gazdaság" (ld Vakapad linkje) és az "itt a vége, nincs tovább" (ld öszödi beszéd) között.
@Habakuk000:

Megnéztem a különösen rossz néven vett fürdőfejlesztések ÁSZ jelentésben szereplő odaítélt támogatásait (az Orbán kormány(!) indította el). Az adatok millió forintban:

2001 21 653
2002 4 775
2003 6 343
2004 48

Az ÁSZ jelentés:
www.asz.hu/jelentes/0536/jelentes-a-helyi-onkormanyzati-furdok-kiemelten-a-gyogyfurdok-helyzete-fejlesztesenek-lehetosegei-hatasa-az-idegenforgalomra-es-a-turizmusra/0536j000.pdf

Az ember néha megunja, hogy a témák közötti ide-oda ugrálások közepette neki kell mindennek utánanézni, melyekből aztán kiderül, hogy a bizonyíték jó esetben valami hallomásos elképzelés, amely nem igaz, és végül a legfőbb bizonyíték egy emlék:

" ...kétségbeesetten telefonálgató szadeszosokra, hogyasszondja, nincs egy kecskéd vagy birkád, föl kéne venni 50 millát a héten, oszt majd elsikáljuk az ellenőrzést..."

Hát igen. Ez a Gyurcsány szemét egy alak.
@Mariann19:

Javaslom a Habakuk által értelmezhetetlennek tekintett ipari fejlődési számadatok megtekintését, amelyből kiderül, hogy hogy is van ez (vakapad; 18:06:07)

Megjegyzés:

Minimálbér 2000: 25.000 Ft
Minimálbér 2002: 50.000 Ft
@Mariann19:

Javaslom a Habakuk által értelmezhetetlennek tekintett ipari fejlődési számadatok megtekintését, amelyből kiderül, hogy hogy is van ez (vakapad; 18:06:07)

Megjegyzés:

Minimálbér 2000: 25.000 Ft
Minimálbér 2002: 50.000 Ft
@Mariann19: "A szociknál a liberális elvek követése zajlik kiemelten a gazdaságra értem."

Szerintem fogalmuk nincs a piacgazdaságról. Csak a redisztribúció meleg posványáról. A kettő meg nem ugyanaz.
@vakapad: ne csináld már... mi a fenéért kellett megépíteni az autópályát?... ami egy zsákfaluba vezet...
@DarthVader: @vakapad: :))))))))))
ne haragudjatok, de annyira viccesek vagytok.:)

A négy hónapos kölyökkutyám nem ugrik ilyen gumicsontra, amire ti szép illedelmes fleto szimpatizánsként rámentetek.:))

elnézéseteket kérem, de a rizottó főzés sok borral (és grappával) jár, belém bújt a kisördög és rám jött a régi nosztalgia.

Ugyanakkor: amint a példa mutatja, olvasni tudtok és a kérdéseket, problémákat is megértitek.
_ ezt fontos itt tisztázni, mert van olyan szereplője a blognak, ahol ez komoly gond.

Na szóval, ne tereljetek sokadrangú, bár sok milliárdos témák irányába, maradjunk a fő vonulatnál:

mi a magyarázata az eminensből utólsóvá válás trendjének, mely a kedvencetek uralkodása idején kezdődött?
mi a magyarázata a magyar állam szakértőiből pártérdekek kiszolgálójává válásának?
Mi a magyarázata az ez csatlakozás által nekünk biztosította tőke elherdálásának?

és végül, ki a felelős, ha elsősorban nem a miniszterelnök? Mert ugye szerintetek fleto csak kárvallott...

És ha kérhetném: nem terelést várok, hanem korrekt választ.
@vakapad:
A 18.07 h-kor te az ipari fejlődés növekedését közölted, amely nem azonos a GDP alakulásával.
Erre oda kellett figyelnem nekem is.
Az ágazatok teljesítménye teljesen eltérő lehet egy-egy gazdasági évben + - ban, szummája adja a GDP-t.
Én így értelmeztem a számaidat.
Az ágazati teljesítmények számbavétele két tényezőtől is függ. Az egyik, a teljesítmény előző évhez viszonyított változása, a másik az ágazat konkrét részaránya a hazai
teljes GDP előállításában.
Azt hiszem, ebben lehetett az értelmezési nehézség.
@Sir Bates dö Hól:
A szociknak liberális a gazdaságpolitikája, hiszen a piacgazdaság és a szabad kereskedelmet hirdeti elviekben, ezt a formát képviseli elviekben.
A magántulajdonon és az egyének között kötött szerződéseken alapuló gazdaságot tartja prioritásnak, az állami tulajdonlást csak a legszükségesebb területen ismeri el.
Ezt deklarálják a szocik, hihető is a szándék, a kérdés a végrehajtás szakaszában igazolódhat be náluk.
@Mariann19: ugyan Marian, ha átküldök neked egy tízéves számsort azzal a fejléccel, hogy az árbevételem fejlődése, mit tudnál érdemben mondani e számok alapján a cégemről?

semmit, értelmetlenség
@Habakuk000:
Sok mindent.
Az árbevétel alakulása tükrözi a piaci részesedésedet, az árpolitikádat, a versenyképességedet, a termelékenységedet, az innovációs tevékenységedet és így tovább.
Egy elemzésnek számtalan szegmense van, amit sorra veszünk, viszonyítunk, összehasonlítunk.
Jelzem, én a gazdasági elemzéseket jobban szeretem több területre kiterjeszteni, és összefüggéseiben láttatni a működést.
@Mariann19: Tévedsz kisasszonyka.

Nem árbevételt nominálban, hanem "fejlődést" százalékban, úgy, hogy nem ismered a bázist.

