Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.29. 08:09 Fabius

Csá, Ferikém, csá!

Címkék: bokros lajos balfaszok falus ferenc önkormányzati választás 2014

Azt terveztem írok valami frappánsat Falus visszaléptetéséről, de...Nem bírom abbahagyni a röhögést. Ez van. Ha jól meggondolom a tényt, hogy a három összefogó alakulat egy darab épkézláb főpolgármester jelöltet sem volt képes összehozni, nem is szükséges kommentálni. 

falus-ferenc.jpg

Csak, hogy világos legyen: a baloldali összefogók beálltak egy jobboldali jelölt mögé úgy, hogy a főpolgármester választáson a három és fél párt logója közül egy sem lesz választható alternatíva. Na, hát mi a siker, ha nem ez? 

402 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr736740491

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hungarizált főpolgármester-jelölt 2014.09.29. 11:14:05

Falus megBokrosodik, ha lehet hinni az Index információinak:  Visszalép hétfőn a főpolgármester-jelöltségtől Falus Ferenc, tudtuk meg. A visszalépésről már a múlt héten elkezdődtek az egyeztetések, a Falus mögött álló pártok (MSZP, DK, Együtt-PM) ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fijjúk, vigyázat, már nem csak a szappanért nem szabad lehajolni.

Bokorba vizelő férfit erőszakoltak meg az Oktoberfesten
www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/09/29/bokorba-vizelo-ferfit-eroszakoltak-meg-az-oktoberfesten/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én nem bántottam. Én ŐT soha. Csak felhívtam azon kommentelők figyelmét, akik baromi naivan képzelik a baloldali megújulást. Október 12. után kezdődik az igazi verseny a baloldalon. Gyurcsány-Szigetvári-Tóbiás.
@Habakuk999: De, hogy akarod Gyurcsányt kikerülni?
@Sir Bates dö Hól: "elnézést, de van egy árnyalatnyi különbség a "zárolni" és a "lefoglalni" közt... a diplomáciai védettség meg a "szent jogok" egyike..."

A lényege mindkettőnek az, hogy a tulaj nem tud a vagyonával rendelkezni. Egyébként elvannézve.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: korunk horváth rozija. vagy az lévai anikó? erős verseny, ott van még stahl és a norbi is.
@Habakuk999: "Alapvetően ott a gond, hogy nincs olyan hiteles fecske, akiről el lehetne hinni, hogy nyarat tud csinálni. Egy sincs."

No de nem is egy fecske csinálja a nyarat.:)
"Hosszas küszködés után erre a semmitortára sikerült felhelyezni a Falusferit marcipán formátumban, de ő szépen lenyalogatta magát róla, egészen Bajuszlajos alá a közvélemény-kutatásokban. Ami azért – tekintettel Lajos feledhetetlen múltbeli érdemeire – elég erős teljesítmény, hogy aztán a végén kisasszézzon az „én vagyok az egyetlen, akit három párt támogat” –összefogásából, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy az eleve igen széles összefogás még szélesebb lehessen. A kis- és mikropártok mellett nemlétező pártoknak is helyet adva benne.

Egyúttal példát is mutatott minden jelöltnek, mert ha mindenki visszalép Bokros javára, akkor Bokros nyer. Be kell látnunk, ez tényleg így van…
Falus jelölése eleve értelmezhetetlen volt, hisz a megnyerhetőnek tekintett 6-10 kerületben pusztán azon múlik a polgármesteri szék, hogy a főpolgármester-jelölt mennyire erős személyiség, mennyire népszerű, és hány kis százalékocskát tud hozzárakosgatni az elkötelezettek mellé a bizonytalanokból. Falus pedig minden, csak komolyan vehető, erős jelölt nem. A Tarlóspisti legyőzése sosem volt komolyan vehető opció, viszont a kerületek számában simán kiharcolható lett volna egy döntetlen vagy ahhoz közeli eredmény, ha lett volna akár egy ember is a három pici baller pártból, aki képes alapvető kognitív műveletekre."

www.tutiblog.com/2014/09/csapolj-lajosnak.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Unalmas vagy. Mert a Jobbik aztán aratni fog Budapesten.
@V-PORT: Nem számítok ilyesmire, de szerintem ők se. :)
@V-PORT: Azért azt ne felejtsd el, hogy Gyurcsánynak mára lényegesen nagyobb lett az elfogadottsága, mint pár éve, minden ilyenirányú kisérlet ellenére nem öklendeznek tőle nagy tömegek olyan vehemensen.
@V-PORT: Amúgy meg. :)

"Van két hetük a baloldali kreatívoknak, hogy felépítsék Bokrolajost, mint a demokrata ellenállás új vezéralakját. Az ő személyét és múltját, az ő állítólagos „antibaloldaliságát” és szélsőséges kapitalizmusát kell összekötni a szociálisan érzékenykedő, pénzeket osztogatni kívánó helyi jelöltekkel. Az ingyenes bölcsődéket fejleszteni akaró kispesti jelölt a tandíjmágussal fogja bódítani a nyugdíjasokat. Ravasz egy terv…

Hogy visszakanyarodjunk a bevezetőben feldobott két kérdésre. Kik vagyunk mi? Szociálisan érzékeny baloldali demokraták, akik támogatnak egy szélsőliberális gazdaságpolitikust. És mit akarunk? Nem nagyon csúnyán kikapni." :)
@nedudki74: "...a látszat megmaradt volna, hogy van valami elképzelésük a világról, hisznek valamiben, van egy programjuk, amit meg akartak valósítani..."

Szerintem hülyeséget beszélsz.

A jobboldali istenfélő ember azt vallja, hogy lopni nem szabad, ölni nem szabad, a más feleségét elszeretni nem szabad, a szegénynek segíteni kell stb. Szerinted baj az, ha a baloldaliak beállnak egy olyan ember mögé, aki istenhívő, konzervatív nézeteket vall ( meg a felsoroltakat is ), oszt ezzel kinyilvánítják, hogy elfogadják ezeket az elveket a sajátjuk mellett is? Mellesleg sazerinted mi az amit a balosok úgy általában másként mondanak, ami eltér a fidesz ígéreteitől, tetteitől?
@V-PORT: Tóbiás, Tóbiás, hol hallottam én ezt a nevet?
Csak nem valami rettenthetetlen ballisztáni hadvezér?
@Mariann19: "Ma úgy néz ki, hogy a választások nem az egyéni tudat alapján történnek, hanem alattomos szándékú anyagi juttatások által."

