Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.19. 04:58 Fabius

Orbán mondja: igyál alkoholt minden nap!

Címkék: kampány fidesz alkohol

Csúcson az államadósság? 3,3 millió szegény országa lettünk? Lárifári! Mit mond erre Viktor és a kormány? 

Igyál! Nem ám akármikor, lehetőleg minden nap. 

Mert az jót tesz! A só, cukor olyan rossz és egészségtelen, hogy muszáj volt megadóztatni, a cigi nyilván olyan káros, hogy kizárólag fideszközeli kezekből vásárolhatjuk, de a pia az szerencsére annyira nerkompatibilis, hogy közpénzen arcodba tolják, igyál, igyál naponta. Azt is megmondják mit igyál, ha kurvára unsz már a szabadon főzhető házipálesztól hányni: pezsgőt és habzóbort, mert az villámgyorsan megadja az oldott és felszabadult hangulatot, ha nem értenéd, könnyebben berúgsz. Nem fogsz itt derpegni szegénységen meg államadósságon, önkormányzati választáson meg fassetuggya mi mindenen. Rászoksz végre a szelfizésre, ha eddig nem tetted, nyomod magadról a részegebbnél részegebb fotókat az erre rendszeresített faszbúkalkalmazásba, és ha szerencsés is vagy nem csak ittas nyersz egy újabb adag piát is. 

orbán részeg.jpg

Isteni szerencse, hogy Viktorék ennyire vigyáznak a zemberek egészségére. Nem csak az érdekli őket amit megeszünk, ezek szerint az is, mit és mennyit iszunk. Ha úgy érzik keveset, akkor jön a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum nevű leánykája, és a só-cukor büntetővámból (NETA) származó bevételből alkohol reklámot gyártat neked. Mert a Nagy Testvér szeret téged, azért. Nyilván szereti a családokat is, legfeljebb éppen véletlenül nem gondolt arra, hogy becslések szerint 1 millió alkoholista él az országban, és a családi problémák jelentős százalékát köszönhetjük a túlzásba vitt alkoholfogyasztásnak. Jó, tudom, egy kádéenpés tekintetek kereszttűzében élő fideszkeresztény pontosan tudja hol a határ, de nem mindenki elégszik meg azzal, hogy pocsolyarészegen eldanol a haverokkal pár kúrós nótát. Tudom furcsa, de vannak akik bubivadász szelfi helyett asszonyt egyelnek és gyereket nevelnek ilyenkor, és gondolom a kiccsalád' szenvedő fele most boldog, hogy mindennapos szittyózásra buzdítja a házialkeszt állami intézmény. Mi jöhet még ezután?

Ha az agráriumban megszorulnak a parlagfű termesztők, legális - mit legális, ajánlott - lesz a fű is? 

713 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr906615609

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hibás termék a gázóra is 2014.08.20. 07:13:57

  Membrános gázmérő G6, 250 mm csonkkal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@V-PORT: Jól látszik, hogy mind a két fél próbál kibújni, akiknek károkat okoz ez az esztelen szaknciózgatás. Persze megint azok erőltetik ezt is, akiknek nem okoz fájdalmat, sőt még örülnek is neki ha Oroszország és az EU együtt gyengül meg.:(
@Oxica: ? ennek mi köze gyurcsány népszerűtlenségéhez?

elég baj, hogy ennyire katasztrofális kormányzással duplázták a 2/3-ot.

S ahogyan látom az "ellenzék" becses tevékenységét, minden esély megvan a triplázásra is.

De nyugodtan bízz a csodában, vannak így mások is, hiszen komoly embereknek látszó menet kísérgetett ma csontokat a pesti utcákon: valóban volt egy vita, ahol gyurcsány elméletileg viktor felé kerekedett.

Arra rá se ránts, hogy csapnivaló kormányzásával szinte középkori mélységekbe sodorta az országot és ránk hozta a másik vadmarhát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gyenge duma az eu-t és usa-t ellentétes érdekűnek felvillantani. tartsd a gyertyát csak.
@parti_giano: Szerinted az EU-nak melyik a legerősebb állama? Gondolom az alábbiak, szintén a közös érdekek és a megbonthatatlan barátság jegyében zajlanak. :)

ujszo.com/online/kulfold/2013/10/31/merkel-mobiltelefonjanak-a-lehallgatasa-csak-a-jeghegy-csucsa
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aham, még mindig több van az euro-atlanti relációban, mint eurázsiában. de tudom, kgst csecseken nevelkedtél, most pedig leöntötted nemzeti maszlaggal.
@Habakuk999:

Konkrétan ez volt a kétharmados kérdés ha már ennyire büszke vagy az újabb kétharmadra.

Mit szólsz endryvajna 7 milliárdos adókedvezményéhez. Biztos kell neki mert éhezik.

A fideSSes agymenésre meg nem vagyok kíváncsi mert azzal már tele a padlás.

