Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.23. 08:39 Fabius

Alkotmánybírót? Ezekből?

Címkék: fidesz meghallgatás alkotmánybírók

Azt nem várta senki, hogy az alkotmánybírók meghallgatása valami komoly dolog lesz. De talán arra sem számítottunk, hogy a kutyakomédia főszereplői ennyire szervilis és főleg néma lakájai a nernek, akiket időnként szinkronizálni kell. 

Czine Ágnes, Varga Zs. András és Sulyok Tamás nem lesz sokat ellenkező alkotmánybíró. Már hogy is mernének majd Orbán törvénygyárával vitatkozni, mikor egy akkora senkinek, mint Rubovszky sem mernek visszaszólni. 

ab bábuk.jpg

Kellett volna? Egy magára valamit is adó alkotmánybíró aspiránsnak szerintem néhányszor igen:

- Mikor leintették az egyetlen ellenzéki képviselőt a nem túl bonyolult és provokatív kérdésével.

- Mikor leintették a sajtót, aszongya: kuss, a megválasztásukig nincs kérdés, nincs elsimonozás. Mindezt egy meghallgatáson, ahol elvileg kérdésekre kéne válaszolniuk. 

Akkor most gondoljuk végig, hogy ezek a néma leventék fogják a vélemény és sajtószabadságot védelmezni foggal körömmel. Így, ekkora lelkesedéssel, óriási elánnal, nyilván. Derék jómunkásemberek ezek, szépen beállnak majd a sorba, és végrehajtanak mindent az elvárt és megkívánt módon. Röhejország Kabócabírósága, ahol legfontosabb megfelelni a főnöki akaratnak, ahol némán tűrünk mindent, ahol aláírjuk a legképtelenebb faszságot is, legfeljebb különvéleményt írunk róla, hogy ne tűnjünk végérvényesen mangalicaszaros gumicsizmából előhúzott, feslett szélű, lábszagú kapcarongynak. 

362 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr276723167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új populista alkotmányos kultúra 2014.09.23. 20:33:41

Azért ez a mai fontos nap volt köztársaságunk számára, aláírja majd Áder vagy sem az alkotmánymódosítást. Alkotmányos kultúránk megváltozása vált láthatóvá. Csak emlékezzünk rá, hogy azért kellett “Alaptörvénynek” nevezni ezt a jogszabályt, mert az “A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy biztos, hogy a porosz iskolarendszer itt még száz év múlva is virulni fog, és egyenruha is lesz a diákokon – pontosabban egyen lesz ruha, a többieken meg rongyok, legalábbis az ország kevésbé szerencsés népességének körében.

www.pupublogja.hu/
Varánusz, ez a mai napi "szarul vagyok, fikázok egy jót" típusú szösszenet (kevés munkával)?

Vagy esetleg utánaolvastál a jelöltek munkásságának is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__
@toportyánzsóti: [...]

Jacob Berman és Shlomo Morel csókoltat. :) __"

téged meg a halál és a butaság csókolt már születésedkor homlokon.
@dr. jenőke (jenőke):

"__
@Blogger Géza:
Ostobaságod mérhetetlen.
Az adószám felfüggesztés lényege nem az, hogy miért rendelték el.
Ne bonyolódj bele.
___"

'blogunk' gyakran hűtlen, kicsapongó gézája arra kapott instrukciót, hogy az adószám felfüggesztésének törvényes voltát védje, indokolja, és propagálja. A mi gézánkat nem érdekli a civil szervezetek felszámolása, és a számukra folyósított alapítványi pénzek kormányzati célra történő 'kisajátítási' szándéka, ellenkezőleg, mérhetetlen ostobaságában még örül is a utolsó polgári végvárak lerombolására tett kísérletnek.

Egy valamit azért nem értek (több féle dolgot sem, de maradjak egynél). Konzervatív létemre, de ha mégsem ebből a székből, hanem csak a pirézek sámlijáról szemlélve nézném a történéseket, akkor is feltűnik, hogy a jelenlegi politika nem nemzeti, hanem nemzetvesztő, nem konzervatív, hanem restaurációpárti, mondhatni szotyi-oligarchikus...
Mindenesetre félmosollyal várom
az 1700 milliárdos államháztartási kiadáscsökkentés lépéseit,
a családi kedvezmények,
a rezsicsökkentési harc,
a kulturális forradalom (a'la Mao),
a keleti nyitás,
az eu-s szabadságharc és zsetonkuncsorgás, továbbá
a kormányzati erők és az államigazgatás belső anarchiájának alakulását.
Mennyi eszem volt, hogy nem volt vonzó a pajtacasting és olyan affektálós vagyok, hogy megválogatom kikkel mutatkozok nyilvánosan...

Más.

Én is orbitális hibának tartom az egyenkulcs bevezetésének a MÓDJÁT, és manipulatívnak a terminus technicust.
Nekem tetszett a szuperbrutto annyiban, hogy végre a bérjellegű munkáltatói teher aggregálva szerepelt a soron, és a munkavállaló láthatta, hogy ő valójában mennyit 'keres' és valójában mennyit 'talál'. Ez egy előmutató megoldást sejtetett a jövőbeni kilátásokat illetően.
Ehhez képest az orbáni visszalépések egészen katasztrofális jövőképet vetítenek, hiszen olyan időszakra 'garantál', azaz vállal az állam nevében kötelezettségeket, amikor már a biológiai törvényszerűségek miatt sem lesz alkalma bármit beváltani az ígérvényekből, (helyesebben sejtetésekből) sőt, maga is 'eltartott' lesz, ha megéri, mint ahogy születésétől kezdve a köz pénzén élősködik, igaz bőven lop is belőle, hogy legyen öreg napjaira teljen még egy kis szotyira és pálinkára is esetleg egy stadionra az unokáknak a kert másik végében...)

