Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • pollutio: @Neytiri1: Dezső! mandiner.hu/belfold/2024/03/irodalomtorteneti-szenzacio-elokerult-egy-kosztolan... (2024.03.28. 11:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.28. 10:54 Fabius

Kampány ököl vasököl, oda csap ahova köll!

Címkék: kampány miskolc zugló önkormányzati választás 2014

Peresztrojka! - mondá FotelForradalmárunk a kádéenpé születésnapján, továbbra is hadat üzenve a liberális demokráciának, a polkorrektségnek, a liberális főpapoknak és a józan észnek. Röhej, de ez van: a mai magyar jobboldal ezt akarja hallani Vezérünk szájából, ő meg csak húzza a nótájukat, mint valami nekivadult zenebohóc feszülettel a hátán. 

De röhejből jut bőven máshová is. A rettentően fogjunk össze bulikának is megjelentek első húgyszagú gyümölcsei: Nem is annyira régen még Várnai lakásában szalonozott a helyi szocik vezére, örök kedvencünk, TóCsa, aki akkor még az együttműködés lehetőségével/szükségességével házalt a zuglói civilek között. Mára oda jutott a sztori, hogy a büdös nagy koalíció megalakult, Karácsonyból polgármester jelölt lett, az összefogdosásból kimaradó Várnaiból meg oszlopra ragasztott pária:

kampány1.jpg

Igen, jól látod. A Karácsony arcával felvonuló alakulat ilyen újrahasznosított Demeter Mártával - illetve egy korábbi időköziből maradt papírmaséjával, a netről ollózott, eredetileg a "nők bántalmazása" témához készített fotó sajátos kopipésztelésével szedte elő Várnai családi vitáját. TóCsától a módszer nem meglepő, de azért az sem vész még a zűrzavarokkal teli múlt jótékony ködébe, mikor Karácsony járt learatni a zuglói elempések performanszainak babérját.

kampány3.jpg

De, hogy a szövetségüket fenékig tejfölös köcsög helyett moslékosdézsának érezzék arról gondoskodott a helyi "CÖF", óriásplakáton emlékeztetve a Karácsony mögé beállt szocikat, a jó Gergely mit gondolt róluk nemrég:

kampány2.jpg

Jippiájé, vidámság, kacagás, pont mint mikor a helyi Jobbik idegen szívűzni próbálja az elempéseket, akik KágéBálázással törlik őket szájon. Akkora párját ritkító cukisághegy ez, hogy országszerte tátott szájjal csodálják, mint éhes cigánygyerekek a ligeti vattacukrot. 

Pedig vicces sztorikból máshol sincs hiány. Miskolcon például Molnár Péter fideszes városatya gondolta úgy, hogy a népszerűségnövelés legjobb módja az ingyen kuka. A választókörzetének kertes házas részén élők immár sárga színű edénykébe gyűjthetik szelektíven a papír, műanyag, fémhulladékot és italos kartonokat. Kuss, nem kell röhög se hörögni, Miskolc szegény környék, ott nem jut minden városlakóra új okostelefon, mint Siófokon Eperjesi Erika városanya és énekesnő pedig önmagát adta ingyen a belvárosiaknak, operett slágerekkel színesítve a városi Fidesz "családi nap"-nak elkeresztelt kampányrendezvény sorozatát. 

eperjesi erika.jpg

Ha azt hiszed ez már a kampánycuki-mennyország, akkor picit tévedsz, mert annak kulcsa a helyi kormányerők propaganda lapjának szerkesztőinél van. Miskolci Napló fejléc, szalagcímek: 

kriza_1.jpg

Pásztor kavarta, Kriza megoldotta, mondják a címek, és ha nem olvasod csak a nagybetűket, ahogy kidobás előtt az emberek többsége, akkor nem tűnik föl, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz. Pásztor ugyanis a függetlenség-nemfüggetlenség dolgot kavarta, Kriza meg a maga okozta igazgató válsághelyzetet "oldotta meg". Muhaha, ilyen csodálatosan Pásztor nyakába varrni az igazgató balhét aligha sikerülhetett volna bárkinek, igazi Arany Lófasz Díjas alkotás.

Mintha előre tudták volna, hogy Legfőbb Főnökük éppen hadat fog üzenni a polkorrektségnek, mire ez a fosfelhő megjelenik. Jippiájé, akarom mondani: Веселый веселые приветствия!

113 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr956738129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tristen2005: majd kér (és kap) lakhatási támogatást meg szociális segélyt.
@tristen2005: ne fossá, majd csak kifizetjük valahogy:(
az az arany embör, meg a családja, nehogy má megfaggyon!
@Penivaldes: mi lett más? én ugyanaz maradtam.
ha kérhetem, mondjuk három mondatban fejtsd ki.
lehet, hogy furcsán fog hangzani, de érdekel.
@Fabius:

tagadhatatlanul szórakoztató kampány, mert tettek róla, hogy semmit sem lehet már komolyan venni senkitől... ők pl bejárják az országot, még Miskolcra is eljutnak. ezért én ennek az országjáró kampánynak "örülök" a legjobban...
várom a csasztuska brigádokat is lassan...

offforever.blog.hu/2014/09/27/orszagjaro_kormany-fasy_kampany
@tristen2005:

ha gondolod, hogy valamiben segíthetek szólj.
@taga20:

soha nem érdekelt, hogy kinek mi van, de azért durva ahogy a politikusainknak csúfolt egyének mennyire híznak...
egyetlen normális országban sem történhetne ez ilyen szinten meg.

