Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.23. 08:39 Fabius

Alkotmánybírót? Ezekből?

Címkék: fidesz meghallgatás alkotmánybírók

Azt nem várta senki, hogy az alkotmánybírók meghallgatása valami komoly dolog lesz. De talán arra sem számítottunk, hogy a kutyakomédia főszereplői ennyire szervilis és főleg néma lakájai a nernek, akiket időnként szinkronizálni kell. 

Czine Ágnes, Varga Zs. András és Sulyok Tamás nem lesz sokat ellenkező alkotmánybíró. Már hogy is mernének majd Orbán törvénygyárával vitatkozni, mikor egy akkora senkinek, mint Rubovszky sem mernek visszaszólni. 

ab bábuk.jpg

Kellett volna? Egy magára valamit is adó alkotmánybíró aspiránsnak szerintem néhányszor igen:

- Mikor leintették az egyetlen ellenzéki képviselőt a nem túl bonyolult és provokatív kérdésével.

- Mikor leintették a sajtót, aszongya: kuss, a megválasztásukig nincs kérdés, nincs elsimonozás. Mindezt egy meghallgatáson, ahol elvileg kérdésekre kéne válaszolniuk. 

Akkor most gondoljuk végig, hogy ezek a néma leventék fogják a vélemény és sajtószabadságot védelmezni foggal körömmel. Így, ekkora lelkesedéssel, óriási elánnal, nyilván. Derék jómunkásemberek ezek, szépen beállnak majd a sorba, és végrehajtanak mindent az elvárt és megkívánt módon. Röhejország Kabócabírósága, ahol legfontosabb megfelelni a főnöki akaratnak, ahol némán tűrünk mindent, ahol aláírjuk a legképtelenebb faszságot is, legfeljebb különvéleményt írunk róla, hogy ne tűnjünk végérvényesen mangalicaszaros gumicsizmából előhúzott, feslett szélű, lábszagú kapcarongynak. 

362 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr486723167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új populista alkotmányos kultúra 2014.09.23. 20:33:41

Azért ez a mai fontos nap volt köztársaságunk számára, aláírja majd Áder vagy sem az alkotmánymódosítást. Alkotmányos kultúránk megváltozása vált láthatóvá. Csak emlékezzünk rá, hogy azért kellett “Alaptörvénynek” nevezni ezt a jogszabályt, mert az “A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majd kesztyűve fogják meg a ..szt, mielőtt magukba fogadják. Onnantó örömétbódottág...
"Mikor leintették a sajtót, aszongya: kuss, a megválasztásukig nincs kérdés, nincs elsimonozás. Mindezt egy meghallgatáson, ahol elvileg kérdésekre kéne válaszolniuk."

De bammeg mij'en "sajtó" már az ahol ezeket a húzásokat egy szó nélkül hagyják? A minimum az lett volna ha rájuk borítják az asztalt és emlékeztetik őket mégis kinek mi a feladata és ki is van kiért.
Ott van a kikes hüpi a cuniné esete. Az amúgy tökös indexes riporter megmondhatta volna szemtől szembe a picsának, hogy ha ez a válasza akkor gyakorlatilag hülyének nézi a magyar állampolgárokat. Következő kérdés, miért nézi hülyének a magyar állampolgárokat? Igen, ott helyben. Aztán lehet magát megnézni a hüpinek a normálisabb adókon. Már amelyikek le merik adni.
LQrvult a magyar média, azért engednek meg maguknak ennyit ezek a nyakunkon élősködő senkik...
@MZ/X hip hip hurrá: Dikk mán! A gázszerelő átképezte magát kátyúzóvá...
Fabius! az illusztraciohoz kulon like! :-)
@IGAZI_kovi1970:
Lesz az még színház igazgató is csak lové legyen a közelben.
OFF

mindekozben Stajerorszagban:

"Árpád Schilling ist einer der innovativsten ungarischen Theatermacher, seine Gruppe Krétakör – zu Deutsch Kreide­kreis – zugleich eine der bekanntesten der freien Szene des Landes. Schon vor Jahren hat der Regisseur, der auch am Wiener Burgtheater oder an internationalen Opernhäusern inszeniert, neben der konventionellen Theaterarbeit das Kollektiv „Krétakör“ zur experimentellen Plattform, zur aktivistischen Eingreiftruppe umfunktioniert. Nicht zuletzt, um unmittelbar auf die derzeitigen sozialen und politischen Spannungen in Ungarn reagieren zu können.
Im Zentrum von „A Párt – Die Partei – The Party“ steht ein kleines ungarisches Dorf, ein anti-europäisches Minimundus, in dem kritische Kunst sowie abweichende Meinungen unterdrückt werden und Demagogie, Populismus und Xenophobie aufblühen. Ein Unternehmer kandidiert als Bürgermeister der verschuldeten Kommune, seine rechtsgerichtete, autokratische Partei vergiftet das dörfliche Klima. Schilling inszeniert das Scheitern nicht nur ungarischer Politik als Trauerspiel der Inkompetenz, die schleichende Aushöhlung der Demokratie als schaurige Satire.
Árpád Schilling selbst findet sich in „A Párt – Die Partei – The Party“ in einem fiktiven Setting wieder: Am Höhepunkt seiner Karriere beschließt er, in sein Heimatland zurückzukehren, um in der ländlichen Gemeinschaft mit Krétakör endlich wieder anspruchsvolle Stücke zu entwickeln, die Theater als Waffe gegen den Verfall demokratischer Werte in einem gemeinsamen Europa einsetzen. Diese imaginierte Rückkehr bricht sich allerdings an den tatsächlichen Verhältnissen: Theatermacher wie Schilling erfahren in Ungarn kaum Unterstützung und sind auf ausländische Koproduzenten wie den steirischen herbst angewiesen."

www.steirischerherbst.at/2014/deutsch/programm/34-a-part-die-partei-the-party.php

ha eddig nem lattam vagy 20 oriasplakatot(!) errol, akkor egyet sem…

ON
csak semmi különös:

Négy szervezet kezeli a norvég pénzeket, háromnak már felfüggesztették az adószámát

A Kárpátok Alapítvány után az Ökotárs és a Demnet is így járt. A Norvég Civil Támogatási Alap pályázatait kezelő konzorcium tagjai közül már csak az Autonómia Alapítvány rendelkezik érvényes adószámmal. Igaz, valószínűleg ők sem sokáig, mert a Kehi mind a négy szervezetnél kezdeményezte ezt a lépést.

444.hu/2014/09/23/negy-szervezet-kezeli-a-norveg-penzeket-haromnak-mar-felfuggesztettek-az-adoszamat/

-

2014. szeptember 23. kedd
Nem veszett ügy a forrásvédelem: jogi tanácsok norvégbűnözőknek

atlatszo.hu/2014/09/23/nem-veszett-ugy-a-forrasvedelem-jogi-tanacsok-norvegbunozoknek/
Marionett figurák.
Már ők is jobban tejjesítenek:))))

Alig várom, hogy szervilisgejza ezt az állításomat statisztikai adatokkal alátámasztva cáfojja:D
@vitéž munkášőr:
Jó hírünk a nagyvilágban...

Amúgy a Rubovszki féle senkik abból indulnak ki, hogy ha a németeknél az illetékes fasz anno megmondhatta, ki a zsidó, majd ő is itt megmondja, ki a demokrata. Há`denehogymánne! Holnap bele is ríjja a fosszerű tákolmányába. A seggnyalásban ez a minimum, azért a pénzért.
@vitéž munkášőr:
Gyünnek a zombik hamarosan, győzzétek lődözni őket! :)
@DezInf:
Fogja, fogja, csak még a bokáját fogja, miközben vazelinozzák...
@DezInf: Egyelőre nem címlapos a blg, úgyhogy trollék máshol ülnek tort, vagy még az eligazításon ülnek a pártközpontban.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

mást is megmond, ha kell!

neki hitelesen igazolta szijj ártó, hogy jól forgatja befektetéseit ezért nem kell neki vagyonvizsgálat!

rtl.hu/rtlklub/hirek/82-millios-megtakaritasa-van-szijjartonak
@The Ghost Wolf:
A mandiról a legnagyobb pofájú aljadék nem mer ideesni... :)
@guma:
A pol.fizuból hihető! Detélleg...
@guma:

Jóvanna, nem csak jól keres, de talál is...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

hűha!
atyaég! párhuzamos házasság? szó bent akad :)

Sötét titkok derültek ki Kovács Béla életéről

Rejtélyes utazások, párhuzamos házasságok, alvilág és KGB-s szálak. Nagyon úgy néz ki, hogy a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége egyáltalán nem kishalak.

Az utóbbi időben viszonylagos csend honolt a hírvilágban a Jobbik kémkedéssel megvádolt európai parlamenti képviselője, Kovács Béla körül. A politikus botránya májusban,röviddel az EP-választások előtt pattant ki, amikor kémkedés gyanúja miatt mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész. Kovács a vádakat mindvégig tagadta, azt állította, lejárató kampány folyik ellene. Vona Gábor kampányhisztériának minősítette az ügyet.

Augusztus végén aztán Ukrajna három évre kitiltotta területéről a magyar politikust. Legutóbb pedig a Magyar Nemzet írt róla annak apropóján, hogy nem tudják felfüggeszteni mentelmi jogát, mert tisztázatlan, milyen dokumentumokat adhat át Magyarország Brüsszelnek anélkül, hogy államtitkot sértene.

Az Indexen most megjelent terjedelmes írás vélhetően ismét nagy port fog kavarni. A lap újságírója hónapokig kutatta a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége, Szvetlana Isztohin múltját, és filmbe illő részletekre akadt.

Eltitkolt japán és osztrák férj, furcsa utazgatások, alvilág és olyan KGB-alkalmazottak is felbukkannak a történetben, akik ezúttal nem tettek lakatot a szájukra. A most napvilágra került információk arról árulkodnak, hogy a család életében az orosz titkosszolgálat volt az egyik összekötő kapocs, Kovács Béla és felesége pedig egyáltalán nem kishalak.

A szálak egészen 1960-ig nyúlnak vissza. Ha kíváncsi a legjobb forgatókönyvírókat megszégyenítő részletekre, olvassa el az Index cikkét.

www.hir24.hu/belfold/2014/09/23/sotet-titkok-derultek-ki-kovacs-bela-eleterol/
@látjátok feleim szümtükkel:

esetleg ezzel is?

Csak úgy, környezetvédelmi hatástanulmány nélkül

Gyöngyösiként 2008 óta követem figyelemmel az indiai gumigyár, az Apollo Tyres ügyét. A világ 17. legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalata hat évvel ezelőtt gyöngyöshalászi üzemet tervezett, majd visszalépett, miután – az akkoriban ellenzékben lévő – Fidesz népszavazást kezdeményezett a beruházás ellen. A párt akkor azzal érvelt, hogy nem készült környezetvédelmi hatástanulmány, a túlterhelt Mátra nem bírna ki még egy ilyen igénybevételt, emellett a projekt kiemelt támogatása a helyi KKV-szektort is hátrányba hozza. Most ugyanez a Fidesz – immár kormányon – “48,2 millió euró közvetlen támogatással, 2,8 millió euró foglalkoztatási támogatással és 44,7 millió euró adókedvezménnyel segíti a magas munkanélküliséggel küzdő településen megvalósuló beruházást”. Az is kiderül, hogy “a cég magyarországi vállalata hamarosan megkezdi a környezetvédelmi hatástanulmány elkészítését is”, amiből tudhatjuk, hogy eddig erre még nem került sor.

folytatás

barokeszter.hu/2014/09/22/csak-ugy-kornyezetvedelmi-hatastanulmany-nelkul/
@guma:
Ugyan, félreértik, hisz csak a szokásos jobbikzsoldos komancs az ettárs, Putyinisztán meghosszabított ... izéje. Ideiglenesen magyar csak, evégre az egyenruhája ennek is Mockba belvárosában porosodik.
@guma:

Isten, meg a (fidesz)kormány útjai kifürkészhetetlenek.:D
@guma: Most, hogy egész "véletlenül" az önkormányzati választás hajrájában sikerült ezt a világvégét is túlélnünk, izgatottan várom, mondjuk az izraeli/magyar kettős állampolgársággal rendelkező parlamenti képviselőkről szóló cikksorozatot is. Persze a nyugaton, netán sorosgyuri pénzen tanult, egyéb káderekről szóló sem lenne érdektelen.
Amúgy, mivel rosszabb egy orosz "kém" egy amerikai szervezetek által pénzelt és működtetett "magyar" pártnál, hacsak nem annyi, hogy most éppen az oroszok az "ügyeletes és fekete seggű rosszak"?

Pihenj folytasd tovább. :)
@guma:

Most olvasom, hozni akartam, de megelőztél.

Ébresszetek fel! Ilyen nincs. Akarom mondani: hány ilyen van még?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

én félre sem, meg sem értem... sajnálom... de közben nézek ki a fejemből, hogy ilyen is van?!
ez hungarikum a javából, kérlek alássan! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Norvég pénzek???

Bammeg a lobbikot meg egyenesen a ruszki KGB (vagy most hogy hívják?) támogatta!!!
index.hu/belfold/2014/09/23/a_nagy_oroszorszag_kovacsolta_frigy/
"Volt egy időszak, amikor magánszemélyként hivatalosan ő adta a legtöbb pénzt a Jobbiknak, több millió forintot. Azt, hogy igen bőkezűen támogatta a pártot, még Vona Gábor pártelnök is elismerte."
"Kovács nyelvtudása és a kapcsolatrendszere mellett a bőkezűsége segítette abban, hogy viszonylag gyors karriert fusson be a párton belül."
Tuti nem a béla pénze volt amit a lobbiknak csorgatott...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hiába akarod Rodit "kopízni" szóhasználatban helyenként, gyenge és sületlen propagandát nyomsz mint mindig friss, aktuális vonal nélkül...

keresd és nézd vissza a 2, 3 évvel ezelőtti szövegeid és ha kérhetem KB mocskát ne vetítsd ki az oroszokra úgy an block!
@IGAZI_kovi1970:
Fogadjunk, ha gyün a lápimagyar, nem fogja érteni, még akkor se, ha kiírom neki, hogy HAZAÁRULÓ!
Nekik ez természetes, anyjukat is eladnák orosz ettársaiknak, pedig szarul áll a rubel.
@guma: Te amúgy melyik adást nézed? Amúgy az feltűnt, hogy te meg index és 444 propagandát nyomsz?
Ők vajon melyik propaganda szócsövei? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szegény indexesek pár hét és lemegy az önkoris választás is. Mivel fognak utána foglalkozni 4 évig? :) Gondolom összerakják az említett cikksorozatokat az atlantisa vagy izraeli befolyás alatt álló "kém" képviselőkről. :)
@vitéž munkášőr:
Őőő, izé, én o'vasnálak ottan (is), de nem látlak. Csak a neked küldött válaszokat. :)

Ottan vanik "Cenzné ura" vagy mijaf@sz van? :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

na ez az igazi tuskó modor! nem is érted, mégis dumálsz.

van hír és van propaganda...
ráadásul nem az említett helyeken olvastam...
@guma: Hát igazán boldog lehetnél, ha én lennék itt a "tuskó". :)
@guma:
Te (még) szóba állsz vele? :(

Mingyá tahótlanítalak! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te valami antiszemita vagy? Vagy lobbikos?

