Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.19. 08:15 Fabius

Zuglóban forog az Éhezők viadala 5

Címkék: közélet zugló mutyi képviselői tiszteletdíjak

Mondták nekem páran, hogy adjunk egy esélyt ennek a Gergőnek, majd bizonyít. Na, ez elsőre sikerült is. Az zuglói önkormányzat alakuló ülésén személyesen akadályozta meg, hogy az éhezők viadala pokol elszabaduljon: Nem kellett őt kísértésbe vinni, odatalált egyedül is, és játszottak kicsit a képviselők tiszteletdíjával országos átlagot és egészségügyi határértéket meghaladó módon, ha már szabad lett.

Azt gondoltuk, hogy a Papcsáktalanítás nem lesz ingyen, de hogy mennyire nem ingyen lesz, az azért meglepő.

zugló.jpg

Nyilván van ennek a dolognak sokféle olvasta - itt az egyik, ez meg egy másik - mi azért induljunk ki polgármonsterünk védekezéséből miszerint: akik meg vannak fizetve azok kevesebbet fognak lopni.

Most hagyok egy perc röhögőszünetet, szerintem kelleni fog.

Az már most látszik, hogy a nagy hely és pénzosztó vesztese Várnai és a Civil Zugló, nyertese pedig Sápi Attila és az MSZP-Összefogás izé. Tegye föl a kezét aki másra számított. Senki?  De nyertesnek mondható az LMP is, ami a választási eredményüket némileg felülértékelve megkapta a költségvetési bizottság elnöki helyét. Nem mondom, hogy nem értem a koncepciót, elvégre a korrupció elleni harcot onnan érdemes vívni, ahonnan rálátása van az embernek. De azért az csak furcsa, hogy a helyosztásban nem Karácsonnyal, hanem TóCsával kellett erről megegyezni a rossznyelvek szerint. Úgy különösen furcsa ha tudjuk, a legkülönfélébb válogatott arcok bukkantak föl a felügyelő bizottsági és tanácsnoki helyekért, a TóCsa inasának számító Kovács-Csincsák Lászlótól a Zuglóban is - lassan hol nem? - nyomuló, amúgy az egyik legmódosabb fővárosi fideszesnek számító Szatmáryné Jahl Angéláig. Pluszbónusz afölött is el kellett nézni, hogy Karácsony a sokat megélt, Zuschlag és Weinek pereket megjárt Komlódi Gáborral érkezett átvenni a hivatal dolgait. Nyilván a zéró korrupció jegyében, mert mi más oka is lenne Karácsonynak foglalkoztatni valakit, aki egyszer-kétszer-párszor már odakozmált a szocialisták tanácsadói és egyén bizniszkéiben, mint a rablóból lesz a legjobb pandúr elv követése.

Peeersze, mi itt mind ezt hisszük és nem gondoljuk, a TóCsa slepp pont azt és pont azokkal kívánja folytatni, mint amit abbahagyni kénytelen volt 2010-ben. Hogy Weinek helyett Karácsonynak hívják a bábut ehhez? Részletkérdés.

A fentiek fényében már csak az érdekelne, hogy mit kell - kellett tenni vagy nem tenni az LMP-nek és Barta Jánosnak, hogy a pénzügyi-költségvetési bizottság elnöksége meglegyen? TóCsát ismerve ez nem volt ingyen, téged ismerve, kedves János, meg azt várta volna az ember, hogy a fenti névsort látva - feltéve, ha stimmel, ezt a határozatok nyilvánosságra kerülésével fogjuk megtudni - zajongsz majd egy kicsit, az egyhangú, mindennel egyetértek szavazgatás helyett. Franc tudja, én a nyolcas pontotokat olvasva...:

8. A Fidesz-féle hűbéri lánc-kifizető helyek, sógor – koma – jóbarát viszonyok felszámolása a polgármesteri hivatalban és a kerület cégeinél.

...teljesen aszittem, a hűbéri lánc kifizetőhelyek, sógor-koma-jóbarát viszonyokkal akkor is bajod/bajotok lesz, ha azok nem fideszesek. Szóval tényleg érdekelne egy hogyvolt erről, mert innen ahol én ülök egy jókora, össznépi lepacsizásnak látszik a dolog.

 

 

 

502 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr976914509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem tudok mit hozzá tenni, olyat ami szalonképes lenne
itt tartunk oldalaktól függetlenül:

Véletlenül (VÉLETLENÜL!) szavazták meg a polgármester öccsét a helyi tévé élére

444.hu/2014/11/18/veletlenul-veletlenul-szavaztak-meg-a-polgarmester-occset-a-helyi-teve-elere/
eurologus

Az EU lépett: vizsgálni fogja a jogállamiságot

Itt a Magyarország ihlette új ellenőrzési forma: rendszeresen megvitatják, hogy a tagországok vezetői a jogállamiság szellemében tevékenykednek-e.

index.hu/kulfold/eurologus/2014/11/18/az_eu_rendszeresen_vizsgalja_majd_a_jogallamisagot/
Az LMP és holdudvara? De most komolyan....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Meg ott, és nem oldaltól függetlenül, de majdnem, hogy Orbán cinikusan rokonlátogat az elcseszett tüntetés másnapján.
endresy.blogspot.com/2014/11/tuntetes-masnap.html
@GeoCracker: Egy kis kiegészítés az elcseszett tüntetéshez. :)

"Tudom ám, hogy csak az irónia dörrent egy nagyot ottan a Kossuth téri színpadon, mert hát az Orbán az az oroszokkal paktál, és most akkor majd jól behúzod őt a csőbe, ha netán kiakadna azon, hogy szovjetuniós pólóban szaladgálsz, mert hát hogy van az, hogy Oroszország régen szar arc volt, mostan meg már nem szar arc.

Persze ilyenkor tökre érdekel, hogy vajon legközelebb, ha kimegyek egy NSDAP feliratú pólóban (ami nyilván egy longline szabású póló lenne és valami menő Helvetica betűtípussal nyomtatnám rá azt, hogy NSDAP) a legközelebbi tüntetésre, akkor te értenéd annak az iróniáját? Mármint érted, hogy a németek most tök jó arcok, mert Nyugat-Európa, meg minden. :DDDD

De tudod mit, nem megyek ki ilyen pólóban. Mert van ízlésem, és mert van humorom. Meg amúgy már az egészet leszarom. Elsőre úgy tűnt, hogy alakulnak a dolgok itten, hogy lehet tüntetni, hogy végre nem full idióta egyetemisták jelentik a lázadó ifjúságot, hogy valami másként kezd el alakulni. Erre jössz te, mint mindennek a szimbóluma.
Ami ellen nincs mit tenni, hiszen alanyi jogod faszkalapnak lenni. Csak az bánt, hogy az előtted álló tömeget ez egyáltalán nem érdekelte."

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/18/nyilt_level_a_cccp-polos_faszkalapnak
ok, Fabius, akkor most tedd a szívedre a kezed, melyik jobb?
a) a polgármester & képviselőtestület havi tiszteletdíja 100.000.- Ft, mert ők 'a népért tevékenykednek'. Viszont 20% az alaptarifájuk bármire, így megkárosítják a költségvetést és Zuglót
b) a polgármester & képviselőtestület havi tiszteletdíja 500.000.- Ft, viszont tiszták, és nincs 20%

nos?
...fogalmazzunk másképp: aki úgy gazdagszik meg, hogy a vagyona 95%-val nem tud elszámolni, az nyilván lopott a közösből, ez egyértelmű. de aki átláthatóan keres negyedannyit (mert beéri kicsivel), arra a gyanú árnyéka sem vetülhet...
@Gábris szomszéd: Elcseszett nem a tünti hanem a bucid aminek 2 féltekéje között nincs kapcsolat 88 előtti artuditu amiből kiszedték a logikai panelokat.
@Gábris szomszéd:

Mióta zavarja a pucsító oroszlánt ágaskodó medvére cserélő radikálisokat egy CCCP felirat?

Ja, és témánál maradva miért nem zavarja a képviselőtöket ami Zuglóban elindult? Nem érti, vagy érti csak nem érdekli?
@Secnir:

Oké, szívemre tettem és azt érzem, a fenti nevek-szerepek tükrében egy mindenkinek elég jusson csomag született itt nálunk.

Na, és akkor most te tedd a kezed ugyanoda és mondd, az antikorrupciós baszás mennyire lesz sikeres a Zuschlag és Hunvald ügyek szereplőinek tevőleges bábáskodásával?
@Secnir: FAB már válaszolt erre nem olvastad? :)

"Most hagyok egy perc röhögőszünetet..."
@Fabius: Igazából nem az a kérdés, hogy minket zavar -e a CCCP vagy sem, sokkal inkább az, hogy az EUmajdankossuthtereseket miért nem zavarja? :)
Engem inkáb baz érdekelne, hogy ezt a szabad "fizetés/tiszteletdíj" akciót ki fizeti? Az önkorik a saját bevételeikből? Vagy az összes magyar adózó?

Lehet, hogy jól szabályozott a fidesz amikor ezt a rendszert kitalálta? Készült arra, hogy ha nem is lesznek többségben egy önkoriban, majd a pénzéhség miatt lesznek olyan bÍrkák, hogy jó nagy tiszteletdíjakat és fizetéseket állapítanak meg maguknak/egymásnak.

Szóval cseberből vederbe? No fiatal tüntetők, fel van adva a labda. Le tudjátok ütni?
@Fabius:
én adnék nekik egy esélyt. térjünk vissza rámondjuk egy hónap múlva.
neked semmi sem jó? ha papcsák van, és szétlopja zuglót, az a baj, ha már leváltották, és 'tisztes' fizetésért (szemmel láthatólag) nem lopják szét a zuglóiak szemét, az a baj.

hát nem értelek:)
Ez egy nagyon jó cikk, tetszik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csak először ne ők bukjanak meg Junckerrel.
@Gábris szomszéd: Bizony, bizony. A jóságos kgb ezredes elvtárs előveszi a faszát, azt bizony le kell szopni, alaposan, bő nyállal.
"A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett kedden az orosz csapattól idei utolsó, barátságos mérkőzésén, így először kapott ki Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány irányításával."

Végignéztem a meccset, simán nyerhettünk volna. DE a barátság fontos dolog ugyebár, mint a régi szép időkben.
az elv talán még jó is, node Karácsony szájából megmosolyogtató... Röhögtem is amikor megtudtam a végeredményt, rögtön a Weinek2 jutott eszembe.
Nem értem miért sok pénz bruttó 3-500 000 Ft egy komolyabb önkormányzat képviselőjének. Az a hülye aki elhitte, hogy br 200-ból megél(t) egy polgármester stb. és nem lop. Ettől még Karácsony lehet tolvaj és elő kell cincálni ha bármi zavaros ügyletbe keveredik de nem hinném, hogy eddig ilyen történt volna.
Ezt csak ti nem tudtátok/sejtettétek, hogy a PM kifizetőhelye lesz Zugló ha Karácsony nyer... most röhögnék, ha nem zuglói lennék.

A Nagy Papcsáktlanítás közepette kereshettetek volna értelmesebb jelöltet, mondjuk Várnait.
@Fabius: azért ez a helyzet igencsak megdöbbentő valóban...
még egy szalmaszálat sem tettek keresztbe máris markukat tartják miközben "ellenőrizhetetlen" lesz, hogy a másik kezükkel hogyan kötik az üzleteket?
no comment.

más

@GeoCracker:

qrva jót írtál! mégis hiányérzetem lett, ahogy elolvastam...
ahogy lesz időn (és kedvem) összeszedem gondolataim és akkor talán értelmesen ki tudom fejezni magam, mi az a kis sáv ami miatt nem adok totál igazat.

mondott-e "politikusaink" közül bárki is valami értelmes célt az Orbán takarodj-on kívül?
felmutatott-e bárki is valami pozitív jövő képet vagy pozitív példát?
most lehet learatni az elmúlt idő vetését. 5 év alatt prominenseink közül, mit tett bárki, hogy valamilyen irányba mozdulni tudjunk e dagonyából és segítsenek az embereknek fejüket felemelni.

itt minden polgárt cserben hagytak ilyen olyan címért, bársony fotelekért, beosztásért, titkos vagy biztos jövedelmekért esetleg trafikért, földért....
egy ponton túl már nem gondolkozik, vezeti őket a jogos felháborodás.
tapasztalata nincs....
talán a tapasztalatot most valahogy megfogják szerezni.
ma már a többségnek nincs veszteni valója. helyettük pedig senki nem csinálja meg a változást, ezt tapasztalják.
a profik a "mással" vannak elfoglalva, mint ahogy ennél a posztnál is láthatod, ezért azt gondolom kezelni sem tudják már a helyzetet.

semmi remény szerintem empátiára azoknál az embereknél akik beleültek a jóba és profinak gondolják magukat, eszüket pedig csak a saját helyezkedésükre használják.

mit tanulhatnak ezektől az emberektől, ha soha nem fogták meg a "kezüket" és nem segítették a "nagy" tapasztalatukkal harcukat.
most tanulnak önállóan "harcolni". bután, esetlenül, tapasztalat nélkül, de kezdik megvívni a saját eszközeivel a számukra ismeretlen mennyiségű és még orvgyilkos fegyverzettel rendelkezők ellen, ismeretlen terepen a saját harcukat.
bármilyen nehéz és rögös sok kudarcot is rejtő ez az út, de csak így tanulhatják meg hogyan kell megszervezni magukat...

én féltem őket, mert eddig a politika terepe nem foglalkoztatta őket, csak belökte ez a rendszer a csatatérre őket, tehát nagyon gyanútlanok de harcolni kell nekik is valahogy...

na mégis megírtam, mit gondolok mindenről.

lehet hogy rosszul látom és mérem fel a helyzetet de én emlékszem a 88 és 90 közötti fiatalok tömény töketlenségeire is.
pedig őket pénz, paripa, fegyver és minden egyéb jóval ellátták, sőt nem csak látható támogatóik voltak híresek de a háttér sötét alakjai is támogatták indulásukat...
Ez a fizetésemelés kb. olyan, mintha egy cégnél a melósok döntenének a saját fizetésükről.
Tetves tolvaj banda.
Bazmeg,kevesebbet fognak lopni!
És ezt így kimondja???
Mekkora egy állat seggfej ez az illető.
A kurva anyátokat!
Az alapvető elvárás,hogy NE! lopjatok rohadékok!
@közrabszolga: Mióta vagy te ilyen konteós beállítottságú? :)
Én már az első országgyűlés megalakulásakor is megdöbbentem, amikor a nagy tüntetések után az első dolguk a saját -akkori viszonyok között elég magas-
fizetésük megszavazása volt. Utána meg elkezdtek privatizálni gátlástalanul.
500e Ft egy alsó v. középkategóriás informatikus fizetése.
Ne hívjuk már ezt rablásnak.
Ha majd a ténykedésben látszik a korrupció azt kéne feltárni.
"akik meg vannak fizetve azok kevesebbet fognak lopni."

Ha ezt mondta szó szerint akkor az nagyon gáz. A tolvajnak az ismertetője, hogy lop. Mindegy mennyit. Valaki vagy lop és akkor tolvaj, vagy nem lop és akkor nem az. Olyan nincs, hogy erkölcsileg megengedhető mértékű lopás. Meg olyan védekező támadás, hogy más is lop. Főleg, hogy a XXI. században már eléggé egyszerű lenne megoldani, hogy lehetőség se legyen a lopásra az állami szerveknél...
.
.
Zuglóban egész évben Karácsony.
.
Klassz a poszt. Az egy perc röhögő szünet bizony kellett. :-))
Még meg sem melegedett a hatalom a kezükben, már pénzt osztanak maguknak.
én ezekhez a dolgokhoz nem értek, mer svalbárdon nincsen is ijesmi.
@Secnir: "b) a polgármester & képviselőtestület havi tiszteletdíja 500.000.- Ft, viszont tiszták, és nincs 20%"

De minek ennyi? Havi bérlet+közmunkás bér miért nem lenne elég? 47ezerből busásan meg lehet élni. Vagy mégse?
@Fabius:

fostalicskánkat valószínűleg az zavarja, hogy vannak hozzá hasonló zseniálisok, akik képesek bemutatni a másik ódalt.
@Imola Helyesi:

kezitcsókolom, kegyed megint betalált a közepibe, én nem is tudom hogyan lehet valaki ekkora marha.
egy maszek festő napi 15-öt keres. Az nettó 3-4k. Sosem hittem el, hogy egy képviselő is ennyiből él. A miniszterek meg csak 1-2 millából. Kb mindenki a tízszeresét, százszorosát lopja haza, de ezt nem merik bevallani a népnek. Gyurcsótány föl sem vette a nevetséges fizuját, hisz ő a rendszerváltás óta napi 1 millát keresett a kis üzelmeivel.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Most viccet félretéve a bruttó 500-at egy kicsit magasnak tartom egy városi képviselőnek. Főleg, hogy nem heti 40 órában képviselősködik hanem egy héten egyszer üléseznek 8 órát.
Sokan örülnének ha ennyit kereshetnének napi 8 óra munkával a versenyszférában. Az alacsony béreket meg főleg a magyar megélhetési politikusoknak köszönhetjük. Úgyhogy majd ha itt is nyugati bérszínvonal lesz akkor akarjon egy állami, közpénzből fizetett alkalmazott többet keresni mint a versenyszférában.
500e ft bruttó 330n nettó. 1100€...egy szállodai ágynemű cserélő bére Ausztriában szerintem nem gáz, inkább az a gáz, h ezt soknak érezzük.
mellesleg nem tom, hogy ebbe a forradalmi hejzetbe, amikor a nép vígan tűntetőzik, a disznó meg sertéstelepet avat, mér nem merül föl a kézenfekvő megoldás?

www.borsonline.hu/20141119_torgyan_katasztrofa_lesz_ha_orbant_megbuktatjak?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411
@totalnick: Egy tolvaj soha nem fogja bevallani önként és dalolva, hogy lopott. Ha mégis akkor az egy ostoba tolvaj, vagy annyira biztonságban érzi magát, hogy még dicsekszik is vele. Mint például a szíjjártó a 170milkás luxusvillájával. A képedbe röhög, mert úgyis tudja amíg a fideszé a hatalom senki nem fogja tudni elszámoltatni miből tellett neki rá.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "De minek ennyi? Havi bérlet+közmunkás bér miért nem lenne elég? 47ezerből busásan meg lehet élni. Vagy mégse?"

ezt nem karácsonyék favorizálták, hanem papcsákék, szóval ezzel mellélőttél :)
@hacsaturján:

Egy mondat fogta meg a szemem, mely szerint már nem tér vissza. Szerencsére.:)
@látjátok feleim szümtükkel:

én nem bízok a népségbe. előbb utóbb bisztos akad egy alak a metron, aki igenis rá tuggya bbeszélni a bácsit. ha nem a metron, akkor a buszon. vagy léghajón.
.
Jancsi és Juliska egybehangzó vallomása szerint a vasorrú bába szuverenitásuk megsértésére szövetkezett a péklapáttal, azonban a patkómágnes eltérítette a bábát az általa kitervelt menetiránytól, és a péklapát magára maradt.

magyarhirlap.hu/cikk/10165/Gyanus_tervek_a_kormanybuktatasra
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "olyan nincs, hogy erkölcsileg megengedhető lopás".. Na na!! Liberóék találták ki a megélhetési bűnöző fogalmát. Ami nem csoda, mert a liberó agy könnyebben felmentést ad a lopásra. (és bármilyen más bűnre is, maguk is hajlamosak lazán venni a szabályokat.
@guma: "na mégis megírtam, mit gondolok minderről"
Nagyon jó, hogy megírtad, így gondolom én is.
Ezek az emberek felismerték, hogy szakadékba rohan az életük, tenni akarnak ellene. de egyenlőre csak az okozót és okot látják. Meglesz MAJD a változás "hogyanja"is előbb-utóbb.Bizonyítja ezt a "demokráciát" "Európa" skandálása a tömegben.
Nagyon dühös vagyok a fanyalgások miatt, mikor örülni kellene a felismerésnek, mint első lépésnek
Ez meg mi a lófac? - kérdezte a csemete.
Gyerek ilyet nem mond, szólt rá a szigorú anya.
- De miért?
- Mert nem gyerek szájába való!
@hacsaturján: Egyes felmérések szerint az idén januárban alakult, alulról szerveződött, radikális baloldalinak látszó, alapvetően minden korábbi politikai szereplővel szemben kritikus Podemos ma már Spanyolország legnépszerűbb pártja. Nem kell hozzá nagy ész, hogy észrevegyük: a módszerek és a jelszavak máshol is beválhatnak... :)

www.muon.hu/on-line-tartalom/1852-podemos-foldrenges-spanyolorszagban

www.latin-amerika.hu/elemzesek/2091-amit-a-spanyol-podemos-tanult-venezuelatol

www.newsweek.com/2014/10/31/podemosradical-party-turning-spanish-politics-head-279018.html
@hacsaturján:

Az lehet, hogy Svalbárdon nincsen ilyesmi, de tisztelettel felhívom a figyelmét arra a tényre, kedves Mester, hogy a rénszarvas populációt egyetemleges veszély fenyegeti, ugyanis:

"Rénszarvasokat alkalmazna az orosz rendőrség Északnyugat-Szibériában, a Jamalo-Nyenyec régióban. Az állatok szánhúzóként segíthetnék a rendőrök munkáját a nehéz terepen - írja a BBC."

A birodalmi szemlélet miatt lehet, hogy igényt tartanak a svalbárdi rénekre is, függetlenül attól, hogy az a Mester egyszemélyi köztársaságának fennhatósága alá tartozik.

És ezt nem a légből vetítem, hanem innen:

www.origo.hu/nagyvilag/20141118-renszarvasokat-alkalmazna-a-rendorseg.html

Lehetséges hogy itt már csak Svalbárd valamint Vitéz János és Hollófernyiges perszonálunióba szervezett ereje segíthet, amelyet hallgatólagosan a vasorrú banyák szövetsége támogat.