Ez így van. Pl. ma Magyarországon nem jár alanyi jogon segély, hanem kell hozzá "min. 30 nap közmunka egy évben". Na most, ha K. Rózsika nem kap közmunkát, mert mondjuk beszólt a polgármesternek, hogy nem akar 30 kilós betontömböket emelgetni, akkor nem kap segélyt se, ott marad egy fillér nélkül!!!
Arról nem is beszélve, hogy csóró polg.mesternek hány segget kell kinyalnia odafönt, hogy biztosítva legyen a falu rászorulóinak a közmunka-lehetőség (alamizsna és rabszolgamunka).
@V-PORT: A "baloldal" fő problémája nagyjából most is abból áll, amiből húsz éve: nemlétező fasiszta veszély elleni harc, vulgármarxista történelemfilozófia némi liberál-kozmopolita felöntéssel, totális exkluzivizmus, a másik fél morális, szellemi és politikai diszkvalifikálása, „vagy mi győzünk vagy Mucsa lesz itt és félelem”, totális behódolás a globalista világerőknek némi köztársasági maszlaggal tálalva.
A fő különbség az a korábbi, sikeres korszakokhoz képest, hogy oda a sajtó-monopólium, a véleményterror alkalmazásának lehetősége, Korniss egykoron tényleg (közel-)mindenható 5000 értelmiségijének nyavalygása már szinte senkit nem érdekel (lásd: Szárszó, 2013), s ha mindez nem lenne elég, teljesen fegyelmezetlen a politikusi gárda, amely erősen arra mutat, hogy az eleve esélytelennek tekintett közös győzelemnél mindenki fontosabbnak tartja a saját pecsenyéjének sütögetését. Az ellenfél pedig erősebb, mint valaha.
@parti_giano: Mondjuk áprilisban sem, csak akkor úgy tettek, mintha igen. Van az úgy, hogy nem jön be.
Szerinted mi a helyesebb, hazudni, mert már csak két hét van, vagy belátni, mert még van két hét?
@V-PORT: Azt a szent embert? Hogy kkikerülni? a lába nyomát is őrizgetném..
@ausländer Sipi:

Semmit nem oldana meg Sipi, pláne egy önkormányzati választáson, ha a mai ellenzék nyerne. Pont hogy konzerválná azokat a viszonyokat, amiket te is feszegetsz.
@parti_giano: "a heti lottószámokat kérdezd meg már tőle. bartus tényleg egy fenéomén."

Hátradőlök, és várom, hogy egy olyat mondjál, amit Bartus nem mondott meg előre, csupáncsak azért mert tanult történelmet, és van benne egy kis empátia. Hozok egy teát is. :) Nem kell ahhoz fenoménnak lenni, csupán gerincesnek, hogy valaki kiálljon az alkotmányosság mellett. Mint már írtam, a jóérzésű balos választók azért nem vették komolyan a baloldal nyivákolását az Alkotmány megpuccsolása miatt, mert az tartott kb. három hétig. Ha az ellenzék semmi mást nem csinál az elmúltnégyévben, mint hogy nem megy vissza a Parlamentbe, miután kivonult onnan, akkor talán leesett volna már a gondolkodó választók legnagyobb részének, hogy mit kéne csinálni.
Azt már majdnem mindenki tudja, hogy valami nem stimmel ebben az országban. Eddig "csak" a trafikosok, földtulajdonosok és tanárok tapasztalták meg, hogy a NER-en kívül labdába sem rúghatnak (trafikmutyi, NAK vétójoga az eladásnál, KLIK), szóval körülbelül az egész ország tudja, mi vár mindenkire.. Csak a jelenlegi ellenzék az, aki még dalolva és hazudozva menetel a Parlamentbe, és maroknyi elbutított híveik tapsolnak ehhez.
Nem véletlen, hogy sok ember apátiába esett, és nem tudja, hogy mit kéne csinálni, mert tudják, hogy a NER gyilkolni fog, de az ellenzéket is jobb elkerülni, mert nem védik meg őket.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A közmunkához való jogosultság szabályozása olyan, hogy a feltételekkel szándékosan kizárják az érdekelteket.
Pl. egy családban egy fő kaphat közmunkát.
Láttam a napokban erről egy riportot. Ilyen helyzetekre az a megoldás, hogy a házaspár elválik.
Az egyedülálló pedig addig nem kap közmunkát, amíg a családos előtte áll a sorban.
A polgármester pedig szenved, mert tele van együttérzéssel és segíteni akarással, de mit tehet, ha ebben az országban még közmunka sincs.
Ez lenne az a gazdasági teljesítmény, amellyel
megelőztük az eu-s tagállamokat?
Mikor nyílik fel az emberek szeme, hiszen ez a drámai helyzet testközelben zajlik?Ez sem elég?
@DarthVader:

Bajnai jóval később alakított pártot, eredetileg ernyőszervezetről volt szó.
@V-PORT: hát... nem egy gyorsreagálású hadtest az a brigád, aki tökön rúgja saját magát, aztán két hónap múlva összeesik.
persze, így jó. most már egyenesben van minden. rohanhatunk neki az ellennek, mint a szigetvári hős.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem felejtelek, mennem kell. de visszatérek, mint magdi anyus a közértből, s válaszolok.
@Habakuk999:
" tahósítva van, s nem szólunk hozzűá"

Velem is ritkán esik meg, most valahogy nem figyeltem :)
@parti_giano: Lett volna esélye valakinek Tarlóssal szemben?
@Mariann19:

