Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.11. 09:14 Fabius

Meddig tart a Habony luxus?

Címkék: orbán fidesz bukás népszerűség habony árpád

Szar van, babám!

Október óta a Fidesznek 12, Viktornak 16 százalékkal szakadt le az arca. Ekkorát a szocik és Gyurcsány nem taknyolt Őszöd után, úgyhogy tojászáporban fejét kapkodó, nulla produktummal is 10%-ot bukó Áder János legyen a talpán aki ezt túléli.

- A Fidesz lenézi választóit. Igen, a saját híveit is. Több tiszteletet a magyaroknak!

- " a kormánypárt rátesz egy lapáttal, és még lendületesebben halad tovább bátran előre a zsákutcába. "

Ilyen huncutságok jelennek meg a jobboldali bástyán, és oda jutottunk, hogy ellent mer mondani Semjén Zsolt. Ha ez nem lenne elég, akkor jön a nép egyszerű gyermeke, felhívja az RTL Klubot és aszongya a telefonba, bocsesz haverek, de egymilliárd kétszázhetven milliót "elfelejtettem beleírni" a vagyonbevallásba. Ezzel a szétgurult kurva apróval mindég csak a baj van, de öt simongábor számlányi kes elfeledése tán'csak nem akkora probléma, hogy az ötödik pótlapon ne tudnám kijavítani. Isteni szerencse, hogy Don Vittorio a napokban megmondta:

- "a luxusügyek nem tekinthetőek urizálásnak, mert a párttársai nem mutogatják magukat. "

Mi lenne, ha még mutogatnák is magukat, ugye. Innentől meg az a kérdés, hogy meddig tart a Habony luxus mindenféle értelemben?

Egyrészt ugye ott vannak a drága verdák és a szerénynek nem mondható lakás egy látható szerződések és bevételek nélküli embernél. Másrészt meg se a kormány se személyesen Orbán nem engedheti meg magának azt a luxust, ami a legutóbbi idők kommunikációs habonyizmusa eredményként kitermelt:

orban_2014.jpg

Valamit tenni kell, de gyorsan. Viktor mindenhatóság képe, a csak én értem a népet és világpolitikát imázsa a kukában landolt. Habony hibahalmozásának eredménye, hogy - jobboldali publicista szavaival élve - " Szöknek a választók elől, hátul, jobbról és balról, s közben nincs, és így már nem is jöhet utánpótlás" , és a két hónap alatt elbukott 900 ezer szavazó aligha számít bocsánatos tévedésnek. Szomorú, hogy ismerve Orbánt és legkedvesebb tanácsnokát többen véljük, a patkánycsapdából menekülés nem valami megfontolt, konszolidált módon fog történni. Sokkal inkább egy újabb hadszíntér nyílik, kerül az országnak amibe kerül, csak legyen valaki, akárki, akivel elhúzódó pimpf harcot lehet vívni.

Ha Goodfriend, Obama vagy Putyin lennék, akkor a magyar belpolitikai helyzetet szemlélve most vennék egy szuszpenzort. Ki tudja mikor bukkan föl egy elszabadult hajóágyúnak álcázott naszádkapitány mellig húzott stoplis gumicsizmában, hogy megvívja a Nagy Fejmentő Háborút.

515 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr486974155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Varga Mihály megfojtja a budapestieket? 2014.12.11. 09:37:00

Leszámol a kormány a bűnös várossal:megfojtja a budapestieket. Fizetős lesz az M0! Unortodox közlekedésszervezés: a tervek szerint a Szentendrei úttól az M3-ig, illetve 4-es főúttól az M5-ig terjedő szakasz lenne fizetős. Fizetős...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mariann19:
Már írtam: internetadó elleni tüntetések közül az igazi civil kurázsit a balatonakárhol kiálló 5 (ÖT!) fős tüntetés tanúsította. Ennyi meg egy baráti körből is összejön a legkisebb faluban is.
Már bánom, hogy nem mentettel el a képet, most már sehol sem találom.
@glinolid:
Kivéve, ha Amerika meglépi, hogy lemond a Jóbarát diplomáciai mentességéről (ha már ő nem teheti) és rágalmazási perben HELYE VAN KÖZÉRDEKBŐL a becsület csorbítására alkalmas tény B I Z O N Y Í T Á S Á R A És a tárgyalás nyilvános....
@Knósszosz: haver, egyre jár az agyunk. nekem is ott van a kontrolcén, de beelőztél:)
van olyan mo-on, akinek vitya nem egy kókler?
@toportyánzsóti: viszont szivacsos agyrothadása lehet, ha ennyire zizi, hogy saját magát jelenti fel a retek klubnál. Kicsit gyorsabb lett volna ha rögtön a NAV-nál kopogtat. Bár, azt még meg is úszná.
forgatókönyv:
-péntek reggel orbán nyilatkozza, hogy vida tökös nő, goodfriend egy macskajancsi
-szombaton az usa nagykövetségen reggeli megbeszélés. eredménye:
-vasárnap az usa tájékoztatja a magyar külügyminisztert (aki elérhetetlen, mert futsalmeccs van), hogy goodfriend diplomáciai mentességét saját kérésére visszavonták
-hétfőn reggel goodfriend kérelmet küld a bíróságra, hogy akkor kezdhetik kedd reggel a pert, ügyvéd neki nem kell
-kedden reggel futó előadja, hogy sérelmezik és kártérítés, goodfriend elnapolást kér péntekre
-pénteken goodfriend beállít egy zanzásított háború és békével, 400 oldalon, fotókkal, tényekkel, hangfelvételekkel, amit az amerikai kormány adott át, hogy állampolgára meg tudja magát védeni a magyar bíróságon. rá öt percre ugyanez kimegy minden szerkesztőségbe emailen, plusz polt péternek

