Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.28. 11:37 Fabius

Mit hazudjunk ma a netadóról?

Címkék: fidesz netadó kamugyár

Nagy dilemmában van pártunk. A betört székházablakok üvegcserepein toporogva azon tanakodnak, vajon mit hazudjanak ma az este újabb tüntetésre készülőknek a netadóról?

1: Mert ugye volt az, hogy a fegyveres testületek látványos béremelésére kéne forrás, mire személyesen Viktor megaszonta, ne a családi smukkok zacisításából, hanem a netadóból kerüljön erre sor.

orbán_3.jpg

Ez a "viktormondta" lehet a fideszhitűeknek egy békemenethez is elég, de ettől még pár tízezren csak kivonultak az utcára, aminek világot körbejáró fotósorozat és ablakcsörömpölés lett a vége.

2: Úgyhogy összeült a válságstáb és Rogán Tonyó leírta: 700/5000/előfizetés lesz a max amivel sarcolnak, pluszbónusz egy újabb bullshittel felüldobta az "orbáni akaratot" és azt mondta, a bevételből elviszik vidékre is a szélessávú internetet. Fassetuggya miért, de erre az érvre sem fújták le a ma esti tüntetést. Tán azért, mert emlékeznek mekkorát taknyolt az azóta miniszteri székbe felbukott Seszták Miklós a körzethálózat fejlesztés - offshore mutyival, és ettől még inkább kitalicskázni való pénzhegynek látszik a tervezett újabb sarc?

Akár hogy is, de mára szükségszerűnek látszik egy újabb, ezektől eltérő, meghatóbb, szívhez szóló és annak kedves hazugságverzióval előjönni. Adjatok tippet kormányunknak, melyik irányból közelítsék meg a kérdést.

1375 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr446840051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@csakmostjöttem:
Kotyvasztja és utána ide felteszi a képeket!
Hát kérem, ember az ilyen??? :(
hatalmas jeleket láttam az égnek boltozatján, és az apokalipszis lovasai megjelentek kertemben. Össze is szarták a gyepet a lovak. És háborogtam akkor. De egy hatalmas hang szólott akkor, és mondá:
Kedves barátaim
Kedves barátaim, magyarok.
A kormány
A kormány minden magyar családnak biztosítja a rezsidémon
családnak biztosítja a rezsidémon mentes ner
mentes ner lesz, meg egy kis kóla
@Penivaldes: És rögtön azután le is fogsz győzni?
na estelend, további sikereket és jamesonos poharakat kívánok
de jéggel ám! a szóda egyenesen gyurcsánytól jön!
@csakmostjöttem:
Jó, jó, de embert még nem láttunk, aki evett belőle, oszt megmaradt... :)
@Penivaldes:
Dehogy.... zsíroskenyéren él helyette! :(
@No pasaran!: csak azt nem értem, hogy miért akarod hogy legyőzzelek..de mindegy is.
Na, léptem, beájulok az ágyikóba.
Rosszak legyetek, jót ne halljak rólatok!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Van élet a sztrapacska után.
A tiéd vajon milyen lehet? :))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

háááááááááát, @boli? most az a válaszom minderre az "Orban: teszek magasról" blogból kaptam "szeretettel"

nem kívánok rá válaszolni, csak szívélyes üdvözletemet küldeni a feladónak és hogy éljen még 200 évig vidáman a barlangjában mézen és gombákon..

majd ha akarsz fűzzél hozzá valamit? ha mást nem "ESZTERLÁNCOT"

KÖSZI ELŐRE IS, NAGYON BÁJOS

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2014.10.29. 21:47:19
@rodeo36:

Bocs, most hetek/hónapok talonba tett véleménye tör utat: menj te a halál faszára, kártékonyabb vagy bárminél. Valaha okos ember voltál, csodáltalak itt a blogon, de ez elmúlt. Senki vagy, sőt ennél is kártékonyabb.
Dőlj kardodba, mindenkinek az lesz a legjobb.

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2014.10.29. 21:34:00
@rodeo36:

Rodeo, a józan és komoly hozzászólásaidat nagyon szeretem. (szerettem?). De ezeket a se füle, se farka dumáidat mellőzném, ha lehetne. Ne rombold magad, kérlek.

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2014.10.29. 21:03:44
@rodeo36:
"van demokrácia vagy nincs demorácia? ti fidex? "

Neked mindenki fidex, aki nem ért egyet veled?
Nem járja meg az eszedet ( bár szerinted az hatalmas és mindenek felett való), hogy van ezen kívül is élet?

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2014.10.29. 20:46:21
@rodeo36:

Pár napig nem olvastam a kommenteket.
De most utólag megkérdezem: mikor ilyeneket írogatsz, magadnál vagy, vagy a 25 éves vhiskeynél?
@Penivaldes: Asszociáció egy sztereotípiára.
@miva?: "Azért ezeket a 40 év kommunizmus előtt írták"

Kérlek, ne keverjük a szezont a fazonnal. Amiről Csekkliszt ír, az az "ezredév-mítosz", amiről a Nyugatos írók-költők könyveket írtak tele. Ez a mítosz nem engedte a magyar konzervatívoknak, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiát a többi itt élő népre is kiterjesszék, ez okozta áttételesen Trianont, és lökte az országot a II. világháborúba, a Holokauszttal tetézve. Ennek a mítosznak a hatása alatt merevedett meg Magyarországon a társadalmi mobilitás, parasztból soha nem lett dzsentri, polgárból arisztokrata.
Ha nem lett volna a Nyugat nemzedéke (a folyóirat) és a demokratikus szocialisták, most körülbelül ott tartanánk, mint a Franco alól felszabadult spanyolok, az "ezredesek" rémuralma alatt nyögő görögök.
Egyébként meg a kommunista hatalomátvételt jogos bírálni, de ennek szerintem semmi köze a szociáldemokrácia értékeihez.
Felszínes általánosítás a dominára. Uralkodik, legyőz, esetleg jól meggyőz...
@Penivaldes: "én nem lennék dózsa népe.."

