Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.29. 08:25 Fabius

Cseréljük le Orbánt Matolcsyra!

Címkék: oktatás fidesz jegybank matolcsy matolcsyzmus

Hiába no, Kusza Szemnek besikerült az élet. Ami úgynevezett vállalkozóként nem ment neki, azt az állam csecsén lógva megengedheti magának: Nemzeti Oligarcha módra vásárolgat értékes ingatlanokat, önmagából tantárgyat csinál, kikanyarít egy saját falut is magának, mert ha Viktornak van Felcsútja, akkor nehogy már ne legyen neki is Akarattya. 

matolcsy_1.gif

(kép:részegbróker)

A szerzések indoklásában is felülmúlja a Főnököt: aszongya azért vette az Eiffel Palace-t a piaci ár másfélszereséért, azért költött 200 milliárdot a matolcsyzmus tantárggyá tételére, mert megteheti. Ennyi, nem szükséges jobban túlbonyolítani. A jegybankban képződő bevétel szerinte nem közpénz, így arra szórja amire akarja. Az már csak külön hab a tortán, hogy jegybankárként sikerült a forint romlásából is hasznot realizálni, és, hogy az alapítványai pénzelési modelljével a monetáris finanszírozás határmezsgyéjén gyalogol. Pluszbónusz úgy látja, hogy a sajtóban megjelentek az MNB-t és a családját támadják, úgyhogy szabadságharc-forever, pedig:

- Mi egyszerűen csak csodálunk, Gyuri!

De komolyan. Amit elértél ennyi idő alatt, az fantasztikus. Veled szemben Orbánék amihez hozzányúlnak az arany helyett szarrá változik. Ők alig 136,7 milliárdot képesek a komplett felsőoktatásra költeni, és az iskolaév kezdetére nem sikerült összehozni az e-napló rendszert. Csodálod, hogy a te zsenialitásod mellett csóringer balfaszoknak látszanak, aki annyira nem tudnak hazudni sem, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság elhiggye a kamuzást? Belátom, Gyuri, tévedtem veled kapcsolatban. Nem egy ostoba látnok vagy aki hülyevíziókat kerget, hanem valódi géniusz saját birodalommal és oktatási rendszerrel. Állam az államban. 

Istenuccse piros pöttyöt tetováltatnék a seggemre, ha lecserélhetnénk rád Viktort! 

Akkor talán jutna annyi pénz a közoktatásba, hogy simábban menjenek a dolgok. Időben meglegyenek a jogtiszta adminisztrációs szoftverek, a tankönyvek, lennének szép új oktatási épületek, nyaralók, fineszes finanszírozási modellben iskolákat működtető alapítványok meg az összes satöbbi, amit most országvezetés lehetőség hiányában magadnak gründolsz. Hidd el, mi már lassan azt is leszarnánk, ha Tiszaroffon áztatod a zacsit minden héten, de nekünk is jutna annyi, hogy a gyerekek jegyeit és a tanárok üzeneteit meg tudjuk nézni otthonról, mert működik az e-napló és e-ellenőrző rendszere. Ha ez is összejönne, Gyuri, akkor bizony mondom Viktor reggel csak csudálkozna zavartan, mi az a fallikus forma a tükörben, aminek szökőkút csobog a fején? 

621 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr646647083

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet Más az 1-es villamos! 2014.09.02. 13:15:11

Úton-útfélen halljuk, hogy jó ez a "Lehet Más..." szlogen,  könnyű már egy félmondatban elmondani, hogy trágya, ami most van; na, de mi a programotok?" Ahelyett, hogy filozófiai magasságokba ugranék (a"Lehet Más" önmagában igenis program, életfilozófia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer: @látjátok feleim szümtükkel:

ezen eddig kellett gondolkodni? és ekkora semmi jött össze?
számodra az élet meg jópofaság, buli, könnyed nyáresti séta? a 42 pedig az egyetlen kidolgozott szerszám a kezedben, ha valaki megkérdi: te, haver akkora a pofád, de elmondanád mit teszel?

Ne kérdezz vissza, mert érdemben nem válaszolsz soha, viszont kezded a sértegetést ismét.
érdektelen vagy, ezt sajnos nem csak én látom így, de legalább ostoba, beképzelt senki. Egy gyöngécske sci-fi marhaságát szajkózod érvek helyett. Bravó!!
@nincs_itt:

vót szerencsém átfutni a nagyívűt, oszt egy kérdésem merült föl mindössze, miszerint a bácsinak tán balneológusnak teccik-e lenni, hogy ijjen frappánsan dekódol-e ausländer létire?
@jaegtoer:
Mintha egy akadémikus vitázna egy segédmunkással.
Te vagy az akadémikus!
@jaegtoer:

haggya mán eszt a fecselyt, ha csak nem akar takonnyal gurigázni!
@hacsaturján:

jujj, bazmeg, nem állapítottam meg, hogy nari-e avagy piros-e!
(tennnap, a piarcon láttam egy önmagát áruló pártelnököt, papucsba, gatyába. vettem belüle vagy egy kilót.
@hacsaturján: semmiképpen nem réntermesztő a bácsi...
@Mariann19: bizony, bizony! a zakadémijaji székfoglalót hallhattuk: 42, negyvenkettő!!!
... TOVÁBBÁ, HA EGYMÁS BASZTATÁSÁT ABBAHAGYNÁTOK, SOKKAL KÖNNYEBB LENNE AZ ÉLETETEK, MEG NEKÜNK IS!
A pöcsért nem játszátok le egy vodka-sör meccsen inkább???
Mint hülyegyerekek a homokozóban, "addvisszaalapátomat, nemadom, tevettedelavödrömet"!
Na, takarodjon mindenki segíteni az asszonynak, taga tudna mesélni a vasárnapi porszívózás gyönyöreiről, meg a kutyaaknák szakszerű felszedéséről, vagy arról, hogy hogyan kell nem hozni sört!
A pöcs kivan veletek... NYOMIK!
@hacsaturján:

" láttam egy önmagát áruló pártelnököt, papucsba, gatyába. vettem belüle vagy egy kilót."

Gyorsan romló vagy elálló fajta?

A takonygurigázás jó duma:)
@jaegtoer:

", bevetik a kiber dandárt. Nem sokáig hagyják, hogy a kibertérben ne legyen meg a hegemónia."