"Megjegyzés: nekem német juhászom volt, csak makacskodott és nem akarta megélni a húsz évet. Mai napig sajnálom. Most lengőfülű, zsemleszínű törpenyulam van. Szódavíznek is hívom, mert jó kísérő.
Éljen a nyúl-kutya megbonthatatlan örök barátság! "

hehe. a kínai horoszkóp szerint a csillagjegyem kutya, ellenben a nyúlhúst nem eszem meg. Ez biztató kezdet az 'örök'séghez.
A Szódavíz megszólítás lehengerlő, de azért a wishky-dhez remélhetőleg nem kéred a segítségét, hacsaknem esetleg együtt isztok és koccintotok...
@Mészáros Laci:

"_Varánusz, ez a mai napi "szarul vagyok, fikázok egy jót" típusú szösszenet (kevés munkával)?

Vagy esetleg utánaolvastál a jelöltek munkásságának is?_"

Lacikám, akkor 'mégegyszer':

-Milyen alkotmánybíró lesz abból, amelyik megválasztása előtti meghallgatásán szótlanul, ellenvetés nélkül tűri, hogy az egyetlen ellenzéki képviselőbe belefojtsák a személyéhez intézett kérdést?
Kurvára mindegy a szakmai előélete, a tudományos munkássága, ha a kilátásba helyezett poszt betöltésének reményében 1 darab szarrá válik az utolsó száz méteren.
@jaegtoer: Ne magadból indulj ki észkombájn,magas ez neked.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Magas ez neked floodkirály,ideje formállogikai tanulmányokba kezdened,már csak röhögnek azok akik ismernek,neked elég ha valaki jól eldugja vegyi fegyvereit amit korábban bevetett és akkor már nincs-soha nem is volt...pipijáner?!
@toportyánzsóti: Remek és kijafaszt érdekel hogy nem tudsz olvasni? :)
@jaegtoer:

Egy szóbeli vita vagy meghallgatés során nem az elvhűség és az alkotmányhoz való hűség, hanem a tesztoszteronszint a meghatározó. Ez elég régi tapasztalat.

De természetesen jogod van előítéleteket építeni kétszeresen indirekt információk alapján, ha számodra ez hasznos.

Egyébként konkrétan mi is volt az a kérdés, amit leállított ... elfelejtettem kicsoda?
@toportyánzsóti: Igen te állandóan betalálsz, főleg olyanokban, amiről már mindenki tudja az igazságot de te lelkesen tovább hiszed az ellenkezőjét. :)
@Blogger Géza: "Szóval lehet itt játszani a szabadságharcost, és nem átadni a hatóságoknak a dokumentumokat, csak aztán ez lesz a vége. Lehet menni sírni Norvégiába."

Hogy te milyen buta vagy!

Nem Norvégiába lehet menni, hanem a magyar bíróságra. Ott van a törvényben, csak tovább kellene olvasni, hogy mi történik, ha felfüggesztették az adószámot. Majd szakmailag megfelelő bírók eldöntik, hogy törvényes volt-é az adószám felfüggesztése.:D
@Axxtro: Nem sokra megyünk azzal, hogy saját magadból indulsz ki. "
Föltettem egy kérdést. Tényleg kíváncsi vagyok, minek jössz egy olyan oldalra, ami nem érdekel, sőt, kimondottan bosszant?
@Blogger Géza:
Gejza, komolyan! Amikor visszamenőleges hatállyal léptetnek életbe törvényeket, amikor átalakítanak törvényeket épp az aktuális végeredménx szerint, úgy gondolod, meg kell védeni egy intézkedést épp a törvényessége okán?
@toportyánzsóti:

"_@jaegtoer: Ne magadból indulj ki észkombájn,magas ez neked._"

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_@jaegtoer: Ja mint neked Shlomo Morel. :)_"

Akkor két hülye egy pár.
Ki kér még repetát?

Zsóti, nem gondoltam, hogy Morel és Bermann puszija neked megtiszteltetés. De ha már így van, élvezd, nincs kifogásom ellene, mindössze arra gondoltam, nem vagy teljesen hülye:) [Te dolgod. Bocs.]
@Mészáros Laci:

"Egyébként konkrétan mi is volt az a kérdés, amit leállított ... elfelejtettem kicsoda"

Ha máris elfelejtetted miről is beszélünk, akkor okafogyott a további fejtegetés, fingfürészelésre nincs se időm, se motivációm.
@Blogger Géza:

Értem én, hogy te semmit nem vársz el egy alkotmánybírótól a szervilis seggnyaláson kívül.

Én viszont azt gondolom, hogy aki betölt ilyen tisztséget, abban legyen annyi, hogy a fent vázolt eseménysor közben odaszól:

- Elnézést Rubovszky elvtárs, meghallgatáson vagyunk, engem lehet kérdezni az ellenzéknek és a sajtónak is. Titkom semmi, amúgy meg vélemény és sajtószabadság, alapjogok satöbbi.

Tudom, vállalhatatlanul magasak az elvárásaim, mikor elég lenne az is, ha a jelölt le tudja írni a nevét, oppardon, képes odakarcolni a szignóját az elé tett lap aljára.
@Fabius: Teszteld a kommentelést, mert ezt is ráfogják majd a jobbikkágébélára. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A lobbik is csak terel. Azzal akar terelni a balfasz nemtomki, hogy milyen titkosszolgálati kapcsolatok kellettek, hogy a báláról kiderüljenek dolgok. Annyira harmatgyenge terelés, hogy ezt még a riporter se hagyhatta ki.
Szóval a lobbik bizalma, jó keretényekhez hűen, töretlen a kovácsbélában. Én meg továbbra is várom a magyarázatot. Gondolom pár lobbikos már megvilágosodhatott arról a béla mit és miért is tett úgy a lobbik bizalmi tisztségviselőjeként ahogy tett.