Szerintem nem jogosan, szimpla irigységről van szó. :D
Főváros nincs vidék nélkül, és fordítva. Csak azt mondom, biztosan nem tesz jót a kampánynak, hogy a "demokraták" nagy ívben tojnak a vidékiekre, mondván úgyis csak a főváros nyerhető. Esetleg, talán. Totál megfeledkeztek róluk hirtelen és ezt megjegyzik a zemeberek, zsebre teszik 2018.-ra. Amúgy is prüszkölnek miatta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A "baloldal" fő problémája nagyjából most is abból áll, amiből húsz éve: nemlétező fasiszta veszély elleni harc,"

Rossz helyre írtad a tagadószócskát: a létező fasizmus elleni nemharc, helyesen. A baloldal legnagyobb bűne, hogy nem adott identitást az embereknek, vagyis nem segített az identitásképzésben. Mert az, hogy magyar az ember, meg lehet élni anakronisztikusan, visszahúzó, önző nacionalista módon, ezt adta a Fidesz.
Na most, a nagy kérdés, hogy legyen valaki magyar a 21. században, ha nem akar olyan lenni, mint a Fideszesek?
@ausländer Sipi:

Gőzöm nincs. A társadalom tehetetlenségét kellene valahogy megmozdítani, hogy ne körben járjon. Talán az Aronson professzor kiötöl majd valamit. :)
@Mariann19: "Pl. egy családban egy fő kaphat közmunkát.
Láttam a napokban erről egy riportot. Ilyen helyzetekre az a megoldás, hogy a házaspár elválik."

Ez sajnos régen is így volt a segéllyel, csak egy fő kaphatott a családból. Nem kérdés, hogy hozzá kellett nyúlni ehhez a rendszerhez, és jó ötletnek tűnt, mikor a baloldali kormányok kidolgozták a közmunka-programot.
Nem emlékszem, hogy pontosan hogyan is akarták megvalósítani, talán nem iylen elcseszetten. Ha Hitler azzal került be a tankönyvekbe, hogy autópályákat építtetett közmunkával, akkor Orbán azzal, hogy elvált nőkkel építtette újra Magyarország járdáit, és ez sajnos nem vicc ...
@Husz_János_Puszita:
Mint oly sokszor, a Fidesz a választások előtt is a jól bejáratott módszerrel operál.
Az elmék homályosítása érdekében szembe állítja a fővárost a vidékkel.
Mindkét célcsoportot elbódítja látványos támogatásával, miközben minden erejét a fővárosra összpontosítja, mint a főbb veszélyforrásra, mivel a fővárosi esélyei nem olyan rózsásak, mint vidéken.
Nézd meg. Kezdetben mindkét félnek bedobta a mellőzöttség érzetét, utána hol a vidék mellé állt, hol a fővárost preferálta.
Játszadozik az állampolgárokkal, mint macska az egérrel.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nekem a közmunka programmal két problémám van.
Az egyik, hogy a munka hasznossága nem szempont.
Ugyanis amennyiben ezt fontosnak tartanák, a lehetőség mellé fel kéne állítani olyan - akár központilag szervezett - tevékenységeket, ha ez nem megy, iránymutatást, amely mérhető teljesítményeket hozna létre.
Még nem hallottam, hogy pl. gátakat építettek volna, vagy preventív célú létesítményeket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És? Ez aztán baromi rossz dolog. Meg baromira érdekel valakit. Áprilisban lettek volna ennyire aktívak Mesterházyval.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: hasonlóképpen gondolom
(ráadásul a teát is szeretrem)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

" Ha az ellenzék semmi mást nem csinál az elmúltnégyévben, mint hogy nem megy vissza a Parlamentbe, miután kivonult onnan,"

Találós kérdés: Ki volt az, aki felvetette, hogy bojkottálni kell a következő választást? És mi lett a reakció?
@Mariann19: Kedves Marian!
Túl sokat gondolsz a fideszről.

Hidd el, nincs ott más elképzelés, csak hogyan lopjuk el a következő hét év uniós támogatásait.
@V-PORT: "Nem kell megzavarni az embereket Szijjártó Péter villaügyével..."

Igaza is van. Majd legközelebb azembereknek is jut villa a kanál, és a lé mellé.
@Habakuk999: Szia!
Én elhiszem, hogy a Fidesz szándéka az eu-s pénzek lenyúlása, de ehhez "infrastruktúra" is kell.
Most, a választások hajnalán is azon munkálkodik, hogy kizárólagos hatalommal ágyazzon meg magának a 2014-2020-ig tartó ciklus
eu-s pénzek módszeres elsíbolásának.
@Mariann19: "Az egyedülálló pedig addig nem kap közmunkát, amíg a családos előtte áll a sorban."

Úgy emlékszem a szoci kormányok a segélyezést nem differenciálták úgy, hogy az egyedül álló nem kap, amíg családos áll előtte a sorban. Az egyedülálló ezek szerint dögöljön meg? No ha ezt értik az emberek, és mégis hagyják, akkor nincs miért küzdeni, nem is kell erölködni, hogy a fejük az asztal fölé kerüljön.
1000x megállapítottuk már itt a blogon is, hogy a magyar szavazót nem érdeklik olyan dolgok, mint alkotmány,jogállam,sajtó- és szólásszabadság,magántulajdon,stb.
de azt várjuk az ellenzék jelöltjétől, hogy...mit is?
mivel kampányoljon?
mi legyen az üzenete?
mit szeretnénk?
új alkotmányt?
elszámoltatást?
új médiatörvényt?
vissza manyupot?

mi az amivel a teljes fidesz-jobbikon kívüli részt meg lehet szólítani, úgy, hogy el is menjenek szavazni?
300 Ft-os népszavazás.
szabad-e ígérnie valami kedvezőt, vagy mondja csak az igazat, a kurva nehéz rendrakásról?
legyen inkább populistább a fidesznél?
!!!REZSIELTÖRLÉST!!!

Milyen jelöltet akarunk???
Győzhet-e a fidesz populizmusa ellen?
Ha győz, tud-e kormányozni, hagyják-e?
Nem csak a fidesz, hanem saját párttársai!
@punkfrog: szerintem nem kéne a hüle szavazókra mutogatni a hüle politikusok helyett

és az sem igaz, hogy nem érdeklik ezek a dolgok, mert igenis érdeklik
kit az alkotmány, kit a rezsi

a politika művészete pont az, hogy képes vagyok az inhomogén többséget megszólítana úgyí, hogy mindenkinek kínálok valamit.