szerintem ezt se habony, se orbán nem ismerte fel. az amcsik hasra nem blöffölnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A fő PR csapásirány: " Aki több megyén jár keresztül, az jobban jár" "Aki eddig 40 ezerért vette a matricát, most csak 5 ezerért veszi"
Ezek TÉNYLEG nem számolnak azzal a párszázezer emberrel, aki eddig egyáltalán nem vett matricát!
Az annyitisér! (tehát senki)
@Imola Helyesi: Kiscicám, remélem nem azt akarod mondani, hogy vívődsz.
@Spániel:
A következő évben lesznek a nagy mértékű szociális elvonások, amelyek leginkább a falvak lakóit érintik.
Ezek az emberek nem tudják felemelni a hangjukat tüntetéseken, mert félnek és nehezen szervezhetők.
Sok százezren vannak, és az ellenzéki erőknek nincs pénzük arra, hogy egy-egy helyszínre szállítsák őket.
Az azért nagyon biztató, hogy már az egész országban aktivizálják magukat az emberek.
Vélemény? :D

A Fidesz végnapjai

Minden politikust és minden pártot utolér a sorsa, nemigen lehet megúszni. A rendszerváltó erők szinte mindegyike elpusztult már Magyarországon, mert képtelen volt fogni az új adást. Bukott az MDF és az SZDSZ, az FKGP és a KDNP, eltűnt a MIÉP, összeomlott az MSZP.

A Fideszt az egyember-centrikussága tartotta össze, és az is fogja tönkretenni. Ahhoz, hogy egy politikai erő friss maradjon, értse a világot, reagálni tudjon arra, ami történik, mozgásban kell lennie. Ám a kontraszelekció gyilkol. Ma így ránézésre – már és még mindig – Orbán Viktor az egyetlen, aki nagyjából tisztában van vele, krízishelyzetben mit kell mondani, hogy kell dönteni. A netadó visszavonása ezt igazolja – ám az, hogy ennek a szövegnek az elején olyan sok pontot sorolhattam fel, azt mutatja: a varázserő kopik, a varázsigék nem működnek. A rezsicsökkentés szuper szó – hatását tekintve –, csakhogy minden helyzetben képtelenség bevetni. Működött, működgetett, és hopp, egyszer csak nem működik többé tökéletesen. Hiába, Habony Árpád sem isten, és egyedül is van. Nincsenek Pokornik, Kövérek, Áderek – nincsenek nekik színvonalas utódaik sem. Nincs felkészült és népes döntéshozói kör, néhány emberes boszorkánykonyha van csak. A valóság így mind messzebbre és messzebbre kerül.

Oké, az összeomlás még odébb van. A Fidesz zuhan ugyan, de biztosan vezet – kompetens ellenzéknek pedig egyelőre se híre, se hamva.

Kompetens ellenzék azonban Őszöd nyilvánosságra kerülése idején sem volt. Később lett. Lett szupererős Fidesz, meg lett két új parlamenti párt is, Jobbik és LMP. Aláhúzom még egyszer: két új párt. Mi kellett ehhez? Az, hogy Gyurcsány Ferenc ragaszkodjon a hatalomhoz. Ez Orbán Viktornak is menni fog, nyugodtak lehettek. Persze nincs is miért – és hova – sietnie még.

cink.hu/a-fidesz-vegnapjai-1669814280
@kekex:
Bár minden településen lenne civil kurázsi, ahogyan fogalmaztad.
Nagyon elkeseredett emberek lehetnek azok, akik levetik a félelmeiket olyan helyen, ahol mindenki ismeri egymást.
Ilyen ellenállás azoknál az embereknél lehet, akiknek nincs veszteni valójuk.
@jöttem:
Öröm, sőt felemelő volt látni az ország egészére kiterjedő szervezkedést.
Készítsd a listát, de jó hosszú legyen!
@Imola Helyesi: Biztosan egész sok fidesz szavazó nézi.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem tisztem a dzsentriket védeni, nincs is miért, ám ne sértsük meg őket alaptalanul... ezek nem dzsentrik... azok, minden "hibájuk" (bár ezt csak most látjuk annak) mellett tömegesen voltak ott "hol a vas a húsba mar"... (s ezek nem is tolvajok... mind egy-egy kicsi tartuffe...)
@dr. jenőke (jenőke):

"_Közintézmény ügyfélszolgálatán sorszám kiadás állóhelyre 20,- Ft/perc, üllőhelyre 50,- Ft/perc, előjegyzés 200,- ügyfélablakonként._"

Látom, elemedben vagy:)
hmmmmm, akkor ezek szerint kiröhögi az álfüggetlen cöföt is :D

A Nemzet nem csak azt tudja biztosan, hogy Merkel Magyarországra jön, de azt is, hogy nem találkozik "álcivilekkel"

Ilyen jól értesültnek lenni.

