Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.28. 08:45 Fabius

Politikusok vagyonosodásától kuss!

Címkék: közpénz mutyi vagyonosodás vagyonnyilatkozat közbizalom

Amikor leváltottuk Papcsákot az öröm mellett volt bennem egy kis szomorúság is: Úgy éreztem hiányozni fognak az one man show-k, amiben verhetetlen a mi Ferink. De elég volt egy képviselői zsebek felé nyúlkáló apropó és szerencsére máris bizonyította, nem jött ki a gyakorlatból.

Az LMP a képviselők vagyonosodási vizsgálatára tett javaslatot, ami addig sem jutott el, hogy leszavazzák. Nagykoalíciós tartózkodás lett a vége, úgy látszik létezik dolog amiben óriási az egyetértés kormánypártok és ellenzék között. Aztán jött Ferkó, és megaszonta miért van ez:

"A javaslat alkalmas arra, hogy tovább gyengítse a közbizalmat!"

papcsák_2.jpg

Igen, ezt 2013-as kereseti toplista első mondta, aki lehet azóta sem tudja megmondani pontosan, miből jött össze az a 160 milla amiért piszkálni kezdte a sajtó. Mi azért megértjük, a látványosan maguktól megduzzadó pasa parki ingatlanok, Kósa féle elfeledett 100 milliós lakások és Szijjártó apukámadta világában tényleg alkalmas lenne a vagyonosodási dömping némi közbizalom rombolásra, dicséretes őszinteség ez Feritől. Ráadásul méltánytalan lenne, ha Annyit Is Ér Jánosnak az utolsó ótvar Rolexig mindent be kéne vallani.

Most tényleg az kell, hogy Orbán Viktor is feltüntesse: gyarapodtam egy stadizóleummal 3,8 milliárd értékben?

Ferkó - és párttársai, no meg a mélyen kussoló ellenzék szerint is - bőven elég, ha ezt a közbizalom izét nem rombolják. Hogy erősíteni is lehetne az átláthatósággal, a számonkérhetőséggel, a megszerzett vagyonelemekről elszámolással, az meg sem fordul a fejükben. Még csak az kéne, hogy a valahogy történő gyarapodást hitelt érdemlően indokolni kelljen, és legyen következménye annak, ha hazudni teccünk a vagyonnyilatkozatokban, évről évre.

 

1052 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr626939549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az 1-es villamos visszatér 2014.12.01. 18:44:58

Tartalom Prekoncepciók Mennyire lehetnek közel a fák a villamoshoz, és miért? Parkolás Az Etele téri csomópont és végállomás kialakítása További álérvek az Etele úti villamos elhelyezésével kapcsolatban A konkrét javaslatok összegzése   Mié...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@látjátok feleim szümtükkel:
.
De nem a sötétség biztosítja a nők egyenjogúságát, bár némelyek ezt nem hiszik, ha sötétben néznek tükörbe.
@parti_giano:

:) Jó szemed van, de nem vinne rá a lélek. Igaz egyszer egy barátommal egy ültő helyünkben elpusztítottunk egy üveg Bols vodkát, de jobbos konzik lévén az a komcsik miatt volt. Gyenge érv, de ez van:)
@jöttem: A pestiskével való foglalkozás Nálad
valami önsanyargatás?:)
@jaegtoer: szerencséd van haver, én a helyében a picsába kirúgtalak volna:))
nesze geci:))
www.youtube.com/watch?v=rFpIjLLKpqw
@jöttem:

Imola nemi élete itt zajlik a blogon. Itt próbál kurválkodni, csak nem ő fizet a futtatónak, hanem a strici neki, cserébe itt bassza a blogot. A strici lehet akár kubatov is.
@Imola Helyesi:
Igazad van. Bárdolatlan voltam, hogy a nemi éltedet hoztam szóba.
Pontosítok. A nemiségről alkotott véleményed.