kapcsolat.hu/blogszemle/fel-abadszalok-selmeczi-gabriellae?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201409
@tristen2005:

Úgy hallottam átigazol a Vizművek futsal csapatához:))
@guma: bilgécre soha nem fújtam. de egy szíjgyártó, az mi a fasz?
milyen kurva ország a mijenk?
egyre inkább hajlok arra, hogy minden politikus adjon vissza mindent. utána megkapja a magas fizetését. éhen nem hal!
da kota ma fia

@Guestenye: rozgonyi ugyanojan csicska mint los hódmezővásárhejeszen almási...
@guma: Volt egyszer egy Ki tud többet a Szovjetunió verseny, ahol csasztuszkát is kellett faragni a magyar és szovjet nép mindennapi testvériségéről.
Nekünk az alábbit sikerült alkotnunk:

"Oleg Blohin aranylabdás,
rugdossa a gólokat,
de hiába jött Budapestre
mégis vesztett a csapat."

A zsűri nem nagyon díjazta, viszont a közönségdíjasok mi lettünk, együtt énekelték velünk a refrént.:)
@taga20: Kezdheted te is fogalmazni a narancsot dicsőítő csasztuskákat, nemsokára gyakorlattá válik ismét.
Ezek a dicső legények elvárják
@guma:

ez a Vattamány egy kiköpött Diego Baliardo. Csak összecserélte melyik a jobbik balja, meg hogy mostan akkor ő hívott, vagy őttet hítták. Politikus, kampányban, nem figyelhet ennyi mindenre egyedül.
@dr. jenőke (jenőke): rólad mindig az az elképzelésem, hogy egy
nyugdíjas papa vagy. erre mindig belehúzol:)))
fajint a vicc, egyébként!
@taga20:

ezt mondom én is jó ideje!
mivel az ország munkájuk után nem gyarapodott semmivel (SŐT), ami meg volt az "eltűnt" sikeres munkálkodásuk következtében és felelősséget még van pofájuk állandóan emlegetni, akkor feleljenek és minden megszerzett fillérükkel számoljanak el.
tudom, hülye vagyok és még az arany WC kefét is kiköhögi ez a kis közösség az etársaknak, ha beledöglik is...
@Fabius:

mi a tanulság?

nem szabad fásyt mikrofon közelbe engedni! :DDDD
@Habakuk999:

a közönségdíj az mindig a legjobb (bár ez a nóta nekem semmit nem mond. :DDDD)
@Habakuk999: addig is a kurvaanyját vityának, lézernek, toninak, SZÍJJÁRTÓNAK külön a kurvaanyját! hirtelen ennyi.
remélem van pokol és ezek ezer évig ott égnek!
@guma: Pont akkor megverte a foci válogatott a szovjetet, nem túl gyakran fordult elő sajnos
@guma: elmegyek politikusnak és aszt fogom hirdetni, hogy minden politikus lógjon:)
@taga20: Tudod, van ott még épp elég éhes száj. Mert ahhoz, hogy a külügyminiszter úr ( istenem de szép ezt így leírva látni) ilyen eredményesen takarékoskodjon, kell Parragh és még jó néhány szorgalmatos csicska, aki megcsinálja a boltot neki.

Szóval jelentkező van szolgának épp elég.

Igaza van Sírbatesznek, a magyar gazdagok túlnyomó többsége csak az állami vagyon megcsapolásából szedte meg magát.

Véleményem szerint ebből automatikusan következik, ha stabil gazdasági környezetet akarunk, akkor szükség van új alkotmányra, ezzel párhuzamosan valódi elszámoltatásra, teljeskörűre - nincs a mi kutyánk kölyke derék elszámoló - s teljes nyilvánosságra az ügynöklistákról.

Na ilyen nem lesz, hacsak el nem kezdünk éhen halni, mert a politikai "elit" érdekeivel ez gyökeresen ellentétes.
@Habakuk999: "Véleményem szerint ebből automatikusan következik, ha stabil gazdasági környezetet akarunk, akkor szükség van új alkotmányra, ezzel párhuzamosan valódi elszámoltatásra, teljeskörűre - nincs a mi kutyánk kölyke derék elszámoló - s teljes nyilvánosságra az ügynöklistákról."
úgy legyen!
szerintem aki az utóbbi húsz évben politikus volt az adja le a vagyonát, persze a rokonokét is! még így is jó járnak:)
@taga20:
.
Kétségek közé keveredtem. Most megsértődnöm kell, vagy örömködjek.

Amilyen nehéz manapság nyugdíjasnak lenni...netán nyugdíjba menni.
Ismerek olyat, aki négy éve állandóan két évre volt a nyugdíjtól. Most háromra.
@Habakuk999:

@taga20:

ez egy egész jó elemzés szerintem a kialakult magyar valóságról...

"Minthogy a Fideszben az Orbán Viktor iránti lojalitás az utóbbi pár évben minden más szabályt felülírt, a „fiatal farkasok” azzal tündökölnek, hogy ha kell, keményebbnek, eltökéltebbnek, szúrósabbnak látszanak, mint maga a főnök. Ezrével vannak ma Magyarországon olyanok, akik „kisakkozták”, hogy ha már egyszer Orbán túlhatalmi helyzetben van, akkor a hozzá való feltétlen alkalmazkodás, kiszolgálás nélkül egy lépéssel sem lehet előre jutni a karrier lépcsőfokain. Legfeljebb hátra.

