Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.19. 08:15 Fabius

Zuglóban forog az Éhezők viadala 5

Címkék: közélet zugló mutyi képviselői tiszteletdíjak

Mondták nekem páran, hogy adjunk egy esélyt ennek a Gergőnek, majd bizonyít. Na, ez elsőre sikerült is. Az zuglói önkormányzat alakuló ülésén személyesen akadályozta meg, hogy az éhezők viadala pokol elszabaduljon: Nem kellett őt kísértésbe vinni, odatalált egyedül is, és játszottak kicsit a képviselők tiszteletdíjával országos átlagot és egészségügyi határértéket meghaladó módon, ha már szabad lett.

Azt gondoltuk, hogy a Papcsáktalanítás nem lesz ingyen, de hogy mennyire nem ingyen lesz, az azért meglepő.

zugló.jpg

Nyilván van ennek a dolognak sokféle olvasta - itt az egyik, ez meg egy másik - mi azért induljunk ki polgármonsterünk védekezéséből miszerint: akik meg vannak fizetve azok kevesebbet fognak lopni.

Most hagyok egy perc röhögőszünetet, szerintem kelleni fog.

Az már most látszik, hogy a nagy hely és pénzosztó vesztese Várnai és a Civil Zugló, nyertese pedig Sápi Attila és az MSZP-Összefogás izé. Tegye föl a kezét aki másra számított. Senki?  De nyertesnek mondható az LMP is, ami a választási eredményüket némileg felülértékelve megkapta a költségvetési bizottság elnöki helyét. Nem mondom, hogy nem értem a koncepciót, elvégre a korrupció elleni harcot onnan érdemes vívni, ahonnan rálátása van az embernek. De azért az csak furcsa, hogy a helyosztásban nem Karácsonnyal, hanem TóCsával kellett erről megegyezni a rossznyelvek szerint. Úgy különösen furcsa ha tudjuk, a legkülönfélébb válogatott arcok bukkantak föl a felügyelő bizottsági és tanácsnoki helyekért, a TóCsa inasának számító Kovács-Csincsák Lászlótól a Zuglóban is - lassan hol nem? - nyomuló, amúgy az egyik legmódosabb fővárosi fideszesnek számító Szatmáryné Jahl Angéláig. Pluszbónusz afölött is el kellett nézni, hogy Karácsony a sokat megélt, Zuschlag és Weinek pereket megjárt Komlódi Gáborral érkezett átvenni a hivatal dolgait. Nyilván a zéró korrupció jegyében, mert mi más oka is lenne Karácsonynak foglalkoztatni valakit, aki egyszer-kétszer-párszor már odakozmált a szocialisták tanácsadói és egyén bizniszkéiben, mint a rablóból lesz a legjobb pandúr elv követése.

Peeersze, mi itt mind ezt hisszük és nem gondoljuk, a TóCsa slepp pont azt és pont azokkal kívánja folytatni, mint amit abbahagyni kénytelen volt 2010-ben. Hogy Weinek helyett Karácsonynak hívják a bábut ehhez? Részletkérdés.

A fentiek fényében már csak az érdekelne, hogy mit kell - kellett tenni vagy nem tenni az LMP-nek és Barta Jánosnak, hogy a pénzügyi-költségvetési bizottság elnöksége meglegyen? TóCsát ismerve ez nem volt ingyen, téged ismerve, kedves János, meg azt várta volna az ember, hogy a fenti névsort látva - feltéve, ha stimmel, ezt a határozatok nyilvánosságra kerülésével fogjuk megtudni - zajongsz majd egy kicsit, az egyhangú, mindennel egyetértek szavazgatás helyett. Franc tudja, én a nyolcas pontotokat olvasva...:

8. A Fidesz-féle hűbéri lánc-kifizető helyek, sógor – koma – jóbarát viszonyok felszámolása a polgármesteri hivatalban és a kerület cégeinél.

...teljesen aszittem, a hűbéri lánc kifizetőhelyek, sógor-koma-jóbarát viszonyokkal akkor is bajod/bajotok lesz, ha azok nem fideszesek. Szóval tényleg érdekelne egy hogyvolt erről, mert innen ahol én ülök egy jókora, össznépi lepacsizásnak látszik a dolog.

 

 

 

502 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr626914509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Imola Helyesi: jó bepancsolni neki egyet, hogy az arany lövést még nem adta be neked, hogy ne szenvedj itt az árnyék világban!
@Fabius:

Nem emléxem arra, hogy a 3 fős szoci frakcióból bárki is megszavazta volna a BVSC dolgot. Sőt, a helyi Fidesz-KDNP-n belül is volt emiatt egy igencsak nagy egymásnak feszülés. Ezután került ki az a bizonyos Mr.20%-os hangfelvétel.

Elégé fekete-fehér a Zuglóképed, ha azt hiszed, hogy minden ami jó, azt a Várnai csinálni, és minden ami rossz, azt a Fidesz-Szoci páros.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
" Ez így van társadalmi szinten is."

