Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.16. 09:38 Fabius

MSZP oligarchák végnapjai jönnek

Címkék: mszp megújulás tóbiás józsef

Úgy izgulok, mint katolikus diakónus a részeg garázdaság utáni szabálysértési eljárás alatt: bazz, gyökerestől fordul fel az MSZP élete

073_2_anim.gif

(via)

- Pernahajder Kapitány lehetetlen fogadásokban megnyilvánuló szerencsejáték szenvedélyét szankcionálják

- ismét elválnak ágytól-asztaltól Ferivel

- felszámolják az oligarchák uralmát

Tóbiás és az elnökség nem kicsit vállalt, elküldte a selyemzsinórt többek között Puch Lászlónak és Veres Jánosnak is. A módszer a maga módján zseniális: a  címet-rangot (megyei elnök) megtarthatjátok, de innentől se pénz, se komolyan vehető befolyás nem jár vele. Mielőtt alábecsülnénk a megyei elnökök lobbierejét idézzük fel, ők voltak akik felemelték, csúcson tartották majd elejtették Gyurcsányt. Ez a módi azonban a Fidesztől kopipésztelt választókerületi rendszer felállításával megváltozik. A választókerületi kijelölt felelősnek nem a helyi pártkirálynak kell jelentenie, és nem tőlük kell a pénzt sem kunyerálni. Beszámolni az országos elnökségnek kell, akik időről időre eldöntik, mikor billen ki a szék valaki alól elégtelen teljesítmény esetén. 

Nem lennék most mittom Veres János, aki két vesztes választás után, a nyári úgynevezett "tisztújításon" (haHAhaHaha) is aszitte, kirobbanthatatlan a kiskirályi tónusról, ami holnaptól csak egy hokedli.

Tóbiás nem szarral gurigázik mikor nekimegy a megyei hatalombrókerek vazallusi rendszerének. Már, ha tényleg nekimegy, és nem a választóknak meg a három vesztes csatában megtört, elfáradt, kiábrándult párt-talpasoknak szóló himihumi az egész. Mert lássuk be, a 2010-es apokalipszis óta minden hónapban volt valami gyökeres megújulás, csak látható eredménye nem lett soha. Kofalárma, ígéret meg fogadkozás hegyek ellenére eddig csak az volt látható, a folyamatos változásban valahogy a változatlanság lett az egyetlen állandó. A változás ellenségeit úgy védte a lekötelezettek egzisztenciális félelme, mint nyugati városokat Dunai árvíz idején a mobilgát. Sérthetetlen, elmozdíthatatlan figurái a pártnak, akik helyett most alkalmatlanság estén lecserélhető arcok jönnek. 

Jókora béklyó esne le a szocialistákról, ha ezt Tóbiás keresztül tolná. De nyilván nem lesz egyszerű dolga, sőt. Innentől jobban teszi, ha vigyáz, mert a végén véletlenül hátba szúrja magát egy rozsdás, életlen, Baranyában talált handzsárral. És akkor puccs, akarom mondani fuccs az egésznek megint. 

 

353 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr536797549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kamu független igazságügyi szakértői trükkel is lop a Tigáz 2014.10.17. 10:33:20

  Most került a kezembe először egy ilyen "független igazságügyi vizsgálatnak" titulált, azaz hazudott izé. Ízé, mert nem is tudom minek nevezhetem.  Mint minőségbiztosítást tanult szakember darabjaira szedem, amely által az ilyen elfogult és szakmaia...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.16. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@CsekklisztNo.10Reloaded:
azért én kikérem magamnak is meg Leninnek is hogy azokat a pudvás szétbaszott buzikat hozzánk hasonlíccsad

tudod mindennek van határa még alcsútbasznádnak is

brühüyyy
@hekate36:
a zálom a zagy szemetesládája lelki topr ongy amint a port törölgetim a zagy ról a zután leszi szap

brühüyhyy
a ziszap termékeny azt már Rám Szesz is tu'tta és belevetette és kirügyezett lett belőle túúúúú t enká MON

brühüyyy
@rodeo36: nem osztom a nézetedet az álomról, és nehezen is értelek, nem jól tagolsz, tudtad?Egyedül a Leninproblémád igaz és fogadom el.
@rodeo36:
szerintem Lenin nevében csak a kibaszást lehet kikérni, hogy üvegkalitkába zárták és az öltönyét csak 10 évente cserélik - valljuk be, ennél több járna ki nekije, anno még lánctalpas Rolls Royce is vitte pudvás seggét
@hekate36:
mit hogyan tagolunk? te tag olasz vagy nem tag olasz

lenin élt Lenin él Lenin élni fog

és a fiai?

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
majd 500 év múlva ...figyeld meg milyen hatással lesz a NY-i tőzsdére a Lenin Összes: Len(N)in vagy nem Len(N)in az itt zsé ker na nem póker vagy pagát uhu?

brühüyyy
@hekate36:
ez a tagtalansági komplexus mata golsz hol napta golnál tag volt tag lesz csak nem áll fel örökre lelan Ka DT

brühüyyy

e zata G baja elöre gxik
@rodeo36: nincsenek pontos ismereteim Lenin családjával kapcsolatban, így azt sem tudom , vannak-e fiai.Én pedig nem vagyok olasz.
@rodeo36: nincsenek pontos ismereteim Lenin családjával kapcsolatban, így azt sem tudom , vannak-e fiai.Én pedig nem vagyok olasz.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Géza, az akkori MSZP -SZDSZ koalíció, bár 2/3-al bírt, de kormányzásuk egyik jó eleme (a sok rossz mellett) pont az volt, hogy nem használták ki a korlátlan hatalmukat,2

Persze, mert az Alkotmányhoz nem mertek hozzápiszkálni. Nyilván mindenkinek könnyebb lenne, ha a fideszesekhez hasonlóan hagyná, hogy az állati ösztönei irányítsák, de mi, nem fideszesek tudjuk, hogy a törvényeket nem véletlenül találta föl az emberiség. Az Alkotmány a kultúrnépek találmánya, és az MSZP ezek szerint kulturált emberek gyülekezete volt. Na most, a Fidesz még az MSZP kulturáltságát sem éri el, és ez a szomorú.
@hekate36:
Ó Lasz ÓH Lasz és Tágtaga mitvi SZako sár ba...a kodel Ka fe jeke zelába

legen DÁ nyet Dányet

orosz csasztuska amint a maruszja és a furfan GOSNY sztyer KA elk ÉP zeli

brühüyyy

Ó lasz m iért vagy te Ó lasz mikor lehetnél Nyesztyerka is?
@rodeo36:
Mármint az itt a vörös hol a vörös társasjáték, amikor tutkó h mindig te vesztesz? Hàt ezt is megnézheted 500 év múlva, mert még meglesz: a nyulak mindig vesztenek, de sebaj jön az újabb nyúl. Jól elvoltak, elvannak, ellesznek és közben nem tanulni, nem tanulni, nem tanulni.
Most sírhatsz, jogos:-)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
fi dex és kul TÚRA ???????????