Igaz a bibi C szavahihetősége nagymértékben csökkent a szememben, mióta a hétfő esti tumultusban résztvevőket tízezer főre becsülte.
@Secnir:
bocsi, de a felállás ez lesz:
c; ... a polgármester & képviselőtestület havi tiszteletdíja 500.000.- Ft,...+ se nem tiszták, még +20% is.
@kifordított nagyanyó:

"_Az alapvető elvárás,hogy NE! lopjatok rohadékok!_"

Látod, látod hirtelen felindulásodban már te is arra biztatod őket:)
Bemutatták kicsiben, hogy mi lenne országosan, ha az összefosás nyerne. Ugyanaz, csak a számlaszámok változnának. Meg ugye a kommunikáció, hogy ők most nagyon demokratikusan lopnak.
@jaegtoer:

értékelem fölösleges aggodalmát, de a svalbárdi rénszarvas alfaj, nem él másutt, csak itten nálunk és ráadásul nem beszél oroszul.
@totalnick:
A p.csába mégsem ő a leggazdagabb magyar?!!! Számolj már, mielőtt hülyeséget öklendezel!
@Myrath:
Ezzel egyetértek, legalább ennyit kellene keresnie mindenkinek.
@Gábris szomszéd:

és mi a hejzet a tonga-szigeteken? menj mán a picsába!
@Fabius:
A Várnai védésedeidet olvasva azért megkérdezem: nem a szavazók döntöttek úgy, hogy Zuglóban Papcsákot leváltották, de a közgyűlésben csupán 1 fővel lett többje az Összefogásnak a Fidesznél? És nem a magát cvivilként kampányoló ex-LMP-s (az LMP-ból való távozása után a pártlistán bejutott képviselőhelyét persze nem adta vissza, mert a képviselői juttatás kell neki + Tarlóstól is kapott fővárosi FB tagságot, amit az LMP nem támogatott) Várnai volt az, aki az Összefogást megosztotta és szavazatokat vitt el tőlük, ami miatt számos választókörzetben a fideszes jelölt a nevető harmadikként tudott nyerni?
Ezek után miért véded Várnait? Miért adsz hitelt neki? Nem lehet, hogy Várnainak az fáj, hogy kimaradt a "buliból", és kevesebb pénzt visz 5 évig haza, mint az elmúlt 4 évben?
Vajon nem lenne érdemes azon elgondolkodni, hogy Zuglóban országosan egyedülállóan az egymást mocskoló pártok össze tudtak fogni és együtt tudnak működni: MSZP-DK-Együtt-PM-Fidesz-LMP-Jobbik, és ebből az együttműködésből egyedül Várnai maradt csak ki? Vajon miért?

Várnai korrupcióellenességéről csak annyit, hogy a választási kampányban a fészbúkon Tarlóst dícsérte, amióta Talrós a főpolgi, azóta a fővárosi városházán nincsen korrupció. Muhahahahahahahaha MegaLOL :D :D :D
Persze, ha tudjuk, hogy a zuglói önkormányzati képviselói fizuját a Trafó FB tagságával egészíti ki, amit Tarlós adott oda neki, és a fővárosi Fidesz és Jobbik frakció szavazott meg (míg az akkori saját pártja az LMP ellenezte), akkor érthető, hogy a kampányban ez az álcivil, álellenzéki Várnai miért is dícsérte annyira Tarlóst.

Ahhoz képest meg, hogy még a pénteki alakuló ülés előtt is milyen nagy pofával írta Várnai a blogján, hogy ő lesz a mérleg nyelve, mert a szocik és a Fidesz között kizárt, hogy valahi is megegyezés legyen, ahhoz képest pont ő esett pofára, amikor mind a 4 párt megegyezett egymással, és egyedül Várnai Lászlót hagyták ki mindenből. És most ez fáj neki, és sebeit nyalogatva a fél internetet teli trollkodja Várnai, hogy őt kihagyták a buliból. Vajon miért? Vajon miért csak ő maradt ki?
Tán csak nem azért, mert egy együttműködésre képtelen alak?
@GeoCracker: "Orbán cinikusan rokonlátogat"
itt most a mangalicákra vagy marhákra érted?

az én megoldásom, hogy ők a disznók, mi meg a marhák.
Lemondott már Vida Ildikó?
Serdült Viktória2014. 11. 19. 10:18

Mintegy 20 aktivista jelent meg 10 óra után pár perccel a Nemzeti Adó - és Vámhivatal Dob utcai épülete előtt. Kezükben táblákat tartottak, majd bementek az épületbe, hogy az ügyfélszolgálaton megkérdezzék, lemondott-e már Vida Ildikó, a szervezet vezetője.

www.origo.hu/itthon/20141119-lemondott-mar-vida-ildiko.html
engedtessék meg nekem, hogy ez engem jobban érdekel és foglalkoztat, ellenben a fontos, helyi cicaharc:

11:24
Katasztrófára figyelmeztetnek a tanárok - tüntetés lesz szombaton

Szombatra, a magyar közoktatás napjára szervezi tiltakozó demonstrációját a Pedagógusok Szakszervezete. Az Emmi előtti tüntetésen a gyermekszegénységre és a gyermekek tanuláshoz való jogára kívánják felhívni a figyelmet.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI

hvg.hu/itthon/20141119_Katasztrofara_figyelmeztetnek_a_tanarok_

----

11:09
Bővítenék a vasárnapi nyitva tartást Franciaországban

A vasárnapi munka tabutéma a franciák többsége és a szakszervezetek számára, de a kormány azt tervezi, hogy az eddigi 5-ről 12-re növeli azoknak a vasárnapoknak a számát, amikor az üzletek nyitva tarthatnak. A nagy üzletláncok üdvözlik a készülő lépést, szerintük ezzel új munkahelyeket teremthetnének.

hvg.hu/kkv/20141119_Bovitenek_a_vasarnapi_nyitva_tartast_Fran

--

Guardian: A különadók nyertesei Orbán szövetségesei

A brit lap Tesco-díjnak nevezi az élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelését, és kiemeli, hogy a külföldieket érinti hátrányosan.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F11%2F19%2Fguardian_a_kulonadok_nyertesei_orban_viktor_szovetsegesei%2F
@Fabius: Amikor a milliárdok felett exponáló képviselő 150 ezer forintot visz haza nettóban, akkor abba a rendszerbe bele van kódolva a korrupció. Az ilyen ember "kísértésbe" fog esni és megvesztegethető lesz.

Ha viszont már keres annyit, amiből meg lehet élni, akkor lehet, hogy elgondolkozik, hogy érdemes-e eladni a tisztességét. Nem bizots, naná, hogy nem. De az elsőnél biztos, hogy igen. Hacsak nem unatkozó milliárdosokból áll a képviselőtestület, akkor feltételezni fogjuk, hogy valamiből meg kell élnie neki is.

Tudom, hogy Magyarországon az a jó, ha látszólag semmit nem keres a politikus és aztán nem kérdezzük, miből van a 200 milliós villa vagy a Hublot óra és a 100+ milliós luxuslakás. Meg anyuka adta, esetleg a feleségnek volt otthon véletlenül 60-70 millió. De ez nem jelenti azt, hogy ez a jó hozzáállás.

Nem azért kerül sokba itt a bürokrácia, mert magasak a fizetések, hanem mert durva a korrupció.
@Virág et.:
diszponáló lesz az, Virág et... ha csak nem merült le az akku.
@Virág et.:
"a milliárdok felett exponáló képviselő "

Miért használsz idegen szavakat, ha nem ismered a jelentésüket? Ettől nem tűnsz okosabbnak.
A szó, amit kerestél: diszponáló.
Amúgy meg megette a fene az egészet, ha a tisztességet pénzben mérik.
jövőkép:

"ma nem tudunk mindenkinek munkát biztosítani, de a következő négy évben évről évre 25 százalékkal meg lehet emelni a közmunkások számát"

rogán antal

előttem van, ahogy boli közmunkásként cicázik a medikákkal.
@parti_giano: miközben te vagy én dokumentáljuk az összeíró könyvben a NERedményességet...
@parti_giano:

Nekem elég elrettentő jövőképnek tűnik az, hogy a nevében polgári párt közmunkás foglalkoztatásban láttatja a jövőt, a reményt, és a kibontakozást.
@hacsaturján: Hát onnan már ilyesmiket hallani. :)

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy személyes találkozón kérdezte arról Kerry-t, hogyan kell értelmezni azt, amit Obama mondott a világra leselkedő veszélyekről. Most az orosz parlament alsóházának ülésén beszámolt arról, mit reagált az amerikai külügy első embere. "Észrevettem, hogy Obama még az ENSZ közgyűlése előtt is megenged magának ilyen kijelentéseket ... mikor John Kerry-vel beszéltem nemrég, megkérdeztem, hogyan értette ezt. Azt mondta: "ne is figyeljek rá".

Tehát adott egy ország, aminek katonai költségvetése többszöröse a világrangsorban második-harmadik helyen utána következő hatalmaknak, globális katonai jelenlétet tart fenn, - de az elnök szavát nem lehet komolyan venni.

rbth.co.uk/news/2014/11/19/lavrov_says_kerry_told_him_to_ignore_obamas_words_on_russia_threat_41508.html
@parti_giano:

"_előttem van, ahogy boli közmunkásként cicázik a medikákkal._"

Közmunkásként legfeljebb cikázhatna a medikák között, cicázásra már nem lenne ideje:)
@KÁTÉó53éúétr6: :)

sajnos elég bénán sikerült, de az már valami, hogy más is így gondolja...

van egy kis időm megint olvasni és TUAREG szuper elemzést írt megint, mert ugye igazi utánpótlást senki nem akart nevelni.
hozom:

Döntsétek már el: kell az Ifjúság?

Évek óta megy a panaszáradat az ellenzéki pártok részéről, hogy az ifjak nem mozdulnak. Hát most megmozdultak kezitcsókolom, és nem tudom kinek nagyobb az ijedelme: a Fidesznek, vagy a hivatalos ellenzéki formációknak.

Ejjj, ezek a csúnya fiatalok, már miket nem mondanak ezeken a tüntéseken, fújjj, hogy utálják az egész 25 évet, mééégilyet. Pedig utálják, azért mondják, és ha valóban azt szeretnénk, hogy részt vegyenek a politikában, akkor tán meg kéne hallgatni, mit gondolnak Ők, nemde. Már megy is a pártszerű, meg generációs sértődés, már nem is szeretik annyira ezeket a fiatalokat. Addig szerették, amíg csak netadóztak, de így, hogy már politizálnak, így már kezdenek is rögtön közellenséggé válni. Kilóg ám a lóláb, Tisztelt Kollégák: az nem úgy megy, hogy Ti megmondjátok, mit szeressenek az Ifjak, mertha hallgatnának Rátok, akkor lennének ugyebár nagy ellenzéki párttüntetések, de úgy veszem észre, hogy nincsenek. És azért nincsenek, mert nem mennek el rájuk tömegesen az emberek, így aztán az okosabbja már meg sem próbál ilyet szervezni, mert ha egy országos párt csak párszáz embert tud összegyűjteni, az biz porráégés, tehát kerülendő. Kerülik is, inkább megkezdték a jobbnál jobb ajánlatok sulykolását: kinek épp kit kéne követni, de gyorsan, mert különben elmúlik a Tömeg. Csaxólok: nem kell ezért aggódni, ez a tömeg nem a Ti tömegetek, ha elmúlik, nem a Ti bajotok, ugyebár.

Ja, utálják az egész elmúlt 25 évet, ez van, minden oldal megtette a magáét abban, hogy legyen okuk erre. Igen, pontosan tudjuk, hogy óriási különbségek vannak az Orbán Rezsim és az összes többi között, mondhatni a Felcsúti Maffia a legrosszabb dolgaink megtestesülése. Csakhát az Ifjúság láthatóan nem romlott még meg annyira, hogy elkezdje mérlegelni: kik azok, akik csak talicskával lopnak, és kik teszik ezt kamionnal. Nem, Ők azt akarják, hogy ne legyen lopás egyáltalán, hogy ne legyenek pártok közötti keresztmutyik, a jó magyar csencsembencsem, ami miatt az emberek milliói elfordultak a politikától, és otthon maradnak a választásokon, hogy aztán lehessen Őket birkázni. Figyelem is a dühödt reakciókat a Kossuth téri tüntetésre: megy a melléduma, a formai kellékek ekézése, mindenről szó van, ami vitatható, csak a lényegről nincs. A lényeg pedig ennyi: az Ifjúság nem akar semmiféle korrupciót, a politika erkölcsét meg akarja tisztítani, na ezzel meg senki nem mer vitatkozni, ezért aztán megy a fogáskeresés a lényegtelen elemeken. CCCP-s póló, rikácsolás, tömegotthagyás, hangosítás, ez a téma, pedig a tüntetésnek NEM ez volt a témája, legalábbis az ottlévő, és ott is maradó 30 ezer embernek biztosan.

Egy utcán lévő tömeg mindig csak a jéghegy csúcsa: rengeteg ember érzi ugyanazt otthon, mint a demonstrálók, csak nem mer még csatlakozni hozzájuk. 30 ezer ember a Kossuthon, az többszázezres hasonlóan gondolkodó társadalmi csoportot jelent ám a valóságban, és pont azt a réteget, amelyik távolmarad a választásoktól, mert sem a Fideszt, sem annak létező ellenzékét nem akarja, bocs. Márpedig tudtommal a Nép az úr és a politika csak az Ő szolgája: ha emberek százezrei tojnak a jelenlegi politikai elitre, akkor azért nem Ők a hibásak. Tán tessenek súlyosabbnál súlyosabb személyi javaslataik előtt némi önvizsgálatot tartani, nem megpróbálni lenyomni a frissen sarjadó új politikai hajtást. Egyrészt úgysem fog sikerülni, mert a Tömeg dühös, ezt megmutatta, és egy dühös tömeget úgysem lehet nyavajgással otthontartani, legközelebb is menni fog. Tán tessenek megküzdeni ennek a tömegnek a támogatásáért, mert a rossz hírem az, hogy innentől számolni kell velük, akkor is, ha nem tetszik. El kéne magyarázni, meg kéne mutatni konkrét cselekvésekkel ennek az Ifjak által dominált tömegnek, hogy az ellenzéki pártok nem olyanok, mint a Fidesz.

folyt. köv.
Nem olyan nehéz, volna ehhez pár javaslatom. Kezdjük tán azzal, hogy az ellenzék összes parlamenti képviselője szépen visszaadja a mandátumát, és nem vesz részt Orbán Bábszínházában. Folytassuk azzal, hogy az önkormányzati képviselőtestületekben ellenzékben levő Szocik, Dékások, meg Együttesek nem ülnek be a közös mutyikat eltakaró fügefalevélnek közbeszerzési, meg felügyelőbizottságokba, nem vállalnak himihumi tanácsadói posztokat Narancs vezetésű cégekben, ellenben sorra teszik a feljelentéseket a nyilvánvaló többségi szabadrablással szemben. Hajjajj, mielőtt ki tetszenek borulni, csaxólok, ez még csak a kezdet, ha újra hitelesekké akarnak válni az Urak. Ennél ugyanis sokkal több kell, de ez a minimum tárgyalási alap a demók Tömegével, márha valóban megnyerni, és nem lenyomni akarjátok Őket, kedves Pártok. Lássátok a különbséget: a hivatalos ellenzéknek vannak kiváló szónokai, a tüntetőknek meg nincsenek, de a Tüntetőknek meg van élő tömege, a kiváló szónokoknak meg az nincs. Magyarul nem a szónoklatokon múlik a móka, nem a dumán, mert abból elég volt: csak a tettek számítanak, lássuk, ki a megélhetési, és ki nem az. Mert amíg Ti, kedves Ellenzéki Pártok, ugyanabból a vályúból esztek, mint a Fidesz, addig ez a Tömeg nem is fog különbséget tenni köztetek.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
@jaegtoer:

ismét remekelt TUAREG, (ide is másoltam az egészet, mert szerinte nála több igazság van mint a fanyalgóknál) és ez a javaslat szerintem neked is tetszik!

sőt kapcsolódik a blog témájához is.

"Kezdjük tán azzal, hogy az ellenzék összes parlamenti képviselője szépen visszaadja a mandátumát, és nem vesz részt Orbán Bábszínházában. Folytassuk azzal, hogy az önkormányzati képviselőtestületekben ellenzékben levő Szocik, Dékások, meg Együttesek nem ülnek be a közös mutyikat eltakaró fügefalevélnek közbeszerzési, meg felügyelőbizottságokba, nem vállalnak himihumi tanácsadói posztokat Narancs vezetésű cégekben, ellenben sorra teszik a feljelentéseket a nyilvánvaló többségi szabadrablással szemben. "

tuaregblog.blogspot.hu/2014/11/dontsetek-mar-el-kell-az-ifjusag.html
@guma: "Folytassuk azzal, hogy az önkormányzati képviselőtestületekben ellenzékben levő Szocik, Dékások, meg Együttesek nem ülnek be a közös mutyikat eltakaró fügefalevélnek közbeszerzési, meg felügyelőbizottságokba, nem vállalnak himihumi tanácsadói posztokat Narancs vezetésű cégekben"

Na ezen a ponton el is bukik a dolog az "ellenzékiek" részéről. :)
@parti_giano:

ezzel a faszival sürgősen meg kell ismertetni ezt az életformát amit másnak javasol.

csak ez az egy út van, különben megy mindenki a levesbe.
@Gábris szomszéd:

tudod ott kezdődik a gerinc, hogy ellenzékként nem szavazom meg ezt a tömény ocsmányságot kb 99%-ban a kormánypárttal!

tehát, a jobbik egy qrva szót se szóljon.
@fehérfarkas:

Senki nem állítja, hogy Várnai könnyű ember. De azt igen, hogy az elmúlt négy évben az egyetlen volt a közgyűlésben aki értékelhető teljesítményt nyújtott. Holott ott ültek mellette akkor is a válogatott legények, és pislogtak fb tagként a Mazsuzásra, mint hal a szatyorban. Na, az a némaság legalább egy alpolgi címet meg jusst hozott.

Lehet ezt kellett volna Várnainak is csinálni.
Tehát akkor mostantól nem Fidesz-féle hűbéri lánc-kifizető helyként fog működni... Ez megnyugtató lehet, csak csöppet zavaró, ha a narancsbolsevik párt helyett bármelyik másik párt, vagy cég, vagy független izémizé neve kerül behelyettesítésre.
Márpedig az ott settenkedő coci ettársakat elnézve gyanús, hogy nem társadalmi munkában, dolgos kiskezükkel akarnak munkálkodni majd a kerületért, hanem a "dicső elődök" nyomvájújában, azokra visszamutogatva és lelkesen elvtársias légkörben igyekszenek kibekkelni az elkövetkező pár esztendőt, szorgosan vajazva közben a kenyérke mindkét oldalát.
Magyarán:
Kívülről nézve gyorsan elkurvultak a T. Urak, még a látszatra sem adnak.
Mit tudhat ez a coci csóka ezekről, ha ilyen szépen beterpesztettek?
Szép, új világ... Lesz ott móka, kacagás.
@jaegtoer: Az, diszponáló. Meg lent is nem igen, hanem nem. Azért remélem a lényeg átment. :)

Eh, azt hiszem, iszom egy kávét.
@Fabius: A Barta Jánosnak a posztban intézett kérdésedre szerintem itt található meg a választ:
zoldzuglo.blog.hu/2014/11/17/elso_zoldzuglo
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: A tisztességet mindig is pénzben mérték. Amúgy lásd fent.
@guma: ejjj hanyan mondtuk mar ezt itt is, mint tudjuk a remenyhal utoljara, nalam mar klinikai halalban van. Most megint talanvan, mint a diakokknal nehany eve.
@Virág et.:

Leragadtál kicsit a hadd keresenek félmisit dolognál, és a megsokszorozott bizottsági helyekről, a külsős pénznyelőkről szavad nincs.
-no comment-

12:48
Putyin: Magyarország az egyik legfontosabb partnerünk

Az orosz elnök 15 külföldi nagykövet megbízólevelének átadásán beszélt erről. Putyin további közös, nagyszabású beruházásokat szeretne Magyarországgal.

hvg.hu/vilag/20141119_Putyin_Magyarorszag_az_egyik_legfontosabb
Fabius (nem tölti be valamiért a hsz-ed, ha kommentablak van)

A havi félmillió bruttó és a bizottsági helyek halmozása összefügg, egymásból következik.
@Fabius:
Látod... Nagyvonalúnak kell lenni, nem elveszni a részletekben.
Kekecek vagytok. Mindjárt itt van karácsony...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fotózni is tilos az EU-s zászlót a parlamentben

Mesterházy Attila nagy fejmosást kapott a fideszes elnöktől.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F19%2Ffotozni_is_tilos_az_eu-s_zaszlot_a_parlamentben%2F
Titokzatos tétel van a büdzsében
A 2015-ös költségvetésben titokzatos 169 milliárd forintos állami vagyonértékesítési bevétel szerepel.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/titokzatos_tetel_a_budzseben_oriasprivatizaciora_keszul_a_kormany.589742.html
@belekotty: Akkor azt nézd meg, hogy a II. ker.-ben mi folyik. Itt a 8 éve rablógazdálkodó lángzsolti emelte a maga fizetését a másfélszeresére. Csapattagja ő is a rogán-szíjjártó-kósa (stb.) egyletnek, 29 milliós jövedelemből bírt százmillás házat építeni:
www.google.hu/search?q=l%C3%A1ng+zsolt+fizet%C3%A9se&rlz=1C1GGGE_huHU610HU610&oq=l%C3%A1ng+zsolt+fizet%C3%A9se&aqs=chrome..69i57.8214j0j8&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8#q=l%C3%A1ng+zsolt+j%C3%B6vedelme
@trisel: Teszem hozzá, tán nincs még egy annyira mocskos kerülete Budapestnek, mint a Margit körút környékbeli utcái. Se olyan trágya kutyafuttatója.
@guma:
"sajnos elég bénán sikerült, de az már valami, hogy más is így gondolja..."

Szerintem sokan gondoljuk így. Igaza van Tuaregnek abban, hogy nem mindenki mer még csatlakozni a tüntetésekhez. Jó lenne, ha nem fulladna ki a lendülelt, és egyre többen lennénk...
nahhhh, ilyenből kéne több és minél több felé:

Máris megbukott a HVG még ki sem nevezett új főszerkesztője

A kiadó engedett a szerkesztőségi nyomásnak, mégsem a Welsz Tamással üzletelő, Szekeres Imrének tanácsot adó Sztaiszláv Anrdár lesz a főszerkesztő.

444.hu/2014/11/19/maris-megbukott-a-hvg-meg-ki-sem-nevezett-uj-foszerkesztoje/
@Virág et.:
"A tisztességet mindig is pénzben mérték"f

A te köreidben. Az enyémekben nem.
@GeoCracker: A földbe döngölt, szétpofozott, magatehetetlen ellenzék teljes letargiája, az állandó emútnyócévezés oda vezetett,hogy nincs már ember a baloldalon, aki ki mer/tud állni, pláne tízezreket kivinni az utcára. Pedig egyiket-másikat érdemes lett volna támogatni képességei, tisztessége, rátermettsége okán. Mi is hozzájárultunk mindehhez, hogy nincs ellenzékünk, szétutáltuk, mi csaptuk el őket, az összeset, ami nem biztos, hogy célszerű is volt. Mindenki - még itt is - okádott a baloldali pártoktól, még mielőtt rendezték volna soraikat.
Akkor mi legyen a megoldás? Mindenkit kiutálunk, aki felszólal a MI érdekünkben? Csak?