Ezt mintaszerűen igazolja is a magyar társadalom 1989 óta.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocsBrumi, menj légyszí az előzőre, köszi.))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
", gábris cimbiden kívül senki nem bírt megvilágosodni itt..."

gábris megvilágosodott? komolyan? érdemes kiereszteni a ketrecből?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ugyanerre gondoltam. Es azt gondolom, hogy vannak emberek, akiknek nem is való - ha rendes akarok lenni csak azért mert így szocializálódtak.
A demokrácia, a szabadság az a nehezebb út, túl sok a lehetőség, el lehet benne veszni, van felelősséget, míg egy diktatúrában könnyebb az eligazodás, (nincs felelosseged, másra lehet kenni a hibát) ezért követik ezek a világégéseket.
@Secnir:

Tényleg megtért b+?:)
Zsidóvá lett,mint Csanád?:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: te necsinád! lassan megyek aludni, erre te:)
inkább ilyet:)))
www.napiszar.hu/Thumbnails/21383.w-800.h0.q100.jpg
jaj, bocsánat ez tünci:)))
"A kormányfő azt is mondta, kulcskérdésnek tartja, hogy Magyarország gazdaságilag sikeres legyen, mert szerinte csak így ellensúlyozható a szellemi viták miatti negatív nemzetközi megítélés. "

www.atv.hu/belfold/20141119-orban-az-alkotmanyunk-koser

Róla vajon mit mondana Popper?
Évásanyó 2014.11.19.21.33.
@Imola Helyesi:

Sem Jöttem-mel, sem senkivel nem beszélhetsz ilyen ki ha nem én, dölyfösen ezen a blogon, és máshol sem! Ez nem stílus! Persze mindig vannak, akik azt gondolják, hogy ők tudják egyedül a tutit, de ez itt nem nyerő. Elv - társaidnak is triviális lehet, ahogy a szüleikről írtál, semmi tisztelet, ugye? Te büszke vagy irodalmár vénádra, dehát akkor ez a durvaság és gőgösség honnan fakad? Te nem véleményt ütköztetsz, hanem provokálva sértegeted, akit csak tudsz.Nem kellene....
@taga20:
Te nyertél, de ez nem volt fair:-((((((
Odabökök, erre ledobsz egy atombombát!! :-))
@Secnir:
Persze! Imolka féle megsötétedett... :(
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Es azt gondolom, hogy vannak emberek, akiknek nem is való - ha rendes akarok lenni csak azért mert így szocializálódtak"

És velük mit kellene tenni? Meddig tarthat azt az út, amelyen át lehet vezetni őket a felelősségvállalás világába? Van erre egyáltalán esély?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:oktatás, felnőttoktatás, estiiskolákat vissza....
@guma:
kár, hogy nem idéztél, mert ezt pl érdemes lett volna:
" Szerintem a „legtudatmódosítóbb” demagógia az Orbán rendszer és az elmúlt huszonöt év történései
közé egyenlőség jelet tenni. Nem hiszem, hogy a mostani„kormányt” megelőzőek ennyit tettek volna a jogállamfelszámolásáért, az emberi jogaink korlátozásáért, aszövetségeseink (pénzért való) elárulásáért, a közéleti cinizmus kialakulásáért, a szegénység terjedéséért, a nettó butaság, kulturálatlanság terjesztéséért, az egyéni
jellemtelenségek érdemként való elfogadásáért, a
szolidaritás elutasításáért.
Nem sorolom tovább, pedig lenne még mit.

E „kormányt” (nem tudom idézőjelek nélkül leírni) megelőző időkben azért kialakult itthon, meg ha nem is feltétlenül jól működve, de azért némi jogállamiság, rosszul, de működött az oktatás, nem alázták a (hajléktalan) embertársainkat, és így
tovább. Azt hiszem a korosztályok jóakaratú tagjainak inkább szövetségesként kellene egymásra tekinteniük, és indulatok nélkül elgondolkodniuk a másik véleményéről. Azért még nem kellene mindenben egyetérteniük. De a jót együtt akarhatnák." (liberális hsz)
@holleanyóm:
átjött a hsz-od, szerintem műxik a továbbiakban is :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: egyelőre ezzel működik, a másik kettő halott. bocs, hogy közbevauvau:))
@jöttem:
"Róla vajon mit mondana Popper? "

Azt nem tudom, de aki képes 70 percig a semmit ragozni, az bármely egyéb galádságra is képes.
@hekate36:
"oktatás, felnőttoktatás, estiiskolákat vissza.... "

Oké. Milyen forrásból, milyen oktatókkal, és nem utolsósorban: ki győzi le azt az ellenállást, amit az oktatandók fejtenek ki?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Van egy régi példabeszéd, már nem tudom, hogy honnan ered:
Le tudod vinni a lovat a folyóhoz, de hogyan veszed rá, hogy igyon is?
@Imola Helyesi: inkább arra válaszolna, ami kérdést feltettem, ha lenne szíves...
@Sir Bates dö Hól:

Jaj, lordom, te még izmozol kedvencünkkel? Mazochista-e vagy?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az induláy, Boli, az indulás... ott van az eredendő bűnük... azt' ez határozza meg a folytatást is...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ez egyszer már működött, voltak jól bejáratott esti iskolák, szakmát adtak, megtanultak, írni-olvasni. akkor működött, hogyan, menjünk vissza, nézzük meg, ösztönző lehet a segélykifizetés,stb. meg lehetne oldani, csak leszarják, mert a nép, ha tanul, "kinyílik a csipája" :)))
@jaegtoer:
Az egy dolog, ha elsőre valamit nem értesz meg, de olvasd el másodszor is, mielőtt reagálsz. Vagy harmadára csökkentek az alapdíjak Zuglóban. Várnai
nem került be több bizottságba, ezért neki pl. CSÖKKENT az előző évekhez képest a díjazása.
@holleanyóm:
"voltak jól bejáratott esti iskolák, szakmát adtak, megtanultak, írni-olvasni. akkor működött"

Mert akkor azt akarták, hogy működjön. Ez része volt a felzárkóztatási programnak.
Most erre semmi szándék nincs, még azt is visszafogják, aki tanulni, művelődni akar.
Nincs szükség "kiművelt emberfőkre", a birkákat könnyebb irányítani, csak a kolompot figyelik.
Ezt nap mint nap láthatjuk is a gyakorlatban.
@Imola Helyesi:
Lápimagyar - másképpen mélymagyar.
Aki szeret latyakban dagonyázni, és nagyon megfelel neki az a mocsok, amit maga körül lát. Ezért röfög elégedetten minden lehetséges fórumon.
Örülök, hogy segíthettem, és némi fényt csempészhettem intellektuális sötétségedbe!
@jöttem:
Azt nem tudom Popper mit mondana, de mint nagy bankrablóként kezdő elődje és példaképe mondta (J.V.SZ) "Elvtársak, ne kövessük el azt a hibát, hogy bedőlünk saját propagandánknak!"
Gazdasági siker???? Amikor egyetlen autógyár nem is egyhavi leállása mérhetően csökkentette a negyedéves GDP-t?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :(( ezt mondtam én is, de ez több, mint vétek, ez már bűn.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ma eszembe jutott, vajon mit fog mondani OV a pénteki igehirdetésén? Lesz-e benne valami érdemi reakció a hétfői tüntetésre.
Most már tudom, hogy nem lesz.
Harmadszor olvasom ezt a zavaros kinyilatkoztatást.
Ahogy más esetben is teszem, próbálom most OV helyébe képzelni magam ".
Végre az " övéi" közt van. Ahogy a mangalicatelepen. Nincsenek zavaró tényezők, idegesítő kérdések. Elengedi magát. Elmagyarázza a híveknek az általa megélt valóságot.

- "Magyarországnak az a dolga, hogy lojális szövetséges legyen, de mindent megtegyen annak érdekében, hogy a geopolitikai helyzetéből fakadó gazdasági érdekeit megpróbálja megvédeni" kellő őszinteséggel és ravaszsággal.

-az, hogy Magyarországot oroszbarátnak minősítik, "szamárság", mert "Magyarország magyarbarát".

-reménytelen, hogy "Magyarország behorpadt nemzetközi hírnevét ideológiai vitákkal ki lehessen javítani", mert a magyar kormány számos dolgot a nyugati mainstreamtől eltérően lát.

- kulcskérdésnek Magyarország számára a gazdasági sikerességet, mert "a nemzetközi térben a szellemi alapállásunk miatti negatív megítéléseket csak a gazdasági sikerekkel lehet ellensúlyozni". Ezeket a sikereket tehát meg kell védeni

-gy sikerült megalkotni az új alaptörvényt, amely "az EU egyetlen átvilágított alkotmánya", "egy kóser alkotmány", továbbá sikerült megteremteni a gazdasági önrendelkezést, és "újragomboltuk az uniós kabátot", Magyarország ugyanis rájött, hogy nem az a jó európai, aki mindent lenyel, igenis ki kell állni a nemzeti érdekek mellett

-megindítja az ország történetének legnagyobb gazdaságfejlesztési programját, amelynek köszönhetően minden magyar lakásban lesz szélessávú internet, és 2018-ig minden autópálya eléri majd az országhatárt és minden megyeszékhelyet átsző majd az autópálya-rendszer. Emellett megindul az Államreform II. nevű program, és jó esély van arra is, hogy 2018-ra elérjék a teljes foglalkoztatottságot. Emellett Európa legrugalmasabb munkaerőpiacát és az adórendszer megszilárdítását ígéri.