brühüyyy

a segg É ban horgya és né HAKI gyűn
@rodeo36: "a zálom a zagy szemetesládája lelki topr ongy amint a port törölgetim a zagy ról a zután leszi szap"

És aki megálmodik valami jövőben történő eseményt? Jó éjt!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
senki sohasem álmodott jövvőbeli eseményt a múltat kavarja mert zavarja a memóriáját ki kell takarítani és a végtelen variációs lehetőség ahogy a memori chipicsupi ürül úgy lesz belőle

vigyüktúlzásba a dolgokat ha vannak dolgok? de ha nincsenek

te milyen jövődet múltaztad le a zálamaidban?
hogy bloggantyú lett a foggantyú helyett

brühüyyy

nézz ennek utána az álomfejtés az nagy tudomány én már megfejtettem...mondta hogy nyakatekert
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
az olyan fidexes: holnaptól nem lesz zsé mert tegnap elloptam

brühüyyy

ezisegyálom és már a jövőd
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Bezony. De egy dolgot nagyon benéztek a rendszerváltók: a 2/3-os törvényeket pont arra találták ki, hogy jöttment faszok 4 évente ne írhassák át a politikai berendezkedést, de nem gondoltak arra, hogy ezt egy jöttment fasz pont úgy fogja kihasználni, hogy ha eccer hatalomba kerül, akkor amit ő ír, azt már ne lehessen megváltoztatni. Azaz a sarkalatos törvények lényege a kisebbség bevonása volt az ország lényegi döntéseibe, nem pedig ahogy ma megvalósul, hogy szarunk a többiek pofájára. Jöttment a Pál utcai fiúk olvasásakor biztos a voros ingeseknek drukkolt.
@rodeo36: én úgy tanultam a szellemi vezetőmtől, hogy ha fekete-fehér az álom, akkor múltbeli eseményről (előző életem eseményéről) álmodom, ha színes, akkor a jövőt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
olyan társasjáték nem létezik amelyben mindenki vesztes még a fidex sem tuggya...

majd 500 év múlva ott mint Highlander megaszondom...
készúlj fel és nem lesz ittapirosholapiros mert minden kék lesz már eccer kék volna de nem kék

még?

brühüyyy
@hekate36:
a szellemi veztős sok arra rátot tagolt bele a gyomorjába és felszállt a kobakjába ott gőzölög

és ilyen szép lila jövőd lesz? kék foltokkal, ja? nem az hullafolt akkó' milyen színű...és már begyütt vagy még várod?

és még nem reklam,áltál őszelle misé génél?

szegény vén marhája

ne higgy neki a saját múltyát sem ismeri nemhogy a te jövődet

brühüyyy
@rodeo36:

Igaza lehet, amint írja is, ha abból a zavaros zagy-ból ennyi telik magától. Azt hittem esze is, lelke is van. De fátylat rá, a zagy is lehet hasznos.
@rodeo36: "fi dex és kul TÚRA ???????????"

Igazad van, elragadtattam magam. A Fidesz a szociáldarwinizmusban hisz, azaz hogy a népek a túlélésért harcolnak egymással.
Nem is hiszik el, hogy lehetséges az is, hogy a népek összefogjanak, és segítsék egymást. A történelem arról szól, hogyan lett az állatból ember. Ha egy Fideszesre nézel, azt is látod, hogyan lesz az emberből állat.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "a 2/3-os törvényeket pont arra találták ki, hogy jöttment faszok 4 évente ne írhassák át a politikai berendezkedést,"

Sajnos nem vagyok járatos a jogban. Az nem törvénytelenség még most is, ahogy Orbán megszüntette a régi Alkotmányt? Én úgy értelmeztem a híreket, hogy hiába volt kétharmada, az Alkotmányhoz nem nyúlhatott volna hozzá.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

mint már kérém ne sértegessük a zállatokat...

ha a fidex-en múlna még ott lebegnénk papucsban a pocsoly fenekén amire nem lehet bugyit húzni

esetleg a MŐBA

brühüyyy

bár elemzéseim asztmutattyák egy elektronnak is több van mint egy fidexes buzinak
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
a papucs az olyan oroszmihályzoltánosbuzi aki csalódott a szerelmében és most mivel elment juhásznak ahelyett, hogy a kecske helyett az oroszmihályzoltánt dugná teljesen hisztérika lett a drága

kiskopasz és pörge meg laj BBBBIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

brühüyyy fidex
@rodeo36:
Így igaz, a tőzsde nevű társasjáték nak pont az a lényege, h a kevés farkas megegye a sok kis nyulat, akik nagyon szaporán ujjátermelik magukat... Ááá csak viccelek, a tőzsdén a nyugdíjalapok révén sokan nyernek, csak nem tudnak róla :-) csupán a derivatív termékeknél igaz a zero sum game elmélet.
Még? Van öccáz éves highlander whisky?
@rodeo36: először is: nem öreg, másodszor tavaj gyönyörű kék tengeren hatalmas hullámokon szörföztem álmomban, idén meghívást kaptam egy barátomtól Mauritaniara.na??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
a Highlander az nem whyskey az egy Lovag mint én is akinek örökélete van és cak akkor lehet tőle elvenni ha egy másik örökéletű levágja a fejit karddal és akkor egyre örökéletűbb lesz

a tőzsde sem teljesen a Nyulak szigettye vannak ott sakálok és hiénák is meg a derivatívosok akiben ezeken felül még Áspiskélgyó is lakozik...

azt amim nincs de jól hangzik eladom tízszeres áron amit senki sem tud mennyi és lesz rajta 34.65 % hasznom percenként

na ez a tőzsde meg hasonlók

meg lopok egy országot abban kiszedem a zaranyat a bányát otthagyom üresen 3400 méter mély gödörben és elmegyek a tőzsdére eladom azt az aranyat soxor
lesz rajta profitom

mert ahol van kecske ott ott akad farkas is ez a törvény?