Vigyázz mit válaszolsz mert mész a trolltartóba.
@IGAZI_kovi1970: Sosem voltam antiszemita, szavazni mostanában a "lobbikra" szoktam.:)
@IGAZI_kovi1970:
Orosz csicska, kgbéla szellemi társa, a "jobbik"- kgb propagandista eccerije. A hazát árulják, Putyinisztánnak, evégre a pénznek nincs szaga, csak sok legyen, mint Nyikolajon a tetű!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Persze dumálni neked is könnyebb, főleg bárminemű "bizonyíték" hiányában.
Nem baj az a lényeg, hogy te is "nagyokat" mondhass és még jól is érezd magad. :)
@Marcellusca:

Ne fenyegetőzz:)))
Időnként muszáj tükröt tartani, még akkor is, ha bele se néz, ha mégis, nem ismeri fel magát, de a többiek jól látják a tükörképet.
Különben megszokjuk, mint a koszfoltot a lépcsőházban, egy idő után fel se tűnik.
Ha már meszelni nem lehet, legalább a háborgás emlékeztessen:)
@Marcellusca: Megint nagyon megrettentem. Irány valamelyik Duna-híd. :)
@Marcellusca: aha, engem evek ota kiutalnak par percen belul, hiaba probalkoztam uj nickekkel - 18-as karika vagyok ;-)

"osszes hozzaszolo megjelenitese" utan asszem lathatova valok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Baszd meg hátt hol éltél az emúttötven-hatvan évben? Végre ssikerült leráznunk az oroszokat magunkról - bár már várom a Minienök kámingoutját, hogy 89-ben nem is ő pofázott a Hősök terén, csak a rohatt libsibolsi ellenség állítja róla - most mégis ők a jó fijjúg? Bocsánat akkor én nem éltem ebben az országban és én kérek elnézést. De a nagyanyám által elmeséltekből számomra az derül ki, hogy nekik az orosz "felszabadítóktól" kellett rettegniük megerőszakolás tárgyában és nem az amerikai GI-októl. Persze lehet, hogy én tudom rosszul és az amerikaiak állomásoztak nálunk negyven plusz évig.
@guma:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

gepnarancs.hu/2014/09/ki-a-fasznak-kepzeli-magat-czunyine-bertalan-judit/

Ezeknek és az általatok hozott ügyeknek az 'elnézéséhez mekkora 'vak csótánynak kell lenni??
A 'zombik meg csak tapsikolnak,menetelnek kioktatnak:(

"mikor egy akkora senki, mint Rubovszky"""" is megugrotta az arrogáns kioktató lekezelő szintet,eldurrant az agyam:))
Kik ezek a fa@@opók,hogy mindent jobban tudnak,mindenkit helyre tehetnek,kioktathatnak,a'kurvéletbe már???
Különvéleményt? Max. párhuzamos indoklást.
Nyilvánvaló a diktatúra jelenléte,a közéletben a fejekben,az élet szinte összes szegmensében:((

Mong Attila:
“Amikor eljöttem a közrádióból, azt mondtam magamban: rendben a nappaliban nem tudunk szabadon dolgozni, de a konyhában még lehet. Egy évvel később az egyik legnagyobb online portált hagytam el, mert úgy éreztem ott sincsenek meg a szabad újságírás feltételei. Akkor azt mondtam magamban: okés, a konyhában már nem lehet szabadon dolgozni, de a spájz még szabad. Most elérkeztünk ahhoz, hogy kopogtatnak a spájz ajtaján is.”

Gyerünk a padlásra:)))

"Mert kell egy hely, hol minden szellem látható
Mert kell egy hely, hol minden szólam hallható
Mert kell egy hely, hol nem fáznak a csillagok
Mert kell egy hely, hol emlékünk majd élni fog!"
Illyés Gyula:

Egy mondat a zsarnokságról

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan

pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van

nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő jajsikolyban,

a csöndet
növelő néma könnyek
zuhatagában,
táguló szembogárban,

az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;

abban, ahogy a “halló”
közben – érzed – a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;

nemcsak a telefondrót
közt vergődő Laokoon-mód:
vonat, repülő, sínpár,
gúzsbog, kötélszár,

mert zsarnokság van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,

az van a derűtelen
tarkálló képteremben,
külön minden keretben,
már az ecsetben;

mert zsarnokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;

mert zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielőtt súgtál,
hátrafordultál,

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál is jobban
bénító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szómámorban,
mint légydög a borodban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,

tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,
mintha nyitva az ablak
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,

ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,

a nyüzsgő égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;

hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék,

vonat kereke, hallod,
rab vagy, erre kattog;
hegyen és tavak mellett
be ezt lehelled;

cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
szív-hökkenésben;

a nyugalomban,
a bilincs-unalomban,
a záporzuhogásban,
az égig érő rácsban,

a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik
velődig;
töprengenél, de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőtűz gyufaszálból,

mert mikor ledobtad;
el nem tapodtad;
így rád is ő vigyáz már
gyárban, mezőn, a háznál;

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;

vakondként napsütésben
így járunk vaksötétben
s feszengünk kamarában
futva bár Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te gábris, te kgbszármaz6nék !

Mijafaxé nem csinyálc egy blogot magadnak, ott ömölhetne belőled a barna szenny.
Aki kíváncsi az ilyesmire, az hidd el megtalálna. Aki meg nem kíváncsi a szarakodásodra az nagyívben elkerülne.

De most tényleg! Mijafaxxé cseszel szét egy olvas6ó blogot?
Mijafaxé nem csinyálsz magadnak egy olyan blogot, ahol te lehetnél a kirrállly?

Itt csak egy közútállatnak örvendő csúszómászó nácikszármazék vagy.

Neked jó az, ha ennyien küldenek el oda ahova gondolnak tégedet?
Rodin kívül mást nem igen tudtál megtéríteni ( igaz ő is csak taktikai okokból csalatkozgatgatott hozzád).

Itt lenne az időd, hogy valami maradandót alkoss a blogszférában!
Mi tart vissza a kiteljesedésedtől?
Nincs tehetséged,erőd, kitartásod?

Hidd el nagyon sokan drukkolnának neked, hogy sikeres légy és itten sose lássunk, mer oly nagyon elfoglal téged ragyogó szellemi terméked rajongóinak kisbaszolgállássa:)

Tégy a rasszizmus ellen, bizonygassad be a savját blógódban, hogy te mennyire demogratikuss blogbagazda és szellemnyi közíró is tudnál lenni!

Ezt ne vedd bántásnak, csak a javad akarom.
A bloggod indító bulira ne kűggyé azé megszívót, mer annyira azé nem vagyol nálam nébszerű:)

Szebb jövőt neked!
A többijeknek meg egy kis gábrismentess övezetet:D
Jól kinéznénk, ha a Kutyatanács tagjait is így 'választaná' a falkánk!
@The Ghost Wolf: "De a nagyanyám által elmeséltekből számomra az derül ki, hogy nekik az orosz "felszabadítóktól" kellett rettegniük megerőszakolás tárgyában és nem az amerikai GI-októl. Persze lehet, hogy én tudom rosszul és az amerikaiak állomásoztak nálunk negyven plusz évig."

Én mostanában sokkal jobban rettegek a törököktől akik 150 évig voltak itt meg persze az osztrák-labancoktól is, akik szintén tiszteletüket tették nálunk "néhány" évig. :)
@DezInf: Ne tartsd vissza magadban a nagy demokratát. Tudod akik majd megmondják mindenkinek ki és miről beszélhet. Amúgy nemtom feltünt -e, hogy ezt a témát (kágébéla) sem én dobtam be, hanem csak válaszoltam rá, persze tudom, hogy a szólásszabadságot te is "komolyan" veszed.:)

Blogot nem szándékozom nyitni, bőven elég itt olvasni a sok hülyeséget, amit gyakran elém hordtok. Ja és ne értékeld túl te sem az ide írogatást, mert feleslegesen megárt a szervezetednek.:)
csak halkan szólok, hogy 2006 óta a baloldaliaknak nincs erkölcsi alapjuk arra, hogy bármit kritizáljanak, bármit számonkérjenek. Pláne nincs erkölcsi alapjuk diktatúrát kiáltani.
Fabius bácsi akkora szellem, mit szellem, vátesz, hogy hozzá képest mindenki más egy senki.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szóval egy tehetségtelen senki vagy, akit csak idekűdtek:))))
Benned sem tudás,sem akarat nincs. Te csak egy rabszóga vagyol akit idekűttek rombolni:D

Csak szógálod azokat akik idekűdtek, kis jobbermaki:)))))))

Annyit azé elárulhatnál magadról, hogy a perzsa-orosz vonal közül mellik fizet tégedet?

Sosenemse lehet tudni kit is szógának a gazdájid. Gondolom mindig leggdinkább aztata, akik többet fizetnek.

Baxod, a hazafijjas irányúltságotok lekörőzi a szélbekakast iss :)))

... olajjozzá wazze, mer nyigoroxxxx....
@vitéž munkášőr:

:))Odaát megrágták a kapcát,most majd vedelnek egyet a csizmából,'oszt 'gyünnek röfögni:))
@DezInf: Most minek ingassalak meg fixa ideáid és a vágyálmaid sajátos keverékében? ;)
Az Alkotmánybíróság tagjának megbízatása összeegyeztethetetlen minden más állami vagy önkormányzati, társadalmi, politikai, gazdasági tisztséggel, illetve megbízatással...
@gazoló:

és ki ez "g" itt közöttünk? ki fizeti? nincs családja? alibi a gyerek az asszony? másképpen éjjel nappal nem tudna itt folyamatos üzemet tartani!
ez már nem szorgalom!
nézd meg mindenki benéz és rohan tovább, ez meg pár perc múlva mint a rétes nyújtja a témát vagy ontja a máshol "szippantott" szart...
még akinek nyalizik azzal sem képes párbeszédre.
ez azért durva.

különben témádon, én már töprengtem...

Valaki tudja, hogy kit és mit szolgálnak ezek az emberek?

offforever.blog.hu/2014/09/19/valaki_tudja_hogy_kit_es_mit_szolgalnak_ezek_az_emberek
@DFK: na ja mert 2006 után senki a véleményét el nem mondhatta, a nyomorult civilszervezeteknek bedeszkázták az eget, a csuhásoktól elvették az oskolákat, no meg hittanra is csak bújva mehett a gyerek...a tank meg tök véletlen elindult, a kockakő szárnyakat kapott, a kukák meg a tv székház spontán égésbe kezdett. azt viszont nem tom', hogy a népnemzetinagyonmagyarkeresztény brigád milyen alapon akar egy hazát kisajátitani, milyen alapon dönti el egy békamenetelő balfasz, hogy nekem márpedigde' kuss van, mert véletlenül hányingerem van attól amit a vezényló tábornok és hű csahosai -akarom mondani janicsárjai- művelnek...pedig ez pont nem jelenti azt, hogy a kórház széfek egy másodpercig jobban tetszettek. baszki én ugyanabban qrva országban küzdök harmicéve a felszinen maradásért meg a gdp-ért, engem ugyanannyira szopatnak a gerinctelen tetű politikusnak csúfolt genyládák...
@DFK:

Ebbe egy kissé belegabalyodtál.
mindenki más nem egy, hanem sok senki lenne, de inkább számold össze és név szerint sorold fel, de ne írj marhaságokat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Válaszoltál minden kérdésemre.
A mellébeszélés beismerés.

Írj magadnak blogot, ne szennyezd a környezetet:))))

..... ja, egy önálló gondolatod se vót, hát plagizzájj kicsihuszár:))))

... jóvanna, csak viccöltem.....

..megértem én, hogy valamiből meg kell élned, de ha jobberprostinak állsz akkor álld a bacogatást is ........ még elvárnád, hogy becézgessenek ..... na olyan embör még nem született te szellemileg kvázimódó ...
csak úgy ismétlésnek:

2014. augusztus 26. kedd
Nemzeti radikális hírportálok: Oroszország magyar hangjai

www.atlatszo.hu/2014/08/26/nemzeti-radikalis-hirportalok-oroszorszag-magyar-hangjai/
@guma: :))

'hamispróféta wazze:))??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Adatlapod szerint közel 25.000 hozzászólásod volt nem teljesen 6 év alatt. Éves átlagban ez meghaladja a 4.000 hozzászólást, de a teljes hat évre biztosan eléred az ötezret.
Egy évben van 8760 óra, amelyből átalszol - mondjuk - 2.000 órát, mert nincs nagy alvásigényed. Öltözködés, evés, ivás, ülsz a klotyón...mindez időigényes.
Nehéz elhinni, hogy van más munkahelyed.
@guma:

:))

Erre baromarc 'cénére már annál a'spontánvidijónál felfigyeltem amikor 'csizmáskand'úr,napsütötte tábornok 'seggevégébe épp megállították a Dunát:))
Akkor épp ahhoz értett:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Eddig is nyugodt voltam, csak kicsit értetlenkedtem.
Tudom, hogy nem az én problémám.
@dr. jenőke (jenőke):

miért is lenne más munkahelye? főállású fostalicska. tisztességes foglalkozás az is, egész embert kíván. delikvensünk ráadásul örömmel csinálja, nem muszájból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Gyönyörű! Az orosz valagából lóg ki az összes széljobber, náci kiskancsó. Ahol mint tudjuk a net szabályozása elég khmmm... centralizált. Jobbiknak arrafelé van bizodalma. Értjük...
Egy komment onnan:
"Igazi hungarikum lett az ukrán nácit élből gyűlölő orosz imádó, ex kgb-s újkommcsi diktátornak benyaló magyar náci."
@hacsaturján:
Kissé szaros a szájaszéle, de szerinte az csoki. Orosz KGB-szelet.
@dr. jenőke (jenőke): :)

nem volt időm megfogalmazni az előbb, mert én is kiakadtam pöttyet a szövegen...

különben is, te ezt profibban teszed.
@DFK:
Cucuka, nálad fényesebb szellemmé válni még az aranyhörcsögnek sem nehéz mutatvány!
Érvek, valami cáfolat Fab írására? Ja, arra sem telik... van az úgy...
@dr. jenőke (jenőke):

+1

na erről beszéltem az előbb. kösz!
ÍRJÁL HÁROM BORÍTÉKOT

Azt már tudjuk, mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz?
Merthogy Népünk Lángoló Fáklyája előbb-utóbb megy a levesbe, az biztos.
Nem lehet büntetlenül szembemenni a józan ésszel, és külpolitikailag sem hasznos, ha valaki állandóan nedves gatyaszárral álldogál a mező szélén, míg a banda többi tagja áhítattal várja, hogy az utolsó csöpp is földet vagy nadrágot érjen – pszt! - a Főnök pisil!
Még a végén megfázik, vagy ráfázik, oszt akkor mi lesz velünk?

Hiszen ha a mi Felcsúti Törpeelefántunk - kinek lépteitől döng a föld, kinek tüsszentése városokat dönt romba - ágynak esik, akkor itt maradunk ezzel a sok tehetségtelen csinovnyikkal meg a gátlástalan rablókkal – annyi nekünk!
Hogy momentán mi van, az szintre lényegtelen is, de persze semmi meglepi nincs - a karaktergyilkoló brigád a háttérben teszi a dolgát, az ötödik hadoszlop – a beépített ügynökök – szintúgy.

folytatás

www.pupublogja.hu/2014/09/irjal-harom-boritekot.html
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Valami más kell ezeknek,'rothadónyugat helyett,valami téveszme amit apró 'kommer agyuk még be tud fogadni,fel tud dolgozni:)
Az kéne nekik:
netszabályozás,jurtaszinház,kecsketejkóstoló meg hétökrös szekereken száguldozás:))'nemámamocsoknyugat!!
@gazoló:

nahát!
ne beszélj ilyen csúnyán, ha nem muszáj :)

különben is aki jól töltette a zsákot, az majd az iskolákkal is elboldogul...
vagy nem?
@Marcellusca: szívemcsücske! :DDD

kivágnál tahóra? kemény vagy!
megjegyeztem... D
@madar VTR: rémlenek a "leesett" azonosítók? Rémlik a vipera, amiról a főkapitány úr azt se tudta, micsoda?
Amúgy én konkrétan a 2006 okt 23-án az astoriai oszlatásra gondolok. Tudod, ahol a Pap jelentés szerint is a rendezvény befejezését követően 1 percen belül oszlatást rendelt el a parancsnok.
Akik akkor ezek ellen nem szóltak, azok bizony nemigen szólhatnak most sem.
@madar VTR: csak kérdem, szóltál akkor, amikor földönfekvő embert rugdostak csoportosan a rendőrök? Mert az a lapítás, ami akkor volt, az a baloldal erkölcsi halála volt; azonosultak a rendőri túlkapásokkal, jogsértésekkel.
Mondjuk a primitív stílusú felháborodásod arra utal, hogy elevenbe találtam...
@guma:
Csak, aki megérdemli. :P :D
@Penivaldes:
pontosabban: kijaf@szom ezek? :)))

Üdv, Hercegnő! :D
@DFK:

Erre analóg: nem kellene azokat a pártokat száműzni, akik székházaztak, ezüsthajóval hepiendeltek, vegybeépszerótópályáztak, kayaibrahimoztak, josziptotoztak, hosszúbájtokéccakgályáztak, nyomdabiznic ........

Akik meg nem vettek aktívan részt a fidesz államcsínykíséretében, azokat nem kéne börtönbedugni?

Te meg azt ígérted, hogy foglalkozol a blogoddal ..... erre itt esz a fene.

Amúgy traffik-főd-biznic rendbe?
Időbe áll a házho a zállami támogatás?
Egy vagyonosodási vizsgállathó minden papír pergamont?
Eccer majd a sajátok is sorba kerülnek, mer a baráti tűz a ziggazi:D
@Marcellusca: régen tudtam mi van, de manapság egyre inkább hanyatlok.
Neked is papus, szép napot:)
@Penivaldes:
Papus a .... térgye kalácsa! :P :D

(Nem kívánom megsérteni egyetlen rokonodat sem.)
@Marcellusca: miért? múltkor mondád, hogy apám is lehetnél.)
@DFK:

néha komolyan elképedek azon, hogy mennyire konkrét ítéletek születnek "látszatra"...

eszem ágában sincs senkit felmenteni a vétkeseket meg kell minden esetben büntetni - ez alapelvem bárkiről van szó.

