Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.19. 04:58 Fabius

Orbán mondja: igyál alkoholt minden nap!

Címkék: kampány fidesz alkohol

Csúcson az államadósság? 3,3 millió szegény országa lettünk? Lárifári! Mit mond erre Viktor és a kormány? 

Igyál! Nem ám akármikor, lehetőleg minden nap. 

Mert az jót tesz! A só, cukor olyan rossz és egészségtelen, hogy muszáj volt megadóztatni, a cigi nyilván olyan káros, hogy kizárólag fideszközeli kezekből vásárolhatjuk, de a pia az szerencsére annyira nerkompatibilis, hogy közpénzen arcodba tolják, igyál, igyál naponta. Azt is megmondják mit igyál, ha kurvára unsz már a szabadon főzhető házipálesztól hányni: pezsgőt és habzóbort, mert az villámgyorsan megadja az oldott és felszabadult hangulatot, ha nem értenéd, könnyebben berúgsz. Nem fogsz itt derpegni szegénységen meg államadósságon, önkormányzati választáson meg fassetuggya mi mindenen. Rászoksz végre a szelfizésre, ha eddig nem tetted, nyomod magadról a részegebbnél részegebb fotókat az erre rendszeresített faszbúkalkalmazásba, és ha szerencsés is vagy nem csak ittas nyersz egy újabb adag piát is. 

orbán részeg.jpg

Isteni szerencse, hogy Viktorék ennyire vigyáznak a zemberek egészségére. Nem csak az érdekli őket amit megeszünk, ezek szerint az is, mit és mennyit iszunk. Ha úgy érzik keveset, akkor jön a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum nevű leánykája, és a só-cukor büntetővámból (NETA) származó bevételből alkohol reklámot gyártat neked. Mert a Nagy Testvér szeret téged, azért. Nyilván szereti a családokat is, legfeljebb éppen véletlenül nem gondolt arra, hogy becslések szerint 1 millió alkoholista él az országban, és a családi problémák jelentős százalékát köszönhetjük a túlzásba vitt alkoholfogyasztásnak. Jó, tudom, egy kádéenpés tekintetek kereszttűzében élő fideszkeresztény pontosan tudja hol a határ, de nem mindenki elégszik meg azzal, hogy pocsolyarészegen eldanol a haverokkal pár kúrós nótát. Tudom furcsa, de vannak akik bubivadász szelfi helyett asszonyt egyelnek és gyereket nevelnek ilyenkor, és gondolom a kiccsalád' szenvedő fele most boldog, hogy mindennapos szittyózásra buzdítja a házialkeszt állami intézmény. Mi jöhet még ezután?

Ha az agráriumban megszorulnak a parlagfű termesztők, legális - mit legális, ajánlott - lesz a fű is? 

713 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr946615609

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hibás termék a gázóra is 2014.08.20. 07:13:57

  Membrános gázmérő G6, 250 mm csonkkal, bruttó 28.258Ft. Kapható; http://meromuszer.revolshop.hu, ami a legdrágább gázóra jelenleg a felsorolt 4 típust tartalmazó készletben. A legolcsóbb G4-es bruttó 16.510Ft. Tehát körülbelül a Tigáz szokásos kiszá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökéletesen mindegy mit mond az orálmuzsik aki csak a félázsiaiak miniszterelnöke a magyarok sokszorta többen vannak.
Ezek már teljesen készen vannak. A Bonsai Duce szerintem azért kezdett bele az alkohol népszerűsítésébe, mert hallotta ezt a másik felét, és ezt csak így lehet kibírni a gyógyszerek mellett. index.hu/belfold/2014/08/18/semjen_zsolt_helyretette_darwint/ Lassan itt az ideje, hogy csatlakozzak Tuareg kolléga mozgalmához. tuaregblog.blogspot.co.uk/2014/08/a-koztarsasag-elso-400-negyzetmetere.html
Milyen szépen rímel ez arra, hogy Észak-Kóreában legális a fű.
De aki kimondja, hogy tűcsereautomata, annak tüzes fogóval kitépik a nyelvét, és élete hátralevő részében az egy szál füvescigiért tarkónlőtt emberek holttesteit pakolhatja tömegsírba.

Akar valaki egymilliárd dollárban fogadni, hogy gabrisbol egész nap ömleni fog, hogy "de legalább nem drogosbünözőt nevelnek a fiatalokból, mint a füves libsibolsik? "
@shinichi: Úriember biztosra nem fogad. :)
De a Vezír legalább kiadta a jelszót: Halál a májra!
Úgy látszik a szembemenés az EU-val a pálinkafőzés miatt nem járt elég eredménnyel. Most a fiatalokat is be kell támadni az ivással, hátha nem tudnak majd elmenni az országból.
Nem értem mi nem érthető?
Aki a névsort olvassa, az nem hiányzik róla. Ha mindenki olyan hülye lesz, mint a vezér, akkor nyilván lehet a legokosabb.
Az üt világos. Ha mindenki alkoholista lesz, akkor az kis pálinkás-bugyuta agya a lokális csücs
Ezek a mostaniak nagyon a kedvünkben akarnak járni, hogy a népnemzeti tébolydában ne akadjunk ki a részleteken.
Volt egyszer valaki, akinek a krónikus hasmenését nyugtatóval kezelték, amely annyira sikerült, hogy továbbra is beszart, de nem izgatta. Erre a vezérelvre épül, de teljesen más eszközöket alkalmaz a legfrissebb módszer.
Az új - ép testben ép lélek - össznemzeti akcióterv az alkoholra támaszkodik.
A leghatásosabb ivókúra:
Házi pálinka, pezsgő kísérővel.
Egészségünkre!
Habzóbor, pezsgő?
Há`mákisfa.zom nem kő?
Libamáj meg sehun?
Ennek a félázsiai csürhének itten?

A kannás-tablettásboros fröccsök, a kukoricadarás sörszerű italok, meg az aromásított denaturáltszeszek hazájában?
A Kedves Beteg ápolói meg sehol? Tényleg gondok vannak az egészségüggyel...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): csak egy mozaik az eü-ről, érdemes a 33 évesen elhunyt énekes csajszi blogját elolvasni, félelmetes. Persze csak annak akinek nincsenek napi tapasztalatai, igen tudom, kevés ilyen van ebben a csúcsegészséges országban...
A KDNP-ben van is hozzá megfelelő reklámarc.
hmmm

Az al-Dzsazíra is Orbán Viktort bírálja

Szerintük is az orosz modellt másolja.

www.origo.hu/gazdasag/20140818-az-al-dzsazira-is-a-magyar-kormanyfot-ekezi.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

-

Három év börtönt kaptak a Putyin-ellenes aktivisták

Az volt a bűnük, hogy tüntetést szerveztek.

www.origo.hu/gazdasag/20140818-az-al-dzsazira-is-a-magyar-kormanyfot-ekezi.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec

-

ehhez meg nincs mit hozzá tenni....

A baloldal tehet az államadósságról – Fidesz - 2014.08.18
A kormánypárt szerint az előző kormányzok az országot nyakig eladósították, az államadósságot 8300 milliárd forintról 22 ezer milliárd forintra, a GDP 53 százalékáról 85 százalékra emelték, ráadásul mindezt devizában tették. Veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájukkal az országot tönkretették és kiszolgáltatták – írják közleményükben.
(MTI)
oops, ki milyen gyors módosító megszavazásra tippel a narancsos gombnyomogató droidoktól?

A sportegyesületek, kulturális rendezvények szponzorálása is reklámadó-köteles, de az új sarcot elvben meg fizetni a céges autók feliratai után is – derül ki a NAV tájékoztatójából. Az előbbi nem feltétlenül lehet a kormány célja, ismerve annak sport iránti elkötelezettségét.

www.napi.hu/ado/furcsa_reszletek_derultek_ki_az_uj_adorol.585421.html
Azért a nagy rohanásban ne feledkezzünk meg arról, hogy "A lé határozza meg a tudatot"!
@GeoCracker: Kitűnő írás. Hátborzongató, de telitalálat és ma is aktuális.
A legszomorúbb, hogy milliónyian alájátszunk meg mindig és gügyögünk a hülyegyereknek, pedig már nagyon nem vicces a raplija. Szóval ez kétszereplős játék.
@DR. INKVIZITOR:

Miután Kína a modell, a végén még ezt is bevezetik! Csak úgy egészségügyileg!:)

neon.hu/bulvar_rovat/azt-hazudta-a-spermaja-minden-kort-gyogyit-291676
Orbánnak a mai nap lenne a legalkalmasabb betegség miatt visszavonulni csendben és kis családja körében éldegélni.Aki igazán szereti ezt tanácsolná neki.Innét kezdve már csak lefele vezet az út,és nem kéne az egész országot még mélyebbre rángatni.Igaz,azt sem bánom ha marad és bukik az egész fidesz vele.
Szegény kis jobbikos oroszseggnyalók... még ez is:

"Már a KGB „A" ügyosztálya is foglalkozott olyan típusú médiahackkel, mint amit most Budapest ellen vetettek be. Az, hogy a rengeteg gesztus ellenére, ha kell, az Orbán-kormányt használják fel, egyben a keleti nyitás kudarcát is mutatja."

Orosz titkosszolgálati akció állhat annak a hátterében, hogy a Kreml egy alig ismert neonáci weboldalra hivatkozva ítélte el a magyar kormányt: egyszerűen kellett kreálni egy ellenhírt, amikor kiderült, tankokkal támogatják az orosz szakadárokat. Az ilyen dezinformációs módszereket, médiahackeket már a KGB is alkalmazta, az oroszok a legjobbak benne, ráadásul egyre gátlástalanabbak. Hogy a rengeteg baráti gesztus ellenére pont Magyarországot használják fel és a magyar kormányt ütik, egyúttal a keleti nyitás kudarcát is mutatja."
index.hu/belfold/2014/08/19/from_russia_with_love/

Pont ezt mondtam pár napja. Jobbikos agyhalottjaink meg beszopják... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Már csak azt kéne elképzelhetetlennek tartanom, hogy nem Orbán maga ajánlkozott fel a "fekete bárány" szerepére, persze némi "gesztusért" cserébe, vagy legalábbis hogy nem volt tudomása arról, hogy egy ilyen akcióhoz fel fogyják használni Magyarországot az oroszok... de még nem megy. A fodrászom hentesének a menye szerint az oroszok sem tudják kevésbé, hogy Orbán álomvilága mennyire törékeny és labilis, és a messiás-komplexussal kevert lojalitását nem biztos, hogy kockáztatnák egy ilyen váratlan "médiahack"-kel. A lényegnek ugyanis nem igazán az látszik, hogy Magyarország fegyvereket ad el az ukránoknak, hanem hogy egy EU-tagállam teszi ezt.

Ezért ez az ügy nem a keleti nyitás kudarca, hanem a gyümölcse. Azt mutatja, hogy a Medve ölelése már most is mennyire szoros, és ideje rájönni, hogy még annyira sem áll szándékukban egyenlő félként kezelni a magyarokat a tárgyalóasztaloknál, mint a sokak által (részben joggal) gyarmatosítónak tekintett EU-nagyhatalmak.

Erre tényleg érdemes inni egy üveg habzóbort.
Ha nem itt élnék én is, akkor kényelmesen hátradőlnék a fotelemben, bekészítenék magamnak egy láda sört, és végignézném, hogy a felcsúti pocakos focista miképpen vezeti csődbe és összeomlásba Magyarországot. De mivel itt élek, ez nem igazán opció számomra.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ehhez meddig fognak asszisztálni azok, akiknek szavazataival megnyerték a 2010-es választásokat.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Azért gyönyörűen benne van, hogy az orosz maci hol kezeli helyén az oráljobbágyát... meg mennyit is ér a szopása!
@The Ghost Wolf:
Nem, félreérted, megleckéztettünk mindenkit megint, kiosztottunk egy valag sallert, meg kokit, most már csak pezsgőznünk kell, lehet hátradölni.
Piktor meg pont ráhajol...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): az oroszk celja egyertelmu ezzel az akcioval. (meg jobban) meg akarjak osztani Mo-ot az EU-val, hogy aztan a felazsiai pocakos vezetesevel csatlakozzon az eurazsiai birodalomhoz.
@Rátóti Mutyikos:
... ahogy a régi mondókában is van:
"... lesz még magyar falu Moszkva!"
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Igen annak idején a horvátoknak szállított Kalasnyikovokat is tagadták, aztán a többit tudjuk. :) Hát nem mókás amikor még egy Boli igazán nemzeti szabadságharcos is egyből elhisz egy fidesz-kormánytól jövő közleményt? :)
Ha bánat és a bor
Agyadban frigyre lép,
Lassanként földerül
Az életpuszta kép,
Gondolj merészet és nagyot,
És tedd rá éltedet!
Nincs veszve bármi sors alatt,
Ki el nem csüggedett.

Gondold meg, és igyál!
Örökké a világ sem áll;
De amíg áll és amíg él,
ront vagy javít, de nem henyél.
Ront vagy javít, de nem henyél.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): És újra és újra visszamegy, mint a viccben a vadász. Úgy látszik szopni jár oda az oráljobbágy. Ezzel csak annyi a bibi, hogy mégis mi leszünk a fasz rosszabbik végén...
It’s really not that bad being teetotal.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ennyit ér az, aki elárulja szövetségeseit. Senki sem szereti a köpönyegforgatókat: amiben, mint politikai pályafutása mutatja, Orbán tíz danos mester.
@The Ghost Wolf:
Majd lesznek vicces magyarázatok jobbikos agyhalottaktól, hogy a csúnya nácikat miért is favorizálják orosz ettársaik... félreértjük, meg rosszul látjuk, ... :)
Ok. Látom, a mo-oo relációra az agyhalált lábon kihordó azonnal az usa-ellenponttal él. A soron következő linkjeit akár én is betehetném.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyelj Gabika. Azt ugye tudod,hogy Boli nem látja miket írogatsz neki? Direkt csinálod?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
@Sir Bates dö Hól: Figyelj oda jobban gumiszoba menekült kedves kis Napoleon.:) Szóval Boli ezt írta ugyebár:

"hogy a csúnya nácikat miért is favorizálják orosz ettársaik" (oroszo-magyar csúnya nácik reláció)
Én pedig bemutattam röviden az USA és EU-ukrán eunácik relációt)

Ugye nem olyan bonyolult és neked is világos? :)
@avanivi: Valaki ír a blogon én meg gondolom annak válaszolok akinek akarok. Tudod, mint mondjuk te vagy szőr. Másrészt sosem lehet tudni mikor lát és mikor nem. :)
@GeoCracker:
A kedves beteg már régóta gyengélkedik.
Igen.
Pontos kórképet alkottál egy szolipszizmusban szenvedő, tökrészeg egyénről, aki egyoldalú küzdelmet kezdeményezett a szar és a máj elválasztása érdekében. A máj eltüntetése - előre láthatóan - eredményes lesz.
Na, és akkor mi maradt?
@The Ghost Wolf: "Ha egy dogmatikus evolucionista elméletet vallanánk, akkor az természettudományos képtelenség lenne, mert azt állítaná, hogy valami olyat ad, amije nincsen." (Semjén Zsolt)

Ide vezet, ha a hülye okoskodik. Vigyázzatok gyerekek, nehogy veletek is előforduljon ugyanez.

(Persze, a mondatnak már eleve a világon semmi értelme, vallani hittételeket szoktak, nem elméleteket. Nem baj, wmiki legalább kiverte.)
@avanivi: Volt amikor válaszolt, de szőr is szokott nekem írni, bár azt mondja valójában nem nekem válaszol. Szóval gond egy szál se, amúgy is béke veletek. :)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10552563_833996423286419_4920073467473604400_n.jpg
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezzel csak az a baj, hogyha bekövetkezne az az örömteli esemény, hogy a minielnökkel (ne adja Isten) de mégis történne valami visszafordíthatatlan, akkor ez az IQ bajnok követné a székében a jelenlegi felállás szerint. Mert ez a barom a minielnök helyettes.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tudod, az a különbség a Sátán Birodalma, és a Baráti Oroszország között, hogy az USÁ-ban Obama a belügyminisztert küldte oda, és valószínűleg a rendőrt fogják megbaszni, Oroszországban meg szimplán fejbelőnék az esetről hírt adó újságírót.

Persze tudom, hogy tök feleslegesen koptatom a számat.
Nem kell azért annyira biztatni a magyart az ivásra. Iszik, mint a gödény, hívhatnánk az alkoholisták országának is.
@The Ghost Wolf: Azok közül egy csomó már nem asszisztált hozzá 2014-ben sem. Mégis látod az eredményt.
@The Ghost Wolf:

Amit én Semjénben és Balog Zoltánban feltétlenül dicsérni tudok, az az egyenletes teljesítmény. :)
Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ki kéne fejezni empátiánkat Oroszországgal szemben...

privatbankar.hu/makro/ez-var-rank-uj-legitarsasag-rezsicsokkentes-rengeteg-keszpenz-271855
Nem semmi, hogy egy magyar pezsgőt népszerűsítő kampány plakátjáról eljuttok eddig. 2007 és 2008, 9 körül se volt valami nagy színvonal, de ennél sokkal nívósabb dolgokkal állt elő az akkori ellenzék ellenzéke.

Remélem a következő poszt azért nem arról fog szólni, hogy valamelyik jobboldali vezető politikus (alkalmasint maga A Patás) otthonában szellentett egyet, ami újabb ékes példája, hogy a kormány mennyire semmibeveszi és kisemmizi az embereket. Mi több, a valamire való demokraták kiizzadják, szóval újabb jelét adta a jobboldal, hogy nem demokrata! És aki még ebbe se látja bele azt, hogy vissza kell hozni a bukott ballibsiket, az aztán már tényleg menthetetlenül hülye. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mondjuk az újságírók és a média "hathatós kezelésében" szintén a nyugat által megdemokratizált Ukrajna jár azért az élen. :)

www.mediapiac.com/media/jog/Ukrajna-korlatozna-a-sajtoszabadsagot/11611/

hungarian.ruvr.ru/2014_08_13/Szabadon-bocsatani-Andrej-Sztyenyint-2167/
@avanivi: egyfolytában válaszol...

minden kommentje, úgy kezdődik, hogy

Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!)
@dr. jenőke (jenőke):
Ezt a fas.t tekintve ez újabb 5000 forint "kamarai hozzájárulást" jelenthet...
Mert ha nem mondja, nem isztok minden nap?
@avanivi:
Android alatt nem müxik a tahógomb. Viszont a továbbgörgetés olvasás nélkül igen!
Legális pálinkafőzés

Nincs párja fiúnak s lánynak,
Hiába jő lőni Ámor,
Udvarlás helyett csak hánynak,
Honunk merő cefremámor.

Tintás tömeg bárgyún tejel,
Bankot tart el, nem lop rezet,
S együtt lépne zúgó fejjel…
Minden út kómába vezet!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2010/06/legalis-palinkafozes.html
@űrszelvény:
Megértelek, hogy neked ez jött le ebből.
Viszont ezért az iskolarendszer is hibás, vagy a volt gyógypedagógusod.
Küzdj, hátha egyszer összeál, addig meg IGYÁL!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bár ennyire alacsony teljesítményt nyújtani ember nem képes mint ezek ketten. Bár a medúzák is 60 millió éve élnek agy nélkül és köszönik jól vannak.
Íme az alkohol agypusztító hatása.
És ez az idióta, hazánk Istenkirály miniszterelnökének a helyettese.

www.youtube.com/watch?v=uFEdeRbUGtw
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Áááá, én még a demokraták alatt jártam középiskolába is és egyetemre is. Szóval semmi gond nem lehet a képzésemet illetően. :)
@avanivi:
Keveseket küldtek el ennyiszer... és élvezi! :O
@űrszelvény:
Piktorék még demokratábbak alatt voltak kisz titkárok, meg pártgecik.
Igaz, volt ő libsi alálnok is, eu oldalon, Soros bácsi pénzéről meg amennyit mesélni tudna...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Az nem zavar, hogy nincsenek összefüggések a mondataid között? Látom jó az anyag :)
szegény varánusz. neked még dugás közben is a viktor képe lebeg a szemed előtt? vagy már impontens vagy a sok idegtől amit a fidesz okoz neked nap mint nap? családod, környezeted hogy bírja elviselni a betegséged?
A gecifasz orbán mi a kurva anyját ugathatna mást. Azon a cigány suttyó lótolvajon kurvára látszik, hogy a faterja bebaszva, gumicsizmában baszta telibe a kurva rohadt anyját, tehát az értelmi sérült faszkalap ilyenkor csak hagyományt őriz. orbáncigány, te is basszad telibe a kurva rohadt anyádat mattrészegen, bazdmeg, hogy te lehessél öcséd faterja.
@űrszelvény:
Azért lehet ez veled, mert nem eleget tanultál... töri, de a ner matek helyett meg ortodox matekot kéne nyomatni, mert a végén ez lesz veletek. :(
Rodeo papát ha itt kikapod, visszasírsz engem...
Brühühü... meg hasonlók.
@s: már ne is haragudj, ez a hozzászólás messze túllőtt a blog keretein! mi az hogy "gumicsizmás"? meg "lótolvaj"?
@s:
Őő... nem kellet volna az az ivást ennyire szó szerint... :(
...kellett... hüle android bill...
@$$$=$$$: "..viktor képe lebeg a szemed előtt" hát ki lebegjen?... nem ő az Istenkirály?
@$$$=$$$: Ha egy napon azon kapnám magam, hogy nem az Ő képe lebeg a szemem előtt, ki is tonlam menten azt a haszontalan vaksi szemet.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

a kellet pont olyan, mint a mellet, csak nem más a design és a képzet, különösen, ha képzett.
@Secnir:
Különben sincs rendes gumicsimma, műanyag szar az is már... :(
@jaegtoer:
tagadás nélkül persze, csak teljesen összezavart a képzett képzet.
@űrszelvény:

Hogy ki a menthetetlenül hülye, azt fenti hozzászólásoddal tételesen bebizonyitottad, ehhez nem fér kétség :)
@jaegtoer:
Kelleti nyitás, na... picsándli android billentyű...
@DarthVader:
A világhírű magyar pezsgő és habzóbor ismeretlen számodra.. ÁRULÓ! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Néha nem tudom eldönteni, a tudat alatti dolgozik, vagy csak a figylemetlen sietség:)

kicsi billentyűhöz használj műkörmöt:) ha már műmellet észlel az ember a mű mellett a keleti szélben
@L2007:
Kezdem átérezni asszony pajti szenvedését, aki a koleszban anno majd 3 évig egy szobában volt a "művésznővel". :(
@jaegtoer:
Cuki rózsaszínre lakkozzak is?
Tekiszhuncutfijjú... ;)
Fogynak a vallássérültek? Valami más bódítás is kell, mert Tömjén elvtárs már kevés?
hmmmmmmmm

Ezért kap milliárdos adókedvezményt Vajna

Varga Mihály szerint az új kaszinók tulajdonosai azért kapnak milliárd adókedvezményt, hogy többet kereshessenek és ez jó hír az éhező gyereknek is.

www.napi.hu/ado/varga_ezert_kap_milliardos_adokedvezmenyt_vajna.585449.html
hmhmhm

Oroszországban regisztráltatniuk kell magukat a kettős állampolgároknak, ennek eltitkolása bűncselekménynek minősül.
Oroszországban a napokban lépett hatályba az a törvény, amely előírja, hogy a kettős állampolgársággal, vagy idegen országban lakhatási engedéllyel rendelkezőknek ezt október 4-dikéig be kell jelenteniük a szövetségi bevándorlási szolgálatnak. A törvény akár 10 millió embert is érinthet - írta a The Moscow Times.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/jobbikos_otletet_hasznositott_moszkva.585451.html
@van_itt_valaki?:
Pedig ütős cuccot nyomathat a lölköm... valami lóval is összefüggésben lehet...
Nem értem a posztot. Eddig is ittam, mint a gödény. Akkor most hagyjam abba?

Az pedig, hogy a parlagfű jobban nő, mint a napraforgó, az a hazai viszonyokra jellemző, és a népnek edződni kell. Ép testben ép lélek. A lényeg, hogy az EU-s támogatást föl lehessen markolni. Parlagfűre vagy napraforgóra? Nem mindegy? Nemzeti oligarchákról van szó. Ne bomlasszál. És ha egy szőlőtőkéről 100 liternyi bornak való szőlő terem, a fölösleget valakiknek csak meg kell inni. Mindig a gdp-n megy a sírás-rívás. Tessék tenni érte! Igenis igyatok!
Jobban járnánk, ha a teheneket is megtanítanánk arra, ha komlót zabálnak, akkor sör jöjjön a tőgyből. Mindjárt grandiózusabb adatok jönnének a szartvasmarha tartást illetően, és a tehenészetek is a nemzeti örökségvédelmi besorolást kaphatnának.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az a vicc, hogy sok baromarcúnak ez így pontosan meg is felel és helyesli. Evégre a szar is remek, x milliárd legyecske sem tévedhet!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha jól emlékszem az eredeti javaslat a kettős állampolgárságú parlamenti képviselőkre vonatkozott és csak arra, hogy az is legyen ugyanolyan nyilvános adat, mint mondjuk a vagyonnyilatkozatuk.
@jaegtoer:
Mondjuk Knoszi cimbinkkel nem lenne egyszerű, durván potyázna a réten... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Képzeld el, mennyi asszonypajtinak kellene komlót rágcsálni, és a 'kedves' apjuk rögtön családbarátabbá válna:)
Nem köntörfalaz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter: az új kaszinók tulajdonosai azért kapnak évi 7 milliárd forintos adókedvezményt, hogy többet kereshessenek és ez jó hír az éhező gyereknek is.

www.napi.hu/ado/varga_ezert_kap_milliardos_adokedvezmenyt_vajna.585449.html
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @jaegtoer:

Továbbgondolva nem is hülye ez az orbán, Boli.
Csak több lenne otthon a sex, és azért a népességstatisztikában is lenne valami pozitív eredménye. Nem hülyeség ez, még nekifutásból sem (by Moldova:)
nem is kicsit szégyen, hogy egy olyan országban reklámozzák az ivást ahol egyébként is sok alkoholista van...
@doggfather:

Túlzás alkoholizmusról beszélni. Egyszerűen a túltermelési válság kihívásait próbálják legyűrni a nemzet hős fiai és leányai.
@doggfather: De a fű az sátántól való, meg amúgy is a füvesek kötekednek meg verekszenek folyamatosan az ivókba, meg otthon, asszonyt lerendezve. Betépve garázdálkodnak, rabolnak meg úgy un bloc lesznek bátrak, nem is az alkoholtól.

Ahogy Cartman mondaná: Annyira, de annyira....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Valószínűleg Putyin úgy van vele, még mindig nem emigrált elég orosz, szívassuk halálba a többit is.

Ezt nem érti ez a farok G. Ami Oroszországban zajlik, az egyszerűen alapvetően tökéletesen ártalmatlan állampolgárok teljesen felesleges halálba szívatása, és ez totál független attól, hogy most épp Fergusonban verik a négereket.

Csak a nyilván veszélyes kém Kaszparov mennyit töltött fogdákban mondjuk az elmúlt 10 évben?

Mindemellett persze Putyin jelenleg vagy 82%-on áll, merthogy odabasztak az imperialistáknak. Úgy látszik régen volt az összeomlás, kezdik elfelejteni, milyen volt segélyért kunyerálni.
@jaegtoer: "Jobban járnánk, ha a teheneket is megtanítanánk arra, ha komlót zabálnak, akkor sör jöjjön a tőgyből"

rögvest tartanék kettőt. egyikkel még karamellt is etetnék, hogy félbarnát tudjak fejni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Úgy lesz több, hogy kevesebb lesz... Éééértem...

Szerintem Varga se igyon ma már több habzóbort.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: pont mint nálunk, itt is ilyen az istenadta nép...és remekül ki is használják a fideszjobbikosok
@jaegtoer: igaz, ez sokkal hazafiasabban hangzik.

@van_itt_valaki?: ott a pont, bár az se jobb semmivel. :S
Ez az ánusz blog tényleg a legalját képviseli. Minden tekintetben.
Azért lássuk be, van hatása ezeknek a plakátoknak.

index.hu/belfold/2014/08/19/arcrol_kell_felismernie_a_politikusokat_a_rendoroknek/

Mondjuk a vezető politikusainkat nem is olyan nehéz, arcról felismerni, úgy hasonlítanak egymásra.

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-pg6wZ-F8wjkUsKxSdtewnZbPt7PScfNBUOJt1BxaJJtOJFQi
off

Az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású és talán legtöbb figyelmet kapó szabad szoftveres projektje volt a müncheni önkormányzat gépeinek migrálása Linuxra. A Süddeutsche Zeitungban megjelent cikk szerint a felhasználók annyit panaszkodnak az új rendszerre, hogy meg kell fontolni a visszatérést a Windowshoz.

www.hwsw.hu/hirek/52723/munchen-linux-szabad-szoftver-nyilt-forras-windows-microsoft.html
@Ma Baker:
"Ez az ánusz blog tényleg a legalját képviseli. Minden tekintetben."
Igazad van. Abban a pillanatban, ahogy beléptél, máris elindult a spirál lefelé a pokol bugyraiba.
Kérünk, húzzál el azonnal, hogy a blog percek alatt ismét a szokásos fényében ragyogjon.
@csak egy néző: "A lap felidézi, hogy Szabó János egykori honvédelmi minisztert még a kilencvenes évek elején nem engedték be egy laktanyába, mert nem ismerték fel őt az őrök."

már ne is haragudj, ha én beengedtem volna csak úgy arcra mindenféle embereket, akkor ráteszik a páncélszekrényt a kimenőkönyvemre, ha nem lőnek főbe ott helyben. nagyon jól tették azok az őrök (lásd elnevezés: ŐR, nem beengedőember)
@Mariann19:

Ne is törődj vele. Ő az, aki üdvözli melegen, hogy a rendőrségtől/egészségügytől/oktatástól milliárdokat zárolnak, mert nehogy Andy Vajnának kelljen már adót fizetnie. Ő egy ilyen. Ő is ember valahol. Ja, ez nem biztos. Inkább egy szerencsétlen agyatlan barom. De Isten teremtette őt is. Hm. Lehet, hogy mégse. Inkább Orbán seggéből bújt elő.