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem volt az magában törvénytelen, h az Alkotmany helyébe behozta az Alaptörvény nevű viccsalátát, vagy az h előtte az Alkotmányt módosították. Az volt es van törvénytelen, h volt alkotmany szerint senki nem törhet a hatalom kizárólagos birtoklására. Ebben az értelemben a mostani hatalom teljesen törvénytelen módon működik és a hatalom mai birtokosai köztörvényes bűnözők. Tudom elég meredeken hangzik, de így van. Olyat pl nem lehet egy alkotmányba belevenni, hogy mondjuk az Alkotmánybíróság csak akkor vizsgálhatja a költségvetési törvények alkotmanyelkenességét, ha az vallási meggyőződést sért, v hogy a tulajdon sérthetetlen, de ha az állam lop, akkor azt nem vizsgálhatja az alkotmánybíróság, vagy csak akkor, ha a sábesz szerdára esik és pont minden zsidó disznóhúst eszik. Kb ilyen szinten van megkúrva a jog ma: van, törvényszerű, de nem jogszerű semmi.
@hekate36:
ugye még sohasem jártál korábban Mauritánián?

www.tripadvisor.com/Tourism-g293814-Mauritania-Vacations.html

ilyen szép szalmafedelesben a 46 fok celsius árnyékban és a homoki vipera ott röhög a zágylábánál...meg a sakálok

nagyon szép hely

és milyen gazdag nemennyoda

hülye a JÓ sód rossz só

brühüyyy
@rodeo36:
Tom, tom, láttam tán az első két részt, de azok alapján nem jogos, hogy Sophie Marceau beleszeretett és férjhez ént hozzá (múltidő ez is)

Persze a tőzsdén sok állat van, tegnap pl pont a macik dugizták élvezettel a bikákat, de jövő héten visszavágó és hosszabb távon, azaz grafikonszerűen eddig a patások a jók, macik mindig kifulladnak, ami csak arra jó, h néha jó sokan kiugrálnak az ablakokon, temérdek lóvé elég, ami helyettesíti a forradalmakat.
@hekate36:
Komolyan van fekete fehér meg színes álom is? Soha nem tűnt fel. Na megyek, kipróbálom egyiket.
Sziasztok
@hekate36:
ha esertleg összekeverted a nagy nyelvnemtudásod miatyt mauritániát mauricius-szal ami rész a seychell -nek az más tészta lenne de a kettő között van 5000 tengeri mérfüld légiúton hajóval 15000 tengeri mérföld és akoor meg kell kerülnöd az összes fokokat ami nem eccerű mert nagy a bálna invázió és jéghegyek

brühüyyy

a jóreménység foka az a Pokol kapuja de ha túléled akkor a Indiába is eljucc

rosszakat álmocc? fekete fehér vagy sötét lila ami olyan Oyá-s
@rodeo36: már haza is jöttünk, gyönyörű,tengerparti szállodában laktunk,tevegeltünk, szörföztünk, éjjel úsztunk a tengerben, és nem jött cápa, nem találkoztam röhögő vagy síró homoki viperával, a partnernőm nyafogott egy kicsit a meleg miatt, én végig félmeztelen voltam.A sakálok is elkerültek, ez van.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
azt te nem tudod szabályozni a színvakok mindíg fekete fehérben álmodnak? és a színtévesztők meg keverik a pirosat a feketével

brühüyyy
mint hekaté a mauritániát a mauricius-szal

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hekate36:
hol voltál meztelen? bugyi nélkűl ott a zarabok között? hekaté az nő tehát ti lesbikusak vagytok na végre valami újdonság és milyen volt a teve? szines vagy lapos?

nem szeretem a hazug némbereket akik aszongyák hekaté és kiderűl hogy leszbikus vagy homokos ott a sivatagban rengeteg homokos van csak ki kell menni a zuccára és máris homokos lettél a zarabok is mind

és jól olajoznak mert akkó nem szárad ki

brühüyyy
@rodeo36: Dakar, Bamako, Afrika, ismerős??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
a bikák azt a játékot nem szeressék amiben nekik nincsen körrencijük hanem a máséval és a macik meg éppen erre hajóznak semmi sem tart örökké!!!! a bikákat is be lehet olvasztani annyi bronzért már elég jó pénzt fizetnek a Lomisok

brühüyyy
@rodeo36:
Mivel én mindent fekete v fehéren látok ezért ez nem okoz majd gondot csukott szemmel sem
@hekate36:
Jucika arrafelé laktam a közelben...csodálatos, hogy embereknek ilyen lakhelyük

és mivel mostad le az olajos tengeri homokot a ...ról?

vagy ből? vagy mind a klettő...még sercegsz?

brühüyyy

és ki volt elől a teve vagy te?
@rodeo36: nem vagyok nő és nem vagyok ezáltal leszbi sem, pontosan tudom, hogy Hekate az alvilág Úrnője, Zeusz kegyeltje, mivel a blogolás álomvilág, úgy nevezem el magam, ahogyan akarom. Mindig ilyen meggondolatlanul heves vagy?Sértegetsz, holott én nem viszonzom ezt neked?!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ne csukd le...fejbe basznak és akkó színes csillagokat fox látni

brühüyyy

olyan tözsdemámoroschan
@hekate36:
csak nem vetted sértésnek, hogy aszittem buzi vagy?
már egyenjogúság me demókrácia is van asztcsinálszamitakarc

fiúsított Hekaté hát ez olyan mint a fasztalanított Androméda

brühüyyy
Mindenkinek szép álmokat, jobb, ha pihentetem magam.
@hekate36:
a zigaz, hogy egy nick megett bárki meghúzódhat...de nem mindenki hazuggya aszt hogy mauritániában kergette a tevéket amik színesek és homokosak meg nagyokat finganak

ha sértődős vagy ne járj blogközelbe ott leblogolnak és akkor nem győzöd levakarni mint a homokt amit mauritániában félmeztelenűl a napon

hasadra is tettél napszemügét?

brühüyyy

tangában voltál? azt a zarabok kifejezetten imággyák
@hekate36:
álmoggy szép szineseket mauritániáról amint a teve megközelít és nem tucc arrébb ugrani

brühüyyy
@rodeo36:
:-) basszanak, néha a magamfajta fogyatékosnak is kell egy kis flash.

Legyen az én csillagos éjszakám a te fényes napod! Majd holnap visszaadod.
@Heimdalll: nem valószínű, hogy érted amire céloztam. sajnos az is kiderül, hogy fogalmad sincs mit képvisel gondolatvilágom, mert akkor nem írtál volna ekkora hülyeséget nekem:

"A dögöljön meg a szomszéd tehene mindig népszerű a tyúktartók között, aztán amikor a tehéntartókból tyúktartók lesznek, az addigi tyúktartók meglepődnek, hogy az új módiban már a krumplira is csak áhítozhatnak, mindeközben az elefánttartók elefántjainak a száma megtriplázódott. "

mert szerintem: ami nem az állam feladata abba ne szóljon bele!
a bér is ilyen!
pl 98 és 2002 között nem véletlenül ment tönkre a rengeteg könnyűipari kkv.
kellett a pénz a megemelt bérből az adó az államnak és minimálbért emelt általánosan.
nem érdekelte, hogy sok ágazat nem tudja kitermelni...

szóval, nem az elvonások hihetetlen mennyiségét kell növelni megcímkézve, azért, hogy a nagy kalapba kerülve arra költse a pár okos amire akarja...

ha nem fizeted meg a munkát ami értéket állít elő, mert a törvényhozók "kiskapura" játszanak és még a saját feladatukat sem látják el, akkor lassan te is tyúktartó leszel, ha addig a ketreced nem tetszik meg állambácsinak...

szóval, ha hiszed ha nem: kell az a minimum amit el tud fogadni a többség ahhoz, hogy megemelje a seggét és elzavarja az államcsöcsén élősködöket.
@dr. jenőke (jenőke):

"Annyira ártatlan gondolataim vannak, hogy ez a változat eszembe sem jutott."

szépen vagyunk! logikád szerint akkor a gondolataim valamilyen bűnt közvetítettek?
:D
megyek a sarokba!
lakások helyett stadionokat!? így szép az élet?

www.youtube.com/watch?v=Jct3N5cu_zc#t=157
Olyan áremelkedés jöhet, amit sokan megéreznek majd: így spórolna a kormány

Több támogatást is befagyasztana a kormány, ami drágulást okoz.