Mi értelmeset tudsz ebből kihámozni?

nincs elég info, így semmit sem
@vakapad:
A minimálbér emeléséhez:
A Fidesz nagy maestro a minimálbér emelésekben.
Miután a Fidesz megadóztatta a minimálbért, ezzel kettős célt tudott elérni, és ezt teszi most is.
Jó péda erre, hogy 5 éve nem emelte az alkalmazotti bért, mert az húzta volna fel a versenyszféra béreit is, amibe nem dumálhatott bele, de a minimálbért kötelező jelleggel kell alkalmazni.
Miután a munkabérek a GDP részét képezik, ezért a vállalkozásokra lőcsöli a minimálbér emelésével a GDP növekedését az bérek adóival együtt, és ezért a kormánynak nem kell semmit tennie.
Az ebből származó adók a büdzsét is növelik, nem szólva arról, hogy népszerű intézkedésnek számít egy ilyen húzás a munkavállalóknál.
@Habakuk000:
Már megbocsáss, de info nélkül a világon nincs elemzés egyetlen gazdasági eseményfajtának a vizsgálatánál.
Az csak egy számháború, ha ilyet elém tennél.
@Mariann19: ne csináld már te is:-(... orbán meg deklarálta a teljes foglalkoztatottság és elégedettség elérésének szándékát... reciprok démon! moon a következők dolgoznak piaci körülmények közt: számlagyárosok, cigicsempészek, fémtolvajok, lángossütők, autónepperek, kurvák és drogdílerek... mutass már nekem egy moi vállakozót, aki valódi piacon is megállta a helyét, s nem a fentiekből jött (tudom, graphisoft... )!:-)...
@Mariann19:
Hát eléggé liberális volt, amikor az mszp-t rákényszerítették, hogy az "egy család egy segély" elvet érvényesítsék.
Egyébként az EM 5 évért nagyon is sokat tett az szdsz, akiknek sikerült szitokszóvá változtatni a liberalizmust. EZ egy történelmi bűn volt a részükről.
Nota bene: Gyurcsányt leginkább azért gyűlölték - gyűlölik, mert az szdsz kormányfőjeként működött.
Olyan neoliberális-neokonzervativ kormányzást
abszolvált, hogy ihaj! A baloldaliság nyomelemeiért meg még mindig átkozzák a liberális közgazdászok.
(pl hogy az mszp nem hagyta jobban nyílni a jövedelmi ollót)
És az egészségügyi reform iránya, erőssége és üteme KIZÁRÓLAG az szdsz sara! Amikor Gyurcsány szakított ezzel - szakadt a koalíció is.
A DK máig legnagyobb baja, hogy mg mindig nem tudta eldönteni, hogy értelmiségi rétegpárt, vagy baloldali tömegpárt legyen. Ami együtt egyszerűen nem megy!
@Mariann19:
Egyetértek Bajnai megítélésében. Csakhogy szerintem ezt Gyurcsány is megcsinálta volna (én szakmailag alkalmasnak tartom az előző teljesítménye: pl a közel 10 %-os hiány rövid időn belül 3 % -hoz közel vitele és a gazdaság nulla felett tartása alapján), és azért mondott le, mert neki már nem hitték volna el, tehát nem tudta volna átvinni. Továbbá azt hiszem abban nincs vitánk, hogy Bajnait Gyurcsány választotta - az mszp minden kapálózása ellenére. Már csak ezért is megérdemelni némi méltánylást.
@Habakuk000:
Na ja! "Egymillió légy nem tévedhet, amikor a lószar minőségét kell megítélni"
Ne gyere nekem a többmillió agymosott véleményével, akihez az öszödi beszédből máig csak az jutott el, hogy Gyurcsány hazudott, és az Ő MAGA elismerte.
De bezzeg Orbán soha nem hazudott: hiszen Ű maga mondta.
Nem, nem "gondolkodom el rajta" hogy talán a legyeknek van igazuk. Nem érzem szükségesnek.
Sokfelé olvasok (igen, jobbról is) és saját véleményt alakítok ki. Ami nem egyezik a tieddel.
Nem is fog.
@Gábris szomszéd:
nol.hu/belfold/jovo-heten-a-gyulekezesi-jog-korlatozasa-ellen-tuntetnek-1507661
"bármely szervezet a saját jelvényeivel is mehet a tüntetésre, kivéve a Fideszt és a Jobbikot."
Nos, ez elég világos és előre meghirdetett. Demokratikus tömeg nem kér a vonakondából.
@Sir Bates dö Hól:

"_ be kell látni, mikor vesztesz, s módosítani az egyéni szörvájv sztratédzsit:-).._"

Folyamatosan opciókat óhajtok óvatos organizációval optimalizálni, de egyesek csesznek válaszolni:)
@Habakuk000:
Azt a táblát, ahol Gyurcsány 30 alá csökkentette - Orbán meg 60 fölé növesztette? De egyébként "egykutyák"?!
Csak úgy közbevetve: nem te vagy véletlenül Gyurcsány első felesége? Mert akkor érthető a fóbiád.
Már csak statisztikai alapon is a minisztériumi dolgozók LEGALÁBB fele fidesz-hívő volt, és ott fékezett, ahol tudott. Isten nem bottal ver: ők ugyanazt kapták jutalmul, amit a többiek büntetésül: kirúgást. És megbízható nyeretlen kétévesekkel tömték be a lukakat. Fő a párthűség!
A szakértelem bolsevísta trükk! EZÉRT IS sikerült megduplázni a konvergenciás időnket.
De azért Te csak utáld továbbra is Gyurcsányt. Biztos jólesik! Az epe tartósít.
@vakapad:

"
Én azt úgy gondolom, hogy:

1./ Új, karizmatikus (hehe) és hibátlan (= ne ember legyen) vezető megjelenésében az elkövetkezendő évtizedekben nem reménykedhetünk."

Ez nem biztos. Az esélye 50%. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a karizmatikus emberek általában nem hibátlanok:))

"2./ Fenti okból csak a meglévőkre lehet számítani.
3./ Ebben az esetben el kell dönteni, hogy melyik a jobb a MEGLÉVŐK közül."

Ezt a választópolgárok már eldöntötték, amikor nem mentek el szavazni.

"4./ Ha eldöntöttük, és az ellenzéket tartjuk annak, akkor azt kell elősegíteni, hogy a "nép" róla álmodozzon (ha nem az ellenzéket, akkor szabad a pálya)."

Amíg a megosztott ellenzék teljes gőzzel maga ellen dolgozik, ebből a mókuskerékből nincs kiszállás. Nekik. Persze előbb-utóbb vége lesz, mert erre egyre kevesebb vevő van/lesz.

"5./ Mivel a regnálóknak több a hívője, a döntetlen nem elég, azaz a mindkettőnek vannak "hibái" (mindkettő rossz) vélemény a cél elérésének szempontjából helytelen. A FIDESZ-nek ez az utolsó esélye, és örül neki, ha ezt mások megteszik helyette."

A hatalomban lévőnek mindig több a hívője, és mégis mindig elfogy a bizalom. Nekem nem a csere - mindegy kire -a cél, hanem egy élhető ország.