De Ma jön Baker, és bakker, megmondja nekünk, hogy minden fasza.
Ha valakinek még mindig halvány kétsége volna, hogy a Kossuth téri és Szabadság téri performansz megrendelt és fizetett akció volt, az egyre inkább láthatja, mivel ha az ok/felháborodás hányadost nézzük, akkor most nem csak a Szabadság térnek kéne égni, hanem Pest, Nógrád, Fejér és Komárom-Esztergom megyének is.
@Secnir:
De egyébként is, a képviselő uraknak/hölgyeknek és egyéb prominenseknek annyira ciki vagy macera mutatni egy arcképes igazolványt, hogy ki fia borjai? Vagy csak már megint a jól ismert önteltség van ebben is, hogy nehogy már ŐT ne ismerjék meg azonnal, ahogy bemegy valahova, és még neki okozzanak kényelmetlenséget?
@Ma Baker:
Há`persze, de csak mert itt vagy te, aki tőmondatos pöcsköszörűként ennyit bírtál hegyibalfasz trollként kiszenvedni magadból.
Valami tényszerű cáfolatot?
Ja, arra nem telik IQ-ból?
Megszívtuk...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): " Vagy csak már megint a jól ismert önteltség van ebben is, hogy nehogy már ŐT ne ismerjék meg azonnal, ahogy bemegy valahova, "

[ ] nem
[X] igen
Szerintem ki kellene fejleszteni egy olyan technológiát, amellyel parlagfűből is lehetne adómentesen pálinkát előállítani. S a haza fényre derül...
@jaegtoer:
Dehogynem!
Hülye... az... inna inkább, mondjuk pezsgőt, az olyan magyarosch.
@jaegtoer: Minálunk nincsen alkoholprobléma, kérem. Eddig még jutott mindenkinek elég . . .

Ugyanitt: Nem értem miért nem elég a pénz? Keresek nyolcvanat, az üvegekből is összejön húsz . . .
@GluGluGlu:
Tényleg! Parlagfű pálesz. Besza...behu... az allergiámra is jó lenne. :)
@GluGluGlu: Mindenből lehet pálinkát főzni. Erősen kell akarni, abban pedig nincsen hiba . . .
@DarthVader:
"Ő az, aki üdvözli melegen, hogy a rendőrségtől/egészségügytől/ oktatástól milliárdokat zárolnak, mert nehogy Andy Vajnának kelljen már adót fizetnie."
Hogyan lehet ezeknek az ármányos figuráknak elnézni, hogy nagy nehezen kipréselt mondattal olyan kényszerképzetük legyen, hogy ők a megmondó emberek.
Halvány lila pótfogalmuk nincs a folyamatokról, mégis próbálják eluralni a mezőnyt.
Az ilyen emberek akarják meghatározni az ország életét?
Tájékozatlanságuk, földhözragadt mivoltuk hozzák azokat a választási eredményeket, amelyek következtében ez az ország menthetetlenül a pusztulás felé halad.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): bassza meg! Mar majdnem NER komp-ati-bilis lett az az szemet Nemeto.! Ha mer' itten -hala Darwinnak es Istennek - a ser alapveto elelmiszer! Utoleritek a nyugatot! Meg is elozitek, habzobor, meg a hires Szovjeckoje Igrisztoje!(asszem ez volt az, mert ma mar ettem alapveto etelt)
@Mariann19:
Hitetlenkedsz te is... :(
Pedig ez van. Ez kérem Mordor!
@Ma Baker: Halihó te büdös szarházi fideszkorcs!
Miért nem mászol vissza oda ahonnan kiszartak?
@nincs_itt:
Sehunse vagytok, baszod!
Nálunk heveny pezsgőzésbe van már a jólét. Nem ám prosztó német ser... itt már jövő héten térdig kaviárban gázolunk, illetve a MERCEDES-eink... essetunni... bayrische esel... :)
akkor lavórban fogják mérni a sör korsó helyett?
Az oroszok talán még mindig alkoholistábbak.
@nincs_itt:
Ja, tényleg... szabaccságoláson van a böhmösök nagy része...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Tényleg hitetlenkedek, mert nem akarom elhinni, hogy ebben az országban most kell offenzívát indítani a mértéktelen italozás irányába, amikor Európa sereghajtójává válunk.
Az emberek nem veszik észre, hogy az ilyen marginális kérdések elterelő hadműveletek annak érdekében, hogy az emberek számot vessenek az életükről, lássák a mérhetetlen herdálást, a szétlopott vagyonok útját.
Ez a módszer olyan ócska trükk, és mégis mindíg bevetik, mert ez az istenadta magyar nép még mindíg nem jött rá, hogy milyen pocsékul átverik.
@Mariann19:
Addig se gondolkozol, amíg iszol, az adót is nyomod. Kész haszon.
@$$$=$$$: "neked még dugás közben is a viktor képe lebeg a szemed előtt?"

Hát b+ ha fiatalabb lennék, én be is pánikolnék tőle, hiszen kinemesítette a keresztény fajtát. No most gondolj bele, ha nem sikerül a dugás, oszt a gyerök nem akar kereszetény fajta lenni, akkor mi lesz a bünti? Levágják, bedugják, felnégyelik, a lurkót erőszakkal megkeresztényítik?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ja, meg azért, hogy az asszonynak száz millás lakásra is fussa.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Az biztos, hogy a pia után ott van a 27% ÁFA, a jó kis vastag jövedéki adó.
Nem is vezetik be a maximált árformát, adják, amennyiért akarják.
Valamint attól sem kell félni - mint a ciginél - hogy felvirágzik a fekete pezsgőkereskedelem, mert oda uszály kéne, hogy ilyen terjedelmes árúféleséget csempészni lehessen.
Bár, a fene sem tudja. Ömlesztett módszerrel...
komolytalan cikk, bortól rendes Magyar Ember nem rúg be!
@Emmanuel Goldstein:
De csak a Nagybetűsek!
A többi mint az állat viszont... legfeljebb a végén 2 pálesz kíséretében elvonyítják a "Fehérvári huszárok... "c. örökbecsűt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): de csakis orosz pezsgo es kaviar! Dehogy vagyok szabaccsagon, az csak NER-ben leheccseges, itt a hanyatlas mijatt majd telen megyek. Ebedhez voltam bator egy Lowenbrau Radlert magamhoz edesgetni.
@nincs_itt:
Iszik és vezet... ilyen nálunk is van! Orrmányfői szinten, bár utána meg - mint fennen említettem - elvonyítása a KLASSZIKUSNAK.

Kulturha program:
www.youtube.com/watch?v=vaUbVjewzZo

Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok!
Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok!
Jöttek, láttak, győztek, sok kislányt meg...

Ráchelka, figyelsz??? Olyan magyaroschan...
Emberek! Összeállt a kép! A megoldás minden bajunkra:

www.italdepo.hu/index.php?a=itemd&item_id=2182&page
@Emmanuel Goldstein: hat a zArany Haromszogben eloallitott, kifejezetten szolo-allergiasoknak ajanlott kannas valogatas az tenyleg nem alkalmas berugasra. Azt viszont erzekelm, h feltuntek azok is, akiknek palyinkas kenyer volt a cuclijuk. Muslica gloria meg megvan tennaprol? Szabad ajanlanom egy hideg Maccabi sort?
@nincs_itt: hát, igen, bár nekem öt év házipáleszozás után a bor elég lájtos, inkább egy pohár Győzelem gint kérnék :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): amator! Kifejezetten kellemes, konnyu kosher serital. De rajottem mijabanat a habzobor! Bakker: froccs!
Dzsinrielnek neszojja, de lattam a botban multkor, kvasz-t! Ezek mar telleg a getränkemarktban vannak!
@Mariann19:"Ömlesztett módszerrel..." kannás pezsgő. Hogy ez még senkinek nem jutott eszébe.
Alakítsunk pezsgőkimérést.
Szinte már látom a homlesseket az aluljáró lépcsőjén kétlityis műanyag üvegből pezsgőzni.
Ez ám az élet, szavuk nem lehet.
@nincs_itt:
Backi... túljutottak a spájzon? :(
Vodka, ubikonzerv... beba...
@nincs_itt:
Hosszúlépésezünk, mert a viziúton lévő fröccsöntő bora annyira nem jó mostanság, viszont sok szódával elmegy.
A helyi kikötő rosé fröccse viszont valami csoda!
@Emmanuel Goldstein: masnak is nehez volt, gyoccerre palesz+kobasz.
@nincs_itt:
Jó, nekem nem írja elő a vallásom, mint a Párt Öklének... :D
@nincs_itt: tudod is te milyen nehéz frontin receptet szerezni anélkül, h benntartanának huzamosabb ideig???
@Spániel:
"Alakítsunk pezsgőkimérést."
Már mikor ezt a nagyívű vállalkozást most feldobtad, vízióim támadtak.
Az aluljáróig a kannás pezsgőket lófogattal szállítanánk, teret nyújtva a lovas nemzet kultuszának egyidejűleg.
Mi ketten árulnánk az aluljáróban magyaros nemzeti viseletben, pártában.
Később nagyobb rendezvények pezsgőellátását is rezerválnánk, nemzeti ünnepekre kizárólagos jogot nyerhetnénk.
A további terjeszkedésen gondolkozni fogok.
Piktorunk megint tévedett? Neeeee... el se hiszem...

"Napok óta csökken az urali típusú kőolaj ára, mivel az európai finomítók kereslete viszonylag gyenge. A hét elején hordónként 100 dollár alá esett az ár, ami több mint egy éve nem fordult elő. Ez olyan az orosz költségvetésnek, mintha sót öntöttek volna az EU és az USA gazdasági szankciói okozta sebekbe - derül ki a Reuters összefoglalójából.

Ennek alapján úgy tűnik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem feltétlenül jól ítélte meg a helyzetet, amikor múlt pénteki rádióinterjújában úgy vélekedett, hogy az európai szankciók nagyobb kárt okozhatnak az uniós tagállamoknak, mint a megcélzott Oroszországnak. Ha az európai gazdaság az orosz ellenlépések miatt lassul, akkor csökken az orosz olaj és gáz importja, ami igen-igen érzékeny pontján találja el a moszkvai vezetést.

Lyukas büdzsé

Az orosz kormány idei költségvetése 114 dollár/hordós olajárnál kerül egyensúlyba, mivel az Ukrajnával kialakult konfliktus, ezen belül a Krím bekebelezésének katonai és polgári költségei megdobták a kiadásokat. Az évi kétezer milliárd euró GDP-t előállító orosz gazdaság kiszolgáltatott az energiahordozók exportjának: a büdzsé bevételeinek fele az energiaiparra kivetett adókból folyik be.

Emellett közvetlen hatásként a nyugati szankciók lelassítják a folyamatban lévő orosz olajprojektek végrehajtását, ami rátesz egy lapáttal az olajipar nehézségeire. Az elmúlt hónapokban ugyanis ezektől függetlenül is mérséklődött a kitermelés a világ legnagyobb olajtermelő országában.

Rossz kilátások

A világpiaci olajára az ukrán válság és az Irakban zajló katonai összecsapások ellenére esik, amit részben a világgazdaság gyengeségéből fakadó alacsony kereslet, részben az észak-amerikai olajpalából származó nyersolaj kínálatnövelő hatása okoz. Az olajárban lévő geopolitikai prémium (amelyet tehát az ellátást esetleg akadályozó politikai-katonai feszültségek miatt kell fizetni) közel nullára csökkent - állítják a svéd Nordea bank elemzői.

Szakértők szerint a csökkenő olajárak lejtőre viszik a moszkvai tőzsdén jegyzett részvények, továbbá a rubel árfolyamát is. Utóbbi már most is mindenkori leggyengébb szintje körül ingadozik. Egy dollárért kedden délben 36,2 rubelt kellett adni.

Ráadásul a közeljövő sem ígér sok jót az oroszoknak. A legutóbbi fizikai olajértékesítési tapasztalatok szerint a Brent ára alapján kínált fekete arany 0,7-1,0 dolláros prémiummal volt értékesíthető az uralival szemben. A szakértők arra számítanak, hogy ez az olló 1,15-2 dollárra nyílik szeptemberben."
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_tevedett_az_oroszokkal_kapcsolatban.585458.html
@nincs_itt:
Ezt egyik nap én idéztem a "Függetlenség napja" c. filmből! :)
@The Ghost Wolf: "Mert ez a barom a minielnök helyettes. "

Jogos felvetés, de az azért érdekes lenne, hogyan reagálna a fideszes élcsapat.
Vagy csak simán tudomásul vennék, hogy Zsolt?
Aztán leroskadunk Szeretett Vezérünk fotója alá a hokedlire, és rágyújtunk egy pakli "Rezsicsökkentés" cigarettára, íme, hát megleltük hazánkat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): A nap legfontosabb híre megis ez: www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_ukrajnaba_latogat.585456.html

Európa (igen Európa...) döntött. És persze a vezír megint nem ott serénykedik, ahol a helyünk lenne. Mekkora szégyen. Meg egy fontos EU-s partner, akik, miként az USA, legjobb esetben is külügyminiszter - helyettesi szinten fognak ezzel a biomasszával szóba állni. Mert bárhogy is alakuljon ez a háború, köztünk és imádott szoptatós mackója közt továbbra is élni fog 20-30 millió ukrán, akik csak bottal fognak minket piszkálni, amíg ez a rezsim itt van.
@Secnir: "már ne is haragudj, ez a hozzászólás messze túllőtt a blog keretein! mi az hogy "gumicsizmás"? meg "lótolvaj"? "

Sőt, mi az hogy "fater, öcséd", "A" meg "csak".
Borzasztó. :)
@shinichi:
Az utolsó mondatok a lényeg:

"Nevetséges erőlködés

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn még azt mondta, hogy nem számít áremelkedésre vagy áruhiányra az élelmiszerek importjának egy évre szóló betiltása miatt. Hozzátette azonban ehhez, hogy reményei szerint a korlátozások nem tartanak túl sokáig.

Nyina Oding, a szentpétervári Leontief Centre kutatóintézet közgazdásza dühösen bírálta az árak szabályozásával próbálkozó hatóságokat. Komolytalannak tartja a kétbalkezes beavatkozásokat az árak alakulásába. Az ilyen erőfeszítések a néhai szovjet rendszerben is kudarcot vallottak. Az áru egyszerűen eltűnt a polcokról. A választásék korlátozása és a monopóliumok kialakulása felé tartunk. Az árak nőni fognak, ennek első jeleit látjuk - nyilatkozta az orosz RBK gazdasági hírportálnak.

Tíz-húsz-negyven-hatvan

Az ország távol-keleti részén, a Primorje régióban és Szahalin szigetén még rosszabb a helyzet. Az utóbbi területen a sajt ára 10 százalékkal, a húsé 15 százalékkal ugrott meg, miközben a csirkehús 60 százalékkal drágult - derült ki Nyikolaj Boriszov, a regionális agrárhivatal tisztviselőjének szavaiból. Rrimorje térségében a Kínából bevitt alma harmadával kerül többe, mint a szankciók bevezetése előtt, a hús 26 százalékkal, a hal 40 százalékkal lett drágább.

Európában elsősorban a litván és a lengyel termelők szenvednek attól, hogy nem tudják Oroszországba exportálni termékeiket. Elsősorban a friss zöldség és gyümölcs kitiltása okoz gondot. Az orosz beviteli tilalom nem vonatkozik a szeszes italokra, a bébiételekre, az állateledelekre, a kávéra és az olívaolajra."

A piára nincs beviteli tilalom! :)
Mert akkor hugyoztak Putyinnak, vagy mi?
Orbán farmerben ment az osztrák határhoz - fotók

Orbán Viktor miniszterelnök is elment kedden a fertőrákosi Páneurópai Piknik Emlékparkba, ahol a páneurópai piknik 25. évfordulója alkalmából egy egykori határkapura kötött fel egy emlékszalagot.

hvg.hu/itthon/20140819_Orban_farmerben_ment_az_osztrak_hatarhoz
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Jómagam, bár nem lévén közgazdász, a kivándorlás ciklikus okaként az egymást váltó egyre eszelősebb, és egyre gátlástalanabbul lopó kormányokat, míg strukturális okaként az útonállás-alapú adóztatást említeném, megspékelve a lófaszt sem szolgáltató szolgáltató állammal.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @shinichi: öööööö :D

Porosenko kezet rázhat Putyinnal - nem akármilyen csúcs jön

Petro Porosenko ukrán elnök részt vesz augusztus 26-án Minszkben az Oroszország irányította vámunió tagországainak államfői találkozóján, amelyen jelen lesz Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

hvg.hu/vilag/20140819_Porosenko_kezet_razhat_Putyinnal
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ön nyert! A lófasz-ban pedig tévedsz, csak AZZAL tudnak szolgálni...
Egy vicc, hogy ez a sok narancsbolsevik balfasz örül ennek.
Nem, nem a takarítók és a mosogatók mennek el az országból. A képzett munkaerő, az adófizető, kreatív és versenyképes munkaerő. Ami egyértelmű veszteség az országnak.
Ostoba népeknek persze tapsikálás, meg pezsgőzés...
@jaegtoer: "Az pedig, hogy a parlagfű jobban nő, mint a napraforgó, az a hazai viszonyokra jellemző, és a népnek edződni kell. Ép testben ép lélek. "

Ez teljességgel igaz.
Valamint nem értem az egész mezőgazdasági hozzáállást fáraóföldön.
A gyom (gaz) ellen nem harcolni kell, hanem hagyni, hogy nőjön.
Csak az élelmiszeripari feldolgozását kell megoldani.
Ez nem nagy ügy, pölö le lehet darálni az egészet és kenyeret sütni, müzlibe, joghurtba tenni és kész.
@jaegtoer: "Eddig is ittam, mint a gödény"

Én tegnap vittem vissza az üvegeket.
Azóta áll egy piros helikopter a ház előtt.
A kék már nem telt ki, kicsit gyengélkedtem az utóbbi napokban.
@sjz:
Parlagfüves joghurt. Komolyan immunerősítő, bifidus izéikuszos... :)
@sjz:
A flotta így nem lesz rendben!
Na, munkára fel!!! :D
@sjz: "Azóta áll egy piros helikopter a ház előtt."

Azok a légimentők lesznek.

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Aranysakálos parlagfűpálinka.
@DarthVader: "megrendelt és fizetett akció"

Hehe és ne feledjük Satu Kossuth téri főparancsnokot, mint felháborodott (vagy elmeháborodott?) állampolgárt, gondolom miattuk is elkél a sok új stadion.
@Mariann19: "pezsgőkereskedelem"

Instant pezsgő, van már úgyis instant sör és instant kvász.
A tablettás bort meg már a régi görögök is... :)
@Emmanuel Goldstein: "komolytalan cikk, bortól rendes Magyar Ember nem rúg be! "

De még likőrtől sem!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Átrágtam magam az általad ajánlott kivándorlással kapcsolatos összefüggéseken.
Azt láttam, hogy mintha egy tankönyvből kimásolt elemzésről lenne szó, nem pedig a valóságról.
Egy dologgal egyet lehet érteni, hogy a munkapiaci feszesség nő, ha a kivándorlás miatt felszabadult munkahelyek jönnek létre.
Ott azonban skrupulusaim vannak, hogy a termelékenység miért nő, ha sok az elvándorló?
Egységnyi idő alatt emiatt fog többet termelni, mert a lelkivilágát kedvezően befolyásolja, hogy a dolgozó itthon maradt?Inkább magabiztosabb lesz a munkahelyén, mert nincs konkurrencia, ami miatt többletteljesítményt kéne nyújtania.
Na, meg hol van nálunk a termelő multikon kívül olyan sok lehetőség, ahol a termelékenységet egyáltalán mérni kell?
@sjz:
Jaj, ne vedd el a kedvem ezzel az instant pezsgővel, mert már olyan szépen elterveztem, hogy én akarok a kannás pezsgő cimkéjén villantani a fotogén pofikámmal.
Hátha ott még megnéznének...
@Mariann19:
Sehol... nincs komoly, szakembereket megfizetni képes termelő közeg rajtuk kívül.
De nem csak az a réteget. hisz ezért van pl. felénk, hogy képzett iparosok, szakik kimennek lapátoló segédmunkásnak is akár in Österreich, mert 1500 € a min.bér.
Közben meg egy festőt, egy kőművest, egy csőszerelőt nem találsz, vagy majd 2-3-4 hónapra.
Osztrák csókának javítottam egy hotelben a gépét, 7 magyar lakik nála (Linz, kiadta a házát nekik), 1500 € a fizetésük, rakodók boltokban és nem akarnak hazajönni.
Mert ott abból jobban megél. Ráadásul, mondta, a boltokban csodálkozik, mert ugyan azok az árak, mint náluk... igen...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Én még egyszerűbbnek látom a helyzetet. Egyszerűen nem kapnak munkát az emberek, vállalkozni nincs mire, mert semminek nincs piaca.
A puszta fennmaradás kínzó szüksége viszi ki az embereket, azért vállalnak el akármilyen munkát, válogatás nélkül.
A szakképzett ember is megy, ha másért nem, a sokkal több bérért, hiszen az itthon maradt családját is el kell tartania.
Kár ideológiákat gyártani.
@Mariann19:
Ez is benne van, meg az is, hogy a vállalkozók nagy része feketén fizet és a minimálbérre jelenti be a melósát. Szinte mindenhol... a multinál meg nem megy ez.
BRÉKING!

Beszarás...

"Szóba állt riporterünkkel a miniszterelnök."

"Index: Miniszterelnök úr, miért ilyen magas az államadósság?
Orbán Viktor: Nem magas. Ki kell vonni a nettóból a tartalékokat, és úgy már nem magas!

Na de mire gondolhatott a miniszterelnök?
Épp a héten mutattuk meg, hogy a nettó államadósság (tehát az állam összes adóssága, amiből kivonják a gazdaság többi szereplőinek adósságát az állam felé) még soha nem volt annyira magas a GDP arányában, mint most:
...

A bruttó adósság értéke most 25,4 ezer milliárd (ez forintban abszolút rekord, és a GDP százalékában is közel áll hozzá), a kicsinosított nettó pedig 22,5 ezer milliárd forint körül van (ez forintban és a GDP százalékában is abszolút rekord). Ez állt szemben a GDP 29,5 ezer milliárd forintjával. (Az elemzők egyébként jellemzően a bruttó mutatót szokták figyelembe venni, a nettót pedit azok a politikusok, akik a valósnál jobb mutatóval szeretnének kérkedni).
Talány az is, hogy mire gondolt Orbán, amikor a "tartalékokról" beszélt, amit ki kellene vonni az államadósságból, hogy jó számokat kapjunk. Nyilván nem a devizatartalékról beszélt, hiszen annak az a célja, hogy az ország devizaigényét biztosítsa, és semmi köze az államháztartáshoz.
Nem is a költségvetési tartaléka gondolt, hiszen azt annyira hatékonyan sikerült elkölteni, hogy mostanra összesen 10 milliárd forint maradt benne.
Az állam likvid – azaz könnyen mozgósítható – pénztartaléka, amit a jegybanknál tart, valóban elég magas volt eddig idén a sok állampapír-kibocsátás miatt. De júliusban már erősen visszaesett az állam kesznek hívott folyószámlája, 2115 milliárd forintra, és vélhetően idén folyamatosan csökkenni fog. Éppen azért, hogy újra sikerüljön kitrükközni egy kedvezőbb év végi adósságmutatót."
index.hu/gazdasag/2014/08/19/orban_elmondta_miert_nem_magas_a_rekord_allamadossag/

Érted!
Amiko kivonnyák azoxigényt a vízbű...

Őőőő... istenkém, ilyen állat pedig nincs!
GÉZAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Segiccs'má bammeg! Nem értjük ezt a balfaszt, magyarázd már el közgizdaságilag, mit akar kivonni ez a szerencsétlen, miből?
Nem akarunk tudatlanul itt megdögleni!!!
Naaaaaaaaaaaa...
Csak ecceri infomókus vagyok, nem értek én ehhez!

"Biztos. Biztos jó munkásember. ... Árpád biztos jó munkásember. ... A ... a nõvérje velem egykora születésû. Úgyhogy egyebet nem tudok mondani. Kérem kapcsolja ki" - ez olyan ismerős, pl. ahogy a fidesznyik képviselők menekülnek a kamera elől...

"hogy ... a vízbül veszi ki a ... a ... az oxigént. Teccik érteni? A vízbül fogja az o, harmincezer ... literbül veszi ki az oxigént"
Mintha Nulladik Piktor mondta volna...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Az államadósságon az év végi állapotot kell értenünk, és az bizony nem fogja elérni a 80%-ot.
Tavaly novemberben csúcsot döntött az államadósság, érdekes, év végén ideális állapot jött létre. Nem kétséges, hogy statisztikai trükkök képesek ilyen csodákra.
Érdekes, hogy ez az eszményi állapot mára megváltozott, és jelenleg újra 85.1% az államadósság, mely év végén visszazuhan az eszményi állapotba.
Nem vitás, hogy a II. félévben lesznek törlesztések, de a gazdaságot finanszírozni kell, és nincs miből. Újabb hitelek felvételére kerül sor.
Nem egy adott időpont dönti el az ország adósságszintjét, hanem a tendencia.
Márpedig ez az ország képtelen kimászni ebből a csapdából ilyen gazdaságpolitika mellett.
Megint jön a trükközés, hiszen az Alkotmányba foglalt adósságrátát be kell tartani, és ez természetes úton nem jön létre.
@Mariann19:
Ezt még én is tudom. :))
Gézukát várom körömrágva...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Gyanús vagy te nekem ezzel a Géza iránti boldog várakozásoddal.
Légy erős! Én is várom!
Visszatér a blogra a hagyományos, vidám hangulat.
Gézu annyira vicces pofa.
Nincs róla video a jou tube-on?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Mit nem lehet ezen érteni? Nem jártál számtanórára?

mínusz x mínusz az = plusszal

A miniszterelnök úr is így szorozza össze a sok tartozást, és a végén azt vesszük csak észre, hogy dugig van a kincstár.
Mit gondolsz, véletlenül koptatta négy hónapig Zoxfordban az iskolapadot??
@huzzadneki shakespeare:
Hát remélem. hogy nem direkt koptatta, mert ha egyszer észreveszik a kopást, azt is nekünk kell majd kifizetni.
@Mariann19:
SSteffyke is itt hagyott... :( szomorú az az érzékeny kis lelkem... pedig Ő azután... olyan tündibündi kis jogászparaszt volt, kicsiszívemcsücske, hogy simogattam volna meg egy szívlapáttal!
(Valamelyiket a háromból, mert legalább 3 sulok - vagy 6 ökör - személyesítette meg)

@huzzadneki shakespeare:
Pubpadot max... kekeckecc velem cseszed?
Kihúzod a gyufát, még melózok, fel vagyok pörögve, mint Havasi Berci a gyárlátogatáson!
Unortodoxul installálok, meg konfigolok, de azután visszatérek ahhoz a mocsok ortodox megoldásokhoz mindig. Nem vagyok az Istennek sem NER kompatibilis. :((
@nál:
Már kifizettük helyette többszörösen... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Hazaérek és megnézem a youtube-ot. Mobilon vagyok, és már csak 50 megával tudok kufárkoni.:(
@huzzadneki shakespeare:
Nem olyan fontos, csak én dübörgök ilyen öreg zenékkel.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Parlagfüves joghurt. Komolyan immunerősítő, bifidus izéikuszos... :) "

Igen, de azt elismerem, hogy a @GluGluGlu: féle pálinka még ennél is jobb ötlet.
Nem lehet rosszabb mint a cirok. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Azok a légimentők lesznek."

:)
@Mariann19:
Jó, de az instant pezsgő címkéjén is lehetnél Te.

A pöttyös kannáson meg egyszer nagyban és minden kis pöttyben is. :)
Kannás Bástya borlerakat lesz Felcsúton a stadionban?,még mindig jobb 150 forintért 2 liter,mint a vörösiszapos Dunából a víz,ha marad az időjárásunk ilyen.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Megnézem én!

A szomszéd (doktor úr) Wi-Fi-je három éve nincs lejelszavazva.
Kicsit ugyan lassú, de röstellek neki szólni. :-)))))))))))
@program készítő:
Ugyan, lehuggyoznák csak a gyepet, oszt az alól meg nem folyik el a lé, mert elbacta valami majom a vízelvezetést...
Viszont hülyepolitikusi emlékműnek meg kicsit drága.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Érted!
Amiko kivonnyák azoxigényt a vízbű..."

Namostan, ki kell vonni az államadósságból az államadósságot és nem marad semmi.
Tehát nincs is államadósságunk.