Ennyi év punnyadás, töketlenkedés után felhorgadt néhány fiatal véramatőr, aki tenni akar, de még nem tudja, hogy mit. Valami mást, mint eddig volt. Tesznek valamit legalább és van támogatottságuk, harci kedvük.
Nekik is elegük lett az eddig összehordott szarból.
Érthető és veszélyes, de közben tiszteletet és elismerést is érdemelnek, mert most már tényleg nincs más választékunk.

Nem kell ez az országos fanyalgás azon, hogy miféle balfaszok ezek a pár hete összeállt, elszánt fiatal, a felszólalók, szervezők, mekkora hibákat követtek el minden alkalommal a tüntetéseken.

Nincs más és kész.
Csak egy lehetőségünk van: figyelni és kivárni, mivé alakul ez a lendület..
Orbán leválthatatlan, ő már berendezkedett, lemondani csak a halálos ágyán tervezte. Választásokig rengeteg idő van tapasztalatszerzésre, hogy kiforrja magát valami. Bármi, amit akár fel lehet vállalni.

Ahogy nézem, nem a Bközép népe, intellektusban vernek sok huszonöt éve parlamentben üldögélő zombit.
Türelem és odafigyelés.
Az is lehet, hogy egy év múlva ellenük megyünk az utcára, de addig bizalmat érdemelnek, mert egyelőre jó az irány.
@Virág et.:

Jól van na. Tudtam én, hogy nyelvbillentyűbotlás volt az.
A korrupcióra meg társadalmi igény van. Jó fizetés nem akadály, mert lássa be, a jó fizetésnél jobb a több:)
Jó híreket hoztam.:)))

A következő tömegtüntetés időpontja: 2015.1.2.
Itt olvashattok róla többet: www.facebook.com/zsolt.varady.94/posts/1578078725756666

Ma tüntetés nincs, viszont van tiltakozási akció. A NAV Dob utcai képviseletén. 10.00 órakor kezdődött, jelenleg is tart.
www.facebook.com/sajtoszabadsagert

Kérdezzük meg mindenhol, hogy már lemondott Vida Ildikó?

Akik nem tudnak Budapestre utazni azok feltehetik a kérdéseit ezeken a telefonszámokon:
NAV Általános Tájékoztató Rendszere
+36-40-42-42-42
NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző rendszere
+36-40-20-21-22
NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóság (Dob utca)
+36-1-461-3300
NAV (Széchenyi utca)
+36-1-428-5100

Friss híreket itt találtok:
www.facebook.com/sajtoszabadsagert?fref=nf
Osztán kiszámolta valaki, hogy a képviselők illetménynövekedése hanyad része a költségvetésnek? Én megmondom: 0.25%

Szerintem ha ez az ára a normális működésnek, a korrupció elkerülésének, akkor ez nagyon megéri. Amúgy pedig egy bruttó 400 ezres fizetés egy 120 ezres kerület képviselőtestületében teljességgel normális. Ennyit egy segédkönyvelő is keres bármely zuglói önkormányzati cégnél.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs+1
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs+1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a zongora projekt eredménye lehet? ha már az energiacella kifongott.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

13:23
Hazánk lehet a következő Ukrajna?

A Nyugat és Oroszország közötti küzdelem következő frontvonalát vizionálva kommentálja a hét végi tüntetéseket az International Business Times. Orbán Viktor a lap szerint olyan szerepet játszhat, mint amilyet Viktor Janukovics volt oroszbarát elnök alakított Ukrajnában.

hvg.hu/gazdasag/20141119_Hazank_lehet_a_kovetkezo_Ukrajna
@iii: na ja, de a segédkönyvelőnek az a főállása. vagy már az önkrományzati képviselőség is az lesz?
Kerényi Imrét visszahelyezik a City TV-hez

Kétszeres törvénysértés volt az adminisztrációs hiba mögött, kétszeres díjazás jut Kerényinek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F19%2Fkerenyi_imret_visszahelyezik_a_city_tevehez%2F

--

Korrupcióellenes Szövetség alakul

Egykori adóhivatali dolgozók és politikusok az alapítók. Volt fideszes is lesz a csapatban.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F11%2F19%2Fkorrupcioellenes_szovetseg_alakul%2F
Jó napot!

Van ilyenünk is!!! Fogadjunk, más országnak nincsen!

V. Németh Zsolt környezet-, agrárfejlesztés- és HUNGARIKUMÜGYI államtitkár

Mennyit foglalkozhat saját magával, hiszen ez a poszt önmagában hungarikum...
Szerintem elég naiv gondolat, hogy valaki odatolja magát a politikába 100-150 ezer forintos fizetésért, és majd nem fog lopni. Biztos van olyan milliomos, aki ezt becsvágyból tolja, meg tök tisztességes, de azért alapból nem feltételezném, hogy ez lenne az általános helyzet. Én jobban örülök, ha keresnek normálisan, és nem nyúlják a közpénzeket, és nincsenek mr 20%-ok, akkor talán lefelé is több jut a befizetett adókból...

Talán mondjuk időt kellene adni ennek a felállásnak. Pl. az LMP szerepéről linkelt is valaki egy posztot fentebb, ami nekem elég meggyőzőnek tűnik az ő megfontolásaikról.
A fidesz gépontja nem egy zseni (finoman fogalmazva se), de karácsonnyal kapcsolatban már megmondta a tutit régebben:

gfg.blog.hu/2014/01/18/taviratok_a_kampanybol_4_gergo_es_a_kinai_atok

ezek után csodálkozik valaki?
@Gábris szomszéd:
Énekelni is tud? Ez egy szupermen!!! :))
@jöttem: és a nem diplomata külügyminiszter is hozza a kötelező:

Szijjártó Moszkvában be is szólt, meg nem nem is
Szijjártó Péter új magyar vízumközpontot is átadott Moszkvában, itt éppen orosz sportolók veszik át dokumentumaikat. Fotó: MTI/Moszkvai magyar nagykövetség

Egyensúlyozik a magyar külpolitika a Nyugat és Oroszország között. A Moszkvában tárgyaló magyar külügyminiszter beszólt az ukrajnai beavatkozásért, de ismét elvetette a szankciókat.

444.hu/2014/11/19/szijjarto-moszkvaban-be-is-szolt-meg-nem-nem-is/
Azt gondoltam, hogy Karácsonnyal sem lesz jobb, de azt azért nem hittem volna, hogy pofátlanságban simán ráver Kósára meg Rogánra.

@elwood:
Az informatikust nem közpénzből fizetik, ezeket meg igen.
Mellesleg az 500 rongy már informatikusoknál is meglehetősen jó fizetésnek számít.

@Myrath:
Csak nem Ausztriában élünk, baszd meg.
@iii:
Ja, napi átlag 2 (KETTŐ) óra munkáért.
Te hol élsz?
@guma:
Köszönöm, hogy idehoztad.:))
Elnézést, de egy kicsit hosszú lesz, viszont ha van még kérdés, szívesen válaszolok.

Nagyon találó a montázs és feliratai is, amennyiben még megoldható, szeretnék a jobb kezembe egy szivart (sajnos elég sokat dohányzom), valamint egy glóriát is a fejem fölé.
Polgármesterünk kijelentése (lehet, hogy Zuglóban fognak a legtöbbet keresni a képviselők de itt fognak a legkevesebbet lopni) azért több értelmű. Azt méltányolom, hogy nem ígéri, hogy pár nap alatt rendet teremt, azt kevésbé, hogy úgy is értelmezhető, hogy kinézi minden képviselőből, hogy lopni fog….a zuglóiak többsége úgy is ezt feltételezi egyébként, bár én mindent elfogok követni, hogy erre rácáfoljak, - még ha nem is tűnik úgy.

Az alakuló ülés óta a képviselő díjazások kapcsán kibontakozó polémián jól szórakozom, - én minden további nélkül megszavaztam. Az alapdíj valóban alacsony, de az összefogdosósoknak kellett négy "fregoli képviselő" hogy az 50% körüli képviselő létszámukkal minden bizottságban igen határozott többségük legyen (meghatározott bizottságonként a képviselők és a külsősök aránya), - így ezeknek a díjazása elszállt. A Fidesznek a "konszenzus" díjazása miatt kellett négy tanácsnoki hely és sok bizottsági hely, - ezzel az össz. költségek is elszálltak, ezt csak tuningolta a polgármesteri és alpolgármesteri plafon de erre az évre bőven volt rá fedezet. Lehet, hogy nagyon népszerű módosítót fogok a legközelebbi ülésre beadni az "anomáliák" rendezésére. Mivel az alakuló ülés előtt 15 perccel véglegesült a "zuglói konszenzus", az ezt mindenáron megalkotni óhajtók nem mérlegelték azt minden szempontból
Az „éhezők viadalán” személy szerint próbáltam méltányos lenni, a Civil Zugló mellett még ki is álltam, azt Várnai cseszte el. Szerintem Tócsa, Rozgonyi és Karácsony sem akart pár hónap alatt a fregoli képviselőkből milliomost csinálni, de ők az alap bizottsági struktúrára számolták a létszámot, nem a Fidesz kompenzálására megtolt mega létszámra, szerintem ez még változni fog, - talán nem lesznek a következő körben ennyire mohók…

Az alakuló ülés előtt pár zuglói netes fórumon már emlegettem, hogy ebben megállapodtam az Összefogással. Ahhoz képest, hogy mind két oldal mit kínált, nagyon szerény igényeim voltak. Három bizottsági helyért, amit mi választhattunk ki (ebből az egyik bizottsági elnöki) megszavaztam az alpolgikat és bizottsági struktúrát. Nem nagyon tudtam olyat kérni, amit ne ígértek volna meg, majd meglátom, hogy mi történik. Nem esett még le mindenkinek, hogy az átláthatósági rendeletnek a gyakorlatban milyen következményei lesznek, de nekem az volt a legfontosabb (azt javaslom mindenkinek, hogy érdemes az ezzel kapcsolatos történéseket figyelni, ebbe én is beleállok). Egyébként ez a megállapodás csak a képviselőtestület megalakulására szólt.

Illúzióm ugyan nincs, hogy ebből még mi lehet, de önmagában, nekem ez belefért, hogy az első ülésen ne az előző ciklusos esztergomi vagy a mostani XV. kerületi példa felé induljunk el. Az „össznépi lepacsizás” egyelőre olyan, hogy mindenki sakkban tart mindenkit, ez még a kerület szempontjából alakulhat jól. Vagyok annyira türelmes, hogy megvárom, hogy a meglévő előítéleteimnek gyakorlati bizonyítéka lesz, akkor is ráérek még „zajongani”. Úgy vélem, hogy még a december 04-én várható képviselő testületi ülésen is csiszolódnak a dolgok, lehet az még elfogadhatóbb, de lehet rosszabb is, azon vagyok, hogy jobb legyen.

Barta János (LMP & etc.)
@Spániel:

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

most jutottam el egy egész elképesztő kirohanáshoz a "gyerekek" védelmébe...

a hsz-k is nagyon jók, éles és komoly a vita. nekem Zsófi megfontoltsága tetszett mindig és azt hiszem most sem kellett volna ennyire lerohanni ebben a stílusban...
bár ez meg totál összecseng a fiatalok "kirohanásával" és nagyon szolidáris akart lenni így is...

nem is idézek semmit csak linkelem

gepnarancs.hu/2014/11/michancsik-hanyingert-kapok-a-szovegedtol/
@jöttem:

nincs mit! :)
tipródok én is rendesen, mert fikázni könnyű (hiszen láthattuk a "bénaságot" és bizony a felkészületlen butaságot is) de miként lehet ezen a helyzeten segíteni?
azt ki mondja meg?

én nem vagyok fácsés. de sokan részesei és ott "jelentkeztek" be a rendezvényre. sokan ismerhetik is egymást.
talán ott kellett volna valakinek ár "besegíteni", hogy kicsit se égjenek le, hanem büszkék legyenek arra amit képesek voltak csinálni.
Elpusztíthatja a CBA a madaras Tescot? (részlet)

"Nagy az ő bűnük: olcsón adják a kaját. Kihasználják nagyságukat a mocskos kapitalisták, sőt még azt is, hogy az unióban szabad a termékáramlás. A szarcsimbókok behozzák külföldről azt, ami ott olcsóbb és basznak drágán venni a versenyképtelen magyar termelőktől. És kemény konkurenciaharcot vívnak egymással a helyett, hogy önként és dalolva letennék a fegyvert a jó magyar láncok előtt. Igazi gennyládák, veszniük kell."

mentalisdeficit.blog.hu/2014/11/19/elpusztithatja_a_cba_a_madaras_tescot
naggyon érdekes..,
Azt pletykálják a külügyben, hogy Orbán hamarosan meneszti Szijjártót

magyarnarancs.hu/publicisztika/az-optimizmus-luxusa-az-orbanizmus-lehetosegei-92635
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Bocs. Időnként elkap a hév és másodjára linkelek.
Mindeközben magyar katonák Litvániában vettek részt NATO hadgyakorlaton. Vajon mit mondott Hende Csaba a szövetségeseinknek?
Páros héten az EU, Nato barátja vagyunk, páratlan héten az oroszoké?
@tizma: ez támogatandó, különösen hogy a XV. kerületben dolgozva, közelről látom az eseményeket:

"Illúzióm ugyan nincs, hogy ebből még mi lehet, de önmagában, nekem ez belefért, hogy az első ülésen ne az előző ciklusos esztergomi vagy a mostani XV. kerületi példa felé induljunk el. Az „össznépi lepacsizás” egyelőre olyan, hogy mindenki sakkban tart mindenkit, ez még a kerület szempontjából alakulhat jól. "
el ne felejtsem, most büszke vagyok régi cégem csapatára!

ők voltak a legtöbben a leghangosabbak. már 98 és 2002 között is mi vívtuk a legnagyobb csatát (akkor még állami vállalatként) béremelés és a MT ügyében.

akkor sikeres volt (többé, kevésbé) fellépésünk és most is elértek módosítást (ami nagyon kevés sajnos, de ez van).

nézzétek:

Miközben tüntettek, módosított a Fidesz

offforever.blog.hu/2014/11/18/mikozben_tuntettek_modositott_a_fidesz
@Spániel: ez számomra riasztóbb:

Aki átlátja ezt, azt mondja: rohanjon csak a vesztébe, magával csábítva azokat is, akik fuvolaszólamainak nem tudnak ellenállni. Ezen az állásponton van maga a külügy is, amelynek tagjai semmit sem tesznek, hanem inkább kivárnak. Az viszont tény: a külügyi apparátusban láthatóan megszűnt a lojalitás a Bem rakparti vezetés iránt. S ez úgy általában elmondható a kormánnyal kapcsolatban is. Beszédes kis példa: az egyik, mellesleg a Fideszhez igen közel álló nagykövet néhány hete hazajött, és be akart menni a Bem rakpartra, felkeresni feletteseit, a beléptető rendszer azonban nem engedte át. Kérdésére a biztonsági ember csak annyit mondott: „Ön a tiltólistán van. Egyedül nem kószálhat az épületben.”
@guma:

leszek picit epizódikus, egyúttal tejjesen off, de aszt a törvénytelen lamberg ferencet, aki tábornok létire akadémikus is vót azér kűtte az udvar a magyar miniszterelnökhöz, hogy magyar lévén könnyebben ércsen szót a magyar kormánnyal. a tábornok pestre érkezvén azonnal a miniszterelnök keresésére indult, csakhogy az meg a sukorói táborban szemlézett éppen. lamberg elindult vissza a szállására, pedig figyelmeztették, hogy veszélyes dolog manapság kocsikázni, mer az uccákon tombol a csőcselék. és lőn, a kocsiját megállították, az import forradalmárok (teccik tudni, azok az alakok, akiket baradlay richárd már eccer mekkergetett bécsben) felismerték és meglincselték. latourról csak annyit, hogy ő írta alá a honvédség lőszer kérelmét, amit görgey terjesztett elő.
lényeg az, hogy akkor még nem volt túró rudi.
Korszakalkotó állampolgári engedetlenségi mozgalom születésének lehetünk tanúi. Vágó Gábor bement a NAV-hoz, tépett egy sorszámot, majd eltökélten üldögélt egyet. No pasaran, a sort kivárjuk! :)

youtu.be/2Hay9eASS0M
@guma: Szerintem sokunknak váratlanul és főleg nagy hangon durrantak be ezek a nagylétszámú tüntik, ezért jogos, hogy sokakat mellbevágott a Nagy Köldöknézés közben.
Főleg az döbbentett meg többeket, hogy őket kihagyták, nélkülük is lelkes tömegeket lehet utcára vinni.
Végülis nagyot léptek előre, mert sikerült jócskán erodálni a fidesz szavazóbázisát, mondjuk ők is megtettek ezért mindent.

Szükség van rá így vagy úgy, hogy ütőképes ellenzéki alternatíva képződjön, valamilyen győzni képes formáció alakuljon legalább a választások előtti félidőig, esetleg egy ütőképes koalíció álljon össze. Csak egy kétharmad tehet bármit is.
Aztaaaaaa. :)

Amerika Orbán fejét akarja. A titkosszolgálati szakértő a Magyar Hírlapnak azt mondja, az Egyesült Államok már nem éri be kevesebbel.

www.hir24.hu/belfold/2014/11/19/amerika-orban-fejet-akarja/
itt tartunk:
/444.hu/

Mit csinál a köztévé, ha épp nincs kéznél egy ún. utcaembere, aki örülne az adótörvényeknek?
akiraly

akiraly
politika
ma 14:09
89 6

Nagyon örült a köztelevízió híradójában megszólaló utcaembere az új adótörvényeknek. A fiatal pécsi nő, Haszon Zsófia elmondása szerint pont házasodni készül, így jövőre akár havi ötezer forintot is megspórolhat – az így összegyült hatvanezer forintból házat tervez venni amúgy. (Haszon 1:48-kor nyilatkozik ebben a videóban)

A bájos történet apró szépséghibája, hogy Haszon nem egyszerű átlagember, hanem

a pécsi fideszes önkormányzat lapjának újságírója.

Ez amúgy nem lehetett titok a Híradó stábja előtt, merthogy régebben a köztévének is készített riportokat. (Via Hír24)

--

Hende Csaba véletlenül rossz címet adományozott pár nyugat-magyarországi falunak
akiraly

akiraly
politika
ma 14:15
23 3

Communitates Fortissimae címet adományozott néhány vasi falunak, például a legjobb nevű magyar településnek, a Pinka partján álló Pornóapátinak Hende Csaba.

Megtisztelő cím ez. Azt jelenti, hogy a Legerősebb Falvak.

Csakhogy a miniszter nem ezt a címet akarta adományozni a falvaknak, hanem a

Leghűségesebb Falvakét,

mert ezek a falvak 1922-ben népszavazáson döntöttek Magyarországhoz tartozásukról. (Via Nyugat.hu)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak nem a régi barát, Jeszenszky, a norvég nagykövet úrról van szó?
@Fabius: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mit vártatok? Hány éves vagy királylány?
Te még hiszel a mesékbe?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"ejjj hanyan mondtuk mar ezt itt is, mint tudjuk a remenyhal utoljara, nalam mar klinikai halalban van. Most megint talanvan, mint a diakokknal nehany eve. "

@Myrath:

"500e ft bruttó 330n nettó. 1100€...egy szállodai ágynemű cserélő bére Ausztriában szerintem nem gáz, inkább az a gáz, h ezt soknak érezzük."

látszatra nincs összefüggés a két hsz közt és mégis van.

Cimbi véleménye, hogy elvártuk volna a "helyezkedések" nélküli visszalépést - igen ez anyagi veszteséggel is jár.

Myrat pedig nem sokkalja az önkoris béreket, mert...

én meg azt mondom, hogy minden fillér kifizetését soknak tartom eredmények nélkül.

ha van valami teljesítmény ami jó a köznek semmi akadály, hogy akár ennél is több pénzt kapjanak.

viszont amíg valóban nem megy jól az ország népének addig nem jár semmivel több nekik, mint amit számunkra az országnak megteremtenek és lehetőséget adnak a közösből és közpénzből.

ha csak a közmunka a megváltó lehetőség, akkor dolgozzon ő is közmunkásként és ne markolássza szabadon a közpénzt!

demagóg vagyok? biztos!
de háziasszony is!

tudom, hogy semmiért semmit kapok még a magyar boltban is! tehát lehet dolgozni a közös célokért közpénzen továbbra is, de csak ha tett is hozzá munkájával valamit.
14:47
Szijjártó viszonozta Putyin "kedvességét"

Miután Putyin Oroszország egyik legfontosabb politikai és kereskedelmi-gazdasági partnerének nevezte Magyarországot, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is sietve leszögezte: fontos partnerként tekintünk az oroszokra.

hvg.hu/gazdasag/20141119_Szijjarto_viszonozta_Putyin_kedvesseget
@Spániel:
Karácsonyi akciósan vihetik az egész kormányt. Hozzáteszem ellenzékkel együtt...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

be is fejezem mára még az olvasgatást is...
ez már sok!

nyolcvanvalamennyi milliárdból találtak helyi szócsövet?

okos!

cukrot nekik, aztán ketrecet!
@Fabius:
Várnai érdemi dolgokat nem nagyon csinált. Konstruktív javaslatait, és ötletei nem sok volt. A Városliget elleni tüntetseket és aláírásgyűjtéseket sem ő találta ki, ahogy a kommunális dó ellenieket és a Hermina utcai rendelő bezárása ellenieket sem. Részt vett bennük, de részt vettek benne a Jobbikon kívül a többi ellenzéi pártok és szervezetek is. Csak Várnai volt az, aki állandóan nyilatkozott a médiának, és megpróbálta úgy eladni a dolgokat, mintha az a sajátja lenne.
A Papcsákot sem csak ő bírálta. Valóban őnyilatkozott a legtöbbet a médiában ezzel kapcsolatban, míg a szocik, dékások, szolidaritásosok folyamatos kitelepülésekkel (pl. Bosnyák téren, Ond Vezér, Füredi, Vezér úti lakótelepeken, stb) tiltakoztak és gyűjtöttek aláírásokat a Papcsák-korszak intézkedései ellen, valamint postaládákba szórták be az anyagokat (pl. Elég Volt!).
A helyi médiában még választási kampány finisében is többet tudott szerepelni Várnai mint a szocik. Az országos médiában pedig az index.hu, origo.hu, ATV, 168 óra, meg a liberális blogok is mind őt népszerűsítették a szocikat, dékát, szolisokat, együtteseket pedig folyton fikázták. Sőt, az origo.hu a kampány finisében már egyenesen Várnait hozta ki győztesnek, hogy nevető harmadikként ő fog nyerni (mert Karácsony és Rozgonyi szépen kioltják egymást). Ehhez képest mindkettő köröket vert rá a polgármesteri ambíciókat dédelgető Várnaira.