"Amúgy én konkrétan a 2006 okt 23-án az astoriai oszlatásra gondolok."

de amikor erről beszéltek szinte sehol nem olvasom a fidesz előzetes ígéreteit a helyszínválasztással(!?) kapcsolatban!
dajcs mindent egyeztetett a rendőrséggel és folyamatos kapcsolattartásban voltak az esemény alatt is - emlékeim szerint...

ja, hogy a jegyzőkönyvek erről eltűntek, hogy más témát már ne is ragozzak tovább ezekre az eseményekre, mert nem érdemes, ebben a kurva nagy szelektív emlékezetkiesésben.
tegnap ide linkeltem a magyar gárda oszlatását, az elmúlt évekből, amire piszok más ítélet született mint a TV ostromra és az oszlatásra 2006-ban...
kimondták: jogszerűtlen oszlatás, de az INTÉZKEDÉS (sérülésekkel, stb) jogszerű...
no comment.

erkölcsi kérdés, hogy most és mindig felemeld a szavad a szemétségre.
@DezInf:

Arró má nem is beccélve, hogy a tv-székház után igény lett vóna a fidex részérő a tömegbelövetésre, 23-a után meg a leesődő azonbaszítók vót a legnagyobb próbaléma.

Nektek mindig az kéne, ami éppen nem történt meg akkor és ott?

Most meg mijafax hijányozik nektek? Az amit még nem loptatok el???
Létezik még olllyyyaaannn?
@DFK:

Az előző neked ment :)

A tartalmából kiderül, hogy miért.
egy sima, egy fordított:

Ha Némethnének is mennie kell, na akkor minden elszabadul
magyarip

magyarip
politika
ma 13:14
13 4

“A szombati sárvári felvonulás erős jelzés volt: együtt van a csapat és nem akarnak visszavonulni” – értékelte Simicska Lajos és köre látványos megjelenését egy, a „holdudvar és a miniszterelnök küzdelmét” közelről figyelő ember. Arra figyelmeztetett, hogy Németh Lászlóné jelenléte különösen fontos volt, a Miniszterelnökség államtitkáraként dolgozó politikus kiszorítása a kormányból szerinte újabb szintre vinné a háborút.

444.hu/2014/09/23/ha-nemethnenek-is-mennie-kell-na-akkor-minden-elszabadul/

-

Simicskáéknak azért még csurran-cseppen állami megbízás

Négy cég, az I.M.G. Inter Media Group Kft., a HSC-Sprint Konzorcium, a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft., valamint a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. nyerte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) 1,4 milliárd forintos kommunikációs tenderét.

hvg.hu/gazdasag/20140923_Simicskaeknak_azert_meg_csurrancseppen_a
@DezInf: Én nem ígértem, hogy a blogommal foglalkozom. Bár sok éve próbáltam blogozni, de vagy 2 posztra ha futotta.
@DFK:

És ezekről a kijelentésekről mi a véleményed?

Orbán:
...összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. [...] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerű konzervatív párt alakuljon ki
(A Fidesz pécsi kongresszusa, 1992. május)

Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.

"Az új magyar kormány az állam és az egyház szétválasztása helyett sokkal inkább az állam és az egyház együttműködésére helyezi a hangsúlyt…"
(Orbán Viktor pápai látogatása a Vatikánban, 1998. szeptember 19.)

Ezek csak szemelvények egy homoki fehér módjára kiforrott személyiség következetes gondolkodásmódjának megnyilvánulásaiból.
esélye a magyar demokráciának kb. ugyan ez, de mégis szebb egyenes derékkal szemben állni a diktatúrával...

Több ezer hongkongi lepte el az utcát

Több mint tízezer hongkongi diák tüntet a választási rendszert érintő pekingi döntés ellen.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F09%2F23%2Ftobb_ezer_hongkongi_lepte_el_az_utcat%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lehet,hogy kiröhögtök hogy 'fényességesszobatársat sokkal többre tartom,'sohanemdolgozott csak politikából megtollasodott ingyenélő '82millióspéternél és a nyájban tömegével előforduló 'semmihezsemértő herénél:))
és amikor másoknál volt visszamenőleges /pl. rendvédelem, nyugdíjasok, stb./ akkor persze hallgatás volt, hja akinek ez a mondás még mindig új:

Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.
-

Durva, amit az állam a bankokkal művel

Bankszövetség: A visszamenőleges hatályú jogalkotás súlyosan sérti a jogállamiságot.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F09%2F23%2Fdurva_amit_az_allam_a_bankokkal_muvel%2F
@gazoló: a szakember kasszafúrónak is van némi nimbusza, ellenben egy sunyi rablóval.
egyre többen ismerik fel, hogy minden tett jól előre kinyilatkoztatott, jobb későn mint soha...

Újraolvastam a 2009-es kötcsei Orbán-alapvetést, és minden benne van

Nemcsak az, ami azóta történt, hanem az is, ami ezután történhet. Erre az újraolvasásra a múltkori centrális erőteres szövegem alatti kommentek sarkalltak, és mi tagadás, megérte. Ha ti is szeretnétek sejteni, mit miért csinál a Miniszterelnök Úr, kövessétek a példámat!

cink.hu/ujraolvastam-a-2009-es-kotcsei-orban-alapvetest-es-min-1638011681
@Penivaldes:
De NEM vagyok! (Tudtommal.) :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem kell ahhoz olvasni semmit, hogy tuggya az ember, be akarja betonozni magát, meg a rencerét, hogy amíg világ a világ ő meg a haverok uralják az országot.
@dr. jenőke (jenőke):

Ne tessen sértegetni a bort, mert az tényleg forrni szokott. Meg a düh is.
A személyiség köpönyeget szokott forgatni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ahogy mondani szoktam, a Bankszövetség a NER állatorvosi lova, amit már tulajdonképpen csak a deszka, a papír meg a lehúzó hiánya különböztet meg a WC-csészétől.
@Fabius:

"_De talán arra sem számítottunk, hogy a kutyakomédia főszereplői ennyire szervilis és főleg néma lakájai a nernek, akiket időnként szinkronizálni kell._"

Tisztelt Fabiusvau!

Kutyatanácsunk megdöbbenve és hitetlenkedve olvasta fenti soraidat.

Éles fej- és torokhangú továbbá felháborodástól elcsukló vakkantásokkal kísért rövid tanácskozást követően a Kutyatanács -az alábbi, egyhangú határozattal s záradékkal elfogadott- kutya hivatalos közleményének haladéktalan bekarmolására utasított, amelynek ezúton teszek eleget:

"Az a merész és légből kapott, minden alapot nélkülöző állítás, mely szerint ama frissiben meghallgatott(?!) szervilis bírák vagy birkák (ezt nem tudjuk pontosan), akik amúgy főleg néma s időnként szinkronizálásra szoruló NER-lakájok valaha bármilyen kutyakomédia szereplői voltak, vagy lehetnének, teljességgel elképzelhetetlen, és már csak hasonlat szintjén is égbevonyítva sérti becsületes, büszke, barátságos és szókimondó falkánk jóhírét, ezért Fabiusvau ezen kijelentését a Kutyatanács a leghatározottabban visszautasítja. Va-va!

Mérhetetlen szomorúságunkat minden ékes szónál szívbe és gyomorba markolóbban szemlélteti a Kutyatanács mai ügydöntő ülésének jegyzőkönyvben is rögzített mancslenyomatokkal hitelesített záradéka, amelyben arról rendelkeznek, hogy Fabiusvau elhamarkodott, légből kapott kijelentésére esetlegesen engesztelő ellentételezésként és fájdalomdíjként a jövőben, tőle eredeztethető vagy általa felajánlott akár több fazéknyi cobákot és velőscsontot vagy Pedigree Pal-t nem fogadja el a falka, kivéve, ha Fabiusvau közleményben határolódik el az inkriminált kijelentésétől, és azokat a szennyembereket és hozzájuk hasonlókat semmilyen összefüggésben nem említi többé olyan szövegkörnyezetben, amelyben a kutya, eb vagy ezen szavak szinonímái bármilyen szóösszetételben szerepelnek, mert mindennek van határa, és ezt ő még nálunk, tanulatlan, ám igyekvő és tisztességes ebeknél is jobban tudja."

A Kutyatanács nevében teljeskörű és érvényes felhatalmazással ellátva és elfogadva és eljárva,

ideiglenes tisztelettel

Vau2

[informálisan annyit tudok még -régi barátságunkra tekintettel- előzetes tájékoztatásul vauzni, hogy a Kutyatanács egyes vehemens és vemhes falkatagok kezdeményezésére fontolóra vette, hogy a blog.hu-nál javaslatot tegyen a Varánusz blog 18 karikás jelölésére, valamint arra, hogy naponta csak 23:59:59-00:00:00 óra között legyen elérhető, mert a szólásszabadságot semmilyen formában nem óhajtanák korlátozni, de azt sem árt tudni, hogy a kutyavilágban nincs következmények nélküli ország, különösen nem Zugló és környéke viszonylatban.
További tájékoztatásul annyit vauzhatok még, hogy Fabiusvau7 vigasztaljhatatlan, egy vau-t nem hallani tőle az írás megjelenése óta, nem érti ezt az egészet, hisz Fabiusvau a példaképe]
Csak ugattam. A helyzet súlyosságát mutatta még az is, hogy a kóbor macskák is csak messziről sajnálkoztak, még incselkedni sem óvakodtak közelebb, és ők sem tudták mire vélni az esetet, hisz ismerik a mondást, ma nekem, holnap neked.

No, vau!
@DFK:

"Fabius bácsi akkora szellem, mit szellem, vátesz, hogy hozzá képest mindenki más egy senki."

Ez csak koordináta-rendszer kérdése, magyarul, az origó a kályha.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): és még hol a sor vége?

Elvitték Nagy Imre és Teleki Pál emléktábláit a Corvinusról

Marx szobra után két egykori magyar miniszterelnök emléktáblájának is mennie kellett a budapesti közgazdasági egyetemről. Az okok nem ismertek.

444.hu/2014/09/23/elvittek-nagy-imre-es-teleki-pal-emlektablait-a-corvinusrol/

részlet:

Föl, föl, ti rabjai a földnek,
Föl, föl, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
Rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni,
Rabszolga-had, indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!

hu.wikipedia.org/wiki/Internacion%C3%A1l%C3%A9_%28dal%29
@Marcellusca:

"_@Penivaldes:
Papus a .... térgye kalácsa! :P :D

(Nem kívánom megsérteni egyetlen rokonodat sem.) _"

Vizsgáltasd meg az ingerküszöböd. Mondhatott volna papucsot is. Véletlenül. Csak véletlenül:)
@jaegtoer:
Nincsenis semmi porbléma a küszöbömmel. :)
Jót vigyorogtam magamban a kis, szemtelen fruskán. :D
Venezuelában lelőtték Orbánék poénját

Állami kommunikációs ügynökséget hoznak létre Venezuelában, éppen olyat, amilyet az Orbán-kormány tervez - írja helyi forrásokra hivatkozva a Kreatív.hu.

hvg.hu/gazdasag/20140923_Venezuelaban_lelottek_Orbanek_poenjat

-

Szijjártó érkezése előtt tisztogattak egyet a külügyben

Összehívták kedd reggel a külügyminisztériumban a miniszteri kabinetet, illetve az ehhez tartozó kommunikációs stábot, és mindenkivel közölték: fel vannak mentve beosztásukból. A tárca új vezetője szerdán lép hivatalba.

hvg.hu/itthon/20140923_Szijjarto_erkezese_elott_tisztogattak_egy

-

Varga Mihály akkora megszorítást jelentett be, amekkorát Bokros Lajos óta senki
MTI Fotó: Soós Lajos

1700 milliárd forinttal csökkentené a kormány az állami kiadásokat.

444.hu/2014/09/23/varga-mihaly-akkora-megszoritast-jelentett-be-amekkorat-bokros-lajos-ota-senki/
csak úgy, mert nem csak én akadtam le, mert én még emlékszem a matócsnis csomagokra, amik lószart sem értek, és nicsak itt van egy vargamisis csomagocska, amit úgy fideszesen megint jól elfognak bassssszzzzni:

Orbánék nem először hitegetnek minket

Már másodszor játssza el az Orbán-kormány, hogy Bokros-csomag méretű megszorítást ver keresztül. Az első kudarcát mi sem jelzi jobban, mint hogy belengették a másodikat. Jelentősen csökkentené a kormány az államháztartás kiadási oldalát. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy keddi konferencián elmondta, a GDP-hez mért rátát 45 százalékra vinnék le, emellett folyamatosan mérsékelni kell az év végi államadósságot. A kormány ugyanakkor már 2011-ben is azt ígérte, hogy egy év alatt leviszik erre a szintre ezt a mutatót, és a legfrissebb konvergenciaprogramban is az szerepel, hogy 2017-re érnénk el ezt az értéket. A miniszter tehát új dolgot nem mondott, viszont a sajtóértesülések tükrében ez a bejelentés is azt jelzi, komoly átalakításokra készülhet a kormány. Hogy végül mi lesz ezekből a tervekből, azt egyelőre nem tudni.

hvg.hu/gazdasag/20140923_Orbanek_nem_eloszor_hitegetnek_minket
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Élethű. Beszédes. Perspektíva tükröző.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem kontraként, hanem úgy gondolom, aktuálisabb:

József Attila: MAGYAROK

Minek magunkat lassan ölni?
Nem jobb egyszerre megdögölni?
Mint rokkant lábbal tántorogva,
Vizes, vak szemmel csillagokba,
Rossz, messzi csillagokba nézni
S régi dicsőséget idézni,
Idézni mind, mi ősi, ódon,
Hogy hátha mégiscsak megszánna
Az Úristen valami módon.

Minek magunkat lassan ölni?
Gonoszság helyett búza nől ki
Az égről földbe hullt szivünkön;
De igaz, nótás, füttyös másnak.
Magyar, köszönj az elmulásnak,
Nincs mit kereskedj már e tájon,
Akad legény, ki ideálljon
S ásóját vígan földbeszúrja!

Mit nyöszörögsz? nem akarsz halni?
Hisz életünk úgyiscsak talmi
S nem is nagyon kell már akarni,

Akaródik ez nélküled,
Agyadban bár égő hodályba zárt
Riadt baromként bőg a rémület.

.
@gazoló: Ma egyetlen ember van Magyarországon aki Orbán közelébe mehet, elmondhatja a véleményét, a konfliktust is vállalja és ő a Simicska.
@jaegtoer: igen sajnos

@dr. jenőke (jenőke): nincs mit hozzá tennem, a költő valaki volt, én közelébe sem érek, hát még a vezér és a követői...
csak úgy ismét:

Orbán Viktor kockáról kockára leutánozta Kim Dzsongun legutóbbi megtekintését

Orbán Viktor ma gyógyszergyárat tekintett meg. De nem akárhogy. Az eseményen készült fotók kockáról kockára leutánozzák Kim Dzsongun legutóbbi (augusztus 24-i) gyárlátogatását.

Véletlen? Aligha! – Ezt a műfajt nagyon nehéz máshogy csinálni, mint ahogy a megtekintés koronázatlan diktátora teszi hétről hétre.

Ugyanazok a vizuális elemek, amik ugyanazt a célt szolgálják:

index.hu/mindekozben/poszt/2014/09/23/orban_viktor_kockarol-kockara_leutanozta_kim_dzsongun_legutobbi_megtekinteset/
FONTOSnak tartom, hogy az itt - igazoltan - jelenlévők tudják, hogy mit is jelent az adószám felfüggesztése.
Sajnálattal hallom a nyilatkozók (sokan vannak, köztük jogászok!) tájékozatlan és félrevezető elkeseredését.
Sehol egy jó ügyvéd? adószakértő?
Már régen fellebbezni kellene, mer a KEHI (vagy mi) nem lehet jogalap a felfüggesztésre sem.

NEM ÉRTEM ezt a tehetetlen tudatlanságot!