Ráadásul megvan a tudományos magyarázat is rá csak néhány karaktert kell kicserélni, és már jöhet az előre megmondtuk.

"Ha egy dogmatikus evolucionista elméletet vallanánk, akkor az természettudományos képtelenség lenne, mert azt állítaná, hogy valami olyat ad, amije nincsen."

Ebből, ezt:

Ha egy dogmatikus közgazdasági elméletet vallanánk, akkor az természettudományos képtelenség lenne, mert azt állítaná, hogy valami olyanja van, amije nincsen.
@sjz:
Naaaaaa... ne zavard bele a Tömjénes kartársat, mert a végén még majommű válik... ja, már nem...
á ű tökmindegy... na, most kell hazamennem, sörözni... vagy akarom mondani PEZSGŐ!!! Eszamfa..om ... belekevertek!
Libsibolsi csürhe!!
@huzzadneki shakespeare:

:)

Vajon neki milyen lassú lehet :)
@sjz:
Veszélyesek ezek a pettyek, ha rám kerülnek.
Nem fogják összetéveszteni a Matolcsy féle
pöttyössel?
Ez megint egy qrva nagy 5let Orbánéktól, már a sokadik. Viszek ősszel még egy embert.
@Mariann19: Mindez igaz , de persze tudjuk, hogy csak trükk az egész, az év vége felé lesz egy nagyobb visszafizetés, es a dec. 31-i forduló napon benn lesz a határ alatt, aztán következő évben megint elszáll. A probléma az, hogy egyre nagyobbak lesznek a kilengések, egyre nagyobb erőfeszítés árán lehet majd hozni a mérés időpontjában a szükséges értéket. Es aztán egyszer csak rianásszerűen összedől az egész kártyavár.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mi van haver? gusztushúszra kaptál valami plecsnit, meg egy kis pénzt, és egésznap iszol?:)))
Amikor a mosógéprombolót látjátok, mondjátok meg neki a következőket:
FAXE
LIDL
549,-Ft
Ja, meghogy literes ez... :)
Csókultatom...
@shinichi: Van ennél nagyobb probléma is. A bolsik 2018ban is akkorát buknak mint a Rottenbiller.
@taga20:
Imádtad volna te is, öltük volna egymást egy pillatásáért... ahhh, nyomi vagy...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Ki kell vonni a nettóból a tartalékokat, és úgy már nem magas!"

Basszus! Én kerestem a tartalékot, hogy kivonjam a nettóból, de valahogy nem sikerült megtalálni.:(
Zseniális új H.Berci videó a neten... :)
@shinichi:
Még egy dolgot érdemes figyelembe venni, a jövőbeni GDP alakulást, mint osztószámot az adósságráta számításánál.
Az idén kedvezően alakult a GDP, mert hihetetlen összegeket hívtunk le az eu-tól.
Jövőre az ideinek a felét, az azt követő évben a harmadát áll módunkban igénybe venni.
Várhatóan a GDP növekedés a felére csökken, a matek alapján az adósságráta nő.
Nem szólva az embargo következményeiről. Mi lesz, ha az oroszok csökkentik a gépjármű importjukat pl.
Sok a kockázat, amelyeket már trükkökkel sem lehet szépítgetni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mi van, profilt váltottál? az a melód, hogy egész nap itt ökörködj? van felvétel nálatok?:))) me megyek, ráadásul piálni is lehet:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lehet,hogy
azztatt hitte,hogy valami foci lesz .:DDD
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ideje lenne szólni a hülye amerikaiaknak, hogy a palagáz és-olaj projectjük befuccsolt. Ilyen olcsón elkótyavetyélni a nem létező szénhidrogéneket....putyin most jól kibaszott velük.:)
Na megyek veszek egy kis vasmadárral hozott argentin cseresznyét. Örülök, hogy ruszkiknak is jut belőle, most elég olcsó, csupán 6dolcsi/pound.:)
@taga20:
Kuss... örömködsz itt... meló volt, számítógépes.
@glinolid:
Nem elaprózni.
Faca kis szilvát vettem 99 forintért. Magyar, kék, hamvas...
@Mariann19: Így van. De az emberek többsége nem veszi figyelembe, hogy ebben a mutatóban - mármint GDP arányos adósság - a hányados is folyamatosan változik. Ezért van az, hogy milliók hiszik még mindig, hogy a 25 milliárd az kevesebb mint a 20 milliárd. Ilyen tudású országnak sajnos ilyen tudású vezetők dukálnak.
@glinolid:

U.S. production of crude oil (including lease condensate) in the AEO2014 Reference case increases from 6.5 MMbbl/d in 2012 to 9.6 MMbbl/d in 2019, 22% higher than in AEO2013 (Figure 11). Despite a decline after 2019, U.S. crude oil production remains at or above about 7.5 MMbbl/d through 2040. Higher production volumes result mainly from increased onshore oil production, predominantly from tight (very-low-permeability) formations. Offshore crude oil provides a steady supply of domestic crude oil production, ranging between 1.6 and 2.0 MMbbl/d from 2015 through 2040, as the pace of development activity quickens and new, large development projects, predominantly in the deepwater and ultra-deepwater portions of the Gulf of Mexico, are brought into production.

The faster growth of tight oil production through 2020 in the AEO2014 Reference case results in higher domestic crude oil production than in AEO2013 throughout the projection. The pace of oil-directed drilling in the near term is much stronger than in AEO2013, as producers locate and target the sweet spots of plays currently under development and find additional tight formations that can be developed with the latest technologies. In the AEO2014 Reference case, tight oil production increases from 2.3 MMbbl/d in 2012 (35% of total U.S. crude oil production) to 4.8 MMbbl/d in 2021 (51% of the total). As in AEO2013, tight oil production declines in AEO2014 after 2021, as more development

www.eia.gov/forecasts/aeo/er/early_production.cfm

uccunekifuccselvéle brühüyyy
@rodeo36: na végre öreg! aszt hittem, hogy évikével vagytok honolulun:)))
@taga20:

Véltem itt is ismerős dallamokat felfedezni.:-)

Ez pedig minden elektronikus zenék ősanyja!!!

youtu.be/OSRCemf2JHc
@taga20:
hó nono Lulu az nem jó hely én Madagascar-t és a Reunión szigetekete Mauricius-t favorizélem

brühüyyy

de jól vagyok bár az arzenál trehány istanbulban a baszkok meg ...igyekeznek nápolyban már van nekik nápolyi-juk
@Mariann19:

rodeo36 2014.08.19. 21:54:52
@glinolid:

U.S. production of crude oil (including lease condensate) in the AEO2014 Reference case increases from 6.5 MMbbl/d in 2012 to 9.6 MMbbl/d in 2019, 22% higher than in AEO2013 (Figure 11). Despite a decline after 2019, U.S. crude oil production remains at or above about 7.5 MMbbl/d through 2040. Higher production volumes result mainly from increased onshore oil production, predominantly from tight (very-low-permeability) formations. Offshore crude oil provides a steady supply of domestic crude oil production, ranging between 1.6 and 2.0 MMbbl/d from 2015 through 2040, as the pace of development activity quickens and new, large development projects, predominantly in the deepwater and ultra-deepwater portions of the Gulf of Mexico, are brought into production.

The faster growth of tight oil production through 2020 in the AEO2014 Reference case results in higher domestic crude oil production than in AEO2013 throughout the projection. The pace of oil-directed drilling in the near term is much stronger than in AEO2013, as producers locate and target the sweet spots of plays currently under development and find additional tight formations that can be developed with the latest technologies. In the AEO2014 Reference case, tight oil production increases from 2.3 MMbbl/d in 2012 (35% of total U.S. crude oil production) to 4.8 MMbbl/d in 2021 (51% of the total). As in AEO2013, tight oil production declines in AEO2014 after 2021, as more development

www.eia.gov/forecasts/aeo/er/early_production.cfm

uccunekifuccselvéle brühüyyy

brühüyyy

kicsit csökken>>>>>>>>>> restrukturál és terv 2019-2040 semmi sincs kész hozzá

tél lesz 3 hónapon belül...hugy is vannak azok az árak?
- Csókolom Vilma néni, fűtésszámlát hoztam
- A füvet hagyd itt fiam, a számlát meg dobd ki a picsába
@rodeo36: látom jó vagy, me a felét se értem amit hablagyolsz:)
egyébként, az új kecóba vagyunk, összeszedtük kutyút és macseszt, má csak a gyerek hiányzik:)
ha egyszer még az életbe ideesz a fene, megkapod a vendégszobát:))
most épen eszt hallgatom.
www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g&list=PL1DD600D3254C17BE
@zobod: nagyon állat! felnyerítettem:))
@huzzadneki shakespeare: jaj, ez olyan, mint willendorfivénusz! majdnem zenének néz ki:)))
@rodeo36: Ugyan onnan.
Ha már idézünk, akkor ne csak részleteket.:)

"Cumulative production of dry natural gas from 2012 to 2040 in the AEO2014 Reference case is about 11% higher than in AEO2013, primarily reflecting continued growth in shale gas production resulting from the dual application of horizontal drilling and hydraulic fracturing. Another contributing factor is ongoing drilling in shale and other plays with high concentrations of NGL and crude oil, which in energy-equivalent terms have a higher value than dry natural gas. Cumulative production levels for tight gas and onshore associated-dissolved gas from oil formations exceed those in AEO2013 through 2040 by 9% and 36%, respectively, making material contributions to the overall increase in production. Natural gas prices above $6/MMBtu toward the end of the projection period encourage drilling in less-productive but still-profitable areas in tight oil, shale oil, and natural gas formations. Lower 48 offshore natural gas production fluctuates between 1.7 Tcf and 2.9 Tcf per year, similar to the pattern in AEO2013. The multiyear decline in offshore natural gas production was reversed in 2012, with 15 new deepwater projects coming on line during the year.

In the AEO2014 Reference case, the United States becomes a net exporter of LNG in 2016, and it becomes an overall net exporter of natural gas in 2018, two years earlier than in AEO2013. U.S. exports of LNG from new liquefaction capacity are expected to surpass 2 Tcf by 2020 and increase to 3.5 Tcf in 2029. Net pipeline imports from Canada fall steadily until 2033, and then increase through 2040. Net pipeline exports to Mexico grow by more than 400% in the Reference case, with additional pipeline infrastructure added to enable the Mexican market to receive more pipeline natural gas from the United States.

U.S. cumulative net LNG exports from 2012 to 2040 are up by 160% in AEO2014 compared with AEO2013, supported by increased use of LNG in markets outside North America, strong domestic production, and low U.S. natural gas prices relative to other global markets."

Csók, puszi, pá.
@taga20:
ott van fincsi gyümölcs? imádom az ottani őszibarackot, a hatalmasra növő cseresznyét és aszőlőt valamint a diót és sárgabarackot meg az almát és ami még van...hús nem is kell bár az jó bor alá párnának

minden egyéb rendben? kutyut simi nevemben

brühüyyy
@rodeo36: kutyu simi meg volt, a nevedben. képzeld el, akiktől béreltem a furgont a költözéshez, sóskúton élnek. habsburg györgy és családja társaságában:))
@glinolid:

ja ha nem beszélsz angolul:
Cumulative production levels for tight gas and onshore associated-dissolved gas from oil formations exceed those in AEO2013 through 2040 by 9% and 36%, respectively, making material contributions to the overall increase in production. Natural gas prices above $6/MMBtu toward the end of the projection period encourage drilling in less-productive but still-profitable areas in tight oil, shale oil, and natural gas formations. Lower 48 offshore natural gas production fluctuates between 1.7 Tcf and 2.9 Tcf per year, similar to the pattern in AEO2013. The multiyear decline in offshore natural gas production was reversed in 2012, with 15 new deepwater projects coming on line during the year.

hozzá kell tenni sem indító sem fogadó kikötők nem léteznek még terv állapotban sem a folyékony gáz exporthoz, másrészt az importot akarják kiváltani azaz semmi változás...

nemzeti restrukturáció ami 2,40-re befejeződhet hacsak nem jön valami közbe

mongyuk egy hideg 2014/15-ös tél 4 hónap múlva

tehát te távlati terveket (álmok) akarsz behelyettesíteni egy már létező és műkoödő rendszerbe

a cseresznye egyébként 1,98/ kiló és nem 6,00 / libra

hazucc béla

brühüyyy
@rodeo36: Szép napot! Ez volt már? Mintha valami ilyesmiről mesélt volna korábban, nincs itt kolléga is. :)

hvg.hu/gazdasag/20140819_Putyinek_ezzel_a_fegyverrel_mindenkinek_b
Reggel volt valami a páneurópai piknikről a rádióban. Na, mondom, a keletnémetek valami olyan elől menekültek amit nálunk épp most épít az orbán és a haveri köre. Erre mit olvasok, odament a vajda jópofizni. Hát nem odaette a fene?
@glinolid:

NAGYON SZÉP ÁLMOK MÁR 15 ÉVE CSÁMCSOGNAK RAJTA DE A SZÉNBÁNYÁK TULAJDONOSAI ÉS AZ OLAJIMPORTŐRÖK LOBBY-JA ERŐSEBB

többi politika és semmi köze gazdasághoz

ha nem tudnád

majd térjünk erre vissza 2040-ben...mint sikeres múltra brühühühühyyyyy

Net imports of energy decline both in absolute terms and as a share of total U.S. energy consumption in the AEO2014 Reference case (Figure 10). The decline in energy imports reflects increased domestic production of petroleum and natural gas, along with demand reductions resulting from rising energy prices and gradual improvement in vehicle efficiency. At the same time, natural gas exports increase (as domestic supplies increase and it becomes attractive to liquefy the natural gas for export), along with exports of motor gasoline (as demand declines and refiners are left with more than they can sell domestically) and exports of crude oil (as lighter domestic crude oil is swapped for the heavier crudes more commonly run in modern refineries). The net import share of total U.S. energy consumption is 4% in 2040, compared with 16% in 2012 and about 30% in 2005.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem akarok vitatkozni...itt mindenki mindent jobban tud, a hülye Bloomberg, meg az amerikai távlati tervezési hivatal meg marha és olyan álmokkal foglalkoznak amit már több mint 15 éve csócsálnak sikertelenül a vízalatti fúrásokat a betiltás fenyegeti mert a Carib tengert és az Atlanti Óceánt már olyan mértékben szétbaszták, hogy nekik sem éri meg

de a bölcsek különösen glinolid elvtárs onnan Utah-ból kibaszottúl ért hozzá tisztán láccik

mint a csárdáskirálynő álom álom édes álom álom szép

brühüyyy

hacsak ferguson nem ad valami más gondot a bányák helyett mongyuk túl kellene élni?
@taga20:
akkó' úgy tűnik minden rendben amihez gratulálok

brühüyyy
@rodeo36: putyin bassza meg a kurvaanyját, ha nem lenne ennyi cucc a földben náluk, ako maradhatna egy retek kágébés!
@rodeo36: filendánk:) de tényleg, ha még az egyszer erre akarsz, szállásra nem kö költened!
Olyanok ezek mint a drogterjesztők, csak közpénzen.
Először jön az ideológiai beetetés aztán felb...szák a szesz árát. És akkor majd az lesz a szöveg, hogy ebből akarják megmenteni a magyar egészségügyet. És majd átadnak 2 májtranszplantációs klinikát.
A magyar kormány ajánlásával:
www.youtube.com/watch?v=D4do2fFv5p8
@béla a görög: sőt, brüsszel a hibás a görbe uborkával:)
ezek még a totál bukást is eladják nekünk:(
@taga20: Hát az biztos, hogy USÁcskában annak örülnének igazán ha ő is csak egy alkesz Jelcin lenne, de ezt most beszopták, mert nagyon nem az.:)
Na jó éjt neked is.
Már látszik a pezsgő hatása.
@rodeo36: Ja, az álmok álmok maradnak a hanyatló termelés predikció pedig készpénz. Ó, anyám borogass!
@taga20:
nagyon útálod? miért? mit csinált neked amiért ennyire kell útálni?
vette a magyar termékeket (ha volt termék) ki is fizette!!! adott el gázt világpiaci áron, hogy akinek gáz kell ne nélkülözze

ezen kívűl -tudtommal- nem igen ártott...hogy otthon mit csinál az magánügyük, majd elintézik nem kell nekik mások belekukorékolása te sem tűrnéd hogy megmongyam milyen masnit tegyél a macskára és vigyed a legelni vagy ne...

a világ tele van mindenféle szarral miért pont a putyin az aki legjobban irritál téged személyesen

vicc nélkül...csak brühüyyy
@glinolid:

predikció (az olyan mint a Hegedűs Lóránt húsvéti ájvékolása? dejólenne istenem ha ???)

ez a hahahahaha tipikus esettye

és akkor ez most neked miért lenne jó 2040 után?

mert a terv 2019-cel kezdődne??? az addig eletlő időben a piac és a meglévő működő források látják el, ha csökken akkor csökken majd emelnek árat ahhoz, hogy a monopliumok árbevétele ne csökkenjen

mondd hogy én mondtam a gázolaj ára és a gáz ára nem fog éves átlagban változni a következő 5 évben, kivéve ha csökken a felhasználás (meggyilkolják az elektromos autót 12-edszer) akkor árat emenek

te nagy gazdaságis vagy mi ez?

csak nem tévecc?

brühüyyyy
@rodeo36: Lehet az a baj vele, hogy a sajátjai êrdekeit nêzi és anyám borogass még harcol is értük ha kell, ugyanúgy mint egy másik vezető nagyhatalom, de nyilván nekik szabad mindenkin átgázolni ha érdekük úgy kívánja.
@gazoló:
a Mester

kösz

brühüyyy
@rodeo36: :)))

www.youtube.com/watch?v=BKezUd_xw20#t=106

...ez meg egy népszerű vonulat,de jók a csajok:))
@rodeo36:
A legjobb,utólérhetetlen,királyi:))

Áldja az ég:))
@glinolid:
az óvodában erre szoktuk elénekelni körtáncban a vakvarjúcska című örökbecsűt kánonban

te is csak azt tudsz: károgni mint a bolond varnyú

mielőtt kiesik a csőriből a sajt

brühüyyy

nagykapacitású lehecc...és mindent tucc? vagy valami kimarad?
@gazoló:
valamelyik idióta aszonta, hogy (hsz) hogy a Balsam jobb...erre valaki megjegyezte neki, ha nincs a Mester akkor Balsam sem létezhetne mert ügyesen másolja...erre nem volt válasz

brühüyyyy
@shinichi : igen sokszereplős játék. A választóké is
@gazoló:
vidám és mennyi trükköt tudhat még ezeken felül

brühüyyy
@glinolid:

ez mintha illene rád? nekem úgy tűnik:

..."mi az agy jelenlegi fejlettségi szintjét illeti, arra a tudomány alapján azt mondhatjuk, hogy 200.000 éve ilyen. Hiszen, ha jól tudom, kb. akkorra datálódnak az első Homo Sapiens leletek Afrikában. (Ha nem, hát nem! Üsse kő-balta!) Na, most,

ezek olyan intelligensek voltak, mint most te."...

brühüyyy
@glinolid: ahogy mondtam, az anol számomra marginális nyelv. de!
a lényeg a következő, ugyi a zObama-nak meg a FED-nek, durvára kellett valami fedezet, a sok-sok zöldhasúra. Palagáz nevű faszságot, meg kajáljátok mint a cukrot. Ha az USA-ban kitermelik, akkor azt el kell juttatni sok-sok ezer kilóméterre is gazdaságosan. Megmutattad, hogy a fuvarozáshoz, szállítmányozáshoz is hüje vagy, ahogy a ritka földfémekhez is.
Nagyon sajnálom, de az a helyzet, hogy nevetséges kezdesz lenni...
Nem ismétlem el, hogy a NASA nem tud eljutni a saját? műholdjaihoz az oroszok nélkül. Szerintem, nem kellene olyasmibe ártanod magad, amiről lövésed sincs...
@taga20: no de kollega úr! nem putyin tehet arról, hogy odaszorult az a sok izé a fődbe és kikevonni belőle az oxigentot.
de azt inkább ajánlom mefontolásra, hogy miért kell baszogtatni, ha ezer szállal függ tőle(a főggyiben levő sok izétó) a zegész eju?
Amíg aszongya az a suvickos képű ott az usában, hogy fasza gyerek, addig O.K.?
@nincs_itt: Mert nem akarunk olyan típusú társadalomban élni. Nem akarjuk a jogállamiságnak, a szabadságjogoknak, a vallás-, a szólás-, a vállalkozás-, és véleményszabadságnak azt a fajta értelmezését. Nem akarjuk azt, ami Orbánnak vonzó. Nem akarjuk azt, ami Vonának, Thürmernek példa.
És aki nagyon dörgölődzik ehhez, az hasonul egy idő után.
Nem akarjuk úgy látni a világ dolgait, mint az azeriek, türkmének, fehéroroszok.
Úgy akarjuk látni mint a dánok, svédek, finnek, hollandok, belgák, svájciak, németek, kanadaiak. -tisztelet a kivételnek, hülyék mindenhol élnek.

Pont neked olyan meglepő, hogy mi is a második csapathoz akarunk tartozni?
Uraim, mi csak egy légyoiszok vagyunk. Lehet itt ötletelni.... De orbanisztánbsn a.demolrácia csak szopni fog!! Na jóccakát!!
Ez jó végszó volt. Szép álmokat mindenkinek.
@shinichi:
ez ugyanaz, mint mikor a te saját macskád megeszi a tejfölt naponta és a szomszéd macskáját lövöd le

kurva logikus

mivel a kisújjatokat sem mozdíttyátok az orbánbanda eltávolítására és megbüntetésére ezért egy más valakit leköpködtök akihez a világon lófasz közötök nincs

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Tévedsz. Aki minimálbérre jelenti be az embereit, az sűrű ellenőrzésre számíthat. Az állam a legnagyobb minimálbéres foglalkoztató. Magát nem ellenőrzi.

Szóval már régen többre van bejelentve a vállalkozónál (nagyvárosokban mindenképpen, azt ismerem), az alkalmazott és még ezen felül kap zsebbe pénzt, ha hoz annyi hasznot. Neked húsz évvel ezelőtti infóid vannak.
@shinichi: köszönöm, pont így gondolom én is. és aki eszt nem érti, az vagy bolond, vagy teccik neki, hogy bolondnak nézzük:)) más magyarázat nincsen!
@Mariann19: "Veszélyesek ezek a pettyek"

Nem, amíg a kannán vannak. :)
Matolcsynak meg sajnos az agyában vannak pettyek.
Már akkor ott voltak, amikor a tervhivatalban vágta tropára a szocializmust.
Node meg is kapta érte a méltó jutalmat.
Lehetőséget arra, hogy kicsinálja a kapitalizmust is, itt, a magyar ugaron.
Persze az illiberális, munkaalapú társadalmat még felvirágoztathatja.
Azt szeretném látni, amikor a saját kétkezi munkájával virágoztatja fel közmunkásként, havi bruttó 47 ezer forintért.
Még ajándékot is vinnék a kis nyomoroncnak, mondjuk pörcöt.
www.lizasnack.hu/files/17.pdf
@sjz: kimaradt, ez kb akkora végtermék, mint matolcs.
@látjátok feleim szümtükkel: "Basszus! Én kerestem a tartalékot"

Én meg unortodox módon mindig a tartalékot költöm el először. :)
@taga20: "mi van, profilt váltottál? az a melód, hogy egész nap itt ökörködj? van felvétel nálatok?:))) me megyek, ráadásul piálni is lehet:)) "

Ez a meló engem is nagyon érdekel. :)
Majd felturbózom az önéletrajzomat, ez irányú tapasztalatom meg van.

Az új kecóhoz meg gratulálok!
Egészségetekre váljon!
@zobod: "- Csókolom Vilma néni, fűtésszámlát hoztam
- A füvet hagyd itt fiam, a számlát meg dobd ki a picsába "

Az illusztrált verzió is kiváló.
@braue:
Elég frissek... amúgy igazad van, mert min.bér+5000-re vannak bejelentve. Magam is vállalkozok, könyvelő elmondta, mi merre. Azon kevesek közt lehetek, aki nem minimálbérezik. Viszont elég sok ügyfélnél, pláne vendéglátásban, elmondja a tulaj simán, mit, hol fog meg. Elég bizalmi státuszban dolgozunk, könyvelőirodának, hasonlóknak is. Képtelenség lenne kifizetni a munkaerőt ott teljes béren, hisz innen pillanatok alatt lelép külföldre, többszörös pénzért.
A kisvállalkozói iparosréteg viszont lelépett már, a kereskedők tele vannak minimálbér +5000-el. Ebben igazad van...
A
@sjz:
Piálni meló közben? Az csak valami esztegálós figuránál megy...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Piálni meló közben? Az csak valami esztegálós figuránál megy... "

Hehe, ne felejcsük el kolléga, a számítógép mán mindenütt ott van, lassan a piában is.
Viszont lenyelni már most sem probléma. :)

www.mellekhatas.hu/aktualis/a-legkisebb-lenyelheto-szamitogep
@sjz: köszönöm. de most még a meló van vele:) de nem sírok, me nem vagyok én "magyar", hogy állandóan rinyájjak:))
a tutajosnak meg jó kis melója van, én is irigylem:))
@rodeo36:

"_mivel a kisújjatokat sem mozdíttyátok az orbánbanda eltávolítására és megbüntetésére ezért egy más valakit leköpködtök akihez a világon lófasz közötök nincs _"

és te mit mozdítasz? ...és mintha éppen te köpködtél volna most is. bunkó.

Jó reggelt.
@taga20: "me nem vagyok én "magyar", hogy állandóan rinyájjak:))"

:)
Ezek szerint én sem. :)
Ja, az új kéglikkel mindig van meló, de legalább utána is folyamatosan, később meg azért mert már régi.
@jaegtoer: kettőtök közt, még tart a cicaharc?
aszt hittem, hogy má leittátok régen:)))
@taga20: "kettőtök közt, még tart a cicaharc?
aszt hittem, hogy má leittátok régen:)))"

Erről jut eszembe, hogy én már annyi embert meghívtam itt a blogon egy sörre (és ezt természetesen tartom), hogy talán a legjobb lenne, a HUP sörözések
(hup.hu/cikkek/20120723/hup_sorozes_a_sysadminday-en
hup.hu/cikkek/20131128/hup_sorozes_londonban
hup.hu/cikkek/20140609/bsd_sorozes_2014_junius
stb)
mintájára szervezni egy Varanus sörözést is, az érdeklődő klubtagok számára.
Talán még hagyományt is teremthetnénk.
A későbbiekben évente egyszer megrendezendő jelmezes találkozóra legalább a gyíkembereknek nem kellene beöltözni.

A viccet félretéve, szerintem jó ötlet (nem csoda, hiszen én találtam ki :) ).

Szóval és tettel, hagyjuk kibontakozni a spontán szerveződést, ha másnak is lenne kedve egy ilyen találkozóhoz, aki nem iszik alkoholt, az hozhat magával még egy embert, meg egy pohár tejet.
@taga20:
Óóó... kuty belakta már? Faluhelyen régen a kutyát költöztették be először és ahová a vackát megcsinálta, ott lett az ágy, az jó hely, mert a macsek meg a negtív helyeket kedveli... szóval ha rendesen viselkedsz, a kutyaólban még lesz helyed.. :)
@sjz: Ja, Fabius is, mint tiszteletbeli meghívott vendégem egy sörre.
@rodeo36:

glinolidnak írtad:

"__
@glinolid:

ez mintha illene rád? nekem úgy tűnik:

..."mi az agy jelenlegi fejlettségi szintjét illeti, arra a tudomány alapján azt mondhatjuk, hogy 200.000 éve ilyen. Hiszen, ha jól tudom, kb. akkorra datálódnak az első Homo Sapiens leletek Afrikában. (Ha nem, hát nem! Üsse kő-balta!) Na, most,

ezek olyan intelligensek voltak, mint most te."...

brühüyyy ___"

Ez mire érv. Mert egyelőre a brühüyyy-zésed annyit tanúsít, hogy a tied mintha nem a kétszázezer év előttiekkel, hanem inkább az egymillió évvel ezelőttiekkel mutatna kompatibilitást.

Már írtam, a vitapartnered pocskondiázásával te nem fogsz intelligensebbnek tűnni, hanem csak bunkónak. Vagy tahónak, ha úgy tetszik, de ha nem tetszik akkor is.

Szép napot.
@sjz:
Perverz állat! Tej... :(
A dolog régi téma, de a T.blogos tettestársak csak ígérgetni tudnak, szóval óvatos légy, a negyedét se hidd el és a végen az egészet oszd el százzal... mert EZEK ilyenek!
@sjz:
Fab meg a sör? Az három dolog... taga bevállalja helyette, ha már sört hozni nem tud... :(
@taga20:

Megígértem neki, hogy mindig beszólok, ha bunkó:)
csak a régi barátság okán:D
@shinichi: Ez hülyeség, vannak olyan dánok, svédek, finnek és svájciak is, akik hülyén látják a világot és lehetnek olyan azeriek vagy türkmének is akik meg nagyon is jól látják azt.

Inkább arról mesélj, mitől van az, hogy ahova az utóbbi évtizedekben az USA betette a lábát megdemokratizállak szándékkal, ott nem kis usák, meg kis németországok, netán angliák jöttek létre, hanem javarészt káosz, erőszak, és ártatlanok ezreinek halála lett az "eredmény"? (Irak, Afganisztán, Ukrajna, stb.)