Na meg azt se felejtsd el hogy 1994 ben a fideSS is volt 7% os párt és még lesz is. Az nekem különösen tetszik hogy a DK nulláról indulva szépen fejlődik és az meg pláne hogy a fideSS retteg Gyurcsánytól. Minden okuk meg is van rá mert egyszer felébrednek a magyarok ebből az illiberális, hamis álomvilágból. Na akkor nem szeretnék vicctor helyében lenni.
@Oxica: én néhány kommentekőre gondoltam és ők igen derekasan hülyéznek minket.
betteg ha putyint szidjuk!
akkor jönnek az orosz nép nagyszerűségével, meg azzal, hogy putyin az orosz érdekeket védi.
és még1x mondom, néhány hozzászólóra vonatkozik itt.
@parti_giano: Kapd le a szokásos lemezt a lejátszódról, egyből jobban leszel. :)
@punkfrog: Nem kell betegnek lenni. Éppen elég ha minden országnak és népnek elismerjük az önrendelkezési jogait illetve azt, hogy joggal kiáll mondjuk az önazonosságának megőrzése mellett.
@Oxica: álmodj királylány vagy királyfi, álmodj szépen!

És tanulj meg olvasni, javaslom.

Láttál te mostanában fideszest? Az nem retteg, hanem legfeljebb röhög gyurcsányodon, de leginkább kurvára nem érdekli, mert el van foglalva a következő hét év uniós támogatásainak szétosztásával.

továbbra sem értem a 7 milliárdos kérdést. Szerinted van normális ember, aki ezt támogatja?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: án jól vagyok, neked vannak komoly identitás problémáid. pl. hun vagyok-e vagy mogyoró?
@parti_giano: Ezen én egyáltalán nem rágódok. Miből gondolod, hogy igen? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: oszt mi a nagy orosz önazonosság, s meddig terjed? rémlik neked valami pánszlávizmus, amitől a lengyelek hátán feláll a szőr?
@punkfrog: Akkor elnézést kérek.
@Habakuk999: Hát tudod álmodni még mindig jobb mint szégyenkezni a kétharmados szarságok miatt mint amilyen ez a 7 milliárdos gyalázat is.

Éghet a pofájukon a bőr azoknak akik megszavazták ezt a kétharmados gyalázat kurmányát az ország élére.
@Oxica: másképp látom: éghet a pofája azoknak is, akik rövidtávú politikai érdekektől és egyéni ambícióktól fűtve megadták a narancsnak az újabb lehetőségeket, mint teszem azt a most következő választás is
@parti_giano: Nekik meg mondjuk a pángermanizmus miatt. Szóval rossz emlékei mindenkinek vannak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jajj, de szép tőled ilyet olvasni.

ettől csak az lesz szebb, amikor cigány nemzettársaiddal fogsz masírozni a hatágú csillag alatt.

amilyen ringlispilszerűen forgatod elveidet, hamarosan bekövetkezik, meglátod
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1.nem beteg, hanem bezzeg!
2.szerinted az orosz nép érdeke az, amit putyin csinál?
ha igen, akkor mi bajod orbánnal?
ő is mindig a magyar nép érdekeire,szuverenitására,önazonossága melletti kiállásra hivatkozik.
ezek azonban csak lózungok a diktátorok szájából.
@Habakuk999: Rosszul látod. Azoknak kell szégyenkezni akik behúzták az x et a fideSSre.

Persze tudom én hogy most már a fülkeforradalmárok többsége letagadja, "én ott se voltam" és egyre többen fognak szégyenükben visszahúzódni a kotorékba, ahova valók.

Mert aki büszke erre a kétharmados ámokfutásra, az vagy hülye, vagy fideSSes.
@parti_giano:
a lengyeleknek attól áll fel a szőrük, hogy sohasem sikerült amúgy istenigazából leigázni sem az ukránokat sem az oroszokat, ugyanúgy ahogy a svédeknek sem sikerült

hát persze az ő nagypánszláv elképzelésük az, hogy kiev helyett Warsawa meg moszkva helyett is Warsawa és ha nem vigyáznak Berlin is

dehát hülyék hozzá

most megfúrják ahol érik még akkor is ha csak cum trucc mert a NATO tagságuk és a sok gyagya amit csinálnak nem igen váltható aprópénzre részei a gépnek mint egy tégla a falban

brühüyyy
@Oxica:
és akkor hol marad a nagy magyar 50000 éves múlt a turul seggéből kirepült csabakirályfival aki egy lófasszal aratta dicsőségét bár senki sem látta

esvány a kerál meg a zziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisten ááááááááááááááááááldmmmmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeegggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamgayart jóóóóóóóóóóóóóóóókedvvvvvvveeeeeeeeeeeeeeeel bőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőősséééééééééééééééggel

brühüyyy

dehogy azt a bőséget meg kellene csinálni együtt hát lófasz és esti fény
@punkfrog:
ha a putyin nem lenne mivel élveznél? vennél leértékelt lófaszt és azt ...hogy túl bidesch?

itt maradnál tennivaló nélkűl

és a világ nem is tudna róla mintahogy most sem tud hőzöngjél nyugodtan

a bolha sem ugrik tőle félre

brühüyyy
@Oxica: nem tudom, hol élsz, de nem sok mindent látsz a magyar valóságból.

ne haragudj, nem bántani akartalak
@punkfrog: Orbánnal az mondjuk a baj, hogy ő csak pofázik a nemzeti êrdekről, viszont Putyin tesz is érte elég keményen, ezért is élvezi az oroszok többségének támogatását.
@Habakuk999: Én itt élek Magyarországon és itt is maradok. Itt fogom kivárni vicctor vagy az ország pusztulását, mert csak egy maradhat.

