Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.16. 09:38 Fabius

MSZP oligarchák végnapjai jönnek

Címkék: mszp megújulás tóbiás józsef

Úgy izgulok, mint katolikus diakónus a részeg garázdaság utáni szabálysértési eljárás alatt: bazz, gyökerestől fordul fel az MSZP élete

073_2_anim.gif

(via)

- Pernahajder Kapitány lehetetlen fogadásokban megnyilvánuló szerencsejáték szenvedélyét szankcionálják

- ismét elválnak ágytól-asztaltól Ferivel

- felszámolják az oligarchák uralmát

Tóbiás és az elnökség nem kicsit vállalt, elküldte a selyemzsinórt többek között Puch Lászlónak és Veres Jánosnak is. A módszer a maga módján zseniális: a  címet-rangot (megyei elnök) megtarthatjátok, de innentől se pénz, se komolyan vehető befolyás nem jár vele. Mielőtt alábecsülnénk a megyei elnökök lobbierejét idézzük fel, ők voltak akik felemelték, csúcson tartották majd elejtették Gyurcsányt. Ez a módi azonban a Fidesztől kopipésztelt választókerületi rendszer felállításával megváltozik. A választókerületi kijelölt felelősnek nem a helyi pártkirálynak kell jelentenie, és nem tőlük kell a pénzt sem kunyerálni. Beszámolni az országos elnökségnek kell, akik időről időre eldöntik, mikor billen ki a szék valaki alól elégtelen teljesítmény esetén. 

Nem lennék most mittom Veres János, aki két vesztes választás után, a nyári úgynevezett "tisztújításon" (haHAhaHaha) is aszitte, kirobbanthatatlan a kiskirályi tónusról, ami holnaptól csak egy hokedli.

Tóbiás nem szarral gurigázik mikor nekimegy a megyei hatalombrókerek vazallusi rendszerének. Már, ha tényleg nekimegy, és nem a választóknak meg a három vesztes csatában megtört, elfáradt, kiábrándult párt-talpasoknak szóló himihumi az egész. Mert lássuk be, a 2010-es apokalipszis óta minden hónapban volt valami gyökeres megújulás, csak látható eredménye nem lett soha. Kofalárma, ígéret meg fogadkozás hegyek ellenére eddig csak az volt látható, a folyamatos változásban valahogy a változatlanság lett az egyetlen állandó. A változás ellenségeit úgy védte a lekötelezettek egzisztenciális félelme, mint nyugati városokat Dunai árvíz idején a mobilgát. Sérthetetlen, elmozdíthatatlan figurái a pártnak, akik helyett most alkalmatlanság estén lecserélhető arcok jönnek. 

Jókora béklyó esne le a szocialistákról, ha ezt Tóbiás keresztül tolná. De nyilván nem lesz egyszerű dolga, sőt. Innentől jobban teszi, ha vigyáz, mert a végén véletlenül hátba szúrja magát egy rozsdás, életlen, Baranyában talált handzsárral. És akkor puccs, akarom mondani fuccs az egésznek megint. 

 

353 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr526797549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kamu független igazságügyi szakértői trükkel is lop a Tigáz 2014.10.17. 10:33:20

  Most került a kezembe először egy ilyen "független igazságügyi vizsgálatnak" titulált, azaz hazudott izé. Ízé, mert nem is tudom minek nevezhetem.  Mint minőségbiztosítást tanult szakember darabjaira szedem, amely által az ilyen elfogult és szakmaia...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.16. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bizony, "megint", mert azért nem elfelejtendő, hogy Gyurcsánynak is sok mindent elnéztek, ahogy újítgatott meg kurvaországozott, de amikor a képviselői költségtérítéseket kezdte el bizergálni, gyorsan a kapun kívül találta magát.

Én is csak azt tudom mondani Tóbiásnak, "Hajrá!". Az irány, amit kijelölt, lehet jó, és még az elmúlt hónapok lapítása is érthető, hogy az új rendszerét nem akarta elhitelteleníteni egy várhatóan bukott választás súlya alatt. Ha csak arról szólt ez, hogy szarból nem akart várat építeni, és inkább megvárta, amíg nyugodtan "átöblítheti" Augeiasz istállóját, ha ez lesz a későbbi siker kulcs, legyen.
.
"...véletlenül hátba szúrja magát..."
.
Nem véletlenül. A hátba szúrás tradíció.
A véletlenség csak látszat, mert egyébként azt jelenti, hogy már erre sincs jelentkező.
"Ez a módi azonban a Fidesztől kopipésztelt választókerületi rendszer felállításával megváltozik."

Állítólag a jobbik is le akarja ugyanezt másolni ugyanúgy, mint a szocik. :)
Ez nem újkeletű gondolat a maszop háza táján, akkor se sikerült átverni.

Azon érdemes elgondolkodni, hogy pl. Veres hogy lehet megyei elnök, ha nem is ott él. Ki végezte el helyette a munkát? Kik fogják végezni a választókerületekben a munkát? Ugyanazok. A stróman nem változik.

Nem lesz itt felfordulás. Rosszul ült fel a lóra Tóbiás, és követi a megszokott módszert, ha nincs mondanivalód, szervezd át.Normális esetben ez a megújulás utolsó fázisa.

Tán az elején kellene kezdeni, és a szocik kitüntető figyelmébe ajánlanám a friss Nobel-díjas Tirole adaptálható gondolatait.

A
Ritkán szoktam egyetérteni Fabius-szal, most kénytelen vagyok.

A gond csak az ostorozást 2006 őszén, vagy a bukott népszavazás után kellet volna elkezdeni, és akkor nem itt tartana ma az ország.

De azért jó látni, hogy Fabius menet közben józanodni kezdett.

Bár valószínű, hogy kifutott az időből.

Ebből a posztkommunista baloldali ellenzékből már nem lesz énekes halott.
Javítás:

Ritkán szoktam egyetérteni Fabius-szal, most kénytelen vagyok.

A gond csak az, hogy az ostorozást 2006 őszén, vagy a bukott népszavazás után kellet volna elkezdeni, és akkor nem itt tartana ma az ország.

De azért jó látni, hogy Fabius menet közben józanodni kezdett.

Bár valószínű, hogy kifutott az időből.

Ebből a posztkommunista baloldali ellenzékből már nem lesz énekes halott.
"MSZP oligarchák végnapjai jönnek"?

Hogy lehet ez?

Eddig engem úgy informált a "Szabad Sajtó", hogy ha oligarchákat akarunk látni akkor azok csak egy helyen találhatók meg, csak a fidesznyikkanok között!
Ahhoz, hogy itt változást lehessen elérni, az MSZP-nek mentalitást kéne váltani.

Bolsevistából, igazi – nem annak hazudott – demokratává kéne változnia.

És épp ez az, ami a szociknak, az MSZP-nek, meg úgy általában az egész magyarországi baloldalnak a rendszerváltás óta eltelt huszonöt év alatt sem sikerült.

Ezt rajtuk kívül mindenki látja, és 2006 ősze óta egyfolytában ezért tarol Orbán.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Az irány, amit kijelölt, lehet jó, és még az elmúlt hónapok lapítása is érthető, hogy az új rendszerét nem akarta elhitelteleníteni egy várhatóan bukott választás súlya alatt. Ha csak arról szólt ez, hogy szarból nem akart várat építeni, és inkább megvárta, amíg nyugodtan "átöblítheti" Augeiasz istállóját, ha ez lesz a későbbi siker kulcs, legyen"

Nem emlékeztet ez téged a 2006-os választás előtti időszakra? A kormányzás nélkül eltelt másfél évre, amikor a trükkök százai csak a választás megnyerését szolgálták, mondván, a gyökeres változás utána kezdődik?
És amikor a változás megkezdődhetett volna (a
szándék deklarálva volt), mi is történt?

Tartok tőle, hogy Tóbiásnak ehhez nem lesz elég ereje, főleg mivel a régi garnitúra (akik már több pártelnököt megbuktattak) még mindig pozícióban van.

De azért "hajrá, Tóbiás!" Én drukkolok neki.
@Axxtro:
"De azért jó látni, hogy Fabius menet közben józanodni kezdett.
Bár valószínű, hogy kifutott az időből"

Miért Fabius futott ki az időből? Fabius nem politikus, nem pártvezér, ő egy közéleti blogger.
Tudja az emberek szemét nyitogatni, vitára késztetni, és talán ezzel az álláspontok közeledésére hatni, de a csoda véghezvitele nem az ő dolga.
Itt az időtényező az Mszp problémája, nem Fabiusé.
Simicskának 95 milliárdos cégbirodalma van?

Folytatódik a Népszabadságban a We ♥ Közgép sorozat, aminek második részében megpróbálják felmérni Simicska Lajos cégeinek bevételét és nyereségét. Eszerint 95 milliárdos bevétel mellett, 22 milliárd osztalékot szedtek ki a cégből. Persze a “a cégbirodalom ennél sokkal nagyobb, a közvetett érdekeltségek szinte kibogozhatatlan hálózatot alkotnak.”

444.hu/2014/10/16/simicskanak-95-milliardos-cegbirodalma-van/
Velez Árpád korábbi MSZP pártigazgató egy felvételen arról beszél, hogy
egy saját "nem politikailag irányított, nem cenzúrázott" médiabirodalomra van szüksége:

"ezt szeretném én elérni, hogy tudjunk a választások után felépíteni egy tábort. Ha 20 évre, 30 évre, nem érdekel,

de tudjunk egy médiabirodalmat felépíteni,

ahol nem kell nekem könyörögni azért, hogy belerakjanak egy cikket".(Index)

Ez a nagy gyengesége az MSZP-nek!

Ki van szolgáltatva a külföldről tulajdonolt liberális sajtónak, amelyik az MSZP-t csak eszközként használja fel.

"Elkúrtuk, elkúrjuk, el fogjuk kúrni

2014. január 09., csütörtök, 14:44 •
Szerző: Hont András

Gyurcsány Ferenc újratöltve. Ezt a produktumot volt képes a haladó értelmiség három és fél év alatt előállítani, ami nem csoda, ha azt vesszük, hogy az ország egyáltalán nem érdekli őket.

Falhoz csapott, sárba tiport, agyagba döngölt, tönkretett, széjjelszedett, atomjaira bontott, hazavágott, elpáholt, összevert, fölaprított, ledarált, széttrancsírozott, kiröhögött, megszégyenített, agyonalázott csapaton ne változtass.

Most már biztos, hogy ez a mottó vezette a baloldali szellemi elitet, amikor hosszas zsarolások, hisztik, intrikák és petíciózások után elérte, hogy a Lehető Legszélesebb Ellenzéki Összefogás jegyében újra összeálljon a 2009-es MSZP.

Jelenleg ugyanis az van, hogy az MSZP megegyezett egy volt MSZP-miniszterelnök vezette formációval, hogy tárgyalásokba kezdenek egy másik volt MSZP-miniszterelnök pártjával. Konrád György meg nagybőgőzik a háttérben.

Itt csak és kizárólag egy értelmiségi-érzelmi körnek nyújtott elégtételről van szó, arról hogy a baloldali pártok úgy döntöttek: az ő kedvükben óhajtanak járni, mint ahogy ebben az országban 1991 óta ez rendre történik.

Három és fél év alatt odáig jutottak, hogy jöjjön újra Feri. Ha már egyszer a magyar nép kihajította a kukába az MSZP-t Gyurcsányostul, akkor az a megoldás, hogy az MSZP próbálkozzon ismét Gyurcsányostul. Vannak, akiknek ezek szerint nem elég egyszer megbukni."
ellenpont:

Rogán vagyonát nem is vizsgálta a NAV?

Egy Népszavának nyilatkozó adószakértő szerint Rogán Antal ellen vélhetően nem folytatott vagyonosodási vizsgálatot az adóhatóság, ő ugyanis csak akkor kérhetett volna maga ellen ilyet, ha maga szállítja ehhez a gyanút megalapozó bizonyítékokat. Rogán Antal erre azt közölte, hogy az adóhivatal által vizsgált időszakban minden forint eredetét igazolnia kellett.

hvg.hu/gazdasag/20141016_Egy_adoszakerto_szerint_Rogan_vagyonat_ne
@Axxtro: Mit jelent az, hogy "posztkommunista baloldal?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Nem, hiszen Tóbiásnak most nem az a lényeg, hogy valahogy kihúzza a soron következő választásig, hanem hogy a "szarból visszahozza a kormányzást". Itt egy (három) választás utáni pofára esésről beszélünk, így ha nagyon akarom, inkább a 2006-os választások utáni időszakra emlékeztet, azon belül is A beszédre, amikor is Gyurcsány, ahogy most Tóbiás, a párttársai, szövetségesei orra alá dörgölte, hogy ami eddig volt, az működésképtelen, és ez bizony régi kiváltságok felszámolásával fog együtt járni. Csak hát ez sokaknak nem tetszett, így aztán a mocsár lehúzta Gyurcsányt, bármennyire is előremutató volt pártszempontból a szándéka, és az elmúlt nyolc évben csak az bizonyosodott be, hogy ami addig volt és utána is maradt, az tényleg működésképtelen.

Tóbiás most talán annyiban van jobb helyzetben, hogy az elmúlt négy-nyolc év bénázásai után azok a "patkányok", akik csak érdekből és a haszon reményében akaszkodtak az MSZP és a baloldal hajójára, már elhagyták a bűzlő, süllyedő dingit, így sokkal kevesebbet kell ezek között lavíroznia, míg Gyurcsány a megérdemeltnek gondolt fizetség reményében nyújtózkodók kezére csapott rá a győzelmi mámorban, hogy márpedig járni jár, csak nem jut annyi. Ez utóbbinál azért nagyobb (volt) a csalódás és a sértettség, amibe könnyebb belebukni...
Plakátot firkált? Vetkőzzön gatyára!

Mi jár egy fideszes plakát összefirkálásáért a VIII. kerületben? 4 óra benntartás, alsóneműre vetkőztetés és rendőri dorgálás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F16%2Fplakat_firkalas_rendorseg_rongalas_vetkoztetes%2F
@Axxtro:
"Bolsevistából, igazi – nem annak hazudott – demokratává kéne változnia."

azok az utak. ugye jelenleg sebaj tóbiás szerint az mszp a fidesz képletét követné a szervezeti felépítésben. ami egy eléggé központosított rendszer, mert mindenről a választókerületi elnök dönt. saját szememmel láttam, hogy a helyi fideszes alapszervezet döntését, miként írja át a választókerület vezetője. ezek után nekem te ne beszélj demokráciáról. a pártérdek ebben az országban sok mindent felülír.
várjuk meg, hogy mi lesz ebből. Egy dolog sajtótájékoztatni, nagyon bejelenteni, meg elkezdeni a munkát és egy másik be is fejezni azt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Rogán vagyonát nem is vizsgálta a NAV?"
Valld be, hogy ezt az "így fog történni"-t a cikk megjelenése előtt is tudtad
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

BOCS:)

Nem akarok nagyon belepofázni az 'okosságokba,de semmi értelme ennek a 'zemeszpé,'déká'együtt 'fasságoknak.Kapitulálni kéne mindnek 'oszt ellenoldal néven harapni 'fidessékbe:))
Hol van itt már baloldal,mi közük van ezeknek ahhoz!
Elmennek a jó büdös francba!!

Nem is beszélve a'zelempéről:)))
Az meg főként 'mijafa@t akar magával!!

Mind nettó pénzkiba@ás ezeket pénzelni!!
@gazoló:
"Kapitulálni kéne mindnek 'oszt ellenoldal néven harapni 'fidessékbe:))"

Hát persze, ez lenne az ideális.
Szerinted mennyi ennek a realitása? :(
@parti_giano:

Először meg kéne határozni az identitását, nem két hetes munka, és ebben az elmúlt évtizedekben nem történt semmi. Talán Vitányi tett - 15-18? éve - egy szocdem alapvetést, ami mára elég poros lett.

Ezt programmá formálni, ami nem nélkülözhet egy széles és mély gazdaság- és társadalompolitikai elemzést, mint alapot. Ez se két hetes munka.

Végül ehhez kialakítani a struktúrát.

Na most mindehhez egy szem embere sincs ma a maszopnak. A mai vezetői garnitúra hatalom-technikusokból áll, és abban is igen gyengék. Ezért nem sikerült visszaszerezni pl. Bp-en a kerületeket.

Nagyon érdekes tanulságai vannak a mostani választásnak. Kíváncsi vagyok, ki fogja először ezeket beemelni a továbblépéshez.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Manapság az MSZP elnöki székéből nem nagyon van hova lejjebb bukni.

Ettől függetlenül Tóbiásnak nincs könnyebb dolga, mint Gyurcsánynak volt. Az akkor jussért nyújtózó kezek azóta az egyre fogyatkozó székeket markolják kifehéredett bütykös kézzel, amit legfeljebb a hátba szúrás pillanatáig függesztenek fel. Mesterházy nem véletlenül nem álmodott ekkorát.
@Fabius: Nekem egy problémám van ezzel. Jó hogy mindenkit kirugdalnak, de ki jön a helyükre?! Wannabe oligarchák és puchok, vagy valami használható?! Mert tök jó, rúgjunk ki mindenkit, de jó ez nekünk?
A gyurcsány-mszp "szakítás" természetes folyamat. Vége a választásoknak, nincs szükség további együttműködésre. Egészen 2018-ig. Ha akkor deja vu-d lesz, ne lepődj meg. :D
Magyarország ma:
hvg.hu/itthon/20141016_Negy_orat_vallattak_levetkoztettek_a_rend
Demagóg vagyok, ha emlékeztetlek titeket, hogy juhász plakátrongálóit nem a rendőrség vetkőztetős akcióval büntette pénteken, hanem csak egy hétfői eltiltás volt a választási bizottság részéről?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "az elmúlt négy-nyolc év bénázásai után azok a "patkányok", akik csak érdekből és a haszon reményében akaszkodtak az MSZP és a baloldal hajójára,"

És a vakondokok, akiket a Fidesz telepített az MSZP-be, elmentek már? Mikor a választás előtt aszongya az mszp-s hogyishívják, hogy "Ne süllyedjünk le a Fidesz szintjére, ne szórólapozzunk Rogán luxuslakásáról", az elég nehezen értelmezhető, vagyis inkább egyféleképpen könnyen érthető (ha idegen érdekeket szolgál).

Amúgy abban igazat adok, hogy Tóbiás most minden kifogásra mondhatja:
- Tudsz jobbat? Amit eddig csináltunk, az vereséghez és bukáshoz vezetett. Orbán nem alkuszik senkivel, (Kishantost is eltaposta, áll a a náci szobor világ csúfjára, és a segélyesektől is megvonták a létbiztonságot, teszem hozzá én).
@KÁTÉó53éúétr6: "Mit jelent az, hogy "posztkommunista baloldal?"

Azt írja föntebb az illető, hogy a "bolsevista vezetési stílus" (muhaha). Mintha az MSZP-re lett volna jellemző, hogy a vezér akarata érvényesül, nincsenek platformok, és leszalámizzák az ellenséget.

Amúgy én pont azt hiányolom az MSZP-től, hogy nem találtak ki önálló elképzeléseket a Thatcher-féle neoliberális gazdasági "harmadik út" helyett.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Tök mindegy, kit rúgnak ki, ki jön a helyükre, ez a maszop menthetetlen, nézem ezeket az egyéneket a tévében Tóbiástól Kunhalmiig, mindenféle vízió, ideológia, stratégia, bármiféle elképzelés nélküli, közhelyekbe csomagolt kavargó őskáosz. Kuka. És ezzel pénzt lehet keresni??? Valahol, valamit nagyon elbasztam.

Ennél tényleg jobb a fidesz, igaz, csak annyival, amennyivel az ebolajárvány még mindig jobb, mint a nukleáris tél. De annyival jobb.

Kibaszottul felkúrt ez a rakás ostoba senki.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: se gazdasagi, se tarsadalmi, se ideologiai valaszaik sincsenek, viszi oket meg a tehetetlen tomeg, de mar nem sokaig.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Rogán vagyonát nem is vizsgálta a NAV?"

Hát ez egyértelmű. A legarcátlanabb lopásokat, mikor a fideszes ott áll a nyitott széf előtt, markában egy nagy köteg bankóval, is megmagyarázzák, hogy:
- Te nem azt látod, amit látsz, ez csak egy köteg papírzsebkendő, a széf meg a gyógyszerszekrény stb. -tisztára, mint a Cipolla. Még talán a kezükkel is köröznek, mint egy gonosz dzsedilovag.
Fel kéne már szabadulni ez az alól a hipnózis alól! Nem vagyok pszichológus, de biztos van erre valami módszer, hogy az ember hogyan háríthatja el, ha valaki meg akarja igézni.
@Fabius:

Ha volt eredménye a Fidesz négy évének, az az, hogy ezeket a görcstől fehér ujjakat mind legyalulta, esetleg besúgóvá tette (talán nem is véletlen, hogy sokan hiszik, az MSZP csak szándékosan tudott olyan béna lenni, mint az elmúlt években). Ezért, ha Tóbiás jó taktikus, meggyőzheti a húsosfazéktól távol kerülteket, hogy álljanak mögé a spiclik ellenében, és ezzel "tisztítsák meg" az MSZP-t, mert nyertes pozícióból sokkal több széket lehet osztogatni, mint ha a baloldal értelmetlen adok-kapokjára megy el az idő.