Te tudod. Inkább állsz a papi hivatalt pénzért árulók, a búcsúcédulákkal pénzt gyűjtők, és a jobbágyokat alacsonyabb rendűnek tartó papok és nemesek mellé ...
Ha Dózsa neked büdös, akkor Münzer Tamás is és a német parasztfelkelők, Husz János és a kelyhesek is. Emlékük ragyogni fog örökké.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: igen, a német parasztfelkelők is azok. viszont ettől még nem állok a búcsúcédulát árulók közé.
nem a kezdetekkel van a bajom, hanem azzal, amivé vált pl a német parasztlázadás is, meg a dózsa féle is. a csürhe rombolásává. vagyis az igazság az szerintem valahol középen van..
@csakmostjöttem: "Ergo, ha nem vagy bp-i ( született), téged is e paraszti gondolkodás jellemez. :))"

Ez csak természetes. Már kamaszkoromban is imádtam a népi írókat, és egyik kedvenc olvasmányom Móricztól a Rózsa Sándor a lovát ugratja. :)
Kedvenc történetem apámtól "A tőzsdét kéne felgyújtani, mert ott találnak ki minden hülyeséget ..." kezdetű, de nem szeretném a neoliberális olvtársakat agyvérzésbe kergetni. :)
@Penivaldes: Nem tudom. Csak locsogok róluk. Még nem kerültem domina típusú nővel kapcsolatba.
@Penivaldes: Ühüm. Legalább egyszer. Csak, hogy képezzem magam. :)
@Penivaldes: Á, dehogy! Csak bohó(c). Fárasztó nap volt a mai, de a vége kellemes lett. Öröm volt Veled csacsogni. Jó éjszakát és NER mentes holnapot!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Nagy vitát kavart ugye a történelmünk azt mutatja hogy a magyar (ember) genetikusan (történelemben mutatott teljesítménye alapján !! ... alattvaló,"

Az a baj, hogy szerintem Kertész Ákos és az Amerikai Népszava is a szezont keveri ebben a témában a fazonnal. A magyar (politikai) nemzet Mohács óta mindig hadilábon állt bármely külső hatalommal. Ez most is megvan, és nem a Fideszes retorikára gondolok, hanem hogy a magyarok nem tudják magukat egy kategóriában elhelyezni, úgy mint egy angol, francia vagy cseh. Nekik természetes, hogy a Nyugathoz tartoznak, számunkra nem az. RS mondta, hogy a közép-európai ember arról ismerszik fel, hogy nem engedi, hogy beskatulyázzák.
A jobbágyok harca a törvény előtti egyenlőségért más tészta szerintem. A magyar nép tényleg sok mindent eltűrt a történelem folyamán, eltartott egy híresen here réteget, talán még jobban, mint a környező román, szláv stb. jobbágyság. Ennek okát én abban látom, hogy Magyarország mindig is arról volt híres, hogy "szegények vagyunk, de jól élünk", gazdag termőföldek, jó termés. A magyar paraszt nem kicsinyes, a lelke mélyén úgy volt vele, hogy terem ez az ország annyit, hogy mindnyájan elélhetnénk nyugodtan belőle.
Amikor a török megszállás elűzte a kiuzsoráló nemességet egy időre a nép nyakáról, akkor megcsillant, milyen ez a nép, ha nincsenek fölötte az urak. Az alföldi parasztpolgárokra és mezővárosokra gondolok. Karácsony Sándor és Móricz foglakozik nagyon sokat ezekkel az életképes, töröknek-magyarnak egyaránt adózó, magyarságot a hódoltságban is fenntartó, gyarapító, protestáns magyar központokkal.
Munkanélküli vagyok, ráérek olvasni, ilyeneket kifundálni. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: határozottan érdekes gondolatok... négyszer olvastam el és akkor sem értek ezzel egyet... de határozottan érdekes...
@Penivaldes: "nem a kezdetekkel van a bajom, hanem azzal, amivé vált pl a német parasztlázadás is, meg a dózsa féle is. a csürhe rombolásává. vagyis az igazság az szerintem valahol középen van.."

Örülök, ha nem drukkolsz a szimóniát elkövetőknek, de szerény véleményem szerint túl szigorú vagy a modern kor előtti forradalmárokkal. Nekik nem adatott meg, hogy békés úton hirdessék az eszméiket, hiába szólították volna fel Gandhiként a követőiket a polgári engedetlenségre. Illetve aki megpróbálta, az mehetett a máglyára, mint Husz János vagy a katharok.
@Sir Bates dö Hól: RS= Rudolf Steiner.

Illetve mikor magyar sajátosságról beszélek, akkor nem úgy értem, hogy minden magyarra jellemző lenne, de mégis megfigyelhető magyar sajátosság.

Más. Azon gondolkodtam, hogy ha az ENSZ segítségével felállna az Ideiglenes Kormány, és az Ideiglenes Nemzetgyűlés kiírná a választásokat, akkor mely pártok indulhatnának? A jelenlegiek közül mind kompromittálódott, azokat szerintem föl kéne oszlatni, mint az Alkotmányellenes puccs résztvevőit és kiszolgálóit. A szakszervezetek sem jöhetnek szóba. A független civil szervezetek hitelesek, Móra Verát Obama is fogadta! Ángyán szintén mentes bármiféle kompromittálástól, ott van neki a TESZ. Más nem jut az eszembe, de nem is írok szívesen neveket, mert nem örülnék, ha még többen halnának meg rendőrautókban vagy országúti gázolásban :( ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azt gondolom, hogy kultúrális/szociológiai sajátosságokról, a múlt/történelem általi meghatározottságról/örökségről (nem determináció(!)) kifejezés helyesebb volna...

az ensz vagy az ufók, egyre megy... tényleg sok időd van:-)... nem gondolom, hogy interregnum lenne moon, se azt, hogy ángyán ne lenne vétkes/részese az előző ciklusnak, sőt azt sem gondolom, hogy móra (bár nem ismerem, lehet, hogy tökéletes személyiség) vagy bárki más akárki általi fogadása bizonyítaná alkalmasságát bármire is (a másik fél esetleges szimpátiáján kívül)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: lemerültem... de ez is egy érdekes gondolatmenet... időm nekem is van...
.
"Mivel a magyar kormány egyoldalúan megsértette a fennálló megállapodásokat, idén májusban leállítottuk a magyar támogatásokat, ami alól a civil alapítványok mentesültek. A KEHI-vizsgálat sérti a támogatási alapokkal kapcsolatos megállapodásokat. A támogatók nem fogadják el a jelentés megállapításait és a civil támogatási alappal kapcsolatos értékelésüket független vizsgálatokra alapozzák" - írja a Kehi-vizsgálat eredményére reagálva a norvég kormány.

"Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alapról szóló megállapodásokat Magyarországnak tiszteletben kell tartania, ahogyan azt másik 15 fogadó ország is teszi. A felfüggesztés mindaddig él, amíg a pályázati pénzeket koordináló menedzsment működésének feltételei nem biztosítottak az egyezményeknek megfelelően. Amint a magyar kormány elkötelezi magát a nyitott kérdések rendezésére, Norvégia a korábbi megállapodás mentén folytatja majd a megoldások keresését és a párbeszédet" - fogalmaz levelében a norvég kormány.

www.origo.hu/itthon/20141029-a-norveg-kormany-nem-fogadja-el-a-kehi-vizsgalatot.html
.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Felébredtem, éjszakai melóm is van...
Megáll az eszem, hogy lehetsz te ilyen logikával es tárgyi tudással munkanélküli... Jó haggyuk(sic) :/))

Minden amit írsz az tökéletesen megállja a helyét, de szerintem nem mond ellent annak, amit írtam. Mem azért mert nem lehet nem igazam, hanem mert amit leírtál az pont egybevág az én gondolatmenetemmel is. Akár az "uralkodó osztály", jó, főleg nemesség kulso, idegen hatalmakkal szembeni széthúzásról van szó, akár az alsóbb rétegeknek a saját uralkodó "rétegével" szembeni erőtlen szbenállásáról beszélünk, volt a történelmünkben egyfajta szervilitás, ami végigkísérte történelmünket. Ez szerintem nem a beskatulyazas elleni büszke ellenállás volt, sokkal inkább egy olyanfajta buta nemtörődomség, ami a realitások felismerésének teljes hiányát mutatta: szakadjon inkább 3 részre az ország, ha ez a fejedelmeknek inkább kedvezett, és ez inkább a belső értelmetlen harcainkat erősítette fel, s nem baj ha ez sorsrontó volt. Volt pár esély, hogy a tudati elmaradottságunkat fel lehetett volna számolni, a reformkor nagyjainak ez időlegesen sikerült akár, de aztán jött valami lila ködös politikai ittealitás, harmadik utas szemfényvesztés, ami újabb tragédiát hozott. Valami nemzeti nagyságot próbáltunk visszakeresni a múltban, ami elveszett, vagy nem is volt: az Árpád házi királyok pl, ami egy hamis mítosz, mert többségében idegen nemzeti vérű uralkodók voltak ők is (írtották is egymást, s saját családjukat rendesen).
Szóval nem is tudom mi volt a nagyobb átok: az idegen elnyomás, amiből kaptunk rendesen, vagy az a széthúzás, amivel ezt behúztuk őket. Mire Európában kialakultak a nemzetállamok, nekünk sikeredett kissé leszakadni a mi elnyomó Habsburgjainktól, de milyen áron? Úgy viselkedtünk az addig lojális kisebbségekkel szemben, ami egyenes út volt Trianonig, jo nem biztos, hogy azzal olyan rosszul jártunk, szerintem sok későbbi baj forrásától szabadítottak meg minket - elég jogtalanul tegyük hozzá, de nem annyira, hogy ez nemzeti tragédia legyen és sorozatos újabb ballépésekre sarkalljon.
De hogy a máról beszéljek: ami nekem ma a legdurvább, és itt vagyunk behódolók megint valami mutatvànyosnak, hogy ez a faszi megint csak visszafelé visz minket, kifejezetten a tudati lemaradottságunkra épít, mert saját maga nem képes felnőni és le van ragadva egyrészt a hamis és nem túl dicső múltban, másrészt meg saját komplexusaiban. És akkor az így hogyan lesz??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Tudom, hogy tudod.
Iiimádom Tóta W.-t már ősidőktől(mióta csak megtudtam, hogy van ilyen, azt is a NET-ről persze).
Aki ilyeneket ír?
" Szerintük csak azért csinálja ezt, mert egy szenilis, a műparasztkodásba belevénült, elmaradott bunkó, aki még pár éve is arra verte magát, hogy nincs mobilja, mert az neki túl modern, és nem eléggé pálinka."
Esetleg, ha valaki még nem olvasta volna, hajnali ajánló:
Bruck András: Ami elég, az elég
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141029_Ami_eleg_az_eleg

És egy személyes panaszkodás: én nem tudok átállni az új időszámításra.
brühühü
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"hasonló stílusban én hajtalak el a legközelebbi nőnemű rokonod hátsójára."

azt a qrva! mi ez?
na nehogymá' ilyen diszkrimináció uralkodjon a blogon! kikérem magamnak!
hol marad az édesapuka termékenyítő szerszáma? vagy az már smafu?
arra senkit sem lehet hajtani, nehogy még egyszer élvezzen valamit?
tessék pályázatot kiírni, mi a népszerűbb hely.

esetleg még a melegebb éghajlat is labdába rúghat akkor...

kérésem kérem megfontolni, nehogy valaki is sértve érezze magát a macsók kedvelt és egyetlen értékelhető szerszámának hanyagolása miatt!
(megjegyzés: nem vagyok fácsés tehát kérem az ilyen színeseket tálalni! köszönöm.)

megtámadták vagy helyretették a civilek a kekeckedve fenyegetőző cöföt?

"Civil Összefogás Fórum (CÖF)
21 órája ·

Értesítjük támogatóinkat, hogy az elmúlt napokban hacker támadás érte honlapunkat és emailünket, így az adatok nagy része elveszett.
Kérjük mindazokat, akik az utóbbi 2-3 napban értesítést küldtek emalünkre, azt szíveskedjenek megismételni.
Köszönettel
CÖF-CÖKA Vezetősége"

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=720053774730185&id=121642564571312

"Nemzeti imaláncra hívunk benneteket! Megvédjük a Kormánypártunk székházát a huligánoktól!

Az alábbiakban néhány tény szeretnék rögzíteni, amelyek a közkeletű, de sokszor nem a valóságot tükröző állításokkkal ellentétben segítenek megérteni a jelen helyzetet és annak várható kimenetelét. A tényekhez rövid magyarázatot fűzök azok jobb megértése céljából.

Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk: az Amerikai Egyesült Államok (USA) egy olyan birodalom, amely kizárólag a saját érdekeit nézi, célja pedig kizárólag az, hogy a Földön kivívott vezető helyzetét megőrizze és megerősítse. E cél szempontjából Magyarország egy olyan periféria, amelynek önállósulási törekvései a birodalmi hegemóniát veszél... Továbbiak"

www.facebook.com/events/556509934481468/?fref=ts

Az oldalon több szavazás is indult, az egyik arra vonatkozik, hova vonuljon a Békemenet. Egyelőre az "el innen mocsokgyorsan " opció áll nyerésre, de a felcsúti Pancho Aréna is lehetséges úticél, száznál többen pedig azt szeretnék, hogy az USA követségre vonuljanak vízumot kérni.

Egyelőre nem tudni, hogy az esemény népszerűsége valódi megmozdulásra sarkallja-e a szervezőket; egyikük kérdésünkre azt mondta, hamarosan kitalálják. Mindenesetre az eseményt a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházához hirdették meg.

nol.hu/belfold/felezren-a-kamu-bekemeneten-1495301
és a gyöngyszemekből válogatva még egyszer (részlet):

Nem tudták, kivel húznak ujjat a kormányvédő álcivilek. A trollokkal.