Nem gondolom, hogy ez működne. Nem lehet elfoglalni az egészet:)

Volt kolléga mondása jut eszembe: a világ minden nője nem lehet az enyém, de törekszem rá.
@Mariann19:
és milyen akadémia? csak a pontosság kedvéért? a zalcsútbasznádi focilleátus? a rénland-i alsóosztályú fogatlan? a köcsögök vagy üstök akadémiája különös tekintettel a bádogtartalmára...és a kozmáltperkeltre...?
esetleg a kommunista internaconálé 42. hadtestének aka dé miá miá miá jajjjjjjjjjjde aka-ja?
szóval mijisaz ami 42-vel is leírható és mégsemmond semmit csak kong? mint egy köcsög amiből a macsek kinyalta a ...szóval azt

brühüyyy
@rodeo36:
Tudhatnád, ha figyelnél! :)

Pl:
m.cdn.blog.hu/ma/machpeter/image/jobbiko.jpg

Oszt ez a harcos jobboldali párt! :)
Csak ITT vannak ilyen remek Hungaricum-ok, szóval bachatjátok a juharszirupot!
Pedig a jó kanadai whiskyt se vetem meg...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
ezek olyan versenyképes akadémijákusok mijá mijá kus mijá mijá kus a nagy kongó köcsög rend elsőosztályú lengőivel díszítve amíg csillagokat lát

hun gari kakakakaka

ti neveltétek ugyanabból a tyukólból való mint a bárdok és a rémek

brühüyyy

as juharfának ehhez semm köze az most csapol
@rodeo36:
Rodi!
Most te provokálsz, vagy csak hülyéskedsz?
Mindkét válfajra azt mondom, hogy hiábavaló, úgysem fogsz velem bajuszt akasztani, mert nem fogom árnyékba borítani a barátságunkat.
Nem akarom elhinni, hogy még bennem is ellenségképet látsz, akivel több éves szimbiózisban élsz. Olyan tüskés vagy mostanában.
A kérdésedre válaszolva azt mondom, hogy az akadémikus egy viszonyítás volt bizonyos szellemi színvonalhoz, a különbség bemutatására szolgált.
Amúgy jaegtoer az egyik legnagyobb fej, akit ismerek, nem voltam messze az igazságtól.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Úgy is gondolom, nem véletlen.
Próbálom Rodi tüskéit levágni, vagy meglágyítani.
Talán a Silan segít.
@Mariann19:
Pocsék. Ráadásul még van egy munkám mára... :(
@Mariann19:
egy nagy fejbe sok minden belefér...a bajuszomat nem hagyom sem akasztani sem sturcolni, és természetesen hasonlóan vélexem a régiségeinkről...jégről jót vagy semmit (mondod te?) mert ő nagy fej...ahhoz nyak is kell ami elbírja, akkor milyen alapon szelektáltad az egyiket bele a másikat kile a zakadémiából (amiről nekem továbbra is ugyanaz a meglátásom, hogy mennyiféle akadémiai tagság és tagságtalanság létezhet akadémiájától függően és az akadémimókusokról is hasonló lenyűgöző véleménnyel maradok) szóval mi a különbség a kettő között, hogy az egyik 42 a másik meg 71?

elmagyaráznád ezt nekem?

brühüyyy
@Mariann19:
ÉS MÉG VALAMI ahhoz, hogy a tisztánlátást a véleményemmel kapcsolatban megkönnyíccsem: a jegesember "nagyfej" -sége számomra egy vízfej amibe fű meg fa meg gyökér és minden hulladék is elfér a 42 mellett (ami számomra egy selejtes szar irodalmi és filmipari melléktermék) amellett, hogy egy szá, még akkor is ha sok minden játék fűzhető hozzá, és mindezen túl aljas is...mondom én ezt a hosszú idő után mióta itt szennyezi a környezetet

bele lehet tenni egy akadémiába de akkor a zalcsútbasznádi fociakadémia után egy méxaszarabbat kell létrehozni csak 42-re

csak, hogy egyértelmű maraggyak

az Erik D'Amato véleménye tökig egyezik azzal amit én -az ő véleményének ismerete nékűl- állítok és már nagyon régen, csak én fekete seggű letem mert a jegesember hozott jeget mialatt a másik meg elhagyja a rothadó országot és az nem fekete seggű én már akkor tudtam ezt amikor még a nagy parádé a pomádé király új ruhájáról ott a nagy téren a nonokisszakállas elzengte a belépőjét a tolvajbandába...akkor én már messze eveztem mert már akkor tudtam...és most mondhattok amit akartok de főleg a te szavaidra várok

brühüyyy
@rodeo36:
Rodi!
Ahhoz, hogy megértsd a korábbi vitánkat, amikor kivételesen én sem értettem egyet veled, ahhoz egy rendező elv kell a forma és a tartalom megkülönböztetésével.
A vita nem az ország elemzéséről szólt, hanem arról a kioktató, pökhendi stílusról, amelyet az itthon maradottak nem tűrhetnek el.
Miért gondolja bárki is, hogy nem látjuk kristálytisztán a folyamatokat. Ehhez nem kell korrepetálás, ráadásul olyan alpári hangnemben, ami túlmegy a kultúrált eszmecsere
gyakorlatán.
Miért gondolja bárki is, hogy ha ő alkalmaz egy vitastílust, azt a másik nem teheti?
Tévedés azt hinni, hogy egy letámadó szövegre nem kell ugyanúgy reflektálni.
Ment ez egy darabig, de eljött az ellenállás ideje.
Aki sokáig tűrte, azok mi voltunk, mert kerültük a konfliktushelyzeteket a békesség jegyében.
@rodeo36:
hiányzik két "t" a klaviatúró nem klikkelte be nagyobbat kellett volna rácsapnom és elolvasnom mielőtt repűla repűla
brühüyyy
@Mariann19:
akkor ez most megint a bundabugyi vagy tanga kérdéssé minősűlt...a ruhadarab hordozója nem is érdekes

kösz

kristálytiszta amit írsz egyet kivéve, hogy a cizellált formavilágomat sem fogadtátok el mert csak, mert vagytok ti olyanok, hogy...hát én is vagyok olyan hogy...sőt ihajjj

ez a lényeg, nem a formavilága

egyébként magyarország hivatalosan demokrácijá formavilágában meg kleptokrácijá és patyomkinn van tőle