Persze ezzel visszaszivárogna az emúttnyócév mocskának jó része, és sokkal óvatosabban, türelmesebben és okosabban kéne csinálni, mint akkor, de talán még a nagykutyák is belátják, jobb a híg fillér, mint a semmi... legalább két-három évre...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Szinte látom Tóbiást, Mesterházyt meg mondjuk Szanyit, amint "önálló gondolatokkal" állnak elő. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ezt a legnehezebb visszafordítani, mert mi itt tartunk:

A Stockholm-szindróma (Helsinki-szindróma néven is ismert, l. alább) egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyűlölniük kellene őket. Általában ez így is van; olykor azonban nem ez történik. A Stockholm-szindróma olyankor léphet fel, amikor a sok bántás mellett a rab figyelmet, néha előforduló felületes kedvességet tapasztal a rabtartója részéről, ugyanakkor teljesen ki van szolgáltatva neki, az élet-halál ura felette.

hu.wikipedia.org/wiki/Stockholm-szindr%C3%B3ma
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "se gazdasagi, se tarsadalmi, se ideologiai valaszaik sincsenek,"

Én is inkább a régi, a rendszerváltozás utáni MSZP-re értem azt, hogy még tudtak volna valami értelmes "második utat" találni. Szerintem nagyon eleszdéeszesedtek a gazdasági elképzeléseik. Nyugodtan hívhatták volna magukat Vállalkozók Pártjának is, bár ez a jelenség Nyugat-Európában sem kerülte el a szocialistákat, ha jól tudom.
Érdekes, hogy akiket Európa "utolsó kommunistáinak" csúfoltak (a hagyományokhoz ragaszkodó szocialista pártok), azok megtartották a szavazóikat. A neoliberális szocik meg olvadtak, mint idehaza az MSZP, és egy csomó szavazójukat a szélsőjobb kaparintotta meg!
Persze nem lenne jó, ha a tervgazdaságot és az államosítást melegítenék fel. De mint említettem múltkor, a társadalmi tulajdon és a feltétel nélküli alapjövedelem, igazi 21. századi témák lennének.
MSZP: az jó irány, hogy Gyurcsánytól megszabadulnak. De hogy a szarból hogy lehet várat építeni, azt erősen kétlem. A balodaliság magában béklyó manapság (helytelenül), ezt kéne újraértelmezni, levakarva róla a hamisan ráakasztott terheket és megmutatni, hogy magában a szociális érzékenységre (ami a baloldaliság alapja) ma is ugyanúgy szükség van, mint megszületésekor. Hogy ezek a mai tehetségtelen ellenzéki (bruhahaha) f. ok hogy lesznek képesek, hát erős kételyeim vannak. De a nulláról lehet építkezni:
"All things emerge from nullity
The only derivation
Of everything that manifests
The source all creation" (Tao te king)
Vagyis minden a semmiből jön létre. Elvi esély megvan rá.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "mondjuk Szanyit, amint "önálló gondolatokkal" állnak elő. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD"

Szerintem ha Szanyit jó irányba befolyásolták volna, akkor csodákra lett volna képes. Karsai orgánumával rendelkezik, de talán értelmesebb kivitelben. Szóval: nem hat rá a fideszes hipnózis, lepörög róla a fijjúk minden befolyásolási kísérlete, és ez nagyon fontos tulajdonság szerintem. Igaz, hogy csak a tévés szereplései alapján mondom, de az jön át, hogy tud kiabálni, visszagyűrni a sz.rt a fideszes propagandagépezetbe, jó századosként tudna harcolni a baloldalért, ha igazi háború lenne a két oldal között. Vagyis tudott volna még fénykorában.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Igen, Szanyi lehetne néptribun, mert érti a zemberek nyelvét, talán ezért is süllyedt le a motorosokhoz, na de taktikai érzéke mekkora, h ilyet becummantott?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A Stockholm-szindróma (Helsinki-szindróma néven is ismert, l. alább)"

Azt mondd meg, hogy 1998-ban, mikor hírből sem voltak még Orbánék túszejtők, vajon mi babonázta meg a népeket?
Pl. Hitlert nagyon kajálták az egyszerű németek, de az is durva, hogy az ellenfelei szinte lebénultak tőle, mint a nyuszi a csörgőkígyó előtt. Valamiféle bénultság lepte el a szociáldemokratákat, sőt az angol és francia politikusokat is Hitler kezdeti sikerei láttán. (Ernst Nolte: Fasizmus korszaka). Szerintem azért, mert annyira lehengerlően adta elő a demagóg, populista baromságait, hogy az emberi agy nem tudott hirtelen védekezni ellene, és mire a delikvens kijózanodott, addigra már késő volt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mit is várunk olyan országtól ahol senki sem az aminek látszik, a fidesz nem jobb, az emeszpé nem bal, a liberális nem szabadelvű, a keresztény nem keresztény, a széljobb inkább szélbal...

és ami a fő, minden világnézetből mi csak a szart tudjuk kiválogatni és csodálkozunk, hogy nem működik semmi. Pedig a konziszociliber mind mind tartalmaz jó dolgokat, amikre egy társadalomnak nagyon nagy szüksége van, ellenben az ilyen olyan oldali szélsőségekre...
@CsekklisztNo.10Reloaded: "talán ezért is süllyedt le a motorosokhoz, na de taktikai érzéke mekkora, h ilyet becummantott?"

Tudod, aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Ha egy normális, valamennyire erkölcsös MSZP vette volna körül, akkor szerintem azok vitték volna magukkal, jóra használhatta volna a képességeit egy komolyan baloldali pártban. De mint te is mondod, a baloldaliság sajnos mára kiürült, szinte egész Európában, és ez lehet a fő gond. (A magyar szocik korrupciója még egy plusz gond.)
Finoman fogalmazva nem volt szimpi ez a Tóbiás.
Ez nem változott most sem, de kétszer elolvastam, amit erről írtak.

Nem akartam hinni a szememnek, hogy egyáltalán ilyen be mert lengetni a köztudatba.

A megvalósításról kb egy a véleményem az eddig leírtakkal.

Ne feledjétek, hogy pl Veres János kiesett minden pártmegbízásból, nem volt valami komoly Eu-s kampány sem, ahol 4. volt a listán, országos vezetésbe, parlamentbe sem ült be.
Szerintetek az ilyen tapsolni fog, vagy már szervezi a lék foltozást? (Saját hajóra gondolok)

Vagy gondoljátok végig lebutítva, napi megvalósítás szintjére a vk. felelős megbízását!

Ott, ahol a vk. két szélső települése között 130- 160 km van, ott melyik egyszerű zongora cipelő mszp-s is lehet a vk felelőse?
Akinek esetleg nincs jól megérdemelt vagyona avagy pl képviselői javadalmazása?
Miből fog tankolni, miből fog telefonálni, miből fog kiadványokat előállítani, azokat terjeszteni és miből fog rendezvényeket szervezni?
Vagy a belengetett pénzecske mire lesz elég?

Kb annyira.

Fab jól emelte ki a másik felelősi alkalmassági tényezőt.
Ki az a barom, aki megállja a helyét a való világban és ehelyett elmegy vk felelősnek, akit bármikor kib@szhatnak. (Ezt ugyanis nem lehet mozgalmárként este 6 és 9 között végezni, munkaidő után)
Na ki lehet ilyen...?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szerintem azért van ezeknek a demagógoknak sikere, mert alapvetően az érzelmekre és a felelősség áthárítására alapoznak, miközben a kevés megmaradt gondolkodó, ésszel fel nem foghatja, hogy tényleg meg teszi amit tesz, hisz az ő értékrendjébe ezek a dolgok nem férnek bele. A tömeg soha nem fog felocsúdni nem úgy működnek, ezért tömeg, és ezért szereti minden diktatúra a tömegdemonstrációkat, és a felvonulásokat, és az állandósult harcokat.
A hajléktalanoknak adott igazat a bíróság a zuglói kunyhóbontások ügyében

Az önkormányzatnak kártérítést kell fizetnie. Még soha nem volt ilyen per Magyarországon.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F10%2F16%2Fa_hajlektalanoknak_adott_igazat_a_birosag_a_zugloi_kunyhobontasok_ugyeben%2F

-

A teljes hírosztályt a hírhamisító Papp Dánielre bízza az MTVA

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2014%2F10%2F16%2Fa_teljes_hirosztalyt_a_hirhamisito_papp_danielre_bizza_az_mtva%2F
egy kis kitekintés:

Így vernek tüntetőt a hongkongi rendőrök

Berángatnak egy sötét sarokba, aztán beleadnak apait-anyait.

444.hu/2014/10/16/igy-vernek-tuntetot-a-hongkongi-rendorok/
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Ha egy normális, valamennyire erkölcsös MSZP vette volna körül" - igen, ezért a múltért vezekelniuk kell
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "senki sem az aminek látszik, a fidesz nem jobb, az emeszpé nem bal, a liberális nem szabadelvű, a keresztény nem keresztény, a széljobb inkább szélbal..."

:)))))

"és ami a fő, minden világnézetből mi csak a szart tudjuk kiválogatni és csodálkozunk, hogy nem működik semmi."
Nem azért, hogy védjem magunkat, de egy Tony Blair az jobb? Róla sem a puritán baloldali jut az ember eszébe. Erre mondom, hogy megkísértette az európai szocikat Thatcher asszony szelleme, és nem tudtak neki ellenállni. Ennek most isszuk meg a levét, az erősödő jobboldal és a gazdasági válságok formájában, sajnos.
Tovább kellett volna menniük a demokratikus szocializmus modernizálásában, mint a MAGYAR munkástanácsok tették '56-ban. Az egy világraszóló lépés volt, és egy antropozófus cikkében azt olvastam, hogy a Nyugat valójában ezért hagyta, hogy a forradalmat eltapossák (!). Mert ez megújította volna a kapitalizmust, a kommunizmus vadhajtásai nélkül.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: századosnak már kapitány a szanyi. de stílusa és habitusa alapján inkább jutasi őrmester. nem brüsszelbe, hanem fülöpházán a helye.
Nagy lett a mellényük, mert az önkormányzati választásokon többnyire megelőzték a DK-t. Hogy közben nagyon is rosszul szerepeltek ők is, Bp.-en, éas vidéken elvesztettek jó néhány billegő helyet, kit érdekel? Hogy jobbik (majdnem)mindenütt megelőzte őket is, az egy igazi tragédia. Hogy a magyariak akár most, ebben a pillanatban, készek lennének újból 1936-tól kezdeni elölről, és ugyanazt végigcsinálni. Kit érdekel?
Fő,hogy Gyurcsányt legyőzték. Mert még most is, és mindörökké, csakis Gyurcsány a hibás, náluk is.
A megújulás abszolúte nem fog menni ezután sem. Ha tudtak volna, ha akartak volna, ha egyáltalán képesek lennének rá, akkor már rég megújultak volna. Teljességgel hiányzik belőlük a fityesz gátlástalanság, eszük nincs, pénzük meg végképp nincs. Anélkül pedig semmi sem fog sikerülni.
Magyariak nagy ívben tesznek az elvekre, legfeljebb a negatív üzenetekre vevők: a magyar a legkülönb, az ellenségek nem hagynak minket érvényesülni, rohadt bankok, rohadt nyugat...oszt ennyi.
Ezt pedig már a fityesz kisajátította és mesterfokon űzi.
Van ott az MSZP-ben egyetlen egy kiemelkedő tehetség? Egy képességes politikus? Egy "vezér"?
Nincs. És nem is lesz. Rohadtul el fognak tűnni, elenyésznek a semmibe.
De a romlásnak még vannak állomásai, a lendület, a megszokás, az ismertség sínen tartja őket.
hüjemagyarok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "szerintem azért van ezeknek a demagógoknak sikere, mert alapvetően az érzelmekre és a felelősség áthárítására alapoznak,"

Ez mind igaz, de én a saját tapasztalatomból azt tudom mondani, hogy elsőre logikusnak tűnnek az előadott dolgok, és az agy nagyon nehezen tud átállni a logikusról, hiába tudod, hogy HAZUDIK az a demagóg, aki a pulpituson áll.

"miközben a kevés megmaradt gondolkodó, ésszel fel nem foghatja, hogy tényleg meg teszi amit tesz,"
Ez szerintem nagyon nagy hibája a pesti liberálisoknak és megmondóembereknek, hogy el sem tudják képzelni, hogy a kisembernek sajnos van az a pénz, amiért az anyját is eladná, ha a gyereknek kell gyógyszerre vagy cipőre a pénz, sajnos. Nem veszik ezt számításba, mikor a Fidesz gyors bukásáról ábrándoznak, az úgymond "népharag"-ot várva.
@parti_giano: "de stílusa és habitusa alapján inkább jutasi őrmester. nem brüsszelbe, hanem fülöpházán a helye."

Így van, őrá itthon lenne szükség, nem az európai kultúrvárosban. :) Ugyanis a banditákat nem dédelgetni kellene, miközben kilopják a szemünket, és a földbe taposnak bennünket. A Mazsihisz is milyen udvariasan kérlelte az "igen tisztelt miniszterelnök urat", aki válaszul odarondította a náci szobrot a Szabadság térre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A Mazsihisz is milyen udvariasan kérlelte az "igen tisztelt miniszterelnök urat,"

Volta azért, akit kilóra is meg tudtak venni. :)

www.hir24.hu/belfold/2014/09/26/havi-egymilliot-kap-zoltai-hogy-tanacsot-adjon-lazarnak/
@Kijelölt Felelős: "Ne feledjétek, hogy pl Veres János kiesett minden pártmegbízásból, nem volt valami komoly Eu-s kampány sem, ahol 4. volt a listán, országos vezetésbe, parlamentbe sem ült be.
Szerintetek az ilyen tapsolni fog, vagy már szervezi a lék foltozást? (Saját hajóra gondolok)"

Az a párt, amelyik belegyezik a maffiaalapú pártpénztárnoki rendszerbe, az megásta a saját sírját. Ha nem volnának titkosak a kampánypénzek, akkor ilyen Simicska-szerű alakok nem tudnának bábuként rángatni egy pártot sem.
Gyurcsány belebukott az ellenük vívott szabadságharcába, Tóbiásnak még van egy esélye. Ha elbukja, akkor az MSZP meg fog szűnni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Eszerint 95 milliárdos bevétel mellett, 22 milliárd osztalékot szedtek ki a cégből."

Azért a 25 %-hoz közeli tiszta nyereség nem akármi, főleg, ha az állami megrendelésekből jön. Vajon anélkül megállna a saját lábán? Mellesleg ez a nyereség nem pofátlan, meg tisztességtelen? Nem lehetne mondjuk csak 5 % minden olyan cégnél, aki az állammal az adózók pénzéből üzletel? Ekkora összegnél még az 5 százalék is tisztes nyereség főleg, ha a közmunkások nyereségét is figyelembe vesszük. Meg azt, hogy a munkát ténylegesen nem a gőzgép, hanem alvállalkozók végzik szarért-húgyért. Mellesleg ha még az alvállakozónak is van némi nyeresége az üzleten, akkor mennyibe is kerül ez az adózóknak?
@AKIsTUDATLAN: "Fő,hogy Gyurcsányt legyőzték. Mert még most is, és mindörökké, csakis Gyurcsány a hibás, náluk is."

Mondjuk Gyurcsány is előjött ezzel a "pártunió" dologgal, ergo nem új pártot akart ő a DK-val, hanem új (saját) MSZP-t?
Nahát ezt én megnézem magamnak. Egy Gyurcsány nem bírt velük, akkor majd egy Tóbiás? Előbb kap ő selyemzsinórt, még az archívumokból is kiretusálják.
@Husz_János_Puszita:
Lehet h pont azért lett Tóbiás, h ne tudjon hozzájuk nyúlni. De nagy kérdés h mi a túróban reménykedik a kemény mag? Hogy lesz ebből megint nagy lé?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kár bele az a világnézet, mindenoldali megmondó embernek ugyan ez a baja, semmivel nem jobb, vagy rosszabb egy demokratikus konzervatív egy demokratikus szocialistánál, vagy egy demokratikus liberálisnál. Az alap értékek ugyan azok, kis különbségek vannak világnézet szerint, a bler féle baloldaliság is eredményes lehetett volna -és voltak is eredményei akkoriban- az a lényeg, hogy az akkori körülményekre jó válaszok lehettek, de a mostaniakra már nem lehet 20-30 vagy netalántalán 80-100 éves válaszokat adni.

Nem fog működni a régi szocialista, se a régi konzervatív, és főleg nem fog működni egyik szélsőség sem, lehet az szélbal kommunizmus, vagy széljobb nácizmus.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Tóbiásnak még van egy esélye. Ha elbukja, akkor az MSZP meg fog szűnni."

Az MSZP nem Tóbiás bukása vagy nembukása miatt fog megszűnni, hanem amiatt, hogy nem képes felvenni a tempót a magyar valósággal. Amíg a fő szempint a párt elnökénél az, hogy legyőzendő egy másik magyar ember ( legyen az jobb, vagy bal ), addig nem fognak ötről a hatra jutni. Amíg nem azt halljuk tőlük, hogy mi ezt azért nem csinálnák..., vagy azt másként tennénk, mert az úgy lenne gazdaságosab... stb., addig csak azt a retorikát tudja átvenni, amit a hatalmat birtokló magyar emberek tömege produkál. Itt nem egymást kell legyőzni, hanem meg kell nyerni a választót, hogy ha rájuk szavaz, akkor jobb, következetesebb, tisztességesebb, kiszamíthatóbb ( azt is megmondani, hogy mitől lesz az ), és hasznosabb kormányzásra számíthat.

No ehhez az elvtársi mentalisát nem elég. Új tánchoz új férfi kell.:D
Ez nem olyan nagy wasistdas, az Együtt és a PM is ugyanígy építette fel a szervezetét. Ez logikusan következik a választási rendszerből, ahol, ha van is megyei közgyűlés, annak sok jelentősége nincs, leszámítva Budapestet. Ezt fideszes útnak titlulálni hülyeség.
@Husz_János_Puszita: "Egy Gyurcsány nem bírt velük, akkor majd egy Tóbiás?"

Gyurcsányt a megyei elnökök emelték trónra, (és ők is taszították le onnan). Tóbiásnak is van természetes szövetségese a pártban: az egyszerű pártcsinovnyik, aki semmit nem nyer azzal, ha a Fidesz bekebelezi az MSZP-t.
Én jobban félek attól, hogy Tóbiás a Fidesz-pártközpontból kapja az utasításokat. A múltkori "az MSZP baloldali, nemzeti érzelmű párt"-nyilatkozata kísértetiesen hasonlít azokra a szófordulatokra, amiket a fideszes beszédírók szoktak farigcsálni. (Amúgy a kopasz fejével, kinézetével jobban is illik a fideszes-fijjúk közé, de ne legyen igazam.)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Azért az sem mondhatod, hogy semmi köze ne lenne a brancshoz. :)
Tóbiás a pártfelszámoló. Az utolsó kapcsolja le a villanyt.
@parti_giano: basszus, németh szilárd is lefejeli a falat, ennek a csávónak még a rezsicsökkentés sem ment át, pedig mindenhonnét ez folyt. ebből is látszik,szar vagy szilárd!
@DFK: ha megszűnik a maszop, akkor viktor bekocog a kdnp-hez, aztá közli semjénnel:

-zsó'ti! most ti lesztek az ellenzék. mert az kell az uniónak. mi majd mondjuk, mit mondjatok.
Ha már láttátok akkor bocs ..
Legyen tánc...www.youtube.com/watch?v=junnOa2pQRM
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Tóbiásnak még van egy esélye."