A szervezők egy korábbi Békemenet fotóját is meghekkelték, így a tömeg Éljen a korrupció és az internetadó! feliratú molinó alatt vonul. Egy másik - kétfarkú-gyanús - montázson a köztévé arról tudósít, hogy a békemenetesek monitorokat adományoznak a Fidesz székházánál.
hirdetés

A trollok támadóerejének érzékeltetésére idéznénk néhány hozzászólást a kamu Békemenet üzenőfaláról:

"Nem nyomják le a gigáikat a gégéinken!"

"Nem leszünk Balassagyarmat! Ruszkik idehaza!"

"Nemkérünk szíjájésnorvégbolsevikk zavarrgásst!"

"Békét, szeretetet, adót!"

"Az Internet a hanyatló nyugat ópiuma!!!"

"Mennyi a gázsi?Busz jön értem? mi lesz a kaja?"

"Ezért Londont is itthagyom!"

"Én 250 forintot is hajlandó vagyok fizetni, KILOBÁJTONKÉNT!"

"Ha lesz ilyen telefonvillogtatás, akkor javasolnám egy külön iphone szektor létrehozását. Így könnyen megkülönböztethető lenne a csóró békemenetes a Prémium Felvonulótól."

"Minden adót elfogadok és hálás vagyok Orbán Viktornak, mert nélküle nem lenne Magyarország."

Egyesek nem elégedtek meg a kamu eseménnyel: több hasonló troll-csoport is alakult, egyikük "Telekocsi telebusz a BÉKEMENETHEZ HOZ!V.V.V!!!" címen, a másik Tizenöten az internetadóért néven fut, de már szánál többen lájkolják.

(Frissítés: troll-berkekben elhatárolódnak a telekocsis csoporttól, mivel az tájékoztatásuk szerint valódi, tehát a cöfösök használják, nem ők. Elnézést kérünk minden trolltól a bakiért - a Szerk.)

nol.hu/belfold/felezren-a-kamu-bekemeneten-1495301
a rezsibiztos szövegére a választ itt gyűjtötte a :

vastagbor.atlatszo.hu/2014/10/29/a-tuntetok-el-fognak-tunni/

Félelmetes.

Tényleg elképesztő, hogy száz forintok miatt az emberek képesek tüntetni!
Vagy várjunk csak … mintha pár száz forint miatt egyszer már egy ellenzéki párt egy két évig (!) tartó kampányt és egy 5 milliárdba kerülő népszavazást is szervezett volna egyszer.

“Látni kell tehát, hogy amikor a referendum három kérdésére válaszolunk, akkor egy eszmevilág fölött mondunk ítéletet. Továbbá az eszmevilágot a gyakorlatba átültető hatalmi garnitúra fölött. A sarcok eltörlésére mondott igenlő válasz egyenértékű a kormányzat eddigi tevékenységének tagadásával. A lakossági ellenállás erejének értékmérője a részvétel tömegessége.” – fidesz.hu

“Sok kétely hangzik el Magyarországon afelől, hogy ha az emberek élnek demokratikus jogaikkal, tudnak-e az egészségügyben eredményt elérni. (…) igenis van értelme felszólalni, megszervezni magunkat, és ha kell, tömegesen együtt fellépni, mert van eredménye. Remélem, hogy ez a példa ismétlődik meg március 9-én is, csak már országos méretekben, és akkor az egész hazugságra épülő politikai kurzusnak a végére pontot tehetünk.” – Orbán Viktor, 2008.03.02.

“Az országosan befizetett 20 milliárdos éves díj kétharmadát a nehéz körülmények között élőktől veszi el a kormány, olyan emberektől, akiknek igenis óriási terhet jelent ez a kötelezettség” – hangsúlyozta Kövér László. Mint mondta: amennyiben a vasárnapi népszavazáson a három “igen” szavazat kerül többségbe, a jövő évi költségvetésből “könnyen pótolni” lehet majd az orvosoknál és a gyógyintézeteknél a kieső vizit-, illetve kórházi napidíjat. “A felesleges kiadásokat meg lehet, sőt meg kell spórolni, így például a kormánypropagandára, a mobiltelefonokra, a bútorokra, vagy a páncélozott autókra költött összegeket” – hívta fel a figyelmet Kövér László.

“A magyar népnyelv erőteljesebb kifejezéseinek köréből szoktak kölcsönözni az emberek, ha a kormányról, a közállapotokról, a politika teljesítményéről van szó. Igaz, hogy nem verődnek csoportokba és nem masíroznak végig elégedetlenségüknek hangot adva, de ettől még a legkisebb faluban is jelen van az elégedetlenség, a méreg, a düh és a frusztráltság. Nagyon világosan és egyszerűen fogalmaznak. Én hat évvel ezelőtt is annyit dolgoztam, mint most. A minősége sem volt kevesebb vagy rosszabb – mondják. Mindent megtettem az elmúlt években is. Akkor jól ment, az ország élenjáró volt, a lehetőségek bővültek, a munkanélküliség csökkent, a vállalkozásaink boldogultak. Mi történt? Én nem tehetek róla, hogy utolsók vagyunk, hogy hátul kullogunk, a lehetőségek beszűkültek, a munkanélküliség nő, és az emberek alig tudnak megélni. Én nem tehetek róla, én dolgoztam, mondják az emberek. Ki tehet róla? A politikusok. A macska rúgja meg őket, mondják. Ők tehetnek róla, ők a hibásak, elsősorban persze a kormány, mert a politika középpontjában mindig a kormány áll. Tehát nehogy megtévesszen bennünket a tüntetések hiánya, ez a hangulat az alaphangulat ma Magyarországon.” - Orbán Viktor, 2008.03.06.

“A politika nem a parlamentben, hanem az emberek között van. A politika nem a politikai osztály mestersége, és különösen nem a politikusok magánügye, hanem mint a szó is mutatja, közügy. Tehát mindannyiunk közös ügye. Annak mindenhol van helye, ahol emberek vannak, ahol ketten-hárman összegyűlnek, ott a helye. Azt hiszem, hogy 9-én azt is kimondhatjuk – az ilyen rendszerváltó karakterű embereknek, mint magam is volnék, ez muzsika a füleinknek -, hogy nem engedjük magunkat szavazógép-alkatrésszé degradálni, hogy négyévente egyszer működésbe hoznak, hanem igenis, lehet olyan helyzet, sőt, gyakran van olyan helyzet, amikor szükségessé válik, hogy véleményt mondjunk, annak érvényt szerezzünk, hogy mi magunk hozzunk meg bizonyos döntéseket. Most arra kapunk bizonyítékot, hogy a magyar demokrácia sokkal színesebb, mint gondolni szoktuk. Hatalmas eszközök is az emberek rendelkezésére állnak, hogy érvényt szerezzenek bizonyos döntéseknek. Az egészség meg a tudás nagyon fontos ügyek. A vizitdíj, kórházi napidíj és a tandíj eltörlése rendkívül fontos, és most megmutathatjuk, hogy nemcsak ezekről a kérdésekről, hanem általában a demokráciáról is szó van. Nem lehet bennünket, mármint az embereket figyelmen kívül hagyni, nem lehet megtenni, hogy egy kézlegyintéssel elintéznek bennünket, mert van egy eszközünk, és ha megmozdulunk, azzal az eszközzel a népakaratnak érvényt tudunk szerezni. Úgyhogy a politikai osztály szedje össze magát, méltóztasson jobban figyelni az emberekre, és méltóztasson olyan döntéseket hozni, amelyekkel az emberek inkább elégedettek. Próbálja az embereket bevonni ezekbe a döntésekbe, ne utólag szembesüljön azzal, hogy vele szemben sikeres népszavazási kezdeményezések indulnak.” - Orbán Viktor, 2008.03.06.
és ami nem fért fel az előbb:

“Én azt tanácsolom majd a kormánynak, hogy azért az eddigi politizálásnak a módszerén is alapvetően legyen változtatás, mert az lehetetlen, hogy újra és újra nekiszaladnak a falnak. (…) Aztán érdemes elgondolkodni azon, hogy muszáj-e sorba állni a nyaklevesekért. Az országnak is sokba kerül, meg nem is kellemes érzés senkinek se. Nemcsak a kormánynak, nekünk sem, akik nézzük.” – Orbán Viktor, 2008.03.06.

“A mostani kormánynak nyakmerevedése van. Képtelen korrigálni, mások véleményét meghallgatni, azokat beépíteni, egyeztetni, konzultálni. Merev derékkal, merev nyakkal menetel előre, időnként megszállottnak tűnő módon egy politikai csoport, amely ha törik, ha szakad, bizony boldoggá teszi vagy minimum fölvilágosulttá neveli a népét. A demokrácia nem erről szól. A politika középpontjában, egy demokráciában mindig az emberek meg az emberek mindennapi élete áll. A gondjaik megoldása nem szellemi konstrukciókat, ideológiai katyvaszt meg zagyva eszméket és gondolatokat igényel, hanem nagyon racionális, higgadt, nyugodt, a hétköznapi életet segítő döntéseket. Jó lenne egy kormányzati testtartás-módosítás, kicsit több alázat, több konzultáció, egyetértés, emberek bevonása, kompromisszum, magával a társadalommal, illetve annak képviselőivel.” - Orbán Viktor, 2008.03.06.
Remélem agyhalott narancsbolsi seggnyalók is megengedhetnek édes gyermeküknek ilyent, azon a halódó, pusztuló nyugaton:
444.hu/2014/10/29/kiderult-miert-ment-orban-svajcba/
Valami elképesztő cinikus szarházi magyarázat az újabb, immáron negyedik verzió, miért is kell az internetadó:

m.hir24.hu/hirek/belfold/Kormanyszovivo-Brusszel-miatt-kell-a-netado

A többi is szánalom.
Egyet tudok érteni. :)

"A politikában a legnagyobb erő néha ahhoz kell, hogy a rossz döntésekből ki tudjanak hátrálni a politikusok. Most ehhez minden adott. Az erő is és a rossz döntés is."

mno.hu/belfold/most-kell-az-ero-1255863
elhatárolódom az alábbi hsz szövegtől!

" BékeKenetesek! Hiányzik a jó szlogen? Én küldök egy pár lelkesítőt:
"Imádkozzál és dolgozzál, hogy még többet adózhassál!
A Net-adót, ha befizeted, sokkal jobb lesz az életed!
Nyüszít a sok éhes patkány, de bennünket jól tart Orbán.
Neked is jót akar Lázár, filléres lesz majd a gáz ár!
Ne hagyd szidni szegény NAV-ot, köpj a szocikra egy nagyot!
Ha Fidesznek jól megy sora, nekünk is jut néhány morzsa!
Hajrá! Mi Orbánnal megyünk harcba, a többiek meg a jó francba!
Vádakkal teli a pallás, a mutyizás meg csak elhallás!
Vár reánk a sok jó falat, Szent Orbánunk szárnya alatt!
Baloldaltól nem kell fázni, de a Gyurcsányt be kell zárni!"
Jó reggeltet!

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

télleg nem veszik észre magukat... Döbbenet.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
jó, mi észrevesszük és le kell csapnunk rá! De azért elég ijesztő, hogy azok, akik munkáján egy ország működése múlik, ilyen béna balf@szok legyenek.
Komolyan mondom, sajnálnám a Parlament épületét átminősíteni, de muszáj.
Ezentúl csak OPNI-nak fogom nevezni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tandíj (forintban) 15 millió + kollégiumi kecó parkolóval 3,8 millió. Bár lehet, hogy vettek neki egy szerény, 170 négyzetméteres villácskát - természetesen a külügyminisztérium büdzséjéből.
Az is sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy nagyon elfogytak a kormányt és intézkedéseiket védő hozzászólók.

@elmeherceg: az nem a külügyminisztérium pénze. Az is a miénk. Csak mondom. :)
Vajon mit fog mondani a holnap reggeli rádióadásban?

Van egy olyan félelmem, hogy konkrétan le se fogja sz@rni, hogy mi történik körülötte. Ellenben fog menni a mantra, hogy ez jól növekedett, az meg jól csökkent, mikozben a valamilyen háborúban milyen f@szán állunk.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
ja, télleg, elfelejtettem. Óceánia, vagy Eurázsia ellen? :)
csak szólók, hogy a füreres videó is megérkezett (a poszt filmet nem rakom ide mert korhatáros és nem NER kompatibilis hahahahaha)

offforever.blog.hu/2014/10/30/a_nettunti_hire_bejarta_a_vilagot_de_a_kozszolgalati_radio_ingerkuszobet_nem_erte_el
jó reggelt, nektek is!

@fzs.1933: +1
@guma: kicsit zavaró a sok nyelvtani és egyéb hiba, de amúgy tökéletes (és most nem a H-el való összemosásra gondolok)!
@AKIsTUDATLAN:
:-) Tóth W legjobb írása ez az utóbbi időben, én is fetrengtem az általad idézett dumától

Ki kell aludnod :-) az átállást mint a jetleget
@fzs.1933:
Holnap reggel azért fog szenvedni. Kár h nem lehet élő kérdéseket feltenni
szentséges ég!

ezt szülte a kormányzati korrupció? ha ez igaz akkor a tömör véleményem: ekkora marhákat!