Ez az ember egy másik valóságot él meg. Nem érti, nem érzi a jelenlegi helyzetet. Ha egyszer ki kell szakadnia az álomvilágból, nagy problémái lesznek.
@kekex:
bocs, ez félreérthető volt, ORBÁNról volt szó, nem Popper-ról.
@jöttem:
"Ha egyszer ki kell szakadnia az álomvilágból, nagy problémái lesznek. "

Nem neki. Nekünk.
Egyébként szerinted van ember, aki érti, hogy ez a beszéd miről szólt és mit akart mondani?
@kekex:
Értettem elsőre is. :))))
A gazdaság beindításához pénz kell.
Szijjártó ma ezt mondta Moszkvában:
"Nincs késés, vagy csúszás a paksi atomerőmű bővítésének előkészítési, hitelezési folyamatában."
Vagyis várják a suskát. Vajon azt felfogják-e, mit kér érte Putyin?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

" Egyébként szerinted van ember, aki érti, hogy ez a beszéd miről szólt és mit akart mondani?"

Nem. De nézd meg, kik veszik körül az asztalnál! Eszükben sem jut elgondolkodni, mit mond a Vezér. Evvan és kész.
@kekex:
"Amikor egyetlen autógyár nem is egyhavi leállása mérhetően csökkentette a negyedéves GDP-t? " - na, ezt magyarázza meg a szezonvég!

Persze biztosan meg tudja, de...
Ha a friccek elmennének innen, olyan gazdaságunk lenne, hogy beledöglenénk. Ezek a tetvek ennek ellenére miért ütik őket?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem, csupán froclizom... hiszen azonnal zsidózni kezdett:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bammeg, te meg a karácsonyi kiadású SÖRÖKRŐL egy szóccsenem???
hm???

https://www.mönchshof.de/brauspezialitaeten/weihnachtsbier/mehr/details/mehr/festliches-weihnachtsbier.html

www.weltenburger.de/biergenuss/die-weltenburger-biere/winter-traum/

Láccik mekkora libsibolsi vagyol!!!
@nincs_itt:
Rohadék... :)

Ezt neked!
coub.com/view/42dh9

A lufit úgy lövöd ki, hogy felteszed az adblock kiegészítőt a gépedre, amivel eleve kilövöd a reklámszarokat, majd mausi jobb gombbal a lufira és alul ott van, hogy blokkolod, ok, böng.újraindít...
Na, aluka, el...
@Sir Bates dö Hól:
Ugyan... hisz, ha belegondolsz, Csanci volt a (Zázrivecz elvtárstól tudjuk) "Párt Ökle", akkor ez meg a "Párt ... sokvariációs, dehonesztáló ötletem lenne, de aluka.
Jó rosszak legyetek!
@kekex:
Nagyon szépen köszönöm. Hatalmasakat szórakoztam a kommenteken. :)))
@jöttem: "Főleg olyan nem, amit pénzért vagy szavazatért osztogatnak"
IMOLA HELYESI: /te isten barma/ így kell válaszolni gyűlölködés nélkül - annak /neked/ aki pofont osztogat-, ahogyan a mi szlovákiai magyarunk/jöttem/ teszi.
"akik meg vannak fizetve, azok kevesebbet fognak lopni."

Magyarul az alaptétel, hogy lopnak, csak kevesebbet?
Már ezért bíróság elé kellene állítani ezt a faszt.
-az, hogy Magyarországot oroszbarátnak minősítik, "szamárság", mert "Magyarország magyarbarát".

Magyarbarát ám a jó büdös faszt!
Jelenleg csak Orbán haveri körének barátja. Semmi egyéb.
@jöttem: Az Orbán-beszédhez. Orbán fél, és ezért össze-vissza beszél mindenféléről, amihez nem ért, és amiben nem hisz egyáltalán (demokrácia, Nyugat, modern stb.). Már felvidította a napomat, mikor az RTL-híradóban megláttam. :)

Drága Popper Péter, remélem néz minket odafentről!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, fontos a felnőtt oktatás! Jó lenne több esti iskola is, de pl. Ivan Illich "iskolátlanítási filozófiája" szerint a jövőben (azaz a mi jelenünkben) az emberek egymást fogják tanítani, pl. kávéházakban összeülnek egy adott téma megvitatására. Ez is nagyon hasznos lehet, és még olcsóbb is nekünk, mint a kávéház. :) (De inkább ne folytatódjon a közoktatás leépítése!)
sajnálom, de ennyi görgetés (scrollozás), hogy egy jót csevegj személyeskedés nélkül, és elvakult ostoba hisztérika nyomait kerülgetni, az már büntetés számba megy...

@jöttem:

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

mit mondott róla Popper?

olvassátok! tanulságos, mert szellemi "követőiről" is képet kaptok.