Tulajdonképpen ez nem egy mai történet ami az önkori választásokra újra fel lett melegítve, és még fel is lesz párszor. A lobbik a lehető legrosszabb taktikát választotta. Remélem látszik mennyit jelent valahol a haverság. Főleg ha lemegy kutyába a teljes lobbik vezérkar. Fel nem foghatom, hogy miért a terelést választják a magyar "köz"élet szereplői a problémával szembenézés helyett?
@IGAZI_kovi1970:

"_Fel nem foghatom, hogy miért a terelést választják a magyar "köz"élet szereplői a problémával szembenézés helyett?_"

Azért, mert Magyarországon a problémákat inkább kezelik a megoldásuk helyett.
@jaegtoer: Akkor ezt benéztem,van ilyen.Utólagos bocsánatért esedezem.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez egy nyilvános blog.

De ezt a kérdést inkább fordítva kellene feltenned.

Minek foglalkoztok olyan kérdésekkel, ami nem csak rátok tartoznak?

Ráadásul pofátlan stílusban és módon.
@Axxtro: Minek foglalkoztok olyan kérdésekkel, ami nem csak rátok tartoznak?"
Ott a válasz a kérdésben. Ránk is.
De azért megint kilóg a lóláb. Te két dimenzióban gondolkozol. Ti és mi.
Tehát, válasz van?
Ja, minek is, hisz senkinek semmi köze hozzá.
Úgy gondolom, két oka lehet: szívni jársz ide, vagy küldetésed van.
@Axxtro: Ugye érzed, hogy az, hogy ez egy nyilvános blog, nem válasz. Mert nem azt írtam, hogy nem járhatsz ide, hanem az okára voltam kíváncsi. Ha zavar, minek olvasod?
Az ok egyszerű.

A blog be lett linkelve a Mandineren.
@toportyánzsóti:

Én kérek elnézést a 'kissé' karcos modoromért:)
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ahogy nektek nem tetszik hogy mi történik az országban, ugyanúgy nem tetszik nekem az, ahogy a kérdéseket kezelni próbáljátok.

Persze ez elsősorban nem rátok, hanem a blog szerzőjére vonatkozik.

Így kvittek vagyunk.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Javítás:

Ahogy nektek nem tetszik, hogy mi történik az országban, ugyanúgy nem tetszik nekem az, ahogy a kérdéseket kezelni próbáljátok.

Persze ez elsősorban nem rátok, hanem a blog szerzőjére vonatkozik.

Így kvittek vagyunk.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A végső ok, amit igazán nem szívlelek, hogy nagy ostobaságotokban, – habár itt valaki azt szólta be, hogy nem baloldali – mégis a posztkommunista baloldal retorikáját használjátok, és a szekerét toljátok.
@Mészáros Laci: "mi is volt az a kérdés amit leállított..."
teljesen mindegy az, hogy mi volt a kérdés, az azonban nem mindegy, hogy az alkotmánybíró jelölt megengedi, hogy a kérdezőtől az "alkotmányosság nevében" megvonják a szót....ez sokat elárul kinek az érdekében fog tevékenykedni.Lehet az eddigi munkássága bármilyen kitűnő, egy senkiházi szaralak lesz, mint alkotmánybíró
@100 kóbor kutya:

Tisztelt Kutyatanács!

Saját dőreségem előtt olyan megdöbbenve állok, mint csivava a szöges nyakörv előtt. A fenti esemény és a kutykomédia közé párhuzamot húzni felelőtlen illetlenség, a jó modor és illem legteljesebb semmibe vétele, a köztünk lévő baráti kapcsolat fojtó nyakörvvel elkövetett megbrutalizálása volt. Visszaolvasva soraimat úgy érzem magam, mintha kölyök kutyát löktem volna villamos alá nagyközönség előtt a Bosnyák téren.

Tettemet megbántam, mint láncos kuvasz a gazdaharapást, vau, vau kulpa szegény fejemre!
@Fabius:

"Tisztelt Fabiusvau!

Sejtettük hogy csak egy malőr és nem manír.

Az ágáló kutyuk megjuhászodtak, Fabiusvau7-nek be nem áll a pofája az örömvauk vonyításától, már az agyunkra megy, mindazonáltal örömünk határtalan, és megtisztelőnek vesszük, hogy nem is kísérelt meg cobákokkal, csontokkal kiengesztelni, ami méltóságunk megőrzését is megkönnyítette, bár ilyen presztizsveszteséget könnyebben elviseltünk volna, mint a ma esti vacsoránk kilátásait.

Közöljük, hogy megerősítettük tiszteletbeli falkatagságát, és tiszteletére háromszoros VAU felkiáltással zártuk rendkívüli ülésünket."

A Kutyatanács megbízásából fentieket bekarmolászta, immár:

állandó tisztelettel

Vau2.
@jaegtoer: Legjobbakkal is előfordul,részemről lecsukva ez az üzenetváltás,majd jobban figyelek.
@jaegtoer:

a csóka nevét felejtettem el, aki beleszólt a kérdésbe, de ha neked ez elég ok a kihátrálásra, akkor tényleg nincs értelme tovább beszélgetni :)
Hátrált a radai. Rubovszky Györgynek hívják a nagybecsűt, és merüljön is az örök feledés homályába a neve. A felmenői között pedig egész rendes emberek is voltak.
@KÁTÉó53éúétr6: "...az azonban nem mindegy, hogy az alkotmánybíró jelölt megengedi, hogy a kérdezőtől az "alkotmányosság nevében" megvonják a szót....ez sokat elárul kinek az érdekében fog tevékenykedni."