444.hu/2014/12/11/a-nemzet-nem-csak-azt-tudja-biztosan-hogy-merkel-magyarorszagra-jon-de-azt-is-hogy-nem-talalkozik-alcivilekkel/
A Rochesteri Egyetem egyik kutatása tudományosan is alátámasztotta, hogy az agy normális napi működése során melléktermékként olyan fehérjék keletkeznek a neuronokban, melyek hosszú távon károsak az agyműködésre. Ezeket a fehérjéket csak alvás közben tudja üríteni a szervezetünk, így ha nem alszunk eleget, bennmaradnak az agyunkban, és lassítják problémamegoldást, az információfeldolgozást és rombolják a kreativitást is. Ez érzetre olyan, mint az álmosság, de a koffein már nem segít rajta.

Az alváshiány a teljesítménycsökkenés mellett rengeteg egészségügyi problémát is okoz, szívrohamhoz, agyérgörcshöz, cukorbetegséghez és elhízáshoz is vezet, mert növeli az éhségérzetet. Ezen kívül felborítja a hormon- és hőháztartást, növeli az izmok reakcióidejét, gyerekeknél pedig hátráltatja a természetes növekedést is. Az alváshiánnyal jelentkező stressz pedig öregíti a bőrt, és gyengíti az immunrendszert.

Szóval jó éjt mindenkinek. :D

444.hu/2014/12/11/alvas/
Bazzz...előbb a HIR24 híradóban Jóbarátot kérdezték a feljelentésről.
A röhögéstől nehezen jutott szóhoz... :D
Szerencsétlen Futó ügyvéd meg olyan kis lelkesen csaholt, hogy Rákosi elvtárs is büszke lenne bolsevik elvtársaira.
Szégyen ez az ország.
Az amik helyében letenném a bizonyítékokat és Piktorka mehet Jekatyerinburgba, orálmuzsiknak.
@taga20:
Igen, van olyan.
Jártam én már olyan echte veretes fideszes idiótánál, hogy olyan lebutult állapotban jöttem ki a házból mintha egy liter alcsútbasznádi kerítésszaggatót ittam volna. A röhej, hogy pont a parlamenttel szemben lakik a Bem rakparton egy ötödik emeleti lakásban ami olyan lepusztult, amire szavak nincsenek.

Szóval ilyen körülmények, kosz, dzsuva, ganaj és ordító szegénység. A hűtője egy HB 240***-os (Lehel), ezt még valamikor a Tanácsköztársaság idejéből hagyta neki ott valami időutazó, namostan ennek volt leszakadva a mélyhűtőajtaja. Mondtam a nyanyának, hogy ha kapok, azt is csak bontásból és kiszállással együtt legalább hatezer alsó hangon, mert ki kell menni érte Dunavarsányba és nekem még ennyiért sem éri meg. Jött a rikács, hogyhátneki ennyi pénze az sosenem lesz, mert a nyugdíja nagyon kevés és így sem eszik húst csak két hetente egyszer, meg valamilyen gondozási szolgálat ingyé visz neki egy marék meleg ételt hétfőtől péntekig. Azt nem akartam mondani neki, hogy nem is kell tökéletes ajtó ami jól zár, mert elég a régit odailleszteni, a retektől amúgy is odaragad hermetikusan.

Szóval ott álltunk az ablak előtt, kimutattam a parlamentre és epésen megjegyeztem, hogy ezeket az állapotokat teccen megköszönni a ganénak ott szembe, aki most a főnök. Ne tudd meg...
Há...há...háááá... repülősó, szalmiákszesz, koffein injekció, rozmaring tea... majdnem megpusztult a szerencsétlen. Hát mit képzelek én? Az az ember majd belepusztul abba a sok munkába, hogy nekünk jobb legyen, merazelmútnyócév és gyurcsánybajnai... és mindezt úgy mint egy begerjedt wurlitzer amit csak úgy tudsz leállítani, ha szétvered ólmosbottal. És dolgozik éjjel nappal, nem pihen csak dolgozik és blablablabla... Mondtam neki, ha a lopást munkának hívjuk, akkor valóban felül teljesíti a nap 24 óráját, az biztos. Úgy bevágta mögöttem az ajtót, hogy másik három meg kinyílt a lépcsőházban.

Szóval ha ezt veszem alapul, akkor "van olyan mo-on, akinek vitya nem egy kókler"
Elképesztő.
@Knósszosz:
Majdnem hasonló szitu, csak kupis volt az illető... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az IT szakma sem menekül, mi?
Majd kipihened áprilisban, ott van Halászi+a fröccsök:))
Kitartás! Vagy be...?
@Nofert Ari: jó látod:) de eszt má láttam.
más! egy kérdés. miért gondolják is sokan, hogy te vagy angyal? ahogy elnézem a kommentjeidet nem te vagy ő.
ako, mé pont ako regeltél, mikor őt kibaszta boli?
aszt azé nem mondom, hogy nem tudok dugni emiatt, de érdekel:))
@Knósszosz:
Naaaaaa.... nem ingerelni...
Söröd, Csoki?
@taga20:
Pedig erre tippeltünk volna, hogy miért nem... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Az is, meg ajándék Jégermájszter is:)
Azt csak óvatosan, mert finom és hamar fogyja magát...:))
@taga20:

Mindenesetre jól felkészült belőled a haverod!:)
NINCS HOVÁ HÁTRÁLNUNK DECEMBER 16 18.00