"a szavazz rám, mert benn akarok ülni valahol" nem biztos, hogy eredményre vezet
@V-PORT:
"Nem kell megzavarni az embereket Szíjjáártó villaügyével."
A világért sem.
Különösen, hogy turisztikai látványosság lett a villa.
Igyekezni kell megnézni, mert hamarosan az utca végében már idegenforgalmi adót szednek be, hogy meg legyen a fedezete az ingatlan átírási illetékének.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Az egyedül álló ezek szerint dögöljön meg?"
Úgy gondolják a humánus agyukkal, hogy az egyedülálló úgyis olyan magányos, nincs felelőssége senkiért, oldja meg.
Embertelen társadalom kiépítése folyik itt!
@V-PORT:

"Bele kellett volna állni, egyedül. Nem várni az Lmp-re. Mert mire észbe kaptak azt Mszp már feleszmélt."

Az ominózus 2012 november végi LMP kongresszus döntése után akkora volt a szocik rökönye, hogy három napig nem merték elhinni, tényleg ekkora mázlijuk van, és Schiffer - meg a sleppje - tényleg ennyire nem akar az ellenzék véleményformáló erejévé válni. 3 napig ültek néma kussban, lélegzetet visszafojtva, hátha mégsem igaz.

Aztán magukhoz tértek és jött a zellenzék legerősebbje lemez meg a kiszorítósdi. Azt mondjuk jól csinálták, beszopattak vele minden más szereplőt.
@V-PORT:

Gyurcsány hadd legyen ott. Tőlem hangos is lehet. Aztán akinek szimpatikus az majd rá szavaz. Akinek meg nem, az majd másra.

Nem ezt/őt kell nem elfelejteni.

Hanem a tényt, hogy választást nyerni és Orbánt rendszerestől elzavarni úgy lehet, hogy lesz valaki akire többen szavaznak, mint Orbánra. Mert azzal speciel ő sem tud mit kezdeni. Nem összefogni meg szétszarni kell, hanem egy olyan alternatívát állítani, amire többen szavaznak, mint amennyien a Fideszre fognak.

Ezt tényleg nem kéne elfelejteni.
@Fabius: Látszik, hogy nem érted te a magas ellenzéki politikát Fabius.

Itt szövetségi rendszerek vannak, meg tárgyalások közös jelöltekről, meg nem közös jelöltekről, meg ide oda- visszalépések, ez humánpolitika ha nem tudnád.

Ki ér rá ebben a nagy tumultusban programmal, meg nép megszólítással meg alternatív vezetési strukturákkal foglalkozni?
@Habakuk999: "a politika művészete pont az, hogy képes vagyok az inhomogén többséget megszólítana úgyí, hogy mindenkinek kínálok valamit."

teljesen egyetértünk.

de a mai Magyarországon, mivel lehet megszólítani, választásra bírni őket?

egyébként mit szeretnénk, mi, szavazók?
nekünk itt a blogon milyen jelölt felelne meg?
meg tudjuk fogalmazni az elvárásainkat?
ha esetleg csak 70%-ban felel meg az általunk támasztott követelményeknek, akkor kuka?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: miért csupán baloldal... miért nem hiányolja senki a jobboldal hiátusát?... (azért úgy nehéz ráikszelni valakire, hogy tudod, csupán a "kevésbé szar" tolvaj)...
@punkfrog: Szerintem pl azzal, ha a választási kampány nem az elméleti székekért folyna, hanem pl egy programról.
Kínálatról.
Ez rossz volt így, ehelyett ezt szeretnénk.

Az igaz, ehhez nem ártana néhány olyan ember, aki el tudná hitetni magáról:
tudja mit akar, tudja hogyan akarja
tudja, hogy képes megcsinálni

rendszerváltás, nem orbánváltás, az kevés - valódi - szerintem ez elég sok mindenkit vonzana, mindenkit a maga szája íze szerint
@V-PORT: "Csak felhívtam azon kommentelők figyelmét, akik baromi naivan képzelik a baloldali megújulást. Október 12. után kezdődik az igazi verseny a baloldalon. Gyurcsány-Szigetvári-Tóbiás."

Tóbiás egy nagy nulla, Szigetvári egy piarista diákból lett vakondok, Gyurcsány meg Gyurcsány. Értsd meg, ezek sehol sem lesznek már 2018-ra, ha lemegy ez az utolsó bohóckodás, és maradnak az eddigi hazugságaiknál. (Max. Szigetvári, ha majd átáll a Fideszhez.) Nem lesz mögöttük választói akarat, ami megvédené őket attól, hogy Orbán bedarálja őket a pártjaikkal együtt.

Egyébként meg nem tudom, mi oylan bonyolult a megújulásban? Elő kell venni a tákolmányt, elolvasni a bevezetést, és feltenni magadnak a kérdést: tudnál-e esküt tenni rá, ha ettől függne az állásod? Ha a válasz nem, akkor tudod, hogy az Orbán-rendszer alapja milyen alkotmány, és demokraták nem szavazhatnak egy hazug alkotmányra.
szalaykor.blog.hu/2013/05/15/a_szalay_kornek_az_alaptorveny_modositasara_tett_javaslata_1_resz
@Habakuk999:

Csak 3 kérdés:

Tud-e az EU arról, hogy a magyar kúrmány a maga hasznára fordítja, vagyis vágja zsebre + haveroknak osztogatja az EU-s pénzeket?

Ha igen, mit szólnak hozzá ott Brüsszelben?

Ha igen, mért nem tesznek semmit ez ellen?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: És aztán felébredsz. Olyan nincs, hogy tiszta szüzek jönnek, és megmutatják. Ezt kellene már megérteni. A Jobbik és az Lmp is tele van olyan arcokkal, akik valamilyen pártban, vagy a Kgb-ben már voltak.
Ne legyünk naivak. Ez a valóság.
@Fabius:
Evvel a bizakodással nem vagy egyedül, de ha valaki alternatíva óhajt lenni a selejt ellenében, az hol van? Mert ugye marha nagy bölcsesség(?) - viszont igaz - hogy a kampány a választás másnapján kezdődik.