Drágulhatnak a kedvezményes jegyek és bérletek a közösségi közlekedésben. Ennek oka a kormány igyekezete lehet, hogy a kiadásokat csökkentse.
Egyre több hír szivárog ki arról, hogyan spórolna a kabinet. Orbán Viktor már tavaly utalt arra, mire készül.
Befagyasztanák a támogatásokat

A konvergenciaprogram alapján a GDP 45%-a alá szorítaná kiadásait a kormány, a szociális kiadásokat pedig GDP 1%-ával mérsékelnék. A Világgazdaság napilap értesülései szerint Orbán Viktor már alig várta, hogy véget érjen a választási időszak, és nekikezdhessenek a feltehetően sokakat hátrányosan érintő intézkedéseknek.
A közlekedési bérletek és jegyek ára folyamatosan nő, általában az infláció, illetve az üzemanyagok árának emelkedésével. Hogy ebből a kedvezménnyel utazók, például a nyugdíjasok vagy a diákok ne érzékeljenek sokat, a kormány egészíti ki az utazásaik árát.

Most azonban ezt a támogatást a kormány idei szinten befagyasztaná, ami azt jelenti, hogy bármennyivel nő jövőre a közlekedés költsége, azt már meg kell fizetniük a kedvezményesen utazóknak is. Ezt csak a busztársaságokat üzemeltető önkormányzatok enyhíthetik, már ha van rá pénzük.
A nyugdíjon kívül mindent átgondolnak?

A kormány a nyugdíjak reálértékére garanciát vállalt, ráadásul egyre több nyugdíjast tart el egyre kevesebb aktív állampolgár. Ez a rendszer viszont rengeteg pénzt emészt fel, emiatt pedig össze kell húznia a kormánynak a nadrágszíjat, amihez a jelek szerint az utazási kedvezmények befagyasztását választotta.
Az Európai Bizottságnak beadott konvergenciaprogram alapján a gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-támogatások, valamint a közgyógyellátási kiadások sem fognak növekedni, így megmaradnak az idei mértékükön.
Nem lenne újdonság, ha most a kormány nekimenne a szociális juttatások eddig rendszerének. Orbán már tavaly beszélt arról egy londoni lapnak, hogy szerinte egész Európában túl sokat költenek a kormányok szociális célokra.

www.femina.hu/hirhatter/dragulnak_a_berletek
Cserhalmi György: Olyan jó látni, hogy nem vittem semmire - A Nemzet Színészével beszélgettünk

"Legyünk büszkék az óriás elméinkre: költőkre, festőkre, építészekre, zenészekre, filozófusokra. Teljesen mindegy, ki melyik oldalon áll" - mondja Cserhalmi György a Szabad Föld friss számában megjelent interjúban.

"– Ön is tudja, hogy a jelen közéletünkben ez nem mindegy" - jegyzi meg lapunk munkatársa, Borzák Tibor.

Cserhalmi György így válaszol: "– Mert néhány idiótának csúcsra van járatva az agya, és még jól meg is fizetik. Én csak röhögök rajtuk... Az viszont sajnálatos, hogy megint nincs közös jövőkép vagy valamiféle elvárás rólunk. Nem kéne mindenre szabály, irány, egyenruha, mert az már a folyamat vége."

A teljes interjú a Szabad Föld október 17-én megjelent számában olvasható.

Néhány további ajánlatunk a friss lapszámból:

Újra itt a Kalendárium!
"Október közepén járunk, és újra megjelent a Szabad Föld Kalendárium, annak immár X. évfolyama. Ezekben a napokban már mindenütt kapható: aki nem fizetett rá elő, megvásárolhatja a postán, az újságárusoknál.
(Nem tévesztendő össze a Kincses Kalendáriummal – nem az a miénk.)
Mit rejt a vidék hetilapjának 2015-ös Kalendáriuma? Olvasnivalót egész esztendőre, összekötve a kellemest a hasznossal."
Részletek a friss Szabad Földben - és persze a Kalendáriumban.

Libikóka életre-halálra
Háborúból kiugrani, a korábbi ellenséggel tűzszünetet kötni, az addigi fegyvertársnak hadat üzenni: egyetértés, elszántság, tettek, áldozathozatal nélkül lehetetlen. Márpedig ezek hiányában bukott el Horthy Miklós kormányzó kísérlete hetven évvel ezelőtt, 1944. október 15-én.

Nincs szabadabb szolga!
Jönnek a törökök! A húsmarhatenyésztők várják őket tárt karokkal. Kellene egy kis orosz barátság is, no és persze még néhányszor tíz hektár föld, és akkor jobb lenne – derült ki a Sárbogárdi járás állattenyésztési helyzetét feltérképező látogatásaink során. - O. Horváth György riportja.

Minden nap kenyér
Egy év alatt 100 ezerrel lettek többen a szegénységben és kirekesztésben élők. A magyarok 33,5 százalékának havi 65 ezer forintot kell beosztania.
A Központi Statisztikai Hivatal szerint 3,3 millió szegény ember országa vagyunk. Lehet, nem is tévedtek, bár Churchill úgy tartotta: abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam - olvasható Guba Zoltán Nógrád megyei riportjának bevezetőjében.
"A hús a gyengém, ma is vettem fél kilót, árulja el" munkatársunknak az egyik riportalany...
Pár falval odébb egy másik nyilatkozó, miután megnyugszik, hogy mégsem végrehajtók vagyunk, ezt mondja: "Nemrég még húst is láttam a konyhában, egy macska ugrott az asztalra… " - majd "Jót derül azon is, hogy a falu 12 köbméter tüzelőfát nyert egy pályázaton."

www.szabadfold.hu/aktualis/nem_vittem_semmire__cserhalmi_gyorggyel_a_nemzet_szineszevel_beszelgettunk
Minden magyarok királya

Idén már harmadszor koronázták királlyá, s bár a Duna egyik alkalommal sem fagyott be – ezért még megütheti a bokáját –, a ceremóniák így is sokáig emlékezetesek maradnak.