Ez az igazi szégyen és nem az, hogy az általad lenézett országokban szerinted ki, hogy látja a világot.
@taga20: Jó reggelt mindenkinek:)
Kívánok sok vidám napot és jó egészséget új házikódba.Számold meg első éjszaka a hálószoba sarkait és kívánj valamit/ az országnak is./ Nem teljesül de ne hagyd ki mert hátha :)

www.youtube.com/watch?v=JmcA9LIIXWw
És most valami egészen más. :)

"Orbán Viktor, Magyarország legsikeresebb előadóművésze turnézik."

"A magyar nép csak a szabadság rendszerében érzi jól magát, mondta Orbán Viktor Sopronpusztán, és pontosan tudta, a közönség számára nagyjából mindegy, hogy egy hónapja ennek ellenkezőjét mondta. Ez már színtiszta színház, de tökéletesen működik."

Sok van mi csodálatos, de *bmeg* azért ennél nem sok minden lehet csodálatosabb.

444.hu/2014/08/19/orban-viktor-magyarorszag-legsikeresebb-eloadomuvesze/

És itt és most sikerült megértenem Hofit, "mire menne a magyar ember bazmeg nélkül",
egyszerűen nem találok szavakat, nincs más szó, ami pontosabban leírhatná ezt az élményt, érzést.

Köszönjük Viktor!
@sjz: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Jaja! a tej az egy veszélyes termék.

"__ Ja, Fabius is, mint tiszteletbeli meghívott vendégem egy sörre. __"

Hogy hogy? Nem Fabius fizeti az egészet? Ő a kocsmáros, nem? Az ő "bulija":D
@jaegtoer: "Már írtam, a vitapartnered pocskondiázásával te nem fogsz intelligensebbnek tűnni, hanem csak bunkónak. Vagy tahónak, ha úgy tetszik, de ha nem tetszik akkor is."

Ezt ugye magadra és szőr kollégára is érted amikor engem személyeskedve pocskondiázol? :)

(csak, hogy rögzítsük ezeket a tényeket is)
@jaegtoer:
Kora reggel brühühü meg hasonlók?
Hamar hazamegyünk, ha ilyen szép napunk lesz... :(
Ki mit tesz ma?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "A dolog régi téma, de a T.blogos tettestársak csak ígérgetni tudnak, szóval óvatos légy, a negyedét se hidd el és a végen az egészet oszd el százzal... mert EZEK ilyenek!"

:)
Ok, de Te veszélyben vagy, neked még a helyedbe is viszem ilyen távolságra, ha nem vagy hajlandó kiszállni a hajóból és az meg nem kétéltű, egyébként meg a császárvárosba be van vezetve a Duna.
A tej meg elbódítja a gyíkembereket, csak kicsit legyen savanykás :)
@jaegtoer:
A vizet is ő hozza, neked csak a vodkát kell... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Fab meg a sör? Az három dolog... taga bevállalja helyette, ha már sört hozni nem tud... :( "

Ok, erről nem tudtam, az általam osztott kuponok átruházhatóak, kedvcsinálónak meg nézd meg ezt a két linket. :) A sörlapot!

www.kaenguruh-pub.at/

members.aon.at/bierbeisl/
@jaegtoer: "Hogy hogy? Nem Fabius fizeti az egészet? Ő a kocsmáros, nem? Az ő "bulija":D "

Kiváló felvetés. :)
De már nem csinálok a számból segget, arra ott vannak a politikusok. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Ki mit tesz ma? "

Ma pihenek, mert a tegnapi pihenés nagyon igénybe vette a szervezetemet.
@taga20: Hello Öreg! Gratula a házhoz, sok szép napot benne. Ezt meg neked meg Knosszinak küldöm. Remélem te is szereted a repülést. :)

vimeo.com/102525628
@sjz:
Aludttej lesz a megoldás... Rendes gyíkember csak kosher tejet, gondolom én. :O
Pénteken megyek evezni, fröccsözni, halat enni - a sorrend kb.hasonló, csak a fröccs ismétlődő. Volt kolléga itthon van Londoniumból, aki eljön, meg van hívva, aki lusta dicnó, az meg így járt. Kifogások nem érdekelnek!
@sjz:
Te itt a szomszédba .at akarsz sörözni? Az jobban hangzik...
Nézegettem a linkelt oldalon a képeket, egyiken sincs robbanó mellény.
Ezeket előzőleg átvizsgálják?
Ezt most komolyan kérdezem, hátha tudja valaki, mert nem járok ilyen rendezvényekre és még nem gondoltam rá, hogy meg kellene szemlélnem ilyen közelről ezt az izét. Sosem lehet tudni, hátha rám ragaszt valamit.
@sjz:
A lustaság fél egészség?
Nekem van 2 számítógépem, amiket holnapra valahogy meg kéne élesztenem... pedig a "kivágom az ablakon" reakció inkább játszik velük.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Te itt a szomszédba .at akarsz sörözni? Az jobban hangzik... "

Ja, már említettem korábban.
@sjz:
Nekem nyolcvan... ha erre gyüssz, akkor meg te gyere be, kiviszlek kocsmázni a Mosoni-Dunára... :)
Kedveseim!
Jól elvagytok itt mindenféle úri itallal, amelyek csak röpke élvezetet tudnak nyújtani.
Az igazi ütős, tartós hatást eredményező - rezsicsökkentett árkategóriás, folyékony halmazállapotú - élvezeti szereket (fagyálló, spiritusz, direkttermő szőlőből /noa/ készített borocska) már hanyagolni kell?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "A lustaság fél egészség?"

Inkább egész.

Specializálódni kellene valamire, ez a szerelgetés elég idegölő.
Nem vállalok ilyesmit egy ideje, még a sajátomat is fáraszt megreparálni, persze az előnyt élvez.
Otthoni tapasztalatom meg az volt, azonnal, jól, és nagyon olcsón, de leginkább ingyen.
A "majd megiszunk egy kólát" már a busás fizetség kategória volt.
Nomeg van itten ez az áthallás "busás" az meg valami halféle. :)
@sjz:
Zurndorfban szoktunk nyaranta táborozni, inni, evezés közben...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Nekem nyolcvan... ha erre gyüssz, akkor meg te gyere be, kiviszlek kocsmázni a Mosoni-Dunára... :) "

Ok, megbeszéltük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azt írja a "mentirología", hogy Mexico City-ben hatalmas "jégeső" volt több, mint 60 cm vastagon ellepte az uccákat és sok mindent összetört...amerre járt semmi sem maradt szárazon, a jégeső kurva kártékony fajta, pláne ha villámlik is mert akkor kisűl hogy besűl...majd eloszlik és lesz helyette derű...vagy símán "sír batesz a hól dőőőőőő" és akkor ingyen van az elföldelés utána már nem sziporkádzik...

brühüyyy
@sjz:
Áá... osztrák sörterroristák?
Az itteni Lidl húzott bele most a sörökbe. A múltkor cseh sörválogatás fillérekért, tegnap meg dán FAXE, literes dobozos ser, 549-ért. Kezd komoly készlet felhalmozódni itthon, valamikor ezt is el kell pusztítani, rámszárad...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hozzánk jön az összes gyerek,tanulók és pedagógusok és a szabi utolsó napjait töltők. Nyárbúcsúztató . Remélem lesz egy kis jó idő .
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Mit mondott a főnöke? Magyar változatban csinálják a demokráciát, meg a szabadságot. Biztos ez már annak a része.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Zurndorfban szoktunk nyaranta táborozni, inni, evezés közben... "

Mint említettem ez az evezősdi érdekelni fog, majd lebeszéljük.

Zurány meg biztosan fáintos kis hely lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

eseted az üdítő kivétel, különösen, hogy popó papód máris a seggedbe állt kissé lejjebb, ahogy láttam.
@sjz:
Azok is ott lusta disznók, a Királyhidai részt szartak kitakarítani, tele van beszakadásokkal Gattendorfig, állítólag nincs rá zsé...
Aug.szeptember meg kacsaszezon itt Miklósfalva környékén.
@látjátok feleim szümtükkel:
Szabaccságharc, meg forradalom... megnyugszik a kedves beteg, beveszi a gyógyszereit...
@sjz: "Én meg unortodox módon mindig a tartalékot költöm el először. :)"

Ja, így könnyű.:D
@jaegtoer:
Melegszik a légkör? :)
Taga lelépett? Kuty teleszart mindent, oszt már porszívózza? :(
@rodeo36:

"__@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azt írja a "mentirología", hogy Mexico City-ben hatalmas "jégeső" volt több, mint 60 cm vastagon ellepte az uccákat és sok mindent összetört...amerre járt semmi sem maradt szárazon, a jégeső kurva kártékony fajta, pláne ha villámlik is mert akkor kisűl hogy besűl...majd eloszlik és lesz helyette derű...vagy símán "sír batesz a hól dőőőőőő" és akkor ingyen van az elföldelés utána már nem sziporkádzik...__"

Popó papa, hiába hányod-veted magad, ettől az ingmelled nem lesz csinos, az meg hogy a Lordunk nick-jén gúnyolódsz hónapok óta, világosan mutatja, tőled ennyi a maximum. Bizony, a seggeddel beszélsz, a szádon szarsz, és farkadban a gondolat. ennyi vagy.
Na, alászolgálja.
@rodeo36: mindent megteszünk, ami törvényes, ami jogunkban áll. Te mit tettel e haza jobbításán érdekében? Értem. Màr kérdeztem, de nem fogok értelmes választ kapni: tudod mit neveznek " lábbal való szavazásnak" ?
Az a puszta tény, hogy ott létezel, ahol, beszedésének mutatja, mely társadalom típust preferalod. És miután meg hoztad e nyilván számodra nagyon nehéz, sorsfordító döntést, visszafordulsz es kutyapicsázod azokat, akik saját hazájukban valami hasonlót szeretnének? Bocs, nem leszünk a szovjet skanzened, ami emlékeztet az óhazára, ahol azért mégsem volt annyira fasza, hogy meg se állj a világ túlfeléig.
És a konklúzió az, hogy mi nem teszünk eleget egy normális Magyarországért? Ez az üzenet? Tőled, nekünk? Bravó, szép volt.
@látjátok feleim szümtükkel:
KuszaSzem akadémia árnyékszékfoglaló beszédéből idéztetek...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): a fenet, csak annyira uj a lakas, hogy a haloszobat sem talalja, ezert megint a spajzba alszik a porszivoval es az oroszokkal.
@shinichi:
Ez így kerek... mondjuk valami lehet az öreg italában mostanság, vagy a patagyógyszere van rosszul beállítva!
beesett a jégeső, leitta magát, el'társak esernyőre és lapátra hogy kihánnyuk...és már tejjesen gyogyós...meg milyen cizelláltnak hisztizi magát...olyan szépirodalmi ...

brühüyyy

vizet a vodkába....sürgősen mert gyúlékony...oszt majd még leég
@shinichi: természetesen megértem, sőt egyet is értek. viszont örömmel venném, ha kifejtenéd miként látják a "világot" az azeriek, türkmének és a többi általad felsorolt "nem demokratikus" népek.
ugyanis a népek (dánok, németek, angolok stb) még a fejlett, demokratikus nyugaton sem egyformán értelmezik a sajtó-, vállalkozás-, szólás usw szabadságát. alapelvek persze azonosak.

továbbá, én nem veszem a bátorságot, hogy bármelyik népet beskatulyázzam, mert számomra nem tetszik a társadalmi, politikai berendezkedése annak az országnak!, ahol az adott nép dönthet ezekről.
bizony joggal jelentetné ki bárki a "magyarokról", hogy setét, balfasz bagázs, mert hagyja garázdálkodni az ismert politikai és gazdasági "elitet", évtizedek óta. de mindannyian tudjuk, hogy a teljes(ez meg szinte lehetetlen) kép ismerete nélkül, botorság véleményt alkotni ilyen bonyolult kérdésekben. én nem sok különbséget látok a német és a magyar, vagy az orosz átlag ember között. alapvetően ugyanarra vágyunk, ugyanúgy szeretnénk élni.
de ahogy Mo.-on is van olyan ember, akinek megfelel, sőt tetszik a fidesz féle rendszer, demokratikusan meg is választották újra, akkor fogadjuk el, hogy más népnek is tetszhet a fenálló rendszer a saját hazájában.
jelen pillanatban Mo.-on az folyik, amit mindannyian kritikával illetünk. akik már nem élnek Mo.-on, kicsit másképp(nem feltétlenül jobban) látják, amit az ott élők, pedig ott születtünk mi is.
változtatni nem tudtok a fenálló, 4 éves diktatúrák sorozatán. ahogy pl. a másként gondolkodó orosz sem tud. de az nem vezet sehova - szerintem - ha akkor elkezdjük a szomszéd falubelieket ekézni.
@parti_giano:
Bolyong a kéróban, mint kezdő jobbikos a zsinagógában?
Asszonyka majd pórázt dob rá, azután a hokedli lábához kiköti a konyhába, hogy tudja, hol a helye!
@jaegtoer: tényleg, te mit mozdítasz?
jó hergelt!
@nincs_itt:
Az általad látott "másképp gondolkozó orosz" az hol is van? :)
Ahol te...
@shinichi: akkó' gyó gyó gyó már nagyon gyó

gratula meg a fakanál...tök siker...attól, hogy én nem emlékeztetlek benneteket arra, hogy az égadta világon semmit sem csináltok, a havasi berci-t röhögitek pedig nem is röhejes csak egy kis surmó geci...nem annyira mint a "zannya" de már közelíti...

nagyon kellemes sörözést kívánok, vidámságot és fröccsösen ne üljetek csónakba és az evezőket láncoljátok magatokhoz az olyan szar mikor az evezőt elviszi a Lajta ti meg ott csücsültök a ménkü mély víz közepén a nagy ladikban kezetekben flaska

egészségetekre meg a szocializmus is amit most éppen építtek lehet hogy akaratotok ellenére dehát ha fenek aszongya?

brühüyyy

már nem gyógyszer súgd meg a@boli nak hogy csak fröccsözzön nyugodtan azt ragyogóan csinálja meg a fényképeket a békák már visszaköszönnek...hé semmi levél?
@shinichi: én megértem az indulataidat, de van egy aprócska bukfenc a gondolat menetedben.
mégpedig az, hogy még nem értetted meg, hogy a szavazással, ha jól emlékszem 6. alkalommal, egy centit sem mozdult előre Mo. helyzete. ezt szerintem leszögelhettyük, mint olyan sarokpontot, ahonnan a kályha már nincs messze.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Látod, csak egy szavadba került - és már itt is van a csúti roham-osztagos...:)))
@nincs_itt: nem a népeket, egyes embereket kívántam beskatulyázni. Hanem amilyen érzek egy társadalomban létezni. A rendőr előtt állva úgy akarom magam érezni, mintha egy kanadai rendőr előtt állnék, az okmányirodában úgy akarom magam érezni, mintha egy norvég okmanyiroban lennék, a bankban úgy akarom magam érezni, mintha egy svájci bankban lennék, a munkahelyemre belépve, mintha egy svéd vagy például nemet munkahelyre lépnek be, egy kórházban úgy akarom magam érezni, mintha holland kórházba toltak volna be.

Ezt akarom: m.youtube.com/watch?v=Oe0f7Ab7tIM

Nem pedig ezt: www.origo.hu/nagyvilag/20140810-elo-horogkereszttel-villogtak-putyin-angyalai-a-krimen.html
@rodeo36:
Levél? Az 4 km. Miről hadoválsz?
A cuclizmót a pöcsöm se építi, a magándolgaimat és magamat építem.
Az evezőt kiláncolni? Backi, te is csak ladikot láttál, meg békalencsét, madárszarral.
Amióta ebacták a gyógyszerezésed, lövöldözöl össze-vissza a régi dobtárasoddal, valami ősi partizánfilmbe ragadva, sosem töltesz, csak lövöd a népeket, nem nézed kit, miért.
Azután nézel, ha visszaszólnak, hogy le kéne tenni a piszkafát a kandalló mellé, mert kiürült a hamutartó, meg nem a kék, hanem a zöld bogyókat kell naponta 6x, rodejóbácsika...
Nem kell ott ellenséget csinálnod, ahol nincs. Persze ha feszegeti valaki a pofonos ládát, ne csodálkozzon, ha hirtelen orrbacsapja a fedele... :(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Áá... osztrák sörterroristák?
Az itteni Lidl húzott bele most a sörökbe. A múltkor cseh sörválogatás fillérekért, tegnap meg dán FAXE, literes dobozos ser, 549-ért. Kezd komoly készlet felhalmozódni itthon, valamikor ezt is el kell pusztítani, rámszárad... "

A cseh sörválogatás nekem nem volt valami bizalomgerjesztő, de beszámolhatnál róla, hátha?

Az általánosan ismert Pilsner Urquell és Budweiser, Staropramen - egyébként kiváló - márkák mellett rengeteg említésre méltó egyéb cseh sör van, sajnos a Lidl által felsorakoztatott bandából egyet sem ismerek, ami gyanússá teszi az egészet, ezért kérlek a kóstolás nemes feladatára, majd az élmények megosztására.
Témánál maradva meg kell említeni a Barna Pilsnert feltétlenül, mivel ez otthon nem kapható (javítsatok, ha már igen), szemben az otthon is elérhető Staropramen és Budweiser Barnákkal.
Bár azon sem csodálkoznék, ha beszüntetnék, annyira finom.

Továbbá az alábbi kiváló, de otthon kevéssé ismert cseh márkákat érdemes megkóstolni, természetesen a teljesség igénye nélkül.
A Litovel nyugatMon néhol fellelhető.
www.litovel.cz/
www.urpiner.eu/
www.bernard.cz/en/
@shinichi:
a linkelésen kívűl mit tettél önmagadért?

még egyik vágyad sincs kielégítve és várhatóan az elkövetkező milleneumban sem lesznek

közben további keresztek lesznek szerte széjjel meg beesik a jégeső de a te sorsodnak valaki más a kovácsa nem te....vagy ez csak láccat és ragyogolda az egész?

brühüyyy
@sjz: A vilàgos Starot màr Bőcsön gyàrtjàk...olyan is...
@taga20:

És még csak nem is náluk van az a cucc a földben hanem a gyarmataikon....
@Csuti Ördögüző: Ha buknak a bolsik, akkor mi lesz az imádott vezéreddel - visszamegy dolgozni??? Ja nem, még sohasem dolgozott - azt a pár perc kordon bontást leszámítva! Akkor talán majd leszázalékolják az előrehaladott skizója miatt...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
nagyon kedves vagy drágám, már vártam kedves behízelgő susogásod...hogy mennyire simogat?

szóval beszólni azért, mert valaki a szomszédos országokat leszólja (okkal oknélkül) mialatt a saját kerítésén vbelül égig él vasküküllő az a pofonfa nálad? meg a szenesláda amit csapkodtok...

attól, hogy aszontad amit szontál nekemnek attól én egy jottányival sem leszek más mint 2 perccel korábban és 3 perccel később...viszont én tettem magamért, időben és okosan ti meg ott okoskodtok

hadd maraggyak cizellált ha te már elvetetted a súlykot is meg a tyúxart is

ide nem ért valahogy a dobási teljesítményed nem elegendő ahhoz hogy elérjen

brühüyyy

a zilli bera L' izmus az nem cucilizmus? mert a definíciója ugyanaz mind a kettőnek
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Hehehe $pi$ kolléga már elmagyaràzta tegnap a hafr blogon az utolsó előtti poszt alatt...gondolom ő volt a beosztott mert gèza sehol nem volt.
@shinichi: rendben, megértem. az Éjjeli Farkasokkal párhuzamba állítanám a Hell's Angels motoros békemenetet, a KKK-t is.
az általad emleített országokban, ki az akit sikeresnek, "ügyesnek", jó üzletembernek neveznek? milyen tulajdonságokkal, teljesítménnyel válhat valaki elismert személlyé?
ha ez megvan, akkor a mo.-i általános helyzetet is vedd górcső alá.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
nem hadoválok, Levél az családi múlt része a nevelőm ott született és gyerekeskedett amíg nem mentek Pozsonyba

ma te is hisztérika lettél vagy csak kevés a fröccs?

brühüyyy
@shinichi:
nincs mit, majd eccer rágyüssz

brühüyyy
@rodeo36: mit kene tennem? Gondoltam rá, hogy kivandorlok észak-Amerikába, és üzengetnénk hozza, hogy nektek jó lesz az eurázsiai unió is, Amerika rossz, hidjétek el.... Itt mar hanyatlunk hidjétek el, te tényleg...

A másik lehetőség, hogy kimegyek Münchenbe, német autót összerakni nemet német bérért, de közben üzenem haza, hogy tessék jelentkezni togliatiba, ladát összeszedni, ruszki bérért, az való nektek.

Egyenlőre ez a két ötlet merült fel.

Tényleg már csak az hiányzik, hogy négy évente hazagyertek, es leszavazzatok valamelyik eurazsipárti-pártra, úgymint Fidesz v. Jobbik. Az lenne az igazán korrekt, mert lássuk be a hanyatló nyugatról megüzengetni, hogy fogjuk meg szépen Orbán és Vona kezét, és a Havasi Bercit félre lökve tolakodjunk előre szovjetfaszt szopni, az lássuk be, legjobb esetben is csak félmunka.
@nincs_itt:
l
áttad manapság a CNN-t? egy alsógyagya naccságú kisvárosban a nemzeti gárda a megyei és a tartományi haderők páncélban és nehéz harci járművekkel lőnek a békés lakosokra akiknek nem teccik, hogy még mindíg rasszizmus van és egy olay városban ahol 75% fekete ott a rendőr fehér és azt lő le akit akar

de mmmmmmmmmmmóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóók rá CIA van

meg boldogság

brühüyyy
@chepunk: korán reggel jó nagy baromságot írtál!
@Amadeus62: "A vilàgos Starot màr Bőcsön gyàrtjàk...olyan is... "

Szerencsére nem az összeset.
A licence sörök sajnos elég ganajra sikerednek kies hazánkban, gondolom víz, gyártás, persze van jó vizünk, de ezek szerint nem azt teszik bele. :(
@shinichi:
ugye egyetlen szót sem értettél abból amit írtam?

kár

én ennek az ellenkezőjét sem írtam neked de kurvanagy fantáziád lehet meg link

brühüyyy
@nincs_itt: Hogy jött ide a Hells Angels? A Reykjavik pride-ról ez ugrott be? Miert nem rögtön a ferguson-I rasszista tömegmészárlás, ami milliók életet követelte, vagy a little-big hornnal lemészárolt százmillió indián, a'la rodi, vagy vagy az ártatlan palesztin terroristák lebombázása?

Értjük a lényeget. A nyugat szar, tessék putyinfaszt szopni. Vettük, köszi a segítséget.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
2014 AUGUSZTUS 20 3:06 DE.

kanadaihirlap.com/2014/08/20/tusnadfurdo-utan-avagy-a-magyar-viktorianus-korszak/

"Milyen érdekes, itthon mennyit mondjuk, hogy hogyan kéne kezelni ezt a kormányt, ezt a hazug korszakot, de szinte hasztalan, semmi nem történik, nem mozdul az ország a felébredés és a haladás felé és lám most távoli Amerikából olvashatjuk a saját véleményünket. Nem mintha a legfontosabb lenne Amerika véleménye, de ha már ott is így vélekednek az orbáni irányvonalról, akkor már tényleg komoly baj van és talán tényleg fel kéne ébredni, é kivenni a kezeket a biliből."

brühüyyy
@rodeo36: Igen értem. Nem vagyok olyan fiatal, sem olyan tanulatlan, mint sokan gondolják. Tudom, hogy rajtunk múlik minden, nem fog a sült galamb a szánkba repülni. De néha úgy érzem nagyon kevesen vagyok. :(
@shinichi: megszólítottál, akkor válaszolok.
te és a hozzád hasonlók, több mint valószínű, hogy ott fogtok megsavanyodni Mo.-on. Anélkül, hogy a vágyaitokból bármi is teljesülne!
Semmit nem értesz abból, amit leírtam/-tunk, viszont azt pontosan tudod, hogy én mit gondolok és ajánlok, mit tapasztalok az általatok oly nagyon vágyott nyugaton.
Kellemes napot kívánok.
@shinichi: A második linked... vagy meg se nézted? van benne orosz svasztika, akkor már jó is...
@rodeo36: óóó, az az áldott KKK!
@shinichi:
ne leplezd le jobban magadat, mint a zorbán tette posványoson

tényleg igazad van...mindenben...és mindenki hülye, meg vak

ezek az "soraid" egy dzsobbikos vagy véresszájú fidexes sorai...a kurva annyát ellent mert mondani nekem I. Nagy Sinichi-nek azannyát

brühüyyy

azért ez már megédemelne egy kis orvosi kezelést, nem gondoltál rá? még -talán- időben elkapnák
@shinichi: Még szerencse, hogy vannak olyanok, akik a társadalmi fejlődés non plusz ultrájának a buzi felvonulást tartják. Gondolom 10-20 év múlva már a pedofil prájdnak is hangosan fogsz tapsikolni.

radicalpuzzle.blogspot.hu/2014/08/ennel-mar-tenyleg-nincs-lejjebb.html

Ja és az általad linkelt "putyin angyalai" szintén baromság, amely szokott módon a nyugati hírgyárak sajátos terméke. Persze nálad ha az origo mondja akkor az a szentírás. :) Érdemes lenne más forrásokban utánanézned, hogy ez a horogkeresztes performance milyen élőképes előadásnak volt a része és miről szólt valójában.
@nincs_itt:
a kedveske

brühüyyy

meg NSA, CIA NATO brummbrumm
@sjz:
A cseh sörválogatásról nálam sokkal jobb beszámolót írtak akkor mások, rögtön, frissiben:

sorfigyelo.blog.hu/tags/lidl

sorfigyelo.blog.hu/2014/08/05/lidl_cseh_sorok_akcioja

Teljes mértékbe egyezik a blog írójával az ízlésünk! Szerintem telitalálat az ítélete.

Az itt kapható Staropramen és Pilsner Urquell (amióta a borsodi lábmosóvízgyár termékei lettek) minősége is durván lezüllött, összehasonlítva az eredeti cseh verzióval, a 10-es skálán egy hármast ütnek meg, a Lidl válogatás leggyengébb söre is veri a magyar verziós fosokat. :((
@rodeo36: óóóó, azok külön-külön is megérnek egy Misát! de együtt, maga a felszabadult liberalizmus!!!
@nincs_itt:

"_tényleg, te mit mozdítasz?_"

Nálad látatlanban is többet.

A "_jó hergelt!_" viszont szellemes:)
@nincs_itt: mit kene tennünk? Most komolyan. Valami konkrét javaslat? Tényleg kíváncsiak vagyunk, mert nyilván neked van összehasonlítási alapod.

Például: feleltek a nyugdíjrendszer a mi korábbi rendszerünkre hasonlít, vagy erre a mostani felosztó-kirovora?

Vagy: Van -e tifeletek visszamenőleges törvénykezés, mint itten, vagy azért a jogállamiság felfogása inkább emlékeztet a korábbi Mo. i időkre, mégha nem is volt az se egy matyóhímzés.

Tényleg mit kene tennünk?
@rodeo36:
Az általad fennen felsorolt végtermékeket meghagyom neked, dobálózzál velük csak tovább, persze a végeredményen ne csodálkozz, egy idő után a barátaid is elkerülnek majd... mert...
Persze amikor mindenki hülye a környezetedben, akkor egy hangyafasznyi önvizsgálat el kél arrafelé... de tényleg csak az orvosi kontroll miatt!
Nézd meg, nálunk is van egy egypár fasz (sok éve), akik orvosi vizsgálat nélkül vezetnek!
Egy országszerűséget, amit apránként hűbéri birtokokra szaggatnak.
Nekünk nem tetszik, de sok elmebeteg van az országban akiknek igen, mert a levegővételen kívül az agyuknak nincs többre igénye.
Erről még az ITT jelenlévők nem tehetünk róla, még ha te ONNAN így is szeretnéd ezt látni.
Legalább ne légy ostoba és ne mantrázd az ITT olvasgatók-írogatók felelősségét, mert attól nem lesz igaz!
@shinichi:
AZ eleje meggondolandó, a többi viszont már nem...
Ott már túlzásba estél! :D
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
egyszóval felelőtlenek vagytok?
brühüyyy

mondtam már ha kilövöd a hírhozót attól a hír nem változik
@shinichi:
múltkor már megírta, dolgoznotok kellene és nem nyavalyogni

a politika a te életed is nem ülhecc a popódon hanem cselekedni kell

brühüyyy
@Amadeus62:
Akkor valamit különgyártanak, mert komoly eltérések vannak a PU-n belül! :((
Már másoknak is feltűnt.

sorbuvar.blog.hu/2014/04/25/akit_a_pilsner_buze_megcsapott
@nincs_itt: @rodeo36:

Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!) 2014.08.20. 09:32:33

"Legalább ne légy ostoba és ne mantrázd az ITT olvasgatók-írogatók felelősségét, mert attól nem lesz igaz!"

egyetértve bolival, felhívnám a figyelmetek az írástudók felelősségére, legyenek akár kanadában vagy németországban. ne próbáljatok hárítani, benne vagytok derékig.
@rodeo36:
Hülyeségeket én is tudok írogatni, kollektíve akkor felelős vagyok honfitársaim tettiért, felelőtlenségéért (amit itt eléggé nem tudok értelmezni)?
Papa, itt a gyógyszerek ideje!
Te vagy a legszebb, a legjobb, a legokosabb!
De'télleg.
Mármint ott, Kanadában, mert onnan az összes magyar amikor hazaüzenget, mindig olyan facán tuggya, hogy itt kinek, mit kéne tennie, csak haza nem akar egyik se jönni, hogy megmutassa!