BUDAPEST
József Nádor Tér

BÉKÉSCSABA
Kossuth tér

DUNAÚJVÁROS
Táncsics Mihály utca 1/A Főiskola előtti tér

MISKOLC
Hősök tere

NYÍREGYHÁZA -
Bethlen Gábor utca 1 (Posta előtt)

PÉCS
48-as tér

SIÓFOK
Fő tér, Gáti-gödör. (A művelődési központ előtt)

SZEGED
Aradi vértanúk Tere

SZOLNOK
Tiszai Hajósok Tere

SZOMBATHELY
Március 15 Tér

TATABÁNYA
Fő tér Életfa

HELSINKI
Helsinki Center

BÉCS Stefantzplatz

BIRMINGHAM
St Martin Church - 17.00

BRISTOL

BRUXELLES
Punto Democratico Bruxelles Asbl

NEW YORK
Hungarian Consulate
@Marcellusca:

Látom, a hormonháztartásod rendben van.:)))))

Nem tudom mit szólna a család, ha ebben az öltözékben teljesítenék szolgálatot. :))
@Knósszosz: haver, most óvatosan ülj le, boncsá egy sört és megnyugszik a beteg!
tudod úgy, mint piedone a hídon, mikor az a szemét terenszhil felnyomta a nyomiközpontba:)))
@tristen2005: ne parasztkodj koma! soha nem szívattalak.
erre gondolj:)
@taga20:

Érzékeny lettél, mint a Vida!:)
@Mariann19:

már kiplakátoltam, ahogy látod. kissé sok időbe telt, mert lelki életet éltem közben. :)))
@tristen2005: csak adom a szűzkurvát, ne vegyél komolyan!:)))
@taga20:

Kérek egy ibolyát, adja a drágábbat, bótos úr!
Bölcs legyen a virág, másképp az élet elborul.
Tudjon az szavakat, ismerje még a női lelket is,
Mert ugye a női lélek, olyan mint az április.
@taga20:
Én teljesen nyugodt vagyok, semmi szükségem különféle gyógymódokra. Imike esetleg mesélhetne, de sajna nekem ritkán válaszol. Megértem.

"A hangyás ott van a hídon" - jaja!:))
@Knósszosz:

"Há...há...háááá... repülősó, szalmiákszesz, koffein injekció, rozmaring tea... majdnem megpusztult a szerencsétlen. "

Hüüüüüülyeee:))))) Meghaltam:)))
@Orica Középföldi:
"Hüüüüüülyeee" - nem, katolikus!
Ne halj meg kedves pszichológus néni, jó?:)
A kedvemért!!!
@parti_giano:
Lali kupakol?
Ki sem nézem belőle:O
Ez egy jó precedens lehetne nálunk is, csak kérdés lenne-e hozzá elég bátor bíró, merné-e?

www.blikk.hu/blikk_aktualis/visszakapta-penzet-amit-a-nyeroautomataban-vesztett-el-2312031
@Knósszosz: én a stonest se néztem ki belőle, max a boney m-t. erre tessék, még olyan sokat is képes értük utazni.
@Knósszosz: nekem imola omlik az ölembe, neked orica! cserélnék veled:))
na megyek aludni, me még van két nap ahétből!
csáó, ámigo:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"offenzíva, ez a fasz is inkább harcolná bele magát valami kannibál törzsbe előételnek..."

Nem semmi kívánságaid vannak:)))
@jöttem:
"Mert lelki életet éltem közben."
Csak remélni tudom, hogy jó irányba fordult a lelked, és minden oké.
@Mariann19:
köszi:)
az én lelkem stabil. van egy nagyon kedves barátnőm. roppant tehetséges és kreatív. de időnként hajlamos mindezeket elfelejteni. emlékeztetni szoktam rá.
gerjesztettünk egy kis energiát. kitart egy ideig.
@Mariann19:
Nem akarásnak nyögés a vége.
SOKKAL nehezebb körülmények között is (háború, illegalitás) meg lehetett szervezni az ellenállást, lényegesen rosszabb technikai körülményekkel.
Viszont ha most az ellenzék aktivizálná magát, azzal összezárnák az elkóborolt báránykákat!
Hagyják még a fideszt leszalámizni önmagát.
Habony ebben az ütemben hamar elintézi az ellenzéknek a 2/3-ot.
@Nofert Ari:
Eltekintve attól, hogy Gyurcsány nem ragaszkodott a hatalomhoz, mert időben lemondott. A hatalomhoz az mszp-szdsz ragaszkodott. És milyen jól tették! Van fogalmad arról, hogy mi lett volna az országgal, ha "ezek" vezényeltek volna a világgazdasági válságban?
50-70 %-os "magyar" banktulajdonnal? A "nem leszünk gyarmat" feelinggel?
(a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg szlovénjét vagy izlandiját!)
Lehet hogy volt már, de akkor is. És szőrszálhasogatásnak tűnik, de nem az.

Szóval: nem 12 _százalékot_ esett, hanem 12 _százalékpontot_, és ez nagy különbség.

Ha 38%-ból 12 _százalékpontot_ esik, akkor az 26%, vagyis 31,5%-ot esett. Majdnem 1/3-ot.
Ha pedig 38%-ból 12 _százalékot_ esik, akkor 4,56 százalékpontot esik, az kb. 33%-ra.

Nagy különbség. Nem mindegy, hogy elvesztette a támogatói harmadát, vagy elvesztette a támogatói huszadát.