Megtudtuk: így született az internetadó

Az internetadó is ékes példája annak, hogy a magyarországi vállalatok megpróbálnak együtt élni a nem piacbarát kormányzással. Négy év kormányzás után még mindig él a hit, hogy párbeszéddel, különalkukkal lehet enyhíteni a kormányzás őket sújtó intézkedéseit. Több forrásból származó értesüléseink szerint a kormány eddigi talán legnagyobb politikai ballépése, az internetadó, nem kormányzati fejből pattant ki, hanem az iparág egyik szereplője vetette fel, még ha a vállalati szándék egészen más is volt. A törvényelőkészítést az NGM végezte, a döntést a kormány hozta meg a netadóról, az alapötlet ugyanakkor információink szerint az egyik nagy mobilszolgáltató cégé lehetett, aki ötletekkel segítette a kormányzatot, hogyan tudják növelni a szektorból származó bevételeket. Egészen véletlenül az új adó marginálisan érintheti az ötletadó mobilcéget, miközben szélesebb értemben vett versenytársaikat üzletpolitikájuk teljes átgondolására sarkallhatja.

www.portfolio.hu/vallalatok/it/megtudtuk_igy_szuletett_az_internetado.1.205679.html
Találtam egy hozzászólást a norvég üggyel kapcsolatban:

"Az 1956 októberi események menetében a fasiszta magyar burzsoázia, amely egyrészről az ellenforradalom posványába süllyedt áruló Nagy Imre-csoporttal, másrészről az amerikai nagytőke által vezetett nemzetközi imperializmussal szövetkezett, megdöntéssel fenyegette a Magyar Népköztársaság társadalmi rendjét. Halálos veszély, a megsemmisítés veszélye fenyegette a magyar munkás-paraszt államot, a néphatalmat, a proletariátus diktatúráját Magyarországon. Veszélyben volt népünk nemzeti függetlensége, a béke ügye éppen úgy, mint a gyárak, a bankok, a bányák államosítása, a földosztás, mindazok a nagy vívmányok, melyeket népünk a társadalmi haladás 12 éve alatt elért."
Kádár János 1957. május 1.
ÉS ISMÉT JÖNNEK AZ IMPERIALISTÁK, AKIK LE AKARJÁK IGÁZNI A SZOVJET-MAGYAR BARÁTSÁGOT.
Egyszerűek, mint a tök, de tényleg.

www.origo.hu/itthon/20141029-a-norveg-kormany-nem-fogadja-el-a-kehi-vizsgalatot.html
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
nekem nem, mert tudnom kellene, hogy melyik oldal harckocsijain gyakoroljak a World of Tanks játékban! :)
@Kágébriel ürgebőrben:
:-) Baszki, a Bokrosnak is ez lett a vége, h az egyetemisták cigipénzére utazott!!
Ezek tényleg ennyire hujék?
@Spániel:

" és mi lesz a következmény? kapok egy példányt a jkv-ből? "

Nem. Fostos Macsek lesz a beceneved:) hacsak... hacsak, meg nem váltod néhány jó cupákos csülökcsonttal, amiben több a hús és a velő, mint a csont:) Nagyon igyekszünk konstruktívak lenni, de így könnyebb felejteni a murányi kutyás hivatkozást:)
@100 kóbor kutya: elgondolkoztam. mi lesz a 101 kiskutyából, ha megnőnek? hobó kutyára léptem, mondta anno valaki. de hova lett az az egy? a forradalom felfalja saját gyerekeit, éhes volt a csapat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Arckönyvön találtam.:)

Néhány technikai kérdés az internetadóról:

-Mit jelent az átvitt adat? Biztosan mindenki ugyanúgy értlemezi? A TCP header is számít vagy csak a payload? Szabad-e header-be rejteni hasznos adatot? Miért kell adózni header-ért. Biztosan minden szolgáltató ugyanúgy mér?
-Mi van a retransmissionnel, újraküldéssel hiba esetén, az is adózik? Vagy nem? Lehet vele adót csalni?
-Mi van az ellenőrzőösszeggel, FEC-vel? Az adócsalás? Vagy nem is adózik, hisz nem hasznos adat?

-Ha egy családnak több előfizetése is van egy szolgáltatóhoz, az összevonható-e.
-Ha egy előfizetés több sim kártyára is vonatkozik, vagy más módon osztott előfizetés médiumok között, akkor mikor tekintendő egy előfizetésnek, mikor külön előfizetésnek.
-Feltéve az IoT eljövetelét, kötelező lesz minden eszközre külön szerződést kötni és külön 700 Ft / előfizetés?
-Megosztható az internet magánszemélyek, cégek, vagy civil szervezetek között? Vagy az adócsalás?
-Ipari átvitelnél, pénztárgépeknél van-e adó?
-Ha egy cégnek ezernyi kütyüje van bekötve, az akkor kötelezően annyi x 5000 Ft, vagy ő csak egy előfizető?
-Több ISP esetén ugyanez?
-Ha több előfizetésem van, de eltérő a forgalom, de összevonható lesz az adó, akkor melyik előfizetés az irányadó? (erről még szó sincs, de nézzünk a jövőbe 2 héttel)
-A tágabb családommal is összevonhatom előfizetéseimet?
-Csinálhatok előfizetési csoportot, ahol az egész csoport egyben fizet 700 Ft-ot és az előfizető a csoport?
-Mi van, ha külföldi az előfizető?
-Azt várjuk, hogy gépek ezrei lesznek neten emberenként. Akkor most hány előfizető van? Ha átjön a haverom és a hűtő felismeri őt és rendel egy sört, akkor az plusz 700 Ft?

Támadások:
-Ha az előfizetésemmel a BTK 423 etc. szerint visszaélve valaki mesterségesen emeli a forgalmazásomat (lásd még DoS attack), akkor tényleg nekem kell fizetnem a megnövelt adót?
-Kinek van joga méltányosságból elengedni az adót?

Adócsalási eszközök:
-Adócsalásnak és elkerülésnek számít-e
-a pendrive
-a HAM radio
-a bluetooth
-a LAN több háztartás között
-a WIFI
-az open WIFI
-a közintéményekben vagy nyilvános wifin letöltött adat
-Tömörítési algoritmusok használata
-Mesh network
-Galambposta
-Postai levél
-Egyéb

Nem sérti-e a versenysemlegességet, ha az internetet adóztatjuk, de a postát nem? Kötelezettségszegési eljárás, eh?

Ki adózik és miért?
-Miért adózik 8x többet egy cég, mint egy magánszemély? A cég aki átvállalja a magánszemély internetköltségét hogy adózik? Miért?