Cukorfalatom... és még akkor mi vagyunk a ITT felelőtlenek... így szeretünk, ne változz meg!
@shinichi:
kedves barátom....semmi ilyennel nem inszinuáltalak...pusztán azzal, hogy kevesen vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...nagyon kevesen!!!!

a többire boríccs fátylat és kezgyél tenni valami móggya csak van?

ott ladikozás közben is lehet palotaforradalmat sütni a xcsirke mellé és még fröccs is adódik

brühüyyy

de ezt a @bolinak ne mondd meg mert akkor lenyeli az evezőt

méghogy ő politika meg másokért tenni ? pedig mintha az a csolnakádzás az lenne valami társadalmi hátha még eszmei tartalmat is adnának neki nem csak a békalencsét
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

drágám, kis cuncimókusom, vagytok ott 10 millióan...annyi sűlt galamb a világon sincs

brühüyyy

az, hogy szép vagyok és elegáncsos meg kecses az vitán felül áll...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nem lehetnek frissek, ha ilyeneket beszélsz. Én harmincöt éve vagyok vállalkozó és a VOSz vezetőségének a tagja, is bő egy évtizede.

Úgyhogy mesélj a porliknak! Aki csinálja is nem csak okoskodik róla, annak nem tudsz!
@rodeo36:
Hogy klasszikus idézzek - és ne azt, amire először gondolok - "az élet nehéz, de könnyű a marmonkanna".
@parti_giano:

nem tudok róla miben lennék benne derékig?

levédia alsó ott felcsútbasznád mellett egyébként is a világ közepe és arrafelé 120 km-es körben mindent jobban tudtok (mint Honthy Hanna a primadonna csak ti nem tudtok énekelni sem táncolni) álom álom áloom szép

kergessétek

brühüyyy

bottal
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
ezt a klasszikust nem ismerem ...megmagyaráznád?

brühüyyy
@rodeo36: Horthy Hannát olvastam elsőre.......:)))))Ö
Istenem, de szép, amikor az öreg kádárista brühögő, meg a stílusbeli klónja külföldről kér számon (kit is? miért is?), oszt nagyképűen tanácsot,hirdet megsemmisítő ítéletet, váteszként viselkedik.
Habcsók rajtuk a nyakukba boruló blog-ragacs.
@braue:
Porlikokat nem ismerek, csak vállalkozókat.
Csak 20 éve nyomom, igaz, én soha nem voltam minimálbéren.
Akik viszont pár havonta cserélődnek a környékbeli vállalkozóknál, azok nem a VOSz tagjai.
Éttermi dolgozók fizetési lapját mikor láttad utoljára?
Én kb. 3 hónapja. Persze, hogy elhiszem.
Tudom, jól fizetett alkalmazottak, akiknek sosem elég.
@braue:
pedig egy sikeres vállalkozó szeme megtalálja a...

szóval

sok sikert

brühüyyy
@rodeo36:

"levédia alsó ott felcsútbasznád mellett egyébként is a világ közepe és arrafelé 120 km-es körben mindent jobban tudtok"

ja, mert a mindentudó mogyorók kanadában leledzenek. hiába, ez a kibasztott honfoglalás folytatódik, csak törzsek helyett szuperszonálisan.
@időtolvaj:

te akkor nem a bagdadi vagy hanem a pesti tolvaj....ne lopj...

kurvára nem teccik? leszarom...

én tettem annyit már ezért a sehonnai bitang országért mint ti összesen, nagyobb is a pofám miatta

ti meg elbasszátok...vagy tévedek?

brühüyyy
@parti_giano:
belőled a sárgászöld irígység beszél

ugyi?

brühüyyy
@rodeo36: Szerintem azért idegesek most sokan, mert csak tükröt tartasz. :)
@rodeo36: igen, írigylem tőled a magabiztos nagyképűséged. fényes sikerek, fényes szelek...
@rodeo36: Bocsánatot kerek, amennyiben megsértettelek korábban. Nem volt szándékomban.

Ami a munkát illeti, hidd el, a többség próbálkozik. Nem otthon lógatom a lábam én sem, van munkám, igyekszem tisztességesen végezni. Szinten értem, hogy a politika nem egy rajtunk kívül álló, elefánt csont toronyban zárt csodaszer. Tudom, hogy mi magunk tesszük ilyenné. Nem erre szavaztam, nem ezt akartam. Én sorban álltam a nyugdíja ért, fagyban, esőben, tüntettem a sajtószabadságért, az alkotmányért.

De aki nem ezt akarja, azok többen vannak. Mert egy félreértés miatt a demokráciából csak annyi maradt nekünk, hogy aki többséget szerzett, az bármit megtehet. A hatalom korlátaiból, mint alkotmány, jogállamiság, a jog uralma, előbb nevetség tárgya lett, aztán szemétdombra kerültek. És én minden alkalommal ott voltam, szót emeltem ellene. Megis ez lett a vége.

Sajnálom, hogy cserben hagytam a hazádat, sajnálom, hogy ha megsértettelek.
@rodeo36:
Légyszi, a TI c. faszságot név szerinti felsorolásban, ha kérhetném...
Ha már ilyen baszott felelőtlenek vagyunk, egyszerű kisemberek, akiknek netántántán még az a mostnai HŰŰŰŰdeboldog rendszer ellen is szavaztunk.
Mert akad itt tán olyan, aki mindössze ÉLNI, DOLGOZNI szeretne és leszarja nagy ívben a világmegváltást.
Nem orosz, hanem mondjuk osztrák-német módon, szinten szeretne élni, ebben az elbaszarintott kis országban.
Olyan felelőtlenek vagyunk?
Igaz, a türelem fogy, de a magyar a lábával szavaz, ahogy TE és MÁS itt tette már.
Egyre többen teszik, lehet, hogy én is rövidesen, de még kalandvágyból ITTHONRÓL kritizáljuk a szart... felelőtlenül.
Mert dolgozunk... még...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amibe ő nem néz bele, annyira erősen tartja. nyaljál csak, kisköcsög. jó leszel gyertyatartónak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
útálják a tükröt is mert az is megmongya nekik

az a bajuk amit a tolvajnak aki még az időt is ellopta -itt kettővel felettünk- írtam...
és ma cizellált maradok...

brühüyyy
"@shinichi: "De néha úgy érzem nagyon kevesen vagyok.:("

Nem vagy kevesen, csak nem látod, hogy a népnek élni KELL. Nem ér rá mással foglalkozni, főleg azért, mert erről gondoskodik a kormánya is.

Nem gondoltál még arra, hogy esetleg nem jó helyen és nem jó módszerrel keresed azokat, akikkel nem vagy kevesen?
@rodeo36:

Ha jól olvaslak, az elmúlt huszonévben semmit nem tettél az ordításon kívül..Tehát a nagy pofádra senki nem kíváncsi.
Gyere haza, és itt mutasd meg. Addig én is leszarom a nosztalgiáidat.
@parti_giano:
ez már lila gyönyör ... és legalább egy kiscsoportos óvodás viatakészsége...
beeeeeeeeee anyúúúúúúúúú elvette a kisvödrömet is

brühüyyy
@időtolvaj:
akkor most végre megmutattad mire is vagy képes

nagyrakásszar életműved?

jól elolvastad, betű nem maradt szárazon...csak jól kitekerted

brühüyyy

tudod mennyire jelentéktelen senki vagy? nézz a tükörbe ott visszanéz rád
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Elhiszem,. A szövegeid alapján mindenképpen. Rengeteg bolsikat imádó vállalkozó van. :)))))
@nincs_itt: "...és a hozzád hasonlók, több mint valószínű, hogy ott fogtok megsavanyodni Mo.-on. Anélkül, hogy a vágyaitokból bármi is teljesülne!
Semmit nem értesz abból, amit leírtam/-tunk,..."

No fasz a seggébe annak, aki így gondolkodik az itthon élőkről. Rodiéba is.

1. Nem savanyodunk, hanem a lehetőségek szerint élünk. Itt, a HAZÁNKBAN. Ettől még nem vagyunk vakok, nem irígyelünk, mert te nem itt savanyodsz.
2. Hülye, aki azt gondolja, akik itt savanyodnak, azok semmit nem értenek.
Értünk mi sok mindent, de sajnos a savanyodás közben élni is KELL, nem érünk rá a kioktatásaitokat elemezgetni. Azért mégse mondom, hogy gyertek haza, hanem azt, hogy találjátok meg ott a számításotokat, és az ottani viszonyokat akarjátok a saját képetekre formálni. Mi majd elháborúzgatunk a hazaival.
@parti_giano: Ja, hogy nálad az a nyalás ha valamiben egyetértesz egy másik kommentelővel? Akkor viszont te is ugyanúgy nyalsz csak épp másoknak, máskor és másban.:)

Ez egy ilyen nyalakodós nap ma.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
az ami van ma az a munkátok eredménye

légy rá büszke

brühüyyy

a zorbán és bandája is a te műved
Szép jó reggelt mindenkinek!

Régen nem olvastam gyíkot, ahogyan látom a ma reggelt, nem is veszítettem semmit sem.

A megpattanók büszkén szidják új otthonukat, még büszkébben osztják az észt az itthon maradt "szerencsétleneknek", a lidli sörreklámok folynak erősen, s Angyalnak sem sikerült kiesni a hős nemzeti mártír szerepköréből.

Régebben pezsgő viták folytak valódi témákról, valódi érvelésekkel.

Mostanában marad a mókuskerékben forgás, ahogyan látom.
Kár érte.
@látjátok feleim szümtükkel:
ha a "nép" nem ér rá az életét a sajátját jobbá tenni akkor az van ami ma, ÉL??? csak nem???

mindenki más le is van szarva hogy ebbe engem is beleértesz seckojedno

brühüyyy
@Habakuk999:
ÓHHHHHHHHHHH nagy Kuki minden Kukik legnagyobbika mondd már mi legyen az a sok érdekes kis izé?

tűkön csücsülök és sápadozok mert még ma nem világosítottál fel

itt az ideje

tedd lécci lécci

brühüyyy
@rodeo36:

"tudod mennyire jelentéktelen senki vagy? nézz a tükörbe ott visszanéz rád"

Belenéztem. Te néztél vissza.
Befejeztem, tőled nem érdemes időt lopni.
@látjátok feleim szümtükkel: Előbb utóbb kiraknak minket az eu-ból, és akkor a kiment magyaroknak is azt mondjàk: "Coki", iràny vissza "hàccsò hàtasztàn". A tendenciàt nèzve ez inkàbb előbb lesz mint utobb...idő kérdése mikor unnak meg Brüsszelben minket.
@shinichi: "Én sorban álltam a nyugdíja ért, fagyban, esőben, tüntettem a sajtószabadságért, az alkotmányért.

De aki nem ezt akarja, azok többen vannak."

Nincsenek többen, csak vannak, akik nem érnek rá tüntetni, vannak, akik nem mernek tüntetni, és vannak, akik elfogadják, hogy mások és másért tüntetnek helyettük. No meg még sokan vannak.....pl. akik elmentek külföldre, oszt 90-ben vissza jöttek és csinálták nekünk a demokráciát. Legközelebb majd azok jönnek haza itthon demokárciát csinálni, akik most mentek/vannak kint.
@parti_giano:

" jó leszel gyertyatartónak."

És ha van a sorsnak humora, akkor hétágú:)
@Amadeus62:

Nem fognak kirakni, mert stratégialilag pont jó helyen vagyunk, védjük az ukrániai és a mögöttes területektől az uniot. Ezt a vakislássa.
@shinichi: Nem hogy inkább azon keseregnél, hogy az USA és az EU milyen "ukrán kormányt" támogat.

Együtt fog működni a neonácikkal az ukrán belügy

kitekinto.hu/europa/2014/08/20/egyutt_fog_mkodni_a_neonacikkal_az_ukran_belugy/#.U_RaZ_l_vLI
@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm. Magyarországon, százból tényleg úgy érzem jó ha öt érti amit beszélek. Nehéz megtalálni azt a kört, ahol jobb az arány. Jártam már olyan országban, ahol fordított. Kicsit másképpen élnek mint mi. Mi meg, főleg a megmondó embereink, ökölbe szorult aggyal irigykedünk. És ha néha nekilátok elmagyarázni, hogy hol a hiba, a harmadik mondatnál áruló vagyok, terrorista. Jó érzés, hogy vannak akik értik.
@rodeo36:

Akkor ne szurkálj alaptalanul úgy általánosságban. Még a nevelőddel sem. Nekem is vót anyám.
@shinichi: "Jártam már olyan országban, ahol fordított. Kicsit másképpen élnek mint mi. Mi meg, főleg a megmondó embereink, ökölbe szorult aggyal irigykedünk."

B+!
Irígykedés helyett menj el Torgyán Józsi bácsihoz tanulni, hogy mit kell mondani a népnek ahhoz, hogy csiléből akarjon cseresznyézni. Talán az itteni emberek gondolkodását kéne megimerni ahhoz, hogy itthon lehessen változásokat elérni VELÜK.
@rodeo36:
Há'persze! :)
Sőt, én kreáltam őket, veled együtt(?), még az általad annyira imádott KISZ-ben!
Csakis, valami más?
Valami értelmes is van?
Unalmas vagy papa, innod kéne inkább!
Gábris majd beköti az infúziódba a rumodat.

Elég sok mindent teszek magamért, a családomért, a környezetemért.
Teszek társadalmi szinten azért, hogy egy élhetőbb és jobban élhető város legyen ez, hogy legyen egy olyan közösség, ami sok gyereknek kitörési és fejlődési lehetőségeket kínáljon, egészséges életmódot, sportot, kikapcsolódást sokaknak.
Feldobjuk a várost, rengeteg embert megmozgatunk, több 10.000-es rendezvényt szervezünk, önként, nem pénzért, buliért!
Igen, én is ingyen teszem mindezt, nekem sem fizetnek érte, eddig csak nekem volt ezzel kiadásom.
Elmegyek szavazni is és a legjobb meggyőződésem szerint teszem azt.
Te valami hasonlót teszel EZÉRT az országért???
Mert duma alapján sokat... a valóságban meg...

Szóval ha ezek után ennyit bírsz nekem felböfögni, hogy "a zorbán és bandája is a te műved", akkor csak a gábrisnak szánt útmutatásomat tudom megemlíteni, ha már ennyire leépültél.

Hisztikézz és okoskodj tovább, légy hülye mindenkivel, mert az olyan cukika, sőt majd cuki kis szalonnáci gábrisod megtapsol!

@Habakuk999:
E'van... szarból főzünk...
@Habakuk999: "Régebben pezsgő viták folytak valódi témákról, valódi érvelésekkel."

Érvelj haver, várjuk.
@jaegtoer: hat tenyleg jeghegy meretu az eredmeny! Ahogy innen laccik.
@shinichi:
ha valamit el szerettem volna érni akkor azok ezek a szavak, köszönöm

undok dög vagyok de tanácsot adok mégeccer: a polgári körök, a szomszédok vagy az "egyívásúak" szövetsége az ami kizárólagosan sikert tud hozni és változást

nehogy bárki assziggye a kapializmaus nagy hatalmas demokratikus rengyében minden automatikusan megy...egy lófaszt...ki kell harcolni és a harcnak csilliárd móggya van...
azok akik itt elfogaggyák azt ami jut nekik azok nem élnek jól de megvannak aki hajlandó szövetkezni valami olyan célért amit el akar érni és megtalálja azokat akik vele értenek egyet (ez maga már egy hatalmas munka) akkor lehet és a törvény dolgozik

a liberális kormányt az új demokraták megbuktatták mert elhitették a törvényhozással, hogy a költségvetés szar, azonnali új választások és a lberálisok hatalmas arányban győztek a konzervatív párt gyakorlatilag mexünt az egész vezetés lemondott és most szedik össze magukat mert kurva nagyot hazudtak és kibaszott szar dolgokat "ajánlottak" az új demokraták visszasüllyedtek a seholsincsi kis kuckójukba és kussolnak és ugyanazt a költségvetést már el is fogadták egy betű változás nélkül

de ehhz az egész népet meg kellett szervezni és ment a dili minden vonalon és amikor a voksokat kezdték a tévében bemutatni a konzervatívok a nagy pofájukkal el is tüntek mert sorra estek ki...sajtó értekezletet sem tartottak és most polgármester választás lesz a réginek mennie kell a picsába és menni fog

brühüyyy
@látjátok feleim szümtükkel: Milyen demokràciàt? Kik? A londonból szavazók még mindig erre a ganè bandàra húztak most àprilisban...de a ďàniàban élő magyarok is...ez mindent elmond a magyar népről hogy a kimentek nagy része leszavazott a fideszre idén is.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
milyen párt irányítja nálatok a helyhatóságokat?

csakhogy tuggyam

brühüyy
a többit jobb ha ignorálom
@rodeo36:

No ez már olyan hsz, amit elvárok/runk tőled ( és más kint élőktől is ). És egyben igazat is adok, mert valóban a bénaság ellen csak azok tudnak hatékonyan tenni, akik itthon vannak. A tevés meg sok formában történhet, de meggyőzni csak hiteles érvekkel ( sok pénz segítségével ) lehet még az egyszerű embereket is. Sőt csak igazán azzal.
Persze kevés a norvégalap, és sok az eszkimó.
@nincs_itt:

"_hat tenyleg jeghegy meretu az eredmeny! Ahogy innen laccik. _"

Te azt nem láthatod, ellenben, ha a magadéval elégedetlen vagy, ne becsméreld a másét.
Amúgy a te farkad a nagyobb.
@rodeo36:
Bassza meg!
Elébb miért nem bírt maga ennyire értelmesen böfögni?
Látod, megy ez, ha megerőlteted magad! :)
@jaegtoer:
A homoerotikus vonal vonuljon el, itt komoly szakmai munka folyik! :))
@rodeo36:

"__a linkelésen kívűl mit tettél önmagadért?

még egyik vágyad sincs kielégítve és várhatóan az elkövetkező milleneumban sem lesznek

közben további keresztek lesznek szerte széjjel meg beesik a jégeső de a te sorsodnak valaki más a kovácsa nem te....vagy ez csak láccat és ragyogolda az egész?__"

Ez jó. önmarcangolásod kínzó kérdéseit miért mással akarod megválaszoltatni?
Amúgy mit csinálsz te? Lassan írni sem tudsz, csak okádni... szokásos kibichányás. de erről már már írtam, te mintapélda.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

kénytelen is vagyok, szilvás gombóc projekt van elindítva:D
No erre melegszik az idő, megyek is a napra, azoknak pedig akik idegen nap alatt melegszenek ezt ajánlom:

www.youtube.com/watch?v=7uvOk1rvKUY
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
baccameg baccameg megint a szónoki tudásomat alkalmaztam (megint sikerrel) klasszikusok, mint én is úgy szónokolunk, hogy mindent annyiféleképpen fogalmazunk ahányan a hallgatóságban vannak, ha tömeghez szólok akkor csoportokra szedem ...még Radnai Bélától

brühüyyy

néha belőletek is előbújik ami el szoktatok dugni a "dőőőőőőő hól sír batesz"
@látjátok feleim szümtükkel:
ja, tehát olvastad, múlt héten hoztak törvényt a költségvetésre alapozva: kistelepülések felvirágoztatásáért 150 millió első évben

mert szükség van rá (jobb későn mint soha)

brühüyyy
@parti_giano:

"_ha kész, tegyél rá juharszirupot. hehe." nem vagyok perverz állat.
Kedveseim!
Szívet és lelket melengető érzéssel tölt el, ahogy soraitokat áthatja a béke, a tisztelet, a jó szándék és a szeretet.
Így tovább!
@jaegtoer: látom megy a méricskélés... pedig nincs_mit.
figyelj, ha neked eredmény, ami Mo.-on jelenleg tapasztalható, akkor én kérek elnézést. Ráadásul ezért tettél is... várhatóan az elkövetkező 30-40 évben ellesztek az "eredményeitekkel".
jaegtoer for president!
@látjátok feleim szümtükkel: viszont kívánom, kettőt, hogy szoruljon!
@rodeo36:
Az jött le neked?
Én meg bármilyen párt???
:((
brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
nem jött le semmi...de attól fidex és te meg útálod?

brühüyyy

vagy ott egy jó fidexes van?
@nincs_itt:

Látom megértetted az itthon élőket. Kösz.
@rodeo36:

Megin de ma góg vagy itt.
A múltba is vak a pártba, oszt mégse vótak hí de hűk.

Ma is élni kell! Attól, hogy valaki a pártba van, még lehet rendes emger. Még ha te nem is érte, hogy egy rendes ember nem tud nyarat csinálni. ( Ottan feléktek nincs ilyen? ) Bár akár rólad is kiderülhet, hogy te is benn vótá, csak nem láttuk. Messze vótunk tőled, ott lenn a kisfalukban.
@nincs_itt: ti itt rodeóval az egyéni sikerekről beszéltek. örülök nektek, gratula. de ezt ne vetítsétek már ki egy egész országra, azt kárhoztatva. mert tkp. most erről folyik a vita köztünk.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Látod, visszasírjuk a pszeudonordikus teuton menyecskét.:)

Evvan, ezt ugyan szeretni nem kell, élni viszont lehet vele.

Abban igazsága van Rodeonak, hogy kellene az "anti polgári" kör mozgalom, de ezt a politikától várni abszolút fölösleges, hiszen saját maguktól sem képesek megszabadulni, nem még a ballasztjuktól.

Szóval a jövő elkezdődött, alma, mákosguba, paprika és társaik kistérségi fesztiválszervezőiben a remény.
No de vissza poszt címéhez, miért is kell a magyarnak innia?

A hírekben olvasta,, hogy az orszgágyűlés alelnöke okosat mondott Istvánról a királyról. Az elsőről.

"Oly sok nehézség közepette sem vált szolgai utánzóvá, idegen hatalmak itteni helytartójává, mint a rendszerváltás ürügyén ezt megtette megannyi hazai vezető" - hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke a Szent István-templom előtt tartott ünnepi megemlékezésen. Lezsák Sándor szólt arról, hogy Szent István király uralkodását némi politikai célzattal gyakran állítják be úgy, hogy Európához való közeledése azért volt sikeres, mert gyökeresen szakított a magyar hagyományokkal. "Ez hazugság, ezeket a sanda célú állításokat maga Szent István cáfolja meg" - jelentette ki.

No az ivás magyar hagyomány, nehogymán szakíccsunk vele. Kifőtt az idei is. A többi meg majd kiforr. Egésség!
@nincs_itt:

[nem tudod miről beszélsz]
@parti_giano:

"_ nana. jég egy perverz állat, de gourmand._"

olyan nehéz ma veled vitatkozni:D
@látjátok feleim szümtükkel: Miről?
Rodeo nem volt ilyen nagyokos régen, kellett hozzá a bömös kolléga interferenciája, hogy rájöjjön, az otthon maradottak tönkre tették az ő csodás művét, amiért annyit szenvedett.
Angyal pedig alájuk nyal keményen, mert végre szövetségest vél találni csodás propagandájához.
A napot ez uralta, erről mit lehet érvelni? Semmit.
Csodálkozni, elgondolkodni igen, miért is van az, hogy a kitántorgók miért világosodnak meg pár hét vagy pár év kinn tartózkodást követően.
Vagy az itthon maradottak miért érzik kisebb rendűnek magukat.

Kár érte, mert a kinn élők tényleg értelmesen megoszthatnák tapasztalataikat, nyithatnának az itt olvasóknak egy új ablakot. Erre is van példa, itt van pl Sírásó kolléga vagy néha a megégetett Puszita mártírunk is.

Az ostoba melldöngetés és a szánalmas itthoniakra mutogatás természetesen kinyitogatja a bicskákat a zsebekben.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "a Lidl válogatás leggyengébb söre is veri a magyar verziós fosokat. :(("

Ok, köszi, elolvasom a tesztet.
Ahogy az előbb írtam, a Magyarországon licence alapján készült sörök sajnos meg sem közelítik az eredetit. Nekem is ez a tapasztalatom.
Pedig lenne jó víz hozzá, de hát, ha nem abból készül.
Vagy nem tudom mi lehet a baj, fos lesz belőle az biztos.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ja, megnézted a sörlapokat?

Szerintem felhozatalnak nem rossz.
A kenguruban a két barna csapoltat teszteltem, teljesen ok.
@sjz:
Ezt a literes FAXE dán sört tesztelem ebédhez.
Remek német mintájú, tiszta sör.
Literes cserépkorsóból meg egyenesen KIRÁLY! :)
@Habakuk999: "Miről?...
Csodálkozni, elgondolkodni igen, miért is van az, hogy a kitántorgók miért világosodnak meg pár hét vagy pár év kinn tartózkodást követően.
Vagy az itthon maradottak miért érzik kisebb rendűnek magukat."

No pl. erről.

Talán arról is érdemes, hogy a kitántorgók ott megtalálták azt a munkát, amit itthon hiába kerestek, az itthon maradottak meg nem találnka hiába keresik. Egy réteg pedig azt gondolja, a kintiek csak kinyújtják a kezüket a pénzért, ők meg azt sosem mondják el, hogy keményen megdolgoznak érte. Elbeszélünk egymás mellett. sajnos.

Pedig vannak azért jó blogok, ahol néha-néha bele láthatunk a kintiek életébe.

Aki itthon él, és a gyereke/rokona/ismerőse kint van >és nem mellébeszélős fajta<, az tudja mennyit dolgoznak kint, és azt is, hogy a sok munkának van gyümölcse is, nem úgy mint itthon, ahol csak a szilva fának van. Azt is tudhatja, hogy itthon beszélnek a tudásról, elhivatottságról, ott nem beszélnek róla, hanem megnézik az embert, felmérik a tudását, oszt vagy kell vagy nem.
Ott a tulajdonos, aki a saját vagyonát kockáztatja, az a rokonnak sem ad munkát, ha az meg az ő tőkéjét kockáztatja a hozzánemértésével. Itthon meg aki jó haver, netán a keresztény fajhoz is tartozik ( ezt a miniszterelkök mondotta ) azt megvédik. Mi lesz a többivel? Nos az kit érdekel itthon? Még augusztus 20-án sem, amikor a nemzeti hagyományokat ápolandó meg kéne említeni, hogy a többi is a nemzet része. Az oldalaknak meg azt, hogy minden oldal a nemzet része voltvanlesz. Egyénileg, a maga képességeivel, tudásával, butaságával, okosságával.
@Amadeus62: "hogy a kimentek nagy része leszavazott a fideszre idén is. "

Erről van valami konkrét infód?
Engem komolyan érdekelne, eddig azt gondoltam, hogy az igazolványosok szavaztak jobbra, a kimentek meg nem.
Sőt, valami halványan rémlik, hogy sokkal kevesebben szavaztak nyugatról, mint keletről, mondjuk nehezebben is tudták megtenni.
Az ezzel kapcsolatos információt megköszönöm, valóban érdekel.
Legalább ma ne veszekedjetek! Augusztus 20. van, az új kenyér ünnepe!:)

csattogoslepke.tumblr.com/post/95267363052
@nincs_itt:
shinichi-nek írtad, ám intelmeidet többesszámban folytattad, ezért részeseivé válhatunk azoknak a kliséknek, amelyeket rendre megfogalmazol, és már rohadt unalmasak.
"Te és a hozzád hasonlók több, mint valószínű, hogy ott fogtok megsavanyodni M.on."
Te, aki szellemileg - ahogyan felétek mondják - a kapcát nem hordhatod utánunk, te játszod itt az megmondó embert? Azt gondolod, hogy most majd védekező pozicióba helyezzük magunkat, és elkezdünk magyarázkodni neked, mert nem látjuk világosan a dolgokat?
Mit képzelsz te magadról?
Te egy primitív hülye vagy, aki saját magának akar imponálni az összegányolt, máshonnan összelopott panelokkal, amelyekben nincs gondolat, nincs rendszer sem tartalom.
Nem érvelek ellened, mert ahol nincs alap, ott érvek sem születnek.
A magad fajtát én ujjgyakorlatként egy pillanat alatt alatt leugatom, de nem érdemesítelek erre, ahhoz te szellemileg kevés vagy.
@DR. INKVIZITOR:

és még sokan másoknak.

Nem szeretnék sem az észosztó, sem a moderátor szerepében tetszelegni, de a vagdalkozásnak valóban semmi értelme.
Meg kell érteni, minden embernek van egy saját egyéni életútja, azzal azt csinál, amit akar vagy tud, de egyben felel is érte.
Akinek több élete van, annak is jelenleg erre az egyre kell koncentrálni (ezzel rövidre kívánom zárni a vallásfilozófiai megfontolásból következő kekeckedést).

Egy igen leegyszerűsített történet következik, a rövidség kedvéért.