Ami a kérdésedet illeti. Szeretek egy dologra koncentrálni. Ágyban-asztalnál megválogatom a partnereimet. Tudják, mit csinálnak. Volt már, hogy kérdeztem, de nem a wikipédiát, hanem a delikvenst.
@taga20:

"_ szerencséd van haver, én a helyében a picsába kirúgtalak volna:))
nesze geci:))_"

A kedves feleséged helyében már én is téged:)
@ornagy50:
Nem, trágám.:)
Csak épp így alakult. Gyakorlom a kommunikációt. Mások beszélgetéseibe nem szóltam bele. :)
@Imola Helyesi:

"_
Imola Helyesi 2014.11.30. 21:05:55
@jöttem:
Ne haragudjál , jöttem, de a szexuális életemhez nem kell a vikipédia._"

Hát nem is kell lekötni vele a tárhelyet.
Te vagy a spam, és egy spam mióta szexel?
www.sonline.hu/somogy/kozelet/menekul-a-toke-az-orszagbol-15-ev-mulva-boszniaval-leszunk-egy-szinten-584074

Vértes egy kissé optimista. 15 év múlva a kanyarban sem leszünk Boszniához képest!
@jaegtoer: semmi fantázia, csak az emlékek. putinoff vodkát akciózott a lidl.
ez van, ha a káposzta legyőzi a gondolatokat.
@taga20:

Ezt is differenciáltan kell nézni.
A kommentelés igen szűk szelete az ember életének. Van néhány íratlan szabály, amit illik betartani. Az önkontrollt - itt - csak ezekre értettem:)

Egyébként persze igazad van. Nehéz, és nagyon kevés ember képes a teljes önkontrollra. Mert mit is kell kordában tartani?
Nem egyszerű ez:)
@jöttem:
Miről kérdezted a partneredet? Szivem, mikor megyünk tüntetni?
@jaegtoer: tudod mé szeretlek? me nem szívod fel magad fölöslegesen:)
@jaegtoer:
Csákány, van valami baj a szexuális életeddel, hogy az enyémmel foglalkozol? Lefagyhatsz most már.
@Imola Helyesi:
MOndtam már. Egyszerre egy dologra koncentrálok. :)))
@Orica Középföldi: nem vitatom, de abban speciel igaza van Rodinak, hogy ilyen szethuzassal molyfing se lesz itt. semmi kozos minimum, meg ez a blog is egy kis magyar rogvalo… :-(
@ornagy50:
Hogy megy az élet? :)
@Orica Középföldi: téged szeretlek itt a legjobban.
benned minden meg van.
a poroszos nevelőnő, a ribanc, a mádámküri, a tétényiéva, ja és nem utolsósorban a drága feleségem:))
jó hogy vannak nők!
@jaegtoer:
Nem, nem dobom ki... mondtam, nem visz rá a lélek, hogy könyvet kihajítsak. Ez betegség lehet de tojok rá, én nem a grundra jártam froclizni 11 évesen hanem a könyvtárba, ezt a javíthatatlan hiányosságot vállalom.

"Konzi létemre"... ehö' van hozzáfűzni valóm. Ugye, én nem igazán kedveltem az MDF-et, és ebből kifolyólag itt ezen a felületen büdös bunkó módon elküldtem a francba Herényi Károlyt, azóta tudom, hogy hibáztam. Már egyszer meg is követtem ugyanitt, most akkor megint megteszem, élvezettel hallgatom a magyar szarházi politikai elitről való vélekedéseit - csak mert ugye konzi ő is.

Szívesen látnák a magyar politikai palettán sok hozzá hasonló embert ( persze ezért majd mindjárt kapok forrót és jegest is ), de akkor is ez a véleményem. Megy a vita egyfolytában, hogyakkorelvtársak, ki is legyen az ellenzék?! Talán egy Herényi esetleg beszállhatna? Ja, nem. Én hülye. Itt már mindenki kompromittálódott, mindenki szar.