Jó királyunk lesz nekünk a Viktor, szó ne érje a ház elejét. Mint ahogyan jó kormányzónk volt a kormányzó úr is.

És a János bácsi is milyen jó János bácsink volt nekünk.

Nekünk mindenki jó, aki vigyáz ránk, és megóv bennünket a még nálánál is nagyobb bajoktól.

Gondoskodik rólunk, gondolkodik helyettünk.

Tudja, hogy nekünk mi a jó, ami azért is fontos,, mert mi magunk gyarló népek vagyunk, és időnként hajlamosmak mutatkozunk a kételkedésre. Elgondolkodunk egyes dolgokon, és ha nincs egy erős iránytű, amely a halálnál is biztosabban mutatja, hogy melyik a fa mohás oldala, akkor akár el is tévednénk ebben a bazi nagy rengetegben.

Jó királyunk lesz nekünk a Viktor, mert jó akar lenni hozzánk. Jó lett volna ő már eddig is, mert a természetéből következik neki, hogy jó legyen.

De eddig nem lehetett az, ami szeretett volna lenni.

Nem engedték, hogy jó legyen velünk. (Nekünk).

Ermlékszünk, milyen vidáman ment ki 2010-ben a brüsszeli csúcsra. Talán még szotyizott is örömében, hogy majd ő milyen szépen elengedi a hiányt, a pénzből pedig juttat mindenkinek. Főként azoknak, akik megérdemlik.

Ám a brüsszeli bürokraták, akik gyarmattá akartak tenni minket, és akiktől már csak emiatt is több tisztelet várunk, élükön akkor még azzal a Barroso nevű portugállal, azt mondták: nem.

Nem engedték, hogy a mi jó királyunk elengedje a hiányt, szigorú költségvetést követeltek. Tőlünk, büszke magyaroktól! Így lett aztán, hogy hiába vagyunk szabadságszerető nép, azok ott, tuggyuk kik, nem engedték, hogy a mi királyunk jó legyen hozzánk.

De most már lehet, hogy jó lesz. Igaz, a költségvetés számait még mindig nem ismerjük, de Varga miniszter szerint már csak tizenötöt kell aludnunk, azután minden kiderül. Ezt meg ugye, félálomban is kibírjuk

Utána lehet, hogy jó lesz. Nem mindenkinek persze, csak annak aki rászolgál arra, hogy jó legyen neki. De majdnem mindenki rá fog szolgálni. Mert ki ne szeretne tenyérből enni, ami sokkal kényelmesebb, mint a vadonban, másokkal versenyezve megszerezni a mindennapi betevőt.

Végre jó királyunk lehet nekünk a Viktor, mert nekünk jár, hogy jó királyunk legyen. Igazságos, aki időnként álruhában elvegyül az ő népe közé szotyozni a VIP páholyba, és ott, ilyen emberi módon, elrendezi az ország dolgait.

Ha két szotyizás között azt érzékeli, hogy a lakosság szeretné, ha a NAV megvizsgálná Rogán Antal lakásgyarapodását, ő nem áll ennek útjába. Pedig megtehetné, törvényt hozathatna, hogy tessék Rogánt békén hagyni, de nem! Hanem, éppen ellenkezőleg. Megvizsgáltatja iramlást, hogy minél hamarabb a napnál is világosabb legyen minden.

És mostantól mindenki tudja, hogy Rogán Antal nem törvénytelenül talált odahaza újabb és lakásokat, valamint házrészeket reggelente, nem sokkal ébredés után. Hanem úgy, hogy minden törvényes volt, mert már papír is van róla.

És lesz papírja Szjjártónak is, persze, csak abban az esetben, ha szüksége lesz ilyen papírra.

Kósa Lajosnak is, alkalomadtán.

Mindenkinek meglesz mindene, akinek meg mégsem, azt sem hagyják az út szélén.

Magára vessen, amiért semmije sincs, és ezért belelökik a szakadékba.

fsp.nolblog.hu/archives/2014/10/16/Minden_magyarok_kiralya/
A gyerekek kérték

Múlt heten írtunk a putnoki uszodaalapkő-letétel, ahol a szakadó esőben adták elő a műsort a gyerekek Balog miniszter úrnak, aki viccelődött is egy kicsit velük.

Az RTL Házon kívül adása interjút kért Balogtól és ….

......

Szóval az RTL felhasználta a putnoki gyerekeket a kormány ellen, akik maguktól akartak még az esőben is műsort adni a miniszter úr tiszteletére!

Az aljas tudósítást meg lehet nézni itt rtl.hu/rtlklub/hazonkivul/azo-gyerekek-mosolygo-miniszter ).

vastagbor.atlatszo.hu/2014/10/16/a-gyerekek-kertek/
A túlburjánzó ügyfélbarát közigazgatásról

Az egyablakos ügyintézés rendszere Lázár János kancelláriaminiszter szerint szerint túlburjánzott, ezért az index információi szerint a tegnapi kormányülésen felvetődött, a bürokráciacsökkentés jegyében bezárják az intézmények egy részét, és a munkaerőt a meglévőkbe koncentrálják. A terv része az is, hogy rövidebb nyitvatartást vezetnek be, és nem nyújtják az esti órákig a munkaidőt. Ez a Nagy Terv erősen indul.

Sok szempontból szimbolikus, és egyben nagyon rossz előjel, hogy a gigantikusnak beharangozott bürokráciacsökkentési programból megismerhető első konkrétum a kormányablakok és az okmányirodák számának csökkentése, illetve a hosszított nyitvatartás visszanyesése. Számításaink a gazdasági hatásokról ugyanúgy nincsenek, mint ahogy nyilván a kormánynak sem, de nem kell nagy bátorság ahhoz a megállapításhoz, hogy a területi közigazgatás kifejezetten jó és fontos fejlesztéseinek visszafordításával megspórolt költségvetési forrást messze túllépő társadalmi költséget sikerül majd generálni.

A magos Déva vára effektus

Mindenek előtt: a jelenlegi intézményrendszert nem a szocialista kormányzás pazarló gazdálkodása vagy a bürokratikus önérdek, hanem egy 2010-től nagyjából következetesnek mondható fejlesztési sorozat növelte a jelenlegi méretre. Ennek során ugye nem csak az okmányirodák üzemeltetését vette át az állam az önkormányzatoktól, hanem integrált, azaz egy szélesebb ügycsoport egésze tekintetében eljáró ügyintézési pontként létrehozta a kormányablakokat is, amelyek hosszított nyitvatartással fogadtak kérelmeket, adtak tanácsot, illetve intéztek személyes megjelenést igénylő egyszerűbb ügyeket. Könnyű belátni, hogy ha valamit előbb létrehozol, majd rögtön utána megszünteted, akkor annak iszonyatos felesleges költségei vannak foglalkoztatási és betanítási költségben, az irodák kialakításában, berendezésében, a hardveres és szoftveres háttér kiépítésében egyaránt. Ezért amit most látunk, az még akkor is költséges kormányzási hiba lenne, ha a kormányablakok és az okmányirodák konganának az ürességtől.