2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról
137. § (1) Abban az esetben, ha az állami adóhatóság – az Art. rendelkezései alapján – az adóalany adószámát felfüggeszti, az adóalany adólevonási jogát az adószám felfüggesztését elrendelő határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően – az adólevonási jog gyakorlásának egyéb feltételeitől függetlenül – nem gyakorolhatja.
(2) Abban az esetben, ha az állami adóhatóság – az Art. rendelkezései alapján – az adóalany adószámának felfüggesztését úgy szünteti meg, hogy nem törli az adóalany adószámát, az adóalany adólevonási jogát az adószám felfüggesztését megszüntető határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdődően – az adólevonási jog gyakorlásának egyéb feltételeinek sérelme nélkül – ismét gyakorolhatja.
(3) Abban az esetben, ha az állami adóhatóság – az Art. rendelkezései alapján – az adóalany adószámának felfüggesztését úgy szünteti meg, hogy egyúttal törli az adóalany adószámát, az adóalany adólevonási joga az adószám törlését elrendelő határozat jogerőre emelkedésének napjával elenyészik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egy szép Matolcsy szobor, meg Nulladik Piktor emléktábla helyette? Neked se jó semmi...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Majd amikor te is ott integetsz egy csokor virággal nertárs... :)
Lelkesen, mert a szomszéd figyel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hát nem, meg ez is folyton az orcámba tolakszik:

A saját szemünkkel láttuk a német csoda titkát

Ha van mérnök ismerősötök, aki elégedetlen az otthoni munkahelyével, akkor szóljatok neki, hogy jöjjön, mi szívesen látjuk – naponta többször is ezt mondták a német vendéglátóink az ország egyik leggazdagabb térségében több cégénél is. Nem sajnálnak havi 8-900 ezer forintos bért adni egy egyszerű összeszerelést végző munkásnak, egy mérnök ennek a dupláját keresi – és másban is nagyon megbecsülik a dolgozóikat. Nem csak a nagy cégek tudnak a világ élvonalába tartozni. Baden-Württemberg vidéki területein sok olyan kis- és középvállalkozás található, mely a maga területén a világ élvonalába tartozik.

hvg.hu/enesacegem/20140923_Szuper_fizetes_megbecsules_innovacio__il
A poszthoz.
Most cinikus leszek.
Amilyen az Alaptörvény, olyan alkotmánybírák illenek annak érvényesüléséhez.
Így teljes az összhang.
Mondhatnánk az ismert magyar közmondást is, "Guba gubához, suba a subához."
Nem mindegy nekünk, ki nem tartatja be a legmagasabb szintű normákat?
@Mariann19: és a vargamisis nem csomagos, nem megszorításhoz mit tetszöl szólni?
.
Na, még egy verset:

József Attila: AKI SZEGÉNY, AZ A LEGSZEGÉNYEBB

Ha az Isten íródiák volna
S éjjel nappal mozogna a tolla,
Úgy se győzné, ő se, följegyezni,
Mennyit kell a szegénynek szenvedni.
Aki szegény, az a legszegényebb,
Fázósságát odadja a télnek,
Melegét meg odadja a nyárnak,
Üres kedvét a puszta határnak.

Köznapokon ott van a dologba,
Várt szombatját száz gond nyomorítja,
S ha vasárnap kedvét megfordítja,
Akkor máris hétfő szomorítja.

Pedig benne laknak a galambok,
Csillagtollú, éneklő galambok,
De így végül griffmadarak lesznek,
Hollónépen igaz törvényt tesznek.
,
@Mariann19:

Pontosítok.
Kénytelen vagyok erre, mert az alkotmánybírák nem az Alkotmányt, hanem az Alaptörvény érvényesülését védik. Nem keresek most törvényi hivatkozást erre, de így van.
Más: Valamelyik nap - mert idétlen vagyok - kerestem az alkotmánybírák esküjének szövegét, de nem találtam.
Nem kerestem, de az Országház őreinek eküje könnyedén előkerült. Azóta is érdekelne, mire esküdöznek?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: KGBéla kicsit meglepődött amikor valaki felgöngyölítette a foltokat a rovott multjában,csak lesett mint borjú az új kapura.Ideje elolvasnod amit belinkelsz,nem csak a képeket nézegetned te elmeherceg.Vegyiali csókoltat.
Ilyen alkotmánybíráskodás azért kell hogy ne kelljen törődnie a csuti orálmuzsiknak a saját maga által alkotott törvényeivel,előrehaladott münchausen kórja egyébbként sem teszi lehetővé az összetett gondolkodást,a cselekedeteinek következményeinek felmérését.
@dr. jenőke (jenőke):
Bocsáss meg, de én is Alaptörvényt fogalmaztam meg. Nézd csak vissza?
Az alkotmánybírák esküjének szövegét ne keresgéljed, úgysem jutsz hozzá símán.
Tudod, mi az új módi.
Jogi úton kell megkísérelni beszerezni minden olyan anyagot, amit kormányunk nem kíván közreadni.
Lehet, hogy sikerülni fog.
@dr. jenőke (jenőke):

Komolyan gondoltad, hogy párbeszédet kezdeményezel?
Irigylem a türelmedet! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Nem megszorításhoz mit tetszöl szólni."
Hang nem jött ki a torkomon Varga Mihály jövendölésének hallatán.
Évi 5-600 milliárd költségvetési kiadás csökkentés?
Igaz, hogy ez összhangban van Orbán megfogalmazott terveivel, miszerint "csökkenteni kell az államból élők arányát."
Nagyon sokat mondó kijelentés, mely azt sejteti, hogy a gondot nem bravúros gazdasági stratégiával oldják meg, hanem a további elnyomorítással.
Aggasztó az is, hogy ehhez az iszonyatos összeghez 2.5%-os növekedést terveznek, de a
Standard Poors mindössze 1.5%-ot prognosztizál, és én inkább abban hiszek.
Akkor viszont nem lesz elég az éves 5-600 mrd.
Azt azért kimondta a mi Misikénk, hogy szűkíteni kell az újraelosztást.
Ez mindent elárul, azt is, hogy jövőre felmászhatunk a fára bogyózni.
@Mariann19:
Tudom, hogy Alaptörvényt írtál, már akkor tudtam, amikor elolvastam. Egyszerűen rosszul fogalmaztam, és nem is eredet szándékom szerint, mert közben hallgattam ezt az adószám-felfüggesztési marhaságot, ami felháborított, és nem figyeltem. Ráadásul el sem olvastam elküldés előtt.

A lényeg: az Alaptörvény korszakot tesz meg nem történtté, hivatkozási jogalap lehet akár a szentkoronatan is meg ilyen apróságok. Ezekről akartam írni, de félrement az egész. De ezeket te is tudod, mások miatt lett volna fontos.
Nézd el nekem.
@dr. jenőke (jenőke):
"Ezekről írtam, de félrement az egész."
Jó lenne pedig, ha megtennéd, mert te vagy ennek a témának a fő korifeusa, és jó ha tájékoztatsz minket, mert ennek most van az aktualitása.
"Nézd el nekem."
Neked mindent!
@Mariann19:

Megtettem, amit lehetett, itt:

dr. jenőke (jenőke) 2014.09.23. 16:45:01

Kérlek nézd meg, kell ehhez kiegészítés?

Nem a működés felfüggesztéséről szól a történet, mégis erről beszél mindenki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Még tovább bogarásztam a nem megszorítás témát, és fennakadt a szemem.
A kormány az egykulcsos adó miatti kiesést próbálja meg behozni a nyugellátások adóztatásával, a munkanélküli támogatások csökkentésével, a gyógyszerkasszával, a rokkant ellátás szigorításával.
Tehát több millió állampolgár szívja meg az egykulcsost!
A másik kérdés.
Amennyiben Magyarország gazdaságilag Európa éllovasa, akkor ez mi ez?
@dr. jenőke (jenőke):
Mindjárt megnézem, köszönöm szépen.
Az elszállt államadósságok valójában nem a neoliberális közgazdászok által hirdetett állami (és helyhatósági) túlköltekezés, „pazarló gazdálkodás” következményei, hanem az elmúlt években a legmagasabb jövedelmű rétegeknek adott adókedvezmények és a hitelezőknek juttatott magas kamatok felelősek annak közel kétharmadáért.
További, jelentős összegek tűnnek el adóparadicsomokban.
Ennek alapján azt, hogy a megszorító politikák révén ezeket a munkavállalókkal, nyugdíjasokkal, a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakossággal fizettetik meg, illegitim politikának kell minősíteni és állampolgári ellenőrzés alatt folytatott vizsgálattal kell minősíteni.

Az írás eredetije:

transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/529-az-attac-cikke-az-illegitim-adossagrol
@dr. jenőke (jenőke):
Ott a pont!
Azonban... hívőtagozat narancsbolsevik agyhalottjának számokkal, meg tényekkel jönni minek?
Gyönggyel eteted a disznaját. Gézuka meg lapít, mint nagy barna a fűben... megértem, végül is az ő képességeivel, meg a bolsevik párt eszmeiségével szar lehet az élete!
@jaegtoer:
@taga20:

"_látszat ne tévesszen meg:)
te se vagy akkora szakács, mint ahogy előadod:)))_"

Ezt eltaláltad:) Nem fér az orcám a monitorra:)

"_ "Látom a szex gyenge pontod"
nem különösebben, max. annyira, mint az F1, a politika, a jó zene vagy egy jó könyv_"

Ködösítesz:), mint az álllllibsik a fénykorukban:), mert időközben elszóltad magad, hogy a hólapátolás a favoritod:) csak aztán nehogy anyuci egy bélyeggyűjteménnyel vigasztalódjon:) egy jó meleg kandalló előtt, amíg te a hóhányót alakítod 'kurvakussban' lapátolva, egyre csak lapátolva lapátolva...:)

"_@Knósszosz: de te is érted aszt, hogy december elején vagy közepén, amikor 20centis a hó, kimész az uccára, kurvakuss van, és csak lapátolsz, és lapátolsz.
nem kérdez senki.
szuper:)_"

Ugye?:D

apám, te mikre nem emlékszel:)))
egyébként, most nincs hó!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Varga Mihály akkora megszorítást jelentett be, amekkorát Bokros Lajos óta senki"

Kérem szépen ez nem megszorítás, hanem jobban teljesítés.
Drakula eredendően udvarias, vendégszerető ember volt.
Jött a vendég, rámosolygott, rámutatott a karóra és mondta:
- Kérem, foglaljon helyet.
Lehet ennek ellenállni?

Mit is mondott Varga Mihály, volt budapesti 43. számú Állami Építőipari Vállalat gazdasági revizora, a Johannita Lovagrend tagja, a Magyar-Kazah Baráti Társaság alelnöke, a karcagi református egyházközség presbitere és nem mellesleg miniszter?
1700 milliárd forinttal, azaz a GDP 5,5 százalékának megfelelő mértékkel mérséklik a költségvetési kiadásokat az elkövetkezendő években.
Az eszközök viszont még nem ismertek - írta a napi.hu.
A lap forrásai szerint, a választások után szinte minden, még megmaradt helyi szintű hivatali önállóságot megszüntetnek, jogköröket fognak elvonni és összevonni, háttérintézmények, hatóságok szűnhetnek meg. A források szerint olyan mértékű lesz a közigazgatás átalakítása, hogy "szinte csak a NAV őrizheti meg maradék önállóságát".
@dr. jenőke (jenőke):

"_ hanem az elmúlt években a legmagasabb jövedelmű rétegeknek adott adókedvezmények és a hitelezőknek juttatott magas kamatok felelősek annak közel kétharmadáért. _"

Azt hiszem, érdemes átgondolnom közéleti mondanivalómat, és ha lenne is, mondjam-e.

{[(Mindig felháborítanak azok cikkek, amelyek nem véletlenül sanda szándékkal kerülnek lefordításra, majd közzétételre.
Valóban sikeres lehet az uszítás a 'gazdagok' ellen, bár x ezerszer elmagyarázták, hogy az igazán 'kedvezményezett' rétegek soha nem veszítik el előnyeiket, ellenben a középrétegek terhei az uszítás következményeképpen minden esetben mindenképpen növekednek.

Nyilván jó fogást lehet(ne) találni az egykulcsos adón.
S akik olyannyira szorgalmazzák a további adókulcsokat, vajon gondolnak-e arra, milyen, és főként kinek a pénzéből fizetik vissza a magán nyugdíjpénztári megtakarításokat, hogy csak egy példát hozzak arra, ha valaki hozzápiszkál itt, akkor pótoljon amott.

Jaaa. A piszába! Nem eszembe jutott Horvát András?!
Az anyám úristenit!

* NAV
* intézményesített korrupció
* támogatott adócsalás
* offshore

Ezek az 'alrendszerek' valahogy mindig elfelejtődnek.

Ezért gondolom azt, hogy mondja tovább a kurva kutya anyja, amelyik kilencet kölykedzett.)]}
Kgbéla válaszát olvastátok?
Mármint ha a semmitmondást és mellédumálást válasznak nevezhetjük!
Evégre konkrétumokat, tényeket, dokumentumokat, cikkeket toltak elé, amik közül EGYET SEM CÁFOLT, NEM IS TUDOTT CÁFOLNI.
Szóval hazaárulás jobbikos módra?
@taga20:
A kutyaszart is csak lapátolod, lapátolod... :)
Mit iszunk?
@dr. jenőke (jenőke):
Ez nem MEGSZORÍTÁS!
FÉLREÉRTITEK! De`télleg...
@taga20:
"egyébként, most nincs hó!" - Nincs a f@szt!

index.hu/kulfold/2014/09/23/a_soproniak_mar_latjak_a_havat/

Úgyhogy húzzál lapátolni! :DDD
@taga20:

'egyébként, most nincs hó!'

Én időben szóltam:))
@Marcellusca:
Csak a lapátolás, szenvedély, no... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nagy hóhányó ez a taga! :)

Meg én is, ha túl sok vörös bort iszom/keverem a szeszeket. :D
@jaegtoer:

Írod: "Nyilván jó fogást lehet(ne) találni az egykulcsos adón."

Nekem nincs bajom az egykulacsos adóval. A bevezetésével igen.
Ugyanis: amikor bevezetik, akkor továbbra is mindenkinek marad a nettója, de egykulcsosan adózva (VAGYIS FORDÍTVA TÖRTÉNIK), akkor az alsó szinten lévők nem járnak rosszul, és a magasabb jövedelműek élvezhetik a nagyobb előnyt, ugyanakkor nem vágják haza az államháztartást.
Ami történt, az mindenképpen káros volt. Egyik napról a másikra ugyanazért a munkáért egyesek kirívóan magas bért kaptak, amúgy társadalmilag elfogadott magas bérük helyett, amíg mások meg kevesebbet.
Ennyit röviden.

Megjegyzés: nekem német juhászom volt, csak makacskodott és nem akarta megélni a húsz évet. Mai napig sajnálom. Most lengőfülű, zsemleszínű törpenyulam van. Szódavíznek is hívom, mert jó kísérő.
Éljen a nyúl-kutya megbonthatatlan örök barátság!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Normális ellenzék nem tiltakozik a megszorítások ellen, ha indokolt, mert válság van.
Sőt! Fel sem tételezi, hogy azért van válság, hogy azt aki okozta, később megmentőként ünnepelje.
Negyven stadion árnyékában viszont az is hülye kérdés, hogy hová lett a zsozsó. A többiről ne is beszéljünk.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
sziasztok, jó titeket újból olvasni, látom senki sem változott :-))
én megsajnáltam szegényt faszit, komolyan. 10 éve ismeri csak anyját, akiről kiderült, hogy csoportosan erőszakolták meg (ő született akkor így?? -- forrás mandiner.blog), feleségéről megtudja, hogy 2 eltitkolt férje volt, és ha ez nem elég Szegedi Csanád is zsidó, meg Jézus is... én is kilennék az ő helyébe
@jaegtoer:
Fújjjjj... a libsiformád! :)
Há`demán, 3 kezed van?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ja, most meg majd azzal jössz, hogy a nyuszi és a mikulás is mese?
Neeee... randa libsibolsi népség!
:)
Nem mindegy kik a jelöltek?

A valaha volt AB ma már csak feslett, poros, szúette maskarás marionettbohócok szánalmas halma a raktár legsötétebb sarkában.
@dr. jenőke (jenőke):
Mondom én, hogy félreérted! Nerrenforradalmár!
Szotyialista hazánk árulója!
:(
Bezzeg a Béla!
@dr. jenőke (jenőke): "A politikusok fele nem
jó semmire!!!A többiek meg bármire képesek!!!:((
@toportyánzsóti: "Amikor ma reggel kinyitottuk az Indexet, és végiggörgettük a kilométeres hosszúságú cikket, azt gondoltuk, végre kiderül, kicsoda valójában Kovács Béla, és mit ártott az EU-nak vagy Magyarországnak. Az írás két ügynököt leplezett le: Kovács Béla feleségét és az újságíró Dezső Andrást.
Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az Index ablakába csak úgy befújta a szél a Mainicsi Simbun 1975. augusztus 28-i számát, meg hogy Dezsőt „egykori külügyminisztériumi dolgozók és titkosszolgálati szakértők" informálták arról, Kovács felesége milyen osztrák néven utazgatott a 80-as években.