A közpénzekért annyira aggódó Várnainak semmi lelkiismertfurdalása nem volt abban, hogy Tarlóstól, meg a fővárosi Fidesztől és Jobbiktól elfogadja a Trafó FB tagságát a vele járó pénzzel. Az akkor még LMP tag Várnai kinevezést a saját pártja, az LMP sem támogatta. Nem csoda, ha a választási kampányban Várnai Tarlóst dícsérte a fészbúkon, és olyat írt, hogy Tarlósnak nincsen semmilyen korrupciós ügye.
De az sem zavarta a többszörösen bukott ex-LMP-s pártpolitikus Várnait, hogy az LMP listájáról került be a zuglói képviselőtestületbe (elbukta a 2010-es országgyűlésit, a 2010-es önkormányzatit és a polgármesterit is, meg a 2011-es időközit is), ennek ellenére, amikor 2013-ban kirugták az LMP-ből (a vakkomondoros ügye miatt), akkor nem mondott le az LMP listás helyéről, hanem megtartotta, és a képviselői díjazását továbbra is felvette. Így a 2010-ben hiába kapott listán képviselői helyet az LMP, 2013 őszétől nem volt az LMP-nek képviselője a testületben.
Várnai ugyan magánat dícsérte a nyilatkozataiban, hogy a képviselői hely jár neki, és nem mond le róla, mert az LMP az ő személye miatt kapott listás helyet. Most 2014-ben az LMP támogatása nélkül induló Várnai kevesebb szavazatot kapott mint a 2010-es önkormányzati képviselői és polgármesteri, meg a 2011-es időközi választásokon. A számok magukárt beszélnek, akármennyire is Matolcsy-féle unortodox matematikával próbálja félremagyarázni.

Egyébént pedig Várnai saját maga miatt nem került be az Összefogásba, mert a polgármester-jelölti helyet + 3 képviselőjelöltit akart. Ahhoz képest, hogy végül egyetlen egy körzetben sem sikerült az álcivil szervezetével nyernie, sőt csupán a 3-4. helyeket tudta begyűjteni, és nemcsak egyéni képviselőjelöltként, hanem polgármesterjelöltként is kevesebben szavaztak rá mint 2010-ben, azért ehhez képest túl sokat kért azzal, hogy polgármester is legyen + 3 képviselőt ő adjon.

Nem véletlen, hogy senki nem akar vele együttműködni egyik pártból sem. A médiában a botrányokat jól tudja csinálni, de egy kerület működtetéséhez ez édes kevés. Ennél többet pedig az elmúlt 4 évben sem tett.
@guma: nem csak neked, nekem is, és a normális országoknak is:

"Orbán hogyhogy nem értette meg, hogy átlép egy határt?" - rólunk harsognak a külföldi lapok

A kormányellenes tüntetéshullámmal és az Orbán-kormány politikájával foglalkozott szerdán számos külföldi lap.

hvg.hu/vilag/20141119_Orban_hogyhogy_nem_ertette_meg_hogy_atlep
@hacsaturján:

kösz!:)

sosem árt a tényeket sorba rakni, ismételni és nem elfelejteni akkor sem ha valaki dühös.

tehát, még egyszer: kösz!
@Spániel: @guma:

Nem, politikusaink közül incl. ellenzék senki nem mondott többet az Orbántakaroggy -on kívül. Ez meg is látszott a választásokon.
Eleget sipákoltam én akkor is, hogy talán a programhoz, feladathoz kellene embereket keresni és nem emberekhez (még meg sem nyert) pozíziókat kitalálni.
A tavalyi szárszói miting után világos volt, hogy baromi nagy gáz van. De még októberben is Bajnai-Mesterházy közös találgatásokról szóltak a hírek.
@fzs.1933:

azta!

valóban szünetet kell tartanom, hogy ezt is megértük...
Elkeserítő a jövő szempontjából a kommentek nagy részéből kicsengő realista/egészséges pragmatizmusnak gondolt cinizmus és opportunizmus.

"Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy!"
@guma:

Nem az 500 ezer a sok! A mellette lévő 12x150 ezeres fb tagság, ahogy Fabius írta.
@guma: a CBa dugja fel magának, és sz..jon sünt! ahány CBA-ban tévedtem be, fonnyadt zöldségek voltak, mogorva eladók, bunkó kiszolgálás. kérek tőlök egy nagyobb méretű szatyrot erre elémvág egy nylonzacskót. meg úgy viselkednek, mintha valami űri dámák lennének, akiknek derogál a vásárló.
@Sir Bates dö Hól:

ne búsujj, kenyeres! lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Ez nem rólad vagy rólam szól. A világ sajnos gyarló és anyagias. Az erkölcs meg az emberek többsége számára könnyen forintosítható.

A történelem ezt bizonyítja. Azért emeljük ki azokat az embereket, akik ilyen helyzetben is tisztességesek tudtak maradni. Ők a pozitív példa.
@Penivaldes:
én a szomszéd kisvárosban lévőt szoktam meglátogatni, ha valamire gyorsan szüksége van és falunkban nem kapható.
Ha olyan lenne az összes CBA, akkor nem lenne ok panaszra. Eddig minden rendben volt. Mosolyognak az eladók, jó a hús (maszek bérelte ki a húsospultot) és zöldség-gyümölcs. A többi meg nagyjából ugyanaz, mint máshol. Úgyhogy vannak kivételek! ;)
@GeoCracker: legalább két éve több párt, pl DK, Moma is előállt világos, sok mindenben elfogadható programmal.
Kit érdekelt?
@hacsaturján: rombolja itten a közhiedelmet, ahelyett, hogy a rének fülét vakarná. ha még azt is hozzátenné, hogy ez a baradlay richárd színi sebő alajos lehetett, akkor még a tábori lelkészek is táncra perdülnek.
@fzs.1933: ja jó, én is találtam Újpesten is 1 db-ot, ahol jé normálisak voltak.
@Secnir: Nem gondolnám hogy a magas fizu megoldás. A tisztesség nem fizetés kérdése. Ha korrupt, akkor is az lesz ha mellette milliós jövedelme van. Lásd Papcsák (és társai) példáját. Azt sem tudta mennyi pénze van, mégis folyamatosan szipolyozta Zuglót. Senkit nem kényszerítenek, hogy önkori. tisztviselő legyen. Ha elvállalja, akkor ne a mellékes miatt csinálja.
@dr. jenőke (jenőke):

idézet a cikkből:

"– Úgy látjuk, Barack Obama is félre van vezetve. Ezért írtunk nyílt levelet az elnöknek – amelyre még nem kaptunk választ –, hogy a megoldás az lehetne, hogy találkozik Orbán Viktor kormányfővel. Meg kellene beszélniük a problémákat, és a nyilvánosság elé tárniuk azokat. Gazdasági kérdéseket nem szabad politikaivá tenni. - "
See more at: magyarhirlap.hu/cikk/10165/Gyanus_tervek_a_kormanybuktatasra#sthash.AGtZdERW.dpuf

Cö-ha-ha.
@tristen2005: :)))

szóval megint slamposan fogalmaztam!

semmi nem jár nekik egy közepes fizetésen kívül, amíg valódi eredmény nincs!

ne akarjanak egy seggel számtalan, de két lovat se megülni és minden választott képviselő takarodjon el a felügyelőbizottságokból.
arra a "súlyos elfoglaltsággal" járó bizottságokra, tessék képzett embereket alkalmazni aki maximum kettőben tud lelkiismeretesen eljárni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hende már megint nem vette le a gukker lencsevédőjét. csak ez lehet a magyarázat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Csak a pártmédia vehette a disznótelepnél Orbánt"

Magyarul: disznókodni is csak a haveroknak szabad.:D
Az önkormányzati képviselők, kapcsolódóan a bizottsági tagok díjazásánál rendszer szintű hiba van.
Ugyanez a hiba volt tapasztalható pl. a polgármesterek jutalmazását illetően is.
Ugyanis a polgármesterek és az önkormányzati képviselők kölcsönös függőségi viszonyban állnak egymással, ezért az egymás számára megszavazott juttatások ennek minden visszáságát képviselik.
Úgy tűnik, hogy ezen a területen gyakorlat a bérek és díjazások felügyeleti szerv nélküli meghatározása, mondhatjuk, saját maguknak, saját hatáskörben állapítják meg munkájuk honorálását.
Amikor a bizottsági díjakról beszélünk, nemigen esik szó arról, hogy nincs szakmai előfeltétele a bizottsági munkának.
Akkor mit is honorálunk sokszor?
Igénybe vehető simán szakértő külön díjazásért, a kész anyagot a bizottsági tag sokszor saját produktumaként adja elő.
Ez a rendszer nem tartalmaz felügyeleti ellenőrzést sem a bizottsági tagok munkája felett.
Azt mondjuk, a lakosság felügyel a teljesítmények alapján.
Költői kérdés. Hogyan?
15:22
A szuverenitás részleges eladásával lehet olcsóbb az orosz gáz

Az Ukrajna-Janukovics-Orosz gázár háromszögben megrajzolt példán keresztül mutatja meg a Guruló Hordó blog, hogy lehet a piaci árnál olcsóbban is orosz gázhoz jutni, de a különbözetet az oroszok, másként azért bevasalják.

hvg.hu/gazdasag/20141119_A_szuverenitas_reszleges_eladasaval_lehet
Ez valami nagyon belterjes szöveg, a kívülállók nem érthetik.

Pedig talán tanulságos lenne másoknak is, hogy mi folyik Zuglóban.
@parti_giano:

akkó még idemaliciázok, hogy az a hülye kolossy nevű jurátus dicsekedett fűnek, fának azzal, hogy ő szúrta vóna le a lamberget, akirül később még teret is elnevesztek, jóllehet ott se vót az aktusnál. s mivel a törvényszék nem tanált nála jobb vádlottat a nagy csődületbül, hát őtet kötötték föl.
@hacsaturján: csak nem a kenyereseknek, hanem a hajmásiéknak... bár, mintha mindenki inkább péter-pál szeretne lenni, feledve a pajtásokat...
@Sir Bates dö Hól:

forradalmi időket élünk, kérem szépen.
@Sir Bates dö Hól: a fenét, csak megint össze-vissza jár az a hülye barométer.
@hacsaturján: na, de lamberg után milyen szépen elkoncsitázott bemhez.
vezénylóék le sem szarták eddig sem, mitől lenne most másképpen:

15:54
Állami trafikellátó: harcra készülnek a dohánycégek

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége elfogadhatatlannak tartja a kormányzat legújabb törvényjavaslatát, amely "előzetes szakmai konzultáció nélkül államosítaná a dohánytermékek nagykereskedelmét". Mint írták, jogállamban elfogadhatatlan, hogy az állam zárt eljárásban, nem transzparens szempontrendszer alapján válasszon ki egy olyan koncessziós jogosultat, amely évente jelentős extraprofitot érhet el minimális üzleti kockázattal. A dohányipari cégek minden lehetséges jogi eszközt fel fognak használni annak érdekében, hogy igazukat érvényre juttassák.

hvg.hu/kkv/20141119_Allami_trafikellato_harcra_keszulnek_a_do
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom mire ez a nagy hiszti: csak tönkre akarják őket tenni mielőtt államosítják
Még egy bankot venne Matolcsy milliárdos rokona
2014. 11. 19. 15:12

Vételi ajánlatot tett a Széchenyi Bankra a Matolcsy György unokatestvére által birtokolt NHB Növekedési Hitelbank – értesült az Origo. A Széchenyi Bank élére november 4-én rendelt ki felügyeleti biztosokat az MNB. A Szemerey Tamás birtokában lévő NHB Bank idén november 7-ig az Evobank nevet viselte.

www.origo.hu/gazdasag/20141119-meg-egy-bankot-venne-matolcsy-milliardos-rokona.html
@parti_giano:

eeegen. kolozsváron használta csajozós dumának eszt a lamberg ügyet, asztán az egyik barátnéja nyomta föl a marháját.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
:-) jól olvastam ugye, tuti nem Kusza Szemé? Bármi is a pesti szóbeszéd ?
@hacsaturján:
Egy büdös kukkot sem értek abból, amiről dumáltok :-)
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "De minek ennyi? Havi bérlet+közmunkás bér miért nem lenne elég? 47ezerből busásan meg lehet élni. Vagy mégse?"

Ezt nem az Összefogás pártjainak emberei mondták, hanem a Fideszé.
Itt mondjuk a Fidesz képviselői is többet keresnek mint máshol - de az országban Zuglóban lett egyedül sok párti összefogás (MSZP-DK-Együtt-PM-Fidesz-LPM-Jobbik), együttműködés, ahol még a vesztes párt emberei is kapnak tanácsnoki posztokat.
(a Fidesz 2010-ben nem volt ilyen nagyvonalú az akkor vesztes szocikkal)

Míg maga Várnai is arra számított, hogy más kerületekhez és telepüésekhez hasonlóan már az alakuló ülés is botrányba fullad, addig itt egyedül volt az országban, hol 100% (=3/3), hol pedig majdnem 100% (=egyedül Várnai nem szavazta meg) szavazati arány.
Azért itt a pártok nagyon erősen kompromisszumra vannak ítélve, mert z Összefogásnak csupán egyetlen egy fős többsége van a Fidesszel szemben, de az abszolút többséghez ez sem elég. Csak másokkal együtt van bszolút többsége az Összefogásnak - azok a mások pedig megkérik ennek az árát. Várnai ebből kimaradt - pedig be akart kerülni, csak éppen vele senki nem akar együttműködni.
áóáóáóáóáóáóáó

van valakinek kérdése az egyenlőbbek és mifenés navval kapcsolatban??????

"A számla viszont, amit kaptam, továbbra is egy talány: a feladó a Polgárok Háza Nkht, és adószám van ugyan, de se cím, se telefonszám, se fax, se email, se weboldal nincs rajta feltüntetve – pedig az létezik, megtaláltam magamtól."

444.hu/2014/11/19/eletem-legjobban-elkoltott-810-forintja-rendeltem-a-fidesztol-egy-kulcstartot/
@hacsaturján: "kolozsváron használta csajozós dumának" eh, ez is csak hurokba dugta a fejét.
hírek párban:
/lassan tényleg keresni kell orbán mellett a még értelemmel bírókat.../

Németh Szilárd - Rogán Antal csodapáros: március 23. legyen a magyar zászló napja
zaszlo-animated

Az ünnep adna lendületet "a zászló és címer iránti tisztelet és megbecsülés megélésének, az ebből fakadó felelős cselekvésnek." Vagy valami ilyesmi.

444.hu/2014/11/19/nemeth-szilard-rogan-antal-dili/

----

Tilos fotózni az EU-zászlót a parlamentben

Mesterházy Attila nagy fejmosást kapott.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F19%2Ffotozni_is_tilos_az_eu-s_zaszlot_a_parlamentben%2F
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: " Most viccet félretéve a bruttó 500-at egy kicsit magasnak tartom egy városi képviselőnek. Főleg, hogy nem heti 40 órában képviselősködik hanem egy héten egyszer üléseznek 8 órát."

Azt még Várnai sem tagadja, hogy a bruttó 500 ezer úgy jön ki, hogy az illető 6 bizottságban van benne. Ráadásul a polgármestertől a feladatok vissza lettek helyezve a képviselőkhöz, és a bizottságokban történik újra az érdemi munka. Korábban amikor csak 1 bizottsági helyért járt csak plusz pénz, akkor senki nem törte magát a minél több bizottsági munkáért.
A képviselők alapdíja bruttó 38.650 forintra lett lecsökkentve. Várnait az zavarja, hogy ő csak egyetlen egy bizottságba került be, és így az ő fizuja bruttó 115.950 forint. És még a volt pártjának (LMP) a képviselője is 2x annyit visz haza mint ő, a jobbikos pedig 3,5x annyit.
Ezt az infót az index.hu-nak is szépen megosztotta, hogy hogyan alakultak a díjazások:
index.hu/belfold/2014/11/18/zugloban_teljesen_elszalltak_a_kepviseloi_fizetesek/#
@Spániel:
Szerintem hatalmas öngól volt feltenni a sertéstelep megnyitását a facebookjara, házhoz ment a pofonokért. Ha ez nem valami agyturkász terápia része, akkor már tenyleg minden realitásérzékét elvesztette.
Az a komment kimaradt, h köszönjük, most már tudjuk hova dugta a pénzét, megnyitotta saját sertestelepét

Ez a mókus egy tokfej:
img.reblog.hu/blogs/1496/squirrel-steals-carved-pumpkin-max-ellis-345d8.jpg?w=560
@guma:
Nézd! Teljesen normális, hogy bénáztak. Először beszéltek hatalmas tömeg előtt. Nincs tapasztalatuk a szónoklásban. Hol szerezték volna? Szerinted melyik egyetemi tanár merné most azt mondani a diákjainak: Házi feladatnak mindenki készítsen felszólalást egy kormányellenes tüntetésre a következő szempontok szerint......
Ezek a „gyerekek“ most tanulják a közszereplést. Hibáznak. Kisebbet, időnként nagyobbat. Úgy viselkedünk velük, mintha egy járni tanuló kisdedet naponta megpofoznánk azért, mert nem menetel úgy, mint egy katonatiszt.
Ha az első próbálkozásnál elvesszük a kedvüket, akkor összecsomagolnak és elmennek Floridába szörfoktatónak.
Mi meg maradunk a 40-es, 50-es, 60-as generáció. Aztán a változatosság kedvéért azon fogunk jajgatni, hogy eltűntek a fiatalok.
Legyünk egy kicsit elfogadóbbak!

Én is sokat gondolkodtam a hétfői tüntetésen. Konkrétan azon, valaki megköszönte-e ezeknek a „gyerekeknek“ a szervezést és a szónoklatokat.
A magam nevében itt szeretnék nekik köszönetet mondani:
Fiúk, lányok! Tudom, hogy két napja kemény kritikákat kaptok. Higyjétek el, mindenki így kezdte. Kicsit bénán, kapkodva, izgalomtól emelt hangon. Most már azt is tudjátok, miben hibáztatok. Tanuljatok belőle! A következő alkalommal minden rendben lesz. Sok sikert a folytatáshoz!
@tizma:
Legyen úgy. Legyen átlátható és nyilvános ami csak lehet. Akkor még talán okés is lehet. Úgy dereng nagyszájú Papcsák is úgy indult, azután...
Fab.amilyen kis szemfüles úgyis megtalálja majd a stikliket, ha netántántán... azután akkor isteni poszt fog kisülni belőle... :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: valami hasonló volt a hsz-ek között.
embörök, ezt nem lehet kibírni, ezeknél tényleg elmentek otthonról :D :D :D :D

lementem és bekeretezem, és ha bármikor ránézek, tudom hogy halálra fogom röhögni magam :D

Lánczi András: "Állítom, a Századvég ugyanolyan sikeres a saját területén, mint a Prezi az informatikában"

444.hu/2014/11/19/lanczi-andras-allitom-a-szazadveg-ugyanolyan-sikeres-a-sajat-teruleten-mint-a-prezi-az-informatikaban/
@jöttem:
Ha te szlovákiai állampolgár vagy, és nem is kell neked a magyar állampolgárság / te mondtad/, akkor mi a fene közöd van az itteni tüntetésekhez? Kinek lobbizol?
Egyébként Godfriend biztosan megköszönte nekik a tüntetést. Olvasd el Dezső cikkét az indexen.
@CsekklisztNo.10Reloaded: nincs ingyenröhögés, levették az oldalt!
@CsekklisztNo.10Reloaded: 4
Jól tette, hogy feltette, legalább megmutatta, hogy nem a ballib firkászok irányítják a cselekedeteit.
@Spániel:
Ja, a nol oldalt vették le.
Facebookján szoktam nézni, 70%-ban kap rendesen. Tudom, tudom, demokrácia van...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 44
Most nem érek rá ezeket megnézni, és nem biztos, hogy ami nálad mulatságos, az nálam is az.
@CsekklisztNo.10Reloaded: úgy sem nézi, nem ért ehez sem a vezényló, az a droid akinek a dóga a feltöltés, annak megy úgy is mindegy :D
@jöttem:
Megint az a pozitív női energia:-))
Neked is köszi!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Multkor párat lementettem: ko(ó)rdokumentum gyanánt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elakartam menni anno a pénteki XV. kerületi alakuló ülésre, hogy megtapasztaljam, hogy esetleg mi várható Zuglóban, sajnos nem jött össze, de az ottani LMP tagok révén tájékozódtam. Hajdú rutinos öreg róka, szerintem megoldja, hogy ő is jól jöjjön ki ebből....
@tizma: sokan mondják ugyan ezt az önkormányzatban is, de a fideszjobbik is bevet sok genyóságot, nagy gyakorlatuk van benne.
Jöttem, mit képzelsz te? Kitaláltad otthon a határhoz közel, hogy neked nem kell Orbán Viktor - mert bizonyára miatta nem találtál Szlovákiában egy rendes munkát, ezért neked Ausztriába kell menni vénembereket gondozni. És milyen jó lesz neked, ha majd lesz Magyarországon konbendites meg hahás demokrácia. Figyelj csak, ne akarjál itt zürzavart okozni, mert nem tudsz, a kis szónokaid leszerepeltek / a baloldal szerint is/, foglalkozzál Ficóval/ és a szlovák demokratákkal. Bár szerinted ott minden rendben van.
És ne hidd, hogy mi, honiak nem találkoztunk még szlovákokkal meg mindenféle kisebbséggel. Mi is együttélünk velük.Csak ez az ország megadja nekik a jogokat, ellentétben a tieddel, úgyhogy ott harcolj.
@parti_giano:

4-5-6 bizottsággal nem lehet más állást tisztességgel elvállani mellette, így ez most főállás lesz a képviselőknek. Mármint azoknak, akik ennyi bizottságban benne vannak.
A képviselők alapdíja bruttó 38.650 forintra lett lecsökkentve.
Aki csak egy bizottságban van benne, az kevesebbet keres mint eddig, mert mostantól csak bruttó 115.950 forintot fog hazavinni.
Az más kérdés, hogy ez csupán Várnait jelenti, mert egyik párt sem akar vele együttműködni.
Ráadásul Várnai hazugságával szemben a CivilZugló Egyesületnek igenis fel lettek ajánla külsős bizotsági helyek, csak Várnai nem adott le neveket azokra. Ugyanis ő egymaga akarta betölteni azokat (ez egyébként jól mutatja a CivilZugló nevezetű álcivil szervezetet, hogy valójában nem más mint Várnai egyszemélyes kamuszervezete, és csupán arra kellett, hogy a választásokon az ellenzékből elvigyen annyi szavazatot, hogy Várnai listán bejuthasson).
A többszörösen bukott volt pártpolitikus (ex-LMP-s) Várnai álcivilként kevesebb szavazatot kapott mint 2010-ben és 2011-ben (időközi választás) még az LMP színeiben.
Most ezen meg van sértődve, hogy kevesebb pénzt visz majd haza 5 évig, mint az elmúlt 4 évben, és ezért az internetet meg a médiát végtrollkodja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azért írtam, hogy az átláthatósági rendelet az "adu ász". Mivel még soha nem volt ilyen, egyszerűen nem tudják azt felmérni, hogy mivel jár az, hogy ha minden egyes szerződés, jegyzőkönyv kikerül a netre. Nem csak a kerületi polgárok és hozzáértők, de az Átlátszótól kezdve a fél világig ezekben fog turkálni mindenki. A gyanúsabb dolgoknak, - és a mögötte álló szervezeteknek - személyeknek érdekes élményben lesz majd része, a következmények alakításában én is részt fogok majd venni...
@tizma: több esélyes, egy kis adalék:

Lamperth Mónika jegyző lett a XV. kerületben

A volt szocialista belügyminiszter, Lamperth Mónika lett a XV. kerületi Önkormányzat új jegyzője.