Igen, esélye van másfél év múlva csendben, halkan elkullogni és néhány monokli beszerzése után örökre elfelejteni, milyen lázálmai voltak első felhorgadásában.
@parti_giano:
Tényleg, ezt még nem játszották el! És hogy maradna akkor zsóti miniszterelnök-helyettes? Átírnák a Zalaptörvényt, h az ellenzéki párt mindenkori vezére konzultációs joggal részt vesz a (soha meg nem tartott) kormányüléseken? Nem úgy, mint Mesterházy, nem formálisan, hanem igazibul?
... teljesen logikus, ha 3/3-ot akarnak, akkor az ellenzéknek is kötelessége a kormányprogram végrehajtásában résztvenni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Mivel az MSZP-nek muszáj számolnia a határon túliakkal is, így éppen ideje, hogy a nemzeti kérdéssel is foglalkozni kezdjen. Az volt a hiba, hogy hagyták a Fidesznek kisajátítani a "nemzet" meg a "magyar" szavakat, és éppen itt az ideje, hogy az MSZP is eldöntse, baloldaliként milyen tartalommal akarja és tudja megtölteni ezeket. Mert az eddigi semmi éppúgy működésképtelen, mint még oly sok minden az MSZP szervezetében és gondolkodásában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csupán a kiváncsiságtól hajtva megnéztem és kiszámoltam 3 nagy cég nyereség hányadát:
Teljes Tesco csoport 5.2%
Richter 12.6%
Simicskához köthető cég-
csoportok összesen 25.3%
Így van ez, amikor verseny nélkül lehet állami megrendelésekhez jutni, és a profitot tetszés szerint meghatározni.
Az adatok 2013. évre vonatkoznak.
@parti_giano:

" de az mszp-n belül erre kinek van igénye?"

Senkinek:))
Ehhez ész, erkölcs,szellemi innováció kell. Csupa hiánycikk.

Érdeke lenne!
Amíg csak lózungokban képesek megfogalmazni bármit, folyékonyan nyomni a nagyon zavaros populista dumát, addig itt csak átszervezések lesznek.

2014-ben elejteni egy olyan mondatot,programként!, hogy vissza kell térni a gyökerekhez, a néphez, hát ez mindent elárul az ismereteikről, a felkészültségükről,a szellemi nihilről.
Alig hittem a fülemnek:)
aki meg akarja érteni a magyar focit, annak mondom, hogy az pontosan ugyanúgy működik, mint az mszp. ugyanazokat a tehetségtelen arcokat tolják előre újra és újra (vagy más, de szintén tehetségtelent), nem képesek tanulni, nem érdekli őket a külvilág, hidegen hagyják a trendek.

persze azért tóbiás nem dárdai.
Tóbiás László megváltozó irányvonalról beszél, melynek fő csapása a megyei elnökök hatásköreinek a megvonása.
Ez belső szervezeti változtatás, mely jellemző az MSZP-re a rendszerváltás óta, miután a politikát izolálta a tömegektől, és a saját szubkultúrájának tekintette és tekinti ma is.
Most sincs mondanivalója a nép számára, elfoglalja magát a párt belső protokolljával, belső ügyeket tart első rangú feladatának.
Mikor jön rá ez a párt, hogy csak az idén három választási fiaskón esett át, és ennek oka, hogy már elveszítette szavazó bázisának jó részét, a bizonytalanokat nem képes megszólítani.
A megszólítás nem abból áll, hogy hevenyészett utcai sajtótájékoztatókkal nyilvánul meg, hanem abból, hogy felkeresi lakóhelyén az embereket, és elmondja, hogy milyen célok mentén kíván politizálni. Legalább észre venné, hogy a Jobbik pl. ezzel a módszerrel csábított át az MSZP-től választókat.
@sárospataki lány: mint az emeszpé, mint a fidesz, mint az összes jelenleg nagy, és ha a másodvonal előre kerül, na az is ugyan ilyen lesz. Akár a zelempé, akár a dk, akár az együtt, akár a jobbik. Mert a pártömeget ugyan azok az emberek alkotják, és akik alkalmasint cserélgetik a zászlóikat. Ezek vagyunk mi, magyarok, és ezért nincs meg az a kritikus tömeg, ami a fejlődéshez kellene.
Meggyőzni sem lehet őket,hogy rosszul gondolkodnak.Lemehetsz közéjük a kitelepült standjukra,de egy értelmes válaszuk sincs,az választók problémáira.
@Mariann19: igen az emeszpétől, akik korábban az mdfben voltak, meg az eszdéeszben, most a fideszben és a jobbikban.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Talán csak áttér a fideszes retorikára. Mert látá az úr, hogy az ócska nacionalizmus működik. :)
@Mariann19: valahol itt az ebnek hantja, szebben csomagolt néphülyítő demagógia, mint itt is, mert elsőre az látszik, hogy így jó, pedig nem.

Az miért jobb, ha nem a külföld lop, hanem mi egymástól?

Orbán Viktor jól ismerte fel, hogy a bankok profitszerzési módszerével az ország nem jár jól, ha beüt a krach, viszont az idegenek elűzése és a magyar bankrendszer kiépítése a hozzá nem értéséről tanúskodik. Az miért lenne jobb, ha ezentúl inkább egymást fosztjuk ki?

index.hu/x.php?id=inxinx2&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Findex2%2F%23bloghu%2Felegemvan%2F2014%2F10%2F16%2Felegem_van_a_munkaalapu_magyar_bankrendszerbol
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Hmmm jó ha a székházuk megmarad, nyakig ülnek a szocik az adósságban. Egyre kisebb koncon marakodnak a csinovnyikok. Az ilyenből nem megújulás szokott kisülni a történelemben. :)
@Orica Középföldi: Persze, hogy nem képesek többre, mint a megszokott demagóg lozungokkal dobálózni.
Megfejelve egy gyurcsányahibással.
Itt már egymás mogyoróját tartják a markukban, annyira belterjes ez a párt, hogy bárkiről derülhet ki bármi, aki picit kidugja a fejét a közös mocsárból.
Tóbiás is zsarolható, csalja a szépségkirálynőt.
@Orica Középföldi:
"vissza kell térni a gyökerekhez, a néphez"

ah, legyökerezik a népet. a siófoki polgármester/-jelölt csak böszmézte az övéit, oszt nem is választották meg. gyökér ám a tóbiás! hogy lehelje tarkón a kunta kinte!
azért az sem semmi, hogy a szocialistáknak a fidesz a követendő példa. mármint szervezeti felépítésre. hova jutottunk.
@Husz_János_Puszita: és látá:

A bólogató kisember és Dunaújváros becsülete

Megtaláltuk minden idők legszervilisebb Orbán-interjúját, amiben az újságírónak már csak egyetlen szerepe van: bólogatni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F10%2F16%2Fa-bologato-kisember-es-dunaujvaros-becsulete%2F
@sárospataki lány: most akkor a dárdai rossz arc vagy nem? vagy csak jobb, mint a pintér?
csak úgy eszembe jutott, hisz ideje van, és látni kell:

"Az addig országosan ismeretlen, Horthy által lenézett Szálasit 1937-ben három évre ítélték, ez a per tette hívei körében mártírrá és egyre többen beszéltek róla jövendő vezérként. ’39-ben pártja már a szavazatok harmadát kapta, a korábban parvenünek számító nyilasokra ekkor már sok középosztályi szavazat is érkezett. A szociális ígéreteken kívül küldetéstudatos antiszemitizmusuk, harcos antikapitalizmusuk, parlamentarizmusellenességük is egyre többekre hathatott a háborús években, de hatalomra jutásukat mégsem maguknak, hanem a németeknek köszönhették."

index.hu/nagykep/2014/10/16/nyilas_plakatok_nagykep/
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korátozná a gimnáziumi létszámot az állam

Homogén szakképzési intézményrendszert szeretne kiépíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a tervek szerint a szakközép- és szakiskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) rendszeréből az NGM fenntartásába kerülnének át - mondta a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár. >>>>>>>>>>>>>>>>Czomba Sándor szerint távlati cél a szakközép- és szakiskolai képzésben részt vevők arányának növelése és a gimnáziumi létszám korlátozása.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

hvg.hu/itthon/20141016_Koratozna_a_gimnaziumi_letszamot_az_allam
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Évtizedek óta annyira távol vannak a munka és a hétköznapok világától, nem is érthetik mi folyik az országban. Beszélni a szegénységről egy dolog, megoldást találni rá egy másik dolog.
@Husz_János_Puszita: hogy nyírjuk ki a jövőt, így a XXI. században, tudás nem kell, csak biorobotok, hogy szakadna rájuk az ég... és erre lófaszt sem mond ez a semmire sem jó ellenzéknek nevezett balfasz társaság...

Tovább épül a vas és acél országa

Kormányzati célkitűzés, hogy 2020-ra Magyarországon a GDP 30 százaléka származzon az ipari termelésből, és e tekintetben az ország első legyen Európában.

444.hu/2014/10/16/tovabb-epul-a-vas-es-acel-orszaga/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hátja, rádöbbentek, hogy mekkora faszságot követtek el az iskolaköteles korhatár leszállításával és a szakmelósképzők kivégzésével.
Így aztán szépen kipusztultak a suszterok meg a géplakatosok, esztergályosok. /Cecília pl. most 71 éves!/
Azzal is bakot lőnek, a korlátozzák a gimnáziumba járás lehetőségét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Azaz minél több rendőr és esztergályos és minél kevesebb ellenzék-gyanús egyén. Kurva jó. Ezzel szemben a világ 5 vezető vállalata 15 évvel ezelőtt alakult, és olyan iparágban, ami előtte nem létezett. Tehát, ha egy kisgyereket (aki haladni szeretne a korral) megkérdeznek mi szeretne lenni, a jó válasz nem tudni, mert az a szakma lehet, h nem is létezik.

Ehhez képest Iparosító Agytröszt Viktor tudja mi lesz a tuti szakma 20 év múlva: bruhahaha, azt tudja mi volt a 70-s években. És ezek után ugat, hogy a multik kínai (bocs) bedolgozói-országot csinálnak belőlünk.

Ezek tényleg nemcsak belőlünk, hanem gyermekeinkből is rabszolgát akarnak csinálni!!
@Orica Középföldi: hehe, mit is hánytorgattál fel?

"Gőgös Zoltán közölte... Mint mondta, a munkában rajta kívül részt vesz Tóbiás József, Katona Tamás pártigazgató és Boldvai László, az MSZP Nógrád megyei elnöke."

az lesz a szlogenük, hogy a magyar szocialista párt megújul, egy ilyen narancssárga felfelé mutató nyíllal.
@Spániel:

A háztájiból való elkószálás nem igazán zsarolási alap, ha csak a változatosság a cél.

Nem gondolom, hogy belterjes a párt, kiüresedett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: erre lófaszt sem mond ez a semmire sem jó ellenzéknek nevezett balfasz társaság...

Legyél kicsit belátó.
A szétvert seregüket próbálják begyüjteni, egymást kicsontozni, miközben akut sebeiket nyalogatják.
ennyi, és kár a többi szóért:

"Ezért is felesleges számon kérni, hogy mi fog történni a 2018-ig tartó kegyelmi/háborús időszakban az ellenzéki oldalon, mert ugyan mi történne? Újra kell osztani a megmaradt, megszerzett pénzeket, úgy, hogy lehetőleg mindenkinek jó legyen, de legalábbis nem annyira rossz, hogy elmenjen panaszkodni, vagy állást keressen a jobboldalon. Unalmas közhely, de a mi pénzünket kell újraosztani, miközben a lehető leghangosabban zokogni a demokratikus alapjogok felszámolásán és a kormánypárti holdudvar eszelős gazdagodásán. Azonban a demokratikus alapjogok felszámolása és az irányított rablás elsősorban (másodsorban és harmadsorban) azokat érinti, akik nincsenek a politika közelében, akik nem szerelmesek sem Gyurcsányba, sem Orbánba, csak ácsorognak a pálya szélén, és látják a átkozzák a genetikát, amiért túl sok eszük van ahhoz, hogy Down-szindrómás gyermeküket narancssárgába öltöztessék és emberi mivoltukból kivetkőzve rajongjanak valakiért, aki meglopja őket."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141016_Most_es_mindorokke
@parti_giano:

Erre a névsorra nem is mondok semmit. Ezek szerint Boldvai már nem oligarcha:)
@Orica Középföldi: már hogy lenne oligarcha? laci most a tóbiás embere, és tóbiás körül nem lehetnek oligarchák!
@Orica Középföldi: itt arra gondoltam, hogy eddig bárki - nem csak mszp-s - bemocskolódhatott bármilyen mutyival, az még elnézhető, de a "családi tűzhely tisztasága" téma eddig tabu volt. Konkrét félrekúrások soha egyik pártvezetőről sem derültek ki,néha egy-egy kóbor pletyka valakiről.
Csupa boldog és kikezdhetetlen politikus
család mosolygott le a Best oldalairól. Még Tompika is,mind a négy feleségével.
Ezt a látszatot felborítani egy pártelnöknek szerintem bukta.
Ez már emberi gyengeség.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Az idegenek elűzése és a magyar bankrendszer kiépítése a hozzá nem értésről tanúskodik."Ilyenkor felmerül az állampolgárban, hogy ebből milyen előny származik a számára.
Amikor kiépült a kétszintű bankrendszer, pontosan az volt a cél, hogy elinduljon egy egészséges verseny jobbnál jobb ajánlatokkal a lakosság és a vállalkozások felé.
Nem kétséges, hogy az állami bankrendszer kiépítése egy egészségtelen, államilag diktált feltételekkel rendelkező felépítmény legyen az orbáni hagymázas centralizáció jegyében.
Legyen a pártkatonáknak kiemelkedő jövedelme, melyeket kritikátlanul be lehet építeni a bankköltségekbe.
A linkelt cikkben nagy igazság vagyon, amikor a haveroknak kockázatos befektetéseikhez hitelt nyújtva, a hitelek bedőlnek. Mi meg jól megfizetjük ezeket a kieséseket.
Vajon elég tőkeerősek lesznek-e ezek a bankok a hiteligényekhez. Ugyanis itt nem lesznek anyabankok, amelyek kihúzzák a kakaóból a tőkehiányt szenvedő bankokat.
Húznak is el a bankok ebből az országból, és ami testközeli hír, a Tesco is ezen morfondírozik.
Itt fogunk remeteként egyedül üldögélni Európa közepén.
balog...

"Szomorúan tapasztalom, hogy már az RTL Klub Házon kívül komoly oknyomozónak indult műsorát is elérte a hisztériakeltés. A Putnokon rendezett, az országos tanuszoda-építő programunk bejelentéséről szóló rendezvény kapcsán kértek tőlem interjút. Beleegyeztem, hiszen fontos ügyről van szó, s azt gondoltam, hogy a csatorna egy komolyan vehető műsora ez. Erre rácáfoltak. Készítettek velem egy 7-8 perces interjút, amelyben szó sem volt uszodaépítésről, csupán egy, a kampány finisében gerjesztett hisztériáról, melyben ráadásul a helyi gyerekeket használták eszközként.

Hogy mi is történt? Az uszoda alapkőletétele alatt eleredt az eső. Amikor a szervezőkben felmerült, hogy lemondják a műsort, a gyerekek kérték, hogy előadhassák, ha már annyit készültek rá. Aztán az eső felerősödött, és valóban, több száz nézővel együtt én is kinyitottam az esernyőmet. A gyerekek pedig a tornagyakorlatukat a balesetveszélyes részen kívül mégis bemutatták. Ennek kapcsán konstruálja meg a csatorna a lelketlen, érzéketlen miniszter alakját. Ennyit a valóságról. De ahogy látom, az RTL Klub nem a valósággal akart foglalkozni. Az adásba szerkesztett interjúból manipulatív módon csak egy kiragadott részt szerepeltettek, elzárkóztak attól, hogy a válaszom lényege bekerüljön, így a leközölt rész az általam elmondottakkal ellentétes benyomást kelt.

Ebben az egész történetben az a legsajnálatosabb, hogy Putnokon nem az uszoda tervének örülhetnek most, hanem azon gondolkodhatnak, miért és hogyan váltak az RTL Klub által is gerjesztett politikai hisztériakeltés eszközévé."

hu-hu.facebook.com/balogzoltanpol
@Mariann19: semmi baj nem lesz, íme 131 ember már megmentve:

Az Alba Takarék 131 ügyfele várhat
a pénzére

A betétbiztosítási alap 11,7 milliárd forintot fizetett ki.

www.origo.hu/gazdasag/20141016-megkaptak-a-penzuket-az-alba-takarek-karosultjai.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Fidesz is nagy tévedésben van. A populizmus működik a szavak szintjén, kormányprogrammá téve életveszélyes. Olyan társadalmi és gazdasági folyamatok indultak már el, amelyek a vesztünket okozzák. A Fidesz vesztét is velünk együtt.
@Spániel:

Ó dehogynem:)
Kovács megcsalt szeretője még a pártelnök gatyáját is megmutatta valami bulvárnak.
@Spániel:
"Csupa boldog és kikezdhetetlen politikus."
Csodálkozol?
Ilyen kobold kinézetű politikusokra ki vet szemet?
@Mariann19: jópénzért? bármelyik Kelemen Annácska.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hol volt akkor a PSZÁF!
Vagy már sikerült beolvasztani az MNB-be?
Mert erről is szóltak a tervek.
Akkor már semmin sem csodálkoznék.
@Spániel:
Igaz, és példa is van rá.
Keresztes Ildikóról nagybetűs hírt lehetett olvasni egy milliárdossal való lángoló szerelemről.
A leggazdagabb cégcsoport fejéről van szó.
Fenn akadt a szemem.
@Mariann19: és le sem merik írni a nevét, Keresztesen meg csámcsoghatunk.
Az MSZP kiemelkedő eredményességgel elvégezte "történelmi küldetését", illetve azt a feladatát, amelyre létrejött, vagyis biztosítsa a kádári uralkodó politikai elit és a privatizátorok (Tsz agronómustól Kapolyiékig bezárólag) büntetlenségét és sérthetetlenségét.

Közben eltelt 20-25 év alatt a védők és védelmezők kihaltak, feladat elvégezve. Az új tagok érdekei ugyan homogének (=párttagság útján vagyont gyűjteni), de a kiinduló helyzeteik, gyökereik már nem lehetnek olyan egységesek, mint '89-ben, vagyis nincs közös vízió, misszió...noch dazu a fidesz balról előzött és szocialistábbak, mint az mszp, elveszett a piac.

Összefoglalva GAME OVER!

Csak jó lenne már minél hamarabb, mert ahhoz még így is erősek, hogy bármilyen ellenzéki összefogásból ki lehessen hagyni őket.
@Spániel: ja, eléggé csámcsogni kell már rajta, nehéz megrágni, mert fémből van a metal lady.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

""Tovább épül a vas és acél országa""

Hát, tudod, vas nincs.
Acél azért nincs, mert nincs vas.
Viszont tudunk fából fakarikát készíteni Suzukin jól mutat.
Amerikai érdekeltségekkel szemben folytatnak adóhatósági vizsgálatot Magyarországon, az amerikai fél erre válaszul arra készül, hogy az érintett hatóságok vezetőinek megnehezíti az USA-ba történő beutazását – értesült a Napi Gazdaság. A Fidesz-frakció gyakorlatilag azonnal reagált.
"A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja elvárja, hogy a magyar hatóságok minden ügyben, beleértve az amerikai vagy akár más külföldi érdekeltségek adóügyeit is, elfogulatlanul folytassanak vizsgálatot".

hvg.hu/kkv/20141016_NAV_USA_vezetok_megnehezites#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=vallalkozas_hirkereso#

Kivéve Rogán Antal nevűeket.
@Spániel:
Megírták a lapok a tettest! SL
Azért akadt fenn a szemem, mert azt hittem, hogy csak az állami megrendelések aktivizálják a libidóját.
@parti_giano: @Mariann19:
bár mostanában reszeltek egy kicsit az orrából, de női szemmel nehéz elképzelni, hogy bárki vad szenvedéllyel rárepül erre a varjúra.
Hacsak nem egy leharcolt, pohos férfiember az illető.

A tehetsége, hangja más tészta.
.
Így kuglizik a NAV: tízből kilenc építőipari cég

www.napigazdasag.hu/cikk/25778/
@Spániel: nem kell rárepülnöd a keresztere, de a vitrayról is lemaradtál.
A konszenzus nélküli, egyoldalúan megmásított választási rendszert -benne a választókörzetek törvényesített manipulálását- immár harmadszor legitimálták részvételükkel a választók, természetesen az ellenzéki pártok tevékeny, lelkes és dilettáns vezérletével.

Milyen alapom lenne vekengeni az MSZP oligarchák végnapjain? Én is mentem ikszelni, mint egy hülye. Mert ez helyi ügy. Az. Így hülye. Csak jobb jöhet. Vagy rosszabb. Jól van ez így.

Magyarországon az az érdekes helyzet állt elő, hogy valójában -morális szempontból- sem a kormányzó pártoknak, sem az ellenzéknek nincs felhatalmazása semmire amit tesznek, vagy tenni akarnak, már az is hazugság amit hazudnak.

Hiába beszélt, írt Bereznay András 2007 óta 7 éven át.

De azért -jó idő esetén- október 23-án mindenki a legjobban, vagy talán legokosabban tenné, ha elmenne kirándulni - kerülve a hivatalos, a félhivatalos, a nem hivatalos, az ellenzéki, az álellenzéki és minden egyéb jelzős megemlékezési komédiákat, vagy maradna otthon a valagán, esetleg baráti körben ennének-innának mulatnának egy jót, megünnepelve-siratva azt, hogy cseszett ki mindenki mindenkivel, hangoztatni: mindenki maga sorsának a kovácsa, és meg sem említeni azt a nem lényegtelen momentumot, hogy már az üllő és kalapács is el van lopva, ellenben mindenki egyenként ott vergődik az üllője és kalapácsa között, amelyet már a tolvaj kezek üzemeltetnek.