A politikai kultúrához nem csak az elitnek kell felnőnie... kell itt egy vadi új generáció is hozzá, mert a neoavar-ultraszittya-posztbesenyő vonallal elmehetünk mi a (exkjűűz) picsába.
@parti_giano:

rosszul a férced.
A putinoff vodka üvege nem tetszett a fekete cimke dominanciája és az üveg kinézete miatt, az hogy egy lidl üzlet azzal akciózik csak azt igazolja, hogy a kereskedelem a legnagyobb kurva. Ehhez meg nem tudok mit hozzátenni, ezért említettem egy kedves emléket, merthogy ha vodka, akkor vagy absolut vagy finlandia. Ez a bols volt az egyetlen kivétel 25 éve, és mivel a kivétel is megvolt, már nincs mit ragoznom:)
@taga20:

"a leszállópályádat azé meglesném"

te kis perverz:

"Vékony deszka kerítés,
Átlátszik az ölelés"

;-)
@Kdo Je Ugasnil Luč: eszednél vagy? rodi mi a faszt tesz hozzá? aki rodeoval akarja eladni az összefogást az egy barom!
ettől függetlenül bírlak. ne innen ripoztozz!:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A fidesz pont magát szarta homlokon, amikor a tákolmányt jóváhagyta. A duma az volt, hogy az előző az sztálinista lószar volt. Ki szavazta meg előzőleg? Na, akkor lehet sűrű tömött sorokban menni a francba és meakulpázni, de ezeken már az sem fog segíteni, ki fog derülni kik is... csak idő kérdése.
@Knósszosz:

Knoszi, Magyarországon a konzervatívok sosem kerültek hatalomra 1947 után. 1990 után is kizárólag a liberális valamilyen árnyalatú bandája mimelte, hogy kormányoz. Mindent a gazdasági elit gründolt a maga kénye kedve szerint. Ezek, meg tudjuk, hogy a vgmk-ák és a spontán privatizáció korából kinőtt renegátok, akik a saját munkásaikat is meglopják, nem csak az államot. A legtrógerebb banda a világon, Demjánnal, Szélessel, Csányival az élen. Színjátszók.
Amúgy nem baj, hogy konzik nem jutottak hatalomra. Ha a libsik azt művelték amit, el tudom képzelni mit csináltak volna a konzik!
@jöttem: Ebbe a faces időben küldök Neked Forró
Csokoládét.
www.youtube.com/watch?v=Ez5C3yHhuQw
@jaegtoer:
Persze nem, nem is tudom mi lett volna ha... de azt tudjuk már, hogy mi lett, hogy nem ők.
"A legtrógerebb banda a világon, Demjánnal, Szélessel, Csányival az élen. Színjátszók." Most evvel mit vitatkozzak? Csak megerősíteni tudom.

Az egészet csak arra akartam kifuttatni, hogy Herényi szerintem jó fej, fölöslegesen fikáztam. De itt már az is indulatokat vált ki, ha valaki kiáll valaki mellett, aki nem feltétlenül a kedvence, viszont elfogadhatóbb egy mocskos szarházinál. Itt tartunk...
@ornagy50:
ez most megsimogatta a lelkem.

ez meg olyan kis finom. ilyet csak egy nő tud.

www.youtube.com/watch?v=oCNmnhhKUHQ
@jöttem:
Volt Imola. Nem kell neki a szexhez könyv. Ennyi. :))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Így a jó.:)))))

Volt Imola. Nem kell neki a szexhez könyv. Ennyi. :))
@Knósszosz:

Erről majd egy (no jó, 5) sör mellett...:))
@jöttem: Az a gyönyörű benne még,hogy szem-
láthatóan boldogan is élik meg amit csinálnak!!!
@jöttem:
Neeeeeee... Az Intruder elemei még tarthatnak neki?
@taga20: Rodi koser. ha nem igy lenne, Ille kivagna a kanadaihirlap.com-rol, mint a macskat szokas. az a csoka mindenkit lekaderez ;-)
@ornagy50:
Egyszer én is eléneklem egy füstös lokálban. :)
@Kdo Je Ugasnil Luč:

A 98-as nyerésnek is az árokásás alapozott meg. Azóta dühödt elszántsággal folyik a mélyítés. Ezt cca. minden normális ember látta, tudta.Azt már kevesebben tudták, ez hova fog vezetni, mi lesz a következménye.
Hidd el, az elmúlt 16 évben igen sok elemzés, prognózis foglalkozott ezzel - számtalan tudományterületen.