Ne anyázz már!:)

Most gondolj bele, mit mondana az a szerencsétlen jelölt, ha valami illetlen zugújságíró megkérdezné tőle, hogy akkor hogy is gondolta annak ideján az államforma nyitva hagyását az al..., akarom mondani a kotmányban ( ugyé alkotmányunk sincs )? Talán egyet értene a királsággal?
@Axxtro: "A végső ok, amit igazán nem szívlelek, hogy nagy ostobaságotokban, – habár itt valaki azt szólta be, hogy nem baloldali – mégis a posztkommunista baloldal retorikáját használjátok, és a szekerét toljátok."

Oké! Én, az általad kinevezett libsibolsi, posztkommunista ez után az összes hozzászólást azzal fogom kezdeni, hogy isten éltesse Obán Viktort és az ő kormányát! Mondjuk ettől még nagyon únszinpatikus, hogy a legfőbb ügyész helyettesét átteszik egy egyetemre a sokadik senkinek, oszt onnan már első osztályú alkotmánybíró lesz. Vagy ezt nevezik demokratikus karriernek?

Tudod az ilyen eljárás a leváltott rendszer, meg a rendszerváltás utáni más kormányoknál is unszinpatikus volt. Neked nem?
@látjátok feleim szümtükkel:

Szerintem félreértettük egymást.

Én nem arról beszélek itt egyfolytában, amiről te beszélsz.

Hanem arról a mocskos bolsi retorikáról, ami itt folyik, és amit te is használsz.

Amíg ez dől belőletek, teljesen felesleges bárminek is hazudnotok magatokat, mindig ti maradtok a bolsik.
@Axxtro:

Pedig én őszintén kívánom, hogy isten éltesse Orbán Viktor és az ő kormányát. Ennyi a különbség köztem libsibolsi, posztkomcsi, és közted, mint újdemokrata, istenfélő jobber közt. Egyébként te nem kívánod, baszod? Attól, hogy nem imádom, még van helye a nap alatt. Neki is, meg neked is.
@Axxtro:

"_Én nem arról beszélek itt egyfolytában, amiről te beszélsz.
Hanem arról a mocskos bolsi retorikáról,ami itt folyik_"

Apád faszát,vagy anyád picsáját. Választhatsz.
Nem vetted még észre, hogy ezek itt a legrosszabb:) libsik?! :)
@jaegtoer:

Alapvetően liberális vagyok, nemzeti liberális, és nem ballibsi.

És gyűlölöm, mikor egyes sz@rkeverők a bolsevizmust akarják "liberalizmusként" lenyomni a torkomon.

Meg a hozzá tartozó bolsevista retorikát.

Ettől valahogy allergiás kiütéseim lesznek.
@Axxtro:

Én meg konzervatív.
Véleményem szerint nincs balliberális, nemzeti liberális és hasonlók.

A liberális arról ismerszik meg, hogy egyként távoltartja magát a nacionalizmustól, és az internacionalizmustól, a baloldaliságtól és a jobboldaliságtól, és innen lehetne sorolni a végtelenségig.

A liberalizmus ismérve, hogy az Istennel szemben az Embert állítja piedesztálra és keresi azt az optimális állapotot, ahol az individuum közösségbe integrálása még nem sérti az örök emberi jogokat, másképpen, milyen és melyik az a harmónikus állapot, amelyben mind a közösség, mind az egyén a legnagyobb hasznára van egymásnak úgy, hogy az egyén emberi teljessége (képességei, kreativitása, érzelmei kibontakozhassonanak a közösség javára, de sosem ellenére.
Én azért vagyok konzervatív, mert fékezni szeretném ezen törekvések tévútra sodródását, és hiszem azt, hogy az a helyes, hogy az Ember és Isten és nem pedig az, hogy Ember vagy Isten.
Ezt szintén tudnám sorolni a végtelenségig.

Abban viszont egészen bizonyos vagyok hogy e két nézet egyensúlya képes előrevinni a világot, és minden más csak szükségtelen szenvedéseket okoz úgy az egyénnek, mint a közösségnek.

Nálam az Isten képbe persze a napimádástól kezdve, az örök vadászmezőkön és a Mennyországon át a Világegyetem organikus nem anyagi létéig szinte minden belefér.

A liberalizmus egyik nagyszerű, napjainkban nem annyira népszerűsített alakja Max Weber, aki többek között a "megértő szociológia" elindításáról is nevezetes. A fogalmak tisztázásának hiánya pedig a megértés gátja.

A címkézés nem rossz dolog, de időnként előfordul hogy divatból, miegyéb okból elavulttá válnak a feliratok.
Mindig meg kell tudni találni a kályhát, és saját jelentőségünket nem tanácsos eltúlozni, hiszen én sem vagyok egyéb, mint az ismert emberiség elenyésző milliárdodnyi nem is mérhető része, az sem sokáig, talán még csak por sem lesz belőlem. Ami megmarad az a szellem, a nem anyagi töredék amit befogad majd a nagy egész.

Ha sikerül beilleszteni magunkat abba a világtérképbe, amit nem mi és nem is az emberiség talált ki, eléggé leegyszerűsödik minden. Ezt nehezíti, hogy ehhez a Kászon át kell gyalogolni. Többek között a fogalmi rendszerek káoszán és aztán jön csak a java. Az igazi entrópia. Na az a valami. Balliberális? Ugyan. Bolsi? Ugyan. ezek semmik. Címkék, amiket elmosott az idő, a változás, az élet.
@jaegtoer:
Természetesen fingom nincs mi az a Kász.
A Káosz viszont pont jó lenne a helyére.
@jaegtoer:

Sajnos azt kell mondanom, hogy nincs igazad.