Popper Péter és Ranschburg Jenő gondolatai a "Vezérről"

offforever.blog.hu/2013/08/28/popper_peter_es_ranschburg_jeno_gondolatai_a_vezerrol
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
hogyan kellene? mondanál egy részletes példát belevilágítva a két bűnös elkövetményeibe és lerántva róluk a leplet...
légy nagyon cizellált més központos meg irodalmi...itt és most várom példamutató oktatásodat annak a sok ................. akikkel nem értesz egyet, sem kettőt...most mutasd meg milyen is a magyar medve lengő a karón

brühüyyy
Tegnap Felháborodás-napot csináltam. Lám, ezt váltja ki a többségből, ha valaki felháborodik.Éppúgy, mint ahogy a Kossuth téri, a népesség töredékét kitevő felháborodottak váltottak ki a többségből.
Nos , legyetek jók, ha tudtok, egy darabig elhagylak titeket, mert mondva vagyon, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.Azért ne igyatok előre a medve bőrére, nyugtával dicsérjétek a napot, és egyebek....Csak háborogjatok háborítatlanul továbbra is.
Ja, és még: Hurrá, hurrá, hurrá - helyettetek is.
@Imola Helyesi:
imol ne mennyel...ha elmész hová fognak leszállni a fiúk lyányok és...k...helyesen tennéd, ha naponta azért beköszönnél...azok olyan szép lila foltokat hagynak

vigyázz magadra....pláne ha felháborodásban vagy képzeld itt hagyod a tagokat és meg fognak....háborodni...csupa há borgásch a zélet

brühüyyy
@Rodeo36:

nem hiszem el, hogy képes vagy heccelni az olyan trollt akit máskor simán küldtél melegebb éghajlatra.

és ha picit figyelmesebb vagy nem @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: véleménye van ott, ahonnan választ vársz, hanem a másik posztban írta

Évásanyó 2014.11.19.21.33.

aki megkérte, hogy hozza át a hsz-r, mert ő nem tudja ide beírni...

na valóban nincs időm erre...
"ATTRAKTOR- A milliárdos szarevő" olvasom, de hirtelen elbizonytalanodtam, melyikre gondolhatnak...
Azután persze érthetővé vált. :)

index.hu/index2/#bloghu/attraktor/2014/11/19/szarbol_tiszta_viz_120_milliardert

Erre a banya is lelép... Kubatov elvtársék megvonták a finanszírozását? Csak nem dolgoznia kell? Evégre eddig itt bacta a rezet naphosszat, itt műszakozott.
Hiányozni fog... a kutyának... se... bár taga kicsit idegbeteg lesz, elvonási tüneteket produkál majd, be kell érnie majd a maradékkal.
@guma:
szóval miről is van szó? megy a pletyka?

szóval a micimackó nem tud heléyesen írni vagy ki nem tud és ki reklamálja?

olyan sötét lett nagyhírtelen

brühüyyy
kérdés hogy mi fog történni a kerülettel...
döglődik tovább vagy fejlődésnek indul...
jó, nyilván lopnak ezek is, de nem ez volt a főkérdés...
@Rodeo36: Szép napot. Ezen lehet azért röhögni? :)

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy személyes találkozón kérdezte arról Kerry-t, hogyan kell értelmezni azt, amit Obama mondott a világra leselkedő veszélyekről. Most az orosz parlament alsóházának ülésén beszámolt arról, mit reagált az amerikai külügy első embere. "Észrevettem, hogy Obama még az ENSZ közgyűlése előtt is megenged magának ilyen kijelentéseket ... mikor John Kerry-vel beszéltem nemrég, megkérdeztem, hogyan értette ezt. Azt mondta: "ne is figyeljek rá".

Tehát adott egy ország, aminek katonai költségvetése többszöröse a világrangsorban második-harmadik helyen utána következő hatalmaknak, globális katonai jelenlétet tart fenn, - de az elnök szavát nem lehet komolyan venni.

rbth.co.uk/news/2014/11/19/lavrov_says_kerry_told_him_to_ignore_obamas_words_on_russia_threat_41508.html
@Imola Helyesi: lehet ezt normális hangnemben is tenni, úgy vélem. Igen, a többieknek is, de neked most a tegnaptól mitől lett jobb? Nem hiszem, h élvezted.
amugy nem ahol 2010-ben ababhagyták!
már 2008-tól önállósodott a Leó
amugy is begyűrűzött a válság a norvégoktól
@kekex:

"_Az egy dolog, ha elsőre valamit nem értesz meg, de olvasd el másodszor is, mielőtt reagálsz. Vagy harmadára csökkentek az alapdíjak Zuglóban. Várnai
nem került be több bizottságba, ezért neki pl. CSÖKKENT az előző évekhez képest a díjazása. _"

Ha visszaolvasod az észrevételemet, rájössz, hogy nem kifogásoltam a képviselők díjazásának mértékét.Annál is inkább, mert nincs okom az irigységre:)
Sápinál sem a mértéket, hanem a funkciók hihetetlen mértékű halmozását tettem szóvá.

Két dologra fókuszáltam.