Javaslatok is születtek. Pl. nemzeti minimum, és az ország érdekében nagykoalíció.

Ehhez persze kellett volna, hogy az egyéni érdek alárendelődjön. Nem volt képes rá. Megszívtuk, és most lassú és fájdalmas lesz az ébredés.

Eközben persze a társadalom "lelkülete" is összezuhant. Ez a frusztráció óhatatlanul megjelenik a blogon is. Ennek semmi köze ahhoz, ki hányszor és milyen stílusban ordibál itt, legfeljebb türelmetlenebb lett mindenki és nehezebben tolerál ostobaságokat.
Pláne, ha sok írányból árad egyszerre:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nemtom. Azok olyanok, mint a napelem? Maguktól töltődnek?
.
Sajnálattal közlöm, hogy L. Simont láttam a tévében.
Páratlan élmény volt.

Egy kis Ízelítő nektek is, munkásságából, egy vers:

L. Simon László:

hirtelen megmozdult
hirtelen megmozdult a szeme
(részlet)
*

napok óta feküdtem
tudományos munkásságom
korai időszakának emlékképei gyötörtek

régészeti kutatásaim során
egyszer egy marék végbélkúpot találtam
egy megfejthetetlen feliratú régi
agyagcserépben
az első lépés
a világ természetes megértése
gondoltam rágás közben
.
@dr. jenőke (jenőke):
Igyál gyorsan valamit! 40 fok felett.
@taga20:

"jó hogy vannak nők!"

Ha nem lennének, nem lennél:)

A felsorolásodat még emésztem.
@Imola Helyesi:

Kiskorom pajtásaira emlékeztetsz, ahogy a nevemmel küzdesz folytatólagosan, ez nem baj, a te ügyed.
Az meg hogy szellemi kurválkodásodat értékesíted a politikai piac kereskedelmi viszonyai között, nem tragédia.
Az igazi tragédia az ostobaságod.
Az olyan, mint a szar. Nem lehet vele mit kezdeni, csak elásni.
Végezetül én nem a szexuális életeddel foglalkoztam, egészen pontosan ezt írtam:

"Hát nem is kell lekötni vele a tárhelyet.
Te vagy a spam, és egy spam mióta szexel?"

Ugyan ki az anyádpicsája foglalkozott ebben a hozzászólásban a te szexuális életeddel?
Vagy te a neked írt hsz-ekre sorozatélvezel? mert úgy persze mindjárt más megvilágításba kerül az egész. De szerintem tarifára dolgozol.
Köszönöm érdeklődésedet a szexuális életem iránt, de ne reménykedj. Ásó vagy lapát, de csákány is lehet, ha már annyit emlegetted.
@dr. jenőke (jenőke):

Ez egy csúf merénylet volt részedről:)
na megyek aludni, mindenki kapja be, aki ezek után dumál!:))
@Kdo Je Ugasnil Luč:

Csakhogy ott nem úgy ír a gané, mint itt.
@taga20: oke, de akkor neked is:

youtu.be/HHEXcxI5amc

"fuck Hamas/fuck Israel/fuck Fatah/fuck UN/fuck USA/enough!/enough!/enough!
@Orica Középföldi: u.i.: ne vesszünk el a részletekben:)
@taga20:
Igenis, kapitány úú! Jó éjt! :))
@Rodeo36: "ja, a sok bálna élettani doktorátussal sokra mennek..."