Amúgy jól mondtad, normális ember nem támogatja a 7 milliárdos adókedvezményt endrunak, csak a fideSSes.

Az előbb már a tripla kétharmadot vizionáltad, ezzel a 7 milliárdos adókedvezménnyel meg nem azonosulsz? Hát hogy is van ez? Ez is hozzá tartozik a kétharmadhoz, tessék tapsolni hozzá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ezt ugye magadra és szőr kollégára is érted amikor engem személyeskedve pocskondiázol? :)

(csak, hogy rögzítsük ezeket a tényeket is)"

A tények röggítése nem pocskondiázás. Axiómaként nyilvántartott bigott és monomániás barom vagy, saját identitásod sem vállalva.
Tegyük fel szavazásra, hogy ez közismert, s közmegegyezésen alapul-e?
@rodeo36: Hát ja.

Kalásza, virága nékünk terem. Azért erre még kicsit várni kell, lehet hogy valóban 50000 évet.
@rodeo36:
gyerünk,gyerünk!mondjad csak!
élőben is ezt a stílust használod, vagy akkor esetleg le is köpöd azt akit megszólítasz?
@időtolvaj:

"_Nem szándékoztam regisztrálni, de ez az ámokfutás ami a blogon elkezdődött, feldühített:)_)

Akkor már megérte elkezdeni:) Részemről megállok. Hacsak...:D
@punkfrog:
nem elég virtuális...nem szoktam köpködni az fidex szokás meg tahó

olyan cizellált vagyok mint egy herendi csipke

brühüyyy
@Oxica: attól, hogy nem dugom homokba a fejem valami ellenzékinek nevezett csoportocska híveként, még nem kell örülnöm a 2/3-nak.

Meggyőződésem ellenére mentem el szavazni pusztán csak azért, nehogy megismétlődjön a kétharmad. kevés voltam, mint a borravaló.

Nem ártana fölébredni az álomvilágból: a négy év ellenzéki tevékenysége egyenlő a nullával, az ország nem kér belőle, most jön a harmadik egyértelmű bizonyíték.

Ebből nem tanulni ugyanolyan stupidság, mint a narancs gyalogok vakhite.
@rodeo36: a harmas felosztas, a molotov~ribbentrop paktum nem is zavart be, csak a sikertelen hoditasi kiserletek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szóval szerinted putyin az orosz nemzeti érdekért munkálkodik!
jól is élnek az oroszok!
az orosz nép érdekében viszi ismét európa és amarika ellen az országát.
a nép érdekében tiltja meg az élelmiszerimportot.
a nép érdekében börtönzi be az ellenzékieket.
a nép érdekében cenzúrázza a netet.
a nép érdekében teszi magát leválthatatlanná.
neked ez tetszik.
de sorolhatod a putyini intézkedéseket, amitől jobban élnek az oroszok.
@rodeo36: szerintem ezen szavazás eredményèn is melepődnél...
@sjz: "csak sikerült a meddő vita sívó homokjában elsüllyednünk"

Ez csodaszép!:-))...
@Habakuk999: "még nem kell örülnöm a 2/3-nak."

Hát nincs is minek örülnöd mert ez a szégyen kétharmada.
Az is igaz viszont hogy a baloldalon csak a remény maradt. Az hogy a DK önállóan indulva két képviselőt is bejuttatott az EP be, az már egy kis reménysugár. Az is igaz hogy van mit tanulni a baloldalon de tanulni sosem szégyen.

A fideSS meg csak amortizálódik a kurmányzás során. Már most 2014 ben is 750 ezerrel kevesebb szavazatot kaptak mint 2010 ben és a tendencia folytatódik egészen 2018 ig. A mostani önkormányzati választástól semmi nem fog változni, tehát jelentősége is csekély. A DK nak 2018 ra kell készülni ha a fideSS kihúzza addig.
@Sir Bates dö Hól:

Hagyd:) Már önmagával versenyez, hogy tudja alulmúlni önmagát.
@jaegtoer:

Bizony, lefelé futó spirál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ez igaz, bár én úgy hallottam Dél-Amerikából is szívesen pályáznak, na és persze a hazai termelés is felfut majd."

Ezt a dumát!... ki a tök vagy te, füles?... hogy csak úgy hallasz mindenfélét?...
@Oxica:

"_A fideSS meg csak amortizálódik a kurmányzás során. Már most 2014 ben is 750 ezerrel kevesebb szavazatot kaptak mint 2010 ben és a tendencia folytatódik egészen 2018 ig. A mostani önkormányzati választástól semmi nem fog változni, tehát jelentősége is csekély. A DK nak 2018 ra kell készülni ha a fideSS kihúzza addig._"

hmmm:) ...ha minden 'jól' megy és minden változatlan marad, akkor a fiúk azt is megoldják, hogy 900 ezer szavazattal is kétharmaduk lesz:D
@rodeo36: meglehetősen egyoldalú vagy hiányos a tudásod a lengyelekről, történelmükről, magukról róluk...
@Oxica: A hitedet én, a hitetlen tisztelem.