A magyar funkcionáriusokat 1954 vége és 1956 nyara között ugyanez az érzület vezérelte. Fájdalom, de közéjük tartozott az épp hogy rehabilitált Kádár János is. Ma is létező híveinek, csodálóinak nem ajánlom olvasásra Rákosihoz intézett 1954. novemberi levelét, mely egy hűségnyilatkozattal ért fel. A már akkor is „sakkmester” Kádár, körülnézve a formailag még részben Nagy Imre által uralt magyar politikai tájképen, vissza akart emelkedni a politika csúcsaira, s ráérzett – helyesen –, hogy ez Rákosi nélkül nem fog menni. Ebben a levélben úgy tett, mintha fogalma se lett volna róla, hogy őt nem az ÁVH, nem Farkas dugta börtönbe három évre, hanem épp maga Rákosi. Azzal „nyalt be” a főtitkárnak, hogy önnön hányattatásaiért a felelősséget teljes egészében az ÁVH-ra, ügyészekre, bírákra tolta, ráadásul egy jó szava nem volt Nagy Imréről. Legfeljebb egy-két sunyi módon kétkedő."

Aczél Endre: 'Déjá vu' Orbán állítólagos leválthatatlanságáról

www.vasarnapihirek.hu/szerintem/aczel_endre_mozdithatatlan
@guma: Most van egy sötét ló is: Simicska.

És nagyon kellene egy rendszerváltó programmal jelentkező mozgalom.

Erre a balosok láthatjuk, nem alkalmasak.

LMP? Ha nem csak beszélnénekm ki tudja, bár már a főnöküknek a neve sem jut eszembe, fajsúlyos brigád.
@dr. jenőke (jenőke): "Most megsértődnöm kell, vagy örömködjek."
nem tudom. az biztos, hogy jó nyomod a süketelést:))
@taga20:
.
Kányádi Sándor: Jövendőmondás

volt ámítások után új
s legújabb ámítások
szemeket próbáló ködén
átlátni nincs ma látnok

nincs az az elektronikus
csoda nincs az az isten
aki e nyálkás undorok-
undorán átsegítsen

csak kussolás csak senyvedés
a bátrak belehalnak
újabb ámítók jönnek és
nem lesznek forradalmak
.
@taga20:

A Kányádi vers pikantériája az, hogy 2000. január 13. napján írta.
Szerinted ki volt akkor a miniszterek elnöke?

Úgy gondolom, választ ad felvetésedre: "mindenki kussol".
@dr. jenőke (jenőke): ki a fasz, hát a ducse. remélem úgy végzi, mint a ducse!
@Habakuk999: Simicskát leírni nem kell félnetek....

Újabb képek Simicskáról
Ráadásul Ágh Péterrel, a Fidelitas elnökével pózol a közélet egyik legtitokzatosabb üzletembere, a Fidesz egykori pártpénztárnoka.
www.atv.hu/belfold/20140926-ujabb-kepek-simicska-lajos-hires-megjeleneserol
Na, azt látom, hogy Zuglóban lehet rekeszizmot edzeni a kambány okán, de mi se panaszkodhatunk itten Kispesten. Van itt nekünk egy polgármesterjelöltünk, Dódity Gabriella, akiről még csak azt sem mondhatom, hogy nem szimpatikus.

Azt el tudom fogadni, hogy azért nem hallottunk róla eddig, mert csendben, a háttérben végezte a munkáját. Ha így van, akkor jól van, legalább valaki tette a dolgát a tiszteletdíjáért – vagy, hogyishíjják esztet ezen a szinten? Viszont hiába a viszonylagos szimpátia (részemről), mögötte azért csak a fidesz áll, szóval a „kampány” minősége, az a szokásos narancssárga szar.

Egyenlőre csak egy végtelenül szánalmas és pitiáner lejárató próbálkozásra futotta részükről, a felújított Ady Endre út átadása kapcsán. A fidesz szerint Gajda Péter a saját sikerének igyekezett beállítani a megvalósult beruházást, ráadásul (skandalum!) közben tilosban parkolt!! Hát, nem egy gané, őszintén? Ahelyett, hogy felfestetett volna az Ady Endre úti garázssor elé egy 10×5 méteres kékre pingált téglalapot „fór bűrgemájszter ónly” felirattal - ahogy ez jobb helyeken szokás – inkább leparkolt a tilosban. Hát, polgármester az ilyen? Tökéletesen kiüresíti a rangját, ráadásul többször láttam bringával is közlekedni. A vak is láthatja, teljesen alkalmatlan polgármesternek. Amúgy, ha már Gajdát izélgetik az átadás okán, akkor tegyük hozzá, hogy a polgármesterjelölt asszony is kihasználja az alkalmat, ha úgy hozza a sors:
www.facebook.com/photo.php?fbid=804795369554597&set=pb.100000724237740.-2207520000.1411901592.&type=3&theater
Evvel sincs semmi gond, állítólag intenzív lobbitevékenységet folytatott a fővárosnál a kerület javára, szóval miért ne tehetné? A kép tanulsága szerint akkor még el sem kezdődött a munka, de nem baj, csak akkor nem kellene piszkálni a polgármestert, hogy ő is felhasználja az ügyet kampánycélra.