Inkább a bálnák élettanát kutatnák, minthogy itt legyen ez a sok jogász meg történész, akik (meg)vezetik a magyarokat a rendszerváltás óta. Azt is kimondhatjuk, hogy a magyar történelemoktatás súlyosan lejáratódott, és reformra szorul(na): hány ismert szélsőjobbos, jobbos politikus is került ki pl. az ELTE jogi karáról/töri szakáról?

A Merkel-ügyhöz: sajnos nem ismeretlen a német történelemben, hogy jobbos üzletemberek, politikusok azt képzelik, irányíthatnak egy pszichopatát, és hogy veszélytelen szétverni egy demokráciát (weimari köztársaság). Mindenki eldöntheti, az alábbi sorok mennyire illenek ismert magyar politikusokra:
"A pszichopaták ezzel szemben gyakran elbűvölő személyiségű, vagy ártalmatlannak tűnő emberek, akik könnyen megszerzik mások bizalmát, és bizony vissza is élnek vele. Manipulatívak, nem képesek valódi kötődés kialakítására, képtelenek az empátiára, de gyorsan képesek megtanulni, hogyan "utánozhatnak" bizonyos érzelmeket annak ellenére, hogy nem érzik őket. Gyakran magasan iskolázottak, műveltek, biztos állásuk van. Az általuk elkövetett bűntényekre hosszú ideig készülnek, mindent pontosan elterveznek, hűvös fejjel gondolkoznak és aprólékosak."

www.hazipatika.com/psziche/pszichiatriai_betegsegek/cikkek/szociopatak_es_pszichopatak_kik_ok_es_mi_a_kulonbseg/20140806112246
@taga20: honnan szedsz ilyen szarokat? en csak a Cabaret Voltaire-t ismerem, asse mai gyerek :o)))

youtu.be/7nbfNO5umkc
@Orica Középföldi: ebben nincs vita koztunk, csak szar latni itt a "gipszlenyomatot"

ha mar meg lett idezve a horcsog "szelleme"…
@Orica Középföldi:
Szerintem ismernünk kell szerencsétlen országunk vezetőinek gondolatait.
Mit tegyek, ha csak néhány ex hibicionista akad köztük.
Ez nem népszerűsítés volt, mert azt megteszik kéretlenül.
De L. Simon nem hallgat, hanem közzéteszi hallgatása okát is.
Íme itt egy részlet:

hallgatásom okát
hallgatásom okát nem mondhattam el

évekkel ezelőtt tagja lettem
a nemzetközi bálnabizottságnak
a disznódelfinekkel
majd a hektordelfinekkel foglalkoztam
sajátos hangjaik megismerése
a füttyeik megtanulása után
kommunikáltam is velük
én voltam az egyetlen bálnául tudó ember a földön
ennek a sajátos őstudásnak a birtokosa

párosodni is próbáltam velük
de erre nem voltunk beprogramozva
én csak az ősi
fogakkal rendelkező cetek násztáncát ismertem
.
@jaegtoer: igaz, a bruhuyyy pecsetet csak ide tartogatja :o)))
@dr. jenőke (jenőke):
és nyilatkozik is:

"nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják."

444.hu/2014/11/30/l-simon-nincs-azzal-gond-ha-vagyonosak-a-politikusok-mert-igy-arra-tudjak-forditani-az-idejuket-hogy-a-kozjot-szolgaljak/

nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb.
@Knósszosz: "Ki szavazta meg előzőleg?"

Nem tudom, hogy az akkori Fidesz hogyan szavazott ezügyben, de ha jól tudom, már akkor is fölmerült, hogy a '89-es egy ideiglenes alkotmány. A kérdés itt az, hogy a nagyon demokratikus Szadesz és a többiek miért nem tartották olyan fontosnak a magyar lakosság alkotmányügyi képzését, hogy áldoztak volna erre? Pl. minden végzős általános iskolásnak egy példányt, forráselemzés töriórán, memorizálni stb.
Nem akarok ötleteket adni, de ha a Fidesz mindezeket megteszi az alaptörvényével, és a következő 20-30 évben hatalmon marad, akkor akár É-Korea szintjére is süllyedhetünk. Akár a kedves vezetőt is belevehetik a tákolmányba, és taníthatják a kisiskolásoknak, mert ki akadályozná meg őket ebben ... ?
@dr. jenőke (jenőke): erdekes palyat futott be a horcsog is: a Magyar Muhely kortars (ultraliberalis) muveszeti folyoirat szerkesztesetol a haciendajan rabokkal dolgoztato dobrogiig…