Cégek közötti esélyegyenlőség:

-Ha egy magyar IT cég több tízezer forint adót fizet csak az internet eléréseire, akkor versenyhátrányba kerül az EU-val szemben is. Ez nem jó.
-Ha egy cég magyarországon hosztol, az drágább lesz, mint máshol
-Egy cég megteheti, hogy külföldről biztosít szolgáltatásokat és így pénzt nyer a konkurrenciával szemben. Senki nem vizsgálta ezt a kérdést részletesen
-Egy nem-IT cég előnyt élvez egy IT-felhasználó céggel szemben. Nincs boríték és sárgacsekk-adó, ehelyett a modern technológiákat alkalmazókat megadóztatjuk
-Ha valaki magánszemélyként, őstermelőként, vagy egyéni vállalkozóként kér netet, az lehet olcsóbb, mint egy cég? Hol a versenysemlegesség?
...

Külföld vs. belföld

-Mi van a külföldi előfizetések árelőnyével?
-Határon átnyúló WIFI?
-Roaming díj mentes 3G?
...

Technikai megjegyzések:
netadó: telekom adó extended
telekom adó: Ha nem a netadót kell eltörölni, mert az nincs, akkor az egész telekom adót el kell törölni, különösen európai integrációnkra, arra a tényre, hogy versenysemlegességet akarunk, roaming díj mentességet, így ilyen extra adókra nincs szükség és lehetőség. Az egész telekomadó törlésre vár. Pár napot,

Az eufemizmus [wilki]" (magyarul szépítő kifejezés) olyan megfogalmazás, amely az eredeti fogalom bántó, sértő vagy szókimondó jellegét enyhíti, gyakran olyan kifejezéssel, amely egy kevésbé közvetlen tartalmat képvisel.
"Ez nem egy új adó" - Nyugodtan nevezhetjük mellébeszélésnek, de akár hazugságnak is.

"nem új adó" - új adó - [wiki] adó Az adó magán- vagy jogi személyek által felettes hatalomnak kötelezően fizetett rendszeres (esetenként rendkívüli) anyagi – leginkább pénzbeli – juttatás.
Ez egy új adó, mert erre nem kellett eddig fizetni.

Konklúzió:

Nemcsak az adó mértéke a gond, nem csak az egyeztetés teljes hiánya, nem csak az emberek semmibevétele. Sőt, nem csak az, hogy egy amatőr készítette fércmunkát kell megvédenie hivatalból jól megfizetett kollégáinak.
A gond az, hogy egyáltalán nincs átgondolva. Lehetetlen a szakszerű bevezetése, de arra nincs is semmi szükség. Ha ezt valaki bevezeti, akkor lesz 1000 módosító, 1000 per és az adó beszedésének költsége jóval magasabb lesz magánál az adó összegénél. Ez a fentiekből teljes mértékben látható első blikkre is, csak kár, hogy olyanok hoznak törvényeket, akinek egy haverja sincs, aki első blikkre megmondaná, hogy Béláim, ez egy baromi nagy gáz.
Azért az k. érdekes, hogy H.Á.-ot, aki hivatalosan nem áll kapcsolatban a min.eln.hivatallal, a min.elnök hivatalos oldalán mentegetik...

Ezzel az erővel engem is felrakhatnának, amint Felcsúton fotózkodok büntetlenül! :)
Hatásvadász cikk, de azért elgondolkodtató, hogy erre meg mi szüksege volt az oroszoknak?

www.origo.hu/nagyvilag/20141030-orosz-bombazok-europa-folott.html

Fordított esetben (NATO felől) ugyanezt kérdezem.
kellett nekem lájkolni a CÖF oldalát egy laza pillanatomban?
na mindegy, így belülről kémlelhetem az eseményeket:)
@Penivaldes:
fúúúj, beépített ügynök!
Belülről bomlasztod őket, vagy mi?
:)
@Mariann19:

"Megint 100.000-rel nőtt a foglalkoztatottság tavalyhoz képest, de már nem tudok örülni, mert jön egy elemzés, és a padlón vagyok.
Amennyiben levesszük a közmunkát, a kinti munkavállalókat, valamint a vállalkozások fluktuációjának egyenlegét, az eredmény:minusz
Miért kell nekem állandóan kétségek között élnem ebben az országban?
Mit gondolsz? Vágjam ki a rádiómat? "

Kedves Mariannvau!

A mi Kutyatanácsunk nem híve az ilyen bonyolult számolgatásoknak.

A falka távoli tagjainak tájékoztatása alapján tudják, hogy szerte az országban "Jobban teljesítünk" szlogenvau áll a plakátokon. Az ugyan nyitott kérdés, hogy miben. A tolvajlás az egyértelműnek tűnik, de a "jobban" határozószó arra utal, hogy lehetne még ennél is magasabb színvonalon. Ezért csak is arra tudnak gondolni, hogy a teljesebb körű, magasabb volumenben végrehajtott lopáshoz, még a netadóra is szükség van.
Tehát nem kell kétségek között vergődnöd. Csak minden probléma, kérdés fókuszába a tolvajlást kell beállítani, és máris egyszerűbb még a legbonyolultabbnak tűnő kérdés megválaszolása is.
Hungary, más értelmezésben Hungry -egy ilyen hely.
Mi, kutyák ezt így látjuk, halljuk, és éljük meg.

Vau-va.

Vau2
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Bocs.most "találtalak meg"
Akkor mostantól a rezsitábornokot is böszméznünk kell?
Lehet,csak ez nem böszme, hanem s...gnyaló rabszolga és itt van mint vérszívó, a másik pedig csak volt
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

" A kutyát nem érdekelné, ha itt csak a piacokról lenne szó..."

Rufusvau!

Maga csak ne tegyen ilyen könnyelmű és megalapozatlan kijelentéseket.
A falka egyöntetűen tanúsítja, hogy igen is érdekli a kutyákat, annál is inkább, mert ha valaki a piacról él, azok mi vagyunk. És persze még sokan mások.
Akiket nem érdekel a piac, azok ott hereverélnek a Parlamentben, meg a holdudvarban. Szerintünk tulajdonképpen maga is így gondolja.

Va-va.

Vau2.
@fzs.1933: azt mondták, hogy figyelni kell, hát én is ezt teszem, rajtuk tartom a szemem
@Imola Helyesi: "..csácsogó gimnazisták hada vonult fel, féltették kedvenc játékaikat..."
Nem tudom ki vagy, de ritka példánya lehetsz a hitvány bitang embereknek. Mond bérgyilkosságot is vállalsz?
Bocsánat emberek, többet nem szólok eme szép nevű kommentelőhöz
Mond felsz mód két d. ennyit a szövegértésedről.
@Imola Helyesi:

Ha a felszólító módot rövidíted, akkor a helyes írásmód felsz. mód lenne.
Ezért nincs nálad a pont KÁTÉ kollégával szemben.

A "(...) két d. ennyit (...)" szövegrészletre már nem térek ki, mert úgy tűnik, a mondatrészek elválasztása meghaladja a képességeidet.