Nem kisebbítve az oknyomozás fáradságos munkáját, mielőtt az év tényfeltáró újságírója díjat képzeletben odaítélnénk Dezső Andrásnak, azt azért jegyezzük magunkban, hogy a lényegi információk kizárásos alapon csak a magyar titkosszolgálatok kezén keresztül érkezhettek. És ez még az optimistább verzió. Tegyük hozzá azt is: Kovács az édesapja orosz származására vonatkozó információkat cáfolta, ráadásul úgy, hogy nyilvánosságra hozott egy rettenetes családi tragédiát. Nincs az a sanda érdek, ami erre rávenne egy embert. Dezső minimum ebben az ügyben tartozik egy bocsánatkéréssel. Ha van kérdés, amiben az újságírót nem illeti meg a tévedés joga, akkor az az intim szférának ez a legbelsőbb régiója."

jobbegyenes.blog.hu/2014/09/23/belaim_az_urban_gondolkodjunk

Jacob Berman és Shlomo Morel csókoltat. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Már hogy lenne mese, ezt sem tudod? Minden évben kapok tőlük ajándékot!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szotyialist?
Azonnal dugd zsebre a kezed!

Ha ügyes vagy, ma sem lesz tojásos nokkkkkedli.
@ornagy50:
Favágás, útkaparás, gyepmesterkedés, kéményseprő lemosás stb.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Backi!
Télleg! :)

@ornagy50:
Hüle vagy? Dolgozó politikust hol láttál? T.Colléga, vegyen vissza a vegyigyümi fogyasztásából! :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gondolom, ez tisztességes kiállás volt részedről.

Azt is gondolom, hogy folytatódni fog.
A fidesz eddig sem tűrte a riválisokat, ha kellett a sajátjain is túllépett.
Az index nem a sajátja, a jobbik viszont vetélytárs.
A döntés joga a hatalomé, és az nem az index.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hazaáruló úr vagy mélyen nem tisztelt muzsik!
(ne mondd, hogy nincs alternatívád)

Úgy őszintén: nem szégyelled magad, oroszok (szovjetek) szolgájaként?

Elalvás előtt, amikor végiggondolod a napod, miket is tettél, nem ég az arcod?

Teljesen őszintén kérdezem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ott a szád is haver!, egyébként vodka mára, hamá ünneplünk, mert a jobbikról végérvényesen bebizonyosodott, hogy kágébés banda:!)
@taga20:
Ne'ba! Eddig nem volt egyértelmű? :(

@Habakuk999:
Csicskán ilyent számonkérni?
Maaaaargit... otthon vannak?
@taga20:
Dobtam fel a facebookra képeket a wasserról, meg a kajakról. Csak neked cseszed! Erre semmi reakció... kis genyó... iszol te rendesen?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem kérem számon, csak roppant kiváncsi vagyok, hogyan tudja feldolgozni az orosz-lakájságot.

Főleg annak tudatában, hogy egy-két éve még bőszen komcsizott és szovjetbérencezett.
@Habakuk999:
Ugyan, rugalmasan, igaz oroszbérenc létére ezen nem lepődik meg. Eddig is onnan irányították őket. Most majd kicsit többet usácskáznak, meg képmutató vallásoskodnak.
Nem jártál felénk evezni, cseszed...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mondtam má neked, hogy kurvára nem vágom eszt facebukot, aszt se tudom melyik kart kö meghúzni:)
legyél má olyan kedves, és a postaládámba dobd be:)
garantálom, hogy lezsűrizek minden képet. pl. fünf komma null:))
@taga20:
Cseszed, elhagytam a telszámod és a mail címed is, dobj már egy mail. Aki ilyen marha és nem írja be a telefonjába...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A képek ócska hamisítványok.
Nincs rajtuk havasibertalan Don Vittorio mögött. A klán feje nélküle még xarni sem megy, mert a szíve mélyén zöldpárti. Védi az erdőket, havasi nyelve sokkal környezetbarátabb a papírnál. Vagy csak én nem látom?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"La nostra non è una gioia che nasce dal possedere tante cose, ma nasce dall’ aver incontrato una Persona: Gesù, che è in mezzo a noi; nasce dal sapere che con Lui non siamo mai soli, anche nei momenti difficili, anche quando il cammino della vita si scontra con problemi e ostacoli che sembrano insormontabili, e ce ne sono tanti!" Papa Francesco.

Ti consigliamo di prenotare il nuovo libro "Padre Pio il Santo tra noi", un nuovo emozionante libro che racconta tante storie straordinarie di chi lo ha conosciuto e vissuto, con delle fotografie inedite. 350 pagine a soli 15 euro (spedizione inclusa in Italia per chi lo prenota).

brühüyyy

ma nasce dall’ aver incontrato una Persona: Gesù, che è in mezzo a noi; nasce dal sapere che con Lui non siamo mai soli,
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: idén csak a gyerekek nyaraltak, sorfesztivalon is csak a legkisebb leányzó képvisel bennünket.
van most gondom evezés nélkül is bőven.
@ornagy50:
Há'meraztat hittem, arra célozol, valamelyik dógozna még a végin... :(
@Habakuk999:
Te, a Bélának olyan kapcsolatai vannak... :O
@Habakuk999: Ha nálad az oroszok ugyanazok mint a szovjetek, akkor én továbbra is jumurdzsákéktól (törökök) és a mondjuk a labancoktól (osztrákok) "rettegek".:)

Amúgy meg olvass vissza.

jobbegyenes.blog.hu/2014/09/23/belaim_az_urban_gondolkodjunk
@Habakuk999: "nem kérem számon, csak roppant kíváncsi vagyok, hogyan tudja feldolgozni az orosz-lakájságot."

Hát ha ő fel tudja dolgozni, talán én is megbirkózom vele. :)

www.atv.hu/kulfold/20140904-amerikai-politologus-a-nyugat-provokalta-ki-az-ukran-valsagot

Pluszbónusz, nyugtathatod magad ezzel a rühejes hazaárulózással, bár nálam te sokkal jobban tudod kik árulták el ezt az országot, mondjuk az elmúlthuszonban. Nos megnyugtatlak nem én voltam és most sem én vagyok az.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: NA Az nékik mán a
FANTASZTIKUS kategóriába tartozik!!!:DDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem érthetően kérdeztem: nem szégyelled magad?

A hülye linkjeid nem adnak választ a kérdésemre.

Mellesleg nagyon melléfogtok ezzel a Putyin pincsijei vagyunk mentalitással.
@Habakuk999: Te nem szégyenled magad? Amúgy teljesen felesleges bármit is mondanom neked, hiszen készek a válaszaid. Ebből következően megingatni sem nagyon lehet a tévképzeteidet, amelyekbe egyre inkább ringatod magad.
Faca... a németek rendesen alázzák Piktorunkat.
A német konzikról van szó... Nulladik címlapon a FAZ oldalain. Nem előnyös! :(

"Orbán újra címlapra került Németországban

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a kormány és a Fidesz tevékenységét értékelő kommentárt közölt keddi számának címoldalán.

Címlapsztoriban foglalkozott Orbán Viktorral és Magyarországgal a FAZ.

A miniszterelnök ígérete szerint az illiberális politikája összeegyeztethető a szabadság és a demokrácia alapértékeivel, de nemcsak a beszédei, hanem a tettei is ennek az ellenkezőjére utalnak – idézte fel Stephan Löwenstein Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét a FAZ Paranoia Orbán Magyarországán – felfordult világ: a konzervatív értékeket nem óvják, hanem hiteltelenítik című cikkében.

A lap tudósítója szerint Orbán, kormánya és pártja, a Fidesz visszaél a hatalommal, amellyel a magyar választók felruházták őket, és rendszeresen manipulálják a demokrácia játékszabályait pártpolitikai érdekeiknek megfelelően.

Hozzátette, a sajtót új adótörvényekkel, és úgy tűnik, informális nyomásgyakorlással is megpróbálják a szolgálatukba állítani, amióta pedig civil szervezeteket rendőrségi intézkedések és közigazgatási eljárások alá vetnek, további független hangok is veszélyben vannak.

Egyebek között a Norvég Alapok körüli ügyet ismertetve a FAZ úgy látja, hogy az alkalmazott módszerek a putyini Oroszországra emlékeztetnek. Magyarország ugyan szuverén ország, de az EU-ban a közösségre is tartozik, ha megsértik értékeit, és ez egy olyan pártcsaládra is vonatkozik, mint az Európai Néppárt, amelynek tagja a Fidesz – tette hozzá a beszámoló.

A szerző szerint Orbán kormányzati praktikái nem óvják, hanem hiteltelenítik a konzervatív értékeket, és ezzel is olyan kár keletkezik, amely túlmutat Magyarországon."
@taga20:
A nőért vagy csak irigy, tudom én... :D
Hát ha még tudnád, hogy reggel ott tekerték a nyakamba!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: OK.De a melózást
(JENŐKE)említette én pusztán csak a
SEMMIREKELLŐSÉGÜKRE prószáltam utalni.
444.hu/2014/09/23/atalakitjak-a-klik-et/

Na ha ebből nem lesz több 100 ezres tüntetés Budapest utcáin akkor SEMMIBŐL!! Ismétlem: S E M M I B Ő L!! :(((

Siralmas ez az egész...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: végig néztem az összes képet, amit az idővonalra felraktál, kurva jók. a sasfészek is, me ott még én is voltam:)
egyik-másik kép káprázatos.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

De most már nem vagy inkognítóban itt a blogokban taga miatt. Mindenki tudja a neved, arcod, mindent. :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Persze... és akkor a Bokros Mihály(by Cink)-Varga Miska duó előadhatja Csárlit:

A csomagom is nehéz, a lábam között súly
NERheresérv vár rám, a futsalon túl
A minisztérjum előtt, egy másik NERutazó
Nézi már a táblát, állás nincs kiadó
Nem fizettem semmit, többet loptam mint ami jár
Nemet mondani nem volt időm, csak zsét felmarkolni már...

A választás után nem fogunk röhögni, úgy vélem.
@Guestenye:
Egyszer még szeretni fogod a raúzsika nénnyét...
Én is eljátszottam a gondolattal. Most meg nem győzöm törölni a padlót, a laminált padló hamar beszívja a hányás nedvességtartalmát, aztán b@szhatom.
K.rva szavatok nem lehet, hogy az oroszok nem jól élnek!

hvg.hu/cegauto/20140923_Swarowskikristalyokkal_teli_Mercedest_ka

Tessék, egy orosz diáklány simán ennyit áldoz Londonban az autójára...
@Guestenye:

Ki menne tüntetni a KLIK átalakítása miatt?
A szülőnek mindegy, hogy ki a fenntartó, ki nem vesz krétát.
A pedagógus a munkáltatója ellen nem fog kivonulni, hátha kint marad.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
www.youtube.com/watch?v=EgKjp98fPnw

evezős...aki annyira tuggya, hogy a @taga20-at me'kkérdezi róla???

mit mond neked ez a zene? a kérdés halál komoly, azaz nem kibaszásból van adva...miután te annyira de annyira de annyira...meg tudod e fejteni ezt a pofone'ccerű-t

itt várom...(szakirodalom Szabolcsi: Bence Beethoven, a zenei antikváriumban vagy a Rózsavölgyiben vagy ott a Lajtán Amazon és Emezen???)

ne késs...én közben hallgatom a II. tétel befejézését majd a III. tételt Chicago George Szell Leon Fleischer

brühüyyy

hogy ne csak beorbánozzatok meg kiorbánozzatok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Elvitték Nagy Imre és Teleki Pál emléktábláit a Corvinusról"

1. kijafaszomazanagyimre? :D
2. marx=nagyimre=telekipál gratulálok
KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY A 20.000 MILLIÁRDOS UNIÓS PÉNZT, HOGY FOGJÁK LENYÚLNI, A BEKIÁLTOTT ÓRIÁSI MEXORÍTÓ CSOMAG ALÁ BÚJVAHHH ! :o)

RAVASZKODNAK.....ALATTOMOSAN..... EZEK A DÖRZSÖLT FIÚK ! KÉNE MÁR NEKIK EGY KIS DÁ-DÁ !!!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
hajlandó vagyok egy Bar Koch Ba-t erről veled...ha ez segítene

brühüyyy
A 10millió fociszakértő után a 10millió látnok országa is lettünk. Szóval előre látható, hogy az új alkotmánybírók szart sem érnek, bólogatójánosok lesznek, akik az amúgy is szar alaptörvény betartatását sem fogják szolgálni, hiszen 10millió alkotmányjogász országa is lettünk, mert ugyebár bárki meg tudja állapítani egy törvényről, hogy az alkotmányellenes-e vagy sem.
A 2010-es választások előtt a HírTv meg a többi jobbos média úgy égette a baloldali politikusokat, hogy anélkül, hogy magyarázatot, vagy értelmezést fűzött volna a riportokhoz vagy nyilatkozatokhoz, kommentár nélkül lejátszotta a nyilatkozó ostobákat, a saját égetésüket, önmagukra bízva.

Manapság a baloldali média és a baloldal szekértolói, a jobboldali sajtó rásegítése nélkül, ezt önként, felkérés nélkül megteszik saját maguk is.

Köszönjük Fabius!
@Axxtro:

Takarodj innen a halál retkes fájára azt ott csimpaszkodjál meg ugass anyádnak, meg apádnak! Azokkal társalogj inkább így, de ne ezt a jó blogot cseszd szét a szarjaiddal!
@Guestenye:

Nem olyan jó ez!

Rossz szemüveg van rajtad, és a gázálarcot is magadon felejtetted.
@dr. jenőke (jenőke): Nem baj, hogy te nem értesz semmit, a lényeg, hogy akik értenek hozzá, azok értik. :) Nyilván a d pont alapján történt meg a dolog.

24/A. §182 (1)183 Az állami adóhatóság az adószám alkalmazását felfüggeszti, ha

a) az adózónak postai úton, hivatalos iratként kézbesített adóhatósági irat két egymást követő alkalommal a feladóhoz a címzett ismeretlensége miatt érkezett vissza és/vagy a megfelelő levélszekrény hiánya miatt a címzett számára kézbesíthetetlennek tekinthető,

b) az adózó székhelyén végzett helyszíni eljárás alapján hitelt érdemlően tudomást szerez arról, hogy az adózó a székhelyén nem található,

c) az adózó az állami adóhatósághoz teljesítendő bevallási vagy adófizetési (adóelőlegfizetési) kötelezettségének a törvényi határidőtől, illetve az esedékességtől számított 365 napon belül, az állami adóhatóság felszólítása ellenére nem tesz eleget,

d)184 azt a kormányzati ellenőrzési szerv vezetője az Áht. 65. § (2) bekezdés b) pontjában meghatározott esetben kezdeményezi.

Iletve:

(2) Az ellenőrzéshez kapcsolódó adatszolgáltatási, együttműködési vagy az ellenőrzés végrehajtását elősegítő kötelezettség megszegése esetén

a) az érintett személy eljárási bírsággal sújtható, amennyiben a kötelezettségszegés felróható módon történt,

b) a kormányzati ellenőrzési szerv vezetője kezdeményezheti az állami adóhatóságnál az ellenőrzött vagy az ellenőrzés kapcsán adatszolgáltatásra kötelezett szerv adószáma alkalmazásának felfüggesztését.,

Szóval lehet itt játszani a szabadságharcost, és nem átadni a hatóságoknak a dokumentumokat, csak aztán ez lesz a vége. Lehet menni sírni Norvégiába.
@Blogger Géza:

Takarodj innen a halál retkes fájára azt ott csimpaszkodjál meg ugass anyádnak, meg apádnak! Azokkal társalogj inkább így, de ne ezt a jó blogot cseszd szét a szarjaiddal!
@rodeo36:
Nem tudom ki mit lop(csak sejtem), de ilyenkor nem is nagyon érdekel már. Késő van, fáradt is... de valami mellett nem lehet elmenni: ez a felvétel zseni!

Lang Lang.... kösz, majd felírom őt is, kurva jó!! Most viszont szokásomtól nem eltérően, altatónak Mozart. De nem mondom meg, mi tőle. Beeee!!! Böhm... és, akkor se!:)))
@Axxtro: Ja, hát baloldalon nem az a fontos egy alkotmánybíróval kapcsolatban, hogy mondjuk értsen az alkotmányhoz vagy a bíráskodáshoz, hanem hogy kezdje el szívatni a miniszterelnököt. Már ha a miniszterelnök monogramja OV. Csak ez számít, ez a fő mérce. :) És ha már az illető előre eldöntötte, hogy mit is fog csinálni az alkotmánybíró, már meg is lehet indítani a fikázást...
@Guestenye: Nagyon szépen és választékosan fogalmazol, ezt ma még hányszor fogod bemásolni? Úgy érzed, ezzel emelted a blog színvonalát? Azért ezt gondolni még szerintem is túlzás lenne...
@Blogger Géza:

Hogy te mekkora egy segg vagy. Egy szép nagy fideszes segg! Ne szard itt tele a blogot te segg! Annyit nem érsz, hogy választékosan írjak neked te segg.
@Knósszosz:

??????????K-525??????????????

brühüyyy
@Guestenye: Ez is egyfajta színvonalemelés lenne? Huh, de mélyen lehet itt a színvonal, ha ezzel akartad megemelni. :)
@Blogger Géza:

Jahh …

Nekem az a bajom ezekkel a fikázásokkal, hogy semmi értelmük nincs, viszont gusztustalanok, és szennyezik a közbeszédet.