kivancsi lennek mostanaban a speed helyett milyen drogot tol magaba
Jegesvödör, hát ez meg mi volt? És még van képed apellálni? Úgy látszik anyukád ihletett meg.

"Imola nemi élete itt zajlik a blogon. Itt próbál kurválkodni, csak nem ő fizet a futtatónak, hanem a strici neki, cserébe itt bassza a blogot. A strici lehet akár kubatov is."
Vagytok vagy hárman ilyen undorító szövegűek ezen a blogon.Persze a jöttemmentemeknek tetszik.
@Imola Helyesi: "Persze a jöttemmentemeknek tetszik."

Nocsak, nem féltékenynek teccik-é lennie?
@dr. jenőke (jenőke):
"Hol vette király a várát? Szürke lovat hágott érte."

Katona Tamás néhai, nagyszerű néprajzkutató Cegléden gyűjtötte a fenti mondást, és véleménye szerint mitikus időkre utalhat. Az ókorban nem volt ismeretlen a nemes állatokkal való párosodás képzete (sem), pl. Zeusz és az ő különböző állatalakban tett hódításai ...
Felesleges a művészetén rugózni, épp elég baj, ha valaki sz.rul ír ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Nem csak az Alkotmány, hanem minimális ügyintézési (meg más) szabályokat is ismertetni kellene. Sok felnőttet láttam már, aki remegtek a félelemtől, ha egy ügyintézővel ügyet intéztek valamilyen közigazgatási intézményben.
Nagyon sokan a "saját" bankjukban is aggódnak, pedig annak is olyan a szolgáltatása (majdnem) mint, mondjuk a cébéának.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ah, utálom a hideget, meg a nagyon meleget is.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem kell olyan régi időkbe elmenni, nem oly régen cikkeztek arról Németországban, hogy egyes helyeken pénzért szexelhetnek a férfiak állatokkal.
@Imola Helyesi:

Bocsáss meg, túl sokat feltételeztem rólad.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Szerintem a végbélkúpokon rágódó, a bálnák erkölcsi tisztaságára veszélyes költő rendkívüli távolságra van a görög mitológia bármely alakjától.
Még akkor is, ha Uránusz és Krónosz kissé kusza élete néha tükröződik mai életviszonyokban.
@jöttem:
Embertelen állapotokat generál a NER.
@dr. jenőke (jenőke):

Az aljasságról és a segítségről

Az emberi aljasság mértéke oly korlátlan, hőfoka oly égető, találékonysága oly eredeti és változatos, megnyilatkozási képletei oly meglepőek, hogy néha meghőkölünk s úgy érezzük, ez a legnagyobb emberi erő.

De később úgy tapasztaljuk, valahányszor az emberi aljasság támad, rögtön jelentkezik az emberi segítség is. Legtöbbször gyámoltalanabb a segítő szándék, mint az aljasság, bátortalanabb, tétovább. A segítség erejét bajosabb megszervezni. De jelentkezik, kérés és hívás nélkül, néha nagyon szemérmesen, s egyszerre látnod kell, hogy az aljassággal szemben az emberi szándék megszervezi a segítséget is. Néha későn. Néha tökéletlenül. De végül diadalmasan. Ezt tapasztaltam.
Márai S.
@Gábris szomszéd: valóban. meg is gyújtottuk a gyertyát a koszorún. Meg próbáltuk kitalálni, hogy miért és kit kellett a rokonok közül a hegyoldalba temetni a falun kívűl, mert a pap megtagadta tőle a temetést.
@látjátok feleim szümtükkel: tekintettel? szigorúan nézek, és közben mondom, hogy ejnye fiúk? egyébként abban van valami, hogy üssük-vágjuk, visítsunk ha bajban vagyunk.
@dr. jenőke (jenőke):

" Vincent: Keressük a szavakat, olyan erős képek ezek. Lázár Jánost is szájára vette a sajtó, tudom, hogy ez is fáj neked, a te nagy szívednek. 