Aztán van itt nekünk egy másik ügy is (Gajda bűnlajstroma végtelen…:o), a polgármester úr iskolákban kampányolt az önkormányzat által ingyenesen osztogatott füzetcsomagokkal. Micsoda aljasságokra képes ez az ember… meg vagyok döbbenve. Az ítélőtábla szerint:
„Kétséget kizárólag alkalmas volt a választói akarat befolyásolására a szeptember elején ingyenesen osztogatott, az MSZP-s polgármester választási plakátjára kísértetiesen hasonlító kísérőlevéllel ellátott füzetcsomag a Fővárosi Ítélőtábla határozata szerint. A bíróság azonban megállapította, hogy az erről szóló kifogás határidő után érkezett, ezért megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság törvénysértést kimondó ítéletét.” Szóval ez így nem jött be a fidesznek, de ha már itt tartunk, szeretnék valamilyen tájékoztatást kapni, hogy a havi soron következő Várkertbazár átadási ceremónia milyen napra esik, nehogy lemaradjak róla. Csak nem tizedikére? Nemkampány céljából?
Magos Várkertbazára vára, föjépül-e valahára? Mert kampányolni csak becsületesen, nem mindenféle félig kész szarokat felavatni, meg echte ungarische ropogós almát osztogatni:
www.facebook.com/pages/Kispesti-Fidesz/428051200547014?sk=photos_stream
@taga20: ez még az Ambrus Kiryt sem tudná
elkövetni !!!Nem hogy a HARÁT!!!:DDD
@tristen2005:
Én félmillát olvastam, nagyjából ennyibe kerül havonta a kisvityilló fenntartása.
Annyira úúútálom ezt a tarajosgőtét! Mocskos, gyűlöletes, képmutató, álnok, hazug!
Anno, mindig előperdült, s mint a kakukkos óra, és mondta: a zemberek így meg úgy...
Mennyi kárt okozott ez az országnak?! Vajon kiszámolják egyszer?!
Nagyon remélem, hogy ő biztosan a kénköves pokol lakója lesz.:)
@Knósszosz:
mink meg nyögjük Mészáros Lőrinc csatornázásnak csúfolt 36 milliárdos tatárdúlását.
De nagy szerencsénk is van vele, mert valami különös véletlenek összejátszása okánál fogva megnyerte az eddig is minősíthetetlen utak helyreállítási - nem felújítási - munkáinak milliárdjait is.
@Habakuk999: "Ki tudd többet a szovjetúniórol"??
A CIA !!!:DDD
@taga20:
hehehe. Mennyire egy rugóra jár az agyunk. Még csak Tristenig jutottam az olvasásban, s rögtön ki kellett hánynom az epepét. Tovább olvasom, és látom, hogy nem valék egyedül, másoknak is vérlázító ez a vagyonosodás.
És eleinte, még csak gyanakodtam, hogy ezek, maguknak hozzák a kedvező törvényeket, de most már 100%.
Igen, ennyire pofátlanok: rezsicsökkentés, devizahitel törlesztése, gyermekkedvezmények az adózásban...és így tovább.
Ha pedig mindezt összevetjük a dumával, amit löktek és löknek, akkor tényleg kedvem lenne személyesen húzni azt a bizonyos kötelet.
Pedig én nem vagyok egy vérszomjas egyén, sőt!
@AKIsTUDATLAN: nem akarlak elkeseríteni, de ezekkel se lehet ennyi manija petyának. remélem valaki belenyomja a fejét a medencéjébe egy-két percre!
@Spániel:
Ady Endre-Köztársaság-Benjámin-Lea... stb utcák? Na ja, én már júniusban anyáztam arrafelé, a helyzet nem változott azóta sem. És Szemeretelepen is bebaxott lőrinc. Ha csak a dinnyébe pisált volna... de nem. A kerület lakóit hugyozta homlokon. Itten lehet tájékozódni:
hu-hu.facebook.com/pages/XVIII-ker%C3%BClet-Pestszentl%C5%91rinc-Pestszentimre/333498649290

Ésakkor itt Kispesten is folyik tovább a szar, az almaosztás csodálatos volt, mint azt az elébb linkeltem. Köszönjük!

De mi itten Kispesten inkább szeressük a konfitált libamájat, meg a Wellington bélszínt steak krumplival és zöldsalátával, és ezen az sem változtat, ha helyette a fél zacskó alma mellé két lufit is kapunk bónuszként, mint az egyik fenti képen Marika néni, aki kigyógyult a köszvényből mert nyolc éve nem evett húst. Szóval vigyázva van/lesz az egészségünkre, mert a fidesz erre is gondol. Itt a Kispesti Atlétikai Club pályáján kampányfoci, meg kampányaerobikolás is szokott lenni mostanság. Normálisak ezek? Ilyen ínséges időkben égetni a zsírt?? Csak a Nórbi meg ne tudja, mert jogdíjat fog követelni.

Szóval, itten a déli végeken is jól lehet szórakozni ezen az egész röhejes kampány-blamán, és érdemes a helyi fidesz fácséját átnézegetni… ráadásul holnap jön a Bayer Zsolti a Jézus Szíve plébánia közösségi házába „Polgári Klub”-ot tartani. Nem elég, hogy a Kövér nemrég volt itt országzászlót avatni – a szomszéd Feri két napig nem tudott szellőztetni – most még a Zsótti is…

A nevetséges szarakodáson túl (ami a fideszt illeti - ugyanis a másik oldalról még egy erőtlen fingást sem lehet tapasztalni) van valami, amit ha tovább gondol az ember, a fidesz valódi arca sejlik elő.
A kispesti fidesz Facebook oldaláról:
„Délelőtt ellátogattunk a Szivárvány Óvodába, ahol csatlakoztunk az országos Köszikávé naphoz. A kezdeményezésnek köszönhetően tavaly 700 ezer forint gyűlt össze hazánk első gyermekhospice házának működéséhez. Reméljük idén is legalább ennyit sikerült összegyűjteni a gyógyíthatatlan beteg gyermekek részére és külön öröm számunkra, hogy az idei sikerhez, mi is hozzájárulhatunk.”