Glückauf, Good luck, már úton a szebb jövő.

Mert a bojkott szekere elfutott és valami egészen más következik, de ennek kersztfejtvénye maradjon a 77 magyar népmesében emlegetett üveghegyeken túl, ahol a kurtafarkú malac sem túr, nem is röfög.
@Mariann19: Az üzleti libidója csőre töltve.
A cikk utolsó mondata eléggé vészjósló.

www.hvg.hu/gazdasag/20141016_Simicska_es_Orban_vegleg_beragott_egymasr
@Spániel:
Figyu!
Az ürge már meg sem lep?
@parti_giano: nem baj, egy hasonló van már itthon.
@Mariann19: de, meglepett.
Főleg azon dobtam hátast, hogy ilyen kis kalandor oldala is van a macinak.
@Spániel:
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy bármilyen csörtéből Orbán vesztesként jönne ki.
Igaz, hogy Simicska birtokában van a pénz, mint a hatalom eszköze, de Orbán kumulált magának és pártjának annyit, amennyi a hatalmának fenntartásához szükséges.
A cikk az elosztó rendszerek reformjáról szól.
A kormány legalább összehangolhatná a hazugság folyamot, mert Varga pár nappal ezelőtt 1.700 milliárdos költségcsökkentésről beszélt. Utána jött a 3 éves ciklusra szóló kormányzati titkos terv a megszorításokról.
Tegnap este Varga kijelentette, hogy nem lesz megszorítás, mert nincs rá szükség.
Milyen jogon nem tárják a lakosság elé az őket várhatóan terhelő kormányzati intézkedéseket.
Mit képzelnek? Övék kizárólagos joggal az ország?
@Spániel:
"Ilyen kis kalandor oldala is van a macinak."
Á, ő nem is akarta, csak véletlenül tévedt be a málnásba.
És ha már ott volt ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Mit jelent az, hogy "posztkommunista baloldal"
Tudom én, hogy te tudod, de "fentebb említett" válaszát vártam volna, mivel ezt a jelzőt igen gyakran alkalmazza
@Husz_János_Puszita:
"
Évtizedek óta annyira távol vannak a munka és a hétköznapok világától"

Voltak valaha is közel?
@Mariann19: jaj, mindig ez a busongás....nem lesz itt megszorítás detényleg, bürokrácia-takarékosság miatt bezárnak néhány túlburjánzott kormányablakot oszt jónapot.

igyirnankmi.atlatszo.hu/2014/10/16/a-tulburjanzo-ugyfelbarat-kozigazgatasrol/
@Orica Középföldi:
"Ó dehogynem:)
Kovács megcsalt szeretője még a pártelnök gatyáját is megmutatta valami bulvárnak. "

Ha jól emlékszem, ez már nem pártelnök korában, hanem EP-képviselőként volt bulvártéma.
Ettől még nem szebb a történet...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Lehet, nem tudom. Tényleg nem érdekelnek a lepedőügyek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "A múltkori "az MSZP baloldali, nemzeti érzelmű párt"-nyilatkozata kísértetiesen hasonlít azokra a szófordulatokra, amiket a fideszes beszédírók szoktak farigcsálni."

Egy alomba szopták a tejjel együtt az elvtársi mentalitást. :D
@Spániel:
és mikor folyja vér magáta a zuccákon hosszában? és mind a kettő vére vagy többen is ???

bár már látnám, mennék tapsikolni meg röhögcsélni

és hányan fognak ebbe' tönkremenni?
mióta tuggyuk, az államadósság közel 130% azóta bármi lehet meg annak az ellenkezője is

megoldás nincs

mert nincs magyar gazdaság lopkovitz van de már egyre kevesebb az ahonnan

még a házi cserép disznók elrablása van hátra

dugjátok (fel, le be, meg???) hogy ne láccon
minél sötétebb helyen lesz amikor jönnek a kalapicsával annál jobb

brühüyyy

és már nem is basznak? gyerek se nem leve csak cuppog?
@avanivi: "...ha nem kamu akkor sírok...."

Sírás helyett inkáb kérdezd meg a fickók szüleitől, hogy miért nem mentek a kölyökcsinálás helyett táncolni, vagy miért nem kisszéket csináltak.

Egyébként meg már régen megaszondta a médiamarktos lány, tudod az, hogy alacsonyak
zárak. De nagyon. Meg osztán a jegenyefák sem nőnek az égig, ezt meg már még régebben megaszondták.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egy apró megjegyzés, ha lehet: tóbiásra még a "rába timi férje"-kabát is nagy... a kontraszelekció tipikus eredménye ő (miként pl. kunhalmi, újhelyi vagy mesterházy is), nem várható tőle semmi... nemhogy csoda...
@látjátok feleim szümtükkel:

Érpataki+'fidesses modell,na meg a népbutítás zsengéi:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ebben nem értek veled egyet. Ha olyanokkal töltik fel, akik nem gázosak, ha tényleg tudnak valami értelmes dolgot felmutatni, akkor kit érdekel a többi kis szatelitpárt?! _Még mindig az mszp az mszp, a neve még mindig 10+ %-ot ér. Ami ismerjük el, több mint a 6-5-4 vagy már nem is mérhető kis pártok aránya.
@Orica Középföldi: majd az emeli be elsőként, aki valóban értékek/elvek alapján akar bármit is tenni...
@Mariann19: "Mit képzelnek? Övék kizárólagos joggal az ország?"

Nodekérem? Ilyet kérdezni, hát a kétharmad az akkor is kétharmad, ha kevesebb, mint áprilisban, meg 2010-ben. Ez itten nem az a bolsilibsimocskosszocimegkommenista, hanem a fideszmatematika.D

A füzesabonyi fiúknak pont megfelel.:D
@Sir Bates dö Hól:

Igen, én is így gondolom, és ezért vagyok kíváncsi:)
Valahogy nem hiszek az emeszpé megújulásában.
@mrbateman: "Az MSZP kiemelkedő eredményességgel elvégezte "történelmi küldetését", ... vagyis biztosítsa a kádári uralkodó politikai elit és a privatizátorok (Tsz agronómustól Kapolyiékig bezárólag) büntetlenségét és sérthetetlenségét."

Besírok, és az MDF kikből állt? A rendszerváltást ők cseszték el a Szadesszal karöltve, szétverték a téeszeket, kiárusították a feldolgozókapacitást stb. Ezeket az állami vállalatokat társadalmi tulajdonba is lehetett volna adni, és hitelek segítségével talpra állítani. Ehelyett eladták a külföldieknek zakkumpakk, és imádkoztak, hogy gazdasági konjunktúra legyen, mert akkor lesz munkája az embereknek .... hát, nem jött be.
Ráadásul a külföldiek legtöbbször piacot vásároltak maguknak ezzel, és a magyar nép azon része, aki nem áll kapcsolatban multikkal, vagy cselédként dolgozik, vagy olyan szintre süllyedt, mint a latin-amerikai földfoglalók, akik a határban bolyonganak, és sátrakban élnek.
Az MSZP történelmi küldetése így visszatekintve abban állt, hogy évekig megvédtek minket a náciktól, és az a dicstelen kudarc fűződik a nevükhöz, hogy pont egy MSZP-s miniszterelnök nem tudta megakadályozni a nácik hatalomátvételét (Gyurcsány).
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
.
Aztán miért nem?
Az utóbbi tíz évben legalább ötször újult meg.
Nem gondolhatod komolyan, hogy pont most nem sikerül.
@látjátok feleim szümtükkel:

Láttam én már olyan bánya-és energiaiparban garázdálkodó elnök-vezérigazgatót,aki a 2002-es üvegzseb-bevallása szerint 65 millió részvényre kapott 247 milla osztalékot egy olyan szegény cégtől, aki az elnök-vezért csk minimálbérre tudta bejelenteni. 4 év múlva 235 milla részvényre 740 milla osztalék ugyanott... És közben kampányolt mind Szocdem pártelnök, és aztán beült egy másik frakcióba.
@dr. jenőke (jenőke):

Így van. Ez a megújulásos project megy nekik a legjobban.
szép estét mindenkinek!

@dr. jenőke (jenőke): :D

"Hát, tudod, vas nincs.
Acél azért nincs, mert nincs vas.
Viszont tudunk fából fakarikát készíteni Suzukin jól mutat. "

nana! ezt az Érdi szerszámkészítővel is megbeszélted? :)))

Ezt az Érdi szerszámkészítős "hírt", jól esett olvasni

offforever.blog.hu/2014/10/16/ezt_az_erdi_szerszamkeszitos_hirt_jol_esett_olvasni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "semmivel nem jobb, vagy rosszabb egy demokratikus konzervatív egy demokratikus szocialistánál, vagy egy demokratikus liberálisnál. Az alap értékek ugyan azok,"

Ami a demokráciát illeti, abban egyetértünk. Egy demokrata, akkor is demokrata, ha szocialista, konzervatív vagy liberális.

" kis különbségek vannak világnézet szerint,"
Kicsi? :) Egy konzi sikítófrászt kap, ha valaki a "magántulajdon szentségét" meri megkérdőjelezni, illetve nem tud értelmes választ adni, ha megkérdezik tőle, hogy Mitől vagy magyar? Az egy dolog, hogy beleszülettél, de manapság nem elég a régi paneleket hajtogatni. Tudatosan kell vállalni mindenkinek a saját nemzetiségét, és megtanulni összeegyeztetni, hogy az ember egyszerre lehet világpolgár és egy nép tagja. Szerintem ez nagyon fontos dolog, és tapasztalatom szerint egyáltalán nem egyszerű.

"a bler féle baloldaliság is eredményes lehetett volna -és voltak is eredményei akkoriban- az a lényeg, hogy az akkori körülményekre jó válaszok lehettek,"
Ha az a volna ott nem volna, most én lennék a római pápa. :) Miért jó szerinted az a politika, amelyik a választókat a szélsőjobb karjába taszítja?

"az a lényeg, hogy az akkori körülményekre jó válaszok lehettek, de a mostaniakra már nem lehet 20-30 vagy netalántalán 80-100 éves válaszokat adni."
Jézus kétezer éve tanított, azóta nem kicsit változott a világ, de a mondanivalója még ma is érvényes. Vagy kidobnád a felvilágosodás gyümölcseit, a francia forradalom jelszavait -Szabadság, egyenlőség, testvériség!-, csak azért mert több mint kétszáz évesek? Az athéni demokrácia pláne már Krisztus ideje előtt is virágzott ...
Miért ne lehetne a 19. században keletkezett szocializmusban is olyan, ami továbbfejleszthető?
A Kunhalmit azért sunáznám...
"Jókora béklyó esne le a szocialistákról, ha ezt Tóbiás keresztül tolná."

Nem keresztül tolni kellene, hanem felszámolni: jókora béklyó esne le a baloldali választókról.
@van_itt_valaki?:
Na, látod? Pont erről szól a politikai marketing: álmokat adnak el:/-) akkor tőled van egy plusz szavazat. Kunhalmi vs Tüttő vs Pelczné vs Dúró Dóra. A politika érzelmek és nem racionális mehfontolások alapján dől el...
@Heimdalll: Pont akkora konszenzus volt, amennyi kellett. Ezt egyértelműen szabályozza a magyar alkotmány/alaptörvény: elég a 2/3-os konszenzus. Megbénítana egy államot, ha irreálisan nagy konszenzust írna elő a berendezkedése a reformokhoz. (Lásd feudális Lengyelország hanyatlása.) Amikor az MSZP-SZDSZ koalíció változtatta meg a rendszert (eltörölték a 2. fordulót helyi választásoknál), akkor sem volt erről teljes konszenzus.
@van_itt_valaki?: "A Kunhalmit azért sunáznám... "

Inkább én, neked jó lesz a selmeci...
@van_itt_valaki?:
A KDNP soraiból most hirtelen nem jut eszembe senki, segíts ki lszi:-)
a változások "gerincét" jól fogalmazta meg Pupu, és azt is, hogy nincs olyan oldal mely tömören közvetítené az emberek felé a "célokat"...

de még hely sincs ahol hangjukat hallani lehetne...
bár a táncos, zárcsökkentő videó sokat elárul arról, hogy a házipálinka frenetikus hatását már nehéz legyőzni!
ha lehetne is finomítani 1-1 szót, helyettesíteni a szövegben, mondanivalója akkor is számomra nyerő

BENNE VAGYUNK A TÉVÉBEN?

"Itt egyetlen olyan megvalósíthatónak tűnő jövőkép még nem született, mely emberi nyelven is érthető lenne.
Például egy olyan, mely leírja, hogy mi, demokraták olyan társadalmat akarunk és fogunk felépíteni, mely minden szegény gyerek számára biztosítja, hogy kiemelkedhessen a nyomorból és akár az ország egyik vezetője is legyen.
Nem a Vezetője, hanem egy a vezetők közül.
Hogy olyan társadalmat akarunk és fogunk megvalósítani, melyben az idős embert erkölcsi és anyagi értelemben egyaránt megbecsülik, ahol senki nem gondolhatja azt, hogy ő tartja el a nyugdíjast, hiszen csak azt a kölcsönt fizeti köszönettel vissza, melyet tőlük kapott személyesen ő és a társadalom.
Hogy legnagyobb kincsünk a gyermek, merthogy ő a jövő, ezért nem lehet éheztetni, verni, nem lehet képzetlenül hagyni, hanem színvonalas oktatással elérjük, hogy mindenki, aki szellemileg alkalmas rá legalább érettségizzen és beszéljen egy idegen nyelven, lehetőleg angolul, hogy helyt tudjon állni az összezsugorodó és gyorsuló világban.
Hogy olyan egészségügyet fogunk megvalósítani, melyben mindenki magas színvonalú ellátást fog kapni, de ennek az lesz az ára, hogy megszűnik a szabad orvosválasztás, az alkalmazott eszközöket és eljárásokat nem a beteg fogja eldönteni, hanem az adott diagnózisra vonatkozó előírások, emellett nem lesz főorvosi ágy meg igazgatói ágy és befejeztetjük az állami költségen folytatott magánrendeléseket.
Hogy minden gyerek jogosítvánnyal fogja elhagyni az iskoláját, hogy megszüntetjük a gyermekéhezést, de megszüntetjük a felnőttek éhezését is.
Hogy átalakítjuk az adórendszert, az alapvető élelmiszereket olcsóvá, a kaviárt, meg a magas alkoholtartalmú italokat igen drágává tesszük.
Hogy az adójóváírások rendszerét megváltoztatjuk, az adózásban pedig bevezetjük azt az elvet, hogy a gazdagabbaknak nagyobb részt kell vállalniuk a társadalom fenntartásában.
A közmunkásoknak minimálbért adunk, a családoknak családi pótlékot, de ezt is a rászorultság mértékéhez kötjük, merthogy a magaskeresetűek el tudják tartani segítség nélkül is a gyerekeiket, de a közmunkásnak ez nehézséget okoz."

www.pupublogja.hu/2014/10/benne-vagyunk-teveben.html
@Blogger Géza: Jól mondtam én tegnap, hogy te soha nem döglesz meg... szerintem, te bírnád az ebolát is, megnézném a próbát.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Mivel az MSZP-nek muszáj számolnia a határon túliakkal is, így éppen ideje, hogy a nemzeti kérdéssel is foglalkozni kezdjen."

Van ennek járhatóbb útja is, mint az ócska fideszes paneleket átvenni. Pl. Az MSZP elkötelezett baloldali párt, amely a magyar nép érdekeit képviseli. Ez a "nemzeti érzelmű" kifejezés nekem személy szerint nagyon taszító volt, engem a fideszes nacionalizmusra emlékeztet, és szerintem másképp kellene ezt kifejezni. A magyar nép magában foglalja a határon túliakat is, és nem olyan nacionalista felhangú, mint az ezerszer lejáratott "nemzeti" jelző. Tóbiás kerülhetné, hogy olyan szavakat használjon, amik a fideszes retorika alapegységei.

"Az volt a hiba, hogy hagyták a Fidesznek kisajátítani a "nemzet" meg a "magyar" szavakat, és éppen itt az ideje, hogy az MSZP is eldöntse, baloldaliként milyen tartalommal akarja és tudja megtölteni ezeket."
Ebben szerintem az SZDSZ is nagyon hibás volt a rendszerváltozás után, és az MSZP birka módjára követte őket. A liberálisok sikítófrászt kaptak, ha valaki a magyarságáról próbált értekezni normális, értelmes módon (de (a liberálisok) például a nácikat dédelgették, ajnározták a "szent szólásszabadság" jegyében).
Bartus arról ír egy helyen, hogy a liberális értelmiség attól is retteg, hogy kiejtse a száján, hogy "zsidó". Nem hajlandók tudomásul venni, hogy attól, hogy ők kerülik ezt a témát, attól még a nacionalisták zsidó-keresztény ellentétben gondolkodnak. Ha nem nevezik nevén az ellenfelet, akkor hogyan akarnak harcolni ellene?
@Jules Verne: Ebola? Ugyan már... Én meg a balos agyhalottak folyamatos anyázásait is kibírom, pedig az már nem semmi. :)
@parti_giano:

"De ahogy látom, az RTL Klub nem a valósággal akart foglalkozni. Az adásba szerkesztett interjúból manipulatív módon csak egy kiragadott részt szerepeltettek, elzárkóztak attól, hogy a válaszom lényege bekerüljön, így a leközölt rész az általam elmondottakkal ellentétes benyomást kelt"

Balogkám, na pünkt ezt csinálja a HirTv. Ugye milyen szar? Kajáld csak.
pár szó essen a kórházakról is!
érdekes események zajlanak a háttérben...
szemezgetek véleményekben:

Összeomlanak a kórházak az adósságtól?

"Az egészségügyi intézmények október elején már 96 milliárd forinttal tartoztak a szolgáltatóknak. Ebből a summából majd 60 milliárd forintot tettek ki a lejárt számlák. Az egészségbiztosító által finanszírozott mintegy 240 fekvő- és egyéb szakellátást végző intézmény közül több mint 160-nak van sürgősen rendezendő adóssága.

Az országos toplista első tíz helyén ott van a Péterfy (2,9 milliárd forint), a Pécsi Tudományegyetem (2,9 milliárd), a Debreceni Klinikai Központ (2,5 milliárd), a Szegedi Egyetemi Klinikai Központ (2,5 milliárd), a Semmelweis Egyetem (2,3 milliárd), a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (1,8 milliárd), a Tolna Megyei Kórház (1,7 milliárd), az Országos Kardiológiai Intézet (1,7 milliárd), valamint a Zalai Megyei Kórház (1,4 milliárd)."

"4,5 MILLIÁRD

A HONVÉDKÓRHÁZ teljes adóssága eléri a 4,5 milliárd forintot. Az intézmény ezzel vezeti a listát, amelyen a 2,9 milliárddal tartozó Péterfy a második"

nol.hu/belfold/majd-szazmilliard-a-korhazak-adossaga-1492755

Megfizetünk

"Bár a szakma egyre türelmetlenebbül találgatja, milyen egészségügyi reformtervekkel áll elő a kormány, a kérdés lényegében eldőlt. A kabinet a minap állást foglalt: a hatalmas európai segítséggel létrehozott modern egészségügyi kapacitásokat csak a korábbi összegekkel finanszírozza. Tehát az eddigiek terhére.
Az OEP már eddig is a szolgáltatások szűkítésére kényszerítette az intézményeket. Például csak bizonyos helyen, és bizonyos fajta laborvizsgálatokat fizet. Ha valaki hetedik kerületi lakosként olyan vizsgálatra szorul, amelyből kiderül, van-e cukorbetegsége, fizetnie kell. Ám ha kevéssel arrébb, a Honvédkórház ellátási területén él, már jár neki a térítésmentes vizsgálat."

folytatás

nol.hu/velemeny/megfizetunk-1492103
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Pedig szokj hozzá, hivatalosan is zászlót bontott az MSZP nevű nemzeti szocialista párt.

Izgatottan várjuk a további fejleményeket...
@guma: "Hogy átalakítjuk az adórendszert, az alapvető élelmiszereket olcsóvá, a kaviárt, meg a magas alkoholtartalmú italokat igen drágává tesszük."