"Megjegyzések:
- véleményem szerint az ellenzék sokkal feketébbnek van közvélekedésileg elkönyvelve, mint amilyen. Ebben igen nagy szerepe van a médiafelülettel bíró írástudóknak 2006. óta. Bízom abban hogy a folyamat visszafordítható, persze, ehhez össze kellene fogni."

Nem gondolom, hogy az ellenzék másnak látszana, mint ami. Nem marad büntetlen, ha egy párt nem törődik az utánpótlás nevelésével, ha a kontraszelekció az egyetlen hatalomtechnikai vezérelv.Ez mára tökéletesen beérett.

Ennek igazán gyönyörű példája Török Zsolt, aki meggyőződéssel vallja, összefogás nélkül MA nyert volna, és ő ma nem 66 ezer forintot keresne.Az az eszébe se jut, hogy képességei szerint ezzel is messze túl van fizetve.

Az írástudók.Erről nekem sajátos véleményem van, tekintve, hogy egy újságíró nekem többnyire nem azonos az írástudóval:)) Mészárost vagy Bolgárt sose tekintettem írástudónak. Viszonylag jó tollú, jó svádájú kurzuslovagok. Még csak nem is elemzők.Ide nem érdemes visszafordulni. Törvényszerű a meghaladásuk.

Persze nem teszi egyszerűvé a dolgot,hogy gyakorlatilag vadászni kell az írástudók után, ha nem a megszokott módon tolják a képedbe a nézett csatornákon. Ez az értékválságos világ meglehetősen zavaros eklektikát dobott fel. Le fog tisztulni.

"- az ellenzék pusztán önerejéből ebből a csapdából nem tud kimászni, és a magyar elit, ahelyett, hogy segítene, ezt még számon is kéri rajta. Nem tartom fair dolognak, hogy pont azok, akik belelökték röhögnek a vergődésén."

Na álljunk meg egy pillanatra. Ezt a csapdát az ellenzék maga ásta. Igaz, hogy személy szerint nem magának szánta, de együttes és szívós munkával kerültek a gödör aljára. Az, hogy ennek vétlen áldozatai is vannak, a politika természetéből fakad.

Mi az hogy magyar elit? Miért kéne segíteni azoknak, akik amúgy semmibe voltak véve? Ha valaki nem tud talpra állni, hogy tud kormányozni? Ha bárki segít ennek az ellenzéknek, az segítsen programot írni,kormányozni is?
Nem gondolod, hogy egy Kükü-féle szembenézést, önelemzést éppen ideje lenne megejteni a pártoknak is?
Nem fogják megtenni, nekem pedig nincs kedvem egy Török-Tóbiás-Mesterházy színvonalat felemelni és mesterségesen lélegeztetni.
@Mariann19:
Pedig Róna Péter elég világosan kifejtette (többször is): a könnyen bejövő pénzen egyrészt piacot vettek, másrészt főleg bérmunkás összeszerelésbe ment. És bérmunkából egyszerűen nem képződik annyi nemzeti jövedelem, amivel a korábbi szociális rendszerek fenntarthatók. Nem a politikusok eszementsége okozta, hogy abszolút értékben minden 4 évben mésfélszereződött az államadósság abszolút értéke.
I. Orbán alatt is 6ról 9ezer mrd-ra. I. Gyurcsány alatt 9ről 13,5-re, II. Gyurcsány alatt kb 20-ra.
(és Bajnainak köszönhető, hogy a válság ellenére sem szállt el)
@kekex:

"_Nem a politikusok eszementsége okozta, hogy abszolút értékben minden 4 évben mésfélszereződött az államadósság abszolút értéke._"

De.
Amennyiben nem 'de', akkor az 'aljassága' marad.
@Orica Középföldi:

1. (v - Okf -v)

„1./ Új, karizmatikus (hehe) és hibátlan (= ne ember legyen) vezető megjelenésében az elkövetkezendő évtizedekben nem reménykedhetünk.

Ez nem biztos. Az esélye 50%. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a karizmatikus emberek általában nem hibátlanok:))”

Valóban nem biztos, és az esélye valóban ötven százalék, éppúgy, ahogy annak az esélye is, hogy ha lemegyek az utcára, találkozom Mária Teréziával, mivel vagy találkozom vele, vagy nem.

"2./ Fenti okból csak a meglévőkre lehet számítani.
3./ Ebben az esetben el kell dönteni, hogy melyik a jobb a MEGLÉVŐK közül.

Ezt a választópolgárok már eldöntötték, amikor nem mentek el szavazni.”

Valóban. Aki nem ment el szavazni, az Orbánra szavazott, ezzel eldöntötték, hogy ő a jobb. Mint az a következő pontból látszik, azoknak, akik szerint Orbán a jobb, szabad a pálya, te is nyugodtan mondhatsz bármilyen dehonesztálót az ellenzékről, rád már nem fogok számítani. Én azokat próbálom meggyőzni, akik szerint a demokratikus ellenzék a jobb.

"4./ Ha eldöntöttük, és az ellenzéket tartjuk annak, akkor azt kell elősegíteni, hogy a "nép" róla álmodozzon (ha nem az ellenzéket, akkor szabad a pálya).

Amíg a megosztott ellenzék teljes gőzzel maga ellen dolgozik, ebből a mókuskerékből nincs kiszállás. Nekik. Persze előbb-utóbb vége lesz, mert erre egyre kevesebb vevő van/lesz.”

Szóval az ellenzék „megosztott”. Szerintem így a jó, szerinted meg ez hiba. Te tudod. Néhányan képtelenek elfogadni, hogy a jelenlegi ellenzék sokfajta törekvésből áll, a „teljes gőzzel maga ellen dolgozik” kifejezés értelmezhetetlen konkrétumok nélkül, az biztos, hogy te már biztos nem fogsz munkálkodni azon, hogy a Messiás keresését Mesterházy miniszterelnöksége alatt folytassuk le Orbán miniszterelnöksége helyett.

"5./ Mivel a regnálóknak több a hívője, a döntetlen nem elég, azaz a mindkettőnek vannak "hibái" (mindkettő rossz) vélemény a cél elérésének szempontjából helytelen. A FIDESZ-nek ez az utolsó esélye, és örül neki, ha ezt mások megteszik helyette.

A hatalomban lévőnek mindig több a hívője, és mégis mindig elfogy a bizalom. Nekem nem a csere - mindegy kire -a cél, hanem egy élhető ország.”