A dk arra készül, amire akar, tőlem készülhet 2998-ra is.
Csak ez picit sovánka akcióterv egy magát komoly politikai tényezőként aposztrofáló párttól.

A magamfajta eccerű elme úgy gondolná, nem melegedni járnak a képviselői különböző épületekbe, hanem ellenzéki tevékenységet végezni.

Na, ezt nem nagyon láttam az elmúlt négy évben. Lehetek én is a hibás ebben, mert egyre kevesebb politikai hírt olvasok.
@Sir Bates dö Hól:
jééééééééééééééééé és te meg lengyel vagy?

naccerű és mióta asszittem flanszia batesz dőőőőőőő hól nem hól meg sír?

szóval akkó világosíccs föl büffendi...büfizd ide lécci

brühüyyy

mi is a nem igaz
@Sir Bates dö Hól:

"__@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ez igaz, bár én úgy hallottam Dél-Amerikából is szívesen pályáznak, na és persze a hazai termelés is felfut majd."

Ezt a dumát!... ki a tök vagy te, füles?... hogy csak úgy hallasz mindenfélét?...__"

Ami igaz, az igaz. Ha Magyarországig megéri elhozni, miért ne érné meg Oroszországig?

www.janerhus.hu/termeklista/htmls/

Egy időben elég sokat cikkeztek erről. Az argentin marha tényleg jó, de a magyaron nehéz túltenni. Ott már volt államcsőd is, ennek túlszárnyalásához nekünk meg itthon alig kell igyekezni, a fiúk terv szerint kitartóan haladnak:)
@rodeo36:

"__@Sir Bates dö Hól:
jééééééééééééééééé és te meg lengyel vagy?
naccerű és mióta asszittem flanszia batesz dőőőőőőő hól nem hól meg sír?
szóval akkó világosíccs föl büffendi...büfizd ide lécci
brühüyyy
mi is a nem igaz__"

Rodi!
...tényleg ne szívd fel magad: szarnak híg vagy, fosnak kemény. Nem érdekel ez olyan sok embert errefelé.
@jaegtoer: "hmmm:) ...ha minden 'jól' megy és minden változatlan marad, akkor a fiúk azt is megoldják, hogy 900 ezer szavazattal is kétharmaduk lesz:D"

Ez bizony jogos félelem és realitása is van sajnos.
Ezért mondtam korábban hogy ideje lenne felébredni az összes magyarnak az illiberális, hamis világból. Vicctor minél tovább húzza, annál keserűbb lesz az ébredés.

Ha vicctor megcsinálja hogy 2017 ben köztársasági elnök lesz putyini jogkörökkel akkor az országnak harangoztak és nem csak délben.
Akkor 2018 már lehet hogy késő lesz mert addigra kis orosz tagköztársaság leszünk egy baltás vezérrel az élen.
@Sir Bates dö Hól:

látom kedves bennsőgése viszonyban vagytok jéggel...nagy a szerelem kis homoerotikusz nyelvcsapások és máris lesz házasság? vagy csak házasságtörés?

brühüyyy
@rodeo36: én egy nagyon multikulti helyen vagyok, nagyon sok külföldivel, vendégmunkásokkal, bevándoroltakkal, 2., 3.g-s leszármazottakkal... bár vita előtt , csak alapozásként, ugorj neki két műnek... www.osiriskiado.hu/hu/konyv.html?k=431 és www.osiriskiado.hu/hu/konyv.html?k=69 ... meg nyisd ki a lelked és a szived az utazás során...
@jaegtoer: az árát is tudod... nem minden orosz fog angus steaket tolni naponta:-)... aminek meg nem olyan magas az egységára, azt meg biztos olcsóbban szállítják:-)...
@Habakuk999:

"__@Oxica: A hitedet én, a hitetlen tisztelem.__"

Bocs. ebben a szellemben lenne jó tovább...

Nézd, a 'baloldal' megdolgozott azért, hogy oda jusson, ahova.

Sokkoló lehetett az a felismerés, az a szituáció azoknak, akik hosszú évtizedekig csak 'kivettek' a 'rendszerből', hogy most csak a fennmaradásért is 'be kell tenni a rendszerbe'. Ez nem könnyű .
Ráébredni arra, hogy egy vacak fénymásolatért is, egy fordításért is fizetni kell, és nincs máshonnan, mint a saját zsebből.
Ezért nehéz a 'baloldal' eszmélése.
Ellenben azt már jól végig beszéltük, hogy már nincs baloldal vs. jobboldal:)Valami más mentén kell politizálni, mert "a Haza nem lehet ellenzékben":DDDD
@rodeo36:

"__látom kedves bennsőgése viszonyban vagytok jéggel...nagy a szerelem kis homoerotikusz nyelvcsapások és máris lesz házasság? vagy csak házasságtörés?__"

Bagoly mondja? Ostoba. Elvesztek az oldalak, ahonnan válogatod a fiúkat, popó papó?
@Habakuk999: "A dk arra készül, amire akar, tőlem készülhet 2998-ra is.
Csak ez picit sovánka akcióterv egy magát komoly politikai tényezőként aposztrofáló párttól."

Azért a vicctor "folytatjuk" programjához képest kicsit több.