Mekkora észlény ez a fasz: a dohányzókat szépen kihagyta. Különben marhaságokat ír, mert olyan szociális hálóról hadovál, amit nem lehetne fenntartani, a klasszikus sztori meg maradna a régi, vagyis vegyél el attól, aki megdolgozik érte... A keservesen megkeresett jó fizetésemből még plusz adót fizessek a jó ital miatt az államnak, miközben más meg illetékmentesen főzheti...
Beteg egy ország ez, de nem is lesz jobb soha.
@Blogger Géza:
Géza, az akkori MSZP -SZDSZ koalíció, bár 2/3-al bírt, de kormányzásuk egyik jó eleme (a sok rossz mellett) pont az volt, hogy nem használták ki a korlátlan hatalmukat, hanem békejobbot nyújtottak nagyon sok kérdésben. Ez abszolút a javukra írható, nem törtek a hatalom kizárólagos birtoklására. Sok baj volt velük is, de ebben a kérdésben úriemberek voltak. Na, pont ez hiányzik a Fideszből.
@Blogger Géza:

"Én meg a balos agyhalottak folyamatos anyázásait is kibírom, pedig az már nem semmi. :) "

nem is tudta rólad a KSH a szegénységi bizonyítványt kiállítani, mert ebben a jól teljesítő államban még erre sem volt pénz?!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Sok baj volt velük is, de ebben a kérdésben úriemberek voltak. Na, pont ez hiányzik a Fideszből."

Az is igaz, hogy a fidesz soha nem állította magáról, hogy az úriemberek pártja, amivel teljesen egyet tudok érteni.
Szanyi olyan önkritikát gyakorolt, amilyet évtizedek óta nem láttam, utoljára talán Rajk ismerte így be bűneit Rákosinak.
Nyilván csak azért, hogy maradhasson jól fizető pozíciójában ...
A barom még a "ellenfeleink aknamunkájának..." kifejezést is előszedte a múlt homályából, ami azt bizonyítja, hogy a Rákosi rendszer minden eseménye élénken él kis agyában, nyilván még az öngyilkosság is felmerült benne, csakhogy pártját megkövesse. Szocik 2014-ben ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"nem tud értelmes választ adni, ha megkérdezik tőle, hogy Mitől vagy magyar?"

Na akkor én most tőled kérdezem meg ugyanezt.
Mik azok a tudatosan vállalt értékek, amitől magyarnak érzed magad?
Ezt nem cikizésből kérdezem, csak kíváncsi vagyok, hogy te milyen választ adsz erre frázisok és közhelyek nélkül.
@Jules Verne:

figyelj!

nem azt írta (én meg nem azt mondom!), hogy ez mind megvalósítható (azonnal).
arra hozta fel példának, hogy vannak a rezsicsökkentéssel felérő hívó gondolatok...

sajnálom, ha nem érted: már régen nem "oldalakban" és önző, tolvaj politikusokban és pártszolgálatokban kellene gondolkodni, hanem olyan minimumokban amiben elkezdheted az országépítést...

remélem te nem tapsolsz, hogy egyre több gyerek éhezik és a közmunkabére még önfenntartásra sem elég, mert a KSH szerint 80 valamennyi ezer a létminimum...

szóval lenne itt mit tenni és ezt átgondolni sosem elég, csak esetleg lassan késő lesz, mert többen dolgoztak tavaly de lényegesen kevesebben fizettek adót...

mikor ilyent látsz hivatalos adatként, nem fogod a fejed? Nem mondod, hogy...
@Jules Verne:

" A keservesen megkeresett jó fizetésemből "

Ne haragudj, de ez oxymoron. A keservesen megkeresett fizetés nem lehet "jó" (ami alatt értsünk mondjuk havi 500 000,0 bruttót, ami fölött már illenék magasabb kulccsal adózni), a jó fizetést pedig nem szokták "keservesen" keresni. Az könnyedén jön. (Meg lehet próbálni 12 órás műszakokban havi 90-100 000 bruttóért szalag mellett, vagy betegágy mellett dolgozni. Na az keservesen jön.)
Az MSZP nagy tévedésben van, mert az a fixa ideáljuk, hogy egy váltópárt egy kétpártrendszerben, csak mostanság a fidesz nyert, de lesz majd ez másképp.

Nem. Az MSZP csak egy része a baloldalnak, és a minimális előnyük abból fakad, hogy néhányan azért szavaznak rájuk, pedig a DK-t vagy az EPM-t támogatnák, mert az a tévhit, hogy az MSZP a nagyobb, és ne vesszen el szavazat.

Mivel minden egyeztetésnek a baloldalon úgy futnak neki, hogy na ők a 80%, a többieknek meg dobunk valamit, a végeredmény minden esetben egy nyilvános perpatvar komikus elemekkel, majd az utolsó pillanatban egy egyezség, ami már eső utáni köpönyeg, mert ma megállapodunk, holnap meg már voksolás... hát borítékolt bukta a vége.

Komolyan mondom, hogy jobb lenne a baloldalnak, ha ez a Tóbiás gyerek a baromi nagy eltévelyedésével, meg másra mutogatásával összedöntené a saját kis kártyavárát az MSZP-t.
@Blogger Géza: Jajj ne hülyéskedj már. Ugyanolyan nonszensz lenne a részükről, mint az, hogy eddig "baloldaliak" voltak vagy lesznek. :)
@rodeo36: "és már nem is basznak? gyerek se nem leve csak cuppog?"

Pero como hablas, mi General? Por Dios...
@CsekklisztNo.10Reloaded: Én semmiféle békejobbra nem emlékszem, csak arra, hogy annyit harcoltak egymással, hogy alig maradt energiájuk bármi másra.
@guma: "A nép még ma sem tudja, hogy például a sárazsadányi szőlőbányák felvirágoztatása ügyében Orbán – miniszterelnökként személyesen is - bizonyítható bűncselekményt követett el, mert az ügyészséget nem lehet utasítani, a bíróságon bele lehet kapaszkodni egy apró formai hibába, a média pedig egy ponton túl ejtette ezt az ügyet, márpedig ami nincs a médiában, az nincs."

Én még mindig találkozom olyan emberekkel, azt RTL pálfordulása óta is, akik nem hallották Mészáros Lőrinc nevét! Mi lehetett itt akkor az RTL "megtérése" előtt? Ha nem lett volna internet, még kevesebben értesültek volna a Fidesz disznóságairól, és azért ehhez iszonyatosan le kellett butulni a közmédiának. Én ha nagy ritkán meghallom a Kossuthot, azon gondolkodom, hogy az értelmesebb dolgozója vajon nem köpi szembe magát minden reggel, mikor munkába indul? Nem vagyok médiaszakember, de nem igaz, hogy nincs erre valami szakmai protokoll vagy újságíró kamara, hogy ne lehessen egy európai országban észak-koreai szintű tájékoztatást művelni. Talán nagyobb szókinccsel beszélnek, mint a sztálinista agitátorok, de lényegében ugyanúgy beszélnek a köztévében is a hírolvasók, riporterek, műsorvezetők, mikor a fideszes retorika fordulatai szerint adnak elő mindent. Nem tudom, van ezeknek valami kiképzőtáboruk, ahol beidomítják őket a Fidesz logopédusai és csapatépítő trénerei? Gyurcsány arcképet nézetnek velük, miközben hideg vízzel slagolják őket, vagy Orbán-beszédeket hallgatnak álmukban magnóról stb.?
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Ez nem otthon párolt:

Ararat Vaspurakan 15 Years Old Armenian Brandy
Price: $84.99 (0.7)

Ararat Vaspurakan Brandy 15 éves 0.7
27 420 Ft
(39 171 Ft / liter)

Szín: antik arany tónussal árnyalt intenzív borostyán szín. Aroma: élénk, elegáns aroma, egy kevés fűszerrel, tölggyel és szárított gyümölccsel. Az ízlelést követően bársonyos érzést hagy. Íz: pazar, összetett és tökéletesen kiegyensúlyozott. Meglepően bársonyos, finoman komponált. Az utóíz finom és lassan múló, mely eleinte enyhén csípős, majd élénk és erőteljes édes jegyekbe simul.
Az úgynevezett Nagy Ugrás keretében a párt mindent a vas- és acélgyártásnak rendelt alá. Erőltetett iparosításba kezdtek, milliószámra terelték az embereket a városokba, emiatt több vidéken teljesen leállt a gazdálkodás. A parasztgazdaságokat népi kommunákba vonták össze, ahol minden termelőeszköz közös tulajdonnak számított. A vasipari hajszára jellemző, hogy Mao kifejezetten támogatta, hogy a telepólések határában is ezrével építsenek kis vasolvasztó kemencéket.

A Nagy Ugrás nem csak közvetett módon, a túlhajszolt iparosítással, a mérnökök nélkül kivitelezett grandiózus öntözőberuházásokkal vezetett környezeti katasztrófához, hanem rögtön az egyik első intézkedés révén. Mao ugyanis Négy Kártevő néven „közegészségügyi kampányt” hirdetett: ki kellett irtani a verebeket, a patkányokat, a moszkitókat és a legyeket.

www.origo.hu/kornyezet/20141014-a-vilag-legnagyobb-kornyezeti-katasztrofai-kina-nagy-ugras-ehinseg-le-a-verebekkel-es.html

---

Tovább épül a vas és acél országa

Kormányzati célkitűzés, hogy 2020-ra Magyarországon a GDP 30 százaléka származzon az ipari termelésből, és e tekintetben az ország első legyen Európában.

444.hu/2014/10/16/tovabb-epul-a-vas-es-acel-orszaga/
@guma: " olyan minimumokban amiben elkezdheted az országépítést..."

Tiniként voltak nekem is ilyen gondolataim, de később, felnőtt fejjel rájöttem, hogy ezt az országot már ezer éve építik, az eredményt meg minden nap láthatjuk.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Senki nem kötelez arra, hogy hallgasd a Kossuthot. Mi meg sok-sok évig nézhettük a Nap-keltét...
@Jules Verne:
pero qué?
lo que hay ha de decir bién clarito jajajaja

no se singa pero todos están rechingados

brühüyyy
@guma:
"Hogy az adójóváírások rendszerét megváltoztatjuk, az adózásban pedig bevezetjük azt az elvet, hogy a gazdagabbaknak nagyobb részt kell vállalniuk a társadalom fenntartásában.
A közmunkásoknak minimálbért adunk, a családoknak családi pótlékot, de ezt is a rászorultság mértékéhez kötjük, merthogy a magaskeresetűek el tudják tartani segítség nélkül is a gyerekeiket, de a közmunkásnak ez nehézséget okoz."

Ugye 2010 előtt többkulcsos volt az szja. Akik az egykulcsossal nyertek és véletlenül még mindig ellenzéki szavazók, egyként fordulnának el onnan.
A családi pótlék rászorultság szerinti folyósítása is volt már, közre is játszott az 1998-as Fidesz-győzelemben. Általam nagyra becsült, gondolkodó értelmiségi fiatalok szavaztak a Fideszre, mert párszáz forinttal átestek a rászorultsági határon.

Akkor most miről is beszélünk? Hogyan lehetne széles körben elfogadtatni egy ilyen programot (amelyben egyébként PuPunak tökéletesen igaza van)?
@Blogger Géza:
Abban sok igazsagod van, h sok pöcsölés volt. De a békejobb azért igaz, olyan kérdésekben is konszenzust kerestek az ellenzékkel, amit izomból nyomtattak volna.
Új Szalacsi és Bikicsunáj született a választás napján - Videó

Ha kissé zavarosnak tűnik a felvezetés, a hiba nem az ön készülékében van. A Füzesabonyi Városi Televízió belenyúlt a tutiba, amikor az önkormányzati választás napján a szavazókörből távozókat kérdezte meg arról, miért úgy döntöttek, ahogy.

Túl sok magyarázatot nem is igényel a videó. Csupán a két választópolgár üzenetére hívnánk fel a figyelmet, amivel akár öt év múlva sikeres kampányt is folytathatnának: Legyen tánc a játszótéren és legyen zárcsökkentés!

www.origo.hu/itthon/20141016-uj-szalacsi-es-bikicsunaj-szuletett-a-valasztas-napjan-video.html
@látjátok feleim szümtükkel:
"Övék kizárólagos joggal az ország?"
Az országot érintő sorsdöntő kérdéseket a lakosság kiszivárogtatások által tudja meg.
Politológusok, a média képviselői heteken találgatják, hogy egyáltalán miről van szó.
Demokratikusan működő országokban hatástanulmányokkal, a nép bevonásával készülnek a változtatásokra vagy új törvényekre mindaddig, míg konszenzus nem születik.
Nem 1, jobb esetben 5 ember dönt 10 millió ember sorsáról.
@Jules Verne:
:-) mivel a kemény mag koleszos volt, megszokták, hogy ha nem dugod meg ma a gólya Jucit, akkor megdugja más, így hamar kialakult a mentalitás, h jobb mindenkit kurvára megkefélni. Pont ez van ma
@DarthVader: Multinál keresek nettó 250-et, mint szerelő, teljes bérrel bejelentve (nyolcórás munkaidő és két alkalommal hétvégi szolgálat, szombat vagy vasárnap).
@Jules Verne:

"Tiniként voltak nekem is ilyen gondolataim, de később, felnőtt fejjel rájöttem, hogy ezt az országot már ezer éve építik, az eredményt meg minden nap láthatjuk. "

ez vicc!

jó ideje csak rombolás megy látványburkolásokkal, szökőkutakkal körítve...
az építkezés nem a gyerekek kárára épül, még az állatok is védik az utódokat...
@dr. jenőke (jenőke):
"Ararat Vaspurakan Brandy 15 éves 0.7
27 420 Ft
(39 171 Ft / liter"

Az értékeléssel egyetértek. Volt szerencsém kóstolni a dínók idejében, mikor még meg lehetett fizetni (akkor nem volt ám ilyen kiemelkedően magas az ára).
Kb. 35 éve nem találkoztam vele.
@Blogger Géza:
"Mi meg sok-sok évig nézhettük a Nap-keltét... "

És téged erre köteleztek?
ha már a Kossuthot nem kötelező hallgatni :)
@Jules Verne:

Akkor téged nem érintene a "tisztességes" kétkulcsos pölö. De nem is "jó" fizetés. Jó átlagos, vagy kicsivel fölötte. "Jó" fizetése Szíjjártónak van. Na azt 98%-os kulccsal adóztatnám. De az egészet.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
.
Az ami érdekes, hogy bárhol máshol olcsóbb. Miért kell még emelni?
Megéri majd egy literesért kimenni Ausztriába.
Nekem a kedvencem, csak ritkán engedhetem meg magamnak.
@Blogger Géza: "Én semmiféle békejobbra nem emlékszem"

Mert akkor még nem éltél.

" Mi meg sok-sok évig nézhettük a Nap-keltét... "

Nézted te az anyád picsáját, bár attól nem lettél volna retardált. Ma sem bírtad ki hazudozás nélkül.
@DarthVader: mi az, hogy "tisztességes" kétkulcsos? Mitől lenne az tisztességes, hogy egyesek az én munkám révén élnek jobban annál, mint amit saját erejükből képesek elérni?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

én arányokban látom az igazát, ma (bár jeleztem, van amin finomítani kell szerintem)...

mennyi ember maradt a seggén? mennyi ember nem talál célt...
rájönnek ők is lassan, hogy nem érdemes eladni a jelent és jövőt...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Nem. De nem is sírtam azért, hogy diktatúra van, mert nem tetszett a tévéműsor. :)
@dr. jenőke (jenőke):

gyanús vagy nekem! hahahaha

holnap lesz egy különlegesen "érdekes" történelmi morzsákat szóró poszt...

viszont a balzsamozásról és az illető életéről volt egy film amit már posztoltam valamikor:

Bizarr film : Mindörökké Lenin 16+

offforever.blog.hu/2013/03/26/bizarr_film_minorokke_lenin
@renitencs: "Láttam én már olyan bánya-és energiaiparban garázdálkodó elnök-vezérigazgatót,..."

Gondolom előb-utóbb látta a rendőrség, meg a bíróság is ezt a csudát.:D
Volt itt már minden pártról valamilyen vélemény, de LoMPosokról és a "13 fodor van a szoknyán" pártról egy szó sem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Vagy kidobnád a felvilágosodás gyümölcseit, a francia forradalom jelszavait -Szabadság, egyenlőség, testvériség!-, csak azért mert több mint kétszáz évesek?"

Kilencvenes évek elején egy vidéki városkában az akkori MDF és SZDSZ tagjai kitalálták, hogy a Béke út nevét meg kell változtatni. Indok: a béke szó lejáratódott.:D:D:D
@dr. jenőke (jenőke):

tán' azért mert szóra sem érdemesek?
@guma:
Érdekelnek Lenin írásai. Annak idején, amikor a polgári önkéntes csoportok szerveződtek, igencsak elcsodálkoztam a lenini tanítás gyakorlati megvalósításában. Sztálinnak is volt hasonló tárgyú elmélkedése, igaz, ők spontán szerveződésekről és azok párt-célra történő hasznosításáról szóltak.
Érintőlegesen egyes elemek Orbán szakdolgozatában is megjelentek, ámbár ő a lengyelekkel foglalkozott, ha jól emlékszem (nem vettem nagyon komolyan).
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Mik azok a tudatosan vállalt értékek, amitől magyarnak érzed magad?"

Kíváncsi lettem volna a te véleményedre is. :)
Szerintem minden népnek megvan a szerepe a történelemben. A feladatok kötik össze a nép tagjait, egy konzervatív szerint pedig a vér, hagyományok, esetleg a nyelv. Mindhárom vitatható - szlovákokból, románokból, horvátokból, németekből, zsidókból igaz magyar hazafiak lettek; a keresztény kultúrkörben a legtöbb nép szokásai hasonlóak; az írek vagy a kanadaiak pedig angolul beszélnek, mégis írnek vagy kanadainak mondják magukat.
Ma a magyarok pl. arra is használhatnák a bennük lévő elégedetlenséget, hogy megváltoztassák az EU-t, ne szétverjék. Nem az a baj, hogy lázadozunk az EU-s bürokrácia ellen, hanem hogy nem megváltoztatni akarjuk az EU-t, hanem szétverni. Olcsó nacionalizmus miatt. Aminek a vége országvesztés szokott lenni, halott magyarok és lehet kamatostul fizetni a jóvátételt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Dehogy akarjuk szétverni. Ki mondott ilyet? Csak egy nekünk optimális EU-ért küzdünk.
@guma:
Szerinted szóra sem érdemes a lompos, és a fodros szoknya?
@Blogger Géza: "Senki nem kötelez arra, hogy hallgasd a Kossuthot. Mi meg sok-sok évig nézhettük a Nap-keltét..."

És? Kényszerített valaki, hogy a Napkeltét nézd? Én például soha nem néztem, mert nem nézek/hallgatok olyat, ami sz.r.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "...nem használták ki a korlátlan hatalmukat, hanem békejobbot nyújtottak nagyon sok kérdésben. Ez abszolút a javukra írható, nem törtek a hatalom kizárólagos birtoklására. Sok baj volt velük is, de ebben a kérdésben úriemberek voltak. Na, pont ez hiányzik a Fideszből."

B+, a politika nem úri sport. Az érdeknek kell erősebbnek lenni ( optimális esetben nem az egyéninek, hanem a közösséginek ), nem a jólfésültségnek. Ezt nem érti a baloldal, pedig a fidesz bemutatója nagyon tanulságos.
@dr. jenőke (jenőke):

csibészkedsz? :)
úgy döntöttem: nem áll jól egyik sem nekem, (nálam?!).
az ararátot, meg ne emlegesd, mert 100 éve nem ittam és nem szeretek nosztalgiázni :DDDD
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Kíváncsi lettem volna a te véleményedre is. :)"

Én soha nem elemeztem azt, hogy mitől vagyok magyar. Számomra ez természetes, annyira, mint ahogy levegőt veszek, vagy mint az, hogy szeretem a gyerekeimet (azon sem agyal az ember, hogy miért és mitől).
Tehát mondhatod rá nyugodtan, hogy ez sem értelmes válasz.
De a te véleményed sem győzött meg, az is tele van általánosságokkal.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Csak a vicc kedvéért: a százéves háború (ami 117 év volt) után döntöttek úgy az angolok, hogy nem franciául, hanem angolul fognak beszélni. Ezt be is tartották.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Akkor neked is még egyszer: nem köteleztek rá, de nem is siránkoztam, hogy diktatúra van. Pedig akkor még sokkal egyszínűbb volt a sajtó, szinte alig volt jobbos média. Nem volt mondjuk hírtévé, ahova át lehetett volna kapcsolni. És D-209-et sem izgatta ez a dolog, amikor szemére vetették. Akinek tévé kell, csináljon magának: ezzel el volt intézve a sajtó sokszínűsége miatti aggódás. Nem volt erről vitanap az EP-ben, itt vége volt a vitának.

Csak erre a szenilis baloldal már nem akar emlékezni...
@látjátok feleim szümtükkel: "Kilencvenes évek elején egy vidéki városkában az akkori MDF és SZDSZ tagjai kitalálták, hogy a Béke út nevét meg kell változtatni."