Nos, amíg volt otthon munkám nem akartam menni sehová. Nem irigyeltem azokat, akik kint boldogultak, sőt büszke voltam rájuk, hogy volt merszük kimenni és erejük, hogy véghezvigyék azt, amit terveztek.
Elteltek az évek, megszűnt a munkahelyem, és nem voltam hajlandó elfogadni a haza által felkínált majdnem semmit, ezért léptem.
Keményen dolgoztam, akárcsak korábban otthon.
Itt úgy tűnik jobban becsülik ezt, mint Magyarországon, sokan nem szembesültek eddig még ilyen helyzettel, de ez változhat.
Most is büszke vagyok a kintiekre és ugyanolyan büszke vagyok az otthon maradottakra, akik nem adják fel és otthon akarnak boldogulni.
De ezzel elmehetünk mindannyian a bús picsába, hogy ki és mire, miért büszke, a magyar már csak ilyen büszke fajta, megmondták.
Azt kell megérteni, hogy az egymás melletti elmeséléssel, vagdalkozással nem megyünk semmire.
Ennyi erővel otthon is lehetnék, akkor sem haragudnék arra, aki kint van, most kint vagyok és nem vagyok hajlandó haragudni arra, aki otthon van. Még egyszer elmondom, hogy kint és bent is értsétek, nem ítélhetünk meg egy másik embert, egy másik életet a sajátunk alapján. Mindenkinek más a jó, a megfelelő megoldás.
Ez a civakodás tényleg a magyarság legnagyobb problémája, ez tuti.

Ma egyes országokban boldogul az, aki dolgozni akar, adnak neki lehetőséget, hagyják élni.
Más országokban ez kicsit vagy nagyon nehezebb.
Hogy mikor, mely országok ezek, az változhat, de a több évtizedes tendencia azt mutatja, hogy ez a változás nem a következő évtizedekben fog bekövetkezni.
Ez az én véleményem (ami a sajátom :) ).

A választási lehetőség jelenleg adott, egy kiváló alkalom a váltásra, annak, aki ezt akarja. Olyan lehetőség, ami már nem biztos, hogy sokáig fennmarad a jelenlegi formájában.

Még valami, nem vagyunk egyenlőek, csak egy változót, a kort tekintve is kijelenthető, hogy egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb ember, nem ugyanabban az univerzumban él, a döntéseket ez is nagyban befolyásolja.
A többiről itt és most inkább ne is beszéljünk.
@Mariann19:

Ez aztán kazasztán:)) Gyönyörű antré volt:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Faxe sör teljesen ok, ha eredeti, de szerintem az még nem jutott licence sorba.
@sjz: Bàr nagyon kevesen mentek el a londoniak vagy a németorszàgiak....de akik elmentek azok nagy része a felcsuti fostalicskàra ixelt...kb ugyanolyan arànyban mint itthon...45% arànyban. Ezek akarnak demokràciàt csinàlni itthon majd?! Vagy azok akik el sem huztàkba belüket berlinbe vagy londonba elzavarni ezeket? Hagyjuk màr!
Mobilrol tolom ha esetleg elgèpelnék valamit..
@Mariann19:

Szasz 'májdíír 'tigrisoroszlán:))

"Messziről jött ember" 'című fejezet?
@tristen2005:
Jó fogalmat használtál, ez még tényleg csak antré volt.
Bár az ilyen operetthuszároknak elég egy kicsi belépő is.
@sjz: krah-krah.at ez is jó àllìtólag...
@Amadeus62: " azok nagy része a felcsuti fostalicskàra ixelt"

ez mondjuk elég szar ügy :(
Mondjuk hajaz arra, hogy az itteni törökök 80%-a szavazott Erdoganra, ez is kabaré.

Van itt olyan baromarcú muszlim, aki panaszkodik arra, hogy nem tudja megszokni az osztrák mentalitást, de mégsem hajlandó visszamenni, haza, hogy aztán otthon jól szitává lőjék.
Egyébként nem menekült.
Sokan mások sem tudják megszokni, a közelebbi fejkendősök sem, de a rothadó nyugat által nyújtott kényelmes nyugodt életet választják mégis.
@Amadeus62: "krah-krah.at ez is jó àllìtólag... "

kösz a tippet, checklistre téve. :)
@jaegtoer: bírom az öregcsókát, de néha bele tudnám verni a fejét egy tál kaviárba:) persze csak képletesen:)))
Egyébként sok félreértés akad itt, szerintem
nem ennyire súlyos a helyzet, meggyőződésem, hogy nem egymás bántása a cél, csak hamar felkapja az ember a vizet, ha úgy jön ki a lépés. :)

Ne vegyük túl komolyan magunkat.
@Mariann19: ugy gondoltam hosszabban valaszolok, de majd csak kesobb lesz idom egy kicsit helyre rakni egy-ket dolgot. Izelitonek csak annyit: Ti eltek ott, egyre melyebbre sullyedve, tavolodva a demokracia emleketol is. Talan el kellene gondolkodni, biztos, hogy mindent jobban tudtok? Neked kulonosen felhivom a figyelmedet arra, amit a posztban olvashatsz, rigton az elejen. Ugyanis ekkora arczok mogul tenyleg nem nagyon lehet latni a vilagot. Tovabba, ha te ekkora asznak tartod magad, hogy en csak egy kis hulye lehetek melletted, akkor MINDEN magyarokkal kapcsolatos sztereotipianak elo, allatorvosi lova vagy! Ne aggodj, ha vegeztem a munkaval lesz meg folytatas!
Délutáni trollműszak?
Vagy tényleg kifogyott a lé az államháztartásból?
Hazafijjas öntudatból már nem megy a fostalicskázás?
@gazoló:
Szasz!
Ez sok mindenen túl, önérzet kérdése is.
Erre nagyon kényes vagyok.
@nincs_itt:
Ne strapáld magad!
Ilyen ostoba fajankóval nem szoktam leállni beszélgetni.
@Mariann19: a könyvelőnéni nagyon bepöccent:)
bár abban igazad van, hogy nincsitt kissé nagy arcú lett mostanában, a bömös gyárból hájpolja az oroszokat plö.
@taga20:
taga!
Annak oka van, hogy keményen fogalmaztam. Nézd csak mit írt Habakuk:
"Régebben itt pezsgő viták folytak valódi témákról, valódi érvelésekkel."
Ez így volt, beszélgettünk, érveltünk tartalmasan.
Időközben beszivárogtak kétes értékű emberek, akiknek a stílusa nem idomult ehhez a színvonalhoz, mégis meghatározó figurákká nőtték ki magukat a maguk ácsolta trónusukon.
Egy részünk kezdett egyre kevesebbet részt venni a blogon, többen fontolgatják, hogy nem is térnek vissza. A legjobbak közül nem egy, mert tudom.
Az oka ennek az, hogy kártékony tematizálás kezdte felütni a fejét, és ebbe az értelmes ember nem akar részt venni.
Ezek a figurák kihasználják azt, hogy konfliktus kerülők vagyunk, és elkezdenek tobzódni.
Emiatt adtam hangot fentebb, mert sajnálnám, ha kedvenc blogunk ilyen értéktelen emberek miatt szétesne.
@Mariann19:

:))

www.youtube.com/watch?v=9q6j5aXvMek

Énekelte úgy is:
"Túléltem mindeneket 'féldecis rezsimeket...

Születtem Magyarországon, 77 éves vagyok,
fejemben összekeveredtek a féldecik s kormányzatok.
Neveltek hazaszeretetre, hittem az Istenben is,
harcoltam két háborúban, túléltem, az istenbe is.

Elhagytam, kérném, vagy 39 asszonyt,
s vagy kétannyi elhagyott.
Tankcsapdákba hugyoztam, ettem lótetemet,
és mégis itt vagyok.

Fejemben egy verkli jár, mely verkli így muzsikál:
"Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket,
egy magyar túlélő, címzetes, vitézlő, tönkrement lábain,
de áll önök előtt!"

Fiamból idegbeteg lett, nem bírta a váltásokat,
és elnézem az unokámat, látom, hogy gyönge alak,
hogy lesznek ezek túlélők? Valami itt korcsosul.
Kérdezném, hogy száz év múlva ki tud majd itt magyarul?
És ahogy magukat nézem, egyik sem betonkemény,
elszállnak az első szélre! Mi lesz így? - kérdezem én.

Fejemben egy verkli jár, mely verkli így muzsikál:
"Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket,
egy magyar túlélő, címzetes, vitézlő, tönkrement lábain,
de áll önök előtt!"
@gazoló:
Hátborzongatóan gyönyörű, egyben benne van a kor emberének a drámája.
Azonosulni az utolsó versszakkal tudok, mert ha az emberben nincs progresszió, soha nem lesz túlélő. Pedig mindenki azt akarja.
index.hu/belfold/2014/08/19/orban_a_wc-bol_kilepve_is_tapsot_kapott/

Majdnem maradt nyugaton a'nyolcvanas években:))
Vajon ki lenne akkor manapság?
@sjz:
Eredetileg a rövid észrevételemen kívül mást nem akartam közölni, de meggondoltam magam.
IV. Károly (az utolsó királyunk) - száműzetésbe indulásakor - Baján elmondott intelmét idézem:
"Magyarok! Tanuljátok jobban szeretni a hazát, mint ahogy egymást gyűlölitek!"
Azért azt ne felejtsék el a kivándorolt magyarok, hogy azt a rendszert aminek a vívmányait élvezik, nem ők hozták létre.
Na meg az a rendszer se 25 év alatt lett olyan amilyen.
Kicst szerényebben kellene osztani az észt.
A másik :az orosz népnek miért nézik el putyint és a rendszerét, sőt, védik is őket, szemben velünk itthoni magyarokkal, akiket ócsárolnak orbán miatt.
@punkfrog: +1
Ezen agyalok ma hajnali 1 óra óta.
@punkfrog:
Ne általánosíts a kivándorlókkal szemben se légy szíves.:)
Feljebb a jó példa, sjz, aki nem tehet arról, hogy egyesek megtalálták Kolumbusz vagy Barbarossa aranytojását.

Emberek vannak különböző természettel, habitussal, éljenek kinn vagy benn.
@Habakuk999: igazad van!
Tisztelet a nagy számú kivételnek!
Valóban a kisebbségről írtam, de itt eléggé hangosak sajnos.
@punkfrog:
:)

Nincs olyan, hogy kivándorolt magyarok, meg olyan sincs, hogy otthon maradt magyarok.

Akkor fogalmazok az előbbinél sarkosabban.

B@szódjon meg mindenki, aki kiment.
Basz@'djon meg mindenki, aki itthon/otthon maradt :)
Így jó lesz? :)

Aki kiment, hozott egy nehéz döntést, végigcsinálta, legtöbbször nem volt egy diadalmenet, kemény munka áll mögötte, erre büszke lehet és az is, ezért sértve érzi magát, ha kétségbe vonják a teljesítményét.

Aki maradt, az hozott egy nehéz döntést, most is csinálja, nem volt és nem lesz egy diadalmenet, kemény munkájáért egyre kevesebbet kap (tisztelet a kivételnek, de majd az is elmúlik, ahogy haladnak a dolgok).
Ezért feszült és ideges, ha leszólják kintről.

Mindkettő teljesen érthető, ezért felesleges ezen rugózni.

Elismerem durva leegyszerűsítése a dolgoknak, de van benne valami.

Haladjunk.
@sjz: nem a kinti teljesítményét vontam kétségbe.
@punkfrog:
általában írtam, nem neked.

:)
@punkfrog:

Senkit nem jellemez önmagában,hogy itt vagy külföldön éli az életét,de igen rosszul esik a kioktatás 'messziről ismerve az itteni,helyzetet 'zembereket...Ki a bátor,ki az okosabb a több,felesleges kérdések!

www.youtube.com/watch?v=LIbn7rhjD68

Mikor még kiskölyök voltam,
Öt éves srác,
Nem tudtam, mi van a szoknyád alatt,
Mi az, ami ráz.
Felnőttem rég,
Harminchét vagyok.
Tudom miért,
Mit akarok.
Az első csajom azt mondta:
"Inkább a falra mássz,
Ne rám! Ne rám!
Ne rám! Ne rám!"
A második azt mondta:
"Menj! Inkább nézd meg a Helgát!"
De amikor én még kissrác voltam,
A Helgát nem játszották.
Így hiába sírtam, ahogy csak bírtam.
Hiába sírtam, ahogy csak bírtam,
Hogy Helga segíts!
Nem megy, segíts!
Helga segíts!

Régen, amikor ez a zene elöntötte a világot, ezt az országot, meg ezt a várost is, virágoknak képzeltük magunkat a zene szép rétjén. Én azt hittem, magas vagyok és karcsú, és bársonyosak a szirmaim. De amikor feltűnt az első kecske a réten, megijedtem, hogy jön és leharapja a fejemet. Gyorsan tüskéket kezdtem növeszteni mindenhol. Azt hittem, megúszom, de ekkor megjelentek az emberek kaszákkal és rájöttem, nincs menekvés.
Nincs menedék…
Nincs menedék…
Mégis szerencsém volt. Értem jött egy lány, kitépett tövestől, hazavitt, belerakott egy cserépbe. Azóta mindennap öntöznek, de nincs senki, aki cserélné alattam a földet. Csak egy Hobo vagyok egy virágcserépben, egy maroknyi földben. Ó, mit tettetek ezzel a földel? Ebben a földben a kín a virág. „Virágok közt veled lenni, tudom, szép volna kedvesem. Virág sincsen te sem vagy már, miért hagytuk, hogy így legyen?

Mikor a hobók útjára léptem.
Mikor a hobók útjára léptem, ti még kis srácok voltatok.
Mondom, mikor a hobók útjára léptem, ti még kis srácok voltatok.
Megvertek százszor,
Megnyírtak párszor.
Nem maradt más! Nem maradt más!
Se János, se Tamás.
Nem maradt más, szinte senki.
Szinte senki, semmi, senki, semmi.
Embernek, férfinek lenni.
És ez, azt mondják, nagyon kevés.
Sokan azt mondják, nagyon kevés.
Nekem nem sikerül, olyan nehéz.
Embernek lenni, olyan nehéz.
Nehéz! Nehéz! Nehéz!
@punkfrog:

Egyébként is le akartam írni ezt ilyen formában is, de nem neked ment, csak kapóra jött a témába vágó hozzászólás, ezért ott folytattam, de, ha félreérthető volt, akkor bocs. :)
@sjz:
"Aki maradt, az hozott egy nehéz döntést, most is csinálja, nem volt és nem lesz egy diadalmenet.
Ezért feszült és ideges, ha leszólják kintről."
Azt gondolod, hogy aki itthon maradt, az mártíromságba hajtotta bús fejét?
Arra nem gondolsz, hogy az itthon
maradottak megtalálják a számításaikat, van egzisztenciájuk és boldog családjuk?
Mint mindenütt a világon, vannak elégedett és kevésbé elégedett emberek.
Miért gondolod, hogy itt mindenki feszült és ideges?
Abban igazad van, akkor ideges, ha felelőtlenül leszólják kintről, mert az előnyös az egojuknak.
@sjz: na akkor zárjuk rövidre:
én konkrétan, rodeo,nincs_itt, és sipi
kioktató hsz-i kapcsán írtam amit.
és a rendszerek kialakulásában játszott szerepüket firtattam.
Na meg az oroszokkal szembeni kedélyességüket(ez sipire nem vonatkozik)
Szemben velünk, akiket ócsárolnak orbán miatt.
@sjz:

DDD

De legfőképpen az,vagy azok ba@ódjanak meg akik ezt a helyzetet előidézték,egy Belga idézettel élve:))
"hogy baszná el a hármas metró" az összeset:)))
@Mariann19: " kártékony tematizálás kezdte felütni a fejét"

igazad van! mindennek az itt elhatalmasodott sörkultusz az oka, amikor pezsgőzhetnénk is.
@Mariann19:

ááá, sejtettem, hogy félreérthető lesz. :)
azért írtam, hogy tisztelet a kivételnek.

szerintem otthon egyre idegesebbek és frusztráltabbak az emberek, és igen a többségen látom ezt.
Míg minden ok volt nálam, akkor is egyre nehezebb volt ezt látva élni.

Sajnálom, de ebbe az utcába nem megyek bele.
Sem itt, sem ott nem egyformák az emberek és sorsok, ezt értsétek már meg, és ne a különbözőségekbe, hanem a hasonlóságokba kapaszkodjunk.
Szerintem írtam erről a hosszabb bejegyzésemben.
Csak persze arra, nagyon kevesen reagáltak, megint csak tisztelet a kivételnek.
Ezért kicsit sarkosabban és egyszerűbben is leírtam a véleményemet, ami mindig félreérthető lesz az egyszerűsége miatt, és hiába van ott a millió vigyorgó fej, nem használ.
Azt is írtam, ne vegyük már olyan komolyan magunkat.
Én sem teszem, ezért részemről ezt a meddő vitát lezárom itt.
Ne vedd magadra, de ide írtam.
@gazoló:

:)

Csinálok egy Smiley gyárat, hátha használ, de szerintem nem fog :D
@sjz:
A vita végleges lezárása előtt annyit hozzáteszek, hogy láthatóan meg vagytok lepődve, ha a kioktató, sajnálkozó stílusotokra reagálva találkoztok a tietekkel hasonló harcmodorral.
Nem kell minket frusztráltaknak, szánni valóknak tartani.
Az, hogy ki a szánni valóbb, az lehet a vita tárgya.
Én a magam részéről inkább azokat sajnálom, akik elhagyták az országot. Elég baj az nekik.
@Mariann19: Pl én is inkább már csak elolvasom Fabius aktuális posztját, de ritkán kommentelek, mert kurvára nincs kedvem a rodeo és gábriel által tematizált komment folyamban résztvenni.
@punkfrog: Ki nézi el Putyin rendszerét? Én nem.
@DR. INKVIZITOR:
sajnos, IV. Károly "utódai", az ellentengernagytól a ma uralkodójáig úgy facsarták ki az emberek lelkét, hogy a hazaszeretet szó, fogalom csak mint szabadságharcos momentum maradt meg bennünk. Erre építi a pocakos is retorikája nagyrészét, ami miatt méltánytalanul elveszíti hatását.
A gyűlölet az töretlen.
@Spániel:
Szia Spániel!
Megyek is, van a hűtőben pezsgő, ha már ez a trendi, felbontom.
Egy óra múlva még szebbnek látom itt belföldön a világot, mint eddig.
@Mariann19: "Miért gondolod, hogy itt mindenki feszült és ideges?"

1. Mert a többség az.
Oka lehet külön féle, pl. fél, mert mi lesz vele, ha megszűnik a munkája, mi lesz vele, ha a havi nyolcvanezer nem lesz elég a reszire, ennivalóra, gyógyszerre?
2. Mert verik a habot a politikusok, és ettől alapból ideges az ember. Te nem vagy attól ideges, hogy bármikor rád nyomhatnak egy visszamenőleges adót, és emiatt elmehet az öszes vagyonkád állambácsihoz?
3. Te nem vagy ideges attól, hogy egy kis szabálysértésért ( nem adsz nyugtát néhány száz forintról, a bírságod meg 250.000, ugyan akkor az állami pénzeket meg talicskával tolják büntetlenül, és remény sincs rá, hogy valaha megbüntessék a tetteseket )agyonnyom az állami büntetőhatalom? Ugyan akkor az állami hatalom büntetlenül hibázhat?
4. Te nem vagy ideges attól, hogy te nem nyersz közbeszerzést, pedig minden feltételt teljesítesz?

Soroljam még mitől feszült, és ideges itt sok ember?
@aritus:

Ki lehet menni az erdőbe, és be lehet ülni egy hordóba. Az is megoldás. Meg lehet beszélgetni is az olyan személyek kihagyásával, akikkel nem akarunk szót váltani.
Lehet tippelni, hol bukik el a dolog, NAV, ügyészség....

Vagyonosodási vizsgálat Rogán ellen
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/115645/
@aritus:
Szia!
Pedig nagyon sajnálom, hogy nem olvashatlak többet, úgy mint régen.
Nem szabad engedni, hogy a blog ne a régi fényében ragyogjon.
@Mariann19: egészségedre.
Én spec. nem szeretem a pezsgőt, /a bort sem/ szilveszterkor egy becsületpohár, szóval velem nyugodtan nyithatsz csapszéket,nem iszom el a készletet.
@DR. INKVIZITOR: @Habakuk999:

Talán értő fülekre találok.

Elsősorban ember próbálok lenni, a többi utána jön.
Valamint a haza és az otthon is bennem van.
Ott van, ahol én vagyok.
Magyarnak tartom magam, és nem kérek elnézést, hogy nem maradtam otthon, hogy éhen dögöljek, vagy megfagyjak a saját udvaromon, vagy házamban.
Nem vonom kétségbe, hogy sokaknak még mindig jól megy, azt kívánom ne változzon ez a helyzetük, de az én koromban a fent felvázolt opciók igenis valós helyzetet tükröznek, rengeteg példát ismerek, és volt ennél rosszabb is.
Én viszont még sokáig szeretnék élni.
Tudom nem csak rajtam múlik, de próbálok tenni érte. Úgy láttam ez sikeresebben kivitelezhető, ha nem otthon teszem.
Eddig bejött. Remélem így is marad.
Az otthoni leszálló ágból, itt végre - hosszú évek után - újra egy fejlődő szakasz látszik körvonalazódni.
Bocs, lehet senkit nem érdekel rajtam kívül, de azért csak sikerült a meddő vita sívó homokjában elsüllyednünk, talán ezen nem is tudunk változtatni, de akkor szerintem felesleges fennmaradnia a magyarságnak, hogy az örökkévalóságig civódjon.
@Mariann19: inkább elég baj az nekünk...
@látjátok feleim szümtükkel:
Persze, hogy vannak olyan jelenségek, amelyek a bizonytalanság érzetét keltik.
Csak nekem ne mondja meg senki kintről, hogy én mitől fossak. Ez ebben a vitában a lényeg, ezt értsd meg.
Nagyon sokszor írok kritikát magam is a rendszerről, különösen gazdasági témákban, és elég világosan látjuk a folyamatokat, nem kell nekünk szemináriumot tartani, hogy mi a pálya az országban.
Remélem, hogy azt nem kell bizonygatni, hogy sokkal inkább átlátjuk a hazai helyzetet testközelből, mint akik a partvonalról szemlélődnek.
@látjátok feleim szümtükkel: próbáltam hidd el, de feladtam, mert itt a kommentek min. felét ez a két ember uralja, vagy úgy, hogy tele spamelik a posztot, vagy úgy, hogy kurva sokan ugranak a kommentjeikre, és válaszolnak.
@Mariann19: Én is sajnálom, mert pont azért szoktam ide, mert itt lehetett normálisan eszmét, véleményt cserélni, meg humor is volt. Persze alapvetően azért, mert Fabius posztjai többségében nagyon jók.
@Spániel:
"Én spec. nem szeretem a pezsgőt."
Akkor hogyan fogsz eleget tenni a pezsgőivási elvárásoknak?
Ez a te magán embargod?
@aritus:
Én is a különleges atmoszféráját kedvelem a blognak, amelyben nagyon jó fejekkel beszélgethetek /remélem/, és a humor is jelen van, attól olyan baráti a hangulat.
Nem adom fel!
@aritus: te nem, azt tudom.
de pl.rodeo,nincs_itt na meg gábriel, de ő külön kategória.
@Mariann19: lehet, hogy rajtam bukik meg az Ügy.
@Mariann19: Mariann, egyrészt nyilván mi a saját bőrünkön érezzük, a mindennapjainkban tapasztaljuk, hogy mi zajlik az országban (nagyon rossz), másrészt aki távolabb van, az sokszor jobban látja, hogy mi van itt.
@aritus:
"Aki távolabb van, az sokszor jobban látja, hogy mi van itt."
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
A helyzetfelismeréshez adottság kell, információ és érdeklődés.
Gondolod, hogy a külföldön élő magyaroknak ez istenadta szellemi adomány?
@Spániel:
"Lehet, hogy rajtam bukik meg az Ügy."
Majd kikiáltanak ellenállónak, és nem fogsz kapni Pezsgő Lovagrendet.
@Mariann19: Te, mint szakember, ezt mégis hogy?
Tiszta vadkelet.

"amely szerint szükség volna a magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság összehívására és annak megtárgyalására, hogyan lehet a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokat életben tartani" - fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter"

privatbankar.hu/makro/ezert-aggodik-varga-ne-felejtsuk-mi-az-orosz-szankciok-celja-271876
@sjz: úgy gondolom értőre.

itt nem "kivándorló - földhözragadt" konfliktus rajzolódott ki, hanem "az idegenben való megmérettetés félelméből felszabaduló elemi erejű dicsekvés és már énmármegtudommondaniatutitmertbeváltamkülföldön észosztás - nincs itt és sipi - valamint a tönkrevágtátok, amit rátok hagytam vadmajmok - Rodeo - mindent jobban tudunk nagymellényűsége és az itthon maradásuk miatt kicsúfolt "szürke igáslovak" konfliktusa.
Akik természetesen az új hazák szürkéihez hasonlóan teremtenek értéket és viselik a terheket, ha nem is egyforma arányokban.

Ennek aztán Te lettél az egyik szenvedő alanya, ahogyan Mariann hozzászólásából látom, bár Mariann szerintem habozás nélkül felülvizsgálja az álláspontját, ha hajlandó józanul visszaolvasni egy picit.:)
Szóval magam részéről nem skatulyáztalak.:)

Amúgy a vita jó dolog, szerintem a dialektika mozgatja a világunkat.
@Spániel:
Varga Mihály az orosz-magyar gazdasági vegyes bizottság létrehozása mellett érvel, ugyanakkor erőteljesen követeli az eu-tól az embargo okozta károk támogatását.
A szokásos nóta, szembe menni az eu-val, ugyanakkor támogatást kérni több ágazat kárainak a mérséklésére.
A legnagyobb veszély abban látszik, hogy az oroszok meg akarják tiltani az autók importját, ami nálunk a merci és az audi exportjának csökkenését jelenti. Miután ez a két cég jelenti a mi GDP termelésünk jó részét, ha ez elmarad, több mutatónk kerülhet veszélybe az év végén.
Ha a bizottság létrejönne, az nyílt szembenállás lenne az eu-val is.
@Mariann19:
ad 1 Nem biztos, hogy adott rendszer alkotójaként jobban látunk, mint rendszert kívülről nézők.
Néha nem árt kiemelkedni a rendszerből, ha meg akarjuk érteni a folyamatokat.

ad 2 Az orosz-magyar gazdasági vegyes bizottság szerintem nem árulás és szembenállás.

Speciel nekem is kurva nagy károm van az embergóból, s nem lenne baj, ha sokéves munkám tönkremenetele miatt kapnék kártérítést. -Nem fogok, mert jobban félek a narancs éhes piócáitól, mintsem a közelükbe törleszkednék.
@tristen2005: Az új kenyér ünnepe az a komcsik alatt volt. ;)
Örülök, hogy Kertész Imre kitüntetést kapott, megérdemelte. Amikor meghallottam, akkor kicsit zavart, hogy azok, akik hazaárulózták, és Imre Kertészezték, most mégis kitüntetik. Most viszont úgy gondolom, miért is ne. Ha az én adómból stadiont, megszállási emlékművet készítenek, akkor legalább valami hasznosra költötték. Először az öt év alatt.
És mégis ott motoszkál bennem, hogy ezt az öreg, élete vége felé tartó embert, kihasználják. Nincs szó megbékélésről, konszenzusról, csak egy jól felépített színjátékról. Lám, mi nem is vagyunk antiszemiták, látjátok, fogják harsogni. Kár lenne.
@Habakuk999:
A politikai és társadalmi tisztánlátás nem a földrajzi helyzetből adódó erény, hanem az egyén szellemi alkalmassága.
A vita abból keletkezett - nem először - hogy pejoratív jelzőkkel illetik az itthon maradottakat, amely megállapításnak nincs realitása.
Én nem fogok védekezni a nemtelen jelzők hatására, én nem bántok meg soha elsőre embereket, de azt sem tűröm, ha a hazaiakat pökhendi módon sértegetik.
Ami az inkriminált szembenállást illeti, nézzük, hogy mi ennek a realitása.
Mo. az oroszoknak túl kicsi ahhoz, hogy külön alkukba bocsájtkozna Putyin velünk.
Egyébként Putyin sem tud a végtelenségig keménykedni, mert a lakossági ellátását saját erőből 60%-ban tudja megoldani.
Az eu-s tagállamok mindegyikének károkat okoz az embargo, de az eu és a nemzetközi szabályokat be kell tartani.
Vagy mi legyen a jövő? A világ tetszés szerinti újrafelosztása?
Putyinnak arra is figyelemmel kell lennie, hogy ugyan jelenleg magas a támogatottsága a lakosság körében, azonban az ellátási nehézségek megfordíthatják az emberek Putyin iránti rokonszenvét.
Támogatást te miért nem kapnál?
hmm, azért 2014-ben Hawking, a Cern és isten tudja hány természettudós eredményei tükrében komoly bátorság mosolygás nélkül körbehordozni egy rég levágott kéz csontjait.

(nem mintha fotósok fejének levagdosása istennek tetszőbb lenne)
ez az áldoztatás nagyon szemléletes képet ad az egyházról: a papok kézből etetik a tátott szájú népet
@punkfrog: Ja, igen, nagyon "viccesek" azok a hazánkból eltávozottak, akik teleszájjal nyomattják az összeesküvéselméleteket a világot uraló zsidókról/Izraelről/Ny.Európáról és nosztalgiáznak a kádár rendszeren, pont, mint a széljobberek. De egyik se Oroszroszágba, Azerbajdzsánba, vagy valamelyik arab országba stb költözött, hanem a hanyatló nyugatra.
És, itt osztják az észt.
Na pl én miattuk se szeretek már idejárni.
@Mariann19: attól, hogy egy bizottság áttekinti az embargóval létrejött helyzetet, még nem kezdünk el Putyin gyere vissza feliratú pólókat hordani.
Ugyanezt csinálja a többi ország is.