Az ellenzéki pártok mást nem tehetnek mint készülnek a következő választásokra, vagy esetleg olyan aknamunkát folytatnak mint amilyet a fideSS csinált 8 évig az MSZP ellen de az nem Gyurcsány stílusa, az a fideSS sajátja.
A DK nak most nincs egyéb dolga mint készülni 2018 ra, ha lesznek még akkor választások.
@rodeo36: ne legyél már nagyobb tahó, mint amilyen eddig voltál... horváthpistacsicskása... legyen már életösztön benned, vedd már észre, ha az útleveled kell az utazáshoz...
@Sir Bates dö Hól:

Ez kétségtelen. Ellenben a disznó olcsóbb, és a marhájukból is van olcsóbb. Szóval, én nem hagynám figyelmen kívül, még ha ez most csak 'hipotézis' szintjén valóságos. Oroszországot és Argentínát nem köti a bartertilalom, de lehet, hogy rosszul tudom.
@Sir Bates dö Hól:
meg fogom tenni...csak azt nem ígérem meg, hogy hamarosan

azért egy Chopin etűd is sokat elmond annak aki érti

brühüyyy

multikultiban mindenki beszél magyarul?
@Sir Bates dö Hól:
egyelőre nem kell bár itt van kéznél

hová gondoltad

és ki is az a horváthpista...még majd megérem elég lesz kérnem és elmeséled merre jártam ma?

brühüyyy
@Oxica:

Kétségtelen. A kockázat nagy. De ez a 'baltás vezérre' is igaz. Nem véletlen, hogy az első szervezet amit gründolt, az a TEK.
@rodeo36:

"_azért egy Chopin etűd is sokat elmond annak aki érti_"

Ebben nálad nincs itt jobb. Halljuk!:D
@jaegtoer: Az igaz.

Habár felül a gálya és alul a víznek árja, azért a víz az úr.

Én bízom az ébredő magyarokban és a DK ban. Mi mást tehetnék.
@Oxica:

A sikerhez, a sikeres eredményességhez Ferencnek el kellene mondania még egy őszödi beszédet. Esetleg kötcseit:) de! vágatlanul:))))

...bár vannak füstök:

www.origo.hu/itthon/20140814-a-dunantulon-tobb-varost-is-elveszithet-a-kormanypart.html
hűűű, de durva! 21-edike van.

Jó éjszakát.
@Sir Bates dö Hól: Szia pici napóleon. Na mizujs, kaptál egy kis kimenőt, és egyből nekiálltál rögzíteni a "tényeidet"? ;)

youtu.be/svzPwF7TlbA
@jaegtoer, @Oxica: :
még a tegnapi vitához egy figyelemreméltó poszt, nem tudom olvastátok-e, volt-e itt téma:

"A bukás
Néhány nappal ezelőtt az ismert szociológus fontos dolgot kérdezett a Facebook közönségétől. A kérdés: Orbán Viktor és kormánya naponta tíz olyan dolgot elkövet, amelyekről nemrég még azt hittük, hogy ezek közül egy is elég ahhoz, hogy megbukjanak. Minek kell történnie ahhoz, hogy megbukjanak?"
fsp.nolblog.hu/archives/2014/08/18/A_bukas/

A kérdés jogos és nagyon időszerű, válasz a sok okos hsz-ben sincs.
@Spániel: Felsorolod, hogy mondjuk tegnap mi volt az a tíz dolog? :)
@Spániel:

"Orbán célja viszont ennek ellenkezője: a demokratikus intézmények felszámolása, az egypártrendszerre alapuló diktatúra továbbfejlesztése. Ebben partnerre talál a társadalom többségében. Ezért nem volt felzúdulás.

Ez a többség – a Habsburgok óta, Horthyn át Kádárig – egy felső utasításhoz, autokráciához szokott, a felelősségtől félő, a szabadságot csak szavak szintjén dicsőítő társadalom. Többsége ma is a kádári diktatúra évtizedeit tartja a magyar történelem ideális korszakának. Koltai Tamás írta a 168 Óra múlt heti számában, hogy társadalmunk többsége „imádja az alattvalóságot”. Olyan társadalom ez, amelynek hetven százaléka „szélsőjobboldali pártra, a Fideszre és a Jobbikra szavaz”, állapítja meg Tamás Gáspár Miklós ugyanott. Orbán tudja, hogy támaszkodhat rájuk. Két választás kétharmados eredménye a bizonyíték."

www.168ora.hu/itthon/orban-regi-129831.html
@időtolvaj: Orbán egy barom, az viszont bájos, hogy a demokrácia mindig épp akkor van veszélyben, amikor épp nem a szocik vannak hatalmon. :)
@időtolvaj: TGM szava nem szentírás, kissé zilált néha a muki, de ebben az alattvaló témában van igazsága.
Mert mikor volt történelmünknek olyan időszaka, amikor szabadon, függetlenül élhettünk át évtizedeket, amikor nem alattvalóként kellett szocializálódnunk?
@Spániel:

TGM-et olvasni ma már olyan, mint az aranymosás:))
@időtolvaj: Kérit is:

"Kéri szerint 2014-re Orbán eljutott a szellemi kiüresedésnek arra a szintjére, hogy magától már nincsenek ötletei."