Te látsz valakit? Mert én balfaszokon kívül senkit, és igen, az ismerőseim körében sem megy tovább a "bárkirebazmegcsakazórbányrane!" - szemlélet. Én is ezt gondoltam eleddig, de valahol meg kell húzni a határt. Na de...?
@Fabius: "Hanem a tényt, hogy választást nyerni és Orbánt rendszerestől elzavarni úgy lehet, hogy lesz valaki akire többen szavaznak, mint Orbánra."

Ez szerintem képtelenség.
1. Min. 20 év, mire felépíti magát egy oylan politikai erő, amelyik több szavazatot tudna szerezni, mint a Fidesz és Jobbik együttvéve (+LMP). De ez is csak akkor sikerülne, Ha lenne: szabad sajtó Magyarországon, ha nem lenne: királyi TV, rádió, amelyik ontja a hazugságokat, és ha nem lenne az összes erőszakszervezet a Fidesz kezében, a NAV-ot is beleértve stb.
2. Nagy hibának gondolom, ha nincs B-terved. A B-terv jelen esetben azt jelenti, hogy mit csinálsz, ha egy basi-uralmat nem tudsz a saját térfelén megverni?
@V-PORT: "És aztán felébredsz. Olyan nincs, hogy tiszta szüzek jönnek, és megmutatják. Ezt kellene már megérteni."

Ahogy a magyar mondás tartja: minek megy a szomszédba fosért, ha itthon szart is kaphat. Ha nem jó nekem a Fidesz, nem szavazok arra, aki a Fideszt tartja a hatalomban.
Azért beszélünk el egymás mellett, mert én a passzív ellenállás híve vagyok, te meg még reménykedsz, hogy választás útján lehet leváltani a Fideszt.
@punkfrog: "!!!REZSIELTÖRLÉST!!!"

Szerintem a rezsi lesz a fidesz sírásója. A végtelenségig ugyan is nem lehet csökkenteni, mert a beszerzési árak nem engedik. Egyszer kénytelenek lesznek emelgetni is. No majd akkor nyílik nagyra sok ember szeme.
@látjátok feleim szümtükkel:

Jajj hagyjuk már ezt. Az egész eddigi "rezsicsökkentés" egy kamu, egy ÁTVERÉS volt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ez így van. Én nem hiszek abban, hogy baromira bízunk abban, hogy majd jön valaki, aki olyan tiszta lesz, mint a hó, és mi rászavazunk. Ezeknek az embereknek van három évük. Nem hiszem, hogy ennél lesz lejjebb. Ami azért jó, mert már csak felfelé lehet. Véres lesz. Ez lesz a mi magyar Trónok Harcunk.
@DarthVader: "Találós kérdés: Ki volt az, aki felvetette, hogy bojkottálni kell a következő választást? És mi lett a reakció?"

Nem tudom, ki volt, aki elsőként felvetette. Gondolom, le lett hurrogva, hogy az "emberek nem értenék meg".
@V-PORT: "Ami azért jó, mert már csak felfelé lehet. Véres lesz. Ez lesz a mi magyar Trónok Harcunk."

Csak konkrétan nem mehet oda Mari néni és Pista bácsi, hogy jöttünk vissza a hatalomért, mint az Aragorn, mert mi vagyunk a NÉP. :) Igazuk lenne, csak kell valami képviselet is, akik konkrétan intéznék az ügyeket.
@Fabius:
ezt írád:
"
Fabius 2014.09.29. 16:01:45
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az egyetlen amiben én bízok, hogy a következő laska után lesz elég idő kihordani a szemetet, és lesz aki megpróbál valami nemorbántól többet mondani 2018-ra, amit mondjuk hajlandó leszek elhinni neki.
"

tudod ugye, hogy a világtörténelem minden egyes Messiását azok gyilkolták meg akiket meg akart menteni a Jézust keresztre küldték (ezt ma már vitattyák?) de legalábbis nem lett belőle új zsidó király

ti álmoggyatok szépeket, a dunyhát húzzátok a fejetekre és tegyetek ki egy táblát az ajtótokra, következő messiásig alszunk, hátha szépet tudunk álmodni...tudod e hogy halottak nem álmodnak?

brühüyyy
Nem nagyon akartam en beleszolni, pl. a hetvegi poszthoz se szoltam semmit, es ez sem zaklatott fel igazan, csak igy estere.

Ugyanis a poszt sajnos, a Fabiusra az utobbi idoben egyre inkabb jellemzo leegyszerusito, fikazo stilusban es tartalommal irodott. De eleg sokan sok felet irnak velemenykent is, ugyhogy ugy erzem, hogy nemileg cizellalom a dolgot, kifejtve allaspontomat:

Nos eloszor is ez a Falus ugy LEGNAGYOBB mertekben az Egyutt sara, vagyis igyekezzunk nemileg disztingvalni!

Az MSZP, mint meg mindig legnagyobb ellenzeki part, aligha remelhette, hogy a fopolarmester-jeloltjuknek eselye lenne ossz-ellenzeki tamogatast szerezni.
Ez fuggetlen attol, hogy eppen az onjelolt Horvath Csabat kellett volna elfogadni, vagy netalan a szocik kepesek lettek volna egy Rudy Giuliani-kaliberu figurat jelolni (ez utobbi esetben persze mar kerdeses a dolog). De el nem hagyangolhato TENY, hogy az EP-valasztas bp-i eredmenyei alapjan a 3 part kozul a legkisebbek lettek, harmuk osszszavazatainak pedig 30.5%-at kapta szoci jelolt.
Vagyis nyilvan valo volt, hogy szoci jelolt nem lehet, plane nem Horvath. Es akkor a keruleti utovedharcokat meg nem is emlitem.