Jogilag megalapozatlanok, és a hatásuk tökéletesen kontraproduktív.

Te legalább belinkelted a jogi hivatkozásokat a civil problémával kapcsolatban, a többiek, – nem csak ezen a blogon – csak össze-vissza hadoválnak, meg lehülyézik azokat akik nem kántálják velük együtt a hazugságaikat.
@rodeo36:
A-fenéből tudtad?:)
Az ám!!
És van valami még, amitől biztosan ki leszek átkozva, de őszintén szólva leszarom: www.youtube.com/watch?v=qOWCa1HkfBM
Ezért bárki elküldhet, csodálatos!

Én Netrebko miatt szerettem ebbe bele, de sajnos így már ő ehhez kevés... Price az más dimenzió.
@Blogger Géza:

Az sem világos, hogy miért gondolja itt bárki, hogy ettől a trágya szövegeléstől, a baloldal szekere egy tapodtat is mozdulna előre.
@Blogger Géza: Igazad van, Gejza!
És annak is örülök, hogy a forint erősödik! Vazze, 311-ről 310 azért az már valami!!??
@Axxtro: nem csak ezen a blogon – csak össze-vissza hadoválnak, meg lehülyézik azokat akik nem kántálják velük együtt a hazugságaikat. "
Csak azt nem értem, hogy mit keresel itt? ha zavar a hangvétel, ha a téma sért, ha jobboldali vagy, ez meg egy szar libsibolsi oldal, minek jössz ide?
Nekem eszembe sem jutott még soha, hogy a kurucinfó oldalát kersgéljem, sem az Orbán facebook oldalát, márha van ilyen egyáltalán, mert nem érdekel. Te küldetéstudatból vagy itt?
@Axxtro: Az sem világos, hogy miért gondolja itt bárki, hogy ettől a trágya szövegeléstől, a baloldal szekere egy tapodtat is mozdulna előre. "
Tudod, ha egyszer végre valaki fel tudná nyitni a szemed, hogy nem csak két dimenzió van, egy világ nyílna meg előtted!!!
Gondolod, akinek nem tetszenek dolgok a mai Magyarországon, az mind baloldali? Hülye libsibolsik! Mert Orbán Viktor egyszer a szádba rágta, hogy aki nincs velünk, az ellenünk, attól még a világ nem így épül fel.
@DFK: Ezt tényleg csak halkan jegyezd meg, mert baromság. Ha azt írtad volna, hogy az mszp vezetőségének nincs erkölcsi alapja az rendben. De te miről beszélsz? Ilyen alapon mondhatnám, hogy minden németnek most már örökre kuss van. Nagyon gyenge a dumád.
@Blogger Géza:
"Ja, hát baloldalon nem az a fontos egy alkotmánybíróval kapcsolatban, hogy mondjuk értsen az alkotmányhoz vagy a bíráskodáshoz, hanem hogy kezdje el szívatni a miniszterelnököt."

1: van alkotmány? - vagy csak valami rá emlékeztető tákolmány, ami annyit ér aki írta?
2: ki ért a bíráskodáshoz? Narancssárga gyökér igen, a többi kuka?
3: szívatni a miniszterelnököt? Azt lehet, de kiét? Ha szidják nulladikot, az nem hat meg, nekem nem miniszterelnököm.
4: neked kit kell orálisan kielégítened napról-napra, hogy bármit képes vagy bevállalni? Ne szívd mellre(...) elmúlik majd ez is. Akkor mit fogsz csinálni? Kemény éveid lesznek ha annyit értesz bármihez, mint a most kenyéradó gazdáid.
@Knósszosz:
hahahaha

és azt is tudnod kell, hogy az Esz-szel ez az egyetlen felvétel ami létezik LP-szal...és nem soxor énekelte a szerepet, szakértők meg vannak rőkönyödve hogyan tudta megcsinálni ezt a koloraturát

csodálatos

brühüyyy
@rodeo36:
Ja!
Mondtam Netrebko-tot, ő ottan a salzburgi valamelyik feszten énekelte a kamillás csajt, de azért volt maradandó, mert Villazón volt a partnere. Mindegy, sok csoda van... a politika pillanatnyilag magasról le van szarva!

Die Zauberflöte - most kicsit még... amúgy a feliratozással elkezdtem haladni, talán még a végére is érek egyszer, és karácsonyra ajándékként odaadatom majd mindenkinek. Gyúrok rá... wazze!!
Gulyás Geri elmondta az ATV-n, hogy a jelöltek nagyon kafák, mert szakmailag alkalmasak.
Hát igen. De ha ez az egyetlen fontos szempont, akkor vajon mi a fenéért ragaszkodik a fidesz ahhoz, hogy csak a saját jelöltjeit válasszák meg.
Következő lépés mi is lehetne? Vitya kinevezi a parlamenti képviselőket is, és azok is alkalmasak lesznek mert betöltötték a 18-at és tudnak írni olvasni. Cinikus szar duma. A népképviseletről mega annyit, hogy a az előző választáson 52%-ot, most meg 44-et kapott fidesz csicskái 11-4 arányban lesznek az alkotmánybíróságban. Nesze neked népképviselet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mosdatod a kovácsot?... menj a francba! (ha ezt nem érted, akkor a szokásos)... hát mi a lófasz az, ami már nektek is sok, amire azt mondod, hogy elég?!... ha a szemed előtt abuzálja a purdéd vagy -mint szegedi-, ha kiderül, hogy valaki blakolt a családban?...
@rodeo36:
A görög!
Persze, csodás!

Most Damrau altatónak, kvín of dö nájt... szekönd ária... gyönyörű!
@Knósszosz:

búcsúzóúl:
1977 La Scala Caballe/Troyanos/C.Lamberti: Norma tercett

www.youtube.com/watch?v=5vIyd7UDtqo

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
Az egy gerinces társaság, ne ugassad le őket, mert még 100 érvet kapol, hogy...
Csanci az az erkölcsi totemoszlop, maga Hatakamatapatratacsinbumm, a jobbikos etalon, remélem Fehér Klára ezért megbocsájt utólag is nekem.

Szép zenét (amit gondolsz) jó éjt!
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem sokra megyünk azzal, hogy saját magadból indulsz ki.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Akár melyik oldalon állsz, csak magad alatt vágod a fát ezzel a trágya beszéddel.
@Blogger Géza: "Nagyon szépen és választékosan fogalmazol, ezt ma még hányszor fogod bemásolni? Úgy érzed, ezzel emelted a blog színvonalát?"

ok, akkor kevésbé szépen és választékosan: baszd telibe anyádat, gyökér lápi-magyar... így érthető, köcsög?...
@Blogger Géza:
Ostobaságod mérhetetlen.
Az adószám felfüggesztés lényege nem az, hogy miért rendelték el.
Ne bonyolódj bele.
@Axxtro:

Nem lengetem senki zászlaját, de hát rezsim van, Orbán-rezsim!
Érted??? Reee ZSiii Mö!
Nem sok maradt már ebből az országból, de ezek azt a keveset is kipucolják.

Nem Nokiás, vagy Whiskey-s dobozban, de az eredmény ugyan az.
De te ezt sajnos az imádattól soha nem láthatod meg.:-(
@huzzadneki shakespeare:

Nem hinném, hogy igazad volna.

Pláne, hogy a baloldali hazugsággyár hazugságait ismételgeted.

Ez egyébként is nézőpont kérdése.

Akik hajlandók voltak elmenni szavazni, azok ezt fordítva gondolják.

Szerintük ugyanis a kommunista-posztkommunista "rezsimeknek" épp, hogy 2010-ben lett vége.

És ők vannak többen, sokkal többen.

Vedd úgy, hogy le lettél szavazva.
Egy biztos, hogy a porosz iskolarendszer itt még száz év múlva is virulni fog, és egyenruha is lesz a diákokon – pontosabban egyen lesz ruha, a többieken meg rongyok, legalábbis az ország kevésbé szerencsés népességének körében.

www.pupublogja.hu/
Varánusz, ez a mai napi "szarul vagyok, fikázok egy jót" típusú szösszenet (kevés munkával)?

Vagy esetleg utánaolvastál a jelöltek munkásságának is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__
@toportyánzsóti: [...]

Jacob Berman és Shlomo Morel csókoltat. :) __"

téged meg a halál és a butaság csókolt már születésedkor homlokon.
@dr. jenőke (jenőke):

"__
@Blogger Géza:
Ostobaságod mérhetetlen.
Az adószám felfüggesztés lényege nem az, hogy miért rendelték el.
Ne bonyolódj bele.
___"

'blogunk' gyakran hűtlen, kicsapongó gézája arra kapott instrukciót, hogy az adószám felfüggesztésének törvényes voltát védje, indokolja, és propagálja. A mi gézánkat nem érdekli a civil szervezetek felszámolása, és a számukra folyósított alapítványi pénzek kormányzati célra történő 'kisajátítási' szándéka, ellenkezőleg, mérhetetlen ostobaságában még örül is a utolsó polgári végvárak lerombolására tett kísérletnek.

Egy valamit azért nem értek (több féle dolgot sem, de maradjak egynél). Konzervatív létemre, de ha mégsem ebből a székből, hanem csak a pirézek sámlijáról szemlélve nézném a történéseket, akkor is feltűnik, hogy a jelenlegi politika nem nemzeti, hanem nemzetvesztő, nem konzervatív, hanem restaurációpárti, mondhatni szotyi-oligarchikus...
Mindenesetre félmosollyal várom
az 1700 milliárdos államháztartási kiadáscsökkentés lépéseit,
a családi kedvezmények,
a rezsicsökkentési harc,
a kulturális forradalom (a'la Mao),
a keleti nyitás,
az eu-s szabadságharc és zsetonkuncsorgás, továbbá
a kormányzati erők és az államigazgatás belső anarchiájának alakulását.
Mennyi eszem volt, hogy nem volt vonzó a pajtacasting és olyan affektálós vagyok, hogy megválogatom kikkel mutatkozok nyilvánosan...

Más.

Én is orbitális hibának tartom az egyenkulcs bevezetésének a MÓDJÁT, és manipulatívnak a terminus technicust.
Nekem tetszett a szuperbrutto annyiban, hogy végre a bérjellegű munkáltatói teher aggregálva szerepelt a soron, és a munkavállaló láthatta, hogy ő valójában mennyit 'keres' és valójában mennyit 'talál'. Ez egy előmutató megoldást sejtetett a jövőbeni kilátásokat illetően.
Ehhez képest az orbáni visszalépések egészen katasztrofális jövőképet vetítenek, hiszen olyan időszakra 'garantál', azaz vállal az állam nevében kötelezettségeket, amikor már a biológiai törvényszerűségek miatt sem lesz alkalma bármit beváltani az ígérvényekből, (helyesebben sejtetésekből) sőt, maga is 'eltartott' lesz, ha megéri, mint ahogy születésétől kezdve a köz pénzén élősködik, igaz bőven lop is belőle, hogy legyen öreg napjaira teljen még egy kis szotyira és pálinkára is esetleg egy stadionra az unokáknak a kert másik végében...)

"Megjegyzés: nekem német juhászom volt, csak makacskodott és nem akarta megélni a húsz évet. Mai napig sajnálom. Most lengőfülű, zsemleszínű törpenyulam van. Szódavíznek is hívom, mert jó kísérő.
Éljen a nyúl-kutya megbonthatatlan örök barátság! "

hehe. a kínai horoszkóp szerint a csillagjegyem kutya, ellenben a nyúlhúst nem eszem meg. Ez biztató kezdet az 'örök'séghez.
A Szódavíz megszólítás lehengerlő, de azért a wishky-dhez remélhetőleg nem kéred a segítségét, hacsaknem esetleg együtt isztok és koccintotok...
@Mészáros Laci:

"_Varánusz, ez a mai napi "szarul vagyok, fikázok egy jót" típusú szösszenet (kevés munkával)?

Vagy esetleg utánaolvastál a jelöltek munkásságának is?_"

Lacikám, akkor 'mégegyszer':

-Milyen alkotmánybíró lesz abból, amelyik megválasztása előtti meghallgatásán szótlanul, ellenvetés nélkül tűri, hogy az egyetlen ellenzéki képviselőbe belefojtsák a személyéhez intézett kérdést?
Kurvára mindegy a szakmai előélete, a tudományos munkássága, ha a kilátásba helyezett poszt betöltésének reményében 1 darab szarrá válik az utolsó száz méteren.
@jaegtoer: Ne magadból indulj ki észkombájn,magas ez neked.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Magas ez neked floodkirály,ideje formállogikai tanulmányokba kezdened,már csak röhögnek azok akik ismernek,neked elég ha valaki jól eldugja vegyi fegyvereit amit korábban bevetett és akkor már nincs-soha nem is volt...pipijáner?!
@toportyánzsóti: Remek és kijafaszt érdekel hogy nem tudsz olvasni? :)
@jaegtoer:

Egy szóbeli vita vagy meghallgatés során nem az elvhűség és az alkotmányhoz való hűség, hanem a tesztoszteronszint a meghatározó. Ez elég régi tapasztalat.

De természetesen jogod van előítéleteket építeni kétszeresen indirekt információk alapján, ha számodra ez hasznos.

Egyébként konkrétan mi is volt az a kérdés, amit leállított ... elfelejtettem kicsoda?
@toportyánzsóti: Igen te állandóan betalálsz, főleg olyanokban, amiről már mindenki tudja az igazságot de te lelkesen tovább hiszed az ellenkezőjét. :)
@Blogger Géza: "Szóval lehet itt játszani a szabadságharcost, és nem átadni a hatóságoknak a dokumentumokat, csak aztán ez lesz a vége. Lehet menni sírni Norvégiába."

Hogy te milyen buta vagy!

Nem Norvégiába lehet menni, hanem a magyar bíróságra. Ott van a törvényben, csak tovább kellene olvasni, hogy mi történik, ha felfüggesztették az adószámot. Majd szakmailag megfelelő bírók eldöntik, hogy törvényes volt-é az adószám felfüggesztése.:D
@Axxtro: Nem sokra megyünk azzal, hogy saját magadból indulsz ki. "
Föltettem egy kérdést. Tényleg kíváncsi vagyok, minek jössz egy olyan oldalra, ami nem érdekel, sőt, kimondottan bosszant?
@Blogger Géza:
Gejza, komolyan! Amikor visszamenőleges hatállyal léptetnek életbe törvényeket, amikor átalakítanak törvényeket épp az aktuális végeredménx szerint, úgy gondolod, meg kell védeni egy intézkedést épp a törvényessége okán?
@toportyánzsóti:

"_@jaegtoer: Ne magadból indulj ki észkombájn,magas ez neked._"

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_@jaegtoer: Ja mint neked Shlomo Morel. :)_"

Akkor két hülye egy pár.
Ki kér még repetát?

Zsóti, nem gondoltam, hogy Morel és Bermann puszija neked megtiszteltetés. De ha már így van, élvezd, nincs kifogásom ellene, mindössze arra gondoltam, nem vagy teljesen hülye:) [Te dolgod. Bocs.]
@Mészáros Laci:

"Egyébként konkrétan mi is volt az a kérdés, amit leállított ... elfelejtettem kicsoda"

Ha máris elfelejtetted miről is beszélünk, akkor okafogyott a további fejtegetés, fingfürészelésre nincs se időm, se motivációm.
@Blogger Géza:

Értem én, hogy te semmit nem vársz el egy alkotmánybírótól a szervilis seggnyaláson kívül.

Én viszont azt gondolom, hogy aki betölt ilyen tisztséget, abban legyen annyi, hogy a fent vázolt eseménysor közben odaszól:

- Elnézést Rubovszky elvtárs, meghallgatáson vagyunk, engem lehet kérdezni az ellenzéknek és a sajtónak is. Titkom semmi, amúgy meg vélemény és sajtószabadság, alapjogok satöbbi.

Tudom, vállalhatatlanul magasak az elvárásaim, mikor elég lenne az is, ha a jelölt le tudja írni a nevét, oppardon, képes odakarcolni a szignóját az elé tett lap aljára.
@Fabius: Teszteld a kommentelést, mert ezt is ráfogják majd a jobbikkágébélára. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A lobbik is csak terel. Azzal akar terelni a balfasz nemtomki, hogy milyen titkosszolgálati kapcsolatok kellettek, hogy a báláról kiderüljenek dolgok. Annyira harmatgyenge terelés, hogy ezt még a riporter se hagyhatta ki.
Szóval a lobbik bizalma, jó keretényekhez hűen, töretlen a kovácsbélában. Én meg továbbra is várom a magyarázatot. Gondolom pár lobbikos már megvilágosodhatott arról a béla mit és miért is tett úgy a lobbik bizalmi tisztségviselőjeként ahogy tett.