www.atv.hu/belfold/20140820-keri-laszlo/hirkereso
@időtolvaj: TGM abban téved, hogy a Fidesz es a jobbik is szélsőbaloldali part. A nemzetiszocializmus baloldali eszme. A Kádár korszak egyik legnagyobb bűne az a fajta történelem hamisítás, amely során következetesen fasisztának titulálták a harmadik birodalmat, vagy a hungaristákat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolom!
Miért neki? Nem értem. :(
Annyi majom akad itt is, akinek inkább, ráadásul kőbölcső, meg hasonlók...
@Spániel:

"_"Kéri szerint 2014-re Orbán eljutott a szellemi kiüresedésnek arra a szintjére, hogy magától már nincsenek ötletei."_"

Gyanítom, töltetei se nagyon:)
@jaegtoer:
Kérinek mostanság nem jönnek be a jóslatai...
Régebben jobb volt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mert passzol a témához. Bár úgy tűnik Fabe nem értékeli. :D
Mizu? Láttam te is jót szórakoztál az auchan kenyérszegő jobbikon. :) Pedig akad nekik házi pékségük is, a lipóti. Bár az drágább... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nagy az isten állatkertje... nem is szóltam hozzá.
Ezeken a szerencsétlen IQ bajnokokon meg se lepődök már.
@időtolvaj: "Orbán tudja, hogy támaszkodhat rájuk. Két választás kétharmados eredménye a bizonyíték."

No ez akkora baromság, hogy magától bőg.

Biztos azért kellett a választási szabályokon erősen ferdíteni a fidesz irányába, mert nagyon érezte a támaszt a hóna alatt. Számszakilag igazolt is a támasz csökkenése.:):):)
Nem is nagyon emlegetit a kétharmadukat. ( csak itt egy-két elvakult ). Talán megtanultak időközben számolni attól függetlenül, hogy áprilisban nyertek. Esetleg rájöttek arra is, hogy az utánuk következő kormányzatok is hozhatnak majd visszamenőleges hatályú törvényeket. Mellesleg Kádár sem 89-ben kezdett elindulni a bukás útján.

Egyébként meg a a választásra jogosult polgárok többsége azért passzív, mert megúnta a jobb és baloldal örökös háborúskodását, nyugalomra vágyik. Nyilván ezt kezdte megérezni a vezérlő csillag is, és mostanában már nem hírdet sem háborúkat sem csatákat, kivéve a rezsiháborút, de azt is a nép ellenében teszi, mert amit ad az egyik keze, azt elveszi a másik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Meg majd az LCD tévés hiteleseket is meg kéne, há'mer??? :(
Tényleg, ilyen állat már pedig nincs!
@Mariann19:
1.
""Aki maradt, az hozott egy nehéz döntést, most is csinálja, nem volt és nem lesz egy diadalmenet. Ezért feszült és ideges, ha leszólják kintről."
Azt gondolod, hogy aki itthon maradt, az mártíromságba hajtotta bús fejét?
Arra nem gondolsz, hogy az itthon
maradottak megtalálják a számításaikat, van egzisztenciájuk és boldog családjuk?
Mint mindenütt a világon, vannak elégedett és kevésbé elégedett emberek.
Miért gondolod, hogy itt mindenki feszült és ideges?
Abban igazad van, akkor ideges, ha felelőtlenül leszólják kintről, mert az előnyös az egojuknak. "

2.
"A vita végleges lezárása előtt annyit hozzáteszek, hogy láthatóan meg vagytok lepődve, ha a kioktató, sajnálkozó stílusotokra reagálva találkoztok a tietekkel hasonló harcmodorral. Nem kell minket frusztráltaknak, szánni valóknak tartani. Az, hogy ki a szánni valóbb, az lehet a vita tárgya. Én a magam részéről inkább azokat sajnálom, akik elhagyták az országot. Elég baj az nekik. "

Na, szia! :)
Vettem a fáradtságot, visszaolvastam a dolgokat.
Szerintem sehol nem írtam olyanokat, amiket a számba adtál. Még a beidézett sorok ellenére is ezt kell mondanom.

Elsőhöz, ezt most is tartom.
Sehol nem írtam, hogy mindenki.
Nekem, amikor valaki általánosságban mond valamit nem jut eszembe, hogy ugorjak.
Konkrétan, valahol írják, "de barmok vagyunk", ha nem ingem nem veszem magamra, sőt azt sem, hogy "de barmok vagytok".
Egyszerűen nem gondoltam Rád, rátok, általánosságban meg fenntartom ezt a véleményemet, igen ma Magyarország egyre búskomorabb, de neked nem kell annak lenned, nem is állítottam.
A haszonélvező rétegről nem akarok beszélni.
Azon réteg tagjaként éltem, akiknek korábban mindene megvolt, amire szüksége volt, de ez már elmúlt. Nálad ez a dolog szerencsére még fennáll, nekem ezzel semmi bajom, ahogy veled sem.
Sokáig a fizetési borítékomba dugtam a fejem, amíg volt, de néha ki kellett húznom belőle és olyankor láttam, hogy hiába lesz az a boríték egyre vastagabb, nem jó irányba haladnak a dolgok.
Egyébként ma Magyarországon, akár egy tollvonással családok ezreinek a megélhetése kerülhet veszélybe. Állandóan és mindenkor.
Azoké is, akik ma még biztonságban érzik magukat.
Konkrét példa.
Szomszédom igazi józan gondolkodású, eszes parasztember. Sokat beszélgettünk erről is, nem tudom mi lesz vele, ha a kormánynak kedve támad a kisebb földterületek bekebelezéséhez is. Ő sem tudja,ma még dolgozik, anyagi biztonságban él, holnap ki tudja?
Éltem a kis nyugodt életemet korábban, anyagi biztonságban, ez egyik napról a másikra szűnt meg. De nem fárasztalak további részletekkel.
Az emberek túlnyomó többsége ezek miatt feszült és ideges.
Összefoglalva mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg a boldogságát, akár otthon, akár idegenben. Nem szeretném, ha az a réteg amely boldogan és elégedetten él a mai Magyarországon bármiben is hiányt szenvedne a későbbiekben. Viszont azt látom, hogy egyre kevesebben vannak.