A DK ugyesen lavirozott, es az obudai fiaskotol eltekintve egesz turhetoen teljesit(ett). De hiaba lett eppen egy hangyafasznyival az elso a bp-i EP-szavazatok tekintetetben, a masik ket part, akik meg egy eve javaban ot hibaztattak mindenert, aligha bolintottak volna ra Gyurcsany barmilyen jeloltjere is. Igy aztan meggyozodesem, es remelem ezt Balazsovits is tudta, hogy az o "futtatasa" bizony csak alibi volt. Oszinten ki szavazna szinhaz igazgatot (fo)polgarmesternek? (Amugy semmi gondom a szinhazi emberekkel...)
Persze nem tudjuk, hogy Falus kivalasztasanak folyamataban mennyire vett reszt a DK es esetleg Gyurcsany maga...

Az Egyutt. Nekik aztan minden "osszejott" rendesen. Bajnai a bejelentessel igazan varhatott volna meg, de maga Falus jelolese sem lett siker.
Marpedig nagy szukseguk lett volna egy fontos pozicioban levo, es a mediaban gyakran szerepel(tethet)o valakire. A part pedig elegge magarahagyta Falust. Mert ugye ha kell, akkor bizony komoly gyamsag ala kell venni, vagy gyorstalpalon alapveto kampanytechnikakat a fejebeverni. (Ha valaki latta a Game Change cimu filmet Sarah Palinnel kapcsolatban, akkor erti mire gondolok).

Nem ohajtok vitaba bocsatkozni, mert annyiszor leirtam a velemenyemet es amugy sem vagyok olyan hangulatban, de ahogy olvasgatom, Sipi es a Sotet Nagyur kommnetjeivel javareszt egyetertek.
@Amadeus62: "Ha igen, mit szólnak hozzá ott Brüsszelben?
Ha igen, mért nem tesznek semmit ez ellen?2

Jó múltkorijában pl. a Gordon kérte meg őket, hogy ne léptessék életbe a szankciókat, ha jól tudom.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Ennyi? Tényleg ennyire szarnak ott Brüsszelben, hogy hova kerülnek itthon az eus milliárdok? Azért ez mindent elmond róluk is.
@V-PORT: "Ezeknek az embereknek van három évük. Nem hiszem, hogy ennél lesz lejjebb. Ami azért jó, mert már csak felfelé lehet. Véres lesz. Ez lesz a mi magyar Trónok Harcunk."

Bocs, az előbb kimaradt. Ezek az emberek: "Gyurcsány, Szigetvári, Tóbiás", mint írod. Kizárt dolognak tartom, hogy ezeknek akár egy évük is lesz az októberi bohóckodás után. Orbánéknál azért nem, mert kinyilvánították, hogy a centrális erőtéren kívül nem akarnak mást megtűrni. A szavazótáboruk meg csak fogyni fog, ők mostantól (áprilistól) csak veszíthetnek szavazókat.
@Amadeus62: "Ennyi? Tényleg ennyire szarnak ott Brüsszelben, hogy hova kerülnek itthon az eus milliárdok? Azért ez mindent elmond róluk is."

Pont ma olvastam Bartusnál:
"Bajnai óriási lökést adott ezzel a rendszer és Orbán önkényuralmának legitimációjához. Mindezeket még tetézte a rendszer demokratizmusáról szóló felelőtlen nyilatkozataival és az Orbán melletti brüsszeli lobbitevékenységével. Ezzel kinyírta immár az uniós ellenállást is, mert ha az ellenzék potenciális miniszterelnökjelöltje megvédi Orbánt és rendszerét, akkor lehetetlen helyzetbe kerül az Európai Unió, ha sokat ugrándozik ellene."

Történetesen ebben a cikkben Bartus említi a "rossz színpadon"-t is, amiről fentebb Fabius és az olvtárs polemizáltak:
"Mindenesetre Gyurcsány jól látta meg, hogy esetleges személyes konfliktusaik ellenére, a rivális helyzettől függetlenül, Bajnainak a DK és Gyurcsány mellett kellett volna visszatérnie a politikába, mert az lett volna az ő természetes előfordulási helye (Szigetvárinak kínos lett volna, mert ott egyszer már leszerepelt). Ketten tudtak volna a rendszer igazi ellenzékének élére állni, és a Fidesznek valamiért nagyon is megfelelő MSZP ellensúlya lenni."

nepszava.com/2014/01/velemeny/bartus-laszlo-az-osszefogas-hazugsaga.html
@Amadeus62: Még egy.

"A Békemenet-akciózást – a magyar politika eme vadiúj, formatervezett alkotását (nem tudunk róla, hogy másutt nyomelemeiben is létezne ilyen) – akkor találta ki Orbán kétségbeesett válságstábja, amikor nagyon úgy tűnt, hogy a görög gazdasági pszichózis, az uniós hercehurcák kellős közepén egy pillanatra tényleg elegük lesz ebből a hivatásos (és csak mi tudjuk igazán, mennyire káros) elő-balkáni lótolvajból."

nepszava.com/2013/10/velemeny/bujak-attila-bekemenet-veletek.html
Egy kérdéssel köszönök el.

Kosztolányi: AKARSZ-E JÁTSZANI?

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindíg, mindíg játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani,
nagykomolyan az asztalfõre ülni,
borból-vízbõl mértékkel tölteni,
gyöngyöt dobálni, semminek örülni,
sóhajtva rossz ruhákat ölteni?
Akarsz-e játszani, mindent, mi élet,
havas telet és hosszú-hosszú õszt,
lehet-e némán teát inni véled,
rubinteát és sárga páragõzt?
Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,
hallgatni hosszan, néha-néha félni,
hogy a körúton járkál a november,
ez az utcaseprõ, szegény, beteg ember,
ki fütyörész az ablakunk alatt?
Akarsz-e játszani kígyót, madarat,
hosszú utazást, vonatot, hajót,
karácsonyt, álmot, mindenféle jót?
Akarsz-e játszani boldog szeretõt,
színlelni sírást, cifra temetõt?
Akarsz-e élni, élni mindörökkön,
játékban élni, mely valóra vált?
Virágok közt feküdni lenn a földön,
s akarsz, akarsz-e játszani halált?
@látjátok feleim szümtükkel: asszem, ragadós az itteni finom beszéd:-)... sz'al kurva nagy különbség van a kettő közt... (a muszkák csak 'zabraty"-ban tudnak gondolkodni)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "nemlétező fasiszta veszély elleni harc, vulgármarxista történelemfilozófia némi liberál-kozmopolita felöntéssel"

ne nagyzoljál lápi-magyar... nincs névelő... melyik szót érted?...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
miért nem kérdezed meg őizéségét, hogy melyik szavat értyi...mert hiányos a zinput csak a zautputtya van nekije de az bűzlik gyuvasúl

brühüyyy

mondd neki, hogy kisbüdösch, annak örül...még a kiscsopiban úgy hítták a homokba...
@V-PORT: Nem hiszem, hogy ennél lesz lejjebb