A "liberalizmus története történelem, és pont az a probléma vele manapság, hogy mindenki azt ért alatta amit akar.

A "liberalizmus" eredeti jelentése, nagyon leegyszerűsítve, a "gondolkodás ás a vállalkozás szabadsága" és szöges ellentétben áll a baloldalisággal.

A két eszme összemosódásából egy olyan förmedvény jöt létre, ami mindkettőnek csak a negatív tulajdonságait hozza felszínre.

Árnyalja a képet, a "neoliberalizmus" megjelenése, aminek annyi köze van az eredeti eszméhez, mint a "baktériumnak a baktérium ölő szerekhez".

Tehát, az azonos néven kívül, majdnem semmi.

Nem fogok itt előadást tartani, olvass utána.
@jaegtoer: Én nem "a civil szféra" felszámolásának örülök (mintha ez a pár kretén lenne a civil szféra, röhej, a tüntetésükre pár száz ember ment el), hanem a külföldről finanszírozott ballib politikai aktivisták háttérintézményeinek gatyába rázásának.
@Sir Bates dö Hól: Hihi, a másik kultúrlény. :) Te melyik is vagy, aki párizsi franciatanárnak adja ki magát, miközben csapos a sarki kocsmában?
@látjátok feleim szümtükkel: El, de szerintem eléggé egyértelmű, ha valaki nem adja át az ellenőröknek a kért dokumentumokat, akkor az elég védhetetlen.
@Blogger Géza:

No ha elolvastad ( tán idáig szbin voltál? ), akkor egyből rájöhettél, hogy a felfüggsztésnek csak egy végeredménye lehet. Azért mert. Pont.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Semmiféle törvények nincsenek visszamenőleges hatállyal, egy ilyet sem hoztak mostanában Magyarországon. Ezt csak azok terjesztik, akiknek nem tetszenek ezek a törvények. Minden ilyen törvény valójában a jövőre vonatkozik, a jövőre vonatkozóan ír elő kötelezettségeket.
@Blogger Géza:

Kivéve a gyevi bírót, meg a pofátlan végkielégítést. Nem véletlenül meszelték el a brüsszeli döntésben.
@Fabius: Lehet, hogy Rubovszky túllőtt a célon (no persze a kérdés valóban értelmetlen, ellenben provokatív volt), de egy jogász pontosan tudja, ki vezet le egy ülést, és hogy kinek volt ott joga szót megadni és megvonni másoktól. Ez nem valami piaci kofák traccspartija. Akkor lettek volna méltatlanok, ha felülbírálják az elnököt.

Amúgy a házbizottság dönti el, mire irányul a meghallgatás, az nem valamiféle brain storming, ahol mindenki előjöhet az aktuális hülyeségével.
@látjátok feleim szümtükkel: Az is csak jövőre vonatkozóan állapított meg adófizetési kötelezettséget, csak épp túl magas adókulccsal, most dolgoznak az átalakításán. Semmiféle "visszamenőlegezés" nem volt az ítéletben, csak sokallták a kulcsot. Amúgy én egy több mint 4 évvel ezelőtti dolgot már nem értek a "mostanában" fogalmába.
@Blogger Géza:

"_Én nem "a civil szféra" felszámolásának örülök (mintha ez a pár kretén lenne a civil szféra, röhej, a tüntetésükre pár száz ember ment el), hanem a külföldről finanszírozott ballib politikai aktivisták háttérintézményeinek gatyába rázásának_"

Anyád picsája.*

"__de szerintem eléggé egyértelmű, ha valaki nem adja át az ellenőröknek a kért dokumentumokat, akkor az elég védhetetlen.__"

Atyád fasza.*

*Kb. ez az amit feltehetően megértesz.
@látjátok feleim szümtükkel: Egyébként nem Brüsszelben, hanem Strassbourgben volt a döntés, és nem a jogszabályról általában, hanem egy konkrét esetről volt szó.
@jaegtoer: Hihi, még egy színvonalemelő kultúrlény. :) Olyan kis frusztrált lúzereknek tűntök ilyenkor. :) Édes. :)
@Blogger Géza:

Köszönöm szépen.
Legközelebb törekedni fogok arra, hogy kiérdemeljem a kultúrhérosz címet.
@Blogger Géza:

"_Édes.:)_"

Milyen igaz.

Ezt írtam én:

"_"'blogunk' gyakran hűtlen, kicsapongó gézája arra kapott instrukciót, hogy az adószám felfüggesztésének törvényes voltát védje, indokolja, és propagálja. A mi gézánkat nem érdekli a civil szervezetek felszámolása, és a számukra folyósított alapítványi pénzek kormányzati célra történő 'kisajátítási' szándéka, ellenkezőleg, mérhetetlen ostobaságában még örül is a utolsó polgári végvárak lerombolására tett kísérletnek.

Egy valamit azért nem értek (több féle dolgot sem, de maradjak egynél). Konzervatív létemre, de ha mégsem ebből a székből, hanem csak a pirézek sámlijáról szemlélve nézném a történéseket, akkor is feltűnik, hogy a jelenlegi politika nem nemzeti, hanem nemzetvesztő, nem konzervatív, hanem restaurációpárti, mondhatni szotyi-oligarchikus...
Mindenesetre félmosollyal várom
az 1700 milliárdos államháztartási kiadáscsökkentés lépéseit,
a családi kedvezmények,
a rezsicsökkentési harc,
a kulturális forradalom (a'la Mao),
a keleti nyitás,
az eu-s szabadságharc és zsetonkuncsorgás, továbbá
a kormányzati erők és az államigazgatás belső anarchiájának alakulását.
Mennyi eszem volt, hogy nem volt vonzó a pajtacasting és olyan affektálós vagyok, hogy megválogatom kikkel mutatkozok nyilvánosan..."_"

Erre válaszoltad ezt:

"_"Én nem "a civil szféra" felszámolásának örülök (mintha ez a pár kretén lenne a civil szféra, röhej, a tüntetésükre pár száz ember ment el), hanem a külföldről finanszírozott ballib politikai aktivisták háttérintézményeinek gatyába rázásának."_"

Erre jött tőlem aztán a te kultúrszintedhez mért válaszom: az anyád picsája és a másik, itt nem idézett szösszenetedre az atyád fasza. Mert ezeket fogod fel, ezekkel tudsz valamit kezdeni. Ugye.