Félreértés. Nem szavazóról beszéltem, hanem hívőről. A hívőnél sohasem fogy el a bizalom, őt a kritikák csak megerősítik hitében. Az élhető országot illetően, mivel úgy hiszed, hogy a Mesterházy kormány alatt se lenne élhető ország (ezért törekszel arra, hogy legyen inkább Orbán kormány), sok jóval nem tudlak bíztatni az elkövetkezendő harminc évben.
@vakapad:

" az biztos, hogy te már biztos nem fogsz munkálkodni azon, hogy a Messiás keresését Mesterházy miniszterelnöksége alatt folytassuk le Orbán miniszterelnöksége helyett."

Bocsánat, nem tudtam, hogy egy MA-fannal van dolgom:)))

Sajnálom, de MA-ból a büdös életben nem lesz miniszterelnök. Sok ok miatt, tehát ebbe nem fogok energiát feccölni. Akármilyen fiatal, a gondolkodása nem az. A múlt embere.

Egy demokratikus ellenzékben vagyok érdekelt, és ehhez a mai ellenzéki "elitnek" igen kevés köze van.
@kekex: miért, nem hazudott?... vagy fogadjuk el, hogy a hatalom megtartására bevett módszer, hogy nem kezdünk bele reformokba, ha mégoly égetően szükségesek lennének is? (ne gyere az usá-val hogy ott is ez megy... nem járunk azonos cipőben)...
@Orica Középföldi:

2. (v - OKf - v)

„a./ Véleményem szerint az ellenzék sokkal feketébbnek van közvélekedésileg elkönyvelve, mint amilyen. Ebben igen nagy szerepe van a médiafelülettel bíró írástudóknak 2006. óta. Bízom abban, hogy a folyamat visszafordítható, persze, ehhez össze kellene fogni.

Nem gondolom, hogy az ellenzék másnak látszana, mint ami. Nem marad büntetlen, ha egy párt nem törődik az utánpótlás nevelésével, ha a kontraszelekció az egyetlen hatalomtechnikai vezérelv. Ez mára tökéletesen beérett. Ennek igazán gyönyörű példája Török Zsolt, aki meggyőződéssel vallja, összefogás nélkül MA nyert volna, és ő ma nem 66 ezer forintot keresne. Az az eszébe se jut, hogy képességei szerint ezzel is messze túl van fizetve.
Az írástudók. Erről nekem sajátos véleményem van, tekintve, hogy egy újságíró nekem többnyire nem azonos az írástudóval:)) Mészárost vagy Bolgárt sose tekintettem írástudónak. Viszonylag jó tollú, jó svádájú kurzuslovagok. Még csak nem is elemzők. Ide nem érdemes visszafordulni. Törvényszerű a meghaladásuk.
Persze nem teszi egyszerűvé a dolgot,hogy gyakorlatilag vadászni kell az írástudók után, ha nem a megszokott módon tolják a képedbe a nézett csatornákon. Ez az értékválságos világ meglehetősen zavaros eklektikát dobott fel. Le fog tisztulni.”

Néha elképed az ember. Tóbiás, Mesterházy, Botka, Molnár Csaba, Vadai, Szigetvári, mint kontraszelektált öregek! Úgy gondolom, nehéz ebből az ember saját maga által kreált mókuskerekéből kiszállni, de javaslom az időnkénti próbálkozást, és a vélemény átgondolását. Török Zsolt valóban nem fejezte be az Eszterházy Károly Főiskola matematika-számítástechnika szakát (csak három évet járt oda), de ebből némi (némi–hehe) fölénnyel oda lyukadni ki, hogy a 66 ezer forint még sok is neki, elég nagy önértékelési zavart jelez.
Nem értem, hogy kerül ide Bolgár és Mészáros? Ez most valami önigazolás féle, hogy miért állsz jajjajjaj kénytelen-kelletlen Orbán oldalán? Áttérve a tényleges mondandómra, én írástudónak tartom mindazokat, akiknek az írásai nyilvánosságot kapnak, azaz az itteni hozzászólókat is, akik valamilyen hatással vannak azokra, akik olvassák, és azt szeretném, hogy az ellenzék tárgyilagos elbánásban részesüljön. Persze ez csak egy remény, amíg például az index meg a HVG meg a mindenféle blogtulajok írják, amit írnak, addig nehéz lesz, mert rengeteg ember szeret mindenkit lenézni, és lelkesen csatlakoznak azokhoz az ostobaságokhoz, amelyek a lenézésről szólnak.

"b./ az ellenzék pusztán önerejéből ebből a csapdából nem tud kimászni, és a magyar elit, ahelyett, hogy segítene, ezt még számon is kéri rajta. Nem tartom fair dolognak, hogy pont azok, akik belelökték röhögnek a vergődésén."

Na, álljunk meg egy pillanatra. Ezt a csapdát az ellenzék maga ásta. Igaz, hogy személy szerint nem magának szánta, de együttes és szívós munkával kerültek a gödör aljára. Az, hogy ennek vétlen áldozatai is vannak, a politika természetéből fakad.
Mi az hogy magyar elit? Miért kéne segíteni azoknak, akik amúgy semmibe voltak véve? Ha valaki nem tud talpra állni, hogy tud kormányozni? Ha bárki segít ennek az ellenzéknek, az segítsen programot írni,kormányozni is?
Nem gondolod, hogy egy Kükü-féle szembenézést, önelemzést éppen ideje lenne megejteni a pártoknak is?
Nem fogják megtenni, nekem pedig nincs kedvem egy Török-Tóbiás-Mesterházy színvonalat felemelni és mesterségesen lélegeztetni.”

Szóval a „politika természete” olyan, mint az istencsapása, a kikerülhetetlen vész, amelyen változtatni nem tudunk, azt el kell fogadni. Hogy ki ásta a csapdát, azt hagyjuk, rengetegszer próbáltam már sok helyen és egymillió konkrét ügyben elmagyarázni, hogy a gödör aljára kerülést tévhitek, súlyos tárgyi tévedések garmadája, és közhellyé nemesült ostobaságok tették lehetővé, ettől sajnos a biciklilopási ügy nem változik, abba ez az ellenzék „belekeveredett”. Kiirthatatlanul makacs eszme.
Az a vélemény, hogy a Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányok semmibe vették szegény elitet, igaz, akkoriban többkulcsos volt az SZJA.
A „talpra állás” akkor lehetséges, ha a szavazók elhiszik, hogy a demokratikus ellenzék a jobb. Ezért a demokratikus ellenzék semmit nem tud tenni, önmagától nem tud kimászni (neki nem hiszik el), csak a véleményformálók. Elég érthető volt, vagy ragozzam tovább? (66.000 forintos kérdés).
A programírásra vonatkozó kérdést tekintsük … khm …
A szembenézést, önelemzést, bocsánatkérést, fejre hamut szórást, önakasztást és aztán önelásást sokszor javasolták már. Ez az „ismerjétek be már az ég szerelmére, hogy mindenben ti vagytok a hibások!” elv fideszi szintre emelése. Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.
Neked nincs kedved. Ez a végszó. Punktum.
@Orica Középföldi: azért az a Kükü-féle szembenézés nem könnyü... bár volt, aki mindezt már leírta itt is:-)...
@vakapad:

Azt gondolom vakvágányra futott az eszmecserénk.
@vakapad: "Néha elképed az ember. Tóbiás, Mesterházy, Botka, Molnár Csaba, Vadai, Szigetvári, mint kontraszelektált öregek!"

tedd melléjük újhelyit, lázárt, rogánt, szijjártót, gulyást is... és igen, mind a kontraszelekció terméke... legfőképp a morális kontraszelekcióé...

s még valami: a jobb és a kevésbé rossz/szar, azok nem szinonim fogalmai egymásnak jelen esetben...
@Sir Bates dö Hól:

Így igaz.Végiggondoltam - a kontraszelekció kapcsán -milyen ütemben és etapokban szakadt el/le a szellemi holdudvar, az írástudók tábora a maszopról, és mi maradt mára.
Ugorjunk:)
@Sir Bates dö Hól:

Ha hallhatnók valamit az általam megnevezettek morális megtévedéseiről (az általad megnevezettekről ugyanis már elég sokat tudunk, annak taglalása uncsi lenne).

Főleg a fölény tetszik, amellyel nyilatkoztok.
@vakapad: tóbiás: nézd meg, hol lakik, hogy él, hova járnak az utódok oktatásra, mindezt vesd össze a család jövedelmével (értelmi képességeit most ne tegyük mérlegre, bár viszonyítási alapom hozzá képest is lángelme); mesterházy: elég csupán a zuschlag-ügyben betöltött szerepére gondolni; botka: az általa vezetett város egyik legnagyobb -most már felszámolt, általam ismert- adófizetője mondta: "ja, tetszettek volna kevesebbet lopni"... ez egy blog, ne várj konkrétumot; molnár: honnan hova jutott el, s hogyan; vadai: ha a végtörlesztés ellen szavazol, akkor utána azt nem veszed igénybe... beljebb lett tíz misivel, de gyenge jellem mivolta, számomra, nem kérdéses; szigetvári: őt nem ismerem, pletykákra meg nem alapítok... én személyes tapasztalatokról, tényekről írtam (a nick arctalansága mögött sosem tudhatjuk, hogy ki) van...
a fentiek nem az üzleti életben voltak, ahol " a piac farkastörvényei" késztetik a szereplőket etikailag kifogásolható magatartásra... a választók bizalmából kerültek olyan helyzetbe, hogy befolyásolhatták az eseményeket...
@vakapad: még valami: én nem vagyok szent, sokszor voltam résztvevője, szemlélője a korrupciónak... ám óriási különbség van aközt, hogy téged vesznek meg vagy te veszel meg egy szarházit... én sosem voltam megvesztegethető, viszont a boríték adásakor mindig jeleztem, hogy a kávét is azért fogyasztom el velük egy asztalnál, mert ennyi még belefér a kötelezőbe, ám az ebéd már visszajönne... nem is voltam senki szíve csücske:-)...
@vakapad: @Sir Bates dö Hól: @Habakuk000: @kekex: @jaegtoer: @Orica Középföldi:

Ma visszaolvastam a tegnap esti beszélgetésünket.
Nagyon jó érzés volt, mert a régi időket idézte, amikor az éjszakába nyúlóan vitáztunk értelmes témákról.
@Sir Bates dö Hól:
" tényleg nem értem a meghunyászkodást és közönyt..."

A meghunyászkodás egyszerű egzisztencia-féltés. Gondolj bele: itt a rengeteg köztisztviselő/közalkamazott, a pedagógus. Hol fognak ők határozottan fellépni a mostani gengszter-banda ellen, mikor egyetlen tollvonással (éjjel kettőkor, egyéni képviselői indítványként) tönkre lehet őket tenni?
Ugyanez vonatkozik a közmunkásra is, innentől fokozottabban.
A nyugdíjas tart attól, hogy szintén egyetlen tollvonással a nyugdíját is elvehetik (az alaptörvény szerint ez nem szerzett jog, kvázi segélyként működik).
Mindenkinek van családja.

A közöny: több soron megtapasztalhattuk, hogy egyik politikusunk sem jobb a Deákné vásznánál.
Pláne ha erre a közmédia még rá is erősít, és nagyon sokan csak onnan tudnak tájékozódni.

Akkor ki marad?
@Mariann19:
"Mindezt csak azért írtam le, hogy az éremnek két oldala van, és e kettősség alapján célszerű minősíteni az országlását. "

Köszönöm ezt a korrekt összefoglalót.
Megerősítettél az értékelésemben és véleményemben.
Habának meg ez úgyse jó, nála a "füstszűrős sapka" esete forog fenn.
De ez szíve joga. Min vitáznánk, ha mindig mindenben egyetértenénk?
Unalmas lenne a világ :)
@vakapad:
Nem is volt GAZDASÁGI oka a megszorításoknak. Az a pannon puma elég jól ugrált. Csak éppen a hitelezők figyelmeztetésképpen felrántották az euró árfolyamát, jelezve, hogy továbbiakban nem tarthatóak a jóléti intézkedések eladósodás mellett.
Persze kuruckodhatott volna, meg nemzeti ellenállósdit játszhatott volna - mint Orbán, és akkor hamar elmentünk volna 400-ig és az államcsődig.
Ehelyett a "semmi (szerkezeti reformo) t sem csináltunk" helyett belefogott. És az úgy sikerült, ahogy általában magyar dolog sikerülni szokott: "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a MIÉNK"
@Mariann19:
"Így nálunk még van vizitdíj. Bizony ám! "

Én nagyon szerencsés vagyok, háziorvossal csak a jogsi-hosszabbításkor van találkozásom, vagy ha gyerekeim már nagyon nyarvognak, hogy ellenőriztessem magam.
Az általam hozott példák hallomáson alapulnak (na jó, saját fülem hallotta).
@Habakuk000:
"már évek óta gondolkodom egy saját családon, csak lusta vagyok:( "