Gratulálok! Mielőtt valaki félreértené, ez valóban helyes cselekedet volt. Szerencsétlen gyerekek szenvedésein enyhíteni (ha lehet…), hát, mi van ennél nemesebb? Hanem amitől falnak megy az ember a dolog kapcsán; ez a ház 5(!!) gyermek, vagy két család ellátását tudja biztosítani… és kalapozniuk kell.
hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%B3ri_H%C3%A1z
Vigyázat, demagóg szöveg jön: a kibaszott stadionjaik helyett… és a többit szerintem már le sem kell írni. Persze a Pető Intézet körüli oltári szemétség után, mi mást várhat az ember kegyelmeséktől? Gondoskodni öt, nyilvánvalóan az életéért reménytelen harcot folytató gyerekről? Gondoskodni, hogy ne kelljen koldulniuk, és legalább ők megkapják maradéktalanul amire szükségük van? Mennyibe kerül ez az államnak? Meddig lehetne csak a 100 milliós kurva stadionavatóból biztosítani a zavartalan működést? … és akkor itt a vége, mert csak baromi rondákat lehetne már hozzátenni.

De nyilván nem úgy van ahogy én gondolom, és az atyáskodó állam megad nekik mindent, viszont akkor miért koldulnak? Szóval Dódity ide vagy oda ( lehet akár szimpatikus is a sok görény között ), a fentiek tükrében; SZAVAZZON RÁTOK ANYÁTOK!!
@ornagy50:
Akkor Te is kedveled Hofit?! :)))
@Knósszosz:

Mint Kispesten lakó, csak egyetérteni tudok.
Egyetlen megjegyzés: most nem ér az "akinek két anyja van" kitétel, mert komolyan vennék, és lenne nekik.
@Knósszosz: de nálunk még egy Lófütty Gabriella sincs, két kimustrált szoci feszül egymásnak.
Asszem, most megy el a kedvem az egésztől.
@Spániel:
Várj csak... Gabrielláról itt sem tudunk sokat, csak azt, hogy a buszok oldalán hirdeti a fidesz, hogy ő többet tett a kerületért, mint a polgármester.

Ez így önmagában kurva kevés, hiába igyekeznek alátámasztani "tényekkel" ezen állításukat a narancsbolsevik harcosok, ennél kellene valami meggyőzőbb duma is, nem csak a süket. Én már írtam, hogy szavaznék egy fideszesre, ha itthon volna és indulna. Nem írom ide, aki olvassa ezt a blogot az tudja kiről beszélek.

Őt, mint embert szavaznám meg, a fidesz bűzétől befogott orral. Vannak a másik oldalon is értékes emberek, ezért nem foglalok állást Dódity mellet, se ellen. Lehet, hogy Ő is egy Zupkó, de sajnos nem sokat lehet tudni róla.
@ornagy50:
Nem!
Sajnos utolérjük mi is, a humorát viszont nem.
Akkor viszont Te is csatlakoztál a kedvelői táborához!:))
Üdv!
@Knósszosz:
"Nem írom ide, aki olvassa ezt a blogot az tudja kiről beszélek."
No, egy kissé pletykás vagy, de nem baj. Nem fog hazajönni. Szerintem ott, ahol van nagyon is hasznos a fidesznek, bár elképzelni sem tudom, kire gondolsz.
Más:
Dódityról volt fenn egy összefoglalás, hogy eddig hol, milyen minőségben mit dolgozott. Egy hete talán, hogy megnéztem, kit is akarnak polgármesternek.
Sem a végzettsége, sem eddigi "munkássága" nem teszi őt alkalmassá. Az, hogy Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Főpolgármester-helyettesi Irodájának önkormányzati főtanácsadója cím birtokosa, nem jelent mást, csak azt, hogy vannak jó kapcsolatai.
Elolvastam egynéhány általa alkotott cikket is, merthogy újságíró. Nem estem ámulatba. Elrettentő a Frey Tamással készült riportja. Ha kíváncsi vagy, ez könnyen megtalálható. Minden, csak nem riport.
@dr. jenőke (jenőke):
Ennek utánanézek, mert itt lakom én is, 49 éve... szóval érdekel.
Én nem kampányoltam Dódity mellett, csak mint hülye elhittem, hogy van alternatíva. Na, ez majd kiderül.

Amint írtad, ez átgondolásra érdemes.
Én nem gondolok át ma már semmit, meg Neked sem kellene... egy jó kaja, egy sör utána, esetleg süti is...
Jó éjt, ha széthullik ez a blog - akkor is!
Remélem nem, de szar a helyzet.
@Knósszosz:

Kösz. Már volt vacsora: feketeerdei sonka, vajaskenyér, sajt, utána sült datolyás piskótaalapú tortaszelet (házi).

A blog nem hull szerteszét.
Ady Endre: A HŐKÖLÉS NÉPE
[˙(Biró Lajosnak**, akivel szerencsés volt régi
találkozásom s örök a barátságom.)]

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.

Mindig ilyen volt: apró kánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kiméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja.