Végül, ha olyan jól mennek a dolgok, miért van szükség 1700 milliárdos megszorításra?
Gondolom, erre még nem jött meg az instrukció és a segédlet. Erre ugyanis nem tértél ki. Te kultúrlény etalon.
@Blogger Géza: nem... én vagyok az, akinek a fanszőrzetét a nejed ágyrészén találod, mikor hazaérsz a cébéából... te orbánt nyomod az ő orcájára, ő meg engem a tiedre, mikor üdvözlitek egymást...
@Blogger Géza: "Amúgy én egy több mint 4 évvel ezelőtti dolgot már nem értek a "mostanában" fogalmába."... ergo: nincs létjogosultsága az "emútnyócév"-nek... faszkalap...
@jaegtoer: Az adósságpályát akarják még erősebben csökkenő pályára állítani - nagyon helyesen. Az idei év ennek nem kedvez, egyrészt választási év, másrészt a Ft idén erősen gyengült. Én örülök neki, ha az egyre jobb állapotban lévő gazdaságból adód kedvező lehetőségeket arra használják fel, hogy az elvártnál is alacsonyabb hiányt tervezzenek és egy gyorsabb adósságcsökkentő pályára álljunk rá. Erre ideális a választások utáni év, nagyon okosan csinálják.
@Sir Bates dö Hól: Az aláírásod tetszik - egész találó. :)
@Blogger Géza:

"Az adósságpályát akarják még erősebben csökkenő pályára állítani"

persze!

el is hisszük! azért gyarapodnak, dagadnak az ebben dolgozók! hogy az ég még nem szakadt rád a hazugság mantráért...

4,7 milliárd lapul a képviselők bankszámláin

Budapest — Irigylésre méltó az országgyűlési képviselők többségének anyagi helyzete. A Blikk a vagyonnyilatkozatok alapján összesítette a pénzügyi vagyonukat, és kiderült: a képviselők 4,7 milliárd forintot tartanak számláikon, míg tartozásuk csak 2 milliárd forint.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/47-milliard-lapul-a-kepviselok-bankszamlain-2238799
@guma: Nevetséges lenne az elvárni, hogy a parlamenti képviselők éhenkórászok legyenek. De ennek tényleg semmi köze a jövő évi költségvetéshez. de drukkolok Vargának lényegében ez lesz az első költségvetése, amit egyedül ő készít elő, és hajt végre, és nincs a választási időszakban.
@látjátok feleim szümtükkel:
Értem az iróniát. "ugyé alkotmányunk nincs"...miért is kell alkotmánybíró? /nem is érnek semmit/
"Talán egyetért a királsággal?" válasz: ahogy istenkirályunk kívánja
@Blogger Géza: "Nevetséges lenne elvárni, hogy a parlamenti képviselők éhenkórászok legyenek" Tudod, annyi munkával amit ők végeznek a parlamentben, egy mosógépszerelő vagy egy könyvelő bizony éhenkórász lenne.
@KÁTÉó53éúétr6: Hát akkor adott a feladat: alapíts egy pártot, nyerd el az emberek támogatását, kerülj 5% fölé, és te is elvégezheted ezt a munkát. Ja, hogy ez neked nem menne, csak a szád jár?
@Blogger Géza:

"Hát akkor adott a feladat: alapíts egy pártot, "

Aztán kiszáll a NAV, lefoglalják ami csak mozdítható, ami nem az zár alá veszik, lerohanja a TEK és beindul a kormánypropaganda, hogy felforgatók....
@jaegtoer: Egyetlen pártnál sem történt semmi ilyen. (Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek".) Egy párt finanszírozásra sokkal komolyabb szabályok vannak pont azért, mert hatalmi tényező. De ezek a civil szervezetek gúnyájába bújt külföldről finanszírozott politikai aktivisták ezeket megpróbálják így kijátszani.
@Blogger Géza: "Egyébként nem Brüsszelben, hanem Strassbourgben volt a döntés, és nem a jogszabályról általában, hanem egy konkrét esetről volt szó."

No-no! Látod tudod te jól is, ha akarod.:D
Mármint a pofátlan végkielégítési adó visszamenőlegességét. A konkrét eset a jogszabályról szólt. Konkrét esetben.
@Blogger Géza: "Ja, hogy ez neked nem menne, csak a szád jár?"

Neked meg a nyelved (amennyiben nem tartoznál a moi felháborító redisztribució kedvezményezettjei közé, a te állad is felkopna)...
@Blogger Géza:

"Egy párt finanszírozásra sokkal komolyabb szabályok vannak pont azért, mert hatalmi tényező. De ezek a civil szervezetek gúnyájába bújt külföldről finanszírozott politikai aktivisták ezeket megpróbálják így kijátszani."

:DDDDD

"Egyetlen pártnál sem történt semmi ilyen. (Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek".) "

Esetleg ejtenél néhány szót, a "székházvédők" személyi összetételéről, azt a mellékes szempontot is figyelembe véve, hogy a feddhetetlenség mennyire volt jellemző a legaktívabb védők esetén, valamint miért is történt a székház 'szemrevételező bejárása':-)
@Blogger Géza:
"Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek"."