Aztán egyszer meg majd azt veszed észre, hogy elmúlt feletted az idő.
Amúgy meg a családalapításon nem gondolkodni kell, ezt nem tudtad? Más módja van annak :)
@vakapad:
Na igen, El Tolcsy ősbűnét ki is szoktam felejteni. 2 év alatt duplázta a minimálbért, ezzel elérte, hogy szinte teljesen megszűnt a MAGYAR feldolgozó- és könnyűipar. Ami "persze" az előre nem kalkulált lakáshitel-támogatások eszméletlen növekedésével együtt, csak a következő kormányzat nyakába szakadt. Mármint a megszűnő ipar miatt kieső bevétel és a szintén ezzel összefüggő segélyezési igény.
Azért a hitelezők sem voltak hülyék, amikor a trendeket látva figyelmeztettek!
Ráadásul 2006-ban volt az ELSŐ teljes évi, Eurostat által bevizsgált zárómérleg.
Mert nem hitelfelvételtől ugrott 6-ról 10 %-ra a hiány 2006-ban, csak éppen Orbánék eldugott csontvázait akkor rakatták vissza. Azért keresték azokat olyan elszántan 2010-ben - ők tudták, hogy mennyit dugiszáltak el!
Mert abszolút értékben másfélszeresére nőtt adósság mellett "csökkent" a GDP arányos. Merthogy jobban fejlődtünk, mint Kína (az tudott csak 4 év alatt 50 %-ot fejlődni!)
Azóta is röhögőgörcsöt kapok a sok hülyétől és bloggergézától, aki belinkeli, hogy "csökkent" Az anyja valaga! Az.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Egy ország irányítójának megítélésében a legfontosabb szempont, hogy a misszióját mi vezérli.
Az összehasonlítás még inkább felerősíti a vezérek erényeit, emberi megnyilvánulásait.
Nem mindegy, hogy a hibákat a népjólét megteremtése érdekében követték-e el, vagy dilettantizmusból, hatalomvágyból, vagy egyéni meggazdagodás szándékából.
Az látható, hogy sok embert az indulat vezérli, hiszen a saját sorsának alakulásából ítél. Velem is megesik, aztán próbálok újra reális lenni, az önbecsapás nem vezet sehová.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Tavaly volt egy problémám, akkor tapasztaltam a házi orvosomnál e fentebb leírtakat.
Csodálkoztam, mert én sem igen veszem igénybe az eü szolgáltatásait.
A merészségen ámultam el.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: hát, eddig egy kicsit decensebbnek gondoltalak... álmomban sem véltem volna, arra biztatod a prófétát, hogy engedjen rá a farkára egy kaptárnyi méhet...
@Sir Bates dö Hól:

Aha. Hát akkor:

1./ Tóbiás. A hol lakik kérdésre a válasz az, hogy 2003. óta Érden, Hagyó volt családi házában. A hogyan él-re igazából nem találtam választ, néha megkérdezik a feleségét Rába Tímeát, aki panaszkodik, hogy keveset látja. A gyerekek iskoláiról sem találtam adatot. Márk még Rába Tímea előző házasságából való, rejtély az iskola, de nyilván Svájcban tanul, ha már így idelökted nekünk a sejtetést. Nina 12 éves, Noel 6, nyilván ők is Svájcban, of course (natürlich).
2./ Mesterházy. Mint írod: "elég csupán a Zuschlag-ügyben betöltött szerepére gondolni." Nekem valahogy nem tűnik elégnek, mert emlékeim szerint Zuschlagot nem azért ítélték el, mert pályázatokat nyert, amelyre Mesterházynak- esetleg - lehetett hatása, hanem azért, mert a pénzt nem a pályázat által előírt célra fordította, hanem a sajátjára, de arról még ő sem mondott egy szót se (pedig még könyvet is "írt" a kiszabadulása után), hogy Mesterházynak tejelt volna. Valami ütősebb nincs, csak ez a laza odavetés?

3./ Botka. Szóval ne várjak konkrétumot. O.K. Nem várok.

4./ Molnár Csaba. "Honnan hova jutott el, s hogyan". Hát így:
hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_Csaba_%28politikus%29
Ebből csak úgy üvölt az immorality.

5./ Vadai. Nem szavazta meg a végtörlesztést, és mikor mégis megszavazták, akkor végtörlesztett. Ahelyett, hogy fölgyújtotta volna magát a Parlament előtt (persze azt is fölöslegesen). "Jellemgyengeség". Rendben, legyen, nem dobott ki ötmilliót, holott a politikus meg kell tegye, mert ez az elvárás, tehát jellemgyenge. Oksi, most már csak arra a kiegészítésre szorul az érvelés, hogy mi ebben az erkölcstelenség?

6./ Szigetvári. Pletykákra nem alapítasz, nagyon helyes, csak akkor a Botka-féle érvet nem értem, amely mintha mégis alapítana.

Hát ennyi. Amilyen hülye vagyok, még mindig bízom az emberi racionalitás létében, amely megléte esetén fel tudja oldani a kognitív disszonancia okozta feszültséget higgadt átgondolás folyományaképpen.

De már egyre kevésbé.
@Mariann19: "...vitáztunk értelmes témákról"....tanulságos volt kár, hogy ritkán teszitek /nagyon élveztem/
@jaegtoer:
Kedvenc Róna Péter cikkem:
www.gondola.hu/cikkek/57384-Szakertok_tukorben___8211%3B_a_gazdasag_nem_igazolja.html
Az eredetit, mely szerint "Felzárkózási modellünk három nagy sebből vérzik" már nem tudtam előkeresni, de ez elég jól idézi.
" „Általánosan elfogadott nézet, hogy a közgazdászok a rendszerváltás óta a különböző kormányokat jó tanácsokkal látják el, de azok, és kiemelten a jelenlegi, ezeket az intelmeket valami okból nem veszik figyelembe. A népszerűbb magyarázatok között szerepel a kormánytagok a nemzeti átlagnál alacsonyabb szellemi képessége, hazájuk iránti szeretet hiánya, jellemük sajátos elferdülése, de még annak a gyanúja is felmerült, hogy az ivóvizükben rejlő titokzatos adalék őket a jó szó befogadására képtelenné teszi. Az a gondolat, hogy a közgazdászok szinte egybehangzóan ajánlott és a gyakorlatban elfogadott felzárkózási modellje olyan súlyos mellékhatásokkal jár, amelyek kezelésére a politikának nincs se anyagi, se politikai, se erkölcsi fedezete szinte eretneknek tűnik"
@kekex: azért te is mindig ugyanazt szajkózod, minden kritika nélkül... hasonlatosan a lápi-magyarhoz... (arról nem is szólva,hogy mit akarsz egy (neked) tetszőlegesen kiragadott számsorral bizonyítani?... még a gazdaság állapotát sem látod abból, nemhogy az országét, s annak társadalmáét... picinyt több komplexitást, ha javasolhatom... mert annak hiányát nem ellensúlyozza ideológiai eklekticizmusod, mely láttán siklós mária elsárgulna az irigységtől, hogy ő mi hozzád képest... mindez nyilván pikírtnek tűnik, de csupán az én impresszióm, így kezeld akként:-)...)
@vakapad: mint írtam volt, személyes tapasztalat, nem pletyka (jószeremcsémnek és munkámnak köszönhetően pontosan tisztában vagyok az establishment moráljával)... hidd el, nekem aztán semmi szükségem a kognitív disszonancia segítségére, hogy jól aludjak:-)...