Navracsics öröksége

Emellett ráadásul nem is konganak, annyi legalábbis messze nem, hogy a bezárásra programot lehetne alapozni. Nagyon sok, a közigazgatást érintő kormanyzati intézkedést tartottunk tévútnak az elmúlt években a szakmai munkának a hivatalnokok indokolás nélküli felmentésével fémjelezhető, értelmetlenül mélyre hatolt átpolitizálásától a politikai kormányzás alkalmazni akart formáját ellehetetlenítő államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári rendszerig. Azonban az, hogy az ügyféllel kapcsolatban álló, neki szolgáltató területi szintű szerveket meg kell erősíteni, a hatósági munka közigazgatáson belüli és társadalmi megbecsülését meg kell teremteni, kifejezetten jó irány volt a Navracsics-féle közigazgatási és igazságügyi tárcától. Ám mire a polgár és munkáltatója megszokhatták volna, hogy az új okmányok készítetése vagy a gépjármű átíratása nem a munkaidőben, nem a megtermelhető GDP rovására zajlik, akkora fordul az irány.

Központ, jelentkezz!

Még az apparátuson belül is köztudomásúnak tekintett igazság, hogy a magyar közigazgatásban komoly hatékonysági tartalék van. Amíg el nem kezdődik egy leépítés, addig mindenkinek az a magánvéleménye, hogy (persze az ő főosztálya kivételével, mert ott nagy a hajtás) szinte mindent el tudna végezni feleennyi ember is. Ugyanakkor abban nagyjából évtizedes konszenzus van, hogy ha valahol mégis gyenge a személyi és infrastrukturális háttér ahhoz képest, ami egy modern államtól elvárható lenne, az a területi igazgatás, és azon belül a hatósági munka. Szóval lehet persze a kormányablakok és az okmányirodák terhére bürokráciát csökkenteni, de ez – szemben mondjuk a központi kormányzat politikai vezetőkre is kiterjedő karcsúsításával, vagy ne adj isten mondjuk a tényleg üresen kongó és érdemi közigazgatási munkát nem végző, cserébe a fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálatot feleslegesen megkettőző, viszont csak nap közben nyitvatartó rezsipontok megszüntetésével – se hatékonyabb államot, se gazdasági hasznot nem hoz.

igyirnankmi.atlatszo.hu/2014/10/16/a-tulburjanzo-ugyfelbarat-kozigazgatasrol/
Vita a múzeumi negyedről, avagy hülyének néz-e bennünket György Péter?

Most itt minket hülyének néznek. A mondat október 4-én, a városligeti Múzeumi Negyedről a Humán Platform szervezésében létrejött vitafórum kb. 100. percében hangzott el, egy XIV. kerületi lakostól. Magáról a vitáról talán beszámolunk egy másik alkalommal, most csupán egyetlen élményt emelnénk ki az aznap szerzett tapasztalatokból. Ez pedig György Péter esztéta, egyetemi tanár személyéhez kötődik, aki dr. Baán László kormánybiztos oldalán a projekt mellett érvelt aznap este, többek között a következő gondolatmenettel:

Egy metaszempontot kénytelen leszek figyelmükbe ajánlani, tulajdonképpen 3 dolog keveredik ebben a vitában, nem azért mondom, mert vindikálnám a jogot, hogy szabályozzam a vita menetét, csak reflexiót teszek rá. Az egyik az, hogy van a beszédnek az a szintje, ami a városlakók érdeke, és ebben nem nagyon tudunk vitatkozni egymással, mert egyszerűen mindenkinek… természetes, vagy inkább alkotmányos, vagy emberi joga, hogy azt mond a saját érdekéről, amit akar, és az nem nagyon kritika tárgya, az érzületi probléma. Ez azért nagyon nehéz, mert ezen a szinten ebből nem lesz soha az életben vita, mert ha valakit sért az a dolog, ami a lakókörnyzetében történik vele, akkor nem akar vitatkozni, mint arra – engedelmével [Az idézett XIV. kerületi lakoshoz fordulva], az ön felszólalása, egyébként teljesen joggal, egy példát mutat.

A probléma az, hogy a város, mint szövet, az nem a városlakóké, akármilyen kegyetlen. És ez mindig minden vitában így van, és ez mindig mindenkit halálra sért, mert mindenki a saját jelenében él, és TÖK ingerült lesz, ha a jövőnek a nevében beszélnek – azt hiszem, ezt hívják urbanisztikának, meg ezt hívják várostervezésnek. Olyan várost, amely a saját jelenébe zárva él, az ilyen várost, azt nem építészetnek hívják, hanem azt kell mondanom, nem Gesellschaftnak, hanem Gemeinschaftnak, faluközösségnek hívják, mert nem nagyon innovatív.
Nagyvárosok, metropoliszok demokratikus érzületi közösségekre nem képesek épülni, mert ott beláthatatlan mennyiségű használó van. És én ennél precízebben semmit nem értek. És ráadásul mindez, nevezzük nevén a gyereket, mondom, nem vagyok bolond, teljes joggal, széjjelválaszthatatlanul mindez összerakódik azzal, hogy mindenkinek van egy érzülete az aktuális kormánnyal kapcsolatban, amit megint nagyon nehéz erről leválasztani.

folytatás

magyarinfo.blog.hu/2014/10/16/vita_a_muzeumi_negyedrol_avagy_hulyenek_nez-e_bennunket_gyorgy_peter
dogom van! :D

böngésszetek, dumáljatok, zenéljetek...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Most képzeljük el, mikor egyenlően kell fogyasztani a szellemi táplálékokat, vagy ha nem szabad korlátozni a multicégeket vagy ha testvéri alapon intéznénk a közügyeket."ű

Basszus! Mit kell ezen képzelegni, hiszen akinek szeme van az lássa. Ki merné itten korlátozni a gőzgépet, vagy a nav-ot a testvéries közügyintézésben?
Ha valakinek van kedve elolvasni.
endresy.blogspot.com/2014/10/partallami-parhuzamkak.html

bár tök megértem ha valakinek már elege van a választásból :-(
@guma:

Hülyének néz-e bennünket György Péter?

Szerintem nem, csak zabszem van a seggében és azt szorítja, mert annyira meg akar felelni a kormányzati mentalitásnak. Sajna láttunk ilyet már sokszor.