Tulajdonképpen ez nem egy mai történet ami az önkori választásokra újra fel lett melegítve, és még fel is lesz párszor. A lobbik a lehető legrosszabb taktikát választotta. Remélem látszik mennyit jelent valahol a haverság. Főleg ha lemegy kutyába a teljes lobbik vezérkar. Fel nem foghatom, hogy miért a terelést választják a magyar "köz"élet szereplői a problémával szembenézés helyett?
@IGAZI_kovi1970:

"_Fel nem foghatom, hogy miért a terelést választják a magyar "köz"élet szereplői a problémával szembenézés helyett?_"

Azért, mert Magyarországon a problémákat inkább kezelik a megoldásuk helyett.
@jaegtoer: Akkor ezt benéztem,van ilyen.Utólagos bocsánatért esedezem.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez egy nyilvános blog.

De ezt a kérdést inkább fordítva kellene feltenned.

Minek foglalkoztok olyan kérdésekkel, ami nem csak rátok tartoznak?

Ráadásul pofátlan stílusban és módon.
@Axxtro: Minek foglalkoztok olyan kérdésekkel, ami nem csak rátok tartoznak?"
Ott a válasz a kérdésben. Ránk is.
De azért megint kilóg a lóláb. Te két dimenzióban gondolkozol. Ti és mi.
Tehát, válasz van?
Ja, minek is, hisz senkinek semmi köze hozzá.
Úgy gondolom, két oka lehet: szívni jársz ide, vagy küldetésed van.
@Axxtro: Ugye érzed, hogy az, hogy ez egy nyilvános blog, nem válasz. Mert nem azt írtam, hogy nem járhatsz ide, hanem az okára voltam kíváncsi. Ha zavar, minek olvasod?
Az ok egyszerű.

A blog be lett linkelve a Mandineren.
@toportyánzsóti:

Én kérek elnézést a 'kissé' karcos modoromért:)
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ahogy nektek nem tetszik hogy mi történik az országban, ugyanúgy nem tetszik nekem az, ahogy a kérdéseket kezelni próbáljátok.

Persze ez elsősorban nem rátok, hanem a blog szerzőjére vonatkozik.

Így kvittek vagyunk.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Javítás:

Ahogy nektek nem tetszik, hogy mi történik az országban, ugyanúgy nem tetszik nekem az, ahogy a kérdéseket kezelni próbáljátok.

Persze ez elsősorban nem rátok, hanem a blog szerzőjére vonatkozik.

Így kvittek vagyunk.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A végső ok, amit igazán nem szívlelek, hogy nagy ostobaságotokban, – habár itt valaki azt szólta be, hogy nem baloldali – mégis a posztkommunista baloldal retorikáját használjátok, és a szekerét toljátok.
@Mészáros Laci: "mi is volt az a kérdés amit leállított..."
teljesen mindegy az, hogy mi volt a kérdés, az azonban nem mindegy, hogy az alkotmánybíró jelölt megengedi, hogy a kérdezőtől az "alkotmányosság nevében" megvonják a szót....ez sokat elárul kinek az érdekében fog tevékenykedni.Lehet az eddigi munkássága bármilyen kitűnő, egy senkiházi szaralak lesz, mint alkotmánybíró
@100 kóbor kutya:

Tisztelt Kutyatanács!

Saját dőreségem előtt olyan megdöbbenve állok, mint csivava a szöges nyakörv előtt. A fenti esemény és a kutykomédia közé párhuzamot húzni felelőtlen illetlenség, a jó modor és illem legteljesebb semmibe vétele, a köztünk lévő baráti kapcsolat fojtó nyakörvvel elkövetett megbrutalizálása volt. Visszaolvasva soraimat úgy érzem magam, mintha kölyök kutyát löktem volna villamos alá nagyközönség előtt a Bosnyák téren.

Tettemet megbántam, mint láncos kuvasz a gazdaharapást, vau, vau kulpa szegény fejemre!
@Fabius:

"Tisztelt Fabiusvau!

Sejtettük hogy csak egy malőr és nem manír.

Az ágáló kutyuk megjuhászodtak, Fabiusvau7-nek be nem áll a pofája az örömvauk vonyításától, már az agyunkra megy, mindazonáltal örömünk határtalan, és megtisztelőnek vesszük, hogy nem is kísérelt meg cobákokkal, csontokkal kiengesztelni, ami méltóságunk megőrzését is megkönnyítette, bár ilyen presztizsveszteséget könnyebben elviseltünk volna, mint a ma esti vacsoránk kilátásait.

Közöljük, hogy megerősítettük tiszteletbeli falkatagságát, és tiszteletére háromszoros VAU felkiáltással zártuk rendkívüli ülésünket."

A Kutyatanács megbízásából fentieket bekarmolászta, immár:

állandó tisztelettel

Vau2.
@jaegtoer: Legjobbakkal is előfordul,részemről lecsukva ez az üzenetváltás,majd jobban figyelek.
@jaegtoer:

a csóka nevét felejtettem el, aki beleszólt a kérdésbe, de ha neked ez elég ok a kihátrálásra, akkor tényleg nincs értelme tovább beszélgetni :)
Hátrált a radai. Rubovszky Györgynek hívják a nagybecsűt, és merüljön is az örök feledés homályába a neve. A felmenői között pedig egész rendes emberek is voltak.
@KÁTÉó53éúétr6: "...az azonban nem mindegy, hogy az alkotmánybíró jelölt megengedi, hogy a kérdezőtől az "alkotmányosság nevében" megvonják a szót....ez sokat elárul kinek az érdekében fog tevékenykedni."

Ne anyázz már!:)

Most gondolj bele, mit mondana az a szerencsétlen jelölt, ha valami illetlen zugújságíró megkérdezné tőle, hogy akkor hogy is gondolta annak ideján az államforma nyitva hagyását az al..., akarom mondani a kotmányban ( ugyé alkotmányunk sincs )? Talán egyet értene a királsággal?
@Axxtro: "A végső ok, amit igazán nem szívlelek, hogy nagy ostobaságotokban, – habár itt valaki azt szólta be, hogy nem baloldali – mégis a posztkommunista baloldal retorikáját használjátok, és a szekerét toljátok."

Oké! Én, az általad kinevezett libsibolsi, posztkommunista ez után az összes hozzászólást azzal fogom kezdeni, hogy isten éltesse Obán Viktort és az ő kormányát! Mondjuk ettől még nagyon únszinpatikus, hogy a legfőbb ügyész helyettesét átteszik egy egyetemre a sokadik senkinek, oszt onnan már első osztályú alkotmánybíró lesz. Vagy ezt nevezik demokratikus karriernek?

Tudod az ilyen eljárás a leváltott rendszer, meg a rendszerváltás utáni más kormányoknál is unszinpatikus volt. Neked nem?
@látjátok feleim szümtükkel:

Szerintem félreértettük egymást.

Én nem arról beszélek itt egyfolytában, amiről te beszélsz.

Hanem arról a mocskos bolsi retorikáról, ami itt folyik, és amit te is használsz.

Amíg ez dől belőletek, teljesen felesleges bárminek is hazudnotok magatokat, mindig ti maradtok a bolsik.
@Axxtro:

Pedig én őszintén kívánom, hogy isten éltesse Orbán Viktor és az ő kormányát. Ennyi a különbség köztem libsibolsi, posztkomcsi, és közted, mint újdemokrata, istenfélő jobber közt. Egyébként te nem kívánod, baszod? Attól, hogy nem imádom, még van helye a nap alatt. Neki is, meg neked is.
@Axxtro:

"_Én nem arról beszélek itt egyfolytában, amiről te beszélsz.
Hanem arról a mocskos bolsi retorikáról,ami itt folyik_"

Apád faszát,vagy anyád picsáját. Választhatsz.
Nem vetted még észre, hogy ezek itt a legrosszabb:) libsik?! :)
@jaegtoer:

Alapvetően liberális vagyok, nemzeti liberális, és nem ballibsi.

És gyűlölöm, mikor egyes sz@rkeverők a bolsevizmust akarják "liberalizmusként" lenyomni a torkomon.

Meg a hozzá tartozó bolsevista retorikát.

Ettől valahogy allergiás kiütéseim lesznek.
@Axxtro:

Én meg konzervatív.
Véleményem szerint nincs balliberális, nemzeti liberális és hasonlók.

A liberális arról ismerszik meg, hogy egyként távoltartja magát a nacionalizmustól, és az internacionalizmustól, a baloldaliságtól és a jobboldaliságtól, és innen lehetne sorolni a végtelenségig.

A liberalizmus ismérve, hogy az Istennel szemben az Embert állítja piedesztálra és keresi azt az optimális állapotot, ahol az individuum közösségbe integrálása még nem sérti az örök emberi jogokat, másképpen, milyen és melyik az a harmónikus állapot, amelyben mind a közösség, mind az egyén a legnagyobb hasznára van egymásnak úgy, hogy az egyén emberi teljessége (képességei, kreativitása, érzelmei kibontakozhassonanak a közösség javára, de sosem ellenére.
Én azért vagyok konzervatív, mert fékezni szeretném ezen törekvések tévútra sodródását, és hiszem azt, hogy az a helyes, hogy az Ember és Isten és nem pedig az, hogy Ember vagy Isten.
Ezt szintén tudnám sorolni a végtelenségig.

Abban viszont egészen bizonyos vagyok hogy e két nézet egyensúlya képes előrevinni a világot, és minden más csak szükségtelen szenvedéseket okoz úgy az egyénnek, mint a közösségnek.

Nálam az Isten képbe persze a napimádástól kezdve, az örök vadászmezőkön és a Mennyországon át a Világegyetem organikus nem anyagi létéig szinte minden belefér.

A liberalizmus egyik nagyszerű, napjainkban nem annyira népszerűsített alakja Max Weber, aki többek között a "megértő szociológia" elindításáról is nevezetes. A fogalmak tisztázásának hiánya pedig a megértés gátja.

A címkézés nem rossz dolog, de időnként előfordul hogy divatból, miegyéb okból elavulttá válnak a feliratok.
Mindig meg kell tudni találni a kályhát, és saját jelentőségünket nem tanácsos eltúlozni, hiszen én sem vagyok egyéb, mint az ismert emberiség elenyésző milliárdodnyi nem is mérhető része, az sem sokáig, talán még csak por sem lesz belőlem. Ami megmarad az a szellem, a nem anyagi töredék amit befogad majd a nagy egész.

Ha sikerül beilleszteni magunkat abba a világtérképbe, amit nem mi és nem is az emberiség talált ki, eléggé leegyszerűsödik minden. Ezt nehezíti, hogy ehhez a Kászon át kell gyalogolni. Többek között a fogalmi rendszerek káoszán és aztán jön csak a java. Az igazi entrópia. Na az a valami. Balliberális? Ugyan. Bolsi? Ugyan. ezek semmik. Címkék, amiket elmosott az idő, a változás, az élet.
@jaegtoer:
Természetesen fingom nincs mi az a Kász.
A Káosz viszont pont jó lenne a helyére.
@jaegtoer:

Sajnos azt kell mondanom, hogy nincs igazad.

A "liberalizmus története történelem, és pont az a probléma vele manapság, hogy mindenki azt ért alatta amit akar.

A "liberalizmus" eredeti jelentése, nagyon leegyszerűsítve, a "gondolkodás ás a vállalkozás szabadsága" és szöges ellentétben áll a baloldalisággal.

A két eszme összemosódásából egy olyan förmedvény jöt létre, ami mindkettőnek csak a negatív tulajdonságait hozza felszínre.

Árnyalja a képet, a "neoliberalizmus" megjelenése, aminek annyi köze van az eredeti eszméhez, mint a "baktériumnak a baktérium ölő szerekhez".

Tehát, az azonos néven kívül, majdnem semmi.

Nem fogok itt előadást tartani, olvass utána.
@jaegtoer: Én nem "a civil szféra" felszámolásának örülök (mintha ez a pár kretén lenne a civil szféra, röhej, a tüntetésükre pár száz ember ment el), hanem a külföldről finanszírozott ballib politikai aktivisták háttérintézményeinek gatyába rázásának.
@Sir Bates dö Hól: Hihi, a másik kultúrlény. :) Te melyik is vagy, aki párizsi franciatanárnak adja ki magát, miközben csapos a sarki kocsmában?
@látjátok feleim szümtükkel: El, de szerintem eléggé egyértelmű, ha valaki nem adja át az ellenőröknek a kért dokumentumokat, akkor az elég védhetetlen.
@Blogger Géza:

No ha elolvastad ( tán idáig szbin voltál? ), akkor egyből rájöhettél, hogy a felfüggsztésnek csak egy végeredménye lehet. Azért mert. Pont.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Semmiféle törvények nincsenek visszamenőleges hatállyal, egy ilyet sem hoztak mostanában Magyarországon. Ezt csak azok terjesztik, akiknek nem tetszenek ezek a törvények. Minden ilyen törvény valójában a jövőre vonatkozik, a jövőre vonatkozóan ír elő kötelezettségeket.
@Blogger Géza:

Kivéve a gyevi bírót, meg a pofátlan végkielégítést. Nem véletlenül meszelték el a brüsszeli döntésben.
@Fabius: Lehet, hogy Rubovszky túllőtt a célon (no persze a kérdés valóban értelmetlen, ellenben provokatív volt), de egy jogász pontosan tudja, ki vezet le egy ülést, és hogy kinek volt ott joga szót megadni és megvonni másoktól. Ez nem valami piaci kofák traccspartija. Akkor lettek volna méltatlanok, ha felülbírálják az elnököt.

Amúgy a házbizottság dönti el, mire irányul a meghallgatás, az nem valamiféle brain storming, ahol mindenki előjöhet az aktuális hülyeségével.
@látjátok feleim szümtükkel: Az is csak jövőre vonatkozóan állapított meg adófizetési kötelezettséget, csak épp túl magas adókulccsal, most dolgoznak az átalakításán. Semmiféle "visszamenőlegezés" nem volt az ítéletben, csak sokallták a kulcsot. Amúgy én egy több mint 4 évvel ezelőtti dolgot már nem értek a "mostanában" fogalmába.
@Blogger Géza:

"_Én nem "a civil szféra" felszámolásának örülök (mintha ez a pár kretén lenne a civil szféra, röhej, a tüntetésükre pár száz ember ment el), hanem a külföldről finanszírozott ballib politikai aktivisták háttérintézményeinek gatyába rázásának_"

Anyád picsája.*

"__de szerintem eléggé egyértelmű, ha valaki nem adja át az ellenőröknek a kért dokumentumokat, akkor az elég védhetetlen.__"

Atyád fasza.*

*Kb. ez az amit feltehetően megértesz.
@látjátok feleim szümtükkel: Egyébként nem Brüsszelben, hanem Strassbourgben volt a döntés, és nem a jogszabályról általában, hanem egy konkrét esetről volt szó.
@jaegtoer: Hihi, még egy színvonalemelő kultúrlény. :) Olyan kis frusztrált lúzereknek tűntök ilyenkor. :) Édes. :)
@Blogger Géza:

Köszönöm szépen.
Legközelebb törekedni fogok arra, hogy kiérdemeljem a kultúrhérosz címet.
@Blogger Géza:

"_Édes.:)_"

Milyen igaz.

Ezt írtam én:

"_"'blogunk' gyakran hűtlen, kicsapongó gézája arra kapott instrukciót, hogy az adószám felfüggesztésének törvényes voltát védje, indokolja, és propagálja. A mi gézánkat nem érdekli a civil szervezetek felszámolása, és a számukra folyósított alapítványi pénzek kormányzati célra történő 'kisajátítási' szándéka, ellenkezőleg, mérhetetlen ostobaságában még örül is a utolsó polgári végvárak lerombolására tett kísérletnek.

Egy valamit azért nem értek (több féle dolgot sem, de maradjak egynél). Konzervatív létemre, de ha mégsem ebből a székből, hanem csak a pirézek sámlijáról szemlélve nézném a történéseket, akkor is feltűnik, hogy a jelenlegi politika nem nemzeti, hanem nemzetvesztő, nem konzervatív, hanem restaurációpárti, mondhatni szotyi-oligarchikus...
Mindenesetre félmosollyal várom
az 1700 milliárdos államháztartási kiadáscsökkentés lépéseit,
a családi kedvezmények,
a rezsicsökkentési harc,
a kulturális forradalom (a'la Mao),
a keleti nyitás,
az eu-s szabadságharc és zsetonkuncsorgás, továbbá
a kormányzati erők és az államigazgatás belső anarchiájának alakulását.
Mennyi eszem volt, hogy nem volt vonzó a pajtacasting és olyan affektálós vagyok, hogy megválogatom kikkel mutatkozok nyilvánosan..."_"

Erre válaszoltad ezt:

"_"Én nem "a civil szféra" felszámolásának örülök (mintha ez a pár kretén lenne a civil szféra, röhej, a tüntetésükre pár száz ember ment el), hanem a külföldről finanszírozott ballib politikai aktivisták háttérintézményeinek gatyába rázásának."_"

Erre jött tőlem aztán a te kultúrszintedhez mért válaszom: az anyád picsája és a másik, itt nem idézett szösszenetedre az atyád fasza. Mert ezeket fogod fel, ezekkel tudsz valamit kezdeni. Ugye.