Lamperth Mónika kinevezéséről Hajdu László polgármester döntött. Az önkormányzati törvény 2013-as módosítása nyomán a polgármester saját hatáskörben dönthet a jegyző felmentéséről, illetve kinevezéséről, nem feltétel a testület hozzájárulása.

www.origo.hu/itthon/20141119-lamperth-monika-jegyzo-lett-a-xv-keruletben.html
@Imola Helyesi: vegyémááá vissza kicsicsillag, nem kéne rázni a pofonfát!!!
Kevéske vagy ezzel a karakterrel, erősíts kicsinykét, kiesel a szerepedből ;)
@Fabius : köszönöm a cigit és a glóriát, így már mindjárt más :-)))
@tizma:

"amennyiben még megoldható, szeretnék a jobb kezembe egy szivart (sajnos elég sokat dohányzom), valamint egy glóriát is a fejem fölé."

Minden megoldható. A glória remélem tetszik, de a szivar szarul nézett ki a fekete háttérrel, így joint lett :-D

"Az alakuló ülés előtt pár zuglói netes fórumon már emlegettem, hogy ebben megállapodtam az Összefogással."

Ömmm, én egy ilyen kekec geci vagyok és nem elégszem meg az "összefogás" nevű megfoghatatlan bárakármivel. Asszem mindannyiunkat joggal érdekel ki a főnök, kivel állapodtál meg a nevükben: Karácsonnyal vagy TóCsával?

Amúgy meg az össznépi pacsi ahogy nézem egy amolyan mexikói felállás a jobbik fajtából. Lesz még móka kacagás.
@jöttem:

Nyakatokon vad, úri tatárok
S mégis büszke a ti fejetek.
Frissek a vérben, nagyok a hitben,
Csák Máté földjén ti vagytok az Isten.
Előre, magyar proletárok.
Ami csak szépség s ami reménység,
Mind ti vagytok a Tisza körül.
Nincs a világon még annyi bánat
S annyi láncosa nincs még a világnak,
Mint itt és nincs annyi nagy éhség.

Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
Éhe a Szépnek hajt titeket.
Nagyobb igaza sohse volt népnek,
Hitványabb Nérók még seholse éltek.
Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap.

Én, beteg ember, csupáncsak várok,
Vitézlő harcos nem lehetek.
De szíveteket megérdemeltem,
Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem:
Véreim, magyar proletárok.
@Imola Helyesi:
Gyere haza, sokat ittál. Látszik, hogy nem bírod, és csak kiröhögnek itt is.
@Imola Helyesi:

naccsád, kegyed annyira marha, hogy az már szép. ha kicsit igazítana a sminkjén és áldozna a frizurájára, még rezsibiztos is lehetne kegyedből.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én csak mindig válaszolok, ne feledd! Viszont adok is, ha kapok. Ez egy erkölcsi szabály minden vallásnál, filozófiánál, stb. Csak van, ahol duplán adnak, van ahol sokszorosan. Lásd: szemet szemért, fogat fogért, vagy több szemet , fogért , vagy nem kell szem fogért, stb.
@Mr.Helyesi:

óvakodjék a házastársi erőszaktól, csak szájkosár!
@Imola Helyesi: te hülye-e vagy? Nézzmá tükörbe! hetek óta te vagy az, aki itt zűrzavart akar okozni. Nem fog sikerülni.
@Mr.Helyesi: vidd haza a banyádat, elég volt belőle, büdös, összevissza fröcsög és úgy látszik, gyógyóra iszik...
@Imola Helyesi:
2 tasli egy hülye versért korrekt ajánlat?
Most akkor bajod van a szlovákiában élő honfitársainkkal is?
Jobb lesz, ha kezditek szokni a tojást...
@hacsaturján:
Ezt ma már többször leírtad , idiót komuniszt utód.
Mit akarsz ma Adyval, szerencsétlen, a 200000 ft-os mobilok , drón közvetítés, elegáns bőrdzsekik, és nem cincogó zsebpénzek idején.
@Spániel: Ne tévesszél már össze a Kossuth térrel, ott volt a zürzavar.
@Fabius: Az összefogdosósok képviselői párban járnak, természetesen Tócsa és Karácsony közül Tócsa viszi a prímet, ez jól láthatóan egy közöttük lévő megállapodás. Minden fajsúlyosabb megbeszélésen együtt „egyezkedtünk”.

A mai napig tartó mexikói intézményes forradalom az egyik kedvencem, ahogy az „Egy maréknyi dinamit” c. film is www.youtube.com/watch?v=M6So65Jan5w.
Folytassátok csak a cikkre adott kommentek írását, nem szeretnék blogot törni, csak egy-két féleszűt muszáj volt kiigazítanom. Térjetek vissza a valóságba, bármilyen fájó is.Nektek.
@hacsaturján: @Spániel:
Viszem, viszem. És bocsássatok meg neki, amióta esik-kel szegénykém a vak komondoron, azóta nagyon nehéz neki.
@Imola Helyesi: ezt te írtad jöttemnek: "ne akarjál itt zürzavart okozni, mert nem tudsz."
Hát te sem.
Kényszerképzeteid is vannak, hogy neked kell egy-két féleszűt helyreigazítani?
Ki vagy te, csak nem az Élő Isten?
@Imola Helyesi:

"mit képzelsz te?"

ennyire nem lehetsz hibbant! tudjuk már, hogy sósavas bácsival jársz párban de őt is keresi a rendőrség mint téged @Mr.Helyesi:...
@fehérfarkas: 5 bizottság, 21+1 képviselő. nincs olyan, aki mindegyikben benne van.
@Mr.Helyesi: :)

mutassa már meg neki a "valóságot", mert totál eltévedt ez a némber és fogalma sincs, hogy hol van.
@sacman: "Nem gondolnám hogy a magas fizu megoldás. A tisztesség nem fizetés kérdése. Ha korrupt, akkor is az lesz ha mellette milliós jövedelme van. Lásd Papcsák (és társai) példáját. Azt sem tudta mennyi pénze van, mégis folyamatosan szipolyozta Zuglót. Senkit nem kényszerítenek, hogy önkori. tisztviselő legyen. Ha elvállalja, akkor ne a mellékes miatt csinálja."

ad1. az önkormányzati képviselők díjazásának plafonját a 3. Orbán-kormány törölte el nem is olyan régen. Voltak önkormányzatok, amelyek éltek ezzel a törvényi lehetőséggel.

ad2. Zugló 120 ezer fős kerület, ami = az ország 7. legnagyobb városa lenne (megelőzve 17 megyejogú várost is), ha önálló város lenne.

ad3. Zuglóban a képviselői alapdíjak le lettek csökkentve bruttó 38.650 forintra. Ez korábban bruttó 96.600 forint volt Zuglóban.
Korábban a bizottsági tagok legfeljebb bruttó 140.000 forintot kaphattak. A bizottsági elnöki poziciót betöltő képviselő pedig bruttó 183.500 forintot.
Most a bizottsági díj bruttó 77.300 forint bizottságonként. (korábban csak 1 bizottságért lehetett pénzt felvenni)
Így most az egy bizottsági tagsággal rendelkező képviselő fizetése kevesebb, mint a korábbi ciklusban: bruttó 140.000 forint helyett bruttó 115.950 forint.
A képviselők fizetése aszerint nő Zuglóban az új rendszerben, hogy ki hány bizottságnak a tagja, illetve betölt-e ott vezető szerepet (elnök, alelnök).
Várnai fizuja az új rendszerben bruttó 140.000 forintról bruttó 115.950 forintra csökkent. Ezért trollkodjai teli a médiát vérig sértett durcás gyerekként. Egyébként az új rendszert ő is megszavazta, csak ezt a trollkodásai közben elfelejti megemlíteni (jegyzőkönyvben megnézhető).
Az új rendszer azt díjazza több pénzzel, akinek több a munkja és a felelőssége. Ez a piaci életből átvett modell - ami tudom, hogy egy önkormányzatnál furcsa. De az is furcsa, hogy a nagy sárdobálás közepette Zuglóban mindegyik párt össze tudott egymással (=3/3, ami több mint Orbán 2/3-a) fogni a közgyűlésen, miközben mindeki a 15. kerületi és esztergomi helyzetre számított.

ad4. más önkormányzatokban ennél sokkal igazságtalanabb lett a képviselők fizetése: ott az alapdíjakat emelték meg nagyon
A 22.000 fős Soroksáron a képviselői alapdíj 173.925 forintra emelkedett. Bizottsági tagsággal együtt pedig már 252.191 forintra. Bizottsági elnökként pedig 330.458 forintra.
Itt a 22.000 fős kisvárosnyi lakosságú kerületben kevesebb munkáért kapnak több pénzt a képviselők mint a 120.000 fős nagyvárosnyi lakosságú Zuglóban.
@Imola Helyesi: "Viszont adok is, ha kapok. Ez egy erkölcsi szabály minden vallásnál, filozófiánál, stb."

Két apró megjegyzés: mint hithű konzervatív és keresztény (ez főleg!), mit is tetszik gondolni a "fordítsd oda a másik orcádat is" vagy a kő-kenyér összefüggéseiről?; ha lenne olyan kedves és a stb-t esetleg bővebben kifejtené okulásunkra...
előre is köszönöm...
@tizma:

Ehhe. Vagyis a megállapodás szerint TóCsa intéz és Karácsony vágja bólogatva a jóarcot.

De jó lesz nekünk, juppi.
@guma:
Nem mondod, tényleg? Más? Szerencsétlen meg tüntető. Személyeskedéssel még nem váltottak rendszert, nem tudtad, miután szemed elhomályosult a veszprémi tüntetés ideidézésekor. Hülye buta liba, mássz le rólam.
@Mr.Helyesi: vidd el cihológushoz, mert rögeszméi vannak, amióta ránk tapadt, azt képzeli, hogy ő a mi Karajanunk.
@parti_giano:
8 bizottság van Zuglóban. Ennyit szavazott meg a képviselőtestület pénteken az alakuló ülésen.
@Fabius:

Várnait mindenképpen el kellett szigetelni, mert a mutyi folytatódik.
Ez felel meg az összes párt érdekeinek.
@Imola Helyesi:

" Hülye buta liba, mássz le rólam. "

hogy ki van rajtad azt beszéld meg apjukkal, mert nekem ha más nincs is, ízlésem van!

"Személyeskedéssel még nem váltottak rendszert, nem tudtad, miután szemed elhomályosult a veszprémi tüntetés ideidézésekor."

azt csak te tudhatod, hogy seggnyalással viszont igen...
@jöttem:
"Fiúk, lányok! Tudom, hogy két napja kemény kritikákat kaptok. Higyjétek el, mindenki így kezdte. Kicsit bénán, kapkodva, izgalomtól emelt hangon. Most már azt is tudjátok, miben hibáztatok. Tanuljatok belőle! A következő alkalommal minden rendben lesz. Sok sikert a folytatáshoz"

+1

Örülök, hogy volt valaki, akinek eszébe jutott. Szégyellem, hogy nekem nem.
@Imola Helyesi: ha mar: ennek a patkany szortalpas shitnyiknek mi a redvas picsa koze van Mihozzank (termeszetesen te nem tartozol ebbe a halmazba):

mandiner.hu/felhasznalo/alex_leopardi
A híres angol humor...

Az orosz államfő váltig tagadja, hogy harckocsijai lennének Ukrajnában, ezért brit diplomaták segítenek neki azonosítani saját járműveit.
www.hir24.hu/kulfold/2014/11/19/segitenek-putyinnak-felismerni-a-sajat-tankjait-ukrajnaban/
@Sir Bates dö Hól:
Majd ha elmagyarázod nekem először - szívvel és lélekkel-, nem gonosz indulatból azt, hogy mit jelent a sok fejbólogatás a falnál. Fogalmam sincs ugyanis.
@Sir Bates dö Hól: :)

ekkora melót, hogyan kívánhatsz tőle?

most komolyan elvárod, hogy szemétkedés helyett gondolkodjon?
@Kdo Je Ugasnil Luč:
Ezt most nem tudtam megfejteni, mit is akarsz mondani. Mi az a sitnyik? Ezt egy másik kommentelő is említette.
@guma:
Hú, csak te tudsz gondolkodni olvastam a gondolataidat, de kár volt az időért.
@Sir Bates dö Hól:
És mondá az Úr:
"Ha megdobnak kenyérrel,
Zsidózzál keményen".
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

+1

ügyesen megfogta a lényeget és a aki tudja betehetné nekik a fácséra.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Higgyétek, így írjuk! Te is külföldről muzsikálsz?
@hacsaturján: +++

Rohadtul fájhat(sajnos Nekünk is de másképp...) ezeknek a nyomorult 'kommerjobbirkáknak,hogy Ady,József Attila,Radnóti,Móricz sorai újra elevenen égnek és azok nem az övéik:))
KÓSA LAJOS EGY FIDESZES KÉPVISELŐVEL NYARAL DUBAJBAN

VÁNDOR ÉVA - 2014. NOVEMBER 19. 8:09

KÖZÉLET BELPOLITIKA HÍR

1 PERC

   

A volt debreceni polgármester a szabadságát tölti az Egyesült Arab Emírségekben. Az ötnapos parlamenti ülésszak idején utazott el.

A ferihegyi repülőtéren vette észre a Bors a nyaralni induló fideszes képviselőt. Kósa Lajos egy politikustársával, Halász Jánossal utazott el Dubajba. Halász tavalyig kulturális államtitkár volt, korábban pedig Kósa alpolgármestere Debrecenben.

Kósa Lajos lapnak azt mondta, szabadságra megy, összesen három napra utazik, de több mondanivalója nem volt az útról.

A Bors emlékezetet arra, hogy 2010-ben a debreceni szocialisták vádolták meg a volt debreceni polgármestert azzal, hogy közpénzből nyaralt Dubajban. Akkor Kósa azt mondta: hivatalos úton volt, politikusokkal, befektetőkkel tárgyalt, többek közt egy Dubaj–Debrecen repülőjárat beindításáról is, ami egyébként azóta sem valósult meg.

Kósa Lajos épp egy ötnapos parlamenti ülésszak idején utazott el, amikor a képviselők többek között a jövő évi adótörvényekről vitáznak - jegyzi meg a Bors.
@gazoló:
Szerintem nem tudsz verset elemezni, nem baj, még tanulhatsz.
@fehérfarkas:

"_Az új rendszer azt díjazza több pénzzel, akinek több a munkja és a felelőssége. Ez a piaci életből átvett modell - ami tudom, hogy egy önkormányzatnál furcsa. De az is furcsa, hogy a nagy sárdobálás közepette Zuglóban mindegyik párt össze tudott egymással (=3/3, ami több mint Orbán 2/3-a) fogni a közgyűlésen, miközben mindeki a 15. kerületi és esztergomi helyzetre számított. _"

Egyelőre abban fogtak össze, hogy feltornázzák a pénzüket, és Várnait -a biliborogatót- kihagyták mindenből.
Azt, hogy ebben példaértékű volt az egyetértés a remény- és jövőbeli mutyizás érdekében, ezt el tudom hinni.
Röviden:
Megszavazták maguknak a nagyobb zsetont, kihagyva Várnait.
Ettől kellene elalélni?

kac-kac.
@guma:
Ki tart vissza a nyalásban?
@fehérfarkas: most nézem a rendeletet. tkp. a humán közszolg. biz-t szedték szét háromba, plusz a közbiztonsági. sok. nem értek egyet azzal, hogy már ezt is főállásban nyomják, hiába lenne zugló az ország 7. nagyvárosa.
@Imola Helyesi:

akkor most már tudod miért röhögtem annak az erőfeszítésén, aki szegény hiába tornázott rajtad, hogy kicsit kielégítsen...

nem tudhatta, hogy neked a gyűlölködés okoz örömet. te itt élsz némi nemi életet. idejársz szopni. nem szép ám ez a görbe út, ha urad van!
@Imola Helyesi: edzenek... ha szembejön velük egy lápi-magyar, akkor...
@fehérfarkas:

Sokan azon vannak felháborodva, és Várnai is ebből csinált egy nagyon populista-demagóg hecckampányt, hogy van egy olyan képviselő Zuglóban, akinek a fizuja a képviselői tagságok révén eléri a bruttó 502.450 forintot - de ehhez 6 bizottságban tag.
Az előbb említett 22.000 fős Soroksáron
az alapdíj bruttó 173.925 forintra nőtt, míg a 120.000 fős Zuglóban bruttó 38.650 forintra csökkent.
Soroksáron egyetlen egy bizottsági tagsággal bruttó 252.191 forint a fizetés, addig Zuglóban bruttó 115.950 forint.
Míg Soroksáron a bizottsági elnök bruttó 330.458 forint visz haza, addig Zuglóban bruttó 231.900 forintot.

Mint látszik, ahhoz, hogy valaki Zuglóban a képviselők közül elérje a soroksári képviselők alapdíjának összegét, ahhoz Zuglóban legalább 2 bizottságban bent kell lenni (vagy egyben, de akkor ott elnöknek lenni).
Zuglóban egy bizottsági elnök sem keres annyit, mint Soroksáron egyetlen egy bizottságban levő képviselő.
Ahhoz, hogy egy zuglói képviselő fizuja elérje a soroksári bizottsági elnökét, ahhoz Zuglóban legalább egy bizottsági elnöki + 2 másik bizottsági tagság kell. Vagy 4 bizottságbeli tagság.
A fideszes közmunkabérhez képest valóban sok a zuglói képviselők fizuja, de a soroksári képviselők díjazásához képest már egyáltalán nem számít soknak.
@Imola Helyesi:

hülyének tetszik lenni "nyilvánosan"?
@fehérfarkas:

"_képviselői tagságok révén eléri a bruttó 502.450 forintot - de ehhez 6 bizottságban tag._"

Ez lesz a kulcsember a mutyis motyóhoz.

Ez a polihisztor. A problémamegoldó.
@Spániel:

"2013. Októberére világossá vált, hogy tényleg lehetett egy elvi döntés a választás buktatására.
2013. AUGUSZTUS 24., SZOMBAT
„Mintha most éppen az lenne a legnagyobb ellenzéki hiányosság, hogy vajon közvélemény-kutatással, vagy egy előválasztással döntsenek a fenti kérdésben. Holott előbb talán egyebeket kellene megoldani. Pontosabban már rég túl kellene lenni pár egyéb pont teljesülésén. Néhány ezek közül:

Világos, mindenki számára elfogadható, közös platformról támogatható politikai és gazdasági program;
Az előbb említett program világos, az átlagemberek szintjén is mindenki számára érthető kommunikációja;
Az emberek meggyőzése arról, hogy az Orbán kormányt nem csak technikailag lehet, de hosszú távon is érdemes leváltani;
Az előző pont teljesülése esetén az emberek meggyőzése arról, hogy a megvalósításhoz el kell menniük szavazni;

Az említett pontok teljesülése nélkül ugyanis teljesen mindegy, hogy ki a kormányfőjelölt. Ha nincs mögötte a pártok széles platformja által támogatott program, akkor győzelem esetén sem fogja tudni teljesíteni a vállalásokat. Ha valami elitista elefántcsonttoronyban, zárt ajtók mögött érik ez a program, és a zárt görbe menti integrálás fejben való elvégzése nélkül nem lehet elmondani a lényegét, akkor fabatkát sem ér.”
endresy.blogspot.de/2014/04/orbania-kasszandrai-neveben-ii.html
@gum@guma:
Gumi,szerintem neked lehet valami bajod, mert az érdemi viták helyett folyamatosan saját kielégítetlenséged okán másokon éled ki saját perverziódat. Szegény! De akkor legalább ne politizálj, bármennyire pótcselekvés ez nálad.
@guma:
Gumó, neked az agyad lehet ekkora, azért adtad magadnak ezt a nevet.
@Imola Helyesi:

Imola, drága! Én határon túli magyar vagyok. Nekem a magyarságtudatom olyan, mint a bőr a testemen. Van. Nem kell hozzá papír. Főleg olyan nem, amit pénzért vagy szavazatért osztogatnak.
A kutúrám/nk köldökzsinórként köt Magyarországhoz. Szellemileg ebből táplálkozom.
Tudod, nekünk határon túliaknak, elemi érdekünk, hogy Magyarországon pl. innovatív legyen az oktatás. Létkérdés a számunkra. Legyenek alternatív kezdeményezések, szellemi műhelyek a magyar közoktatásban, amiből merítkezhetünk.
Mondok egy példát. A 90-es évek elején, míg a szlovák kollégáink keresték az utat, mi a hagyományos betűtanítási módszer mellett bevezettük a Tolnainé-féle heurisztikus, és a Zsolnai József nyelvi-irodalmi-kommunikációs nevelés programját. Készen kaptuk tőletek.
Ma mindezek helyett csak a hittan és a testnevelés / ami ugyan nagyon fontos, de nem meghatározó/ fejlesztése folyik MO-n.
Nekem, mint határon túli magyarnak elemi érdekem, hogy 2014-ben Európa közepén egy szabad szellemiségű erős Magyarország épüljön.Ami befogadó, nem kirekesztő.
Olyan, ahol nem vágja fejemhez egy „anyaországi magyar“ azt a frázist: Nem vagy kettős állampolgár, mi közöd a tüntetéshez?
Kiért lobbizok? Magamért.
@Imola Helyesi:

A verset élvezni,szoktam nem elemezni droid!!
@jaegtoer:

azt a hétszázát! durván kibontottad a lényeget!
gratula.:)
@Bicepsz Elek:

Kósáné-Hrisztov Éva(úszó)
Kósa-neki csak egy (Halász) jutott!
@jöttem:
bocs. kutúrám= kultúrám
@parti_giano: "Habony barátnője családjánál vizsgálódott a NAV"

Gondolom Géjza a blogger, ilyen cégek kapcsolt beszerzéseiről akart regélni, csak nem mert.:D

Egyébként akko most állóháború van két árokkal?
@parti_giano:

Ez a kompromisszum, hogy a fideszes képviselőknek is kellenek a bizottsági tagságok.
Mivel az Összefogásnak nincsen abszolút többsége (hanem csupán 1 fős többsége van a Fideszhez képest), így kénytelenek voltak kompromisszumot kötni, aminek ez volt az ára: a fideszes képviselőknek is kellettek a bizottsági helyek (+ a tanácsnoki posztok többségét is a fideszesek kapták).
De, ha az önkormányzat működni fog, és a kényszer miatt akárcsak kényszerből is, de együtt fognak működni a különböző pártok Zuglóban az acsarkodás helyett, akkor ez a kompromisszum megérte.