Volt egy kisvárosi párttitkár ismerősünk a nyolcvanas években, aki egy alkalommal azzal dicsekedett, hogy három órát tárgyalt x elvtárssal ( a tárgyalás lényege nem derült ki, a három óra volt a fontos ). No ő egy szakmunkásból lett párttitkár volt, x elvtárs meg a magosságos pártmufti. Ez azóta sem változott, a lógó nyelv nem ment ki a divatból. Csak azok a hülye libsibolsik gondolják, hogy attól még ollan marad minden ember mint volt, hogy magos kormányzati pozicióba kerül, vagyis nem válik istenné.
@guma: "Múlt heten írtunk a putnoki uszodaalapkő-letétel, ahol a szakadó esőben adták elő a műsort a gyerekek Balog miniszter úrnak, aki viccelődött is egy kicsit velük."

Ezekbe a gyerekekbe az jön majd elő 15-20 év múlva, hogy ott csicskáztatta őket a politika. Ugy, ahogy bennünk ez jön elő a május elsejei dísztribünök kapcsán.

Azt mondja a nóta, aki hülye, az is marad. Az meg csak hab a tortán, ha valaki a politikai karrireje előtt egyházi ember volt.
@guma:
Re: Gyerekek
Minding is utàltam a human resources, emberi eröforràsok kifejezest, mert ilyen esetek mutatják, az embereket, gyerekeket nem termelésfolyamati eszközökként kell kezelni.
@GeoCracker:
Jó írás! "Az első parizerért küldött"- :-))) igen, most is hasonló percemberkék fújják fel a legjobban magukat, mert mögöttük a Párt
@guma:
senki sem merte aszondani annak a senkiházinak györgypétervagymijafasz, hogy kuss ebura fakó és mennyenek békével annyuk picsájába a tervüket is vigyék oda és ha nagyon akarják alcsúton megvalósíthattyák

brühüyyy

felháborító szarháziak nagyképűsége, jól pofán kellett volna baszni hogy legalább egy hétig ne tuggyon
@CsekklisztNo.10Reloaded: :)

tudod amikor 2010-ben kimondta a vezér, hogy nem XXI.sz-i munkát fog "szervezi" akkor rögtön tudni lehetett, mit gondol az emberről...

aki élt az 51-es, 60-as években az emlékezhet a hosszú kordésorokra amik a "nagy" építéseknél jelentek meg és haza csak "ritkán" mentek, majd a feketevonatokra akik, amik a "lapátrafogható" erőket szállították...
@látjátok feleim szümtükkel:

belőlem meg most is a szomorúság tör elő...
nem hittem volna, hogy még egyszer átélek ilyent.
@Heimdalll:

Peppet öntökön tetszettél szúrni magadat, az általad felsorolt országokban mindenhol progressziv adó van. Nyilván az adókulcsok határán lehet vitatkozni, és a helyi átlagbérhez kell mérni, Nagy-Britanniában pl a második sáv határa a minimálbér 2,8-szorosa nagyjából, ami nálunk bruttó 280 ezer forintnak felelne meg. Németországban 3 kulcs van, 0,15 és 42 (meg egy csomó más szabály). Úgyhogy kurvára nagyvonalú voltam a félmillióval.

Nem állitottam, hogy félmillió fölött csak sumákolva lehet keresni, azt állitottam, hogy nem "kemény munkával". Legalábbis semmivel nem keményebbel, mint a 100 000-t.
@Heimdalll:

A többi általad felsoroltért (manyup, stadionok, stb) pedig hosszú évek járnának kemény vasban normális helyeken. De senki nem állithatja, hogy Magyarország normális hely. Gyanitom, soha nem is volt az. És biztos, hogy soha nem lesz.
@rodeo36:

valami ordenáré felfogást közvetítenek az emberek szerepéről a világban...

annyira otrombák, hogy tudom: visszakapják még ezt kamatostól a sorstól.
@GeoCracker: majd később meglátogatlak... :D

vicc, de büszke vagyok: amikor más helyeken is felbukkansz. :)
@dr. jenőke (jenőke): :)

betartom a szavam. :D hoztam egy kis titokzatos múltat...

Konteo? Rejtély? Mágia vagy csak véletlenek sorozata?

offforever.blog.hu/2014/10/17/konteo_rejtely_magia_vagy_csak_veletlenek_sorozata
@DarthVader:

"és a helyi átlagbérhez kell mérni"

amit általában ágazati kollektív szerződések határoznak meg - nem az állam!
@guma:
Ha listen akkor mèg nem èltem. De èn minding hiszek a Vezírnek, ha aszondta itt teljes foglalkoztatás lesz, sőt munkaerőhiàny, akkor meg is csinálja. Csak még pont 5m közmunkást kell kreálni oszt jónapot.

Hihetetlen, nézed a régi hiradókat, nem hiszed amit látsz, már elkezdesz röhögni rajtuk oszt nézed a mai híradókat, nem hiszed amit látsz - és már nincs kedved röhögni.
Vakmajom.hu
"...az óriási EU támogatások mértékéről és hatásáról: elképzelni is nehéz, enélkül mi lenne Mo.n, a 3% növekedés az tkp. semmi ilyen brutális külső stimulus mellett, és így, ilyen hihetetlen pénzeső mellett sem éri el a GDP a 2008-as szintet."
@CsekklisztNo.10Reloaded:

tudod, ép ésszel fel sem fogható pl amikor az EU által fizetett emberek béréről LEMONDOTT!? lázárunk, (ami pár milliárd volt) hogy ne kereshessen többet a pályázatokkal foglalkozó tisztviselő, mint amit ők gondolnak... - na az a lojalitás és a kiszolgáltatottság követelményének olyan fokát vetíti elém ami már orvosi eset.
ezért linkeltem az Érdi csávót, mert szerintem csak ez a mód, amikor itthon nem szólhatnak bele a munkában a garancia ma már lassan az emberi léthez.

offforever.blog.hu/2014/10/16/ezt_az_erdi_szerszamkeszitos_hirt_jol_esett_olvasni
@guma:
De jó sztori!!! Igazad van, ez az egyedüli kiút, az abnormalitástól való elszakadás.
Megfüleztelek, nem ismertem a blogod:-)
@guma:

Mindig halál pontosan felismerem, amikor pótcselekvésként a zsebemben kívánnak kotoroszni, mert mindig ez a legegyszerűbb megoldás.
A tehetségtelen és tehetetlen fiskális szemlélet manifesztálódása, mert az úgy sokkal egyszerűbb, mint a strukturális problémákat megoldani, gazdaságot, kereskedelmet, oktatást fejleszteni, hatékonyságra törekvést, energiatakarékosságot ösztönözni, korrupciót visszaszorítani, adócsalások szintjét leszorítani.
Jelige: Vedd el attól, akinek van.
@Heimdalll:

az a baj, hogy már a zsebkotorászást nem pótcselekvésként űzik...
minden lépésüknél kiderül a politikusainknál (kinél előbb kinél később, kinél jobban, kinél gyengébben), hogy nagyon szeretik a tizedet, és a többi uradalmi bevételt szolgáiktól, mert fordítva látják a világot.
vezér már háborog, hogy a 35%-os áfát nem engedi az EU...
@DarthVader:

Látom ügyesen ketté vagy inkább többfelé választottad az egybetartozó, a "rendszert alkotó" problémákat.