Végül, ha már 'nyelvtanozol', akkor nem árt hibátlanul írt szöveggel vegzálni valakit.

Ezért nem szoktam én sem kukacoskodni, hisz olykor a kommentelés lendületében nálam is elsikkad egy-egy karakter, ezért úgy gondolom, felesleges fesztivált rendeznem e tárgyban.
@100 kóbor kutya:
"A magasabb volumenben végrehajtott lopáshoz még a net adóra is szükség van."
Édes kiskutyám!
Nagyon büszke vagyok rád, mert a megállapításod egybeesik egy nemzetközi tekintélyű nagy lap véleményével, melyet nem pontosan idézek.
Szóval ez az újság azt írja, hogy nagy szarban lehet a magyar gazdaság, ha a net adót is kénytelen bevezetni.
Kár, hogy ez a szempont nem merül fel hangsúlyosabban, mert ha kibontásra kerülne ez a téma, a tüntin részt vevők létszáma megsokszorozódna.
Akkor ott létrejönne a reménytelenség és a lázadás különös elegye, és a Fidesznek már csak a hátsó felét látnánk gatya nélkül.
Add át szíves üdvözletemet a Kutya tanácsnak,
téged gyengéden ölellek.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Örülök, hogy nagy vonalakban egyetértünk. Tényleg jó lenne dolgozni, de akkor lehet, nem írnék annyit. :)

"Ez szerintem nem a beskatulyazas elleni büszke ellenállás volt, sokkal inkább egy olyanfajta buta nemtörődomség, ami a realitások felismerésének teljes hiányát mutatta: szakadjon inkább 3 részre az ország, ha ez a fejedelmeknek inkább kedvezett,"
Nem szabad mazochistának lenni, (csak annak, aki szereti ostorozni magát. :) Én azt mondanám, hogy is-is. Külön kell választani, hogy mikor győzött az esetleges szervilizmus, gyávaság, és mikor voltak egyszerűen legyőzhetetlenek a körülmények, és okosabb volt visszahúzódni, meglapulni. Illetve mindig érdemes magunkat a szomszédos népekkel összehasonlítani, hogy náluk hogy volt ez vagy az?
Pl. a szerbek azért nem voltak szétszakítva, mert őket egészben be tudta kebelezni az Oszmán Birodalom. Magyarországra meg pályáztak a Habsburgok is, és valahol érthető, ha a dunántúli nemesek inkább akartak egy fejlett birodalomhoz tartozni. Mi se szeretnénk az Ázsiai Unióba lépni, ha lehet az Európaiba is. :) Az erdélyieket meg nincs jogom kárhoztatni, hogy a szultán palástjának árnyékában nem akartak öngyilkosok lenni.

"Valami nemzeti nagyságot próbáltunk visszakeresni a múltban, ami elveszett, vagy nem is volt: az Árpád házi királyok pl, ami egy hamis mítosz, mert többségében idegen nemzeti vérű uralkodók voltak ők is (írtották is egymást, s saját családjukat rendesen)."
Ezt már én is hallottam, és utánagondoltam a témának. Nem volt ez teljesen alap nélkül való, mert a Magyar Királyság tényleg (közép)hatalmi tényezőnek számított a térségben a Mohács előtti évszázadokban. Persze a pofonokból rá kellett volna jönni, hogy nem ezt az utat jelölte ki számunkra a sors. Például a németek is hasonlóan, nagy birodalomról ábrándoztak az újkorban, és mi lett belőle :(... Nincs mindenkinek megírva az, ami az angolszászoknak, akik tényleg szuperhatalom lettek, mint a rómaiak.
Én még azt figyeltem meg, hogy eddig nem volt sikeres a magyar nép identitáskeresése, de vannak ígéretes kezdeményezések. Vegyük például a Háry János témát.

1. Bartus egyik cikkében leszedi a keresztvizet is a Háry-kultuszról, kábé olyan finoman, mint ahogy Hasfelmetsző végezne egy bélműtétet.
Háry szerinte egy alkoholista, lusta, tróger pszichopata, akit a magyar nép imád és dicsőít. Olyan itt Bartus, mint a hittérítő, aki elveszi a bennszülöttektől az amulettjeiket és totemjüket, aminek sajnos mindig alkoholizmus és depresszió a vége.
nepszava.com/2013/06/velemeny/bartus-laszlo-a-mi-hary-janosunk.html/comment-page-4#comments

2. Mennyire másképp ír Karácsony Sándor (magyarság és nevelés)! Karácsony tudja azt, hogy a bennszülötteket akkor tudod csak kivezetni a kőkorból, ha új, erősebb "totemet" adsz nekik. Szerinte Háry egy utópiát mesél el a kalandjaiban, és a saját kisvárosi viszonyait ülteti át a császári udvarba. Karácsony rámutat, hogy a három magyar sajátosságot -Pató Pál, turáni átok, szalmaláng és huszárvágás- bűnként szokták emlegetni. Milyen különös dolog ez! Miért ne lehetne tárgyilagosan megállapítani, hogy ezek magyar sajátosságok (szociológiai, ahogy Sir Bates mondaná), és megkeresni a jó oldalaikat?

Még ehhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy szerintem el kell felejteni a "Kert-Magyarország", és a "magyar kreatív Nobel-díjas nép" identitáslehetőségeket is, mert nem igazán jött be. Az elsőt a magyar paraszt megfigyelésére alapozom. Nem szereti, ha hangyaszorgalommal kell fillérekért dolgozni. Két-, háromfélét termel szívesen, talán mert akkor jobban kitanulhatja a növények jellegzetességeit, és tudja gondozni őket. Csak a profitért nem szívesen vállal többletmunkát, "túlórázzon, akinek két anyja van".

Ma már persze nehezebben megfigyelhetők a tiszta típusok, illetve jobban keverednek a népek, és a mezőgazdaságban a népesség nagyon kis része dolgozik.
Meg lehet-e csinálni azt, hogy a szolgáltatók egyszerűen bejelentik, hogy ők ezt az adót nem fogják kifizetni és kész? Nem hárítanak át senkire semmit, nem változtatnak semmin, nem fizetik az új adót és csókolom? Arra mit lépne a kormány?
@Penivaldes:
" na most én ezt addig értem, hogy a medve feleségül vette valakinek az anyját, "

Na a medvéket hagyjuk csak békén. Ők nem okai semminek.
@rodeo36:
"Pár napig nem olvastam a kommenteket.
De most utólag megkérdezem: mikor ilyeneket írogatsz, magadnál vagy, vagy a 25 éves vhiskeynél? "

A kérdés most is él. Választ nem kaptam rá.
Erre már nem futja?
@Sir Bates dö Hól:
Háát... ez elsőre az én ízlésem is, jól néz ki!
süti beállítások módosítása