Ketteshez.
Nem vagyok meglepődve semmin, úgy reagálsz, ahogy neked tetszik.
A stílusom szerintem nem volt sem sajnálkozó, sem kioktató.
Nem tartalak frusztráltnak vagy szánni valónak, te vetted ezt magadra, azt írtam általánosságban, hogy az emberek azok, ezt most is így látom.
Egészen pontosan:
"szerintem otthon egyre idegesebbek és frusztráltabbak az emberek, és igen a többségen látom ezt.
Míg minden ok volt nálam, akkor is egyre nehezebb volt ezt látva élni."

Azon végképp felesleges vitatkoznunk, hogy ki a szánni való, mert erről végképp semmit nem írtam és nem is foglalkoztat a téma, nem vagyok egy szánakozó fajta.
Sajnálnod meg végképp nem kell, hiába jöttem el otthonról, mert igazán kiválóan érzem magam.

Más, a felháborodással igazolni a szóhasználatot nem elegáns.
Inkább nem idézek.
Nem érdemes egy adott kitételre reagálni, ha nem érezzük magunkra vonatkozónak, persze én is gyakran elkövetem ezt a hibát.
Amennyiben tényleg olyan kiválóan mennek otthon a dolgok, felesleges ilyen vehemenciával támadni, ha valaki ezt kétségbe merészeli vonni.
A blog tisztaságának megőrzésére vonatkozó megjegyzéseidet ignorálom, de azt elárulom, hogy abban a hanyatló korban, amiben élünk, felesleges az aranykorról nosztalgiázni. Az már elmúlt.
Beszivárgás és társai, végképp értelmezhetetlen számomra egy nyilvános blogon.
Végezetül a szellemi kvalitásaim köszönik jól vannak. Az információim pedig első kézből és tiszta forrásból származnak. A család 80%-a szétszórva, nagyvárosok, fővárosok a világ minden táján, néhányan kisebb helyeken. Az otthoniakkal sosem szakadt meg a kapcsolat, hiszen szinte el sem költöztem. Ennél nem nagyon lehetnék közelebb. Rálátásomat még az is növeli, hogy egyaránt tartom a kapcsolatot nemcsak térben szétszóródott, de a kivándorlás idejét tekintve is igencsak különböző helyzetű rokonokkal, barátokkal, valamint az otthon maradottakkal egyaránt. Valamint bármikor megjelenhetek Magyarországon, hogy személyesen győződjek meg az engem érdeklő dolgokról.
Megbántani nem akartalak, nem akarlak, sajnálom, ha ez jött le belőle.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az mind kismiska ehhez képest. :)

Egészen elképesztő formai okra hivatkozva utasítottak el számos pénzintézeti keresetlevelet, melyek azért születtek ,hogy a bankok bizonyítani tudják a bíróság előtt, hogy a devizahiteles kölcsöneik során nem voltak tisztességtelenek - írja az Index.

A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma eddig 19 keresetlevelet utasított el formai okokból. Ez az, ami jelenleg biztos, ennyit válaszoltak ugyanis az Index kérdésére, amikor az illetékes bíróságnál arról érdeklődtek, hogy valóban tömegesen utasítják-e el a bankok kereseteit.

hvg.hu/gazdasag/20140821_Devizahiteles_bankok_Lesz_nagy_pofara_ese
@Habakuk999: "Szóval magam részéről nem skatulyáztalak.:)"

:)
Ezt nagyon köszönöm!
Egyébként válaszoltam Mariannak, ha érdekel.
Publikus. :)

Szerintem felesleges érzelemmel feltölteni ezeket a dolgokat, de mindannyian gyarlók vagyunk. :)
A fő baj a szolidaritás hiánya mellett, a butaság. emiatt pedig működik a megosztás módszere.
Ahogy látom, sok más réteg után, most a hazaáruló, nemzetvesztő kivándorlókon van a sor, de nem kellene ennek bedőlni.
(Megint elkövetem, ezt a hibát, hogy mindent ideírok, pedig csak az első 3 mondatot szántam neked, kérlek nézd el nekem.)