Hát de, bár én csak ugatom a közgázt, de ez a helyzetelemzés annyira érthető, hogy még viccnek is rossz:

Nicholas Spiro, a nevét viselő befektetési társaság vezetője :Meddig tart ki a magyarok szerencséje? - Összeomlás is jöhet

Jó mutatók, rossz mutatók

A felszín alatt azonban olyasmit is láthatunk, ami arra utal, hogy gyengül az ország ellenálló-képessége. A részvénypiac 16 százalékkal zuhant idén, ebből kilenc százalék az elmúlt három hónapra esik. Ez kifejezi azt a kockázatot, amely az Orbán-kormány gazdaságpolitikai cikk-cakkjaiból és a bankok ellen folytatott hadjáratból fakad.

Az MNB az óvatosságot félretéve radírozta le alapkamatát a jelenlegi szintre, és nem úgy tűnik, hogy hamarosan fordítana ezen. Ezt indokolttá teheti a nulla körüli infláció. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a hasonló növekedést és inflációt produkáló Lengyelország kamata is hasonló szinten van, kérdéses, hogy helyes-e ez a politika. A nemzetközi befektetők ugyanis sokkal jobban megbíznak a lengyel gazdaságban és kormányban, mint a magyarban.

Végjáték?

A magyar kormány kísérti a sorsot a külföldi bankok ellen folytatott hadjáratával, miközben a jegybank nem készült fel eléggé a pénzpiaci környezet hirtelen elinduló, majd kitartóan folytatódó romlására. Pedig ez a lehetőség a Fed legutóbbi, a szigorítást valószínűsítő megjegyzései után sanszosabbnak látszik, mint korábban.

Már januárban látszott, hova vezethet mindez: a forint gyorsan gyengült a feltörekvő piacokon kialakult eladási hullámban, ami megmutatta, hogy Magyarország nem bújhat el örökké folyó fizetési mérlegtöbblete mögé, mivel ezt a pozitívumot ellensúlyozza az ország magas magán- és közadóssága. A magyar kötvények nagy része van külföldi kézben - hasonlóan Malajziához és Indonéziához -, ami különösen sérülékennyé teszi Magyarországot. Mindez arra utal, hogy az ország szerencséje túszává vált, ellenálló-képessége nem tart ki örökké - fogalmazott Spiro.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/meddig_tart_ki_a_magyarok_szerencseje_osszeomlas_is_johet.587323.html
@V-PORT: ja, és mindez a napi.hu-tól kissé pikáns.
@V-PORT: Ki az a Tóbiás?:)

De komolyan, épp a múltkor beszélgettünk róla a munkatársaimmal, hogy ööö, meg izé, ki is van most a Mesterházy helyett, és még a nevén is gondolkodni kellett. Egy nulla az az ember. (mármint vezetőnek)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kihűlt a teád? mikróba vele vagy főzzél újat, a jeges tea ideje elmúlt.
bartus. az ilyen mondatait nem tudom komolyan venni:

"Magyarország jelenleg megszállt ország, amely egy idegen állam (a Vatikán) érdekeit valósítja meg, egy politikai célokra szerveződött egyházi szervezet ideológiája alapján tartja megszállva és elnyomva az országot."

"A katolikus egyház új stratégiája szerint a világi rendek képviselik az egyház érdekeit."

nepszava.com/2014/09/velemeny/bartus-laszlo-a-szentistvani-allam-ellenzeke-iii.html

na, ez paranoia, világösszeesküvés elmélet. nem vagyok hívő, mondom. bartus ugyanúgy a fülkeforradalomból él, mint pl. bayer.
ezek is a jóslatok részei?
@Kacsura:

Azért a Mesterházyt sem az eszéért, meg a ragyogó szónoki képességeiért, hanem inkább a bajuszkájáért jegyezte meg az ember.
@parti_giano: "na, ez paranoia, világösszeesküvés elmélet. nem vagyok hívő, mondom. bartus ugyanúgy a fülkeforradalomból él, mint pl. bayer.
ezek is a jóslatok részei?"

Éppen most főztem újat (teát.:) Na szóval, nekem pont jónak mondod, mert én hívő vagyok, katolikus, és fájdalmas ezt kimondani, de nagyon sok ijesztő dolgot látok az Egyházamban. Úgyhogy Bartus ezen szavai elhiszem, hogy neked ijesztőek, de aki kicsit is jártas ezekben a dolgokban, annak egyáltalán nem furcsa.

Nem úgy kell az ilyen összeesküvéseket elképzelni, hogy ülnek a sixtusi freskó alatt, és megbeszélik, hogy Te most Lengyelországot destabilizálod, te most Magyarországon bomlasztasz, mint miniszterelnök stb., hanem úgy, mint mikor Loyolai Ignác királyok gyóntatója volt, és a fülükbe sugdosott lelki tanácsokat, és azzal terelgette őket egy bizonyos irányba.
Ettől még természetesen lehetnek újjászületett keresztények a katolikus hívők között, és a Kat. Egyház akarva-nem akarva, de képviseli az igazi kereszténységet is. De az történelmi tény, hogy a Vatikán mindig is hatalmi tényező volt a történelem során, kérdés: mostanra vajon mit őrzött meg a pozíciójából?
(Vagyis: Péter apostolra hivatkozva ácsoltak egy pápai trónt, és Constantinus segítségével átmentették a római államvallás formai kereteit. Ezzel ugyan őrizték az évszázadok viharaiban a Bibliát, de ma már nincs iylen kényszer, ma már Jézusnak tetsző szegény egyházat kellene kialakítani.)