Akik közé Selmeczi Gabriella kiment nápolyit osztani. Nyilván halálos félelemben...

Ha pedig ennyire tisztában vagy az ügy minden részletével, a "támadás" "erőszakosságával", talán azt is tudod, hogy az amúgy a helyszínen levő rendőrség miért nem lépett közbe?
@ Nem ertem a felhaborodasodat.

Ez csak logikus végkifejlete annak amit SÓLYOM LÁSZLÓ elkezdett!

Ugyanis mi volt az AB szinte első példamutatása?

Az, hogy a SAJÁT MAGUKRA vonatkozó, de nekik nem tetsző törvényt NEM TARTOTTAK be!
(Esztergomba költözés)

Az, hogy ezek megélhetési karrieristak?

Miért Sólyom nem az volt? Ki is harcolta ki hogy az AB elnökének is járjon ingyenes állami villa? Csak nem?

Ki is adott kegyelmet TB csaló orvosoknak?!
Jeeee.

Ki is volt szépen csendben végig amíg a "plebejusoknak" nem kellett többet es akkor hirtelen megvilágosodott?

Szóval nem fair ezen három illetőt b..gatni, amikor létük egyenes következménye annak amit Sólyommal "erkölcsi/moralis bűnben" fogant....
@Blogger Géza: "Egyetlen pártnál sem történt semmi ilyen. (Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek".)"

Valo igaz.

Egyetlen pártnál sem ALKALMAZNAK GYILKOSOKAT, kivéve...

hvg.hu/itthon/20130307_Emberolesert_ult_a_Fideszszekhaz_egyik_v

Egyetlen pártnál sem fenyegetnek SAVVAL LEÖNTESSÉL PÁRTVÉDŐK (ami ugye mint Lazar Jánostól tudjuk terrorista cselekedet...kivéve ha a fidesz védelmében teszik).

index.hu/video/2013/03/07/fidesz_szekhaz_tuntetes/
@a Ténytár: Pff, ő nem a Fidesz alkalmazottja volt, egyszerűen odament.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Valószínűleg nem kaptak rá parancsot. Ezzel húzták ki az akció méregfogát, így nem tudtak mártírként tetszelegni a székházfoglalók sem belföldön, sem külföldön. Nagyon okos húzás volt.
@Blogger Géza:

Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy rendőrnek mérlegelési lehetősége van, amikor bűncselekményt lát?
@Blogger Géza:

No akkor tanulmányozd meg a 2010. évi XL. törvénynek a >A magánszemély egyes jövedelmeinek különadója< című fejezetét, és vedd figyelembe, hogy a 2010-es új parlament mikor is szavazta meg a különadót úgy, hogy a törvény előtt megszerzett és érintett jövedelmekre is kiterjedt. Szerinted ez nem visszamenőleges hatályú törvényi rendelkezés? ha esetleg nem érted a törvényt egyik új alkotmánybíró úr biztos elmagyarázza, ő ennek a jogterületnek szakértője. Elolvashatod az ezzel kapcsolatos AB határozatot is. Érdekes, és érdemes.
@látjátok feleim szümtükkel: Akkor is az adó mértékéről szólt az ítélet.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Mire a rendőrség kiért, már semmiféle bűncselekményt nem láthatott, hiszen akkorra már megtörtént az erőszakos behatolás. Egyébként nem is olyan egyértelmű néha, mi bűncselekmény, és mi nem.
@Blogger Géza:

Index vagy hvg cikket gondolom hiába is linkelnék, de talán a Magyar Nemzet elég hihető hírforrás még neked is.

"A civil demonstrálók, akik a bejáratot védő vaskapun másztak át, akciójukat indokolva azt mondták, az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoznak. Az épületbe nem jutottak be. Az MTI tudósítójával a helyszínen lévők azt közölték, mindannyian civilek, szervezőjük nincs, spontán megmozdulásként gyűltek egybe. A demonstrálók leültek az épület udvarán, ahol kifeszítettek egy transzparenst. Néhány perccel akciójuk kezdete után fél tucat rendőrautó is a helyszínre érkezett."

mno.hu/belfold_archiv/tuntetok-tortek-be-a-fidesz-szekhazanak-udvarara-1143258

Vagyis a rendőrség kiérkezéséig nem történt meg sem a székház épületébe behatolás, sem az erkélyre felmászás, mint "erőszakos támadás".

"A rendőrség azt kérte a résztvevőktől, hogy ne menjenek be az épületbe, mert azzal szabálysértést követnek el. Az udvaron, az épület bejáratánál kisebb dulakodás alakult ki. Egy embert a rendőrök ölben vittek ki, mert a férfi megpróbált behatolni a székházba. A rendőrök azt mondták, hogy a fiatalember ellenszegült a rendőri intézkedésnek, ezért őt megbilincselték és elszállították a helyszínről."

Vagyis azon esetekben, amikor a rendőrök indokoltnak látták a közbelépést, ott meg is tették.