a politikai élet szereplői közt majd' mindenki kevésbé rosszabb, mint a jelenleg kormányzó garnitúra, ez nem kérdés... csak azok is elfogadhatatlanok, bizonyították inkompetens voltukat, de való igaz, ez van, ebből kell főzni... (ne is hozd elő a tanulási folyamatokat... ez nem egy cég, melyben elvesztem az általam beleinvesztált pénzemet, letérdel, ám a hibáimból tanulva legközelebb sikeres leszek... itt cca. tíz millió ember életével szórakoznak/-tak eddig, zéró konzekvencia mellett... s ennek meghaladására most sem látok szándékot a részükről...)
@Sir Bates dö Hól: "csak azok is elfogadhatatlanok" neked volt, van elfogadható?../nevesítsd/ a "lesz" nem ér, mert most kell
@KÁTÉó53éúétr6: a másik poszton jeleztem, hogy számomra mi lenne elfogadható, épp most... nem személyekről kell gondolkodni jelen esetben, hanem az egyik nélkülözhetetlen alapelv lefektetéséről!... (vagyok annyira korrekt, hogy tudomásul veszem, ha a többség mást preferál... )
@KÁTÉó53éúétr6:

Megyek is vissza aludni, ha ilyeneket benézek... mielőtt még több ilyet követek el...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
olyat kívánok neked, amit magamnak is:gyógyulj meg gyorsan
@KÁTÉó53éúétr6:

Hiper-szupergyorsasággal kellene, mert holnap munka...
Te sem vagy még jól? Köhögés köszöni szépen, megvan? De ugye nem komolyabb?
@kekex:

Nem csodálom, hogy nem találtad, mert a Népszava 2008. január 9-edikei számában jelent meg, ellenben a cikk -online- nem található.
@Sir Bates dö Hól:

Széljegyzet:
Vakatyának megvan az a kellemetlen (ám számomra megnyugtató) szokása, hogy nagyon, mi több idegesítően tényszerű tud lenni, és képes a felhőket lerángatni az égből, ha 'mérnökileg' nem stimmel valami, mégis általában igen ritkán értek vele egyet, különösen, ha a részletekről van szó, de mindig elolvasom, mert elég sok olyan értékes tárgyhoz/tényhez kapcsolódó információt közöl, oszt meg, amelyeken én más irányú szemlélődésem miatt könnyen átsiklok, ugyanakkor az egészségesebb vélemény kialakításához elengedhetetlenül szükséges.
Ő az, aki már annyira a másik oldalon áll, hogy vállvetve tudnék küzdeni vele néhány cél megvalósítása érdekében.
@KÁTÉó53éúétr6:
"Tanulságos volt, kár, hogy ritkán teszitek !én nagyon élveztem/.
Nem is gondoltam volna, hogy a közvetlen résztvevőkön kívül is érdekes volt a beszélgetésünk számotokra.
Én is jól éreztem magam a disputában, nem is tudtam megállni, hogy ennek a jó érzésnek ne adjak hangot.
Örülök, ha lekötött a szövegelésünk.
@Mariann19:

Te csak hiszed azt, hogy a közvetlen résztvevőkön kívül senki nem kíséri figyelemmel a disputáitokat.
Sokan olvassuk, sokan élvezzük, én személy szerint örülök, hogy valaki meg tudja úgy fogalmazni a gondolataimat, ahogyan én biztosan nem tudnám.
Továbbra is tegyétek csak ezt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Én pedig igyekszem visszafogni magam, nehogy túl sokat szerepeljek, mert uncsivá válok.
Ám, amikor belemerülünk egy témába, és még van mondani valóm, nem tudom visszafogni magam.
Nehéz is, mert értő emberekkel nagyon jó szövegelni, ezt itt megtalálom, hiszen ezért választottam ezt a blogot.
Amit fentebb írtál, azzal nagyon megörvendeztettél. Puszi érte.
@Sir Bates dö Hól:
Neked akkor biztosan nagyon bejön Orbán, akik végre belekezdett az "égetően szükséges reformokba" és még csak koalíciós kényszerek sem kötik.
Ez is egy módszer: lakossági hozzájárulás nélkül lerohasztani az egészségügyet, folyamatosan lebutítani az oktatást, viszont egyre többeknek elérhetetlenné tenni...
Fene a gusztusodba!
@kekex: mondom, mint angyali kommenttársunk... bár ő, hozzád képest egy két lábon járó értelmező nagyszótár... te el is olvasod imádott bartusodat vagy csak nézed a képernyőt, olyan rainmenes memóriával?... (ha csendestárs kell a kaszinóbeli lekdzsekkeléshez, jelezd!... mindig lesz pénzünk!...)
@kekex: Tudod, én vettem a fáradtságot és elmentem szavazni a kedvenceidre, hogy nem legyen kétharmad. Kevés voltam.
Annak ellenére, hogy valóban útálom a bájgúnárt ugyanúgy, mint orbánt, ennyit az útálatról és az együttműködésről.

Ugyanakkor én nem akarom, hogy a véleményed egyezzen meg az enyémmel, amrra kértelek, hogy gondold végig a szimpatizáns hájpolók szerepét.

Erre te az ostobaság végtelen büszkeségével írod, nem vagy hajlandó semmit meggondolni.