a nagy nemzeti és egyéb hajcihő mellett semmi más nem láccik csak a pofánhazudás és az árulás percenkénti 40000000 köpéssel és ez oka volt és maradt a távozásomnak és 1993-ban már olyan rothadó volt, hogy én aki akkor már élőben is ismertem mindenféle maffiát és aljas tolvajokat szerte a világban meg voltam kékűlve a megrökönyödéstől, hogy annyát aptyát eladta két fillérrel többért amit a lopott vonatrakomány olajért kaphatott volna, a gyönyörűséges projektekért amiben egy buznyák haszon nem volt betervezve mert maga a "project" volt a ma lopunk többet mint tegnap címmel...és mosolyogva a képembe eladták a házamat a fejem fölűl (persze nem sikerült) és én volam az undok béka aki felismerte, hogy az édes drága akivel együtt pólyáztak anno az adott el nem pedig egy halálos ellenség akinek nem adtam egy teljes házat ajándékba hogy ne kelljen az uccán végeznie...hála meg becsület...és akkor jön a cizelláció itt a blogon a sok nagyokos megmondó aki tuggya aztatatatatat is meg még a visszáját csak 25 év alatt megrohadt a szar is és még azok is menekülnek akik haszonélvezői a rencerkének

a jegesember és hasonló 42-es barmok vizezett vodkával felfegyverkezve küzdenek a szélmalmok ellen mint a Nagyállú Szenge Vitéz meg a Pocakberci szolgája és álmodnak Dulcinejáról aki sohasem létezett

brühüyyy

tudományosan van mindez ugye?

nem kell tűrni, de nem engem nem kell tűrni, hanem azt, ami/ki a fejetekre szarik és még ki is röhög benneteket
@rodeo36:
Rodi!
Úgy látom, hogy amennyiben a tartalom és a forma kérdését tovább bonyolítanánk, körbe-körbe járnánk, és a végeredmény nem változna.
Azt viszont nagyon gyorsan felejtsd el, hogy vagy te, és vagyunk mi. Te benne vagy a "mi" fogalomban, és ezt te is jól tudod. A blog nélküled nem lenne teljes, hiszen mindenki hiányozna ebből az összeszokott asztaltársaságból, te is, egyformán.
Egy vitában, amelyben nem volt összhang a kinti és az itthoni kommentelők között, te kizárólag magadat helyezted kívül a társaságból, holott ennek nincs alapja.Azóta sem tudsz ettől a szitutól elszakadni, pedig - ha visszaemlékszel - abban nem te voltál a főszereplő, ezért nem kell megbántottként gondolkodnod.
Mégegyszer! Nincs ti és én, hanem MI vagyunk.
Az okok, amelyeket fentebb leírtál, kiváltotta az együttérzésemet. Ismerve téged, aki minden disznóságra érzékenyen reagál, akkor amikor negatív részese lesz ilyen helyzetnek, nyilvánvaló, hogy soha nem felejthető dühödt emlékeket hordoz magában.
Nem mondom, hogy lépj túl, mert nem lehet.
Kérlek, hogy ne legyél tüskés, úgysem tudsz meglenni a blog nélkül, én tudom, voltam én is úgy, hogy felhúztam az orromat, de rájöttem, hogy csak én veszíthetek.
@Mariann19:
kezdesz egy olyan konszolidációs ponthoz közelíteni, ami a régi időket idézi...most megyek pihizni, látom megint személyes emléket kellett betennem ahhoz, hogy ne mongyátok már megint részeg delíriumában kitalált dolgokat...

úgyhogy folytassa Chleo

brühüyyy
Öntököndöfködés esete forogni fennlátszik:

"szapul (ige)

Image:Szapul.jpg

1. A szennyes ruhát meleg lúgos vízben áztatja.

2. Átvitt értelemben: keményen lehord, megszól valakit.

Eredet [szapul < ómagyar: szapul (csapkodva mos) < ősmagyar: szapu (áztató, mosódézsa) < dravida: tappu (csapkodva mos)]"

Forrás: Wikiszótár.

No vajon melyik értelmezés forog fent eb?

Jóccakát.
@rodeo36: ne legyél már tahóbb, a hisztis picsa is épp elég szerep...
@Sir Bates dö Hól:
hol a picsában leledztél drágám kedves aranyos sírba hól tesz hól nem de...csak nem leestél a létráról és bele a bilibe?

evezz tovább a társaid között ott a biliben

brühüyyy
@rodeo36:

Emlékeztetőül:

varanus.blog.hu/2014/08/08/_es_akkor_szijjarto_mergeset_toppantott/full_commentlist/1#c24108223

"_rodeo36 2014.08.09. 08:20:49
@jaegtoer:

soxeretettel üdvözöllek, kurvára teccik ez az esszé kíváncsian várom a levédiai szakértők mai inzúliumát a csúcs persze a szarvasgomba nagyhatalom meg a turul és csodaszarvas pörkölt (recepted is van hozzá?) azért én a magam részéről a vargányát jobban szeretem rántva és még pörköltnek is nem is beszélve a többi jobbnál jobb erdei gombákról
látom (hazudok, nem látom, de érzem) ma tiszta volt a Finnlandia

egy nagy hatalmas üdvözlet és

brühüyyy a 12. hatványon _"

"_Orica Középföldi 2014.08.10. 00:56:48
@jaegtoer:

" oszt minek .......? Pláne hányni?"

Lehet, hogy nem nekem szántad, de én olybá vettem. Ezért szükségesnek vélem megvilágítani a dilemmát képező hányni vagy gyilkolni alternatívát.
Nem gondolom, hogy a világ legjobb elemzői érnek rá itt kommentelni, de ha így is lenne, minden komment CSAK egy vélemény.Ha nem borulok azonnal térdre, nota bene ellenvéleményem van, az csak egy másik vélemény.
Majd az idő valakit igazol.
Engem kifejezetten taszít,nem is tűröm, ha valaki erőszakosan,nagyképűen, minősítéssel körítve, kizárólagosságot vindikál magának. Nem szeretem, ha megpróbálnak - a tévedhetetlenség téveszméjétől elborulva - korlátozni a gondolkodásban. Most csak a tartalomról beszélek.
A vita eleve kizárása és a vele látszólag szimbiózisban mozgó linkrobot hozta a fenti dilemmát, majd rögtön a választ is,ááá, semmi értelme.
[...]az érdemi hozzászólásokról beszélek.
Géb - közös klubtagságotok keltette - örömét gondolom majd visszaigazolod:))_"

"_rodeo36 2014.08.10. 07:11:28
@Orica Középföldi:
hogymikvannak?
asztírod:

"...Nem gondolom, hogy a világ legjobb elemzői érnek rá itt kommentelni, de ha így is lenne, minden komment CSAK egy vélemény.Ha nem borulok azonnal térdre, nota bene ellenvéleményem van, az csak egy másik vélemény.
Majd az idő valakit igazol.
>>
a nagy büdös lófasztbabám, amikor nem ismered a tényeket azok valóságában és porhintesz -mint itt és most- akkor leszel "vélemény" és persze fennkölt sivárságodban lerángatod a bárkit és bármit a sárba magad mellé fideszes módszerrel, mert kijafaszazazakárki aki még nálad is többet...nevetséges vagy fdrágám és sunyi is!!!
...Engem kifejezetten taszít,nem is tűröm, ha valaki erőszakosan,nagyképűen, minősítéssel körítve, kizárólagosságot vindikál magának. Nem szeretem, ha megpróbálnak - a tévedhetetlenség téveszméjétől elborulva - korlátozni a gondolkodásban. Most csak a tartalomról beszélek..."
>>>
bazdmeg nem kell tűrnöd de ép egészséges és valóságtartalommal bíró ellenérved nincs akkor jön a fenti "mószerod" méghogy téged a gondolkodásban megakadályoz? ki és hogyan a gondolat még szabad bár ez neked nem teccik mert magadnak vindikálod eme kiválcságot (IS!!!) és mindenki másnak kuss, csak mert azért...osztod itt azt ami neked nincs és sohasem lesz...és nem kell tűrni
egyetlen ellenvéleményt sem cáfoltál kizárólag olyan szavakat használsz "ellene" ami inszinuál és benyálaz de egyetlen árva kurva tényt számadatot soha mert csak

hát akkor tűrjél vagy hallgass...a nagy "okosságod" nem tudni miben képzeled de olyan köcsögöt még én sem láttam edig már sokféle köcsögöt meg tudtam szemlélni azelőtt is hogy leverték a polcról meg azután is hogy leveték a polcról
üdv innen a zellenvéálemények főggyérűl
és próbálj gondolkodni a tényeken, az hasznos szokott lenni_"

varanus.blog.hu/2014/08/08/_es_akkor_szijjarto_mergeset_toppantott/full_commentlist/1#c24124847
"_Rodi!

Régi ismeretségünkre hivatkozva mondom, amit. Ha akarsz megsértődsz, ha akarod átgondolod.

Alpári stílusod, vitapartnereid lealacsonyító képernyőbe döngölése fokozottan elviselhetetlenné tesz, különösen azon estekben, amikor a célkeresztbe vett személy messze fölötted áll.
Orica nem érdemelte meg sem azt a hangot, sem azt a tartalmat, amit megengedtél magadnak vele szemben a linkelt hivatkozáson található hozzászólásodban.
Tovább megyek -de még mindig nem a petsába- amennyiben úgy véled, hogy a sokoldalú tájékozottságod feljogosít a minősíthetetlen hangvételre, úgy nagy tévedésben vagy, mert másoknak is lehetnek szerteágazó ismeretei amelyek más következtetésre adnak okot vagy legalábbis megfontolásra méltó információkat.
A tudás és a vélemény megosztásának és az írástudók felelőssége éppen arra kellene sarkalljon téged, hogy beszélgető partnereid és a bégető paraziták között különbséget téve megőrizd emberi méltóságod, amit leginkább azzal valósíthatsz meg, ha a másokét nem igyekszel eltiporni.

"_rodeo36 2014.08.10. 22:45:55
@jaegtoer:
nem szoktam megsértődni, vannak más megoldásaim...érdekes módon rangsorolsz, felettem állónak titulálva egy véleményt, amely mögött nem igen találtam egyetlen személyt sem [...]
mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet, hogy véleményt más szavak használatával is lehet leírni...majd válogatok_"

Ennyit a bilievezésről.
@rodeo36:

Mivel ítélőképességed cserben hagyott, kiemelem az előbbiből a lényeget:

"A tudás és a vélemény megosztásának és az írástudók felelőssége éppen arra kellene sarkalljon téged, hogy beszélgető partnereid és a bégető paraziták között különbséget téve megőrizd emberi méltóságod, amit leginkább azzal valósíthatsz meg, ha a másokét nem igyekszel eltiporni."

Mindazonáltal bilizz tovább, ne zavartasd magad.
@jaegtoer:
kiskegyed kicsoda? 42, 43, 47 esetleg 71?

a "hisztispicsá"-ra nem reagáltál, mint az szokásod

brühüyyy

te feltetted orica-t is a létrára engem meg megpróbáltál beásni a létra alá...nem gyütt össze...egyébként is kimaga őkicsinysége, hogy létrákat gyárcson és rakosgasson nickeket a virtuális létrákon szerte széjjel
@rodeo36: "te feltetted orica-t is a létrára engem meg megpróbáltál beásni a létra alá..."

a hiúság szamárlétrája. istenkirály, ne foglalkozz vele!
@rodeo36:

Be vagy szűkülve, sőt szűkölve. Képzeld a létrákon túl vannak még kilincsek és ajtók és ablakok és dobozok. És vagy te, aki keveri az üszögöt és a küszöböt.
Mindazonáltal megvan a te létrád is, csak csodálkozom, hogy milyen sebesen mászol rajta fokokat törve vissza a fára.
Szóval, volt nekem egy ismerősőm ( sajnos már nincs itt >nem te< ) aki a hetvenes években lett külföldre szakadt hazánk fia. Akkor fiatal volt, itthoni emlékei is azokhoz az évekhez kötötték. A kilencvenes évek elején haza-haza látogatott, majd végleg hazaköltözött az ígéretek vidám földjére. No hozta magával a kapitalizmusból származó jobbnál-jobb ötleteit is. Úgymint pénzt pumpált egy vállalkozásba - végeredmény: üzlettársai összefogtak, és többségi szavazattal a vagyont kivitték egy másik társaságba, amiből ismerősőmet bölcsen kihagyták. A pénzét is alaig tudta visszaszerezni. Másik ragyogó ötlete volt, hogy kertész szakember lévén, földeket vásárol, és itthon gyeppázsitot gyárt, amit majd elad. Mondtam neki, ez elvetélt ötlet, de nem nagyon akarta megérteni, azonba nem kezdett bele végül. Vagy 5-6 évvel később egy alkalommal azt mondta, most már érti miért mondtam ne kezdjen gyepszőnyegezésbe. Ennyi idő alatt ismert rá arra, miként élnek itt az emberek, miként folynak a vállalkozások, hogy ez más világ, mint amit Kanadában élt idegenbe szakadása alatt. Ez a kapitalizmus a mienk, nem a világé, és főleg nem is olyan.:(

Aki érti, annak jó, akinek meg nem inge, az vegye magára, és gyorsan gombolkozzon bele.
@jaegtoer:
hát onnan a disznóólból bárhová...csak felfelé...

bele vagytok ragadva a dagonyába...

brühüyyy

és milyen hangnemben röfögsz? malaC-moll vagy pata-dúr? kellemes kis izé még jó hogy sikerült kimásznom időben
@rodeo36:

Az összes partitúrával kitörölheted a valagadat g-dúr(r)-ban, ha az emberi beszédet nem érted. Haver.