A behatolás és a rendőrség megérkezése közötti eseményekről, azaz a székház udvarának elfoglalásáról pedig bírósági ítélet van, hogy ott még szabálysértés sem történt, a rendőrség által kiszabott bírságokat is vissza kellett fizetni a gyanúsítottaknak.

www.hatalyonkivul.hu/nem-kovettek-el-szabalysertest-a-szekhazfoglalok

Az általad "nagyon okosnak" gondolt dologról pedig annyit: bár talán valóban nehéz megítélni, hogy mi a bűncselekmény, feltételezhetjük, hogy ha valamit később "erőszakos támadás"-ként aposztrofálnak, akkor az belefér ebbe a körbe. Ilyen eset viszont a fenti beszámolók, cikkek alapján nem történt, és amikor történt, a rendőrség hivatalból közbe is léphet. Csúnya világ is lenne az, ha a rendőrség azért nem lépne közbe egy "erőszakos támadásnál", csak mert valaki úgy ítéli meg, hogy a közbeavatkozási parancs "kihúzza az akció méregfogát", hogy a tüntetők ne tudjanak "mártírként tetszelegni", vagyis politikai szempontokat vesz figyelembe egy rendőri akciónál. Talán mondanom sem kell, hogy ez pont az a kézi vezérlésű rendőrség lenne, amiért Gyurcsányt keresztre feszítették a 2006. szeptember 17.-ei események és a Gergényivel folytatott telefonbeszélgetés kapcsán.

Úgyhogy igazából két lehetőséged van:
- vagy tovább nyomod, hogy a rendőrséget politikai okok gátolták meg abban, hogy közbelépjen a székház "erőszakos támadásánál", ami azért elég gáz lenne;
- vagy elgondolkodsz azon, hogy az akció talán mégsem volt annyira erőszakos támadás, mint aminek napokkal az eset után megpróbálták beállítani, és amit Selmeczi nápolyiosztása és Kubatov felkérése is alátámaszt.

Csak hát akkor ki is mártírkodott?
@Blogger Géza:

Szóval, a hatályos adómértéket megállapító jogszabály szerint megszerzett magántulajdonnak az adómértékét az új parlament visszamenőleges hatállyal 98 %-ra emelte. Arről szólt az ítélet, hogy ez a magántulajdon durva megsértése, mert visszamenőlegesen adóztat az átlagtól eltérő módon, sértve ezzel a tulajdonhoz való általános jogot.

Tanulj tinó, ökör lesz belőled. Mondja egy régi közmondás.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az erőszakos székházfoglalók próbáltak mártírkodni, csak nem jött össze. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak az erőszakos behatolás UTÁN érkeztek ki a rendőrök, előtte miért érkeztek volna.
@Blogger Géza:

"A bíró kimondta, nem követtek el szabálysértést azzal, hogy megközelítették demonstrációjuk helyszínét. Nem éltek vissza a gyülekezési joggal annak a demonstrációnak a szervezői, amelynek során tüntetők hatoltak be a Fidesz Lendvay utcai épületének udvarára még idén márciusban – állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szerdán."

Link fent.

Ez meg egy másik, amit haszonnal olvasgathatsz.
hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Tudom, hogy ezt mondta ki a bíróság, nem is állítottam mást.
@Blogger Géza:

Tehát az akció sem annyira erőszakos nem volt, hogy a rendőrségnek közbe kellett volna avatkoznia, azon eseteken kívül, amikor ezt meg is tették, sem annyira erőszakos nem volt, hogy a bíróság a történtek kapcsán akár szabálysértési bírság kiszabását is jogosnak tartotta volna.

Csak annyira, hogy pár nappal később a nápolyiosztogató Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatóján már rongálásról meg rémüldöző dolgozókról beszéljen, és hogy ezt további pár nappal később Kubatov Gábor megfejelje a bántalmazással, és hogy ennek nyomán pártőrség felállítását tartsa szükségesnek.

www.origo.hu/itthon/20130313-feljelenti-a-fidesz-a-szekhazfoglalokat.html
index.hu/belfold/2013/03/09/kubatov_riadolancba_hivja_a_fideszeseket/

Mindezek mellett pedig te "nagyon okos húzásnak" tartod a rendőrség politikai szempontok alapján történő befolyásolását (akár történt ilyen, akár nem).

No comment. Tényleg.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Persze, hogy okosnak tartom, a rendőrség nem valamiféle független, hanem a kormány alá rendelt szervezet, a kormány viseli a felelősséget az irányításáért.
Bocsánat, még nem olvastam végig a kommenteket, és részben OFF, amit most írni akarok, de az alkotmányhoz kapcsolódik. Fabius cikke alatti trackback-ben is ezt írja a szerző 2013-ban: "A magyarok döntő többsége 2010-től leginkább közönnyel figyelte az előző alkotmány sokszoros módosítását, az új alkotmány elfogadását, majd újabb módosításait."

Biztos sokan leírták már, mégis említsük meg újra.
1. Milyen oktatás volt az alkotmányról Magyarországon a rendszerváltás után alapfokon, középfokon, az addig végzettek felvilágosításáról nem is beszélve? A '90-es évek utáni iskolarendszerben pl. a gimnáziumok negyedik osztályában választani lehetett: állampolgári ismeretek v. társadalomismeret (féléves) tantárgyak között, ez utóbbi inkább valamiféle szociológiai oktatást jelentett.
2. 2010-ben nem figyelt a jobbérzésű emberek nagy része az ellenzék kiabálására alkotmányügyben. Például mert megszokták, hogy "Ezek csak nyivákolnak, még akkor is nyivákoltak, mikor kormányon voltak.", "Az sem izgatta őket, mikor a kordont bontották és székházat gyújtogattak a kormányzásuk alatt.", "Nyilván most sincs olyan nagy baj, csak a szokásos ellenzéki jajgatás megy egy darabig, amíg nem találnak újabb gumicsontot." "Ha olyan fontos lenne a régi alkotmány, akkor nem csak egy darabig ajvékolnának. De ha csak egy kis ideig nyávognak, és utána szaladnak a parlamenti pénztárhoz a júdáspénzért, akkor talán nem is oylan fontos az a preambulum vagy micsoda."
@dr. jenőke (jenőke): Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!
Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.
süti beállítások módosítása