Azért a fideszek pénze legálisan megnőtt. Míg korábban kamu tanácsadói szerződésekkel növelték a fizujukat a fideszek, addig most legálisan keresnek többet mint az előző ciklusban. Talán emiatt érdemes nekik együttműködniük az Összefogás képviselőivel és a polgármesterrel, és ellenérdekeltek lesznek az önkormányzati munka szabotálásában (mert akkor a posztjaikból kikerülnek és csak a 38.650 forint alapdíjat fogják kapni).
Más lett volna a helyzet, ha az Összefogás abszolút többséget tudott volna szerezni a közgyűlésben - mert akkor nem kelle a helyi Fidesszel kiegyezni (aki mint látszik, megkérték ennek az árát;
most a kérdés az, hogy majd be is fogja-e tartani a Fidesz az ígértetét a posztokért és a fizuért cserébe).
@tristen2005: lehet, hogy ők is összemelegedtek, összehozta őket a párt. /Hofi/
@Fabius: Végül is igen, per pillanat. Azért sokszor láttam Karácsony részéről is olyan tekinteteket "hogy LMP-s voltam én is, ments ki innen" de hát nekem szerények az eszközeim és nem mindenben azonosak az érdekeink.

Az igazi veszedelem mindenkinek az, ha az MSZP és a Fidesz lepacsizik, akkor repülök én is mindenhonnan, a kerület népének sanyarú sorsa lesz és indíthatom a "Ződ Robin Hood @ Sobri Jóska" projectet.
@fehérfarkas:

Kicsit unom már ezt a mundérvédést.

Indokold meg légy oly jó, mi a bánatotos papripapéniszért "kell" Sápi Attilának 6 db bizottságban is benne lennie, például? Tán ekkora multitálentum, egyszemélyes havashenrik, hogy a világon mindenhez ért, és a Rákos patak visszafelé folyik nélküle?
@CsekklisztNo.10Reloaded:

élvezkedik az eszement!

most bezzeg nem mondja, hogy más a téma!

@gazoló:

honnan tudná mikor itt élvez zsinórban.
be is fejeztem, nincs több gyönyör részére az ilyen utszéli találjon más forrást
@jöttem: fényévekkel különb vagy ennél a selejtnél.
Fidesznek csak addig érdekesek a határon túliak - itt a példa - amíg szavazatot lehet velük szerezni.
Szard le.
@hacsaturján: "Óvakodjék a":DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@fehérfarkas:

"De, ha az önkormányzat működni fog, és a kényszer miatt akárcsak kényszerből is, de együtt fognak működni a különböző pártok Zuglóban az acsarkodás helyett, akkor ez a kompromisszum megérte."

Ne misztifikáld már túl az egyszer egyet.

A fogaskerekek folyamatos olajozást kívánnak.

Azért kellett Várnait kirekeszteni, hogy elaprózódjon az ideje és minél kevesebb sommás részinformációhoz juthasson hozzá, az előkészítő döntéseket, és a döntési javaslatokat csak utólag ismerhesse meg.
@jaegtoer:

Nem hiszem. Ugyanis az új rendszerben a polgármestertől a bizottságokhoz kerültek vissza a hatáskörök, de bizottság nagy létszámúak lettek, és egy ember hiába van 6 bizottságban benne, ő ott a bizottságban akkor is csupán egyetlen egy szavazatot ér.
Más lenne a helyzet, ha az Összefogásnak abszolút többsége lenne a közgyűlésben és a bizottságokban - de a választási eredmények nem úgy alakultak. Így egy nagyon erős egyensúlyi helyzet van, nagyon sok kompromisszummal, mert senkinek nincsen abszulút többsége.
@jöttem:
Pénzt legfeljebb a Kossuth téri fellépőknek adtak / lásd : index és egyéb hirportálok/. Ne mondd, hogy a Tolnai-féle módszerért támogatod a tüntetőket, mert mindjárt elsírom magam. De akár van, akár nincs itt Tolnai-féle módszer, az miképpen befolyásol téged, mint ausztriai ápolónőt? Ja, a gyermekeidet Tolnai-féle módszer alapján taníttatnád? Mi tartja vissza a szlovákiai magyartanárokat ettől? Bemegy a tanterembe, és annyi. MIért zavarja őket, ha Magyarországon mondjuk hittan és testnevelés van?
@Imola Helyesi:
"Higgyétek, így írjuk! Te is külföldről muzsikálsz?"

Direkt kerüllek, mert ritkán szoktam a trollokat etetni.
Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, nézd vissza: idéztem, nem én írtam.
Az meg, hogy honnan "muzsikálok", neked teljesen mindegy. Én sem firtattam, hogy földrajzilag hol koptatod a billentyűket.
Egyszer kértelek már, hogy hanyagolj, most ismét erre kérlek. Nem olvasom ámokfutásaidat, most is csak azért, mert címzetten nekem szólt.
@GeoCracker: minden szavaddal egyetértek, de mást dobott az élet, ami sokkal képlékenyebb, mert az emberek bizonytalanok, befolyásolhatóak, érdektelenek voltak.
Ezerszer rágtuk itt is a gittet, hiába.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Figyelj, szerencsétlen , egy kommentelő vagyok, nem troll. Csak a ti önző fejetekben fordulhat elő, hogy aki ellenvéleményen van, az troll.Liberális, tűrd a kritikát!
@fehérfarkas:

"Ez a kompromisszum, hogy a fideszes képviselőknek is kellenek a bizottsági tagságok.
Mivel az Összefogásnak nincsen abszolút többsége (hanem csupán 1 fős többsége van a Fideszhez képest), így kénytelenek voltak kompromisszumot kötni, aminek ez volt az ára: a fideszes képviselőknek is kellettek a bizottsági helyek (+ a tanácsnoki posztok többségét is a fideszesek kapták)."

Juj, ez nagyonnagyszerű és példaÉRTÉKŰ. Sőt, majdnem dícséretes. De mondd csak, kifizetni, a CEHHET álni ki fogja? Mert ha ti egymás közt, akkor szupi, örülünk, de ha mi finanszírozzuk a kompromisszumos többlethelyeket, a halmozható boldogságot, a hatszoros polihisztorokat, akkor csak simán elmehettek a picsába, kézenfogva, mind.
@Fabius:

Kérdezd meg tőle. Te vagy a blogger. :)
Amiket írok, azok teljesen nyilvános helyekről vannak: nyílt alakuló ülésen elhangzott dolgok (amire bárki elmehetett, mert nyílt volt) + az interneten közölt számok a képviselői díjak változásával kapcsolatban.

Én inkáőbb azon csodálkozom, hogy miért védi vaaki annyira Várnait, és miért ad neki annyira hitelt? Hiszen Várnai a blogján is számos apró csúsztatást elhelyezett. Pl. azt, hogy a CivilZugló Egyesületnek is fel lettek ajánlva bizottsági helyek, konkrétan az Tulajdonosi és közbeszerzési bizottságba is, csak ő egyetlen egy nevet sem adott le oda. Ő mindenhova saját magát akarta berakni. A blogján ezt az "apróságot" elfelejtette feltüntetni. Pedig ezzel kapcsolatban Rozgonyitól és Karácsonytól is kapott ott az alakuló ülésen választ.
@fehérfarkas:
"Míg korábban kamu tanácsadói szerződésekkel növelték a fizujukat a fideszek,"

És szerinted ezután nem alkalmazzák majd ezt a módszert? Hány éves vagy, királylány/fi?
@Fabius:

Ha a zuglói média költségvetését valóban lecsökkentik, meg a polgármester körüli tanácsadók számát is, akkor az többszörösen is fedezni fogja ezt.
Ha pedig az átláthatósági dolog valóban meg fog valósulni, akkor annak szintén a zuglóiak élvezik az előnyét.
Arra kell majd figyelni, hogy az átláthatósági és korrupció elleni intézkedésekből vajon mennyi fog megvalósulni. Ott nem havi pár milló, hanem évi sok százmilliók spórolhatóak.
Ez fogja eldönteni, hogy milyen is valójában az új polgi + testület.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ettől berosálok, Mónika Show lesz....nagyon nem jött be az étrend kiegészítős biznisz....
@Imola Helyesi:
"Liberális, tűrd a kritikát! "

A kritikát tűröm.
A hülyeséget és rosszindulatot is egy darabig, de nagyon rosszul.
Mivel az ismételt kérésem ellenére sem hagytál békén, mész a levesbe.
@fehérfarkas:

Igen sokszor elég menedzselni a dolgokat és olajozni a fogaskerekeket, meg a láncot. Ezt mégis kényelmesebb úgy intézni, ha univerzális belépő van minden ajtóhoz, minden gépházhoz.
@jaegtoer: elvileg bejárhat a bizottsági ülésekre képviselőként, bár a szmsz-ben nem találtam rá passzust.
@tizma:

Azzal, hogy Karácsony időnként hogy néz sokra nem megyünk. Meg hadd ne sajnáljam.

Az MSZP-Fidesz pacsira jókora esély van, nem lesz újdonság a közösködés, lásd az ingatlaneladásos nagykoalát Papcsák alatt, amivel konkrétan egyszeri Ferinket meg az akkori többséget húzták ki a szarból.

varanus.blog.hu/2013/05/12/osszefogas_megvalosult_a_telekbiznisz_nagykoalicio
@fehérfarkas:

Nézd, a képviselőtestület Zuglóban 22 fős.
8 bizottság van.

8 X 5 = 40

8 X 3 = 24 (azért ennyire nem zsenik a gyerekek)

Nekem ez eleget mond.

És Várnai nem fért bele egy olyan bizottságba sem, ami "megillette volna. Miközben egyesek berakták a valagukat a készbe Várnai végigkulizta a ciklust, a korrupt Papcsák bukásához elég sok melóval hozzájárult.

El is hiszem, hogy fosnak tőle, mert nehezebb miatta mutyizni. Nem véletlenül igyekeztek lejáratni, hogy be se jusson.

A bizottságokból történő kirekesztése is éppen erről szól. Jó volna nyugodt körülmények között lopni demokratikusan, csak úgy maguk között.
@guma:

:)))"te itt élsz némi nemi életet. idejársz szopni."

Persze csak jelképesen:))
Egy valamire való 'toportyánféreg sem kínálná meg a :)költőnőt a csúnyájával:)

Van 'őnekije gazdatestje:)
kepkezelo.com/images/fki3sif1i04eo2wufs2t.jpg
@parti_giano:

A bizottságosdinak vannak közvetlen és járulékos költségei, a jövedelem kiesésről ne beszéljünk.
Társadalmi munkában bizottságozzon, miközben a többiek legkevesebb kettőben tolják?
A Sápit hagyjuk is...

Egyértelmű, hogy ki akarják csinálni.
@Fabius:

most olyant lépek amit sosem tettem még meg másként, csak így szemtől szembe.

ha kérhetem, büntess meg pár napos kizárással, mert sajnos én is elkövettem belefolytam a személyeskedésbe vele.
de felháborított ez a némber, ahogy sosem a témához kapcsolódva kezdi ki az embereket.
ez a személyeskedő troll olyan mértékben és olyan ostobán primitív és erőszakosan nyomuló stílusban teszi, hogy ez már nem fedi le a többször ismertetett célod egy társalgás alakításában és szétrobbant mindent.

beszálltam és vártam, hogy felfigyelj erre. ekkora rosszindulat amit kifröcsög nem hiszem, hogy pár napig hiányt keltene bárkiben.

szóval kérem kérem a karantént működésbe hozni - számomra is ha ez megoldás!
@gazoló: Nyalni is szeret,szopni is?
Mitnemondjak,univerzális!!!:)
@guma:
"szóval kérem kérem a karantént működésbe hozni - számomra is ha ez megoldás"

Számunkra viszont nem, tehát inkább te tahótlanítsd.
Én is ezt tettem az imént.
@Spániel: Tudom, hogy megrágtuk már sokszor. Körbe is jártuk. Le is pisiltük. Meg mást is.
Hát igen. Ez van, izé lett
Most akkor megyünk tüntetni a zuglói korrupció ellen?

Vagy ott nem érdekes?
91 éves lenne ma Popper!

hallgassátok kicsit őt:

www.youtube.com/watch?v=mQJLUwne0Tw

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

bocs!
nem tahótlanítok senkit, mert a válaszokból amit tőletek olvasok akkor is kiderül, hogy valaki ledobta az ékszíjat...

vagy megtanulja átugrani mindenki, vagy marad ez a fertő és lassan lelép mindenki.
nem lehet mondani, hogy nem volt meg minden kísérlet az emberi kommunikációra, na de ez az ostoba és folyamatos gyalázkodó stílus undorító!
jajj!

csak 81 éves lenne Popper!
bocsánat, hogy még ezt is elírtam.
@guma:
Ezt írtad:
"akkor most már tudod miért röhögtem annak az erőfeszítésén, aki szegény hiába tornázott rajtad, hogy kicsit kielégítsen...

nem tudhatta, hogy neked a gyűlölködés okoz örömet. te itt élsz némi nemi életet. idejársz szopni. nem szép ám ez a görbe út, ha urad van!"

Ki tornázott rajtam, ki szop, ki él itt nemi életet, te kis patkány, és még te panaszkodsz?
Te bunkó!
@gazoló:

röhöghetünk is, de ez szégyen!
hihetetlen, hogy van ennyi gyűlölet...
@Imola Helyesi:
Úgy látom, veletek csak így lehet kommunikálni. Nem szégyellitek magatokat az ordenáré stílusotok miatt?
A beképzeltség, az oktalan gőg árad a soraitokból.
Sok alulképzett , alulinformált, beteges üldözési mániában szenvedő bolond.
@guma:
"nem tahótlanítok senkit, mert a válaszokból amit tőletek olvasok akkor is kiderül, hogy valaki ledobta az ékszíjat..."

Persze, tudom, hogy ez csak részleges megoldás, de legalább személy szerint nem tud veled szemétkedni.
Én csak átpörgetem a dumáját (van még néhány ilyen kommentelő), és azért csuktam most be, mert személyesen szólított meg, holott én őt nem. Na erre nem adok neki alkalmat a továbbiakban.
Sem időm, sem igényem ilyen elmeroggyantakra nincs.
@Fejesrob: Majd ha kitiltják Karácsonyt meg Tocsát az USÁ-ból. :)
@guma:
Még sunyi is vagy ráadásul.Fertő? Húha!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Kipróbálom, igaz-e amit mondtál. Ha én elmeroggyant vagyok, te elmezúzott vagy.
@Spániel:
"Fidesznek csak addig érdekesek a határon túliak - itt a példa - amíg szavazatot lehet velük szerezni."

És a határon belüliek is szintén csak addig...
@gazoló:
Hh, de szellemes volt, szerintem hülye a Fidesz, mert ha ők csinálnának ilyen képeket, nektek nagyon sok sejhajt kellene fotózni: Gyurcsány, Bajnai, meg még egy csomó. Gruppenfotón nyalhatnátok..
@Knósszosz: hát ez látod, már említésre sem méltó, mert törvényszerű-
Tán rezsicsökkentés volt a füvesnél?
@fehérfarkas:

Várnai megítélése ízlés kérdése. Az tény, hogy Papcsák alatt akkor is járt a pofája, ha anyagilag konkrétan rábaszott erre. Meg az is tény, hogy a többiek együtt összesen nem bányásztak elő tizedannyi visszásságot, mint ő egyedül.

Lehet utálni a személyiségét, lehet nem kijönni vele, de ÉN neki meg Bartának hiszem el mikor azt mondja, odafigyelnek az átláthatóságra meg a közpénzre. A többieknek meg nem, és ezt az elmúltnyolcban szerzett tapasztalataim alapján teszem.
@guma:

Nekem az a dal jutott eszembe, amiben azt kornyítják, hogy aki hülye, az is marad.:D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

én is átgörgetem többnyire az "így" megismert embert, de van aki érdekel és pl mint ma amikor kiderült számomra miért támadta le @jöttem: -et, hát nagyon kiakadtam.

amikor pedig végig megpróbált vele párbeszédet folytatni, ez a troll olyan sértő, személyeskedő stílust engedett meg magának a válaszokban amiért bepöccentem és beszálltam...

eddig hanyagoltam, de nincs szükségem erre a hányingere amit ma kaptam tőle.
@Fabius: Vittem egy pár kampányeszközt az alakuló ülésre, ha netalán elfajulnának a dolgok, de csak a zöld ejtőernyőt raktam ki az asztalra (aki először küld róla fotót a tizma@freemail címre, annak fizetek egy sört), annyira nem sajnálom őket. Azért átfutott rajtam, hogy mit vétettem, hogy hajdani kedvenc szakadárjaimmal kerültem egy testületbe ismét.

Most is felködlik némi telekbiznisz egyébként, majd beszámolok róla. Az összefogós képviselők elég fiatalok, kíváncsi vagyok, hogy mikor fog először ütközni náluk a morál és a frakció fegyelem, az még csavarinthat a dolgokon.
@guma:

Nyugi. Én nem szeretek kitiltogatni senkit. Szerintem inkább alkalmazd a "Számomra elviselhetetlen idióták kezelése" kézikönyv első szabályát vagyis szard le. Legjobb módszer mindenkire aki arra élvez, hogy felhúz.
@guma:

scroll forever:)

Ne idegeld Magad drága Guma,a hiba nem a "Te készülékedben van!

A Popper Pétert kössz:)

Egyik zenei kedvence:::
www.youtube.com/watch?v=jBPbLKcJ94Q&list=PLu1Adw_fE-ccUKt3Koh15hg1m992xyD6q
@tizma:

Az összefogós képviselőket gondosan kasztingolta TóCsa magának. Nem lez ott morálütközés, nyugodt lehetsz. Én arra nem fogadnék nagyobb összegben, hogy Rebeka elbírja majd hányás és önmarcang nélkül.
@jöttem:
Én kérek elnézést, hogy egy ilyen szellemi toprongy lápimagyar ócsárolni mer!
Nem vagyunk mi, itteni MAGYAROK, mind ilyen tuskó és ócska senkik. Az ilyen imolka féle aljanép a bolsevik rendszerek által kitermelt pártseggnyloncok kicsapódása csak, a gumicsizmára került végtermék utóélete... Apránként majd kihalnak... Addig persze fröcsögnek, mocskolódnak, hisz a talponállóban ezzel a stílussal ő lehet ott a valaki... persze attól még marad senki...
Kézcsókom!
„Strómannak nem vagyok kapható” - interjú egy elmenekült nagyvállalkozóval
Tüntetnek a pedagógusok is.
"Katasztrofális helyzetbe hozza a köznevelés teljes rendszerét a jövő évi költségvetés tervezete – állítja a Pedagógusok Szakszervezete, ezért tüntetést szervez november 22-én, szombaton. A demonstrációra nemcsak tanárokat, hanem szülőket, diákokat is várnak. "
www.168ora.hu/itthon/szombaton-ujabb-tuntetes-lesz-budapesten-132148.html

Itt találjátok a felhívásukat és a tüntetés céljait
www.facebook.com/pedagogusok.szakszervezete?fref=nf
@Imola Helyesi: "Sok alulképzett , alulinformált, beteges üldözési mániában szenvedő bolond. "
a kurvaanyád te kibaszott számítógépvírus!
látom megint szétbaszod a blogot egész nap!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Na, most aztán kitettél magadért undormány. Lápimagyar, az meg mi a te szótáradban, szerencsétlen?Akkor van a szlovákiai hegyi meg a magyarországi alföldi, ez a lápi? Tudod, mi vagy te? Egy műveletlen , bocskoros senki. Hol élsz te, mit képzelsz? Te fogsz kihalni, a Kossuth téri meg a határontúli uszítóiddal együtt nagyon hamar.
@Spániel:
Azért nem egészen, gondolnak ránk is.
A lőrinci piacon lehet kapni csirkeszárny véget is. Elintézték. A kur... ...t!
@taga20:
Csak válaszolok a ti stílusotokban. Éppen ideje volt, egy hónapig sértegettetek oktalanul, te szemét , többek között te kezdted.
@jöttem:
És neked mi közöd van hozzá, mint ausztriai ápolónőnek?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te haver, ezt a paksimogyoró ebolát, nem lehetne kirakni a picsába egy hétre?
hozzá képest gábris, egy angyal:))
(kicsit erős állítás, de érzékletes)
@Fabius: most mondta Várnai Olgánál,hogy ő aztán egyáltalán nem értett egyet semmivel, csak megszavazta.
@jöttem:
Jobb lesz, ha bevallod, hogy hazudoztál, közöd nincs Szlovákiához, honi magyar vagy te , innen uszítasz.
@Imola Helyesi: anyád kezdte, miko világra tolt, te gnom!!
neked a se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!
@Fabius:

baszd meg!

ha nem vetted volna észre leszarom, ha engem csócsálnak!

éltél Miskolcon, tudod milyen az amikor alig van oxigén, mert annyira szennyezett a levegő...
leszarhatod, de megfulladsz, vagy megbetegszel!
@taga20: n
Nem fog kirakni, az előbb mondta. Nincs is miért, a cikke tetszik, csak nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a zuglói viszonyokat. A HOZZÁM INTÉZETT SÉRTÉSEKRE MEG JOGOM VAN VÁLASZOLNI, MÉGHOZZÁ A BLOG ÉS A CIKK STÍLUSÁBAN, ÚGYHOGY LE VAGY SZARVA!
@guma:
Egy nagyon nagyon rég elhangzott rádióriportban vallott kedvenc zenéiről a mester:)

www.youtube.com/watch?v=SLbEZkuIRBk

www.youtube.com/watch?v=gIR9gYQMcro
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Köszönöm. Alapjáratban nem szoktam én ilyen sokszor hangsúlyozni, hogy a "vonal" másik oldalán lakom. Nincs jelentősége.
De most Imol feldobta a labdát. :)))
Plusz van bennem egy nagy tüske a parlamenti választások eredményei kapcsán. De ezt már egyszer kifejtettem itt. Nem szeretnék ismétlésekbe bocsátkozni.
Bolgár úrnál volt délután Várnai, most az előbb meg Karácsony Rangos Katinál. Hát, érdekes volt mindkettő.