**Biró Lajos életkora szerint a Nyugat nemzedékéhez sorakozik, személy szerint Adynak talán a legjobb barátja volt, írói élete mégsem tartozik a Nyugat köréhez. Nagyváradon barátkozik össze Ady Endrével és Nagy Endrével, a magyar irodalmi kabaré későbbi megteremtőjével. Ugyanazt az országot látja, mint Ady Endre. Az egyik legkitűnőbb elbeszélésében "szolgák országának” mondja az egész itthoni világot.
@dr. jenőke (jenőke):

A fenébe, hogy Ady mindig aktuális.
Köszi, jó éjt:)
@dr. jenőke (jenőke):

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

vesd ossze: "a magyar genetikusan alattvalo"(!)
@dr. jenőke (jenőke):
Egészségedre!
Nem hull...?
Optimista vagy, szerinted milyen állapotban van?
megent el lesz náspángolva a ballib ellenzék
@Knósszosz:

Nézd végig a kommenteket.
Minden rendben.
Az, hogy itt-ott a megadott témától eltérés mutatkozik, az csak színesít, de nem ront, és nincs a kampánnyal kapcsolatba sem hozható beírás.
@Knósszosz:
No, mire írtam, hogy minden rendben, megjelent egy fajtiszta.
@guma: nagyon kedves, hogy aczél "tartja a lelket" az emberben, ám az országnak nem csupán orbán és a fidesz-kdnp a nyomora... hanem az egész establishment, mely teljesen érdemtelenül lett azzá... itt a vagyonok nem rockefelleri, kennedy-i módon, vadkapitalista "eredeti tőkefelhalmozás" útján születtek, hanem a közvagyon szétlopásával, majd az igazságtalan redisztributív politika beágyazásával, mely mentalitás elfogadása maj' mindenki részéről -mint könnyebb út- meggátolja és lehetetlenné teszi a valódi piacgazdaság kialakulását, mintegy konzerválva a spiró által is vázolt feudális viszonyokat, melyben nincsenek polgárok, csupán kiváltságosok és alárendeltek... s ez, nem csak a fidesz felelőssége, hanem mindenkié, ki a kerekasztal óta a nevét adta az egészhez... miként a miénk is, kik csak boldogulni akarunk... ha lehet, egy picit könnyebben... ám, mint simor mondta, nincs ingyen ebéd... a kérdés az csupán, hogy számlát mi álljuk vagy heritáljuk a következò nemzedékre...
(persze, a fentiek kizárólag az én magánvéleményem... s, mint ilyen, nem mérvadó...)
.
Falus Ferenc visszalép

Bokros Lajos mögé áll be két héttel a választások előtt a baloldal, az Index információja szerint Falus Ferenc hétfőn bejelenti a visszalépését. Úgy tudjuk, hamarosan Magyar György is visszalép Bokros javára. A baloldali pártok vezetői már napok óta egyeztettek Falus lecseréléséről, ugyanis hatástalannak találták a kampányát, amely a kerületi esélyeket is rontja.

Falus visszalépését mindhárom pártból megerősítették. Az Együtt-PM és a DK elnöksége délelőtt jóváhagyja a cserét, az MSZP budapesti párttanácsa pedig délután ülésezik.
.
@$$$=$$$: nincs azzal semmi gond... főleg, ha aladár vagy... kérdés, hogy utódaid is azok lesznek-e...
@dr. jenőke (jenőke):

Falus visszalépését mindhárom pártból megerősítették. Az Együtt-PM és a DK elnöksége délelőtt jóváhagyja a cserét, az MSZP budapesti párttanácsa pedig délután ülésezik.

index.hu/belfold/2014/09/28/falus_ferenc_visszalep/
@Guestenye: "Hehehe van ok az ivásra! Még a végén bukik tarlós. :)"

Tuti befutó, sikeres csere. :)

youtu.be/w_mZqfanqg0
Hát, megnéztem szíjjártó kéglijét... aki provinciális suttyó, az az is marad... amellett, hogy átbaszták egy 150-200.000€-val, bizonyította, hogy kádár népéhez tartozik... egy európai helyen örökre kitiltanak minden társaságból, ha ilyet veszel... nem az összeg, a vétel tárgya miatt... az enteriörrel nem csesztetem, az az előző tulajdonost minősíti (ha Nyúl lenne, elmagyarázná), ám ilyen tiszten telket veszel és egy passzív házat húzol fel rá... kevesebből... moon a közgazdasági ismereteket csupán az épített környezet kultúrája múlja alul... ahol "mediterrán házzá" válik a hódfarkú cseréptől és az okkersárga vakolattól egy ház... klasszikust idézve: eszem-faszom megáll...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a "ház" ott pöffeszkedik a telken úgy, hogy nem marad mozgástér a kertben, majdhogynem kilóg belőle, az a homlokzat ami az utcasarokról látszik (mert ugye két utca kereszteződésében épült, egy félreeső helyen, amihez egy lerottyant lakótelep van közel és mindenhonnan áthallani a szomszéd fingását...bejárván a bemutatott "enteriőr"-t, hát a legelső kérdésem az volt, hogy hol "élnek" ebben a házban, csupa csicsás és kibaszott kényelmetlen lépcső még csicsásabb korlátokkal, mindenféle kanyarok ahová kanapét meg fotelokat lehet tenni fényesre polírozott barokknak álcázott kisasztallal, meg ablakmélyedés ahová most valószínűleg be fognak biggyeszateni még két fürdőszobát az épületben úszva közlekednek? sem egy konyha sem hálószobák sem közös nagy helyiségek ahol lehet valami társadalmi izét rendezni és még jól is érzi magát az emberfia? van egy ebédlő az is olyan csicsás nem tudom a szalonnás rántottáért vagy a tejberpiért fog bárki ott leűlni és jólérezni magát...azaz: ízlésten, nagyképű, órmótlan és teljesen életszerűtlen valami ami egy építészeti nonszsensz azaz jellemző a hülye gazdájára...magam részéről sohasem vettem volna meg, nem érezném jól benne magamat...lehet, hogy a legkényelmesebb a garázs?