Azt azért megkérdezem: Fajlagosan mennyivel növekedett/csökkent a központi költségvetés hiánya és az államadósság az önkormányzatokét is hozzászámítva, abban az időszakban amikor többkulcsos volt az SZJA? Mit oldott meg?

Nem az lenne az ésszerű, hogy azoknak a csatornáknak a keresztmetszetét szűkítsük, amelyeken számolatlanul elfolyik a költségvetés bevétele, mintsem újabb és újabb bevételi forrásokat fedezünk fel?

Az öntökön szúrásomhoz:

Esetleg meg lehet vizsgálni a tagállami jövedelemsávokat, az azokhoz rendelt adókulcsokat, és máris azok töke/suncija kerül veszélybe, akik a magyarországi viszonyokra példálóznak az angol, a német vagy a svéd progresszív adókulcsokkal.

Végezetül.

Mindaddig amíg a magát szociálisan érzékenynek "beállító" (valójában hazudó) ellenzék szavazatoptimalizálós célzattal mantrázza az egykulcsos-többkulcsos adózás ellentmondásait, miközben ezzel egyidejűleg halvány lövése nincs az offshore biznisz, az ÁFA csalás, a korrupció, stb. problémáinak felszámolására, vagy legalábbis lényegesen kisebb mértékűre faragására, addig hiteltelenek az országjobbító szándékai, közöttük különösen a szegénysorúak felemelésére szajkózott szlogenjei.

Jé, az uniós pénzek felhasználását nem is említettem.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "gyerekeket nem termelésfolyamati eszközökként kell kezelni."

Nem értek veled egyet. Gyerekkoromban, ha egy gyerek valami olyasmit művelt, ami veszélyeztette az életét, pl. felmászott a fára, félő volt, hogy leesik és kitörik a nyaka, akkor az öregek azt mondták, nem baj, majd csinálnak helyette másikat.
@Heimdalll: 2Mindaddig amíg a magát szociálisan érzékenynek ... halvány lövése nincs az offshore biznisz, az ÁFA csalás, a korrupció, stb. problémáinak felszámolására,..."

Te mekkora naív bárányka vagy!

Gondolod, hogy akik a hatalmat gakorolták és gyakorolják, azok mielőtt egy jogszabályt megszavaznak, nem gondolják át, hogy az nekik mekkora hol, mikor és hátrányt, illetve előnyt jelent? A saját hátrányára melyik kormány savazott 90 óta???
@guma: "...hittem volna,..."

No erre szokom én mondani, hogy hinni a templomban kell.

Sajnos a világ egy kicsit olyan, hogy egyet előre, kettőt hátra, de szerencsére néha elvétődik a számítás, és kettő előre, egy meg oldara sikerül.:D:D:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Érdekes, és a politikusok szájából már-már visszataszító ez "magyar nemzeti" erőlködés
Nekem hazám van,több nációs népem, akivel közös nyelvet beszélek,közös viselkedési norma-követelményéhez alkalmazkodom stb.és hogy ez a földön itt van és ezt Magyarországnak /magyarnak/ hívják ez már csak az elődeink döntése
@látjátok feleim szümtükkel:
Teljesen igazad van, biztos én is valami pótlékként jöttem napvilágra, sőt elismerem, h a zanyák tulajdonképp pusztán szülőgépek , apjukok meg szaporítógépek :-) De vigyázni kell, mert a haziasított férfiaknak )nem nekem) egyre kisebb a spermaszámuk ,így a NERutánpótlás egyre nehézkesebb, és ez nagy probléma, mert így nem lesz elég közmunkás!
"MSZP oligarchák végnapjai jönnek"
Csak már látnám!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "...a haziasított férfiaknak ...egyre kisebb a spermaszámuk ,így a NERutánpótlás egyre nehézkesebb, és ez nagy probléma, mert így nem lesz elég közmunkás!"

Basszus! Még majd kénytelenek lesznek a jó oligarchák is közmunkázni, mert a cöf elég aggkort mutat magáról. :D:D:D
@Heimdalll:
Kedvenc témám az egykulcsos adó, ezért nem tudom megállni, hogy néhány szempontomat ne írjam meg.
Miért nem hatékony az egykulcsos adó?
Véleményemet a hazai viszonyok tükrében adon közre.
l. A bérek a teljesítmények pénzbeni kifejezői, arányai társadalmilag elfogadottak, sok éves tapasztalat után alakultak ki.
Amikor úgy állítod be ezt a kérdést, hogy az emberekből az irígység beszél, és azt mondják, hogy akinek több van, attól el kell venni, ez nem igaz.
Az emberek igazság- és realitás érzéke nem fogadja el a béraránytalanságokat hozadékuk láttán.
2.A munka maga a természet átalakítása az emberi szükségletek kielégítése érdekében, és ha ez bérben kifejezve a szükségletek sokszorosát jelenti, akkor felesleg keletkezik az egyénnél, amely a fogyasztásán túl keletkezik. Ezt a felesleget improduktív vagyon tárgyakba fekteti, amelyet kivon a gazdaságból, és társadalmilag kártékony gazdasági hátrány generál. Kivéve, ha nem a bővített újratermelést célozza meg. Nálunk ez nem megy, mert nincs piac, nincs kereslet. Ezt a véleményemet támasztja alá az egykulcsos gazdasági igérete, amely a gazdaság fellendülését remélte. A terv nem jött be, a jövedelem többlet kivándorol külföldi holt tőkeként a bankokba, 20 milliárd Ft/hó.
3. Az egykulcsos adó a torz bérezési gyakorlatot tovább rontja, mert önmagában évi 500 milliárd FT adókiesést jelent az országnak.
Csupán megjegyzem, hogy Varga a következő 3 évre iszonyú, 1.700 milliárdos kiadás csökkentésről beszélt. Ebből a 3 év alatti 500 milliárd/év=1.500 milliárd, és már nem is lenne szükség megtakarításokra.
Tehát nem helyes csupán az egyén szempontjából véleményt alkotni, hanem a gazdasági folyamatokra is figyelemmel kell lenni, mint a társadalom egészére ható legfontosabb tényezőre.
@guma: Köszönöm :-)

Különösen, mivel az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam a napi viziókat :-)
@GeoCracker:

No erre a perre én kíváncsi vagyok:D
Meg egyébként kit is akar perelni? Az USA-t, mert nem engedi beutazni, meg egyénként is, ez a jog nekie jár alanyi jogon?
Kevés a gyerek, ezek a fijatalok nem akarnak szaporodni paracsszóra.
na, a fidesz épp szabadul meg Lajostól.

A puch- és verestelenítés hogyan áll?
süti beállítások módosítása