Na szóval nemrég személyesen is megkaptam a beosztásomat, egy értelmesebbnek gondolt ismerősömtől, akit vendégül láttunk itt.
Először normális mederben folyt a beszélgetés, de azután kicsit elfajzottak a dolgok, előjött az, hogy olyanok vagyunk, mint az 56-os hazaárulók, cserben hagyjuk az országot.
Az én megközelítésem meg az, hogy inkább az ország hagyott cserben engem, persze nem az egyes emberek, nyilván.
De könyörgöm mi ez a marhaság, 56-os hazaárulók? Nem állítom, hogy minden disszidenst felakasztottak volna, ha nem menekül el, de anyagilag ellehetetlenítették volna. Ma ugyanez folyik, anyagilag lehetetlenítik el az embereket.
Az ország az úgynevezett rendszerváltás óta, egy komoly háborúval felérő gazdasági kárt szenvedett el, a többi kárról nem is beszélve.
2 millió hülye által támogatott kártékony "élcsapat" ejtette túszul az országot, ami nem egyedülálló, de nem is kellemes.
Ennél sokkal kevesebb ember is képes igájába hajtani egy országot, egy társadalmat ideig - óráig.
Sajnos országos szinten nem látom a gyors
kilábalás lehetőségét.
A változtatás lehetőségét csak az egyének, családok, max. kis csoportok szintjén látom kivitelezhetőnek, de ez sem a megfelelő irányú, ugyanis helyváltoztatással jár.
- Jogállamban fogunk élni, Mama!
- Mi az, már megint költözünk?

Nyilvánvalóan nem ez a helyes út, de egyénileg csak ez kivitelezhető, vagy az önfeláldozóknak az öngyilkos merénylet. :)
Kéretik az utolsó mondatot nem félreérteni, nem helyes út az sem, azon felül nem is oldana meg semmit hosszútávon, de hallottam már olyan véleményeket, hogy aki elkeseredésében öngyilkosságot követ el Magyarországon, miért nem visz magával a sírba valakit/valakiket, akiket ez a dicsőség megilletne.

Az előrevivő, hasznos vitát szeretem és hiányolom. A parttalan, értelmetlen vagdalkozást nem igazán.
@Sir Bates dö Hól: "Ez csodaszép!:-))... "

:)

Ó, köszönöm.

Látnád csak egyéb irodalmi munkásságomat. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

" "Orbán tudja, hogy támaszkodhat rájuk. Két választás kétharmados eredménye a bizonyíték."

No ez akkora baromság, hogy magától bőg."

Megnyerték? Igen. 2/3? Igen.
Senkit nem érdekelnek a részletek. Legkevésbé őket.
@sjz:

"__Az előrevivő, hasznos vitát szeretem és hiányolom. A parttalan, értelmetlen vagdalkozást nem igazán.__"

... de hát, vagy láb, de kettő, ha egyszer 42! :DDDDD
@Oxica:
"Ha vicctor megcsinálja hogy 2017 ben köztársasági elnök lesz putyini jogkörökkel akkor az országnak harangoztak és nem csak délben"

Ettől sokan tartunk, csak attól félek, hogy nem elegen.
@sjz:
Nálunk 2010-ben az előző polgármestert lehetetlenítették el. Ahogy narancsbolsevikok hatalomra kerültek, a figura nem kapott állást (tanár a szakmája, és jó tanár volt!), mindenhová utánanyúltak. Először volt olyan iskola, aki véletlenül felvette, majd másnap sajnálkozva közölte vele, hogy "sajnos" valamit elrontottak.
Még csak nem is szoci volt az illető!
Az előző fidesznyik ogy.képviselőt Piktor egyik napról a másikra lapátra tette, pedig nyalt az is rendesen, de volt aki még jobban anno.
H.Bendzsi gyerek is megerősítheti, evégre a hasonszőrű seggnyalók képben vannak "elvtársaik" remek tetteivel. :)
Oszt egy nap majd ő is sorra kerül(nem fogja érteni, hogy jött olyan, aki jobban szop nála), lapátra teszik, igaz addig rendszeresen összekeni a szájaszélét!
@V-PORT: Gorbacsov is betiltotta, majd újra engedélyezte a vodkaivást! Miért? Kijózanodtak, és visszakövetelték a cárt!
Polgárság dicsősége! (összeollózás!)

. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre
Végül a középosztály tényleges magyar része: a lefelé és felfelé bukottak két rétegéből tevődött össze: az első típus az úr betyár, minden szociális igazság, kultúra, könyv művészet ösztönös ellensége, a születési kivételezettség és kiváltságosság vadagyarú emberbaromja. A második típus az ezercsalafintaságú ravasz haszonvadász, szolgál minden űrt és érdeket, elnyom minden gondolatot és munkát, lesz bármily párt vagy érdekszövetség ágense, lesz idegen érdekek zászlója, poroszlója, vagy vérebe: csakhogy a maga vagyonát és hatalmi helyzetét emelje. A harmadik típus: talán a leghitványabb, aki nem vállal soha semmilyen felelősséget, kezdeményezést, nem kockáztat semmilyen melléállást, aki mindenszínű és semmi színű, barátja minden sikernek, és elszökője minden tragédiának.
A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket azzal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen alkalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre. A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a magyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folytonos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni. Szabó Dezső: Virrasztó Koppányból
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)
süti beállítások módosítása