Az embargó szerintem amúgy zsákutca, főleg úgy, hogy a nagy francia katonai megrendelések nem lettek embargósak, sőt jó néhány német sem.

Hatásosabb lett volna erőt felmutatni akkor, amikor kellett volna, nem a neofasiszták háta mögé bújni.
De ez sem biztos, hogy igaz. Mindenesetre hülye helyzet alakult ki, aminek csak vesztesei vannak és főleg lesznek.
@Mariann19: Nem, nem dehogyis. Csak tudod sokszor a rendszeren belül nehezebb tisztán látni, mint a rendszeren kívül. Ezt a munkámban nap mint nap tapasztalom, ezzel dolgozom.

Volt egy nagyon híres kisérlet, egy matematika konferencia résztvevőivel csinálták meg. A kisérlet nagyon egyszerű volt. A fealadat az volt, hogy egy négyzetet kellett 5 egyforma részre osztani. A csavar az volt benne, hogy előtte mutattak egy négyzetet, ami 4 egyenlő L alakú testtel volt felosztva. A matematikusok nagyrésze nem tudta megoldani a feladatot, mert megzavarta őket a minta. Ezt hívják beállítódásnak.
Egyetemistaként én megismételtem ezt a kisérletet és ugyanerre az eredményre jutottam. Annyit variáltam rajta, hogy a kisérleti személyek felénél nem mutattam meg az L alakú felosztást, ők könnyedén megoldották a feladatot, mert hiszen az nagyon könnyű.
@Habakuk999: Sipi mentségére legyen mondva, hogy amikor ő még itthon volt, ő akkor is ugyanezt a dumát nyomta, ugyanilyen erőszakosan. Nála nem a kint vagyok bebebe! működik.
@nincs_itt:

"@jaegtoer: látom megy a méricskélés... pedig nincs_mit.
figyelj, ha neked eredmény, ami Mo.-on jelenleg tapasztalható, akkor én kérek elnézést. Ráadásul ezért tettél is... várhatóan az elkövetkező 30-40 évben ellesztek az "eredményeitekkel".
jaegtoer for president! "

Áruld el nekünk, hogy mi a túró ad neked bármiféle alapot ehhez az irritáló nagyképűséghez?

Itthon tanultál, szereztél egy szakmát/diplomát, kicsit olvasottabb, mint az átlag, de ilyenből a blogon több, sőt jobb is van.
Majd kint kamatoztatod, egy jelentéktelen csavarként a nagy gépezetben,mint itthon bármelyikünk, és folyamatosan köpködöd - láthatóan több generáció frusztrációját - az országra, jelesül a blog népére, mintha legalábbis a kormány kommentelne itt.

Miért gondolod,
-hogy nálad van a bölcsek köve?
-hogy más nem ugyanúgy látja a helyzetet, mint te, csak esélye sincs lefalcolni?
-hogy több eszköze van az itthoni változtatáshoz bárkinek, mint neked, aki meg se próbálta?
-hogy mindenki örül a jelenlegi helyzetnek?
-hogy lustaságból nem történik semmi?
-hogy az állandó fikázás jó eszköz bármire?

Te is csak a saját boldogulásoddal törődtél, miért kéred számon bárkin is az ország boldogulását?
Arány- és erénytévesztésben vagy.

Nem lehetne kicsit szerényebben, hogy kellemes vitapartner legyél?
@Habakuk999:

" Nem biztos, hogy adott rendszer alkotójaként jobban látunk, mint rendszert kívülről nézők.
Néha nem árt kiemelkedni a rendszerből, ha meg akarjuk érteni a folyamatokat."

A nézőpont nem attól más, hogy hány kilométerről szemlélem a dolgokat:))
@aritus: "...sokan ugranak a kommentjeikre, és válaszolnak."

Kötelező elolvasni őket? Kötelező szóba állni velük?
Ki lehet bírni, ha csak azokat olvasod akik neked mondanak is valamit.
@Mariann19:

Akinek feltetted a kérdést, nem mondta neked, hogy te mitől foss vagy ne.

Persze, hogy tudom, látod a dolgok lényegét, hiszen olvasom amit írsz. Nem is azért soroltam. Viszont más is olvas itt, olvassa ezt is (essetunni:D ).
@aritus: nála is meg lehetett figyelni, amikor sikerült "túlélni" az első pár hónapot kinn.

Nincs ezzel semmi baj. Dolgoznak, megbecsült alkatrészei lesznek az ottani egésznek- bocs időtolvaj a scmittelésért - ugyanakkor az ottani közösségekbe nem illeszkedhetnek be, hiszen keleti bevándorlók, (ha szerencséjük lesz, a gyerekeik már igen,) így fölös energiájukat s tenni akarásukat ily módon tudják levezetni.
S ha valakinek mindenáron szüksége van teljesítményének ilyetén hirdetésére, az hirdetni is fogja, amíg nem kap egy nagy büdös pofontot.

Kicsit idegesítő, de ettől még jó szándékon alapul(hat).
S elenyésző kisebbségei a kintieknek, bár meg kell hagyni kellőképpen zajos kisebbség.
@időtolvaj: szándékosan kiemelkedést írtam célozván a felülről szemlélődésre s nem a nyóccáz egynéhány km-ről történő partvonalon kívüli óbégatásra.

ugyanakkor pozitív eredményt hozhat a szűk környezetbe történő bezárás is.
A különböző csoporttréningek iszonyatos tudást, információt és energiát szabadíthatnak fel.

Amúgy igazad van a nézőpont kérdéskörében.
@időtolvaj: apám, te jó nyomod! ha nem veszed tolakodásnak, ako +1:))
@taga20:

Nem szándékoztam regisztrálni, de ez az ámokfutás ami a blogon elkezdődött, feldühített:)
@Habakuk999:
Igen, a franciák hadászati eszközöket szállítanak, a norvégokkal is van összekacsintás, ezek olyan háttér megállapodások.
Ezt a bizottságosdit kezdem úgy értelmezni, hogy ez is a keleti nyitás része, a több lábon állás lebegtetése, csak a lábak még nem nőttek ki.
Azért ne tegyünk úgy, mintha a szankciók a nyugat bűnei lennének, Putyin nagyon is jól próbál zsarolni az energia exportjával, és meglepődik, ha jön a revans.
@aritus:
Más egy elméleti feladat, és más szubjektíve megélni helyzeteket, és levonni azokból a következtetést.
Leírom egyszerűen a véleményemet ebben az ügyben.
Nem hinném, hogy hülyébb vagyok több millió itthoni magyar honfitársammal együtt, mint a parkolópályáról benézegetők, akik sértegetések közepette írják elő a teendőinket.
Mondják ezt azok,akik ezek elől leléptek.
@időtolvaj:
+ 1
Remekbe szabott komment.
Rendszerben gondolkozol.
@Mariann19:
drágám a vitát nem lehet lezárni annak az cardinális tulajdonsága...folytatni és folyamatosan megoldani a vita által felvetett problémákat lehet

akinek van rálátása a dolgokra -mindegy hogy a dolog mellett vagy benne ül, esetleg 15000 km-re- annak megadatik -ha van hozzá megfelelő szakmai és emberi alapanyaga, hogy találjon könnyebben megoldásokat vagy "jobb" elképzeléseket

te ma nagyon durvába mentél át sok volt a pezsgő? megkaptad a díjat? mi történik arra feléd?

mintha a gyertyafény már segítene a véghetetlen éjben amihez nincs varázsfuvola

brühüyyy

úccse megyek kár elküldened
@időtolvaj:
teolyan szép vagy, hogy aNapra lehet de rád nem pillantani Óh bülbülszavú Rózsa a Puszták virága és a heyek szarvasa meg a lapáj békája melyből csodás királyfi szokott kikelni ha időben és ügyesen megtermékenyítik

neked sem tetszik és egyre kurvábban nem az, hogy bárki is lássa valamint kimongya azt, hogy: SZAR VAN A PALANCSINTÁBAN ÉS TE TETTED EZT BELE KIRÁLY akkor haljon Eduárd

mivel lófaszt sem mondasz csak sápítozol mint valami vén fürdűsbuzi a gőzben ne csodálkozz ha faszat ajánlanak gyüngytyúk helyett

ezt kapdki ne a náthát

brühüyyy
@Mariann19:
hát hogy bele van szabva az má' bizonyos meg hogy remekbe az attól is függ kinek mi a remek

a többi vitatéma

meg tudás...skoláris alap, magolással...két könyvtár az induláshoz majd a saját könyvtáram összeállítása

lapozgatva

brühüyyy

milyen pezsgőt iszol?
@rodeo36:

Mit szívsz Öreg? Kurva jó cucc lehet, küldjél nekem is, itt vagyok józanul:)
@Mariann19: De ez a kisérlet azt mutatta meg, hogy a feltevéseink, az a kontextus, amiben benne vagyunk mennyire befolyásolják azt ahogyan a problémákról, a problémák megoldásáról gondolkodunk.

Nem vitatom azt, hogy jogosan akadtál ki. Csak árnyalni szeretném a képet. Talán nem az volt a kiakasztó, hogy nem Magyarországon él/nek, akiken felháborodtál, hanem ahogyan osztották az észt.
@rodeo36:

Kezdem megérteni Holle mami vonzódását, egyre retardáltabb vagy.
@Mariann19: Felvázolnád mi történt. Nem akarom elolvasni az egészet. Külföld-itthon maradottak témakörben gondolom.
@rodeo36:

Augusztus huszadikán számomra mindig egy kicsit vége a nyárnak,jóllehet jönnek még szép napok:))
Kis'évszakváltás,ezért hallgattam most ezt:)

www.youtube.com/watch?v=zzE-kVadtNw

Erre igyál ,most rá'Rodikám,ne'a'gyócceridre:)

Tegnap írtad,hogy Alison kisasszony másolja a Mestert,amivel egyetértek,de kétségbevonhatatlanul ott van a'szeren és Őt utánozni sem könnyű:))

www.youtube.com/watch?v=X8v4LaSzC9o
@időtolvaj:
és ezt te(???kijafaszisvagyte?) ex catedra csak úgy kijelented

csak mert cum trucc

ez fidex mószer te kis fidexes

(ez nálam halálos sértés)

brühüyyy
@gazoló:
mindannyian a szerzőt imitálják

kösz ezt régen hallgattam már

brühüyyy

tudod itt aug 20 egy a sok esős nap közűl
@Mariann19: "több mutatónk kerülhet veszélybe az év végén."

A zösszes. Persze lesz egy fedő story mindenre hogy miért jó így nekünk. Ahogy volt arra is válasz az MNB ből hogy miért jó ha sokan kimennek dolgozni külföldre, hát küldik haza a lóvét. Már csak a lenyúlási mechanizmust kell kidolgozni habonyosárpiéknak.
Meg endruvajna 7 milliárdos adókedvezménye is azért jó mert így az éhező gyerekeknek is több jut ha endrunak több jut. Ezt a vargamisi mondta.
Meg Sopronpusztán a lábon lőtt vicctort is kérdezték mikor pöcsberci megengedte, kérdezték hogy mit szól a magas államadóssághoz. Aszonta hogy nem magas, kivonjuk a nettóból a tartalékot és már nem magas.
A német külügy kritikájára, több tiszteletet a magyaroknak volt a válasz. Szóval minden kritikára rápöccennek és izomból leugatnak mindenkit, ahogy itt is tapasztalhatjuk az agyatlan fideSS trolloktól.
@rodeo36:
Rodi!
Látom, hogy te is meglepődtél, hogy stílusomtól eltérően keményebben foglaltam állást azokkal szemben, akik itt blogon úgy vélik, hogy ez az itthon maradt hülyék gyülekezete, akiket el kell igazítani.
Most őszintén.
Elhangzanak itt különféle témák és kapcsolódó vélemények. Te komolyan azt gondolod, hogy itt nincs meg az a szellemi potenciál, amely képes a reális helyzetértékelésre? Gondolod, hogy nekünk szükségünk van szellemi importra?
Ráadásul ez az import nem tartalmaz elemzéseket, célja az, hogy a saját ego érdekében imponálni próbáljanak.
Készséggel állok mindenki rendelkezésére, ha véleményeltérés esetén vitára kerül a sor, eddig is ezt tettem normális partnerekkel.
Veled mindíg szívesen beszélgetek, de most mellé lőttél.
Egyébként soha nem iszom semmit!
@tristen2005:
vizet ittam (szégyenszemre) és a mai kávém is még csak gondolat arabvanilla feketére pörkölve és presso-ban kipréselve, hogy barna habot izzaggyon

addig hagy a többieket míg eldöntik, hogy ha beszartak akkor milyen sexpírt kellene használni de közben felvették a bugyit a szaros seggükre és...az olyan zsenánt

brühüyyy
@Mariann19:
jó...akkor -szerinted- mellélőttem...ezt állítod:
"Te komolyan azt gondolod, hogy itt nincs meg az a szellemi potenciál, amely képes a reális helyzetértékelésre? Gondolod, hogy nekünk szükségünk van szellemi importra?"

válaszom igen, mert az eredmények azt indikálják

a többi mese a télapó szőrös talpáról

volt tegnap egy @boli "elemzés" amire te is reagáltál, én meg nem...hát annyira szakmai ismeretek teljes hiányára és csak a szurkapiszkára kifent izé volt hogy kb tyúxart ért...
pedig IT már tudhatná de hátha nem hát nem

brühüyyy
@Oxica:
Remekül összefoglaltad az utóbbi két nap történéseit, az ember egyik ámulatból a másikba esik, amikor az indoklásokat hallgatja.
Nem alartam hinni a fülemnek, amikor Varga a Vajna és Szima 7 mrd-os adóelengedését azzal indokolta, hogy így bejáródik a kaszinó biznisz, és majd utána lehet az éhező gyerekeket támogatni.
Ezt a nettóból kivont tartalékot sokan nem értjük, remélem, nem arra a tartalékra gondolnak, amiből már csak 10 mrd Ft maradt.
A humor kedvéért megjegyzem, hogy volt Orbánnak egy aranyköpése. Azt mondta, hogy a politikában ismert mondással él, "Lábon lőttük magunkat."
Ez kb. olyan diplomáciai nyelvezete, mint a saller és a koki.
Már idegesítőek a zavaros okfejtései, mint hírlik, Tusványoson is igen gyér tapsot kapott a hallgatóitól, pedig azok a hívei voltak.
@Mariann19:
Gyönyörű is...

"Több tiszteletet Andy Vajna milliárdos adókedvezményeinek!

Nem tudom, megint mit nem értünk. Engem Varga Mihály meggyőzött: úgy nem lesz gyermekéhezés Magyarországon, ha Hollywood magyar sztárja, és minden idők legnagyobb kaszinóbizniszben utazó filmese, Andy Vajna, megkapja az őt megillető évi 7 milliárd forintos adókedvezményt. Nincs itt semmi kecimeci, köntörfal, zavart magyarázkodás. A kormány és a nemzetgazdasági minisztérium már nem is érzi szarul magát. Igen, ezért kellett a kaszinók koncessziós díját levonni a játékadóból, és áfamentessé tenni azt.

Úgyhogy tényleg nem értem az MSZP-s Bagóné Borbély Ildikót, aki írásbeli kérdésben akadékoskodott, hogy miért volt szükséges Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos cégeit évi hét milliárd forintos adókedvezményben részesíteni. Mit nem ért? Most komolyan, kit érdekel, hogy a számítások szerint évi hétmilliárdos adóbevételről mondott le az az állam (és hogy ez nem mellesleg a reklámadó tervezett bevételeinek fele)?"

hacsaknem.blog.hu/2014/08/19/tobb_tiszteletet_andy_vajna_milliardos_adokedvezmenyeinek

Értjük.
NER matek...
@punkfrog: "A másik :az orosz népnek miért nézik el putyint és a rendszerét, sőt, védik is őket, szemben velünk itthoni magyarokkal, akiket ócsárolnak orbán miatt. "

Az egyik: Oroszország nem az unió része és belátható időn belül nem is lesz az. Tehát az másodlagos hogy ott mit épít Putyin elvtárs.
A másik: A magyarokat nem ócsárolja senki, csak vicctort és hazaáruló kurmányát, ugyanis a magyar nép nem azonos vicctorral még ha nehéz is neked ezt megérteni. Magyarország az Magyarország, vicctor meg egy büdös görény.
Az baj, ha én nem kedvelem a tűzijátékot?
@Mariann19: Így igaz. Ha még azt is hozzá adjuk hogy kifütyülték a fradi szentélyben, amiről persze már megmagyarázták nekünk hogy az valójában taps volt és éljenzés.

Most nem lennék a kezelőorvosa helyében mert valamit rondán félrekezeltek nála.
@Oxica: már csak görény miatt is...

"A másik: A magyarokat nem ócsárolja senki, csak vicctort és hazaáruló kurmányát, ugyanis a magyar nép nem azonos vicctorral még ha nehéz is neked ezt megérteni. Magyarország az Magyarország, vicctor meg egy büdös görény."

ez egy érdekes kérdés. igen, hivatalos szinten ketté tudják választani a kérdést. ellenben orbán képviseli az országot külföld felé. s az emberek már csak olyanok, hogy szeretnek egyszerűsíteni, tehát könnyen összeolvadhat egyes fejkben a kettő. aminek van is igazságtartalma, hiszen nagy többséggel választotta meg az ország.
@V-PORT:

Óriási,hiba :)gyaur kutya!
A'ner rád költ egy 'valag pénzt te meg így hálálod meg,különben is a 'megfigyelTEK között vagy s ha 'kilenczkor csukva lesz a szemed Neked 'sannyi:)

A 'MINIsterelnök figyelni fog téged:))
@Spániel: "Lehet tippelni, hol bukik el a dolog, NAV, ügyészség...."
"Vagyonosodási vizsgálat Rogán ellen"

A zeredmény. Nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább menni.
@gazoló: De ha engem figyelsz, ki figyeli a tűzijátékot?
@parti_giano: "aminek van is igazságtartalma, hiszen nagy többséggel választotta meg az ország."

Csak hát a fránya számok nem azt mutatják. Mondjuk azt elhiszem neked hogy az egyszerű ékek könnyen azonosulnak vicctorral de a gondolkodó emberek inkább már elhatárolódnak tőle.
A görény meg a miniszterelnöki székben is görény marad.
Most így augusztus 20. vége felé szeretném azt az egyszerű megfigyelést leírni, hogy azt gondoltam Mesterházy után nem lehet rosszabb Mszp elnök. Tévedtem.
@Oxica: a fránya számok a kétharmadot vitatják. nem öröm nekem sem, egyelőre többen voksoltak orbánra, mint a többiekre. ez van. persze, játszadozhatunk a számokkal.

egyébként nekem kedves görényeim vannak. nem hiszem, hogy miniszterelnök lesz is valamelyik. s egyiket sem hívják viktornak.
@V-PORT: Az már lényegtelen kérdés hogy éppen ki az MSZP elnöke, majd lassan beletörődnek a sorsukba. A baloldal vezető ereje úgyis a DK lesz mert Gyurcsány az egyetlen karizmatikus figura a baloldalon aki egyszer már legyőzte vicctort. Egyre több ember fog rájönni arra hogy másodszor is csak ő lesz képes legyőzni mert nincs más.
@Oxica: Aha. Új vagy itt? Te nem ismersz engem, igaz :)
@Oxica: nem tudom, hányszor 2/3 szükséges még ahhoz, hogy fölhagyjon a dk az álmodozásaival.

Mondjuk álmodni jó..
@Habakuk999: És ezt nekem írja. Nekem. :)
@V-PORT: nincs rád írva a gyurcsány fanságod:)
Bárki megtévedhet..
@parti_giano: Nézd, 1.6 millió ember szavazott a fideSSre, a zújmagyarokkal együtt. Hát ezt nevezheted akár nagy többségnek is a fideSS matek szerint.
Na ebből az embertömegből csináltak maguknak kétharmadot az ócska választási rendszerükkel melyet maguknak találtak ki. Más pártokat nem is engedtek beleszólni és ezt az ordító csalást nevezitek ti demokratikus választásnak.

Pedig lehet hogy a te görényeiddel jobban járnánk mint a jelenlegi görénnyel.
@Habakuk999: Én kedvelem őt. Például tud jó dolgokat is csinálni. Pár napja olvastam. :)
@V-PORT: Nem ismerlek. Mert ismernem kellene?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ugyan, nyilván megnő majd a kazak, bjelorusz, moldáv élelmiszer import is, a szokásos sokszorosára
nem beszélve a kínairól
@Habakuk999: Erre a kétharmadra annyira azért ne legyél büszke.
Mit szólsz pl. endruvajna 7 milliárdos adókedvezményéhez? Csak nehogy te is az éhező gyerekekkel gyere elő.

Köszönjük kétharmad.
@Habakuk999: Ez igaz, bár én úgy hallottam Dél-Amerikából is szívesen pályáznak, na és persze a hazai termelés is felfut majd.
Ezt most találtam.
Előzmény:Erdő Péter meghívta a pártokat az szentmisére és a körmenetre. Szigetvári ment az Együttől.
Pár perce ezt twitterte: "amikor a magyar "elit" nem varja meg a biboros poharkoszontojet es imajat, hanem azonnal nekiesik a hidegtalaknak." :)
@V-PORT: Jól látszik, hogy mind a két fél próbál kibújni, akiknek károkat okoz ez az esztelen szaknciózgatás. Persze megint azok erőltetik ezt is, akiknek nem okoz fájdalmat, sőt még örülnek is neki ha Oroszország és az EU együtt gyengül meg.:(
@Oxica: ? ennek mi köze gyurcsány népszerűtlenségéhez?

elég baj, hogy ennyire katasztrofális kormányzással duplázták a 2/3-ot.

S ahogyan látom az "ellenzék" becses tevékenységét, minden esély megvan a triplázásra is.

De nyugodtan bízz a csodában, vannak így mások is, hiszen komoly embereknek látszó menet kísérgetett ma csontokat a pesti utcákon: valóban volt egy vita, ahol gyurcsány elméletileg viktor felé kerekedett.

Arra rá se ránts, hogy csapnivaló kormányzásával szinte középkori mélységekbe sodorta az országot és ránk hozta a másik vadmarhát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gyenge duma az eu-t és usa-t ellentétes érdekűnek felvillantani. tartsd a gyertyát csak.
@parti_giano: Szerinted az EU-nak melyik a legerősebb állama? Gondolom az alábbiak, szintén a közös érdekek és a megbonthatatlan barátság jegyében zajlanak. :)

ujszo.com/online/kulfold/2013/10/31/merkel-mobiltelefonjanak-a-lehallgatasa-csak-a-jeghegy-csucsa
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aham, még mindig több van az euro-atlanti relációban, mint eurázsiában. de tudom, kgst csecseken nevelkedtél, most pedig leöntötted nemzeti maszlaggal.
@Habakuk999:

Konkrétan ez volt a kétharmados kérdés ha már ennyire büszke vagy az újabb kétharmadra.

Mit szólsz endryvajna 7 milliárdos adókedvezményéhez. Biztos kell neki mert éhezik.

A fideSSes agymenésre meg nem vagyok kíváncsi mert azzal már tele a padlás.

Na meg azt se felejtsd el hogy 1994 ben a fideSS is volt 7% os párt és még lesz is. Az nekem különösen tetszik hogy a DK nulláról indulva szépen fejlődik és az meg pláne hogy a fideSS retteg Gyurcsánytól. Minden okuk meg is van rá mert egyszer felébrednek a magyarok ebből az illiberális, hamis álomvilágból. Na akkor nem szeretnék vicctor helyében lenni.
@Oxica: én néhány kommentekőre gondoltam és ők igen derekasan hülyéznek minket.
betteg ha putyint szidjuk!
akkor jönnek az orosz nép nagyszerűségével, meg azzal, hogy putyin az orosz érdekeket védi.
és még1x mondom, néhány hozzászólóra vonatkozik itt.
@parti_giano: Kapd le a szokásos lemezt a lejátszódról, egyből jobban leszel. :)
@punkfrog: Nem kell betegnek lenni. Éppen elég ha minden országnak és népnek elismerjük az önrendelkezési jogait illetve azt, hogy joggal kiáll mondjuk az önazonosságának megőrzése mellett.
@Oxica: álmodj királylány vagy királyfi, álmodj szépen!

És tanulj meg olvasni, javaslom.

Láttál te mostanában fideszest? Az nem retteg, hanem legfeljebb röhög gyurcsányodon, de leginkább kurvára nem érdekli, mert el van foglalva a következő hét év uniós támogatásainak szétosztásával.

továbbra sem értem a 7 milliárdos kérdést. Szerinted van normális ember, aki ezt támogatja?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: án jól vagyok, neked vannak komoly identitás problémáid. pl. hun vagyok-e vagy mogyoró?
@parti_giano: Ezen én egyáltalán nem rágódok. Miből gondolod, hogy igen? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: oszt mi a nagy orosz önazonosság, s meddig terjed? rémlik neked valami pánszlávizmus, amitől a lengyelek hátán feláll a szőr?
@punkfrog: Akkor elnézést kérek.
@Habakuk999: Hát tudod álmodni még mindig jobb mint szégyenkezni a kétharmados szarságok miatt mint amilyen ez a 7 milliárdos gyalázat is.

Éghet a pofájukon a bőr azoknak akik megszavazták ezt a kétharmados gyalázat kurmányát az ország élére.
@Oxica: másképp látom: éghet a pofája azoknak is, akik rövidtávú politikai érdekektől és egyéni ambícióktól fűtve megadták a narancsnak az újabb lehetőségeket, mint teszem azt a most következő választás is
@parti_giano: Nekik meg mondjuk a pángermanizmus miatt. Szóval rossz emlékei mindenkinek vannak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jajj, de szép tőled ilyet olvasni.

ettől csak az lesz szebb, amikor cigány nemzettársaiddal fogsz masírozni a hatágú csillag alatt.

amilyen ringlispilszerűen forgatod elveidet, hamarosan bekövetkezik, meglátod
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1.nem beteg, hanem bezzeg!
2.szerinted az orosz nép érdeke az, amit putyin csinál?
ha igen, akkor mi bajod orbánnal?
ő is mindig a magyar nép érdekeire,szuverenitására,önazonossága melletti kiállásra hivatkozik.
ezek azonban csak lózungok a diktátorok szájából.
@Habakuk999: Rosszul látod. Azoknak kell szégyenkezni akik behúzták az x et a fideSSre.

Persze tudom én hogy most már a fülkeforradalmárok többsége letagadja, "én ott se voltam" és egyre többen fognak szégyenükben visszahúzódni a kotorékba, ahova valók.

Mert aki büszke erre a kétharmados ámokfutásra, az vagy hülye, vagy fideSSes.
@parti_giano:
a lengyeleknek attól áll fel a szőrük, hogy sohasem sikerült amúgy istenigazából leigázni sem az ukránokat sem az oroszokat, ugyanúgy ahogy a svédeknek sem sikerült

hát persze az ő nagypánszláv elképzelésük az, hogy kiev helyett Warsawa meg moszkva helyett is Warsawa és ha nem vigyáznak Berlin is

dehát hülyék hozzá

most megfúrják ahol érik még akkor is ha csak cum trucc mert a NATO tagságuk és a sok gyagya amit csinálnak nem igen váltható aprópénzre részei a gépnek mint egy tégla a falban

brühüyyy
@Oxica:
és akkor hol marad a nagy magyar 50000 éves múlt a turul seggéből kirepült csabakirályfival aki egy lófasszal aratta dicsőségét bár senki sem látta

esvány a kerál meg a zziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisten ááááááááááááááááááldmmmmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeegggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamgayart jóóóóóóóóóóóóóóóókedvvvvvvveeeeeeeeeeeeeeeel bőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőősséééééééééééééééggel

brühüyyy

dehogy azt a bőséget meg kellene csinálni együtt hát lófasz és esti fény
@punkfrog:
ha a putyin nem lenne mivel élveznél? vennél leértékelt lófaszt és azt ...hogy túl bidesch?

itt maradnál tennivaló nélkűl

és a világ nem is tudna róla mintahogy most sem tud hőzöngjél nyugodtan

a bolha sem ugrik tőle félre

brühüyyy
@Oxica: nem tudom, hol élsz, de nem sok mindent látsz a magyar valóságból.

ne haragudj, nem bántani akartalak
@punkfrog: Orbánnal az mondjuk a baj, hogy ő csak pofázik a nemzeti êrdekről, viszont Putyin tesz is érte elég keményen, ezért is élvezi az oroszok többségének támogatását.
@Habakuk999: Én itt élek Magyarországon és itt is maradok. Itt fogom kivárni vicctor vagy az ország pusztulását, mert csak egy maradhat.

Amúgy jól mondtad, normális ember nem támogatja a 7 milliárdos adókedvezményt endrunak, csak a fideSSes.

Az előbb már a tripla kétharmadot vizionáltad, ezzel a 7 milliárdos adókedvezménnyel meg nem azonosulsz? Hát hogy is van ez? Ez is hozzá tartozik a kétharmadhoz, tessék tapsolni hozzá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ezt ugye magadra és szőr kollégára is érted amikor engem személyeskedve pocskondiázol? :)

(csak, hogy rögzítsük ezeket a tényeket is)"

A tények röggítése nem pocskondiázás. Axiómaként nyilvántartott bigott és monomániás barom vagy, saját identitásod sem vállalva.
Tegyük fel szavazásra, hogy ez közismert, s közmegegyezésen alapul-e?
@rodeo36: Hát ja.