(És igen, az index is fasságot írt, de nekik korábban többször is jeleztem ha fasságot írtak, de válaszra se méltattak, szóval ők le vannak szarva.)
@parti_giano:
Én egy szar vagyok, mert az irigység...
Ma 15:10 -kor láttam az Emirates A 330-as madarát felszállni Ferihegyről. 31L volt a pályairány, senki... én voltam egyedül spotter pozícióban, de nem fényképeztem.

Gyönyörű vas, a Trent 700-as hajtómű hangja meg totál tolás közben... na, azt nem lehet ide írni.

Jégermájszter és Stella, de csak kicsit.
Most álmosság...
.
Altató, annak aki aludni akar.
Szép almákat, jó pihenést.

HUNYADY ISTVÁN: Lázár védőbeszéde

A halott béna, hallgatag s hideg.
Én mégis itt vagyok. Ki fejti meg?
Ez két húgom: Márta és Mária,
Velük lelkendezik Bethánia.
Ti láthattátok: honnan léptem át:
a kőlapot s a sziklasírt magát.
Szemembe még az éjek-éje mar,
pilláimon zsibong a dögrovar.
E barlang, amely börtönöm helye,
elomló testem szagával tele.
Ti tudhattátok; Lázár hova lett:
Befalt a föld, mint profétát a cet.
Megtért, Uram, a siratott tetem
és csodádról bizonyságot teszen.
Bejártam én a nagy Csönd partjait,
Isten volt, vakom, aki visszahitt.
Most némák vagytok: a röhej, szitok
belétek fúlt, ó, farizeusok!
Ti mind, kiket a betű átka nyom
nem értitek, hogy ennyi irgalom,
halálerős, tüzes jóság lakott
abban, kit gőggel megtagadtatok.
Megcsalt szemünk s szívünk. Megcsalt a pár
koldusrongy minket. Krisztus Ő, a Király!
Szelíden állt és sírt az Ács Fia. Siratta hívét:
Lázárnak ismét meg kell halnia.
.
.
Esti mese, verseket nem kedvelőknek.

Farkas István:
Hogyan vállaljunk közösséget egy vaddisznóval?
(részlet)

Mire jó egy ember?

Az ember bármire jó, csak embernek nem. Jó munkásnak, szolgálónak, papnak, tanítónak, politikusnak, jó zenésznek, favágónak, vadásznak és még számtalan célra, de embernek használhatatlan. Bár sűrűn emlegeti ember mivoltát: kiáltványokat szerkeszt, választásokat szervez, szerződéseket fogalmaz, szövetségeket köt, de ettől nem lesz ember, mert ezek mind csak papírok. Ember lenne, ha szeretné a vaddisznót élni hagyni, ha szeretné a másik embert élni hagyni, ha szeretné az életet élni hagyni. Ember lehetne, ha segítené a másik embert emberré válni, ha segítené a pusztulót megtartani, ha segítené a virágzót kibomlani. Ember lehetne, ha beérné azzal, amivel a vaddisznó beéri, azaz hogy vaddisznó maradjon. A szükségessel. De ez nem megy neki. Nem is akarja. Valamikor tudta, de elfelejtette.

Van-e a vaddisznónak és az embernek közös vonása, találkozási pontja?

Alig. Egy kis kukoricaföld, némi fürdő-ivóvíz, a levegő és a napfény. A tisztálkodási és egészségügyi szokásaik. Kis erdei tisztás, vadmálna, szarvasgomba. A többi pont ellentétes. Az ember megeszi, hasznosítja a vaddisznót, a vaddisznó kerüli az embert és csak ritkán eszik belőle.

Kell-e együtt élni a vaddisznóval?

A vaddisznó szerint nem. Az ember szerint sem, csak addig, amíg a vaddisznó hasznos, jó valamire, de egyre kevésbé az, már csak játéknak jó. Célbalövésre, mint a vidámparkban a hurkapálcika. Ajándékként. Virtusból.
.
A kdnps meggondolta mgaát.
endresy.blogspot.com/2014/12/harrach-es-rinocerosz.html
már van szegénység.
De sikeresen küzd ellene
@Mariann19:
Tudod Mariann, én nemrég jöttem rá, hogy gondoskodás-függő vagyok. Szeretem, ha az embereknek szüksége van rám. Jobban mondva igénylem. Hogy ez most jó, vagy rossz, azt nem tudom megítélni. Még pótcselekvés is lehet.
Mindenesetre örülök a felismerésnek. Mire megöregszem, megismerem önmagam.
@Sir Bates dö Hól: A régi rómaiakat is tiszteljük, de nem hallgatjuk el, hogy dekadens korukban pávatollat dugtak le a torkukba ...