Amiben kiegészíteném Bartust: véleményem szerint Orbánék mindenféle konteót szívesen tanulmányoznak, gondolok itt pl. Makovecz bácsi szeretett antropozófiájára. Komolyan elhiszi valaki, hogy a bácsi anélkül építhette föl az erdőnyi fát kívánó "templom"-stadionját, hogy ne tartott volna gyorstalpalót a kis barátjának az organikus építészete alapelveiből?
És ezzel nem az antropozófiát kívánom égetni, hanem a figyelmet hívnám föl arra, hogy azzal nagyon keményen vissza is lehet élni. A fülkeforradalom egy oylan rafinált kitaláció, amit én Orbán egy (volt) antropozófus rajongójának írásából értettem meg. Akkor értettem meg, hogy egyeseknek ez mennyire komoly, magasztos dolog volt, ami alapján tényleg azt képzelik-képzelték, hogy Orbán tényleg "felülről" kapott elhívást, arra hogy Magyarországon kinyilvánítsa a "fülkeforradalmat", ami alapján magához ragadta a hatalmat. Mondván, hogy ő a "nemzet" igazi vezetője.
*pl.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

*példa: "Az idegen érdekeket gátlástalanul kiszolgáló Horn-kormány 1998-ban megbukott. Ekkor került hatalomra Orbán Viktor és pártja, a FIDESZ, aki a belső fogyasztás élénkítésére épített fejlesztési politikájával az adósságállományt a nemzeti jövedelem ~50%-ára mérsékelte és az országot a lassú felemelkedés pályájára állította, óvatosan egyensúlyozva az USA befolyásának meg nem sértése és a nemzeti szuverenitás megőrzése között. Az óvatosság nem volt elegendő. A balliberális ellenzék – a reformkommunisták és a korábban szélsőséges kommunistaellenességéről ismert liberálisok (SZDSZ) – a 2002-es választásokon kis többséget szerzett FIDESZ ellenében egymással koalícióra lépett, és választási csalással sikerült hatalomra jutnia. Ezt követte a 2010-ig tartó időszak, mely alatt az ország végletes kiszolgáltatottságba és adósságcsapdába került. ...
A megnyert választások éjszakáján Orbán Viktor azt mondta: forradalom zajlott le a szavazófülkékben. 1956 után Magyarország újra megmozdult Európa szabadsága érdekében."

1914conference2014.com/ertsey-attila-szmolenszk
@parti_giano: Bartus valamelyik cikkében, most nem találom melyikben, azt írta, hogy "a Gábriel-szobor az Orbán-rendszer szíve közepe. Ami ugye tudjuk a Horthy-rendszer fényezéséről szól."

Karácsony Sándor a háború után leírta a Horthy-rendszer bűneit (tkp. "az ezeréves szentistváni magyar állam" bűneit), és egy bűnbánó imával zárta a sort. Arra gondoltam, bemásolom a bűnlajstromot, aztán ítéld meg magad, hogy aktuális-e valamelyik (vagy mindegyik?)

"1. Dózsa Györgyöt megsütöttük, a paraszt gyűlöli az urat, ez a feudalizmus felszámolásának legfőbb akadálya."

vö. Kishantos beszántása, új földesúr-oligarchák

folyt. köv.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: folyt. köv.

"2. Táncsics Mihályt félig megvakítottuk a börtönben, a munkás feszült viszonyba került a munkaadóval, ez áll a (vad)kapitalizmus felszámolásának útjában"
(zárójeles tőlem)

vö. fideszes vállalkozó haverok sugallatára írt új Munka Törvénykönyv, szakszervezetek kinyírása

3. "Csendőrrel kísértettük be a szektáriusokat (nemcsak a nazarénusokat és pünkösdistákat; nálunk szabadkőművesek vagy schmittiánusok sem lehettek emberek, hát hogy számoljuk fel a kultúrharcot."

vö. Iványi Gábor és a metodisták üldözése, egyházi státusz megvonása

f.k.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: f.k.

"4. Azt mondtuk, kása nem étel, tót nem ember, azt danoltuk, jól ismerem az oláhnak a tulajdonságát, ha kimegyen az erdőbe, felakasztja magát. Belénk ivódott ez a szemlélet, bajos fölszámolnunk miatta a többségi elvet."

vö. ez semmit sem változott

" 5. Szappant főztünk zsidókból. Lehetne azzal védekeznünk, hogy nem éppen mi, magyarok, de jobban tesszük, ha nem védekezünk, mert az a szappan itt csak szimbólum, s elég sok olyan terhelő adat nyomja a lelkünket, aminek szintén a szimbóluma. Inkább próbáljunk az alsó - és felsőrendű ember kimérájától egyszer s mindenkorra megszabadulni."

vö. náci szobor, cigánykérdés

f.k.
@látjátok feleim szümtükkel: Szomorúan mondom, hogy Tóbiáshoz képest Mesterházy nagyságrendekkel jobb volt.
@Kacsura:

Ezt nem is vitatom, de mégsem tudott/tud élni ezzel a különbséggel. Ő is csak az arcával maradt meg az átlag ember emlékezetébe.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: f.k.

"6. Bevagoníroztunk embereket, akik terhünkre váltak, hogy megszabadulhassunk tőlük. Tudom, hogy többször, mint nem, kölcsönbe történt. Mégis gondoljuk csak meg: más a krumpli és megint más az ember."

vö. norvégok és a civil alap kiebrudalása, kommunistagyűlölet

f. k. 7.8.
@látjátok feleim szümtükkel: Értem én. De vajon volt értelme leváltani őt egy teljesen arctalan valakire?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: anélkül, hogy tagadnám a holokauszt szörnyűségét, megkérdezném, hogy is kell szappant készíteni?
süti beállítások módosítása