       LSL:  János munkája során néha arra kényszerül, hogy Rembrandt Infánsnő gránátalmával című festményével gyújtson rá egy-egy havannai szivarra. Nagy teher ez a vállon. Ő értünk gyújt rá azokra a szivarokra, értünk vesz langyfürdőt 1963-as Chateau Lafite-ban. Tudod milyen az, amikor az ember teljesen egyedül van egy londoni luxushotel lakosztályában, egyedül mint az ujjam, eltekintve egy jamaicai sztriptíztáncosnőtől?"

orulunkvincent.blog.hu/2014/12/01/beszelgetes_l_simon_laszloval
Jó reggelt!

Megvolt a reggeli lapszemlém. Lassan elfogy a gumicsont. Már csak a mocskos amerikázás marad. Az MNO dollármillókkal támogatott CIA-forradalomról cikkez, Bayern pedig az USA-tól félti az EU-t.

Találtam intelmeket is. Hogyan legyünk jó civilek, akiket a kormány támogat.
Idehoztam.Hátha valaki épp ezen töri a fejét
ataszjelenti.blog.hu/2014/11/30/hogyan_legyel_jo_civil?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201412
Nem friss, de aktuális.

"Kormányozni rettenetesen összetett feladat. Jól kormányozni meg szinte lehetetlen. Örökös döntéskényszer, szünet nélküli igenek és nemek; egyszóval, mindebben eleve borítékolva van a tévedések elkövetésének igen nagy hányada. Tévedését viszont csak a gyönge ember ismerheti be, mi viszont erősek vagyunk, mindenkinél erősebbek. Ezt ígértük magunknak, aztán másoknak, s végül az egész világnak is. Hogy nézne már az ki, ha éppen a legerősebb ember mutatkozna tétova, határozatlan és ingadozó vezetőnek! Vannak megfelelő munkatársaink, akik éppen arra jók, hogy az esetleges tévedéseket megmagyarázzák. Az ő dolguk a kínos pillanatok megoldása. Ám, hiába választottuk őket éppenséggel mi és pontosan e feladatok végzésére, mert időnként mégis rászorulnak arra, hogy váratlan helyzetekre tekintettel személyesen írjuk elő nekik a legszükségesebb teendőiket. Most megint ilyen helyzet van. Mit tegyünk, ha lebuktunk? Naná, ellenfeleink szerint be kéne ismernünk, hát – egy frászt. Számtalan köztes megoldást lehet addig még kipróbálni."

www.hocipo.hu/content/view/15338_keri_laszlo_kezikonyv_a_kormanyzati_hazudozashoz

Most már mentem, mert úgy látom, csak én rongálom a felület. :)
@dr. jenőke (jenőke):

Jótündér vacsorája valami mix lehetett iróniából, vitriolból, gyilkos humorból vegyítve, miután elolvasott néhány elsimon örökbecsűt.

Remélem jól aludt, és álmában Bosch:Gyönyörök kertjében járt, ahol felismert néhány figurát:)
@Penivaldes:

Igazad van, de.

Általában nem olyan helyen követődnek el az ilyen erőszakok, ahol nagy a tömeg, tehát nem valószínű, hogy a visítozást meg is hallja valaki. Osztán van olyan erőszakoló, aki ettől a visítozástól képes megijedni, és ettől erőssebben szorítja a keze az áldozat nyakát. Ez ugyé nem kívánatos következmény az áldozatnak.