1.) Az agyondicsért egyetértésnek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, hiszen a saját javadalmazásukat szavazták meg olyan egyetértéssel, amely alku során kihagyták, kirekesztették azt a Várnait, aki elég sokat tett azért is, hogy a zuglói korrupciós ügyek napvilágra kerüljenek.

2.) Felvetettem, hogy a korrupció ellen ténylegesen, tevőlegesen is küzdő Várnai minden párt képviselőjének kellemetlen. Ezt a bizottsági helyek elosztásával is kifejezésre juttatták. Vajon mi lehet az oka?
@glinolid:
Javaslom, h ameddig ez a bagázs van, addig legyen a közepén egy banán, tiltakozásul, hogy hova süllyesztették az irszagot
@Imola Helyesi: "..Felháborodás- napot csináltam" ....és élvezted? sajnállak szegény lélek
@jöttem:
Próbáltam lefordítani szlovákul írt kommentedet, mert egy kicsit ismerem a nyelvet. Nézd meg, jó-e.
"Magyar vagyok, Szlovákiában élek. 46 évve. Itt születtem, anyanyelvem magyar, olyan mint a tied. De minden amink van..."
A "podobné", azt nem tudom.
Közöst jelent? Csak kikövetkeztettem.
@Gábris szomszéd:
2016/5/4/3/2/1/0/09 alatt ez az ürge 200 évet öregedett, mármint az, akire nem szabad "adni"

figyeld, hogy a világ legnagyobb hatalma hogyan reagál egy 48 órás hóesésre, még akkor is ha 185 cm hó esett le

az jellemző

és ami hát végén lesz amikor az esőtől nedves hó alatt összerogynak a kártyavárak benne a lakókkal

brühüyyy
@Mariann19:
Igen.
Ale to je všetko, čo máme podobné.
Szó szerinti fordításban- De ez az összes/ minden, ami közös bennünk.
Helyesen magyarul: De csak ez közös bennünk.
@Rodeo36: megroggyan az usa, ha jon a havazas...munden evben...majd a brics bank kolcsonoz nekik egy kis kemeny rubelt, hogy talpra alhassanak...lol
@guma:
"Popper Péter és Ranschburg Jenő gondolatai a "Vezérről"

Elolvastam.
Kommentelni nem tudom, nincsenek szavaim rá.
Köszönöm.
@Rodeo36:
"most mutasd meg milyen is a magyar medve lengő a karón"

Nem mutatom. A komment nem az enyém, @évásanyó kérésére másoltam be egy másik posztról, mert ide nem tudott írni.
Kérdéseidet neki tedd fel.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
te kritizáltad, megkérdeztem hogyan kéne nem tudod

mort már tudom

brühüyyy
@glinolid:

talp is kellene hozzá, az meg nincs

te nem akarsz havat lapátolni kalákában buffalóban?

brühüyyy
@glinolid:

Már térdig járunk így is az ünnepekben, lassan belefulladunk.
@jaegtoer: "1.) Az agyondicsért egyetértésnek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, hiszen a saját javadalmazásukat szavazták meg olyan egyetértéssel, amely alku során kihagyták, kirekesztették azt a Várnait, aki elég sokat tett azért is, hogy a zuglói korrupciós ügyek napvilágra kerüljenek."

Ebből következhet az is, hogy már előre tudják(készülnek?), hogy lesz a saját korrupciójuk, és nem akarják, hogy ez a Várnai ( én itt vidéken nem ismerem, ezért elnézést ) ne tudja majd őket tetten érni?
@KÁTÉó53éúétr6: "...sajnállak szegény lélek"

Én is, de azért örülök is, mert ha csak erre tud élvezni, akkor talán az imogomolya utánpótlás nem fogja veszélyeztetni a világot.
@glinolid: Olyan innovatív ország ez az usácska, hogy még azt is sikerült elérniük 11 év iraki demokratizálás és rendcsinálás után, hogy a Moszuli keresztények 1500 év után nem gyakorolhatják a vallásukat és nagy részük menekült lett. Házaikat ingóságukat elkobozták, asszonyaikat elrabolták és szexrabszolgasorba taszították. A pár százezer főre csökkent iraki keresztények végleg eltűnhetnek a Közel-keletről. "Gratula" az egész bagázsnak. :(

orientalista.hu/moszul-puspoke-interju-kozben-elsirta-magat-video/
@guma:
Köszönöm, hogy idehoztad. :))
@látjátok feleim szümtükkel:

"Ebből következhet az is, hogy már előre tudják(készülnek?), hogy lesz a saját korrupciójuk, és nem akarják, hogy ez a Várnai ( én itt vidéken nem ismerem, ezért elnézést ) ne tudja majd őket tetten érni?"