Helyes. Legalább őszintén írhatom a véleményem: ugyanolyan birka teccik lenni kiskegyednek, mint a békemenetelők , s ugyanolyan értelemmel teccik rendelkezni mint Angyal. Illetve ez utóbbi nem igaz, mert Angyal nem hülye a maga sajátságos módján.
Ennyit az értő olvasásról.
@Habakuk000:
Ez is egy vélemény. Én ugyan igyekeztem megmagyarázni, hogy minden mszp-s hülyeség ellenére miért is szavazott rájuk majd 1 millió ember 2010-ben (Gyurcsány miatt) és miért támogatják most a DK-t.
Nem elvakultságból, hanem reálisan mérlegelve.
Legalábbis szerintünk. Mert egyetértettünk a céljaival, és méltányoltuk, hogy a kudarchoz egy világválság kellett. ORBÁN EHHEZ KEVÉS VOLT!
És nehéz elfogadni, hogy szerintetek csak az gondolkodik saját fejjel, aki semmilyen-tömjénék karaktergyilkos szövegeit ismételgeti minden kritika nélkül. Na, ez az, ami nekem nem fog sikerülni!
De "hadd virágozzék száz virág!"
@kekex: "És nehéz elfogadni, hogy szerintetek csak az gondolkodik saját fejjel, aki semmilyen-tömjénék karaktergyilkos szövegeit ismételgeti minden kritika nélkül. Na, ez az, ami nekem nem fog sikerülni!"

Nem, gravitáció hozott, neked az nem fog sikerülni, hogy felfogd a következőt: n-e-m m-i-n-d-e-n-k-i a f-i-d-e-sz ó-bé-g-a-t-á-s-a m-i-a-tt n-e-m b-í-z-i-k gy-u-cs-á-ny-b-a-n! (azért egy esélyt még adtam a reménynek)... én speciel alkalmatlannak tartom az ország vezetésére, nem bízom feltétlenül az emberei független voltában, de az általam ismert programok közül a dk által jegyzettel tudok a leginkább azonosulni... (viszont kurva unalmas mindig a lémanbrádörzre hivatkoznod, mikor a gazdasági zsenidet véded... ugyanilyen suar lenne gyakorlatilag, mint most van... tényleg, orbánt nem korlátozta a krízis vagy az arab tavasz?... )
@Sir Bates dö Hól:
Én ugyan az unortodox Róna Péterre szoktam hivatkozni, aki nem a hazai közoktatásban szerezte a közgazdasági ismereteit, ezért nem is igazán osztja a hazai közgazdászok konszenzusos álláspontját. Ráadásul képes ezeket úgy megfogalmazni, hogy a képzetlenek részére is emészthető.
Nem kell bízni Gyurcsányban: nyitott vagyok más javaslatokra is. Csakhogy egyszerűen nincs más a halpiacon!
Úgy legyen ötösöm, ahogy már Bajnai fellépésekor politológiai alapműként hivatkoztam a "Hősök vére"re azzal, hogy csak akkor jut előre, ha láncos-buzogányos emberek tisztítják előtte az utat - viszont nincs annyi vér a pucájában, mint a kínai csajnak volt. És lőn!
Nem bizonyította, hogy ellenszélben is tudott volna kormányozni. A világválság rendkívüli időszak volt - akkor még a fidesz sem nagyon merte borogatni a hajót!
Még egyszer, hogy világos legyen: ha LÓ nincs, a szamár is jó. És sziklás terepre a bizonyítottan teherhordó és állóképes szamár (öszvér) a jó.
Ahogy látom, vannak a gyurcsányisták, a csányisták - és a nyisták.
Majd szólj, ha lesz más is!
@kekex: rónát én kedvelem, ám kezeljük a helyén ismereteit (máshol és más időben szocializálódott, így nemritkán, mint borjú az új kapura, szemléli a moi realityt... s természetesen azt kívánja elképzeléseihez hajlítani/ ideáit arra ráerőszakolni, majd ennek sikertelenségét látva többnyire sértődött hangnemben nyilatkozik -hasonlóan a nagy többséghez, ki frusztrációt él át-)...

Én nem gondolom, hogy csupán gyurcsány van a piacon... azt hiszem, hogy előbb az elérendő valós és reális (!!!) célokat kellene meghatározni, s a hogyan csak utána következhetne... ám ez sz'tem-kategória...
@Sir Bates dö Hól:
A vicc az, hogy a célok tisztázása már megtörtént,
(az alkotmányos rendszer helyreállítása, a gazdaság fenntartható pályára állítása, felzárkózás, stb) kizárólag az oda vezető útban vannak viták. Meg hogy a lehetséges utakon egyáltalán elinduljanak-e, és ha igen mikor, kikkel, kikkel nem....
Amíg Orbán kizárólag Gyurcsánytól fosik, addug nekem csak ő van a halpiacon. Majd ha valaki mást is legalább így próbálnak amortizálni - akkor elhiszem, hogy az is alternatíva.
Ebben az egy tekintetben valamivel jobban bízom Orbán ösztöneiben - mint a tiedben.
@kekex: látom, téged nem zavar meg gondolatmenetedben az egy cseppet sem, ha valaki válaszol neked... (most már csak azt nem értem, hogy miként oldod fel majd a gyursány-imádatod a bartus-rajongásban... nem vagy könnyű helyzetben...)
Miért kellene megzavarni a SAJÁT gondolatmenetemben, ha valaki válaszol? Ha valami beleillik a puzzle-be,
akkor beillesztem. Ami meg nem, azt nem. Ugyanúgy, ahogy Te. Nem meggyőzni akarlak - egyszerűen csak tájékoztatni a saját véleményemről - amivel azért százezrekkel osztozom - és ami eltér a Tiedtől.
Nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Egyébként is azt teszed.
@kekex: ja... ezt hívhatjuk szintetizálásnak is... vagy katyvasznak...
@Sir Bates dö Hól:
szemben a minden árnyalás nélküli Gy. nyahibálással?
Legalább elgondolkodhatnál azon, hogy mennyire csak és kizárólag a fidesz amortizációs brigádjainak a szövegeit vallod a magadénak. Én viszont ezt látom katyvasznak.
@kekex: ok... azért abba a moba sem örömmel laknék, ahol ti vagytok többségben...
@Sir Bates dö Hól:
De legalább abban egyetértünk, hogy ez sem "minden világok legjobbika" és bőven van mit javítani rajta.
Aztán utakról, módokról lehet más a véleményünk.
Sőt a múltról is.
Csak az a fránya gyanúm, hogy a múltunk rehabilitálása nélkül nem lesz jövőnk sem. Legalábbis elviselhető, élhető és emberi nem lesz!
süti beállítások módosítása