"A számadó, a mogorva vénember letérdepelt, fejét verte, sírt; hogy hagyja a jószágot pihenni legalább délig, nem bírják a nagy vizet, életére esküdött, hogy délben elviszi hiánytalanul, semmi baj nem lesz, nem lehet most nekimenni, ő megy előre gázlót keresni a fiaival.
A gazda nem törődött a beszéddel, egyre vadabbul őrjöngött.
Most elnézték, amit a gulyások csináltak, ahogy felverték a sárbul, fektibül a szegény állatokat s nekihajtották a nagy víznek, amerre a gazda parancsolta. Simoninak az volt az érzése, mintha a gazda erőszakkal verné a veszedelembe a csordát.
Hosszú ideig, egy-két óra hosszáig csak ment, úgy ment a szarvas sereg a nádason, bőgve, úszva, egymásra tolulva, tülekedve, lihegve.
A kis borjak elmaradtak a sáron, s utánuk bégettek, míg el nem merültek. De most már nem volt megállás, csak hajrá tovább.
Egyszerre csak egy nagy áradatba értek, ahol úgy rohant a víz, jégtáblákkal, de azon túl a száraz part intett.
...
A gazda a hajón kísérte őket s az örköket, kötélen vonta a vezérbikákat magával.
...
Simoni visszanézett. Rettenetes volt látni, a szegény barmok nem bírtak kijönni a szárazra, tízével, húszával merültek el a vízben, s az ár sodorta őket lefelé, isten tudja hová.
Az ég szürke volt, nagy köd, semerre sem lehetett látni.
Déltájban, mikor összeszedték magukat, csak nézték, ahogy a számadó gulyás élete kockáztatásával a hajóval harminc-negyven darabot kihozott a nagy vízből. Csak diribdarabja maradt a gulyának.
A gazda ott állott a hegyen.
– No gulyás – azt mondja –, te felelsz ezér. Kétszáz marhád vót, fele se telik ki a káromnak.
A gulyás szeméből ömlött a könny."

Régen előfordulhatott, hogy pszichopaták romlásba döntöttek egész országokat akár, de a 21. században azért csak több eszköze van egy népnek, hogy megvédje magát a saját pszichopatáitól, nem?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Bocsánat. Móricz Zsigmond: A nagy fejedelem, Második könyv
@kekex: Most ezt a román szövegére írod? Mert az nagyon érdekes, fontos információ, hogy Csaucseszku is azt káprálta a népeinek, hogy védjék meg az ország függetlenségét, miközben ŐT támadták. :)
Kéne valami kézikönyv az idegbeteg/ pszichopata diktátorok természetrajzáról.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Bár a kérdést nem hallottam, de látszott, hogy válasz helyett elnevette magát a Goodfriend. :)) Nagyon vicces volt.
Mondjuk kissé megalázó nekünk is, minket is éget ezzel Orbán, nemcsak magát. Amúgy igaza van Goodfriendnek, ezen már csak röhögni lehet.

Szenzációs külföldi riportot láttam utána: Nicaraguában ezrek tüntettek, mert hongkongiak csatornát akarnak építeni. Öreg bácsika: Nem akarjuk, hogy a kínaiak idejöjjenek, mert sokan vannak, és kiesznek mindenünkből! Itthon mondana hasonlót, elsőnek a liberálisok rasszistáznák le. Ezért (is) van még Orbán hatalmon (mert a nép félelmeire épít).
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egyrészt nem tisztelem, hanem próbálom megérteni (mint az épìtészet: minden kor a maga idejéről szóljon> szépek a barokk paloták, de most az acél-beton-üveg-s mennyi új anyag kora van!)... másrészt nem védtem őket, csak jeleztem, hogy ott voltak, s tették a dolguk, mikor annak volt ideje (mi isa második kaszt a dekkánon? s vajh' miérr?)... harmadrészt ezekben semmi dicső nincs, még a ludovikás vén gyökérben sem, hiába hivatkozik arra... mint, ahogy a jobbikot is szembeköpnék a budai kitörést végzők...

(én nem ismerem az antropozófiát, faék egyszerűségű gyerek volnék, de annyit gondolok, hogy mindent a maga ideje szerént kellene megítélni, s nem az eredmény ismeretében -más viszinyrendszer alapján- a távoli jövőből)...
@Sir Bates dö Hól: "mindent a maga ideje szerént kellene megítélni, s nem az eredmény ismeretében -más viszinyrendszer alapján- a távoli jövőből)..."

Én a nemesi világ dekadens jelenségeire hívtam föl a figyelmet, párhuzamba állítottam a MI, JELEN korunk negatív jelenségeivel.
Ne jöjjön vissza a földesúri világ! Szép volt, hasznos volt a feudalizmus a maga idejében, de az ideje lejárt. Aki nemest akar játszani tőlem nyugodtan megteheti a saját pénzén, a hagyományőrző körben, de ne a Parlamentben, az adófizetők pénzén. :)
@xclusiv:

Gyere máskor is szőrszálat hasogatni. Itt szeretjük a számokat:)
Én arról is elmélkednék, h januártól h verik szét ISMÉT a kormányhivatalokat...
"Azt mondta a miniszterelnök, hogy "[a] mi filozófiánk élni és élni hagyni."

orulunkvincent.blog.hu/2014/12/12/elni_es_elni_hagyni_fidesz_modra
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Dicséretes, sőt remek filozófia.
Nagy kár, hogy eddig csak az első felét (és azt is túlzott mértékben) tudták megvalósítani!
A Mandineren találtam. Szupi!
Robinzon Kurzor 2014.12.11. 13:35:18
Amúgy ismerős-e a szitu?

"A közmegegyezésnek vége.

Az ország rádöbbent, hogy a hatalom nem fogja teljesíteni ígéreteit. A gazdasági hanyatlás következményei már a munkásság elitjét és a szellemi középrétegeket is elérték. A közvélemény nem hiszi többé, hogy értelme volna az újabb és újabb áldozatoknak.