Elég lett volna -"akkor"- annyi, hogy:
_Hűha, most veszem észre, elragadott a hév meg a malligán, bocsika Orica.

De te megátalkodtál a megátalkodottságban,
és már ott tartasz, hogy a tényeket hazudtolod magadnak is ellentmondva.
Méghogy létra meg dagonya?! Ugyan...

...de vissza a kályhához:

"___
"_rodeo36 2014.08.09. 08:20:49
@jaegtoer:

soxeretettel üdvözöllek, kurvára teccik ez az esszé kíváncsian várom a levédiai szakértők mai inzúliumát a csúcs persze a szarvasgomba nagyhatalom meg a turul és csodaszarvas pörkölt (recepted is van hozzá?) azért én a magam részéről a vargányát jobban szeretem rántva és még pörköltnek is nem is beszélve a többi jobbnál jobb erdei gombákról
látom (hazudok, nem látom, de érzem) ma tiszta volt a Finnlandia

egy nagy hatalmas üdvözlet és

brühüyyy a 12. hatványon___"

Tehát kérdésedre, hogy mennyi az annyi, a helyes válasz 12, b+.

Amúgy pelenkáznak, vagy biliztetnek?
@rodeo36:

Törődj bele, hogy nem vagy Hírnök. Nem vagy az abszolút igazság birtokában - mivel olyan nincs.
Itt a blogon minden józanul gondolkodó - a gazdasághoz kicsit is konyító ember - pont ugyanazt és majdnem ugyanúgy látja mint te.

A baj az, hogy egyetlen megoldási javaslatod a lámpavas. Nézd vissza magad, nincs másod. Ezt annyiszor ismételted - válogatott jelzők kíséretében - hogy mára már nem éri el az ingerküszöböt. Ellenben kontraproduktívan működött a dolog, mert te viszont egyre inkább elvesztetted az önkontrollt.

Lehet itt ordenáré stílusban, humorosnak vélt, borzasztó nyelvezettel irtani a kommentelőket - a sértett hiúság és a meg nem értettség jegyében - , csak nem vezet sehova.

Illetve de. Egyre kevesebben kommentelnek, egyre kevesebben érzik itt jól magukat,egyre többen keresnek más terepet.

Szóval ne vergődj, ne áltasd és sajnáld/sajnáltasd magad azzal, hogy azért vagy feketeseggű, mert te vagy a végzet látnoka és napi hírnöke. Egy frászt.

A dolog sokkal prózaibb, ne láss bele drámát. Csak egy szereplő vagy itt, annak viszont egyre ripacsabb.
Elveszted nézőidet.

Azt hiszem már mindent leírtál rólam, ne fuss neki mégegyszer. Nem fogod tudni alulmúlni magad.
@Orica Középföldi:
azért mert 4-en egy passzátszelet lehelltek még nem vagytok valakik de azok semmiképpen akik tesznek...duma megy 6-ért két krajcáros, konklúzióm:

lesajnálom mind a négyeteket

sacanagem

brühüyyy
@Orica Középföldi:
Szia Orica!
Őszintén örülök, hogy olvashatlak.
Reményemet fejezem ki, hogy ez folytatódik.
Hiányoztál!
@rodeo36: "de azok semmiképpen akik tesznek..."

hülyeség. nem tudhatod. a múltadban élsz.
@parti_giano:
még a norvég kormány is jobban látja mint te és a "4-4-ek" nem kell engem elküldeni ...én ott élek ahol élek...de hogy ti nem tesztek semmit az tény, az eredményen látszik és a mindennapokon

brühüyyy
@rodeo36: "...azért mert 4-en egy passzátszelet lehelltek még nem vagytok valakik..."

Öregkomám! Ez már a szellemi leépülés jele. Pedig én nagy tisztelőd vagyok a mostani teljesítményed ellenére is ( Az ember nem tehet róla, hogy öregszik az agya. Is. ). Amit a zenei ismerteddel nyújtottál ebben a blogban, azt én utoljára ifjúkoromban a ki nyer ma nevű műsortól kaptam meg. Közben nem volt időm elmélyedni, de te feltámasztottad a régi érdeklődésem, és ez nagy érdemed, köszönet érte. Látod ezért már megérte ide járogatni.
Mégis! Én eddig megtiszteltelek azzal, hogy az anyanyelveden(?) szóltam hozzád, lévén ez egy magyar nyelvű blog. Tőled nekünk ez a tisztelet nem jár?

No Béláim! Gondolkodjunk.:D.

Rodi! Mijafaszért gondolod, hogy valakik akarunk lenni? Mi van akkor, ha valakik vagyunk/voltunk, csak két üveg közt mélyen hallgatunk róla? Hm?
@látjátok feleim szümtükkel:
nem értem...le vagyok épülve...az ország 25 éve a tolvajok főggye...és mindenki részese aki nem tett ellene semmit és ha nincs változásakkor senki sem tett semmit következésképpen mindenki részes annak ami van

na ...
brühüyyy
@rodeo36:

B+, ezt a kinyilatkozásod nélkül, magunktól is tuggyuk. A lehetőségeink, főként zsozsóügyileg viszont... Te tettél már valamit, hogy ezen változtass?
@rodeo36:

Rodi gondolod, hogy akik itten öregszenek, azon felfelé épülnek?
@rodeo36:

"lesajnálom mind a négyeteket"

Nem tudom kik a négyek, de nem is érdekes. Én nem LEsajnállak, egyszerűen csak szánlak, mivé lettél ennyi ésszel és tapasztalattal.
Akár boldog is lehetnél, amit megosztasz velünk.
@Mariann19:

Már csak elvétve fordulok elő itt.De megszólalok, ha valamivel nagyon nem értek egyet:))
@Orica Középföldi:

Szokják mondani, hogy ennyi ésszel, meg egy vödör mésszel, elmehetne festőnek.:)

Azért ne vedd ezt nagyon komolyan, mert mégis forog a Föld.
@Orica Középföldi:
"De megszólalok, ha valamivel nagyon nem értek egyet."
Én biztosan várni fogom a megszólalásodat.
@látjátok feleim szümtükkel:
mint a mellékelt ábra mutíttya, pudvásodik rendesen, a magam részéről a "leépülés" kizárólag a súlyfölöslegem leadására vonatkozik, az öreg pap holtig tanul és amelyik egyed állandóan tanul annak a szürkeállománya edződik és képes 96 korában is egész színdarabokat bemagolni vagy egy nagy előadást produkálni seperc alatt és elegáncsosan meg röpkén...szóval nem kell a hunyor...nagyon jól érzem magam...

brühüyyy

és vidáman
@Orica Középföldi:
a négyek bandája amelynek te is illusztris tagja vagyol...a boldogságomhoz semmi közötök...itt lanyha dögszag terjeng mint mikor az oroszlán elvonúl új gazelláért mert a régi már nagyon bűzlik a faágon ahol hagyta és akkor jönnek a hiénák a szavanna szemetesei és fölszedik az elhullott mócsingot, a csontokat és utánuk már csak kányák gyünnek az apró hulladékot tisztára takarítva a szavannát...a krokogyélus is csak 3 hete rothadó húst eszik mert ugye acélos gazella izmokat meg inakat nem képes lenyelni és megemészteni sem, a természet már csak ilyen, ha friss húst fog, azt elhurcolja és hagyja rohadni ugyanebből az okból...mintha a szavanna beköltözött volna a krokogyélus blogra is teljes a létszám és a bűz is...még a sírós dő hól dő hól nincs meg a jegesember hiányzik ahogy ordibál, hogy friss a jég és rianás van megrepedt a jég a kobakjában 42-edszer és vannak a segéd sakálok serege ugye mint a hiénák azok sem mernek egyedűl flangálni mert még a kányától elrebbennek éhezve kis bűzlő mócsingra

a blog őrizője... lesel mint fidel a kanyarban és lecsapsz ha görbék a hyperbolák

brühüyyy (vagy ezt már mondtam?)
@látjátok feleim szümtükkel:
meg van oldva számomra...ti is tuggyátok? akkor csináljátok...

brühüyyy
No látod te hóttig tanulsz, mi meg nem érünk rá, mert nekünk meg csinálni kell. Próbálgattyuk, de sajnos néha ferdére sikerül:)

Örülök, hogy jól vagy és vidám vagy. Valami szép zenével nyomatékosíthatnád is.
A blog szavatossága ejárt.
@rodeo36:

Kösz, most nagyon aktuális, megyek a krokogyélus apro rokonnyait megsütni vacsorára.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

ugye a tollaikat is kitéped, mert a sült toll az nem az igazi

brühüyyy
@rodeo36:

"___@Orica Középföldi:
a négyek bandája amelynek te is illusztris tagja vagyol...a boldogságomhoz semmi közötök...itt lanyha dögszag terjeng mint mikor az oroszlán elvonúl új gazelláért mert a régi már nagyon bűzlik a faágon ahol hagyta és akkor jönnek a hiénák a szavanna szemetesei és fölszedik az elhullott mócsingot, a csontokat és utánuk már csak kányák gyünnek[...]___"

Visszautasítom. Itt senki nem állított olyat, hogy te egy hetek óta rothadó dög lennél, hacsaknem most, te.

Jobban kell igyekezned, mert már nem vagyunk -te sem, én sem- elég röhejesek a publikumnak.

Például a közhelyes négyek bandája helyett használhatnád a heteket is, mert lehetne arra asszociálni, hogy 'heten, mint a gonoszok'.
Neeem, te inkább a hetek óta rothadó döghús mivoltoddal dobálózol. Fene a gusztusod.
Legyél már igényesebb, hova tetted az élceidet, már nem mosolyog senki a férceiden, csak te, de ez váljon a te egészségedre.
@jaegtoer:

olyan vagy, mint a fidex, azt a levelet a nagyköveteknek nem te írtad?

azt, hogy ki min mosolyog azt te nem tudhatod, hacsak nem te vagy az orica a középföldről és sírós dőba tesz hól volt hól nem volt meg még néhányan a jegesember is te vagy...

elbasztad és most mindenki hibás csak te nem...

a szavanna neked nem javallt

egyébként minek küldted a cubai-egészségügyet? a fél doktori kar a barátom az egyetemtől a kórházakig bezárva sőt...

brühüyyy
@rodeo36:

"_olyan vagy, mint a fidex, azt a levelet a nagyköveteknek nem te írtad?_"

Nem, akárkikkel nem állok levelező viszonyban.

"_azt, hogy ki min mosolyog azt te nem tudhatod, hacsak nem te vagy az orica a középföldről és sírós dőba tesz hól volt hól nem volt meg még néhányan a jegesember is te vagy..._"

No, mondjuk ezen talán mosolyognak, ha én röhögök.

"_elbasztad és most mindenki hibás csak te nem..._"

Nem, Rodi, én biztosan hibás vagyok. Nem csak gyárilag, hanem úgy egyébként is. Egy tök selejt vagyok. Csak igyekezek.

"_a szavanna neked nem javallt_"

Hógyisne! majd pont a szavanna! Még mit nem? Egy jegesembernek? De köszi, majd vigyázok.