Azt előrebocsátom, hogy Várnai nekem szimpatikus, de persze ez semmit sem jelent, pusztán a szujjektív-itás irányába viszi el a dolgot, de akkor is. Karácsony is mondott olyanokat amelyek alapján akár szimpi lehet, de valahogy ottan motoszkál az az akármi, amit mondott; "... lehet, hogy Zuglóban keresnek a legtöbbet a képviselők, de szerinte itt fognak a legkevesebbet lopni." - írta a mittudomén nem emlékszem újság.

Ugye, nem azt mondta, hogy a képviselő urak nem fognak lopni, csak vélhetően kevesebbet mint más kerületekben, de ez sem biztos"

Ezek után kíváncsian várom a további zuglói fejleményeket, de remélem, Karácsony nem lesz papcsák! Evvel az indulással tényleg kell egy kis kucikuci szünet - egyelőre...
@Imola Helyesi:
Szarházi vagy aranyom, egy ostoba némber... a felfogásodat pedig felesleges minősíteni, megteszed azt te magad, naponta, itt!
Elrettentéskép...
Az eszedért sem tarthatnak, a stílusod nulla, egy ócska senki vagy.
Van az úgy... lesz még lejjebb is neked.

A határon túli magyarok neked és a többi lápimagyar aljadéknak csak addig számítanak, amíg meghunyászkodva bekúsznak a méltóságos exkomcsijaid elé, esetleg pár ezer forintért leszavaznak a tartóidra?

Értelek... SZARHÁZIAK VAGYTOK!
Ennek a NEMZETNEK a szégyenei!
Kötögess, mondtam már...
@taga20: én mán a hetedik böffentje után
kibasztam a pééécsába!!!
@Knósszosz: ah, a lőrinci piac....csikeszárnyvég...erről egy idős szarevő kolleganőm jut eszembe, aki 3-4 farhátból főzött levest, majd leszedte a fele! húst, abból lett a fasírt, a maradék húsos? hátcsontból töltötthús lett.
És egész héten változatos menüt evett.
@Imola Helyesi: mész a klozetba!
bottal sincs kedvem tovább piszkálni az ilyen szart, mint te.
húzzál innen!
@ornagy50:
Mobil üzemmódban nem működik a tahotlanitas :-((
Tolmácsot kérnék!

www.youtube.com/watch?v=9Cw7SzqhUwk

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Huh, ismétléseid a tudás nagyanyjai.Újabb?
@Spániel:
Jövőre olyat sem fog:((
Amúgy szombaton 12 után minden czukrász setemény 100 forint egy bizonyos helyen. Ott a piacon.

Mondjuk a képviselőfánkra rá sem bírok nézni mert egyből a politika jut eszembe róla, de a csokis mignon azért elmegy...
"„Strómannak nem vagyok kapható” - interjú egy elmenekült nagyvállalkozóval

Eleinte csak arra gondolt, hogy egy évre Amerikába megy „kiszellőztetni a fejét”, mostanra viszont kényszerűen leszámolt az illúzióval, hogy valaha is visszatér Magyarországra vállalkozni Csiki-Bege Lajos - derül ki a HVG vele készült interjújából.

A jelenleg Ausztráliában élő üzletember, aki a kétezres években a kisteherautó-piac harmadát birtokolta, Békásmegyeren pedig felépítette Európa első autóplázáját, több éves hallgatását megtörve nyilatkozott a HVG-nek a magyarországi vállalkozások kilátástalanságáról.

Saját bőrén tapasztalata meg, mekkora hátrány, ha egy vállalkozó, minden adószabályt betartva, alkalmazottait bejelentve, senkit nem korrumpálva, a bankokkal harcolva próbál meg dolgozni. 2010-es kivándorlása óta szerinte annyiban romlott a helyzet, hogy a politika elvette a jövőképet, mert „ott nem lehet vállalkozni, ahol ma ő, holnap én kerülhetek célkeresztbe”."
hvg.hu/vallalat_vezeto/20141119_Stromannak_nem_vagyok_kaphato__interju

Ha valamelyik ostoba ecceri nem értené még mindig, miért léptek pl. azokamocsokimpristamerikajjaik.
@guma: A Mester. Ha elakadtam az életben, mindig őt hallgattam. :))
@Imola Helyesi:
kár beléd a karakter, gábris cimbiden kívül senki nem bírt megvilágosodni itt...
Libsibolsik ezek, mondom én!
@taga20: 4
Dehogy húzok, eszemben sincs, pláne ha téged idegesíthetlek. Nos, közmunkád meg volt? Látod, tanulnod kellett volna időben, de még nem késő, iratkozz be valahová, a kormány segít.Jó sok pénzt áldoz az adónkból rátok, meg az olyan un. "határonbelüliekre" mint pl.jöttem.
@Fabius: "Várnai megítélése ízlés kérdése. Az tény, hogy Papcsák alatt akkor is járt a pofája, ha anyagilag konkrétan rábaszott erre."

Annyira azért nem járt rosszul anyagilag, ha Tarlostól a saját pártja (akkor még az LMP tagja volt) ellenére egy fővárosi intézmény FB tagságát kapta.
@guma:
Jó arc vagy, ez egy energiavámpír, abból él, ha felidegesít valakit. Nem szabad ezt neki megadni, bármilyen nehéz.
@ornagy50: te okos vagy én meg egy barom, hogy ugrok erre az agyhalottra, csak bassza a csőröm, hogy egész nap melózok,
ez meg egész nap totál ócska szar dumát nyom itt.
@Knósszosz: nekem meg a képviselőfánk láttán felfordul a gyomrom, amikor pl. egy szoci képviselőfánk azt mondja, hogy nem tűrjük tovább ezt a velejéig korrupt fidesz rezsimet.
Az ember egész életvezetése azon múlik, önmaga mer-e lenni, még akkor is, ha szembekerül a közhangulattal és a tekintélyekkel, vagy behódol ezeknek a konformista nyomásoknak. Ha nem hódol be, annak van egy komoly rizikója, ugyanis ezt sem a társadalom, sem a tekintélyek nem szeretik. A terrornak, a diktatúrának és a globalizált társadalomnak ugyanaz az emberideálja, nincs semmi különbség. A diktatúra azokat szereti, akiket jelszavakkal, hamis mítoszokkal, propagandával lehet irányítani. A globalizált társadalom üzleti érdekből ugyanezt preferálja: embereket, akiket propagandával, reklámmal, hamis orientációval tömegesen lehet mozgatni. Mindkét társadalmi berendezkedés irtózik az önállóan gondolkodó, önmagukhoz hű egyéniségektől, akik ennek a kollektív irányításnak nem hajlandók alávetni magukat.
Popper Péter
@taga20:
Mos'MÉ??? Neki is meg kell valamiből élni, nem dolgozhat mindenki a Vörös Csillag Traktorgyárban!
A 6-os út mellett mégiscsak fázna ilyenkor...
@Imola Helyesi:
Nagyon nem érdekel mit böfögsz fel itt rendszeresen, de ma azt tapasztalhatjuk, hogy neked aztán semmi alapod nincs bunkózni itten másokat. Lassan inkább veled szállt el a turul Pegaszosz, mert a gravitáció talán...

S te osztod az észt meg az erkölcsi süketelést, hogyan kellene kommentelni. Nem vagy te hülye, de túljátszod a szerepedet. Persze erre van ugrás, szóval a HR-es nem fog lecserélni. Egyelőre...
Jöttem, valld csak be , miért hazudozol itt, hogy szlovákiai magyar vagy?
@Spániel:
:)) Hitelesek... kicsit penészesek, kicsit szarosak.
Az egész coci frakció a parlamentben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: már nem tényezők, a kopasz úgyis lepusztittya őket végleg.
@Imola Helyesi: egy kibaszott fagyöngy vagy! egy here, egy rákos daganat az ország testén!
remélem hamarosan te is pokolra jucc, mint szentmihályi!
@Knósszosz:
Bocsánat, kedves Knosszosz, de csak ma válaszolok olyan stílusban, amit velem szemben megütöttek egy hónap alatt.Nem az a hülye , aki kapja, hanem az, aki állja, ősrégi mondás.
@Imola Helyesi:
Som Maďarka, žijúca na Slovensku. Už 46 rokov. Tu som sa narodila. Môj materinský jazyk je taká, ako tvoja. Ale to je všetko, čo máme podobné.
:)))))))
@taga20:
Dehogy jutok, kisfiam, te hamarabb odajutsz, mert hangulatember vagy, hol ideges, hol kedves. Vizsgáltasd ki magad, nagyon ajánlom.
@Spániel:
Na, ezért nem veszek belőlük 100 forintért sem!
Most képzeld el, hogy ennyi pénzért ott kerülgethetném a nappaliban szekeres imrét, hááát... a szili látványa se vágna úgy fejbe, hogy aludnék édesdeden másnap reggelig.
Most én kérdezem. Meddig akarjátok még etetni?
Ezzel teljen el az esténk?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: eszt meglátnák a hatos út mellett, tömegbaleset lenne:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: minap írtad néköm,
hogy"Veszélyes hulladék ?"ami miatt söröztetnem
kellet a szemetes FIÚ-kat.
imlka vóóót az aki méltó helyét ottan elfoglalta!
@jöttem:
Jó, akkor maradj is ott, ne akarj nálunk rendszerváltozást, először otthon iparkodj!
@Knósszosz:
Neeeeee... több klasszissal jobb volt a cicám, + mind a 3 alteregója is!
@jöttem:Otthon nincs, mivel eltöltsed estéd, pl Ficóval?
@Imola Helyesi:

Általában hagylak játszani, de ezt ma túltolod. Fogd vissza magad.
@Imola Helyesi: ha megadnád az orvosod telefonszámát! á, inkább ne, me egy kókler!
ha te vagy a referenciája, dédi:)))
@fehérfarkas:

"Annyira azért nem járt rosszul anyagilag"

ehhehhe. Pont egy - most általad oly nagyon védett - fb helyett bukott mikor túl sokat pofázott a BVSC-ről, holott csak hallgatnia kellett volna, ahogy a helyére ülő Hajdu Flóriánnak. (és Tamás Lászlónak)
@Spániel:
"ő aztán egyáltalán nem értett egyet semmivel, csak megszavazta. "

Remek.
Ilyen képviselőt még sokat, s a haza fényre derül.
@jöttem:
Ezt is mondta Popper Péter:
"Van egy régi pszichológiai kísérlet. Egy diákcsoportot bizonyos ideig tekintélyelvű módon neveltek, majd ezt hirtelen megváltoztatták, és a szigorú tekintélyelvűséget egyik pillanatról a másikra liberálisabb, demokratikusabb pedagógia váltotta fel. A diákok ekkor nem demokratizálódtak, hanem először megőrültek. Elvesztették a mértékeket, a normákat, hogy mit lehet és mit nem lehet, és egy rettenetesen zűrzavaros korszak következett be a diákok életében. Ez így van társadalmi szinten is."
@Sir Bates dö Hól:
Most akkor melyik "nagyvállalkozóról" állította azt bárki?
A mondandójában viszont benne van lényeg.

A politikusok, akik "csendestársak"???
Zsarolással, fenyegetéssel, visszaélésekkel válnak "csendestárssá".
@taga20:
Mit akarsz az orvosommal, nem vállalna téged.
@Imola Helyesi: jó bepancsolni neki egyet, hogy az arany lövést még nem adta be neked, hogy ne szenvedj itt az árnyék világban!
@Fabius:

Nem emléxem arra, hogy a 3 fős szoci frakcióból bárki is megszavazta volna a BVSC dolgot. Sőt, a helyi Fidesz-KDNP-n belül is volt emiatt egy igencsak nagy egymásnak feszülés. Ezután került ki az a bizonyos Mr.20%-os hangfelvétel.

Elégé fekete-fehér a Zuglóképed, ha azt hiszed, hogy minden ami jó, azt a Várnai csinálni, és minden ami rossz, azt a Fidesz-Szoci páros.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
" Ez így van társadalmi szinten is."

Ezt mintaszerűen igazolja is a magyar társadalom 1989 óta.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocsBrumi, menj légyszí az előzőre, köszi.))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
", gábris cimbiden kívül senki nem bírt megvilágosodni itt..."

gábris megvilágosodott? komolyan? érdemes kiereszteni a ketrecből?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ugyanerre gondoltam. Es azt gondolom, hogy vannak emberek, akiknek nem is való - ha rendes akarok lenni csak azért mert így szocializálódtak.
A demokrácia, a szabadság az a nehezebb út, túl sok a lehetőség, el lehet benne veszni, van felelősséget, míg egy diktatúrában könnyebb az eligazodás, (nincs felelosseged, másra lehet kenni a hibát) ezért követik ezek a világégéseket.
@Secnir:

Tényleg megtért b+?:)
Zsidóvá lett,mint Csanád?:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: te necsinád! lassan megyek aludni, erre te:)
inkább ilyet:)))
www.napiszar.hu/Thumbnails/21383.w-800.h0.q100.jpg
jaj, bocsánat ez tünci:)))
"A kormányfő azt is mondta, kulcskérdésnek tartja, hogy Magyarország gazdaságilag sikeres legyen, mert szerinte csak így ellensúlyozható a szellemi viták miatti negatív nemzetközi megítélés. "

www.atv.hu/belfold/20141119-orban-az-alkotmanyunk-koser

Róla vajon mit mondana Popper?
Évásanyó 2014.11.19.21.33.
@Imola Helyesi:

Sem Jöttem-mel, sem senkivel nem beszélhetsz ilyen ki ha nem én, dölyfösen ezen a blogon, és máshol sem! Ez nem stílus! Persze mindig vannak, akik azt gondolják, hogy ők tudják egyedül a tutit, de ez itt nem nyerő. Elv - társaidnak is triviális lehet, ahogy a szüleikről írtál, semmi tisztelet, ugye? Te büszke vagy irodalmár vénádra, dehát akkor ez a durvaság és gőgösség honnan fakad? Te nem véleményt ütköztetsz, hanem provokálva sértegeted, akit csak tudsz.Nem kellene....
@taga20:
Te nyertél, de ez nem volt fair:-((((((
Odabökök, erre ledobsz egy atombombát!! :-))
@Secnir:
Persze! Imolka féle megsötétedett... :(
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Es azt gondolom, hogy vannak emberek, akiknek nem is való - ha rendes akarok lenni csak azért mert így szocializálódtak"

És velük mit kellene tenni? Meddig tarthat azt az út, amelyen át lehet vezetni őket a felelősségvállalás világába? Van erre egyáltalán esély?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:oktatás, felnőttoktatás, estiiskolákat vissza....
@guma:
kár, hogy nem idéztél, mert ezt pl érdemes lett volna:
" Szerintem a „legtudatmódosítóbb” demagógia az Orbán rendszer és az elmúlt huszonöt év történései
közé egyenlőség jelet tenni. Nem hiszem, hogy a mostani„kormányt” megelőzőek ennyit tettek volna a jogállamfelszámolásáért, az emberi jogaink korlátozásáért, aszövetségeseink (pénzért való) elárulásáért, a közéleti cinizmus kialakulásáért, a szegénység terjedéséért, a nettó butaság, kulturálatlanság terjesztéséért, az egyéni
jellemtelenségek érdemként való elfogadásáért, a
szolidaritás elutasításáért.
Nem sorolom tovább, pedig lenne még mit.

E „kormányt” (nem tudom idézőjelek nélkül leírni) megelőző időkben azért kialakult itthon, meg ha nem is feltétlenül jól működve, de azért némi jogállamiság, rosszul, de működött az oktatás, nem alázták a (hajléktalan) embertársainkat, és így
tovább. Azt hiszem a korosztályok jóakaratú tagjainak inkább szövetségesként kellene egymásra tekinteniük, és indulatok nélkül elgondolkodniuk a másik véleményéről. Azért még nem kellene mindenben egyetérteniük. De a jót együtt akarhatnák." (liberális hsz)
@holleanyóm:
átjött a hsz-od, szerintem műxik a továbbiakban is :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: egyelőre ezzel működik, a másik kettő halott. bocs, hogy közbevauvau:))
@jöttem:
"Róla vajon mit mondana Popper? "

Azt nem tudom, de aki képes 70 percig a semmit ragozni, az bármely egyéb galádságra is képes.
@hekate36:
"oktatás, felnőttoktatás, estiiskolákat vissza.... "

Oké. Milyen forrásból, milyen oktatókkal, és nem utolsósorban: ki győzi le azt az ellenállást, amit az oktatandók fejtenek ki?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Van egy régi példabeszéd, már nem tudom, hogy honnan ered:
Le tudod vinni a lovat a folyóhoz, de hogyan veszed rá, hogy igyon is?
@Imola Helyesi: inkább arra válaszolna, ami kérdést feltettem, ha lenne szíves...
@Sir Bates dö Hól:

Jaj, lordom, te még izmozol kedvencünkkel? Mazochista-e vagy?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az induláy, Boli, az indulás... ott van az eredendő bűnük... azt' ez határozza meg a folytatást is...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ez egyszer már működött, voltak jól bejáratott esti iskolák, szakmát adtak, megtanultak, írni-olvasni. akkor működött, hogyan, menjünk vissza, nézzük meg, ösztönző lehet a segélykifizetés,stb. meg lehetne oldani, csak leszarják, mert a nép, ha tanul, "kinyílik a csipája" :)))
@jaegtoer:
Az egy dolog, ha elsőre valamit nem értesz meg, de olvasd el másodszor is, mielőtt reagálsz. Vagy harmadára csökkentek az alapdíjak Zuglóban. Várnai
nem került be több bizottságba, ezért neki pl. CSÖKKENT az előző évekhez képest a díjazása.
@holleanyóm:
"voltak jól bejáratott esti iskolák, szakmát adtak, megtanultak, írni-olvasni. akkor működött"

Mert akkor azt akarták, hogy működjön. Ez része volt a felzárkóztatási programnak.
Most erre semmi szándék nincs, még azt is visszafogják, aki tanulni, művelődni akar.
Nincs szükség "kiművelt emberfőkre", a birkákat könnyebb irányítani, csak a kolompot figyelik.
Ezt nap mint nap láthatjuk is a gyakorlatban.
@Imola Helyesi:
Lápimagyar - másképpen mélymagyar.
Aki szeret latyakban dagonyázni, és nagyon megfelel neki az a mocsok, amit maga körül lát. Ezért röfög elégedetten minden lehetséges fórumon.
Örülök, hogy segíthettem, és némi fényt csempészhettem intellektuális sötétségedbe!
@jöttem:
Azt nem tudom Popper mit mondana, de mint nagy bankrablóként kezdő elődje és példaképe mondta (J.V.SZ) "Elvtársak, ne kövessük el azt a hibát, hogy bedőlünk saját propagandánknak!"
Gazdasági siker???? Amikor egyetlen autógyár nem is egyhavi leállása mérhetően csökkentette a negyedéves GDP-t?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :(( ezt mondtam én is, de ez több, mint vétek, ez már bűn.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ma eszembe jutott, vajon mit fog mondani OV a pénteki igehirdetésén? Lesz-e benne valami érdemi reakció a hétfői tüntetésre.
Most már tudom, hogy nem lesz.
Harmadszor olvasom ezt a zavaros kinyilatkoztatást.
Ahogy más esetben is teszem, próbálom most OV helyébe képzelni magam ".
Végre az " övéi" közt van. Ahogy a mangalicatelepen. Nincsenek zavaró tényezők, idegesítő kérdések. Elengedi magát. Elmagyarázza a híveknek az általa megélt valóságot.

- "Magyarországnak az a dolga, hogy lojális szövetséges legyen, de mindent megtegyen annak érdekében, hogy a geopolitikai helyzetéből fakadó gazdasági érdekeit megpróbálja megvédeni" kellő őszinteséggel és ravaszsággal.

-az, hogy Magyarországot oroszbarátnak minősítik, "szamárság", mert "Magyarország magyarbarát".

-reménytelen, hogy "Magyarország behorpadt nemzetközi hírnevét ideológiai vitákkal ki lehessen javítani", mert a magyar kormány számos dolgot a nyugati mainstreamtől eltérően lát.

- kulcskérdésnek Magyarország számára a gazdasági sikerességet, mert "a nemzetközi térben a szellemi alapállásunk miatti negatív megítéléseket csak a gazdasági sikerekkel lehet ellensúlyozni". Ezeket a sikereket tehát meg kell védeni

-gy sikerült megalkotni az új alaptörvényt, amely "az EU egyetlen átvilágított alkotmánya", "egy kóser alkotmány", továbbá sikerült megteremteni a gazdasági önrendelkezést, és "újragomboltuk az uniós kabátot", Magyarország ugyanis rájött, hogy nem az a jó európai, aki mindent lenyel, igenis ki kell állni a nemzeti érdekek mellett

-megindítja az ország történetének legnagyobb gazdaságfejlesztési programját, amelynek köszönhetően minden magyar lakásban lesz szélessávú internet, és 2018-ig minden autópálya eléri majd az országhatárt és minden megyeszékhelyet átsző majd az autópálya-rendszer. Emellett megindul az Államreform II. nevű program, és jó esély van arra is, hogy 2018-ra elérjék a teljes foglalkoztatottságot. Emellett Európa legrugalmasabb munkaerőpiacát és az adórendszer megszilárdítását ígéri.

Ez az ember egy másik valóságot él meg. Nem érti, nem érzi a jelenlegi helyzetet. Ha egyszer ki kell szakadnia az álomvilágból, nagy problémái lesznek.
@kekex:
bocs, ez félreérthető volt, ORBÁNról volt szó, nem Popper-ról.
@jöttem:
"Ha egyszer ki kell szakadnia az álomvilágból, nagy problémái lesznek. "

Nem neki. Nekünk.
Egyébként szerinted van ember, aki érti, hogy ez a beszéd miről szólt és mit akart mondani?
@kekex:
Értettem elsőre is. :))))
A gazdaság beindításához pénz kell.
Szijjártó ma ezt mondta Moszkvában:
"Nincs késés, vagy csúszás a paksi atomerőmű bővítésének előkészítési, hitelezési folyamatában."
Vagyis várják a suskát. Vajon azt felfogják-e, mit kér érte Putyin?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

" Egyébként szerinted van ember, aki érti, hogy ez a beszéd miről szólt és mit akart mondani?"