A vezetés elbizonytalanodott. Nem érti, miért képtelen megfordítani a romló irányzatokat. Sejtelme sincs, mit kezdjen a hirtelen fölerősödött elégedetlenséggel. Egyre kevésbé ura a tetteinek. Megosztottságát egyre kevésbé képes leplezni.

Az apparátusok nyugtalanok. Érzékelik az indulatok gyülekezését. Tapasztalják, hogy a szokott fogásokkal már nem mindig lehet engedelmeskedésre bírni az embereket. Nem találják a bevált közvetítőket: a párton kívüli tekintélyek visszavonulnak a hivatalos politika szolgálatából, a párttagság kezelhetetlenné válik.

Az általános elégedetlenség megszemélyesíti tárgyát. Ahogy korábban a konszolidációs korszak sikereit, most a korszakvég kudarcait azonosítja az ország Kádár Jánossal. A pártfőtitkár népszerűsége gyorsabban devalválódik, mint a forint. Egyetlen dolog van, amiben ma munkástól pártkáderig mindenki egyetért:"

Szűrés
Válasz erre
Robinzon Kurzor 2014.12.11. 13:36:00
Jaj, elkúrtam, benne maradt a Kádár János ...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
444.hu/2014/12/12/orban-kezdodik-a-higgadt-nyugodt-es-kiszamithato-kormanyzas-idoszaka/

Mégis,honnan a'facból vetíti előre a következő három évet amikor másnapra sem tudják mit tegyenek a nagy kapkodásban!

444-ről
"Az ellenfeleink még nem törődtek bele, hogy a következő három és fél évben a dolgok úgy mennek majd, ahogyan azt a választópolgárok eldöntötték, és a kormány érvényesíteni fogja a programját és végigviszi Magyarország megújítását.”
Orbán azonban nem akarja kampányüzemmódban működtetni a Fideszt"

kampány=hazugságüzemmód

Szeretné valahogy letenni a gépet,de
túl sok,már a mocsok a leszállópályán,hogy ez simán menjen!!
Vannak akik nem feledékenyek,mint a birkái!
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Erre mondják azt mifelénk: Kutya a kutyát megismeri.
Lefordítva: Rokon lelkek, ha találkoznak.:)
Ez lenne a beharangozott szuperinterjú? :)))

444.hu/2014/12/12/orban-viktor-is-megpisiltetne-az-ujsagirokat/

A kommunikációs bomba, ami mindent megmagyaráz??

Szerintem csak frázispuffogtatás OV módra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Valaki rosszul fordította németből magyarra Orbánnak.
Mert nem lében und lében hagyni, ahogyan ő értelmezi.
Azt mondja Viktorovics nertárs, hogy most állnak át kormányzati üzemmódba.

Kérdés, hogy nem kéne a váltókezelőt minél előbb leváltani?
Már régen volt a választás, az amelyiken a kormányt kezelőt választották. Áprilistól nem értek rá váltani?

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=182300

RÖHEJ!
@látjátok feleim szümtükkel:

Kis naiv fejemmel nem értem. Valóban azt gondolták, hogy mindent megoldanak egy-két újságcikkel és interjúval?
habony kartárs szereplésire messze rezonál dr, futó barnabás produkciója rágalmazás ügyben, miszerint andré gooodfriend kollega télleg röhögve mondhassa, hogy itten bármi előfordulhat. hát köll ez nekünk, elvtársak? hát köll ez nekünk, hogy komojságainkat az imperializmus vaskeze megalázza? hát hijába reszelem én a szívlapátomat hűvös halomba?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Azt mondta a miniszterelnök, hogy "[a] mi filozófiánk élni és élni hagyni."

Értcsük.
Vegyünk mi is 170 millás házat szülői támogatásból, meg adjunk a gyerekünknek svájci bankszámlát, meg 4 éves gyerekünknek vegyünk 120 millás lakást hitellel. ja és koncertre is elmehetünk a föld túlodalára.

Egy baj van, hozzánk rohan a Vida hivatala és 5-6 millás hasonló családi ajándék után 3 éves vizsgálat alapján eltitkolt jövedelmet kiált, az élni hagyottakhoz meg ha ki is megy, két napos, meg egy hétvégés vizsgálat után mindent rendben talál.

RÖHEJ!
@dr. jenőke (jenőke):
Ja, örüljünk, hogy életben hagy és lelkesen éjenezzünk?
Végül is, csak a javunkat akarja...
@jöttem:

Azt.

Szerintem újabb nagy pofon nekik, hogy a többségében fideszes bp-i polgármesterek is hőzöngenek az új fizetős utak kitalálása miatt.
@látjátok feleim szümtükkel:
Azt azért ismerjük, hogy a marketing kormányunk egyik alapvetése, miszerint mindig az ellenkezőjét mondja, mint amit tesz.
Csak nappal és éjjel hazudnak.
@látjátok feleim szümtükkel:
Azok meg kapnap egy rövid SMS-t, a belügytől:
"KUSS!"
Itt szépen le vagyon írva, miként is értelmezi Orbán Viktor kormánya az érintettekkel történő konzultálást. Mert ugyé a levelezséről leszoktak.