Na mondom én, milyen jól megértették egymást anno az Antallék meg a Szadesz. :) Ez a tisztogatás az utcanévtáblákkal esztelen ámokfutássá változott, és a Fidesz átvette tőlük a stafétát. Miért kell egy Moszkva vagy egy Puskin utcát/teret átnevezni? Kell a hely a Putyin utcának, vagy mi? :))

"a béke szó lejáratódott.-D-D-D-"
A liberalizmus nemkülönben, mégsem akarjuk (legalábbis sokan nem akarjuk) a Szabadság teret átváltoztatni. Egyébként biztos van, akinek ismerős Rudolf Steiner magyarázata a francia forradalom jelszavaihoz. Véleménye szerint a jelszavak jól lettek kiválasztva, csupán félreértették őket.
Szabadság - a kultúrában.
Egyenlőség - a jog előtt.
Testvériség - a gazdaságban.
Most képzeljük el, mikor egyenlően kell fogyasztani a szellemi táplálékokat, vagy ha nem szabad korlátozni a multicégeket vagy ha testvéri alapon intéznénk a közügyeket.
@guma:
Annyira ártatlan gondolataim vannak, hogy ez a változat eszembe sem jutott.
@Blogger Géza:
"szinte alig volt jobbos média. Nem volt mondjuk hírtévé, ahova át lehetett volna kapcsolni"

A napkelte még 2009 végén is ment. Akkor már régen működött az echo meg a hírtv.
miről beszélsz?
@Micimackó, a ekély értelmű medvebocs: Megmondom, én mitől érzem magam magyarnak: sok helyen jártam a világban és beszélek egy pár nyelven, de álmodni, mindig magyarul álmodom.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Számomra ez természetes, annyira, mint ahogy levegőt veszek, vagy mint az, hogy szeretem a gyerekeimet (azon sem agyal az ember, hogy miért és mitől)."

Nem is akarlak meggyőzni, csupán elgondolkodtatni. Ha kivándorolnál Amerikába, biztos elgondolkodnál ilyenekről, legkésőbb az unokád születésekor. Vagy ha vérmes néprajzos lennél, és azzal szembesülnél, hogy az általad csodált néptáncokat a románok is ugyanúgy táncolják, vagy hogy a sokszoknyás viselettel a gazdagok krinolinját utánozták az ügyes varróasszonyok. Vagy ha a nagyszüleid szlovákok, németek vagy zsidók lennének stb.

"Tehát mondhatod rá nyugodtan, hogy ez sem értelmes válasz."
Az a baj, hogy ugyanazt mondod, mint a Fidesz.
Mikor a Fidesz mindenből "nemzeti" ügyet csinál, nem csinál mást, mint egy anakronisztikus kalitkába zárja a magyar népet. Főleg, hogy ezt a politikára is átviszik. Nem a jelen helyzetből indulnak ki, hanem görcsösen ragaszkodnak a régi keretekhez, és azt hiszik, hogy úgy tartják meg a magyarságot, ha mindenféle nacionalista, kalandor vállalkozásba beleviszik (a szövetségi rendszerek megkérdőjelezése, üzengetés a határon túli magyaroknak, úri Magyarország feltámasztása stb.)
@zobod:

Ne kezdjük a vitát az egykulcsos/progressziv adóról. Messzire vezet. Az szerintem (!) tisztességtelen, hogy valaki a fizetése 100 %-át kénytelen elkölteni a napi megélhetésére, más pedig ugyanolyan intenziv (az értékteremtés más tészta) munkával pl a fizetése 15%-át, ugyanarra a megélhetésre.

(Van egy ámerikai ismerősöm, 90 fölött, meglehetősen vagyonos, aki azt mondta 85 évesen - merthogy még dolgozott!!- szeret minél több adót fizetni, mert az azt jelenti, hogy van miből. Na ez a kapitalista hozzáállás.)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Bármily meglepő is számodra, a korábbi időszakról. Soha nem jöttél volna rá, mi?
Jut eszembe, valaki azt mondta, és igaza volt, hogy "ha a fizetésedből csak arra telik, hogy egyél, fűtsél, világitsál, azaz pusztán megéljél, akkor rabszolga vagy. "
És ma itt elég sok rabszolga dolgozik
@Blogger Géza: "Akkor neked is még egyszer: nem köteleztek rá, de nem is siránkoztam, hogy diktatúra van."

Akkor most elnyomás volt, és csak a Napkeltét nézhetted, vagy nem volt elnyomás, és nézhettél mást is? :) Ellentmondasz magadnak.
Különben meg a mai állapotokból vissza lehet következtetni, hogy akkoriban is volt hazugság a hírekben, csak nem gyogyósok szintjén tették, és nem annyira érintette a kulturális műsorokat.
Jóccakát mindenkinek :)

Vas István:

A Mirabeau-híd

A Mirabeau-híd alatt fut a Szajna
S szerelmeink
Emléke mért zavar ma
Mi volt az öröm ráadás a jajra

Jöjj el éj az óra verjen
Száll az idő itthagy engem

Kéz kézben nézz szemembe s közbe tudnám
Hogy karjaink
Hídja alatt a hullám
Fut az örök tekinteteket únván

Jöjj el éj az óra verjen
Száll az idő itthagy engem

Mint ez a víz elfolyó messzeség lett
A szerelem
Milyen lassú az élet
S milyen erőszakosak a remények

Jöjj el éj az óra verjen
Száll az idő itthagy engem

Jön napra nap új év válik tavalyra
Nincs ami a
Szerelmet visszacsalja
A Mirabeau-híd alatt fut a Szajna

Jöjj el éj az óra verjen
Száll az idő itthagy engem
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Mikor a Fidesz mindenből "nemzeti" ügyet csinál"

Na pont attól van hányingerem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Akkor most elnyomás volt, és csak a Napkeltét nézhetted, vagy nem volt elnyomás, és nézhettél mást is? :) Ellentmondasz magadnak"

Te sírtál itt, hogy csak a napkeltét nézhetted.
Menj aludni, elfáradtál már, összevissza beszélsz.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Bocsi, félrenéztem, ezt Gézukának szántam, reflexből azt hittem, hogy ő válaszolt.
Én is elfáradtam, úgy tűnik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat, mégegyszer bocs.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

ehhez egy pontosítás, a verset Guillaume Apollinaire írta, Vas István "csak" fordította (csodálatosan).

na tényleg megyek már aludni.
@guma:

A dögöljön meg a szomszéd tehene mindig népszerű a tyúktartók között, aztán amikor a tehéntartókból tyúktartók lesznek, az addigi tyúktartók meglepődnek, hogy az új módiban már a krumplira is csak áhítozhatnak, mindeközben az elefánttartók elefántjainak a száma megtriplázódott.
@DarthVader:

Ezek szerint szerinted a bruttó 500 ezer forint fizetés már olyan horribilis összeg, hogy azt csak csalárd módon tili-toli tettetett munkával lehet megkeresni, amit magasabb adóteherrel szükséges büntetni.

Másképp szemlélve: Hegyeshalomtól nyugatra ezek szerint a népesség többsége csalárd és tili-toli munkatettetéssel keresi meg a havi illetményét, munkabérét stb...

Add elő ezt Grazban, Linzben, Münchenben, Genfben esetleg Londonban. Nem kellene hülyébbnek lenni, mint amennyire feltétlenül szükséges.

Mi a helyzet a 242 milliárd offshore dollárral, a 2700 milliárd magán nyugdíjpénztár vagyonnal, a stadionépítésekre fordított és fordítandó százmilliárdos költségvetési forrásokkal, mi a helyzet az 1000 milliárdos ÁFA-csalásra épülő kereskedelemmel, mi a helyzet az 1700-2500 milliárd forintos korrupciós költségvetési betervezéssel?

És ezek ismeretében le vagy ragadva a TB-nek bejelentett alkalmazotti 500 ezer forintos bruttó fizetésnél? Hülye-e vagy?
Ez mind költői kérdés volt.
"A gondolkodás érdekesebb, mint a tudás, de nem érdekesebb, mint a felismerés."

(Goethe)
@hekate36:
érdekes módon ez nem mindenkire igaz...rám például nem és jól megvagyok vele
az álmok bármilyen nyelven álmok

agyfunkció

brühüyyy
Ma éjjeli mese a Vincentről:

" Kuviklacz · hungaryineurope.blogspot.com 2014.10.16. 20:12:33
@Érvsebész: De gyorsnak tetszik lenni!
Mi az a teendő (...)
Gondolom nem a megtérteket kell győzködni (vagy hogy is mondják magyarul a "preaching to the converted"-et?).

Érvsebész 2014.10.16. 22:58:56
@Kuviklacz: mindenféle érdemi tevékenységre gondolok. Vannak, akik nem mennek el, mint én is, az ilyeneknek is el kell valahogy tölteni a maradék 20-30-40 évet. Sok távozónak jólesik arra gondolni, hogy aki itthon marad, az vagy tehetségtelen, vagy kollaboráns, nyilván úgy könnyebb, senkit sem hibáztatok ezért. S hát ha már így esett, gyakorolni kell azt, hogy nem vagyunk tehetségtelenek, se kollaboránsok. Be kell laknunk az országot valahogy, amennyire tudjuk, kinek-kinek azzal, amije van. Lesz, akinek blogolnia, másnak kommentelnie kell, és lesz, akinek mondjuk az utcán vagy Taktaharkányban lesz dolga, meg kell etetnie valaki másnak a gyerekét, megírni egy beadványt valaki helyett, aki arra nem képes, levágni pár ember haját a hajléktalanszállón, fogamzásgátlásról beszélgetni a gyereke osztálytársaival, ilyenek. Ehhez civilnek kell lenni, a civilségért áldozni kell abból, amink van és nem állami pályázatok csöcsén lógni, összeadni a civilségrevalót, meg ilyenek.

Ezzel persze nem lehet választást nyerni 2018-ban, de mint láttuk, az ellenkezőjével se. Szóval csak úgy megpróbálni tisztességgel élni, aztán ha sokan gondolják így, akkor kinőhet ebből valami. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy. Mindenesetre nem vesztegetni több energiát és reménységet a teljesen reménytelen ellenzékbe, választási matematikába és egyéb ködevésekbe.

Sajnos a dolog messze hosszabb távon járhat eredménnyel, semhogy jelentősége volna az ez évi elfoglaltságaidnak."
@rodeo36:

Tévhit.
Az álom a lélek éneke képekben. Az agyé a teremtő gondolat.
Ez érdekesebb: www.origo.hu/itthon/20141016-uj-valasztast-irtak-ki-a-xv-keruletben.html

Persze nem a XV. ker az érdekes, hanem Főváros, valahogy "brute force"-al meg kéne oldani okosba a 2/3-ot mert anélkül nem élet az élet.

Pista azt találta mondani, hogy nem egy liberális város ez. dehogynem Pistám ha téged elvisel. nehogy már ne legyen 2/3-ad.
Az MTVA Facebook-oldalán gyalázzák az ATV-t

A blog egy friss posztjában, amelyben egyébként nyolcszor írják le, hogy "Bánónak mennie kell!", az alábbi mondat olvasható: "Bánó András lassan, megfontoltan szembefordult a széllel, lehúzta sliccét, beletúrt a gatyájába, elővette a nagy szabadelvűségét és hugyozni kezdett."
Mint ismeretes, az MTVA állami intézmény, melyet az objektív és elfogulatlan tájékoztatás céljából tartanak fenn az adófizetők évi 77 milliárd forintból.
atv.hu / hir24.hu

www.atv.hu/belfold/20141016-allami-teve-facebook-oldalan-gyalazzak-az-atv-t/hirkereso
@látjátok feleim szümtükkel:
Abszolút igazad van, ezek alapján akkor teljesen érthető a Vörös Terror, és, hogy a kommunisták mindenki
... tulajdonát elvették, proletárdiktatúrát csináltak (mármint az 50-es években, most nem Orbánékra gondolok). Na, ott is kibaszott erős volt az érdek,kuss is volt. Nem véletlen, hogy ezeket a koleszos hatalomittas csocseszeket Lenin-fiúknak hívják. Abszolút jól látod.
@Heimdalll:
az lehet, de "a te lelked" agy nélkűl nem megy bármennyire is erőltetitek, magam részéről maradok a zagyamnál mint ott füzes zabonyban a sok hungárika szavazó nekik is lelkük vala nekem agy kell azzal tudok mást is de agy nélkűl a lélek csak agyatlan quiméra mint a déli Báb a aki szűl részeg álmokat delírium kredencben a stelázsi mellett két lépéssel beszorúlva ara rát vég eeeeeeeeeeee

ha me gissza ha nem akkó semmi lélek nem mutíttya magáta

neked milyen színű van?

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
azért én kikérem magamnak is meg Leninnek is hogy azokat a pudvás szétbaszott buzikat hozzánk hasonlíccsad

tudod mindennek van határa még alcsútbasznádnak is

brühüyyy
@hekate36:
a zálom a zagy szemetesládája lelki topr ongy amint a port törölgetim a zagy ról a zután leszi szap

brühüyhyy
a ziszap termékeny azt már Rám Szesz is tu'tta és belevetette és kirügyezett lett belőle túúúúú t enká MON

brühüyyy
@rodeo36: nem osztom a nézetedet az álomról, és nehezen is értelek, nem jól tagolsz, tudtad?Egyedül a Leninproblémád igaz és fogadom el.
@rodeo36:
szerintem Lenin nevében csak a kibaszást lehet kikérni, hogy üvegkalitkába zárták és az öltönyét csak 10 évente cserélik - valljuk be, ennél több járna ki nekije, anno még lánctalpas Rolls Royce is vitte pudvás seggét
@hekate36:
mit hogyan tagolunk? te tag olasz vagy nem tag olasz

lenin élt Lenin él Lenin élni fog

és a fiai?

brühüyyy
@CsekklisztNo.10Reloaded:
majd 500 év múlva ...figyeld meg milyen hatással lesz a NY-i tőzsdére a Lenin Összes: Len(N)in vagy nem Len(N)in az itt zsé ker na nem póker vagy pagát uhu?

brühüyyy
@hekate36:
ez a tagtalansági komplexus mata golsz hol napta golnál tag volt tag lesz csak nem áll fel örökre lelan Ka DT

brühüyyy

e zata G baja elöre gxik
@rodeo36: nincsenek pontos ismereteim Lenin családjával kapcsolatban, így azt sem tudom , vannak-e fiai.Én pedig nem vagyok olasz.
@rodeo36: nincsenek pontos ismereteim Lenin családjával kapcsolatban, így azt sem tudom , vannak-e fiai.Én pedig nem vagyok olasz.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Géza, az akkori MSZP -SZDSZ koalíció, bár 2/3-al bírt, de kormányzásuk egyik jó eleme (a sok rossz mellett) pont az volt, hogy nem használták ki a korlátlan hatalmukat,2

Persze, mert az Alkotmányhoz nem mertek hozzápiszkálni. Nyilván mindenkinek könnyebb lenne, ha a fideszesekhez hasonlóan hagyná, hogy az állati ösztönei irányítsák, de mi, nem fideszesek tudjuk, hogy a törvényeket nem véletlenül találta föl az emberiség. Az Alkotmány a kultúrnépek találmánya, és az MSZP ezek szerint kulturált emberek gyülekezete volt. Na most, a Fidesz még az MSZP kulturáltságát sem éri el, és ez a szomorú.
@hekate36:
Ó Lasz ÓH Lasz és Tágtaga mitvi SZako sár ba...a kodel Ka fe jeke zelába

legen DÁ nyet Dányet

orosz csasztuska amint a maruszja és a furfan GOSNY sztyer KA elk ÉP zeli

brühüyyy

Ó lasz m iért vagy te Ó lasz mikor lehetnél Nyesztyerka is?
@rodeo36:
Mármint az itt a vörös hol a vörös társasjáték, amikor tutkó h mindig te vesztesz? Hàt ezt is megnézheted 500 év múlva, mert még meglesz: a nyulak mindig vesztenek, de sebaj jön az újabb nyúl. Jól elvoltak, elvannak, ellesznek és közben nem tanulni, nem tanulni, nem tanulni.
Most sírhatsz, jogos:-)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
fi dex és kul TÚRA ???????????

brühüyyy

a segg É ban horgya és né HAKI gyűn
@rodeo36: "a zálom a zagy szemetesládája lelki topr ongy amint a port törölgetim a zagy ról a zután leszi szap"

És aki megálmodik valami jövőben történő eseményt? Jó éjt!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
senki sohasem álmodott jövvőbeli eseményt a múltat kavarja mert zavarja a memóriáját ki kell takarítani és a végtelen variációs lehetőség ahogy a memori chipicsupi ürül úgy lesz belőle

vigyüktúlzásba a dolgokat ha vannak dolgok? de ha nincsenek

te milyen jövődet múltaztad le a zálamaidban?
hogy bloggantyú lett a foggantyú helyett

brühüyyy

nézz ennek utána az álomfejtés az nagy tudomány én már megfejtettem...mondta hogy nyakatekert
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
az olyan fidexes: holnaptól nem lesz zsé mert tegnap elloptam

brühüyyy

ezisegyálom és már a jövőd
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Bezony. De egy dolgot nagyon benéztek a rendszerváltók: a 2/3-os törvényeket pont arra találták ki, hogy jöttment faszok 4 évente ne írhassák át a politikai berendezkedést, de nem gondoltak arra, hogy ezt egy jöttment fasz pont úgy fogja kihasználni, hogy ha eccer hatalomba kerül, akkor amit ő ír, azt már ne lehessen megváltoztatni. Azaz a sarkalatos törvények lényege a kisebbség bevonása volt az ország lényegi döntéseibe, nem pedig ahogy ma megvalósul, hogy szarunk a többiek pofájára. Jöttment a Pál utcai fiúk olvasásakor biztos a voros ingeseknek drukkolt.
@rodeo36: én úgy tanultam a szellemi vezetőmtől, hogy ha fekete-fehér az álom, akkor múltbeli eseményről (előző életem eseményéről) álmodom, ha színes, akkor a jövőt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
olyan társasjáték nem létezik amelyben mindenki vesztes még a fidex sem tuggya...

majd 500 év múlva ott mint Highlander megaszondom...
készúlj fel és nem lesz ittapirosholapiros mert minden kék lesz már eccer kék volna de nem kék

még?

brühüyyy
@hekate36:
a szellemi veztős sok arra rátot tagolt bele a gyomorjába és felszállt a kobakjába ott gőzölög

és ilyen szép lila jövőd lesz? kék foltokkal, ja? nem az hullafolt akkó' milyen színű...és már begyütt vagy még várod?

és még nem reklam,áltál őszelle misé génél?

szegény vén marhája

ne higgy neki a saját múltyát sem ismeri nemhogy a te jövődet

brühüyyy
@rodeo36:

Igaza lehet, amint írja is, ha abból a zavaros zagy-ból ennyi telik magától. Azt hittem esze is, lelke is van. De fátylat rá, a zagy is lehet hasznos.
@rodeo36: "fi dex és kul TÚRA ???????????"

Igazad van, elragadtattam magam. A Fidesz a szociáldarwinizmusban hisz, azaz hogy a népek a túlélésért harcolnak egymással.
Nem is hiszik el, hogy lehetséges az is, hogy a népek összefogjanak, és segítsék egymást. A történelem arról szól, hogyan lett az állatból ember. Ha egy Fideszesre nézel, azt is látod, hogyan lesz az emberből állat.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "a 2/3-os törvényeket pont arra találták ki, hogy jöttment faszok 4 évente ne írhassák át a politikai berendezkedést,"

Sajnos nem vagyok járatos a jogban. Az nem törvénytelenség még most is, ahogy Orbán megszüntette a régi Alkotmányt? Én úgy értelmeztem a híreket, hogy hiába volt kétharmada, az Alkotmányhoz nem nyúlhatott volna hozzá.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

mint már kérém ne sértegessük a zállatokat...

ha a fidex-en múlna még ott lebegnénk papucsban a pocsoly fenekén amire nem lehet bugyit húzni

esetleg a MŐBA

brühüyyy

bár elemzéseim asztmutattyák egy elektronnak is több van mint egy fidexes buzinak
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
a papucs az olyan oroszmihályzoltánosbuzi aki csalódott a szerelmében és most mivel elment juhásznak ahelyett, hogy a kecske helyett az oroszmihályzoltánt dugná teljesen hisztérika lett a drága

kiskopasz és pörge meg laj BBBBIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

brühüyyy fidex
@rodeo36:
Így igaz, a tőzsde nevű társasjáték nak pont az a lényege, h a kevés farkas megegye a sok kis nyulat, akik nagyon szaporán ujjátermelik magukat... Ááá csak viccelek, a tőzsdén a nyugdíjalapok révén sokan nyernek, csak nem tudnak róla :-) csupán a derivatív termékeknél igaz a zero sum game elmélet.
Még? Van öccáz éves highlander whisky?
@rodeo36: először is: nem öreg, másodszor tavaj gyönyörű kék tengeren hatalmas hullámokon szörföztem álmomban, idén meghívást kaptam egy barátomtól Mauritaniara.na??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
a Highlander az nem whyskey az egy Lovag mint én is akinek örökélete van és cak akkor lehet tőle elvenni ha egy másik örökéletű levágja a fejit karddal és akkor egyre örökéletűbb lesz

a tőzsde sem teljesen a Nyulak szigettye vannak ott sakálok és hiénák is meg a derivatívosok akiben ezeken felül még Áspiskélgyó is lakozik...

azt amim nincs de jól hangzik eladom tízszeres áron amit senki sem tud mennyi és lesz rajta 34.65 % hasznom percenként

na ez a tőzsde meg hasonlók

meg lopok egy országot abban kiszedem a zaranyat a bányát otthagyom üresen 3400 méter mély gödörben és elmegyek a tőzsdére eladom azt az aranyat soxor
lesz rajta profitom

mert ahol van kecske ott ott akad farkas is ez a törvény?