Ezt éppen kivédeni nem lehet, de meg lehet nehezíteni (késleltetéssel) az információhoz való hozzáférést, és ha nincs benne a bizottságban, akkor értelemszerűen a bizottsági szavazásban, döntésben nem vehet részt. Asszisztálni viszont lehet - társadalmi munkában.
@glinolid:
még 90 cm hó várható a következő órákban közben a floridai egyetem könyvtárában tűzpárbajban elhunytak néhányan mialatt ferguson a döntésre vár és mindenki az uccán

nincs brics sem azt is szétlőtték

lábon

brühüyyy
@jaegtoer: Ez azért sántít, mert ha akar, Várnai beülhet bármelyik bizottság ülésére, és önkormányzati képviselőként kikérhet bármilyen bizottsági anyagot, sőt, ha megszavazzák, még hozzá is szólhat. Nem hiszem hogy a korrupció nehezebb felfedése miatt ignorálnák, ha ez lenne a cél, akkor óriásit hibáztak azzal, hogy Barta Jánost (LMP) hagyták a Pénzügyi bizottság elnökének.

Szerintem sokkal inkább azért csak ennyi helyet kapott Várnai, mert kiszámíthatatlan, és nem tartja be a megállapodásokat.
@evolvált:

Egyelőre Karácsonytól van egy ígéret arra, hogy a választási eredmény arányának megfelelően kompenzálják a Civil Zuglót.

Meglát'juk'.
@jaegtoer: Ha jól tudom nem arra van ígéret hogy kompenzálják, hanem arra, hogy Karácsony leül tárgyalni Várnaival az ügyről, a kettő nem teljesen ugyanaz!
@evolvált:

Akkor rosszabb a helyzet. De(!), mint írtam, meglátom, és remélem, kellemesen csalódok:)
@látjátok feleim szümtükkel: "Ebből következhet az is, hogy már előre tudják(készülnek?), hogy lesz a saját korrupciójuk, és nem akarják, hogy ez a Várnai ( én itt vidéken nem ismerem, ezért elnézést ) ne tudja majd őket tetten érni?"

Ez nem azon múlik, hogy Várnai hány bizottságban van benne, vagy hányból maradt ki. Ráadásul a bizottsági ülések nyilvánosak így oda ő is bemehet és végig hallgathatja, valamint videó, hangfelvétel és jegyzőkönyv is készül róluk.

A korrupció és annak leboltolása nem ilyen látványos helyen történik, hanem magán lakáson, étteremben egy ebéd/vacsora közbeni megbeszéléskor, hétvégi házban, stb, jó távol a mikrofonoktól/nyilvánosságtól/videófelvételtől.
A médiában elhíresült Szijjártó meg Rogán sem a bizottsági üléseken beszélték meg azt, hogy honnan kapják azt a pénzt, amiből a luxuslakásaikat meg tudták vásárolni.
@jaegtoer: "Ezt éppen kivédeni nem lehet, de meg lehet nehezíteni (késleltetéssel) az információhoz való hozzáférést, és ha nincs benne a bizottságban, akkor értelemszerűen a bizottsági szavazásban, döntésben nem vehet részt. Asszisztálni viszont lehet - társadalmi munkában."

A bizottsági ülések nyilvánosak minden önkormányzati képviselő számára (csupán szavazni nem szavazhatnak azok a képviselők, akik nem tagjai az adott bizottságnak), valamint vidó-, hangfelvétel és jegyzőkönyv készül a bizottsági ülésekről. Ha Várnai akarja, akkor elolvashatja a bizottsági jegyzőkönyveket, vagy bekérheti a videó- és hangfelvételeket, valamint képviselőként joga van elmenni bármely bizottság ülésére és ott kérdéseket feltennie (csupán szavazni nem szavazhat azokban, amelyeknek nem tagja). Sőt, a tesületi ülésen is kérdezhet a bizottságbn történtekkel kapcsolatban - a testületi ülések pedig nyilvánosak a nagyközönség számára, így a testületi üléseken a nagyközönsg is hallhatja Várnai kérdéseit.
Vagyis ellenörző/kontroll szerepet bizottági tagsg nélkül is be tud tölteni, ha akar.
@evolvált: "Ez azért sántít, mert ha akar, Várnai beülhet bármelyik bizottság ülésére, és önkormányzati képviselőként kikérhet bármilyen bizottsági anyagot, sőt, ha megszavazzák, még hozzá is szólhat. Nem hiszem hogy a korrupció nehezebb felfedése miatt ignorálnák, ha ez lenne a cél, akkor óriásit hibáztak azzal, hogy Barta Jánost (LMP) hagyták a Pénzügyi bizottság elnökének.
Szerintem sokkal inkább azért csak ennyi helyet kapott Várnai, mert kiszámíthatatlan, és nem tartja be a megállapodásokat."