index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/12/12/ekaer/
@hacsaturján:
.
Nomármost.
Futó?
Képzeld egy sakktáblára. Biztos, hogy futó?
Goooooodfriendnek az USA engedi a pereskedést, és azt, hogy hozza szabadra a korrupciós ügyeket.
Miután a korrupciózás legkevesebb kétszemélyes, mint a házasság, furcsa következmények lehetnek.
@hacsaturján: a FutóB_olond tegnapi megszólalását követő jogász ismerőseim felváltva röhögtek hangosan, vagy éppen falat vakarva ordítottak a fájdalomtól
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Még a reggelit is vacsorára eszik.
Semmi nem igaz, amit tesznek.
@dr. jenőke (jenőke):

nem képzelem el a sakktáblára, mer nem oda való, akárhogy is híjják. te is tudod, én is tudom, hogy az egész egy nagy marhaság. ugyibár, egy jogi képviselő nem azér megy perre, mer igaza van, hanem azér, hogy igaza legyen. döglött ügyvéden meg ölég nehéz piskótát dobálni. kösztem meg az andré között az a külömbség, hogy én sírva röhögök, penig még egész kézzelfogható módon is el lehetett vóna járni, bár annak a kockázata télleg biliborulás lenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

én ma reggel tuttam vóna odavágni őkelmit a lomnici zsenihöz.
Közös nyilatkozat

Mi, az elmúlt közel két hónap magyarországi tömegtüntetéseinek és külföldi szolidaritási demonstrációinak szervezői a 2015. évi költségvetés tervezett formában való elfogadása ellen, annak megakadályozása céljából, valamint a rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció elleni tiltakozásul hirdetjük meg akcióinkat.

Folyamatos ellenállással tiltakozunk, mert a szociális ellátások tervezett szűkítésével, eltörlésével százezrek életét lehetetlenítik el. Tiltakozunk a szegregáció törvénybe iktatása ellen. Tiltakozunk, mert a magánnyugdíjpénztárakat, devizahiteleket, különadókat szabályozó törvények a magántulajdonunkat károsítják meg. Tiltakozunk, mert továbbra is a korrupció árnyéka vetül az állami adóhatóságra. Tiltakozunk, mert az oktatásból, egészségügyből évek óta elvont pénzekkel a jövőnket lopják el.

Célunk a valódi részvételiségen alapuló demokrácia, a szólásszabadság, az átláthatóság, az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilitás, valamint a hatalmi ágak kontrolljának és a civil és az üzleti szféra teljes szabadságának visszaállítása, megerősítése. Célunk egy erős, modern, európai Magyarország.

Csatlakozásra hívjuk a kormányzat eddigi és tervezett országromboló intézkedésein felháborodott, dühös és csalódott embereket, pártfüggetlen civil közösségeket, érdekvédelmi szervezeteket. Várunk mindenkit a költségvetésről szóló végszavazás várható időpontját közrefogó december 14-i és 16-i budapesti, vidéki és országhatáron túli tüntetésekre. Arra buzdítjuk a tiltakozásuknak hangot adni kívánó polgártársainkat, hogy további demonstrációkkal, flashmobokkal, állampolgári engedetlenségi akciókkal fejezzék ki elégedetlenségüket a fennálló kormányzati rendszerrel szemben. Mi is ezt tesszük.

Éljen a Magyar Köztársaság!

1000 milliárdan a tisztességes adózásért
60ezren a MAGÁN nyugdíjukért
Kreatív Ellenállás
Nem Némulunk El
Százezren az internetadó ellen

2014. 12. 12.

www.facebook.com/1000millia/photos/a.431771456924382.1073741828.431768776924650/588570084577851/?type=1&fref=nf
Végre!

"Szerdán viszont volt egy nagy civil egyeztetés, ahol abban megállapodtak, hogy a két csapat támogatja egymást, mozgósít a másik rendezvényére, és a jövőben jó előre összehangolják az időpontokat. Sőt, létrehoznak egy közös tüntetésnaptárat is, hogy elkerüljék a hasonló átfedéseket."

index.hu/belfold/2014/12/12/kiderult_miert_lesz_ket_napon_belul_ket_oriastuntetes/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
@kekex:
"Viszont ha most az ellenzék aktivizálná magát, azzal összezárnák az elkóborolt ebeket."
Nem biztos, hogy az ellenzéknek a megjelenése jót tenne a tüntiknek, mert a tömegek kiábrándultak a régi arcokból.
Jobb, ha civil szervezetek égisze alatt folyik az ellenállás, mert újdonságuk miatt reményt keltenek, és ez kell népléleknek jelenleg.
Bár az Együtt és a PM ifjú, rendkívül tehetséges és aktív politikusait szívesen látnám feltűnni a szervezők között.
@jöttem:
"Gondoskodásfüggő vagyok."
Amennyiben ez általánosan értendő nálad, az az emberek szeretetéből eredeztethető.
Mindíg patetikusnak tűnik ezt megfogalmazni, még az érzelgősség kritikája is megjelenhet, mert a mai világban nem sikkes az érzelmi világunk jelenlétéről szólni.
Kívánom, hogy ez nálad ne egy időszakos igény legyen, hanem végleges. Sokkal teljesebb életet lehet ennek birtokában élni.
@Mariann19:
Végigvonul az életemen. Ha nem ehhez alakítom a sorsom, szerencsétlen, majd boldogtalan leszek. Vagyis végleges igény.
@jöttem:
Ezzel a tudattal teljesebb lesz az életed.
Hasonló az életfilozófiám idevonatkozó része, eddig érzelmileg csak viszonzást kaptam.
süti beállítások módosítása