"_egyébként minek küldted a cubai-egészségügyet? a fél doktori kar a barátom az egyetemtől a kórházakig bezárva sőt..._"

Ez tiktok.
@jaegtoer: hol marad a 42???? ajánlhatom, akademikus figyelmedbe Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektornikus bárányokkal?, című művét?
esetleg az Imposztor jobban teccene?
@rodeo36:

Vízben élő rokonyok, pikkelesek, nagyon jók lettek. Jó barna ser kísérte őket végső úttyukra.
@nincs_itt:

Nincs erre szükség. Lapozz. Annál is inkább, mert majnem Rodit basztam le, azt hoittem ő okvetetlenkedik.
Szeretnél te még annyit olvasni, amennyit én már elolvastam.
Mindazonáltal nem akadémikus vagyok hanem nyalafintikus, harmadállásban tróger.
@jaegtoer: ne csinálj nekem programot!
szeretnék bizony!(számomra nincs elég, ha olvasmányokról van szó) de asszem, neked sem ártana, ha a nyomomba szegődnél.
ezt rögtön sejtettem, nem kell a kámingáút.
csak voltam bátor ismételten az orrod alá dörgölni, hogy meglehetősen egysíkú, amit olvashatok tőled.
@nincs_itt:

Akkor javítsd a térlátásod:)
@jaegtoer: Edwin A. Abbot: Síkföld

csak ajánlani tudom, hogy a dimenziókban eligazoggy.
@rodeo36: keresd vissza, ha akarod: én jeleztem, hiéna vagyok (mint azt is, itt nem mindenki hülye vagy tapasztalatlan fiatal)... te ellenben soha nem voltál oroszlán... tán orosz lánya, igen... fejezd be az inszinuációt, s senki nem bánt téged... az meg a való nagyon különös interpretálása részedről, hogy itt bárkinek is bármi segítségre lenne szüksége ama "négyek" közül, hogy ellentmondjon neked... finomítsd a gps-t, mert nem mutatja pontos helyed a táplálékláncban...
@látjátok feleim szümtükkel:
harcsa? pisztráng? lazac? lepényhal? miféle folyami, tavi, pataki, tengeri, mélytengeri

hatalmas tőkehal szelet megtöltve 4 féle gombával és spárgával vajjal és borral locsolva sütőben?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
keresd vissza, ha akarod: én jeleztem, hiéna vagyok (mint azt is, itt nem mindenki hülye vagy tapasztalatlan fiatal)

azaz dögevő

... te ellenben soha nem voltál oroszlán...én csak tudom ki s mi voltam illetve vagyok a többi a te beteg fantáziád...

tán orosz lánya, igen...

fejezd be az inszinuációt, s senki nem bánt téged... én nem szinuálok sem in sem out...el szoktam mondani a véleményemet aminek mindíg van valóságalapja tehát csak szubjektív alapon lehet "rakosgatni" a ti részetekről ugyanaz nem igaz

az meg a való nagyon különös interpretálása részedről, hogy itt bárkinek is bármi segítségre lenne szüksége ama "négyek" közül, hogy ellentmondjon neked... természetesen nem kell nektek semmilyen segítség mert azért vagytok itt a blogon, hogy ellentmongyatok, mindegy mi az csak ellentmondani mert a másiknak nem lehet hogy is képzeli meg egyébként is...

finomítsd a gps-t, mert nem mutatja pontos helyed a táplálékláncban...

nincs szüxégem gps-re sem, tudok tájékozódni, a táplálékláncban -előbb vagy utóbb- mindenki táplálékká válik ha másé nem a hangyáké ezt senkisem tudta még elkerülni az addig vezető út érdekes a többi a hófehérke meg a mikulás hőstettei

szóval most megint megaszon'tad, jó "kellemesen", szóval mint a fidex és orbán te is felajánlod, ha gazsulálok akkor addig ...amíg amúgy is meg nem úntok és nem kezdtek ...főzni...

a "nagy" egyetértéseteket ha valami hasznosra tudnátok fordítani akár gazdag emberek is lehetnétek és nem frusztráltak egy elbaszott ország elbaszott lakóiként? nemdebár?

brühüyyy
@nincs_itt:

Azért egy kicsit lehangoló az a képzeted, hogy csak az Ablak-Zsiráfig jutottam. Mindazonáltal azt is megértem, hogy másokkal folytatott "beszélgetéseimet" nem olvastad, nem olvasod.
Miből gondolod, hogy a társadalmi szatíra mint műfaj és mű, csak a Gulliver utazásaiból lehet ismert számomra?
És ugyan miből gondolod, hogy hangya korszakom tapasztalatai nem alkotnak erős bástyákat egészséges cinizmusom védműveiben? A síkok összessége és keveredése végtelen számban és időben milyen lenyomatot hagyott az emberi elmében, és miképpen ösztönzi cselekvésre, és tettre és új gondolatra, hogy a végén eljut a Holdra, a Marsra, a Naprendszeren is túlra, hisz a hetediken innen nem egyéb, mint pont, vagy még az sem, csak esendő ember, éppen mint a hangya a kettőben, csak nyelve is van, és majd akkor oktass, ha megélted a hangyák szerelmét úgy, mint Júlia Rómeóét.
@nincs_itt:

"_hol marad a 42???? ajánlhatom, akademikus figyelmedbe Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektornikus bárányokkal?, című művét?
esetleg az Imposztor jobban teccene?_"

Bocsánat, este nem reagáltam a nyalafintikuson túl. Nos nem olvastam, hiszen nem lehet kérdéses, hogy az androidok álmodhatnak-e elektronikus bárányokkal, viszont nem szégyellem bevallani, hogy Ridley Scott után nem éreztem külön ingert az androidok ingereinek tanulmányozására, bár lehetnek Asimov atyának is hiányosságai, s talán megengedhetetlen, de beérem vele e tárgyban, elvégre maradi konzervatív lennék, vagy mi a processzor. És annyi minden más van, ami még vár rám. Például annak meglesése, hogy a Föld, csak egy kugligolyó egy másik bolygón. Ha nem veszed rossz néven. De igazad van, máris van legalább egy könyv amit te olvastál és én nem, és ha már van egy, akkor lehet 1000 is. De ez nem von le semennyit abból amennyivel én kalandoztam.
Az viszont meglep, hogy citátumaid ellenére nem lépsz túl a negyvenkettőn, és nem vágod -magyarázat ellenére- sem az itt megjelenített üzenetét.
Aztán vedd még figyelembe, -majd te is észreveszed- amikor egyszercsak rád köszön az este és már nem a moralitás vagy a mortalitás a központi kérdés, hanem az út, a rész és az egész. ...és mindebben a hangya és a pont esetleg bekavar még az Isten, mint 42. dimenzió;)
De azt teszel, amit akarsz, vagy is inkább amit lehet. Te ismered az útelágazásaidat, a dobozaidat, és az ajtóidat, ablakok ide vagy oda.
Legyen szép napod. [komolyan mondom:]
@rodeo36:

Á, szemetet nem eszek, ezek ollan ropogós sütésre valók voltak. Igazi magyar halak.:D
@rodeo36: "...ha gazsulálok akkor addig ...amíg amúgy is meg nem úntok és nem kezdtek ...főzni..."