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nem volt az magában törvénytelen, h az Alkotmany helyébe behozta az Alaptörvény nevű viccsalátát, vagy az h előtte az Alkotmányt módosították. Az volt es van törvénytelen, h volt alkotmany szerint senki nem törhet a hatalom kizárólagos birtoklására. Ebben az értelemben a mostani hatalom teljesen törvénytelen módon működik és a hatalom mai birtokosai köztörvényes bűnözők. Tudom elég meredeken hangzik, de így van. Olyat pl nem lehet egy alkotmányba belevenni, hogy mondjuk az Alkotmánybíróság csak akkor vizsgálhatja a költségvetési törvények alkotmanyelkenességét, ha az vallási meggyőződést sért, v hogy a tulajdon sérthetetlen, de ha az állam lop, akkor azt nem vizsgálhatja az alkotmánybíróság, vagy csak akkor, ha a sábesz szerdára esik és pont minden zsidó disznóhúst eszik. Kb ilyen szinten van megkúrva a jog ma: van, törvényszerű, de nem jogszerű semmi.
@hekate36:
ugye még sohasem jártál korábban Mauritánián?

www.tripadvisor.com/Tourism-g293814-Mauritania-Vacations.html

ilyen szép szalmafedelesben a 46 fok celsius árnyékban és a homoki vipera ott röhög a zágylábánál...meg a sakálok

nagyon szép hely

és milyen gazdag nemennyoda

hülye a JÓ sód rossz só

brühüyyy
@rodeo36:
Tom, tom, láttam tán az első két részt, de azok alapján nem jogos, hogy Sophie Marceau beleszeretett és férjhez ént hozzá (múltidő ez is)

Persze a tőzsdén sok állat van, tegnap pl pont a macik dugizták élvezettel a bikákat, de jövő héten visszavágó és hosszabb távon, azaz grafikonszerűen eddig a patások a jók, macik mindig kifulladnak, ami csak arra jó, h néha jó sokan kiugrálnak az ablakokon, temérdek lóvé elég, ami helyettesíti a forradalmakat.
@hekate36:
Komolyan van fekete fehér meg színes álom is? Soha nem tűnt fel. Na megyek, kipróbálom egyiket.
Sziasztok
@hekate36:
ha esertleg összekeverted a nagy nyelvnemtudásod miatyt mauritániát mauricius-szal ami rész a seychell -nek az más tészta lenne de a kettő között van 5000 tengeri mérfüld légiúton hajóval 15000 tengeri mérföld és akoor meg kell kerülnöd az összes fokokat ami nem eccerű mert nagy a bálna invázió és jéghegyek

brühüyyy

a jóreménység foka az a Pokol kapuja de ha túléled akkor a Indiába is eljucc

rosszakat álmocc? fekete fehér vagy sötét lila ami olyan Oyá-s
@rodeo36: már haza is jöttünk, gyönyörű,tengerparti szállodában laktunk,tevegeltünk, szörföztünk, éjjel úsztunk a tengerben, és nem jött cápa, nem találkoztam röhögő vagy síró homoki viperával, a partnernőm nyafogott egy kicsit a meleg miatt, én végig félmeztelen voltam.A sakálok is elkerültek, ez van.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
azt te nem tudod szabályozni a színvakok mindíg fekete fehérben álmodnak? és a színtévesztők meg keverik a pirosat a feketével

brühüyyy
mint hekaté a mauritániát a mauricius-szal

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hekate36:
hol voltál meztelen? bugyi nélkűl ott a zarabok között? hekaté az nő tehát ti lesbikusak vagytok na végre valami újdonság és milyen volt a teve? szines vagy lapos?

nem szeretem a hazug némbereket akik aszongyák hekaté és kiderűl hogy leszbikus vagy homokos ott a sivatagban rengeteg homokos van csak ki kell menni a zuccára és máris homokos lettél a zarabok is mind

és jól olajoznak mert akkó nem szárad ki

brühüyyy
@rodeo36: Dakar, Bamako, Afrika, ismerős??
@CsekklisztNo.10Reloaded:
a bikák azt a játékot nem szeressék amiben nekik nincsen körrencijük hanem a máséval és a macik meg éppen erre hajóznak semmi sem tart örökké!!!! a bikákat is be lehet olvasztani annyi bronzért már elég jó pénzt fizetnek a Lomisok

brühüyyy
@rodeo36:
Mivel én mindent fekete v fehéren látok ezért ez nem okoz majd gondot csukott szemmel sem
@hekate36:
Jucika arrafelé laktam a közelben...csodálatos, hogy embereknek ilyen lakhelyük

és mivel mostad le az olajos tengeri homokot a ...ról?

vagy ből? vagy mind a klettő...még sercegsz?

brühüyyy

és ki volt elől a teve vagy te?
@rodeo36: nem vagyok nő és nem vagyok ezáltal leszbi sem, pontosan tudom, hogy Hekate az alvilág Úrnője, Zeusz kegyeltje, mivel a blogolás álomvilág, úgy nevezem el magam, ahogyan akarom. Mindig ilyen meggondolatlanul heves vagy?Sértegetsz, holott én nem viszonzom ezt neked?!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ne csukd le...fejbe basznak és akkó színes csillagokat fox látni

brühüyyy

olyan tözsdemámoroschan
@hekate36:
csak nem vetted sértésnek, hogy aszittem buzi vagy?
már egyenjogúság me demókrácia is van asztcsinálszamitakarc

fiúsított Hekaté hát ez olyan mint a fasztalanított Androméda

brühüyyy
Mindenkinek szép álmokat, jobb, ha pihentetem magam.
@hekate36:
a zigaz, hogy egy nick megett bárki meghúzódhat...de nem mindenki hazuggya aszt hogy mauritániában kergette a tevéket amik színesek és homokosak meg nagyokat finganak

ha sértődős vagy ne járj blogközelbe ott leblogolnak és akkor nem győzöd levakarni mint a homokt amit mauritániában félmeztelenűl a napon

hasadra is tettél napszemügét?

brühüyyy

tangában voltál? azt a zarabok kifejezetten imággyák
@hekate36:
álmoggy szép szineseket mauritániáról amint a teve megközelít és nem tucc arrébb ugrani

brühüyyy
@rodeo36:
:-) basszanak, néha a magamfajta fogyatékosnak is kell egy kis flash.

Legyen az én csillagos éjszakám a te fényes napod! Majd holnap visszaadod.
@Heimdalll: nem valószínű, hogy érted amire céloztam. sajnos az is kiderül, hogy fogalmad sincs mit képvisel gondolatvilágom, mert akkor nem írtál volna ekkora hülyeséget nekem:

"A dögöljön meg a szomszéd tehene mindig népszerű a tyúktartók között, aztán amikor a tehéntartókból tyúktartók lesznek, az addigi tyúktartók meglepődnek, hogy az új módiban már a krumplira is csak áhítozhatnak, mindeközben az elefánttartók elefántjainak a száma megtriplázódott. "

mert szerintem: ami nem az állam feladata abba ne szóljon bele!
a bér is ilyen!
pl 98 és 2002 között nem véletlenül ment tönkre a rengeteg könnyűipari kkv.
kellett a pénz a megemelt bérből az adó az államnak és minimálbért emelt általánosan.
nem érdekelte, hogy sok ágazat nem tudja kitermelni...

szóval, nem az elvonások hihetetlen mennyiségét kell növelni megcímkézve, azért, hogy a nagy kalapba kerülve arra költse a pár okos amire akarja...

ha nem fizeted meg a munkát ami értéket állít elő, mert a törvényhozók "kiskapura" játszanak és még a saját feladatukat sem látják el, akkor lassan te is tyúktartó leszel, ha addig a ketreced nem tetszik meg állambácsinak...

szóval, ha hiszed ha nem: kell az a minimum amit el tud fogadni a többség ahhoz, hogy megemelje a seggét és elzavarja az államcsöcsén élősködöket.
@dr. jenőke (jenőke):

"Annyira ártatlan gondolataim vannak, hogy ez a változat eszembe sem jutott."

szépen vagyunk! logikád szerint akkor a gondolataim valamilyen bűnt közvetítettek?
:D
megyek a sarokba!
lakások helyett stadionokat!? így szép az élet?

www.youtube.com/watch?v=Jct3N5cu_zc#t=157
Olyan áremelkedés jöhet, amit sokan megéreznek majd: így spórolna a kormány

Több támogatást is befagyasztana a kormány, ami drágulást okoz.

Drágulhatnak a kedvezményes jegyek és bérletek a közösségi közlekedésben. Ennek oka a kormány igyekezete lehet, hogy a kiadásokat csökkentse.
Egyre több hír szivárog ki arról, hogyan spórolna a kabinet. Orbán Viktor már tavaly utalt arra, mire készül.
Befagyasztanák a támogatásokat

A konvergenciaprogram alapján a GDP 45%-a alá szorítaná kiadásait a kormány, a szociális kiadásokat pedig GDP 1%-ával mérsékelnék. A Világgazdaság napilap értesülései szerint Orbán Viktor már alig várta, hogy véget érjen a választási időszak, és nekikezdhessenek a feltehetően sokakat hátrányosan érintő intézkedéseknek.
A közlekedési bérletek és jegyek ára folyamatosan nő, általában az infláció, illetve az üzemanyagok árának emelkedésével. Hogy ebből a kedvezménnyel utazók, például a nyugdíjasok vagy a diákok ne érzékeljenek sokat, a kormány egészíti ki az utazásaik árát.

Most azonban ezt a támogatást a kormány idei szinten befagyasztaná, ami azt jelenti, hogy bármennyivel nő jövőre a közlekedés költsége, azt már meg kell fizetniük a kedvezményesen utazóknak is. Ezt csak a busztársaságokat üzemeltető önkormányzatok enyhíthetik, már ha van rá pénzük.
A nyugdíjon kívül mindent átgondolnak?

A kormány a nyugdíjak reálértékére garanciát vállalt, ráadásul egyre több nyugdíjast tart el egyre kevesebb aktív állampolgár. Ez a rendszer viszont rengeteg pénzt emészt fel, emiatt pedig össze kell húznia a kormánynak a nadrágszíjat, amihez a jelek szerint az utazási kedvezmények befagyasztását választotta.
Az Európai Bizottságnak beadott konvergenciaprogram alapján a gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-támogatások, valamint a közgyógyellátási kiadások sem fognak növekedni, így megmaradnak az idei mértékükön.
Nem lenne újdonság, ha most a kormány nekimenne a szociális juttatások eddig rendszerének. Orbán már tavaly beszélt arról egy londoni lapnak, hogy szerinte egész Európában túl sokat költenek a kormányok szociális célokra.

www.femina.hu/hirhatter/dragulnak_a_berletek
Cserhalmi György: Olyan jó látni, hogy nem vittem semmire - A Nemzet Színészével beszélgettünk

"Legyünk büszkék az óriás elméinkre: költőkre, festőkre, építészekre, zenészekre, filozófusokra. Teljesen mindegy, ki melyik oldalon áll" - mondja Cserhalmi György a Szabad Föld friss számában megjelent interjúban.

"– Ön is tudja, hogy a jelen közéletünkben ez nem mindegy" - jegyzi meg lapunk munkatársa, Borzák Tibor.

Cserhalmi György így válaszol: "– Mert néhány idiótának csúcsra van járatva az agya, és még jól meg is fizetik. Én csak röhögök rajtuk... Az viszont sajnálatos, hogy megint nincs közös jövőkép vagy valamiféle elvárás rólunk. Nem kéne mindenre szabály, irány, egyenruha, mert az már a folyamat vége."

A teljes interjú a Szabad Föld október 17-én megjelent számában olvasható.

Néhány további ajánlatunk a friss lapszámból:

Újra itt a Kalendárium!
"Október közepén járunk, és újra megjelent a Szabad Föld Kalendárium, annak immár X. évfolyama. Ezekben a napokban már mindenütt kapható: aki nem fizetett rá elő, megvásárolhatja a postán, az újságárusoknál.
(Nem tévesztendő össze a Kincses Kalendáriummal – nem az a miénk.)
Mit rejt a vidék hetilapjának 2015-ös Kalendáriuma? Olvasnivalót egész esztendőre, összekötve a kellemest a hasznossal."
Részletek a friss Szabad Földben - és persze a Kalendáriumban.

Libikóka életre-halálra
Háborúból kiugrani, a korábbi ellenséggel tűzszünetet kötni, az addigi fegyvertársnak hadat üzenni: egyetértés, elszántság, tettek, áldozathozatal nélkül lehetetlen. Márpedig ezek hiányában bukott el Horthy Miklós kormányzó kísérlete hetven évvel ezelőtt, 1944. október 15-én.

Nincs szabadabb szolga!
Jönnek a törökök! A húsmarhatenyésztők várják őket tárt karokkal. Kellene egy kis orosz barátság is, no és persze még néhányszor tíz hektár föld, és akkor jobb lenne – derült ki a Sárbogárdi járás állattenyésztési helyzetét feltérképező látogatásaink során. - O. Horváth György riportja.

Minden nap kenyér
Egy év alatt 100 ezerrel lettek többen a szegénységben és kirekesztésben élők. A magyarok 33,5 százalékának havi 65 ezer forintot kell beosztania.
A Központi Statisztikai Hivatal szerint 3,3 millió szegény ember országa vagyunk. Lehet, nem is tévedtek, bár Churchill úgy tartotta: abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam - olvasható Guba Zoltán Nógrád megyei riportjának bevezetőjében.
"A hús a gyengém, ma is vettem fél kilót, árulja el" munkatársunknak az egyik riportalany...
Pár falval odébb egy másik nyilatkozó, miután megnyugszik, hogy mégsem végrehajtók vagyunk, ezt mondja: "Nemrég még húst is láttam a konyhában, egy macska ugrott az asztalra… " - majd "Jót derül azon is, hogy a falu 12 köbméter tüzelőfát nyert egy pályázaton."

www.szabadfold.hu/aktualis/nem_vittem_semmire__cserhalmi_gyorggyel_a_nemzet_szineszevel_beszelgettunk
Minden magyarok királya

Idén már harmadszor koronázták királlyá, s bár a Duna egyik alkalommal sem fagyott be – ezért még megütheti a bokáját –, a ceremóniák így is sokáig emlékezetesek maradnak.

Jó királyunk lesz nekünk a Viktor, szó ne érje a ház elejét. Mint ahogyan jó kormányzónk volt a kormányzó úr is.

És a János bácsi is milyen jó János bácsink volt nekünk.

Nekünk mindenki jó, aki vigyáz ránk, és megóv bennünket a még nálánál is nagyobb bajoktól.

Gondoskodik rólunk, gondolkodik helyettünk.

Tudja, hogy nekünk mi a jó, ami azért is fontos,, mert mi magunk gyarló népek vagyunk, és időnként hajlamosmak mutatkozunk a kételkedésre. Elgondolkodunk egyes dolgokon, és ha nincs egy erős iránytű, amely a halálnál is biztosabban mutatja, hogy melyik a fa mohás oldala, akkor akár el is tévednénk ebben a bazi nagy rengetegben.

Jó királyunk lesz nekünk a Viktor, mert jó akar lenni hozzánk. Jó lett volna ő már eddig is, mert a természetéből következik neki, hogy jó legyen.

De eddig nem lehetett az, ami szeretett volna lenni.

Nem engedték, hogy jó legyen velünk. (Nekünk).

Ermlékszünk, milyen vidáman ment ki 2010-ben a brüsszeli csúcsra. Talán még szotyizott is örömében, hogy majd ő milyen szépen elengedi a hiányt, a pénzből pedig juttat mindenkinek. Főként azoknak, akik megérdemlik.

Ám a brüsszeli bürokraták, akik gyarmattá akartak tenni minket, és akiktől már csak emiatt is több tisztelet várunk, élükön akkor még azzal a Barroso nevű portugállal, azt mondták: nem.

Nem engedték, hogy a mi jó királyunk elengedje a hiányt, szigorú költségvetést követeltek. Tőlünk, büszke magyaroktól! Így lett aztán, hogy hiába vagyunk szabadságszerető nép, azok ott, tuggyuk kik, nem engedték, hogy a mi királyunk jó legyen hozzánk.

De most már lehet, hogy jó lesz. Igaz, a költségvetés számait még mindig nem ismerjük, de Varga miniszter szerint már csak tizenötöt kell aludnunk, azután minden kiderül. Ezt meg ugye, félálomban is kibírjuk

Utána lehet, hogy jó lesz. Nem mindenkinek persze, csak annak aki rászolgál arra, hogy jó legyen neki. De majdnem mindenki rá fog szolgálni. Mert ki ne szeretne tenyérből enni, ami sokkal kényelmesebb, mint a vadonban, másokkal versenyezve megszerezni a mindennapi betevőt.

Végre jó királyunk lehet nekünk a Viktor, mert nekünk jár, hogy jó királyunk legyen. Igazságos, aki időnként álruhában elvegyül az ő népe közé szotyozni a VIP páholyba, és ott, ilyen emberi módon, elrendezi az ország dolgait.

Ha két szotyizás között azt érzékeli, hogy a lakosság szeretné, ha a NAV megvizsgálná Rogán Antal lakásgyarapodását, ő nem áll ennek útjába. Pedig megtehetné, törvényt hozathatna, hogy tessék Rogánt békén hagyni, de nem! Hanem, éppen ellenkezőleg. Megvizsgáltatja iramlást, hogy minél hamarabb a napnál is világosabb legyen minden.

És mostantól mindenki tudja, hogy Rogán Antal nem törvénytelenül talált odahaza újabb és lakásokat, valamint házrészeket reggelente, nem sokkal ébredés után. Hanem úgy, hogy minden törvényes volt, mert már papír is van róla.

És lesz papírja Szjjártónak is, persze, csak abban az esetben, ha szüksége lesz ilyen papírra.

Kósa Lajosnak is, alkalomadtán.

Mindenkinek meglesz mindene, akinek meg mégsem, azt sem hagyják az út szélén.

Magára vessen, amiért semmije sincs, és ezért belelökik a szakadékba.

fsp.nolblog.hu/archives/2014/10/16/Minden_magyarok_kiralya/
A gyerekek kérték

Múlt heten írtunk a putnoki uszodaalapkő-letétel, ahol a szakadó esőben adták elő a műsort a gyerekek Balog miniszter úrnak, aki viccelődött is egy kicsit velük.

Az RTL Házon kívül adása interjút kért Balogtól és ….

......

Szóval az RTL felhasználta a putnoki gyerekeket a kormány ellen, akik maguktól akartak még az esőben is műsort adni a miniszter úr tiszteletére!

Az aljas tudósítást meg lehet nézni itt rtl.hu/rtlklub/hazonkivul/azo-gyerekek-mosolygo-miniszter ).

vastagbor.atlatszo.hu/2014/10/16/a-gyerekek-kertek/
A túlburjánzó ügyfélbarát közigazgatásról

Az egyablakos ügyintézés rendszere Lázár János kancelláriaminiszter szerint szerint túlburjánzott, ezért az index információi szerint a tegnapi kormányülésen felvetődött, a bürokráciacsökkentés jegyében bezárják az intézmények egy részét, és a munkaerőt a meglévőkbe koncentrálják. A terv része az is, hogy rövidebb nyitvatartást vezetnek be, és nem nyújtják az esti órákig a munkaidőt. Ez a Nagy Terv erősen indul.

Sok szempontból szimbolikus, és egyben nagyon rossz előjel, hogy a gigantikusnak beharangozott bürokráciacsökkentési programból megismerhető első konkrétum a kormányablakok és az okmányirodák számának csökkentése, illetve a hosszított nyitvatartás visszanyesése. Számításaink a gazdasági hatásokról ugyanúgy nincsenek, mint ahogy nyilván a kormánynak sem, de nem kell nagy bátorság ahhoz a megállapításhoz, hogy a területi közigazgatás kifejezetten jó és fontos fejlesztéseinek visszafordításával megspórolt költségvetési forrást messze túllépő társadalmi költséget sikerül majd generálni.