Kalásza, virága nékünk terem. Azért erre még kicsit várni kell, lehet hogy valóban 50000 évet.
@rodeo36:
gyerünk,gyerünk!mondjad csak!
élőben is ezt a stílust használod, vagy akkor esetleg le is köpöd azt akit megszólítasz?
@időtolvaj:

"_Nem szándékoztam regisztrálni, de ez az ámokfutás ami a blogon elkezdődött, feldühített:)_)

Akkor már megérte elkezdeni:) Részemről megállok. Hacsak...:D
@punkfrog:
nem elég virtuális...nem szoktam köpködni az fidex szokás meg tahó

olyan cizellált vagyok mint egy herendi csipke

brühüyyy
@Oxica: attól, hogy nem dugom homokba a fejem valami ellenzékinek nevezett csoportocska híveként, még nem kell örülnöm a 2/3-nak.

Meggyőződésem ellenére mentem el szavazni pusztán csak azért, nehogy megismétlődjön a kétharmad. kevés voltam, mint a borravaló.

Nem ártana fölébredni az álomvilágból: a négy év ellenzéki tevékenysége egyenlő a nullával, az ország nem kér belőle, most jön a harmadik egyértelmű bizonyíték.

Ebből nem tanulni ugyanolyan stupidság, mint a narancs gyalogok vakhite.
@rodeo36: a harmas felosztas, a molotov~ribbentrop paktum nem is zavart be, csak a sikertelen hoditasi kiserletek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szóval szerinted putyin az orosz nemzeti érdekért munkálkodik!
jól is élnek az oroszok!
az orosz nép érdekében viszi ismét európa és amarika ellen az országát.
a nép érdekében tiltja meg az élelmiszerimportot.
a nép érdekében börtönzi be az ellenzékieket.
a nép érdekében cenzúrázza a netet.
a nép érdekében teszi magát leválthatatlanná.
neked ez tetszik.
de sorolhatod a putyini intézkedéseket, amitől jobban élnek az oroszok.
@rodeo36: szerintem ezen szavazás eredményèn is melepődnél...
@sjz: "csak sikerült a meddő vita sívó homokjában elsüllyednünk"

Ez csodaszép!:-))...
@Habakuk999: "még nem kell örülnöm a 2/3-nak."

Hát nincs is minek örülnöd mert ez a szégyen kétharmada.
Az is igaz viszont hogy a baloldalon csak a remény maradt. Az hogy a DK önállóan indulva két képviselőt is bejuttatott az EP be, az már egy kis reménysugár. Az is igaz hogy van mit tanulni a baloldalon de tanulni sosem szégyen.

A fideSS meg csak amortizálódik a kurmányzás során. Már most 2014 ben is 750 ezerrel kevesebb szavazatot kaptak mint 2010 ben és a tendencia folytatódik egészen 2018 ig. A mostani önkormányzati választástól semmi nem fog változni, tehát jelentősége is csekély. A DK nak 2018 ra kell készülni ha a fideSS kihúzza addig.
@Sir Bates dö Hól:

Hagyd:) Már önmagával versenyez, hogy tudja alulmúlni önmagát.
@jaegtoer:

Bizony, lefelé futó spirál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ez igaz, bár én úgy hallottam Dél-Amerikából is szívesen pályáznak, na és persze a hazai termelés is felfut majd."

Ezt a dumát!... ki a tök vagy te, füles?... hogy csak úgy hallasz mindenfélét?...
@Oxica:

"_A fideSS meg csak amortizálódik a kurmányzás során. Már most 2014 ben is 750 ezerrel kevesebb szavazatot kaptak mint 2010 ben és a tendencia folytatódik egészen 2018 ig. A mostani önkormányzati választástól semmi nem fog változni, tehát jelentősége is csekély. A DK nak 2018 ra kell készülni ha a fideSS kihúzza addig._"

hmmm:) ...ha minden 'jól' megy és minden változatlan marad, akkor a fiúk azt is megoldják, hogy 900 ezer szavazattal is kétharmaduk lesz:D
@rodeo36: meglehetősen egyoldalú vagy hiányos a tudásod a lengyelekről, történelmükről, magukról róluk...
@Oxica: A hitedet én, a hitetlen tisztelem.

A dk arra készül, amire akar, tőlem készülhet 2998-ra is.
Csak ez picit sovánka akcióterv egy magát komoly politikai tényezőként aposztrofáló párttól.

A magamfajta eccerű elme úgy gondolná, nem melegedni járnak a képviselői különböző épületekbe, hanem ellenzéki tevékenységet végezni.

Na, ezt nem nagyon láttam az elmúlt négy évben. Lehetek én is a hibás ebben, mert egyre kevesebb politikai hírt olvasok.
@Sir Bates dö Hól:
jééééééééééééééééé és te meg lengyel vagy?

naccerű és mióta asszittem flanszia batesz dőőőőőőő hól nem hól meg sír?

szóval akkó világosíccs föl büffendi...büfizd ide lécci

brühüyyy

mi is a nem igaz
@Sir Bates dö Hól:

"__@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Ez igaz, bár én úgy hallottam Dél-Amerikából is szívesen pályáznak, na és persze a hazai termelés is felfut majd."

Ezt a dumát!... ki a tök vagy te, füles?... hogy csak úgy hallasz mindenfélét?...__"

Ami igaz, az igaz. Ha Magyarországig megéri elhozni, miért ne érné meg Oroszországig?

www.janerhus.hu/termeklista/htmls/

Egy időben elég sokat cikkeztek erről. Az argentin marha tényleg jó, de a magyaron nehéz túltenni. Ott már volt államcsőd is, ennek túlszárnyalásához nekünk meg itthon alig kell igyekezni, a fiúk terv szerint kitartóan haladnak:)
@rodeo36:

"__@Sir Bates dö Hól:
jééééééééééééééééé és te meg lengyel vagy?
naccerű és mióta asszittem flanszia batesz dőőőőőőő hól nem hól meg sír?
szóval akkó világosíccs föl büffendi...büfizd ide lécci
brühüyyy
mi is a nem igaz__"

Rodi!
...tényleg ne szívd fel magad: szarnak híg vagy, fosnak kemény. Nem érdekel ez olyan sok embert errefelé.
@jaegtoer: "hmmm:) ...ha minden 'jól' megy és minden változatlan marad, akkor a fiúk azt is megoldják, hogy 900 ezer szavazattal is kétharmaduk lesz:D"

Ez bizony jogos félelem és realitása is van sajnos.
Ezért mondtam korábban hogy ideje lenne felébredni az összes magyarnak az illiberális, hamis világból. Vicctor minél tovább húzza, annál keserűbb lesz az ébredés.

Ha vicctor megcsinálja hogy 2017 ben köztársasági elnök lesz putyini jogkörökkel akkor az országnak harangoztak és nem csak délben.
Akkor 2018 már lehet hogy késő lesz mert addigra kis orosz tagköztársaság leszünk egy baltás vezérrel az élen.
@Sir Bates dö Hól:

látom kedves bennsőgése viszonyban vagytok jéggel...nagy a szerelem kis homoerotikusz nyelvcsapások és máris lesz házasság? vagy csak házasságtörés?

brühüyyy
@rodeo36: én egy nagyon multikulti helyen vagyok, nagyon sok külföldivel, vendégmunkásokkal, bevándoroltakkal, 2., 3.g-s leszármazottakkal... bár vita előtt , csak alapozásként, ugorj neki két műnek... www.osiriskiado.hu/hu/konyv.html?k=431 és www.osiriskiado.hu/hu/konyv.html?k=69 ... meg nyisd ki a lelked és a szived az utazás során...
@jaegtoer: az árát is tudod... nem minden orosz fog angus steaket tolni naponta:-)... aminek meg nem olyan magas az egységára, azt meg biztos olcsóbban szállítják:-)...
@Habakuk999:

"__@Oxica: A hitedet én, a hitetlen tisztelem.__"

Bocs. ebben a szellemben lenne jó tovább...

Nézd, a 'baloldal' megdolgozott azért, hogy oda jusson, ahova.

Sokkoló lehetett az a felismerés, az a szituáció azoknak, akik hosszú évtizedekig csak 'kivettek' a 'rendszerből', hogy most csak a fennmaradásért is 'be kell tenni a rendszerbe'. Ez nem könnyű .
Ráébredni arra, hogy egy vacak fénymásolatért is, egy fordításért is fizetni kell, és nincs máshonnan, mint a saját zsebből.
Ezért nehéz a 'baloldal' eszmélése.
Ellenben azt már jól végig beszéltük, hogy már nincs baloldal vs. jobboldal:)Valami más mentén kell politizálni, mert "a Haza nem lehet ellenzékben":DDDD
@rodeo36:

"__látom kedves bennsőgése viszonyban vagytok jéggel...nagy a szerelem kis homoerotikusz nyelvcsapások és máris lesz házasság? vagy csak házasságtörés?__"

Bagoly mondja? Ostoba. Elvesztek az oldalak, ahonnan válogatod a fiúkat, popó papó?
@Habakuk999: "A dk arra készül, amire akar, tőlem készülhet 2998-ra is.
Csak ez picit sovánka akcióterv egy magát komoly politikai tényezőként aposztrofáló párttól."

Azért a vicctor "folytatjuk" programjához képest kicsit több.

Az ellenzéki pártok mást nem tehetnek mint készülnek a következő választásokra, vagy esetleg olyan aknamunkát folytatnak mint amilyet a fideSS csinált 8 évig az MSZP ellen de az nem Gyurcsány stílusa, az a fideSS sajátja.
A DK nak most nincs egyéb dolga mint készülni 2018 ra, ha lesznek még akkor választások.
@rodeo36: ne legyél már nagyobb tahó, mint amilyen eddig voltál... horváthpistacsicskása... legyen már életösztön benned, vedd már észre, ha az útleveled kell az utazáshoz...
@Sir Bates dö Hól:

Ez kétségtelen. Ellenben a disznó olcsóbb, és a marhájukból is van olcsóbb. Szóval, én nem hagynám figyelmen kívül, még ha ez most csak 'hipotézis' szintjén valóságos. Oroszországot és Argentínát nem köti a bartertilalom, de lehet, hogy rosszul tudom.
@Sir Bates dö Hól:
meg fogom tenni...csak azt nem ígérem meg, hogy hamarosan

azért egy Chopin etűd is sokat elmond annak aki érti

brühüyyy

multikultiban mindenki beszél magyarul?
@Sir Bates dö Hól:
egyelőre nem kell bár itt van kéznél

hová gondoltad

és ki is az a horváthpista...még majd megérem elég lesz kérnem és elmeséled merre jártam ma?

brühüyyy
@Oxica:

Kétségtelen. A kockázat nagy. De ez a 'baltás vezérre' is igaz. Nem véletlen, hogy az első szervezet amit gründolt, az a TEK.
@rodeo36:

"_azért egy Chopin etűd is sokat elmond annak aki érti_"

Ebben nálad nincs itt jobb. Halljuk!:D
@jaegtoer: Az igaz.

Habár felül a gálya és alul a víznek árja, azért a víz az úr.

Én bízom az ébredő magyarokban és a DK ban. Mi mást tehetnék.
@Oxica:

A sikerhez, a sikeres eredményességhez Ferencnek el kellene mondania még egy őszödi beszédet. Esetleg kötcseit:) de! vágatlanul:))))

...bár vannak füstök:

www.origo.hu/itthon/20140814-a-dunantulon-tobb-varost-is-elveszithet-a-kormanypart.html
hűűű, de durva! 21-edike van.

Jó éjszakát.
@Sir Bates dö Hól: Szia pici napóleon. Na mizujs, kaptál egy kis kimenőt, és egyből nekiálltál rögzíteni a "tényeidet"? ;)

youtu.be/svzPwF7TlbA
@jaegtoer, @Oxica: :
még a tegnapi vitához egy figyelemreméltó poszt, nem tudom olvastátok-e, volt-e itt téma:

"A bukás
Néhány nappal ezelőtt az ismert szociológus fontos dolgot kérdezett a Facebook közönségétől. A kérdés: Orbán Viktor és kormánya naponta tíz olyan dolgot elkövet, amelyekről nemrég még azt hittük, hogy ezek közül egy is elég ahhoz, hogy megbukjanak. Minek kell történnie ahhoz, hogy megbukjanak?"
fsp.nolblog.hu/archives/2014/08/18/A_bukas/

A kérdés jogos és nagyon időszerű, válasz a sok okos hsz-ben sincs.
@Spániel: Felsorolod, hogy mondjuk tegnap mi volt az a tíz dolog? :)
@Spániel:

"Orbán célja viszont ennek ellenkezője: a demokratikus intézmények felszámolása, az egypártrendszerre alapuló diktatúra továbbfejlesztése. Ebben partnerre talál a társadalom többségében. Ezért nem volt felzúdulás.

Ez a többség – a Habsburgok óta, Horthyn át Kádárig – egy felső utasításhoz, autokráciához szokott, a felelősségtől félő, a szabadságot csak szavak szintjén dicsőítő társadalom. Többsége ma is a kádári diktatúra évtizedeit tartja a magyar történelem ideális korszakának. Koltai Tamás írta a 168 Óra múlt heti számában, hogy társadalmunk többsége „imádja az alattvalóságot”. Olyan társadalom ez, amelynek hetven százaléka „szélsőjobboldali pártra, a Fideszre és a Jobbikra szavaz”, állapítja meg Tamás Gáspár Miklós ugyanott. Orbán tudja, hogy támaszkodhat rájuk. Két választás kétharmados eredménye a bizonyíték."

www.168ora.hu/itthon/orban-regi-129831.html
@időtolvaj: Orbán egy barom, az viszont bájos, hogy a demokrácia mindig épp akkor van veszélyben, amikor épp nem a szocik vannak hatalmon. :)
@időtolvaj: TGM szava nem szentírás, kissé zilált néha a muki, de ebben az alattvaló témában van igazsága.
Mert mikor volt történelmünknek olyan időszaka, amikor szabadon, függetlenül élhettünk át évtizedeket, amikor nem alattvalóként kellett szocializálódnunk?
@Spániel:

TGM-et olvasni ma már olyan, mint az aranymosás:))
@időtolvaj: Kérit is:

"Kéri szerint 2014-re Orbán eljutott a szellemi kiüresedésnek arra a szintjére, hogy magától már nincsenek ötletei."

www.atv.hu/belfold/20140820-keri-laszlo/hirkereso
@időtolvaj: TGM abban téved, hogy a Fidesz es a jobbik is szélsőbaloldali part. A nemzetiszocializmus baloldali eszme. A Kádár korszak egyik legnagyobb bűne az a fajta történelem hamisítás, amely során következetesen fasisztának titulálták a harmadik birodalmat, vagy a hungaristákat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolom!
Miért neki? Nem értem. :(
Annyi majom akad itt is, akinek inkább, ráadásul kőbölcső, meg hasonlók...
@Spániel:

"_"Kéri szerint 2014-re Orbán eljutott a szellemi kiüresedésnek arra a szintjére, hogy magától már nincsenek ötletei."_"

Gyanítom, töltetei se nagyon:)
@jaegtoer:
Kérinek mostanság nem jönnek be a jóslatai...
Régebben jobb volt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mert passzol a témához. Bár úgy tűnik Fabe nem értékeli. :D
Mizu? Láttam te is jót szórakoztál az auchan kenyérszegő jobbikon. :) Pedig akad nekik házi pékségük is, a lipóti. Bár az drágább... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nagy az isten állatkertje... nem is szóltam hozzá.
Ezeken a szerencsétlen IQ bajnokokon meg se lepődök már.
@időtolvaj: "Orbán tudja, hogy támaszkodhat rájuk. Két választás kétharmados eredménye a bizonyíték."

No ez akkora baromság, hogy magától bőg.

Biztos azért kellett a választási szabályokon erősen ferdíteni a fidesz irányába, mert nagyon érezte a támaszt a hóna alatt. Számszakilag igazolt is a támasz csökkenése.:):):)
Nem is nagyon emlegetit a kétharmadukat. ( csak itt egy-két elvakult ). Talán megtanultak időközben számolni attól függetlenül, hogy áprilisban nyertek. Esetleg rájöttek arra is, hogy az utánuk következő kormányzatok is hozhatnak majd visszamenőleges hatályú törvényeket. Mellesleg Kádár sem 89-ben kezdett elindulni a bukás útján.

Egyébként meg a a választásra jogosult polgárok többsége azért passzív, mert megúnta a jobb és baloldal örökös háborúskodását, nyugalomra vágyik. Nyilván ezt kezdte megérezni a vezérlő csillag is, és mostanában már nem hírdet sem háborúkat sem csatákat, kivéve a rezsiháborút, de azt is a nép ellenében teszi, mert amit ad az egyik keze, azt elveszi a másik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Meg majd az LCD tévés hiteleseket is meg kéne, há'mer??? :(
Tényleg, ilyen állat már pedig nincs!
@Mariann19:
1.
""Aki maradt, az hozott egy nehéz döntést, most is csinálja, nem volt és nem lesz egy diadalmenet. Ezért feszült és ideges, ha leszólják kintről."
Azt gondolod, hogy aki itthon maradt, az mártíromságba hajtotta bús fejét?
Arra nem gondolsz, hogy az itthon
maradottak megtalálják a számításaikat, van egzisztenciájuk és boldog családjuk?
Mint mindenütt a világon, vannak elégedett és kevésbé elégedett emberek.
Miért gondolod, hogy itt mindenki feszült és ideges?
Abban igazad van, akkor ideges, ha felelőtlenül leszólják kintről, mert az előnyös az egojuknak. "

2.
"A vita végleges lezárása előtt annyit hozzáteszek, hogy láthatóan meg vagytok lepődve, ha a kioktató, sajnálkozó stílusotokra reagálva találkoztok a tietekkel hasonló harcmodorral. Nem kell minket frusztráltaknak, szánni valóknak tartani. Az, hogy ki a szánni valóbb, az lehet a vita tárgya. Én a magam részéről inkább azokat sajnálom, akik elhagyták az országot. Elég baj az nekik. "

Na, szia! :)
Vettem a fáradtságot, visszaolvastam a dolgokat.
Szerintem sehol nem írtam olyanokat, amiket a számba adtál. Még a beidézett sorok ellenére is ezt kell mondanom.

Elsőhöz, ezt most is tartom.
Sehol nem írtam, hogy mindenki.
Nekem, amikor valaki általánosságban mond valamit nem jut eszembe, hogy ugorjak.
Konkrétan, valahol írják, "de barmok vagyunk", ha nem ingem nem veszem magamra, sőt azt sem, hogy "de barmok vagytok".
Egyszerűen nem gondoltam Rád, rátok, általánosságban meg fenntartom ezt a véleményemet, igen ma Magyarország egyre búskomorabb, de neked nem kell annak lenned, nem is állítottam.
A haszonélvező rétegről nem akarok beszélni.
Azon réteg tagjaként éltem, akiknek korábban mindene megvolt, amire szüksége volt, de ez már elmúlt. Nálad ez a dolog szerencsére még fennáll, nekem ezzel semmi bajom, ahogy veled sem.
Sokáig a fizetési borítékomba dugtam a fejem, amíg volt, de néha ki kellett húznom belőle és olyankor láttam, hogy hiába lesz az a boríték egyre vastagabb, nem jó irányba haladnak a dolgok.
Egyébként ma Magyarországon, akár egy tollvonással családok ezreinek a megélhetése kerülhet veszélybe. Állandóan és mindenkor.
Azoké is, akik ma még biztonságban érzik magukat.
Konkrét példa.
Szomszédom igazi józan gondolkodású, eszes parasztember. Sokat beszélgettünk erről is, nem tudom mi lesz vele, ha a kormánynak kedve támad a kisebb földterületek bekebelezéséhez is. Ő sem tudja,ma még dolgozik, anyagi biztonságban él, holnap ki tudja?
Éltem a kis nyugodt életemet korábban, anyagi biztonságban, ez egyik napról a másikra szűnt meg. De nem fárasztalak további részletekkel.
Az emberek túlnyomó többsége ezek miatt feszült és ideges.
Összefoglalva mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg a boldogságát, akár otthon, akár idegenben. Nem szeretném, ha az a réteg amely boldogan és elégedetten él a mai Magyarországon bármiben is hiányt szenvedne a későbbiekben. Viszont azt látom, hogy egyre kevesebben vannak.

Ketteshez.
Nem vagyok meglepődve semmin, úgy reagálsz, ahogy neked tetszik.
A stílusom szerintem nem volt sem sajnálkozó, sem kioktató.
Nem tartalak frusztráltnak vagy szánni valónak, te vetted ezt magadra, azt írtam általánosságban, hogy az emberek azok, ezt most is így látom.
Egészen pontosan:
"szerintem otthon egyre idegesebbek és frusztráltabbak az emberek, és igen a többségen látom ezt.
Míg minden ok volt nálam, akkor is egyre nehezebb volt ezt látva élni."

Azon végképp felesleges vitatkoznunk, hogy ki a szánni való, mert erről végképp semmit nem írtam és nem is foglalkoztat a téma, nem vagyok egy szánakozó fajta.
Sajnálnod meg végképp nem kell, hiába jöttem el otthonról, mert igazán kiválóan érzem magam.

Más, a felháborodással igazolni a szóhasználatot nem elegáns.
Inkább nem idézek.
Nem érdemes egy adott kitételre reagálni, ha nem érezzük magunkra vonatkozónak, persze én is gyakran elkövetem ezt a hibát.
Amennyiben tényleg olyan kiválóan mennek otthon a dolgok, felesleges ilyen vehemenciával támadni, ha valaki ezt kétségbe merészeli vonni.
A blog tisztaságának megőrzésére vonatkozó megjegyzéseidet ignorálom, de azt elárulom, hogy abban a hanyatló korban, amiben élünk, felesleges az aranykorról nosztalgiázni. Az már elmúlt.
Beszivárgás és társai, végképp értelmezhetetlen számomra egy nyilvános blogon.
Végezetül a szellemi kvalitásaim köszönik jól vannak. Az információim pedig első kézből és tiszta forrásból származnak. A család 80%-a szétszórva, nagyvárosok, fővárosok a világ minden táján, néhányan kisebb helyeken. Az otthoniakkal sosem szakadt meg a kapcsolat, hiszen szinte el sem költöztem. Ennél nem nagyon lehetnék közelebb. Rálátásomat még az is növeli, hogy egyaránt tartom a kapcsolatot nemcsak térben szétszóródott, de a kivándorlás idejét tekintve is igencsak különböző helyzetű rokonokkal, barátokkal, valamint az otthon maradottakkal egyaránt. Valamint bármikor megjelenhetek Magyarországon, hogy személyesen győződjek meg az engem érdeklő dolgokról.
Megbántani nem akartalak, nem akarlak, sajnálom, ha ez jött le belőle.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az mind kismiska ehhez képest. :)

Egészen elképesztő formai okra hivatkozva utasítottak el számos pénzintézeti keresetlevelet, melyek azért születtek ,hogy a bankok bizonyítani tudják a bíróság előtt, hogy a devizahiteles kölcsöneik során nem voltak tisztességtelenek - írja az Index.

A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma eddig 19 keresetlevelet utasított el formai okokból. Ez az, ami jelenleg biztos, ennyit válaszoltak ugyanis az Index kérdésére, amikor az illetékes bíróságnál arról érdeklődtek, hogy valóban tömegesen utasítják-e el a bankok kereseteit.

hvg.hu/gazdasag/20140821_Devizahiteles_bankok_Lesz_nagy_pofara_ese
@Habakuk999: "Szóval magam részéről nem skatulyáztalak.:)"

:)
Ezt nagyon köszönöm!
Egyébként válaszoltam Mariannak, ha érdekel.
Publikus. :)

Szerintem felesleges érzelemmel feltölteni ezeket a dolgokat, de mindannyian gyarlók vagyunk. :)
A fő baj a szolidaritás hiánya mellett, a butaság. emiatt pedig működik a megosztás módszere.
Ahogy látom, sok más réteg után, most a hazaáruló, nemzetvesztő kivándorlókon van a sor, de nem kellene ennek bedőlni.
(Megint elkövetem, ezt a hibát, hogy mindent ideírok, pedig csak az első 3 mondatot szántam neked, kérlek nézd el nekem.)

Na szóval nemrég személyesen is megkaptam a beosztásomat, egy értelmesebbnek gondolt ismerősömtől, akit vendégül láttunk itt.
Először normális mederben folyt a beszélgetés, de azután kicsit elfajzottak a dolgok, előjött az, hogy olyanok vagyunk, mint az 56-os hazaárulók, cserben hagyjuk az országot.
Az én megközelítésem meg az, hogy inkább az ország hagyott cserben engem, persze nem az egyes emberek, nyilván.
De könyörgöm mi ez a marhaság, 56-os hazaárulók? Nem állítom, hogy minden disszidenst felakasztottak volna, ha nem menekül el, de anyagilag ellehetetlenítették volna. Ma ugyanez folyik, anyagilag lehetetlenítik el az embereket.
Az ország az úgynevezett rendszerváltás óta, egy komoly háborúval felérő gazdasági kárt szenvedett el, a többi kárról nem is beszélve.
2 millió hülye által támogatott kártékony "élcsapat" ejtette túszul az országot, ami nem egyedülálló, de nem is kellemes.
Ennél sokkal kevesebb ember is képes igájába hajtani egy országot, egy társadalmat ideig - óráig.
Sajnos országos szinten nem látom a gyors
kilábalás lehetőségét.
A változtatás lehetőségét csak az egyének, családok, max. kis csoportok szintjén látom kivitelezhetőnek, de ez sem a megfelelő irányú, ugyanis helyváltoztatással jár.
- Jogállamban fogunk élni, Mama!
- Mi az, már megint költözünk?

Nyilvánvalóan nem ez a helyes út, de egyénileg csak ez kivitelezhető, vagy az önfeláldozóknak az öngyilkos merénylet. :)
Kéretik az utolsó mondatot nem félreérteni, nem helyes út az sem, azon felül nem is oldana meg semmit hosszútávon, de hallottam már olyan véleményeket, hogy aki elkeseredésében öngyilkosságot követ el Magyarországon, miért nem visz magával a sírba valakit/valakiket, akiket ez a dicsőség megilletne.

Az előrevivő, hasznos vitát szeretem és hiányolom. A parttalan, értelmetlen vagdalkozást nem igazán.
@Sir Bates dö Hól: "Ez csodaszép!:-))... "

:)

Ó, köszönöm.

Látnád csak egyéb irodalmi munkásságomat. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

" "Orbán tudja, hogy támaszkodhat rájuk. Két választás kétharmados eredménye a bizonyíték."

No ez akkora baromság, hogy magától bőg."

Megnyerték? Igen. 2/3? Igen.
Senkit nem érdekelnek a részletek. Legkevésbé őket.
@sjz:

"__Az előrevivő, hasznos vitát szeretem és hiányolom. A parttalan, értelmetlen vagdalkozást nem igazán.__"

... de hát, vagy láb, de kettő, ha egyszer 42! :DDDDD
@Oxica:
"Ha vicctor megcsinálja hogy 2017 ben köztársasági elnök lesz putyini jogkörökkel akkor az országnak harangoztak és nem csak délben"

Ettől sokan tartunk, csak attól félek, hogy nem elegen.
@sjz:
Nálunk 2010-ben az előző polgármestert lehetetlenítették el. Ahogy narancsbolsevikok hatalomra kerültek, a figura nem kapott állást (tanár a szakmája, és jó tanár volt!), mindenhová utánanyúltak. Először volt olyan iskola, aki véletlenül felvette, majd másnap sajnálkozva közölte vele, hogy "sajnos" valamit elrontottak.
Még csak nem is szoci volt az illető!
Az előző fidesznyik ogy.képviselőt Piktor egyik napról a másikra lapátra tette, pedig nyalt az is rendesen, de volt aki még jobban anno.
H.Bendzsi gyerek is megerősítheti, evégre a hasonszőrű seggnyalók képben vannak "elvtársaik" remek tetteivel. :)
Oszt egy nap majd ő is sorra kerül(nem fogja érteni, hogy jött olyan, aki jobban szop nála), lapátra teszik, igaz addig rendszeresen összekeni a szájaszélét!
@V-PORT: Gorbacsov is betiltotta, majd újra engedélyezte a vodkaivást! Miért? Kijózanodtak, és visszakövetelték a cárt!
Polgárság dicsősége! (összeollózás!)

. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre
Végül a középosztály tényleges magyar része: a lefelé és felfelé bukottak két rétegéből tevődött össze: az első típus az úr betyár, minden szociális igazság, kultúra, könyv művészet ösztönös ellensége, a születési kivételezettség és kiváltságosság vadagyarú emberbaromja. A második típus az ezercsalafintaságú ravasz haszonvadász, szolgál minden űrt és érdeket, elnyom minden gondolatot és munkát, lesz bármily párt vagy érdekszövetség ágense, lesz idegen érdekek zászlója, poroszlója, vagy vérebe: csakhogy a maga vagyonát és hatalmi helyzetét emelje. A harmadik típus: talán a leghitványabb, aki nem vállal soha semmilyen felelősséget, kezdeményezést, nem kockáztat semmilyen melléállást, aki mindenszínű és semmi színű, barátja minden sikernek, és elszökője minden tragédiának.
A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket azzal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen alkalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre. A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a magyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folytonos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni. Szabó Dezső: Virrasztó Koppányból
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)
süti beállítások módosítása