Végül, ha olyan jól mennek a dolgok, miért van szükség 1700 milliárdos megszorításra?
Gondolom, erre még nem jött meg az instrukció és a segédlet. Erre ugyanis nem tértél ki. Te kultúrlény etalon.
@Blogger Géza: nem... én vagyok az, akinek a fanszőrzetét a nejed ágyrészén találod, mikor hazaérsz a cébéából... te orbánt nyomod az ő orcájára, ő meg engem a tiedre, mikor üdvözlitek egymást...
@Blogger Géza: "Amúgy én egy több mint 4 évvel ezelőtti dolgot már nem értek a "mostanában" fogalmába."... ergo: nincs létjogosultsága az "emútnyócév"-nek... faszkalap...
@jaegtoer: Az adósságpályát akarják még erősebben csökkenő pályára állítani - nagyon helyesen. Az idei év ennek nem kedvez, egyrészt választási év, másrészt a Ft idén erősen gyengült. Én örülök neki, ha az egyre jobb állapotban lévő gazdaságból adód kedvező lehetőségeket arra használják fel, hogy az elvártnál is alacsonyabb hiányt tervezzenek és egy gyorsabb adósságcsökkentő pályára álljunk rá. Erre ideális a választások utáni év, nagyon okosan csinálják.
@Sir Bates dö Hól: Az aláírásod tetszik - egész találó. :)
@Blogger Géza:

"Az adósságpályát akarják még erősebben csökkenő pályára állítani"

persze!

el is hisszük! azért gyarapodnak, dagadnak az ebben dolgozók! hogy az ég még nem szakadt rád a hazugság mantráért...

4,7 milliárd lapul a képviselők bankszámláin

Budapest — Irigylésre méltó az országgyűlési képviselők többségének anyagi helyzete. A Blikk a vagyonnyilatkozatok alapján összesítette a pénzügyi vagyonukat, és kiderült: a képviselők 4,7 milliárd forintot tartanak számláikon, míg tartozásuk csak 2 milliárd forint.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/47-milliard-lapul-a-kepviselok-bankszamlain-2238799
@guma: Nevetséges lenne az elvárni, hogy a parlamenti képviselők éhenkórászok legyenek. De ennek tényleg semmi köze a jövő évi költségvetéshez. de drukkolok Vargának lényegében ez lesz az első költségvetése, amit egyedül ő készít elő, és hajt végre, és nincs a választási időszakban.
@látjátok feleim szümtükkel:
Értem az iróniát. "ugyé alkotmányunk nincs"...miért is kell alkotmánybíró? /nem is érnek semmit/
"Talán egyetért a királsággal?" válasz: ahogy istenkirályunk kívánja
@Blogger Géza: "Nevetséges lenne elvárni, hogy a parlamenti képviselők éhenkórászok legyenek" Tudod, annyi munkával amit ők végeznek a parlamentben, egy mosógépszerelő vagy egy könyvelő bizony éhenkórász lenne.
@KÁTÉó53éúétr6: Hát akkor adott a feladat: alapíts egy pártot, nyerd el az emberek támogatását, kerülj 5% fölé, és te is elvégezheted ezt a munkát. Ja, hogy ez neked nem menne, csak a szád jár?
@Blogger Géza:

"Hát akkor adott a feladat: alapíts egy pártot, "

Aztán kiszáll a NAV, lefoglalják ami csak mozdítható, ami nem az zár alá veszik, lerohanja a TEK és beindul a kormánypropaganda, hogy felforgatók....
@jaegtoer: Egyetlen pártnál sem történt semmi ilyen. (Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek".) Egy párt finanszírozásra sokkal komolyabb szabályok vannak pont azért, mert hatalmi tényező. De ezek a civil szervezetek gúnyájába bújt külföldről finanszírozott politikai aktivisták ezeket megpróbálják így kijátszani.
@Blogger Géza: "Egyébként nem Brüsszelben, hanem Strassbourgben volt a döntés, és nem a jogszabályról általában, hanem egy konkrét esetről volt szó."

No-no! Látod tudod te jól is, ha akarod.:D
Mármint a pofátlan végkielégítési adó visszamenőlegességét. A konkrét eset a jogszabályról szólt. Konkrét esetben.
@Blogger Géza: "Ja, hogy ez neked nem menne, csak a szád jár?"

Neked meg a nyelved (amennyiben nem tartoznál a moi felháborító redisztribució kedvezményezettjei közé, a te állad is felkopna)...
@Blogger Géza:

"Egy párt finanszírozásra sokkal komolyabb szabályok vannak pont azért, mert hatalmi tényező. De ezek a civil szervezetek gúnyájába bújt külföldről finanszírozott politikai aktivisták ezeket megpróbálják így kijátszani."

:DDDDD

"Egyetlen pártnál sem történt semmi ilyen. (Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek".) "

Esetleg ejtenél néhány szót, a "székházvédők" személyi összetételéről, azt a mellékes szempontot is figyelembe véve, hogy a feddhetetlenség mennyire volt jellemző a legaktívabb védők esetén, valamint miért is történt a székház 'szemrevételező bejárása':-)
@Blogger Géza:
"Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek"."

Akik közé Selmeczi Gabriella kiment nápolyit osztani. Nyilván halálos félelemben...

Ha pedig ennyire tisztában vagy az ügy minden részletével, a "támadás" "erőszakosságával", talán azt is tudod, hogy az amúgy a helyszínen levő rendőrség miért nem lépett közbe?
@ Nem ertem a felhaborodasodat.

Ez csak logikus végkifejlete annak amit SÓLYOM LÁSZLÓ elkezdett!

Ugyanis mi volt az AB szinte első példamutatása?

Az, hogy a SAJÁT MAGUKRA vonatkozó, de nekik nem tetsző törvényt NEM TARTOTTAK be!
(Esztergomba költözés)

Az, hogy ezek megélhetési karrieristak?

Miért Sólyom nem az volt? Ki is harcolta ki hogy az AB elnökének is járjon ingyenes állami villa? Csak nem?

Ki is adott kegyelmet TB csaló orvosoknak?!
Jeeee.

Ki is volt szépen csendben végig amíg a "plebejusoknak" nem kellett többet es akkor hirtelen megvilágosodott?

Szóval nem fair ezen három illetőt b..gatni, amikor létük egyenes következménye annak amit Sólyommal "erkölcsi/moralis bűnben" fogant....
@Blogger Géza: "Egyetlen pártnál sem történt semmi ilyen. (Egyedül a Fidesz székháza ellen intéztek erőszakos támadást szintén "civilek".)"

Valo igaz.

Egyetlen pártnál sem ALKALMAZNAK GYILKOSOKAT, kivéve...

hvg.hu/itthon/20130307_Emberolesert_ult_a_Fideszszekhaz_egyik_v

Egyetlen pártnál sem fenyegetnek SAVVAL LEÖNTESSÉL PÁRTVÉDŐK (ami ugye mint Lazar Jánostól tudjuk terrorista cselekedet...kivéve ha a fidesz védelmében teszik).

index.hu/video/2013/03/07/fidesz_szekhaz_tuntetes/
@a Ténytár: Pff, ő nem a Fidesz alkalmazottja volt, egyszerűen odament.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Valószínűleg nem kaptak rá parancsot. Ezzel húzták ki az akció méregfogát, így nem tudtak mártírként tetszelegni a székházfoglalók sem belföldön, sem külföldön. Nagyon okos húzás volt.
@Blogger Géza:

Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy rendőrnek mérlegelési lehetősége van, amikor bűncselekményt lát?
@Blogger Géza:

No akkor tanulmányozd meg a 2010. évi XL. törvénynek a >A magánszemély egyes jövedelmeinek különadója< című fejezetét, és vedd figyelembe, hogy a 2010-es új parlament mikor is szavazta meg a különadót úgy, hogy a törvény előtt megszerzett és érintett jövedelmekre is kiterjedt. Szerinted ez nem visszamenőleges hatályú törvényi rendelkezés? ha esetleg nem érted a törvényt egyik új alkotmánybíró úr biztos elmagyarázza, ő ennek a jogterületnek szakértője. Elolvashatod az ezzel kapcsolatos AB határozatot is. Érdekes, és érdemes.
@látjátok feleim szümtükkel: Akkor is az adó mértékéről szólt az ítélet.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Mire a rendőrség kiért, már semmiféle bűncselekményt nem láthatott, hiszen akkorra már megtörtént az erőszakos behatolás. Egyébként nem is olyan egyértelmű néha, mi bűncselekmény, és mi nem.
@Blogger Géza:

Index vagy hvg cikket gondolom hiába is linkelnék, de talán a Magyar Nemzet elég hihető hírforrás még neked is.

"A civil demonstrálók, akik a bejáratot védő vaskapun másztak át, akciójukat indokolva azt mondták, az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoznak. Az épületbe nem jutottak be. Az MTI tudósítójával a helyszínen lévők azt közölték, mindannyian civilek, szervezőjük nincs, spontán megmozdulásként gyűltek egybe. A demonstrálók leültek az épület udvarán, ahol kifeszítettek egy transzparenst. Néhány perccel akciójuk kezdete után fél tucat rendőrautó is a helyszínre érkezett."

mno.hu/belfold_archiv/tuntetok-tortek-be-a-fidesz-szekhazanak-udvarara-1143258

Vagyis a rendőrség kiérkezéséig nem történt meg sem a székház épületébe behatolás, sem az erkélyre felmászás, mint "erőszakos támadás".

"A rendőrség azt kérte a résztvevőktől, hogy ne menjenek be az épületbe, mert azzal szabálysértést követnek el. Az udvaron, az épület bejáratánál kisebb dulakodás alakult ki. Egy embert a rendőrök ölben vittek ki, mert a férfi megpróbált behatolni a székházba. A rendőrök azt mondták, hogy a fiatalember ellenszegült a rendőri intézkedésnek, ezért őt megbilincselték és elszállították a helyszínről."

Vagyis azon esetekben, amikor a rendőrök indokoltnak látták a közbelépést, ott meg is tették.

A behatolás és a rendőrség megérkezése közötti eseményekről, azaz a székház udvarának elfoglalásáról pedig bírósági ítélet van, hogy ott még szabálysértés sem történt, a rendőrség által kiszabott bírságokat is vissza kellett fizetni a gyanúsítottaknak.

www.hatalyonkivul.hu/nem-kovettek-el-szabalysertest-a-szekhazfoglalok

Az általad "nagyon okosnak" gondolt dologról pedig annyit: bár talán valóban nehéz megítélni, hogy mi a bűncselekmény, feltételezhetjük, hogy ha valamit később "erőszakos támadás"-ként aposztrofálnak, akkor az belefér ebbe a körbe. Ilyen eset viszont a fenti beszámolók, cikkek alapján nem történt, és amikor történt, a rendőrség hivatalból közbe is léphet. Csúnya világ is lenne az, ha a rendőrség azért nem lépne közbe egy "erőszakos támadásnál", csak mert valaki úgy ítéli meg, hogy a közbeavatkozási parancs "kihúzza az akció méregfogát", hogy a tüntetők ne tudjanak "mártírként tetszelegni", vagyis politikai szempontokat vesz figyelembe egy rendőri akciónál. Talán mondanom sem kell, hogy ez pont az a kézi vezérlésű rendőrség lenne, amiért Gyurcsányt keresztre feszítették a 2006. szeptember 17.-ei események és a Gergényivel folytatott telefonbeszélgetés kapcsán.

Úgyhogy igazából két lehetőséged van:
- vagy tovább nyomod, hogy a rendőrséget politikai okok gátolták meg abban, hogy közbelépjen a székház "erőszakos támadásánál", ami azért elég gáz lenne;
- vagy elgondolkodsz azon, hogy az akció talán mégsem volt annyira erőszakos támadás, mint aminek napokkal az eset után megpróbálták beállítani, és amit Selmeczi nápolyiosztása és Kubatov felkérése is alátámaszt.

Csak hát akkor ki is mártírkodott?
@Blogger Géza:

Szóval, a hatályos adómértéket megállapító jogszabály szerint megszerzett magántulajdonnak az adómértékét az új parlament visszamenőleges hatállyal 98 %-ra emelte. Arről szólt az ítélet, hogy ez a magántulajdon durva megsértése, mert visszamenőlegesen adóztat az átlagtól eltérő módon, sértve ezzel a tulajdonhoz való általános jogot.

Tanulj tinó, ökör lesz belőled. Mondja egy régi közmondás.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az erőszakos székházfoglalók próbáltak mártírkodni, csak nem jött össze. Teljesen nyilvánvaló, hogy csak az erőszakos behatolás UTÁN érkeztek ki a rendőrök, előtte miért érkeztek volna.
@Blogger Géza:

"A bíró kimondta, nem követtek el szabálysértést azzal, hogy megközelítették demonstrációjuk helyszínét. Nem éltek vissza a gyülekezési joggal annak a demonstrációnak a szervezői, amelynek során tüntetők hatoltak be a Fidesz Lendvay utcai épületének udvarára még idén márciusban – állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szerdán."

Link fent.

Ez meg egy másik, amit haszonnal olvasgathatsz.
hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Tudom, hogy ezt mondta ki a bíróság, nem is állítottam mást.
@Blogger Géza:

Tehát az akció sem annyira erőszakos nem volt, hogy a rendőrségnek közbe kellett volna avatkoznia, azon eseteken kívül, amikor ezt meg is tették, sem annyira erőszakos nem volt, hogy a bíróság a történtek kapcsán akár szabálysértési bírság kiszabását is jogosnak tartotta volna.

Csak annyira, hogy pár nappal később a nápolyiosztogató Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatóján már rongálásról meg rémüldöző dolgozókról beszéljen, és hogy ezt további pár nappal később Kubatov Gábor megfejelje a bántalmazással, és hogy ennek nyomán pártőrség felállítását tartsa szükségesnek.

www.origo.hu/itthon/20130313-feljelenti-a-fidesz-a-szekhazfoglalokat.html
index.hu/belfold/2013/03/09/kubatov_riadolancba_hivja_a_fideszeseket/

Mindezek mellett pedig te "nagyon okos húzásnak" tartod a rendőrség politikai szempontok alapján történő befolyásolását (akár történt ilyen, akár nem).

No comment. Tényleg.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Persze, hogy okosnak tartom, a rendőrség nem valamiféle független, hanem a kormány alá rendelt szervezet, a kormány viseli a felelősséget az irányításáért.
Bocsánat, még nem olvastam végig a kommenteket, és részben OFF, amit most írni akarok, de az alkotmányhoz kapcsolódik. Fabius cikke alatti trackback-ben is ezt írja a szerző 2013-ban: "A magyarok döntő többsége 2010-től leginkább közönnyel figyelte az előző alkotmány sokszoros módosítását, az új alkotmány elfogadását, majd újabb módosításait."

Biztos sokan leírták már, mégis említsük meg újra.
1. Milyen oktatás volt az alkotmányról Magyarországon a rendszerváltás után alapfokon, középfokon, az addig végzettek felvilágosításáról nem is beszélve? A '90-es évek utáni iskolarendszerben pl. a gimnáziumok negyedik osztályában választani lehetett: állampolgári ismeretek v. társadalomismeret (féléves) tantárgyak között, ez utóbbi inkább valamiféle szociológiai oktatást jelentett.
2. 2010-ben nem figyelt a jobbérzésű emberek nagy része az ellenzék kiabálására alkotmányügyben. Például mert megszokták, hogy "Ezek csak nyivákolnak, még akkor is nyivákoltak, mikor kormányon voltak.", "Az sem izgatta őket, mikor a kordont bontották és székházat gyújtogattak a kormányzásuk alatt.", "Nyilván most sincs olyan nagy baj, csak a szokásos ellenzéki jajgatás megy egy darabig, amíg nem találnak újabb gumicsontot." "Ha olyan fontos lenne a régi alkotmány, akkor nem csak egy darabig ajvékolnának. De ha csak egy kis ideig nyávognak, és utána szaladnak a parlamenti pénztárhoz a júdáspénzért, akkor talán nem is oylan fontos az a preambulum vagy micsoda."
@dr. jenőke (jenőke): Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!
Abszurd mese

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.
süti beállítások módosítása