Igaz, én nem sír vagy, de te sír hatnál, mert senki nem kérte, hogy gazsulálj. Kevesebb nyakoljal kéne talán, hogy nem láss rén akarom mondani rém képeket.
Főzni meg muszál, mert magától a halacska sem ugrik a serpenyőbe, de a desznyó sem az üstbe. Egyébként is, erre felé a nagybőgőbe szokás beugrani.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

sír van a hóldő batesz ha nem akkó' kitesz de sír
a Ga Zsula nem nya ko laj és a rénes rém nem jeges

halbeúsz ól ajbatósz és kir ÁNT

a Bőgő Nagy Batesz Sír Dő Hólú GRIK

brühüyyy

törpeharcsa agyagban? sercegősen
@rodeo36: igazad van, nincs ellenvetésem...
@rodeo36:

Nem törpe, csak eccerű apró.

Visszatérve vesszőparipádhoz: szerinted ez vezet valahová?
nol.hu/belfold/halalos-ultimatum-orban-viktornak-1483813
@rodeo36:

Ő, Rodi, Ő legalább csinál valamit.
@jaegtoer:

ŐŐŐŐŐŐŐŐ, őőőőőőőőő, hmhmhm, 42, 43, 44, 45, 46,...91, 7111...

brühüyyy
Akkor kifejtve:

Ha valaki csinál már valamit, akkor tiszteljük meg azzal, hogy ember számba véve személyes névmást használunk, míg a dolgokra, tárgyakra továbbra is elfogadott a mutató névmás.

De ilyen (hogy értsd:"ez") vagy te.
Te, te és te mindenek felett, mindenki más pedig senki és semmi, mert te, te, te vagy az Istenkirálycsászár Rodeo és mindenki másnak coki.
Közben te vagy, aki nem csinál semmit, ellenben sérteget úton útfélen és viszályt szít amellett, hogy lehet csak egy ócska sikkasztó voltál, és azért nem jöhetsz haza.
@rodeo36:

Azt én is látom, hogy csinál valamit. De!Olyan vagy, mint Gábris, meg még nehányan. Kérdést hárít, másról beszél, terel, mint a juhász. Azt kérdeztem, szerinted EZ VEZET VALAHOVÁ?
@látjátok feleim szümtükkel:
igen vezet, legalább láttyátok, hogy ti még erre sem

brühüyyy
@jaegtoer:
aszongyák, hogy "ezt" te nekem szántad, bár nincs címkézve

az ez vagy az ő az azonos értékű és semmi pejoratív nincs egyik használatában sem...de a jegesember agya befagyott hát...e'vvan

idézlek:

"De ilyen (hogy értsd:"ez") vagy te.
Te, te és te mindenek felett, mindenki más pedig senki és semmi, mert te, te, te vagy az Istenkirálycsászár Rodeo és mindenki másnak coki.
Közben te vagy, aki nem csinál semmit, ellenben sérteget úton útfélen és viszályt szít amellett, hogy lehet csak egy ócska sikkasztó voltál, és azért nem jöhetsz haza. "

belőled a féltékenység tombol az őrület határán vagy csak tudnám hogy innen vagy már onnan

namost azt, hogy "ócska sikkasztó" azt azonnal szívd vissza, mert ez túl megy minden olyan határon amit normális ember magától felismer és ott megáll

de mivel te sem arra nem vagy hajlandó, hogy abbahagyd ezt a kettőnk között általad kialakított viszonyt sem arra, hogy befogd a pofád...a továbbiakban nem vagyok hajlandó reagálni semmilyen beírásodra, bár nem tahótlanítlak

brühüyyy
@rodeo36:

"_de mivel te sem arra nem vagy hajlandó, hogy abbahagyd ezt a kettőnk között általad kialakított viszonyt sem arra, hogy befogd a pofád...a továbbiakban nem vagyok hajlandó reagálni semmilyen beírásodra, bár nem tahótlanítlak_"

Nem értelek, hiszen kedvellek.
@jaegtoer:

Ugyan nagyon kíváncsi vagyok, de nem szeretném tudni, hogy milyen az, amikor nem kedvelsz valakit.

Furcsa lelkülete van a konziknak:)
@rodeo36:

B+ Rodi!
Anyám mindig mondta mikor gyerek voltam, hogy okos enged. No én engedek, szerintem ezen a témán nincs már megbeszélni valónk. Azért tőled többet vártam, de ugyé a jópap is hóttig tanul, én mög papsé vagyok, mög még hót sé. Mértisné tanulnék a hátralévő időmben?:D

Majd az ismétlőgombot köpd ki, mielőtt beakad az agyadba!
@időtolvaj:

Mondhatni megér egy misét avagy mesét, szinte Párizs szindróma:)
@jaegtoer: na ja, csak henrik a városra gondolt, te meg a hilton lányra, ahogy ismerlek.
@parti_giano:

Ne hozz engem hírbe olyan girhes nőcivel, mit képzelsz?! Itt van nekem jaegkiskaes.
@Mariann19: Berzeviczinek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet. Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja 1796!
@Szúrófény:
Magvas megállapításokat tartalmaz ez a levezetés gazdaságilag kiszolgáltatott hazánkról.
Azonban a kiszolgáltatottság oka történelmi visszatekintésben más-más tőröl fakad.
Egy dolog viszont analóg, mindíg egy elszegényedett nép, és leépült gazdaság a jellemzője.
Adaptáljuk a mai helyzetre a kizsákmányolást, amely szó az elemzésben megjelent.
A külföldi befektetőket örömmel fogadtuk a rendszerváltáskor, mert a magántőkét tartottuk prioritásnak a gazdaságban, és ilyen tőke még nem létezett akkoron. A fontosabb ok az volt, hogy önerőből egy megújhodásra képtelen gazdaság állapotában leledzett az ország.
Természetes, hogy a tőke viselkedési normája szerint a profitból bőven jutott kivitelre, azonban a profit egy része további beruházásokkal fejlesztette a gazdaságot.
Miért vagyunk meglepődve, hogy a befektető a profitjából szeretné, ha a befektetései megtérülnének?
Miután az ország saját gazdaságpolitikája miatt mindehhez nem képes hozzá tenni, elindul egy folyamatos elszegényedés, elnyomorodás.
Az ilyen gazdaságilag és morálisan leépülő nép
valóban politikai tudatában is olyannyira legyengül, hogy az emberi értékeivel és erejével nem képes az ország felemelkedésében részt venni.
süti beállítások módosítása