brühüyyy
Ha már kampány:
www.atv.hu/belfold/20140928-falus-ferenc-kiszall-bokros-az-ellenzek-jeloltje
MARHÁK!
Nem lehetett volna Bokrossal kezdeni?!!!
Mindennel ezt csinálják, remélem, nem csodálkoznak a totális vereségeiken.
@Sir Bates dö Hól:

alapjaiban nincs vita köztünk (és, hogy aczél kiben mit tart nem érdekel, de tagadhatatlan, hogy ez az elmélkedés helytálló, ha nem is megy vissza az eredethez...
erről jut eszembe: különben tudod, ki tiltotta le a kerekasztalnál történt megbeszélésekről készült dokumentumfilm levetítését a TV-ben?.)

ma meg pont itt: @guma:, fejtettem ki véleményem erről tagának...
ezért is jutottam arra a véleményre, hogy kár pofáznom ennyit, mert én súlyos és védhetetlen hibásnak tartom a politikusok "együttműködését" az ország lerablásában, törvényeink elqrásában, erkölcsi züllés meghonosításában (ami azelőtt sem volt túlzottan magas az ügyeskedés és a kiskapu keresés, hálapénz, stb sikeres térnyerése miatt) és a józan ész száműzésében...
hogy valamennyire védjem még azt ami a lelkemben és fejemben van, igyekszem ezért kikerülni, hogy a politikai véleményformálásban aktívan részt vegyek.
amikor megszólalok, akkor meg összetévesztenek a baloldal szimpatizánssal - mert nem tudom tisztán és világosan kifejezni, hogy én csak ember központú vagyok, abból is az a hülye szociálisan gondolkodó fajta...

viszont olvasni szeretek és sajnos mindenevő vagyok...

Jézus jól seggbe rúgná a KDNP vezetőit

gepnarancs.hu/2014/09/jezus-jol-seggbe-rugna-a-kdnp-vezetoit/

Török Gábor esete Jones gazdával (megjegyzésposzt)

orulunkvincent.blog.hu/2014/09/28/torok_gabor_esete_jones_gazdaval_megjegyzesposzt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szívén viseli a magyarfocit

vastagbor.atlatszo.hu/2014/09/26/emmi-magyarfoci/

KIS MÉRGELŐDÉS, NAGY HAZUGSÁGOK

www.pupublogja.hu/2014/09/kis-mergelodes-nagy-hazugsagok.html
@taga20:
Azt én is tudom, csak példának írtam, hogy mindent de mindent, többek között a törvényhozást is, csakis a Lopkovic vezérli.
Létezik a Senki szigete! Megtalálták, a neve Ada Kaleh

Mindenki ismeri Jókai Mór könyvéből a Senki Szigetét. Ez a sziget Jókai és néhány szerencsés ember lelkében létezett, létezik. De úgy tűnik, valóban volt egy olyan sziget, melyről az író a Senki szigetét mintázta. Ezt a szigetet úgy nevezték: Ada Kaleh, vagy más néven Újorsova. Ezzel a cikkel szeretném megköszönni kedves ismerősömnek azt, hogy beszélt nekem erről a szigetről, ami rabul ejtette a szívem.

érdemes elolvasni

www.bien.hu/hobbi-es-szorakozas/erdekessegek/senki-szigete-ada-kaleh-ujorsova/118935
Egyre több külföldi hallgató választja Magyarországot tanulmányai helyszíneként.

A kormány a következő években tovább növelné számukat: ha megvalósul a stratégiai célkitűzés, tíz év alatt megháromszorozódhat a Magyarországon tanuló külföldiek létszáma, és 2020-ban a jelenlegi 18 ezer helyett 60 ezer hallgató érkezhet a határokon túlról. Ezt a célt szolgálja a 2012-ben elstartolt, uniós támogatással megvalósuló Campus Hungary program is, amelynek kiemelt célja a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének növelése, így részben a Magyarországon tanuló külföldi hallgatók számát hivatott emelni. Ennek érdekében a Balassi Intézet tavaly több külföldi vásáron népszerűsítette a magyar felsőoktatási intézményeket - a keleti nyitás jegyében például három kínai városban, Tokióban, valamint Jekatyerinburgban és Permben is bemutatkoztak a hazai egyetemek.

Hazánkba több mint 120 országból érkez¬nek hallgatók, hogy diplomát nyújtó képzésben vegyenek részt, számuk pedig 2001 és 2012 között csaknem megduplázódott. A legtöbben Németországból jönnek Magyarországra tanulni, de szép számmal érkeznek tanulók Törökországból és Romániából is.

Utóbbi kapcsán árnyalja a képet, hogy a külföldi diákok közel felét a szomszédos országokból érkező magyar anyanyelvűek teszik ki, akik többnyire állami finanszírozású helyeken tanulnak. A többi európai országból - például Norvégiából vagy Svédországból - jön hozzánk a hallgatók egynegyede, míg körülbelül egyötödük Ázsiából, Amerikából vagy Afrikából érkezik.

figyelo.hu/cikkek/409848-kulfoldi-diakok-lephetik-el-magyarorszagot
még valami! tessék vigyázni ha a TV-t is és a számítógépet is skubizod.

Agykárosodást szenvedhet, aki több monitort figyel egyszerre

Károsodhat az agyműködése, érzelmi problémái alakulhatnak ki annak, aki több monitort figyel egyszerre: tévét néz, közben internetezik, esetleg az okostelefonján a közösségi oldalakat is követi – derül ki egy brit tanulmányból.