Egyértelműen fogalmazott tanács nem nagyon adható, de célszerű a lányoknak párosával menni haza vagy bárhova éjszaka, ha lakatlan helyen kell átmenni, akkor célszerű fiú kísérőt keresni, vagy taxival menni. Idős embereknek, egyedül élőknek meg célszerű olyan dudát, távirányítású csengőt beszerezni, ami a lakásában mindig a keze ügyébe van, és nem várt akár nappali, akár éjszakai támadás esetén azt könnyű bekapcsolni.

Gomolya akaszthatna kolompot a nyakába, had hallja mindeki, hogy jön.
@látjátok feleim szümtükkel:
Kíváncsi vagyok, milyen terjedelemben foglalkozik az iskolai erkölcsi nevelés ezzel a témával.
Csak tippem van. 2 mondat?
@jöttem:

Tévedtél, sok mondat. Arról, hogy miként kell sminkelni. Nem emlékszel rá, a múlt héten volt róla szó.
@látjátok feleim szümtükkel:
A szőrtelenítésnél leragadtam.
Az olyanokat, mint a tankönyv szerzői, lángszóróval szőrteleníteném.
Pedig én egy békés nő vagyok.
@dr. jenőke (jenőke): "a bálnák erkölcsi tisztaságára veszélyes költő rendkívüli távolságra van a görög mitológia bármely alakjától."

Nem a mitológiai szereplőkhöz hasonlítottam ám, hanem a mítoszok szerzőihez, legalábbis a témaválasztásában (a versei ettől még lehetnek csapnivalóak).
Épp ezért duplán gyomorforgató, hogy az az L. Simon felügyeli a tankönyvpiac államosítását, a szabad tankönyvválasztás betiltását, akinek a pornográf verseit elviseli a tisztelt (demokratikus) olvasóközönség. Szerintem fontos a művészi szabadság tisztelete, bár mindenkinél van egy határ, gondolom. :)
@jöttem:
Egyértelműen L.Simon nyilatkozata a rosszabb. Vagy a jobb? Merthogy annak pofátlanságát elég magasan jegyzik, míg a "költészete" a "futottak még"
kategóriába se nagyon fér bele.
Azért a minőség "felcsökkenését" értékelni kell!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
alkotmányjogi képzés? Álmodj királylány....
Hiszen még alapfokú közgazdasági ismereteket sem oktattak!
Amit még Kádárék is megtettek, mielőtt bevezették az Új gazdasági mechanizmust. (Dr.Agy - legalább azt felújíthatták volna, ha már nem csináltak újat!)
@Imola Helyesi:
Ne a tükröt okold azért, amit látsz benne. Ne nézz bele. Szólhatnál már a tartóidnak, hogy küldjenek értelmesebbet, te kezdesz nagyon uncsi lenni!
@látjátok feleim szümtükkel: szegény áldozat ritkán éli túl..igen, de nemcsak elhagyatott sötét utcán támadhatnak rád, és ha hagyod magad, akkor biztos véged. az életedért harcolsz.
@Penivaldes:

Igazad van, sikítozni kellett volna.....

www.blikk.hu/blikk_aktualis/sajat-neveloapja-eroszakolta-meg-a-12-eves-kislanyt-2309337

Az élet sokkal bonyolultabb ebben a témában is, mint ahogy sokan gondolják.
@látjátok feleim szümtükkel: te se általánosíts, ha lehet. nem azt mondtam, hogy egy zárt ajtó mögött, és egyébként is a családon belüli erőszak nagyon ingoványos hely nem ezekről beszélek. egyébként a családon belüli abúzus legnagyobb tragédiája az, hogy a bántalmazott gyermek szereti, az őt bántó személyt, és úgy fogja fel, hogy ő megérdemli amit tesznek vele, mert ő a rossz, és a felnőtt a jó. csak komoly terápiával van arra esély, hogy összerakja, hogy nem az a másik rossz, és nekem rosszat akar. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a bántalmazottból bántalmazó válik. Nem tudom ismerjük e a piros tojásos kísérletet..na ott megmutatkozik.
süti beállítások módosítása