A magos Déva vára effektus

Mindenek előtt: a jelenlegi intézményrendszert nem a szocialista kormányzás pazarló gazdálkodása vagy a bürokratikus önérdek, hanem egy 2010-től nagyjából következetesnek mondható fejlesztési sorozat növelte a jelenlegi méretre. Ennek során ugye nem csak az okmányirodák üzemeltetését vette át az állam az önkormányzatoktól, hanem integrált, azaz egy szélesebb ügycsoport egésze tekintetében eljáró ügyintézési pontként létrehozta a kormányablakokat is, amelyek hosszított nyitvatartással fogadtak kérelmeket, adtak tanácsot, illetve intéztek személyes megjelenést igénylő egyszerűbb ügyeket. Könnyű belátni, hogy ha valamit előbb létrehozol, majd rögtön utána megszünteted, akkor annak iszonyatos felesleges költségei vannak foglalkoztatási és betanítási költségben, az irodák kialakításában, berendezésében, a hardveres és szoftveres háttér kiépítésében egyaránt. Ezért amit most látunk, az még akkor is költséges kormányzási hiba lenne, ha a kormányablakok és az okmányirodák konganának az ürességtől.

Navracsics öröksége

Emellett ráadásul nem is konganak, annyi legalábbis messze nem, hogy a bezárásra programot lehetne alapozni. Nagyon sok, a közigazgatást érintő kormanyzati intézkedést tartottunk tévútnak az elmúlt években a szakmai munkának a hivatalnokok indokolás nélküli felmentésével fémjelezhető, értelmetlenül mélyre hatolt átpolitizálásától a politikai kormányzás alkalmazni akart formáját ellehetetlenítő államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári rendszerig. Azonban az, hogy az ügyféllel kapcsolatban álló, neki szolgáltató területi szintű szerveket meg kell erősíteni, a hatósági munka közigazgatáson belüli és társadalmi megbecsülését meg kell teremteni, kifejezetten jó irány volt a Navracsics-féle közigazgatási és igazságügyi tárcától. Ám mire a polgár és munkáltatója megszokhatták volna, hogy az új okmányok készítetése vagy a gépjármű átíratása nem a munkaidőben, nem a megtermelhető GDP rovására zajlik, akkora fordul az irány.

Központ, jelentkezz!

Még az apparátuson belül is köztudomásúnak tekintett igazság, hogy a magyar közigazgatásban komoly hatékonysági tartalék van. Amíg el nem kezdődik egy leépítés, addig mindenkinek az a magánvéleménye, hogy (persze az ő főosztálya kivételével, mert ott nagy a hajtás) szinte mindent el tudna végezni feleennyi ember is. Ugyanakkor abban nagyjából évtizedes konszenzus van, hogy ha valahol mégis gyenge a személyi és infrastrukturális háttér ahhoz képest, ami egy modern államtól elvárható lenne, az a területi igazgatás, és azon belül a hatósági munka. Szóval lehet persze a kormányablakok és az okmányirodák terhére bürokráciát csökkenteni, de ez – szemben mondjuk a központi kormányzat politikai vezetőkre is kiterjedő karcsúsításával, vagy ne adj isten mondjuk a tényleg üresen kongó és érdemi közigazgatási munkát nem végző, cserébe a fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálatot feleslegesen megkettőző, viszont csak nap közben nyitvatartó rezsipontok megszüntetésével – se hatékonyabb államot, se gazdasági hasznot nem hoz.

igyirnankmi.atlatszo.hu/2014/10/16/a-tulburjanzo-ugyfelbarat-kozigazgatasrol/
Vita a múzeumi negyedről, avagy hülyének néz-e bennünket György Péter?

Most itt minket hülyének néznek. A mondat október 4-én, a városligeti Múzeumi Negyedről a Humán Platform szervezésében létrejött vitafórum kb. 100. percében hangzott el, egy XIV. kerületi lakostól. Magáról a vitáról talán beszámolunk egy másik alkalommal, most csupán egyetlen élményt emelnénk ki az aznap szerzett tapasztalatokból. Ez pedig György Péter esztéta, egyetemi tanár személyéhez kötődik, aki dr. Baán László kormánybiztos oldalán a projekt mellett érvelt aznap este, többek között a következő gondolatmenettel:

Egy metaszempontot kénytelen leszek figyelmükbe ajánlani, tulajdonképpen 3 dolog keveredik ebben a vitában, nem azért mondom, mert vindikálnám a jogot, hogy szabályozzam a vita menetét, csak reflexiót teszek rá. Az egyik az, hogy van a beszédnek az a szintje, ami a városlakók érdeke, és ebben nem nagyon tudunk vitatkozni egymással, mert egyszerűen mindenkinek… természetes, vagy inkább alkotmányos, vagy emberi joga, hogy azt mond a saját érdekéről, amit akar, és az nem nagyon kritika tárgya, az érzületi probléma. Ez azért nagyon nehéz, mert ezen a szinten ebből nem lesz soha az életben vita, mert ha valakit sért az a dolog, ami a lakókörnyzetében történik vele, akkor nem akar vitatkozni, mint arra – engedelmével [Az idézett XIV. kerületi lakoshoz fordulva], az ön felszólalása, egyébként teljesen joggal, egy példát mutat.

A probléma az, hogy a város, mint szövet, az nem a városlakóké, akármilyen kegyetlen. És ez mindig minden vitában így van, és ez mindig mindenkit halálra sért, mert mindenki a saját jelenében él, és TÖK ingerült lesz, ha a jövőnek a nevében beszélnek – azt hiszem, ezt hívják urbanisztikának, meg ezt hívják várostervezésnek. Olyan várost, amely a saját jelenébe zárva él, az ilyen várost, azt nem építészetnek hívják, hanem azt kell mondanom, nem Gesellschaftnak, hanem Gemeinschaftnak, faluközösségnek hívják, mert nem nagyon innovatív.
Nagyvárosok, metropoliszok demokratikus érzületi közösségekre nem képesek épülni, mert ott beláthatatlan mennyiségű használó van. És én ennél precízebben semmit nem értek. És ráadásul mindez, nevezzük nevén a gyereket, mondom, nem vagyok bolond, teljes joggal, széjjelválaszthatatlanul mindez összerakódik azzal, hogy mindenkinek van egy érzülete az aktuális kormánnyal kapcsolatban, amit megint nagyon nehéz erről leválasztani.

folytatás

magyarinfo.blog.hu/2014/10/16/vita_a_muzeumi_negyedrol_avagy_hulyenek_nez-e_bennunket_gyorgy_peter
dogom van! :D

böngésszetek, dumáljatok, zenéljetek...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Most képzeljük el, mikor egyenlően kell fogyasztani a szellemi táplálékokat, vagy ha nem szabad korlátozni a multicégeket vagy ha testvéri alapon intéznénk a közügyeket."ű

Basszus! Mit kell ezen képzelegni, hiszen akinek szeme van az lássa. Ki merné itten korlátozni a gőzgépet, vagy a nav-ot a testvéries közügyintézésben?
Ha valakinek van kedve elolvasni.
endresy.blogspot.com/2014/10/partallami-parhuzamkak.html

bár tök megértem ha valakinek már elege van a választásból :-(
@guma:

Hülyének néz-e bennünket György Péter?

Szerintem nem, csak zabszem van a seggében és azt szorítja, mert annyira meg akar felelni a kormányzati mentalitásnak. Sajna láttunk ilyet már sokszor.

Volt egy kisvárosi párttitkár ismerősünk a nyolcvanas években, aki egy alkalommal azzal dicsekedett, hogy három órát tárgyalt x elvtárssal ( a tárgyalás lényege nem derült ki, a három óra volt a fontos ). No ő egy szakmunkásból lett párttitkár volt, x elvtárs meg a magosságos pártmufti. Ez azóta sem változott, a lógó nyelv nem ment ki a divatból. Csak azok a hülye libsibolsik gondolják, hogy attól még ollan marad minden ember mint volt, hogy magos kormányzati pozicióba kerül, vagyis nem válik istenné.
@guma: "Múlt heten írtunk a putnoki uszodaalapkő-letétel, ahol a szakadó esőben adták elő a műsort a gyerekek Balog miniszter úrnak, aki viccelődött is egy kicsit velük."

Ezekbe a gyerekekbe az jön majd elő 15-20 év múlva, hogy ott csicskáztatta őket a politika. Ugy, ahogy bennünk ez jön elő a május elsejei dísztribünök kapcsán.

Azt mondja a nóta, aki hülye, az is marad. Az meg csak hab a tortán, ha valaki a politikai karrireje előtt egyházi ember volt.
@guma:
Re: Gyerekek
Minding is utàltam a human resources, emberi eröforràsok kifejezest, mert ilyen esetek mutatják, az embereket, gyerekeket nem termelésfolyamati eszközökként kell kezelni.
@GeoCracker:
Jó írás! "Az első parizerért küldött"- :-))) igen, most is hasonló percemberkék fújják fel a legjobban magukat, mert mögöttük a Párt
@guma:
senki sem merte aszondani annak a senkiházinak györgypétervagymijafasz, hogy kuss ebura fakó és mennyenek békével annyuk picsájába a tervüket is vigyék oda és ha nagyon akarják alcsúton megvalósíthattyák

brühüyyy

felháborító szarháziak nagyképűsége, jól pofán kellett volna baszni hogy legalább egy hétig ne tuggyon
@CsekklisztNo.10Reloaded: :)

tudod amikor 2010-ben kimondta a vezér, hogy nem XXI.sz-i munkát fog "szervezi" akkor rögtön tudni lehetett, mit gondol az emberről...

aki élt az 51-es, 60-as években az emlékezhet a hosszú kordésorokra amik a "nagy" építéseknél jelentek meg és haza csak "ritkán" mentek, majd a feketevonatokra akik, amik a "lapátrafogható" erőket szállították...
@látjátok feleim szümtükkel:

belőlem meg most is a szomorúság tör elő...
nem hittem volna, hogy még egyszer átélek ilyent.
@Heimdalll:

Peppet öntökön tetszettél szúrni magadat, az általad felsorolt országokban mindenhol progressziv adó van. Nyilván az adókulcsok határán lehet vitatkozni, és a helyi átlagbérhez kell mérni, Nagy-Britanniában pl a második sáv határa a minimálbér 2,8-szorosa nagyjából, ami nálunk bruttó 280 ezer forintnak felelne meg. Németországban 3 kulcs van, 0,15 és 42 (meg egy csomó más szabály). Úgyhogy kurvára nagyvonalú voltam a félmillióval.

Nem állitottam, hogy félmillió fölött csak sumákolva lehet keresni, azt állitottam, hogy nem "kemény munkával". Legalábbis semmivel nem keményebbel, mint a 100 000-t.
@Heimdalll:

A többi általad felsoroltért (manyup, stadionok, stb) pedig hosszú évek járnának kemény vasban normális helyeken. De senki nem állithatja, hogy Magyarország normális hely. Gyanitom, soha nem is volt az. És biztos, hogy soha nem lesz.
@rodeo36:

valami ordenáré felfogást közvetítenek az emberek szerepéről a világban...

annyira otrombák, hogy tudom: visszakapják még ezt kamatostól a sorstól.
@GeoCracker: majd később meglátogatlak... :D

vicc, de büszke vagyok: amikor más helyeken is felbukkansz. :)
@dr. jenőke (jenőke): :)

betartom a szavam. :D hoztam egy kis titokzatos múltat...

Konteo? Rejtély? Mágia vagy csak véletlenek sorozata?

offforever.blog.hu/2014/10/17/konteo_rejtely_magia_vagy_csak_veletlenek_sorozata
@DarthVader:

"és a helyi átlagbérhez kell mérni"

amit általában ágazati kollektív szerződések határoznak meg - nem az állam!
@guma:
Ha listen akkor mèg nem èltem. De èn minding hiszek a Vezírnek, ha aszondta itt teljes foglalkoztatás lesz, sőt munkaerőhiàny, akkor meg is csinálja. Csak még pont 5m közmunkást kell kreálni oszt jónapot.

Hihetetlen, nézed a régi hiradókat, nem hiszed amit látsz, már elkezdesz röhögni rajtuk oszt nézed a mai híradókat, nem hiszed amit látsz - és már nincs kedved röhögni.
Vakmajom.hu
"...az óriási EU támogatások mértékéről és hatásáról: elképzelni is nehéz, enélkül mi lenne Mo.n, a 3% növekedés az tkp. semmi ilyen brutális külső stimulus mellett, és így, ilyen hihetetlen pénzeső mellett sem éri el a GDP a 2008-as szintet."
@CsekklisztNo.10Reloaded:

tudod, ép ésszel fel sem fogható pl amikor az EU által fizetett emberek béréről LEMONDOTT!? lázárunk, (ami pár milliárd volt) hogy ne kereshessen többet a pályázatokkal foglalkozó tisztviselő, mint amit ők gondolnak... - na az a lojalitás és a kiszolgáltatottság követelményének olyan fokát vetíti elém ami már orvosi eset.
ezért linkeltem az Érdi csávót, mert szerintem csak ez a mód, amikor itthon nem szólhatnak bele a munkában a garancia ma már lassan az emberi léthez.

offforever.blog.hu/2014/10/16/ezt_az_erdi_szerszamkeszitos_hirt_jol_esett_olvasni
@guma:
De jó sztori!!! Igazad van, ez az egyedüli kiút, az abnormalitástól való elszakadás.
Megfüleztelek, nem ismertem a blogod:-)
@guma:

Mindig halál pontosan felismerem, amikor pótcselekvésként a zsebemben kívánnak kotoroszni, mert mindig ez a legegyszerűbb megoldás.
A tehetségtelen és tehetetlen fiskális szemlélet manifesztálódása, mert az úgy sokkal egyszerűbb, mint a strukturális problémákat megoldani, gazdaságot, kereskedelmet, oktatást fejleszteni, hatékonyságra törekvést, energiatakarékosságot ösztönözni, korrupciót visszaszorítani, adócsalások szintjét leszorítani.
Jelige: Vedd el attól, akinek van.
@Heimdalll:

az a baj, hogy már a zsebkotorászást nem pótcselekvésként űzik...
minden lépésüknél kiderül a politikusainknál (kinél előbb kinél később, kinél jobban, kinél gyengébben), hogy nagyon szeretik a tizedet, és a többi uradalmi bevételt szolgáiktól, mert fordítva látják a világot.
vezér már háborog, hogy a 35%-os áfát nem engedi az EU...
@DarthVader:

Látom ügyesen ketté vagy inkább többfelé választottad az egybetartozó, a "rendszert alkotó" problémákat.

Azt azért megkérdezem: Fajlagosan mennyivel növekedett/csökkent a központi költségvetés hiánya és az államadósság az önkormányzatokét is hozzászámítva, abban az időszakban amikor többkulcsos volt az SZJA? Mit oldott meg?

Nem az lenne az ésszerű, hogy azoknak a csatornáknak a keresztmetszetét szűkítsük, amelyeken számolatlanul elfolyik a költségvetés bevétele, mintsem újabb és újabb bevételi forrásokat fedezünk fel?

Az öntökön szúrásomhoz:

Esetleg meg lehet vizsgálni a tagállami jövedelemsávokat, az azokhoz rendelt adókulcsokat, és máris azok töke/suncija kerül veszélybe, akik a magyarországi viszonyokra példálóznak az angol, a német vagy a svéd progresszív adókulcsokkal.

Végezetül.

Mindaddig amíg a magát szociálisan érzékenynek "beállító" (valójában hazudó) ellenzék szavazatoptimalizálós célzattal mantrázza az egykulcsos-többkulcsos adózás ellentmondásait, miközben ezzel egyidejűleg halvány lövése nincs az offshore biznisz, az ÁFA csalás, a korrupció, stb. problémáinak felszámolására, vagy legalábbis lényegesen kisebb mértékűre faragására, addig hiteltelenek az országjobbító szándékai, közöttük különösen a szegénysorúak felemelésére szajkózott szlogenjei.

Jé, az uniós pénzek felhasználását nem is említettem.
@CsekklisztNo.10Reloaded: "gyerekeket nem termelésfolyamati eszközökként kell kezelni."

Nem értek veled egyet. Gyerekkoromban, ha egy gyerek valami olyasmit művelt, ami veszélyeztette az életét, pl. felmászott a fára, félő volt, hogy leesik és kitörik a nyaka, akkor az öregek azt mondták, nem baj, majd csinálnak helyette másikat.
@Heimdalll: 2Mindaddig amíg a magát szociálisan érzékenynek ... halvány lövése nincs az offshore biznisz, az ÁFA csalás, a korrupció, stb. problémáinak felszámolására,..."

Te mekkora naív bárányka vagy!

Gondolod, hogy akik a hatalmat gakorolták és gyakorolják, azok mielőtt egy jogszabályt megszavaznak, nem gondolják át, hogy az nekik mekkora hol, mikor és hátrányt, illetve előnyt jelent? A saját hátrányára melyik kormány savazott 90 óta???
@guma: "...hittem volna,..."

No erre szokom én mondani, hogy hinni a templomban kell.

Sajnos a világ egy kicsit olyan, hogy egyet előre, kettőt hátra, de szerencsére néha elvétődik a számítás, és kettő előre, egy meg oldara sikerül.:D:D:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Érdekes, és a politikusok szájából már-már visszataszító ez "magyar nemzeti" erőlködés
Nekem hazám van,több nációs népem, akivel közös nyelvet beszélek,közös viselkedési norma-követelményéhez alkalmazkodom stb.és hogy ez a földön itt van és ezt Magyarországnak /magyarnak/ hívják ez már csak az elődeink döntése
@látjátok feleim szümtükkel:
Teljesen igazad van, biztos én is valami pótlékként jöttem napvilágra, sőt elismerem, h a zanyák tulajdonképp pusztán szülőgépek , apjukok meg szaporítógépek :-) De vigyázni kell, mert a haziasított férfiaknak )nem nekem) egyre kisebb a spermaszámuk ,így a NERutánpótlás egyre nehézkesebb, és ez nagy probléma, mert így nem lesz elég közmunkás!
"MSZP oligarchák végnapjai jönnek"
Csak már látnám!
@CsekklisztNo.10Reloaded: "...a haziasított férfiaknak ...egyre kisebb a spermaszámuk ,így a NERutánpótlás egyre nehézkesebb, és ez nagy probléma, mert így nem lesz elég közmunkás!"

Basszus! Még majd kénytelenek lesznek a jó oligarchák is közmunkázni, mert a cöf elég aggkort mutat magáról. :D:D:D
@Heimdalll:
Kedvenc témám az egykulcsos adó, ezért nem tudom megállni, hogy néhány szempontomat ne írjam meg.
Miért nem hatékony az egykulcsos adó?
Véleményemet a hazai viszonyok tükrében adon közre.
l. A bérek a teljesítmények pénzbeni kifejezői, arányai társadalmilag elfogadottak, sok éves tapasztalat után alakultak ki.
Amikor úgy állítod be ezt a kérdést, hogy az emberekből az irígység beszél, és azt mondják, hogy akinek több van, attól el kell venni, ez nem igaz.
Az emberek igazság- és realitás érzéke nem fogadja el a béraránytalanságokat hozadékuk láttán.
2.A munka maga a természet átalakítása az emberi szükségletek kielégítése érdekében, és ha ez bérben kifejezve a szükségletek sokszorosát jelenti, akkor felesleg keletkezik az egyénnél, amely a fogyasztásán túl keletkezik. Ezt a felesleget improduktív vagyon tárgyakba fekteti, amelyet kivon a gazdaságból, és társadalmilag kártékony gazdasági hátrány generál. Kivéve, ha nem a bővített újratermelést célozza meg. Nálunk ez nem megy, mert nincs piac, nincs kereslet. Ezt a véleményemet támasztja alá az egykulcsos gazdasági igérete, amely a gazdaság fellendülését remélte. A terv nem jött be, a jövedelem többlet kivándorol külföldi holt tőkeként a bankokba, 20 milliárd Ft/hó.
3. Az egykulcsos adó a torz bérezési gyakorlatot tovább rontja, mert önmagában évi 500 milliárd FT adókiesést jelent az országnak.
Csupán megjegyzem, hogy Varga a következő 3 évre iszonyú, 1.700 milliárdos kiadás csökkentésről beszélt. Ebből a 3 év alatti 500 milliárd/év=1.500 milliárd, és már nem is lenne szükség megtakarításokra.
Tehát nem helyes csupán az egyén szempontjából véleményt alkotni, hanem a gazdasági folyamatokra is figyelemmel kell lenni, mint a társadalom egészére ható legfontosabb tényezőre.
@guma: Köszönöm :-)

Különösen, mivel az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam a napi viziókat :-)
@GeoCracker:

No erre a perre én kíváncsi vagyok:D
Meg egyébként kit is akar perelni? Az USA-t, mert nem engedi beutazni, meg egyénként is, ez a jog nekie jár alanyi jogon?
Kevés a gyerek, ezek a fijatalok nem akarnak szaporodni paracsszóra.
na, a fidesz épp szabadul meg Lajostól.

A puch- és verestelenítés hogyan áll?
süti beállítások módosítása