A Sussexi Egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy a több képernyőt egyszerre használóknál kisebb az anterior cinguláris kéreg (ACC) néven ismert, az elülső homloklebeny közelében található agyterület – számolt be a PLoS One online tudományos lapban megjelent tanulmányról a The Daily Telegraph.

Ez az agyterület szabályozza az érzelmeket és szerepet játszik a döntéshozásban, az empátiában, az indulatok szabályozásában és az ítéletalkotásban. A brit tizenévesek majdnem kétharmada figyel még egy képernyőre, miközben tévét néz.

A tudósok elismerték, hogy a kisebb ACC-területtel élők talán hajlamosabbak több médiát használni, ám ugyanennyire elképzelhető, hogy a túl sok technológia közvetlenül károsítja az agyat.

“Ez volt az első kutatás, amely az agyszerkezet és a médiahasználat közötti kapcsolatot vizsgálta. Fontos felhívni a figyelmet: ahogy a készülékeket használjuk, az talán megváltoztatja a gondolkodásunkat, és lehet, hogy ezek a változások az agyszerkezet szintjén mennek végbe” – mondta Kep Kee Loh neurológus.

Korábban már kimutatták, hogy aki hosszú időn át új környezetben van, új élményeket él át, annak megváltozhat az agyszerkezete. A zsonglőröknél a mozdulatok gyakorlása miatt megnő az agy fehérállományának mennyisége, melyről úgy vélik, hogy felgyorsítja a reakcióidőt és a mozdulatot – írták a kutatók.

A Sussexi Egyetem kutatócsoportja 75 önkéntesnek vizsgálta meg az agyát. Kikérdezték őket mobiltelefon-, számítógép- és televízió-használati, valamint újságolvasási szokásaikról. Akik több készülék használatáról számoltak be, azoknak az agyi ACC-területen kisebb volt a szürkeállomány sűrűsége.

Eredményeik alátámasztják azokat a korábbi kutatásokat, melyek a többmonitoros “multimédiázás” és a figyelem zavarai, az érzelmi problémák – köztük a depresszió és a szorongás – között fedeztek fel összefüggést.

“A változások pontos oka egyelőre nem világos. További, hosszú időn keresztül újra és újra elvégzett vizsgálatok szükségesek az ok-okozati viszonyok feltárásához” – magyarázta Loh.

sworld.hu/2014/09/28/agykarosodast-szenvedhet-aki-tobb-monitort-figyel-egyszerre/
mindenkinek szép napot kívánok!
raktározzatok még egy kis napsütést.

ma: Reggel és délelőtt párás, helyenként ködös; déltől ragyogóan napos idő várható. 21 fok körül alakul a hőmérséklet. Nagyon kellemes szeptemberi idő várható. A déli szél csak néhol élénkül meg.
"hogy a népszerűségnövelés legjobb módja az ingyen kuka. A választókörzetének kertes házas részén élők immár sárga színű edénykébe gyűjthetik szelektíven a papír, műanyag, fémhulladékot és italos kartonokat."
A 3. kerületben is így megy a kertvárosban. EU pénzből. És rohadtul bevált, mert sokkal kevesbbe kerül így a szelektív gyűjtés.
Ezzel nagyon melléfogtál!
Ha idáig az volt a gond, hogy Falus alkalmatlan, de Bokros jobb. Akkor most mi a baj? Nem értem én ezeket az örök fanyalgókat.
@AKIsTUDATLAN: cseberből vederbe. egyik rosszabb, mint a másik.
@V-PORT: Nem lehet, hogy Gyurcsány eleve így találta ki az egészet? Ha jól tudom, Falust ő nyomatta eredetileg. Ezzel kigolyózták a szocik jelöltjét, beálltak - pro forma - az Együtt mögé, akiknek viszont szinte már tagságuk sincs (ellentétben a DK-val). Ha Bokros megszorítja Tarlóst, könnyen kikiálthatják, hogy ő lehet a baloldal megmentője. A DK leigazolja (amúgy is köztük lenne a helye), az Együtt kénytelen beállni mögé (esetleg beolvadni a DK-ba), az MSZP-t meg folyamatosan tovább faragják.
@Guestenye:

Falus ferenc visszalép?

No ez ügyes, úgy tűnik tanultak. :D
Elnézést, Falus Ferenc akart lenni. Nagy F-fel.
@$$$=$$$:

B+! Saját magatokat is náspágoljátok. Neked/nektek mikor lesz 160 millás házad, meg négy lakásod, meg több tíz hektár földed? Meg sok milliárdos állmai megrendelésed?
@AKIsTUDATLAN: "Nem lehetett volna Bokrossal kezdeni?!!!"

Szerintem nem. Jól lehet ez így nagyon.
@guma: na akkor még jobban fog folyni a nózim. különben is tegnap kiültettek a napsütésre.
Érdekes:
Sokszor látni, hogy a fejlett iparu országokban a légszennyezéses időszakokban az emberek szájkendővel járnak az utcán. Nálunk ez valahogy nem akar terjedni, még annak ellenére sem, hogy ( ez hasznos megoldás ) az őszi időszakokban a gombaspóra és egyéb szennyezettség hatása miatt bögrét kéne kötni az emberek orra alá a csöpögő víz felfogására.
@Fabius:

Én a kifinomult humort szeretem, a Sas kabarétól is borsózik a hátam. Ezen inkább sírok, ami itt folyik.
@guma:
"Agykárosodást szenvedhet, aki több monitort figyel egyszerre"

Akkor már értem a tüneteimet... :)
süti beállítások módosítása