Nem véletlen, hogy volt párttársai közül sem az LMP-s Barta, sem a szintén ex-LMP-s Karácsony és Szabó Rebeka nem akar vele együtt dolgozni. Ahogyan a Fidesz, a Jobbik, meg a szocik sem.
Egyébként pedig a CivilZugló Egyesület kapott külsős bizottsági helyet a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságban - csak Várnai nem adott le egyetlen egy nevet sem az alakuló ülés kezdetéig.
A szocik, a Fidesz, a Jobbik, és az LMP feltöltötték a kapott külsős bizottsági helyeket, a CivilZugló pedig nem, mert Várnai nem adott le neveket. Miért? Mert mindegyikbe maga Várnai akart bekerülni.
Egyébként pedig Várnai megszavazta a bizottsági struktúrát és a díjazásokat is.
Amire nem szavazott az a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottság összetétele volt (mert a bizottságok személyi összetételéről külön is szavaztak), de rajta kívül mindenki megszavazta: a 22-ből 21-en megszavazták. Ezután ment el Várnai és hagyta ott az alakuló tetületi ülést. De odáig mindent megszavazott: a bizottsági struktúrát és a díjazásokat.
Csupán azt nem szavazta meg, amikor arról szavaztak melyik bizottságnak kik legyenek a tagjai - de ebből is csak a Tulajdonosi Bizottságét nem szavazta meg.
Ezek után Várnai trollkodása igazi trollkodás, mert ami ellen vérpopulista módon telikürtöli a médiát, azt ő maga is megszavazta.
Neki csupán az fájt, hogy csökkent a fizetése, és a Tulajdonosi Bizottságból kihagyták. Pedig oda a CivilZuglónak fel lett ajánlva külsős hely, csak Várnai nem adott le egyetlen egy nevet sem rá.
@jaegtoer:

Érdemes elolvasnod evolváltnk írt válaszomat: @fehérfarkas:
@fehérfarkas:

Köszönöm, sok olyan dologról kaptam tőled tájékoztatást, ami kifejezetten hasznos számomra és új.

Most azt mondom, várok, és remélem közelebbről is látni fogom mi történik ott.

Még egyszer köszönöm.
@jaegtoer:
Szívesen :)
Én is kíváncsi vagyok a jövőbeni fejleményekre.

A kérdés szerintem az, hogy a helyi zuglói érdekek vagy a Zuglón kívüli ejtőernyősök lesznek-e az erősebbek.
A helyi Összefogás és a helyi Fidesz lesz-e az erősebb, vagy az Összefogás pártjainak és a Fidesznek az országos vezetései? A 120 ezres és 20 milliárdos költségvetésű Zugló az országos pártvezetések csupán pénzszivattyúnak próbálták meg ciklusokon keresztül használni a helyi érdekekkel szemben.
Most azzal, hogy helyben nagykoalíció "született", van esély arra, hogy az országos pártvezetések (MSZP, DK, Együtt, PM, Fidesz, LMP) zsarolási potenciálját csökkentsék, és inkább a helyi érdekeket erősítsék.
Karácsony és Szabó Rebeka a nagy kérdőjel, hogy vajon a kerület vagy a PM országos érdekeit nézik (mivel ők egyben a PM országos vezetői is)?
Az biztos, hogy a nagykoalíció nem csupa szív szeretetből, hanem kényszerből jött létre, mert egyik pártnak sincsen túlhatalma, és mindegyik kompromisszumra van kényszerítve a másikkal. Nem lesz könnyű nekik ez az 5 év - de ha kibírják az 5 évet együttműködéssel, akkor abból Zugló profitálni fog.
ellenkező esetben a ciklus közben új választások lesznek.
@fehérfarkas:

O.K. Ahhoz, hogy Zugló jöjjön ki jól ebből a helyzetből több zuglóinak kell érdeklődni a történések iránt. Én is egy (tevőleges) érdeklődő vagyok/leszek:) Várnai "körzetében" élek.
Azt lehet-e tudni, hogy akkor ez most a délelőttös, vagy a délutános műszak, amire Ángyán utalt?
Az egyeztetések eredményeképpen sikerült Zuglóban

63 bizottsági posztot létrehozni, és Magyarország legmagasabb képviselői honoráriumait megszavazni. 63 (!) bizottsági poszt lett kreálva, miközben megduplázták a tagságért járó tiszteletdíjat is. Ráadásul a helyben osztott módosítóból derült ki, hogy minden bizottsági tagságért külön-külön jár honorárium és az alelnökségekért is jár négyszeres alapdíj. Ügyes.

Összehasonlításként a XIII. kerületben négy bizottság 28 taggal működteti igen sikeresen a Zugló méretű kerületet.

A zuglóiak büszkék lehetnek, hogy nekik vannak a legjobban fizetett képviselőik és a lakosság számához viszonyítva Zuglóban van a legtöbb bizottság.

Ezért a dicsőségért érdemes volt erre a szuper-demokrata társaságra (Párbeszéd Magyarországért) szavazni.
@Vidéki:

Mi van felébredtél, vagy csak most jött meg a propagandasegédleted?
süti beállítások módosítása