Nem. De nézd meg, kik veszik körül az asztalnál! Eszükben sem jut elgondolkodni, mit mond a Vezér. Evvan és kész.
@kekex:
"Amikor egyetlen autógyár nem is egyhavi leállása mérhetően csökkentette a negyedéves GDP-t? " - na, ezt magyarázza meg a szezonvég!

Persze biztosan meg tudja, de...
Ha a friccek elmennének innen, olyan gazdaságunk lenne, hogy beledöglenénk. Ezek a tetvek ennek ellenére miért ütik őket?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nem, csupán froclizom... hiszen azonnal zsidózni kezdett:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bammeg, te meg a karácsonyi kiadású SÖRÖKRŐL egy szóccsenem???
hm???

https://www.mönchshof.de/brauspezialitaeten/weihnachtsbier/mehr/details/mehr/festliches-weihnachtsbier.html

www.weltenburger.de/biergenuss/die-weltenburger-biere/winter-traum/

Láccik mekkora libsibolsi vagyol!!!
@nincs_itt:
Rohadék... :)

Ezt neked!
coub.com/view/42dh9

A lufit úgy lövöd ki, hogy felteszed az adblock kiegészítőt a gépedre, amivel eleve kilövöd a reklámszarokat, majd mausi jobb gombbal a lufira és alul ott van, hogy blokkolod, ok, böng.újraindít...
Na, aluka, el...
@Sir Bates dö Hól:
Ugyan... hisz, ha belegondolsz, Csanci volt a (Zázrivecz elvtárstól tudjuk) "Párt Ökle", akkor ez meg a "Párt ... sokvariációs, dehonesztáló ötletem lenne, de aluka.
Jó rosszak legyetek!
@kekex:
Nagyon szépen köszönöm. Hatalmasakat szórakoztam a kommenteken. :)))
@jöttem: "Főleg olyan nem, amit pénzért vagy szavazatért osztogatnak"
IMOLA HELYESI: /te isten barma/ így kell válaszolni gyűlölködés nélkül - annak /neked/ aki pofont osztogat-, ahogyan a mi szlovákiai magyarunk/jöttem/ teszi.
"akik meg vannak fizetve, azok kevesebbet fognak lopni."

Magyarul az alaptétel, hogy lopnak, csak kevesebbet?
Már ezért bíróság elé kellene állítani ezt a faszt.
-az, hogy Magyarországot oroszbarátnak minősítik, "szamárság", mert "Magyarország magyarbarát".

Magyarbarát ám a jó büdös faszt!
Jelenleg csak Orbán haveri körének barátja. Semmi egyéb.
@jöttem: Az Orbán-beszédhez. Orbán fél, és ezért össze-vissza beszél mindenféléről, amihez nem ért, és amiben nem hisz egyáltalán (demokrácia, Nyugat, modern stb.). Már felvidította a napomat, mikor az RTL-híradóban megláttam. :)

Drága Popper Péter, remélem néz minket odafentről!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, fontos a felnőtt oktatás! Jó lenne több esti iskola is, de pl. Ivan Illich "iskolátlanítási filozófiája" szerint a jövőben (azaz a mi jelenünkben) az emberek egymást fogják tanítani, pl. kávéházakban összeülnek egy adott téma megvitatására. Ez is nagyon hasznos lehet, és még olcsóbb is nekünk, mint a kávéház. :) (De inkább ne folytatódjon a közoktatás leépítése!)
sajnálom, de ennyi görgetés (scrollozás), hogy egy jót csevegj személyeskedés nélkül, és elvakult ostoba hisztérika nyomait kerülgetni, az már büntetés számba megy...

@jöttem:

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

mit mondott róla Popper?

olvassátok! tanulságos, mert szellemi "követőiről" is képet kaptok.

Popper Péter és Ranschburg Jenő gondolatai a "Vezérről"

offforever.blog.hu/2013/08/28/popper_peter_es_ranschburg_jeno_gondolatai_a_vezerrol
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
hogyan kellene? mondanál egy részletes példát belevilágítva a két bűnös elkövetményeibe és lerántva róluk a leplet...
légy nagyon cizellált més központos meg irodalmi...itt és most várom példamutató oktatásodat annak a sok ................. akikkel nem értesz egyet, sem kettőt...most mutasd meg milyen is a magyar medve lengő a karón

brühüyyy
Tegnap Felháborodás-napot csináltam. Lám, ezt váltja ki a többségből, ha valaki felháborodik.Éppúgy, mint ahogy a Kossuth téri, a népesség töredékét kitevő felháborodottak váltottak ki a többségből.
Nos , legyetek jók, ha tudtok, egy darabig elhagylak titeket, mert mondva vagyon, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.Azért ne igyatok előre a medve bőrére, nyugtával dicsérjétek a napot, és egyebek....Csak háborogjatok háborítatlanul továbbra is.
Ja, és még: Hurrá, hurrá, hurrá - helyettetek is.
@Imola Helyesi:
imol ne mennyel...ha elmész hová fognak leszállni a fiúk lyányok és...k...helyesen tennéd, ha naponta azért beköszönnél...azok olyan szép lila foltokat hagynak

vigyázz magadra....pláne ha felháborodásban vagy képzeld itt hagyod a tagokat és meg fognak....háborodni...csupa há borgásch a zélet

brühüyyy
@Rodeo36:

nem hiszem el, hogy képes vagy heccelni az olyan trollt akit máskor simán küldtél melegebb éghajlatra.

és ha picit figyelmesebb vagy nem @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: véleménye van ott, ahonnan választ vársz, hanem a másik posztban írta

Évásanyó 2014.11.19.21.33.

aki megkérte, hogy hozza át a hsz-r, mert ő nem tudja ide beírni...

na valóban nincs időm erre...
"ATTRAKTOR- A milliárdos szarevő" olvasom, de hirtelen elbizonytalanodtam, melyikre gondolhatnak...
Azután persze érthetővé vált. :)

index.hu/index2/#bloghu/attraktor/2014/11/19/szarbol_tiszta_viz_120_milliardert

Erre a banya is lelép... Kubatov elvtársék megvonták a finanszírozását? Csak nem dolgoznia kell? Evégre eddig itt bacta a rezet naphosszat, itt műszakozott.
Hiányozni fog... a kutyának... se... bár taga kicsit idegbeteg lesz, elvonási tüneteket produkál majd, be kell érnie majd a maradékkal.
@guma:
szóval miről is van szó? megy a pletyka?

szóval a micimackó nem tud heléyesen írni vagy ki nem tud és ki reklamálja?

olyan sötét lett nagyhírtelen

brühüyyy
kérdés hogy mi fog történni a kerülettel...
döglődik tovább vagy fejlődésnek indul...
jó, nyilván lopnak ezek is, de nem ez volt a főkérdés...
@Rodeo36: Szép napot. Ezen lehet azért röhögni? :)

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy személyes találkozón kérdezte arról Kerry-t, hogyan kell értelmezni azt, amit Obama mondott a világra leselkedő veszélyekről. Most az orosz parlament alsóházának ülésén beszámolt arról, mit reagált az amerikai külügy első embere. "Észrevettem, hogy Obama még az ENSZ közgyűlése előtt is megenged magának ilyen kijelentéseket ... mikor John Kerry-vel beszéltem nemrég, megkérdeztem, hogyan értette ezt. Azt mondta: "ne is figyeljek rá".

Tehát adott egy ország, aminek katonai költségvetése többszöröse a világrangsorban második-harmadik helyen utána következő hatalmaknak, globális katonai jelenlétet tart fenn, - de az elnök szavát nem lehet komolyan venni.

rbth.co.uk/news/2014/11/19/lavrov_says_kerry_told_him_to_ignore_obamas_words_on_russia_threat_41508.html
@Imola Helyesi: lehet ezt normális hangnemben is tenni, úgy vélem. Igen, a többieknek is, de neked most a tegnaptól mitől lett jobb? Nem hiszem, h élvezted.
amugy nem ahol 2010-ben ababhagyták!
már 2008-tól önállósodott a Leó
amugy is begyűrűzött a válság a norvégoktól
@kekex:

"_Az egy dolog, ha elsőre valamit nem értesz meg, de olvasd el másodszor is, mielőtt reagálsz. Vagy harmadára csökkentek az alapdíjak Zuglóban. Várnai
nem került be több bizottságba, ezért neki pl. CSÖKKENT az előző évekhez képest a díjazása. _"

Ha visszaolvasod az észrevételemet, rájössz, hogy nem kifogásoltam a képviselők díjazásának mértékét.Annál is inkább, mert nincs okom az irigységre:)
Sápinál sem a mértéket, hanem a funkciók hihetetlen mértékű halmozását tettem szóvá.

Két dologra fókuszáltam.

1.) Az agyondicsért egyetértésnek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, hiszen a saját javadalmazásukat szavazták meg olyan egyetértéssel, amely alku során kihagyták, kirekesztették azt a Várnait, aki elég sokat tett azért is, hogy a zuglói korrupciós ügyek napvilágra kerüljenek.

2.) Felvetettem, hogy a korrupció ellen ténylegesen, tevőlegesen is küzdő Várnai minden párt képviselőjének kellemetlen. Ezt a bizottsági helyek elosztásával is kifejezésre juttatták. Vajon mi lehet az oka?
@glinolid:
Javaslom, h ameddig ez a bagázs van, addig legyen a közepén egy banán, tiltakozásul, hogy hova süllyesztették az irszagot
@Imola Helyesi: "..Felháborodás- napot csináltam" ....és élvezted? sajnállak szegény lélek
@jöttem:
Próbáltam lefordítani szlovákul írt kommentedet, mert egy kicsit ismerem a nyelvet. Nézd meg, jó-e.
"Magyar vagyok, Szlovákiában élek. 46 évve. Itt születtem, anyanyelvem magyar, olyan mint a tied. De minden amink van..."
A "podobné", azt nem tudom.
Közöst jelent? Csak kikövetkeztettem.
@Gábris szomszéd:
2016/5/4/3/2/1/0/09 alatt ez az ürge 200 évet öregedett, mármint az, akire nem szabad "adni"

figyeld, hogy a világ legnagyobb hatalma hogyan reagál egy 48 órás hóesésre, még akkor is ha 185 cm hó esett le

az jellemző

és ami hát végén lesz amikor az esőtől nedves hó alatt összerogynak a kártyavárak benne a lakókkal

brühüyyy
@Mariann19:
Igen.
Ale to je všetko, čo máme podobné.
Szó szerinti fordításban- De ez az összes/ minden, ami közös bennünk.
Helyesen magyarul: De csak ez közös bennünk.
@Rodeo36: megroggyan az usa, ha jon a havazas...munden evben...majd a brics bank kolcsonoz nekik egy kis kemeny rubelt, hogy talpra alhassanak...lol
@guma:
"Popper Péter és Ranschburg Jenő gondolatai a "Vezérről"

Elolvastam.
Kommentelni nem tudom, nincsenek szavaim rá.
Köszönöm.
@Rodeo36:
"most mutasd meg milyen is a magyar medve lengő a karón"

Nem mutatom. A komment nem az enyém, @évásanyó kérésére másoltam be egy másik posztról, mert ide nem tudott írni.
Kérdéseidet neki tedd fel.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
te kritizáltad, megkérdeztem hogyan kéne nem tudod

mort már tudom

brühüyyy
@glinolid:

talp is kellene hozzá, az meg nincs

te nem akarsz havat lapátolni kalákában buffalóban?

brühüyyy
@glinolid:

Már térdig járunk így is az ünnepekben, lassan belefulladunk.
@jaegtoer: "1.) Az agyondicsért egyetértésnek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, hiszen a saját javadalmazásukat szavazták meg olyan egyetértéssel, amely alku során kihagyták, kirekesztették azt a Várnait, aki elég sokat tett azért is, hogy a zuglói korrupciós ügyek napvilágra kerüljenek."

Ebből következhet az is, hogy már előre tudják(készülnek?), hogy lesz a saját korrupciójuk, és nem akarják, hogy ez a Várnai ( én itt vidéken nem ismerem, ezért elnézést ) ne tudja majd őket tetten érni?
@KÁTÉó53éúétr6: "...sajnállak szegény lélek"

Én is, de azért örülök is, mert ha csak erre tud élvezni, akkor talán az imogomolya utánpótlás nem fogja veszélyeztetni a világot.
@glinolid: Olyan innovatív ország ez az usácska, hogy még azt is sikerült elérniük 11 év iraki demokratizálás és rendcsinálás után, hogy a Moszuli keresztények 1500 év után nem gyakorolhatják a vallásukat és nagy részük menekült lett. Házaikat ingóságukat elkobozták, asszonyaikat elrabolták és szexrabszolgasorba taszították. A pár százezer főre csökkent iraki keresztények végleg eltűnhetnek a Közel-keletről. "Gratula" az egész bagázsnak. :(

orientalista.hu/moszul-puspoke-interju-kozben-elsirta-magat-video/
@guma:
Köszönöm, hogy idehoztad. :))
@látjátok feleim szümtükkel:

"Ebből következhet az is, hogy már előre tudják(készülnek?), hogy lesz a saját korrupciójuk, és nem akarják, hogy ez a Várnai ( én itt vidéken nem ismerem, ezért elnézést ) ne tudja majd őket tetten érni?"

Ezt éppen kivédeni nem lehet, de meg lehet nehezíteni (késleltetéssel) az információhoz való hozzáférést, és ha nincs benne a bizottságban, akkor értelemszerűen a bizottsági szavazásban, döntésben nem vehet részt. Asszisztálni viszont lehet - társadalmi munkában.
@glinolid:
még 90 cm hó várható a következő órákban közben a floridai egyetem könyvtárában tűzpárbajban elhunytak néhányan mialatt ferguson a döntésre vár és mindenki az uccán

nincs brics sem azt is szétlőtték

lábon

brühüyyy
@jaegtoer: Ez azért sántít, mert ha akar, Várnai beülhet bármelyik bizottság ülésére, és önkormányzati képviselőként kikérhet bármilyen bizottsági anyagot, sőt, ha megszavazzák, még hozzá is szólhat. Nem hiszem hogy a korrupció nehezebb felfedése miatt ignorálnák, ha ez lenne a cél, akkor óriásit hibáztak azzal, hogy Barta Jánost (LMP) hagyták a Pénzügyi bizottság elnökének.

Szerintem sokkal inkább azért csak ennyi helyet kapott Várnai, mert kiszámíthatatlan, és nem tartja be a megállapodásokat.
@evolvált:

Egyelőre Karácsonytól van egy ígéret arra, hogy a választási eredmény arányának megfelelően kompenzálják a Civil Zuglót.

Meglát'juk'.
@jaegtoer: Ha jól tudom nem arra van ígéret hogy kompenzálják, hanem arra, hogy Karácsony leül tárgyalni Várnaival az ügyről, a kettő nem teljesen ugyanaz!
@evolvált:

Akkor rosszabb a helyzet. De(!), mint írtam, meglátom, és remélem, kellemesen csalódok:)
@látjátok feleim szümtükkel: "Ebből következhet az is, hogy már előre tudják(készülnek?), hogy lesz a saját korrupciójuk, és nem akarják, hogy ez a Várnai ( én itt vidéken nem ismerem, ezért elnézést ) ne tudja majd őket tetten érni?"

Ez nem azon múlik, hogy Várnai hány bizottságban van benne, vagy hányból maradt ki. Ráadásul a bizottsági ülések nyilvánosak így oda ő is bemehet és végig hallgathatja, valamint videó, hangfelvétel és jegyzőkönyv is készül róluk.

A korrupció és annak leboltolása nem ilyen látványos helyen történik, hanem magán lakáson, étteremben egy ebéd/vacsora közbeni megbeszéléskor, hétvégi házban, stb, jó távol a mikrofonoktól/nyilvánosságtól/videófelvételtől.
A médiában elhíresült Szijjártó meg Rogán sem a bizottsági üléseken beszélték meg azt, hogy honnan kapják azt a pénzt, amiből a luxuslakásaikat meg tudták vásárolni.
@jaegtoer: "Ezt éppen kivédeni nem lehet, de meg lehet nehezíteni (késleltetéssel) az információhoz való hozzáférést, és ha nincs benne a bizottságban, akkor értelemszerűen a bizottsági szavazásban, döntésben nem vehet részt. Asszisztálni viszont lehet - társadalmi munkában."

A bizottsági ülések nyilvánosak minden önkormányzati képviselő számára (csupán szavazni nem szavazhatnak azok a képviselők, akik nem tagjai az adott bizottságnak), valamint vidó-, hangfelvétel és jegyzőkönyv készül a bizottsági ülésekről. Ha Várnai akarja, akkor elolvashatja a bizottsági jegyzőkönyveket, vagy bekérheti a videó- és hangfelvételeket, valamint képviselőként joga van elmenni bármely bizottság ülésére és ott kérdéseket feltennie (csupán szavazni nem szavazhat azokban, amelyeknek nem tagja). Sőt, a tesületi ülésen is kérdezhet a bizottságbn történtekkel kapcsolatban - a testületi ülések pedig nyilvánosak a nagyközönség számára, így a testületi üléseken a nagyközönsg is hallhatja Várnai kérdéseit.
Vagyis ellenörző/kontroll szerepet bizottági tagsg nélkül is be tud tölteni, ha akar.
@evolvált: "Ez azért sántít, mert ha akar, Várnai beülhet bármelyik bizottság ülésére, és önkormányzati képviselőként kikérhet bármilyen bizottsági anyagot, sőt, ha megszavazzák, még hozzá is szólhat. Nem hiszem hogy a korrupció nehezebb felfedése miatt ignorálnák, ha ez lenne a cél, akkor óriásit hibáztak azzal, hogy Barta Jánost (LMP) hagyták a Pénzügyi bizottság elnökének.
Szerintem sokkal inkább azért csak ennyi helyet kapott Várnai, mert kiszámíthatatlan, és nem tartja be a megállapodásokat."

Nem véletlen, hogy volt párttársai közül sem az LMP-s Barta, sem a szintén ex-LMP-s Karácsony és Szabó Rebeka nem akar vele együtt dolgozni. Ahogyan a Fidesz, a Jobbik, meg a szocik sem.
Egyébként pedig a CivilZugló Egyesület kapott külsős bizottsági helyet a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságban - csak Várnai nem adott le egyetlen egy nevet sem az alakuló ülés kezdetéig.
A szocik, a Fidesz, a Jobbik, és az LMP feltöltötték a kapott külsős bizottsági helyeket, a CivilZugló pedig nem, mert Várnai nem adott le neveket. Miért? Mert mindegyikbe maga Várnai akart bekerülni.
Egyébként pedig Várnai megszavazta a bizottsági struktúrát és a díjazásokat is.
Amire nem szavazott az a Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottság összetétele volt (mert a bizottságok személyi összetételéről külön is szavaztak), de rajta kívül mindenki megszavazta: a 22-ből 21-en megszavazták. Ezután ment el Várnai és hagyta ott az alakuló tetületi ülést. De odáig mindent megszavazott: a bizottsági struktúrát és a díjazásokat.
Csupán azt nem szavazta meg, amikor arról szavaztak melyik bizottságnak kik legyenek a tagjai - de ebből is csak a Tulajdonosi Bizottságét nem szavazta meg.
Ezek után Várnai trollkodása igazi trollkodás, mert ami ellen vérpopulista módon telikürtöli a médiát, azt ő maga is megszavazta.
Neki csupán az fájt, hogy csökkent a fizetése, és a Tulajdonosi Bizottságból kihagyták. Pedig oda a CivilZuglónak fel lett ajánlva külsős hely, csak Várnai nem adott le egyetlen egy nevet sem rá.
@jaegtoer:

Érdemes elolvasnod evolváltnk írt válaszomat: @fehérfarkas:
@fehérfarkas:

Köszönöm, sok olyan dologról kaptam tőled tájékoztatást, ami kifejezetten hasznos számomra és új.

Most azt mondom, várok, és remélem közelebbről is látni fogom mi történik ott.

Még egyszer köszönöm.
@jaegtoer:
Szívesen :)
Én is kíváncsi vagyok a jövőbeni fejleményekre.

A kérdés szerintem az, hogy a helyi zuglói érdekek vagy a Zuglón kívüli ejtőernyősök lesznek-e az erősebbek.
A helyi Összefogás és a helyi Fidesz lesz-e az erősebb, vagy az Összefogás pártjainak és a Fidesznek az országos vezetései? A 120 ezres és 20 milliárdos költségvetésű Zugló az országos pártvezetések csupán pénzszivattyúnak próbálták meg ciklusokon keresztül használni a helyi érdekekkel szemben.
Most azzal, hogy helyben nagykoalíció "született", van esély arra, hogy az országos pártvezetések (MSZP, DK, Együtt, PM, Fidesz, LMP) zsarolási potenciálját csökkentsék, és inkább a helyi érdekeket erősítsék.
Karácsony és Szabó Rebeka a nagy kérdőjel, hogy vajon a kerület vagy a PM országos érdekeit nézik (mivel ők egyben a PM országos vezetői is)?
Az biztos, hogy a nagykoalíció nem csupa szív szeretetből, hanem kényszerből jött létre, mert egyik pártnak sincsen túlhatalma, és mindegyik kompromisszumra van kényszerítve a másikkal. Nem lesz könnyű nekik ez az 5 év - de ha kibírják az 5 évet együttműködéssel, akkor abból Zugló profitálni fog.
ellenkező esetben a ciklus közben új választások lesznek.
@fehérfarkas:

O.K. Ahhoz, hogy Zugló jöjjön ki jól ebből a helyzetből több zuglóinak kell érdeklődni a történések iránt. Én is egy (tevőleges) érdeklődő vagyok/leszek:) Várnai "körzetében" élek.
Azt lehet-e tudni, hogy akkor ez most a délelőttös, vagy a délutános műszak, amire Ángyán utalt?
Az egyeztetések eredményeképpen sikerült Zuglóban

63 bizottsági posztot létrehozni, és Magyarország legmagasabb képviselői honoráriumait megszavazni. 63 (!) bizottsági poszt lett kreálva, miközben megduplázták a tagságért járó tiszteletdíjat is. Ráadásul a helyben osztott módosítóból derült ki, hogy minden bizottsági tagságért külön-külön jár honorárium és az alelnökségekért is jár négyszeres alapdíj. Ügyes.

Összehasonlításként a XIII. kerületben négy bizottság 28 taggal működteti igen sikeresen a Zugló méretű kerületet.

A zuglóiak büszkék lehetnek, hogy nekik vannak a legjobban fizetett képviselőik és a lakosság számához viszonyítva Zuglóban van a legtöbb bizottság.

Ezért a dicsőségért érdemes volt erre a szuper-demokrata társaságra (Párbeszéd Magyarországért) szavazni.
@Vidéki:

Mi van felébredtél, vagy csak most jött meg a propagandasegédleted?
süti beállítások módosítása